Dah aku yang novel

Loading...


Unique profiles
15
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Kota Tinggi, Masjid Wilayah Jln Duta, Ibrahim Sultan Premier Polytechnic
Average media age
613.7 days
to ratio
7.2
“Kau kenapa?” . Lengannya rasa ditarik. Maya menoleh. Terkebil-kebil menatap Ryu yang sudah ...
Media Removed
“Kau kenapa?” . Lengannya rasa ditarik. Maya menoleh. Terkebil-kebil menatap Ryu yang sudah berdiri dekat. Mencengkam lengannya, dengan mata menjegil. . “Aku dah cakap tadi, kan? Tunggu kat rumah. Buat apa…” . “Aku bosan kat rumah.” . “Bosan? Selama ni, elok aje kau berkurung ... “Kau kenapa?”
.
Lengannya rasa ditarik. Maya menoleh. Terkebil-kebil menatap Ryu yang sudah berdiri dekat. Mencengkam lengannya, dengan mata menjegil.
.
“Aku dah cakap tadi, kan? Tunggu kat rumah. Buat apa…”
.
“Aku bosan kat rumah.”
.
“Bosan? Selama ni, elok aje kau berkurung dalam rumah. Sampai sini, boleh pula rasa bosan?”
.
“Dah aku rasa macam tu, nak buat macam mana?” gerutu Maya seraya mencebik. Geram dengan perlian Ryu. Sejak kebelakangan ini, suka sungguh menyindir-nyindir. Dah jadi hobi gamaknya!
.
Maya tolak tangan Ryu. Kaki diangkat pergi. Namun, bahunya tiba-tiba direngkuh dan ditarik. Tergamam sesaat, sebelum Maya memanggung muka. Sisi wajah Ryu terpampang dekat. Tegak memandang ke hadapan. Tidak sekali pun melirik padanya.
.
“Aku tak nak ada lelaki lain ganggu kau.” Sangat mendatar bicaranya.
.
“Budak-budak aje tadi,” pangkas Maya, mengerti apa yang dimaksudkan.
.
Ryu menarik bahu Maya lebih dekat. Kaki Maya jadi terjongket. Kepala yang sedia terangkat, jadi lebih mendongak. Ryu toleh muka dan menunduk sedikit. Mata berdesis garang.
.
“Budak-budak ke…Orang tua ke…Aku. Tetap. Tak. Suka.” Dia berbisik dengan suara tertahan-tahan dan hujung kata yang ditekan sepatah-sepatah.
.
Liur Maya tertelan sendiri. Jantung berdebar tiba-tiba.
.
“Jadi…” Ryu melonggarkan pegangan di bahu. Tidak pula dilepaskan.
.
“Jangan jauh daripada aku.”
.
Maya menjeling kepada jari-jemari kasar yang masih melekat di bahu. Kemudian, kepada Ryu yang masih dengan muka tegak dan kosong. Serius sekali. Jelas tiada komprominya. Nafas Maya terhela perlahan. Mana pula datangnya perangai mengongkong yang satu ini?
.
Namun…
.
Birai bibir Maya menguntum senyum. Ada rasa senang dalam kalbu. Rasa dilindungi. Rasa selamat.
.
*****
Sambungan kepada scene sebelum ni. Awwww, Ryu.., 😍😍😍😍
.
#SaraAisha #IAmNotAMonster #INAM #novel #actionromance #actionthriller #triad #kongsigelap #RedDragon #RyuMaya #novelbestseller #karyaseni #penulisan2u #comingsoonJuly
Read more
Ting…ting…ting… . Tidak semena-mena, telinga Tihani menangkap bunyi. . Ting…ting….ting… . Bunyi piano! Langsung, Tihani membawa pandangan ke bahagian hadapan ruang umpama dewan ini. Kelihatan sebuah piano tersergam gagah. Ada sepasang kaki yang muncul di bahagian bawah. ... Ting…ting…ting…
.
Tidak semena-mena, telinga Tihani menangkap bunyi.
.
Ting…ting….ting…
.
Bunyi piano! Langsung, Tihani membawa pandangan ke bahagian hadapan ruang umpama dewan ini. Kelihatan sebuah piano tersergam gagah. Ada sepasang kaki yang muncul di bahagian bawah. Sedang memijak-mijak pedal. Penutup piano yang besar, menyembunyikan rupa pemainnya. Namun yang pasti, orang itu sedang ralit menekan-nekan keyboard. Petikan pianonya tidak henti-henti, lalu menghasilkan lagu yang membuai-buai. Kalau dia tengah berada dalam Dewan Orkestra Filharmonik, mungkin dia akan menghargai lagu tersebut. Tetapi sekarang, tidak mungkin!
.
Kerana sesungguhnya, Tihani Rose sedang menghadap White Killer dan Moonlight Sonata.
.
Perlahan-lahan, Tihani mengatup mata. Nafas ditarik dalam-dalam. Jantung yang sedari tadi berdegup kencang, cuba ditenangkan.
.
“Monsters feed on your fear. Untuk melawan, jangan sesekali tunjuk rasa takut.”
.
Apa yang pernah diucap oleh Alex diulang-ulang dalam fikiran. Hati juga menitip doa. Ya Allah Ya Tuhanku, tolong berikan aku kekuatan dan ketenangan untuk menghadapi kegilaan dia. Tolong aku!
.
Selang beberapa ketika, Tihani membuka mata semula. Kepala tegak ke hadapan.
.
“White Killer.” Dia akhirnya membuka mulut. Senada tidak menempik. Dia tahu tidak ada gunanya menyakitkan tekak berbuat demikian. Kerana White Killer pastinya tidak bodoh untuk meletakkan dia di tempat yang berdekatan dengan manusia lain. Jadi, lebih baik dia simpan tenaga.
.
Bunyi piano masih lagi berkumandang. Tidak ada riak pemainnya akan berhenti. Tihani hela nafas dan sekali lagi, menegur dengan suara yang lebih keras.
.
“White Killer.”
.
Serta-merta, petikan piano terhenti.
.
“You know…”
.
Bunyinya digantikan dengan suara garau seorang lelaki.
.
“Beethoven cipta Moonlight Sonata sebab seorang budak perempuan buta.”
.
.
••••
White Killer's favorite Moonlight Sonata. Sekarang, Cik SA dah tak boleh dengar lagu ni tanpa teringatkan dia dan ke'psiko'annya. 😂😂
.
#SaraAisha #AkuLelakimu #novel #psikothriller #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee #psychopath #serialkiller
Read more
Akhirnya selesai baca novel ini <span class="emoji emoji1f601"></span> Lambat banget sih kura! Itu novel kan udah lama booming-nya. ...
Media Removed
Akhirnya selesai baca novel ini Lambat banget sih kura! Itu novel kan udah lama booming-nya. Lu baru baca! Hehehe. Iya sih. Habisnya dulu nyari seri lengkapnya susah. Kebetulan di salah satu toko buku online langganan jual ini pas obral koleksinya. Masih segel pula. Sempet dicuekin ... Akhirnya selesai baca novel ini 😁
Lambat banget sih kura! Itu novel kan udah lama booming-nya. Lu baru baca!
Hehehe. Iya sih. Habisnya dulu nyari seri lengkapnya susah. Kebetulan di salah satu toko buku online langganan jual ini pas obral koleksinya. Masih segel pula. Sempet dicuekin beberapa kali, eh ternyata masih berjodoh. Alhamdulillah.

Dulu, pas lagi booming novel Oppa & I ini aku pikir ceritanya kayak fanfic gitu. Nggak jauh-jauh tentang fangirl dan idolanya. Ternyata aku salah besar!

Oya, di edisi khusus ini ketiga seri Oppa & I dibukuin jadi satu. Plus ada bonus apa sih itu namanya, komik ya? Ilustrasi gitu deh. Ilustrasi cast dalam cerita.

Oppa & I mengisahkan tentang kehidupan si kembar Park Jaein dan Park Jaekwon. Yup! Kembar cowok-cewek gitu ceritanya. Mereka lahir dari ayah Korea dan ibu Indonesia.

I enjoy the story. Nggak ngebosenin. Simpel dan remaja banget.

Walau di polling yang menang Choi Seungwoon, entah kenapa aku tetep suka sama Park Jaekwon 😂
Padahal sama-sama gokil. Tapi, aku lebih suka Jaekwon. Walau dia rada lebay. Bukan rada sih, tapi emang lebay 😂

Kalau penasaran baca sendiri aja. Hahaha. Aduh bukannya nggak mau bahas banyak-banyak di mari. Bagus kok. Ada konflik keluarga, teman, dan ada cinta-cintaan ala remaja. Fokusnya tetep ke si kembar Park. Hehehe. Baca aja dah.

Sekian. Maaf jika ada salah kata.
Read more
 #awaksukasayatak Bab 55 m.s.756 "Hilman. Hilmanku sedang berdiri si sebalik sana. Air mataku ...
Media Removed
#awaksukasayatak Bab 55 m.s.756 "Hilman. Hilmanku sedang berdiri si sebalik sana. Air mataku semakin lebat. Dia memandang aku dengan penuh simpati. Penuh kasih sayang. Tangannya di lekapkan sama dengan tapak tangan kananku. Merenung aku di balik dinding kaca. Entah berapa lama aku ... #awaksukasayatak Bab 55 m.s.756 "Hilman. Hilmanku sedang berdiri si sebalik sana. Air mataku semakin lebat. Dia memandang aku dengan penuh simpati. Penuh kasih sayang. Tangannya di lekapkan sama dengan tapak tangan kananku. Merenung aku di balik dinding kaca. Entah berapa lama aku menangis dan berapa lama Hilman berada disitu, seolah² aku menangis di dalam pelukannya... hanya di pisahkan dinding kaca," Intan.
.
.
Bab 55 m.s 758 "Hairan,,, kalau saya, saya tidak akan sampai hati meninggalkan kekasih secantik ini. Saya pasti kalau dia melihat awak menangis begini.. melihat keadaan... wajah awak... dia pasti akan memaafkan awak walau apapun kesilapan awak dah lakukan," Damien.
.
.
"Wajah yang cantik saja tiada guna jika tiada akhlak yang baik. Tidak menjaga lidah & tutur kata. Tidak menjaga kepribadian & maruah. Perempuan macam ini umpamakan kaca," Intan. .
"Kaca...?," Damien.
.
"Berkilat tetapi tiada nilai, jatuh, pecah berderai. Sentiasa menyakiti & menyucuk bila terpegang atau pon tercucuk," Intan.
.
.
"Dia bertuah mendapat kekasih yang sentiasa mengingati, merindu & menangis kerananya," Damien.
.
.
Macam mana aku nak cakap? Janji dengan mummy Hilman/Damien.. kenangan bersama dia ada dimana-mana. Setiap jalan, setiap lorong, setiap tempat, setiap ketika... aku sentiasa bersama Hilman. Hilman sentiasa menemaniku. Adakah rasa Damien seperti rasa Hilman? Sepertimana Hilman dapat merasai kehadiran aku? Merasa kesedihan aku?," Intan.
.
.
"Tunang? Saya bertunangan? "Dengan hantu mana?"
"Dengan Hantu Amber," opsss hehehe Hilman gelak.
.
"She'is just a friend. Saya tak berminat dengan dia. Tall, skinny, and too social," Damien
.
novel oleh @melurjelitaofficial #dramamelekatdihati #melekatmanisdihati #awaksukasayatakseason2 #awaksukasayatakraya #like4follow #like4like #follow #cute #sweetdrama #good
Read more
・・・ [ #BLOOPERS] "Dah laa hitam, riak" . . KERNA MASA SILAM ITU KEKAL, SEBAB ITU AKU KEJAR MASA DEPAN YANG LEBIH BAIK - KHAI (KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA) . Mesti korang dah kenal kan watak Khai, Abang Surau, Nazmi, Nafisah, Solehah dan ramai lagi hidup di depan mata. Korang tak kenal ... ・・・
[ #BLOOPERS] "Dah laa hitam, riak" 😆
.
.
KERNA MASA SILAM ITU KEKAL, SEBAB ITU AKU KEJAR MASA DEPAN YANG LEBIH BAIK - KHAI (KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA)
.
Mesti korang dah kenal kan watak Khai, Abang Surau, Nazmi, Nafisah, Solehah dan ramai lagi hidup di depan mata. Korang tak kenal siapa khai, abang surau ? Haaa dapatkan ketiga tiga buku Koleksi @najmifetih iaitu Kerna Syurga Bukan Percuma 1 ,Kerna Syurga Bukan Percuma 2 dan Kerna Syurga Bukan Percuma 3. Sekarang , kami ada promosi Kombo Viral Ksbp 😍
.
Kalau tak nak lepaskan peluang, taip je "Nak Kombo KSBP" hantar ke
.
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.
Kombo Novel Drama ini promosi sehingga 30 Julai sahaja! Kami buka order sekarang untuk korang yang minat novel tarbiah. Sangat bermanfaat untuk yang mahu berubah, inshaAllah 😊
.

