Aku nak sangat jumpa

Loading...


Unique profiles
42
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Bangsar Village, Tanah Perkuburan Islam Cheras Baru, Sofitel Kuala Lumpur Damansara
Average media age
709.1 days
to ratio
45
"Akid, aku ni Fuad kawan sekolah ko, aku selalu follow business ko dekat FB dari dulu lagi, boleh ...
Media Removed
"Akid, aku ni Fuad kawan sekolah ko, aku selalu follow business ko dekat FB dari dulu lagi, boleh jumpa tak? Macam best" . Alhamdulilah, rezeki tak pernah salah tempat. Jujur terkejut sangat dengan saudara fuad kawan sekolah (tak rapat sgt) tapi nak sangat jumpa dan jadi stokis SkinHopes. . Pelik ... "Akid, aku ni Fuad kawan sekolah ko, aku selalu follow business ko dekat FB dari dulu lagi, boleh jumpa tak? Macam best"
.
Alhamdulilah, rezeki tak pernah salah tempat. Jujur terkejut sangat dengan saudara fuad kawan sekolah (tak rapat sgt) tapi nak sangat jumpa dan jadi stokis SkinHopes.
.
Pelik tapi aneh, rasa terharu pun ada fuad kata dia selalu perkembangan business Akid, sebab kita memang start dari zero dan bawah. Dia kata nak buat business sama sebab dia PERCAYA dekat akid.
.
Akid offer dia jadi Agent tapi sebab PROPER PLAN BUSINESS akid dia terus nak jadi STOKIS NILAI, syukur seronok dapat business partner baru sebab kita KERJA SAMA SAMA cari rezeki. Tiada istilah aku boss ko kuli janji kita hormat satu sama lain.
.
Semoga Allah tak putuskan talian rezeki dan NIAT saya nak bantu orang lain dan kembangkan empayar saya. Saya insan biasa tapi cita-cita saya besar. InshaAllah mungkin satu hari nanti ANDA mungkin jadi business partner & team @skinhopes.hq kami. Amin!! ❤️
Read more
Loading...
Ni Ayah aku or Superhero aku, Hulk pon kalah haha. Dia ni biasa biasa je orangnya, simple steady and ...
Media Removed
Ni Ayah aku or Superhero aku, Hulk pon kalah haha. Dia ni biasa biasa je orangnya, simple steady and paling aku suka dia ni cool gila even gempa bumi ke apa tapi still cool je. Dia nampak je kurus tapi kalau kena penumbuk jawa dia tu, pergh siapa siapa boleh pengsan, aku pernah kena so aku tahu lah, ... Ni Ayah aku or Superhero aku, Hulk pon kalah haha. Dia ni biasa biasa je orangnya, simple steady and paling aku suka dia ni cool gila even gempa bumi ke apa tapi still cool je. Dia nampak je kurus tapi kalau kena penumbuk jawa dia tu, pergh siapa siapa boleh pengsan, aku pernah kena so aku tahu lah, sebab terlampau degil sangat haha. Ayah aku ni peminat tegar F1, kalau F1 ada race, dia takkan bergerak dari sofa tu sampai F1 habis kecuali solat lah. Selalu bawak kitaorang satu family bercuti and the best is dia lah orang pertama yg akan cakap "nak pape tak? kalau nak ambik lah" so kitaorg pon menggelupur lah amek macam macam, haha dia tak pernah jemu layan karenah anak anak dia. Sebab bagi dia kebahagiaan anak anak adalah kebahagiaan dia juga. If dia tak jumpa kau sehari suntuk, first soalan dia akan tanya "dah solat belum?" then baru dia tanya dah makan ke apa ke. So tujuan buat cerita yg berterabur and panjang lebar ni sebab nak bagitahu semalam hari jadi Ayah aku.
Sorry lambat wish Ayah
Selamat Hari Jadi Ayah
Miss you so much and never stop miss you. Thanks sebab jadi Ayah yg terbaik and Superhero yang takde siapa boleh lawan. Love you with all my heart.

Al-Fatihah.
Read more
Sebenarnya, setiap perkara yang kita lalui dalam hidup, Allah banyak kali dah menjawabnya di dalam ...
Media Removed
Sebenarnya, setiap perkara yang kita lalui dalam hidup, Allah banyak kali dah menjawabnya di dalam al-Quran. Cuma kita perasan atau tak je . Contohnya, mungkin kita pernah marah dengan tekanan dunia, contoh seperti kerja dan belajar, sampai sebut, . "Aku bencilah dengan belajar ... Sebenarnya, setiap perkara yang kita lalui dalam hidup, Allah banyak kali dah menjawabnya di dalam al-Quran. Cuma kita perasan atau tak je
.

Contohnya, mungkin kita pernah marah dengan tekanan dunia, contoh seperti kerja dan belajar, sampai sebut,
.
"Aku bencilah dengan belajar ni. Aku tak suka la kerja ni. Kenapa ada je yang tak kena? Kenapa aku je yang kena?"
.

Allah dah jawab, .
.
“Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu tetapi ia baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu tetapi ia buruk bagiMu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” (Surah Al-Baqarah 2:216)
.

Dan mungkin kita rasa terbeban dengan tekanan hidup, dengan kos sara hidup yang tinggi, pengajian yang mahal, belajar yang susah.. Di tambah pula terbeban dengan maksiat dan dosa sendiri yang banyakkk sangat..
.
sampai kita mengeluh dan marah,
.
"Arghh.. Serabutnya hidup ni! Semua orang tak faham aku!"
.

Tapi ketahuilah, Allah dah menjawab, “Ketahuilah hanya dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang tenteram.” (Surah Ar-Ra’ad 13:28)
.

Dan ada baaaanyak lagi #PujukanDariAllah di dalam al-Quran. Serius, banyak. Sama ada kita jumpa, atau tak saja. Nak tahu apa lagi pujukan-pujukan dari Allah untuk kita?
.

Awak tempah dulu buku Pujukan Dari Tuhan ini, nanti bila dah dapat, baca setiap pujukan2 dari Allah ini. Saya, @shukery_azizan pilih 30 ayat pujukan Allah daripada 30 juzuk al-Quran untuk kita. Setiap 1 juzuk, saya pilih 1 pujukan dari Allah
.

Buat preorder dengan cara follow @dakwah_hati dan
.
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.

Semua pujukan utuk siapa?
.

Untuk kita sendiri. Untuk merawat hati kita yang dah makin jauh dengan al-Quran. Untuk sembuhkan hati kita yang penuh dengan sarang dosa. Dan lebih dari itu, untuk kuatkan lagi cinta pada Allah, Maha Pencinta diri kita.
.
Moga buku ini menjadi sebab kita kembali kepada al-Quran..
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #PujukanDariTuhan #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #TaubatYangTertangguh HQ : @isbirofficial
Read more
“ANAK KAU NI KURUS JE, TAK CUKUP BAGI SUSU KE? KEJAM LAH KAU NI JADI MAK!” . . Aku rasa nak cepuk je ...
Media Removed
“ANAK KAU NI KURUS JE, TAK CUKUP BAGI SUSU KE? KEJAM LAH KAU NI JADI MAK!” . . Aku rasa nak cepuk je mulut orang yg ckp macam tu. Suka hati je cakap anak aku tak cukup susu. Anak aku kebulur lah! Tak tahu pulak dia, aku ni siang malam memikir cemana nak tambah susu badan. Bukannya senang! Macam-macam ... “ANAK KAU NI KURUS JE, TAK CUKUP BAGI SUSU KE? KEJAM LAH KAU NI JADI MAK!”
.
.
Aku rasa nak cepuk je mulut orang yg ckp macam tu. Suka hati je cakap anak aku tak cukup susu. Anak aku kebulur lah!
Tak tahu pulak dia, aku ni siang malam memikir cemana nak tambah susu badan. Bukannya senang! Macam-macam petua aku dah buat.Semua tak jalan! Sakit hati bila dah cuba macam- macam takde result! .
.
Sampailah aku jumpa Kak Ros. Dia ni anak dah 2. Dua-dua menyusu badan. Rileks je setiap sejam pam susu.
Balik kerja, penuh beg dia dgn susu badan nak bagi anak-anak. Cemburu betul aku. “Kak Ros, stress lah susu tak banyak!” aku mulakan bertanya masa terserempak kat pantry office. .
.
“Nak stress apa, susu akak - elok je keluar ni ha. Banyak beribu-ribu lemon!” “Akak lain!!!” “Apa yg lain...akak dah suggest dari kau awal mengandung lagi suruh amek EPHYRA. Akak amek dari anak sulung sampai sekarang! Setakat nak 2-3 round minum susu, akak steady lagi lah!” .
.
Terlopong mulut aku dengar 2-3 round & masih steady. Pergh! Aku seround pun, pancit. Kadang melalak anak sebab tak puas minum susu. .
.
“So, susu akak banyak gila sebab minum EPHYRA lah ye?” “Ha ah lah. EPHYRA ni akak amek setiap pagi. Kau try minum.... nanti kau tengok. Tau-tau je dah penuh. Basah lencun baju kau!!!” .
.
Dasyat sgt tu!!! Aku belek IG EPHYRA. Baca semua feedback - memang betul lah semua mak-mak kata EPHYRA mmg bagus nak tambah susu. .

Boleh lah aku order sekotak. Yang Trial Pack baru RM50 je! Boleh sangat tu kalau nak mencuba. Serasi, terus beli kotak besar! .
Sekarang pun tengah ada FREE POSTAGE promotion. Jimat lah sikit duit. Korang nak order sekali? Nah ni nombor whatsapp HQ EPHYRA. .
.
Yana ➡️ 0193999238
Yana ➡️ 0193999238
Yana ➡️ 0193999238
.
.
Order lah, nanti kita tengok susu sapa paling banyak! .
#ephyra #ephyramommy #ephyralovers
Read more
Kisah ni jadi lepas aku tgk wira aku @cristiano score 4 biji dalam 2 games masa #worldcup2018 ni. ...
Media Removed
Kisah ni jadi lepas aku tgk wira aku @cristiano score 4 biji dalam 2 games masa #worldcup2018 ni. So ada plak org ajak friendly match! wah bestlah kiranya! Sebelah pagi dah tibai kat gym, malam nak beraksi kat padang. Dah sampai awal, bermula dengan warmup session yg ok ok ja.. tapi rasa lemau ... Kisah ni jadi lepas aku tgk wira aku @cristiano score 4 biji dalam 2 games masa #worldcup2018 ni. So ada plak org ajak friendly match! wah bestlah kiranya! Sebelah pagi dah tibai kat gym, malam nak beraksi kat padang.
Dah sampai awal, bermula dengan warmup session yg ok ok ja.. tapi rasa lemau sebab last game almost 3 bulan lepas. So 1st half nak start dah!
Masuk padang dengan perasaan berkobar sambil bayang @cristiano dribble bola. Dah dekat 5 min baru dpt sentuh 2 kali bola. Dalam min ke 6 atau 7... kali ni bola tinggi sampai... terus nak amik dan turn, tiba2 satu dentuman ‘prrraakk’ kedengaran jelas sambil aku tumbang. Aku ingat seluar dalam aku koyak, tapi rupanya bahagian lagi dalam aku yg koyak... sakit x terkata. Masih tunjuk macho, x mau org papah, terhencut jalan keluar padang. 10 min kemudian, dok try lagi kat sebelah padang, ala2 warmup steps, cuba yakinkan diri yg xda apa2 serius berlaku walaupun deep in my heart rasa... mmg gone ni... sakit kian terasa. Brother #linesman bg nasihat... “jgn push did.. rehat ja bro.. koyak tu”. Aku pun dengan pasrah, buka boot dan layan tgk game sampai settle 3 half. Malam balik macam biasa letak ice. Lepas tu pagi ni p jumpa doctor, buat #mri mmg sah ACL aku putus terus 😭. Jadi sekarang, tgh pk nak operate ke idok dan harapan aku utk terbang sama tinggi dan berenang sama basah seperti idola aku, hancurrr. Takpalah, maybe inilah hikmah untuk suruh aku rehat kejap sebelum nak teruskan tugas. Apapun, inilah rekod penulisan aku paling panjang dlm #instagram .
Oh ya, sebab kenapa jadi... sebab bila lama sangat kita x beraksi... muscle kita x cukup kuat dan x ready nak adapt dengan jenis sukan yg jarang jarang kita main. Sebab ke-2... perasan muda hahahaa

Picture 1 : idola
Picture 2 : gambaran masa aku twisted and prrraakk
Picture seterusnya : kalau buat ACL surgery 😭

Ada sesapa dah pernah #operate #acl ?? Kongsi skit. #aididitmyway #aididitagain #aididmarcellostyle #aididcaripasal #dahnakkena #football #musclenotready #terkejut #poparghh
Read more
JANGAN BERTANGGUH Bertangguh..is really not me. Tapi beberapa kali aku tangguhkan pengambilan ...
Media Removed
JANGAN BERTANGGUH Bertangguh..is really not me. Tapi beberapa kali aku tangguhkan pengambilan vaksin pneumococcal untuk si Adam. Sebaik habis berpantang, aku dah mencari2 info pasal vaksin ni..until I found Izzu Child Specialist Clinic on last February.. Adam baru nak masuk 6 bulan..aku ... JANGAN BERTANGGUH

Bertangguh..is really not me. Tapi beberapa kali aku tangguhkan pengambilan vaksin pneumococcal untuk si Adam. Sebaik habis berpantang, aku dah mencari2 info pasal vaksin ni..until I found Izzu Child Specialist Clinic on last February.. Adam baru nak masuk 6 bulan..aku decided nak amek vaksin kat sini. I fall in love with this clinic..the doctor. She is knowledgeable, she will explain to you more and more for better understanding. Something worth to pay. Her skills approaching baby and kids made you feel comfort with her. Some more, kos vaksin pneumococcal murah sedikit berbanding tempat lain.

