Loading Content...

Aku apa gambar ig

Loading...


Unique profiles
25
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Pulai, Johor, Malaysia, Surau Mutiara Damansara, Railway Street Hanoi
Average media age
685.3 days
to ratio
14
Aku suka berkongsi cerita yang positif dan menyebarkan kasih sayang... . aku tak tahu apa yang ...
Media Removed
Aku suka berkongsi cerita yang positif dan menyebarkan kasih sayang... . aku tak tahu apa yang sipolan BENCI sangat dengan Cik Bunge. sambil aku update gambar dan video tentang Cik Pia #KesayanganAlam yang istimewa dan sambil itu la aku berkarya mencipta karangan harian sebagai sketsa ... Aku suka berkongsi cerita yang positif dan menyebarkan kasih sayang...
.
aku tak tahu apa yang sipolan BENCI sangat dengan Cik Bunge. sambil aku update gambar dan video tentang Cik Pia #KesayanganAlam yang istimewa dan sambil itu la aku berkarya mencipta karangan harian sebagai sketsa aktiviti hidup. sedikit sebanyak aku dapat baca ilmu yang datang dari komen netizen kat alam maya ni..
.
cuba komen tu ayat elok sikit. nak mengajak kearah kebaikkan bukan itu caranya.. yang menegurnya pon pakai fake account, umur baru lepas baligh, guna gambar bukan diri sendiri dan kebanyakkannya! jenis yang alone.....
.
nak kecam nak jadi famous atau nak buat marketing instagram? bukan begini caranya.. aku tak terkenal tapi tetap dikenali #AbangYangPenyayang sebab apa? sebab aku kenalkan adik aku yang istimewa dekat masyarakat diluar sana dan di alam internet ni.
.
Ada yang suka aku buat cerita harian gambar dan video tentang Cik Pia tapi bila takde update? aku update cerita lain sebab dah kahwin ni banyak cerita pasal kehidupan baru 😆 itu pon jadi persoalan. kan dah ada ig Cik Pia 👉🏻 @afiathorrr follow la dia
.
yang KAU sakit hati tengok aku posting pasal isteri aku ni kenapa? takkan aku nak posting bergambar ngan kau pulak? dunia internet ni luasssss laaa... tak suka? boleh tengok tempat lain.. main la facebook ke? youtube ke? myspace ke?
.
"KAU TU ORANG KENAL SEBAB ADIK KAU JE"
.
kalau aku tak gunakan kemahiran aku buat video yang biasa ni bagi nampak dramatik dan menyentuh jiwa.. KAU pon tak kenal dia yang istimewa tu. terbebel pulak.. HAHA! 🤪
.
cerita sini habis sini lah. tak suka tak payah tengok. kalau kau teruskan tengok jugak... memang kau ada masalah penyakit hati. takleh nak buat apa la. sebab seorang Abengah memang setia dan sayang pada yang satu. dont try me.. eh?
.
TIBERRR 😆
Read more
Loading...
GIVE AWAY TOUR KE KOREA GRATIS. sesuai janji..dan karena effort kalian kemarin cakep, gw jadi ...
Media Removed
GIVE AWAY TOUR KE KOREA GRATIS. sesuai janji..dan karena effort kalian kemarin cakep, gw jadi ngasih give away. Di give away kali ini, gw bakal ngasih FREE tour korea! Jadi, kamu ngga perlu keluar biaya apa apa lagi. NO CHARGE AT ALL. Semua biaya ditanggung oleh gw. dan @littlewanderlustwithneys Yang ... GIVE AWAY TOUR KE KOREA GRATIS.

sesuai janji..dan karena effort kalian kemarin cakep, gw jadi ngasih give away.
Di give away kali ini, gw bakal ngasih FREE tour korea!
Jadi, kamu ngga perlu keluar biaya apa apa lagi. NO CHARGE AT ALL. Semua biaya ditanggung oleh gw. dan @littlewanderlustwithneys
Yang kalian perlu siapin cuma badan yg sehat, beberapa persyaratan untuk visa, dan pastiin kamu pasti available untuk tur tgl 29 Okt - 4 Nov 2018.

Cara ikutan giveawaynya adalah (TOLONG DIPERHATIIN). Syaratnya banyak, karena giveawaynya bukan lightstick atau album kpop :

1. Follow akun @abibayu & subscribe youtube "Abibayu"
2. Follow akun @littlewanderlustwithneys
3. Post SALAH SATU dari empat meme gw di atas. Pilih yang menurut kalian paling asik.
4. Post gambar promo tour korea @littlewanderlustwithneys yang ada di atas.
5. JADI kalian akan posting DUA GAMBAR dalam satu postingan. (Dibuat multiple).
Gambar PERTAMA adalah gambar salah satu meme dari empat meme yang uda gw post.
Gambar KEDUA adalah gambar promo tour korea.

Dan di dalam caption postingan, tuliskan:
alasan kenapa kami harus memilih kamu untuk menangin giveaway trip ke korea ini.
Pake hashtag #GiveAwayAbibayu
Mensyen minimal 3 teman kamu yang lain.
Mensyen @abibayu @littlewanderlustwithneys
Tag @abibayu & @littlewanderlustwithneys

Contoh caption postingan:

Aku ingin menang trip ke korea karena ingin ketemu maria ozawa. @petrus @david @robert
@abibayu
@littlewanderlustwithneys

#GiveAwayAbibayu

6. Isi form yang ada di link bio @littlewanderlustwithneys, BUKAN bio gw.
7. Satu ID instagram hanya boleh posting sekali dan isi formnya sekali.
8. Jangan private akun IG
9. Mensyen temenlu di postingan gw ini.
TOLONG DIPERHATIKAN SYARAT2 di atas ya..
kalau ada yang ngga sesuai, kita akan anggap tidak bisa ikutan giveaway.. “kak kok ribettt..?” ya..ini giveawaynya nilainya puluhan juta :( usaha dikit boleh yak..usaha ginian ga mau, gimana mau usahain hubungan kita..eh gimana mau menang?

Periode ikutan giveaway adalah sampe tanggal 29 JULI 2018 PUKUL 23.59.
SATU Pemenang akan diumumkan tanggal 1 Agustus, dan tdk dpt diganggu gugat.

Good luck!

#Abibayu #AbibayuxLittleWanderlustWithneys #GiveAwayAbibayu
Read more
Ulasan Buku 3/35 Akhirnya bisa ngulas buku lagi. Senaaang hahaha. Mungkin beberapa hari ke depan, ...
Media Removed
Ulasan Buku 3/35 Akhirnya bisa ngulas buku lagi. Senaaang hahaha. Mungkin beberapa hari ke depan, feed ig akan penuh dengan buku demi kejar target. Buku kumpulan cerpen pilihan kompas tahun 2014 ini, berkaitan dengan skripsiku jadi di sela-sela ngerjain skripsi aku sempetin bikin ... Ulasan Buku 3/35

Akhirnya bisa ngulas buku lagi. Senaaang hahaha. Mungkin beberapa hari ke depan, feed ig akan penuh dengan buku demi kejar target.

Buku kumpulan cerpen pilihan kompas tahun 2014 ini, berkaitan dengan skripsiku jadi di sela-sela ngerjain skripsi aku sempetin bikin review ini.

Buku ini terdiri atas 24 cerpen dari pengarang-pengarang keren se-nusantara. Dan, yang paling aku suka adalah dengan judul "Ms. Watson" karya Des Alwi. Des Alwi sukses membuat pembaca bertanya-tanya sebenarnya apa yang dilakukan Ms. Watson kepada Nisa. Selain itu, cerpen dalam buku ini banyak berbau budaya lokal. Ini menambah wawasan kita tentang budaya daerah lain. "Bulu Baribayan" milik pengarang Zaidinoor salah satunya. Oh iya, judul di sampul buku ini adalah cerpen milik Faisal Odang. Cerpen tersebut bercerita tentang budaya di Toraja. Jadi, bayi-bayi yang meninggal di sana, dikuburkan dalam sebuah pohon besar yang dilubangi. Semakin tinggi jabatan orangtuanya maka semakin tinggi tempat dikuburkannya. Dalam cerpen ini, diceritakan seolah-olah bayi-bayi yang telah meninggal tersebut hidup dan menceritakan kenapa mereka meninggal. Sesungguhnya bayi-bayi yang terkubur di pohon tersebut mengawasi dan melihat ibu-bapaknya.

