Loading Content...

Ciksara_aisha Instagram Photos and Videos

ciksara_aisha Sara Aisha @ciksara_aisha mentions
Followers: 5,060
Following: 157
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Alhamdulillah. Tanggal 10 Sept lepas, Cik SA sekali lagi menjadi seorang Mak Ngah. Yay!! <span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> . Repost ...
Media Removed
Alhamdulillah. Tanggal 10 Sept lepas, Cik SA sekali lagi menjadi seorang Mak Ngah. Yay!! . Repost from @naadiahnasir . Alhamdulillah ️ @zubair_azkah Alhamdulillah. Tanggal 10 Sept lepas, Cik SA sekali lagi menjadi seorang Mak Ngah. Yay!! 😍😍😍
.
Repost from @naadiahnasir
.
Alhamdulillah ❤️ @zubair_azkah
Bulatnya Cik SA. Pipi pau sangat. Dah macam durian tu. Hahaha! . Anyway, it's this FRIDAY!! Jangan lupa saksikan Cik SA di SIS TV3, Jumaat (14 Sept 2018), 1 tengah hari. . Marilah kita tengok Cik SA membebel apa entah dalam tu. . Stay tuned, tau! ️ . Cc: @karyaseni @datomuzri ... Bulatnya Cik SA. Pipi pau sangat. Dah macam durian tu. Hahaha! 🙈🙈😜😜
.
Anyway, it's this FRIDAY!! Jangan lupa saksikan Cik SA di SIS TV3, Jumaat (14 Sept 2018), 1 tengah hari.
.
Marilah kita tengok Cik SA membebel apa entah dalam tu. 😝😝
.
Stay tuned, tau! ❤️
.
Cc: @karyaseni @datomuzri @makcikkaryaseni
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #karyaseni #penulis #novelis #novelbestseller #anugerahbukunegara #JodohituMilikKita #ChanRakTer #EncikSayangdanMissSweetheart #PembukaHati #SaljuKyoto #SyurgakuTakSempurna #AkuLelakimu #IamNotAMonster #SISTV3
Read more
NOW!! Jodoh itu Milik Kita di Astro Bella. Jom tengok semua!!! <span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ . #SaraAisha #writer #JodohituMilikKita ...
Media Removed
NOW!! Jodoh itu Milik Kita di Astro Bella. Jom tengok semua!!! ️ . #SaraAisha #writer #JodohituMilikKita #JIMK #AarizDanial #DahliaDarius #FaridKamil #TizZaqyah NOW!! Jodoh itu Milik Kita di Astro Bella. Jom tengok semua!!! ❤️❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #JodohituMilikKita #JIMK #AarizDanial #DahliaDarius #FaridKamil #TizZaqyah
Repost from @siqahiqa_ . SALJU KYOTO - SARA AISHA . . Sebuah karya yang sarat dengan aksi, suspens, ...
Media Removed
Repost from @siqahiqa_ . SALJU KYOTO - SARA AISHA . . Sebuah karya yang sarat dengan aksi, suspens, percintaan, persahabatan, dan pengorbanan. Kelainan dan keistimewaan novel ini adalah kisah yang dipaparkan berkaitan dengan kumpulan yakuza. Unik dan tidak klise. . . Salju Kyoto ... Repost from @siqahiqa_
.
SALJU KYOTO - SARA AISHA .
.
Sebuah karya yang sarat dengan aksi, suspens, percintaan, persahabatan, dan pengorbanan. Kelainan dan keistimewaan novel ini adalah kisah yang dipaparkan berkaitan dengan kumpulan yakuza. Unik dan tidak klise.
.
.
Salju Kyoto has turned me into Sara Aisha’s fan. Boleh beli lagi novel @ciksara_aisha lepas ni ☺️👍🏻
.
.
Full novel review on my blog. Link on bio 👆🏻. Feel free to visit 😊
#saraaisha #saljukyoto #novelmelayu #novel #karyaseni #flatlaysbySH
.
•••
Please read her full review. Panjang dan sangat details. Thank you, dear! For taking a long time to write such long review. Really appreciate it and really love your blog. Cantik! 😍😍❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersonistagram #SaljuKyoto #novel #actionromance #actionthriller #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha #novelbestseller
Read more
Cik SA sekarang tengah bertukang manuskrip baru (can't wait to tell you about it!). InsyaAllah ...
Media Removed
Cik SA sekarang tengah bertukang manuskrip baru (can't wait to tell you about it!). InsyaAllah akan announce bila birthday nanti, which dah tak lama (omo, makin tua!! ). . But then! . Masalah besar seorang Sara Aisha ialah tulis mss macam siput. Slooooow yang amat. Serius, tabik ... Cik SA sekarang tengah bertukang manuskrip baru (can't wait to tell you about it!). InsyaAllah akan announce bila birthday nanti, which dah tak lama (omo, makin tua!! 🙈🙈).
.
But then!
.
Masalah besar seorang Sara Aisha ialah tulis mss macam siput. 🐌🐌 Slooooow yang amat. Serius, tabik spring pada novelis lain yang tulis laju. Korang guna enjin turbo ke apa? 🤔🤔
.
There are times that Cik SA bagitahu diri yang Cik SA tulis lambat sebab ada banyak hal lain. My sister gave birth, so sebagai Mak Ngah yang baik (ahaks! 😝😝), i became a babysitter. Atau sibuk dengan kerja rumah, atau urusan @oolatbooku.
.
Semua tu ALASAN saja! (Sila baca ala-ala tengok drama Melayu)
.
The truth is, Cik SA sendiri yang agak failed dalam pengurusan masa. I admit that. So kena cuba ubah, dan kena cuba jadi lebih baik. You can have results or excuses, not both. For me, i want RESULT, i want to finish this manuscript (korang tunggu, kan?). So no more excuses, Sara Aisha. Tulis sampai siap. Fighting! 💪🏻💪🏻💪🏻
.
Untuk teman-teman novelis juga, good luck korang!! Jom kejar dateline! Jom siapkan novel baru!! 📚📚
.
For my dear readers, please wish me luck. Tak sabar nak bagi korang jumpa hero-heroin baru. Adakah mampu 'menangkap' hati korang? Hope so! ❤️❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #novelis #novelbestseller #karyaseni #manuskrip #actionthriller #mystery
Read more
Repost from @watie_bookstagram . Yeayyy done. . Fuhhh... Same seperti im not a monster. Aku ...
Media Removed
Repost from @watie_bookstagram . Yeayyy done. . Fuhhh... Same seperti im not a monster. Aku telah dibawa ke kyoto untuk menyaksikan adegan2 action. . Serius, dah bace novel ni aku takot untuk pergi ke kyoto .eceh... Macamla boleh pergi. Hahah.. Dalam negara pon tak habis jelajah. ... Repost from @watie_bookstagram
.
Yeayyy done.
.
Fuhhh... Same seperti im not a monster. Aku telah dibawa ke kyoto untuk menyaksikan adegan2 action. 😄
.
Serius, dah bace novel ni aku takot untuk pergi ke kyoto
.eceh... Macamla boleh pergi. Hahah.. Dalam negara pon tak habis jelajah. 😂aku takotkan yakuza. Ngeri la dorang punye watak dalam novel ini
.
Aku tabik kat kak sara.. Mesti kak sara buat banyak research untuk siapkan novel ini. Memandangkan geng2 yakuza dalam novel ini adalah geng yakuza yang memang wujud
.
Aku suke dengan watak nailah farafisha, dia terlalu berani pergi ke kyoto untuk mencari kawan baiknya, badri. Kalau akula tu.. Mungkin tidak sama sekali.. 😄
.
Heronya, arjuna kaeda. Aku sebenarnya tak dapat nak Gambarkan macam mana rupa sebenar AK ni. Bermata helang & bersikap dingin. Hmm macam mane aku nak bayangkan muke AK ni. 😆
.
Konfliknya bagi aku berat sebab ape, Sebab pergaduhan antara datuk & cucu demi ingin mengekalkan tradisi kumpulan yakuzanya dimana darah keturunanya mesti mewarisi kumpulan tersebut. Daripada apa yang aku baca, datuk dia ni memang gila la sebab sanggup buat apa saje demi memenuhi hajat dia. 😄
.
