Faizdickievp Instagram Photos and Videos

Loading...


faizdickievp Faizdickie @faizdickievp mentions
Followers: 646,863
Following: 608
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. ...
Media Removed
Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. Woop woop! Thank you @kamarularief sebab tolong today! Haha Those yang taktau apa menda alah ni, boleh usha IGstory abang, and those yang DM bertanya, these are my reasons and answers: 1. ... Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. Woop woop! Thank you @kamarularief sebab tolong today! Haha

Those yang taktau apa menda alah ni, boleh usha IGstory abang, and those yang DM bertanya, these are my reasons and answers:

1. Kenapa bagi kat pekerja-pekerja rencam and tak bagi kat anak yatim, warga tua or gelandangan? Hea

Jawapan: These pekerja cam tukang sapu sampah, tukang potong rumput, construction workers are often overlooked. Most of the time kita tak perasan pun kewujudan dorang. So tak salah kot kita tunjuk appreciation kat dorang sikit. Hehe

2. Kenapa bagi McD and tak bagi nasik?

Jawapan: Sebab to most of us, fastfood cam McD & KFC tu macam nothing and dah biasa sangat makan. But i believe, to these people, if dorang ada duit, better dorang beli nasi kan? Kiranya macam fastfood tu MAYBE sejenis luxury bagi dorang. So why not once in a while, kita kasi dorang rasa sikit something ‘luxury’? Hehe

3. Kenapa just 35 bungkus?

Jawapan: Sebab logistik dan sebab duit. If banyak sangat, susah kitorg berdua nak gi agih-agihkan. Secondly, mana mampu abang nak sumbang 35,000 bungkus oi! Bankrupt abang! Haha

Last and most importantly, tak salah pun kita buat something nice untuk orang lain regardless dia sapa. Nak-nak pulak time tengah-tengah panas buta ni, if tetiba ada orang belanja kau iced coke and burger seketul, kan ke best tu! Haha

P/S: Next time kalau #Villagepeople nak join or ada idea nak buat #VPshareshare sama-sama, let me know! Sebelum-sebelum ni abang buat sorang, so penat gilaaa! Would be nice if ada orang yang tolong! Haha
Read more
Loading...
Every year pun tanam azam taknak melantak banyak-banyak sebab nak kurus dan every year jugalah ...
Media Removed
Every year pun tanam azam taknak melantak banyak-banyak sebab nak kurus dan every year jugalah kau akan end up berbentuk seperti sofa lemak. Haha #komiksengal #sarabanon #birdbox #birdboxmeme #badankugemokpersistongtaik 📸 credit to: goodyfoodies.blogspot.com / observer.com P/S: ... Every year pun tanam azam taknak melantak banyak-banyak sebab nak kurus dan every year jugalah kau akan end up berbentuk seperti sofa lemak. Haha

#komiksengal #sarabanon #birdbox #birdboxmeme #badankugemokpersistongtaik 📸 credit to: goodyfoodies.blogspot.com / observer.com

P/S: #Villagepeople dah tengok #birdbox kat @netflixmy belom??? Best kottt
Read more
2018 alhamdulillah a great year for me - career wise. Abang dapat maintain jadi social media influencer, ...
Media Removed
2018 alhamdulillah a great year for me - career wise. Abang dapat maintain jadi social media influencer, handle my event space @vilej_damansara and dapat merasa kerjaya impian abang yakni jadi Lecturer kat @segiedu. However, untuk my bestfriend merangkap manager, @kamarularief, it ... 2018 alhamdulillah a great year for me - career wise. Abang dapat maintain jadi social media influencer, handle my event space @vilej_damansara and dapat merasa kerjaya impian abang yakni jadi Lecturer kat @segiedu. However, untuk my bestfriend merangkap manager, @kamarularief, it was not as good sebab dia telah diberhentikan kerja lepas PRU hari tu. Therefore, this is the least that I can do for him - tolong dia untuk secure a new job.

As a friend and *ehem* employer, abang boleh cakap that he’s a great addition to any companies out there. He’s good in communication, PR and marketing - as proven from his education background (ANC dua kali oi!) and based on his performance sepanjang dia tolong manage kerjaya abang as @faizdickievp. Tak tipuuu. Haha

So, it pains me everytime tengok dia gigih anta resume, gi interview tapi still tak dapat kerja yang sesuai. Maka, here you go, if #villagepeople sedang mencari or tau mana-mana company sedang mencari pekerja dalam bidang PR, Communication, Branding or Marketing, please consider my good friend, @kamarularief and check out his 2 minutes video resume.

If korang berminat, boleh download full CV Kamarul dekat profile IG abang (link provided) or boleh email di [email protected] or tel: 017 - 643 2449. Ataupun, you can DM him or me personally ya! Thank you! #tolongkawan
Read more
Meja tu adalah tempat untuk makan dan bukannya sofa ikea untuk korang berempat melepak hokey! Jangan ...
Media Removed
Meja tu adalah tempat untuk makan dan bukannya sofa ikea untuk korang berempat melepak hokey! Jangan sampai empat-empat daddy goreng jadikan lauk! Haha #hooddabij #arrowdatripod #robindafake #bijik Meja tu adalah tempat untuk makan dan bukannya sofa ikea untuk korang berempat melepak hokey! Jangan sampai empat-empat daddy goreng jadikan lauk! Haha

#hooddabij #arrowdatripod #robindafake #bijik
Bekalan sebelum balik KL - Avocado Choc Melaka! Dapnyaaaa! Haha As someone yang memang suka gila ...
Media Removed
Bekalan sebelum balik KL - Avocado Choc Melaka! Dapnyaaaa! Haha As someone yang memang suka gila ngan avocado, i can honestly say that avocado shake ni sodap wei! Abang sedut dulu part avocado dia tu sebelum kacau and it tasted so good. Lemak lemak manis and a touch of bitterness. Then bila ... Bekalan sebelum balik KL - Avocado Choc Melaka! Dapnyaaaa! Haha

As someone yang memang suka gila ngan avocado, i can honestly say that avocado shake ni sodap wei! Abang sedut dulu part avocado dia tu sebelum kacau and it tasted so good. Lemak lemak manis and a touch of bitterness. Then bila kacau ngan gula melaka kat bawah tu, lagi sedap. Heaa

Ada banyak jenis avocado shake dorang jual kat sini, avocado shake ngan choc + aiskrim (RM9.90), avocado shake + milo (RM9.90) and memacam lagi. Yang abang beli ni adalah avocado shake + gula melaka yang berharga RM6 je. Haha

P/S: Kengkadang, most benda viral ni hype je lebih tapi bila rasa, hampeh! But this one, abang mengaku it’s so sedap. Bias sikit lah sebab i am a huge fan of avocado. Haha
Read more
Selepas the whole day gigih berjalan keliling bandar Melaka, takde apa lagi yang lagi syok daripada ...
Media Removed
Selepas the whole day gigih berjalan keliling bandar Melaka, takde apa lagi yang lagi syok daripada menerima WhatsApp yang berbunyi ‘eh Faiz, marilah datang spa, kita buat body massage’ wohoooo Makanya gigihlah abang dan kengkawan ke Precious D’spa yang terletak bebetul kat bawah ... Selepas the whole day gigih berjalan keliling bandar Melaka, takde apa lagi yang lagi syok daripada menerima WhatsApp yang berbunyi ‘eh Faiz, marilah datang spa, kita buat body massage’ wohoooo

Makanya gigihlah abang dan kengkawan ke Precious D’spa yang terletak bebetul kat bawah hotel yang abang stay yakni Riviera Suites Melaka. Actually, spa ni member abang, Madam Juanne yang punya. Hiks

The massage was great, the spa pun cun, simple, bersih mostly disebabkan ia baru saja dibuka. Harga pun still affordable yakni RM70 sejam for Thai Massage. Apa yang paling best kalau kau compare spa-spa kat Melaka Raya ngan Precious D’spa is, kat sini senang nak parking kereta sementara kat MR tu hazabbbb! Haha

Anyways, if #villagepeople nak try massage kat sini, just mention nama Faizdickie kat kaunter and kau akan dapat 10% discount okeh! Thanks again Madam Juanne!
Read more
Loading...
I had a very scary dream just now <span class="emoji emoji1f631"></span> takutttt! Huwaaa 1. So abang balik hotel ngan member tadi and ...
Media Removed
I had a very scary dream just now takutttt! Huwaaa 1. So abang balik hotel ngan member tadi and disebabkan penat, abang tertido kejap. Dalam pukul 5pm camtu. 2. Time tido tu, abang mimpi yang abang tengah berada dalam satu bilik with a 'friend' yang abang tak kenal siapa. Eerily, situasi ... I had a very scary dream just now 😱 takutttt! Huwaaa

1. So abang balik hotel ngan member tadi and disebabkan penat, abang tertido kejap. Dalam pukul 5pm camtu.

2. Time tido tu, abang mimpi yang abang tengah berada dalam satu bilik with a 'friend' yang abang tak kenal siapa. Eerily, situasi bilik tu somehow looks like my actual hotel room.

3. Dalam mimpi tu, abang tengah tidur gak. So kiranya, i was sleeping and dreaming about sleeping and dreaming. Macam inception lah.

4. Dalam mimpi tu, 'something' kacau abang and i try to wake up. Wake up as in bangun dari katil and bukak lampu/pintu.

5. However, whenever abang switch on lampu/bukak pintu, abang cam 'tersedar' and realise abang still atas katil (macam baru tersedar dari mimpi). AT THIS POINT, ABANG TAK SURE YANG ABANG 'WOKE UP' TU ADALAH DALAM MIMPI OR DALAM REAL LIFE. I felt like i was going in and out of consciousness.

