Loading Content...

Anak yang susah nak

Loading...


Unique profiles
67
Most used tags
Total likes
0
Top locations
D'Rayhanah Online Baby Shoppe, Berjaya Tioman Resort, Sassafras Creek Nature Conservation Reserve
Average media age
771.4 days
to ratio
10.1
Meal shakes kegemaran anak-anak dan kesukaan para ibu. . Anak-anak mestilah gemar sebab rasanya ...
Media Removed
Meal shakes kegemaran anak-anak dan kesukaan para ibu. . Anak-anak mestilah gemar sebab rasanya yang enak. . Ibu-ibu pula suka sangat sebab #mealshakes dapat membantu anak-anak mendapat nutrisi yang diperlukan. Takde ibu-ibu nak pening kepala lagi. . Kerana hasilnya: . 1. Anak-anak ... Meal shakes kegemaran anak-anak dan kesukaan para ibu.
.
Anak-anak mestilah gemar sebab rasanya yang enak. .
Ibu-ibu pula suka sangat sebab #mealshakes dapat membantu anak-anak mendapat nutrisi yang diperlukan. Takde ibu-ibu nak pening kepala lagi.
.
Kerana hasilnya:
.
1. Anak-anak lebih senang nak makan makanan
.
2. Anak-anak tidak terlalu kurus ataupun obese
.
3. Anak-anak takde masalah sembelit. .
Sudah tentu ibu-ibu senang hati melihat perkembangan anaknya. :)
.
-------------------
.
Buat ibu-ibu yang mempunyai anak yang susah nak makan ataupun sembelit boleh mesej Sofia.
.
Sofia akan cerita lanjut tentang #multivitamin meal shakes ini. :)
.
Tengku Sofia
012-3390665
.
#kisahsianakmealshakes
#shakleebysofia #multivitamin #kesihatankanakkanak #shaklee #supplemenuntukanak #tudung #shakleegombak #ejenshaklee #codshakleegombak #pengedarshaklee #codshakleegombak #shakleebysofia #shakleesrigombak #kedaivitamingombakdanbatucaves
Read more
Loading...
Disaat anak lain susah buat lepas mimi di dot (botol), alhandulillah carlla anak yg pinter, solehah, yg ga perlu susah2 dilatih buat lepas dot.. Kmrn2 3 hari carlla miminya susah banget ga biasanya, pas dicobain mimi di gelas yg ada selangnya alhamdulillah dia mau mimi kaya biasa aja.. Yaa ... Disaat anak lain susah buat lepas mimi di dot (botol), alhandulillah carlla anak yg pinter, solehah, yg ga perlu susah2 dilatih buat lepas dot.. Kmrn2 3 hari carlla miminya susah banget ga biasanya, pas dicobain mimi di gelas yg ada selangnya alhamdulillah dia mau mimi kaya biasa aja.. Yaa walaupun kalo mimi kadang masih suka mimi di botol.. Insyallah nanti bisa lepas seutuhnya yaa nak 👶😘💗
Makasih anak cantik yang selalu memperingan kerja mommynya, next kita belajar lepas piapers yaa nak.. Semangaat 💪
#13monthsold
#diarymommyandcarlla
Read more
Faedah Dari Aspek PENDIDIKAN Untuk Anak Yang Pandai Membaca Awal Anak anda akan memiliki: 1. ...
Media Removed
Faedah Dari Aspek PENDIDIKAN Untuk Anak Yang Pandai Membaca Awal Anak anda akan memiliki: 1. Pengetahuan am yang lebih luas 2. Kosa kata yang lebih banyak (vocabulary expansion) 3. Tempoh tumpuan yang lebih panjang. 4. Kemahiran berfikir secara kritikal. . Dan anak bijak ... Faedah Dari Aspek PENDIDIKAN Untuk Anak Yang Pandai Membaca Awal

Anak anda akan memiliki:
1. Pengetahuan am yang lebih luas

2. Kosa kata yang lebih banyak (vocabulary expansion)

3. Tempoh tumpuan yang lebih panjang.

4. Kemahiran berfikir secara kritikal.
.

Dan anak bijak ini akan menjadi:
5. Pembaca yang lancar (fluent reader)

6. Seorang yang fokus.

7. Boleh mengenalpasti jumlah perkataan yang lebih banyak dengan hanya sekali pandang (larger sight) - ini membantu mereka belajar lebih banyak dari persekitaran.

8. Sangat mahir membaca, cepat faham apa yang dimaksudkan (proficient reader)

9. Lebih bersedia untuk tadika/sekolah berbanding rakan sebaya yang belum tahu membaca.

10. Yakin diri dan selesa ke kelas - kerana tak perlu struggle untuk 'keep up' dengan material yang cikgu tulis di papan putih, atau di dalam buku.

11. Enjoy membaca dan belajar.
Susah tau nak tanam satu-satu minat kepada seseorang! Minat membaca adalah titik permulaan kepada 1001 perubahan hidup.

12. Penyelidik yang kompeten - sebab tahu cara study sesuatu dengan efektif,
dan cekap mengambil point-point yang penting & perlu dari bahan bacaan.

2 lagi bonus untuk si kecil bijak membaca:

13. Mereka juga akan membaca untuk rakan sekelas - sama ada diminta oleh guru atau sukarela ingin menolong. Ini melatih mereka menjadi pemimpin dan guru. .

14. Kajian menunjukkan pembaca awal mendapat gred yang lebih tinggi dari rakan-rakan mereka sepanjang sekolah. Akademik mereka akan kekal cemerlang sampai tamat, insyaAllah.

#babypandaibaca
Read more
Dear Angah, sebagai anak sulung yang solehah dan baik hati dalam keluarga, 🌚 aku titipkan beberapa ...
Media Removed
Dear Angah, sebagai anak sulung yang solehah dan baik hati dalam keluarga, 🌚 aku titipkan beberapa pesanan untuk kau : . Belajar rajin-rajin, aku tahu kau boleh buat. Cuma kau malas + kuat makan + kuat tidur je. Kurang-kurangkan lah merayau tu ya, kau pergi sana untuk belajar, bukan ... Dear Angah,
sebagai anak sulung yang solehah dan baik hati dalam keluarga, 🌚 aku titipkan beberapa pesanan untuk kau :
. 💕Belajar rajin-rajin, aku tahu kau boleh buat. Cuma kau malas + kuat makan + kuat tidur je.
💕Kurang-kurangkan lah merayau tu ya, kau pergi sana untuk belajar, bukan berjimba. JANGAN MASUK ZOUK! Aku dapat tahu siap kau aku sebat.
💕Jaga solat, jangan kejutan buaya sangat. Tutup aurat tu wajib, ALLAH SURUH! Cari laa member yang berguna di kala susah senang. Yang tak biar kau struggle sensorang buat assignment group.
💕Takyah laa bercinta, lelaki sekarang susah nak jumpa yang jujur. Kalau mamat cashier 7e target tu aku restu😝 Fikir diri kau dulu, MASA DEPAN, MAK ABAH, FAMILY. tautautauu.
.
.
dah jangan termenung, gi tidur sana. nanti adalah tu member noob satu level dengan kau teman tidur malam ni *ramai-ramai aamiinkan pliss* tu je aku nak pesan. kalau senior buli kau roger aku & bakal abg ipar okay?
Read more
DAY 1 : Arriaval Day , pusing2 sekitar Ao Nang & night market krabi #triptokrabi #throwback #mystory Hari ...
Media Removed
DAY 1 : Arriaval Day , pusing2 sekitar Ao Nang & night market krabi #triptokrabi #throwback #mystory Hari ni baru berkesempatan untuk post gambar masa trip hari tu...Actually agak mencabar juga bila bawak budak kecik untuk pegi holiday..tapi sbb dibu dah biasa so, alhamdulillah semua ... DAY 1 :
Arriaval Day , pusing2 sekitar Ao Nang & night market krabi
#triptokrabi #throwback #mystory

Hari ni baru berkesempatan untuk post gambar masa trip hari tu...Actually agak mencabar juga bila bawak budak kecik untuk pegi holiday..tapi sbb dibu dah biasa so, alhamdulillah semua under control..
.
.
Kat sini dibu bagi tips kepada yang nak bawak anak kecik pegi holiday di luar kawasan...
Bagasi bawak baju yg perlu untuk satu hari, yang bley beli kat destinasi & ekonomi beli je kat sana, susu yg susah nak dapat bawak dr rumah(budget2),toileteris bawak yg tak payah dibawa pulang (elak membazir & space) & bawak minimum bag..mcm dibu only 1 bag & bag susu saja...untuk wallet & ic , kad insurans & phone just bawak posh or bag kecik yg attach & senang di bawak....
.
.
Para ibu kene more smart sbb mana nak kendong anak, stroller, bawa bag, nak melawa 😝..so encik abang pun senang nak bawak barang takdala komplen lambat...😅
.
.
Nnt next post dibu share plak masa dekat krabi...choaw chin chaow....😘
Read more
Alhamdulillah Syukur. Selesai sebuah perjalanan rohani dan fizikal Usrah TMT. Ramai yang bertanya ...
Media Removed
Alhamdulillah Syukur. Selesai sebuah perjalanan rohani dan fizikal Usrah TMT. Ramai yang bertanya pergi dengan pakej mana ? Ayuh saya ceritakan, plan untuk menunaikan umrah ini secara spontan sebenarnya. Sebelum ini ada plan untuk buat umrah DIY. Tetapi asyik tertangguh. Tiba ... Alhamdulillah Syukur. Selesai sebuah perjalanan rohani dan fizikal Usrah TMT.

Ramai yang bertanya pergi dengan pakej mana ?

Ayuh saya ceritakan, plan untuk menunaikan umrah ini secara spontan sebenarnya. Sebelum ini ada plan untuk buat umrah DIY. Tetapi asyik tertangguh.
Tiba tiba sahaja saya perlu buat keputusan untuk pergi umrah sebelum hujung bulan 5. Sebab lepas ni susah nak keluar mengembara :) Dua minggu sebelum fly, saya try search dekat FB pakej umrah murah. Maka keluarlah beberapa senarai iklan. Antaranya Azza Travel. Memang saya tak pernah dengar nama tu. Risau juga.
Tapi disebabkan tarikh yang ditawarkan kena dengan target saya. Tambahan pula harganya hanya RM4990. So saya terus deal dengan sebaiknya dengan bos besar Azza Travel.

Kak @aza_omar75 memang sempoi dan mudah dibawa berbincang. Yang penting, beliau boleh buat kerja last minute, bayangkan visa saya comfirm dua hari sebelum fly. Sudahlah saya hantar dokumen umrah seminggu sebelum :) Kelebihan pakej Azza Travel sebab dapat naik direct flight terus ke Jeddah. So tak perlu nak transit lama. 8 jam perjalanan dah sampai ;) Lebih istimewa lagi, pakej saya tiba tiba diupgrade sebab hanya ada 5 orang sahaja termasuk anak saya. Ramai jemaah tarikh diri sebab takut bertembung tarikh PRU14 .So, dapatlah satu bilik dua orang, dekat dengan masjid pula tu 😍

Harga tetap sama. Termasuk makan 3 kali, lawatan Makkah dan Madinah. Dapat air zam zam dan luggage yang mahal fuhh.. Banyak betul beg diorang bagi.

Lebih best lagi, boleh tambah kalau nak pergi lawatan ke Taif. Tambah 200 Riyal seorang :) Senang cerita memang bestla dengan Azza Travel. Trusted ok. Ada lesen semua. Jangan risau. Banyak vip yang diorang bawa dan pakej pakej private juga.
So kalau korang nak plan pergi umrah atau parent ada rancangan nak pergi, boeh contact Azza Travel @aza_omar75 ok :) Bergambar kenangan bersama bos besar Azza Travel kak Hjh @aza_omar75

Thanks kak, terharu bos besar siap hantar dan jemput kami para jemaah di airport.

Teringat akak kata, akak tak kejar untung sangat buat pakej umrah ni sebab yang mengembirakan akak, para jemaah dapat pergi dan balik dengan selamat. Rasa puas sangat bila jemaah happy .

#usrahtmt
Read more
Loading...
Kalo orang Jawa bilang ,ini namanya SAWANG SINAWANG. . Ada yg punya persepsi seperti saya kah?? . Hihihi ...
Media Removed
Kalo orang Jawa bilang ,ini namanya SAWANG SINAWANG. . Ada yg punya persepsi seperti saya kah?? . Hihihi kalo lagi ajak anak-anak 'panas-panasan' (naik motor) saya tuh merasa bersalah banget loh sama mereka, apalagi sama yang masih setengah bayik ini. Tapi bukan berarti saya ga punya ... Kalo orang Jawa bilang ,ini namanya SAWANG SINAWANG.
.
Ada yg punya persepsi seperti saya kah??
.
Hihihi kalo lagi ajak anak-anak 'panas-panasan' (naik motor) saya tuh merasa bersalah banget loh sama mereka, apalagi sama yang masih setengah bayik ini.
Tapi bukan berarti saya ga punya pilihan.
Inilah pilihan saya (dan suami). Kami sudah memilih. Ga bosen2 bilang ke anak-anak, "maafin bunda ya kalian harus panas-panasan. Pake jaketnya yuk",dll.
Begitu pula saat ajak mereka 'basah-basahan'. "Maafin bunda yaa kalian jadi basah. Tapi kita ga boleh mencela hujan ya nak. Kita bisa pake jas hujan.baca doa yuk supaya kelak bunda bisa nyetirin kalian naik mobil" Ato kalo lagi dereeess banget ya berteduh dulu.
Hikmahnya, satu sama lain saling melindungi dan menolong, masyaallah❤
.
Begitu pula saat lagi lelah dengan pekerjaan rumah. Kepikirnya,mungkin enak ya ada art. Saat kita lelah ada yang bantu kerjain pekerjaan rumah. Xixixi...alhamdulillah 'ala kulli haal, masih ada anak-anak yang bisa dimintain tolong dan terkadang menawarkan bantuan utk ngebantu bundanya.masyaallah..harus bersyukur! .
Alhamdulillahi bini'matihi tathimushshalihaat....
.
Teguran dari Allah ta'ala utk senantiasa mensyukuri apa yang telah kita miliki. Melihat terus ke bawah,kepada mereka yang ga seberuntung kita. Karena pasti masih banyaaaaak yang lebih susah daripada kita.
.
Bersyukur, supaya bisa ambil hikmahnya dan lebih bahagiaaaa ❤❤
.
*Nasihatindirisendiri*
.
Maafkan kisah ga penting ini,harapan saya semoga ada hikmah bagi yg membaca.
Read more
Mommies Ada Masalah Anak-Anak Tak Nak Makan?? Susah Makan?? Cerewet Serta Memilih?? Berat Anak ...
Media Removed
Mommies Ada Masalah Anak-Anak Tak Nak Makan?? Susah Makan?? Cerewet Serta Memilih?? Berat Anak Pun Makin Kurang?? . Dah Puas Mencuba Pelbagai Cara NakTarik Anak Makan Tetapi… . Jangan Risau, Jom Mommies2 Semua Dapatkan Makanan Snek Untuk Seisi Keluarga Keluaran Terbaru ... Mommies Ada Masalah Anak-Anak Tak Nak Makan?? Susah Makan?? Cerewet Serta Memilih?? Berat Anak Pun Makin Kurang??😩😩
.
Dah Puas Mencuba Pelbagai Cara NakTarik Anak Makan Tetapi…😩😩
.
Jangan Risau, Jom Mommies2 Semua Dapatkan Makanan Snek Untuk Seisi Keluarga Keluaran Terbaru Dari D’Herbs Pastinya Pastille Kids Gummy Adalah Snek Berkhasiat Bukan Sekadar Makanan Ringan. TETAPI!! .
✔Buatan Bumiputra & Tiada Bahan Pengawet
✔Sedap, Lembut, Manis Dan Berperisa Buah-Buahan
✔ Pasti Seronok Bukan Main Bila Dapat Mengunyah!!.Sekali Makan Pasti Nak Lagi!
✔Khasiat Dan Manfaat Dari Kismis, Madu, Kurma dan banyak lagi Kerana Ia Kaya Dengan Pelbagai Zat Makanan Seperti Serat, Vitamin, Mineral, Protin, Anti-Oksidan Dan Lain-Lain.
✔Memberi Tenaga, Dapat Meningkatkan Ingatan Dan Kaya Dengan Serat Untuk Kesihatan Penghadaman.
✔ Sesuai Untuk Wanita Hamil, Pelajar, Kanak-Kanak, Orang Dewasa Dan Warga Emas.
✔Sesuai Untuk Anak-Anak, Yang Bekerja Di Pejabat Atau pun Sambil Mengulangkaji Pelajaran Di Kolej/Universiti.
✔Kotak Yang Comel Juga Sesuai Dijadikan Hadiah Atau Goodies.

Maklumat D’herbs Pastille Kids Gummy: 👉harga PASARAN RM35.00 👉HARGA #AHLIDALYABEAUTY RM27
.
.
www.wasap.my/60185702734
www.wasap.my/60195207293
Read more
Loading...
Aku nak kongsikan 1 cerita kelakar yang terjadi dekat aku baru2 ni. Cerita ni terjadi dalam van ...
Media Removed
Aku nak kongsikan 1 cerita kelakar yang terjadi dekat aku baru2 ni. Cerita ni terjadi dalam van sewaktu aku tengah travel di Thailand. Dalam banyak2 pengalaman aku naik kenderaan darat pergi ke Thailand, aku rasa yang 1 ni buat aku tergelak. . Aku sendirian waktu tu, nak menuju ke arah ... Aku nak kongsikan 1 cerita kelakar yang terjadi dekat aku baru2 ni.
Cerita ni terjadi dalam van sewaktu aku tengah travel di Thailand.
Dalam banyak2 pengalaman aku naik kenderaan darat pergi ke Thailand, aku rasa yang 1 ni buat aku tergelak.
.
Aku sendirian waktu tu, nak menuju ke arah utara dari Hatyai. Aku beli tiket van & terus masuk ke dalam van menunggu ianya penuh dengan penumpang lain.
Aku duduk dihadapan kali ni..selalunya aku duduk dibahagian belakang jer lagi selesa nak tidur.
Tapi sebab aku takut terlajak tidur & terlepas tempat yang aku nak berhenti.
Kurang 1 jam, van aku dah penuh. Semua penumpang orang tempatan.
Waktu van dah mula bergerak, driver van aku ni seorang perempuan. Umur sekitar 40+
Dia kenal aku rupanya! wahahaha..Dia kata dia saudara kepada hermm…ok tak payah cerita lanjut pasal driver ni😅
Belakang aku ada seorang ibu bersama anak lelaki dia, turut sama menuju ke arah kawasan pendalaman yang aku nak tuju ni.
Driver & penumpang perempuan tu bersembang rancak sambil tu driver ni bagitau akak dekat belakang tu yang aku ni orang Malaysia.
Kakak tu pun cuba nak menyembang dengan aku.
Aku cakap jer la “poot tai mai daai” (aku tak faham bahasa Thai) camtu la..
Sambil tu aku tambah jugak “Nid Noi Tai” (sikit2 Thai)..
Dah pulak kakak tu cakap “Sikit2..” hahaha..
Aku terus cakap bahasa melayu dengan dia.
.
Aku tanya dia dengan perlahan “Boleh cakap bahasa melayu?”
Dia pun jawab “sikit2..”
Aku tanya lagi, tapi kali ni aku cuba pakai accent orang Selatan Thai, atau lebih popular kita panggil pelat orang Kelantan jer la haha..
“Belajor mano bahasa Melayu?” hahahah!!
Kalau aku cakap accent orang KL kang mesti dia susah nak tangkap.
Dia jawab dulu dia duduk dekat Pattani ke ntah Yala kot..aku tak ingat..
Tapi dari situ aku dah faham dah, orang2 yang pernah duduk area selatan Thai yang dekat dengan border Malaysia memang majoriti boleh ingat sikit2 bahasa melayu.
Kalau asal dari situ lagi power bahasa melayu Thai dia.
.
[ sambung cerita diruangan komen ]
#Moji_inAsia #Thailand #TheNorthFace #TheNorthFaceMY #NeverStopExploring
.
MJi
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
[email protected] | fb.com/NazriMoji •
╚════ೋღღღೋ═══╝
☛ DIPERSILAKAN ☚
🌏 Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ 🌎
Read more
Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ...
Media Removed
Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ingat aku berjaya mematahkan sebatang kayu yang berdiameter almost 5cm menggunakan daya hentakan ke halkum member. Member tu ok. Nama dia Shah bukan nama sebenar. Konon target nk tidur puncak ... Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ingat aku berjaya mematahkan sebatang kayu yang berdiameter almost 5cm menggunakan daya hentakan ke halkum member. Member tu ok. Nama dia Shah bukan nama sebenar. Konon target nk tidur puncak sebab awal lagi. Soo nak lengahkan masa. Ada yang nak g membuang sambil tengok view, katanya " aku tak pernah lagi berak sambil dengar burung2 berkicauan dengan tenang" . Keluar je dari semak view tu. Uncle pun cakap jangan buat apa apa kat sebelah situ. Sebab tu tempat "dia". HAHAHAHA masing masing gelabah. Tapi view all the way to the top memang tak boleh nego cantik dia. Masatu baru kau tahu. Ranking muka cantik gf korang akan jatuh kalau dibandingkan dengan view gunung Tahan ni. *aku single sebab tu berani cakap. Huhu* . Disebabkan awal lagi, Uncle decide utk tidur di kem gedung. Nak ke kem gedung tu lah ada yang koyak dengar member banyak tanya, koyak kaki masuk lopak, dengan keadaan hujan tak boleh kawtim. Kitorang gerak gak ke kem geduh. Rezeki lah kat Tahan ni aku nampak campsite yang begitu meriah macam ada kenduri. Hahahaha.

