Aku nak hahahaha

Loading...


Unique profiles
85
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Kuala Lumpur, PIBK SMKA Sheikh Abdullah Fahim, Pulau Pinang, Malacca
Average media age
687.1 days
to ratio
6.7
Suprise jadi tapi hampir tak jadi 🤣🤣 Mula mula bangun dari tidur dia cakap "sayang kejap lagi kita ...
Media Removed
Suprise jadi tapi hampir tak jadi 🤣🤣 Mula mula bangun dari tidur dia cakap "sayang kejap lagi kita g makan dgn kawan2 b, pakai lawa lawa" aku pun okay lah. Tiba2 dia kata nak bank in duit bila aku tanya nak bank in kat sape dia cepat2 keluar dari kereta, yg aku ni takleh bila aku tanya org buat gitu. ... Suprise jadi tapi hampir tak jadi 🤣🤣 Mula mula bangun dari tidur dia cakap "sayang kejap lagi kita g makan dgn kawan2 b, pakai lawa lawa" aku pun okay lah. Tiba2 dia kata nak bank in duit bila aku tanya nak bank in kat sape dia cepat2 keluar dari kereta, yg aku ni takleh bila aku tanya org buat gitu. Bila dia masuk kereta aku tanya lagi dia duk senggeh senggeh dia cakap "adalah adalah" aku pun apa lagi terus lah merajuk masa tu mulut muncung pah london doh 😅🤣 aku pun cakap taknak makan kat sana nak makan kat ecm hahahaha dia pun dah gelisah sebab aku tiba nak makan kat tempat lain pulak, dia punya lah dah plan boek aku pulak buat hal 😝 lepas tu dia cakap sabar lah lepas kita g makan kat sana ikut lah sayang nak g mana pun. Lepas dia cakap sabar sabar kat aku banyak kali dan dia ada cakap jugak "sayang tak debar ke" aku dah 'macam' aik dia ni nak buat suprise ke kat aku, ke dia bank in duit tadi beli barang kat aku, tapi aku tak mintak apapa pun takkan barang baby kot lambat lagi hahaha macam2 dalam fikiran masa tu. Dah nak sampai tu aku dah agak dia ni mesti ada menda nak buat terus senggeh sorang sorang lah aku 😂😂😂 Then taaaraaaaa suprise hahaha seumur hidup ni kali pertama dapat suprise macam ni dan dia pun kali pertama buat suprise kat org macam ni hehe thankyou so much sayang ❤️ i sangat sangat hargai, iloveyousomuch 🧡💛💚💙💜🖤 Laki aku cakap bahaya nak buat suprise kat aku ni jenis tak reti sabar nak jugok terok hahaha tu dia takut tak jadi sebab tiba2 aku nak g tempat lain 😛😛😛 rupanya dia nak g bank in duit tu nak call org kedai tu aduh mati2 lah aku ingat dia nak bank in kat perempuan lain hahaha ini lah perempuan bahaya sebab dia boleh fikir menda yang diluar pemikiran 🤦🏻‍♀️😂😝 #happyanniversary #tilljannah #mylove
Read more
Loading...
//Siapa yang jawab teka-teki sebelum ni? Tengok post sebelum ni kalau nak tengok apa benda yang ...
Media Removed
//Siapa yang jawab teka-teki sebelum ni? Tengok post sebelum ni kalau nak tengok apa benda yang aku pegang tu. . Ramai yang bagi jawapan betul!🏻 🦊.......🤣 Jawapan dia Bijih Kopi dari Najis Jebon! aka Musang! hahahaha! Luwak = Musang dalam bahasa tempatan dekat Bali,Indonesia ... //Siapa yang jawab teka-teki sebelum ni?
Tengok post sebelum ni kalau nak tengok apa benda yang aku pegang tu.
.
Ramai yang bagi jawapan betul!👍🏻
☕️💩🦊.......😝🤣😂
Jawapan dia Bijih Kopi dari Najis Jebon! aka Musang! hahahaha!
Luwak = Musang dalam bahasa tempatan dekat Bali,Indonesia tu.
Bukan maksud 'LUWAK' tu 'meluakkan' bijih kopi ni.
Bijih kopi ni keluar secara semulajadi dari saluran sisa kumbahan/pepejal haiwan tu.
Maksudnya, Luwak(Musang) tu akan makan buah yang berisi bijih kopi ni, kemudian disebabkan bijih tu dia takleh nak hadam, so akan dibuang keluar... ahhhh tulis panjang2 bikin pening jer!
Direct to the point!
Haiwan tu BERAK KELUAR Bijih kopi ni!🤪
Dulu aku sendiri tak terfikir akan minum kopi jenis ni.
Tapi disebabkan peluang yang diberikan dalam program @trolley_vs_backpackers , aku try jugak la secawan! wahahaha..
Secangkir Kopi Luwak ni berharga 40,000Rupiah..
kau google sendiri berapa RM.
Sebungkus bijih kopi yang belum dikisar pulak harga melebihi RM350!
Orang have2 gila kopi jer sanggup beli..
Aku minum kopi biasa kt kedai melayu pun dah cukup.😙😌
.
#Moji_inAsia #Bali #Indonesia #TheNorthFace #TheNorthFaceMY #NeverStopExploring
#TrolleyVSBackpackers #syndicatednetwork .
MJi
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
[email protected] | fb.com/NazriMoji •
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
🌏 Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ 🌎
Read more
kenapa lah atas kepala makcik tu jugak kau nak menempek.... kalau aku jadi makcik tu tau2 selipa makan muka dia tau hahahaha.. #azwanramliee #fierarazalii #langkawi #iglangkawi #tiktok #tiktokmalaysia #tiktokhot #tiktokhits #tiktokindonesia #tiktokremaja #tiktoklawak #tiktokid kenapa lah atas kepala makcik tu jugak kau nak menempek.... kalau aku jadi makcik tu tau2 selipa makan muka dia tau hahahaha..
#azwanramliee #fierarazalii #langkawi #iglangkawi #tiktok #tiktokmalaysia #tiktokhot #tiktokhits #tiktokindonesia #tiktokremaja #tiktoklawak #tiktokid
Selamat hari raya. Sebenarnya bangkim nk story sikit nie. Ramai sgt dm bangkim dgn elcah. Bila nk ...
Media Removed
Selamat hari raya. Sebenarnya bangkim nk story sikit nie. Ramai sgt dm bangkim dgn elcah. Bila nk buat live dgn staff pasal gaduh itu hari. Sampai skrg tak buat buat lg. Soal nya mmg nak buat. Tp staff si FARAH TU dah dpt surat warning dari LOYER BURUK dorg tu. Dlm surat tu menyatakan tk boleh buat ... Selamat hari raya. Sebenarnya bangkim nk story sikit nie. Ramai sgt dm bangkim dgn elcah. Bila nk buat live dgn staff pasal gaduh itu hari. Sampai skrg tak buat buat lg. Soal nya mmg nak buat. Tp staff si FARAH TU dah dpt surat warning dari LOYER BURUK dorg tu. Dlm surat tu menyatakan tk boleh buat pape yg melibat kan FARAH DGN ASYA. Kakakaka. Takut ke tu terbongkar semua? Korg buat live berempat kami rilek je. Chill chill je. Nie baru gertak dgn buat live dgn staff pun takut ke? For info staff tu bukan staff bangkim tp staff FARAH. Then dalam surat menyatakan juga pihak asya dgn farah mengalami kerugian. Nie serius kelakar. Hahahaha. Korg mulakan dulu. Korg juga buat citer dulu. Korg juga buka aib kami dulu sampai tergagap gagap. Then lepas tu cakap kami yg punca korg kerugian dlm bisnes? OTAK TU LETAK KT MANA? #TNYAJE plsss jgn jd bodoh then batak loyer. KORG BERGADUH DGN AKU LAKI BINI DAN APA KENE MENGENA ORG LAIN PUNCA KORG KERUGIAN SAMPAI JOB KENA TARIK? PLSSS JGN NMPK SGT BENGGAP TU. BUAT MALU JE. PATUT NYA SURAT TU AKU YG DAPAT BUKAN ORG LAIN. AKU YG SERANG KORG BERTALU TALU. AKU YG POST MCM MCM. BUKAN NYA ORG LAIN. TU AKU PELIK. KNP AKU TK DPT SURAT LOYER BURUK TU. PELIK SGT NIE. KE KORG WAYANG JE AMBIL. LOYER. TP TK AMBIL SBB TK MAMPU. KIKIKIKI. BIASA LAH. GAH SGT KN POST GMBR DGN LOYER. AKU PAKAI COVER REPORT JE. STEADY. TK YAH LOYER. SBB AKU TAHU MMG AKU YG MENANG. SO KITA CHILL JE. KAKAKAKA. SO NIE JAWAPAN BG SP YG TNYA BILA NK BUAT LIVE DGN STAFF TU. UTK FARAH DGN RIZAL AKU NASIHAT KN BAWA BERTENANG. TNGGU HARI KORG KT COURT BURUH NANTI YE. SEMBANG BISNES JUTA JUTA. TP GAJI PEKERJA TAK MAMPU BAYAR. PUIII. KAKAKAKA. ORG MCM NIE MMG AKAN KENA PUNYA DGN LAW. JUST TNGGU JE KEBODOHAN DIA TERSERLAH. HUHUHU.
Read more
Morning gais! Parlimen pun dah kene bubar, tarikh PRU pun dah ada, so tarikh ke pulau je ni macamana? ...
Media Removed
Morning gais! Parlimen pun dah kene bubar, tarikh PRU pun dah ada, so tarikh ke pulau je ni macamana? Hahaha _ #Repost @hafiqhasanbasri with @get_repost ・・・ Lepas ni nak pergi pulau mana pulak eh? 🧜‍♂️ Pulau Pandan jauh ke tengah. Menarik tak? 🤣 Hahahahaha. Actually mana-mana pulau ... Morning gais! Parlimen pun dah kene bubar, tarikh PRU pun dah ada, so tarikh ke pulau je ni macamana? Hahaha
_
#Repost @hafiqhasanbasri with @get_repost
・・・
Lepas ni nak pergi pulau mana pulak eh? 🧜‍♂️ Pulau Pandan jauh ke tengah. Menarik tak? 🤣 Hahahahaha.

Actually mana-mana pulau pun okay. Asalkan air biru, cantik, boleh mandi. Siapa nak pergi pulau roger please. Esok pun boleh! 🤪

Travel kali ni tak ada pic pelik-pelik, lompat-lompat, terkinja-kinja, pasal aku kena sengat dengan STONE FISH. Dahek sangat ikan tu. Tapi ikan tu mahal pls. 1kg RM200 😱. Nasib baik ikan mahal yang sengat. Aku maafkan dia. Kalau ikan bandaraya yang attack, aku ban dia forever. Hahahaha.

#forgivebutneverforget
#travel #travelphotography #travelgram #traveling #travelers #travelbug #wanderer #wanderlust #vacaywithjojo #jojovacaytravel #Perhentian #PerhentianIsland #PulauPerhentian #Terengganu #Malaysia #island #beach #beachlife
Read more
No one does live shows like the Indonesians. I’ve been to Indonesia like god knows how many times and everytime I’m in a hotel room, I would switch on any channel there would always be a dangdut show happening. And they really have fun. They are zany and wacky and loud and they indulge in a bit of ... No one does live shows like the Indonesians. I’ve been to Indonesia like god knows how many times and everytime I’m in a hotel room, I would switch on any channel there would always be a dangdut show happening. And they really have fun. They are zany and wacky and loud and they indulge in a bit of debauchery but it is all in good fun.

Kita nak buat show macam gini? Aku rasa dah kena kecam teruk dah. “Saya rasa tak sesuai untuk para juri terkinja-kinja di atas pentas. Astargfirullah, apa nak jadi ni.” Gitu lah korang. I feel like Indonesians are not interested to be anything else other than themselves. I love it. Diorang really heck care. Lantak lah kamu mau cakapin apa? Yang penting aku goyang terussss. Kita boleh berangan je buat live show macam gini.

Yang pentingggg itu Elvy Sukaesih sudah pakai baju merah mak ngah youalls. Suara tetap power. Good morning everyone. My day has just started, today is Lanang’s first show. And I have three classes in between. Aku penat, ngantuk, stressed dan excited at the same time. I need my dangdut fix to function. Hahahaha.
Read more
Loading...
Votem 2014 . Team seven sides , time ni takde orang target pun kiteorang boleh lepas grouping. ...
Media Removed
Votem 2014 . Team seven sides , time ni takde orang target pun kiteorang boleh lepas grouping. Masalah management , coaching , konflik dalam team. Semua serba tak kena. Memang semua mcm main utk penuhkan quota team je. Tapi tahu-tahu je lepas sampai semi-final , habis semua team kiteorg ... Votem 2014
.
Team seven sides , time ni takde orang target pun kiteorang boleh lepas grouping. Masalah management , coaching , konflik dalam team. Semua serba tak kena. Memang semua mcm main utk penuhkan quota team je. Tapi tahu-tahu je lepas sampai semi-final , habis semua team kiteorg rogol dlm grouping. Hahaha
.
Masa game semi final jumpa dgn juara negeri 2 tahun berturut-turut , first half kena 5-0 conversion diorang tak masuk. Keadaan memang tegang sebab team yg kiteorang rogol masa grouping bising dkt belakang goal post konon nak mais psycho. Tapi diorang lupa ni padang siapa , penyokong penuh dkt anjung nak tengok team yg pakai jersi merah dari tahun awal 2000 main , memang klasik beb.
.
Time ni lah masuk hero atas padang , masuk2 terus tunjuk fuck dkt atas padang. Serious talk , times tu memang takde fikir ape pusing belakang terus tunjuk Fuck dkt yg bising belakang post. Pengarah , timbalan pengarah , pensyarah mostly semua ada dkt tempat tetamu tgk game team kiteorang main. Semua nampak isyarat yg ditunjukkan , reff je tak nampak BHAHAHAHAH.
.
And betul2 depan tiang H , dapat last play. Hero ni pick and go and Prapp! Try!! 5-5 penonton semua bersorak. Dalam hati kita ni berdebar nak meletup dah takde siap tahu, kalau kick tak masuk kena penalty dropkick and peluan menang sgt tipis sebab bukan semua boleh kick KALAU KICK PUN GUNA KETING BHAHAHAHAHA. And teka ape berlaku lepas tu ? Conversion masuk , wisel dibunyikan. Kiteorang menang , lepas ke final. Dapat wakil zon Pahang.
.
Member2 tgk game semua berlari atas padang peluk player mcm menang world cup. Tapi mungkin sebab suasana dan feel tu lain mcm tu excited dia pun lain mcm. Dan selebihnya kekal menjadi sejarah dan lagenda , patut buat movie cerita ni hahhaha.
.
Secara peribadi , benda ni akan aku ingat sampai bila dan antara yg terhebat dan manis sepanjang berbakti di sana. Semoga team mates yg lain sihat dan berjaya walau tidak bertemu atau berhubung lagi. And tu first and last time aku keluarkan isyarat tu atas padang. Eh ehh hahahaha
.
-❤️, tae
Read more
Bukan senang nak dapat orang belanja ni. Terima kasih amir. Murah rezeki kau kelak. Nanti ada masa ...
Media Removed
Bukan senang nak dapat orang belanja ni. Terima kasih amir. Murah rezeki kau kelak. Nanti ada masa bini aku kata nak belanja pulak. Bini aku la yang cakap. Bukan aku. Hahahaha #shellout #csbatupahat #2018 #sohai #ceritakitaa #kisahkita #kipidapgeng Bukan senang nak dapat orang belanja ni. Terima kasih amir. Murah rezeki kau kelak. Nanti ada masa bini aku kata nak belanja pulak. Bini aku la yang cakap. Bukan aku. Hahahaha 😂😂😂😄😁
#shellout #csbatupahat #2018 #sohai #ceritakitaa #kisahkita #kipidapgeng
Loading...
Thank you @pomadeekacak . Belum pernah aku guna sebarang pomade lain sebelum ni sebab aku dah rasa ...
Media Removed
Thank you @pomadeekacak . Belum pernah aku guna sebarang pomade lain sebelum ni sebab aku dah rasa pomadekacak ni memang cukup terbaik. . . Aku letak satu tin pomade ni dekat dalam locker aku. Bila aku bukak locker aku, bau wangi terus hahaha padahal tin pomade masih dalam keadaan yang bertutup. ... Thank you @pomadeekacak . Belum pernah aku guna sebarang pomade lain sebelum ni sebab aku dah rasa pomadekacak ni memang cukup terbaik. .
.
Aku letak satu tin pomade ni dekat dalam locker aku. Bila aku bukak locker aku, bau wangi terus hahaha padahal tin pomade masih dalam keadaan yang bertutup. So pomadekacak ni ada function lain boleh mewangikan locker aku kekekeke
.
.
Satu lagi cerita , botol mineral aku letak dekat sebelah stock pomade aku. Keesokkam harinya aku bukak penutup botol nak minum air pastu air mineral tu bau pomade HAHAHAHA sebaik air mineral tak rasa pomade
.
.
Hebat @pomadeekacak ni. Follow jangan lupa follow
Read more
Kau rase aku ni ngam untuk diri kau, Jadi, jagalah aku.. Kau rase aku ni dah kelaut, Jadi, bimbinglah ...
Media Removed
Kau rase aku ni ngam untuk diri kau, Jadi, jagalah aku.. Kau rase aku ni dah kelaut, Jadi, bimbinglah aku.. Kalau kau rase aku ni menyusahkan, Tinggalkan lah aku.. Tapi satu je nak pesan kat kau, Baik aku, tampan aku, peramah aku, gelak tawa aku, senyuman aku... Belum tentu ade kat org ... Kau rase aku ni ngam untuk diri kau,
Jadi, jagalah aku.. Kau rase aku ni dah kelaut,
Jadi, bimbinglah aku.. Kalau kau rase aku ni menyusahkan,
Tinggalkan lah aku.. Tapi satu je nak pesan kat kau,
Baik aku, tampan aku, peramah aku, gelak tawa aku, senyuman aku...
Belum tentu ade kat org lain macam mana kau dapat kat aku.. Hahahaha

#namaakusuip #akutakmakanrasuah #akukacak #akuawesome #akuputih #akuhandsome #akuSado😁
Read more
. 313/365 2017 <span class="emoji emoji1f4c5"></span>. . Jarang nak ada baju warna PINK ni <span class="emoji emoji1f338"></span>. Masih lagi fav dengan photographer sama ...
Media Removed
. 313/365 2017 . . Jarang nak ada baju warna PINK ni . Masih lagi fav dengan photographer sama sebab kau wehh, aku nampak macam DIVA bukan VIDA ! HAHAHAHA . . . . TERIMAKASIH banyak lah yee tak rajin nak credit kau sebab nanti kau hamek populariti aku (peghasan tahap apa aku tak tahu) ... .
313/365 2017 📅.
.
Jarang nak ada baju warna PINK ni 🌸. Masih lagi fav dengan photographer sama sebab kau wehh, aku nampak macam DIVA bukan VIDA ! HAHAHAHA 😂.
.
.
.
TERIMAKASIH banyak lah yee 😘 tak rajin nak credit kau sebab nanti kau hamek populariti aku (peghasan tahap apa aku tak tahu) 😂😂.
.
#instagramqualitysucks
Read more
Dah dekat raya ni, masing-masing sibuk duk beli Baju Raya. Tapi, jangan dilupa dengan kelengkapan ...
Media Removed
Dah dekat raya ni, masing-masing sibuk duk beli Baju Raya. Tapi, jangan dilupa dengan kelengkapan diri juga. One of my best personal grooming essentials for Hari Raya are definitely NIVEA Men spray & deadorant. Aku selalu ada masalah bila time nak balik kampung. Biasanya, memang tak ... Dah dekat raya ni, masing-masing sibuk duk beli Baju Raya. Tapi, jangan dilupa dengan kelengkapan diri juga. One of my best personal grooming essentials for Hari Raya are definitely NIVEA Men spray & deadorant.

Aku selalu ada masalah bila time nak balik kampung. Biasanya, memang tak pernah check-in luggage kalau nak balik KB. Just bawa hand-carry luggage. Bila sampai di security counter, selalu kantoi. Mangsa utama semestinya NIVEA Men spray. Terpaksa berputih mata kena rampas. Sob3! Sebabnya, ia melebihi 100ml dan tidak mematuhi peraturan "Pengangkutan Cecair, Aerosol dan Gel (LAG). .

Solusinya, aku akan bawa balik NIVEA Men deadorant roll-on sahaja. Yang spray memang beli siap-siap dan simpan kat rumah di kampung sebagai stok time balik bercuti. Masalahnya, yang kat kampung pula, asyik kena paw je. Bila balik, tengok-tengok dah tak ada atau habis. Kerja sape la ye? Hahahaha. Kena beli baru 😬

Di musim cuti perayaan ni, memang NIVEA Men akan ada dalam top list. Personal essentials yang wajib ada untuk tampil wangi dan yakin setiap hari especially di hari lebaran. Tak risau lagi kalau nak gi beraya seharian pun, sebabnya kewangian NIVEA Men Invisible for Black & White Deadorant tahan sehingga 48 jam. Paling penting, ia tak merosakkan baju raya dengan warna putih atau kekuningan di bahagian ketiak. .

Ni la sedikit-sebanyak tips Bergaya Raya dengan NIVEA Men. Korang pula ada tips best nak share? Silakan!