Apa yang aku boleh katakan, novel romance thriller ni memang makanan kak sara. Dah 3 aku baca.. Ketiga2 mempunyai kelebihan tersendiri.
.
••••
Alhamdulillah. Terima kasih untuk review ini. Hontou ni arigatou!! 😘😘 Tak boleh tahan ayat "Novel romance thriller memang makanan kak sara." Ini yang nak tulis novel gini lagi ni. Hehe. 😅😅😊😊
.
#SaraAisha #writer #writersonistagram #SaljuKyoto #reviewSK #novel #actionromance #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback review <span class="emoji emoji1f338"></span> . By @faaaaaje "YOU ALLSSS! ni nak bagitau kita dhbes dah baca buku ni! Ye, ...
Media Removed
Throwback review . By @faaaaaje "YOU ALLSSS! ni nak bagitau kita dhbes dah baca buku ni! Ye, mmg best sgt!!! Penulis buku ni mmg best ahh. You go girl! Semua perasaan ada. Marah, geram, sedih, hampa,ghairah,teruja,gembira and paling best is when Karn melamar Dian. Tak keruan aku dibuatnya. ... 🌸 Throwback review 🌸
.
By @faaaaaje "YOU ALLSSS! ni nak bagitau kita dhbes dah baca buku ni! Ye, mmg best sgt!!! Penulis buku ni mmg best ahh. You go girl! Semua perasaan ada. Marah, geram, sedih, hampa,ghairah,teruja,gembira and paling best is when Karn melamar Dian. Tak keruan aku dibuatnya. Yes aku baca during school hours(recess and bila tukar class). Kadang kadang tu lepas buat kerja yg cikgu suruh buat, aku akan baca buku ni. Korang pun dapatlah belajar bahasa Thai dlm tuu.
Ending yang sgt sweet and rare sebab tk sangka2 penjahat adalah antara yang org terdekat. Si Sakda ni sebenarnya menyemak je. Hohoho.

What do you think? :)
#ChanRakTer
#chanrakterakucintakamu" via @PhotoRepost_app
.
•••
Terima kasih sekali lagi. Khop khun ka!! 😍😍
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #CRT #KarnKlaharn #DianDamia #novel #actionromance
Read more
Carta bestseller Popular (27 Ogos - 2 September) . Alhamdulillah, INAM masih dalam carta ini ...
Media Removed
Carta bestseller Popular (27 Ogos - 2 September) . Alhamdulillah, INAM masih dalam carta ini selepas hampir tiga bulan dalam pasaran. Terima kasih, semua. Love you mucho!!! ️ . Do get my latest book, INAM for those yang belum. Thanks again! ️ . #SaraAisha #writer #amwriting ... Carta bestseller Popular (27 Ogos - 2 September)
.
Alhamdulillah, INAM masih dalam carta ini selepas hampir tiga bulan dalam pasaran. Terima kasih, semua. Love you mucho!!! 😘😘😘❤️❤️❤️
.
Do get my latest book, INAM for those yang belum. Thanks again! ☺️
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback review <span class="emoji emoji1f338"></span> . By @intankhatijah88 "*Chan Rak Ter...(Aku cinta kamu)* -happp ni bukan ...
Media Removed
Throwback review . By @intankhatijah88 "*Chan Rak Ter...(Aku cinta kamu)* -happp ni bukan bru baca erk..dh lama bulan June lagi tau- *my kakak yang jauh yg beria nun disana suh baca katanya cita ni best trill..xboleh stop kalau dah mula.then lau try to skip seyes xkan faham jlan cita ... 🌸 Throwback review 🌸
.
By @intankhatijah88 "*Chan Rak Ter...(Aku cinta kamu)*
-happp ni bukan bru baca erk..dh lama bulan June lagi tau-
*my kakak yang jauh yg beria nun disana suh baca katanya cita ni best trill..xboleh stop kalau dah mula.then lau try to skip seyes xkan faham jlan cita nya.can make u nebes avery time..so jalan cita buat kta xoleh stop baca seyes..kata kakak saya..ayat dia "adik im so2x sure ths novel can make u crazy adq u try..i bay for u adq..u mst be try adq" -Dgn semangat jitu balik umah balut n strt baca..seyes cakap dlm bnyak novel ni la novel cintan cintu + trill yg 1st time sya bca n jumpa..tabik sprin la kak @ciksara_aisha semangat nk bca sama macam JIMK hero dtg dr luar negara yg xtercapai dek otak dorang tu hero bayangan..ya la selalu writer imagine kan muka mat salleh,korea jepun,arab,cina or pelkon kita..hik5x...
#Thankzmykakak #citarasakitasama #kongsieverything #likeulacloneZaraZya"
.
•••••
Still remember, adik Intan kita ni memang angau sungguh dengan Karn. Now dah bertahun berlalu, still angaukan Karn tak? Atau dah beralih arah pada yang lain? AK maybe? Ryu maybe? Atau Alex?
.
Apa-apa pun, thank you for loving CRT. Khop khun maak na ka! 😍❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #CRT #KarnKlaharn #DianDamia #novel #actionromance
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback review <span class="emoji emoji1f338"></span> . By @ryanasyikin "Novel terbaru dan yg ketiga dari penulis novel #JIMK & ...
Media Removed
Throwback review . By @ryanasyikin "Novel terbaru dan yg ketiga dari penulis novel #JIMK & #CRT @ciksara_aisha #EncikSayangMissSweetheart Kisah yg penuh santai dan yg penting ada saja keletah hero n heroin yg membuatkn pembaca sentiasa tersenyum je bila membacanya. Nak tahu dr ... 🌸 Throwback review 🌸
.
By @ryanasyikin "Novel terbaru dan yg ketiga dari penulis novel #JIMK & #CRT @ciksara_aisha
#EncikSayangMissSweetheart Kisah yg penuh santai dan yg penting ada saja keletah hero n heroin yg membuatkn pembaca sentiasa tersenyum je bila membacanya. Nak tahu dr mna dtgnya gelaran #EncikSayang & #MissSweetheart anda kena terokai sendiri dlm novel tersebut. Bagi yg belum ada novel ini,anda boleh dapatkn d bookstore berhampiran atau terus kpd novelisnya. Mmg x rugi beli.
#EncikSayangMissSweetheart
#SyamilImran #OrkedImani #TheRegencyHotel #AlorSetar #Kedah #UniversitiMalaya #24052014
.
*p/s : Macam x percaya yg pagi semalam masa interview saya siap promote lagi novel kakak dekat penemuduga UM tu gara-gara disuruh bercerita n review novel terbaru yg saya dh baca. Panjang berjela saya bercerita smpai mereka suruh stop barulah saya stop. Hihi" .
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #EncikSayangdanMissSweetheart #ESMS #romcom #karyaseni #novelbestseller #SyamilImran #OrkedImani
Read more
For you. <span class="emoji emoji1f618"></span><span class="emoji emoji1f618"></span><span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ . #SaraAisha #writer #writersoninstagram
Media Removed
For you. ️ . #SaraAisha #writer #writersoninstagram For you. 😘😘❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback review <span class="emoji emoji1f338"></span> . #Repost @syazwanzulkifly .
・・・
Thank you so much @ciksara_aisha kerana ...
Media Removed
Throwback review . #Repost @syazwanzulkifly .
・・・
Thank you so much @ciksara_aisha kerana sudi menyambung perjalanan hidup #syafiq dalam novel #jodohitumilikkita sebelum ini ke novel #pembukahati kali ini... Saya dah khatam novel pembuka hati ni..very nice n very intresting ... 🌸 Throwback review 🌸
.
#Repost @syazwanzulkifly
.
・・・
Thank you so much @ciksara_aisha kerana sudi menyambung perjalanan hidup #syafiq dalam novel #jodohitumilikkita sebelum ini ke novel #pembukahati kali ini... Saya dah khatam novel pembuka hati ni..very nice n very intresting character and storyline.. Saya suka sgt.. Saya harap awak tak kan putus menghasilkan naskah2 yang hebat seperti ini lagi selepas ini.. Kepada yang belum mendapatkan novel 'pembuka hati' ini,sila dapatkan novel ini dipasaran..
.
.
