Hari ni sebab

Unique profiles
91
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Sungei Wang 金河广场, Senawang D'Cattleya, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani
Average media age
552.7 days
to ratio
11.5
Viral Kedai Spek Murah ! Haaa sis kebizian hari ni sebab pergi kedai viral ni , bapak murah giler wei ...
Media Removed
Viral Kedai Spek Murah ! Haaa sis kebizian hari ni sebab pergi kedai viral ni , bapak murah giler wei , bila check mata baru tahu ada silau jugak , tu lah hadap lagi laptop / fon dalam gelap ! . . Sebab tengah promosi murah gila , terus buat seketui spek untuk silau - LENS ALPHA BLUE 420 , yang ni memang ... Viral Kedai Spek Murah ! Haaa sis kebizian hari ni sebab pergi kedai viral ni , bapak murah giler wei , bila check mata baru tahu ada silau jugak , tu lah hadap lagi laptop / fon dalam gelap ! .
.
Sebab tengah promosi murah gila , terus buat seketui spek untuk silau - LENS ALPHA BLUE 420 , yang ni memang recommended sangat if korang ada silau sebab 💯 persen block cahaya UV , led lampu , dan laser jugak , nanti qaseh share video ttg lens tu okay.
.
.
Hari tu yang Rm38 tak sempat datang , now RM65 (cermin multicoat + bingkai) if cermin ALPHA BLUE 420 tambah RM60je weh ! (Harga asal Rm250) - sangat sesuai untuk orang yang silau , yang selalu hadap laptop , komputer , dan jugamacam2 design ada , i ofcourse lah pilih design acah-acah KPOP. .
.
GROUND FLOOR G111, SUNGEI WANG PLAZA, JALAN BUKIT BINTANG, 55100 KUALA LUMPUR.

Next qaseh share design yang qaseh pilih. Stay tune !

#eyeprovision #kedaispekmurah #kedaispekviral #qasehdaliadotcom #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vsco #vscocam #art #travel #quote #igersmy #igersganu #instafemes #blogger
Read more
SELESA GILA SELUAR NI Oppa.. Oppa, Aina kan semenjak pakai seluar Zaara Bootcut Pants ni, dah tak ...
Media Removed
SELESA GILA SELUAR NI Oppa.. Oppa, Aina kan semenjak pakai seluar Zaara Bootcut Pants ni, dah tak pakai dah seluar lain Oppa. Aina kan susah cari seluar sebab Aina bersaiz besar, tapi lepas cuba Zaara ni, Aina ASYIK PAKAI SELUAR NI JE ke mana mana. Mula mula Macam Tak Percaya je bila Oppa kata ... SELESA GILA SELUAR NI Oppa..
Oppa, Aina kan semenjak pakai seluar Zaara Bootcut Pants ni, dah tak pakai dah seluar lain Oppa. Aina kan susah cari seluar sebab Aina bersaiz besar, tapi lepas cuba Zaara ni, Aina ASYIK PAKAI SELUAR NI JE ke mana mana. Mula mula Macam Tak Percaya je bila Oppa kata Aina muat seluar ni, tapi lepas nampak Kak Kema pakai sendiri seluar ni masa Aina jumpa di Booth PWTC tahun lepas, Aina decide Aina nak cubalah pakai seluar ni. .
TAK SANGKA dah 4 bulan, seluar ni yang Aina PAKAI HARI HARI.
Yang Aina SUKA pasal Zaara ni, sebab pinggang dia SANGAT STRETCHABLE, lepastu TAK PANAS & TAK PERLU SUSAH SUSAH IRON. Dan yang paling utama Seluar ni cukup LABUH sebab aina kan tinggi 170cm, jadi bila pakai seluar ni tak singkat pun macam pakai seluar lain. BEST GILA! Aina rasa kalau Aina muat, ibu Mengandung pun mesti muat bila pakai Zaara ni. Bila ada promo Combo lagi Oppa? Aina suka beli time Promo Combo ni, sebab dapat Murah. Kali ni Aina nak beli warna lain pulak, hari tu nampak warna Dark Brown & Grey macam cantik je. - Aina , Shah Alam
.
Wahh... Terima kasih Aina, Gembira betul Oppa & Team The Pappers bila dapat feedback macam ni. Aina ni antara pelanggan setia kami yang sentiasa percaya dengan produk The Pappers.
BERITA BAIK buat Aina dan semua yang menantikan Promo Zaara Pants,
Promo combo Zaara Bootcut Pants KINI KEMBALI!
.
Dapatkan Zaara pada HARGA YANG SANGAT ISTIMEWA
Harga asal Zaara adalah RM69 tak masuk postage tapi untuk Promo combo ini dapatkan
.
1 helai : RM59
2 helai : RM110
3 helai : RM150
.
Wow!
Tapi sabar dulu, harga ini SAH Untuk mereka yang terima kod diskaun sahaja. Macammana nak dapatkan kod diskaun dan detail lengkap? Pastikan anda komen 'PM Zaara' di bawah sekarang.
Untuk pembelian pantas
Type 'PM ZAARA' dan
Whatsapp ke +60193009411
.
pss. Warna hitam baru je restock, tak banyak ada 7 helai je tinggal. Cepat cepat komen tau, Oppa bagi diskaun code asap!
Read more
Kita ni sebelum tidur, dah siap2 iron baju and tudung yang nak pakai pergi kerja esok. Siap gantung ...
Media Removed
Kita ni sebelum tidur, dah siap2 iron baju and tudung yang nak pakai pergi kerja esok. Siap gantung elok2 supaya tak kedut sikit pun. Yelah, hari Isnin nak lah lawa2 supaya dapat mood nak pergi kerja. Kononnya bila dah iron tudung siap2 malam semalam, cepatlah sikit bersiap nak ke pejabat. ... Kita ni sebelum tidur, dah siap2 iron baju and tudung yang nak pakai pergi kerja esok. Siap gantung elok2 supaya tak kedut sikit pun. Yelah, hari Isnin nak lah lawa2 supaya dapat mood nak pergi kerja. Kononnya bila dah iron tudung siap2 malam semalam, cepatlah sikit bersiap nak ke pejabat. Tapi, bila tudung tak behave, berjam-jam jugaklah siapnya! Last2, tukar tudung lain yang tak match dengan baju. Ishhh!
Jangan main2 tau, perempuan boleh bad mood satu hari kalau tudung tak jadi.
.
.
.
Sebab tu la korang kena dapatkan 2in1 Abaya Cardigan ni, sebab dia LESS IRONING and JIMAT MASA. Sarung terus, siap!
Read more
DAH READY KE NAK MASUK RAMADHAN NI? . Bila dikira-kira, rupanya dah tak berapa lama je lagi kita ...
Media Removed
DAH READY KE NAK MASUK RAMADHAN NI? . Bila dikira-kira, rupanya dah tak berapa lama je lagi kita nak masuk Ramadhan dah.. Tak lamaaa dahhh.. Beberapa hari je lagi.. . Korang dah ready ke dengan PERSEDIAAN RAMADHAN? . Persediaan nak sambut Ramadhan ni sangat lah penting sebab kita ... DAH READY KE NAK MASUK RAMADHAN NI?
.
Bila dikira-kira, rupanya dah tak berapa lama je lagi kita nak masuk Ramadhan dah.. Tak lamaaa dahhh.. Beberapa hari je lagi..
.
Korang dah ready ke dengan PERSEDIAAN RAMADHAN? 😊
.
Persediaan nak sambut Ramadhan ni sangat lah penting sebab kita ni Ramadhan setahun sekali je.. .
Tahun depan pun belum tentu lagi bakal bertemu Ramadhan yang seterusnya.. Kalau boleh kita nak lah jalani setiap Ramadhan tu dengan sempurna supaya tak sia sia setiap peluang buat pahala..
.
Tapi kadang-kadang, dek kerana berpuasa ada yang lembik lesu sampai nak solat pun tak larat.. Tidurrr je sepanjang hari..
.
Puasa amenda kalau solat tak buat and tidur je sepanjang hari? 🤔
.
Sebab tu penting sangat untuk get ready dengan SET SAHUR supaya bertenaga sepanjang hari..
.
Bukan lah bila minum ni tak lapar lansung. But dia beri kita tenaga untuk kekal aktif sepanjang hari..
.
Konsep sama macam makan nasi masa sahur, pun untuk tenaga.. Cuma bila amek SET SAHUR ni, InshaAllah tenaga tu lebih sikit 😊
.
Apa yang ada dalam SET SAHUR?
.
🌸ESP - bantu untuk kekalkan tenaga sepanjang hari
.
🌸PERFORMANCE DRINK - bantu elak badan dehidrasi
.
🌸MEALSHAKE - bantu cukupkan keperluan nutrisi dalam badan kerana mengandungi 19 multivitamins dan mineral
.
Untuk bulan ni, kita ada PROMOSI SET SAHUR sebab kebetulan kita ada promosi PERFORMANCE DRINK + MEALSHAKE..
.
Sekaligus satu set pun jadi promo lah 😊
.
Korang yang nak get ready dengan SET SAHUR masing-masing boleh contact nana sekarang naaa..
.
Whatspp kat sini,
📲013-3039242
.
Atau klik je link ni,
http://nanamacarona.wasap.my/
.
❤️,
Nana Macarona
Trusted SID since 2012 .
#shaklee #setsahur #setsahurshaklee #espshaklee #performancedrinkshaklee #mealshakeshaklee #shakleemalaysia #shakleekl #shakleeampang #shakleepuchong #shakleeselangor #ramadhan
Read more
Seputar tukar spare part kereta... Selepas GST jadi 0%, peniaga tak turunkan harga. Alasannya ...
Media Removed
Seputar tukar spare part kereta... Selepas GST jadi 0%, peniaga tak turunkan harga. Alasannya mereka yg absorb 6%. So bila gst 0%, mereka tak perlu absorb. Sebab tu harga tak turun walaupun dlm tempoh tax holiday. Hari ni, mereka naikkan harga. Sebab ada SST. Walhal yg dijual tu stok lama. ... Seputar tukar spare part kereta...
Selepas GST jadi 0%, peniaga tak turunkan harga. Alasannya mereka yg absorb 6%. So bila gst 0%, mereka tak perlu absorb. Sebab tu harga tak turun walaupun dlm tempoh tax holiday.
Hari ni, mereka naikkan harga. Sebab ada SST. Walhal yg dijual tu stok lama. Bukan baru sampai hari ni.. Adoi... Peniaga sabitkan SST. Kerajaan pula nasihatkan peniaga jangan ambil kesempatan atas SST.
Saya tak nak salahkan peniaga atau kerajaan. Tapi apa yg saya tahu, rakyat tetap kena bayar lebih... Stetmen play safe. #SantiTapiBantai
Read more
Acah-acah pelancong di Putrajaya hari ni. Menyusuri tasik dengan perahu dondang sayang. Ewah ...
Media Removed
Acah-acah pelancong di Putrajaya hari ni. Menyusuri tasik dengan perahu dondang sayang. Ewah . Nuha, nafis & ayah depa saja yang naik perahu. Mak & niyaz lepak kat cafe. Sebab baby tak boleh naik perahu atas faktor keselamatan. Life jacket disediakan & wajib pakai. Tak pasti had umur ... Acah-acah pelancong di Putrajaya hari ni. Menyusuri tasik dengan perahu dondang sayang. Ewah 😘
.
Nuha, nafis & ayah depa saja yang naik perahu. Mak & niyaz lepak kat cafe. Sebab baby tak boleh naik perahu atas faktor keselamatan. Life jacket disediakan & wajib pakai. Tak pasti had umur kanak-kanak yang boleh naik perahu ni bermula dari berapa tahun. Lupa mak nak tanya.
.
Semua bot & perahu cruise tasik putrajaya beroperasi kat Masjid Putra. Yang kat Taman Botani hanya pada hari sabtu & ahad. Tapi kata staf dah jarang ada perahu kat situ. Tiket early bird murah, naik pagi pukul11.
.
Review anak-anak & bapak kata best 👍🏼😊 #cruisetasikputrajaya
Read more
Standby sebab kita nak bagitau kita masak arini..Sebab orang selalu tanya,kau tak masak ke?Kalau ...
Media Removed
Standby sebab kita nak bagitau kita masak arini..Sebab orang selalu tanya,kau tak masak ke?Kalau masak kena bagitau satu dunia?Dapur kita berasap ke tak berasap ke,apa yang sibuk sangat tu??Buat yang sibuk memikir Haiza masak ke tidak,tengok #DapurChefZam sebab resepi yang kita buat,mesti ... Standby sebab kita nak bagitau kita masak arini..Sebab orang selalu tanya,kau tak masak ke?Kalau masak kena bagitau satu dunia?Dapur kita berasap ke tak berasap ke,apa yang sibuk sangat tu??Buat yang sibuk memikir Haiza masak ke tidak,tengok #DapurChefZam sebab resepi yang kita buat,mesti yang sibuk pikir tu tak pernah buat.Masak la,apalagi!!
@tv_okey Astro 109 jam 9.30 pagi Ahad hari ni... Regrann from @chef_zam - Salam guys! Ni nak bagitau...9.30 pagi ni bekas pemenang Ratu Seringai Daerah Benut: Puan @haizahanafi bakal masuk ke #DapurChefZam jam 9.30am di @tv_okey. .
Dia buat sendiri fettuccini & dimakan dengan ayam lemak cili padi yang pedas berdentum. Pastu ada jugak grilled chilled sirloin steak dari #TrueAussieBeef yang naik kapal terbang dari Australia. Halal tau. Sedap pulak tu! 😋😍. Padan laaaaa suami sayang sangat kat dia. Dikokyahkan dalam masak lemak rupanya! 🌶🔥😂😂 - #regrann
Read more
saat ni Shaklee Bussiness Leader dalam penerbangan ke Barcelona utk percutian di atas kapal mewah ...
Media Removed
saat ni Shaklee Bussiness Leader dalam penerbangan ke Barcelona utk percutian di atas kapal mewah terbesar dunia- Western mediterranian Cruise- #symphonyoftheseas . Ni kapal terbaru baru je launching bulan 4 hari tu. Kiranya Shaklee leaders antara rakyat malaysia terawal naik ... saat ni Shaklee Bussiness Leader dalam penerbangan ke Barcelona utk percutian di atas kapal mewah terbesar dunia-
Western mediterranian Cruise- #symphonyoftheseas .
Ni kapal terbaru baru je launching bulan 4 hari tu.
Kiranya Shaklee leaders antara rakyat malaysia terawal naik kapal ni. wowww wooo .
Terkilan sikit sebab tak dapat join. 😅😅😅hahaha saya tak join tahun ni sebab tak sanggup tinggalkan Dayyan yang tengah melasak dan bibik pon dah hantar balik. .
Husband pulak busy time ni dengan Asia pacific master game. so saya pilih trip Umrah bulan 2 nanti. takpe banyak lagi trip lepas ni.
.
utk semua shaklee bussiness leaders. BON VOYAGE.
swipe sebelah untuk fakta tentang symphony of the seas ni.

#ShakleeTrip
Read more
“SAKIT...” . Balik je bercuti raya.. isteri jatuh sakit. demam panas.. kemudian pergi klinik ...
Media Removed
“SAKIT...” . Balik je bercuti raya.. isteri jatuh sakit. demam panas.. kemudian pergi klinik ambil ubat demam macam biasa.. berlarutan pulak demam sampai nak dekat 4 hari dah... . Aku marah dia.. Bengah cakap “DAH BESAR NI. DEMAM SIKIT JANGAN NAK MENGADE. KUAT LA SIKIT!” nampak macam ... “SAKIT...”
.
Balik je bercuti raya.. isteri jatuh sakit. demam panas.. kemudian pergi klinik ambil ubat demam macam biasa.. berlarutan pulak demam sampai nak dekat 4 hari dah...
.
Aku marah dia.. Bengah cakap “DAH BESAR NI. DEMAM SIKIT JANGAN NAK MENGADE. KUAT LA SIKIT!” nampak macam Bengah garang kan? kena marah balik daaa 😂
.
Malam tadi dia betul lapar sebab tidur makan ubat. badan dia mula merah merah.. telinga capang dia pon merah.. Aku risau la.. dia cakap demam biasa je. keesokannya.. lepas dia mandi.. dia minta aku cek badan dia.. “ADA BINTIK BINTIK MERAH TAK KAT BADAN I?” Lelaki... aku lembab sikit. So jawab jela.. “SAYANG KENA RUAM NI SEBAB LAMA SANGAT BARING” isteri jeling je... lantas dia ajak pergi klinik @drman926
.
Sampai je klinik @drman926 buat cek up “NI DEMAM DENGGI NI” Allah Huakbar... kesiannya isteri aku... sekarang ni tengah proses nak masuk air kat badan. takde pape la ni kan? insyaAllah...
.
Doakan yang baik baik... terima kasih alam 🌸
Read more
Orang sebelah kita ni dia lupa hari ni hari lahir kita. Its ok sebab hari ni hari raya. Kita maafkan ...
Media Removed
Orang sebelah kita ni dia lupa hari ni hari lahir kita. Its ok sebab hari ni hari raya. Kita maafkan dia. Hihi Takpelah kita wish untuk diri sendiri je. Moga sentiasa dalam rahmat Allah dan bahagia berjaya selamat dunia akhirat. Amiin . Selamat hari raya eid adha jugak pada semua muslimin ... Orang sebelah kita ni dia lupa hari ni hari lahir kita. Its ok sebab hari ni hari raya. Kita maafkan dia. Hihi

Takpelah kita wish untuk diri sendiri je. Moga sentiasa dalam rahmat Allah dan bahagia berjaya selamat dunia akhirat. Amiin . Selamat hari raya eid adha jugak pada semua muslimin muslimat. :)
Read more
Susuk tubuh sebelah aku ni banyak membantu aku, yang paling aku ingat sekali waktu kami sama2 menjayakan ...
Media Removed
Susuk tubuh sebelah aku ni banyak membantu aku, yang paling aku ingat sekali waktu kami sama2 menjayakan sambutan hari guru MMAS. Waktu tu aku Pengarah dan dia Setiausaha aku. Dia dengan Kancil kesayangan dia la yang bawa aku pi beli barang, pi cari kotak, pi sana dan ke sini. Dewan MMAS menjadi ... Susuk tubuh sebelah aku ni banyak membantu aku, yang paling aku ingat sekali waktu kami sama2 menjayakan sambutan hari guru MMAS. Waktu tu aku Pengarah dan dia Setiausaha aku. Dia dengan Kancil kesayangan dia la yang bawa aku pi beli barang, pi cari kotak, pi sana dan ke sini. Dewan MMAS menjadi saksi drpd pagi pukul 8.00pagi sampai lah maghrib kami dan ada beberapa org lagi pakai baju sekolah sebab nak prepare dewan tu. Aku teman dia tidur kat rumah sewa dia sambil edit video untuk esok dan kami dua bgn lewat pagi tu. Alhamdulillah Wong dgn Caek mai gerak kami pagi tu kat rumah sewa.. hahaha. Kenangan yg takkan aku lupakan.. banyak lagi kenangan, tp mana boleh cerita semua.. hahaha.. Hari ni birthday dia, so aku nak ucap Saengil Cukka Hamnida yg ke 19 🎂🎂 dan terima kasih sbb banyak berjasa kat aku..
Read more
Malam. Isteri mencedukkan nasi ke pinggan suaminya. Masing-masing tidak bersuara. Diam ...
Media Removed
Malam. Isteri mencedukkan nasi ke pinggan suaminya. Masing-masing tidak bersuara. Diam membisu seribu bahasa. Memang begitu. Dah tiga bulan suasananya begitu. Dingin. Tegang. Hari itu, nampaknya lebih dingin dari biasanya. Hujan renyai-renyai menambahkan kedinginan. ... Malam.

Isteri mencedukkan nasi ke pinggan suaminya.

Masing-masing tidak bersuara. Diam membisu seribu bahasa.

Memang begitu. Dah tiga bulan suasananya begitu.

Dingin. Tegang.
Hari itu, nampaknya lebih dingin dari biasanya. Hujan renyai-renyai menambahkan kedinginan. Dingin dalam dua hati. "Hari ni, hari last kita makan sama-sama." Si suami berhenti makan. Basuh tangan. "Sebab?" Isteri berkerut kening. "Hari ini, abang lepaskan kamu dengan talak satu." Isterinya itu terus kelu. Baru saja dijamahnya sedikit nasi. Suku pinggan pun belum. Dari tadi menanti suaminya pulang dari kerja. Lewat pula tu. "Dah lima tahun kita kahwin. Awak faham dengan jelas, kita masih tak ada anak. Abang dah bosan. Bosan menanti. Awak asyik sakit perut, senggugut kuat, masalah dalam peranakan dan macam-macam lagi. Sampai bila nak berubat?
Abang dah give up.

Abang tak nak poligami. Jadi, ini adalah keputusan terbaik untuk kita berdua." Si isteri yang sudah jadi bekas isteri dalam sekali lafaz hanya terkedu. Menitiskan air mata. "Abang, terima kasih atas segalanya. Terima kasih sudi sayang saya selama kita bersama. Jaga saya dengan baik. Maafkan saya tak mampu bahagiakan abang dengan zuriat....maafkan saya, tak sempat pun nak salam tangan abang buat kali terakhir sebagai isteri yang sah.." Tak mampu dihabiskan kata-kata.
Diganti dengan deraian air mata.

Keesokan hari, mantan isteri dihantar pulang ke rumah keluarganya.

Bekas mertuanya menanti dengan tenang. Tidak marah sedikit pun. Dibiarkan saja bekas suami anaknya itu berlalu pergi dari penglihatannya. "Jangan sedih. Ayah masih ada. Seandainya semua lelaki dalam dunia ini tak dapat jaga kamu, ayah tetap akan bela kamu sampai ke akhir nyawa. Meski kamu sakit pedih, cacat cela, buruk hodoh sekalipun, ayah tidak akan merasa jijik sedikit atau terbeban langsung dengan kamu.

Ini ujian kehidupan. Masa kamu remaja dulu, kamu fikir hidup berumahtangga itulah suatu kebahagiaan abadi. Namun, sekarang kamu mengerti.

Rumahtangga itu penuh ujian. Mereka yang tidak berumahtangga tidak akan memahami sehinggalah mereka melalui. Ayah percaya, kamu sekarang lebih matang menilai kehidupan.

