Idaostensson Instagram Photos and Videos

Loading...


idaostensson Ida Östensson @idaostensson mentions
Followers: 4,638
Following: 1,169
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Jag har ju som jag ofta säger, aldrig några mål i mitt liv. Utan det som ska hända händer. Har aldrig ...
Media Removed
Jag har ju som jag ofta säger, aldrig några mål i mitt liv. Utan det som ska hända händer. Har aldrig haft tex. karriärsmål. Men två mål har jag haft: jag vill ha barn och jag vill ha en stuga i Västerbotten. Och nu är jag där. Och jag är så JÄVLA tacksam!!! 2019: njuta av det jag har. Som @vikdinegenkronablidinegenkung ... Jag har ju som jag ofta säger, aldrig några mål i mitt liv. Utan det som ska hända händer. Har aldrig haft tex. karriärsmål. Men två mål har jag haft: jag vill ha barn och jag vill ha en stuga i Västerbotten. Och nu är jag där. Och jag är så JÄVLA tacksam!!! 2019: njuta av det jag har. Som @vikdinegenkronablidinegenkung sa "Tänk, nu har du ett eget ställe att längta till". 😭😍 Tack alla underbara vänner som förgyllde denna vecka! (Mamma, pappa, Eliza, Mackan, Erik, Olov, Josefin, Elham, Kian, Ava, Marre, Inari, Jonna, Hanna, Stefan, Jonas, Hanna, Juni och alla pappas syskon och släktingar.
Read more
Loading...
Ett pris som jag får äran att ta emot men som går till alla mina medkämpar i @makeequal & @fattanu! Från ...
Media Removed
Ett pris som jag får äran att ta emot men som går till alla mina medkämpar i @makeequal & @fattanu! Från pressmeddelandet: – Det känns fantastiskt att få en utmärkelse som vilar på "Ottars" viktiga arbete, en kvinna som inspirerat mig och många andra genom att inte acceptera varken rådande ... Ett pris som jag får äran att ta emot men som går till alla mina medkämpar i @makeequal & @fattanu!

Från pressmeddelandet:
– Det känns fantastiskt att få en utmärkelse som vilar på "Ottars" viktiga arbete, en kvinna som inspirerat mig och många andra genom att inte acceptera varken rådande normer eller lagar. Hennes arbete har fått fäste i roten av vårt samhälle – men är tyvärr också hotat på flera plan, i Sverige men framför allt internationellt. Därför måste vi fortsätta försvara och flytta fram positionerna – samtidigt, säger Ida Östensson.
.
– Ida Östensson har visat hur målmedvetet, progressivt förändringsarbete tillsammans med andra verkligen kan göra avtryck på hela samhället. Hon är en mycket värdig Ottarpristagare, säger Toivo Jokkala, chefredaktör för tidningen Arbetaren.

TACK @tidningen_arbetaren ❤

#arbetaren #ottar #eliseottesenjensen #ottarpriset #fattanu #makeequal #samtycke
Read more
En av mina önskningar för 2019 är att idrotts- och fritidssektorn som dagligen möter och organiserar ...
Media Removed
En av mina önskningar för 2019 är att idrotts- och fritidssektorn som dagligen möter och organiserar unga killar inspireras av föreningar som @gefleiffotboll som kombinerar träning med samtal. För killarnad egen skull, för klubbens skull och för samhällets och tjejernas/kvinnornas ... En av mina önskningar för 2019 är att idrotts- och fritidssektorn som dagligen möter och organiserar unga killar inspireras av föreningar som @gefleiffotboll som kombinerar träning med samtal. För killarnad egen skull, för klubbens skull och för samhällets och tjejernas/kvinnornas skull.

Vi på @makeequal har tillsammans med @studieframjandet tagit fram ett studiematerial för att göra det enkelt för er alla att göra just detta. 💥 In och läs artikeln på länk i min bio (eller zooma in på bilderna i denna delning).
💥 TAGGA en idrottsförening/klubb/fritidsgård etc (eller representanter från dem) som borde skapa forum för killar och män att få börja prata.
💥 TAGGA killar överlag som borde läsa boken eller lyssna på podden och/eller hålla #killmiddag med sina killkompisar.

För som Sina Kajavi, 19 år från Gefle IF U19-lag säger i intervjun:
– Ingen annan skulle liksom sätta ord på såna här tankar. Men det är en bra grej att göra. Bra för vår framtid, säger Sina.
– Om man inte lär sig prata med varandra i ungdomsåren, när ska det då ske?

Materialet (studiehandledningen, podden, boken, spelet, e-boken och ljudboken) passar från 13 år och uppåt.

@makeequal har även fått stöd av @postkodstiftelsen för att stötta just fritids- och idrottssektorn i att anpassa materialet så att de passar just er! Så tveka inte att kontakta Make Equal om ni vill ha hjälp!

Jobbar du inom idrotten med killar på låg och mellanstadiet passar @lockerroomtalk.se.

#alltviinteprararom
#makeequal #killmiddag #gefleif #studiefrämjandet #lockerroomtalk #detbörjarmedmig #postkodstiftelsen
Read more
Idag är den dag på året då flest personer tar sina liv och idag är det två veckor sedan jag förlorade ...
Media Removed
Idag är den dag på året då flest personer tar sina liv och idag är det två veckor sedan jag förlorade en fin vän i suicid. För många är jul- och nyårsledigheten en underbar tid med nära och kära. För andra är det den farligaste tiden på året. Det är 5 gånger vanligare att män tar sitt liv just idag, ... Idag är den dag på året då flest personer tar sina liv och idag är det två veckor sedan jag förlorade en fin vän i suicid. För många är jul- och nyårsledigheten en underbar tid med nära och kära. För andra är det den farligaste tiden på året.

Det är 5 gånger vanligare att män tar sitt liv just idag, än kvinnor.

Jag känner alldeles för många som dött i suicid. Men jag har ännu fler runt mig som lider av psykisk ohälsa. Och det många av dem har gemensamt är att de varken söker hjälp för problemen eller pratar med sina nära om sina tankar och känslor.

Det är jobbigt att se sina nära och kära må dåligt. Jag vet. Det finns en stark känsla av maktlöshet. Men: suicid är ett komplext folkhälsoproblem som GÅR att förebygga. Och det GÅR att få hjälp.

SÅ: Var uppmärksam på om någon inte längre är sig lik eller får dig att känna dig orolig. Om personen är oberäknelig, ledsen och tillbakadragen, talar om hopplöshetskänslor, känner sig hjälplös och värdelös eller helt enkelt har ett förändrat beteende. Ta det på allvar.

Använd årets första dag till att prata med dina nära och kära om hur de mår. Fråga hur personen mår, på riktigt. Fråga sedan rakt ut: har du ibland tankar på att ta ditt liv? Svarar personen ja: fråga om de har tänkt på hur. Finns planer för tid, plats och metod är planerna långt gångna och då bör personen få kontakt med vården och inte lämnas ensam.

Och våga #stördöden och ta #ettstegförlivet. Genom att göra något så enkelt som att fråga den som mår dåligt och lyssna på svaret kan liv förändras och räddas.

Läs mer tips på stordoden.se och stegforlivet.se.

Se kontaktuppgifter för stöd i kommentarsfältet.

#självmord #suicid #spes #mind #suicidezero #bris
Read more
Gott nytt år älsklingar! Vad önskar ni er av 2019? Och vad vill ni lämna bakom er från 2018?
Media Removed
Gott nytt år älsklingar! Vad önskar ni er av 2019? Och vad vill ni lämna bakom er från 2018? Gott nytt år älsklingar! Vad önskar ni er av 2019? Och vad vill ni lämna bakom er från 2018?
Jag döper bilden till "KUSINER" och väntar på priset "Årets bild".
Media Removed
Jag döper bilden till "KUSINER" och väntar på priset "Årets bild". Jag döper bilden till "KUSINER" och väntar på priset "Årets bild".
Loading...
2018. Så mycket fint. Så mycket hemskt. På samma år. Som livet oftast är. Valle växte i magen och ...
Media Removed
2018. Så mycket fint. Så mycket hemskt. På samma år. Som livet oftast är. Valle växte i magen och kom till världen, blev sjuk och inlagd på sjukhus och sen frisk och visade sig vara världens mest harmoniska bäbis. Samtyckeslagen klubbades och firades efter år av kamp. Två av mina nära ... 2018. Så mycket fint. Så mycket hemskt. På samma år. Som livet oftast är.

Valle växte i magen och kom till världen, blev sjuk och inlagd på sjukhus och sen frisk och visade sig vara världens mest harmoniska bäbis.

Samtyckeslagen klubbades och firades efter år av kamp.