Sampai kat Gedung. Makan yang disediakan oleh guider Karat Adventure. Memang superb lah service dia. Korang sampai tinggal tolong sikit terus makan. Susah nak dapat service sediakan makanan ni. Masak pun sedap macam kenduri. Fuhh. Malam kitorang tidur mmg kalau boleh 100 lapis aku nak pakai. Sejuk gila. Gila gila lah. Tapi ok kitorang siap pasang fly dan tidur dgn lena. Tapi silap, pukul 1 pagi aku dgr angin kuat gila tapi takde sekelumit umat pun bangun. Aku tidur gak lah. Tak sampai 30 minit muka aku kene libas dengan fly yang dah start nak melayang, masa tu aku dgr dgn suara sedikit hiba "weh bangun fly kita nak terbang..". Mula lah semua bangun sejuk sejuk mmg apa carutan ada keluar je dari mulut. Bertungkuslumus betulkan fly. Tapi ada dua orang member aku yang paling function, aku terdengar perbualan diorang. " okay kita punya kerja pegang tiang ni je biar diorang pasang" , wandong bukan nama sebenar. Celaka punya member. Tapi Apek paling function. Paling menenangkan keadaan.
Cont.

#KaratAdventureGiveAway
#karatadventure
Read more
Susah nak korek telinga anak...? Anak anda sentiasa mengelak tiap kali nak korek telinga...? Atau ...
Media Removed
Susah nak korek telinga anak...? Anak anda sentiasa mengelak tiap kali nak korek telinga...? Atau anda sendiri raa seram nak korek telingan anak anda...? Penyelesaiannya ada di sini! Memperkenalkan WAX VAC - pengorek telinga yang selamat digunakan untuk bayi anda. Ciri-ciri : --> ... Susah nak korek telinga anak...?
Anak anda sentiasa mengelak tiap kali nak korek telinga...?
Atau anda sendiri raa seram nak korek telingan anak anda...? Penyelesaiannya ada di sini!
Memperkenalkan WAX VAC - pengorek telinga yang selamat digunakan untuk bayi anda.

Ciri-ciri :
--> Menggunakan bateri
--> Selamat dan mesra pengguna
-->🌈Berfungsi menyedut dan mencuci telinga bayi anda🌈
--> Juga boleh digunakan untuk orang dewasa
--> Sangat berkesan untuk keluarkan air yang masuk dan tersekat dalam telinga terutama lepas mandi kolam / laut
-->🌈Sangat mudah gunakan Wax Vac ini hingggakan anak anda boleh korek telinga sendiri!

Tunggu apa lagi, DM kami Sekarang!! atau untuk balasan segera puan boleh juga whatsapp di 011-15415906
#WaxVac
#KorekTelinga
#bengkungmoden
#butikbengkungmoden
#bengkungbersalin
#bengkungczer
#bersalinpembedahan
#bengkung
Read more
Bukan senang nak senang Bukan susah nak susah Bukan mudah nak jadi #mamahebat <span class="emoji emoji1f605"></span> Penat memang ...
Media Removed
Bukan senang nak senang Bukan susah nak susah Bukan mudah nak jadi #mamahebat Penat memang penat macam-macam nak kena buat. Tapi kena pikir balik sampai bila nak hadap benda yang sama. Walaupun cuaca di luar sejuk hujan tapi ku gagahkan diri baca balik nota-nota dalam #projeksihatpoketlebat ... Bukan senang nak senang
Bukan susah nak susah

Bukan mudah nak jadi #mamahebat 😅

Penat memang penat macam-macam nak kena buat. Tapi kena pikir balik sampai bila nak hadap benda yang sama.

Walaupun cuaca di luar sejuk hujan tapi ku gagahkan diri baca balik nota-nota dalam #projeksihatpoketlebat
Banyak homework yang belum siap 💪💪. Sementara anak bujang sorang ne dah kecundang dan baju yang bergunung pun dah siap berlipat 🙈

#ProjekRaya2K #Afiqfurqan #mommyblogger #mizatalibdotcom
Read more
Loading...
Ni kawan Kai, namanya Zila. Antara kawan terawal yang sama sama minum #JUZLAB dengan konsisten ...
Media Removed
Ni kawan Kai, namanya Zila. Antara kawan terawal yang sama sama minum #JUZLAB dengan konsisten sampailah sekarang. . . Lebih 6 botol dah minum. Bukan untuk kurus semata mata tapi untuk kesihatan juga. Tapi tujuan utama tentulah nak buang lelemak tersembunyi terutamanya di peha, lengan ... Ni kawan Kai, namanya Zila. Antara kawan terawal yang sama sama minum #JUZLAB dengan konsisten sampailah sekarang. .
.
Lebih 6 botol dah minum. Bukan untuk kurus semata mata tapi untuk kesihatan juga. Tapi tujuan utama tentulah nak buang lelemak tersembunyi terutamanya di peha, lengan dan perut kanss.
.
.
Tengok tu kawan Cik Kai, seluarnya size 25 tau. Mak anak 2 , hot mommy sangat! Dulu pehanya sedikit sado huhuhu. Katanya tak boleh tak minum JUZLAB, perut rasa tak best. .
.
Korang tengok Kai ada beza tak? ☺️☺️☺️
.
.
So korang yang berAZAM nak turunkan berat badan sebelum raya, jangan tangguh lagi. .
.
Jom cuba JUZLAB, TERBUKTI BERKESAN pada kai , kawan kai ni dan ramai lagi. Alhamdulillah.
.
.
Ingat! Nak kurus bukan ambil masa seminggu dua.
.
.
Jom detox dengan juzlab kasi buang segala toksin yang jadi punca korang susah nak turunkan berat.
.
.
Suka makan tapi nak turunkan berat, boleh minum JUZLAB yey!
.
.
Tapi kalau yang banyak alasan , lupakan je lah ye nak kurus tu huhuhu.
.
.
#minumkuruslah
Read more
Repost from @miszchanteq @TopRankRepost #TopRankRepost NAK KURUS<span class="emoji emoji203c"></span>️ NAK CANTIK<span class="emoji emoji203c"></span>️ NAK SIHAT<span class="emoji emoji203c"></span>️ ...
Media Removed
Repost from @miszchanteq @TopRankRepost #TopRankRepost NAK KURUS️ NAK CANTIK️ NAK SIHAT️ - . . Mulut cakap nk kurus, nak cantik, nak sihat tapi usaha untuk smuanya langsung xnampak, sebab sifat malas dalam diri semakin menjadi. Kadang usaha ada tapi terlalu cepat putus asa ... Repost from @miszchanteq @TopRankRepost #TopRankRepost NAK KURUS‼️
NAK CANTIK‼️
NAK SIHAT‼️ -
.
.

Mulut cakap nk kurus, nak cantik, nak sihat tapi usaha untuk smuanya langsung xnampak, sebab sifat malas dalam diri semakin menjadi. Kadang usaha ada tapi terlalu cepat putus asa bila tak nampak kesannya. -
.
. "Alasannya nantilah ada masa lagi banyak lagi produk-produk yang dah dijual sekarang tak heran, kalau sakit jumpalah doktor apa susah, kalau dah nak sakit tu sakitlah nak buat macam mana, nantilah tunggu masa yang sesuai nak kurus, nak tunjuk kat sapa cantik2 ni.. Nak tunggu orang tegur ke‼️ sanggup ke dengar panahan petir⚡️⚡️⚡️ dari mulut2 yang tak ada insurans ni‼️ kalau dah kawin tu nak kena tggu laki tegur ke atau laki cari lain‼️ ataupun nak tunggu isteri tegur ke hurrmm‼️dah terlambat dah kalau tak bermula dari sekarang oiii hakak2 bawang, abang2 bawang, adeq2 bawang, kakak2 ,abang2 , dan adeq2 semua‼️ -
.
.

OK DONE‼️ jangan pening2 setiap masalah ada jalan penyelesaiannya, Jom Cuba #jamumakmah #jamumakbidan yang terdapat 1001 khasiat dan bahan2 nya terdiri dari 💯% akar2 kayu semulajadi yang jarang awak2 semua dengar dan lihat. -
.
.

Alhamdulillah #jamumakmah #jamumakbidan ni telah di turunkan dari setiap genarasi keturunan melebihi 100 tahun sehingga yang ke -6 jadi tak perlu risau.
.
.

Sesuai di makan untuk semua peringkat lelaki dan perempuan, yang sudah berkhawin, anak dara, wanita yang selepas pantang boleh amalkan. .
.
. ❌tidak digalakkan mengambil jamu ini sewaktu datang haid, dalam berpantang dan menyusukan bayi❌
.
.
.

#thebestjamuever
#jamusrimakmah
#jamuratumakmah
#comingsoon
#jamumakbidan
#jamurapat
#jamunaksihatnakcantik
#jamukampung
#jamuviral
#jamukasihsayang
#jamusehatwanita
#jamusehatlelaki
#jamusendatpadatsedap
#sayajualjamu
#sayajualsayapakai
#johorbahru
Read more
- Anak kurang fasih bertutur? - Anak lambat kenal huruf? - Anak kurang selera makan? - Anak susah ...
Media Removed
- Anak kurang fasih bertutur? - Anak lambat kenal huruf? - Anak kurang selera makan? - Anak susah dengar cakap? - Anak selalu kurang sihat? - Anak malas belajar? - Anak kurang daya tumpuan? Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan hanya perlu mengunyah sahaja! CHEWEE boleh membantu, ... - Anak kurang fasih bertutur? - Anak lambat kenal huruf? - Anak kurang selera makan? - Anak susah dengar cakap? - Anak selalu kurang sihat? - Anak malas belajar? - Anak kurang daya tumpuan?

Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan hanya perlu mengunyah sahaja!
CHEWEE boleh membantu, dengan izin Allah.

Haaaaaa nak tau apa itu CHEWEE?
CHEWEE merupakan tablet kunyahan bagi meningkatkan kecerdasan minda kanak-kanak. Berperisa Blueberi, Chewee sangat sesuai dengan citarasa mereka. Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawal usia satu tahun dengan gabungan formulasi hebat Pemakanan Sunnah, Omega 3 & Ginkgo Biloba.

Apa KHASIAT utama CHEWEE sebenarnya?
- Mencerdaskan minda
- Menguatkan sistem imunisasi
- Membekalkan tenaga
- Menyokong tumbesaran kanak-kanak
- Melancarkan sistem penghadaman.

Jangan risau, kami ada kelulusan Kementerian Kesihatan. - Rujukan KKM: 200115/01/147

Apa lagi ditunggu? Nak anak-anak pandai kan? Nak anak-anak rajin kan? Nak anak-anak sihat kan?
Boleh terus whatsapp / sms ke:
019 629 2966
019 629 2966
019 629 2966

Semuanya dengan izin Allah.

Chewee For Little Kids. #chewee #cheweeforlittlekids #forkids #kidshealth #kidsvitamin #kids #vitamin #kidssupplement #kanakkanak #pemakanansunnah #bijak #pintar #pandai #genius #kajang #serdang #putrajaya #cyberjaya #puchong #gombak #batucaves #selayang #wangsamaju #ukayboulevard #shahalam #klang #kualalipis #kerteh #brunei
Read more
Loading...
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA.
APA YG BEST SGT NEXLO NI

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #kurus
Read more
sebab sayangkan anak, Chocolate Milk - SOLD OUT! . yes, ramai customer pilih susu Origina ni sebagai ...
Media Removed
sebab sayangkan anak, Chocolate Milk - SOLD OUT! . yes, ramai customer pilih susu Origina ni sebagai pengganti kepada susu formula anak-anak... . bukan saja sedap, susu ni kurang manis dan yang penting - SUSU SEGAR! . nak minum sejuk boleh, simpan dalam suhu bilik sehingga 18 bulan ... sebab sayangkan anak, Chocolate Milk - SOLD OUT!
.
yes, ramai customer pilih susu Origina ni sebagai pengganti kepada susu formula anak-anak...
.
bukan saja sedap, susu ni kurang manis dan yang penting - SUSU SEGAR!
.
nak minum sejuk boleh, simpan dalam suhu bilik sehingga 18 bulan pun boleh 😁
.
kot musim panas, sumbat je dalam freezer... nah! ais kepal susu coklat 😆
.
adults yang tak minat Tamar Milk pun ramai borong yang ni... sekali dah minum, memang susah nak pandang yang lain 🤗
.
oh saja nak bagitau jugak, walaupun sold out, kita amik pre order kalau nak ☺️
.
whatsapp
📲 +6012 278 5789
📲 +6012 278 5789
📲 +6012 278 5789
.
#originabaru #originatehtarik #tehtarik #sayajual #sayajualtehtarik #sayajual #sayajualtamarmilk #sayajualsusukurma #sayajualorigina #tamarmilk #tamarmilkmurah #teamohsem #teamohsemshahalam #teamIYLIA #tambahtenaga #ibumenyusu #tambahsusu #milkbooster #ibumengandung #kuranglapar #minumantenaga #minumanviral #tamarmilkviral #susukurmaviral #elldanorigina #susukurmashahalam #tamarmilkshahalam #originashahalam #originachocolatemilk #susucoklatsedap
Read more
Sebenarnya bler umur dah nak msuk 40 ni, bila tiba hari raya, saya cuma akan fikir mcm mana nak bagi ...
Media Removed
Sebenarnya bler umur dah nak msuk 40 ni, bila tiba hari raya, saya cuma akan fikir mcm mana nak bagi mak gembira. Ye lah. Tak semua kita dtg dari keluarga yang senang. Mcm saya juga, struggle utk dptkan apa yang sy nak. And yet, sy tau ramai lagi yg bernasib lbh susah dr kita semua.. . Sebab tu ... Sebenarnya bler umur dah nak msuk 40 ni, bila tiba hari raya, saya cuma akan fikir mcm mana nak bagi mak gembira. Ye lah. Tak semua kita dtg dari keluarga yang senang. Mcm saya juga, struggle utk dptkan apa yang sy nak. And yet, sy tau ramai lagi yg bernasib lbh susah dr kita semua..
.
Sebab tu sekarang ni apa apa pun, sy akan cuba fikirkan apa saja yang boleh buat Mak senyum dan tak fikir kekurangan dunia yang dia hadapi. Sy yakin mak juga bukan org yang nak macam2, cukup anak beranak ada waktu susah dan senang. Family bonding, itu perkara paling utama..
.
Mak sentiasa org yang faham saya. Tak pernah sekali pun mendesak atas pilihan sy sejak dr bangku sekolah. Mendidik sy utk hormat dgn lebih baik. Mengajar saya utk mensyukuri kesusahan dari mengalas kepentingan demi mendapat perhatian..
.
.
Syurga dunia akhirat saya. Sy sayang emak saya 😘
Read more
Loading...
Hari ni, 2 April ialah hari autisme sedunia. Tarikh ini telah dipilih sebagai tarikh untuk menyedarkan ...
Media Removed
Hari ni, 2 April ialah hari autisme sedunia. Tarikh ini telah dipilih sebagai tarikh untuk menyedarkan orang ramai tentang kewujudan orang orang yang menghidap autisme. Memandangkan aku sendiri ada anak autisme, si Zara ni, maka tarikh ni kira special la untuk aku. Awal awal dulu ... Hari ni, 2 April ialah hari autisme sedunia. Tarikh ini telah dipilih sebagai tarikh untuk menyedarkan orang ramai tentang kewujudan orang orang yang menghidap autisme.

Memandangkan aku sendiri ada anak autisme, si Zara ni, maka tarikh ni kira special la untuk aku.

Awal awal dulu memang beratlah nak terima yang anak aku ni autisme. Hati asyik kata dia ni ok, dia ni ok je. Tapi wife aku punya naluri kata anak aku tak ok.

Akhirnya, masa umur dia dua tahun dia dah didiagnosis ada autisme.

Autisme ni bahasa mudahnya ialah kecelaruan berfikir. Dia berfikir tak macam orang normal. So nak membesarkan orang macam ni memang mencabar dan perlukan kesabaran tinggi.

Sebab tu kau, wahai studentku, kau susah nak nampak aku jadi pemarah kan? Sebab aku ada anak yang train sabar aku ni. Hahaha.

Apa apa pun, semoga dengan adanya tarikh ni, lebih ramai lah orang tahu tentang autisme ni supaya penghidap penghidap autisme ni dapat diterima dengan baik oleh masyarakat normal.

Selamat hari autisme buat mereka yang merupakan penghidap autisme dan juga ahli keluarga mereka. #autisme #autism #anakabah #lecturerjepun #lecturerrap #kempenberakdanflush
Read more
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI . SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! . SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA.
APA YG BEST SGT NEXLO NI
.
SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!
.
SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.
.
Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas
.
SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan
.
CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur
.
TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #ku
Read more
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI . SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! . SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA.
APA YG BEST SGT NEXLO NI
.
SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!
.
SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.
.
Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas
.
SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan
.
CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur
.
TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #ku
Read more
[ NAK PECAH HATI NI SEBAB KESIAN TENGOK ANAK ASYIK MERAGAM SEBAB SEMBELIT TERUK ] . . Budak budak ...
Media Removed
[ NAK PECAH HATI NI SEBAB KESIAN TENGOK ANAK ASYIK MERAGAM SEBAB SEMBELIT TERUK ] . . Budak budak yang baru nak membesar ni tak lari dari masalah sembelit. Ada yang sampai nangis sebab perut asyik tak sedap. Ada yang sampai menjerit bila nak buang air besar tu sebab sakit dan perit. Ni semua ... [ NAK PECAH HATI NI SEBAB KESIAN TENGOK ANAK ASYIK MERAGAM SEBAB SEMBELIT TERUK ] .
.
Budak budak yang baru nak membesar ni tak lari dari masalah sembelit. Ada yang sampai nangis sebab perut asyik tak sedap. Ada yang sampai menjerit bila nak buang air besar tu sebab sakit dan perit. Ni semua mungkin disebabkan pemakanan yang tak seimbang.
.
.
Jangan risau uncle aunty. Champ Champ Aaisyah ni ada 11 bahan sunnah dan berkualiti tinggi yang boleh bantu masalah sembelit ni. Nak tau tak? Aaisyah memang takde masalah sembelit tau. Yang paling Aaisyah suka ada badam dalam Champ Champ. Badam ni berfungsi untuk mengelakkan sembelit.
.
.
Haaa apa lagi? Jom la cepat cepat dapatkan Champ Champ Aaisyah. Semua bahan sunnah ni memang boleh buat anak uncle aunty happy balik dan aktif macam biasa tanpa masalah susah nak buang air besar. Nanti senang lah uncle aunty nak buat kerja. Dah tak payah risau dan stress lagi kan? .
.
Whatsapp - 0199633618
Whatsapp - 0199633618
Whatsapp - 0199633618
Read more
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI . SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! . SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA.
APA YG BEST SGT NEXLO NI
.
SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!
.
SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.
.
Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas
.
SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan
.
CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur
.
TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #ku
Read more
“Apa aku bisa menjadi seseorang yang hebat, ayah?” Ada sebuah asa yang cantik, keluar dari dalam ...
Media Removed
“Apa aku bisa menjadi seseorang yang hebat, ayah?” Ada sebuah asa yang cantik, keluar dari dalam mulut seorang anak laki-laki bernama Juang. Ya, Juang Putra Bangsa, itulah namaku. Tapi kemudian, Ayah terkekeh senyum. Namun ia juga tak ingin mengecewakan anaknya. Sambil terus memperbaiki ... “Apa aku bisa menjadi seseorang yang hebat, ayah?” Ada sebuah asa yang cantik, keluar dari dalam mulut seorang anak laki-laki bernama Juang. Ya, Juang Putra Bangsa, itulah namaku.
Tapi kemudian, Ayah terkekeh senyum. Namun ia juga tak ingin mengecewakan anaknya. Sambil terus memperbaiki jaring ikan yang rusak, Ayah pun hendak menjawab pertanyaan anaknya. “Bisa nak, semua orang berhak menjadi seseorang yang hebat. Begitu pun kamu.”
“Lalu apa yang bisa aku lakukan untuk menjadi seseorang yang hebat Ayah?”
“Kau tidak perlu susah payah mengejar sesuatu dengan sangat hebat. Untuk sekarang, lakukan saja dulu apa yang menjadi kewajibanmu itu dengan benar. Dengan bersungguh-sungguh.”
“Mengapa harus seperti itu?”
Sang Ayah pun menghentikan aktivitasnya sejenak. Ia memandang anaknya dengan tatapan yang lembut. “Nak, masa lalu itu adalah sosok guru sejati. Sedangkan masa depan itu adalah cerminan dari hari ini. Apa yang kamu usahakan hari ini, maka kelak kamu akan merasakan hasilnya. Ingat nak, usaha tidak akan mengecewakan hasil. Walaupun terkadang, hasil tak berbanding lurus dengan apa yang diusahakan. Tapi selama kita berusaha dan Tuhan menghendaki, niscaya kita akan mendapatkan hasil yang kita kejar selama ini.”
Kata-kata itu selalu terbenam di pikiranku. Keluar begitu saja dari sosok Ayah yang bahkan sekolah SD pun, ia tidak tamat. Ada sejumput harapan yang bisa aku sematkan di penghujung tahun ini. Mungkin semacam resolusi. Resolusi 2018.