Akhirat jualah bahagia berkekalan." Ayah tu
Read more
Ini kucing saya nama Tompok Setiap kali saya mengandung, dia pun sama naik bunting juga.. . Tapi ...
Media Removed
Ini kucing saya nama Tompok Setiap kali saya mengandung, dia pun sama naik bunting juga.. . Tapi dia kejap je la kan...3 bulan dah beranak... . Ni lepas appointment pagi tadi, balik rumah nak ambik buku pink sebab nak pergi check up bulanan ...tengok tengok Tompok dah beranak... . Kali ... Ini kucing saya nama Tompok
Setiap kali saya mengandung, dia pun sama naik bunting juga..
.
Tapi dia kejap je la kan...3 bulan dah beranak...
.
Ni lepas appointment pagi tadi, balik rumah nak ambik buku pink sebab nak pergi check up bulanan ...tengok tengok Tompok dah beranak...
.
Kali ni 6 ekor anak dia...sebelum ni 5 ekor je paling banyak...patutla perut dia bukan main besar lagi...
.
2-3 hari ni dok tunggu masa beranak...memang kesian tengok Tompok...
.
Alhamdulillah...bertambah anak anak bulus kat rumah...
.
#PencintaKucing
#CatLover
#DiyanaYaccob
Read more
Hari ni kami nak throwback di sekitar majlis perkahwinan Raihan & Aslam.  Majlis memang meriah ...
Media Removed
Hari ni kami nak throwback di sekitar majlis perkahwinan Raihan & Aslam.  Majlis memang meriah sangat sebab di hadiri oleh Fazura dan Fattah Amin, abang kepada pengantin. Terima kasih kerana memilih Djarilicious Catering dan kalau anda nak majlis anda meriah seperti majlis Raihan & ... Hari ni kami nak throwback di sekitar majlis perkahwinan Raihan & Aslam.  Majlis memang meriah sangat sebab di hadiri oleh Fazura dan Fattah Amin, abang kepada pengantin.
Terima kasih kerana memilih Djarilicious Catering dan kalau anda nak majlis anda meriah seperti majlis Raihan & Aslam, cepat-cepat lah hubungi kami.

Jangan lupa Year End Sale promo kami masih lagi berjalan sehingga 31.12.18. Rugi kalau anda tak tempah pakej Year End Sale ni sebab kami akan bagi anda EXTRA 200 pax bernilai RM 2,200.
Cepat hubungi team kami sekarang

www.wasap.my/60162328532 (EN SHAM)

www.wasap.my/60169208532 (AMY)

www.wasap.my/60189175830 (MIA)

www.wasap.my/60166608532 (FARHAN)

#kateringmalaysia #kateringkahwin #kateringmurah #katering #kateringmurah #kateringkajang #kateringshahalam #tipspengantin #ekspoperkahwinan #tilljannah #pakejkahwin #pengantinmalaysia #kendurikahwin #akikah #djarilicious_catering #malaysweddingguide #tv3
Read more
Hai Baby <span class="emoji emoji2764"></span>. . Kalau Allah betul-betul pinjamkan awak dekat ibu dan ayah, awak dah umur 5 bulan hari ...
Media Removed
Hai Baby . . Kalau Allah betul-betul pinjamkan awak dekat ibu dan ayah, awak dah umur 5 bulan hari ni. Tapi ibu dan ayah kena lepaskan awak setahun yang lepas, pada hari yang sama macam hari ni. Jadi awak umur setahun lah hari ni. Ibu dan ayah tak dapat nak bayang rupa awak, tapi ibu dengan ... Hai Baby ❤.
.
Kalau Allah betul-betul pinjamkan awak dekat ibu dan ayah, awak dah umur 5 bulan hari ni. Tapi ibu dan ayah kena lepaskan awak setahun yang lepas, pada hari yang sama macam hari ni. Jadi awak umur setahun lah hari ni. 🎈 Ibu dan ayah tak dapat nak bayang rupa awak, tapi ibu dengan ayah yakin awak sempurna sifat. Allah dengar doa-doa kami sebelum Allah hantar awak kt rahim ibu, kami minta anak yang boleh doakan kami ke Syurga Allah. Allah makbul doa tu, kan awak kat sana tunggu ibu dengan ayah. Hari-hari doa utk kami.
.
Baby, hadir awak banyak banyak merubah hidup ibu dan ayah. Makin kuat kasih dan sayang kami. Makin teguh sabar kami. Makin kerap kami ingatkan Allah. Tahu tak, ibu awak kelakar. Masa dia tahu kami kena lepaskan awak, dia menangis sebab berat rasa itu. Tapi pada masa sama dia takut sebab first time ibu awak nak masuk wad, tidur hospital dan kena operation. Ayah pula menangis sebab ayah pikir kalau Allah ambil ibu jugak mcm Allah ambik kamu macam mana? .
.
Tapi Allah Maha Penyayang, semuanya selamat. Mulai hari itu, ibu awak makin beremosi bila berkenaan anak. Ayah kesian ibu awak, tapi ayah kena bajet cool (well itu kepakaran ayah 😛), selalu juga ibu awak fikir ayah tak kisah pasal baby. Dia pun tahu ayah awak hati tisu, tgk wayang pun dia gelak sbb beremosi (dia cool ja scene sedih. Ibu awak kan bro-bro sikit. Haha), jd bagaimana dia boleh fikir yang ayah tak kisah kan? Tapi takpa la, bagus juga dia tgk ayah tak kisah sbb kalau dua-dua tak kuat, siapa nak tenangkan siapa kan?
.
Ayah tak boleh bayang perasaan ibu. Tapi ayah tau berat perasaan tu. Tapi ibu makin kuat, ibu tak pernah berputus asa. Tapi ayah yakin, Allah tengah tetapkan sesuatu yang lebih baik cuma belum tiba masa. Baby doa lah supaya Allah bukakan pintu rezki yang satu ini. Baby support doa-doa ibu dan ayah okay?
.
#Repost @asshilaz
• • •
01 April 2017.
“SELAMAT ULANG TAHUN ANAK”

Hati gembira bila dapat tahu kamu ada dlm rahim ibu. Tapi Allah lebih syg kamu, anak. Doktor kata ni kes ectopic. Pukul 2 ptg doktor sahkan, pukul 8 malam ibu masuk OT. Ibu ayah redha dan tak pernah salahkan takdir sbb kami tau kamu tunggu kami kat sana. ❤️ Kpd yg selalu bertanya kami, bil
Read more
Morning awak~ Ada yang merancang nak keluar berjalan dengan family ke? Kawan kawan ke? Selamat ...
Media Removed
Morning awak~ Ada yang merancang nak keluar berjalan dengan family ke? Kawan kawan ke? Selamat bersuka ria . Before tu, dah kemam 1 sachet #twc ? 1 sachet ni memang kaya dengan perisa buah buahan yang fergielicious superlicious, so yummy! Dalam 1 sachet, isiannya ADA BANYAK. Dalam ... Morning awak~

Ada yang merancang nak keluar berjalan dengan family ke? Kawan kawan ke? Selamat bersuka ria♥
.
Before tu, dah kemam 1 sachet #twc ? 1 sachet ni memang kaya dengan perisa buah buahan yang fergielicious superlicious, so yummy!

Dalam 1 sachet, isiannya ADA BANYAK. Dalam 1 kotak ada 20 sachet, tahan selama 20 hari. Tapi kalau dah 1 sachet ibarat makan 2 hari. Maknanya sekotak tu ibarat awak makan untuk 40 HARI.

Sebab tu kesan dia KEBABOM💣💢💥.
.

Untuk newbie yang memang tak pernah dengar pasal #twc ni, #twc dalam bentuk serbuk hanya koyak,kemam dan cantik.

Estrak buah buahan dalam #twc mampu merawat masalah kulit yang awak hadapi dari dalam & detoks usus awak yang berkerak tu sampai bersih.

Bila najis tersekat dekat dalam usus badan awak, toksin dalam badan tu menyukarkan nutrien dalam supplemen untuk meresap. So, #twc ni akan singkirkan segala toksin dalam badan awak tu supaya badan awak dapat menyerap nutrisi makanan.

No wonder lah after consume #twc KULIT AWAK JADI CANTIK, GLOWING, BADAN PUN SIHAT.

Sempat lagi kalau awak nak transform diri jadi cantik. Jangan esok nak majlis konvo ke, tunang ke, kahwin ke baru dok kalut message akak na😂.
.
Akak rasa nak bagi harga promosi hari ni. So, ada tak yang nak nak masuk meminang twc? 😉

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #twc #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
 #Repost @ebitlew • • • • • Rasa sebak dan syukur bila tengok nama program 'a bit with ebit' tu rasa ...
Media Removed
#Repost @ebitlew • • • • • Rasa sebak dan syukur bila tengok nama program 'a bit with ebit' tu rasa sebak sebab memang tak nak dan tak minta. Sedar-sedar dah siap program tu...sebak dan rasa tak layak pun. Dulu setiap kali nak kenal nama diri masa sekolah rasa rendah diri sebab selalu gak terasa ... #Repost @ebitlew
• • • • •
Rasa sebak dan syukur bila tengok nama program 'a bit with ebit' tu rasa sebak sebab memang tak nak dan tak minta. Sedar-sedar dah siap program tu...sebak dan rasa tak layak pun. Dulu setiap kali nak kenal nama diri masa sekolah rasa rendah diri sebab selalu gak terasa orang akan kata awak ni siapa. Asal mana. Susah nak sebut nama tu.sampai universiti..sampai punya rasa rendah diri semua kawan suka tak belajar dan sesi kenal-kenal. Saya lagi suka belajar dari kenal nama sebab nanti ada orang akan gelak atau muka terkejut...hehehe... Air mata makin laju. Ingat mak selalu peluk saya..Sebab beliau yang paling banyak susah dan berkorban bersama bapa saya demi menyokong saya dalam kerja dakwah ini.. Setiap kali saya dihina atau susah masa dakwah...dengan nada seorang ibu pujuk saya katanya..."Mak minta maaf ini semua salah mak. Ini salah mak. Ebit susah buat dakwah. Sekarang bila mak takde selalu rindu rasa. Kini doa seorang bapa,makayah mertua dan isteri tercinta. Isteri saya yang wajahnya menyejukkan rasa hati. Duhai bidadariku terima kaseh sayang sebab doa dan sokongan sayang..i love u.. Mak ayah saya menanggung sedih dan perasaan kerana sanggup biarkan anak masa umur 13 tahun berdakwah merata-rata. Tak pernah duduk rumah. Kata mak saya takper, biar air mata kita selalu menangis. Jangan kita biarkan air mata Rasulullah mengalir lagi. Kita akan lap air mata dan darah Nabi saw. Dengan buat dakwah dan kembangkan Islam..terbayang senyuman jenazah ibu semasa memandikannya... Hari ni ayah yang saya cintai ikut sama dalam ceramah dan program. Menjadi ibu dan bapa serentak.. Rasa nak cakap lagi dan jawab kata mak saya. Ini salah mak. Ini salah mak. Dengan jawapan ini doa mak. Ini doa mak. Ini semua doa Rasulullah saw yang amat dicintai dan dirindui. Dulu tak sempat nak jawab.. Rindunya Ya Rasulullah saw yang kami cintai dan sayangi.

Ya Allah, berilah kami hadiah dan anugerah sebenar di akhirat. Kerana keputusan Redha Allah segala-galanya. Itulah tujuan sebenarnya

#setiapSelasa #7.30mlm/10mlm #abitwithebit @tvalhijrah114 @fadzli_aziz sahabatku #alfatehJunior
Read more
Assalamualaikum & Salam Jumaat semua.. Hari ni hakak nak kongsi hasil wajah yang tak make up n bedak ...
Media Removed
Assalamualaikum & Salam Jumaat semua.. Hari ni hakak nak kongsi hasil wajah yang tak make up n bedak sekali pon.. Selepas pakai produk mary kay selama hampir sebulan.. Bukan niat nak menunjuk2 tapi sekadar perkongsian saja.. Hakak guna Set MK Botanical Effects sebab kulit hakak kombinasi ... Assalamualaikum & Salam Jumaat semua.. Hari ni hakak nak kongsi hasil wajah yang tak make up n bedak sekali pon.. Selepas pakai produk mary kay selama hampir sebulan.. Bukan niat nak menunjuk2 tapi sekadar perkongsian saja.. Hakak guna Set MK Botanical Effects sebab kulit hakak kombinasi kadang normal, kadang kering.. Sebelum ni hakak takut nak cuba mana2 produk.. Hakak cuma guna produk Malaysia yang biasa saja, tak penah terniat nak tukar n ni 1st time tukar.. Sebelum ni muka ok tapi macam kusam je, jeragat dok makin membiak (foktor umur kot.. 🙈) .
Alhamdulillah, lepas guna MK hakak nampak ada perubahan macam white head berkurang, muka makin tegang n yang paling ketara jeragat makin hilang.. (hakak happy sgt taw..) selama ni x penah dok amik berat sangat pasal ni.. 😬
.
Hakak pon kadang2 kalot ng anak2, keja2 umah & tempahan jadi hakak pakai yang basic2 saja (pencuci, penyegar & mask).. Kalo ada masa baru pakai yg lain.. ☺️
.
Kalau ada rezeki lepas ni hakak teringin nak cuba natural make up by MK plak.. Insyaallah.. 😘
.
**tqvm kak @shzrn6881 ❤️❤️❤️
.
www.wasap.my/60122725935 .
#marykay #marykaymalaysia #marykaytestimoni #setbotanicaleffect #marykaybotanicaleffect #kualalumpur #selangor #igstore #onlineshop #testimonimarykay #vscomalaysia #igersmalaysia
Read more
Dulu sebelum kahwin, mommy irra tak tahu pon macam mana kiraan baby. Baby akan dikira dari hari pertama ...
Media Removed
Dulu sebelum kahwin, mommy irra tak tahu pon macam mana kiraan baby. Baby akan dikira dari hari pertama period terakhir. Kiranya, hari ni sepatutnya hari period tapi xdatang period, baby dah 4minggu.. . . Baby 11 minggu baru 8g. Tapi mommy punya berat dah naik 2kilo sabar je la.. . . Kalau ... Dulu sebelum kahwin, mommy irra tak tahu pon macam mana kiraan baby. Baby akan dikira dari hari pertama period terakhir. Kiranya, hari ni sepatutnya hari period tapi xdatang period, baby dah 4minggu..
.
.
Baby 11 minggu baru 8g. Tapi mommy punya berat dah naik 2kilo😂😂😂😂 sabar je la..
.
.
Kalau nampak perut ke depan tu, ia adalah lemak. Muahahahaa..
.
.
Berat sekarang ni dah macam berat mengandung 5 bulan anak sebelum ni. Padahal baru nak masuk 3 bulan. Bertabahla mommy!
.
.
Walaupun baru 8g tapi baby dah cukup sifat. Cuma sebab kecil lagi, mommy tak rasa apa-apa pergerakan baby. Huwaaa tak sabar nak tengok baby.. dengan lapisan lemak tebal ni lagi lambat lah mommy nak rasa baby bergerak agaknya
.
.
Bila sebut baby 2 bulan, orang kata lambat lagi. Hahahaha lambat la...baru je lagi pregnant.. dah semua orang sibuk nak tahu, so mommy bagitahu la semua orang.. ikutkan plan asal, dah masuk 2nd trimester baru nak bagitahu orang.. takpe , doa je yang baik-baik..
.
.
Lain orang lain matlamat hidup. Orang lain kejar benda lain, mommy irra nak baby. Nak baby! Nak baby! Tak perlu nak bezakan kita semua. Nasib kita , rezeki kita tak sama. Yang penting usaha.
.
.
Dah usaha ni, dah dapat baby dalam rahim. Kena fikirkan baby yang dah keluar 3 orang tu juga. Termasuk baby besar(bapak dia la).. tak ada masa mommy nak pedulikan orang lain dah.. jaga amanah yang Allah bagi ni baik-baik. Seorang dah pergi sekolah. Seorang pergi kerja. Dua lagi masih terbongkang. Haha. Seorang ni dok membebel kat sini. Membebel ntah ada yang baca tidak. Hehe. Kalau baca habis, cuba komen sikit😁

#pregnancy #pregnant #mommyirra4thpregnancy #irrayyan #irrayyandotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Read more
...salam kemerdekaan yang ke 61 tahun. Hari ni che mat masak tomyam ikan haruan. Yang istimewanya ...
Media Removed
...salam kemerdekaan yang ke 61 tahun. Hari ni che mat masak tomyam ikan haruan. Yang istimewanya tomyam hari ni menggunakan sebuk tomyam dari @dapur_spices yang hasilnya, WOWW! Memang betul serbuk tomyam bukan pes yang biasa tu. Selain serbuk tomyam, ada juga serbuk asam laksa, serbuk ... ...salam kemerdekaan yang ke 61 tahun. Hari ni che mat masak tomyam ikan haruan. Yang istimewanya tomyam hari ni menggunakan sebuk tomyam dari @dapur_spices yang hasilnya, WOWW! Memang betul serbuk tomyam bukan pes yang biasa tu. Selain serbuk tomyam, ada juga serbuk asam laksa, serbuk cili ikan bilis, serbuk cili udang kering, perencah black pepper dan bbq, boleh slide untuk gambar seterusnya. Nak cuba, boleh ke ig
@dapur_spices , 019 599 3737 - wassap

Jangan lupa follow dan kat situ ada lagi banyak info pasal produk hebat ni 👍. Jangan lupa dapatkan 👌 , ok, meh pakcik kongsikan resipi tomyan ikan haruan

BAHAN²NYA
1 ekor ikan haruan saiz sederhana
½ paket serbuk tomyam @dapur_spices
Air secukupnya, anggaran 3 cawan
2 btg serai, dititik
1 biji bawang besar, belah 6
3 helai daun limau purut
1 pokok daun ketumbar, cuci bersih
10 biji cilipadi merah Thai
6 batang putik jagung, kerat 2 setiap 1
10 biji tomato ceri
Sedikit jus limau nipis, jika perlu

CARA MEMBUATNYA
1- ikan haruan dibuang sisik dan kepalanya. Siang dan potong ikut suka, cuci dan perap dengan jus limau nipis dan garam selama 15 minit, cuci kembali hingga bersih dan ketepikan

2- Masukkan ½ paket serbuk tomyam ke dalam periuk bersama² air, kacau rata dan didihkan. Tambah serai dan bawang besar. Kemudian masukkan ikan haruan, daun limau purut, cili padi dan sedikit jus limau nipis, kacau perlahan dan biar hingga ikan masak

3- Akhir sekali masukkan daun ketumbar yang dikerat kasar dan tomato ceri. Masak sekejap lagi dan rasa, jika ok boleh matikan api, boleh hidangkan... Selamat mencuba

CATATAN MAT GEBU - Tak perlu taruk garam sebab dah cukup rasa masinnya. Che mat guna ½ paket sebab masak tak banyak. Kalau suka lemak, boleh masukkan sedikit santan atau susu cair, tapi pastikan letak akhir dan kacau. Jgn masak lama² bila dah taruk santan atau susu cair

#dapurspices
#resipimudah
#matgebu
#tiffinbiru
#foodblogger
#kelabbloggerbenashaari
Read more
Skincare yg terbaik akan memelihara kulit terlebih dahulu dan dlm masa yg sama, memulihkan.. Bukannya ...
Media Removed
Skincare yg terbaik akan memelihara kulit terlebih dahulu dan dlm masa yg sama, memulihkan.. Bukannya seminggu terus MEMUTIHKAN! Itu bukan memulihkan tapi memudaratkan, sebab kulit dah terhakis dari dalam. Pernah dgr muka breakout? Inilah sebabnya. Kulit muka terhakis. . . Kalau ... Skincare yg terbaik akan memelihara kulit terlebih dahulu dan dlm masa yg sama, memulihkan.. Bukannya seminggu terus MEMUTIHKAN! Itu bukan memulihkan tapi memudaratkan, sebab kulit dah terhakis dari dalam. Pernah dgr muka breakout? Inilah sebabnya. Kulit muka terhakis.
.
.
Kalau pilih Ephyra, jgn expect utk putih seminggu. Sbb Ephyra bukan bahan kimia. Tp kalau tujuan utk dpt kulit yg sihat n cantik, Ephyra pilihan terbaik. Pemulihan kulit akan amik masa dalam tempoh 1- 3 minggu bergantug pd keseriusan masalah kulit tu sendiri
.
Ephyra skincare hanya menggunakan bahan yang natural, mmg ia akan amik sedikit masa - bukan hari ni pakai esok terus clear ya sayang2 semua. .
Ramai yg tanya..
Kenapa EPHYRA SKINCARE tiada krim siang malam atau krim kunyit ?
Kenapa krim ephyra skin snow warna dia putih? Bukan kuning / oren mcm sesetengah produk lain?
.
Produk ephyra skincare ni bukan produk peeling ya.. So mmg tiada penggelupasan langsung.
Ianya natural based, hanya gunakan bahan2 semulajadi yg terbukti selamat.
.
.
Ephyra Skin Care ni siap ada clinical test dari lab tau.. Proven berkesan & Clinically tested. Bukan main krim kilo - kilo repack rebrand tu ya
.
So kalau korang ada pakai produk yg mengelupas, produk putih dua tiga hari, produk yg janji kulit jadi flawless putih gebu mcm artis korea tu mmg sangat2 kami x galakkan campur dengan ephyra skin care.. Mmg x bagus sebab nnti bila dia campur antara produk yg kuat chemical & produk natural kulit muka akn naik jerawat lg teruk.. Tambah2 kalau produk tu yg ada paraben pun tak boleh, apatah lg mercury dan hydroquinone.. .
.
Now we are having promotions. Ephyra Skincare hanya RM140 (Np: RM155)
.
Dapatkan dari dealers yg sah @ whatsapp 019 3800779 .
#ephyra #ephyraskincareseries
Read more
Dalam group yg buat detox ramai dah terbabas. Alhamdulillah saya dah day 5. Masalah utama lapar ...
Media Removed
Dalam group yg buat detox ramai dah terbabas. Alhamdulillah saya dah day 5. Masalah utama lapar kan? Saya semalamm jam 4 baru makan boleh extend interminttent fasting (IF) sampai pukul 4. Selalunya saya IF 6pm-10am (16 jam) hari ni dah lewat 10 am masih sambung IF. Saya ada follow la sorang ... Dalam group yg buat detox ramai dah terbabas. Alhamdulillah saya dah day 5. Masalah utama lapar kan?
Saya semalamm jam 4 baru makan boleh extend interminttent fasting (IF) sampai pukul 4. Selalunya saya IF 6pm-10am (16 jam)

hari ni dah lewat 10 am masih sambung IF. Saya ada follow la sorang doctor ni dia kata rutin 3x makan berat sehari (bfast-lunch-dinner) tu tak boleh percaya.
Sebaiknya makan apa bila lapar - so saya follow ni sekarang.
Semalam jam 4 baru lapar . hari ni tatau lagi tunggu lapar baru makan.
Ramai juga heran apasal tak lapar.Salah satu sebab ialah maximum dose alfalfa pagi2. memang rasa full je tak craving sangat. Lapar tu ada la tapi takde la tahap tak boleh buat kerja. Lapar yg boleh dijinakkan gitu.
Ramai kata tak makan pagi gastrik. Ni pun banyak kontroversi jugak. Gastrik ni katanya punca utama sumber makanan kita tu. Bukan timing makan. But kalau korang gastrik ikut la nak follow diet cemana. Saya takde gastrik2 ni.
So Day 5 apa menu? Hari ni dah boleh add animal protein so saya plan nak masak bean semalam tu saute sikit letak cili paste sikit dan telur. kemudian 3/4 pinggan tu salad. Semalam beli banyak - oakleaf green & purple, butterhead, coral dan salad bulat tu.