Dan lagi buku ini dilengkapi gambar ilustrasi di setiap judul cerpennya. Ada yang sudah membaca kumcer pilihan kompas 2014 ini? Yuk berbagi pengalaman membacanya. Hehehe

#Nindidanbuku #nindisreview #pecandubuku #akudanbuku #ayomembaca #literasi #bookstagram #indonesiamembaca
Read more
Cappuccino churros Iseng bikin jajan yang belum pernah dibuat sama ibuk. Sebelum masak, ditanyain ...
Media Removed
Cappuccino churros Iseng bikin jajan yang belum pernah dibuat sama ibuk. Sebelum masak, ditanyain ibuk mau bikin apa-bahannya apa. Akhirnya cerita dulu alat,bahan dan langkah2nya (recipe bisa lihat di @doyanbaking ). Over all bahannya sama, cuman resep di gambar kutambahin tepung ... Cappuccino churros

Iseng bikin jajan yang belum pernah dibuat sama ibuk. Sebelum masak, ditanyain ibuk mau bikin apa-bahannya apa. Akhirnya cerita dulu alat,bahan dan langkah2nya (recipe bisa lihat di @doyanbaking ). Over all bahannya sama, cuman resep di gambar kutambahin tepung maizena (biar lebih crunch) dan cappuccino tora****. TARRA! Hasilnya menyenangkan, krenyes, manis, meski rasa cappuccinonya cuman krasa di gigitan pertama.

Evaluasi :
-kalo goreng, didiemin dulu sampai sisi yang kecelup minyak kelihatan kering (sering diusik2 jajannya bisa jadi over berminyak)
-belum bisa masak? Musti ikuti petunjuk;terutama kadar air-biar adonannya pas (adonanku keenceran,jadi bentuk churrosnya nda secantik di ig si mbak @doyanbaking) -biar nda acakadul, sebelum bertindak baca & bayangin perstep cara memasak.
Thanks to:
@masyrifahjazm, cappuccino & teflonmu yang dari @sekarkasih aku pake dulu yhaa :D
Read more
Repost @slinat: . LELANG MURAL UNTUK LOMBOK . Haloo.. . Jadi begini, saya akan melelang mural ...
Media Removed
Repost @slinat: . LELANG MURAL UNTUK LOMBOK . Haloo.. . Jadi begini, saya akan melelang mural yg diambil dari drawing tema X Visit Bali Year X (drawing ada di foto selanjutnya, bisa di respon sesui ruang yg akan di mural) yg akan dimural di tembok kamar, warung, atau apa saja di ruangan ... Repost @slinat: .
LELANG MURAL UNTUK LOMBOK
.
Haloo..
.
Jadi begini, saya akan melelang mural yg diambil dari drawing tema X Visit Bali Year X (drawing ada di foto selanjutnya, bisa di respon sesui ruang yg akan di mural) yg akan dimural di tembok kamar, warung, atau apa saja di ruangan kalian, dengab ukuran maksimal 3x3m.
.
Lelang dimulai dari harga 500k dan akan diteruskan dengan kelipatan 500k, di akhir lelang, penawaran dg nilai tertinggi akan mendapatkan mural dari saya.
.
Dan semua hasil lelang akan disumbangkan untuk Lombok melalui posko yg dibuka teman-teman WALHI Bali (@walhibali - Topan @topanfreeman sebagai direktur WALHI Bali) untuk Korban Gempa di Lombok, NTB.
.
Lelang dimulai dari sekarang sampai besok Tgl 15/agustus/2018 jam 8.00 malam
.
Cara untuk mengikuti lelang adalah dg menulis penawaranmu di kolom komen (hanya berlaku di IG @slinat)
.
Deskripsi tentang tema X Visit Bali Year X drawing yg akan di mural: X Visit Bali Year X adalah tema yg ku bawa dari tahun 2012, tema ini memparodikan jargon pemerintah Visit Bali Year. Tema ini bercerita tentang Bali yg tidak seindah di tourists book.
.
Gambar-gambar ini aku ambil dari foto Bali kuno lalu digabungkan dengan gas masker. Foto Bali kuno, karena pariwisata Bali dimulai saat foto2 ini diambil dan terus berkembang sampai berlebihan tanpa melihat keseimbangan.
.
#lombok #slinat #mural #walhibali #melakukanygbisadilakukan
Read more
Lelang Mural Untuk Lombok dari @slinat Ini cocok sebenarnya untuk dekorasi tembok studio tato ...
Media Removed
Lelang Mural Untuk Lombok dari @slinat Ini cocok sebenarnya untuk dekorasi tembok studio tato (tapi untuk apapun juga cocok). Batas akhir lelang malam ini (rabu 15 agustus). Tolong dibaca baik baik ya keterangannya #Repost @slinat ・・・ . . LELANG MURAL UNTUK LOMBOK . Haloo.. . Jadi ... Lelang Mural Untuk Lombok dari @slinat Ini cocok sebenarnya untuk dekorasi tembok studio tato (tapi untuk apapun juga cocok). Batas akhir lelang malam ini (rabu 15 agustus). Tolong dibaca baik baik ya keterangannya