BerGaya Raya by staying fresh and confident all day with NIVEA

Brought to you by @mynivea😍

Outfit: @izzuexclusive @haqqi.com.my

#myNIVEA
#GayaRayaNIVEA
#PenaBerkalaDotCom
Read more
Loading...
Dear umi amirah. Happy freaking 24th birthday. Aku rasa kau sorang je yg kenal aku. Luar dalam. Thanks ...
Media Removed
Dear umi amirah. Happy freaking 24th birthday. Aku rasa kau sorang je yg kenal aku. Luar dalam. Thanks sebab terima baik buruk aku. Thanks selalu layan kan aku. Thanks sabar dgn aku selama 6 tahun kita kawan baik. Semoga berjaya dunia akhirat. Semoga murah rezeki. Sedih sial kali ni punya ... Dear umi amirah. Happy freaking 24th birthday. Aku rasa kau sorang je yg kenal aku. Luar dalam. Thanks sebab terima baik buruk aku. Thanks selalu layan kan aku. Thanks sabar dgn aku selama 6 tahun kita kawan baik. Semoga berjaya dunia akhirat. Semoga murah rezeki. Sedih sial kali ni punya ucapan. Aku taip sambil menangis. Asal birthday kau aku takde dengan kau. Tahun ni aku rajin sikit nak taip panjang2. Hahahahahaha. *gambar birthday tahun lepas pun kat kickstart jugak. Hahahaha
Read more
Program Coordinator Pengisian ( We are Biggest hits on the stage) Alhamdulillah diberi kepercayaan ...
Media Removed
Program Coordinator Pengisian ( We are Biggest hits on the stage) Alhamdulillah diberi kepercayaan pada Rektor Program PMGS18 iaitu @khai_zahari. Pada asalnya, berat nak terima maklumlah waktu musim hujan hahahaha. Tiba-tiba ada seorang adik aka rival semasa menjadi PP Ampang dulu ... Program Coordinator Pengisian ( We are Biggest hits on the stage)
Alhamdulillah diberi kepercayaan pada Rektor Program PMGS18 iaitu @khai_zahari. Pada asalnya, berat nak terima maklumlah waktu musim hujan hahahaha. Tiba-tiba ada seorang adik aka rival semasa menjadi PP Ampang dulu iaitu @madidham PP Petaling Jaya. Mesej aku dan merayu supaya daku terima sebagai PC. Aku pun berfikir sejenak dan tanya family ye arr sebab reputasi kita dah jatuh tahun lepas. So, nak naik balik tu haaaa susah lerr. Akhirnya aku terima jawatan sebagai PC bagi PMGS18 program besar kedua daku terima selepas KKPI 2016.

Banyak yang daku belajar dalam program ini selama 4 hari 3 malam. Dari segi rasional, memahami manusia dan banyak lg. Di sini juga, aku tiba2 dapat aura semangat untuk menjadi MAHASISWA yang luar biasa bukan BANGKAI Mahasiswa. Ada hikmah rupanya Allah menggerakkan hati daku untuk menerima jawatan ini. Huhuhu.

For my Aibo @madidham hahaha the best ever partner PC. Berkonsert, berlari dan training dalam audi sebelum program bermula. Gelak ketawa, havoc dan berbincang supaya adk2 pmgs18 ini dapat menjadi mahasiwa yang luar biasa. Memang memahami saat kita down.
Terima kasih pada abg2 dan akk2 yg memberi kepercayaan pada diri ini untuk build up semula.
Jadi, itu je lah yang dpt dikongsikan. Sekadar curhat (Curahan Hati) hahahahahaha. Ok geraklu~. Gambar lain akan menyusul sabar semua.
#pmgs18
#pepias
#gphu
#pepigomforall
Read more
Luahan Memori PMGS18 <span class="emoji emoji1f339"></span> , Kepada yang tengah membaca ini, aku dalam perjalanan pulang ke UPSI ...
Media Removed
Luahan Memori PMGS18 , Kepada yang tengah membaca ini, aku dalam perjalanan pulang ke UPSI bagi menghadapi alam Mahasiswa bagi semester yang seterusnya. Doakan aku selamat sampai! amin! , PMGS kali ini, memberikan aku banyak pengalaman dan kenangan. Telah mendidik dan mengajar ... Luahan Memori PMGS18 🌹
,

Kepada yang tengah membaca ini, aku dalam perjalanan pulang ke UPSI bagi menghadapi alam Mahasiswa bagi semester yang seterusnya. Doakan aku selamat sampai! amin! ,

PMGS kali ini, memberikan aku banyak pengalaman dan kenangan. Telah mendidik dan mengajar aku tentang kepimpinan dan kematangan. 3 bulan persiapan untuk 4 hari 3 malam program amat mencabar. Diberi amanah sebagai ketua penyelaras program oleh tuan pengarah @khai_zahari yang awesome leader! aku minta maaf kalau aku tak banyak membantu wahai sahabat ,

Pertama kali, the best team partner dalam PC iaitu abang dzul, @dzul_aiman hahaha sepanjang 4 hari 3 malam di PMGS18 bersama adik adik. aku dan abang dzul, fikir, gelak tawa, rancang dan terima nasihat serta teguran bagi mencari satu performance yang terbaik untuk adik adik PMGS18! aku ingat lagi, hari pertama je kitaorang dah down sikit sebab mic boleh pula rosak! hahahaha tapi boleh cover baik punya! the best partner PC, kitaorang saling bantu membantu, saling gila menggila hahahahahahaha ,
Terima kasih juga pada @aidahjroslan @sis_kacak @norafiq_mnz menjadi pasukan PC dari sudut pengurusan program. Banyak kekurangan aku dan kelemahan aku dalam menjadi ketua pasukan kita ini. Pada hari program, 4 hari 3 malam aku beri kepercayaan yang sepenuhnya pada mereka! dan mereka buat dengan yang terbaik! aku suka! walaupun ada beberapa suara suara negatif yang menyalak, tidak apa kita ambil ia sebagai satu teguran dan nasihat untuk penambahbaikkan masa akan datang. sekali lagi, terima kasih! I love you all ,

4 hari 3 malam, bersama dengan 130 adik adik dari pelbagai tempat! sangat seronok dan sangat teruja! aku ingat lagi YDP amir memberi idea dan share apa yang dia dapat, aku ingat lagi Fathi peserta terbaik, aku ingat lagi syasya menangis ketika slot CaCaCa! aku ingat lagi Aizudin, Hipster tak hipster? Hispter! hahaha aku ingat lagi seorang budak lelaki pakai cermin mata memang kecoh habis dia! lupa tanya nama dia! aku ingat lagi! okay dah tak boleh tulis panjang dah! ‘

apa apa pun saya nak minta maaf dan ucapkan ribuan terima kasih pada penggerak dan peserta PMGS18 atas kenangan ini! #PMGS18 #GPHU #PEPIAS
Read more
Loading...
Hari ini melatih dirique untuk membiarkan Cerah bobo di kamarnya. Hahahaha bukan melatih Cerah, ...
Media Removed
Hari ini melatih dirique untuk membiarkan Cerah bobo di kamarnya. Hahahaha bukan melatih Cerah, tapi aku sendiri, karena Cerah sebenernya anteng ditinggal di boucer atau kamar sendirian, tapi akunya yang tidak anteng buibuk Pas dia ngobrol sendiri sama mainan di kasurnya, aku intervesi ... Hari ini melatih dirique untuk membiarkan Cerah bobo di kamarnya. Hahahaha bukan melatih Cerah, tapi aku sendiri, karena Cerah sebenernya anteng ditinggal di boucer atau kamar sendirian, tapi akunya yang tidak anteng buibuk 😂😂 Pas dia ngobrol sendiri sama mainan di kasurnya, aku intervesi buru - buru masuk nanggepin dia ngobrol 😂😂 kok gak tega dia ngobrol sendiri, pas dia udah bobo, aku masuk bolak balik ngecek 😂😂 Yallah, kalo dia bisa ngomong dia bilang “ganggu banget sih bu” gitu kali ya hahahaha..
.
Terus jadi gw yang gak bisa tidur siang deh, karena gak ditemenin Cerah.. Padahal sejauh inipun belom berencana untuk bobo terpisah sih sama dia, ini cuma kalau siang doang 😂😂😂 maafin Ubi yang belom ikhlas pisah ya nak 😂😂😂 ada yang semacem aku gini gak sih buibuk? #langitcerahputriwibisono #cerah2bulan
Read more
Dari 1 store janji nak pass sama2 tapi nama dye asyik kene drop..exam aku berkali2 tunda..dan sekali ...
Media Removed
Dari 1 store janji nak pass sama2 tapi nama dye asyik kene drop..exam aku berkali2 tunda..dan sekali aku gagal..sampai aku pindah store baru dapat tarikh yg sama untuk exam..akhir nya dua2 penjenayah nie berjaya pass exam dekat store yg mana lahir nya janji nak pass sama2..pape pun good ... Dari 1 store janji nak pass sama2 tapi nama dye asyik kene drop..exam aku berkali2 tunda..dan sekali aku gagal..sampai aku pindah store baru dapat tarikh yg sama untuk exam..akhir nya dua2 penjenayah nie berjaya pass exam dekat store yg mana lahir nya janji nak pass sama2..pape pun good luck bro dekat store baru..lepas nie susah lah nak jumpa kau yg dah Hi Po @beau.ed ..Jaga bontot sendiri lah ye lepas nie..hahahaha
Read more
Walaupun anak jati melaka tak pernah terpikir pulak nak amek gambar kat jonker street ni..lawa ...
Media Removed
Walaupun anak jati melaka tak pernah terpikir pulak nak amek gambar kat jonker street ni..lawa rupanya tempat ni..tapi sayang ko buat onar ditempat menarik macam ni.sampai hati biarkan daku menolak dirimu dikelilingi ramai pelancong..ko rilek dulu kat bengkel..banyak benda aku fikir ... Walaupun anak jati melaka tak pernah terpikir pulak nak amek gambar kat jonker street ni..lawa rupanya tempat ni..tapi sayang ko buat onar ditempat menarik macam ni.sampai hati biarkan daku menolak dirimu dikelilingi ramai pelancong..ko rilek dulu kat bengkel..banyak benda aku fikir ni...berpeluh ketiak oiiii kena tolak kete...hahahaha
.
#datsun #datsun620 #jdmculture #stancenation #jdmlife #stance #loweredtrucks #cragarwheels #jdmporn #jonkerstreet #jonkerwalk #melaka #malaysia
Read more
Loading...
Hari Ini Adalah Hari Lahir Nya Seorang Insan Yang Ku Gelar AYAH Insan Yang Kalau Mengajar Mathematics ...
Media Removed
Hari Ini Adalah Hari Lahir Nya Seorang Insan Yang Ku Gelar AYAH Insan Yang Kalau Mengajar Mathematics Tak Pernah Senyum Insan Yang Kalau Pronunciation Mesti Tip Top Insan Yang Kalau Message Dalam Bahasa Melayu Tak Akan Dilayan Melainkan English Insan Yang Dah Melaburkan Demi MembesarkanKu Insan ... Hari Ini Adalah Hari Lahir Nya Seorang Insan Yang Ku Gelar AYAH
Insan Yang Kalau Mengajar Mathematics Tak Pernah Senyum
Insan Yang Kalau Pronunciation Mesti Tip Top
Insan Yang Kalau Message Dalam Bahasa Melayu Tak Akan Dilayan Melainkan English
Insan Yang Dah Melaburkan Demi MembesarkanKu
Insan Yang AnginNya Pasang Surut
Insan Yang Moodnya Hanya Kami Sekeluarga Yang Tahu
Insan Yang Pentingkan Ibu Bapa Melebihi Segalanya
Insan Yang Kalau Mengajar Macam Singa
Insan Yang Akan Mengira Bilangan Aku Kena Rotan Kalau Tak Dapat A Insan Yang Akan sebut B Satu Rotan C 2 rotan D 3 Rotan .....Hahahaha...Nasib Tak Ada E....Insan Yang Kat Sekolah Nama Je Anak Cikgu....Rotan...Itu....Mainan...Tapi...Sekarang...Insan Ini...Dah...Baik....Tak...Garang....Tapi...Makin...Sweet ...Insan Ini Lah Yang Hadiah Kan Handphone Untuk Upsr....Banyak Lagi Hadiah Tak Nak Riak....Insan Ini Lah Yang Membeli Durian Mengikut Bilang A Result PMR Ku.....Hahahha...Nasib...Banyak....
Dari
...Sk..Plang...Ke...SMK RAJA PERMAISURI BAINUN KE SEKOLAH MENENGAH SAINS ALAM SHAH KE MATRIKULASI SELANGOR KE UNIVERSITY UTARA MALAYSIA....Insan Ini Lah Tulang Belakang Nye....Insan Ini Lah Yang Ku Gelar AYAH ....LOVE YOU AYAH...HAPPY BIRTHDAY... SEMOGA PANJANG UMUR...DAN BERJUMPA DI AKHIRAT KELAK DI SYURGA YANG KEKAL SELAMANYE IN SHA ALLAH
Read more
@haziq_hotfm , kau stress tak dengan aku? Hahahaha. Nak tahu macam mana bunyi lagu Misteri dalam bentuk Rap? Kita tengok lepas tak guru vokal bawa lagu ni dlm genre berlainan kenalah tgk video penuh ni di TV3 Youtube sambil layan #KFCCripsyTender #KFCNuggets dalam #KFCCabaranCaroks @haziq_hotfm , kau stress tak dengan aku? Hahahaha. Nak tahu macam mana bunyi lagu Misteri dalam bentuk Rap? Kita tengok lepas tak guru vokal bawa lagu ni dlm genre berlainan kenalah tgk video penuh ni di TV3 Youtube sambil layan #KFCCripsyTender #KFCNuggets dalam #KFCCabaranCaroks
Hahahahahaha!! aku x tahulah nak ckp @ladydidiemsia ni.. ada je peel dia!!! hahahahaha... ko hado ...
Media Removed
Hahahahahaha!! aku x tahulah nak ckp @ladydidiemsia ni.. ada je peel dia!!! hahahahaha... ko hado pemanggang terbaik?? ko tgklah nanti.. hahahaha... #love #didiealias #ladygaga #arenapanggang Hahahahahaha!! aku x tahulah nak ckp @ladydidiemsia ni.. ada je peel dia!!! hahahahaha... ko hado pemanggang terbaik?? ko tgklah nanti.. hahahaha... #love
#didiealias
#ladygaga
#arenapanggang
Semuaa bermula dgn jadik pengapit budak 2 org ni la. Thats when we first met. And the rest is history... Thank ...
Media Removed
Semuaa bermula dgn jadik pengapit budak 2 org ni la. Thats when we first met. And the rest is history... Thank you seems not enough sebenarnya utk korang. Bukan utk wedding je, from the very beginning pon mmg duorang ni la yg paling banyak membantu sekali. To the extend yg sampai nak sgt kitorang ... Semuaa bermula dgn jadik pengapit budak 2 org ni la. Thats when we first met. And the rest is history...
Thank you seems not enough sebenarnya utk korang. Bukan utk wedding je, from the very beginning pon mmg duorang ni la yg paling banyak membantu sekali. To the extend yg sampai nak sgt kitorang ni jadik, siap sanggup say yes utk ikot tj pegi lari 5km, sbb kalau diorang x pegi, aku surely x join. Hahahaha!
Thank u zaza n budiman. Semoga setiap peluh, setiap masa yg korang spend for us will be rewarded.
I love u sentet.
#sentetoffmarket #farahisham
@weddingsbyshafiqrusni
@lataseripulai
Read more
Aku expect too much berdasarkan trailer. Apa yang boleh aku katakan, ia tak sehebat filem-filem ...
Media Removed
Aku expect too much berdasarkan trailer. Apa yang boleh aku katakan, ia tak sehebat filem-filem Mission Impossible sebelum ini. Namun begitu, tidaklah terlalu busuk. Nah, aku bagi beberapa point yang aku tarik keluar dari filem Mission Impossible: Fallout atau MI6 ini. 1. Adakah ... Aku expect too much berdasarkan trailer. Apa yang boleh aku katakan, ia tak sehebat filem-filem Mission Impossible sebelum ini.

Namun begitu, tidaklah terlalu busuk. Nah, aku bagi beberapa point yang aku tarik keluar dari filem Mission Impossible: Fallout atau MI6 ini.

1. Adakah Tom Cruise seekor vampire? Kenapa dia tak tua-tua eh? Sampaikan Henry Cavill pula nampak lagi tua daripada dia.

2. Henry Cavill mungkin membuatkan mereka yang suka lelaki berjambang, pecah ovari. Hahahahaha!

3. Banyak adegan slow sampai tahap krik krik krik. Dalam kata lain, action tak sebanyak yang dijangka.

4. Lokasi seperti biasa, membawa penonton ke pelbagai set menarik. Kali ini, Paris dan 'Kashmir'. Sumpah cantik wey di 'Kashmir' walaupun bukan kat Kashmir pun sebenarnya!

5. Scene kejar-mengejar wajib ada. Kali ini, kejar mengejar celah-celah bangunan di Paris.

6. Double face agent dah agak klise. Tapi tetap ada.

7. Satu lagi benda klise adalah adegan nak matikan bom. Sah-sah lah akan berjaya padam. Kau nak mampus ke kalau hero mati? Hahaha.

8. Scene paling buat tapak tangan dan kaki berpeluh adalah scene kejar-mengejar guna helikopter dan jatuh gaung.

9. Seperti selalu, Ethan Hunt ada 20 juta nyawa. Tembak, lompat, terjun, polis kejar, lari mengalahkan Usain Bolt, tetap tak mati. Hahahaha.

10. Wife dia sebenarnya dah kahwin dengan orang lain.

11. Penjahat utama, Solomon Lane si pengganas tu sebenarnya tak banyak buat kerja pun sebab tangan bergari hampir 90% scene melibatkan dia.

12. Benji dan Luther seperti biasa, memang akan jadi karakter lucu. Tapi kali ini, Luther ada main emosi keluar air mata sikit.

13. Tuan Setiausaha yang jadi bos Ethan tu mati juga akhirnya. Kasihan mati bawah terowong.

14. Ada empat LGBTQ dalam tandas waktu scene di Paris. Hahaha. Bukanlah kot. Tapi, macam bad boy.

Persoalannya, siapakah John Lark sebenarnya? Hahaha.

Okay, dah habis baca, pergi tengok. Aku bagi 4/5.

#missionimpossible #missionimpossible6 #mi6 #movie #moviereview #malaysia #tomcruise #fallout #filem #asia
Read more
Malem2 ada yang WA, si dianya dapet pesenan bento tapi dilempar ke akoh, kumaha eta caritana? Hahahaha. Lalu ...
Media Removed
Malem2 ada yang WA, si dianya dapet pesenan bento tapi dilempar ke akoh, kumaha eta caritana? Hahahaha. Lalu liat isi kulkas, oke lauknya udang ya, eh pek teh alergi ceunah, jadi ini bento bermodal banyak hahahaha. Sisanya buat nak anak bekel sih, tenang weh teh.. Semoga sesuai keinginan ... Malem2 ada yang WA, si dianya dapet pesenan bento tapi dilempar ke akoh, kumaha eta caritana? Hahahaha.
Lalu liat isi kulkas, oke lauknya udang ya, eh pek teh alergi ceunah, jadi ini bento bermodal banyak hahahaha.
Sisanya buat nak anak bekel sih, tenang weh teh..
Semoga sesuai keinginan ya. Orang rumah bingung, bun kenapa pesenan bento cm sewadah doang gitu 😅😅😅
Nya kembae satu ge pesenan hahahaha.
Lama pengerjaan 5 menit aja karna si logo batman pake cetakan jadi cepet, untung ya kita waktu ke daiso beli eta cetakan teh 😂😂😂
.
Mudah2an orderan beranak pinak ya teh, tenang weh siap jadi bemper da aku mah apa atuh cuma yang geuleuh2 tea ning teh hahahaha.
.
Ga usah sebut nama lah, tar juga suka komen atau kasih emot hahahaha.
.
#bentobyechie #kreasiechie #kyaraben #idebekel #inspirasibekal
Read more
harap hang pi balik selamat , moga hang tak nangis raya dekat #everest ! nak hanta hang sampai airport ...
Media Removed
harap hang pi balik selamat , moga hang tak nangis raya dekat #everest ! nak hanta hang sampai airport tak dapat sebab aku nk balik raya .. moga sampai destinasi dituju , hang jangan buat malu kat oghang .. naya kalau tak sampai ! hahahaha see u soon bradaahh . #peakjourneyXjohara #JoHaRa #everest ... harap hang pi balik selamat , moga hang tak nangis raya dekat #everest ! nak hanta hang sampai airport tak dapat sebab aku nk balik raya .. moga sampai destinasi dituju , hang jangan buat malu kat oghang .. naya kalau tak sampai ! hahahaha see u soon bradaahh .
#peakjourneyXjohara
#JoHaRa
#everest
#thrilladventure
Read more
Gambar 2015 <span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> . . Aku rasa, tak bnyak beza perangai kita berdua ni,dari semua segi lah,mula-mula ...
Media Removed
Gambar 2015 . . Aku rasa, tak bnyak beza perangai kita berdua ni,dari semua segi lah,mula-mula sem 1/2 geng lain,start sem 3 baru nak rapat hahahaha aku pun lupa apa sebab kita boleh jadi rapat,buat assignment sama-sama,tak buat assignmnt sama sama,nak mnangis sama-sama,lari dari ... Gambar 2015 😂😂 .
.

