Für förälder barn pappa

Loading...


Unique profiles
21
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Ronneby, Sweden, Orsa, Sweden, Söderbergs Lada
Average media age
738.5 days
to ratio
Två pappor med sina barn. Inte sällan brukar det heta att pappor är ”duktiga” när de är med sina barn ...
Media Removed
Två pappor med sina barn. Inte sällan brukar det heta att pappor är ”duktiga” när de är med sina barn medan mammor inte alls får den uppmärksamheten och erkännandet när dom är med barnen. Varför är det så? Jag kom att tänka på det här med att vara en ”bra pappa”, eller en bra förälder häromdagen. Jag ... Två pappor med sina barn. Inte sällan brukar det heta att pappor är ”duktiga” när de är med sina barn medan mammor inte alls får den uppmärksamheten och erkännandet när dom är med barnen.
Varför är det så?
Jag kom att tänka på det här med att vara en ”bra pappa”, eller en bra förälder häromdagen.
Jag tror att många - kanske till viss del på grund av sociala medier - tror att en bra och närvarande förälder kräver att man inte viker bort blicken från sitt barn i ens tio sekunder. Att man hela tiden måste sitta och rulla en boll eller leka affär och sälja grus i sandlådan.
Eller att man måste stå vid sidlinjen och slaviskt följa alla fotbollsträningar.
Och borsta tänderna på sitt barn gör ju alla, varje kväll.
Jag tror att väldigt många föräldrar lägger ribban allt för högt för att de tror att alla andra gör så. Att alla andra är så ”bra föräldrar”.
Jag lovar er - ribban för att vara en bra förälder ligger ganska lågt. Man behöver inte vara en supermänniska för att vara en bra förälder.
Så chilla mer, sluta ha ångest för att barnet placerats i soffan framför teven, att matsäcken blev några riskakor och kalla plättar, att det blev samma tröja två dagar i rad, att du köpte det där godiset bara för att döva ditt samvete, att det inte badats på fyra dagar, att det ligger leksaker över hela lägenheten, att ni sladdar in på leksaksaffären en kvart före kalaset ert barn ska gå på och köper det som ligger närmast kassan, att ni...
Ja, ni fattar.
Vi är alla bra föräldrar.
På bilden jag och @niclaswahlgren 2012. #tbt
Read more
Loading...
Den här lilla killen klarade sig två dagar på förskolan efter semestern innan det var dags för... ...
Media Removed
Den här lilla killen klarade sig två dagar på förskolan efter semestern innan det var dags för... ja, VAB igen! #alltförföräldrar #barn #enpappasvardag #enpappasvardagpunktse #familjeliv #förälder #föräldraledig #föräldraliv #föräldraskap #minbebis #pappa #pappablogg #pappaledig ... Den här lilla killen klarade sig två dagar på förskolan efter semestern innan det var dags för... ja, VAB igen!
#alltförföräldrar #barn #enpappasvardag #enpappasvardagpunktse #familjeliv #förälder #föräldraledig #föräldraliv #föräldraskap #minbebis #pappa #pappablogg #pappaledig #pappaliv #småbarnsförälder #småbarnsliv #småbarnspappa #tvåbarnspappa #tvåbarnsförälder #viföräldrar #vimedbarn #vab
Read more
Älskade Anders och Christel! -Tusen tack för igår! Där ska du vara Anders. Glad och minglandes, ...
Media Removed
Älskade Anders och Christel! -Tusen tack för igår! Där ska du vara Anders. Glad och minglandes, -Omgiven av den kärlek du bidragit till i livet. Precis såhär önskar jag mej ett jubileumsfirande... Med nära och kära, bestående av musikvänner, gamla vänner, nya vänner, ex, ... Älskade Anders och Christel!
-Tusen tack för igår!
Där ska du vara Anders. Glad och minglandes, -Omgiven av den kärlek du bidragit till i livet. Precis såhär önskar jag mej ett jubileumsfirande... Med nära och kära, bestående av musikvänner, gamla vänner, nya vänner, ex, barn och barnbarn och alla åldrar. Vi är så glada över att vi får vara en del av denna stora familj.
Vänskap har ju verkligen ingen ålder och det är också något som jag vet att vi båda upplever i musikbranschen.
Jag känner mej möjligen yngre när jag tänker på vad jag missat under -60 och 70-talet, då jag misstänker att inte bara musikbranschen var i sitt esse, -utan även du Anders. -Där hade jag velat vara med.
För er som inte vet, så har jag känt Anders sen 1998 då jag vann melodifestivalen med ”Kärleken är”. Anders som självklar dirigent och kapellmästare -och det var sista året med liveorkester.
Strax efter det, kan man kort och gott säga att Anders tog mej under sina vingar och bjöd in mej till stora möjligheter att utvecklas och växa som musiker.
Tack Anders för alla dessa möjligheter som du generöst delat med dej av, -för att du alltid visat vägen musikaliskt -som en musikmentor, en musikpappa -som på legendariskt vis också bidragit och förverkligat min egen pappas stora önskan, att jag skulle sjunga storbandsjazz. De skivorna vi spelade in tillsammans har fört mej närmare min egen pappa -ngt både han och jag är så väldigt tacksamma för.
Tack också för din varma vänskap, för att du funnits där som en livserfaren vän, där jag alltid har känt mej väldigt trygg i att vara den raka och tydliga person som jag är, och där jag alltid fått landa mjukt i vänskap oavsett vad som diskuterats.