•••••
Once again, terima kasih SZ untuk wish dan doanya. Amin. Good luck juga untuk kerjaya awak. Fighting! 💪🏻💪🏻😊😊
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #PembukaHati #PH #JodohituMilikKita2 #JIMK2 #novel #melodrama #SyafiqAdra #SyazwanZulkifly #karyaseni
Read more
 #MalaysiaMembaca 10 buku kegemaran untuk @siriusiqa . Terima kasih kerana menjadikan novel ...
Media Removed
#MalaysiaMembaca 10 buku kegemaran untuk @siriusiqa . Terima kasih kerana menjadikan novel Cik SA sebagai the top two. AKU LELAKIMU di tangga nombor 1 dan SALJU KYOTO di tangga nombor 2. . Siapa kat sini yang juga menjadikan karya Cik SA sebagai buku kegemaran? Cer komen sini. Nak juga ... #MalaysiaMembaca 10 buku kegemaran untuk @siriusiqa
.
Terima kasih kerana menjadikan novel Cik SA sebagai the top two. AKU LELAKIMU di tangga nombor 1 dan SALJU KYOTO di tangga nombor 2.
.
Siapa kat sini yang juga menjadikan karya Cik SA sebagai buku kegemaran? Cer komen sini. Nak juga kenal. ☺️☺️❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #AkuLelakimu #SaljuKyoto #novel #actionthriller #actionromance #psikothriller #karyaseni #novelbestseller
Read more
NOVEL TERBAIK ANUGERAH BUKU NEGARA 2018 . Buat teman-teman baru dan mungkin belum tahu, novel ...
Media Removed
NOVEL TERBAIK ANUGERAH BUKU NEGARA 2018 . Buat teman-teman baru dan mungkin belum tahu, novel psikothriller Cik SA iaitu AKU LELAKIMU baru-baru ini telah dinobatkan sebagai novel terbaik untuk Anugerah Buku Negara 2018. . Ini adalah pencapaian paling tinggi yang Cik SA peroleh selama ... NOVEL TERBAIK ANUGERAH BUKU NEGARA 2018
.
Buat teman-teman baru dan mungkin belum tahu, novel psikothriller Cik SA iaitu AKU LELAKIMU baru-baru ini telah dinobatkan sebagai novel terbaik untuk Anugerah Buku Negara 2018.
.
Ini adalah pencapaian paling tinggi yang Cik SA peroleh selama 6 tahun jadi penulis. Alhamdulillah. ☺️
.
Agak mengejutkan sebenarnya sebab AL adalah dari genre PSIKOTHRILLER, sebuah genre yang jarang ditulis oleh penulis wanita tanah air (mainstream novel, not indie novel). Tambahan pula, AL ialah novel yang lebih thriller daripada cinta (80% thriller, cuma 20% kisah cinta). Jadi ya, kemenangan yang mengejutkan.
.
Tapi Cik SA bersyukur. Sebab ini menandakan pembaca novel tanah air sekarang lebih terbuka untuk menerima genre yang lain daripada kebiasaan. Cik SA juga nampak, sudah semakin ramai penulis wanita lain yang mencuba tulis genre thriller (terutama action romance). Asalnya di @karyaseni, Cik SA seorang saja yang buat macam tu. Bermula dengan CRT, tahun 2013. Lima tahun lepas, genre action thriller sangat rare di Malaysia (walaupun berlambak di luar negara sana). Jadi, selamat datang! Welcome on board. Kita dah satu geng. Mungkin next PBAKL, kita boleh minta bos @datomuzri arrange untuk kita semua satu slot fanmeeting. Wajah thriller Karyaseni, gituuuu. (Cc: @syuariani @sitikhadijah_novelis. Sape lagi penulis thriller KS? 🤔)
.
Last but not least, terima kasih buat korang yang terbuka untuk baca apa sahaja genre novel yang Cik SA tulis. Tanpa keyakinan korang, Cik SA seram jugalah nak lawan arus pasaran sekarang. What a writer really wants to write VS. What the market wants. Selamanya itu akan jadi konflik untuk seorang penulis.
.
Seriously, thank you for being with me in this journey. ☺️☺️❤️❤️❤️
.
Love,
SA
.
#SaraAisha #writer #AkuLelakimu #IamYourMan #SaraAishaAkuLelakimu #novel #psikothriller #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee #novelbestseller #novelterbaikanugerahbukunegara2018
Read more
KENAPA AKU LELAKIMU? . Masa mula-mula Cik SA start tulis kisah Tia-Alex-Rafael, tajuknya tak ...
Media Removed
KENAPA AKU LELAKIMU? . Masa mula-mula Cik SA start tulis kisah Tia-Alex-Rafael, tajuknya tak ada. It was sooo hard to find the right tittle. Kalau letak tajuk WHITE KILLER, itu lebih menekankan kepada kisah si pembunuh tu. I don't really want that. . Cik SA sampai tanya followers kat ... KENAPA AKU LELAKIMU?
.
Masa mula-mula Cik SA start tulis kisah Tia-Alex-Rafael, tajuknya tak ada. It was sooo hard to find the right tittle. Kalau letak tajuk WHITE KILLER, itu lebih menekankan kepada kisah si pembunuh tu. I don't really want that.
.
Cik SA sampai tanya followers kat IG dan friends kat FB, untuk dapat tajuk. Malangnya, tak ada yang berkenan. So fikir punya fikir, i came out with AKU LELAKIMU.
.
So why AKU LELAKIMU? Agak jiwang untuk sebuah novel psikothriller, kan? Some people actually mempertikaikan tajuk ni. But then, it's not wrong. Sebab banyak novel English bertajuk jiwang tapi sebenarnya kisah thriller.
.
Okay, back to AKU LELAKIMU. Actually, that LELAKI is not only meant for Alexander Aryan. Tapi juga untuk Rafael Lee. Kedua-dua lelaki ini adalah lelaki untuk Tihani Rose.
.
Alexander Aryan...he's basically her stalker. Her protector. Melindungi dari jauh, mencari dalam diam. And he ended up as the love of her life. Cik SA still tak boleh move on daripada cara Tihani confess pada Alex. So soft, so subtle, so calm, yet so full of emotion. Dahlah di tengah-tengah taman, dikelilingi daun musim luruh. Dan ya, itu yang buat Alex jadi lelaki untuk Tia. Even from 12 years ago!
.
"Aku lelakimu, Tihani Rose." - Alexander Aryan
.
And now, here comes the twisted guy.
.
Rafael Lee...also Tihani's stalker. Not to protect her, though. Dalam fikiran twisted Rafael, Tihani Rose ialah hak milik dia. Perempuan paling layak untuk jadi masterpiece dia. Sebab itu, dia sanggup buat apa sahaja untuk sempurnakan 'masterpiece' dia ni. Practice makes perfect. So he killed and killed and killed, sambil bayangkan dia sebenarnya bunuh Tihani. Okey, now that i wrote it like that, RL sure is scary. Sebab itulah, RL marah dengan kemunculan Alex. Dia mengamuk malam tu, kan?
.
"Aku lelakimu, Tihani Rose." - Rafael Lee
.
Pendek kata, untuk Alex, ayat AKU LELAKIMU adalah dalam romantic definition. But for Rafael, it is in obsessive, psychopatic definition.
.
So that's it! Kenapa Cik SA pilih tajuk AKU LELAKIMU untuk sebuah novel psikothriller yang boleh tahan menakutkan.
.
#SaraAisha #writer #AkuLelakimu #IamYourMan #SaraAishaAkuLelakimu #novel #psikothriller
Read more
“Rambut kau dah panjang.” Ryu menegur seraya mengambil langkah satu tapak ke hadapan. “Sebab ...
Media Removed
“Rambut kau dah panjang.” Ryu menegur seraya mengambil langkah satu tapak ke hadapan. “Sebab tak ada orang untuk potong.” Maya menjawab. Langkah juga dibawa ke hadapan setapak. “Tubuh kau dah makin kurus.” Kali ini, dia pula yang mengomen. “Sebab tak ada orang untuk jaga makan minum.” ... “Rambut kau dah panjang.” Ryu menegur seraya mengambil langkah satu tapak ke hadapan.
“Sebab tak ada orang untuk potong.” Maya menjawab. Langkah juga dibawa ke hadapan setapak.
“Tubuh kau dah makin kurus.” Kali ini, dia pula yang mengomen.
“Sebab tak ada orang untuk jaga makan minum.” Ryu membalas. Satu tapak lagi ke depan.
