Loading...


Unique profiles
71
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Kedai Runcit Serbaneka, Jitra, Iskandar Investment Berhad
Average media age
560.7 days
to ratio
7.3
Kau pergi jua Setelah 4 tahun kita bersama.. Terima kasih olaf Sebab hadir dlm family ni, tak pernah ...
Media Removed
Kau pergi jua Setelah 4 tahun kita bersama.. Terima kasih olaf Sebab hadir dlm family ni, tak pernah sekali mama tak happy tgk olaf. Sejak dapat tau yg olaf dah tak bole dirawat, Mama da redha. Tapi olaf kuat semangat. Berbulan2 olaf bertahan. Kadang2 baring tak larat, Kadang2 berlari main. ... Kau pergi jua Setelah 4 tahun kita bersama.. Terima kasih olaf Sebab hadir dlm family ni, tak pernah sekali mama tak happy tgk olaf. Sejak dapat tau yg olaf dah tak bole dirawat, Mama da redha. Tapi olaf kuat semangat. Berbulan2 olaf bertahan. Kadang2 baring tak larat, Kadang2 berlari main. Setiap kali olaf makan, Mama la paling happy tgk. Doktor advise mama suruh inject mati olaf, entah la mama tak kuat utk ikut advise doktor. Dah 2 3 hari, Mama pangku olaf, olaf tgk je muka mama. Akhirnya hari ini, ketika Azan maghrib, olaf pergi tinggalkan kami. Berehatlah sayang. Doakan kami utk ikut Sama2 masuk syurga. 😢
#FIP
#NerveCancer
@ndlalaofficial @mamazie68 @shahilaamzah @hariselias @shafiqamzah @syahiramzah @syadaamzahh @ainishuhaidah @ichaanisa4
Read more
Loading...
DEMICA READY STOCK<span class="emoji emoji1f60d"></span> . PROMOSI RM89.90 FREE POS SM SS+ RM10 . WHATSAPP +60137215604 . 🤔Bagaimana ...
Media Removed
DEMICA READY STOCK . PROMOSI RM89.90 FREE POS SM SS+ RM10 . WHATSAPP +60137215604 . 🤔Bagaimana #Demica bekerja untuk membakar lemak anda? • MINGGU PERTAMA : • Selera makan mula berkurangan. Terasa cepat kenyang. Kerap membuang air kecil merupakan effect biasa , kerana ... DEMICA
READY STOCK😍
.
PROMOSI RM89.90
FREE POS SM
SS+ RM10
.
WHATSAPP +60137215604
.
🤔Bagaimana #Demica bekerja untuk membakar lemak anda?

MINGGU PERTAMA :

✏ Selera makan mula berkurangan.
✏ Terasa cepat kenyang.
✏ Kerap membuang air kecil merupakan effect biasa , kerana proses pembakaran lemak & toksin akan dibuang melalui proses air kecil.

MINGGU KEDUA :
✏ Perubahan dari segi 'inch loss' di mana anda akan mulai merasakan effect seperti pakaian pakaian mula longgar, seluar mula longgar & badan terasa ringan .

MINGGU KE-3 :
✏ Berat badan mula turun 1-3 kg.
✏ Terasa cepat haus & kerap minum air.

MINGGU KE-4 :
✏ Berat mula turun dalam 1-3 kg sekali lagi.
✏ Kulit terasa lebih licin & berseri sebab sisa2 kotoran dalam badan dan dibuang jd kulit dah sihat.

Tapi ingat, semua perubahan ini mesti disertakan dengan cara permakanan yang sihat serta minum air mineral minimum 2-3 liter sehari semasa consume Demica . Selamat Mencuba ! ❤
.
.
#sayajual #demica #sayajualdemica #demicatestimoni #produkkurus #demicaubatkurus #ubatkurus #supplementkurus #kurus #kurusdalam2minggu #kuruscepat #kurusdenganselamat #kurusdengancepat #jomkurus #carakurusbadan #kurussihat #atasimasalahgemuk #nakcantik #nakkurus #nakkuruscepat #nakkuruskanbadan #sayanakkurus
Read more
Good morning🤗 Untuk memudahkan semua, Abang Danish kongsikan versi 1 minit video resepi dan cara menyediakan POPIA CENDAWAN CHEESE Abang Danish ini. Semua yg dah pernah cuba beri feedback yg resepi ini sangat sedap and is A MUST TRY, alhamdulillah List bahan-bahan dan penyediaan filling ... Good morning🤗❤ Untuk memudahkan semua, Abang Danish kongsikan versi 1 minit video resepi dan cara menyediakan POPIA CENDAWAN CHEESE Abang Danish ini. Semua yg dah pernah cuba beri feedback yg resepi ini sangat sedap and is A MUST TRY, alhamdulillah😍 List bahan-bahan dan penyediaan filling Popia Cheese juga tips ada disertakan dibawah ini🤗 Happy cooking!❤
.
POPIA CENDAWAN CHEESE ABANG DANISH
#ResipiDanishHarraz
.
BAHANNYA:-
.
2 packs Chicken Fillet, didadu
1 tin Campbells Cream Of Mushroom Soup
1 biji Bawang Holland, dicincang
1 tin hirisan Cendawan Butang
1/2 cawan Susu Segar
3-4 keping Cheddar/Mozarella Cheese
1 cawan hirisan Carrot, dipotong memanjang. (Boleh tambah jagung, kacang peas atau baby tomato, ikut citarasa)
Sedikit Cayenne Pepper, kalau suka pedas atau serbuk Black Pepper
Minyak Masak untuk menggoreng
.
Cara Menyediakannya:-
.
Panaskan sedikit minyak dalam frying pan dengan api perlahan. Kemudian masuk kan bawang besar dan goreng sampai layu. Masuk kan pula isi ayam, dikacau dan biarkan sekejap. Kemudian masuk cream of mushroom, kacau rata. Masukkan pula susu segar, dikacau sebati, masukkan pula hirisan mushroom dan carrot atau apa-apa veggies yang digunakan. Kemudian masukkan cheddar/mozarella cheese. Kacau sehingga cheese cair dan rata. Tutup api dan perisa kan dengan serbuk cayyene pepper atau black pepper. Siap! (Abang Danish tak letak garam sebab masin dari mushroom soup tu dah cukup tapi boleh tambah garam kalau suka masin)
.
Tips menyediakan Popia Cendawan Cheese:
.
1. Jangan lupa sapu air dibahagian tepi kulit popia sebelum di roll.

2. Masa roll popia tu jangan roll ketat-ketat nanti masa goreng dia pecah/meletop.

3. Lebih elok goreng secara deep fried dalam pot bukan kuali dan pastikan minyak betul-betul panas sebelum dimasukkan popia. Gunakan api sederhana.

4. Masukkan 2-3 popia sahaja semasa menggoreng.

5. Goreng dan balik-balik kan sebentar sahaja. Bila popia dah nampak kekuningan terus diangkat. Ini untuk mengelak dari popia meletop/pecah dan filling dia keluar.
.
6. Popia Cendawan Cheese ini juga boleh dibekukan. Selamat mencuba!🤗
.
#PopiaCendawanCheese
#SpringRolls #VideoMasak
Read more
Inilah dia daging batang pinang masak kicap dengan halia dan kentang wedges. Menu laku keras dlm famili kami. Nasi dah habis pun, masih nak meratah daging tu 🤪 Harini Zaliff mcm nak share recipe la. Bahan2: 1kg daging batang pinang (kalau daging jenis lain, kena rebus sampai empuk terlebih ... Inilah dia daging batang pinang masak kicap dengan halia dan kentang wedges. Menu laku keras dlm famili kami. Nasi dah habis pun, masih nak meratah daging tu 🤪

Harini Zaliff mcm nak share recipe la.
Bahan2:
1kg daging batang pinang (kalau daging jenis lain, kena rebus sampai empuk terlebih dahulu)
1kg kentang - kalau suka lebih, buh lebih) (potong wedges dan digoreng sampai 3/4 masak)
2-3 biji Bawang besar/holland (potong bulat, kasar2)
3-4 ulas bawang putih
5-6 biji cili padi hijau (nak.pedas, buh lebih)
Halia saiz 2 x ibu jari sendiri (nak ketuk boleh, nak hiris boleh, nak mayang pun bole)
Kicap manis (actually kicap ape pun xkisah, nanti balancekan rasa dengan garam dan gula) Tapi yg zaliff masak ni, xbuh garam sikit pun sebab rasa dia dah cukup dengan kicap tu je)
Sedikit sos tiram (utk memekatkan kuah)
Minyak
Cuka (sesedap rasa)
Sedikit rempah penumis 4 sekawan

Cara:
1. Panaskan minyak, tumis rempah penumis sampai naik bau
2. Masukkan bawang putih, halia, cili padi n sedikit bawang.
3. Masukkan daging, goreng kejap sampai brownish, then masukkan kicap
4. Masukkan cuka, gula dan garam (kalau perlu)
5. Bila kuah dah agak pekat, masukkan kentang dan bawang, golek2 sikit then it's done!!! #dagingkicap
#cookwithlove
#cookingwithlove
#zaliffdishes
#tenderloin
Read more
Sharing is Caring :-) 3 benda nie, Ima pernah cuba.. and masih dalam list benda² wajib Ima guna.. ...
Media Removed
Sharing is Caring :-) 3 benda nie, Ima pernah cuba.. and masih dalam list benda² wajib Ima guna.. 1. Celebritylass <3 kenal 2,3 bulan yang lalu melalui kak Hafizah Razali, kenal sebab nak get rid of bau badan yang kadang² muncul bila berpeluh banyak.. Alhamdulillah, sekarang, buat apa² ... Sharing is Caring :-) 3 benda nie, Ima pernah cuba.. and masih dalam list benda² wajib Ima guna.. 1. Celebritylass
<3 kenal 2,3 bulan yang lalu melalui kak Hafizah Razali, kenal sebab nak get rid of bau badan yang kadang² muncul bila berpeluh banyak.. Alhamdulillah, sekarang, buat apa² aktiviti, dah tak risau dah.. Yakin je rasa.. 2. Nour Ain Skincare
<3 kenal dah nak dekat setahun dan masih setia.. muka dulu yang berjerawat dan berparut, Alhamdulillah Allah bagi hilang.. Nour Ain nie, walau kesan dia lambat, tapi hasil dia, sangat puas hti.. 3. Olicandy
<3 pernah cuba, dan hasilnya, kulit smooth, licin.. and jerawat pun, Alhamdulillah cepat kecut.. so, sahabat² Ima semua,
if ada yang ada masalah sama mcm Ima, yuk!

Whatsapp
Cikgu Ima +6013-3102613

Kita sembang², mana yang boleh tolong.. InsyaAllah..
Kita usaha sama² jaga diri.. Regards :

With <3
From Cikgu Ima

#celebritylass
#celebritylasskuantan
#pakarnyahbaubadan
#NourAin
#Olicandy
Read more
Tak ada benda yang HEBAT, datang dengan mudah dekat dunia ni. Semakin besarnya impian kita, semakin ...
Media Removed
Tak ada benda yang HEBAT, datang dengan mudah dekat dunia ni. Semakin besarnya impian kita, semakin besar juga lah dugaan yang bakal kita hadapi.. . Tapi andai kata kita harungi dengan SABAR, terus berjuang sampai ke garisan penamat, keluar dari zon selesa dan tidak pernah give up dengan ... Tak ada benda yang HEBAT, datang dengan mudah dekat dunia ni. Semakin besarnya impian kita, semakin besar juga lah dugaan yang bakal kita hadapi..
.
Tapi andai kata kita harungi dengan SABAR, terus berjuang sampai ke garisan penamat, keluar dari zon selesa dan tidak pernah give up dengan cita-cita, satu masa nanti kejayaan pasti akan tiba.. Tak cepat tak lambat, just at the RIGHT time InshaAllah.. .
Bila ingat balik macam mana permulaan terjebak dengan Shaklee, rasa macam mimpi boleh sampai ke tahap ini.. Sebab nana bermula dari ZERO.. Orang tak kenal, fb tak ramai friends, followers pun tak ramai macam sekarang..
.
Waktu tu tak ramai lagi kenal Shaklee.. Nak perkenalkan something NEW yang orang tak pernah dengar bukan mudah.. Kena work extra hard daripada sekarang ni.. Sekarang ni asal post pasal Shaklee, mustahil kalau ada yang tak kenal.. Dulu mana adaa
.
Tidur lambat sampai pukul 2-3 pagi semata2 nak study pasal produk.. Rasa minat sangat sebab rasa macam masuk belajar balik.
.
Then bila dah mula ada team, mula guide team dengan cara nana sendiri.. Mula buat kelas almost setiap malam.. Sebab nana selalu percaya nak berjaya tak boleh sorang-sorang, kena bawa team..
.
Gigih pergi branch EVERYDAY. Sebab dulu takde online system. Pernah rasa letih sangat sampai tertidur dekat dalam kereta lepas buat postage.. Husband balik kerja hairan dah pukul 7 lebih wife tak balik2 lagi.. Call rupanya tertidur kat luar post office 😅
.
Sesungguhnya kejayaan tak hadir mudah-mudah 😊 Hanya buat mereka yang sanggup berjuang dan bersusah payah.. .
Korang sanggup tak susah sekarang kalau nanti di masa depan korang mampu nikmati kesenangan LEBIH dari rasa susah yang korang pernah rasa? ❤️
.
#InspirasiNanaMacarona
#ShakleeMasterCoordinator
Read more
Loading...
Kebiasaannys anak murid yang kna pergi cari cikgu kan..... haaa ni cikgu noli pi rumah anak murid.....Ha ...
Media Removed
Kebiasaannys anak murid yang kna pergi cari cikgu kan..... haaa ni cikgu noli pi rumah anak murid.....Ha apa2 g tanya cik nolu. Roger @sulambysekoci okeh. Nak roger @sekocinorlie pon boleh...orng same je jawab. Ateeee ig free hahaha. . Regrann from @sekocinorlie - Seriously that day ... Kebiasaannys anak murid yang kna pergi cari cikgu kan..... haaa ni cikgu noli pi rumah anak murid.....Ha apa2 g tanya cik nolu. Roger @sulambysekoci okeh. Nak roger @sekocinorlie pon boleh...orng same je jawab. Ateeee ig free hahaha. .

Regrann from @sekocinorlie - Seriously that day tak sempat langsung nak snap apa belajar, Cik Noli focus sgt gayanya.. hp habis batt pun tak perasan... ni hasil yang sempat we cover on that day... cuma we tak buat on baby rompers je coz masing-masing tak ada anak kecik, tunggu nak bercucu je so buat kelas lain next time.. Alhamdulillah dari langsung la terperam tak guna dah tahu dah apa nak buat... at least la kan.... yang ni hasil Puan Hasnah, Mdm Amy punya tak sempat snap, udah balik baru teringat nak snap, tapi since dia guna 4500D mestilah cantik hasilnya, frame hoop besor kan.... If ada sesiapa yang nak buat inhouse class dengan cik noli, besar tapak tangan, dulang cik tadahkan... kumpul la 2-3 orang cik mai rumah.. tapi jangan ramai sangat, sampai Isyak kang cik tak balik oiii... tak apa kalau tak faham habis kelas sudi je 24x7 cik jawab, InsyaAllah... tak caya tanya kekawan cik... 😅mana boleh cik bantu cik bantu ya na, InsyaAllah ☺️ #machineembroidery #machineembroideryclasses #kelascikgunorlie #belajarsulammesin
Read more
“ANAK KAU NI KURUS JE, TAK CUKUP BAGI SUSU KE? KEJAM LAH KAU NI JADI MAK!” . . Aku rasa nak cepuk je ...
Media Removed
“ANAK KAU NI KURUS JE, TAK CUKUP BAGI SUSU KE? KEJAM LAH KAU NI JADI MAK!” . . Aku rasa nak cepuk je mulut orang yg ckp macam tu. Suka hati je cakap anak aku tak cukup susu. Anak aku kebulur lah! Tak tahu pulak dia, aku ni siang malam memikir cemana nak tambah susu badan. Bukannya senang! Macam-macam ... “ANAK KAU NI KURUS JE, TAK CUKUP BAGI SUSU KE? KEJAM LAH KAU NI JADI MAK!”
.
.
Aku rasa nak cepuk je mulut orang yg ckp macam tu. Suka hati je cakap anak aku tak cukup susu. Anak aku kebulur lah!
Tak tahu pulak dia, aku ni siang malam memikir cemana nak tambah susu badan. Bukannya senang! Macam-macam petua aku dah buat.Semua tak jalan! Sakit hati bila dah cuba macam- macam takde result! .
.
Sampailah aku jumpa Kak Ros. Dia ni anak dah 2. Dua-dua menyusu badan. Rileks je setiap sejam pam susu.
Balik kerja, penuh beg dia dgn susu badan nak bagi anak-anak. Cemburu betul aku. “Kak Ros, stress lah susu tak banyak!” aku mulakan bertanya masa terserempak kat pantry office. .
.
“Nak stress apa, susu akak - elok je keluar ni ha. Banyak beribu-ribu lemon!” “Akak lain!!!” “Apa yg lain...akak dah suggest dari kau awal mengandung lagi suruh amek EPHYRA. Akak amek dari anak sulung sampai sekarang! Setakat nak 2-3 round minum susu, akak steady lagi lah!” .
.
Terlopong mulut aku dengar 2-3 round & masih steady. Pergh! Aku seround pun, pancit. Kadang melalak anak sebab tak puas minum susu. .
.
“So, susu akak banyak gila sebab minum EPHYRA lah ye?” “Ha ah lah. EPHYRA ni akak amek setiap pagi. Kau try minum.... nanti kau tengok. Tau-tau je dah penuh. Basah lencun baju kau!!!” .
.
Dasyat sgt tu!!! Aku belek IG EPHYRA. Baca semua feedback - memang betul lah semua mak-mak kata EPHYRA mmg bagus nak tambah susu. .

Boleh lah aku order sekotak. Yang Trial Pack baru RM50 je! Boleh sangat tu kalau nak mencuba. Serasi, terus beli kotak besar! .
Sekarang pun tengah ada FREE POSTAGE promotion. Jimat lah sikit duit. Korang nak order sekali? Nah ni nombor whatsapp HQ EPHYRA. .
.
Yana ➡️ 0193999238
Yana ➡️ 0193999238
Yana ➡️ 0193999238
.
.
Order lah, nanti kita tengok susu sapa paling banyak! .
#ephyra #ephyramommy #ephyralovers
Read more
Loading...
I Seoul U - - - - - - Ada 2 tempat I Seoul U sculpture ni. Dulu ada 1 je, pindah2 tempat. Then skang ada ...
Media Removed
I Seoul U - - - - - - Ada 2 tempat I Seoul U sculpture ni. Dulu ada 1 je, pindah2 tempat. Then skang ada 2 dah. Tp x tau la kekal ke x. - Ok 1 di City Hall, depan Seoul Plaza. Directions nak pergi sana : City Hall Station Line 1 & 2, Exit 5. - Lagi 1 di Yeouido Hangang Park. Directions nak pergi sana : Yeouinaru ... I Seoul U
- - - - - -
Ada 2 tempat I Seoul U sculpture ni. Dulu ada 1 je, pindah2 tempat. Then skang ada 2 dah. Tp x tau la kekal ke x.
-
Ok 1 di City Hall, depan Seoul Plaza. Directions nak pergi sana : City Hall Station Line 1 & 2, Exit 5. -
Lagi 1 di Yeouido Hangang Park. Directions nak pergi sana : Yeouinaru Station Line 5, Exit 2 & 3.
-
Ok, harap membantu. Btw sesiapa yg nak pergi Korea Autumn atau Winter ni, Wasap wak Now. Klik link di bio sekarang. -
#jejutnt #iseoulu #pakejkorea #pakejjeju
Read more
Ramai berminat suit Alaina ni<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span>. Dari mata jatuh ke hati ni.. Trus jatuh tgga hehe.. 🤭🤭<span class="emoji emoji1f618"></span> <span class="emoji emoji1f4cc"></span>Ada ...
Media Removed
Ramai berminat suit Alaina ni. Dari mata jatuh ke hati ni.. Trus jatuh tgga hehe.. 🤭🤭 Ada yang pm nak trus order ada yang pm nak tgk kaler lain ada yang pm harga.. Harga Dewasa RM119 kanak-kanak RM75 material Linen dan crepe.. Kat sini ada 2jenis material dalam 1suit baju ni.. ... Ramai berminat suit Alaina ni😍😍😍.
Dari mata jatuh ke hati ni.. Trus jatuh tgga hehe.. 🤭🤭😘
📌Ada yang pm nak trus order 📌ada yang pm nak tgk kaler lain 📌ada yang pm harga..
💲Harga Dewasa RM119
💲kanak-kanak RM75
🌼material Linen dan crepe.. Kat sini ada 2jenis material dalam 1suit baju ni.. Linen dan crepe material yg sgt2 best yg saya penah jual.. Berbaloi2 beli tau...
.
👧1lagi nak gtau saiz budak bermula saiz 2.. Saiz 2 mungkin anak berumur 2-3 dah boleh pakai.. (depend on badan budak jgk,kdg umur 4thn pon lepas ja saiz 2 sbb bdan dia halus slim hehe)
http://www.wasap.my/601115147463
Read more
4 SEBAB KENAPA GUNA BOTOL KACA UTK SIMPAN SUSU 1. TAHAN LAMA. Botol plastik bertahan 3-6 bulan, ...
Media Removed
4 SEBAB KENAPA GUNA BOTOL KACA UTK SIMPAN SUSU 1. TAHAN LAMA. Botol plastik bertahan 3-6 bulan, bergantung kpd penggunaan. Botol kaca takde expired date. Tahan sampai bila2. Ada baby baru, nk guna lagi pn boleh. Risiko guna botol plastik yg dah rosak: chemical pd botol boleh leach out ... 4 SEBAB KENAPA GUNA BOTOL KACA UTK SIMPAN SUSU

1. TAHAN LAMA. Botol plastik bertahan 3-6 bulan, bergantung kpd penggunaan. Botol kaca takde expired date. Tahan sampai bila2. Ada baby baru, nk guna lagi pn boleh.

Risiko guna botol plastik yg dah rosak: chemical pd botol boleh leach out ke susu bila dipanaskan. Jadi agak2 dah rosak/calar/kuning jgn guna dah tau mommies.

2. PELBAGAI GUNA. Botol kaca ni bukan shj utk simpan susu ibu, nak buh baby food (puree, bubur) pn boleh. Buat FEEDING BOTTLE pun boleh (dgn syarat mak/penjaga yg pegangkan) Bila anak2 dah cukup 2 tahun, mak2 blh guna letak rempah2 kt dapur pula😁

3. LEBIH SELAMAT utk bekukan susu ibu. Jumlah antibodi, lemak n some proteins dlm susu ibu dpt kekal lama klu susu ibu dibekukan dlm botol kaca. Sebab itu hospital lebih byk guna botol kaca utk simpan susu ibu.