Två av mina nära och kära: min bonusmamma och min vän lämnade mig och många andra med hål i våra hjärtan.

Jag var med och släppte bok/spel/podd etc med saker män ofta inte pratar om. Deltagit i poddar om barnlängtan, statsministervisioner och att vara en uppstickare. Startat samordningsgrupp för #metoo-uppropen. Fått fler utmärkelser än jag kan ta in: superkommunikatör, två hederspriser, supertalang och årets viktigaste mama.

@makeequal flyttade till nytt kontor och gick från 6 till 16 anställda. Vi startade en folkhögskolkeurs och höll utbildningar, föreläsningar och workshops ca 200 gånger i 40 orter från Arvidsjaur i norr till Sjöbo i söder. Vi släppte kampanjer i form av allt från skohögar och förlåtbottar.

Jag deltog på manifestationer och höll torgtal med "jag med-budskap" och blusar.

Jag gick från långhårig till att skaffa mammapage, jag flyttade till ny lägenhet och köpte stuga (!!!!). Men samtidigt har vi ingen regering, klimatet går åt helvete och partiarkala strukturer har hamrats på men kulturmän vägrar släppa taget om makten... och mycket mycket mer skit.

Och NI har blivit väldigt många fler som följer, delar känslor, ideér och peppar kampen vidare - jag har nog instagrams snällaste följare. All kärlek jag får från er VARJE dag är ovärderligt. 💖
Read more
Jag önskar alla en GOD JUL från Karlskoga. Nu ser vi alla sådana här idylliska bilder. Men vi får inte ...
Media Removed
Jag önskar alla en GOD JUL från Karlskoga. Nu ser vi alla sådana här idylliska bilder. Men vi får inte glömma att den farligaste platsen för kvinnor och barn är hemmet och att den farligaste tiden är julen. Lika viktigt varje år. Ring #kvinnofridslinjen 020 50 50 50 om du behöver prata med någon. ... Jag önskar alla en GOD JUL från Karlskoga. Nu ser vi alla sådana här idylliska bilder. Men vi får inte glömma att den farligaste platsen för kvinnor och barn är hemmet och att den farligaste tiden är julen. Lika viktigt varje år. Ring #kvinnofridslinjen 020 50 50 50 om du behöver prata med någon. @bris116111 har julöppet för barn. @unizonjourer har flera jourer som har öppet. Hjälp finns.
Read more
Loading...
Ring samtid ring! Om ni vill fira in det nya året med en känsla av framtidshopp vill jag tipsa om att slå på @ringsamtidring s inringning av det nya året som kommer sändas live på instagram och facebook! 2018 var både framgångarna och baklasharnas tid. Mörkt och ljust. Vad önskar du dig av ... Ring samtid ring! Om ni vill fira in det nya året med en känsla av framtidshopp vill jag tipsa om att slå på @ringsamtidring s inringning av det nya året som kommer sändas live på instagram och facebook!

2018 var både framgångarna och baklasharnas tid. Mörkt och ljust.
Vad önskar du dig av det nya året? #ringsamtidring
Read more
Nu är mina 4 avsnitt av podden @jagvillhabarn ute! En podd som var ett stort stöd för mig under tiden ...
Media Removed
Nu är mina 4 avsnitt av podden @jagvillhabarn ute! En podd som var ett stort stöd för mig under tiden vi försökte bli gravida. Många har frågat mig om jag tror att podden kommer trigga dem och göra dem mer ledsna i sin hopplösa situation. Jag har svarat att de borde testa. Enligt mig lyckas @cilla_holm ... Nu är mina 4 avsnitt av podden @jagvillhabarn ute! En podd som var ett stort stöd för mig under tiden vi försökte bli gravida.

Många har frågat mig om jag tror att podden kommer trigga dem och göra dem mer ledsna i sin hopplösa situation. Jag har svarat att de borde testa. Enligt mig lyckas @cilla_holm på ett perfekt sätt blanda kamp, tvivel, glädje, sorg och hopp på ett perfekt sätt.

Avsnitt 46 handlar mest om att kämpa överlag. 47 handlar specifikt om min resa för att få Valter. 48 är en frågepodd där vi svarar på lyssnarnas frågor och det senaste, 49, bjöd vi in @thorrutgersson för att prata om manlig barnlängtan. Ett avsnitt där vi samlat in anonyma berättelser från män med barnlängtan som vi delar i podden.

Jag har tackat nej till nästan alla förfrågningar under min föräldraledighet för att äntligen få bara vara med Valle, men när Cilla frågade mig om att vara första månadsgästen under min föräldraledighet kändes det så fint att få ge tillbaka till alla de som kämpar.

Finns på Acast eller där poddar finns. Och i sista avsnittet kuppar Cilla mig så kanske får ni höra mig i ett sista avsnitt!
Read more
Det sista jag sa till dig var iaf att jag älskar dig. Fattar ingenting. Älskade fina Pramme. <span class="emoji emoji1f494"></span> Vi började ...
Media Removed
Det sista jag sa till dig var iaf att jag älskar dig. Fattar ingenting. Älskade fina Pramme. Vi började som fiender och slutade som vänner. Världen har förlorat en fin människa. Tänker på er närmast honom. Det sista jag sa till dig var iaf att jag älskar dig. Fattar ingenting. Älskade fina Pramme. 💔 Vi började som fiender och slutade som vänner. Världen har förlorat en fin människa. Tänker på er närmast honom.
SAMARBETA FÖR SVERIGE - FÖR JÄMSTÄLLDHETENS SKULL UTAN SD:S INFLYTANDE Vi är många som känner ...
Media Removed
SAMARBETA FÖR SVERIGE - FÖR JÄMSTÄLLDHETENS SKULL UTAN SD:S INFLYTANDE Vi är många som känner oss uppgivna den här veckan. MEN det finns ett sätt att hindra nedläggningen av Jämställdhetsmyndigheten, de kraftigt minskade anslagen till bland annat bistånd, kultur och klimatsatsningar ... SAMARBETA FÖR SVERIGE - FÖR JÄMSTÄLLDHETENS SKULL UTAN SD:S INFLYTANDE
Vi är många som känner oss uppgivna den här veckan. MEN det finns ett sätt att hindra nedläggningen av Jämställdhetsmyndigheten, de kraftigt minskade anslagen till bland annat bistånd, kultur och klimatsatsningar och andra delar i budgeten – ett sätt som också skulle innebära en regering utan inflytande från Sverigedemokraterna. Det är om @centerpartiet , @liberalernas och @socialdemokraternas återupptar förhandlingar igen och SAMARBETAR FÖR SVERIGE.

Därför kommer jag idag att maila ALLA riksdagsledamöter inom Centerpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna med ett krav på samarbete - för Sverige. Jag uppmanar alla andra att göra detsamma.

Politik är ett maktspel, men nu är det dags att spelet ger vika för Sveriges bästa. Det är den här sortens politik som ett konservativt block kommer att driva igenom, och är bara en försmak på vad vi kommer att se för politiska beslut om vi får en regering med inflytande av Sverigedemokraterna.