Den livserfarenhet du har, de åren du ligger före, påminner mej ändå om att jag faktiskt är lika gammal som din dotter Anna. Jag brukar skämtsamt reta dej för ålderskillnaden -och på din 60årsfest, i mitt fruktansvärt nervösa tal, inför alla mina musikaliska förebilder, -inklusive dej själv -sjöng jag ”Äldre män ska man ej förakta” och jag tänkte hålla i den berömda röda tråden, tio år senare sjunga ”You make me feel so Young”
Read more
Mina barn och familj är min drivkraft i livet! Fullständigt älskar detta<span class="emoji emoji2764"></span>️, efter det så kommer ...
Media Removed
Mina barn och familj är min drivkraft i livet! Fullständigt älskar detta️, efter det så kommer nog att äta massa onyttigt, men det är en annan historia. #pappalivet #pappa #barn #pappasflicka #bebis #förälder #iphone8plus Mina barn och familj är min drivkraft i livet! Fullständigt älskar detta❤️, efter det så kommer nog att äta massa onyttigt, men det är en annan historia. #pappalivet #pappa #barn #pappasflicka #bebis #förälder #iphone8plus
Jag tänkte författa mitt testamente och undrar om mina väninnor som båda har fyllt 60 år kan bevittna ...
Media Removed
Jag tänkte författa mitt testamente och undrar om mina väninnor som båda har fyllt 60 år kan bevittna det, eller är de för gamla? Gå in och läs svaret på www.godatestamentet.se och ställ även din fråga till vår expert. #testamente #dösnack #arv #gratismallar #frågaexperten #sambo #partner ... Jag tänkte författa mitt testamente och undrar om mina väninnor som båda har fyllt 60 år kan bevittna det, eller är de för gamla?
Gå in och läs svaret på www.godatestamentet.se och ställ även din fråga till vår expert.
#testamente #dösnack #arv #gratismallar #frågaexperten #sambo #partner #barn #förälder #mamma #pappa
Read more
Lägger upp några bilder på min far bl.a av den enkla anledningen att vi åt lunch idag. Har funderat ...
Media Removed
Lägger upp några bilder på min far bl.a av den enkla anledningen att vi åt lunch idag. Har funderat en del på det här med förebilder sen jag själv fick barn och fattar nu, när jag ser pappa tillsammans med min egen son, vilken bra förälder han va (kanske därför jag blev en så perfekt liten ️ till ... Lägger upp några bilder på min far bl.a av den enkla anledningen att vi åt lunch idag. Har funderat en del på det här med förebilder sen jag själv fick barn och fattar nu, när jag ser pappa tillsammans med min egen son, vilken bra förälder han va (kanske därför jag blev en så perfekt liten ⭐️ till individ). Och även vilken bra farfar han nu är. Min underbara bror Mikael och Otto får också vara med. Bara mamma som saknas. Hon är tuffare än alla oss men det är en annan historia!
Read more
Loading...
Det är inte alltid ens barn och ens förälder fyller år på samma dag. Ett ljus för varje år du förgyllt ...
Media Removed
Det är inte alltid ens barn och ens förälder fyller år på samma dag. Ett ljus för varje år du förgyllt mitt liv. Så otroligt tacksam för att du kom till mig den sena november natten. Pappa älskar dig din lilla skrutt!! Till min far så är jag dig evigt tacksam för att du finns i mitt liv. Ett år äldre ... Det är inte alltid ens barn och ens förälder fyller år på samma dag.
Ett ljus för varje år du förgyllt mitt liv. Så otroligt tacksam för att du kom till mig den sena november natten. Pappa älskar dig din lilla skrutt!! Till min far så är jag dig evigt tacksam för att du finns i mitt liv. Ett år äldre idag.
Stort grattis till er båda.
Read more
"Hej det är Liv, Anne-majs dotter." Så har jag med stolthet presenterat mig själv inför både vårdpersonal ...
Media Removed
"Hej det är Liv, Anne-majs dotter." Så har jag med stolthet presenterat mig själv inför både vårdpersonal och bekanta så länge jag kan minnas; tillräckligt länge för att det blivit en orubblig del av min identitet. Så kommer det förevigt att vara, trots att jag idag med ett krossat hjärta ... "Hej det är Liv, Anne-majs dotter." Så har jag med stolthet presenterat mig själv inför både vårdpersonal och bekanta så länge jag kan minnas; tillräckligt länge för att det blivit en orubblig del av min identitet. Så kommer det förevigt att vara, trots att jag idag med ett krossat hjärta meddelar att mamma återförenats med sin mamma och bästa vän Erika natten till torsdagen den 15 mars. Hon gick vidare omringad av familj och vänner.
-
Det gör obeskrivligt ont att missta någon som betytt så mycket för en som mamma betytt för mig, men samtidigt bör man minnas bortgångne för den hon var och inte för hennes död. Om det var någonting mamma var, så var hon en kämpe; en omtänksam, tapper och hoppingivande ledstjärna som stred för sina barn och sin familj ända in i det sista. Hon var en fantastisk förälder som inte häller drog sig för att visa känslor eller prata om sin sjukdom. Mitt hem och mina värderingar kan jag tacka henne för; hon lärde mig allt ifrån hur man kokar ris till vikten av att leva och visa kärlek. Idag lever hon vidare i våra minnen och hjärtan.