Maya ambil tindakan serupa. Wajah semakin berkerunyut, tetapi dia bersuara lagi.
“Dahi kau ada parut.”
Ryu lebarkan senyuman. Kelat dan beremosi. Dia telan liur sebelum membalas.
“Sebab tak ada orang yang rawat aku elok-elok.”
Setapak lagi dia ke hadapan, bersama kata-kata…
“Mata kau menangis.”
Merujuk kepada mata berkaca-kaca Maya.
“Sebab tak ada orang pujuk aku.”
Kini, Ryu dan Maya sampai ke tengah-tengah. Berdiri betul-betul depan satu sama lain. Membungkam. Terpaku dalam renungan masing-masing. Membiarkan desah nafas saling menyentuh muka. Merelakan emosi dalam hati bertebaran untuk tatapan.
Di celah-celah semua itu, Ryu berbisik dengan suara yang paling lembut dia boleh keluarkan.
“Orang tu dah sampai, Maya. Dah ada depan mata kau sekarang. Jadi…”
Dia angkat tangan. Terketar-ketar jarinya menyentuh pipi Maya, lalu dengan lembut dia menyeka air mata yang sudah menodai pipi itu.
“Tolong. Tolong jangan menangis lagi.”
Sebaik melontar pesanan itu, Maya melompat kepadanya dan merangkulnya. Sejenak Ryu terkaku, sebelum lambat-lambat meletak tangan ke pinggang Maya. Ditarik lebih erat ke dalam pelukan.
“Ryu…Ryu…”
“Shhhh….jangan menangis lagi.” Dia memujuk gadis yang semakin galak merembes tangisan. Padahal di birai matanya sendiri, ada titik-titik air jernih. Menitis-nitis, bersama emosi yang terselit dalam setiap satu.
.
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
This screams RYU!! . Jumpa video ni di Youtube, credit to YS Production. Video ni untuk watak KWB dalam Friends 2 (Cik SA belum tengok). Tapi seriously, this reminds me of Ishikawa Ryu. The pain, the conflict, the tears and ultimately THE CHOICE. . Dalam hidup kita, setiap hari kita kena ... This screams RYU!!
.
Jumpa video ni di Youtube, credit to YS Production. Video ni untuk watak KWB dalam Friends 2 (Cik SA belum tengok). Tapi seriously, this reminds me of Ishikawa Ryu. The pain, the conflict, the tears and ultimately THE CHOICE.
.
Dalam hidup kita, setiap hari kita kena buat pilihan. Dari sekecil-kecil pilihan (cth: bangun tidur atau sambung tidur) hingga sebesar-besar pilihan (cth: nak terima pinangan mak cik bawang atau tak). Tapi apa-apa pun pilihan dan keputusan yang diambil, itu akan beri impak kepada kita. Jadi harapan Cik SA...
.
"Let's think and choose wisely. Apa yang datang lepas tu, bergantung kepada Allah. Kita kena lapangkan dada, cuba terima dan berusaha yang terbaik. Fighting!" ❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
“Kau nak kita sambung berjalan, atau nak terus tersengih-sengih macam kerang busuk kat tengah ...
Media Removed
“Kau nak kita sambung berjalan, atau nak terus tersengih-sengih macam kerang busuk kat tengah jalan? Telinga Maya ditampar sindiran. Spontan, dia menyiku perut Ryu. Eeeee, suka sungguh perli orang! Tidak semena-mena, Ryu meledak tawa. Bukan sipi-sipi macam selalu. Bukan kelat, ... “Kau nak kita sambung berjalan, atau nak terus tersengih-sengih macam kerang busuk kat tengah jalan?
Telinga Maya ditampar sindiran. Spontan, dia menyiku perut Ryu. Eeeee, suka sungguh perli orang!
Tidak semena-mena, Ryu meledak tawa. Bukan sipi-sipi macam selalu. Bukan kelat, jauh sekali sinis. Tetapi ketawa yang benar-benar ketawa. Maya dongak ke sebelah. Ryu tidak memandang kepadanya. Masih melepas sisa-sisa tawa.
Indah. Pemandangan ini indah sekali.
Ryu tiba-tiba menoleh. Maya tersentak. Baru ingin memaling muka semula, Ryu lebih dahulu menunduk rapat. Menyamai aras mukanya. Dalam lelaki itu merenung.
“Kau kenapa?” tanya Maya beserta kerutan.
“Kau…”
Suara garau Ryu kedengaran terlebih gemersik. Ah, dia mula merapu!
“Sejak bila suka siku orang?”
“Sejak kau suka perli orang.” Selamba Maya membalas.
Buat kali kedua, tawa Ryu terhambur keluar. Buat kali kedua juga, Maya terpesona. Sungguh, dia tidak tahu kenapa Ryu tiba-tiba boleh jadi murah dengan tawa. Mungkin kesan pulau cantik ini, atau mungkin kerana pertemuan dengan mak cik tadi. Apa-apa pun, dia ingin berterima kasih kepada pulau ini dan mak cik penjual buah!
“Okeylah, jom balik rumah. Sebelum ada sesiapa jumpa kau.” Ryu mematikan tawa. Nada suara kembali serius. Pada masa yang sama, dia melepaskan bahu Maya. Jari-jemarinya beralih pula ke jari-jemari Maya. Ditaut kemas.
“Jom,” ajaknya seraya menarik Maya. Kaki Maya terangkat sendiri. Mengikut langkah Ryu. Berjalan seiring dengan tangan dalam genggaman masing-masing. Sudah serupa pasangan kekasih. Namun hakikatnya…
Jauh panggang dari api!
Maya biarkan hakikat tersebut. Malas memikirkannya. Sekarang dia cuma mahu menikmati saat-saat di mana Ryu tidak keras membeku, dan tangan mereka saling bertaut.
Kemas.
.
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
ISHIKAWA RYU. ARJUNA KAEDE . Two alpha males, in a world dominated by males. . Siapa excited ...
Media Removed
ISHIKAWA RYU. ARJUNA KAEDE . Two alpha males, in a world dominated by males. . Siapa excited masa AK tiba-tiba muncul dalam INAM? . #SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya ... ISHIKAWA RYU. ARJUNA KAEDE
.
Two alpha males, in a world dominated by males.
.
Siapa excited masa AK tiba-tiba muncul dalam INAM?
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
"Everyone has a monster within." - Arjuna Kaede . So yes, there's also a monster within Maya. The ...
Media Removed
"Everyone has a monster within." - Arjuna Kaede . So yes, there's also a monster within Maya. The question is...will she let it out or keep it inside? . #SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller ... "Everyone has a monster within." - Arjuna Kaede
.
So yes, there's also a monster within Maya. The question is...will she let it out or keep it inside?
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
Scary Ryu. <span class="emoji emoji1f630"></span> . Cipta watak Ryu ni memang meletihkan. It's like having two persons inside my head, ...
Media Removed
Scary Ryu. . Cipta watak Ryu ni memang meletihkan. It's like having two persons inside my head, and both are Ryu. Seorang baik. Seorang jahat. Seorang penuh rasa bersalah. Seorang penuh dendam. Pening Cik SA! . Adik-adik yang nak jadi penulis, bersiap-sedialah. Sebab untuk jadi ... Scary Ryu. 😰
.
Cipta watak Ryu ni memang meletihkan. It's like having two persons inside my head, and both are Ryu. Seorang baik. Seorang jahat. Seorang penuh rasa bersalah. Seorang penuh dendam. Pening Cik SA! 🙈🙈😂😂
.
Adik-adik yang nak jadi penulis, bersiap-sedialah. Sebab untuk jadi seorang penulis, korang kena jadi semua watak yang korang cipta tu. You have to be them!
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
I'M NOT A MONSTER . Genre: Action thriller / Action romance . Lokasi: Macau, Hong Kong, China, ...
Media Removed
I'M NOT A MONSTER . Genre: Action thriller / Action romance . Lokasi: Macau, Hong Kong, China, Jepun . Terbitan: Penulisan2u @karyaseni . Bulan keluaran: Julai 2018 . Penulis: Sara Aisha (known for her thriller works such as Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu, Salju Kyoto & Aku Lelakimu) . #SaraAisha ... I'M NOT A MONSTER
.
Genre: Action thriller / Action romance
.
Lokasi: Macau, Hong Kong, China, Jepun
.
