Loading Content...
Loading...


Unique profiles
4
Most used tags
Total likes
0
Top locations

Average media age
907 days
to ratio
 #ilire #idiot
Media Removed
#ilire #idiot #ilire #idiot
Loading...
 #Gentius ( #Albanian:  #Genti; ruled 181–168 BC) was the last  #Illyrian king of the  #Ardiaean ...
Media Removed
#Gentius ( #Albanian:  #Genti; ruled 181–168 BC) was the last  #Illyrian king of the  #Ardiaean #State. The name appears to derive from PIE *g'en- "to beget", cognate to #Latin  #gens, gentis "kin, clan, race". He was the son of Pleuratus III, a king who kept relations with #Rome ... #Gentius ( #Albanian:  #Genti; ruled 181–168 BC) was the last  #Illyrian king of the  #Ardiaean #State. The name appears to derive from PIE *g'en- "to beget", cognate to #Latin  #gens, gentis "kin, clan, race". He was the son of Pleuratus III, a king who kept relations with #Rome very strong. Gentius's principal city was  #Shkodra, the #capital of Ardiaean State at the time.

Genti ishte #mbret #ilir që sundoi nga viti 181p.e.s. deri në vitin 168 p.e.s. Ishte biri i mbretitPleuratit (lat. Pleuratos) i cili u bëri rezistencë romakëve në zgjerimin e aspiratave të tyre në tokat Ilire. Genti ia arriti që të forcoje shtetin e tij politikisht, ushtarakisht si dhe ekonomikisht.

Filloi të priste monedhat e para nga bronzi me emrin e tij. Mirëpo rrethe viteve 170-ta p.e.s. Roma kishte vendosur pushtimin e Maqedonisë dhe të ndërhyjë në punët ePerseut, mbretit Maqedonas. Sipas Polibit, Perseu kërkoi përkrahje tek Genti i cili pranoi dhe së bashku dërguan ambasadorët tek aleatët e tyre në Rodë (Rhodes) që të zgjedhin çështjen e kësaj krize por nuk patën sukses. Romakët kishin vendosur më në fund që të ndërhynin ushtarakisht në Gadishullin #Ballkanik.