-
Tack till min pappa, mina underbara syskon och mammas väninnor för det fina avslutet. Jag vill även tacka alla er som följt och stöttat henne under resan. ❤️
-
Låt oss hoppas att cancer i framtiden är ett minne blott. Om du har ekonomisk möjlighet, stöd cancerforskningen.
Read more
Loading...
Hatar när det händer. Men jag vet inte vad som är värst, att jag blandar ihop mitt barn med en paj, eller ...
Media Removed
Hatar när det händer. Men jag vet inte vad som är värst, att jag blandar ihop mitt barn med en paj, eller att mitt barns lärare springer i korridoren mot mitt pajbarn och ska köra en high Five, och med ett leende på läpparna frågar om vi kom ihåg träningsoverallen till curlingen efter skolan. ... Hatar när det händer. Men jag vet inte vad som är värst, att jag blandar ihop mitt barn med en paj, eller att mitt barns lärare springer i korridoren mot mitt pajbarn och ska köra en high Five, och med ett leende på läpparna frågar om vi kom ihåg träningsoverallen till curlingen efter skolan. Eller när mitt pajbarns mor- & farföräldrar kommer och ska fika, och gnäller på för starkt kaffe och att man har änvänt skämda äpplen i pajen och sur mjölk i vaniljsåsen. Men till mitt försvar, så är ju inte jag någon morgonmänniska och misstag sker ju så lätt! #pie #paj #skola #barn #pappa #blandaihop #pajbarn #baka #kaka #vanilj #vaniljsås #förälder #misstag
Read more
På bilden ser ni mig med Niaz Mohammad. En fantastisk kille med ett extremt STORT hjärta. Vad ni INTE ...
Media Removed
På bilden ser ni mig med Niaz Mohammad. En fantastisk kille med ett extremt STORT hjärta. Vad ni INTE ser på bilden är händelser som han fått uppleva. Händelser som ingen människa borde få uppleva, framförallt inte barn. Niaz hade inte ens fyllt 10 år när han fick han se sin pappa bli kidnappad ... På bilden ser ni mig med Niaz Mohammad. En fantastisk kille med ett extremt STORT hjärta. Vad ni INTE ser på bilden är händelser som han fått uppleva. Händelser som ingen människa borde få uppleva, framförallt inte barn.
Niaz hade inte ens fyllt 10 år när han fick han se sin pappa bli kidnappad av talibanska rebeller i Afghanistan samtidigt som han, hans mamma och syskon tvingades fly till Pakistan i hopp om att finna säkerhet.
Där tvingades Niaz jobba 12 timmar om dagen, varje dag med att att sy mattor, för att ha råd att försörja sig själv och sin familj.
Samma år försökte terrorister lura på honom att göra fruktansvärda saker, men trots sin unga ålder förstod Niaz att något inte var som det skulle och flydde från en säker död. Resan började genom att lifta sig ur landet. Därefter tog han sig förbi Iran, passerade med nöd och näppe den Turkiska gränsen, över havet på livsfarliga båtar mot Grekland, genom hela Europa för att slutligen landa i säkra Sverige.
Idag är Niaz 15 år gammal, bor i norra Skåne och går i 9an. Hans förhoppning är att avsluta med betyg på 250 poäng (320 är Max), så att han i förlängningen kan komma in på den naturvetenskapliga linjen på gymnasiet i samma område. Hans högsta dröm är att bli pilot, men hade även kunnat tänka sig jobba inom ekonomi och finans.
Niaz är som sagt 15 år gammal och idag är han även en av mina största inspirationskällor. Jag är därför EXTRA stolt att presentera Niaz som Winfluence första del i projektet, Become. Syftet med projektet är att vi vill att vårt företag ska ta socialt ansvar på riktigt genom att hjälpa unga människor som Niaz att komma in i det svenska samhället och nå sina mål. Samtidigt vill vi stötta Sverige i de utmaningar som uppstår när man är ett av de länder i världen som hjälper flest människor i förhållande till sin storlek.
Stort tack för idag Niaz, vi på @winfluence.se ser verkligen fram emot att jobba ihop med dig samt flyga gratis så fort du blir färdigutbildad pilot! @niazjano
Read more
Då jag fått flera nya följare och där många visat sig vara småbarnsföräldrar väljer jag att dela ...
Media Removed
Då jag fått flera nya följare och där många visat sig vara småbarnsföräldrar väljer jag att dela denna text ännu en gång. Hoppas det inte känns tjatigt, vet dock att denna lilla text stöttat många på resan. En liten hälsning från våra små barn till oss vuxna. Svajpa vänster för att läsa. Obs. ... Då jag fått flera nya följare och där många visat sig vara småbarnsföräldrar väljer jag att dela denna text ännu en gång. Hoppas det inte känns tjatigt, vet dock att denna lilla text stöttat många på resan. En liten hälsning från våra små barn till oss vuxna. Svajpa vänster för att läsa. Obs. Denna text finns även som en liten pixibok att köpa i min webbutik illustrerad av @maja_larsson @maja_pa_naset
Kram❤️ #inspiration #föräldrar #föräldraskap #viföräldrar #familjeliv #småbarnsliv #småbarnsförälder #relationer #bemötande #medvetenhet #mamma #pappa #barn #kärlek #barnatro
Read more
Inte bara synd om Jack idag. Sharon skalade precis av en del av fingertopp och nagel. Vilken trist ...