Aku rasa, tak bnyak beza perangai kita berdua ni,dari semua segi lah,mula-mula sem 1/2 geng lain,start sem 3 baru nak rapat hahahaha aku pun lupa apa sebab kita boleh jadi rapat,buat assignment sama-sama,tak buat assignmnt sama sama,nak mnangis sama-sama,lari dari labah2 sama2 duduk bilik *aku tumpang bilik dia* sama2,hahahahahaha, mak ayah dia dah mcm mak ayah angkat pulak sbb aku selalu g rumah dia hahhha,tapi baru2 ni aku ada kat perak maaf tak dapat mnjnguk walaupun skali sbb ada kekangan,even x slalu contact,aku anggap kau kawan istimewa aku sampai bila2 even kita jauh,aku harap kau dimurahkan rezeki dan dibrikan ksihatan yg baik,terima kasih jadi kawan aku dan SELAMAT HARI JADI NURSHAFIDATUL SHAZLINA , i love you sooooo much babe! Happy 23 years old liena!! 😭😭😢😢 missyou! 💜💜💜💜💜💜
Read more
ALHAMDULILLAH SYUKUR !! Itu sahaja yang dapat saya ucapkan.. Apabila dpt keputusan.. Memang Sumpah saya langsung tak sangka!! Sebab sy berdepan dengan peserta2 lain dari 🇲🇾 🇧🇳 🇸🇬 DAN 🇮🇩. Dan KESEMUAAANYA sangat sangat berbakat and bagus.. Hanya ALLAH je tau mcmane sy punya riaksi bila ... ALHAMDULILLAH SYUKUR !! Itu sahaja yang dapat saya ucapkan.. Apabila dpt keputusan.. Memang Sumpah saya langsung tak sangka!! Sebab sy berdepan dengan peserta2 lain dari 🇲🇾 🇧🇳 🇸🇬 DAN 🇮🇩. Dan KESEMUAAANYA sangat sangat berbakat and bagus.. Hanya ALLAH je tau mcmane sy punya riaksi bila dgr.. Alhamdulillah usaha yang tidak sia sia akhirnya.. Terima Kasih semua SUPPORTERS, BIGO TECHNOLOGIES, ZF FAMILY AND ALL BIGO ASIA BATTLE TEAM.. Saya sangat sangat berterima kasih pada semua! InshaAllah sy akan terus nyanyi di Bigo.. hahahaha itu je mampu buat masa ni.. Thanks again semua!! BUAT FAMILY.. THANKS PAPA AND MAMA SBB SANGGUP DTG TMPAT KEJE NAK BG SUPPORT! And adik beradik lain yg bg kata kata semangat slama ni and ucapan tahniah kalian sgt sgt bermakna buat aku.. maybe ade yang cakap alaa bigo je pun.. tp bagi sy bukan senang nak hadap battle ni and fight dengan berpuluh2 peserta dari setiap negara.. itu shj sy nak cakap.. btw thanks again to all!! Luv u guys!!!
Read more
Something that I should be proud of myself!!!! ... Yeaaaaaay! Akhirnya selamat diterbitkan ...
Media Removed
Something that I should be proud of myself!!!! ... Yeaaaaaay! Akhirnya selamat diterbitkan artikel yang ditulis bersama Prof. Sohaimi & my forever partner in crime @delimasalju dalam Jurnal Peradaban, Universiti Malaya. ... I was shaking like crazy when Prof. text me about this. ... Something that I should be proud of myself!!!!
...
Yeaaaaaay! Akhirnya selamat diterbitkan artikel yang ditulis bersama Prof. Sohaimi & my forever partner in crime @delimasalju dalam Jurnal Peradaban, Universiti Malaya.
...
I was shaking like crazy when Prof. text me about this. Happy+excited+proud semua ada!
...
I have to thanked many people for this achievement. Obviously my supervisor, Prof. Sohaimi Zakaria; Dean Faculty of Information Management, UiTM. My super power partner, Nurul Syafiqa Nor Azmi; IM246 Dak B Awesome. Puan Maszni; owner of Sparkle Beads, Malacca (kasut manik dia lawa weyh! Please search it).
...
My awesome lecturer, Sir Jafalizan Md Jali; UiTM. My love & my pillar, Bonda & Ayahanda yg sanggup ulang alik Melaka semata-mata nak hantar aku buat interview (😭😭😭😭). My soul sistah Along and lil brotha Najib Zafran. Last but not least, to whom that always be there for me when I need it. You know who you are. Seriously thank you.
...
Okay dah. Sekian sahaja ucapan panjang lebar macam aku je yang pernah published artikel. HAHAHAHA.. Orang jakun memang macam ni. Okay bye.
Read more
Kisah di Moslema International Fashion Forward 2015.......... Aku baru excited nak masuk fashion ...
Media Removed
Kisah di Moslema International Fashion Forward 2015.......... Aku baru excited nak masuk fashion show... . Tetibe..... "Lelaki tak leh masuk ye encik..... Fashion show ni tuk wanita sahaja boleh masuk...... " . So aku tunggu luar ajela.... malu lalu terus duduk kt tangga tunggu isteri ... Kisah di Moslema International Fashion Forward 2015.......... Aku baru excited nak masuk fashion show...
.
Tetibe.....
"Lelaki tak leh masuk ye encik..... Fashion show ni tuk wanita sahaja boleh masuk...... " .
So aku tunggu luar ajela.... malu lalu terus duduk kt tangga tunggu isteri abis tgk fashion show..... zzzzzzzzzzz...... hahahaha.....
Read more
Kalau tak pakai deodorant seumpana keluar tak pakai baju. Hahahaha. Apa guna pakai baju raya ...
Media Removed
Kalau tak pakai deodorant seumpana keluar tak pakai baju. Hahahaha. Apa guna pakai baju raya baru dan cantik ya ampun kalau ketiak masyam kan? Jadi kalau nak wangi berpanjangan dengan haruman jantan aku suggest Nivea Men Invisible For Black & White Deodorant. Supaya badan sentiasa wangi ... Kalau tak pakai deodorant seumpana keluar tak pakai baju. Hahahaha.

Apa guna pakai baju raya baru dan cantik ya ampun kalau ketiak masyam kan? Jadi kalau nak wangi berpanjangan dengan haruman jantan aku suggest Nivea Men Invisible For Black & White Deodorant. Supaya badan sentiasa wangi dan segar dimusim perayaan ini. Aumm aummm

Nivea merupakan satu brand yang saya suka kerana tahan lama. Nak beraya rumah orang dari pagi ke malam pun tak ada masalah.

#ProjekTravel #Deodorant #myNIVEA #gayarayaNIVEA #bloggerMY #InstaPamous #raya2018 #aidilfitri2018
Read more
@azlan_pjmn pernah cakap kat aku dulu "kalau nak cari calon bini zik, jangan pergi mall.. ko g panjat ...
Media Removed
@azlan_pjmn pernah cakap kat aku dulu "kalau nak cari calon bini zik, jangan pergi mall.. ko g panjat gunung ko tengok sana banyak gadis2 yang boleh di buat bini" alhamdulillah impian beliau tercapai.. harap2 lepas ni kalau dia nak naik gunung bini dia ikut sekali.. bahaya ni.. .. Tahniah ... @azlan_pjmn pernah cakap kat aku dulu "kalau nak cari calon bini zik, jangan pergi mall.. ko g panjat gunung ko tengok sana banyak gadis2 yang boleh di buat bini" alhamdulillah impian beliau tercapai.. harap2 lepas ni kalau dia nak naik gunung bini dia ikut sekali.. bahaya ni.. 😂😂😂.. Tahniah sahabat housemate rumah sewa zaman bujang.. tahniah jugak kat isteri sebab dapat suami yang baik macam Azlan.. puji2 gak.. badminton onXon? hahahaha
Read more
Alhamdulillah operation semalam went well and smoothly. Syukur juga operation buang fibroid ...
Media Removed
Alhamdulillah operation semalam went well and smoothly. Syukur juga operation buang fibroid kali ni doc tak potong macam orang bersalin czer tu, doc buat laparoscopy. So ada 3 holes je dekat perut. So perut I still sexayyy. Hahahaha. Tapi tetap la sakit perut kita kena godek kannn. Gambar ... Alhamdulillah operation semalam went well and smoothly. Syukur juga operation buang fibroid kali ni doc tak potong macam orang bersalin czer tu, doc buat laparoscopy. So ada 3 holes je dekat perut. So perut I still sexayyy. Hahahaha. Tapi tetap la sakit perut kita kena godek kannn.

Gambar pakai tudung polka dot tu baru je kena tolak masuk wad. Mak nak ambil gambar so dia cakap 'long mak pakaikan tudung macam Hana Tajima tau' sambil pejam mata dek kesan bius tak hilang lagi, dalam hati tau plak mak aku ni dgn Hana Tajima. Bahahahahhaha

Kalau tgk next picture gambar pakai tudung ot pny, mcm askar jepun. Hahahaha. Tak stylo la uols.

#GleneaglesKK #hospital #instadaily #fibroidoperation #kotakinabalu #laparoscopy
Read more
Tahun ni dapat 2 kek tapi macam biasalah kek ni aku dapat awal sebab masa hari kejadian memang tak ...
Media Removed
Tahun ni dapat 2 kek tapi macam biasalah kek ni aku dapat awal sebab masa hari kejadian memang tak dapatlah nak jumpa diorang. Kepada pemberi kek pertama, terima kasih sayang . Cepat2 balik dan jangan lupa apa yang i pesan. Bawak balik Lee Min Ho pun dah cukup sangat dah. Hee. Loveyousomuchhhtauuuuu ... Tahun ni dapat 2 kek tapi macam biasalah kek ni aku dapat awal sebab masa hari kejadian memang tak dapatlah nak jumpa diorang.
Kepada pemberi kek pertama, terima kasih sayang 😍. Cepat2 balik dan jangan lupa apa yang i pesan. Bawak balik Lee Min Ho pun dah cukup sangat dah. Hee. Loveyousomuchhhtauuuuu 😍

Kepada pemberi kek kedua, terima kasih korangggg. You know who you are. Kalian tak pernah mengecewakan. Walaupun tahun ni jarang2 jumpa, jalinan kemesraan kita tetap kukuh seperti kukuhnya Tembok Besar China. Sayang korang ketat2. Hahahaha

Kepada pemberi ucapan, terima kasih. Ucapan kalian menambah ceria hari aku.  Love you allllll 😍

Kepada diri sendiri, sedar-sedarkanlah diri. Dunia hanya sementara. Perbanyakkanlah amal.
Read more
Boyy <span class="emoji emoji1f61d"></span> hahahaha rindu nak gaduh dngn diaa , tetiba cakap muka aku macam yuna hahahaha agak kelakar ...
Media Removed
Boyy hahahaha rindu nak gaduh dngn diaa , tetiba cakap muka aku macam yuna hahahaha agak kelakar lah Lawak masa dia pakai bedak , lawak gilaaa pakai bedak bersepah muka haih btw , best jugaklah dapat kenal dengan dia hehe hope dapat jumpa lagi yee Boyy 😝 hahahaha rindu nak gaduh dngn diaa , tetiba cakap muka aku macam yuna hahahaha agak kelakar lah 👻 Lawak masa dia pakai bedak , lawak gilaaa pakai bedak bersepah muka haih 👽btw , best jugaklah dapat kenal dengan dia hehe hope dapat jumpa lagi yee 👨🙆
Bukan nak bodek, tapi aku mmg takut dan seram sikit bila nak ke hospital, nak pulak operation lagilah ...
Media Removed
Bukan nak bodek, tapi aku mmg takut dan seram sikit bila nak ke hospital, nak pulak operation lagilah kan. Jadi, survey punya survey... mmg rezeki dapat jumpa dengan doc @shahrulazua ni. 1st time jumpa mmg semua akan ada tanda tanya ? besar... cina ke malayu ni??? Muka mmg 100% cina, tapi bila ... Bukan nak bodek, tapi aku mmg takut dan seram sikit bila nak ke hospital, nak pulak operation lagilah kan. Jadi, survey punya survey... mmg rezeki dapat jumpa dengan doc @shahrulazua ni. 1st time jumpa mmg semua akan ada tanda tanya ? besar... cina ke malayu ni??? Muka mmg 100% cina, tapi bila dia bagi salam mmg confirm dia muslim hahahaha itu baru part 1!
PART 2 : bagi saya dia seorang yg cool, explain segala benda dalam bahasa yg kita faham, dan dia yg banyak bagi ruang untuk kita tanya. Dan dia akan buang masa dia, explain sampai kita puas hati. Saya sangat2 puas hati dan bersyukur, lutut saya dapat berjumpa seorang pakar orthopedic surgeon yang bernama Dato’ Dr Shahrulazua Ahmad @shahrulazua thank you doc!! Siapa yg penakut macam saya jumpalah doc ni cepat2... tahap sakit out of 10.... 2 je saya boleh bagi, mmg x sakit, Alhamdulillah 🙏 #aclreconstruction #aididitagain #aididitmyway #aididaclprogress #aididmarcellostyle #pain #nopainnogain #recovery #rehab #physicaltherapy #2weeks #14days

Dah 2 minggu, angle kaki dah tukar dr 50 degree dah ke 90 degree. InsyaAllah saya cuba buat physio yg terbaik 👍
Read more
Aku dah tak tahu apa nak jadik kalau live ngan si @fazs.faozi ni.. hahahahahaha.. ni cebisan saje.. ade yg royan pasal Monalisa lagi tu.. hahahaha.. full video make up (make up ke?) ade kat FB page saya ye.. nak post kat IGTV tagi melintang plek.. hahahahaha.. kalo malas saya edit bg pendek ... Aku dah tak tahu apa nak jadik kalau live ngan si @fazs.faozi ni.. hahahahahaha.. ni cebisan saje.. ade yg royan pasal Monalisa lagi tu.. hahahaha.. full video make up (make up ke?) ade kat FB page saya ye.. nak post kat IGTV tagi melintang plek.. hahahahaha.. kalo malas saya edit bg pendek dgn suara chipmunk.. kbye nak keje.. hahahahahahaha.. @fazs.faozi i lebiu..
Read more
Happy Birthday Ayahhhhh Forever la aku akan pakai gambar ni. Hahahaha. Ni gambar last masa bday ...
Media Removed
Happy Birthday Ayahhhhh Forever la aku akan pakai gambar ni. Hahahaha. Ni gambar last masa bday dia. 23 Oct 2015 At this point I don't want to say anything yang melancholic. I just want to say betapa bahagia & beruntungnya dapat jadi anak ayah. I wont trade those moment dengan apa pun. ... Happy Birthday Ayahhhhh

Forever la aku akan pakai gambar ni. Hahahaha. Ni gambar last masa bday dia.
23 Oct 2015

At this point I don't want to say anything yang melancholic. I just want to say betapa bahagia & beruntungnya dapat jadi anak ayah. I wont trade those moment dengan apa pun.
You will never say No bila kaklong nak apa pun. Paling pun ayah diam je, maybe pikir macam mana nak cari duit. To give what I want. What we want.

Ayah bukan orang yang berduit kepok kepok macam orang lain tapi he gives us more than orang kepok kepok could give. He gives us memories. Beli banana split, share 3 beradik. Gaduh la of coz budak-budak kan. Hahaha tapi cukup je. Memori tu la yg buat kita ingat sampai bila-bila. Jalan-jalan pegi kedai toys, nak masuk dengan syarat tak boleh beli. Buat perangai je, terus balik. Siapa buat perangai kena jalan dengan ayah sambil tangan kena letak dalam poket seluar dia. Hahahahahahaha mengarut kan ayah? Tapi @nonazhar selalu kena. Nangis la dia sambil jalan dgn ayah, tgn dalam poket tak boleh bwk keluar. Hahahahahahahahahaha

Thank you Allah for lending us this great men.
Read more
Uitzzz.. Pg2 daa uat aky HILANG MOOD dan daa tbe masanya utk keluarkan KATA-KATA hurufnya yg BESAR ...
Media Removed
Uitzzz.. Pg2 daa uat aky HILANG MOOD dan daa tbe masanya utk keluarkan KATA-KATA hurufnya yg BESAR BESARAN bg tepek2 atas muka2 manusia yang SUKA menggunakan KESEMPATAN ke arah yg SALAH. Pernah dengar tak perkataan "malu2 kucing". yg bermaksud "Dlm Hatinya Nak Sgt2". Tapi pew kan daya ... Uitzzz.. Pg2 daa uat aky HILANG MOOD dan daa tbe masanya utk keluarkan KATA-KATA hurufnya yg BESAR BESARAN bg tepek2 atas muka2 manusia yang SUKA menggunakan KESEMPATAN ke arah yg SALAH.
Pernah dengar tak perkataan "malu2 kucing".
yg bermaksud "Dlm Hatinya Nak Sgt2". Tapi pew kan daya bila ORANG dha layan x layan jelah. Better "ANGKAT" kaki blah slow2 gerak kaki tuhhh selangkah demi selangkah lha.
Ta yahh "busy body" @ "iri hati" sesama sendiri. Watlek Watpeace dha lha yeaa.
Itulah pepatah pernah mengatakan "Jgn Jolok" sarang tebuan klu2 ilmu xckp dlm diri tuhh. Bljr lu kasi TAMAT episodnya. Barulah leyy nk tgur orang2 sekeliling. Hahahaha.
Aky "ONLINE" atau "OFFLINE".. wchat..whatsapp.. instagram.. viper.. twitter..facebook...dn lain2 lg.. ta kesah lha ble masa2 nyer.. #AKU rasa itu adalah HAK SENDIRI,.. tkdew pon aky guna "HOTSPOT" sesiapa @ duit topup sesiapa..!! So ta yahh arr nk persoalkan sume tuhhh pd aky okay..!!
Ta malu yeaa "pakaian DALAM" masih mak bapak yg tanggung 100%... Hahahaha. Ada hatinya nak SEKOLAH kn aky mcm tuhhh jek. Please2 lha. Sekurang2nya JANGANLAH sibukkan diri sendiri dgn HAL orang len.
Bek jaga HAL diri sendiri lu okay..!! #ORANGtakSUKAtueTAKretiNAKBerambus
Read more
Mase tgh belajo dulu,prnah la berangan time konvo ad la someone special mari bgi bunga buat surprise ...
Media Removed
Mase tgh belajo dulu,prnah la berangan time konvo ad la someone special mari bgi bunga buat surprise ..hahahaha tapi aku silap ada lg insan yg paling istimewa dalam hidup aku.. iaitu umi n ayoh aku.. sampai2 PICC cri kedai bunga nak bagi anak dara dia bunga..terharu.. #konvoipma2017 #konvokktm ... Mase tgh belajo dulu,prnah la berangan time konvo ad la someone special mari bgi bunga buat surprise 😂..hahahaha tapi aku silap ada lg insan yg paling istimewa dalam hidup aku.. iaitu umi n ayoh aku.. sampai2 PICC cri kedai bunga nak bagi anak dara dia bunga..terharu..😭 #konvoipma2017 #konvokktm #kktmpmas
Read more
Flying Fox. Kau tahu mana aku dapat semangat nak buat flying fox sampai 2 kali? Aku fikir, kalau ...
Media Removed
Flying Fox. Kau tahu mana aku dapat semangat nak buat flying fox sampai 2 kali? Aku fikir, kalau Song Ji Hyo boleh buat Bungee Jumping di Macau dan Nevis Swing di NZ dengan selambanya, setakat flying fox ni kacang je kot bagi dia. Nampak tak kesan positif yang aku serap ke dalam diri sendiri ... Flying Fox.

Kau tahu mana aku dapat semangat nak buat flying fox sampai 2 kali?

Aku fikir, kalau Song Ji Hyo boleh buat Bungee Jumping di Macau dan Nevis Swing di NZ dengan selambanya, setakat flying fox ni kacang je kot bagi dia.

Nampak tak kesan positif yang aku serap ke dalam diri sendiri bila tonton rancangan Running Man? Hahahaha.

Sebelum bertolak ke Laguna Agro Resort untuk aktiviti mencari lokan, kepah dan tiram, kami enjoy main flying fox dulu pada hari kedua kembara KBBA9 di @agroresort_setiu_trg.

Terima kasih @razzwey shoot gambar aku masa aktiviti flying fox nih.