Terbitan: Penulisan2u @karyaseni
.
Bulan keluaran: Julai 2018
.
Penulis: Sara Aisha (known for her thriller works such as Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu, Salju Kyoto & Aku Lelakimu)
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
I'M NOT A MONSTER . Genre: Action thriller / Action romance . Lokasi: Macau, Hong Kong, China, ...
Media Removed
I'M NOT A MONSTER . Genre: Action thriller / Action romance . Lokasi: Macau, Hong Kong, China, Jepun . Terbitan: Penulisan2u @karyaseni . Bulan keluaran: Julai 2018 . Penulis: Sara Aisha (known for her thriller works such as Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu, Salju Kyoto & Aku Lelakimu) . #SaraAisha ... I'M NOT A MONSTER
.
Genre: Action thriller / Action romance
.
Lokasi: Macau, Hong Kong, China, Jepun
.
Terbitan: Penulisan2u @karyaseni
.
Bulan keluaran: Julai 2018
.
Penulis: Sara Aisha (known for her thriller works such as Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu, Salju Kyoto & Aku Lelakimu)
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
I'M NOT A MONSTER . Genre: Action thriller / Action romance . Lokasi: Macau, Hong Kong, China, ...
Media Removed
I'M NOT A MONSTER . Genre: Action thriller / Action romance . Lokasi: Macau, Hong Kong, China, Jepun . Terbitan: Penulisan2u @karyaseni . Bulan keluaran: Julai 2018 . Penulis: Sara Aisha (known for her thriller works such as Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu, Salju Kyoto & Aku Lelakimu) . #SaraAisha ... I'M NOT A MONSTER
.
Genre: Action thriller / Action romance
.
Lokasi: Macau, Hong Kong, China, Jepun
.
Terbitan: Penulisan2u @karyaseni
.
Bulan keluaran: Julai 2018
.
Penulis: Sara Aisha (known for her thriller works such as Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu, Salju Kyoto & Aku Lelakimu)
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
"Penulis berjaya menulis dan menggarap sebuah cerita tentang kumpulan kongsi gelap di Macau." . "Anda ...
Media Removed
"Penulis berjaya menulis dan menggarap sebuah cerita tentang kumpulan kongsi gelap di Macau." . "Anda baca dan rasai sendiri kehebatan karya ini." . Review I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah. Another positive feedback. Terima kasih! . Sape nak mengembara ke Macau, Hong Kong ... "Penulis berjaya menulis dan menggarap sebuah cerita tentang kumpulan kongsi gelap di Macau."
.
"Anda baca dan rasai sendiri kehebatan karya ini."
.
Review I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah. Another positive feedback. Terima kasih! ☺️☺️😘😘
.
Sape nak mengembara ke Macau, Hong Kong dan Jepun, jom baca INAM! 🛩✈️
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya #reviewINAM
Read more
Dah senyum tak hari ni? Alaaa, jangan monyok-monyok. Senyum sikit! Kan comel tu. <span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f601"></span> . #SaraAisha ...
Media Removed
Dah senyum tak hari ni? Alaaa, jangan monyok-monyok. Senyum sikit! Kan comel tu. . #SaraAisha #writer #writersoninstagram #positivequote Dah senyum tak hari ni? Alaaa, jangan monyok-monyok. Senyum sikit! Kan comel tu. 😊😊😁😁
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #positivequote
"Nak bagi 6 bintang, boleh tak?!" . "Pergaduhan, perasaan Maya, perasaan Ryu...semuanya hidup!" . "Babak-babak ...
Media Removed
"Nak bagi 6 bintang, boleh tak?!" . "Pergaduhan, perasaan Maya, perasaan Ryu...semuanya hidup!" . "Babak-babak aksi semuanya sangatlah real." . Review I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah, thank you sooo much, dear. Walaupun kawan kita ni namanya AK, dia lebih minat INAM. Haha! . Yup, ... "Nak bagi 6 bintang, boleh tak?!"
.
"Pergaduhan, perasaan Maya, perasaan Ryu...semuanya hidup!"
.
"Babak-babak aksi semuanya sangatlah real."
.
Review I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah, thank you sooo much, dear. Walaupun kawan kita ni namanya AK, dia lebih minat INAM. Haha! 😅😅
.
Yup, walaupun ramai readers Cik SA tak boleh move on daripada AK dan Salju Kyoto, ada juga yang lebih sukakan Ryu dan INAM. Ada juga yang lebih gemarkan Alex dan AL. Atau Karn dan CRT. Atau Aariz dan JIMK. It's all depends on preference. Cik SA tak kisah, sebab semuanya my babies. I love them all. Haaaaa, gituuu. ☺️😍❤️❤️
.
Sape yang belum dapatkan INAM di pasaran, please do so. Thank you in advance! 😚
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya #reviewINAM
Read more
GUILTY AS CHARGED! . Maka dengan ini, Cik SA sah sebagai peminat rose gold. Mula-mula tertarik ...
Media Removed
GUILTY AS CHARGED! . Maka dengan ini, Cik SA sah sebagai peminat rose gold. Mula-mula tertarik dengan perfume ni sebab...well, warna rose gold. Plus, design botol yang cantik dan classy. Bila bau...okay, that's it. I'm sold! . Bau Bvlgari Rose Goldea ni, very soft actually. With ... GUILTY AS CHARGED!
.
Maka dengan ini, Cik SA sah sebagai peminat rose gold. Mula-mula tertarik dengan perfume ni sebab...well, warna rose gold. Plus, design botol yang cantik dan classy. Bila bau...okay, that's it. I'm sold! 🙈🙈
.
Bau Bvlgari Rose Goldea ni, very soft actually. With a hint of floral. Tak kuat sangat (i hate perfume with strong smell). Bila pakai perfume ni, ada rasa macam, "Eh, gegurl nya aku ni." Haaa, gitulah baunya. 🌸🌸
.
So yeah, one of the reasons Cik SA tak boleh beli that rose gold watch (walaupun sis tergoda!! 😫😫) ialah ini. Cik SA dah TERbeli this rose goldea. So bye bye jam itu! Korang jangan goda Cik SA lagi! 😒😒😂😂😂
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #rosegoldlover #bvlgari #rosegoldea
Read more
"Kak Sara dah remade INAM much better than previous one dalam CC." . "Jalan penceritaan sangat ...
Media Removed
"Kak Sara dah remade INAM much better than previous one dalam CC." . "Jalan penceritaan sangat detail, saya boleh bayangkan how that scene in the novel happen in my mind." . Review for I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah, tq darling. ️ . That part of 'serupa minum hot chocolate in ... "Kak Sara dah remade INAM much better than previous one dalam CC."
.
"Jalan penceritaan sangat detail, saya boleh bayangkan how that scene in the novel happen in my mind."
.
Review for I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah, tq darling. 😘😘❤️❤️
.
That part of 'serupa minum hot chocolate in a cafe with a nice book' sounds just like my perfect kind of day. Lagi-lagi kalau time hujan. I love it!! ❤️❤️
.
Okay, sape macam Cik SA? Suka hujan? 💦🌧🌧
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #triads #kongsigelap #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya #reviewINAM
Read more
HELP!! Sebagai seorang peminat rose gold, ini sangatlah menggoda. <span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> . Okay, no more watches. ...
Media Removed
HELP!! Sebagai seorang peminat rose gold, ini sangatlah menggoda. . Okay, no more watches. No more watches. Tolong sedar, Sara Aisha. Awak dah ada banyak jam tangan. Tapi...huwaaa!! Jam ni cantik!!! ️ . Sape kat sini peminat rose gold macam Cik SA? Kita satu geng! . #SaraAisha ... HELP!! Sebagai seorang peminat rose gold, ini sangatlah menggoda. 😍😍😍
.
Okay, no more watches. No more watches. Tolong sedar, Sara Aisha. Awak dah ada banyak jam tangan. Tapi...huwaaa!! Jam ni cantik!!! 😫😫☺️☺️❤️❤️
.
Sape kat sini peminat rose gold macam Cik SA? Kita satu geng! 😚😚
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #rosegoldlover #michaelkors
Read more
“Lelaki tadi...stay away from him.” - Badri . “Did you say...Arjuna Kaede? He is someone that ...