#Repost @slinat
・・・
.
.
LELANG MURAL UNTUK LOMBOK
.
Haloo..
.
Jadi begini, saya akan melelang mural yg diambil dari drawing tema X Visit Bali Year X (drawing ada di foto selanjutnya, bisa di respon sesui ruang yg akan di mural) yg akan dimural di tembok kamar, warung, atau apa saja di ruangan kalian, dengab ukuran maksimal 3x3m.
.
Lelang dimulai dari harga 500k dan akan diteruskan dengan kelipatan 500k, di akhir lelang, penawaran dg nilai tertinggi akan mendapatkan mural dari saya.
.
Dan semua hasil lelang akan disumbangkan untuk Lombok melalui posko yg dibuka teman-teman WALHI Bali (@walhibali - Topan @topanfreeman sebagai direktur WALHI Bali) untuk Korban Gempa di Lombok, NTB.
.
Lelang dimulai dari sekarang sampai besok Tgl 15/agustus/2018 jam 8.00 malam
.
Cara untuk mengikuti lelang adalah dg menulis penawaranmu di kolom komen (hanya berlaku di IG @slinat)
.
Deskripsi tentang tema X Visit Bali Year X drawing yg akan di mural: X Visit Bali Year X adalah tema yg ku bawa dari tahun 2012, tema ini memparodikan jargon pemerintah Visit Bali Year. Tema ini bercerita tentang Bali yg tidak seindah di tourists book.
.
Gambar-gambar ini aku ambil dari foto Bali kuno lalu digabungkan dengan gas masker. Foto Bali kuno, karena pariwisata Bali dimulai saat foto2 ini diambil dan terus berkembang sampai berlebihan tanpa melihat keseimbangan.
.
#lombok #slinat #mural #walhibali #melakukanygbisadilakukan
Read more
Loading...
Dear ebu-ebu . Maaf yaaakk gak semua pertanyaan seputar parenting lewat DM bisa dijawab.. soale ...
Media Removed
Dear ebu-ebu . Maaf yaaakk gak semua pertanyaan seputar parenting lewat DM bisa dijawab.. soale selain diriku bukan ahlinya, jadi kalo gak ngalamin di Alika suka bingung sharingnya . Salah satu yang paling banyak ditanyain soal ketergantungan Alika dan gadget.. . Well, aku emang ... Dear ebu-ebu
.
Maaf yaaakk gak semua pertanyaan seputar parenting lewat DM bisa dijawab.. soale selain diriku bukan ahlinya, jadi kalo gak ngalamin di Alika suka bingung sharingnya 😁
.
Salah satu yang paling banyak ditanyain soal ketergantungan Alika dan gadget..
.
Well, aku emang gak punya issue dengan Alika yang susah lepas dari main gadget.. karena dari kecil gak dibiasain dan itu pun berlaku sampe sekarang...
.
Mungkin aku termasuk beruntung yak, pas Alika masih bayi sampe sebelum pindah Bali tim supportnya banyak.. jadi banyak yang bisa gantian ajak Alika main tanpa gadget..
.
Bukan berarti Alika gak suka main game atau nonton Youtube di hp ya... cuma gak ada gadget pun ya gak masalah...
.
Tapi ya konsekuensinya di hal lain.. seperti rumah senantiasa brantakan sama mainan, emaknya di ribetin ajak main, trus kalo pergi ke luar rumah bawa suka rempong karena bawa mainan segambreng atau alat tulis buat gambar-gambar, ya pokoke tergantung mood bocah lah maunya bawa apa...
.
Trus juga kalo lagi kongkow jadi susah cerita-cerita seru tanpa diinterupsi bocah, karena dia suka ajak main.. hehehehe...
.
Kayaknya kalo yang anaknya udah terlanjur tergantung ama gadget boleh intip timeline mba @monaratuliu
Sempet nge-stalked ig-nya dan ada buku baru soal digital parenthink.. secara yak ibu anak tiga dan udah pengalaman hadapim beginian.. jd solusinya pun pasti lebih cihuy!
Read more
“ WOW! FIRST IN BRUNEI DAN TAHUN KE 3 BERTURUT- TURUT STUDIO PHOTOSHOOT TANPA BISKITA PERLU UTK DATANG ...
Media Removed
“ WOW! FIRST IN BRUNEI DAN TAHUN KE 3 BERTURUT- TURUT STUDIO PHOTOSHOOT TANPA BISKITA PERLU UTK DATANG KE STUDIO! " . . . . . “ Kawan2 ku semua heran bah cemana buleh aku begambar RAYA dirumah atu! ‘ Bisai jua tampat mu begambar atu Rabii ~ ‘ katanya capat siap nya seminggu saja sebab masa ... “ WOW! FIRST IN BRUNEI DAN TAHUN KE 3 BERTURUT- TURUT STUDIO PHOTOSHOOT TANPA BISKITA PERLU UTK DATANG KE STUDIO! "
.
.
.
.
.
“ Kawan2 ku semua heran bah cemana buleh aku begambar RAYA dirumah atu! ‘ Bisai jua tampat mu begambar atu Rabii ~ ‘ katanya capat siap nya seminggu saja sebab masa ku dlu kami begambar raya dlu sudah lapas amis raya baru th ku dpt bah gambar atu.. “ - Rabiatul , Client Tetap House to House selama 3 tahun by HD Studio..
.
.
.
Izinkan kami perkenalkan biskita our RAYA SPECIAL ‘ House to House by HD Studio ‘ ; JIMAT MASA dan TENAGA dengan harga yg berpatutan!
.
.
Yg mana biskita inda payah lagi begagas beusai, biskita teranah saja dirumah.. INDA PAYAH mikirkan parking tah lagi krg cmana maklum lah musim RAYA ani kadai pun panuh tia jua tu..
.
.
Ngaleh2 beusai belawa otw atu kepanasan parking jauh, hari lagi panas aduhhh luntur tia bah make up ani alum papa.. ngaleh lagi beusai abis nda tantu arah , mood swing tarus sudah digambar krg marung tia..
.
.
Lain lagi halnya bila family biskita ada terdiri dari org yg sdh berumur mcm nenek biskita, atau perindungan yg nda brapa cakah lagi kan dibawa turun naik kadai, lalah jua tu .. .
.
ALHAMDULILLAH sepanjang 3 than House to House by HD ani, sbanyak 100 family kami bantu melalui House to House ani, rata2 semua happy and puashati dengan apa yg kami bagi! .
.
Happy sebab first day raya bukan saja pakai baju baru, GAMBAR PUN BARU!
.
.
So taun ani biar kami bantu biskita dengan House to House ani ; Harga sebenarnya $229 ( Normal Rate ) TAPI EARLYBIRD OFFER SUDAH HABIS! TAPI JGN PUTUS ASA CUBA PM/DM SAJA .
.
AMARAN AWAL : Book saja dulu dan nanti kitani set date bila yg sesuai dengan hari dan masa lapang biskita and family ada.. Yg PENTING LOCK dulu harga EARLYBIRD ani!
.
.
Baiktah book AWALANI because masa nda menunggu kitani!
.
.
DAN MENANGI PELUANG UTK DAPAT SEBUAH KERETA PERCUMA PEUGEOT 408 Warna Biru untuk biskita yg mengambil peluang sempena Raya ani!
.
->>WHATSAPP/INBOX/DM ‘ AKU MAU ‘ AWALANI KE 8269240
.
.
#hdstudio #housetohouse #rayaspecials #bruneisfirsthousetohouse #housetohousebyhd #brunei #bruneionlineshopping #brunei_daily #bruneidarussalam #brunei_ig #bruneionlineshop #bruneiwedding
Read more
Loading...
. 278/365 2017 <span class="emoji emoji1f4c5"></span>. . Untuk kau @_engku , HAPPY GRADUATION, !! <span class="emoji emoji1f393"></span><span class="emoji emoji1f490"></span><span class="emoji emoji1f38a"></span><span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f388"></span>. . 2tahun kau usaha untuk ...
Media Removed
. 278/365 2017 . . Untuk kau @_engku , HAPPY GRADUATION, !! . . 2tahun kau usaha untuk degree ni and now you deserve it bro (datang ambil berkat, lagi 2tahun inshaaAllah aku menyusul sarung jubah ni buat kali kedua) Of course Umi Ku family bangga dengan kau, aku kengkawan lain ... .
278/365 2017 📅.
.
Untuk kau @_engku , HAPPY GRADUATION, !! 🎓💐🎊🎉🎈.
.
2tahun kau usaha untuk degree ni and now you deserve it bro (datang ambil berkat, lagi 2tahun inshaaAllah aku menyusul sarung jubah ni buat kali kedua) 🎓👏 Of course Umi Ku family bangga dengan kau, aku kengkawan lain pon bangga dengan kau 💕💟 Doa aku semoga berjaya dalam apa jua bidang yang kau ceburi lepas ni dan segala impian kau tercapai. InshaaAllah Amin 🌸 Disebabkan hari ni hari kau so mohon terharu lah wehh post aku hari ni pon khas untuk kau (ingat senang ke nak dapat, gambar ada dalam ig aku) takut nanti menangis tepi bucu katil pulak. HAHAHAHAHAHA 😂 Terimakasih jadi bahan pemerhatian aku dari zaman dip masa kat lendu dulu sampai ke puncak alam sampai ke sekarang (sebaik tak muntah) 😪 penat lah tulis pepanjang untuk kau ni. Last but not least cepat lah sikit kurus wehh, kau tak penat ke jadi gemok 😈 (kau mesti bengang aku cakap macam ni okey nanti kita settle luar, kawan an an an 🤘).
.
Once again CONGRATULATIONS ENGKU ARIFF IMRAN BIN ENGKU ABDUL AZIZ 🎓💐🎉🎊💟🌸.
BACHELOR OF PHOTOMEDIA CREATIVE (HONS.) 📷.
.
#uitm #konvokesyenuitm87 #photomediacreative #ad247
Read more
Persiapan apa buat sahur besok? Me: persiapan minum obat <span class="emoji emoji1f629"></span> . Pas ini dlu wktu jalan di geisha district ...
Media Removed
Persiapan apa buat sahur besok? Me: persiapan minum obat . Pas ini dlu wktu jalan di geisha district uda mau pulang nih. Tiba2 liat satu warung kecil lucu bet sumpahhhh! Langsung gw duduk situ minta kakak buat motoin. Untung ga diusir ya haha Wrna asli wrung ini semi kaya gni. Dan ini ... Persiapan apa buat sahur besok?
Me: persiapan minum obat 😩
.
Pas ini dlu wktu jalan di geisha district uda mau pulang nih. Tiba2 liat satu warung kecil lucu bet sumpahhhh!
Langsung gw duduk situ minta kakak buat motoin. Untung ga diusir ya haha
Wrna asli wrung ini semi kaya gni. Dan ini aku perlu ngedit2 terus sampe nemu tone warna selucu ini.
Kdng ada yg nanya fotografernya siapa??
Aku ga punya fotografer dan tiap traveling pasti seadanya org aku mintain foto. Siapa yg ngarahin? Aku sendiri -,- dan itu bisa lamaaaaaa dan failnya itu ga keitung banyaknya. Kdng smpe bad mood krn ga ssuai dapet gambar yg aku pengen. Wkwk
Makanya ya tiap jalan2 kmn gitu deh aku tanya dlu siapa yg ikut? Aku cari org yg bisa diarahin klo g ada males aku pergi. Sia2 🤣.
Dan org yg bisa diajak kerjasama pepotoan itu biasanya ponakanku (itu aja cuma 1-2 anak) terus kakaku cowok, sepupu aku dan calon suami aku, temenku cwe.
Lainnya gabisa. Haha
Gantinya? Aku balik fotoin donk yang pasti mrk bakal suka sm hasil fotonya bs jd dp berhari2 dan pos keren di ig mrk
Read more
You can't buy happiness. But you can buy ice cream<span class="emoji emoji1f338"></span> • • Jadi, kenapa 2 tahun belakangan ini kalau ...
Media Removed
You can't buy happiness. But you can buy ice cream • • Jadi, kenapa 2 tahun belakangan ini kalau kemana-mana yang selalu aku cari adalah ice cream? (padahal sebelumnya bagiku ice cream itu b aja) yah.. itu karena aku masih penasaran sama ice cream rasa blueberry yang dibeli Firda (@vinafirda) ... You can't buy happiness. But you can buy ice cream🌸


