Idrishamzah Instagram Photos and Videos

Loading...


idrishamzah Muhammad Idris getakaful @idrishamzah mentions
Followers: 577
Following: 872
Total Comments: 0
Total Likes: 0

alhamdulillah semua berjalan lancar dengan izin ALLAH, Yang aku tak dapat gambarkan dapat sama2 ...
Media Removed
alhamdulillah semua berjalan lancar dengan izin ALLAH, Yang aku tak dapat gambarkan dapat sama2 pergi umrah bersama isteri tercinta. Umrah 2018 paling bermakna dalam hidupku. Aku berhenti makan gaji last kerja di Toyota service centre Kepong, Kl. Alhamdulillah 2018 aku dapat buat ... alhamdulillah semua berjalan lancar dengan izin ALLAH, Yang aku tak dapat gambarkan dapat sama2 pergi umrah bersama isteri tercinta.
Umrah 2018 paling bermakna dalam hidupku.
Aku berhenti makan gaji last kerja di Toyota service centre Kepong, Kl.
Alhamdulillah 2018 aku dapat buat yang terbaik dalam industri takaful, dan paling best dapat ganti gaji lama aku masa kerja di Toyota.
Masa bersama anak dan isteri sangat banyak sebab tu aku suka bisnes takaful ni. Kawan yang lama tak jumpa dapat jumpa kembali.
pada 2019 abam nak bantu rakan2 diluar sana dapatkan perlindungan takaful dan dalam masa yang sama boleh jana income secara separuh masa.
#perundingtakaful
#greateasterntakaful
#idristakaful
#jointeamabam
Read more
Tahniah buat keluarga ni, apply medikal kad untuk satu family yang bestnya bayaran bulanan rendah ...
Media Removed
Tahniah buat keluarga ni, apply medikal kad untuk satu family yang bestnya bayaran bulanan rendah dan dapat coverage yang tinggi dan sangat superb Kawan lama masa kerja VOLKSWAGEN Alif Farhan yang recommended abam kepada akk iparnya. dah inforce nanti abam bagi duit jajan ya. Alhamdulillah ... Tahniah buat keluarga ni, apply medikal kad untuk satu family yang bestnya bayaran bulanan rendah dan dapat coverage yang tinggi dan sangat superb 😘😘 Kawan lama masa kerja VOLKSWAGEN Alif Farhan yang recommended abam kepada akk iparnya. dah inforce nanti abam bagi duit jajan ya😅👏👏. Alhamdulillah abam dapat bantu keluarga ini cipta dana perubatan untuk keluarga mereka😉😉. Yang nak tau pelan takaful bersesuaian bajet anda mehhh pm abam akan tolong sebaik mungkin, tak ambil dgn abam pon abam is ok yang penting kesedaran diri sendiri 😍😍 #alhamdulillah
#rezekiALLAH
#medikalkadmurah
#medikalmampumilik
#hibahuntuktersayang
#HibahDemiJannah
#greateasterntakaful
Read more
Tahniah my takaful client aka kawan sekolah dapat calendar Great Eastern Takaful 2019<span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span>. Tahniah ...
Media Removed
Tahniah my takaful client aka kawan sekolah dapat calendar Great Eastern Takaful 2019. Tahniah juga baru dapat baby boy, semoga membesar dengan sihat Sapa nak pm abam ya ada kl harini #takaful Tahniah my takaful client aka kawan sekolah dapat calendar Great Eastern Takaful 2019👏👏👏. Tahniah juga baru dapat baby boy, semoga membesar dengan sihat😘😘 Sapa nak pm abam ya ada kl harini😁😁 #takaful
 #myfamily #takaful #monthlyfreetrip
Media Removed
#myfamily #takaful #monthlyfreetrip #myfamily