I min bio finns länk med mailförslag samt mailadresser till samtliga ledamöter från C, L och S. Kopiera rakt av eller hitta egna formuleringar. Kopiera alla mailadresser och maila att du också kräver detta. #samarbetaförsverige
Read more
Loading...
Har inte pallat att berätta att han fötts ut i ett samhälle där 17.6% har röstat på ett rasistiskt ...
Media Removed
Har inte pallat att berätta att han fötts ut i ett samhälle där 17.6% har röstat på ett rasistiskt parti. Sa bara att NMR inte kom in i någon kommun. Alltid något! Vad tror ni kommer hända nu? Vilka allianspartier pratar S med? Vilka kommer tacka JA? Och om blockpolitiken bryts, vad kommer allianspartierna ... Har inte pallat att berätta att han fötts ut i ett samhälle där 17.6% har röstat på ett rasistiskt parti. Sa bara att NMR inte kom in i någon kommun. Alltid något! Vad tror ni kommer hända nu? Vilka allianspartier pratar S med? Vilka kommer tacka JA? Och om blockpolitiken bryts, vad kommer allianspartierna kräva för att regera med S? Och vad kommer hända med V:s inflytande?
Read more
Idag var det exakt 5 år sedan @fattanu släpptes för allmänheten att joina. Vi trodde att vi släppte ...
Media Removed
Idag var det exakt 5 år sedan @fattanu släpptes för allmänheten att joina. Vi trodde att vi släppte en kampanj. Vi visste inte då att det skulle bli en av vår tids viktigaste rörelser som skulle engagera stora delar av befolkningen. Vi hade två krav: samtycke i lag och i praktiken. Ett av målen ... Idag var det exakt 5 år sedan @fattanu släpptes för allmänheten att joina. Vi trodde att vi släppte en kampanj. Vi visste inte då att det skulle bli en av vår tids viktigaste rörelser som skulle engagera stora delar av befolkningen. Vi hade två krav: samtycke i lag och i praktiken. Ett av målen uppfylldes i år och började gälla 1 juli. Det är sannerligen ett livsverk.
Rubriken är fet men också lite missvisande. Det är inte bara mitt livsverk. Jag startade FATTA tillsammans med @cleomissaoui , @therealsystersol och @neyneymarko genom (och tillsammans med våra medkämpar i) våra organisationer @makeequal och @femtasticswe. Och sedan starten tills idag har oräknerliga eldsjälar varit delaktiga i - och drivit vidare - detta arbete.
Det andra målet är såklart svårare att nå. Men en sak är tydlig. Då sexuellt våld är ett könat brott är det också just där lösningen måste finnas: hos männen. Det är därför jag och mina kollegor i @makeequal fokuserat på just det under de senaste åren med bland annat #killmiddag och #alltviintepratarom.
Jag vet att det är en läskig dag idag. Jag har en stor klump i magen inför valresultatet. Men jag vill med denna delning påminna er alla om att, oavsett hur det går i valet, så kan vi påverka. Civilsamhället kan göra mer än vad vi tror. Alla som bor i Sverige är Sverige. Varje enskild människa har en röst - som är mer än 3 lappar var fjärde år. Lova mig att oavsett hur utfallet blir - att använda den.
Bryt ihop ett tag om det behövs. Men organisera er sedan. Rättvisan och kärleken vinner alltid i längden - men bara om vi kämpar för den.
Read more
Efter en vaken natt av skrik tog vi igår tempen på Valle och upptäckte att han hade hög feber. Vi åkte ...
Media Removed
Efter en vaken natt av skrik tog vi igår tempen på Valle och upptäckte att han hade hög feber. Vi åkte till närmaste närakut som tog in oss direkt då Valter är så liten. Vi blev remitterade till barnakuten på SöS där vi inte behövde betala en krona för undersökningen. Vi blev sedan inlagda på barnsjukhuset ... Efter en vaken natt av skrik tog vi igår tempen på Valle och upptäckte att han hade hög feber. Vi åkte till närmaste närakut som tog in oss direkt då Valter är så liten. Vi blev remitterade till barnakuten på SöS där vi inte behövde betala en krona för undersökningen. Vi blev sedan inlagda på barnsjukhuset över (minst) hela helgen. Där har vi fått ett eget rum med två sängar, tv, anpassad mat och fantastisk personal som tar hand om oss dygnet runt. Den som är frisk har många önskningar, den som är sjuk har bara en. Jag är så enormt tacksam och tar, tyvärr, inget för givet. Jag önskar att denna vård fanns runtom i hela landet. Och för detta betalar jag mer än gärna skatt. Ännu mer om det behövs för att alla i vårt land ska få ett drägligt liv. Allt annat är bara egoistiskt och dumt. Jag har på grund av bäbisbubblan inte följt valet lika noga som jag brukar. Men idag har jag sett gårdagens debatt och ser i skrivande stund den sista duellen. Jag blir så rädd att politik börjat funka som media. Ni vet det här med att 60% inte läser mer än rubrikerna och 90% inte läser hela artikeln. När jag hör jubel till catchiga slogans av partiledare som inte följs upp av en politik som skapar detta i praktiken är läskigt. Jag förtidsröstade när jag lämnade SöS för två veckor sedan, efter att jag legat inne även då två dygn när kompetent personal skar upp min mage, plockade ut min baby, sydde ihop mig och gav mig fantastisk vård. Allt för 0 kr. Jag #röstamermänskligt för att alla i vårt land ska få ett drägligt liv. Jag hoppas att du gör detsamma. PS: Valle mår bättre! DS
Read more
Loading...
För ett halvår sedan kom boken ”Allt vi inte pratar om” - en bok för killar och män, ut i handeln. En ...
Media Removed
För ett halvår sedan kom boken ”Allt vi inte pratar om” - en bok för killar och män, ut i handeln. En bok som jag och @thorrutgersson planerade, skrev och KÄMPADE för i 1,5 år. Idén med boken kom till innan #metoo men blev än mer aktuell när män började fundera över sin egen roll när alla kvinnor ... För ett halvår sedan kom boken ”Allt vi inte pratar om” - en bok för killar och män, ut i handeln. En bok som jag och @thorrutgersson planerade, skrev och KÄMPADE för i 1,5 år.
Idén med boken kom till innan #metoo men blev än mer aktuell när män började fundera över sin egen roll när alla kvinnor runt dem talade ut. När ingen längre kunde blunda för det utbredda problemet vi har i Sverige med sexuella trakasserier, övergrepp och våldtäktskultur. När vi visade att det inte handlade om en särskilt typ av man - utan att detta beteende fanns och upprätthölls av män inom alla sektorer, från alla klasser, åldrar och med olika etniciteter.
Vår bok är en sk. ”storsäljare”. Vi har snart sålt 10 000 böcker (9394 st). Men jag är inte nöjd. Jag känner så många män som sträckt ut sin hand, som vill göra något. Jag vet att ni är fler än 10 000. Och jag vet att många av er som läser detta inte har läst boken ännu.
Nu kostar den endast 45 kr och är ett klick bort. Hjälp oss sprida ordet. Köp en bok till dina familjemedlemmar, dina kompisar, kollegor, träningskompisar, släktingar etc. Köp en till dig själv!
Förutom att de kommer hjälpa den som läser den är det ett konkret sätt att bidra till ett mer jämställt samhälle där män tar ansvar för att bidra till en en samtyckeskultur!
Och pengarna går till jämlikhetsstiftelsen @makeequal lösningsfokuserade viktiga arbete i en tid som behöver just det!
Sprid gärna! Tipsa! Tagga! Beställ! LÄNK I BIO!
Read more
Första gången allt. Så mäktigt. Men också sorgligt att första gången allt bara är en gång!! Fattar ...
Media Removed
Första gången allt. Så mäktigt. Men också sorgligt att första gången allt bara är en gång!! Fattar vad alla föräldrar menar nu med STANNA TIDEN! Första gången allt. Så mäktigt. Men också sorgligt att första gången allt bara är en gång!! Fattar vad alla föräldrar menar nu med STANNA TIDEN!
Bäbis-AW med min kärleksarmé! Vi kör på NMR-strategin, föröka oss och fostra nya feminister i snabb ...
Media Removed
Bäbis-AW med min kärleksarmé! Vi kör på NMR-strategin, föröka oss och fostra nya feminister i snabb takt. Två nya bäbisar inom loppet av två månader. Ganska framgångsrikt ändå va?? Bäbis-AW med min kärleksarmé! Vi kör på NMR-strategin, föröka oss och fostra nya feminister i snabb takt. Två nya bäbisar inom loppet av två månader. Ganska framgångsrikt ändå va??
Loading...
Idag fyller Valle 1 vecka!!!! Och jag och @roevberth vill passa på att tacka alla hans nya kompisar ...
Media Removed
Idag fyller Valle 1 vecka!!!! Och jag och @roevberth vill passa på att tacka alla hans nya kompisar för presenterna! Tack @fattanu, @katarinawennstam och @olovostensson & @sangiosefine för blommorna, chokladen, efter-förlossnings-kittet med bla. BRIE () och den gulliga nallebjörnen! ... Idag fyller Valle 1 vecka!!!! Och jag och @roevberth vill passa på att tacka alla hans nya kompisar för presenterna! Tack @fattanu, @katarinawennstam och @olovostensson & @sangiosefine för blommorna, chokladen, efter-förlossnings-kittet med bla. BRIE (😻) och den gulliga nallebjörnen! Tack morbror @erikostensson_art för träbilen! Tack @elizakucukaslan för de fina kläderna och godiset! Tack @ase.jenny.maria för den underbara leopardbodyn! Tack farmor @monika_olofsson för alla gulliga bodys och mysiga mössor! Tack mormor @beritostensson för den egenstickade dressen med får och tack @goran.ostensson för att du sett till att åtminstone lite av dina, mammas och mina kläder finns kvar för Valle att ärva! Tack Hedi Fried för Valles första vykort! Tack @jim_olofsson och @korpification för att ni gett/lånat ut hälften av allt Valle nu äger! Tack Mattias och Felicia för en helt ny garderob! Tack @makeequal för boken och de raffiga badbyxorna som jag till och med kan bajsa i! Tack @ciliagust för lånet av det underbara babynestet! Tack @camgun och @grlpwrenligtmatilda för feministbodysarna som Valle kommer bära med stolthet! Tack @asaselling för paraplyvagnen! Tack @evamatilda, @camgun och @linelingonsylt för yogabollen! Tack @akutast och Cecilia för ännu en yogaboll, tensmaskin å alla fina kläder! Tack @cleomissaoui , @linamariaf, @olgaspice, @elizakucukaslan för babyshower och alla fina saker! Tack @carlitaoo och @pttzrp för skötmadrassen och bröstprylarna! Tack Elham för kläder och sjalar!
Jag har säkert glömt massor av människor som gett oss saker! Förlåt isf! Skyller på amningshjärna! Vi har nu mer än tillräckligt med kläder fram tills Valle fyller ett år - utan att ha köpt ett endaste nytt plagg själva! 🙏💝
Read more
Måste bryta bäbisbubblan pga extremt viktigt val om 2 veckor. Det handlar om SD. SD:s politik bygger ...
Media Removed
Måste bryta bäbisbubblan pga extremt viktigt val om 2 veckor. Det handlar om SD. SD:s politik bygger på manipulation och att förvränga verkligheten. Senast i helgen delade de ett manipulerat citat av @ninarungs ang Uppdrag gransknings sk. ”kartläggning”. De tar ett HALVT citat, ur sin ... Måste bryta bäbisbubblan pga extremt viktigt val om 2 veckor.
Det handlar om SD. SD:s politik bygger på manipulation och att förvränga verkligheten. Senast i helgen delade de ett manipulerat citat av @ninarungs ang Uppdrag gransknings sk. ”kartläggning”. De tar ett HALVT citat, ur sin kontext, sätter på henne en felaktig titel och sponsrar inlägget till hundratusentals personer genom sina plattformar. Resultatet? En helg av vidriga hot om våldtäkt och död till en kriminolog som jobbat med frågan och de som utsätts i 15 år. Läs mer om detta på @ninarungs instagram.
Jag hoppas att alla som följer mig vet att en röst på SD är ett riktigt dåligt val och att inte rösta är att ge SD en röst. Men TYVÄRR spelar det även roll VILKET parti ni röstar på och VEM ni väljer att personrösta på. Den tvärsäkra inställningen att inte samarbeta med SD har luckrats upp. KD bröt decemberöverenskommelsen (9 okt 2015). Moderaternas partiledare går ut och säger att han har stot respekt för människor som vill rösta på SD då de varit de enda parti som vill kartlägga etnicitet i relation till våldtäkter (ekot 22 maj) osv.
Därför släpper vi på @makeequal idag #valkodex. Där du kan se vilka riksdagskandidater som lovar att inte ge Sverigedemokraterna inflytande över Sveriges regering efter valet i september. Vi har frågat riksdagskandidaterna själva, och på valkodex.se kan ni se svaren!
Målet med satsningen är dels att ge väljarna ett löfte och att de därmed ska kan känna sig tryggare i vilka kandidater de väljer att personkryssa i riksdagsvalet, men också att politikerna får möjlighet att ta ställning och reflektera över sin egen roll och sin egen stora möjlighet att påverka den pågående attitydförskjutningen.
Sprid gärna! Och har inte er favoritpolitiker svarat (de finns sökfunktion på sidan för att se)? Ligg på hen att göra det!
Länk i bio: valkodex.se.