Di bawah bulan sabit yang melengkungkan senyuman, di temani cahaya lampu minyak yang temaram, aku telah membuat daftar resolusi yang aku buat sendiri seharian ini. Aku berharap, di tahun 2018 ini, setidaknya 3 harapan bisa ku kejar. Tidak kurang dan tidak lebih. Lanjut ke komentar
👇👇👇👇👇👇👇👇
Read more
Pentingnya FLOSS gigi! Mak ayah kene tolong beruskan dan floss gigi anak2 yaaa.. kesian kanak2 yg saya check semasa pemeriksaan gigi program cuti sekolah. Almost 90% ada gigi rosak. Parents jangan salahkan anak2 “tu lah dia x suka berus gigi, dia makan gula2 banyak”. Parents yang kene beruskan ... Pentingnya FLOSS gigi! Mak ayah kene tolong beruskan dan floss gigi anak2 yaaa.. kesian kanak2 yg saya check semasa pemeriksaan gigi program cuti sekolah. Almost 90% ada gigi rosak. Parents jangan salahkan anak2 “tu lah dia x suka berus gigi, dia makan gula2 banyak”. Parents yang kene beruskan gigi anak dari kecil, umur 6 bulan bila dah ada gigi je mulakan berus gigi. Baru lah dia biasa dengan habit tu. Dan PASTIKAN BERUS GIGI BERSIH2! Sampai celah gigi, gigi belakang dan dekat gusi. Floss pon kalau susah nak pakai yang benang ni, pakai yang ada tangkai. Jangan biarkan taik gigi lekat kat gigi anak sekian lama sampai mereput gigi anak. Dan bawa lah anak pergi jumpa doktor gigi dari awal ya #donemembebel
Read more
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA.
APA YG BEST SGT NEXLO NI

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #kurus
Read more
Berapa ramai anak muda terutamanya wanita muslim yang dok menari-nari dalam sosial media? . Bak kata orang "Alah.. nak buat macamana dah satu trend. Susah nak ubah". . Yes it is kita tak boleh ubah orang tapi kita boleh mempengaruhi benda baik dekat orang lain. . Setakat berdoa untuk ... Berapa ramai anak muda terutamanya wanita muslim yang dok menari-nari dalam sosial media?
.
Bak kata orang "Alah.. nak buat macamana dah satu trend. Susah nak ubah".
.
Yes it is kita tak boleh ubah orang tapi kita boleh mempengaruhi benda baik dekat orang lain.
.
Setakat berdoa untuk Allah berikan hidayah je tak boleh jugak.
.
Put some effort untuk pengaruhi anak muda yang lain.
.
Tak sayang ke dekat agama kita bila penganut agama lain pandang serong dekat agama kita?
.
"Hanya kerana nila setitik habis rosak susu sebelanga".
(Tunjukkan support anda untuk awareness ni dengan gambar di akhir video ni)
.
#hijabinodanceforajnabi
Read more
Happy 25th birthday to my bestfriend dunya and akhirah <span class="emoji emoji2764"></span>️ thank you munirah sentiasa ada susah senang ...
Media Removed
Happy 25th birthday to my bestfriend dunya and akhirah ️ thank you munirah sentiasa ada susah senang aku, thank you sentiasa bagi nasihat yang bermanfaat, thank you selalu bagi nasihat untuk mematangkan diri aku, thank you tak pernah bosan dengar masalah hidup aku yang tak pernah habis ... Happy 25th birthday to my bestfriend dunya and akhirah ❤️ thank you munirah sentiasa ada susah senang aku, thank you sentiasa bagi nasihat yang bermanfaat, thank you selalu bagi nasihat untuk mematangkan diri aku, thank you tak pernah bosan dengar masalah hidup aku yang tak pernah habis ni 😛 thank you jadi kawan yang terbaik. Thank you sebab takpernah tinggalkan aku, walaupun kita pernah tersuka orang yang sama hahahahahahaha! Walaupun kita selalu gaduh zaman sekolah, tapi kau tetap champion sebab pernah gaduh dengan Thiruna pasal sambal belacan. Hahaha even kita selalu buat benda bodoh sama sama, ponteng sekolah sama sama, ponteng puasa sama sama, tapi tu jela benda paling jahat kita buat pun 🙄 walaupun aku sampai sekarang masih berdendam dengan kau, sebab kau janji nak datang sekolah lepas habis tengok world cup, tapi kau tipu aku. Hahaha. Tapi aku tetap sayang kau @munirahalyahya semoga menjadi isteri yang solehah, ibu yang terbaik untuk medina, and anak yang terbaik untuk mak ayah kau. Aku tahu kau orang yang baik ❤️ semoga dipanjang umur, semoga sentiasa dimurahkan rezeki and hidup sentiasa dirahmati olehNya 🙏🏻 janji kawan sampai mati okay 🤞🏻
Read more
"SERIUS.. SERAM LAIN MACAM BACA WAKTU MALAM.." . Sukar nak cakap, kalau dari semusim di Barzakh dah boleh feel tentang alam kematian, yang ni lagilah padu... Seram, takut semuanya ada. . Kisahnya sukar dijangkakan dan pengakhirannya sangat menyedihkan bagai jatuh ditimpa tangga, ... "SERIUS.. SERAM LAIN MACAM BACA WAKTU MALAM.."
.
Sukar nak cakap, kalau dari semusim di Barzakh dah boleh feel tentang alam kematian, yang ni lagilah padu... Seram, takut semuanya ada.
.
Kisahnya sukar dijangkakan dan pengakhirannya sangat menyedihkan bagai jatuh ditimpa tangga, dan ini suatu peringatan berguna sebagai seorang anak.
.
@jombuku
@jombuku
@jombuku
.
Pembacaannya membuka dimensi hati mereka yang masih derhaka dengan Allah dan ibu bapa. Terkadang, air mata ni susah nak stop, beratnya rasa dosa.
.
Mari bina kekuatan dan iman. Selusuri sebuah cerita benar yang bakal menggugah. Karya @hadi_fayyadh ini cukup indah dengan metafora agama yang tercipta.
.
Jom dapatkan #semusimdimahsyar.

Jangan tunggu lagi, Cepat dapatkan segera dengan kami segera.
.
Hubungi kami : +6013 529 5090.
.
.
#semusimdibarzkhjombuku
#ketikaazazilberputusasajombuku
#semusimdimahsyarjombuku
#sdbjombuku
#kabajombuku
#sdmjombuku
#madnjombuku
#eftajombuku
Read more
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? . . NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? . . NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI. . SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... ADA YANG NAK SAYA BANTU?
LEMAK SUSAH NAK TURUN?
PERUT DAH KEDEPAN? .
.
NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI.
.
SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.
.
Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas
.
SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi .
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan
.
CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #kurus
Read more
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT ...
Media Removed
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI. SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango ... ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN?
NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI.

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #feedback
Read more
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT ...
Media Removed
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI. SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango ... ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN?
NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI.

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #feedback
Read more
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT ...
Media Removed
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI. SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango ... ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN?
NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI.

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #feedback
Read more
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT ...
Media Removed
ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI. SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango ... ADA YANG NAK SAYA BANTU? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN?
NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI.

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #feedback
Read more
Terjumpa gambar masa mak sihat. Rindunyaaa <span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span> rindu nak tengok gelak tawa mak, rindu nak jalan sesama. ...
Media Removed
Terjumpa gambar masa mak sihat. Rindunyaaa rindu nak tengok gelak tawa mak, rindu nak jalan sesama. Hmm masa berlalu begitu cepat. Taksempat rasanya nak buat macam2. Tapi doa kan mymom cepat sihat dan kembali pulih sepenuhnya okay? Even dia takboleh jalan lagi, i always berdoa Allah ... Terjumpa gambar masa mak sihat. Rindunyaaa 😭😭 rindu nak tengok gelak tawa mak, rindu nak jalan sesama. Hmm masa berlalu begitu cepat. Taksempat rasanya nak buat macam2. Tapi doa kan mymom cepat sihat dan kembali pulih sepenuhnya okay? Even dia takboleh jalan lagi, i always berdoa Allah tunjukkan keajaiban dia satu hari nanti.
_
_

Ramai tanya Your mom duduk dengan you ke erni? Ehehe Alhamdulillah selagi i ada kudrat untuk jaga, i takkan pernah penat galas tanggungjawab ni. Even penat, tapi dialah lubuk rezeki i. Bila i ada masalah or bila tengah down, jumpa je mymom mesti suruh dia doakan semoga allah permudahkan urusan i, And lepastu i rasa hilang satu beban. Nikmatnya bila Mak ada depan mata. Kan? Ehehe -
_
_
Even kadang2 penat melayan kerenah orang sakit ni, tapi bila fikir apa yang i dapat sekarang ni semua berkat i jaga mymom. Keberkatan datang dari doa seorang ibu. Tiada mak yang nak anak dia susah. Alhamdulillah. Sekarang i busy macam mana pun, i akan usaha untuk bawa dia pergi fisio. Memang penat, tapi bila nampak dia sihat dan pulih sepenuhnya akan hilang segala penat tu. sejenis suka membebel sebelum tidur. ehehe goodnight ❤️ #anakmak #rindusangatsangat #cintamati #gambarzamanstudy 🤣
Read more
Tadi pagi pas jam masuk pertama udah gelisah. Gak karuan karna hari ini masuk terakhir ngajar di ...
Media Removed
Tadi pagi pas jam masuk pertama udah gelisah. Gak karuan karna hari ini masuk terakhir ngajar di kelas mereka. Selalu susah buat ninggalin anak2 yang udah diajar. Kemarin pas kkn cuman seminggu aja susah apalagi sekarang yang hampir 3 bulan semoga ada kesempatan untuk terus memantau mereka ... Tadi pagi pas jam masuk pertama udah gelisah. Gak karuan karna hari ini masuk terakhir ngajar di kelas mereka. Selalu susah buat ninggalin anak2 yang udah diajar. Kemarin pas kkn cuman seminggu aja susah apalagi sekarang yang hampir 3 bulan 😭 semoga ada kesempatan untuk terus memantau mereka walaupun dari kejauhan. Belajar yang rajin ya nak. Kalau gak bisa, tanya ibuk apapun itu. Selalu buat orang tua kalian bangga ya. Ibuk selalu ada buat kalian. Terima kasih ya atas segala bentuk perhatian dan kerja keras kalian selama proses pembelajaran dengan ibuk. Jadi anak yang shaleh/shalehah, dan sukses ujiannya 💪🙌😘😚😳😍💖💋 #murid #kelas7 #74 #smpn14pku #pekanbaru #ppl #time #end .
Read more
 #Repost @rsecretsofficial (@get_repost) ・・・ ANDA ADE MASALAH INI <span class="emoji emoji2b07"></span>️<span class="emoji emoji2b07"></span>️??? . . <span class="emoji emoji2714"></span> Berat badan ...
Media Removed
#Repost @rsecretsofficial (@get_repost) ・・・ ANDA ADE MASALAH INI ️??? . . Berat badan berlebihan Lemak berlebihan Metabolisme rendah & kurang berpeluh Selera makan yang tinggi Susah nak disiplin/amalkan diet Tiada masa untuk bersenam Badan dah tak firm mcm ... #Repost @rsecretsofficial (@get_repost)
・・・
ANDA ADE MASALAH INI ⬇️⬇️???
.
.
✔ Berat badan berlebihan
✔ Lemak berlebihan
✔ Metabolisme rendah & kurang berpeluh
✔ Selera makan yang tinggi
✔ Susah nak disiplin/amalkan diet
✔ Tiada masa untuk bersenam
✔ Badan dah tak firm mcm dulu2 masa anak dara
.
.
Nak tak jika Fida bantu anda?
.
.
✔ Capai berat badan yang ideal
✔ Dapatkan bentuk badan yang ideal mengikut tahap keselesaan diri
✔ Bakar lemak dengan cepat & berkesan
✔ Tingkatkan metabolisme badan
✔ Singkirkan toksin di dalam badan
✔ Kawal selera makan
.
.
Kini…Fida perkenalkan R SECRETS GARCY untuk bantu selesaikan masalah anda…
.
.
⏩ 100% BEBAS dari bahan kimia
⏩ LULUS KKM - KKM.600-7/2/1
⏩ Menggunakan EKSTRAK BAHAN SEMULAJADI yang diimport khas dari "EROPAH" khusus untuk membakar lemak dengan lebih cepat & berkesan
⏩ Produk yang dijamin 100% halalan toyyiban
⏩ Produk keluaran Bumiputera & Muslim
⏩ Produk diproses & dikilangkan bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice)
.
.
Kenapa anda wajib pilih R SECRETS GARCY?
.
.
🔹 Dapat mengawal berat badan
🔹 Badan rasa lebih ringan & bertenaga
🔹 Menyingkirkan toksin dalam badan
🔹 Membakar lemak-lemak yang berlebihan
🔹 Membentuk badan yang unggul
🔹 Amat berkesan, efektif, mudah & cepat membantu menurunkan berat badan
🔹 Diadun menggunakan 100% bahan semulajadi
🔹 Sesuai untuk lelaki & wanita
🔹 Rasanya lazat & mudah disediakan
.
.
www.wasap.my/60108998010
www.wasap.my/60108998010
www.wasap.my/60108998010
.
.
⏩ JANGAN LUPA TAG kawan2 uolls yg ada masalah yg sama utk Fida bantu… .
#Garcy #rsecrets #bahansemulajadi #bahanorganic #garcinia #berkualiti #mudah #selamat #moneybackguarantee #rsecretsteam #rsecretscrew #rsecretsfamily
Read more
Alhamdulillah memang best!!! 🇲🇾🇮🇳erima kasih buat semua yang telah memberi sokongan dan bantuan buat misi kami. Teruskan spread the word with friends and families. Semoga bantuan kita menjadi pemberat Di timbangan amal kita di hadapan Allah. Siapa belum tonton boleh tonton Di ... Alhamdulillah memang best!!! 🇲🇾🇮🇳😁😁😁😁😁erima kasih buat semua yang telah memberi sokongan dan bantuan buat misi kami. Teruskan spread the word with friends and families. Semoga bantuan kita menjadi pemberat Di timbangan amal kita di hadapan Allah.
Siapa belum tonton boleh tonton Di YouTube misi kami ke 🇮🇳 India. Anak anak saya Di Malaysia 🇲🇾 syukur mempunyai kelengakapan disekolah. Kita kadang2 Tak cukup dengan itu saja dapat menghantar ke ke kelas tambahan atau sekolah agama. Memang syukur tak Terasa. Nikmat.
Perkongsian saya sewaktu Di Godda India. Memang sebak. Bila tengok anak anak yang sentiasa senyum manis di sana Bermain dengan botol mineral kosong sebagai mainan harian. Sekolah berlantaikan tanah. Atapnya bila hujan akan basah kuyup buku dan kitab. Perempuan di sana Kini tidak mempunyai sekolah. Jadi kaum wanita kebanyakkannya susah mendapatkan ilmu sepertimana kaum lelaki. Kaum wanita akan mengambil risiko yang besar apabila keluar dari kawasan kampung mereka utk ke sekolah. Bahayanya mereka akan terdedah kepada kes culik, rogol, dadah, perlacuran dan sebagainya.
Jadi misi kami. Jom bantu diorang. Ikut follow @school4godda tengok apa misi kami. Like dan sama sama saya nak ajak semua jo kita bantu. Allah beri kita nikmat agar kita dapat berkongsi dengan mereka yang memerlukan. Nikmat dari Allah. Kemudahan kita semua Milik Allah. Harta kita. Kereta kita. Rumah kita. Keluarga nyawa. Semua milik Allah. Kita semua akan pulang pada Allah. Satu akan milik kita. Itulah amal jariah kita. Sedekah kita. Amalan baik kita. Di jalan Allah. Menanti kita Di akhirat. Jalan kita menemui Tuhan kita.
Jom join kami dalam @school4godda.Untuk mengambil bahagian, ikuti 2 langkah ni

1⃣ DAFTAR -
Lah Ahmad - https://goo.gl/GywA1y

2⃣ DERMA –
http://bit.ly/donate-squad .
Projek kerjasama @ukhwah4ummah dan @ir_my .
.
🔹Layari website kami untuk info :
www.islamic-relief.org.my or
http://www.ukhwahforummah.org
.
.
#tabang4marawi
#misija4bosnia
#water4malawi
#school4godda
#squadcelebrity
#globalvolunteers
#3continents
#humanity #mission
#charity #donate
#islam #salam #salamarountheglobe
Read more
KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA" . Mari kita ikuti Apa kata pembaca buku KSBP . "Alhamdulillah.. Saya sudah menghabiskan baca buku ni dalam masa sehari je.. Biasanya, buku² Yang tebal cengini la paling susah nak habis.. tetapi, bila baca sikit je, ... KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA"
.
Mari kita ikuti Apa kata pembaca buku KSBP 😍
.
"Alhamdulillah.. Saya sudah menghabiskan baca buku ni dalam masa sehari je.. Biasanya, buku² Yang tebal cengini la paling susah nak habis.. 😥tetapi, bila baca sikit je, rasa nak habiskan cepat² baca buku ni.. Woooowww!!! seriously, memang daebak kuasa 10 la buku nihh.. 👏👏👏👍👍👍..dengan caption ayat power + deep² lake, memang umphhh!" - @bdkhostel
.
@syarozarts : "Sangat bermanfaat dalam menyedarkan anak muda . Dan ya, kita perlu berusaha,kerana syurga bukan percuma.☺️ Sebagaimana seseorang boleh berhijrah menjadi lebih baik . Hijrah kerana ilahi bukan kerana manusia . Sangat direkomenkan kepada kawan2 yang mencari tarbiyah dalam bentuk santai. Sarat dengan pengajaran"
.

Ramai dah dapatkan buku best seller ni. Alhamdulillah . Siap beli dua sekali harung tau Kerna Syurga Bukan Percuma 1 dan 2. Sekarang , @isbirofficial ada promosi Kombo Novel KSBP, ada 3 siri kesemuanya korang boleh kombokan sendiri 😍
.
Kalau nak tahu harga diskaun untuk promo ni, taip "Nak kombo KSBP" ke
.
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.
In case kalau korang dah ada salah satu dari buku di atas ni, korang boleh juga nak dapatkan buku siri lain untuk cukupkan koleksi Kerna Syurga Bukan Percuma. Kombo ni akan tamat pada 30 julai ini. Dapatkan sekarang!
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #Ksbp3 #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial
Read more
KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA" . Mari kita ikuti Apa kata ...
Media Removed
KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA" . Mari kita ikuti Apa kata pembaca buku KSBP . "Alhamdulillah.. Saya sudah menghabiskan baca buku ni dalam masa sehari je.. Biasanya, buku² Yang tebal cengini la paling susah nak habis.. tetapi, bila baca sikit je, ... KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA"
.
Mari kita ikuti Apa kata pembaca buku KSBP 😍
.
"Alhamdulillah.. Saya sudah menghabiskan baca buku ni dalam masa sehari je.. Biasanya, buku² Yang tebal cengini la paling susah nak habis.. 😥tetapi, bila baca sikit je, rasa nak habiskan cepat² baca buku ni.. Woooowww!!! seriously, memang daebak kuasa 10 la buku nihh.. 👏👏👏👍👍👍..dengan caption ayat power + deep² lake, memang umphhh!" - @bdkhostel
.
@syarozarts : "Sangat bermanfaat dalam menyedarkan anak muda . Dan ya, kita perlu berusaha,kerana syurga bukan percuma.☺️ Sebagaimana seseorang boleh berhijrah menjadi lebih baik . Hijrah kerana ilahi bukan kerana manusia . Sangat direkomenkan kepada kawan2 yang mencari tarbiyah dalam bentuk santai. Sarat dengan pengajaran"
.