#takaful
#monthlyfreetrip
Sahabat lama masa bujang dulu merempit sama2, siap tidur rumah bujang kat kajang lagi abam tak balik ...
Media Removed
Sahabat lama masa bujang dulu merempit sama2, siap tidur rumah bujang kat kajang lagi abam tak balik rumah, awek lama abam pon marah kenapa nak tidur rumah mamat ni. dulu kami macam adik beradik rapat sejak lpas belajar di kolej komuniti jempol n9 lagi, . Sekarang semua dah bekeluarga dan ... Sahabat lama masa bujang dulu merempit sama2, siap tidur rumah bujang kat kajang lagi abam tak balik rumah, awek lama abam pon marah kenapa nak tidur rumah mamat ni. dulu kami macam adik beradik rapat sejak lpas belajar di kolej komuniti jempol n9 lagi, 😂😂. Sekarang semua dah bekeluarga dan sibuk hal masing2, alhamdulillah dia lah yang ajak saya join Great Eastern Takaful dan saya buat sehabis baik. inshaALLAH tahun hadapan abam nak buat sama2 balik dalam industri takaful ini. doakan kejayaan abam dan team ya💪💪 #genglcdulu
#xkkjns
#comeback
#perundingtakaful
#greateasterntakaful
Read more
Setiap yang hidup pasti akan mati. <span class="emoji emoji1f614"></span><span class="emoji emoji1f614"></span><span class="emoji emoji1f614"></span><span class="emoji emoji1f614"></span><span class="emoji emoji1f614"></span> #hibah #HibahDemiJannah
Media Removed
Setiap yang hidup pasti akan mati. #hibah #HibahDemiJannah Setiap yang hidup pasti akan mati. 😔😔😔😔😔 #hibah
#HibahDemiJannah
Loading...
Settle urusanku di kl, last deliver polisi hibah takaful + manfaat kemalangan kepada Tuan Wan Mohd ...
Media Removed
Settle urusanku di kl, last deliver polisi hibah takaful + manfaat kemalangan kepada Tuan Wan Mohd Shafiq rakan zaman masa kami satu kelas di kolej komuniti jempol n9 dulu. Plan yang sangat bersesuaian dengan bajet beliau iaitu rm100/sebulan dapat simpanan, manfaat hibah rm120,000 ... Settle urusanku di kl, last deliver polisi hibah takaful + manfaat kemalangan kepada Tuan Wan Mohd Shafiq rakan zaman masa kami satu kelas di kolej komuniti jempol n9 dulu.
Plan yang sangat bersesuaian dengan bajet beliau iaitu rm100/sebulan dapat simpanan, manfaat hibah rm120,000 dan manfaatkan kemalangan jika mc seminggu akan dapat duit poket rm450 jika mc akibat kemalangan.
Semoga dipermudahkan sahabat, kita merancang ALLAH yg akan tentukan. semoga bermanfaat buat keluarga tercinta.
#hibah
#cabxrider
#perundingtakaful
#greateasterntakaful
Read more
😎 #kondanganmangan
Media Removed
😎 #kondanganmangan 😎
#kondanganmangan
Loading...
Hibah untuk Keluarga <span class="emoji emoji2705"></span> Demi memastikan kelangsungan hidup keluarga dengan mengekalkan gaya ...
Media Removed
Hibah untuk Keluarga Demi memastikan kelangsungan hidup keluarga dengan mengekalkan gaya hidup dan perbelanjaan semasa Hibah hapus Hutang Demi memastikan keluarga tidak terbeban dengan hutang-hutang yang di tinggalkan Hibah untuk Amal Demi memastikan pengaliran pahala ... Hibah untuk Keluarga
✅ Demi memastikan kelangsungan hidup keluarga dengan mengekalkan gaya hidup dan perbelanjaan semasa