Media Removed
“Lelaki tadi...stay away from him.” - Badri . “Did you say...Arjuna Kaede? He is someone that you should never get yourself involved with.” - Norihito . Dapat gambar ni daripada @_theaynaa01. Katanya, this guy reminds her of Arjuna Kaede. What say you? Setuju tak? For sure, mamat manga ... “Lelaki tadi...stay away from him.” - Badri
.
“Did you say...Arjuna Kaede? He is someone that you should never get yourself involved with.” - Norihito
.
Dapat gambar ni daripada @_theaynaa01. Katanya, this guy reminds her of Arjuna Kaede. What say you? Setuju tak? For sure, mamat manga ni hensem. Eh! 🙈🙈😂😂😂
.
P/s: jangan tanya dari manga mana dia ni. Hari tu, dah diberitahu tapi lupa dah. 😝
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #novelis #SaljuKyoto #novelbestseller #actionromance #actionthriller #yakuza
#ArjunaKaede #NailahFarafisha #kyoto #karyaseni #bookstagram #bibliophile
Read more
<span class="emoji emoji2757"></span>️FOR INFO <span class="emoji emoji2757"></span>️ . Maaf atas segala kesulitan, dan maaf dah buat korang tunggu lama. Cik SA pun dah ...
Media Removed
️FOR INFO ️ . Maaf atas segala kesulitan, dan maaf dah buat korang tunggu lama. Cik SA pun dah segan nak tanya @karyaseni dan bos @datomuzri. Tak pasti bila CRT boleh dapat. Cik SA tak mahu janji bagi date sekian-sekian. Worst case scenario, kalau lama sangat tak siap-siap (atau tak ... ❗️FOR INFO ❗️
.
Maaf atas segala kesulitan, dan maaf dah buat korang tunggu lama. Cik SA pun dah segan nak tanya @karyaseni dan bos @datomuzri. 😔😔 Tak pasti bila CRT boleh dapat. Cik SA tak mahu janji bagi date sekian-sekian. Worst case scenario, kalau lama sangat tak siap-siap (atau tak jadi reprint), Cik SA akan refund balik duit korang.
.
I'm still waiting and hoping, though untuk CRT siap reprint. I've got hundreds of pre-order, which means hundreds of readers berharap dapat CRT. Thank you sooooo much, darlings. Really appreciate it. Tapi let's just wait and see. Kalau ada rezeki, CRT akan sampai ke tangan korang juga. InsyaAllah. Let's stay positive! 😊😊
.
Love always,
SA
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #CRT #novel #actionromance #actionthriller #KarnKlaharn #DianDamia #karyaseni #novelbestseller
Read more
​“Buktikan kepada mereka, Arjuna.” ​“Buktikan apa?” Dengan suara yang seperti tersekat di celah ...
Media Removed
​“Buktikan kepada mereka, Arjuna.” ​“Buktikan apa?” Dengan suara yang seperti tersekat di celah kerongkong, Arjuna menyoal kembali. ​“Buktikan bahawa saya adalah kelemahan awak yang memberi awak kekuatan.” ​Seketika, suasana senyap. Arjuna setia memandangku dengan muka tidak ... ​“Buktikan kepada mereka, Arjuna.”
​“Buktikan apa?” Dengan suara yang seperti tersekat di celah kerongkong, Arjuna menyoal kembali.
​“Buktikan bahawa saya adalah kelemahan awak yang memberi awak kekuatan.”
​Seketika, suasana senyap. Arjuna setia memandangku dengan muka tidak percaya. Aku masih seperti tadi. Masih menunjuk lagak tenang dan tegas. Bahkan, air mata yang bertakung tadi sudah lama kering. Kepiluan yang bertamu tadi telah bertukar kepada keteguhan. Aku sudah menjadi seperti tembok yang gagah. Tembok yang tidak akan semudah itu runtuh dihempap ribut.
​“Wakaranai (Aku tak faham).” Arjuna bercakap perlahan, lebih kepada diri sendiri. Tetapi, tetap didengari oleh hujung telingaku.
​“Nani? (Apa?)”
​“Macam mana kau tiba-tiba boleh jadi berani macam ni sekali?”
​Buat sekian kali, aku menguntum senyum tenang. Pandangan lembut ditalakan ke mukanya.
​“Sebab saya ialah isteri kepada Arjuna Kaede, lelaki paling gah, paling berkuasa dan paling berani yang saya pernah jumpa.”
.
••••
Arjuna's biggest weakness = Nailah Farafisha
.
Nailah's biggest strength = Arjuna Kaede
.
The formula is as simple as that. Love shall conquers all. ❤️❤️❤️
.
And i shall fall for these two again and again and again. 🙈🙈😂😂
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #novelis #SaljuKyoto #novelbestseller #actionromance #actionthriller #yakuza
#ArjunaKaede #NailahFarafisha #kyoto #karyaseni #bookstagram #bibliophile
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span>️ May Ling Zhou a.k.a Maya <span class="emoji emoji2764"></span>️ . Komen pembaca @pwincess_nisa tentang Maya. Part cover tu spoiler. ...
Media Removed
️ May Ling Zhou a.k.a Maya ️ . Komen pembaca @pwincess_nisa tentang Maya. Part cover tu spoiler. . I love her comment. Tentang watak Maya yang kuat. Sape yang follow hasil karya Cik SA tahu yang my heroins would always be strong in their own way. I want to inspire my readers, especially ... ❤️ May Ling Zhou a.k.a Maya ❤️
.
Komen pembaca @pwincess_nisa tentang Maya. Part cover tu spoiler. 😅
.
I love her comment. Tentang watak Maya yang kuat. Sape yang follow hasil karya Cik SA tahu yang my heroins would always be strong in their own way. I want to inspire my readers, especially women, to be strong, accepting, positive and hopeful. Memang ada satu tahap mereka akan breakdown, tapi always...always mereka akan bangkit. They would cry but they would stand up. After all, tangisan seorang wanita bukan kerana dia lemah. Tetapi untuk bangkit semula.
.
Inilah yang cuba ditonjolkan dalam watak Maya. Dan Cik SA gembira pembaca boleh nampak. Siap jadikan Maya sebagai idola pula tu! Thank you, darling. 😘
.
Anyway, may we all be strong women. 💪🏻💪🏻 Tak semestinya kena pandai lawan macam Maya dan Tihani, tapi biar kuat jiwa. Bak kata Dahlia dlm JIMK, kuatnya seorang wanita bukan terletak pada kudratnya. Tetapi pada ketabahan jiwanya.
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya #reviewINAM
Read more
Hampir tiga bulan dalam pasaran, dan INAM masih dalam carta bestseller. Alhamdulillah dan terima ...
Media Removed
Hampir tiga bulan dalam pasaran, dan INAM masih dalam carta bestseller. Alhamdulillah dan terima kasih, semua. Love you mucho!!! ️ . Do get my latest book, INAM for those yang belum. Thanks again! ️ . #SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni ... Hampir tiga bulan dalam pasaran, dan INAM masih dalam carta bestseller. Alhamdulillah dan terima kasih, semua. Love you mucho!!! 😘😘😘❤️❤️❤️
.
Do get my latest book, INAM for those yang belum. Thanks again! ☺️
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
"Your novel genre is different from others, take us to the other side of the world and please keep ...
Media Removed
"Your novel genre is different from others, take us to the other side of the world and please keep up the good work & produce more action thriller romance novels." . Review untuk I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah, tq soooo much dear @gesyeanabazlyn. ️ . #SaraAisha #writer #amwriting ... "Your novel genre is different from others, take us to the other side of the world and please keep up the good work & produce more action thriller romance novels."
.
Review untuk I'M NOT A MONSTER. Alhamdulillah, tq soooo much dear @gesyeanabazlyn. 😘😘❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #reviewINAM #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
"Saya biasa baca buku penyiasatan in BI, Sydney Sheldon, Mary Higgins Clark. Pertama kali baca ...
Media Removed
"Saya biasa baca buku penyiasatan in BI, Sydney Sheldon, Mary Higgins Clark. Pertama kali baca buku genre begitu dlm BM untuk Aku Lelakimu, saya impressed! Full marks saya bagi." . Review untuk novel psikothriller Cik SA, Aku Lelakimu. Alhamdulillah. Terima kasih!! ️ . #SaraAisha ... "Saya biasa baca buku penyiasatan in BI, Sydney Sheldon, Mary Higgins Clark. Pertama kali baca buku genre begitu dlm BM untuk Aku Lelakimu, saya impressed! Full marks saya bagi."