4. Mommy dpt berJIMAT dlm jangka masa panjang. Boleh guna banyak kali n smpi bila2. Beli sekali ja, dpt guna banyak2 kali, utk 2-3 org anak seterusnya.
POTG pun ada botol kaca. RM8/pc. Jom dtg ke semua branch kami ye. 😍😍
Read more
<span class="emoji emoji2611"></span>️ Baby dah start solid food for 2-3 weeks? <span class="emoji emoji2611"></span>️ Baby dah tried 2-3 jenis single vegetables or fruits ...
Media Removed
️ Baby dah start solid food for 2-3 weeks? ️ Baby dah tried 2-3 jenis single vegetables or fruits puree? ️ Mommy rasa baby dah ready to explore more flavours and varities? ️ Mommy rasa baby dah ready untuk mix vegies/fruits puree? ️ Tak tau nak bagi baby makan apa? ️ Or mommy rasa leceh ... ☑️ Baby dah start solid food for 2-3 weeks?
☑️ Baby dah tried 2-3 jenis single vegetables or fruits puree?
☑️ Mommy rasa baby dah ready to explore more flavours and varities?
☑️ Mommy rasa baby dah ready untuk mix vegies/fruits puree?
☑️ Tak tau nak bagi baby makan apa?
☑️ Or mommy rasa leceh and membazir nak beli berjenis jenis sayur and buah untuk buat puree yang cenonet? 😁

TRY 👇👇👇
@bebetummy STAGE 1 (AFTER FIRST TASTES PUREE)
☑️ Perfect for introducing new flavors ☑️ Texture: Fine smooth puree but more dense than First Tastes Puree
☑️ Subtle natural tastes from combinations of 2-3 fruits and vegetables

4OZ, RM6.50/TUB
VALUE PACKS (CAN MIX): RM54/9 TUBS

GET YOUR BEBETUMMY STOCKS👇⠀⠀
🔰 #bebetummyDELIVERY - Click link on bio for Bebetummydelivery Order Form and place your orders! Very quick and easy.
🔰 #bebetummyKITCHEN (P-G-03 GROUND FLOOR, Perdana Shopping Centre (Tropics), Damansara Perdana)
WAZE Bebetummy Kitchen or Jaya Grocer Damansara Perdana or Warisan Bonda Damansara Perdana⠀
🔰 #bebetummyFREEZERS - ⠀⠀
@babyd0ts TTDI⠀⠀
@happikiddo_ AVENUE K, KL⠀⠀
@happikiddo_ QUILL CITY MALL, KL⠀⠀
@happikiddo_ DPULZE, CYBERJAYA⠀⠀
@happikiddo_ KL GATEWAY⠀⠀
🔰 #bebetummyDEALERS (follow hashtag to find dealers nearest to you)
#bebetummy #babyfood #puree #toddlermeals #toddlerfood #solidfoodforbaby #startingsolids #makananbayi #makananbaby #babyfoodmalaysia #healthybabyfood #nosalt #nosugar #nopreservatives #damansaraperdana #fooddeliverykl #damansara #ikeadamansara #frozenbabyfood
Read more
Loading...
Lambat bersiaran busy sket. Rezeki memang tak pernah salah alamat. Slowly but surely. Alhamdulillah. Semakin ...
Media Removed
Lambat bersiaran busy sket. Rezeki memang tak pernah salah alamat. Slowly but surely. Alhamdulillah. Semakin ramai customer area rukun tetangga, taman sebelah, taman 2-3 belah. Customer Seremban mana yang bulk order kita layan jugak lagi. Kalau takat nak sekotak cream puff tu ko ... Lambat bersiaran busy sket.
Rezeki memang tak pernah salah alamat. Slowly but surely. Alhamdulillah.
Semakin ramai customer area rukun tetangga, taman sebelah, taman 2-3 belah.
Customer Seremban mana yang bulk order kita layan jugak lagi. Kalau takat nak sekotak cream puff tu ko cari la orang lain.
Kelas baking? Esok student dari Jakarta datang belajar.
Student Malaysia? Dia nak belajar yang viral je. Tak viral tak nak.
Fruit Pastry Cake? Buat jugak dah asyik lalu lalang kat wall kan? Esok lusa ada order ni. Biasalah, tengah viral!
Kita deliver ya Shah Alam, Subang Jaya, Wangsa Maju, Puncak Alam, KL dengan syarat order worth more than RM250 and pay my delivery charges.
Sekarang I tak amik banyak. Limited je. Sebab saya nak order tu, macam rasa homemade betul dari kitchen macam kita sendiri buat. Almaklum bake sorang.

Biar sikit tapi lekat kat hati. Habis dah zaman susun order dari hujung ke hujung meja. Zaman orang pencen ni, baking suka- suka sambil- sambil sapu laman kemas kucing dan tunggu giliran pi Haji one day.

So Merdeka ni saya FREE lagi. Sapa nak order, WA 0196240886 cepattttttt!
#puncaksaujana #bakerkajang #kajangkek #primasaujana #saujanaimpian
Read more
<span class="emoji emoji1f4a2"></span> Mana satu pilihan hati? <span class="emoji emoji1f4a2"></span> Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch ...
Media Removed
Mana satu pilihan hati? Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini. Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni. Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69 Pilihan ... 💢 Mana satu pilihan hati? 💢

Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini.

Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni.

Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69

Pilihan 2 : Sarung Warda Plain warna Midnight Blue. Hat ni sesuai untuk orang yang malas nak gosok tudung macam Zue 😂 Rege RM59 jeerrr

Pilihan 3 : Instant Shawl Exclusive Butterfly Printed Fuschia Pink. Exclusive sebab corak ni kat brand lain takkan jumpa punya. Harga Clearance dah sekarang sebab tinggal saki baki je. Dari RM79 sekarang RM65. Tak grab serious rugi yakmat. 5 color lain pun ada sikit lagi.

Pilihan 4 : Tudung sauq hot selling Warda 2.0. Corak memang cun² warda 2.0 ni. Kain pun best banget. Lycra satin nampak mahal dan confirm tak panas kalau pakai. RM65 je saiz L ni. 8 corak still available. 2 lagi dah selamat jalan dah.
Antara 1, 2, 3 & 4 korang rasa mana paling sesuai untuk digayakan dengan outfit ni?

Ha lekaih share pilihan korang kat komen. Nak risik² tudung boleh whatsapp je. Www.wasap.my/HiEzZehra nanti Zue reply
#ezzehraonlineboutique
#ezzehrawonderteam
#jimmyscarves
#MuslimahHeejab
Read more
Rutin Pagi bersama MORA! <span class="emoji emoji2728"></span> - Scrub muka dengan MORA Milky Almond untuk membuang segala sel sel kulit ...
Media Removed
Rutin Pagi bersama MORA! - Scrub muka dengan MORA Milky Almond untuk membuang segala sel sel kulit mati. . - Kemudian, cuci muka dengan MORA Argan Cleanser selama 2-3 minit. . - Spray dengan MORA Berry Mist untuk memastikan kulit hydrate secukupnya. . - Titiskan calissa oil 2-3 titis ... Rutin Pagi bersama MORA! ✨
- Scrub muka dengan MORA Milky Almond untuk membuang segala sel sel kulit mati. .
- Kemudian, cuci muka dengan MORA Argan Cleanser selama 2-3 minit. .
- Spray dengan MORA Berry Mist untuk memastikan kulit hydrate secukupnya. .
- Titiskan calissa oil 2-3 titis dan ratakan di kulit muka. .
- Dah siap! Atau lepastu nak apply makeup pun boleh tau 😘


Selamat Bekerja semuaaa 💖
.
#arganoil #purearganoil #moraessential #argancleanser #arganfacialcleanser #facialcleanser #moraargancleanser #moraarganoil #moramilkyalmondscrub #morachocolatescrub #morabeautykit #moracalissaoil #serum #skincare #ubatjerawat #ubatcantik #mirafilzah
Read more
Loading...
WAROENG D'THREE Yuhuuu Kulineran lagi di Jogja, wajib mampir di @waroeng_dthree nih.. Spesial ...
Media Removed
WAROENG D'THREE Yuhuuu Kulineran lagi di Jogja, wajib mampir di @waroeng_dthree nih.. Spesial menu Hotplate Murah, Enak & Porsiannya bisa buat 3 Orangan lagi . Di sini FREE SUP KEPITING RAJUNGAN Setiap hari lho gaes, dah gitu PORSI BESAR 2 - 3 ORG + HARGA makanan MULAI DARI 12 K . in ... WAROENG D'THREE
Yuhuuu Kulineran lagi di Jogja, wajib mampir di @waroeng_dthree nih..
Spesial menu Hotplate Murah, Enak & Porsiannya bisa buat 3 Orangan lagi
.
Di sini FREE SUP KEPITING RAJUNGAN Setiap hari lho gaes, dah gitu PORSI BESAR 2 - 3 ORG + HARGA makanan MULAI DARI 12 K 😍😍😍
.
in frame
1. Sapi Lada Hitam Hotplate
2. Sapi Saos Lada Hitam
.
ADA GARANSI PRODUK
(Pesanan yg tidak sesuai standar rasa dan porsi akan diganti dengan yang baru).
Untuk jumlah menu ada sekitar 439 menu yang bisa kalian cobain dan pasti nya HALAL dong ya
.
📍Waroeng Dthree
Open: Setiap hari ( Jam 11.30 - 22.00)
Khusus hari Jumat, buka setelah jumatan
IG: @waroeng_dthree
Telp/WA 087821089979
Loc: Alamat Jl.Nusa Indah no 224 Candi Gebang,Condongcatur (pasar condongcatur ke utara/selatan pamela 6) atau bisa search d google maps "Waroeng D'three"
.
#jogjaku #kulinerjogja #greatfoods #anakjajan #vscocam #wtfoodies #mouthwatering #yogyakarta #foodvsco #explorejogja #jogjaculinary #jktfoodbang #kulineryogya #jktfooddestinations #ceritamakan #igfood #instafood #foodgasm #foodpics #foodporn #instagram #jogja #jogjaupdate #hotplate #beautifulcuisines
Read more
First time mommy beli @tmilkstory masa pergi beli barang aisy dekat @marissa_shoppe . Masatu mommy ...
Media Removed
First time mommy beli @tmilkstory masa pergi beli barang aisy dekat @marissa_shoppe . Masatu mommy beli yang trial pack je. Dalam 2 3 sachet tak silap. Balik rumah malam tu excited gila nak try . So mommy pun bancuh la satu sachet. Rasa dia ya allah sedapnyaaa. Memang betul betul rasa chocolate ... First time mommy beli @tmilkstory masa pergi beli barang aisy dekat @marissa_shoppe . Masatu mommy beli yang trial pack je. Dalam 2 3 sachet tak silap. Balik rumah malam tu excited gila nak try . So mommy pun bancuh la satu sachet. Rasa dia ya allah sedapnyaaa. Memang betul betul rasa chocolate yang pekat. Ada pulak fenugreek lagi lah rasa dia bertambah sedap.
Besok harinya mommy ada class , so bila sampai waktu untuk pump susu. Mommy pun pergi lah pump macam biasa. Rasa macam tak percaya je bila pump hasil tu tak sama macam selalu. Selalu kalau pump pun paling banyak dapat la 2 3 oz. Lepas minum @tmilkstory mommy dapat 5oz untuk sekali pump. Memang hati berbunga bunga waktu tu.

Lepas habis semua sachet tu memang mommy nak beli lagi. Dah siap bodek daddy nak beli. Daddy pun kata okay. Tapi tak terbeli sampai sekarang sebab tak ada rezeki lagi.Banyak benda lain yang lagi penting untuk mommy selesaikan. #themilkstory
Read more
Regrann from @kykkedileri - @kykkedileri 05466420648 DÜNYA KÖPEKLER GÜNÜNDE BÜTÜN BU CANLAR ...
Media Removed
Regrann from @kykkedileri - @kykkedileri 05466420648 DÜNYA KÖPEKLER GÜNÜNDE BÜTÜN BU CANLAR AÇ KALIYORSA NE ANLAMI KALDI BU GÜNÜN? BİNLERCE KİŞİ GÖRÜPTE GÖRMEZDEN GELİYORSA HEPİMİZE BU YAVRULARI AÇ BIRAKIYORSAK YAZIKLAR OLSUN :(( !!! Tüm Takipçilerimize Canlar Adına Merhabalar ... Regrann from @kykkedileri - @kykkedileri 05466420648
DÜNYA KÖPEKLER GÜNÜNDE BÜTÜN BU CANLAR AÇ KALIYORSA NE ANLAMI KALDI BU GÜNÜN? BİNLERCE KİŞİ GÖRÜPTE GÖRMEZDEN GELİYORSA HEPİMİZE BU YAVRULARI AÇ BIRAKIYORSAK YAZIKLAR OLSUN :(( !!! Tüm Takipçilerimize Canlar Adına Merhabalar 🐾 Kaç Gündür Mama İlanı Paylaşıyorum Fakat Görüyorum Ki Binlerce Takipçimiz Olmasına Rağmen Gören Duyan İlgilenmeye Çalışan Sadece 2-3 Kişi!!! Lütfen Kimse Yanlış Anlamasın Ama Ben Her zaman Şunu Söylüyorum , Eğerki Sizler Varsanız Bizde Varız! Ama Eğerki Sizler Yoksanız Bizlerde Yok Oluruz!. ve Maalesef Bizim Bakmış Olduğumuz Yüzlerce Canda Yok Olur!.. EĞERKİ SİZLERİN VİCDANI BUNA EL VERİYORSA HİÇBİRİNİZ GERÇEK HAYVANSEVER DEĞİLSİNİZ! ÇÜNKÜ GÖRÜYORUM Kİ HAFTALARDIR BAĞIR ÇAĞIR ZOR DURUMDAYIM HAYCANLAR AÇ DİYE HAYKIRMAMA RAĞMEN BAYRAMDAN ÖNCE 2 KİŞİ VE ŞİMDİDE SADECE 3 KUTU KONSERVE İLE 1 KİŞİ DÖNÜŞ YAPIYOR!. BU KADARMI ? BUMU CANLARA EL UZATMAMIZ ? TAVUK KEMİĞİ BULAMIYORUM VE DURUMUM YOK MAMADA ALAMIYORUM DAHA BU NASIL SÖYLENİR? YAZIKLAR OLSUN SURADA BİNLERCE KİŞİYİZ VE İHTİYACIMIZ OLAN EN AZ 10 LARCA KEDİ , KÖPEK MAMASININ GEÇTİM 1 ÇUVALINI DAHİ ALAMIYORSAK BEN BU İŞİ BIRAKIYORUM ARKADAŞ!!! MADEM ÖYLE AZDA OLSA VİCDANI OLAN , MERHAMET SAHİBİ İSENİZ GELİN BU YÜZLERCE CANA SAHİP ÇIKIN BUNDAN SONRA..! ÇÜNKÜ GERÇEKTEN YETEMİYORUM VE BİTTİM :(( @patifood @elestibezmi @hipder @egorkem3441 @anke_schutz @asuman_adak_ @askpatinefestir @arifesensoy_ @smyr.58 @bizim.patiler @canlarinsesiol @burcuuyaray @sezen_ciftci @sezin.kargn @sedasalome @candostumvar @dilekshiva @aysegultutanlar @murat_pek @kocaeli_hayvan_sahiplendirme @1tl1umut - #regrann
Read more
Loading...
T y p i c a l  M a l a y  F a c t -- Bila sedang belajar dalam bidang a, orang akn pertikaikan dan tanya macam-macam ...
Media Removed
T y p i c a l  M a l a y  F a c t -- Bila sedang belajar dalam bidang a, orang akn pertikaikan dan tanya macam-macam kenapa tak ambik je bidang b atau bidang c? Dah graduate nanti, gaji tinggi. Dia ingat rezeki tu bergantung pada bidang..? Bila dah masuk Universiti, orang akan tanya macam2 soalan ... T y p i c a l  M a l a y  F a c t
--
Bila sedang belajar dalam bidang a, orang akn pertikaikan dan tanya macam-macam kenapa tak ambik je bidang b atau bidang c? Dah graduate nanti, gaji tinggi. Dia ingat rezeki tu bergantung pada bidang..? Bila dah masuk Universiti, orang akan tanya macam2 soalan kenapa tak pandai konvo-konvo ? Padahal bukan orang tahu pun, dia terpaksa tangguh beberapa semester utk kerja sementara bantu parents.
--
Dia ingat hidup di U smooth je pengajian tanpa cabaran kewangan. Bila dah habis konvo pulak, orang pertikaikan kenapa tak kahwin lagi ni, nanti dah berkedut takda siapa pandang. Padahal bukan orang tau, ada reason tersendiri dia memilih utk 'hold' dulu niat berumahtangga asbab tiada siapa yang menjaga ibu ayah nya yang dah tua dan tenat di kampung. Bila dah berkahwin, orang kutuk belakang si fulan dan fulanah takda anak lagi ke apa? Bukan dah kahwin 2,3 tahun ke? Walhal ada je orang lain yg dah berumah tangga 10 tahun ke atas pun tidak dikurniakan cahaya mata dan terpaksa ambik anak angkat shj. Bila dah ada cahaya mata pula orang bandingkan anak kita dgn anak dia. Tengoklah anak si lina tu, belajar sampai spm je. Anak kita dekat Russia ambik medic. Padahal anak a dan b ini sama saja otak mereka. Dua-dua pun genius cuma yg satu tidak berkemampuan utk study lagi tinggi.
--
Bila anak masing-masing dah ada pilihan hati sendiri bandingkan pula perkahwinan depa. Haaa tengoklah anak dia tu kahwin makan tak cukup. Tengok anak aku, aku buat kat dewan semua orang kampung boleh makan. Siap tambah 2,3 kali. Adakah itu ukuran berkat perkahwinan seseorang? Begitulah seterusnya sampai mati sekalipun ada yg masih berkata-kata tentang kita. Bukan sepanjang melalui liku proses kehidupan saja bahkan peribadi pun diteka-teki.
--
Kalau ditanya pd saya kenapa orang tu mencuri? berzina? merempit? mengambil dadah? Liar dan sebagainya. Saya akan tersenyum. Apa yg mampu saya katakan ialah, There's a story behind every person. There's a reason why they are the way they are. Apa yg penting kita terus memandang mereka dengan penuh rasa kasih. Cara yg paling 'best' utk membuat kebaikan secara tersembunyi..
--
✒ Nurul Hasanah

#usrahsantai
#BiarSantaiAsalSampai
Read more
Buat Kelas 5.4 2018 yang disayangi lagi dikasihi, . . . 2 tahun bersekolahtangga, 1 tahun cikgu ...
Media Removed
Buat Kelas 5.4 2018 yang disayangi lagi dikasihi, . . . 2 tahun bersekolahtangga, 1 tahun cikgu jadi ketua keluarga, akhirnya kita terpaksa bercerai secara baik! Jumpa kat court bulan 2/3 untuk sebutan kes kita semula! Tqsm atas segalanya. Akan cikgu simpan kenangan itu sampai tua. ... Buat Kelas 5.4 2018 yang disayangi lagi dikasihi,
.
.
.
2 tahun bersekolahtangga, 1 tahun cikgu jadi ketua keluarga, akhirnya kita terpaksa bercerai secara baik! Jumpa kat court bulan 2/3 untuk sebutan kes kita semula! Tqsm atas segalanya. Akan cikgu simpan kenangan itu sampai tua. Ingat kalau dah kaya, duit juta2 , cikgu tak nak apa2, cukuplah korang membayar cukai sebab ia menambah hasil pendapatan negara. Secara tidak langsung negara dapat membuat pembangunan dan memberi peluang pekerjaan dan dapat meningkatkan taraf hidup masyarakat ke arah kesejahteraan. Lagi satu! Pastikan bila bekerja nanti perbelanjaan tidak melebihi pendapatan dan pastikan ada tabungan. Sekian dari ex guru ekonomi anda semua! Muahhh! .
.
.
#542018
#KelasJai2018
Read more
[ LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI CAP PERCUMA ! ] JORDAN RED EDITION <span class="emoji emoji2764"></span>️ ______________________________________________ ...
Media Removed
[ LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI CAP PERCUMA ! ] JORDAN RED EDITION ️ ______________________________________________ Finally cap yang korang nak ni dah restock ! ️Cap yang sis jual semua ready stock bukan pre-order ! So korang bank in je harini, esok terus sis post. 1-2 hari je boleh ... [ LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI CAP PERCUMA ! ]
JORDAN RED EDITION ❤️
______________________________________________
Finally cap yang korang nak ni dah restock ! ❤️Cap yang sis jual semua ready stock bukan pre-order ! So korang bank in je harini, esok terus sis post.
1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau admin jual memang murah2 je boleh tengok sendiri 😁
1. RM 40
2. RM 70
3. RM 100
WS 017-4327948 untuk order sebelum stock habis !

#topijordan #sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi
#topimalaysia
#capmalaysia
Read more
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI MASK PERCUMA ! ] HUNDREDS CAP <span class="emoji emoji1f60d"></span> _________________________ HUNDREDS ...
Media Removed
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI MASK PERCUMA ! ] HUNDREDS CAP _________________________ HUNDREDS CAP memang sangat cantik sebab dia ada corak bunga rose Lama dah tak ada stock ni sis bawak masuk stock baru untuk korang Ready stock tau bukan pre-order. So kalau korang bank in harini, ... [LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI MASK PERCUMA ! ]
HUNDREDS CAP 😍
_________________________

HUNDREDS CAP memang sangat cantik sebab dia ada corak bunga rose 🌹Lama dah tak ada stock ni sis bawak masuk stock baru untuk korang 😘 Ready stock tau bukan pre-order. So kalau korang bank in harini, esok terus sis post .Postage setiap hari 🙋🏻
1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau sis jual memang murah boleh campur2 cap siap
Beli 1 RM 40
Beli 2 RM 70
Beli 3 RM 100
So kalau korang nak tanya apa2 ws je sis 017-4327948 cepat tau sebelum stock habis !
#sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi #capmalaysia #topimalaysia
Read more
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ] NY ALL BLACK <span class="emoji emoji26ab"></span>️ _________________________________ NY ...
Media Removed
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ] NY ALL BLACK ️ _________________________________ NY cap dah restock ! Lambang NY ni jenis sulam tau bukan cop biasa je so bab quality cap ni memang A+ . Semua cap sis jual ready stock ye bukan pre-order. Postage setiap hari pulak ... [LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ]
NY ALL BLACK ⚫️
_________________________________

NY cap dah restock ! 😍 Lambang NY ni jenis sulam tau bukan cop biasa je so bab quality cap ni memang A+ . Semua cap sis jual ready stock ye bukan pre-order. Postage setiap hari pulak tu, so harini korang bank in, esok terus sis post ,1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau sis jual memang murah boleh campur2 design tau ❤️
.
Beli 1 RM 40
Beli 2 RM 70
Beli 3 RM 100
WS 017-4327948 untuk order sebelum stock habis !

#sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi
#capmalaysia #topimalaysia #topiny
Read more
Sedikit cerita ttg persalinan @austinrexilian: HPL Austin hrsnya 20 Aug, tp entah napa aku ad feeling lahirnya bs maju dr HPL. Tgl 12 siang aku dh keluar tanda flek pink (darah n lendir) setelah sblmnya udh kluar flek2 coklat. Hari senin tgl 13 aku masih sempetin urus kerjaan dl, sorenya ... Sedikit cerita ttg persalinan @austinrexilian:
HPL Austin hrsnya 20 Aug, tp entah napa aku ad feeling lahirnya bs maju dr HPL.
Tgl 12 siang aku dh keluar tanda flek pink (darah n lendir) setelah sblmnya udh kluar flek2 coklat. Hari senin tgl 13 aku masih sempetin urus kerjaan dl, sorenya aku bner2 kerasa klo perut aku kontraksi yg udah sering. Ak blg k @ryan_husada kynya mlm ini hrs k RS. Bener aja maghribny kluar tanda gumpalan darah, 1 jam brikutnya ad darah segar klr n kontraksi makin sering.
Jam 20.00 masuk RS, jam 21.00 dcek masi baru pembukaan 1. Dikasi pilihan blh stay d RS atau pulang. Ryan putusin lgsg stay d RS krna kontraksi udah sering jd diduga pembukaan jg bs cpet.
Aku msk rawat inap n Ryan dampingin n stay jg dsbelahku.
Mules yg aku rasain bertambah sktr jam 11an, n jam 00.30 dicek lg masi ttp bukaan 1.
Rasa mulesnya uda mulai gaenak bgt tp masi oke.
Subuh rasa mules mau ngeden makin kerasa, gaenak n rasanya ga tahan bgt mau ngeden, perut ud ga karuan.
Jam 05.30 suster masuk kmr, cek trnyata baru bukaan 2-3. OMG! Mulesnya uda gini ga kbayang kl bukaan 10 gmn.. Sus blg mau mandi dl aja ga biar kontraksi lbh cpet, n ak mandi smbl thn skt. Abs tu dsediain mkanan aku jg berusaha mkn sbisanya pdhl perut mual bgt. Ryan slalu ad d samping aku nenangin, smgtin, n stay calm. Kl gada dia.. aku ga akan kuat.
Jam 07.30 pagi aku dbawa k ruang bersalin n di cek, udah bukaan 7. Mules n mau ngeden udah ga tahaann bgt, sakit n gaenak bgt. Ga bole ngeden dl kl blm pembukaan full krna rahim bs bengkak n bkin bayi sulit kluar.
Bersyukur bgt tgn kananku dpegang Ryan ntgn kiri dpegang mam @djumaraaliwinoto jd bner2 ad support bgtt.
Jam 08.30 udah pembukaan full (10) tinggal tggu dokter dtg. Rasanya? OMG luar biasa sakit n gatahannya, ak cm bs blg Tuhan tolongin2! Smbl bayangin kl dd bayi ud kluar nanti.. Jam 09.00 krg dokter dtg n dah ready boleh ngeden, lgsg aku cuss ngeden n cm di 4 kali apa 5 kali kontraksi baby dah kluar.. Austin lahir jam 09.19. Puji TUHAN!
Bersyukur bgt prosesnya trmsk cepet, n smua sehat n normal. Rasa bahagia n bersyukurnya ga bs diungkapin kata2.. Our GOD is AMAZING!
#thehusadafamily #austinrexilianhusada
Read more
BERPANTANG SENDIRI? MEH TANAMERA BANTU ANDA . Arghhhh pening kepala saya ni. Dok fikir nanti time ...
Media Removed
BERPANTANG SENDIRI? MEH TANAMERA BANTU ANDA . Arghhhh pening kepala saya ni. Dok fikir nanti time berpantang, takde org boleh tolong sepenuh masa. Mostly kena buat sendiri. . Sedihnya. Acaner ni kak nur. Dapat ke saya berpantang dengan elok? . Lap air matamu sayang. Kerana tanamera ... BERPANTANG SENDIRI? MEH TANAMERA BANTU ANDA .
Arghhhh pening kepala saya ni. Dok fikir nanti time berpantang, takde org boleh tolong sepenuh masa. Mostly kena buat sendiri. .
Sedihnya😢. Acaner ni kak nur. Dapat ke saya berpantang dengan elok? .
Lap air matamu sayang. Kerana tanamera dah design produknya, mudah digunakan walaupun berpantang sendiri. Very simple step. Pakai bengkung pun boleh buat sendiri insyaallah. .
Moms kena kuat kan? Berpantang elok2, banyakkan zikir, enjoy your confinement day. Nanti da masuk kerja, rindu saat-saat ni. .
Kenapa mudah? .
💝 Semua dalam sachet. Ya ampun senang. 💝 Tak payah susah2 cari herba di pasar / hutan 💝 Husband / keluarga boleh tolong sediakan 💝 Buat sendiri pun boleh. 💝 Herba asli. takde pengawet / racun bagai 💝 Dalam 2-3 weeks, badan dah kembali sihat insyaallah .
. 🎁 Boleh beli loose / asing2
.
Read more
Terima kasih makcik makcik bawang.. Banyak tolong zis. Bg semangat kat zis.. Duhhh. terharu lahh. ...
Media Removed
Terima kasih makcik makcik bawang.. Banyak tolong zis. Bg semangat kat zis.. Duhhh. terharu lahh. Lg sorg bz plak ssh naw nak bergambaw.. 2 3 dah off market.. lg 3 otw.. Zis doakan dapat suami yg baik mcm zis.. Ahhahaha.. Wehh. sheronok wehh kawen.. Cepat2 lah sikit 🤣🤣🤣🤣 From left @eyfaismail_ ... Terima kasih makcik makcik bawang.. Banyak tolong zis. Bg semangat kat zis.. Duhhh. terharu lahh. Lg sorg bz plak ssh naw nak bergambaw.. 2 3 dah off market.. lg 3 otw.. Zis doakan dapat suami yg baik mcm zis.. Ahhahaha.. Wehh. sheronok wehh kawen.. Cepat2 lah sikit 🤣🤣🤣🤣 From left @eyfaismail_ mummy si syemboi, @_missrean and @szszoleszhaaa masih ada borang kosong, @farrashatarrrrrrr mummy si kentang, and @eriedeyn masih dlm dilemma 🤣🤣🤣
#amirsherawedding
#amirsheraoffmarket
#bffgoals
#tilljannah
#takpernahtaksayang
Read more
3 produk ni utk Dayyan. Herbal blend tu cream badan. elak gatal2, ruam, elak kena gigit nyamuk, ...
Media Removed
3 produk ni utk Dayyan. Herbal blend tu cream badan. elak gatal2, ruam, elak kena gigit nyamuk, elak parut2. saya start guna herbal blend lepas balik dari hospital after bersalin. dekat hospital nurse yang siapkan. ada sekali tu Dayyan pakai diapers sample free. Mungkin tak elok tetiba ... 3 produk ni utk Dayyan.
Herbal blend tu cream badan. elak gatal2, ruam, elak kena gigit nyamuk, elak parut2.
saya start guna herbal blend lepas balik dari hospital after bersalin. dekat hospital nurse yang siapkan. ada sekali tu Dayyan pakai diapers sample free. Mungkin tak elok tetiba naik rashes. Saya sapu ni esoknya dah hilang dah hilang. Selalu saya rekemen bagi anak2 yg ada eczema, ruam, blister campak atau HFMD.
Omega Guard pula ialah Fish Oil. Untuk dewasa dose 3 biji sehari. Kanak2 1-3 tahun 1 biji 3x seminggu dah memadai. Effect utama Fish Oil ni sangt bagus protect anak dari kahak2, hingus dan batuk.
yang je 3 ialah MEALSHAKE. Dose 1/2 sudu teh - 1 sudu teh sehari. Mealshake ni kaya vitamin , mineral dan fiber. Tujuan utama saya bagi ialah utk masalah sembelit dan naikkan selera makan. rasa dia Vanila. saya selalu mid dengan air Coway atau mineral je . shake2 dalam botol dalam 2-3 oz. bagi Dayyan minum pagi2.
#ShakleebyHernyHafiz
Read more
Heiiishhh jann...😑 Emang semua bapak2 kalo diajak poto2 harus nyebelin gitu yak?! Baru juga ...
Media Removed
Heiiishhh jann...😑 Emang semua bapak2 kalo diajak poto2 harus nyebelin gitu yak?! Baru juga 2-3 jepretan, langsung nanya mulu "Uwis rung? Uwis to? Dek? Uwis to?", beruntuuunn terus. Baru brenti kalo kita udah pasang muka bete, bilang "Wis", sambil nurunin kamera . Tapi dia belajar. Belajar ... Heiiishhh jann...😑
Emang semua bapak2 kalo diajak poto2 harus nyebelin gitu yak?!
Baru juga 2-3 jepretan, langsung nanya mulu "Uwis rung? Uwis to? Dek? Uwis to?", beruntuuunn terus.
Baru brenti kalo kita udah pasang muka bete, bilang "Wis", sambil nurunin kamera 😒
.
Tapi dia belajar.
Belajar tetep sambil pose karena kalo nggak mbok wedok bakalan kagol berkepanjangan 😂
Dah lah ya pak. Good job kok!
Dilatih terus ya kemampuan nemenin selfie-nya. Masih banyak tanggal 27 menanti. InsyaAllah 😇
.
-27 Oktober 2018-
RSKIA Kahyangan
Sehat terus yhaa my Gan!
Tengkyu for your cuteness and your best pose tonight. We laff youuu 😘
Read more
Alhamdulillah siap dah acar limau legend. Selalunya hanya ada dirumah kenduri kawin. Dulu klu ...
Media Removed
Alhamdulillah siap dah acar limau legend. Selalunya hanya ada dirumah kenduri kawin. Dulu klu nk mkn pesan kat mak atau sesiapa g kenduri kawin bwk balik sikit. Mkn lak dgn nasi panas2 ada ikn kering/ masin lagi kaw!. Seingat saya 1 st time dulu saya buat 30thn yg sudah,sbb tahu bocor periuk ... Alhamdulillah siap dah acar limau legend. Selalunya hanya ada dirumah kenduri kawin. Dulu klu nk mkn pesan kat mak atau sesiapa g kenduri kawin bwk balik sikit. Mkn lak dgn nasi panas2 ada ikn kering/ masin lagi kaw!. Seingat saya 1 st time dulu saya buat 30thn yg sudah,sbb tahu bocor periuk kena cuka.😆 Lepastu ada buat 1-2 kali. Buat acar limau ni agak rumit,kena ada limau nipis jeruk. Kalau dah buat jeruk kena tunggu sampai limau betul2 serap air garam dan bila di jemur jadi kecut mcm asam boi makan masa agak2 lebih dr 1 bulan. Kalau nk yg cpt limau ni leh beli kat pekan rabu aloq staq. Bahan2 dlm tak sama dgn cara negeri lain. Dan acar ni tk leh dimkn segera. Kurang2 kena tunggu 1 minggu sampai betul2 sebati baru sedap. Dan paling penting lepas masak ,ubah bekas ke bekas plastik atau bekas yg tak makan dek cuka,silap2 boleh bocor periuk belanga.
Saya share resepi pd siapa yg nk try buat.

Bahan A
20-30 ulas bwg merah dibelah
20ulas bawang putih dioecah belah 2
30 biji cili padi
1 mangku halia muda disagat atau hiris nipis
2 cwn cuka
2 sudu bsr garam
*rendam semua bahan ke dalam cuka selamat 3-4 hari. Pastikan guna bekas plastik supaya tak bocor jika guna periuk

Bahan B
-celur semua
Limau jeruk 10 biji (limau saya dh hitam sbb kering terlalu lama)
Asam sunti 20-30 biji
Jeruk mangga 100gm
Lobak masin 200gm
Kismis 100gm
Jika suka kulit limau atau buah2 kering lain blh dicampor

Bahan C
300 gm Cili kering -rendam dn blender
2 cwn Minyak masak-(perlu agar acar tahan lama)
1 sudu bsr biji sawi

Bahan D
3 sudu bsr bijan goreng darat
150 gm kacang tanah goreng darat.

2- cwn Gula perang
Garam secukup rasa

Cara2
Panaskan minyak ,tumis biji sawi sampai garing masukan cili yg di blender,masak cili sampai pecah minyak,masukan cuka (- cuka yg telah ditoskan dr bahan A). Masak hingga mendidih. Masukan gula perlahankn api, bila sekali mendidih kemudian masukan bahan2 B. Biar mendidih 2 minit,masukan bahan A (cili padi +bawang+halia+bwg putih). Tutup api. Taburkan bahan D .
Note-
Acar ini hanya elok dimakan setelah diperap selama 2-3 hari atau lebih utk membiarkan buah2han ,limau dn cuka sebati.
Note-
Seeloknya acar ini tukar ke dlm bekas plastik.
Read more
“Ita! Apsal kau tutup aircond? Kitorang panas laaa.” . “Eh korang ni tau tak, kalau kena aircond ...
Media Removed
“Ita! Apsal kau tutup aircond? Kitorang panas laaa.” . “Eh korang ni tau tak, kalau kena aircond lama2, kulit jadi kering lepas tu nanti cepat kedut tau. Kita ni dah masuk 3 series kena la jaga lebih.” . Ita ni memang macam ni. Sejenis yg jaga kulit muka kaw2 punya. Kalau boleh cahaya matahari ... “Ita! Apsal kau tutup aircond? Kitorang panas laaa.”
.
“Eh korang ni tau tak, kalau kena aircond lama2, kulit jadi kering lepas tu nanti cepat kedut tau. Kita ni dah masuk 3 series kena la jaga lebih.”
.
Ita ni memang macam ni. Sejenis yg jaga kulit muka kaw2 punya. Kalau boleh cahaya matahari tu langsung taknak bagi kena kulit.
.
Ni dah ada benda baru dia tau pulak. Taknak pakai aircond pulakk. Matilanakkk .
1 je benda dia taktau. Kalau dia pakai Ephyra Skin Nano ni, dia takkan komplen dah pasal aircond ke terik matahari ke.
.
“Emma! Emma! Aku nak la serum dari Ephyra ni. Aku baru pakai 3-4 hari ni, tu pun curik2 pakai ko punya time siang je kat opis.”
.
“Tapi kesan dia... kulit kat keliling hidung aku ni dah tak kering menggelupas. Lepas tu kesan sunburn aku yg kita gi PD bulan lepas tu dah makin pudar!”
.
“Cepat la Emmaaaa! Aku nak 2 botol. 1 letak kat rumah, 1 letak kat opis. Kali ni aku tak curi2 pakai ko punya dah. “😬
.
See...! Dah kata kalau aku bagi Ita try ni confirm dia tak bising dah.
.
Korang yg complain2 pasal kulit kering menggelupas kesan dari cahaya matahari ke aircond ke dah cuba ke belum Ephyra Skin Nano ni?
.
Meh WhatsApp #0193800779 utk order
.
Atau contact dealer2 kami berdekatan anda
.
#ephyra #ephyra2u #ephyraserum #ephyraskincare #ephyraskinnano #ephyraskincareseries #skincaremalaysia
Read more
bawal reben by @tinabeautyhouse <span class="emoji emoji1f380"></span>ok pipi dah cukup cengkung dah.. tambah2 bulan pose plak cnfirm ...
Media Removed
bawal reben by @tinabeautyhouse ok pipi dah cukup cengkung dah.. tambah2 bulan pose plak cnfirm berat turun lagi yahoo!!! ===================================== apa rahsia sis?? 1) bangun sahur sis bancuh secawan #tinabeautycoffee panas2 perghhh layan je.da la sedap ( rasa latte ... bawal reben by @tinabeautyhouse 🎀ok pipi dah cukup cengkung dah.. tambah2 bulan pose plak cnfirm berat turun lagi yahoo!!!
=====================================
apa rahsia sis??
1) bangun sahur sis bancuh secawan #tinabeautycoffee panas2 perghhh layan je.da la sedap ( rasa latte ) =====================================
2) sis tak sahur dgn nasi atau makanan berat sebab sis nak tido balik lepas subuh😆 kalau makan berat cnfirm perut rasa tak best mcm tah hadam je makanan tu.so apa sis buat is just TBC jurr + air masak suam
=====================================
3) sementara azan subuh berkumandang tu sis banyakkan mnum air masak ( dlm 2 gelas ) =====================================
3) puasa mcm biasa =====================================
4) azan waktu berbuka tu cepat2 sis telan 1 biji #slimrich bersama air suam. sis bedal air masak kaw2 + kuih muih ramadhon yg sis jumpe setahun sekali aje..lepas 30 minit baru sis berbuka dgn nasi tu pun 1 senduk je mampu. SEBAB? perut tak lapar sgt just dahaga jela. =====================================
5) malam tu sis minum lagi air masak 2 3 gelas . sis cuba cukupkan 2-3 liter sehari.
and now puasa ke-2 sis mampu bertenaga even sis berbuka makan nasi 1 senduk. 💪🏻😍
=====================================
RAMAI customer tanya “boleh ke sy nak telan #slimrich waktu sahur & #tinabeautycoffee time berbuka?” 👉YES.BOLEH. TAK ADA MASALAH. CUMA SIS TAKUT KORANG DEHIDRASI JE.SEBAB KALAU AMBIK SR TIME SAHUR SIS TAKUT KORANG DAHAGA .TU JE. BILA DAHAGA, TAPI TAK BOLEH NAK MINUM AIR, KEPALA AKAN RASA PENING..haa kang x pasal2 korang pengsan plak 😂 so depends pada badan masing2.. 50% customer sis okay je bila telan sr waktu sahur & another 50% ambik waktu berbuka. =====================================
sis harap explaination sis yg panjang ni dpt bantu uolls turunkan berat badan dgn cara yg betul & selamat
SO SELAMAT BERPUASA
anything u wanna ask me about SLIMRICH/TBC/GINASLIM just DM me or Click link on bio for fast respond.

muah!
#sayanakkurus #kurussebelumraya #sayadahkurus #yahoo!! 😆
Read more
Happy besday Long...!! <span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f382"></span><span class="emoji emoji1f388"></span><span class="emoji emoji1f389"></span> Semoga sentiasa sihat di panjangkan usia, di murahkan rezeki dan ...
Media Removed
Happy besday Long...!! Semoga sentiasa sihat di panjangkan usia, di murahkan rezeki dan mantain cun selalu... Maafla ye lambat wish..siang td busy membanting tulang cari rejeki... Balik kota nnti dah boleh payung karok 2 3 jam ni...huhu..🤗 Happy besday Long...!! 🎉🎂🎈🎉
Semoga sentiasa sihat di panjangkan usia, di murahkan rezeki dan mantain cun selalu...😉 Maafla ye lambat wish..siang td busy membanting tulang cari rejeki..😆. Balik kota nnti dah boleh payung karok 2 3 jam ni...huhu..🤗
<span class="emoji emoji1f525"></span>Beklenen Bodrum Tatili 279TL <span class="emoji emoji1f4a5"></span>3-4-5-6 Mayıs <span class="emoji emoji1f4a3"></span>Hira Beach Gümbet Hotel'de <span class="emoji emoji2714"></span>Herşey dahil Konaklama ...
Media Removed
Beklenen Bodrum Tatili 279TL 3-4-5-6 Mayıs Hira Beach Gümbet Hotel'de Herşey dahil Konaklama 2-3-4 Kişilik Odalar Sınırsız Alkollu alkolsüz içecek Sabah Kahvaltısı Geç kahvaltı Öğle yemeği Akşam yemeği Gece Çorbası Hamam-Sauna Club girişleri Beach girişleri Köpuk ... 🔥Beklenen Bodrum Tatili 279TL 💥3-4-5-6 Mayıs 💣Hira Beach Gümbet Hotel'de ✔Herşey dahil Konaklama ✔2-3-4 Kişilik Odalar ✔Sınırsız Alkollu alkolsüz içecek ✔Sabah Kahvaltısı ✔Geç kahvaltı ✔Öğle yemeği ✔Akşam yemeği ✔Gece Çorbası ✔Hamam-Sauna ✔Club girişleri ✔Beach girişleri ✔Köpuk partisi ✔After parti ✔Aqua Park ✔Seyahat Sigortası FİYATA DAHİLDİR ULAŞIM EXTRA 120 TL'dir ☎RZV/INFO: 0535 683 10 87 #bodrum #tatili #gümbet #nkü #değirmenaltı #memyo #cmyo #edirne #sarkoymyo #muratlimyo #malkara #namıkkemalüniversitesi #kirklareliuniversitesi #namikkemaluniversitesi #klü #rü #kırklareliüniversitesi #tü #trakyaüniversitesi #iau #igu #rumeliuniversitesi #tekirdağ #silivri #yaz #eğlence @nkuitiraf @atolyegezi
Read more
Day (2/3) ~~ . Ini 10 foto kedua liburan asiqque. Dah kaya kelar sutingnya yah <span class="emoji emoji1f648"></span>
Media Removed
Day (2/3) ~~ . Ini 10 foto kedua liburan asiqque. Dah kaya kelar sutingnya yah Day (2/3) ~~
.
Ini 10 foto kedua liburan asiqque. Dah kaya kelar sutingnya yah 🙈
Yang gemuk je baca k ! Dulu2 berat sofea 79.5kg dan berat sofea yg paling tinggi is 83.0kg ! Berat sofea maintain je 79.5kg xkira diet or pergi gym. Sebab? Umi iolls masak sedap banget! Breakfast pun mkan nasi klau kat kelatey ni.. Petang mkan & malam pun mkan. Kdang2 supper dgn burger ... Yang gemuk je baca k !
Dulu2 berat sofea 79.5kg dan berat sofea yg paling tinggi is 83.0kg !
Berat sofea maintain je 79.5kg xkira diet or pergi gym.
Sebab?
Umi iolls masak sedap banget!
Breakfast pun mkan nasi klau kat kelatey ni..
Petang mkan & malam pun mkan.
Kdang2 supper dgn burger ramlee depan rumah.
Setiap kali makan nasi mesti 2 pinggan.
Macam manoooo nk kurus ? 😂
Soooo... last2 spupu sofea wi try product jamu kurus yg bibik dia buat. (Bibik dia pandai buat jamu2)
So dia bagi try tapi masa tu bentuk debu, kena kacau dgn air. Nk minum punya seksa !
Lepastu bibik reka letok dalam bentuk capsule. Untuk senang nk consume.
Selama 2 minggu sofea consume setiap hari. Memang cepat turun !
Berat sofea sebelum consume 79.5kg, sampai la berat sofea 72kg.
Sofea stop sebab period. Bibik tu cakap boleh je makan kalau period. Tapi sofea decide xnak mkan kalau period, takut ganggu process2 dia😅. Selama sofea stop tu. Mmg selera makan sama mcm consume jamu tu.
Air mmg sofea kekal minum lebih 3litre sehari.
After habis period, sofea saja2 nk timbang ! 🙊🙊🙊
Tengok2 71.3kg !
Tak consume jamu ni pun tetap turun berat badan.
Biasanya org cakap kalau stop ubat kurus mana2 pun, mesti cepat je berat badan naik balik.
Sebab? Dia ada satu bahan kimia yg untuk cepatkan bakar lemak tapi kalau stop dia jadi lapar mcm tak makan seminggu ...
Tapi alhamdulillah sofea mkan jamu ni. Walau satu minggu stop, selera makan tetap takde. Berat pun makin turun.
Bukan sofea sorg je yg try jamu ni masa bibik tu buat.
Ada lagi 2-3 org.
Jadi tanya2 semua. Dioorg pun cakap benda yg sama... So jamu tu kita hantar ke kilang malaysia. Dan dioorg buat rnd semua.
Jadi sekarang product kita ni resipi sendiri tapi untuk jamin kebersihan product dan kualiti. Kita hantar ke kilang untuk process bancuhan bahan sampai la siap pack dlam capsule.

Kkm kita dah apply, tapi tengah tunggu keputusan.

The endddd....
Tapi target weight sofea 65kg
Skrg 71kg
Jom kita turunkan berat badan sama2 😝
Kalau nak order or view product details boleh tekan link dekat bio or follow @bekurus.hq @bekurus_kelantan @bekurusmalaysia
Read more
Cara Membuat Pengat Bebola Durian Sempena dengan musim durian ni, Mama nak kongsikan cara buat ...
Media Removed
Cara Membuat Pengat Bebola Durian Sempena dengan musim durian ni, Mama nak kongsikan cara buat pengat bebola durian. Jadi petang-petang tak tahu nak makan apa, bolehlah cuba resepi pengat bebola durian yang super duper sedap ni. Antara bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat ... Cara Membuat Pengat Bebola Durian

Sempena dengan musim durian ni, Mama nak kongsikan cara buat pengat bebola durian. Jadi petang-petang tak tahu nak makan apa, bolehlah cuba resepi pengat bebola durian yang super duper sedap ni.

Antara bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat pengat bebola durian ialah : - Durian
- Tepung pulut
- Santan
- Gula Merah atau Gula Melaka
- Daun Pandan

Cara-caranya mudah sahaja :

1. Ambil 8-10 ulas durian, buang bijinya dan kemudian isinya dilenyek.
2. Lepas tu, isi durian yang telah dilenyek tu digaul dengan tepung pulut hingga jadi doh. Jika doh masih melekat ditangan, tambah sedikit tepung pulut. Uli sehingga doh tidak melekat ditangan.
3. Bentukkan doh menjadi bulat-bulat kecil.
4. Kemudian, doh yang telah dibentuk bulat-bulat kecil tu kita rebus di dalam air yang mendidih. Pastikan air betul-betul dah mendidih baru masukkan doh.
5. Bila doh tadi dah mula terapung ke permukaan air, bolehlah angkat dan toskan.

Dah selesai bab doh. Sekarang kita buat kuah pula.

Untuk buat kuah, guna separuh kotak kecil santan saja. Masukkan santan ke dalam periuk, tambah sedikit air dan masukkan 2-3 helai daun pandan. Buka api, ingat gunakan api kecil dan pastikan santan tidak menggelegak.

Kemudian, masukkan 2-3 ulas durian ke dalam kuah.

Seterusnya, masukkan gula merah atau gula melaka secukup rasa. Kacau hingga larut.

Akhir sekali, masukkan bebola tadi. Kacau hingga mendidih.

Selamat mencuba.

#kongsiresepi #mamaliciousresepi #pengatbeboladurian #pengatdurian #pengat #durian #resepi
Read more
<span class="emoji emoji1f4a2"></span> Mana satu pilihan hati? <span class="emoji emoji1f4a2"></span> Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch ...
Media Removed
Mana satu pilihan hati? Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini. Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni. Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69 Pilihan ... 💢 Mana satu pilihan hati? 💢

Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini.

Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni.

Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69

Pilihan 2 : Sarung Warda Plain warna Midnight Blue. Hat ni sesuai untuk orang yang malas nak gosok tudung macam Zue 😂 Rege RM59 jeerrr
Pilihan 3 : Instant Shawl Exclusive Butterfly Printed Fuschia Pink. Exclusive sebab corak ni kat brand lain takkan jumpa punya. Harga Clearance dah sekarang sebab tinggal saki baki je. Dari RM79 sekarang RM65. Tak grab serious rugi yakmat. 5 color lain pun ada sikit lagi.

Pilihan 4 : Tudung sauq hot selling Warda 2.0. Corak memang cun² warda 2.0 ni. Kain pun best banget. Lycra satin nampak mahal dan confirm tak panas kalau pakai. RM65 je saiz L ni. 8 corak still available. 2 lagi dah selamat jalan dah.

Antara 1, 2, 3 & 4 korang rasa mana paling sesuai untuk digayakan dengan outfit ni?

Ha lekaih share pilihan korang kat komen. Nak risik² tudung boleh whatsapp je. Www.wasap.my/HiEzZehra nanti Zue reply
#ezzehraonlineboutique
#ezzehrawonderteam
#jimmyscarves
#MuslimahHeejab
Read more
BEAUTY GEL (10G) Gel malam , digunakan waktu malam sebelum tidur . Tekstur gel yang mudah serap ...
Media Removed
BEAUTY GEL (10G) Gel malam , digunakan waktu malam sebelum tidur . Tekstur gel yang mudah serap kedalam kulit . Esok pagi bangun confirm kulit lembut . Dah macam dadih strawberry dah admin tengok Tahan 2-3 bulan . 01123059400 0124149400 0128849400 BEAUTY GEL (10G)
Gel malam , digunakan waktu malam sebelum tidur . Tekstur gel yang mudah serap kedalam kulit . Esok pagi bangun confirm kulit lembut 😘
.
Dah macam dadih strawberry dah admin tengok 😋
Tahan 2-3 bulan
.
01123059400
0124149400
0128849400
<span class="emoji emoji1f4a2"></span> Mana satu pilihan hati? <span class="emoji emoji1f4a2"></span> Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch ...
Media Removed
Mana satu pilihan hati? Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini. Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni. Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69 Pilihan ... 💢 Mana satu pilihan hati? 💢

Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini.

Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni.

Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69

Pilihan 2 : Sarung Warda Plain warna Midnight Blue. Hat ni sesuai untuk orang yang malas nak gosok tudung macam Zue 😂 Rege RM59 jeerrr

Pilihan 3 : Instant Shawl Exclusive Butterfly Printed Fuschia Pink. Exclusive sebab corak ni kat brand lain takkan jumpa punya. Harga Clearance dah sekarang sebab tinggal saki baki je. Dari RM79 sekarang RM65. Tak grab serious rugi yakmat. 5 color lain pun ada sikit lagi.

Pilihan 4 : Tudung sauq hot selling Warda 2.0. Corak memang cun² warda 2.0 ni. Kain pun best banget. Lycra satin nampak mahal dan confirm tak panas kalau pakai. RM65 je saiz L ni. 8 corak still available. 2 lagi dah selamat jalan dah.
Antara 1, 2, 3 & 4 korang rasa mana paling sesuai untuk digayakan dengan outfit ni?

Ha lekaih share pilihan korang kat komen. Nak risik² tudung boleh whatsapp je. Www.wasap.my/HiEzZehra nanti Zue reply
#ezzehraonlineboutique
#ezzehrawonderteam
#jimmyscarves
#MuslimahHeejab
Read more
<span class="emoji emoji1f4a2"></span> Mana satu pilihan hati? <span class="emoji emoji1f4a2"></span> Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch ...
Media Removed
Mana satu pilihan hati? Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini. Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni. Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69 Pilihan ... 💢 Mana satu pilihan hati? 💢

Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini.

Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni.

Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69

Pilihan 2 : Sarung Warda Plain warna Midnight Blue. Hat ni sesuai untuk orang yang malas nak gosok tudung macam Zue 😂 Rege RM59 jeerrr

Pilihan 3 : Instant Shawl Exclusive Butterfly Printed Fuschia Pink. Exclusive sebab corak ni kat brand lain takkan jumpa punya. Harga Clearance dah sekarang sebab tinggal saki baki je. Dari RM79 sekarang RM65. Tak grab serious rugi yakmat. 5 color lain pun ada sikit lagi.

Pilihan 4 : Tudung sauq hot selling Warda 2.0. Corak memang cun² warda 2.0 ni. Kain pun best banget. Lycra satin nampak mahal dan confirm tak panas kalau pakai. RM65 je saiz L ni. 8 corak still available. 2 lagi dah selamat jalan dah.
Antara 1, 2, 3 & 4 korang rasa mana paling sesuai untuk digayakan dengan outfit ni?

Ha lekaih share pilihan korang kat komen. Nak risik² tudung boleh whatsapp je. Www.wasap.my/HiEzZehra nanti Zue reply
#ezzehraonlineboutique
#ezzehrawonderteam
#jimmyscarves
#MuslimahHeejab
Read more
<span class="emoji emoji1f4a2"></span> Mana satu pilihan hati? <span class="emoji emoji1f4a2"></span> Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch ...
Media Removed
Mana satu pilihan hati? Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini. Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni. Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69 Pilihan ... 💢 Mana satu pilihan hati? 💢

Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini.

Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni.

Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69

Pilihan 2 : Sarung Warda Plain warna Midnight Blue. Hat ni sesuai untuk orang yang malas nak gosok tudung macam Zue 😂 Rege RM59 jeerrr

Pilihan 3 : Instant Shawl Exclusive Butterfly Printed Fuschia Pink. Exclusive sebab corak ni kat brand lain takkan jumpa punya. Harga Clearance dah sekarang sebab tinggal saki baki je. Dari RM79 sekarang RM65. Tak grab serious rugi yakmat. 5 color lain pun ada sikit lagi.

Pilihan 4 : Tudung sauq hot selling Warda 2.0. Corak memang cun² warda 2.0 ni. Kain pun best banget. Lycra satin nampak mahal dan confirm tak panas kalau pakai. RM65 je saiz L ni. 8 corak still available. 2 lagi dah selamat jalan dah.
Antara 1, 2, 3 & 4 korang rasa mana paling sesuai untuk digayakan dengan outfit ni?

Ha lekaih share pilihan korang kat komen. Nak risik² tudung boleh whatsapp je. Www.wasap.my/HiEzZehra nanti Zue reply na.. #ezzehraonlineboutique
#ezzehrawonderteam
#jimmyscarves
#MuslimahHeejab
Read more
<span class="emoji emoji1f4a2"></span> Mana satu pilihan hati? <span class="emoji emoji1f4a2"></span> Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch ...
Media Removed
Mana satu pilihan hati? Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini. Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni. Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69 Pilihan ... 💢 Mana satu pilihan hati? 💢

Hai korang, malam ni baru ada masa nak sharing #ezzehramixandmatch untuk harini.

Kali ni kita bagi 4 pilihan tudung untuk match kan dengan outfit hot pink + navy blue + grey ni.

Pilihan 1 : Instant Shawl double-loop Khayra Sugar Berry by Muslimah Heejab RM69

Pilihan 2 : Sarung Warda Plain warna Midnight Blue. Hat ni sesuai untuk orang yang malas nak gosok tudung macam Zue 😂 Rege RM59 jeerrr

Pilihan 3 : Instant Shawl Exclusive Butterfly Printed Fuschia Pink. Exclusive sebab corak ni kat brand lain takkan jumpa punya. Harga Clearance dah sekarang sebab tinggal saki baki je. Dari RM79 sekarang RM65. Tak grab serious rugi yakmat. 5 color lain pun ada sikit lagi.

Pilihan 4 : Tudung sauq hot selling Warda 2.0. Corak memang cun² warda 2.0 ni. Kain pun best banget. Lycra satin nampak mahal dan confirm tak panas kalau pakai. RM65 je saiz L ni. 8 corak still available. 2 lagi dah selamat jalan dah.
Antara 1, 2, 3 & 4 korang rasa mana paling sesuai untuk digayakan dengan outfit ni?

Ha lekaih share pilihan korang kat komen. Nak risik² tudung boleh whatsapp je. Www.wasap.my/HiEzZehra nanti Zue reply na.. #ezzehraonlineboutique
#ezzehrawonderteam
#jimmyscarves
#MuslimahHeejab
Read more
Lawanya Sis Sherry dr Brunei ni. Dia antara ratusan customers kami dari Brunei. Setiap kali order ...
Media Removed
Lawanya Sis Sherry dr Brunei ni. Dia antara ratusan customers kami dari Brunei. Setiap kali order mesti 2-3 paperbag penuh. Baru ni borong lagi sbb jubah dah turun menjunam harga ke RM79!! . SIAPA NAK NUSAIBAH JUBAH NI ADA SIZE L DAN XL SHJ SKRG..LEKAS DM KAMI NOW NOW NOW.. . SBYH CLEARANCE ... Lawanya Sis Sherry dr Brunei ni. Dia antara ratusan customers kami dari Brunei. Setiap kali order mesti 2-3 paperbag penuh. Baru ni borong lagi sbb jubah dah turun menjunam harga ke RM79!! .
SIAPA NAK NUSAIBAH JUBAH NI ADA SIZE L DAN XL SHJ SKRG..LEKAS DM KAMI NOW NOW NOW..
.
SBYH CLEARANCE SALE!
ALL MUST GO!
ALL JUBAH RM79 (EXCLUDE MEDINA MASTANI)
ALL KURUNG RM99
ALL BABY JUBAH RM69
ALL SHAWL 3/4 FOR RM100
ALL KURTA RM79 - RM99
ALL BLOUSE 3 FOR RM120
ALL HANDBAGS RM99-RM109
.
SERBU BUTIK SBYH AT DATARAN WANGSA MELAWATI NOW NOW NOW! .
OR WHATSAPP 0176368605 NOW!
.
PREMIUM QUALITY AT SUPER LOW PRICE!
.
#HARIRAYAHAJISALE #MERDEKASALE #SBYHCLEARANCESALE #SBYH #JUBAHMURAH #HANDBAGMURAH #KURTAMURAH #JUBAHKANAKKANAKMIRAH #JUBAHBABYMURAH
Read more
Nak order seketoi keychain saja pon bulih aihh.. Hakak x kisah.. Cumanya lbh berbaloi kalo uolls ...
Media Removed
Nak order seketoi keychain saja pon bulih aihh.. Hakak x kisah.. Cumanya lbh berbaloi kalo uolls order 2,3 ketoi atau lebih.. Sebabnya caj hantaq barang pon dah 8 hengget.. Ok la, hakak x mau cakap banyak.. Saja nak bagi sel2 otak uolls berhubung.. 🤓 . Size: 2.5" x 2.5" Harga: rm5/pc (pic ... Nak order seketoi keychain saja pon bulih aihh.. Hakak x kisah.. Cumanya lbh berbaloi kalo uolls order 2,3 ketoi atau lebih.. Sebabnya caj hantaq barang pon dah 8 hengget.. Ok la, hakak x mau cakap banyak.. Saja nak bagi sel2 otak uolls berhubung.. 🤓
.
Size: 2.5" x 2.5"
Harga: 🎀 rm5/pc (pic depan)
🎀 rm7/pc (pic depan & belakang)
.
Wasap utk tempahan borong.. 😉
.
Utk order W/A:
0172155936 / 0122725935
.
#tersiratdantersurat #fabricprint #doorgiftmalaysia #souvenirmalaysia #keychainunik #keychaingambar #keychainunik #bantalgambar #doorgift #printanything #handmademalaysia #wahm #homemadecraft #custommade #printingmalaysia #lokalah #igshopmalaysia #igstoremalaysia #igersmalaysia #vscomalaysia #jomorder #damansaradamai #printbypeaprintzcess #handmadebynhacraft #malaysiancrafter
#kualalumpur #malaysia
Read more
Skincare tutorial gitussss! Elcah pun sejenis pakai pencuci muka 2-3 jenis tapi kalau cleanser @elcahco ni ecah selalu guna waktu pakai makeup & waktu nak tidur (malam). Cleanser elcah ni ada effect healing process lelagi kalau jenis kulit senang naik redness / jerawat / allergik cepat ... Skincare tutorial gitussss! Elcah pun sejenis pakai pencuci muka 2-3 jenis tapi kalau cleanser @elcahco ni ecah selalu guna waktu pakai makeup & waktu nak tidur (malam). Cleanser elcah ni ada effect healing process lelagi kalau jenis kulit senang naik redness / jerawat / allergik cepat sangat helok tau dalam 3-7 hari je dah cantik kulit 👍🏻
-
Sekarang ada promo cash rebate RM20 + free shipping untuk pembelian 3 item (boleh campur item) jom kulit cantik sama sama dengan elcah 😙❤️
-
Order whatsapp je ecah 014 363 1191
Tak rugi cuba nanti ecah share testimoni kulit ecah pula dengan @elcahco
Read more
Semoga berjaya turun 75kg lagi 9kg lagi dan nampak lebih muda. Lepas tu semoga uban dekat kepala ...
Media Removed
Semoga berjaya turun 75kg lagi 9kg lagi dan nampak lebih muda. Lepas tu semoga uban dekat kepala sebanyak 2 3 helai ni tidak bertambah. Umur dah nak masuk 30 tahun, bujang lepas tu ni first selfie yang bebetul selfie takde filter yang nampak macam cina tu. HAHAHAHHAHA . Terimalah seadanya ... Semoga berjaya turun 75kg lagi 9kg lagi dan nampak lebih muda. Lepas tu semoga uban dekat kepala sebanyak 2 3 helai ni tidak bertambah. Umur dah nak masuk 30 tahun, bujang lepas tu ni first selfie yang bebetul selfie takde filter yang nampak macam cina tu. HAHAHAHHAHA
.
Terimalah seadanya ok
.
Takpelah bekas bekas jerawat ni ada masa nanti nak p buat laser apa ke benda semua bila dah free. Btw hi semua apa kabar? Semoga harini dipermudahkan segalanya. Senyum selalu 🤓
Read more
VH – YYBTN TRANS REVERSE | Part 2.2 19-20 Aug 2017 | 43KM Total Participant : 13 DNF : 0 Lipak : X Video ini perjalanan Puncak Kambing ke Gunung Bubu on part where it is still fun. As you read down this post, please know that I suffer more & more in every line you go. 🤧 G. TOK NENEK -> Puncak Kambing ... VH – YYBTN TRANS REVERSE | Part 2.2
19-20 Aug 2017 | 43KM
Total Participant : 13
DNF : 0
Lipak : X

Video ini perjalanan Puncak Kambing ke Gunung Bubu on part where it is still fun. As you read down this post, please know that I suffer more & more in every line you go. 🤧

G. TOK NENEK -> Puncak Kambing -> G. BUBU
Puncak Kambing is so cute. It’s like perkampungan hobbit. Jarak TK ke Kambing adalah dlm 15 minit, leklekje pace. Kambing ke Bubu is FAR but still OK. Track yg clean & tak susah nak lalu. Cuma kalau tak fit tu senang pun jadi susah. Lulz.
Kami tiba di puncak G.Bubu, betul2 sebelum maghrib. & setibanya kami di sana, terus aku bentang ground & keluarkan emergency blanket. Lelapkan mata. Menyesal tak tidur dalam kereta. Lulz. Bila aku bangun, Group laju dah nak gerak. Sebelum gerak ke YY, Azizi bagi ahli kumpulan bergerak perlahan makan nasi impit & serunding daging. Waktu itu, Naz dah start menggigil, makan pun tak lalu.

2045H : Gerak ke YY.
G. BUBU -> YONG YAP SUMMIT
Kami bergerak perlahan memandangkan dah gelap. Trek Bubu ke YY adalah SANGAT KEJAM! Naz dah masuk angin. Setiap kali Naz berhenti muntah, rasa ada sedikit rasa syukur sbb dapat rehat & lelapkan mata. Lulz. Barai time tu, perghh. Hanya Tuhan (& yang pernah rasa) je tahu.
2300H : Check ViewRanger; 1km to Kem Simpang. ETA : 0000H / 0100H.
Kami kembali positif. Naik-turun-naik-turun. Check ViewRanger. WTF baru 200m. & macam itu lah lebih kurang 4 kali.
0200H : Sedang berhenti lelapkan mata,aku mula rasa loya. Tapi takleh nak muntah sbb kiri kanan ada org baring. Jd aku cuba lelapkan mata. Semoga pagi nanti rasa loya ini hilang.
Tapi tiba2 Farid kejut. Dia nak jugak tido Kem Simpang. So, dia lead & aku follow rapat. Yang lain dlm 2 minit di belakang. GILA WEH! Hike apa lagi dah pukul 2-3 pagi?? Badan aku dah lemah. Jantung rasa sakit nak teruskan. I NEED SLEEP. PLEASE!
0300H: Farid stop. Finally. Lagi pula aku menentang keras tido dipuncak. Rasa macam, “ADAKAH KO NAK JEMPUT MALAIKAT MAUT UTK AMIK NYAWA AKU?” Kami bentang ground & cop tempat tidur. Aku bentang luas2 untuk semuorang tidur ats ground tu ramai2. Tp dorg buka ground sendiri. Ah! Lantak. Yg penting dpt tidur...
(to be continued…)
Read more
Dari Abu Bakroh, Nabi shallallahu ’alaihi wa sallam bersabda, الزَّمَانُ قَدِ اسْتَدَارَ ...
Media Removed
Dari Abu Bakroh, Nabi shallallahu ’alaihi wa sallam bersabda, الزَّمَانُ قَدِ اسْتَدَارَ كَهَيْئَتِهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ ، السَّنَةُ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا ، مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ، ثَلاَثَةٌ مُتَوَالِيَاتٌ ذُو الْقَعْدَةِ وَذُو الْحِجَّةِ وَالْمُحَرَّمُ ... Dari Abu Bakroh, Nabi shallallahu ’alaihi wa sallam bersabda,

الزَّمَانُ قَدِ اسْتَدَارَ كَهَيْئَتِهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ ، السَّنَةُ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا ، مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ، ثَلاَثَةٌ مُتَوَالِيَاتٌ ذُو الْقَعْدَةِ وَذُو الْحِجَّةِ وَالْمُحَرَّمُ ، وَرَجَبُ مُضَرَ الَّذِى بَيْنَ جُمَادَى وَشَعْبَانَ ”Setahun berputar sebagaimana keadaannya
sejak Allah menciptakan langit dan bumi. Satu tahun itu ada dua belas bulan. Di antaranya ada empat bulan haram (suci). Tiga bulannya berturut-turut yaitu Dzulqo’dah, Dzulhijjah dan Muharram. (Satu bulan lagi adalah) Rajab Mudhor yang terletak antara Jumadil (akhir) dan Sya’ban.” HR. Bukhari no. 3197 dan Muslim no. 1679.

Jadi empat bulan suci yang dimaksud adalah (1) Dzulqo’dah; (2) Dzulhijjah; (3) Muharram; dan (4) Rajab.  Oleh karena itu bulan Muharram termasuk bulan haram. .
.
Selamat Tahun Baru Islam,1 Muharram 1440 H. Marilah senantiasa kita isi bulan ini dengan berbagai macam amalan kebaikan dan ketaatan.
#hauriscarves #1muharam1440h #tahunbaruislam
Read more
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ] NY ALL BLACK <span class="emoji emoji26ab"></span>️ ______________________________________________ NY ...
Media Removed
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ] NY ALL BLACK ️ ______________________________________________ NY cap dah restock ! Lambang NY ni jenis sulam tau bukan cop biasa je so bab quality cap ni memang A+ . Semua cap sis jual ready stock ye bukan pre-order. Postage ... [LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ]
NY ALL BLACK ⚫️
______________________________________________

NY cap dah restock ! 😍 Lambang NY ni jenis sulam tau bukan cop biasa je so bab quality cap ni memang A+ . Semua cap sis jual ready stock ye bukan pre-order. Postage setiap hari pulak tu, so harini korang bank in, esok terus sis post ,1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau sis jual memang murah boleh campur2 design tau ❤️ 1 RM 40
2 RM 70
3 RM 100
WS 017-4327948 untuk order sebelum stock habis !

#sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi
#capmalaysia #topimalaysia #topiny
Read more
Sebenarnya dah tak banyak dah tinggal. Tinggal beberapa helai untuk setiap size. Melepas warna ...
Media Removed
Sebenarnya dah tak banyak dah tinggal. Tinggal beberapa helai untuk setiap size. Melepas warna yang baru ni dah tak restock lagi . Klik link di bio atau www.calice.com.my . p/s : combo untuk 2 & 3 helai masih berlangsung Sebenarnya dah tak banyak dah tinggal. Tinggal beberapa helai untuk setiap size. Melepas warna yang baru ni dah tak restock lagi
.
Klik link di bio atau www.calice.com.my
.
p/s : combo untuk 2 & 3 helai masih berlangsung
Salam uolls. Tengah buat apa tu. Sedang #nengoklawanbola ke. Kami nak citer sikit ni... Kami bermula ...
Media Removed
Salam uolls. Tengah buat apa tu. Sedang #nengoklawanbola ke. Kami nak citer sikit ni... Kami bermula sebagai pelanggan.. Dengan cubaan tak sampai sebotol, terus ambik peluang untuk berniaga kerana:- . . 1- produk ini unik 2- dalam masa 3 saat dah dapat feedback 3- mudah & tak banyak ... Salam uolls. Tengah buat apa tu. Sedang #nengoklawanbola ke. Kami nak citer sikit ni... Kami bermula sebagai pelanggan.. Dengan cubaan tak sampai sebotol, terus ambik peluang untuk berniaga kerana:- .
.
1- produk ini unik
2- dalam masa 3 saat dah dapat feedback
3- mudah & tak banyak benda nak explain.

dan apa yang membuatkan kami untuk terus berniaga celebritylass ini adalah:- .
.
1- Support Group seperti family
2- Pelanggan dah 2/3 x repeat order
3- masih ramai yang ada masalah bau badan dan belum jumpa CL ini.

kami merancang pelbagai rewards menarik utk masa akan datang., .
.InsyaAllah bulan 12 ni stokis yang fight 1k unit akan dapat hadiah handphone dan hadiah percutian lagi.
.
.
selain tu banyak reward2 stokis bagi pada ejen yang perform .
antaranya 50btol sebulan ,ejen dapat 1gram emas.
.
.
Selebihnya bergantung pada team masing2.;)
.
.
.
Alhamdulillah.. Bermula sebagai pelanggan, kita merasai dan lebih memahami apa kehendak pelanggan.. InsyaAllah, jika ada yg nak bercuti bersama kami, mulakan dengan cuba pada diri sendiri dulu kemudian jika berkesan baru mulakan berniaga.