Hibah hapus Hutang ✅ Demi memastikan keluarga tidak terbeban dengan hutang-hutang yang di tinggalkan

Hibah untuk Amal ✅ Demi memastikan pengaliran pahala yang berterusan

Sayangkan isteri, cendol-cendol kan,
Sayangkan keluarga, Hibah Jannah kan ❤️ #HibahDemiJannah
Read more
ootd<span class="emoji emoji1f483"></span><span class="emoji emoji1f483"></span> #perundingtakaful #greateasterntakaful
Media Removed
ootd #perundingtakaful #greateasterntakaful ootd💃💃 #perundingtakaful
#greateasterntakaful
Assalamualaikum & Selamat pagi <span class="emoji emoji1f339"></span> <span class="emoji emoji1f339"></span> Selamat berhujung minggu, jom kita cari sarapan dulu<span class="emoji emoji1f60b"></span><span class="emoji emoji1f60b"></span> #nasilemakviral
Media Removed
Assalamualaikum & Selamat pagi Selamat berhujung minggu, jom kita cari sarapan dulu #nasilemakviral Assalamualaikum & Selamat pagi 🌹 🌹
Selamat berhujung minggu, jom kita cari sarapan dulu😋😋 #nasilemakviral
Syukran alhamdulillah setiap yang berusaha pasti ada ganjaranya. Alhamdulillah, Tq ALLAH atas ...
Media Removed
Syukran alhamdulillah setiap yang berusaha pasti ada ganjaranya. Alhamdulillah, Tq ALLAH atas rezeki yang diberikan ini. doakan saya terus melangkah dan terus dapat membantu rakan, saudara mara diluar sana dapatkan perlindungan takaful yang mampu milik. Tak ambil takaful dengan ... Syukran alhamdulillah setiap yang berusaha pasti ada ganjaranya.
Alhamdulillah, Tq ALLAH atas rezeki yang diberikan ini. doakan saya terus melangkah dan terus dapat membantu rakan, saudara mara diluar sana dapatkan perlindungan takaful yang mampu milik. Tak ambil takaful dengan saya tidak mengapa mohon doa dari sahabat² sekalin sudah memadai.
#freetrip
#greateasterntakaful
#surabayaqualifier
Read more
Loading...
Assalamualaikum <span class="emoji emoji1f339"></span>
Media Removed
Assalamualaikum Assalamualaikum 🌹
babah mommy baru nak feeling², ada budak takut. dinosaur <span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>tu yang taknak lepas😇😇 #matabertentangmata
Media Removed
babah mommy baru nak feeling², ada budak takut. dinosaur tu yang taknak lepas😇😇 #matabertentangmata babah mommy baru nak feeling², ada budak takut. dinosaur 😂😂tu yang taknak lepas😇😇 #matabertentangmata
Loading...
|| WANG RM1,000,000 UNTUK ANDA!! || Seandainya kita meninggalkan keluarga kita selama - lamanya ...
Media Removed
|| WANG RM1,000,000 UNTUK ANDA!! || Seandainya kita meninggalkan keluarga kita selama - lamanya hari ini, adakah ada di antara ahli keluarga kita sanggup mengeluarkan wang RM1,000,000 untuk di berikan kepada keluarga kita yang di tinggalkan bagi meneruskan kehidupan? Atau adakah ... || WANG RM1,000,000 UNTUK ANDA!! || Seandainya kita meninggalkan keluarga kita selama - lamanya hari ini, adakah ada di antara ahli keluarga kita sanggup mengeluarkan wang RM1,000,000 untuk di berikan kepada keluarga kita yang di tinggalkan bagi meneruskan kehidupan?

Atau adakah boss dan majikan kita mahu menyediakan RM1,000,000 itu sebagai sagu hati?

Atau sesiapa saja termasuk sahabat baik kita yang bersimpati dengan keluarga kita dan mahu mengeluarkan wang RM1,000,000 sebagai derma atau tabung kebajikan untuk keluarga kita?

Anda yakin dan percaya dengan mereka?
Atau mereka mungkin berebut harta bila kita sudah tiada?

