Aliffendy Instagram Photos and Videos

aliffendy Alif Affandi Rahmat @aliffendy mentions
Followers: 1,434
Following: 962
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Tahniah @anwarsenua & @_nhadirahmt. . Btw, @anwarsenua, kenapa @_nhadirahmt tidur tu? #AnwarXHadi
Media Removed
Tahniah @anwarsenua & @_nhadirahmt. . Btw, @anwarsenua, kenapa @_nhadirahmt tidur tu? #AnwarXHadi Tahniah @anwarsenua & @_nhadirahmt.
.
Btw, @anwarsenua, kenapa @_nhadirahmt tidur tu?
#AnwarXHadi
All the best buat semua belia2 yang akan mengambil result SPM. Tahniah buat semua! . Share2 laa ...
Media Removed
All the best buat semua belia2 yang akan mengambil result SPM. Tahniah buat semua! . Share2 laa result korang dengan admin. Hehe #Selangor4Youth #AnakMudaSayangSelangor #KeluargaMajlisBeliaSelangor #MajlisBeliaSelangor #MajlisBeliaNegeriSelangor #BeliaSelangor #AnakMudaSelangor #SelangorYouth #Belia #Youth #AnakMuda #Selangor #ResultSPM #KeputusanSPM #SPM All the best buat semua belia2 yang akan mengambil result SPM. Tahniah buat semua!
.
Share2 laa result korang dengan admin. Hehe
#Selangor4Youth
#AnakMudaSayangSelangor
#KeluargaMajlisBeliaSelangor
#MajlisBeliaSelangor
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#BeliaSelangor
#AnakMudaSelangor
#SelangorYouth
#Belia
#Youth
#AnakMuda
#Selangor
#ResultSPM
#KeputusanSPM
#SPM
Team Building MBS . Bila dapat boss kaki outdoor, gini la gamaknya. Hahaha. Bila dah buat aktiviti2 ...
Media Removed
Team Building MBS . Bila dapat boss kaki outdoor, gini la gamaknya. Hahaha. Bila dah buat aktiviti2 macam ni, mulalah menyesal sebab tak fit & mulalah motivate diri lepas buat aktiviti ni, kena always be fit. anyway, aktiviti best! Recommended! . Tahu sebab apa @ameernazrien X follow ... Team Building MBS
.
Bila dapat boss kaki outdoor, gini la gamaknya. Hahaha. Bila dah buat aktiviti2 macam ni, mulalah menyesal sebab tak fit & mulalah motivate diri lepas buat aktiviti ni, kena always be fit. 😅😅😅 anyway, aktiviti best! Recommended! .
Tahu sebab apa @ameernazrien
X follow main skytrex. Hahaha. @zarulhixxam @nurulamirahhh nampak x fit juga tu. Haha
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#Selangor4Youth
#AnakMudaSayangSelangor
#BeliaSelangor
#AnakMudaSelangor
#SelangorYouth
#KeluargaMajlisBeliaSelangor
#MajlisBeliaSelangor
#KelanaSelangor
#PengakapSelangor
#PengakapKelana
Read more
 #MasaDepanNegaraku #TN50
Media Removed
#MasaDepanNegaraku #TN50 #MasaDepanNegaraku
#TN50
Interested? Let's join our movement! #KelanaKajang #KelanaUdaraKajang #KelanaSelangor #KelanaMalaysia #PengakapKelana #Kajang #BeliaKajang #Belia #Youth #KajangYouth #Volunteer #Sukarelawan
Media Removed
Interested? Let's join our movement! #KelanaKajang #KelanaUdaraKajang #KelanaSelangor #KelanaMalaysia #PengakapKelana #Kajang #BeliaKajang #Belia #Youth #KajangYouth #Volunteer #Sukarelawan Interested? Let's join our movement!
#KelanaKajang
#KelanaUdaraKajang
#KelanaSelangor
#KelanaMalaysia
#PengakapKelana
#Kajang
#BeliaKajang
#Belia
#Youth
#KajangYouth
#Volunteer
#Sukarelawan
