Loading Content...

Fãƒâ¼r f fムrムfムr

Loading...


Unique profiles
94
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Falkenberg Strandbad, Sachsska Barnsjukhuset, Los Angeles, California
Average media age
799.1 days
to ratio
24
Har ni varit med om att det säger stopp någon gång? Lusten, energin, glädjen. Obehaget kryper fram, ...
Media Removed
Har ni varit med om att det säger stopp någon gång? Lusten, energin, glädjen. Obehaget kryper fram, och i slutet av dagen känns det väldigt ensamt. Känslan av att ingenting går ens väg, men det finns inte heller energi att göra något åt det. Fast, fast som i en klassisk mardröm där man blir jagad ... Har ni varit med om att det säger stopp någon gång? Lusten, energin, glädjen.
Obehaget kryper fram, och i slutet av dagen känns det väldigt ensamt. Känslan av att ingenting går ens väg, men det finns inte heller energi att göra något åt det. Fast, fast som i en klassisk mardröm där man blir jagad men springer på samma ställe och blir ikappsprungen.
Livet är väldigt enkelt ändå. Du skriver på ett kontrakt till livet och får en spelplan, sen gör du vad du vill med dina möjligheter. Men det är du som bestämmer. "Är glaset halvfullt eller halvtomt?"/"Lev i nuet" Osv.
Investera i dig själv. Det har jag gjort det senaste halvåret, som också varit mitt sämsta och bästa på väldigt länge. Jag har haft en period där jag hamnade i vardagens skugga när jag dök djupt i mina känslor och värderingar. Humöret har varit pendlande, harmonin och de inre lugnet obefintligt emellanåt. Men jag har lärt mig och utvecklat en inre mental styrka som kommer sitta kvar länge. Så länge du är öppen så lär du dig förstå, och när du lär dig förstå lär du dig också mer om vem du egentligen är och vad som gör dig glad & motiverad att kliva upp på morgonen.

Jag har alltid varit bra på att gömma dåliga saker inom mig tills det försvinner, preskriberas ur dess kontext, men ändå sitter kvar omedvetet. Oförstående och naiv insåg jag att jag var konflikträdd i den viktigaste relationen av dem alla; den med mig själv.
Jag har lärt mig att prata om det. Kommunicera. För vad du än gör, hur du än mår, vad du än varit med om. Det finns alltid någon som kan relatera och hjälpa. Vi människor fungerar så, vill hjälpa till och känna tillhörighet, lagspelare innerst inne. Det är väldigt fint.

Älskar du livet, grattis! Underskatta inte det, njut! Visst känns det som att tiden går fortare ju äldre vi blir, så varför vänta?
Känner du att livet inte går din väg, är du vilsen, som jag?
Ge inte upp, acceptera det.
Slå ut din dåliga period på alla år som du levt och har framför dig så kommer du inse att det är en väldigt kort tid i sin helhet. Det du upplever som dåligt nu, vad är oddsen att det ser likadant ut om ett år? Fundera på vem du var för 2 år sedan, och vem du är idag
(Fortsättning..)
Read more
Loading...
MILD SÅS. Idag släpps den bästa låten, enligt mig, som jag skrivit. LINK I BIO. Se text nedan: Såg ...
Media Removed
MILD SÅS. Idag släpps den bästa låten, enligt mig, som jag skrivit. LINK I BIO. Se text nedan: Såg på Zlatan och nått han gjorde med en banan Gick ut på stan, hatade alla på stan Lyssnade på ingeting asså bandet ingenting. Det är alltid nånting. Det är alltid nånting i vägen för nånting som ... MILD SÅS. Idag släpps den bästa låten, enligt mig, som jag skrivit. LINK I BIO. Se text nedan:

Såg på Zlatan och nått han gjorde med en banan
Gick ut på stan, hatade alla på stan
Lyssnade på ingeting asså bandet ingenting. Det är alltid nånting. Det är alltid nånting i vägen för nånting som hade kunnat bli nånting.
Pappa kom hem för jag längtar efter dig. Tänkte sjunga från mitt hjärta men det har fullt upp med att dölja sorgen den gamle sorgen som jag inte riktigt vet vad den är.
Följer mörkret ivrigt tills jag ingenting kan se. Jag känner mig som svartvit film på en färg-tv. Hopplösa romantiker nu va det dax igen.

Nya tider jag bara glider vi bara lider du rev ut sidor ur sin regelbok för mig.

Pappa kom hem jag gjort mig illa igen. Det är bättre att tyna bort än att brunna upp. Nananaanna rockenroll å fitta.

Käkade en glass på en bänk och tänkte på att skjuta mig själv i ansiktet

Så jag tar en tugga till
Ge mig lite mild sås nu
Ge mig lite mild sås snälla du

Solen gick i moll å januari dimman i dur. Där nere i avgrunden vrålar det ett djur att hon är svart av sin natur. Tänkte på Andy det är inte lätt att vara nöjd när man är nöjd.

Ett finger i minnen jag ploppar ut det i vinden den jävla vinden åh Gud han hatar mig.

Först är man ledsen över att man inte är glad å sen är man glad över att man inte är ledsen yeah

Ger oss ut på lilla rundan. Plikten kallnar å vi blir hundar.
Träffar vänner vi inte känner
För ingen är slugare än bugare å kuksugare med sin naiva bild av att ikväll kommer det att ske.

Du kanske tycker jag låter bitter men har du aldrig känt dig lämnad utanför?

Alla trygga å stabila det ni gör gör ingeting för mig och är du hög på livet döda sig.

Åt en hamburgertallrik ska det va en dipp till det?

Vi som hade allting plötsligt har vi ingenting men det gör ingeting för det e alltid alltid nånting i vägen För nånting som hade kunnat bli nånting VI hade kunnat bli nånting
Read more
Hoppkurs med OS-ryttaren Albert Voorn på fantastiska Sveland Arena, Skyrup Country Club. 23 ...
Media Removed
Hoppkurs med OS-ryttaren Albert Voorn på fantastiska Sveland Arena, Skyrup Country Club. 23 juni 24 juni Max tre ekipage per grupp, ca 75 minuters lektioner. Vi vänder oss till ekipage som tävlar minst lätt A, både ponny och häst. Vi förutsätter att ni rider båda dagarna- för att få ... Hoppkurs med OS-ryttaren Albert Voorn på fantastiska Sveland Arena, Skyrup Country Club.

23 juni
24 juni

Max tre ekipage per grupp, ca 75 minuters lektioner. Vi vänder oss till ekipage som tävlar minst lätt A, både ponny och häst. Vi förutsätter att ni rider båda dagarna- för att få ta del av systemet på rätt sätt.
Priset är totalt 1600 kr för båda dagarna, Skyrup Country Club sponsrar alla ryttare med arenaavgiften (2x 150 kr).
Anmälningsavgift 800 kr swischas till Anna Karlsson, 070/8289855 INNAN 1 JUNI, slutbetalning sker innan första träningspass på samma vis.
Anmälningsavgift återbetalas ej vid avbokning, däremot går det bra att sälja sin plats till annan ryttare. Lyckas ni inte sälja platsen vid "avhopp", så faktureras ni i efterhand på den resterande slanten.
Boende & övernattning går att ordna på Skyrup Country Club för er som vill. Box 300 kr/dygn inkl spån. Sängplats i stuga 300 kr/person. Fullservice går att få (Frukost 50 kr, övriga måltider i bufféform 100 kr per person och måltid-bra mat lagad från grunden med bra råvaror). Ni som väljer att bo, äta, hyra box swischar det i efterhand till Skyrup Country Club 0733/680061. Föranmälan krävs dock (0733/680061), för att vi skall kunna planera logistik och inköp. Kul om vi blir flera som anländer den 22 juni, så vi kan fira midsommar ihop med Albert:)!
Vi kommer att ta 50 kr entré per dag, och grillen hålls öppen för de gäster som vill fika/äta. Besökare under 18 år-betalar ingen entré. För er som bokar Jump Camp A 21-26 juni, ingår denna kurs i programmet.
Passa på att träna för en av Världens bästa tränare genom tiderna, på en av Sveriges bästa utomhusarenor!
Hjärtligt Välkomna! Anna Karlsson 070/8289855 Anna Wemlert 0733/680061
Read more
Godmorgon! Kroppen har otroligt nog kommit i fas jäkligt fort. Måndagen var jag rejält trött men ...
Media Removed
Godmorgon! Kroppen har otroligt nog kommit i fas jäkligt fort. Måndagen var jag rejält trött men sen så har sömnen funkat som vanligt och dagen flutit på utan plötslig trötthet. Vaknar ungefär vid 05.00 men har valt att försöka somna om till 06.00 för att få rejält med sömn och kunna orka de ... Godmorgon!
Kroppen har otroligt nog kommit i fas jäkligt fort. Måndagen var jag rejält trött men sen så har sömnen funkat som vanligt och dagen flutit på utan plötslig trötthet. Vaknar ungefär vid 05.00 men har valt att försöka somna om till 06.00 för att få rejält med sömn och kunna orka de långa arbetsdagar som jag har denna vecka. Hade absolut kunnat stiga upp å gå till gymmet, superpigg, men jag har valt att lägga fokus på mitt arbete som känns viktigast denna vecka med tanke på all ledighet jag haft😁och inte chansa med att försöka få till något bara för att. Imorgon tänkte jag först utnyttja min morgonpigga känsla dock men då vet jag oxå att jag har en ledig helg framför mig och inte flertalet, lite för långa arbetsdagar med en tidsomställning i kroppen. Vill inte chansa.
Vad vill jag berätta med detta? Att hjälp, träningstokan har inte tränat på flera dagar?!😱Nä, utan jag vill förmedla att ibland måste man lyssna på kroppen på ett annat sätt och ge den återhämtning och fokusera på det viktigaste. Jag är helt säker på att MIN kropp inte hade mått bra av att jag tryckt in flera träningspass när den befinner sig i någon slags omställning och jobbar sig tillbaka i fas. Den har ju uppenbarligen tackat mig genom att samarbeta fint hittills. Den hade säkert mått bra av själva rörelsen men inte av pressen av trycka in det för att jag ”måste”. Jag hade bara blivit stressad av att inte kunna ta en lugn morgon dessa dagar. Jag tror på mycket rörelse och ofta men jag tror inte på att pressa, stressa och trycka in det till varje pris. Det tror jag, min personliga åsikt, bara stressar kroppen.
Lyssna på dig och din kropp å låt bli att snegla på vad grannen eller kompisen här på insta eller IRL gör tex. Deras liv är inte ditt och förutsättningarna är oftast väldigt olika. Du vet vad som funkar för dig❤️ingen annan gör det. Glöm inte det!
Ha en fin torsdag, puss Suss💋
Read more
Med risk för att vara lite löjlig. Behöver lite pepp och cyberkramar hörni. Första inlägget på en ...
Media Removed
Med risk för att vara lite löjlig. Behöver lite pepp och cyberkramar hörni. Första inlägget på en månad.. det är ju läskigt att vara personlig, men jäklar vad tufft det varit att komma hem till mörker, influensa och verklighet. Och minnen. Den här tiden förra året var obeskrivligt fruktansvärd. ... Med risk för att vara lite löjlig. Behöver lite pepp och cyberkramar hörni. Första inlägget på en månad.. det är ju läskigt att vara personlig, men jäklar vad tufft det varit att komma hem till mörker, influensa och verklighet. Och minnen. Den här tiden förra året var obeskrivligt fruktansvärd. och allt med den här årstiden påminner bara om det totala mörker och förtvivlan jag gick runt i för ett år sedan. Förlåt mig vänner, om jag varit frånvarande. Och förlåt mig Instagram för min längsta paus sedan start. Jag ska för övrigt bli lite mindre selektiv med var jag lägger upp för bilder. Har lite glidit ifrån det här "jag gör det för min skull för att kunna se tillbaka och föra någon slags dagbok" och istället hamnat i ett prestigefyllt, färgkoordinerat trams..
Read more
Jag vill här berätta om Caroline 28 år som har drabbats av cancer i samband med graviditet. Det är ...
Media Removed
Jag vill här berätta om Caroline 28 år som har drabbats av cancer i samband med graviditet. Det är en allvarlig form som sjukvården inte längre kan behandla. Vi kan inte acceptera att det är så, det måste finnas andra alternativ tycker vi. Hennes sambo Peter kämpar för fullt för att hitta andra ... Jag vill här berätta om Caroline 28 år som har drabbats av cancer i samband med graviditet.
Det är en allvarlig form som sjukvården inte längre kan behandla. Vi kan inte acceptera att det är så, det måste finnas andra alternativ tycker vi. Hennes sambo Peter kämpar för fullt för att hitta andra alternativ. Det finns, men det kostar förstås, massor med pengar. Vi drar i varenda halmstrå som finns. Därför har jag, Carolines mamma skapat den här sidan för att samla in pengar helt enkelt. Vi ville skapa någon form av fond till förmån för henne, men det fick vi inte för banken. Därför har vi valt att använda ett konto som vi redan har på forex, kontonummer 9420 1224902 eller swischa till 070-217 23 07, glöm bara inte att skriva Caroline sätt in valfritt belopp och märk med Caroline, alla bidrag är varmt välkomna. Skicka gärna sen i ett meddelande vem bidraget kommer från. De bidrag vi får in kommer att redovisas på denna sida, jag kommer att uppdatera med information om vad som händer så mycket som möjligt. Om vi ska tänka OM, för det har vi insett att vi måste göra nu, om hon inte klarar det här, så kommer alla bidrag att gå till hennes och Peters dotter Isabella !
Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få! Länk till Facebook gilla och dela och stöd oss i kampen mot cancern! https://www.facebook.com/St%C3%B6dja-Caroline-Fredriksson-i-kampen-mot-cancer-401274906727673/?fref=nf&pnref=story.unseen-section%20
Read more
Loading...
Jag får så många frågor dagligen om hur det står till med mig och min cancer.. många som antar att jag ...
Media Removed
Jag får så många frågor dagligen om hur det står till med mig och min cancer.. många som antar att jag mår bra nu å är friskförklarad för att jag inte skriver något om det. Så därför tänkte jag dra lite snabbt hur allting ligger till!:) Jag har cancer kvar och frakturer i höften och magkatarr som ... Jag får så många frågor dagligen om hur det står till med mig och min cancer.. många som antar att jag mår bra nu å är friskförklarad för att jag inte skriver något om det. Så därför tänkte jag dra lite snabbt hur allting ligger till!:) Jag har cancer kvar och frakturer i höften och magkatarr som gör att jag inte kan äta något speciellt å jag går ner i vikt å sen troligen diskbråck på de. Sjukskriven så jag är mest bara hemma lite smått deprimerad. Mitt i allting blir jag gravid och måste göra en abort, vid aborten så tappade jag för mycke blod tuppar av å fick åka in på akuten, ligga i dropp å bättra på mig.
Ijume aborten så fick jag avbryta min cancerbehandling i en månad..
Annars När jag inte är hemma så hänger jag med vänner och gör saker för att slippa tänka å bara få vara mig själv ett tag. Har inte känt att jag vill skriva om något av det, jag själv har mest ”glömt av det” å haft mycke å fullt upp helt enkelt.
Behandlas nu med sprutor för att minska tumören innan den kan opereras bort, tar tabletter för att stärka upp skelettet så det inte går av nå mer.
Smärtan i höften har jag lärt mig leva med, men smärtan i ryggen gör mig vaken mest hela nätterna å därav är helt slut å trött hela dagarna.
Ska upp till Umeå om ca en månad å se vad mina röntgenbilder säger, om behandlingen hjälpt å tumören krympt eller om dom måste sätta i en ny behandling.
Tackar alla er som skriver så fina meddelanden och kommentarer jämt, mina fina trogna följare ❤️ och förlåt för jag är superdålig att svara! Men ni ska veta att jag läser allting och sitter med konstant leende på läpparna ♥️ Å snälla, Tro inte ni vet allting om en människa genom att se henne ute eller på bild, ingen av er vet vad som försiggår på insidan. 🙏🏼 k ä r l e k
Read more
Just nu håller jag på att skriva klart texter till ett framtida projekt och för första gången så vågar ...
Media Removed
Just nu håller jag på att skriva klart texter till ett framtida projekt och för första gången så vågar skriva om mig själv och mitt liv på riktigt och om hur det var innan allt det här. Då när jag mådde helt värdelöst, när jag uppfattade många människors ord som nedlåtande, när jag bara helst av ... Just nu håller jag på att skriva klart texter till ett framtida projekt och för första gången så vågar skriva om mig själv och mitt liv på riktigt och om hur det var innan allt det här. Då när jag mådde helt värdelöst, när jag uppfattade många människors ord som nedlåtande, när jag bara helst av allt ville dö, när jag inte förstod att även jag hade ett värde. Det är nog först nu idag som jag inser hur mycket tid jag slösat på att hata mig själv, hur dumt det har varit och hur mycket jag har missat på grund av att jag valt bort saker för att jag trott att ingen vill ha mig där eller se mig där. Men mitt i detta förstår jag också varifrån jag fått min extrema drivkraft till att fortsätta skriva låtar och att fortsätta leva mitt liv som jag gör det: Självhatet. Jag vill visa mig själv att allt det jag tänkt om mig själv inte är sant och jag vill visa andra att de dem sa om mig inte heller stämmer på långa vägar. Sen vill jag visa att allt är möjligt oavsett vem du är, för det är det. Musiken var och är min eviga räddning mot utebliven kärlek och en barndom som lämnar många frågetecken, men det där har kanske bara jag sett.. glöm aldrig att livet kanske inte alltid är så enkelt för alla som det ser ut på ytan, det försöker jag tänka på varje dag när jag möter andra! Aja, detta var bara några tankar. Jag älskar er & jag är alltid lika tacksam att ni följer & lyssnar 🙏🏻 KÄRLEK ❤️
Read more
Loading...
Glad Midsommar!<span class="emoji emoji1f331"></span><span class="emoji emoji1f33b"></span><span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f41d"></span><span class="emoji emoji1f618"></span> Jag är ingen fan av högtider, så jag kommer spendera dagen på soffan<span class="emoji emoji1f60a"></span> Men ...
Media Removed
Glad Midsommar! Jag är ingen fan av högtider, så jag kommer spendera dagen på soffan Men efter min häftiga upplevelse på spårvagnen igår då jag (sedan joinade fler medresenärer) genom att säga ifrån, till slut fick en man arresterad pga sitt vidriga rasistiska & sexistiska beteende, ... Glad Midsommar!🌱🌻🌸🐝😘
Jag är ingen fan av högtider, så jag kommer spendera dagen på soffan😊
Men efter min häftiga upplevelse på spårvagnen igår då jag (sedan joinade fler medresenärer) genom att säga ifrån, till slut fick en man arresterad pga sitt vidriga rasistiska & sexistiska beteende, så vill jag uppmana er som ska fira:
Lova er själva att säga ifrån om ni tycker någon man beter sig illa.
Om någon man går över någon i ert sällskaps gräns.
Om någon man inte respekterar en kvinna i ert sällskap.
Det betyder SÅ mycket för den du står upp för!
Och det betyder SÅ mycket även för den du säger till! Även om han inte kanske förstår det just då. Du kanske får honom att tänka till om ett beteende han aldrig ens reflekterat över innan. Du kanske hindrar honom från att begå ett allvarligt brott.
Bara genom att säga: "jag vill att du slutar säga/göra sådär. Det är inte ok!"
Det kommer säkert bli obekväm stämning. Mannen ifråga kommer säkert bli båda arg och säga dumma saker.
MEN!
Han vet att du SER honom.
Han vet att du SER vad han håller på med.
Han SER att du inte kommer låta honom 'komma undan'.
Det är värt lite jobbig stämning.
DET. ÄR. VÄRT. DET.
Vi måste som medmänniskor, speciellt MÄN, våga ha lite civilcurage och konfrontera män med deras inte ok beteende. Annars kommer aldrig nåt förändras! Män föds in i ett system som belönar dem när de kränker kvinnor, klart de inte kommer sluta med detta beteende om ingen säger ifrån att det är fel!
Men vi kvinnor har gjort vår del i hundratals år, we're DONE!
Det är dags för män att stepa upp och visa att de faktiskt ÄR "inte alla män" män.
VISA OSS!
Säg ifrån.
Stå upp för oss.
För jag ser er ingenstans... och tills jag ser er nånstans kommer det vara ALLA MÄN.
.
Ok, slut på rant😊
Ha det fint goingar och ta hand om era medsystrar där ute!😘♀️💕
.
#midsommar #summersolstice #machokulturen #toxicmasculinity #tasnacket #vågasägaifrån #civilcurage #omnåtärfelgörrätt #ifsomethingiswrongdoright #feminismiswhatibelievein #varärallamän #mänförjämställdhet #sisterhoodwillsetyoufree #sisterhood #systerskap #redhead #redhairdontcare #womenwithtattoos #färgförfan #merfärgåtfolket #colourmehappy #mycolouredoutfits #mycolouredlife
Read more
Ibland behöver vi vända på perspektivet, ta ett steg åt sidan för att få bättre helhetsuppfattning, ...
Media Removed
Ibland behöver vi vända på perspektivet, ta ett steg åt sidan för att få bättre helhetsuppfattning, öva oss i att möta det som är och bli uppmärksammade på om vi kanske låst fast oss i föreställningar, uppfattningar, mönster som inte är hjälpsamma för oss. Ni vet när man hör sig själv säga ... Ibland behöver vi vända på perspektivet, ta ett steg åt sidan för att få bättre helhetsuppfattning, öva oss i att möta det som är och bli uppmärksammade på om vi kanske låst fast oss i föreställningar, uppfattningar, mönster som inte är hjälpsamma för oss.
Ni vet när man hör sig själv säga ”asså jag blir så trött på det här😫” ”Tänk, varför blir det alltid så här😖”
För den skull behöver det inte alls betyda att vi måste ”gillar läget” eller ens vara ok med det. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
För att kunna välja hur vi vill agerar, tar nästa steg utifrån vad som ör värdefullt för oss behöver vi bli medvetna.
Om situationen, vad är det som pågår egentligen??
Vad känner jag? Och vad behöver jag, just i detta nu? Och ibland komma till insikt att vad jag vill och vad jag behöver inte är samma sak😉
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
När vi möter oss själva, vågar vara modiga och tillåter oss själva att släppa taget om kontrollen, om så för ett ögonblick, och ta ett andetag i taget. Då kan vi ge kärlek till oss själva och dem omkring oss🌟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Det betyder inte att vi aldrig mer möter på jobbighet, men de kan betyda att vi kan navigera oss vidare mot våra drömmar och det som är viktig för oss, på riktigt. Ett litet steg räcker för att kunna starta en förändra🌟
How about that❤️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Finns det något område i ditt liv där du skulle vara hjälp av att byta perspektiv?
Jag har flera😅
Jag hoppas din måndag blir mjuk🌟

#onebreathatatime #human #inspiration #perspective #changeperspective #happymonday #awareness #mindfulliving
Read more
Hangögillet jag vill SPY på er. För er som inte vet så hade föreningen hangögillet vid åa ordnat en ...
Media Removed
Hangögillet jag vill SPY på er. För er som inte vet så hade föreningen hangögillet vid åa ordnat en sitz med temat ”Afrika” och folk hade bl.a. showat up med blackface. Jag vill SPY på att folk i den åldern så TOTALT saknar insikt om de strukturer och den rasism som frodas i vårt samhälle att de ... Hangögillet jag vill SPY på er. För er som inte vet så hade föreningen hangögillet vid åa ordnat en sitz med temat ”Afrika” och folk hade bl.a. showat up med blackface. Jag vill SPY på att folk i den åldern så TOTALT saknar insikt om de strukturer och den rasism som frodas i vårt samhälle att de ordnar en sitz med temat ”Afrika”. Är man så naiv att man inte inser att detta val av tema kommer att leda till exotifiering och tom grova rasistiska övertramp? Ifall man har fått leva ett så privilegierat liv att man inte förstår problemet i valet av sitztema är det PÅ TIDEN ATT MAN INSER DET NU. Och sen ska man inte komma dragande med (jag citerar Henrik Söderblom,hangögillets ordförande) ”Min åsikt är att det finns större problem än att någon målar sig i ansiktet” (åu 7.4 2018) Nej, då gäller det att BACKA och BE OM URSÄKT och SE TILL ATT DET INTE UPPREPAS. Vet du varför Henrik? Jo, för det är inte relevant att du PERSONLIGEN inte tycker att det är ett problem att folk kommer till er sitz i blackface, när det är ett OBJEKTIVT FAKTUM att det är det. Hangögillet har gjort ett allvarligt övertramp och du i egenskap av ordförande är ANSVARIG för att ni fick detta att ske. Jag är medveten om att de som kom i blackface inte är med i gillet MEN ni var ansvariga för att sitzen skulle vara en TRYGG plats och att dessa övertramp inte skulle inträffa. Ni eller till och med DU Henrik borde ha sett till att dessa människor skulle ha SKICKATS HEM och lärt sig att SÅHÄR GÖR MAN BARA INTE. Jag är så INNERLIGT TRÖTT på att vita, främst män kommer undan med sånthär för att de är så naiva och att de dessutom sedan möter kritiken med nonchalans.
Ifall ni inte förstår problemet med blackface ->googla
Ifall ni inte vet vad exotifiering är ->googla
Det hör till det mänskliga ansvaret (speciellt som privilegierad= vit) att vara informerad om dessa begrepp, speciellt med tanke på vilken otrolig tillgång till information vi har i dagens läge! Och när man läser på och lär gäller det naturligtvis att tänka källkritiskt samt att minnas att i frågor som berör rasism och diskriminering mot poc är det tryggast att lyssna på de rasifierades åsikter eftersom de i den frågan har TOLKNINGSFÖRETRÄDE.
Read more
Här hade jag precis påbörjat mina första stapplande steg som medieteknikstudent på KTH. Men att ...
Media Removed
Här hade jag precis påbörjat mina första stapplande steg som medieteknikstudent på KTH. Men att jag skulle plugga till civilingenjör har inte alltid varit givet. När jag gick sista året på gymnasiet läste jag matte 5, matte 4 och fysik 2 parallellt med varandra samtidigt som jag bollade ... Här hade jag precis påbörjat mina första stapplande steg som medieteknikstudent på KTH. Men att jag skulle plugga till civilingenjör har inte alltid varit givet. När jag gick sista året på gymnasiet läste jag matte 5, matte 4 och fysik 2 parallellt med varandra samtidigt som jag bollade tre förtroendeuppdrag. Jag höll på att knäckas på mitten. En dag rådslog jag med min fysiklärare om att hoppa av kursen - jag skulle ändå inte prestera några höjdarbetyg och jag behövde inte fysiken för att börja plugga till arkitekt. ”Hoppa inte av!” sa han, ”Du kanske vill läsa till läkare eller civilingenjör en dag.” Jag minns att jag skrattade. Jag, civilingenjör? Det kändes snubbigt och torrt - allt jag inte var. Sedan blev saker som det blev och jag förälskade mig i kursplanen för medieteknikprogrammet och valde att hoppa av arkitekturskolan; för tiden på KTH Campus hade fått mig att inse att civilingenjörer var fruktansvärt roliga att hänga med. Jag var däremot livrädd för att vara en av få tjejer på programmet då jag läst att det var en hel del programmering, och att många senare började jobba inom spelindustrin. Ack så fel jag hade - medieteknik är en av de mest jämställda programmen mellan könen - och jag är glad att jag inte lät mina fördomar påverka mig till att inte följa mitt hjärta. Här har jag träffat några av de starkaste, coolaste kvinnor jag känner. Tur att jag inte hoppade av Fysik 2, för annars hade jag nog aldrig hittat Hem. Tyvärr sjunker nu trenden av antalet antagna tjejer till tekniska utbildningar i Sverige, and the future is too important to be left to men. Låt inte normerna styra dina livsval - följ ditt hjärta när högskoleantagningen öppnar den 15e mars. #womengineerstories
Read more
Loading...
Jag skapade en debatt som jag avser att lämna för semester. Men det finns mycket att lära kring hur ...
Media Removed
Jag skapade en debatt som jag avser att lämna för semester. Men det finns mycket att lära kring hur folk bemöter den och hur de skapar nya och ibland falska dilemman mellan två alternativ jag aldrig har satt upp. Jag är emot en låt om spädbarnsvåldtäkter. Creddiga grabbar på komikscenen har ... Jag skapade en debatt som jag avser att lämna för semester. Men det finns mycket att lära kring hur folk bemöter den och hur de skapar nya och ibland falska dilemman mellan två alternativ jag aldrig har satt upp. Jag är emot en låt om spädbarnsvåldtäkter. Creddiga grabbar på komikscenen har istället ställt upp dilemmat Moralpanik eller Yttrandefrihet. Sen ljuger de och säger att jag är förespråkare för Moralpaniken och således emot yttrandefriheten. Hatet och hoten jag får som följd av det är inget jag ska gå in på utan den retoriska läxan och debattekniken de kör är att döpa om ”skämta om våldtagna spädbarn” till ”yttrandefrihet och ”inte skämta om våldtäkter av spädbarn” till ”moralpanik. Varför? Därför det är inte så creddigt att försvara saker som innefattar orden ”våldtäkt av barn” så man döper om det för att lättare vinna anhängare och bygga upp ett motstånd mot min tes, dock på falska premisser. Det är rätt fult, men också så man gör. Vissa journalister nappar, andra ser igenom det. Andra skriver krönikor där man utlämnar min bakgrund och kallar mig för anhängare av Moralpaniken. Förutom att ni ser diskussionerna så hoppas jag ser tendenserna, det hela är nästan en gratis workshop i debatteknik. Falskt dilemma är en slug debatteknik värd att komma ihåg som några använt ”Det här är bara ett skämt, bekämpa riktiga våldtäkter av barn istället”. Dilemmat var aldrig dessa ”Bekämpa Skämt eller Verklighet” utan återigen Att skämta om våldtagna barn i dagens kontext eller inte. Frustrerande när folk gör så? Ja. Genomskinligt? Japp.
När du har skapat ett dilemma, låt ingen döpa om det dilemmat och dra över dig till en annan debatt du aldrig har startat. Och du som drar folk till andra frågeställningar ”what about Ali G, yttrandefrihet, riktiga våldtäkter” skapa din egen debatt men ljug inte och säg att jag är med i den. Tack!