6. This thing happened 3 kali and setiap kali it was happening, abang cuba untuk kejut 'kawan' abang yang sama-sama dalam bilik tu. Hea

7. Until the forth time, masa abang ter'wake up' lagi sekali, abang cuba panggil nama kawan abang Aswad tapi suara cam tersekat. Few times try until suddenly, abang berjaya sebut Aswad! And at that exact moment, abang baru dapat physically bangun dari katil.

8. Scary thing was, bila abang tanya Aswad (dia tengah lepak main phone masa abang tido), he said abang dok bercakap-cakap dalam tido and right before abang bangun, abang panggil nama dia, Aswad! Haaa

Woah. That was scary and mindfu*k. Didnt know what happened, sama ada abang ter-imagined benda-benda ni, kene 'hempap' or it really happened. Cuak wei. 😅 haha

Photo from: Documentary Film The Phase 📸 by Andrey Goodkov
Read more
Kalau kau ternampak muka ala-ala Paihdiki tapi kau tak confirm tu abang, kau cek je, mamat tu pakai ...
Media Removed
Kalau kau ternampak muka ala-ala Paihdiki tapi kau tak confirm tu abang, kau cek je, mamat tu pakai baju hitam, pakai cap and bersaiz gergantua, if ️ on all points, yes betul lah tu Paihdiki! All you need to do pastu adalah tegur je ‘oit Paihdiki!’ Haha Tenkiu #villagepeople dari Nilai @shareenadean ... Kalau kau ternampak muka ala-ala Paihdiki tapi kau tak confirm tu abang, kau cek je, mamat tu pakai baju hitam, pakai cap and bersaiz gergantua, if ✔️ on all points, yes betul lah tu Paihdiki! All you need to do pastu adalah tegur je ‘oit Paihdiki!’ Haha

Tenkiu #villagepeople dari Nilai @shareenadean sebab tolong snap kat group pic kitorang kat cafe ni tadi. Wehooo

P/s: Thank you to all yang komen bagi support kat abang kat post malam tadi ya? Insyaallah i will try to reply all comments. Muahhh
Read more
Loading...
... dan mereka semua pun mati diakhir cerita. Haha Siapa bebudak tahun 90an cam abang mesti tau filem-filem company Sendi Mutiara berlogo corak naga ni cam Block 404 and Kem 505 cenggini. Special tauuu filem gini sebab dia tak keluar wayang tapi dalam bentuk VCD sajork. Gigih beli kat Pasar ... ... dan mereka semua pun mati diakhir cerita. Haha

Siapa bebudak tahun 90an cam abang mesti tau filem-filem company Sendi Mutiara berlogo corak naga ni cam Block 404 and Kem 505 cenggini. Special tauuu filem gini sebab dia tak keluar wayang tapi dalam bentuk VCD sajork. Gigih beli kat Pasar Selayang (maap time ni abang sekolah lagik, tak mampu beli VCD ori - hanya mampu beli VCD RM5 balut plastik jew). Haha

Fyi, ni antara movie favourite abang time tu tau! This and filem Lurah Dendam. Ala-ala thriller gitu. Pelakon pun best-best. Ada abam Zamarul Hisham, akaks Nabila Huda @kupu_kupu and hopkos pelakon wajib Sendi Mutiara yakni Raja Azri. Haha

P/S: Kemain ya Datuk fav #villagepeople yakni Datuk Boy Iman dikala zaman muda rumaja. Haha
Read more
Kalau nak cakap abang tak sentap, sedih, meroyan bila tengok #villagepeople makin menurun daripada ...
Media Removed
Kalau nak cakap abang tak sentap, sedih, meroyan bila tengok #villagepeople makin menurun daripada 652k ke 600k tu tipulah. Ofkos abang terasa. 52k unfollow oi!Tapi abang rasa, daripada dok fikir about these people yang unfollow abang, better abang channel-kan my energy & attention ... Kalau nak cakap abang tak sentap, sedih, meroyan bila tengok #villagepeople makin menurun daripada 652k ke 600k tu tipulah. Ofkos abang terasa. 52k unfollow oi!Tapi abang rasa, daripada dok fikir about these people yang unfollow abang, better abang channel-kan my energy & attention to the other 600k yang STILL follow IG @faizdickievp ni! Betul tak? Haha

Actually banyak je DM cenggini yang abang dapat. Yang plain menganjing and yang sincerely bertanya 'abang, kenapa followers makin kurang?'. My answer? Ntahlah, dorang dah taknak follow abang lah kot. Simple as that. Haha

Penat wei! 6 tahun dok fikir nak entertain orang, dok pikir cane nak tambah followers, cane nak kekal relevan and of cos, nak bersaing ngan instafemes-instafemes baru yang lagi funny, kreatif, hensem, etc. Penat oiiii especially now umur abang pun dah 3 series (nak terkinja lebih-lebih sangat dah tak sesuai), komitmen pun makin banyak, hence lack of video Kak Leha, Banon, Siti Onani etc semua tu. Haha

Tapi tak pelah. I am going to keep moving forward but this time, abang akan post apa je yang abang nak post. Share apa yang abang nak share (takde benda best nak post, takyah post pape! Haha). If by being MYSELF and doing things that make me HAPPY menyebabkan followers makin kurang, there's nothing else that i can do. Yih

To all #Villagepeople yang still follow abang, yang still support abang, yang among these 600k (yang i can proudly say, real followers and bukan followers beli lol), THANK YOU SO MUCH. Haha

P/S: Maaplah ter-rant panjang plak. Penat-penat berjalan, sampai hotel bukak IG terbaca plak DM syaitun gini. Haha
Read more
Percayalah, tatkala member-member abang makan cake, abang just makan daun atas meja tu je. Haha ...
Media Removed
Percayalah, tatkala member-member abang makan cake, abang just makan daun atas meja tu je. Haha Siapa jenis suka cafe hunting, boleh ler masukkan kafe ni dalam list kau. Pada abang, personally, same je cafe ni semua. Haha tapi saje layankan member-member (Read: Farah Rerama) ni nak ber-cafe ... Percayalah, tatkala member-member abang makan cake, abang just makan daun atas meja tu je. Haha
Siapa jenis suka cafe hunting, boleh ler masukkan kafe ni dalam list kau. Pada abang, personally, same je cafe ni semua. Haha tapi saje layankan member-member (Read: Farah Rerama) ni nak ber-cafe hunting. Yihhhh!

#TeamReramaTakesMelaka
Read more
Spot OOTD latest kat Melaka - Riviera Suites Melaka. Sementara kawasan ni tengah lengang, boleh ...
Media Removed
Spot OOTD latest kat Melaka - Riviera Suites Melaka. Sementara kawasan ni tengah lengang, boleh lah kau ber-OOTD sakan oi! Haha Oh btw, ni second time abang stay sini, so lemme share my experience: 1. Hotel ni terletak kat Pulau Melaka yakni area yang baru tambak depan Taman Melaka Raya ... Spot OOTD latest kat Melaka - Riviera Suites Melaka. Sementara kawasan ni tengah lengang, boleh lah kau ber-OOTD sakan oi! Haha Oh btw, ni second time abang stay sini, so lemme share my experience:

1. Hotel ni terletak kat Pulau Melaka yakni area yang baru tambak depan Taman Melaka Raya tu. Dekat area Masjid Selat Melaka.

2. Hotel ni dari luar sangat cute especially ngan deretan kedai yang kalerful. Sesuai untuk jadi dinding backdrop minah hipstur spek bingkai besar sambil acah jinjit beg bulat rotan beli kt IGshop. Haha

3. Sekali pandang, konsep hotel ni macam kat France especially french balkoni dia tu. From bilik, kau boleh nampak view selat and bandar Melaka.

4. Lobby hotel cantik sebab ada ruang ala-ala rustic/oldskool untuk kau amik gambau. Siap ada konsep bengkel, kopitiam and barbershop.

5. Bilik hotel dia surprisingly besar but layout dia panjang and sedikit aneh. Dari katil nak ke pintu depan, ibarat kau buat half maraton. Jauh wei! Haha

6. Deko and kemudahan bilik quite standard. Katil selasa, tv besar, aircond sejuk. Lengkap semua keperluan lah. Kudos sebab provide banyak bantal! Abang suka! Haha

7. Harga bilik bermula RM298 to RM808. Family room pun ada. 2 to 3 rooms per suite. Tapi if kau book kat Agoda/Booking, maybe dapat murah lagi kot.

8. Kat hotel ni ada gym and indoor swimming pool. Honestly, pool dia tak menarik untuk orang dewasa cam abang, tapi kalau kau bawak bebudak kecik, sesuai lah sebab indoor and tak panas.

8. Area hotel memalam still sendu tak ramai orang lagi since it’s new so a bit quiet lah. Nak makan/beli barang kene keluar sikit dalam 5 minit drive je. Heaa

Overall: I would say hotel ni sesuai untuk family yang nak hote cute but affordable or groups of friends yang nak chill-chill Melaka sambil berOOTD. Jangan expect hotel 5 bintang lah but everything is decent enough. Staff-staff pun bebudak local Melaka yang helpful. Yepp.