Ping @socialdemokraternas @vansterpartiet @liberalernas @kristdemokraterna @centerpartiet @miljopartiet @feministerna
#valkodex #svpol #valet2018 #makeequal
Read more
Lite kärlek mitt i allt hat. 12 är mitt turnummer. Kl.12.12 kom mitt livs kärlek ut. Han är nu exakt ...
Media Removed
Lite kärlek mitt i allt hat. 12 är mitt turnummer. Kl.12.12 kom mitt livs kärlek ut. Han är nu exakt två dygn. Valter Karl Bertil Maier Östensson. Kanske världens snällaste bäbis. Snitt is the shit! Ord är överflödiga. ️ Tack SÖS för en underbar upplevelse. Lite kärlek mitt i allt hat. 12 är mitt turnummer. Kl.12.12 kom mitt livs kärlek ut. Han är nu exakt två dygn. Valter Karl Bertil Maier Östensson. Kanske världens snällaste bäbis. Snitt is the shit! Ord är överflödiga. ❤️ Tack SÖS för en underbar upplevelse.
Vilka förväntningar finns det på att vara man? Och vad innebär det? Nu släpper vi äntligen spelet ...
Media Removed
Vilka förväntningar finns det på att vara man? Och vad innebär det? Nu släpper vi äntligen spelet som hör till satsningen Allt vi inte pratar om! Det består av en kortlek med 60 samtalskort och riktar sig, precis som boken, till killar och män. Frågorna utgår från #killmiddag-konceptet och ... Vilka förväntningar finns det på att vara man? Och vad innebär det? Nu släpper vi äntligen spelet som hör till satsningen Allt vi inte pratar om! Det består av en kortlek med 60 samtalskort och riktar sig, precis som boken, till killar och män. Frågorna utgår från #killmiddag-konceptet och samma teman som boken och podden i #alltviintepratarom. Med spelet vill vi skapa en trygg miljö för killar och män att börja prata om ämnen som de annars inte brukar prata om. Gå in på @makeequal och var med i en tävling för att vinna ett eget spel! TACK till grymma @gilmalu och @michellenafar som formgivit både spelet och affischerna!
Read more
Ikväll sänder Uppdrag granskning ett avsnitt där de kartlagt alla som fällts för våldtäkt eller ...
Media Removed
Ikväll sänder Uppdrag granskning ett avsnitt där de kartlagt alla som fällts för våldtäkt eller försök till våldtäkt de senaste fem åren. I rubriker fokuserar man på förövarnas bakgrund – något som beklagligt nog kommit att hamna i stort fokus i samtalen om våld och sexuella övergrepp. ... Ikväll sänder Uppdrag granskning ett avsnitt där de kartlagt alla som fällts för våldtäkt eller försök till våldtäkt de senaste fem åren. I rubriker fokuserar man på förövarnas bakgrund – något som beklagligt nog kommit att hamna i stort fokus i samtalen om våld och sexuella övergrepp. De flesta av oss är överens om att vi vill ha ett samhälle fritt från sexuellt våld, men hur når vi dit? Vår absoluta uppfattning är att det bästa sättet inte är att söka enkla och populistiska lösningar. Vill vi utbilda och upplysa om sexuella övergrepp behöver vi fokusera på det som faktiskt är relevant: det vill säga de normer som gör att människor – enligt statistiken oftast män – går över andra människors gränser. Och eftersom vi vet med säkerhet att nästintill alla som begår sexuella övergrepp är just män, så är det normer kopplat till manlighet vi behöver förändra. Oavsett männens kulturella eller etniska bakgrund.

Läs hela debattartikeln där vi på @makeequal skriver tillsammans med @fattanu, @silviaingolfsdottir (brottmålsadvokat), @nattskiftet_org @manforjamstalldhet och @ninarungs (kriminolog) med anledning av kvällens avsnitt av Uppdrag granskning. Länk finns i min story eller @makeequal s bio.
Read more
Jag är så glad över både @jenny.nordlander s nya bok "Mellan raderna" som jag fick hem häromdagen ...
Media Removed
Jag är så glad över både @jenny.nordlander s nya bok "Mellan raderna" som jag fick hem häromdagen och denna text av @lindaskugge . Förutom manliga svin så finns det något annat jag verkligen föraktar. Som får det att vända sig i min mage och bubbla i mitt bröst. Det är det jag kallar för PP:s. ... Jag är så glad över både @jenny.nordlander s nya bok "Mellan raderna" som jag fick hem häromdagen och denna text av @lindaskugge .

Förutom manliga svin så finns det något annat jag verkligen föraktar. Som får det att vända sig i min mage och bubbla i mitt bröst. Det är det jag kallar för PP:s. PP:s är patriarkala pleasers. Exakt dom som Linda skriver om här innan.
Det finns gott om dem på sociala medier och jag följde många av dem fram tills ganska nyss. Kvinnorna som bär feministcape men som gör ALLT för att pleasa "innemännen" för att få vara kvar i den "innersta coola mediekretsen" - och andra som genom "humor" dissar dom "hysteriska kvinnorna" som har fått nog och kallat grisen för dess rätta namn.