Happy Founder's Day guys! . (New journey begins) #BPDay #FoundersDay #Scouts #MessengersOfPeace ...
Media Removed
Happy Founder's Day guys! . (New journey begins) #BPDay #FoundersDay #Scouts #MessengersOfPeace #KelanaSelangor #KelanaMalaysia #PengakapKelana #PengakapMalaysia #PengakapSelangor #KelanaKajang Happy Founder's Day guys! .
(New journey begins)
#BPDay
#FoundersDay
#Scouts
#MessengersOfPeace
#KelanaSelangor
#KelanaMalaysia
#PengakapKelana
#PengakapMalaysia
#PengakapSelangor
#KelanaKajang
Happy Chinese New Year guys! *saja ambil gambar yang tak formal sebab dalam gambar ni terasa swag ...
Media Removed
Happy Chinese New Year guys! *saja ambil gambar yang tak formal sebab dalam gambar ni terasa swag sangat. Hahaha #Selangor4Youth #AnakMudaSayangSelangor #MajlisBeliaSelangor #MajlisBeliaNegeriSelangor #BeliaSelangor #AnakMudaSelangor #SelangorYouth #Belia #AnakMuda #Selangor #Youth #KelanaSelangor #PengakapKelana Happy Chinese New Year guys! *saja ambil gambar yang tak formal sebab dalam gambar ni terasa swag sangat. Hahaha
#Selangor4Youth
#AnakMudaSayangSelangor
#MajlisBeliaSelangor
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#BeliaSelangor
#AnakMudaSelangor
#SelangorYouth
#Belia
#AnakMuda
#Selangor
#Youth
#KelanaSelangor
#PengakapKelana
Apa yang berlaku pada insan-insan malang ini dek kerana manusia yang berakal yang membuang, mendera ...
Media Removed
Apa yang berlaku pada insan-insan malang ini dek kerana manusia yang berakal yang membuang, mendera serta tidak prihatin terhadap insan malang ini. Persoalan yang bermain di fikiran ialah di mana mereka meletakkan kewarasan mereka yang sepatutnya menjaga tetapi sebaliknya berlaku. ... Apa yang berlaku pada insan-insan malang ini dek kerana manusia yang berakal yang membuang, mendera serta tidak prihatin terhadap insan malang ini. Persoalan yang bermain di fikiran ialah di mana mereka meletakkan kewarasan mereka yang sepatutnya menjaga tetapi sebaliknya berlaku. Namun, tidaklah aku mahu menghakimi semua orang begitu kerana terdapat juga insan-insan yang memperjuangkan nasib insan malang ini. Aktivis-aktivis ini mengeluarkan wang ringgit sendiri demi minat & keprihatinan mereka. Aku salute mereka. Sebagai masyarakat juga, kita perlu sedar dan prihatin terhadap insan malang ini. Terima kasih pada kak Ain dan abang Razeef, Founder S.I Home Shelter atas penerangan yang diberikan dan keterbukaan korang untuk menerima kami untuk berkolaborasi demi kebaikan insan malang ini.
.
#stopabuseanimal
#startadoptingstopkilling
#stopbuyingstartadopting
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#Belia
#Selangor
#SIHomeShelter
#HomeShelter
#KelanaSelangor
#SWA
#DuniaKucing
#duniaanjing
Read more
Hi anak muda. Korang belia selangor? Korang ada minat tersendiri? Korang ada idea untuk pembangunan ...
Media Removed
Hi anak muda. Korang belia selangor? Korang ada minat tersendiri? Korang ada idea untuk pembangunan belia? Korang nak idea korang direalisasikan? Tunggu apa lagi? Tak kira siapa korang, even though korang belia yang x ada dalam circle MBS pun layak bersuara!!! Kita cuba jadi inclusive ... Hi anak muda.

