D st düstü fika

Loading...


Unique profiles
85
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Ryssgraven, Kungsängen, Frukostklubben på Dunkers Kulturhus, Stockholm, Sweden
Average media age
753.9 days
to ratio
19
Älskade underbara fantastiska Barbro, allas vår Lill-Babs, har lämnat oss. <span class="emoji emoji2764"></span>️ Tårarna rinner ...
Media Removed
Älskade underbara fantastiska Barbro, allas vår Lill-Babs, har lämnat oss. ️ Tårarna rinner och sorgen är enorm. Lill-Babs betyder så otroligt mycket för mig och kommer alltid fortsätta vara en stor förebild i mitt liv, både som person och som artist. Att ha fått dela scen med henne har ... Älskade underbara fantastiska Barbro, allas vår Lill-Babs, har lämnat oss. ❤️ Tårarna rinner och sorgen är enorm.

Lill-Babs betyder så otroligt mycket för mig och kommer alltid fortsätta vara en stor förebild i mitt liv, både som person och som artist. Att ha fått dela scen med henne har varit en ära varje gång, såväl som att fått lära känna henne privat.
Redan som liten stod jag framför radion, kassettbandspelaren och vinylspelaren och sjöng hennes svensktopps-låtar så väggarna skakade hemma.

När jag sen började jobba som artist på 80-talet, hörde jag varenda musiker, artister, arrangörer etc som alla berättade om Lill-Babs som de alla älskade enormt att umgås och jobba med och när jag fick träffa henne var jag lika tagen av hennes enorma kärlek och professionalism.
Hon har alltid haft tid för alla och fått alla i sin omgivning att känna sig betydelsefulla.
Att umgås med henne har, vid varje tillfälle, varit så stort och fint.
Hon gav mig stöd och kloka ord när jag var nere i en super svacka i livet och att få jobba med henne var lika roligt och ovärderligt, varenda gång. ”Kom förbi och hälsa på”, sa hon alltid när jag var i Järvsö krokarna och gigade. Vi kunde sitta i solnedgången på hennes altan och prata om allt mellan himmel och jord, roliga saker såväl som allvarliga ämnen. Vi brukade gå och fika på hennes café och hon visade mig runt på hennes museum. Helt fantastiska minnessaker där som häftiga scenkläder, bilder från tv-inspelningar i Tyskland och så otroligt mycket mer. En historiskt vacker och fascinerande utställning om en av våra absolut käraste och största artister någonsin.
Barbro, allas vår Lill-Babs, tack för allt du har gett mig och så många andra. En unik, ovärderlig artist och person.
Få i hela världen har alltid gett och förmedlat så mycket kärlek, uppmuntran, empati och styrka åt allt och alla, som du.
Jag skickar min kärlek både till dig Barbro och hela din familj och släkt, som nu går igenom en oerhörd sorg. Vila i frid, allas vår älskade Lill-Babs! Älskar dig för alltid. 💖
(Bild med vänligt tillstånd från: FESTIVALPHOTO.NET) @lillbabsofficial #festivalphoto @kaspersen @mberghagen
Read more
Loading...
För ett år sedan upplevde jag en av mina jobbigaste dagar. Philip frågar om jag inte ville gå in på ...
Media Removed
För ett år sedan upplevde jag en av mina jobbigaste dagar. Philip frågar om jag inte ville gå in på Åhléns som jag tidigare önskat, när vi passerar under och går ut till Sergelstorg istället för att ta rulltrappan upp till butiken. Jag svarar nä, kändes bökigt med vagnen och Hilding som sov. ... För ett år sedan upplevde jag en av mina jobbigaste dagar. Philip frågar om jag inte ville gå in på Åhléns som jag tidigare önskat, när vi passerar under och går ut till Sergelstorg istället för att ta rulltrappan upp till butiken. Jag svarar nä, kändes bökigt med vagnen och Hilding som sov. Han skulle säkert vakna av allt oväsen. Väljer att gå till Zara på Norrmalmstorg istället för Drottninggatan eftersom den känns som ett bättre alternativ när det gäller barnavdelningen. Beslut som tas en eller ett par minuter innan lastbilen dundrar in i Åhléns. Väl på Zara blir allt ovisst efter ett samtal från mamma. Vi som skulle fika med min syster hamnar i ett lämmeltåg av människor som inte får åka buss, pendel eller tunnelbana. Petra är någonstans, inlåst i en butik. Estrid undrar varför vi går så mycket helt plötslig? Hon somnar tillslut på Philips axel, när vi promenerar från centrala Stockholm till Årsta. Det känns inte som att hon somnar enbart av vanlig trötthet. Det känns som att hon vill bort från allt konstigt. Vi bär på barn och kickbike och vagn och känner oss inte jättetrygga någonstans pga av alla rykten om skottlossning. Men benen bara går. På söder stannar vi och tar en kaffe. Försöker skapa någon form av normalitet mitt i all kaos och inte visa ångesten inom mig för Estrid. Glass utomhus känns som världens bästa idé trots det lite småruggiga vädret. Alla är så vänliga, men också skärrade. Vi har det bra där vi är. Som slapp centrum av all ondska. Som tog de rätta besluten utan att veta. Hade tur. Änglavakt. Jag tänker på de som inte klarade sig, som blev offer för den där ilskna, förvirrande, lastbilen. De som inte får träffa sitt barn, sin mamma, pappa, bror, man och fru...vän. ❤️ Estrid frågar inte längre om den där lastbilen. Mitt liv gick också vidare. Jag tänker inte mycket på den där dagen. Jag har inga större ärr av det. Men känslan i magen kom tillbaka en stund idag. Jag tror att det är bra att minnas, vara ödmjuk och tacksam till livet. Det är så skört! 🙏🏼
Read more
En solig morgon, en spontan kram, extra gott kaffe, en mysig fika på favoritcaféet, en lugn löptur, ...
Media Removed
En solig morgon, en spontan kram, extra gott kaffe, en mysig fika på favoritcaféet, en lugn löptur, att få finnas till...i svåra stunder är det ofta enklare att uppskatta de små, men värdefulla, sakerna i livet. . De gånger jag har råkat ut för tuffa livshändelser, som till exempel dödsfall, ... En solig morgon, en spontan kram, extra gott kaffe, en mysig fika på favoritcaféet, en lugn löptur, att få finnas till...i svåra stunder är det ofta enklare att uppskatta de små, men värdefulla, sakerna i livet.
.
De gånger jag har råkat ut för tuffa livshändelser, som till exempel dödsfall, separation eller att bli av med ett jobb, då märks det extra tydligt vem som är ens riktiga vänner. De där människorna som man kanske inte alltid träffar så ofta, men som man alltid kan lita på när det stormar omkring en. Och jag hoppas såklart att de känner att de kan förvänta sig motsvarande av mig.
.
Men så har vi de där som zonar ut och liksom ”försvinner” ut i periferin. Jag blir lika sårad varje gång, men försöker att inte ta det personligt. Vi har alla våra skäl att agera som vi gör. Många har till exempel svårt att möta människor i kris, man vet kanske inte vad man ska säga - eller vill helt enkelt inte bli påminda om livets mörkare sidor. Men hur som helst: för varje kris förändras bekantskapskretsen en aning och det har jag ingenting emot.
.
Utveckling är bra, dynamik är bra. Här och nu är bra. Till er som helhjärtat har ställt upp för mig och min familj den senaste tiden vill jag skicka en massa kärlek. Tack för all omtanke, blommor - men framför allt TID. Att ge en annan människa av sin tid är bland det finaste som finns. Ni vet vilka ni är 💕 Tack - från djupet av mitt hjärta 💕 Fler tankar om vänskap i kris? Dela gärna!
___________________
📸: Jonas Hansen
.
.
.
.
.
#älskalivet #lovelifealways #momswhorun #momswhoworkout #lifeisagift #lifeisamazing #sardinia #vacaymode #älskalöpning #fitmommy #irunthisbody #runningismytherapy #womenrunning #inspiringwomenrunners #bikinilife #runbabyrun #sardegna #strandliv
Read more
H e j s a n. S v e j s a n <span class="emoji emoji1f44b"></span>🏻 påskhelgen rullar mot sitt slut och jag rullar med den ut. Jösses Amalia. Detta ...
Media Removed
H e j s a n. S v e j s a n 🏻 påskhelgen rullar mot sitt slut och jag rullar med den ut. Jösses Amalia. Detta går varken att försvara eller att skoja bort. Tror det vanliga matintaget ersatts med socker och annat slaffs i all haffs dessa dagar av fyra. När man känner att där är stopp i kanalerna. Forsar ... H e j s a n. S v e j s a n 👋🏻 påskhelgen rullar mot sitt slut och jag rullar med den ut. Jösses Amalia. Detta går varken att försvara eller att skoja bort. Tror det vanliga matintaget ersatts med socker och annat slaffs i all haffs dessa dagar av fyra. När man känner att där är stopp i kanalerna. Forsar varken ut eller in. Nä men hörni, då må ni tro, då åker bältet på och vi drar i en högre växel. Mular lite till. Tryck åt bara helvete, In vid kinderna och ända upp i gommen! Brassa brassa mandelmassa 🙌🏻 som om de inte vore nog. Fika på dagens schema, så då drog vi fram morotskakan igen från gårdagen. Önskade såhär i efterhand att den åkte med huvudet före efter förra vevan. Imorgon blir där nya bullar. Nya tag. På tal nytt... fick chockat både mig själv och helgens extra last till kilo rejält idag. Kom hem med ett smärre inköp. En grön prickig omlott blus. V- ringad sådan. Skulle normalt sett aldrig lägga ögonen på något sådant, men har beslutat mig för att våga gå utanför boxarna lite mer. Så här blir det Rajj Rajj. Blir definitivt till att koppla de små frallorna när denna skall bäras framöver. Rädd att de slinker emellan tygstycket . Men för 70 pistoler kände jag att de va en fis i Mississippi. En ojäst fralla på rymmarstråt är bättre än två i en båt!
Read more
IMORGON KÖR VI – VÄLKOMMEN TILL VEGOVISION I GÖTEBORG! Kl. 10 imorgon öppnar mässan Vegovision ...
Media Removed
IMORGON KÖR VI – VÄLKOMMEN TILL VEGOVISION I GÖTEBORG! Kl. 10 imorgon öppnar mässan Vegovision dörrarna i Eriksbergshallen i Göteborg, vi och våra utställare jobbar för fullt för att bjuda på en så fantastisk mässa som det bara är möjligt! På mässan kommer du hitta allt från skor till ... IMORGON KÖR VI – VÄLKOMMEN TILL VEGOVISION I GÖTEBORG!

Kl. 10 imorgon öppnar mässan Vegovision dörrarna i Eriksbergshallen i Göteborg, vi och våra utställare jobbar för fullt för att bjuda på en så fantastisk mässa som det bara är möjligt!

På mässan kommer du hitta allt från skor till mat och naturligtvis de senaste vegoprodukterna! Lyssna till inspirerande föreläsningar, fika och ät god mat, provsmaka produkter och besök alla våra spännande utställare!

Följ @vegovision för all info om mässan!

#djurensrätt #vegovision #vego #vegan #vegetarian #vegetariskt #väljvego #mässa #göteborg #gbgftw #gbg

ST: Ljusblå muffins med strössel står på ett rosa bord. på en av muffinsarna har någon tagit en tugga. På bilden står ordet Vegovision med stora bokstäver. #syntolkning
Read more
Godmorgon kära ni <span class="emoji emoji1f33f"></span> Varmt välkomna på härlig shopping, fika eller lunch hos oss denna härliga ...
Media Removed
Godmorgon kära ni Varmt välkomna på härlig shopping, fika eller lunch hos oss denna härliga onsdag. . Bistron serverar idag kyckling med röd curry, kokos och koriander serverat med basmatiris. Till fikat har vi härligt goda kakor och mumsigt kaffe. . I butiken har vi massor med ... Godmorgon kära ni 🌿

Varmt välkomna på härlig shopping, fika eller lunch hos oss denna härliga onsdag.
.

Bistron serverar idag kyckling med röd curry, kokos och koriander serverat med basmatiris. Till fikat har vi härligt goda kakor och mumsigt kaffe.
.

I butiken har vi massor med fin inspiration med både mode och heminredning.
Välkomna 11-18 (Bistron stänger klockan 16).
Kramar från oss!

#majascottage #gårdsbutik #bistro #lorensdalsgård #vellinge #utflyktsmål #mat #fika #shopping
Read more
Loading...
F R E D A G S M Y S Solen strålar och dörrarna står på vid gavel, köket förbereder mängder av vällagade lunchalternativ samt smarrig gofika och i butiken fyller vi på med härliga ting i hyllorna! Vi välkomnar er med öppna armar mellan 11-18 ( bistron stänger kl 16 ) Kram från oss #majascottage ... F R E D A G S M Y S 🌿
Solen strålar och dörrarna står på vid gavel, köket förbereder mängder av vällagade lunchalternativ samt smarrig gofika och i butiken fyller vi på med härliga ting i hyllorna!

Vi välkomnar er med öppna armar mellan 11-18 ( bistron stänger kl 16 )
Kram från oss 🌿