#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #KomboNovelDrama
#KSBP
#astrooasis
#astromaya
#NuansaSdnBhd
#tarbiahsentap
Read more
“Hei, perempuan tu ialah pelacur!” Goro menengking kuat. Mukanya merah padam, menahan berang. “Kalau ...
Media Removed
“Hei, perempuan tu ialah pelacur!” Goro menengking kuat. Mukanya merah padam, menahan berang. “Kalau pun dia seorang pelacur, bila dia tak rela, kau tak patut sentuh dia.” Masih dengan lagak tenang tidak berperasaan, Badri membidas. “Eh, kau jangan nak agungkan sangat peraturan lapuk ... “Hei, perempuan tu ialah pelacur!” Goro menengking kuat. Mukanya merah padam, menahan berang.
“Kalau pun dia seorang pelacur, bila dia tak rela, kau tak patut sentuh dia.” Masih dengan lagak tenang tidak berperasaan, Badri membidas.
“Eh, kau jangan nak agungkan sangat peraturan lapuk tu!”
“Itu tradisi kumpulan kita, Goro. Sebagai yakuza, kita tak boleh rogol perempuan. Itu pantang larang kita. Dari dulu sampai sekarang. Kalau kau buat macam tu, kau akan dibuang kumpulan. Dari awal lagi kau tahu itu, kan?”
“Huh, alasan! Kau memang dah lama menanti masa untuk rampas kedudukan aku. Mengaku sajalah!!!” Goro semakin hilang kawalan. Dia tidak habis-habis menjerit dan melolong-lolong.
Badri senyum sinis. “Kau memang macam budak-budak, kan?”
“Apa maksud kau?”
“Budak-budak yang mengamuk tak tentu pasal sebab tak dapat gula-gula yang dia nak.”
“Jahanam!!!” Goro menjerkah lantang seraya menyerbu laju ke arah Badri. Sebelah tangan yang menggenggam parang diangkat tinggi. Sepantas kilat, Badri mengeluarkan nunchaku dan menghadang serangan Goro. Serentak itu, konco masing-masing memulakan langkah.
“Kau fikir senang untuk bunuh aku? Huh, jangan berangan!” herdik Badri. Dia menendang perut Goro hingga tersorong ke belakang. Belum sempat Goro berdiri tegak, Badri terlebih dahulu menyerbu dan mengetuk kepala Goro dengan menggunakan nunchaku. Parang di tangan lelaki itu terlepas. Dia menggenggam kepala yang mula berdarah. Akan tetapi, matanya tetap ganas menjegil. Goro menerkam Badri. Mereka bergumpal sesama sendiri.
Suasana jadi semakin kecoh. Konco masing-masing juga tidak kurang dahsyatnya. Tumbukan demi tumbukan, tendangan demi tendangan, hentakan demi hentakan...semuanya berterabur sana-sini. Bunyi pelbagai jenis senjata yang bertembung, tidak henti-henti bergema di segenap gudang.
Aku masih di tempat yang sama, terikat di kerusi dengan mulut yang dikatup, serta mata yang terbeliak menyaksikan semuanya.
.
••
Badri. 😍
.
#SaraAisha #novelis #SaljuKyoto #novel #actionromance #actionthriller #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha #AmirulBadri #novelbestseller #karyaseni
Read more
Loading...
“You...young lady, are such a naive girl.” Aku menggaritkan kening. Lain macam sekali jawapan ...
Media Removed
“You...young lady, are such a naive girl.” Aku menggaritkan kening. Lain macam sekali jawapan yang baru menjadi halwa telinga. “What is that supposed to mean? Apa awak nak buat kepada saya?” tukasku berulang kali. Rasa sangsi semakin mencanak. Segala soalanku tidak berbalas. Arjuna ... “You...young lady, are such a naive girl.”
Aku menggaritkan kening. Lain macam sekali jawapan yang baru menjadi halwa telinga.
“What is that supposed to mean? Apa awak nak buat kepada saya?” tukasku berulang kali. Rasa sangsi semakin mencanak.
Segala soalanku tidak berbalas. Arjuna sekadar menjauhkan muka dengan bibir yang menyenget sinis. Kemudian, dia meloloskan diri dari kereta. Secepat itu juga, aku mengambil tindakan serupa.
“Arjuna, saya tengah cakap dengan awak. Answer me!” Dari kejauhan, aku menjerit. Namun sia-sia sahaja. Lelaki itu tetap menonong berjalan meninggalkan aku. Tetapi, sebelum dia melangkah masuk ke perkarangan rumah, sempat dia menjatuhkan arahan buat Ryohei dan Sato.
“Halang dia kalau dia cuba larikan diri.”
Mulutku terlongo luas. Halang aku? Maksudnya, Arjuna mahu memerangkap aku di rumahnya? Mahu aku jadi tidak ubah seperti banduan dalam penjara?
“Arjuna Kaede, what do you think you’re doing? Awak tak ada hak untuk sekat saya atau paksa saya masuk ke dalam rumah ni.” Tanpa menunggu lama, terus aku menempelak.
Langkah kaki Arjuna terhenti. Dia kemudiannya memusing badan dan kembali menghadapku. Mata helangnya tajam menikam.
“Pada saat aku terlibat antara kau, Badri dan Goro, aku dah dapat hak tu,” gumam Arjuna dengan suara kerasnya.
“Apa awak merepek ni? Tak ada siapa bagi awak apa-apa hak ke atas saya, dan tak ada siapa pun paksa awak terlibat dalam hal tu.”
“Then, don’t make me worry! Don’t come to me looking so lost, so confused that I feel like I have to protect you!”
.
••••
Uish, AK. Tengah marah pun hensem. Eh! 🙈🙈 This is definitely one of my favorite scenes dalam Salju Kyoto. 😍😍
.
#SaraAisha #novelis #SaljuKyoto #novel #actionromance #actionthriller #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha #AmirulBadri #novelbestseller #karyaseni
Read more
"AKU DAH KATA JANGAN GANGGU CUCU AKU. KENAPA KAU TUNJUKKAN DIRI KAU MALAM TADI? - MAK SENAH" . . . MESTI ...
Media Removed
"AKU DAH KATA JANGAN GANGGU CUCU AKU. KENAPA KAU TUNJUKKAN DIRI KAU MALAM TADI? - MAK SENAH" . . . MESTI BACA! NOVEL SERAM "UMMU SIBYAN" BAKAL MENGHANTUI ANDA. KARYA KE-6 NINIE OTHMAN. KINI DI PASARAN! . Order SEKARANG dengan harga diskaun 15% = RM 19.55 (harga asal RM 23). . MACAM MANA ... "AKU DAH KATA JANGAN GANGGU CUCU AKU. KENAPA KAU TUNJUKKAN DIRI KAU MALAM TADI? - MAK SENAH"
.
.
.
MESTI BACA! NOVEL SERAM "UMMU SIBYAN" BAKAL MENGHANTUI ANDA. KARYA KE-6 NINIE OTHMAN. KINI DI PASARAN!
.
Order SEKARANG dengan harga diskaun 15% = RM 19.55 (harga asal RM 23).
.
MACAM MANA NAK ORDER NOVEL INI? Senang sahaja, boleh beli secara online di:
.
https://www.karangkrafmall.com/ummu-sibyan.html
.
.
ATAU
.
.
Pembelian secara aplikasi Whatsapp Karangkraf Mall taip 'IUMMUSIBYAN ke nombor: 019-229 7227.
.
Nyatakan nama, nombor telefon, judul buku dan kuantiti yang mahu dibeli.
.
#ummusibyan
.
.
Buku Prima kini di Telegram! JOIN TELEGRAM BUKU PRIMA SEKARANG! ==> https://t.me/bukuprima
.
Buku Prima versi Telegram ini akan memaparkan promosi-promosi buku dan novel terbaharu terbitan Buku Prima.
Read more
Loading...
3 years in politeknik... fuhh what a long journey kalau nak cerita dari awal sampai akhir memang ...
Media Removed
3 years in politeknik... fuhh what a long journey kalau nak cerita dari awal sampai akhir memang jadi novel la. First dapat poli ni rasa cam why poli why tak university dah la jauh pastu lain negeri. Homesick jangan cakap la siap menyesal kenapa tak pilih form 6 dulu sebab dekat dengan rumah. ... 3 years in politeknik... fuhh what a long journey kalau nak cerita dari awal sampai akhir memang jadi novel la. First dapat poli ni rasa cam why poli why tak university dah la jauh pastu lain negeri. Homesick jangan cakap la siap menyesal kenapa tak pilih form 6 dulu sebab dekat dengan rumah. Tapi tu dulu lepas je dah duduk asrama kenal dengan insan-insan yang tak putus bagi semangat (you know who you are), susah senang sama-sama aku dapat juga habis diploma. Walaupun ayah takda untuk saksikan aku naik pentas tapi aku tahu dia bangga dengan aku. Ini untuk ayah. Terima kasih semua. #pis #spreadthelove #positivevibes #diploma #konvopis #strongereveryday
Read more
“Puaslah hati kau! Kau beli jiwa mak aku, lepas tu kau suruh mak aku paksa aku berkahwin dengan kau ...
Media Removed
“Puaslah hati kau! Kau beli jiwa mak aku, lepas tu kau suruh mak aku paksa aku berkahwin dengan kau demi menutup malu keluarga kau!” Jeritan lelaki itu begitu memeranjatkan Haziqah yang sedang bersendirian di dalam bilik. #SepiTanpaCinta #Fakrul #Haziqah #DamyaHanna . P/s: Novel ni ... “Puaslah hati kau! Kau beli jiwa mak aku, lepas tu kau suruh mak aku paksa aku berkahwin dengan kau demi menutup malu keluarga kau!” Jeritan lelaki itu begitu memeranjatkan Haziqah yang sedang bersendirian di dalam bilik. #SepiTanpaCinta #Fakrul #Haziqah #DamyaHanna
.
P/s: Novel ni dah tak ada stok dan belum reprint. Siapa masih berminat nak beli novel ni? Sila komen “Reprint please!”. Mana tahu cukup syarat boleh request pihak pengurusan untuk reprint! 😜
Read more
Siapa dekat sini dah baca cerpen Malam Ini Aku Menangis karya penuh emosi daripada penulis hebat Hana Ilhami? Ada yang menangis baca cerpen ni tau. Admin sendiri dah baca. Macam biasa, karya Hana Ilhami tak pernah mengecewakan. Memang beremosi dan sarat dengan pengajaran. . Jom tonton ... Siapa dekat sini dah baca cerpen Malam Ini Aku Menangis karya penuh emosi daripada penulis hebat Hana Ilhami? 🙋Ada yang menangis baca cerpen ni tau. Admin sendiri dah baca. Macam biasa, karya Hana Ilhami tak pernah mengecewakan. Memang beremosi dan sarat dengan pengajaran.
.
Jom tonton telemovie adaptasi dari cerpen Malam Ini Aku Menangis yang akan ditayangkan secara eksklusif pada 14 Jun (Khamis) ini, jam 5 petang hanya di saluran Astro Ria dan Ria HD. Haaa sambil-sambil isi kuih raya dalam balang, sambil masak rendang, sambil anyam ketupat tu bolehlah sama-sama kita layan lakonan mantap daripada Nabila Huda (@kupu_kupu) dan Tomok (@tomokofficial) okay!
.
Bagi yang belum ada novel best-seller Patah Sayap Bertongkat Paruh (BONUS CERPEN MALAM INI AKU MENANGIS), jom dapatkan sekarang melalui aplikasi Karyaseni di Google Play/App Store ATAU boleh terus PM Makcik Karyaseni di Facebook. Nikmati diskaun dan free postage daripada kami.
.
Yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan.
Selamat menonton dan selamat membaca! #karyaseni #penulisan2u #malaminiakumenangis #astroria #astroriahd123 #dramaraya #telemovieraya #selamathariraya #nabilahuda #tomok #ramadankareem #hanailhami #karyaterbaik #novelfiksyen #novelmelayu #novelterbaik #eidulfitr #novelraya
Read more
DIA di hadapanku. Aku di hadapannya. Kami sama-sama duduk dalam posisi seiza. Kakiku mula semut-semut, ...
Media Removed
DIA di hadapanku. Aku di hadapannya. Kami sama-sama duduk dalam posisi seiza. Kakiku mula semut-semut, tetapi aku tidak bergerak langsung. Mata tidak berkelip. ​Dia…Nakajima Hiroshi, oyabun kepada Aizukotetsu-kai. Sangat gah. Sangat berkuasa. Mampu membunuh dengan satu patah ... DIA di hadapanku. Aku di hadapannya. Kami sama-sama duduk dalam posisi seiza. Kakiku mula semut-semut, tetapi aku tidak bergerak langsung. Mata tidak berkelip.
​Dia…Nakajima Hiroshi, oyabun kepada Aizukotetsu-kai. Sangat gah. Sangat berkuasa. Mampu membunuh dengan satu patah arahan.
​Aku…Nailah Farafisha, hanya seorang isteri.
​Tetapi sekarang, mata kami saling bersabung. Saling mencabar.
​“Tak sangka.”
​Suara mendatarnya memecah kesunyian. Pendek tetapi cukup untuk membuatkan bulu romaku menegak. Sedaya upaya, aku cuba mengekalkan riak muka tenang.
​Ingat, Nailah. Kau sedang memainkan watak sebagai seorang isteri yang kuat dan tidak takutkan Nakajima Hiroshi. Ini topeng kau. Pakai elok-elok. Jangan sesekali tanggalkannya di hadapan lelaki ini. Jika tidak, nyawa sebagai galang ganti!
​“Aku betul-betul tak sangka kau akan masuk sendiri ke dalam perangkap maut.”
​“Kadangkala, hidup ini penuh dengan kejutan.” Aku membalas tenang.
​Wajah Nakajima Hiroshi kekal tidak beriak.
​“Jadi, kau datang ke sini untuk mati? Kalau aku tahu, dari awal-awal lagi aku tak perlu susahkan diri hantar orang-orang aku. Buat membazir masa sahaja.”
​“Datuk silap. Saya tak datang ke sini untuk mati.”
​Nakajima Hiroshi mengecilkan mata ke mukaku. Tajam hingga tembus ke tulang hitam. Mujur aku sedang duduk, kerana aku tidak fikir aku mampu berdiri tegak di hadapannya. Pasti kakiku akan terlurut ke bawah.
​“Jadi, kau fikir kau boleh keluar dari sini hidup-hidup?” sinis Nakajima Hiroshi.
​“Ya, datuk sendiri akan pastikannya.”
​Tidak semena-mena, Nakajima Hiroshi menghambur tawa. Sangat jelik bunyinya.
​“Ini sangat menarik. Kenapa kau fikir macam tu?”
​“Aizukotetsu-kai shinpo. Saya dah hubungi editor, bagitahu kedatangan saya ke sini. Kalau saya tak keluar dari sini hidup-hidup, seluruh yakuza di Kyoto tahu siapa pembunuhnya.”
.
••••
You go, girl!!! 💪🏻💪🏻💪🏻
.
#SaraAisha #novelis #SaljuKyoto #novel #actionromance #actionthriller #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha #AmirulBadri #novelbestseller #karyaseni #bookstagram #bibliophile
Read more
Loading...
TAUBAT YANG TERTANGGUH : SAMPAI BILA NAK TUNGGU? JOM DAPATKAN NOVEL TAUBAT YANG TERTANGGUH! . "Tak ...
Media Removed
TAUBAT YANG TERTANGGUH : SAMPAI BILA NAK TUNGGU? JOM DAPATKAN NOVEL TAUBAT YANG TERTANGGUH! . "Tak apa. Aku muda lagi. Banyak masa nak taubat..." . Pernah terdetik perasaan macam tu? . Sampai satu tahap, bila kita buat maksiat, kita tak ada rasa bersalah langsung sebab kita tahu Allah ... TAUBAT YANG TERTANGGUH : SAMPAI BILA NAK TUNGGU? JOM DAPATKAN NOVEL TAUBAT YANG TERTANGGUH!
.
"Tak apa. Aku muda lagi. Banyak masa nak taubat..."
.
Pernah terdetik perasaan macam tu?
.
Sampai satu tahap, bila kita buat maksiat, kita tak ada rasa bersalah langsung sebab kita tahu Allah Maha Pengampun, jadi kita gunakan ampunan Tuhan tu sebagai ALASAN UNTUK TERUS HIDUP DALAM DOSA.
.
"Rilek arh. Tangguh dulu taubat. Nanti bila ada masa, aku buat..."
.
Sedangkan kita terlupa, mati boleh datang bila-bila saja, boleh jadi sebelum kita sempat taubat!
.
Lebih teruk lagi kalau kita hanya pura-pura baik di hadapan orang lain. Bila orang puji, kita rasa seronok! Bila orang nampak, kita lagi semangat.
.
Kita nasihat orang ramai supaya buat baik, tapi kita sendiri yang buat jahat bila tak ada orang nampak.
.
Depan orang, perangai kita macam malaikat. Belakang orang, boleh jadi sama atau LEBIH TERUK DARIPADA SYAITAN!
.
Ya... talam dua muka. Hipokrit.
.
Malang sekali bila kita buat dosa dalam keadaan kita sendiri sedar, itu adalah dosa! Nafsu berjaya pengaruh kita sehingga nampak maksiat tu indah.
.
Persoalannya, sampai bila? .
Sampai bila nak biarkan diri kita tertipu dengan dunia dan dosa?
.
Sampai bila kita nak tangguhkan taubat yang dah lama kita tak buat, sedangkan sepatutnya taubat tu perlu setiap kali lepas buat dosa?
.
Join Pesta Buku Online bersama kami jom,
. 📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.
Setiap pembelian akan dapat FREEGIFT button badge dan Bookmark Limited Edition dari @isbirofficial ! Ini lah peluang untuk korang dapatkan kesemua buku buku terbitan @tarbiahsentapofficial hanya di hujung jari sahaja 😍😍😍
.

