Görür p f v

Loading...


Unique profiles
84
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Stockholm, Sweden, Sweden, Marholmen
Average media age
600.3 days
to ratio
6.1
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare ...
Media Removed
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut. Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske ... När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut.
Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske har jag kommit fram till något.
Kanske inte.
Jag har aldrig utgett mig för att vara någon jag inte är. Inte i min yrkesroll. Och ibland har det gjort mig osäker. Ibland har jag undrat om det är tillräckligt för att få historier berättade och avtryck satta. Ibland har det gjort att jag känt tvärtom.
Som i går.
Jag var inbjuden till Stora journalistpriset för andra gången och förra året vågade jag knappt resa mig från min stol för att jag kände mig så liten i sammanhanget.
Men i år... jag hade en helt annan känsla. Till hela grejen och kanske främst till mig själv. Utmaningen kändes trygg och sammanhanget roligt. Jag blev påmind om varför jag tycker att journalistik är det coolaste som finns och drog inspiration från så mycket jag bara kunde.
Samtidigt finns det fortfarande något i mig som tittar på allt som nu är på riktigt med förundran och förvåning.
För jag är fortfarande den där tonårstjejen från Söderhamn som gjorde sin första telefonintervju i sina föräldrars sovrum för att det var den enda plats som kändes trygg när nerverna var i totalt kaos och som lämnade den där första texten utan en ingress. Jag visste inte ens vad det var.
Jag bara gjorde.
Och i går satt jag vid ett bord där alla var etablerade och inspirerande och jag var yngst som alltid. En frågade hur jag tänker kring mitt sätt att jobba och jag skrattade när jag svarade.
”Jag bara gör.”.
Allt är sig likt och ändå inte.
Och det är väl det jag vill säga, antar jag. Att vi alla kommer att bära på tvivel kring vår egen tillräcklighet men att vi inte behöver ändra oss för att få tvivlen att försvinna.
Vi är alltid som allra bäst när vi tillåter oss själva att vara just det. Oss själva.
Med eller utan tvivel.
Då kan man till exempel få gå på en gala där man fållat upp benen på jumpsuiten med tejp och ta selfies i en spegel som den 90-talist man är.
Och det är ju inte fy skam.
Read more
Loading...
hejhej! Det här är min bästa vän Tove. Nu är det så att hon är ute efter ett JOBB i Stockholm till sommaren. ...
Media Removed
hejhej! Det här är min bästa vän Tove. Nu är det så att hon är ute efter ett JOBB i Stockholm till sommaren. Hon kan tänka sig det mesta och är också bra på det mesta(partisk men ändå). Så ja butiksjobb, trädgårdsarbete, badvakt – hon fixar det. Några unika talanger hon har är att hon är grym på att ... hejhej! Det här är min bästa vän Tove. Nu är det så att hon är ute efter ett JOBB i Stockholm till sommaren. Hon kan tänka sig det mesta och är också bra på det mesta(partisk men ändå). Så ja butiksjobb, trädgårdsarbete, badvakt – hon fixar det. Några unika talanger hon har är att hon är grym på att imitera folk och på att spara på lösgodis FÖR länge.🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭 Om någon sitter inne på något civilingenjör-igt tips går det också super då geniet snart kommer va färdigutbildad civilis. Så, hjälp mig gärna att fixa ett jobb i Stockholm åt @tovehamberg så jag får hänga med världens bästa människa hela sommaren. Säg till!
Read more
Mange ønsker sig børn men ikke alle har let ved at få dem. Der findes massere af historier om fertilitetsbehandling ...
Media Removed
Mange ønsker sig børn men ikke alle har let ved at få dem. Der findes massere af historier om fertilitetsbehandling samt adoption. Desværre er der ikke så mange som er åbne omkring det. @pellehvenegaard har med sin kone Caroline forsøgt at bryde tabuet og gøre deres mange år med barnløshed ... Mange ønsker sig børn men ikke alle har let ved at få dem. Der findes massere af historier om fertilitetsbehandling samt adoption. Desværre er der ikke så mange som er åbne omkring det. @pellehvenegaard har med sin kone Caroline forsøgt at bryde tabuet og gøre deres mange år med barnløshed til en offentlig historie. Pelle Hvenegaard holder også foredrag om sin historie og i går fortalte han med stor passion på en helt igennem rørende måde, om hele deres forløb. Under oplægget synes jeg han fandt frem til nogle vigtige pointer når man som par enten skal igennem eller ér igennem et forløb som fertilitet:
🔹Tal sammen også med ligesindet, som kan relatere 🔹 Vær sammen om det og vær ærlige 🔹 Accepter forskellighed i måden at håndtere følelserne på 🔹Sæt klarer grænser sammen f.eks. Hvor længe vil man forsætte et forløb.

En #adoption kan syntes ekstrem lykkelig og forløsende for det par som adoptere og for folk udenom. Virkeligheden er også den, at det er en ekstrem voldsom hændelse for den som adopteres. En adopteret er et barn som er blevet ‘fravalgt’ af sine biologiske rødder, det kan der være utallige årsager til. Hvad end den er, ér pointen fortsat at barnet står uden en mor eller en far og derfor skal tages af,af nogle andre. Det er for mig som adopteret utrolig vigtigt,at der skabes et større fokus for omverden omkring alle de følgere en adoption også bringer med sig. Det er den store balance mellem en lykkelig historie som starter på en ulykkelig baggrund. Den baggrund forsvinder ikke og den skal også have lov at høres og være til.
Pelle Hvenegaard har i min optik gjort noget af det største ved, at få rettet et fokus på 2 emner som er svære at sætte ord på og for at give hans datter en historie om hvor lang vejen til hende har været. Jeg er sikker på at en sådan historie som adopteret er guld værd den dag der søges svar på de spørgsmål, som for mange adopterede altid dukker op... — Jeg havde selvfølgelig taget en relevant kanditat med til foredraget, nemlig min mor @haruphansendorte som stod i et lign.forløb flere år tilbage.
Tak for din ærlighed fra day one, din forståelse og din indleven i det at være #adopteret, det kan ikke beskrives med ord💙
Read more
Här är några hästar jag hade velat hyra ut! :) Längre info på hemsidan. Skriv i kommentarerna vid ...
Media Removed
Här är några hästar jag hade velat hyra ut! :) Längre info på hemsidan. Skriv i kommentarerna vid intresse! ️ Bild 1: Ywesi är en fin 126 cm hög B-ponny på 10 år! Han är väldigt välutbildad, perfekta läromästaren. Han är tävlad runt 80 cm med kapacitet för mer och utbildad till MSV dressyrnivå! ... Här är några hästar jag hade velat hyra ut! :)
Längre info på hemsidan.
Skriv i kommentarerna vid intresse! ❤️ Bild 1:
Ywesi är en fin 126 cm hög B-ponny på 10 år! Han är väldigt välutbildad, perfekta läromästaren. Han är tävlad runt 80 cm med kapacitet för mer och utbildad till MSV dressyrnivå! Även jobbad en del med fälttävlan och frihetsdressyr.

Bild 2:
Sarewa är en 14 årig C-ponny på 137 cm med mycket energi. Jon ger alltid 100 %, hon är en lyxig läromästare. Hon hoppar ca 1,2 m, utbildad LA dressyr, hon kan även fälttävlan och western.
Bild 3:
Jeroi är en 138 cm hög C-ponny! Han är alltid och lugn. Väldigt mjuka gångarter och super fin i dressyren. Kan dock bli något seg, speciellt i hoppningen. Han ät 14 år, han kräver inte särskilt mycket för att bli nöjd. Kan även fungera som skogsmulle, ev verksamhet!

Bild 5:
Aveyra är ett 10 årigt sto, hon är en arabblanding på 144 cm. Hon blev något efter i utbildningen som ung, men har tagit igen det bra! Hon ör en väldigt fin tävlingsponny, hon har lite nerv men är otroligt rolig häst att rida med en stabil en stabil grund! Hon hoppar runt 1,1-1,2 m samt utbildad LA dressyr. Finns stor kapacitet för fälttävlan!

Bild 6:
Zixen är en 15 år gammal D-ponny på 147 cm. Han ett väldigt fint arabiskt fullblod, men kan bli lite stressad. Han är perfekt som en utmanande läromästare samt lyxig hobbyhäst. Han är mycket mångsidig men placeringar upp till P90 fälttävlan, 1,1 meter hoppning samt MSV C dressyr där han i alla saker är utbildad högre. Han älskar att h människor om kring sig, men vill inland väl mycket. Han kan ev passa i verksamhet.

Bild 7:
Brister är en fin andalusier på 14 år. Han är 158 cm i mankhöjd, en perfekt övergångshäst. Han är alltid en klippa u alla lägen, men även fint utbildad. MSV B dressyr, men fina gångarter, samt 1,3 meter hoppning. Är väldigt fin på tävlingar, en riktig rosettplockare. Han älskar människor, men vill inte vara ensam.
Read more
På många av bilderna ni ser har jag en gul jacka på mig. På den står det med stora svarta bokstäver: ...
Media Removed
På många av bilderna ni ser har jag en gul jacka på mig. På den står det med stora svarta bokstäver: Tierra Adventure Academy Det är en jacka jag bär med stolthet. Jag är en av de utvalda som i vår har genomgått allt ifrån hypotermi till bergalpinism till överlevnad i vildmark. Detta har ... På många av bilderna ni ser har jag en gul jacka på mig. På den står det med stora svarta bokstäver: Tierra Adventure Academy

Det är en jacka jag bär med stolthet.

Jag är en av de utvalda som i vår har genomgått allt ifrån hypotermi till bergalpinism till överlevnad i vildmark.

Detta har jag gjort tillsammans med 14 andra personer med olika bakgrund. Någon jobbar med PR. Någon som läkare. Någon som ingenjör. Någon inom sälj osv. Samtliga med varierande erfarenhet av "äventyrande". Men vad jag tror vi alla har gemensamt, är en dröm om att vara barn på nytt. Att klättra, springa, upptäcka. Någonstans på vägen kanske vi glömde hur man gör. Eller så skapade vi något svårt av något som var så självklart innan normer och måsten krokade sig fast i oss.

Tierra Adventure Academy är kanske inte först och främst vad det låter som för vissa. En äventyrsutbildning för våghalsiga andrenalinjunkies. TAA har till största del istället handlat om teambuilding. Vi har fått verktygen och blivit satta i situationer som det har varit upp till oss själva att lösa, tillsammans i par eller i grupp.

Det är just här man förstår varför gruppen som blev uttagen är så spretig. Vi har alla olika färdigheter, och syftet med detta var att hitta våra roller och lära av varandra.
En lärdom som vi skulle dra nytta av under våra egna äventyr.

Tack vare TAA sitter jag nu på en sten mitt i Trondheimsfjorden. Har en helt sanslöst jobbig men underbar expedition bakom mig. Ett par veckor fyllda av med- och motgångar. Med mig har hela tiden familjen i TAA varit. Små knep och trix som jag har lärt mig. Trots att vi inte gör våra äventyr tillsammans fysiskt, så gör vi dem tillsammans mentalt. Detta har funkat som en motivationshöjare när jag puttat upp cykeln med all packning för nån lerig backe där ingen satt sin fot på år och dar, regnet piskat i ansiktet, kroppen bett mig lägga av och både gps och täckning tackat för sig.
Men även tanken om att samtliga nu är ute i världen på sina egna äventyr, och hittar barnet i sig, gör mig glad och motiverad.

Vi avslutar dagens existentiella inlägg med Frank Borman: "Exploration is really the essence of the human spirit "

#postrutten #tierrasweden
Read more
Long time no transformation🤸🏼‍♀️ En liten heads up för alla som har som nyårslöfte att ta tag i kost ...
Media Removed
Long time no transformation🤸🏼‍♀️ En liten heads up för alla som har som nyårslöfte att ta tag i kost och träning: TA HJÄLP om ni inte är säkra på hur man gör. Årsskiftet 2012/2013 satte jag ett nyårslöfte som vände upp och ner på hela mitt liv. Jag skulle bli ”mer hälsosam och gå ner i vikt” (för ... Long time no transformation🤸🏼‍♀️ En liten heads up för alla som har som nyårslöfte att ta tag i kost och träning: TA HJÄLP om ni inte är säkra på hur man gör. Årsskiftet 2012/2013 satte jag ett nyårslöfte som vände upp och ner på hela mitt liv. Jag skulle bli ”mer hälsosam och gå ner i vikt” (för den har man ju aldrig hört förut?). För mig gick det totalt utför, jag blev helt galet besatt av att räkna kalorier och träna, på ett väldigt ohälsosamt sätt. Jag kunde sitta och äta vindruvor med vetskapen om att varje druva innehöll 3 kalorier. 3, 6, 9, 12…. När det blev tvåsiffrigt fick jag panik, men jag kunde samtidigt inte sluta äta dem för jag var så ofantligt hungrig och tom efter den svält jag utsatte min kropp för. Någon gång slank det ner 3-4 chokladbitar, och återigen var paniken ett faktum och jag åkte gråtandes till gymmet och var där i flera flera timmar. Jag tränade dans ca 10h/v, gym 12-13h/v samt ridning 2h/v. Många gånger kunde jag inte gå i samma takt som mina kompisar i skolkorridoren så jag fick säga åt dem att vänta på mig, min kropp orkade inte…. Och än idag är jag inte av med hjärnspökena som styrde mitt liv under många år. De sitter där i bakhuvudet och ifrågasätter om jag verkligen ska vila från gymmet eller om jag verkligen ska äta så mycket mat. Har du inte gått upp liite för mycket i vikt nu? Du kan ju faktiskt nypa tag i fettet på magen!! Skillnaden idag är att jag har kontrollen över dem istället för att de har kontrollen över mig, och det kan jag delvis tacka allt tävlande för. Det har lärt mig så mycket om vad min kropp o knopp behöver för optimalt välmående och funktion. Jag vet hur illa det kan bli om kroppen inte får ordentligt med näring, energi och återhämtning eller hur skadligt det är att ligga lågt i fettprocent under en lång tid. Och det skrämmer mig mer än vad en viktuppgång skrämde mig förr i tiden. Ta hand om din kropp, du har bara en! #edrecovery #atleticcity #AthletesByEN #örebro #sweden #flexingladies #bodyfitness #figure #olimpathlete #olimpteam #olimpsportnutrition
Read more
Loading...
Efter 5 dagar med förvärkar blev det tidig tor morgon den 21/6 (filmen). Kämpar på med värkar hela dagen & på kvällen står jag inte ut längre så vi ringer till förlossningen. Vi ljuger och säger att värkarna är regelbundna (3-4 värkar på 10 min), vilket de inte är (har 3 på 10 min). 🙄Svaret: ”det ... Efter 5 dagar med förvärkar blev det tidig tor morgon den 21/6 (filmen). Kämpar på med värkar hela dagen & på kvällen står jag inte ut längre så vi ringer till förlossningen. Vi ljuger och säger att värkarna är regelbundna (3-4 värkar på 10 min), vilket de inte är (har 3 på 10 min). 🙄Svaret: ”det är fullt hos oss.” De ringer tillbaka inom 10 min och säger ”ni får plats i Uppsala.
Här får jag panik första gången. Vi får dock åka till Danderyd för undersökning. Åker in och de kollar mig och bebis. Han mår bra men jag har öppnat mig 2 cm och har inte regelbundna värkar. Vi måste åka hem.
Jag får citodon med mig för att ta bort udden av smärtan och förhoppningsvis kunna vila lite. Vi skulle höra av oss om värkarna blir regelbundna. Läkaren vi träffade heter Maria. En hjälte. Återkommer!
Vi åker hem. En skräck att åka bil. Att sitta ned & få värkar är som att slitas av på mitten. Det finns ingenting du kan göra. Ångest, panik och skräck. Nu är klockan ca 23:00. Hemma hinner vi knappt in i lägenheten innan värkarna börjar komma var annan minut. Jag hänger på Daniel, gråter och skriker av smärta. Olidligt.
Citodonen hjälpte inte alls. Däremot blev jag som hög av den. Hade fruktansvärt ont men var bara snurrig i huvudet. Efter 3 timmar ringer vi in igen och de tog in oss för att kolla om något hänt. Men ingenting! 2 cm öppen, ej regelbundna värkar. Hemskickade!! Dock säger Maria att ”hör av er imorgon om värkarna INTE blir regelbundna”. Natten går och vi kämpar på med värkarna. Dagen (22/6) går. Nu är jag desperat men ”vågar” inte ringa, vill inte få ett ”nej ni får inte plats”. Men på kvällen står jag inte ut & vi (Daniel) ringer in igen och säger att ”värkarna blir inte regelbundna.” ”Kom in. Ni behöver båda vila nu”, säger Maria. Väl inne kollar hon mig igen. 2 cm och icke regelbundna värkar. Jag börjar tappa hopp och tron på mig själv. Nu har jag haft värkar i 2 dygn & är helt slut. Vi fick ett rum på neonatal och morfin för att kunna sova. Det fungerade inte. Natten går och värkarna fortsätter. Får veta att det är pinvärkar jag har = känns som starka värkar men man öppnas inte. Hopplöst!
Fortsättning följer imorgon... #danderydsförlossning
Read more
Gomorron <span class="emoji emoji2665"></span>️ Funderar på om jag ska dra igång det här igen. Tänker rätt mycket på det faktiskt. Ibland ...
Media Removed
Gomorron ️ Funderar på om jag ska dra igång det här igen. Tänker rätt mycket på det faktiskt. Ibland har jag rätt svårt att liksom kombinera den verkliga världen med den digitala. Eller så är det nästan jämt. Så attans omodernt, jag veeet! Men när jag är där har jag så himla svårt att vara här. ... Gomorron ♥️ Funderar på om jag ska dra igång det här igen. Tänker rätt mycket på det faktiskt. Ibland har jag rätt svårt att liksom kombinera den verkliga världen med den digitala. Eller så är det nästan jämt. Så attans omodernt, jag veeet! Men när jag är där har jag så himla svårt att vara här. Och när andra älskar sin telefon och gör allt av bara farten, så känner jag precis tvärtom. Den dränerar mig på ett lite smygande sätt. Avskyr att använda den som kamera, missar allt annat när jag ska använda den som karta, läser MYCKET hellre i pappersformat, är värdelös på att svara på mess o sånt men det är aldrig med flit. Samma är det med DM och kommentarer. Vilket ju blir oförskämt i det långa loppet. Fast man egentligen är rätt snäll ju. Samma som att aldrig kika runt på er värld. Någon sa till mig att då är det som man är på mingelparty utan att prata med någon. Hur trevlig är man då liksom 🙈🙉 Och mingla i verkligheten är jag ju bra på?! Kanske borde man inte alls då om man ens inte kan digitalmingla?!! Att det liksom bör ingå i hela alltet??Är man här får man liksom gilla läget. Eller hur tänker ni?! Well, vi stannar i Paris lite till och kanske har jag funderar klart när vi närmar oss hemma och hösten.
Read more
Loading...
Jeg tror ikke der er noget i denne verden, som kan beskrive følelsen når man står på krydset.... Når ...
Media Removed
Jeg tror ikke der er noget i denne verden, som kan beskrive følelsen når man står på krydset.... Når man står der, midt i det hele.... Ingen af mine 3 shows, har været ens. Hverken vejen dertil, formen eller oplevelsen. De er lige unikke på hver deres måde. Mit første show, var et spade stik, ... Jeg tror ikke der er noget i denne verden, som kan beskrive følelsen når man står på krydset.... Når man står der, midt i det hele.... 😳 Ingen af mine 3 shows, har været ens. Hverken vejen dertil, formen eller oplevelsen. De er lige unikke på hver deres måde. Mit første show, var et spade stik, andet show var en nedtur og seneste show var for mig en revanche og et bevis på at trods nedgang, så rejser jeg mig, kæmper videre og lader mig ikke slå ud. For mange bestræber scene-oplevelsen, glemmer at ligge kræfterne i tiden uden for og lære at elske træningen, maden og det hårde aspekt i processen. For mig handler det ikke om de 10 minutter på selve dagen, jeg får. Men udviklingen psykisk, fysisk og at kunne præsterer. Jeg elsker træningen og kom ind i konkurrence-livet, grundet jeg trænede på hobby plan. Syntes det vigtigt at man har en sund og afbalanceret synsvinkel på dette.... For det er alle elementerne, de små detaljer og tiden UDEN om alt dette, der gør forskellen. Scenen er for mig et sted jeg prepper mod, fordi jeg elsker processen dertil. De fleste i min alder, forstår ikke at jeg lever som jeg gør. Hvilket er ganske fair - jeg er egentlig stoppet med at forklare mig. Hvis jeg ville æde kage hver dag, gjorde jeg det. Hvis jeg ville drikke mig banke lam hver weekend, så gjorde jeg det. Men jeg elsker at træne, derfor spiser jeg en struktureret kost som fører mig til det udseende, look og mål jeg vil. Ja, nogle dage ville man da ønske at kage var vejen dertil.... Men for mig handler det om at spise gode, nærende og lækker mad, trække mit skellet ud af røven på mig selv til hver evig eneste træning..... Fordi jeg ELSKER det og det gør mig GLAD ❤️🕺🏼⭐️🔥🏆
Read more
<span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f449"></span> @dilekinmutfagi - Henüz daha yeni öğlen saatlerine yaklaşırken,ben size akşam yemeği önerisi ...
Media Removed
@dilekinmutfagi - Henüz daha yeni öğlen saatlerine yaklaşırken,ben size akşam yemeği önerisi yaparak başlayım istedim haftaya... Mantarlı Çanak Köfte tarifimizin adı,çok lezzetli oluyor mantar ve köfte lezzetlerini tamamlıyorlar sanki bu şekilde mantar sevmeyenlerin bile ... 👏👏👏👉 @dilekinmutfagi - Henüz daha yeni öğlen saatlerine yaklaşırken,ben size akşam yemeği önerisi yaparak başlayım istedim haftaya...
Mantarlı Çanak Köfte tarifimizin adı,çok lezzetli oluyor mantar ve köfte lezzetlerini tamamlıyorlar sanki bu şekilde mantar sevmeyenlerin bile bu yemekle seveceğini düşünüyorum...
Resimleri sola kaydırırsanız yapılış aşamasınıda görürsünüz...
Köftesi için;
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu yada 2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz,k.biber,pulbiber,kekik
Kıymayı yoğurma kabına alın,1 soğanı ve sarımsaları rendeleyip suyunu sıkın kıymanın içine ilave edin,köfteyi galeta unuyla yapıcaksanız galeta unu ve 3 yemek kaşığı su ilave edin yumurta ve baharatlarıda ilave edip iyice yoğurun,elinizle kase sekli verip borcama dizin,1 çay bardağı suda yarım tatlı kaşığı domates salçasını eritip köftelerin dışına döküp 190 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin...
Mantarlı garnitür için;
Bir paket mantar
1 büyük kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Tuz,karabiber,pul biber
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın,biberleride çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp,biraz sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurmaya başlayın,bir yandan da mantarların kabuklarını soyup,çok küçük olmayacak şekilde doğrayın,başka bir tavada 2 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp,mantarları içine atın(sıvı yağı kızdırıp içine atmamızın sebebi mantarların suyunu salmasını engellemek)güzelce kavurduktan sonra kavrulan soğanlarla da birleştirip iyice kavurup tuz ve baharatlarını içine ilave edip altını kapatın...
Fırından çıkardığımız köftelerin içine mantarlı harçtan doldurun kalanınıda köftelerin dışına altına gelecek şekilde borcama boşaltıp,köftelerin üzerine kaşar rendesi koyup 180 derece fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin...
İşte böyle mantarlı çanak köftelerimizin yapılış hikayesi,çok lezzetli ve birbirine çok yakışan bir yemek olduğunu bir kere daha belirtip ben gidiyorum arkadaşlar...
.
#dilekinmutfagi
#gulunsectikleri #lezzetlerim
#sahanesunum #sahanelezzetler
#tencereyemegim #yemekrium
#yemektarifleri #mukemmellezzetler - #regrann
Read more
Femte månaden och allt går HUR BRA som helst! Om @myraochmolly mår så bra för att hon rör på sig så ...
Media Removed
Femte månaden och allt går HUR BRA som helst! Om @myraochmolly mår så bra för att hon rör på sig så mycket eller om hon kan röra på sig så mycket för att hon mår så bra, är nog snarast en retorisk fråga. Men jag är övertygad om att samma ”regler” gäller för gravida som för andra, nämligen att rörelse, ... Femte månaden och allt går HUR BRA som helst!
Om @myraochmolly mår så bra för att hon rör på sig så mycket eller om hon kan röra på sig så mycket för att hon mår så bra, är nog snarast en retorisk fråga. Men jag är övertygad om att samma ”regler” gäller för gravida som för andra, nämligen att rörelse, motion och träning är otroligt avgörande för fysisk, mental och själslig hälsa. Och för livskvaliteten!
Idag körde Elin ett cirkelpass på @onyx_levlivet, gick med hundarna, simmade 1800 meter, gick på ny och längre promenad med hundarna och nu fem varv på vår swimrunträning.
Jag förstår att det inte är alla förunnat att må så bra som Elin, under graviditeten, men det är också härligt att se att graviditet inte på något sätt behöver vara ett hinder för ett högaktivt liv!
#babycoltinglilja
Read more
3/7 Pass 2 STYRKA ÖVERKROPP 500-pass 40/30/20/10 reps på 5 övningar, totalt 500 repetitioner! Gör totalt 4 varv på 5 övningar, börja första varvet med 40 repetitioner på varje övning, nästa varv gör du 30 på varje, tredje varvet gör du 20, sista varvet gör du 10 repetitioner på varje ... 3/7 Pass 2 STYRKA ÖVERKROPP

500-pass

40/30/20/10 reps på 5 övningar, totalt 500 repetitioner!
Gör totalt 4 varv på 5 övningar, börja första varvet med 40 repetitioner på varje övning, nästa varv gör du 30 på varje, tredje varvet gör du 20, sista varvet gör du 10 repetitioner på varje övning. Vila när du behöver, både medan du jobbar med en övning och mellan varje övning. När du blir trött kan du välja att vila eller göra övningen lättare. Du kan välja att ersätta en övning från "din" nivå med en annan övning numrerad med samma siffra.

När du är klar har du gjort 500 repetitioner!

Övningar i detta överkroppspass:

Nivå 1:

1. Fyrstående till planka
2. Magliggande rotationer 90 grader i armbåge
3. Smala armhävningar på knä
4. Armcirkel i sidoplanka på knä (gör hälften av repetitionerna per sida)
5. Rygglyft med rotation, sätt händerna i marken strax utanför axlarna om du vill, det gör övningen lättare (varannan sida)

Du behöver en matta eller något att ligga på.

Nivå 2:

1. Armhävning till hunden (armhävning på knä)
2. Magliggande rotationer 90 grader i armbåge
3. Smala armhävningar på knä eller tå (gå ner på knä när du inte orkar fler)
4. Armcirkel i sidoplanka på knä eller tå (gör hälften av repetitionerna per sida)
5. Rygglyft med rotation, ha kvar överarmarna längs med sidorna av bröstkorgen om du vill, det gör övningen lättare (varannan sida)

Du behöver en matta eller något att ligga på.

Nivå 3:

1. Armhävning till hunden
2. Magliggande rotationer 90 grader i armbåge
3. Smala armhävningar på knä eller tå (gå ner på knä när du inte orkar fler)
4. Armcirkel i sidoplanka på tå (gör hälften av repetitionerna per sida)
5. Rygglyft med rotation (varannan sida)

Du behöver en matta eller något att ligga på.

Fler filmer finns på min profil: klicka på JULICHALLENGE. VILL DU HA ALLA ÖVNINGAR PÅ FILM BEHÖVER DU @mized.se PREMIUM.
#reeboknordics #mized #mizedapp #lofsansjulichallenge
#lofsangruppen #träningspodden500 #träningspodden
Read more
Loading...
🐄Det här är en ”mjölkkarusell”. En beskrivning som kan ge sken av något roligare än vad det i verkligheten är. De här korna finns enbart för att vi människor ska kunna ta så mycket mjölk som möjligt från dem. De insemineras och föder kalv efter kalv för att hålla igång mjölkproduktionen. Kalvarna ... 🐄💔Det här är en ”mjölkkarusell”. En beskrivning som kan ge sken av något roligare än vad det i verkligheten är. De här korna finns enbart för att vi människor ska kunna ta så mycket mjölk som möjligt från dem. De insemineras och föder kalv efter kalv för att hålla igång mjölkproduktionen. Kalvarna tas från sina mammor direkt efter födseln eller efter ett dygn. För mjölken ska vi människor ta. Hankalvarna ger ingen mjölk och dödas därför när de är omkring 18 månader. Kvigkalvarna blir precis som sina mödrar ”mjölkkor”. Korna är avlade för att producera onaturliga mängder mjölk. Och dagen de inte längre är produktiva nog transporteras de iväg till ett slakteri och dödas. Det är verkligheten för djuren inom mjölkindustrin. Det är vad mjölkindustrin går ut på. Utnyttja och döda djur för att tjäna pengar på mjölken som egentligen är till för kalvarna. Bara för att vi människor vill dricka en annan arts mjölk.
Så här behöver det inte vara. Vi behöver inte utnyttja och döda andra levande individer. Drick växtbaserat! 🌱

Filmat av oss i Djurrättsalliansen på en av Sveriges största mjölkfabriker.