#majascottage #gårdsbutik #bistro #utflyktsmål #utflykt #lorensdalsgård #vellinge #visitskane #shopping #fika #mat
Read more
Just chilling on the bus efter att ha träffat systrarna på en fika på stan <span class="emoji emoji2615"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span> Alltid med en bra ljudbok ...
Media Removed
Just chilling on the bus efter att ha träffat systrarna på en fika på stan Alltid med en bra ljudbok eller podcast i lurarna för att kunna stänga ute omvärlden, vilket verkligen kan behövas ibland Är seriolusly besatt av både ljudböcker och poddar. Det är så jävla mysigt att höra någon bara ... Just chilling on the bus efter att ha träffat systrarna på en fika på stan ☕😊 Alltid med en bra ljudbok eller podcast i lurarna för att kunna stänga ute omvärlden, vilket verkligen kan behövas ibland 🙉 Är seriolusly besatt av både ljudböcker och poddar. Det är så jävla mysigt att höra någon bara prata och prata. Kanske därför att jag aldrig pallat att lyssna på musik?🙈🙄
#chilling #pod #ljudbok #summer #podcast #favorite #restday #friday #nomusic #eavning #sisters #fika
Read more
Loading...
Fredag, lunch & fika 11:30-14:00. Idag förbereder vi stora salen för bröllop så därinne kan man ...
Media Removed
Fredag, lunch & fika 11:30-14:00. Idag förbereder vi stora salen för bröllop så därinne kan man inte äta men det finns mycket annanstans att sitta - Lördag, bröllop = stängt! - Söndag, SOMMARLUNCH med dessert eller bara fika kl.12-15, förboka gärna, tack! Ett litet sms till 0763-979887, ... Fredag, lunch & fika 11:30-14:00.
Idag förbereder vi stora salen för bröllop så därinne kan man inte äta men det finns mycket annanstans att sitta 😉
- Lördag, bröllop = stängt!
- Söndag, SOMMARLUNCH med dessert eller bara fika kl.12-15, förboka gärna, tack! Ett litet sms till 0763-979887, välkomna!
Read more
Save the date! Helgen 25-26/8 firar vi 10 år i butiken i Bälinge. Biskopsgården ”vårt hem” står ...
Media Removed
Save the date! Helgen 25-26/8 firar vi 10 år i butiken i Bälinge. Biskopsgården ”vårt hem” står då i ny skrud om allt går som hantverkarna planerat 🏻🏻 Öppet lör-sön 12-16. Fika serveras i vårt hem. Osa Senast 24/8 till [email protected] eller Smsa Maria på 070-7304352 om du vill ... Save the date!
Helgen 25-26/8 firar vi 10 år i butiken i Bälinge. Biskopsgården ”vårt hem” står då i ny skrud om allt går som hantverkarna planerat ✊🏻🙌🏻
Öppet lör-sön 12-16.
Fika serveras i vårt hem.
Osa Senast 24/8 till [email protected] eller Smsa Maria på 070-7304352 om du vill komma på fika. Butiken är öppen för alla ❤️
Äpplen finns i massor att plocka i trädgården🍏🍏
Read more
God jul!! Nu har det varit väldigt tyst på min instagram ett tag, men allt annat än tyst har det varit ...
Media Removed
God jul!! Nu har det varit väldigt tyst på min instagram ett tag, men allt annat än tyst har det varit i Bjärnum. Fullt ös medvetslös med höstshowen "m1airways", där mestadels av showen utspelade sig på en flygplats, med allt vad det innebär med förseningar, taxfree, VIP-rum, minglande resenärer, ... God jul!! Nu har det varit väldigt tyst på min instagram ett tag, men allt annat än tyst har det varit i Bjärnum. Fullt ös medvetslös med höstshowen "m1airways", där mestadels av showen utspelade sig på en flygplats, med allt vad det innebär med förseningar, taxfree, VIP-rum, minglande resenärer, bagagepersonal, och överexalterade flygvärdinnor i full fart med att servera swedish fika. Alltså. HUR KUL??? Det har varit helt fantastiskt, med så sjukt mycket jobb och slit, tårar och lååånga dagar, och när man nästan inte orkade mer... Ja då va det premiär!! Och ja. DET VAR SÅ HIMLA VÄRT DET!!! Wow!! Publiken, strålkastarna och adrenalinet!!! Sååå lycklig är jag som får spendera min tid här i denna håla där jag får göra det jag älskar, hänga med världens bästa klasskompisar som jag avgudar och få ha grymma lärare, som både pushar hårt och supportar bäst. Alltså wow. Kärlekkärlekärlek. Vill aldrig lämna detta ställe❤️❤️❤️peace out #m1airways @musikteaterskolanbjarnum1718
Read more
Då har vi packat upp oss, ställt fram alla bord och stolar och då började det regna... men ingen fara, ...
Media Removed
Då har vi packat upp oss, ställt fram alla bord och stolar och då började det regna... men ingen fara, det går ju att fika ändå . Kram Liam, Jenny & Magnus . @undervarttak . . . . . #undervarttak #naturligalivet #camping #campingbil #campingtur #husbil #vwcalifornia #vwt5california ... Då har vi packat upp oss, ställt fram alla bord och stolar och då började det regna... men ingen fara, det går ju att fika ändå 😂
.
Kram 💜 Liam, Jenny & Magnus
.
@undervarttak
.
.
.
.
.
#undervarttak #naturligalivet #camping #campingbil #campingtur #husbil #vwcalifornia #vwt5california #vwcamper #paleolivet #paleolivsstil #paleoliv #paleovänner #fika #läjetscamping #underparasollen #utepåtur #lekochbus
Read more
Loading...
För ett år sedan såg jag från fönstret på kontoret, en lastbil som hade kört in i Åhléns skyltfönster. ...
Media Removed
För ett år sedan såg jag från fönstret på kontoret, en lastbil som hade kört in i Åhléns skyltfönster. Det rykte. En jättestor kruka var vält och det var ett långt spår av jord. Ett stenlejon hade slungats flera meter bort och låg mitt i gatan. En kvinna låg några meter upp på trottoaren och tre ... För ett år sedan såg jag från fönstret på kontoret, en lastbil som hade kört in i Åhléns skyltfönster. Det rykte. En jättestor kruka var vält och det var ett långt spår av jord. Ett stenlejon hade slungats flera meter bort och låg mitt i gatan. En kvinna låg några meter upp på trottoaren och tre personer stod runt henne. En man i reflexväst vinkade bort en cyklist som var på väg ner för Mästersamuelsgatan. Två personer tog tag i kvinnans armar och drog henne bort från Drottninggatan. Hennes fötter släpades bakom henne och jag började skaka och ringde Ville. En man på kontoret sa åt oss att hålla oss borta från alla fönstren. Vi blev tillsagda att gå in i kollektionsrummet, som ligger i mitten av byggnaden och som inte har några fönster. Där satt alla med sina telefoner i högsta hugg och faktan och rykten spreds. ”Lastbilen har kört från Olof Palmes gata, och plöjt ner människor längst med Drottninggatan”, ”det är skottlossning på Fridhemsplan”, ”det är skottlossning på Östermalm”. Alla ringde och skrev till sina familjer och nära. En kollega såg rakt in i mina ögon, grät och sa att hon knappt träffat sina barn den här veckan. Hon ville prata om jobbgrejer istället, men ingen kunde fokusera. Vi streamade livesändningar på den stora skärmen i rummet och cheferna kom med chips, godis och fika från kafeterian. Vi fick höra att vi fick röra oss fritt i byggnaden, men att vi skulle undvika fönster och att gå under det stora glastaket i matsalen. Några dagar efter förstod jag varför, för att lastbilen kunde ha sprängts.
Vid klockan 18 släpptes vi ut. Då var gatorna tomma och vi blev ledda några kvarter bort av en tungt beväpnad polis som var svartklädd och bar hjälm. Jag tog sällskap med en kollega bort mot östermalm där jag mötte Ville. När vi kramades kom tårarna.

Jag tänker på det här eller delar av min upplevelse varje dag när jag går förbi Åhléns skyltfönster till och från jobbet. Tänker ofta på kvinnan som blev släpad. På att kollegor hade sett henne blivit utdragen från under lastbilen innan jag såg henne ligga på trottoaren.
Vill inte gå och vara rädd, men det är jag.
Read more
I går for vi äntligen ut i skärgården. I två veckor ska vi bara vara. Leta daggmask och plocka hallon. ...
Media Removed
I går for vi äntligen ut i skärgården. I två veckor ska vi bara vara. Leta daggmask och plocka hallon. Äta dubbelfrukost och spela kort. Bada och fika och läsa pocketböcker. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Det är som om hela kroppen andas ut när man kommer hit. Som om den stänger av allt det där som kändes viktigt ... I går for vi äntligen ut i skärgården. I två veckor ska vi bara vara. Leta daggmask och plocka hallon. Äta dubbelfrukost och spela kort. Bada och fika och läsa pocketböcker. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det är som om hela kroppen andas ut när man kommer hit. Som om den stänger av allt det där som kändes viktigt förut och kopplar på något annat. Något sannare. Som om den minns att den har ett annat syfte – än att skynda och jäkta och fixa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I dag har jag skrubbat färskpotatis i trädgården och tagit mitt första kvällsdopp från bryggan. Jag tänker att det är ungefär så mycket man behöver göra på en dag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hur är det med er? Har ni någon plats som får er att andas lite långsammare?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #semester #stockholm #archipelago #slowliving #fika #vacationmode #fika #vila #sommar #sweden #swedishsummer #foodphoto #bakefulness #slowbaking #hygge #sverige #swedishmoments #visitsweden #visitstockholm #familj #mammaliv #familylife #slowtravel #exhale #summermood #sötasaker
Read more
Man fixar och man grejar.💭Klar blir man aldrig. Det finns alltid mer att göra. Alltid lite till, ...
Media Removed
Man fixar och man grejar.💭Klar blir man aldrig. Det finns alltid mer att göra. Alltid lite till, lite här och lite där...Utan världens bästa mamma hade jag aldrig hunnit allt jag hinner.️Tack för att du alltid stöttar och supportar. Plockar upp mig när jag är nere och gläds med mig när jag ... Man fixar och man grejar.💭Klar blir man aldrig. Det finns alltid mer att göra. Alltid lite till, lite här och lite där...Utan världens bästa mamma hade jag aldrig hunnit allt jag hinner.❤️Tack för att du alltid stöttar och supportar. Plockar upp mig när jag är nere och gläds med mig när jag är glad. Nu tar vi snart kväll. ”Typ”...☺️🙆🏼‍♀️Varmt välkomna imorgon på Knäreds Dagen. Fika bordet står uppdukat mellan kl 10-16.☕️🍪Goodie bags till de första kunderna som handlar för minst 300kr (gäller ej jordgubbar och fika) Och så har vi ju tävlingen med de fina vinsterna.🌟Trevlig kväll.❤️ #tulipablomsterverkstad #knäredsdagen #blommor #inredning #vintage #antiktpågården #nätbutiktulipa
Read more
Loading...
Världens största fika är tillbaka! <span class="emoji emoji2615"></span> Den 7–9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge 2018 ...
Media Removed
Världens största fika är tillbaka! Den 7–9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge 2018 – utmaningen där vi uppmuntrar alla att fika Fairtrade-märkta produkter för att synliggöra vikten av handel på schyssta villkor. Ju fler vi är som fikar, desto större skillnad gör vi för de människor ... Världens största fika är tillbaka!

Den 7–9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge 2018 – utmaningen där vi uppmuntrar alla att fika Fairtrade-märkta produkter för att synliggöra vikten av handel på schyssta villkor. Ju fler vi är som fikar, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar råvarorna.

Läs mer och anmäl dig redan idag! Länk finner du i bio 👆
Read more
Vi är tillbaka i Stockholm efter fem veckor på resande fot och idag vaknade vi till svala vindar och ...
Media Removed
Vi är tillbaka i Stockholm efter fem veckor på resande fot och idag vaknade vi till svala vindar och en liten föraning av höst. Otto och jag åt frukost på vårt kvarterscafé och tog en väldigt tidig morgonpromenad genom parken. Nu ska jag baka röd vinbärskaka av bären som finns kvar i frysen ... Vi är tillbaka i Stockholm efter fem veckor på resande fot och idag vaknade vi till svala vindar och en liten föraning av höst. Otto och jag åt frukost på vårt kvarterscafé och tog en väldigt tidig morgonpromenad genom parken.
Nu ska jag baka röd vinbärskaka av bären som finns kvar i frysen och ta en påtår vid köksbordet. Det ser ut att bli en riktigt fin måndag ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #vinbär #currants #kakor #berries #bär #kuchen #streusel #backen #recept #sommar #baka #sötasaker #helasverigebakar #bakefulness #swedish #cakeinspiration #gateau #sweetness #schweden #süß #sweetlife #indulge #eats #fika #lättlagat #tips @sota.saker
Read more
Idag är det min sista dag på semestern och denna dag maxas därmed med att stå i köket och fixa inför ...
Media Removed
Idag är det min sista dag på semestern och denna dag maxas därmed med att stå i köket och fixa inför arbetsveckan som tågar in. Först ut är veckans fika COOKIE DOUGH TRYFFLAR både ljusa och mörka! Så himla smarrigt! Recepten hittar du på hemsidan, länk i profil @kostvetarn Idag är det min sista dag på semestern och denna dag maxas därmed med att stå i köket och fixa inför arbetsveckan som tågar in. Först ut är veckans fika 🍪 COOKIE DOUGH TRYFFLAR 🍪 både ljusa och mörka! Så himla smarrigt! Recepten hittar du på hemsidan, länk i profil @kostvetarn
Loading...
Nytt i shoppen! Ljuvliga muggar i stengods <span class="emoji emoji1f495"></span>Sophie, Ellie och Iris. Svarta och vita mönster med ...
Media Removed
Nytt i shoppen! Ljuvliga muggar i stengods Sophie, Ellie och Iris. Svarta och vita mönster med guldhandtag. Ljuvliga som de är eller att mixa och blanda hur man vill. Pris 99 kr/st och tål maskindisk. Varje kopp har sin unikitet då de är handgjorda i stengods. Visst är de underbara! Kram ... Nytt i shoppen! Ljuvliga muggar i stengods 💕Sophie, Ellie och Iris. Svarta och vita mönster med guldhandtag. Ljuvliga som de är eller att mixa och blanda hur man vill. Pris 99 kr/st och tål maskindisk. Varje kopp har sin unikitet då de är handgjorda i stengods. 😊Visst är de underbara! Kram Jenny & Linda, HTTP://trendsisters.se #muggar #guldhandtag #fika #mys #hemmahos #trendsisters #inredningsdetaljer #dukafint #fredag
Read more
D r ö m m i g t 💭 Igår kväll på finaste stället ... Pomp de lux visning och mys hos @ellisellon . Tack ...
Media Removed
D r ö m m i g t 💭 Igår kväll på finaste stället ... Pomp de lux visning och mys hos @ellisellon . Tack för gott fika , inspiration & mysigt besök i ladan . Inspirationsresorna behöver inte gå så långt . Jag kommer snart igen #drömmigt #inspo #danskfeelig #älskar #inspiration #avis #vsckert D r ö m m i g t 💭

Igår kväll på finaste stället ... Pomp de lux visning och mys hos @ellisellon . Tack för gott fika , inspiration & mysigt besök i ladan .
Inspirationsresorna behöver inte gå så långt . Jag kommer snart igen 😄
#drömmigt #inspo #danskfeelig #älskar #inspiration #avis #vsckert
På Eriks Basar, som öppnade i maj, serveras det vällagade luncher. Menyn består av okomplicerade ...
Media Removed
På Eriks Basar, som öppnade i maj, serveras det vällagade luncher. Menyn består av okomplicerade rätter som till stor del präglas av fisk och skaldjur. De alternativ med kött eller fågel som finns är exempelvis steak sandwich, charkuterier, kalvtartar eller kryddstekt ankbröst. . På ... På Eriks Basar, som öppnade i maj, serveras det vällagade luncher.
Menyn består av okomplicerade rätter som till stor del präglas av fisk och skaldjur. De alternativ med kött eller fågel som finns är exempelvis steak sandwich, charkuterier, kalvtartar eller kryddstekt ankbröst.
.
På bilden: halstrad lax med blomkålskräm, grönkål och kräftsås (lunchrätt i delin). Lunchen är god, det är tydligt att råvarorna är fina. För 135 kr finns det en hel del rätter att välja på. För det priset får du både god mat och en lunch i härlig miljö.
.
Till @eriksbasar kan man svänga förbi för en frukost eller fika, lunch eller middag. Lokalen som är stor och familjär rymmer både en klassisk matsal och en avslappnad deli.
.
Eriks Basar är familjen Lallerstedts första nya restaurang på 25 år, och den första restaurangen som Anna Lallerstedt öppnat sedan hon tog över krogkoncernen 2010. För Anna var det ett beslut som låg nära till hands, med tanke på att hon bor på Kungsholmen, inte långt ifrån kvarteret Basaren där restaurangen ligger.
.
Restaurangen har både en välkomnande atmosfär och generösa öppettider.
.
Priser Basaren: frukostmacka 45-55 kr, dagens lunch 135 kr, snacks på kvällsmenyn ca 40-45 kr, kvällens huvudrätter ca 165-225 kr.
Priser Matsalen: förrätter ca 135-175 kr, huvudrätter ca 235-345 kr.
.
Adress: Hantverkargatan 71D.
Öppet Basaren: mån kl. 7.30-15, tis-fre 7.30-22, lör 17-22.
Öppet Matsalen: tis-fre kl. 17-23, lör 17-22, sön 13-22.
Read more
Fredagens lunch och/eller #fika 11:30-14:00. I stora matsalen dukar vi för #bröllop 🔆 Lördag, ...
Media Removed
Fredagens lunch och/eller #fika 11:30-14:00. I stora matsalen dukar vi för #bröllop 🔆 Lördag, bröllop = stängt 🔆 Söndag, brunch 12.00-15.00, förboka gärna då väder verkar lite ostabilt. 🏽 Söndagsyoga med Charlotte 18:30-19:30 Varmt välkomna! #alltidsvensktkött Fredagens lunch och/eller #fika 11:30-14:00.
I stora matsalen dukar vi för #bröllop
🔆 Lördag, bröllop = stängt
🔆 Söndag, brunch 12.00-15.00, förboka gärna då väder verkar lite ostabilt.
🙏🏽 Söndagsyoga med Charlotte 18:30-19:30
💚 Varmt välkomna! #alltidsvensktkött
Fika bör man annars dör man Tusen tack och grattis @jpkakan Skicka Pm på Facebook så kommer vinsten ...
Media Removed
Fika bör man annars dör man Tusen tack och grattis @jpkakan Skicka Pm på Facebook så kommer vinsten med posten 🏻🏻 #smolk #smolksmycken #stål #vinnare #tävling #ord #personligasmycken Fika bör man annars dör man