#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PestaBukuIsbirOnline #KomboKembaraIsbir HQ : @isbirofficial
Read more
KERNA MASA SILAM ITU KEKAL, SEBAB ITU AKU KEJAR MASA DEPAN YANG LEBIH BAIK - KHAI (KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA) . Mesti korang dah kenal kan watak Khai, Abang Surau, Nazmi, Nafisah, Solehah dan ramai lagi hidup di depan mata. Korang tak kenal siapa khai, abang surau ? Haaa dapatkan ketiga ... KERNA MASA SILAM ITU KEKAL, SEBAB ITU AKU KEJAR MASA DEPAN YANG LEBIH BAIK - KHAI (KERNA SYURGA BUKAN PERCUMA)
.
Mesti korang dah kenal kan watak Khai, Abang Surau, Nazmi, Nafisah, Solehah dan ramai lagi hidup di depan mata. Korang tak kenal siapa khai, abang surau ? Haaa dapatkan ketiga tiga buku Koleksi @najmifetih iaitu Kerna Syurga Bukan Percuma 1 ,Kerna Syurga Bukan Percuma 2 dan Kerna Syurga Bukan Percuma 3. Sekarang , kami ada promosi Kombo Viral Ksbp 😍
.
Kalau tak nak lepaskan peluang, taip je "Nak Kombo KSBP" hantar ke
.
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
📲WHATSAPP 017 9920 782 SEGERA
.
Kombo Novel Drama ini promosi sehingga 30 Julai sahaja! Kami buka order sekarang untuk korang yang minat novel tarbiah. Sangat bermanfaat untuk yang mahu berubah, inshaAllah 😊
.

#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #KomboNovelDrama HQ : @isbirofficial
Read more
"AKU DAH KATA JANGAN GANGGU CUCU AKU. KENAPA KAU TUNJUKKAN DIRI KAU MALAM TADI? - MAK SENAH" . . . MESTI ...
Media Removed
"AKU DAH KATA JANGAN GANGGU CUCU AKU. KENAPA KAU TUNJUKKAN DIRI KAU MALAM TADI? - MAK SENAH" . . . MESTI BACA! NOVEL SERAM "UMMU SIBYAN" BAKAL MENGHANTUI ANDA. KARYA KE-6 NINIE OTHMAN. KINI DI PASARAN! . OOrder SEKARANG dengan harga diskaun 15% (RM 19.55, harga asal RM 23). . MACAM ... "AKU DAH KATA JANGAN GANGGU CUCU AKU. KENAPA KAU TUNJUKKAN DIRI KAU MALAM TADI? - MAK SENAH"
.
.
.
MESTI BACA! NOVEL SERAM "UMMU SIBYAN" BAKAL MENGHANTUI ANDA. KARYA KE-6 NINIE OTHMAN. KINI DI PASARAN!
.
OOrder SEKARANG dengan harga diskaun 15% (RM 19.55, harga asal RM 23).
.
MACAM MANA NAK ORDER NOVEL INI? Senang sahaja, boleh beli secara online di:
.
https://mall.karangkraf.com/ummu-sibyan.html
.
.
ATAU
.
.
Pembelian secara aplikasi Whatsapp Karangkraf Mall taip 'IUMMUSIBYAN ke nombor: 019-229 7227.
.
Nyatakan nama, nombor telefon, judul buku dan kuantiti yang mahu dibeli.
.
#ummusibyan
Read more
Loading...
Sebelum ini aku dah post scene lagu ending intro Boruto: Naruto The Movie yang menunjukkan Bee terselamat ...
Media Removed
Sebelum ini aku dah post scene lagu ending intro Boruto: Naruto The Movie yang menunjukkan Bee terselamat selepas dikalahkan oleh Momoshiki dan Kinshiki dalam pertarungan. Chakra Bee yang diserap oleh Momoshiki sebenarnya Bunshin dan ini sama seperti ketika Sasuke cuba menculiknya. ... Sebelum ini aku dah post scene lagu ending intro Boruto: Naruto The Movie yang menunjukkan Bee terselamat selepas dikalahkan oleh Momoshiki dan Kinshiki dalam pertarungan. Chakra Bee yang diserap oleh Momoshiki sebenarnya Bunshin dan ini sama seperti ketika Sasuke cuba menculiknya. Dalam novel Boruto menjelaskan Bee muncul dari sungai setelah Momoshiki dan Kinshiki pergi dari pulau itu dan berkata "sial Naruto sasaran seterusnya." I already posting about this before. Killer Bee actually survived during battle with Momoshiki and Kinshiki in Boruto: Naruto The Movie. Momoshiki just only get Bee's clone and the metode Bee use same like Sasuke captured Bee moments. Thats why he are so fast get the Eight Tails chakra and make pill. While during captured Naruto, Momoshiki taking long time for gets the Nine Tails chakra. In novel Boruto the movie was told after Momoshiki and Kinshiki leaving, Bee appears from river and said "Damn it! Naruto is the next target." #BorutoNarutoTheMovie #KillerBee #Hacibi
Read more
"Feeling rasa betul-betul menyaksikan filem aksi." . Thank you untuk review ini! <span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> . Repost ...
Media Removed
"Feeling rasa betul-betul menyaksikan filem aksi." . Thank you untuk review ini! . Repost from @watie_bookstagram . I'M NOT A MONSTER by SARA AISHA well done kak @ciksara_aisha..bace novel ini feeling rase betul2 menyaksikan filem aksi..bagaikan melihat dengan mata sendiri ... "Feeling rasa betul-betul menyaksikan filem aksi."
.
Thank you untuk review ini! 😍😍
.
Repost from @watie_bookstagram
.
I'M NOT A MONSTER by SARA AISHA

well done kak @ciksara_aisha..bace novel ini feeling rase betul2 menyaksikan filem aksi..bagaikan melihat dengan mata sendiri aksi pergaduhan antara ryu n lawan2nya.fuhh