Jag har haft PP:s runt mig i hela mitt liv. Tjejer som blivit ihop med killsvinen och hängt med dem på högstadiet för att inte själva bli utsatta för killsvinens hat och trakasserier.
I kompisgänget, trots att dom vet vad killaset gjort mot deras vän stoltserar med killaset på bilder nästa helg. Som försvarar aset när en av tjejerna i gänget berättar att hon vaknat utan trosor efter en fest när han å andra sidan skryter för kompisarna om att dom legat. Som försvarar honom när den tredje tjejen talar ut om att han utsatt även henne. Han skulle knappast behöva osv.. Jag har mött dem inom skatekulturen "Så patetiskt att ni ska organisera er bara för att ni är tjejer! Jag är iaf en av killarna och behöver inte ta på mig en sådan offerroll!" I mina föreningar. Där det räcker med att killgrisen "är ju så trevlig och säger rätt saker" så han förtjänar ju ändå massa hyllningar och hjärtan på sina delningar där han försöker återskapa ett falskt förtroende efter sina smutsiga ageranden.
Och svingrisen som behandlar alla kvinnor runt sig som skit, vägrar credda alla kvinnorna som lagt grunden för hans arbete, ser kvinnor som hot och konkurrenter och pratar utåt om vikten av att börja med sig själv - som chefen trots allt detta befordrar och fortsätter lyfta.
Jag har säkert själv varit en PP flertalet gånger. Snälla säg till mig om jag någonsin agerar som en PP igen. Det är nästan lika grisigt som att vara själva grisen.
Read more
Det bästa med att ha tagit ut 8 veckors semester INNAN barnet kommer är all denna tid för umgänge med ...
Media Removed
Det bästa med att ha tagit ut 8 veckors semester INNAN barnet kommer är all denna tid för umgänge med alla människor jag älskar men aldrig i hetsvardagen har tid att på riktigt umgås med. Jag har inte gjort mycket de senaste 3 veckorna (förutom att se 50 avsnitt av Love Island UK) MEN jag har träffat ... Det bästa med att ha tagit ut 8 veckors semester INNAN barnet kommer är all denna tid för umgänge med alla människor jag älskar men aldrig i hetsvardagen har tid att på riktigt umgås med. Jag har inte gjort mycket de senaste 3 veckorna (förutom att se 50 avsnitt av Love Island UK) MEN jag har träffat minst en vän om dagen. Jag hoppas verkligen att jag kommer bli en mamma som orkar & vill hänga även när barnet är ute, men jag är också öppen för att jag kanske bara vill stänga in mig med min lilla familj & jag är medveten om att hängens villkor kommer dikteras av bäbisen en bra tid framöver. Idag hade jag både @asaselling (min förläggare på @bonnierbookery ) och @katarinawennstam på besök. Utan Åsa hade min och @thorrutgersson s bok #alltviintepratarom aldrig funnits i handeln. Hon ringde mig i oktober förra åre efter att ha följt @makeequal s arbete och sa att allt bra vi gör kring mäns ansvar och delaktighet kring jämställdhet & inte minst för att komma till bukt med det sexuella våldet behövde bli en bok. Hon visste inte då att jag och Thor redan hade jobbat i över ett år på just den boken! Match made in heaven! Boken kom ut i handeln bara några månader senare. Att få ge ut sin första bok på samma förlag som min barndoms (och nutida) idol Katarina Wennstam gjorde inte saken sämre! Varje gång jag umgåtts med Katarina sitter jag med minst 1-5 nya bokideér. Denna gång boken ”Looser” - en bok om män, boken ”Uppdrag tonårsmorsa” - som uppföljare av boken Uppdrag Mamma (2002), en bok om förlossningsvården (upplevelser inför, under och tiden/vården efter att ha fått barn) och en bok om att vara kvinna som INTE speglar oss/jämför oss med mannen som norm/patriarkatet - utan bara beskriva det underbara livet en kan ha som kvinna - tack vare alla fantastiska kvinnor som kämpat (hej närhet till sitt emotionella känsloliv, ett fantastiskt sexliv som inte bygger på prestation och annat skit porren lärt framförallt män, underbara kompisrelationer och annat som BORDE vara den sunda normen). Vilken bok av dessa skulle du helst läsa?
Read more
Jag är uppvuxen med två äldre bröder. Varje fredagskväll åt hela familjen middag ihop. Alla i min ...
Media Removed
Jag är uppvuxen med två äldre bröder. Varje fredagskväll åt hela familjen middag ihop. Alla i min familj var pratglada och det gällde att ladda sina ord och vara snabb in i de obefintliga luckorna. Sen gällde det att prata snabbt som tusan och ännu snabbare komma till poängen innan någon avbröt. ... Jag är uppvuxen med två äldre bröder. Varje fredagskväll åt hela familjen middag ihop. Alla i min familj var pratglada och det gällde att ladda sina ord och vara snabb in i de obefintliga luckorna. Sen gällde det att prata snabbt som tusan och ännu snabbare komma till poängen innan någon avbröt. Jag tror att det är det som bidragit både till att jag pratar fort och att jag är bra på att ”get to the point”. Jag har alltid fått höra att jag varit rapp i käften. Som när den jobbigaste killen på högstadiet kallade mig för plankhora inför en stor publik och jag på en millisekund svarade ”Jag må ha små bröst, men jag säljer inte sex. Och jag har även en känsla av att jag har större kuk än dig - och jag har inte ens någon!”.... Idag är det inte något jag hade svarat eller ens tycker är bra - men det var det som krävdes för stunden, han blev knallröd i ansiktet (antar att han hade kuk-komplex), alla skrek ”BAAAAM” och han gick aldrig mer på varken mig eller mina vänner. Jag kommer även ihåg när jag skulle hålla mitt första muntliga tal. Det var i ettan på gymnasiet, det ingick i svenskan på något sätt och vi skulle filmas för att sedan kunna utvärderas. Jag var extremt nervös. Jag stammade och läste rakt av från papperet och fick nog ett rätt kasst betyg. Samtidigt satt jag vaken på nätterna och gjorde djuplodande reportage för vår skoltidning och höll brinnande tal inför hela skolan på temadagar och skolavslutningar. Jag lärde mig att för att det ska bli bra måste jag brinna för det jag vill förmedla, att jag måste gå på känsla och att jag behöver prata/skriva från hjärtat. Jag kan inte vara FÖR förberedd och det blir bäst när jag drar igång saker direkt när känslan infinner sig. Inte ens en dag senare. Alla mina och mina organisationers kampanjer, manifestationer, evenemang och dylikt som blivit bra har haft just dessa ingredienser. Jag blev lika överraskad som glad när @tidningenresume och dess jury utsåg mig till 2018 års superkommunikatör inom kategorin myndighet, organisation och ideell verksamhet. I juni gjordes en intervju som släpptes idag. Länk finns i bio eller swipa vänster. #makeequal #fattanu #150superkommunikatörer #idaöstensson
Read more
Ikväll bjöd @kickanwicksell detta älsklingsgäng på middag för att fira regeringens besked tidigare ...
Media Removed
Ikväll bjöd @kickanwicksell detta älsklingsgäng på middag för att fira regeringens besked tidigare i sommar om förslag för ett förbud av rasistisk organisering. Vi hann dock knappt prata om det utan fastnade i att prata om olika scenarion inför det stundande valet. Fyfan. Det är så mörkt. ... Ikväll bjöd @kickanwicksell detta älsklingsgäng på middag för att fira regeringens besked tidigare i sommar om förslag för ett förbud av rasistisk organisering. Vi hann dock knappt prata om det utan fastnade i att prata om olika scenarion inför det stundande valet. Fyfan. Det är så mörkt. Och att Hedi Fried, 94 år, som överlevt förintelsen och ägnat sitt liv åt att kämpa för mänskliga rättigheter och att bekämpa nazismens och rasismens framfart svarar på min fråga om vad vi ska göra att hon inte har några förslag kvar och att hon testat det mesta... var nog det mörkaste av allt. Men jag gick konstigt nog ändå därifrån fylld av kärlek. Fick en magisk stund när Hedi välsignade magen och Valle. Men samtidigt har jag också en stark känsla av att jag fylld med babyblues och en oskyldig knodd vid min barn kommer måsta stänga av alla kanaler till omvärlden från och med 8 sept - och låtsas som att vi inte ens haft ett val, i alla fall i några veckor. För det värsta jag vet är att känna känslan av maktlöshet. Så mina vänner, har ni några som helst tankar om vilka partier som kan samarbeta för att vi kan få en majoritetsregeringen med det minst vidriga? Hit me! Och HIT ME även med strategier och framtidspepp. ❤️
Read more
Igår var jag på @fateme.khavari79 bokrelease "Jag stannar tills slutet". Köp den! Finns på Adlibris. ...
Media Removed
Igår var jag på @fateme.khavari79 bokrelease "Jag stannar tills slutet". Köp den! Finns på Adlibris. Så glad över att vi har hennes röst i Sverige. Samtidigt som vi lyssnade till hennes berättelse utvisades Alireza. Och idag läser vi nyheten om Sara. "I Sverige lever bortgifta Sara, ... Igår var jag på @fateme.khavari79 bokrelease "Jag stannar tills slutet". Köp den! Finns på Adlibris. Så glad över att vi har hennes röst i Sverige.
Samtidigt som vi lyssnade till hennes berättelse utvisades Alireza.
Och idag läser vi nyheten om Sara. "I Sverige lever bortgifta Sara, 18, under hot från sin make i hemlandet Afghanistan, uppger hon.
Men Migrationsverket tror att hon ljuger – och föreslår i stället att maken ska hämta henne vid flygplatsen i Kabul när hon ska utvisas. – Min släkt har sagt att om inte hans familj dödar mig så kommer de att göra det själva, säger hon." #LÅTSARASTANNA
#PUTNU
Read more
Jag gick i 8an och hade precis brutit upp med mitt tjejgäng. Vi var fyra stycken och delade upp oss ...
Media Removed
Jag gick i 8an och hade precis brutit upp med mitt tjejgäng. Vi var fyra stycken och delade upp oss två och två efter något bråk. Min parhäst blev sedan ihop med killen i min klass som jag hatade över allt annat. Vilket ledde till att jag blev väldigt ensam. Jag har alltid haft en enorm tur med vänner. ... Jag gick i 8an och hade precis brutit upp med mitt tjejgäng. Vi var fyra stycken och delade upp oss två och två efter något bråk. Min parhäst blev sedan ihop med killen i min klass som jag hatade över allt annat. Vilket ledde till att jag blev väldigt ensam. Jag har alltid haft en enorm tur med vänner. Aldrig varit ensam - förutom då. Vet inte hur länge det var. Kanske några månader bara. Men när en bor i Holmsund och går i åttonde klass så är några månader av ensamhet olidligt. Jag drömde mig bort från Holmsund - till ett nytt liv. Det var då jag gick in på Aftonbladet chatt och började chatta med @linamariaf. Hon bodde inne i stan, Umeå. Vi kollade in varandra i skolkatalogerna och förstod att vi faktiskt träffats och hängt på ett fotbollsläger bara ett år tidigare. Vi började ringa varandra och på skolavslutningen i 8an bestämde vi oss för att ses. Hon hade världens snyggaste jeansröv, en cool jeansjacka och luktade så sjukt gott. Hon var varm, hade världens snällaste leende och vi gillade varandra från första sekund. Hon öppnade en ny värld för mig med nya vänner. Ett nytt liv utanför Holmsund. Det var 18 år sedan. Det var år 2000 och vi var 15 år. Sedan dess har vi gjort alla charterresor en ska ihop, festivalat, tagit oss igenom tonår, gråtit över brustna hjärtan, bott ihop på 22 kvadrat och följt varandras livsresa. För ett år sedan blev hon mamma till Henning och om en lite mer än en vecka blir jag mamma. Imorse väckte hon mig med en god lunch och sedan har vi shoppat, gjort manikyr och pedikyr, käkat middag och gått på bokrelease. Hennes första heldag med en vän sedan Henning föddes. Och troligtvis min sista heldag med en vän innan jag blir mamma. Sån lyx att ha en sådan vän i sitt liv. Tänk om jag vetat det i 8an - när jag kände mig ensammast i världen. Älskar dig Lina ❤️
Read more
Då: Vig, stark och smärt. 🤸‍♀️ Nu: Så mycket lyckligare. 🤰🏻
Media Removed
Då: Vig, stark och smärt. 🤸‍♀️ Nu: Så mycket lyckligare. 🤰🏻 Då: Vig, stark och smärt. 🤸‍♀️
Nu: Så mycket lyckligare. 🤰🏻
Så tacksam för att ha vänner i alla åldrar. Som ni vet hade jag en bästis i Mama M (Madeleine Leijonhufvud). ...
Media Removed
Så tacksam för att ha vänner i alla åldrar. Som ni vet hade jag en bästis i Mama M (Madeleine Leijonhufvud). En älskvärd, smart och varm extramamma. Någon som jag inte lyft lika mycket i mina sociala medier är Papa S (Sigfrid Leijonhufvud), Madeleines man. En lika underbar person i manskostym. ... Så tacksam för att ha vänner i alla åldrar. Som ni vet hade jag en bästis i Mama M (Madeleine Leijonhufvud). En älskvärd, smart och varm extramamma. Någon som jag inte lyft lika mycket i mina sociala medier är Papa S (Sigfrid Leijonhufvud), Madeleines man. En lika underbar person i manskostym. Varje gång jag besökt Mama M har alltid Papa S skjutsat hem mig efteråt. Bilturer på 20 min där vi hann avhandla det mesta, gråta mer än de flesta och skapa en egen fin vänskap. Han har förlorat sin fru och kämpar med livet som kommer efter det. Men det gör han med bravur. Han simmar utomhus flera hundra meter - TVÅ gånger om dagen. Han spelar tennis, går på gymnastik och hälsar på släkt och vänner. Engagerar sig i pressklubben och liknande instanser. Samtidigt som han sörjer. Gråter, berättar minnen och saknar. Förutom att vi pratar om våra egna saker som händer i våra respektive liv pratar vi såklart mycket om Mama M. Och det finns ingen tidpunkt som hon känns mer levande på, än då. I oss och i alla minnen. Tack Sigfrid för att du är min och @roevberth s vän. ❤️