Tapi aku tangguhkan dulu pengambilan vaksin sebab keadaan belum mengizinkan..Adam senang dapat batuk dan selesema. Jadi aku tunggu Adam fully recovered..aku taknak Adam yang tengah lemah dgn batuk dan selesemanya dilemahkan lagi. Minggu ke minggu..ada saja yg menghalang. Bulan lepas..aku dah plan untuk ambil vaksin buat Adam hujung minggu ni..tp aku dah terlambat.

Dua minggu lepas Adam mula demam. On off. Siang sihat, malam demam. Doktor bekalkan antibiotik buat Adam. Adam sihat beberapa hari. Kemudian kembali demam. Aku bawak jumpa doktor semula. After done the blood test, it was due to viral infection. Tapi tiada ubat dibekalkan. Demam Adam melarat berhari2, and now Adam is admitted.

X-ray and blood test were done. Nasal swab sample was taken. Doctor diagnosed bronchitis with early pneumoniae. But now, from just a viral infection..bacteria come takes place. This now becoming doctor’s concern. Adam went trough mucus suction sbb mucus plug dalam paru2 tempat bakteria membiak. Kesian sangat tengok anak ibu..meronta2 masa procedure.

Maafkan ibu sayang sebab tangguhkan vaksin pneumococcal untuk Adam. Perkara yang ibu risau jadi kat Adam..kini Adam sedang menghadapinya. Maafkan ibu sayang. Ibu janji sebaik Adam sembuh sepenuhnya..kita pergi jumpa doktor Izz ye.

Walau ada yg kata cukup vaksin yg KKM beri, tp bagi aku vaksin pneumococcal ni perlu. Berhabis beribu untuk rawatan..tapi tak sampai seribu untuk vaksin. Prevention better than cure.

Mujur tak bertangguh pengambilan takaful buat Adam.

#janganbertangguh
Read more
Loading...
Penat lahhh layan orang camni.. haters? <span class="emoji emoji1f60f"></span> please go out.. kalau tak suka buat cara tak suka.. ni kata ...
Media Removed
Penat lahhh layan orang camni.. haters? please go out.. kalau tak suka buat cara tak suka.. ni kata macam macam.. kalau kau tak kenal tirahanees macam mane, perangai dia, sikap dia, kau tak payah lahhh nak kata macam kau kenal dia dah lama.. kau jumpa pom tak pernah, then tetiba datang sembur ... Penat lahhh layan orang camni.. haters? 😏 please go out.. kalau tak suka buat cara tak suka.. ni kata macam macam.. kalau kau tak kenal tirahanees macam mane, perangai dia, sikap dia, kau tak payah lahhh nak kata macam kau kenal dia dah lama.. kau jumpa pom tak pernah, then tetiba datang sembur dekat dm.. wehhh, kau silap lahhh.. kau cakap tirahanees sombong? Kau cakap tirahanees berlagak? Kau cakap tirahanees jeling kau? Takkan semua manusia nak 'senyum manis' kat kau, nak tegur kau and baru kau nak kata tak sombong.. kau siapa? Kalau kau tak datang tegur tirahanees, macam mana dia nak tegur kau, kenal kau pom takk.. kau jangan ingat semua orang kenal kau.. and one thing, kalau nak dm, please, bahasa kau gune tu, hormat orang lahhh wehhh.. then, Kau kata tirahanees but ig fans sendiri, kau tengok ig fans dia ada berapa puluh, takkan dia nk buat semua tuuu.. kau ingat dia free macam kau ke? Nk buat semua ig fans.. kau tanya tirahanees sendiri, dia mintak ke orang buat ig fans, tak lahhh wehhh, tapi fans dia nk buat sendiri.. so, kau tak tahu apa apa, senyap lahhhh, ni melalak tak tahu pape.. sorry lahhh kalau bahasa aku dah kurang sopan tapi seriously geram sangat, tuduh macam macam pasal tirahanees and ganggu semua kerja aku.. Penatlahhhhh.. P/s sorry kak tirahanees, tapi memang dah tak boleh nak sabar sangat
Read more
Alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah.. 2016 8/10 tunang n pertama kali jumpa suami masa kita ...
Media Removed
Alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah.. 2016 8/10 tunang n pertama kali jumpa suami masa kita orang tunang, korang bayangkan lah debaran tu macam mana tak pernah jumpa seumur hidup nampak pun dari gambar je.. 2017 pada 4/2 kita orang nikah jumpa sebelum nikah tu pun sebab nak beli barang ... Alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah.. 2016 8/10 tunang n pertama kali jumpa suami masa kita orang tunang, korang bayangkan lah debaran tu macam mana tak pernah jumpa seumur hidup nampak pun dari gambar je.. 2017 pada 4/2 kita orang nikah jumpa sebelum nikah tu pun sebab nak beli barang masa nak nikah n sanding, lepas tu terus tak jumpa bila jumpa masa nikah debaran dia ya allah rasa nak putus nyawa lah.. 11/2 kami bersanding tu lah perancangan Allah yang jalan kan tuk kami berdua menjadi suami isteri.. 2018 pada 30/1 aku melahirkan zuriat pertama kami yang diberi nama Muhammad Ruzain yang mix cina macam abah dia juga alhamdulilah sempurna n sihat.. syukur sangat sebab perancangan Allah betul2 indah, kita nampak macam tak cantik je jalan tu tapi allah lebih tahu apa yang kita perlu ❤️
Read more
Loading...
"Dengar sini, Ain Farhana binti Sulaiman, aku ceraikan kau dengan talak satu.” – Azlan “Terima ...
Media Removed
"Dengar sini, Ain Farhana binti Sulaiman, aku ceraikan kau dengan talak satu.” – Azlan “Terima kasih.” – Ain Farhana. . Lega. Walaupun perkahwinan yang terbina selama 16 tahun terpaksa dibubarkan. Dia perlu bebas. Bebas daripada kecurangan suaminya. Belum sempat mencari bahagia ... "Dengar sini, Ain Farhana binti Sulaiman, aku ceraikan kau dengan talak satu.” – Azlan
“Terima kasih.” – Ain Farhana.
.
Lega. Walaupun perkahwinan yang terbina selama 16 tahun terpaksa dibubarkan. Dia perlu bebas. Bebas daripada kecurangan suaminya. Belum sempat mencari bahagia baru,niatnya sudah terhalang dek desakan Azlan supaya mereka bersatu semula.
.
“Hana, kita rujuk demi Kimi dan Ida, ya?” – Azlan “Hana dah letih guna sebab yang sama untuk terima abang. Hana tak mampu nak tipu hati Hana lagi. Hana kecewa sangat.” – Ain Farhana “Kalau begitu, abang tak izinkan Hana jumpa langsung dengan Kimi dan Ida!” – Azlan
.
Jangan lupa untuk tonton drama adaptasi #BahagiaBukanBidaan bermula 3 September 2018, setiap Isnin hingga Rabu, jam 10 hingga 11 malam hanya di Slot Samarinda TV 3. Ada yang excited macam admin tak? Ehem, korang yang dah baca #TeamAzlan ke #TeamNik ? 🤔 🤔
.
Bagi yang belum baca Bahagia Bukan Bidaan karya penuh emosi daripada penulis hebat @hessawidad , jom dapatkan segera sebelum kehabisan stok! Admin confirm ramai yang akan sakit hati dengan Azlan , jatuh cinta dengan Nik dan kagum dengan semangat dan pengorbanan Hana! Kalau nak tahu kenapa, cepat muat turun aplikasi Karyaseni di Google Play/App Store sekarang atau terus PM @makcikkaryaseni di Facebook. Nikmati diskaun dan free postage ke seluruh Malaysia.
.
#karyaseni #penulisan2u #novelfiksyen #novelterbaik #novelmurah #noveladaptasi #akandatang #tv3 #samarinda #comingsoon #novelpalinglaris #dramaadaptasi #bahagiabukanbidaan #hessawidad #noradanish #adiputra #zamarulhisham
Read more
Happy birthday to you my childhood friend, Syailofa. Dia ni birthday sama dengan Neelofa bai memang ...
Media Removed
Happy birthday to you my childhood friend, Syailofa. Dia ni birthday sama dengan Neelofa bai memang silaplah kalau lupa Kawan since tadika. Kot? Ke sebelum tu lagi. Haha rindu sangat our childhood moments, asyik bergaduh je . - - Kena gelar ‘Ratu Taman’ sebab suka makeup lepastu tayang ... Happy birthday to you my childhood friend, Syailofa. Dia ni birthday sama dengan Neelofa bai memang silaplah kalau lupa😅 Kawan since tadika. Kot? Ke sebelum tu lagi. Haha rindu sangat our childhood moments, asyik bergaduh je .
-
-
Kena gelar ‘Ratu Taman’ sebab suka makeup lepastu tayang muka kat satu taman, Mok lahtu. Kena baling dengan botol kaca Longchan dgn Abang ***, kacau cina gila si Taiko tu tiap-tiap petang, masuk rumah orang senyap-senyap masa diorang takde kat rumah sebab kita adore gila dengan anak dia (permission bibik dia lah) , bergaduh dengan Cik*** sampai dia tunjuk fuck🖕(rare makcik tu), dating tepi lorong😛, tekan loceng rumah orang sampai dia stress keluar jumpa kita. Ingat lagi tak makcik tu jerit (Siapa babygirl dia hah bagitahu sekarang?!!!), excident sana sini (moto zufar + kejadian depan bundle tu), gaduh dengan geng ‘Baka Abu’ lepastu acah bagus nak tulis surat dalam BI tapi gigih rujuk kamus. Kita gaduh dengan geng Hadi sampai lari masuk rumah orang yang tak kenal sbb nak mintak tolong. Main galah panjang, baling selipar, bola sepak sampai bola tu kena belah dengan pisau sebab terkena kereta orang🙊 Bila cuti sekolah je hidup nyawa masing-masing. Sharp pukul 8 malam semua keluar rumah sambung main. Taman ni dulu masa zaman kita malam ke petang ke sama je. Setiap kali N9 ada game bola mesti pergi stadium duduk kat grandstand sebab nak jumpa player😍 Macam-macam lagilah, kelincaunya perangai masing-masing😭Ni kalau on table dengan budak-budak taman lepastu throwback, confirm barai . -
-
Lepastu masa aku darjah 6 boleh pulak kita tak bertegur dengan Mok taktau sebab apa. 6 tahun kemudian (2016), baru bertegur balik tu pun LEPAS AKU DAH HABIS SEKOLAH MENENGAH GRRRRR! Malamtu kita terus berbaik je walaupun awkward tapi still lepak sampai pukul 5 pagi dok throwback. Tengahari tu kita pergi wedding sama-sama naik kereta Mok :) .
-
Sekarang Mok dah kahwin & dah pregnant. Alhamdulillah husband dia pun boleh masuk dengan kitorang :’) Tak lama lagi kita nak jadi Aunty dah Syai hahaha . -
-
I just want you (+SBC) to know that, u guys are the best girlfriends of mine! Thankyou for the memories!☺️☺️ Cepat sihat Syai nanti boleh pergi makan-makan .
-
-
Read more
190617. "Manusia ni yang paling gila, mengada and sangat manja 😑 sometimes macam hidup dengan budak budak pun ada tapi bila dia emo fuhh serious jangan cari pasal dulu sama sama ada time susah time sakit time happy time meroyan time mood high time nak menggatal eventhough sometimes selalu ... 190617.
"Manusia ni yang paling gila, mengada and sangat manja 😑 sometimes macam hidup dengan budak budak pun ada tapi bila dia emo fuhh serious jangan cari pasal 💃 dulu sama sama ada time susah time sakit time happy time meroyan time mood high time nak menggatal 😏 eventhough sometimes selalu gaduh selalu emo selalu merajuk 😞 and budak ni jugak jadi 'bank negara' bergerak sampai susah betul nak keluarkan duit 🙈 sape nak jimat duit sila jumpa dia hahaha 😂 tapi sekarang da takde 😢 masing masing dengan hidup sendiri 😕 nak jumpa pun susah kan 😔 rindu perangai sengal, gila, emo, mengada and manja dia ni 😭 aduh da la kang nangis pulak 😅 nanti set masa jumpa aku belanja hadiah birthday okay 👌 so happy birthday awak 🙆 may Allah bless you always 💖 goodluck and study hard 💪 okay dah byebye 👋 🐶 : @aniseannur
Read more
(cont) 15 min jugaklah duduk menyandar dekat kerusi depan kaunter tu menahan sakit. Serba tak kena ...
Media Removed
(cont) 15 min jugaklah duduk menyandar dekat kerusi depan kaunter tu menahan sakit. Serba tak kena gaya duduk. Tak lama tu nurse lalu "kenapa tak baring dekat katil dalam bilik tepi ni?" aku like.. La manalah tau.. Terkedek2 berjalan masuk and baring kat katil. Katil sebelah ada akak india ... (cont) 15 min jugaklah duduk menyandar dekat kerusi depan kaunter tu menahan sakit. Serba tak kena gaya duduk. Tak lama tu nurse lalu "kenapa tak baring dekat katil dalam bilik tepi ni?" aku like.. La manalah tau.. Terkedek2 berjalan masuk and baring kat katil. Katil sebelah ada akak india pejam mata ketap bibir tahan sakit. I feel you sis. Aku rasa sakit sangat sangat kalau telentang, so baring mengiring, elok sikit la, sikit je. Tak lama lepastu dah rasa nak terberak(tanda baby dah nak keluar), gigih lah aku kedek2 keluar cari nurse sebab taknak jerit kacau akak sebelah. Dah bagitau nurse, dia sorong naik wheelchair masur labour room.