Tiap mase berase 'seriau' dengan aksi2 yang diceritakan..tapi pada awalan cerita sedikit pening dengan pengenalan 'geng kongsi gelap'...huhu..start dah masuk beberapa bab kehadapan...aksi2 yang dipamerkan semakin 'mengganas'...ditambah pertemuan antara ryu & maya..bermule pade itu jalan ceritanya sangat smooth dan laju dibaca.😄 Tak sabar untuk bace SALJU KYOTO & AKU LELAKIMU... mohon pihak karyaseni cecepat reprint balik SK.😆
.
#SaraAisha #writer #novelis #IAmNotAMonster #INAM #novel #actionromance #actionthriller #IshikawaRyu #Maya #RyuMaya
#karyaseni #penulisan2u #novelbestseller #reviewINAM
Read more
20 facts about me :v Iseng bikin :v 1. SSR 2. Penulis cerita wattpad amatiran yang hobinya ngayal ...
Media Removed
20 facts about me :v Iseng bikin :v 1. SSR 2. Penulis cerita wattpad amatiran yang hobinya ngayal buat bisa ketemu camerondallas 3. Dulunya kurus, kemudian gempal, lalu sekarang , hmm :"v 4. Doyan baca novel karangan sidney sheldon yang sebenarnya-aku-sering-gangerti-sama-alur-ceritanya. 5. ... 20 facts about me :v Iseng bikin :v

1. SSR
2. Penulis cerita wattpad amatiran yang hobinya ngayal buat bisa ketemu camerondallas😌
3. Dulunya kurus, kemudian gempal, lalu sekarang , hmm :"v
4. Doyan baca novel karangan sidney sheldon yang sebenarnya-aku-sering-gangerti-sama-alur-ceritanya.
5. Cinta mie ayam&sate kantin👌
6. Punya (ex) doi yang rajin senyum😊
7. Akhirakhir ini suka mantengin angka 11 di kalender. Gatau napa dah :v
8. I know what you did last summer- Shawn Mendes ft. camila cabello😍👌
9. Potograper #eyak AMATIR yang mengandalkan filter vsco gretongan😌
10. Nilai MTK, IPA, dan IPS nya menyedihkan.
11. Gasuka orang yang jaim sendirinya kadang kelewat jaim😒
12. Sok puitis, cuih
13. Inget semua quotes quotes yang tercipta akibat perdebatan tentang k13 dan harga tempe dengan doi.
14. Masih menyimpan foto bareng doi (yang aslinya foto berlima, di crop sedemikian rupa).
15. Kuat lama waitingnya💪💪
16. Hobi nonton film horror tapi malemnya gabisa tidur
17. Lelah dengan guru yang pilih kasih #ehem 😭
18. 👈angka ini masih menimbulkan nyeri di hati, kadang. Wekwek
19. Labil. Kadang bisa kalem sangat, kadang bisa gaberhenti ngomong.
20. Hobi nyindir doi di TL😛