Media Removed
Inte bara synd om Jack idag. Sharon skalade precis av en del av fingertopp och nagel. Vilken trist och grå dag! #alltförföräldrar #barn #enpappasvardag #enpappasvardagpunktse #familjeliv #förälder #föräldraledig #föräldraliv #föräldraskap #minbebis #pappa #pappablogg #pappaledig ... Inte bara synd om Jack idag. Sharon skalade precis av en del av fingertopp och nagel. Vilken trist och grå dag!
#alltförföräldrar #barn #enpappasvardag #enpappasvardagpunktse #familjeliv #förälder #föräldraledig #föräldraliv #föräldraskap #minbebis #pappa #pappablogg #pappaledig #pappaliv #småbarnsförälder #småbarnsliv #småbarnspappa #tvåbarnspappa #tvåbarnsförälder #viföräldrar #vimedbarn
Read more
Loading...
 #Repost @barnensboktips (@get_repost) ・・・ ”Det var för att pappa hade dött som de skulle bo här. ...
Media Removed
#Repost @barnensboktips (@get_repost) ・・・ ”Det var för att pappa hade dött som de skulle bo här. Förut hade Tim varit en sån som lekte mycket. Men det var förut, i somras och så, innan pappa blev sjuk. Och dog. Nu var det som att Tim hade ett sår i magen som gjorde att han inte kunde leka och inte ... #Repost @barnensboktips (@get_repost)
・・・
”Det var för att pappa hade dött som de skulle bo här. Förut hade Tim varit en sån som lekte mycket. Men det var förut, i somras och så, innan pappa blev sjuk. Och dog. Nu var det som att Tim hade ett sår i magen som gjorde att han inte kunde leka och inte kunde skratta.”
.
När Tims pappa dött är det som om han och mamma inte kan prata längre. De flyttar till huset på morfars gård, det regnar hela tiden och mamma bara hugger ved hela dagarna. Mitt i all ensamhet upptäcker Tim en dag några konstiga små figurer. De verkar också vara ensamma, kanske att de rentav behöver hans hjälp.
.
I ”Nattstjärnorna” av Ylva Karlsson och Katarina Strömgård möter vi den djupaste sorg och saknad. Ur ett barns perspektiv får vi ta del av hur tillvaron förändras när man mister en förälder. Hur man förhåller sig till de vuxnas sorg och hur man själv hittar ett sätt att leva med sorgen.
.
Det här är en mycket vacker och trösterik bok både sett till text och bild. Ylva Karlsson tar varsamt upp det känsliga ämnet att mista en närstående och Katarina Strömgård lyckas verkligen fånga såväl känslan av sorg och ensamhet som kärleken i sina illustrationer. Svep åt sidan så förstår ni vad jag menar.
.
Den här boken rekommenderas varmt och alldeles extra till barn i sorg, från ca 3-4 år och uppåt.
.
#nattstjärnorna #ylvakarlsson #katarinaströmgård #urax #uraxförlag #barnensboktips #barnensboktipsrecenserar #bilderbok #bilderböcker #barnbok #barnböcker #boktips #boktipsbarn #barnbokstips #lästips #högläsning #temadöden #döden #mångfald #förskola #vimedbarn #läshögt
Read more
Så fascinerad över vilken rätt folk tycker sig ha när det kommer till ämnet barnuppfostran när det ...
Media Removed
Så fascinerad över vilken rätt folk tycker sig ha när det kommer till ämnet barnuppfostran när det gäller andras barn! Det ska hakas, det ska klagas och det ska tryckas ner i skorna vad dålig förälder man är om man inte gör si eller så, eller om man är så skogsgalen att man lämnar sin bebis med pappan ... Så fascinerad över vilken rätt folk tycker sig ha när det kommer till ämnet barnuppfostran när det gäller andras barn! Det ska hakas, det ska klagas och det ska tryckas ner i skorna vad dålig förälder man är om man inte gör si eller så, eller om man är så skogsgalen att man lämnar sin bebis med pappan några timmar för att få lite egentid. Ida Warg som nyligen fick barn fick en hatstorm för att hon var ifrån sin bebis några timmar, men bebisen var hos sin pappa? Har folk blivit galna, hur tror ni vi överlevt genom alla tider? Jag är född 1987 och då sov vi på mage utan något andningslarm, blev folk av oss också! Sen är de självklart att minimera risker så mycket som vi bara kan, men det går till överdrift när man blir klassad som en dålig förälder och att ens barn ska få skador för livet bara för att man inte är med dem varje sekund. Detta snack om anknytning som inte kan ske om barnet inte får vara när varje minut betyder ju att de flesta barn har noll anknytning till den förälder som inte varit föräldraledig, vilket är ett helt befängt sätt att se på relationen mellan barn och förälder. Kan vi inte bara acceptera att vi alla gör på olika sätt som passar oss bättre?
Read more
Detta händer alltså. I fiina sääkra rättvisa Sverige. Ni ska bara veta hur mycket meddelanden/mejl ...