Dah masuk LR, dia masukkan air(tangan dah masuk jarum masa jumpa Dr first), pasang balik benda kat perut nak monitor heartbeat baby and isi maklumat dekat meja bucu dalam LR tu. Lepastu nurse keluar, tinggal sorang2 pandang gambar pemandangan tu sambil fikir ape jadah letak gambar ni? Boleh bertenang agaknya bila tengok?

Masa ni rasa macam kena rasuk la, menggeliat kanan kiri tahan sakit, tahu kaan kalau orang yg kena rasuk badan dia cane, ha macam tu lah lebih kurang aku masa tu. Pastu ada peak contraction tu teruk sangat nak meneran, aku menjerit panggil nurse, 5-6 kali jugaklah. Nurse masuk, dia seluk cek bukaan. Terus menggelupur dua tiga orang siapkan barang. Pastu dengar speaker kaunter depan panggil "suami kepada Puan Aireen". Nurse suruh lipat kaki posisi meneran. Cakap jangan angkat bontot blablabla. Masuk telinga kiri keluar telinga kanan.

Tak lama tu Amin masuk pakai baju biru tu. So handsome 😂.
Dia lalu depan aku pandang "situ" dengan mata terbeliak dia pastu pergi belah kiri aku.Aku dalam kepala dah "teruk sangat ke?" Muka dia jangan cakaplah, pucat macam dia yg nak terberanak. After that start la push push push. Amin usap2 kepala baca doa and bagi semangat. Pastu nurse tu cakap, bukak tudung tu, Amin bukakkan. Lama jugak meneran. Sekejap nurse cakap "good aireen, bagus bagus", sekejap "salah awak teran ni". Aku konpius. Ada satu time tu nurse suruh sapu muka aku dengan air, Amin jirus weh. Dahtu takdan lagi, nurse epi(potong sikit arah bawah). Memang terasa kulit kena toreh masa tu. Sambung lagi push...
Read more
Loading...
FROM NOBODY TO SOMEBODY Siapa di sini yang kenal sesiapa yang hidupnya hampir putus asa,semua ...
Media Removed
FROM NOBODY TO SOMEBODY Siapa di sini yang kenal sesiapa yang hidupnya hampir putus asa,semua buat rasa tak menjadi,bidang kerjaya pun silih berganti. Dia rasa diri dia langsung tidak dihargai, rasa tiada siapa pun yang pandang, apatah lagi yang ambil berat. Adakah anda kenal sesiapa ... FROM NOBODY TO SOMEBODY
Siapa di sini yang kenal sesiapa yang hidupnya hampir putus asa,semua buat rasa tak menjadi,bidang kerjaya pun silih berganti. Dia rasa diri dia langsung tidak dihargai, rasa tiada siapa pun yang pandang, apatah lagi yang ambil berat.

Adakah anda kenal sesiapa yang macam ni, sila teruskan memembaca kerana saya nak ceritakan satu kisah benar, pengalaman saya sendiri. Sebenarnya saya dulu pun satu ketika dan masa dahulu begini. Apabila dikenang kembali rasa sangat tragis.
NAK TAHU apa saya buat sehingga saya boleh jadi diri saya yang sekarang?
Ok saya ceritakan sedikit siapa saya dahulu. Sebelum saya memulakan perniagaan ini, saya adalah seorang kakitangan di sebuah syarikat kecil di ibu kota. Jawatan yang saya sandang pun biasa-biasa je. Yelah tak kan saya nak memohon jawatan yang tinggi, belajar dulu pun biasa-biasa. Nampakkan memang saya dulu orang yang biasa-biasa sahaja.
Dari sudut kawan-kawan, memang terlalu ketinggalanlah, kawan-kawan yang lebih berjaya kerja lebih hebat, sudah ada kereta sendiri. Jadi setiap kali jumpa kawan bersembang akan rasa malu. Di tempat kerja pula sering kali di buli, yelah kalau masuk tempat kerja baru mesti staff lebih senior akan buli kita. macam-macam suruh buat, saya hadap je lah. Memang stress terasa diriku ini masa tu macam dihina, macam kau orang suka-suka nak gunakan aku, tapi dalam masa yang sama aku tak terdaya nak melawan kerana diri ku ini bukan lah siapa-siapa.
Setiap hari mengadap perkara yang sama, namun makin hari ..... Nak baca selanjutnya tak?
Read more
Salam Jumaat. <span class="emoji emoji1f337"></span><span class="emoji emoji1f337"></span><span class="emoji emoji1f337"></span> SuhbanaAllah Alhamdulillah Allahhu Akbar. Ambil barokah dipenghulu segala ...
Media Removed
Salam Jumaat. SuhbanaAllah Alhamdulillah Allahhu Akbar. Ambil barokah dipenghulu segala hari ni. Ingin ku nukilkan sedikit kisah sang sahabat. . BarakaAllah dan selamat pengantin baru buat sahabat Akhi Hadi Ibnu Rahim dan pasangannya. Moga berbahagia dan bercinta hingga ... Salam Jumaat. 🌷🌷🌷
SuhbanaAllah Alhamdulillah Allahhu Akbar. Ambil barokah dipenghulu segala hari ni. Ingin ku nukilkan sedikit kisah sang sahabat. 😍 .

BarakaAllah dan selamat pengantin baru buat sahabat Akhi Hadi Ibnu Rahim dan pasangannya. Moga berbahagia dan bercinta hingga ke jannah Aamiin. .

Terima kasih kerana sudi menempah jubah nikah dan baju melayu utk hari bersejarahnya. Hari dia menjadi Raja Sehari. Allahhu. Yang terharunya apa dia. Sedikit dialog antara kami. .

Hadi : Umar enta buat jubah ni jubah putih saja. Kosong la ni utk nikah. Baju melayu pun biasa2 je. Utk sanding. Bole. .

Aku : Bole syeikh inshaa Allah. Tp jubah ni nak kosong je ke. tak menarik la hadi. Tak pe enta serah je pd ana. Ana buat dengan kasih sayang. Harga pun dengan kasih sayang. Enta jngn risau. #PenuhPengharapanTu. .

Hadi : Umar mlm ni ana gi klia, ambil Kp ana balik dri umrah. .

Aku : okay hadi kita jumpa sana. Enta tunggu. .

Sampai je klia terus test jubah tu tepi jalan waktu kereta tengah jem di jalan ketibaan. Allah jadi bohhh bole je. Alhamdulillah dia pakai ngam3 cun. Balik je sampai rumah aku ws harga sekian sekian. Dan keesokan harinya dpt resit tranfer dri Hadi. .

Umar : ehhh syeikh ni lebih ni. Ana ckp harga sekian sekian. Ni enta bg lebih sangat ni. Dengan cemas kerana mungkin hadi tersalah tekan nombor masa transfer. 😨 Tp jawapan dia sangat mengejutkan dan padu. .

Hadi : Kalau enta boleh jahit baju ana dengan kasih sayang dan harga kasih sayang. Takkan ana tak boleh bayar dengan bayaran kasih sayang. 😢💕 .

Allah Allah Allah. Ikhlaslah dalam setiap apa juga kerja seharian. Begitu juga dalan persahabatan ikhlaslah. Rahsia Allah itu sangat indah dan tidak ternilai. Alhamdulillah. .

Mai mai buat tempahan dengan Muhsin Masrella Deaign. Inshaa Allah datang oder lagi. Aamiin.
#Alhamdulillah
#BaruSempatUpdate
#TerimaKasihSupport
#MuhsinMasrellaDesign
#PenghuluSegalaHari
#DuhaKahfi
#MusliminPilihan🎈
Read more
Okay ni lah aku. Hahaha Saya nak cakap terima kasih kat semua yg sentiasa membantu.. @nhmn24 terima ...
Media Removed
Okay ni lah aku. Hahaha Saya nak cakap terima kasih kat semua yg sentiasa membantu.. @nhmn24 terima kasih sebab sentiasa nasihat kita, jaga kita.. kita takda gmbr dgn kak hazimah i love you kak hazimah.. nasihat kak hazimah kita takkan lupa.. to @hanifshahidan @azrichoi terima kasih ... Okay ni lah aku. Hahaha
Saya nak cakap terima kasih kat semua yg sentiasa membantu.. @nhmn24 terima kasih sebab sentiasa nasihat kita, jaga kita.. kita takda gmbr dgn kak hazimah 😭 i love you kak hazimah.. nasihat kak hazimah kita takkan lupa.. to @hanifshahidan @azrichoi terima kasih sebab jadi ticer and cigu untuk aku dgn nisah ajar kitaorg last2 minit ni.. terima kasih sangat.. untuk siapa yg nk tanya2 tu pm diaorg hahaha.. okay saya nk minta maaf pada semua yg saya ada buat salah.. ada yg mmg saya buat salah saya perasan, ada yg tak dan ada jugak yg saya tak tahu apa salah saya pun saya mintak maaf jugak saya doakan awak jumpa apa yg awak nak kat dunia ni okay 😊 untuk yg saya ada tersakitkan hati and yg saya perasan sbnrnya saya pun minta maaf ya? Sbb saya ni berpegang kpd konsep 'kita sesama rasa' ❤️ tapi lepastu sbnrnya saya rasa sebersalah balik knp laa buat mcm tu.. kalau maafkn aku jugak yg untung.. rasa sayang tu tetap ada walaupun awak tk mintak.. maafkan saya ya? Apa2 pun let's move on izzati.. start a new life.. letak tepi yg keruh yg jernih tu kau pahat betul2 dlm hati.. ramadhan nak datang daaa.. tak sabar sangat2 😍😍 maafkan saya, terima kasih untuk segalanya..🌹🌹
Read more
Loading...
Tahun ni dapat 2 kek tapi macam biasalah kek ni aku dapat awal sebab masa hari kejadian memang tak ...
Media Removed
Tahun ni dapat 2 kek tapi macam biasalah kek ni aku dapat awal sebab masa hari kejadian memang tak dapatlah nak jumpa diorang. Kepada pemberi kek pertama, terima kasih sayang . Cepat2 balik dan jangan lupa apa yang i pesan. Bawak balik Lee Min Ho pun dah cukup sangat dah. Hee. Loveyousomuchhhtauuuuu ... Tahun ni dapat 2 kek tapi macam biasalah kek ni aku dapat awal sebab masa hari kejadian memang tak dapatlah nak jumpa diorang.
Kepada pemberi kek pertama, terima kasih sayang 😍. Cepat2 balik dan jangan lupa apa yang i pesan. Bawak balik Lee Min Ho pun dah cukup sangat dah. Hee. Loveyousomuchhhtauuuuu 😍

Kepada pemberi kek kedua, terima kasih korangggg. You know who you are. Kalian tak pernah mengecewakan. Walaupun tahun ni jarang2 jumpa, jalinan kemesraan kita tetap kukuh seperti kukuhnya Tembok Besar China. Sayang korang ketat2. Hahahaha

Kepada pemberi ucapan, terima kasih. Ucapan kalian menambah ceria hari aku.  Love you allllll 😍

Kepada diri sendiri, sedar-sedarkanlah diri. Dunia hanya sementara. Perbanyakkanlah amal.
Read more
Alhamdulillah. Hari ni antara hari yang paling gembira sekali. After 13 years, hari ni bertemu ...
Media Removed
Alhamdulillah. Hari ni antara hari yang paling gembira sekali. After 13 years, hari ni bertemu semula dengan insan yang memperkenalkan aku dengan tajwid dan taranum, guru Salohie. Beliaulah insan yang mengajar aku mengenal alif ba ta dan membaca mengikut tanda baca bermula dari Iqra`, ... Alhamdulillah. Hari ni antara hari yang paling gembira sekali. After 13 years, hari ni bertemu semula dengan insan yang memperkenalkan aku dengan tajwid dan taranum, guru Salohie. Beliaulah insan yang mengajar aku mengenal alif ba ta dan membaca mengikut tanda baca bermula dari Iqra`, seterusnya Muqaddam dan akhir sekali Al-Quran. Happy sangat dapat jumpa hari ni. Guru pun nampak sihat macam biasa, Alhamdulillah. .