Done yuhu🎉🎉
#efeksatnight
Read more
Loading...
Whatsapp 013 279 5592 <span class="emoji emoji1f449"></span> [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #Penjara ] . . Seperti biasa, setiap ...
Media Removed
Whatsapp 013 279 5592 [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #Penjara ] . . Seperti biasa, setiap kali dia menapak masuk ke bilik tersebut, matanya akan tertangkap pada katil sebelah yang sekarangnya kosong tidak bercadar. Dia seolah-olah nampak empunya katil tersebut tersenyum ... Whatsapp 013 279 5592 👉 [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #Penjara ]
.
.
Seperti biasa, setiap kali dia menapak masuk ke
bilik tersebut, matanya akan tertangkap pada katil
sebelah yang sekarangnya kosong tidak bercadar.
Dia seolah-olah nampak empunya katil tersebut
tersenyum manis ke arahnya seperti biasa. Dia
meletakkan begnya di atas katil, mengambil frame
yang sedang terpacak berdiri di atas meja belajarnya.
Ridwan melepaskan keluhan panjang. Kali ini dia
mengaku, hati yang sering meminta maaf dan
memaafkan itu adalah antara hati-hati yang sentiasa
tenang. Meminta maaf, tidak semestinya setelah kita
melakukan keasalahan. Memberi maaf pula, tidak
semestinya setelah diri kita dipermainkan.
Kadang manusia lupa, skrip hidup yang ditulis
olehNya itu adalah novel yang terhebat untuk kisah
hidup kita.
.
Nak redha, kadang makan masa. Tetapi jangan
sampai tak redha, sehingga ianya memakan diri kau
sampai sakit seksa.
.
Aku ingatkan, jangan selamanya kau terpenjara
dalam sangkar dosa yang kau sendiri cipta.
.
.
⛔️CARA TEMPAHAN
.
Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR atau
.
.
Comment " SAYA NAK BUKU PENJARA" di ruangan comment nanti kami REPLY Insya Allah
.
.
Jangan lupa REQUEST @SahabAtTaqwaKatalog. Banyak buku yang kami dah UPDATE 😍😍😍
.
.
♥️ Self Pick Up 👉 Taman Kota Jaya Kota Tinggi Johor
.
.
Powered by :
@SahabatAtTaqwaKATALOG
@SahabatAtTaqwaBUDDIES
@SahabatAtTaqwaREVIEW
@SahabatAtTaqwaQUOTE
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#ArkitekJalanan
#SemusimDiMahsyar #Planner2018 #IslamicPlanner #IslamicPlanner2018 #ILovePlanner #PlannerLover #CollectionsPlanner #PlannerMalaysia #PlannerAddict #PlannerSahabatAtTaqwa #IslamicPlanner #PlannerIslamic #PlannerIslamic2018 #TerapiInstagram #AjiMaura
Read more
Repost By nabilah.farhanahhh: Rasa macam nak ******-******* ** **** ***** ******* je novel ni. ...
Media Removed
Repost By nabilah.farhanahhh: Rasa macam nak ******-******* ** **** ***** ******* je novel ni. Disebabkan #Jari, aku tidur bukak lampu. Mana taknya, aku ni dah sememangnya takut patung. Pastu, bahan bacaan yang satu ini pulak sedikit-sebanyak ada kena-mengena dengan patung. Patung ... Repost By nabilah.farhanahhh: Rasa macam nak ******-******* ** **** ***** ******* je novel ni. Disebabkan #Jari, aku tidur bukak lampu. Mana taknya, aku ni dah sememangnya takut patung. Pastu, bahan bacaan yang satu ini pulak sedikit-sebanyak ada kena-mengena dengan patung. Patung seram pulak tu. Gambarannya sebijik sama dengan kulit buku muka depan ni, ha.
.
Jika dipanjangkan lagi jalan ceritanya tentang apa yang sudah terjadi kepada ibu-bapa masing-masing maka aku takkan mintak untuk yang keduanya.
.
Lagi satu, watak Ikram. Aku dah mula jatuh cinta dengan watak ini. Kalau dikembangkan lagi, mungkin akan lebih menarik. (via #EasyRepost @AppKottage)
Read more
Thank you @siqahiqa_ for this special mention untuk AL yang baru-baru ini dinobatkan sebagai NOVEL ...
Media Removed
Thank you @siqahiqa_ for this special mention untuk AL yang baru-baru ini dinobatkan sebagai NOVEL TERBAIK Anugerah Buku Negara 2018. Seriously, i love her flatlay. Gorgeous! . Anyway, korang dah baca tak #AkuLelakimu? Alaaa, novel psikothriller pertama Cik SA yang pasal pembunuh ... Thank you @siqahiqa_ for this special mention untuk AL yang baru-baru ini dinobatkan sebagai NOVEL TERBAIK Anugerah Buku Negara 2018. Seriously, i love her flatlay. Gorgeous! 😍😍
.
Anyway, korang dah baca tak #AkuLelakimu? Alaaa, novel psikothriller pertama Cik SA yang pasal pembunuh bersiri yang super PSIKO, dan macam mana hero-heroin + polis + forensik nak tangkap dia. Of course, ada sikit loveline between hero-heroin, hence the tittle AKU LELAKIMU. Kalau baca AL, akan tahu kenapa tajuknya macam tu. ☺️
.
Haaaa, lagi satu! Orang cakap baca AL macam korang tonton Criminal Minds atau CSI atau drama thriller Korea i.e. Voice/Tunnel. So totally recommended untuk pembaca yang sukakan thrill, sedang mencari kelainan dalam novel Melayu atau yang nak tambah ilmu pengetahuan pasal psikologi manusia dan otak seorang psikopat.
.
"Fear is the greatest gift of all." - AA
.
"Manusia cuma seketul daging yang boleh bergerak." - RL
.
"Tidak ada manusia yang berhak cabut nyawa manusia lain." - TR
.
#SaraAisha #writer #novelis #AkuLelakimu #IamYourMan #SaraAishaAkuLelakimu #novel #psikothriller #psychopath #serialkiller #actionromance #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee #karyaseni #novelbestseller #reviewAkuLelakimu
Read more
“Aku tak peduli apa-apa pun jadi pada kau. Tapi selagi kau ada dalam rumah aku, selagi kau ada depan ...
Media Removed
“Aku tak peduli apa-apa pun jadi pada kau. Tapi selagi kau ada dalam rumah aku, selagi kau ada depan mata aku, aku takkan biarkan kau mati.” - RYU . "Kalau kau fikir aku takutkan kau, kau silap. Kematian pun aku tak takut. Inikan pula seorang lelaki." - MAYA . "Aku dah tak kenal dunia lain, ... “Aku tak peduli apa-apa pun jadi pada kau. Tapi selagi kau ada dalam rumah aku, selagi kau ada depan mata aku, aku takkan biarkan kau mati.” - RYU
.
"Kalau kau fikir aku takutkan kau, kau silap. Kematian pun aku tak takut. Inikan pula seorang lelaki." - MAYA
.
"Aku dah tak kenal dunia lain, selain dunia ni. Aku tak boleh berhenti dari terus jadi Red Dragon. Aku kena membunuh kalau aku tak mahu dibunuh." - RYU
.
“Dia arahkan kau dapatkan aku hidup-hidup, kan? Kalau ada walau satu calar pun pada aku, kau takkan lepas, Ryu. Zachary Ho akan bunuh kau. Dia akan cencang-cencang kau sampai lumat. Dia akan buat kau bayar balik atas apa yang jadi pada aku.” - MAYA
.
"Buat! Tembak aku! Lebih baik aku yang mati, daripada kau diapa-apakan." - RYU
.
"Aku bodoh! Aku bodoh sebab mahukan kau melindungi aku. Mahu terus bersembunyi dengan kau. Aku sepatutnya tahu yang kau akan mati kalau kau bersama aku. Kalau kau cuba melindungi aku!" - MAYA
.
"Jangan mati depan aku." - RYU
.
"Kahwini aku." - MAYA
.
.
Sape yang belum dapatkan I'M NOT A MONSTER, meh order dengan Cik SA meh. Stok dah tinggal sikit je ni. Once stok ni habis, kena tunggu bulan Julai baru ada balik.
.
Let's read #RyuMaya's intense love story!! 😍😍😍
.
#SaraAisha #iamnotamonster #INAM #novel #actionromance #actionthriller #kongsigelap #triad #yakuza #RyuMaya
Read more
NOVEL TERBARU KELUARAN DISEMBER! <span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span> . ORDER SUDAHPUN DIBUKA! JOM DAPATKAN SEKARANG DI APLIKASI ...
Media Removed
NOVEL TERBARU KELUARAN DISEMBER! . ORDER SUDAHPUN DIBUKA! JOM DAPATKAN SEKARANG DI APLIKASI KARYASENI & SENANGPAY . Kerana budi, Liya sanggup menerima cadangan Adli untuk mengahwininya walaupun dia tahu hati Adli hanya untuk Rita. Sehinggalah pada hari janji terpateri, Adli ... NOVEL TERBARU KELUARAN DISEMBER! 🔥🔥🔥
.
ORDER SUDAHPUN DIBUKA! JOM DAPATKAN SEKARANG DI APLIKASI KARYASENI & SENANGPAY 🐞
.
Kerana budi, Liya sanggup menerima cadangan Adli untuk mengahwininya walaupun dia tahu hati Adli hanya untuk Rita. Sehinggalah pada hari janji terpateri, Adli melarikan diri bersama Rita. Liya kelu seribu bahasa. Bagaimana mampu dia mengharungi hidup dengan tohmahan orang kampung sekali lagi? Setelah mengetahui cerita sebenar, Adli menjejaki Liya sehingga ke rantau orang.
“Hati manusia ni kompleks. Sekarang dia cakap cinta. Esok lusa cakap simpati pula. Cukuplah sekali hati aku disakiti dan dikhianati. Kepercayaan aku kat dia dah hilang. Dia cakap apa-apa pun aku dah tak percaya. Sekarang ni, aku nak fokus kat diri aku sendiri. Aku tak nak fikir pasal orang lain. Aku harap sangat hangpa semua faham.” – NUR HASLIYA
Dapatkah Liya terima Adli semula? Adakah cinta atau simpati yang dirasai oleh Adli selepas mengetahui cerita sebenar? Berjayakah Adli mengetuk pintu hati Liya buat kali kedua?
Kerana budi, aku jatuh hati...
.
Bagaimana caranya? Mudah saja! Muat turun aplikasi Karyaseni di Google Play/App Store ATAU boleh terus PM @makcikkaryaseni di Facebook. Nikmati diskaun dan free postage ke seluruh Malaysia. #karyaseni #penulisan2u #noveldisember #azimahlily #diaketukpintuhatiku
Read more
“Jangan kau berani sentuh dia!!!” Serentak dengan jeritan itu, tubuhku tiba-tiba rasa tertolak ...
Media Removed
“Jangan kau berani sentuh dia!!!” Serentak dengan jeritan itu, tubuhku tiba-tiba rasa tertolak ke tepi. Aku terkejut memerhatikan lelaki di sisiku yang sudah pun terlentang di atas jalan. Arjuna berdiri tidak jauh daripadanya. Sebelah tangan mengacu sebatang kayu berhujung tajam ... “Jangan kau berani sentuh dia!!!”
Serentak dengan jeritan itu, tubuhku tiba-tiba rasa tertolak ke tepi. Aku terkejut memerhatikan lelaki di sisiku yang sudah pun terlentang di atas jalan. Arjuna berdiri tidak jauh daripadanya. Sebelah tangan mengacu sebatang kayu berhujung tajam ke leher lelaki tersebut. Darah menitis sedikit demi sedikit.
Aku tergamam. Ekor mata kemudian dilirik kepada lelaki-lelaki yang sebelum ini mengelilingi Arjuna. Semuanya sudah bertaburan dikerjakan dan kini mengerekot sakit.
“Cakap pada ketua kau, apa yang dia dengar itu betul. Jadi jangan cuba untuk uji apa-apa. Jangan cuba untuk sentuh perempuan ni. Kalau berani, tahulah akibatnya.” Dingin sekali suara Arjuna yang berdesis. Aura membunuhnya meluap-luap keluar.
Lawan yang jatuh itu tersenget-senget mengangkat tubuh. Separuh mukanya bengkak dan berdarah. Dengan lagak bersahaja, dia meludah ke jalan. Tertempel air liur bercampur darah.
“Kau fikir kau boleh lari daripada takdir kau...Nakajima-sama?” tanyanya dengan panggilan Nakajima yang sengaja ditekankan. Ada maksud yang tersirat. Aku pasti. Kalau tidak, takkanlah dia menuturkan perkataan ‘-sama’ yang digunakan untuk menghormati orang yang lebih berkuasa.
“Takdir aku...aku yang tentukan. Jadi kau tak perlu bersusah-payah fikir.”
“Kau yakin? Huh, kita tengoklah nanti,” bidasnya dengan mulut sinis. Selepas itu, dia menghantar isyarat kepada konco-konconya untuk bergerak.
Aku terkulat-kulat memerhatikan mereka berlalu pergi. Seperti tiba-tibanya mereka muncul, seperti itulah juga mereka lenyap. Seketika kemudian, Arjuna memusing badan ke arahku. Bawah mata dan sebelah pipi bengkak. Bibir pecah. Ada darah yang terpalit.
“Kau tak apa-apa?” Dia menyoal.
“Kenapa tanya saya? Awak tu. You’re bleeding!” balasku. Nada suara sudah terlebih satu oktaf.
Arjuna tayang muka kosong. Dengan menggunakan belakang telapak tangan, dia mengelap darah di bibir.
“Apa yang kau melebih-lebih? Ini benda kecil. Benda yang aku dah biasa.”
.
#SaraAisha #novelis #SaljuKyoto #novel #actionromance #actionthriller #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha #AmirulBadri #novelbestseller #karyaseni #bookstagram #bibliophile
Read more
9 BUAH NOVEL TERBITAN KARYASENI & PENULISAN2U BERJAYA MENDUDUKI CARTA LAKU KERAS POPULAR 16 JULAI ...
Media Removed
9 BUAH NOVEL TERBITAN KARYASENI & PENULISAN2U BERJAYA MENDUDUKI CARTA LAKU KERAS POPULAR 16 JULAI - 22 JULAI 2018 BRAVO !!! . . NO.2 DHEO'S (Anjell) NO.3 CIK ISTERI DAN ENCIK SUAMI (Airisz) NO.7 I'M NOT A MONSTER (Sara Aisha) NO.8 PULANG (Lily Haslina Nasir) NO.10 PENCURI ... 9 BUAH NOVEL TERBITAN KARYASENI & PENULISAN2U BERJAYA MENDUDUKI CARTA LAKU KERAS POPULAR 16 JULAI - 22 JULAI 2018 🔥 BRAVO !!!
.
🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊
.
NO.2 DHEO'S (Anjell)
NO.3 CIK ISTERI DAN ENCIK SUAMI (Airisz)
NO.7 I'M NOT A MONSTER (Sara Aisha)
NO.8 PULANG (Lily Haslina Nasir)
NO.10 PENCURI CINTA KELAS SATU (Illa Shanahila)
NO.11 RINDU YANG TERLARANG (Umie Nadzimah)
NO.12 WISH LIST (Syamnuriezmil)
NO.15 JADIKAN AKU YANG TERAKHIR (E-man Sufi)
NO.16 13 JAM A380 (Evelyn Rose)
.
TAHNIAH KEPADA PENULIS-PENULIS & TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PEMBELI NOVEL-NOVEL KARYASENI & PENULISAN2U 👏👏👏👏
.
KORANG DAH DAPATKAN NOVEL-NOVEL BESTSELLER NI KE BELUM❓ KALAU BELUM, JOM DAPATKAN SEKARANG SEBELUM KEHABISAN STOK❗❗❗
.
📲 DAPATKAN MELALUI APLIKASI KARYASENI ATAU MAKCIK KARYASENI DI FACEBOOK. BOLEH DIDAPATI JUGA DI KEDAI-KEDAI BUKU BERHAMPIRAN ANDA SEPERTI POPULAR, MPH, KINOKUNIYA & SMOBOOKSTORE.