#kembarakbba9
#amazingterengganu
#beautifulterengganu
#visitterengganu
#tourismterengganu
#peladangsetiuagroresort
#flyingfox
Read more
 #JJCMVNKERY ( swipe tepi untuk lebih craving<span class="emoji emoji1f61d"></span>) . lama dah craving @myboatnoodle ni sbenarnye.. ...
Media Removed
#JJCMVNKERY ( swipe tepi untuk lebih craving) . lama dah craving @myboatnoodle ni sbenarnye.. sedap je tengok orang makan, kite gak belum sempat nak masuk. at last, harini unintention mood i escape from DIET! hahaah. (since when yu diet ah ) . tadi nak try boat noodle dekat Sara Thai ... #JJCMVNKERY ( swipe tepi untuk lebih craving😝)
.
lama dah craving @myboatnoodle ni sbenarnye.. sedap je tengok orang makan, kite gak belum sempat nak masuk. at last, harini unintention mood i escape from DIET! hahaah. (since when yu diet ah 😂)
.
tadi nak try boat noodle dekat Sara Thai tapi sebab2 tertentu, we focus on 1 place. here we go. ECM.
.
ada macam2, makan, aircond, baby shop and indoor games, we decided to be here..(baru masuk mall, umar dah taranum nk mainan... maaf papa xbeli mainan for today. nak taranum tengah2 mall pon papa xkisah) hahahahaha
.
sekian catatan mesra sebagai warga #kuantanese. hakikatnya, kuantan bukan lokasi yang baik untuk SLIM, memandangkan sekolah pon hari2 potluckss, aku harus jadikan makan sebagai agenda utama disini. hahahaha. lol.. bukan2, makan boleh tapi panjat gonong/bukit/lari juga banyak kat kuantan. bukan salah kuantan. tapi KAU! hahaha
.
lokasi @myboatnoodle KUANTAN
Level 3-(level wayang GSC)
EAST COAST MALL
nak senang, parking terus atas, (landmark: Indoor game area, bertabah kalau bawak anak sebb makpak makan, anak makan mainan🤣)
.
#myboatnoodle
#myboatnoodlekuantan
#boatnoodleeastcoastmall
#boatnoodleecm
Read more
Ada ni haa tengah kerja... Saja je nak kerja sebab nak lari dari sedara mara & mak cik/pak cik bawang.. ...
Media Removed
Ada ni haa tengah kerja... Saja je nak kerja sebab nak lari dari sedara mara & mak cik/pak cik bawang.. Soalan wajib akan ditanya "bila nak kawin?" 🙄🙄🙄🙄🙄 . . SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, Maaf Zahir, batin tu lambattt lagiiii 🏻‍♂️ . . Tahun ni Tema; #recycle , kurta lama, songkok ... Ada ni haa tengah kerja... Saja je nak kerja sebab nak lari dari sedara mara & mak cik/pak cik bawang.. Soalan wajib akan ditanya "bila nak kawin?" 🙄😂🙄😂🙄😂🙄😂🙄
.
.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, Maaf Zahir, batin tu lambattt lagiiii 💁🏻‍♂️
.
.
Tahun ni Tema; #recycle , kurta lama, songkok lama, kasut lama, rambut bersepai🤣 hahahaha takpe utk diri sendiri pakai yg lama je. Paling penting mak ayah kita belikan persalinan serba baru. Nak bahagia diri sendiri, kena bahagiakan orang tua kita dulu😘
.
.
Sorry this year no potret family, semua pi merayap pegi kelantan tinggal aku sorang-sorang kat sini 🤣
.
.
#SelamatHariRaya #Aidilfitri #2018 #EidMubarak #KualaTerengganu #hujicam #lightroom #vsco #vscocam #photo #photography #ootd #potd #edit #TeamRayaTerengganu #TeamRayaKerja #izzuexclusive
Read more
Nampak mulut tengah mengunyah.. Tgh kunyah kek batik @thepremiumkekbatik sumpah sedap. Terus strike . Thanks again @ampangsuperbowlmy atas hospitality n opportunity utk saya buat event #af1reunionbowlingparty2018 ni.. Korang power.. Saya akn setia berlatih bagi mendapat ... Nampak mulut tengah mengunyah.. Tgh kunyah kek batik @thepremiumkekbatik sumpah sedap. Terus strike 🎳 😍
.
Thanks again @ampangsuperbowlmy atas hospitality n opportunity utk saya buat event #af1reunionbowlingparty2018 ni.. Korang power.. Saya akn setia berlatih bagi mendapat markah 220 nak kalahkan abg Lan.. 😛 .
.
Thank you untuk semua sponsor hari ni.. Untuk @lazada_my thank you so much.. To AI (diansoh rahsiakan nama sebenar 😂) sponsor hamper menggunung 💖 aku syg ko.. To Thumbs Up Pro Shop Nilai, thank you bg 3 bijik bola bowling pada pemenang!! To @ampangsuperbowlmy pun sbb bg beg bola nak digayakan bersama.. dan hamper juga utk tmpt ke3.. to @globalentrepreneurshipmvmt too.. THANK YOUUUU ALL!! .
.
Thank you jugak utk kawan2 AF1 saya @sahrisme @burnaf1 @atieaf @azzasuaymi @adifashla for today.. Sayang kawan2 lain xdpt join.. Next event ok? Tak lupa kak @madisje sbb helped out today.. And @rezamohamed for being so supportive for every event aku buat.. .
.
To #teamNana @faizmohdzaki @lynn86_meor85 dan abg Fairuz, THANK YOU.. kita menang, menang sorak.. hahahaha.. owh n gaya.. no 2 pun ok kan? Hope korang enjoysss.. .
To all yg participated, THANK YOU! 💖💖
Read more
Dari kecik membesar bersama. Baju raya sama,beg sekolah sama semua benda nak sama. Harini @ms.matul dah sah jadi isteri orang.mungkin kita xkan boleh sama dah.kau dah ada keluarga sendiri.kena jaga suami takleh ikut aku merayap lagi.Raya pun kene ikut giliran baru leh raya sama.aku ... Dari kecik membesar bersama.
Baju raya sama,beg sekolah sama semua benda nak sama.
Harini @ms.matul dah sah jadi isteri orang.mungkin kita xkan boleh sama dah.kau dah ada keluarga sendiri.kena jaga suami takleh ikut aku merayap lagi.Raya pun kene ikut giliran baru leh raya sama.aku doakan semoga perkahwinan ini hingga ke jannah,dan bahgia dunia akhirat amin ya rab. Cepat2 dapat baby,aku pun kene cari duit lebih sbb nnt anak buah bertambah.Doakan aku juga tau lebiuu❤️😘 terima kasih @makeupbymaszmirza makeupkan dia mcm makeup aku hahahaha. Syg kau!
Read more
Baru tadi pergi KL chow kit repair pocket bike ni. Dapat la repair, then dapat naik kejap nak gi solat asar kat Kampung Ampang Campuran. Lepas tu dah nak iqamat, aku tanya abang aku ok tak tinggal motor ni tepi kereta kat tempat letak kereta ni. Sebab tu area rumah dia. Dia kata ok. Last2 ... 😂😂😂😂
Baru tadi pergi KL chow kit repair pocket bike ni. Dapat la repair, then dapat naik kejap nak gi solat asar kat Kampung Ampang Campuran.
Lepas tu dah nak iqamat, aku tanya abang aku ok tak tinggal motor ni tepi kereta kat tempat letak kereta ni. Sebab tu area rumah dia. Dia kata ok.
Last2 lepas balik sembahyang asar, pocket bike dah kena curi!! Hahahaha. Malaysia oh Malaysia ku.
Kata je Malaysia Baru. Tapi semua mentaliti kepala bapak macam Najib curi2 Malaysia dan kroni2 Najib. Pui. Kau jawab la kat akhirat curik benda orang. Malu kan keturunan dan mak bapak kau. Baik mampus lagi bagus wei 👍🏼
Read more
Review dari ila gara2 terhasut dengan segala Video,kawan2 dan pekerja 7E tentang Maggi PEDAS GILER!!!Harga dia dalam RM5 ila beli dekat 7E. Aku tak boleh Move on rasa diaSebab aku lebih suka maggi tomyam sup yang xpedas tu dan boleh taruk segenggam CILI PADI kalau nak PEDASSSS.sekurangnya ... Review dari ila gara2 terhasut dengan segala Video,kawan2 dan pekerja 7E tentang Maggi PEDAS GILER!!!Harga dia dalam RM5 ila beli dekat 7E. Aku tak boleh Move on rasa dia😭😭😭Sebab aku lebih suka maggi tomyam sup yang xpedas tu dan boleh taruk segenggam CILI PADI kalau nak PEDASSSS.sekurangnya boleh taruk air banyak2 bila masin,Ya Ampunnnnnnnnnnn.. Tengok sampai habis ye ada budak berbulu putih pun nak join😂😂😂😂Ila paling benci makanan Masin!tapi ila suka Pedas.
.
.
Siapa yang dah cuba?Apa pendapat korang yang dah makan?korang rasa masin ke rasa pedas?
.
.
#kalautakpercayakorangcuba
#maggipedasgiler
#akuorangmelaka
#atautekakmemangsukapedassangat
#akukecewa
#hahahaha
#cabarankontrolmacho 🤦🏻‍♀️
Read more
Tahun Lepas tarikh yang sama kiteorg 4 ekor buat prangai.. hilang xdpt jejak.. balik je hostel kene ...
Media Removed
Tahun Lepas tarikh yang sama kiteorg 4 ekor buat prangai.. hilang xdpt jejak.. balik je hostel kene bebel ngn mmbe yg lain.. xprepare pape.. tau² sampai penang da 4 ekor ni.. lalu indian street, smpai nak pecut kereta sbb tibe² ada india turun moto gaya macam nak pecahkan kreta.. nani da kunci ... Tahun Lepas tarikh yang sama kiteorg 4 ekor buat prangai.. hilang xdpt jejak.. balik je hostel kene bebel ngn mmbe yg lain.. xprepare pape.. tau² sampai penang da 4 ekor ni.. lalu indian street, smpai nak pecut kereta sbb tibe² ada india turun moto gaya macam nak pecahkan kreta.. nani da kunci pintu.. aku da main clutch ngn minyak, tinggal nak blahh je.. tp rupenye!!??? turun sbb nak salam mmbe sebelah.. hareyyyyyyyy.. dan ber'kekekekekeke' la kteorg dlm kreta.. gelak xhengat dunia.. hahahahaha.. sumpa rindu korang.. buat unplan trip.. buat kerja mengarut.. tiap malam hilang g kuala.. lepak atas batu.. rinduuuuuuuuuu 😍😍😍😍😍 ayat paling bahaya "nak g mane eh?" sbb lps dari tu, mesti malam baru smpai hostel.. hahahaha
Read more
Whatsapp 013 279 5592 <span class="emoji emoji1f449"></span> [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #KernaSyurgaBukanPercuma2 ] . . “Mustahillah ...
Media Removed
Whatsapp 013 279 5592 [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #KernaSyurgaBukanPercuma2 ] . . “Mustahillah dia hidup balik. Kau jangan main-main Raziq, mana ada manusia yang dah mati hidup balik!” . Khai berang. Dia tidak kisah andai sahabatnya itu ingin bergurau dengannya. Tapi satu, ... Whatsapp 013 279 5592 👉 [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #KernaSyurgaBukanPercuma2 ]
.
.
“Mustahillah dia hidup balik. Kau jangan main-main Raziq, mana ada manusia yang dah mati hidup balik!”
.
Khai berang. Dia tidak kisah andai sahabatnya itu ingin bergurau dengannya. Tapi satu, jangan bergurau tentang lelaki yang paling dicintainya. Lelaki yang pertama menjentik hatinya, memberi semangat dan sentiasa ada dengannya sehinggalah dia berjaya tinggalkan jahiliahnya.
.
Tapi tak lama..
. “Aku tak sangka kau buat benda ni Khai. Sejak bila?” tempik Raziq.
Khai yang terkejut dengan kehadiran Raziq yang tiba-tiba itu menggelabah. .
“Kau pilih Khai. Aku, atau benda haram tu?” Soal Nafisah kepada Adawiyah, kakaknya. .
Sampai hari ini, Adawiyah masih tidak dapat melupakan lelaki itu. Lelaki pertama yang dapat menarik hatinya. Tetapi malang, jodoh tak panjang. Lelaki itu meninggal dunia ketika ingin menyelamatkan seorang budak yang hampir mati terbakar di surau. Ya, Khai. .
“InsyaAllah dalam dua tiga hari lagi, akak bagi jawapan eh untuk lamaran abang kawan kamu tu?” kata Adawiyah, melarikan diri seperti biasa.
. “Ya Allah, pandulah aku dalam setiap keputusan yang aku buat.” Bisik hati kecil Adawiyah. .
“Kenapa? Kau macam tak percaya ja?” soal Nazmi yang tesenyum sinis melihat Khai. .
Lemah lutut Khai. Hampir terduduk dia, jatuh ke lantai. Kudratnya yang ada, tiba-tiba terasa lemah tak bermaya.
. “Nazmi?” kata Khai, terkejut. .
Nazmi yang ketika itu memandang Khai dengan penuh kebencian dan dendam, tersenyum sinis apabila melihat keadaan Khai yang terkejut melihat dia. .
“Dulu kau cakap aku munafik. Sekarang, apa beza aku dengan kau? Hahahaha.” Kata Nazmi sambil ketawa tanpa henti, menghina Khai.
.
.
⛔️CARA TEMPAHAN
.
Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR atau
.
.
Comment " SAYA NAK BUKU KSBP2" di ruangan comment nanti kami REPLY Insya Allah
.
.
Jangan lupa REQUEST @SahabAtTaqwaKatalog. Banyak buku yang kami dah UPDATE 😍😍😍
.
.
♥️ Self Pick Up 👉 Taman Kota Jaya Kota Tinggi Johor
.
.
Powered by :
@SahabatAtTaqwaKATALOG
@SahabatAtTaqwaBUDDIES
@SahabatAtTaqwaREVIEW
@SahabatAtTaqwaQUOTE
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#ArkitekJalanan
#SemusimDiMahsyar
Read more
See!? Aku tuh gak bisa foto gaya gaya anak gaul. Emang gak cocok jadi nak gaul. Hahahaha yang penting ...
Media Removed
See!? Aku tuh gak bisa foto gaya gaya anak gaul. Emang gak cocok jadi nak gaul. Hahahaha yang penting bahagia kok (?) . Kuucapkan kepada sang potogaper @andibarus_ dan @artjog.id sudah membuat foto fotoku luwih apik dan berwarna kayak hidupku. Ahay See!? Aku tuh gak bisa foto gaya gaya anak gaul. Emang gak cocok jadi nak gaul. Hahahaha yang penting bahagia kok (?)
.
Kuucapkan kepada sang potogaper @andibarus_ dan @artjog.id sudah membuat foto fotoku luwih apik dan berwarna kayak hidupku. Ahay 😌
Baru berkesempatan menonton filem Dukun. Di sosmed, banyak yang tulis "Ala, tak seram pun!" dan ...
Media Removed
Baru berkesempatan menonton filem Dukun. Di sosmed, banyak yang tulis "Ala, tak seram pun!" dan ada juga yang tulis "Bahagian mana yang seramnya?". . Aku anggap mereka salah faham sebab Dukun bukanlah filem seram yang memaparkan hantu atau apa. Ia sebaliknya mengupas mengenai jenayah ... Baru berkesempatan menonton filem Dukun. Di sosmed, banyak yang tulis "Ala, tak seram pun!" dan ada juga yang tulis "Bahagian mana yang seramnya?".
.
Aku anggap mereka salah faham sebab Dukun bukanlah filem seram yang memaparkan hantu atau apa. Ia sebaliknya mengupas mengenai jenayah berprofil tinggi yang dilakukan oleh dukun wanita yang mengamalkan ilmu hitam.
.
Kepada yang belum menonton, aku kongsikan beberapa perkara.
.
1. Sinematografi ringkas tapi menarik. Paling menarik perhatian aku secara peribadi adalah di balai polis, sewaktu LRT lalu di belakang. Lagi satu, scene Diana melakukan pemujaan dalam penjara.
.
2. Lakonan DP Umie Aida sebagai Diana Dahlan tak perlu dipertikaikan lagi. Bersahaja tetapi beri impak dengan setiap lontaran dialog. Lakonan pelakon lain seperti Faizal Hussein, Namron sehinggalah pelakon pembantu seperti Bront Palarae, Sofi Jikan dan Mislina Mustaffa pun tak kurang hebatnya.
.
3. Kau akan lihat beberapa wajah pelakon yang dah beberapa tahun hilang daripada industri contohnya, Kasmadiana. Hahahaha!
.
4. Hasnul Rahmat membawa karakter sebagai Ziana Zain Nombor 2. Okay gurau je. Dia jadi Prof Severus Snape dalam Harry Potter. Okay gurau juga. Dia jadi sister.
.
5. Lagu tema nyanyian 'Diana' yang agak seram bunyinya. Dengar sekali, rasa aneh tapi bila diulang-ulang, rasa terbuai pula.
.
6. CGI janganlah dipertikai memandangkan itu teknologi 12 tahun lalu.
.
7. Kau takkan perasan ada Betty Rahmad dalam filem itu melainkan selepas membaca kredit nama pelakon. Kau akan perasan kehadiran Kazar selama kurang seminit juga.
.
8. Babak-babak buat kau ternanti-nanti, apa akan berlaku seterusnya.
.
9. Kau kena tonton tanpa keluar ke toilet sebab banyak babak yang lompat ke flashback. Jadi, kalau kau asyik nak kencing, nak berak, kau akan keliru.
.
10. Sebab ini bukan filem seram, jadi tak perlu kau nak jangkakan kehadiran hantulah, itulah, inilah. Ini kisah dukun. Faham kan?
.
Notakaki: Aku perasan ada beberapa babak dipadam. Cuba teka babak mana?
.
Aku bagi 3.5/5 bintang.
.
#filem #movie #review #moviereview #dukun #malaysia
Read more
EHHHH ! WHAT??? Ohhh NOOOO !! Awak ohh AWAKK! Muka lawa sangat, pakaian awak semua cantik2 tau, ...
Media Removed
EHHHH ! WHAT??? Ohhh NOOOO !! Awak ohh AWAKK! Muka lawa sangat, pakaian awak semua cantik2 tau, branded2, perfume awak wangi semerbak, make up cun melecun. tp kan tapi kan. ermmmmmm KETIAK Awak tuh, BERKARAT !! Xsegan ke? Xmalu ke? Luar cantik bagai nak rak, tp dalam makkk oiii GELI NYE TENGOK ... EHHHH ! WHAT??? Ohhh NOOOO !! Awak ohh AWAKK!
Muka lawa sangat, pakaian awak semua cantik2 tau, branded2, perfume awak wangi semerbak, make up cun melecun. tp kan tapi kan. ermmmmmm KETIAK Awak tuh, BERKARAT !! Xsegan ke? Xmalu ke? Luar cantik bagai nak rak, tp dalam makkk oiii GELI NYE TENGOK !! eeeeeiiii !
Mad : Hoii bro, amacam best kahwen?? Zac : Hurmm okay je bro.

MAd : Ehh untung la kau, dapat bini lawa cun cantik , ayu , baik mcm tu.
Zac : HAHAHA. cun tuh mmg cun. TP apa yang kita nampak. yang Xnampak belum tentu lagi.
Mad : Ehh aku tgk bini kau cantikk, pandai bergaya, wangi, semua brg branded2. Aku pon nak bini mcm tu.
Zac : Itu yang aku nampak selama ni, tp LUARAN JE jaga, tp KETIAK and celah2 kangkang dia, aku tgk pon geli. BERKARAT bro ! nak feel lebih2 pon terbantut ! Entah la bro, nak ckp kat dia, takut dia SENTAP pula.
Mad : Lahhh, nampak lawa nampak lawa, tp ketiakk hitam berkarat rupanya ! HAHAHA. indah khabar dr rupa.
Zac : Itu lah, dah kawen ni baru tau yang perempuan ni sibuk jaga luaran yang org nampak je, yang xnampak, perghhh berkeladak. Potong betulll !
Mad : Bini aku kat rumah guna Krim Primadona ni, itu yang aku tau tu. Terbukti berkesan bro ! Bini aku walaupun xcantik, xbergaya, xbeli baju lawa2, atleast dia jaga dalaman2 ni bro dari anak dara lagi. Jadi aku xde la terbantut mcm kau ! HAHAHAHA
Zac : Aku nak order sekarang jugak. Pastu hadiahkan. Nak cakap direct nnti, malu lak bini aku tu, sentap la, makan hati la. Hope2 dia sedar la dan nak la guna krim ni ! Thanks bro !! EHHHH INI HAAAAA !! KISAH HIDUP AWAK LA YANG AWAK XTAHU TERJADI DI BELAKANG AWAK !!! 0172005875 utk solusi
Read more
Jom membawang <span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f601"></span> hoiii bukan membawang lah ni sessi coffee coffee sesi luahan hati dan perasaan ...
Media Removed
Jom membawang hoiii bukan membawang lah ni sessi coffee coffee sesi luahan hati dan perasaan sesi berkongsi maklumat sesi kongsi pengalama n (siapa kedekut aku block hahahaha) super longggg overdue sbb banyak naw hal nya... senang buat kat shopping mall, ko suruh laki kau bawak anak ... Jom membawang 😁😁😁 hoiii bukan membawang lah ni sessi coffee coffee sesi luahan hati dan perasaan sesi berkongsi maklumat sesi kongsi pengalama n (siapa kedekut aku block hahahaha) super longggg overdue sbb banyak naw hal nya... senang buat kat shopping mall, ko suruh laki kau bawak anak jejalan sambil kau ngopi2, kasi chan lah kan kat mami. plus parking pun banyak tak payah kau nak pusing2 macam gasing habis minyak kang. oh limited to 8 pax only. who's coming??
Read more
jangan kacau..aku nak p jalan sat.. HAHAHAHA
Media Removed
jangan kacau..aku nak p jalan sat.. HAHAHAHA jangan kacau..aku nak p jalan sat.. HAHAHAHA
26.01.18 Kau time2 sangkut jam nak sampai rumah kau call lah aku yee. Hahahaha Tengkiu nok menenangkan ...
Media Removed
26.01.18 Kau time2 sangkut jam nak sampai rumah kau call lah aku yee. Hahahaha Tengkiu nok menenangkan hati yang suam2 ke panas tak berapa nak ni... eh ye ke? Hahaha 26.01.18

Kau time2 sangkut jam nak sampai rumah kau call lah aku yee. Hahahaha

Tengkiu nok menenangkan hati yang suam2 ke panas tak berapa nak ni... eh ye ke? Hahaha
Ni tempat yang kalau aku nak makan capati atau roti nan aku akan pegi dekat kedai ni area chowkit. Kedai pakistan. Aku tak tau nama kedai hahahaha Ni tempat yang kalau aku nak makan capati atau roti nan aku akan pegi dekat kedai ni area chowkit. Kedai pakistan. Aku tak tau nama kedai hahahaha
Aliah kata first time dia dengar aku nak tukar bilik sama dengan kakak empa dia sedih sebab dia fikir ...
Media Removed
Aliah kata first time dia dengar aku nak tukar bilik sama dengan kakak empa dia sedih sebab dia fikir kakak empa mesti rapat je dengan aku. Hahahaha p/s: dah 2 orang cakap kami kembar sebab pakai spec kot. Yaa kembar kedua aku (mohon jeles kakak empa) #roommate #aliah #kmpk #instabox Aliah kata first time dia dengar aku nak tukar bilik sama dengan kakak empa dia sedih sebab dia fikir kakak empa mesti rapat je dengan aku. Hahahaha 😂😂
p/s: dah 2 orang cakap kami kembar sebab pakai spec kot. Yaa kembar kedua aku (mohon jeles kakak empa) 🙈 #roommate #aliah #kmpk #instabox
Saat aku melihat gambar ini, Aku seolah olah dapat rasakan betapa gembiranya apabila kita dikurniakan ...
Media Removed
Saat aku melihat gambar ini, Aku seolah olah dapat rasakan betapa gembiranya apabila kita dikurniakan oleh Allah S.W.T seorang zuriat . Saat itu hati mula tertanya , "BILA AKU NAK BERUMAH TANGGA"? Hahahaha... #DAHMULEBERANGAN #KONON2 #NAKKAWEN #namaakusuip #akutakmakanrasuah ... Saat aku melihat gambar ini,
Aku seolah olah dapat rasakan betapa gembiranya apabila kita dikurniakan oleh Allah S.W.T seorang zuriat .
Saat itu hati mula tertanya , "BILA AKU NAK BERUMAH TANGGA"? Hahahaha... #DAHMULEBERANGAN #KONON2 #NAKKAWEN
#namaakusuip #akutakmakanrasuah #akuawesome #akuhensem #akuputih #akuSado😁
Read more
TULISLAH IMPIAN ANDA ===== Ingat lagi tak tentang impian yang saya tulis dalam status saya tempoh ...
Media Removed
TULISLAH IMPIAN ANDA ===== Ingat lagi tak tentang impian yang saya tulis dalam status saya tempoh hari. Bilamana kami dahulunya berkejaran mengejar sang BURUNG BESI. Yess INGAT!!! POWER ingatan korang nie. Inilah padang tempat mendaratnya sang BURUNG BESI circa 85-90 sepanjang ... TULISLAH IMPIAN ANDA
===== Ingat lagi tak tentang impian yang saya tulis dalam status saya tempoh hari.