Siapa yang boleh lupa hayunan rotan yang setia di sisinya tatkala anak-anak murid membaca satu per satu ayat suci. Siapa yang pernah belajar mengaji dengan beliau, merasa la rotan tu kalau salah baca. Menggigil nak tunggu turn baca depan guru. Budak-budak zaman sekarang mana nak rasa semua ni. .

He's one of the reason why I succeed to become teacher who I am today. Berkat doa dan restunya, satu per satu kejayaan datang dan bersilih ganti. InshaaAllah, andai ada masa lagi akan ziarah guru di kampung sana.
Read more
<span class="emoji emoji27a1"></span> Surround Yourself With What Makes You Hungry For Life, Touches Your Heart & Nourishes Your Soul. ...
Media Removed
Surround Yourself With What Makes You Hungry For Life, Touches Your Heart & Nourishes Your Soul. Happy Wkend Y'all. Bon Appetit: #OatMeal Kiwi, Raspberry & Millet Puffs. Smalam Spanjang Jln Ke Masjid, Kawe Jalan Dah Mcm Org Jepun Sbb Lantai Basah & Licin. Mcm Org Bongok Pun Ye. Dlm Hati ... ➡ Surround Yourself With What Makes You Hungry For Life, Touches Your Heart & Nourishes Your Soul. Happy Wkend Y'all.

Bon Appetit: #OatMeal Kiwi, Raspberry & Millet Puffs.

Smalam Spanjang Jln Ke Masjid, Kawe Jalan Dah Mcm Org Jepun Sbb Lantai Basah & Licin. Mcm Org Bongok Pun Ye. Dlm Hati Berteriak Bila Agaknya Kawe Nak Beli Slipar Baru Ni? Kedekot Sangat Ke?! Kawe Ni Jenis Selagi Boleh Pakai, Pakailah Sampai Ranap.😉 Dipendekkan Cerita, Lepas Solat Jumaat, Selipar Kawe Di Kidnap Org. Adooi. Kawe Tebalkan Muka Jumpa Pakcik Masjid Utk Mintak Pinjam Selipar. Kawe Dpt Selipar Warna Salmon Pink Yg Luminous. Size Kecik Pulak. Shy Nak Pakai + Takut Kena Kecam Org Ramai, Tapi Nak Balik Punya Pasal, Kawe Serapkan Perangai ADA AKU KISAH?! Alhamdulillah. Smua Selamat Lepas Tu. Huhuhu. Yg Penting, Jom Teruskan Misi Makan Kuih Raya.

#JanganCakapAbangTakPayung #BonAppetit #FoodPorn #CaptainOats #ActivatedCharcoal #RawNice #Color #S7Edge #SamsungSG #Samsung @Samsung_SG #GalleryMalaya #Singapore #Malaysia #Vsco #VscoPh #VscoMalaysia #HappyHappyMoodMood
Read more
Loading...
Sesekali drive sendirian keluar dari kota, teroka hutan, tutup aircond, buka empat tingkap luas-luas, ...
Media Removed
Sesekali drive sendirian keluar dari kota, teroka hutan, tutup aircond, buka empat tingkap luas-luas, sedut udara nyaman. Tak jauh pun. Drive dengan kelajuan 20km/jam, sambil bau aroma buah-buahan dari durian hingga cempedak, sesekali dapat hidu asap rumput bakar dan dengar bunyi ... Sesekali drive sendirian keluar dari kota, teroka hutan, tutup aircond, buka empat tingkap luas-luas, sedut udara nyaman. Tak jauh pun.

Drive dengan kelajuan 20km/jam, sambil bau aroma buah-buahan dari durian hingga cempedak, sesekali dapat hidu asap rumput bakar dan dengar bunyi kicau burung serta aliran air sungai yang mengalir sepanjang pinggir jalan.

Gambar kedua, aku stop di atas jambatan kecil yang aku jumpa. Mula-mula, ingatkan parit. Rupanya, sungai yang jernih dan boleh nampak batu-batu di lantai sungai.

Aduh! Serius best sangat wey! Okay, weekend nanti nak datang lagi jalan-jalan.

#malaysia #malaysian #asia #asian #dekatje #travel #roadtrip #travelphotography #street #streetphotography #village #kampung #explore #roamtheplanet
Read more
Almost 2 months Kitaorg bersama untuk menjaya kan drama episode #kamarkamariah ,Dan berakhir ...
Media Removed
Almost 2 months Kitaorg bersama untuk menjaya kan drama episode #kamarkamariah ,Dan berakhir la Sudah.. Banyak moment Kitaorg share bersama dari before Puasa,puasa,after raya masih kerja together dengan vibe yang sangat positive.I don’t know why,team ni buat Saya rasa macam happy ... Almost 2 months Kitaorg bersama untuk menjaya kan drama episode #kamarkamariah ,Dan berakhir la Sudah..😭 Banyak moment Kitaorg share bersama dari before Puasa,puasa,after raya masih kerja together dengan vibe yang sangat positive.I don’t know why,team ni buat Saya rasa macam happy je everyday.Tiada drama,tiada kebencian Atau mencari kesalahan sesama sendiri.Walaupun cerita heavy,Tapi Kitaorg Kat set gelak ketawa.Saya sayang gila dengan team ni.One of my favourite team!Sumpah ni jujur tau bukan Cakap sebab Nak dapat next job it Nak kipas bontot sesiapa ok!I
😜 I had so much fun on set dengan cast yang lain jugak.Thank you so much for everything korang!Terima kasih @suhanmovies and @tv3malaysia sebab bagi kepercayaan Pada Abil utk bawak watak kamariah ni.Kalau ada kekurangan,tersalah,mintak maaf ya.To all the team,I’m gonna miss you guys so much and good luck on ur next project okay!and to my favourite AD @syam0nz ,kau lah orang Yang paling akan Aku Rindu.I love you!Cik fizz,tengok sweet tak Cik Abil tampal muka Cik fizz kt gambar tu..Thank you Cik @fizzfairuzofficial buat Cik Abil ketawa hari2 walaupun scene kena kite Semua tak kelakar.Itu yang seronok bila kerja dengan kawan lama kite.Semua jadi best je!To Make up and wardrobe department,thank you Layan kite macam tuan puteri.Prestasi kite Sama je kadang2 menurun,kadang2 last day letak foundation @psmansur @muazackzainal 😂 Dan yang gosok Baju tak stop dari pagi sampai malam @norzamaakhir @engku_alareesa @sa_syafiq !Terima kasih untuk pengalaman Yang cukup Indah Ini Guys!Ada rezeki jumpa lagi..Semoga Naskah ni akan menjadi naskah terbaik dengan kerja keras semua.amin!❤️ #kamarkamariah
Read more
Setelah setahun kami ditemukan balik ..gituwwww.haha .🤗Dear #bestfriend @_nurintanyusrini_ ...
Media Removed
Setelah setahun kami ditemukan balik ..gituwwww.haha .🤗Dear #bestfriend @_nurintanyusrini_ thank you so much for your time yesterday babe, happy sangat sampai gelak tahap rasa tak boleh bernafas.i will keep this moment until forever k lelagi jatuh tesembam tu tannn.. .see you again ... Setelah setahun kami ditemukan balik ..gituwwww.haha .🤗Dear #bestfriend @_nurintanyusrini_ thank you so much for your time yesterday babe, happy sangat sampai gelak tahap rasa tak boleh bernafas.i will keep this moment until forever k lelagi jatuh tesembam tu tannn.. 😂 😭.see you again soon tann,jangan lagi setahun sampai aku makin gemok baru nak jumpa tau. Haha . ❤️ youhh!! 💋
Read more
My cat died last week. Selepas emosi aku stabil, barulah boleh post tentang hal ni. His name is Tot. Punca ...
Media Removed
My cat died last week. Selepas emosi aku stabil, barulah boleh post tentang hal ni. His name is Tot. Punca kematian kata sorang orang kampung ni cakap adalah kena langgar dengan apa pun tak tau lah. Then dia angkat masuk dalam plastik and campakkan kat gaung mana pun tak tau. Sedih yang ... My cat died last week. Selepas emosi aku stabil, barulah boleh post tentang hal ni. His name is Tot.

Punca kematian kata sorang orang kampung ni cakap adalah kena langgar dengan apa pun tak tau lah. Then dia angkat masuk dalam plastik and campakkan kat gaung mana pun tak tau.

Sedih yang teramat2 sedih sampaikan aku tak boleh berhenti menangis dari pukul 5:30 petang (lepas tau) sampai lah aku tertido malam tu (aku pun tak ingat bila aku tido). Makan tak lalu tapi aku makan jugak sebab lapa. Sambil makan pun menangis sebab teringat yang dia suka nak curi2 lauk dari pinggan aku. Keesokannya harinya aku sambung lagi nangis sebab bila teringat mesti air mata ni nak keluar.

4 tahun ke 5 tahun bela Tot sampailah dia gemok. He was like a family. Semua pun sayangkan dia. Dia tak pernah tak balik rumah. Dia mesti akan balik jugak sekali sehari untuk makan. Bila dia tak balik dah 2 hari, masing2 risau dan cuba cari Tot tapi tak jumpa. Hari ketiga hilang baru lah jumpa orang kampung yang jumpa Tot tu dan dia ceritakan lah segalanya. Remuk berkecai hati aku bila tau tentang hal ni. Betol2 rasa kecewa dan kehilangan sangat.

Aku rasa aku dah okay sekarang ni. Kehilangan tu sebenarnya mengajar kita tabah dan tiada apa yang abadi dalam dunia ini. Semuanya pinjaman. Hidup ini kadang2 kita bahagia, happy. Kadang2 kita sedih, kecewa. Apa yang berlaku dalam hidup kita semuanya adalah pelajaran dan pengajaran.

AKU REDHA. LOVE YOU TOT. REST IN PEACE.❤
Read more
SELEPAS KELUARKAN BUKU PERTAMA AKU BUKAN MALAIKAT, KINI PENULIS BEST SELLER INI KELUARKAN BUKU ...
Media Removed
SELEPAS KELUARKAN BUKU PERTAMA AKU BUKAN MALAIKAT, KINI PENULIS BEST SELLER INI KELUARKAN BUKU BARU YANG BERTAJUK "PUJUKAN DARI TUHAN" . Tak asing lagi nama penulis @shukery_azizan , kalau korang yang dah dapatkan Aku Bukan Malaikat 1 dan 2 mesti dah kenal sangat dah cara penulisan santai ... SELEPAS KELUARKAN BUKU PERTAMA AKU BUKAN MALAIKAT, KINI PENULIS BEST SELLER INI KELUARKAN BUKU BARU YANG BERTAJUK "PUJUKAN DARI TUHAN"
.
Tak asing lagi nama penulis @shukery_azizan , kalau korang yang dah dapatkan Aku Bukan Malaikat 1 dan 2 mesti dah kenal sangat dah cara penulisan santai beliau. Sekarang, admin nak ajak korang ramai ramai sertai Pre Order buku baru ni dan korang akan dapat tandatangan khas dari penulis juga dapat diskaun dari harga asal RM30, Pre Order ni RM25 je!
.
Jom kita baca sedikit sinopsis tentang buku ini, agak apa ya isi dalam buku ni?
.
Saya, @shukery_azizan pernah berkali jumpa dengan beberapa orang pelajar yg meluahkan rasa sedih dan kecewa.
.

Sedih sbb byk buat dosa, hingga ada yang mengaku pernah gugurkan anak luar nikah. Dia menangis sampai kata,
.
.
"Ustaz, saya dah jadi pembunuh!"
.
.
😭😭😭😭😭
Saya yg dengar pun nak menangis. Walaupun dia dah buat dosa besar seprti berzina nak gugurkan anak, sungguh, dalam hatinya penuh dengan benih iman. 😭 sebab apa? .
.
Sebab walaupun dah buat dosa, dia masih rasa menyesal dan berdosa. Itulah tanda iman!😭😭
.
.
Dan tak cukup tu saja, dia juga tanya,
.
.
"Allah nak ke ampunkan dosa saya? Allah nak ke pandang saya?"😢😢😭😭
.
.
Saya menarik nafas panjang seraya memberikan ayat Quran yang bermaksud,
.
.
"Padahal Allah dah pujuk lagi, “Katakanlah; “Wahai hamba-hambaKu yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.”
(Surah Az-Zumar 39:53)
.
.

Kembalilah pada Allah. Jgn putus asa dgn rahmat Allah. Serius. Moga Allah limpahkan kasih sayangNya pada kita semua. Ameen.
.