.
#karyaseni #penulisan2u #novelfiksyen #novelterbaik #novelmurah #novelbestseller #novelpalinglaris #novelfiksyen #novelfiksyenterbaik #noveladaptasidrama #noveladaptasifilem #noveladaptasi #pencuricintakelassatu #novelpulang #pulangthemovie #13jama380
Read more
"Aku umpama puteri yang menanti putera di pintu hatinya..." . Haaa siapa dekat sini tonton drama adaptasi Oh My Prince? Best kan? Untuk yang masih belum tahu, karya hebat daripada novelis best-seller Hannah Dhaniyah ini sedang ditayangkan di Salam HD saluran 113, unifi TV !!! Jom ramai-ramai ... "Aku umpama puteri yang menanti putera di pintu hatinya..."
.
Haaa siapa dekat sini tonton drama adaptasi Oh My Prince? Best kan? Untuk yang masih belum tahu, karya hebat daripada novelis best-seller Hannah Dhaniyah ini sedang ditayangkan di Salam HD saluran 113, unifi TV !!! Jom ramai-ramai saksikan bagaimanakah pengakhiran kisah Adele, Danial dan Hairi. Siapakah putera dalam hati Adele?
.
Admin dah repeat baca novel ni. Memang padat dengan peringatan dan nasihat. Rugi tau kalau tak baca. Admin bagi 5 bintang ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Cayalah!
.
Bagi yang belum ada novel #OhMyPrince, karya Hannah Dhaniyah, cepat muat turun aplikasi Karyaseni di Google Play/App Store sekarang ATAU boleh terus PM Makcik Karyaseni di Facebook. Nikmati diskaun dan penghantaran secara percuma daripada kami.
.
#karyaseni #penulisan2u #karyasenipenulisan2u #novelterbaik #noveladaptasi #novelmurah #novelfiksyen #noveladaptasi #noveladaptasidrama #novelbestseller #novelpalinglaris #novelmelayu #sayajual #sayajualnovel #hyppTV #hyppsensalam #salamhd #salamhd113 #salamhdhypptv
Read more
Repost from @watie_bookstagram . Yeayyy done. . Fuhhh... Same seperti im not a monster. Aku ...
Media Removed
Repost from @watie_bookstagram . Yeayyy done. . Fuhhh... Same seperti im not a monster. Aku telah dibawa ke kyoto untuk menyaksikan adegan2 action. . Serius, dah bace novel ni aku takot untuk pergi ke kyoto .eceh... Macamla boleh pergi. Hahah.. Dalam negara pon tak habis jelajah. ... Repost from @watie_bookstagram
.
Yeayyy done.
.
Fuhhh... Same seperti im not a monster. Aku telah dibawa ke kyoto untuk menyaksikan adegan2 action. 😄
.
Serius, dah bace novel ni aku takot untuk pergi ke kyoto
.eceh... Macamla boleh pergi. Hahah.. Dalam negara pon tak habis jelajah. 😂aku takotkan yakuza. Ngeri la dorang punye watak dalam novel ini
.
Aku tabik kat kak sara.. Mesti kak sara buat banyak research untuk siapkan novel ini. Memandangkan geng2 yakuza dalam novel ini adalah geng yakuza yang memang wujud
.
Aku suke dengan watak nailah farafisha, dia terlalu berani pergi ke kyoto untuk mencari kawan baiknya, badri. Kalau akula tu.. Mungkin tidak sama sekali.. 😄
.
Heronya, arjuna kaeda. Aku sebenarnya tak dapat nak Gambarkan macam mana rupa sebenar AK ni. Bermata helang & bersikap dingin. Hmm macam mane aku nak bayangkan muke AK ni. 😆
.
Konfliknya bagi aku berat sebab ape, Sebab pergaduhan antara datuk & cucu demi ingin mengekalkan tradisi kumpulan yakuzanya dimana darah keturunanya mesti mewarisi kumpulan tersebut. Daripada apa yang aku baca, datuk dia ni memang gila la sebab sanggup buat apa saje demi memenuhi hajat dia. 😄
.
Apa yang aku boleh katakan, novel romance thriller ni memang makanan kak sara. Dah 3 aku baca.. Ketiga2 mempunyai kelebihan tersendiri.
.
••••
Alhamdulillah. Terima kasih untuk review ini. Hontou ni arigatou!! 😘😘 Tak boleh tahan ayat "Novel romance thriller memang makanan kak sara." Ini yang nak tulis novel gini lagi ni. Hehe. 😅😅😊😊
.
#SaraAisha #writer #writersonistagram #SaljuKyoto #reviewSK #novel #actionromance #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha
Read more
NOVEL TERBAIK ANUGERAH BUKU NEGARA 2018 . Buat teman-teman baru dan mungkin belum tahu, novel ...
Media Removed
NOVEL TERBAIK ANUGERAH BUKU NEGARA 2018 . Buat teman-teman baru dan mungkin belum tahu, novel psikothriller Cik SA iaitu AKU LELAKIMU baru-baru ini telah dinobatkan sebagai novel terbaik untuk Anugerah Buku Negara 2018. . Ini adalah pencapaian paling tinggi yang Cik SA peroleh selama ... NOVEL TERBAIK ANUGERAH BUKU NEGARA 2018
.
Buat teman-teman baru dan mungkin belum tahu, novel psikothriller Cik SA iaitu AKU LELAKIMU baru-baru ini telah dinobatkan sebagai novel terbaik untuk Anugerah Buku Negara 2018.
.
Ini adalah pencapaian paling tinggi yang Cik SA peroleh selama 6 tahun jadi penulis. Alhamdulillah. ☺️
.
Agak mengejutkan sebenarnya sebab AL adalah dari genre PSIKOTHRILLER, sebuah genre yang jarang ditulis oleh penulis wanita tanah air (mainstream novel, not indie novel). Tambahan pula, AL ialah novel yang lebih thriller daripada cinta (80% thriller, cuma 20% kisah cinta). Jadi ya, kemenangan yang mengejutkan.
.
Tapi Cik SA bersyukur. Sebab ini menandakan pembaca novel tanah air sekarang lebih terbuka untuk menerima genre yang lain daripada kebiasaan. Cik SA juga nampak, sudah semakin ramai penulis wanita lain yang mencuba tulis genre thriller (terutama action romance). Asalnya di @karyaseni, Cik SA seorang saja yang buat macam tu. Bermula dengan CRT, tahun 2013. Lima tahun lepas, genre action thriller sangat rare di Malaysia (walaupun berlambak di luar negara sana). Jadi, selamat datang! Welcome on board. Kita dah satu geng. Mungkin next PBAKL, kita boleh minta bos @datomuzri arrange untuk kita semua satu slot fanmeeting. Wajah thriller Karyaseni, gituuuu. (Cc: @syuariani @sitikhadijah_novelis. Sape lagi penulis thriller KS? 🤔)
.
Last but not least, terima kasih buat korang yang terbuka untuk baca apa sahaja genre novel yang Cik SA tulis. Tanpa keyakinan korang, Cik SA seram jugalah nak lawan arus pasaran sekarang. What a writer really wants to write VS. What the market wants. Selamanya itu akan jadi konflik untuk seorang penulis.
.
Seriously, thank you for being with me in this journey. ☺️☺️❤️❤️❤️
.
Love,
SA
.
#SaraAisha #writer #AkuLelakimu #IamYourMan #SaraAishaAkuLelakimu #novel #psikothriller #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee #novelbestseller #novelterbaikanugerahbukunegara2018
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback review <span class="emoji emoji1f338"></span> . By @intankhatijah88 "*Chan Rak Ter...(Aku cinta kamu)* -happp ni bukan ...
Media Removed
Throwback review . By @intankhatijah88 "*Chan Rak Ter...(Aku cinta kamu)* -happp ni bukan bru baca erk..dh lama bulan June lagi tau- *my kakak yang jauh yg beria nun disana suh baca katanya cita ni best trill..xboleh stop kalau dah mula.then lau try to skip seyes xkan faham jlan cita ... 🌸 Throwback review 🌸
.
By @intankhatijah88 "*Chan Rak Ter...(Aku cinta kamu)*
-happp ni bukan bru baca erk..dh lama bulan June lagi tau-
*my kakak yang jauh yg beria nun disana suh baca katanya cita ni best trill..xboleh stop kalau dah mula.then lau try to skip seyes xkan faham jlan cita nya.can make u nebes avery time..so jalan cita buat kta xoleh stop baca seyes..kata kakak saya..ayat dia "adik im so2x sure ths novel can make u crazy adq u try..i bay for u adq..u mst be try adq" -Dgn semangat jitu balik umah balut n strt baca..seyes cakap dlm bnyak novel ni la novel cintan cintu + trill yg 1st time sya bca n jumpa..tabik sprin la kak @ciksara_aisha semangat nk bca sama macam JIMK hero dtg dr luar negara yg xtercapai dek otak dorang tu hero bayangan..ya la selalu writer imagine kan muka mat salleh,korea jepun,arab,cina or pelkon kita..hik5x...
#Thankzmykakak #citarasakitasama #kongsieverything #likeulacloneZaraZya"
.
•••••
Still remember, adik Intan kita ni memang angau sungguh dengan Karn. Now dah bertahun berlalu, still angaukan Karn tak? Atau dah beralih arah pada yang lain? AK maybe? Ryu maybe? Atau Alex?
.
Apa-apa pun, thank you for loving CRT. Khop khun maak na ka! 😍❤️❤️
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #CRT #KarnKlaharn #DianDamia #novel #actionromance
Read more
[ #NOVELBARU] [ #PROMOSI] SUAMIKU DAJJAL 2 telah tiba setelah PULUHAN RIBU pembaca menantikannya ...
Media Removed
[ #NOVELBARU] [ #PROMOSI] SUAMIKU DAJJAL 2 telah tiba setelah PULUHAN RIBU pembaca menantikannya setahun dengan penuh debaran! . Sinopsis Suamiku Dajjal 2; . Sebuah novel yang mengisahkan tentang seorang perempuan Kelantan yang sangat cantik, Anis Safia, yang telah bahagia bersama ... [ #NOVELBARU] [ #PROMOSI] SUAMIKU DAJJAL 2 telah tiba setelah PULUHAN RIBU pembaca menantikannya setahun dengan penuh debaran!
.
Sinopsis Suamiku Dajjal 2;
.
Sebuah novel yang mengisahkan tentang seorang perempuan Kelantan yang sangat cantik, Anis Safia, yang telah bahagia bersama dengan Encik Kopiah yang telah Safia minati selama ini.
.
Walaupun Encik Kopiah itu telah dilontarkan kata-kata "KAU DAJJAL! KAU JANGAN HADIR DALAM HIDUP AKU LAGI!", Safia telah meminta maaf kepada Encik Kopiah kerana telah mempercayai fitnah busuk & kotor yang telah mempengaruhi dirinya.
.
Atas nama cinta, senyuman dan salam dihulurkan seikhlasnya daripada Adam kepada Safia. Kosong-kosong, tetapi sejuta cinta tetap setia buat Safia.
.
Tetapi, takdir tetap takdir dan ianya tetap akan hadir. Pada suatu hari, hati, nafsu amarah Safia meronta-ronta ingin menjerit, 'ADAM, KAU DAJJAL. KAU MUNAFIK! KAU DAJJAL!!!', namun tidak terucap oleh mulut Safia walaupun perbuatan Adam itu selayaknya untuk dimarahi oleh seorang isteri yang dizalimi seteruk itu.
.
Walaupun Safia tidak mengujarkan kata-kata seperti itu lagi, apa yang Safia lakukan SANGAT TIDAK TERSANGKA! SEPERTINYA TIADA SIAPA YANG AKAN SANGGUP LAKUKAN SETELAH TAHU SUAMINYA DAJJAL?
.
Mungkin ada yang kata Safia ini teruk! Tidak serik-serik panggil suami sendiri Dajjal! Kata dah minta maaf, kata dah berubah! Teruknya Safia!!!
.
Cuma, cuba anda bayangkan situasi anda seperti ini;
.
Anda disakiti dengan senyuman sinis suami. Anak pertama anda ingin mula 'gila' dan mula bermain pisau tajam. Anak pertama anda mati betul-betul di hadapan anda. PALING SADIS, Kematian anak anda tidak ditangisi oleh ayahnya dan boleh tenang begitu sahaja. Suami yang anda percaya sebagai malaikat, rupa-rupanya di belakang anda LAKNAT. Bahkan banyak lagi yang menguji iman dan takwa Safia.
.
Sebelum anda kutuk Safia, letakkan diri anda di tempat Safia. Apakah yang akan anda lakukan? Mampukah anda sabar dan setia dengan takwa?
.
Tetapi apa yang Safia respon dengan apa yang dihadapi dan lakukan ialah satu bukti, THE REAL DEFINITION OF LOVE.
.
Ingin tahu apa yang berlaku kepada kisah cinta Adam & Safia?
.
Novel terbaru Suamiku Dajjal 2: The Real Definition of Love
Read more
 #Repost @nvbilvh.fvrhvnvh ・・・ Empat je baru habis baca. Lagi dua, tunggu giliran. . #HERO ...
Media Removed
#Repost @nvbilvh.fvrhvnvh ・・・ Empat je baru habis baca. Lagi dua, tunggu giliran. . #HERO : Novel yang menghiburkan. Dah macam komik pun ada. Perbezaannya adalah ia disajikan dengan tulisan dan tiada lukisan. Lagi satu, kalaulah babak perlawanan terutama ketika TEBIREMANWHOFIFJAJ ... #Repost @nvbilvh.fvrhvnvh
・・・
Empat je baru habis baca. Lagi dua, tunggu giliran.
.
#HERO : Novel yang menghiburkan. Dah macam komik pun ada. Perbezaannya adalah ia disajikan dengan tulisan dan tiada lukisan. Lagi satu, kalaulah babak perlawanan terutama ketika TEBIREMANWHOFIFJAJ berlawan diperincikan lagi, pasti lebih menarik. (TEBIREMANWHOFIFJAJ.
Doh guane nok sebut perkataang ni?)
.
.
#PADAM : Novel yang bukan sahaja padat dengan aksi malah penulis berjaya membawa aku masuk ke dalam jalan cerita yang boleh aku katakan bertemakan dendam. Secara kebetulan, aku memang suka novel yang bertemakan dendam. Aku hanya mengambil masa 1 jam 15 minit sahaja untuk menghabiskannya. Terima kasih kerana mengembalikan perasaan yang aku sendiri tak dapat nak gambarkan bagaimana. Kali terakhir perasaan ini muncul ketika aku membaca Kasyaf karya Hairi Mohd yang jugak terbitan @bukufixi pada beberapa tahun yang lalu.
.
.
#RAKA : Novel ini membuatkan perasaan aku bercampur-baur pada pengakhiran jalan ceritanya. Yang pertama, aku gembira sebab dah tahu sesuatu tentang watak utama. Yang kedua, aku sedikit kebingungan mengenai manusia tanpa wajah yang berkomunikasi dengaan watak utama. Apa maksud tajuk novel ni? Aku pun tak tahu. Walau apa pun, jalan ceritanya menarik.
.
.
#TOPENG : Idea yang menarik. Setiap bilik mempunyai perasaan atau sisi gelap atau pengalaman pedih atau pengalaman pahit atau kisah silam yang kelam yang pernah dialami oleh watak utama. Watak utama harus melalui fasa tertentu yang ada di bilik-bilik tersebut untuk berjumpa dengan ibunya. Aku suka 'permainan' bomoh Kisman. Dalam 'permainan' ada mesej. Mesej yang menggambarkan topeng muka dan topeng hati sebenar yang ada pada seseorang itu.