#debatteknik #fallasier #döpa #om #fokusering #retorik #moralpanik #spädbarn #yttrandefrihet #skämt #retorik #ingetskämt
Read more
Fröet som växte till att bli Everyday Baby Tre blivande pappor och några idéer om hur vardagen skulle ...
Media Removed
Fröet som växte till att bli Everyday Baby Tre blivande pappor och några idéer om hur vardagen skulle kunna underlättas i familjelivet. De tre grundarna Andreas, Edon och Fredrik har alla några saker gemensamt. En aktiv livsstil, ett stort intresse för familj och resor till härliga platser. På ... Fröet som växte till att bli Everyday Baby
Tre blivande pappor och några idéer om hur vardagen skulle kunna underlättas i familjelivet.
De tre grundarna Andreas, Edon och Fredrik har alla några saker gemensamt. En aktiv livsstil, ett stort intresse för familj och resor till härliga platser.

På en härlig sandstrand i varsin solstol satt de tre vännerna när de var iväg på en gemensam resa. De betraktade en familj med två barn som precis hade kommit ner till stranden. De observerade att pappan precis värmt nappflaskan i strandbaren men snällt fick vänta med sitt ledsna barn för att flaskan hade blivit för varm. Pappan försökte både smaka och känna på vällingen men verkade inte riktigt säker på om temperaturen var rätt.
Mamman höll samtidigt på att jaga det äldsta barnet, som bara ville leka och bada. Det var en kamp för att smörja in med solkräm.
Som observatörer i sina solstolar diskuterade de om och hur livet skulle förändras som förälder. Detta blev fröet som växte till att Everyday Baby skulle arbeta med produkter som reducerar så mycket av stressmomenten som möjligt för familjer. Man ska kunna fokusera på det som ger glädje och kärlek och fortsätta leva en underbar aktiv livsstil.
Några år senare är de tre grundarna pappor och lever ett aktivt liv tillsammans med sina familjer kombinerat med sin företagsbebis Everyday Baby. Nu har flera produkter som underlättar vardagen för familjer lanserats. SunHero gör stranddagarna enkla då man vet att barnen inte bränner sig i solen. Nappflaskor och temperaturband i säkra material håller koll på temperaturen på välling och ersättning. Badmattor som visar rätt temperatur i badkaret och ser till att barnen inte halkar – allt perfekt att ta med sig på resor och till vänner.
Everyday Baby är inte lösningen på allt men det är ett viktigt steg närmre för föräldrar att fortsätta leva sina aktiva liv med den extra kärlek och glädje som barn ger. Det är vad Everyday Baby strävar efter.
Read more
Underbara och fina Medina. Idag är det din dag. Jag är så otroligt tacksam att jag har lärt känna dig ...
Media Removed
Underbara och fina Medina. Idag är det din dag. Jag är så otroligt tacksam att jag har lärt känna dig och att jag får ha en sån fin vän som Du i mitt liv. Jag kommer för alltid vara evigt tacksam. Tack för att du accepterar mig för den jag är. Tack för att du alltid finns vid min sida, både när jag vill ... Underbara och fina Medina. Idag är det din dag. Jag är så otroligt tacksam att jag har lärt känna dig och att jag får ha en sån fin vän som Du i mitt liv. Jag kommer för alltid vara evigt tacksam.
Tack för att du accepterar mig för den jag är. Tack för att du alltid finns vid min sida, både när jag vill skratta, gråta eller mina tankar svämmar över. Du är inte bara min bästa vän, du är min syster och du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Du inspirerar mig så mycket, genom att du är och vågar vara dig själv. Jag är så stolt över den resa du har gjort. Du förtjänar det bästa och jag hoppas du kommer finna det. Ser fram emot om femtio år när vi dricker kaffe och pratar gamla minnen. Grattis på födelsedagen!! Älskar dig ❤️
Read more
Loading...
Lyssnade på avsnittet om psykisk ohälsa av Hannah Amanda Report och låg och tänkte länge. Som många ...
Media Removed
Lyssnade på avsnittet om psykisk ohälsa av Hannah Amanda Report och låg och tänkte länge. Som många vet mådde jag riktigt skit för två år sen och jag mår så mycket bättre nu som jag också pratat om MEN, jag kämpar fortfarande. Jag är en person med ångest. Så är det. Den kommer och går, stannar lite ... Lyssnade på avsnittet om psykisk ohälsa av Hannah Amanda Report och låg och tänkte länge. Som många vet mådde jag riktigt skit för två år sen och jag mår så mycket bättre nu som jag också pratat om MEN, jag kämpar fortfarande. Jag är en person med ångest. Så är det. Den kommer och går, stannar lite längre ibland, kortare ibland. Den blir djupare och sätter större svårigheter i livet för mig ibland eller blir ”bara” ett obehag och inte stör min vardag andra gånger.
Det är läskigt att dela med sig. För hur långt vi än kommit senaste åren är det fortfarande tabu. SÅ många går runt med ångest men nästan alla känner sig ensamma i det. Det borde inte gå ihop.
Från och med nu tänker jag som @hannawidell sa ”Varje gång man berättar om sin svaghet gör man minst en människa mindre ensam. Det är ett givande alla borde syssla med”. Det berörde mig så otroligt och var något av det finaste jag hört.
Skillnaden mellan min ångest förr och nu är acceptansen. Jag förstår nu att ångest är en del av livet, eller i alla fall mitt liv. Då är den lättare att hantera. Jag är inte länge lika hård mot mig själv. Vad jag har förstått, är många därute är otroligt elaka mot sig själva. Vi trycker ner oss själva vilket vi aldrig skulle göra mot någon vi kände som har ångest. Jag tror acceptans är botande av väldigt mycket. Vi borde säga snälla saker till oss själva (och andra såklart!) hela tiden. Man kan se att frisättning av måbra-hormoner ökar då.
Det finns en villfarelse om att livet kan vara utan lidande eller ångest och oro. Det är den moderna idéen om att vi ska vara lyckliga hela tiden. Det i sin tur skapar olycka eftersom vi är olyckliga över att vi inte är lyckliga.
Stanna upp, ta några djupa andetag, vart du än är, förstå att alla är inte så lyckliga de ser ut att vara hela tiden. Alla bär på något. Det är läskigt för folk att dela med sig. Jag tycker det är svinläskigt men jag vill verkligen. De DM’s jag får om att texter har gjort folks dag eller hjälpt dem i situationer. Det är bara egoistisk av mig att låta mitt instagramflöde se så jävla ”lyckligt och roligt” ut. För så är inte livet alltid.
”Det är som det är och det blir som det blir”- Bästa citatet av @hannahwidell❤️
Read more
En ivrig och inspirerad kandidat inleder årsmötesveckan full av energi <span class="emoji emoji1f4aa"></span> #thisgirlisonfire #Repost ...
Media Removed
En ivrig och inspirerad kandidat inleder årsmötesveckan full av energi #thisgirlisonfire #Repost @svenskakvinnoforbundet • • • Pressmeddelande 15.3.2018 (förkortad version - hela pressmeddelandet till påseende på Kvinnoförbundets webbsida) Lotta Keskinen vill bli vice ... En ivrig och inspirerad kandidat inleder årsmötesveckan full av energi 💪 #thisgirlisonfire
#Repost @svenskakvinnoforbundet
• • •
Pressmeddelande 15.3.2018 (förkortad version - hela pressmeddelandet till påseende på Kvinnoförbundets webbsida)
📇
Lotta Keskinen vill bli vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet
📇
Lotta Keskinen från Helsingfors ställer upp som kandidat i valet av vice ordförande i Svenska Kvinnoförbundet. Fram till slutet av februari i år ledde Keskinen förbundets äldsta lokalavdelning, Helsingforsavdelningen, vars 110-års jubileum firades i januari.
📇
- Kvinnoförbundet har med åren blivit en viktig del av mitt liv och nu är jag redo att ta steget vidare och göra en större insats på förbundsnivå. Jag vill arbeta för att stärka förbundets roll på den politiska kartan. En viktig hörnsten i förbundet är lokalavdelningarnas arbete och engagemang. Som vice ordförande i förbundet vill jag särskilt stödja lokalavdelningarnas ordförande i deras viktiga arbete, säger Keskinen.
📇
Keskinen är engagerad i frågor som berör lika bemötande, alla människors rätt att obehindrat och tryggt kunna röra sig i samhället samt alla människors rätt till upplevelsen av en trygg vardag. Keskinen betonar vikten av samarbete i kampen för jämställdhet, både inom förbundet och över partigränserna samt med politiskt obundna organisationer.
📇
- Alla bäckar små behövs i vår kamp för jämställdhet - du behöver inte vara politiker för att göra en skillnad. Därför är det viktigt att vi feminister stöder varandra och för en öppen dialog. I de frågor vi tänker lika så åstadkommer vi mer genom att slå ihop oss och visa en enad front. Här kan vi se som exempel #metoo, som fick en så stark slagkraft tack vare att kvinnor världen över backade upp varandra, konstaterar Keskinen.
📇
För mer information:

Lotta Keskinen
[email protected]
tel. 041 505 5755
Read more
Grundkurs Kropp - Mage, ben, fötter 17-19 mars Uddevalla (3 dagar) för hud- & spa-terapeuter, ...
Media Removed
Grundkurs Kropp - Mage, ben, fötter 17-19 mars Uddevalla (3 dagar) för hud- & spa-terapeuter, massörer, ayurveda terapeuter etc - Ayurvedisk teori kroppsdiagnostisering - Garshan torrmassage med silkesvantar - Kaya bodypeeling - Udara magbehandling - Gamathi lerinpackning ... Grundkurs Kropp - Mage, ben, fötter
17-19 mars Uddevalla (3 dagar) för hud- & spa-terapeuter, massörer, ayurveda terapeuter etc - Ayurvedisk teori kroppsdiagnostisering
- Garshan torrmassage med silkesvantar
- Kaya bodypeeling
- Udara magbehandling
- Gamathi lerinpackning för trötta ben, med en lättare lymfdänage - Pada: fotbehandling med marmamassage och lerinpackning.
(se också grundkurs Kropp, detox, celluliter och slim)

I kursen ingår flera användbara behandlingar:

Garshan torrmassage med silkesvantar – är en underbar skrubb som återställer kroppens elektrisk laddning och stimulerar kroppens utrensning
Kaya Bodypeeling – då lär dig traditionell peeling som förbereder huden för vidare behandlingar

Udara magbehandling – den viktigaste behandlingen av alla kroppsbehandlingar. Innan du kan få riktigt bra resultat på all Detox (som Garshan programmen) måste kroppens viktigaste centrum – mage, underliv och mellangärde – göras spänningsfritt.
Udara är behandling för ökad spänst i magens och bukens hud, tex efter att man bantat kraftigt, men är också en behandling där du får lära dig att frilägga mycket djupt lagrade spänningar kring, lever, mellangärdet, bukspottskörteln, rectum, psosas muskel mm.
Vi använder specialanpassad oljor och leror samt värme för att Detoxa detta område. - Gamathi lerinpackning för trötta ben. Vi använder även här special oljor, leror och du får lära dig en effektiv lymfdränage. Behandlingen stärker benens vener och kapillärer och är kylande och sammandragande. - Pada: fotbehandling som passa bra på SPA som på salong. Kuren består av ett fotbad, skrubb, skön massage med och inpackning med avgiftande lera och avslutande marma massage

Följande ingår:
*Ayurveda teori!
*Lakshmi filosofi!
*Ekologisk hudvård vad är det?
*Ayurveda diagnosticering - vem är du,
- komplett analys inkl ingående hud & kroppsanalys enligt de fem elementen
*Genomgång av produkter för behandling och hemmabruk.

Kursen vänder sig till professionella terapeuter (hud-, spa-terapeuter och massörer).
Read more
Loading...
En kall och mörk höstkväll 2012 fick jag en sköldpaddsfärgad, lurvig liten pälsboll placerad i ...
Media Removed
En kall och mörk höstkväll 2012 fick jag en sköldpaddsfärgad, lurvig liten pälsboll placerad i min famn. Redan i samma sekund som jag kände värmen från den lilla varelsen bestämde jag mig; ”det är du som får följa med hem”. Jag har aldrig sedan dess ens funderat på om jag valde fel. Jag minns ... En kall och mörk höstkväll 2012 fick jag en sköldpaddsfärgad, lurvig liten pälsboll placerad i min famn. Redan i samma sekund som jag kände värmen från den lilla varelsen bestämde jag mig; ”det är du som får följa med hem”. Jag har aldrig sedan dess ens funderat på om jag valde fel. Jag minns knappt någon av alla dom andra kattungarna som var i rummet den där kvällen, för i den stunden existerade du och bara du för mig.
Du har funnits vid min sida i medgångar och motgångar. Du tröstar mig genom din närhet med kurrande och trampmassage när jag är nedstämd. Du roar mig med din störda (men ack så underbara) personlighet när jag är uttråkad. Du är mitt trogna sällskap under ensamma hemmadagar.
Du blänger på mig när jag äter någonting och du inte får smaka. Du gör mig otroligt frustrerad och irriterad när du går runt i lägenheten och skriker, trots att det finns både mat och vatten och rengjorda lådor. Du kan även testa mitt tålamod ibland genom att göra saker du vet att du absolut inte får, och avslutar dessutom alltid med att ge mig den där bitchblicken som bara du kan ge.

I och med detta har du alltid varit och kommer alltid att vara min lilla bebis och ingen kommer någonsin kunna ta eller ersätta din plats i mitt hjärta.
Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan dig, ändå vet jag att den dagen så småningom kommer då du lämnar min sida för evigt. Jag hoppas och tror innerligt att den dagen dröjer länge, för du har gjort mitt liv så mycket enklare och roligare att leva bara genom att finnas i min omedelbara närhet.

Det är idag exakt fem år sedan du charmade mig för första gången. Jag visste inte då att man kunde knyta så starka band till ett djur, än mindre troligt till en katt eftersom ni sägs vara så självständiga och opålitliga. Men du fortsätter för varje dag som går att motbevisa dessa uppenbart falska fakta genom att bara vara den katt du är.
Min älskade lilla bebis, min älskade Tosca<3
Read more
ÄR DU EN FIGHTER ELLER EN QUITTER? Eftersom jag vet att bilden av träning och hälsa är väldigt snedvriden ...
Media Removed
ÄR DU EN FIGHTER ELLER EN QUITTER? Eftersom jag vet att bilden av träning och hälsa är väldigt snedvriden på sociala medier idag, så tänkte jag försöka dela med mig av en lite mer rättvis bild.. Om man följer några olika fitnessprofiler på insta ser man ofta snygga bilder med motiverade atleter ... ÄR DU EN FIGHTER ELLER EN QUITTER?
Eftersom jag vet att bilden av träning och hälsa är väldigt snedvriden på sociala medier idag, så tänkte jag försöka dela med mig av en lite mer rättvis bild.. Om man följer några olika fitnessprofiler på insta ser man ofta snygga bilder med motiverade atleter som utför imponerande prestationer (så även på min insta, vilket illustreras på bilden ovan). Men träning är inte enbart en framgångssaga. Även de mest imponerande atleterna har motgångar.

För några veckor sedan blev jag förkyld och eftersom förkylningar sällan går över på bara ett par dagar så blev jag tvungen att vila från träningen ett tag. Nu när jag väl börjar komma igång och träna igen så känns allt som en enda stor uppförsbacke! Det är tungt, det är tråkigt, jag är svag, jag är långsam.. jag får sänka vikterna i alla lyft och jag flåsar som en idiot efter ett par lätta set knäböj.. jag är inte ETT DUGG motiverad! Jag känner mig inte nöjd och glad efter träningen, jag känner mig besviken och arg... MEN jag tränar ÄNDÅ! Trots att motivationen saknas och allt går dåligt! För det är inte förrän i motgång som man verkligen får bekänna färg... det är då man måste kämpa och slita! Det är då man måste fortsätta träna trots brist på motivation.. för om man gör det så kommer så småningom motgången vändas till medgång.

Oavsett vad du har för mål med din träning så kommer du stöta på hinder! Alla har motgångar, alla kämpar.. den enda skillnaden är att vissa ger upp och andra håller i.. Det må låta klyschigt, men nästa gång du saknar motivation och vill ge upp, ställ dig frågan: Är du en FIGHTER eller en QUITTER? 👊
Read more
Snart firar vi 1 år som man & fru. Hjälp så fint. Minns vår bröllopsdag som igår. Det var den finaste ...
Media Removed
Snart firar vi 1 år som man & fru. Hjälp så fint. Minns vår bröllopsdag som igår. Det var den finaste dagen i mitt liv. Och det enda jag kan känna ibland är att jag önskar att vi gift oss tidigare för att få vara man & hustru längre. Vi hade ett simpelt trädgårdsbröllop med våra närmsta i familjen. ... Snart firar vi 1 år som man & fru. Hjälp så fint. Minns vår bröllopsdag som igår. Det var den finaste dagen i mitt liv. Och det enda jag kan känna ibland är att jag önskar att vi gift oss tidigare för att få vara man & hustru längre.
Vi hade ett simpelt trädgårdsbröllop med våra närmsta i familjen. Vi hade en vision om ett bröllop där vi bland annat skulle hänga lyktor i träden, klä in plankorna ni ser med tyg och blommor i mängder, göra hemgjorda presenter till alla gäster, piffa till hela trädgården med diverse romantiska ting osv. Men några dagar innan bröllopet när vi stod där och svettades mitt i all fix så kollade vi på varandra och frågade vad fasen vi höll på med. För vem gör vi detta? Och varför? Inte var det för vår skull. Inte för gästernas. Kanske var det för att mätta min inre flickdröm om ett perfekt romantiskt trädgårdsbröllop? Jag vet inte, och inte Robert heller. Det var inte jag idag som ville ha det så. Det var jag som barn. Så i samma stund som vi började fundera så släppte vi allt vi hade för händerna. Vi ställde in allt i boden och sade att vårt bröllop blir som det ska. Det blir precis som det ska. Det sista vi ville var att minnas tiden runt bröllopet som stressig och jäktig. Så, där stod vi. Under nakna plankor med en stackars liten ballong och en ofärdig namnskylt. Blombuketten som mamma och jag band var en blandning av min favoritblomma Pion och egenplockade blommor från åkrarna runt huset. Kläder och skor köpte vi tillsammans en dag när vi gick på stadens gator hand i hand. Jag lockade mitt hår själv innan Robert försiktigt (på något vis) satt fast ett blomdiadem med små hårnålar. Vår bröllopstårta bakade vi tillsammans med familjen samma dag. Min favorittjej (kusindotter) var så stolt och glad för att få vara med och göra självaste bröllopstårtan. Vi bakade en Himmelsk Jordgubbstårta i två våningar som alla bara älskade.
Inget extra. Ingen stress. Allt var perfekt. Och jag ser tillbaka på denna dag med exakt samma glädje och kärlek idag som jag har gjort varje dag sedan vår bröllopsdag. Tack livet för att jag en sommardag för 9 år sedan träffade Robert. Och tack Robert för att du varje dag gör mig helt galet kär och lycklig. 💗
Read more
Jag tror inte på att vi kan ha för mycket att göra. I vart fall inte i den bemärkelsen att det är skadligt. ...
Media Removed
Jag tror inte på att vi kan ha för mycket att göra. I vart fall inte i den bemärkelsen att det är skadligt. Väggframkallande. Visst, vi kanske inte hinner med allt, men det är ju bara ett faktum. Vi har våra timmar, dagar och veckor - som förvisso vi själva hittat på och valt att slava under - och ... Jag tror inte på att vi kan ha för mycket att göra. I vart fall inte i den bemärkelsen att det är skadligt. Väggframkallande. Visst, vi kanske inte hinner med allt, men det är ju bara ett faktum. Vi har våra timmar, dagar och veckor - som förvisso vi själva hittat på och valt att slava under - och vad vi fyller dem med för handlingar spelar föga roll. Kroppen jobbar ändå 24/7 i någon form. Får vi bara vår näring och sömn så orkar vi med väldigt mycket. Så att ha ”många bollar i luften” är helt ofarligt - så länge du bara har fokus på den bollen du för stunden har i näven... Det som däremot kan vara ohälsosamt och skadligt är våra tankar. När vi fokuserar på fel saker vid fel tidpunkter. När vi grubblar på bollarna vi inte har i handen just då. När vi förflyttar oss från presens till imperfekt och futurum i en destruktiv tappning. När vi ger oss tid att älta. Unnar oss att oroas. Då griper rädslan tag i oss. Fegheten. Bortförklaringarna. Offerkänsla. De mentala spökena framkallar en fysisk symtom. Det är skadligt. Det är ohälsosamt. Det är farligt. Det är väggen vi springer in i - via våra egna tankar... Det beror således sällan på fysisk övermäktighet att vi mår piss. Inte utarbetning. Inte överbelastning. Snarare övertänkande. Och avsaknad av återhämtning. Vi är inte överarbetade, vi är underåterhämtade. Men vi tror på att det är vad vi GÖR som skapar det sjuka tillståndet. Så vi slutar GÖRA, vilket bara skapar mer tid för att TÄNKA. Och inte sällan gjuter just det bara fast oss ännu djupare in i väggen. Sjukt beteende. Sjuk åtgärd. Ordinationen borde inte vara vila, den borde vara dubbla fysiska skift, för scouter med tunga ryggsäckar orkar inte grubbla på mer eller mindre oväsentligheter. Ej heller bråka, då har vi samtidigt delvis löst ett annat av våra populistiska och moderna så kallade åkommor - bokstavskombinationernas upplevda dilemma... Detta är vad jag tror. Jag fattar att inte alla köper det. Men min tes funkar bra för mig. Och det är faktiskt det enda som betyder något för mig. Andra får tro och göra som de vill - bara det funkar för dem. Och ska vi nu springa in i väggar, se till att du gör det när du jagar din dröm - inte stillasittande
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span>DEL 3, ätstörningar<span class="emoji emoji1f338"></span> Jag hade så mycket energi och mådde så bra. Den kroppsliga biten föll på plats ...
Media Removed
DEL 3, ätstörningar Jag hade så mycket energi och mådde så bra. Den kroppsliga biten föll på plats och jag slutade att hata min kropp. Jag var tacksam för att den har burit på mina barn. 3 friska barn, livets gåva. Jag är oerhört tacksam för att jag fått göra den här resan och fått förmånen att ... 🌸DEL 3, ätstörningar🌸 Jag hade så mycket energi och mådde så bra. Den kroppsliga biten föll på plats och jag slutade att hata min kropp. Jag var tacksam för att den har burit på mina barn. 3 friska barn, livets gåva. Jag är oerhört tacksam för att jag fått göra den här resan och fått förmånen att kunna vara gravid.
Jag är idag snart 26 år gammal och mycket av mitt liv börjar falla på plats samtidigt som mycket av det förflutna börjar komma ikapp och jag är nu redo att ta tag i det och ska kunna acceptera allt och kunna gå vidare. Det handlar inte enbart om mina ätstörningar men även annat från mitt liv. Jag är driven och strävar ständigt efter att komma framåt, komma vidare. Jag håller inte fast vid saker jag vet inte längre driver mig framåt. Det kallas egoism av vissa och om nånsin så är det dags åatt jag påbörjar en ny resa. Inom mig själv, som handlar om mig och mig som person. Jag och pappan till barnen har gemensamt tagit beslutet att gå åt skilda vägar och jag är evigt tacksam för vad har har gett mig. Han har gett mig min mening i livet. Mina barn. De är mitt absoluta allt. Jag lever för att uppfostra de till att vara bra och goda människor. Jag vill att de ska bli personer som stöttar och hjälper folk som är i behov av hjälp. Att vara osjälvisk och genuint vilja hjälpa andra om man har den möjligheten. Jag hoppas att vi tillsammans som föräldrar kan forma till att bli självsäkra och drivna människor, att alltid hålla deras låga vid liv. Att berätta att de är bra som de är. Att vi älskar de lika mycket även när vi tjafsar likväl när vi myser. Jag vill att de ska se att även om två människor har gått isär så betyder det inte ett slut på någonting men möjligen en början på något annat, ännu bättre.
Jag har funnit min bästa vän i pappan till mina barn, jag har sådan tur.
Förra året lovade jag mig att det ska bli mitt år och det ska bli mitt år även nästa år och alla år resten av mitt liv. Precis som jag tog beslutet om att det räcker med självmisshandel så bestämde jag mig för att vara mer ärlig mot mig själv och agera utefter det. So i did. Jag utbildar mig nu till sjuksköterska och väljer att ägna tid för mig själv. Trivas i mitt egna sällskap. Det g
Read more
Igår spelade Sverige mot Tyskland i VM. @jimmydurmaz var en av spelarna som slitit och svettats ...
Media Removed
Igår spelade Sverige mot Tyskland i VM. @jimmydurmaz var en av spelarna som slitit och svettats för att ta plats på plan. Ett litet misstag räckte för att han skulle hatas och hotas. Han och hans mamma (!) som kallades för diverse invektiv. Ett misstag räckte för att de som anser sig mer svenskar ... Igår spelade Sverige mot Tyskland i VM. @jimmydurmaz var en av spelarna som slitit och svettats för att ta plats på plan. Ett litet misstag räckte för att han skulle hatas och hotas. Han och hans mamma (!) som kallades för diverse invektiv. Ett misstag räckte för att de som anser sig mer svenskar än landslagsspelaren ska kräva att han ska ”åka hem”. Fast han redan är hemma. Svenskheten hänger på en skör tråd för vissa. Rasismen lurar alltid runt hörnet. Gör du mål är du en hjälte. Då är du välkommen in i värmen. Ett villkorat välkomnande. Gör du en miss, ska du hem. Det är sen gammalt. Vad som är nytt är hur rasisterna plötsligt normaliserats och legitimerats och fått vinden i ryggen. Men vi får aldrig backa. Vi får aldrig tystna. In och ös kärlek över @jimmydurmaz Han är en hjälte. Och även hjältar gör misstag. (Här några screenshots för er som inte sett) #backajimmydurmaz #vm #sverige #backadurmaz #stårmedjimmydurmaz
Read more
För första gången på ca 13 år så har jag alltså badat i bikini med mina vänner utan att känna någon kropps ...
Media Removed
För första gången på ca 13 år så har jag alltså badat i bikini med mina vänner utan att känna någon kropps ångest alls! Jag är otroligt jävla lycklig att jag har så fina vänner som jag kan känna mig trygg med. Trygghet och tillit är nått av det finaste men svåraste att hitta i vänner men när man väl ... För första gången på ca 13 år så har jag alltså badat i bikini med mina vänner utan att känna någon kropps ångest alls! Jag är otroligt jävla lycklig att jag har så fina vänner som jag kan känna mig trygg med. Trygghet och tillit är nått av det finaste men svåraste att hitta i vänner men när man väl hittat dem så släpper man dom aldrig! Friheten att få slänga av sig kläderna stå där i bikini som om ingenting hade hänt är verkligen stärkande! För varje dag som går känner jag verkligen att jag tar många nya steg på min resa till ett helt lyckligt och bekymmerslöst liv pga kroppsidealet. Men jag ska erkänna jag var lite nervös i början men direkt när vi va där släppte allt med kläderna som slängdes på marken.