#vegan #djurrättsalliansen #djurfabriken.se #djurfabriken #mjölkfabriken #djurrätt #mjölk #väljväxtbaserat #växtbaseradmjölk #väljvego #blivegan #govegan #ståpådjurenssida #stoppadjurförtrycket #stoppadjurplågeriet #svenskmjölk
Read more
Kvinnodagen. Den väcker så mycket tankar och känslor. Dagen fungerar som en årlig påmminelse att ...
Media Removed
Kvinnodagen. Den väcker så mycket tankar och känslor. Dagen fungerar som en årlig påmminelse att alla rosor och choklad inte går hand i hand med all misogyni och allt förakt. “Ät choklad och dofta på rosor, så känns det bättre”. Lite som när Lupin ger choklad åt Harry efter att en dementor gjort ... Kvinnodagen. Den väcker så mycket tankar och känslor. Dagen fungerar som en årlig påmminelse att alla rosor och choklad inte går hand i hand med all misogyni och allt förakt. “Ät choklad och dofta på rosor, så känns det bättre”. Lite som när Lupin ger choklad åt Harry efter att en dementor gjort en visit till kabinetten. Lite så känns de med rosor och choklad. Jag har kallat mig feminist sedan 2012 trots att jag alltid stått för rättvisan och jämställdhet. För mig räcker det inte. Att kalla sig feminist skall du medge patriarkatets existens samt dess problematik och struktur. Sedan är jag jätte taggad på det här med intersektionalitet. Det är min åsikt och du har säkert din för feminismen är bred. Jag kommer inte överens med alla som kallar sig feminister, men en kan inte komma överens med alla. Jag firar inte denna dag utan den fungerar mer som en arg skramlande och tjutande väckarklocka. En som påminner om att det fortfarande finns flera arbetsdagar kvar. Vi är inte där men visst kan en skymta ljus vid horisonten. Det är positivt. Denna kvinnodag är ändå lite speciell för alla feministers favorit tidning @tidskriftenastra fyller 100 år i år. Astra har tillsammans med @forlagetm gett ut en antologi #dennaframtidärvår som jag fått äran att bli publicerad i. 3 svartvita fotografier under namnet Orarum. Idag ges den ut. @ninagronlund har tagit bilden på boken. Kom ihåg, fighten är inte över och ta vara på era systrar och medmänniskor 👵🏼👩🏾👷🏻‍♀️👩🏽‍⚕️👩🏽‍🎤👩🏼‍🚀🧝🏾‍♀️👩🏿‍🎓👩🏼‍🏫
Read more
MẸO CHỌN MỘT ĐÔI BÔNG TAI HOÀN HẢO CHO BẠN GÁI! <span class="emoji emoji1f4d2"></span>Một quy tắc chung cho việc chọn lựa chính là quy tắc ...
Media Removed
MẸO CHỌN MỘT ĐÔI BÔNG TAI HOÀN HẢO CHO BẠN GÁI! Một quy tắc chung cho việc chọn lựa chính là quy tắc đối lập. Việc lựa chọn những mẫu thiết kế có hình dáng đối lập với khuôn mặt sẽ phát huy hiệu quả làm đẹp tuyệt đối như: khuôn mặt vuông – hoa tai tròn, khuôn mặt trái xoan – hoa tai dài mảnh… 1. Hoa tai dáng ... MẸO CHỌN MỘT ĐÔI BÔNG TAI HOÀN HẢO CHO BẠN GÁI!
📒Một quy tắc chung cho việc chọn lựa chính là quy tắc đối lập. Việc lựa chọn những mẫu thiết kế có hình dáng đối lập với khuôn mặt sẽ phát huy hiệu quả làm đẹp tuyệt đối như: khuôn mặt vuông – hoa tai tròn, khuôn mặt trái xoan – hoa tai dài mảnh…
1. Hoa tai dáng tam giác - dáng trái lê, hoa tai hình giọt nước (đáy rộng hơn đỉnh)
Phù hợp với các bạn có gương mặt trái tim hay hình thoi, đặc điểm: cằm nhọn, gò má rộng và xương hàm góc cạnh.
Những đôi hoa tai dạng tỏa rộng thành chùm sẽ cân bằng góc cạnh trên gương mặt bạn, giúp hài hoà hơn. Tránh chọn những mẫu hoa tai có hình dáng giống như khuôn mặt – mẫu thiết kế rộng ở phía trên và trung bình hay hẹp hơn ở phần đuôi.
2. Hoa tai xâu chuỗi hạt, dáng thon dài
Kiểu hoa tai mảnh, dài hoặc những họa tiết có góc cạnh và đường cong nhẹ là lựa chọn hoàn hảo cho khuôn mặt tròn. Kiểu dáng này sẽ “kéo” khuôn mặt dài ra và thanh mảnh, những mẫu hoa tai này sẽ tạo ảo giác khiến khuôn mặt trông nhỏ và cân đối hơn.
3. Hoa tai cố định hình tròn, hình oval
Hoa tai hình tròn hoặc hình oval phù hợp với khuôn mặt vuông với tác dụng hài hòa cấu trúc khuôn mặt.
4. Hoa tai ngọc trai
Đối với khuôn mặt hẹp, dài thì những đôi hoa tai ngọc trai tròn sang trọng sẽ tạo sự mềm mại và giảm chiều dài khuôn mặt rất đáng kể. 👉🏻Trong set hoa tai “Pretty in Pink” toàn bộ sản phẩm chỉ có một đôi duy nhất! Nên các bạn gái nào tăm tia sở hữu thì ghé Iroshop nhé!
Update giá dưới từng hình bên dưới ảnh✅
—— HÀNG CÓ SẴN ——— Các bạn nhanh ghé Iro để được tư vấn thêm nha 👏🏻👏🏻
————————————————————
Iroshop - ❤️🧡💛ᑭᒪᗩᑕƐ ᔕO ᑕOᒪOᖇFᑌᒪ💙💚💜
69 Hoàng Hoa Thám, Phường 6, Quận Bình Thạnh
Hotline: 0933311771
Www.iroco.com.vn
Insta: Iroshop
Read more
Loading...
Pure Baking Soda Arm & Hammer với 100% bột banking soda nguyên chất từ thương hiệu nổi tiếng của Mỹ, ...
Media Removed
Pure Baking Soda Arm & Hammer với 100% bột banking soda nguyên chất từ thương hiệu nổi tiếng của Mỹ, với rất nhiều công dụng bất ngờ trong làm đẹp và gia đình Một số công dụng và cách dùng: a.Dùng thoa da cho những chỗ ngứa & côn trùng cắn Chổ côn trùng cắn, pha soda vào nước rồi thoa lên vùng bị cắn. ... Pure Baking Soda Arm & Hammer với 100% bột banking soda nguyên chất từ thương hiệu nổi tiếng của Mỹ, với rất nhiều công dụng bất ngờ trong làm đẹp và gia đình
Một số công dụng và cách dùng:

a.Dùng thoa da cho những chỗ ngứa & côn trùng cắn
Chổ côn trùng cắn, pha soda vào nước rồi thoa lên vùng bị cắn. Để bớt ngứa, để 1 ít baking soda vào tay rồi thoa vào chỗ da ướt sau khi tắm.

b.Chùi rửa lược cuốn và chải
Để giúp tóc trơn bóng, giữ cho lược luôn sạch sẽ. Loại trừ những chất dầu tự nhiên trên tóc lưu trữ lâu ngày bằng cách ngâm lược với 1 muỗng cà phê baking soda trong 1 thau nhỏ chứa nước ấm. Xả lại với nước rồi để khô.

c. Sữa rửa mặt
Một trong những ứng dụng hiệu quả nhất và an toàn nhất của baking soda là dùng để rửa mặt. Bạn sẽ cảm thấy làn da mịn màng và khô thoáng rất dễ chịu. Pha loãng 2 thìa cà phê baking soda với 1 thìa cà phê nước ấm trong một cái bát, trộn thành hỗn hợp sệt. Làm ướt mặt bằng nước ấm và thoa đều hỗn hợp trên lên mặt theo vòng tròn một cách nhẹ nhàng. Rửa sạch và lau khô mặt với một chiếc khăn mềm.

e. Trị mụn đầu đen
Công thức trị mụn đầu đen từ baking soda rất đơn giản nhưng lại vô cùng hiệu quả. Cho một muỗng cà phê baking soda và một muỗng cà phê nước. Trộn đều và bôi chúng lên vùng da có mụn đầu đen. Để chúng trong vòng 10 phút và sau đó lau khô.

f. Làm mờ sẹo
Công thức từ baking soda là loại mỹ phẩm xanh tuyệt vời giúp hổ trợ làm mờ sẹo và mụn. Trộn đều hỗn hợp gồm mật ong và baking soda. Sau đó, bôi chúng lên mặt. Để trong 10 phút và rửa sạch bằng nước.

g. Trị mụn trứng cá
Không kem, không thuốc, chỉ cần baking soda là bạn đã có thể hổ trợ làm bay những nốt mụn trứng cá xấu xí giúp mang lại vẻ rạng rỡ cho khuôn mặt. Trộn baking soda với nước. Sau đó, bôi hỗn hợp này lên mặt và giữ nó trong vòng 10 phút. Rửa sạch với nước và lau khô. Thường xuyên sử dụng hỗn hợp này, bạn sẽ nhanh chóng có được khuôn mặt rạng rỡ.

h. Tẩy tế bào chết
Đây là loại mỹ phẩm xanh tuyệt vời giúp hổ trợ tẩy tế bào chết trên da mặt và cả toàn thân. Hỗn hợp baking soda sẽ giúp làn da của bạn mềm mại và mịn màng như em bé. Với phương pháp này, bạn trộn 3 thìa Baking soda vào cốc nước ấm. Dùng hỗn hợp này để rửa nhẹ mặt, sau đó lấy bàn chải chà xát nhẹ nh
Read more
Pure Baking Soda Arm & Hammer với 100% bột banking soda nguyên chất từ thương hiệu nổi tiếng của Mỹ, ...
Media Removed
Pure Baking Soda Arm & Hammer với 100% bột banking soda nguyên chất từ thương hiệu nổi tiếng của Mỹ, với rất nhiều công dụng bất ngờ trong làm đẹp và gia đình Một số công dụng và cách dùng: a.Dùng thoa da cho những chỗ ngứa & côn trùng cắn Chổ côn trùng cắn, pha soda vào nước rồi thoa lên vùng bị cắn. ... Pure Baking Soda Arm & Hammer với 100% bột banking soda nguyên chất từ thương hiệu nổi tiếng của Mỹ, với rất nhiều công dụng bất ngờ trong làm đẹp và gia đình
Một số công dụng và cách dùng:

a.Dùng thoa da cho những chỗ ngứa & côn trùng cắn
Chổ côn trùng cắn, pha soda vào nước rồi thoa lên vùng bị cắn. Để bớt ngứa, để 1 ít baking soda vào tay rồi thoa vào chỗ da ướt sau khi tắm.

b.Chùi rửa lược cuốn và chải
Để giúp tóc trơn bóng, giữ cho lược luôn sạch sẽ. Loại trừ những chất dầu tự nhiên trên tóc lưu trữ lâu ngày bằng cách ngâm lược với 1 muỗng cà phê baking soda trong 1 thau nhỏ chứa nước ấm. Xả lại với nước rồi để khô.

c. Sữa rửa mặt
Một trong những ứng dụng hiệu quả nhất và an toàn nhất của baking soda là dùng để rửa mặt. Bạn sẽ cảm thấy làn da mịn màng và khô thoáng rất dễ chịu. Pha loãng 2 thìa cà phê baking soda với 1 thìa cà phê nước ấm trong một cái bát, trộn thành hỗn hợp sệt. Làm ướt mặt bằng nước ấm và thoa đều hỗn hợp trên lên mặt theo vòng tròn một cách nhẹ nhàng. Rửa sạch và lau khô mặt với một chiếc khăn mềm.

e. Trị mụn đầu đen
Công thức trị mụn đầu đen từ baking soda rất đơn giản nhưng lại vô cùng hiệu quả. Cho một muỗng cà phê baking soda và một muỗng cà phê nước. Trộn đều và bôi chúng lên vùng da có mụn đầu đen. Để chúng trong vòng 10 phút và sau đó lau khô.

f. Làm mờ sẹo
Công thức từ baking soda là loại mỹ phẩm xanh tuyệt vời giúp hổ trợ làm mờ sẹo và mụn. Trộn đều hỗn hợp gồm mật ong và baking soda. Sau đó, bôi chúng lên mặt. Để trong 10 phút và rửa sạch bằng nước.

g. Trị mụn trứng cá
Không kem, không thuốc, chỉ cần baking soda là bạn đã có thể hổ trợ làm bay những nốt mụn trứng cá xấu xí giúp mang lại vẻ rạng rỡ cho khuôn mặt. Trộn baking soda với nước. Sau đó, bôi hỗn hợp này lên mặt và giữ nó trong vòng 10 phút. Rửa sạch với nước và lau khô. Thường xuyên sử dụng hỗn hợp này, bạn sẽ nhanh chóng có được khuôn mặt rạng rỡ.

h. Tẩy tế bào chết
Đây là loại mỹ phẩm xanh tuyệt vời giúp hổ trợ tẩy tế bào chết trên da mặt và cả toàn thân. Hỗn hợp baking soda sẽ giúp làn da của bạn mềm mại và mịn màng như em bé. Với phương pháp này, bạn trộn 3 thìa Baking soda vào cốc nước ấm. Dùng hỗn hợp này để rửa nhẹ mặt, sau đó lấy bàn chải chà xát nhẹ nh
Read more
Vi har bott på Gotland i 2 år nu och aldrig trivts så bra eller känt oss så hemma som vi gör här. Nu är vi ...
Media Removed
Vi har bott på Gotland i 2 år nu och aldrig trivts så bra eller känt oss så hemma som vi gör här. Nu är vi vilse. Vi måste flytta innan sommaren och letar med ljus och lykta efter vårt nya hem. På Gotland vill de flesta som äger fastigheter bara hyra ut dyrt och veckovis till turister under en kort sommarsäsong. ... Vi har bott på Gotland i 2 år nu och aldrig trivts så bra eller känt oss så hemma som vi gör här. Nu är vi vilse. Vi måste flytta innan sommaren och letar med ljus och lykta efter vårt nya hem. På Gotland vill de flesta som äger fastigheter bara hyra ut dyrt och veckovis till turister under en kort sommarsäsong. Mellan september - maj står många hus och lägenheter tomma. Åretrunthyresgäster slängs ut i maj eftersom bostäderna ska hyras ut till sommargäster. Även studentlägenheterna töms på studenter för att hyras ut dyrt till turister. Studenterna får gärna hur många sommarjobb som helst där de kan servera och städa och till hösten får de tillbaka sina lägenheter. Var de ska bo när de arbetar under somrarna är oklart. Vi får dagligen brev och meddelanden från människor som tackar för vår Gotlandsinspiration och som berättar att det är vi som får dem att resa till Gotland. Vi får till och med brev från människor som säger att de ska flytta hit för att vi visat så mycket fint från Gotland. Vi får ofta höra att vi är en tillgång för ön. Var vi ska bo om en månad är fortfarande oklart. Om du känner till en bostad som vi kan hyra omöblerad tillsvidare får du gärna höra av dig. ❤️We really feel that we have found our place to live since we moved to Gotland 2 years ago. We feel at home. We get letters every day from people thanking us for our Gotland inspiration and they tell us that they want to come here. We have to move out of our apartment before the summer and right now we do not have a place to go. We are searching for a new place to call our home and we want to stay here on the island. The problem is that most people want to throw out tenants over the summer because they earn much more by having tourists paying high rent by the week. We keep on looking for a home where we can feel secure and knowing we can stay. #kammebornia #gotland #visby #knitting #mysteryoflightcowl @destgotland @helagotland @gotland365 @regiongotland @visbycentrum
Read more
Loading...
Hej Internet! . . Häromdagen skrev jag en lång rant på Twitter. Jag trodde aldrig att någon skulle ...
Media Removed
Hej Internet! . . Häromdagen skrev jag en lång rant på Twitter. Jag trodde aldrig att någon skulle orka läsa igenom alla mina tweets, men till min förvåning blev den väldigt uppskattad, så jag tänkte dela en förkortad version med er. . . Here we go! . . Jag har alltid varit vad en kan kalla ... Hej Internet! .
.
Häromdagen skrev jag en lång rant på Twitter. Jag trodde aldrig att någon skulle orka läsa igenom alla mina tweets, men till min förvåning blev den väldigt uppskattad, så jag tänkte dela en förkortad version med er. .
.
Here we go! .
.
Jag har alltid varit vad en kan kalla en "känslig person". Jag har så länge jag kan minnas tyckt att det är väldigt obehagligt att vistas i nya miljöer och träffa nya människor. .
.
När jag var barn var det extremt jobbigt. Min mamma har berättat att distriktssköterskan inte trodde på att jag hade börjat prata. Det hade jag, men de enda jag pratade med var mamma, pappa, storebror och mormor. Annars var jag tyst. .
.
Jag fortsatte att vara ganska tyst långt upp i tonåren och tycker fortfarande att det är obehagligt att prata med människor jag inte känner. Speciellt om det är i ett större sammanhang. .
.
Ibland gör sociala sammankomster mig så stressad att jag beter mig på ett sätt som kan uppfattas som oförskämt eller konstigt. Det har t.ex hänt att jag har hälsat på och börjat prata med bara en person fast det står en annan person precis bredvid som uppenbarligen hör till samma sällskap för att jag är så fokuserad på att nu måste jag interagera på något vis. .
.
Det heter att jag måste öva på sociala situationer - och jag har övat och övat och övat. I skolan, på universitetet, på arbetsträning, men utan resultat - men då heter det att jag inte har övat tillräckligt mycket. För det är något med att vilja vara ensam som stör. En ska ju vara utåtriktad och social, annars måste det ju finnas ett fel att rätta till? .
.
Jag har känt mig hopplös och misslyckad, fel på alla sätt och vis. Varför kan jag inte bara ta mig i kragen? Eller "bita ihop" som en terapeut uttryckte det. Men alla är inte sociala och utåtriktade. Alla mår inte bra i sociala sammanhang. Det är okej att tillbringa en stor del av sin tid utan sällskap. Det är inte konstigt att vara introvert. Det är inget fel som måste rättas till eller en sjukdom som måste botas. Det är inte fel på dig - det är fel på samhället som försöker pressa in alla i samma form. .
.
(Och en gång i tiden var det den tystlåtna människan som var den fina och beundrade.)
Read more
Ikväll blir det fest! Då bjuder vi in de konstnärer (med familj) från Järfälla gymnasium som varit ...
Media Removed
Ikväll blir det fest! Då bjuder vi in de konstnärer (med familj) från Järfälla gymnasium som varit med för att skapa utställningen Reactivate! som nu går att ses här på Etnografiska. . Reactivate! är en del av ett EU-finansierat samarbetsprojekt (SWICH) som Världskulturmuseerna deltar ... Ikväll blir det fest! Då bjuder vi in de konstnärer (med familj) från Järfälla gymnasium som varit med för att skapa utställningen Reactivate! som nu går att ses här på Etnografiska.
.
Reactivate! är en del av ett EU-finansierat samarbetsprojekt (SWICH) som Världskulturmuseerna deltar i tillsammans med nio andra etnografiska museer i Europa, inom ramen för programmet Creative Europe. Fokus ligger på Världskulturmuseernas särskilda möjligheter att arbeta visionärt med högaktuella frågor om medborgarskap och tillhörighet i dagens Europa. Målet är att öka våra museers synlighet och roller som centra för kulturella möten, öppna samtal, kreativ innovation och kunskapsproduktion som bygger på transnationella och internationella samarbeten. Läs mer i länken i vår profil.
.
.
Syntolkning: Två personer (de ansvariga för projektet från myndigheten) poserar framför ett stort antal podier som står uppställda längs en ljusblå vägg. På väggen hänger affischer med bilder på olika föremål. På podierna ligger andra föremål som påminner om de på affischerna.
.
.
.
#etnografiska #syntolkning #museum #utställning #whenyouworkatamuseum #swich #reactivate #järfällagymnasium #samarbete
Read more
Kan du også nikke genkendende til lignende tanker: ‘Jeg skal lige ha’ tabt de sidste 5 kilo’ .. ‘Når ...
Media Removed
Kan du også nikke genkendende til lignende tanker: ‘Jeg skal lige ha’ tabt de sidste 5 kilo’ .. ‘Når jeg lige har strammet kroppen lidt op, så kan jeg tillade mig at’ .. ‘jeg må ikke spise det her, før jeg vejer X’ generelt bare tanker omkring vægttab, mad, krop, tyngende følelser af utilstrækkelighed ... Kan du også nikke genkendende til lignende tanker: ‘Jeg skal lige ha’ tabt de sidste 5 kilo’ .. ‘Når jeg lige har strammet kroppen lidt op, så kan jeg tillade mig at’ .. ‘jeg må ikke spise det her, før jeg vejer X’ generelt bare tanker omkring vægttab, mad, krop, tyngende følelser af utilstrækkelighed osv. Hvis man gerne vil tabe sig, så har man da SELVFØLGELIG lov til det. Jeg tænker mest bare, på hvilken baggrund man gør det. Gør man det med konstante tanker omkring mad og kropshad, vil jeg mene at man skal starte med at finde mere FRED i sig selv og den man er. Det kan i langt højere grad være dém der tynger en, end selve overvægten end de kilo for meget (man føler man vejer). Da jeg selv havde tabt 70 kilo, følte jeg ganske vidst en forbedret livskvalitet. Åbenlyst fordi jeg kunne langt mere fysisk, og fordi jeg ikke længere oplevede den shaming og de mange bebrejdelser fra samfundet. Men mht. mine overbevisninger og tyngende tanker om min krop og mit værd som menneske, var der stadig en del at arbejde med. Det kom ikke af sig selv, det har taget tid at arbejde med. Jeg har ikke gået til psykolog eller noget, men har prøvet at hjælpe mig selv. Blive mere bevidst omkring, hvad jeg nærer min sjæl med. Blive bedre til, at lade være med at sammenligne mig med andre og deres liv. Opsøge situationer som styrke min empowerment-følelse. Langsomt bygge mit selvværd op igen, omringet gode mennesker og ting jeg elskede at beskæftige mig med! For mig er det stadig en udviklingsproces, at indse mit værd, styrke min tro på mig selv - og virkelig VÆRNE om det! Jeg har sorteret ud i det, som faktisk ikke bidrog positivt til mit liv og jeg har fokuseret på langsomt at indse, at jeg ikke behøver at leve op til en skid. Jeg vil bare gerne holde fast i, at være et godt menneske, behandle andre og mig selv godt - OG beskæftige mig, med noget som er meningsgivende for mig ❤️ Dét er livskvalitet for mig. Ikke at veje noget bestemt eller se ud på en bestemt måde 🙄 Det begrænset hvor lykkeskabende den slags kan være i længden. Kliché eller ej, det starter indefra 😘 Igen .. nogle onsdags-tanker herfra ❤️ #HaveANiceDay
Read more
[När livet går vidare] Jag har drivit medvetenmini.se i över 5 år nu och det har varit min lilla ...
Media Removed
[När livet går vidare] Jag har drivit medvetenmini.se i över 5 år nu och det har varit min lilla bebis, mitt skötebarn och mitt liv. Under dygnets alla timmar har mitt företag varit mitt största fokus, så som det oftast är för oss småföretagare. Det är inte bara ett jobb utan en livsstil man ... [När livet går vidare]
Jag har drivit medvetenmini.se i över 5 år nu och det har varit min lilla bebis, mitt skötebarn och mitt liv. Under dygnets alla timmar har mitt företag varit mitt största fokus, så som det oftast är för oss småföretagare.
Det är inte bara ett jobb utan en livsstil man älskar och som man aldrig är ledig ifrån. Både på gott och ont.

Jag har varit min egen i nästan 17 år och startade mitt första företag som 20åring.
Jag älskar livet som kreatör där idéerna som poppar upp i huvudet på direkten kan omvandlas till handling.
Att alltid vara mitt eget bollplank och vara den som tar alla beslut har gjort att jag lärt mej oändligt mycket inom många olika områden men det är också ensamt och bitvis ganska tungt att ständigt vara den som driver och det krävs liksom att man är på topp. Jämt. Och så ser inte livet ut... I mars tog livet plötsligt en oväntad vändning och jag fick ett nytt jobb. Inte vilket som helst utan ett drömjobb inom mitt stora intresse inredning, design och produktion. Jag har fått ny luft under vingarna 🕊
En bonus är att det är ett såntdär jobb som gör att man får pension när man blir gammal, semester på sommaren och inte minst betalt för de timmar man arbetar. Så galet lyxigt samtidigt som jag får skapa och vara kreativ varje dag.
Numera designar och ritar jag kök för @nordiskakok och det känns bara så rätt. Som om alla vägar ledde hit utan att jag visste om det ♡