GST bersama CL [ Gembira, Seronok, Teruja]
#ClTeamMar #cltemzana
#byclhapusbaubadan3saat
#bykakzdbeauty #pakarnyahbaubadananda #sayajualmy #jomsinggah #jomvisitmyig #igshopmalaysia #bazarpaknil #bangi #selangor
Read more
(LONG POST) Initially join run sebab bosan xde ape nak buat on weekends. Dulu weekend mesti akan ...
Media Removed
(LONG POST) Initially join run sebab bosan xde ape nak buat on weekends. Dulu weekend mesti akan tido balik lepas subuh. Sejak join run ni, tiba2 jadi morning person kan. Saje join banyak2 event so that at least there is something exciting awaits me on that particular weekend. It was fun, honestly. ... (LONG POST) Initially join run sebab bosan xde ape nak buat on weekends. Dulu weekend mesti akan tido balik lepas subuh. Sejak join run ni, tiba2 jadi morning person kan. Saje join banyak2 event so that at least there is something exciting awaits me on that particular weekend. It was fun, honestly. Until October 2018, diduga dengan ujian yg agak mencabar iaitu mak kena buat dialysis. 10 jam sehari. Segala aktiviti malam/pagi dah jadi sangat limited. 8malam on machine dialysis, 6pagi habis. Few run events yg dah register awal masa tu terpaksa let go kat orang. Sedih. Tapi tu lah. Lama2 dah get over it. Dah dapat terima hakikat yg mmg kena limit all running activities. Alhamdulillah dah dekat 3 bulan mak on dialysis kat rumah. Lepas subuh, tutup machine, mandikan mak, buat dressing. Mmg xde masa dah nak tido balik lepas subuh. Banyak jugak masalahnya dialysis kat rumah ni, machine rosak la, mak kena infection la, kita hadapi dengan tenang aje lah. Banyak kali mental breakdown sebab kena marah dgn nurse, doktor. Mujur ada family member yg lain sebagai support system yg kuat. Mujur jugak ada kawan2 bagi nasihat, bagi sokongan moral. Bos & rakan sekerja yg memahami, i really2 appreciate all of u. Kalau xde orang2 penting di sekeliling ni, entah mcm mana la Puterk pada hari ini agaknya. Puterk x pandai karang ayat cantik2. Maaflah berterabur xtau isi penting yg mana. Hahaha. Okaylah kita ringkaskan di sini: running & dialysis are 2 big events that change me to a better me in the year 2018. Maka berakhirlah sudah kisah 2018 dengan penuh suka & duka. Tutup buku lama, bukak buku baru. 2019, please be good to me! 😄
Read more
POST NI TIADA GIVE AWAY<span class="emoji emoji203c"></span>️ Milik siapakah duit #s2mgiveaway berjumlah Rm60 ni? . Sape dah cukup ...
Media Removed
POST NI TIADA GIVE AWAY️ Milik siapakah duit #s2mgiveaway berjumlah Rm60 ni? . Sape dah cukup at least Rm20 dah boleh redeem cash! . 2/3 2/3 1. @eitarosnita Rm4 2. @farhanahkmhd Rm4 3. @kuonee318 Rm1 4. @shaaakiiiy Rm1 5. @sheril_a_a Rm1 6. @chuiqa_ Rm16 7. @secretlifeofdnb ... POST NI TIADA GIVE AWAY‼️
Milik siapakah duit #s2mgiveaway berjumlah Rm60 ni?
.
Sape dah cukup at least Rm20 dah boleh redeem cash!
.
2/3
2/3
1. @eitarosnita Rm4
2. @farhanahkmhd Rm4
3. @kuonee318 Rm1
4. @shaaakiiiy Rm1
5. @sheril_a_a Rm1
6. @chuiqa_ Rm16
7. @secretlifeofdnb Rm6
8. @fadzlinaroslan Rm5
9. @sheerasuhaimi Rm1
10. @tengkunieyna Rm1
11. @ain.nonoy Rm1
12. @dayang_hazimah Rm1
13. @syasyaamir90 Rm4
14. @hasanahhaw Rm4
15. @rainzin Rm3
16. @azrin_kamari Rm1
17. @nursyazwni_ Rm1
18. @arinaadli Rm1
19. @lina_zhrdh Rm2
20. @azshdeariena Rm2
.
.
.
Semua yg di list ☝🏻️☝🏻 kalau betul tolong comment ✅. Kalau salah bagitau nnti kita tengok balik. 😁 #s2m_komenjedapatduit #s2m_nakbagiduit #s2m_bagiduittunai
.
Ps: kita announce dekat ig ni ya, tapi komen macam biasa dekat @onikym 😁.
Read more
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım ...
Media Removed
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL Bilgi ve Rezervasyon; 0312 425 44 25 0541 425 44 26 0541 425 44 27 Gidiş ... Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili
Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL
(30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL

Bilgi ve Rezervasyon;
☎ 0312 425 44 25
☎ 0541 425 44 26
☎ 0541 425 44 27

Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık Büfe Akşam Yemekleri (3) - 3 Gece Standart Bungalowlarda - Konaklama - Seyahat Sigortası - Acenta Refakati Dahil

YAZ BOYU HER HAFTA OLYMPOS TATİLİ (3 Gece 4 Gün)

11.TUR : 30 Ağustos - 2 Eylül - 430,00 TL
12.TUR : 6-9 Eylül - 430,00 TL
13.TUR : 13-16 Eylül - 430,00 TL
14.TUR : 20-23 Eylül - 430,00 TL
15.TUR : 27-30 Eylül - 430,00 TL

Fiyatlarımız 2-3-4 Kişilik Standart Odalarda Tek Kişi Fiyatıdır.
Konaklama: TÜRKMEN TREE HOUSES

https://gezgintur.com/ankara-cikisli-kemer-olympos-tatili ☑Klimalı Standart Bungalowlarda Konaklama ☑Olympos Antik Kenti
☑Tekne Turu
☑Aura & Inferno Club ☑Yanartaş ☑Adrasan Plajı ☑Su Sporları ☑Mehtap Turu ✔ÜCRETE DAHİL HİZMETLER:
– ULAŞIM (Gidiş-Geliş Transfer)
– 3 gece Konaklama (Türkmen Tree House)
– 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği
– Seyahat Sigortası ✔EKSTRA ÜCRETLİ AKTİVİTELERİMİZ:
– Tekne turu : 60 TL ( Öğle yemeği dahil )
– Yanartaş gezisi : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Aura & Inferno Club : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Mehtap Tekne turu : 25 TL (Etkinliklere katılım isteğe bağlıdır.) Not; Tüm Tarihlerimizde Kontenjanımız 44 Kişi İle Sınırlıdır. Kredi Kartı Geçerlidir.

Adres; Atatürk Bulvarı, Alemdar İşhanı, Evkur Avm 2 Bina Yanı, No: 88, Kat:2 - Kızılay ☎Detaylı Bilgi Ve Rezervasyon:
0312 425 44 25 / www.gezgintur.com
Read more
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım ...
Media Removed
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL Bilgi ve Rezervasyon; 0312 425 44 25 0541 425 44 26 0541 425 44 27 Gidiş ... Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili
Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL
(30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL

Bilgi ve Rezervasyon;
☎ 0312 425 44 25
☎ 0541 425 44 26
☎ 0541 425 44 27

Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık Büfe Akşam Yemekleri (3) - 3 Gece Standart Bungalowlarda - Konaklama - Seyahat Sigortası - Acenta Refakati Dahil

YAZ BOYU HER HAFTA OLYMPOS TATİLİ (3 Gece 4 Gün)

11.TUR : 30 Ağustos - 2 Eylül - 430,00 TL
12.TUR : 6-9 Eylül - 430,00 TL
13.TUR : 13-16 Eylül - 430,00 TL
14.TUR : 20-23 Eylül - 430,00 TL
15.TUR : 27-30 Eylül - 430,00 TL

Fiyatlarımız 2-3-4 Kişilik Standart Odalarda Tek Kişi Fiyatıdır.
Konaklama: TÜRKMEN TREE HOUSES

https://gezgintur.com/ankara-cikisli-kemer-olympos-tatili ☑Klimalı Standart Bungalowlarda Konaklama ☑Olympos Antik Kenti
☑Tekne Turu
☑Aura & Inferno Club ☑Yanartaş ☑Adrasan Plajı ☑Su Sporları ☑Mehtap Turu ✔ÜCRETE DAHİL HİZMETLER:
– ULAŞIM (Gidiş-Geliş Transfer)
– 3 gece Konaklama (Türkmen Tree House)
– 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği
– Seyahat Sigortası ✔EKSTRA ÜCRETLİ AKTİVİTELERİMİZ:
– Tekne turu : 60 TL ( Öğle yemeği dahil )
– Yanartaş gezisi : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Aura & Inferno Club : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Mehtap Tekne turu : 25 TL (Etkinliklere katılım isteğe bağlıdır.) Not; Tüm Tarihlerimizde Kontenjanımız 44 Kişi İle Sınırlıdır. Kredi Kartı Geçerlidir.

Adres; Atatürk Bulvarı, Alemdar İşhanı, Evkur Avm 2 Bina Yanı, No: 88, Kat:2 - Kızılay ☎Detaylı Bilgi Ve Rezervasyon:
0312 425 44 25 / www.gezgintur.com
Read more
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım ...
Media Removed
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL Bilgi ve Rezervasyon; 0312 425 44 25 0541 425 44 26 0541 425 44 27 Gidiş ... Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili
Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL
(30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL

Bilgi ve Rezervasyon;
☎ 0312 425 44 25
☎ 0541 425 44 26
☎ 0541 425 44 27

Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık Büfe Akşam Yemekleri (3) - 3 Gece Standart Bungalowlarda - Konaklama - Seyahat Sigortası - Acenta Refakati Dahil

YAZ BOYU HER HAFTA OLYMPOS TATİLİ (3 Gece 4 Gün)

11.TUR : 30 Ağustos - 2 Eylül - 430,00 TL
12.TUR : 6-9 Eylül - 430,00 TL
13.TUR : 13-16 Eylül - 430,00 TL
14.TUR : 20-23 Eylül - 430,00 TL
15.TUR : 27-30 Eylül - 430,00 TL

Fiyatlarımız 2-3-4 Kişilik Standart Odalarda Tek Kişi Fiyatıdır.
Konaklama: TÜRKMEN TREE HOUSES

https://gezgintur.com/ankara-cikisli-kemer-olympos-tatili ☑Klimalı Standart Bungalowlarda Konaklama ☑Olympos Antik Kenti
☑Tekne Turu
☑Aura & Inferno Club ☑Yanartaş ☑Adrasan Plajı ☑Su Sporları ☑Mehtap Turu ✔ÜCRETE DAHİL HİZMETLER:
– ULAŞIM (Gidiş-Geliş Transfer)
– 3 gece Konaklama (Türkmen Tree House)
– 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği
– Seyahat Sigortası ✔EKSTRA ÜCRETLİ AKTİVİTELERİMİZ:
– Tekne turu : 60 TL ( Öğle yemeği dahil )
– Yanartaş gezisi : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Aura & Inferno Club : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Mehtap Tekne turu : 25 TL (Etkinliklere katılım isteğe bağlıdır.) Not; Tüm Tarihlerimizde Kontenjanımız 44 Kişi İle Sınırlıdır. Kredi Kartı Geçerlidir.

Adres; Atatürk Bulvarı, Alemdar İşhanı, Evkur Avm 2 Bina Yanı, No: 88, Kat:2 - Kızılay ☎Detaylı Bilgi Ve Rezervasyon:
0312 425 44 25 / www.gezgintur.com
Read more
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım ...
Media Removed
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL Bilgi ve Rezervasyon; 0312 425 44 25 0541 425 44 26 0541 425 44 27 Gidiş ... Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili
Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL
(30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL

Bilgi ve Rezervasyon;
☎ 0312 425 44 25
☎ 0541 425 44 26
☎ 0541 425 44 27

Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık Büfe Akşam Yemekleri (3) - 3 Gece Standart Bungalowlarda - Konaklama - Seyahat Sigortası - Acenta Refakati Dahil

YAZ BOYU HER HAFTA OLYMPOS TATİLİ (3 Gece 4 Gün)

11.TUR : 30 Ağustos - 2 Eylül - 430,00 TL
12.TUR : 6-9 Eylül - 430,00 TL
13.TUR : 13-16 Eylül - 430,00 TL
14.TUR : 20-23 Eylül - 430,00 TL
15.TUR : 27-30 Eylül - 430,00 TL

Fiyatlarımız 2-3-4 Kişilik Standart Odalarda Tek Kişi Fiyatıdır.
Konaklama: TÜRKMEN TREE HOUSES

https://gezgintur.com/ankara-cikisli-kemer-olympos-tatili ☑Klimalı Standart Bungalowlarda Konaklama ☑Olympos Antik Kenti
☑Tekne Turu
☑Aura & Inferno Club ☑Yanartaş ☑Adrasan Plajı ☑Su Sporları ☑Mehtap Turu ✔ÜCRETE DAHİL HİZMETLER:
– ULAŞIM (Gidiş-Geliş Transfer)
– 3 gece Konaklama (Türkmen Tree House)
– 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği
– Seyahat Sigortası ✔EKSTRA ÜCRETLİ AKTİVİTELERİMİZ:
– Tekne turu : 60 TL ( Öğle yemeği dahil )
– Yanartaş gezisi : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Aura & Inferno Club : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Mehtap Tekne turu : 25 TL (Etkinliklere katılım isteğe bağlıdır.) Not; Tüm Tarihlerimizde Kontenjanımız 44 Kişi İle Sınırlıdır. Kredi Kartı Geçerlidir.

Adres; Atatürk Bulvarı, Alemdar İşhanı, Evkur Avm 2 Bina Yanı, No: 88, Kat:2 - Kızılay ☎Detaylı Bilgi Ve Rezervasyon:
0312 425 44 25 / www.gezgintur.com
Read more
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım ...
Media Removed
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL Bilgi ve Rezervasyon; 0312 425 44 25 0541 425 44 26 0541 425 44 27 Gidiş ... Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili
Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL
(30 Ağustos - 2 Eylül) - (6-9 Eylül) - (13-16 Eylül) - (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL

Bilgi ve Rezervasyon;
☎ 0312 425 44 25
☎ 0541 425 44 26
☎ 0541 425 44 27

Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık Büfe Akşam Yemekleri (3) - 3 Gece Standart Bungalowlarda - Konaklama - Seyahat Sigortası - Acenta Refakati Dahil

YAZ BOYU HER HAFTA OLYMPOS TATİLİ (3 Gece 4 Gün)

11.TUR : 30 Ağustos - 2 Eylül - 430,00 TL
12.TUR : 6-9 Eylül - 430,00 TL
13.TUR : 13-16 Eylül - 430,00 TL
14.TUR : 20-23 Eylül - 430,00 TL
15.TUR : 27-30 Eylül - 430,00 TL

Fiyatlarımız 2-3-4 Kişilik Standart Odalarda Tek Kişi Fiyatıdır.
Konaklama: TÜRKMEN TREE HOUSES

https://gezgintur.com/ankara-cikisli-kemer-olympos-tatili ☑Klimalı Standart Bungalowlarda Konaklama ☑Olympos Antik Kenti
☑Tekne Turu
☑Aura & Inferno Club ☑Yanartaş ☑Adrasan Plajı ☑Su Sporları ☑Mehtap Turu ✔ÜCRETE DAHİL HİZMETLER:
– ULAŞIM (Gidiş-Geliş Transfer)
– 3 gece Konaklama (Türkmen Tree House)
– 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği
– Seyahat Sigortası ✔EKSTRA ÜCRETLİ AKTİVİTELERİMİZ:
– Tekne turu : 60 TL ( Öğle yemeği dahil )
– Yanartaş gezisi : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Aura & Inferno Club : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Mehtap Tekne turu : 25 TL (Etkinliklere katılım isteğe bağlıdır.) Not; Tüm Tarihlerimizde Kontenjanımız 44 Kişi İle Sınırlıdır. Kredi Kartı Geçerlidir.

Adres; Atatürk Bulvarı, Alemdar İşhanı, Evkur Avm 2 Bina Yanı, No: 88, Kat:2 - Kızılay ☎Detaylı Bilgi Ve Rezervasyon:
0312 425 44 25 / www.gezgintur.com
Read more
One of many’s favourite! Mi goreng daging slurrpp2 🤣 Ade yg mintak share recipe. So zaliff dgn ...
Media Removed
One of many’s favourite! Mi goreng daging slurrpp2 🤣 Ade yg mintak share recipe. So zaliff dgn bangganya ngeshare recipe dia. Feel free to repost and share with your friends ya! RESEPI MEE GORENG DAGING: Sebungkus mi kuning Bahan Kisar: Sebiji bawang besar 4 ulang bawang putih 2 ... One of many’s favourite! Mi goreng daging slurrpp2 🤣

Ade yg mintak share recipe. So zaliff dgn bangganya ngeshare recipe dia. Feel free to repost and share with your friends ya!

RESEPI MEE GORENG DAGING:

Sebungkus mi kuning

Bahan Kisar:
Sebiji bawang besar
4 ulang bawang putih
2 keping tauhu

Rencah:
1/4kg dasing yg telah direbus dan dihiris
2 biji telur ayam

Bahan Lain:
Taugeh
Kucai
Kicap
2-3 sudu Sos tiram
Garam
Gula
Sesenduk pes Cili kisar
Air rebusan daging secukupnya

Cara :
Tumis bahan kisar + pes cili sampai garing
Masukkan sos tiram, kicap, telur, daging garam, gula + air
Dah cukup rasa, masukkan mi
Bila mi dah masak, masukkan taugeh dan kucai, kacau skit then padam api. Jgn masak taugeh dan kucai terlalu lama nanti xsedap!

Siap

#migoreng
#Meegoreng
#migorengdaging
#cookingwithlove
#cookwithlove
#zaliffdishes
#resepi
#recipes
Read more
SUP AYAM PALING MUDAH NAK MASAK ! ORANG BUJANG BOLEH LA CUBA ! . Antara makanan yang saya suka masak adalah Sup Ayam sebab senang dan cepat. . Bahan-bahan : 1. Ayam 5-6 ketul 2. Bawang merah 1 biji 3. Bawang putih 2 ulas 4. Halia besar ibu jari tangan 5. Sup bunjut 6. Kentang dan lobak ... SUP AYAM PALING MUDAH NAK MASAK !
ORANG BUJANG BOLEH LA CUBA !
.
Antara makanan yang saya suka masak adalah Sup Ayam sebab senang dan cepat.
.
Bahan-bahan :

1. Ayam 5-6 ketul
2. Bawang merah 1 biji
3. Bawang putih 2 ulas
4. Halia besar ibu jari tangan
5. Sup bunjut
6. Kentang dan lobak merah
7. Cili hijau
8. Asam keping / tomato
9. Garam gula
10. Rempah 3 sekawan
.
Cara-cara masak:

1. Tumis Bahan menumis (2,3,4,10)
2. Bila dah garing masukkan air
3. Masukkan sup bunjut
4. Masukkan Ayam
5. Masukkan kentang dan lobak
6. Masukkan garam gula secukup rasa
7. Masukkan asam keping
8. Biar mendidih 15-20minit
9. Masukkan cili
10. Dah siap untuk dimakan !
.
Makanan ni sesuai la jugak untuk yang tengah diet tu.
#amirulagam #teamagam #agammasukdapur #dapurlakiorang #makanansihat #diet #fitmalaysia #fitness #dietfood #atkinsdiet
Read more
Dulu sebelum kahwin, mommy irra tak tahu pon macam mana kiraan baby. Baby akan dikira dari hari pertama ...
Media Removed
Dulu sebelum kahwin, mommy irra tak tahu pon macam mana kiraan baby. Baby akan dikira dari hari pertama period terakhir. Kiranya, hari ni sepatutnya hari period tapi xdatang period, baby dah 4minggu.. . . Baby 11 minggu baru 8g. Tapi mommy punya berat dah naik 2kilo sabar je la.. . . Kalau ... Dulu sebelum kahwin, mommy irra tak tahu pon macam mana kiraan baby. Baby akan dikira dari hari pertama period terakhir. Kiranya, hari ni sepatutnya hari period tapi xdatang period, baby dah 4minggu..
.
.
Baby 11 minggu baru 8g. Tapi mommy punya berat dah naik 2kilo😂😂😂😂 sabar je la..
.
.
Kalau nampak perut ke depan tu, ia adalah lemak. Muahahahaa..
.
.
Berat sekarang ni dah macam berat mengandung 5 bulan anak sebelum ni. Padahal baru nak masuk 3 bulan. Bertabahla mommy!
.
.
Walaupun baru 8g tapi baby dah cukup sifat. Cuma sebab kecil lagi, mommy tak rasa apa-apa pergerakan baby. Huwaaa tak sabar nak tengok baby.. dengan lapisan lemak tebal ni lagi lambat lah mommy nak rasa baby bergerak agaknya
.
.
Bila sebut baby 2 bulan, orang kata lambat lagi. Hahahaha lambat la...baru je lagi pregnant.. dah semua orang sibuk nak tahu, so mommy bagitahu la semua orang.. ikutkan plan asal, dah masuk 2nd trimester baru nak bagitahu orang.. takpe , doa je yang baik-baik..
.
.
Lain orang lain matlamat hidup. Orang lain kejar benda lain, mommy irra nak baby. Nak baby! Nak baby! Tak perlu nak bezakan kita semua. Nasib kita , rezeki kita tak sama. Yang penting usaha.
.
.
Dah usaha ni, dah dapat baby dalam rahim. Kena fikirkan baby yang dah keluar 3 orang tu juga. Termasuk baby besar(bapak dia la).. tak ada masa mommy nak pedulikan orang lain dah.. jaga amanah yang Allah bagi ni baik-baik. Seorang dah pergi sekolah. Seorang pergi kerja. Dua lagi masih terbongkang. Haha. Seorang ni dok membebel kat sini. Membebel ntah ada yang baca tidak. Hehe. Kalau baca habis, cuba komen sikit😁

#pregnancy #pregnant #mommyirra4thpregnancy #irrayyan #irrayyandotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Read more
Detox Day 3 : Mixed Colour Vegetable Soup Yah dah day 3. Day 1 paling teruk. Semalam dah ok. Hari ...
Media Removed
Detox Day 3 : Mixed Colour Vegetable Soup Yah dah day 3. Day 1 paling teruk. Semalam dah ok. Hari ni excited. Bangun pagi rasa fresh. 1/2 stok rumput rumpai padat dalam peti sejuk hari tu dah jalan. Dalam gambar tu ada - Leek - carrot -purple cabbage -green cabbage - pakchoy - red capsicum - ... Detox Day 3 : Mixed Colour Vegetable Soup

Yah dah day 3. Day 1 paling teruk. Semalam dah ok. Hari ni excited. Bangun pagi rasa fresh.
1/2 stok rumput rumpai padat dalam peti sejuk hari tu dah jalan. Dalam gambar tu ada - Leek
- carrot
-purple cabbage
-green cabbage
- pakchoy
- red capsicum
- purple capsicum
untuk Day 3 ni add la sebanyak mana warna dalam menu. Lebih colourful lebih baik tapi elakkan starchy vege. Saya dapat cari yg ni je. Susah juga nak dapatkan sayuran warna purple ni. fruits boleh makan banyak as snack tapi not banana or high sugar punya. apple , orange & pineapple most recommended.

7 Days Detox
Day 1 : Raw leafy salad & fruits for snacking
Day 2: Leafy Vegetable Clear Soup & fruits for Snacking
Day 3: Mixed Colour Vege Clear Soup & fruits for Snacking

Day 4 & 5 : Vege , Fruits and Protein

Day 6 & 7 : Vege , Fruits, Protein & Healthy Carb
Day 8 ... 9.. 10... maintain meal like day 7 . Eat Clean. Eat more Vege & Fruits.
dont forget : Supplemen wisely to support nutrition gap & control sugar/carb craving.

