Gunting rambut malaysia

Loading...


Unique profiles
7
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Joesayap Studio, Benbarbershop
Average media age
662.6 days
to ratio
6
 #Utopia Seni Joe # #Pernah bekerja lebih 12 jam demi menyara hidup, mahir gunting rambut lebih ...
Media Removed
#Utopia Seni Joe # #Pernah bekerja lebih 12 jam demi menyara hidup, mahir gunting rambut lebih 10 gaya # #Boleh bilang dengan jari berapa ramai anak muda sanggup berkorban masa demi cita-cita. HAZRIL MD NOR terinspirasi dengan kesungguhan Joe sebagai tukang gunting rambut yang berdedikasi ... #Utopia Seni Joe #

#Pernah bekerja lebih 12 jam demi menyara hidup, mahir gunting rambut lebih 10 gaya #

#Boleh bilang dengan jari berapa ramai anak muda sanggup berkorban masa demi cita-cita. HAZRIL MD NOR terinspirasi dengan kesungguhan Joe sebagai tukang gunting rambut yang berdedikasi dan tidak gentar dengan cabaran #

Sekali pandang, jejaka ini kelihatan ceria dan bersahaja di depan lensa kamera. Namun, realitinya senyuman itu terselit kepuasan dan kelegaan selepas menempuh pelbagai rintangan sebagai seorang tukang gunting rambut yang berdedikasi. Pemilik nama Joseph atau lebih dikenali sebagai Joe Sayap sama seperti anak muda lain dengan harapan dan impian. Dia pada mulanya mendalami bidang dandanan rambut sewaktu berusia 18 tahun selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). "Dulu, saya suka pergi ke kedai gunting rambut dan lihat bagaimana tukang gunting mendandan rambut pelanggan mereka. Lama-kelamaan rasa seronok dan teruja andai kata dapat mencontohi kemahiran mereka," katanya yang melanjutkan pelajaran peringkat Advanced Diploma di Miko Hairstudio & Academy. Cita-cita dan minat mampu mendorong kejayaan dalam kehidupan seseorang dan Joe juga tidak terkecuali. Jejaka berusia 26 tahun ini sangat meminati bidang seni kreatif ini sehingga sanggup meredah onak dan duri biarpun kerap kali dikalahkan ujian hidup. Semuanya bermula pada September tahun lalu di mana jejaka ini mencuba nasib membuka 'booth' gunting rambut secara perseorangan di Danau Kota. Berbekalkan kemahiran menggunting dipelajari di akademi dan latihan praktikal di kedai gunting rambut tempatan, permulaannya bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan. "Pernah satu ketika tiada seorang pun yang datang ke 'booth' saya. Lebih berani, saya sanggup berdiri di tepi jalan memanggil orang ramai datang mencuba servis gunting rambut. Namun, hanya beberapa orang saja yang ingin mencuba," katanya. Menurutnya, selepas beberapa lama mendirikan bisnes di situ, mungkin rezeki tidak berpihak kepadanya lantas dia membuat keputusan berani membuka kedai gunting rambut sendiri di Seksyen 2, Wangsa Maju. "Pada mulanya saya teragak-agak untuk memulakan bisnes dandanan rambut sendiri di sini.
Read more
Loading...
anak siapa mcm ni?? bila gunting rambut jee nangis tag anak org tu?? . . mereka pun nak raya senok dan handsome...selalunya yom ni akan sy guntingkan rambut..cuma bulan lepas saya bz tak sempat nak potong sampai followers @babyterlajaklaris bising suruh sy potong... susah hidup ni bila ... anak siapa mcm ni?? bila gunting rambut jee nangis tag anak org tu??
.
.
mereka pun nak raya senok dan handsome...selalunya yom ni akan sy guntingkan rambut..cuma bulan lepas saya bz tak sempat nak potong sampai followers @babyterlajaklaris bising suruh sy potong... susah hidup ni bila followers ni lebih tahu dlm kehidupan sy😅
.
.
.