Bilamana kami dahulunya berkejaran mengejar sang BURUNG BESI. Yess INGAT!!! POWER ingatan korang nie.

Inilah padang tempat mendaratnya sang BURUNG BESI circa 85-90 sepanjang persekolahan rendah aku di Bandaraya Ipoh Darul HIPSTER.

Inilah sekolah yang mengajar kami tentang rencam kehidupan anak-anak yang masih putih dan berhingus untuk meneruskan perjalanan ke alam sekolah menengah.

Banyak pahit manis kami tempuhi bersama rakan2 dari pelbagai latar belakang kaum dan sosial. Tapi yang pastinya banyak mainla dari belajar hahahaha.

Ohhh ya kalau korang ingin BERJAYA tulislah APA IMPIAN kita dan kejarlah ia dan bukan kerana terpaksa atau disuruh oleh orang lain. Orang lain hanyalah sebagai penggerak atau motivasi selebihnya adalah KITA SENDIRI.

Oklah. Masa dah time nie. Aku nak gi baris perhimpunan sekolah maklumlah hari ISNIN sambil aku belanja korang lagu SRK CATOR AVENUE. "Cator Avenue sekolah kita 
Mesti kita sanjungi 
Hasrat kita semua 
Cipta mutu yang tinggi

Cinta hormat sayangi dia 
Jaga harum namanya 
Ingat taat setia 
Kekalkan selamanya

Usaha maju dan jaya 
Cogan kata kita 
Sematkanlah di dada 
Setiap masa

Oh marilah kita belajar 
Hingga ke puncak jaya 
Jadi rakyat berguna 
Bakti pada negara"

Airul Ezri
Geng Kelas HIJAU
85-90

PS: Sape suka datang sekolah kita GENG. Yang tahu lagu nie apalagi bangunlah dengan megah kita nyanyi lagu sekolah reramai.
#airulezrizulkefli
#PG00087018
Read more
Kau tau kan aku sayang kau? Ape yg aku ckp hari ni tu semua opinion aku as a friend. Biar lambat asal ...
Media Removed
Kau tau kan aku sayang kau? Ape yg aku ckp hari ni tu semua opinion aku as a friend. Biar lambat asal selamat, ha gittuwww hahaha But apa2 pun, of course aku akan sentiasa support kau p/s: Aku nak dewan aircond plisss hahahaha if you know what i mean #sbbbarudptgmbar #sokeneuploadlagisekali ... Kau tau kan aku sayang kau? Ape yg aku ckp hari ni tu semua opinion aku as a friend. Biar lambat asal selamat, ha gittuwww hahaha 🙈 But apa2 pun, of course aku akan sentiasa support kau 😊🙆 p/s: Aku nak dewan aircond plisss 😏 hahahaha if you know what i mean 😂

#sbbbarudptgmbar #sokeneuploadlagisekali 😂 #bestie #babygirl #wedding #weekend #puribuana #tmptweddingdiasonice #gardentheme #ilikeeee 😍
Read more
Bangun pagi esok guider Gunung Tahan Abang Long nama dia cakap. " Eh malam tadi ada bukak pasar malam ...
Media Removed
Bangun pagi esok guider Gunung Tahan Abang Long nama dia cakap. " Eh malam tadi ada bukak pasar malam jual babi ke? Ramai cari babi malam tadi" dengan nada sedikit sinis. Hahahaha. Esok paginya bangun macam biasa mata rabak. Uncle dengan penuh keyakinan cakap "kita boleh buat 3 hari ni trip ... Bangun pagi esok guider Gunung Tahan Abang Long nama dia cakap. " Eh malam tadi ada bukak pasar malam jual babi ke? Ramai cari babi malam tadi" dengan nada sedikit sinis. Hahahaha. Esok paginya bangun macam biasa mata rabak. Uncle dengan penuh keyakinan cakap "kita boleh buat 3 hari ni trip ni!" Masatu semua tak mengeluh tak bantah tak sokong tak ada apa apa comment. Tapi itulah Uncle Karat. Macam mana pun dia akan bagi semangat dekat participant utk yakin meneruskan xpdc mengikut kemampuan. Aku suka. Dan kami pun start turun menuju ke Kuala Tahan. Tapi angan angan Uncle nak buat tiga hari dgn kitorang tu tinggal angan2 je ah. Kitoranng berjaya menamatkan xpdc Gunung Tahan bersama Karat Adventure ni selama 4 hari setengah. Ok lah kira compressed jugak lah. Alhamdulillah tiada major injury dkt semua participant. Aku nak repeat lagi. Kalau boleh dekat Karat Adventure lagi! Korang pun patut ke Gunung Tahan! Sekian. #karatadventuregiveaway #karatadventure
Read more
I am now beyond words of how these people buat kerja! Walaupun memang aku minta hahahaha tapi tak ...
Media Removed
I am now beyond words of how these people buat kerja! Walaupun memang aku minta hahahaha tapi tak sangka lahhh bebetul dapat. Siap komplot2 dengan adik aku lagi These people aa I tell you @amirahmawaddah @hazim_ha @iqbalsabirin @wawazmii !!! Thank you so much guys. Taktau nak cakap cemana ... I am now beyond words of how these people buat kerja! Walaupun memang aku minta hahahaha tapi tak sangka lahhh bebetul dapat. Siap komplot2 dengan adik aku lagi 😭😭😭 These people aa I tell you @amirahmawaddah @hazim_ha @iqbalsabirin @wawazmii !!! Thank you so much guys. Taktau nak cakap cemana aaaaa. Okay2 next meet up aku belanja hehe boleh tuntut nanti, satu dunia boleh nampak aku janji ni 😂 Thank you for this, and for every rant aku yang korang tadah telinga mendengar, for everything korang buat untuk aku tanpa pernah berkira. My life would have been emptier without you guys gitew 😢💕 May Allah bless all you people, may everything you guys do in life Allah permudahkan. Wevyu 😭🌸
Read more
Aku cuba nak nyanyi. Tapi brother sebelah aku tu ada masallah sikit dgn kerusi dia . Susah aku nak nyanyi der ! Nak ketawa tengok brother @awieofficial Hahahaha get your tickets at www.airasiaredtix.com or call Cik Sue at ‭012 312 0036‬ or raj ‭+60 19 229 7156‬ utk show malam ni dan esok. Istana ... Aku cuba nak nyanyi. Tapi brother sebelah aku tu ada masallah sikit dgn kerusi dia . Susah aku nak nyanyi der ! Nak ketawa tengok brother @awieofficial Hahahaha get your tickets at www.airasiaredtix.com or
call Cik Sue at ‭012 312 0036‬ or raj ‭+60 19 229 7156‬ utk show malam ni dan esok. Istana Budaya 8.30pm
Read more
Kau ingat semua orang kerja TV3 ni macai BN ke ??? Dah lama aku nak tulis benda ni ... sekarang kami ...
Media Removed
Kau ingat semua orang kerja TV3 ni macai BN ke ??? Dah lama aku nak tulis benda ni ... sekarang kami bersorak meraikan kemenangan Pakatan Harapan .. PUAS !!! Hahahaha Kau ingat semua orang kerja TV3 ni macai BN ke ??? Dah lama aku nak tulis benda ni ... sekarang kami bersorak meraikan kemenangan Pakatan Harapan .. PUAS !!! Hahahaha
180410 <span class="emoji emoji1f64c"></span><span class="emoji emoji1f495"></span> HAPPY BIRTHDAY TO MY FAV PERSON DURING MY FORM 6 LIFE, UMAIR UMAIR UMAIR <span class="emoji emoji1f602"></span> semoga panjang ...
Media Removed
180410 HAPPY BIRTHDAY TO MY FAV PERSON DURING MY FORM 6 LIFE, UMAIR UMAIR UMAIR semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki anda..sentiasa semua diberkati oleh Allah swt aku doakan segala urusan hg dipermudahkan okay? Takmo sedih sedih ni bukan hari raya tapi em aku nak mintak maaf dengan ... 180410 🙌💕 HAPPY BIRTHDAY TO MY FAV PERSON DURING MY FORM 6 LIFE, UMAIR UMAIR UMAIR 😂 semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki anda..sentiasa semua diberkati oleh Allah swt aku doakan segala urusan hg dipermudahkan okay? Takmo sedih sedih 😂 ni bukan hari raya tapi em aku nak mintak maaf dengan semua kenakalan aku ya lah hg selalu sangat kena kacau dgn aku hahahahha aku geram sgt dgn hg hm gebu 😭 dompet kena curi, botoi kena curi, punggung kena raba dan lain lain...mintak maaf nah 😂😂😂😂😂 aku tau hg sayang aku elelelelelele hahahaha rindu lah hg mok! Bila nak bawak aku jalan? Hm bawak keta tapi mcm drebar lori HAHA kk dah HAPPY BIRTHDAY MY LAFF 😘😘😘💗💗💗💗💗 swipe lah kalau berani hihi SELAMAT HARI TUA!
Read more
Aku nak jaga duit pun susah. Ini pulak nak jaga hati orang yang tak penting. Hahahaha. #syamilnazari
Media Removed
Aku nak jaga duit pun susah. Ini pulak nak jaga hati orang yang tak penting. Hahahaha. #syamilnazari Aku nak jaga duit pun susah. Ini pulak nak jaga hati orang yang tak penting. Hahahaha. #syamilnazari
It all started with : “Mas, aku nak buat satu club. Nak tak ?” -DORE 2016- “Jom ! Tapi sat, rokok apa ...
Media Removed
It all started with : “Mas, aku nak buat satu club. Nak tak ?” -DORE 2016- “Jom ! Tapi sat, rokok apa tah tu?” -MAS 2016- . Dan bermula lah sebuah kisah, persahabatan, brotherhood malah sebuah keluarga yang bermacam warna, telatah serta karakter. Kekalahan demi kekalahan kita harungi ... It all started with :
“Mas, aku nak buat satu club. Nak tak ?” -DORE 2016-
“Jom ! Tapi sat, rokok apa tah tu?” -MAS 2016-
.
Dan bermula lah sebuah kisah, persahabatan, brotherhood malah sebuah keluarga yang bermacam warna, telatah serta karakter. Kekalahan demi kekalahan kita harungi bersama, setiap detik masa, tenaga dan kerja dikorbankan. Semuanya bukan kerana wang ringgit, tetapi kerana minat dan jiwa untuk terus bersama. 🏆
Titisan air mata kekalahan dan kesedihan bersama, hilang dek keseronokan bermain teka teki, mobile legend, bahan membahan dan tak lupa juga kerana main kad. Gila tak rancaakkkk. ♠️♥️♣️♦️
Dulu, berjuang di arena Masum, sekarang berjuang bersama selamanya demi lambang di dada bukan kerana nama di belakang. Walaupun ada yang perut ke depan lah, berjalan sampai dekat iran hatyai lah, bini mengidam dekat rumah, nak beli stokin, sell🐟 , yang injured pun ketegaq pala nak main jugakkk, duduk jauh kerja tak menentu, yang merajuk lah, baju tak ikut saiz pastu takmau main, sorok Iphone pastu merajuk nak tumbuk member hahahaha tapi rilek kita sayang semua. ♥️
.
Keluarga ini milik kita semua guys. Kita menang, kalah dan belajar bersama sama. So untuk semua teammates aku yang baca post ni, terima kasih atas segala kerjasama dan komitmen ampa semua. Maaf andai berlaku banyak kekurangan, kekasaran atau terguris mana mana pihak. InshaAllah satu hari nanti, kita akan perlahan lahan cipta sebuah legasi yang hebat. Jom, STAND AND UNITE brothers ! 🔥👬🤾🏻‍♂️🤾🏻‍♀️
.
P/S : depa kata nak buat UNIMIX QUEEN utk perempuan. Amacam semua, on tak onnn ??? 😂🎉
.
Thanks wae dan mijang mai support aku since first year sampai sekarang. Brooosss 👊🏼. Sebelum habis, abang nak bagi teka teki satu, kueyteow lawan nasi, siapa menang?
#appreciationpost
#No7forever
#UNIMIXHC 🤾🏻‍♂️
#baikktakbaikk
#commentyangmurnimurni
#UM
#UPSi
#UNIMAP
#UIA
#UPM
#UKM
Read more
Asal nak pilih nama @lowdka ni,aku nk cari 1 nama yg nampak boleh masuk untuk semua benda yg aku nak ...
Media Removed
Asal nak pilih nama @lowdka ni,aku nk cari 1 nama yg nampak boleh masuk untuk semua benda yg aku nak buat dalam masa 10 tahun dr sekarang...boleh buat lowdka clothings,lowdka women,lowdka men,lowdka kids,lowdkahouse,lowdka transportation,lowdka food,lowdka cafe ke...hahaha...cita2 ... Asal nak pilih nama @lowdka ni,aku nk cari 1 nama yg nampak boleh masuk untuk semua benda yg aku nak buat dalam masa 10 tahun dr sekarang...boleh buat lowdka clothings,lowdka women,lowdka men,lowdka kids,lowdkahouse,lowdka transportation,lowdka food,lowdka cafe ke...hahaha...cita2 kena besar...x dapat semua pon dapat 1 atau 2 ok dah
.
.
Sebab usaha2 ni dibuat pon adalah untuk anak2 bila dah besar nanti...rumah pon dah carikan untuk yad dgn bakal adik dia...so tinggal yg tgh nk develop family bisnes...baru mcm drama tv3
.
.
Usia pon masih 29 tahun 11 bulan...target 10 tahun dr sekarang...dr aku membazir tak tentu arah,baik aku buat sesuatu untuk anak2 aku,isteri dan keluarga...paling tidak pon ada sesuatu yg dorg boleh sambung bila dah besar nnti
.
.
Sama jugak mcm bisnes videography @bonkproduction...dah 8 tahun dah masuk tahun ni...masih lagi bertahan...alhamdulillah...asal dulu suka2 jek...1st job pon aku pinjam kamera org yg baru beli x bukak dr kotak lagi...member yg bagi pinjam
.
.
Kalau dipanjangkan umor,lepas 40 tahun aku nk rehat dah...nak jadi wakil rakyat tengok rakyat dekat kampung...hahahaha...sekarang pon setiap kali aku balik kampung,aku akan cakap dgn bini aku,aku balik nak tengok rakyat...rakyat sihat ke x,makan ke x...
.
.
Sekian cerita saya
.
#lowdka
Read more
EHHHH ! WHAT??? Ohhh NOOOO !! Awak ohh AWAKK! Muka lawa sangat, pakaian awak semua cantik2 tau, ...
Media Removed
EHHHH ! WHAT??? Ohhh NOOOO !! Awak ohh AWAKK! Muka lawa sangat, pakaian awak semua cantik2 tau, branded2, perfume awak wangi semerbak, make up cun melecun. tp kan tapi kan. ermmmmmm KETIAK Awak tuh, BERKARAT !! Xsegan ke? Xmalu ke? Luar cantik bagai nak rak, tp dalam makkk oiii GELI NYE TENGOK ... EHHHH ! WHAT??? Ohhh NOOOO !! Awak ohh AWAKK!
Muka lawa sangat, pakaian awak semua cantik2 tau, branded2, perfume awak wangi semerbak, make up cun melecun. tp kan tapi kan. ermmmmmm KETIAK Awak tuh, BERKARAT !! Xsegan ke? Xmalu ke? Luar cantik bagai nak rak, tp dalam makkk oiii GELI NYE TENGOK !! eeeeeiiii !
Mad : Hoii bro, amacam best kahwen?? Zac : Hurmm okay je bro.

MAd : Ehh untung la kau, dapat bini lawa cun cantik , ayu , baik mcm tu.
Zac : HAHAHA. cun tuh mmg cun. TP apa yang kita nampak. yang Xnampak belum tentu lagi.
Mad : Ehh aku tgk bini kau cantikk, pandai bergaya, wangi, semua brg branded2. Aku pon nak bini mcm tu.
Zac : Itu yang aku nampak selama ni, tp LUARAN JE jaga, tp KETIAK and celah2 kangkang dia, aku tgk pon geli. BERKARAT bro ! nak feel lebih2 pon terbantut ! Entah la bro, nak ckp kat dia, takut dia SENTAP pula.
Mad : Lahhh, nampak lawa nampak lawa, tp ketiakk hitam berkarat rupanya ! HAHAHA. indah khabar dr rupa.
Zac : Itu lah, dah kawen ni baru tau yang perempuan ni sibuk jaga luaran yang org nampak je, yang xnampak, perghhh berkeladak. Potong betulll !
Mad : Bini aku kat rumah guna Krim Primadona ni, itu yang aku tau tu. Terbukti berkesan bro ! Bini aku walaupun xcantik, xbergaya, xbeli baju lawa2, atleast dia jaga dalaman2 ni bro dari anak dara lagi. Jadi aku xde la terbantut mcm kau ! HAHAHAHA
Zac : Aku nak order sekarang jugak. Pastu hadiahkan. Nak cakap direct nnti, malu lak bini aku tu, sentap la, makan hati la. Hope2 dia sedar la dan nak la guna krim ni ! Thanks bro !! EHHHH INI HAAAAA !! KISAH HIDUP AWAK LA YANG AWAK XTAHU TERJADI DI BELAKANG AWAK !!! 0172005875 cepat!
Read more
: 27 February 2018 : . Sanah Helwah Happy Birthday selamat Hari Lahir Saengil chukaee to my one ...
Media Removed
: 27 February 2018 : . Sanah Helwah Happy Birthday selamat Hari Lahir Saengil chukaee to my one and only blood sister @ezzah_ezaham . Sbb hari ni birthday hang , so im gonna write a very long post about you .. ( get ur tissue ) hahaha . . Pertamanya aku nak ucap syukur ke hadrat yg maha esa sbb ... : 27 February 2018 :
.

Sanah Helwah Happy Birthday selamat Hari Lahir Saengil chukaee to my one and only blood sister @ezzah_ezaham . Sbb hari ni birthday hang , so im gonna write a very long post about you .. ( get ur tissue ) hahaha .
.