Media Removed
Detta händer alltså. I fiina sääkra rättvisa Sverige. Ni ska bara veta hur mycket meddelanden/mejl jag får från kvinnor som TVINGAS lämna sina barn till ex, pappor till deras barn som dokumenterat misshandlat, övergreppat, hotat BÅDE mamma och barn. Men som vår fiina svenska socialförvaltning/rättsvänsende ... Detta händer alltså. I fiina sääkra rättvisa Sverige. Ni ska bara veta hur mycket meddelanden/mejl jag får från kvinnor som TVINGAS lämna sina barn till ex, pappor till deras barn som dokumenterat misshandlat, övergreppat, hotat BÅDE mamma och barn. Men som vår fiina svenska socialförvaltning/rättsvänsende ändå anser är lämpliga att bjuda på rättigheten att få umgås, rentav ta hand om sina barn. Vägrar du som förälder lämna över barn till den andre föräldern, trots rädsla för barnets säkerhet så kan du mista hela vårdnaden som straff. Då straffas du, för att ha försökt skydda det mest värdefulla du har från en oberäknelig våldsverkare. Kan vi bara ta in detta en stund? Och kan vi också ta in att flertalet av de sk papparätts-pappor (PAS-yrare) som öppet bölar och krigar för SIN rätt till barnen är dömda våldsbrottslingar...
🙄
Och det som nu tas upp i Aftonbladets granskning... VAR TREDJE UNGE HAR SIN MORDDÖMDE PAPPA (som tog mammas liv) SOM VÅRDNADSHAVARE!!! Tänk att växa upp i det, hantera det som 7-åring, 11-åring, tonåring... Är det ej ett brännande kvitto på nåt slags Handmaids Tale-patriarkat så vet jag fan inte vad.
Read more
Loading...
Jag ska bli pappa. Och nu behöver jag ERA råd! Era osminkade, realistiska, verklighetsanpassade ...
Media Removed
Jag ska bli pappa. Och nu behöver jag ERA råd! Era osminkade, realistiska, verklighetsanpassade och brutalt ÄRLIGA råd! Jag ska vara lika brutalt ärlig tillbaka. En del tycker kanske att jag är löjlig som ens gör en grej av det här. Det är vardagsmat och LIVET i era liv. Jag förstår det. Och ... Jag ska bli pappa. Och nu behöver jag ERA råd! Era osminkade, realistiska, verklighetsanpassade och brutalt ÄRLIGA råd!
Jag ska vara lika brutalt ärlig tillbaka.
En del tycker kanske att jag är löjlig som ens gör en grej av det här. Det är vardagsmat och LIVET i era liv. Jag förstår det. Och jag förstår också innerligt och djupt värdet med barn & familj. Jag förstår kärleken. Jag förstår djupet. Jag förstår den obeskrivliga känslan av vi, oss, familj & tillhörighet.
Det är det andra som jag inte förstår. Hur man hinner. Hur man orkar. Hur man lever familjelivet utan att göra våld på sina egna behov, ambitioner, drömmar och krav. Hur man undviker att vara konstant frustrerad, stressad och irriterad.
Jag fyller 45 i sommar. Det är ändå en relativt hög ålder att bli förstagångsförälder på. Fördelen med att vara äldre är att man vet vem man är, vad man vill & vad man behöver. Nackdelen med att vara äldre är att man vet vem man är, vad man vill & vad man behöver. Jag har levt ett helt liv där jag varit egenförsörjd, egenanställd och där jag i stort kunnat sätta min egen agenda i hög utsträckning. Jag fyller mina dagar. Och jag lever ändå nästan aldrig upp till allt jag vill hinna och till den nivå jag vill hålla.
Inte någon ENDA dag i mitt liv har jag saknat barn! Snarare tvärtom. När jag ser barnfamiljer tycker jag det verkar hårt, stressigt och konstant krävande. Men nu har jag en fantastisk kvinna i @myraochmolly och vi ska nu ha en fantastisk familj med lilla baby ColtingLilja! Jag inser ju att oerhört mycket handlar om hur VI tänker kring OSS. Att mycket är upp till oss att samtala om, lösa, planera och förhålla oss till. Det vet vi båda två. Och att vi skapar våra egna regler.
Men ändå. Hur gör NI? Hur gjorde NI? Alla ni ambitiösa, noggranna, målmedvetna, drivna och fulltecknade människor? Alla NI som vill hålla en hög standard med proaktiva val runt mat, träning, sömn, kreativitet, jobb och familj?
Och NI som är egenanställda! Från ER vill jag höra extra mycket från!
Det enda rådet jag inte vill höra är att ”det bara är att gå upp mitt i natten för att träna” eller att det bara är att HTFU!
Maila på [email protected] eller svara här!
Read more
för 5 år sen, tisdagen den 22 Mars 2011 lämnade du oss. den värsta dagen i mitt liv! god morgon var det ...
Media Removed
för 5 år sen, tisdagen den 22 Mars 2011 lämnade du oss. den värsta dagen i mitt liv! god morgon var det sista jag hann säga till dig innan jag åkte till jobbet. när jag kom hem på kvällen fick jag reda på att du hade gått bort. satt i soffan större delen av kvällen och bara stirrade rakt fram samt att ... för 5 år sen, tisdagen den 22 Mars 2011 lämnade du oss. den värsta dagen i mitt liv! god morgon var det sista jag hann säga till dig innan jag åkte till jobbet. när jag kom hem på kvällen fick jag reda på att du hade gått bort. satt i soffan större delen av kvällen och bara stirrade rakt fram samt att frågan, vad händer nu? gick runt i mitt huvud 1 miljard gånger. dagen efter började jag förstå vad som komma skall, med begravning, lämna barndomshemmet men framför allt att Pappa inte kommer kunna vara med längre. talade bara om för 2 personer samma kväll om vad som hade hänt. mitt ex & min bästa vän @3voxer, morsan ringde till en på mitt dåvarande jobb och förklarade läget. det finns tusen ord till om hur dagen/kvällen/dagarna efter var men har lyckats lätta lite grann på mitt hjärta vilket känns väldigt skönt!