#detox #nosugarchallengemalaysia #gengNSC #eatclean #realfoodrealpeople #nosugarchallenge
Read more
Ini kucing saya nama Tompok Setiap kali saya mengandung, dia pun sama naik bunting juga.. . Tapi ...
Media Removed
Ini kucing saya nama Tompok Setiap kali saya mengandung, dia pun sama naik bunting juga.. . Tapi dia kejap je la kan...3 bulan dah beranak... . Ni lepas appointment pagi tadi, balik rumah nak ambik buku pink sebab nak pergi check up bulanan ...tengok tengok Tompok dah beranak... . Kali ... Ini kucing saya nama Tompok
Setiap kali saya mengandung, dia pun sama naik bunting juga..
.
Tapi dia kejap je la kan...3 bulan dah beranak...
.
Ni lepas appointment pagi tadi, balik rumah nak ambik buku pink sebab nak pergi check up bulanan ...tengok tengok Tompok dah beranak...
.
Kali ni 6 ekor anak dia...sebelum ni 5 ekor je paling banyak...patutla perut dia bukan main besar lagi...
.
2-3 hari ni dok tunggu masa beranak...memang kesian tengok Tompok...
.
Alhamdulillah...bertambah anak anak bulus kat rumah...
.
#PencintaKucing
#CatLover
#DiyanaYaccob
Read more
Assalamualaikum... salam aidil adha semua harap semua dah sampai kampung masing masing dengan selamat... kami raya haji di Jitra Kedah tahun ni... haa ni yana nak share cara buat ketupat nasi: Cara cara ya: 1-Daun pucuk kelapa 2-Anyam 3-Masuk kan beras yang dah di cuci separuh dari ... Assalamualaikum... salam aidil adha semua 😘 harap semua dah sampai kampung masing masing dengan selamat... kami raya haji di Jitra Kedah tahun ni... haa ni yana nak share cara buat ketupat nasi:

Cara cara ya:
1-Daun pucuk kelapa
2-Anyam
3-Masuk kan beras yang dah di cuci separuh dari saiz ketupat
4-Rebus 2-3 jam.(jaga air kena sentiasa tambah)
5-Dah siap tos kan air atau gantung biar air kering.
6-Dah sejuk boleh hidang!!! 7- Makan lah dengan kuah lontong atau kiah kacang. Nyummmm * #EnKetuaRumah cakap, dulu masa kecik2 tengok ketupat nasi ni dalam tv ja, ingat tak wujud. Sebab kat Kedah depa makan ketupat pulut, di buat dari daun palas dan bentuk 3 segi. Tapi sebab dapat kawen dengan orang JoHor baru dia tahu ketupat Nasi!!! Huhuhu korang makan lauk raya apa tu?
Tq assistant @cietiez @fadzilzahari @aisymateen
#yanalifehack #hidupmestiadawow #mateendanmommy #Mateendandadi #ResipiYanaSamsudin
Read more
1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya <span class="emoji emoji1f447"></span>🏻 ㅤ <span class="emoji emoji1f338"></span>”Sis Badan ...
Media Removed
1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya 🏻 ㅤ ”Sis Badan sy rasa ringan , Mudah bangun tido , dan keputihan pun dah xde” ㅤㅤ ”Kakak sy cuba yg sy punya , dia insert sebab dh kawen . Menjadi sis ketat katanyaa 🏻 terbaik Jsm” ㅤㅤ ”Dik , sejak akak amalkan ... 1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya 👇🏻

🌸”Sis Badan sy rasa ringan , Mudah bangun tido , dan keputihan pun dah xde”
ㅤㅤ
🌸”Kakak sy cuba yg sy punya , dia insert sebab dh kawen . Menjadi sis ketat katanyaa 👍🏻 terbaik Jsm”
ㅤㅤ
🌸”Dik , sejak akak amalkan jsm ni lutut akak dah tak sakit , Badan pun ringan je . Tak mudah penat walaupun seharian buat keje”
ㅤㅤ
🌸”Kaksya happynyaa keputihan saya dah xdee . Dah xde masalah bau miss v”
ㅤㅤ
🌸”kak keputihan sy hilang , Sy keputihan teruk then sy insert . Keluar habis ketul2 kak . Lepas tu terus kering , Syukur sgt cuba JSM”
ㅤㅤ
🌸”Kak berkesan laa , sy dah datang period , darah pun okey lancar . Lawas je . Dah laa murah jsm ni tak sangka best”
ㅤㅤ
🌸”Perut saya kempis laa sis , Pembuangan pun mudah 👍🏻”
ㅤㅤ
Terlalu banyak feedback yg kami terima . Nak tulis satu satu jenuh laa . Yg penting JSM ni sangat best
ㅤㅤ
Harga mampu milik ! Order sekarang . Tekan link di Bio iG @haisya_beauty
ㅤㅤ
NEW YEAR SALE
1 RM 25 FREE POS SM
2 RM 50 FREE POS SM
3 RM 75 FREE POS & FREE MASKER V

#jamusedapmalam #jamusedapmalampastikanoriginal #jamusedapmalamkualaterengganu #codjohorbahru #jamusedapmalamjohor #jsmjohor
Read more
SALE NEW YEAR DAH TAMAT GUYSS tapi HARGA JSM MASIH MURAH DAN MAMPU MILIK . 1 Botol jimat tahan 2 - 3 ...
Media Removed
SALE NEW YEAR DAH TAMAT GUYSS tapi HARGA JSM MASIH MURAH DAN MAMPU MILIK . 1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya 🏻 ㅤ ”Sis Badan sy rasa ringan , Mudah bangun tido , dan keputihan pun dah xde” ㅤㅤ ”Kakak sy cuba yg sy punya , dia insert sebab dh kawen ... SALE NEW YEAR DAH TAMAT GUYSS tapi HARGA JSM MASIH MURAH DAN MAMPU MILIK .
1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya 👇🏻

🌸”Sis Badan sy rasa ringan , Mudah bangun tido , dan keputihan pun dah xde”
ㅤㅤ
🌸”Kakak sy cuba yg sy punya , dia insert sebab dh kawen . Menjadi sis ketat katanyaa 👍🏻 terbaik Jsm”
ㅤㅤ
🌸”Dik , sejak akak amalkan jsm ni lutut akak dah tak sakit , Badan pun ringan je . Tak mudah penat walaupun seharian buat keje”
ㅤㅤ
🌸”Kaksya happynyaa keputihan saya dah xdee . Dah xde masalah bau miss v”
ㅤㅤ
🌸”kak keputihan sy hilang , Sy keputihan teruk then sy insert . Keluar habis ketul2 kak . Lepas tu terus kering , Syukur sgt cuba JSM”
ㅤㅤ
🌸”Kak berkesan laa , sy dah datang period , darah pun okey lancar . Lawas je . Dah laa murah jsm ni tak sangka best”
ㅤㅤ
🌸”Perut saya kempis laa sis , Pembuangan pun mudah 👍🏻”
ㅤㅤ
Terlalu banyak feedback yg kami terima . Nak tulis satu satu jenuh laa . Yg penting JSM ni sangat best
ㅤㅤ
Harga mampu milik ! Order sekarang . Tekan link di Bio iG @haisya_beauty
ㅤㅤ
HARGA MAMPU MILIK
ㅤㅤ
1 RM 30 FREE POS SM
2 RM 55 FREE POS SM
3 RM 80 FREE POS & FREE MASKER V

#jamusedapmalam #jamusedapmalampastikanoriginal #jamusedapmalamkualaterengganu #codjohorbahru #jamusedapmalamjohor #jsmjohor
Read more
SALE NEW YEAR DAH NAK TAMAT GUYSS . 1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik ...
Media Removed
SALE NEW YEAR DAH NAK TAMAT GUYSS . 1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya 🏻 ㅤ ”Sis Badan sy rasa ringan , Mudah bangun tido , dan keputihan pun dah xde” ㅤㅤ ”Kakak sy cuba yg sy punya , dia insert sebab dh kawen . Menjadi sis ketat katanyaa 🏻 terbaik ... SALE NEW YEAR DAH NAK TAMAT GUYSS
.
1 Botol jimat tahan 2 - 3 bulan . Lagipun best sangat bila ambik jsm ni . Antaranya 👇🏻

🌸”Sis Badan sy rasa ringan , Mudah bangun tido , dan keputihan pun dah xde”
ㅤㅤ
🌸”Kakak sy cuba yg sy punya , dia insert sebab dh kawen . Menjadi sis ketat katanyaa 👍🏻 terbaik Jsm”
ㅤㅤ
🌸”Dik , sejak akak amalkan jsm ni lutut akak dah tak sakit , Badan pun ringan je . Tak mudah penat walaupun seharian buat keje”
ㅤㅤ
🌸”Kaksya happynyaa keputihan saya dah xdee . Dah xde masalah bau miss v”
ㅤㅤ
🌸”kak keputihan sy hilang , Sy keputihan teruk then sy insert . Keluar habis ketul2 kak . Lepas tu terus kering , Syukur sgt cuba JSM”
ㅤㅤ
🌸”Kak berkesan laa , sy dah datang period , darah pun okey lancar . Lawas je . Dah laa murah jsm ni tak sangka best”
ㅤㅤ
🌸”Perut saya kempis laa sis , Pembuangan pun mudah 👍🏻”
ㅤㅤ
Terlalu banyak feedback yg kami terima . Nak tulis satu satu jenuh laa . Yg penting JSM ni sangat best
ㅤㅤ
Harga mampu milik ! Order sekarang . Tekan link di Bio iG @haisya_beauty
ㅤㅤ
NEW YEAR SALE
1 RM 25 FREE POS SM
2 RM 50 FREE POS SM
3 RM 75 FREE POS & FREE MASKER V

#jamusedapmalam #jamusedapmalampastikanoriginal #jamusedapmalamkualaterengganu #codjohorbahru #jamusedapmalamjohor #jsmjohor
Read more
Bila musim untuk buru #udangGalah #jenggo #sepitBiru dah tiba ni... Hook2 nyer sume duk atas cashier ...
Media Removed
Bila musim untuk buru #udangGalah #jenggo #sepitBiru dah tiba ni... Hook2 nyer sume duk atas cashier terus... #FireEagle DXS 888 B (Size - 1,2) #FireEagle DX 888 B (Size - 2,4) #FireEagle DXR 888 (Size - 2,3,4,5,6) #FireEagle DX 888 (Size - 1,2,3,4,5,6) #Ligoal_SARAWAK 3205 (Size ... Bila musim untuk buru #udangGalah #jenggo #sepitBiru dah tiba ni...
Hook2 nyer sume duk atas cashier terus... #FireEagle DXS 888 B (Size - 1,2)
#FireEagle DX 888 B (Size - 2,4)
#FireEagle DXR 888 (Size - 2,3,4,5,6)
#FireEagle DX 888 (Size - 1,2,3,4,5,6)
#Ligoal_SARAWAK 3205 (Size - 2,3,4,5,6)
#Ligoal_SARAWAK 3204 (Size - 3,4)
#Morigen_SABIT (Size - 2,3,4,5)
#ANGLAR 4209 (Size - 3,4,5)
#ANGLAR 4208 (Size - 1,2,3,4,5)
#ANGLAR 4206 (Size - 2,3,4,5,6)
#ANGLAR 4205 (Size - 2,3,4,5,6)
#IKANO_IPH (Size - 2,3,4,5)
#IKANO_IPBH (Size - 2,3,4,5)
#ZENITH EBI KOU (Size - 2,3)
#TimberWolf SHRIMP CX400 (Size 1)
#SureCatch SepitBiru (Size 3)
#BULLZEN 4205 (Size 2,3) **Ini size2 yg ada skrg.. InshaAllah,, akan restok size2 yg dah kehabisan stok..
Mai datang kedai usha2 dulu.. #everbodyCanFishing #kedaiAjam #TrenViRaHot
WS : 017-5749 649(ajam)
Read more
Bosan duduk rumah, teringat pulak dah 2 3 minggu jugak tak main futsal sebab busy kerja.alif pun ...
Media Removed
Bosan duduk rumah, teringat pulak dah 2 3 minggu jugak tak main futsal sebab busy kerja.alif pun gamble saja turun court futsal, ada la 9 orang kawan ni yang tak cukup sorang. Alif pun mintak join. Nasib diorang on je. Huhu. Tapi tu la, diorang kekok je dengan alif, tengok la tu, ambik gambar ... Bosan duduk rumah, teringat pulak dah 2 3 minggu jugak tak main futsal sebab busy kerja.alif pun gamble saja turun court futsal, ada la 9 orang kawan ni yang tak cukup sorang. Alif pun mintak join. Nasib diorang on je. Huhu. Tapi tu la, diorang kekok je dengan alif, tengok la tu, ambik gambar pun taknak rapat dengan alif. :'(
Read more
Masuk wajah kacak pancaindra 2009 haha no 3 terkacak tau hahaha masa ni dah 2/3 tahun buat stunt 🤤
Media Removed
Masuk wajah kacak pancaindra 2009 haha no 3 terkacak tau hahaha masa ni dah 2/3 tahun buat stunt 🤤 Masuk wajah kacak pancaindra 2009 haha no 3 terkacak tau hahaha masa ni dah 2/3 tahun buat stunt 🤤
gambar masa baru bersalin. masih di hospital. terus je ambil full set berpntang. hasilnya 7 hari ...
Media Removed
gambar masa baru bersalin. masih di hospital. terus je ambil full set berpntang. hasilnya 7 hari je badan dah fit. boleh drive. sebulan je orang tengok macam dah 2-3 bulan lepas pantang. . Your Trusted SID since 2012 Master @hernyhafiz #0135825382 . . . . #shakleebyhernyhafiz ... gambar masa baru bersalin. masih di hospital. terus je ambil full set berpntang. hasilnya 7 hari je badan dah fit. boleh drive. sebulan je orang tengok macam dah 2-3 bulan lepas pantang. .
🌷
Your Trusted SID since 2012
Master @hernyhafiz
#0135825382 .
.
.
.
#shakleebyhernyhafiz #shaklee #shakleemalaysia #menyusu #breastfeeding #ibumalaysia #babyshaklee #shakleepenang #shakleebest #shakleeeffect #ibumenyusui #sayajual #sayajualshaklee #mmteamshaklee #mmigers #shakleebrunei #shakleesingapore #lotsoflove #shakleeseremban #shakleekajang #shakleetapah #shakleeipoh #hernyhafizshaklee #shakleemalaysia #hernyhafizsetpantang
Read more
Sekarang ni panas gila kan. Malam-malam pun panas sampai tidur pun kena bukak air cond Tapi bila ...
Media Removed
Sekarang ni panas gila kan. Malam-malam pun panas sampai tidur pun kena bukak air cond Tapi bila dah tidur dalam air cond, kulit muka, lengan dengan kaki jadi kering teruk dan gatal So Fadzi sapu RenoSkin Medic Serum ni sebelum tidur dalam air cond. Dah 2 3 hari pakai. So far, memamg kurang ... Sekarang ni panas gila kan. Malam-malam pun panas sampai tidur pun kena bukak air cond

Tapi bila dah tidur dalam air cond, kulit muka, lengan dengan kaki jadi kering teruk dan gatal

So Fadzi sapu RenoSkin Medic Serum ni sebelum tidur dalam air cond. Dah 2 3 hari pakai. So far, memamg kurang rasa kering dan gatal tu

Korang boleh baca lebih banyak details pasal RenoSkin dekat www.fadzirazak.com atau boleh tengok dekat ig @renoskin_official ni

#renoskin #medicserum #renoskinmedicserum #eczema #kulitsensitif #kulitkering
Read more
. Kami bermula sebagai pelanggan.. Dengan cubaan tak sampai sebotol, terus ambik peluang untuk ...
Media Removed
. Kami bermula sebagai pelanggan.. Dengan cubaan tak sampai sebotol, terus ambik peluang untuk berniaga kerana:- . . 1- produk ini unik 2- dalam masa 3 saat dah dapat feedback 3- mudah & takbanyak benda nak explain. dan apa yang membuatkan kami untuk terus berniaga celebritylass ... .
Kami bermula sebagai pelanggan.. Dengan cubaan tak sampai sebotol, terus ambik peluang untuk berniaga kerana:- .
.
1- produk ini unik
2- dalam masa 3 saat dah dapat feedback
3- mudah & takbanyak benda nak explain.

dan apa yang membuatkan kami untuk terus berniaga celebritylass ini adalah:- .
.
1- Support Group seperti family
2- Pelanggan dah 2/3 x repeat order
3- masih ramai yang ada masalah bau badan dan belum jumpa CL ini.

kami merancang pelbagai rewards menarik utk masa akan datang., .
.InsyaAllah bulan 12 ni stokis yang fight 1k unit akan dapat hadiah handphone dan hadiah percutian lagi.
.
.
selain tu banyak reward2 stokis bagi pada ejen yang perform .
antaranya 50btol sebulan ,ejen dapat 1gram emas.
.
.
Selebihnya bergantung pada team masing2.;)
.
.
.
Alhamdulillah.. Bermula sebagai pelanggan, kita merasai dan lebih memahami apa kehendak pelanggan.. InsyaAllah, jika ada yg nak bercuti bersama kami, mulakan dengan cuba pada diri sendiri dulu kemudian jika berkesan baru mulakan berniaga.

GST bersama CL [ Gembira, Seronok, Teruja]

#khairulshaffri
#celebritylass
#ClTeamMar
Read more
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım ...
Media Removed
Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL Bilgi ve Rezervasyon; 0312 425 44 25 0541 425 44 26 0541 425 44 27 Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık ... Sezon Boyu Ankara Çıkışlı Antalya-Kemer-Olympos Tatili
Her Hafta Çıkışlı 3 Gece 4 Gündüz Ulaşım Dahil 430,00 TL (20-23 Eylül) - (27-30 Eylül) - 430,00 TL

Bilgi ve Rezervasyon;
☎ 0312 425 44 25
☎ 0541 425 44 26
☎ 0541 425 44 27

Gidiş Dönüş Ulaşım - Açık Büfe Sabah Kahvaltıları (3) - Açık Büfe Akşam Yemekleri (3) - 3 Gece Standart Bungalowlarda - Konaklama - Seyahat Sigortası - Acenta Refakati Dahil

YAZ BOYU HER HAFTA OLYMPOS TATİLİ (3 Gece 4 Gün)

11.TUR : 30 Ağustos - 2 Eylül - 430,00 TL
12.TUR : 6-9 Eylül - 430,00 TL
13.TUR : 13-16 Eylül - 430,00 TL
14.TUR : 20-23 Eylül - 430,00 TL
15.TUR : 27-30 Eylül - 430,00 TL

Fiyatlarımız 2-3-4 Kişilik Standart Odalarda Tek Kişi Fiyatıdır.
Konaklama: TÜRKMEN TREE HOUSES

https://gezgintur.com/ankara-cikisli-kemer-olympos-tatili ☑Klimalı Standart Bungalowlarda Konaklama ☑Olympos Antik Kenti
☑Tekne Turu
☑Aura & Inferno Club ☑Yanartaş ☑Adrasan Plajı ☑Su Sporları ☑Mehtap Turu ✔ÜCRETE DAHİL HİZMETLER:
– ULAŞIM (Gidiş-Geliş Transfer)
– 3 gece Konaklama (Türkmen Tree House)
– 3 Sabah Kahvaltısı ve 3 Akşam Yemeği
– Seyahat Sigortası ✔EKSTRA ÜCRETLİ AKTİVİTELERİMİZ:
– Tekne turu : 60 TL ( Öğle yemeği dahil )
– Yanartaş gezisi : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Aura & Inferno Club : 25 TL ( Giriş + ulaşım )
– Mehtap Tekne turu : 25 TL (Etkinliklere katılım isteğe bağlıdır.) Not; Tüm Tarihlerimizde Kontenjanımız 44 Kişi İle Sınırlıdır. Kredi Kartı Geçerlidir.

Adres; Atatürk Bulvarı, Alemdar İşhanı, Evkur Avm 2 Bina Yanı, No: 88, Kat:2 - Kızılay ☎Detaylı Bilgi Ve Rezervasyon:
0312 425 44 25 / www.gezgintur.com
Read more
Alhamdulillah, ramai yang dah cuba 1 Bowl Fruit Pastry Cake ini dan semua berikan feedback suka ...
Media Removed
Alhamdulillah, ramai yang dah cuba 1 Bowl Fruit Pastry Cake ini dan semua berikan feedback suka dengan hasilnya, yeay!🤩 . Ada few juga yang tanya bagaimana nak elak supaya buah tak tenggelam. Jangan risau, buah akan sedikit tenggelam kerana cake tu "naik". Tapi ada few cara untuk kurangkannya ... Alhamdulillah, ramai yang dah cuba 1 Bowl Fruit Pastry Cake ini dan semua berikan feedback suka dengan hasilnya, yeay!🤩
.
Ada few juga yang tanya bagaimana nak elak supaya buah tak tenggelam. Jangan risau, buah akan sedikit tenggelam kerana cake tu "naik". Tapi ada few cara untuk kurangkannya dari terlalu tenggelam.
.
1. Pastikan buah yang diguna tak berair sangat. Jadi keringkan hirisan buah-buah tu dulu. Potong buah jangan terlalau tebal.
.
2. Gaulkan buah dengan gula waktu adunan dah siap untuk mengelak gula tu bertukar jadi syrup bila dibiarkan lama dan akan jadikan buah-buah tu keluarkan lebih banyak cecair.
.
3. Cuba teknik susun buah yang besar-besar dibahagian bawah dan lapiskan buah-buah kecil diatasnya, untuk menjadi sokongan. Dan elak tekan buah-buah tu sewaktu menyusun.
.
4. Jangan guna baking tray kecil, bila adunan cake menjadi tebal buah akan senang tenggelam. Jangan over bake, nanti cake jadi kering. Cake ini memang bila masak bahagian atasnya tidak sampai kelihatan garing.
.
Resepi Fruit Pastry Cake Abang Danish ini memang sangat moist jadi Abang Danish lebih prefer simpan dalam bekas kedap udara dalam suhu bilik kerana jika simpan dalam peti sejuk cake ini akan jadi basah kerana moisture yang sedia ada. InshaAllah boleh bertahan 2-3 hari tapi 2 hari paling sedap.
.
Waktu gaul semua bahan, pastikan jangan terlebih gaul iaitu jangan gaul lama-lama sangat tapi pastikan juga hingga tiada ketulan tepung dan lain-lain. Ini untuk mengelak cake bantat dan tak dapat hasil seperti apa yang Abang Danish buat.
.
Happy baking lovelies and thank you so much to those yang telah mencuba dan telah share hasilnya dengan Abang Danish🤗 Good job Kesayangans!😍 Love you!❤
.
Untuk tutorial dan resepi penuh, klik hashtag ini #1BowlFruitPastryCakeDanishHarraz 🤗
.
#AbangDanishKongsiTips
#1BowlFruitPastryCake
#KidBaker #DanishsRedKitchen
Read more
Saya dah 2 kali bangun tidor pada tarikh yang berbeza tapi boyfriend saya belum lagi pulang bertugas ...
Media Removed
Saya dah 2 kali bangun tidor pada tarikh yang berbeza tapi boyfriend saya belum lagi pulang bertugas . Dalam hati duk terfikir keputusan dah keluar kenapa belom balik lagi . Ambil hp nak call dia , sekali buka whatsap dia hantar gambar tengah rehat atas jalan raya Bukan boleh tidor pon sebab ... Saya dah 2 kali bangun tidor pada tarikh yang berbeza tapi boyfriend saya belum lagi pulang bertugas . Dalam hati duk terfikir keputusan dah keluar kenapa belom balik lagi . Ambil hp nak call dia , sekali buka whatsap dia hantar gambar tengah rehat atas jalan raya 😭😭😭 Bukan boleh tidor pon sebab dalam masa bertugas . Tapi baring sekadar untuk legakan sakit tapak kaki berdiri lama dan kaki yang mendap dengan kasut kerja lebih dari 24 jam .