Ada cara yang mudah, murah, selamat, terjamin dan kami akan pastikan wang RM1,000,000 akan sampai ke tangan keluarga anda apabila ada sudah tiada.
Tanya kami!
Kami tanggung kos nasihat dan perundingan secara percuma.
☕️ Muhammad Idris || 0105620024
Perunding Takaful || Great Eastern Takful
#HibahTakaful
#HibahDemiJannah
Read more
Kalau bukan hak kita, jangan ambil. Kalau rasa tak mampu, jangan berhutang. Jangan ambil, kalau ...
Media Removed
Kalau bukan hak kita, jangan ambil. Kalau rasa tak mampu, jangan berhutang. Jangan ambil, kalau bukan hak kita. Bimbang tak terlunas atau tak terbayar. Lagi parah kalau buat-buat lupa. Dah jatuh kes menganiaya pula. Bolehkah takaful menjadi medium pelunas hutang anda? Jawapannya, ... Kalau bukan hak kita, jangan ambil.
Kalau rasa tak mampu, jangan berhutang.
Jangan ambil, kalau bukan hak kita.
Bimbang tak terlunas atau tak terbayar.
Lagi parah kalau buat-buat lupa.
Dah jatuh kes menganiaya pula.
Bolehkah takaful menjadi medium pelunas hutang anda?
Jawapannya, ya.
#idristakaful
#medikalkadmurah
#medikalmampumilik
Read more
|| WAITING PERIOD & CONTESTABLE PERIOD || Waiting period untuk pemegang kad medikal Great Eastern ...
Media Removed
|| WAITING PERIOD & CONTESTABLE PERIOD || Waiting period untuk pemegang kad medikal Great Eastern adalah seperti di bawah 🏻 Posting saya kali ni lebih untuk jelas kan apakah itu contestable period 🤗 Makin lama seseorang itu bertangguh untuk memohon Takaful Medikal, makin banyak contestable ... || WAITING PERIOD & CONTESTABLE PERIOD || Waiting period untuk pemegang kad medikal Great Eastern adalah seperti di bawah 👏🏻 Posting saya kali ni lebih untuk jelas kan apakah itu contestable period 🤗 Makin lama seseorang itu bertangguh untuk memohon Takaful Medikal, makin banyak contestable period telah dibazirkan.

Untuk claim sakit yang mencurigakan (Read as Pre Exist illness) dalam tempoh dua (2) tahun pertama sijil takaful, syarikat takaful boleh menolak untuk sebarang permohonan bagi kemasukan hospital atau melangsaikan claim peserta dan menjalan kan prosedur siasatan untuk memastikan tiada sebarang 'non disclosure' illness berlaku semasa memohon.
Antara sakit yang kerap ditolak dan perlu siasatan untuk pasti kan masa sebenar sakit itu wujud adalah;

1. Cyst dan yang sewaktu dengannya
2. Hypertension
3. Diabetes Mellitus (kencing manis)
4. Masalah berkaitan jantung
5. Dan lain-lain penyakit yang ada tempoh perkembangan sebelum sakit tersebut BURST "Perlu diingatkan takaful bukan tempat untuk orang sakit tukar duit kecil jadi duit besar. Maksudnya di sini, bayar medical card RM100++, terus nak guna esok untuk operate jantung RM100,000 😔" Sebab itu takaful TAK COVER penyakit sedia ada.

Kalau orang sakit boleh mohon takaful dan terus guna esoknya, setiap bulan agent boleh duduk rumah sahaja tunggu org dtg mohon takaful.

Jom apply sekarang. Cepat habis kan waiting period, cepat habis kan contestable period. Lepas tu sgt senang hati untuk semua urusan lancar berkaitan admission dan claim 🌈💓 Moga semua urusan kita dipermudahkan. Amin

Muhammad Idris || 0105620024
Perunding Takaful || Great Eastern Takaful Berhad
Read more
Loading...
April 2018 #PartTime #FullTime 5 Kekosongan Jawatan Perunding Kewangan Takaful PENDAFTARAN ...
Media Removed
April 2018 #PartTime #FullTime 5 Kekosongan Jawatan Perunding Kewangan Takaful PENDAFTARAN APRIL 2018 Ok, Tugasan saya adalah sebagai "Recruiter". Saya mengalu-alukan kehadiran ANDA yang Berminat Mengubah Kualiti Hidup diri & Keluarga... Sungguh pun tiada jalan pintas untuk ... April 2018 #PartTime #FullTime
5 Kekosongan Jawatan Perunding Kewangan Takaful
PENDAFTARAN APRIL 2018
Ok, Tugasan saya adalah sebagai "Recruiter". Saya mengalu-alukan kehadiran ANDA yang Berminat Mengubah Kualiti Hidup diri & Keluarga... Sungguh pun tiada jalan pintas untuk berjaya tetapi semua Orang BERJAYA adalah MEMULAKAN LANGKAH PERTAMA. Telah Banyak bukti-bukti kejayaan dalam industri Takaful dan mungkin ini kali Giliran Anda #OurTimeIsNow