Tusen tack och grattis @jpkakan
Skicka Pm på Facebook så kommer vinsten med posten 🙏🏻👌🏻
#smolk #smolksmycken #stål #vinnare #tävling #ord #personligasmycken
En helg där hon (som inte vill vara med på bild längre <span class="emoji emoji1f609"></span><span class="emoji emoji1f648"></span>) och jag umgåtts<span class="emoji emoji2764"></span><span class="emoji emoji1f64f"></span>bara hon och jag utan någon ...
Media Removed
En helg där hon (som inte vill vara med på bild längre ) och jag umgåttsbara hon och jag utan någon karl i hemmet 😛 En helg med sol 🌞 , samarbete vid måltiderna, där hon bla ställer sig och fixar sina egna bananpannkakor till lunch men även egentid där jag gått och tränat och hon lyssnat ... En helg där hon (som inte vill vara med på bild längre 😉🙈) och jag umgåtts❤🙏bara hon och jag utan någon karl i hemmet 😉😛
En helg med sol 🌞 , samarbete vid måltiderna, där hon bla ställer sig och fixar sina egna bananpannkakor till lunch 👍✌men även egentid där jag gått och tränat och hon lyssnat på musik i mobilen med sina nya lurar 🙏(som hon typ vägrar ta av sig 🤣😛), ritat sina mangafigurer, tripp till sci-fi bokhandeln ✌ hennes mecka 😍😄, fika, mathandling, matlagning ,
promenad 👍
En helg jag lägger på hjärtat 🙏❤ Hon är inte så liten längre min tonåring 😍🤣🙌😁❤❤
#familyfirst #familyiseverything #qualitytime #motherandaughter #kidweek #weekend
Read more
Vecka 20 i "ladan". Förboka gärna med ett sms till 0763-979887, tack! ***Måndag: stängt ***Tisdag ...
Media Removed
Vecka 20 i "ladan". Förboka gärna med ett sms till 0763-979887, tack! ***Måndag: stängt ***Tisdag 11.30-14: Stekt majskycklingsfilé med rostade rotfrukter och senapscrème alt. Långbakad kålrot med ingefära och chili, rostade rotfrukter och senapscrème ***Onsdag 11.30-14: Räkfyllda ... Vecka 20 i "ladan".
Förboka gärna med ett sms till 0763-979887, tack! ***Måndag: stängt ***Tisdag 11.30-14:
Stekt majskycklingsfilé med rostade rotfrukter och senapscrème alt. Långbakad kålrot med ingefära och chili, rostade rotfrukter
och senapscrème ***Onsdag 11.30-14:
Räkfyllda fiskrullader med hummersås och dillslungad potatis alt. Pumparisotto med rostade kikärter och morötter ***Torsdag 11.30-14:
Marinerade panerade noisetter, klyftpotatis och pepparsås alt. Broccolisoppa toppad med riven parmesan
(Salladsbuffé, hembakat bröd, smör, the/kaffe ingår i alla lunchrätter.) ***Fredag 11.30-14:
Cafémat – sallader, mackor, fika. Ingen varm mat, ingen buffé. ***Fredag 18/5 kl.18.30-21:
Vinprovning med Värdens Vin, 495kr inkl. en delikatesstallrik (förbokas senast 15/5). ***Lördag-måndag: stängt för bröllop & Pingst - vi hoppas på soligt väder!
Read more
I går fick jag äran att vara instruktör åt ett gäng glada jägare. De har anmält sig till @jaktkunskap ...
Media Removed
I går fick jag äran att vara instruktör åt ett gäng glada jägare. De har anmält sig till @jaktkunskap nya koncept med utbildningsjakter. Där det också ingår skytteutbildning. Vi samlades på banan 07:30 med fika och genomgång av skyttet. Nu var det så alltså dags för uppvärmning inför And ... I går fick jag äran att vara instruktör åt ett gäng glada jägare. De har anmält sig till @jaktkunskap nya koncept med utbildningsjakter. Där det också ingår skytteutbildning. Vi samlades på banan 07:30 med fika och genomgång av skyttet. Nu var det så alltså dags för uppvärmning inför And jakt på eftermiddagen. Fokus låg inte på att skjuta så många skott som möjligt utan att få igång framförhållning på snabba/höga lerduvor och svingen. Och många bra skyttar visade vad dom lärt sig innan, av @nathalie_larsson84 och @magnusbenelli på deras skyttedagar. Det är så roligt att se glädjen när dom får beröm. Sedan åkte vi iväg på en underbart god lunch som bestod av rökt And bröst med potatissallad och bland sallad. För att sedan transporteras ut på And Jakt, på flottar med varsin instruktör på varje flotte. Resultatet av första såten finns på foto. Stolta jägare,Glädjen var obeskrivlig. Diskussionerna var många. Jag själv var rätt slut på krafter efter en lång dag. En eloge till Marcus Nolfelt på Jaktkunskap som erbjuder den här utbildningen för ”nya” jägare. #jaktkunskap
Read more
Så glada (och svettiga, därav filtret) efter uppvisningarna! Och fika är ju bäst i Stockholm<span class="emoji emoji2615"></span>
Media Removed
Så glada (och svettiga, därav filtret) efter uppvisningarna! Och fika är ju bäst i Stockholm Så glada (och svettiga, därav filtret) efter uppvisningarna! Och fika är ju bäst i Stockholm☕
1 januari sa Kina ”Stopp” till våran plast som ska återvinnas. Från att tagit hand om halva jordens ...
Media Removed
1 januari sa Kina ”Stopp” till våran plast som ska återvinnas. Från att tagit hand om halva jordens plast och pappersåtervinning till noll -och nu får vi ta hand om allt själv. Stoppet gick fort och var ska all plast ta vägen nu? I EU har vi ingen utbyggd kapacitet att ta hand om vår egen plaståtervinning. ... 1 januari sa Kina ”Stopp” till våran plast som ska återvinnas. Från att tagit hand om halva jordens plast och pappersåtervinning till noll -och nu får vi ta hand om allt själv. Stoppet gick fort och var ska all plast ta vägen nu? I EU har vi ingen utbyggd kapacitet att ta hand om vår egen plaståtervinning. Inte förrän 2030 ska vi i EU ha den möjligheten enligt nyuppsatta mål. Bl.a. England, USA, Irland, Kanada, Tyskland rapporterar om kaos när plasthögarna växer och växer. Åtminstone på några ställen bränns nu oljebaserade plastpåsar, burkar och flaskor upp och blir ytterligare belastning på klimat och miljö. Trots det är det viktigt att fortsätta återvinna. Men det är viktigare att sluta med ex. engångsartiklar av plast. Då blir jag extra upprörd när man -för att undvika dessa förpackningar fikar på plats på caféet och likförbannat får dryck och mat i plastförpackningar. Det är skrämmande tyst om detta akuta återvinningsproblem och Sverige som land ligger efter. Dags att vakna. #plast #plastic #plasticban #china #kina #återvinning #vakna #engångsartiklar #merplastihavenänfisktill2050 #johanochnyström #kafemarmelad #fika #kafe
Read more
Fika på Karl och Kristinas, trevligt ställe där det fortfarande går att sitta ute
Media Removed
Fika på Karl och Kristinas, trevligt ställe där det fortfarande går att sitta ute Fika på Karl och Kristinas, trevligt ställe där det fortfarande går att sitta ute
Jaha flyget<span class="emoji emoji1f601"></span> ja väder problem det sägs att det står i Palermo🤔kanske man få ta en fika till då eller ...
Media Removed
Jaha flyget ja väder problem det sägs att det står i Palermo🤔kanske man få ta en fika till då eller va säger du frugan ? @prjohanna Jaha flyget😁 ja väder problem det sägs att det står i Palermo🤔kanske man få ta en fika till då eller va säger du frugan ? @prjohanna
Det finns 2 anledningar till att fikabröd ser ut såhär - "Det är bäst vi sparar en bit så alla får vetelängd!" - ...
Media Removed
Det finns 2 anledningar till att fikabröd ser ut såhär - "Det är bäst vi sparar en bit så alla får vetelängd!" - "Tar jag inte allt så slipper jag slänga skräpet" Pappskallar... #vetelängd #pågen #fika #jagvetexaktvarfördenärkvar... Det finns 2 anledningar till att fikabröd ser ut såhär - "Det är bäst vi sparar en bit så alla får vetelängd!"
- "Tar jag inte allt så slipper jag slänga skräpet"
Pappskallar...
#vetelängd #pågen #fika #jagvetexaktvarfördenärkvar...
Afternoon Tea buffé 89:- buffén står framdukad från klockan 16:00. Välkomna! <span class="emoji emoji1f60a"></span> #smörgås #egetbageri ...
Media Removed
Afternoon Tea buffé 89:- buffén står framdukad från klockan 16:00. Välkomna! #smörgås #egetbageri #sharejkpg #jkpg #jkpgcity #jönköping #jkpglunch #lunchjkpg #trubadur #fika #onsdagsaw #svensktkött #bullar #wienerbröd #torgfika #cappuccino #räksmörgås #klassiktkonditori Afternoon Tea buffé 89:- buffén står framdukad från klockan 16:00.
Välkomna! 😊 #smörgås #egetbageri
#sharejkpg #jkpg #jkpgcity #jönköping #jkpglunch #lunchjkpg #trubadur #fika #onsdagsaw #svensktkött #bullar #wienerbröd #torgfika #cappuccino #räksmörgås #klassiktkonditori
Afternoon Tea buffén står framdukad från klockan 16:00. 89:- välkomna in och mys! <span class="emoji emoji2728"></span> #smörgås ...
Media Removed
Afternoon Tea buffén står framdukad från klockan 16:00. 89:- välkomna in och mys! #smörgås #tapas #sharejkpg #jkpg #jkpgcity #kaffe_compagniet #klostergatan23 #jönköping #jkpglunch #lunchjkpg #afterwork #aw #trubadur #fika #onsdagsaw #svensktkött #serveringstillstånd ... Afternoon Tea buffén står framdukad från klockan 16:00.
89:- välkomna in och mys! ✨
#smörgås #tapas
#sharejkpg #jkpg #jkpgcity #kaffe_compagniet #klostergatan23 #jönköping #jkpglunch #lunchjkpg #afterwork #aw #trubadur #fika #onsdagsaw #svensktkött #serveringstillstånd #hamburgare #vinbar #bullar #wienerbröd #torgfika #cappuccino #räksmörgås #räkfrossa
Read more
Under detta härligt krispiga lager av karamelliserat socker döljer sig en makalöst god Crème brûlée-glass. ...
Media Removed
Under detta härligt krispiga lager av karamelliserat socker döljer sig en makalöst god Crème brûlée-glass. Japp, du läste rätt! Glassen som är kall och fantastiskt len med en kolaaktig smak bryter av kanon med det varma och krispiga lagret av socker Receptet finner ni uppe på bloggen nu. ... Under detta härligt krispiga lager av karamelliserat socker döljer sig en makalöst god Crème brûlée-glass. Japp, du läste rätt! Glassen som är kall och fantastiskt len med en kolaaktig smak bryter av kanon med det varma och krispiga lagret av socker 😋 Receptet finner ni uppe på bloggen nu. #crèmebrûlée #glass #icecream #dessert #fika #gofika #baklycka #mittkök #tv4recept
Read more
Äntligen helg, strålande sol och en cafehelg står inför dörren! Varmt välkomna på en utflykt till ...
Media Removed
Äntligen helg, strålande sol och en cafehelg står inför dörren! Varmt välkomna på en utflykt till underbara Öland som bjuder på vårblommor & fågelkvitter. Vårt EkoCafe är öppet lördag & söndag 12-17. o #utflykt #öland #cafe #ekocafe #strandnära #ecobystrandnära #ekologiskt #fika #ekofika ... Äntligen helg, strålande sol och en cafehelg står inför dörren! Varmt välkomna på en utflykt till underbara Öland som bjuder på vårblommor & fågelkvitter. Vårt EkoCafe är öppet lördag & söndag 12-17. o #utflykt #öland #cafe #ekocafe #strandnära #ecobystrandnära #ekologiskt #fika #ekofika #hembakat #öland #cafeöland #ekoöland #vår #vårkänslor
Read more
På helgen vill jag att det ska stå nåt hembakat i ett hörn i köket. Om det är nåt man skär i bitar ska det ...
Media Removed
På helgen vill jag att det ska stå nåt hembakat i ett hörn i köket. Om det är nåt man skär i bitar ska det finnas en kniv bredvid. Det hembakade uppmanar alla till spontanfikor när man känner för det. #fika #swedishfika #homemade #minaskapar #baka #fikabröd På helgen vill jag att det ska stå nåt hembakat i ett hörn i köket. Om det är nåt man skär i bitar ska det finnas en kniv bredvid. Det hembakade uppmanar alla till spontanfikor när man känner för det. #fika #swedishfika #homemade #minaskapar #baka #fikabröd
Jag har tillbringat bättre delen av den här dagen i sängen med en riktigt ilsken förkylning. Det ...
Media Removed
Jag har tillbringat bättre delen av den här dagen i sängen med en riktigt ilsken förkylning. Det var längesedan jag gjorde så. Tillät mig att vara sjuk på det där sättet som man gjorde när man var barn. Utan att proppa kroppen full av alvedon och försöka jobba på. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Det är som om de senaste ... Jag har tillbringat bättre delen av den här dagen i sängen med en riktigt ilsken förkylning. Det var längesedan jag gjorde så. Tillät mig att vara sjuk på det där sättet som man gjorde när man var barn. Utan att proppa kroppen full av alvedon och försöka jobba på. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det är som om de senaste veckorna öppnat upp för något större än det jag alltid trott varit viktigt. Jag vet inte riktigt vad det är ännu eller vart det kommer leda. Men jag tror att det börjar såhär. Med kolasnitt och olästa tidningar och en väldigt stark vilja att vara lite snällare mot mig själv. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu ska jag skratta och kanske gråta en skvätt till den nya säsongen av Fab 5 tillsammans med mina bästa människor (okej, en av dem är tekniskt sett en hund, men det är inget vi lägger vikt vid) och en väldigt stor kopp te. Ta hand om er därute ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#comfortfood #kolasnitt #småkakor #sötasaker #swedishbaking #oldschoolbaking #traditionalbaking #cookies #cookiesinbed #foodphotography #slowliving #swedishmoments #sjusorterskakor #recept #food4thought #baktips #stillife #fika #swedishfika #kvällsfika #kakor #bakefulness #hygge #petitejoys #bakeitforward #baktankar #fab5 #queereye #netflix #chill @queereye
Read more
Pigga på utflykt denna härliga lördag? Ta med vännen, partnern, familjen eller kom själv till oss idag på härligt lördagsmys! Fika med godsaker och riktigt baristakaffe, avnjut en vällagad god lunch och shoppa i butiken om så önskas samt unna er en stund att bara strosa omkring på gården ... Pigga på utflykt denna härliga lördag? 🌸

Ta med vännen, partnern, familjen eller kom själv till oss idag på härligt lördagsmys!

Fika med godsaker och riktigt baristakaffe, avnjut en vällagad god lunch och shoppa i butiken om så önskas samt unna er en stund att bara strosa omkring på gården nu när allt står i full blomning 🌸

Dörren står vidöppen och välkomnar er kl 11-16 till butik & bistro
Kram från oss
Read more
Hej och välkomna till Dalängarna - stenugnsbageri och gårdsbutik! Den här veckan är vi gästgrammare här på Eldrimner och det ska både roligt att spännande att visa upp vad vi sysslar med. Vi heter Veronica Almström och Gabriel Wallden och vår gård ligger tre kilometer söder om Kivik. Här ... Hej och välkomna till Dalängarna - stenugnsbageri och gårdsbutik! Den här veckan är vi gästgrammare här på Eldrimner och det ska både roligt att spännande att visa upp vad vi sysslar med. Vi heter Veronica Almström och Gabriel Wallden och vår gård ligger tre kilometer söder om Kivik. Här på Österlen har snön precis försvunnit, tranorna hörs sen några veckor tillbaka och vi förbereder oss inför Konstrundan som är en av årets stora händelser, då tiotusentals människor kommer hit för att titta på konst och självklart vill alla ha något att äta också. Vi har öppet året runt ( alltid på lördagar kl 9-16) och i gårdsbutiken finns ekologiskt bröd, bakverk, lammkött, äppelmust, vinäger, marmelad och lammskinn från våra gotlandsfår. Vi har ett pyttelitet café inomhus med kaffe, fika och smörgåsar och om solen skiner kan man sitta ute och titta på de fristående hönsen. Under påsken har vi öppet skärtorsdag till påskafton. Vi tänkte ändå hinna med lägga upp lite filmer och bilder från gården och vad vi sysslar med i bageriet. Hoppas ni kommer tycka att det här är kul och ställ gärna frågor! Vill ni följa oss annars med så finns vi på @dalangarna mvh Veronica & Gabriel
Read more
Mitt bästa felköp ever! <span class="emoji emoji1f3af"></span> På jobbet snackar vi flera språk utöver svenska, bland dem: arabiska, ...
Media Removed
Mitt bästa felköp ever! På jobbet snackar vi flera språk utöver svenska, bland dem: arabiska, dari, feyli, somaliska, pashto, tigrinska, skånska och dalmål. Tidigt på morgonen idag var det dags för en viktig föreläsning där vi skulle stå för frukost, lunch och fika. Det mesta var fixat, ... Mitt bästa felköp ever! 🎯 På jobbet snackar vi flera språk utöver svenska, bland dem: arabiska, dari, feyli, somaliska, pashto, tigrinska, skånska och dalmål. Tidigt på morgonen idag var det dags för en viktig föreläsning där vi skulle stå för frukost, lunch och fika. Det mesta var fixat, men i sista minuten fick jag i uppdrag att köpa bullar på ICA som ligger alldeles intill. Snabbt skyndar jag in och lägger beslag på alla 20 nygräddade big-size-kanelbullarna. När jag kommer tillbaka upptäcker jag att vi inte alls missat att fixa hembakat - där finns mängder av helt underbara chokladrutor och chokladbollar. Det var så klart frukostbullar jag skulle köpa! 🤓💡💸 #fikawithfriends #frallaforever #dalkullaiskåne #kanelbullensdag
Read more
Nu är det snart sportlov och som vanligt har vi inga klasser då. I stället är det halvdagsläger 19-23 ...
Media Removed
Nu är det snart sportlov och som vanligt har vi inga klasser då. I stället är det halvdagsläger 19-23 februari. Då blir det en härlig blandning av gympa, pyssel, fika och ännu mer gympa! Anmälan per halvdag till [email protected] eller på 040 15 15 00. Pris för medlemmar 175 ... Nu är det snart sportlov och som vanligt har vi inga klasser
då. I stället är det halvdagsläger 19-23 februari. Då blir
det en härlig blandning av gympa, pyssel, fika och ännu mer
gympa!