#GengNSC #nosugarchallenge #sukusukuseparuh #detox #nosugarchallengemalaysia #hernyhafiz #sayamasak ======================
7 Days Detox Guideline

Day 1 : Raw leafy salad & fruits for snacking
Day 2: Leafy Vegetable Clear Soup & fruits for Snacking
Day 3: Mixed Colour Vege Clear Soup & fruits for Snacking

Day 4 : Vege, Fruits & Plant Based Protein

Day 5 : Vege , Fruits and Plant/ Animal Protein

Day 6 & 7 : Vege , Fruits, Protein & Healthy Carb (complex carb)

Day 8 ... 9.. 10... maintain meal like day 7 . Eat Clean. Eat more raw Vege & Fruits, Simple cooked Vegetable.
no adde sugar.
dont forget : Supplemen wisely to support nutrition gap & control sugar/carb craving.
Read more
PERHATIAN WARGA MELAKA ! . Depan Api Api sekarang ada Kiosk Aiskrim Durian D24 Lejen ! Rasa padu ...
Media Removed
PERHATIAN WARGA MELAKA ! . Depan Api Api sekarang ada Kiosk Aiskrim Durian D24 Lejen ! Rasa padu durian luar biasa sedap memang buat lidah korang kejang kejap ! . Kalau makan tu baik baik, sebab takut tumpah ke baju, nanti bau durian 2 3 hari baru hilang ! Memang best kalau dapat basahkan ... PERHATIAN WARGA MELAKA !
.
Depan Api Api sekarang ada Kiosk Aiskrim Durian D24 Lejen !
Rasa padu durian luar biasa sedap memang buat lidah korang kejang kejap !
.
Kalau makan tu baik baik, sebab takut tumpah ke baju, nanti bau durian 2 3 hari baru hilang !
Memang best kalau dapat basahkan tekak waktu tengah hari panas berdengkang sekarang.
.
Kalau nak pujuk girlfriend pun boleh try belikan dia aiskrim D24 Lejen ni ! Pasti cair hati dia !
Dibuka setiap hari Sabtu ke Khamis jam 12 tengah hari ke 6 petang tau ! Hari Jumaat cuti.
.
Harga mangkuk besar hanya RM 12.
Sekarang promosi RM 10 je tau !
Boleh makan sampai kenyang !
.
Harga mangkuk sederhana RM 8.
Sekarang promosi RM 6 je tau !
Portion besar boleh kongsi berdua !
Barulah Romantik !
.
Aiskrim roti pun ada tau !
Pasti mengimbau zaman kanak kanak dulu kan ?
Harga RM 6. Sekarang ada promosi RM 5 !
.
Aiskrim kon rangup pun ada tau..
Ni tak boleh share, kena beli sorang satu ! Hehe !
Harga RM 5. Sekarang ada promosi RM 4 !
.
Dah beli aiskrim boleh je duduk duduk sambil makan aiskrim di Api Api.
Datang hari ni tau ! Bawa kawan kawan ramai ramai.
.
Tak payah susah susah fikir mana nak beli asikrim durian.
Jom datang ke Kiosk Aiskrim Durian D24 Lejen di Api Api Steamboat Grill.
Rasa PADU , hari hari MAU ! Aum !
Rasa aiskrim durian D24 original yang pasti memukau anak tekak! Jangan salahkan kami kalau termimpi mimpi ! WOW !
.
Lepas balik kerja, sebelum sampai rumah apa kata belikan anak anak tersayang kita Aiskrim Durian D24 Lejen ! Lagi bertambah Sayangggggg anak anak kat mak ayah ! Muahs !
.
“Aku makan Aiskrim Durian D24 Lejen aritu memang power lah ! Betul betul HIGH pergi dia ! Selamat tak sampai bulan lah ! ”
.
Sebarang pertanyaan, sila hubungi :
.
CALL : En. Fizo 013 30 40 500
.
#aiskrim
#lejen
#makanamakan
#sedap
#apiapihot
#jalanjalancarimakan
#forevereating
#onlyinmelaka
#aiskrimsedap
#aiskrimdurian
Read more
• Manusia ni lebih susah dijangka kalau nak dibanding dengan perasaan tau. . . Orang buat jahat ...
Media Removed
• Manusia ni lebih susah dijangka kalau nak dibanding dengan perasaan tau. . . Orang buat jahat TAK SUKA ! Orang buat baik TAK SUKA ! . Orang tak kerja NGATA! Orang kerja NGATA jugak ! . Tak faham eh! . Ni tempias pulak dekat i yang ceritanya berbunyi seperti ini... . Dah nama pun ...
Manusia ni lebih susah dijangka kalau nak dibanding dengan perasaan tau.
.
.
Orang buat jahat TAK SUKA !
Orang buat baik TAK SUKA !
.
Orang tak kerja NGATA!
Orang kerja NGATA jugak !
.
Tak faham eh!
.
Ni tempias pulak dekat i yang ceritanya berbunyi seperti ini...
.
Dah nama pun mantan pengkid,
sebelum ni kalau boleh askar pun i nak join,
Lah ! ada jugak orang tak suka kehidupan i yang active. 🤭
.
Kalau boleh nak i dok rumah jadi perempuan ayu ditepi pintu menanti suami pulang sambil ditiup angin sepoi2 bahasa ..PUIH !! 💦💦
.
.
Kadang pernah terfikir tak kenapa Allah tarik satu nikmat pada kita??
Sebab kita dok busuk hati dengan kehidupan orang lain,
dengki dengan kelebihan orang lain walau pun lebihnya sedikit 👌🏻😛
.
.
Ingat pasal kerja ja orang dok dengki,
Ni active sport pun dok dengki? 😝
.
.
Takpa bergembiralah.
Sebab i terpaksa 'CUTI TANPA GAJI'
10 bulan.
Untuk menikmati hidup baru i dengan pengalaman baru yang mungkin si hati busuk tak dapat rasa sampai hari ni..Sian !
.
.
.
I'll be back soon 😏👌🏻
Read more
Saya dah 2 kali bangun tidor pada tarikh yang berbeza tapi boyfriend saya belum lagi pulang bertugas ...
Media Removed
Saya dah 2 kali bangun tidor pada tarikh yang berbeza tapi boyfriend saya belum lagi pulang bertugas . Dalam hati duk terfikir keputusan dah keluar kenapa belom balik lagi . Ambil hp nak call dia , sekali buka whatsap dia hantar gambar tengah rehat atas jalan raya Bukan boleh tidor pon sebab ... Saya dah 2 kali bangun tidor pada tarikh yang berbeza tapi boyfriend saya belum lagi pulang bertugas . Dalam hati duk terfikir keputusan dah keluar kenapa belom balik lagi . Ambil hp nak call dia , sekali buka whatsap dia hantar gambar tengah rehat atas jalan raya 😭😭😭 Bukan boleh tidor pon sebab dalam masa bertugas . Tapi baring sekadar untuk legakan sakit tapak kaki berdiri lama dan kaki yang mendap dengan kasut kerja lebih dari 24 jam .

Dia yang keluar bertugas untuk #PRU14 dari pukol 3 pagi 09 Mei 2018 . Hari ni 10 Mei 2018 10 pagi masih belom pulang ke rumah . Belum tidor dan belum berehat . Bertugas tanpa henti tanpa ada pengganti . Ya , memang mereka polis , bertugas untuk rakyat dan negara . Tapi mereka juga manusia biasa . Kerja tanpa rehat pun boleh down . Kalau jari terkena jarum pun darah jugak yang keluar . Arahan atasan berubah2 memang kena banyak sabar . Mental pun kena kuat sebab kena makin hamun dengan atasan pon perkara biasa pada mereka yang kerja sarung unifom biru gelap ni . Itu belom cerita bab cuti kena beku .
Air mata ni pon mula lah laju je keluar . Teringat pula semalam tengok video anggota polis pengsan masa bertugas . Tapi hati terpaksa redha dan akur dengan tugas dia . Doa yang baik2 . Semoga Tuhan sentiasa lindungi suami dan mereka yang bertugas untuk negara . Salute dengan semua anggota #PDRM yang bertugas untuk PRU kali ni .
Pagi ni pon sambung tugas standby untuk pelantikan PM baru . Dia kata , dah settle semuanya baru boleh fikir pasal nak rehat.
Aku ,
girlfriend polis yang berhati tisu tapi berpedalkan peluru .
Read more
Bila dah lama kenal ni baru kita kerja sekali depan kamera yang orang nampak. Sebelum ni banyak belakang ...
Media Removed
Bila dah lama kenal ni baru kita kerja sekali depan kamera yang orang nampak. Sebelum ni banyak belakang tabir pastu takut clash itu ini, banyak buang masa cerita pasal kerja. Bila aku pass ko job ni kemain happy sebab sebelum tu kau pernah cakap orang hutang dengan kau, sampai kau minta tolong ... Bila dah lama kenal ni baru kita kerja sekali depan kamera yang orang nampak. Sebelum ni banyak belakang tabir pastu takut clash itu ini, banyak buang masa cerita pasal kerja. Bila aku pass ko job ni kemain happy sebab sebelum tu kau pernah cakap orang hutang dengan kau, sampai kau minta tolong aku carikan job yang sesuai. Tapi tu lah bila time kau cakap sakit kena buat dengan orang tu aku tak caya sebab kau sendiri cakap tak ramai kawan cuma banyak rapat dengan budak-budak Gerak Khas. Siapalah yang berdengki time tu. Pastu bila raya baru ni kau banyak diam, cuma cakap sakit dan nak rehat . Tapi hari ni jujur cakap bila dapat tau berita pasal kau,mengigil tangan, terkejut. Allahu. Terima kasih nizen sebab banyak bagi nasihat masa aku belajar dulu. Berehatlah dekat sana sahabat. Semoga rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman @nizenayob 😢
Read more
Assalammualaikum korang kita dah beli DVD #konsertsatusuaravolume2 by DS @ctdk beli dekat @lazada_my ...
Media Removed
Assalammualaikum korang kita dah beli DVD #konsertsatusuaravolume2 by DS @ctdk beli dekat @lazada_my hari ni order esok dah dapat DVD pantas bukan hehe Kalau nk lagi lantas boleh terus pergi Rock corner or speedy dah ada jual sangat2 lariss macam goreng sambal ikan bilis tibaaa haha . . Korang ... Assalammualaikum korang kita dah beli DVD #konsertsatusuaravolume2 by DS @ctdk beli dekat @lazada_my hari ni order esok dah dapat DVD pantas bukan hehe Kalau nk lagi lantas boleh terus pergi Rock corner or speedy dah ada jual sangat2 lariss macam goreng sambal ikan bilis tibaaa haha .
.
Korang WAJIB dapatkan tau sebab apa sebab ni adalah konsert first Dato Seri Siti Nurhaliza tengah mengandung 2bulan dan Rakyat Malaysia 🇲🇾 tidak tahu.. So ni sebagai kenangan terindah kita semua walaupon kak iti sarat hamil tapi vokalnyaaaa tetap power dan #MeleTOP.. So dapatkan di pasaran sekarang!!!
.
.
#dafBAMA2018Siti #SitiNurhaliza #DatoSeriSitiNurhaliza #DatoSriSitiNurhaliza #siti #ctdk #DSSN #ct #Sitizone #Sitizoners #simplysiti #creacionbysitinurhaliza #cintasyurga #ComelPipiMerah #Dafbama2018 #100MostBeautifulFaces2018 #SitiAafiyah #BabyCTDK #SitiAafiyahkhalid #APM2018 # #DominasiBBNU #bigstage #Malaysia #My 🇲🇾
Read more
ا سلام عليكم ورحمة الله وبركاته ' ' Korang berjaya sehingga hari ni, bukan semata-mata sebab ...
Media Removed
ا سلام عليكم ورحمة الله وبركاته ' ' Korang berjaya sehingga hari ni, bukan semata-mata sebab usaha korang sangat pun.. ' Tapi faktor yang paling banyak membantu korang berjaya sehingga hari ni antaranya, ' 1. Doa mak ayah korang. 2. Doa ramai manusia untuk korang kesan daripada ... ا سلام عليكم ورحمة الله وبركاته
'
'

Korang berjaya sehingga hari ni, bukan semata-mata sebab usaha korang sangat pun..
'
Tapi faktor yang paling banyak membantu korang berjaya sehingga hari ni antaranya,
'
1. Doa mak ayah korang.
2. Doa ramai manusia untuk korang kesan daripada korang tolong mereka.
'
Sama ada orang miskin yang lapar korang bagi makan,
sama ada anak yatim yang kesunyian, korang usap kepala mereka.
sama ada kawan korang yang susah, korang mudahkan urusan dia.
sama ada motor orang rosak tepi jalan, korang tolong tolak pergi bengkel.
sama ada korang bagi kucing makan.
dan banyak lagi.
'
Kesimpulannya,
'
Jangan berlagak sangat bajet korang berjaya hari ni semua hasil daripada daki peluh korang.
'
Boleh jadi ia sebab doa orang lain. Jadi jangan pernah ambil ringan untuk buat baik. Buat je baik walaupun hanya bagi makanan pada kucing kat kedai mamak.
'
p/s : dan sebab paling utama of course sebab Allah yang tolong kita semua.
Read more
Semak, ukur, pilih. Kena pilih hari ni tau sebab hari ni last rege special Kak Nur bagi. RM 69 ...
Media Removed
Semak, ukur, pilih. Kena pilih hari ni tau sebab hari ni last rege special Kak Nur bagi. RM 69 Free pos Promo RM 65 untuk hari ini sahaja Whatsapp Kak Nur di +6011 1002 4812 #busanasignature #blousemenyusu #tunikungu #tunikmurah #tunikmuslimah #blousemuslimah #blousebaru ... Semak, ukur, pilih.

Kena pilih hari ni tau sebab hari ni last rege special Kak Nur bagi.

RM 69 Free pos
Promo RM 65 untuk hari ini sahaja

Whatsapp Kak Nur di +6011 1002 4812

#busanasignature
#blousemenyusu #tunikungu #tunikmurah #tunikmuslimah #blousemuslimah #blousebaru
#blousebaru #tunikbaru #sayanglongtop #sistv9 #alhijrah
#KualaLumpur #johorbahru #putrajaya #shahAlam #bangi
#uitm #uia #unisas #uum #upm #ukm
Read more
Dia buat perangai lagi!!! Hari tu tulang yang patah tu mungkin sikit aje dan kemudian heal sendiri. ...
Media Removed
Dia buat perangai lagi!!! Hari tu tulang yang patah tu mungkin sikit aje dan kemudian heal sendiri. Tapi kali ni rasanya patah lagi dan tengok keadaan dia jalan macam dah teruk sikit dari hari tu. Semuanya sebab dia terlepas keluar semalam lepas tu entah dia jumpa kucing dari mana, dia pun ... Dia buat perangai lagi!!! Hari tu tulang yang patah tu mungkin sikit aje dan kemudian heal sendiri. Tapi kali ni rasanya patah lagi dan tengok keadaan dia jalan macam dah teruk sikit dari hari tu. Semuanya sebab dia terlepas keluar semalam lepas tu entah dia jumpa kucing dari mana, dia pun berperanglah dengan kucing tu. Balik dah malam dalam keadaan cedera, terus serah diri masuk cage tanpa paksa. Tidur sampai pagi.
.
Cayalah Chelo! Ni baru namanya hero sejati kan? Cedera teruk pun xpe asalkan kawasan rumah dia jangan diusik oleh kucing lain. 😒
.
Apa lagi, memang kena lukulah kepala dia dengan tangan Kak Damya ni sebab dah tua-tua pun tak sedar diri nak bergaduh aje kerjanya. Mentang-mentanglah yang cedera dalam rumah ni dapat layanan istimewa. 😓😓
.
Untuk pengetahuan Kak Damya x bawa Chelo gi klinik pun sebab confirm doktor tak boleh buat xray dengan keadaan dia garang lepas tu nak bius pun x boleh sebab dah tua. Nanti membazir duit aje sebab dapat ubat pun bukan boleh bagi dia makan. Takut nanti Kak Damya yang dikejarkan ke unit kecemasan.
.
Harap-harap Chelo dapat heal sekali lagi walaupun tadi nampak macam dia berangan nak keluar lagi. Please doakan Chelo Kak Damya cepat sembuh ya. #cats #catsofinstagram #catslover #pecintakucing #kucing
Read more
Hi semua Hari ni dah closing.. Lala tawarkan penjimatan untuk those yang beli set cantik hari ...
Media Removed
Hi semua Hari ni dah closing.. Lala tawarkan penjimatan untuk those yang beli set cantik hari ni - - FREE SHAKER DAN FREE SAMPLE ALFALFA UNTUK MASKER..sebab lala tahu semua nak cantikk kan untuk raya nanti - - So cepat grab offer hari ini!!! Lala ada shaker cantik menanti anda - - Kelebihan ... Hi semua
Hari ni dah closing..
Lala tawarkan penjimatan untuk those yang beli set cantik hari ni
-
-
FREE SHAKER DAN FREE SAMPLE ALFALFA UNTUK MASKER..sebab lala tahu semua nak cantikk kan untuk raya nanti
-
-
So cepat grab offer hari ini!!!
Lala ada shaker cantik menanti anda
-
-
Kelebihan ESP😊
-kulit cantik tanpa make up
-kulit semakin cerah berseri
-jerawat hilang
-parut jerawat hilang -kulit lebih anjal
-kulit semakin glowing dan berseri
-kulit tidak berminyak -kulit tidak kering
-kulit semakin lembap -liang pori mengecil
-kulit semakin gebu
-jeragat hilang
-kulit tak kusam
-whitehead dan blackhead semakin hilang
-selulit hilang
-tona kulit lebih sekata
-kulit semkain lembut
-stretch mark semakin hilang
-tumit kaki yang pecah merekah hilang
-kulit badan pun cerah dan licin
.
.
Kelebihan vitamin c
-Kulit lebih cantik, lembut dan berseri-seri
-Kulit lebih cerah secara semula jadi
-Kulit lebih flawless and glowing
-Kulit tanpa jerawat dan jeragat
-Kulit bebas parut dan cela
-Kulit tanpa blackheads, whiteheads
-Kulit lebih halus dan pori lebih kecil
-Kulit bebas minyak, juga tak kering
.
.
Vita e
-Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
-Membantu fungsi sistem saraf otak
-Meningkatkan daya pertahanan badan
-mengekalkan awet muda
-menghilangkan lebam bawah mata

Berminat boleh hubungi saya
Ur trusted sid 0183936945
Read more
SERIK DAN MALU BILA TERPAKSA PINJAM DUIT MAK SETIAP BULAN...<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span> . . . . . . ' Eja sebelum ni setiap ...
Media Removed
SERIK DAN MALU BILA TERPAKSA PINJAM DUIT MAK SETIAP BULAN... . . . . . . ' Eja sebelum ni setiap bulan dok pinjam duit Mak. Rasa malu dan useless sangat. Sepatutnye Eja yang kena bagi Mak duit tapi jadi terbalik plak. Kadang tu masa Mak hulur duit, Eja tengok bergenang je air mata die. ... SERIK DAN MALU BILA TERPAKSA PINJAM DUIT MAK SETIAP BULAN...😭😭
.
.
.
.
.
. ' Eja sebelum ni setiap bulan dok pinjam duit Mak. Rasa malu dan useless sangat. Sepatutnye Eja yang kena bagi Mak duit tapi jadi terbalik plak. Kadang tu masa Mak hulur duit, Eja tengok bergenang je air mata die. Allahu sebak sangat. Mesti Mak sedih sebab kesian tengok life anak die 😭. '

Tapi tu dulu. Sekarang Alhamdulillah dah masuk 2 bulan Eja tak perlu dok pinjam-pinjam dengan Mak. Eja da start boleh bagi elaun kat die. Biar lah start dari sikit pun, sebab Eja pegang kata-kata mentor Eja, start dari sikit, lama-lama ia akan jadi banyak. Eja nak cari keberkatan dengan jaga Keramat Hidup Eja.