KELEBIHAN MENJADI PERUNDING KEWANGAN TAKAFUL
1. Gaji UNLIMITED
3. Kenaikkan Gaji Bulanan UNLIMITED
5. GAJI di BAYAR 2 KALI sebulan ( 5hb & 15hb)
7. Kebebasan Masa - Waktu Kerja Yang Flexible
9. Boleh Bekerja Di mana2 Tanpa pengawasan Boss.
11. Percutian VIP Percuma 2 - 4 Kali setahun dalam/luar Negara
13. Penghargaan dari Syarikat setiap bulan/tahun
15. Contest - Extra Money

SYARAT
1. Berumur 20 - 35 Tahun
2. Memiliki Minima DIPLOMA
3. Memiliki Kenderaan
4. Memiliki Notebook/netbook/PC/Ipad
5. Rajin, Rajin & Rajin Berusaha

Hubungi Saya.
Muhammad Idris || 0105620024
Perunding Takaful || Great Eastern Takaful
Read more
|| KENAPA ANDA PERLU MENJADI PERUNDING TAKAFUL GREAT EASTERN ? || Sebagai agen takaful sedikit ...
Media Removed
|| KENAPA ANDA PERLU MENJADI PERUNDING TAKAFUL GREAT EASTERN ? || Sebagai agen takaful sedikit sebanyak boleh dikategorikan sebagai kerjaya kalis krisis ekonomi. Mengapa begitu? Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu, ada beberapa perkara yang berkaitrapat dengan takaful yang ... || KENAPA ANDA PERLU MENJADI PERUNDING TAKAFUL GREAT EASTERN ? || Sebagai agen takaful sedikit sebanyak boleh dikategorikan sebagai kerjaya kalis krisis ekonomi. Mengapa begitu?
Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu, ada beberapa perkara yang berkaitrapat dengan takaful yang tidak dapat dinafikan :- ✅ Manusia perlukan wang setiap hari. ✅ Kemalangan atau kematian tidak pernah memberi amaran untuk berlaku. ✅ Sakit tidak mengira kita ada wang atau tiada untuk merawatnya. ✅ Urusan pengkebumian tidak percuma. ✅Kos sara hidup, kos pendidikan, kos perubatan dan segala kos tidak pernah kita dengar semakin lama semakin turun. Pastinya semakin lama, semakin naik. ✅Kesemua kebocoran wang akibat perkara-perkara di atas sebenarnya boleh dikurangkan dengan memiliki takaful. Setiap orang yang hidup seharusnya memiliki sekurangnya satu sijil takaful! Walau seburuk mana pun keadaan ekonomi yang dihadapi, manusia tetap perlukan takaful untuk kehidupannya.

Dengan itu, janganlah kita terlalu gundah dengan kestabilan kita sebagai agen takaful. Selagi ada manusia dan kehidupan yang aman, selagi itu takaful diperlukan.

Jom, jadi sebahagian penyebar takaful ke seluruh pelusuk Malaysia ni.
Ramai lagi yang belum sedar dan belum ada sijil takaful!
Awaklah yang kena tolong beritahu pada dia. Sebar takaful, dapat jana income.
Taknak ke?