En sak som gör mig ledsen är hur jag kan ha varit så elak mot mig själv genom så många år där jag undvikit att bada helt pga rädslan att synas i bikini. Jag har undvikit en av de få sakerna som får mig att må bra i både kropp och själ. Bada för mig är och har alltid varit enormt befriande och det roligaste jag vet. Tack @wetzeljoel1 @sarasongbird @amirakrouti @danielparis @hejainternet för att jag får känna mig så trygg med er❤️ Foto: @sarasongbird
Read more
För bara någon månad sedan var vi helt inställda på att ha Elsa hemma fram till hösten. Och samma kväll ...
Media Removed
För bara någon månad sedan var vi helt inställda på att ha Elsa hemma fram till hösten. Och samma kväll som jag la upp en bild här och nämnde hur bra det ändå kändes, plingade det till och vi fick platserbjudande på en förskola som vi absolut inte räknat med. Det är den enda kommunala förskolan ... För bara någon månad sedan var vi helt inställda på att ha Elsa hemma fram till hösten. Och samma kväll som jag la upp en bild här och nämnde hur bra det ändå kändes, plingade det till och vi fick platserbjudande på en förskola som vi absolut inte räknat med. Det är den enda kommunala förskolan runt oss som vi kan tänka oss att ha barnen på. Det enda stället som levt upp till mer eller mindre alla våra (visserligen hårda) krav och gett oss en rakt igenom bra magkänsla. Jag hade sådan brutal ångest och vi tänkte först tacka nej. Vi drog ut på det till sista dag. Vi behöver inte platsen just nu och ville inte ens ha den. Men så började vi vela, ringde för att se om inskolningen gick att senarelägga och insåg någonstans hur fruktansvärt besvikna vi skulle bli om vi tackade nej nu och sedan inte fick platsen när vi verkligen känner att den behövs. Den risken var vi inte heller villiga att ta. Och även om Elsa är glad och nöjd precis hela dagarna här hemma finns inget, absolut inget, som trumfar att få vara med kompisar. Ser hon ett barn (även tonåringar fungerar 😅) studsar hon av lycka och ropar "KOOOMPIIIS!". Hon får aldrig nog, aldrig för mycket. Dessutom är hon den tryggaste och mest genomharmoniska unge jag vet, så att hon hade älskat förskolan tvivlar jag inte en sekund på. Vi tackade till slut ja och jag har sedan dess skjutit det framför mig. Imorgon är första dag för inskolning och jag har verkligen inte bearbetat detta som jag borde. (Vill alltid hålla hennes hand, genom allt, och ha henne hos mig. 😭) Hon kommer inte gå fulltid (förmodligen bara 10h/vecka) och jag VET att hon kommer ha så förbaskat roligt varenda minut där. Jag vet. Men det hjälper inte. Personalbrist, stora barngrupper, tid som inte räcker till och kanske framförallt vikarier som inte alltid kontrolleras fullt ut. Sådant som jag inte kommer kunna skydda henne från om jag inte är nära. Jag kan bara preppa, försöka pusha för saker jag tror på (som @treskablinoll) och hålla tummarna. Men det kommer bli bra. Det kommer det. Såklart. ✊🏼 Ni kan väl skicka över ett lass pepp och berätta hur mycket era små trivs på föris? Tack och hej från vraket! 👋🏼❤️ Foto: @wanderings.se
Read more
För att alla ska lära känna oss i kallinge sk dam så har vi bestämt att ni ska få följa med in bakom kulisserna ...
Media Removed
För att alla ska lära känna oss i kallinge sk dam så har vi bestämt att ni ska få följa med in bakom kulisserna så idag börjar vi med ingen mindre än våran ledare Roger Mattsson! Så fem snabba med Roger! Fråga 1 Nettans mat eller hämtmat? : Lagar Nettan mat? Så hämtmat är ju alltid gott. Fråga ... För att alla ska lära känna oss i kallinge sk dam så har vi bestämt att ni ska få följa med in bakom kulisserna så idag börjar vi med ingen mindre än våran ledare Roger Mattsson! Så fem snabba med Roger!

Fråga 1 Nettans mat eller hämtmat? : Lagar Nettan mat? Så hämtmat är ju alltid gott.

Fråga nr 2 Vilken tycker du är lagets slarver? : Det blir 2 namn där. Meja som alltid glömmer samlingstiderna och Becca som kan vara allmänt förvirrad på träningarna.

Fråga nr 3 om du blev strandad på en öde ö och fick ta med dig två grejer vad skulle de vara? : En fotboll och Frida Olsson. Då kan hon inte skylla på att hon ska jobba och inte kan träna 😉

Fråga nr 4 Nike eller Adidas? : Alltid Adidas. Dom gör dom bästa skorna.

Och sist men inte minst hur tror du de går för tjejerna i år? : jag hoppas tjejerna fortsätter att utvecklas som lag och grupp. Då kommer man också att utvecklas som individ. Jag hoppas också att alla tjejerna får ett riktigt roligt fotbollsår tillsammans med mycket skratt. Resultatmässigt så beror de väl på om jag och Frida kommer hem från den öde ön.

Tack Roger för dessa utförliga svar 😄 //Johanna och Jennie
Read more
Hela mitt liv har samhället talat om för mig vad som är rätt och rimligt att säga och tycka. Redan som ...
Media Removed
Hela mitt liv har samhället talat om för mig vad som är rätt och rimligt att säga och tycka. Redan som barn fick jag lära mig att kvinnor inte bör vara frispråkiga på sitt eget vis, utan alltid rätta sig i leden. Leden varierar, men idéerna lever kvar. Och jag fortsätter att ifrågasätta. För mig ... Hela mitt liv har samhället talat om för mig vad som är rätt och rimligt att säga och tycka. Redan som barn fick jag lära mig att kvinnor inte bör vara frispråkiga på sitt eget vis, utan alltid rätta sig i leden. Leden varierar, men idéerna lever kvar. Och jag fortsätter att ifrågasätta. För mig finns det ingen skillnad på fanatism och fanatism eller hat och hat eller lättkränkta människor och lättkränkta människor. Jag gör allt jag kan för att inte trampa enskilda individer på tårna. Problemet är att vissa tår är så känsliga att det bränner till bara av att se en kvinna utanför leden.
Read more
Varning för känsliga läsare! Nu kommer ett hett och känsligt inlägg. Debatten om kött har enligt ...
Media Removed
Varning för känsliga läsare! Nu kommer ett hett och känsligt inlägg. Debatten om kött har enligt min menig hamnat helt fel när det gäller . - miljö -djurhantering Att snacka eller utmåla kött som en stor miljöbov är helt galet om man slänger in allt kött som produceras utan att ta hänsyn ... Varning för känsliga läsare!
Nu kommer ett hett och känsligt inlägg.
Debatten om kött har enligt min menig hamnat helt fel när det gäller .
- miljö
-djurhantering
Att snacka eller utmåla kött som en stor miljöbov är helt galet om man slänger in allt kött som produceras utan att ta hänsyn till hur (eko) och vart (utomlands)det produceras.
Vi behöver absolut minska intaget av processat kött (korv, skinka, burgare, mm) och kött från uppfödare som behandlar djuren illa.
Det finns nog många som sitter hemma vid köksbordet och väljer bort kött och klappar sig på axeln och berättar för sina barn att -det här är bra för miljön.
Och samtidigt planerar Thailand resan eller semestern till medelhavet i sommar.
Nä, snacka om att sila mygg och skita kameler 😉
Ibland är det lättare att fokusera på de små sakerna för slippa se hela bilden. Det är då det ställer sig på sin spetts hur vida vi verkligen tänker på miljön.
Trevlig helg ! 😃
PS. Jag vet att debattinlägget är skriver av en av de stora köttproducenterna i Sverige, men det ligger dock en del sanning i det.
#mat #hälsa #miljö #nyttigt #kött #dagensnyheter #sverige
Read more
Upp med en 🏼‍♀️ om du är med oss på en digital detox med start på söndag! Under en vecka stänger vi ner våra sociala medier helt för att sakta ner och komma i skön semesterfeeling. Dvs vi ska INTE i tid och otid kolla av och slösurfa på Facebook, Instagram och LinkedIn. Blir det lätt eller svårt? ... Upp med en 🙋🏼‍♀️ om du är med oss på en digital detox med start på söndag! Under en vecka stänger vi ner våra sociala medier helt för att sakta ner och komma i skön semesterfeeling. Dvs vi ska INTE i tid och otid kolla av och slösurfa på Facebook, Instagram och LinkedIn. Blir det lätt eller svårt? Mer om varför och hur du gör för att hänga med oss på utmaningen hör du mer om i första avsnittet av vår Sommarspecial av #sunshinepodden - Pepptalk med Carina och Marie ☀️🙌🏼 som handlar just om att sakta ner inför sommar och semester, det behöver vi! Avsnittet släpps på söndag. Den härliga filmen är från när Carina mindfulness-cyklade (så kallas det nog när man cyklar långsamt och njuuuuter av naturen som i en saga 😉) på stigarna i bokskogarna på Bornholm igår! Hör du havet och fåglarna? Balsam för själen. Mer sånt! 🍃🌿 #digitaldetox
Read more
Det er når vi ligger ned – at der for alvor kan åbne sig nye muligheder. Det er først, når vi er tvunget ...
Media Removed
Det er når vi ligger ned – at der for alvor kan åbne sig nye muligheder. Det er først, når vi er tvunget til at forlade alt det vi kender og alt det vi har vænnet os til, at leve med og være i – at vi for alvor tør flytte os mod det vi drømmer om. Der er intet fald uden en ny højde. Der er dem, der umiddelbart ... Det er når vi ligger ned – at der for alvor kan åbne sig nye muligheder.

Det er først, når vi er tvunget til at forlade alt det vi kender og alt det vi har vænnet os til, at leve med og være i – at vi for alvor tør flytte os mod det vi drømmer om.

Der er intet fald uden en ny højde.

Der er dem, der umiddelbart efter den første rystelse har lagt sig – vender katastrofen til en vej væk fra det lidt låste og velkendte. Med udkig til en helt ny epoke.

Dem der krøller sig sammen, først i smerte og selvmedlidenhed, senere vrede og bebrejdelser (det er de andres fejl). Her bliver de ofte hængende i en livstid. Du kender dem på deres bagtaleri og nedadvendte mundvige.

Og så er der dem, der lader stå til. Med et sorgfyldt skuldertræk accepterer de livets kyniske betingelser – og det faktum at de nok alligevel aldrig helt får det de drømmer om. Som årene går bliver de ofte triste, lidt grå, forsigtige og indadvendte.

Du bør bekende dig til de første; Du kan gribe den smerte, det kaos og den uro du står midt i og vende den til en tsunami af energi.

At handle løfter et menneske, handling fører mere kraft med sig og måske var det netop dette uforudsigelige, uforståelige eller ufravigelige du behøvede for at vende den skude, du kalder dit liv mod helt nye horisonter.

Jeg har set mennesker rejse sig fra de største katastrofer og bringe nyt lys til andre, sætte helt nye mål – og nå dem.

Ganske enkelt fordi de havde været dér, hvor det var værst og derfor ikke længere var begrænset af frygt.

Man overlever forandring. Man overlever at miste – man må overleve for at leve ‘over’. Lidt mere, lidt stærkere og langt mere rig på erfaring. Når livet først er blevet vejet og man kender værdien af alt det, der stadig kan udrettes … bliver man aldrig den samme igen.
#tørstefterlivet
#skrivedage
Read more
Du är min finaste ängel! Den starkaste stjärnan på himlen! Du är min morfar, min extra pappa och ...
Media Removed
Du är min finaste ängel! Den starkaste stjärnan på himlen! Du är min morfar, min extra pappa och min stora förebild. Det kommer aldrig finnas någon annan som du i mitt liv. Du är en person jag kan berätta allt mellan himmel och jord för. En person som kan vara lekfull, men ändå allvarlig. En person ... Du är min finaste ängel! Den starkaste stjärnan på himlen!
Du är min morfar, min extra pappa och min stora förebild. Det kommer aldrig finnas någon annan som du i mitt liv. Du är en person jag kan berätta allt mellan himmel och jord för. En person som kan vara lekfull, men ändå allvarlig. En person som hatar när man cyklar upp över gräskanterna eller hoppar över rabatten. En person som inte gillar när man sparkar boll på garagedörren. ”den blir bucklig!” Du är en person som har den bästa humorn på jorden. Du är en person som är ärlig och rak på sak i alla lägen. Du är en person som älskar glass, öl och trav. Du älskar din familj, fru, barn och barnbarn, men mest tror jag du älskar hundarna.
De du älskar har blivit till älskade... Det du hatar har blivit till hatade... Det du gillar har blivit till gillade... Det gör ont i hela min kropp av att veta, att när jag kommer hem finns du inte där... Jag kommer inte ha någon att gå upp till på kvällen och snacka skit och äta glass med. Jag komme inte ha någon att jävlas med på samma sätt som jag jävlades med dig. Det kommer vara ett stort tomrum som ingen kommer kunna fylla för mig och för många.
Jag skriver detta för att jag älskar min morfar och kommer alltid att göra. Jag behöver inga kommentarer på detta. Jag är jävligt ledsen, det vill jag vara och det är okej.
Read more
Det blev ett rätt långt uppehåll från marklyft och knäböj, först av en knäskada och när den började ...
Media Removed
Det blev ett rätt långt uppehåll från marklyft och knäböj, först av en knäskada och när den började gå över var jag nog, med handen på hjärtat, lite för bekväm för att börja om igen från grunden och nöta in tekniken på två såpass krävande övningar. Nu har dock deffen nått en liten platå på 94 kg ... Det blev ett rätt långt uppehåll från marklyft och knäböj, först av en knäskada och när den började gå över var jag nog, med handen på hjärtat, lite för bekväm för att börja om igen från grunden och nöta in tekniken på två såpass krävande övningar. Nu har dock deffen nått en liten platå på 94 kg (-9 för den som håller koll) senaste veckorna, det är dags att prova något nytt och återigen ta in och omfamna mark och böj i rutinen. För att få nya resultat krävs ibland nya metoder, eyes on the prize!

Skakade av värsta stelheten efter måndagens böjande med skridskor imorse, nu är det dags att ladda om för att köra rygg! Let's go.
#hockey #training #confessions #bauer
Read more
Så enkla ord. På en balkong med ens pappa. Jag älskar de där små stunderna då man sitter där på varsin ...
Media Removed
Så enkla ord. På en balkong med ens pappa. Jag älskar de där små stunderna då man sitter där på varsin sida om bordet. Tittar ut. Dricker sitt kaffe. Tittar tillbaka. Tillbaka på tider innan man ens själv fanns. Lyssna på historier om hur det kom sig att vissa saker blev som de blev. Att minnas ... Så enkla ord. På en balkong med ens pappa. Jag älskar de där små stunderna då man sitter där på varsin sida om bordet. Tittar ut. Dricker sitt kaffe. Tittar tillbaka. Tillbaka på tider innan man ens själv fanns. Lyssna på historier om hur det kom sig att vissa saker blev som de blev. Att minnas min mamma. Pappas kärlek.
Och att sedan höra hans mening om omvärlden, om förlåtelse och enkelheten i den. Då ryser man. Tack pappa!
Att förlåta handlar inte om att alltid ge någon annan rätt i sak, utan snarare om att frigöra sig själv. Att välja lycka istället för att få rätt. Men för att detta ska kunna ske med den enkelhet pappa sa i den meningen måste man våga leta efter svaren på de ställen man kanske varken vill leta eller har letat tidigare. Som att tappa en nyckel i skogen och sedan gå hundra meter längre bort och leta därför att där finns en gatlampa som lyser upp.

Det är i samtalen på en balkong både svar och nya frågor föds.

Kram❤️ #inspiration #förlåtelse #frihet #sökande #ärlighet #frågor #svar #livskraft #samtal #farochson #föräldraskap #familjeliv #utvecklingssamtal #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi #kärlek
Read more
Det kan gå en hel dag nu när jag inte ens har tänkt på Elins leukemi, det känns skönt för det är fortfarande ...
Media Removed
Det kan gå en hel dag nu när jag inte ens har tänkt på Elins leukemi, det känns skönt för det är fortfarande 4 mån kvar på året då man säger att det är västa tiden att få om den. Om 4 mån opererar de bort dosan där Elin fått all cytostatika och där alla blodprov tagits. Tänk att livet gick så fort att få ... Det kan gå en hel dag nu när jag inte ens har tänkt på Elins leukemi, det känns skönt för det är fortfarande 4 mån kvar på året då man säger att det är västa tiden att få om den. Om 4 mån opererar de bort dosan där Elin fått all cytostatika och där alla blodprov tagits. Tänk att livet gick så fort att få tillbaka även om det känns som Elin tappade två år så är hon nu ändå på sin väg. Jag tänker inte lägga en enda dag på att gå och oroa mig, bara njuta av varje morgon vi får ha vardag och alla är här. Framtid vet vi inget om, varken du eller jag så den enda vi kan göra nu är att leva och vara tacksam. Jag är så oerhörd tacksam och glad för det här livet och att Elin fick en andra chans 💗
Read more
Altta tam kıvamında pişmiş patatesler, üstte nar gibi kızarmış, içi yumuşacık tavuk... <span class="emoji emoji1f60d"></span> Yancısı ...
Media Removed
Altta tam kıvamında pişmiş patatesler, üstte nar gibi kızarmış, içi yumuşacık tavuk... Yancısı ve ana yemeği bir arada bu tarif tam da akşama iftar için hazırlamalık. #ramazandayemekcom #tarifiyemekcomdan: Fırında soslu tavuk Malzemeler: Tavuk için: 4 adet tavuk kalça, 2 yemek ... Altta tam kıvamında pişmiş patatesler, üstte nar gibi kızarmış, içi yumuşacık tavuk... 😍 Yancısı ve ana yemeği bir arada bu tarif tam da akşama iftar için hazırlamalık.😉 #ramazandayemekcom #tarifiyemekcomdan: Fırında soslu tavuk

Malzemeler:
Tavuk için: 4 adet tavuk kalça, 2 yemek kaşığı domates salçası, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıcak su
Patatesler için: 20 adet bebek patates, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 adet sarımsak, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz

Pişirme önerisi: Dilerseniz patatesleri ve tavukları bir arada da pişirebilirsiniz. Ancak patatesler için hazırladığınız sosun tadıyla tavuğun tadı karışabilir. Bu nedenle patateslerin üzerine ayrıca bir sos yapmayıp salçalı sostan gezdirin. Dilerseniz patateslerin içerisine limon kabuğu rendesi koymadan da pişirebilirsiniz.

Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını güzelce temizleyin.

Ardından tencerenin içerisine 2,5 su bardağı kadar kaynamış su ilave edin. Patatesleri içine atıp hafif yumuşayana kadar pişirin.

Ardından süzgeçten geçirin ve ilk sıcaklarını atmalarını sağlayın.

Bir fırın kabının içinde üzerine sarımsak, zeytinyağı, tereyağı, tuz, limon kabuğu rendesi ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırın. 170 derecede ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika kadar rengi hafif değişene kadar pişirin.

Bir kasenin içerisinde tavuk için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Ardından tavukları da ilave ederek harmanlayın.

Bir fırın kabının içerisine aktarın. Kabın üzeri kapalı bir şekilde (varsa kabın kapağı ya da folyo kullanarak kapatabilirsiniz) 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