Scale of 1-10, I would rate this as 7.5/10. If area ni dah fully siap and happening, i would rate higher. Still worth checking this place out tho! And kalau kau plan nak datang sini, boleh contact kawan abang Madam Juanne (+6011 1190 0891) and mention nama FAIZDICKIE okay! She can help you!
Read more
Loading...
Dalam alamat kat IC ada tulis Batu Caves tapi kalau nak diikutkan, dah dekat 20 tahun abang tak jejak ...
Media Removed
Dalam alamat kat IC ada tulis Batu Caves tapi kalau nak diikutkan, dah dekat 20 tahun abang tak jejak kaki kat sini. Dulu mase kekecik rajin lah jugak kitorang datang sini satu family main kejar-kejar burung merpati. Tu je la last, pastu setakat lalu je everytime guna MRR2. Haha Seronok ... Dalam alamat kat IC ada tulis Batu Caves tapi kalau nak diikutkan, dah dekat 20 tahun abang tak jejak kaki kat sini. Dulu mase kekecik rajin lah jugak kitorang datang sini satu family main kejar-kejar burung merpati. Tu je la last, pastu setakat lalu je everytime guna MRR2. Haha

Seronok jua amik gambar depan tangga Batu Caves yang baru di cat tu sambil usha gelagat orang. Semua bangsa/agama ada tadi. Tengok je la kat background tu, Melayu bertudung ada, Indian ada, Chinese family pun ada. Tourist pun ramai. Haha

That being said, abang nak tanya kat #VillagepeopleIndia yang menganut agama Hindu, what do you think of the tangga yang di cat ni? Cos abang baca dalam FB, ada yang suka sebab ia mencantikkan lagi Batu Caves and dapat attract pelawat especially younger generation untuk kesana. On the other hand, ada juga yang against benda ni sebab they feel like Batu Caves should be preserved as tempat ibadat dan not so much of a tourist attraction.
So what say my #villagepeople? Nak baca gak pendapat korang.
Read more
Dari tengah manja-manja terus blah gitu je tanpa diucap selamat tinggal jangan kau ucap selamaattt tinggal? Tak sporting la lu brader #janganbersedihbrader #hooddabij Dari tengah manja-manja terus blah gitu je tanpa diucap selamat tinggal jangan kau ucap selamaattt tinggal? Tak sporting la lu brader #janganbersedihbrader #hooddabij
Memana #villagepeople yang tengah dok nak apply Credit or Debit Card tu, why not kau apply kat Hong ...
Media Removed
Memana #villagepeople yang tengah dok nak apply Credit or Debit Card tu, why not kau apply kat Hong Leong Bank? Silap-silap kau pun boleh menang grand price yakni cash up to RM100,000 hokehh! Banyaknya! Kau menang blanja abang iphone please! Haha Nak join Mega Contest ni senang je, ia terbuka ... Memana #villagepeople yang tengah dok nak apply Credit or Debit Card tu, why not kau apply kat Hong Leong Bank? Silap-silap kau pun boleh menang grand price yakni cash up to RM100,000 hokehh! Banyaknya! Kau menang blanja abang iphone please! Haha

Nak join Mega Contest ni senang je, ia terbuka untuk pengguna baru Credit Card or Debit Card, or pengguna sedia ada kedua-dua kad Hong Leong Bank ini. Yang kau perlu buat adalah daftar or guna card berkenaan dan kau berpeluang menang RM100 (daily prizes), RM1000 (weekly), RM10000 (monthly) and even hadiah utama bernilai RM100,000! Huwaa

Selain tu jugak, dengan penggunaan Kad Hong Leong Bank, kau jugak boleh dapat cashback sehingga 25% dengan penggunaan minima RM300 dalam tempoh 45 hari kad diluluskan yaa. More info kau boleh usha website Hong Leong Bank okeh? #HLBEasyMenang #HLBeasycashback #HLBRM4milcashrewards #getaHLBcardtoday
Read more
Loading...
Terobek suatu ketika dulu ketika Naabella masih mampu pakai gaun saiz M tanpa kelihatan seperti popia terlebih inti. Siap menari lagu hiphop bersama sifu @fuzzwayne lagik. Haha Abaikan mulut beliau yang terjuih bak ikan puyu ittew, dalam fikirannya rasa sexy tapi dalam video rasa cam ... Terobek suatu ketika dulu ketika Naabella masih mampu pakai gaun saiz M tanpa kelihatan seperti popia terlebih inti. Siap menari lagu hiphop bersama sifu @fuzzwayne lagik. Haha

Abaikan mulut beliau yang terjuih bak ikan puyu ittew, dalam fikirannya rasa sexy tapi dalam video rasa cam nak jentik je bibir ju kasi terjongos celas gusi. Haha

Sapa #villagepeople ingat ni shooting untuk iklan/product apa? Haha
Read more
Tataulah why abang keep on coming back to this restaurant walaupun dah 3-4 kali kene servis yang ...
Media Removed
Tataulah why abang keep on coming back to this restaurant walaupun dah 3-4 kali kene servis yang hauk. Maybe ni the last time kot. Yih 1. Pergi try buffet ramadan, kononnya menarik sebab boleh order 4 jenis spagetty unlimited tapi punyalah lambat makanan nak sampai! Order sebelum buka ... Tataulah why abang keep on coming back to this restaurant walaupun dah 3-4 kali kene servis yang hauk. Maybe ni the last time kot. Yih

1. Pergi try buffet ramadan, kononnya menarik sebab boleh order 4 jenis spagetty unlimited tapi punyalah lambat makanan nak sampai! Order sebelum buka tapi minggu ketiga Zulkaedah baru dapat. Haha (ok ni hyperbola tapi yes, makanan lambat gila dapat). Heaa

2. Makan kat cawangan The Gardens. Tempat kemain icing tapi bila dapat roti complementary tu, keras kejung macam 2 minggu dimamah mentari. Panggil waiter then siap ketuk atas meja, terus dia acah terkasima lalu menghentak kaki berkali-kali. Haha

3. Ni baru jadi tadi. Restoran tak full pun then masuk, abang tercegat depan pintu dekat 5 minit takde sapa nak attend. Sign ‘please wait to be seated’ tu baik kau tampal kat dahi sambil uli doh roti ya? Lepas kene sound ‘sekiusmi should i seat myself?’ Barulah terkedek-kedek staff pinoy dia attend kita. Heaa

Ah banyak lah ranting petang ni tapi malas nak tulis details sangat. Abang bukan apa, ingat saje nak lunch kat restoran mahal sebab nak take my own sweet time makan sambil buat kerja editing, tapi ini restoran @italiannies sudah bikin spoil lah mood kite. Yih

P/S: Any other Italian restaurant yang patut abang gi instead of Italiannies ni? Sayang betul the food is good but the service? Tahap nak tumpahkan olive oil atas meja then blah tanpa rasa bersalah! Yih yih tripple yih!
Read more
Dah semua orang pun dok main @tiktok.malaysia so abang pun nak try ler. Bukak-bukak apps tu, ada plak feature baru #reacttoit ni haa. Haa rasakan kalau Paihdiki bertubuh sadorina persis Xena The Warrior Princess. Haha Anyways abang still blur-blur lah main menda ni. Any #villagepeople ... Dah semua orang pun dok main @tiktok.malaysia so abang pun nak try ler. Bukak-bukak apps tu, ada plak feature baru #reacttoit ni haa. Haa rasakan kalau Paihdiki bertubuh sadorina persis Xena The Warrior Princess. Haha

Anyways abang still blur-blur lah main menda ni. Any #villagepeople can help? Cane nak cari lagu semuaa tuu? Mohon follow and ajar abang ok? TikTok ID: Paihdiki. Haha #tiktokxmalaysia
Read more
Loading...
Siapa yang plan nak pi jejalan kat @thetoppenang time cuti panjang weekend ni, kau boleh singgah ...
Media Removed
Siapa yang plan nak pi jejalan kat @thetoppenang time cuti panjang weekend ni, kau boleh singgah makan kat Restoran UMI yang terletak kat level 5 The Top. Abang dah pi makan sana 2 kali so meh abang share sikit experience: 1. Honestly kat dalam The Top ni tak banyak sangat restoran especially ... Siapa yang plan nak pi jejalan kat @thetoppenang time cuti panjang weekend ni, kau boleh singgah makan kat Restoran UMI yang terletak kat level 5 The Top. Abang dah pi makan sana 2 kali so meh abang share sikit experience:

1. Honestly kat dalam The Top ni tak banyak sangat restoran especially those yang bertekak desa nak makan nasi so dengan adanya UMI Restoran ni, abang cam thankkk goddd nak nasikk! Haha

2. Menu kat restoran ni adalah menu masakan kampung/melayu so kau jangan risau, takdelah nasi kandaq/kari sepanjang masa. In fact kat sini ada asam pedas, sambal udang, rendang ayam etc. So sesuai untuk those yang bawak family.

