Loading Content...

Di ikat dan ketat

Unique profiles
4
Most used tags
Total likes
0
Top locations

Average media age
740.2 days
to ratio
[ SANGGUP KE TENGOK SUAMI KITA JATUH HATI DENGAN PEREMPUAN LAIN HANYA KERANA KESILAPAN KITA YANG ...
Media Removed
[ SANGGUP KE TENGOK SUAMI KITA JATUH HATI DENGAN PEREMPUAN LAIN HANYA KERANA KESILAPAN KITA YANG KECIL? ] . Haaa ada yang tersentap ke tu? Jawab cepatt. Uolss sanggup ke? Hanya kerana uols tak sempat nak jaga badan, selalu letih dengan kerja di ofis dan rumah,, tak nampak berseri sebab ... [ SANGGUP KE TENGOK SUAMI KITA JATUH HATI DENGAN PEREMPUAN LAIN HANYA KERANA KESILAPAN KITA YANG KECIL? ]
.

Haaa ada yang tersentap ke tu? Jawab cepatt. Uolss sanggup ke? Hanya kerana uols tak sempat nak jaga badan, selalu letih dengan kerja di ofis dan rumah,, tak nampak berseri sebab terlampau bizi, suami mula angkat kaki.
NO! Jangan biarkan benda tu semua hancurkan rumahtangga uols. Sebagai seorang isteri kita wajib ikat hati suami kita dengan ketat.
Walaupun dah lama berkahwin, kita wajib rasa seperti baru sahaja berkahwin. Barulah subur dan mekar je cinta uolss tu. Hehe.

Meh sini nak share stu produk yg telah membantu ramai wanita memutik kmbli ksh syg antra si dia 👙 Nak tahu apa?

Semestinya…. Pinklady body perfection

Haihh makin ketat lah kasih sayang uolss lepas ni.
Kalau rasa nak buat suami asyik menggigil je bila nampak uols, memang wajib guna pinklady ni. Goncang hati suami uols laju-laju okay? Hehe. Lefchuolsss. Muahhh!
.
Jom komen kat ruangan komen di bawah dan sila tinggalkan nombor phone anda sekarang memang tak rugi kalau try
klik je link wssp 👇www.wasap.my/60172829069/PinkLady
Read more
Yayasan Kemanusiaan Buddha Tzu Chi (Hanyu Pinyin: Cí Jì, Wade-Giles: Tz'u Chi, Hanzi yang ...
Media Removed
Yayasan Kemanusiaan Buddha Tzu Chi (Hanyu Pinyin: Cí Jì, Wade-Giles: Tz'u Chi, Hanzi yang Disederhanakan: 慈济基金会, Hanzi tradisional: 慈濟基金會) adalah sebuah organisasi nirlaba yang bergerak di bidang sosial kemanusiaan, antara lain: amal sosial, kesehatan, pendidikan, budaya ... Yayasan Kemanusiaan Buddha Tzu Chi (Hanyu Pinyin: Cí Jì, Wade-Giles: Tz'u Chi, Hanzi yang Disederhanakan: 慈济基金会, Hanzi tradisional: 慈濟基金會) adalah sebuah organisasi nirlaba yang bergerak di bidang sosial kemanusiaan, antara lain: amal sosial, kesehatan, pendidikan, budaya humanis, pelestarian lingkungan, donor sumsum tulang, bantuan internasional, dan relawan komunitas. Tzu Chi yang kini berpusat di Hualien, Taiwan, didirikan oleh Master Cheng Yen, seorang biksuni, pada 14 April 1966, setelah dia terinspirasi oleh guru sekaligus mentornya, Master Yin Shun (印順導師, Yin Shun Dao Shi) dengan harapan yang besar: "demi ajaran Buddha dan demi semua makhluk". Berbeda dengan komunitas Buddhis pada umumnya yang lebih memfokuskan diri pada penerangan dan meditasi, Tzu Chi memfokuskan pada lingkungan sosial.