Fırından almadan önce kapağını açın, bu şekilde bir süre pişirin ve üzerinin de kızarmasını sağlayın. Tavuklarınızı da fırından alın ve patateslerle birlikte servis edin. Afiyetler olsun, keyfi bol olsun. #tarif #fırındasoslutavuk #sunum #lezzet #iftar #ramazan #iftarmenüsü #ramazan2018 #sahur #oruç #yum #yummy #günaydın #food #foodie #instafood #foodshare #foodlover #iftaranepişirsem #recipe #cookbook
Read more
Fredag i paradiset- dag 4 och jag vaknar litta sleten. En kortare löprunda bara för att jag ville ...
Media Removed
Fredag i paradiset- dag 4 och jag vaknar litta sleten. En kortare löprunda bara för att jag ville och kunde. Ett crossfitteripass som va sjukt kul men va lite klen. Spenderade därmed resten av förmiddan i solstolen, i skuggan. Mötte Oscar med armbågarna för andra gången och det var lika ... Fredag i paradiset- dag 4 och jag vaknar litta sleten. En kortare löprunda bara för att jag ville och kunde. Ett crossfitteripass som va sjukt kul men va lite klen.
Spenderade därmed resten av förmiddan i solstolen, i skuggan.
Mötte Oscar med armbågarna för andra gången och det var lika smärtsamt som sist.
Fortsatte eftermiddagen i solstolen. Nu i solen.
Kände sen att det va nog med stillaliggandet och gjorde en två timmars walk about in da mountains. Sicken lisa för själen ändå. Vidderna, bergen, havet- fy fan va jag har det bra!
Det här med att resa ensam- att det skulle ta mej så många år innan jag började med den vanan. Att få så mycket tid för sej själv och sina egna tankar, göra precis det man själv vill, precis när man själv vill det - helt underbart😍
Nu menar jag inte att det lilla livet är ett påhäng i mitt liv, men han vill å det bestämdaste inte åka på ”nåt jävla träningsläger på semestern” och det vill ju jag. Varför jämka då, när man inte måste? Älskar honom lite allra extra för att han begriper det.
Middag nu och vad tusan gör man sen nu då, när det inte är nåt Robinson? Somnar i icke irriterat tillstånd kanske 😅
HEPPÅER! #egovecka #playitas #äta #sova #träna #tränahårthållkäften #softahårthållkäften #e3traning #ptpåriktigt
Read more
The cost of doing wrong is MORE than the cost of doing nothing. #peakweek . Missförstå mig rätt. ...
Media Removed
The cost of doing wrong is MORE than the cost of doing nothing. #peakweek . Missförstå mig rätt. I de flesta kontext berörande livet, träning, karriär etc. så tycker jag att det exakt motsatta ganska pricksäkert beskriver mina värderingar; "de enda männsikor som aldrig misslyckas är ... The cost of doing wrong is MORE than the cost of doing nothing. #peakweek
.
Missförstå mig rätt. I de flesta kontext berörande livet, träning, karriär etc. så tycker jag att det exakt motsatta ganska pricksäkert beskriver mina värderingar; "de enda männsikor som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker", "man ångrar bara det man aldrig gjorde" osv.. MEN just gällande toppning inför en fysiktävling så kan det vara riktigt dumt att dra i för stora växlar. Risken att man sabbar formen under sin "peakweek" och ser sämre ut på än veckan innan är ganska påtaglig om man inte vet vad man gör.
.
Dessvärre ganska vanlig syn backstage att man ser trycklösa och/eller blöta atleter. Orsaken kan nog nästan alltid härledas till tre orsaker: 🔺Det subkutana fettlagret är inte tillräckligt lågt för att kunna trycka fram de önskade konturerna
🔺Kyla/frusenhet
🔺Ogenomtänkt eller dåligt peakweekupplägg som designats med en eller flera tokigheter; tex för lite vatten, strypt salt för aggresivt utan återinförsel och/eller ett kolhdratsintag som matchats dåligt mot atletens somatyp & muskelmassa.
.
Egentligen inte så överraskande att det i Sverige fortfarande är många som stryper vätskan till minimala mängder sista 24h inför tävling. Har själv gjort det och vid min första tävling (-14) gjorde jag tom klassikern och tänkte "mer måste vara bättre" så jag utökade antalet timmar utan dricksvatten till kvällstid 2 dagar innan istället! Resultatet? Förvisso exeptionellt djupa seperationer kring linea alba (delningen i magrutorna), men dåligt med konturer på obliquer och därtill ett par(!) kilo lättare och således märkbart mindre tryck och storlek i muskelbukarna.
.
Självfallet kommer vi aldrig få veta om vi aldrig testar (även här) men återigen att riskera en 10-35v tävlingsdiet med att se ut som att man är 4 weeks out på tävlingsdagen klingar inte så bra med "jag gjorde iaf det bästa jag kunde".. För i slutändan är det precis DET som fitness borde handla om i kombo med personlig utveckling. Så om du redan ser bra ut 1v innan, Keep it simple! Eller ta hjälp av nån som på riktigt har koll och inte bara kopierar/justerar bro-science upplägg från nätet eller från "kemiska" atleter.
Read more
För ca 1,5 år sedan började jag på Mariannelunds Folkhögskola. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 1,5 år av otrolig gemenskap. 1,5 ...
Media Removed
För ca 1,5 år sedan började jag på Mariannelunds Folkhögskola. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 1,5 år av otrolig gemenskap. 1,5 år av underskott av sömn. 1,5 år av djupare studier om Gud. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ När jag klev in på innergården på Marre i augusti 2016 så hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Tanken ... För ca 1,5 år sedan började jag på Mariannelunds Folkhögskola.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1,5 år av otrolig gemenskap.
1,5 år av underskott av sömn.
1,5 år av djupare studier om Gud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
När jag klev in på innergården på Marre i augusti 2016 så hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Tanken var att jag skulle gå Äventyr under en termin och sen gå vidare med mitt liv. Jag gissade på att jag skulle få lära känna lite människor, få en djupare tro och vandra omkring i naturen lite.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Riktigt så enkelt blev det inte. Under de här tre terminerna (ja, det gick från en till tre) har jag fått lära känna helt otroliga människor, en del som jag är säker på att jag kommer umgås med livet ut, jag har fått en sån större kärlek till naturen och en djupare förståelse för Gud och hans ord.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jag vill tacka alla otroliga människor som jag har fått gå med i en, två eller tre terminer. Ni är alla guld värda och har gjort de här 1,5 åren till de bästa i mitt liv. ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marre
#marreht17
#marrevt17
#marreht16
Read more
Trött... Är bara förnamnet. Mini var tokförkyld förra veckan och fick va hemma. Nu har jag åkt dit. ...
Media Removed
Trött... Är bara förnamnet. Mini var tokförkyld förra veckan och fick va hemma. Nu har jag åkt dit. Ja redan i helgen va jag helt dyngförkyld. Jag valde att sjukskriva mig idag då ja lyssnade på kroppen som verkligen säger ifrån. Jag fryser och snorar. Men nu till det allvarliga i mitt inlägg. ... Trött... Är bara förnamnet. Mini var tokförkyld förra veckan och fick va hemma. Nu har jag åkt dit. Ja redan i helgen va jag helt dyngförkyld. Jag valde att sjukskriva mig idag då ja lyssnade på kroppen som verkligen säger ifrån. Jag fryser och snorar.
Men nu till det allvarliga i mitt inlägg.
Jag väljer att skjutsa mini på dagis för han är pigg från förkylningen. Då får jag info om att en del barn på dagis har syskon hemma med magsjuka.
Men alltså va?
Ni med fler barn, är ni hemma med en magsjuk unge och skjutsar andra på dagis? Sprids inte smittan bara runt då? Klart som fan dom drar med sig smittor. Om inte dom åker dit (för man kan ha turen att klara sig) Så är ju risken ändå stor att dom bär med sig smittan till övriga barn?
Är de bara vänta på magsjuka nummer 3 sen januari nu då?
Om ni ändå är hemma med ett magsjuka barn, kan inte den andra ändå vara hemma då?
Alla ni som snackar om idiotföräldrar som går på affären och dittan och dattan med magsjuka. Detta är väl fan över gränsen! Att handla mat kan ja köpa. De måste man. Men att dra med de till dagis till alla småbarn som ännu inte hunnit bygga världens bästa imunförsvar. Suck säger ja bara.
Går och lägger mig nu nån timme sen får ja väl hämta hem mini igen. Om han inte hinner bli magsjuk innan vill säga. 😧
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
●uppdate: har hämtat hem mini och jag har fattat fel. 🙈
Läget var att ett barns syskon fick magsjuka inatt som var och barnet är inte på dagis idag. Däremot är man inte säker smitta ändå. Men som de är just nu är och har dagis inte gjort fel enligt min och er andras åsikt. • ps: Åhh vad jag älskar kommunikation när saker misstolkas 😧🙈
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#sjukdommar #magsjuka #dagis #hållerhemma
Read more
WE HAVE A DREAM. Igår var jag på utställningen i detta namnet. En utställning med porträtt av människor ...
Media Removed
WE HAVE A DREAM. Igår var jag på utställningen i detta namnet. En utställning med porträtt av människor som gör skillnad, tar ställning, kämpar och krigar för en bättre värld. HBTQ-hjältar, fredskämpar, feminister (ja, det heter faktiskt så när man strävar mot jämställdhet, allas likavärde, ... WE HAVE A DREAM. Igår var jag på utställningen i detta namnet. En utställning med porträtt av människor som gör skillnad, tar ställning, kämpar och krigar för en bättre värld. HBTQ-hjältar, fredskämpar, feminister (ja, det heter faktiskt så när man strävar mot jämställdhet, allas likavärde, kvinnors lika rätt, inte för att kvinnor ska få det bättre än män) de som kämpar mot rasism och nazism och miljökämpar, samt massa andra aktivister som kämpar. Alla för människors lika värde. De inspirerade mig. De använder sina plattformar till att göra skillnad. Det är precis vad alla borde göra. Snälla använd er av social media till något gott. Vad som borde vara viktigast för alla människor är att vi ALLA ska få leva efter samma rättigheter. Här i Sverige. Här i norden. Här, på hela den här skeva jorden. Det går inte att bekämpa terrorism, miljöförstöring, kvinnohat eller krig med mer hat och mer krig. Kärlek och gemenskap, omtanke och kunskap kommer alltid vara den största makten att besitta. Vi behöver bry oss ännu lite till, precis som människorna på bilderna här gör.
Read more
Varning för skryt men vill bara säga att å vad underbart att bilden jag ville måla upp kändes rätt ...
Media Removed
Varning för skryt men vill bara säga att å vad underbart att bilden jag ville måla upp kändes rätt och värdefull för intervjupersonen (och förhoppningsvis givande för läsarna) När någons budskap - som i det här fallet ett givande värderingsarbete får komma ut och inspirera allmänheten ... Varning för skryt men vill bara säga att å vad underbart att bilden jag ville måla upp kändes rätt och värdefull för intervjupersonen (och förhoppningsvis givande för läsarna) När någons budskap - som i det här fallet ett givande värderingsarbete får komma ut och inspirera allmänheten - och jag kan få vara det här mellanledet som länkar cool person med bra budskap med folk som kan få reda på bra grejer. Så är det ju himla roligt när personporträttpersonen blir nöjd med reportaget. Skrivandet är ofta ensamt och jag vet inte alltid hur det landar hos läsarna (intervjupersonen får läsa personporträtten innan tryck och säger ibland bra fint tack) - så visst är det värdefullt och roligt att få feedback. Inte att vara duktig eller nåt sånt, utan på att budskapet går ut, det jag strävar efter!
#endofskryt #tacksam #journalistikenkanvarajäklajobbigtprestationskravslutahårmenocksåabsolutfantastiskälskart
Read more
Idag fyller min älskade bror 25 år. Att ha växt upp med en förståndshandikappad bror har inte varit ...
Media Removed
Idag fyller min älskade bror 25 år. Att ha växt upp med en förståndshandikappad bror har inte varit det lättaste. Men har lärt mig så mycket genom att vara hans syster. Aldrig har jag träffat nån som är så glad över allt han har/får och som är så kärleksfull som han. Det händer ibland att jag frågar ... Idag fyller min älskade bror 25 år. Att ha växt upp med en förståndshandikappad bror har inte varit det lättaste. Men har lärt mig så mycket genom att vara hans syster. Aldrig har jag träffat nån som är så glad över allt han har/får och som är så kärleksfull som han. Det händer ibland att jag frågar mig själv hur det skulle vara om han inte var förståndshandikappad men sen tänker jag på alla bra stunder man får med honom. Jag är så glad över att va hans syster. Världens goaste/roligaste och bästa bror. Den här dagen han fick träffa @m0llys var nog bästa dagen i hans liv och se honom så glad som han va den dagen och som han är alltid också gör mig extremt lycklig. Finns ingen och verkligen ingen som är så kärleksfull som han. Grattis Johannes på din 25 årsdag. Jag älskar dig och är stolt över att få va din syster. Tack för allt du lär mig och för att du lär mig att uppskatta allt bra jag har i livet och att aldrig ta något för givet❤️
Read more
Dax för Societsdams-leken tyckte jag idag Välkommen hit till våra drömmars stad - här är allting ...
Media Removed
Dax för Societsdams-leken tyckte jag idag Välkommen hit till våra drömmars stad - här är allting förlåtet - å imorgon är en annan dag - välkommen in till våra tomma hjärtan - vi känner ingenting - vi andas trots att vi inte vill - kan du ta mig härifrån - jag dansar alltid för nära - jag dansar ... Dax för Societsdams-leken tyckte jag idag

Välkommen hit till våra drömmars stad - här är allting förlåtet - å imorgon är en annan dag - välkommen in till våra tomma hjärtan - vi känner ingenting - vi andas trots att vi inte vill - kan du ta mig härifrån - jag dansar alltid för nära - jag dansar alltid för nära vägen - ser döden i ögonvrån - ta mej inte härifrån - jag dansar alltid för nära - dansar alltid för nära vägen - det är här man går med knytna nävar i fickorna - jag känner ingenting - det blir nog aldrig riktigt som man vill - välkommen till våran domedag - jag dansar alltid för nära - detta är våran domedag - jag andas in lite till trots att jag inte vill - välkommen till våran domedag - det är nånting som håller mig kvar - jag andas in lite till - för många slitna illusioner - jag ser ödet i ögonvrån - ser DÖDEN i ögonvrån - jag andas in lite till - andas trots att jag inte vill - det är nåt som håller mig kvaaaaar

http://open.spotify.com/track/1YhojZXbYQ0ehRnpH8rhyS

#vernissage #strandvägen #vånnainget #dansar
Read more
HYRA EN HANDYMAN?! 🤓🛠 . Jag får alltid mängder av meddalanden liknande ”hur hittar man en sån man?”, ...
Media Removed
HYRA EN HANDYMAN?! 🤓🛠 . Jag får alltid mängder av meddalanden liknande ”hur hittar man en sån man?”, ”tänk om man hade en David” och så viiidare, när jag lägger ut stories där duden svettas och sliter med allt möjligt för mig och djuren... Jag tänker... att jag ödmjukt kan dela med mig lite?! ... HYRA EN HANDYMAN?! 🤓🛠
.
Jag får alltid mängder av meddalanden liknande ”hur hittar man en sån man?”, ”tänk om man hade en David” och så viiidare, när jag lägger ut stories där duden svettas och sliter med allt möjligt för mig och djuren... 😅 Jag tänker... att jag ödmjukt kan dela med mig lite?! 😂👍
Helt ärligt alltså. Jag är så förbannat lyckligt lottad. Mina djurbarns extrapappa är BÄST. Men vi har några problem. 1. Våran ekonomi drar inte helt jämnt med våra planer och drömmar... 💸 2. Davids största intresse är att bygga, laga och fixa saker. Vilket är det bästa någonsin när något måste byggas eller fixas. Men ibland är bygg- och fixbehovet högre än min ekonomi och då vore det ju bra om han fick utlopp av det hos någon annan? 🤪
Alltså, David har väl presenterat sig själv för er som följt mina stories senaste året. Men han kan det mesta och han är pedantisk i allt från att gräva diken till att mäta upp avståndet på isolatorerna på hagstolparna. Han har alla möjliga körkort, kan köra alla möjliga maskiner, kan stolpa upp en hage snabbare än jag dricker upp kaffet i min termos and so on. 👷‍♂️
Behöver du en gårdskarl för en dag? Ta ner träd? Bygga en ny hage snabbt? Fixa VAD DET ÄN KAN VARA i ditt stall eller på din gård? Här har du världens bästa handyman att hyra. Och med det hjälper du även behövande, som typ Räkan. 😝 PM:a mig för mer info. Jag är 100% seriös. Våra vänner är välkomna att skriva recensioner om den här handymanen här i kommentarsfältet 👇, också, tack på förhand. 👋 #thisisnojoke #handyman #gårdskarl #räkaningårej
Read more
CHINS! <span class="emoji emoji1f4aa"></span>Teknikklass 101. - En chin är en grym övning för att utveckla styrka i överkropp och är, ...
Media Removed
CHINS! Teknikklass 101. - En chin är en grym övning för att utveckla styrka i överkropp och är, enligt oss, ett kvitto på råstyrka!😎 - Det här inlägget är riktat till er som vill lära er en chin! 🏋️‍♂️Alla övningar handlar om progression, dvs att bryta ner rörelser till mindre bitar. Bemästra ... CHINS! 💪Teknikklass 101.
-
En chin är en grym övning för att utveckla styrka i överkropp och är, enligt oss, ett kvitto på råstyrka!😎
-
Det här inlägget är riktat till er som vill lära er en chin! 🏋️‍♂️Alla övningar handlar om progression, dvs att bryta ner rörelser till mindre bitar. Bemästra de små bitarna så kommer ni bemästra er helheten mycket snabbare och framförallt säkrare.👍
-
Swipea! ➡️Bild 1: detta är vår grundposition, här har vi utlåsta armar och försöker bli bekväma med att bara hålla vår kropp uppe utan att gunga. Vilket också är ett väldigt bra första steg för att utveckla tolerans och styrka i under- och överarmar.
-

Bild 2➡️: utan att förändra armposition kommer vi att dra våra skulderblad nedåt och bakåt↘️↙️. Här låser vi skulderbladen för att se till att vi använder rätt muskler i övningen och minskar onödigt slit på armar. Detta är det vanligaste misstaget folk gör och kan vara hela skälet till att du kämpar och kämpar men ändå aldrig lyckas få till en chin!🙄
-
Bild 3➡️: få till ett flyt! Äg rörelsen, kontrollera den, bemästra den! 😀😉Gör det lugnt och kontrollerat innan ni börjar experimentera med tempo. Fokusera på att dra med ryggen, bibehåll skulderbladen i position och gör det inte ryckigt!🚫
-
Och viktigast av allt; glöm inte att saker och ting tar tid. Steg 1 och 2 tar tid att bemästra så skynda verkligen långsamt och bryt ner det!🤙
-
Finns massor med andra sätt att finslipa teknik och styrka i övningen, men här är grunden. Behöver ni hjälp, så tveka inte på att höra av er!😊👍
-
Trevlig helg! 😀
-
#gympro #gymprogbg #eriksberg #göteborg #pt
Read more
Idag på internationella kvinnodagen finns det många kvinnor att hylla, men jag vill hylla en. Min ...
Media Removed
Idag på internationella kvinnodagen finns det många kvinnor att hylla, men jag vill hylla en. Min mormor som hette Betty och föddes 1910 på ett torp i Västerbottens inland. På den tiden fanns inga barnbidrag och alla behövde hjälpa till med försörjningen. Som sexåring började mormor sommarjobba ... Idag på internationella kvinnodagen finns det många kvinnor att hylla, men jag vill hylla en. Min mormor som hette Betty och föddes 1910 på ett torp i Västerbottens inland. På den tiden fanns inga barnbidrag och alla behövde hjälpa till med försörjningen. Som sexåring började mormor sommarjobba för bönderna i grannbyarna. Efter konfirmation förväntades man kunna försörja sig själv. På 30-talet var det ont om jobb, speciellt för kvinnor från enklare förhållanden. Mormor ville studera, men på den tiden fanns inga studiemedel eller studentlägenheter. Vad skulle en hårt arbetande kvinna från landsbygden, utan bostad och med fjärran drömmar göra? Mormor tog de få slantar hon hade och flyttade till Stockholm, tog ett jobb som hushållerska i en direktörsfamilj. På så vis kunde hon både få tak över huvudet och ett arbete. Något som liknar en karriärstege var mormor aldrig i närheten av.

Idag vill jag hylla min mormor som trampade upp livsstigen före mig och mamma. Mormors resa är en del av min resa mot det jag är idag. Mina föräldrar fick barnbidrag när jag kom. Jag har sluppit kämpa för brödfödan innan jag blev vuxen. Jag har fått pröva mina vingar, haft möjlighet att studera och flytta till egen lägenhet. Jag har haft tur som fått födas i rätt tid och under rätt omständigheter. Mormors drömmar har blivit min verklighet.
Read more
Saknar dig sjukt mycket nu ha det gått ett tag men jag klarar inte av att leva utan dig för du fanns där ...
Media Removed
Saknar dig sjukt mycket nu ha det gått ett tag men jag klarar inte av att leva utan dig för du fanns där alltid för mig det saknar jag sjukt mycket vet inte äns vart jag ska ta vägen äns ju. Mest av dagarna tänker jag bara på dig älskade farfar. Jag vill helst komma upp till dig där uppe farfar för varje ... Saknar dig sjukt mycket nu ha det gått ett tag men jag klarar inte av att leva utan dig för du fanns där alltid för mig det saknar jag sjukt mycket vet inte äns vart jag ska ta vägen äns ju.
Mest av dagarna tänker jag bara på dig älskade farfar. Jag vill helst komma upp till dig där uppe farfar för varje pris orka inte mer vill va med dig du var den som fick mig att leva mitt liv o må bra o allt sånt ju det saknar jag mest av allt nu ha jag inget kvar snart traktorn ska vi sälja det är oxå super tungt för mig men jag måste det även om jag inte vill det äns. Hoppas att du ser detta att jag har skrivit massa om dig o till dig för den delen oxå farfar för jag gråter när jag är ensam för tänker hela tiden på dig för du var den allra bästa personen jag visste som alltid pratat snällt om alla o mest till mig oxå sjukt glad är jag faktiskt att jag ha fått varit med dig i nästan 21 år vart det. Ses där uppe när jag kommer upp. Kram farfar kommer aldrig glömma dig aldrig det ska du vet Men jag vet att du vet det redan men ändå.❤️❤️😭😭😭😭😭😭😭
Read more
Jag har inte delat med mig så mycket av mitt mående här på ett tag, förrän nyss (tack för alla fina kommentarer ...
Media Removed
Jag har inte delat med mig så mycket av mitt mående här på ett tag, förrän nyss (tack för alla fina kommentarer på storys, de värmer och ni behöver inte oroa er för mig! ) Jag har varit mitt uppe i ett stort projekt och nånstans varit lite rädd att folk ska se mig som en hycklare om jag erkänt att jag ... Jag har inte delat med mig så mycket av mitt mående här på ett tag, förrän nyss (tack för alla fina kommentarer på storys, de värmer och ni behöver inte oroa er för mig! ❤) Jag har varit mitt uppe i ett stort projekt och nånstans varit lite rädd att folk ska se mig som en hycklare om jag erkänt att jag stundtals mått väldigt dåligt av det. Att jag då är fel ute, gör fel eller mår fel. Att jag inte skulle vara proffsig nog om jag erkände att jag har ångest över att föreläsa om att jag blivit utsatt för övergrepp... Dumt, jag vet, men så kändes det. Men nu har jag tänkt. Det är okej att jag mått dåligt, det är sjukt tunga saker jag och min vapendragare roddat med. Vi har grävt fram våra allra innersta hemligheter och blottat dem för allmänheten. Konstigt om jag INTE mått lite dåligt också, utöver allt gott jag tar med mig ur allt vad det innebär att vara öppen med mina erfarenheter. Men då tänker jag också att om jag nu ska vara öppen, så vill jag vara helt öppen. Typ. Inte upprätthålla en fasad av "proffsighet" (vad nu det är ens?) utan vara hela mig. Jag har fått höra att jag är så stark, så modig, så cool, så viktig... och det är ju SJUKT fint att få höra, verkligen! Med det är viktigt att veta att vi inte bara är supermänniskor när vi åstadkommer saker, vi är supermänniskor när vi är helt vanliga också. När vi är rädda, trötta, slöa, ångestfyllda och mänskliga. Så. Det här är jag nu, en ångestklump. Och då får det vara så. Är det trist att läsa om det så hoppas jag att ni bara kan välja att skrolla förbi. För kanske känner någon igen sig, kanske förstår någon sig själv eller någon annan genom att läsa om ångest. Hade jag sett människor med ångest tidigare hade jag kanske inte hållit fasaden uppe så jäkla länge och behövt lägga så oerhört mycket tid i min terapi på att ta av mig masken. Jag mår mycket bättre av att skriva om det också. Och ångest behöver inte vara livsfarligt heller. Men det kan vara det. Så jag tar det på allvar och tänker fortsätta berätta om den när jag känner för det. Just nu mår jag som sagt riktigt dåligt. Men jag gör sånt jag vet att jag blir glad av; umgås med nära och kära, myser med Albus, äter tacos och skriver. Det blir bra. ❤
Read more
Vi fortsätter på temat löpträning och viktnedgång idag, jag fick många följdfrågor igår! Det ...
Media Removed
Vi fortsätter på temat löpträning och viktnedgång idag, jag fick många följdfrågor igår! Det är väldigt vanligt att människor använder så kallad medelintensiv träning – ”jogging” – som träningsform i processen att gå ner i vikt. Med jogging brukar man mena ett tempo eller en fart som man ... Vi fortsätter på temat löpträning och viktnedgång idag, jag fick många följdfrågor igår!
Det är väldigt vanligt att människor använder så kallad medelintensiv träning – ”jogging” – som träningsform i processen att gå ner i vikt. Med jogging brukar man mena ett tempo eller en fart som man kan prata samtidigt i. Det är alltså träning på en klart hanterbar nivå, jämfört med högintensiv träning som är tuffare än ”pratnivå”. Typiska medelintensiva träningspass sker ofta i en jämn fart från start till mål och är du en vanlig motionär känner du säkert igen uttrycket ”Jag sticker ut och springer lite”. I denna fart kan man springa ett bra tag utan att bli för trött och känner samtidigt att man gjort ”ett bra jobb”. Jogging är dock ett relativt ineffektivt sätt att träna på för att gå ner i vikt eftersom det är för högintensivt för att vara ett återhämtningspass (som en promenad) men för lågintensivt för att ge god träningseffekt för tränade personer. När man ser till den samlade mängden träning ger högintensiva träningspass större effekt per tidsenhet och bättre möjligheter för kroppen att hantera stresshormoner, i alla fall för överviktiga personer som löper större risk än andra att drabbas av överbelastningsskador. Medelintensiv löpträning är sällan särskilt spännande så om du vet med dig att du är en sådan som tröttnar efter ett tag kan det vara en bra idé att fokusera mer på högintensiv träning som brukar vara ett bra sätt att behålla träningsmotivationen på.

Det finns dock fördelar med medelintensiva träningspass som du som tränar för att gå ner i vikt kan ha nytta av. Till att börja med: medelintensiva löppass ger dig bra förutsättningar för att träna på din teknik ett skonsamt löpsteg håller dig skadefri på sikt, just kontinuitet är avgörande för att få de resultat du söker. Dessutom, om du på sikt vill styra om ditt fokus och börja träna mer prestationsinriktat (även det ett bra sätt att behålla eller öka träningsmotivationen på) så kommer ett starkt löpsteg göra underverk för dina framsteg. Det är lika bra att lägga grunden direkt från start och alltid fokusera på din löpstil, även när det känns som att du bara ”lufsar” fram.
Läs vidare i kommentar👇
Read more
Öppet brev till Felicia Bergström. Jag har inget problem med din kanal eller dess innehåll, du har ...
Media Removed
Öppet brev till Felicia Bergström. Jag har inget problem med din kanal eller dess innehåll, du har ett stort följe av en anledning och det respekterar jag dig för. Men jag blir extremt upprörd på den dubbelmoral du genom senaste åren utsöndrat, som skadat & påverkat andra människor och kreatörer. ... Öppet brev till Felicia Bergström. Jag har inget problem med din kanal eller dess innehåll, du har ett stort följe av en anledning och det respekterar jag dig för. Men jag blir extremt upprörd på den dubbelmoral du genom senaste åren utsöndrat, som skadat & påverkat andra människor och kreatörer. Jag VILL dig väl & jag VET att du säkert är en fantastisk människa; men du MÅSTE se över dina värderingar. Det du skrivit på din blogg motsäger ALLT du dagligen sätter ned foten för. Samma sak med mobbning. Du hängde ut mig inför 40 000 följare på Twitter då jag blockerade dig, för att du la dig i en diskussion out of nowhere. Helt plötsligt var jag & mina vänner några du ”alltid sett upp till” och blah blah blah. Du måste bli BÄTTRE och det säger jag för att jag vill dig väl. Det är också helt SJUKT hur dina högt uppsatta vänner bara accepterar detta. Riktiga vänner skulle hjälpa dig, istället för att bara ge dig en klapp på axeln och statera att du, som är så godhjärtad,ALDRIG skulle kunna vara rasistisk. Jag är sjukt less på att vittna detta beteende hos stora profiler. Om det hade varit jag, eller någon annan mindre kreatör som skrivit EXAKT som du uttryckt dig om ”sv*rtskallar” så skulle vi, med all rätt, få höra på ett eller annat. Jag tycker du har slut på frikort nu och jag riktar mig inte till dig för att vara elak - jag riktar mig till dig för att jag genuint vill se en övergripande förändring bland många kreatörer som backar varandra i vått & torrt oavsett gärning. Med den här logiken skulle jag kunna mörda någon, be om ursäkt och få beröm för att jag varit ärlig & att ”Pontus är den MINST mordiska person jag känner!❤️”. Fattar ni? Jag vill INGET ont med det jag skriver. Jag vill se förändring & det börjar med att faktiskt säga ifrån på ett vuxet sätt när någon beter sig såhär. Varför säger folk med enkelhet ifrån till @joakimlundell när han gör något, men inte till @fellsis ? Varför? Är det verkligen så illa att det FINNS en inre ”PK”-krets av kreatörer som backar varandra, oavsett handlingar? Jag hoppas verkligen inte det. Och jag hoppas du tänker efter i framtiden innan du hänger ut människor över något som du SJÄLV har i garderoben.
Read more
6 dəstənin 6 xüsusiyyətə görə cəzalandırılması İslam dinində cəza və savab nəzm üzərindən həyata ...
Media Removed
6 dəstənin 6 xüsusiyyətə görə cəzalandırılması İslam dinində cəza və savab nəzm üzərindən həyata keçər. İslam elə bir dindir ki, burada heç kəsə ədalətsizlik və zülm edilməz. Hər kəs yerinə yetirdiyi əmələ görə təşviq və ya tənbeh olunar. İmam Əli (ə) 6 dəstəni 6 xüsusiyyətinə görə ... 6 dəstənin 6 xüsusiyyətə görə cəzalandırılması

İslam dinində cəza və savab nəzm üzərindən həyata keçər. İslam elə bir dindir ki, burada heç kəsə ədalətsizlik və zülm edilməz. Hər kəs yerinə yetirdiyi əmələ görə təşviq və ya tənbeh olunar.
İmam Əli (ə) 6 dəstəni 6 xüsusiyyətinə görə məzzəmət edir və buyurur: "Allah 6 dəstəni 6 xüsusiyətinə görə cəzalandırar: ərəbləri təəssübkeşliklərinə görə, kəndxudanı təkəbbürünə görə, rəhbərləri zülmlərinə görə, fəqihləri həsədlərinə görə, ticarətçiləri xəyanətə görə, kəndçiləri cəhalətlərinə görə".
Bu nirani hədisdə İmamın (ə) buyurduğu kateqoriyalar üzərində duraq.

1. Təəssübkeş ərəblər

Ərəbləri etdikləri yersiz təəssübkeşliklərinə görə Allah cəzalandıracaqdır. Çünki təəssübkeşlik haqqın və həqiqətin qəbul olmasına mane olar və həqiqətləri görməyin qarşısını alar. Allah bəndəsi o kəsdir ki, Allaha təslim olar və təvazökarlıq edər. Əksinə, hər cür təəssübkeşlik haqdan uzaqlaşmağa səbəb olar. İlahi peyğəmbərlərin (ə) həyatına nəzər salan zaman görmək olur ki, ümmətlərinin məhv olmasının və ya yolunu azmasının səbəbi üç şey olmuşdur: təəssübkeşlik, tərslik və kor-koranə təqlid etmək. Həzrət Peyğəmbər (s) buyurur: "Hər kəsin ürəyində xardal dənəsi qədər təəssüb olarsa, Allah Qiyamət günü onu cahil ərəblərlə məhşur edər". 2. Təkəbbürlü kəndxudalar

Kəndxuda dedikdə, kəndin böyüyü nəzərdə tutulur. Allah Təala bu insanı təkəbbürünə görə cəzalandırar. Çünki bu insanların bəzisi o qədər təkəbbürlüdür ki, insanlarla heyvan kimi rəftar edir. Onlara ən az dəyəri verir.

3. Zalım rəhbərlər

İnsanlara hökmranlıq edən kəslər nəzərdə tutulur. Bu insanlar etdikləri zülmə görə cəzalandırılacaqlar.

4. Həsəd aparan fəqihlər

Həsəd də İlahi əzaba səbəb olan amillərdəndir. Bu rəzil əxlaqi sifət fəqihləri ağır İlahi əzaba düçar edəcəkdir. İmam Baqir (ə) buyurur: "Necə ki, atəş odunu yeyər, həsəd də imanı yeyər". 5. Xəyanət edən ticarətçilər

Allah bu insanları başqalarının malına xəyanət etdiklərinə görə cəzalandırar. Ticarətdə hiylə işlətmək, fırıldaq - xəyanətin növlərindəndir.