Dia yang keluar bertugas untuk #PRU14 dari pukol 3 pagi 09 Mei 2018 . Hari ni 10 Mei 2018 10 pagi masih belom pulang ke rumah . Belum tidor dan belum berehat . Bertugas tanpa henti tanpa ada pengganti . Ya , memang mereka polis , bertugas untuk rakyat dan negara . Tapi mereka juga manusia biasa . Kerja tanpa rehat pun boleh down . Kalau jari terkena jarum pun darah jugak yang keluar . Arahan atasan berubah2 memang kena banyak sabar . Mental pun kena kuat sebab kena makin hamun dengan atasan pon perkara biasa pada mereka yang kerja sarung unifom biru gelap ni . Itu belom cerita bab cuti kena beku .
Air mata ni pon mula lah laju je keluar . Teringat pula semalam tengok video anggota polis pengsan masa bertugas . Tapi hati terpaksa redha dan akur dengan tugas dia . Doa yang baik2 . Semoga Tuhan sentiasa lindungi suami dan mereka yang bertugas untuk negara . Salute dengan semua anggota #PDRM yang bertugas untuk PRU kali ni .
Pagi ni pon sambung tugas standby untuk pelantikan PM baru . Dia kata , dah settle semuanya baru boleh fikir pasal nak rehat.
Aku ,
girlfriend polis yang berhati tisu tapi berpedalkan peluru .
Read more
POSTAGE SETIAP HARI SELASA - JUMAAT ! <span class="emoji emoji2764"></span>️ - Fabulousisters yang nak join postage boleh buat pembelian ...
Media Removed
POSTAGE SETIAP HARI SELASA - JUMAAT ! ️ - Fabulousisters yang nak join postage boleh buat pembelian & pembayaran sebelum pukul 3 setiap hari & order akan dipos pada hari yang sama. - Tempoh penghantaran 2-3 hari bekerja untuk kawasan semenanjung & 3-5 hari bekerja untuk kawasan sabah ... POSTAGE SETIAP HARI SELASA - JUMAAT ! ❤️
-
Fabulousisters yang nak join postage boleh buat pembelian & pembayaran sebelum pukul 3 setiap hari & order akan dipos pada hari yang sama.
-
Tempoh penghantaran 2-3 hari bekerja untuk kawasan semenanjung & 3-5 hari bekerja untuk kawasan sabah sarawak 📦
-
Alhamdulillah postage untuk harini dah pun selesai, fabulousisters yang dah grab item ONLINE MERDEKA LELONG SALE semalam, tunggu barang uolls sampai depan pintu okayy 😍💃🏻🎁💋
.
Read more
Bila anak dara dah pandai merajuk tak dapat baju baru , mommy pun dengan pantas buat keputusan nak ...
Media Removed
Bila anak dara dah pandai merajuk tak dapat baju baru , mommy pun dengan pantas buat keputusan nak shopping dekat @fabulousheejab. Sebab apa? Mesti lah sebab murah !  . Baju kurung dewasa RM99 je , baju kanak-kanak beli 2 helai RM99 . Saving banyak gilerr ! Serius tak rasa langsung duit ... Bila anak dara dah pandai merajuk tak dapat baju baru , mommy pun dengan pantas buat keputusan nak shopping dekat @fabulousheejab. Sebab apa? Mesti lah sebab murah ! 😍🎉😍🎉
.
Baju kurung dewasa RM99 je , baju kanak-kanak beli 2 helai RM99 . Saving banyak gilerr ! Serius tak rasa langsung duit terbang . Tau-tau je dah shopping 2-3 helai baju baru hihi 💸🙆🏻‍♀️👍🏻💕
.
MINI-ME SALE 👩🏻👧🏻🎊
RM 99 DEALS 👍🏻💥
TARIKH : 8-10 SEPTEMBER
WWW.FABULOUSHEEJAB.COM
WHATSAPP +60132271168 [ 10am-7pm ]
Read more
Serbuk ajaib bewarna pink. Masa nak makan nampak macam shining shining tu, haaa tu serbuk mutiara ...
Media Removed
Serbuk ajaib bewarna pink. Masa nak makan nampak macam shining shining tu, haaa tu serbuk mutiara ya. Tu antara #KillerIngredient yang buat awak putih satu badan dengan cepat. Serbuk bukan sebarang serbuk! Sayang awak punya pasal, kita letakkan #6g dalam satu sachet. Selalunya ada ... Serbuk ajaib bewarna pink. Masa nak makan nampak macam shining shining tu, haaa tu serbuk mutiara ya. Tu antara #KillerIngredient yang buat awak putih satu badan dengan cepat.

Serbuk bukan sebarang serbuk!
Sayang awak punya pasal, kita letakkan #6g dalam satu sachet. Selalunya ada 3g sahaja.

Ramai complaint
"Banyak sangat dalam satu sachet, penuh satu mulut"
Ada juga yang yang complaint "kena kemam 2,3 kali baru habis. Banyak sangat! Dahlah rasa sedap gila".
.
Memang sengaja kita letak banyak, untuk awak dapatkan kesan 2x ganda lebih hebat😉. Lebih kepuasan.

Makan satu sachet, ibarat makan untuk 2 sachet. Siapa tak suka bayar dengan satu harga tapi dapat lebih?
.
Koyak, kemam dah cantik. Kalau nak kemam boleh, nak biar dia larut sendiri dalam mulut pun boleh.

Kalau akak, akak suka dia larut sendiri. Sebab serbuk ni halus dan sangat sangat sedap! Berperisa mix berry yang lazat!.
So, kalau boleh nak feel lebih sikit😆. And paling best serbuk ni mampu
.
🔅MENCERAHKAN
🔅MERAWAT KULIT
🔅DETOX! ni paling bagus

Kalau dinding usus awak warna pinkish kemerahan tanpa najis yang berkerak lepas detox, jangan pelik kalau sekejap je twc ni buat kulit awak berubah 100%.
.
Kalau dah cantik handsome, u can thank me later😚.
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Part 3: Benda tak la penting pun, tapi kalau #ohmedia beli motor, antara yang terawal wajib tukar ...
Media Removed
Part 3: Benda tak la penting pun, tapi kalau #ohmedia beli motor, antara yang terawal wajib tukar selain tayar ialah side mirror. Haha. Aduh sakit kepala boleh migraine tengok design original side mirror ni. Ye la kita faham la kena buat macam tu sebab nak lepas inspection. Ok sambung dengan ... Part 3: Benda tak la penting pun, tapi kalau #ohmedia beli motor, antara yang terawal wajib tukar selain tayar ialah side mirror. Haha. Aduh sakit kepala boleh migraine tengok design original side mirror ni. Ye la kita faham la kena buat macam tu sebab nak lepas inspection. Ok sambung dengan point seterusnya kenapa #ohmedia beli NVX ni.

7. ABS. Ada negara macam Australia mewajibkan semua motor yang dijual kat sana dilengkapi dengan ABS. Tapi Malaysia nampaknya takde penguatkuasaan lagi. ABS ni faktor terpenting bila nak beli motor. Jangan sesekali beli motor tanpa ABS lagi. Sebabnya.. hurm korang tengok la Youtube tu beza motor ada ABS dengan tidak.
.
8. Sejenis skuter yang paling cantik paling comel. Haha. Design dia ganas gila tak padan dengan harga skuter mampu milik. Sejenis skuter yang diidam ramai dan biasa sangat kalau parking orang dok tanya sebab minat. Patutlah tak pernah terfikir nak beli skuter pun boleh beli juga. Haha.
.
9. Faktor usia. Bukan 8 hari tu, umur dah masuk 3 series. Kalau zaman 2 series dulu minat motor2 macam 125zr, Y15zr, superbike, naked bike, tapi sekarang tercari-cari skuter pulak. Haha memang sah faktor usia sebab badan dah cukup lepak nak ride motor berat atau main clutch semua lagi. Kalau umur masuk 40-an tak pelik la kalau main motor Harley plak nanti. Huhu.
.
Ada lagi faktor seterusnya nanti #ohmedia update. Motor baru gerak 130KM tu memang lepak nak sampai 1st service 1,000KM. Haha. So pada yang berminat nak tahu pasal motor ni sebelum beli, boleh follow ya nanti OM share secara lebih kerap lagi.
.
📷 Note 9 #OhmediaRempit #OhmediaCarlos #YamahaNVX155
Read more
2,3 hari ni ada laa 2,3 orang... bukan 2,3 kucing berlari... Wasap saya tanya nak mula berniaga, ...
Media Removed
2,3 hari ni ada laa 2,3 orang... bukan 2,3 kucing berlari... Wasap saya tanya nak mula berniaga, buat macam saya. Boleh bang tapi jangan ikut sangat takot sesat nanti hahaha. Mungkin abang semua nampak senang je, yang teruk saya tak tunjuk... yang rugi... Terkejut saya bila baru nak niaga... ... 2,3 hari ni ada laa 2,3 orang... bukan 2,3 kucing berlari... Wasap saya tanya nak mula berniaga, buat macam saya. Boleh bang tapi jangan ikut sangat takot sesat nanti hahaha. Mungkin abang semua nampak senang je, yang teruk saya tak tunjuk... yang rugi... Terkejut saya bila baru nak niaga... terus nak g Japan... nak ambik barang banyak dan jual terus jadi macam saya... zaman sekarang betul ramai orang ada modal semua nak buat... tapi hanya nampak sedap, duit tanpa minat & keghairahan untuk menjual aishh susah sikit tu...
Saya dulu pernah jual contact lens barbie (masa ni cod dengan awek je, nombor semua dah buang)
Saya dulu pernah jual minyak wangi kat hostel masa belajar, hantar bilik ke bilik. Saya borong dengan kawan saya, sekarang dia dah jadi usahawan berjaya harap ingat lagi laa anak buah dia ni.
Saya dulu pernah ambik borong dengan orang, bagi gambar cun bila barang sampai ni rosak tu calar sebelum tu cakap condition cun A. Hmmm, memang rugi la jual balik pun tak laku...
Sekarang ambik dan cari sendiri pun ada je dapat barang tak cun dari orang Jepun, yang tiruan. Ye laa bang dalam dunia ni bukan semua orang jujur lah padaku... bila kau tak lagi cinta...
Bukan senang abang. Idea, nasihat & cadangan yang saya boleh kongsi saya bagi... cuma kene sabar dan percaya pada rezeki Allah S.W.T
1. Kene sabar bila awak jual barang RM100... orang lain tahu dia potong jual RM80 sebab barang dia ada 2 je... rezeki dari-Nya barang awak ada 20 pun habis dengan laju... tu belum jumpa harini sampai stok, minggu depan dah buat jualan clear stok jual modal atau bagi free terus... 2. Kene sabar dan redha bila orang lain tiru idea awak. Pegang ni je, rezeki masing - masing dia dah tentukan. Kita kena berusaha, saya sendiri pun setiap hari fikir idea baru apa barang nak bawak masuk. Bulan ni kita jual cicak, belum tentu bulan depan cicak kita laku kalau dah 100 orang jual cicak yang sama. Jadi saya fikir jom kita jual katak sebelum orang lain jual hahahaha... tapi saya dah nak masuk 4 tahun jual cicak masih lagi ada peminat walaupun perlahan sikit, cuma sekarang dah ada katak, lipas, my little pony & banyak lagi
Read more
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI MASK PERCUMA ! ] MINI LOVE CAP <span class="emoji emoji1f60d"></span> Credit to : @cykchaaa <span class="emoji emoji1f49e"></span> ____________________________ Cap ...
Media Removed
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI MASK PERCUMA ! ] MINI LOVE CAP Credit to : @cykchaaa ____________________________ Cap paling cute weh di @ia_concept ! Memang lawa cap ni sebab ada lambang mini love ala2 kpop gitu Sis dah restock 3 warna untuk cap ni, ada hitam ️,pink dan putih ️. ... [LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI MASK PERCUMA ! ]
MINI LOVE CAP 😍
Credit to : @cykchaaa 💞
____________________________

Cap paling cute weh di @ia_concept ! Memang lawa cap ni sebab ada lambang mini love ala2 kpop gitu 😍 Sis dah restock 3 warna untuk cap ni, ada hitam ⚫️,pink 💞 dan putih ⚪️. Ready stock tau bukan pre-order ! So kalau korang bank in harini, esok terus sis post .Postage setiap hari 🙋🏻
1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau sis jual memang murah boleh campur2 cap siap
Beli 1 RM 40
Beli 2 RM 70
Beli 3 RM 100
So kalau korang nak tanya apa2 ws je sis 017-4327948 cepat tau sebelum stock habis !
#sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi #capmalaysia #topimalaysia #lovecap #minilovecap #topiminilove #topicute
Read more
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ! ] MINI LOVE CAP <span class="emoji emoji1f60d"></span> __________________________________ Cap ...
Media Removed
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ! ] MINI LOVE CAP __________________________________ Cap paling cute weh di @ia_concept ! Memang lawa cap ni sebab ada lambang mini love ala2 kpop gitu. Sis dah restock 3 warna untuk cap ni, ada hitam ️,pink dan putih ️. Ready ... [LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ! ]
MINI LOVE CAP 😍
__________________________________

Cap paling cute weh di @ia_concept ! Memang lawa cap ni sebab ada lambang mini love ala2 kpop gitu. Sis dah restock 3 warna untuk cap ni, ada hitam ⚫️,pink 💞 dan putih ⚪️. Ready stock tau bukan pre-order ! So kalau korang bank in harini, esok terus sis post .Postage setiap hari 🙋🏻
1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau sis jual memang murah boleh campur2 cap siap
Beli 1 RM 40
Beli 2 RM 70
Beli 3 RM 100
So kalau korang nak tanya apa2 ws je sis 017-4327948 cepat tau sebelum stock habis !
#sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi #capmalaysia #topimalaysia #lovecap #minilovecap #topiminilove #topicute
Read more
Dari lidah turun ke perut terus sangkut ke hati..Cia cia cia..Canteknya la plating Kak Fisah dari ...
Media Removed
Dari lidah turun ke perut terus sangkut ke hati..Cia cia cia..Canteknya la plating Kak Fisah dari Saujana Utama ni . Macamtu la yang boleh di simpulkan untuk mereka-mereka yang dah beli dan rasa sendiri salmon dari Lubuk Lobster.. . Rata-rata akan repeat order sebab rasanya yang ... Dari lidah turun ke perut terus sangkut ke hati..Cia cia cia..Canteknya la plating Kak Fisah dari Saujana Utama ni 😍😍
.
Macamtu la yang boleh di simpulkan untuk mereka-mereka yang dah beli dan rasa sendiri salmon dari Lubuk Lobster..
.
Rata-rata akan repeat order sebab rasanya yang fresh, manis dan tak hanyir..Semua yang dah rasa salmon kita cakap tak sama langsung macam beli kat luar..
.
In Sya Allah kualiti dan tahap kebersihan amat kami jaga rapi..Salmon kita akan defrost dan potong bila dah confirm beli..Pastu kita akan packaging 2-3 slices sekali..
.
Sebab tu tak hairan la yang simpan salmon ni sebulan pon akan cakap masih sama rasanya walau dah lama beli..Berminat nak restok salmon sebulan dengan kami ? Apalagi whatsapp dekat nombor @ 013-392 3686 atau klik dekat link bio ☝☝
.
#lubuklobster #norwegiansalmon #salmon #salmonmalaysia #eatclean #cleaneating #health #healthy #healthyfood #laukpantang #confinement #confinementfood #pakejberpantang
#laukbaby
#confinementlady #pantang #fit #muscle #workout #gym #diet #atkinsdiet #jk1m #kpj #andorrahospital #columbiaasia #princecourt #hkl #hospitalserdang #hospitalselayang
Read more
<span class="emoji emoji1f4c5"></span> THURSDAY 30TH. AUGUST, 2018 #sarapanpagi hari ni. Disebabkan kemalasan nak beli nasi lemak ...
Media Removed
THURSDAY 30TH. AUGUST, 2018 #sarapanpagi hari ni. Disebabkan kemalasan nak beli nasi lemak di warung Anuar, maka mama telah masak sendiri nasi lemak. Dan ye, masak untuk 1 portion ni je. Sambal telur pun, hanya sebiji telur sahaja. Percayalah! Ayam goreng tu sebenarnya baki ayam penyet ... 📅 THURSDAY 30TH. AUGUST, 2018

#sarapanpagi hari ni.
Disebabkan kemalasan nak beli nasi lemak di warung Anuar, maka mama telah masak sendiri nasi lemak. Dan ye, masak untuk 1 portion ni je. Sambal telur pun, hanya sebiji telur sahaja. Percayalah! Ayam goreng tu sebenarnya baki ayam penyet yang kami makan di Mydin semalam. Kak Ana tak habis ayamnya, maka kami minta bungkus bawa balik. #syukuralhamdulillah tak ada yang membazir.

Untuk menyediakan hidangan seperti di dalam gambar, mama telah gunakan #phillipspressurecooker HD2137 untuk memasak nasi (walaupun secoet je. Hahaha), #phillipsairfryer untuk memanaskan ayam (hingga ayam garing dan pergh sangat sedap dimakan) dan juga kuali biasa untuk memasak sambal. Haa tengok, tak bolehlah nak marah mama beli macam-macam gadget kan. Semua pun mama guna. In Shaa Allah tak kufur nikmat.
.
NASI LEMAK PANDAN menggunakan PPC
hentam keromo je

2/3 cawan beras basmathi - dikosek bersih
2/3 cawan santan (ma campurkan santan kotak dan air) - mungkin lebih sikit kot santannya
sedikit pewarna hijau
sedikit esen pandan
daun pandan disimpul
sedikit halba
sedikit garam
1 biji bawang merah dihiris

CARA :
1. Masukkan kesemuanya dalam inner pot PPC. Tutup periuk. Valve ke SEAL.
2. Tekan butang PRESSURE COOK hingga keluar setting STEAM. Tekan COOKING TIME dan - hingga keluar nombor 7 di paparan.
3. Tekan START.
4. Setelah PPC berbunyi menandakan tamat tempoh memasak, tekan CANCEL dan offkan PPC. Lepaskan wap perlahan-lahan dengan memusing valve ke VENT. Bila wap telah habis, buka penutup PPC dan karih nasi. Siap untuk dihidangkan.

Nota : Nasi mama ni macam sedikit kering. Tapi dah habis licin pun. Hahahaha.
.
#resepimamafami #mamafamiresepinasi #kongsiresepi #recipesharing #homecoked #foodjournal #foodies #foodig #foodigers #foodgram #foodporn #instafood #foodblogger #bloggermasakan #momscooking #momskitchen #takenwithsamsungnote5
.
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
Read more
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ! ] MINI LOVE CAP <span class="emoji emoji1f60d"></span> _________________________ Cap ...
Media Removed
[LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ! ] MINI LOVE CAP _________________________ Cap paling cute weh di @ia_concept ! Memang lawa cap ni sebab ada lambang mini love ala2 kpop gitu. Sis dah restock 3 warna untuk cap ni, ada hitam ️,pink dan putih ️. Ready stock tau ... [LIKE DAN COMMENT UNTUK MENANGI THUGLIFE SPECT PERCUMA ! ]
MINI LOVE CAP 😍
_________________________

Cap paling cute weh di @ia_concept ! Memang lawa cap ni sebab ada lambang mini love ala2 kpop gitu. Sis dah restock 3 warna untuk cap ni, ada hitam ⚫️,pink 💞 dan putih ⚪️. Ready stock tau bukan pre-order ! So kalau korang bank in harini, esok terus sis post .Postage setiap hari 🙋🏻
1-2 hari je boleh dapat terus tak payah tunggu 2-3 minggu .
Bab harga jangan risau sis jual memang murah boleh campur2 cap siap
Beli 1 RM 40
Beli 2 RM 70
Beli 3 RM 100
So kalau korang nak tanya apa2 ws je sis 017-4327948 cepat tau sebelum stock habis !
#sayajualtopimurah #sayajualcapmurah #sayajualcap #sayajualtopi #capmalaysia #topimalaysia #lovecap #minilovecap #topiminilove #topicute
Read more
Ni dengar deh laki2 diluar sana, bukan puan je blh pakai , lelaki pun boleh pakaixada mslh lgsung MEMANG BEST PAKAI KULIT JADI BERSIH DAN SEGAR🏻 tlg jaga kebersihan diri anda🏻 org yee dah ensem bila dah pakai scrub tomato ni lagi lah bertamban ensem bertambah manis yee , xgitu uall️ harga ... Ni dengar deh laki2 diluar sana, bukan puan je blh pakai , lelaki pun boleh pakai😱xada mslh lgsung😅 MEMANG BEST PAKAI KULIT JADI BERSIH DAN SEGAR👍🏻 tlg jaga kebersihan diri anda🙏🏻 org yee dah ensem bila dah pakai scrub tomato ni lagi lah bertamban ensem bertambah manis yee , xgitu uall⁉️ harga pun xada lh mahal sgt hanya rm35 shaja ✅ tahan 2-3 bulan ✅ bdan muka blh pakai✅ 700gm✅ wangi sangat2 ✅ 1famly boleh pakai ✅
Read more
HAHAHAHA... THIS IS SO TRUEE!! Salam Maghrib #Repost @faizdickievp with @repostapp.
・・・
Kau ...
Media Removed
HAHAHAHA... THIS IS SO TRUEE!! Salam Maghrib #Repost @faizdickievp with @repostapp.
・・・
Kau tak boleh nafi bahawa everytime selepas kau mintak kawan kau amikkan gambar, muncul keinginan untuk tolak dia ke dalam sangkar berisi 100 dubuk dan melihatnya digigit. Kenapa? Sebab gambar ... HAHAHAHA... THIS IS SO TRUEE!!
Salam Maghrib
#Repost @faizdickievp with @repostapp.
・・・
Kau tak boleh nafi bahawa everytime selepas kau mintak kawan kau amikkan gambar, muncul keinginan untuk tolak dia ke dalam sangkar berisi 100 dubuk dan melihatnya digigit. Kenapa? Sebab gambar yang dia ambik tak cantik! Haha

Time turn kau amikkan gambar dia, semua aspek fotografi kau jaga. Subjek, lighting, exposure, composition dan sebagainya. Sebelum tekan butang snap, kau akan kira 1.. 2.. 3.. untuk pastikan dia bersedia. Kesudahannya? Sekeping gambar yang bergitu berseni yang mampu buat budak-budak vscocam orgasma melihatnya.

TAPIII, time kau suruh dia amikkan gambar kau pulak, hampeh! Haha first, time kau tengah terkebil-kebil nak tahan nafas dia dah snap. Kedua, composition, lighting semua kelaut. Gambar senget benget, legroom takde. Kita mintak half body, dia cut kat betis. Kita mintak full shot, dia snap sampai dahi je.