.
.
Tahniah kepada semua penulis novel di atas. @z4kri @ssibj @mahizanhusain @ibrahimbalqis
Read more
Ijin repost ya sist <span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> @megashofani thank you lho Yen, temen seperjuangan & seperbingunan dalam ...
Media Removed
Ijin repost ya sist @megashofani thank you lho Yen, temen seperjuangan & seperbingunan dalam penerbitan novel terharu bingitsss.. Adegan di Lovemeter ini, siapa yang inget hayoooo?? ----------------- Repost @-megashofaniDi antara sekian banyak buku yang belum sempat kubaca, ... Ijin repost ya sist 😂😂😂 @megashofani thank you lho Yen, temen seperjuangan & seperbingunan dalam penerbitan novel 😂😂terharu bingitsss.. Adegan di Lovemeter ini, siapa yang inget hayoooo?? ----------------- Repost @-megashofaniDi antara sekian banyak buku yang belum sempat kubaca, aku malah ngambil Lovemeter dan baca ulang. Terakhir baca tahun 2014. Dah lama banget, kaaan~ Ceritanya tuh sebenernya ringan, tapi gak tau kok asyik aja. Lebih ke rasa berkesan, sih. Rasa berkesan ini selain karena gaya menulis Yuni tipe-tipe yang kusuka, mungkin juga karena Lovemeter adalah novel debut Yuni dan sebulan setelahnya novel debutku terbit juga di penerbit yang sama. Merasa seperjuangan gitu, hahahah. Dari situ kami jadi kenal.
.
.
Oya aku juga menggambar salah satu momen dalam teenlit Lovemeter yang pualiiiiing kusuka, yaitu waktu Riska disuruh maju ke depan kelas buat praktek dialog bahasa Inggris sama Nael. Ya ampun, asli yaaaah, itu aku cekikikan dan ikut senyam-senyum gak jelas. Mungkin karena adegan itu bener-bener kebayang di kepalaku, ngingetin masa-masa sekolah yang kocak abis. Bahkan waktu nulis ini pun aku masih senyam-senyum keinget adegan itu. Favorit sepanjang masa, deh! Gemesnya lagi, nama akun Facebook Nael, tokoh cowok Lovemeter: Nael Nael Ke Puncak Gunung =))
.
Berharap banget bisa baca tulisan terbaru @yunitisna 😍
Read more
masa mula2 buat ramai kata xsuka. kenapa buat hero tua? naper buat hero duda? kalo pndai berangan, ...
Media Removed
masa mula2 buat ramai kata xsuka. kenapa buat hero tua? naper buat hero duda? kalo pndai berangan, ok jer hero duda. tang tua plak, cubalah balance kan sikit ikut kesesuaian criter. ok jer sbenarnya hehee. kemdian pelan2...ramai plak yg minat idris ni. eh??? plg obvious masa pbakl bebaru ... masa mula2 buat ramai kata xsuka. kenapa buat hero tua? naper buat hero duda? kalo pndai berangan, ok jer hero duda. tang tua plak, cubalah balance kan sikit ikut kesesuaian criter. ok jer sbenarnya hehee. kemdian pelan2...ramai plak yg minat idris ni. eh??? plg obvious masa pbakl bebaru ni...ramai yg ‘berkirim salam’ pd idris. so ksya nak tanya...kalo ksya buat hero criteria mcm idris lg...uols ok tak☺️☺️☺️?
@niemsalleh03_bookstagram ksya minta izin repost komen pjg lebar awak ni.❤️
.
#aisyasofea #as #selagiadadia #idrisdanari #alaf21 #karangkraf #27082018
.
#Repost @niemsalleh03_bookstagram
・・・
"Aku sering membina angan.membina istana indah.Dia sebagai raja dan aku sebagai ratu.Biarpun istana kami hanya sekadar pondok kecil,namun aku tahu..dia akan sentiasa di sisi dan mencintaiku selamanya. #quote 😘😘 Sesiapa pun dah baca buku ini dan tahu storylinenya...SAD walaupun novel #aisyasofea yang ini sudah lama sangat tapi buku ini byk nilai sentimatel yang dpt sya rasa..😅😅
Mungkin kerana jalan cerita ini selain sya suka dgn heronya walau ku katakan hero @aisyasofea paling berusia dan matang(watak hero yg matang saya suka🙊🙊) dan kisah kekeluargaan yg ada dlm buku ini buat sya rasa dekat di hati tambahan pula sekarang sangat kurang nak baca novel genre cinta..🙈🙈 Rsa rindu pulak kat Idris Sulaiman padahal baru lps mengulang.🙈🙈.rsa wujud ke tak watak seperti Idris ??.😝😝 erkk!!tetibe lak .😂😂 Ibubapa itu penting dlm hidup seseorang anak dan sebagai seorang anak menjadi tanggungjawab menjaga mereka walau mcm mne pun keadaan mereka... Selamat Malam.. #booksgram #booklover #bookselfie #booknerd #bookphotograpy #bookworm #book #aisyasofea #selagiadadia #alaf21 #status #novelmelayu #kakinovel #lovestorybook #idrissulaiman
Read more
Whatsapp 013 279 5592 <span class="emoji emoji1f449"></span> [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #KetikaCintaMenyentap ] . . Samdul ...
Media Removed
Whatsapp 013 279 5592 [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #KetikaCintaMenyentap ] . . Samdul buntu. Dia bermonolog sendirian. . "Bila aku tengok movie dan drama cinta, serta baca novel cinta, dalam tu seolah-olah menggambarkan bahawa cinta adalah segala-galanya, dapat tackle ... Whatsapp 013 279 5592 👉 [ READY STOCK DI HQ SAHABAT AT TAQWA ; #KetikaCintaMenyentap ]
.
.
Samdul buntu. Dia bermonolog sendirian.
.
"Bila aku tengok movie dan drama cinta, serta baca novel cinta, dalam tu seolah-olah menggambarkan bahawa cinta adalah segala-galanya, dapat tackle perempuan, satu kejayaan, dengan couple sebelum kahwin, satu kebanggaan dan lambang kehebatan.
.
Tapi, bila tengok sisi realiti, kadang, pelakon dan penyanyi lagu cinta ni, kehidupan realiti mereka berbeza dengan apa yang mereka sering laungkan.
.
Banyak juga pelaokn yang cerai beri rumah tangga. Kontroversi dan lepas tu break. Belum cerita artis Korea lagi.
Pening.
.
Sebenarnya, couple sebelum nikah ni seronok atau ianya menghancurkan aku?"
.
Sambil merenung diri, Samdul terkenang kisah silamnya yang dah clash lebih 3 kali. Kini, Siti Mutannajis adalah yang keempat.
.
"Kenapa, bila aku couple ni, aku lebih banyak menangis kecewa berbanding bahagia?"
.
Air mata Samdul tiba-tiba mengalir. Tika itu, dia teringat pesan Omar, kawan yang paling dia benci sebab selalu tegur dia:
.
"Aku tak couple, aku bahagia. Aku tak perlu bazirkan air mata aku kerana wanita. Kerana aku perlu gunakan air mata ini untuk cinta Allah..."
.
KETIKA CINTA MENYENTAP, sebuah novel kritikan sosial terhadap realiti anak muda masa kini! Sedih, sentap, gembira, kelakar, hambar, insaf, tersentuh, semuanya terkandung dalam novel ini! .
.
⛔️CARA TEMPAHAN
.
Hubungi #SahabatAtTaqwaBERDAFTAR atau
.
.
Comment " SAYA NAK BUKU KCM" di ruangan comment nanti kami REPLY Insya Allah
.
.
Jangan lupa REQUEST @SahabAtTaqwaKatalog. Banyak buku yang kami dah UPDATE 😍😍😍
.
.
♥️ Self Pick Up 👉 Taman Kota Jaya Kota Tinggi Johor
.
.
Powered by :
@SahabatAtTaqwaKATALOG
@SahabatAtTaqwaBUDDIES
@SahabatAtTaqwaREVIEW
@SahabatAtTaqwaQUOTE
.
.
#SahabatAtTaqwa
#BisnesKitaDakwahKita
#ArkitekJalanan
#SemusimDiMahsyar #Planner2018 #IslamicPlanner #IslamicPlanner2018 #ILovePlanner #PlannerLover #CollectionsPlanner #PlannerMalaysia #PlannerAddict #PlannerSahabatAtTaqwa #IslamicPlanner #PlannerIslamic #PlannerIslamic2018 #TerapiInstagram #AjiMaura
Read more
“Abang dah berjaya hancurkan Ana. Every little piece of me dah pun abang musnahkan. Abang dah berjaya ...
Media Removed
“Abang dah berjaya hancurkan Ana. Every little piece of me dah pun abang musnahkan. Abang dah berjaya balas dendam bagi pihak keluarga abang. Ana…Ana tahu abang gembira dengan semua ni. Rasa puas hati sangat-sangat, kan?” ​Jelas di mataku Amsyar yang kelihatan terpana dan kemudian menggelengkan ... “Abang dah berjaya hancurkan Ana. Every little piece of me dah pun abang musnahkan. Abang dah berjaya balas dendam bagi pihak keluarga abang. Ana…Ana tahu abang gembira dengan semua ni. Rasa puas hati sangat-sangat, kan?”
​Jelas di mataku Amsyar yang kelihatan terpana dan kemudian menggelengkan kepalanya beberapa kali. Namun tidak aku endahkan. Tetap juga aku menyambung bicara. “Congrats, abang. Congrats sangat-sangat.”
​Amsyar menghampiriku dan memegang kedua-dua tanganku.
​“Tak…tak, Ana. Ana silap…” selanya perlahan.
​“Ana tak silap. Atau pun maksud abang…Ana silap bila Ana ingat abang dah berpuas hati? Tapi, dah tak ada apa yang tinggal pada Ana, bang. Tak ada apa-apa lagi untuk abang hancurkan,” sampukku, semakin beremosi. Dan buat pertama kalinya setelah bayiku gagal diselamatkan, air mataku bergenang.
“Tak ada papa, tak ada syarikat, tak ada harga diri, tak ada maruah, tak ada anak…”
​Amsyar menggeleng lagi. Matanya sedikit berkaca-kaca.
​“Please…jangan cakap macam tu lagi…”
​Setitik air mata yang jatuh kuseka perlahan.
​“Yang ada cuma…cuma nyawa Ana aje. Kalau abang still tak puas hati, Ana serahkan nyawa Ana pada abang. Abang buatlah apa saja dengan nyawa Ana yang memang tak ada nilai ni. Ana tak kisah…”
​Tidak semena-mena melekat jari telunjuk Amsyar di bibirku. Tergamam aku dengan tindakannya itu. Mataku terkebil-kebil memandang wajahnya yang jelas keruh. Dan aku….aku dapat melihat air mata yang mengalir perlahan di pipinya.
​‘Kenapa awak menangis? Awak sepatutnya gembira, kan?’ desis hati kecilku.
​“Please, Ana…jangan cakap macam tu lagi.”
​Lambat-lambat aku menolak jari Amsyar.
“Kenapa? Ana cakap benda yang betul, kan? Daripada awal perkahwinan ni lagi, apa yang abang nak daripada Ana adalah kehancuran, kemusnahan Ana. Dan Ana sedar…Ana sedar, memang patut abang buat macam tu selepas apa yang papa dah buat pada keluarga abang. Jadi Ana akan bayar…”
​“Cukup…”
​“Ana akan bayar balik atas…”
​“Cukup, Jannah!! Cukup!!” tempik Amsyar sambil menekup telinganya.
​Aku tercengang.
.
•••
Siapa rindu Cik SA tulis melodrama? And nope! Sebelum ditanya, biar Cik SA inform. Next karya, bukan full novel DBC.
.
#dendambersulamcinta #melodrama #saraaisha
Read more
Cik SA dah maklumkan banyak kali, tapi akan beritahu lagi sekali yang Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu ...
Media Removed
Cik SA dah maklumkan banyak kali, tapi akan beritahu lagi sekali yang Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu dan Salju Kyoto TOTALLY OUT OF STOCK. Licin dengan Cik SA, dan licin di ofis @karyaseni. Info yang Cik SA dapat daripada manager dan bos @datomuzri, kedua-dua novel ni akan dicetak baru (mungkin ... Cik SA dah maklumkan banyak kali, tapi akan beritahu lagi sekali yang Chan Rak Ter...Aku Cinta Kamu dan Salju Kyoto TOTALLY OUT OF STOCK. Licin dengan Cik SA, dan licin di ofis @karyaseni. Info yang Cik SA dapat daripada manager dan bos @datomuzri, kedua-dua novel ni akan dicetak baru (mungkin lepas raya, tak berapa pasti). Jadi, for those yang dm, whatsapp, emel pasal CRT dan SK, tunggu info Cik SA, ya. Once dah ada stok baru, Cik SA akan announce. 🔊🔊
.
As for I'm Not A Monster, stok yang Cik SA ada hari tu, juga dah HABIS. Memandangkan INAM ialah novel keluaran bulan Julai, korang kena tunggu sampai Julai untuk dapatkan INAM di kedai-kedai buku tanah air. Kalau pun Cik SA ambil stok INAM nanti, Cik SA akan ambil selepas INAM masuk kedai. Kena bagi laluan pada kedai buku dulu dan juga...alaaa, korang belilah kat MPH, Popular, Kinokuniya atau kedai lain. Nanti bolehlah INAM dapat tittle bestseller. Haha! 🙈🙈😅😅
.
Jadi kiranya sekarang, stok novel action Cik SA cuma tinggal AKU LELAKIMU. Ada lebih kurang lima buah je. Kalau nak, boleh order dengan Cik SA. ☺️
.
Apa-apa pun, terima kasih atas sokongan untuk novel aksi thriller Sara Aisha. Lepas ni, boleh tulis lagi. 🤓🤓🤓
.
#SaraAisha #writer #novelis #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #CRT #SaljuKyoto #SK #IamNotAMonster #INAM #novelbestseller #actionromance #actionthriller #karyaseni #penulisan2u #KarnKlaharn #DianDamia #ArjunaKaede #NailahFarafisha #RyuMaya
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span> Throwback review <span class="emoji emoji1f338"></span> . By @faaaaaje "YOU ALLSSS! ni nak bagitau kita dhbes dah baca buku ni! Ye, ...
Media Removed
Throwback review . By @faaaaaje "YOU ALLSSS! ni nak bagitau kita dhbes dah baca buku ni! Ye, mmg best sgt!!! Penulis buku ni mmg best ahh. You go girl! Semua perasaan ada. Marah, geram, sedih, hampa,ghairah,teruja,gembira and paling best is when Karn melamar Dian. Tak keruan aku dibuatnya. ... 🌸 Throwback review 🌸
.
By @faaaaaje "YOU ALLSSS! ni nak bagitau kita dhbes dah baca buku ni! Ye, mmg best sgt!!! Penulis buku ni mmg best ahh. You go girl! Semua perasaan ada. Marah, geram, sedih, hampa,ghairah,teruja,gembira and paling best is when Karn melamar Dian. Tak keruan aku dibuatnya. Yes aku baca during school hours(recess and bila tukar class). Kadang kadang tu lepas buat kerja yg cikgu suruh buat, aku akan baca buku ni. Korang pun dapatlah belajar bahasa Thai dlm tuu.
Ending yang sgt sweet and rare sebab tk sangka2 penjahat adalah antara yang org terdekat. Si Sakda ni sebenarnya menyemak je. Hohoho.