Ramai dah dapatkan buku best seller ni. Alhamdulillah . Siap beli dua sekali harung tau Kerna Syurga Bukan Percuma 1 dan 2. Sekarang , @isbirofficial ada promosi Kombo Novel KSBP, ada 3 siri kesemuanya korang boleh kombokan sendiri 😍
.
Kalau nak tahu harga diskaun untuk promo ni, taip "Nak kombo KSBP" ke
.
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.
In case kalau korang dah ada salah satu dari buku di atas ni, korang boleh juga nak dapatkan buku siri lain untuk cukupkan koleksi Kerna Syurga Bukan Percuma. Kombo ni akan tamat pada 30 julai ini. Dapatkan sekarang!
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #Ksbp3 #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial
Read more
KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA" . Mari kita ikuti Apa kata ...
Media Removed
KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA" . Mari kita ikuti Apa kata pembaca buku KSBP . "Alhamdulillah.. Saya sudah menghabiskan baca buku ni dalam masa sehari je.. Biasanya, buku² Yang tebal cengini la paling susah nak habis.. tetapi, bila baca sikit je, ... KOMBO NOVEL DRAMA "KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA, SEBAB TU KENA USAHA"
.
Mari kita ikuti Apa kata pembaca buku KSBP 😍
.
"Alhamdulillah.. Saya sudah menghabiskan baca buku ni dalam masa sehari je.. Biasanya, buku² Yang tebal cengini la paling susah nak habis.. 😥tetapi, bila baca sikit je, rasa nak habiskan cepat² baca buku ni.. Woooowww!!! seriously, memang daebak kuasa 10 la buku nihh.. 👏👏👏👍👍👍..dengan caption ayat power + deep² lake, memang umphhh!" - @bdkhostel
.
@syarozarts : "Sangat bermanfaat dalam menyedarkan anak muda . Dan ya, kita perlu berusaha,kerana syurga bukan percuma.☺️ Sebagaimana seseorang boleh berhijrah menjadi lebih baik . Hijrah kerana ilahi bukan kerana manusia . Sangat direkomenkan kepada kawan2 yang mencari tarbiyah dalam bentuk santai. Sarat dengan pengajaran"
.

Ramai dah dapatkan buku best seller ni. Alhamdulillah . Siap beli dua sekali harung tau Kerna Syurga Bukan Percuma 1 dan 2. Sekarang , @isbirofficial ada promosi Kombo Novel KSBP, ada 3 siri kesemuanya korang boleh kombokan sendiri 😍
.
Kalau nak tahu harga diskaun untuk promo ni, taip "Nak kombo KSBP" ke
.
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.
In case kalau korang dah ada salah satu dari buku di atas ni, korang boleh juga nak dapatkan buku siri lain untuk cukupkan koleksi Kerna Syurga Bukan Percuma. Kombo ni akan tamat pada 30 julai ini. Dapatkan sekarang!
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #Ksbp3 #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial
Read more
 #IGreview #review - Siapa ada masalah nak tido kan anak? Tapi sebelum tu, antara senaraj dibawah, ...
Media Removed
#IGreview #review - Siapa ada masalah nak tido kan anak? Tapi sebelum tu, antara senaraj dibawah, yang mana merisaukan ibu/ummi semua? 1. Anak sentiasa tido lewat sampai ke 2-3 pagi 2. Anak selalu meragam sampai susah nak pujuk 3. Bila suruh tido, menagis Selesaikan masalah ... #IGreview #review
-
Siapa ada masalah nak tido kan anak?

Tapi sebelum tu, antara senaraj dibawah, yang mana merisaukan ibu/ummi semua?

1. Anak sentiasa tido lewat sampai ke 2-3 pagi
2. Anak selalu meragam sampai susah nak pujuk
3. Bila suruh tido, menagis

Selesaikan masalah anak korang dengan Minyak Terapi Viral daripada Ihsbaby Care.

Boleh PM @lukhmanhakem atau terus wasep 011-26246530

Fast respond > http://www.wasap.my/601126246530
Read more
[[ AGENT AND DROPSHIP WANTED ]] Berminat nak berniaga?? Nak tambah pendapatan?? Buat Sambil2 dgn ...
Media Removed
[[ AGENT AND DROPSHIP WANTED ]] Berminat nak berniaga?? Nak tambah pendapatan?? Buat Sambil2 dgn hanya berFB je... X stress.. Xrugi... Produk sgt bermanfaat utk anak sendiri dan jutaan pelajar di luar sana.. TAWARAN utk agen seluruh Malaysia...akan diajar pengurusan kewangan, teknik ... [[ AGENT AND DROPSHIP WANTED ]] Berminat nak berniaga?? Nak tambah pendapatan?? Buat Sambil2 dgn hanya berFB je... X stress.. Xrugi...
Produk sgt bermanfaat utk anak sendiri dan jutaan pelajar di luar sana.. TAWARAN utk agen seluruh Malaysia...akan diajar pengurusan kewangan, teknik marketing, cara membuat ratusan jualan, dan byk ilmu2 bisnes dan grupFb secara PERCUMA

Produk utk anak2 dan pelajar #Int3Tree
Produk berkualiti dan terbukti ribuan testimoni
KELEBIHAN DAN KEBAIKAN "ASBAB"MENGAMALKAN #int3Tree.. 🙂 mengaktifkan perkembangan sel otak.
🙂 menguatkan ingatan, mudah menerima maklumat dalam kelas.
🙂 memberi fokus dan tumpuan dalam kelas.
🙂 petah bercakap dan berkeyakinan diri.
🙂 lebih bertenaga dan bersemangat di sekolah.
🙂 semangat buat kerja sekolah tanpa disuruh.
🙂 mudah bangun pagi.
🙂 mudah tidur bagi yang susah tidur malam.
🙂 memulihkan gugup.
🙂 menghilangkan gagap.
🙂 emosi stabil.
🙂 ketenangan bertambah.

Nak bisnes?? Nak Cuba bg anak int3tree??? #ResultAnakBagusDenganInt3Tree
#KasihSayangIbuBapaKepadaAnak
#TerimaKasihAyahIbu

www.wasap.my/60177545145 😘
Klik link di profile ya
Read more
#Repost @zulhandyblack • • • • • MOGA MENJADI ASBAB KESEDARAN KEPADA SEKELIAN UMAT. 😑 aku tau memang akan ada manusia yang akan cakap - ' alaaaa pakai topi je pun, tapi hati kita tetap pada agama...yang penting niat dalam hati kita... ' Majlis ... #Repost @zulhandyblack
• • • • •
▶ MOGA MENJADI ASBAB KESEDARAN KEPADA SEKELIAN UMAT.
😑
aku tau memang akan ada manusia yang akan cakap -
' alaaaa pakai topi je pun, tapi hati kita tetap pada agama...yang penting niat dalam hati kita... '
👆
▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫
Majlis doa selamat bersyukur pada Allah, korang taknak...
Tapi meraikan majlis tu macam cara orang kafir, bole jadi bangga plak...baru rasa cukup sempurna sambutan majlis harijadi tu...ada lilin, ada belon, ada topi tajam, ada nyanyi nyanyi dan muzik bagai...
Lelama besok, anak cucu kita nanti silap aribulan tak tau nak buat majlis bersyukur pada Allah...sume ikut cara kafir je nanti...
▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫▫
Nak berpakaian nampak Islamik korang segan, malu, rasa kolot la bagai...
Tapi berpakaian yang tak tentu hala tu, rasa bangga pulak, rasa ikut arus kemodenan konon... Kat padang mahsyar nanti, jangan terperanjat la kalau Nabi susah nak kenal umatnya yang semasa hidup di dunia dulu, banyak mengikut langkah2 orang kafir.
Moga kita dah ada jawapan di hadapan Allah swt kelak...
Read more
Salam semua. Nora share balik post Nora haritu since ramai yang PM ttg TTC journey tapi steps/cara ...
Media Removed
Salam semua. Nora share balik post Nora haritu since ramai yang PM ttg TTC journey tapi steps/cara untuk consume Nora tak include sekali sebab ape-ape pun please CONSULT DENGAN DOCTOR DULU YA. Share jika anda rasa bermanfaat. ️ . . Sebelum kahwin dulu, Nora paling risau, if tak dapat bagi ... Salam semua. Nora share balik post Nora haritu since ramai yang PM ttg TTC journey tapi steps/cara untuk consume Nora tak include sekali sebab ape-ape pun please CONSULT DENGAN DOCTOR DULU YA. Share jika anda rasa bermanfaat. ☺️ .
.
Sebelum kahwin dulu, Nora paling risau, if tak dapat bagi zuriat dekat husband. Orang cakap, badan besar, susah nak dapat anak, lagi yang buat Nora risau adalah, period Nora jenis yang tak teratur. 5-6 bulan sekali baru datang. So memang risau sangat waktu awal-awal kahwin tu. Few months jugak cuba macam2 natural ways tapi belum ade rezeki lagi. Ada sekali tu Nora jumpa doctor di salah satu private hospital di Shah Alam, doctor tu diagnose Nora ada PCOS pulak. Tapi bila jumpa doctor lain drg kata takde pulak. Sis pening. 😔

Since ramai tanya Nora tips macam mana nak pregnant, and dah ada few close friend Nora cuba tips ni dan Alhamdulillah berjaya pregnant, so why not Nora share tips ni dengan korang semua jugak. Tips ni Nora dapat daripada a doctor in KPJ Johor Bahru. Masa jumpa doctor ni memang dah hampir2 nak give up untuk TTC tapi tuhlah Allah Maha Mengetahui. Dia bagi rezeki bila kita dah betul2 ready. 😊

Sebelum ni, Nora ada juga try few tips and jumpa macam2 doctor, tapi tak berkesan. Alhamdullilah, tips from Doctor KPJ JB tu berkesan untuk Nora. Nora cuba both masa conceive Aulia dan conceive adik Aulia and Alhamdulillah first cycle, lekat. .
Untuk conceive second pregnancy ni pun Nora mintak nasihat gynea Nora dekat DEMC dulu and he suggest untuk follow cara lama.
Doctor tu suggest untuk Nora consume DUPHASTON (untuk turun period) , CLOMID (untuk subur dan release egg), & test waktu kesuburan dengan OVULATION STRIP(ni sangat penting). .
.
*Seeloknya, consult dengan Doctor dulu sebelum try this method or whatever method ok? Sebab setiap badan/condition orang lain-lain. What works for me may not work for you and vice versa. ☺️ Tak salah kita usaha, doa dan tawakal. Mungkin sebelum ni ada tips lain korang dah try, tapi this tips belum. So why not kan? I have a few friends yang bertahun belum ade rezeki but when they tried this method Alhamdulillah lekat. Kalau korang ade any questions boleh tnya kat bawah k? 😘
Read more
[ TIPS PEMILIHAN BABY CARRIER- PART 1 ] . “Kak Izam, saya baru lagi dalam babywearing ni. Carrier ...
Media Removed
[ TIPS PEMILIHAN BABY CARRIER- PART 1 ] . “Kak Izam, saya baru lagi dalam babywearing ni. Carrier mana yang sesuai ya?” . Ermmm… . Everytime you all tanya soalan ni kan, i mesti tergamam jap.. or lamaaa.. ;). Last2 i tanya balik- “Dik, awak nak carry anak umur berapa ek? Apa keperluan awak ... [ TIPS PEMILIHAN BABY CARRIER- PART 1 ]
.
“Kak Izam, saya baru lagi dalam babywearing ni. Carrier mana yang sesuai ya?”
.
Ermmm…
.
Everytime you all tanya soalan ni kan, i mesti tergamam jap.. or lamaaa.. ;). Last2 i tanya balik- “Dik, awak nak carry anak umur berapa ek? Apa keperluan awak ek?” <– haa… cer citer skit. .
Soalan tu memang wajib dijawab dengan soalan ye, takde cara lain. Sebab keperluan orang semua lain2. Jadi, sebaik2nya, sebelum tanya saya, kena pikir dulu, dan kena baca sikit. Saya tahu, banyak nak kena baca, so saya akan attempt utk meringkaskan utk anda. Pastu, saya tahu jugak, bukan semua orang terer English.. nak baca boleh, tapi susah nak paham kan? So kita cuba settlekan masalah tu di sini ya? Owh, and at one point saya akan tanya gak “bajet berapa?” – bukan sebab apa, tapi babywearing gears ni harga berbeza and the difference between them most of the time is HUGE, so saya perlu tahu in order to make suggestions.
.
SEBELUM tu… kena tahu jenis carriers yang ada.. So, ni basic carriers: Wrap, Ringsling, Meh Dai, Soft Structured Carrier (SSC). Yang hybrid lain kali kita citer -TBC-
.

#babywearing #babyultra #gendonganbayi #babywrap #babywrapmalaysia #kaingendong #babycarrier #babycarriermalaysia #babywearingmalaysia #malaysianbabywearers #penggendongbayi #sayajualbarangbayi #bangigateway #sayajualbabycarrier #babywearingclass #babywearingtips
Read more
Bismillah...ikut jadi pejuang #rachelvennyagiveaway lagi. Berharap semoga humidifier Owl ...
Media Removed
Bismillah...ikut jadi pejuang #rachelvennyagiveaway lagi. Berharap semoga humidifier Owl dari @craneindonesia ini hadir ke kamar Abyan 😇 . Punya anak bayik pastinya gampang-gampang susah apalagi kalo lagi sakit. Skrg usia Abyan 3 bln dan efek cuaca yg gak menentu, udara yg kering ... Bismillah...ikut jadi pejuang #rachelvennyagiveaway lagi.
Berharap semoga humidifier Owl dari @craneindonesia ini hadir ke kamar Abyan 😇
.
Punya anak bayik pastinya gampang-gampang susah apalagi kalo lagi sakit.
Skrg usia Abyan 3 bln dan efek cuaca yg gak menentu, udara yg kering bisa ngurangin daya tahan tubuh anak...jd gampang kena bapil meskipun udah AsiX 😔 Ibu baru mesti gak tegaan liat anak rewel susah tidur karna demam dan bapil..
.
Meski udah dibantu berjemur dan inhalasi manual buat meredakan bapil nya, berharap humidifier dari @craneindonesia ini bisa jd rejeki Abyan karena bisa melembabkan udara biar udara yg dihirup si kecil aman & tdk terlalu kering. Dan yang paling penting bisa bantu meredakan dan mencegah pilek dan batuk.
.
Dengan udara yg bersih otomatis bisa say goodbye sama virus2 dan bakteri...🙌🙌
.
Makasih buna @rachelvennya udah banyak berbagi bagi yg membutuhkan. 😊
Salam sayang untuk Xabiru dari Abyan 👶👶 sehat2 semua yaa nak...
Happy mommy, Happy baby 😍
Read more
Dulu saya ingatkan susah nak ajar anak makan buah. Rupanya saya salah. Kalau buah je yang ada kat ...
Media Removed
Dulu saya ingatkan susah nak ajar anak makan buah. Rupanya saya salah. Kalau buah je yang ada kat rumah, gila buah la mereka. Kalau junk food ada kat rumah, gila junk food la mereka. TIPS KURUS MOMMIES YANG SUKA JADIKAN MAKANAN ANAK SEBAGAI ALASAN 🏻 “If you don’t need the food (untuk kurus), ... Dulu saya ingatkan susah nak ajar anak makan buah. Rupanya saya salah. Kalau buah je yang ada kat rumah, gila buah la mereka. Kalau junk food ada kat rumah, gila junk food la mereka.
TIPS KURUS MOMMIES YANG SUKA JADIKAN MAKANAN ANAK SEBAGAI ALASAN 👇🏻 “If you don’t need the food (untuk kurus), so does your child!” 🤔 cuma fikir. Kita tak boleh makan benda bergula bertepung biskut kerepek dan lain-lain tu sebab nak ‘diet’. Kenapa anak2 kita boleh makan on a daily basis? Not right aite?
STEP 1 KALAU NAK KURUS 👉🏻 STOCK THE RIGHT FOOD AT HOME!! Good luck Mommies!! SuriKurus Online Coaching 📲0136280514

#herbalifemalaysia #herbalifecoachmalaysia #teamsurikurus #coachkurusonline
Read more
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST ...
Media Removed
SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA. APA YG BEST SGT NEXLO NI SWNexlo️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak! SWNexlo️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, ... SUKAR DAPAT BERAT BADAN IDEAL? LEMAK SUSAH NAK TURUN? PERUT DAH KEDEPAN? NEXLO KAN ADA.
APA YG BEST SGT NEXLO NI

SWNexlo™️ perisa coffee & coklat yg confirm sedap & sekaligus memberikan efek kurus putih serentak!

SWNexlo™️ adalah formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika & diperkaya vitamin C yg berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Kelebihan SWNexlo™️ :
1. Membantu membakar lemak degil
2. Membantu mengawal selera makan
3. Membantu memberi sumber tenaga
4. Membantu mengawal tahap kolesterol & gula dlm badan
5. Membantu mencegah jerawat & kulit berminyak
6. Membantu mencerahkan & melembapkan kulit
7. Memberikan kolagen sihat kpd kulit
8. Membantu memperbaiki struktur kulit
9. Membantu memudarkan parut luka & jerawat
10. Membantu menguatkan sistem imunisasi
11. Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit & cirit birit
12. Sesuai utk lelaki & perempuan 15tahun ke atas

SWNexlo™️ TIDAK SESUAI bagi :
1. Wanita mengandung, berpantang & menyusukan anak
2. Berumur kurang dari 15 tahun
3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes & penyakit kronik yg memerlukan rawatan rapi
PANTANG
Kafein selain Nexlo, alkohol, susu & air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

CARA PENGAMBILAN
1 botol ada 15 sachet utk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali.
Bancuh bersama air suam 150-170ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

TINDAK BALAS
lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM KE X??
===============
Offcourse LULUS..
NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan. .
Nak buang lemak yang bertahun² lamanya? Jangan bertangguh lagi. Stock promo sgt terhad.
.
.
DAPATKAN YG TERAWAL HARGA PROMO SEGERA! Whatsapp click link bio #MistaSoulz 👇👇👇
www.wasap.my/60133773767 Type nak
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
"PROMO NEXLO" 0133773767
.
#sayajual #slimmewhite #Viral #SwViral #swteam #testimoni #swkurusputih #kurusputihserentak #nexlo #swnexlo #kurus
Read more
Saya Sayang Atuk Saya. Dah lama saya minat Tun Dr Mahathir , perwatakan dia dan sifat penyayang ...
Media Removed
Saya Sayang Atuk Saya. Dah lama saya minat Tun Dr Mahathir , perwatakan dia dan sifat penyayang tetapi tegas. Lagi lagi dia juga merupakan seorang doktor macam saya. Semalam apabila beliau mengadakan “media conference” untuk mengumumkan kemenangan beliau (masa tu saya tengah driving), ... Saya Sayang Atuk Saya.

Dah lama saya minat Tun Dr Mahathir , perwatakan dia dan sifat penyayang tetapi tegas. Lagi lagi dia juga merupakan seorang doktor macam saya.

Semalam apabila beliau mengadakan “media conference” untuk mengumumkan kemenangan beliau (masa tu saya tengah driving), saya terus nangis mendengar ucapan beliau melalui speaker.

Seorang yang berusia 93 tahun, bertanding semula demi Negara beliau!

Sudah pasti ada yang mengatakan “Alaaa , ada kepentingan lain ni”. Buat apa seorang warga emas yang berusia 93 tahun menggunakan masa yang beliau sepatutnya rehat untuk kembali? Proses ni bukannya senang.
Nak berkempen jelajah seluruh negara , padahal orang orang muda yang tempat undi depan rumah pun tak semestinya nak gi undi.

Ye mungkin saya hanya lahir dan membesar di Zaman Tun, dan bukannya bekerja di Zaman Tun.. Tapi ramai yang mengatakan mereka dapat hidup dengan besederhana kerana kos sara hidup masih tu masih rendah. Tapi sekarang? Di kawasan kampung kampung, malah di bandar dapat lihat ramai yang susah , bekerja kais pagi makan pagi. Kos kehidupan semakin tinggi , tetapi pendapatan masih sama.

Apabila saya keluar mengundi hari tu, saya terkejut melihat ramai anak muda yang keluar undi. Di tempat saya, ada nenek berusia 90 tahun datang dengan kerusi roda untuk mengundi. Kami turut dikejutkan dengan kes kematian pengundi warga emas di tempat mengundi.

Kalau mereka boleh keluar mengundi , apa alasan kita?

Tak kira mana mana parti politik yang menang, pemilihan adalah suara Rakyat.
Sebenarnya kita semua menang, Kerana kita berjaya memastikan Wakil Rakyat yang paling dipercayai untuk mewakili setiap kawasan dan bukannya orang sebarangan.

Fikir balik apa yang anda buat pada hari mengundi, cara anda melayan sesama sendiri di komuniti, bantu membantu tidak mengira agama , kaum.. gunakan semangat ini setiap hari. Kerana kita semua berjuang setiap hari. Demi Kemajuan negara kita. Dan demi masa depan anak anak kita.

Terima Kasih Atuk. Anda hanya nak membantu kami. Tiba masanya untuk kami membantu Atuk memajukan negara kita.