3. Antara menu yang abang rasa sedap adalah asam pedas pari, gulai ikan petai ngan rendang ayam dia. Sotong goreng tepung pun sedappp! Haha

4. First time pi sana abang minum air epal kedondong but baru-baru ni try la coconut coffee dia, perghh sedap gila! Dua kali order kot! Kopi pekat and rasa tengik-tengik kelapa. Macam rasa coconut coffee kat Vietnam. Heaa

5. Kalau kau datang time lunch hour, ada disediakan lauk nasi campur. This one harga murah sikit lah. Hehe

6. Speaking of harga, tak deny yang harga dia sedikit mahal from gerai makan biasa but standardlah, ni restoran. Selain dari selesa, it’s located betul-betul dalam The Top so kau tak payah nak keluar dari Komtar untuk makan. Yih

7. Still, nak kata mahal nak mampus tu tak lah. It’s still affordable. Set meal dalam RM19-RM25 and ala carte from RM10 up to RM100++ (udang bakar etc). Tapi average harga lauk dalam RM20++ camtu. Heaa

8. Overall: Would I come again? Yes. Especially bila datang ngan family sebab makan sedap, location cun and owner dia Kak Ayu pun very friendly and accomodating. Plus, abang dengar food court kat level 3 tu dah convert jadi Non-Halal (staff yang cakap) so, might as well kat makan kat Restoran UMI kat @thetoppenang ni sajorkk.
Read more
Abang tak sure samada Arrow ngan Robin tengah menari lagu Para-Para Sakura atau tengah nak ber-fusion ...
Media Removed
Abang tak sure samada Arrow ngan Robin tengah menari lagu Para-Para Sakura atau tengah nak ber-fusion macam Trunks and Goten. Haha #weekendbelike #terbongkang Abang tak sure samada Arrow ngan Robin tengah menari lagu Para-Para Sakura atau tengah nak ber-fusion macam Trunks and Goten. Haha

#weekendbelike #terbongkang
It’s very hard for me to write this because abang tau, ramai jua yang look up to me once abang decided ...
Media Removed
It’s very hard for me to write this because abang tau, ramai jua yang look up to me once abang decided untuk jadi lecturer kat @segiedu, tapi bak kata orang, all good things must come to an end, so today secara rasminya abang dah meletakkan jawatan dan ini bermaksud, no more Sir Paihdiki! Huwaaa Mesti ... It’s very hard for me to write this because abang tau, ramai jua yang look up to me once abang decided untuk jadi lecturer kat @segiedu, tapi bak kata orang, all good things must come to an end, so today secara rasminya abang dah meletakkan jawatan dan ini bermaksud, no more Sir Paihdiki! Huwaaa

Mesti ramai nak tau kenapa abang resign. Adakah sebab Kak Leha ditangkap berscandal dengan pak guard SEGi? Haha takdelah, the reason simple je sebenarnya, clash of commitment & not the right time. Being a lecturer, social media influencer and a businessman at the same time adalah terlalu berat untuk abang sampaikan pening kepala nak handle/prioritize yang mana satu. In the end, abang terpaksa sacrifice kerja sebagai lecturer sebab although i believe IT IS for me, but it is NOT the right time. Heaa

Alaahhh tahan lah sikit. Dah nama pun kerja - some might say. Betul. Abang setuju yang jadi quiter tu tak bagus but for me, this is my life and bila kau dah 30 tahun, kau kene berani untuk cakap ‘look I need to do what’s best for me’ dan who knows, mungkin lepas ni something better tersedia untuk abang kan? Plus, it’s not like I did not try, I tried my best but it didn’t work out THIS TIME.

Nampak tak abang stress-kan part This Time banyak kali? Sebabnya, I love teaching, sharing experience/knowledge etc so, maybe NEXT TIME in the future, i will give lecturing another go insyaallah! Hehe

Thank you so much to all warga @segiedu especially geng-geng FOCCD sebab beri peluang untuk abang try mengajar! Mohon maaf kalau ada yang terkurang and Insyaallah ada rezeki jumpa lagi! Heaa

And to all my students, thanks and sorry for everything and all the best lepas ni! Kick some ass! Haha
Read more
Kalau kau tanya abang, top 3 benda yang abang paling suka kalau travel adalah; Pertama - Makanan, Kedua - Pemandangan and last and definitely not the least, Ketiga - the People. Best kot pergi negara orang, lepak minum kopi sambil people watching. Time tu lah kau boleh tengok gelagat orang, ... Kalau kau tanya abang, top 3 benda yang abang paling suka kalau travel adalah; Pertama - Makanan, Kedua - Pemandangan and last and definitely not the least, Ketiga - the People. Best kot pergi negara orang, lepak minum kopi sambil people watching. Time tu lah kau boleh tengok gelagat orang, pe’el pelik sesuatu budaya and of course, dapat cuci mata. Haha

Tapi one thing yang abang dapat beza antara rakyat sesuatu negara compared to Malaysia is the fact that ‘berbilang kaum’ tu very apparent tau. Kau memang boleh nampak ‘orang Melayu’ and ‘orang India’ and ‘orang Cina’ and of course lain-lain bangsa, tapi somehow semua dapat intergrate very nicely. In the new Malaysia, Seronok bila #Villagepeople boleh represent semua bangsa. #MyNewMalaysia Gittewww

#VillagePeople yang abang sayangi, apa yang korang suka pasal negara kita selama ni. Cuba share sikit. Kalau komen korang bernas abang hadiahkan kau nyanyian patriotik Kak Leha. Hiks. Meh sokong kempen @grabmy.

Anyways, betul kan? Even kau dah pergi berjalan merata tempat, tetap rasa syoknyaaa dapat balik Malaysia at the end of the day kan?
Read more
Selepas 10 hari tak balik rumah, akhirnyaaa! It’s sooo good to be home! Especially selepas kisah ...
Media Removed
Selepas 10 hari tak balik rumah, akhirnyaaa! It’s sooo good to be home! Especially selepas kisah ber-Explore-Race mengejar train sampai tercungap-cungap ngan Pak Abu + train sejuk nakmam sampai kuncup putik jagung. Kau tak tau cerita pi usha IG story abang. Haha Anyways, siapa #villagepeople ... Selepas 10 hari tak balik rumah, akhirnyaaa! It’s sooo good to be home! Especially selepas kisah ber-Explore-Race mengejar train sampai tercungap-cungap ngan Pak Abu + train sejuk nakmam sampai kuncup putik jagung. Kau tak tau cerita pi usha IG story abang. Haha

Anyways, siapa #villagepeople yang sebelum gi travel or balik kampung, akan kemas rumah siap-siap supaya once kau balik rumah balik, rasa tenang cantik aman jeee? Heaa

Ke kau spesis ‘lantak pi lah balik nanti lah baru kemas’ pastu seminggu kemudian dapur kau dah jadi ladang ternakan ulat sebab sampah lupa nak buang. Haha
Read more
SECOND CHANCE UNTUK BUAT BAIK. Pernah tak kau dalam situasi nak tolong orang/sedekah tapi somehow ...
Media Removed
SECOND CHANCE UNTUK BUAT BAIK. Pernah tak kau dalam situasi nak tolong orang/sedekah tapi somehow at that moment of time, kau tak jadi buat. Then few seconds later kau macam rasa shitty gila sambil pikir apsal aku tak buat tadi? Well, selalu jua jadi kat abang but tadi time lunch, I got my second ... SECOND CHANCE UNTUK BUAT BAIK. Pernah tak kau dalam situasi nak tolong orang/sedekah tapi somehow at that moment of time, kau tak jadi buat. Then few seconds later kau macam rasa shitty gila sambil pikir apsal aku tak buat tadi? Well, selalu jua jadi kat abang but tadi time lunch, I got my second chance - thanks to gadis bertudung hitam (GBH) ni. Lemme tell you the story:

1. Abang tengah makan kat Kapitan, time tu tengah moody sebab lauk tak sedap then tetiba pakcik dlm gambar ni bagi salam nak mintak derma. Hea

2. Most of the time, abang akan hulur singgit or paling takpun, senyum. Tapi tadi since tengah panas, abang just pandang, and angkat tangan tunjuk ‘it’s ok, no’ jahat kan? Huhu

3. Few moments later abang rasa shitty gila, rasa bersalah and terus usha mana pakcik tu and time tu ternampak dia tengah bercakap ngan GBH ni. Hurm

4. I can’t hear apa dorang borak but based on gesture, GBH offer pakcik ni makanan tapi pakcik tu mintak air milo ais je. Time ni abang stop makan and usha je situasi dorang. Huhu

5. I believe GBH belanja pakcik tu and gave him some money and pesan something like suruh gi makan etc. Pakcik tu macam bersyukur and dia terus tarik tangan GBH and letak kat dahi dia. Masa tu abang dah 😭😭😭 dalam hati. Huwaa

6. As GBH blah dari situ and pakcik sambung minum air, abang rasa terharu/bersalah sebab how nice GBH is and how jahat diri abang. Terus abang seluk poket, gi kat pakcik tu and gave everything I had dalam poket. Barulah rasa lapang sikit dada.

7. To GBH, I dunno who you are but you’ve done at least 2 good deeds today, first, you tolong pakcik tu and secondly, you have inspired (or sedarkan) me to bersedekah as well. Thank you for giving me another chance to do good. And I hope by me sharing this story, it will inspire more people to do what you did tadi. Yass

8. And to pakcik, god bless you and enjoy your milo ais! #myfeelgoodstorytoday #randomactsofkindness #payingitforward
Read more
Kau jangan expect video lawak kejadah ke apa tau! Nanti kau kecewa asam janggus kau melecet. Haha This is just a simple vlog yang abang buat untuk dokumentasikan memori jejalan ngan family especially ngan Abah abang yakni Pak Abu. Feel free to watch full video kat IGTV ya? Tak paksa pun tauuuu. ... Kau jangan expect video lawak kejadah ke apa tau! Nanti kau kecewa asam janggus kau melecet. Haha

This is just a simple vlog yang abang buat untuk dokumentasikan memori jejalan ngan family especially ngan Abah abang yakni Pak Abu. Feel free to watch full video kat IGTV ya? Tak paksa pun tauuuu. Heaaa

#kumpulmemori #faizdickietengokdunia #untukdirisendiri
Read more
Abang ngan bapak abang, Pak Abu sedang merenung masa depan dunia rock tanah air sambil memikirkan ...
Media Removed
Abang ngan bapak abang, Pak Abu sedang merenung masa depan dunia rock tanah air sambil memikirkan lagu apa nak perform kejap lagi. Antara lagu Chop Suey System Of A Down or lagu Salam Untuk Kekasih from Nadia? Lagu mana lagi rock? Haha Anyways, saje la abang tanya Pak Abu, bilik kat @hardrockhotelpg ... Abang ngan bapak abang, Pak Abu sedang merenung masa depan dunia rock tanah air sambil memikirkan lagu apa nak perform kejap lagi. Antara lagu Chop Suey System Of A Down or lagu Salam Untuk Kekasih from Nadia? Lagu mana lagi rock? Haha