Read more
För er som följer mina instastories vet att Valle valt att inte vända sig. Idag hade vi vändningsförsök ...
Media Removed
För er som följer mina instastories vet att Valle valt att inte vända sig. Idag hade vi vändningsförsök men han hade bestämt sig och vägrade flytta på sig en tum. Röva neråt. Har fått så mkt fina meddelanden från er som haft planerade kejsarsnitt så kom hit med känslan att det blir bra vilket ... För er som följer mina instastories vet att Valle valt att inte vända sig. Idag hade vi vändningsförsök men han hade bestämt sig och vägrade flytta på sig en tum. Röva neråt. Har fått så mkt fina meddelanden från er som haft planerade kejsarsnitt så kom hit med känslan att det blir bra vilket som. Blivit varnad för att bricanylen skulle vara obehagligt och vändingen lika så - vilket jag dock upplevde helt ok. Att läkaren sedan kollade in i mina ögon med den iskallaste blicken ever och frågade varför jag hellre ville snittas än att föda i säte och ställde frågan tre gånger trots tydliga svar var väl dagens enda obehagliga känsla. Och trots att jag var extremt tydlig med att det inte är en option så prackade hon på oss denna lapp som ni ser. Och vet inte hur många gånger jag hörde ordet ”normal förlossning”. Vi måste sluta prata om normalt/onormalt. Vaginalfacismen lever fortfarande. Så nu blir jag och @roevberth föräldrar om typ exakt 2 veckor! ❤️ Längtar efter skrutten men ska först njuta sönder denna sista tid.
Read more
Min vän @wolfegabriella som startat @intedinhora pratar idag ut med Aftonbladet. Jag är så glad ...
Media Removed
Min vän @wolfegabriella som startat @intedinhora pratar idag ut med Aftonbladet. Jag är så glad att människor som lever i eller har erfarenhet av prostitution pratar ut och använder sin erfarenhet och kunskap för att bedriva opinionsbildning. Kraven som uppropet ställde under #metoo ... Min vän @wolfegabriella som startat @intedinhora pratar idag ut med Aftonbladet. Jag är så glad att människor som lever i eller har erfarenhet av prostitution pratar ut och använder sin erfarenhet och kunskap för att bedriva opinionsbildning. Kraven som uppropet ställde under #metoo gäller fortfarande. 🗣Kompetenshöjande insatser:
Vi kräver åtgärder för att höja kunskapen om prostitution och människohandel i socialtjänsten, skolan, rättsväsendet och vården. 🗣Ökat rättsskydd:
Vi kräver förändring i lagstiftningen för att säkerställa rättigheterna för barn och vuxna i prostitution. 🗣Fungerande stödprogram:
Vi kräver fungerande stödprogram med möjlighet till både praktisk hjälp och psykiatrisk vård.
Läs mer på intedinhora.se
Read more
En p3-dokumentär om övergreppen inom skatescenen är nu ute. Min första tanke: hur kan jag inte veta ...
Media Removed
En p3-dokumentär om övergreppen inom skatescenen är nu ute. Min första tanke: hur kan jag inte veta om detta?! Det är en vanlig reaktion när en får höra att en närstående eller någon i ens sammanhang utsatts. Men tyvärr är det inte vanligt att dom av oss som utsätts väljer att berätta, än mindre ... En p3-dokumentär om övergreppen inom skatescenen är nu ute. Min första tanke: hur kan jag inte veta om detta?! Det är en vanlig reaktion när en får höra att en närstående eller någon i ens sammanhang utsatts. Men tyvärr är det inte vanligt att dom av oss som utsätts väljer att berätta, än mindre anmäla (mörkertalet är fortfarande 80-90% för just sexuellt våld). I denna dokumentär är det en 40 årig man som utsätter 14-20 åriga killar/unga män för sadistiskt våld under en lång tid. Han ger dem allt de vill ha. En egen skatehall, ett skategymnasium, skateprylar, löften om att bli skateboardproffs. Priset att berätta är för hög. Samma sak som händer i p1-dokumentären ”hästgården”. Samma som hänt mig och många andra. Människor som på olika sätt har makten över oss både fysiskt och psykiskt. Överlevnadsinstinkten är att göra om berättelsen i huvudet. Inte definiera det som övergrepp. Förtränga. Men en dag kommer det ikapp oss. Och en dag kommer det även ikapp förövaren. Antingen den rättsliga vägen eller via konfrontation från offren. Och om det inte sker: i förövarnas egna mardrömmar.
Min 16-åriga bonusdotter säger ofta att jag ställer ”konstiga frågor”/vill prata om konstiga saker. Det kan vara allt från sex, onani, dejtingappar till övergrepp. I dokumentären hörs även några av killarnas föräldrar. En av pojkarnas föräldrar får kontinuerligt samtalsstöd för att bearbeta känslorna av skuld över att de inte sett/agerat. Pappan säger ”Som förälder ska man vara lite jobbig. Man ska ställa jobbiga frågor. Det ångrar jag djupt att jag inte gjorde” och mamman säger ”Att man kan vara så blåögd. Man är så otroligt ledsen över att man har utsatt sin son för det här. Det går inte en dag att jag inte tänker på det.” När jag var ung tyckte jag bara att mina föräldrar var överbeskyddande. Idag har jag bara besvikelse över att de lät mig växa upp för fort och att de inte läste av mina signaler. Dom ställde aldrig dom konstiga/jobbiga/dumma frågorna. Mina föräldrar är inte unika. Det är vanligare att föräldrar backar undan, tänker att det är integritetskränkande eller att de helt enkelt inte vågar. Låt oss bli fler som vågar.
Read more
Den ”riktiga” semestern är över. Robban har redan jobbat en vecka. Flytten är klar. Västerbottenveckorna ...
Media Removed
Den ”riktiga” semestern är över. Robban har redan jobbat en vecka. Flytten är klar. Västerbottenveckorna är förbi. Karlskogabesöket är över. Trist! Jag förväntas föda om 24 dagar. Vilket kan bli 38 dagar i värsta fall. Min kropp är i OK skick men jag orkar inga långa utflykter.... och har ... Den ”riktiga” semestern är över. Robban har redan jobbat en vecka. Flytten är klar. Västerbottenveckorna är förbi. Karlskogabesöket är över. Trist! Jag förväntas föda om 24 dagar. Vilket kan bli 38 dagar i värsta fall. Min kropp är i OK skick men jag orkar inga långa utflykter.... och har även blivit lite mer inåtvänd och asocial. SÅ mina vänner! Tipsa mig om vad jag ska ägna kommande tid till! Känns som en superlyx att ha helt öppna dagar samtidigt som jag har lite panik över det. Dosan symboliserar hur jag påbörjat denna tid. Serie och filmtips är välkommet. Men även liiiiite mer kreativa förslag! Har börjat odla groddar. Dom behöver vattnas tre gånger om dagen, alltid något!
Read more
Tänk om detta vore normen! <span class="emoji emoji1f308"></span><span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji1f60d"></span> Särskilt glad över att skatescenen går i paraden år efter år. Tack ...
Media Removed
Tänk om detta vore normen! Särskilt glad över att skatescenen går i paraden år efter år. Tack @sverigesskateboardforbund @stockholmskatenation (@vtelegin , @magnusgyllenberg ) och alla andra som styr det! Tänk om detta vore normen! 🌈❤️😍
Särskilt glad över att skatescenen går i paraden år efter år. Tack @sverigesskateboardforbund @stockholmskatenation (@vtelegin , @magnusgyllenberg ) och alla andra som styr det!
Tänk att moln och ett kallt bad kan vara det jag allra mest längtat efter. Idag har jag gått 90% av graviditeten. ...
Media Removed
Tänk att moln och ett kallt bad kan vara det jag allra mest längtat efter. Idag har jag gått 90% av graviditeten. Om en vecka ungefär räknas graviditeten som fullgången. Tacksam för att jag mår så bra. Och ändå är det tungt. Längtar inte till Stockholms tropiska hetta. Tänker på alla kvinnor ... Tänk att moln och ett kallt bad kan vara det jag allra mest längtat efter. Idag har jag gått 90% av graviditeten. Om en vecka ungefär räknas graviditeten som fullgången. Tacksam för att jag mår så bra. Och ändå är det tungt. Längtar inte till Stockholms tropiska hetta. Tänker på alla kvinnor världen över som har jobbiga graviditeter. Ägnar dagarna åt att se på Handmades tail och inbillar mig att den blir ännu hemskare att se på för oss som bär barn. Den handel som pågår världen över med kvinnors kroppar är verklig. Därför är jag så glad att denna serie kom just nu. Ett tips att följa: @nejtillsurrogat och lyssningstips: P1 dokumentären ”Surrogatmamman i Tblisi.
Read more
En påminnelse i sommarvärmen. Att ta hand om sig själv är feminism. Att skita i är att ta hand om sig ...
Media Removed
En påminnelse i sommarvärmen. Att ta hand om sig själv är feminism. Att skita i är att ta hand om sig själv. ️ #jagskiteri Länk till krönikan i bio alt swipa vänster! En påminnelse i sommarvärmen. Att ta hand om sig själv är feminism. Att skita i är att ta hand om sig själv. ❤️ #jagskiteri
Länk till krönikan i bio alt swipa vänster!
•090• Kusinerna gör sig redo för framtida häng. <span class="emoji emoji2764"></span>️
Media Removed
•090• Kusinerna gör sig redo för framtida häng. •090•
Kusinerna gör sig redo för framtida häng. ❤️
Stanna tiden!!!!!!
Media Removed
Stanna tiden!!!!!! Stanna tiden!!!!!!
22 av 24 har mansnamn på NMR:s lista till riksdagen. Det är inte en slump. Det handlar inte om att kvinnorna ...
Media Removed
22 av 24 har mansnamn på NMR:s lista till riksdagen. Det är inte en slump. Det handlar inte om att kvinnorna blivit utestängda från listorna. Det är främst män som organiserar sig i rasistiska och nazistiska rörelser. Och främst kvinnor som organiserar sig för jämställdhet och jämlikhet.... ... 22 av 24 har mansnamn på NMR:s lista till riksdagen. Det är inte en slump. Det handlar inte om att kvinnorna blivit utestängda från listorna. Det är främst män som organiserar sig i rasistiska och nazistiska rörelser. Och främst kvinnor som organiserar sig för jämställdhet och jämlikhet.... och social hållbarhet och MR-frågor överlag. Varför tror ni att det är så? Vad kan vi göra åt det?
Read more
N🌲O🌲R🌲R🌲L🌲A🌲N🌲D I <span class="emoji emoji2764"></span>️ U! Första riktiga natten på flera veckor. Att det innebär att bara vakna 5-10 ...
Media Removed
N🌲O🌲R🌲R🌲L🌲A🌲N🌲D I ️ U! Första riktiga natten på flera veckor. Att det innebär att bara vakna 5-10 gånger och högt säga ”Jag sover så bra!!!!” till @roevberth och att jag inte kunde somna innan jag svept samarin å knaprat novalucol säger en hel del om hur jag har det i v.35. Hur mår ni mina fellow ... N🌲O🌲R🌲R🌲L🌲A🌲N🌲D
I ❤️ U! Första riktiga natten på flera veckor. Att det innebär att bara vakna 5-10 gånger och högt säga ”Jag sover så bra!!!!” till @roevberth och att jag inte kunde somna innan jag svept samarin å knaprat novalucol säger en hel del om hur jag har det i v.35. Hur mår ni mina fellow preggers? Hur sover ni? Brinner era fötter också? Hur får ni i er järn utan att bli förstoppade?
Read more
ÄLSKAR dagens sommarprat!! Signar helt under på de tre tipsen hon delar för förändring. EXAKT ...
Media Removed
ÄLSKAR dagens sommarprat!! Signar helt under på de tre tipsen hon delar för förändring. EXAKT så varje lyckad kamp jag varit med i byggts upp. 1. Glöm att du kan göra det själv. Ensam är inte stark. Gå samman med andra som vill samma sak. Skapa en organisation eller bara lös sammansatt grupp. ... ÄLSKAR dagens sommarprat!!
Signar helt under på de tre tipsen hon delar för förändring. EXAKT så varje lyckad kamp jag varit med i byggts upp.
1. Glöm att du kan göra det själv. Ensam är inte stark. Gå samman med andra som vill samma sak. Skapa en organisation eller bara lös sammansatt grupp. Sätt övergripande mål och se vilka metoder och strategier som behövs för att ta er dit. Nya idéer och visioner kommer inte från toppen - det kommer från grupper som organiserar sig och tvingar de på toppen att förändra sig. Börja med att organisera de som redan håller med. Sök upp nyckelpersoner och hjälp dem att skapa opinion inom sina fält.
2. Fokusera på människor. Gör saker till ett mänskligt problem. Lyssna på vad människor gått igenom. Då är det mycket svårare att inte vilja hjälpa till. För att få till förändring måste vi förstå vad som drabbar andra människor och göra det till huvudperspektivet. Lyft människors röster som de viktigaste argumenten.
3. Att ordna dom bästa festerna - och fira varje lite seger!! Tack @beafihn , @goodbyenukes och @ikff_sverige för er viktiga kamp.
Read more
Fredagen den 22 juli 2011 mördade Anders Behring Breivik 77 personer, åtta i Oslo och 69 på Utöya. ...
Media Removed
Fredagen den 22 juli 2011 mördade Anders Behring Breivik 77 personer, åtta i Oslo och 69 på Utöya. Vi får aldrig glömma denna dag. För exakt ett år sedan fick jag och mina kollegor på @makeequal motta det hedersfyllda priset ”22 juli utmärkelsen” av SSU. Utmärkelsen instiftades för att ... Fredagen den 22 juli 2011 mördade Anders Behring Breivik 77 personer, åtta i Oslo och 69 på Utöya. Vi får aldrig glömma denna dag.
För exakt ett år sedan fick jag och mina kollegor på @makeequal motta det hedersfyllda priset ”22 juli utmärkelsen” av SSU.