6. Cahil kəndçilər

Kənd əhalisi dindən uzaq olduqları və cahil olduqları üçün cəzalandırılacaqlar. Belələrinin hər nə sualı olar, onu soruşmaz və araşdırmaz.
Read more
Vi arbetar kontinuerligt för att ha så bra förpackningsmaterial som möjligt till våra sallader. Det måste vara bra för miljön samtidigt som vi ska kunna erbjuda en hög kvalitet på produkterna. Utmaningen är att få det där att gå hand i hand. Här tänkte vi berätta lite om hur vi jobbar med att ... Vi arbetar kontinuerligt för att ha så bra förpackningsmaterial som möjligt till våra sallader. Det måste vara bra för miljön samtidigt som vi ska kunna erbjuda en hög kvalitet på produkterna. Utmaningen är att få det där att gå hand i hand. Här tänkte vi berätta lite om hur vi jobbar med att göra våra förpackningar mer klimatvänliga!
Förpackningsmaterialet är viktigt för att salladen ska hålla sig fräsch och krispig hela vägen från oss, till butiken och hem till dig. Vi arbetar med olika typer av förpackningsmaterial och plastsammansättningar för att få en optimal förpackning för varje produkt. När vi optimerar förpackningen för att förbättra matens hållbarhet minskar samtidigt matsvinnet.
Målet är att inte använda mer material än vad som är nödvändigt. Det innebär bl.a. att vi ser över tjocklek och längd på plastfilmen när vi tar fram en ny produkt. Just nu undersöker vi möjligheten att använda en plastfilm med hög andel grön polyeten, vilket innebär att den är framställd från en förnyelsebar källa som t.ex. sockerrör.

Vi packar även en hel del av våra produkter i tråg av PET-plast. Redan idag består 60-80% av plasten i trågen av återvunnen PET. Det skikt som är närmast produkten är av nytillverkat material för att vi ska kunna garantera att inga oönskade ämnen kommer i kontakt med livsmedlet.
Har du frågor om vårt hållbarhetsarbete är du alltid välkommen att höra av dig till oss.
Read more
Klockan är åtta och nu stänger vallokalerna. Det här har varit ett ideologiskt val. Ett val för eller ...
Media Removed
Klockan är åtta och nu stänger vallokalerna. Det här har varit ett ideologiskt val. Ett val för eller emot SD och deras syn på vad som är svenskt och vem som får vara det. Jag funderar mycket på kultur och identitet i mitt jobb med @javligtgott. Det är uppenbart att anledningen till varför folk ... Klockan är åtta och nu stänger vallokalerna. Det här har varit ett ideologiskt val. Ett val för eller emot SD och deras syn på vad som är svenskt och vem som får vara det. Jag funderar mycket på kultur och identitet i mitt jobb med @javligtgott. Det är uppenbart att anledningen till varför folk äter och älskar kött inte är för att de hatar djur. De gör det för att det är gott, enkelt och framförallt väldigt välbekant. För de flesta människorna är det inte köttet som är poängen. Det är rätterna och matkulturen de har vuxit upp med. Vad du äter är en stor del av vem du tycker dig vara. Du gillar fisk för att du brukade fiska med brorsan, du gillar pannkakor för att mamma gjorde det till dig när du var liten och du gillar burgare och pizza för att.. ja det är gott. Och därför känner du dig lätt hotad när folk kommer och vill att du ska ge upp allt det där bara för att äta ”mer hållbart”, eller för att det ”är synd om djuren”. Du äter ju inte kött för att vara elak mot djuren - du äter det för att du alltid har gjort det. .
.
.
Vi människor är enkla varelser. Vi vill i grund och botten bara ha det bra och leva ett så enkelt liv som möjligt. Om det är lätt att göra rätt så gör vi det gärna, men om det är för svårt att göra rätt för sig så vill vi inte alltid kännas vid problemen. YDå försöker vi hitta på ursäkter att titta åt andra håll. Så fungerar vi alla. .
.
.
Därför måste vi göra det så lätt att göra rätt som möjligt. Och en viktig del i det är att erkänna att kultur och identitet är väldigt viktigt för oss. Det hjälper oss att veta vilka vi är och vart vi känner oss trygga. Problemet blir när den kulturen av någon anledning leder till problem. Antingen för att den får oss att konsumera på ett sätt som förstör klimatet - eller när några av oss försöker använda den för att skilja dem från oss och kategorisera människor i bättre och sämre. .
.
.
Men om vi istället tittar på de delar av kulturen som är bra och förstärker och respekterar dem, och försöker jobba på att uppdatera de delar som kanske inte funkar så bra så tror jag att vi kan åstadkomma underverk. (Fortsättning i kommentarerna!)
Read more
En helt ny serie lanseras på måndag i alla dagstidningar som existerar på jorden, med karaktärer ...
Media Removed
En helt ny serie lanseras på måndag i alla dagstidningar som existerar på jorden, med karaktärer baserade på våra utseenden. Den handlar kort om Isa-Adell och Faroushka som båda sitter inne för väpnat rån. Efter en incident på fängelsegården hamnar de båda i "källaren", en isolerad avdelning ... En helt ny serie lanseras på måndag i alla dagstidningar som existerar på jorden, med karaktärer baserade på våra utseenden. Den handlar kort om Isa-Adell och Faroushka som båda sitter inne för väpnat rån. Efter en incident på fängelsegården hamnar de båda i "källaren", en isolerad avdelning som på pappret bommades igen för 40 år sedan på grund av dom inhumana omständigheterna som rådde. Dom placeras tillsamans i en liten cell och en konstant doft av fukt, avföring och död vävnad slår dom i ansiktet samtidigt som dom hör dörren låsas bakom dom. Dagarna går och utan en normal ljusrytm blir dom båda disorienterade; Är det natt eller dag? Hur länge har dom varit inlåsta? Isa-Adelle börjar få panik, hon slår mot väggarna, stampar i golvet och Faroushka ska precis ge henne en oprovocerat hård lavett för att "väcka henne" när en kille som heter Kurt som manusförfattarna kastat in utan förvarning eller förklaring i avsnitt tre, visar dom en magisk sten som förvandlar alla som rör den till djur, massa förvirrande avsnitt senare när dom har mjauat, grävt och hållt på så visar det sig att Faroushka bara var inlåsta på ett stödboende för schitzofrena, samtidigt hör man rånet hon "var dömd" för på tv'n, hennes mentor Isak Well som har en katt på sitt kontor jamar som fan (säkert hungrig, Isak alltså, katten är tyst), hon ska även ta sin medicin Kur-T (onödigt tydlig närbild på medicinburk). I sista sekunderna av avsnittet ser vi henne kolla sin återspegling i ett fönster och där sitter hon till sin förskräckelse med kattöron och slickar sig på baksidan av sin hand och drar den "rengörande" mot pannan. I chock tappar hon sitt vattenglas i slowmotion och sen läggs serien ner pga klyschig med recensioner som "Vem fan måste man knivhota på sf för att få lite jävla kvalité" varpå en ung målare vid namn Ann-Svetlana presenter sitt nya verk för en dagstidning och där börjar serien. På dagen är Ann-Svetlana reporter, serietecknare och svetsare men på natten är hon superhjälte (men såklart kan hon fortfarande svetsa även då, men fokus ligger på att hjälpa folk anonymt som hennes far, spoiler!)
Read more
Jag skulle kunna skriva många och långa inlägg om hur vidrigt det var att bli uthängd och utkastad ...
Media Removed
Jag skulle kunna skriva många och långa inlägg om hur vidrigt det var att bli uthängd och utkastad ur en lokal FB-grupp efter en medverkan i tv i somras. Hur hatet plötsligt riktades mot mig och hur försvarslös man är som utsatt. För vad finns det för argument till folk som ägnar sin tid åt att ... Jag skulle kunna skriva många och långa inlägg om hur vidrigt det var att bli uthängd och utkastad ur en lokal FB-grupp efter en medverkan i tv i somras. Hur hatet plötsligt riktades mot mig och hur försvarslös man är som utsatt. För vad finns det för argument till folk som ägnar sin tid åt att vara elaka på olika forum? Som vill hata, raljera, kränka och försöka överträffa varandra på någon annans bekostnad, utan något som helst intresse för att ta reda på fakta eller hålla sig till sanningen. Inga argument hjälper. Det skulle snarare eldat igång debatten om jag hade gått in och svarat. Att jag skulle ha visat mig skör och sårbar var ju precis vad de ville och därmed skulle jag ha bidragit till drevet – mot mig själv. Det är som att skjuta sig i foten. Därför gjorde jag inte det.
.
I Syndabocken har jag med en lokal Facebookgrupp som jag kallar för Brommavännerna, men vissa personer i den verkliga gruppen (som heter något annat) visade sig vara betydligt värre än i min påhittade deckare. Verkligheten överträffar dikten. Eftersom jag har så otroligt fina följare här, så tänker jag att jag kan berätta om det nu. Egentligen mest för att balansera upp mina jippie- och hurrainlägg om personliga rekord på milen och nya säljsiffror. Det är förstås bara en liten, liten del av mitt liv.
.
Som författare får man väl tåla lite, eller? Jag väljer ju att synas. Jo, media ingår i yrket, på gott och ont. Jag vill förstås berätta om mina böcker för att nå nya läsare. Men det finns en gräns för vad man ska behöva utsättas för, och den går vid till exempel kränkningar. Jag är inget stort företag med hundra anställda, jag är en enda människa. Helt ensam. Jag gör mitt bästa, både när jag skriver böcker och sitter i direktsändningar i tv.
.
Och jag har också turen att ha världens finaste följare. ❤️ Jag får passa på att tacka så otroligt mycket för alla underbara kommentarer och inlägg om mina böcker! Så mycket härligare att peppa och stötta varandra än att jämföra sig, vara avundsjuk och missunnsam. Bara för att det går bra för någon betyder det inte att att det behöver gå sämre för någon annan. Eller hur? Ha en fin fredagskväll. Här regnar det, kram
Read more
Efter den fotografiskt musikaliska sällheten som rådit här en tid, är det nu back to selfies och ...
Media Removed
Efter den fotografiskt musikaliska sällheten som rådit här en tid, är det nu back to selfies och back to the deepshit (important shit dock!). För låt mig orda lite om det ord som för somliga är tabu, för andra neutralt, för en tredje läskigt, och för en fjärde helt självklart, osv. Låt mig orda ... Efter den fotografiskt musikaliska sällheten som rådit här en tid, är det nu back to selfies och back to the deepshit (important shit dock!). För låt mig orda lite om det ord som för somliga är tabu, för andra neutralt, för en tredje läskigt, och för en fjärde helt självklart, osv. Låt mig orda om ordet TJOCK.
När jag stundom berättar om min sk historia, om livet i det helvete jag levt, om den sjukdomen jag haft, så är det svårt att inte nämna just ordet tjock. Och när det väl sägs så är det i stort sätt alltid någon som slår klorna i en och anser att jag förknippar ordet med något negativt. Att jag skulle anse att tjock = dålig och ful. Osv. Men såhär är det. Den diagnosen jag har haft, anorexia, är förknippat med en rädsla för att gå upp i vikt eller för att ”bli tjock”. Huruvida detta kommer sig av att det finns en norm som säger att man borde känna så när man är sjuk, eller om man faktiskt känner så vet jag ej. Men att rädslan är en del av sjukdomen är ett faktum. Och den rädslan handlar egentligen inte om att tjock skulle innebära att man är ful, eller en sämre människa eller något sådant. Det är en rädsla som är djupt rotad i något annat. I det sjukliga. I det du inte kan rå för att du känner. Ty det är en sjukdom som du ofrivilligt drabbas av. Så dessa påhopp jag, och många med mig får, när vi pratar om den sjukdom som vi utan fritt val har hamnat i, dom skapar en tillbakahållenhet, en rädsla för att säga ”fel”, vilket mynnar ut i konsekvensen att man istället tiger. Och tystnad, leder till skam, leder till död. Vi måste få prata om det utan att få kritik för att vi delar det som vår sjukdom ofta kretsar kring. Måste få använda ord utan att dom ständigt misstolkas. Vi kan inte bre på ett redan alltför tystnadsbetonat ämne med än mer skam. Det finns ingen kropp, oavsett storlekar, som är mer värd eller mer vacker än nån annan. Men i sjukdomen finns en rädsla för allt det som inte är sjukt, rädsla för livet, rädsla för kroppslig förändring, rädsla för allt..Ville bara ventilera detta. Fortsätt prata om det. Me will always. Kramciaotackhej. #tjock #deepshit
Read more
Lagertömmning Pavo Top Sport- 300kr/säcken<span class="emoji emoji1f4a5"></span> Först till kvarn hämtas i Helgum. Produktinformation ...
Media Removed
Lagertömmning Pavo Top Sport- 300kr/säcken Först till kvarn hämtas i Helgum. Produktinformation Pavo TopSport Pavo TopSport: Den nya müslitoppingen för tävlingshästar med lågt spannmålsinnehåll Varför TopSport? Analyser genomförda av Pavo visar att kvaliteten på vårt ... Lagertömmning Pavo Top Sport- 300kr/säcken💥 Först till kvarn hämtas i Helgum.
Produktinformation Pavo TopSport

Pavo TopSport: Den nya müslitoppingen för tävlingshästar med lågt spannmålsinnehåll

Varför TopSport?

Analyser genomförda av Pavo visar att kvaliteten på vårt grovfoder blir sämre och sämre. Pavo bestämde sig för att inleda ett samarbete med de bästa veterinärerna och toppryttarna för att utveckla en produkt med egenskaper att lösa problemet. Pavo TopSport är ett müsli för hästar som presterar på elitnivå och för hästar som inte har tillgång till fräscht bete eller har ett grovfoder av låg kvalitet. Pavo TopSport tillför hela 20% protein för maximal muskelutveckling och 18% olja för mer energi och uthållighet.

Ryttare som har testat Pavo TopSport säger: “Min häst ser fantastisk ut och har fått mycket bättre uthållighet och starkare muskler”
Read more
<span class="emoji emoji1f49a"></span><span class="emoji emoji1f49a"></span><span class="emoji emoji1f49a"></span><span class="emoji emoji1f49a"></span>ADOPTERAD<span class="emoji emoji1f49a"></span><span class="emoji emoji1f49a"></span><span class="emoji emoji1f49a"></span><span class="emoji emoji1f49a"></span>Vem kan motstå en busig och kelsjuk liten panter? <span class="emoji emoji2764"></span>️Winston<span class="emoji emoji2764"></span>️ Född 1 maj 2018 Winston ...
Media Removed
ADOPTERADVem kan motstå en busig och kelsjuk liten panter? ️Winston️ Född 1 maj 2018 Winston har sammetslen päls och några charmiga virvlar på magen, älskar närhet och både kramas och pussas så snart han får chansen. Andra favoritsysselsättningar är att sola och spana i ... 💚💚💚💚ADOPTERAD💚💚💚💚Vem kan motstå en busig och kelsjuk liten panter? ❤️Winston❤️
Född 1 maj 2018

Winston har sammetslen päls och några charmiga virvlar på magen, älskar närhet och både kramas och pussas så snart han får chansen. Andra favoritsysselsättningar är att sola och spana i fönstret och att busa omkring. Han vill alltid vara med när det händer något, även städningen är ett kul inslag i vardagen. Att åka på sopborsten är riktigt roligt och ska kattlådan tömmas sitter han gärna i densamma och betraktar spadens arbete med stort intresse.

När det är dags att samla kraft för nya härjningar med kattkompisarna rullar han gärna ihop sig intill eller på jourhemmets hund, är det något att se på TVn samtidigt kan han ligga kvar där länge och titta och mysa och slumra till.

Winston är en härlig och nyfiken kille som önskar sig en snäll och glad katt- eller hundkompis i sitt för-alltid-hem. Kan han dessutom få möjlighet att utforska en trygg utemiljö så är hans lycka gjord.

Winston är redan kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad och kan flytta så snart rätt hem dyker upp.

Gå in på hemsidan för att se fler härliga bilder på den lille charmören. Där anmäler du även ditt intresse för att adoptera honom.

http://www.djurskyddetnorrahalland.se/v%C3%A5ra-djur/katter-s%C3%B6ker-hem-38052677

#etthemförvarjekatt
#adopteramera
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span> Steg 3:4 <span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏼<span class="emoji emoji1f4a5"></span>Mätning av muskelstyrka (kraftprov)<span class="emoji emoji1f4a5"></span> <span class="emoji emoji3030"></span> Mätningen av muskelstyrkan ...
Media Removed
: Steg 3:4 : 🏼Mätning av muskelstyrka (kraftprov) Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har ) så vet nu vad en Smithmaskin är; ... ✨3⃣:4⃣ Steg 3:4 3⃣:4⃣✨
💪🏼💥Mätning av muskelstyrka (kraftprov)💥

Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). 🎥
Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har 😉) så vet nu vad en Smithmaskin är; en stång i en fixerad bana med hjälp av en ställning.
ISOKAIen är precis som en Smithmaskin med skillnaden att motståndet i stången ökar när du drar i den.

🏥Detta test gör du i ett enskilt rum med sjuksköterskan, först fick jag väga och mäta mig (används direkt för BMI-uträkning) och sedan ställde hen in maskinen genom att knappa in mina värden för vikt och längd.
Baserat på dessa värden så gör maskinen sedan ett motstånd av varierande grad när du drar i stången; ju tyngre/längre du är desto högre motstånd från maskinen.

1⃣Utgångsläget är stående knäbrett med stången under knäna, ungefär halvvägs upp på underbenen.
2⃣Ta tag axelbrett och explosivt dra upp stången ända upp till hakan.
3⃣Tänk på att det blir en lång rörelse - stången ska ända från underbenen upp över knän, höfter, överkropp och slutligen upp i axelhöjd så tänk på att du ska orka dra hela vägen.
4⃣Man får 3 försök på sig så du hinner "känna in" tekniken - mycket här handlar om teknik!!
5⃣Försök använda benen och ryggen så mycket som möjligt; börja med rumpan skjuten bakåt som i utgångsställning för ett marklyft.
6⃣💥PANG💥 fram med röven, sträck ut benen och fullfölj rörelsen hela vägen upp tills stången är under hakan/i axelhöjd.

Träning som gör dig stark i detta moment:
(Tekniken är svår att träna på utan maskin)
🔹Explosivitet
🔹Marklyft
🔹Frivändning
🔹Raka marklyft
🔹Stångdrag upp till hakan

Försök att verkligen fokusera på tekniken och tänk på att verkligen använda de muskler du är starkast i; ben och rygg.

Kravgränserna är av maxvärde 9:
🔸Killar: 6
🔸Tjejer: 3

Jag drog 7,9 och har aldrig övat på crossfit/olympiska lyft eller liknande - enbart tunga basövningar som marklyft.
Däremot hade jag turen att ha en grym sjuksköterska som skrek på mig - han var guld för att få mig att kriga på och tagga till!💥
Var inte rädda för att gorma och skrika här, ett ökat buktryck gör dig starkare 💪

#PolisstuderandeTester
Read more
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare ...
Media Removed
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut. Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske ... När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut.
Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske har jag kommit fram till något.
Kanske inte.
Jag har aldrig utgett mig för att vara någon jag inte är. Inte i min yrkesroll. Och ibland har det gjort mig osäker. Ibland har jag undrat om det är tillräckligt för att få historier berättade och avtryck satta. Ibland har det gjort att jag känt tvärtom.
Som i går.
Jag var inbjuden till Stora journalistpriset för andra gången och förra året vågade jag knappt resa mig från min stol för att jag kände mig så liten i sammanhanget.
Men i år... jag hade en helt annan känsla. Till hela grejen och kanske främst till mig själv. Utmaningen kändes trygg och sammanhanget roligt. Jag blev påmind om varför jag tycker att journalistik är det coolaste som finns och drog inspiration från så mycket jag bara kunde.
Samtidigt finns det fortfarande något i mig som tittar på allt som nu är på riktigt med förundran och förvåning.
För jag är fortfarande den där tonårstjejen från Söderhamn som gjorde sin första telefonintervju i sina föräldrars sovrum för att det var den enda plats som kändes trygg när nerverna var i totalt kaos och som lämnade den där första texten utan en ingress. Jag visste inte ens vad det var.
Jag bara gjorde.
Och i går satt jag vid ett bord där alla var etablerade och inspirerande och jag var yngst som alltid. En frågade hur jag tänker kring mitt sätt att jobba och jag skrattade när jag svarade.
”Jag bara gör.”.
Allt är sig likt och ändå inte.
Och det är väl det jag vill säga, antar jag. Att vi alla kommer att bära på tvivel kring vår egen tillräcklighet men att vi inte behöver ändra oss för att få tvivlen att försvinna.
Vi är alltid som allra bäst när vi tillåter oss själva att vara just det. Oss själva.
Med eller utan tvivel.
Då kan man till exempel få gå på en gala där man fållat upp benen på jumpsuiten med tejp och ta selfies i en spegel som den 90-talist man är.
Och det är ju inte fy skam.
Read more
Skrev det här inlägget för nästan 1 år sedan, men tåls att upprepas... ”Att ge sin kropp kärlek. ...
Media Removed
Skrev det här inlägget för nästan 1 år sedan, men tåls att upprepas... ”Att ge sin kropp kärlek. Att vara snäll mot sig själv️ Kost har alltid varit något som intresserat mig. När jag läste min första kostrådgivarutbildning år 2012 hos @fredrikpaulun så var kostbranchen snäll. Visst ... Skrev det här inlägget för nästan 1 år sedan, men tåls att upprepas...
”Att ge sin kropp kärlek. Att vara snäll mot sig själv❤️
Kost har alltid varit något som intresserat mig. När jag läste min första kostrådgivarutbildning år 2012 hos @fredrikpaulun så var kostbranchen snäll. Visst fanns det olika ”skolor” om vad som var rätt och riktigt, men klimatet var betydligt mer tillåtande än idag.
Jag fortsatte att utbilda mig även hos @paleoinstitute_jonasbergqvist och intresset blev bara större och större från min sida.
💜
För mig har det aldrig handlat om att bevisa vem som har mest rätt utan att hitta det som passar just MIG eller DIG. Allt passar inte alla! Jag fann paleokosten för ca 5 år sedan och blev fri från alla mina magproblem. Det var att ge min kropp kärlek och att vara snäll mot mig själv. Vilket också resulterat i mina 3 kokböcker.
Jag tycker att man är snäll mot sin kropp och ger den kärlek med näringsrik mat, men jag tycker också att man gör det när man även gör ”undantag” vid tillfällen då man verkligen vill och behöver det. Ett aktivt val. Så gör jag i alla fall! Till största del äter jag mat som min kropp och framförallt mage mår bra av, men även jag äter en pizza, dricker en öl eller äter lösgodis ibland. Varför? Jo, för att jag vill! Och det är just det jag tror är det viktiga. Att man väljer den kosten man äter för att man VILL! Inte för att trösta sig, straffa sig eller någon annan anledning.
💜
För mig är näringsrik mat en njutning. Och mat för mig ska vara en njutning. Då mår i alla fall jag som bäst😁”
...
#kost #kostbranchen #mat #hälsa #varsnällmotdigsjälv #paleo #kärlek #fredrikpaulun #jonasbergqvist #tålsattupprepas
Foto: @leekearneyphotography
Read more
<span class="emoji emoji1f4a5"></span> Folk kommer att bli arga men jag måste skriva det här <span class="emoji emoji1f4a5"></span> Idag slog det mig hur otroligt bortskämda ...
Media Removed
Folk kommer att bli arga men jag måste skriva det här Idag slog det mig hur otroligt bortskämda vi är i Sverige. Hur mycket vi tar saker för givet och vad det är på väg att göra med vårt land. Vi är så bortskämda med att allt fungerar, äldrevård, skola, sjukvård, det fungerar inte alltid felfritt ... 💥 Folk kommer att bli arga men jag måste skriva det här 💥
Idag slog det mig hur otroligt bortskämda vi är i Sverige. Hur mycket vi tar saker för givet och vad det är på väg att göra med vårt land. Vi är så bortskämda med att allt fungerar, äldrevård, skola, sjukvård, det fungerar inte alltid felfritt men det fungerar, vi kan opereras i Sverige och betala lika mycket som en varmrätt på en kvarterskrog. När man bor i USA förstår man hur det är att leva i ett land där sjukvård inte funkar som i Sverige. Här går folk tandlösa och sjuka för att dom inte har råd att ta hand om sig. Här flyttar folk ifrån sina områden med vänner och familj för att få barnen att gå i skolor som är ok. Här kostar det ca 10000 att ha barn på dagis, på halvtid, vilket tyvärr resulterar i att många kvinnor blir tvingade att stanna hemma från sina jobb. Det är tuffare här och det här landet faller just nu sakta samman. För det här landet styrs av en pajas. I Sverige har vi haft det så bra så länge så dom sakerna som absolut inte funkar här i USA, det tar vi för givet i Sverige.
Igår var jag på biblioteket och såg en barnbok som heter ”We’re still together” det var en bok om en familj där mamman och barnet bor på ett härbärge för kvinnor med barn och pappan bor på gatan. Den visade hur en sån typ av familj lever sitt liv. Att dom umgås tillsammans i parker. Att dom äter tillsammans på soppkök. Men att dom iallafall fortfarande är tillsammans och att det är det viktigaste. En fin bok och en jobbig insikt att det är klart att det ska finnas en sån bok här, för här är det så vanligt. Ca 2 miljoner barn växer upp så i USA. 2 miljoner barn! Jag tänkte på trygga Sverige...
Just nu är det så insnöat på missnöje i Sverige och det kan driva vårt land rakt i händerna på ett pajasparti som är en kuliss, en kuliss på en teater som utnyttjar en lättköpt publik. Och huvudfrågan, invandringen...Nej, den har inte fungerat perfekt, men det går att lösa med en bra integrationsplan och en sån tar tid att få fram. Jag vill aldrig leva i ett land...Läs hela i lägget på bloggen 💫
Länk i profil💫
#vadsomhelstmenintesd #vadsomhelstmenaldrigsd
Read more
Expressen 1/4 2018: ” Sköterskan varnar för trenden: ”Kan bli blind” Inget reglerar vem som får ...
Media Removed
Expressen 1/4 2018: ” Sköterskan varnar för trenden: ”Kan bli blind” Inget reglerar vem som får göra fillersingrepp. Nu ryter Julie Horne ifrån mot kliniker med outbildad personal och sprutor från Ebay. – I Sverige är det verkligen vilda västern. Kanske måste det ske ännu fler olycksfall ... Expressen 1/4 2018:
” Sköterskan varnar för trenden: ”Kan bli blind”
Inget reglerar vem som får göra fillersingrepp.
Nu ryter Julie Horne ifrån mot kliniker med outbildad personal och sprutor från Ebay.
– I Sverige är det verkligen vilda västern. Kanske måste det ske ännu fler olycksfall och komplikationer innan man vaknar.
Det som fick bägaren att rinna över för Julie Horne, var när hon såg att en person med knapp utbildning börjat arbeta med fillers-injektioner.
– Hon har aldrig hållit i en spruta i hela sitt liv. Nu har hon öppnat en klinik och börjat injicera efter att bara ha gått en kort utbildning, säger hon.
Julie Horne kommer från Arvika men jobbar nu som injektionssjuksköterska på en klinik på Oslo. Själv har hon varit sjuksköterska i över 10 år och nu vill hon varna för de som genomför skönhetsingrepp utan medicinsk utbildning.
– Det är ganska mycket som kan gå fel. Den som genomför de här ingreppen måste väldigt stor kunskap om anatomin.
Kan leda till vävnadsdöd
Fillers är ett implantat som injiceras för att förstora en kroppsdel eller ett område. Ofta handlar det om en läppförstoring – ett ingrepp som kan få allvarliga följder, enligt Julie Horne.
– Bland de värsta som kan ske är att du blir blind och mister synen permanent. ”

Läs vidare här: https://www.expressen.se/gt/skoterskan-varnar-for-trenden-kan-bli-blind/