Call me or Whatapps...📲 Muhammad Idris || 0105620024
Perunding Takaful || Great Eastern Takaful
#BerjayaBersama
#GreatEasternTakafulBerhad
#LetsJoinUs
Read more
Precious moments up close to the Ka'bah.Subhanallah. #umrah2018
Media Removed
Precious moments up close to the Ka'bah.Subhanallah. #umrah2018 Precious moments up close to the Ka'bah.Subhanallah.
#umrah2018
Masa dapat sms dari getb macam tak percaya, alhamdulillah my Um update dalam group whatsapp saya ...
Media Removed
Masa dapat sms dari getb macam tak percaya, alhamdulillah my Um update dalam group whatsapp saya qualified!! alhamdulillah, syukur sangat... Kerja last year dapat anugerah dari GETB di Hatten Hotel, Melaka. Ingin jadi seperti saya, boleh terus hubungi atau WhatsApp ke 010-5620024 ... Masa dapat sms dari getb macam tak percaya, alhamdulillah my Um update dalam group whatsapp saya qualified!! alhamdulillah, syukur sangat... Kerja last year dapat anugerah dari GETB di Hatten Hotel, Melaka.
Ingin jadi seperti saya, boleh terus hubungi atau WhatsApp ke 010-5620024
Mungkin anda yang kami cari!! Muhammad Idris || 0105620024
Perunding Takaful || Great Eastern Takaful
#berjayabersama
#idristakaful
Read more
|| KISAH 4 ORANG SAHABAT BAIK || Puan Fatimah mempunyai 4 orang sahabat yang berkerjaya:- 1. Doktor 2. ...
Media Removed
|| KISAH 4 ORANG SAHABAT BAIK || Puan Fatimah mempunyai 4 orang sahabat yang berkerjaya:- 1. Doktor 2. Peguam 3. Akauntan 4. PERUNDING TAKAFUL Beliau sangat mengagumi 3 rakannya melainkan PERUNDING TAKAFUL. Sebab baginya bila jumpa PERUNDING TAKAFUL dia mesti nak mintak duit. Jika ... || KISAH 4 ORANG SAHABAT BAIK || Puan Fatimah mempunyai 4 orang sahabat yang berkerjaya:- 1. Doktor
2. Peguam
3. Akauntan
4. PERUNDING TAKAFUL

Beliau sangat mengagumi 3 rakannya melainkan PERUNDING TAKAFUL. Sebab baginya bila jumpa PERUNDING TAKAFUL dia mesti nak mintak duit.

Jika ada majlis keramaian/kenduri, Puan Fatimah melayan 3 rakannya itu sebagai tetamu VVIP, sedangkan PERUNDING TAKAFUL tu tak diendahkan pun.

Pada 1 hari, nasib Puan Fatimah tidak baik, dia tiba2 terkena SERANGAN JANTUNG, dan akibatnya masuk wad 15 hari dan selepas itu MENINGGAL DUNIA. Keluarganya sangat terkejut dengan peristiwa itu. Perasaan mereka bercampur baur.

DOKTOR yang merawat nya adalah rakan baiknya itu. Dia meminta maaf kepada keluarga Puan Fatimah kerana tidak dapat selamatkan arwah. Dan sebelum perbualan mereka tamat, doktor tersebut telah mengeluarkan outstanding balance bill Puan Fatimah yang masih belum dibayar sebanyak RM51,410.05(Include GST). Lagi la sedih family arwah.
Kawannya LAWYER pun ingin bantu untuk pengurusan harta pusaka. Setelah di nilai aset yang ada, dia minta up front payment dari waris Puan Fatimah sebanyak RM46,675.02 sebelum fail dibuka. Ini disebabkan pengurusan 7 tanah pusaka yang rumit dan lokasi yang jauh. Keluarga arwah semakin tertekan.
Kawannya AKAUNTAN pun datang. Dan dia kali ini membawa semua list HUTANG PERNIAGAAN arwah Puan Fatimah yang masih berbaki RM498,110.07. Mana la keluarga arwah Puan Fatimah nak cari duit sebanyak itu.

Tiba-tiba muncul pula kawan arwah yang kurang disukai oleh arwah iaitu PERUNDING TAKAFUL. Agen tersebut memujuk keluarga arwah supaya bertenang, tak perlu bersedih lagi, sebab sepanjang hayatnya arwah Puan Fatimah telah mencarum Polisi bernilai RM1,000,000 nilai khairat dan DIHIBAHKAN kepada SUAMI terSAYANG.

Dengan nilai itu, semua hutang diatas dapat dilunaskan dengan cepat dan lebihan duit menjadi HIBAH/ HADIAH tanpa perlu DIFARAIDKAN. Alangkan leganya perasaan keluarga arwah Puan Fatimah ketika itu. Tak dapat diluahkan dengan kata-kata. Pada keadaan KRITIKAL seperti itu, tiada orang yang dapat membantu mereka termasuk 3 best friends tadi kecuali PERUNDING TAKAFUL yang tak disukainya itu.

#HibahDemiJa
Read more

Loading...