saknar dig Pappa så jävla mycket! ❤ du lärde mig så mycket om livet & mer där till. mina första dator byggen var tillsammans med dig. mina första jobb kvällar när jag fortfarande gick i 9an var tillsammans med dig. mitt första sommarlovsjobb var tillsammans med dig. dom första @trekronorse matcherna jag såg på tv var tillsammans med dig. det finns så mycket som jag fick uppleva tillsammans med dig! kommer aldrig sluta glömma dig, sakna dig för allt du har gjort för mig! tack som fan för den korta tiden vi hade, du är för alltid saknad & aldrig glömd! ❤

Anders, Anette, Farmor, Morsan, @fridasohlberg, Tommy, Wan, ambulans personalen + resten som var med under denna hemska dag, tack för allt stöd och kärlek ni gav mig då men framför allt att ni fanns där även efter/fortfarande! ❤ tack bror @3voxer ❤ för att du svarade när jag ringde och behövde prata av mig! tack till Lina "mitt ex" för allt stöd du gav mig. tack till alla på mitt gamla jobb Imtech eller NVS som det hette då för allt stöd samt att ni hjälpte mig att komma igång att jobba veckan efter. sen vill jag tacka alla som var med på begravningen och hedrade Pappa, det betyder oerhört mycket för mig! ❤❤ skänker en extra tanke till Farmor, ingen förälder ska behöva begrava sitt barn! ❤ #AlltidSaknadAldrigGlömd #Farsan #Father #FörAlltidIVåraHjärtan #Kärlek #Love #Pappa #Saknaden #SaknarDig
Read more
Det är så klart alltid roligt att höra när kunderna är nöjda med sina bilder, och när de säger att jag ...
Media Removed
Det är så klart alltid roligt att höra när kunderna är nöjda med sina bilder, och när de säger att jag har fångat deras barn på ett fint och naturligt sätt. När de har svårt att välja ut sina favoriter, för att ALLA är så fina och att de tacksamt tar emot min hjälp för att gallra. Men något som jag inte ... Det är så klart alltid roligt att höra när kunderna är nöjda med sina bilder, och när de säger att jag har fångat deras barn på ett fint och naturligt sätt. När de har svårt att välja ut sina favoriter, för att ALLA är så fina och att de tacksamt tar emot min hjälp för att gallra. Men något som jag inte får höra så ofta, och som gjorde mig extra glad i torsdags på bildvisningen av Eskils bilder, var att pappa Daniel var så otroligt nöjd med bilderna på honom och Eskil!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ofta är det (tyvärr) så att man är mest kritisk mot de bilderna där man själv är med. Jag är likadan!
På familjebilderna tycker ofta föräldrarna att de andra familjemedlemmarna är jättefina men de själva - mjae.. Visst kan vi känna igen oss i det där? Att vi oftast bara har en exakt vinkel som vi ser "okej" ut i, och det är sällan den som hamnar på bild. För den vinkeln skapar vi nämligen själva framför spegeln, när vi vrider huvudet i exakt 12° till höger, lyfter hakan 3 mm och spänner ögonmusklerna precis alldeles lagom.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Därför blev jag så himla glad över pappa Daniels ord! Inte bara för att han tyckte bilderna var fina utan för att jag gissar att det fina han ser i bilden är framför allt kärleken och bandet mellan honom och Eskil. Vad tror du?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pappa #son #förälder #farochson #barn #barnfotografering #barnfotograf #fotograf #norrköping #fotografnorrköping #fotograföstergötland #familjebilder #familj #kärlek #viföräldrar #vimedbarn
Read more
Loading...
God morgon världen, tror jag har två febriga barn denna lördag... hoppas inte! #alltförföräldrar ...
Media Removed
God morgon världen, tror jag har två febriga barn denna lördag... hoppas inte! #alltförföräldrar #barn #enpappasvardag #enpappasvardagpunktse #familjeliv #förälder #föräldraledig #föräldraliv #föräldraskap #minbebis #pappa #pappablogg #pappaledig #pappaliv #småbarnsförälder ... God morgon världen, tror jag har två febriga barn denna lördag... hoppas inte!
#alltförföräldrar #barn #enpappasvardag #enpappasvardagpunktse #familjeliv #förälder #föräldraledig #föräldraliv #föräldraskap #minbebis #pappa #pappablogg #pappaledig #pappaliv #småbarnsförälder #småbarnsliv #småbarnspappa #tvåbarnspappa #tvåbarnsförälder #viföräldrar #vimedbarn
Read more
Inte nog med att jag tyckte att det var fruktansvärt jobbigt att besöka sjukhuset. Jag skämdes också ...