Pertamanya aku nak ucap syukur ke hadrat yg maha esa sbb jadikan hg kakak aku dan aku sebagai adik hg dlm dunia pinjaman ni . Mmg masa kecik2 aku lansung tak suka hang . Rasa mcm buat apa ada kakak , i dont need one . Aku yakin hg pun tak suka aku hahahha . Mmg kita kuat gaduh mcm adik beradik tiri . Hahahhaa . Tp tak sangka pun kan bila dh besaq2 ni , hg la kakak aku hg la kawan baik aku , hg la tempat yg aku boleh cerita n luahkan segala-galanya . Hg la org yg tak pernah berkira dgn aku yg selalu support aku , yg nampak dan hargai bakat aku . Yg selalu bangga dgn aku . Aku sendiri pn tak bangga dgn diri aku , takdak org pernah bangga dgn aku , tapi hang bangga ada aku sebagai adik hang . Apa yg aku buat sampai ke hari ni ak masih tegak berdiri dan teruskan salah satunya sbb hang . Selain nak tgk mak abah happy , ak masih gigih habiskan belajaq ni sbb hang . Sbb nak hang bangga dgn aku . .

Hang selalu cakap jgn jadi mcm hang . Tapi aku nak jadi mcm hang . Hang la kakak isteri dan ibu yg plg kuat . Yg gigih dan berbakat . Igt aku tak bangga ka dgn hang . Pencapaian hg skrg ni , aku bangga gila kot . Aku nampak semua penat lelah hg selama bertahun tahun , dan sekarang aku happy tgk hang dh senang . Hg boleh bantu adik2 sedikit sebanyak . Aqil dapat keperluan ckup . Aku happy tgk semua tu . Aku nak sgt jadi kuat mcm hang . Jgn lah rasa rendah diri lagi lepas ni . Bagi aku dan bagi semua ahli keluarga kita , you’re amazing woman .. hg hebat kakyah hahaha .. .
Aku minta maaf sbb tk dpt bg apa2 hadiah or surprise kt hang .. mcm yg hg selalu buat kt km semua ak tk mmpu nk bg .. tp aku janji ak akan habiskan belajaq dgn cemerlang , dan buat hg bangga dgn aku . Ak takkan kecewakan hang .. dan aku akan cari suami yg baik n hensem jugak ( sbb hg suruh cari yg hensem ) hahahaha .. .

Aku doakan hg sentiasa bahagia dan berjaya capai impian hg . Aku sentiasa ad kt belakang hg . Support hang . Okayyyyy 💪🏻 I love you my sister ❤️
Read more
Good Morning #inhannalovers !! . . Thankyou @nraininnzln__ <span class="emoji emoji1f495"></span> Kreatif betul caption kan <span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> . . Kalau ...
Media Removed
Good Morning #inhannalovers !! . . Thankyou @nraininnzln__ Kreatif betul caption kan . . Kalau nak cantik and ayu macam @nraininnzln__ boleh GRAB CEPAT #padmakurungkedah ni !! Kain memang sedap sengat taw. Sejuk dan tak panas langsung. Selesa di pakai untuk berhari raya, pejabat ... Good Morning #inhannalovers !!
.
.
Thankyou @nraininnzln__ 💕 Kreatif betul caption kan 😂😂
.
.
Kalau nak cantik and ayu macam @nraininnzln__ boleh GRAB CEPAT #padmakurungkedah ni !! Kain memang sedap sengat taw. Sejuk dan tak panas langsung. Selesa di pakai untuk berhari raya, pejabat mahupun kelas 💕
.
.
Dapatkan dengan harga serenda RM149 dengan PROMO COMBO SALE !! Jangan lambat2 kerana PROMO COMBO ini akan berakhir pada bila2 masa sahaja taw !!
.
.
Anda boleh walk-in sekarang di showroom Inhanna di Subang Bestari !! Waze je Inhanna !! Selain tu jugak anda boleh layari website kami www.inhanna.com dan dapatkan Koleksi Raya Inhanna 💕
.
Atau komen je kat bawah ni "SAYA NAK" untuk pembelian terus bersama agen sah Inhanna.
.
#Repost @nraininnzln__ with @get_repost
・・・
29062018. . Saya suka Inhanna kerana...kalau nak tahu sebabnya. Jom ikuti flashback kami berdua. "Elin, hang nak pakai baju raya tahun ni design macam mana?" Tanya si tudung pink. "Aku nak lain dari yang lain." "Contoh macam bila aku pakai baju tu, aku nampak macam pemalu. Tapi aku bukannya pemalu, aku hanya menahan personaku." (orang yang rapat dengan aku akan tau perangai aku) hahaha 🙈. "Hang pulak Nida nak pakai macam mana?" "Aku nak pakai baju yang menunjukkan aku ni orang Kedah (yeah kami asal orang kedah) and pastikan baju tu look simple gitu." Hehehee.. "So tugas hang hari ni Elin, pi usha IG yang jual baju kita nak pakai untuk raya yang setahun sekali ni." .
.

Keesokkan harinya..
"Wey aku dah jumpa dah, mai tengok." panggil aku. "Wehh cantiknyaa baju ni . ." Teruja si tudung pink. "Glamour la raya kita tahun ni." 😝😝
.
.

Di pagi Raya...
Bestnyaaa, cantiknyaa, selesanya kain ni and tak perasan tergedik pulak dua orang kami ni depan cermin. Hahahaha.. 😂😂 Pada hari yang mulia ni, kami berdua tak dapat nak menutup pesona, keayuan dan kecantikkan setelah memakai baju 'Padma Kurung Kedah'. Thanks @inhannashop kerana kami dapat menutupi tubuh kami dengan 'Padma Kurung Kedah'. Serious tak menyesal beli.. Inshaallah nanti repeat lagi 😘

#inhannaraya2018 #raya2018 #inhannaglamourrayacontest #1syawal #inhannacontest #Aidilfitri2018 #hariraya #siscubajoin #throwbackdipagisyawal
Read more
sekalung tahniah buat adiku @vndayah yang hebat mengharungi liku2 kehidupan sebagai tukang jahit ...
Media Removed
sekalung tahniah buat adiku @vndayah yang hebat mengharungi liku2 kehidupan sebagai tukang jahit ! dan akhirnya terserlahlah @jarumvendaya . giteww abang mung koya! hahahha . walupun kerjaya sebagai tukang jahit tidak dipandang. tidak kerlas. tak meletups macam kerjaya hebat ... sekalung tahniah buat adiku @vndayah yang hebat mengharungi liku2 kehidupan sebagai tukang jahit ! 🌸dan akhirnya terserlahlah @jarumvendaya . giteww abang mung koya! hahahha
.
walupun kerjaya sebagai tukang jahit tidak dipandang. tidak kerlas. tak meletups macam kerjaya hebat yang lain. .
mung tak perlu lagi berasa malu, rendah diri dan berasa kerdil. 9 bulan lepas mung mengadu tentang masalah ditempat kerja. setelah 3 tahun mung kerja dengan aman, ada orang sibuk mengacau periuk nasi mung. tohmahan dan fitnah dilemparkan.
.
saat mung kata “aku nak berhenti kerja”.. aku sambut dengan penuh sorakan. BERHENTI yah.. kita buat bisnes lain. pegi belajar. kite tanya @eddymohaizz_official utk bukak bisnes ni. eddy sambut dengan baik. .

aku beri mung 6 bulan untuk berjaya. kalau tak berjaya. kite tukar plan B.
.

dan alhamdulillah Allah ada dengan orang yang benar. dengan orang yang sabar dan dengan orang yang menyerahkan segalaNya pada Dia...
.
bulan pertama sales mung dah cecah 3k .. dan untung seperti kau mendapat gaji dengan tempat lama. bulan kedua sales menjadi 4k. dan bulan ke 4 dan 5 kau kini senyum lebar. dan terus tersenyum.
.
.
mengorak langkah demi langkah menuju jaya. yang pastinya USAHA yang mung buat tu ikhlas. mung berhenti kerja tempat lama sebab mung xmboh bergaduh dengan “teman2” yang sewaktu dulu mung yang ajar dan ajak ke tempat kerja tu.. ( aku malas nk campur tapi aku hanya bagi nasihat, supaya kita ni sentiasa positive, kita taknak gaduh, kita lari dari zon itu)
.
tindakan mung bijak. Allah ada bersama orang sabar. dan harini, jahitan baju mu mencuri perhatian media( wah ayat) hahahaha.. dan ini baru sahaja bermula.
.
thanks mak iti yang always support karya tempatan 😍😍😍👍🏻👍🏻👍🏻🌿🌿🌿🌿@airunnisaalaui
.
#dunialelaki
#ronautusanmalaysia
#jarumvendaya
#cikguvnkerybeonpaper
Read more
Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ...
Media Removed
Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ingat aku berjaya mematahkan sebatang kayu yang berdiameter almost 5cm menggunakan daya hentakan ke halkum member. Member tu ok. Nama dia Shah bukan nama sebenar. Konon target nk tidur puncak ... Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ingat aku berjaya mematahkan sebatang kayu yang berdiameter almost 5cm menggunakan daya hentakan ke halkum member. Member tu ok. Nama dia Shah bukan nama sebenar. Konon target nk tidur puncak sebab awal lagi. Soo nak lengahkan masa. Ada yang nak g membuang sambil tengok view, katanya " aku tak pernah lagi berak sambil dengar burung2 berkicauan dengan tenang" . Keluar je dari semak view tu. Uncle pun cakap jangan buat apa apa kat sebelah situ. Sebab tu tempat "dia". HAHAHAHA masing masing gelabah. Tapi view all the way to the top memang tak boleh nego cantik dia. Masatu baru kau tahu. Ranking muka cantik gf korang akan jatuh kalau dibandingkan dengan view gunung Tahan ni. *aku single sebab tu berani cakap. Huhu* . Disebabkan awal lagi, Uncle decide utk tidur di kem gedung. Nak ke kem gedung tu lah ada yang koyak dengar member banyak tanya, koyak kaki masuk lopak, dengan keadaan hujan tak boleh kawtim. Kitorang gerak gak ke kem geduh. Rezeki lah kat Tahan ni aku nampak campsite yang begitu meriah macam ada kenduri. Hahahaha.

Sampai kat Gedung. Makan yang disediakan oleh guider Karat Adventure. Memang superb lah service dia. Korang sampai tinggal tolong sikit terus makan. Susah nak dapat service sediakan makanan ni. Masak pun sedap macam kenduri. Fuhh. Malam kitorang tidur mmg kalau boleh 100 lapis aku nak pakai. Sejuk gila. Gila gila lah. Tapi ok kitorang siap pasang fly dan tidur dgn lena. Tapi silap, pukul 1 pagi aku dgr angin kuat gila tapi takde sekelumit umat pun bangun. Aku tidur gak lah. Tak sampai 30 minit muka aku kene libas dengan fly yang dah start nak melayang, masa tu aku dgr dgn suara sedikit hiba "weh bangun fly kita nak terbang..". Mula lah semua bangun sejuk sejuk mmg apa carutan ada keluar je dari mulut. Bertungkuslumus betulkan fly. Tapi ada dua orang member aku yang paling function, aku terdengar perbualan diorang. " okay kita punya kerja pegang tiang ni je biar diorang pasang" , wandong bukan nama sebenar. Celaka punya member. Tapi Apek paling function. Paling menenangkan keadaan.
Cont.

#KaratAdventureGiveAway
#karatadventure
Read more
Carilah kawan yang bukan hanya pilih anda untuk kebendaan. E dan Effa bermula dari bawah. Masing-masing ...
Media Removed
Carilah kawan yang bukan hanya pilih anda untuk kebendaan. E dan Effa bermula dari bawah. Masing-masing berniaga dgn cara kami sendiri dan hubungan persahabatan kami bukan kerana nak kejar glamor, nak bersaing sesama kawan, kami respect percakapan kami supaya hubungan persahabatan ... Carilah kawan yang bukan hanya pilih anda untuk kebendaan. E dan Effa bermula dari bawah. Masing-masing berniaga dgn cara kami sendiri dan hubungan persahabatan kami bukan kerana nak kejar glamor, nak bersaing sesama kawan, kami respect percakapan kami supaya hubungan persahabatan kami tak tercalar. 10 tahun nak jaga friendship bukan senang. Jarang jumpa tapi bukan buat kami lupa kawan lama yang susah senang masa nak mula hidup di kota KL. Kami bukan sahaja pernah jadi rakan sekerja malah pernah jadi rakan serumah. Tq babe for this long lasting friendship. Sebak pula hahahaha tadi tengok ko gosok tudung @duckscarves kesayangan ko pun aku tahu ko appreciate and value sesuatu benda. Tq juga bagi aku selesa jadi diri aku tanpa aku nak fikir #ootd apa aku nak upload masa bercuti ni 😅😅😅 .
#sisjustwannabemyself #betruetoyourfriend #friendship #10yearsandcounting
[ Wearing Soon to be Released #basicdualturban by @ilhamechenta #ilhamechenta ] #duckscarves #tghlambaisuamiwealldalamswimmingpool 😆😆
Read more
Tahniah Putera Puteri Smk Teluk Bahang . Tempat ketiga pertandingan kawad kaki krs peringkat kebangsaan ...
Media Removed
Tahniah Putera Puteri Smk Teluk Bahang . Tempat ketiga pertandingan kawad kaki krs peringkat kebangsaan 2018 . 🥉 . As a coach memang bangga lah 4 hari training tapi sedih sikit sbb takde sapa mai selfie . Ingat sng ke nak dpt coach tinggi hensem gelap mcm aku ni ? hahahaha . #themightyiqra Tahniah Putera Puteri Smk Teluk Bahang . Tempat ketiga pertandingan kawad kaki krs peringkat kebangsaan 2018 . 🥉🏆😍 . As a coach memang bangga lah 4 hari training tapi sedih sikit sbb takde sapa mai selfie . Ingat sng ke nak dpt coach tinggi hensem gelap mcm aku ni ? hahahaha . #themightyiqra
24 Maret 2018 Dia Pulang Pertama kali tau penempatan di Riau diawali dengan drama nangis nangis di kampus. Karena pada saat itu emang pas lagi di kampus. Bingung campur seneng, bingung riau itu dimana dan kaya gimana. Aku hidup sama siapa disana. Lalu bersua lah diriku dengan dirinya. ... 24 Maret 2018
Dia Pulang

Pertama kali tau penempatan di Riau diawali dengan drama nangis nangis di kampus. Karena pada saat itu emang pas lagi di kampus. Bingung campur seneng, bingung riau itu dimana dan kaya gimana. Aku hidup sama siapa disana. Lalu bersua lah diriku dengan dirinya. Si @anis_safitri20
Se-kampus, tapi 4 tahun g pernah ketemu. Ya karena aku anak Teknik dan dia anak MIPA (ngakunya sih gitu). Lalu ketemulah untuk pertama kali di Bandara Abd. Rahman Saleh. Yg ku inget dia datengnya terakhir, dan langsung nyariin aku. Udah cerita panjang lebar kalo dah ketemu ibukku. Ternyata itu bukan ibukkj yg ketemu dia 😂 seneng banget dipertemukan dan disatukan di perantauan sama anak macam dia, orangnya grapyak, nyenengin, rame, dan sabar. Sesuai buat ngadepin sifatku 😫😂 Disini banyak hal yg dilakuin bareng sama dia. Hampir kalo mau kemana mana selalu sama dia. Piket bus pun bareng. Curhat, ghibah, jadi bonek dan semua kegiatan2 yg unfaedah udah pernah kita lakuin semua selama 4 bulan terakhir ini 🤧 "Nak ayo terne aku nang perawang"
"Nak gigiku loro"
"Bijim ya bapakcu telpon"
"Nak ayo talah masakno aku"
"Sepurane loh masakanku ga enak"
"Nak keasinan yo, aku njaluk rabi iki"
"Nak kurang asin yo"
"Nak kene loh nginep SMP"
"Nak aku nginep omah SD yo"
"Nak aku kancanono sek nde omah sampe kakak2 teko"
Dan nak nak yg lainnya.
Gatau kenapa dulu bisa nyeletuk manggil 'mak' ke dia , mungkin wajahnya si anis udah kaya mak mak 😂✌️ becanda mak wkwkwk

Jangan pernah lupa mak kita pernah kehujanan bareng malem2 dari perawang, muterin jalan yg ga ada abisnya dan berlubang, mana gelap dan suepiiii, ujannya dueres.
Kenekatan kedua, masuk kebun malem2 sambil keujanan, motoran berdua. Waktu itu yg pas maghrib juga pernah ketemu ular 🐍 dan ularnya langsung mangap, kitanya histeris 😂
Kenekatan ketiga , motoran berdua pertama kalinya dari kebun ke pekanbaru 😂😂 jalannya naik turun muter2 ga karuan, kendaraannya gede2 , gatau jalan hahahaha dan itu kita siangnya langsung balik kebun. Kenekatan yg HQQ 😂😂 Sebenernya meskipun kita cuma 4 bulan bareng mak, terlalu banyak kenangan yg ga muat kalo ditulis di caption ini 😭 ku sayang sampean mak , saudariku 😘💕 #sister
Read more
NAIK BAS SAMPAI BECAK KETIAK . Alkisahnya hari ni aku pergi casting, hahaha banyak je dapat mesej ...
Media Removed
NAIK BAS SAMPAI BECAK KETIAK . Alkisahnya hari ni aku pergi casting, hahaha banyak je dapat mesej suruh pergi casting, tapi disebabkan masa agak mengekang di tambah dengan limitasi dari segi kenderaan ( Lokasi casting banyak jauh dari stesen tren) , aku sekarang memang malas nak pergi ... NAIK BAS SAMPAI BECAK KETIAK
.
Alkisahnya hari ni aku pergi casting, hahaha
banyak je dapat mesej suruh pergi casting, tapi disebabkan masa agak mengekang di tambah dengan limitasi dari segi kenderaan ( Lokasi casting banyak jauh dari stesen tren) , aku sekarang memang malas nak pergi casting ni. Kalau Dulu masa awal-awal buat kerja ni, semua casting pergi, nak melekat satu pun susah, tapi alhamdullilah la ada juga yang melekat, jadi sekarang ni dah 2018, malas sangat pergi hahaha, Kalau ada job melekat tanpa casting tu dah kira syukur la, tahun ni semua job dapat tanpa casting pun 😊
.
Ok, kembali kepada cerita hari ni, memang aku dah hantar Text kepada agensi aku xnak pegi casting tu, tapi disebabkan aku sorang je dia present kat client aku gagahkan la jugak pergi kat solaris mont kiara tu.
.
Mula-mula plan nak naik moto je, tapi langit gelap dan hujan pula, jadi alternatif nya, park dekat BTS naik tren ke KL Sentral dan tukar tren ke segambut dan ambil grab dr KTM segambut ke studio agensi, smpai KL sentral, KTM ke segambut pulak takde, kene naik bas.. jadi dengan bawak beg dan barang2 gigihla menunggu bas 30min smpai habis berpeluh, smpai je bas, naik la bas, bas pun panas macam dalam sauna! Adussss... habis becak ketiak sampai peluh menitik! 😓
.
Sampai ke KTM segambut, tunggu pulak grab ke Lokasi, nasib baik kereta aircond .. kering la peluh tu, tapi tetap selekeh! Hahaha
.
Smpai lokasi, terus naik, terus bukak beg, pakai minyak rambut, oles sikit dengan Compact Powder MAC NC42 dan dengan ajaibnya tertutuplah cela di wajah yang sangat selekeh itu , tambahkan senyum secukup rasa dan terus in character depan kamera. huh.. panjang cerita kan
.
Setel la casting hari ni,.. biasa la keluar dari casting, pegang satu benda
.
Tak dapat itu pasti
Kalau dapat itu rezeki
.
Just nk cerita pengalaman naik bas smpai berpeluh dan perlajanan yang panjang semata-mata untuk pergi casting. Hahahaha
.
Ok itu cerita saya petang ni sambil mencoret atas bas ni haaa. Selamat behujung minggu semua 😘❤️
Read more
Tak tahu nak makan di mana? Tak tahu nak makan apa? Jom ke De'Street Thai Authentic Food, Shah Alam! Episod ...
Media Removed
Tak tahu nak makan di mana? Tak tahu nak makan apa? Jom ke De'Street Thai Authentic Food, Shah Alam! Episod kedua #MakanApaTu? (berangan tak?! Hahahaha!) membawa anda ke Shah Alam untuk merasa sendiri hidangan enak di Restoran De'Street yang menyajikan makanan Thai. Rasa hidangannya ... Tak tahu nak makan di mana? Tak tahu nak makan apa? Jom ke De'Street Thai Authentic Food, Shah Alam!

Episod kedua #MakanApaTu? (berangan tak?! Hahahaha!) membawa anda ke Shah Alam untuk merasa sendiri hidangan enak di Restoran De'Street yang menyajikan makanan Thai.

Rasa hidangannya tidak mengecewakan dan harganya juga berpatutan. Sedap wey! Macam makan kat Thailand.

Terletak di Jalan Kristal, Seksyen 7, Shah Alam, anda boleh cari saja di Waze. Lebih mudah. Tak jauh dengan Pak Li, Polperro dan Hakim Baru.

Kali ini, aku mencuba beberapa hidangan iaitu:
.
Tomyam Talay Maggie
Small: RM18
Medium: RM30
Large: RM45
Untuk hidangan saiz small, kau boleh makan dua orang, medium, empat orang dan large, berorang-orang. Ada Maggie yang hidangkan bersama kuah Tomyam. Diserikan dengan makanan laut serba mewah dan telur ayam. Kalau kau takut pedas, boleh minta kurang pedas. Slrpppppp!