kalau korang nak tngok mcm mana kehidupan anak2 angkat saya?? korang blh buka youtube sy sy update hari hari ala2 paprazi... blh tngok youtube Tv Terlajak Laris sy dah psoting yaaa..tpi nak tngok kena subscribes ye dulu baru boleh tngok.. sbb vedio tu lebih 10mnit di ig seminit jeerr soo korang boleh belajar cara masa yg betul..
#jakarta #indonesia #bandung #cook #chef #gendut #banjar #food #jawabarat #letscook #mylifestye #ohabangkosmetik #luxurylifestyle #healthylifestyle #deco #bisnesman #beauty #malaysia #aceh #welovejakarta #mensfashion #youtube #tv #terlajaklaris
Read more
Repost from @coach_yin @TopRankRepost #TopRankRepost Kepada org Shah Alam rugi kalau Korg xpergi ...
Media Removed
Repost from @coach_yin @TopRankRepost #TopRankRepost Kepada org Shah Alam rugi kalau Korg xpergi kedai barbershop ni.guntingan rambut die sgt kemas.sbb owner kedai ni merupakan juri Utk pertandingan barbershop️ di malaysia.sbb tu coach selalu gunting rambut kt sini.xpernah ... Repost from @coach_yin @TopRankRepost #TopRankRepost Kepada org Shah Alam rugi kalau Korg xpergi kedai barbershop ni.guntingan rambut die sgt kemas.sbb owner kedai ni merupakan juri Utk pertandingan barbershop✂️✂️ di malaysia.sbb tu coach selalu gunting rambut kt sini.xpernah mengecewakn 😊👍🏻.y penting org melayu kita owner kedai ni. #support #org #kita #barbaershop #shahalam
Read more
 #AUGUSTPROMO Nampaknya Ogos menjadi semakin segak kerana Loka Malaysia ada promo hangat untuk ...
Media Removed
#AUGUSTPROMO Nampaknya Ogos menjadi semakin segak kerana Loka Malaysia ada promo hangat untuk jejaka di luar sana. Sempena pelancaran wajah baru Vintage Amor . Promosi perkhidmatan gunting rambut di Loka Malaysia dengan harga RM25 sahaja daripada pakar barber! Nak tahu lebih lagi, ... #AUGUSTPROMO Nampaknya Ogos menjadi semakin segak kerana Loka Malaysia ada promo hangat untuk jejaka di luar sana. Sempena pelancaran wajah baru Vintage Amor . Promosi perkhidmatan gunting rambut di Loka Malaysia dengan harga RM25 sahaja daripada pakar barber! Nak tahu lebih lagi, Jom! Layari www.goloka.my
Read more
Jalankan tanggungjawab anda sebagai rakyat dan selamatkn Malaysia! Negaraku.. <span class="emoji emoji261d"></span>🏻 Egkorang kalau ...
Media Removed
Jalankan tanggungjawab anda sebagai rakyat dan selamatkn Malaysia! Negaraku.. 🏻 Egkorang kalau nk dapat discount gunting rambut RM10 boleh dtg kedai dan tunjuk jari cenggini ok.. Promosi ini untuk satu hari sahaja pada hari ini RABU 09/05/18 trtakluk kpd terma dan syarat. >Operation ... Jalankan tanggungjawab anda sebagai rakyat dan selamatkn Malaysia! Negaraku.. ☝🏻 Egkorang kalau nk dapat discount gunting rambut RM10 boleh dtg kedai dan tunjuk jari cenggini ok.. Promosi ini untuk satu hari sahaja pada hari ini RABU 09/05/18 trtakluk kpd terma dan syarat. >Operation Hours<

Tuesday to Sunday
2pm to 10pm

Break Time
6pm to 8pm 🚫Close Every Monday🚫
Read more
Mcm garang je aku kat video ni. <span class="emoji emoji1f602"></span> I just want my fellow hairdressers to be as good or better than me. Saya ...
Media Removed
Mcm garang je aku kat video ni. I just want my fellow hairdressers to be as good or better than me. Saya nak angkat martabat hairdressers kat Malaysia ni. Bukan senang nak gunting rambut. Kadang2 hairdressers ni di anak tirikan.. Make up artist would get triple (or more) the pay with the ... Mcm garang je aku kat video ni. 😂

I just want my fellow hairdressers to be as good or better than me.

Saya nak angkat martabat hairdressers kat Malaysia ni. Bukan senang nak gunting rambut. Kadang2 hairdressers ni di anak tirikan.. Make up artist would get triple (or more) the pay with the same amount of time. Magazine would pay make up artist to do make up job BUT would ask hairdresser to do the hair job for free. I think that is wrong unless both are doing it for free in the name of getting 'credited' by the magazine. Bride would pay make up artist more than RM1000 for make up job and ask for discount when hairdresser ask for RM300 for the updos. Don't get me wrong. I'm not jealous. I'm happy the level of make up artist is on that level and hopefully one day, hairdressers would be treated as the same level as our fellow beautician.

Terluah perasaan plak.
Read more
Loading...
 #Repost @matasura • • • Ustaz, kalau nak tarik crowd ke masjid, boleh buat pasar percuma. Confirm ...
Media Removed
#Repost @matasura • • • Ustaz, kalau nak tarik crowd ke masjid, boleh buat pasar percuma. Confirm ramai yang datang. Alhamdulillah, selesai sudah Pasar Percuma Kindness Malaysia dengan kerjasama Alumni Sekolah Sri Puteri, kelab Pandu Puteri Putrajaya dan Masjid Amru Al As. Lebih ... #Repost @matasura
• • •
Ustaz, kalau nak tarik crowd ke masjid, boleh buat pasar percuma. Confirm ramai yang datang.
Alhamdulillah, selesai sudah Pasar Percuma Kindness Malaysia dengan kerjasama Alumni Sekolah Sri Puteri, kelab Pandu Puteri Putrajaya dan Masjid Amru Al As. Lebih 50 booth hadir, ujian kesihatan percuma dan gunting rambut percuma.

Ramai yang happy dapat ambil barang keperluan masing2. Ramai juga yang turut serta solat Zohor berjemaah. Lepas solat ini, kita jamu makan tengahari pula 😊

#kindnessmalaysia #makemalaysiakindagain #pasarpercuma
Read more
Loading...