Som ni förstår innebär det en del förändringar för medvetenmini. Butiken på Spinneriet kommer att stänga och detta är faktiskt sista helgen vi har öppet.
medvetenmini.se kommer dock att leva kvar och för alla er som handlar hos oss på nätet kommer det vara precis som vanligt! Jag hoppas ni hänger kvar.
Read more
WE HAVE A DREAM. Igår var jag på utställningen i detta namnet. En utställning med porträtt av människor ...
Media Removed
WE HAVE A DREAM. Igår var jag på utställningen i detta namnet. En utställning med porträtt av människor som gör skillnad, tar ställning, kämpar och krigar för en bättre värld. HBTQ-hjältar, fredskämpar, feminister (ja, det heter faktiskt så när man strävar mot jämställdhet, allas likavärde, ... WE HAVE A DREAM. Igår var jag på utställningen i detta namnet. En utställning med porträtt av människor som gör skillnad, tar ställning, kämpar och krigar för en bättre värld. HBTQ-hjältar, fredskämpar, feminister (ja, det heter faktiskt så när man strävar mot jämställdhet, allas likavärde, kvinnors lika rätt, inte för att kvinnor ska få det bättre än män) de som kämpar mot rasism och nazism och miljökämpar, samt massa andra aktivister som kämpar. Alla för människors lika värde. De inspirerade mig. De använder sina plattformar till att göra skillnad. Det är precis vad alla borde göra. Snälla använd er av social media till något gott. Vad som borde vara viktigast för alla människor är att vi ALLA ska få leva efter samma rättigheter. Här i Sverige. Här i norden. Här, på hela den här skeva jorden. Det går inte att bekämpa terrorism, miljöförstöring, kvinnohat eller krig med mer hat och mer krig. Kärlek och gemenskap, omtanke och kunskap kommer alltid vara den största makten att besitta. Vi behöver bry oss ännu lite till, precis som människorna på bilderna här gör.
Read more
Denne sommeren er det verdt å være litt ekstra takknemlige for<span class="emoji emoji2600"></span>️<span class="emoji emoji1f49b"></span>! Vi er klare for å snart få hilse ...
Media Removed
Denne sommeren er det verdt å være litt ekstra takknemlige for! Vi er klare for å snart få hilse på lillebror. Med gode venner har vi diskutert dette med å komme i fare for å framstå som om man er FOR gla eller FOR happy, for det går da ikke an å ha det så jæ.. bra hele tiden. Det kan provosere, ... Denne sommeren er det verdt å være litt ekstra takknemlige for☀️💛!
Vi er klare for å snart få hilse på lillebror.
Med gode venner har vi diskutert dette med å komme i fare for å framstå som om man er FOR gla eller FOR happy, for det går da ikke an å ha det så jæ.. bra hele tiden. Det kan provosere, irritere og ikke minst framprovosere et enormt behov hos enkelte mennesker til å formidle at det er umulig å ha det sånn. Ingen har det sånn. Det er fake! Umulig. Fortsatt forelska? Nei, bare vent! Det går ikke i lengden. Lykkelig som høygravid i denne varmen. Nei nei nei, det går ikke. Du lyver. FAKE🤮 Jeg ble nettopp fortalt at jeg skulle slutte å lyve om at jeg har kost meg med sykkelturer i sommer. Ingen gravide synes det er noe særlig, måtte jeg da være enig med henne i! Kvinnen nærmest ropte til meg.
Vi er ikke like glade hele tiden. Dager og perioder kan være krevende og vanskelige. Vi gråter. Vi ler. Vi opplever opp og nedturer. Tvil, håp og optimisme i bølger gjennom livet. Like fullt, vi velger å være takknemlige for den gaven det er å ha evnen til å glede seg over de små og store tingene i livet. Kjærligheten, familien, morsrollen, sol på en sommerdag, en liten på vei. En god latter eller en is på stranda med tærne i saltvannet. Det betyr ikke at vi ønsker å framstå som perfekte at vi nå legger ut et bilde. Det skal ikke være kleint å si at man har det bra. Det betyr ikke at man har det hele tiden. Men mest sannsynlig at det kjennes rett å gjøre det akkurat nå. For meg er det nok at Anja setter på favorittsangen min høyt i bilen her nå. Det er en sånn dag. Gåsehud og masse takknemlighet for livet og for livet i magen.
Jeg ligger og svetter som en gal på natten, litt kramper i beina i blant, mini flytter på seg, kynnere som holder meg våken. Myggstikk på hele den svette rumpa. Nattesøvnen er ikke prima for å si det slik. Men er det verdt det? Hell yeah. Og for en gave at jeg kan få oppleve dette miraklet med ei som jeg elsker.
Ingen vet hva som venter en i livet eller hvor lenge man får være her. Da er det gull å ha evne til å være gla her og nå. (Takk for at dere minner oss på det i blant @gurotvedten & @havardtvedten)
#sommer #takknemlig #akkuratnå
Read more
Ja, jag förstår ju att Expressen och Lars Lindström jagar klick i en tid då förtroendet för mainstream-medierna ...
Media Removed
Ja, jag förstår ju att Expressen och Lars Lindström jagar klick i en tid då förtroendet för mainstream-medierna sviktar, då de far med osanning och desinformation och går maktens ärenden samtidigt som de sviker den lilla människan. Men det går inte att låta bli att inspireras av Lindströms ... Ja, jag förstår ju att Expressen och Lars Lindström jagar klick i en tid då förtroendet för mainstream-medierna sviktar, då de far med osanning och desinformation och går maktens ärenden samtidigt som de sviker den lilla människan. Men det går inte att låta bli att inspireras av Lindströms senaste drapa, där han ber om ursäkt för både mig och Alexander Bard. Lovvärt initiativ, verkligen, men jag saknar vissa vitala delar i denna litania. Jag har därför skrivit ett förslag på en kompletterad ursäktskavalkad till Lars, en mer nödvändig sådan. Nog finns det saker att be om ursäkt för, sveket mot det svenska folket, alla gamla som byggt landet och nu svälter, alla sjuka som dör i väntan på operation, alla skattebetalare som utnyttjas. Lars borde framför allt be alla gruppvåldtagna barn och alla mördade svenskar om ursäkt, snarare än att leka dramaqueen och kärringgråta över människor som kämpar för det sunda förnuftet i en tid då det svenska etablissemanget förlorat förståndet.
Lars du kan börja med att be Ebba Åkerlund, 11, och hennes mamma och pappa om ursäkt, du kan be om ursäkt för att Sverige inte utvisade Rakhmat Akilov när man borde och därför kunde han begå terrordåd som kostade Ebba livet. Lars be Ebbas pappa om ursäkt, för att han tar fast den man som vandaliserar Ebbas grav, en man som borde ha utvisats, men som är kvar och skändar gravar på Adolf Fredriks kyrkogård, polisen är inte förmögen att utvisa honom, Lars, be om ursäkt. Lars, tänk om ditt barn dödats av en terrorist men inte fick vila i fred ens efter den hemska döden? Lars, hur kan du inte gråta och ha ångest över detta. Hur kan du gå omkring där på redaktionen i Marieberg, dricka ditt kaffe och må bra när sånt här pågår? Lars, en annan bra sak vore om du kunde be alla gruppvåldtagna kvinnor, flickor och pojkar i Sverige om ursäkt för att de drabbats av detta vidriga. Gruppvåldtäkter med flera gärningsmän som överfaller och förnedrar sina offer så som nu sker frekvent i Sverige, är en företeelse som i princip varit obefintlig i Sverige förr, men som nu är så pass vanlig att den knappt ges utrymme på nyhetsplats längre.
Läs resten på Katerina Magasin, länk i bio.🇸🇪✨ #svpol #sweden
Read more
♡ LÄR KÄNNA MIG - HORTONS HUVUDVÄRK ♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ När jag var 20 år och precis blivit tillsammans med ...
Media Removed
♡ LÄR KÄNNA MIG - HORTONS HUVUDVÄRK ♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ När jag var 20 år och precis blivit tillsammans med Oscar så började jag få huvudvärk, hade ruskigt ont i fyra veckor innan jag åkte till akuten när det vart så illa att jag bara ville dö. Spänningshuvudvärk vart domen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Men det kändes ... ♡ LÄR KÄNNA MIG - HORTONS HUVUDVÄRK ♡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
När jag var 20 år och precis blivit tillsammans med Oscar så började jag få huvudvärk, hade ruskigt ont i fyra veckor innan jag åkte till akuten när det vart så illa att jag bara ville dö. Spänningshuvudvärk vart domen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men det kändes inte rätt så vart tipsad om en neurolog och åkte dit. Hon sa direkt att det jag beskrev lät som Hortons huvudvärk. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vad är då Hortons huvudvärk: "Hortons huvudvärk är en extremt plågsam form av huvudvärk. Sjukdomen kännetecknas av perioder av mycket smärtsamma huvudvärksattacker som oftast är lokaliserade till det ena ögat. Smärtan är oerhört intensiv och jämförbar med den man upplever vid en förlossning." I folkmun kallas den självmordshuvudvärken och min ena neurolog sa att den är som migrän men 20 gånger värre i smärta.
Mina perioder pågår i ca 6 veckor med 2-5 attacker om dagen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hortons huvudvärk är otroligt svårdiagnoserad och det tog två år innan utredningen var klar och rätt medicin hade hittats. Två år av sjuka smärtperioder, där jag låg och skrek och inte ville leva mer. Skulle under denna period inte heller hamna efter i skolan (jag hade tur att högskolan låg bredvid sjukhuset så gick ofta emellan) eller missa för mycket jobb. Och därmed var det den tuffaste perioden i mitt liv so far. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men med rätt mediciner, förebyggande tabletter, syrgas att ha hemma vid behov och sprutor vid attacker så är det idag hanterbart och jag har inte haft en period på snart fyra år. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det är såklart tufft att veta att det kommer komma igen och att det inte heller kommer försvinna helt fören jag är gammal (brukar avta i 65 års åldern). Men det kunde vara värre, jag kan leva med detta och jag vet att det egentligen inte är något farligt utan det gör bara så obeskrivligt ont. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Svårt att få med allt. Men har ni några frågor är det bara fråga på 👇🖤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hortonshuvudvärk #selfie #bfmars2018 #clusterheadache
#bf2018 #vimedbarn #viföräldrar #loppivimedbarn #mammalivet
Read more
På riktigt nu? Ni som har ett konto i sociala medier, SPEC ni som har konton med många följare - Ta Ert ...
Media Removed
På riktigt nu? Ni som har ett konto i sociala medier, SPEC ni som har konton med många följare - Ta Ert Fkn Ansvar i en demokrati och prata om det som händer i svensk politik just nu. Vilket håll Sverige går mot om SD får många mandat i valet, VARFÖR DET ÄR ORIMLIGT ATT LÄGGA EN RÖST PÅ SD. I senaste ... På riktigt nu? Ni som har ett konto i sociala medier, SPEC ni som har konton med många följare - Ta Ert Fkn Ansvar i en demokrati och prata om det som händer i svensk politik just nu. Vilket håll Sverige går mot om SD får många mandat i valet, VARFÖR DET ÄR ORIMLIGT ATT LÄGGA EN RÖST PÅ SD. I senaste opinionsmätningen ligger SD runt 20%. Det är 20% för mycket.
Förutom en inhuman äcklig islamofobisk (flykting)politik vill jag lyfta lite fler skeva saker man röstar på om man väljer SD:
SD, som har 70% män i sin riksdag, vill sänka abortgränsen till v12 istället för v18. Alltså vill SD-männen bestämma över ickemäns val och kroppar. De vill sänka brottsligheten men är själva det riksdagsparti med högst andel dömda brottslingar. 🤗De vill avverka fackföreningar som Sverige kämpat för i över huuuuuundra fucking år för att skydda vanliga arbetare från att bli utnyttjade av chefer etc???? Partitoppar i SD påstår att judar och samer inte går under kategorin svenskar. SD vill att barnmorskor ska få vägra att utföra aborter???????????? Då kan man väl för fan välja ett annat yrke än barnmorska eller sjuksköterska om man veeeerkligen inte vill utföra aborter? Det är absuuurt och endast ett kryphål i lagen för att bestämma över ickemän ÅTER igen. De vill fkn införa vårdnadsbidraget igen, vilket gör att ickemän inte kan utveckla sin karriär i samma utsträckning som män om man väljer att skaffa barn. SD har RÖSTAT EMOT att FN:s barnkonvention ska skrivas in i svensk lagstiftning? De värnar inte ens för våra barns trygghet och mänskliga rättigheter?
LÅT inte Jimmie Åkessons skickliga retorik lura er. Han ger er bara enkla lösningar, men ingenting av det han snackar om kommer hålla i längden. Prata med era vänner och släkt om politik, hur jobbigt det än är. Visa förståelse men ha vassa argument när du tar upp ämnet, jag tog upp vissa men det finns massa fler. Så LÄS PÅ. Gör allt ni kan för vår framtid, för det bestäms om mindre än en månad.
Read more
Jag erkänner, jag är en av de ”undecided voters”. För vad röstar man på i denna sörja? Så många åsikter, ...
Media Removed
Jag erkänner, jag är en av de ”undecided voters”. För vad röstar man på i denna sörja? Så många åsikter, resonemang och olika råd har jag hört, bla: Det Jimmie Åkesson sa i Svt:s debatt om att invandrare inte får jobb för att ”de inte är svenskar” och ”de passar inte in i Sverige. Den känslan det ... Jag erkänner, jag är en av de ”undecided voters”. För vad röstar man på i denna sörja? Så många åsikter, resonemang och olika råd har jag hört, bla:
Det Jimmie Åkesson sa i Svt:s debatt om att invandrare inte får jobb för att ”de inte är svenskar” och ”de passar inte in i Sverige. Den känslan det gav att höra orden, så tydliga och nakna under bästa sändningstid. Jag hoppas att det gav en massa potentiella SD:are en tankeställare. Det var varken inlindat eller otydligt, det var solklart. Aldrig har han varit så tydlig i sin åsikt om invandrare.

Det här valet är så förvirrande och strategiskt.. Hur ska folk rösta? Visst att Annie Lööf satte ned foten mot Jimmie Åkesson men hon stöttar ju Ulf Kristersson som Åkesson själv säger ”han låter som en Sverigedemokrat”. Hon stöttar en person som – till skillnad från henne själv – inte tydligt tagit avstånd från Jimmie Åkesson eller SD. Hur han ska göra för att kunna regera har han inte meddelat innan valet vilket är sjukt. Som väljare ska man inte behöva få sig en överraskning efter man har lagt sin röst.

Och på den röda sidan. Många funkisföräldrar som jag själv undrar, ”hur ska folk rösta på Socialdemokraterna som svikit de mest behövande i samhället – barn med funktionsnedsättningar som tagits i från sina LSS-stöd”. Familjer går in i väggen för att de inte får stöd att ta hand om sina livshotade barn. Jag förstår att folk markeringsröstar på Vänsterpartiet för att Socialdemokraterna tappat det retoriskt (låter lika SD ibland) och även värdegrundsmässigt – de skulle ju hjälpa de svaga. Men så är ju Vänsterpartiet stöttepelare åt Socialdemokraterna så helt oskyldiga är de ju inte i LSS-frågan. Och vill man inte ha SD vid makten så är Socialdemokraterna en bra taktisk röst säger folk. Att taktiskt rösta på ett parti som svikit svaga i LSS-frågan. Och MP var ju också ansvariga här.
Det måste komma nåt helt annat alternativ inom politiken till nästa val för det här är fan inte hållbart. Vad röstar man på i denna sörja? Hjälp mig gärna att bestämma, det är ju inte retoriken som styr mitt val utan politiken såklart.
Klockan 08.15 diskuterar i alla fall jag gårdagens partiledarduell i @nyhetsmorgon . Vi ses i rutan❤️
Read more
 #Repost @pergrankvist with @get_repost ・・・ Det här är inte alls den bok jag förväntade mig. Malena ...
Media Removed
#Repost @pergrankvist with @get_repost ・・・ Det här är inte alls den bok jag förväntade mig. Malena Ernman och Svante Thunbergs bok är ingen peppig skrift handlar om hur skönt livet blir om man slutar äta djur eller att det faktiskt går utmärkt att skippa flyget och stanna på marken. Den ... #Repost @pergrankvist with @get_repost
・・・
Det här är inte alls den bok jag förväntade mig. Malena Ernman och Svante Thunbergs bok är ingen peppig skrift handlar om hur skönt livet blir om man slutar äta djur eller att det faktiskt går utmärkt att skippa flyget och stanna på marken. Den handlar om hur jävla jobbigt det är att tänka att hela vår värld blir varmare, och att vi måste hantera det. Rakt av, bara – med öppna sinnen. Ta in alla skrämmande fakta utan att böja bort blicken. Titta på barnen och fundera på om vi kommer kunna se dem i ögonen om trettio, tretton eller ens tre år om vi inte förändrar oss nu.
Och så handlar den om en familj som tvingas förändras. Den handlar om den monumentala maktlösheten när man märker att ens barn inte mår bra och hur livet därför både sättas på paus och springer ifrån en på samma gång. Det är scener ur ett hjärta så naket och hjärtskärande och fint och gripande beskrivit på en samma gång att tårarna vid några tillfällen fann sin egen väg.

Boken får mig att tänka på en inspelning när Ernman framförde bönen Ave Maria i Växjö (googla det!), vars avslutande strofer lyder:
Sancta Maria, Mater Dei / ora pro nobis peccatoribus / nunc, et in hora mortis nostrae. / Amen.
(Heliga Maria, Guds Moder / bed för oss syndare / nu och i vår dödsstund / Amen.) Ernman sjunger bönen så klart och innerligt att åhörarens själ vibrerar. Scener ur hjärtat berör på samma sätt. Det kan låta som om boken är en sorgesam dystropi. Det är den inte. Men den väjer inte för de logiska slutsatserna av allt vi vet om klimatet. Författarna gestaltar på en och samma gång krisen som familjen råkar ut för och klimatkrisen som vi alla orsakat med ett absolut gehör. Stämman är klar och budskapet tydligt. Klimatet är inget abstrakt hot utan en kris vi befinner oss mitt i och allvaret tvingar oss agera. Inte en enda ton klingar falskt, inte en enda ton är onödig. Därför måste du läsa boken.

Det här är inte alls den bok jag förväntade mig. Men det var precis den bok vi behövde nu.
Read more
 #reklam Jag har ju samarbetat med @Maybeautysverige i flera år, och har testat samtliga av deras ...
Media Removed
#reklam Jag har ju samarbetat med @Maybeautysverige i flera år, och har testat samtliga av deras produkter. Några har blivit riktiga favoriter som alltid finns i badrumsskåpet. Det senaste tillskottet är deras schampo och balsam som jag verkligen tycker om. Väldigt dryga produkter ... #reklam Jag har ju samarbetat med @Maybeautysverige i flera år, och har testat samtliga av deras produkter. Några har blivit riktiga favoriter som alltid finns i badrumsskåpet.
Det senaste tillskottet är deras schampo och balsam som jag verkligen tycker om. Väldigt dryga produkter som känns väldigt exklusiva för det priset.
När håret är i extra behov av fukt använder jag deras hårmask; den gör mitt hår mjukt, silkeslent och glansigt. Håroljan är super om du stylar håret mycket och/eller tycker att ditt hår är svårt att tämja och är lite frissigt. Håret blir lätthanterligt och får en superfin glans – till topparna är oljan en mirakelkur. Sen har vi fotmasken! Den gör inte så himla mycket på mina fötter för att jag inte har några förhårdnader, men min man älskar den och hans fötter behöver den v e r k l i g e n. Efter ca 10 dagar börjar fötterna fjälla och så kommer mjuk hud fram.
Face Mask är en dunderkur om du är i behov av exfoliering! Svart, tjärig mask som torkar på ansiktet och sen dras bort – så följer allt möjligt snusk med.
Ett annat alternativ är deras Face Gel – en rosa gelé som du använder på torr hud och som ser till att det fullkomligen rasar av döda hudceller!
Min absoluta favorit är dock deras PoreMask! En lerbaserad mask som jag alltid lägger när huden bråkar och är hormonell; den dämpar talgproduktionen och suger upp överskottsolja och lämnar huden matt och lugnad. Dessutom gör den även porerna mindre. Denna rekommenderas varmt!
Nu har MayBeauty lanserat en ny, mer lättnavigerad hemsida och vill fira detta med att ge 25% på HELA HEMSIDAN! Det är första gången jag får lov att ge så stor rabatt på hela sortimentet. Koden ni ska ange är 25emma. Ni kan även skriva https://maybeauty.se/25emma eller klicka på länken i min profil för att komma direkt till erbjudadet.
Så passa på att fylla på en favorit eller att testa en produkt du är nyfiken på! Det finns verkligen nåt för alla, och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd :) #maybeautysverige
Read more
Aaaand it's a wrap! Fantastisk sommar med massor av resor, skratt, kärlek och återhämtning. <span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2600"></span> ...
Media Removed
Aaaand it's a wrap! Fantastisk sommar med massor av resor, skratt, kärlek och återhämtning. Det är sista helgen innan hösten startar och jag är så laddad. Mycket kommer att hända veckorna framöver så jag hoppas ni är lika laddade som vi. 😀 Under sommaren tog vi en välbehövd paus från ... Aaaand it's a wrap! Fantastisk sommar med massor av resor, skratt, kärlek och återhämtning. ❤️☀ 🌴 Det är sista helgen innan hösten startar och jag är så laddad. 👏👊 Mycket kommer att hända veckorna framöver så jag hoppas ni är lika laddade som vi. 😀 Under sommaren tog vi en välbehövd paus från sociala medier med undantag för storyn som jag ser att ni följer dagligen. Kul! Nytt på instagram i höst är att vi kommer att jobba mycket med vårt gemensamma konto @annaochphilip för att dela med oss av så mycket kost och träning till er som möjligt. Ni som är intresserade så klart. Därför är det bra att vi har ett konto med all fokus på det. Så in och följ vetja. ✌️😀😀 Jag vill passa på att påminna er om hur viktigt det är att ni gillar, kommenterar och tipsar andra när ni ser saker ni gillar på våra instagram (och andras med för den delen). När man har sociala medier som jobb betyder det allt för att man ska motiveras, orka, ha råd osv att fortsätta med vad man gör. Det ni ser på våra kanaler är inte bara vår hobby utan även vårt arbete. Precis som många av er går till jobbet sitter vi timmar framför datorerna och skapar innehåll för er. Vi uppskattar väldigt mycket ifall ni klickar gilla på det ni gillar och ger oss feedback, pepp, frågor osv. Ni är så härliga allihopa och vi är glada att ni följer oss och tar del av vår kunskap.
Nu ser vi till att göra hösten till en språngbräda in i 2019 som kommer bli det bästa året för oss alla. Hur taggade är ni för en grym träningshöst? Berätta i kommentarsfältet. Nu kööör vi! 👏 👏 👊 @atennmark
Read more
Det börjar ta sig, väldigt sakta men dock. Snart 6 månader av en långdragen renovering börjar ta slut och jag har, otroligt nog, insett att material lycka inte gör en lycklig. Det kvittar om du har en bil i halvmiljonsklassen, den nyaste mc, dyraste jackan, etcetc. Kliv ur din bubbla och trångsynthet ... Det börjar ta sig, väldigt sakta men dock. Snart 6 månader av en långdragen renovering börjar ta slut och jag har, otroligt nog, insett att material lycka inte gör en lycklig. Det kvittar om du har en bil i halvmiljonsklassen, den nyaste mc, dyraste jackan, etcetc. Kliv ur din bubbla och trångsynthet och Ta Alltid vara på personer som gör allt för att få dig att må bra, som ställer upp i vått och torrt som engagerar sig i dig. Om du har någon som gör detta, även fast du inte inser det för stunden, är du lycklig lottad!! Jobba mindre och lägg istället tid på att umgås, slå ett extra samtal och engagera dig. Förlorad tid får du aldrig tillbaka, inse det innan det är försent. Annas kommer du få stå ditt kast resten av livet! #tipsfråncoachen Tack&hej🤙🏻 #nr1ålarenshär
Read more
Mənim 11 yaşım vardı.Biz böyük evdə(6 otaq) yaşıyırdıq.Ailədə 2 uşaq idik.Bacım və mən.Bacımın ...
Media Removed
Mənim 11 yaşım vardı.Biz böyük evdə(6 otaq) yaşıyırdıq.Ailədə 2 uşaq idik.Bacım və mən.Bacımın 19 yaşı vardı.Gecələr sakit keçirdi.Bacım kitab oxuyar, atam otağında işləyir, anam isə sevimli filmini izləyirdi.Axşam saat 8 də qəflətən eyvanın qapısı açıldı, anam sakitcə durub onu ... Mənim 11 yaşım vardı.Biz böyük evdə(6 otaq) yaşıyırdıq.Ailədə 2 uşaq idik.Bacım və mən.Bacımın 19 yaşı vardı.Gecələr sakit keçirdi.Bacım kitab oxuyar, atam otağında işləyir, anam isə sevimli filmini izləyirdi.Axşam saat 8 də qəflətən eyvanın qapısı açıldı, anam sakitcə durub onu bagladı.Biraz hürkdüm.Axır vaxtlar bizim evdə tez tez belə hallar baş verirdi.Gah stullar tərpənir, gah qapı açılır, gah da nəsə yerə düşürdü.Biz buna alışmışdıq, təki bizə zərər gəlməsin.Saat 11 də hamı yatmağa getdi, məndə otağıma gedib yatağa uzanan kimi yuxuya getdim.Gecə saat 3 də bacımın otağından gələn səsə oyandım.Hövlnək qapını açanda bacımı oğlanla əylənən gördüm."necedə iyrəncdir, düşünmürlər evdə uşaq var"-deyə mızıldandım.Bacımın evə oğlan gətirməsi qəribə gəldi mənə.O sakit biri idi, heç oğlanla öpüşməmışdi, indi isə belə...Mən dönüb getmək istəyən də bacımın səsini eşitdim.Geri çevriləndə onu tək gördüm, yerimdə dondum. -"Niyə yatmırsan?
Mən bilmədim nə cvb verim.Bir saniyə əvvəl yanın da oğlan vardı.
-"Bəs oğlan hanı"?
Bacım gözlərini döydü.
-"Nə oğlan? Yuxulusan?"
Yəqin yuxu görmüşəm
-"Gəl yanıma"-bacım yorğanı qaldırdı.Məni qucaqlayıb yuxuya getdi.Mənsə yata bilmədim.Və birdən kiminsə ayaqlarını gördüm.Qışqırdım.Çarpayının yanında 2 nəfər, qız və oğlan dayanmışdı.Onlar çılpaq idilər.Onların qəribə üz cizgiləri vardı, gözləri qap qara və böyük idi.Qızın saçları pırpız və çirkli idi.Onlar əl ələ tutmuşdular və birdən yoxa çıxdılar.Bacım bütün işıqları yandırıb hamını oyatdı.Səhərədək oyaq qalmalı olduq.
Read more
@heltenkeltfi har blivit nominerad till Årets Inspiratörsmamma 2017. Hon är någon som jag följer ...
Media Removed
@heltenkeltfi har blivit nominerad till Årets Inspiratörsmamma 2017. Hon är någon som jag följer via mitt privata konto helt enkelt för att hon på ett mycket klokt, sunt och underhållande sätt delar med sig av tankar kring livet, kvinnokroppen och självkänsla. Hon sätter ofta ord på de ... @heltenkeltfi har blivit nominerad till Årets Inspiratörsmamma 2017. Hon är någon som jag följer via mitt privata konto helt enkelt för att hon på ett mycket klokt, sunt och underhållande sätt delar med sig av tankar kring livet, kvinnokroppen och självkänsla. Hon sätter ofta ord på de tankar man önskar att man själv tänkte och som samhället borde lära sig utav. Nedan är ett av hennes inlägg inklistrat: "Jag skulle vilja påstå att alla kvinnor under vissa perioder, alltid, eller någon gång mått dåligt över sin kropp. Det gör att jag tycker att det är oerhört viktigt med  #kroppspositivism. Vissa tycker att det blir fånigt när någon "normsnygg" visar "en liten valk" eller ett "hudveck". Som om bara vissa kvinnor äger rätten att peppa, prata om vikten av att inte hata sin kropp, att våga bryta tankemönster, att vara snäll mot sig själv... Jag förstår att det är skillnad på att ha en kropp som bara man själv hatar och att ha en kropp som samhället hatar. (Jag syftar givetvis på det allmänna fettförakt som råder) och nej, jag vet inte hur det känns. Jag blir inte systematiskt diskriminerad pga mitt utseende och har aldrig blivit det. Men var går gränsen då? När får man må dåligt/vara modig/hylla kvinnokroppen utan att någon står och fnyser åt ens "lilla hudveck"? För mig blir det lite som att inte få vara ledsen över att man förlorat ett finger för att någon annan förlorat en arm. Eller som när man engagerar sig för hemlösa hundar och folk ba "men de svältande barnen då? Va va?" Och vem gynnar det egentligen om vi kvinnor fastnar i att bråka med varandra om vem som äger rätten till att känna vad? Jag vill bara sprida lite kärlek och om jag kan få någon att känna sig lite mer avslappnad i sin kropp eller kanske våga skaka av sig någon gammal "sanning" om om sig själv, släppa på något onödigt komplex och kanske må lite lite bättre så är väl det jättebra...? Magiska saker händer när kvinnor stöttar och peppar varandra! Jag råkar se ut just såhär. Precis som alla andra kvinnor råkar se ut just som de gör. Vi har alla våra hjärnspöken och våra egna verkligheter. Hur man känner inför sin kropp beror väldigt sällan på hur den faktiskt ser ut, utan på hur man mår inuti. ❤️"
Read more
Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan ...
Media Removed
Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan i går. Att 900 föräldrar kom för att investera i sig själva och i sin barn. Att jag fick förtroendet spelar ingen roll. Bara att man som förälder är nyfiken säger mycket. Morgonens tanke kan ... Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan i går. Att 900 föräldrar kom för att investera i sig själva och i sin barn. Att jag fick förtroendet spelar ingen roll. Bara att man som förälder är nyfiken säger mycket.
Morgonens tanke kan upplevas stötande för många men för mig är den solklar. Jag inser att jag inte lever för mina barn utan med dem. Det jag menar är att jag inte ger upp mig själv då jag blir förälder.
Jag har själv erfarit detta på nära håll, då föräldrar utplånar sig själva och snarare bygger upp sina liv kring barnen. Självklart är detta frivilligt så jag dömer ingen. Men jag vill att vi tänker efter. Vad ger detta för signaler?

Att som barn få uppleva ord och handlingar som går ut på att barnen är ”allt”, att jag offrar allt för dig, kan kännas som ett tungt ansvar. Att helt plötsligt se någon i sin närhet som man älskar lägga sitt egna liv i ens händer. Kan upplevas som att det blir ombytta roller? Barnet blir plötsligt föräldern? Och på vilket sött frigör detta våra barn?
Man säger att barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Vill vi när barnen växer upp att de ska göra samma sak? Offra sitt liv för en partner, chef eller sina barn?
Självklart har jag som förälder skrivit på ett kontrakt på ca 25 år. Att jag ska vara med dig, stötta och ge de bästa förutsättningar jag kan. Men när de sedan lämnar bygget? Vem är jag då? Har jag haft mig själv något i fokus? Egna intressen? Utvecklats och känt mig levande? Eller sitter jag nu och tittar på mig själv och min partner och undrar vem är jag? Vem är du?
Jag älskade som barn att se när mina föräldrar ”levde”. De skulle kunna gjort det mycket mer om ni frågar mig. De var ju alltid hemma! Lämnade de någonsin bort oss för att investera i sig själva? En weekend? Fick vi någonsin bli avundsjuka på att de fick ha kul utan oss?