Anyways, saje la abang tanya Pak Abu, bilik kat @hardrockhotelpg best ke bilik hotel semalam (@neopenang) best, tanpa berbolak-balik abah terus pilih HRH sebab view cun nampak laut katanya. Then dia tanya harga bilik ni semalam berapa. Abang cakap ‘cuba teka berapa?’ Then abah reply ‘RM200?’ 😂😂😂 Haha tersipu abang di bucu katil. If satu malam RM200, setiap minggu abang mai check in sini. Haha

P/S: Bila abang bagi tau harga sebenar, terus dia buat muka terkelendat 😖 cenggini. Haha. Btway, tak mahal sangat pun sebab masa abang book, ada online promo. Satu bilik untuk dua orang dalam RM390++ gitu. Tak sure ada lagi ke tak promo tu, kau try usha kat website HRH sana.
Read more
Siapa kata street art hunting kat Penang ni hanya untuk golongan rumaja hipstur berjeans highwaisted ...
Media Removed
Siapa kata street art hunting kat Penang ni hanya untuk golongan rumaja hipstur berjeans highwaisted dan berspek mata bulat saje? Untuk warga emas berjiwa muda cam bapak abang, Pak Abu pun boleh hokeh! Tapi kau kene sewa basikal letrik lah, kalau tak mengah plak dia nak menapak. Haha Anyways, ... Siapa kata street art hunting kat Penang ni hanya untuk golongan rumaja hipstur berjeans highwaisted dan berspek mata bulat saje? Untuk warga emas berjiwa muda cam bapak abang, Pak Abu pun boleh hokeh! Tapi kau kene sewa basikal letrik lah, kalau tak mengah plak dia nak menapak. Haha

Anyways, dah tiga kali datang sini, memang jarang abang tengok orang yang sedikit ‘berusia’ or family-family datang amik pic kat sini. Mostly yang selalu nampak, geng-geng muda lepak ngan kengkawan je. Ke korang takut aktiviti ni tak sesuai untuk yang berfamily/bawak mak bapak? Heaa

Well, abang dah try bawak Pak Abu and ok je rasanya. Cuma like i said, better kau sewa basikal letrik (sewa pun RM20 sejam jew) and bawak dorang pusing cari street art. Trust me, you will be amazed dengan kreativiti dorang berposing kat street art ittew. Haha

P/S: Lepas ni Insyaallah nak selalu bawak Pak Abu jejalan. Nak create memories bebanyak macam @en.pamey and Arwah Mama. Such an inspiration! 😊
Read more
Selamat Pengantin Baru anak buahku yang berwajah Rani Mukerjee Kak Long Syakiren @aynashaqiren ...
Media Removed
Selamat Pengantin Baru anak buahku yang berwajah Rani Mukerjee Kak Long Syakiren @aynashaqiren dan shuben. Semoga berbahagia menjadi petani hidroponik di negara Burkina Faso. Haha Thank you jua kepada @coloursbyfaiesh sebab berjaya siapkan tempahan baju melayu abang dalam tempoh ... Selamat Pengantin Baru anak buahku yang berwajah Rani Mukerjee Kak Long Syakiren @aynashaqiren dan shuben. Semoga berbahagia menjadi petani hidroponik di negara Burkina Faso. Haha

Thank you jua kepada @coloursbyfaiesh sebab berjaya siapkan tempahan baju melayu abang dalam tempoh 5 hari sajer! Kalaulah tak sempat tempah hari tu, mungkin hari ni abang gi wedding pakai Tshirt gambar Chibi Maruko. Haha
Read more
Siapa #villagepeople yang spesis #kaklehabunting yakni malas benau nak keluar gi tapau makanan or selalu busy takde masa nak masak? Haaa senanglah kau sebab sekarang kau just order je makanan kat @grabfoodmy ni haaa. Tak perlu nak bersiap melawa cam #sarabanon. Tekan-tekan kat phone, ... Siapa #villagepeople yang spesis #kaklehabunting yakni malas benau nak keluar gi tapau makanan or selalu busy takde masa nak masak? Haaa senanglah kau sebab sekarang kau just order je makanan kat @grabfoodmy ni haaa. Tak perlu nak bersiap melawa cam #sarabanon. Tekan-tekan kat phone, pooff! Makanan pun sampai! Haha

Fyi, walaupun @grabfoodmy ni still baru, kau still boleh order dari lebih kurang 500 restoran antaranya Village Park Restaurant, John Burger and Nasi Lemak Bumbung. Antara kawasan yang dah di-cover stakat ni adalah Ampang, Bangsar, TTDI, PJ, Pudu, Segambut and yang lain-lain coming soon! Heaa

Oh ya! Khas untuk #villagepeople, kau boleh dapat diskaun kalau kau guna promocode FAIZ15 (RM15 X 2 usages for new users only). Woahhh

Haaa for more info, kau usha #GrabFoodMY okeh! Heaaa
Read more
Comeynya anak-anak daddy membuta. Yang si Arrow and Hood tu acah-acah sweet tido berdakapan. Jangan ...
Media Removed
Comeynya anak-anak daddy membuta. Yang si Arrow and Hood tu acah-acah sweet tido berdakapan. Jangan kau termengandung bayi merdeka sudah wahai Hood! Haha Thank you @catzoniamy tolong jagakan anak-anak daddy. Kalau dorang nakal, jentik misai dorang ok. Haha Comeynya anak-anak daddy membuta. Yang si Arrow and Hood tu acah-acah sweet tido berdakapan. Jangan kau termengandung bayi merdeka sudah wahai Hood! Haha

Thank you @catzoniamy tolong jagakan anak-anak daddy. Kalau dorang nakal, jentik misai dorang ok. Haha
Sedang memancing cinta di Sg Kerian. Semoga kekasih yang muncul tidak berwajah seperti ikan belukang ...
Media Removed
Sedang memancing cinta di Sg Kerian. Semoga kekasih yang muncul tidak berwajah seperti ikan belukang maupun berlendir seperti sesirat. Dapat spesis gitu abang siang buat pekasam. Haha Ada ke #VillagepeopleParitBuntaq sini oi? Apa makanan sedap kat sini? Haha Sedang memancing cinta di Sg Kerian. Semoga kekasih yang muncul tidak berwajah seperti ikan belukang maupun berlendir seperti sesirat. Dapat spesis gitu abang siang buat pekasam. Haha

Ada ke #VillagepeopleParitBuntaq sini oi? Apa makanan sedap kat sini? Haha
Tadi masa abang kat KLIA, tetiba ada stewardess Chinese ni tegur. Dia excited so abang pun excited ...
Media Removed
Tadi masa abang kat KLIA, tetiba ada stewardess Chinese ni tegur. Dia excited so abang pun excited la borak-borak semua. Dia kata dia dah lama follow and then dia mintak selfie sebab kawan baik dia, an Indian girl pun sesama #villagepeople and minat kat abang. So, lepas selfie semua, dia kata ... Tadi masa abang kat KLIA, tetiba ada stewardess Chinese ni tegur. Dia excited so abang pun excited la borak-borak semua. Dia kata dia dah lama follow and then dia mintak selfie sebab kawan baik dia, an Indian girl pun sesama #villagepeople and minat kat abang. So, lepas selfie semua, dia kata nanti dia DM and I was like.. Ok! Rasa happy cenggitu je lah, macam bila terjumpa #villagepeople lain.

Sehinggalah tadi bila @cyndeelys ni DM abang. Haaaa baru la abang cam username dia ni sangat familiar sebab dulu dia selalu komen IG abang sambil tag kawan dia yakni @kartinig. Yelah, mostly #villagepeople yang follow abang adalah Melayu so bila selalu nampak username nama Chinese and Indian, abang pun cam lah nama dorang.

Anddd guess what? Rupanya stewardess yang abang jumpa kat KLIA tu and kawan yang dia citer peminat abang tu adalah @cyndeelys and @kartinig! Haha tak sangkaaa. Anddd kebetulannya, jumpa dorang time 31 Ogos pulak tu. Haha

Anywayssss It was nice to finally meet you @cyndeelys and again, kirim salam kat @kartinig ya! Thank your for supporting me all these years and membuktikan, #villagepeople come from semuaaaa bangsa! SELAMAT HARI MERDEKA! #MyMerdekaStory
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Tengah dok usha harga jajan kat supermarket, tetiba ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Tengah dok usha harga jajan kat supermarket, tetiba ada orang tegur ‘you datang berapa orang?’ Kaget abang ngan @megatfarezi sejenak sebab setau kitorang, yang join trip ke Halong Bay ni semuanya matsaleh. Tengok-tengok, sorang staff ni ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Tengah dok usha harga jajan kat supermarket, tetiba ada orang tegur ‘you datang berapa orang?’ Kaget abang ngan @megatfarezi sejenak sebab setau kitorang, yang join trip ke Halong Bay ni semuanya matsaleh. Tengok-tengok, sorang staff ni yang tegur kitorg. Abang pun tanyalah dia, ‘you boleh cakap Malaysia ke?’ Saje nak test, manalah tau dia sebenarnya jelmaan Google Translate ke. Heaa

Katanya ‘I duduk Malaysia 10 tahun bla bla keje kilang bla bla jangan mintak babi bla bla’ dekat 10 minit la kitorg berborak ngan brader Vietnam nama Atu ni. Ghopenya 10 tahun dia cari rejeki kat Malaysia. Agaknya dia excited jumpa orang Malaysia, dia siap tolong tuliskan skrip untuk abang in case kitorang nak cari makanan halal.