P.S : Ada orang suruh I masuk politik. Sorry tak reti. Maybe YB @syedsaddiq boleh ajar 😝
Read more
[TESTIMONI_INT3TREE] "IBU... TAK FAHAM LAH APA YANG CIKGU AJAR, SUSAH SANGAT RASANYA" . . Kita ...
Media Removed
[TESTIMONI_INT3TREE] "IBU... TAK FAHAM LAH APA YANG CIKGU AJAR, SUSAH SANGAT RASANYA" . . Kita dok fikir anak-anak nie susah nak faham belajar sebab cikgu ajar dengan cara yang salah. Sebab kita dengar dorang mengadu macam tu. Tapi bila fikir balik dalam kelas tu ada jer yang dapat A. ... [TESTIMONI_INT3TREE] "IBU... TAK FAHAM LAH APA YANG CIKGU AJAR, SUSAH SANGAT RASANYA"
.
.
Kita dok fikir anak-anak nie susah nak faham belajar sebab cikgu ajar dengan cara yang salah. Sebab kita dengar dorang mengadu macam tu. Tapi bila fikir balik dalam kelas tu ada jer yang dapat A. Anak kita jer yang kata susah nak faham.
.
.
Bukan cikgu yang ajar salah, tapi anak kita yang susah nak fokus masa cikgu mengajar. Sebab dorang ni penat dengan jadual harian yang sangat padat. .
.
Bila dah penat sebab jadual harian sangat padat, mula lah mereka nie penat masa sesi pembelajaran. asik mengantuk dan otak penat. Tak boleh nak tangkap apa yang cikgu ajar.. akhirnya gagal dalam peperiksaan. .
.
#int3tree
# resultanaklebihbagusdenganint3tree
Read more
. Yummmy<span class="emoji emoji203c"></span>️ BUTTERMILK PANCAKE NEW ARRIVAL DI MS <span class="emoji emoji1f4e3"></span> . Bayi mommies dah 10bulan dah?<span class="emoji emoji1f64b"></span>🏻 Nak bagi ...
Media Removed
. Yummmy️ BUTTERMILK PANCAKE NEW ARRIVAL DI MS . Bayi mommies dah 10bulan dah?🏻 Nak bagi finger food selain cookies yang bebas gula/pewarna dan pengawet? ( angguk kepala 😙) . . Produk jenama Baby Bites Munch (BBM) ini adalah produk bumiputera yang menyediakam produk sejuk beku ... .
Yummmy‼️
BUTTERMILK PANCAKE NEW ARRIVAL DI MS 📣
.
Bayi mommies dah 10bulan dah?🙋🏻 Nak bagi finger food selain cookies yang bebas gula/pewarna dan pengawet? ( angguk kepala 😙)
.
.
Produk jenama Baby Bites Munch (BBM) ini adalah produk bumiputera yang menyediakam produk sejuk beku yang sihat bebas gula garam pewarna dan pengawet untuk anak anak kita😍
.
Cara nak sedia? Haa xperlu susah susah dah nak cari bahan dan gulung2 gentel2😜
.
Sekarang hanya Goreng atau rebus je semuanya
.
.

Harga? RM15 sahaja sepaket, ini merupakan produk sejuk beku tau, jadi tiadalah pengeposan, kalau nak jom la walk in ke #marissashoppe #wazejer #babybitesnmunch
Read more
 #testimonigarlicbalm . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema ...
Media Removed
#testimonigarlicbalm . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, ... #testimonigarlicbalm
.
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #oliveoil #naturalproducts #organic #natural #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
. Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini!<span class="emoji emoji1f60d"></span> . Thank ...
Media Removed
. Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini! . Thank you mommies for shopping with @drayhanah_babyshoppe . . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa ... .
Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini!😍
.
Thank you mommies for shopping with @drayhanah_babyshoppe😘👍
.
.
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #oliveoil #naturalproducts #organic #natural #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
. Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini!<span class="emoji emoji1f60d"></span> . Thank ...
Media Removed
. Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini! . Thank you mommies for shopping with @drayhanah_babyshoppe . . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa ... .
Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini!😍
.
Thank you mommies for shopping with @drayhanah_babyshoppe😘👍
.
.
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #oliveoil #naturalproducts #organic #natural #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
. GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara ...
Media Removed
. GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak ... .
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #naturalproducts #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
. GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara ...
Media Removed
. GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak ... .
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #naturalproducts #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
#KamiSuka #Nota ni ========== Nak jadi mak ayah yang hebat untuk anak sekaligus buatkan anak mudah dengar cakap tak? Pastikan anak kita boleh rasa 5D ini ketika bersama kita 1D Difahami 2D Didengari 3D Dihargai 4D Dikenal 5D Diterima Bila anak rasa semua ni, anak akan jadi ... #KamiSuka
#Nota ni ========== Nak jadi mak ayah yang hebat untuk anak sekaligus buatkan anak mudah dengar cakap tak? 🔸 Pastikan anak kita boleh rasa 5D ini ketika bersama kita 🔸

1D 👉 Difahami
2D 👉 Didengari
3D 👉 Dihargai
4D 👉 Dikenal
5D 👉 Diterima

Bila anak rasa semua ni, anak akan jadi susah nak memberontak dan mudah taat

Jom belajar anak lebih dalam lagi dalam Telegram Nota Parenting. Klik je link ni untuk join t.me/NotaTaufiqRazif

#DealerTopupMalaysia
#dealerONEXOX
#agenttopup
#topupONLINE #topup #autoreload #njoi
Read more
Akak lihat ada seorang penjaga menjaga lebih 6 bayi. Bila berlaku macam ni, si pengasuh tak boleh ...
Media Removed
Akak lihat ada seorang penjaga menjaga lebih 6 bayi. Bila berlaku macam ni, si pengasuh tak boleh layan semua baby, maka ditidurkan baby pertama dan ikut turn. Baby yang menangis terpaksa dibiarkan. Akak totally understand dia cuma bekerja. Ramai mak takde tempat nak hantar dan susah nak ... Akak lihat ada seorang penjaga menjaga lebih 6 bayi. Bila berlaku macam ni, si pengasuh tak boleh layan semua baby, maka ditidurkan baby pertama dan ikut turn. Baby yang menangis terpaksa dibiarkan. Akak totally understand dia cuma bekerja. Ramai mak takde tempat nak hantar dan susah nak cari pekerja pengasuh. Akak totally faham.

Since akak pun buat bisnes, akak pun faham dimana masalahnya. Akak tak marah tapi akak bersyukur Tuhan masih beri peluang akak besarkan Adam Al-Fateh. Syukur Tuhan gerakkan hati dan syukur, akak jumpa pembantu rumah dalam masa yang singkat.

Mereka bedung fateh dengan kain pelikat kemas dan baringkan sambil dia nangis non stop. Nangis sampai takde suara dah, allahu masa tu akak diam terus amik dia dan keluar dr umah tu.
Perkara ni boleh jadi kepada sesiapa sahaja. Jangan kita berlagak cakap “sebab tulah perempuan kena duduk rumah” “tak pandai jaga anak lah tu” jangan macam tu. Kita wanita harus kuat dan bersama membantu wanita yang hadapi masalah begini. Jangan hentam, jangan kondem, paling teruk pun doakan agar segala urusan dimudahkannya.

Tahniah ibu Adam Hayqal, anda wanita hebat. Anda berjaya pecahkan tembok kekecewaan dengan keredhaan yang tinggi kepada yang Esa.

I salute you.
Love,
Kak Kay.

Gambar maria yg di jaga sepenuhnya bibik kat rumah dengan pantauan akak selalu. Nak dpt bibik baik pun rezki jugak, setelah 12 bibik, yg ke 13 nilah tuhan bagi yg baik sangat , syukurrrrr.
Read more
Assalamualaikum & selamat pagi..hari ni nak cerita cikit tentang travel series..ape tu ye? Haa ...
Media Removed
Assalamualaikum & selamat pagi..hari ni nak cerita cikit tentang travel series..ape tu ye? Haa ibu-ibu yang ada anak kecil yang dah boleh makan mesti kelam-kabut kn bila nak keluar pergi jalan-jalan..mana taknye nak kena prepare macam-macam..pampers, susu, baju anak la & makanan dorang ... Assalamualaikum & selamat pagi..hari ni nak cerita cikit tentang travel series..ape tu ye? Haa ibu-ibu yang ada anak kecil yang dah boleh makan mesti kelam-kabut kn bila nak keluar pergi jalan-jalan..mana taknye nak kena prepare macam-macam..pampers, susu, baju anak la & makanan dorang lagi.. Sebelum ni kalau nak balik kampung atau travel ke mana-mana mesti angkut blender, periuk, beras semua..nak bawa sayur takut layu pulak..kalau boleh semua barang yg ada dekat rumah nak bawa sekali...😅😅yela fikir susah nanti nk sediakan makanan untuk anak..apa kata mommies cuba dengan produk ni..mesti jatuh hati sebabsemuanya jadi MUDAH, CEPAT dan yang pentingnya BERKHASIAT..jimat masa dan tenaga!

Tak perlu nak risau dah tak sempat nak masak ke ape..buka je travel series, tambah air panas, kacau, siapp dah makanan baby..haa semudah ABC kan..simple tapi sedapp dan berkhasiat.
Mommies yg dalam kereta ke, keretapi, flight pun boleh bancuh..bukan tu je tau sambil shopping pun boleh juga..MUDAH kan.
Jom wani kenalkan ape itu travel series?Travel series ni campuran brown rice powder dengan buah-buahan..no salt no sugar..yang pastinya manis buah asli tu sendiri tiada perasa tambahan.

1.Brown rice with apple 20g/each
2.Brown rice with apple manggo 20g/each
3.Brown rice with banana 20g/each
4.Brown rice with banana strawberry 20g/each
5.Brown rice with apple peach 20g/each

Semua gabungan buah-buahan ni memang sedapp..Jadi mommies yg dekat luar sana yang rasa susah nak sediakan makanan utk anak especially time travel boleh cuba TRAVEL SERIES ni tauu..yg penting mudah, cepat & berkhasiat..☺
Read more
SUPPLEMENTS CALCIUM PALING BEST! Okay, untuk yang macam tak sure Ostematrix ni apa kan. Meh wana ...
Media Removed
SUPPLEMENTS CALCIUM PALING BEST! Okay, untuk yang macam tak sure Ostematrix ni apa kan. Meh wana nak share dengan korang. Dalam Oste ni ada Calcium, Magnesium, Vitamin D and ada lagi lah trace minerals lain. So apa2 keadaan yang memerlukan cukupnya semua ni akan dibantu oleh ostematrix. ... SUPPLEMENTS CALCIUM PALING BEST!

Okay, untuk yang macam tak sure Ostematrix ni apa kan. Meh wana nak share dengan korang.😊 Dalam Oste ni ada Calcium, Magnesium, Vitamin D and ada lagi lah trace minerals lain.
So apa2 keadaan yang memerlukan cukupnya semua ni akan dibantu oleh ostematrix. ❤ Ibu mengandung yang selaluuuu jadi simpul biawak. ❤ Ibu ke ayah ke adik kakak atuk nenek yang ada masalah SEMBELIT. ❤ Ibu mengandung yang nak pertumbuhan tulang anak tumbuh dengan baik dan sihat. ❤ Ibu yang menyusukan anak. ❤ Mak ayah yang sering sakit2 kaki, sengal2 badan. ❤ Sesiapa je yang ada masalah susah nak dapatkan tidur malam berkualiti. ❤ Pelajar yang sampai migraine stress sangat study.🙈 Haa ni lah antaranya yang perlukan OSTEMATRIX ni.

Jom dapatkan sekarang jom!
Boleh pm wana atau klik link ni terus untuk whatsapp wana ek:

www.wasap.my/601129118686
Read more
•Tercari - cari spa / saloon bergerak yang boleh datang ke tempat anda <span class="emoji emoji1f3e1"></span> •Anda nak buat rawatan wajah ...
Media Removed
•Tercari - cari spa / saloon bergerak yang boleh datang ke tempat anda •Anda nak buat rawatan wajah , tapi tak ada masa nak ke spa 🏽 •Malas nak keluar rumah🏼🏼 •Takde masa ke spa️ •Nak facial / nak rileks2 & manjekan diri tapi tak tau tempat mana yang bagus dan produk yang berkesan🏻‍♀️ •Nak ... •Tercari - cari spa / saloon bergerak yang boleh datang ke tempat anda 🏡 •Anda nak buat rawatan wajah , tapi tak ada masa nak ke spa ❓💆🏽
•Malas nak keluar rumah❓🙅🏼🙅🏼
•Takde masa ke spa❓⌚️
•Nak facial / nak rileks2 & manjekan diri tapi tak tau tempat mana yang bagus dan produk yang berkesan❓🙇🏻‍♀️
•Nak berspa tapi anak-anak takde sapa nak jaga❓❓👩‍👩‍👧‍👧👩‍👩‍👧‍👧
.
Jangan risau MYLEA BEAUTY & SPA bring the beauty to your doorstep. 🏠🏠 . ❌TAK payah hadap jammed
❌TAK payah susah susah drive keluar rumah nak hadap jammed nak cari parking
❌TAK payah buang masa nak tunggu giliran
.
.
✅JIMAT masa , tenaga , minyak tol . . .
.
Sesekali jom manjakan diri anda 🙂 InshaAllah puas hati, dan Pastinya harga berpatutan😘😍😍
Jangan risau MYLEA BEAUTY & SPA boleh bantu anda😊 Rawatan terus ke tempat anda.
.
Whatsapp 📲 www.wasap.my/60197763004
Whatsapp 📲 www.wasap.my/60197763004
Whatsapp 📲 www.wasap.my/60197763004
.

#trainingfacial #mobilespa #kelasfacial #BeautyManagementWorkshop #magictouchbeautyteam #facialathome #kelasfacial #antiaging #lifting #upii #elysyle #dermahydra #beautyskin #modelfacial #skinproblem #kulitcantik #glowingface #glowingskin #beautician #beautyworkshop #mobilefacialspa #beautyclass
Read more
. Alhamdulillah thank you sayang2 mommies yg selalu shopping dgn kami @drayhanah_babyshoppe ...
Media Removed
. Alhamdulillah thank you sayang2 mommies yg selalu shopping dgn kami @drayhanah_babyshoppe . Parcel #garlicbabybalm selamat sampai ke tangan mommiesSo cute!🤗 . . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat ... .
Alhamdulillah thank you sayang2 mommies yg selalu shopping dgn kami @drayhanah_babyshoppe ☺️😍😘😘
.
Parcel #garlicbabybalm selamat sampai ke tangan mommies🌹So cute!🤗
.
.
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #oliveoil #naturalproducts #organic #natural #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
 #Repost @ebitlew • • • • • Rasa sebak dan syukur bila tengok nama program 'a bit with ebit' tu rasa ...
Media Removed
#Repost @ebitlew • • • • • Rasa sebak dan syukur bila tengok nama program 'a bit with ebit' tu rasa sebak sebab memang tak nak dan tak minta. Sedar-sedar dah siap program tu...sebak dan rasa tak layak pun. Dulu setiap kali nak kenal nama diri masa sekolah rasa rendah diri sebab selalu gak terasa ... #Repost @ebitlew
• • • • •
Rasa sebak dan syukur bila tengok nama program 'a bit with ebit' tu rasa sebak sebab memang tak nak dan tak minta. Sedar-sedar dah siap program tu...sebak dan rasa tak layak pun. Dulu setiap kali nak kenal nama diri masa sekolah rasa rendah diri sebab selalu gak terasa orang akan kata awak ni siapa. Asal mana. Susah nak sebut nama tu.sampai universiti..sampai punya rasa rendah diri semua kawan suka tak belajar dan sesi kenal-kenal. Saya lagi suka belajar dari kenal nama sebab nanti ada orang akan gelak atau muka terkejut...hehehe... Air mata makin laju. Ingat mak selalu peluk saya..Sebab beliau yang paling banyak susah dan berkorban bersama bapa saya demi menyokong saya dalam kerja dakwah ini.. Setiap kali saya dihina atau susah masa dakwah...dengan nada seorang ibu pujuk saya katanya..."Mak minta maaf ini semua salah mak. Ini salah mak. Ebit susah buat dakwah. Sekarang bila mak takde selalu rindu rasa. Kini doa seorang bapa,makayah mertua dan isteri tercinta. Isteri saya yang wajahnya menyejukkan rasa hati. Duhai bidadariku terima kaseh sayang sebab doa dan sokongan sayang..i love u.. Mak ayah saya menanggung sedih dan perasaan kerana sanggup biarkan anak masa umur 13 tahun berdakwah merata-rata. Tak pernah duduk rumah. Kata mak saya takper, biar air mata kita selalu menangis. Jangan kita biarkan air mata Rasulullah mengalir lagi. Kita akan lap air mata dan darah Nabi saw. Dengan buat dakwah dan kembangkan Islam..terbayang senyuman jenazah ibu semasa memandikannya... Hari ni ayah yang saya cintai ikut sama dalam ceramah dan program. Menjadi ibu dan bapa serentak.. Rasa nak cakap lagi dan jawab kata mak saya. Ini salah mak. Ini salah mak. Dengan jawapan ini doa mak. Ini doa mak. Ini semua doa Rasulullah saw yang amat dicintai dan dirindui. Dulu tak sempat nak jawab.. Rindunya Ya Rasulullah saw yang kami cintai dan sayangi.

Ya Allah, berilah kami hadiah dan anugerah sebenar di akhirat. Kerana keputusan Redha Allah segala-galanya. Itulah tujuan sebenarnya

#setiapSelasa #7.30mlm/10mlm #abitwithebit @tvalhijrah114 @fadzli_aziz sahabatku #alfatehJunior
Read more
Happy Birthday Ismail Bin Mahadi <span class="emoji emoji1f388"></span> Abah Terima kasih atas kasih sayang yang abah bagi kat 8 orang ...
Media Removed
Happy Birthday Ismail Bin Mahadi Abah Terima kasih atas kasih sayang yang abah bagi kat 8 orang anak abah selama ni. Walaupun Abah dah digelar ‘warga emas’, tapi kudrat Abah seperti remaja. Masih mampu bekerja seperti orang muda. Masih mampu menguruskan hal anak-anak bujang walaupun ... Happy Birthday Ismail Bin Mahadi 🎈

Abah
Terima kasih atas kasih sayang yang abah bagi kat 8 orang anak abah selama ni. Walaupun Abah dah digelar ‘warga emas’, tapi kudrat Abah seperti remaja. Masih mampu bekerja seperti orang muda. Masih mampu menguruskan hal anak-anak bujang walaupun semua dah besar panjang. Masih mampu jaga pakaian, makan & minum anak-anak bujang walaupun kami dah mampu uruskan semua tu sendiri. Ya, pakaian kami Abah yang basuhkan, Abah yang sidaikan, Abah yang lipatkan. Kalau baju putih, dia berus guna tangan. Dia yang buatkan semua tu. Dia tak akan bagi kami buat. Walaupun Abah susah nak ucapkan kata sayang kat anak-anak, tapi kami tahu itulah cara abah tunjukkan kasih sayang kat kami semua.

Kalau pasal Mak, Abah yang akan uruskan semua. Ubat Mak, Abah je yang tahu mana ubat pagi, ubat tengahari & ubat malam. Abah je yang tahu bila Mak kena pergi check up. Dia tak suka susahkan anak-anak. Dia tak pernah kenal erti penat. Kadang kita tengok dia, kita yang rasa penat. Semua kerja dia nak buat. Kita suruh dia rehat pun dia tak nak. Kadang bila dia tak sihat, dia pergi hospital sendiri. Dia tak bagi anak-anak ikut. Bila dapat result, dia nyorokkan. Kadang geram gak dengan orang tua ni!