Korang belia selangor?
Korang ada minat tersendiri?
Korang ada idea untuk pembangunan belia?
Korang nak idea korang direalisasikan?

Tunggu apa lagi? Tak kira siapa korang, even though korang belia yang x ada dalam circle MBS pun layak bersuara!!! Kita cuba jadi inclusive mulai sekarang. Ayuh sertai kami, Curahkan idea dan cadangan anda kepada kami dan ayuh kita lakukan bersama!

Bagaimana nak salurkan idea korang pada kami? Mudah saja. Korang klik profil aku and then klik link kat profile aku tu.

#Selangor4Youth
#AnakMudaSayangSelangor
#MBS18
#MajlisBeliaSelangor
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#Belia
#Selangor
#Youth
#BeliaSelangor
#AnakMuda
#MBS
#SelangorYouth
#KelanaSelangor
#PengakapKelana
#Kelana
Read more
Pasti akan ada yang akan pergi meninggalkan kita, dan pasti ada orang baru yang akan memenuhi ruang ...
Media Removed
Pasti akan ada yang akan pergi meninggalkan kita, dan pasti ada orang baru yang akan memenuhi ruang tersebut kerana adat bertemu dan berpisah pasti ada tetapi kenangan bersama tetap terpahat di hati dan di fikiran. . Terima kasih kepada DS Mantan Presiden Majlis Belia Negeri Selangor, ... Pasti akan ada yang akan pergi meninggalkan kita, dan pasti ada orang baru yang akan memenuhi ruang tersebut kerana adat bertemu dan berpisah pasti ada tetapi kenangan bersama tetap terpahat di hati dan di fikiran.
.
Terima kasih kepada DS Mantan Presiden Majlis Belia Negeri Selangor, DS @irmohizam_ibrahim di atas lantikan saya sebagai Ahli Majlis Tertinggi (Lantikan) pada tahun 2016 serta peluang2 yang diberikan untuk belajar dan berkhidmat kepada belia dan masyarakat. Teringat pada mesyuarat terakhir, beliaulah yang mencadangkan agar saya bertanding lagi bagi penggal yang seterusnya kerana beliau percaya anak muda perlu diberi ruang & peluang yang sepatutnya untuk berkhidmat pada masyarakat. Terima kasih juga pada abang @my_azwan, mantan Setiausaha Agung MBS yang banyak membantu dan menasihat tentang perihal bagaimana nak jadi pemimpin belia yang baik.Terima kasih kepada Tn Hj @ishakmohdjonid, Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Selangor kerana merestui saya untuk menabur bakti bukan setakat di dalam dunia pengakap sahaja bahkan di dalam dunia belia (saya percaya kedua2 perkara boleh bergerak seiring kerana pengakap adalah pergerakan orang muda dan disokong oleh orang dewasa).
.
Tiba sudah masa untuk bekerja, meneruskan agenda pembangunan belia di bawah pimpinan baharu, sdr. @hafez4b Presiden MBS yang baharu dan team MBS yang baharu. Selamat Maju Jaya Team MBS 2018-2021!
#Selangor4Youth
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#MajlisBeliaSelangor
#PengakapKelana
#KelanaSelangor
#KelanaMalaysia
#MBS
#PAT34
Read more
Ayo! Chief @khairykj pun ada sabtu ni untuk #PAT34 #MBS. Mana rakan2 yang nak tahu persatuan belia ...
Media Removed
Ayo! Chief @khairykj pun ada sabtu ni untuk #PAT34 #MBS. Mana rakan2 yang nak tahu persatuan belia apa yang bernaung di bawah MBS, bolehlah datang juga. Mana tahu jumpa jodoh, cia! See you there, guys! . #Selangor4Youth #AnakMudaSayabgSelangor #MajlisBeliaNegeriSelangor #MajlisBeliaSelangor #BeliaSelangor #SelangorYouth #Belia #AnakMuda #Youth #Selangor #Malaysia @irmohizam_ibrahim Ayo! Chief @khairykj pun ada sabtu ni untuk #PAT34 #MBS. Mana rakan2 yang nak tahu persatuan belia apa yang bernaung di bawah MBS, bolehlah datang juga. Mana tahu jumpa jodoh, cia! See you there, guys!
.
#Selangor4Youth
#AnakMudaSayabgSelangor
#MajlisBeliaNegeriSelangor
#MajlisBeliaSelangor
#BeliaSelangor
#SelangorYouth
#Belia
#AnakMuda
#Youth
#Selangor
#Malaysia
@irmohizam_ibrahim
Hello @jackywackysmack & @hazzziqqq , hopefully you enjoyed in Kuala Lumpur & in Genting Highland. ...
Media Removed
Hello @jackywackysmack & @hazzziqqq , hopefully you enjoyed in Kuala Lumpur & in Genting Highland. See you later, buddy. #NRC #NRCSingapore #MPKN #MajlisPengakapKelanaNegara #Scouts #Scout Hello @jackywackysmack & @hazzziqqq , hopefully you enjoyed in Kuala Lumpur & in Genting Highland. See you later, buddy.

#NRC
#NRCSingapore
#MPKN
#MajlisPengakapKelanaNegara
#Scouts
#Scout