Skrip yang dia tulis: Saya dari Malaysia. Saya tak makan babi. Boleh masakkan ikan? #worldpeace.
Haha yang last tu tak lah. Tapi memang serius dia tuliskan skrip and siap bagi nombor telefon and pesan ‘kalau you tak tau cakap, you suruh orang kedai tu call i, saya orderkan kau’. Walaupun penggunaan kate ganti diri dia tunggang-langgang, jasamu tetap abang kenang wahai brader Atu. Haha

P/S: Always be nice ngan pekerja-pekerja asing yang cari rejeki kat Malaysia. Mana tau one day kau gi luar negara, ‘orang-orang’ gini lah yang akan tolong kau balik. Haha serius! Abang penah kene situasi cenggini masa cari makanan halal kat Florence dulu.. tup tup ada Bangladesh tegur ajak makan roti canai.. in Florence, Italy. Haha mampoo? Kan kak @abdullahshikin?
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Dah abis dah trip cruise 3 hari 2 malam ngan Aclass ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Dah abis dah trip cruise 3 hari 2 malam ngan Aclass Stellar Cruise. Overall experience abang boleh rate dalam 7/10 camtu kot. It’s a great experience but bukanlah the best gila bapak rugi kau tak try nok etc etc. Haha Partly because hujan sepanjang ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Dah abis dah trip cruise 3 hari 2 malam ngan Aclass Stellar Cruise. Overall experience abang boleh rate dalam 7/10 camtu kot. It’s a great experience but bukanlah the best gila bapak rugi kau tak try nok etc etc. Haha

Partly because hujan sepanjang masa kat sini kot. So view semua cam tolak 46% markah. Haha

Anyways, if you guys have any questions pasal Hanoi or Halong Bay specifically, tulis kat komen. Insyallah nanti abang jawab sebab banyak gila benda nak tulis sampai tak muat kat caption (nanti terlalu informational sampai #villagepeople kata tak best plak nanti 😑 haha). Tulis kat komen and jangan DM ya! At lease bila abang jawab soalan kau kat komen, orang lain boleh tumpang baca skali! Heaa

Inb4: Takde orang komen. Krik krik. Yih!
Read more
Masa tour guide tanya, abang ngan @megatfarezi nak naik kayak or bamboo boat (bb), abang terus cakap ...
Media Removed
Masa tour guide tanya, abang ngan @megatfarezi nak naik kayak or bamboo boat (bb), abang terus cakap bb! Kononnya if naik bb, ada orang kayuhkan so senang kita nak amik gambar. Tapiii kisah yang sebenarnya adalah, abang takut sebab tak penah seumur hidup naik kayak! Haha Tapiiii ceh! Senang ... Masa tour guide tanya, abang ngan @megatfarezi nak naik kayak or bamboo boat (bb), abang terus cakap bb! Kononnya if naik bb, ada orang kayuhkan so senang kita nak amik gambar. Tapiii kisah yang sebenarnya adalah, abang takut sebab tak penah seumur hidup naik kayak! Haha

Tapiiii ceh! Senang je rupanya. Ingatkan susah bebenau la naik kayak. Cuma yang abang tak suka, kaki kene melunjur kedepan so after a while, terus kene sesemut (pins and needles). Terus abang bertukar jadi #villagepeople lalu dok bersila atas kayak tu. Bahaya ke? Boleh terbalik tak? Haha

Anyways ni video kat Floating Village, kau boleh pilih untuk kayak or bb and no need to pay, semua termasuk dalam harga cruise kau. View memang cantik and tenang senyap sunyi. Cuma masa abang record video ni, ada boat nelayan lalu di kejauhan pulekkk. Tu yang bunyi boboboppbobobppbpb tu. Haha

P/S: I suggest kau try kayak instead of bb. Kau boleh ikut kepala sendiri (bb naik 9 orang kongsi-kongsi) nak ronda celah mana pun. Plus, kayak boleh sejam, naik bb kau akan dibawak meronda 30 minit je.
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Kau mesti pening kepala masa nak book cruise kat Halong ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Kau mesti pening kepala masa nak book cruise kat Halong Bay ni kan? Nak muntah compare harga and baca review! Tapi takpe, Paihdiki ada! Meh abang tolong bagi few tips berdasarkan experience abang book cruise kat Halong Bay ni ya: 1. Cruise terbahagi ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Kau mesti pening kepala masa nak book cruise kat Halong Bay ni kan? Nak muntah compare harga and baca review! Tapi takpe, Paihdiki ada! Meh abang tolong bagi few tips berdasarkan experience abang book cruise kat Halong Bay ni ya:

1. Cruise terbahagi pada 3 yakni Budget, Mid Range or Luxury. Boleh pilih gak nak gi trip balik hari, 2H1NM or 3H2M.

2. Harga cruise as low as 50$ untuk trip balik hari sampailah 600-700$. Harga bergantung pada berapa hari kau stay & jenis cruise kau amik. Cruise yang abang pilih ni nama Aclass Stellar Cruise. Harga 550$ (USD) untuk 3H2M per cabin for 2 persons.

3. Nampak harga macam mahal sikit tapi it includes cabin yang besar, ada terrace, makan fullboard, aktiviti kayak, boat trip, shuttle bus from Hanoi-HB-Hanoi. Senang cite all included dalam 550$ tu lah. If kau nak murah sikit, amik bilik yang takde balkoni etc. Or look for budget cruise.

4. Abang recommend kau stay 3H2M cos day trip/2H1M kejap sangat. Plus kau kene follow schedule yang cruise dah tetapkan so akan a bit rushing and tak enjoy view. 3H2N just nice.

5. Bab makan like I said semua included. Makanan mostly seafood and ade gak meat & chicken which tak halal. So my advice, bagitau cruise yang kau makan seafood only or vegetarian food. Nak yang betul-betul certified halal tak silap cruise nama Moncheri tapi it will cost you 650$/cabin.

6. Activity wise, ada gi panjat bukit, masuk gua, tengok ladang mutiara, berenang kat pantai, candat sotong etc. Tapi honestly activity dia biase jer. Nothing interesting.

7. If kau malas buat segala aktivity, just duduk je dalam bilik tengok movie or tengok view Halong Bay yang cantik.

8. Oh ya time makan kau akan berkongsi ngan strangers yang dok semeja so cam akward sikit. Haha

9. Sebenarnya banyak lagi abang nak cerita tapi tak muat kat caption. So if kau ade soalan, boleh tanya kat komen.

Overall: For me Halong Bay Cruise ni adalah once in a lifetime experience sebab tu abang tak kisah spend lebih sikit cos I don’t think I will be coming back. The view is nice, cruise ok but abang tak suka kene ikut schedule yang packed. So yeahh 😌
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Woke up with this view. Sumpah cantik giler namaaati ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Woke up with this view. Sumpah cantik giler namaaati power wonderful fantastic! Gyeahh Haha over nau. Yep, this place is beautiful, but, if abang betul-betul jujur, view dia nampak macam Langkawi Geopark tu je. Laut penuh bukit-bukit with ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Woke up with this view. Sumpah cantik giler namaaati power wonderful fantastic! Gyeahh

Haha over nau. Yep, this place is beautiful, but, if abang betul-betul jujur, view dia nampak macam Langkawi Geopark tu je. Laut penuh bukit-bukit with emerald green water. Vibe dia lebih kurang. Haha

Ntahlah. Maybe sebab hari mendung and hujan gerimis. Membuatkan trip ke Halong Bay ni sedikit underwhelming/shendurina. Yih

P/S: Nak tulis review pasal cruise pun macam takdak mood. Based on last few posts, bukannya #villagepeople baca pun. #majuk hiks
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi salah satu lokasi yang agak Instagram-worthy kalau ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi salah satu lokasi yang agak Instagram-worthy kalau kau datang Hanoi adalah sepanjang landasan kereta api kat tengah-tengah pekan ni ha. Abang ingat tak ramai tau tempat ni, bila sampai, berlonggok manusia aneh tengah amik gambau atas landasan ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi salah satu lokasi yang agak Instagram-worthy kalau kau datang Hanoi adalah sepanjang landasan kereta api kat tengah-tengah pekan ni ha. Abang ingat tak ramai tau tempat ni, bila sampai, berlonggok manusia aneh tengah amik gambau atas landasan - termasuklah abang sendiri. Haha

Nak gi tempat ni, kau just Google je Hanoi Railway Street then menapaklah ke sana. If kau malas cam abang, kau naik je @grabvn then bubuh address Hanoi Railway Station and tunjuk driver tu gambar kat Google. Insyaallah dorang tau lokasi tempat ni kat mana.

Fyi, kalau kau nak tengok kereta api lalu, kau boleh pergi standby setiap weekday pukul 7.30pm. If weekend plak, pukul 3.30pm and 7.30pm. Better datang awal and standby siap-siap cari tempat yang strategik and selamat hokeh.

P/S: Area ni adalah kawasan rumah orang so kalau kau datang sini, respeklah mereka okeh! Jangan kau gi memekak menjerit-menjerit menari lagu Bobo Di Mana pulekk. Haha
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Kat Hanoi ni restoran halal ada tapi macam biasalah, ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Kat Hanoi ni restoran halal ada tapi macam biasalah, mostly Indian Food. Kalau hari-hari kau hadap briyani, noya jugak oi! That's why hari ni abang try makan makanan local Hanoi yang di-suggest oleh #Villagepeople @ramidarud yakni 'Grilled ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Kat Hanoi ni restoran halal ada tapi macam biasalah, mostly Indian Food. Kalau hari-hari kau hadap briyani, noya jugak oi! That's why hari ni abang try makan makanan local Hanoi yang di-suggest oleh #Villagepeople @ramidarud yakni 'Grilled Fish' or Cha Ca kat restoran Cha Ca Thang Long ni haa. Meh abang share sikit pekebenda chacaca ni:

1. Katanya makanan ni special untuk orang Hanoi sampaikan jalan kat sini dinamakan Cha Ca Street.

2. Kat restoran Cha Ca Thang Long ni ada jual Cha Ca ni je. Jangan risau, ada menu english. Just tunjuk je set Cha Ca then dia akan datang bawakkan cam set dapur kecik bubuh atas meja kau.