P/s : Tempahan untuk buku Pujukan Dari Tuhan telah dibuka!😍😍 tempah skrang dgn cara follow @dakwah_hati dan wasap ke nombor 📲 017 9920 782. Cepat sementara stok ada!
.
#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #PujukanDariTuhan #KeranaAkuSayang #SuratPutusCinta #TaubatYangTertangguh HQ : @isbirofficial
Read more
KISAH "BRO, AKU NAK SANGAT BERUBAH!" . "Bro aku nak berubah tapi aku tak tahu macam mana ?” . "Cara ...
Media Removed
KISAH "BRO, AKU NAK SANGAT BERUBAH!" . "Bro aku nak berubah tapi aku tak tahu macam mana ?” . "Cara terbaik untuk berubah adalah dengan menjaga solat.” . "Kalau sama jugak?” . "Baiki solat.” . In Sha Allah. Allah akan bantu. Juga banyakkan membaca buku buku tarbiah. Apa yang kita ... KISAH "BRO, AKU NAK SANGAT BERUBAH!"
.
"Bro aku nak berubah tapi aku tak tahu macam mana ?”
.
"Cara terbaik untuk berubah adalah dengan menjaga solat.”
.
"Kalau sama jugak?”
.
"Baiki solat.”
.

In Sha Allah. Allah akan bantu. Juga banyakkan membaca buku buku tarbiah. Apa yang kita baca, lihat dan dengar, semua tu akan masuk ke dalam hati. Doa lah banyak banyak. Kalau niat kita ikhlas nak jaga agama Allah,Allah akan jaga kita. Aku doakan agar kau jumpa jalan itu dan sama-sama kita istiqomah menjaga agama Allah.
.
Pesanan tarbiah dari kami, team @isbirofficial
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #Ksbp3 #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial
Read more
7 January 2017 . "He from MARS, we from EARTH" . . The rarest friend I ever had (paling comei dalam ...
Media Removed
7 January 2017 . "He from MARS, we from EARTH" . . The rarest friend I ever had (paling comei dalam gambaq). 1 in 1000 maybe. Aci kerat jari dalam MIAT mana bole jumpa student who BUILD drone, from SCRATH beb. Dia buat. Diulang from SCRATCH. Bukan sebiji. Dua tiga biji. Dari framenyaa, wiring ... 7 January 2017 .
"He from MARS, we from EARTH"
.
.
The rarest friend I ever had (paling comei dalam gambaq). 1 in 1000 maybe. Aci kerat jari dalam MIAT mana bole jumpa student who BUILD drone, from SCRATH beb. Dia buat. Diulang from SCRATCH. Bukan sebiji. Dua tiga biji. Dari framenyaa, wiring sendiri, solder chip sendiri, coding pun sendiri bhai, setup controller from 6 band to 10 band, setup VR camera sendiri. Self taught. Orang lain beli seketoi truih. Lepas tu pegang controller main jeerr. Apa barang. Habaq mai dalam MIAT berapa ramai ada toolbox? He have not only 1 gais. 4 5 toolbox dia ada. Sampai terbatal niat aku nak ada toolbox dari sem 1. Sebab dia dah ada semuaaaa. Heavy duty, electric, lectronic, drone toolbox. Ada lagi laa sampai aku lupa. Banyak sangat. Bertukaq tukaq. Dorm tu dah macam small workshop dah. Bersepah sepah bila dekat nak submit FYP haritu. A friend who i'll never bored to talk about technical topic. About car, drone, aircraft and also life. Tapi dia panggil turbine engine tu magic engine (tetiba produce thrust). Yang ni aku gelak. Hahaha. Ada lagi tapi. Hang bagi electronic or electrical drawing. On the spot dia bole baca beb. He remember every single electronic part tu beb. Circuit board pun bole baca tengok tengok camtu jaa (d*j* betey). Memang lahir dengan electronic part kot. Tak pun dia telan electronic part buat supliment. Hahaha. Sapa minat GTR angkat tangan. Bole laa sembang dengan mamat ni. Tak hado GTR lagi. Tapi dia punya planning nak ada GTR tu dah complete. What year, bodypart mana, tuning apa, seat mana, sportrim berapa, bahkan tayar apa pun dia planning dah. MasyaAllah brader. Selalu aku aminkan doa dia nak dapat GTR. In syaa Allah dapat jugak aku naik GTR walaupun bukan hat aku punya. Hahaha. Terpanjang sudah. Aku harap kita sahabat sampai mampuih. Tq ada dengan aku and selalu buka minda aku. Good luck in your dream to achieve master.
.
#appreciationpost #bestthingin2016 #besfriendforever #mate #sahabat #2k16awesomenessmoment #hefrommars #terimakasih
Read more
357 of 365 We were know each other when we are 13 yo (while I’m 12 wajib mention <span class="emoji emoji1f61c"></span>). Different class ...
Media Removed
357 of 365 We were know each other when we are 13 yo (while I’m 12 wajib mention ). Different class different block but still meet at surau, canteen, coop and even at school walkaway. Pergi tandas sesama. Kau rasa kalau class lelain tapi pergi toilet pun sesama tu maknanya toilet yang kitorang ... 357 of 365
We were know each other when we are 13 yo (while I’m 12 wajib mention 😜). Different class different block but still meet at surau, canteen, coop and even at school walkaway.
Pergi tandas sesama. Kau rasa kalau class lelain tapi pergi toilet pun sesama tu maknanya toilet yang kitorang pergi tu jauhhhhhh. 😂😂😂 Sengaja pilih yang jauh. Sesambil jalan sesambil membawang.
Aku dengan diorang sampai form 3 je. Form 4 aku pindah sekolah. Sebab pindah sekolah? Saje nak tukar angin. Nak cuba environment sekolah lain. (Kalau tak pindah sekolah, xdelah aku partner yang tolong aku siapkan project PKE masa SPM. Maklumlah bengap sikit bab-bab macam tu. Sebab tu ilmu PKE macam takde yang melekat dekat otak aku sekarang)

Tapi still keep in touch walaupun “jarang-jarang” sangat jumpa.
Lepas ni geng dah kurang sorang sebab ikut hubsbaby balik Kedah.
Jaga diri elok-elok babe. Jaga family elok. Jadi bff MIL kau.
Read more
13 Disember 2017 Aku MC semalam zeera sbb aku tak sihat, aku rehat sampailah sayong call aku, aku ...
Media Removed
13 Disember 2017 Aku MC semalam zeera sbb aku tak sihat, aku rehat sampailah sayong call aku, aku tak sedap hati zeera bila dia tersekat² tak tahu macam mana nak cakap kat aku pasal kau..Dia cakap kau (maksu) accident pagi td pukul 7, sumpah aku terkejut zeera dan aku harap sangat aku dengar ... 13 Disember 2017
Aku MC semalam zeera sbb aku tak sihat, aku rehat sampailah sayong call aku, aku tak sedap hati zeera bila dia tersekat² tak tahu macam mana nak cakap kat aku pasal kau..Dia cakap kau (maksu) accident pagi td pukul 7, sumpah aku terkejut zeera dan aku harap sangat aku dengar dia cakap kau ok.. Dia makin tersekat zeera tak tahu macam mana nak bgtahu aku yang kau sebenarnya dah tinggalkan kita semua :') Tapi dia kuatkan jugak cakap kat aku yg kau dh tiada.. Zeera aku sedih sangat, aku seolah tak percaya berita tu..aku harap sgt kau ok, aku minta sayong sahkan benda benda macam ni kot salah orang, tapi berita tv3 dah pun sahkan segalanya zeera. Seolah terhenti jantung aku zeera, baru semalam aku tengok ig story kau, niat hati aku nak tegur sgt tapi aku tak sihat sgt jadi aku batalkan niat utk tegur.. Sungguh aku kesal.. Dan makin kesal bila tak jumpa kau sepanjang kau ade kat kuala terengganu ni :').. Kau baik zeera, kau teman aku sepanjang diploma kat uitm arau, sepanjang 3 sem satu bilik dgn ko.. Memang takkan lupa sepanjang diploma makan tengah hari kat oren, makan petang kat hafa, kdg² hari cuti kita lepak lepas maghrib kat big bear sembang² luah perasaan.. kalau kita stress kita g kangar, g cmart.. Main tennis, golek² dalam bilik dok gelak² tengok cerita dengan kau..Kongsi letak air dalam gayung, nak mandi pun mengajak acah² nak mandi sama..Dok main campak² shampoo sebelah bilik air.. Aku ingat lagi kau sedih dapat kos campak kat UiTM dungun. Kau mengadu kat aku, tp aku ckp teruskan zeera mungkin rezeki kau dengan kos tu dan ye zeera kau berjaya lakukan. Zeera aku rindu :') Sungguh aku kehilangan kau sangat.. Tapi aku tahu sedihnya aku, sedih lagi perasaan fahmi dan seluruh ahli keluarga kau. Rasa kehilangan aku , rasa kehilangan lagi fahmi dan seluruh keluarga kau.. Aku sayang kau zeera, banyak sangat gambar kita kat arau, kenangan semua suka duka..Aku semat dalam hati dalam² zeera.. Aku redha dengan pemergian kau zeera, kami semua redha :') Aku tahu kau tak nak kami semua sedih... inshaaAllah kami semua kuat demi kau..Aku minta maaf dunia akhirat @azeera_azzudin.. Alfatihah buatmu sahabat Nor Azira Ahmad Azzudin #AA #Alfatihah :')
Read more
Rindu nak makan best-best. Jadi marilah throwback dengan gambar random yang aku jumpa dalam gallery. ...
Media Removed
Rindu nak makan best-best. Jadi marilah throwback dengan gambar random yang aku jumpa dalam gallery. Kerja makan #Part1. . Gambar aku makan ni masa dekat Marché Movenpick, Pavilion. Ini masa farewell celebration aku nak balik Kedah. Ya, perlu celebrate. Demi makanan best, apa jua alasan ... Rindu nak makan best-best. Jadi marilah throwback dengan gambar random yang aku jumpa dalam gallery. Kerja makan #Part1.
.
Gambar aku makan ni masa dekat Marché Movenpick, Pavilion. Ini masa farewell celebration aku nak balik Kedah. Ya, perlu celebrate. Demi makanan best, apa jua alasan kita akan terima hatta sekoman apa pun ia. Masa ni makan makanan Swiss. Masuk ja kedai akan dapat kad, kita guna kad tu untuk beli apa-apa dekat setiap kiosk. Excited sangat pi sana sini nak beli guna kad. Makanan dia semua nampak bestt sebab nampak sihat (🤔) dan sebab bukan makanan kebiasaan kita. Lepastu boleh tengok dia masak. Aku suka. Ambik satu dua jenis makanan ja pun dah kenyang sangat sebab portion besar untuk perut Melayuku ini. Masa nak keluar dia scan kad and bayar masa tu lah.
.
Gambar kedua pulak adalah celebration habis presentation masa internship (celebrate jugak, jangan menghakimiku!). Dengan sparkling water dan McD Mix & Match. Aku selalu ambik cheeseburger + apple pie, so rasanya masa ni pun ambik yang sama kot. Tepi tasik Taylor's, penutup botol terpelanting tinggi masa buka maybe sebab botol dah tergoncang masa dalam kereta. Kaget aku few millisecond. Lawak masatu, nasib baik tak pelanting kena muka macam Lily kena.
.
And then Sakae Sushi. Rasanya yang sushi ni takda celebrate apa pun. Tapi melantak tak ingat dunia. Last sekali bungkus bawak balik sebab tak boleh masuk dah. Gambar ni masa Sakae dekat The Curve. Sekali sekala lepak The Curve malam weekend tengok orang menyanyi menari. Orang tua, budak kecik, skater boy yang takda tangan tu. Satu lagi reason suka lepak The Curve sebab dekat dengan Ikea. Gambar makanan Ikea tak jumpa pulak. Situ pun tempat celebration banyak kali jugak (celebrate bila survived hari yang stress contohnya 😆). Dan Tesco bila craving yee mee. Jadi suka tuju sini, banyak cabang boleh pi.
.
Huhu baru tiga gambar karangan dah panjang. Banyak cerita pasal makanan sebab memang itu agenda utama tiap kali keluar. Next time aku sambung lagi.
Read more
“Ada sapa-sapa kenal budak perempuan ni tak!!?” . . Kali ni aku serius. Aku memang nak cari dia. ...
Media Removed
“Ada sapa-sapa kenal budak perempuan ni tak!!?” . . Kali ni aku serius. Aku memang nak cari dia. Geram aku dibuatnya!!! Tak kiralah apa nak jadi pun jadi lah. Yang penting aku nak bersemuka dengan dia! . . Nama budak perempuan ni - Ifa. Dah 6 bulan lebih dia jadi pengguna EPHYRA SKINCARE ... “Ada sapa-sapa kenal budak perempuan ni tak!!?” .
.
Kali ni aku serius. Aku memang nak cari dia. Geram aku dibuatnya!!! Tak kiralah apa nak jadi pun jadi lah. Yang penting aku nak bersemuka dengan dia! .
.
Nama budak perempuan ni - Ifa. Dah 6 bulan lebih dia jadi pengguna EPHYRA SKINCARE SERIES. “Dulu, keluar rumah pun kena fikir cemana Ifa nak sorok muka! Sebab Ifa salah pakai produk! Malunya Ifa time tu!” Aku tengok video Ifa ni. .
.
Dia datang borong beli EPHYRA masa Open Day yg lepas.
Yang buat aku geram, dulu dia tak macam ni! Sekarang dia lain gila! Kulit muka dia tu beza banyak sangat!
Kalau tak percaya, korang tengok gambar dia yang last nanti.
Mesti korang ternganga! .
.
Aku ingat EPHYRA SKINCARE SERIES ni biasa-biasa je. Tapi bila si Ifa share pengalaman dia, dengan aku-aku sekali excited nak guna! .
.
Kau ingat senang nak buang hitam-hitam yg dah dok bertahun kat muka? Dah beranak pinak penuh sampai ke pipi semua? Nak sorok cemana? .
.
Tuhan je yang tahu seksa cemana! Sebab tu bila Ifa share dia happy gila dengan kulit dia sekarang, dah tak ada merah-merah, aku boleh faham sangat! .
.
♥️Untung kau Ifa, akhirnya kau jumpa skincare yg boleh ubah hidup kau!!! Dah alang-alang ni, aku nak datang lah EPHYRA OPEN DAY - 18 Ogos - hari Sabtu ni. .
.
Confirm lah EPHYRA SKINCARE SERIES boleh dpt harga promo kan! Ruginya tak datang!!!! Korang nak datang gak? Nak beli EPHYRA SKINCARE SERIES? .
.
Boleh whatsapp HQ EPHYRA. Aku tinggalkan nombor wasap bawah ni... .
🔹http://wasap.my/0193800779.
🔹http://wasap.my/0193800779.
🔹http://wasap.my/0193800779.
.