Jag tror barn mår bra av detta. Jag säger inte att vi ska skita i våra barn, jag säger bara att vi inte ska skita i oss själva heller!
Kram/Micke #viföräldrar #familjeliv #inspiration #ansvar #medvetenhet #inreledarskap #självledarskap #livskraft #kärlek #barnatro #föräldrarskap #glädje #lek #spirit #yoga
Read more
Jag har en ny låt som går rakt in i hjärtat! ’Let it in’ heter den. Perfekt till hösten och även julkonserterna. ...
Media Removed
Jag har en ny låt som går rakt in i hjärtat! ’Let it in’ heter den. Perfekt till hösten och även julkonserterna. Rör om på djupet och knuffat mig på rätt väg redan när jag behövt ett ’wake up call’! 🏽 Snart ute.. Beställ dina biljetter på Ticketmaster.se och upplev julens mest vågade konsert. ... Jag har en ny låt som går rakt in i hjärtat! ’Let it in’ heter den. Perfekt till hösten och även julkonserterna. Rör om på djupet och knuffat mig på rätt väg redan när jag behövt ett ’wake up call’! 🙏🏽 Snart ute.. Beställ dina biljetter på Ticketmaster.se och upplev julens mest vågade konsert. Its gonna happen!! Vill också säga stort och varmt TACK för visad omsorg om mig dessa dagar! Jag blir varm och rörd. Känns fint att kunna dela med dig lite grann av min vardag. I nöd och lust! 😉 Vilar hemma nu efter operationen, med prinskorvar till tår, ..men är i allra högsta grad verksam med förberedelserna inför julkonserterna! Nu ska kapellmästaren och jag tillsammans med mitt jul-team snart välja ut alla sånger för konserten så vi får ett härligt flow och kan känna att vi verkligen landar i allt det och mer därtill som längtar efter.
Vilka julsånger är ’ett måste’ för dig att höra med mig? Det kan även gälla andras låtar, visa, vintersånger, gospelsånger, starka pop sånger mm.
Kommer ihåg när ni för 2 år sedan föreslog ’Mary did you know’ som är en fantastisk sång. ( Som jag gav till gitarristen och fantastiska sångaren Göran Eriksson som drog ner både himlen och applåd åskor!!) I år har jag redan en ny-gammal favorit utav en annan svensk kvinnlig artist jag vill pröva.
Och som avslutning kan jag avslöja att jag även har varit i studion och håller på få färdig en riktig ny ’När löven faller låt’ fast 2018!! Är så lycklig över den och blir själv så styrkt och lugn av musiken och texten. Tänk vad musik kan göra så mycket gott med vårt sinne, våra hjärtan, våra känslor, tankar och våra val.
Våra små och stora val i vardagen som betyder så mycket.
Tillsammans så lyfter vi julen dit den hör hemma - i våra hjärtan och i folkhemmet. Berätta historien, våga prata om tro, om krubban och om änglarna, om Jesus och om hoppet om himlen. Om glädje och sorg, om drömmar och framtidstro.
Det är ingen som undrar varför längre!
Alla vill ha svar.
Vill veta. Vill ha mer av livet. I ödmjukhet och respekt för allas vår vandring och olika övertygelse men ändå så lika i längtan.
Kärlek, Carola #julmedcarola #gospel #steningeslottsby #andasliv #höstluft #frid #kärlek
Read more
Tagga en vän som har ont i ryggen, diskbråck, ischias eller ryggskott! För här är 5 enkla men väldigt bra och effektiva övningar som har hjälpt många att komma igång och återfå både rörelse och funktion i ryggen! RÖRELSE ÄR BÄSTA MEDICINEN. Hur mycket ska man göra? Vissa gör övningarna ... Tagga en vän som har ont i ryggen, diskbråck, ischias eller ryggskott!

För här är 5 enkla men väldigt bra och effektiva övningar som har hjälpt många att komma igång och återfå både rörelse och funktion i ryggen!

RÖRELSE ÄR BÄSTA MEDICINEN.

Hur mycket ska man göra?
Vissa gör övningarna för lite och effekten uteblir. Andra gör för mycket, pushar för hårt och förvärrar.
Av erfarenhet, när det är väldigt irriterat, så brukar dom som kan göra ofta men med lite lägre intensitet få bäst resultat. Är du osäker så börja lugnt och smått.
Det kan göra väldigt ont att komma igång att röra på sig men försök ändå. Millimetrar.

LIGGANDE SIDOTIPPNINGAR AV BÄCKEN.
Spänn ena sidans muskler samtidigt som du slappnar av i den andra sidan och ”dra upp” benet. Försök att få det ena benet så högt upp och det andra benet så långt ner som du kan. Alternera sida.
Ex.2-3 min x2, 2-3 ggr/dag

FRAMÅT- & BAKÅTTIPPNING AV BÄCKEN.
Tippa bäckenet framåt. Öka svanken. Ländryggen lättar från golvet. Om det är smärtsamt att svanka mycket gör lite mindre. Kanske bara centimetrar eller millimetrar.
Tippa bäckenet bakåt och pressa ländryggskotorna ner mot golvet. Magen och rumpan spänns.
Upprepa.
Ex.2-3 min x2, 2-3 ggr/dag

ROTATION.
Luta knäna långsamt kontrollerat från sida till sida. Pusha inte för hårt i ytterlägen men om det känns ok så sträva efter att gå lite djupare för var gång om möjligt.
Ex.2-3 min x2, 2-3 ggr/dag

RYGGRESNINGAR.
Pressa väldigt långsamt upp överkroppen. Blås ut luft på väg upp samtidigt som du strävar efter att vara helt avslappnad i rumpa och rygg.
Pressa dig inte upp i smärtsamt ytterläge. Stanna innan. Ta ett par andetag där upp och sträva efter djupare avslappning i säte och ländryggsmuskler för varje utandning.
Ex.10-15x2 morgon & kväll.

HÖFTBÖJARSTRETCH MED STÖD.
Pressa höften framåt neråt som på filmen.
Stöd dig mot något så att du kan slappna av och sjunka djupt in i stretchen.
Stretchen ska kännas på framsidan ljumske/lår och inte göra ont i ryggen.
Om det smärtar i ryggen så prova att luta överkroppen lite lätt fram.
Gå så djupt in i stretchen du klarar av.
Ex.60s/sida x2, 3-5 ggr/dag.

Frågor eller funderingar?

#ryggskott #diskbråck #ischias
Read more
Nu tänker jag prata lite om min kropp. Min kropp som kan göra så många fantastiska saker. Tvinga sig ...
Media Removed
Nu tänker jag prata lite om min kropp. Min kropp som kan göra så många fantastiska saker. Tvinga sig igenom en skoldag med mensvärk, lägga benen bakom huvudet, springa en mil. Okej, kanske inte springa, men gå fort i alla fall. Helt jävla grym är den hur som helst. Men det är det ju inte alla som ... Nu tänker jag prata lite om min kropp. Min kropp som kan göra så många fantastiska saker. Tvinga sig igenom en skoldag med mensvärk, lägga benen bakom huvudet, springa en mil. Okej, kanske inte springa, men gå fort i alla fall. Helt jävla grym är den hur som helst. Men det är det ju inte alla som tycker alltid. När jag var elva sa en kille i min klass att jag borde raka benen. Jag sa att han inte borde bry sig om vad jag gör med mina ben. Han blev typ förvånad? Kunde hon bita tillbaka, men hon är ju en tjej? Dom ska bara ta det! Sexton år. En berusad man på stan går fram till mig och rycker ur mina hörlurar. ”Ska man behöva en stege för att få träffa dig eller?” Nej, man behöver bara inte vara en äcklig gubbe som du. Önskar jag att jag hade sagt. Men jag var tyst, för jag hade blivit så jävla trött på behandlingen jag fått av killar och män sedan den lektionen i femman. Lite för många snärtade bhband i sjuan och sexuella kommentarer i åttan för att orka bry sig längre. Så jag gick därifrån. Nitton år, jätterolig utekväll. Främmande kille ger sig själv tillåtelse att kyssa mig utan minsta lilla förvarning. Nej du. Lite för många påtvingade hångel, intryckt i ett hörn i ett badrum på en hemmafest. Lite för många vandrande händer när man är för långt borta för att kunna göra något åt det. Bort med dig. Det finns ingenting som ger dig rätt till min kropp. Varken att kommentera om vad jag borde göra med den eller röra vid den. Jaha, jag har lite kläder på mig, och? Min kropp. Inte din. Den är bäst i världen. Ge fan i den.
Read more
Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i. Jag reflekterar över alla ...
Media Removed
Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i. Jag reflekterar över alla mina ord och sättet jag uttryckt mig på. Mina ord var väldigt nakna och det bodde en väldigt stark själ i min kropp, det gör det fortfarande. Jag erkänner att det är ett behov jag har, att gå ... Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i.
Jag reflekterar över alla mina ord och sättet jag uttryckt mig på.
Mina ord var väldigt nakna och det bodde en väldigt stark själ i min kropp, det gör det fortfarande.

Jag erkänner att det är ett behov jag har, att gå tillbaka och titta på vem jag var då. När allt går så fort runt om så är det lätt att glömma och reflektera över vart man kommer ifrån. Det är viktigt.
En fråga jag ställde mig själv ikväll är, hur fasen jag kunde varit så orädd.
Jag minns när jag stog på en audition för att söka jobb som dansare för @kunguggla I 40 graders feber. (Jag fick jobbet) Hur jag flyttade till Grekland för att ”hitta” mig själv.
Hur jag har övervunnit en djup depression efter att fått rymma från mannen jag älskade pga misshandel. Hur jag idag faktiskt har förlåtit honom för att han är värd ett bättre liv än de han va i.

Jag har kämpat jätte hårt och senast blev jag priviligerad att måla live inne på en vägg för @chanelofficial , jag är den första i världen som gör en sådan sak för dem. Bara det känns overkligt.

Jag ska snart ha vernissage igen tillsammans med @alexandererwik . Inte trodde jag att jag skulle bli någonting mer. Inte trodde jag att jag skulle få bli priviligerad med att jobba med denna fina man.

Från att va helt rotlös till att få gå på kändisfester (även ha en själv) och dylikt i stockholm så kan jag känna att jag är så tacksam för att jag aldrig gav upp. Jag gav aldrig upp på mig själv och kommer aldrig någonsin göra.
Men när jag tänker efter.. vilken jävla resa. Fan vad bra jag är!

Tack till alla er som stöttar mig! Utan er skulle jag inte vara där jag är idag. ❤️❤️ Och till alla vilsna själar där ute. Ge aldrig upp på digsjälv. De du vill ha finns där ute. ❤️ God Natt ❤️ #minimalism #minimalist #minimal #älmhult #minimalistic #minimalistics #minimalove #känslor #instaminim #minimalisbd #simple #simplicity #keepitsimple #minimalplanet #love #minimalhunter #minimalista #minimalismo #beautiful #art #lessismore #simpleandpure #negativespace #nevergiveup #chanel #chanelbeauty #orginalartwork #artbyers #artcollector #stockholm
Read more
Det här är jag, och idag fyllde jag 24 år. Mina år här på jorden har definitivt varit övervägande fantastiska. ...
Media Removed
Det här är jag, och idag fyllde jag 24 år. Mina år här på jorden har definitivt varit övervägande fantastiska. Men detta 24e året har faktiskt varit mitt tuffaste och svåraste år hittills. Och inte förrän häromdagen vågade jag sträcka ut en hand och be om hjälp. Varför gör man sådär? Varför ... Det här är jag, och idag fyllde jag 24 år. Mina år här på jorden har definitivt varit övervägande fantastiska. Men detta 24e året har faktiskt varit mitt tuffaste och svåraste år hittills. Och inte förrän häromdagen vågade jag sträcka ut en hand och be om hjälp. Varför gör man sådär? Varför ska man alltid försöka kämpa ensam, förminska sina egna känslor och tankar? Nu är jag sjukskriven från mina sista veckor på sommarjobbet och jag är stolt över att ha vågat erkänna. Jag känner mig inte svag för detta, jag känner mig stark. Ibland är livet tufft, och det är inget att skämmas för. Man lär sig något varje dag här i livet, även alla motgångar och dåliga dagar har en mening. Jag kände idag på min födelsedag att jag kommer att dansa och skratta igen snart, som jag gjort så många gånger förut i livet. För det förtjänar jag. Vi tar en dag i taget. Happy birthday to me🎈
Read more
Jag vill verkligen LYFTA er killar och män som argumenterar för att ”alla män inte våldtar!!!” och att ”kvinnor minsann också våldtar!!!”. Ni är SÅ viktiga! Och modiga! För ni måste ju vara suuuupertrötta på att behöva gå med nycklarna mellan fingrarna hem på natten? Eller på att behöva oroa ... Jag vill verkligen LYFTA er killar och män som argumenterar för att ”alla män inte våldtar!!!” och att ”kvinnor minsann också våldtar!!!”. Ni är SÅ viktiga! Och modiga! För ni måste ju vara suuuupertrötta på att behöva gå med nycklarna mellan fingrarna hem på natten? Eller på att behöva oroa er över om shortsen ni tog på er eller knapparna på skjortan ni knäppt upp ska få någon kvinna att tro något? För ni råkat ”sända ut fel signaler”? Eller behöva tänka på hur mycket ni kan dricka utan att bli så fulla att en kvinna tar möjligheten till att sexuellt utnyttja er? Eller på att frysa till is varje gång ett gäng kvinnor går förbi er på stan för rädslan att dom ska skrika efter er eller i värsta fall hoppa på er och ta sig rätten till er kropp är så stor? Kvinnors sexuella våld mot män är ju verkligen ett strukturellt och utbrett problem. Det är trots allt hela 2 % av de sexuella våldet i Sverige som kvinnor står för. Två GALNA procent (!!!). Näj jag säg då det, USCH. 98 procent av allt sexuellt våld i samhället står vi män för, men visst är det väl ändå de andra 2 procenten som vi egentligen är rädda för? Som är det stora problemet? Bra att ni drar fokus till rätt saker, lägger energin och ansvaret där det ska vara. Samhället tackar er och ger er en stor jävla STYRKEKRAM <3333 #tadetsomenman
Read more
Människan tar sig friheten att förändra naturens design utan någon som helst respekt för den, våra ...
Media Removed
Människan tar sig friheten att förändra naturens design utan någon som helst respekt för den, våra behov går före alla andras och naturen själv, trots att naturen ÄR en del av oss. Vi måste förstå att det finns en mening med allt och att det inte är upp till OSS att bestämma vad som ska växa och ... Människan tar sig friheten att förändra naturens design utan någon som helst respekt för den, våra behov går före alla andras och naturen själv, trots att naturen ÄR en del av oss. Vi måste förstå att det finns en mening med allt och att det inte är upp till OSS att bestämma vad som ska växa och inte, moder Jord vet exakt vad hon behöver och inte och därför har vi inte rätten att behandla vår planet med så lite kärlek och respekt som vi gör. Jorden är också ett medvetande, de medvetande som ger oss liv. Och inte är vi ett dugg tacksamma för det. Vart skulle vi ha möjligheten att leva våra liv om vi inte hade en planet att bo på som förser oss med allt det vi behöver för att liv ska vara möjligt? Istället för att vara tacksamma och behandla vår jord väl så förstör vi den, för pengar och girighet. Den finansiella diktaturen som råder idag är inte längre möjlig att ha i bruk om vi vill vårt bästa för Moder Jord. Nature doesn't need people - people need nature.
Read more
DANSARE!!! Det är dags för er att ta plats! AKT: unga vuxna arrangerar en dag för dig som gillar dans i stilarna hiphop, street, house och urban. På eftermiddagen ger fem av våra dansare från West Side Story en workshop. Därefter blir det dancebattle där alla som vill får vara med och tävla. ... DANSARE!!! Det är dags för er att ta plats!🎭
AKT: unga vuxna arrangerar en dag för dig som gillar dans i stilarna hiphop, street, house och urban. På eftermiddagen ger fem av våra dansare från West Side Story en workshop. Därefter blir det dancebattle där alla som vill får vara med och tävla. Om du inte dansar själv går det bra att vara publik och heja fram dina favoriter. Segraren vinner en prissumma på 2 000 kr.

DANSWORKSHOPS KL 12 OCH KL 13

Klockan 12 – 13 och kl 13 – 14 ger Ali, Rai, Alvaro, Suad och Luc en workshop där du får dansa hiphop, street, house och urban. Plats: balettsalen, ingång via sceningången bredvid Intiman. Kom i träningskläder. Max 50 deltagare får plats, så boka biljett snarast om du vill vara med! För att boka biljett till workshopen kl 12, klicka på Köp biljett för kl 12.00. För att boka biljett till workshopen kl 13, klicka på Köp biljett för kl 13.00. Du kan såklart vara med på båda om du vill, då behöver du två biljetter.

DANCE BATTLE KL 15

1 VS 1 - ALL STYLE BATTLE
Konferencier: Moa Söllgård
DJ: Mr.Sunday
Jury: Ali Haydar (dk) Rai Del Valle (dk) Luc Boris André (dk) Suad Demirovic (dk)

Klockan 15 – 18 blir det dance battle i Bengt Hall-salen, ingång bredvid Intiman. DJ är Mr Sunday, konferencier är Moa Söllgård och jury är förstås dansarna från West Side Story. Det är fritt fram för alla som vill vara med och tävla, och kostar inget att delta. Kanske just du vinner 2 000 kr? Anmäl dig till Dance Battle

Om du vill vara publik: Om du inte vill tävla själv, så är du varmt välkommen som publik. Det är fri entré men du måste ha biljett. Boka biljett genom att klicka på Köp biljett för kl 15.00.

OBS! Allt dokumenteras, filmare och fotograf är närvarande hela dagen.
@mrbenjaminbowdowncrew @malmoopera @aktmalmoopera
#westsidestory #malmö #sweden #malmöopera #musikal #benjaminanderberg #bowdowndanceacademy #lafamilia
Read more
Tagga en vän som har problem med hälsporre, plantarfascit eller någon som kanske bara vill ha starkare och friskare fötter! För här kommer en övning OCH några tips som har hjälpt många att bli kvitt smärtan och problematiken och gjort så att dom kommit tillbaka till löpningen! Idag går ... Tagga en vän som har problem med hälsporre, plantarfascit eller någon som kanske bara vill ha starkare och friskare fötter!

För här kommer en övning OCH några tips som har hjälpt många att bli kvitt smärtan och problematiken och gjort så att dom kommit tillbaka till löpningen!

Idag går vi nästan bara på platta och hårda underlag men våra fötter mår bra av att belastas på många olika sätt. Dom mår som bäst av variation, att tex gå i mjuk sand, gå i skog och mark och bestiga branta berg mm.
Men eftersom golven, trottoarerna och vägarna inte erbjuder så stor variation för våra fötter så får vi skapa den själva!

STORTÅSTRETCHEN (i videon).
Driv knät framåt neråt i marken. Långsamt och kontrollerat. Om du behöver så ta hjälp av att placera händerna i marken för assistans.
Sträva efter att ha hela stortåns grundled i marken.
Sjunk sedan ner så djupt du klarar av med rumpan mot hälen.
Det här kan göra väldigt ont i tår som inte stretchats ut så här på länge (någonsin?). Men stressa inte därifrån. Stanna några sekunder. Andas.
Gör 20 reps per fot. Alternera sidor. x2.
Upprepa både morgon och kväll!
Klurigt att få till med en fot?
Testa varianten med bägge fötterna men försök att närma dig enbensvarianten!

TRÄNA MEDVETET PÅ ATT VARIERA STEGISÄTTNINGEN!
Utförs barfota. 20 långsamma steg där du bara går på utsidan av foten. Långsamt rullar från utsidan av hälen till utsidan av foten mot lilltån.
20 långsamma kontrollerade steg där du går på insidan av foten.
Upprepa i 3-5 omgångar.
Du kommer att se lite knäpp ut men det här blir som en massage för fotens alla små leder och ligament.

TA HAND OM FÖTTERNA!
Är löpningen eller annan träning du gör provocerande?
Undvik det som provocerar och förvärrar en period och lägg istället tid på att stärka upp, förbättra rörlighet samt låta kroppen få tid att läka ut och återhämta sig!

Vad mer får mina klienter i hemläxa?
Samtliga mina klienter får även stretchövningar för höfterna.
Samt övningar för att stärka upp och förbättra elasticitet i knän och vader. Testa tåhävningarna jag postade nyligen!

Har ni några frågor eller funderingar?

#plantarfasciitis #hälsporre
Read more
• Nu i dagarna har det gått 6 månaders sedan jag gjorde mina stor bukplastik-operation och sedan ...
Media Removed
• Nu i dagarna har det gått 6 månaders sedan jag gjorde mina stor bukplastik-operation och sedan dess har jag BOMBAS med frågor om tex bilder och erfarenheter om detta! Det har tagit emot med tanke på hur jävlig före bilden (enligt mig) är men nu så - here we go! Den här operationen är det BÄSTA ... • Nu i dagarna har det gått 6 månaders sedan jag gjorde mina stor bukplastik-operation och sedan dess har jag BOMBAS med frågor om tex bilder och erfarenheter om detta! Det har tagit emot med tanke på hur jävlig före bilden (enligt mig) är men nu så - here we go!
Den här operationen är det BÄSTA jag gjort i hela mitt liv. De 2-3 veckorna efter operationen var fruktansvärda. Man hade noll kontroll på sin egen kropp och att ta sig upp ur soffan tog utan överdrift minst 15 minuter. Det var som att leva i en kropp med endast armar och en förlamad nederdel.. ryggsmärta som följd på detta går inte att beskriva - men precis som en förlossning så gick det att se positivt på smärtan och ta sig igenom den med tankarna att det var för en god sak. Jag skulle egentligen sy mina magmuskler också då de är ett av kraven för att få en bukplastik genom landstinget - att man ska ha delade magmuskler- men när dom väl kollade i mig hade jag perfekt placerade muskler ( jo tack, det ska väl gudarna veta efter alla 100-tals timmar med magövningar på gymmet) så jag har bara gjort en ”ytlig” operation. Dom har alltså på ren svenska bara skärt bort den kvarvarande gravidmagen. Det är inget fett på magen utan endast uttöjt skinn som dom plockat bort för att plocka fram min ”riktiga” mage. Det känns så sinnesjukt att det var såhär jag såg ut under allt skinn! Jag är evigt tacksam för den här operationen, att den där gamla magen som skapade både psykiska och fysiska problem är borta! Ärret går från höft till höft och det är helt sjukt hur skickliga dom är för ärret är endast en tunn lite rand. Det enda negativa med det här är att ärret är väldigt tight, magen är väldigt tight så man känner att ärret finns där, plus att när magen sväller när man är mätt eller liknande så finns det inget utrymme för magen att svälla så det gör ganska ont när den ska pressas utåt! Men annars - som sagt - det bästa jag gjort och jag skulle rekommendera alla som funderar på att göra en liknande grej att göra det!! Tänk bara på att försöka göra allt du kan för en naturlig minskning först men för alla går det ej - jag hade aldrig kunnat tränat bort denna magen och därför kändes detta helt rätt för mig! ❤️👉🏻
Read more
Svårt val imorgon. Och samtidigt det viktigaste valet på många år. Jag började redan tidigt i plugget ...
Media Removed
Svårt val imorgon. Och samtidigt det viktigaste valet på många år. Jag började redan tidigt i plugget att engagera mig i @moderatskolungdom inom @mufswe Jag skall inte sticka under stol med att det var dom legendariska festerna på MUF som till en början delvis väckte mitt första politiska ... Svårt val imorgon. Och samtidigt det viktigaste valet på många år. Jag började redan tidigt i plugget att engagera mig i @moderatskolungdom inom @mufswe Jag skall inte sticka under stol med att det var dom legendariska festerna på MUF som till en början delvis väckte mitt första politiska intresse. Dock insåg jag snabbt att jag delade många av mina grundläggande och viktiga värderingar, med mina nyfunna vänner på MUF. Innan jag ens hade rösträtt själv så jobbade jag på kvällarna för Moderaterna och ringde till förstagångsväljare inför valet 1991. Jag tyckte då och tycker än idag att det är väldigt viktigt att det skall löna sig med utbildning och hårt arbete. Bidragen skall gå till dom som behöver. I dag lönar det sig inte tillräckligt i Sverige att gå från bidrag till arbete, att utbilda sig eller att jobba fler timmar. Det skapar, tycker jag bara en dålig arbetsmoral och är på sikt mycket sämre för oss alla i Sverige .Personligen har jag inte något emot att betala den skatt som krävs för att behålla den svenska välfärden. Jag har även sneglat lite på @Centerpartiet och jag gillar ju @annie_loof som jag har träffat och arbetet ihop med för att samla in pengar till välgörenhet. Jag har ju landsbygden som pulserar i blodet och jag värnar om vårt Svenska jordbruk. Det kommer alltid bo en liten ekologisk bonde från Carlshamn i mig. Det som jag tycker är jobbigt med valet imorgon är att jag känner en väldigt stor och hela tiden växande besvikelse inför våra folkvalda politiker och allt skitsnack. Många moderater och Sossar har gått över till det ”nya” partiet och jag är inte arg på Jimmy för det. Det är som att bli arg på Donken för att en massa människor väljer att äta mängder av billig ,massproducerat snusk som skapar en ohälsosam övervikt. Vi lever i ett fritt land. Jag vet inte om @kristerssonulf får ett tillräckligt stort stöd imorgon. Jag vet inte om han har den kapacitet och den kraft som krävs för att genomföra allt som han har lovat nu inför valet. Men Ulf och @nyamoderaterna får ännu en gång min röst imorgon och jag hoppas innerligt att han kommer göra det bra för oss alla i Sverige. Kämpa Ulf! Kämpa för Sverige och fosterlandet ❤️🇸🇪
Read more
Känner ni igen den här byggnaden? I hörnet av sveagatan 7 och skolgatan 48. Vackra Ordenshuset. ...
Media Removed
Känner ni igen den här byggnaden? I hörnet av sveagatan 7 och skolgatan 48. Vackra Ordenshuset. Jag kan med glädje och stolthet berätta att jag nu skrivit på ett kontrakt som gör att jag tar tillbaka den lokal som jag tidigare drivit verksamhet i med inflyttning 1/8 2019 Ni kunder som följt ... Känner ni igen den här byggnaden? I hörnet av sveagatan 7 och skolgatan 48. Vackra Ordenshuset. Jag kan med glädje och stolthet berätta att jag nu skrivit på ett kontrakt som gör att jag tar tillbaka den lokal som jag tidigare drivit verksamhet i med inflyttning 1/8 2019

Ni kunder som följt mig en tid vet att jag tillsammans med mina dåvarande kollegor Vanessa och Marcus byggde upp och drev Wish hairdressing i dessa lokaler. När vi bestämde oss för att gå skilda vägar och driva företag på olika håll startade jag Pia Stylist. Det var då bara en idé, en vision och en längtan. Något som behövde växa fram i lugn och ro utan ekonomiska hinder. Det var därför jag beslöt mig för att inte ta över lokalen i det skedet.

Nu 5 år senare har företaget och konceptet vuxit. Jag är inte längre ensam. Vi är nu fyra med olika professioner som arbetar tillsammans med att erbjuda privatpersoner och företag helhetslösningar när det handlar om hår, kläder, glasögon, make up och sömnad. Vi är nu Pia Stylist & Co.

Jag vill passa på att tacka er fantastiska kunder. Ni ger oss så mycket positiv energi och ni är också drivkraften att fortsätta utveckla det vi påbörjat. Ett stort tack vill jag också ge till mina underbara kollegor Karin, Tone och Stina som på riktigt är de bästa som finns
Den 1/6 2019 startar vi renoveringen av lokalerna och jag hoppas att ni vill följa med på resan
Med vänlig hälsning Pia
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3120e3"></span>Steg 1 i ansökan<span class="emoji emoji3120e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4dd"></span>Registrering på antagning.se. <span class="emoji emoji3030"></span> Det här är det första steget i ansökan ...
Media Removed
Steg 1 i ansökan Registrering på antagning.se. Det här är det första steget i ansökan och där får Rekryteringsmyndigheten tillgång till gymnasiebetyg. Viktigt att tänka på innan är att du dels behöver behörighet till utbildningen och dels att du kan tjäna mycket på meritpoäng. Behörigheten ... ✨1⃣Steg 1 i ansökan1⃣✨
📝Registrering på antagning.se.

Det här är det första steget i ansökan och där får Rekryteringsmyndigheten tillgång till gymnasiebetyg.

Viktigt att tänka på innan är att du dels behöver 1⃣behörighet till utbildningen och dels att du kan tjäna mycket på 2⃣meritpoäng.

1⃣Behörigheten betyder att det finns vissa speciella kurser du måste ha läst för att kunna söka till utbildningen.
Exempelvis 🔸Historia A, 🔸Svenska B och 🔸Samhällskunskap A (som kurserna hette när jag gick i gymnasiet).
Så kolla att du läst alla kurser som behövs - lista på kurser för behörighet finns på Polisens hemsida under "Bli Polis".

2⃣Meritpoäng är när man läst fler kurser än vad den grundläggande behörigheten kräver.
För mig gav det extra poäng att jag läst 🔹Engelska B när bara A-kursen krävdes. Samma sak med 🔹moderna språk och 🔹Matematik.
Du kan maximalt få 2,5 meritpoäng vilket för mig som läste då vi hade IG-MVG (G=10, VG=15, MVG=20) innebär att mitt snittbetyg ökades med ett halvt steg.

Vad jag även skulle vilja lyfta är valet att använda gymnasiebetyg och alltså INTE högskolepoäng.
Högskoleutbildning är i dagsläget inte meriterande (i detta steg, kan tänkas att psykologen tycker att det är positivt) och har man av olika anledningar inte fått så bra betyg på gymnasiet men kanske tagit igen det på högskola/universitet så räknas inte det.
Jag tycker inte att det är optimalt att enbart utgå från gymnasiebetyg.
I min värld räknas det var individen står idag ifråga om kunskap och kompetens - inte vad man presterade i gymnasiet.

Samtidigt så finns det en risk att de som vill bli antagna till #PHS då läser på högskola inte för att ta examen där utan för att öka chansen att bli antagen.

Ett förslag vore att ge meritpoäng inte bara för gymnasiekurser utöver grundläggande behörighet utan att även vissa kurser på högskolan skulle räknas.
🔹En termin juridik kan ge X antal meritpoäng.
🔹Även arbetserfarenhet, särskilt inom viss yrken som vård & omsorg, behandling eller liknande med mycket människokontakt.

❓Vad ska "räknas" när man ansöker till PHS?❓
👉🏼Gymnasiebetyg?
👉🏼Högskolestudier?
👉🏼Arbetslivserfarenhet?
Hur mycket av varje ska vägas in?