Doaku moga Allah berikan kesihatan yang baik buat Abah, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan didunia & akhirat kelak ❤️ Doa untuk diriku, moga Allah kurnia bakal zauj seperti Abah. Amin! #CintaHati #0809 #BolehTikamMagnum
Read more
. GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara ...
Media Removed
. GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak ... .
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #naturalproducts #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
BIAR BETUL IBU DENGAN AYAH PON TAK DPAT NAK JAWAB SOALAN ANAK DARJAH 1!!! . . Dulu masa admin darjahg ...
Media Removed
BIAR BETUL IBU DENGAN AYAH PON TAK DPAT NAK JAWAB SOALAN ANAK DARJAH 1!!! . . Dulu masa admin darjahg 6 di sekolah rendah untuk UPSR admin ambil 5 matapelajaran jer, tapi anak-anak kita zaman sekarang dah kene ambil 6 matapelajaran. . . Ramai yang mengadu soalan dah semakin sukar. Lagi-lagi ... BIAR BETUL IBU DENGAN AYAH PON TAK DPAT NAK JAWAB SOALAN ANAK DARJAH 1!!!
.
.
Dulu masa admin darjahg 6 di sekolah rendah untuk UPSR admin ambil 5 matapelajaran jer, tapi anak-anak kita zaman sekarang dah kene ambil 6 matapelajaran. .
.
Ramai yang mengadu soalan dah semakin sukar. Lagi-lagi soalan KBAT (Kemahiran Berfikir Aras Tinggi) memang susah nak jawab. Ada ibu bapa yang memerlukan masa yang sangat lama untuk jawab soalan KBAT ini. .
.
kita pon susah nak jawab, inikan anak-anak kita.
.
.
Tapi tak kan nak biarkan anak-anak kita tak boleh nak jawab soalan dalam peperiksaan nanti?
.
.
#int3tree
#ResultAnakBagusDenganInt3tree
.
==========================================
.
Website: www.int3tree.my
facebook: https://www.facebook.com/Int3treeOfficialHQ/
instagram: https://www.instagram.com/int3tree_hq/
Youtube: https://goo.gl/75qvch
join group Nak Ubah Hidup Anak: https://goo.gl/erS83v
Read more
Baba Ummi, buat masa sekarang, kakak hadiahkan yang ni dulu...nanti insyaAllah tak lama je lagi, ...
Media Removed
Baba Ummi, buat masa sekarang, kakak hadiahkan yang ni dulu...nanti insyaAllah tak lama je lagi, kakak & angah @alqawieyy hadiahkan Degree pula...dua sekali Baba Ummi dapat hadiah, tahun yang sama pula tuh! terima kasih Baba Ummi selalu support kakak. selalu ada dengan kakak time ... Baba Ummi,

buat masa sekarang, kakak hadiahkan yang ni dulu...nanti insyaAllah tak lama je lagi, kakak & angah @alqawieyy hadiahkan Degree pula...dua sekali Baba Ummi dapat hadiah, tahun yang sama pula tuh!

terima kasih Baba Ummi selalu support kakak. selalu ada dengan kakak time susah dan senang. terima kasih Baba Ummi selalu make sure kakak dapat apa yang kakak nak. tak pernah biarkan kakak susah sorang-sorang. terima kasih Baba Ummi banyak berkorban untuk kakak especially duit 😩😭 kakak je anak Baba Ummi yang suka perabih pitih Baba Ummi 😭 habis botok palo palo Baba nak besarkan kakak sampai jadi sekarang ni 😂

even kakak anak sulung, kakak yang paling tak independent dalam adik-beradik. yang paling teruk, kakak tak pernah jadi kakak yang boleh dicontohi oleh adik-adik since adik-adik semua hebat hebat drpd kakak 😢 tapi Baba Ummi tak pernah mengeluh nak layan kakak and selalu terima kakak 😭 takde benda boleh ganti susah payah Baba Ummi yang banyak berkorban untuk kakak.

thanks, @alqawieyy selalu jadi pendengar setia aku 😭 selalu bagi kata-kata semangat time aku down gila hahahaha thanks selalu nampak kelebihan aku yang orang lain tak nampak and selalu bgth yang aku paling terbaik 😭 sayang kau doh...even aku selalu dengki dengan kau hahaha
terima kasih & i love you, Baba Ummi ♥️
Read more
Sebelum bersalin anak ke 4 ni, saya trauma sangat dengan sakit yang dulu-dulu. Sakit time cantraction, ...
Media Removed
Sebelum bersalin anak ke 4 ni, saya trauma sangat dengan sakit yang dulu-dulu. Sakit time cantraction, sakit time bersalin, sakit time berpantang. Sejak mengandung tu terfikir sokmo ketakutan nak alami benda tu sume time bersalin dan selepas bersalin. Memang betul betul takut dan ... Sebelum bersalin anak ke 4 ni, saya trauma sangat dengan sakit yang dulu-dulu. Sakit time cantraction, sakit time bersalin, sakit time berpantang.
Sejak mengandung tu terfikir sokmo ketakutan nak alami benda tu sume time bersalin dan selepas bersalin.
Memang betul betul takut dan trauma hinggakan selalu berdoa moga Allah kurangkan kesakitan saya nanti.

Terbayang kesakitan contraction, sakit yang lama tapi tak buka jugak jalan. Sakit time meneran. Push banyak kali sampai tak leh bernafas anak tak jugak keluar.
Lepas tu sakit dijahit hidup hidup tanpa bius sampai nak terkeluar bijik mata. Jahitan pulak banyak bukan sikit disebabkan kulit nipis macam kulit bawang doc kata.

Lepas tu sakit time berpantang pulak. Sakit rengat sampai takleh tido malam. Sakit tu dekat seminggu baru hilang.
Sakit bengkak susu lagi. Sakit luka berjahit nak berjalan ke bilik air pun susah. Nak sembuh dari tu sume makan masa. Tak sentuh lagi sakit time nak buang air besar (kalau jahitan banyak) Hanya Allah yang tahu.
Pengalaman mengandung dan berpantang ketiga tiga anak yang lepas memang buatkan saya sangat trauma untuk lalui lagi dengan anak ke 4 ni.
Setiap kali teringat memang terus minta dengan Allah. Taknak lalui dah benda tu sume.
Dengan kena hadap anak ketiga saya yang boleh tahan jugak lasak dan aktifnya. sampaikan tak dapat nak fikir apa "kerja" yang dia akan buat nanti time saya berpantang.

Tapi kuasa Tuhan. Apa yang saya fikirkan tu sumenya tak berlaku. kelahiran anak ke 4 ni memang sangat sangat mudah dan tak sesakit anak anak yang lepas.
Proses berpantang pun sangat mudah dan tidak sakit. Memang jauuh meleset dengan apa yang saya bayangkan.
Dengan takde sakit rengat. Takde sakit luka jahitan. Badan segar sangat. yang paling ketara anak ke 3 saya hassan Albasri memang jadi abang yang sangat baik

Langsung tak meragam dan buat hal. Memang sangat ajib! Alhamdulillah.
Tapi satu je yang saya lupa nak berdoa. Nak suami temankan time saya bersalin. Anak ke 4 ni suami tak masuk atas asbab tertentu

Saya tak leh nak fikir time mengandung tu kenapa suami tak masuk? Sebab takde alasan.
Tapi itulah. Apa yang kita fikirkan sangat tak berlaku. Allah itu ada. :)
Read more
Picnic di belantara bagi Nana yang susah nak makan ni makan. Oh anak ayah... #picnic #sassafras ...
Media Removed
Picnic di belantara bagi Nana yang susah nak makan ni makan. Oh anak ayah... #picnic #sassafras #dandenong Picnic di belantara bagi Nana yang susah nak makan ni makan. Oh anak ayah...
#picnic #sassafras #dandenong
Haaa... bagi anak-anak yang susah utk makan kurma tu, kite boleh la sediakan resipi cam ni...pasti hati mereka terpikat...silap hari hati si dia pun terpikat...ehhhhhh!!!! Kalo nak resipi wafel kurma madu yang sepenuhnya boleh la klik je kat link brian letak kat profil abg brian tu… #30SahurAbangBrian ... Haaa... bagi anak-anak yang susah utk makan kurma tu, kite boleh la sediakan resipi cam ni...pasti hati mereka terpikat...silap hari hati si dia pun terpikat...ehhhhhh!!!! Kalo nak resipi wafel kurma madu yang sepenuhnya boleh la klik je kat link brian letak kat profil abg brian tu…
#30SahurAbangBrian #chefbrian #masterchefbrian #abangbrian #chefsepet #sahurrecipes #kitchentable #onthetableproject #food #omnomnomnom #sahur #sahurfood #ramadhan #homechef #waffles #kurma #honey
Read more
"Kisah si Tukang Masak " "Ira, jom hari ini kita bawak mak pergi makan tosei. Hari itu mak ada pesan ...
Media Removed
"Kisah si Tukang Masak " "Ira, jom hari ini kita bawak mak pergi makan tosei. Hari itu mak ada pesan angah belikan dia tosei, kita bawa mak pergi makan hari ini , bergegas Ira kelam kabut menyiapkan diri dia dan emak. Ahmad terus aku dokong dan masukkan ke dalam kenderaan kami . "Mak jom mak, ... "Kisah si Tukang Masak " "Ira, jom hari ini kita bawak mak pergi makan tosei. Hari itu mak ada pesan angah belikan dia tosei, kita bawa mak pergi makan hari ini , bergegas Ira kelam kabut menyiapkan diri dia dan emak.

Ahmad terus aku dokong dan masukkan ke dalam kenderaan kami . "Mak jom mak, hari ini kita pergi makan tosei.., Senyum simpul mak hari ini .

Sesampainya di kedai Tosei , "mama, boleh tolong antar di kereta tak, mak saya tak boleh turun, saya ada anak kecil, saya mau makan di dalam kereta dengan mak saya .. "Boleh boleh, mana kereta? "Itu di belakang sana ... aku menunjukkan kenderaan kami .. Kata kata mak yang terngiang ngiang di telinga aku sehingga ke saat ini , "Terima kasih lah Allah swt, aku ingat aku terbaring sampai bila bila , rupanya Kau bagi juga aku dapat berjalan jalan ..terima kasih Allah swt bagi anak yang rajin nak susah susah bawak aku keluar ... Meruntun hati aku ... …..أن شكرلي ولولديك إلى المصير

Maksudnya: “Bersyukurlah kepadaku dan kepada orang tuamu,Hanya kepada aku kembalimu” — Surah Luqman ayat 14

Kata Abdullah Ibn ‘Amru radiallahu ‘anhu:

رضا الله في رضا الوالدين سخط الله في سخط الوالدين

Maksudnya: “Keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibubapa manakala kemurkaan Allah terletak pada kemurkaan ibubapa” —- Hadis Mauquf, Dikeluarkan oleh al-Tirmizi dalam Sunannya – hadis no: 1899

#ameliatambyhussin
Read more
Honestly speaking, dek kerana jadual yang packed, abang rasa hanya 10-15% of @berjayatiomanresort_official ...
Media Removed
Honestly speaking, dek kerana jadual yang packed, abang rasa hanya 10-15% of @berjayatiomanresort_official ni yang sempat abang explore. So, meh la abang share sikit my experience pasal resort ni: 1. Location resort agak jauh dari pekan Tekek so it gives you the sense of privacy and ... Honestly speaking, dek kerana jadual yang packed, abang rasa hanya 10-15% of @berjayatiomanresort_official ni yang sempat abang explore. So, meh la abang share sikit my experience pasal resort ni:

1. Location resort agak jauh dari pekan Tekek so it gives you the sense of privacy and exclusivity. Kiranya not all marhaen boleh dapat access to the resort lah.

2. That being said, kalau kau jenis suka merayap memalam beli jajan, round-round kampung or nak feel ‘masyarakat setempat’ tu susah sikit lah sebab kau kene travel naik motor/van ke pekan. It’s just 5 minutes away je tapi berbukit and gelap. Yih

3. The resort besau and banyak amenities, pool ade 2 tak silap, ada games room, outdoor activities etc.

4. Pantai kat resort ni landai, bersih and most of the time, calm. Sesuai untuk family and bebudak. Tapi honestly, abang prefer pantai/laut Perhentian or Redang yang lagi cantik kot.

5. Crowd kat resort ni very international yakni omputih, local, Chinese, Jepun etc. Mostly berfamily so kalau kau jenis party people, you have to make your own party. Haha

6. Food is awesome kat @berjayatiomanresort_official ni! From breakfast, lunch, dinner, semua sedap and banyak gila choices. Paling best, memalam time dinner, ada persembahan tarian oleh adek-adek comel dari sekolah berdekatan. Fun and happening.

7. Bilik wise (Room 501), abang dapat ala-ala chalet tepi laut. Location cun, bukak pintu nampak laut terus, dekat ngan games room, bar and restaurant. Tak silap abang dalam sehari 3 kali housekeeping datang kemas bilik tau! Setiap malam dapat chocolat, brownies and anak patung turtle! Cool gile.

8. However since resort ni dah agak lama, ada few things yang nampak wear and tear and lusuh antaranya kerusi kat restoran, deko dalam bilik and toilet yang susah nak flush. This one kene improve sikit kot.

Overall: Kalau kau bawak family/org tua OR jenis hadek-hadek or girlss / sistersss yang nak rasa mewah/convenient, memang sesuai ke @berjayatiomanresort_official ni. Kau akan dilayan dengan high class setaraf ngan harga/pretige brand Berjaya. If kau jenis bajet, suka backpack, suka makan gerai, kau boleh dok kat Chalet Kejora Mentari hujung kg sana. Haha
Read more
. Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini!<span class="emoji emoji1f60d"></span> . Thank ...
Media Removed
. Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini! . Thank you mommies for shopping with @drayhanah_babyshoppe . . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa ... .
Alhamdulillah Garlic Baby Balm antara parcel mommies yg bakal di post out harini!😍
.
Thank you mommies for shopping with @drayhanah_babyshoppe😘🌹
.
.
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #oliveoil #naturalproducts #organic #natural #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
. Alhamdulillah thank you sayang2 mommies yg selalu shopping dgn kami @drayhanah_babyshoppe ...
Media Removed
. Alhamdulillah thank you sayang2 mommies yg selalu shopping dgn kami @drayhanah_babyshoppe . Parcel #garlicbabybalm selamat sampai ke tangan mommiesSo cute!🤗 . . GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA. . Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat ... .
Alhamdulillah thank you sayang2 mommies yg selalu shopping dgn kami @drayhanah_babyshoppe ☺️😍😘😘
.
Parcel #garlicbabybalm selamat sampai ke tangan mommies🌹So cute!🤗
.
.
GARLIC BABY BALM BANYAK MANFAATNYA.
.
Bila anak-anak sakit selsema dan batuk berkahak, perkara yang sangat membuat ibu bapa risau. Bila hidung tu tersumbat ditambah lagi batuk berkahak, alahai tidur tak lena, tak selesa dibuatnya. Bila part anak batuk tu, susah nak buang kahak, anak tak pandai lagi cara nak buang. Kesian sangat. Anak tak lena tidur, kita pun tak lena tidur jaga anak sakit. Hati risau nak buat kerja pun pasti teringat anak yang tak sihat kann..
.
Tapi dengan #GBB ni, InsyaAllah sangat membantu anak dan ibu. Bila guna GBB ni, segala lendir dan kahak tu akan keluar. Tidur pun lebih lena. Lepas ni tak payah susah-susah nak bakar bawang putih campur minyak (sebab tak dapat guna lama, cepat rosak) atau ketuk kunyit tu semua. Garlic Baby Balm kan ada. Bukan sakit selesma dan batuk berkahak ja tau, bisul pun hilang sapu #GBB ni. Memang best tau!
.
Psst.. balm ni jenis tak melekit tau. Lembut ja dekat kulit dan tak rasa panas pun lepas guna. Jadi sesuai sangat guna dari bayi baru lahir sehingga dewasa.
.
🚚 POSTAGE SETIAP HARI SELURUH MALAYSIA
.
📲WhatsApp : 013-6253018 / 010-8375521 for order🤗
.
#drayhanahbabyshoppe #sayajual #barangbaby #garlicbabybalm #garlicbalm #Garlicbabybalmviral #balmforbaby #garlic #oliveoil #naturalproducts #organic #natural #gbb #baby #selsema #batuk #kahak #kids #family #viral #keperluanbayi #hotselling #babystuff #butikbabyrawang #bandartasikputeri #igbabies #igbaby #postageseluruhmalaysia #visitmyig
Read more
PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN<span class="emoji emoji1f60d"></span> - MAY INTAKE! - Sukaaa untuk wana announce ...
Media Removed
PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN - MAY INTAKE! - Sukaaa untuk wana announce now wana dah buka kemasukan AHLI BARU under MNL Empire yang serius nak jana pendapatan 4-5 figures income dengan Shaklee! - Wana promise akan guide uall from ZERO to HERO dalam bisnes Shaklee ... PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN😍
-

MAY INTAKE!
-

Sukaaa untuk wana announce now wana dah buka kemasukan AHLI BARU under MNL Empire yang serius nak jana pendapatan 4-5 figures income dengan Shaklee!
-

Wana promise akan guide uall from ZERO to HERO dalam bisnes Shaklee asalkan uall sendiri dah sediakan hati yang kental untuk dibimbing towards excellence!
-

NAK TAHU ANTARA SEBAB BISNES SHAKLEE SERONOK & ENJOY?
-

1. ZERO MODAL, customer order baru beli barang. Jadi, susah nak rasa tension sebab tak perlu beli stok berlambak-lambak simpan bawah katil🙅

2. Senang hati generate income dari rumah, sambil buat kerja-kerja rumah & jaga anak depan mata. Lagi pula bisnes Shaklee nie tak perlu berkedai. So tak payah pening kepala fikir kos operasi. Bisnes dihujung jari!

3. Takde orang yang nak audit, check akaun, minta gaji dan sebagainya. Semuanya urus sendiri. Keuntungan 100% pun untuk diri sendiri. Lagi kuat usaha lagi tinggi bonus. Motivasi diri lebih tinggi kerja kuat & kuat lagii💪

4. Tak perlu fikir nak bayar monthly kereta, percutian 5 star, yuran nurseri sebab anak boleh jaga sendiri, semuanya SHAKLEE dah beri. PERCUMA. Diulang PERCUMA😍

5. Kena rajin share di internet saja, tak payah jumpa dan bersemuka dengan orang atau promosi secara terus. Di internet cuma perlu buka komputer atau handphone, yang mana komunikasi boleh dibuat di mana-mana tanpa bersemuka😍
-

Yang bestnyaaa..setiap ahli baru yang mendaftar dengan wana akan dapat MODULE FOR BEGINNER yang mana dalam module nie ada banyak tips-tips bisnes, marketing plan, tools yang dah tersedia untuk bantu uall expand your business!
-

10 SEATS AVAILABLE! First come first serve basis. Wana tak buka membership ramai-ramai untuk setiap bulan sebab wana nak fokus pada KUALITI..not quantity
-

Your Business Mentor,
Razwana Razif
Founder of MNL EMPIRE
Senior Coordinator at Shaklee Malaysia
WAHM Since April 2014

#shakleebusiness #sideincome #studentipta #uitm #4figuresincome #mentorbusiness #parttimebusiness #dropship #busines #shakleeuitm
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
.
.
.
#sleepsuit #sleepsuitbudak #bajutidurbudak #bazaarpaknil #bajutidur #romper #romperbudak #romperbudakmurah #igshop #sayajual
Read more
PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN<span class="emoji emoji1f60d"></span> - MAY INTAKE! - Sukaaa untuk wana announce ...
Media Removed
PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN - MAY INTAKE! - Sukaaa untuk wana announce now wana dah buka kemasukan AHLI BARU under MNL Empire yang serius nak jana pendapatan 4-5 figures income dengan Shaklee! - Wana promise akan guide uall from ZERO to HERO dalam bisnes Shaklee ... PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN😍
-

MAY INTAKE!
-

Sukaaa untuk wana announce now wana dah buka kemasukan AHLI BARU under MNL Empire yang serius nak jana pendapatan 4-5 figures income dengan Shaklee!
-

Wana promise akan guide uall from ZERO to HERO dalam bisnes Shaklee asalkan uall sendiri dah sediakan hati yang kental untuk dibimbing towards excellence!
-

NAK TAHU ANTARA SEBAB BISNES SHAKLEE SERONOK & ENJOY?
-

1. ZERO MODAL, customer order baru beli barang. Jadi, susah nak rasa tension sebab tak perlu beli stok berlambak-lambak simpan bawah katil🙅

2. Senang hati generate income dari rumah, sambil buat kerja-kerja rumah & jaga anak depan mata. Lagi pula bisnes Shaklee nie tak perlu berkedai. So tak payah pening kepala fikir kos operasi. Bisnes dihujung jari!

3. Takde orang yang nak audit, check akaun, minta gaji dan sebagainya. Semuanya urus sendiri. Keuntungan 100% pun untuk diri sendiri. Lagi kuat usaha lagi tinggi bonus. Motivasi diri lebih tinggi kerja kuat & kuat lagii💪

4. Tak perlu fikir nak bayar monthly kereta, percutian 5 star, yuran nurseri sebab anak boleh jaga sendiri, semuanya SHAKLEE dah beri. PERCUMA. Diulang PERCUMA😍

5. Kena rajin share di internet saja, tak payah jumpa dan bersemuka dengan orang atau promosi secara terus. Di internet cuma perlu buka komputer atau handphone, yang mana komunikasi boleh dibuat di mana-mana tanpa bersemuka😍
-

Yang bestnyaaa..setiap ahli baru yang mendaftar dengan wana akan dapat MODULE FOR BEGINNER yang mana dalam module nie ada banyak tips-tips bisnes, marketing plan, tools yang dah tersedia untuk bantu uall expand your business!
-

10 SEATS AVAILABLE! First come first serve basis. Wana tak buka membership ramai-ramai untuk setiap bulan sebab wana nak fokus pada KUALITI..not quantity
-

Your Business Mentor,
Razwana Razif
Founder of MNL EMPIRE
Senior Coordinator at Shaklee Malaysia
WAHM Since April 2014

#shakleebusiness #sideincome #studentipta #uitm #4figuresincome #mentorbusiness #parttimebusiness #dropship #busines #shakleeuitm
Read more
PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN<span class="emoji emoji1f60d"></span> - MAY INTAKE! - Sukaaa untuk wana announce ...
Media Removed
PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN - MAY INTAKE! - Sukaaa untuk wana announce now wana dah buka kemasukan AHLI BARU under MNL Empire yang serius nak jana pendapatan 4-5 figures income dengan Shaklee! - Wana promise akan guide uall from ZERO to HERO dalam bisnes Shaklee ... PELUANG JANA PENDAPATAN EXTRA RM2000 SEBULAN😍
-

MAY INTAKE!
-

Sukaaa untuk wana announce now wana dah buka kemasukan AHLI BARU under MNL Empire yang serius nak jana pendapatan 4-5 figures income dengan Shaklee!
-

Wana promise akan guide uall from ZERO to HERO dalam bisnes Shaklee asalkan uall sendiri dah sediakan hati yang kental untuk dibimbing towards excellence!
-

NAK TAHU ANTARA SEBAB BISNES SHAKLEE SERONOK & ENJOY?
-

1. ZERO MODAL, customer order baru beli barang. Jadi, susah nak rasa tension sebab tak perlu beli stok berlambak-lambak simpan bawah katil🙅

2. Senang hati generate income dari rumah, sambil buat kerja-kerja rumah & jaga anak depan mata. Lagi pula bisnes Shaklee nie tak perlu berkedai. So tak payah pening kepala fikir kos operasi. Bisnes dihujung jari!