#ephyra #ephyraskincareseries #ephyraopenday
Read more
|28 Februari 2012| Masa aku form 5, aku ingatkan tarikh 28 February ni tarikh biasa tapi tak sangka ...
Media Removed
|28 Februari 2012| Masa aku form 5, aku ingatkan tarikh 28 February ni tarikh biasa tapi tak sangka pulak jadi tarikh hitam dalam hidup aku. Kanser limfoma. First time dengar mama cakap dia ada kanser, aku ingat lagi aku meraung, menangis, menjerit sebab tak nak terima kenyataan. Siapa ... |28 Februari 2012|

Masa aku form 5, aku ingatkan tarikh 28 February ni tarikh biasa tapi tak sangka pulak jadi tarikh hitam dalam hidup aku. Kanser limfoma. First time dengar mama cakap dia ada kanser, aku ingat lagi aku meraung, menangis, menjerit sebab tak nak terima kenyataan. Siapa je boleh terima kalau parents kau ada kanser kan. Terus terang cakap waktu tu exam aku memang ke laut, sebab tak boleh berhenti fikir pasal mama aku. Nasib baik mama buat chemotherapy segera. Ingatkan cerita sedih aku sampai situ je. Tapi lepas beberapa bulan, abah aku pulak yang disahkan ada kanser yang sama. Berat sungguh dugaan family aku waktu tu. Dengan aku yang nak spm, kene tolong jaga mama abah lagi, kakak kedua aku pulak terpaksa tangguh belajar. Nasib baik ada kakak first aku yang banyak tolong walaupun dia sendiri sibuk dengan kerja dan family sendiri. Pernah waktu bulan puasa, mama aku terkena jangkitan kuman lepas tu kena duduk hospital almost sebulan. Rutin aku waktu tu, bangun, pergi sekolah, balik, bersiap pergi hospital, jumpa mak aku, pergi beli makanan sikit untuk dia, jumpa balik mak aku, balik rumah berbuka, buat homework then terus tidur. Letih tu memang letih tapi parents kot siapa tak sayang. Tapi ni cerita 5 tahun dulu la. Sekarang alhamdulillah mama abah dah semakin sihat dan boleh bekerja macam biasa. Aku bersyukur sangat sebab Allah masih lagi memanjangkan umur kedua mama abah aku. So cuma nak cakap yang, korang patut hargai diorang sementara masih ada. Jangan lupa doakan diorang tiap-tiap hari. Sayang mama abah ketat-ketat💋💋💗💗
Read more
Dah sedia nak naik roller coaster? Fasten your seat belt & go! JANGAN JADI MACAM AKU. Perhatian ...
Media Removed
Dah sedia nak naik roller coaster? Fasten your seat belt & go! JANGAN JADI MACAM AKU. Perhatian kepada semua yang sedang bertungkus lumus & kepada yang dah berjaya, jangan jadi macam aku. Back in 2014 berat aku 140kg. Besar. Tak ada orang nak kawan aku. Ada kawan, kawan lari. Bongek betul ... Dah sedia nak naik roller coaster? Fasten your seat belt & go!
JANGAN JADI MACAM AKU.
Perhatian kepada semua yang sedang bertungkus lumus & kepada yang dah berjaya, jangan jadi macam aku. Back in 2014 berat aku 140kg. Besar. Tak ada orang nak kawan aku. Ada kawan, kawan lari. Bongek betul 😂 Lepas tu berat 140kg, ada boyfriend ok! Tapi tak lama. Dia lari jugak. Start episode kena tinggal tu, aku nekad nak kurus. Tapi acara kurus ni tanpa sengaja. Aku ikut orang naik bukit, gunung. Tak nak sedih kan? So, naik bukit/gunung lepas geram kat puncak. Haaaa macam drama pukul 7 tak? Since 2015, aku kurus kurus kurus kurus sampai 2016, aku ada buku sendiri. Hey! Budak gemuk yang kena tinggal dengan kawan kawan dengan boyfriend tu dah ada buku! Masa ni semua nak mengaku kawan. Biasa lah kan? Tapi aku OK je nak berkawan. Tapi ada batas lah.
Hujung tahun 2016, aku dapat jadi peserta Jom Kurus Astrobella. Masa ni aku makin kurus! Sebab aku control makan & workout macam tak ada hari esok. Sebab masuk tv kan. Lepas habis program tu, lutut aku sakit yang amat sangat. Doc cakap “Ayuni, rehat 6bulan” Aku extend! Jadi setahun setengah. Rehat sungguh kan? Selama waktu rehat tu, aku gained 20-24kg lah. Haaaa murung. Tak jumpa orang. Kurung diri dalam bilik. Tak upload gambar. Menyorok lah kau sana balik pintu.
Alhamdulillah. Kesedaran slow slow datang balik. Now aku mula semula. Susah? Yes susah. Tiada benda senang. Jangan makan pil kurus. Jangan sekat makan. Jangan malas malas. Ramai minta motivasi. Nah aku belanja hari ni. Aku appreciate followers aku. Aku terharu ada korang selalu bagi semangat. Terima kasih. Aku doakan korang dapat semangat macam aku. Ok lah nak sambung training. Siapa kat Damansara? Esok birthday aku, so tak nak kek tau. Aku nak belon banyak-banyak #tiber
Read more
Seronok bila dapat jaga budak kecik.. lagi lagi kalau baby lagi. seronok dia lain macam.. tak puas ...
Media Removed
Seronok bila dapat jaga budak kecik.. lagi lagi kalau baby lagi. seronok dia lain macam.. tak puas nak dikata! walaupon bukan anak sendiri tapi anak buah.. Kalau penyayang sangat jangan kata budak kecik.. kucing pon tahu aura kasih sayang tu dalam diri seseorang tu. hehe.. . Ada sipolan ... Seronok bila dapat jaga budak kecik.. lagi lagi kalau baby lagi. seronok dia lain macam.. tak puas nak dikata! walaupon bukan anak sendiri tapi anak buah.. Kalau penyayang sangat jangan kata budak kecik.. kucing pon tahu aura kasih sayang tu dalam diri seseorang tu. hehe..
.
Ada sipolan tanya Bengah.. “WEI BILA LAGI NAK DAPAT ANAK? USAHA KUAT SIKIT!” mudah je kata kata tu dilontar kat aku.. seorang Abengah takkan nak balas jawab kasar? Bengah jawab dengan jawapan yang boleh dia fikirkan tentang kematian dia yang mungkin bila bila masa saja! Soal rezeki anak ni memang sensitif.. bila ditanya soalan macam tu walaupon sebagai modal nak bercerita.. rasanya banyak lagi topik lain. kalau diterajang sipolan tu hingga cacat pon tak dapat apa? menyusahkan masyarakat je nanti..
.
YA! Aku nak anak.. aku boleh bersabar dengan rezeki Allah nak bagi bila sampai waktuNya. sekarang DIA tak bagi anak tapi ada rezeki lain yang diberi.. nikmat apa lagi nak didustakan? jadi aku terus bersabar dan aku menumpang untuk beri kasih sayang walaupon pada anak anak buah dan adik #KesayanganAlam istimewa sendiri.. itu pon rezeki dari Allah aku dapat berkasih sayang.
.
Bersyukurlah keatas apa nikmat yang diberi.. setakat ni aku bersyukur lagi soalan masih sama dan jawapan aku pon masih sama. cuma.. aku nak cakap kepada yang rajin tanya soalan macam ni kepada pasangan yang baru kahwin atau yang dah lama tak jumpa member yang dah kahwin.. simpanlah duit sikit sikit. bila duit tu dah banyak.. pindah lah ke planet lain sebab manusia macam kau lah buat generasi akan datang mewarisi kebangangan tu.
.
Kalau boleh pindah ke matahari waktu siang. 😁
Read more
Hari minggu yang lepas, aku penuhi masa dengan pergi satu kelas seminar bertajuk "Content Pillar ...
Media Removed
Hari minggu yang lepas, aku penuhi masa dengan pergi satu kelas seminar bertajuk "Content Pillar Marketing 2018". Perghh! Dia punya power kelas ni sampai aku pun tak boleh nak describe macam mana. Ni bukan sekadar sembang pungpang pungpang, siapa nak ada masa depan wajib join seminar ni. Tengok ... Hari minggu yang lepas, aku penuhi masa dengan pergi satu kelas seminar bertajuk "Content Pillar Marketing 2018". Perghh! Dia punya power kelas ni sampai aku pun tak boleh nak describe macam mana. Ni bukan sekadar sembang pungpang pungpang, siapa nak ada masa depan wajib join seminar ni.

Tengok lineup yang bagi talk pun dah rasa power tanpa pergi seminar. Antaranya Brader Mutalib Uthman, Chef Khairul, Cikgu Zul, & Brader Shairy. Depa ni kalau bagi talk, duduk 4 5 jam pun rasa tak puas. Banyak sangat input depa bagi, biaq celek sikit biji mata ni pasai business marketing.

Dalam gambar ni Brader Mut memang hampeh, habis mencekik terus chow tanpa salam aku. Haha. Walau aku first time jumpa dorang, tapi kagum dengan dorang ni semua. Harap boleh jumpa selalu dan kena puyung makan macam haritu lagi. Terima kasih Brader Yus, owner Café Si Tompok.

Moga aku dapat istiqomah dengan apa ilmu yang aku cedok haritu.