#polisstuderandetester
Read more
Jag går i gymnasiet, någon kallar mig Bög. Jag tar illa vid mig. Min klasskamrat säger ifrån. Hon ...
Media Removed
Jag går i gymnasiet, någon kallar mig Bög. Jag tar illa vid mig. Min klasskamrat säger ifrån. Hon är kvinna. Jag går sönder under en separation. Mina vänner kommer hem till mig med glass, sover över och klappar mig över ryggen när jag inte kan svälja min frukost då tårarna bara väller fram. Dom ... Jag går i gymnasiet, någon kallar mig Bög. Jag tar illa vid mig. Min klasskamrat säger ifrån. Hon är kvinna.

Jag går sönder under en separation. Mina vänner kommer hem till mig med glass, sover över och klappar mig över ryggen när jag inte kan svälja min frukost då tårarna bara väller fram.
Dom är kvinnor.

Jag är ledsen för att det är kämpigt i karriären. Min mamma säger att hon älskar mig vad jag än gör och lär mig sakta att bli vän med att det är inte vad jag gör som definierar mig.
Hon är kvinna.

Tack alla kvinnor som backat mig, stöttat mig och byggt upp mig.
Jag hade pajat utan er.
Nu står jag med er så river vi ner patriarkatet och kämpar för en mer jämnställd värld! (På bilden ser vi några av mina främsta förebilder, förutom alla andra fantastiska kvinnor jag har runt mig, som jag kanaliserar var dag. Visst är det märkligt att när jag tänker att jag ska göra ett kollage med vettiga förebilder kan jag lätt googla upp 20 kvinnor, men när det kommer till manliga förebilder får jag tänka några varv till. Låt oss ändra bilden av hur män ska vara !)
(PS. Ser numera inte Bög som något dåligt utan ungefär jämnförbart med att någon skulle säga ”du har blå ögon”, med andra ord något väldigt uppenbart och intetsägande)
Read more
I den matta eftermiddagssolens ljus blir även de klara om än slitna färgerna på cirkusen bleka. ...
Media Removed
I den matta eftermiddagssolens ljus blir även de klara om än slitna färgerna på cirkusen bleka. Våren får saker att sprira, tänker att det kanske är blekheten som det speciella ljuset skapar som får naturen att svara med att skapa skarpa färger. Är rätt så blek själv, känner mig blek och still, ... I den matta eftermiddagssolens ljus blir även de klara om än slitna färgerna på cirkusen bleka. Våren får saker att sprira, tänker att det kanske är blekheten som det speciella ljuset skapar som får naturen att svara med att skapa skarpa färger. Är rätt så blek själv, känner mig blek och still, kommer ihåg hur en cirkus alltid fått mig att vilja upptäcka och resa. Tänkte på när jag var liten och tänkte att jobba på cirkus måste vara världens bästa jobb. Aldrig vara stilla, alltid vara fri, alltid resa. Tyckte alla som jobbade där var spännande och färgstarka personer, ville också vara sån. Vart tog min längtan vägen? Varför ser jag nu bara de bleka färgerna? Sätter mig på bänken vid porten, känner solen smeka mitt ansikte. Tänker att ja visst. Jag kanske är lite blek just nu, men har färgerna inombords och de sprakar där inne, resa och äventyr är så mycket mer än förflytta sig från plats till plats, min resa, mitt äventyr sker just nu i mig själv. Ler och tänker man är aldrig för gammal för att resa med en cirkus. Vem vet en dag kanske jag gör det istället för att sitta på en bänk och fiffilura. #ståraldrigstill #aldrigförsent #motnyaäventyr
Read more
@jennygunnarsson och jag har fått många frågor gällande vårt beslut om ”köpförbud” resten av året ...
Media Removed
@jennygunnarsson och jag har fått många frågor gällande vårt beslut om ”köpförbud” resten av året till att börja med. Haha..tillochmed vänner som oroat sig för att vi tagit oss vatten överhuvudet då vi även bestämt att jobba ihop i vårt företag. Jenny valde ju att säga upp sig i våras. Men ... @jennygunnarsson och jag har fått många frågor gällande vårt beslut om ”köpförbud” resten av året till att börja med. Haha..tillochmed vänner som oroat sig för att vi tagit oss vatten överhuvudet då vi även bestämt att jobba ihop i vårt företag. Jenny valde ju att säga upp sig i våras. Men vi vill så jäkla gärna vara tillsammans och utveckla våra gemensamma drömmar. De viktigaste anledningarna till beslutet handlar om fyra saker: - Att bli mer medvetna om vad vi gör och prioriterat. Många gånger handlar vi, kollar på mobilen, äter osv utan att vi egentligen vet varför vi gör det. Att verkligen blir mer medvetna konsumenter är ngt vi vill träna på. - Att stilla våra egon och inskränkandet på vår frihet då man lätt kan fastna i att tro att värdet och lyckan är i mina kläder, prylar, kropp mm Vi vill utveckla vår inre lycka och friheten det ger! - Att vara nyfikna på oss själva och se vad som händer, hur det känns och påverkar oss. Att se oss själva lite mer som experiment i livet. - Frihet. Vi har verkligen på djupet börjat fatta vad ordet frihet betyder för oss och vår relation. Att det lätt bli att man fyller på med saker, begär etc som är kostsamt både ekonomiskt men även ”själsligt”. Vi vill kunna vakna på morgonen och säga YES! En dag till och somna med ett stort fett TACK!
Köpstopp innebär för oss att inga köp av prylar, saker, kläder etc. Självklart får vi köpa hygienartiklar och mat! Men smink, skäggolja etc får bara köpas om det verkligen tar slut. Vi kommer köpa det barnen behöver. Detta förbud handlar om mig och Jenny. Men vi är mer restriktiva generellt även när det gäller barnen.

Kram/ Jenny & Micke #inspiration #medvetenhet #träning #köpstopp #konsumtion #värde #vilse #begär #självkänsla #frihet #drömmar #tillsammans #inreledarskap #självledarskap #yoga #yogi #självkontroll #livsglädje #tacksamhet
Read more
Allahın ayı xoş gəlir<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f337"></span>! “İnsanları hidayət edən, aydın yolu göstərən və haqqı batildən ayıran ...
Media Removed
Allahın ayı xoş gəlir! “İnsanları hidayət edən, aydın yolu göstərən və haqqı batildən ayıran Quran bu ayda - Ramazanda nazil olub. Bu ayı görənlər oruc tutmalıdır... Sizə doğru yol göstərdiyinə görə Allahı böyüklüyü ilə yad edin. Bəlkə şükr edəsiniz”. (Bəqərə:185) Ramazan ayı Allahın ... Allahın ayı xoş gəlir😍🌷! “İnsanları hidayət edən, aydın yolu göstərən və haqqı batildən ayıran Quran bu ayda - Ramazanda nazil olub. Bu ayı görənlər oruc tutmalıdır... Sizə doğru yol göstərdiyinə görə Allahı böyüklüyü ilə yad edin. Bəlkə şükr edəsiniz”. (Bəqərə:185)
Ramazan ayı Allahın bəndələrinə böyük lütfüdür. Peyğəmbərimiz (s) buyuruduğu kimi, bu ay daxil olduqda göyün qapıları açılar və ay boyunca açıq qalar. Ramazan ayının gəlişi ilə bəndələrin üzünə cənnət qapıları açılar, cəhənnəm qapıları bağlanar, şeytanlar zəncirlənər, günahlar isə yanar. İlahi ziyafətə hazırlaşan hər kəs bu mənəvi fəzaya xüsusi hazırlıqla daxil olar.
Bir çox hallarda Ramazan ayının ilk günü gec elan olunur. Məsələ orasındadır ki, ayın görsənməsindən asılı olaraq, eyni qəməri ay 29 və ya 30 gün ola bilər. Ona görə bir çox oruc tutan şaban ayının otuzuncu və Ramazan ayının birinci günü arasında şübhəyə düşürlər. Bu günə şəkk günü deyilir. Yaxşıdır ki, şəkk günü qəzası olan qəza, qəzası olmayan isə müstəhəb oruc tutsun. Məlum olsa ki, həmin gün Ramazan ayının ilk günü idi, həmin oruc Ramazan ayının ilk günün orucu hesab olunacaq.
Ramazan hilalı görsənən gecə ay boyunca oruc tutulacağını niyyət etmək gərəkdir. Hilalı görən zaman ona baxıb aşağıdakı duanı oxumaq olar:
Rəbbi və rəbbukəl-lahu rəbbəl-aləmin. Allahummə əhilləhu əleyna bil-əmni vəl-iman vəs-səlaməti vəl-islam vəl-musaraati ilə mə tuhibbu və turza. Allahummə bərik ləna fi şəhrina haza vərzuqna xəyrah və əunəh vəsrif ənna zurrahu və şərrəh və bəlaəhu və fitnətəh.
Rəbbim və rəbbin aləmlərin rəbbi olan Allahdır! İlahi, bu ayla birgə bizə əmniyyət, iman, salamatlıq və Sənə təslimlik gətir. Qoy bu ayda Sənin sevdiyin və razı olduğun işlərə tələsək. İlahi, bu ayı bizim üçün bərəkətli, onun xeyir və dəstəyini isə nəsibimiz et. Onun zərər və pisliklərini, bəla və pərişanlığını bizdən uzaqlaşdır.
Ramazan ayının ilk gecəsi müstəhəb qüsl almaq tövsiyə olunur. İmkanı olanlar “Səhifeyi-Səccadiyyə” kitabındakı 44-cü münacatı - imam Səccadın (ə) bu mübarək ayın daxil olması münasibətilə oxuduğu duanı oxuya bilər. Habelə, aşağıda göstərilən qaydada dörd rükətli namaz qılmaq da bəyənilir: (ardi komentde)
Read more
Nu har jag röstat. För hennes och hennes storasysters skull. För deras möjligheter att växa upp ...
Media Removed
Nu har jag röstat. För hennes och hennes storasysters skull. För deras möjligheter att växa upp i en värld och ett land där de kan känna sig trygga och fria. Där deras barn, precis som jag fick och de nu får, kan uppleva gröna somrar, levande skogar och tranorna som flyger över ängarna på somrarna. ... Nu har jag röstat. För hennes och hennes storasysters skull. För deras möjligheter att växa upp i en värld och ett land där de kan känna sig trygga och fria. Där deras barn, precis som jag fick och de nu får, kan uppleva gröna somrar, levande skogar och tranorna som flyger över ängarna på somrarna. Men också för deras vänner och kusiner. För femåringens romantiska intresse på förskolan som är kvartsitslienare och gillar att klä sig i klänningar och fläta sitt hår. För den stora tjejens bägge bästisar och kusiner vars hud och hår är mörkare än hennes. För mina vänner som är födda i något annat land, älskar andra av samma kön eller som av en eller annan anledning behövt fatta det otroligt jobbiga beslutet att göra en abort. Jag röstar inte för min egen skull i det här valet. .
På ett sätt har jag så svårt att förstå det här. Vad som tog oss hit. När jag växte upp så fick jag alltid höra att du skulle behandla andra som du själv ville bli behandlad. Att den som är mycket stark också måste vara mycket snäll. Och att det var FEL att hävda att olika människor var olika mycket värda eller att jag visste bättre än andra om vad som var bra för dem. .
Det för mig var och är svenska värderingar. Respekt, omtanke och ansvarstagande. Det är det Sverige jag älskar och vill att mina barn och barnbarn ska få uppleva. Ett Sverige som både respekterar och älskar sig självt och sina nästa. Det är hur vi agerar som definierar vilka vi är - inte andras åsikter om oss. Så låt din röst idag visa vem du vill vara och villa värderingar du tror på och vill att vår svenskhet ska bygga på.
Read more
Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Att jag de dagar jag sätter på mig ...
Media Removed
Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Att jag de dagar jag sätter på mig det mest färgstarka jag har i garderoben ska bli genomskådad med blickar som säger ”du har inte självförtroende nog att bära upp det där” när jag går ut på gatan. Att jag när jag försöker vara den ... Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Att jag de dagar jag sätter på mig det mest färgstarka jag har i garderoben ska bli genomskådad med blickar som säger ”du har inte självförtroende nog att bära upp det där” när jag går ut på gatan. Att jag när jag försöker vara den extroverta, lättsamma och roliga killen på fest när som helst ska säga något fel som visar på att jag egentligen inte alls är rolig. Bara osäker och bekräftelsesökande, och ingen man vill hänga med. Att jag när jag står på scen, pratar och sjunger ska få något annat än en applåd när jag är klar för ingen har trott på mig, utan bara tänkt ”varför tar du denna plats och vår uppmärksamhet?”. Att jag när jag är någons pojkvän och försöker vara en perfekt sådan. Han som förstår, stöttar, peppar, älskar och älskas helt okomplicerat, ska vara krävande så det komplicerade känslogegg jag är ska skina igenom. Att jag när jag försöker vara någon som står emot mansnormer och för den mjuka, känsliga och moderna mannen fri från machokulturen - ska bli påkommen vara fejk när jag faktiskt inte har så lätt att gråta framför andra människor, som i mötet med en man osäkert sträcker fram handen istället för öppnar famnen, som ibland hellre ljuger om hur stark, självständig och stabil jag är istället för att erkänna det kaosiga inre eller som alltför ofta stolt står på mig istället för att backa och säga ”jag hade fel”. Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Denna någon är jag själv. Jag är den som lägger kraven på mina axlar, som ständigt kritiserar mina egna val, ord och handlingar och som tror på mig själv alldeles för lite. Som på grund av dåligt självförtroende alltför ofta inte tror att jag kan ha den där knallrosa tröjan, inte dra roliga anekdoter på en fest, inte kunna påstå att jag har något att berätta på en scen, inte vara värd att bli älskad av en partner eller vara fri nog att driva frågor om normer och könsroller. Krav, tvivel och ångest. Allt är växtvärk och jag har inte på långa vägar vuxit färdigt än. Ikväll är en sån kväll och imorgon är jag förhoppningvis herren på min täppa igen. #komkomnära
Read more
Klockan är åtta och nu stänger vallokalerna. Det här har varit ett ideologiskt val. Ett val för eller ...
Media Removed
Klockan är åtta och nu stänger vallokalerna. Det här har varit ett ideologiskt val. Ett val för eller emot SD och deras syn på vad som är svenskt och vem som får vara det. Jag funderar mycket på kultur och identitet i mitt jobb med @javligtgott. Det är uppenbart att anledningen till varför folk ... Klockan är åtta och nu stänger vallokalerna. Det här har varit ett ideologiskt val. Ett val för eller emot SD och deras syn på vad som är svenskt och vem som får vara det. Jag funderar mycket på kultur och identitet i mitt jobb med @javligtgott. Det är uppenbart att anledningen till varför folk äter och älskar kött inte är för att de hatar djur. De gör det för att det är gott, enkelt och framförallt väldigt välbekant. För de flesta människorna är det inte köttet som är poängen. Det är rätterna och matkulturen de har vuxit upp med. Vad du äter är en stor del av vem du tycker dig vara. Du gillar fisk för att du brukade fiska med brorsan, du gillar pannkakor för att mamma gjorde det till dig när du var liten och du gillar burgare och pizza för att.. ja det är gott. Och därför känner du dig lätt hotad när folk kommer och vill att du ska ge upp allt det där bara för att äta ”mer hållbart”, eller för att det ”är synd om djuren”. Du äter ju inte kött för att vara elak mot djuren - du äter det för att du alltid har gjort det. .
.
.
Vi människor är enkla varelser. Vi vill i grund och botten bara ha det bra och leva ett så enkelt liv som möjligt. Om det är lätt att göra rätt så gör vi det gärna, men om det är för svårt att göra rätt för sig så vill vi inte alltid kännas vid problemen. YDå försöker vi hitta på ursäkter att titta åt andra håll. Så fungerar vi alla. .
.
.
Därför måste vi göra det så lätt att göra rätt som möjligt. Och en viktig del i det är att erkänna att kultur och identitet är väldigt viktigt för oss. Det hjälper oss att veta vilka vi är och vart vi känner oss trygga. Problemet blir när den kulturen av någon anledning leder till problem. Antingen för att den får oss att konsumera på ett sätt som förstör klimatet - eller när några av oss försöker använda den för att skilja dem från oss och kategorisera människor i bättre och sämre. .
.
.
Men om vi istället tittar på de delar av kulturen som är bra och förstärker och respekterar dem, och försöker jobba på att uppdatera de delar som kanske inte funkar så bra så tror jag att vi kan åstadkomma underverk. (Fortsättning i kommentarerna!)
Read more
Det här är en av mina största förebilder, Hédi Fried. Hon är 94 år gammal men har lätt mer power i sig ...
Media Removed
Det här är en av mina största förebilder, Hédi Fried. Hon är 94 år gammal men har lätt mer power i sig en tusen män i kostym. Hédi är en av dem som överlevde förintelsen och var inspärrad på Auschwitz-Birkenau för att hon är jude. Efter andra världskriget kom hon till Sverige för att starta ett ... Det här är en av mina största förebilder, Hédi Fried. Hon är 94 år gammal men har lätt mer power i sig en tusen män i kostym. Hédi är en av dem som överlevde förintelsen och var inspärrad på Auschwitz-Birkenau för att hon är jude. Efter andra världskriget kom hon till Sverige för att starta ett nytt liv. Och nu tvingas hon se nazister marschera på våra gator, ha partier som man kan rösta på för att de ska in i riksdagen, se nazzar få makt och inflytande i kommuner och se dem på nytt trakassera oliktänkande.
Hédi är min idol för att trots allt det jävliga hon tvingats och tvingas utstå så ger hon a l d r i g upp. Jag har demonstrerat vid hennes sida förut och nu på lördag är det dags igen när NMR fått tillstånd att demonstrera i Stockholm. Jag, Hédi och tusentals andra ska dit och stå upp för människors lika värde. Vi ska visa att kärleken ÄR större och att vi är så många fler som älskar, än som hatar!❤️✊🏽
Det känns vidrigt att Hédi ska behöva se historien upprepa sig men hon är så stark och så modig att hon inte låter sig tystas. Hon fortsätter kämpa för en bättre värld. 94 år gammal! Det är helt otroligt.
.
Och det gäller att fatta att anledningen att nazister, alt-right och högerextremism kan och vuxit sig starkare är på grund av den förskjutning och normalisering av högerextrem politik som skett i Sverige och runt om i världen. Att Sverigedemokraterna blivit invalda i riksdagen och fått sprida sina budskap om att Sverige inte är en plats där alla är välkomna om och om igen, samt att större etablerade partier hakat på detta snack möjliggör att de ännu extremare högerextrema, så som nazister, kan tåga fram lättare eftersom att vi-och-dom-retoriken redan blivit mer mainstream.
.
Jag är feminist. Jag är anti-rasist. Jag är en regnbågskrigare. Och jag är demokrat. Att våga säga detta just nu när högerextremen växer sig starkare är otroligt viktigt. Vi måste STÅ UPP för det vi tror på och det samhället vi vill leva i! Och om det är någon som vågar göra det så är det fanimej Hédi.
.
Vem är din förebild?? ❤️✊🏼✊🏽✊🏾✊🏿
Read more
När dagens går mot sitt slut... Jag delade med mig av en kvällsrutin jag gjort under några år för några ...
Media Removed
När dagens går mot sitt slut... Jag delade med mig av en kvällsrutin jag gjort under några år för några vänner igår och jag tänker att varför inte dela den vidare. En kvällsrutin som får mig att stanna upp och se dagen och uppmärksamma dem fina saker som annars lätt fladdrar förbi i bruset. Innan ... När dagens går mot sitt slut... Jag delade med mig av en kvällsrutin jag gjort under några år för några vänner igår och jag tänker att varför inte dela den vidare. En kvällsrutin som får mig att stanna upp och se dagen och uppmärksamma dem fina saker som annars lätt fladdrar förbi i bruset.
Innan jag lägger mig varje kväll skriver jag: 🔹Minst tre saker jag är tacksam över varje dag. Vissa dagar blir det en lång rad med jätte många ord och andra dagar blir det knappt tre. Det kan vara alltifrån att jag har mat i kylen, att solen lyste eller att jag gjort något fint med tex familj och vänner.
🔹Minst tre saker jag gjort bra under dagen. Det kan vara allt från att jag rört på mig, städat eller att jag valde att vila istället för att städa, att jag sa förlåt när jag bettet mig dumt osv. OBS! Detta har inget med prestige att göra eller att jag är det jag gör bra. För mig är denna punkten med för att bryta tankebanor, att se att jag faktiskt hela tiden gör bra saker stora som små. Är du som jag och har en liten djävul på axeln som så lätt pickar och påpekar på dina (upplevda) tillkortakommanden så är detta ett sätt att byta tankebanor och se allt bra du faktiskt gör. Det man ger näring växer!
🔹Vad jag lärt mig under dagen. Kan vara både högt och lågt. Det kan vara något jag lärt mig från mina studier i skolan till att min ilska eller ångest faktiskt går över även om det inte känns så i stunden.
En liten stund, tre punkter för reflektion som för mig gör stor skillnad💛
Read more
Idag är den dag på året då flest personer tar sina liv och idag är det två veckor sedan jag förlorade ...
Media Removed
Idag är den dag på året då flest personer tar sina liv och idag är det två veckor sedan jag förlorade en fin vän i suicid. För många är jul- och nyårsledigheten en underbar tid med nära och kära. För andra är det den farligaste tiden på året. Det är 5 gånger vanligare att män tar sitt liv just idag, ... Idag är den dag på året då flest personer tar sina liv och idag är det två veckor sedan jag förlorade en fin vän i suicid. För många är jul- och nyårsledigheten en underbar tid med nära och kära. För andra är det den farligaste tiden på året.

Det är 5 gånger vanligare att män tar sitt liv just idag, än kvinnor.

Jag känner alldeles för många som dött i suicid. Men jag har ännu fler runt mig som lider av psykisk ohälsa. Och det många av dem har gemensamt är att de varken söker hjälp för problemen eller pratar med sina nära om sina tankar och känslor.

Det är jobbigt att se sina nära och kära må dåligt. Jag vet. Det finns en stark känsla av maktlöshet. Men: suicid är ett komplext folkhälsoproblem som GÅR att förebygga. Och det GÅR att få hjälp.

SÅ: Var uppmärksam på om någon inte längre är sig lik eller får dig att känna dig orolig. Om personen är oberäknelig, ledsen och tillbakadragen, talar om hopplöshetskänslor, känner sig hjälplös och värdelös eller helt enkelt har ett förändrat beteende. Ta det på allvar.

Använd årets första dag till att prata med dina nära och kära om hur de mår. Fråga hur personen mår, på riktigt. Fråga sedan rakt ut: har du ibland tankar på att ta ditt liv? Svarar personen ja: fråga om de har tänkt på hur. Finns planer för tid, plats och metod är planerna långt gångna och då bör personen få kontakt med vården och inte lämnas ensam.

Och våga #stördöden och ta #ettstegförlivet. Genom att göra något så enkelt som att fråga den som mår dåligt och lyssna på svaret kan liv förändras och räddas.

Läs mer tips på stordoden.se och stegforlivet.se.

Se kontaktuppgifter för stöd i kommentarsfältet.

#självmord #suicid #spes #mind #suicidezero #bris
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span> Steg 3:4 <span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏼<span class="emoji emoji1f4a5"></span>Mätning av muskelstyrka (kraftprov)<span class="emoji emoji1f4a5"></span> <span class="emoji emoji3030"></span> Mätningen av muskelstyrkan ...
Media Removed
: Steg 3:4 : 🏼Mätning av muskelstyrka (kraftprov) Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har ) så vet nu vad en Smithmaskin är; ... ✨3⃣:4⃣ Steg 3:4 3⃣:4⃣✨
💪🏼💥Mätning av muskelstyrka (kraftprov)💥

Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). 🎥
Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har 😉) så vet nu vad en Smithmaskin är; en stång i en fixerad bana med hjälp av en ställning.
ISOKAIen är precis som en Smithmaskin med skillnaden att motståndet i stången ökar när du drar i den.

🏥Detta test gör du i ett enskilt rum med sjuksköterskan, först fick jag väga och mäta mig (används direkt för BMI-uträkning) och sedan ställde hen in maskinen genom att knappa in mina värden för vikt och längd.
Baserat på dessa värden så gör maskinen sedan ett motstånd av varierande grad när du drar i stången; ju tyngre/längre du är desto högre motstånd från maskinen.

1⃣Utgångsläget är stående knäbrett med stången under knäna, ungefär halvvägs upp på underbenen.
2⃣Ta tag axelbrett och explosivt dra upp stången ända upp till hakan.
3⃣Tänk på att det blir en lång rörelse - stången ska ända från underbenen upp över knän, höfter, överkropp och slutligen upp i axelhöjd så tänk på att du ska orka dra hela vägen.
4⃣Man får 3 försök på sig så du hinner "känna in" tekniken - mycket här handlar om teknik!!
5⃣Försök använda benen och ryggen så mycket som möjligt; börja med rumpan skjuten bakåt som i utgångsställning för ett marklyft.
6⃣💥PANG💥 fram med röven, sträck ut benen och fullfölj rörelsen hela vägen upp tills stången är under hakan/i axelhöjd.

Träning som gör dig stark i detta moment:
(Tekniken är svår att träna på utan maskin)
🔹Explosivitet
🔹Marklyft
🔹Frivändning
🔹Raka marklyft
🔹Stångdrag upp till hakan

Försök att verkligen fokusera på tekniken och tänk på att verkligen använda de muskler du är starkast i; ben och rygg.

Kravgränserna är av maxvärde 9:
🔸Killar: 6
🔸Tjejer: 3

Jag drog 7,9 och har aldrig övat på crossfit/olympiska lyft eller liknande - enbart tunga basövningar som marklyft.
Däremot hade jag turen att ha en grym sjuksköterska som skrek på mig - han var guld för att få mig att kriga på och tagga till!💥
Var inte rädda för att gorma och skrika här, ett ökat buktryck gör dig starkare 💪

#PolisstuderandeTester
Read more
Hepimize iyi geceler.Allah rahatlıklar versin. 🤗 Biz yarın sabah çok erken Eskişehir yolcusuyuz. Allah'ın ...
Media Removed
Hepimize iyi geceler.Allah rahatlıklar versin. 🤗 Biz yarın sabah çok erken Eskişehir yolcusuyuz. Allah'ın izni ile ( Görümcemin) Güzel kızımızı verip ,çok değerli oğlumuzu almaya gideceğiz ⚘ Buraya tuzlu , mısır unlu kek tarifimi bırakıyorum. İnşallah yolda bizim kahvaltımıza ... Hepimize iyi geceler.Allah rahatlıklar versin. 🤗
Biz yarın sabah çok erken Eskişehir yolcusuyuz.
Allah'ın izni ile ( Görümcemin) Güzel kızımızı verip ,çok değerli oğlumuzu almaya gideceğiz ❤⚘
Buraya tuzlu , mısır unlu kek tarifimi bırakıyorum.
İnşallah yolda bizim kahvaltımıza eşlik edecekler .
Sizede tavsiyem hafta sonu kahvaltınıza ,ikindi çayınıza normal kalıpda da yapabileceğiniz mısır unlu kekimi mutlaka denemeniz. Bloğumun çok eski tarifidir. Sayfamın alt kısımlarında dilimli baton kek şeklinde de var.
Bugün slikon kalıpda yapınca ölçülerimi yarı yarıya azalttım aynen yaptığım gibi yazıyorum. 16 ad. Mini mini keklerim oldu. Haydi önce beğenin ve kaydetmeyi unutmayın olur mu ?
Sevgi ve saygılar ⚘
@nursevincelezzetler
Malzemeler
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 su bardağı mısır unu ( açık satılanlardan )
2 çorba kaşığı dolu beyaz un
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonatın
Üzerine yarım limon suyu
Ve tuz
20 ad. Ceviz içi.
Nasıl Yapılır
Kalıbımızı yağlayalım içlerine yarım kırık ceviz bırakalım.
Malzemelerimizin tamamı oda sıcaklığında olmalı
Öncelikle yoğurt ve limon sıkılmış karbonatı karıştırma kabımıza alalım.
Yumurtaları kırıp karıştıralım .Sıvı yağ ve beyaz unuda ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Çok az tatlı kaşığının ucu ile tuz atalım. En son Mısır ununu yavaş yavaş karıştırarak kek kıvamını elde edelim.
Not: Mısır unum , paket mısır ununa göre daha kalındı. Mısır unu karıştırılırken kıvamını aynen kek hamuru kıvamından çok az katı olacak şekilde ilave ediniz.
Hazır olan kek hamurumuzu kalıbına dökmeden önce fırınımızı 200 derecede ısıtmaya ayarlayalım.Kek hamurunu kalıbımıza dağıtalım.
Üzerlerine isteğe bağlı ceviz bırakalım. Bakınız kaydırmalı foto kolaj.
200 derece de ısıttığımız fırına kekimizi sürelim ve fırın derecesini 175 e getirelim. Bu şekilde kabarmaya başlayacaktır. Kontrol ederek üzeri kızarana kadar orta rafda pişirelim.
Yaylada mini fırınım olduğu için slikon kalıbımı fırın tepsime yerleştirip pişirdim.
Afiyetle kalın.
Mutlaka deneyin 🤗👍💃💃
#nursevincelezzetler #mısırunlukek #swtts1love #mısırunuilekekyapımı #tuzlukek #kahvaltıkeki #kahvaltıtarifleri #antalya #eskişehir #konya
Read more
Mobilspel, datorspel och tv-spel som gör reklam för ohälsosam mat påverkar barn att söka upp och ...
Media Removed
Mobilspel, datorspel och tv-spel som gör reklam för ohälsosam mat påverkar barn att söka upp och äta mer av den ohälsosamma maten. En självklarhet att reklam fungerar egentligen men det här är en ny metod som används flitigt för att nå unga barn. Mångra gratisspel för mobiler, datorn osv ... Mobilspel, datorspel och tv-spel som gör reklam för ohälsosam mat påverkar barn att söka upp och äta mer av den ohälsosamma maten.