3. Actually Cha Ca ni adalah ikan mudfish yakni spesis toman/haruan tak silap abang. Dia gaul ngan kunyit, halia and garlic then dia akan goreng depan kau. Pastu dia campur dill, spring onion, ketumbar and mint and goreng semua skali.

4. Pastu condiment dia plak ada bihun vietnam, cili, ketumbar, vietnamese mint, kacang goreng and fish sauce. Cara makan, bubuh semua dalam mangkuk, tuang fish sauce sikit then ngap! Haha

5. Rasa dia? Susah abang nak describe tapi sedap jugak! Ikan tu rasa cam ikan goreng kunyit tapi isi dia berlemak sikit macam ikan patin. Bila gaul ngan bihun, ketumbar, fish sauce semua, rasa masin-masin fresh gittew.

6. Nak kata bapak ah sedap nak mampos tu tak lah tapi it's delicious enough untuk kau try. Unik and at least merasa jua makan something local. Abang amik set 2 orang, total damage 280kVD yakni around RM50.

7. Anyways, restoran dia bersih, simple, toilet pun clean and staff pun helpful walaupun English dorang tak berapa sangat. Overall, if kau jenis suka try something new, kau boleh consider Cha Ca Thang Long ni hokeh. More info kau Googlerina sendirik. Haha
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Punya banyak muzium, taman rekreasi serta tugu peringatan ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Punya banyak muzium, taman rekreasi serta tugu peringatan kat pekan Hanoi ni, tapi celah lorong mana ntah yang kau tetap amik gambau wahai Paihdiki oi. Haha Ok yang ni takde kapsyen ilmiah mahupun info menarik. Ni sekadar nak post gambar bertemakan ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Punya banyak muzium, taman rekreasi serta tugu peringatan kat pekan Hanoi ni, tapi celah lorong mana ntah yang kau tetap amik gambau wahai Paihdiki oi. Haha

Ok yang ni takde kapsyen ilmiah mahupun info menarik. Ni sekadar nak post gambar bertemakan ‘eh IG aku, suka ati aku lew nak post apa’ haha
Read more
Kau tengok lah si #Kaklehabunting ni haaa. Ajak scandal pi ber-picnic di tepian kolam tapi dia sibuk ...
Media Removed
Kau tengok lah si #Kaklehabunting ni haaa. Ajak scandal pi ber-picnic di tepian kolam tapi dia sibuk dok pi layan IG Live! Mentang-mentang lah Interent dia Unlimited. Terbiarrr scandal dia sorang-sorang tak berteman. Yih! Heaaa Tak percaya pasal Unilimited Internet? Betulll lah! ... Kau tengok lah si #Kaklehabunting ni haaa. Ajak scandal pi ber-picnic di tepian kolam tapi dia sibuk dok pi layan IG Live! Mentang-mentang lah Interent dia Unlimited. Terbiarrr scandal dia sorang-sorang tak berteman. Yih! Heaaa

Tak percaya pasal Unilimited Internet? Betulll lah! Dengan menggunakan Ookyo, kau boleh dapat connection Internet yang lajuuu giler selama 24/jam sehari! Paling best, ia adalah Unlimited hokehhh. Wahhh

Nak IG Live berjam-jam macam #kaklehabunting tanpa perlu risau pasal kehabisan data? Kau pi usha di link kat bio iols okehhh.. Kalau nak dapat extra RM10 GP credit, cepat-cepat sign up now! #ookyo #ookyounlimited
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Orang kata kalau pi Vietnam, kene minum dia punya ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Orang kata kalau pi Vietnam, kene minum dia punya Vietnamese Coffee, perghhh terbaik katanya. Well, of course lah abang pun nak try kan? Haha Tapiiiii, based on lidah noob abang selaku seorang peminum coffee yang biasa-biasa je, rasa kopi ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Orang kata kalau pi Vietnam, kene minum dia punya Vietnamese Coffee, perghhh terbaik katanya. Well, of course lah abang pun nak try kan? Haha

Tapiiiii, based on lidah noob abang selaku seorang peminum coffee yang biasa-biasa je, rasa kopi Vietnam ni sama je cam rasa kopi-kopi lain. Haha ntahlah, kopi Vietnam ke, kopi Luwak kat Bali ke, Turkish Coffee ke termasuklah coffee dalam flight Malindo tadi, personally, semua abang dah rasa and they all taste like... coffee. #abislahpaihdikikenekecamngancoffeelover Haha.

Tapi sebenarnya coffee ada rasa yang beza gak. Ada yang sedikit acidic, aftertaste dia ada masam sikit. Ada gak yang jenis mild, rasa cam minum air panas pahit, and this Vietnamese Coffee, rasa dia pekat, strong and pahit. Ni yang abang rasa lah. Tatau betul ke idok! Harga dia plak adalah 25kVD yakni around RM4. Haha

Ada satu lagi coffee femes kat sini abang belum try yakni egg coffee. Kopi campur telur. Apa gamaknya rasa eh? Esok nak pi cari lah. #villagepeople dah penah rasa ke? Sedap ke? Haha

P/S: Abang jumpa satu port chill yang best. Boleh minum coffee kat beranda sambil usha night market. Nama kedai dia Coffee Coffee.. duh! #thankyoucaptainobvious
Read more
Zaman skang ni semua kena multitasking uols! Kau tengok je la #Kaklehabunting ni haa, walaupun ...
Media Removed
Zaman skang ni semua kena multitasking uols! Kau tengok je la #Kaklehabunting ni haa, walaupun dok tengah busy tunggu bus, sempat dia dok layan telenovela La'Usurpadora kat henpon ni. Haha Apa? Risau habis data? No worries lah sebab #kaklehabunting guna Ookyo makanya, dia dapat UNLIMITED ... Zaman skang ni semua kena multitasking uols! Kau tengok je la #Kaklehabunting ni haa, walaupun dok tengah busy tunggu bus, sempat dia dok layan telenovela La'Usurpadora kat henpon ni. Haha

Apa? Risau habis data? No worries lah sebab #kaklehabunting guna Ookyo makanya, dia dapat UNLIMITED INTERNET uols! Bukan takat unlimited, kau boleh guna Ookyo anytime and Internet dia lajuuuu gila 24/jam sehari! Huntunggg wei! Heaa

Haa aper lagi, siapa yang kaki layan movie/drama kat henpon tu, cepat pi usha ookyo kat link di bio saya okeh! Jugak kau boleh sign up now and dapat RM10 GP extra credit! #ookyo #ookyounlimited
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Yehaaaa! Finally abang dapat sambung travel macam ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Yehaaaa! Finally abang dapat sambung travel macam dulu. I mean, travel yang bebetul travel and bukan kene buat kerja. Haha! Anddd as usual, bila abang travel, I will try untuk share my experience so that #villagepeople boleh guna next time. ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Yehaaaa! Finally abang dapat sambung travel macam dulu. I mean, travel yang bebetul travel and bukan kene buat kerja. Haha! Anddd as usual, bila abang travel, I will try untuk share my experience so that #villagepeople boleh guna next time. Lets start! Heaa:

1. Kitorang naik Malindo and flight ticket was RM400++ per person. Gerak from KL at 9.05 and sampai Noi Bai Airport dalam 11 lebih.

2. Malaysian tak perlu visa untuk gi Vietnam ya and once kau arrive, tak perlu isi Landing Form semua. Straight gi kaunter imigresen and scan pasport kau then settle.

3. Kau boleh beli simkad kat airport. Kitorang amik VN Vinaphone harga 200k Vietnamese Dong (VD) yakni around USD9 or RM37. Kau dapat 2GB data per day for 7 days. Data only hokeh.

4. Now, most tourist marhaen akan stay kat area Old Quater yakni area paling happening. To get here, kau boleh naik teksi, van mini, grab or bas.

5. Teksi and grab will cost you dalam USD15-18. Van mini plak patutnya dalam 35kVD tapi tadi driver nak ketuk kitorang sebab dia nak charge 300kVD yakni 10 kalo ganda! Kahakkan muka dia! Haha so end up kitorg naik bas No 86 dengan kos 35kVD/person yakni around USD2 or RM4.

6. Nak cari bas ni senang je. Kau keluar terminal and pergi belah kiri hujung skali kat tiang 1. Then bas tu akan berhenti kat bus stop tu. Ada tulis No86 kat depan bas tu and kau naik je angkut luggage semua skali. Ada ruang letak luggage dalam bas tu.

7. Sediakan duit and nanti konduktor bas akan datang kat kau. If duit kau besar, don’t worry, dia akan bagi balance balik. After that, enjoy je la perjalanan from Airport to Old Quater around 30 minit to sejam bergantung pada traffic! Haha

8. Bas akan berhenti kat hentian nama Long Bien. Konduktor akan announce kau dah sampai. Don’t worry, most tourist akan turun sini. From then kau boleh menapak gi hotel or naik grab etc.