Anmälan per halvdag till [email protected] eller på 040
15 15 00.

Pris för medlemmar 175 kr per läger (icke medlemmar 200 kr).
Köp tre dagar och få 20 % rabatt.
Read more
Tog en sväng på nyöppnade #johanochnyström i Nordstan. Väldigt fräscht,avskalat och fokus på ...
Media Removed
Tog en sväng på nyöppnade #johanochnyström i Nordstan. Väldigt fräscht,avskalat och fokus på bra råvaror. Men när vi ville ha mat utan nötter p.g.a. allergi blev det stopp. Man kunde inte få en viss smörgås eller sallad utan nötter och utbudet blev då rätt skralt - även om det vi fick var gott ... Tog en sväng på nyöppnade #johanochnyström i Nordstan. Väldigt fräscht,avskalat och fokus på bra råvaror. Men när vi ville ha mat utan nötter p.g.a. allergi blev det stopp. Man kunde inte få en viss smörgås eller sallad utan nötter och utbudet blev då rätt skralt - även om det vi fick var gott och ovanligt väl tilltaget. Jag som är tedrickare blir glad när te tas på lika stort allvar som kaffe och njöt av min kopp grönt. Men vi undrar hur de tänker när de tar över ett av Göteborgs största lokaler för café, utrustar med uttag, små mysiga rum och plats för häng - utan att ha en toalett? Nu får man gå bort över halva Nordstan och betala sig in på de offentliga som finns där. Så vi tittar på varandra och säger att - ja det här var ju väldigt fint - men vad ska man ha det till? #cafe #nordstan #göteborg #fika #te
Read more
SNART TACKAR VI FÖR OSS PÅ BARNKULAN 1TIMMA EXTRA ÖPPET DE SISTA 2 ÖPPNA LEKDAGARNA IMORGON FREDAG ...
Media Removed
SNART TACKAR VI FÖR OSS PÅ BARNKULAN 1TIMMA EXTRA ÖPPET DE SISTA 2 ÖPPNA LEKDAGARNA IMORGON FREDAG 13/10 OCH LÖRDAG 14/10 - 10.00-19.00 :) OBS SÖNDAG ENDAST ÖPPET 11.00- 18.00 FÖR UTFÖRSÄLJNING AV LEKSAKER OCH INREDNING,ALLTSÅ EJ ÖPPET FÖR LEK PÅ SÖNDAG 15/10. LÄS NEDAN FÖR MER INFO :) Hej ... SNART TACKAR VI FÖR OSS PÅ BARNKULAN 1TIMMA EXTRA ÖPPET DE SISTA 2 ÖPPNA LEKDAGARNA IMORGON FREDAG 13/10 OCH LÖRDAG 14/10 - 10.00-19.00 :) OBS SÖNDAG ENDAST ÖPPET 11.00- 18.00 FÖR UTFÖRSÄLJNING AV LEKSAKER OCH INREDNING,ALLTSÅ EJ ÖPPET FÖR LEK PÅ SÖNDAG 15/10. LÄS NEDAN FÖR MER INFO :) Hej allihopa
Hoppas ni har det bra där ute.
På lördagen den 14/10 är det sista öppna dagen för att kunna busa av sig äta vår goda hemmagjorda fika och även de som funnits på menyn. Vi kommer att ha öppet från kl 10.00 till kl 19.00 imorgon fredag 13/10 och lördag 14/10 alltså 1timme extra öppet. På söndag den 15/10 kommer vi endast att ha öppet för saker på utförsäljning som tex leksaker och inredning, så är man intresserad av att köpa något som vi har på plats är man välkommen på söndag mellan kl 11.00-18.00 därefter stänger barnkulan igen på heltid i denna lokal. Vem vet vi kanske ses någon annanstans någon gång ingenting är omöjligt :) Ha en toppen helg och hoppas vi ses en sista gång på fredag eller lördag :) Mvh personalen på barnkulan :)
Read more
En dag började fröken Pekkanen och herr Johansson med att gräva fram en gammal grund de hittat i en ...
Media Removed
En dag började fröken Pekkanen och herr Johansson med att gräva fram en gammal grund de hittat i en del av trädgården. De va lika spännande som att hitta dinosaurieskelett i sin egen bil och fröken Pekkanen var så glad för detta nya äventyr som dykt upp. För det är så trädgårdar gör. Dom överraskar ... En dag började fröken Pekkanen och herr Johansson med att gräva fram en gammal grund de hittat i en del av trädgården. De va lika spännande som att hitta dinosaurieskelett i sin egen bil och fröken Pekkanen var så glad för detta nya äventyr som dykt upp. För det är så trädgårdar gör. Dom överraskar med massor med förfärliga spratt men ibland är överraskningarna mer som presenter en vårig födelsedags morgon. Fröken Pekkanen grävde och grävde och ju mer hon grävde desto mer växte drömmarna i hennes huvud. För de är så drömmar gör. De växer när de får jord på fingrarna. Nu va de lika stora som ett trädgårdshus och alla detaljer och val av växter va klara på en sekund. "Ha!" Utbrast fröken Pekkanen glatt. "Jag vet EXAKT vad detta ska bli! Vi ska bygga ett växthus. Stort och svart och helt fantastiskt ska de bli! Grisarna kan komma hit och fika, så de inte tycker illa om mig mer. Åh på hösten kan vi äta mat i det för att veta hur det är att äta mat i ett litet hus i trädgården!" Herr Johansson tittade på henne med lugn blick och sa "du äter mat i ett hus i trädgården varje dag älskade Gos" Han kallade fröken för Gos för att visa henne hur mycket han höll av henne. Fröken Pekkanen hörde dock inte detta utan försökte nu istället föreställa sig vart hennes säng skulle stå i det lilla huset. Hon beslutade sig för att ha en sån där utdragbar säng för att hon då skulle kunna få plats med ett piano om hon någon gång skulle besluta sig för att ändå börja arbeta med musik. Hon va ju trots allt okänd världsartist och sånna måste ha ett piano tänkte hon. #trädgård #renovering #trädgårdshus #kungsbacka #blommor
Read more
Åhhhh <span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ @feministfotografen kissar ner sig av lycka!! #Gurun, vad du än vill göra med mig, ...
Media Removed
Åhhhh ️ @feministfotografen kissar ner sig av lycka!! #Gurun, vad du än vill göra med mig, jag ställer upp på allt!!! Det kan inte skrivas vackrare än ovanstående; inkräkta vårt lands territorium och vi svarar med.. samtal. Med risk för viss upprepning, men vi ska inte nöja oss med bara ... Åhhhh ❤️❤️❤️ @feministfotografen kissar ner sig av lycka!! #Gurun, vad du än vill göra med mig, jag ställer upp på allt!!! Det kan inte skrivas vackrare än ovanstående; inkräkta vårt lands territorium och vi svarar med.. samtal. Med risk för viss upprepning, men vi ska inte nöja oss med bara samtal! Vi kommer erbjuda #Putin och hans stab följande; drejningskurs, gruppterapi, zumba, samverkansseminarium, målarkurs (kroki), samarbetsövningar med fokus på tillit, gruppmassage med eteriska oljor, ekologisk matlagningskurs, andningsövningar, yoga mm. I programmet ingår fika varje kvart med möjlighet att vädra åsikter och känslor. För alla vet ju, arga män med manliga könshormoner (tvi) behöver bara omprogrammeras till inkännande förstående kvinnor (det kommer injiceras östrogen)👌💃 Vi i #feministisktinitiativ gör detta för världsfreden. Kursen avslutas därför med en weekendresa till Gambia. Där vi avnjuter Gambias generösa gästfrihet 🍆🌽🍌🍡🍢 och pratar om ryssarnas nyfikenhet i östra Ukraina och Krimhalvön. (Åh, det är dagar som denna, det är så förbannat synd att vi inte kom in i rixtan!) #fi #snicksnackamedputin #ungafeminister #gurunsnackarnerspetsnazalladariveckan #spetsnaz #meramysmindremotstånd #makelovenotwar
Read more
Här kan man sitta och fika och ha det gott! Akta tänderna bara då trolldegsfika kan vara svårsmält! ...
Media Removed
Här kan man sitta och fika och ha det gott! Akta tänderna bara då trolldegsfika kan vara svårsmält! Bordet och stolarna har stått i lekstugan sen vi var små, dock var dom röda på den tiden då min mammas favoritfärg är just rött och därför var det rätt naturligt att hon valde den kulören Jag undrar ... Här kan man sitta och fika och ha det gott! Akta tänderna bara då trolldegsfika kan vara svårsmält! 😄 Bordet och stolarna har stått i lekstugan sen vi var små, dock var dom röda på den tiden då min mammas favoritfärg är just rött och därför var det rätt naturligt att hon valde den kulören 😄 Jag undrar vilken färg mina barn kommer välja till sina barn? #lekcafe #the80smediy #the80smelekstuga #lekstugerenovering #lekstugan #lekstuga #barnrumsinspo #barnrum #kidsperation #finabarnsaker #lagerhausfavoriter #mittlevaochbo #färgförfan #inredning #inredningsdetaljer
Read more
Ett coolt barskåp i svart metall med 2 glasdörrar och stödkant på toppen, så att flaskorna står kvar. ...
Media Removed
Ett coolt barskåp i svart metall med 2 glasdörrar och stödkant på toppen, så att flaskorna står kvar. Vad mer kan man begära Kanske att den hade haft hjul då, för smidig förflyttning... Å det har den också Välkomna idag 12-17 i både butik och café - Lunch, prylar och fika. Ett coolt barskåp i svart metall med 2 glasdörrar och stödkant på toppen, så att flaskorna står kvar. Vad mer kan man begära😄 Kanske att den hade haft hjul då, för smidig förflyttning... Å det har den också😄 Välkomna idag 12-17 i både butik och café - Lunch, prylar och fika.
Härliga måndag Dörrarna står på vid gavel och välkomnar er till en stund hos oss med smarrig gofika, mumsig vällagad lunch och härlig shopping i vår nya butik! Köket har en riktigt god sommarmeny att frossa i samt butiken har fyllt på med nyheter för hemmets alla mysiga vrår Välkomna ... Härliga måndag 🌸

Dörrarna står på vid gavel och välkomnar er till en stund hos oss med smarrig gofika, mumsig vällagad lunch och härlig shopping i vår nya butik!

Köket har en riktigt god sommarmeny att frossa i samt butiken har fyllt på med nyheter för hemmets alla mysiga vrår 🌸

Välkomna 11-18 ( Bistron stänger kl 16 )
Kram Petra & Pierre med personal

#majascottage #lorensdalsgård #vellinge #utflyktsmål #gårdsbutik #bistro #mat #fika #shopping
Read more
°Kapitel 4° °Oscars perspektiv° Det var inte tjejen som öppnade. Det var en vuxen. Kanske hennes ...
Media Removed
°Kapitel 4° °Oscars perspektiv° Det var inte tjejen som öppnade. Det var en vuxen. Kanske hennes mamma. "D/n!" ropade hon. Det dröjde lite innan hon kom ner. Eller de. Den andra tjejen kände jag inte igen. "Hej!" sa d/n och log. °D/n perspektiv° Jag blev lättad när jag såg att det var killen ... °Kapitel 4° °Oscars perspektiv°
Det var inte tjejen som öppnade. Det var en vuxen. Kanske hennes mamma.
"D/n!" ropade hon.
Det dröjde lite innan hon kom ner. Eller de. Den andra tjejen kände jag inte igen. "Hej!" sa d/n och log. °D/n perspektiv°
Jag blev lättad när jag såg att det var killen jag mötte i parken. "Kom in! Vi ska just fika."
Bk/n tittade på mig. Hon sa tyst:
"Det är ju Oscar Enestad! Vad gör han här?"
"Jag vet inte." sa jag. "Jag känner honom inte."
"Oscar?"
"Ja?"
"Hur kan du veta var jag bor?"
"Jag såg när du gick." °Bk/n perspektiv°
Jag kan inte fatta att jag står i samma rum som Oscar Enestad! Sådant händer inte!
"Vem är du då?" Oscar tittade på mig.
"Ehh.. Bk/n."
"Ska vi fika eller?" Rösten kom från köket.
"Ja!" sa d/n. "Är det okej om Oscar fikar med oss?"
"Absolut!" °Senare°
Vi gick upp för trappan och in på d/n rum. D/n lade sig i sin säng, och jag på madrassen. "Lägg er nu, tjejer!" ropade dm/n (din mammas namm).
"Vi gör det redan, mamma!" ropade d/n tillbaka.
"Godnatt, bk/n."
"Godnatt, d/n."
Read more
<span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span><span class="emoji emoji1f366"></span> Jordgubbs och rabarberglass med smak av vitchoklad<span class="emoji emoji1f368"></span><span class="emoji emoji1f367"></span><span class="emoji emoji1f368"></span> Busenkelt glassrecept ...
Media Removed
Jordgubbs och rabarberglass med smak av vitchoklad Busenkelt glassrecept som går att variera med vilka frysta frukter/bär som helst Bara 3 ingredienser och du behöver inte ställa den i frysen utan du kan servera den direkt! 122 kcal/portion (15 g protein, ... 🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦
Jordgubbs och rabarberglass med smak av vitchoklad🍨🍧🍨

Busenkelt glassrecept som går att variera med vilka frysta frukter/bär som helst😍 Bara 3 ingredienser och du behöver inte ställa den i frysen utan du kan servera den direkt!
122 kcal/portion (15 g protein, 8 g kolhydrater, 3 g fett)

4 portioner
● 250 g frysta frukter/bär, jordgubbar och rabarber
● 250 g lätt turkisk yoghurt
● 2 skopor OneWhey strawberry från @fitnessguru + steviadroppar med vanilj efter smak och tycke😉

För att näringsanpassa för barn kan du skippa proteinpulvet👪. Men för er andra muskelknuttar så måste ni testa denna GLASS i STORA LASS (av gainzz)💪🌟.

Ni får ursäkta min dåliga uppdatering här på @proteinmums, har fokuserat mycket på min deff inför en tävlingsdebut i bodyfitness i april. Är ni nyfikna på hur det går så uppdaterar jag regelbundet på min privata IG @jackiemasete 🎉😃 MASSOR AV RECEPT UTLOVAS EFTER TÄVLINGEN 💕💕💕 #PROTEINMUMS #protein #efterätt #bakblogg #fitnessguru #gottegris #lchp #fika #fredagsmys #lördagsgodis #mindresocker #mrr #getfit #cleaneatingrecipes #delicious #easy #gott #glass
Read more
Städat bort snö runt och på vagnen! <span class="emoji emoji26c4"></span><span class="emoji emoji1f4aa"></span> Då får man fika efteråt! <span class="emoji emoji1f370"></span><span class="emoji emoji2615"></span> Medan jag kanade omkring på taket ...
Media Removed
Städat bort snö runt och på vagnen! Då får man fika efteråt! Medan jag kanade omkring på taket så lekte @marcusjohansson76 med kameran och han kan ju han med!!! . . . #tandådalen #cctandådalen #caravanclub #älskasnö #älskarsnö #älskarvintern #selfie #fikaärlivet #volvo ... Städat bort snö runt och på vagnen! ⛄💪 Då får man fika efteråt! 🍰☕ Medan jag kanade omkring på taket så lekte @marcusjohansson76 med kameran och han kan ju han med!!! 📷😁
.
.
.