Alhamdulillah hari ni Eja dapat REWARD dari mentor. Tak sangka hasil dari modal #RM50je Eja da start boleh buat SALES RM3K SEMINGGU ! Eja tak pandai pun sebenarnye, tapi yang best dengan CLA ni MENTOR GUIDES A to Z. Tu yang sekarang ni hari-hari DUIT POKET MASUK. Tak pening bab duit lagi. I AM HAPPPPYYYY !! 😁. Ha tu perkongsian dari Eja lepas keon interbiu die by call tadi. Kecik je orang die tapi semangat juang tinggi ! Keon doakan rezeki Eja sentiasa melimpah ruah & bulan depan confirm dah boleh panggil Eja dengan title MANAGER 😊. Welldone D5 Kak Eja 👏👏. P/s : Reward ni berlangsung dalam tempoh seminggu tau, tapi si Eja ni buat SALES RM 3,000.00 dalam masa SEHARI je ! Fuhhh

#EmiraSyazana
#BeHappy
#BeCLA
#JutawanProdukOrang
Read more
Hi guys <span class="emoji emoji263a"></span>️ So dalam minggu lepas Shal ada share video dengan korang pasal Nutox Advanced Serum kan. ...
Media Removed
Hi guys ️ So dalam minggu lepas Shal ada share video dengan korang pasal Nutox Advanced Serum kan. Okay so I just wanna say congratulations pada 3 orang followers Shal yang bertuah dapat product Nutox for free ! Okay so pada korang yang masih tak tahu lagi, Shal suka sangat guna Nutox Advanced ... Hi guys ☺️ So dalam minggu lepas Shal ada share video dengan korang pasal Nutox Advanced Serum kan. Okay so I just wanna say congratulations pada 3 orang followers Shal yang bertuah dapat product Nutox for free ! 🎉🎊 Okay so pada korang yang masih tak tahu lagi, Shal suka sangat guna Nutox Advanced Serum ni sebab dalam masa 7⃣ hari je wrinkles2 kt muka kita ni boleh settle. Lepas tu kulit muka kita pun akan nampak lebih smooth and lebih cerah 💁🏻‍♀️ Semua sebab Nutox Advanced Serum ni mempercepatkan proses penghasilan kolagen semulajadi untuk kulit tu. So dlam masa seminggu je dah boleh dpatkan kulit muka yang sihat dan tampak lebih muda. Yang pentingnya kenalah ada consistency on your skincare routine okay 👌🏻🙃 #NutoxInJust7Days
#NutoxMy
#nutoxstayyoung
Read more
Hi mommy's<span class="emoji emoji1f44b"></span> . Rinie would like to share w you guys ni feedback for satu product baby yang best ni: . . As ...
Media Removed
Hi mommy's . Rinie would like to share w you guys ni feedback for satu product baby yang best ni: . . As a makcik yg ada #simptommakmak yang agak tinggi ni,Rinie sgt extra-concern pasal #nieceachupakshu ni.. sebab? Entoh lah.. rasa sayang tu timbul sendiri.. ai punya suka lah, anak ... Hi mommy's👋
.
Rinie would like to share w you guys ni feedback for satu product baby yang best ni:
.
.
As a makcik yg ada #simptommakmak yang agak tinggi ni,Rinie sgt extra-concern pasal #nieceachupakshu ni.. sebab? Entoh lah.. rasa sayang tu timbul sendiri..😅 ai punya suka lah, anak buah ai 😝hahahahah..okay meh nak shareeee...
.
.
Sekarang musim tak tentu kan? Kejap panas, kejap hujan, pastu kulit baby pulak sensitive.. macam Raissa ni, dia bambam, pastu kalau panas sikit berpeluh masham 🤤(kegilaan ramai bau tu) hahahaa tapi kesian kat dia bila bahagian bawah leher tu ada ruam merah2.. pastu dia ni mula lah tak selesa sebab gatal lah, rimas lah, pedih lah, dan mcm2 lah..annnddd mommy's tahu takkk apa yang rinie buat?? Rinie sapu Magic Jelly Baby dari @lovera.baby ni kat ruam si Bambam Raissa ni, mula2 kat leher je tau rinie try.. tu pn letak nipis2...sejukkk je kena tangan.. eh eh bukan sejuk yang mcm alcoholics tu, ni sejuk gel tau! Kan kandungan utama Magic Jelly Baby by @lovera.baby ni adalah pure Aloe Vera tauu! Mommy's mesti dah sedia maklum kan apa khasiat dan kegunaan Aloe Vera kan kan!! .
.
Haaa ! Lepas dua hari Rinie tengok, merah merah tu dah kurang, Rinie try letak dekat area celah Peha sikit yang bahagian yang terkena getah pampers tu, kesian peha Michelin Raissa ni! Merah merah ! Dah tukar saiz pampers, tukar pampers pun kerap jugak, still merah2... .
.
Dah masuk hari ke empat area leher Raissa dah tak ada ruammm😍 so yeayyy! Check pulak peha dia kiri kanan semua dah tak merah nampak smooth je , nak gigit pon ada 🤣😂 .
.
So mommy's-2 sekalian, if you guys nak cari produk for baby, please check dulu tau apa kandungan dia, apa reviews kt internet.. google sikit nah, kesian baby tak tahu apa2 korang pulak tak google/research dulu pastu main bubuh je haa..yg merasa nya bukan kitaa..sekarang ni banyak sangat kes kes yang tak best kita dengar yg boleh effect kt baby sekali.. okay mommy's? Sayangilah baby2 uols okayyyy😘😘😘😘
.
.
Ada lagi cerita lain lepas dapat tahu Raissa ni selesa and sesuai pakai Magic Jelly Baby from @lovera.baby ni, sebab dia banyak kegunaan tauu bukan sekadar utk ruam jerr.. nantikan cerita si Bambam Raissa😘😘😘
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span>️berita baikkk<span class="emoji emoji2764"></span>️ ... Palazo jeans all size and all colours dah restock <span class="emoji emoji1f60d"></span> sukanya palazo jeans ...
Media Removed
️berita baikkk️ ... Palazo jeans all size and all colours dah restock sukanya palazo jeans ni sebab mmg lawa gila. Tgk jela si gadis cantik manis ni pakai. Helllokkk je kann? Lawaaaa ... Palazo jeans ni ada dua colour tau, light blue and darkblue jeans. Material cotton jeans ... Uolsss ... ❤️berita baikkk❤️ ...
Palazo jeans all size and all colours dah restock 😍 sukanya palazo jeans ni sebab mmg lawa gila. Tgk jela si gadis cantik manis ni pakai. Helllokkk je kann? Lawaaaa😍 ...
Palazo jeans ni ada dua colour tau, light blue and darkblue jeans. Material 💯 cotton jeans 👖 ... Uolsss bila lagi nak grab satu. Rugi tau kalau tak grab satu sebab stock yg masuk pun tak banyak. Supplier tak cukup stock kain hari tu. whatsapp now 0195527879 😘
...
#palazocottonameena #palazocottonameenacantik #palazocottonameenaborong #palazocottonameenamurah #codkotabharu #codperingat #codkubangkerian #codpanji #codpalazo #palazocodkotabharu #palazocodbachok
#seluarprinted #seluarprintedmurah #seluarprintedbunga #seluarprintedmalaysia #seluarprintedmurahmalaysia #palazojeans #palazojeansmurah #palazojeanscotton #palazojeansmalaysia #palazomurah #palazoviral #palazoreject #palazotrending #palazoplain #palazocantik #palazothese7enstore #palazoborong #palazobootcut #palazomurahcantik
Read more
Wow..bila diimbas semula. First event cikna di CATCHAMPIONS 10 ANNIVERSARY sampai yg latest ...
Media Removed
Wow..bila diimbas semula. First event cikna di CATCHAMPIONS 10 ANNIVERSARY sampai yg latest Diomond Night 2018. First mula2 dlu gi event..mmg malu sgt..yerlah tanpa pangkat dan xkenal org.. nk melawa lagi..malu2 konon (walaupun bermekap ni mmg feveret cikna masa kerja bankers ... Wow..bila diimbas semula.
First event cikna di CATCHAMPIONS 10 ANNIVERSARY sampai yg latest Diomond Night 2018.

First mula2 dlu gi event..mmg malu sgt..yerlah tanpa pangkat dan xkenal org.. nk melawa lagi..malu2 konon 🙈🙈(walaupun bermekap ni mmg feveret cikna masa kerja bankers dlu)

Pastu sibuk stalk tgok org nk gi event, pakai cantik..seronok..energy membuak2...jumpa mentor2...hmmm
Tiba2 leader helo ajak gi..deborr..1001 alasan cikna bg..xde bz pun ckp bz sbb MALU dan TAKUT!!! Sebenarnya 2bende ni lah pembunuh azam kita..pemusnah cita2 kita..penghancur impian!!! Sebenarnya hati masih NAK..jauh kt lubuk bawah tu..slow2 cikna lawan MALU..slow2 cikna Bunuh TAKUT!!
YA, SAYA NK GI..sebab cikna nk tau, betul ke kalau gi jadi hebat??? Korang rase???? Dengan langkah pertama...hari ni cikna berdiri sebagai SENIOR SALES MANAGER😍😍 dlm bln ke7 seriuskan diri

syukur ya Allah.. xsabar nk ke step seterusnya menuju DIOMOND!!! Dapat sesuatu??...follow aja. Tiru aja. Buat aja. Sebab leader dan mentor2 hebat kita lebih dlu berada di tempat kita sekarang. Kalau rasa kita skrg dh susah nk buat sales..mereka pun dh rasa lebih dlu. Yg xsama ada lah tindakan kita ngn merekA!!! Faham sesuatu??? Tips cikna..setiap kali event wajib jumpa mentor utk tap energy😍😍..bukan jalan semata2

#ProjekSTG #CATchampions
Read more
Hari tu tak sempat abang nak share experience bergelinjang kat The Top Penang sebab busy ke Siem ...
Media Removed
Hari tu tak sempat abang nak share experience bergelinjang kat The Top Penang sebab busy ke Siem Reap. Haa nah meh la abang story-mory sikit in case kau nak pi time cuti raya nanti: 1. Honestly at first, abang ingat theme park dia krik krik persis ICT or Mimaland (haha), tapi surprisingly, ... Hari tu tak sempat abang nak share experience bergelinjang kat The Top Penang sebab busy ke Siem Reap. Haa nah meh la abang story-mory sikit in case kau nak pi time cuti raya nanti:

1. Honestly at first, abang ingat theme park dia krik krik persis ICT or Mimaland (haha), tapi surprisingly, once kau naik tingkat 5 Komtar tu, happening kot! Boleh tengok show, makan-makan, amik gambar etc. Best part is, kau tak perlu bayar tiket untuk akses ke level 5 ni haa.

2. Overall ada 13 parks/attractions yang kau boleh try and most of them adalah indoor so keti kau takkan berkicap! Sesuai untuk family ngan budak kecik.

3. Antara parks yang abang suka adalah Jurassic Research Centre sebab banyak patung dinasaur. Tech Dome - banyak benda-benda technology yang cool. Top Boutique Aquarium pun best sebab boleh tengok anak ikan. Haha

4. Selain tu, kalau kau jenis suka baca info, boleh masuk ke Penang State Gallery (belajar infor pasal Penang) or Muzium Durian.

5. Yang bawak anak-anak pulak, kau campak je dorang kat Dino Gym biar dorang main trampoline, panjat-panjat etc. Lepas tu suruh dorang masuk Magic Mirror Maze kasi dorang pening lalu menangis. Haha

6. Bab makan kau jangan risau sebab kat atas @thetoppenang ada restoran, fast food and food court jua. Hari tu kitorang sempat makan Merrybrown and makanan kampung kat Restoran Umi. If korang nak jimat, makan kat food court je.

7. Now ada promo tiket The Top Fun Pass yakni RM78 (dewasa) and RM48 (kanak-kanak). Tak silap kau boleh masuk ke 13 attractions untuk tiket ni.

8. Lastly, kau jangan lupa pi lepak kat Rainbow Skywalk kat puncak Komtar ni ya. View dia cantik gile. Especially bila kau dok kat sofa sambil chill minum jus. Feeling socialites sis! Haha

Conclusion: If kau ada masa kat Penang and dah bosan lepak Feringhi, nasi kandar etc and nak hiburan yang selesa, kau boleh pi @thetoppenang ni sebab it is quite entertaining actually! Dalam tu banyak gak spot yang Instagram-worthy untuk amik gambar. Hea

Abang bagi 3.8/5 stars sebab it’s fun but lebih sesuai untuk those yang ada anak-anak/family. Untuk kengkawan, kau boleh datang and pi buat @thegravityz or dating tengok view kat Rainbow Walk okeh! #faizdickietengokdunia
Read more
Hari tu masa pergi umrah ngan @umrahepl, mutawwif abang ada bawak kitorang ronda-ronda kawasan ...
Media Removed
Hari tu masa pergi umrah ngan @umrahepl, mutawwif abang ada bawak kitorang ronda-ronda kawasan orang buat haji. Bila dengar dorang cerita kene tido dalam khemah lah, bersesak lah, berpanas lah, terdetik hati abang cam.. nanti kot... tak plan lagi bila nak gi. Yelah, buat umrah pun dok refer ... Hari tu masa pergi umrah ngan @umrahepl, mutawwif abang ada bawak kitorang ronda-ronda kawasan orang buat haji. Bila dengar dorang cerita kene tido dalam khemah lah, bersesak lah, berpanas lah, terdetik hati abang cam.. nanti kot... tak plan lagi bila nak gi. Yelah, buat umrah pun dok refer buku panduan 24/7, ni kan pulak nak dok berangan naik haji bagai. Haha

Tapi sempena Hari Raya AidilAdha hari ni, saje je lah abang nak tanam benih keingginan (giddeww!) untuk gi Haji satu hari nanti. Bila tu taktau lah sebab daftar Tabung Haji pun tak lagi. Haha mungkin angka giliran abang timbul lagi 4,328 tahun? Haha

Selamat Hari Raya Aidil Adha #villagepeople semua! Heaa

P/S: If daftar sekarang, ada ke chances kita dapat pergi haji dalam tempoh yang munasabah dari skg? Haha
Read more
HARI TERAKHIR KOMBO NEGARAKU! . Hari ni tepat 31 Ogos! Cukup sebulan kami dari @isbirofficial dah jalankan Kombo Negaraku. HQ kami kacau bilau sebab kombo Negaraku mendapat permintaan yang banyak sekali 🇲🇾 . Kita ada dua Kombo bulan Ogos ni iaitu Kombo Negaraku dan Kombo AidilAdha. ... HARI TERAKHIR KOMBO NEGARAKU!
.

Hari ni tepat 31 Ogos! Cukup sebulan kami dari @isbirofficial dah jalankan Kombo Negaraku. HQ kami kacau bilau sebab kombo Negaraku mendapat permintaan yang banyak sekali 🇲🇾
.
Kita ada dua Kombo bulan Ogos ni iaitu Kombo Negaraku dan Kombo AidilAdha. Dua dua kombo ni bagi admin, best! Kombo AidilAdha korang boleh pilih mana mana buku Edisi baru harga asal + Edisi lama dengan hanya RM10 sahaja. Harga sebenar RM25 tau, kami diskaunkan sempena AidilAdha tak lama lagi, RM10 saja korang dah boleh dapatkan.
.
Kombo Negaraku adalah kombo buku buku best seller penulisan @ustazadnin. Dengan pembelian dua buah buku dari kombo tu, korang akan dapat diskaun RM5 dan percuma button badge edisi khas dari team kami. Sangat jimat!
.
Jadi tunggu apa lagi, whatsapp kami di bio ig kami segera, admin tengah rajin nak reply whatsapp korang sorang sorang ni! Hihi.
.
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
.

#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KomboAidilAdha #KomboNegaraku #Promosi HQ : @isbirofficial
Read more
HARI TERAKHIR KOMBO NEGARAKU! . Hari ni tepat 31 Ogos! Cukup sebulan kami dari @isbirofficial dah jalankan Kombo Negaraku. HQ kami kacau bilau sebab kombo Negaraku mendapat permintaan yang banyak sekali 🇲🇾 . Kita ada dua Kombo bulan Ogos ni iaitu Kombo Negaraku dan Kombo AidilAdha. ... HARI TERAKHIR KOMBO NEGARAKU!
.

Hari ni tepat 31 Ogos! Cukup sebulan kami dari @isbirofficial dah jalankan Kombo Negaraku. HQ kami kacau bilau sebab kombo Negaraku mendapat permintaan yang banyak sekali 🇲🇾
.
Kita ada dua Kombo bulan Ogos ni iaitu Kombo Negaraku dan Kombo AidilAdha. Dua dua kombo ni bagi admin, best! Kombo AidilAdha korang boleh pilih mana mana buku Edisi baru harga asal + Edisi lama dengan hanya RM10 sahaja. Harga sebenar RM25 tau, kami diskaunkan sempena AidilAdha tak lama lagi, RM10 saja korang dah boleh dapatkan.
.
Kombo Negaraku adalah kombo buku buku best seller penulisan @ustazadnin. Dengan pembelian dua buah buku dari kombo tu, korang akan dapat diskaun RM5 dan percuma button badge edisi khas dari team kami. Sangat jimat!
.
Jadi tunggu apa lagi, whatsapp kami di bio ig kami segera, admin tengah rajin nak reply whatsapp korang sorang sorang ni! Hihi.
.
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
.

#DakwahSentap #TarbiahSentap #SquadIsbir #KomboAidilAdha #KomboNegaraku #Promosi HQ : @isbirofficial
Read more
<span class="emoji emoji1f4c5"></span> MONDAY 27TH. AUGUST, 2018 Esok pagi, mama ada 'date' dengan 'abang baju putih'. Kali ni, memang ...
Media Removed
MONDAY 27TH. AUGUST, 2018 Esok pagi, mama ada 'date' dengan 'abang baju putih'. Kali ni, memang pasrah habis-habisan. Ke laut semuanya! Esok kalau kena rotan ke ketuk ketampi ke, apa aje lah, mama terima je. Aik, belum berjuang dah surrender mama? Ha ah... sebab mama sedar diri. Hahahaha. Hari ... 📅 MONDAY 27TH. AUGUST, 2018

Esok pagi, mama ada 'date' dengan 'abang baju putih'. Kali ni, memang pasrah habis-habisan. Ke laut semuanya! Esok kalau kena rotan ke ketuk ketampi ke, apa aje lah, mama terima je.

Aik, belum berjuang dah surrender mama? Ha ah... sebab mama sedar diri. Hahahaha.

Hari ni kurangkan makan. Macam tak de makna je kan. Macamlah last minute boleh turun 5 kilo kan. Dapat turun 5 GRAM pun dah kira baguslah tu. Haha. Tak pe tak pe.. janji usaha. Haha. Maka sepanjang hari ni makan roti untuk sarapan, aglio olio untuk #lunch dan sekeping capati untuk dinner. Agak-agak kalau fitness coaches tengok ni, mahu menangis diorang kan. Hihihi.

Untuk rujukan sendiri :
#mamafamiresepippc

REBUS SPAGETTI GUNA #phillipspressurecooker MANUAL 3.
.
#foodjournal #foodies #foodig #foodigers #foodgram #foodporn #instafood #foodblogger #bloggermasakan #yesyumr #takenwithsamsungnote5 #salmon #aglioolio
.
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
Read more
I already miss her <span class="emoji emoji1f614"></span> Macam macam laa dapat ilmu dari dia <span class="emoji emoji1f60a"></span> Thank you andrea cayang untuk segala ilmu ...
Media Removed
I already miss her Macam macam laa dapat ilmu dari dia Thank you andrea cayang untuk segala ilmu yang dicurahkan Nanti kite makan makan lagi k Good luck dekat tempat baru jangan lupa kita taw Loveyou Sebenarnya last day dia hari rabu hari tu. Hari ni baru rase nak post sebab macam baru ... I already miss her 😔 Macam macam laa dapat ilmu dari dia 😊 Thank you andrea cayang untuk segala ilmu yang dicurahkan 😅 Nanti kite makan makan lagi k 😘 Good luck dekat tempat baru jangan lupa kita taw 😘 Loveyou 💘

Sebenarnya last day dia hari rabu hari tu. Hari ni baru rase nak post sebab macam baru je kenal kenal dengan dia 😩
Read more
Ok hari ni hari rajin Pajji . Pajji nak buat review pasai novel yang baru habih Pajji baca ni . First ...
Media Removed
Ok hari ni hari rajin Pajji . Pajji nak buat review pasai novel yang baru habih Pajji baca ni . First thing first i rate this novel 10/10 . Why ? Let me tell you why .. This novel is so romantic and so many action plus suprises you will get . From this novel i also learn alot of new things. Boleh dikatakan ... Ok hari ni hari rajin Pajji . Pajji nak buat review pasai novel yang baru habih Pajji baca ni . First thing first i rate this novel 10/10 . Why ? Let me tell you why .. This novel is so romantic and so many action plus suprises you will get . From this novel i also learn alot of new things. Boleh dikatakan novel ni banyak unsur islamik. Ada pengajaran yang berlandaskan islam yang boleh kita amal. Novel ini juga mengajar kita yang mana baik dan buruk untuk kita amalkan. When i read this novel at first i thought it going to be cliché like other novels that i have read . But no guys ! For me this is the first novel i read with so many suprises ! I love it ! For girls yang suka berangan tu eloklah baca novel ni . For those who love action love story yeah this is also for you. Yeah at first i read it. I cant understand properly cause it's a bit convoluted. But then i understand everything. Pajji puji author ni sebab cara penulisan dia Pajji suka sangat! Dan cara penyampaian cerita dia sangat mengasyikkan. Tahniah kepada Imanisa Riana!

Baca pon bukan baca saja . Mestilah Pajji dapat pengajaran jugak dari novel ni .
1. Remember our god always there to help us.
2. Dont be so arrogant with other people . But be friendly and respect each other.
3. Dont make your emotion control yourself.
4. Dont judge the book by its cover. But investigate first.
5. You cannot force people to do what you want but ask them properly.
6. We should repent when we do something that leads us to the wrong path.
7. Help each other with kindness and do it sincerely.
8. Speak honestly so didnt happen misunderstand.
9. Forgive each other.
10. Let us not be greedy of the world's wealth but be grateful for what we have.