Khao Pad Sapparot
(Thai Pineapple Fried Rice)
RM15
Selalunya, kalau order Nasi Goreng Nanas di mana-mana restoran, akan dapat nasi goreng yang terlalu berminyak. Tapi, Khao Pad Sapparot di De'Street ini tidak terlalu berminyak dan rasa dia pun, perghhhh!

Amie'kaya
(Steam Bread + Kaya Pandan)
RM6.50 (Add kaya RM2.50)
Roti kukus ini mesti tak asing lagi buat anda yang gemarkan makanan Thai. Roti dia lembut, dan kaya pandan dia pun tidak terlalu manis.

Patpong Combo Grilled
(Real Beef & Tony Jaa Quater Chicken)
RM23
Selain Tomyam Talay Maggie, juadah ini pun juara! Wey, sumpah berbaloi. Kau boleh order ayam bakar saja, daging bakar saja, atau campur kedua-duanya. Oh, ada kambing bakar juga kalau nak rasa. Paling win adalah sos Thai buatan sendiri De'Street yang warna dia merah menyala, tapi tidak terlalu pedas. Serasi dengan daging bakar itu.
.
Alamat:
Restoran De'Street
24, Jalan Kristal J7/J Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Malaysia
.
Waktu perniagaan:
4.30 pm - 12.30 am
Tutup pada hari Rabu (dua minggu sekali)

#malaysia #malaysian #asian #asian #food #makan #makanan #foodstagram #foodgram #foodgasm #foodporn #streetfood #foodreview #restaurant #foodie
Read more
Korang....walau pon sekarang kita masing-masing dah busy tapi bila dah dapat lepak. Hhahah ambek ...
Media Removed
Korang....walau pon sekarang kita masing-masing dah busy tapi bila dah dapat lepak. Hhahah ambek kau sampai tak reti- reti nak balik. Hahaha. Tapi kan aku rasa macam tak percaya yg killa dah nak kahwin.. aku ingat kan kita ni kecik lagi hahahaha. weh igt lagi tak dulu hobi kita setiap petang ... Korang....walau pon sekarang kita masing-masing dah busy tapi bila dah dapat lepak. Hhahah ambek kau sampai tak reti- reti nak balik. Hahaha.
Tapi kan aku rasa macam tak percaya yg killa dah nak kahwin.. 😔 aku ingat kan kita ni kecik lagi hahahaha. 😂 weh igt lagi tak dulu hobi kita setiap petang lepas balik sekolah mesti lepak kan, tak rumah aku rumah durrah makan pelam, tak pon bergosip... Tak sangka pulak yang killa dah nak kahwin dah ..lepas tu durrah hahaaha. . wehh kenapa korang nak kahwin cpt sgt. 😭😭 Tapi ape-ape pon korang tetap sahabat aku dari sekolah rendah sampai sekarang. Akusayangkorangsangat😘😘😘
Read more
From zero to hero. <span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏻. Dulu tk pernah terfikir nak masuk competition bina badan ni. Tapi orang kata, ...
Media Removed
From zero to hero. 🏻. Dulu tk pernah terfikir nak masuk competition bina badan ni. Tapi orang kata, kalau buat biar smpai habis. Dulunya orang kecik, sekarang nya sudah lain. Kawan2 sekolah cukup kenal dulu aku keding macam mana. Kalau nak something tu, please ada usaha. Buat betul2 . Alhamdulillah ... From zero to hero. 💪🏻. Dulu tk pernah terfikir nak masuk competition bina badan ni. Tapi orang kata, kalau buat biar smpai habis. Dulunya orang kecik, sekarang nya sudah lain. Kawan2 sekolah cukup kenal dulu aku keding macam mana. Kalau nak something tu, please ada usaha. Buat betul2 . Alhamdulillah champ kategori junior mr kl aritu. Throwback sikit amik mood untuk tahun depan. Dulu muka budak2, sekarang dah besar dah muka. Tapi still senyuman n rambut sama. Hahahaha. Tips sikit untuk harini, ramai dm macam mana boleh besar. Simple n fikir logik, makan banyak 5-6 kali sehari. Makan protein betul2 kaw banyak. Ayam mesti kena banyak. Workout dalam 2 jam sehari 6 kali seminggu. Stay consistent dalam 3 tahun straight. Takkan lah tk besar2. Logik masuk akal pon boleh tahu akan besar. Bye💪🏻 assalamualaikum
Read more
Selepas lebih sejuta umat menonton filem Hantu Kak Limah atau HKL bak kata Yeh Sekupang, aku baru ...
Media Removed
Selepas lebih sejuta umat menonton filem Hantu Kak Limah atau HKL bak kata Yeh Sekupang, aku baru sempat tonton. Banyak benda menarik dalam filem HKL yang sarat dengan mesej tersirat ni. Biasalah kan. Filem-filem Abang Mamat Khalid memang semuanya ada mesej tersembunyi. Tiga perkataan ... Selepas lebih sejuta umat menonton filem Hantu Kak Limah atau HKL bak kata Yeh Sekupang, aku baru sempat tonton.

Banyak benda menarik dalam filem HKL yang sarat dengan mesej tersirat ni. Biasalah kan. Filem-filem Abang Mamat Khalid memang semuanya ada mesej tersembunyi.

Tiga perkataan yang aku boleh sebut adalah - komedi, parodi dan satira.

Nak cerita lebih pun, mesti ramai dah tahu kan sebab jumlah kutipan dah cecah lebih RM20 juta dalam masa 11 hari tayangan.

Aku senaraikan sikit apa yang aku nampak dalam filem HKL.

1. Lakonan Ropie Cecupak sebagai Nayan sangat vass dan kelakar nak mati! Hahahahaha. Waktu dia sorang diri di Klinik Kesihatan Desa dan tiba-tiba black out tu, kelakar wey.

2. Watak Kak Limah lakonan Delimawati sebagai hantu lebih banyak aksi daripada sebelum ni. Kak Limah siap buat aksi Ong Bak.

3. Beberapa adegan sama macam dalam filem Nang Nak dan mungkin versi lucunya, Mae Nak. Antaranya, yang berlatar sungai, ada perahu, rumah tepi sungai, isteri mati, suami masih percaya isteri hidup dan sebagainya.

4. Watak Yeh Sekupang lakonan arwah Rab Khalid sangat menyinar. Kepoyoan dia buat kita menyampah, tapi kelakar bila dia yang penakut buat-buat berani dan selalu sedapkan hati kawan-kawan.

5. Lakonan Awie macam sebelum-sebelum ni. Nampak gengster, tapi kelakar. Itulah pelakon sebenar. Karakter dalam filem, berbeza daripada karakter asal di dunia nyata.

6. Babak Hantu Jepun mengimbau zaman-zaman Pendekar Bujang Lapok. Teringat zaman kecik-kecil dulu.

7. Babak yang melibatkan Uqasha sebagai Puteri Bunian macam ‘krik krik krik’ sikit. Tidak terlalu memberikan kesan, tapi tidak juga mencacatkan keseluruhan filem.

8. Selain babak-babak lucu, ada juga babak yang bermain emosi. Antaranya, sewaktu Khuda (suami Kak Limah) sampai di klinim dan dimaklumkan jenazah isteri dia ada dalam klinik.

9. Karakter Sabri Yunus mengingatkan kita semua kepada ahli politik yang tak boleh move on walaupun dah kalah. Hahahaha.

10. Kemunculan Erra Fazira dan Datuk Seri Vida buat penonton dalam hall tergelak sakan juga. Hahaha.

Yang lain, tengok sendiri okay. Aku yakin, dalam tempoh seminggu lagi, jumlah kutipan boleh mencecah at least RM30 juta.
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span> . Aku saja je nak mengada-ngada dengan husband. Since bukan selalu dia nak melayan kan. Lepas ...
Media Removed
. Aku saja je nak mengada-ngada dengan husband. Since bukan selalu dia nak melayan kan. Lepas makan, aku cakap kat husband; "Lapar..." (baca dengan nada manja awek cendol) . "Lapar eh?" (Suami aku usap kepala aku) . "Aah lapar. Hmm..." . "Mengada. Meh cium ketiak aku ni. Hang baru ...
.
Aku saja je nak mengada-ngada dengan husband. Since bukan selalu dia nak melayan kan. Lepas makan, aku cakap kat husband; "Lapar..." (baca dengan nada manja awek cendol)
.
"Lapar eh?" (Suami aku usap kepala aku)
.
"Aah lapar. Hmm..."
.
"Mengada. Meh cium ketiak aku ni. Hang baru je lepas makan weh. Nak mentekedarah apa lagi."
.
"Kuang asam...grr..."
.
Masa ni mak mentua dan kakak ipar aku tergelak terkekek-kekek tak ingat dunia sambil cakap, "Sabor je lah Tiah layan Umar ni."
.
Ya ya. Aku lah manusia paling penyabar sejak kahwin dengan makhluk asing bernama LELAKI ni atau lebih spesifikasi lagi; @umaryaakob HAHAHAHA.
.
#umarfatiah
#umarfatiahlovestory
#umarfatiahlovenotes
Read more
AKU RINDU SARAWAK! Walaupun dah seminggu aku pulang tapi hakikatnya Sarawak itu sungguh menambat ...
Media Removed
AKU RINDU SARAWAK! Walaupun dah seminggu aku pulang tapi hakikatnya Sarawak itu sungguh menambat hati aku walaupun cukup pusing di Kuching sahaja. Sarawak juga merupakan pelengkap menandakan bahawa aku sudah menjejaki 14 buah negeri di Malaysia. Alhamdulillah. So masa touchdown ... AKU RINDU SARAWAK!

Walaupun dah seminggu aku pulang tapi hakikatnya Sarawak itu sungguh menambat hati aku walaupun cukup pusing di Kuching sahaja.

Sarawak juga merupakan pelengkap menandakan bahawa aku sudah menjejaki 14 buah negeri di Malaysia. Alhamdulillah. So masa touchdown kat Kuching aku agak touching sikit la. Haha.

Food Hunter!
Memang aku tak la dapat nak rasa semua jenis makanan Sarawak ni tapi aku dah bedal Mee Kolok, Laksa Sarawak, Mee Jawa, Kek Lapis Sarawak, Nasi Itik Penyet dan Linut. Yaaaaa... Makanan tradisional yang best so korang kalau ke Sarawak carilah Linut ni. Linut tu apa? Carilah sendiri. Hahahaha! Ada banyak lagi makanan yang best boleh dijumpai tapi kena pandai carilah. Sedap!

Orang Seghawak yang awesome!
Senyum dengan orang tak kenal. Mereka kurang prejudis dengan orang lain walaupun berbeza agama dan budaya. Mereka bantu macam tolong kawan / saudara sendiri. Memang baik! Sebab tu hati aku terlekat di sini.
Thanks to SSM dan team Yanto kerana merealisasikan impian aku pusing 1 Malaysia serta menjaga kami dengan baik dan kepada gang band Ejud & Friends yang menjadi tulang belakang persembahan. Banyak momen-momen yang menarik dan seronok bila berada di Sarawak. Nak nak masa Cucok Rowo! Kahkahkahkah!

Thanks again. Aku takkan melupakan mu Sarawak. Kita akan bernyanyi sambil menari lagu Puteri Santubong dan Berkikis Bulu Betis beramai-ramai lagi. Much love. Peace. Assalamu'alaikum!

#ejud #ejudmusic #ejudandfriends #music #stage #performance #ssm #ssmone #band #kuching #sarawak #malaysia
Read more
R E M I N I S C I N G . Ingat lagi first time dulu g Farm in the city masa kat upm sem 6 lagi. Masa tu naik moto ...
Media Removed
R E M I N I S C I N G . Ingat lagi first time dulu g Farm in the city masa kat upm sem 6 lagi. Masa tu naik moto ngan @eykawesome . Dah laa masa tu tak tahu pun kat mana FITC ni, aku pulak yang jadi rider. First ingat dekat2 ngan Giant BTS tu haaa. Last2 tengok dlm waze dekat Giant Seri Kembangan. Adehhh nak ... R E M I N I S C I N G .
Ingat lagi first time dulu g Farm in the city masa kat upm sem 6 lagi. Masa tu naik moto ngan @eykawesome . Dah laa masa tu tak tahu pun kat mana FITC ni, aku pulak yang jadi rider. First ingat dekat2 ngan Giant BTS tu haaa. Last2 tengok dlm waze dekat Giant Seri Kembangan. Adehhh nak pergi ke tak ni? Dah jauh gila kot kalau ikutkan perjalanan masa tu. Tapi bila pikir balik, g jee laa memandangkan aku yg bawak motor, so aku laa yg buat keputusan. Lagipun nanti balik menyesal pulak sbb dh sesat, penat2 atas motor tapi masih tk jumpa destinasinya. So menuju jugak laa kat FITC tu walaupun masa tu dh betul2 tengahari. Nk tengok binatang punya pasal masa ni, dah nak dekat 2jam jugak laa atas moto sbb sesat. Nasib baik laaa dekka ni sejenis yg tak komplen, dia ikut jee sbb yelaaa aku yg bawak kan. Akhirnya sampai jugak kat sana, aku laaa yang excited. Dekka cuma tolong tangkap gambar jee. Masa ni alpaka takde lagi. Haha .
Tapi actually nk cerita pasal kejadian selepas tu, masa aku ngan dekka g Giant. Dah laa lepas penat naik motor, penat bergambar ngan binatang, Dekka ajak g Giant pulakkkkk. Sbb dia dh teman aku, aku ikutkan jee laa. Hahahaha sbb pergi,nak beli periuk nasi ! Dia beli periuk nasi wehhh. Wehhh beli periuk nasi lepastu bawak naik atas motor? Haha dengan beli barang2 dapur lainnya. Penuh bakul motor masa tu. Yang dekka pulak dok pegang periuk nasi tu kat belakang motor. Haha orang lain semua tengok jee kitorang yang macam orang hidup nomad ni. Haha k nk cakap tu jee. So mana periuk nasi tu sekarang dekka? Dan masihkah kau ingat kenangan kau beli periuk nasi ni? Masihkan kau ingat kenangan aku nk bagi kau pegang cicak tu tapi lepastu kau tolak last2 kau tolong amekkan gambar jee? Masihkah kau ingat lakonan aku nk amek gambar binatang acah2 National Geographic itu? Hahaha masihkah wehhhh?
Read more
Nyawa saya<span class="emoji emoji1f493"></span><span class="emoji emoji1f493"></span><span class="emoji emoji1f493"></span> .. . Masa kat Madinah tempat Raudha , Makam Rasulullah S.A.W punya ramai manusia ...
Media Removed
Nyawa saya .. . Masa kat Madinah tempat Raudha , Makam Rasulullah S.A.W punya ramai manusia bertolak2 untuk berdoa dan melakukan solat sunat sebab situ mustajab doa .. dengan badan depa yang besar2 dan tinggi.. aku rasa aku paling pendek kat situ..🤧🤧 . Dengan berlaga-laga,bertolak-tolak..betul ... Nyawa saya💓💓💓 .. .
Masa kat Madinah tempat Raudha , Makam Rasulullah S.A.W punya ramai manusia bertolak2 untuk berdoa dan melakukan solat sunat sebab situ mustajab doa .. dengan badan depa yang besar2 dan tinggi.. aku rasa aku paling pendek kat situ..🤧🤧
.
Dengan berlaga-laga,bertolak-tolak..betul la ustaz cakap "masuk Raudha bukan mudah tapi nak berjaya kena usaha ".. tempat Raudha tu pun tak semua orang boleh masuk.. tu yg bila dapat masuk berebut-rebut.. .
Alhamdulillah..kami insan terpilih dapat masuk.. lepas buat solat2 sunat dan berdoa ..nak keluar dari situ tak boleh tiba-tiba aku terasa nak pitam dan nk pengsan kat situ sebab tak ada udara langsung dan tenaga da habis ..😷😷.. "ibu ..hidayah tak kuat ni..dyh nak pitam.." tiba-tiba ibu dari belakang angkat aku papah terus cepat2 bawa keluar 😂😂😂
.
Hahahaha...kuat betul ibu angkat aku..macam tak percaya ... hebat ibu 💪💪💪.. .
Balik tu cerita kat ayah..ayah ckp " sepatutnya hidayah yg dukung ibu , bukan ibu dukung hidayah..kecik2 dulu ibu dah dukung ni besar pun nak kena dukung juga ke? ".. 😂😂😂
.
.
# ibu hebat ...saya pun tak sehebat ibu 😍😍.. rasa kalau ibu tak ada masa tu mahu pengsan kat situ ..hahaha😂😂
.
#love #mom #mylife #myself #ikutcarakita #family #happy #fun #smile #memory #in #2018 #vsco #vscocam
Read more
Deadpool 2 is awesome! Tadi, sempat menonton Deadpool 2 yang start ditayangkan hari ini di pawagam ...
Media Removed
Deadpool 2 is awesome! Tadi, sempat menonton Deadpool 2 yang start ditayangkan hari ini di pawagam seluruh negara. Aku bukan follower tegar Deadpool sebab yang sebelum ni pun, tengok on off on off macam tu saja. Aku share beberapa point yang korang boleh ready sebelum menonton. 1. ... Deadpool 2 is awesome!

Tadi, sempat menonton Deadpool 2 yang start ditayangkan hari ini di pawagam seluruh negara.

Aku bukan follower tegar Deadpool sebab yang sebelum ni pun, tengok on off on off macam tu saja.

Aku share beberapa point yang korang boleh ready sebelum menonton.

1. Kau akan ketawa sebab Deadpool memang tak sah kalau tak lucu dan penuh dengan sarkastik.

2. Seperti Deadpool sebelum ini, banyak 'French words' yang disebut. Hahahaha. Kalau bawa anak, suruh dia pakai headphone macam Rani Kulop.

3. Karakter Deadpool atau Wade berdepan lagi banyak insiden yang mencederakan dia berbanding filem pertama.

4. Untuk action, aku lagi prefer the first movie.

5. Sekuel ini, aku rasa Wade sebut 20 juta nama artis, tajuk filem, tajuk lagu, line dalam filem dan banyak lagi benda. Hahahaha!

6. Karakter favorite aku adalah Domino, si perempuan bertuah.

7. Bila tengok Russel atau si Firefist, akan rasa annoying sebab dia adalah si gemuk berwajah Fat Amy versi lelaki. Nak-nak dengan accent dia. Yih!

8. Part last, kau akan nampak betapa Ryan Reynolds pun sebenarnya tak reda dengan kewujudan filem busuk, Green Lantern. Hahaha.

9. Lagu OST filem ini sedap sangat-sangat! Tajuk dia Ashes, dan dinyanyikan oleh Aunty Celine Dion. Siapa tahu, kot boleh jadi hit macam OST Titanic, My Heart Will Go On itu.