Tzu Chi terdiri dari relawan dengan latar belakang yang berbeda-beda dengan melintasi perbedaan suku, agama, ras, bangsa, dan golongan untuk bersama-sama menebar cinta kasih ke seluruh dunia. Para relawan juga sering dibina dalam berbagai pelatihan. Mereka dapat dikenali lewat seragamnya yang khas ketika sedang melakukan kegiatan bakti sosial, yakni: kaus berlogo Tzu Chi di dada kiri (warna kaus tergantung tingkatan dari masing-masing relawan), celana berwana putih yang tidak ketat, ikat pinggang dengan logo Tzu Chi di kepala ikat pinggang, dan kartu identitas yang disematkan di atas saku baju. 🏯 @tzuchiindonesia
📱 @samsung_id #samsunggalaxyj5pro
👧 @icharaizarpi @firman_oeyy
#hunting #photography #selfie #couple #relationshipgoals #love
Read more
Nak tau kenapa koleksi baru Glamor dan Sassy bertali? 🤔 Ini untuk mudahkan anda laraskan dan ikat ...
Media Removed
Nak tau kenapa koleksi baru Glamor dan Sassy bertali? 🤔 Ini untuk mudahkan anda laraskan dan ikat ikut keselesaan sendiri. Nampak lebih kemas dan rapi. . Selesa? Mestilah! Ini kerana fabrik Drichill sememangnya lain dari yang lain dan satu-satunya di Malaysia, hasil usaha keras team ... Nak tau kenapa koleksi baru Glamor dan Sassy bertali? 🤔
Ini untuk mudahkan anda laraskan dan ikat ikut keselesaan sendiri. Nampak lebih kemas dan rapi. 👌
.
Selesa? Mestilah! Ini kerana fabrik Drichill sememangnya lain dari yang lain dan satu-satunya di Malaysia, hasil usaha keras team R&D innersejuk tau! 💪
.
Tahan regang, tidak ketat dan terletak elok di kepala. Tiada lagi rasa rimas dengan inner yang basah akibat cuaca panas. Sebab material Drichill cepat sangat kering. Lagi satu, inner pun terletak elok sahaja k. Mesti cuba! 😘
.
.
#innersejuk #sejukqueen #airaz #sassy
Read more
[ TIPS PEMILIHAN BABY CARRIER- PART 2: SSC ] . SSC ni antara carrier yang paling popular. Sebab ...
Media Removed
[ TIPS PEMILIHAN BABY CARRIER- PART 2: SSC ] . SSC ni antara carrier yang paling popular. Sebab dia nampak macam crotch carrier/ NARROW BASED CARRIER yang biasa didapati senang nak pakai dan daddy friendly. Tu antara strength dia. Lain2- erm cantik, selesa, boleh custom, senang nak travel, ... [ TIPS PEMILIHAN BABY CARRIER- PART 2: SSC ]
.
SSC ni antara carrier yang paling popular. Sebab dia nampak macam crotch carrier/ NARROW BASED CARRIER yang biasa didapati senang nak pakai dan daddy friendly. Tu antara strength dia. Lain2- erm cantik, selesa, boleh custom, senang nak travel, kalau size badan wearer sama boleh share, ada size berlainan utk fit different ages (ni boleh jadi disadvantage jugak) and kalau fitting kena ngan badan.. uuiii sedap pakai you..
.
Disadvantages- one size does not fit all! Sebab baby membesar kadang2 mak pak dia pun membesar gak 🙊.
.
So SSC ni macam skirt la (analoginya). You boleh je beli satu je skirt untuk anak perempuan you (sebab nak jimat kan- nak beli satu je yang dia boleh pakai dari kecik sampai besar *adoi mak dah ter-keluar laser ya ampun!*- tapi kena adjust la bagi muat cantik kan? So masa dia kecik, mungkin skirt tu nak kena lipat kat pinggang takut labuh sangat and kena ikat sekali so tak longgar. Bila anak you dah besar skit (kiranya umur sama macam yang tulis kat label skirt tu), then skirt tu muat cantik2 je, terletak je kat lutut dia. Pastu, bila anak you dah semakin besar dan tinggi dan you still taknak beli skirt baru kat dia , skirt yang sama tu jadilah skirt pendek ketat lak… betul? So, ramai yang nak beli SSC yg standard size, pastu adjust (tweek) sana sini nak bagi sesuai dgn baby. Tapi, tak sedap utk you and baby, and nampak pun pelik la skit pada masa2 yang baby tak fit the size.
.
Tahukah anda bahawa membuat adjustment sendiri pada SSC boleh mengancam nyawa anak yang dikendong? So please stop making adjustments pada SSC yang ternyata tak fit anak anda (contoh beli SSC toddler untuk dipakaikan pada baby yg masih kecil kerana nak 'jimat')
.
Owh, some SSC ada infant insert/seat sekali untuk memudahkan kita babywear baby kecil. So boleh cuba asalkan dibenarkan oleh manufacturer & anak tidak tenggelam di dalamnya.
.
Better pakai SSC ikut size baby- infant size, standard size, toddler size or preschool size. Good fit, selesa. Bila dah tak muat, sila jual dan beli baru -tbc-
.
#babywearing #babyultra #babycarrier #babycarriermalaysia #babywearingmalaysia #babywearingtips #malaysianbabywearers
Read more