Med den oreglerade marknaden vi har idag är det viktigt att uppmärksamma allmängeten på vikten av att välja terapeut med rätt utbildning för ändamålet.
SHR jobbar ständigt med den här frågan.
Hudterapeuter är experter på hudvård såväl klassisk som avancerad. För injektionsbehandlingar krävs medicinsk utbildning (sjuksköterska eller läkare) enligt våra etiska regler. Enligt dessa så ska alltså inte ens våra medlemmar utföra ”fillers” (om de inte även är tex sjuksköterska). Men det finns ingen lag som reglerar detta, det är alltså upp till var och en att hålla sig inom sitt kompetensområde. Men med våra högt uppsatta etiska regler som våra medlemmar måste följa så kan kunden vara trygg med att SHRs medlemmar är rätt utbildade för de behandlingar de utför. #auktoriseradhudterapeut
Read more
Nyligen fotograferade jag en paneldebatt för stiftelsen @merhjarta . Debatten kretsade kring ...
Media Removed
Nyligen fotograferade jag en paneldebatt för stiftelsen @merhjarta . Debatten kretsade kring det ämne som stiftelsen i sig jobbar med, nämligen internet & klimatet där. Punkten som berörde mig starkast var huruvida cyberspace & psykisk ohälsa hör samman. Jag vet inte om det ena föder ... Nyligen fotograferade jag en paneldebatt för stiftelsen @merhjarta . Debatten kretsade kring det ämne som stiftelsen i sig jobbar med, nämligen internet & klimatet där. Punkten som berörde mig starkast var huruvida cyberspace & psykisk ohälsa hör samman. Jag vet inte om det ena föder det andra, men att dom göder varandra är enligt min erfarenhet ett faktum. Nu talar jag inte ur aspekten näthat mm, för där är jag relativt skonad, utan jag delar bara min version och min koppling mellan sociala medier & psykiskt mående.
När jag var sjuk hade jag tusentals fler följare här, vilket genererade i fler likes, liksom mer bekräftelse. Något som både indirekt & direkt blev ett bekräftande av min sjukdom. Om så än välment, så blir bekräftelsen för en sjukdom man lider av enbart en ond cirkel eftersom det lätt skapar en identifikation mellan sjukdomen & en själv som person. Bekräftelse är i övrigt ett mänskligt behov liksom inget man ska känna skam över att man vill ha. På samma sätt som att jag blev bekräftad i min sjukdom, blir otalet andra dagligen bekräftade för sitt yttre, eller för sitt, i bildform, lyckosamma liv. Detta samtidigt som att realismen bortom skärmen så ofta är en annan. En realism man lätt döljer & i skymundan mår dåligt i, men som man inte vågar sätta i ljuset eftersom man ständigt blir bekräftad för sin chimär. Idag har jag lärt mig att likes/följarantal inte har något med mitt värde att göra. Jag delar inget för att please vad andra vill se eller för att få likes. Men samtidigt känner jag mig således också ibland osynlig. Något jag jobbar med mentalt ofta. Var jag ville komma med detta är nog mest att jag vill belysa ämnet, uppmana till att bekräfta varandras inre mer än det yttre, bekräfta varandras existens irl oftare & våga dela en mer nyanserad bild av livet här & på nätet generellt...världen i cyberspace behöver förändras på alla fronter, jag försöker på mitt sätt, andra på andra sätt, huvudsaken är att man för upp ämnet och skapar eftertänksamhet osv. Tack om du pallat läsa denna romanlånga text. #merhjärta #bättrecyberspace #psykiskohälsa
Read more
VECKANS PEPTALK - TVÅ FRÅGOR FÖR KÄRLEKEN Någon sa att kärleken förändrar dig. Jag kan bara instämma ...
Media Removed
VECKANS PEPTALK - TVÅ FRÅGOR FÖR KÄRLEKEN Någon sa att kärleken förändrar dig. Jag kan bara instämma i det, och du ska få ett exempel. Jag har vid flera tillfällen det senaste året upplevt ett sorts ont i magen. Jag talar just nu inte om den där bubbliga känslan av förälskad eufori, utan mer ... VECKANS PEPTALK - TVÅ FRÅGOR FÖR KÄRLEKEN

Någon sa att kärleken förändrar dig. Jag kan bara instämma i det, och du ska få ett exempel. Jag har vid flera tillfällen det senaste året upplevt ett sorts ont i magen. Jag talar just nu inte om den där bubbliga känslan av förälskad eufori, utan mer likt den fjärilsnervositet idrottare kan få inför en viktig match.
Fjärilarna har därefter vandrat upp i bröstet, från hjärtpunkten och över till lungorna. Därefter kommer andningssvårigheterna. Jag blir oförstående och fascinerad. Varför kan jag inte andas normalt? Jag får stanna upp och samla mig, framåtlutad och med händerna på låren, som om jag just sprungit ett lopp.

En vän sa till mig att han gillar hur jag vågar ta chanser i kärlekens namn. Just våga är rätt ord. Det krävs mod, för kärlek är att tappa kontrollen. Att ta risker. Att inte känna igen sig själv, att bli en marionettdocka, styrd av känslostormar.
Det finns två saker jag tycker är extra viktiga i en kärleksrelation. Nummer ett är att vi har en dröm ihop. Det kan ta ett tag att formulera den. Det andra är att vi gör varandra lyckligare. Det är en pågående uppgift som aldrig får tas för given. Det handlar om att du efter bästa förmåga på daglig basis förtjänar den andres kärlek genom att du på små och stora sätt bidrar till hennes lycka i livet.
1. Vad kan jag göra för att förtjäna henne även idag?
2. Hur kan jag göra hennes liv lite bättre?

Allt detta fokus på den andra samtidigt som du också bejakar dina egna behov, behåller ditt egenvärde och aldrig låter någon utplåna dig. Det blir ditt ansvar.

Kärleken har ett pris. Att vara kär, och att fortsätta älska, kostar mycket energi, eftersom man inte får bli lat. Varje dag börjar du om. Är det värt det? Vågar du? Om du svarar ja, men hamnat i stå, börja med att svara på de där två frågorna.

#veckanspeptalk #dintermosigryningen #veironiottan
Read more
Journalister är extremt viktiga för samhället och för att granska andra, särskilt de med makt. När ...
Media Removed
Journalister är extremt viktiga för samhället och för att granska andra, särskilt de med makt. När det gäller rapportering kring träning, kost och hälsa så är de däremot lite för ofta slarviga och de väljer att gå på en persons ord som fakta utan att själv kontrollera om det som sägs verkligen ... Journalister är extremt viktiga för samhället och för att granska andra, särskilt de med makt.

När det gäller rapportering kring träning, kost och hälsa så är de däremot lite för ofta slarviga och de väljer att gå på en persons ord som fakta utan att själv kontrollera om det som sägs verkligen stämmer.

Man skapar helt enkelt kontroverser där det egentligen inte finns några genom att man tar in en tomte och ställer hen mot någon som verkligen är påläst inom området.

Här måste helt enkelt media bli bättre om det ska bli någon ordning.

Sen finns det en annan betydligt svårare situation.

Många gånger finns det helt enkelt inte tillräckligt med information för att säga någonting helt säkert i en fråga.
Då får man titta på den information som ändå finns för att försöka göra en sannolikhetsberäkning. Här drar forskare ibland olika slutsatser. Deras "bästa gissning" blir annorlunda och de verkar oense, vilket de till viss del också är.

Att rapportera om de här situationerna är svårt. Du måste som journalist ofta göra en egen bedömning av forskningen vilket ibland är helt omöjligt i fall man saknar förkunskaper.

Ett sätt att ändå komma lite längre är att fråga flera personer inom ett område. Då hittar man ganska ofta att en "bästa gissning" är betydligt vanligare än andra.

Då är den gissningen troligen oftare rätt. Det är så klart ändå en gissning och gissningar blir fel. Men om du konstant väljer den gissning som de flesta som är pålästa tror på så kommer du oftare få rätt än om du gör tvärt om.

En fara med att följa det jag skrev sist här ovanför är att man lätt hamnar i en bubbla där man upplever att flest exerper har en åsikt som egentligen är en väldigt ovanlig. Om du tex bara följer debatten kring mättat fett hos kostdoktorn så blir snabbt din uppfattning väldigt snedvriden.

Här kan man istället därför välja att söka efter översiktsartiklar inom ett område. Då får du en bättre bild av hur många som säger en sak och samtidigt försöker backa upp det som sägs.

Men då är du ju tillbaka i träsket med att behöva kontrollera allting själv 😣.
.
Det är inte lätt helt enkelt. Ibland får man felaktig information. Men du kommer ändå långt med tipsen ovan 👍🙂
Read more
Nej, vi måste inte ”börja prata om det” — ni måste börja lyssna. • Jag är så fruktansvärt trött på ...
Media Removed
Nej, vi måste inte ”börja prata om det” — ni måste börja lyssna. • Jag är så fruktansvärt trött på att ”prata om det”. I många år har jag pratat om det. Jag har belyst, informerat, delat med mig, problematiserat och ifrågasatt. Jag har bett er sluta använda diagnoser som förolämpningar och ... Nej, vi måste inte ”börja prata om det” — ni måste börja lyssna.

Jag är så fruktansvärt trött på att ”prata om det”. I många år har jag pratat om det. Jag har belyst, informerat, delat med mig, problematiserat och ifrågasatt. Jag har bett er sluta använda diagnoser som förolämpningar och skällsord (diagnoser som jag och många med mig lider av att ha. Alltså på riktigt vi LIDER ok). När ni talar om ert eget mående har jag bett er reflektera iaf EN GNUTTA över hur att känna sig låg en dag är ganska jäkla långt ifrån att leva med depression (klinisk, kronisk eller återkommande sådan). Det är stor skillnad. Och ångest, herre jävla gud vad jag vill be er alla hålla käften ibland när ni yrar om det ni kallar ångest.

Jag är trött på att prata om det, för det spelar ingen roll hur mycket jag pratar om det när inte DU lyssnar. Det är inte mitt jobb att utbilda dig — ändå försöker jag. Jag försöker få lyckligt ovetande människor att förstå att vi talar om direkt dödliga sjukdomar och tillstånd här.

Folk sitter i tv-soffor och skriver krönikor om hur vi måste börja prata. Jag vill bara skrika rakt ut att VI GÖR JU FÖR FAN DET. Det som måste ske är INTE att vi ska börja prata, det är att NI måste börja lyssna. Ta oss på allvar. Tro på oss. Sluta lägga ansvaret för den här frågan på de sjuka.

För jag är trött på att ”prata om det” när ingen jävel lyssnar.

🔸Vad har du själv gjort för att lära dig mer om psykisk ohälsa och få en ökad förståelse?
🔸Har du slutat skämta om-, se ner på- och förminska livsfarliga sjukdomar och tillstånd?
🔸När du frågar någon hur hen mår, vad gör du av det ev. svaret? River du upp ett sår för att sedan lämna det öppet? Följer du upp? Frågar du fler frågor?
👉VAD gör DU för att hjälpa? Hur tar DU ditt medmänskliga ansvar? Hur utbildar DU dig?
Read more
5 minuters regeln: Allt du kan göra på mindre än fem minuter - gör det direkt! <span class="emoji emoji1f31f"></span> 5 minute rule: Any ...
Media Removed
5 minuters regeln: Allt du kan göra på mindre än fem minuter - gör det direkt! 5 minute rule: Any task that takes 5 minutes to do, do it straight away! Så fort jag inte är uppmärksam på mig själv och mitt beteende, är jag en mästarinna på att prokrastinera. I långa perioder har jag varken ... 5 minuters regeln:
Allt du kan göra på mindre än fem minuter - gör det direkt!
🌟
5 minute rule: Any task that takes 5 minutes to do, do it straight away!
🌟
Så fort jag inte är uppmärksam på mig själv och mitt beteende, är jag en mästarinna på att prokrastinera. I långa perioder har jag varken haft orken eller initiativförmågan att få saker gjorda, vilket har gjort mig ännu mer tyngd, stressad, besviken på mig själv, lättirriterad och handlingsförlamad. Men, spiralen går även åt andra hållet! Att göra saker, hur små de än är, får mig att känna mig effektiv och nöjd, vilket föder ännu mer energi! Ju mer jag får gjort, desto mer gör jag. Det här rådet har förändrat så mycket för mig - och för många fler. It’s a total game changer! Låt inte saker bli en börda för dig - bara gör!
🌟
Så. Nästa gång du får 5-10 minuter över - gör något som du länge har tänkt göra, men hela tiden skjuter på. Här får du lite inspiration till sådant som tar kort tid men gör stor skillnad:
🌟
Ta med två påsar till din bil. Fyll den ena med skräp och den andra med sånt som inte hör hemma i bilen. (Gör detta till en vana varje gång du tankar.)
- Lägg sakerna från bilen på rätt plats.
- Ring en äldre släkting. (Obs! Var beredd på att det kan ta mer än fem minuter, våga ring ändå!)
- Skicka ett mail till en kompis du länge har tänkt höra av dig till.
- Gå igenom dina sms. Är det något sms du har glömt att svara på?
- Sluta följa så många irrelevanta mailutskick du hinner på 5 min. (Leta efter ordet ”Avprenumerera” eller ”Unsubscribe” i slutet.)
- Plocka hemmet på all smutstvätt och lägg i tvättkorgen.
- Tvätta en tvätt.
- Rensa avloppet i duschen.
- Sätt på vattenkokaren för att göra en kopp. Diska så mycket du hinner under tiden vattnet kokar upp. Drick och var nöjd med dig själv!
🌟
När du har följt rådet, dela gärna:
- Vad fick du gjort?
- Hur kändes det efteråt?
- Vad ska du ta tag i nästa gång du får fem minuter över?
🌟
Följ min väg mot ett enklare liv under fastan på #fridochfokus ❤️ Inspireras och dela med dig av dina egna tips! 🌟
#fineartphotography #fotograflinköping #familjefotograf #seekthesimplicity #momentdesign #simplicity #enkelhet #bjärkasäby #linköping
Read more
Du behöver inte klä av dig för att jag ska vilja ha dig. Dina kläder försvinner när du påstår att du ...
Media Removed
Du behöver inte klä av dig för att jag ska vilja ha dig. Dina kläder försvinner när du påstår att du inte vill ha mig. Men jag vet att du tänker på mig när du tar på dig själv. Din flickvän är för dum och naiv för att fatta att jag vill trycka upp dig i hörnet och bara börja kladda på dig. Och när du rör mig ... Du behöver inte klä av dig för att jag ska vilja ha dig. Dina kläder försvinner när du påstår att du inte vill ha mig. Men jag vet att du tänker på mig när du tar på dig själv. Din flickvän är för dum och naiv för att fatta att jag vill trycka upp dig i hörnet och bara börja kladda på dig. Och när du rör mig så är det pornografi och jag skiter väl i om hon vill ha dig. Vi har ändå ingen chans, vi är en ungdomsromans. För när du tittar på mig så är det pornografi, förlåt men jag skiter i din konspirations teori. För du är pornografi och jag vill ha fysisk empati. Min värld består av våta drömmar och obesvarad kärlek. Så sänk dina standards, glöm empati och det sista av din värdighet. För jag vet att du tänker på mig när du ligger med nån ny.
Ingen vet allt men jag vet fanemej mycket. Allt du tagit och snott och sagt och gjort, hur mycket vet hon? Säger dig veta allt men säg mig då om du tycker att jag ska sitta här tyst och medvetet slitas i stycken? Vi ses på bänken hos dig får höra allt om din tjej, men säg mig, vart gick det snett för hon fick dig så lätt, berätta för mig här och nu. Vet hon om kokain? vet hon att du är manipulativ? vet hon om alla nätter du spenderat med mig? Medans hon anförtror sig blind åt dig vilar dina hemligheter säkert hos mig, kan du få det av din tjej ditt jävla svin? Så opålitlig när du dricker så ring mig i morgon när du är nykter. Har pratat ut förut, men nu räcker det, nu är det slut. Men var gick det fel? När hon inte ser kan du se mig? Aldrig nykter efter sju, enda att skylla på är du men det är allt eller inget nu! Du tror inte att jag ser dig när du än en gång står utanför min dörr om du vill kan jag låtsas som att jag bryr mig när du säger att du vill att allting ska bli som förr men jag är samma åskmoln som förut jag kommer regna på din parad även när det är slut Om du vill ha mig nu ha mig som du hade mig förut så får jag leva med att du ljuger be till gudarna att jag duger vill du försöka igen får du inte ångra dig sen!
Read more
Gör som Inge, röst på #V2018 Repost from @ingeontheric using @RepostRegramApp - Då har jag röstat! ...
Media Removed
Gör som Inge, röst på #V2018 Repost from @ingeontheric using @RepostRegramApp - Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen ... Gör som Inge, röst på #V2018

Repost from @ingeontheric using @RepostRegramApp - Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, och jag vill att det ska vara det land som folk här i USA tror att det är.

Jag har alltid varit socialist, men när jag röstar så röstar jag inte enligt min ideologi utan från mitt egenintresse. Jag är en arbetargrabb från Västerbotten så jag röstar på det parti som gynnar mig mest - Vänsterpartiet.

Norrlänningen i mig röstar på V. Dom tänker införa särskilt stöd till butiker i glesbygden och att alla som bor där ska ha tillgång till värdig vård, polis och fungerande bredband.

Resenäreren i mig röstar på V eftersom dom avser återförstatliga järnvägen och underhållet och göra det billigare att ta tåget än flyget.

Den anhöriga i mig röstar på V eftersom dom vill stärka LSS anpassat efter behov och inte kostnader.

Ekonomen i mig röstar på V eftersom 7 av 10 miljonärer röstar på Moderaterna, och deras intressen är inte samma som mina.

Miljömedvetandet och morbrorn och den eventuella framtida pappan i mig röstar på V, då V är det enda parti som angriper roten till klimatförändringarna - vinstintresset.

Punkaren i mig röstar på V, eftersom #jonassjöstedt älskar Dead Kennedys. Jag lärde mig spela på kommunala musikskolan och blev musiker till yrket. V vill satsa på kulturen utan inblandning av ideologi, kommers eller censur och göra den tillgänglig för alla oavsett plånboken.

Utlandssvensken i mig röstar på V. Här i USA drivs vården privat i vinstintresse. Jag åkte in på akuten och tog ett blodprov. Det kostade 20.000 kr. V vill stoppa privatiseringarna och vinster i välfärden för att i förlängningen kan det leda till vad vi har här i USA.

Jobbaren i mig röstar på V. Sverige har blivit en planekonomi där ekonomin planeras att gynna de rika eftersom arbete nu beskattas mer än kapital. Den 9e September ska vi vända på den fördelningen!

#v2018 #val2018 #vänsterpartiet #socialism #rättvisa
Read more
Gör som bästa @ingeontheric <span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji270a"></span>🏽 ・・・ Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat ...
Media Removed
Gör som bästa @ingeontheric 🏽 ・・・ Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner ... Gör som bästa @ingeontheric ❤️✊🏽 ・・・
Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, och jag vill att det ska vara det land som folk här i USA tror att det är.

Jag har alltid varit socialist, men när jag röstar så röstar jag inte enligt min ideologi utan från mitt egenintresse. Jag är en arbetargrabb från Västerbotten så jag röstar på det parti som gynnar mig mest - Vänsterpartiet.

Norrlänningen i mig röstar på V. Dom tänker införa särskilt stöd till butiker i glesbygden och att alla som bor där ska ha tillgång till värdig vård, polis och fungerande bredband.

Resenäreren i mig röstar på V eftersom dom avser återförstatliga järnvägen och underhållet och göra det billigare att ta tåget än flyget.

Den anhöriga i mig röstar på V eftersom dom vill stärka LSS anpassat efter behov och inte kostnader.

Ekonomen i mig röstar på V eftersom 7 av 10 miljonärer röstar på Moderaterna, och deras intressen är inte samma som mina.

Miljömedvetandet och morbrorn och den eventuella framtida pappan i mig röstar på V, då V är det enda parti som angriper roten till klimatförändringarna - vinstintresset.

Punkaren i mig röstar på V, eftersom #jonassjöstedt älskar Dead Kennedys. Jag lärde mig spela på kommunala musikskolan och blev musiker till yrket. V vill satsa på kulturen utan inblandning av ideologi, kommers eller censur och göra den tillgänglig för alla oavsett plånboken.

Utlandssvensken i mig röstar på V. Här i USA drivs vården privat i vinstintresse. Jag åkte in på akuten och tog ett blodprov. Det kostade 20.000 kr. V vill stoppa privatiseringarna och vinster i välfärden för att i förlängningen kan det leda till vad vi har här i USA.

Jobbaren i mig röstar på V. Sverige har blivit en planekonomi där ekonomin planeras att gynna de rika eftersom arbete nu beskattas mer än kapital. Den 9e September ska vi vända på den fördelningen!

#v2018 #val2018 #vänsterpartiet #socialism #rättvisa
Read more
Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att ...
Media Removed
Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, ... Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, och jag vill att det ska vara det land som folk här i USA tror att det är.

Jag har alltid varit socialist, men när jag röstar så röstar jag inte enligt min ideologi utan från mitt egenintresse. Jag är en arbetargrabb från Västerbotten så jag röstar på det parti som gynnar mig mest - Vänsterpartiet.

Norrlänningen i mig röstar på V. Dom tänker införa särskilt stöd till butiker i glesbygden och att alla som bor där ska ha tillgång till värdig vård, polis och fungerande bredband.

Resenäreren i mig röstar på V eftersom dom avser återförstatliga järnvägen och underhållet och göra det billigare att ta tåget än flyget.

Den anhöriga i mig röstar på V eftersom dom vill stärka LSS anpassat efter behov och inte kostnader.

Ekonomen i mig röstar på V eftersom 7 av 10 miljonärer röstar på Moderaterna, och deras intressen är inte samma som mina.

Miljömedvetandet och morbrorn och den eventuella framtida pappan i mig röstar på V, då V är det enda parti som angriper roten till klimatförändringarna - vinstintresset.

Punkaren i mig röstar på V, eftersom #jonassjöstedt älskar Dead Kennedys. Jag lärde mig spela på kommunala musikskolan och blev musiker till yrket. V vill satsa på kulturen utan inblandning av ideologi, kommers eller censur och göra den tillgänglig för alla oavsett plånboken.

Utlandssvensken i mig röstar på V. Här i USA drivs vården privat i vinstintresse. Jag åkte in på akuten och tog ett blodprov. Det kostade 20.000 kr. V vill stoppa privatiseringarna och vinster i välfärden för att i förlängningen kan det leda till vad vi har här i USA.

Jobbaren i mig röstar på V. Sverige har blivit en planekonomi där ekonomin planeras att gynna de rika eftersom arbete nu beskattas mer än kapital. Den 9e September ska vi vända på den fördelningen!

#v2018 #val2018 #vänsterpartiet #socialism #rättvisa
Read more
Efter en vaken natt av skrik tog vi igår tempen på Valle och upptäckte att han hade hög feber. Vi åkte ...
Media Removed
Efter en vaken natt av skrik tog vi igår tempen på Valle och upptäckte att han hade hög feber. Vi åkte till närmaste närakut som tog in oss direkt då Valter är så liten. Vi blev remitterade till barnakuten på SöS där vi inte behövde betala en krona för undersökningen. Vi blev sedan inlagda på barnsjukhuset ... Efter en vaken natt av skrik tog vi igår tempen på Valle och upptäckte att han hade hög feber. Vi åkte till närmaste närakut som tog in oss direkt då Valter är så liten. Vi blev remitterade till barnakuten på SöS där vi inte behövde betala en krona för undersökningen. Vi blev sedan inlagda på barnsjukhuset över (minst) hela helgen. Där har vi fått ett eget rum med två sängar, tv, anpassad mat och fantastisk personal som tar hand om oss dygnet runt. Den som är frisk har många önskningar, den som är sjuk har bara en. Jag är så enormt tacksam och tar, tyvärr, inget för givet. Jag önskar att denna vård fanns runtom i hela landet. Och för detta betalar jag mer än gärna skatt. Ännu mer om det behövs för att alla i vårt land ska få ett drägligt liv. Allt annat är bara egoistiskt och dumt. Jag har på grund av bäbisbubblan inte följt valet lika noga som jag brukar. Men idag har jag sett gårdagens debatt och ser i skrivande stund den sista duellen. Jag blir så rädd att politik börjat funka som media. Ni vet det här med att 60% inte läser mer än rubrikerna och 90% inte läser hela artikeln. När jag hör jubel till catchiga slogans av partiledare som inte följs upp av en politik som skapar detta i praktiken är läskigt. Jag förtidsröstade när jag lämnade SöS för två veckor sedan, efter att jag legat inne även då två dygn när kompetent personal skar upp min mage, plockade ut min baby, sydde ihop mig och gav mig fantastisk vård. Allt för 0 kr. Jag #röstamermänskligt för att alla i vårt land ska få ett drägligt liv. Jag hoppas att du gör detsamma. PS: Valle mår bättre! DS
Read more
Märklig fredag. Idag gör Einar premiär hos polisen, men inte för att göra sitt första pass. Utan ...
Media Removed
Märklig fredag. Idag gör Einar premiär hos polisen, men inte för att göra sitt första pass. Utan för att hans mamma återigen ska bli förhörd och delgiven misstanke om grovt förtal av mannen som våldtog henne för 12 år sedan. För att jag alltså bemött det min våldtäktsman (i stort sett utan kritiska ... Märklig fredag. Idag gör Einar premiär hos polisen, men inte för att göra sitt första pass. Utan för att hans mamma återigen ska bli förhörd och delgiven misstanke om grovt förtal av mannen som våldtog henne för 12 år sedan. För att jag alltså bemött det min våldtäktsman (i stort sett utan kritiska följdfrågor) fått påstå om mig i Uppdrag Granskning. Jag fick inte bemöta en bråkdel av allt som målades upp i det programmet. Falska saker, uppviglande saker. Saker som gjort att jag och min familj fått hot. Som gjort att jag varit rädd för mina barns säkerhet. Men i Uppdrag Granskning fokuserades det enbart på Virtanens lidande, på hans barns säkerhet och lidande. Ännu en våldtagen kvinna ska tystas. Denna gång av såväl public service-tv som av rättsväsendet. En åklagare (kvinnlig sådan dessutom) tycker det är en rimlig idé att kalla en nyförlöst kvinna som anmält ett grovt övergrepp på nytt förhör. För skattepengar, dessutom. Så. Klockan ett ska jag, min bäbis (som måste ammas) och min advokat infinna oss hos polisen här på Söder. Jag är inte längre rädd, jag är heligt förbannad. Och det tänker jag framföra, tro mig.
Read more
Grattis @liampitts03 idag blir du 15 år<span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f389"></span> Det är nu du faktiskt börjar bli riktigt stor, ( själv så ...
Media Removed
Grattis @liampitts03 idag blir du 15 år Det är nu du faktiskt börjar bli riktigt stor, ( själv så flyttade jag hemifrån) Men det kan du fetglömma! Just nu är du i USA och jag önskar att jag kunnat få väcka dig med tårta, packet och min ”fantastiska” sångröst, men vi får fira dig när du kommer ... Grattis @liampitts03 idag blir du 15 år🎉🎉 Det är nu du faktiskt börjar bli riktigt stor, ( själv så flyttade jag hemifrån😱)
Men det kan du fetglömma! Just nu är du i USA och jag önskar att jag kunnat få väcka dig med tårta, packet och min ”fantastiska” sångröst, men vi får fira dig när du kommer hem. Jag är så stolt över dig och älskar dig så otroligt mycket! Jag är så tacksam för att du har vuxit upp och blivit den sköna killen du är idag! Du är så himla omtänksam, godhjärtad och tänker på andra, bryr dig om världen i sin helhet med miljö och dess utrotningshotade djur. Där har du faktiskt lärt mig en hel del, jag hade aldrig blivit engagerad på det sättet som jag är idag om det inte hade varit för dig. Jag är så tacksam för den relationen vi har, att kunna prata om allting och sedan respektera varandra även om vi inte håller med varandra, detta är inget man som förälder kan ta förgivet att det ska vara så, men jag är glad att det har blivit så. Du vet att jag alltid kommer att backa upp dig i allt du gör även om det är något dumt så länge du berättar, då löser vi det tillsammans. (Du kanske får lite skäll men det överlever du😘) Den dealen hade jag med min mamma så den får gå i arv för det funkade bra😀 Jag vet att du kommer att lyckas med vad du än bestämmer dig för att göra i livet. Jag vet att du redan har ditt sikte inställt på att bli en UFC fighter och tränar hårt och målmedvetet för att nå ditt mål. Jag tvivlar inte en sekund på att du en dag kommer att göra det, då jag känner igen mig själv i dig och sättet du krigar på för att nå dit. Kör ditt eget race, och lyssna bara på dom som du vet vill dig väl, för tyvärr kommer det alltid finnas idioter som kommer vara avundsjuka och göra allt för att sänka dig, för att dom själva inte ska känna sig dåliga eller misslyckade. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag är så glad över att få vara just din mamma love u more then life❤️
Read more
Idag grät mitt hjärta. Mitt ledarskaps-, medmänsklighets & fotbollshjärta. Inte för resultatet i matchen, utan för klacken till Djurgårdens IF's agerande. Hur är det ens möjligt att det får förekomma att en hejarklack (hejarklack ifrågasättes) står och skriker saker så som "Vi är ... Idag grät mitt hjärta. Mitt ledarskaps-, medmänsklighets & fotbollshjärta.
Inte för resultatet i matchen, utan för klacken till Djurgårdens IF's agerande.
Hur är det ens möjligt att det får förekomma att en hejarklack (hejarklack ifrågasättes) står och skriker saker så som "Vi är här och vi hatar polisen" , "Gå hem och dö" och andra ord som jag inte ens vill skriva ut. HUR kan det vara tillåtet att dessa ska få vistas där och försöka föregå med gott exempel för våra och våra barns fotbollshjärtan? Att dessa ska få förstöra fotbollsglädjen med sina glåpord?
Under hela andra halvlek sjöng de "Gå hem och dö". Det var riktigt hjärtskärande och tragiskt rent ut sagt.. Jag var i ett sällskap idag där vi hade med oss åtta barn. Jag ville på något sätt förklara för de att det som den såkallade hejarklacken gör och säger inte är rätt, och att det inte är vad fotboll handlar om. Men det gjorde jag inte där och då, jag behövde samla mina tankar, för jag hittade inte de rätta orden.