Jadi, kenapa 2 tahun belakangan ini kalau kemana-mana yang selalu aku cari adalah ice cream? (padahal sebelumnya bagiku ice cream itu b aja😁) yah.. itu karena aku masih penasaran sama ice cream rasa blueberry yang dibeli Firda (@vinafirda) pas di Nami Island😅 (well, I am that kind of person😥) Aku nyesel waktu itu gak coba😭 Yang aku ingat waktu itu Firda sempat nawarin "mba cobain, enak lho" dan aku cuma nanya "rasa apa itu Fir?" terus dijawab "blueberry". Besoknya waktu di Namsan Tower, Firda beli ice cream lagi, tapi semacam yogurt ice cream dan aku coba rasanya asem, gak enak. Sejak saat itu aku baru sadar kalau ice cream di Korea ini rasanya aneh-aneh, dan aku pengen coba ice cream rasa blueberry yang kemarin Firda bilang enak😭 tapi sampai pulang dari sana aku gak nemu juga. Dan pencarian berlanjut sampai dengan saat ini🙀. Kalau gelato rasa blueberry iya nemu, tapi kan berbeza😳 Duh, rasanya pengen balik sana lagi😂😂


Trus ada yang curiga gak kenapa aku tiba-tiba posting ini?😁 Baiklah, 1. Karena aku mau perbaiki feed ig, supaya 3 gambar berjajar dengan tema yang sama. 2. Biar sama-an sama postingannya Mba Baek Jin hee😁 Eh tapi eyke duluan ya yang beli ice cream di sana, cuma belakangan aja postingnya😆 Hohoho what a cheesy me🙈
Read more
i guess it is time to ask about this in the open. . kenapa padam nama fake account tersebut? . aku ...
Media Removed
i guess it is time to ask about this in the open. . kenapa padam nama fake account tersebut? . aku printscreen soalan itu kerana dia tak berhenti2 bertanya soalan carutan yg grafik. oh the one i printscreen adalah yg paling ringan dari dia. . objektif fake account tersebut? wallahu ... i guess it is time to ask about this in the open.
.
kenapa padam nama fake account tersebut?
.
aku printscreen soalan itu kerana dia tak berhenti2 bertanya soalan carutan yg grafik. oh the one i printscreen adalah yg paling ringan dari dia.
.
objektif fake account tersebut?
wallahu a’lam.
.
tapi i get the vibe dia saja2 hendak buat soalan2 jujur tentang zina nampak biadab. macam dia.
.
which leads to soalan kedua:
show me ONE name dari REAL account yang pernah aku kongsi di ask.
.
just one.
you cant.
.
setiap jam aku terima beratus ask. ig terpampang. jelas. soalan yang aku dapat, aku akan cuba kaji background penanya takat mana aku mampu.
.
maka pastinya. kalau gambar masih budak sekolah dan sibuk bertanya tentang lari rumah hendak duduk dgn bf— aku takkan setuju. malah aku bagi setepet dekat situ.
.
what else can i do?
.
kau nak bunuh diri. tulis dekat sini. sedang semua org dah cakap jangan. tetap nak buat. walhal tak buat pun. cuma nak perhatian. apa patut aku jawab. okeii aje la.
.
susah nak menang kat sini.
dan aku takde intention nak menang bagai ni.
.
asal sampai—
walau pada sorang;
aku hepi.
.
wallahi i am unafraid for i know my intention. aku tahu. dan kerananya aku berani.
.
so my last question adalah ini;
wahai yang memulakan dan menyambung2 fitnah ini—
beranikah kamu bertanggungjawab dgn kesengajaan ini..?
.
allahummahdi qaumin
fainnahum laa ya’lamuun.
.
may الله forgive us all for this.
.
ps: @fynnjamal.rtw dan @susujuna tengah sale ni. jgn lupa. diskaun sampai bawah rm50 pun ada!!!
.
pps: sempaaaaaat. hahaahahaha.
Read more
Loading...
Sahur apa tadi korang? Orang bujang makan apa? lauk berbuka semalam ke?🤣<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji270c"></span>🏻 . kalau lagi 15min ...
Media Removed
Sahur apa tadi korang? Orang bujang makan apa? lauk berbuka semalam ke?🤣🏻 . kalau lagi 15min dah nak imsak, ni jer la yang sempat dimasak. Telur goreng nasi putih & penyelamat keadaan aku @quizine.meatbar snack aka lauk segera berperisa Percik Honey! Kau campak paket dia masuk ... Sahur apa tadi korang?
Orang bujang makan apa? lauk berbuka semalam ke?🤣😂✌🏻
.
kalau lagi 15min dah nak imsak, ni jer la yang sempat dimasak.
Telur goreng nasi putih & penyelamat keadaan aku @quizine.meatbar
snack aka lauk segera berperisa Percik Honey!
Kau campak paket dia masuk air panas, buka & hidang.
Siapp.. senang hidup aku. Waktu2 kritikal nak bersahur😝✌🏻
Korang tengok la gambar last kalau nak tau camner rupa paket dia tu.
.
Kalau nak beli terus kat kedai, boleh pergi dekat
Suria Putrajaya Mall,
1st Floor,
Beauty & Fashion Hub.
Aku tak jual benda ni.
Mentekedarah aku reti la😝🤪
.
Facebook - Meat Bar (https://m.facebook.com/quizine.meatbar/)
IG - @quizine.meatbar (https://www.instagram.com/quizine.meatbar)
.
Telefon - 0129567286
Read more
Hello korang! Okay Mas nak share sikit kelebihan kalau order the Premium Starter Kit Young Living ...
Media Removed
Hello korang! Okay Mas nak share sikit kelebihan kalau order the Premium Starter Kit Young Living ni. Selain dari kelebihan yang mas share kat gambar tu, banyak lagi yang korang tak tau. APA LAGI DAPAT? Korang boleh dilute eo ni dalam carrier oil untuk buat blend, Korang boleh mix 2-3 ... Hello korang! Okay Mas nak share sikit kelebihan kalau order the Premium Starter Kit Young Living ni.

Selain dari kelebihan yang mas share kat gambar tu, banyak lagi yang korang tak tau.

APA LAGI DAPAT?
Korang boleh dilute eo ni dalam carrier oil untuk buat blend, Korang boleh mix 2-3 eo untuk diffuse dalam diffuser Dew Drop yang dapat free tu. Macam-macam yang korang boleh buat actually dengan essential oil ni. Eo ni bukan 1 je kegunaan, 1001 banyaknya kegunaan dia tau sebab tu aku rasa beli PSK ni tak rugi menda pon sebab berbaloi & bermanfaat untuk kesihatan. Kalau korang beli loose setiap satu essential oil ni kan harganya dekat nak RM2k.

So guys please la jangan terlepas untuk dapatkan tawaran menarik ni daripada IG

@faizyarn
@faizyarn
@faizyarn.

Service dia jangan risau memang tiptop! 💯 Recommended

#reviewig #reviewigmalaysia #reviewigbymasturamalak #reviewigmurah
Read more
GIVE AWAY TOUR KE KOREA GRATIS. sesuai janji..dan karena effort kalian kemarin cakep, gw jadi ...
Media Removed
GIVE AWAY TOUR KE KOREA GRATIS. sesuai janji..dan karena effort kalian kemarin cakep, gw jadi ngasih give away. Di give away kali ini, gw bakal ngasih FREE tour korea! Jadi, kamu ngga perlu keluar biaya apa apa lagi. NO CHARGE AT ALL. Semua biaya ditanggung oleh gw. dan @littlewanderlustwithneys Yang ... GIVE AWAY TOUR KE KOREA GRATIS.

sesuai janji..dan karena effort kalian kemarin cakep, gw jadi ngasih give away.
Di give away kali ini, gw bakal ngasih FREE tour korea!
Jadi, kamu ngga perlu keluar biaya apa apa lagi. NO CHARGE AT ALL. Semua biaya ditanggung oleh gw. dan @littlewanderlustwithneys
Yang kalian perlu siapin cuma badan yg sehat, beberapa persyaratan untuk visa, dan pastiin kamu pasti available untuk tur tgl 29 Okt - 4 Nov 2018.