.
Review untuk novel psikothriller Cik SA, Aku Lelakimu. Alhamdulillah. Terima kasih!! 😘😘❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #AkuLelakimu #novel #psikothriller #actionromance #serialkiller #psychopath #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee #bookstagram #bibliophile
Read more
"You have the potential to be like Patricia Cornwell." . Thank you @sofiarayna for this compliment. ...
Media Removed
"You have the potential to be like Patricia Cornwell." . Thank you @sofiarayna for this compliment. Very high compliment, though. I am honored and a little...well, segan? ️ . For info, Partricia Cornwell is one of the best crime writers in America. Cik SA ada beberapa buah buku ... "You have the potential to be like Patricia Cornwell."
.
Thank you @sofiarayna for this compliment. Very high compliment, though. I am honored and a little...well, segan? 🙈🙈☺️☺️
.
For info, Partricia Cornwell is one of the best crime writers in America. Cik SA ada beberapa buah buku beliau, tapi tak sempat nak baca lagi. I have like very looooong list of to-read books. Her books are included. 😅😅
.
Now that Cik Sofi kita mention that i have the potential to be like PC, tetiba rasa bersemangat nak baca buku beliau yang tersusun kat rak tu. To be inspired gituuuu. ☺️☺️☺️
.
Sape belum dapatkan INAM, please do so!! Sebelum Cik SA memperkenalkan next project. And yes! It's gonna be a mystery thriller, plus romance of course! Who's excited? 😍😍❤️❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #amwriting #writersoninstagram #novelis #karyaseni #IAmNotAMonster #INAM #reviewINAM #novelbestseller #RyuMaya #IshikawaRyu #Maya
Read more
Reported by @eli.yusof . Ulangan JIMK sekarang tengah tayang kat slot Bella. Setiap hari. Tapi ...
Media Removed
Reported by @eli.yusof . Ulangan JIMK sekarang tengah tayang kat slot Bella. Setiap hari. Tapi pukul 3 pagi. So record ajelah, ya. Kalau secara online, Cik SA tak sure kat mana boleh dapat. Ada sape-sape kat sini tahu? Please comment! ️ . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita ... Reported by @eli.yusof
.
Ulangan JIMK sekarang tengah tayang kat slot Bella. Setiap hari. Tapi pukul 3 pagi. 😂😂 So record ajelah, ya. Kalau secara online, Cik SA tak sure kat mana boleh dapat. Ada sape-sape kat sini tahu? Please comment! ❤️
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta
#AarizDanial #DahliaDarius #FaridKamil #TizZaqyah
Read more
Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. <span class="emoji emoji263a"></span>️<span class="emoji emoji263a"></span>️<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ . Esok, ...
Media Removed
Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. ️ . Esok, kita citer pasal lain plak. Dah-dahlah rindu Aariz dan Dahlia. . Good night! . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial ... Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. ☺️☺️😍😍❤️❤️
.
Esok, kita citer pasal lain plak. Dah-dahlah rindu Aariz dan Dahlia. 😅😅
.
Good night! 💤💤
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #dramaadaptasinovel
Read more
Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. <span class="emoji emoji263a"></span>️<span class="emoji emoji263a"></span>️<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ . Esok, ...
Media Removed
Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. ️ . Esok, kita citer pasal lain plak. Dah-dahlah rindu Aariz dan Dahlia. . Good night! . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial ... Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. ☺️☺️😍😍❤️❤️
.
Esok, kita citer pasal lain plak. Dah-dahlah rindu Aariz dan Dahlia. 😅😅
.
Good night! 💤💤
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #dramaadaptasinovel
Read more
Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. <span class="emoji emoji263a"></span>️<span class="emoji emoji263a"></span>️<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ . Esok, ...
Media Removed
Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. ️ . Esok, kita citer pasal lain plak. Dah-dahlah rindu Aariz dan Dahlia. . Good night! . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial ... Done throwback JIMK!! Terima kasih buat teman-teman yang layan throwback Cik SA ni. ☺️☺️😍😍❤️❤️
.
Esok, kita citer pasal lain plak. Dah-dahlah rindu Aariz dan Dahlia. 😅😅
.
Good night! 💤💤
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #dramaadaptasinovel
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback JIMK <span class="emoji emoji1f338"></span> . Dahlia Darius, the eldest sister of my strong heroins. Walaupun JIMK ni bukan ...
Media Removed
Throwback JIMK . Dahlia Darius, the eldest sister of my strong heroins. Walaupun JIMK ni bukan kisah action thriller lawan-lawan, Dahlia is definitely a strong character. Dalam dia duk menangis tu, dia selalu bangkit semula. Lawan Syafiq, lawan rasa rendah diri Aariz, pertahankan ... 🌸 Throwback JIMK 🌸
.
Dahlia Darius, the eldest sister of my strong heroins. Walaupun JIMK ni bukan kisah action thriller lawan-lawan, Dahlia is definitely a strong character. Dalam dia duk menangis tu, dia selalu bangkit semula. Lawan Syafiq, lawan rasa rendah diri Aariz, pertahankan cinta dan perkahwinan mereka. She's as strong as steel. I'm so proud of her! 👍🏻👍🏻
.
Anyway, ini keratan dalam Astro View August 2013 versi English. One whole page on Dahlia's character. She is the definition of 3Rs: Reverence, Respect & Responsibility.
.
Reverence: Dahlia, although perceived as soft-spoken and polite summons up her inner strength and sits through the situations. Always believe that you're stronger than you think you are.
.
Respect: Dahlia's humility and thankfulness to Pn. Marina, whose she feels like a mother to her, that she accepts the elder's wish to marry a stranger. Rather than self-pity, she thinks positively and takes the stand that perhaps this is what fated to her and that she will grow to love her partner in life. It helps to have a positive mind, no matter the situation.
.
Responsibility: No matter if thinks seem to crumble around her, she is accepting and witted in her decision to stay, with dignity in place. What you do and say does have a bearing in the eventual outcomes and does affect others. So do the right thing and think twice before leaping to a decision. Calmness begets wisdom.
.
That's my girl! 😍😍❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta
#AarizDanial #DahliaDarius #FaridKamil #TizZaqyah
Read more
Throwback JIMK . Okay, when i said Cik SA suka tengok Dahlia marah-marah sambil nangis dengan hidung merah dia, i didn't mean this!!! . Episod 31. Episod paling sedih, paling meruntun jiwa. Cik SA ingat lagi, masa malam episod ni tayang, trending kat twitter scene @tiz.zaqyah ... 🌸 Throwback JIMK 🌸
.
Okay, when i said Cik SA suka tengok Dahlia marah-marah sambil nangis dengan hidung merah dia, i didn't mean this!!! 😫😫😫
.
Episod 31. Episod paling sedih, paling meruntun jiwa. Cik SA ingat lagi, masa malam episod ni tayang, trending kat twitter scene @tiz.zaqyah menangis. Real giler! Rasanya Tiz memang menangis betul, sebab dia pernah bagitau Cik SA, penat nangis dalam JIMK. Sorry, dear! Citer ni memang berat camtu. 😂😂 Even tuan director @khanmancung pun cakap, cerita ni berat sangat! Letih dia nak direct. Haha! 😅😅
.
But then, hasilnya perfect, kan? Satu Malaysia terkesan dengan episod 31 ni. Sampai menangis-nangis orang yang tengok. Dah feeling Dahlia pula. 🙈🙈
.
Cepat, ngaku! Sape nangis masa tengok episod ni? 😫😫
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta
#AarizDanial #DahliaDarius #FaridKamil #TizZaqyah
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback JIMK <span class="emoji emoji1f338"></span> . Sepertimana JIMK ni banyak adegan manis, seperti itulah JIMK banyak adegan ...
Media Removed
Throwback JIMK . Sepertimana JIMK ni banyak adegan manis, seperti itulah JIMK banyak adegan meruntun jiwa. It's a heart-wrenching story, actually. Dengan tema yang berat. Drama air matalah, orang kata. Kesian @tiz.zaqyah, banyak benar kena nangis. @faridkamilz too! Both Aariz ... 🌸 Throwback JIMK 🌸
.