10. Overall, Deadpool 2 menghiburkan. Sesuai kot kalau bagi 4/5.

#deadpool #deadpool2 #movie #filem #moviereview #marvel
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span> . Sweet sungguh husband aku. Dia buat surprise kebaboom untuk aku dengan call hospital swasta ...
Media Removed
. Sweet sungguh husband aku. Dia buat surprise kebaboom untuk aku dengan call hospital swasta Mahsuri pastu set appointment semata-mata untuk scan jantina baby pagi ni. . Dia taktauuuuuuuuuuuuu aku punya surprise lagi kebaboom. Masa nak gi check up pagi tadi, aku boleh hilang ...
.
Sweet sungguh husband aku. Dia buat surprise kebaboom untuk aku dengan call hospital swasta Mahsuri pastu set appointment semata-mata untuk scan jantina baby pagi ni.
.
Dia taktauuuuuuuuuuuuu
aku punya surprise lagi kebaboom.
Masa nak gi check up pagi tadi, aku boleh hilang ingatan
letak mana buku pink check up perut. Hahahahahahahaha!
.
Last-last,
tak pergi scan pun pagi tadi.
.
Pastu petang tadi nurse KK WhatsApp tanya pasaipa tak mai check up di Klinik Jitra. Adoyaiii gelabah mak nenek sampai pening kepala aku cari buku pink. Nasib baik jumpa! Punyalah trauma takut kena beletiaq dengan nurse hahahaha!
.
So, claim balik surprise husband nak check up di Hospital Mahsuri. Alhamdulillah, baby, air ketuban, uri semua okay dalam jagaan-Nya.
.
Cuba teka,
kali ni #babyPAS jantina apa?
Dan sekarang kandungan Tiah dah berapa bulan berapa hari? (Contoh jawab soalan ni, 10 weeks 15 days)
.
Siapa jawab betul atau hampir betul, Tiah nak belanja Putih Korea! Korang tak nak ke Putih Korea FREE ni? Eeeeee rugi ah! Jangan lupa follow; @thejunnibeautylicious 💗
.
#umarfatiah
#umarfatiahlovestory
#umarfatiahlovenotes
Read more
Happy New Year 2018! . Pada 1 Januari lahirla aku yang comel . Orang lain sibuk nak sambut new year ...
Media Removed
Happy New Year 2018! . Pada 1 Januari lahirla aku yang comel . Orang lain sibuk nak sambut new year mak aku sibuk nak push aku hahahaha . Alhamdulillah , terima kasih Allah kerana masih memberi aku bernafas diatas muka bumi ini . Terima kasih juga kepada keluarga , sahabat yang masih stay yang ... Happy New Year 2018! . Pada 1 Januari lahirla aku yang comel . Orang lain sibuk nak sambut new year mak aku sibuk nak push aku hahahaha . Alhamdulillah , terima kasih Allah kerana masih memberi aku bernafas diatas muka bumi ini . Terima kasih juga kepada keluarga , sahabat yang masih stay yang sudah pergi tu terima kasih sebab pernah singgah . Tahun ni spm der hahahaha . Selamat tahun baru 2018 ! .
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span> Lighting terlebih ni... Makeup ni cun sebenaq nya, dari @meeraffandymua ku sayanggggg,hahahaha ...
Media Removed
Lighting terlebih ni... Makeup ni cun sebenaq nya, dari @meeraffandymua ku sayanggggg,hahahaha biasa la aku dok syok sendiri time ni.... hampa sapa yg berminat nak join class free,meh klik ig @meeraffandymua ni ikut apa dia nak, mana tau rezeki kan? Boleh join class free weh,dia ajaq ... ❤ Lighting terlebih ni... Makeup ni cun sebenaq nya, dari @meeraffandymua ku sayanggggg,hahahaha biasa la aku dok syok sendiri time ni.... hampa sapa yg berminat nak join class free,meh klik ig @meeraffandymua ni ikut apa dia nak, mana tau rezeki kan? Boleh join class free weh,dia ajaq makeup pergh...Ingat senang ka org nak bg? 😜Hampa xkan menyesai la wey, sentuhan kecundang minah ni kebabom ok! .😍
.
@meeraffandymua
@meeraffandymua
Read more
Baba Ummi, buat masa sekarang, kakak hadiahkan yang ni dulu...nanti insyaAllah tak lama je lagi, ...
Media Removed
Baba Ummi, buat masa sekarang, kakak hadiahkan yang ni dulu...nanti insyaAllah tak lama je lagi, kakak & angah @alqawieyy hadiahkan Degree pula...dua sekali Baba Ummi dapat hadiah, tahun yang sama pula tuh! terima kasih Baba Ummi selalu support kakak. selalu ada dengan kakak time ... Baba Ummi,

buat masa sekarang, kakak hadiahkan yang ni dulu...nanti insyaAllah tak lama je lagi, kakak & angah @alqawieyy hadiahkan Degree pula...dua sekali Baba Ummi dapat hadiah, tahun yang sama pula tuh!

terima kasih Baba Ummi selalu support kakak. selalu ada dengan kakak time susah dan senang. terima kasih Baba Ummi selalu make sure kakak dapat apa yang kakak nak. tak pernah biarkan kakak susah sorang-sorang. terima kasih Baba Ummi banyak berkorban untuk kakak especially duit 😩😭 kakak je anak Baba Ummi yang suka perabih pitih Baba Ummi 😭 habis botok palo palo Baba nak besarkan kakak sampai jadi sekarang ni 😂

even kakak anak sulung, kakak yang paling tak independent dalam adik-beradik. yang paling teruk, kakak tak pernah jadi kakak yang boleh dicontohi oleh adik-adik since adik-adik semua hebat hebat drpd kakak 😢 tapi Baba Ummi tak pernah mengeluh nak layan kakak and selalu terima kakak 😭 takde benda boleh ganti susah payah Baba Ummi yang banyak berkorban untuk kakak.

thanks, @alqawieyy selalu jadi pendengar setia aku 😭 selalu bagi kata-kata semangat time aku down gila hahahaha thanks selalu nampak kelebihan aku yang orang lain tak nampak and selalu bgth yang aku paling terbaik 😭 sayang kau doh...even aku selalu dengki dengan kau hahaha
terima kasih & i love you, Baba Ummi ♥️
Read more
31 AUG 18 . #copypastereviewafiljefri #lokasibanyakshootingdiMalaysia #crazyrichasians . Disgustingly ...
Media Removed
31 AUG 18 . #copypastereviewafiljefri #lokasibanyakshootingdiMalaysia #crazyrichasians . Disgustingly rich Asians! Hahahaha. . Aku baru sempat menonton filem Crazy Rich Asians dan banyak benda menarik dipaparkan dalam filem ini. . So, aku share sikit beberapa benda ... 31 AUG 18
.
#copypastereviewafiljefri
#lokasibanyakshootingdiMalaysia
#crazyrichasians
.
Disgustingly rich Asians! Hahahaha.
.
Aku baru sempat menonton filem Crazy Rich Asians dan banyak benda menarik dipaparkan dalam filem ini.
.
So, aku share sikit beberapa benda menarik yang dipaparkan dalam filem ini
.
1. Henry Golding membanggakan Malaysia di samping seorang lagi living legend Malaysia, Tan Sri Michelle Yeoh. Dua-dua punya lakonan tak kurang hebat cuma Henry masih boleh diperbaiki lagi. Henry siap order sate, "Sate 20. 10 ayam, 10 daging,"
.
2. Babak pertama, kita disogok dengan sifat racist Mat Saleh terhadap Asian. Namun, berjaya dipatahkan dengan jelingan Aunty Eleanor Young lakonan Michelle Yeoh
.
3. Tahap kekayaan keluarga Young adalah sekaya-kaya makhluk. Kiranya, Temasek mereka punya. Dia punya kaya sampai satu pulau kenal nama family dia
.
4. Bukan hanya keluarga Young, tapi kawan-kawan dia pun kaya nak mampus. Paling jelas waktu mereka mengadakan parti bachelor. Over the top!
.
5. Lokasi yang dijadikan latar belakang pun vass ye. Selain Singapore, penggambaran dijalankan di Langkawi, KL dan Penang
.
6. Rumah keluarga Young sebenarnya adalah dua buah mansions di Carcosa Seri Negara, KL. Tapi, dalam filem tu, nampak gah ya amat. Siap laluan masuk berlingkar-lingkar di dalam hutan. Shot dari atas guna drone tu memang memukau betul
.
7. Scene kononnya di West Village, Manhattan tu pun sebenarnya di KL dan Penang saja. Haha. Tapi, tak kantoi langsung. Aku pun mati-mati percaya itu di negara orang putih. Scene Astrid, sepupu Nick beli barang kemas tu pun sebenarnya di St Regis, KL
.
8. Bachelor party kononnya dalam kapal kontena di tengah-tengah laut, sebenarnya di parking lot area KL dan bachelorrette party, sebenarnya di Four Seasons, Langkawi
.
9. Scene pertarungan mahjong sambil mencarut antara Rachel dengan bakal mak mentua dia pun sebenarnya di Penang, manakala scene pujuk memujuk dalam flight antara Nick dan Rachel, di KLIA
.
#sambungdicomment
Read more
Happy Birthday Nisa Kwanggirin. Happy birthday! enjoy your day. Hope that your dreams come true nak jadi model ahaks, and pls don't be sad sis tau on ur birthday! Cakap dengan mak kau jangan cepat sangat kahwin kan kau. hahahaha. Semoga sentiasa senang terhibur walaupun aku ni jenis yang ... Happy Birthday Nisa Kwanggirin. Happy birthday! enjoy your day. Hope that your dreams come true nak jadi model ahaks, and pls don't be sad sis tau on ur birthday! Cakap dengan mak kau jangan cepat sangat kahwin kan kau. hahahaha. Semoga sentiasa senang terhibur walaupun aku ni jenis yang dengki marah kau sebab salalu gelak. .
Mwah sayang kau. Orang dah nak 22 kau and faer baru 21 boo! .
📷 : Thankyou @unfaer Video yg acah2 vlog ni hahahahha .
💜💛💚💙
Read more
Happy Birthday sahabat yg belum akhir baligh ni🙄<span class="emoji emoji1f481"></span>🏻 @fareiz_7 Aku malas nak menaip caption yang ...
Media Removed
Happy Birthday sahabat yg belum akhir baligh ni🙄🏻 @fareiz_7 Aku malas nak menaip caption yang macam mu suruh, nanti kena sebat di khalayak ramai HAHAHA. kena kecammm nanti. Apo pun thanks ler mu & tunang mu sanggup berkawan dgn aku sambil menepis segala gosip dari "geng kerang" & "geng ... Happy Birthday sahabat yg belum akhir baligh ni🙄💁🏻 @fareiz_7
Aku malas nak menaip caption yang macam mu suruh, nanti kena sebat di khalayak ramai HAHAHA. kena kecammm nanti. Apo pun thanks ler mu & tunang mu sanggup berkawan dgn aku sambil menepis segala gosip dari "geng kerang" & "geng bawang". Maklumlah i ni duta krim kunyit sedonia💁🏻,mu tu anok pok mat...lagilah segala mamarazi paparazi granparazi & granmarazi membuat liputan meluas(ok ni cam over skit) HAHAHAHA
Semoga tak serik lah kawan dengan aku. Semoga kuat semangat, aku takpe dah biasa hadap gosip.
Kawen cepatttt
.
.
.
.
.
#happybirthday #birthdayboy #sahabat #lightroom #vsco #vscom #vscocam #photo #photography #geng #kerang #bawang #kunyit #insta #instagram
Read more
Sorry aku ego so aku takleh nak cakap yg aku syg korang .. actually benci sgt kbye hahahahaha makasihh ...
Media Removed
Sorry aku ego so aku takleh nak cakap yg aku syg korang .. actually benci sgt kbye hahahahaha makasihh bh aihh hahahaha lawak lah semua plan korang bila ingat balik .. sorang duk pinjam phone pastu check jauh2 (@amfaad_ ) selama ni elok je pun main phone depan2 ni tak , sorang ttiba suruh aku closing ... Sorry aku ego so aku takleh nak cakap yg aku syg korang .. actually benci sgt kbye hahahahaha makasihh bh aihh hahahaha lawak lah semua plan korang bila ingat balik .. sorang duk pinjam phone pastu check jauh2 (@amfaad_ ) selama ni elok je pun main phone depan2 ni tak , sorang ttiba suruh aku closing kitchen time aku dh excited nak sapu sampah kat floor (@lutania__ ) bengang ah gak hahahaha yg @niey_249 , @nrmyrhx08 , Am time aku turun tangga diorang ni cam pelik cakap slow2 bisik2 tapi aku let go je .. yg nisah pulak tak tahu lah dia bersengkokol juga ke pe hahaha.. dh settle semua pi lah buang sampah ngan si ketumbar ni balik dari tu cam pelik ah awalnya diorang ni tutup lampu betul2 nk balik awal ni .. then aku pun ajak lah si mira ni balik and book uber then dia pun kata ok bila masuk kedai main phone ttiba aku nampak cam lilin bercahaya and diorang nyanyi hahahahahaha helllllllllll !!!!!! Korang ingat sweet ke cikabng & wanita2 sekalian ?!!!! Hahahaha adomakkk terima kasihh 💘💘💘💘💘💘💘💘💘💘 #kenangan2k17 #bencitapisayang #mwah 😜😜😜
Read more
Aku fikir dah lama... aku mmg dah kena buat sesuatu kalau nak berpayungkan dunia produksi ni lagi, ...
Media Removed
Aku fikir dah lama... aku mmg dah kena buat sesuatu kalau nak berpayungkan dunia produksi ni lagi, insyaAllah berkat support keluarga, isteri @norziepwc kawan2 dari @mqproduction #mindquestproductionsteam #mindquestproductions aku akan cuba kembangkan apa yg terdaya... kalau ... Aku fikir dah lama... aku mmg dah kena buat sesuatu kalau nak berpayungkan dunia produksi ni lagi, insyaAllah berkat support keluarga, isteri @norziepwc kawan2 dari @mqproduction #mindquestproductionsteam #mindquestproductions aku akan cuba kembangkan apa yg terdaya... kalau agak2 dah bosan kat dunia metropolitan ni, aku akan balik ke kampung aku Langkawi dan akan menjadi ‘Baywatch’ berpakaian muslim sejati pertama di sana. Korang rasa kalau aku x buat kerja2 production, korang rasa aku sesuai buat apa hahahaha! #aididitmyway #aididitagain #dreams #productions
Read more
Munafik 2 memang awesome. Tapi …… Selepas empat hari Munafik 2 ditayangkan dan selepas berjaya ...
Media Removed
Munafik 2 memang awesome. Tapi …… Selepas empat hari Munafik 2 ditayangkan dan selepas berjaya mengaut jumlah kutipan sehingga lebih RM20 juta, barulah aku berkesempatan untuk menonton sendiri. Urm… Macam mana nak cakap eh? Hahahaha. Biasalah kan. Mana ada benda yang sempurna sebab ... Munafik 2 memang awesome. Tapi …… Selepas empat hari Munafik 2 ditayangkan dan selepas berjaya mengaut jumlah kutipan sehingga lebih RM20 juta, barulah aku berkesempatan untuk menonton sendiri.

Urm… Macam mana nak cakap eh? Hahahaha. Biasalah kan. Mana ada benda yang sempurna sebab kita semua hanyalah manusia biasa.

Mungkin sebab komen yang aku baca di media sosial mengenai Munafik 2, bercampur-baur. Itu jadi satu sebab kenapa aku expect too much untuk filem ini.
Aku cuba untuk tak jadi munafik dalam memberikan komen okay. Hahaha.

Aku senaraikan sikit benda-benda yang aku nampak daripada Munafik 2.
Sila ke Facebook aku, Afil Jefri, sebab terlalu panjang untuk aku tulis di sini.

#movie #moviereview #munafik2 #munafik #malaysia #asia #malaysian #asian #filemkita
Read more
Aku bukan takde duit nak beli air Starbucks. Bukan tak nak beli. Cuma masalah aku sekarang ni, aku ...
Media Removed
Aku bukan takde duit nak beli air Starbucks. Bukan tak nak beli. Cuma masalah aku sekarang ni, aku tak reti nak order. HAHAHAHA ..mereka tiada lembu @isey_doherty #ootd #music #dancing #fashion #scooter #dancefloor #awayoflife #vintage #soul #lambretta #modette #hair #hairstyle #style #modfather #modworld #modstyle #thewho #thejam #thekinks #smallfaces #perryboy #northernsoul #uk #60s #british #subcultures #fredperry #keeponburning #keepthefaith Aku bukan takde duit nak beli air Starbucks. Bukan tak nak beli. Cuma masalah aku sekarang ni, aku tak reti nak order. HAHAHAHA 😂..mereka tiada lembu 📷@isey_doherty #ootd #music #dancing #fashion #scooter #dancefloor #awayoflife #vintage #soul #lambretta #modette #hair #hairstyle #style #modfather #modworld #modstyle #thewho #thejam #thekinks #smallfaces #perryboy #northernsoul #uk #60s #british #subcultures #fredperry #keeponburning #keepthefaith
Dirgahayu Republik Indonesia yang ke-73. Ada cerita lucu mengenai aku dan bajai. Hahahaha. Satu ...
Media Removed
Dirgahayu Republik Indonesia yang ke-73. Ada cerita lucu mengenai aku dan bajai. Hahahaha. Satu petang, aku baru selesai mengisi perut di McDonald's Sarinah Thamrin, Jakarta. Waktu tu, berdua dengan Haikal. So, kami decide nak ke Cathedral besar yang ada di Jakarta sebab nak bergambar. Fikir ... Dirgahayu Republik Indonesia yang ke-73.

Ada cerita lucu mengenai aku dan bajai. Hahahaha.

Satu petang, aku baru selesai mengisi perut di McDonald's Sarinah Thamrin, Jakarta.

Waktu tu, berdua dengan Haikal. So, kami decide nak ke Cathedral besar yang ada di Jakarta sebab nak bergambar.

Fikir punya fikir nak ambil Grab atau cuba naik bajai sebab belum pernah naik, so, kami decide untuk naik bajai.

Tiba-tiba, tengah kesesakan lalu lintas di jalan besar Thamrin tu, muncul satu bajai dan berhenti tak jauh dari kami.

Aku pun berlari dari pintu McD menuju ke tepi jalan. Aku tak perasan di laluan itu ada palang yang sedang terangkat dan sedang turun.
.
"Gedegang!!!!!!!"
.
Palang tu hempuk kepala aku dengan kuat. Otak aku macam bergegar jugalah selama 3 saat. Hahahaha.
.
"Are you okay?" tanya Haikal.
.
"I tak okay!" balas aku.

Sebenarnya.

Sakit tu memang sakit, tapi tak seberapa kalau dibandingkan dengan rasa malu sebab waktu tu, aku rasa ada dalam 20 juta biji mata sedang melihat.

Kau bayangkanlah, 'macet' di Jakarta macam mana rupa kan. Jadi, sah-sah kereta-kereta yang sedang stuck di jalan raya tu nampak insiden yang menimpa aku.

Hahahahaha.

Kami berdua pun masuk ke dalam bajai dan dengan pantas aku cakap, "Pak! Jalan pak!". Namun, pemandu bajai tak bergerak laju pun sebab terlalu banyak kenderaan. Hahahaha.

Sudahlah malu. Kena ketuk dengan palang. Lepas tu, naik bajai kena 'ketuk' harga macam boleh bayar deposit beli bajai. Bila nak balik ke hotel, order Grab, harganya 10 kali lebih murah dari bajai.

Hahahaha.

Apa pun, Jakarta adalah antara kota favorite aku sebab terlalu banyak makanan enak! Aduh.

Next trip bila @m_haikalisa?
.
Okay, hari ni off day. Korang tengah kerja eh?

#dirgahayu #indonesia #bajai #bajaj #jakarta #asia #malaysia #malaysian #asian #travel #travelphotography #street #streetphotography #travelgram
Read more
Gunung semangkok 1824m. Iye macam tak tinggi kan. Tapi jauh na mateii. 15km dari starting point ...
Media Removed
Gunung semangkok 1824m. Iye macam tak tinggi kan. Tapi jauh na mateii. 15km dari starting point ke semangkuk. Kena lalu Pine tree dan juga Twin peak. So aku dpt 3 puncak dalam sehari. So total pergi balik 30 km dalam masa 26 jam! Hahaha. Banyak je cerita masa dalam perjalanan pergi dan balik ... Gunung semangkok 1824m. Iye macam tak tinggi kan. Tapi jauh na mateii. 15km dari starting point ke semangkuk. Kena lalu Pine tree dan juga Twin peak. So aku dpt 3 puncak dalam sehari. So total pergi balik 30 km dalam masa 26 jam! Hahaha.
Banyak je cerita masa dalam perjalanan pergi dan balik tu. Sebab aku kat depan sekali kan. Hahaha. Kalau nak tahu boleh lah dok lepak semeja. Nnti kita cerita. Hahaha. Biasa lah hiking dalam gelap. Alhamdulilah semua nya baik baik sahaja.
Ini semua @iniakid punya pasal. Kenapa kau ON nak naik semangkuk. Sebab ko ingat turun 8 pagi. Hahahaha. Last min punya plan eak. Hahaha. Okay lah tu akid training untuk kinabalu. Hahaha.
Lepas ni kalau naik ngn aku lagi. Jgn risau. Kate kate semangat 10min lagi takkan hilang. Hahaha.
#independentpewaihikers #gunungsemangkuk #hiker #adventure #ourlittleescape
Read more
Happy birthday Ummi shafiqah, I hope many years of blessings follow you wherever you go! Thank you ...
Media Removed
Happy birthday Ummi shafiqah, I hope many years of blessings follow you wherever you go! Thank you jadi kawan yang ada susah senang dari awal sem sampai habis belajaq dengan aku and ada sampai sekarang. Act rindu nak mampos buat gila hari hari dengan hang, siapa ja yg rajin nak layan aku kalau ... Happy birthday Ummi shafiqah, I hope many years of blessings follow you wherever you go! Thank you jadi kawan yang ada susah senang dari awal sem sampai habis belajaq dengan aku and ada sampai sekarang. Act rindu nak mampos buat gila hari hari dengan hang, siapa ja yg rajin nak layan aku kalau takdak hang kan. Rindu nak share makan sama sama kalau tengah jimat sebab nak beli makeup!! HAHAHAHAHA. Dahla hang sorang ja boleh paham aku even perangai aku macam ni tapi comel apa hahahaha. Sayang hang banyak duniee 😘, cepat kahwin dgn amin okay. Iloveyou. #ummiturn22.
Read more
Ao thalane | #brobersaudara day 3 | fuhh. untuk last activity paling best. paling puass. paling ...
Media Removed
Ao thalane | #brobersaudara day 3 | fuhh. untuk last activity paling best. paling puass. paling letup.. sebelum pilih kayak ada beberapa option ATV atau Flying Fox.. fikir balik better amik yang guna tenaga.. so kayak laa.. semua perfect. Amik package dengan ‘Fullmoon Kayaking’. brader ... Ao thalane | #brobersaudara day 3 | fuhh. untuk last activity paling best. paling puass. paling letup.. sebelum pilih kayak ada beberapa option ATV atau Flying Fox.. fikir balik better amik yang guna tenaga.. so kayak laa.. semua perfect. Amik package dengan ‘Fullmoon Kayaking’. brader guide tu sumpah lawakk namatey.. camne flow dia? Satu kayak 2 orang.. paddle ada yang dah jahanam cam kena gigit piranha.. so kena cepat pilih.. pastu dengan lafaz bismillah.. kau kena kayak sejauh 6km.. laluan dia sumpah letupp💣.. lalu kawasan gua, masuk kawasan paya bakau, berhenti kat beberapa spot bersejarah related to tsunami yang melanda bumi thai 13 tahun lalu.. tips berkayak aku boleh bagi.. pilih patner yang stamina paduikk n acah2 nak jadi photographer.. so korang kurang spend masa pegang paddle🤣.. untuk 1 km terakhir tu.. kitorang lumba dan terbukti aku paling function hahahaha.. Beshe beshe jee brah🙈
#mobilephotography #vsco #snapseed
Read more
Loading...
Load More
Loading...