#tandådalen #cctandådalen #caravanclub #älskasnö #älskarsnö #älskarvintern #selfie #fikaärlivet #volvo #volvoV70 #hunnbuss
Read more
Godkväll! <span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji2728"></span> Vilken dag! Först öppet hus i lillans klass, fika och pyssel, sen hem och fixa lunch ...
Media Removed
Godkväll! Vilken dag! Först öppet hus i lillans klass, fika och pyssel, sen hem och fixa lunch till Emil som varit sjuk hela veckan, sen akut på vårdcentralen med honom och inhalera, efter det iväg på middag, hem och fortsätta allt stök och städ och nu äntligen slöa i soffan. Även ställt ... Godkväll! ✨✨ Vilken dag! Först öppet hus i lillans klass, fika och pyssel, sen hem och fixa lunch till Emil som varit sjuk hela veckan, sen akut på vårdcentralen med honom och inhalera, efter det iväg på middag, hem och fortsätta allt stök och städ och nu äntligen slöa i soffan. 🙈😊 Även ställt upp lillans gran i hallen på övervåningen. Fin kväll till er! ✨❤️ Kram ❤️ #myhome #mitthem #decoration #shabbychic #christmas #christmastree #lantligthem #lantligt
Read more
Här ser ni våra tappra tomater som kämpar trots stekhet sol och rationerad bevattning. Visst är ...
Media Removed
Här ser ni våra tappra tomater som kämpar trots stekhet sol och rationerad bevattning. Visst är det underbart med sommarvärme och solljus men nog vore det gott med lite regn då och då? På nätterna om man får drömönska ️ TACK för en fin vecka som har varit och välkomna till en ny vecka (stängt ... Här ser ni våra tappra tomater som kämpar trots stekhet sol och rationerad bevattning.
Visst är det underbart med sommarvärme och solljus men nog vore det gott med lite regn då och då? På nätterna om man får drömönska ☀️ TACK för en fin vecka som har varit och välkomna till en ny vecka (stängt idag måndag). ☀️- LUNCH tisdag till fredag 11:30-14 som vanligt.
☀️- På onsdag GRILLAR vi mellan kl.16-19 ☀️- Torsdag är det öppet till kl.18 så ni hinner komma och FIKA efter badet.
🥂- Lördag har vi BRÖLLOP
☀️- Och på söndag är det SOMMARLUNCH kl.12-15.
🙏🏽 - Veckan avslutas som vanligt med ett stralayoga-pass, söndag 18:30-19:30
Många tillfällen att besöka oss i ladan. Välkomna!
Read more
<span class="emoji emoji2b50"></span>️ PLOCKMAT <span class="emoji emoji2b50"></span>️ Lördagkväll hemma hos mig <span class="emoji emoji1f60d"></span>😀<span class="emoji emoji1f64f"></span>🏻 Bara Ä L S K A R plockmat. Sen är det ju så mysigt också ...
Media Removed
️ PLOCKMAT ️ Lördagkväll hemma hos mig 😀🏻 Bara Ä L S K A R plockmat. Sen är det ju så mysigt också 🤗 Tidigare idag dök det upp en kylväska med kött från Dalsjöfors (!). Jag provade kambenen ikväll, preppade med lite bbq-sås innan ugnen & oj vilket kött. Nu har jag bara hunnit testa dom här ... ⭐️ PLOCKMAT ⭐️
Lördagkväll hemma hos mig 😍😀🙏🏻 Bara Ä L S K A R plockmat. Sen är det ju så mysigt också 🤗
Tidigare idag dök det upp en kylväska med kött från Dalsjöfors (😳!). Jag provade kambenen ikväll, preppade med lite bbq-sås innan ugnen & oj vilket kött. Nu har jag bara hunnit testa dom här men de kan jag verkligen rekommendera 😀
Hur som, det här blev ju en perfekt inledning på kvällen efter en rackarns bra lördag med morgonträning, hemmabrunch, försommarvärme, städ, fika & balkongläge 🤗
Jag hoppas er lördag har varit & är lika härlig 😘 Stor kram !
Read more
Bröd nr 3 skulle vara en limpa som jag fått recept på utav @johannashudofriskvard <span class="emoji emoji2764"></span>️ men det blev ...
Media Removed
Bröd nr 3 skulle vara en limpa som jag fått recept på utav @johannashudofriskvard ️ men det blev mer ett fikabröd och blev supernöjd med resultatet även fast det var första gången jag testade 😀Hade i massa kardemumma men liknande mjuk pepparkaka så kan tänka mig att i höst/jul häller man i ... Bröd nr 3 skulle vara en limpa som jag fått recept på utav @johannashudofriskvard ❤️ men det blev mer ett fikabröd och blev supernöjd med resultatet även fast det var första gången jag testade 😀Hade i massa kardemumma men liknande mjuk pepparkaka så kan tänka mig att i höst/jul häller man i pepparkakskrydda istället för kardemumma 😍
Jag gjorde om ursprungsreceptet litegrann:
1 ägg
40 g äggvita
1 dl vaniljprotein (hade jag inte hemma så blev choklad och kan även tänka mig framöver att byta ut mot kokosmjöl för att få helt mjölk och sötningsmedelfritt)
1,5 dl pofiber
1 dl linfrö (tog jag bort helt)
1 tsk bikarbonat
300 g kesella (bytte jag ut mot mjölkfri créme fraiche, växtbaserad)
1 msk fiberhusk
Kardemumma efter behag 🌷
Häll i en avlång bakplåtsklädd form in i ugnen på 170 grader ca 50 min.
Elly älskade denna 😍
#fika #proteinkaka #proteinbröd #glutenfritt #sockerfritt #bakanyttigt #inspo #kardemumma #utansocker #proteinfika #sol #the #helg
Read more
Idag hade vi ett trevligt möte runt vårt kaffebord. Första träffen som stödfamilj åt ett yngre syskonpar, ...
Media Removed
Idag hade vi ett trevligt möte runt vårt kaffebord. Första träffen som stödfamilj åt ett yngre syskonpar, då vår stora kille vuxit ur systemet (honom kan vi träffa ändå) ️ #spännande #stödfamilj #tukiperhe #fika #eftermiddagskaffe #arabiafinland #arabiaporslin #kaffekopp #kahvikuppi ... Idag hade vi ett trevligt möte runt vårt kaffebord. Första träffen som stödfamilj åt ett yngre syskonpar, då vår stora kille vuxit ur systemet (honom kan vi träffa ändå) ❤️❤️❤️ #spännande #stödfamilj #tukiperhe #fika #eftermiddagskaffe #arabiafinland #arabiaporslin #kaffekopp #kahvikuppi #aprikoosi #arabiaaprikoosi #retroporslin #finnishdesign #räkmacka #katkarapuleipä #loppisfynd #kirppislöytö #iittala
Read more
VÄLKOMMEN TILL VEGOVISION I GÖTEBORG – ÖPPET IDAG KL. 10-18 Idag kl. 10 öppnar mässan Vegovision ...
Media Removed
VÄLKOMMEN TILL VEGOVISION I GÖTEBORG – ÖPPET IDAG KL. 10-18 Idag kl. 10 öppnar mässan Vegovision dörrarna i Eriksbergshallen i Göteborg och du är varmt välkommen! På mässan kommer du hitta allt från skor till mat och naturligtvis de senaste vegoprodukterna. Lyssna till inspirerande ... VÄLKOMMEN TILL VEGOVISION I GÖTEBORG – ÖPPET IDAG KL. 10-18

Idag kl. 10 öppnar mässan Vegovision dörrarna i Eriksbergshallen i Göteborg och du är varmt välkommen!
På mässan kommer du hitta allt från skor till mat och naturligtvis de senaste vegoprodukterna. Lyssna till inspirerande föreläsningar, fika och ät god mat, provsmaka produkter och besök alla våra spännande utställare.

All information du behöver om mässan Vegovision hittar du på @vegovision

Hoppas vi ses!

#djurensrätt #vegovision #vego #vegan #vegetarian #vegetariskt #väljvego #mässa #göteborg #gbgftw #gbg