3. Takde orang yang nak audit, check akaun, minta gaji dan sebagainya. Semuanya urus sendiri. Keuntungan 100% pun untuk diri sendiri. Lagi kuat usaha lagi tinggi bonus. Motivasi diri lebih tinggi kerja kuat & kuat lagii💪

4. Tak perlu fikir nak bayar monthly kereta, percutian 5 star, yuran nurseri sebab anak boleh jaga sendiri, semuanya SHAKLEE dah beri. PERCUMA. Diulang PERCUMA😍

5. Kena rajin share di internet saja, tak payah jumpa dan bersemuka dengan orang atau promosi secara terus. Di internet cuma perlu buka komputer atau handphone, yang mana komunikasi boleh dibuat di mana-mana tanpa bersemuka😍
-

Yang bestnyaaa..setiap ahli baru yang mendaftar dengan wana akan dapat MODULE FOR BEGINNER yang mana dalam module nie ada banyak tips-tips bisnes, marketing plan, tools yang dah tersedia untuk bantu uall expand your business!
-

10 SEATS AVAILABLE! First come first serve basis. Wana tak buka membership ramai-ramai untuk setiap bulan sebab wana nak fokus pada KUALITI..not quantity
-

Your Business Mentor,
Razwana Razif
Founder of MNL EMPIRE
Senior Coordinator at Shaklee Malaysia
WAHM Since April 2014

#shakleebusiness #sideincome #studentipta #uitm #4figuresincome #mentorbusiness #parttimebusiness #dropship #busines #shakleeuitm
Read more
Tadi pergi melawat periksa rumah yang nak di jual. Flat Kuchai Entrepreneurs Park. Tapi tak dapat ...
Media Removed
Tadi pergi melawat periksa rumah yang nak di jual. Flat Kuchai Entrepreneurs Park. Tapi tak dapat masuukkk.. . Yang duduk rumah tu ayah owner. Rupanya adala kisah-kisah disebaliknya. . Rumah kawasan strategik. 10km ke KLCC, 8km ke Mid Valley. Banyak lagi la kemudahan yang ada. Yang ... Tadi pergi melawat periksa rumah yang nak di jual. Flat Kuchai Entrepreneurs Park. Tapi tak dapat masuukkk..
.

Yang duduk rumah tu ayah owner. Rupanya adala kisah-kisah disebaliknya.
.

Rumah kawasan strategik. 10km ke KLCC, 8km ke Mid Valley. Banyak lagi la kemudahan yang ada. Yang mana kalau beli nak cari penyewa senang ja ada.
.

Unit mmg penuh org duduk.
.

Cuma masalah sekarang ayah owner yang susah bagi kerjasama. Anak owner janji akan selesaikan masalah ni.
.

Susah juga nak cari pembeli sebab tak boleh nak bawak masuk.
.

Rumah tingkat 3, luas 700 sq.ft. Nak jual RM165k sahaja. Boleh kurang.
.

Ada cadangan ke macam mana nak jual? Huhu.
Read more
BETUL KE? ============= WANITA LEPAS BERSALIN SUSAH NAK KEMBALI SHAPE MACAM ANAK DARA? ------------- Ketika ...
Media Removed
BETUL KE? ============= WANITA LEPAS BERSALIN SUSAH NAK KEMBALI SHAPE MACAM ANAK DARA? ------------- Ketika anda hamil, berat badan anda sememangnya boleh meningkat sehingga 30% lebih dari berat badan anda ketika normal. Untuk memulihkan bentuk tubuh ke ukuran normal memerlukan ... BETUL KE?
=============
WANITA LEPAS BERSALIN SUSAH NAK KEMBALI SHAPE MACAM ANAK DARA?
-------------
Ketika anda hamil, berat badan anda sememangnya boleh meningkat sehingga 30% lebih dari berat badan anda ketika normal.

Untuk memulihkan bentuk tubuh ke ukuran normal memerlukan proses dan usaha.
.
Antara perkara yang menyumbang untuk mendapatkan semula berat badan normal adalah dengan menyusukan anak.

Selain tu, ibu juga memerlukan pemakanan yang seimbang, rehat yang cukup dan kekal aktif bagi yang dah habis pantang. . ================================
Nak KEMBALI SHAPE macam ANAK DARA dengan bahan semulajadi??
.
Saya ada rahsianya.. SLIMAX JUICE
======================
KELEBIHAN SLIMAX JUICE
======================
✅ Melancarkan Haid
✅ 5x Membakar Lemak Degil
✅ Mengawal Selera Makan ✅ Kecilkan Peha, Pinggul, Perut ✅ Buang Toksin Dalam Badan.

Tinggalkan no wasap sis di ruangan komen. 👇👇👇👇👇 17 orang terawal akan saya berikan RAHSIA KENAPA BERAT BADAN SUSAH TURUN SECARA PERCUMA.
.
Lagi.. PERCUMA GOLDEN EYEMASK utk kurangkan gelap bawah mata + Specaial DISKAUN RM48.

lagi.. Pembeli bertuah bakal dapat PERCUMA OPPO F7 tau.. !!! 😱
.
📱 Tinggalkan no telefon di BAWAH ini

www.whatapp.my/60193581346/deinaslimaxjuice .

#TipsKurusQini #DEINASLIMAXJUICE #teamQiniBella
#MestiCubaDulu
#SayaJual
Read more
Kat Malaysia pukul 3 pagi tapi di Saudi baru pukul 10 malam. Perut pun boleh pulak ikut timing kat ...
Media Removed
Kat Malaysia pukul 3 pagi tapi di Saudi baru pukul 10 malam. Perut pun boleh pulak ikut timing kat mana dia berada nak rasa lapaq. Haha. Apa lagi cari Kambing golek la baq hang. . Kat Madinah cukup susah nak cari restoran yang ada open table ni luar mahupun dalam. Ialah kat Arab ni depa mewajibkan ... Kat Malaysia pukul 3 pagi tapi di Saudi baru pukul 10 malam. Perut pun boleh pulak ikut timing kat mana dia berada nak rasa lapaq. Haha. Apa lagi cari Kambing golek la baq hang.
.
Kat Madinah cukup susah nak cari restoran yang ada open table ni luar mahupun dalam. Ialah kat Arab ni depa mewajibkan semua kedai ditutup bila masuk waktu solat. Kenapa? Menurut orang tempatan, mazhab kat sini mewajibkan semua orang pergi masjid solat berjemaah. So susah la kalau ada open table ni sebab kedai nak buka tutup sentiasa.
.
Jadi time-time lepas Isyak membawa nak ke tengah malam baru la nampak ada kedai yang open table. Kita orang Malaysia ni memang dah biasa sangat makan berbumbung langit. Hehe.
.
So Nasi Kambing kat sini dalam RM50 la boleh makan 4 orang. Kalau Nasi Ayam murah sikit dalam RM20 boleh makan 4 orang. Jadi murah la nak makan sebab boleh kongsi. Lainlah kalau hangpa melantak sorang.
.
Kalau orang Arab depa makan untuk sorang ja tu baq hang. Tangki depa tu besaq! Huhu. Kita orang Malaysia boleh makan 4 orang sebab tangki comey ja. Haha.
.
Dua yang terakhir tu video so boleh la korang bayangkan suasana dia macamana bila malam kat Madinah ni. Best wei. So anak muda jangan takut la melancong ke Madinah ni. Selain tempat beribadah, ni memang tempat orang muda. Jangan lah dah tua baru ingat nak datang. Masa muda sibuk nak melancong London la, Korea la, Jepun la. Kita dulukan mana yang patut dulu ye tak?
.
Itu ajalah. Yang lain rajin-rajin la tengok IG Stories ya.
.
📷 iPhone X, Galaxy S8 #OhmediaSesatDiSaudi #OhmediaSesatDiMadinah
Read more
Eh best tauuu brown rice toddible ni. Best sebab aroma bau bau roasted. Ala-ala kita pergi kedai ...
Media Removed
Eh best tauuu brown rice toddible ni. Best sebab aroma bau bau roasted. Ala-ala kita pergi kedai starbucks bau kopi yang harummm...camtulah bau brown rice ni. Harummm segar. . . Mak mak yang nak kesihatan badan memang ramai yang amalkan minum brown rice toddible pagi-pagi. Katanya badan ... Eh best tauuu brown rice toddible ni. Best sebab aroma bau bau roasted. Ala-ala kita pergi kedai starbucks bau kopi yang harummm...camtulah bau brown rice ni. Harummm segar.
.
.
Mak mak yang nak kesihatan badan memang ramai yang amalkan minum brown rice toddible pagi-pagi. Katanya badan bertenaga, segar sepanjang masa. Walaupun toddible ni makanan baby mak baby pun sukaa!!
.
.
Untuk baby pulak, memang MUDAH sangat nak buat bubur nasi perang. Campur pulak dengan puree buah-buahan memang anak-anak tak senang duduk. Time bancuh dengan air panas baby dah gerammm. Belum lagi bila kita campur dengan puree mangga ke, puree dragonfruit je. Sampai pejam pejam mata baby makan.
.
.
Yang toddible brown rice tu...kalau nak bagi baby makan, jangan bagi saja tauuu. WAJIB tambah puree lain cukupkan khasiat sempurna. Alaa...tak susah pun hanya TAMBAH air panas pada brown rice lepas tu tambah dengan puree mana-mana. Senangkan!
.
.
Kalau tak sempat nak buat puree atau tengah perjalanan travel, memang mak mak suka grab Toddible travel series. Ada siap-siap campur brown rice dengan serbuk buah-buahan asli dan semulajadi. Tinggal koyak sachet dan bancuh je. .
.
Yang best sekali....BEBAS gula tambahan, garam tambahan dan pengawet. Mak lega anak makan berkhasiat! Nak cuti pun mak tenang. .
.
#toddible
#fulfill_your_baby_right_to_healthy_food
Read more
Kenapa orang gila di tepi tepi jalan tu minum air basi pon tak sakit perut? Kalau kita minum air paip ...
Media Removed
Kenapa orang gila di tepi tepi jalan tu minum air basi pon tak sakit perut? Kalau kita minum air paip pon perut dah start meragam. Kenapa anak orang kurang kemampuan, hidung beringus sebulan pon relax je tak kena jangkitan kuman di paru paru pon..anak anak orang berduit, selesema 3 hari ... Kenapa orang gila di tepi tepi jalan tu minum air basi pon tak sakit perut? Kalau kita minum air paip pon perut dah start meragam.

Kenapa anak orang kurang kemampuan, hidung beringus sebulan pon relax je tak kena jangkitan kuman di paru paru pon..anak anak orang berduit, selesema 3 hari nanti boleh jadi terus kena nebulizer maybe kena pneumonia.

Kenapa anak orang kurang mampu boleh pakai sabun apa saja tak kering kulit pon. Tapi anak2 orang ada duit ni kena pakai sabun khas organik atau PH rendah yang mahal or else nanti kering2 tahap excema.

Kenapa anak orang susah boleh minum susu brand biasa ja, tapi kalau anak org berada kena minum susu satu tin rm90 kalau tak taknak minum atau alergik.

Kenapa orang susah tidoq takdak kipas pon sejuk ja..tp kalau orang kaya, takdak aircond berpeluh peluh dan kena bukak kipas sekali baru boleh lena.

Eyh banyak lagi la kalau nak difikirkan kan? Walaupun bukan semua tetapi kebanyakkannya la.. Ini sebabnya.. “ Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya, ia mendapat pahala kebajikan yang diusahakannya dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang dilakukannya… (Al-Baqarah: 286)

So, to those yang berada di any situation yang kita rasa sukar, yakin lah yang kita mampu mengatasinya dan kepada Allah jualah tempat bergantung. InshAllah.
Read more
*SEMANGAT PAGI* CAR 3i memberi kesempatan kepada anda.. Pernahkah kalian berpikir, bagaimana ...
Media Removed
*SEMANGAT PAGI* CAR 3i memberi kesempatan kepada anda.. Pernahkah kalian berpikir, bagaimana kalau usia kita udah kepala 3, kepala 4, kepala 5, atau bahkan kepala 6, namun nasib masih begini-begini saja? Pas pasan, kadang malah kurang? Lantas kita hanya puas memberikan pesan pada ... *SEMANGAT PAGI*
CAR 3i memberi kesempatan kepada anda.. Pernahkah kalian berpikir, bagaimana kalau usia kita udah kepala 3, kepala 4, kepala 5, atau bahkan kepala 6, namun nasib masih begini-begini saja? Pas pasan, kadang malah kurang?

Lantas kita hanya puas memberikan pesan pada anak-anak, "Maaf, Nak. Hanya ini saja yg bisa kami berikan. Inipun peninggalan mendiang kakekmu, kalian harus adil membaginya.
"Atau lebih miris lagi, "Maaf, Nak. Orang tuamu tidak bisa kasih apa-apa, hanya bisa mendoakan saja.
Jangan wariskan penderitaan kepada anak.
Jangan ninggalin kesusahan pada anak.

Betul emang,
Bagaimana pun keadaan orang tua, anak wajib menghormatinya dan tetap berbakti padanya. Tapi gak adil dong kalau cuma anak saja yg harus jalankan kewajiban sementara hak haknya kita abaikan.

Semangat Yukk...
mumpung masih lajang,
mumpung anaknya masih kecil,
mumpung anaknya baru TK,
mumpung anaknya baru SD,
mumpung anaknya baru SMP,
mumpung anaknya baru SMA..
Masih ada waktu bikin mereka bahagia hingga mereka merasa beruntung memiliki orang tua seperti kita. *Jaga Terus Semangatmu Para Pejuang Keluarga.*
*Never Stop Dreaming because Nothing Is Impossible.* *3i Networks Luar biasaaa Dahsyat...*
Menabung Cerdas bisa dapat uang gajian tiap bulan.
Yang belum gabung dan masih saja keasyikan jagi penonton? Ayo Nabung bareng kami... Hmmm,....
JANGAN MENGATAKAN MENABUNG ITU SUSAH !!!
YANG SUSAH ITU KALAU TIDAK PUNYA TABUNGAN..😥😥 #3inetwork
#SMARTeam
Read more
* <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak kurang fasih bertutur? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak lambat kenal huruf? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak kurang selera makan? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak susah ...
Media Removed
* Anak kurang fasih bertutur? Anak lambat kenal huruf? Anak kurang selera makan? Anak susah dengar cakap? Anak selalu kurang sihat? Anak malas belajar? Anak kurang daya tumpuan? Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan mengunyah sahaja! CHEWEE boleh membantu, dengan ... *
👉Anak kurang fasih bertutur? 👉Anak lambat kenal huruf? 👉Anak kurang selera makan? 👉Anak susah dengar cakap? 👉Anak selalu kurang sihat? 👉Anak malas belajar? 👉Anak kurang daya tumpuan?

Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan mengunyah sahaja!

CHEWEE boleh membantu, dengan izin Allah.

CHEWEE merupakan tablet kunyahan bagi meningkatkan kecerdasan minda kanak-kanak. Berperisa Blueberi 🍇, CHEWEE sangat sesuai dengan citarasa mereka. Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawal usia satu tahun dengan gabungan formulasi hebat Pemakanan Sunnah, Omega 3 & Ginkgo Biloba.

Apa KHASIAT utama CHEWEE sebenarnya?
- Mencerdaskan minda
- Menguatkan sistem imunisasi
- Membekalkan tenaga
- Menyokong tumbesaran kanak-kanak
- Melancarkan sistem penghadaman.

Kandungan-kandungan CHEWEE yang sangat dapat membantu!
OMEGA 3
PEMAKANAN SUNNAH
GINKGO BILOBA

Cara-cara pengambilan?
- Mudah sangat! Hanya perlu bagi anak-anak 2 biji sehari. - Mulakan dengan Bismillah & Selawat ke atas Nabi S.A.W. - Masya Allah, kanak-kanak seawal satu tahun dah boleh makan. - Kunyah-kunyah sihat. Kunyah-kunyah pandai. Kunyah-kunyah rajin, insya Allah.

Harga??? HANYA RM49.00 sebotol dengan 60tablet! Perisa Blueberi yang sedap pulak tu.Pasti anak2 suka! Senang bawa mana2.
Apa lagi ditunggu?Nak anak-anak pandai kan?Nak anak-anak rajin kan?Nak anak-anak sihat kan?
Whatsapp / sms ke:
019 629 2966

Semuanya dengan izin Allah.

Chewee For Little Kids. #chewee #cheweeforlittlekids #forkids #kidshealth #kidsvitamin #kids #vitamin #kanakkanak #pemakanansunnah #bijak #pintar #pandai #genius #minda #putrajaya #puchong #gombak #selayang #wangsamaju #ukayboulevard #shahalam #klang #kualalipis #kerteh #kunyahkunyahbijak #littlemuslimhealthcare
Read more
Taska abanglong kena tutup seminggu sebab kes HFMD. Hantar rumah bs, memang dia dah tak nak. Terpaksa ...
Media Removed
Taska abanglong kena tutup seminggu sebab kes HFMD. Hantar rumah bs, memang dia dah tak nak. Terpaksa bawak ke opis setiap hari. Dia seronok la sebab opis ibu ada "gudang coklat dan jajan" . Rasa susah nak kena handle anak yang sedang aktif ni kat pejabat sebba dia mudah bosan. Tapi kalau ... Taska abanglong kena tutup seminggu sebab kes HFMD. Hantar rumah bs, memang dia dah tak nak. Terpaksa bawak ke opis setiap hari. Dia seronok la sebab opis ibu ada "gudang coklat dan jajan" 😅
.
Rasa susah nak kena handle anak yang sedang aktif ni kat pejabat sebba dia mudah bosan. Tapi kalau fikirkan nak jaga anak yang sakit, lagi perit. Lagi kesian kat anak. Sekurangnya dapat tengok anak tidur bawah meja tanpa sakit pun syukur sangat² 😘.
.
Buat mak ayah yang anak kena kuarantin, harap bersabar, cepat sembuh dan "kuarantin" ngan cara yang betul untuk elakkan penyakit ni berjangkit 🤗
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
Read more
Saya kongsikan pada awak tentang masa lalu saya. Saya seorang anak yang sangat manja dengan ayah. ...
Media Removed
Saya kongsikan pada awak tentang masa lalu saya. Saya seorang anak yang sangat manja dengan ayah. Kenangan hidup saya masa saya kecil hampir 80% memori bersama ayah. Kesemua benda saya buat bersama ayah. Saya ingat lagi masa saya kecil.. sakit, berita gembira, pujuk semua saya akan cari ... Saya kongsikan pada awak tentang masa lalu saya. Saya seorang anak yang sangat manja dengan ayah. Kenangan hidup saya masa saya kecil hampir 80% memori bersama ayah. Kesemua benda saya buat bersama ayah. Saya ingat lagi masa saya kecil.. sakit, berita gembira, pujuk semua saya akan cari ayah dulu. Bak kata kalau mama pi kerja saya takpa tapi kalau ayah yang pi saya akan menangis. Tapi ayah dah tak ada. Meninggal sejak saya umur 11 tahun. Mulai saat itu, saya hilang tempat mengadu. Hilang ayah ni ibarat hilang satu kekuatan yang tiada gantinya. Ibarat ayah la tiang rumah. Ayah meninggal, robohla rumah yang ayah sendiri bina untuk saya. Tetapi ada satu insan yang tidak ternilai pengorbanannya. Dia mama saya. 80% kenangan saya dengan ayah bertukar menjadi 100% kenangan saya hanya bersama mama sambil saya membesar. Macam2 mama lalui yang memerlukan pengorbanan yang cukup banyak. Gembira atau sedih kami bersama membuatkan kami cukup serasi sehingga tak boleh dipisahkan dan ditukar ganti. .

Awak, tak lama lagi saya akan berubah milik dari mama kepada awak sepenuhnya. Mama besarkan saya dengan penuh air mata, nak besarkan tu mudah tapi nak bentuk tu sangat susah. jadi saya harap nanti awak dapat ganti air mata kegembiraan kepada dia nanti. .

Mama korbankan masanya untuk membesarkan saya, oleh itu saya harap awak bantu lah saya untuk menghabiskan masa diusia tuanya dengan cara paling bahagia yang dia pernah rasa. .