Cara ikutan giveawaynya adalah (TOLONG DIPERHATIIN). Syaratnya banyak, karena giveawaynya bukan lightstick atau album kpop :

1. Follow akun @abibayu & subscribe youtube "Abibayu"
2. Follow akun @littlewanderlustwithneys
3. Post SALAH SATU dari empat meme gw di atas. Pilih yang menurut kalian paling asik.
4. Post gambar promo tour korea @littlewanderlustwithneys yang ada di atas.
5. JADI kalian akan posting DUA GAMBAR dalam satu postingan. (Dibuat multiple).
Gambar PERTAMA adalah gambar salah satu meme dari empat meme yang uda gw post.
Gambar KEDUA adalah gambar promo tour korea.

Dan di dalam caption postingan, tuliskan:
alasan kenapa kami harus memilih kamu untuk menangin giveaway trip ke korea ini.
Pake hashtag #GiveAwayAbibayu
Mensyen minimal 3 teman kamu yang lain.
Mensyen @abibayu @littlewanderlustwithneys
Tag @abibayu & @littlewanderlustwithneys

Contoh caption postingan:

Aku ingin menang trip ke korea karena ingin ketemu maria ozawa. @petrus @david @robert
@abibayu
@littlewanderlustwithneys

#GiveAwayAbibayu

6. Isi form yang ada di link bio @littlewanderlustwithneys, BUKAN bio gw.
7. Satu ID instagram hanya boleh posting sekali dan isi formnya sekali.
8. Jangan private akun IG
9. Mensyen temenlu di postingan gw ini.
TOLONG DIPERHATIKAN SYARAT2 di atas ya..
kalau ada yang ngga sesuai, kita akan anggap tidak bisa ikutan giveaway.. “kak kok ribettt..?” ya..ini giveawaynya nilainya puluhan juta :( usaha dikit boleh yak..usaha ginian ga mau, gimana mau usahain hubungan kita..eh gimana mau menang?

Periode ikutan giveaway adalah sampe tanggal 27 JULI 2018 PUKUL 23.59.
SATU Pemenang akan diumumkan tanggal 1 Agustus, dan tdk dpt diganggu gugat.

Good luck!

#Abibayu #AbibayuxLittleWanderlustWithneys #GiveAwayAbibayu
Read more
Loading...
Di sini, aku nak menjawab persoalan yang bertanya macam mana nak travel. Aku bukan nak bagitahu ...
Media Removed
Di sini, aku nak menjawab persoalan yang bertanya macam mana nak travel. Aku bukan nak bagitahu suruh kumpul duit dulu. Tapi ini dulu. Okay. Dah sedia? . Untuk dapat apa yang kita nak semasa kita belum mampu, kita perlu bermula dari angan angan dulu. . Awal tahun 2017 aku dah mula angan ... Di sini, aku nak menjawab persoalan yang bertanya macam mana nak travel. Aku bukan nak bagitahu suruh kumpul duit dulu. Tapi ini dulu. Okay. Dah sedia?
.
Untuk dapat apa yang kita nak semasa kita belum mampu, kita perlu bermula dari angan angan dulu.
.
Awal tahun 2017 aku dah mula angan angan dengan post gambar gambar travel orang lain untuk dijadikan inspirasi. (Pun masih ada di ig sekarang ada yang belum padam)
.
Bila dah ada gambar sendiri yang macam aku nak, aku slow slow delete gambar orang lain. Sambil cakap dalam hati *minta maaf ya pinjam gambar. Terima kasih banyak. Saya hanya pinjam nak jadikan inspirasi* Aku sedar aku guna gambar orang. Semua orang akan sedar dia buat salah. Tapi hati dia tak tahan. Dia punya angan angan!
.
Instagram ni seperti album peribadi untuk setiap hajat aku yang belum termampu. Alhamdulillah... Sekarang, Perlahan.... lahan.... Allah makbulkan. Terima Kasih Tuhan. Tiada apa yang kurang *nak nangis*
.
Aku nak pesan... kalau boleh segala hajat apa apa kita nak buat jangan bagitahu orang lain. Bimbang orang banyak tertawakan dari memberikan kita inspirasi.
.
P/s : Gambar ini boleh diambil. Tak minta banyak doakan pada tuan punya pemilik gambar. Terima kasih :) ❤️
.
Salam Musafir 11 July dari kak kirah ; Indonesia
Read more
Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh DM saya terus okaay atau wassap 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link Di Bio ig sayaa @dakwah_hati @dakwah_hati . In shaa Allah Fast Respon . . Sekarang kami ada ... Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa 🌟 Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh 📩 DM saya terus okaay 🙌 atau wassap 📲 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link Di Bio ig sayaa @dakwah_hati @dakwah_hati . In shaa Allah Fast Respon 😉
.
.
🌟 Sekarang kami ada Combo Buku Buku Baru terbitan @tarbiahsentapofficial , Beli 2 buah buku dapat Diskaun RM 5
.
🌟 Kami juga ada Combo Beli 2 buah buku DENGAN HARGA HANYA RM 50 SAHAJA , daripada harga asal Rm 60 lebihh . Jimaaaat ❤️ Nak tahu apakah buku bukunya Jom DM/WS admin
.
🌟 Sekarang ada 1 buku HANYA RM 15 SAHAJA 😍 Murrrrr murahhhh habis dah niee , potongan 80% tau , Korang boleh pilih sendiri buku apa yang korang nak berdasarkan gambar buku buku yang berada di dalam RM 15 ❤️ Untuk Maklumat Lanjut boleh Whatsapp admin 📲 017 9920782 atau Tekan sahaja Link di Bio ig @dakwah_hati
.
💎 OPEN PRE ORDER BUKU SULUNG @aniqmuhai bertajuk #KeranaAkuSayang & Buku #PujukanDariTuhan penulisan @shukery_azizan (Bestseller Buku AKU BUKAN MALAIKAT)
.
🌹 Setiap pembelian Melalui admin @dakwah_hati akan mendapat FREE GIFT ❤️ In shaa Allah , Bermanfaat Dunia & Akhirat
.
HQ : @isbirofficial / @tarbiahsentapofficial
Video : @dakwah_hati
Music : @rabithahofficial
Read more
" Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee <span class="emoji emoji1f49e"></span> .. " Yang ...
Media Removed
" Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee .. " Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh DM saya terus okaay atau wassap 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link ... " Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee 💞 .. "

Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa 🌟 Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh 📩 DM saya terus okaay 🙌 atau wassap 📲 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link Di Bio ig sayaa @dakwah_hati @dakwah_hati . In shaa Allah Fast Respon 😉
.
.
🌟 Sekarang kami ada Combo Buku Buku Baru terbitan @tarbiahsentapofficial , Beli 2 buah buku dapat Diskaun RM 5
.
🌟 Kami juga ada Combo Beli 2 buah buku DENGAN HARGA HANYA RM 50 SAHAJA , daripada harga asal Rm 60 lebihh . Jimaaaat ❤️ Nak tahu apakah buku bukunya Jom DM/WS admin
.
🌟 Sekarang ada 1 buku HANYA RM 15 SAHAJA 😍 Murrrrr murahhhh habis dah niee , potongan 80% tau , Korang boleh pilih sendiri buku apa yang korang nak berdasarkan gambar buku buku yang berada di dalam RM 15 ❤️ Untuk Maklumat Lanjut boleh Whatsapp admin 📲 017 9920782 atau Tekan sahaja Link di Bio ig @dakwah_hati
.
💎 OPEN PRE ORDER BUKU SULUNG @aniqmuhai bertajuk #KeranaAkuSayang & Buku #PujukanDariTuhan penulisan @shukery_azizan (Bestseller Buku AKU BUKAN MALAIKAT)
.
🌹 Setiap pembelian Melalui admin @dakwah_hati akan mendapat FREE GIFT ❤️ In shaa Allah , Bermanfaat Dunia & Akhirat
Read more
Loading...
" Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee <span class="emoji emoji1f49e"></span> .. " Yang ...
Media Removed
" Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee .. " Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh DM saya terus okaay atau wassap 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link ... " Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee 💞 .. "

Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa 🌟 Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh 📩 DM saya terus okaay 🙌 atau wassap 📲 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link Di Bio ig sayaa @dakwah_hati @dakwah_hati . In shaa Allah Fast Respon 😉
.
.
🌟 Sekarang kami ada Combo Buku Buku Baru terbitan @tarbiahsentapofficial , Beli 2 buah buku dapat Diskaun RM 5
.
🌟 Kami juga ada Combo Beli 2 buah buku DENGAN HARGA HANYA RM 50 SAHAJA , daripada harga asal Rm 60 lebihh . Jimaaaat ❤️ Nak tahu apakah buku bukunya Jom DM/WS admin
.
🌟 Sekarang ada 1 buku HANYA RM 15 SAHAJA 😍 Murrrrr murahhhh habis dah niee , potongan 80% tau , Korang boleh pilih sendiri buku apa yang korang nak berdasarkan gambar buku buku yang berada di dalam RM 15 ❤️ Untuk Maklumat Lanjut boleh Whatsapp admin 📲 017 9920782 atau Tekan sahaja Link di Bio ig @dakwah_hati
.
💎 OPEN PRE ORDER BUKU SULUNG @aniqmuhai bertajuk #KeranaAkuSayang & Buku #PujukanDariTuhan penulisan @shukery_azizan (Bestseller Buku AKU BUKAN MALAIKAT)
.
🌹 Setiap pembelian Melalui admin @dakwah_hati akan mendapat FREE GIFT ❤️ In shaa Allah , Bermanfaat Dunia & Akhirat
Read more
" Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee <span class="emoji emoji1f49e"></span> .. " Yang ...
Media Removed
" Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee .. " Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh DM saya terus okaay atau wassap 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link ... " Alhamdulillah . Terima kasih kerana bermualamat dengan sayaa . Selamat membaca yee 💞 .. "

Yang lain Jom bermuamalat dengan sayaa 🌟 Jika berminat dengan buku ii keluaran @tarbiahsentapofficial  boleh 📩 DM saya terus okaay 🙌 atau wassap 📲 0179920782 atau Lebih Mudah Tekan Sahaja Link Di Bio ig sayaa @dakwah_hati @dakwah_hati . In shaa Allah Fast Respon 😉
.
.
🌟 Sekarang kami ada Combo Buku Buku Baru terbitan @tarbiahsentapofficial , Beli 2 buah buku dapat Diskaun RM 5
.
🌟 Kami juga ada Combo Beli 2 buah buku DENGAN HARGA HANYA RM 50 SAHAJA , daripada harga asal Rm 60 lebihh . Jimaaaat ❤️ Nak tahu apakah buku bukunya Jom DM/WS admin
.
🌟 Sekarang ada 1 buku HANYA RM 15 SAHAJA 😍 Murrrrr murahhhh habis dah niee , potongan 80% tau , Korang boleh pilih sendiri buku apa yang korang nak berdasarkan gambar buku buku yang berada di dalam RM 15 ❤️ Untuk Maklumat Lanjut boleh Whatsapp admin 📲 017 9920782 atau Tekan sahaja Link di Bio ig @dakwah_hati
.
💎 OPEN PRE ORDER BUKU SULUNG @aniqmuhai bertajuk #KeranaAkuSayang & Buku #PujukanDariTuhan penulisan @shukery_azizan (Bestseller Buku AKU BUKAN MALAIKAT)
.
🌹 Setiap pembelian Melalui admin @dakwah_hati akan mendapat FREE GIFT ❤️ In shaa Allah , Bermanfaat Dunia & Akhirat
Read more
 #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Punya banyak muzium, taman rekreasi serta tugu peringatan ...
Media Removed
#faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Punya banyak muzium, taman rekreasi serta tugu peringatan kat pekan Hanoi ni, tapi celah lorong mana ntah yang kau tetap amik gambau wahai Paihdiki oi. Haha Ok yang ni takde kapsyen ilmiah mahupun info menarik. Ni sekadar nak post gambar bertemakan ... #faizdickietengokdunia #faizdickiexhanoi Punya banyak muzium, taman rekreasi serta tugu peringatan kat pekan Hanoi ni, tapi celah lorong mana ntah yang kau tetap amik gambau wahai Paihdiki oi. Haha

Ok yang ni takde kapsyen ilmiah mahupun info menarik. Ni sekadar nak post gambar bertemakan ‘eh IG aku, suka ati aku lew nak post apa’ haha
Read more
Memang ngam-ngam la time musim kahwin, tunang, aqiqah anak, cukur jambul semua tiba-tiba ada pulak ...
Media Removed
Memang ngam-ngam la time musim kahwin, tunang, aqiqah anak, cukur jambul semua tiba-tiba ada pulak contest best ni. Dapat pulak kalau menang sepersalinan baju dari @dreemika_ & shawl dari @radiusite ni dah macam orang mengantuk disorongkan bantal. Dalam banyak-banyak butik muslimah, ... Memang ngam-ngam la time musim kahwin, tunang, aqiqah anak, cukur jambul semua tiba-tiba ada pulak contest best ni. Dapat pulak kalau menang sepersalinan baju dari @dreemika_ & shawl dari @radiusite ni dah macam orang mengantuk disorongkan bantal. Dalam banyak-banyak butik muslimah, butik diorang ni top list feberet. Dari material, cutting, design semua aku suka. Semua nampak kemas. Dulu aku gila baju fishtail dia semua design rasa nak beli.
.
Baju dreemika yang vogue saya pernah beli masa nak tunang dulu dan pakai masa konvo pun (paling vogue dalam almari aku okay) dah sampai tercabut-cabut dah bunganya (nak tunjuk betapa kerapnya pakai sebab baju ni orang selalu puji lawa so kena pakai selalu sebab muka selalu tak siap jadi kita larikan focus point orang dekat baju. Dan best sebenarnya dapat pujian kadang2. Haha)
.
Dah recycle berapa kali dah baju-baju dalam almari tu sampai nak upload gambar dekat social media pun segan sebab nanti orang gosip 'minah ni takde baju lain. Boring~'. Kita tak nak benda tu berlaku jadi harapannya dapatlah menang sepersalinan ni dengan harapan tak payah fikir dah nak pakai apa nak pergi beberapa kenduri dengan sepersalinan ni. Dan dapat la upload sekeping dua gambar baju baru. Haha. Amin siap2! 😄😙 #radiusiteshahalamreopening

#Repost @radiusite (@get_repost)
・・・
REPOST & WIN SEMPENA REOPENING BUTIK RADIUSITE SHAH ALAM 2 DEC INI DI SEKSYEN 7 SHAH ALAM!!!


Caranya senang sangat!
1) Like post ini (ig @radiusite tau)
2) Repost post ni dengan caption menarik!
3) Komen dekat bawah DONE!

Pemenang akan dipilih secara random, komen & caption yang menarik, mestilah tak private ig & akan dipilih sebelum Ahad malam ini 💞

Hadiah?
Pemenang pertama boleh pilih nak shawl apa, sepersalinan baju @dreemika_ & cash voucher! Bukan tu je, kita bagi lagi FREE GIFT yang lain! Wow seronoknyaa 😍