10 pengajaran dah mencukupi rasanya . Semoga anda seronok membaca. Hari ni cuma Pajji terlebih rajin and rasa happy sangat. Pajji buat ni sebab habih ja baca novel ni Pajji teruih bersemangat nak kongsi sebab memang tak tipu novel ni best! Lepaih satu kejadian then ada lagi kejadian hebat berlaku. Jadi Pajji sajalah buat review novel yang Pajji dah baca ni. Yalah apa salahnya berkongsi. Semoga amalan membaca tidak pernah akan pupus dalam kalangan masyarakat kita sekarang!
Read more
Baru masuk berapa hari dah bohsannnnn . Mmg sejenis hyper & suka kacau org & kuat makan , skali kena ...
Media Removed
Baru masuk berapa hari dah bohsannnnn . Mmg sejenis hyper & suka kacau org & kuat makan , skali kena duduk diam . Haishhh ! Tak tau lah mcm mane ibu2 berpantang . 🏻 Kite ni pulakkk pantanggg tgkkkk . 🤪 Hari ni mkn lempeng kering sama carrot + ikan bilis rangup . Nak cicah2 x boleh . 🤦🏻‍♀️ 2 hari makan ... Baru masuk berapa hari dah bohsannnnn . Mmg sejenis hyper & suka kacau org & kuat makan , skali kena duduk diam . 😅 Haishhh ! Tak tau lah mcm mane ibu2 berpantang . 💪🏻 Kite ni pulakkk pantanggg tgkkkk . 🤪 Hari ni mkn lempeng kering sama carrot + ikan bilis rangup . Nak cicah2 x boleh . 🤦🏻‍♀️ 2 hari makan sup ikan haruan fresh . Aaaa kite x tau sangat makanan2 berpantang ni . Sebab tekak nak kek lah , ice cream lah , eyhhh mcm2 lah ! 🤪 Jemput makan semua . Love ! @elizad_team 💋💋💋
Read more
POMPUAN ZAMAN NOW DAH TAK TAKUT TUA? . Sejak ada Be Youthful serum ni le ramai yang tak kisah kalau ...
Media Removed
POMPUAN ZAMAN NOW DAH TAK TAKUT TUA? . Sejak ada Be Youthful serum ni le ramai yang tak kisah kalau usia meningkat. Kalau hari ni kulit kendur kulit kusam dan jeragat lepas 7 hari semua settle hanya dengan 5 dot di muka setiap hari. . Tak perlu pakai banyak pun sebab serum kami ada teknologi ... POMPUAN ZAMAN NOW DAH TAK TAKUT TUA? .
Sejak ada Be Youthful serum ni le ramai yang tak kisah kalau usia meningkat. Kalau hari ni kulit kendur kulit kusam dan jeragat lepas 7 hari semua settle hanya dengan 5 dot di muka setiap hari.
.
Tak perlu pakai banyak pun sebab serum kami ada teknologi nano yang boleh cover 1 muka hanya dengan beberapa titisan je.
.
Eh apa lagi nak tunggu jom dapatkan sekarang dalam botol kaca besar serba merah nan mewah ni boleh bertahan sehingga 2 bulan. .
RM88 jerrrr 💕
.
JOM PM KAT WASAP CIK REENA
.
Klik www.wasap.my/60193447788
Klik www.wasap.my/60193447788
Klik www.wasap.my/60193447788 .
#TitisTitisTerosMuda #zamzarinazambri #adrianaadnan
#zarrasinarputeri #zarrabyzamzarina #zsp #skincare #skin #beautycare #beautyproduct #product #skincaremalaysia #localproduct #serumbeyouthful #serum #tititistitisterosmuda #lipbalm #zarrasinarputeri #lipviral #zarrabjoy #mua #lipwearmatte #gincu #lips #malaysia #asia #brunei #singapore #agent #dropship #sideincomemalaysia
Read more
Bila dah hari2 pakai makeup heavy untuk That’s Entertainment: A Night of Radio Hits, hari ni break ...
Media Removed
Bila dah hari2 pakai makeup heavy untuk That’s Entertainment: A Night of Radio Hits, hari ni break 1 hari so sempat la gi cuci muka and bersihkan kulit! Hehe.. Hari ni buat Medical Facial Spa. Bersihkan kulit dengan lebih mendalam & bersih, hydrates kulit yg kusam & letih, dan yg paling Dina ... Bila dah hari2 pakai makeup heavy untuk That’s Entertainment: A Night of Radio Hits, hari ni break 1 hari so sempat la gi cuci muka and bersihkan kulit! Hehe..
Hari ni buat Medical Facial Spa. Bersihkan kulit dengan lebih mendalam & bersih, hydrates kulit yg kusam & letih, dan yg paling Dina suka ialah boleh reducekan clogged pores & congested skin. Masalah paling utama bg kulit macam Dina.
Lepas tu, yg paling relaxing skali bila buat LED Light Therapy. Canggih kan? Sampai Dina berdengkur ok. So warna lampu LED dia berbeza-beza mengikut keperluan & treatment kulit. Yg therapists set kan untuk Dina khas untuk bunuh bakteria di permukaan kulit muka serta kurangkan jerawat..
Korang dah biasa tengok Dina buat Laser treatment kat ME Clinic ni kan? Ada SOMETHING SPECIAL untuk korang, sebab sekarang ME Clinic tgh buat Buy 1 Free 1 laser treatment!! Weee!!! Korang try laa. Diorg nye laser treatment pun ada macam-macam jenis. Kalau korang buat appointment nanti, sebut je nama Dina k?
I promise. Dina takkan recommend kalau tak best.
#dinasskinjourney @meclinicmalaysia #meclinicmelawati
Read more
Berkebaya iols hari ni yee!! Genap 5 bulan habis pantang ANAK KE 3 & ramai juga cakap..ehhhhhh x aci ...
Media Removed
Berkebaya iols hari ni yee!! Genap 5 bulan habis pantang ANAK KE 3 & ramai juga cakap..ehhhhhh x aci mcm mn boleh kembali sebegini rupa sis (@twilight_hq ADA RAHSIANYA yg iols dok kongsikan dengan uols sejak mengandung lagi yeee, dari 80KG ke 48KG 🏻🏻) !!hahahaha...sebab tu org tua2 berpesan, ... Berkebaya iols hari ni yee!! Genap 5 bulan habis pantang ANAK KE 3 & ramai juga cakap..ehhhhhh x aci mcm mn boleh kembali sebegini rupa sis (@twilight_hq ADA RAHSIANYA yg iols dok kongsikan dengan uols sejak mengandung lagi yeee, dari 80KG ke 48KG 🔥🔥👏🏻👏🏻) !!hahahaha...sebab tu org tua2 berpesan, masa dalam pantang tuu kene buat n ikut betol2:
/
1. 2 minggu pertama lepas bersalin tu adalah masa paling critical yg betol2 uols kene ikut & patuh! Bgun seawal 530 pagi g dapur bakar arang buat tangas..duduk bawah bara api tu 1 jam..semua bende darah lama beku apa suma keluar uols...
/
2. Sarapan minum kopi kampung tuu, mkn biskut cecah je dgn air tu, sekeping roti putih gardenia tu jee
/
3. Sementara acik urut sampai, uols g perah susu badan buat stok...pastu susukan baby tu sebabnye lepas ngurut sure susu melimpah ruah keluarnye!! Mcm iols dulu @lala.m_spa yg jaga kan dlm pantang! Mmg TERBAIKKKK
/
4. Habis urut tu, dia akan pakai kan bengkung yg tali2 tu!! Haaa sebelum pakai, iols mmg sapukan cream @twilight_hq ni dari awal hingga habis pantang hingga skrg ni yee ( 6 tiub habis licin pakai) mmg best berangin sampai ke petang!!!!!
/
Waaajib laaa uols amalkan pemakaian cream pecah lemak ni yeee..harga mampu milik rm88 dgn 150ml uolss..yg penting bau wangi bau perfume bukan bau serai kaaa haliaa kaa apa okayyy 🔥🔥🔥🔥🔥boleh DM/WSAP 📲012.3554107 or click bio or boleh roger @hairanishop Juga!! #creampecahlemak #berpantang #ibudananakmalaysia #divaletopsdotcom #twilightmagicallotion
Read more
Yakult, air paling wajib #ohmedia letak dalam peti ais. Tak percaya tengok gambar2 lama kat hashtag ...
Media Removed
Yakult, air paling wajib #ohmedia letak dalam peti ais. Tak percaya tengok gambar2 lama kat hashtag #OhmediaPetiAis. Haha. Siap ada slot khas untuk #Yakult sahaja. Senang dapat belasah tiap-tiap hari. Tu yang perut makin sihat tu kahkah. . Best nya bila lepak kat Seremban ni, tiba-tiba ... Yakult, air paling wajib #ohmedia letak dalam peti ais. Tak percaya tengok gambar2 lama kat hashtag #OhmediaPetiAis. Haha. Siap ada slot khas untuk #Yakult sahaja. Senang dapat belasah tiap-tiap hari. Tu yang perut makin sihat tu kahkah.
.
Best nya bila lepak kat Seremban ni, tiba-tiba mesti akan ada orang datang bawa air Yakult. Dia jual tiga pek total 15 botol RM11.70 sahaja. Semalam dia datang terus beli, hari ni pun beli lagi dah macam nak buat koleksi. Haha.
.
Tapi part yang paling best, tarikh expired dia 18 Oktober 2018. Rupanya orang yang datang jual meja ke meja ni memang orang kilang Yakult. Kat Seremban rupanya kilang si Yakult ni. Patutlah sebab direct dari kilang sebelum sampai ke kedai lain.
.
Kalau Yakult ni sejenis ikan, ni ibarat ikan segar masih hidup yang baru turun dari laut. Fresh baq hang! 😂
.
📷 Note9 #OhmediaYakult #OhmediaPetiAis
Read more
Ada yg blm tau kenapaa bsk hari libur? Hari ni adalah hari terakhir bulan zulhijah, hari dittupnya ...
Media Removed
Ada yg blm tau kenapaa bsk hari libur? Hari ni adalah hari terakhir bulan zulhijah, hari dittupnya amal kita, dan bsk, kamis, 1 muharam it dibukanya buku amal baru kita. Jadi sebisa mngkin hri ini lakukanlah kebaikan sodaqoh dll shingga buku amal kita dttup dgn perbuatan baik, dan bsk lakukan ... Ada yg blm tau kenapaa bsk hari libur? Hari ni adalah hari terakhir bulan zulhijah, hari dittupnya amal kita, dan bsk, kamis, 1 muharam it dibukanya buku amal baru kita. Jadi sebisa mngkin hri ini lakukanlah kebaikan sodaqoh dll shingga buku amal kita dttup dgn perbuatan baik, dan bsk lakukan yg baik jg agar buku amal kita diawali dgn kebaikan.
DOA AKHIR TAHUN dibaca tgl 20 sept asar :
🌸Dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata: "Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun." Berpuasa pada hari terakhir zulhijah (20 sept ini) :
💜Abu Hurairah berkata, Rasulullah SAW telah bersabda: “Seutama-utama puasa sesudah puasa Ramadhan ialah puasa Muharam dan seutama-utama solat sesudah solat fardhu ialah solat malam.” (Sahih Muslim) 🌸DOA AWAL TAHUN :
Dibaca 3 kali selepas Maghrib pada malam 1 Muharram (nanti malam). Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata: "Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan." Berpuasa pada hari 1muharam (21 sept ) : 💜Dalam riwayat Rayyan bin Syabib, Imam Ali Ridha as berkata, “Sesiapa berpuasa pada hari ini dan berdoa kepada Allah, maka dia akan mendapati doanya seperti diterimanya doa Nabi Zakariya as.” 💜Rasulullah SAW telah bersabda: “Sesiapa yang berpuasa pada hari akhir Zulhijah dan awal Muharam, nescaya Allah ampunkan segala dosanya walau selama 50 tahun melakukannya.” (Hadis riwayat Ibni Abbas r.a.) Maka dr itu teman2 lakukan kebaikan sebanyak2nya. Share ilmu ini ketmn2 lainnya semua, agar semua melakukannya, agar bertambah pahala kebaikan kita. Semoga ridho Allah selalu menyertai kita semua. Amin Allahumma Amin
Read more
Assalamualaikum semua <span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji2764"></span>️ Seronoknya kan hari ni dah 11 Syawal <span class="emoji emoji1f60d"></span> Dah lama kita tak bersua kan? ...
Media Removed
Assalamualaikum semua ️ Seronoknya kan hari ni dah 11 Syawal Dah lama kita tak bersua kan? Mesti semua ingatkan @yummylicious_cookies update ni sebab nak iklan cookies kan Hehehe sambil2 korang beraya sakan ni, kita nak menyelit bagitahu yang mama belum start buat cookies lagi ... Assalamualaikum semua ❤️❤️❤️ Seronoknya kan hari ni dah 11 Syawal 😍 Dah lama kita tak bersua kan? Mesti semua ingatkan @yummylicious_cookies update ni sebab nak iklan cookies kan 🙊 Hehehe sambil2 korang beraya sakan ni, kita nak menyelit bagitahu yang mama belum start buat cookies lagi tau 😅 Mama tengah kumpulkan balik tenaga2 untuk kembali beraksi dengan lebih dahsyat lagi 🤪 Takut2 la kalau ada yang dah simpan hasrat nak repeat order untuk makanan ngonyeng ngonyeng bulan raya ni kan 🤪 Hehehe bukan apa, sebab tadi ada yang dah tanya stock cookies ada ke tak nak beli lagi huhuhu 😍 Jangan risau k! Nanti apa2 kita update dekat sini 😘 Kalau tak nak terlepas, baik korang turn on notification 🛎 Ting ting ting 😅 Okay lah, Selamat Hari Raya! ❤️ #yummyliciouscookies #chocolatechipcookies #chocolate #kuihraya #brownies #crunchycookies #aurawhite #deejacosmetic #dherbs #syurgayangkedua #olicandy #glowglowing #ruangrezekihanania #alhamdulillah #tv3 #tv9 #melodi #whi #assalamualaikum #fattzura #mentorotai #hotfm #ceriamegastar #lafazkankalimahcintamu #kekasihpaksarela #kaklinapompom #belofa #jomsinggah #cookiesmalaysia #ctdk
Read more
- Alhamdullilah settel pun!!! - Tadi Baru Bayar Full payment Y15Zr movistar 2018 (RM11.500 ...
Media Removed
- Alhamdullilah settel pun!!! - Tadi Baru Bayar Full payment Y15Zr movistar 2018 (RM11.500 Cash) -Baru bayar Booking Harley Davidson Sportster Iron 883 Full payment Cash!! -Menang Tender "SY 4X" sebanyak 200K (Cheque) - Ehhh banyak la aku bayar hari ni. Sebab Aku taknak "Kalah" ... -
Alhamdullilah settel pun!!! -
Tadi Baru Bayar Full payment Y15Zr movistar 2018
(RM11.500 Cash)
-Baru bayar Booking Harley Davidson Sportster Iron 883 Full payment Cash!!
-Menang Tender "SY 4X" sebanyak 200K (Cheque)
-
Ehhh banyak la aku bayar hari ni.
Sebab Aku taknak "Kalah" dengan "korang"..
Lepas ni bolehlah aku jadi IDOLA Malaya/Alam Maya
-
Ferrari biasa2 je..Buat gi lepak kedai mamak😁
-
Aku tersentak!!!Tiba2 peluh aku mencurah2 dan sebenarnya aku terlelap seketika tadi.Rupanya itu Igauan Ngeri dan aku bersyukur itu cuma mainan mimpi disiang hari😂
-
Sabar..Aku nak kongsi sikit (Sharing Session)
Dalam hidup kita Ada 3 Benda korang kena utamakan..
-
1-Kepentingan
2-Kehendak
3-Keperluan
-
Fikirkan baik2..
Dengan ekonomi yang tak berapa bagus untuk tahun 2018/2019 ni jangan ikutkan sangat hati dengan permainan "FB,IG,Nafsu" Kawan nak beli kita nak beli..."MAMPU" takpe.Jika kurang mampu..
-
"SABAR" -
Tak rugi.. -
Pakai apa yang ada bersyukur dengan apa yang ada..Ikutkan hati "Mati" ikutkan rasa "Binasa"
-
Memang "Kalian" akan gah dimata rakan2
FB/IG/Sosial..
Padahal senyuman yang korang beri disiang hari tu malam hari kalian menangis sambil berborak dengan "Hutang" -
Aku bukan cemburu..Aku cuma dah tak "Mampu" ikut rentak zaman "LIMITED EDITION" "RARE" "AKU PUN ADA"
-
Moral - Renung2kan lah berpijak pada kaki sendiri,Pakai baju saiz sendiri..jgn pakai baju Jiran sebelah takut Baju kebaya anak dara tersarung sendat,badan melarat 😅 -
(Ini kisah aku- "JP" 4/9/2018)
-Bandung-

#KamiXramai
#ferrari430scuderia
#ducatistreetfighter
#SyukurSelalu
#SharingIsCaring
#panchuttttttstyle💦
Read more
Cergasssssss ! Izinkan Boi bertanya cukup serius tak wajah Boi hari ni? Sebab mak tiri kata kalau ...
Media Removed
Cergasssssss ! Izinkan Boi bertanya cukup serius tak wajah Boi hari ni? Sebab mak tiri kata kalau bekerja jangan main-main, jadi Boi buat ler muka ghoper ni harap tak menakutkan akak kaunter poslaju nantib😬😬siapa punya agaknya semua parcels ni..!? Tungggu ya pastinya tak sabar menerimanya ... Cergasssssss ! Izinkan Boi bertanya cukup serius tak wajah Boi hari ni? Sebab mak tiri kata kalau bekerja jangan main-main, jadi Boi buat ler muka ghoper ni harap tak menakutkan akak kaunter poslaju nantib😬😬🙊🙊siapa punya agaknya semua parcels ni..!? Tungggu ya pastinya tak sabar menerimanya nanti...❤️❤️Love, Boi JR #pinkvintagehomePARCEL #pinkvintagehomePOSLAJU kepada yang ingin buat pembelian talian whatsapp 0196227756 dibuka 🙌🏻🙌🏻cuma hantar gambar yang anda minati dan Boi akan berikan detail pembelian nanti.
Read more
Berseri seri sikit muka hari ni sebab Menyu tadi pun seri. Kah ! #GGMU
Media Removed
Berseri seri sikit muka hari ni sebab Menyu tadi pun seri. Kah ! #GGMU Berseri seri sikit muka hari ni sebab Menyu tadi pun seri. Kah ! #GGMU
Set masa nak balik on time hari ni sebab memang plan nak singgah butik terus dan grab Nurisa Kurung ...
Media Removed
Set masa nak balik on time hari ni sebab memang plan nak singgah butik terus dan grab Nurisa Kurung code lovely heart yang cantik ni. Tak boleh tunggu esok!. . #NurisaKurungRSC Set masa nak balik on time hari ni sebab memang plan nak singgah butik terus dan grab Nurisa Kurung code lovely heart yang cantik ni. Tak boleh tunggu esok!😂.
.
#NurisaKurungRSC
Jom.. Malam ni @mamasabrina_norin akan Marathon Coaching ilmu n strategi baru yg proven success ...
Media Removed
Jom.. Malam ni @mamasabrina_norin akan Marathon Coaching ilmu n strategi baru yg proven success pada anak2 Agent2 n stokis . So bila orang tanya.. Apa tip Agent sabrina_bakery.. Walaupun hanya jadi Agent jual kek je sebulan boleh capai hampir 80ribu sebulan.. Jawapan.. . BERBISNES ... Jom.. Malam ni @mamasabrina_norin akan Marathon Coaching ilmu n strategi baru yg proven success pada anak2 Agent2 n stokis
.
So bila orang tanya.. Apa tip Agent sabrina_bakery.. Walaupun hanya jadi Agent jual kek je sebulan boleh capai hampir 80ribu sebulan.. Jawapan..
.
BERBISNES WAJIB LAH BERMENTOR.. Lepas tu rajin2 lah upgrade ilmu.. Apa ilmu yg Mentor sampai kan 6 BULAN lepas kadang kadang dah tak boleh pakai dah hari ni.. Sebab masa berubah.. Sistem berubah.. Emosi manusia pun berubah
.
Belajar sesuatu??
.
#foundersabrinabakery
#TeacherMamaSab
Read more
Izinkan Boi menulis cerpen pendek saja ya hari ni, sebab nanti Boi banyk berkata-kata dikata mak tiri monster Boi bebel......bebel bebelapa salahnya ni....Boi meluahkan...salah ke....daripada Boi simpan dalam... baik Boi ceghiter semua itu......yang benornya kalau penulis skrip ... Izinkan Boi menulis cerpen pendek saja ya hari ni, sebab nanti Boi banyk berkata-kata dikata mak tiri monster Boi bebel......bebel bebel😫😫apa salahnya ni....Boi meluahkan...salah ke....daripada Boi simpan dalam... baik Boi ceghiter semua itu......yang benornya kalau penulis skrip drama boleh faham apa Boi bebel memang dah boleh buat drama berepisod kat stesen tv..ok takpalah nanti Boi ceghiter lagi...Salam Selasa buat semua...kisah burung gagak biarlah antara Boi dan burung gagak saja tahu 🙊🙊 Take care ya semua...walau di mana anda berada.. talian dibuka untuk pembelian seperti biasa. Love, Boi JR ❤️❤️ #boboijunior
Read more
<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> Suka bila babah pakai t-shirt Pengakap ni. Babah la Pengakap senior kitaorang adik beradik ...
Media Removed
Suka bila babah pakai t-shirt Pengakap ni. Babah la Pengakap senior kitaorang adik beradik dari sekolah rendah lagi. Kitaorang gerak dulu bah. Love you so much. Doakan minggu depan boleh balik lagi. Sorry kena gerak awal hari ni sebab ada lagi satu kenduri nak kena pergi. **migraine ... 😍😍 Suka bila babah pakai t-shirt Pengakap ni.
Babah la Pengakap senior kitaorang adik beradik dari sekolah rendah lagi. 😌😌 Kitaorang gerak dulu bah.
Love you so much.
Doakan minggu depan boleh balik lagi.