Media Removed
Inte nog med att jag tyckte att det var fruktansvärt jobbigt att besöka sjukhuset. Jag skämdes också otroligt mycket över att pappa var sjuk. Han var 50 år och gick med rullator och såg allmänt svag ut. Jag gick på en liten skola där alla kände alla och alla bodde i samma område. Jag ville inte ... Inte nog med att jag tyckte att det var fruktansvärt jobbigt att besöka sjukhuset. Jag skämdes också otroligt mycket över att pappa var sjuk. Han var 50 år och gick med rullator och såg allmänt svag ut. Jag gick på en liten skola där alla kände alla och alla bodde i samma område. Jag ville inte bli ihopkopplad med ”mannen som ser svag ut och går med rullator” och speciellt inte när de flesta visste vilka vi var. När jag såg pappa gå ute, så valde jag att gå en annan väg. Jag ville bara ha ett ”normalt liv” precis som alla andra. Där man levde med två friska föräldrar som jobbade och som åkte på resor. Jag var bara ett barn, men när jag tänker på detta blir jag tårögd. Om detta var idag hade jag accepterat att han var blek, smal, hårlös och gick med sin rullator. Det är trots allt ens förälder som går där. Tänk hur jobbigt den har det. #ungcancer #fuckcancer #vifinns
➖➖➖ Syntolkning: Selfie på Felicia som är tårögd.
Read more
Mors dag var i söndags. Här är hon. Min superkvinna, min förebild, min jord, min filosofkompis, ...
Media Removed
Mors dag var i söndags. Här är hon. Min superkvinna, min förebild, min jord, min filosofkompis, min lagamat-kompis, min gåiskogenutanmål-kompis. Men framförallt så är du min mor, Mona Aspman. När jag var liten blev jag arg för att du inte lät oss äta på Mc Donalds, för att det alltid var ... Mors dag var i söndags.
Här är hon. Min superkvinna, min förebild, min jord, min filosofkompis, min lagamat-kompis, min gåiskogenutanmål-kompis.
Men framförallt så är du min mor, Mona Aspman.
När jag var liten blev jag arg för att du inte lät oss äta på Mc Donalds, för att det alltid var gröna prickar (hemmaodlade örter) i maten, för att jag aldrig fick ha köpebröd med mig på utedagarna i skolan, aldrig fick åka till Kanarieöarna, för att jag aldrig fick ”vanlig frukt” med mig till fruktstunderna, utan fick nöja mig med hemmaodlad kolrot och morot, och för att vi bara fick 20kr på Orsayrorna när mina kompisar fick 50kr.

Det måste ha varit frustrerande att vi blev arga. För antagligen hade du i sikte, att vi en dag skulle lära oss uppskatta det. Tålamod, det har du alltid haft.
Idag äter jag inte på Mc Donalds, odlar själv gröna prickar i köksfönstret, uppskattar hemmagjort bröd mer än köpt och låter inte pengar få för hög prio.

Både du och far har låtit oss barn leva som vi vill, utan hårda pekpinnar eller för lite uppmärksamhet. Fritt fram med er som säkerhetsnät, på avstånd.
Jag minns att jag grät i tystnad när jag råkade höra en kväll när jag var ca 5 år, att du och pappa bestämde er för att ni båda skulle arbeta. Detta betydde att jag inte längre skulle få ha en förälder hemma med mig hela tiden.
När jag började skolan och insåg att mina klasskompisars föräldrar jobbade heltid så förstod jag hur lyxigt jag hade haft det, med en av er, alltid vid min sida åren innan skolan började.
Jag är väldigt glad över att ni alltid har prioriterat kärlek och närhet före pengar och Big Macs.
Att detta kommer några dagar efter mors dag spelar fan ingen roll, för varje dag är din dag mor.
Jag är dig evigt tacksam för att du har burit mig under min uppväxt, både fysiskt och mentalt, nu är det min tur ge tillbaka. Och jag ska fan bära dig tills döden skiljer oss åt.
Tack
/Din son Julius.
#morsdag #superkvinna #orsa #dalarna #orsadräkt (Bilderna på mig och mor är tagna av @hillaaspman )
Read more
3:e Avsnittet! (Länk i min profil<span class="emoji emoji261d"></span>🏽) ”HUR SKA JAG FÅ MITT BARN SLUTA VARA SÅ ELAKT MOT SITT LILLASYSKON?” ...
Media Removed
3:e Avsnittet! (Länk i min profil🏽) ”HUR SKA JAG FÅ MITT BARN SLUTA VARA SÅ ELAKT MOT SITT LILLASYSKON?” Jag har ibland mött föräldrar som tror att det blivit något fel på deras ena barn. Hur den lilla söta krabaten plötsligt blivit till ett monster. Jag tänker med denna fråga ta mig friheten ... 3:e Avsnittet! (Länk i min profil☝🏽)
”HUR SKA JAG FÅ MITT BARN SLUTA VARA SÅ ELAKT MOT SITT LILLASYSKON?” Jag har ibland mött föräldrar som tror att det blivit något fel på deras ena barn. Hur den lilla söta krabaten plötsligt blivit till ett monster. Jag tänker med denna fråga ta mig friheten att tänka högt, dels ur egen erfarenhet som syskon, men även som trebarnspappa och i arbetet med barn i övrigt.

Jag är så tacksam för de frågor som skickats till mig och som fortfarande skickas. Bara fortsätt. Jag kommer att tänka högt varje Söndag och Onsdag kl 8.00 , hela sommaren. Se till att prenumerera på min kanal så missar du inga avsnitt!