Maybe ada pemenang kedua, ketiga dan berikutnya? Siapa tahu nasib anda boleh pakai raya tahun depan kan 😊 Jom cepat join sekarang!!! #radiusiteshahalamreopening
Read more
“Cik Bunge Ada Instagram?” . Dia ada instagram atau tak yang penting aku dah dapat nombor contact dia ada ig dia.. tengok dekat following Bengah. . Masa tu aku follow satu je.. adik yang aku sayang @afiathorrr lepas dah berkawan dan mula serius baru aku follow dia. kekadang gaduh masa ... “Cik Bunge Ada Instagram?”
.
Dia ada instagram atau tak yang penting aku dah dapat nombor contact dia 😍 ada ig dia.. tengok dekat following Bengah.
.
Masa tu aku follow satu je.. adik yang aku sayang @afiathorrr lepas dah berkawan dan mula serius baru aku follow dia. kekadang gaduh masa bercinta tu aku unfollow dia. HAHA! lepastu follow balik. itu la lumrah percintaan gado gado pi mai pi mai tang tu jugak 😆
.
Punya ramai aku kenal gadis gadis masa tu dia je yang aku following. walaupon dia takde posting menarik tapi.. aku ternanti nanti apa yang dia akan posting. dia tak tahu betapa aku rasa macam ada kebun bunge dekat hati ni bila dia upload gambar aku dengan dia 😍 walaupon selenger muka aku asalkan dia posting. tapi kalau gambar dia aku nak upload.. kena dapat kelulusan dia! dulu laa.. tu dulu
.
Aku selalu cerita kat dia dulu dia kurus. Aku? lagi laa kurus macam penyapu lidi. sekarang dah lepas kahwin bukan saja bahagia.. tapi alam perkahwinan ni selain bercinta makan tu la jadi aktiviti harian kami. BETUL. tak percaya? kau kahwin. kalah kau kurus jugak? kau pergi kahwin lagi satu. HAHA! 🤣
.
Beza bercinta sebelum dan selepas kahwin. lepas kahwin ni laa.. rezeki bina masjid ni Allah bagi. Aku tak kaya tapi rezeki tu tak putus.. insyaAllah. Allah tolong orang yang nak halalkan hubungan ni! yang jaga jodoh orang tu.. aku pon pernah jaga jodoh orang. penat dan buang masa! maksud aku.. kalau tak bersedia nak bina keluarga kau simpan la duit dating tu beli PS4.
.
Aku berkawan dengan Dia sekejap. dengan gentle nya aku tanya “I NAK BERCINTA DENGAN U BOLEH?” dia jawab.. “KALAU NAK SERIUS JUMPA KELUARGA BUAT IKATAN ANTARA KITA.” sehari je aku buat keputusan dan dalam seminggu tu aku jumpa keluarga dia.. kami bertunang! percintaan pon bermula...
.
Dugaan masa bertunang? banyak.. sampai aku rasa nak berhenti mencintai dia tapi aku fight semua dugaan tu sebab aku hargai apa yang Allah SWT dah beri yang terbaik untuk hambaNya ini.. jangan sia sia kan peluang. usaha! pasal dia bila nak berhijab tu? Allah SWT maha mengetahui. aku sebagai pembimbing dia. tegur menegur tu islam kita ajar cara baik. doa tu la senjata kita... 😊
.
#LagendaMakhlokMacho
Read more
Baru sempet masukin foto lyla hari ini, karena ga sempet foto lyla close up sama sekali krn pas sebelum ...
Media Removed
Baru sempet masukin foto lyla hari ini, karena ga sempet foto lyla close up sama sekali krn pas sebelum akad lumayan terbatas waktu nya untuk lyla foto jadinya akupun gak sempet foto detail makeup nya. Alhasil dapet foto lyla tapi gak close up dari @why_moments & @resurgenc . Mau cerita aja, ... Baru sempet masukin foto lyla hari ini, karena ga sempet foto lyla close up sama sekali krn pas sebelum akad lumayan terbatas waktu nya untuk lyla foto jadinya akupun gak sempet foto detail makeup nya. Alhasil dapet foto lyla tapi gak close up dari @why_moments & @resurgenc . Mau cerita aja, kalo pengalaman merias pengantin kali ini unik & berbeda dari yang lain atau bahkan mungkin ga akan ketemu lg pengantin kaya gini 😂 Jadi, pertama kali lyla test makeup , lyla udah bawa peralatan makeup dia karena dia request pengen makeup nya “gak pangling” dan seperti makeup dia biasa nya. Semua alat dari lyla dan aku pun makeupin lyla seperti biasanya lyla dandan. Sementara test makeup ke- 2 lyla , aku request kali ini semua alat makeup nya dari aku dan look nya juga sesuai dengan yang aku mau ( foto test makeup ke 2 ada di feed ig ku, scroll kebawah yah). Sampai akhirnya hari H, aku sempet nanya ke lyla karena aku tau dia sebenernya ga akan pede kalo makeup nya tebel , alis di buatin sama orang lain dan gak pake pencil alis dia sendiri yang warna nya bukan coklat namun cenderung ke abu-an. “Lyl, alis nya gimana ? mau bikin sendiri aja ? pake pencil kamu?” terus lyla bilang “iya deh kak, pake punya ku ajaa yah (sambil gambar alis sendiri) , aku biasanya alisnya gini aja kak”. Bahkan , lyla sempet request gakmau pake foundation dan concealer sama sekali, tapi rasanya ga mungkin ya ga pake sedikit foundation 😂 Akhirnya makeup lyla yang ku pake secara keseluruhan hanya 1,5 pump foundation , tidak menggunakan concealer sama sekali, tidak pakai bedak sama sekali (kecuali bawah mata supaya foundation di under eye ga creasing), eyeshadow pun pake sedikit punya ku tapi glitter nya pake glitter favorit lyla dann yang terakhir, lipstick juga pake punya lyla , lipgloss esqa X BCL yang shade “suave”. Sebenernya kalo di tanya aku puas sama makeupnya apa gak? to be honest, rasanya pengen nebelin lagi dan nambah- nambahin lagi, tapi at the end of the day, aku harus lakuiin apapun yang bikin pengantin ku bukan hanya cantik tapi yang paling penting “merasa cantik dan happy” dari dalem. Aku suka banget hasil test makeup lyla, karena itu “aku bgt” tapi itu bukan “lyla bgt”. Lanjut ⬇️
Read more
Assalamu'alaykum.. Aku tadi abis dari cibadak jalan-jalan sama pak suam cari cobek cireng yang ...
Media Removed
Assalamu'alaykum.. Aku tadi abis dari cibadak jalan-jalan sama pak suam cari cobek cireng yang suuuperr duper enyaak. Uwuw! Favorit banget deh.. Si tetehnya baru buka ampe kita tungguin saking ngilernya trus buru-buru pulang karena pak suam mau jumatan. Dia jumatan aku masak tongseng ... Assalamu'alaykum..
Aku tadi abis dari cibadak jalan-jalan sama pak suam cari cobek cireng yang suuuperr duper enyaak. Uwuw! Favorit banget deh.. Si tetehnya baru buka ampe kita tungguin saking ngilernya 😆😆 trus buru-buru pulang karena pak suam mau jumatan.
Dia jumatan aku masak tongseng deh. Ini tuh tongseng kambing yang kambingnya udah di magic cooker dari kemaren heuheue.. Sampe lepas-lepas dagingnyaaa 😍 dan ga bau loh.. Soalnya setelah digodok sekian lama.di magic cooker itu, airnya aku buang. Jadi pas masak tongseng airnya pake air baru lagi. Pas dimamam pake nasi tabur bawang goreng, rawitnya dibejek-bejek, pake acar & kerupuk... Maaaakkk.. Nendaang bangeett 😋😋😋
Resep tongseng ini tadi aku contek dari Menu 26 di bukuku 40 Set Menu Menu Sehari-hari #antimatigayadidapur yaaa.. Jadi yang pada nanyain di DM dalem bukunya kaya apaan, niiiih aku liatin bocorannya. Menu-menunya udah aku bikin 1 set jadi ga bakalan pusing lagi mikirin masak apa, pasangannya apa. Semua udah ada lauknya sayurnya, pendampingnya. Dan ada resepnya semua ya maaak.. Bukan gambar doang 😂😂😂 Cucok kan 🙌 Mamaku udah recook resep tongseng ini, trus beliau bilang, 'ternyata masak tongseng itu ga serumit yang mama kira ya'. Gituuu katanya 😁
Aku bakalan buka PO lagi nanti.. Tapi karena bukunya masih kosong di Bandung & lagi dalam proses ditarikin dari Jakarta, pantau terus story atau feed IG aku yaa.. Nanti aku umumin kalo PO Batch 3 udah dibuka, dengan surprise gift yang beda lagi tentunyaaaa 😆 yayy 💃💃💃

..
.
#tongseng #tongsengkambing #tongsengsapi #indonesianfood #shareresep #dhilasina #uploadkompakan #kompakersbandunggareulis #bandungjuara #berbagiresep #foodphotography #fotomasak #foodblogger #foodie #syukurselalu
Read more
Temeen temeen maap yaa.. aku sebenernya aga mau ketawa sama kejelian temen2 yg sampe detail banget ...
Media Removed
Temeen temeen maap yaa.. aku sebenernya aga mau ketawa sama kejelian temen2 yg sampe detail banget memperhatikan sesuatu Biar ga jadi fitnah ini gambar apa? Liat ig story ku aja ya penjelasannya, sumpah kita liatnya juga ketawa ketawa Masa iya ig story depan anak2 ku sambil “pameran”? ... Temeen temeen maap yaa.. aku sebenernya aga mau ketawa sama kejelian temen2 yg sampe detail banget memperhatikan sesuatu