ST: En kö av människor på väg in till mässan Vegovision. I förgrunden tittar ett barn med keps på en skylt som det står Djurens Rätt på. #syntolkning
Read more
Solen är här.<span class="emoji emoji2600"></span>️Här in min lilla hall entré trivs pelargonerna från förra året nu. Köpte ett månbord ...
Media Removed
Solen är här.️Här in min lilla hall entré trivs pelargonerna från förra året nu. Köpte ett månbord för ett tag sen så då ska jag byta ut byrån och ha bordet där i stället .Snart kommer några vänner på besök️. Då kan vi sitta ute och fika. Mysigt. Njut dagen ni som kan .️ #pelargoner #vårdag ... Solen är här.☀️Här in min lilla hall entré trivs pelargonerna från förra året nu. Köpte ett månbord för ett tag sen så då ska jag byta ut byrån och ha bordet där i stället .Snart kommer några vänner på besök☕️. Då kan vi sitta ute och fika. Mysigt. Njut dagen ni som kan .❤️
#pelargoner #vårdag #återbruk #iminhall #barnstol #soligvårdag #myhome
Read more
Detta är min sommar. Hemma, på vårt nya trädäck, med en älskad man och våra hundar. Lite småutflykter ...
Media Removed
Detta är min sommar. Hemma, på vårt nya trädäck, med en älskad man och våra hundar. Lite småutflykter här och där. Fika eller lunch på något mysigt lantcafe'. Pill i trädgården. Familj och vänner på besök. Nästa vecka blir det Per Gessle i Halmstad. Lugnt och stilla utan stress över att hinna ... Detta är min sommar. Hemma, på vårt nya trädäck, med en älskad man och våra hundar. Lite småutflykter här och där. Fika eller lunch på något mysigt lantcafe'. Pill i trädgården. Familj och vänner på besök. Nästa vecka blir det Per Gessle i Halmstad. Lugnt och stilla utan stress över att hinna med så mycket som möjligt under fyra veckor. Semester för mig är lugn och ro. Försöka njuta av stunden och ta dagen som den kommer. Det är då jag trivs som bäst 🌸
Read more
Förra lördagen samlades större delen av Smålandsledarna för nätverksträff. Vi hyrde lokal och ...
Media Removed
Förra lördagen samlades större delen av Smålandsledarna för nätverksträff. Vi hyrde lokal och hade öppet hus för både allmänhet och alla våra egna kunder, där vi bjöd på fika och presenterade lite av vårt produktsortiment i fitness, hälsa och skönhet. Väldigt givande dag! På kvällen sedan ... Förra lördagen samlades större delen av Smålandsledarna för nätverksträff. Vi hyrde lokal och hade öppet hus för både allmänhet och alla våra egna kunder, där vi bjöd på fika och presenterade lite av vårt produktsortiment i fitness, hälsa och skönhet. Väldigt givande dag! På kvällen sedan utvärderade vi dagen och korkade upp för lite skumpa då det var dags att fira två av våra duktiga ledare som klättrat på karriärstegen i marknadsplanen! 🎉 #foreverlifestyle #foreverfuture #fitness #hälsa #välmående #framgång #frihet #entreprenörskap #entreprenör #ledarskap #ledare #business #nätverkande #möjligheter #success #togethersuccess #togetherfreedom
Read more
DETTA är det bästa slutet jag sett i en dokumentär. Filmen heter ”Into the abyss”, den handlar om ...
Media Removed
DETTA är det bästa slutet jag sett i en dokumentär. Filmen heter ”Into the abyss”, den handlar om dödsstraffet och är regisserad av Werner Herzog. Mannen i bild jobbade länge som ett slags modern bödel, det vill säga han tog hand om fångarna som skulle dö, under det sista dygnet de hade i livet. ... DETTA är det bästa slutet jag sett i en dokumentär. Filmen heter ”Into the abyss”, den handlar om dödsstraffet och är regisserad av Werner Herzog. Mannen i bild jobbade länge som ett slags modern bödel, det vill säga han tog hand om fångarna som skulle dö, under det sista dygnet de hade i livet. En mentalt ganska påfrestande arbetsmiljö kan vi nog enas om. Så han sade upp sig. Och här, i filmens sista minut, berättar bödeln om hur han nu ser på livet. Och den där ”live your dash”-grejen är så fin att man får dåndimpen, men bödel-mannen ÄR INTE KLAR, han har en poetisk bild KVAR att bjuda på I SAMMA SEKVENS, och den handlar tammefan om kolibris (hummingbirds). Nu när tillvaron tagit en ny vändning så har bödeln börjat SE LIVET OMKRING SIG. Fåglarna, ankorna, alla kolibris. Och så säger han, om the hummingbirds: ”Why are there so many of them?” Herzog har senare berättat att när han satt bakom kameran och hörde den där frågan förstod han DIREKT att den skulle avsluta filmen. (Gåshud.) Men. MEN!!! När jag såg om filmen i fredags insåg jag att det ÄR JU INTE EN FRÅGA. Bödeln säger INTE “Why are there so many of them?”, han säger ”Wow! There are so many of them!”Det är OCKSÅ poetiskt som SATAN, men Herzog har ändå byggt hela sin uppfattning av slutet på en felhörning! Hur är det MÖJLIGT? Han måste ju ha suttit i redigeringen och gastat om vilket geni den här bödeln är som ställer den poetiska frågan om kolibris och INGEN vågar säga ”Men Werner, det ÄR ingen fråga.” Om jag fick träffa Herzog skulle jag vilja prata med honom om detta. Kanske länge. Å andra sidan, det kanske inte skulle bli nåt vidare snack. En gång sprang jag på Roy Andersson i Sturegallerian. Då fick jag ÄNTLIGEN fråga honom om planschen till filmen ”En kärlekshistoria”. Så som titeln är skriven, utan bindestreck (se bild två ovan) så blir ju titeln ”En kärleks historia”. Kärlek, med genitiv-s. En kärlekS historia. Vilket OCKSÅ är fint, men på ett annat sätt. Vad hade Roy att säga om det, undrade jag, hur tänkte han? Roy såg nästan förbannad ut, och sa bara: ”Filmen heter En kärlekshistoria”. Sen gick han norrut, och jag tog en fika med Sigge som berättade att han funderade på att skaffa hund.
Read more
Feeling strong today! 🤗 Trots sömnbrist och huvudvärk som nästan fick mig att inte åks till gymmet ...
Media Removed
Feeling strong today! 🤗 Trots sömnbrist och huvudvärk som nästan fick mig att inte åks till gymmet idag fick jag till ett av de bättre passen på länge! 😀 Så skönt när man överraskas så av styrka och kontakt. Och när inte gymmet är alldeles knökat utan man kan köra på utan att behöva köa eller ändra ... Feeling strong today! 🤗 Trots sömnbrist och huvudvärk som nästan fick mig att inte åks till gymmet idag fick jag till ett av de bättre passen på länge! 💪😀 Så skönt när man överraskas så av styrka och kontakt. Och när inte gymmet är alldeles knökat utan man kan köra på utan att behöva köa eller ändra om i schemat 🙄 ikväll står det fika med trevligt folk på agendan, och i morgon ska jag och en kompis se filmen It på bio! 😱 kommer nog dö av skräck haha yay 😅 .
.
.
.
#girlswithmuscle #girlswholift #eatliftgrow #eatandgrow #styrka #workout #gym #happy #nw #balancedlifestyle #balancednotclean #getstrong #workhard #studentlifestyle #healthcoach #bio #fika #fullbodyworkout #balance #healthy #minresaräknas #vågaät #inspo #lift #stark
Read more
Afterwork<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f60b"></span> buffén står uppdukad från 16:30 välkomna att boka bord på 036/120260. #smörgås ...
Media Removed
Afterwork buffén står uppdukad från 16:30 välkomna att boka bord på 036/120260. #smörgås #tapas #sharejkpg #jkpg #jkpgcity #kaffe_compagniet #klostergatan23 #jönköping #jkpglunch #lunchjkpg #afterwork #aw #trubadur #fika #onsdagsaw #svensktkött #serveringstillstånd ... Afterwork✨🎉😋 buffén står uppdukad från 16:30 välkomna att boka bord på 036/120260.
#smörgås #tapas
#sharejkpg #jkpg #jkpgcity #kaffe_compagniet #klostergatan23 #jönköping #jkpglunch #lunchjkpg #afterwork #aw #trubadur #fika #onsdagsaw #svensktkött #serveringstillstånd #hamburgare #vinbar #bullar #wienerbröd #torgfika #cappuccino #räksmörgås #räkfrossa
Read more
 #Repost @bettydelsefull with @get_repost ・・・ Min dotter @majornalollo "in action" och försvarar ...
Media Removed
#Repost @bettydelsefull with @get_repost ・・・ Min dotter @majornalollo "in action" och försvarar en medmänniska!🏽 • • • Dagens goda gärning för ett samhälle fri från hat. För att göra historien littte kortare: Jag och mamma var i nordstan och skulle ta en fika, mot slutet säger ... #Repost @bettydelsefull with @get_repost
・・・
Min dotter @majornalollo "in action" och försvarar en medmänniska!❤✊🏽❤Dagens goda gärning för ett samhälle fri från hat.
För att göra historien littte kortare:
Jag och mamma var i nordstan och skulle ta en fika, mot slutet säger mamma helt plötsligt ”vafan lite mer medmänniska kan man väl ändå vara” jag vänder mig och och ser samma sak som mamma, en vakt ställer sig med armarna i kors och ställer sig några meter från en hemlös som tigger medans han stirrar på henne. Tillslut blir jag så irriterad att jag bestämmer mig för att gå ut, mamma stoppar mig och ger mig en 10 krona, jag går ut och stirrar på vakten och sa något i stil med ”jag står upp för henne” och lägger 10 kronan i hennes mugg samtigt som jag fortsätter att kolla på vakten. Ganska fort kommer en annan kille fram och säger något i stil med ”hon är gammal låt henne vara” vakten säger något jag inte minns men minns att jag säger ”jag tänker inte gå härifrån först ni går härifrån och låter henne vara. Ni får inte skicka ut henne, det är svin kallt ute låt henne vara inne” då säger vakten ”Jag var precis ute och jag tyckte det var jätte skönt”. Jag kan inte tro mina öron och säger lagom itererat fast bestämt ”ja men det är ditt jobb”. En annan vakt kommer och till slut hör jag hur dem säger till varandra ”vi går en runda” då jag bara svarar ”bra”. När dem går iväg säger jag efter dem ”hejdå” tillslut gick min irritation så långt att jag överdrivet och glatt ropade efter dem ”HA EN BRA DAG”. Medans jag pratade med vakten och stod upp för den gamla damen såg jag hur han bara flinade och försökte psyka mig och visa sin äckliga makt som både man och vakt. #grupp1318 #lolloborg
Read more
12 dagar till säsongsstart! Vi fortsätter vår presentation av årets kursklippor med #Ryssgraven ...
Media Removed
12 dagar till säsongsstart! Vi fortsätter vår presentation av årets kursklippor med #Ryssgraven där vi då och då har såväl #sportklätterkurs #grundkursklippa och #räddningskurs Lätta borrbultade leder, lättåtkomliga ankare för topprepsklättring och dessutom några få långa kilsäkrade ... 12 dagar till säsongsstart! Vi fortsätter vår presentation av årets kursklippor med #Ryssgraven där vi då och då har såväl #sportklätterkurs #grundkursklippa och #räddningskurs Lätta borrbultade leder, lättåtkomliga ankare för topprepsklättring och dessutom några få långa kilsäkrade leder i de nedre svårighetsgraderna gör detta till en av Stockholms mest välbesökta klippor. Leden "Ett moln i mina byxor 5" på det stora svaet mitt på klippan är troligen en av Stockholms mest klättrade leder. Till höger om svaet nås en mängd leder från den nybyggda spången längs vattnet. Särskilt rekommenderas den kilsäkrade Aurora 5+ och den bultade Potenkin 6- samt Plåster på såren 5.
En liten varning är på sin plats för klippan till vänster om det stora svaet där det finns löst material och ras har förekommit. Klippan ligger fint vid vattnet men helhetsintrycket störs en del av bruset från motorvägsbron intill klippan. Vid besök parkera under bron eller ta pendeltåg till Kungsängens station.
Detaljerad info om klippan hittar du i Stockholms nya klätterförare "Klättring i Stockholm" Köp den på våra klätterkurser eller direkt av författaren @mikaelwiderberg på www.plonk.se #kungsängen #klättring #klättringstockholm #klätterkurs #klippklättring #fika #badsjö #upplevelse #utmaning #äventyr #friluftsliv #stockholmsguidebyrå #stockholm #ute #outdoors #climbing #kajak #paddling #climbinglife #stockholmsguidebyrå #klättra #klättraistockholm
Read more
<span class="emoji emoji1f353"></span>Raw jordgubbscheesecake <span class="emoji emoji1f353"></span>Idag har vi haft kalas för vår 2-åring <span class="emoji emoji1f382"></span><span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f388"></span>Bläddra för fler bilder <span class="emoji emoji1f449"></span> / ...
Media Removed
Raw jordgubbscheesecake Idag har vi haft kalas för vår 2-åring Bläddra för fler bilder / Healthy ”fika” for our 2-year old boy today Vi bjöd på fika som stärker kroppen ️fika fyllt av fina fettsyror ifrån nötter och kallpressad kokosolja. Vitaminer, mineraler och antioxidanter ... 🍓Raw jordgubbscheesecake 🍓Idag har vi haft kalas för vår 2-åring 🎂🌸🎈Bläddra för fler bilder 👉 / Healthy ”fika” for our 2-year old boy today 💪 Vi bjöd på fika som stärker kroppen ❤️fika fyllt av fina fettsyror ifrån nötter och kallpressad kokosolja. Vitaminer, mineraler och antioxidanter ifrån mango, passionsfrukt, blåbär, björnbär, jordgubbar, citron, lime, apelsin, morot, hallon, rå kakao, kryddor och kokos. Fika utan vitt socker och mjöl, som vi med gott samvete kunde låta 2-åringen frossa i 😂 Det bjöds bland annat på den här jordgubbs”cheesecaken” gjord på mixade cashewnötter och med en botten av valnötter, kanel och kardemumma, morotskaka med hasselnöts-och mandelmjöl och kokosfrosting, browniemuffins med blåbärsfluff och dadelbollar 👌 2-åringen röstade på morotskakan som godast men ganska många dadelbollar slank ned också 🙊 Ett inlägg med recept kommer på bloggen i veckan. #rawfika #antioxidant #nyttigtfika #cheesecake #jordgubbscheesecake #morotskaka #browniemuffins #råkakao #sockerfritt #nosugar #glutenfritt #f52gramsfoodpic #feedfeed #onthetable #fika #kalas #barnkalas
Read more
*kompis ringer å frågar om man ska med till stockholm* Ja men absolut, kul! Men du ska vi bruncha ...
Media Removed
*kompis ringer å frågar om man ska med till stockholm* Ja men absolut, kul! Men du ska vi bruncha där då kanske när vi kommer dit? Eller ska vi äta frukost innan vi åker? Gör du de? När äter du frukost? Så vi kan tajma våran hunger rätt till lunchen. VADÅ ÅKA kl12 när äter vi lunch då??? Ska du äta ... *kompis ringer å frågar om man ska med till stockholm*
Ja men absolut, kul! Men du ska vi bruncha där då kanske när vi kommer dit? Eller ska vi äta frukost innan vi åker? Gör du de? När äter du frukost? Så vi kan tajma våran hunger rätt till lunchen. VADÅ ÅKA kl12 när äter vi lunch då??? Ska du äta lunch innan då eller ska vi äta där? Okej men då tar jag med mellis innan lunchen om vi åker 12. Vad känner vi med middag? Äta ute eller Äta hemma? Okej vi äter hemma, då plockar jag fram de vi ska äta ur frysen å förbereder. Men om vi äter lunch 14 då käkar vi middag lite senare då?? Men ungefär huuur sent?? För måste kanske isåfall äta mellis där igen vid 16 isch. Eller vänta vi ska ju fika också?? När fikar vi?? Me everytime man ska planera en "aktivitet". är jag den enda?? Plz tell me not
#mat #är #bäst #I'm #nothing #without #food #fokuserapådeviktigailivet #äta #frukost #brunch #lunch #mellis #fika #middag
Read more
Vet ni.... Ibland är det liksom meningen att det ska ske en förändring, vi vågar tänka nytt.... ...
Media Removed
Vet ni.... Ibland är det liksom meningen att det ska ske en förändring, vi vågar tänka nytt.... Vi vill alltid sträva efter att erbjuda er en upplevelse & vill alltid få er att känna er speciella, så nu satsar vi ännu ett steg på personlig service, vi vill kunna hjälpa er ännu mer, vill ha tid ... Vet ni....
Ibland är det liksom meningen att det ska ske en förändring, vi vågar tänka nytt.... Vi vill alltid sträva efter att erbjuda er en upplevelse & vill alltid få er att känna er speciella, så nu satsar vi ännu ett steg på personlig service, vi vill kunna hjälpa er ännu mer, vill ha tid för er som vill göra en förändring, eller kunna erbjuda dig 100% service om du vill handla något nytt klädesplagg, så under hösten testar vi något nytt.... Lite läskigt med förändring, men ibland är det liksom meningen... Det som kommer att ske från nästa vecka är att vi kommer att öppna med kläder & inredning även i cafe delen... Vad sker då med caféet?? Vi kommer att sista helgen i varje månad öppna upp caféet & då erbjuda både fika & äta under olika tema.... Lite som ett pop up cafe med olika tema:) Så Nu kavlar vi upp armarna & till helgen säger vi välkomna till vår lite större butik, extra service & möjligheten att serva er ännu bättre.... Hoppas ni vill hänga med oss på denna resan....
Read more
Igår hämtade vi äntligen lilla Lovis <span class="emoji emoji1f60d"></span> Vilken glädje! Hemresan med fyra timmar i bil var väl sådär ...
Media Removed
Igår hämtade vi äntligen lilla Lovis Vilken glädje! Hemresan med fyra timmar i bil var väl sådär kul med lite åksjuka och kvällen tog vi det väldigt lugnt. I morse var det som en helt annan hund. Hon skuttade upp ur sängen, leker och busar och har redan träffat hennes nya bästis Harry 8 år. Han ... Igår hämtade vi äntligen lilla Lovis 😍 Vilken glädje! Hemresan med fyra timmar i bil var väl sådär kul med lite åksjuka och kvällen tog vi det väldigt lugnt. I morse var det som en helt annan hund. Hon skuttade upp ur sängen, leker och busar och har redan träffat hennes nya bästis Harry 8 år. Han var roligast hittills 😍 Det finns lite fler bilder på bloggen startsida för er som inte kan få nog av gulliga valpar ❤️ Gå till länken, sen klickar man på bilden längst upp där det står Fredriks fika och då kommer man till startsidan 👍 Nu ska vi mysa på lite mer här 😍 Hoppas alla får en riktigt skön lördagskväll!
#valp #perrodeaguaespañol #perro #spanskvattenhund #weeklyfluff #shiromalou #lillalovis #lovis
Read more
En äppelpaj till eftermiddagsfikat i veckan kanske? <span class="emoji emoji1f60b"></span> Ca 8-10 bitar Pajdeg: 2 1/2 dl vetemjöl 125 ...
Media Removed
En äppelpaj till eftermiddagsfikat i veckan kanske? Ca 8-10 bitar Pajdeg: 2 1/2 dl vetemjöl 125 g smör 1 st äggula Fyllning: 4 st äpplen, gärna syrliga 125 g pinjenötter 125 g smör 1 dl strösocker 2 ½ msk vispgrädde 2 msk vetemjöl 1 citron, finrivet skal och lite av saften Sätt ... En äppelpaj till eftermiddagsfikat i veckan kanske? 😋

Ca 8-10 bitar

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
1 st äggula

Fyllning:
4 st äpplen, gärna syrliga
125 g pinjenötter
125 g smör
1 dl strösocker
2 ½ msk vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 citron, finrivet skal och lite av saften

Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar kant) ca 22-24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Blanda pinjenötter, smör, strösocker, grädde, vetemjöl och citronskal i en kastrull. Hetta upp under omrörning. Låt smeten sjuda på svag värme någon minut. Rör då och då.
Skala, kärna ur och skiva äpplen tunt. Bred ut äppelskivorna i pajskalet. Pressa lite av citronsaften över. Bred ut nötsmeten över äppelskivorna.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Låt kallna på ett galler
Servera gärna med en klick mascarponeost eller en god vaniljglass.

#linasmatkasse #recept #äppelpaj #fika
Read more
Då har vi röstat, för att säga till om något måste vi göra det vi kan. Glöm inte att lägga din röst! Vi ...
Media Removed
Då har vi röstat, för att säga till om något måste vi göra det vi kan. Glöm inte att lägga din röst! Vi fortsatte sen med att lämna på diabetesläger, svängde förbi hos vännen som typ bor granne och fick hembakt till fika, mums. Fortsatte sen tillbaka till Mariestad för lite jobb och sist en ... Då har vi röstat, för att säga till om något måste vi göra det vi kan. Glöm inte att lägga din röst!

Vi fortsatte sen med att lämna på diabetesläger, svängde förbi hos vännen som typ bor granne 😉 och fick hembakt till fika, mums.
Fortsatte sen tillbaka till Mariestad för lite jobb och sist en föreläsning av respektgympa på skolan. Riktigt bra!
Tacksam i hjärta att få vara vid sidan av denna fina man. Tacksam att vi funnit varandras själar. Att vi är ett team som lyssnar på varann, respekterar varann och kompletterar varann. Som ger utrymme men ändå närhet. Som ger kritik men också komplimang. Stöd och stöttan men också motivation och lust. Finns så mycket mer i ord att uttrycka men allt samlas i: Jag Älskar Dig ❤ @trollfarsan
Read more
Jag är så glad och tacksam. Denna höst är min mest intensiva höst någonsin. Jag har mycket roligt ...
Media Removed
Jag är så glad och tacksam. Denna höst är min mest intensiva höst någonsin. Jag har mycket roligt att se fram emot och många nya, fina samarbetspartners att jobba ihop med. Och i höst kommer många av mina drömmar att bli verklighet. Bland annat så släpps min Bakbok i oktober, och runt samma ... Jag är så glad och tacksam.
Denna höst är min mest intensiva höst någonsin. Jag har mycket roligt att se fram emot och många nya, fina samarbetspartners att jobba ihop med. Och i höst kommer många av mina drömmar att bli verklighet. Bland annat så släpps min Bakbok i oktober, och runt samma datum som boksläppet är befinner jag mig på godisfabriken där de gör DUMLE (dröm!!). Efter det åker jag direkt till Älvsjömässan för Bak- och chokladfestivalen. Där kommer vi kunna träffas och baka ihop! Mer info om det kommer. Och så jobbar jag på att ta fram egen design på spännande produkter till köket. Jag filar på ett bokmanus som jag önskar ska bli nästa bok. Mitt företag- och varumärke håller på att utvecklas och expandera ordentligt. Och detta har jag byggt upp från absolut ingenting. Jag nyper mig i armen och jobbar vidare. Tacksam och ödmjuk inför allt livet erbjuder och allt jag jobbat mig till. Och tacksam för alla er som är med på resan. Önskar att jag får chansen att en dag krama om er allihopa. Eller kanske fika ihop. Ni är fantastiska. Kram från mig (som är lite ledig för att fira min brorsdotters 1-årsdag). 💗
Read more
Det börjar blåsa lite kallare om kvällarna och jag har börjat våga hoppas på höst. Ni vet sådan där ...
Media Removed
Det börjar blåsa lite kallare om kvällarna och jag har börjat våga hoppas på höst. Ni vet sådan där riktigt bra höst, med mjuka tjocktröjor, raggsockor och favoritböcker och te. Sådan där höst som gör en alldeles lycklig inombords av förväntan, fast man inte riktigt vet varför. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Idag ... Det börjar blåsa lite kallare om kvällarna och jag har börjat våga hoppas på höst. Ni vet sådan där riktigt bra höst, med mjuka tjocktröjor, raggsockor och favoritböcker och te. Sådan där höst som gör en alldeles lycklig inombords av förväntan, fast man inte riktigt vet varför. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Idag har vi varit på utflykt och sugit upp det sista av sommaren. Badat i Mälaren och ätit glass och klappat hästar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nu är jag redo för nya årstider och äventyr. Och chokladkaka. Alltid sjukt redo för chokladkaka.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chocolate #choklad #sötasaker #mjukakakor #smör #tårta #bakning #baking #höst #cake #foodforthought #baktankar #bakefulness #oldschoolbaking #americanbaking #gofika #fika #godtno #thefeedfeed #hautecuisines #hygge #recept #traditionalbaking #sweetlife #slowbaking #slowliving #foodphotography #foodstyling @sota.saker
Read more
 #Frukostklubben #helsingborg #häräralla #städ #mjukpapper #tryck #profil #fika #papper #skriva ...
Media Removed
#Frukostklubben #helsingborg #häräralla #städ #mjukpapper #tryck #profil #fika #papper #skriva #emballage #toner #bläck #block #penna #present #bok #möbler #inredning #kontor #helsingborg #sverige #hbgnyheter #Frukostklubben #helsingborg #häräralla #städ #mjukpapper #tryck #profil #fika #papper #skriva #emballage #toner #bläck #block #penna #present #bok #möbler #inredning #kontor #helsingborg #sverige #hbgnyheter
Spenderade en del av dagen på Stenegård i Järvsö med den här bruttan igår. Därefter blev det fika ...
Media Removed
Spenderade en del av dagen på Stenegård i Järvsö med den här bruttan igår. Därefter blev det fika hos moster och Henke. Mostern i fråga har fått stå ut med oss i stort sett varje dag på sin semester hittills.. #äntligensommar #enbättretorsdag #bästaungen Spenderade en del av dagen på Stenegård i Järvsö med den här bruttan igår. Därefter blev det fika hos moster och Henke. 😍 Mostern i fråga har fått stå ut med oss i stort sett varje dag på sin semester hittills.. 🙈🙊 #äntligensommar #enbättretorsdag #bästaungen
VILL DU VARA MED OCH BRYTA TABUN KRING PSYKISK OHÄLSA OCH SAMTIDIGT HA EN MYSIG ONSDAGSKVÄLL! . Isåfall ...
Media Removed
VILL DU VARA MED OCH BRYTA TABUN KRING PSYKISK OHÄLSA OCH SAMTIDIGT HA EN MYSIG ONSDAGSKVÄLL! . Isåfall tycker vi att du ska komma på våra pärlevent onsdag 5/12 och onsdag 12/12 där vi tillsammans tillverkar armband som kommer säljas under vår insamling tillsammans med organisationen ... VILL DU VARA MED OCH BRYTA TABUN KRING PSYKISK OHÄLSA OCH SAMTIDIGT HA EN MYSIG ONSDAGSKVÄLL!
.
Isåfall tycker vi att du ska komma på våra pärlevent onsdag 5/12 och onsdag 12/12 där vi tillsammans tillverkar armband som kommer säljas under vår insamling tillsammans med organisationen Aldrig Ensam! Ni kommer även kunna köpa armbanden ni tillverkar på plats!
.
ONSDAG 5/12 16.00-18.00 S209 (Samhuset)
ONSDAG 12/12 16.00-18.00 N230 (Naturvetarhuset)
.
Löpande under vår insamling kan ni även swisha valfri summa till 123 514 98 44! GLÖM INTE ATT MÄRKA MEDDELANDET MED UNIADEN!
.
Vi bjuder på fika och härlig stämning!
.
Bjud in era vänner så ser vi tillsammans till att färre känner sig ensamma och vågar prata om sitt mående, du är ALDRIG ENSAM!
.
#UniadenAldrigEnsam
Read more
Lussebullar är något jag inte kan vara utan i december. Det förstärker hela julkänslan och hinner ...
Media Removed
Lussebullar är något jag inte kan vara utan i december. Det förstärker hela julkänslan och hinner man inte äta frukost är det absolut rimligt att en lussebulle slinker ner i väskan istället för en macka. Ungefär som när jag ursäktar mig med att äta pannkakor med sylt och socker till frukost. ... Lussebullar är något jag inte kan vara utan i december. Det förstärker hela julkänslan och hinner man inte äta frukost är det absolut rimligt att en lussebulle slinker ner i väskan istället för en macka. Ungefär som när jag ursäktar mig med att äta pannkakor med sylt och socker till frukost. Mjölk dricker du till lunch, mjöl finns i bröd, ägg är protein, salt finns i allt, socker har du i gröten och sylten skulle du ändå haft till flingorna. Det jag försöker säga är att de här lussebullarna är riiiiiktigt goda!! Du behöver
50 g jäst
0,5 g saffran
5 dl mjölk
x dl mjöl
2 dl créme fraiche
150 g smör
1 krm salt
3 tsk vaniljsocker 
1,5 dl socker