En självklarhet att reklam fungerar egentligen men det här är en ny metod som används flitigt för att nå unga barn. Mångra gratisspel för mobiler, datorn osv från företag som de gör reklam för på sociala medier där barnen sen blir påverkade när de spelar spelet.

Jag har skrivit en hel del om det här i min bok skitmat men det här är vad jag vet den första meta-analysen som tittat på just spel som summerar den data som finns på ett mer fullständigt sätt.

Det här kan också relateras till min förra bild. De som påverkas mest av det här är personer i högre risk för övervikt från början.

Ju mer vi ändrar världen och tillåter den här typen av lockelse överallt desto fler är det som blir påverkade och desto fler år det som blir överviktiga.

Givetvis är inte reklam den enda orsaken men mer reklam ger mer konsumtion.
----------------------------------------------------- Studien: ⠀
Min bok Skitmat: https://gudiol.info/2vWoqAl
Skitmat som ljudbok: https://gudiol.info/2npEtmm
Skitmat som ebok: https://gudiol.info/2vBCrnR
Read more
Lyssnade på avsnittet om psykisk ohälsa av Hannah Amanda Report och låg och tänkte länge. Som många ...
Media Removed
Lyssnade på avsnittet om psykisk ohälsa av Hannah Amanda Report och låg och tänkte länge. Som många vet mådde jag riktigt skit för två år sen och jag mår så mycket bättre nu som jag också pratat om MEN, jag kämpar fortfarande. Jag är en person med ångest. Så är det. Den kommer och går, stannar lite ... Lyssnade på avsnittet om psykisk ohälsa av Hannah Amanda Report och låg och tänkte länge. Som många vet mådde jag riktigt skit för två år sen och jag mår så mycket bättre nu som jag också pratat om MEN, jag kämpar fortfarande. Jag är en person med ångest. Så är det. Den kommer och går, stannar lite längre ibland, kortare ibland. Den blir djupare och sätter större svårigheter i livet för mig ibland eller blir ”bara” ett obehag och inte stör min vardag andra gånger.
Det är läskigt att dela med sig. För hur långt vi än kommit senaste åren är det fortfarande tabu. SÅ många går runt med ångest men nästan alla känner sig ensamma i det. Det borde inte gå ihop.
Från och med nu tänker jag som @hannawidell sa ”Varje gång man berättar om sin svaghet gör man minst en människa mindre ensam. Det är ett givande alla borde syssla med”. Det berörde mig så otroligt och var något av det finaste jag hört.
Skillnaden mellan min ångest förr och nu är acceptansen. Jag förstår nu att ångest är en del av livet, eller i alla fall mitt liv. Då är den lättare att hantera. Jag är inte länge lika hård mot mig själv. Vad jag har förstått, är många därute är otroligt elaka mot sig själva. Vi trycker ner oss själva vilket vi aldrig skulle göra mot någon vi kände som har ångest. Jag tror acceptans är botande av väldigt mycket. Vi borde säga snälla saker till oss själva (och andra såklart!) hela tiden. Man kan se att frisättning av måbra-hormoner ökar då.
Det finns en villfarelse om att livet kan vara utan lidande eller ångest och oro. Det är den moderna idéen om att vi ska vara lyckliga hela tiden. Det i sin tur skapar olycka eftersom vi är olyckliga över att vi inte är lyckliga.
Stanna upp, ta några djupa andetag, vart du än är, förstå att alla är inte så lyckliga de ser ut att vara hela tiden. Alla bär på något. Det är läskigt för folk att dela med sig. Jag tycker det är svinläskigt men jag vill verkligen. De DM’s jag får om att texter har gjort folks dag eller hjälpt dem i situationer. Det är bara egoistisk av mig att låta mitt instagramflöde se så jävla ”lyckligt och roligt” ut. För så är inte livet alltid.
”Det är som det är och det blir som det blir”- Bästa citatet av @hannahwidell❤️
Read more
Är du intresserad av en utvecklande #karriär? Är du ute efter en varierande karriär eller vill du ...
Media Removed
Är du intresserad av en utvecklande #karriär? Är du ute efter en varierande karriär eller vill du hålla dig till en specialitet under längre tid? Som röjdykare och marin EOD-operatör har du möjlighet till båda varianterna. Efter grundutbildning och, i fler fall, vidareutbildning kan ... Är du intresserad av en utvecklande #karriär? Är du ute efter en varierande karriär eller vill du hålla dig till en specialitet under längre tid?

Som röjdykare och marin EOD-operatör har du möjlighet till båda varianterna. Efter grundutbildning och, i fler fall, vidareutbildning kan du exempelvis tjänstgöra som:

#Röjdykare ombord på fartyg eller i röjdykargrupp

#Röjdykledare/dykeribefäl ombord på fartyg eller i röjdykargrupp

#Marin EOD-operatör

#IEDD-operatör

Sök #röjdykarutbildningen idag och ta reda på om du har vad som krävs och få reda på mer om vilken väg som skulle passa dig bäst.
Utbildningsstart för redan militärt grundutbildade: Januari 2019

Utbildningsstart för GMU: September 2018

Ansökan:
Om du har genomfört #GMU eller tidigare värnplikt ansöker du via: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/15142/marinen-soker-rojdykare-till-haningeskredsvik/

Om du ännu inte genomfört grundläggande #militär #utbildning ansöker du till GMU via #rekryteringsmyndigheten: https://minsida.rekryteringsmyndigheten.se/hem

Ansök redan idag för att öka dina chanser att hinna prövas inför den kommande utbildningen.
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig per mail via: [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan och att förhoppningsvis se dig på den kompletterande prövningen.
Väl mött/
Röjdykarna

Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten, Nicklas Gustafsson/Försvarsmakten
Read more
DEL TVÅ LÖP <span class="emoji emoji1f3c3"></span>🏻‍♀️<span class="emoji emoji1f3c3"></span>🏻‍♀️<span class="emoji emoji1f3c3"></span>🏻‍♀️ . . Alltså!!!! Halleluja <span class="emoji emoji1f64c"></span>🏻<span class="emoji emoji1f64c"></span>🏻<span class="emoji emoji1f64c"></span>🏻<span class="emoji emoji1f64c"></span>🏻 Jag trodde jag skulle springa ...
Media Removed
DEL TVÅ LÖP 🏻‍♀️🏻‍♀️🏻‍♀️ . . Alltså!!!! Halleluja 🏻🏻🏻🏻 Jag trodde jag skulle springa ett varv till och så fattade jag att jag var KLAR efter detta?! Jag var alltså beredd på 6 mil löp🤓 Tuggade på o det var så himla tråkigt varv - igen men man slutar lixom ändå inte springa. Mina ben ... DEL TVÅ LÖP 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
.
.
Alltså!!!! Halleluja 🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻 Jag trodde jag skulle springa ett varv till och så fattade jag att jag var KLAR efter detta?! Jag var alltså beredd på 6 mil löp😂🤓 Tuggade på o det var så himla tråkigt varv - igen 😹 men man slutar lixom ändå inte springa. Mina ben bara går o går, som av sig själva. Var fullt sysselsatt med isbitarna och ville i mål. Många många gick och många led enormt av värmen. Mer än 30 grader är ingen lek. Man får dra ner på tempot för palla. Mycket kramp och slitiga miner. Rätt bedrövlig syn faktiskt med alla som led o typ vankade fram. Tänkte på min son som sa ”mamma nu sätter du spiken i kistan” . Och så tuggade jag på igen. Snart i mål, ökade farten. Det är inte förrän efter halvmarathon på en ironman det avgörs, vilka som orkar hänga i! Där o då märker man vilka som disponerat sin dag bra eller dåligt. De som börjar gå eller bonkar har ju helt klart bränt sina skepp men jag vill inte det så tog det lugnt genom dagen. Sista 2 km sprang jag som snabbast!!! Jag hade ork kvar och kände mig stark! DET är en grym vinst för mig! Clas brukar skriva ”avsluta starkt” och det gjorde jag!!!! 💪🏼 Dessutom i helt nya dojjor!!😹😹😹 köpte nya skor o strumpor i expot dagen innan o tänkte ”ah va fan, det går nog” Kutade lite i skorna i hotellkorridoren och kände det satt bra så bara testa😂 Det gick🙌🏻 Allt gick tack vare stark kropp o ännu starkare huvud samt bästa supporten i Karolina. Hon hade bokat bord på restaurang o vi hade bråttom hinna dit 😂😂 Ville verkligen bara hem till henne i mål. Kollade klockan på rådhuset o såg den närmade sig sex, helvete får öka på för hinna hem i tid till cigarren 😂😂 Och i mål kom jag! Stark o stolt❤️
Read more
Det här är @feministfotografens sista bild och text. Tack alla följare och tack för alla roliga ...
Media Removed
Det här är @feministfotografens sista bild och text. Tack alla följare och tack för alla roliga och fina kommentarer! Det enda jag velat med kontot är detta; feminism och jämställdhet är två vitt skilda saker. Som aldrig ska blandas ihop. Alla vi som är funtade normalt älskar jämställdhet ... Det här är @feministfotografens sista bild och text. Tack alla följare och tack för alla roliga och fina kommentarer! Det enda jag velat med kontot är detta; feminism och jämställdhet är två vitt skilda saker. Som aldrig ska blandas ihop. Alla vi som är funtade normalt älskar jämställdhet - det är ju Sveriges framgångsfaktor nr 1. Att vi män och kvinnor står sida vid sida. I samhället, på arbetsplatser, i föreningslivet och i hemmet. Kvinnor och män i Sverige har idag samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Underbart! Den svenska feministrörelsen försöker på olika sätt framställa Sverige som ett jämställdhetens u-land. Det är vi inte och vi ska aldrig låta den lögnen stå obesvarad. Är vi tysta så blir deras lögner till slut en accepterad sanning. Feministerna ska inte styra dagordningen eller sätta agendan för jämställdhet i vårt land - det ska vi andra göra, vi som är i majoritet. Vi som inte låter våra hjärnor och känslor styras av en ledare och en ideologi som är sprungen ur kommunismen. Vi som inte hänger upp våra liv på tomma floskler så som "patriarkat", "könsmaktsordning" och "normkritik". Vi vanliga grabbar och tjejer som älskar jämställdhet men vet att Sverige är ett mycket bättre land utan extrema feminister som hatar mer än dom älskar (tro mig jag har mött deras hat - och då har jag ändå kommit lindrigt undan eftersom jag lever - dom har blod på sina händer som dom aldrig kan tvätta bort). Den svenska feministiska rörelsen av idag är ingen gräsrotsrörelse som kvinnokampsrörelsen en gång i tiden var innan vi uppnådde jämställdhet. Nej, nu befinner sig feministrörelsens kärna på universiteten där dom läser genusvetenskap och lär sig att vita cis-män är jättedumma och att kvinnor alltid är svaga offer. Och kampen handlar nu enbart om att lära pöbeln använda sig av rätt ord. Som hen istället för hon/han/den, och det värmländskklingande en istället för man. Införlivar feministen dessa två ord i sitt vokabulär så är hon halvvägs till examen. Kan hon sen också kräva kvotering för den promille av eliten som kommer ifråga för börsbolagens styrelser, ja då är hon i mål. Stjärna i kanten blir det om feministen kräver att alla musikfestivaler bjuder ➡️
Read more
Så mycket jag har lärt mig om livet och om mig själv som egen företagare bara på ett par år har skolan ...
Media Removed
Så mycket jag har lärt mig om livet och om mig själv som egen företagare bara på ett par år har skolan aldrig gjort. Jag ser många med betyg som är ljusår bättre än mina men på nåt sätt är de kvar i ingenmansland. Det jag har lärt mig genom förtvivlan och tidigare en person med prestationsångest ... Så mycket jag har lärt mig om livet och om mig själv som egen företagare bara på ett par år har skolan aldrig gjort. Jag ser många med betyg som är ljusår bättre än mina men på nåt sätt är de kvar i ingenmansland. Det jag har lärt mig genom förtvivlan och tidigare en person med prestationsångest är:
✅ Bli en person som tar action, bli någon som gör något - inte en som tänker.
✅ Bli inte en person som väntar på det perfekta tillfället för det kommer aldrig komma! Nånsin!
✅ Idéer i tankarna är just bara det, de funkar endast om du gör något med dom.
✅ Det bästa och mest effektivaste sättet att få självförtroende och jobba bort rädsla är att agera. Du kan inte vänta ut dom.
✅ Skapa momentum, små momentum varje dag skapar något stort i slutet.
✅ Tankar som ”nästa vecka”, ”nästa måndag” osv är att ljuga för sig själv för det händer inte, det är förlorad tid som du aldrig får igen. Det är nu som gäller!
✅ Din plan måste inte vara perfekt, du SKA inte vara perfekt (fan va tråkigt i så fall) utan börja gör något mot dina mål.
✅ Var en person som ger för du vill göra välden bättre!
💯💯💯
Jag har fått jobbat med alla dessa punkter och får göra det fortfarande och kommer aldrig få sluta med det heller. Du kommer göra bort dig rejält men det visar bara att du försöker och att du är mänsklig.
🌞🌞🌞
Njut av lördagen och solen! Själv ska jag käka med några vänner ikväll 🥘🍽
Read more
Snart så börjar många barn i skola och förskola igen. Nya intryck och nya möten. Rutiner och planer ...
Media Removed
Snart så börjar många barn i skola och förskola igen. Nya intryck och nya möten. Rutiner och planer ska levas. Relationer ska byggas och raseras. Ett liv pågår. Jag vill verkligen tipsa oss vuxna om att vara så nyktra vi kan när det gäller denna tid. Många funderingar och en hel del oro kan finnas ... Snart så börjar många barn i skola och förskola igen. Nya intryck och nya möten. Rutiner och planer ska levas. Relationer ska byggas och raseras. Ett liv pågår. Jag vill verkligen tipsa oss vuxna om att vara så nyktra vi kan när det gäller denna tid. Många funderingar och en hel del oro kan finnas inom oss. Hur ska det gå? Vänner? Mobbing? Jag menar naturligtvis inte att vi ska främja elakheter eller ondska på vår planet men jag vill ändå att vi förstår att den finns. Många gånger är det vi kallar ”elaka barn”, barn som försöker uttrycka något. De vill inte någon medvetet illa, men har svår att veta hur de ska handskas med sig själva och situationen. Här behöver vi våga vara kärleksfulla vuxna och inte militärer som förklarar krig med 6 åringar. Och därefter rikta våra trupper mot deras föräldrar för att vinna ännu ett krig. Nej, vi behöver fredliga lösningar och hundratals kilo med förståelse, nyfikenhet och större perspektiv. Risken är annars att vi förstorar upp saker tills de blir ohanterbara. Det som började med ett ryck i håret på rasten slutar med en grannskapsfejd bland vuxna där man ser hur någon har klippt ner ens nya olivträd på tomten med en motorsåg och den andres nya bil är repad med en skruvmejsel. Allt detta mesans våra barn som är inblandade sitter och snappar varandra och skrattar åt ett nytt filter.
Självklart finns det stunder där vi verkligen behöver mer resurser, men de flesta små elakheter som sker bland barn är inte ens i närheten av alla de som vi vuxna antagligen hittar på där vi är och ”leker” om dagarna.
Kram ❤️ #inspiration #viföräldrar #familjeliv #skola #relationer #föräldraskap #konflikt #mobbing #bemötande #respekt #tillit #drama #härochnu #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #ledarskap #kärlek #föreläsare #föreläsning #yoga #yogi
Read more
Min förkärlek till bibliotek kommer ur en ohejdad lust att få veta mer och dras med. Summan av allt ...
Media Removed
Min förkärlek till bibliotek kommer ur en ohejdad lust att få veta mer och dras med. Summan av allt som berättas, som spänner över vilt flygande fantasier, historieförankrade biografier till vetenskapliga rapporter och hela avhandlingar (!) gör våra bibliotek till oslagbara fenomen ... Min förkärlek till bibliotek kommer ur en ohejdad lust att få veta mer och dras med. Summan av allt som berättas, som spänner över vilt flygande fantasier, historieförankrade biografier till vetenskapliga rapporter och hela avhandlingar (!) gör våra bibliotek till oslagbara fenomen att värna. Vi behöver fredade bildningsarenor som bjuder in till perspektiv och visioner, samtidigt som de erbjuder oss kunskap och fakta, om vad, varför och hur.

Häromdagen började flygskatten att gälla, det betyder att flyget ska börja betala för en del av sina utsläpp, vilket miljöpartiet har kämpat för. Läs gärna Isabella Lövins debattartikel via länken i min bio.
Flygskatten är ett (1) av många (!) verktyg som behöver komma på plats för att vi ska rädda vår planet. Samtidigt ska det vara lätt att göra rätt och inte krävas en ingenjörsutbildning eller år av forskningsstudier för att kunna navigera bland olika bra, mindre bra och riktigt dåliga alternativ i våra vardagliga liv.

Jag är väl medveten om att många (liksom jag) längtar efter sol och värme, samtidigt vet jag att många känner olust inför det faktum att världens utveckling kräver att vi förändrar våra vanor. Vi står enkelt uttryckt i skarven mellan vad vi vet att vi måste göra och det vi av olika anledningar längtar efter. Men, det kommer att gå. Vi har ändrat/bytt/skrotat dåliga vanor förr. Vi kommer att kunna göra det igen. Och livet kommer inte att bli sämre, tvärtom.

Om detta, om böcker om att förändring är möjlig sökte jag idag på biblioteket. Har ni några bra tips?

#svpol #bibliotek #flygskatt #miljöpartiet

#syntolkning: på biblioteket framför fyllda bokhyllor.
Read more
Vad gör vi i #lofsansjulichallenge egentligen? Jo, vi tränar minst 30 minuter varannan dag! Hur funkar det? Vi kör kroppsviktspass tillsammans, från träningsappen Mized: ett nytt program med pass som är gjorda för en 30 dagars sommarchallenge ELLER med dina egna träningspass från ett ... Vad gör vi i #lofsansjulichallenge egentligen? Jo, vi tränar minst 30 minuter varannan dag!
Hur funkar det? Vi kör kroppsviktspass tillsammans, från träningsappen Mized: ett nytt program med pass som är gjorda för en 30 dagars sommarchallenge ELLER med dina egna träningspass från ett program som du redan följer. Du som kör PT Online med @lofsangruppen kör det program som du har fått av din coach såklart.
DET VIKTIGA ÄR ATT DU TRÄNAR NÅGONTING 30 MINUTER VARANNAN DAG!
Detta är ett program som hjälper dig med träningen igenom hela juli månad. Programmet består av 16 träningspass á 30 minuter. Passen är på ett rullande schema med 4 sorters träningspass:

Styrka underkropp 
Styrka överkropp 
Kondition 
Styrka helkropp

Du behöver inga träningsredskap för styrkepassen men en pinne, en stol eller en pall eller liknande kommer att behövas och ibland ett trappsteg. En matta eller handduk är också skönt att ha. Det står i varje pass om du behöver ha matta, pinne eller stol. På konditionspassen behöver du ha en klocka och ordentliga skor som du kan springa (eller gå snabbt) i, inte tofflor. Du kommer att välja mellan att springa eller att gå raskt på konditionspassen. Du behöver en klocka/timer för alla pass, använd mobilen tex.

Vem vänder sig detta program till:

Denna träningsmånad vänder sig till dig som vill ha färdiga träningspass, med låg tröskel, under en månad där det annars kan vara knepigt att få till träningen. Styrkepassen kan du genomföra var som helst: på stranden, gräsmattan eller i vardagsrummet. Konditionspassen behöver du ha en sträcka som du kan komma i väg ett par minuter bortåt åt gången. Nivå 1 ska kännas överkomliga för vem som helst att köra, men passen blir lite tuffare vecka för vecka, allt efterhand som du blir starkare och orkar mer. Passen på nivå 3 är tuffa och kommer att utmana även de mest vältränade.

Hur många gånger per vecka ska programmet utföras?

Du kommer att träna varannan dag, i 30 minuter. Om du vill träna mer än detta program så gör du det, det viktiga är att du tränar minst 30 minuter varannan dag, HELA månaden.

DU KAN SJÄLVKLART HÄNGA PÅ NU ÄVEN OM DU INTE VARIT MED FRÅN BÖRJAN!

#lofsangruppen #mized #mizedapp
Read more
De är inte svenskar. De passar inte in i Sverige. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson berättade ...
Media Removed
De är inte svenskar. De passar inte in i Sverige. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson berättade var han står i valets slutskede. Att han och hans parti gör skillnad på människor, och kommer göra det även fortsättningsvis. Även om de byter ut ordet ras mot kultur ändras inte det faktum att ... De är inte svenskar. De passar inte in i Sverige. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson berättade var han står i valets slutskede. Att han och hans parti gör skillnad på människor, och kommer göra det även fortsättningsvis. Även om de byter ut ordet ras mot kultur ändras inte det faktum att det är samma, gamla, unkna nationalism och rasism som deras ideologi, politik och många medlemmars grova uttalanden grundar sig i.
.
GÖM EN FLYKTING!
Om det blir olagligt - göm två!
.
Tröjan på bilden är som svar på alla otaliga osolidariska och rasistiska uttalanden. Och även som svar på deras politiska förslag som att Jimmie Åkesson sagt att han vill göra det olagligt att gömma papperslösa och dessutom införa en plikt att polisanmäla en granne som gör det. Plikten skulle enligt dom vara en form av civilkuragelag. Men det här är INTE civilkurage.
.
Civilkurage är ju något av det jag brinner mest för. Faktiskt det vackraste jag vet. Att stå upp för nån annan. Stå upp för det man tror på. Att våga agera. Hjälpa till. Backa upp när det behövs. Vara modig.
.
Med det är ju just det där med mod. Att det handlar inte bara om att agera. Det handlar också om VAD man gör. Om VARFÖR man gör det. I grund och botten ett val utifrån värderingar. Hur vi ser på varandra. Och vad vi tycker är viktigt. Jag tror att mod måste bottna i medmänsklighet för att vara just mod.
.
Att vara snäll utan att vara modig hjälper inte alltid. Och att vara modig utan att vara snäll hjälper inte alls.
Read more
Att öppna upp bröstkorgen som ett ägg ner i pannkakssmeten. Att skriva om mig och mitt. I bland gör ...
Media Removed
Att öppna upp bröstkorgen som ett ägg ner i pannkakssmeten. Att skriva om mig och mitt. I bland gör det mig fundersam. Inte på grund av att skriva om mig, jag är inte tappad i komposten. Av alla miljarder människor så spelar det noll roll vad jag skriver här för jag spelar ju bara roll för mig och ... Att öppna upp bröstkorgen som ett ägg ner i pannkakssmeten. Att skriva om mig och mitt.
I bland gör det mig fundersam. Inte på grund av att skriva om mig, jag är inte tappad i komposten. Av alla miljarder människor så spelar det noll roll vad jag skriver här för jag spelar ju bara roll för mig och den som bryr sig. Vad jag däremot funderar på är egot. Inte som i självomvårdnad eller självkärlek utan egot som är tankar (är mina tankar ens mitt riktiga jag?), som styr mina känslor och som har suttit på mina axlar sedan födseln. Och innan dess finns där ett historiskt ok som sträcker sig till mina äldre släktled, med även ett kvinnligt ok ända tillbaka till begynnelsen. Därför funkar det inte bara att säga ”tänk positivt så blir allt bra”. Bara i de orden ligger något som går så djupt att vi får gräva oss långt ner åt hellskotta arton varv runt universum och tillbaka. Sen ha i åtanke att universum varken har en början eller ett slut. Hej premium mindfuck.
Jag står nu lite med ena foten i något som jag typ vill kalla hipster-spirituell och med andra foten i något som bara är. Jag kanske är dömmande nu, men då lär jag väl bli vettigare med tiden men jag aktar mig för att bli den som kallar sig spirituell på ett sätt som verkar trendigt nu...? Jag tror jag värderar det för att jag är medveten om mitt eget ego och vet hur mänsklig jag är. Eller mitt ego är mänskligt. Jag är väl snarare gudomlig? 🤷🏻‍♀️ Trendigheten att det är ballt att söka sig inåt men bara om man är liksom megafräsch och har ett spännande instagramflöde och skriver så att folk tycker att man är insiktsfull. Helvete heller. Ju mer jag förankrar mig i min livsåskådning desto mer slits jag, just nu. Bara just nu. För mitt ego förlorar makt men vill livnära sig på minsta lilla och mitt riktiga jag bara sitter där och är.
Jag har förstått att jag inte har förstått.
Men jag har också förstått att mitt liv inte alls kommer bli som jag trott att jag velat. Över huvud taget. Mitt riktiga jag vill något annat. Mitt jag säger att jag ska vara tyst och stilla och veta att jag inte behöver göra något. Sluta kämpa emot. Det skrämmer mitt ego -men inte mig. För när jag skalar av alla lager finns bara jag kvar.
Read more
Många undrar hur jag hinner och orkar allt jag gör och när jag själv scrollar i mitt flöde så undrar jag samma sak. Hur orkar han? Tänker jag om mig själv 🤣 Men igår var jag trött och idag var jag barnfri och hade ingenting inbokat. Jag sov hela dagen och gled runt i pyjamas i godan ro när jag insåg ... Många undrar hur jag hinner och orkar allt jag gör och när jag själv scrollar i mitt flöde så undrar jag samma sak. Hur orkar han? Tänker jag om mig själv 🤣 Men igår var jag trött och idag var jag barnfri och hade ingenting inbokat. Jag sov hela dagen och gled runt i pyjamas i godan ro när jag insåg jag att jag måste åka till Vaxholm för att rösta. Jag är ju Ö-bo och vår Ö tillhör Vaxholms kommun. Då fick jag bråttom. Sjukt pinsamt att predika för folk hur viktigt det är att rösta och sen nästan missa det själv. Men jag hann och det känns skönt. Nu är det spännande. Jag tror att Jimmy är den riktigt stora vinnaren imorgon när vi vaknar. Och det väcker såklart mycket känslor hos många. Jag röstade på Ulf idag. @kristerssonulf och hoppas såklart att mitt parti @nyamoderaterna skall ta över makten. Men det blir nog tufft att få majoriteten i detta val. Och jag är inte speciellt förvånad eftersom jag är uppvuxen i liten småstad där man lyssnade på Ultima Thule, hade torshammare runt halsen och tyckte att folk som bodde innanför tullarna i Stockholm var snobbiga översittare. Idag är jag själv en person som lever innanför tullarna och omger mig med glassiga kändisar och överklassnobbar. Men dessa personer inser ju inte alltid att dom är en minoritet när det blir val. Folket utanför tullarna är nog jävligt trötta på fåniga kändisar som skall tala om för dem hur de borde rösta. Och jag tror att man är väldigt trött på alla usla politiker som inte ger några raka svar. Inte har några lösningar på allvarliga problem. Och inte bryr sig om Sveriges framtid. Då får man nog tyvärr skylla sig själv. Och då växer missnöjet och skapar en motorväg för SD raka vägen mot makten. För den riktiga makten ligger i slutändan hos folket och inte hos någon fånig person som mig med massa följare på instagram. Imorgon får nog de flesta etablerade politiker lära sig en rejält dyr läxa. Vissa borde man sparka ut och byta. Om en Vd på ett börsnoterat företag förlorar kunder, anställda och lönsamheten sjunker som en sten. Då får man leta efter ett nytt jobb eller byta branch. Men inom politik verkar många hänga kvar trots att man gör ett dåligt jobb. Jag hejar på @nyamoderaterna ikväll 💙Ⓜ️
Read more
Vi var små och de frågade vilken färg som var vår finaste. Vår favorit. Och vi svarade. Rosa. Rött. ...
Media Removed
Vi var små och de frågade vilken färg som var vår finaste. Vår favorit. Och vi svarade. Rosa. Rött. Blått. Svart och vitt och grönt. Vi svarade för att ångra oss och påverkades av alla runt om. Rosa? Rött? Blått? Svart och vitt och grönt? Alla? Inga? Vi var små och de frågade men vi är stora ... Vi var små och de frågade vilken färg som var vår finaste. Vår favorit. Och vi svarade.
Rosa. Rött. Blått. Svart och vitt och grönt.
Vi svarade för att ångra oss och påverkades av alla runt om.
Rosa? Rött? Blått? Svart och vitt och grönt? Alla? Inga?
Vi var små och de frågade men vi är stora nu.
Vi måste veta vad vi gör och varför vi gör det, för färg går inte alltid att tvätta bort. Det går att måla över men det som ligger till grund är redan lagt och ibland lyser skiten igenom.
Så. Vi måste bestämma hur vi ska måla världen nu.
Och det kanske inte alltid kan vara den färg vi älskar mest. Det kanske är någon annans. Vi kanske måste blanda nytt och blanda om för att färgen som saknas i världen vi målar inte är den vi håller i handen.
För.
Världen är så stor att vi ibland behöver bli större.
Och jag vet, jag vet. Att inte vara egocentrisk är svårt. Att inte tänka ”men jag då” och se till sin egen plånbok och status och position.
Det är svårt, jag vet.
Men, och jag tror att det här är viktigt; saker är sällan tomma, bara för att vi vill ha mer.
Och.
Vi kan inte alltid vakta vår egen trädgård, om världen utanför håller på att brinna ner.
Vi kan inte lägga ner vår röst när andra kommer att använda vår tystnad.
Vi kan inte lägga ner penseln, när färgen har börjat krackelera.
Vi måste måla, måla, måla och vi måste göra det för att världen ska få fortsätta vara vacker. Och öppen. Och snäll. Och omhändertagande och respektfull och framåtsträvande och positiv.
Vi måste ta upp penseln och doppa den i den demokrati som är vår och vi måste se till att den aldrig skrapas bort, aldrig försvinner.
För vi är stora nu och vattenfärgerna är slut.
Det är på riktigt, nu.
Och vi måste måla världen rätt.
Read more
Idag måste vi vara tydliga med vad vi vill. Jag tror inte på sättet många svenska kändisar har peppat ...
Media Removed
Idag måste vi vara tydliga med vad vi vill. Jag tror inte på sättet många svenska kändisar har peppat folket till att gå och rösta men inte själva kommunicerar vad de röstar på. Jag tror att det ger fel signaler. Att fans, följare och beundrare tänker att sin idol röstar på något helt annat än ... Idag måste vi vara tydliga med vad vi vill. Jag tror inte på sättet många svenska kändisar har peppat folket till att gå och rösta men inte själva kommunicerar vad de röstar på. Jag tror att det ger fel signaler. Att fans, följare och beundrare tänker att sin idol röstar på något helt annat än vad den egentligen gör. Jag tror att sån typ av ”pepp” leder till att fler människor röstar på fel parti. Jag tror visst att det spelar roll att man tydligt visar vad man står för och då får med sig fler att rösta bort Sverige från obehagliga SD. Med det sagt tycker jag att JÅ är en otroligt skicklig politiker och hade jag inte vetat bättre vad hans parti står för mer än vad han kommunicerar i valdebatterna hade jag nog röstat på honom. För han sköter sig otroligt bra och säger mycket som man är mottagen för att höra. Men det döljer sig mer bakom hans skarpa hjärna och det är lätt att missa. Därför hade jag önskat att flera kändisar hade vågat skita i att vara omtyckta av alla för det är inte lika viktigt som att tydligt visa hur man vill påverka sina följare. Rött eller blått spelar ingen roll men att inte säga förvirrar. Tror jag. Jag är inte politiskt aktiv bad Bingo klistra dit loggan på den här bilden för jag tyckte det var kul på en så fin bild. Och för att jag vill vara tydlig. Sverige behöver en ny regering, den nuvarande har verkligen inte gjort ett bra jobb. Så idag vänner röstar vi. Vi röstar på @kristerssonulf och @nyamoderaterna. Det är så självklart.
Read more
Det är en ynnest att bli omruskad och liksom få meningen med det man gör understryket. Igår i Södertälje fylldes mitt VARFÖR jag gör det jag gör till bredden. . Läslandet är en konkretisering av övertygelsen om att varenda unge har rätt till språk och livsavgörande bildning. Hur många har ... Det är en ynnest att bli omruskad och liksom få meningen med det man gör understryket. Igår i Södertälje fylldes mitt VARFÖR jag gör det jag gör till bredden.
.
Läslandet är en konkretisering av övertygelsen om att varenda unge har rätt till språk och livsavgörande bildning. Hur många har man inte mött som gett upp den idén? Som bortförklarar, ursäktar, relativiserar? Alldeles för många! Men @lfi_laslandet gör det motsatta. De har bestämt sig och jag fick inviga deras nya Läsland som kommer att göra skillnad. Vilken ära!.
.
Tack för att ni gör och ger fastän ni inte har mycket. Tack för att ni inte gett upp och aldrig tullar på övertygelsen om alla människors, alla barns, lika värde. Tack för att ni, när jag behövde det som mest, stärkte mig i min övertygelse.
.
#läslandet #södertälje
#syntolkning: film från när jag öppnar första boken i Läslandet.
Read more
Jag behöver er två på stranden gapskrattandes och pekande på mig som skriker och är vansinnig ute ...
Media Removed
Jag behöver er två på stranden gapskrattandes och pekande på mig som skriker och är vansinnig ute i vattnet med sportstrumper uppdragna till knäna för allt tång! Aldrig tänkt använda instagram som en dagbok men idag kan jag inte hjälpa mig det! Du din jävel, varför är du inte här? Jag behöver ... Jag behöver er två på stranden gapskrattandes och pekande på mig som skriker och är vansinnig ute i vattnet med sportstrumper uppdragna till knäna för allt tång!

