Ahmadluttfi Instagram Photos and Videos

Loading...


ahmadluttfi AhmadLuttfi @ahmadluttfi mentions
Followers: 892
Following: 1,153
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Its been a while. Assalamualaikum peeps. . Apa kabar guys? Lama dah tak menjengah ke laman media ...
Media Removed
Its been a while. Assalamualaikum peeps. . Apa kabar guys? Lama dah tak menjengah ke laman media sosial. . Long time no update cause currently busy managing this "masak masak" things. New projects for this year. May Allah ease of everything. Ameen See ya kawan! Semoga dipermudahkan ... Its been a while.
Assalamualaikum peeps.
.
Apa kabar guys? Lama dah tak menjengah ke laman media sosial.
.
Long time no update cause currently busy managing this "masak masak" things. New projects for this year. May Allah ease of everything. Ameen😁

See ya kawan! Semoga dipermudahkan urusan hari ini.
Read more
Loading...
Selamat pagi!.. .
Media Removed
Selamat pagi!.. . Selamat pagi!..
.
Hidup berdasarkan kertas mati, Hidup atas tanah ini realiti!..
Media Removed
Hidup berdasarkan kertas mati, Hidup atas tanah ini realiti!.. Hidup berdasarkan kertas mati,

Hidup atas tanah ini realiti!..
Its been a long time . Good morning!
Media Removed
Its been a long time . Good morning! Its been a long time
. Good morning!
If someone else telling you that you are wrong, be grateful and syukur because tanpa kecaman atau ...
Media Removed
If someone else telling you that you are wrong, be grateful and syukur because tanpa kecaman atau teguran we never be successful. . Say Alhamdulillah. Things will get better.I will improve and surely improvise. ;) If someone else telling you that you are wrong, be grateful and syukur because tanpa kecaman atau teguran we never be successful. .
Say Alhamdulillah. Things will get better.I will improve and surely improvise. ;)
Behind every 10% of success we see in people, there will always be 90% of struggle. . Kita Lihat dan ...
Media Removed
Behind every 10% of success we see in people, there will always be 90% of struggle. . Kita Lihat dan mereka rasai adalah sesuatu benda yg berbeda. . Selamat ptg. Behind every 10% of success we see in people, there will always be 90% of struggle. .
Kita Lihat dan mereka rasai adalah sesuatu benda yg berbeda.😊
.
Selamat ptg.
Loading...
Good.morning. Have a great wednesday!
Media Removed
Good.morning. Have a great wednesday! Good.morning.
Have a great wednesday!
Aku rasa semua orang ada cita cita atau angan angan. Bukan angan mat jenin tau.! Yang paling best ...
Media Removed
Aku rasa semua orang ada cita cita atau angan angan. Bukan angan mat jenin tau.! Yang paling best angan2 nih takda had. Sejauh mana angan2 kau pergi, kau pun boleh pergi. . Aku juga ada kepingin. Kepingin rumah besar, kereta besar sebagai alat bukan matlamat. Sebab matlamat kita semua sama. ... Aku rasa semua orang ada cita cita atau angan angan. Bukan angan mat jenin tau.!
Yang paling best angan2 nih takda had. Sejauh mana angan2 kau pergi, kau pun boleh pergi. .
Aku juga ada kepingin. Kepingin rumah besar, kereta besar sebagai alat bukan matlamat. Sebab matlamat kita semua sama. Nak srnang di dunia Ingin bahagia kekal abadi di akhirat sana. Kan kan kan.
.
Kalau kau tgk gambo nih. Ko tahu angan2 aku ape. ;)
Dulu lukis gambar bangunan nama aku, kereta limosin, tgn kiri kanan pegang bini dan jalan dgn anak pimpin tangan ke lapan lapan anak aku.😂 (kah kah, jgn marah dengan angan2 aku).Ini mmg aku lukis masa sekolah rendah. Hehe
.
Erm. Skrang syarikat dah ada, kereta dah ada tp cuma bukan syrikat yg besar n kereta pun bukan kereta besar. Mungkin belum besar lagi..Tu pun dah cukup sempurna. ALHAMDULILLAH.
.
Oh ya. Kawan, kalau kita ada angan2, kita kena lakarkan dari minda. Zahirkan ke dalam doa. Ini yang cikgu/lecturer/pakar motivasi ajar sbb minda bawah sedar akan pengaruhi tindakan kita. .
Korang angan2 nak jadi ape?.ce kongsi pagi2 nih. Aku nak membaca pagi2 nih.
.
Luttfi Ally
Pemilik kereta nasional
Selamat pagi!
Read more
Loading...
"Be strong because thing will get better, it may be stormy now but it never rain forever" pesan aku ...
Media Removed
"Be strong because thing will get better, it may be stormy now but it never rain forever" pesan aku kepada diri sendiri, sendiri remind sendiri angguk, jadilah tu. . Banyak kali aku pesan, kali ni pesan byk kepada diri. Kita tidak ada pilihan, kecuali berjaya. Jatuh itu biasa tetapi cara ... "Be strong because thing will get better, it may be stormy now but it never rain forever" pesan aku kepada diri sendiri, sendiri remind sendiri angguk, jadilah tu. .
Banyak kali aku pesan, kali ni pesan byk kepada diri. Kita tidak ada pilihan, kecuali berjaya. Jatuh itu biasa tetapi cara bagaimana kita bingkas bangkit itulah yg luar biasa.
.
Aku hanya insan biasa tetapi alhamdulillah banyak kali bangkit dari mimpi di siang hari. Teringat masa zaman belajar, pointer menjadi ukuran kejayaan. Paling noob hanya 2.0 pointer dan tutup diploma 2.56 ( 😂)
.
Rezeki sambung degree. Orang cakap bodoh tak selamanya bodoh, samdol tak selamanya samdol.hehe
Pointer pertama 3.68.
Alhamdulillah, handal juge aku nih. 😁
Dari 3.68, ke 4.0 ke 3.3, 3.72 akhirnya habiskan degree first class honour.
.
Apa yg aku nak hihglightkan bukanlah pointer aku tapi kalaulah aku give up pada waktu tu, tak ke rugi sebab ada bidalan don't lose hope, we never know what tomorrow bring". Rakanku sekalian,
.
Yang penting jgn sesekali kita berputus asa. .
Kehidupan ini memang ada pasang dan surut, ada halangan ada cabaran.
Terus langkah, terus berusaha dan jangan putus harapan.
.
Gagal itu perit. Pesan kpd diri kita tiada pilihan melainkan hanya berjaya. Ya, berjaya di alam sini dan alam di sana.