Sorry kena gerak awal hari ni sebab ada lagi satu kenduri nak kena pergi. **migraine tak hilang-hilang lagi. Akibat nak juga makan mehun udang semalam 😂😂 #ibumukasiapa
#mukatokwanketokbabah
#sayangbabah
Read more
Seronok diorang ni gi sini. Ramai manusia hari ni sebab cuti sekolah #anakhappymakhappy #pusatsainsnegara
Media Removed
Seronok diorang ni gi sini. Ramai manusia hari ni sebab cuti sekolah #anakhappymakhappy #pusatsainsnegara Seronok diorang ni gi sini. Ramai manusia hari ni sebab cuti sekolah
#anakhappymakhappy
#pusatsainsnegara
Demi kelancaran hari, saya bangun pukul 4 pagi hari ni. Sebab saya perlu bersahur yang proper. Dulu ...
Media Removed
Demi kelancaran hari, saya bangun pukul 4 pagi hari ni. Sebab saya perlu bersahur yang proper. Dulu saya tak kesahkan bersahur. Tapi suami saya ajar saya supaya bersahur kerana dalam sahur ada keberkatan. Saya pula menyusukan bayi. Saya tak mahu bangun pagi saya tak diperkasakan dengan ... Demi kelancaran hari, saya bangun pukul 4 pagi hari ni. Sebab saya perlu bersahur yang proper. Dulu saya tak kesahkan bersahur. Tapi suami saya ajar saya supaya bersahur kerana dalam sahur ada keberkatan. Saya pula menyusukan bayi. Saya tak mahu bangun pagi saya tak diperkasakan dengan santapan betul-betul. Jadi, saya masak.
_
Plan Ramadhan saya ialah bangun masak lebih awal. Supaya saya dapat bersahur, sediakan packed lunch anak-anak, Fajar prayer dan siapkan anak semuanya sekaligus. Untuk capai matlamat bangun 4 pagi, saya kena tidur lebih awal dari biasa - tak boleh melebihi 8 malam.
_
Saya tak makan late dinner. Semalam waktu terakhir saya makan adalah jam 6 petang. Kelaparan pada waktu malam sampai berangankan nasi goreng seafood berkicap. Berusaha saya beli kicap yang bertahun tak pernah wujud di rumah. Saya juga melempiaskan keinginan nak minum Milo. Pon terlalu lama tak minum Milo.
_
Gitulah sahur saya. Nasi goreng udang dan sotong berkicap. Bersama milo panas yang lepas 3 minit dia sejuk. What to do. Part paling suffer nak bangun sahur bukanlah mengantuk, tapi sejuk.
Read more
Yang Berhormat @praba_p115 yang sempoi tapi visinya padu jitu! Terima kasih banyak YB, nyaris ...
Media Removed
Yang Berhormat @praba_p115 yang sempoi tapi visinya padu jitu! Terima kasih banyak YB, nyaris terbatal temu janji kita hari ni sebab YB berlari-lari ke dua meeting. Tapi YB memang awesome sebab tetap datang tunaikan janji untuk shooting kami! Thank you so much YB! #intrendmalaysia ... Yang Berhormat @praba_p115 yang sempoi tapi visinya padu jitu! Terima kasih banyak YB, nyaris terbatal temu janji kita hari ni sebab YB berlari-lari ke dua meeting. 😅
Tapi YB memang awesome sebab tetap datang tunaikan janji untuk shooting kami! 😘 Thank you so much YB!
#intrendmalaysia
#InTrendOOTD
Read more
Untung sesiapa yg datang shopping raya last minute kat UA BUTIK hari ni. Sebab apa? Sebab boleh dapat ...
Media Removed
Untung sesiapa yg datang shopping raya last minute kat UA BUTIK hari ni. Sebab apa? Sebab boleh dapat sampul raya & duit raya drpd kami! Haa.... Jadi jangan lepaskan peluang, silalah datang ke showroom UA BUTIK di TTDI Jaya Shah Alam sebelum jam 2pm. Lps tu anda juga boleh join & lihat kami meneruskan ... Untung sesiapa yg datang shopping raya last minute kat UA BUTIK hari ni. Sebab apa? Sebab boleh dapat sampul raya & duit raya drpd kami! Haa.... Jadi jangan lepaskan peluang, silalah datang ke showroom UA BUTIK di TTDI Jaya Shah Alam sebelum jam 2pm. Lps tu anda juga boleh join & lihat kami meneruskan tradisi setiap tahun dgn berbuka puasa, solat berjemaah & bertakbir beramai-ramai di dataran MBSA Shah Alam bermula jam 6pm. :) #uabutik #uaboutique #thestylebeginshere #raya #syawal #mensfashion #kurta #shirt #bajubatik #bajubatikmurah #lokalah #sapotlokal #ramadan #shrmzb #duitraya
Read more
[HAPPENING TODAY!] BOOTH MUMTAZ ADA DI CONSUMER FAIR, ICC HARI ANI! . . Good Morningggg sis!! ...
Media Removed
[HAPPENING TODAY!] BOOTH MUMTAZ ADA DI CONSUMER FAIR, ICC HARI ANI! . . Good Morningggg sis!! 🏻‍♀🏻‍♀ Yeaaa... Kami semangat hari ni sebab hari ani kami berada di ICC sempena Consumer Fair!! . Bermula dari jam 10 pagi - 10 malam, nahhh lapas keraja krg jgn lupa singgah k! . >>>Kami ... [HAPPENING TODAY!] BOOTH MUMTAZ ADA DI CONSUMER FAIR, ICC HARI ANI!
.
.
Good Morningggg sis!! 🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀ Yeaaa... Kami semangat hari ni sebab hari ani kami berada di ICC sempena Consumer Fair!!😍😍
.
Bermula dari jam 10 pagi - 10 malam, nahhh lapas keraja krg jgn lupa singgah k!
.
>>>Kami membari DISKAUN $5 UTK SEMUA TUDUNG KHAS di Booth Mumtaz jua tu sis!! Waaahhh...‼️<<<
.
Apalagii... Mariiiii bawaa th sekampong!! Jumpa biskita semua di sana😍👏🏻👏🏻
.
#mumtazcollections #mcbrunei #queenofaisyah #brunei #bruneievent #ingattudungingatmumtaz #instagood
Read more
Ayuh kita iftar sekali.. Mungkin ini pengalaman pertama anda Iftar bersama @karavankita .. Berbuka ...
Media Removed
Ayuh kita iftar sekali.. Mungkin ini pengalaman pertama anda Iftar bersama @karavankita .. Berbuka di tepi pantai dan menaiki karavan yg sangat2 cool.. Sori lari tajuk hari ni.. Sebab seat limited... Jom cepat booking !... Ayuh kita! Ayuh kita iftar sekali..
Mungkin ini pengalaman pertama anda Iftar bersama @karavankita ..
Berbuka di tepi pantai dan menaiki karavan yg sangat2 cool..
Sori lari tajuk hari ni..
Sebab seat limited...
Jom cepat booking !...
Ayuh kita!
Buletin Hari ni! Sebab panas sgt kat location! Luv u all and Salam Jumaat! Buletin Hari ni! Sebab panas sgt kat location! Luv u all and Salam Jumaat!
Lamo Aku Duk Cari,,Buat Aku Duk Nati,,Mu Tok Mari-Mari,,Teraso Kecik Hati,,Demo Lari Tingga Gi,,Sapa ...
Media Removed
Lamo Aku Duk Cari,,Buat Aku Duk Nati,,Mu Tok Mari-Mari,,Teraso Kecik Hati,,Demo Lari Tingga Gi,,Sapa Ko Hari Ni,,Sebab Apo Mu Lari,,Sebab Reto Tingga Gi,,Mu Pilih Dio Lagi,,Cinto Hok Selamo Ni,,Dulu Kito Janji Nok Sehidup Semati Lamo Aku Duk Cari,,Buat Aku Duk Nati,,Mu Tok Mari-Mari,,Teraso Kecik Hati,,Demo Lari Tingga Gi,,Sapa Ko Hari Ni,,Sebab Apo Mu Lari,,Sebab Reto Tingga Gi,,Mu Pilih Dio Lagi,,Cinto Hok Selamo Ni,,Dulu Kito Janji Nok Sehidup Semati🙈
Saya dah banyak kali jumpa orang yang tak perasan dia ada masalah bau badan <span class="emoji emoji1f637"></span> . FAKTA kita sendiri ...
Media Removed
Saya dah banyak kali jumpa orang yang tak perasan dia ada masalah bau badan . FAKTA kita sendiri tak kan perasan bau yang kita keluarkan SEBAB hidung dah lali bau badan sendiri . Bila terjumpa orang begini sebenarnya apa yang terlintas di fikiran kita? Pengotor? Pemalas? Jenis tak ... Saya dah banyak kali jumpa orang yang tak perasan dia ada masalah bau badan 😷
.
FAKTA
kita sendiri tak kan perasan bau yang kita keluarkan SEBAB hidung dah lali bau badan sendiri
.
Bila terjumpa orang begini sebenarnya apa yang terlintas di fikiran kita?
Pengotor? Pemalas? Jenis tak reti jaga kebersihan diri?
Pentingkan diri sendiri? .
JANGAN TERLALU YAKIN 🙈 .
JANGAN TERLALU BERKIRA 🙊 .

#Celebritylass boleh menghilangkan bau sampai tak tahu hilang ke mana
Cukup sekali sehari, anda kekal yakin 24jam 😍
.
Nak JIMAT buat tempahan hari ni, sebab hari ni ada harga special + free gift. Nak cuba? .
Wasap +6018-2839 8018
.
.
#bykakzdbeauty #byclhapusbaubadan3saat #ClTeamMar #cltemzana #pakarnyahbaubadananda #setia #ctdk #kipidap #bazarpaknil #jomsinggah #jomorder #jomwhatsapp #yakin #terbuktiberkesan #nyahbau #adabau #masamnye
Read more
Saya dah banyak kali jumpa orang yang tak perasan dia ada masalah bau badan . FAKTA kita sendiri ...
Media Removed
Saya dah banyak kali jumpa orang yang tak perasan dia ada masalah bau badan . FAKTA kita sendiri tak kan perasan bau yang kita keluarkan SEBAB hidung dah lali bau badan sendiri . Bila terjumpa orang begini sebenarnya apa yang terlintas di fikiran kita? Pengotor? Pemalas? Jenis tak reti ... Saya dah banyak kali jumpa orang yang tak perasan dia ada masalah bau badan .
FAKTA
kita sendiri tak kan perasan bau yang kita keluarkan SEBAB hidung dah lali bau badan sendiri
.
Bila terjumpa orang begini sebenarnya apa yang terlintas di fikiran kita?
Pengotor? Pemalas? Jenis tak reti jaga kebersihan diri?
Pentingkan diri sendiri? .
JANGAN TERLALU YAKIN 🙈 .
JANGAN TERLALU BERKIRA 🙊 .
#Celebritylass boleh menghilangkan bau sampai tak tahu hilang ke mana
Cukup sekali sehari, anda kekal yakin 24jam .
Nak JIMAT buat tempahan hari ni, sebab hari ni ada harga special + free gift. Nak cuba? .
Wasap +6017 337 0052

#TieyZuriati
#CelebrityLass
#pakarnyahbaubadan
#penghilangbaubadan
#hilangkanbaubadan
#lokalmy
#lokalah
#CodPutraHeights
Read more
Haha, seronoklah korang hari ni sebab dah sampai hari Jumaat. Cuti direct sampai Selasa lagi. Best ...
Media Removed
Haha, seronoklah korang hari ni sebab dah sampai hari Jumaat. Cuti direct sampai Selasa lagi. Best best. . Selamat bercuti pada semua yang berkenaan. Enjoy your day. Semoga selamat walau di mana jua anda berada. . #lokmanalharraz #happy #selamatbercuti #jumaatbarakah #cutikerja ... Haha, seronoklah korang hari ni sebab dah sampai hari Jumaat. Cuti direct sampai Selasa lagi. Best best.
.
Selamat bercuti pada semua yang berkenaan. Enjoy your day. Semoga selamat walau di mana jua anda berada.
.
#lokmanalharraz
#happy
#selamatbercuti
#jumaatbarakah
#cutikerja
#seronom
Read more
Kalau Imaan Lovers semua tak ada plan ke mana mana hari ni, Lady B suggest pergi serbu butik hari ni ...
Media Removed
Kalau Imaan Lovers semua tak ada plan ke mana mana hari ni, Lady B suggest pergi serbu butik hari ni sebab ada banyak koleksi baru tau — Antaranya, ada Abaya 2.0 ni! Dengan kehadiran Bishop Sleeve Design with Cuff tu memang menambah seri Abaya 2.0 ni — Available di semua outlets dan www.imaanboutique.com ... Kalau Imaan Lovers semua tak ada plan ke mana mana hari ni, Lady B suggest pergi serbu butik hari ni sebab ada banyak koleksi baru tau 😍

Antaranya, ada Abaya 2.0 ni! Dengan kehadiran Bishop Sleeve Design with Cuff tu memang menambah seri Abaya 2.0 ni 😍

Available di semua outlets dan www.imaanboutique.com tau! Bukan tu jerr Imaan Lovers, siap ada harga pengenalan untuk uolls semua ❤️

Jom shop baju raya haji hari ni! 🛍
Read more
Suka betul saya dengan Seminar hari ni sebab SEMINAR PENGURUSAN STRESS oleh HAFIZ @cutecarry untuk ...
Media Removed
Suka betul saya dengan Seminar hari ni sebab SEMINAR PENGURUSAN STRESS oleh HAFIZ @cutecarry untuk Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani. Saya memang selalu stress tapi sekejap je. Sebab tu ramai orang ingat I takde stress. Pandai pandai lah kawal okayyy.... #cutecarry Suka betul saya dengan Seminar hari ni sebab SEMINAR PENGURUSAN STRESS oleh HAFIZ @cutecarry untuk Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani.
Saya memang selalu stress tapi sekejap je. Sebab tu ramai orang ingat I takde stress. Pandai pandai lah kawal okayyy.... #cutecarry
Semalam datang KL dari Kedah ada shooting kat Shah Alam. Habis shoot pukui 12am, balik hotel plan ...
Media Removed
Semalam datang KL dari Kedah ada shooting kat Shah Alam. Habis shoot pukui 12am, balik hotel plan nak siapkan video job sebab client push nak malam tu juga. Buka2 beg, ada laptop, tapiii charger takdak! Tertinggal kat Kedah! Beteri laptop time tu ada 7% sahaja 🤣 . Pikiaq2 punya pikiaq nak ... Semalam datang KL dari Kedah ada shooting kat Shah Alam. Habis shoot pukui 12am, balik hotel plan nak siapkan video job sebab client push nak malam tu juga. Buka2 beg, ada laptop, tapiii charger takdak! Tertinggal kat Kedah! Beteri laptop time tu ada 7% sahaja 🤣😅
.
Pikiaq2 punya pikiaq nak pinjam charger daripada sapa, tiba2 terpikaq nak try pinjam charger kat kedai Switch. Haha jadi hari ni saya dengan muka tak malu mai Switch kat Sunway Pyramid ni try minta pinjam charger. Alhamdulillah depa bagi.. dekat sejam gak lah saya kat sini. HAHA 🤣😅
.
TQ @switchmy. 🙏🏻🙏🏻 Kalau tak, kemungkinan besaq saya boleh depressed teruk oh hari ni sebab client duk push. Bukan 1 ni ja, berlambak2 lagi duk tergendala ni. Dengan anak demam panas, Fatin sakit pregnant.. huiii serabut.
.
K lah, ni nak drive balik Kedah pulak. Semoga perjalanan saya selamat sampai ke destinasi, amin. TQ sekali lagi kepada staff Switch Sunway Pyramid 🙏🏻🙏🏻
.
#dugaan
#redha
#alhamdulillah
Read more
Assalamualaikum. Selamat Pengantin Baru Ex-jiran meja sebelah (opis BPMB). Hehe Hang cantik ...
Media Removed
Assalamualaikum. Selamat Pengantin Baru Ex-jiran meja sebelah (opis BPMB). Hehe Hang cantik sangat hari ni Nadia! Hari2 biasa pun cantik gak. Tapi hari ni hang cantik luarbiasa sebab hang raja sehari hari ni! Sebab kenduri hari ni, dapat jumpa kawan2 opis lama (BPMB) yang dah lama tak ... Assalamualaikum.
Selamat Pengantin Baru Ex-jiran meja sebelah (opis BPMB). Hehe Hang cantik sangat hari ni Nadia! Hari2 biasa pun cantik gak. Tapi hari ni hang cantik luarbiasa sebab hang raja sehari hari ni!
Sebab kenduri hari ni, dapat jumpa kawan2 opis lama (BPMB) yang dah lama tak jumpa. Rindu semua! Jumpa geng SL1M, borak2 kosong, borak2 ada pengisian dan lain2 jugak.
Tahniah Nadia dan suami.
Next person please invite tau. Haha

#tahniah #selamatpengantinbaru #nextplease #haha #gengSL1M #kawanbpmb #sampaijumpalagi #aisya_imanpergikendurikahwin #10032018 #aisya_iman
Read more
1 Ramadhan. Idris puasa penuh hari ni. Alhamdulillah. Tapi menurut Idris, esok dia perlu puasa ...
Media Removed
1 Ramadhan. Idris puasa penuh hari ni. Alhamdulillah. Tapi menurut Idris, esok dia perlu puasa yang proper sebab puasa hari ni tak proper. Why was it so? Sebabnya pagi tadi saya tak kejutkan dia bersahur. Sebaliknya saya kelentong dia bahawa dia boleh breakfast seperti biasa sebelum pergi ... 1 Ramadhan. Idris puasa penuh hari ni. Alhamdulillah. Tapi menurut Idris, esok dia perlu puasa yang proper sebab puasa hari ni tak proper. Why was it so? Sebabnya pagi tadi saya tak kejutkan dia bersahur. Sebaliknya saya kelentong dia bahawa dia boleh breakfast seperti biasa sebelum pergi sekolah. Tapi kena siap cepat-cepat. Kalau hari dah terang, sahur habis. Walhal memang dah habis waktu sahur. Untuk mengelak drama pagi hari, saya tak bukak roller shutters. Supaya dia tak nampak hari dah terang. Sorry, mummy terpaksa cheeky.
_
Saya sengaja tak mahu dia bangun bersahur pagi-pagi. Sebab dia kecik lagi dan nak pergi sekolah. Saya particular tentang makan. Inikan cuma latihan. Pada weekends, saya izinkan dia bangun bersahur.
_
Medina saya tak izinkan puasa hari ni sebab dia ada numeracy test. NAPLAN test terakhir. It is a major test for her. Saya tak mahu fikiran dan fokus minda dia terganggu kerana lapar dan dahaga. Mulai esok, she can start fasting.
_
Tahniah, Idris. Telah menahan lapar dan dahaga hingga ke Maghrib. Air yang mummy bekalkan juga dia tak minum.
_
Habis sekolah terus ke Art Class. Maghrib pada jam 5.19pm. Class habis at 5.30pm. Beginilah kehidupan kami. Sentiasa padat and always on-the-go.
_
Untuk kenang-kenangan : Idris hilang gigi belah kiri on Monday. And another one on Tuesday. Angkara accident di playground sekolah. Medina juga hilang gigi di playground sekolah. Begitu juga Amna Maryam anak @tyailyana . LOL. Epic!
Read more
Sampai menara TM hari ni sebab teruja nak guna nombor baru.. Bukan senang nak cari nombor bday GD.. ...
Media Removed
Sampai menara TM hari ni sebab teruja nak guna nombor baru.. Bukan senang nak cari nombor bday GD.. Jenuh sis refresh hokeh, effort 2 bulan nak dpt #bebas #unifimobilebebas Sampai menara TM hari ni sebab teruja nak guna nombor baru.. Bukan senang nak cari nombor bday GD.. Jenuh sis refresh hokeh, effort 2 bulan nak dpt 😓

#bebas #unifimobilebebas
Dari jauh ku perhati, tidak pernah ku lihat gadis secantik ini, langkah ku atur tuk perkenalkan ...
Media Removed
Dari jauh ku perhati, tidak pernah ku lihat gadis secantik ini, langkah ku atur tuk perkenalkan diri, pabila berhadapan terdetik pulak di hati, "Eh, Roza rupanya. Aku ingat siapa tadi", ku tahan diri ini daripada memaki, patutlah nampak lain sikit hari ni, sebab mekap dia tebal seinci. #maaflamamenyepi Dari jauh ku perhati,
tidak pernah ku lihat gadis secantik ini,
langkah ku atur tuk perkenalkan diri,
pabila berhadapan terdetik pulak di hati, "Eh, Roza rupanya. Aku ingat siapa tadi",
ku tahan diri ini daripada memaki,
patutlah nampak lain sikit hari ni,
sebab mekap dia tebal seinci.
#maaflamamenyepi
{Takeover} Ikut kalendar Malaysia, hari ni hari Arafah. Tapi jemaah Haji di Mekah dah berada di ...
Media Removed
{Takeover} Ikut kalendar Malaysia, hari ni hari Arafah. Tapi jemaah Haji di Mekah dah berada di Arafah semalam, dan dah bergerak ke Muzdalifah kemudian terus bergerak ke Mina untuk melontar . . Bila musim haji je mesti kak Jida jadi sayu sebab teringat kenangan di sana. Kak Jida pergi ... {Takeover} Ikut kalendar Malaysia, hari ni hari Arafah. Tapi jemaah Haji di Mekah dah berada di Arafah semalam, dan dah bergerak ke Muzdalifah kemudian terus bergerak ke Mina untuk melontar
.
.

Bila musim haji je mesti kak Jida jadi sayu sebab teringat kenangan di sana. Kak Jida pergi haji tahun 2016. Tak sangka dah dua tahun berlalu. Kak Jida dapat offer last minute, tak sempat langsung pergi kursus. Banyak baca buku & berbincang dengan roommates haji je tentang manasik
.
.

Kak Jida nak kongsi sikit pengalaman hari Arafah. Masa 8 Dzulhijjah 1437H, kami bertolak ke Arafah menaiki bas. Tak jauh sangat dari hotel kami di Mekah tu. Sepanjang dalam bas tu hati rasa gementar, nervous, sayu, macam-macam perasaan. Tapi mulut mengulang-ngulang talbiyah (labbaikallah) dan hati tak henti menyebut pada Tuhan, Ya Allah aku datang dari jauh untuk menujuMu, aku datang bawa diri yang hina untuk aku persembahkan padaMu, dengan kusut masai safar yang jauh, aku menghadapMu mahu sucikan diri dalam kembara haji ini, terimalah aku
.
.

Sampai sahaja di Arafah, kami pergi ke khemah yang disediakan untuk jemaah Malaysia. Khemah terbuka, kami tidur atas tikar yang pihak @lembagatabunghaji sediakan. Tidur berbantalkan beg. Bilik air tak banyak tapi cukup untuk semua. Tak beratur panjang seperti di Mina. Kami guna bilik air pun hanya untuk wudhu’ atau qadha’ hajat. Lap badan sikit-sikit & tak mandi sangat sebab perlu fikirkan jemaah lain juga yang nak guna bilik air. Lagipun waktu tu masih dalam ihram, kena jaga supaya rambut tak gugur
.
.

Kami tidur satu malam di situ. Selepas Isyak, kami berehat & bersedia untuk esoknya hari Arafah. Selepas sahaja solat Zohor 9 Dzulhijjah, imam mula membaca doa menggunakan pembesar suara. Waktu tu bermulanya tangisan suara, tak kira tua muda, lelaki atau wanita. Masing-masing meminta keampunan dengan bercucuran airmata, meminta Tuhan ampunkan dosa dan mendoakan orang lain juga
.
.

Allahuakbar. Betapa kita semua sangat mendambakan keampunan Tuhan. Meski kita di Malaysia, kita pun boleh menangis meminta ampun dari Dia. Sebab kita pun nak masuk syurga, taknak dihumban ke neraka. 😢 .
.

Salam hari Arafah dari kak Jida @norsajidahzulkafli ❤️
Read more
Apa?? Hari ni dah epsiode terakhir?? Agak agak ada lagi ke Haziq dan Lia kat KLtv musim depan?? Tak lupa juga hari tu CNCO datang Malaysia okayy mesti gadis gadis jadi gilaaa! Haha jom saksikan KLtv jam 6 petang di HyppinspirasiHD saluran 118 UnifiTV ! 🤘🏻 Kali ni artis undangan memang best best! ... Apa?? Hari ni dah epsiode terakhir?? Agak agak ada lagi ke Haziq dan Lia kat KLtv musim depan?? Tak lupa juga hari tu CNCO datang Malaysia okayy mesti gadis gadis jadi gilaaa! Haha jom saksikan KLtv jam 6 petang di HyppinspirasiHD saluran 118 UnifiTV ! 🤘🏻 Kali ni artis undangan memang best best! .
@kltv_my malam ni gerenti ohsem sebab ada kehadiran artis undangan yang hebat hebat seperti abang #amalina kita, @iamsantesh @ninaiskanda @azrelismail @faizalhusseinofficial @farali_khan . Nak tau lagi cerita-cerita artis terkini?? Jom saksikan @kltv_my jam 6 petang dan ulangan jam 10 malam ataupun, setiap hari di @hyppinspirasi saluran 118, @unifitv bersama host yang memang happeningg dan hot, siapa lagi kalau bukan @haziq_hotfm dan @lia_natalia !