9. Hotel abang yakni Cristina Hotel ni terletak dalam 900m je dari bus stop Long Bien so kitorang menapak je ke hotel. Nice hotel tapi tersorok celah lorong. Nanti abang review hotel ni! Heaa

Okeh settle update setakat ni. Nak sambungan sila LIKE & KOMEN bebanyak ok. Baru ada mood nak bercerita! Haha
Read more
Dulu masa tercalon @abpbh31 tahun 2014, nak hupload pun segan kematu, nak mintak #villagepeople ...
Media Removed
Dulu masa tercalon @abpbh31 tahun 2014, nak hupload pun segan kematu, nak mintak #villagepeople vote lagilah maluuu, terpaksa buat ala-ala reverse psychology/mau tapi malu gitteww. Haha! Tapi tahun ni, abang tak kira! Kalau kau #villagepeople, kau pergi sedekah vote kat abang cepat! ... Dulu masa tercalon @abpbh31 tahun 2014, nak hupload pun segan kematu, nak mintak #villagepeople vote lagilah maluuu, terpaksa buat ala-ala reverse psychology/mau tapi malu gitteww. Haha! Tapi tahun ni, abang tak kira! Kalau kau #villagepeople, kau pergi sedekah vote kat abang cepat! Hahaha

Takdelahhh, gurau jew. Anyways thank you so much to @abpbh31 sebab still ingat kat abang yang dah shenduw ini. Tak sangka masih tercalon walaupun just diperingkat pencalonan awal. Nak menang jauh sekali, nak jadi Top 5 pun mungkin hujung kuku so dapat nominated awal-awal ni pun cukuplah. Haha

P/S: Tayang sikit trofi eksklusif berat gedabak yang gigih diangkut oleh @padinpadin ke London sebab nak pass ke abang. Haha #abpbh31 #infinitiabpbh31 #toinfinityandbeyond #undidirisendiri haha

Yelahh kalau #villagepeople nak vote, vote kat sini 👉🏽 http://www.abpbh.com.my/undian/personaliti-media-social-popular # or click je link kat bio okeh. Tqqq
Read more
Amboi sekarang ni sikit-sikit IKEA, kerusi Ikea, meja makan Ikea, senduk pun nak beli jenama Ikea. ...
Media Removed
Amboi sekarang ni sikit-sikit IKEA, kerusi Ikea, meja makan Ikea, senduk pun nak beli jenama Ikea. Kononnya bila rumah kau berdekorasikan Ikea, baru lah kau boleh icing ngan kengkawan time kau upload gambar decor ruang tamu kat Instagram. Hoi Khairul dan Amirah! Flashback balik diri ... Amboi sekarang ni sikit-sikit IKEA, kerusi Ikea, meja makan Ikea, senduk pun nak beli jenama Ikea. Kononnya bila rumah kau berdekorasikan Ikea, baru lah kau boleh icing ngan kengkawan time kau upload gambar decor ruang tamu kat Instagram.

Hoi Khairul dan Amirah! Flashback balik diri kau 10-15 tahun lepas, time kau dizaman study, zaman intern dan zaman mula kerja gaji basic RM1200. Takde maknanya Ikea bagai, instead, antara 'furniture' or 'perabot' pertama yang kau akan beli adalah almari plastic Giant/Tesco ni haa.

Nak wardrobe tema minimalis, scandinavian? Yih! Takde maknanya. Time tu almari kau either corak kaler plain (pilihan geng #terung) or ada corak bunga or geomatrik (pilihan geng #cengkerang). Baru pakai 2 bulan, kau perasan almari tu dah senget dan zip mula sangkut halfway. Masuk bulan ketiga, almari tu pun runtuh time kau kat class. Haha

#komiksengal #villagepeople #kisahzamandulu #timediploma #timedegree #timeintern haha

#villagepeopleadikadik zaman sekarang dah icing beli perabot ikea je, zaman abang dulu, almari plastik ni la antara benda wajib beli time dok menyewa. Tengah syok tido tetiba almari ni runtuh! Tercampak semua perfum murah segala. Kan @afilsyazwan? Haha
Read more
That moment bila kau buat muka sedih time parents hantar balik asrama/kampus walhal dalam hati ...
Media Removed
That moment bila kau buat muka sedih time parents hantar balik asrama/kampus walhal dalam hati kau excited and tak sabar nak menggelinjang ngan kawan-kawan. Yih Cian anak-anak daddy kene tinggal kejap ya. Takpe, bergaullah ngan kucing-kucing lain dan asahlah kemahiran kendiri korang ... That moment bila kau buat muka sedih time parents hantar balik asrama/kampus walhal dalam hati kau excited and tak sabar nak menggelinjang ngan kawan-kawan. Yih

Cian anak-anak daddy kene tinggal kejap ya. Takpe, bergaullah ngan kucing-kucing lain dan asahlah kemahiran kendiri korang ya. Nasihat daddy, jangan rapat sangat ngan @kaknimontel sebab dia tu such a two-faced mean girl. Hea

Byeee! Thank you @catzoniamy! Jagakan anak daddy kejap yaaaa!
Read more
Berseronoklah wahai pencinta dimsum area Damansara/PJ dan sekitar kerana kau tak perlu masuk ...
Media Removed
Berseronoklah wahai pencinta dimsum area Damansara/PJ dan sekitar kerana kau tak perlu masuk KL pergi Dolly Dim Sum sebab kat Kota Damansara pun ada Dim Sum place yang sedap! Haha. Mekasihlah @thebakingbachelor sebab indirectly memperkenalkan restoran ni kat abang ya! Meh abang share ... Berseronoklah wahai pencinta dimsum area Damansara/PJ dan sekitar kerana kau tak perlu masuk KL pergi Dolly Dim Sum sebab kat Kota Damansara pun ada Dim Sum place yang sedap! Haha. Mekasihlah @thebakingbachelor sebab indirectly memperkenalkan restoran ni kat abang ya! Meh abang share review sket:

1. Kedai @letsdimsum.my ni terletak kat area The Strand, KD yakni betul-betul berdepan ngan Giant KD. Sebaris ngan Kafe Wood & Steel tu. Hea

2. Menu dia mostly dimsum. Apa yang kau jumpa kat Dolly, ada kat sini gak. Selain tu ada menu cam nasi itik (maigosh! Nak try next time! Haha), and menu-menu nasik yang lain kot. Yep, bukan takat dimsum semata.

3. Abang order set Family Platter tapi melantak sorang haha. Ada 2x5 jenis dimsum yang berbeza so total ada 10 bijik. Pastu abang order my fav kaki ayam!!! Then ngan salted egg bun. Maigosh sedapnya kaki ayam, macam nak order sepiring lagi tapi segan. Haha. If kat Dolly, rasa dia pedas sikit, kat sini dia tak pedas and rasa kicap. Abang prefer sini lagik.

4. If ko suka share, amik je Family Platter ni, boleh makan berdua/bertiga. Harga pun murah je yakni RM20/platter. In fact, makanan lain pun around RM6.90 to belas-belas je. Overall food dia sedap and dimsum dia rasa.. dimsum lah! Yezzaa

5. Desserts yakni salted egg bun and lava choc cake pun sedap sampai kau rasa bersalah nak makan bila memikirkan azam diet yang tak kesampaian. Haha

6. Suasana kedai cun, cantik and sesuai lah kalau nak ootd, bachelorate brunch or dating. Very cozy and sylish. Hiks

7. Total damage makan sini tadi, abang rasa around RM50++ kot tapi tuan kedai bagi diskaun pulak. Segan abang. Haha

8. Honestly, ni bukan paid review (sebab tu abang selamba sebut nama Dolly Dim Sum haha), tapi just nak share tempat makan ni ngan #villagepeople especially those yang suka makan dimsum tapi malas gi KL nak ke Dolly. Since tempat ni pun dekat area Damansara je, would Paihdiki come again? Hell yeahh! Sebab abang nak rasa nasi itik tu pulak oi! Haha
Read more
Challenge apa kejadah ntah tengok kat IG @nakbebel tadi. Haha Abaikan jari manis kaki tu, yang tu memang pengkau sikit sebab penah dislocated masa derhaka ngan abah dulu. Haha moral of the video; jangan derhaka kepada orang tua kalau kau taknak jari kau mengalami kecacatan kekal Challenge apa kejadah ntah tengok kat IG @nakbebel tadi. Haha

Abaikan jari manis kaki tu, yang tu memang pengkau sikit sebab penah dislocated masa derhaka ngan abah dulu. Haha moral of the video; jangan derhaka kepada orang tua kalau kau taknak jari kau mengalami kecacatan kekal 😅
That one person in our lives who always thinks that getting married solves every problem in the world. Yih Haha yelah, especially time balik kampung, reunion, or anytime dimana kau mengeluh sikit je pasal hidup, mesti ada orang yang ringan nauuu mulut bagi suggestion template ‘haa dah ... That one person in our lives who always thinks that getting married solves every problem in the world. Yih

Haha yelah, especially time balik kampung, reunion, or anytime dimana kau mengeluh sikit je pasal hidup, mesti ada orang yang ringan nauuu mulut bagi suggestion template ‘haa dah tiba masa kau kawen lettew’ or ‘tu tandanya kau dah kene kawin’. Haaa kau ingat kawen tu benda simple keee? Kekadang kau sesaja update bosan, solusi yang kau nak adalah pergi tengok wayang, bukan kawen terus oi. Haha

#komiksengal #kaklehabunting #sarabanon #dilema30s #kisah3series haha

Ni setepek kene kat batang hidung abang. Kau tak caya? Scroll back post few days back, bila abang cakap life krik krik je, ramaiiii #villagepeople suruh kawen oi! Heaa

Anyways, kebahagian setiap manusia tu berbeza. Ada yang happy berkeluarga and ada anak-anak and ada yang happy single, bebas and boleh berjalan tengok dunia. #respekhaluanmasing2. Plus, memetik kata @le_dell, kalau kahwen tu menjanjikan bahagia, tak wujudlah page Kisah Rumah Tangga (KRT) kat FB. Hahaha
Read more

Loading...