Ketiga, gambar blur. Orang dah cakap, sebelum snap kene tap kat muka dulu kasi fokus tapi bingai. Dia main tekan-tekan je. Haha Anddd yang keempat, DALAM SEMUA GAMBAR YANG DIA AMBIK, KAU NAMPAK GEMUK! lulz

#komiksengal #naabellahijabis #Sarabanon #trustory #Villagepeople

Haha those yang suka amik gambar ala-ala berseni mesti paham perasaan ni. Especially kalau kau jenis cam abang yang suka gambar tu nampak straight and simetri. Haha
Read more
Hari akhir, tak sangka ada farewell <span class="emoji emoji1f605"></span> masa kita bersama singkat sgt, tak sampai 2 bulan tp cukup bermakna ...
Media Removed
Hari akhir, tak sangka ada farewell masa kita bersama singkat sgt, tak sampai 2 bulan tp cukup bermakna utk disimpan rapi dalam fikiran dan hati Terima kasih banyak2 utk semua sahabat2 yg byk memberi tunjuk ajar, sokongan, dan semangat Yg paling utama, terima kasih banyak2 kpd cg fateema ... Hari akhir, tak sangka ada farewell 😅 masa kita bersama singkat sgt, tak sampai 2 bulan tp cukup bermakna utk disimpan rapi dalam fikiran dan hati

Terima kasih banyak2 utk semua sahabat2 yg byk memberi tunjuk ajar, sokongan, dan semangat

Yg paling utama, terima kasih banyak2 kpd cg fateema atas semua yg dicurahkan utk membimbing sy dari penakut air hingga boleh berenang

Ps : 3-5 kelas pun sy masih pegang rapi kat dinding tepi kolam...takut nak lepass..sygnya la kat dinding kolam tu 🤣🤣🤣 Pss : benda ke-2 yg sy takut yg amat back float dan turn 360° ..hahahha... yg ni, kebanyakkan kwn2 1-2 kelas settle dah, sy 3-4 kelas baru nak start berani buat
The rest, practice makes perfect !! #swimmingclasskerteh #kertih
#kemasik #kelasrenangcgfateema
Read more
Sesiapa sahaja yang berhajat jana pendapatan walau sibuk dengan kerjaya masing-masing?? .. Ada ...
Media Removed
Sesiapa sahaja yang berhajat jana pendapatan walau sibuk dengan kerjaya masing-masing?? .. Ada yang nak follow saya buat pendapatan dengan syarikat pelaburan yang sebenar.. Passive Income secara automatik OTC Share market listed in USA Nami Corp Invest 100K 1+2 share ... Sesiapa sahaja yang berhajat jana pendapatan walau sibuk dengan kerjaya masing-masing?? ..
Ada yang nak follow saya buat pendapatan dengan syarikat pelaburan yang sebenar.. Passive Income secara automatik🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀 OTC Share market listed in USA
Nami Corp
Invest 100K 1+2 share mean 100USD x 3= 300k/2.3= 130,435 UNIT SHARES X 4 USD/Share(minimum profit) = 521,740USD X RM4.5= RM1.7JUTA MIN PROFIT..RM17JUTA MAXIMUM PROFIT💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰(JALAN KIRAAN SAMA CUMA TUKAR NILAI PAKEJ YANG KITA AMBIL..👆👆👆CONTOH KIRAAN PLUS MINUS BAGI 100k USD...100k USD Ialah pakej paling tinggi tapi boleh tinggi lagi..30% Dari Keseluruhan Share Nami Corp Milik Mutlak CEO Nami Corp Sri Ong Tee Keat.. Interested watsapps
ALANG2........ Pulangan Dari terjamin?....
Jom beli SHARE company Dan jadi salah seorang ShareHolder Company kami
LATEST UPDATE :
OPEN PRICE : 0.77 USD per unit.
MARKET : 2.15 USD per unit...dah naik dekat board Website http://www.otcmarkets.com/stock/NINK/quote 2.15 USD/UNIT naik turun yaa saham..Dijangka akan naik 4 usd/units bagi melayakkan ke Papan Utama Nasdaq..Kita bukan Janji Palsu bak Kata CEO .
.
Yang Untungnya Kat Sini ... STAY JUAL 0.77USD PER UNIT!!!!!!
Now is the BEST time to buy!
Tahniah kepada partner2 ambil peluang kerana mengambil peluang untuk menjadi salah seorang share holder dalam syarikat 3 stars MORNING STAR UPDATE REPORT..TERDAPAT BANYAK PAKEJ UNTUK BERMULA MENYIMPAN ATAU LEBIH MUDAH DIKENALI SALAH SEORANG RAKAN KONGSI SYARIKAT. 👉300USD = RM1350 tidak termasuk lawyer Agrement 👉3000USDxRM4.5
👉10KUSDxRM4.5
👉100KUSDxRM4.5
Dan pakej ada banyak jenis untuk modal kita diniagakan oleh golongan Profesional sama ada Eco System Car, Share Holder 1+2 Shares or yang Terlaris Trend Perniagaan Abad Ini MATA WANG DIGITAL..4 SEBAB KUKUH KENAPA ANDA PERLU BELI BITCOIN SEGERA 💥 Harga Bitcoin Lebih Stabil Berbanding Dulu
💥 Kadar Pengeluaran Bitcoin Sangat Terhad Untuk Menjamin Nilainya Sentiasa Tinggi
💥Bitcoin TELAH DIGUNAPAKAI Di Seluruh Dunia
💥 Nilai Bitcoin SEMAKIN KUKUH Walaupun Ekonomi Tidak Stabil
#DAPATKANSEGERA
Read more
Alahai dulu time form 3. Hahahaha. Tangan ke apa tu. Kecik mcm lidi wei. Halus betul tangan. Start ...
Media Removed
Alahai dulu time form 3. Hahahaha. Tangan ke apa tu. Kecik mcm lidi wei. Halus betul tangan. Start main gym umo 18. Habis spm terus minat main besi ni. Ingt tau, proces buat badan ni lama . Jangan ingt 2-3 bulan dah besar. Makan masa. Lagi lama kau main, lagi cantik muscle tu. Lagi matang. Ni main ... Alahai dulu time form 3. Hahahaha. Tangan ke apa tu. Kecik mcm lidi wei. Halus betul tangan. Start main gym umo 18. Habis spm terus minat main besi ni. Ingt tau, proces buat badan ni lama . Jangan ingt 2-3 bulan dah besar. Makan masa. Lagi lama kau main, lagi cantik muscle tu. Lagi matang. Ni main baru sebulan, tk besar2 dah give up dah. Rilek je. Main je smggu 5x or 6x semiggu. Non stop smpai bertahun2. Tak mungkin lah tkde result. Confirm ada. Fikir logik💪🏻💪🏻❤️. Byee assalamualaikum 👍🏻👌🏻
Read more
Part 3: The Awards. . Alhamdulillah. 2-3 hari sebelum PBAKL, #ArkitekJalanan dpt anugerah MPH ...
Media Removed
Part 3: The Awards. . Alhamdulillah. 2-3 hari sebelum PBAKL, #ArkitekJalanan dpt anugerah MPH Best of 2017. Skrg dia dah sama dgn abang dia, #PelukisJalanan yg pernah dapat Anugerah Pilihan Pembaca Popular Berita Harian 2017. Selang beberapa hari, #ArkitekJalanan dpt Anugerah Buku ... Part 3: The Awards.
.
Alhamdulillah. 2-3 hari sebelum PBAKL, #ArkitekJalanan dpt anugerah MPH Best of 2017. Skrg dia dah sama dgn abang dia, #PelukisJalanan yg pernah dapat Anugerah Pilihan Pembaca Popular Berita Harian 2017. Selang beberapa hari, #ArkitekJalanan dpt Anugerah Buku Negara. Tak pernah aku sangka aku dpt anugerah ni utk buku kedua yg aku tulis. Aku masih hijau, masih banyak yg perlu belajar. Kini Arkitek Jalanan dah dapat lebih award drpd abang dia, Pelukis Jalanan. 😅
.
Publisher tinggal trophy Anugerah Buku Negara tu kat booth dulu untuk korang tengok. Pastu baru pass kat aku. So ada yg sempat bergambar dgn trophy, belek2 trophy. Diorang sentuh trophy sebelum aku sendiri dapat sentuh 😂. And I don't mind at all, they deserve it. They're my supporters.
.
Dan aku tak pernah muncul pun di mana2 majlis penyampaian anugerah. Bukanlah tak menghargai, malah aku sangat2 teruja & mendoakan kebaikan utk penganugerah. Aku sangat2 bersyukur & berterima kasih. Cuma being known to public bukanlah matlamat aku. Aku buat public appearance masa meet & greet haritu pun sbb pembaca aku. Aku nak jumpa diorang at least once.
.
Even kalau orang salah sebut nama aku pun, aku tak pernah betulkan. Melainkan ada beberapa orang yg personally tanya aku cara sebut Teme masa meet & greet haritu. Siapa aku bukanlah the main point. Yang penting ialah apa yg aku bawa. Perjuangan kita lebih besar drpd siapa Teme sebenarnya.
.
Tapi aku rasa pelik jugak lah certain orang yang suka famous ni. Siap mengaku diri sendiri Teme hahaha. Kalau aku ketagih attention macamtu, maybe aku akan benci diri sendiri 😅. I'll hate myself for wanting that kind of attention 😅.
.
Aku yakin, my supporters, readers, & friends kenal aku macam mana. Mereka baca buku aku & tahu pendirian aku walaupun serba sedikit. Teme is Teme.
.
And for those who wish to get the books, you can still do it. Boleh dapat kat PWTC sehingga Ahad ni dengan harga promotion. Lepasni takda dah yg cetakan pertama ni 😊. Kalau masuk bookstores lambat lagi. #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan pun ada jual kat sana 😊👌🏻
.
Now zoom out. Look at my entire instagram feed 😉. Teme's 2018 book launching, what a memory.
Read more
Part 2: The supporters . Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai ...
Media Removed
Part 2: The supporters . Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai penuh satu floor tingkat 5 tu. Walaupun ramai, takda tolak2, takda marah2. Aku macam bangga gila nak mengaku korang kawan2 aku . Semuanya sangat civilised, kind, polite, & penyabar. . Sangup ... Part 2: The supporters
.
Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai penuh satu floor tingkat 5 tu. Walaupun ramai, takda tolak2, takda marah2. Aku macam bangga gila nak mengaku korang kawan2 aku 😊. Semuanya sangat civilised, kind, polite, & penyabar.
.
Sangup beratur 3-4 jam and still tersenyum bila jumpa aku kat stage. Penat yang aku rasa sebab dah 2 hari autograph buku pre-order dalam bilik hotel tu hilang terus bila tengok diorang punya excitement & positivity. Aku hanya sedar tubuh aku letih bila terlena terus sebaik sahaja balik ke hotel.
.
Walaupun aku pakai mask, trust me, aku memang tersenyum setiap masa. Ada yang bawak family, ada yang bawak siblings. Ada yang siap hantar parents untuk minta autograph. Aku sangat hargai. Sebab aku boleh ambil kesempatan minta orang tua korang doakan aku. Hehehe 😊
.
Perasan tak? Aku tak record video & ambik gambar pun situasi masa meet & greet session tu. Tanyalah orang yang datang. Sekali pun aku tak berganjak daripada tempat kecuali untuk solat. Lunch pun tak sebab serbasalah kat korang yang menunggu lama 😅. So aku boleh pinjam gambar korang je buat kenangan.
.
Niat memang nak record video, nak selfie dengan keadaan dewan yang penuh, nak buat photoshoot. Tapi membazir masa. Kalau 10 minit pun, aku dah hilangkan hak lebih kurang 60 orang yang nak autograph. Tapi takpalah, janji semua puas hati insyaAllah.
.
Aku tak mintak banyak. Support setara ini yang korang bagi pun tak pernah aku jangka langsung. Aku bukan pelakon, bukan penyanyi, bukan orang soleh, bukan orang alim. Tetapi hanyalah seorang penulis yang baru menerbitkan buku ketiga & keempat karangannya, #ImpianJalanan & #Empayar . Aku hanya mintak korang doakan Allah perbetul niat di hati aku, jaga niat di hati aku, dan doakan aku dapat puaskan hati ramai orang.
.
And for those who wish to get the books, you can still do it. Boleh dapat kat PWTC sehingga Ahad ni dengan harga promotion. Lepasni takda dah yang cetakan pertama ni 😊. Kalau masuk bookstores lambat lagi. Oh ya, #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan pun ada jual kat sana 😊👌🏻
Read more
Antara kelebihan DD CUSHION FOUNDATION BY LL COSMETICS : <span class="emoji emoji1f345"></span> Formula khas untuk merawat kulit kusam ...
Media Removed
Antara kelebihan DD CUSHION FOUNDATION BY LL COSMETICS : Formula khas untuk merawat kulit kusam menjadi glowing Effect glowing serta merta,lagi lama di muka lagi nampak glowing lebih natural Menyamaratakan tona kulit Mengandungi Spf50 untuk melindungi wajah dari sinaran uv ... Antara kelebihan DD CUSHION FOUNDATION BY LL COSMETICS : 🍅 Formula khas untuk merawat kulit kusam menjadi glowing
🍅 Effect glowing serta merta,lagi lama di muka lagi nampak glowing lebih natural
🍅Menyamaratakan tona kulit
🍅 Mengandungi Spf50 untuk melindungi wajah dari sinaran uv
🍅 Mengandungi VCO yang bertindak Melembabkan kulit
🍅 Mengandungi pitera yg dapat melembapkan kulit, melembutkan tekstur kulit, menampakkan kulit lebih berseri dan bersih dan muka akan nampak glowy glowy gitewww!
🍅 Vitamin E +C untuk membantu memudarkan parut jerawat dan jeragat
🍅 Tidak bercapuk bila berpeluh, tahan 12jam
🍅Jimat masa bermakeup sepantas 5min,Calit-calit dap-dap dah siap bermakeup
🍅 Boleh menutupi cela di muka , tetapi makeup tidak nampak tebal 🍅 Halal di jamin & Lulus kkm 🍅Tahan 2-3 bulan sebekas

Antara kelebihan CUSHION BLUSH GLOW BY LL COSMETICS: 🍓 Mengandungi VCO utk melembabkan kulit 🍓 Mengandungi Vit C & Vit E untuk membantu memudarkan parut jerawat & jeragat 🍓Mengandungi Rose powder memberi effect pinkish 🍓 Warna Sweet Cherry Sesuai untuk semua tone kulit . colournya memang pigmented.
🍓 Cushion Blush Glow mudah di ratakan hanya perlu dab dab dab menggunakan sponge yg di sediakan 🍓 Effect glowing serta merta selepas sapuan 🍓 Kekal lama sehingga 12jam. tak perlu touch up banyak kali
🍓 Tahan lama 2-3 bulan sebekas
Berminat? jom whstpp 0179641156
Read more
WAH MUDAHNYA DIY TUNGKU BABY DGN 3 BAHAN ADA KAT DAPUR MOMMY.. . . Mommy x sempat nak beli tungku baby? X lama lg dah nak bersalin kan. Meh kakyu tunjuk #diytungkubaby.. . . Bahan utk 1 bunjut baby Satu sudu: 1. Ketumbar 2. Jintan manis 3. Lada hitam 4.kain funnel/cotton/napkin/batik ... WAH MUDAHNYA DIY TUNGKU BABY DGN 3 BAHAN ADA KAT DAPUR MOMMY..
.
.
Mommy x sempat nak beli tungku baby? X lama lg dah nak bersalin kan. Meh kakyu tunjuk #diytungkubaby.. .
.

Bahan utk 1 bunjut baby

Satu sudu:
1. Ketumbar
2. Jintan manis
3. Lada hitam

4.kain funnel/cotton/napkin/batik potong petak
5.riben/tali

Caranya:

1.Mommy sangai bahan 1,2,3 dlm 3-5minit. Tutup kuali tau sebab lada hitam tu terpelanting.

2.sejukkan

3.masukkan dalam kain dan ikat. Senangnya.. Nak tuam kat baby boleh panaskan guna iron.jimat kan.

Apa lg,mommy boleh share. Mana tau member nak buat jugak 😃😃 .
. nak tny, ade tak mommy nak tau cara buat tungku herba Ibu bersalin pulak?

Kalau ada komen ---> "nak diy tungku herba"

#mamariam
#tutorialmamariam
#diytungkubaby
#tungkubabyhomemade
Read more
Fruit Pastry Cake viral versi Abang Danish sendiri yeay!! Lemak butter dan sangat moist. Yang dah makan kata seriously sedap walaupun ianya dibuat tanpa mixer atau step by step, hanya dengan cara masuk 1 bekas, gaul dan bakar! . FOOLPROOF recipe tapi harus ikut sukatan bahan dgn tepat ... Fruit Pastry Cake viral versi Abang Danish sendiri yeay!!😁 Lemak butter dan sangat moist. Yang dah makan kata seriously sedap walaupun ianya dibuat tanpa mixer atau step by step, hanya dengan cara masuk 1 bekas, gaul dan bakar!😄😍
.
FOOLPROOF recipe tapi harus ikut sukatan bahan dgn tepat dan ikut cara yg Abang Danish buat dalam video juga resepi dibawah ini untuk dapatkan hasil seperti yang Abang Danish buat. Happy baking Kesayangans!🤗❤
.
1 BOWL FRUIT PASTRY CAKE
#ResipiDanishHarraz
.
BAHAN-BAHANNYA:-
.
226 grams Tepung Naik Sendiri
160 grams Gula Kastor
150 grams Salted Butter, dicairkan dan biarkan sedikit sejuk
3 biji telur Gred A
100ml Buttermilk (Danish guna homemade Buttermilk. Caranya Danish sudah sertakan dibawah resepi ini)
1 suduteh Vanilla Extract
Parutan Lemon Zest dari 1 biji lemon (pastikan parut kulit yg kuning sahaja, nanti pahit)
500 grams buah fresh yang kurang berair atau jika guna yg dalam tin keringkan buah sebelum digunakan, dihiris dan gaul dgn 2 sudubesar Gula Kastor.
.
CARA PENYEDIAANNYA:-
.
Preheat oven pada suhu 160°C. Gris baking tray saiz 9" dengan butter, dialas dengan parchment paper. Jika guna bekas kecil cake akan jadi tebal, tak cantik😊
.
Dalam bekas, masukkan tepung naik sendiri, gula, melted butter, telur, lemon zest, buttermilk dan vanilla. Kaup balik menggunakan senduk kayu hingga semua rata dan sebati, jangan overmix, nanti cake tak moist. Kemudian tuangkan kedalam baking tray. Ratakan permukaan adunan cake
.
Ambil buah yg telah disediakan, gaul bersama gula halus dan susun semua buah tadi atas adunan, jangan ditekan nanti senang tenggelam. Dah siap, bakar dalam oven selama 40-45 minit, bergantung pada oven, hingga cake masak. Sejukkan diatas cooling rak dan sprinkle dgn gula icing, jika suka. .
NOTA: 1 Bowl Fruit Pastry Cake ini lebih sedap selepas semalaman. Untuk menyimpan, simpan dalam bekas kedap udara dengan suhu bilik. Kerana cake ini mengandungi buah-buahan, ianya akan bertahan selama 2-3 hari.
.
(HOMEMADE BUTTERMILK: 1 sudubesar lemon jus dituang kedalam measuring cup dan tuang fresh milk hingga bancuhan cukup 100ml, kacau rata. Biarkan selama 5-10 minit sebelum digunakan)
.
#KidBaker #1BowlFruitPastryCake
Read more
Dah tengok kan gambar sebelum ni. Tapi tu cerita dulu bukan sekarang. Kalau dah berusaha, Kalau ...
Media Removed
Dah tengok kan gambar sebelum ni. Tapi tu cerita dulu bukan sekarang. Kalau dah berusaha, Kalau dah konsisten. Please jangan pelik Kalau keadaan kulit dia dah berubah jauh lebih baik daripada sebelumnya. Masalah jerawat? What jerawat? Licin dah okay. Nak naik jerawat pun susah. Bekas ... Dah tengok kan gambar sebelum ni.

Tapi tu cerita dulu bukan sekarang.

Kalau dah berusaha,
Kalau dah konsisten.
Please jangan pelik Kalau keadaan kulit dia dah berubah jauh lebih baik daripada sebelumnya.

Masalah jerawat? What jerawat? Licin dah okay.
Nak naik jerawat pun susah.

Bekas jerawat? Kalau ada pun cepat sangat hilang, pudar, macam tak pernah wujud.

Kulit of course makin cerah and brighten.
Tak perlu pakai highlighter, bangun tidur je muka dah glowing macam lampu suluh depan muka.

Bibir pun pinkish semulajadi.
Terlupa pakai lipstick pun takpe. Natural pink kan.

Kalau dulu jenis yang sukar untuk membuang. 2,3 hari pun susah nak membuang. After Serbuk Magik TWC? Hari hari membuang.

Actually panjang lagi but akak sooo malas nak taip. Nak tahu lebih lanjut? Mehlah whatsapp I💁.
Pergi klik link dibio tu ha
.
Siapa kata dia putih sebab makeup memang sah jealous. Mana ada ooi kalau dah kulit tak cerah, pastu pakai foundation putih. Nak nampak macam kelabu asap??.
.
Sorry, ni bukan zaman p.ramlee badut kepala dongga & putih macam tepung gomak tak relevan dah🤦
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI .
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Sharing is caring - Alhamdulillah setakat ni kulit memang takde masalah melainkan kalau gomoi kucing terkena kulit muka itu biasa lah allergik bulu kucing. Hahahahaha tapi gewam juga! Tapi kalau nak kata masalah jerawat ke jeragat ke atau masalah sunburn tak hilang hilang? - Memang ... Sharing is caring 💛
-
Alhamdulillah setakat ni kulit memang takde masalah melainkan kalau gomoi kucing terkena kulit muka itu biasa lah allergik bulu kucing. Hahahahaha tapi gewam juga! Tapi kalau nak kata masalah jerawat ke jeragat ke atau masalah sunburn tak hilang hilang?
-
Memang tiada! Kalau nak kata muka kusam atau kulit allergik tersalah pakai produk dah try semua produk drugstore tapi kekdg elok kekdg tak? Tiada masalah lagi sebab ecah sendiri pun ada masalah allergik dulu tersalah pakai produk. Susah betul nak cari drugstore yg sesuai but after cuba @elcahco Alhamdulillah skrg tak pakai pape dkt kulit pun dia tak naik allergik / sensitif.
-
Paling penting korang kena banyak minum air putih. Kencing byk byk bukan je bagus untuk badan tapi ia juga akan menguruskan badan korang juga tau. @elcahco sebelum dijual elcah akan cuba semua produk 1-3 bulan baru jual yela kekdg 1-3 hari je helok bila pakai lelama jadi lain pula kan? And elcah juga cuba pakai dan tak pakai tgk bila stop ada side effect ke tidak? But Alhamdulillah semua ok 👍🏻
-
Barulah berani nak cuba dan kongsi dengan followers. 1 sahaja dalam perniagaan ni jangan kita buat utk kepuasan diri sendiri je tp buatlah utk membantu orang lain juga 😍 so kalau korang rasa ada tersalah pakai produk tak bebaik mmg ecah sarankan utk cuba dulu. Tak salah mencuba sebab elcah dah berjaya kulit halus!
-
P/s: mesti akan ada yang tanye tu pergi facial muka. Yes! Facial muka semua org mcm wajib buat atleast sebulan sekali untuk dia buang sel kulit mati / benda benda kotor dkt muka kita. Barulah kulit kita sihat ❤️ kalau korang ikut step elcah ni, elcah jamin 2-3 bulan je korang dah nampak kulit korang macam batu marble baru lepas di mop (berkilat) ✨
Read more
Video ketika @juliamjunid berumur 12 thn, ketika ini anak mama dah 3 kali habis baca Quran, dah ulang ...
Media Removed
Video ketika @juliamjunid berumur 12 thn, ketika ini anak mama dah 3 kali habis baca Quran, dah ulang 3 kali baca baru lah mama bawa waktu Umrah Ya baca khatam Quran di dlm Masjidil Haram, dan kita kerumah keluarga Abg Z, Ya baca lagi dirumah Abg Zack di Mekah di depan mak Abg Zack, seorang Hafazan...sekembalinya ... Video ketika @juliamjunid berumur 12 thn, ketika ini anak mama dah 3 kali habis baca Quran, dah ulang 3 kali baca baru lah mama bawa waktu Umrah Ya baca khatam Quran di dlm Masjidil Haram, dan kita kerumah keluarga Abg Z, Ya baca lagi dirumah Abg Zack di Mekah di depan mak Abg Zack, seorang Hafazan...sekembalinya kita ke Kuala Lumpur baru lah mama buat majlis dirumah... Abah kata “apa lah mama buat besar2, macam lah nanti abah tak dapat tenguk Ya kahwin” bila abah tenguk pelamin utk khatam tu😢😢😢 #2004 mama kata sebab Ya dah 3 kali habis baca quran dan kita tak pernah buat apa2... nasib baik juga mama buat macam tu, sekurang kurangnya dapat abah tenguk Ya diatas pelamin😔.... mama abadi kan dlm video khatam sempena majlis perkahwinan Ya agar kita dapat rasakan yg Abah turut ada bersama kita meraikan nya ....semoga Allahyarham Abah berbahagia didlm Syurga Firdaus Allah, Allahummagh firlahu warhamhu wa'afihi wa'fu'anhu...julia menitiskan air mata selesai khatam, terkenangkan Abahnya😢..... #dziyaputeringonit💕..... #29June2018...... #15Syawal1439H #majliskhatamalquran ..........
💕Asmaul Husna by Ustazah @sharifahkhasif_official ♥️🙏Tq Ustazah....
💕Decor by @razakflora @razak_luxe_decor .....
💕wedding planner by @khalidzainab ......,
💕🎥 by @avicennastudio .....,
💕📷 by @qippyphotography ...... ...
💕Makeup by @aidaglam2 ...... (swipe 👈🏻 left 2)
#anakkuyangsolehah #sempenamajlisperkahwinanjuliadanfaqhran💕💕💕 “Baaarokalloohu Laka Wa Baaroka 'Alaika Wa Jama'a Bainakumaa Fiii Khoirin.” “Mudah-mudahan Allah memberkahi engkau dalam segala hal (yang baik) dan mempersatukan kamu berdua dalam kebaikan .”.....
Saya kongsi kan dgn my dear followers video yg ditayangkan sewaktu majlis reception anak saya, agar kalian juga dapat berkongsi bersama dgn saya♥️🙏 #dziyaputeringonit
Read more
I <span class="emoji emoji2764"></span>️ laksa johor very much!! Walaupun penyediaannya rumit, namun kite sanggup demi memenuhi selera ...
Media Removed
I ️ laksa johor very much!! Walaupun penyediaannya rumit, namun kite sanggup demi memenuhi selera sendiri dan kawan2. Penat menyediakannya, makan 2-3 hari. Maka, klu x repeat makan dan makan, bole jadi kemurungan! Alhamdulillah dah ade yg ngoder kuah laksa frozen. My next project, ... I ❤️ laksa johor very much!!
Walaupun penyediaannya rumit, namun kite sanggup demi memenuhi selera sendiri dan kawan2. Penat menyediakannya, makan 2-3 hari. Maka, klu x repeat makan dan makan, bole jadi kemurungan! Alhamdulillah dah ade yg ngoder kuah laksa frozen. My next project, insyaallah... #laksajohor
#ilovefood
#cookingwithlove
#cookwithlove
Read more
Loading...
Load More
Loading...