Antara yang menarik malam ni :
.
.
Tayangan Perdana Sebelum Iblis Menjemput
.
.
Konsert Tulus di Istana Budaya @tulusm .
.
.
Pelancaran OST Gol & Gincu Vol. 2 @aizatamdan .
.
.
Showcase CNCO di Malaysia @cncomusic .
.
#amalina #santesh #faizalhussein #azrelismail #ninaiskanda #lokalband #indieband #repeat #supercrewkl #myzarrel #kltv_my #ceritaartismalaysia #beritahiburan #ceritakedaikopi #apaceritaKL #hyppinspirasi #unifitv #inspirasi @hyppsensasi @unifitv @cnco.malaysia ——————————————————————
Makeup by : @tiehanahar
Outfit Haziq : @supercrewkl
Outfit Lia : @supercrewkl
Read more
Walaupun mata tak berapa nak ok lagi, malam ni gagahkan diri pergi ke ofis sebab ada client nak jumpa.. . Zaman ...
Media Removed
Walaupun mata tak berapa nak ok lagi, malam ni gagahkan diri pergi ke ofis sebab ada client nak jumpa.. . Zaman ekonomi yang tak berapa nak stabil ni, Kena kerja rajin-rajin sebab ada banyak IMPIAN untuk KITA capai. Betul tak? . Apa yang membezakan kita dari yang semalam adalah tindakan ... Walaupun mata tak berapa nak ok lagi, malam ni gagahkan diri pergi ke ofis sebab ada client nak jumpa..
.
Zaman ekonomi yang tak berapa nak stabil ni, Kena kerja rajin-rajin sebab ada banyak IMPIAN untuk KITA capai. Betul tak?
.
Apa yang membezakan kita dari yang semalam adalah tindakan kita pada hari ini yang berbeza dengan hari semalam. .

Jika semalam rajin, hari ni pastikan lebih rajin.😁Bertindaklah kerana tindakan POSITIF kita yang akan membawa perubahan..
.
Saya doakan semua sahabat saya di limpahi rezeki berlipat kali ganda..Janji kena RAJIN ya! .

#inspirasisukur #kongsi #okutapiok #tindakan #motivasi #kerja #alhamdulillah
#sukuribrahim #inspirasi #terimakasih #syukurselalu #senyumselalu
Read more
Free postage hari ni utk 1-5pc No dm. Klik link wasap kt profile ig 0139105369 ya Bulan 9 naik harga. ...
Media Removed
Free postage hari ni utk 1-5pc No dm. Klik link wasap kt profile ig 0139105369 ya Bulan 9 naik harga. Mana yang nak beli tu molekla sekarang ni..Pembelian klik link wasap kt profile ig 0139105369 ya Nk nak sedondon 10,20,30 Harga sale beli 10pc tu berbaloi.. Rm300+25 poslaju /nationwide ... Free postage hari ni utk 1-5pc
No dm. Klik link wasap kt profile ig 0139105369 ya
Bulan 9 naik harga. Mana yang nak beli tu molekla sekarang ni..Pembelian klik link wasap kt profile ig 0139105369 ya
Nk nak sedondon 10,20,30
Harga sale beli 10pc tu berbaloi.. Rm300+25 poslaju /nationwide rm10 semenanjung, boleh campur2 design
Hai semua.. Meh nak cerita sikit pasal kain batik sarong SRI TERENGGANU ni.. Batik ni batik pastel.. Ye, memang banyak orang jual batik pastel kat pasaran.. Tapi sebab apa saya nak promote yang ni???
1. Keluaran Batik Tempatan, anak Malaysia iaitu Noor Arfa Batik, Asal Terengganu..
2. Batik Arfa ni senang nak cerita memang dia femes doh.. Berzamang laginye.. Jadi batik ni dia memang specialist doh..makanang dia lah.. Hehe he.. Kalau kita nk beli barang biasanya kita rujuk specialist la kan.. Kiranya dia dh ade identiti dia sendiri.. Kita nak beli pun x lah takut 2..
3.kualiti kain dia mmg dia jaga.. Kain batik sarong ni ada banyak jenis kualiti.. Jadi kita serah kat pakar.. Jangan bimbang, tak panas, tak kecut, x turun warna.. Kain sedap pakai..
4. Sebab ape kena beli? Sebab lawo mek, awang.. Nk hadiah kat yang tersayang lagi comel..
5. Harga pun xda kata mahal tp sesuai dengan kualiti..mampu milik nk beli.. Memang ade yang jual lagi muroh.. Tp kualiti saya tak tahu la macamana.. Tidak kata beli 4meter..kita beli 2meter cukup tu.. Boleh mix macam2 blouse yang ada tu.. Hihi
5. Kain didatangkan dengan 2meter.. Bukan ela ye.. Kalau nk 4meter kena beli 2pc.
6. 2 meter RM38+7.20POSTAGE SEMENANJUNG ,
Sarung batik lepas sri terengganu From Noor Arfa
Material : cotton
Size : 2 mtr (panjang) x 44 inch (lebar)
Rm38/pc
7. Harga 2018 📣 #batikcotton #cottonbatik #batikterengganu #bajukurung #bajukurungmalaysia #batikmalaysia #batikcantik #minikurungbatik #minikurungmalaysia #batikcottonmalaysia #batikslover #batikmurah #batiksekolah #cottonviscose #batikcottonspan #cottonspan #kainpasang #kainbatikpasang #batikpasang #kainpasangmalaysia #batikcantik #batiksedondon #sayajualbatik #batikpastelmalaysia #batikpastel #kainpastelmalaysia #kainbatikpasangpastel
Read more
KHAS UTK KORANG YANG BELOM BREAKFAST NI<span class="emoji emoji1f60b"></span> . . . Terkumpul keluruhah hari ni 2600 USD bersamaan ...
Media Removed
KHAS UTK KORANG YANG BELOM BREAKFAST NI . . . Terkumpul keluruhah hari ni 2600 USD bersamaan rm12k lebih dari investor seluruh malaysia. Sebab apa abam promote gila2 pasal saham ni. Sebab dulu pernah saham facebook diniagakan dalam stock otc market dengan harga 1usd/unit dan ramai ... KHAS UTK KORANG YANG BELOM BREAKFAST NI😋
.
.
.
Terkumpul keluruhah hari ni 2600 USD bersamaan rm12k lebih dari investor seluruh malaysia. Sebab apa abam promote gila2 pasal saham ni. Sebab dulu pernah saham facebook diniagakan dalam stock otc market dengan harga 1usd/unit dan ramai yg menyesal sebab tak beli dgn harga masa tu. sekarang ni dah berapa harga saham facebook sekarang ? 😁
.
Jadi, kalau korang tgk akan ada tiap tiap hari org invest utk beli harga saham dengan harga murah. Sbb bila nanti siapa yg beli pada masa sekarang ada rasa rugi bila harga dah naik👻.
.
📞📞📞
Ekram Aqil ws (012.5388.769)
Ekram Aqil ws (012.5388.769)
Ekram Aqil ws (012.5388.769) .
#stockmarket #legalinvestment
#trustee #moneybackguarantee
#otc #otcmarket #jomsaving #investment
#rezekiadalebihituyangkitanakcari
#salingmengingatisesamainsan #lifestyle #heaven #syukurselalu #profit
Read more
Hye uols , haritu kan qaseh dah share tentang CC Cream by @hansaegeenature , so hari ni nak share lagi dan lagi sebab Cc Cream ni memang make my life so simple and easy , zup zap zup zap siap tak payah nak mekap lama-lama depan cermin . . Kulit qaseh pun dah makin okay , so mekap tak perlu tebal-tebal ... Hye uols , haritu kan qaseh dah share tentang CC Cream by @hansaegeenature , so hari ni nak share lagi dan lagi sebab Cc Cream ni memang make my life so simple and easy , zup zap zup zap siap tak payah nak mekap lama-lama depan cermin .
.
Kulit qaseh pun dah makin okay , so mekap tak perlu tebal-tebal , memang qaseh suka mekap macam dalam video ni je sekarang sebab CC Cream ni sangat light , membetulkan tona kulit wajah , nampak lebih natural dan glowing . So ugais , seriously sangat2 mudah!
.
.
This brand from Hansaegee Nature.
Website : www.hansaegee.com/shop.
Ig : @hansaegeenature
.
.
#hansaegeenature #hansaegee #goldnanocccream #qasehdaliadotcom #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vsco #vscocam #art #travel #quote #igersmy #igersganu #instafemes #blogger
Read more
 #Repost from @chentaqaseh1 with @regram.app ... Nampak tak nampak tak? Ahah syantikkan? Hari ...
Media Removed
#Repost from @chentaqaseh1 with @regram.app ... Nampak tak nampak tak? Ahah syantikkan? Hari ni che qaseh nak citer pasal fabrik Moss Crepe & Cotton Lycra. Fabrik ni kan ramai yang suka sangat. nak tau sebab apa? sebab tak payah gosok la saiyang🖒 . Material moss crepe ni sebenarnya lembut, ... #Repost from @chentaqaseh1 with @regram.app ... Nampak tak nampak tak? Ahah syantikkan? Hari ni che qaseh nak citer pasal fabrik Moss Crepe & Cotton Lycra. Fabrik ni kan ramai yang suka sangat. nak tau sebab apa? sebab tak payah gosok la saiyang🖒
.
Material moss crepe ni sebenarnya lembut, sejuk & selesa sangat. Lagi satu yang paling BEST moss crepe ni tak jarang & tak melekap kat badan. Jadi bila pakai elok je jatuh cantik beralun! 😍
.
Kain jenis ini juga seperti como crepe, bersifat berat & jatuh membuatkan si pemakai tampak lebih slim ketika mengenakannya. Fabrik ni pun tak ada masalah turun warna tau! Sangat sesuai untuk ibu-ibu pakai pergi bekerja atau pun pakai ketika bercuti & semasa kena pangku anak sepanjang jalan... hehehe 💕
.
Awning NURAA ni dijahit dengan teliti ​menggunakan Cotton Lycra paling ​BEST, ​MUDAH,​ serap peluh dan ​SELESA ​ sepanjang hari​. Fabrik Cotton Lycra sesuai untuk yang mementingkan keselesaan!​ 😍
.
Aduhhh tergoda la nengok NURAA ni! Cemana awak? Dah terpikat belum hati tu dengan NURAA? 💗
.
___
#chentaqaseh
#thetudungsarungexpert
#instanthijab
#nuraainstanthijab
#tudungsarung
#tudungexpress
#tudung
Read more
Hari ni qaseh nak share tentang penjagaan gigi Rayyan , setakat ni (2 tahun 7 bulan ) alhamdulillah ...
Media Removed
Hari ni qaseh nak share tentang penjagaan gigi Rayyan , setakat ni (2 tahun 7 bulan ) alhamdulillah gigi dia masih lg elok sebab memang kena paksa gosok gigi walau macamana sekali pun , dahla suka sangat makan gula-gula haishh . . Jadi utk penjagaan gigi Rayyan qaseh guna Jordan Kids STEPS ... Hari ni qaseh nak share tentang penjagaan gigi Rayyan , setakat ni (2 tahun 7 bulan ) alhamdulillah gigi dia masih lg elok sebab memang kena paksa gosok gigi walau macamana sekali pun , dahla suka sangat makan gula-gula haishh .
.
Jadi utk penjagaan gigi Rayyan qaseh guna Jordan Kids STEPS Toothbrush yang mana berusnya lembut dan sesuai dengan Rayyan dan Jordan Kids STEPS Toothpaste , qaseh suka ubat gigi Jordan ni sebab ia SLS FREE , lembut dan sesuai dengan Rayyan . Penting ni sebab kadang Rayyan suka telan ubat gigi aiyoooo dan untuk mummy2 jangan sesekali beri ubat gigi dewasa pada anak sebab ia sama sekali tidak sesuai ! .
Buat ibu-ibu di luar sana yang masih mencari-cari penjagaan gigi untuk anak , qaseh suggest sangat jenama Jordan ni untuk anak-anak sebab selamat di gunakan , yang pasti ianya halal ! Jangan lupa dapatkan segera okay . One more thing Jordan is a Norwegian Brand
#JordanSTEPSToothpaste
#BrushTimeWithJordan
Read more
Hari ni masuk 3 hari saya dok berkurung dalam studio, saya berdukacita sebenarnya. Mana tak nye..belum ...
Media Removed
Hari ni masuk 3 hari saya dok berkurung dalam studio, saya berdukacita sebenarnya. Mana tak nye..belum pun masuk 2 minggu berpuasa saya terpaksa close order #sekotceklat atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan - But it is what it is, kena move on. Pada yang dah order sebelum ni, saya ... Hari ni masuk 3 hari saya dok berkurung dalam studio, saya berdukacita sebenarnya. Mana tak nye..belum pun masuk 2 minggu berpuasa saya terpaksa close order #sekotceklat atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan
-
But it is what it is, kena move on. Pada yang dah order sebelum ni, saya akan berusaha sehabis baik menghantar #sekotceklat anda sebelum raya okei
-
One more thing, this year 1st week ramadhan lagi dah beratus balang #sekotceklat saya edarkan pada agen & buyer. Orang memang beli kuih awal eh this year?
-
Apepun saya hargai support anda, saya ni jiwa keibuan sikit..senang terharu. Lagi-lagi orang yang pestime beli without tester, lagilah saya berterima kasih sangat-sangat. You know who you are 🤗
-
Hafiz Atan for @henekl.official | HARI-HARI PENGANTIN 💅🏻
-
#hafizatanpictures
Read more
. LAST DAY !.. LAST DAY !.. LAST DAY !.. Hari ni hari last PROMOSI HARGO PECOH PALO utk AURA LENS !.. Rugi ...
Media Removed
. LAST DAY !.. LAST DAY !.. LAST DAY !.. Hari ni hari last PROMOSI HARGO PECOH PALO utk AURA LENS !.. Rugi sape tak grab hari ni sbb tak tahu lagi bila ade promosi !.. Booth di Berjaya Megamall Kuantan, tingkat G, depan 7E & Kedai Emas Wah Chan !.. . Ape yg best tentang Aura Lens ni ?.. Aura Lens ... .
LAST DAY !.. LAST DAY !.. LAST DAY !..
Hari ni hari last PROMOSI HARGO PECOH PALO utk AURA LENS !..
Rugi sape tak grab hari ni sbb tak tahu lagi bila ade promosi !..
Booth di Berjaya Megamall Kuantan, tingkat G, depan 7E & Kedai Emas Wah Chan !..
.
Ape yg best tentang Aura Lens ni ?..
Aura Lens ni diperbuat daripada silikon !..
Sebab tu ia lembut !..
Water contentnya pula sebanyak 55% !..
Sebab tu ia mampu melembabkan anak mata kita dari cepat kering !..
Aura Lens boleh dipakai selama 8jam sehari !..
Aura Lens boleh tahan 3bulan !..
.
FESTIVAL MERDEKA RAYA !..
3-5 OGOS 2018 !..
10PG-10MLM !..
BERJAYA MEGAMALL KUANTAN !..
.
#vscofest2018 #festivalmerdekaraya #stokisauralenskuantan #auralenskuantan #auralenssoftcontactlens #auralens #TeamAuralensBB
Read more
Setiap kali menjelang hari raya aidilfitri aku akan dibawa melawat abang kepada bapa mertua aku ...
Media Removed
Setiap kali menjelang hari raya aidilfitri aku akan dibawa melawat abang kepada bapa mertua aku di penang (pulau), pak mertua aku ni adalah campuran dari keluarga india/pakistan, menu untuk menjamu tetamu dihari raya adalah beberapa jenis lauk pauk berasaskan rempah. . Ayam masala ... Setiap kali menjelang hari raya aidilfitri aku akan dibawa melawat abang kepada bapa mertua aku di penang (pulau), pak mertua aku ni adalah campuran dari keluarga india/pakistan, menu untuk menjamu tetamu dihari raya adalah beberapa jenis lauk pauk berasaskan rempah.
.
Ayam masala dia 👍,memang masalah betul sebab bagi aku teringat, ayam rempah,daging hitam, memang padu, dia punya sedap dan power tu ko sebut jelah nasi kandar penang tang mana yg sedap comfirm tak boleh lawan.
.
Nasi kandar beratur?,penat kau jelah beratur, line clear,pelita,subaidah,hamidiah,mahmood,hameed, semua aku rasa biasa je.
.
Sempena post yang keduaratus ni, aku post beberapa helai gambar aktiviti aku hari ni,teringin tekak ni kadang2 kalah orang mengandung, jadi terhamburlah imaginasi dari akal fikiran, beriani gam uhu dan ayam masak merah merah delima miaw2.
.
Tester kata ok, sedap nasi goreng ayah buat ni, dia balun sepinggan, dia ni apa je tak balun selain mainan, makanan juga mampu memujuknya dari kesedihan.😅
Read more
Bukan sebab support filem kawan-kawan, bukan sebab tolong promote filem kawan-kawan, bukan sebab ...
Media Removed
Bukan sebab support filem kawan-kawan, bukan sebab tolong promote filem kawan-kawan, bukan sebab saya seorang yg pelakon. Tetapi sebagai penonton filem, saya amatlah berpuas hati dengan filem hasil karya saudara syamsul yusof #munafik2. isu agama yang dikupas adalah sangat baik, ... Bukan sebab support filem kawan-kawan, bukan sebab tolong promote filem kawan-kawan, bukan sebab saya seorang yg pelakon. Tetapi sebagai penonton filem, saya amatlah berpuas hati dengan filem hasil karya saudara syamsul yusof #munafik2. isu agama yang dikupas adalah sangat baik, lakonan semua pelakon adalah baik(semua main watak masing dengan baik), skrip dan pilihan ayat alquran yg digunakan dalam cerita ni pun sungguh baik..Tahniah buat semua team dan pelakon #munafik2 .. dengar cerita dalam 10hari tayangan kutipan filem ini dah mencecah 30juta.. melihat qualiti dan persembahan filem seperti ini,filem ini layak mendapat kutipan lebih dari 30 juta. Diharap rakyat malaysia akan terus menyokong filem ini di pawagam.sebagai seorang yang berada dalam bidang ini,saya berharap akan ada banyak lagi filem2 berkualiti seperti #munafik2 ini dapat dihasilkan akan datang..ini adalah contoh hiburan yang diperlukan oleh rakyat malaysia hari ni, bukan jenaka semata2.. thank you @sz_family yang arrange movie day out dengan saya hari ni..i love you guys @sz_family ....❤️❤️❤️ #makegoodfilm #filmmaking #film #actors