Sepertimana JIMK ni banyak adegan manis, seperti itulah JIMK banyak adegan meruntun jiwa. It's a heart-wrenching story, actually. Dengan tema yang berat. Drama air matalah, orang kata. Kesian @tiz.zaqyah, banyak benar kena nangis. @faridkamilz too! Both Aariz and Dahlia are in pain. Because of the love that they have for one another. Saling mencintai, tapi itulah...bila kisah silam menghantui jiwa, bukan mudah untuk menerima kebahagiaan yang datang. Walaupun kebahagiaan tu dah ada depan mata!
.
.
P/s: no wonder Tiz pernah bagitau Cik SA, dia letih menangis. Memang banyak sungguh si Dahlia ni menangis. Isy, sapelah yang tulis cerita yang sedih sangat ni? 😒😒😝😝
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #dramaadaptasinovel
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback JIMK <span class="emoji emoji1f338"></span> . Awww, these two. Tengok banyak kali pun, still tersengih sorang-sorang. ...
Media Removed
Throwback JIMK . Awww, these two. Tengok banyak kali pun, still tersengih sorang-sorang. ️ . But of course, ini sebelum si malaun Syafiq tu muncul. . Cr vid: @mdramabest. Tq, throwback kan JIMK hari tu. . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel ... 🌸 Throwback JIMK 🌸
.
Awww, these two. Tengok banyak kali pun, still tersengih sorang-sorang. 🙈🙈❤️❤️
.
But of course, ini sebelum si malaun Syafiq tu muncul. 😒😒
.
Cr vid: @mdramabest. Tq, throwback kan JIMK hari tu. 😍
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #dramaadaptasinovel
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback JIMK <span class="emoji emoji1f338"></span> . Sorang tinggi, sorang rendah. Sorang suka mengusik, sorang pantang kena ...
Media Removed
Throwback JIMK . Sorang tinggi, sorang rendah. Sorang suka mengusik, sorang pantang kena usik. Sorang perahsia, sorang straightforward. . And they make a perfect couple!! ️ . Itulah Aariz Danial dan Dahlia Darius. Serius, pasangan ni sweet dan comel. Cik SA paling suka part ... 🌸 Throwback JIMK 🌸
.
Sorang tinggi, sorang rendah. Sorang suka mengusik, sorang pantang kena usik. Sorang perahsia, sorang straightforward.
.
And they make a perfect couple!! ❤️❤️
.
Itulah Aariz Danial dan Dahlia Darius. Serius, pasangan ni sweet dan comel. Cik SA paling suka part kalau Dahlia marah. Sebab dia jadi terlebih comel. Lagi-lagi, kalau dia marah-marah sambil nangis. Hidung sampai merah. Tiz is soooo cute!! 😍😍😍
.
Aariz Danial pulak, ya ampun!! Sukanya menyakat dengan gaya menggoda dia tu. Sakit jantung Dahlia dibuatnya. Untuk Aariz, Cik SA suka part dia park dagu atas kepala Dahlia. Suka benor dia menyelinap berdiri belakang Dahlia (especially time masak), dan park dagu dia atas kepala wife dia. Mentang-mentang dia tinggi! 😒😒😝😝
.
Now that Cik SA buat throwback scene sweet macam ni, tetiba rindu nak tulis cerita sweet. Ini asyik cerita lawan-lawan, bunuh-bunuh je. Kalau orang baca JIMK, maunya tak percaya penulisnya jugak yang tulis pasal pembunuh bersiri suka korek mata orang buat jadi koleksi. 😱😱
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #dramaadaptasinovel
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback JIMK <span class="emoji emoji1f338"></span> . Cik SA dah lupa sebenarnya tarikh start tayang JIMK. So it was 19 Ogos 2013. ...
Media Removed
Throwback JIMK . Cik SA dah lupa sebenarnya tarikh start tayang JIMK. So it was 19 Ogos 2013. Dah lima tahun berlalu, dan for those yang tak tahu, JIMK ialah novel pertama Cik SA. . Masa lima tahun lepas, drama adaptasi novel tak banyak macam sekarang. Untuk slot Mustika HD di Astro, JIMK ... 🌸 Throwback JIMK 🌸
.
Cik SA dah lupa sebenarnya tarikh start tayang JIMK. So it was 19 Ogos 2013. Dah lima tahun berlalu, dan for those yang tak tahu, JIMK ialah novel pertama Cik SA.
.
Masa lima tahun lepas, drama adaptasi novel tak banyak macam sekarang. Untuk slot Mustika HD di Astro, JIMK adalah yang kedua selepas Adam dan Hawa. JIMK juga merupakan drama adaptasi novel pertama yang diterbitkan bawah @penacreativepictures. @faridkamilz juga buat comeback drama melalui JIMK. Sebab well, dia kan asalnya pelakon filem je. @keithfoo juga diperkenalkan dalam drama Melayu melalui JIMK (sebelum ni, he's in Indonesia). Dan kalau tak silap, @zul_ariffin pertama kali berlakon drama adaptasi novel melalui JIMK inilah.
.
Untuk drama ni, Cik SA baca skrip sebelum start shooting. Itulah sebab dramanya kira 90% sama dengan novel. Kelainan yang 10% tu pulak atas keizinan Cik SA sendiri. So yeah, i'm thankful sbb kak @zielajalil sebagai producer menghormati Cik SA sebagai penulis novel asal dan ya, tunjuk skrip dulu. Takdelah jadi novelis yang sama terkejut dengan penonton bila adegan dalam tv tak sama langsung dengan novel. That's a nightmare for us, writers! 😰
.
As for pemilihan pelakon, @tiz.zaqyah as Dahlia is a perfect choice. Sebab dalam novel, Dahlia memang jenis kecil comel macam tu. Tapi @faridkamilz sebagai Aariz Danial, that was a surprise for me. Tak sangka langsung. But then, it turned out to be great. He played Aariz really well, i think. Sebab dalam novel, Aariz memang tinggi lampai, agak putih and very soft spoken. Cuma part berjambang tak ada dalam novel. Taaaapi, Cik SA rasa FK lagi hensem with facial hair (yang kemas trim elok mcm watak Aariz), plus dia selalu pakai kemeja dan baju melayu. Kemas dan kacak! 👍🏻@syazwanzulkifly sebagai Syafiq. Honestly, Cik SA cuma kenal SZ dalam Juvana. Kiranya tak berapa kenal dia. So tak tau nak expect macam mana dia nak bawa watak Syafiq yang complicated. Turned out, SZ as Syafiq is superb!! Bila tulis dan baca #PembukaHati pun terbayang-bayang SZ as Syafiq. 😅😅
.
Soalan: siapa pergi beli novel JIMK sbb tengok drama ni? Share sikit! ☺️
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta
Read more
Disebabkan Cik SA nak bagi rupa baru for this IG, Cik SA delete gambar-gambar terdahulu. But then! ...
Media Removed
Disebabkan Cik SA nak bagi rupa baru for this IG, Cik SA delete gambar-gambar terdahulu. But then! Memori zaman adaptasi JIMK haruslah kena simpan kat sini. So get ready for major throwback for JIMK! . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta ... Disebabkan Cik SA nak bagi rupa baru for this IG, Cik SA delete gambar-gambar terdahulu. But then! Memori zaman adaptasi JIMK haruslah kena simpan kat sini. So get ready for major throwback for JIMK! 🙈☺️😍
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #dramaadaptasi #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #Astro #karyaseni
Read more
Disebabkan Cik SA nak bagi rupa baru for this IG, Cik SA delete gambar-gambar terdahulu. But then! ...
Media Removed
Disebabkan Cik SA nak bagi rupa baru for this IG, Cik SA delete gambar-gambar terdahulu. But then! Memori zaman adaptasi JIMK haruslah kena simpan kat sini. So get ready for major throwback for JIMK! . #SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta ... Disebabkan Cik SA nak bagi rupa baru for this IG, Cik SA delete gambar-gambar terdahulu. But then! Memori zaman adaptasi JIMK haruslah kena simpan kat sini. So get ready for major throwback for JIMK! 🙈☺️😍
.
#SaraAisha #writer #novelis #JodohituMilikKita #JIMK #novel #kekeluargaancinta #dramaadaptasi #AarizDanial #FaridKamil #DahliaDarius #TizZaqyah #Astro #karyaseni
Read more