Aldrig tänkt använda instagram som en dagbok men idag kan jag inte hjälpa mig det!
Du din jävel, varför är du inte här? Jag behöver ditt fluff, din alldeles för ljusa röst, din alltid alldeles för positiva inställning till allt, du va aldrig en realist som resterande trio. Jag behöver ditt extremt lättlurade jag. Jag behöver dig!
Det är så mycket du missat, egentligen hela mitt vuxna liv, även om det ”bara” är 8 år. Men jag behöver mer än alla dom bilder som finns, jag behöver din axel, en öl på en uteservering i en lycklig solig stad!

Jag låter bilden tala för sig själv och säger samtidigt förlåt! Cykeln i bilden hittade vi en tidig morgon påväg hem från vart vi än varit, vi tyckte den skulle passa fint in som konst hos Lollo, hon blev inte lika glad, men stod där det gjorde det.. överdrivet länge också, och självklart vår älskade Brasse, bilden talar sitt tydliga språk! Hon var mångas glädje och livsnjutare som gick loco så fort reggaeton kom på! (Eller backstreet boys, då åkte fjärrkontroll, skruvmejslar fram och vi skrek för full hals, så tack för att jag kan varenda BB låt värd att kunna utantill) Men hon var vår bästa vän, vår stöttepelare, vår att jävlas med och dela det allra innersta med, du är också en av dom största anledningarna till att jag faktiskt inte gav upp på mig själv!
Idag är det inte smärta, men saknaden är lika stor, lika stor som för snart nästan exakt 8 år sedan!

Men en sak är säker, vi gick in i en helvetes fight, och vi kom ut som vinnare! Hur man än ser på det så fick jag massa tid med dig, och en jäkla massa hyss att berätta vidare till alla dom småkids du missat alla vi känner har fått nu haha!
Jag älskar dig, alltid!
#trio #bustis # #kusin #glädje #livet #familj #fuckcancer #BrissNBrass
Read more
När jag gick i skolan & gymnasiet var jag väldigt målmedveten. Jag älskade politik och var ordförande ...
Media Removed
När jag gick i skolan & gymnasiet var jag väldigt målmedveten. Jag älskade politik och var ordförande i skolans elevkår. Jag var helt säker på att jag skulle börja plugga vidare direkt efter gymnasiet och bara köra på. Men så blev det inte. Jag var istället med i Paradise Hotel, som jag såg ... När jag gick i skolan & gymnasiet var jag väldigt målmedveten. Jag älskade politik och var ordförande i skolans elevkår. Jag var helt säker på att jag skulle börja plugga vidare direkt efter gymnasiet och bara köra på. Men så blev det inte.
Jag var istället med i Paradise Hotel, som jag såg som en otroligt rolig grej, en upplevelse för livet och något jag skulle ångra hela mitt liv om jag sa Nej till. Jag kände att "Det blir vad jag gör det till". Alla fördomar om Paradise Hotel osv sket jag i, för jag visste vem jag var. Och jag visste att det inte alltid handlar om VAD man gör, utan faktiskt HUR man gör saker. Jag ångrar inte Paradise Hotel, men ibland undrar jag hur mitt liv skulle sett ut om jag stannat hemma. Skulle jag ens ha intresse för sociala medier eller vad hade jag gjort idag. •

Jag har nånstans i all denna sociala medier värld tappat bort lite av vad jag hade inom mig förut. För att jag fokuserat så mycket på att bli någonting inom det offentliga eftersom jag tycker det verkar så kul med allt i den branchen. Det känns oxå som att folk förväntar sig att man ska bli någon i "Kändis världen" efter PH eller annat i TV. Annars har man misslyckats? Men lixom.. Vem har sagt att bara för man är med i ett TV-program en gång, är det de man vill med resten av sitt liv..?” Jag har skrivit av mig på min blogg kring massa massa tankar jag sitter inne på. Länk i min bio om ni vill läsa 🌸
Read more
Vegopytt med halloumi och kikärtssås. ... Börja med att hacka ner tre-fyra morötter, en gul lök, ...
Media Removed
Vegopytt med halloumi och kikärtssås. ... Börja med att hacka ner tre-fyra morötter, en gul lök, en selleristjälk och en solovitlök i små sexiga kuber. Stek i stekpanna på strax under medelvärme under tiden som du kubar ner fem-sex medelstora potatisar i små bitar. Hur nära utseendet ... Vegopytt med halloumi och kikärtssås.
...
Börja med att hacka ner tre-fyra morötter, en gul lök, en selleristjälk och en solovitlök i små sexiga kuber. Stek i stekpanna på strax under medelvärme under tiden som du kubar ner fem-sex medelstora potatisar i små bitar. Hur nära utseendet på Felix oxpytt du vill komma bestämmer du själv. Jag väljer att komma ganska nära. Kasta runt grönsakerna lite proffsigt i pannan och när det har blivit mjukt och glansigt häller du över skiten i en ugnsfast form. Höj värmen, dunka i ett par mstskedar olivolja och fräs på potatisen lite ojämt sådär. Vissa blir nästan brända, vissa förblir lika bleka som skrivarpapper. Det gör inget, det är okej. När du är nöjd med färgen på potatisen häller du på potatisen på grönsakerna, blandar runt och ställer in i ugnen på ca 100 grader.
Mortla ihop vitlök, kikärtor, salt, spiskummin, paprikapulver och en rejäl matsked ajvar. Hiva på lite crème fraiche, blanda runt och ställ åt sidan.
Skär halloumin i små bitar och stek på hög värme så du får bra krisp och bra färg. Det ska nästan vara bränt. När osten är färdig är det bara plocka ut formen ur ugnen, blanda ihop med halloumin och lägga upp på faten. Klicka på såsen, njut och känn dig både nyttig och miljövänlig.
Read more
•NU HAR JAG FAN FÅTT NOG• Jag har varit tyst alldeles för länge, men nu går det inte längre. Min gräns ...
Media Removed
•NU HAR JAG FAN FÅTT NOG• Jag har varit tyst alldeles för länge, men nu går det inte längre. Min gräns är verkligen nådd, på alla vis! Igår läste jag @linneaclaeson’s kolumn i Aftonbladet. Jag grät igenom hela texten och efteråt gick jag in på hennes Instagram och ser bara en jävla massa ... •NU HAR JAG FAN FÅTT NOG•

Jag har varit tyst alldeles för länge, men nu går det inte längre. Min gräns är verkligen nådd, på alla vis!

Igår läste jag @linneaclaeson’s kolumn i Aftonbladet. Jag grät igenom hela texten och efteråt gick jag in på hennes Instagram och ser bara en jävla massa hat.. Efter det har jag känt mig så jävla tom. Jag finner verkligen inga ord längre.
Ingen människa förtjänar hat. Ingen människa förtjänar hot, mordhot och andra typer av hot, trakasserier.
Det enda man ser idag på sociala medier osv är hat. Groteskt och överdrivet jävla hat. Människor hatar på allt och alla hela tiden.
Det spelar ingen roll vad det handlar om längre så kommer alla dessa hemska jävla kommentarer.
Om en person lyckas med någonting & når framgång. Då hatas det.
Om en person misslyckas. Då hatas det.
ALLTSÅ VARFÖR?

Jag förstår verkligen inte vad som händer mer vårat samhälle. Vart är vårat trygga fina Sverige någonstans?
Vart är det där landet som alla människor utifrån tycker är så härligt. Där alla människor är så glada och trevliga och där alla hälsar på alla. Där vi backar upp varandra oavsett vem den andra personen är. Där vi är trevliga mot varandra och alltid hjälper varandra.
Ni allihopa som läst denna väldigt långa texten. Kan ni alla lova mig en sak?
Sprid kärlek, skrik kärlek, sträck ut en hand till dom som behöver det, var trevlig, var glad.
Om du inte tycker om någonting eller någon. Låt den personen eller vad det än handlar om bara va. Lägg ingen energi på hat för det leder ändå ingenstans..
Tillsammans gör vi vårt land tryggt. Tillsammans dödar vi hatet som sprider sig överallt.
Puss och kram ❤️
Read more
 #Repost @treskablinoll with @get_repost ・・・ Jag går nedför trappen i min mammas hus, det är natt ...
Media Removed
#Repost @treskablinoll with @get_repost ・・・ Jag går nedför trappen i min mammas hus, det är natt och jag har drömt mardrömmar. Jag går mot min mammas sovrum för att söka trygghet i min mammas famn. Jag öppnar dörren till sovrummet och min mamma ligger inte i sin säng. Mamma har redan hunnit ... #Repost @treskablinoll with @get_repost
・・・
Jag går nedför trappen i min mammas hus, det är natt och jag har drömt mardrömmar. Jag går mot min mammas sovrum för att söka trygghet i min mammas famn. Jag öppnar dörren till sovrummet och min mamma ligger inte i sin säng. Mamma har redan hunnit åka iväg till sitt nattjobb. I sovrummet ligger min mammas sambo och sover. Jag kryper ner i mammas säng, borrar ner min näsa i hennes kudde. Kudden bär min mammas doft, en doft av trygghet.
Min mammas sambo vaknar. Han stryker mig på ryggen. Jag som tidigare älskat att någon stryker mig på ryggen, har sedan några månader fått panik när det händer. Jag känner något hårt mot min rygg, jag vet vad det hårda är. Jag kniper ihop mina ögon, låtsas sova men han slutar inte. Jag hör hans andetag börjar låta annorlunda, tunga och ansträngda. Min kropp vill fly, fly från denna situation. Men kroppen lyder inte. Kroppen är som den frusit till is. Hans händer rör min kropp, ett barns kropp. Överallt är hans händer och när han är klar sjunker han ihop.
Han går upp ur sängen, till toaletten där jag hör papper som prasslar.
Ännu en gång har det hänt. Och gångerna det händer kan jag inte ens räkna. Jag är sju år gammal. Hans händer blir med åren mer hårdhänta. När jag gör motstånd kastar han in mig med huvudet före i väggen. Sakta sakta bryts jag ner. Barnet som sökte trygghet i sin mammas säng efter en natt med mardrömmar. Hon lever nu mitt i en mardröm.
När jag är 11 år flyr min mamma för sitt liv. Denna man har då slagit henne för sista gången. Jag och min bror behöver aldrig mer träffa den mannen. Vi är fria! Men mitt inre är krossat.
Jag bär på minnena, känslorna, dofterna.... Först när jag är 18 år berättar jag för min mamma vad som hänt när jag var barn.
Idag står jag här, 36 år gammal och själv mamma till två barn. Det har varit en lång väg att vandra, många år av bearbetning. Men jag står nu här. Stolt över den jag blivit, och den jag nu är❤️
#minhistoriaräknas @treskablinoll
Read more
9-åriga Tuva-Li från Kristinehamn har CRPS, ett relativt ovanligt smärtsyndrom som liknar en nervskada. All beröring gör ont och den minsta kram är smärtsam. Efter veckor med intensiva behandlingar mår hon idag mycket bättre. Då vatten och värme är något som mildrar smärtorna som hennes ... 9-åriga Tuva-Li från Kristinehamn har CRPS, ett relativt ovanligt smärtsyndrom som liknar en nervskada. All beröring gör ont och den minsta kram är smärtsam. Efter veckor med intensiva behandlingar mår hon idag mycket bättre. Då vatten och värme är något som mildrar smärtorna som hennes syndrom medför önskade hon att på sin Stora Dag tillbringa en vecka i sol och värme tillsammans med sin familj.
Här kan du läsa Tuva-Lis pappas ord om upplevelsen: ⠀

”En stukad fot i maj 2017 och allt förändrades. Tuva-Li fick diagnosen CRPS. Det är en ovanlig neurologisk diagnos som orsakar en svår inflammation i det sympatiska nervsystemet. Kroppens nerver feltänder och hjärnan översvämmas av smärtsignaler. Det är ett långvarigt smärttillstånd som innebär en intensiv, ihållande och fruktansvärd smärta som utlöses vid minsta lilla beröring av den drabbade kroppsdelen, i Tuva-Lis fall foten först och sedan benet. När sommaren blev höst spred sig CRPS:en även upp i hela hennes rygg och nacke. Livet förändrades.⠀ ⠀
Ett år med så många tårar, fruktansvärda smärtor i hela hennes kropp. Under sex månader kunde hon inte längre gå med kryckor, rullstol på heltid, vi kunde inte ta i henne, inte krama henne. Inte ens den försiktigaste kramen du kan tänka dig. Allt gjorde så fruktansvärt ont.⠀
Nu ett år senare och efter en intensiv behandling (20 veckor i rad) på bästa Barnsmärtenheten i Linköping har det vänt. ⠀ ⠀
Älskade barn du är den största kämpe vi vet och glädjen att du nu är smärtfri, du kan gå igen, du kan simma, cykla och röra dig fritt är obeskrivlig. Livet är ditt igen! Du är starkare, tuffare och mer älskad än någonsin. ❤⠀ ⠀
Nu lämnar vi Teneriffa efter en fantastisk vecka där vi njutit av tid tillsammans, sol och bad. Vi vill skicka ett stort tack till Min stora dag!! Ni gör ett otroligt jobb och ni har gett oss en underbar vecka. Ni är värdefulla. Riktigt värdefulla.”⠀

Ge kraft när de behövs som mest. Var med och bidra till vårt arbete genom att swisha 55 kronor till 900 5133⠀
Read more
Godmorgon och hallåååå!!! Ni har väl läst ETT JÄVLA SOLSKEN av @timabremmer ( sommarpratar den ...
Media Removed
Godmorgon och hallåååå!!! Ni har väl läst ETT JÄVLA SOLSKEN av @timabremmer ( sommarpratar den 17:e) ?!! TipsTACK till @karin_krassan & @sommarvillan OM INTE - gör det NU! Jag lyssnar när jag inte kan läsa och läser när jag kan. I sträck. Som tur är jobbar jag fortfarande och MÅSTE därför skärma ... Godmorgon och hallåååå!!! Ni har väl läst ETT JÄVLA SOLSKEN av @timabremmer ( sommarpratar den 17:e) ?!! TipsTACK till @karin_krassan & @sommarvillan OM INTE - gör det NU! Jag lyssnar när jag inte kan läsa och läser när jag kan. I sträck. Som tur är jobbar jag fortfarande och MÅSTE därför skärma av med hörlurar, jag åker bil i flera mil och det är också tur, jag tvättar köpmandiskar och finkammar loppis efter loppis och liksom sitter fast i mina hörlurar. Jag är ytterst osocial. Citerar för man och barn, textar till alla jag känner att de ska läsa och känner mig hoppfullare än på länge. HERREGUD - ännu en girlcrush signerad tidigt 1900-tal! Ester Blenda Nordström. Kvinnan som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnet och som får en verkligen att fundera på varför det hela inte heter ”nordströmma” istället. Men jaa just det, jag glömde. Hon var ju kvinna ju... Till skillnad från Günther... Men SÅ pepp på modet! Vågade hon och alla pennskaft så vågar vi väl också ?!!! Att ALLTID våga höras. Att aldrig sluta. Det må kännas en smula bistert att 100 år till passerade tills vi fick metoo men istället för att fokusera på den förbannade trögheten så blir jag otroligt pepp på det faktum att allt egentligen borde vara enklare nu. Ester Blenda’s kompis Elin Wägner samlade in 350 000 namnunderskrifter för kvinnlig rösträtt sådär 1914! Jag menar, vad kan vi inte förändra i en tid som denna. Så från det ena till det andra - Vi borde lätt kunna vända ödesvalet 2018 till ett jävla solsken. Eller hur ?!
Read more
Tiden går snabbt och jag har besökt 21 lag hittills på 4 V. Jag kan erkänna att det börja kännas lite ...
Media Removed
Tiden går snabbt och jag har besökt 21 lag hittills på 4 V. Jag kan erkänna att det börja kännas lite i kroppen nu. Det handlar inte bara om att jag undervisa på träningen i 3 tim med varje lag. Det är resor också och allt med sociala medier som tar på energi. Men jag är sjukt tacksam att jag får vara ... Tiden går snabbt och jag har besökt 21 lag hittills på 4 V. Jag kan erkänna att det börja kännas lite i kroppen nu. Det handlar inte bara om att jag undervisa på träningen i 3 tim med varje lag. Det är resor också och allt med sociala medier som tar på energi.
Men jag är sjukt tacksam att jag får vara med på denna resan, jag är så tacksam att så många lag vill att jag ska komma. Det roligaste är att se glädjen och värmen ni ge mig när jag kommer. Respekt för det!! 🙏🏻
🙏🏻
Sen ska jag erkänna för er att jag blir ledsen ibland för det är tufft och läsa visa meddelande man får av folk. Kan vara allt i från du ska dö och du kan åka hem igen till ditt riktiga hemland där du blev född.
Men jag kommer aldrig hänga ut personerna som skriver så till mig. Men jag vill dela med mig till mina fantastiska följare som stöttar mig och gilla inläggen varje dag som jag lägger upp. Ni ska veta att det värmer sjukt mycket.
🙏🏻
❤️
Kom ihåg allt är inte bra med mig varje dag fast att jag är positiv för det mesta på sociala medier. Vi alla är ledsna och nere ibland !!
Men till slut vill jag bara säga att jag ger aldrig upp och det ska inte ni heller göra vad ni en har för mål med ert liv. 💯
💯
Låt inte haters ta dig ner. Låt dina haters bli din motivation.
Ta hand om er och Gott snack 👊🏾
#gottsnack #sverigeturné #citat
Read more
Om jullovslediga barn har väntat på snö? Det är inget mot vad entusiasterna i Uddevalla Idrottssällskap ...
Media Removed
Om jullovslediga barn har väntat på snö? Det är inget mot vad entusiasterna i Uddevalla Idrottssällskap (UIS) har väntat på att få lägga den. Pär Noord: – Vi som jobbar med det här är otroligt glada över responsen, vi trodde aldrig att det skulle komma så mycket folk, det har ju varit invasion, ... Om jullovslediga barn har väntat på snö? Det är inget mot vad entusiasterna i Uddevalla Idrottssällskap (UIS) har väntat på att få lägga den.
Pär Noord:
– Vi som jobbar med det här är otroligt glada över responsen, vi trodde aldrig att det skulle komma så mycket folk, det har ju varit invasion, mycket mer folk än vi kunde drömma om. Vi trodde nog att vi först skulle lägga snö, och sedan skulle allmänheten komma, men de kom hit med en gång. Vi har jobbat i treskift, på nätterna har det varit två personer här med tanke på säkerheten. Vi jobbar helt ideellt och med hjälp av stödet från kommunen och sponsorer har vi kunnat göra det här för Uddevalla. Nu är jag sliten, men väldigt nöjd, säger Pär.
Både pulkabacke och längdskidspår har blivit välbesökta.
– Spåret är till för alla, både vana åkare och nybörjare. Om alla åker åt samma håll och kör om till vänster så blir det bra för alla. Förhoppningen är nu att snön kommer att ligga till mars och vet man om det så kanske man också tycker att det är idé att investera i ett par skidor.
Read more
Vem är du när ingen ser? Är du den som tar ut dig till max, som springer tills du stupar och aldrig viker ...
Media Removed
Vem är du när ingen ser? Är du den som tar ut dig till max, som springer tills du stupar och aldrig viker dig trots att ingen ser på eller hejar? Eller är du den som gärna ger efter när det börjar kännas och brännas, som slutar så fort det blir jobbigt och avslutar gärna lite tidigare än tänkt just ... Vem är du när ingen ser? Är du den som tar ut dig till max, som springer tills du stupar och aldrig viker dig trots att ingen ser på eller hejar? Eller är du den som gärna ger efter när det börjar kännas och brännas, som slutar så fort det blir jobbigt och avslutar gärna lite tidigare än tänkt just för att ingen har koll på dig?

Om motivationen är beroende av den yttre faktorn - att du gör det för någon annans skull, för att du ”borde” men egentligen inte vill eller helt enkelt bara för att ta den där ”after selfien” och för att vara en del av något. Då kommer du aldrig ta dig dit du vill. För du vill det inte tillräckligt mycket.

Men när du väl hittar något som du VILL uppnå, så känner du det i hela kroppen. Då gör du allt i din makt att komma dit! Svårigheten för många är bara att hitta ”det” då vi så lätt jämför oss med alla andra och gör det för att någon annan gjort så, istället för att fundera på: ”Vad motiveras JAG AV?” ”Vart vill JAG?” Och ”vad vill JAG UPPNÅ?” När du väl lyssnar inåt och struntar i omgivningen, så kommer du hitta den glöden som gör att du blir den personen som aldrig ger upp, som springer tills du stupar och ger ditt ALLT oavsett om någon ser dig och hejar på eller inte.