Utmärkelsen instiftades för att hedra minnet av människorna som omkom i attentatet. Syftet med utmärkelsen är att institutionalisera minnet av dem som omkom i det fruktansvärda terrordådet och belysa vilka idéer som låg bakom terrordådet.

Make Equal blev den första mottagare av detta pris med motivering: ”Make Equal är en organisation som lösningsorienterat och effektivt både utvecklar nya metoder för jämlika verksamheter och bildar opinion. Make Equal stod för sommarens i särklass viktigaste konstverk och påminnelse i form av en skohög i Almedalen. Kampanjen #ochjagprotesterade sprider sig nu till andra platser och påminner om vad normaliseringen av nazism leder till. Därför är Make Equal en antirasistisk förebild som tilldelas SSU:s 22 juli-utmärkelse." Vi, på Make Equal, lovade att vi kommer att fortsätta göra allt vi kan för att motverka alla former av rasism. Att fortsätta styra om samtal om sexuellt våld när det blir ett slagträ som rasister använder för att peka ut “någon annan” som skyldig, att fortsätta tro att de flesta faktiskt vill väl och att vi, genom att skapa möten, sprida berättelser, hitta metoder för att agera med civilkurage och skapa förståelse för strukturer kan fortsätta bidra till ett mindre rasistiskt samhällsklimat där fler kan vara allierade i kampen mot rasism.