Arep,
Budak Baru Belajar.
Read more
Sejujurnya, aku rindu zaman ketika mana niqab dan purdah menjadi pilihan hati hampir ramai muslimah. ...
Media Removed
Sejujurnya, aku rindu zaman ketika mana niqab dan purdah menjadi pilihan hati hampir ramai muslimah. Aku ingat lagi, ketika aku menghadiri sebuah majlis ilmu, majlis itu dipenuhi dengan wanita yang memakai niqab. Aku tengok, semangat dan azam mereka sangat tinggi. Sedangkan tika itu ... Sejujurnya, aku rindu zaman ketika mana niqab dan purdah menjadi pilihan hati hampir ramai muslimah. Aku ingat lagi, ketika aku menghadiri sebuah majlis ilmu, majlis itu dipenuhi dengan wanita yang memakai niqab. Aku tengok, semangat dan azam mereka sangat tinggi. Sedangkan tika itu aku masih lagi bertatih untuk memakainya dengan istiqomah.
.
Pernah terdetik dalam hati, "cantiknya.." Sungguh, kalau dinilai dari rupa paras, hati dan akhlak mereka jauh lebih indah.
.
Tapi.. tapi.. kenapa harini aku lihat semakin berkurang golongan yang aku pernah jumpa dahulu? Masing-masing sudah ada pendirian lain, masing-masing memilih jalan untuk membukanya.. Ya, tidak salah sama sekali. Aku tidak menghukum. Cuma, aku hairan. Mengapa sebegitu ramai sekali yang meninggalkan jalan itu? Aku cuma tertanya. Wallahi, aku tertanya. Bukan menghukum.
.
Bagi aku, mereka punya alasan tersendiri. Cuma bukan itu isunya. Isunya mengapa jika pakaian suci itu ditanggalkan, sekali dengan aurat semakin tidak dijaga. Semakin lengan terdedah. Semakin pendek tudungnya. Semakin tebal make up nya. Semakin ikhtilatnya meriah. Semakin.. 😭
.
Takkan lah aku nak gembira dengan perubahan ni? Takkan lah aku nak biarkan asalkan diri aku terjaga? Selfishnya aku.. Takkanlah aku nak sokong kalian? Takkan!
.
Jadi, izinkan isi hati aku bersuara. Izinkan aku luahkan kegusaran hati ini.. Aku tak pernah suka manusia semakin jauh dengan Tuhan. Aku tak mahu sahabat aku semua leka. Ini semua dunia.. yang boleh menawarkan jutaan ringgit untuk kita hilangkan harga diri.. itu lah dunia. Berwaspadalah, jagalah diri, mahalkan harga diri.. sekejap saja ni.. syurga sedang menanti di sana.. ya muslimah? :')
Read more
Daripada Dia kita datang, kepada Dia jualah kita akan kembali. Sebanyak mana pun kau berdoa, untuk ...
Media Removed
Daripada Dia kita datang, kepada Dia jualah kita akan kembali. Sebanyak mana pun kau berdoa, untuk menahan takdir Allah itu satu perkara yang mustahil. Kami sekeluarga berdoa moga Allah panjangkan umur Ambok Abas sampai sekurang2nya dapatlah kami beraya bersama buat kali terakhir. ... Daripada Dia kita datang, kepada Dia jualah kita akan kembali. Sebanyak mana pun kau berdoa, untuk menahan takdir Allah itu satu perkara yang mustahil. Kami sekeluarga berdoa moga Allah panjangkan umur Ambok Abas sampai sekurang2nya dapatlah kami beraya bersama buat kali terakhir. Kami dari awal mmg cuba utk redha sbb doktor dah beri perkhabaran, jangkaannya hanya beberapa bulan. Daripada orang yang sejak dari muda kuat berjalan ke sana ke mari, lebih suka naik bas turun bas, kalau takat jalan kaki dari kampung pandan dalam ke ampang point tu, takde hal lah. Dia mmg sihat. Cuma tahun lepas dh nampak la on & off sakitnya. Mudah demam, kebas2, nak jalan kaki nak hirup teh tarik fav dia kat kedai mamak hidayah tu pun dah x larat. Tahun lepas rajin juga dia mengikut jalan2 ke mall, paling dia suka Daiso. Asal nampak Daiso, singgah. Selera pun boleh tahan bila bawa berjalan walhal umur dah 80an. Pada usia 81 Allah tarik nyawa dia, difahamkan mudah, atas katil hospital, sendirian dalam lena pd pagi Rabu 13 Jun 2018.
.

Arwah menyaksikan bbrp generasi dilahirkan, dari kecik dia jaga kami, jaga rumah kami bila ayah & mama kluar bekerja. Dia ajar aku naik turun bas, dari sekolah sampai ke rumah. Dari blur ayam sampai pandai sendiri xyah tunggu dia. Dia rajin melukis komik dgn karakter aku dalam tu utk aku, dia selit dlm majalah Bambino. Tiap2 bulan aku x sabar tunggu dia hadiahkan Bambino, bukan nak baca sgt pun, lebih nk tgk lukisan n dialog kartun yg dia lukis.
.

Kalau ikutkan mmg banyak aku nak tulis, tapi ini sebahagian daripada kenangan aku dgn arwah. Semalam aku xleh move on, sikit2 nangis, senyum2 juga, bila aku sorang n bercerita psl dia, airmata bergenang.
.

Takpe lah ambok, rehatlah ya. Ambok bukan sendirian meski tak bina keluarga sendiri, sebab kami ada, kamilah anak, kamilah cucu dan kamilah cicit ambok. Kita jumpa lagi nanti ya Ambok. Semoga Allah berikan nikmat syurga kepada Ambok Abas bin Tahir yang sangat kami kasihi seperti moyang, atuk, pakcik & ayah kami sendiri. Selamat Hari Raya Ambok...AL FATIHAH
Read more
High school classmate got married today. Aqidah adalah sejenis manusia ganas so sapa yang kata ...
Media Removed
High school classmate got married today. Aqidah adalah sejenis manusia ganas so sapa yang kata "jangan kasar sangat nanti takde orang nak" tu kau dah boleh duduk bawah tempurung bersama katak puru. #hidupgangsterisme . Barakallah Aqidah & Danial! Moga sampai syurga. . Btw, tak tau ... High school classmate got married today. Aqidah adalah sejenis manusia ganas so sapa yang kata "jangan kasar sangat nanti takde orang nak" tu kau dah boleh duduk bawah tempurung bersama katak puru. #hidupgangsterisme
.
Barakallah Aqidah & Danial! Moga sampai syurga.
.
Btw, tak tau nak offended ke terharu ke entahlah bila kawan lelaki yang last kita jumpa time form 3 went, "Amiraaa! Lama tak jumpa. Kau dah kawin kan?" What no berapa banyak Amira dalam kehidupan kau sampai kau confuse mana yang dah kawin ni adoi.
.
Aku single k dan of course kalau time single ni aku masih ada hope untuk kawin dengan Will Jay so satu like, satu doa k sila like gambar ni.
.
#AqidahXDanial
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span> . Soalan yang paling menusuk kalbu yang Tiah pernah dapat dari husband Tiah sendiri sepanjang ...
Media Removed
. Soalan yang paling menusuk kalbu yang Tiah pernah dapat dari husband Tiah sendiri sepanjang pregnancy adalah, "Orang pregnant memang ada stretchmark teruk ke?" . Sentap dia masa kena tuju soalan tu, memang buat self confidence down teruk kot. Terobek hati sungguh masa tu. Takkan ...
.
Soalan yang paling menusuk kalbu yang Tiah pernah dapat dari husband Tiah sendiri sepanjang pregnancy adalah, "Orang pregnant memang ada stretchmark teruk ke?"
.
Sentap dia masa kena tuju soalan tu, memang buat self confidence down teruk kot. Terobek hati sungguh masa tu. Takkan nak marah balik kan? Nama lagi lelaki, mana dia nak paham sangat kita perempuan ni sensitif soalan gitu. Masa 1st pregnancy, semua tips Tiah dah buat untuk hilangkan stretch mark ni tau. Punyalah kita nak jaga bila husband tegur. But still tak hilang-hilang. Sampai lah kita jumpa ketua bidan di klinik kesihatan masa tu. Ketua bidan tu cakap, "Normal lah perempuan mengandung ada stretchmark. Lepas pregnant nanti hilang lah sikit-sikit".
.
Balik rumah je kita cakap gitulah kat husband. Dan sejak daripada tu husband tak tanya dah pasal stretchmark dan memang aku berharap sangat supaya husband takkan tanya dah soalan cemtu for the next pregnancy. 😂
.
Tapi bulan lepas kan, husband tetiba tanya, "Bila pregnant anak kedua memang dah takde stretchmark ke?"
.
"Eh kenapa tanya?"
.
"Takde lah sebab abang hairan tengok awak dihujung pregnant kali ni takde stretchmark pulak. Ke hilang gi mana dah?"
.
Truth to be told, masa 1st and 2nd trimester, Tiah ada stretchmark lagi. 3rd trimester Alhamdulillah dah takde sebab awal 3rd trimester lah Tiah mula consume Putih Korea by @thejunnibeautylicious) ❤
.
Tiah tak terlalu mengagungkan + overpraising produk ni tau. Tapi produk ni benar-benar berkesan dengan Tiah dan atas izin-Nya menjadi asbab stretchmark pregnant Tiah hilang. Serious talk, Tiah puas hati sangat dengan Putih Korea ni sebab memang berkesan tau. For the time being, Tiah dah consume botol yang ke-3 dah pun. Alhamdulillah. 💕
.
Tiah sangat suggestkan untuk preggy mummies consume Putih Korea incase kalau nak cuba hilangkan stretchmark. Insya-Allah takde kandungan yang terlarang, takde side effect untuk buah pinggang (ada glutathione which is akan bertindak untuk putihkan kulit at the same time protect badan kita). Takde paksaan pun tau. Kalau tak nak cuba pun takpe, tapi nanti korang lah rugi. Hihi.
.
#umarfatiah
#umarfatiahlovestory
#umarfatiahlovenotes
#mygoldenjourneywithPutihKorea
Read more
Dulu aku pernah menyangka kita boleh berlari ultra hanya dengan kemampuan dan mental diri sendiri. ...
Media Removed
Dulu aku pernah menyangka kita boleh berlari ultra hanya dengan kemampuan dan mental diri sendiri. Ternyata benda tu salah, larian ultra memerlukan support crew yang bagus untuk kekalkan momentum dan semangat seorang pelari. Antara semangat paling power aku dapat untuk edisi Watergate ... Dulu aku pernah menyangka kita boleh berlari ultra hanya dengan kemampuan dan mental diri sendiri. Ternyata benda tu salah, larian ultra memerlukan support crew yang bagus untuk kekalkan momentum dan semangat seorang pelari.

Antara semangat paling power aku dapat untuk edisi Watergate 16H kali ni, brader power dalam gambar cabar aku untuk buat larian 100km dan dia akan hadiahkan medal dia kat aku. Woah! Ini bukan biasa biasa.

Tapi sayang sampai km ke 75 dengan position ke 6/207 masa tu, kaki aku dah mula rasa pelik. Bukan cramp, tapi lenguh yang teramat sangat sampai nak jalan pun rasa tersiksa. Tapi aku tak salahkan kaki ni, aku sendiri yang kurang training. Mana ada orang lari ultra berbekalkan training 10-15km je seminggu dalam tempoh 4 5 bulan lepas. Haha.

Aku cuba buat another loop tapi sememangnya kaki aku dah rasa makin teruk dan aku decide untuk stop masa km ke 80. Itu takdir aku untuk edisi Watergate 16H tahun ni. Tak capai target dan tak sama seperti distance tahun lepas sebanyak 95km. Mungkin boleh cuba lagi di edisi seterusnya.

Paling menyayat hati, walau aku kecewa kerana berhenti awal dimana waktu masih berbaki hampir 4 jam dan tak dapat penuhi target 100km; brader power ni masih datang jumpa aku dah hadiahkan medal Watergate 16H miliknya. Asalnya aku memang tak terima sebab aku tak capai target yang aku nak, sampai brader ni tarik muka sebab aku tak terima. Benda macam ni buat aku janji kat diri sendiri untuk usaha dan buktikan kat brader power ni aku pasti boleh di edisi akan datang.

@sidqikamil bukan sekadar leader untuk team running @nakedspiritrunners, tapi member yang tak henti henti bagi semangat untuk aku dan member yang lain untuk tak berhenti di minimum distance untuk event Watergate 16H.

Dalam banyak banyak medal yang aku ada sekarang ni, aku tahu medal ni antara yang paling tinggi kesan impaknya dekat diri aku. Terima kasih banyak banyak untuk support dan medal ni sifu.

Arep,
Si Pelari Ultra Newbie.

Pic by : @jamalzabari
#Watergate16H #NakedSpiritRunners
Read more
... Memori.. Dulu kekecik abah selalu bawak jenjalan kat sini. Selain mandi manda.. akitiviti ...
Media Removed
... Memori.. Dulu kekecik abah selalu bawak jenjalan kat sini. Selain mandi manda.. akitiviti naik kuda. Sekali naik 5 ringgit. Pernah aku merajuk dengan abah, sebab tak nak beli kuda yang aku tunggang.. Masa tu kami tinggal di rumah Flat Samping. Abah tanya.. “Kalau beli kuda nanti ... ...
Memori..
Dulu kekecik abah selalu bawak jenjalan kat sini.
Selain mandi manda.. akitiviti naik kuda. Sekali naik 5 ringgit.
Pernah aku merajuk dengan abah, sebab tak nak beli kuda yang aku tunggang.. Masa tu kami tinggal di rumah Flat Samping.
Abah tanya..
“Kalau beli kuda nanti nak letak kat mana?” Aku jawab..
“Letak la kuda tu kat tempat paking moto...”
.