När du hittar DIN MOTIVATION, kan ingenting stoppa dig! 😈
Read more
Mitt hjärta brister varje gång. Varje gång ännu ett hopp om upprättelse krossas. Det ropas rättssäkerhet, ...
Media Removed
Mitt hjärta brister varje gång. Varje gång ännu ett hopp om upprättelse krossas. Det ropas rättssäkerhet, men den stora frågan kvarstår: går den åt bägge håll? Vilka skyddas ännu mest i vårt samhälle - utsatta eller förövare? Kommer #samtyckeslagen förändra något i praktiken? Jag hoppas. ... Mitt hjärta brister varje gång. Varje gång ännu ett hopp om upprättelse krossas. Det ropas rättssäkerhet, men den stora frågan kvarstår: går den åt bägge håll? Vilka skyddas ännu mest i vårt samhälle - utsatta eller förövare? Kommer #samtyckeslagen förändra något i praktiken? Jag hoppas. Men hjärtat brister ju mer ofta än sällan än så länge. Alla mina systrar/syskon som aldrig får se sina förövare straffade. Som måste leva med att han kan leva på som vanligt. På den punkten kallar jag mig för övrigt gärna ”nöjd”, min och många andras förövare kan inte längre leva sitt liv som innan (utan några som helst konsekvenser för allt det han gjort). Han måste numer se sig mer över axeln än sina offer. Skulden där skulden hör hemma. Men det fick jag aldrig hjälp av rättsväsendet med att se till. Tvärtom ställs jag för rätta för att tillslut ha berättat, varnat andra kvinnor. Om det varit/är värt det? Ja. Kommer alltid svara ja på den frågan, så länge samhället ser ut som det gör med ca 0 rättssäkerhet åt kvinnor och barn. Då krävs civil olydnad. För vilka andra alternativ har vi? Fö: massa kärlek och stöd till @elinreining och alla alla ni andra som fått liknande brev hem i brevlådan. Rättsväsendet må svika er men vi är många många som inte sviker. Som alltid tror på er, bär er och fortsätter kriga för er❤️ #metoo #tillsammans
Read more
Vart tog året vägen? 🤱🏼<span class="emoji emoji1f497"></span> Dyrbara varelse, vår tid tillsammans är dyrbar, varje minut av livet vill ...
Media Removed
Vart tog året vägen? 🤱🏼 Dyrbara varelse, vår tid tillsammans är dyrbar, varje minut av livet vill jag spendera med dig. 🦋 Det finns inget eller ingen som gör mig så stark men samtidigt så sårbar som du. Det är också en väldig massa laddade känslor kring att vara förälder, behövd och bära ... Vart tog året vägen? 🤱🏼💗
Dyrbara varelse, vår tid tillsammans är dyrbar, varje minut av livet vill jag spendera med dig. 🦋

Det finns inget eller ingen som gör mig så stark men samtidigt så sårbar som du.
Det är också en väldig massa laddade känslor kring att vara förälder, behövd och bära det största ansvaret någonsin. 👨‍👩‍👧👶🏼 För mig är det fortfarande overkligt att kalla mig själv för ”mamma”, även om jag fann mig i rollen direkt när du föddes.
Jag är stolt över att få vara din mamma, att du är min dotter. 💗
Jag får nypa mig när jag tittar på dig och lyssnar till dina lugna andetag nerbäddad i din säng. 🌸
Vi har hela livet framför oss, att vi får se dig växa upp, det gör mig tårögd.
Jag har en obeskrivlig kärlek till dig, ditt skratt, dina bebislår och runda kinder, tindrande ögon och blöta pussar.
Du är min prioritering. ☝🏼⭐️
För dig kommer jag alltid att göra allt. ALLTID! 💗

Jag blir mer än knäsvag när jag tänker på hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig.
Vårt mirakel. Vår fantastiska Liora Evelyn. ❤️ Grattis på din första födelsedag älskling. 🎁🎊🎈
Read more
Vad fan gör vi då? När polisen ger NMR tillstånd att ha torgmöte i Almedalen och nazisternas närvaro ...
Media Removed
Vad fan gör vi då? När polisen ger NMR tillstånd att ha torgmöte i Almedalen och nazisternas närvaro i år igen innebär att många andra inte kan, vågar eller vill komma dit, skräms till tystnad och känner sig hotade. #ochjagprotesterade . När public service, SVT Uppdrag Granskning, sänder ... Vad fan gör vi då?
När polisen ger NMR tillstånd att ha torgmöte i Almedalen och nazisternas närvaro i år igen innebär att många andra inte kan, vågar eller vill komma dit, skräms till tystnad och känner sig hotade. #ochjagprotesterade
.
När public service, SVT Uppdrag Granskning, sänder ett program där de insinuerar att offer bär ansvar för förövarens familj, att en tämligen vanlig reaktion på chock och traumatiska händelser (”nästan fnissa” och ”försöka skämta bort händelsen”) vore ett bevis för att misskreditera offrets utsaga om våldtäkt och journalisterna har utöver detta handlat på flera anmärkningsvärda sätt i samband med inspelning och i programmet - som ironiskt nog sägs handla om pressetik...
#uppdraggranskning #svt
.
När myndigheter bränner ner samers hus och hem framför ögonen på kåtans ägare Anita.
.
När feminister och aktivister hånas, trakasseras och bryts ner varje dag på sociala medier.
.
När domstolars domskäl fortfarande kan innehålla argument som skuldbelägger offret och brister i kunskap om sexuella övergrepp men det finns trots detta ingen obligatorisk nationell utbildning för en mer rättssäker hantering av sexualbrott för rättsväsendet som också ska innefatta nämndemän givetvis. Skriv på @ninarungs upprop jag länkar till i bion för att ändra detta!
.
När Sverigedemokraterna vill införa en plikt att grannar ska anmäla någon som gömmer papperslösa människor i sitt hem.
.
När det begås 100 våldtäkter om dagen i Sverige, enligt BRÅ, men några har mage att hävda att #metoo gått för långt trots att bara en bråkdel av alla övergrepp, ofredanden och trakasserier ännu kommit upp till ytan.
.
Då!
Då fortsätter vi kämpa, mina vänner.
Då fortsätter vi kämpa.
Read more
Ledsen för lång text. Jag har gått ner så mycket i vikt(78kg) och efter det har jag sjukligt lätt att ...
Media Removed
Ledsen för lång text. Jag har gått ner så mycket i vikt(78kg) och efter det har jag sjukligt lätt att gå upp det känns som det räcker att titta på mat. Jag går på underskott och har gjort i flera år men på semestern brukar jag unna mig å vi pratar inte frossa. Går alltid upp runt 8kg (galet) ofta släpper ... Ledsen för lång text. Jag har gått ner så mycket i vikt(78kg) och efter det har jag sjukligt lätt att gå upp det känns som det räcker att titta på mat. Jag går på underskott och har gjort i flera år men på semestern brukar jag unna mig å vi pratar inte frossa. Går alltid upp runt 8kg (galet) ofta släpper hälften på 14 dagar när jag styr upp kosten men hälften får jag kämpa några veckor med. Denna sommar har jag unnat mig bröd utan pålägg , glass å lite fika, vanlig mat utan att väga nått, så rädd att svälla inför op.
Jag har känt mig stor och fluffig inbillar mig att jag gått upp massor och att det är därför mina ben är fula å hängiga där bak. Jag har inte vågat väga mig sedan föra op i feb men nu var jag tvungen. Vilken ångest å har tänkt inte mer än 10 kg plus snälla, jag vägde 2 kg mindre än förra op trots semester, det känns så skönt så jag vill skrika. Jag har inte gjort nått för att försämra läget på benen.
Jag coachar ju flera tjejer å gemensamt är alla brottas med hjärnspöken och tvivel varför har vi så mycket hjärnspöken. Alla är så mycket bättre än dem tror vad gäller många saker i livet. Här har jag mått dåligt länge för att jag trott jag gått upp å förtjänar fula ben. Jag brukar vara stark och verkligen tro på mig själv men detta halvåret har varit tufft.
Nu kan jag i all fall slappna av å checka in i reformklinikens morgonrock i morgon å bara hoppas Tuve gör Magi för jag har gjort allt jag kan för mina ben . Fjärilar i magen och i ef åker jag mot Malmö. Jag försöker vara lika tuff som jag ser ut på ena bilden men det är jag inte ha ha sista bilden är power för mig och den ska jag ha framför mig för känslan jag gillar är just POWER 💪😍 Ps åter igen känslan och välmående Sååå mycket viktigare än vikten, utan känsla kvittar den där siffran är känslan dålig blir siffran aldrig bra nog. Mer jobb i våra huvuden inte bara gym och mat ds #bumbisresa
Read more
Kära vänner! Vilken spännande tid vi lever i. Tänk att just Vi får vara med och leva på jordklotet ...
Media Removed
Kära vänner! Vilken spännande tid vi lever i. Tänk att just Vi får vara med och leva på jordklotet just nu. Vad gör vi med vår tid vi har här? ..Tar vi vara på glädjen i att även stanna upp lite grann och ’dofta på blommorna?’ Göra det som får oss att må bra, på djupet. Så vi kan vara över omständigheterna ... Kära vänner! Vilken spännande tid vi lever i. Tänk att just Vi får vara med och leva på jordklotet just nu. Vad gör vi med vår tid vi har här? ..Tar vi vara på glädjen i att även stanna upp lite grann och ’dofta på blommorna?’ Göra det som får oss att må bra, på djupet. Så vi kan vara över omständigheterna och inte under dem! Så vi blir en blessing till andra genom våra liv. Vet vi vad som gör oss verkligen glada och tillfredsställda på djupet...? För mig är det flera former som gör mig lycklig men mest är att veta att jag har ett starkt hopp om himlen och fullkomlig nåd och kärlek som väntar mig. Inte bara sen men även nu, genom tron på Jesus. Det är min fasta tillförsikt. Min klippa och min borg. Oavsett var jag bor, i koja el slott. Så är jag hans älskade dotter! Idag har jag bl.a. signerat massor med bilder till sköna fans som är både från Sverige, många från Ryssland och Tyskland. Så kom denna fina bild upp som min gode vän Rickard Eriksson tagit för ’Kungliga magasinet’ ett par år sedan! Gå in på min insta story och se mitt flöde där.. Hi hi Kram #rickarderiksson #kungligamagasinet #carolasupporters #carolaföljare #julmedcarola #alltharsintid #autografer #himlen #mångaminnen #amadeusochjagikenya #omsorg #sökochduskallfinna #alphakurs #tro #vision
Read more
Stilrent och enkelt men samtidigt färg och väldigt unikt! Kanske är det helt fel tid i månaden att ...
Media Removed
Stilrent och enkelt men samtidigt färg och väldigt unikt! Kanske är det helt fel tid i månaden att lägga upp denna men det går finfint att invänta lön, bb osv ••• Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar ... Stilrent och enkelt men samtidigt färg och väldigt unikt! Kanske är det helt fel tid i månaden att lägga upp denna men det går finfint att invänta lön, bb osv
•••
Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar innehåll. Den kommer inte att tappa formen.
Modellen är praktiskt inredd med infälld dragkedjeficka, ficka för smartphone och ett fastsytt nyckelband så man slipper leta efter nycklarna på väskans botten.
På utsidan är botten förstärkt med ett tyg som tål både smuts och fukt så man behöver inte vara rädd för att ställa ner sin väska på smutsigt underlag.
Öppningen stängs med en kraftig dragkedja som går att öppna upp helt för tillgång till hela väskans insida. Axelbandet är av bomull och det kan justeras i längd.
Väskans ca mått: Höjd: 33 cm. Botten: 8 cm x 24 cm.
Detta är en riktigt arbetad och rejäl väska.
•••
Vill du se exempel på vad som får plats i denna modell så kika på #florinseverydaybaginuti #florinseverydaybaglive
•••
Pris 2499:-
För att köpa skriver man köper som en kommentar. Det går bra att invänta lön, barnbidrag etc
•••
#götaträgårdh
Read more
Under sommaren 2016 fattade vi ett beslut om att ändra på vårt format - vi kommer att stänga vårt älskade NAU. Vi kommer med det inte längre verka som ett traditionellt galleri med representation av konstnärer utan har kommit fram till att vi vill göra det vi gör helt och hållet på vårt sätt, ... Under sommaren 2016 fattade vi ett beslut om att ändra på vårt format - vi kommer att stänga vårt älskade NAU. Vi kommer med det inte längre verka som ett traditionellt galleri med representation av konstnärer utan har kommit fram till att vi vill göra det vi gör helt och hållet på vårt sätt, ännu bättre, vassare och på ett mer flexibelt och långsiktigt sätt för alla inblandade vänner till oss.
För är det något som vi är extra stolta över under de här fyra åren (!!!) med NAU, så är det alla de ovärderliga vänskapsrelationer vi fått. De konstnärer vi har arbetat nära med, och kommer fortsätta arbeta med i framtiden, har blivit nära vänner. Och precis som det ska vara så vill vi våra vänner det allra bästa, vilket vi är övertygade om är i en annan form och kontext än den idag. Tack till alla er.

Även ni andra, fantastiska människor, som lojalt följt och peppat oss i processen att starta upp och driva galleri i en traditionell kontext med tydliga, om än ofta outtalade, sätt att göra saker på. Vi är för alltid tacksamma för det.

Så, bye bye NAU och Hudiksvallsgatan 4B! Young Art flyttar vidare till nya lokaler på Karlavägen 5 senare i höst med ett tillhörande project space för att göra utställningar, ha screenings, samtal, pop-ups, eller det som faller oss in.
Read more
Årets kvinna går till @emafarid nomineringen lyder- Jag skulle vilja nominera Ema Farid till ...
Media Removed
Årets kvinna går till @emafarid nomineringen lyder- Jag skulle vilja nominera Ema Farid till årets kvinna. Ema är inte bara årets kvinna, hon är livets människa. Jag har aldrig mött på en så vänlig, godhjärtad, givmild, genuin och klok människa som Ema. Hon kan få en diktator att lyssna ... Årets kvinna går till @emafarid nomineringen lyder-
Jag skulle vilja nominera Ema Farid till årets kvinna. Ema är inte bara årets kvinna, hon är livets människa. Jag har aldrig mött på en så vänlig, godhjärtad, givmild, genuin och klok människa som Ema. Hon kan få en diktator att lyssna på henne och bli en demokrat.

Ema har gett oss så himla mycket. Hon är den som sätter sig hos den som sitter ensam, även om hon inte känner den. Hon är den som vägrar sitta tyst om hon anser att det är något fel, vare sig det är hennes nära vänner som säger det eller en främling. Hon är den som alltid hamnar i diskussioner för hon har så många åsikter, men aldrig gör personliga påhopp i diskussionerna eller på något sätt är elak. det har hänt att folk är lite elaka mot henne och det enda hon säger är "dom gör det av en anledning, dom menar inte att såra mig så här mycket. Det måste finnas en bra orsak". VEM ÄR SÅ SNÄLL ATT DOM TÄNKER SÅHÄR?!! Behöver ni någonting? Utan att ens tänka på det så kommer hon vara där och hjälpa. Hon sätter en myras liv framför sitt eget. Hon är den som vågar ifrågasätta lärare om dom utrycker sig sexistiskt eller på något sätt förminskande. Hon är den som tar på sig allt jobbigt arbete för att underlätta för andra och för att hon hittar lycka i att hjälpa andra. Hon har lärt och inspirerat mig så mycket om feminism, miljömedvetenhet, vänlighet, att våga stå upp för sig själv och andra och att aldrig använda förminskning som ett argument. Detta är en påriktigt god människa. Mänskligheten förtjänar inte henne.
Read more
När ska fler kedjor, butiker och klädmärken förstå att människor större än stl xl också är intresserade ...
Media Removed
När ska fler kedjor, butiker och klädmärken förstå att människor större än stl xl också är intresserade av kläder och mode? News flash!!! Vi bryr oss faktiskt också om hur vi ser ut. Vi har, tro det eller ej, samma vilja att klä oss snyggt som personer med mindre storlek. Vi vill också ha valmöjligheter ... När ska fler kedjor, butiker och klädmärken förstå att människor större än stl xl också är intresserade av kläder och mode? News flash!!! Vi bryr oss faktiskt också om hur vi ser ut. Vi har, tro det eller ej, samma vilja att klä oss snyggt som personer med mindre storlek. Vi vill också ha valmöjligheter när vi går in i en butik. Vi vill inte känna stress när vi går mot ett omklädningsrum. Vi vill inte längre uppleva den där känslan när inte ett enda plagg passar på våra kroppar. Vi vill inte längre scrolla på onlineshoppar efter kläder men endast kunna se hur plaggen ser ut på en smal kropp. Så trött på att det går så jävla långsamt??? Trött på argumentet om att det är en ekonomisk fråga. Att det inte ”säljer”. Take a look i min dm eller mina kommentarer efter varenda story eller bild jag lägger upp och se intresset för kläder för större kroppar. Varje dag får jag frågor om var man hittar byxor, jeans, behåar, tröjor som passar större personer. Frågor om var jag shoppar. Men jag har inga svar att ge för det finns ju inte? Jag krigar runt och ibland har man tur att hitta nåt. WE OUT HERE!!! Våra pengar är era om ni bara börjar tillverka kläder som faktiskt passar på våra kroppar OCH är snygga. Fan så enkelt det var när jag var storlekar mindre, jag shoppade hela tiden. Kunde ta på mig det mesta. Visste att jag alltid kunde ta en stl större om den stl jag brukade ha var för liten. Man behövde aldrig noja över om det ens skulle finnas kläder som går på ens kropp. Vilket lyxigt privilegium det är. MAKE THAT HAPPEN FÖR ALLA - GÄRNA UNDER MIN LIVSTID. Och till alla brands out there som behöver hjälp att designa för större kroppar - hör av er till mig! Seriöst. Ser fram emot era mail. Jag har så mycket idéer! Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Cassandra
Read more
2016-11-01 kl: 05.34:"Jag tänker fan aldrig dricka mer", vem har inte sagt det någon gång i sitt ...
Media Removed
2016-11-01 kl: 05.34:"Jag tänker fan aldrig dricka mer", vem har inte sagt det någon gång i sitt liv? "Hur många går från idé till handling?" var en frågeställning som dök upp i mitt huvud, inte många kom jag fram till. Och ungefär så gick det till när jag bestämde mig för att "Jag ska fan vara ... 2016-11-01 kl: 05.34:"Jag tänker fan aldrig dricka mer", vem har inte sagt det någon gång i sitt liv? "Hur många går från idé till handling?" var en frågeställning som dök upp i mitt huvud, inte många kom jag fram till. Och ungefär så gick det till när jag bestämde mig för att "Jag ska fan vara nykter fram till nyår", detta löfte blev på nyår uppgraderat till "Jag ska fan vara nykter 2017 också", nu har det gått ett år. (Bra jobbat Sebbe, woho!) 😁

Och se på fan, det gick att ha kul på fest ändå. Vad tusan, vänner/kollegor/familj accepterade mitt val, många valde dessutom att stötta mig (tack för det!). Men jag ska inte ljuga, det är fan inte lätt att säga "nej" alla gånger. Men oavsett hur svårt det än var, så är jag otroligt glad att jag vågade ta steget, för så här fysiskt och innerligt välmående som jag är just nu, det har jag aldrig varit.
Så tack till de som stöttat mig! Tack även till de som ville försöka få mig att avvika ifrån denna smått asketiska väg ni så föraktar, ni gav mig möjligheten att träna på att säga just: "Nej!". Tänkte avsluta inlägget med något tänkvärt citat ifrån Descartes eller Ghandi, men väljer att skita i klyschorna den här gången.
Ville bara skriva en rad eller två för att visa att det faktiskt går om man vill och att det är acceptabelt. ✌

Obs, det är vatten i glaset på bilden. Du vet, symbolik och sånt där. 🙃 #våganeja
Read more
Efter över 20 år som lyftare i IPF så lämnar jag förbundet och går till WPC. Varför? Först och främst ...
Media Removed
Efter över 20 år som lyftare i IPF så lämnar jag förbundet och går till WPC. Varför? Först och främst så har jag inget emot någon del av IPF, varken klubb/ar eller förbund, inte mer än att det är rätt byråkratiskt och fyrkantigt och jag får ibland kramp på nya regler som dyker upp som jag inte ... Efter över 20 år som lyftare i IPF så lämnar jag förbundet och går till WPC.

Varför?
Först och främst så har jag inget emot någon del av IPF, varken klubb/ar eller förbund, inte mer än att det är rätt byråkratiskt och fyrkantigt och jag får ibland kramp på nya regler som dyker upp som jag inte förstår poängen med, men över lag så har allt fungerat bra och jag har alltid haft roligt både på tävling och träning, både med arrangörer och lyftare. Jag har full förståelse för att IPF lyftare måste backa undan och inte kommer våga behålla kontakten med mig men så är ju tyvärr spelets regler just nu, det kommer förhoppnings vis ändras i framtiden, tills dess får det helt enkelt bli som det blir.

Men i alla fall.
Det är egentligen en kombination av anledningar, de som faktiskt varit direkt avgörande för beslutet är att mina träningskamrater, sambo och coach går med i WRPF och WPC här nu i år, ett beslut de skjutit på i över ett år för min skull och jag har bestämt mig för att det faktiskt är rätt jävla trevligt att fortsätta umgås både på tävling och fritid, precis som vi gjort de senaste 10 åren (Viktor 18 år). Sen är det även så att eftersom jag är veteranlyftare och åtminstone inte helt jävla värdelös så är planen att jag ska tävla internationellt, detta får jag betala för helt själv, det är allt från startavgifter, dopingavtal, resa och hotell (dessutom arrangörens hotell, ingen annans) så blir det ingen som helst skillnad för mig i annat förbund mer än att jag har möjlighet att fixa en billigare resa och billigare hotell mm än i IPF. Dessutom så har det visat sig att det öppnar sig en helt ny värld med tävlingsmöjligheter i WPC, i IPF är man begränsad i stort sett till serietävlingar, DM och för de duktiga lyftarna SM och de riktigt duktiga NM, EM, WM och i viss mån ER open och Arnolds. Som lyftare i WPC så kan jag i princip tävla i vilket förbund som helst (det finns väldigt många förbund) utan att det är en förseelse som gör att jag blir avstängd, är jag däremot medlem i IPF och tävlar för annat förbund så räknas det som en dopingförseelse och jag blir avstängd.
Read more
ŞEYH AHMED KUDDUSİ, MEHDİ AS'MIN OĞUZ TÜRK'LERİNDEN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİR. TÜRK IRKI OĞUZ BOYUDUR. TÜRK DEVLETLERİN ESASINI TEŞKİL EDEN OĞUZLARDIR. TÜRK IRKI OĞUZ BOYUDUR. TOKUZ, OĞUZLARA DENİR. Nakşibendi Piri Bor'lu Hak Aşığı Şeyh Ahmed Kuddusi Hazretleri Divanın da beklenen ... ŞEYH AHMED KUDDUSİ, MEHDİ AS'MIN OĞUZ TÜRK'LERİNDEN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİR. TÜRK IRKI OĞUZ BOYUDUR.

TÜRK DEVLETLERİN ESASINI TEŞKİL EDEN OĞUZLARDIR.

TÜRK IRKI OĞUZ BOYUDUR.

TOKUZ, OĞUZLARA DENİR.

Nakşibendi Piri Bor'lu Hak Aşığı Şeyh Ahmed Kuddusi Hazretleri Divanın da beklenen
Mehdi-i Reul,
Mehdi-i Muntazar,
12 inci İmam olan
Mehdi İmam Halife Resul
İmam İskender Ali Mih’in

Bediuzzaman Saidi Nursi Hazretlerinden hemen sonra geleceğini ve Mehdi as’mın OĞUZ Türklerinden olduğunu ve Allah’ın Kendisine 140 Yıldan Fazla bir Ömür verdiğini belirtmiştir.

Bugün bin iki yüz elli tokuz
Bugün bin iki yüz elli TOKUZ târîh-i hicret
Muhakkak bil birader kim karîb rûz-ı kıyamet
Zuhur ider imiş yüz yıl başında çiinki Mehdî
Eğer üç yüzde iderse zuhur yaklaşdı müddet
O vakte varmağa kalur hemân kırk dahi bir yıl
Yaraşmaz ehl-i îmâna bu ezmân içre gaflet
Eğer dört yüzde teşrîf ider ise ol cihanı
Kalur yüz kırk ve bir yıl bulmağa ümmet refâhet
Hurûc ider imiş sonra dahi Deccâl ü fiten
Cihanda yok imiş andan eşed hergiz musibet
İnüb' Isâ nebî gökden anı kati eyler imiş
Ahadîs ile müsbetdir ki hîç yok şekk ü reybet
Kıyamet dört yüz ile biş arasında koparmış
Bize lâyık olan şimdi bükâ-yı havf u haşyet 'Alâmetler te'âkub ider imiş ol zemânda
Dime yokdur kıyamet iktirâbına 'alâmet
Zuhur ider imiş tîz tîz melâhim az vakitde
Çeker imiş o günlerde cihanın halkı zahmet
İdelim rûz u şeb Kuddûsiyâ mü'minler ile
Du'â vü zikr ü istiğfar ü Mevlâya inâbet

MEHD-İ AS'AMIN BAŞINDAKİ SALAH NURU VE SOY KÜTÜĞÜ ✍12'İNCİ İMAM
✍DEVRİN İMAMI
✍HUZUR NAMAZININ İMAMI
✍MEHDİ ALEYHİSSELAM ✍MEHDİ-İ RESUL ✍MEHD-İ MUNTAZAR ✍BOZUKLU HAN
✍OĞUZLAR
✍EVRENOSOĞLU ✍OSMANLI KURUCU AİLESİNDEN GELME ✍EN AZ 1400 YILLIK SECEREYE SAHİP
BİR BEY EFENDİ
✍PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV'İN TORUNU HAZRETİ HASAN SOYUNDAN BİR ŞERİF ✍ITLA İT TÜRK İSKENDER-EL-EKBER ✍MEHDİ İMAM HALİFE RESUL ✍İMAM İSKENDER ALİ MİHR ❤BAŞININ ÜZERİNDE Kİ SALAH NURU❤ HALEP ORDA İSE ARŞIN BURADA.

Sevgili Kardeşlerin bu suallerin cevaplarını onlar veremezler.

Bizim Kardeşlerimiz bu zavallı insanlara bunları öğretmekle vazifelidir.

SOY KÜTÜĞÜMÜZ:

Hamd olsun Yüce Rabbimize ki ;

Osmanlı İmparatorluğunun başlangıc
Read more
Simmade idag igen. Satt under ett parasoll och jobbade med bokföring <span class="emoji emoji1f629"></span>och väntade att vinden skulle ...
Media Removed
Simmade idag igen. Satt under ett parasoll och jobbade med bokföring och väntade att vinden skulle avta. Men det gör den ju aldrig på beställning så tillslut var det bara att hugga i. Stora rullande dyningar, såna som gör att illamåendet för en åksjuk kommer som ett brev på posten. Såg inte ... Simmade idag igen. Satt under ett parasoll och jobbade med bokföring 😩och väntade att vinden skulle avta. Men det gör den ju aldrig på beställning så tillslut var det bara att hugga i. Stora rullande dyningar, såna som gör att illamåendet för en åksjuk kommer som ett brev på posten. Såg inte bojarna för vågorna var så höga och så vanliga vågor på det. Herregud det är som en karusell. Men vet ni, jag simmar utan våtdräkt här och då är det SÅ mycket lättare ta mig an vågor och dyningar. Eftersom jag har ett väldigt bra flytläge så blir det för mycket med en våtdräkt, jag blir som en vante på ytan för att jag är så lätt! Utan våträkten kan jag med armarna komma över vågorna och få tag på vattnet. Och swooosh!!! Jädrar vilken fart!Simmade förbi bojarna o för långt ut för jag trodde jag var ”långsam” men var plötslgt långt ute där jag inte skulle simma. Lugna metodiska armtag, låg puls, blicken fram, stolt hållning, handen i långt fram o få med vattnet i en stadig catch och hela vägen längs med sidan och så upp i en avslappnad armbåge. Och så om igen. Tänkte på AKs @simcoachen ord, de malde i huvudet. ”Wretan, får du med dig vattnet? Du ska tänka så här...” Och jag övade o övade o övade och visst funkade det. Proffsen, de kan de. Sen återgick jag till mailen. En paus, den kan se olika ut för olika människor. Vissa tar en rökpaus. Andra tar en simpaus på några tusen meter 😂😘
Read more
ORD GÖR ONT. Vissa ord slår en på käften och om man hör det om och om igen så börjar man tvivla på sig själv. ...
Media Removed
ORD GÖR ONT. Vissa ord slår en på käften och om man hör det om och om igen så börjar man tvivla på sig själv. Kan det vara så att jag överdriver? Är jag verkligen sjuk? Ibland är jag ju glad och kan skratta, då kan man ju inte vara deprimerad? Ibland orkar jag göra mycket under dagen, då är jag nog inte ... ORD GÖR ONT. Vissa ord slår en på käften och om man hör det om och om igen så börjar man tvivla på sig själv. Kan det vara så att jag överdriver? Är jag verkligen sjuk? Ibland är jag ju glad och kan skratta, då kan man ju inte vara deprimerad? Ibland orkar jag göra mycket under dagen, då är jag nog inte utmattad ändå? Man tvivlar alltid på sig själv. Och vi behöver inte höra dessa meningar från andra, helst inte från vården. Istället för att glädjas åt att den som mår dåligt faktiskt klarar av att gå på ica, hitta på saker med vänner eller familj, gå på resturang och ha kul på krogen - för hur kan man göra det om man nu är deprimerad? För du såg ju ut att ha kul? Du log ju när du gick där? Du ser inte deprimerad ut!
Men hur ser psykisk ohälsa ut? Du kan inte mäta det med att brutet ben, du ser inget gips, du ser ingen pillerburk som hjälper mot fyskiska åkommor. Samhället har målat upp en bild av att en person som mår psykiskt dåligt alltid ligger i sängen, aldrig går utanför dörren, inte tar hand om sitt utseende, aldrig duschar och tänker bara på att skada sig själv. Men - nu till det konstiga - alla är inte likadana när det gäller psykisk ohälsa!
Visst, jag säger också tokiga saker ibland, det gör vi alla •MEN• att säga till en människa som lider av psykisk ohälsa att den ska ”rycka upp sig”, ”det är väll inte så farligt”, ”du kan ju le” och andra onödiga kommentarer kan förstöra en hel dag, en hel månad, ett helt år för någon som mår psykiskt dåligt. Vill du verkligen orsaka en människa mer smärta? Mer ångest? Mer tankar om att man inte duger, bara inbillar sig?
Jag brukar säga att jag inte vill att någon ska behöva vara med om en utmattning, en depression och svår ångest - men vissa personer skulle nog behöva uppleva detta, om bara för en timme, jag tror inte att sånna här elaka, dumma och knäppa kommentarer skulle förekomma då. Vi måste respektera varandra, precis som man gör i alla andra situationer.
Jag är inte här för att läxa upp någon, bara att man kan tänka till en extra gång innan man säger eller skriver något till en människa som mår väldigt dåligt.
”If you ain’t got nothing nice to say - then don’t say nothing!” {bilder från @missforstodd }
Read more
Ett pris som jag får äran att ta emot men som går till alla mina medkämpar i @makeequal & @fattanu! Från ...
Media Removed
Ett pris som jag får äran att ta emot men som går till alla mina medkämpar i @makeequal & @fattanu! Från pressmeddelandet: – Det känns fantastiskt att få en utmärkelse som vilar på "Ottars" viktiga arbete, en kvinna som inspirerat mig och många andra genom att inte acceptera varken rådande ... Ett pris som jag får äran att ta emot men som går till alla mina medkämpar i @makeequal & @fattanu!

Från pressmeddelandet:
– Det känns fantastiskt att få en utmärkelse som vilar på "Ottars" viktiga arbete, en kvinna som inspirerat mig och många andra genom att inte acceptera varken rådande normer eller lagar. Hennes arbete har fått fäste i roten av vårt samhälle – men är tyvärr också hotat på flera plan, i Sverige men framför allt internationellt. Därför måste vi fortsätta försvara och flytta fram positionerna – samtidigt, säger Ida Östensson.
.
– Ida Östensson har visat hur målmedvetet, progressivt förändringsarbete tillsammans med andra verkligen kan göra avtryck på hela samhället. Hon är en mycket värdig Ottarpristagare, säger Toivo Jokkala, chefredaktör för tidningen Arbetaren.

TACK @tidningen_arbetaren ❤

#arbetaren #ottar #eliseottesenjensen #ottarpriset #fattanu #makeequal #samtycke
Read more
Loading...
Load More
Loading...