För att för mig så handlar inte det där om fotboll, alla glåpord visa och allt hånande. Fotboll är ett glädjeämne här i livet och äkta supportrar vet om det. Och det är så det alltid ska få förbli. "Fotboll ska vara något vackert" bloggade en klok man om för inte sålänge sedan, och jag kan inte annat än hålla med.
Avslutningsvis så vill jag skriva att jag är stolt över Kalmar FF's klack som tappert stod kvar och hejade hela matchen, och de hejade med glädje! Det är precis det som är att föregå med gott exempel, att vad fotboll (och andra idrotter) ska handla om, och det är Glädje.

#kalmarff #guldfågelnarena #hejarklack #idrottärglädje
Read more
 #Repost @elaineeksvard with @get_repost ・・・ ”Priviligerad”, ”egokick”. @siggeeklund under ...
Media Removed
#Repost @elaineeksvard with @get_repost ・・・ ”Priviligerad”, ”egokick”. @siggeeklund under åtta års tid blev jag sexuellt utnyttjad av min pappa. Från att jag var minnesmogen tills jag var tio år gammal. Hans händer i mina trosor, turer till Malmskillnadsgatan för att visa kvinnor ... #Repost @elaineeksvard with @get_repost
・・・
”Priviligerad”, ”egokick”. @siggeeklund under åtta års tid blev jag sexuellt utnyttjad av min pappa. Från att jag var minnesmogen tills jag var tio år gammal. Hans händer i mina trosor, turer till Malmskillnadsgatan för att visa kvinnor som sålde ”kärlek”. Ibland tog han med sig en sån kvinna, slog på en porrfilm och satte sin sexåriga dotter framför den medan han gjorde sitt med ”kärlekssäljaren”. Att jag reagerar på en låt om spädbarnsvåldtäkter kallar du för ”egokick”. En kick för mitt ego. Anstränger du dig för att vara så elak och förenklande eller kommer det naturligt? Jag undrar och jag vill också berätta att det fungerar. Det gör mig på riktigt ledsen att höra dig göra denna ”objektiva” analys och på riktigt elaka slutsats om mig för hundratusentals lyssnare som ser upp till dig. Min ambition att rädda barn från den barndom jag hade kallar du skrämma upp folk som affärsidé. Skäms du inte, ens litegrann? Och istället för att berätta att jag är överlevare uppväxt i förorten Bredäng med en ensamstående mamma och pedofilpappa så reducerar du mig till ”priviligerad kvinna som söker egokickar”. Subtil mobbing förklädd i en intellektuell pseudoanalys, det är vad du - en vit, priviligerad medelåldersman sysslade med där. Det hade varit en sak om du försvarade skämten om spädbarnsvåldtäkter (som fö är en kamp som förvånar mig att du vill ta) men att så fult förställa en meningsmotståndare på det sättet är något för din drönare att tänka på.
Jag förstår att det är creddigare att hacka på en priviligerad kvinna ist för en överlevare av sexuella övergrepp. Men det måste finnas gränser, även för dig, för hur långt man får gå för att vara creddig.

#medanhanlever #inteensamaldrigglömd #detduintesåg #siggeeklund #creddig #vit #medelålders #priviligerad #man #egokick @treskablinoll
Read more
”Privilegierad”, ”egokick”. @siggeeklund under åtta års tid blev jag sexuellt utnyttjad av min ...
Media Removed
”Privilegierad”, ”egokick”. @siggeeklund under åtta års tid blev jag sexuellt utnyttjad av min pappa. Från att jag var minnesmogen tills jag var tio år gammal. Hans händer i mina trosor, turer till Malmskillnadsgatan för att visa kvinnor som sålde ”kärlek”. Ibland tog han med sig en sån ... ”Privilegierad”, ”egokick”. @siggeeklund under åtta års tid blev jag sexuellt utnyttjad av min pappa. Från att jag var minnesmogen tills jag var tio år gammal. Hans händer i mina trosor, turer till Malmskillnadsgatan för att visa kvinnor som sålde ”kärlek”. Ibland tog han med sig en sån kvinna, slog på en porrfilm och satte sin sexåriga dotter framför den medan han gjorde sitt med ”kärlekssäljaren”. Att jag reagerar på en låt om spädbarnsvåldtäkter kallar du för ”egokick”. En kick för mitt ego. Anstränger du dig för att vara så elak och förenklande eller kommer det naturligt? Jag undrar och jag vill också berätta att det fungerar. Det gör mig på riktigt ledsen att höra dig göra denna ”objektiva” analys och på riktigt elaka slutsats om mig för hundratusentals lyssnare som ser upp till dig. Min ambition att rädda barn från den barndom jag hade kallar du skrämma upp folk som affärsidé. Skäms du inte, ens litegrann? Och istället för att berätta att jag är överlevare uppväxt i förorten Bredäng med en ensamstående mamma och pedofilpappa så reducerar du mig till ”priviligerad kvinna som söker egokickar”. Subtil mobbing förklädd i en intellektuell pseudoanalys, det är vad du - en vit, privilegierad medelåldersman sysslade med där. Det hade varit en sak om du försvarade skämten om spädbarnsvåldtäkter (som fö är en kamp som förvånar mig att du vill ta) men att så fult förställa en meningsmotståndare på det sättet är något för din drönare att tänka på.
Jag förstår att det är creddigare att hacka på en priviligerad kvinna ist för en överlevare av sexuella övergrepp. Men det måste finnas gränser, även för dig, för hur långt man får gå för att vara creddig.

#medanhanlever #inteensamaldrigglömd #detduintesåg #siggeeklund #creddig #vit #medelålders #privilegierad #man #egokick
Read more
I tisdags deltog vi på Saabs årsstämma i Linköping. Vi äger en enda krigsmaterielaktie för att få ...
Media Removed
I tisdags deltog vi på Saabs årsstämma i Linköping. Vi äger en enda krigsmaterielaktie för att få tillträde till detta slutna rum och för att kunna ställa frågor om Saabs ansvar för sin vapenexport. Den här gången ställde vi frågan om företaget står bakom kommunikationschefens uttalande ... I tisdags deltog vi på Saabs årsstämma i Linköping. Vi äger en enda krigsmaterielaktie för att få tillträde till detta slutna rum och för att kunna ställa frågor om Saabs ansvar för sin vapenexport. Den här gången ställde vi frågan om företaget står bakom kommunikationschefens uttalande i Sveriges Radio om Saabs inställning till etiska hänsyn. Vi fick fylliga men kanske inte helt tydliga svar från både vd och ordförande.

På frågan från Sveriges Radios reporter om Saab "tittat på etiska och moraliska parametrar" då de beslutat att starta en fabrik i Förenade Arabemiraten svarade Saabs kommunikationsdirektör Sebastian Carlsson med motfrågan “Varför skulle vi göra det?” Han sa även att han med varm hand "lämnar över mänskliga rättigheter och liknande till dem som gillar att teoretisera kring det.” I Saabs uppförandekod står att Saab är ett ansvarstagande företag som agerar etiskt i alla delar av verksamheten. Det står också att det inte får råda några tvivel bland aktieägare och andra intressenter om att de eftersträvar ett hållbart samhälle. Vi ställde frågan: Är uttalandet ni gjort om att inte väga in etik och moral i era samarbeten något som hela ledningen står bakom?

Både VD Håkan Buskhe och ordförande Marcus Wallenberg svarade. Buskhe med att de haft synpunkter på klippningen av intervjun och att de inte höll med om den. Därefter med att exporten sker i enlighet med lag och riktlinjer. Han står för affärerna med Förenade Arabemiraten och talade också om ansvar för affärsupplägg. Han hävdade att de gör etiska värderingar men fortsatte sedan med att tala om det uppdrag företaget menar att de har när det gäller att säkerställa Sveriges försvarsförmåga. Även Wallenberg ville understryka att Saab till stor del exporterar för Sveriges säkerhets skull.

Stämmoordföranden poängterade vid stämmans öppnande att ett av syftena med mötet var att ge möjlighet för aktieägarna att ställa kritiska frågor till företagets ledning. I år bidrog vi förhoppningsvis till att ge aktieägarna bättre inblick i vilka länder som mottar företagets vapen, vilka konsekvenser det för med sig och hur stor roll företagets etiska och moraliska avvägningar spelar i de besluten.
Read more
Vad handlar livet och tiden vi får här på jorden egentligen om? - Jobb för att man byggt upp något stort ...
Media Removed
Vad handlar livet och tiden vi får här på jorden egentligen om? - Jobb för att man byggt upp något stort som man vill upprätthålla som man egentligen inte gillar att göra? - Stress för att man har så mycket att göra och ingen tid till något annat för att man tycker inte att den räcker till? Nej så ... Vad handlar livet och tiden vi får här på jorden egentligen om? - Jobb för att man byggt upp något stort som man vill upprätthålla som man egentligen inte gillar att göra? - Stress för att man har så mycket att göra och ingen tid till något annat för att man tycker inte att den räcker till? Nej så måste/behöver det inte vara och det livet är något man själv valt så klart. Alla har vi ett val!
Jag möter människor hela tiden som är uppe i sin egen karusell. De är sååå stressade att det inte ser hur stressade de är. De står aldrig still utan är konstant påväg mot något som de tror att de måste göra för att överleva. Nej man måste inte göra någonting utan man får välja att prioritera om. Allt är en prioriteringsfråga och alla har vi lika mycket tid. Jag jobbar också mycket och kan känna stressen, men jag älskar mig själv för mycket för att leva ett ”liv” som inte ger mig inre frid. Vad är poängen med att leva om jag inte kan känna vad som är underbart och vackert i och med all stress. Jag älskar också det jag gör och känner jag stressen så släpper jag taget om allt och tar mig tid för mig själv. JAG måste ju ändå vara det viktigaste i mitt liv. Inte jobbet, inte stressen och tiden är till för mig och inte för allt annat. Gåvan att få ha tid på jorden är något jag inte ger bort till vem eller vad som helst. Veckans, livets tips. Ta tid för dig själv och det du gillar att göra. Ta dig tiden att stanna upp och andas. Upptäck vad och vem som finns runt omkring dig. Lär känna något eller någon ny. Upplev något nytt och utanför din vanliga svär. Njut och lev. Gör det varje dag morgon och kväll i minst 15 min. Alla har vi den tiden, vi behöver bara prioritera till vår egen fördel och inte ge bort vår tid till annat. N A M A S T E 🙏
Read more
Utåt sett är jag en av de med fler privilegier. Jag är vit och medelklass. Jag är smal och blåögd. Från ...
Media Removed
Utåt sett är jag en av de med fler privilegier. Jag är vit och medelklass. Jag är smal och blåögd. Från samhällets point of view är det enda problemet mitt kön. Och min läggning, men sånt syns ju inte utifrån. ️ Jag är också en av dem som har utsatts för sexuella övergrepp. Jag är en av dem som ... Utåt sett är jag en av de med fler privilegier. Jag är vit och medelklass. Jag är smal och blåögd. Från samhällets point of view är det enda problemet mitt kön. Och min läggning, men sånt syns ju inte utifrån.
▪️
Jag är också en av dem som har utsatts för sexuella övergrepp. Jag är en av dem som tryckts ner av männen i min omgivning. En av dem som tryckts ner och förminskats av främmande män. Jag är en av dem som förtrycks av samhället. Enbart på grund av att jag föddes som kvinna, och för att jag inte är heterosexuell.
▪️
Min utsatthet är alltså mitt kön och min läggning. Men that’s it. Resten av vem jag är är relativt priviligerad. Jag lever ändå upp till många av samhällets sjuka krav på kvinnor.
▪️
Med detta menar jag inte att det är easy peasy. Det är jobbigt att vara kvinna och det är inte alltid lätt att skilja sig från heteronormen. Jag är utsatt, men många av mina systrar är dubbelt utsatta. De har andra typer av förtryck som jag inte upplever. Många upplever förtryck för att de är kvinnor och samtidigt är rasifierade. Vissa är kvinnor och exotificeras. Vissa är transkvinnor och vissa är allt annat än det jag är. Och alltså mer utsatta för att de inte föddes som vit, blåögd och smal.
▪️
Alla kvinnor, alla mina systrar, orkar inte alltid kämpa. Alla orkar inte stå upp när de gång på gång blir förminskade och ignorerade. Men jag orkar. Och jag tänker kämpa för er alla. Jag tänker kämpa för alla offer av sexuella övergrepp. Jag tänker kämpa för poc och jag tänker ge dem utrymme. Jag tänker stå upp för mina transsyskon. Jag tänker kämpa mot alla diskrimineringar jag upptäcker.
▪️
Den här kampen, den feministiska kampen gäller inte bara vita människor som har det förhållandevis bra. Feminism handlar om så mycket mer. Feminism handlar om ALLA.
Read more
CrossFit Norrtälje presenterar: Ett exempel från verkligheten Vad händer med hållningen när ...
Media Removed
CrossFit Norrtälje presenterar: Ett exempel från verkligheten Vad händer med hållningen när man åker mycket bil? När man har kontors-/datorjobb? När man jobbar som golvläggare? När man jobbar mycket i trädgården? När man ska bära en bebis på höften halva dagen? Hur ser det ut när man ... CrossFit Norrtälje presenterar: Ett exempel från verkligheten

Vad händer med hållningen när man åker mycket bil? När man har kontors-/datorjobb? När man jobbar som golvläggare? När man jobbar mycket i trädgården? När man ska bära en bebis på höften halva dagen?
Hur ser det ut när man då för över den hållningen till träningen?
En bra coach hjälper dig att bli bättre. Bättre i träningen och bättre i vardagen. Detta kanske innebär att ta ett steg bakåt för att sen kunna fortsätta framåt med säkrare och snabbare steg. Vi har målsamtal med våra medlemmar och vi erbjuder bl.a. 30min PT (enkelt köp och även förlopp) där man kan jobba med det som är viktigast just nu för att bli bättre/starkare/hälsosammare/etc.
Våra coacher COACHAR för att hjälpa dig bli den bästa versionen av dig själv. Vi slutar aldrig utbilda oss och vi hämtar alltid aktivt in feedback från våra kunder för att bli bättre så att du kan få en bättre upplevelse hos oss. ...Så den enda frågan som är kvar är: Är du redo för en förändring i ditt liv? ------
Ett exempel från verkligheten:
Lars bokade in 30min PT för att få ordning på hållningen i marklyft. På bara 30 minuter tog vi reda på vad som behövde göras med rörligheten och rörelsesmönstret. Dagen efter fick Lars ett mejl där vi frågade om feedback på coachen och de 30min PT.
Vi fick lite rolig feedback: "Mig som coach: Jätte kul att gå pass för dig. Tycker du ser alla oss som är där och är ”på” när det är något som vi skall tänka på. Väldigt kunnig. Din glädje och sprallighet är ett väldigt positivt inslag när passen startar klockan 06:00 ☺️ PT 30 min: Blev lite förvånad av att vi fick ut så mycket av bara en halvtimme, väldigt stor utveckling på den korta tiden. Bra med konkreta tips och rå hur jag skall tänka/göra för att utveckla mig åt rätt håll." Heja Lars! 🎉 tack för den fina feedback!
Sugen på att bli bättre? Kontakta oss och boka ditt gratis och oförpligtande "No Sweat Intro" på mejl: [email protected]
Read more
Repost from @nazlimoloudi "Dom kallar det för drev. Dom kallar oss för kvinnohatare. Att vi inte ...
Media Removed
Repost from @nazlimoloudi "Dom kallar det för drev. Dom kallar oss för kvinnohatare. Att vi inte håller vår del av systerskapet. Det osynliga avtalet vi tydligen har gjort med varandra. Där vi inte får kritisera varandra, säga ifrån eller höras. Jag minns inte att jag skrev under på ett avtal ... Repost from @nazlimoloudi "Dom kallar det för drev. Dom kallar oss för kvinnohatare. Att vi inte håller vår del av systerskapet. Det osynliga avtalet vi tydligen har gjort med varandra. Där vi inte får kritisera varandra, säga ifrån eller höras. Jag minns inte att jag skrev under på ett avtal som innebär att jag inte får kritisera rasism eller transfobi för att den jag kritiserar är kvinna och om jag gör det är det banne mig jag som är en elak person och den jag kritiserar ett offer för drev. Det där är inte systerskap utan det där är förtryck iklätt fina ord. Varför tar vi inte saker i god ton? Varför är vi så arga? För det handlar om våra liv. Detta är ingen lek. Så därför låter vi helt hysteriska när vi inte blir lyssnade på. För rasism & transfobi är helt jävla hysteriskt. De senaste 2 åren har våldsbrott mot afrosvenskar ökat med 40 % i Sverige och fram till 2013 var det lagligt att tvångssterilisera transpersoner. Så när det är människor som säger sig vara feminister & antirasister uttrycker sig på ett sätt som hotar vår tillvaro och sedan försöker få oss att se onda ut - då blir det ingen god ton. Alla kan göra fel. Absolut. Det är nog ingen jag vet som inte accepterar en genuin ursäkt. Problemet är att ursäkten inte kommit. När vita cis feminister blivit kritiserade för problematiska handlingar och ord har offerrollen och ordet drev kommit långt före en ursäkt. Jag har inget intresse i att försonas eller vara kamrat till vita cis kvinnor bara för att dom är kvinnor. Vi lever inte på samma villkor i denna världen. Dom jag vill ha vid min sida är människor som inte utövar sin makt, som genuint kan lyssna & som har en lika tydlig klassanalys som antirasistisk & feministisk. För er kan jag skriva under det avtalet solidaritet oavsett om ni är vita cis-män eller kurdiska transpersoner."
Read more
Nu vs 2013 Från 2011 då jag började bli sjuk till kanske mitten av 2016 då jag bestämde mig för att ...
Media Removed
Nu vs 2013 Från 2011 då jag började bli sjuk till kanske mitten av 2016 då jag bestämde mig för att bli frisk. Så känns de idag, så sjukt att tänka på hur dålig jag faktiskt var! Hur sjuka tankar och beteende jag hade, hur jag gjorde allt för att skada mig själv! ”Att inte låta min lillebror röra ... Nu vs 2013
Från 2011 då jag började bli sjuk till kanske mitten av 2016 då jag bestämde mig för att bli frisk. Så känns de idag, så sjukt att tänka på hur dålig jag faktiskt var!
Hur sjuka tankar och beteende jag hade, hur jag gjorde allt för att skada mig själv!
”Att inte låta min lillebror röra mig efter han ätit chips, för jag trodde på ngt sätt att de skulle kunna ta sig igenom min hud och göra att jag går upp i vikt”
”Tvätta mina händer så fort jag trodde jag varit i kontakt med mat för att vara säker att ”maten inte tagit sig igenom huden”
”spotta hela tiden för att vara säker på att jag inte hade någon mat i munnen jag kan råka svälja”
”Tvinga mig själv till att gå ut och springa tills jag nästan svimma för att bränna den lilla mängd äggvita jag fått i mig”
”Sa att jag för en gångs skull skulle gå till en kompis men egentligen så gömde jag mig utomhus för att kunna skada mig själv och sedan bli hittad av mamma och pappa helt blodig och i panik”
Idag skulle jag aldrig aldrig kunna göra något sådant, ATT jag ens gjort dem sakerna får mig att rysa, att jag inte kunde se hur mkt jag skada mig själv men också mina nära och kära.
Psykiska sjukdomar är otroligt tabubelagda, kom ihåg hur jag ofta fick höra att ”de är bara att äta” ”du gör de för uppmärksamhet” osv.
Skulle man säga så till en person med cancer? Förmodligen inte!
Man vet alldeles för lite om psykiska sjukdomar.
För cancersjuka så hålls de galor, insamlingar till cancer forskningen osv.
Alla vet vad cancer är och skulle aldrig påstå att man t.e.x ”gör de för uppmärksamheten”
Men anledningen till att man tänker så om en person med en psykisk sjukdom är för att de uppmärksammas alldeles för lite.
Att de då kommer fördomar om psykiska sjukdomar är inte konstigt, för man vet ju inte vad de är.
Men de finns ingen som väljer att få en psykisk sjukdom på samma sätt som att ingen skulle välja att få cancer.
Enda skillnaden är att en psykisk sjukdom kan ej en läkare operera bort felet eller ge dig medicin för att bli frisk. Man måste själv göra jobbet, såklart med stöd från sjukvården och i vissa fall mediciner men man måste själv göra grovjobbet.
#psykiskohälsa #friskochfri
Read more
Jag har alltid sagt att man ska vårda som man själv vill bli vårdad. Jag säger så här att jag har jobbat ...
Media Removed
Jag har alltid sagt att man ska vårda som man själv vill bli vårdad. Jag säger så här att jag har jobbat inom vården i snart 10 år sammanlagt. Och blivit avskedad och tyckt att är det fel så säger jag det bara ren ärlighet,och av att jag vårdar på det viset som omfattar allt . Själva individen. Jag ... Jag har alltid sagt att man ska vårda som man själv vill bli vårdad. Jag säger så här att jag har jobbat inom vården i snart 10 år sammanlagt. Och blivit avskedad och tyckt att är det fel så säger jag det bara ren ärlighet,och av att jag vårdar på det viset som omfattar allt . Själva individen. Jag blev uska för min dotters skull , hon är orsaken till hela min utb . Och så är det att min dotter inte blivit tillgodoses på det viset som finns i regler och normer . Hon har blivit utsatt på ett sett som inte ska hända inom vården. Man överlämnar sitt barn till människor som man uppfattar har den kunskapen och sympati som människor ska ha inom vården . Man förlitat sig helt och hållet på dessa människor , men att dr står och ljuger och håller saker borta mot då anhöriga som då är jag och andra i familjen . Det gör man bara inte , som anhöriga har man rätt att veta om allt som rör sin familjemedlem. Ingen annan har rätt att säga annat . Jag kan även säga att jag själv som uska fått utstå mycket lögner av andra kollegor gentemot anhöriga till dessa individer som vi har vårdat . Man måste säga till andra att nu gör du fel , så här gör man bara inte . Alla människor har mänskliga rättigheter. Vill man att sin mamma eller pappa ligger inför döden ska få sitt morfin för att kunna få somna in i ett stillsamt läge. Säger anhöriga att jag vill min mamma pappa eller syskon eller barn ska få det den här fått i hela sitt liv . Låt den få det för tusan , och hindra inte dom bara för att de är sjuka . Det är en trygghet för alla människor att få göra saker som dr gjort i sitt liv . Det är inte våran rätt som jobbar inom vården som får bestämma dessa saker det är vi som anhöriga och även människorna som vi vårdar . Kallas på ren svenska mänskliga rättigheter. Min lilla älskade lilla flicka som inte kan prata eller kunna förmedla hur hon vill ha det i sitt liv , måste få känna sig trygg . Och är vi som anhöriga som måste få en tillit för de som vårdar våra älskade i vården. Säger bara raka rör. Min dotter är förflyttad från ett ställe till ett annat för att vården missbrukade hennes omvårdnad . Och detta är så fruktansvärt att hon får gå igenom detta . Jag älskar min dot
Read more
Idag är jag tacksam för alla kvinnor som på något sätt haft en inverkan på mitt liv, min omgivning ...
Media Removed
Idag är jag tacksam för alla kvinnor som på något sätt haft en inverkan på mitt liv, min omgivning och min person. För alla kvinnor som kämpat för att vi ska få kunna vara där vi är idag, få de möjligheterna och vägarna vi får idag. Tacksam för alla kvinnor som vågar fortsätta ta plats i rum där ... Idag är jag tacksam för alla kvinnor som på något sätt haft en inverkan på mitt liv, min omgivning och min person. För alla kvinnor som kämpat för att vi ska få kunna vara där vi är idag, få de möjligheterna och vägarna vi får idag.
Tacksam för alla kvinnor som vågar fortsätta ta plats i rum där vi inte är välkomna, som höjer rösten, som vågar fortsätta kampen för våra rättigheter, som fearlessly äger alla miljoner sätt vi är, kan och får (och bör få) vara kvinnor på varje dag som är både inom och utanför konstitutioner, normer och förutsättningarna som samhället och patriarkatet satt för oss.
Jag är tacksam för alla kvinnor som uppfostrat och format de fantastiska männen jag älskar och ser upp till - oavsett om du varit hans mamma, vän, partner eller set him straight på krogen så har du lämnat ditt avtryck. Även när och om du inte ska behöva göra det.
Det har alltid varit kvinnor som trott på mig mest. Lyssnat. Visat mest omtanke. Stöd. Ömhet. Tålamod. Kärlek. Det har varit kvinnor som skrikit högst när jag har vunnit och inte taggat när det blivit för tungt.
Det är kvinnor som har visat mig vad syskonskap, gemenskap och solidaritet egentligen betyder. Det var en kvinna som öppnade dörren för mig så att jag idag får chansen att jobba med det jag vill. Det är kvinnor som format mig. Inspirerat mig. Byggt upp mig. Gett mig mod, styrka och agens för att kunna vara så unapologetically mig själv som jag kan varje dag.

Slutligen är jag tacksam för att jag får dela meningsfulla relationer, mina allra bästa relationer, med så många starka, intelligenta, roliga och genomfina kvinnor. Ni är bland det jag älskar mest med mig själv.
Read more
Skillnad mellan att löpträna för prestation, skön känsla och viktnedgång! När jag säger att ...
Media Removed
Skillnad mellan att löpträna för prestation, skön känsla och viktnedgång! När jag säger att det är skillnad på att löpträna för att bli en snabbare eller mer uthållig löpare och på att springa för att man vill bli smalare eller gå ner i vikt, så är detta nyheter för många. Genom att hålla isär ... Skillnad mellan att löpträna för prestation, skön känsla och viktnedgång!