Hidup saya takkan sempurna kalau saya masih tak dapat buat apa yang saya berangan untuk buat dekat mama nanti. Saya doa supaya Allah swt temukan saya dengan lelaki yang dapat sayang mama sepenuh ikhlas hati. Dan doa tu terjawab sekarang. Terima kasih kerana cukup apa yang awak sudah tolong saya dengan mama sebelum ni. Saya yakin, awaklah lelaki yang takkan sia-siakan saya dengan mama nanti. InsyaAllah Amin.
#whenitcomesaboutmamaigetsomuchemotional
Read more
Bila Mommy masak Prego Buddies, Firash be like... I love <span class="emoji emoji2764"></span> you lots Mommy! <span class="emoji emoji1f602"></span>. Seronok, kenyang dan ...
Media Removed
Bila Mommy masak Prego Buddies, Firash be like... I love you lots Mommy! . Seronok, kenyang dan bertenaga dapat makan pasta macam2 bentuk yang bertemakan angkasa lepas dan sukan. Siapa nak anak peluk cium ketat2 macam ni, jangan tunggu2 lagi, cepat beli Prego Buddies dan masakkan untuk ... Bila Mommy masak Prego Buddies, Firash be like... I love ❤ you lots Mommy! 😂. Seronok, kenyang dan bertenaga dapat makan pasta macam2 bentuk yang bertemakan angkasa lepas dan sukan.
Siapa nak anak peluk cium ketat2 macam ni, jangan tunggu2 lagi, cepat beli Prego Buddies dan masakkan untuk anak2. Confirm... Automatik anak2 akan peluk cium macam ni. 😝

Norm is boring... Betul tak? 😉. Bentuk dan rupa dapat mempengaruhi selera anak2 kecil. Susah payah ibu2 cuba menjadi kreatif demi membuka selera makan anak2.
Good news for Mommies! Sekarang kita semua dah ada Prego Buddies! 💃 Yeehaaa, senang kerja! Jimat masa! Pasta yang di dalam bentuk yang bertemakan angkasa lepas dan sukan. Confirm anak2 bertambah2 selera untuk makan. Diperbuat dari serbuk tomato dan bayam. Wohooo... Cara tersembunyi yang efektif nak suruh anak makan sayur kan? Budak2 kan susah nak makan sayur? 👏

Nak tau lebih lanjut? Jom ikut Kak Fa ke Sunway Pyramid bermula Selasa hingga Ahad minggu hadapan. ➡ Ada Freebies
➡ Prego Food Truck
➡ Aktiviti2 Yang Menyeronokkan Untuk Kanak2
➡ Boleh beli Prego Buddies dengan harga RM 1.99 sahaja untuk masa terhad. ➡ Buddies, Boboiboy, Scha Al-Yahya, Lara Alana, Mei Yan dan Jo pun ada sama!
Ehhh Kak Fa dengan Firash pun ada ok? Jumpa kami di sana ok? Jangan lupa please? 😉

#LetsGoBuddies
#PregoBuddies
#PregoMalaysia
#parentingdaily
#parenting
#parenthood
#motherhood
#mommyhood
#bubblynotesdotcom #parentingblogger #parentingbloggermalaysia #lifestyleblogger #lifestylebloggermalaysia #myparentingandlifestyleblogger #malaysiaparentingandlifestyleblogger #malaysianblogger #blogger #bloggermalaysia #bloggerMY #mommyblogger #mommybloggermalaysia
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
.
.
.
#sleepsuit #sleepsuitbudak #bajutidurbudak #bazaarpaknil #bajutidur #romper #romperbudak #romperbudakmurah #igshop #sayajual
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
.
.
.
#sleepsuit #sleepsuitbudak #bajutidurbudak #bazaarpaknil #bajutidur #romper #romperbudak #romperbudakmurah #igshop #sayajual
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
Read more
* <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak kurang fasih bertutur? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak lambat kenal huruf? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak kurang selera makan? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak susah ...
Media Removed
* Anak kurang fasih bertutur? Anak lambat kenal huruf? Anak kurang selera makan? Anak susah dengar cakap? Anak selalu kurang sihat? Anak malas belajar? Anak kurang daya tumpuan? Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan mengunyah sahaja! CHEWEE boleh membantu, dengan ... *
👉Anak kurang fasih bertutur? 👉Anak lambat kenal huruf? 👉Anak kurang selera makan? 👉Anak susah dengar cakap? 👉Anak selalu kurang sihat? 👉Anak malas belajar? 👉Anak kurang daya tumpuan?

Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan mengunyah sahaja!

CHEWEE boleh membantu, dengan izin Allah.

Haaaaaa nak tau apa itu CHEWEE?
CHEWEE merupakan tablet kunyahan bagi meningkatkan kecerdasan minda kanak-kanak. Berperisa Blueberi 🍇, CHEWEE sangat sesuai dengan citarasa mereka. Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawal usia satu tahun dengan gabungan formulasi hebat Pemakanan Sunnah, Omega 3 & Ginkgo Biloba.

Apa KHASIAT utama CHEWEE sebenarnya?
- Mencerdaskan minda
- Menguatkan sistem imunisasi
- Membekalkan tenaga
- Menyokong tumbesaran kanak-kanak
- Melancarkan sistem penghadaman.

Kandungan-kandungan CHEWEE yang sangat dapat membantu!
OMEGA 3♦
- Boleh meningkatkan tahap penumpuan

PEMAKANAN SUNNAH♦
- Ia boleh Membekalkan tenaga semulajadi kepada tubuh badan anak-anak serta merangsang fungsi otak mereka untuk lebih cerdas, lebih daya tumpuan & lebih peka.
GINKGO BILOBA♦
- Dapat menguatkan memori kanak-kanak kerana Ginkgo menggalakkan pengaliran darah & bekalan oksigen ke otak.

Cara-cara pengambilan?
- Mudah sangat! Hanya perlu bagi anak-anak 2 biji sehari. - Mulakan dengan Bismillah & Selawat ke atas Nabi S.A.W. - Masya Allah, kanak-kanak seawal satu tahun dah boleh makan. - Kunyah-kunyah sihat. Kunyah-kunyah pandai. Kunyah-kunyah rajin, insya Allah.

Harga??? HANYA RM49.00 sebotol dengan 60tablet! Perisa Blueberi yang sedap pulak tu.Pasti anak2 suka! Senang bawa mana2.
Apa lagi ditunggu?Nak anak-anak pandai kan?Nak anak-anak rajin kan?Nak anak-anak sihat kan?
Whatsapp / sms ke:
019 629 2966

Semuanya dengan izin Allah.

Chewee For Little Kids. #chewee #cheweeforlittlekids #forkids #kidshealth #kidsvitamin #kids #vitamin #kanakkanak #pemakanansunnah #bijak #pintar #pandai #genius #minda #putrajaya #puchong #gombak #selayang #wangsamaju #ukayboulevard #shahalam #klang #kualalipis #kerteh #kunyahkunyahbijak #littlemuslimhealthcare
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
.
.
.
#sleepsuit #sleepsuitbudak #bajutidurbudak #bazaarpaknil #bajutidur #romper #romperbudak #romperbudakmurah #igshop #sayajual
Read more
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]<span class="emoji emoji203c"></span>️ . B0ND$ Inspired<span class="emoji emoji203c"></span>️ B0ND$$$! <span class="emoji emoji1f631"></span>🤤<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f635"></span><span class="emoji emoji1f633"></span> . Sebut je sleepsuit ...
Media Removed
[SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]️ . B0ND$ Inspired️ B0ND$$$! 🤤 . Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri . Sekarang ... [SLEEPSUIT TRENDING NO.1 DI MALAYSIA ]‼️
.
B0ND$ Inspired‼️ B0ND$$$! 😱🤤😍😵😳
.
Sebut je sleepsuit B0ND$ pasti ramai yg meroyan kan? 😱
Baju bundle kain pudar ade lobang pun bedal asalkan brand B0ND$ kan? 😲
Mane x nye kan? design n cutting yg sooo cute lg2 bila pakai kat anak sendiri 😍
.
Sekarang dah ada yg inspired tau!
.
TERAMAT GORGEOUS! 💖
CUTE!! 😻
TRENDING sekarang ni kalau mommies nak tau!! 💕
.
.
KAIN SELESA KE??🤔
.
Dia punya kain memang SELESA yg amat !! 1 yg beli, 11 yg cakap selesa!!
Memang berbaloi yg amat!!
X caye? Cuba try dulu sis.. dah ramai yg cuba try sehelai pastu dtg balik borong 10 helaiii lagi sbb ofismate n sedare pun nakkk‼️
.
Design ape yg ade❓👀
.
Biasa jumpa kat luar tu jual 10,20,30 design.. Tapi kami ada LEBIH 60 design !! LAWA2 COMEL2 !
RAMBANG MATA 🤩😍
Yg bestnye READY STOCK!!
Pos pulak pakai pos laju!!
Jgn terkejut hari ni order esok berdesup sampai depan pagar rumah 🚚💨
.
.
Berapa HARGAnye?? 👛🛍️👜
.
Kalau mommies nak taw BONDS original harga sehelai cecah rm79-rm200 😵💸
.
.
Harga sleepsuit BONDS Inspired pula RM3+ jerrr sehelai ‼️ .
.
.
Apa istimewanya B0ND$ INSPIRED ni ?
Meh nak citeee 👇👇👇👇👇 ⚡ Material 95% cotton , 5% elastane . So dari sini da tahu kain tak panas dan baby sgt2 selesa bila pakai ... ⚡ Ada 2 laluan zip (atas dan bawah) . Mumy dedy tak susah nak tukar lampin baby da . Senang je tau . ⚡ Kain TIDAK mudah berbulu dan TIDAK pudar ..
⚡ Ada sarung tangan dan kaki . Tak de la asik hilang dari radar je 😅
⚡ Lip cover pada bahagian zip atas elak cederakan dagu baby . ⚡Yang paling penting , harga jauh lebih murah daripda B0ND$ original sedangkan corak dan kualiti boleh dapat yg sama .. Jadi mengapa bayar lebih ❓
.
.
Nak order? Nak tgk design?
.
Sis wasap kami ya

0174043437
0174043437
0174043437
.
Atau tekan je link bawah terus wasap. X perlu save number da
.
www.wasap.my/60174043437
.
Stock laku macam pisang goreng panas!
Stock terhad!
Lambat2 nnt byk design habis!
Waktu mommies tgh baca ni pun stock tgh jalan taw!
X caye? Try wasap kami tgk stock ape yg available. 🏃💨💥
Read more
Good Morning! Adik bam-bam tak sabar nak makan CHEWEE! Sedapkan? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak kurang fasih bertutur? <span class="emoji emoji1f449"></span>Anak ...
Media Removed
Good Morning! Adik bam-bam tak sabar nak makan CHEWEE! Sedapkan? Anak kurang fasih bertutur? Anak lambat kenal huruf? Anak kurang selera makan? Anak susah dengar cakap? Anak selalu kurang sihat? Anak malas belajar? Anak kurang daya tumpuan? Jangan risau, kami ada ... Good Morning!

Adik bam-bam tak sabar nak makan CHEWEE! Sedapkan?
👉Anak kurang fasih bertutur?
👉Anak lambat kenal huruf?
👉Anak kurang selera makan?
👉Anak susah dengar cakap?
👉Anak selalu kurang sihat?
👉Anak malas belajar?
👉Anak kurang daya tumpuan?

Jangan risau, kami ada jawapannya! Dengan mengunyah sahaja!

CHEWEE boleh membantu, dengan izin Allah.

Haaaaaa nak tau apa itu CHEWEE?
CHEWEE merupakan tablet kunyahan bagi meningkatkan kecerdasan minda kanak-kanak. Berperisa Blueberi 🍇, CHEWEE sangat sesuai dengan citarasa mereka. Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawal usia satu tahun dengan gabungan formulasi hebat Pemakanan Sunnah, Omega 3 & Ginkgo Biloba.

Apa KHASIAT utama CHEWEE sebenarnya?
- Mencerdaskan minda
- Menguatkan sistem imunisasi
- Membekalkan tenaga
- Menyokong tumbesaran kanak-kanak
- Melancarkan sistem penghadaman.

Kandungan-kandungan CHEWEE yang sangat dapat membantu!
OMEGA 3♦
- Boleh meningkatkan tahap penumpuan

PEMAKANAN SUNNAH♦
- Ia boleh Membekalkan tenaga semulajadi kepada tubuh badan anak-anak serta merangsang fungsi otak mereka untuk lebih cerdas, lebih daya tumpuan & lebih peka.
GINKGO BILOBA♦
- Dapat menguatkan memori kanak-kanak kerana Ginkgo menggalakkan pengaliran darah & bekalan oksigen ke otak.

Cara-cara pengambilan?
- Mudah sangat! Hanya perlu bagi anak-anak 2 biji sehari. - Mulakan dengan Bismillah & Selawat ke atas Nabi S.A.W. - Masya Allah, kanak-kanak seawal satu tahun dah boleh makan. - Kunyah-kunyah sihat. Kunyah-kunyah pandai. Kunyah-kunyah rajin, insya Allah.

Harga??? HANYA RM49.00 sebotol dengan 60tablet! Perisa Blueberi yang sedap pulak tu.Pasti anak2 suka! Senang bawa mana2.
Apa lagi ditunggu?Nak anak-anak pandai kan?Nak anak-anak rajin kan?Nak anak-anak sihat kan?
Whatsapp / sms ke:
019 629 2966

Semuanya dengan izin Allah.

Chewee For Little Kids. #chewee #cheweeforlittlekids #forkids #kidshealth #kidsvitamin #kids #vitamin #kanakkanak #pemakanansunnah #bijak #pintar #pandai #genius #minda #putrajaya #puchong #gombak #selayang #wangsamaju #ukayboulevard #shahalam #klang #kualalipis #kerteh #kunyahkunyahbijak #littlemuslimhealthcare
Read more
<span class="emoji emoji1f6a9"></span> #PROMOSI_COWAY_FREE_YURAN_DAFTAR <span class="emoji emoji1f6a9"></span> #KHAS_5_PELANGGAN_TERAWAL_MILIKI_PREMIUM_GIFT_COWAY ...
Media Removed
#PROMOSI_COWAY_FREE_YURAN_DAFTAR #KHAS_5_PELANGGAN_TERAWAL_MILIKI_PREMIUM_GIFT_COWAY Masih ada anak yang menyusu botol di rumah? 🚰 Masih bangun tengah-tengah malam jerang air panas? 🥛 Masih minum air yang berbau dan berkarat? Jadinya WAJIB ada model Villaem di rumah ... 🚩 #PROMOSI_COWAY_FREE_YURAN_DAFTAR
🚩 #KHAS_5_PELANGGAN_TERAWAL_MILIKI_PREMIUM_GIFT_COWAY 🚼 Masih ada anak yang menyusu botol di rumah?
🚰 Masih bangun tengah-tengah malam jerang air panas?
🥛 Masih minum air yang berbau dan berkarat?

Jadinya WAJIB ada model Villaem di rumah tau dan dapat grab offer ni:- #PROMOSI_JIMAT_SEHINGGA_RM200
.
#BAYARAN_PENDAFTARAN_RM0
.
#PENDAFTARAN_PRODUK_TANPA_WANG_TUNAI
.
#PENGHANTARAN_DAN_PEMASANGAN_PERCUMA

Jom PCA bantu nak miliki produk Coway di rumah.
.
Hanya 10 Orang terawal akan dapat Premium Gift Coway tau; yang betul-betul nak SAHAJA.
.
Masalah-masalah ni dijamin TIADA lagi:- ✖️ Air nak buat susu anak kehabisan
✖️ Air paip berbau klorin
✖️ Air minum berkeladak
✖️ Air masak keruh
✖️ Air panas tak panas
✖️ Air sejuk licin dalam peti ais
.
Confirm mesti ada model VILLAEM di rumah. Dengan 4 suhu (suam, panas, sejuk & suhu bilik); air bersih tanpa Had semua di hujung jari sahaja. .
Satu-satunya model dalam pasaran dengan air suam atau sejuk boleh laras.
.
Serendah RM4.20/hari atau hanya RM0.70/sehari/seorang untuk bilangan isi rumah 6 orang. Super JIMAT kan.
.
Perubahan-perubahan bakal dinikmati dengan Coway di rumah:- 1) Dapur kemas dan cantik tersusun.
2) Cerek air panas / water heater dah boleh simpan.
3) Tak perlu tadah air dan simpan dalam peti ais.
4) Anak-anak boleh ambil air tanpa perlu risau air panas tertumpah.
5) Anak-anak boleh minum air sejuk terus dari penapis air Coway.
6) Letrik jimat sangat.
7) Tak perlu risau nak tadah air untuk simpanan.
😎 Rasa air yang segar dan sedap.
9) Tetamu datang tak perlu susah payah nak masak air panas atau sediakan air sejuk.
10) Seluruh ahli keluarga dapat manfaat air bersih tanpa HAD. ===========================================
✔ DISKAUN MENARIK UNTUK EARLY BIRD PROMO
=========================================== NAK ORDER? 👇
Klik -->> wasap.my/60136051913
.
Untuk 10 customer terawal setiap bulan dapatkan promosi kaw-kaw terlajak hebat; pemasangan seawal 2-5 hari bekerja seluruh Malaysia secara PERCUMA.
.
Apa lagi yang BEST?
.
🎁 Free Delivery
🎁 Free Installation
🎁 Free Water tubing & basic piping accessories
🎁 Free Service every 2 months
🎁 Free Check up every 2 months
Read more
Mak-mak di luar sana mesti runsing dan susah hati kan bila anak tak nak makan? Mak-mak yang anaknya ...
Media Removed
Mak-mak di luar sana mesti runsing dan susah hati kan bila anak tak nak makan? Mak-mak yang anaknya picky eater lagi la tak senang duduk fikir menu apa yang boleh buat anak tertarik.. tambah pulak sayur. Mak-mak cuba bagi sayur..siap kukus lagi, potong kecil-kecil supaya anak tak rasa..tapi ... Mak-mak di luar sana mesti runsing dan susah hati kan bila anak tak nak makan? Mak-mak yang anaknya picky eater lagi la tak senang duduk fikir menu apa yang boleh buat anak tertarik.. tambah pulak sayur. Mak-mak cuba bagi sayur..siap kukus lagi, potong kecil-kecil supaya anak tak rasa..tapi bila anak dah mula pandai nak pegang dan makan sendiri dikuisnya sayur tu ketepi..adehh!
.
.
Dulu masa kecil-kecil mak wani selalu cakap kalau nak kulit cantik mulus bak sutera (cewahh) kena banyak makan sayur. So nak cantik punya pasal makan la sayur 😂. Selamat sampai kebesar pun suka sayur turun ke anak pun suka makan sayur juga..aaamin..
.
.
Nak tahu tak, anak-anak yang suka makan sayur ni sebenarnya membantu mereka dalam pembelajaran. Datang sekolah pun takde la lesu & mengantuk dalam kelas. Bila mereka tak suka makan sayur ni risau juga...sebab tu wani suggest mak-mak tabur je Toddible veggie powder dalam masakan. Masa buat nasi goreng ke, bihun goreng, pasta ke tabur-tabur je..bak kata orang sorok sayur tu dalam makanan bagi tak nampak..haa gituu..AJAIB kan..hehe. Yang pastinya MUDAH, SENANG & JIMAT masa..tak perlu nak tunggu sayur tu lembut semua. Bila ada Toddible veggie power ni, mak-mak pun tak risau sayur rosak. Mana taknye guna sikit je untuk anak lepas tu tak masak dah kan..hmmm sayangnye lahai.
.
.
Toddible veggie powder ni 100% diperbuat daripada sayur tauu. Takde apa-apa tambahan. Macam-macam ada..sweet potato, brokoli, carrot, pumpkin. Mak-mak pilih je nak yang mana satu untuk si kecil anda. Bila anak dah suka lepas ni mak pun tak risau lagi..Yahuuu 😍

#lovehealthyfood
#Toddibleveggiepowder
#tunaikan_hak_bayi_anda_terhadap_pemakanan_sihat
Read more
Rantai Tangan Gantung Love design Kerawang..Design ni memang susah nak dapat..Jika ada yang teringin ...
Media Removed
Rantai Tangan Gantung Love design Kerawang..Design ni memang susah nak dapat..Jika ada yang teringin tu teruslah datang kedai ye..Memang besat pakai design ini..CANTIK, EXCLUSIVE & TAHAN . Sempat lagi grab sapa yang nak pakai RAYA HAJI nanti.. hihi . WHATSAP Segera 0186647644 . KENAPA ... Rantai Tangan Gantung Love design Kerawang..Design ni memang susah nak dapat..Jika ada yang teringin tu teruslah datang kedai ye..Memang besat pakai design ini..CANTIK, EXCLUSIVE & TAHAN 😍😍😍
.
Sempat lagi grab sapa yang nak pakai RAYA HAJI nanti.. hihi😝
.
WHATSAP Segera 👉 0186647644
.

KENAPA HARUS @dtree.my ???
.
✅ Harga Emas PALING MURAH & BERPATUTAN
✅ Pembelian boleh dibuat secara ONLINE @ Terus datang ke KEDAI kami.
✅ Pembelian boleh dibuat secara tunai, bank transfer, atau pun debit card di kedai
✅Jika emas lama anda bengkok, patah atau putus pun kami terima.
✅ PELBAGAI DESIGN TERKINI & EVERGREEN
✅ PENERAJU jualan Online Emas di fb dan IG SINCE 2010
.
WHATSAP 0186647644
.
LIHAT KOLEKSI DI INSTAGRAM:
customade 👉 @tukangemas
readystock 👉 @dtree.my
.
untuk pembelian ONLINE sila whatsap 👉 0186647644
.
#kedaiemasdtree #dtree #koleksirantaitangandtree #emasmurah
#nikah #kahwin #hantaran #tunang #anak #ibu #moodrepublic #emas #emas916
Read more
Loading...
Load More
Loading...