What do you think? :)
#ChanRakTer
#chanrakterakucintakamu" via @PhotoRepost_app
.
•••
Terima kasih sekali lagi. Khop khun ka!! 😍😍
.
#SaraAisha #writer #writersoninstagram #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #CRT #KarnKlaharn #DianDamia #novel #actionromance
Read more
BUKU TARBIAH SENTAP ADA APA JE? . Okay, mana yang tak faham lagi jenis jenis buku keluaran yang ...
Media Removed
BUKU TARBIAH SENTAP ADA APA JE? . Okay, mana yang tak faham lagi jenis jenis buku keluaran yang kami jual, admin akan terangkan di post ni khas untuk korang nak takkkk? . Kami ada 3 jenis buku iaitu buku motivasi, novel dan komik. Kalau yang minat motivasi saja, kami boleh suggestkan buku ... BUKU TARBIAH SENTAP ADA APA JE?
.
Okay, mana yang tak faham lagi jenis jenis buku keluaran yang kami jual, admin akan terangkan di post ni khas untuk korang nak takkkk? 😍
.
Kami ada 3 jenis buku iaitu buku motivasi, novel dan komik. Kalau yang minat motivasi saja, kami boleh suggestkan buku motivasi yang penyampaian dalam buku tu ringkas dan mudah untuk korang nak faham mengikut bab.
.
Antara buku motivasi adalah Tarbiah 1,23, Selfie Hati, Hilang, Momento, Tamak Pahala, Lari Dari Neraka, Aku Bukan Malaikat 1 dan 2, Terminal Cinta Kaherah, Hikayat Bernikah Tanpa Couple 1 2, Si Kosong, isteriku Seorang Doktor, Mahasiswa Bukan Robot, Cerpen Sentap, Tarbiah Basah, Surat Untuk Orang Yang Putus Cinta,,Pickupline Dakwah
.
Untuk novel, kita dah tahu novel ni sebuah cerita dan juga ada kesinambungan bagi setiap edisi buku. Bagi yang minat novel, novel kami lain dari yang lain sebab novel kami berunsurkan islamik. Untuk yang nak berubah, korang akan dapat hayati kisah seseorang hanya dalam sebuah buku.
.
Novel novel kami seperti berikut Izinkan Aku Mencari Tuhan, Kerna Syurga Bukan Percuma 1.2 dan 3, Penjara, Ketika Cinta Menyentap dan Taubat yang Tertangguh.
.
Dan terakhir adalah komik. Yang tak suka nak baca baca buku tu 😁 kami sarankan boleh beli komik islamik ni. Selepas pada bab komik akan ada kesimpulan dan pengajaran yang disampaikan oleh penulis. Bukunya adalah Lukisan Tarbiah 1, 2 dan 3.
.
Itu sahaja sedikit ringkasan tentang buku yang kami jual. InshaAllah jika berminat boleh terus whatsapp kami number di bio tau! Jzkk
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #Ksbp3 #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial
Read more
BUKU TARBIAH SENTAP ADA APA JE? . Okay, mana yang tak faham lagi jenis jenis buku keluaran yang ...
Media Removed
BUKU TARBIAH SENTAP ADA APA JE? . Okay, mana yang tak faham lagi jenis jenis buku keluaran yang kami jual, admin akan terangkan di post ni khas untuk korang nak takkkk? . Kami ada 3 jenis buku iaitu buku motivasi, novel dan komik. Kalau yang minat motivasi saja, kami boleh suggestkan buku ... BUKU TARBIAH SENTAP ADA APA JE?
.
Okay, mana yang tak faham lagi jenis jenis buku keluaran yang kami jual, admin akan terangkan di post ni khas untuk korang nak takkkk? 😍
.
Kami ada 3 jenis buku iaitu buku motivasi, novel dan komik. Kalau yang minat motivasi saja, kami boleh suggestkan buku motivasi yang penyampaian dalam buku tu ringkas dan mudah untuk korang nak faham mengikut bab.
.
Antara buku motivasi adalah Tarbiah 1,23, Selfie Hati, Hilang, Momento, Tamak Pahala, Lari Dari Neraka, Aku Bukan Malaikat 1 dan 2, Terminal Cinta Kaherah, Hikayat Bernikah Tanpa Couple 1 2, Si Kosong, isteriku Seorang Doktor, Mahasiswa Bukan Robot, Cerpen Sentap, Tarbiah Basah, Surat Untuk Orang Yang Putus Cinta,,Pickupline Dakwah
.
Untuk novel, kita dah tahu novel ni sebuah cerita dan juga ada kesinambungan bagi setiap edisi buku. Bagi yang minat novel, novel kami lain dari yang lain sebab novel kami berunsurkan islamik. Untuk yang nak berubah, korang akan dapat hayati kisah seseorang hanya dalam sebuah buku.
.
Novel novel kami seperti berikut Izinkan Aku Mencari Tuhan, Kerna Syurga Bukan Percuma 1.2 dan 3, Penjara, Ketika Cinta Menyentap dan Taubat yang Tertangguh.
.
Dan terakhir adalah komik. Yang tak suka nak baca baca buku tu 😁 kami sarankan boleh beli komik islamik ni. Selepas pada bab komik akan ada kesimpulan dan pengajaran yang disampaikan oleh penulis. Bukunya adalah Lukisan Tarbiah 1, 2 dan 3.
.
Itu sahaja sedikit ringkasan tentang buku yang kami jual. InshaAllah jika berminat boleh terus whatsapp kami number di bio tau! Jzkk
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #PickuplineDakwah #TaubatYangTertangguh #Ksbp3 #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial
Read more
“Kau memang Maya aku. Sama macam dulu. Tapi aku bukan lagi Ryu kau yang dulu. Yang lincah. Yang deras. ...
Media Removed
“Kau memang Maya aku. Sama macam dulu. Tapi aku bukan lagi Ryu kau yang dulu. Yang lincah. Yang deras. Yang sempurna. Yang boleh selalu melindungi kau.” Ryu berhenti sekejap, dan menghembus nafas. Sangat berat menyinggah telinga Maya. Rasa bersalah sedikit-sedikit mencucuk perasaan. ... “Kau memang Maya aku. Sama macam dulu. Tapi aku bukan lagi Ryu kau yang dulu. Yang lincah. Yang deras. Yang sempurna. Yang boleh selalu melindungi kau.”
Ryu berhenti sekejap, dan menghembus nafas. Sangat berat menyinggah telinga Maya. Rasa bersalah sedikit-sedikit mencucuk perasaan. Dia terlalu sayangkan Ryu. Dia terlalu mahu mereka bersama. Sampaikan dia tidak sedar bahawa dia sudah jadi manusia pendesak. Dia tidak fikir tentang Ryu. Seperti selalu, seorang Maya ialah perempuan mementingkan diri sendiri.
Tetapi…
Hari ini, dia tetap mahu jadi perempuan mementingkan diri. Kerana Ryu ialah orang yang tidak mahu dilepaskan pergi. Tidak, selepas tiga tahun mereka terpisah dan tiga tahun dia menjadi seorang penanti setia.
Setapak, Maya angkat langkah ke hadapan. Mendekatkan semula jarak antara mereka yang terbuka tadi. Ryu tidak bergerak. Tetap berdiri dengan muka memerah yang sama, dada berombak yang sama dan mata pilu yang sama.
“Ryu…” seru Maya. Entah keluar entah tidak.
Tangannya terketar-ketar diangkat dan mengapit kedua-dua belah pipi lelaki itu. Ryu biarkan sahaja. Sudah serupa anak kecil yang kesedihan.
Sangat menghiris hati Maya.
“Aku tak peduli kalau kau dah tak lincah. Tak deras. Tak sempurna. Tak boleh melindungi aku lagi. Sebab aku boleh jaga diri aku sendiri. Aku bukan macam Maya yang dulu lagi. Yang asyik perlu dilindungi.”
Maya mengelus pipi Ryu. Sangat lembut. Ryu diam menatapnya.
“Lagipun…”
Suara Maya tenggelam di celah sebak. Mata semakin berbalam-balam.
“Lagipun, kau dah lupa? Waktu aku berlakon bisu dulu, kau tak tinggalkan aku, kan? Kau jaga aku elok-elok. Kau juga…”
Maya tergelak mengimbau kenangan lama. Air mata menitis senitik.
“Kau belajar bahasa isyarat untuk aku.”
Ryu turut tergelak.
“Sesuatu yang aku tak sangka akan buat.”
“Tapi kau buat, kan? Demi aku. Walaupun hakikatnya, aku berbohong pada kau. Jadi…”
Bawah bibir diketap sejenak, menahan amukan perasaan.
“Jadi kenapa kau fikir aku tak boleh terima kau bila…”
Sekali lagi, suara Maya tenggelam. Kali ini di bawah eratnya rangkulan Ryu.
.
#SaraAisha #writer #novelis #IAmNotAMonster #INAM #novel #actionromance #actionthriller #triad #kongsigelap #IshikawaRyu #Maya #RyuMaya
Read more
APA KATA PEMBACA #SURATPUTUSCINTA . Dari @izzahss_: "Alhamdulillah i have done read this book ...
Media Removed
APA KATA PEMBACA #SURATPUTUSCINTA . Dari @izzahss_: "Alhamdulillah i have done read this book . Apa yang aku nak cakap tentang buku ni , buku ni lain daripada yg lain . Sebab ? Bila korang buka buku ni ad bab bab . Dan bila korang baca seolah olah korang dapat surat daripada seseorang . Series ... APA KATA PEMBACA #SURATPUTUSCINTA
.
Dari @izzahss_: "Alhamdulillah i have done read this book . Apa yang aku nak cakap tentang buku ni , buku ni lain daripada yg lain . Sebab ? Bila korang buka buku ni ad bab bab . Dan bila korang baca seolah olah korang dapat surat daripada seseorang . Series best . Buku ni bukan untuk yg putus cinta dengan manusia je .
.
Buku ni penuh dengan isi isi tentang cinta , macam mana kita nak kejar cinta Allah , macam mana kita nak jadi pendakwah . Ap hukum berdakwah . Senang cerita buku ni ad macam macam bukan sahaja tentang cinta malah banyak perkara yg ad dalam buku tu . Dan buku ni jugak ad banyak gile hadis n ayat quran . TAHNIAH kepada penulis @ustazadnin"
.
MashaAllah Terima Kasih ! Dah hadam apa kata mereka? Semua feedback yang positif. Jadi korang bila lagi? :)
.
📲WHATSAPP 017 9920 782
📲WHATSAPP 017 9920 782
📲WHATSAPP 017 9920 782
.
Sebuah hanya RM 30. Semoga bermanfaat dan Semoga Allah Redha! Banyak lagi feedback sinopsis menarik ada di post post yang lepas okay ? Sekarang Ada COMBO 3BUAH BUKU HANYA RM 30 SAHAJA 😍😍 & COMBO NOVEL DISKAUN SEBANYAK 40 50 % .. Jom Whatsapp admin untuk Maklumat Lanjut 🎈 Tekan sahaja Link di Bio ig @dakwah_hati
.

#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #SuratPutusCinta #KetikaCintaMenyentap #PestaBukuOnlineIsbir HQ : @isbirofficial
Read more
Loading...