Fyllning
75 g rumstempererat smör
1,5 msk vaniljsocker
1 dl socker

Topping
Pärlsocker
1 ägg
nypa salt

Så här gör du
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 38 c. Smula i jästen och rör runt tills den har löst upp sig.
Häll över jästblandningen till en större bunke. Tillsätt socker, saffran, salt, vaniljsocker och créme fraiche. Blanda tills alla klumpar är borta. Häll i mjöl i omgångar. Jag har inte skrivit hur mycket mjöl just för att jag tycker det blir bäst att gå efter när degen släpper från kanterna. Låt sen jäsa i 50 min. Blanda ihop fyllningen under tiden du väntar.

När degen har jäst är det dags att kavla ut den på ett mjölat bakbord. Kavla sen ut till en rektangel. Bre fyllningen tunt över hela degen och skär längder. Rulla bullarna från båda ändarna så att det blir som en kringla. Låt jäsa i 35 min.

Sätt ugnen på 200 c. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och lite salt. (Saltet gör att ägget säras och vispas enklare)
Toppa sen med pärlsocker. Grädda bullarna i ca. 7-9 minuter.

Lycka till :) #Julbak #Fika #Baka
Read more
. Stort tack till alla som kom på höstmarknaden igår, så här trötta var vi när dagen var över <span class="emoji emoji1f638"></span> . Men ...
Media Removed
. Stort tack till alla som kom på höstmarknaden igår, så här trötta var vi när dagen var över . Men vi var förstås också jättenöjda att så många kom och stöttade oss genom att fika, handla och skänka gåvor! Stort tack även till alla volontärer som ställde upp, och till Gamla Östberga bageri ... .
Stort tack till alla som kom på höstmarknaden igår, så här trötta var vi när dagen var över 😸
.
Men vi var förstås också jättenöjda att så många kom och stöttade oss genom att fika, handla och skänka gåvor! Stort tack även till alla volontärer som ställde upp, och till Gamla Östberga bageri som sponsrade med massor av gott bröd! ❤️
.
Hela åtta katter blev bokade igår!
.
Read more
Igår hände det något väldigt obehagligt här. Morris stoppar ju typ allt han hittar i munnen, inte ...
Media Removed
Igår hände det något väldigt obehagligt här. Morris stoppar ju typ allt han hittar i munnen, inte van vid detta från tjejerna. Hur som helst, när vi skulle fika på em fick han en liten brödbit men satte i halsen och blev helt blå, brukar kunna sätta i halsen men ordnar upp sig rätt fort, det här ... Igår hände det något väldigt obehagligt här. Morris stoppar ju typ allt han hittar i munnen, inte van vid detta från tjejerna. Hur som helst, när vi skulle fika på em fick han en liten brödbit men satte i halsen och blev helt blå, brukar kunna sätta i halsen men ordnar upp sig rätt fort, det här va annorlunda. Det löste sig iallafall och nu skulle han få lite ägg, men efter en stund händer samma sak igen, han kväljs riktigt och all ägg kommer upp men det slutar inte. Ser att det kommer lite slem, är lite förkyld så tänkte att det kanske kan vara slem i halsen som irriterar. Han kväljs mer och mer, skriker för fullt. Sen kommer tanken, han kanske har stoppat något i munnen som vi har missat, något kanske sitter fast. Börjar dunka honom i ryggen, känns ju hemskt att slå så men vet att det är det jag måste göra om det nu är något som sitter där. Kommer mer och mer slem, dunkar lite till och där mitt i slemmet kommer det en konfettistjärna från gårdagens kalas, en hård stjärna i metall som legat på bordet och åkt ner på golvet, som jag missade när vi städade. Lättnaden där och då, obeskrivlig. Glad att jag får regelbunden utbildning i HLR via jobbet i sjukvården, att jag vågade dunka honom i ryggen🙏. På en ögonblickssekund kan så mycket hände, evigt tacksam att det slutade väl tillslut❤️
Read more
På förmiddagen igår ville jag jättegärna ha kaffe och något fika efter skolan. Problemet var att ...
Media Removed
På förmiddagen igår ville jag jättegärna ha kaffe och något fika efter skolan. Problemet var att jag inte hade tillräckligt med pengar, så jag tänkte strunta i den där fikan. Men vet ni vad som hände? Jag lyckades hitta ett ställe som sålde kaffe för 10 kr!! Och fick dessutom en bit baklava av ... På förmiddagen igår ville jag jättegärna ha kaffe och något fika efter skolan. Problemet var att jag inte hade tillräckligt med pengar, så jag tänkte strunta i den där fikan. Men vet ni vad som hände? Jag lyckades hitta ett ställe som sålde kaffe för 10 kr!! Och fick dessutom en bit baklava av personalen! "Varför delar du detta - det är väl ingen stor grej? Vad försöker du säga?" Jo, för att jag vill att ni ska veta (och påminna även mig själv) om att GUD VILL VÄLSIGNA DIG!!! För vet ni!? Jag tror faktiskt att det var Gud som lät mig hitta det där stället, när jag själv hade gett upp om fikan. Det jag säger är inte att vi får allt vi vill (eller att det ens skulle vara bra om vi fick det)! Men det jag försöker säga är att Gud bryr sig om dig och mig! Även i detaljerna av våra liv! Gud känner oss. Gud vet att jag älskar att fika och att en fika i solen var precis vad jag behövde just då (och välsignade mig med det, även om jag säkerligen hade klarat mig utan). Gud vet vad du behöver och vill välsigna dig, även i de små detaljerna och så mycket mer än vi många gånger tror! Och om du har det tufft med ekonomin - Gud ser det med och vill välsigna dig även där! Gud har så mycket gott för oss! 🙌🏼💛
Read more
Morgon: Vi fick veta att en läkare skulle undersöka mig. Läkaren, den hemska tyska kvinnan, hade aldrig tid för oss så dagen gick. Värkarna gjorde fruktansvärt ont & jag fick mer & mer panik. Kunde inte hantera smärtan och ovissheten. Började bli hysterisk. Någon gång på eftermiddagen tappade ... Morgon: Vi fick veta att en läkare skulle undersöka mig. Läkaren, den hemska tyska kvinnan, hade aldrig tid för oss så dagen gick. Värkarna gjorde fruktansvärt ont & jag fick mer & mer panik. Kunde inte hantera smärtan och ovissheten. Började bli hysterisk. Någon gång på eftermiddagen tappade Daniel det & gick ut till sköterskorna & skrek ”Ge henne något mot smärtan. Gör någonting”. Sköterskorna hade svarat Daniel att det troligtvis kommer bli kejsarsnitt för mig, då det gått så lång tid utan vila.
Så fick vi tillslut träffa den tyska hemska läkaren. Hon, enligt mig, kastade in oss i ett rum för undersökning. Körde in handen, grävde runt länge & sa att jag öppnats till 3 cm. Så det var ju ”progress” och därmed inget kejsarsnitt. Och någon igångsättning görs inte förrän jag gått hela tiden ut, dvs om 2 dagar. Grät hysteriskt, skrek åt tysk-läkaren att ”ni skulle snitta mig. SNITTA MIG NUUUU!!!”.
Hon bara gick. Ingen information, ingenting. Jag var i upplösningstillstånd.
Det är eftermiddag & förlossningen tar emot oss nu & jag ska få epudiral & bedövas helt. Det enda jag minns att jag skrek är ”jag vägrar att föda. Ni måste ta ut ungen nu. Snitta mig.” Barnmorskan försökte få mig att förstå upplägget men jag trodde henne inte. Jag var livrädd. Gav med mig efter ett tag. Väl nere på förlossningen fick vi ett rum direkt och jag ställde mig i duschen. In kommer en liten blond tjej som ser mig i duschen och säger ”oj du kanske vill duscha klart & fika innan bedövningen?”.
”I helvete heller”, skriker jag. ”Vi ska inte ha någonting innan jag är helt bedövad.” Detta ångrar jag i efterhand. Återkommer.
In kommer fler sköterskor som säger ”Linda, vi ska hjälpa dig nu. Vi kommer bedöva dig till 100%.” Den unga blonda sköterskan satt bredvid mig under resten av hennes arbetspass. Hon var fantastiskt. Så jag ångrade att jag skrek till henne. Minns inte om jag bad om ursäkt. Hoppas det!
Jag försökte sova men det var svårt. Jag grät så fort jag tänkte på vad jag gått igenom. Minns inte tiden exakt men måste vara runt 23.00 den 23/6 som de undersökte mig och säger att jag är helt öppen och att Chabbe åkt ner. Jag tänkte ”perfekt, detta går väl fort”. Fortsättning imorgon.
Read more
Tick, tack, tiden går och springer, ibland står den stilla, ibland tycks den rusa... Tallrikarna ...
Media Removed
Tick, tack, tiden går och springer, ibland står den stilla, ibland tycks den rusa... Tallrikarna och klockan sitter på väggen hemma i köket hos mamma och pappa. Klockan har funnits sen ur-minnes tider, den har troget tickat fram minuterna och timmarna medan livet vandrat fram. Frukostar, ... Tick, tack, tiden går och springer, ibland står den stilla, ibland tycks den rusa... Tallrikarna och klockan sitter på väggen hemma i köket hos mamma och pappa. Klockan har funnits sen ur-minnes tider, den har troget tickat fram minuterna och timmarna medan livet vandrat fram. Frukostar, middagar, luncher, kaffe och te, fika, alla samtal, skratt och kramar, ibland bråk och tårar och vånda har den studerat, som ett tyst vittne omgiven av sina vänner tallrikarna har den följt vår familjs öden och äventyr genom decennierna. Klocka klocka på väggen där, säg hur utmätt tiden är? Ingen vet och det är en tröst. Njut av livet, vänner. Säg hellre ett vänligt ord än ett hårt❤️🦄🇸🇪✨ #time #sweden #clock #eternity
Read more
Vill verkligen sprida detta till alla ungdomar i Blekinge. Nu är det sista chansen för i år att haka ...
Media Removed
Vill verkligen sprida detta till alla ungdomar i Blekinge. Nu är det sista chansen för i år att haka på Kaoskompaniet. Platsen där jag och mina underbara kollegor Anna och Anna har förmånen att stötta unga att jobba med sina drömmar. Oavsett om det handlar om att skaffa sig ett jobb, lära sig ... Vill verkligen sprida detta till alla ungdomar i Blekinge. Nu är det sista chansen för i år att haka på Kaoskompaniet. Platsen där jag och mina underbara kollegor Anna och Anna har förmånen att stötta unga att jobba med sina drömmar.
Oavsett om det handlar om att skaffa sig ett jobb, lära sig 3d modellering, bygga en Youtube-kanal, komma in på en utbildning…ingenting är omöjligt! Hittills har drygt 90 % av alla ”Kompanister” funnits sin väg vidare. Vi jobbar med självledarskap, projektkunskap, kreativitet..mm. Så tveka inte att vara nyfiken.
Besök och ansök om plats på www.Kaoskompaniet.se eller på @kaoskompaniet
Start 10/9 och så jobbar vi ihop tre månader framåt Ronneby! Om du inte kommer från Ronneby men bor i Blekinge så bjuder vi på resorna.
Bara en sådan sak!

#Repost @kaoskompaniet with @get_repost
・・・
Vill du ha ditt livs roligaste höst? Vill du utveckla en idé eller ett intresse? Vill du ha eget kontor med kaffe, internet och schyssta kollegor? Då är Kaoskompaniet rätt ställe för dig, hör av dig eller kom förbi på en fika :) Vi startar 10 september så vänta inte för länge. Hoppas vi ses!
Read more
Helloooo! Nu ni! Saftiga äppelbullar i långpanna! <span class="emoji emoji1f31f"></span><span class="emoji emoji1f4a5"></span> Det är ju ett riktigt äppelår i år så passa ...
Media Removed
Helloooo! Nu ni! Saftiga äppelbullar i långpanna! Det är ju ett riktigt äppelår i år så passa på att baka så mycket ni kan med dom! . Ca 25-30 st . Saftiga Äppelbullar i långpanna! Ca 25 st 10-20g ekologisk jäst.  5 dl ljummet vatten eller mjölk 1 msk mortlade kardemummakärnor 1.5 ... Helloooo!
Nu ni! Saftiga äppelbullar i långpanna! 🌟💥 Det är ju ett riktigt äppelår i år så passa på att baka så mycket ni kan med dom! .
Ca 25-30 st
.
Saftiga Äppelbullar i långpanna!