p/s :lama dah saya tak duduk dalam panggung tengok filem melayu sampai habis.3 filem yang dah keluar sebelum ni,semuanya saya keluar awal sbb filem tu ...... Heheeehe..
Read more
Macam biasa, saya buat kerja di office, bila nak sesuatu info atau perlu sampaikan arahan pada staff ...
Media Removed
Macam biasa, saya buat kerja di office, bila nak sesuatu info atau perlu sampaikan arahan pada staff , saya akan Whatsapp atau call mereka. LAST WEEK, ada satu masa tu saya Whatsapp tak berbalas, lama jugak tunggu, call pun tak berangkat. Duk pikir dah kenapa? MASALAH BETUL. . . Dalam sejam ... Macam biasa, saya buat kerja di office, bila nak sesuatu info atau perlu sampaikan arahan pada staff , saya akan Whatsapp atau call mereka. LAST WEEK, ada satu masa tu saya Whatsapp tak berbalas, lama jugak tunggu, call pun tak berangkat. Duk pikir dah kenapa? MASALAH BETUL. .
.
Dalam sejam ke 2 jam barulah staff saya tu balas, maaf lambat reply, hari ni butik ramai customer, full house. Saya dah agak , sebab saya pun ada tengok cctv. Terus saya ucap syukur, Alhamdulillah. .
.
Jadi saya nak share apa yang saya dapati, DALAM DUNIA BISNES ini, ada dua jenis masalah yang akan timbul: .
.
1) MASALAH YANG KITA TAK NAK. .
2) MASALAH YANG KITA NAK. .
.
Eh ada ke MASALAH tapi kita nak pelik kan bunyinya? Dalam bisnes memang ada, mungkin ada yang tidak sedari. .
Contoh masalah yang kita nak adalah, stock sentiasa tak cukup, cepat je habis, masalahlah. Tapi masalah ni kita nak, sebab bermakna jualan kita laku. Contoh lagi, Whatsapp masuk banyak, sampai handphone hang terus rosak. Haha Masalah kan , tapi kalau ada masalah macam ni takpe, tukar je phone baru yang lebih canggih, terus buat sistem ke, supaya dapat reply semua Whatsapp dengan teratur. .
.
Masalah yang kita tak nak adalah, contoh stock berlambak, tak tau nak buat apa? Ada staff tak tau nak bagi kerja apa? Staff ada di office tapi staff pun boring takde kerja. Ha yang ni memang antara masalah yang kita tak nak. Pening kepala. .
.
Jadi sebagai usahawan berjaya, perlu kenal pasti masalah2 ini. Saya dulu ada seorang kenalan yang juga buat bisnes. Dia asyik conplain yang customer dia, tak reti baca caption, sakit hati dah tulis caption panjang tak baca. Nak kene terangkan semula, memang conplain dan mengeluh je acap kali jumpa pun. Saya kata, sepatutnya happy sebab ada customer tanya, ini kan masalah yang kita nak, patutnya perbetulkanlah caption ke, improve cara posting ke, upgrade cara layanan ke... Kan lebih susah dan berMASALAH kalau takde langsung customer yang tanya. .
.
Harap anda yang membaca dapat sesuatu. Jadi sekarang jika ada masalah jangan panik, jangan mengeluh, boleh jadi masalah tu, masalah yang baik. .
.
#wallahualam #ZahiraShare #Semogabermanfaat #TopikBisnes
Read more
Kesian bibu..time dua kali die komplikasi lahirkan anak2 skit pun x nangis..kuat..tapi hari ni ...
Media Removed
Kesian bibu..time dua kali die komplikasi lahirkan anak2 skit pun x nangis..kuat..tapi hari ni sebab gigi sakit sampai demam berderai jugak air mata die..kiki semua kena marah..jom anak2 henjoy kat luar..yuhuuu pesta.. Kesian bibu..time dua kali die komplikasi lahirkan anak2 skit pun x nangis..kuat..tapi hari ni sebab gigi sakit sampai demam berderai jugak air mata die..kiki semua kena marah..jom anak2 henjoy kat luar..yuhuuu pesta..
. Perkongsian dari Kak Gie <span class="emoji emoji1f60a"></span> . Tak tahu asbab nya, tetiba badan akak naik mencungap cungap melepasi ...
Media Removed
. Perkongsian dari Kak Gie . Tak tahu asbab nya, tetiba badan akak naik mencungap cungap melepasi angka 50kg, touching 60 and headed 65kg. Setiap pagi bergaduh dengan baju sebab bahagian punggung and pinggang kain baju kurung dah mengecik. Last nye pergi kerja pakai jubah je. . Nak ... .
Perkongsian dari Kak Gie 😊
.
Tak tahu asbab nya, tetiba badan akak naik mencungap cungap melepasi angka 50kg, touching 60 and headed 65kg.
Setiap pagi bergaduh dengan baju sebab bahagian punggung and pinggang kain baju kurung dah mengecik. Last nye pergi kerja pakai jubah je.😰
.
Nak jadi cerita, satu hari tu terpandang iklan Richglow kat FB. Menarik! Biar je lah , iklan je tu. Esoknya nampak lagi, nak request friiend lah. Saje saje je. Intai intai nampak menarik pulak. Nak tanyalah, kalau makan boleh kurus tak. Bagus jugak stokis ni, jawapan nya not bad, convincing. Terus order 2 kotak sebab dapat discount.🙂
.
Selepas seminggu, teringin nak pakai baju kurung gi kerjalah hari ni. Eh eh kang kain nya dah mengecik, takpe lah cuba je. Surprising you all, muat pulak. Ni kain ni yang membesar ke akak yang mengecik. Hi hi. Tak kisah, janji cantik.😁
.
Sampai ofis, ramai pulak yang tegur. .
"Eh dah lama akak tak pakai baju kurung kan". .
Lepas beberapa hari, ade pulak yang datang dan menanya. .
“Awak, kite nak tanya boleh? Jangan marah ye.Kenapa kite nampak awak lain sekarang, macam kurus cikit and muka nampak lain. “😆
.
Betul ke? Sebab makan RichGlow ke? Tapi baru nak habis sekotak. Tak kan cepat sangat feedback dia. Takpe jom share lah dengan dia orang.
.
So akak sharelah kat kawan-kawan tentang RichGlow. Siap bagi kawan-kawan satu sachet sorang, takpe niat sedekah.
.
Lepas tu berduyun-duyun order masuk. Terus akak daftar jadi agent. Sekarang upgrade ke stokis.
.
Income? Nak tahu? Biarlah rahsia.
Nak tahu jugak, kenalah join team RichGlow.
.
Perasaan akak sekarang? Hepi dan tak rugi malah berbangga kerana RichGlow bukan saya menyerlahkan penampilan akak tapi memberikan kesihatan yang optimum. 😊😊
.
Whatsapp Admin 019-7390700
.
#TestimoniRichglow #AwetMuda #LuarDalamCantik #TeamRichglow
Read more
Gigih hari ni g #bigbadwolf... Dengan 3 anak sorang nak berdukung, dengan mami pun tak pernah pegi ...
Media Removed
Gigih hari ni g #bigbadwolf... Dengan 3 anak sorang nak berdukung, dengan mami pun tak pernah pegi #gurneyparagonmall tu, lift dok tang mana parking tang mana.. nak naik kot mana dekat... Satu je, jgn la korang nak membuang time pilih buku... Sampai makan waffle (ni je dekat n cepat, sebab ... Gigih hari ni g #bigbadwolf... Dengan 3 anak sorang nak berdukung, dengan mami pun tak pernah pegi #gurneyparagonmall tu, lift dok tang mana parking tang mana.. nak naik kot mana dekat... Satu je, jgn la korang nak membuang time pilih buku... Sampai makan waffle (ni je dekat n cepat, sebab tak tau tang mana la tempat makan kat paragon tu🤣) terus naik tingkat tujuh pilih buku balik. .. mami yang teringin cari buku, tapi tak da maknanya lah buku untuk mami kannnn... Lama nak pegi tak de peluang, kali ni nekad😂😂😂 walaupun en husband tak de la plak dia minggu ni ghejaa.... Kalau benda sama ada kat sp tak gigih nak ke pulau nun... Meja buku tu sama tinggi ngan talhah... Pesan korang pegang baju mami, pastu dok pusing cari anak padahal anak dok kat kaki ja... Senget benget la mami pun... I feel you @salwakursiah2 nak keluar ngan anak 3😅😅😅 kak lama dah tak keluar ngan depa ja... Saja dok tak dok kannn cari gheba, macan tak dak hari dah... Tapi puas hati beli buku ni cara therapy... Untuk anak2 walau sesak tak letih.. balik depa excited... Sorang tu suka gambar... Yg sorang kalau buat matematik tak siap tengok la dia hambat mintak jawapan😂😂😂 sorang lagi biasa la tukang koyak.. beli hat tebai2 kat dia... Nak selfie? Mimpi laaaaa... Pegi la hari weekdays... Weekend ni emmm main sauk je buku tu je ha beli...depa sedia trolley n bakul... Lega ada trolley, and bayar cash tak ramai org... Laju sikit que nak bayar...cuma risau main sauk kan... So sedia lah apa yang patut...😅 Anda fikir saya ada masa untuk selfie 😂😂😂 Ok yang call tak dpt wassap tak reply tu esok lah ye... Tangan shaking ni ha dukung anak tak mau berjalan😫...
Read more
"BUKIT DI KEPALA ADAM" . Sejujurnya Kak Peah tak perasan pun kepala adam mcm ada benjol sebab masa ...
Media Removed
"BUKIT DI KEPALA ADAM" . Sejujurnya Kak Peah tak perasan pun kepala adam mcm ada benjol sebab masa lahir rambut dia tebal hitam pekat. 7 hari lepas cukur rambut baru lah perasan yg kepala dia ada benjol besaq . . " Eh .. awat pulak dah kepala anak aku ni.." . Mula2 mcm agak down la sikit. ... "BUKIT DI KEPALA ADAM"
.
Sejujurnya Kak Peah tak perasan pun kepala adam mcm ada benjol sebab masa lahir rambut dia tebal hitam pekat. 7 hari lepas cukur rambut baru lah perasan yg kepala dia ada benjol besaq .
.
" Eh .. awat pulak dah kepala anak aku ni.."😣
.

Mula2 mcm agak down la sikit. Biasa la dalam pantang kan. Rasa mcm sedih tau lambat . dah 7 hari baru perasan . Tapi lepas tu Kak Peah terus follow up dengan hospital. .

So hari ni kak peah nak share dengan ampa tentang benjol kat kepala baby newborn. Ada beberapa faktor lah yang menyebabkan kepala baby yang lahir ni naik benjol. Salah satu ialah kaedah kelahiran vacuum and forceps. Dikalangan medic akan panggil benjol tu 'birth trauma'. Birth Trauma atau trauma ketikat kelahiran dipanggil Cephalhematoma iaitu hemorrage (pengumpulan darah) yang terjadi diantara tengkorak dan periosreum bayi yang baru dilahirkan.
.
Mcm kes Kak Peah mmg bukan sebab vacuum atau forceps. Tapi sebab kak peah tahan dekat bawah terlalu lama. Means , kepala baby dah masuk laluan tapi kak peah tahan . Tu yg sampai hospital dah 8cm tu. .

Terus terang habaq , bersalin adam ni sakit dia sangat lah bare-able. Sempat mandi , sempat makan , sempat layan DRAMA NUR , sempat dalam kepala pikiaq nak bersalin Aloqstaq pagi tu . Allah permudahkan sungguh. Lagi satu maybe anak kedua sama. And mmg dari awal pregnancy imagine yg sakit tu indah dan penghapus dosa. wah gituu ~ .
Okay sambung pasal benjol Adam Mishary.
.
Benjol ni tak keras tau pada awalnya. Kalau ditekan dengan jari rasa macam mempunyai cecair dibahagian dalam. Dia tak macam benjol budak terantuk pala kat dinding.
.
MACAM MANA NAK BAGI HILANG?
Tak ada cara yang boleh dilakukan untuk menghilangkan benjol tu. Dia akan hilang slowly dari masa ke semasa.
.

LAMA TAK NAK HILANG?
Depends pada baby. Ada yg sampai 2 tahun nak hilang . ada yg 6 bulan dah hilang. .

BILA KEPALA MCM TU , BABY RASA SAKIT DAK?
Baby tak rasa apa-apa , dan tak ada kesan buruk kat baby. Just nampak secara fizikal saja.
.

So gitulahhh cerita kepala ADAM MISHARY. Sekarang rambut dia dah panjang , tak berapa perasan sangat . and semalam Doc ukur balik masa lahir 8cm , checkup umur 1 bulan 7cm , semalam ukur
Read more
. Available di butik #Repost @nawalherbalbeautyofficial with @get_repost ・・・ Assalamualaikum ...
Media Removed
. Available di butik #Repost @nawalherbalbeautyofficial with @get_repost ・・・ Assalamualaikum selamat pagi 🤗. Sedikit info tentang Kacip Fatimah Herbal Tea . SIS, BUKAN KE TEH KITA TAK BOLEH MINUM KE MASA DALAM PANTANG ? 🙄🤷‍♀️. ==== . . Ya betul sis, teh memang ibu berpantang tak ... .
Available di butik #Repost @nawalherbalbeautyofficial with @get_repost
・・・
Assalamualaikum selamat pagi 🤗. Sedikit info tentang Kacip Fatimah Herbal Tea .
SIS, BUKAN KE TEH KITA TAK BOLEH MINUM KE MASA DALAM PANTANG ? 🙄🤷‍♀️.
==== .
.
Ya betul sis, teh memang ibu berpantang tak boleh minum ya dalam tempoh berpantang.
.
Sebab teh ni dia berangin. Teh mampu membuatkan urat dalam badan ibu kembang dan merasa kesejukan . Selain tu serbuk teh tu, kalau tak ditapis dengan sepenuhnya, mampu membuatkan ibu alami susu tersumbat. Menyebabkan aliran keluar susu tak lancar. So 2 kejadian ini memang perlu dielakkan oleh setiap ibu yang baru bersalin.
.
Tapi berbeza dengan teh herba ya! Sebab teh herba nawal ni iaitu kacip fatimah herbal tea, ia menghangatkan badan, ia membuang angin, ia memberi tenaga dan banyak lagi kebaikan yang mampu ibu bersalin rasai dengan mengamalkannya setiap hari 😍.
.
Ini kerana ramuan herba dan akar kayu yg terkandung dalam teh herba ni ialah ramuan dari bidan kampung yang telah diamalkan dan terbukti bagus untuk kesihatan dalaman ibu lepas bersalin.
.
Bukan tu saja ya! Kacip fatimah herbal tea ini juga telah melalui proses LABTEST dimana ramuan teh herba ni telah diuji kandungannya dan terbukti selamat dan mempunyai pelbagai kandungan nutrien yang baik untuk kesihatan dalam wanita khususnya.
.
Cuma satu aje pesanan kami, apabila baby mommies ada masalah kuning / jaundis, mommies stop dulu minum teh herba ni ya. Biarkan baby sembuh sepenuhnya dulu dari kuning. Apabila baby dah sihat , mommies boleh kembali minum teh herba ni setiap hari 😀👌.
.
Jangan risau ya kalau teh herba ni mommies tak habiskan dalam tempoh 44 hari berpantang. Sebab ia boleh terus diminum walau dah habis berpantang. Juga baik untuk setiap wanita yang tak bersalin 👍.
.
Kacip fatimah herbal tea untuk awet muda dalaman anda...😍
.
Cara minum sangat mudah, hanya ambik 1 sachet dan rendamkannya dalam 1 cawan air panas selama 5 minit. Sis tak payah rebus sachet tu ya! So cepat dan mudah kan. Lps tu blh terus minum. Tapi kena makan dulu ya seeloknya lepas makan pagi. 1 sachet boleh ulang minum 3x. Hanya simpankan sachet yg telah diguna dalam fridge 👍
.
Harga: RM50.00
mengand
Read more
• Jarang...jarang rasa sedih bila edit video. but this time i tell you.....hmm... Walaupun hati i tak selembut tisu tapi entah kenapa rasa macam nak rebah badan. Jantung degup laju ya amat, Dada rasa nak pecah menahan sebak, Takungan airmata mungkin akan melimpah banjir kalau tengok ...
Jarang...jarang rasa sedih bila edit video.
but this time i tell you.....hmm...
Walaupun hati i tak selembut tisu tapi entah kenapa rasa macam nak rebah badan.
Jantung degup laju ya amat,
Dada rasa nak pecah menahan sebak,
Takungan airmata mungkin akan melimpah banjir kalau tengok lagi video ni.
enough!!!
.
.
Cuma nak share satu perkara untuk diri sendiri jugak untuk korang.
.
Ayah,Abah,Daddy,Baba,dan apa pun panggilan,
Korang,
Baik buruk seorang ayah sepanjang hidup kita,
jangan menghukum.
redha,
respect,
Masa terlalu pantas untuk kita jesal dengan setiap perkara buruk dalam hidup kita.
.
Baik atau buruk,
setiap orang nasib tak sama,
Walau sebaik mana seorang ayah pasti ada kurangnya,
Walau sejahat mana pun dia pasti ada kebaikan.
.
At the end of the day kita SEMUA akan hilang dia dan akan rindu dia.
Trust me. 😢
:
.
29 tahun i kenal lelaki ni,
Dari kata nama dia Azman,
(sebab dia kata nama khoriri tak best 🤫😏😬)
Sampai lah hari ni orang ingat nama KHORIRI tu sebab i bangga dengan nama dan tuan badan yang buat i jadi Perempuan pengkid yang kuat dan jadi fighter sampai hari ni.
Jatuh bangun,
susah, susah, susah, senang,
I tetap bangkit sebab semangat Khoriri tu ada pada i,
Dia bukan abah yang baik, tapi dia lelaki sempurna yang wujud dalam hidup i sepanjang i hidup dan sampai akhir nafas i.
.
Panjang kisahnya kalau nak share kan pengalaman hidup,
tapi cukup lah kalau hari ni kita pergi jumpa Ayah kita dan salam, cium, peluk dan ucap terima kasih kerana DIA kita jadi manusia kuat sampai hari ni.
.
.
Esok lusa belum pasti ada kesempatan untuk kita,
Masa tak kan ikut kita walaupun kita manusia paling kaya dalam dunia.
Remember.
Oh macam panjang lagi nak share tapi cukup lah.
.
Hujan rintik2,
airmata bergelora.
.
.
HAPPY BIRTHDAY ABAH.
Walaupun abah takde instagram tapi i just nak semua tahu yang i bangga dan tersangat bangga dilahirkan jadi anak abah.
Sayang abah dunia akhirat.
.
.
#26082018 #Khoriribirthday
Read more
RAHSIA PENAWAR BAGI SEGALA PENYAKIT DENGAN ZIKRULLAH. Tadi berubat cara kampung untuk Hassan ...
Media Removed
RAHSIA PENAWAR BAGI SEGALA PENYAKIT DENGAN ZIKRULLAH. Tadi berubat cara kampung untuk Hassan Albasri. Rupanya gatal gatal pada badan dia berpunca jugak dari gangguan makhluk halus. Alhamdulillah dah buang semua tu dengan izin dan bantuan Allah. :) Kebetulan dapat jumpa En jusoh tu, ... RAHSIA PENAWAR BAGI SEGALA PENYAKIT DENGAN ZIKRULLAH.
Tadi berubat cara kampung untuk Hassan Albasri. Rupanya gatal gatal pada badan dia berpunca jugak dari gangguan makhluk halus. Alhamdulillah dah buang semua tu dengan izin dan bantuan Allah. :) Kebetulan dapat jumpa En jusoh tu, terus minta pendapat dia tentang permasaalah diri. Ni kali kedua saya jumpa dia. Memang suka sangat dengan ilmu yang dia.
Saya : "Saya nak minta pendapat Pakcik dalam keadaan diri saya ni. Saya tau pakcik bukan dalam bidang ni. Tapi mungkin pakcik boleh bantu saya sebab pakcik banyak ilmu dan berpengalaman." Pakcik jusoh: "Allah lebih banyak ilmu, saya takde apa apa." (spontan dia jawab. Saya suka cara dia sebab semua benda dia akan kaitkan dengan Allah. Sampaikan terfikir pakcik ni siapa sebenarnya, dia belajar kat mana dan siapa gurunya.) Saya terus terdiam malu sebab tersilap susun kata kata. Saya terus sambung perbualan sebab nak cepat, ramai lagi yang tunggu giliran kat luar.
Saya: "Saya nak tau, macam mana saya nak buang perasaan yang ada dalam diri saya ni. Perasaan tersangat sedih, tersangat marah, tersangat kecewa, kadang menangis sorang sorang bila teringat bab ni, perkara ni sentiasa ada dalam hati dan fikiran saya. ( air mata terus mengalir tanpa dapat ditahan)
Encik jusoh: " Ni masaalah tekanan perasaan ke?
Tiba tiba suami menyampuk sambil menjeling ke arah saya dan terus tunduk. "Ye.. ni tekanan perasaan.
Saya : "Saya tak tau. Apa yang saya tau, saya nak buang rasa ni semua. Benda ni dah lama berlaku, 6 tahun lepas. Tapi sampai sekarang saya masih teringat dan sedih. "Saya rasa tak larat sangat nak tanggung semua perasaan ni. kalau bole saya tak nak fikir dah. Saya nak buang semua ni jauh jauh dari hidup saya, tapi saya tak kuat sebab ia sentiasa ada disekeliling saya. (Air mata lagi laju mengalir. Malu pun ada tapi tetap keluar walau ditahan)
En jusoh: " Apa zikir yang awak selalu amal? Awak kena tahu, hanya dengan mengingati Allah hati akan tenang. "Kalau perasaan tu datang, cepat cepat baca zikrullah. Ingat Allah. Zikir selalu, itu je ubatnya. Satu lagi, Nak buat apa apa amalan biar ikhlas, jangan harapkan balasan.
Ilmu hari ni.
Read more
Semalam Yong dah dengar tips dari partner cemana nak turunkan 6 kilo cenggitu ajee dengan Minum ...
Media Removed
Semalam Yong dah dengar tips dari partner cemana nak turunkan 6 kilo cenggitu ajee dengan Minum Shake Me. Pastu happy double triple hari ni sebab partner update dah register 2 orang agent dari Indonesia. Wow! Ya Allah. Rezeki setiap dari kita berbeza beza. Kegembiraan dan kebahagiaan ... Semalam Yong dah dengar tips dari partner cemana nak turunkan 6 kilo cenggitu ajee dengan Minum Shake Me.
Pastu happy double triple hari ni sebab partner update dah register 2 orang agent dari Indonesia. Wow!
Ya Allah. Rezeki setiap dari kita berbeza beza. Kegembiraan dan kebahagiaan kita tak sama. Begitu juga cabaran dan masalah setiap dari kita.
Apa pun bersyukurlah. Jika ini cara bahagiaku. Ini rezekiku. Daku terima dengan hati terbuka.

Jangan lupa sebut Alhamdulillah. 😘
Read more
Buletin Hari ni sebab bosan dalam kereta! Have a great day guys! Mesti kau org tgh lunch kan? Luv u all Jgn tercekik sudah! Buletin Hari ni sebab bosan dalam kereta! Have a great day guys! Mesti kau org tgh lunch kan? Luv u all Jgn tercekik sudah!
Day 2 of Syawal! <span class="emoji emoji2728"></span> You tak payah pakai samping lah hari ni, sebab I kan ada disamping you. Chiaaaaaa! ...
Media Removed
Day 2 of Syawal! You tak payah pakai samping lah hari ni, sebab I kan ada disamping you. Chiaaaaaa! #ZakiXLydia Day 2 of Syawal! ✨ You tak payah pakai samping lah hari ni, sebab I kan ada disamping you. Chiaaaaaa! #ZakiXLydia
Happy birthday to one and only queen of red land @atiqayuseri .. semoga panjang umur dan dimurahkan ...
Media Removed
Happy birthday to one and only queen of red land @atiqayuseri .. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki disamping sentiasa bahagia bersama famili dan kawan-kawan... Maaf x dpt nk sambut birthday hari ni sebab kerja dan x berapa sihat... #birthdaygirl #queenofmyheart #girlfriend ... Happy birthday to one and only queen of red land @atiqayuseri .. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki disamping sentiasa bahagia bersama famili dan kawan-kawan... Maaf x dpt nk sambut birthday hari ni sebab kerja dan x berapa sihat...
#birthdaygirl
#queenofmyheart
#girlfriend
#wifetobe
#waitingnextstage
Read more
Ni Ayah aku or Superhero aku, Hulk pon kalah haha. Dia ni biasa biasa je orangnya, simple steady and ...
Media Removed
Ni Ayah aku or Superhero aku, Hulk pon kalah haha. Dia ni biasa biasa je orangnya, simple steady and paling aku suka dia ni cool gila even gempa bumi ke apa tapi still cool je. Dia nampak je kurus tapi kalau kena penumbuk jawa dia tu, pergh siapa siapa boleh pengsan, aku pernah kena so aku tahu lah, ... Ni Ayah aku or Superhero aku, Hulk pon kalah haha. Dia ni biasa biasa je orangnya, simple steady and paling aku suka dia ni cool gila even gempa bumi ke apa tapi still cool je. Dia nampak je kurus tapi kalau kena penumbuk jawa dia tu, pergh siapa siapa boleh pengsan, aku pernah kena so aku tahu lah, sebab terlampau degil sangat haha. Ayah aku ni peminat tegar F1, kalau F1 ada race, dia takkan bergerak dari sofa tu sampai F1 habis kecuali solat lah. Selalu bawak kitaorang satu family bercuti and the best is dia lah orang pertama yg akan cakap "nak pape tak? kalau nak ambik lah" so kitaorg pon menggelupur lah amek macam macam, haha dia tak pernah jemu layan karenah anak anak dia. Sebab bagi dia kebahagiaan anak anak adalah kebahagiaan dia juga. If dia tak jumpa kau sehari suntuk, first soalan dia akan tanya "dah solat belum?" then baru dia tanya dah makan ke apa ke. So tujuan buat cerita yg berterabur and panjang lebar ni sebab nak bagitahu semalam hari jadi Ayah aku.
Sorry lambat wish Ayah
Selamat Hari Jadi Ayah
Miss you so much and never stop miss you. Thanks sebab jadi Ayah yg terbaik and Superhero yang takde siapa boleh lawan. Love you with all my heart.

Al-Fatihah.
Read more
Loading...
Load More