Biar ga jadi fitnah ini gambar apa? Liat ig story ku aja ya penjelasannya, sumpah kita liatnya juga ketawa ketawa

Masa iya ig story depan anak2 ku sambil “pameran”? Tapi sumpah ini menghibur banget dm2 nya, makasih ya udah bikin pahala mengibur di jumat ini
#masyaallahtabarakallah
Read more
Gambar apa hang tangkap. Pokok,aku tangkap gambar pokok. #Green . . . . . #my_ig_lah #team_myiglah360 ...
Media Removed
Gambar apa hang tangkap. Pokok,aku tangkap gambar pokok. #Green . . . . . #my_ig_lah #team_myiglah360 #androidgraphy #mobilegraphy #igers #igerskedah #captionTakdakKaitan #vsco #vscocam #vscomalaysia #instagram #instagrammalaysia Gambar apa hang tangkap.
Pokok,aku tangkap gambar pokok.
#Green .
.
.
.
.
#my_ig_lah #team_myiglah360 #androidgraphy #mobilegraphy #igers #igerskedah #captionTakdakKaitan #vsco #vscocam #vscomalaysia #instagram #instagrammalaysia
“Gambar ni macam whatever”. <span class="emoji emoji1f602"></span> Bila kita senyap orang kata, ha dah salah tu senyapla tapi sebenarnya ...
Media Removed
“Gambar ni macam whatever”. Bila kita senyap orang kata, ha dah salah tu senyapla tapi sebenarnya senang cakap “malas”. Kadang2 duk pikir gak, banyak lagi benda lain aku boleh buat dari pikir nak update ig ni pastu tengok salah orang. Banyak dah kan korang tengok? Gais! Masih banyak lagi ... “Gambar ni macam whatever”. 😂
Bila kita senyap orang kata, ha dah salah tu senyapla tapi sebenarnya senang cakap “malas”. Kadang2 duk pikir gak, banyak lagi benda lain aku boleh buat dari pikir nak update ig ni pastu tengok salah orang. Banyak dah kan korang tengok? Gais! Masih banyak lagi masa “muda” kita nak buat benda luar. Study, kerja. Focus future awak! Takyah pikir apa orang kata. Trend sekarang “kawin muda”. Chill. Rezeki kita Allah tak letak untuk kawin muda, Allah dah susun elok2. Ambil la masa muda kita ni jaga parents kita, keluar dengan dorang. Spend masa dengan dorang! 😊 Ok? Duk pikir esok aku nak update ig apa pulak ni? Jom cari salah orang... 💁🏻‍♀️ lol. Buang masa tau. Bila korang fokus dengan apa yang korang nak, takde masa nak tengok ig ni. Cayalaaa cakap sis sebab sis dah try. 👍🏻 Bila kita rasa kita dah “sempurna”. Apa yang dosa orang lain buat, petik jari je terus perli. Dah matang dah. So pikirla baik2 okay. Be positive gais! Salam sayang 💗
Read more
Salah satu topik yang kita tahu batasnya tapi buat tak endah. Juga satu topik yang boleh buat bertekak ...
Media Removed
Salah satu topik yang kita tahu batasnya tapi buat tak endah. Juga satu topik yang boleh buat bertekak sampai tak sudah. Malah boleh sampai kawan jadi berbalah. _____________________ Ini IG / FB aku, ikut sukalah aku nak share apa!. Reaksi yang boleh katakan biasa² kita terima. _____________________ Yang ... Salah satu topik yang kita tahu batasnya tapi buat tak endah.
Juga satu topik yang boleh buat bertekak sampai tak sudah.
Malah boleh sampai kawan jadi berbalah.

_____________________

Ini IG / FB aku, ikut sukalah aku nak share apa!. Reaksi yang boleh katakan biasa² kita terima.
_____________________

Yang ingin aku ceritakan bukanlah aurat tuan empunya badan.
Yang ingin aku ketengahkan adalah aurat orang lain.
Sebagai contoh, aurat ibubapa, adik-beradik & ahli keluarga yang lain,
Saudara-mara atau kawan².
Takpun aurat orang² yang kita tak kenal.
_____________________

Upload gambar bapak basuh motor berseluar pendek nampak peha.
Upload video kawan lelaki korek pusat untuk jenaka.
_____________________

Sudah 2 pengalaman aku hadapi tentang menjaja aurat orang lain.
Pengalaman pertama : aku upload gambar di blog satu masa dahulu. Gambar tersebut adalah gambar beramai² di kenduri kahwin yang bagi aku pada masa itu normal untuk dikongsi . Sampai satu ketika aku telah terima SMS daripada seorang kawan perempuan yang meminta gambar itu dipadamkan kerana sebahagian lengannya terdedah.
Pengalaman kedua : Aku hanya menghantar gambar melalui whatsapp kepada seorang kawan perempuan. Gambar sewaktu kami sama² belajar. “Nah! Ni gambor mu hok dulu² ni” “Eh. Malunya aku. Boleh tolong delete tak? Aku dah pakai tudung dah sekarang.” _____________________

Aurat adalah aib.
Setujukah mereka aib mereka ada di media sosial tanpa pengetahuan?
Dalam tak sedar kita buka aib orang.
Kalau dah degil sangat nak upload, kaburkan.
_____________________

Emak aku yang nampak Abah aku berlenggeng dalam rumah tengok TV pun dah bising.
Sampai aku pun tak berani nak berlenggeng bila mahu pergi ruang tamu.
hahaha
#jagaaiborang
Read more
 #Repost @faktaduniaislam (@get_repost) ・・・ Tahukah kamu? Bahwa tempat dikebumikan dan dimakamkannya ...
Media Removed
#Repost @faktaduniaislam (@get_repost) ・・・ Tahukah kamu? Bahwa tempat dikebumikan dan dimakamkannya Siti Maryam, ibu dari Nabi Isa AS, terletak di kota Selçuk, Izmir, #Turki. Tepatnya di wilayah di dekat pegunungan dan peradaban kuno, #Ephesus. Rumah yang dikenal dengan nama "House ... #Repost @faktaduniaislam (@get_repost)
・・・
Tahukah kamu? Bahwa tempat dikebumikan dan dimakamkannya Siti Maryam, ibu dari Nabi Isa AS, terletak di kota Selçuk, Izmir, #Turki. Tepatnya di wilayah di dekat pegunungan dan peradaban kuno, #Ephesus. Rumah yang dikenal dengan nama "House Of Virgin Mary" ini dipercaya sebagai tempat terakhir Siti #Maryam beribadah dan tempat dimana jasad Maryam dikebumikan. ⚰️🍃 #SitiMaryam adalah seorang wanita dan hamba #Allah yang mendapatkan kehormatan sebagai wanita mulia di sisi Allah yang amat dikasihi oleh Allah kerana akhlak dan kepribadiannya. 🥀
-
Hal ini tertulis di dalam #AlQuran: 📖 "Dan (ingatlah) ketika Malaikat (Jibril) berkata: "Hai Maryam, sesungguhnya Allah telah memilih kamu, mensucikan kamu dan melebihkan kamu atas segala wanita di dunia (yang semasa dengan kamu)." - [QS. Ali 'Imran: 42]
-
Namanya pun diabadikan sebagai surah Al-Quran, yaitu surah ke-19, surah Maryam. Bahkan, atas kekuasaan #AllahSWT, Maryam melahirkan seorang anak, yaitu #NabiIsaAS tanpa memiliki seorang suami.
-
Hal ini tertulis di dalam #AlQuran: 📖 “Maryam berkata: "Ya Tuhanku, betapa mungkin aku mempunyai anak, padahal aku belum pernah disentuh oleh seorang laki-lakipun." Allah berfirman (dengan perantaraan Jibril): "Demikianlah Allah menciptakan apa yang dikehendaki-Nya. Apabila Allah berkehendak menetapkan sesuatu, maka Allah hanya cukup berkata kepadanya: "jadilah!", lalu jadilah”. [QS. Maryam: 47]
____________________
• Sumber info: wikipedia.org
• Sumber gambar: google.com
• Kontribusi : @NextUpfahsion
_______________________________
Yuk kita berbagi informasi bermanfaat seputar dunia Islam.

Jangan lupa cek ikuti akun kita di :
➖➖➖
Follow IG : @Faktaduniaislam
➖➖➖
#faktanyagoogle #faktanyamuslim #faktaunik #Fakta #wowfakta #infia #infiafact #indozone #dagelan #faktaagamau
Read more
Loading...