Sekarang bila teringat, rasa bodo tersangat paksa abah beli kuda tu tapi kelakar... .
.
Now.. aku kembali ke sini.
Kembali untuk hobi ku,
aktiviti paranormal.. aku berharap sangat dapat jumpa roh kuda tu jika dia ada di situ. Nak selfie...
.
.
Eh...
.
.
.
Read more
Dear Angah, sebagai anak sulung yang solehah dan baik hati dalam keluarga, 🌚 aku titipkan beberapa ...
Media Removed
Dear Angah, sebagai anak sulung yang solehah dan baik hati dalam keluarga, 🌚 aku titipkan beberapa pesanan untuk kau : . Belajar rajin-rajin, aku tahu kau boleh buat. Cuma kau malas + kuat makan + kuat tidur je. Kurang-kurangkan lah merayau tu ya, kau pergi sana untuk belajar, bukan ... Dear Angah,
sebagai anak sulung yang solehah dan baik hati dalam keluarga, 🌚 aku titipkan beberapa pesanan untuk kau :
. 💕Belajar rajin-rajin, aku tahu kau boleh buat. Cuma kau malas + kuat makan + kuat tidur je.
💕Kurang-kurangkan lah merayau tu ya, kau pergi sana untuk belajar, bukan berjimba. JANGAN MASUK ZOUK! Aku dapat tahu siap kau aku sebat.
💕Jaga solat, jangan kejutan buaya sangat. Tutup aurat tu wajib, ALLAH SURUH! Cari laa member yang berguna di kala susah senang. Yang tak biar kau struggle sensorang buat assignment group.
💕Takyah laa bercinta, lelaki sekarang susah nak jumpa yang jujur. Kalau mamat cashier 7e target tu aku restu😝 Fikir diri kau dulu, MASA DEPAN, MAK ABAH, FAMILY. tautautauu.
.
.
dah jangan termenung, gi tidur sana. nanti adalah tu member noob satu level dengan kau teman tidur malam ni *ramai-ramai aamiinkan pliss* tu je aku nak pesan. kalau senior buli kau roger aku & bakal abg ipar okay?
Read more
Raya tahun lepas, actly dah dapat raya bertiga even kat spital ja. Aku dalam pantang, Nuha kat NICU. ...
Media Removed
Raya tahun lepas, actly dah dapat raya bertiga even kat spital ja. Aku dalam pantang, Nuha kat NICU. Tu ja baju raya Nuha Pagi raya lepas salam suma family, terus datang jumpa Nuha. Sedih takyah cakap lah. Non stop airmata aku kluar masa jumpa Nuha. Sebak. Gembira. Mixed feeling. Alhamdulillah ... Raya tahun lepas, actly dah dapat raya bertiga even kat spital ja. Aku dalam pantang, Nuha kat NICU. Tu ja baju raya Nuha 😔 Pagi raya lepas salam suma family, terus datang jumpa Nuha. Sedih takyah cakap lah. Non stop airmata aku kluar masa jumpa Nuha. Sebak. Gembira. Mixed feeling.

Alhamdulillah tahun ni dapat melaram ngan Nuha dan rupanya Nuha dah nak masuk setahun raya ke4 nanti 19/6/18. Syukur Ya Allah, Nuha Khadeeja anak yang sangat kuat!

Takpalah Nuha tk dapat raya ngan papa @ridzuanyacob tahun ni asalkan ibu ngan Nuha dapat duit raya dari papa hahahaha

#throwback #prematuredbaby
Read more
Arwah atok. Arwah atok sangat kuat, baik dan peramah. Semua orang tak kisah melayu, cina atau ...
Media Removed
Arwah atok. Arwah atok sangat kuat, baik dan peramah. Semua orang tak kisah melayu, cina atau india semua kenal atok. Seorang yang sangat baik. Dia lah yang dulu ajar aku cara memandu kereta, ajar english dan banyak lagi. Seorang yang sangat penyabar dan sangat kuat melawan semua sakit ... Arwah atok.

Arwah atok sangat kuat, baik dan peramah. Semua orang tak kisah melayu, cina atau india semua kenal atok. Seorang yang sangat baik. Dia lah yang dulu ajar aku cara memandu kereta, ajar english dan banyak lagi. Seorang yang sangat penyabar dan sangat kuat melawan semua sakit yg dia ada. Walaupun sakit, dia akan tetap bangun pagi pagi semata mata nak pastikan kakak dan adik adik aku dah bangun dan akan hantarkan diorg ke sekolah atau train. Namun sakit kali ini terlalu kuat untuk dia lawan. Walaupun berjaya menahan selama 2 minggu di hospital, namun akhirnya dia tewas. Takpe atok, kami tahu atok kuat. Tapi Allah lebih sayangkan atok. Kami semua sentiasa akan ingat atok tak kisah kat mana kami ada. Kalau ada kesempatan yang lebih, niel nak cakap kat atok yang niel sayang atok sangat sangat. Niel rindu atok. Niel nak jumpa dan nak borak dengan atok untuk kali yang terakhir macam kita borak dulu. Niel nak tengok atok gelak. Niel rindu semua tu. Moment yang paling best bila kita dapat jumpa dan gelak sama sama masa raya baru baru ni. Takpe, kami semua redha dengan pemergian atok. Allhamdulillah buat kali terakhir tadi aku sempat peluk dan cium atok aku. Saat yang takkan aku lupa sampai bila bila.

Ya Allah, kau lindungilah atok aku dan tempatkan lah dia di temoat orang yang beriman. Semoga rohnya sentiasa dirahmati oleh mu. Amin.

Al-Fatihah.
Read more
Part 2: The supporters . Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai ...
Media Removed
Part 2: The supporters . Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai penuh satu floor tingkat 5 tu. Walaupun ramai, takda tolak2, takda marah2. Aku macam bangga gila nak mengaku korang kawan2 aku . Semuanya sangat civilised, kind, polite, & penyabar. . Sangup ... Part 2: The supporters
.
Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai penuh satu floor tingkat 5 tu. Walaupun ramai, takda tolak2, takda marah2. Aku macam bangga gila nak mengaku korang kawan2 aku 😊. Semuanya sangat civilised, kind, polite, & penyabar.
.
Sangup beratur 3-4 jam and still tersenyum bila jumpa aku kat stage. Penat yang aku rasa sebab dah 2 hari autograph buku pre-order dalam bilik hotel tu hilang terus bila tengok diorang punya excitement & positivity. Aku hanya sedar tubuh aku letih bila terlena terus sebaik sahaja balik ke hotel.
.
Walaupun aku pakai mask, trust me, aku memang tersenyum setiap masa. Ada yang bawak family, ada yang bawak siblings. Ada yang siap hantar parents untuk minta autograph. Aku sangat hargai. Sebab aku boleh ambil kesempatan minta orang tua korang doakan aku. Hehehe 😊
.
Perasan tak? Aku tak record video & ambik gambar pun situasi masa meet & greet session tu. Tanyalah orang yang datang. Sekali pun aku tak berganjak daripada tempat kecuali untuk solat. Lunch pun tak sebab serbasalah kat korang yang menunggu lama 😅. So aku boleh pinjam gambar korang je buat kenangan.
.
Niat memang nak record video, nak selfie dengan keadaan dewan yang penuh, nak buat photoshoot. Tapi membazir masa. Kalau 10 minit pun, aku dah hilangkan hak lebih kurang 60 orang yang nak autograph. Tapi takpalah, janji semua puas hati insyaAllah.
.
Aku tak mintak banyak. Support setara ini yang korang bagi pun tak pernah aku jangka langsung. Aku bukan pelakon, bukan penyanyi, bukan orang soleh, bukan orang alim. Tetapi hanyalah seorang penulis yang baru menerbitkan buku ketiga & keempat karangannya, #ImpianJalanan & #Empayar . Aku hanya mintak korang doakan Allah perbetul niat di hati aku, jaga niat di hati aku, dan doakan aku dapat puaskan hati ramai orang.
.
And for those who wish to get the books, you can still do it. Boleh dapat kat PWTC sehingga Ahad ni dengan harga promotion. Lepasni takda dah yang cetakan pertama ni 😊. Kalau masuk bookstores lambat lagi. Oh ya, #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan pun ada jual kat sana 😊👌🏻
Read more
alhamdulillah semua berjalan lancar dengan izin ALLAH, Yang aku tak dapat gambarkan dapat sama2 ...
Media Removed
alhamdulillah semua berjalan lancar dengan izin ALLAH, Yang aku tak dapat gambarkan dapat sama2 pergi umrah bersama isteri tercinta. Umrah 2018 paling bermakna dalam hidupku. Aku berhenti makan gaji last kerja di Toyota service centre Kepong, Kl. Alhamdulillah 2018 aku dapat buat ... alhamdulillah semua berjalan lancar dengan izin ALLAH, Yang aku tak dapat gambarkan dapat sama2 pergi umrah bersama isteri tercinta.
Umrah 2018 paling bermakna dalam hidupku.
Aku berhenti makan gaji last kerja di Toyota service centre Kepong, Kl.
Alhamdulillah 2018 aku dapat buat yang terbaik dalam industri takaful, dan paling best dapat ganti gaji lama aku masa kerja di Toyota.
Masa bersama anak dan isteri sangat banyak sebab tu aku suka bisnes takaful ni. Kawan yang lama tak jumpa dapat jumpa kembali.
pada 2019 abam nak bantu rakan2 diluar sana dapatkan perlindungan takaful dan dalam masa yang sama boleh jana income secara separuh masa.
#perundingtakaful
#greateasterntakaful
#idristakaful
#jointeamabam
Read more
Baca dulu<span class="emoji emoji203c"></span>️Wajib hadir jika pernah terdetik... Kenapa AKU MENIAGA MACAM ORANG LAIN, TETAPI KENAPA ...
Media Removed
Baca dulu️Wajib hadir jika pernah terdetik... Kenapa AKU MENIAGA MACAM ORANG LAIN, TETAPI KENAPA HASIL TAK MACAM ORANG LAIN Adik ni macam sesuai pakai produk ni. TAPI KALAU AKU SYORKAN MESTI DIA TAK NAK PUNYA TAK DAPAT MENYIMPAN , KAIS PAGI MAKAN PAGI KAIS PETANG MAKAN PETANG️ Semua ... Baca dulu‼️Wajib hadir jika pernah terdetik... Kenapa AKU MENIAGA MACAM ORANG LAIN, TETAPI KENAPA HASIL TAK MACAM ORANG LAIN

Adik ni macam sesuai pakai produk ni. TAPI KALAU AKU SYORKAN MESTI DIA TAK NAK PUNYA👎

TAK DAPAT MENYIMPAN , KAIS PAGI MAKAN PAGI KAIS PETANG MAKAN PETANG😭‼️ Semua orang BERNIAGA ONLINE PRODUK YANG SAMA, ADA LAGI KE ORANG NAK BELI DENGAN AKU😓

AKU AJE YANG BERSUNGGUH, RAKAN KONGSI SUAM KUKU. GIVE UP LAH‼️😔 Kalau ada terdetik, anda WAJIB HADIR 🔥 SEMINAR BANGKIT BERANI 🔥
WOWWWW! Nama seminar pun dah berapii ni. Apa yang best sangat sampai 2 hari pulak tu.
BAKAL DIDEDAHKAN RAHSIA
📌Berani Setting impian
📌Mudahnya menjemput rezeki
📌Ilmu Menjana Pendapatan
📌On Site Practice 📌Power Social Media Marketing
📌Meroket RM1,000 sehari
📌Bonus Besar dengan Sistem Agent 📌Amanat Berapi Top Leader
Dan banyak lagi TIP menanti ANDA

INFO PENTING RAHSIA USAHAWAN MMG
Baca ni btl2 tau…
👇👇👇👇👇👇👇 LOKASI : Pacifi Regency Hotel Suites
TARIKH : 15 & 16 September 2018

NAK DAFTAR SEKARANG ❓OPSS JAP YA 👇👇👇 PELABURAN UTK ILMU BOLEH BANTU KITA GANDAKAN LAGI BISNES KITA, SETUJU?? _Jom kita buat anggaran_
✂ Kos modul (seolah sebuah buku) RM30 x 7 modul dah RM210
✂Kos kalau kita cuti cuti Malaysia di Pacific Regency Hotel selama 2 hari termasuk makan minum pagi, petang, malam, mahu cecah Rm400-500
✂Kos sewa bilik seminar 2 hari mencecah RM4,000
✂Kos speaker mantop bukan calang-calang bukti kejayaan, bayaran seorang RM1,000. Kalau 7 orang?😱 Alamak ni kalau kira kos macam mimpi je nak pergi

Tapiiiii semua ni serendah RM269 ajeee untuk 2 hari‼️ Ya Allah biar betul⁉️
Betul Betul Berbaloi ‼️
Lekaih whatsapp untuk booking
📲+60122844960
KALAU ANDA BETUL2 SERIUS, DAFTAR SEKARANG !!!
.
Jika berminat sila komen BANGKIT BERANI dengan segera dibawah ini.

Jumpa ANDA di sana‼️ #seminarusahawan
#bangkitberani
#seminarbangkitberani
#businessStyleMMG
#projekRM1000sehari
#naakamaruddin
#naakamaruddindotcom
Read more
Pernah rasa? Waktu tengah kita sangat down, tak jumpa jalan apa perlu buat, saat itu air mata laju ...
Media Removed
Pernah rasa? Waktu tengah kita sangat down, tak jumpa jalan apa perlu buat, saat itu air mata laju saja mengalir, saat tu cara kita berdoa dan beribadah lain dari hari lain, saat tu kita total serahkan pada DIA, sebab kita dah tak mampu lagi dah _ Allah sebenarnya nak bagitau pada kita, datanglah ... Pernah rasa? Waktu tengah kita sangat down, tak jumpa jalan apa perlu buat, saat itu air mata laju saja mengalir, saat tu cara kita berdoa dan beribadah lain dari hari lain, saat tu kita total serahkan pada DIA, sebab kita dah tak mampu lagi dah
_
Allah sebenarnya nak bagitau pada kita, datanglah padaKU, Aku akan selesaikannya . Tapi kita selalu lupa akan itu. Maka Allah datangkan ujian .. sebab...
_
Allah rindu kita..Kita? 😭
_

#copypaste
Read more
Loading...