Ca 25 st
10-20g ekologisk jäst. 
5 dl ljummet vatten eller mjölk
1 msk mortlade kardemummakärnor
1.5 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 ägg
700g vetemjöl
1 dl fint rågmjöl
150g rumsvarmt smör
.
Fyllning:
200g cream cheese
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
4 msk kanel
.
4 äpplen
.
Pensling:
1 ägg
En nypa salt
1 tsk vatten
.
Topping:
Mandelspån
Pärlsocker .
1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom smöret tills degen släpper bunkens kant eller bänken.
.
2. Tillsätt smöret och knåda några minuter till. Runddriv (Gör en slät boll) degen och pudra mjöl över. Täck med lös plastfilm och jäs till dubbel storlek.
.
3. Blanda ihop allt till fyllningen.
.
4. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut fyllningen över hela degen. Skala och tärna äpplena och strö på 1/3 av mitten på degen. Vik degen i ett treslag så äpplena täcks. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och lyft över degen. Platta försiktigt ut hela degen så plåten täcks. Klipp hål i degen lite här och dör så fyllningen syns lite. Dela in degen i rutor så stora som du sen vill servera. Jäs till dubbel tjocklek under kökshandduk.
.
5. Värm ugnen till 225 grader. Rör ihop ägg, salt och vatten och pensla hela degen. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda ca 20-30 min tills både ovan-och undersidan är gyllenbruna. Låt svalna något och skär i rutor! .
Njut av helgen nu allihop! 🤗
.
#alskaattbaka #helasverigebakar #äppelbullar #bullarilångpanna #bullar #saftigabullar #fika #sötebröd
Read more
I annonssamarbete med @Almondybakery <span class="emoji emoji2764"></span>️ Som ni vet älskar jag alla anledningar att fira. Idag firade ...
Media Removed
I annonssamarbete med @Almondybakery ️ Som ni vet älskar jag alla anledningar att fira. Idag firade vi med en mysig fika att vi fick en så fin sommar ihop och att vi alla nu går in i något nytt. Mannen börjar nytt jobb, Hollie ny förskola och jag och lillan ska spendera dagarna tillsammans, samtidigt ... I annonssamarbete med @Almondybakery ❤️ Som ni vet älskar jag alla anledningar att fira. Idag firade vi med en mysig fika att vi fick en så fin sommar ihop och att vi alla nu går in i något nytt. Mannen börjar nytt jobb, Hollie ny förskola och jag och lillan ska spendera dagarna tillsammans, samtidigt som jag har massa spännande jobb på sidan om. Livet går i ett och vi är ganska trötta, men oj så vi älskar det och som vi ser fram emot denna höst. Mysigt att fira med en fika och precis så här gillar jag det, enkelt men såää gott. Almondys kladdkaka tillsammans med lite havssalt och lättvispad grädde. MUMS. Och visst blir det så fint att dekorera med blommor?! Väljer physalis istället för bär då det känns lite mer höstigt. Perfekt att ha dessa tårtor i frysen då det blir tillfälle att fira.. Alla @almondybakery tårtor hittar du i frysdisken, de glutenfria, svensktillverkade och fantastiskt goda! #almondy #spontanfira #firamedfika @almondybakery
Read more
•FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE• Fortsättning från förra inlägget. EDA:n sattes och den gav mycket ...
Media Removed
•FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE• Fortsättning från förra inlägget. EDA:n sattes och den gav mycket god effekt så jag kunde slumra till mellan värkarna i ungefär en halvtimme helt utan att använda lustgas. Den microsömnen ger mer än vad man tror. Jag passade även på att gå upp och kissa, vilket ... •FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE•
Fortsättning från förra inlägget. EDA:n sattes och den gav mycket god effekt så jag kunde slumra till mellan värkarna i ungefär en halvtimme helt utan att använda lustgas. Den microsömnen ger mer än vad man tror. Jag passade även på att gå upp och kissa, vilket bara blev några droppar. Vätskade sedan upp med näringsdryck, då jag likt förra gången kräkts upp allt jag ätit och kunde inte få i mig något annat än vätska. Stod och gungade med gåbord och värkarna blev starkare och kom tätare. Så då använde jag lustgasen igen och la mig ner i sängen. En vaginal undersökning utfördes och jag var öppen 9 centimeter. Jag försökte slappna av och andas. Barnmorskan och William hjälpte mig upp från sängen igen för att försöka öppna upp den sista centimetern. Kände mig helt svimfärdig, men stod på mina ben och gungade. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Helt plötsligt så är hon på väg ut. Jag känner hur hela min kropp krystar för att få ut min dotter. Barnmorskan säger att jag inte får krysta, men jag kan inte längre kontrollera kroppen. Det är någonstans där man inser hur häftig kvinnokroppen är. Jag hinner knappt lägga mig på sängen innan vattnet går och Luna föds fram i framstupa kronbjudning.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Var efteråt helt övertygad om att med tanke på vilken ilfart det blev så skulle jag vara sprucken från Ystad till Haparanda. Men vet ni vad? Två ytliga bristningar som ej behövde sys och inte svider det när jag kissar heller.. känns helt himmelskt om man jämför med Ezekiels förlossning.. som jag grät varje gång jag kissade. Jag är så underbart nöjd med denna förlossning. Fantastisk personal med otroligt proffsigt bemötande. Efteråt fick vi fika och drygt sex timmar efter förlossningen åkte vi hem till storebror Ezekiel. ❤ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
På sista bilden ser ni ett exempel på hur tufft det kan vara att föda barn. Skämt åsido, William är det bästa stödet man kan tänka sig under en förlossning. Så därför har jag bestämt mig för att börja hyra ut honom för att dryga ut mammapenningen lite. 👏🏻
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Är det något ni undrar över, så svarar jag gärna på frågor! 😊
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#förlossning #förlossningsberättelse #bb #nyförlöst
Read more
Vill du komma till mig? 🧡 Jag hintade ju för några veckor sedan om att jag skulle bjuda in till ett ...
Media Removed
Vill du komma till mig? 🧡 Jag hintade ju för några veckor sedan om att jag skulle bjuda in till ett nytt Äkta Hem-möte inom kort. Det där inom korta blev visst rätt långt, livet ni vet, men nu är det dags! Efter artikeln om min väg ur utmattning och mot ett hållbarare liv så fick jag så mycket fina ... Vill du komma till mig? 🧡
Jag hintade ju för några veckor sedan om att jag skulle bjuda in till ett nytt Äkta Hem-möte inom kort. Det där inom korta blev visst rätt långt, livet ni vet, men nu är det dags! Efter artikeln om min väg ur utmattning och mot ett hållbarare liv så fick jag så mycket fina kommentarer och meddelanden. Och önskemål om att mötas på det temat. En viktig del i min resa mot hållbarhet och välmående är hemmet, hur jag formar det, låter det stötta mig och använder det som närande kraftplats. Det kommer nästa möte att kretsa kring!
Så, om detta talar till dig är du varmt välkommen hem till mig tisdagen den 11 september kl. 18.30 – ca 21.30. Jag kommer att berätta lite om min resa och ge tips och råd kring hur du kan skapa din egen kraftplats i ditt hem. Sedan sjunker vi in i den kreativa bubblan och skapar var sin moodboard som får spegla den känsla vi längtar efter i våra hem. Det är ett väldigt kraftfullt sätt att manifestera och göra känslan till något mer konkret. Din moodboard får du såklart ta med dig hem sedan.
Vi håller antingen till i vårt rogivande kök (jag har många gånger fått frågan från gäster om det är okej att lägga sig ner i kökssoffan, och det är det såklart 😊) eller i vårt mysiga höstfixade växthus, beroende på väder och lite annat. Under kvällen kommer jag att bjuda på fika och gott småplock. Priset för denna helkväll är 400 kr inklusive allt material och fika.
I vanlig ordning vill jag hålla gruppen liten och antalet platser är därför kraftigt begränsade så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats. Du anmäler dig genom att skicka namn och mobilnummer till [email protected] och får sedan ett bekräftelsemejl från mig med vägbeskrivning (vi bor 1,5 mil utanför Umeå) och lite andra praktiska detaljer.
Så fint det ska bli att få samlas till höstens första Äkta Möte! 🍂🙏🏼🍂

Not much to say in English I’m afraid, this was an invitation to a workshop on how we can use our home as a sacred place of empowerment. And I guess if you speak English it’s a bit to far of a trip to come join us... 😕 But one of these days I might do an online workshop on the subject in English. Would you be interested? 🧡🤗
Read more
Det här mina vänner är en ärlig bild av bebistiden. Charlie på denna bild. Och låt oss sätta lite verb ...
Media Removed
Det här mina vänner är en ärlig bild av bebistiden. Charlie på denna bild. Och låt oss sätta lite verb i vad man kan göra för att hjälpa andra mammor: 1. Ge fan i att skriva elakheter på nätet, ”Don’t be a cow” 2. Fråga hur läget är PÅ RIKTIGT. Ta inte ett ”ohh det är sååå härligt ju!” - om du samtidigt ... Det här mina vänner är en ärlig bild av bebistiden. Charlie på denna bild. Och låt oss sätta lite verb i vad man kan göra för att hjälpa andra mammor:

1. Ge fan i att skriva elakheter på nätet, ”Don’t be a cow”
2. Fråga hur läget är PÅ RIKTIGT. Ta inte ett ”ohh det är sååå härligt ju!” - om du samtidigt ser vildögd desperation i ögonen.
3. Hjälp till. Erbjud dig gå en tur med vagnen. Ställ mat utanför dörren. (remember våra utbyten @bambi010 💓). Låt föräldrarna äta på restaurang ihop medan du går runt i kvarteret med bebisen, osv osv osv. Bär bebis så mamman får fika, gå på toa, ta en dusch, utan att ha en levande varelse i händerna. Osv osv osv... 4. Skit i att komma med pekpinnar. Svälj kommentarer som ”Du vet du måste amma om du inte vill ditt barn ska få allergier va?”. Alternativt säg dylika saker tyst i en burk, sätt på locket och släng sen burken. 😎
5. Beröm, peppa, tala om vilken fantastisk mamma hon är. Mycket. Ofta.
Sprid kärlek. Ok? 😎💓 (Och japp jag har en reva på brallan i skrevet på den här bilden..... 😂😂😂😎✌🏻)
Read more
Tidigare : Tvättstuga och städning. Nu: Fika. <span class="emoji emoji1f34c"></span><span class="emoji emoji1f35e"></span><span class="emoji emoji2615"></span> . . . #bananbröd #bananabread
Media Removed
Tidigare : Tvättstuga och städning. Nu: Fika. . . . #bananbröd #bananabread Tidigare : Tvättstuga och städning.
Nu: Fika. 🍌🍞☕
.
.
.
#bananbröd #bananabread
Torsdagens #lunch kl.11:30-14:00. Vi har även #fika i montern till kl.18. Igår kom det lite välsignat ...
Media Removed
Torsdagens #lunch kl.11:30-14:00. Vi har även #fika i montern till kl.18. Igår kom det lite välsignat regn (bild nr.2) och solen fick en välbehövlig paus. Imorgon fredag är det lunch som vanligt och vi serverar: - Schnitzel med citron & kaprissmör, gröna ärter & stekt potatis - Rotselleri-schnitzel ... Torsdagens #lunch kl.11:30-14:00.
Vi har även #fika i montern till kl.18.
Igår kom det lite välsignat regn (bild nr.2) och solen fick en välbehövlig paus.
Imorgon fredag är det lunch som vanligt och vi serverar:
- Schnitzel med citron & kaprissmör, gröna ärter & stekt potatis
- Rotselleri-schnitzel med samma tillbehör för våra #vegetarianer
Lördag & Söndag är ladan abonnerad och därför stängd.
Ha en underbar dag!
Read more
Lite molnigt över huvudstaden idag 🌥 då passar jag på att göra en utflykt till Hembygdsgården i Vaxholm ...
Media Removed
Lite molnigt över huvudstaden idag 🌥 då passar jag på att göra en utflykt till Hembygdsgården i Vaxholm ... bästa stället #fika #vaxholm #holiday #vitaestilo Lite molnigt över huvudstaden idag 🌥 då passar jag på att göra en utflykt till Hembygdsgården i Vaxholm ... bästa stället 🍪🍩🎂🍮
#fika #vaxholm #holiday #vitaestilo
I helgen är det dags för årets konstrunda där jag ställer tillsammans med två andra fantastiska ...
Media Removed
I helgen är det dags för årets konstrunda där jag ställer tillsammans med två andra fantastiska kreativa tjejer! Kom och titta på vår utställning och fika i vårt eko-café (som också har veganalternativ! )! I helgen är det dags för årets konstrunda där jag ställer tillsammans med två andra fantastiska kreativa tjejer! Kom och titta på vår utställning och fika i vårt eko-café (som också har veganalternativ! 😃)! 🌸🌿
<span class="emoji emoji1f494"></span>Idag somnade min älskade morfar in! Tack älskade älskade morfar för allt! Som du alltid funnits ...
Media Removed
Idag somnade min älskade morfar in! Tack älskade älskade morfar för allt! Som du alltid funnits där och stöttat oss!️Skönt att vi hann ha en sista fika med klassisk musik innan du lämnade jordelivet! 🏼 💔Idag somnade min älskade morfar in! Tack älskade älskade morfar för allt! Som du alltid funnits där och stöttat oss!❤️Skönt att vi hann ha en sista fika med klassisk musik innan du lämnade jordelivet! ❤️😥👼🏼💔
Lyckades använda upp 26 ägg idag men när vi kom ut i hönshuset så fanns där 13 st nya ägg. Ägg frukost, ...
Media Removed
Lyckades använda upp 26 ägg idag men när vi kom ut i hönshuset så fanns där 13 st nya ägg. Ägg frukost, lunch, fika och middag 🐓 Lyckades använda upp 26 ägg idag men när vi kom ut i hönshuset så fanns där 13 st nya ägg.
Ägg frukost, lunch, fika och middag 🐔🐓
Trött och nöjd kryper jag ner i sängen efter föreläsningar, mat, samtal, fika, tävlingskväll där ...
Media Removed
Trött och nöjd kryper jag ner i sängen efter föreläsningar, mat, samtal, fika, tävlingskväll där ägg skulle kastas ner för slänten och mjöl ner från balkongen. 🙄 Medarbetare av många slag träffas nu på medarbetardagarna med @equmeniaost och Equmeniakyrkan Region Öst. Lägger mig med huvudet ... Trött och nöjd kryper jag ner i sängen efter föreläsningar, mat, samtal, fika, tävlingskväll där ägg skulle kastas ner för slänten och mjöl ner från balkongen. 🙄 Medarbetare av många slag träffas nu på medarbetardagarna med @equmeniaost och Equmeniakyrkan Region Öst. Lägger mig med huvudet fyllt av tankar om urskiljning, övergångsställen och att vara ledd av Anden i min tjänst. #tacksam #gudärgod #skrattochallvar #alltrymsigudshand #attskrattatillsammansärbra
Read more
Vart och påsk städat lite hos mormor idag med syster och systerdotter. Hon bjöd på kaffe och fika ...
Media Removed
Vart och påsk städat lite hos mormor idag med syster och systerdotter. Hon bjöd på kaffe och fika Vart och påsk städat lite hos mormor idag med syster och systerdotter. Hon bjöd på kaffe och fika 😊
Våffeldagen och våfflor fick det givetvis bli<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60b"></span> Recept på frasiga våfflor, ca 6 st: Smält 30 gram ...
Media Removed
Våffeldagen och våfflor fick det givetvis bli Recept på frasiga våfflor, ca 6 st: Smält 30 gram smör och låt svalna. Vispa 3 dl grädde. Bland 3,5 dl mjöl, 1 tsk socker, 0.5 tsk bakpulver, 1 krm salt i en bunke. Tillsätt 2 dl iskallt vatten. Tillsätt sedan lite i taget av grädden och häll ... Våffeldagen och våfflor fick det givetvis bli😍😋 Recept på frasiga våfflor, ca 6 st:
Smält 30 gram smör och låt svalna.
Vispa 3 dl grädde.
Bland 3,5 dl mjöl, 1 tsk socker, 0.5 tsk bakpulver, 1 krm salt i en bunke. Tillsätt 2 dl iskallt vatten.
Tillsätt sedan lite i taget av grädden och häll i det smälta smöret.
Blir smeten för tjock späd med lite mer iskallt vatten Alt. grädde som är ovispad.
Servera de nygräddade våfflorna med valfritt tillbehör 😍

#våffeldagen #våfflor #hembakat #fika #våfflormedsyltochgrädde
Read more
Då gör man sin sista söndags städning och fika på Östervåla brandstation <span class="emoji emoji1f692"></span> sen blir de nya äventyr ...
Media Removed
Då gör man sin sista söndags städning och fika på Östervåla brandstation sen blir de nya äventyr Då gör man sin sista söndags städning och fika på Östervåla brandstation 🚒 sen blir de nya äventyr 😊
I en plötslig minnesblick till svunna tider körde jag och Nils ihop en rejäl snöhög, och så byggde ...
Media Removed
I en plötslig minnesblick till svunna tider körde jag och Nils ihop en rejäl snöhög, och så byggde vi en snögrotta. Kidsen tyckte det blev väldigt mysigt med tända ljus därinne när det blev mörkt! Sara stöttade med fika på bullar och kladdkakemuffins på plats I en plötslig minnesblick till svunna tider körde jag och Nils ihop en rejäl snöhög, och så byggde vi en snögrotta. Kidsen tyckte det blev väldigt mysigt med tända ljus därinne när det blev mörkt! Sara stöttade med fika på bullar och kladdkakemuffins på plats ❤️
Gofikeångest <span class="emoji emoji1f631"></span><span class="emoji emoji1f370"></span> Insåg nästan lite för sent att jag hade utlovat gofika under dagens gemensamma ...
Media Removed
Gofikeångest Insåg nästan lite för sent att jag hade utlovat gofika under dagens gemensamma arbetspass - tillsammans med en kokboksförfattare! Då funkar det inte med gifflar och ballerinakex...men tror ni att de här tryfflarna går hem? Håll tummarna för att @skillnadens gillar ... Gofikeångest 😱🍰
Insåg nästan lite för sent att jag hade utlovat gofika under dagens gemensamma arbetspass - tillsammans med en kokboksförfattare! 😵 Då funkar det inte med gifflar och ballerinakex...men tror ni att de här tryfflarna går hem? Håll tummarna för att @skillnadens gillar tryfflar, te och nybakade frallebullar! I värsta fall får jag väl fika själv 😄☕️🍫
#svettigt #nervöst #prestationsångest #tryfflar #hoffice #skillnadensträdgård
Read more
Loading...
Load More
Loading...