När jag säger att det är skillnad på att löpträna för att bli en snabbare eller mer uthållig löpare och på att springa för att man vill bli smalare eller gå ner i vikt, så är detta nyheter för många. Genom att hålla isär löpträning för att prestera bättre och löpträning för viktnedgång är det lättare att sätta ihop effektiva träningsprogram.
När du löptränar för att bli en bättre löpare, tex för att kunna springa snabbare och längre, är det viktigt att äta och vila för att återhämta dig ordentligt mellan passen. Att löpträna för att bli en bättre löpare handlar om att optimera träningen för att hela tiden få kroppen att prestera lite mer, lite bättre. När du löptränar för att gå ner i vikt är egentligen själva prestationen helt sekundär. Din löpträning är inriktad på att höja din energiförbrukning, både direkt, medan du tränar, och efteråt genom en så kallad höjd efterförbränning. Att löpträna för att gå ner i vikt innebär att du istället för att optimera prestationen optimerar förbränningen. Att löpträna för att bli en bättre löpare KAN mycket väl leda till att du går ner i vikt på samma sätt som att du kan bli en bättre löpare av att träna för att förbränna så mycket som möjligt. Skillnaden ligger i var ditt fokus ligger och hur väl du styr ditt träningsupplägg mot ditt kortsiktiga och långsiktiga mål med träningen.

Även om många tränar för att de skulle vilja gå ner ett par kilo i vikt är det statistiskt sett ett rätt dåligt sätt att motivera sig till att träna, framför allt långsiktigt. Att istället jobba fram prestationsinriktade mål ökar chansen att motivationen håller i sig, att du känner glädje i din satsning och vill fortsätta. Ofta går man ner en eventuell övervikt på köpet, samtidigt som man blir en bättre en löpare. Det viktiga är att ha en plan som är långsiktig, hållbar, realistisk och glädjefylld. Att träna för att straffa kroppen för något den har gjort eller inte gjort är inte bra för din sinnesro. Fokusera istället på att se träningen som en belöning. Din kropp vill och behöver röra på sig för att fungera optimalt.
#lofsangruppen
Read more
Jag har fått lite frågor om den här nyheten som har cirkulerat i pressen och tagits upp på TV idag och ...
Media Removed
Jag har fått lite frågor om den här nyheten som har cirkulerat i pressen och tagits upp på TV idag och igår. Det här är en epidemiologisk studie som är baserad på data som samlades in på 80-talet i USA som man nu har analyserat för att se om man kan finna några samband mellan livsstilen då och hälsa ... Jag har fått lite frågor om den här nyheten som har cirkulerat i pressen och tagits upp på TV idag och igår.

Det här är en epidemiologisk studie som är baserad på data som samlades in på 80-talet i USA som man nu har analyserat för att se om man kan finna några samband mellan livsstilen då och hälsa under de efterföljande 25 åren.

Det man fann var då alltså bland annat att människorna som åt mellan 50-55 E% kolhydrater var de som hade lägst risk att dö under de här 25 åren.

Dessutom utförde man en så kallad meta-analys där man tog data även från tidigare publicerade studier och då fann man att det var lägst risk hos de som åt 46 E% kolhydrater.

Det här är nutritionsepidemiologi och om du följt mig ett tag eller lyssnat på avsnittet "tveksam rapportering" av Tyngre Träningssnack så vet du att nutritionsepidemiologi ofta innebär väldigt osäker forskning. Tyvärr är det osäker forskning som ofta får allt för stora rubriker. Så även i det här fallet.

Människorna som åt mindre kolhydrater i den här studien åt inte bara mindre kolhydrater. De rökte mindre och de hade högre utbildning. Man försöker att korrigera för sådana här saker men det finns alltid en betydande risk för att där kvarstår problem.

Dessutom är det här då baserat på självrapporterad data vilket du inte kan lite på. Till exempel rapporterade deltagarna i den här studien i genomsnitt ett intag på 1600 kcal per dag när de i själva verket bör ha ätit runt 2200 kcal per dag. Det är en hel del "försvunna kalorier" och med det då också mat som inte rapporterats.

Så jag tycker inte man ska lägga någon större vikt vid den här studien eller studier av den här typen. Fokusera istället på att du äter näringsrika livsmedel som inte främst är baserade på tillsatt fett, socker och raffinerade kolhydrater, främst vitt mjöl.

Som en liten bonus så lämnar jag dig med en konversation som jag hade med en journalist igår som kontaktade mig via mejl angående den här studien (bild 2-6). Ett bra exempel på vad som kan ske när vetenskapsjournalistik inte utförs av någon som är intresserad av vetenskap.

Poddavsnittet som jag nämnde ovan är avsnitt 115. Det är en väldigt bra introduktion till problemet.
Read more
🖤 #STOLA OUT NOW <span class="emoji emoji1f525"></span> Monatelang habe ich mich auf diesen Tag vorbereitet. Jetzt ist er da und mir fehlen ...
Media Removed
🖤 #STOLA OUT NOW Monatelang habe ich mich auf diesen Tag vorbereitet. Jetzt ist er da und mir fehlen die Worte für dieses unbeschreibliche Gefühl. Ich bin so stolz, dass ich vor Freude heulen könnte 🖤 ab heute ist mein Debütalbum #STOLA überall digital erhältlich ️ broke ass hustla können ... 🖤 #STOLA OUT NOW 🔥 Monatelang habe ich mich auf diesen Tag vorbereitet. Jetzt ist er da und mir fehlen die Worte für dieses unbeschreibliche Gefühl. Ich bin so stolz, dass ich vor Freude heulen könnte 🖤 ab heute ist mein Debütalbum #STOLA überall digital erhältlich ‼️ broke ass hustla können das Schmuckstück natürlich überall streamen 🔥

Da ich kein Booklet hab, in dem ich nochmal alles sagen kann, was nicht mehr auf die Beats passte, will ich diesen besonderen Moment nochmal nutzen, um denen Danke zu sagen, die mich und meine Träume bis hierhin begleitet haben 🖤 @therooq Danke für jeden einzelnen Takt auf den ich meine Stimme pressen darf, Danke für das Ertragen meiner Nervenzusammenbrüche & Danke dafür, dass ich heute Bruder zu dir sagen kann und darf 🖤 @amazinjulez Danke dafür, dass du meinen Rücken hast und für mich da bist & an mich glaubst egal wie sehr ich an mir zweifle. Danke, dass du auf mich aufpasst, wie eine große Schwester ❤️ Blut bleibt dicker als Wasser 🦊 @greendustdigga ich danke dir vor allem für den Tag, an dem du mich überredet hast & wir das erste Video drehten 🖤 ohne dich würde ich heute wahrscheinlich kein Album releasen. Danke einfach für alles 🖤🦊 Danke @wpeberlin @dbo37 @di.mer dass ihr mir das ermöglicht und an mich und meine Musik glaubt 🔥Danke an Loopkingz INSTRMNTLS @tacka_obk für den Mix und @volker_idr_gebhardt für das Master 🔥 dank euch ist der Sound genauso, wie er sein soll 🖤 danke an @heks_one @makeupbyjanine & Rokey für das Cover 🔥 Danke an @zettttttttttttt für die Magie an den Plattentellern & @bbzfritzsche für jeden Sureshot aus deiner Kamera 🖤 ich danke euch beiden für eure Mittelfinger, die mich immer begleiten 🖤 ein besonderes Dankeschön geht noch raus an meine Feat. Gäste @lakmannone @shliiwakurwa & Bugen 🔥 Danke für die dopen Zeilen Jungs 🖤 und last but not least DANKE #AntiArmy ‼️ Danke für euren Support ‼️Dieses Album ist für euch 🖤🔊🥂FAKE FUR 🦊 REAL RAP
Read more
18. Louisa Haidari: Vad är skönhet för dig? För mig är det något som folk (andra) tycker är vackert/unikt ...
Media Removed
18. Louisa Haidari: Vad är skönhet för dig? För mig är det något som folk (andra) tycker är vackert/unikt typ. - Varför? Jag får ofta höra att en skönhet är oftast en snygg person, som nästan är lite sexig. - Har du något som du gillar mindre med ditt utseende? Aa jag ogillar mina tänder. - Varför? För ... 18. Louisa Haidari:
Vad är skönhet för dig?
För mig är det något som folk (andra) tycker är vackert/unikt typ.
-
Varför?
Jag får ofta höra att en skönhet är oftast en snygg person, som nästan är lite sexig.
-
Har du något som du gillar mindre med ditt utseende?
Aa jag ogillar mina tänder.
-
Varför?
För att dom är snea och inte direkt “hollywood”- smile.
-
Vad är ett “Hollywood-smile”?
Raka vita tänderna som inte är för stora eller för små, så när en ler så ser det ut som en kändis för att nästan alla kändisar bär på samma smile.
-
Enligt vem?
Enligt media, för att du ser sällan någon kändis med crooked smile. Jag tror det är just media som byggt upp den bilden av raka perfekta tänder som i slutändan blir en norm som påverkar samhället.
-
Vad uppskattar du mest med ditt utseende?
Jag uppskattar mest min näsa och mina ögonbryn. För att min näsa är ganska liten typ och ögonbrynen är ganska bra formade men det krävs mycket tid att hålla dem rena.
-
Varför är det bra att ha en liten näsa?
För att mina vänner har oftast sagt att de har stora näsor och då jämför de sig många gånger med mig som en positiv jämförelse eftersom de tycker att min är liten. Så det är så har jag fått den inställningen.
-
Hur och när lärde du dig att uppskatta ditt utseende?
Jag har alltid uppskattat min näsa sen jag var liten men mina ögonbryn var mer när jag börja noppa dem, när jag var 13. Jag tycker det ser fräschare ut när de är fixade.
-
#enligtvem
Foto: @paul_edwardss
Read more
Lets win this one! Bidding link in bio. <span class="emoji emoji1f44b"></span><span class="emoji emoji1f3c3"></span>🏻‍♂️<span class="emoji emoji1f3c6"></span> #Repost @helsingborgmarathon with @get_repost ・・・ Spring ...
Media Removed
Lets win this one! Bidding link in bio. 🏻‍♂️ #Repost @helsingborgmarathon with @get_repost ・・・ Spring Resurs Bank Stafett med @manszelmerlow , @bjorkmantennis eller Kenyas löparstjärnor i ditt lag - för ett gott ändamål! Nu har ni chansen att toppa laget i Resurs Bank Stafett ... Lets win this one! Bidding link in bio. 👋🏃🏻‍♂️🏆 #Repost @helsingborgmarathon with @get_repost
・・・
Spring Resurs Bank Stafett med @manszelmerlow , @bjorkmantennis eller Kenyas löparstjärnor i ditt lag - för ett gott ändamål!

Nu har ni chansen att toppa laget i Resurs Bank Stafett med några av Sveriges och Kenyas största stjärnor, och alla pengar går oavkortat till @zbfoundation viktiga arbete. Tillsammans med ZBF auktionerar vi ut sju löpare som ni kan buda hem för att springa med er i ett stafettlag under Resurs Bank Stafett. Auktionerna är igång fram till 1 aug. kl. 19:00 - tillsammans kan vi göra skillnad!

Löparna ni kan buda hem finns nedan, vi kommer även att presentera dem mer ingående under de närmsta dagarna. Ett lag ingår i en vunnen auktion så detta är ett lysande tillfälle att skapa ett minne för livet, både för ert lag och löparen ni budar hem.

Måns Zelmerlöw - en av Sveriges mest lysande artister just nu kommer till Helsingborg där han lovar att ge järnet under stafetten! Han kommer även att uppträda senare på kvällens After Run på The Tivoli.

Jonas Björkman - En av Sveriges genom tiderna bästa tennisspelare ska visa att även tennisspelare kan springa en mil. Kanske har ni tur och får se hans patenterade segergest “Brysselsteget” också?

Kasper Skarrie - ZBFs generalsekreterare och drivkraften bakom deras arbete har tränat tillsammans med världseliten i Kenya, men är ödmjuk inför utmaningen på Resurs Bank Stafett. Han har många, många stories från sina många resor i Afrika som alla ingår i priset!

Isaac Macharia - En kenyansk legend som nyligen avslutat sin elitkarriär där han bland annat sprungit halvmaraton på otroliga 1:00:48 och “milen” på 28:26.

Veronica Nyaruai - Veronica är högaktuell i sin elitkarriär och har nyligen sadlat om till maratonlöpning och gjorde så sent som i januari 2:32 i Houston i USA. Veronica har även sprungit 10 km på hiskeliga 31:55 år 2016!

Fler auktioner finns på @zbfoundation traderasida (länk i profil)! #zbfoundation #runhbgm
Read more
DANKE FUSSBALLGOTT <span class="emoji emoji2764"></span>️ Danke für alles was du für unseren Verein getan hast. Ich bin dankbar dafür, ...
Media Removed
DANKE FUSSBALLGOTT ️ Danke für alles was du für unseren Verein getan hast. Ich bin dankbar dafür, dass ich deine großartige Karriere beim FC Bayern von Anfang an miterleben durfte. Du bist für so viele von uns ein Idol, Vorbild und eine Inspiration. Kaum einem habe ich den Weltmeistertitel ... DANKE FUSSBALLGOTT ❤️
Danke für alles was du für unseren Verein getan hast. Ich bin dankbar dafür, dass ich deine großartige Karriere beim FC Bayern von Anfang an miterleben durfte. Du bist für so viele von uns ein Idol, Vorbild und eine Inspiration. Kaum einem habe ich den Weltmeistertitel oder den Championsleaguesieg so sehr gegönnt wie dir. Gestern Abend war wohl der emotionalste Abend für mich in unserem Stadion. Ich bin unendlich dankbar dafür, dass ich gestern Teil dieses unglaublichen Abends sein durfte und für alles was du in deinen Jahren bei uns für den Verein getan hast. Kaum einer repräsentiert die Werte unseres Vereins so sehr wie du.
Du wirst immer einer von uns sein!
Wir lieben dich @bastianschweinsteiger du bist unser Fußballgott und wirst es für immer bleiben ❤️ #fcbayern #schweinsteiger #fußballgott #servusbasti #miasanmia #abschiedsspiel
Read more
Att bo här ute på landet innebär; att det inte går att åka kommunalt, att man får klyva ved tills svetten ...
Media Removed
Att bo här ute på landet innebär; att det inte går att åka kommunalt, att man får klyva ved tills svetten rinner, att det går en rådjursstig vid gården, att trädgården aldrig kommer kännas sådär innergårdsperfekt, att vattnet förgör mitt hår. Men vet ni? Det är värt det. För varje gång jag går ... Att bo här ute på landet innebär; att det inte går att åka kommunalt, att man får klyva ved tills svetten rinner, att det går en rådjursstig vid gården, att trädgården aldrig kommer kännas sådär innergårdsperfekt, att vattnet förgör mitt hår. Men vet ni? Det är värt det. För varje gång jag går på vår uppfart full med fjärilar, andas luften som är sådär frisk som ingen annanstans, varje gång det blir en meditation bara att se ut på skogens löv som vajjar, varje gång man stoppar in dom där vedklabbarna i brasan för att känna den där första värmen som slår ansiktet, där och då är det värt allt. ❤️ (okej, jag kan inte riktigt ta det om min lugg slutar på halva pannan😂) Nästa år ska jag odla en sån här äng, med vallmo, som min idol @ovesparadis gjort! För det är tammetusan det vackraste ja sett! #vallmo #poppy #livetpålandet #villabjörkbacka
Read more
Barn med funktionsvariation löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Barnboenden ...
Media Removed
Barn med funktionsvariation löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Barnboenden är fel från början och vilka som söker sig till dessa för att jobba borde gå igenom alla empatitest som finns. Förövare söker sig ofta till utsatta barn vilka dessa i allra högsta grad är. Känner ... Barn med funktionsvariation löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Barnboenden är fel från början och vilka som söker sig till dessa för att jobba borde gå igenom alla empatitest som finns. Förövare söker sig ofta till utsatta barn vilka dessa i allra högsta grad är. Känner personligen att jag vill veta vart varje barnboenden byggs och exakt VILKA som ska jobba med barnen. Fan. Jag blir så ledsen över detta samhälle.
#Repost @worldchildhoodfoundation with @get_repost
・・・
DET BYGGS BARNHEM IGEN I SVERIGE. Eller ”barnboenden” som de kallas, där barn med funktionsvariationer ska bo, för att deras föräldrar inte klarar av att ta hand om dem på heltid utan stöd. Och detta fastän all internationell forskning visar: Barnhem är inte bra för barn. Barn mår bäst av att växa med trygga vuxna i sin närhet, vuxna som ser, hör och älskar dem. ❤️
Vi på Childhood engagerar oss outtröttligt i frågan, då vi vet att barn på institution ofta har anknytningsproblem, sämre hälsa och löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Så därför säger vi: Stöd föräldrar, inte barnhem! De avskaffades i Sverige av en anledning. #worldchildhoodfoundation #bryttystnaden #vågavaraviktigvuxen #eyeswideopen #endchildsexualabuse #endchildabuse
Read more
Ikväll bjöd @kickanwicksell detta älsklingsgäng på middag för att fira regeringens besked tidigare ...
Media Removed
Ikväll bjöd @kickanwicksell detta älsklingsgäng på middag för att fira regeringens besked tidigare i sommar om förslag för ett förbud av rasistisk organisering. Vi hann dock knappt prata om det utan fastnade i att prata om olika scenarion inför det stundande valet. Fyfan. Det är så mörkt. ... Ikväll bjöd @kickanwicksell detta älsklingsgäng på middag för att fira regeringens besked tidigare i sommar om förslag för ett förbud av rasistisk organisering. Vi hann dock knappt prata om det utan fastnade i att prata om olika scenarion inför det stundande valet. Fyfan. Det är så mörkt. Och att Hedi Fried, 94 år, som överlevt förintelsen och ägnat sitt liv åt att kämpa för mänskliga rättigheter och att bekämpa nazismens och rasismens framfart svarar på min fråga om vad vi ska göra att hon inte har några förslag kvar och att hon testat det mesta... var nog det mörkaste av allt. Men jag gick konstigt nog ändå därifrån fylld av kärlek. Fick en magisk stund när Hedi välsignade magen och Valle. Men samtidigt har jag också en stark känsla av att jag fylld med babyblues och en oskyldig knodd vid min barn kommer måsta stänga av alla kanaler till omvärlden från och med 8 sept - och låtsas som att vi inte ens haft ett val, i alla fall i några veckor. För det värsta jag vet är att känna känslan av maktlöshet. Så mina vänner, har ni några som helst tankar om vilka partier som kan samarbeta för att vi kan få en majoritetsregeringen med det minst vidriga? Hit me! Och HIT ME även med strategier och framtidspepp. ❤️
Read more
Val 2018. Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— Folkhälsa ...
Media Removed
Val 2018. Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— Folkhälsa debatteras inte. Folkhälsa omfamnas inte i några vallöften. Folkhälsa är inte en het potatis som skapar polemik. Folkhälsa är en ickefråga! Under dagarna fram till valet ... Val 2018.
Vem tar fighten för folkhälsan?
Vilka motionerar om motion?
————————————————————————
Folkhälsa debatteras inte.
Folkhälsa omfamnas inte i några vallöften.
Folkhälsa är inte en het potatis som skapar polemik.
Folkhälsa är en ickefråga!
Under dagarna fram till valet skriver jag till varje riksdagsparti och dess partiledare och frågar om DERAS folkhälsoplan och på vilket sätt och nivå de prioriterar att förbättra den svenska folkhälsan.
Samtidigt, i tio olika poster, presenterar jag MIN egen folkhälsovision! Inte endast förankrade i direkt politiska beslut utan också i människors attityder och samhälleliga trender.
————————————————————————
✅Inför en sockerskatt på godis, läsk och raffinerade livsmedel och låt den skatten subventionera priserna på svenska ekologiska råvaror som kött, ägg, mejeri, fågel och grönsaker/rotfrukter.
🤜Därför att raffinerat socker är roten till mycket ont och är löjligt billigt idag. Socker suger, helt enkelt.
Därför att samhället redan beskattar sådant som är ”dåligt” för folkhälsan, som tobak och alkohol. I konsekvensen namn borde VERKLIGEN socker beskattas.
Därför att vi dela måste värna om Sveriges självförsörjning och dels om de svenska jordbruk som värnar im ekologi, kvalitet och djurhushållning.
✅ Alla barn ska ha rätt till motion och rörelse! Alla barn ska uppmuntras till motion och rörelse! Varje dag! Utan betyg eller krav på prestation!
Schemalägg rörelse, motion och lek för VARJE dag. Men gör det också betygsfritt, deltagande räcker.
🤜Därför att goda vanor grundläggs tidigt! Därför att barns och ungdomars inneboende rörelselust ska stimuleras och inte kvävas. Därför att med rörelse och motion så blir både inlärning i teoretiska ämnen samt beteende, bättre! Därför att barn som växer upp som överviktiga i hög utsträckning blir vuxna överviktiga. Därför att rörelse och motion tidigt ska avdramatiseras. Därför att alla barn förhoppningsvis tidigt i livet ska känna sig bekvämare och tryggare i sina egna kroppar. Och det är därför betygen i idrott & hälsa ska bort; to each their own. Deltagande ska premieras framför prestation i det här fallet.
#coltingsfolkhälsovision
Read more
Det här är nog den allvarligaste bild som någonsin tagits på mig och Jossan ihop. Det beror på att ...
Media Removed
Det här är nog den allvarligaste bild som någonsin tagits på mig och Jossan ihop. Det beror på att veckans avsnitt av @josefinochvanja ÄR allvarligt.Vi pratar nämligen om söndagens val. Varför det är så VANSINNIGT VIKTIGT att vi ALLA använder våra röster, och varför det är lika VANSINNIGT ... Det här är nog den allvarligaste bild som någonsin tagits på mig och Jossan ihop. Det beror på att veckans avsnitt av @josefinochvanja ÄR allvarligt.💥Vi pratar nämligen om söndagens val. Varför det är så VANSINNIGT VIKTIGT att vi ALLA använder våra röster, och varför det är lika VANSINNIGT VIKTIGT att vi INTE röstar på SD.⚡️
Sverigedemokraterna är ett starkt antifeministiskt parti som är ett DIREKT HOT mot svenska kvinnor (utöver all annan idioti de pysslar med, som stängda gränser och usel klimatpolitik 😤). För ni har väl koll på att Sverigedemokraterna vill:
1️⃣ Sänka abortgränsen från 18 till 12 veckor och därmed inskränka våra rättigheter att bestämma över våra kroppar. VÄRDELÖST.
2️⃣ Återinföra sambeskattningen för gifta par. Något som avskaffades 1971 och anses vara en av de största jämställdhetsreformerna någonsin, då sambeskattningen är en kvinnofälla eftersom det blir mer lönsamt att jobba för den i familjen som tjänar mest (i regel mannen i ett normpar, andra typer av par ska ju helst inte existera enligt SD 😡) och det blir mindre lönsamt för den som tjänar minst (i regel kvinnan) att utöka sin lön. Resultatet: kvinnor halkar efter ännu mer löne- och karriärsmässigt, vilket såklart påverkar självständigheten då många kvinnor kommer bli ännu mer ekonomiskt underlägsna män. Har man ens råd att skilja sig om man inte har en egen ekonomi som är okej? Hur ska man överleva på den yttepyttiga pensionen som väntar på ålderns höst, etc etc. VÄRDELÖST.
3️⃣ Ensamstående och samkönade par ska varken ha rätt att adoptera eller insemineras. Flera av mina vänner skulle alltså INTE HA RÄTT ATT FÖRSÖKA SKAFFA BARN. 😭 Mänskor som är fantastiska föräldrar. VÄRDELÖST.
4️⃣ Mindre genustänkande i våra förskolor. Så dumt förslag att jag knappt vet var jag ska börja?

Ja, det finns minst hundra skäl till varför SD är ett genomvidrigt och läskigt parti, som erbjuder populistiska easy fixes på komplicerade problem till de som är missnöjda med sin vardag och tycker att det var bättre förr. Och tro mig – det FINNS INGA easy fixes på komplicerade problem.
Läs mer om detta i el bloggo, lyssna på veckans poddis och ANVÄND DIN RÖST i det här valet, vårt viktigaste hittills!🙏
Read more
Jag vill verkligen LYFTA er killar och män som argumenterar för att ”alla män inte våldtar!!!” och att ”kvinnor minsann också våldtar!!!”. Ni är SÅ viktiga! Och modiga! För ni måste ju vara suuuupertrötta på att behöva gå med nycklarna mellan fingrarna hem på natten? Eller på att behöva oroa ... Jag vill verkligen LYFTA er killar och män som argumenterar för att ”alla män inte våldtar!!!” och att ”kvinnor minsann också våldtar!!!”. Ni är SÅ viktiga! Och modiga! För ni måste ju vara suuuupertrötta på att behöva gå med nycklarna mellan fingrarna hem på natten? Eller på att behöva oroa er över om shortsen ni tog på er eller knapparna på skjortan ni knäppt upp ska få någon kvinna att tro något? För ni råkat ”sända ut fel signaler”? Eller behöva tänka på hur mycket ni kan dricka utan att bli så fulla att en kvinna tar möjligheten till att sexuellt utnyttja er? Eller på att frysa till is varje gång ett gäng kvinnor går förbi er på stan för rädslan att dom ska skrika efter er eller i värsta fall hoppa på er och ta sig rätten till er kropp är så stor? Kvinnors sexuella våld mot män är ju verkligen ett strukturellt och utbrett problem. Det är trots allt hela 2 % av de sexuella våldet i Sverige som kvinnor står för. Två GALNA procent (!!!). Näj jag säg då det, USCH. 98 procent av allt sexuellt våld i samhället står vi män för, men visst är det väl ändå de andra 2 procenten som vi egentligen är rädda för? Som är det stora problemet? Bra att ni drar fokus till rätt saker, lägger energin och ansvaret där det ska vara. Samhället tackar er och ger er en stor jävla STYRKEKRAM <3333 #tadetsomenman
Read more
Den uppskattade tävlingen #minIKEAstil är tillbaka! <span class="emoji emoji1f499"></span> Nu har du chansen att inspirera andra samtidigt ...
Media Removed
Den uppskattade tävlingen #minIKEAstil är tillbaka! Nu har du chansen att inspirera andra samtidigt som du har chansen att vinna möbler till ett värde av 5 000 kronor på @ikeasverige, huvudsponsor på #edsda2018, ELLE Decoration Swedish Design Awards 2018. 🏻 Du hittar all information ... Den uppskattade tävlingen #minIKEAstil är tillbaka! 💙 Nu har du chansen att inspirera andra samtidigt som du har chansen att vinna möbler till ett värde av 5 000 kronor på @ikeasverige, huvudsponsor på #edsda2018, ELLE Decoration Swedish Design Awards 2018. ✨👌🏻 Du hittar all information om tävligen på elledecoration.se (länk i profil). 👉🏻 För en snabbversion gör du så här: 1. Ta en inspirerande bild på ditt hem. 2. Lägg upp bilden på Instagram (ditt konto måste vara öppet!). 3. Skriv i bildtexten vilka IKEA-produkter du använt och hur du tänkt när hur har inrett. 4. Hashtagga #minIKEAstil och #elledecorationse för att din bild ska räknas som ett tävlingsbidrag. 😍 Tävlingen pågår till och med den 30 april, så snabba på med ditt inspirerande bidrag. 💕 Därefter utser ELLE Decorations redaktion vinnaren. Lycka till! Styling: Anna Lenskog Belfrage, foto: Ragnar Ómarsson för @ikeasverige. #elledecorationse #minikeastil
Read more
Loading...
Load More
Loading...