Och vi lovade att vi kommer att göra allt som står i vår makt till att minska nazisternas utrymme i våra demokratiska rum.
Det har vi gjort. Och det fortsätter vi - och jag - att göra. Som jag sagt tidigare: gör allt du kan, i din vardag, på ditt jobb, i det privata, på gator och torg för att motverka detta hat. Detta är vad normalisering i förlängningen leder till. #22juli
Read more
ESTER BLENDA NORDSTRÖM!!! Jag är helt såld. TACK @timabremmer för ett fantastiskt sommarprat. ...
Media Removed
ESTER BLENDA NORDSTRÖM!!! Jag är helt såld. TACK @timabremmer för ett fantastiskt sommarprat. Ska köpa boken du skrivit och se filmen av Anna Hylander direkt. ÄLSKAR att höra normbrytande kvinnoporträtt, det ger styrka och mod till idag, till mig. Alla följare: tipsa gärna om radiodokumentärer/filmer ... ESTER BLENDA NORDSTRÖM!!! Jag är helt såld. TACK @timabremmer för ett fantastiskt sommarprat. Ska köpa boken du skrivit och se filmen av Anna Hylander direkt. ÄLSKAR att höra normbrytande kvinnoporträtt, det ger styrka och mod till idag, till mig. Alla följare: tipsa gärna om radiodokumentärer/filmer och böcker om normbrytande kvinnoporträtt - vill bara ha mer!
Read more
Vem vill ha kattvakter nästa år?! Vi ställer upp dirr om det är i närheten så fint som detta! Tack Emma ...
Media Removed
Vem vill ha kattvakter nästa år?! Vi ställer upp dirr om det är i närheten så fint som detta! Tack Emma och Mattias för lånet! Vem vill ha kattvakter nästa år?! Vi ställer upp dirr om det är i närheten så fint som detta! Tack Emma och Mattias för lånet! 😻
<span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span> #pussyriot #vm2018
Media Removed
#pussyriot #vm2018 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#pussyriot #vm2018
SVAR PÅ TAL OM FÖRBUD MOT RASISTISK ORGANISERING. Många frågor och tankar angående regeringens ...
Media Removed
SVAR PÅ TAL OM FÖRBUD MOT RASISTISK ORGANISERING. Många frågor och tankar angående regeringens förslag för att förbjuda rasistisk organisering! Här svarar vi på dom vanligaste frågorna och reder ut dom vanligaste missförstånden. Sprid gärna den! Så vi kan få lite semester nu också ... SVAR PÅ TAL OM FÖRBUD MOT RASISTISK ORGANISERING.

Många frågor och tankar angående regeringens förslag för att förbjuda rasistisk organisering! Här svarar vi på dom vanligaste frågorna och reder ut dom vanligaste missförstånden. Sprid gärna den! Så vi kan få lite semester nu också 😅😘 OCH: Självklart räcker det inte bara med en lagändring, men den debatten är vi klara med nu va? Precis som med samtyckeslagen krävs förutom en lagändring även ett starkt civilsamhälle, en skola och ett aktivt arbete i alla samhällets rum för att påverka attityder och normer. Det arbetet sker överallt, varje dag och av miljontals människor runtom i Sverige, och kommer att fortsätta ske även efter valet och efter att denna lag trätt i kraft. Tillsammans! #ochjagprotesterade
LÄNK I BIO! SPRID MED VINDEN!
Read more
VÄNNER! Vi KAN förändra! Idag gick äntligen @johanssonmorgan70 och @gustav_fridolin ut med beskedet ...
Media Removed
VÄNNER! Vi KAN förändra! Idag gick äntligen @johanssonmorgan70 och @gustav_fridolin ut med beskedet att vi måste förbjuda rasistisk organisering. Vi på @makeequal drog för ett år sedan igång kampanjen #ochjagprotesterade som hänvisade till exakt denna del i regeringsformen. Läs ... VÄNNER! Vi KAN förändra! Idag gick äntligen @johanssonmorgan70 och @gustav_fridolin ut med beskedet att vi måste förbjuda rasistisk organisering. Vi på @makeequal drog för ett år sedan igång kampanjen #ochjagprotesterade som hänvisade till exakt denna del i regeringsformen. Läs vår debattartikel på länk i bio!
Äntligen har @socialdemokraternas och @miljopartiet förstått vidden av problemen och börjat agera. Ännu är det inte för sent. Nu måste @alliansen_ med!
Men som med alla lagändringar - så måste det följas upp med vår kamp på gator, i skolan, på arbetsplatsen och på festen.
Tack @kickanwicksell , @eahlden , @therealrobertsvensson, @lennoxstockholm och alla ni tiotusentals som varit med och kämpat för detta! Tack alla 48 939 som skrivit under vårt och @skiftet s upprop!
Nu fortsätter vi kämpa för den värld vi vill se. Och ligger på Alliansen så detta blir verklighet!
#ochjagprotesterade #makeequal #skiftet
Read more
Mitt rövgäng aka min familj!! <span class="emoji emoji2764"></span>️ Som jag skrev på förra delningen: anlita @makadam_x (nativedog.se) ...
Media Removed
Mitt rövgäng aka min familj!! ️ Som jag skrev på förra delningen: anlita @makadam_x (nativedog.se) för att få sånna här fina bilder. Mitt rövgäng aka min familj!! ❤️
Som jag skrev på förra delningen: anlita @makadam_x (nativedog.se) för att få sånna här fina bilder.

Loading...