Kerana esok, kita tidak tahu apa akan jadi. Please dont give up.
.
Kini, zaman belajar dah berlalu, aku harapcaku dapat guna resipi yang sama untuk berjaya dlm perniagaan dan kerjaya. ;) Luttfi Ally,
Bekas pelajar low class .p/s: gambar sekadar hiasan.
Read more
Setiap satu kegagalan mendekatkan kita dengan kejayaan and WE SHOULD BELIEVE IT!. Selamat pagi ...
Media Removed
Setiap satu kegagalan mendekatkan kita dengan kejayaan and WE SHOULD BELIEVE IT!. Selamat pagi guys. Have a great weekend.! Setiap satu kegagalan mendekatkan kita dengan kejayaan and WE SHOULD BELIEVE IT!. Selamat pagi guys. Have a great weekend.!
Morning <span class="emoji emoji1f60d"></span>salam jumaat . Andai sudah tertulis rezeki kita, jatuh dari mulut boleh lagi tangan ...
Media Removed
Morning salam jumaat . Andai sudah tertulis rezeki kita, jatuh dari mulut boleh lagi tangan bersambut. Morning 😍salam jumaat
.
Andai sudah tertulis rezeki kita,
jatuh dari mulut boleh lagi tangan bersambut.
Dgr kata jijan osman. Nak berjaya kena keluar dr zon selesa.. . kena tambah skill baru.. tambah ...
Media Removed
Dgr kata jijan osman. Nak berjaya kena keluar dr zon selesa.. . kena tambah skill baru.. tambah kekuatan diri. Tambah nilai diri. . Smentara masih cuti nih.. nekad buat benda baru. pro resume exclusive by ahmad luttfi.hehe. . 1 day to go. InsyaAllah esok atau lusa kalau semua dah ... Dgr kata jijan osman.
Nak berjaya kena keluar dr zon selesa..
.
kena tambah skill baru..
tambah kekuatan diri.
Tambah nilai diri.
.
Smentara masih cuti nih.. nekad buat benda baru. pro resume exclusive by ahmad luttfi.hehe.
.
1 day to go. InsyaAllah esok atau lusa kalau semua dah siap. Fb ads boleh keluarkan dah. Yeay!
.
Sape kat sini masih student atau memerlukan khidmat resume yanng memukau majikan?..
Angkat tgn.. kita ada promosi by pro resume. Pre launch sblum official launch..
Read more
Loading...
Loading...
Loading...

Loading...