Pas, betejës së Pidnas ( #Pydna), (qytet në pellgun e Thesalonikut) më 22 qershor të vitit 168 p.e.s. Perseu pësoi disfatë dhe brenda ditës ushtria e tij dhe falanga e famshme #maqedonase u thye nga Pol Emili (Paulus Aemilius) ku dhe Genti e pësoi duke rënë në duart e romakëve pas tri dite rezistencë në Kalanë e #Shkodrës.
Read more
ABC-ja e kombit Shqipëtarë, Heroi kombëtar Gjergj Kastriot ka lindur më 6 maj të vitit 1405, në një ...
Media Removed
ABC-ja e kombit Shqipëtarë, Heroi kombëtar Gjergj Kastriot ka lindur më 6 maj të vitit 1405, në një familje fisnike të Dibrës, siç ishte ajo e Gjon Kastriotit 🇦🇱🇦🇱 Sot është 613 vjetori i lindjes te Heroit Kombëtar Mbretit tonë, Mbreti I krejt SHQIPTARIS 🇦🇱 Kryeheroi Gjergj Kastrioti Skenderbeu ... ABC-ja e kombit Shqipëtarë, Heroi kombëtar Gjergj Kastriot ka lindur më 6 maj të vitit 1405, në një familje fisnike të Dibrës, siç ishte ajo e Gjon Kastriotit 🇦🇱🇦🇱 Sot është 613 vjetori i lindjes te Heroit Kombëtar Mbretit tonë, Mbreti I krejt SHQIPTARIS 🇦🇱 Kryeheroi Gjergj Kastrioti Skenderbeu simbolizon luftën për Liri, është vetë Liria është jeta e kunderta e vdekjes. Edhe 1000 vjetë të kalojn, ai përsëri do jet në zemrat tona. Lavdi i qoftë krye heroit SHQIPTAR i pa vdekshim! Krenaria e çdo shpirti SHQIPTAR 🇦🇱 Ti që e ngriti emrin e SHQIPTARËVE në të gjithë botën, je gjithmonë i gjallë në gjdo zemër SHQIPTARE! Rroft Kombi SHQIPTAR 🇦🇱 Rrnoft Populli SHQIPTAR në një SHQIPËRI të pandarë 🇦🇱 Rroftë Shqipëria Etnike 🇦🇱 Respekt maksimal për të gjithë Heroit e Kombit tonë që u sakrifikuan për Lirinë e Drejtësinë e Kombit SHQIPTAR 🇦🇱 Rroft ILIRIA dhe DARDANIA SACRA e SHEJT 🇦🇱🇦🇱 Rroft SHQIPËRIA dhe historia jonë PELLAZGO–ILIRE dhe të gjithë dëshmorët që ranë për VATAN 🇦🇱 Jena një nga shtetet me të vjetra në këtë planet dhe askush smund të na hup FARËN 🇦🇱 Në jetë të jetëve rrofte SHQIPËRIA dhe ata që e duan ate ashtu si e krijoj ZOTI 🇦🇱 Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë 🇦🇱 Zoti e Bekoftë SHQIPËRINË dhe SHQIPTARËT!!! Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Lavdi të qoft ty ndër shekuj të shekujve 🇦🇱🇦🇱🇦🇱 #LidhjaShqiptare #albania #albanian #kosova #kosovo #illyrian #shqiptar #shkup #prishtina #durres #tirana #peja #gjakova #kuqezi #prizeren #shkodra #jeminje #mitrovica #tetova #drenica #kumanova #presheva #shqiperia #shqiperi #dibra #lezhe #gjilan #ulqin #gjergjkastrioti
Read more
Komunizmi na ka lënë shumë probleme që shkaktuan luftë dhe të vdekur. Këto vuajtje nuk kanë kaluar ...
Media Removed
Komunizmi na ka lënë shumë probleme që shkaktuan luftë dhe të vdekur. Këto vuajtje nuk kanë kaluar akoma, dhe as diktatura ndoshta. Njerëzit akoma nuk kan kuptuar se bashkimi dhe përmirsimi i popullit janë e vetmja mënyrë për të krijuar një shtet i fortë dhe për të zgjedhur pushtetarë të vlerëshëm. ... Komunizmi na ka lënë shumë probleme që shkaktuan luftë dhe të vdekur. Këto vuajtje nuk kanë kaluar akoma, dhe as diktatura ndoshta. Njerëzit akoma nuk kan kuptuar se bashkimi dhe përmirsimi i popullit janë e vetmja mënyrë për të krijuar një shtet i fortë dhe për të zgjedhur pushtetarë të vlerëshëm. Kujto dhe mso për madhësinë Ilire, për historinë e Skënderbeut dhe për gjithë personazhet tanë më të mëdhenjë pa dallime fetare apo krahinore. Nëse ti që lexon këtë postim nuk mundohesh të bësh të paktën një nga këto 3 pika të rëndësishme atëherë ska asgjë për ne si popull. Për hatrin e gjakut tyre bëje gjëjën e duhur, që amanetin e të parëve ta qojmë në vend. I largoftë zoti ato njerëz të pa besë që duan të na shkatërrojnë tokën tonë. BESA BESË SHQIPTAR 🇦🇱 @lidhjashqiptare @lidhjashqiptare
@lidhjashqiptare
Read more
Flamuri përmbledh kujtimet e shkuara te një kombi dhe një gjuhe të pashkruar që mund ta kuptoj syri ...
Media Removed
Flamuri përmbledh kujtimet e shkuara te një kombi dhe një gjuhe të pashkruar që mund ta kuptoj syri dhe zemra e çdo njeriu me ndjenja – Faik Konica. Në Shqipëri, shqiponja me dy koka u prezantua për herë të parë nga familja Kastrioti dhe disa familje të tjera pjestare të lidhjes të Lezhës. Ky ... Flamuri përmbledh kujtimet e shkuara te një kombi dhe një gjuhe të pashkruar që mund ta kuptoj syri dhe zemra e çdo njeriu me ndjenja – Faik Konica. Në Shqipëri, shqiponja me dy koka u prezantua për herë të parë nga familja Kastrioti dhe disa familje të tjera pjestare të lidhjes të Lezhës. Ky simbol është përdorur nga Skënderbeu si stema e Lidhjes së Lezhës, lëvizjes së rezistencës shqiptare kundër Perandorisë Osmane në shekullin e 15. Shqiponja është përdorur prej periudhën e perandorisë bizantine për shkak të asimilimit të kulturës Ilire. Shqiponja e zezë është pjesë e natyrës e SHQIPTARIT të vërtetë. Nderoni FLAMURIN DHE KOMBIN SHQIPTAR 🇦🇱🇦🇱 Ky FLAMUR është i mbushur me GJAK SHQIPTARI 🇦🇱 Ky FLAMUR na bashkon ashtu siç don ZOTI🙏🇦🇱 Ashtu sic donte Gjergj Kastrioti, Ismail Qemali, Adem Jashari dhe të gjithë dëshmorët e atdheut ILIRISË 🇦🇱 Rroft Shqipëria, vdekje tradhtarëve që nuk e duan popullin të edukuar dhe të bashkuar 🇦🇱🇦🇱 @lidhjashqiptare #lidhjashqiptare #shqiperi #shqiperia #shqiptar #kuqezi
Read more
"NUSE ILIRE"
Media Removed
"NUSE ILIRE" "NUSE ILIRE"
Loading...
Loading...