Kommentera gärna eller kom med feedback här på Instagram, Facebooksidan eller på Youtube.
Tack till Traveling John (Spana in på Spotify och på Youtube!)
för lånet av er fantastiska musik!

Tack Alfons för hjälp med tekniken. Denna gång rockade du allt till det på vissa ställen..hahaha!

Ps! Dela eller tagga gärna om ni tror någon av era vänner kan inspireras av dagens avsnitt!

Kram/Micke  #inspiration #viföräldrar #föräldraskap #familjeliv #mamma #pappa #barn #barnatro #uppfostran #syskon #syskonkärlek #syskonbråk #konflikter #nyfödd #småbarnsförälder #småbarnsföräldrar #medvetenhet #självledarskap #sommarprogram #kärlek #föreläsningar #föreläsare
Read more
<span class="emoji emoji1f64c"></span> #Repost @barnbokstips ・・・ Vilken otroligt fin bok! Selma och pappa av Katja Tydén handlar om ...
Media Removed
#Repost @barnbokstips ・・・ Vilken otroligt fin bok! Selma och pappa av Katja Tydén handlar om sjuåriga Selma som tycker om skolan, har en bästis som heter Fia och en pappa som har cancer. Författaren lyckas verkligen väcka känslor med boken och jag tänker att hon har lyckats fånga barnets ... 🙌 #Repost @barnbokstips ・・・
Vilken otroligt fin bok! Selma och pappa av Katja Tydén handlar om sjuåriga Selma som tycker om skolan, har en bästis som heter Fia och en pappa som har cancer. Författaren lyckas verkligen väcka känslor med boken och jag tänker att hon har lyckats fånga barnets känslor på ett fint och trovärdigt sätt. Hur Selma hör och förstår mer än föräldrarna tror, hur hon försöker göra rätt så mamma inte ska bli arg, hur hon försöker trösta och att hon själv är ledsen och får ont i bröstet ibland. Fast hur hon också är precis som barn ofta är här och nu och har roligt med sin bästis och leker. Man brukar säga att barns sorg är randig och det tänker jag stämmer med boken. Oro, ilska och rädsla blandas med glädje och vardag.
Selma önskar sig en lekstuga och hennes pappa lovar bygga en. Det blir hans sätt att hålla fast vid något friskt när han kämpar mot sjukdomen. Boken beskriver bra hur det kan vara att ha en förälder som är svårt sjuk, med långa sjukhusbesök, starka mediciner och ledsna, trötta vuxna.
Boken väcker flera barndomsminnen för mig. Första besöket i sommarstugan efter vintern, kissa i det daggvåta gräset istället för på dasset och känslan när man sov över hos en kompis.

En riktigt fin bok om ett jobbigt ämne och jag rekommenderar den verkligen. En kapitelbok med bilder på vissa sidor av Ingrid Flygare som är en favorit.
Jag ska läsa den för mina barn och rösten kommer spricka när jag läser. Cancer är en jävla skitsjukdom! 😢 #wahlströms #barnbokstips #boktips #läsa #fuckcancer #cancer #kapitelbok #böcker
Read more
Lördagsnöje med 19 dagar kvar till <span class="emoji emoji1f476"></span>🏻! Det känns fortfarande jättehärligt och jag är spänd och förväntansfull ...
Media Removed
Lördagsnöje med 19 dagar kvar till 🏻! Det känns fortfarande jättehärligt och jag är spänd och förväntansfull men hela grejen känns också surrealistiskt. Om knappt tre veckor är vi föräldrar till ett barn och jag är PAPPA....Tankarna snurrar fort. Kommer allt att gå bra? Hur kommer vår ... Lördagsnöje med 19 dagar kvar till 👶🏻! Det känns fortfarande jättehärligt och jag är spänd och förväntansfull men hela grejen känns också surrealistiskt. Om knappt tre veckor är vi föräldrar till ett barn och jag är PAPPA....Tankarna snurrar fort. Kommer allt att gå bra? Hur kommer vår son att se ut? Vid vilken ålder kan han börja betala tillbaka sina skulder? 😂 HUR GÖR MAN?? Jag har ju visserligen jobbat extra på förskolor så att byta blöjor och annat kan jag men nu är det ju MITT EGET barn och ett helt annat allvar. Fick den här boken av mina fina vänner @boccib och @lindishw TACK! Den gör mig tryggare. Perfekt bok för oss nybörjare och tack charmiga @margauxdietz för din förlossningsvideo ☺️ Visste du att barnmorskorna rekommenderar den som ”kursmaterial”? Bra jobbat kompis! 👏 Ja ja det kommer bli bra det här. Vi har massa kärlek att ge och med kärlek kommer man långt. Nu ska jag läsa vidare. Ha en fin lördag allihopa.
Read more
Måste testamentet vara skriftligt? Låt säga att jag signerar med E-legitimation, och vittnena ...
Media Removed
Måste testamentet vara skriftligt? Låt säga att jag signerar med E-legitimation, och vittnena gör detsamma, är det giltigt då? – Se svar på www.godatestamentet.se #testamente #arv #pappa #mamma #förälder #partner #barn #sambo Måste testamentet vara skriftligt? Låt säga att jag signerar med E-legitimation, och vittnena gör detsamma, är det giltigt då? – Se svar på www.godatestamentet.se #testamente #arv #pappa #mamma #förälder #partner #barn #sambo
Loading...