Loading Content...

Inte helt lätt ska

Loading...


Unique profiles
88
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Vårdinge by folkhögskola, Skånes universitetssjukhus, Varberg, Sweden
Average media age
748.3 days
to ratio
24
DISKUSSIONSÄMNE PÅ FN:S MÖTE <span class="emoji emoji25aa"></span>️ Nej, de kanske inte ser ut som i Terminator, men FN:s experter ...
Media Removed
DISKUSSIONSÄMNE PÅ FN:S MÖTE ️ Nej, de kanske inte ser ut som i Terminator, men FN:s experter är oroliga för att vi kommer få se mördarrobotar i framtidens krig. Därför samlas de den här veckan på ett möte i Genève i Schweiz för att diskutera hur de här vapnen ska hanteras. ️ Amnesty International ... DISKUSSIONSÄMNE PÅ FN:S MÖTE
▪️
Nej, de kanske inte ser ut som i Terminator, men FN:s experter är oroliga för att vi kommer få se mördarrobotar i framtidens krig. Därför samlas de den här veckan på ett möte i Genève i Schweiz för att diskutera hur de här vapnen ska hanteras.
▪️
Amnesty International arbetar för att få till ett förbud mot robotarna men det är inte helt lätt att få till, skriver nyhetsbyrån AP. En del länder vill inte diskutera frågan om framtida mördarrobotar alls och SVT Nyheter skriver bland annat att USA redan sagt att de tycker det är för tidigt för att det ska gå att definiera vad sådana vapen ens är för något.
▪️
Andra länder vill ha överenskommelser mellan politiker om hur den här typen av Terminator-vapen ska hanteras.
▪️
Foto: Claudio Bresciani/TT
Read more
Loading...
Det här är lite fotbollen i ett nötskal. Tydligen så har landslaget ingen anställd som kan någonting ...
Media Removed
Det här är lite fotbollen i ett nötskal. Tydligen så har landslaget ingen anställd som kan någonting kost. Denna gången så var det tur att de ändå har fått kompetent hjälp från Linda på SOK. För det är ingen garanti att man inom fotbollen vet var man ska leta efter kunskap. Om du tittar på ... Det här är lite fotbollen i ett nötskal. Tydligen så har landslaget ingen anställd som kan någonting kost.

Denna gången så var det tur att de ändå har fått kompetent hjälp från Linda på SOK. För det är ingen garanti att man inom fotbollen vet var man ska leta efter kunskap.

Om du tittar på bild 3-6 så kan du se hur det fungerade när Hamrén var förbundskapten. Då hade man en kostrådgivare/äktenskadsrådgivare som promotade äkta vara (helt oviktigt för prestationen) och samtidigt inte visste att koffein fungerar.

Jag skrev en artikel om det här med att "experterna" i landslaget påstod att koffein inte skulle ha någon effekt redan då 2012 eftersom evidensen var solklar. Men det är alltså först nu, inför fotbolls-VM 2018, som informationen börjar användas i landslaget.

Det är mer regel än undantag att det är så här det fungerar inom fotbollen.Då tog Hamrén med sig sitt gäng in när han tog över landslaget och nu när Janne tog över så har han tagit med sig sitt.

Nu verkar Jannes kompisar vara kompetenta inom sina områden. De har ju bland annat med Ekvall som vi haft som gäst i Tyngre Träningssnack.

Men Janne hade tydligen ingen på kostbiten och därför finns där nu ingen på kostbiten! VARFÖR INTE!?! Att få tips från Linda inför VM är så klart bra men SvFF har givetvis resurser att ha någon med truppen hela tiden.

Det här mönstret syns om och om igen. Du hittar fystränare och kostrådgivare som fått sina jobb eftersom någon på klubben känner dem sen innan och vet att hen är "vältränad och gillar att läsa om träning och kost".
.
Och då hamnar man lätt här. Du får en kompis som gått en diplomkurs över någon vecka och lärt sig använda snören, gummiband, en flashig matta eller något liknande och sen blir det här vad som körs med truppen vid fysträningen.

Precis samma gäller med kosten. Vi har alltså flera elitföreningar i Sverige idag där man på allvar kör paleo och tror att gluten är döden för en idrottare! Samtidigt som man då "inte tror på kostillskott" och ska äta "äkta vara" 👎
Read more
Jag är vanligtvis inte rädd för tandläkare, för jag har haft så otroligt fula men välsignat intakta ...
Media Removed
Jag är vanligtvis inte rädd för tandläkare, för jag har haft så otroligt fula men välsignat intakta tandrader. Helt plötsligt har jag TRE JÄVLA HÅL och ska OPERERA UT TVÅ VISDOMSTÄNDER. Helt plötsligt är jag rädd. Helt plötsligt inser jag vilken besvikelse jag vuxit upp till. Jag har aldrig ... Jag är vanligtvis inte rädd för tandläkare, för jag har haft så otroligt fula men välsignat intakta tandrader. Helt plötsligt har jag TRE JÄVLA HÅL och ska OPERERA UT TVÅ VISDOMSTÄNDER.
Helt plötsligt är jag rädd. Helt plötsligt inser jag vilken besvikelse jag vuxit upp till.
Jag har aldrig avslutat en utbildning, aldrig varit fast anställd, kan inte städa ordentligt och glömmer bort att äta fastän jag ständigt skyfflar in mat i min älskade Lovas mun. Jag tränar inte och har växlande hobbys (i.e jag påbörjar olika projekt jag aldrig avslutar för jag blir pisstrött på dom efter några intensiva timmar tills jag inser att jag måste mäta eller räkna eller tänka på tråkiga saker som sömsmån eller vinklar och annan dum skit). Jag är inte mycket för världen. Jag kan bara erbjuda kärlek och rättstavning. Och dramatik.
Jag ser livet passera i revy för att jag ska plocka ut en benbit ur munnen. Är jag inte en dröm, så säg?
Read more
Tänker tillbaka på invigningen av I'm a runner Studio som var för exakt tre veckor sedan. Har fortfarande ...
Media Removed
Tänker tillbaka på invigningen av I'm a runner Studio som var för exakt tre veckor sedan. Har fortfarande inte förstått att den faktiskt finns här nu. Känns overkligt och samtidigt fantastiskt spännande att se vart lokalens möjligheter tar oss i framtiden... Och en viktig fråga i det här ... Tänker tillbaka på invigningen av I'm a runner Studio som var för exakt tre veckor sedan. Har fortfarande inte förstått att den faktiskt finns här nu. Känns overkligt och samtidigt fantastiskt spännande att se vart lokalens möjligheter tar oss i framtiden...
Och en viktig fråga i det här sammanhanget, vad erbjuder vi för tjänster egentligen?
Detta är en fråga som uppkommit då vår hemsida inte är helt uppdaterad så jag passar på att förtydliga det här:

Vi erbjuder tjänster inom spiral stabilisering och löpning för att förebygga att smärta och/eller ohälsa uppstår. Har du smärta eller en skada idag ger vi dig redskap för att långsiktigt nå en friskare och skadefri vardag. Att kombinera spiral stabilisering med löpträning gör oss inte bara skadefria utan också att vi kan springa snabbare, längre och mer skonsamt.

Våra tjänster:
1. Kropp- och gång/löpanalys:
Här analyseras din hållning, gång/löpteknik för att se vart du befinner dig idag samt lägger upp en plan för hur du ska närma dig dina mål.

2. Introkurs i Spiral stabilisering/löpteknik:
Efter analysen rekommenderar vi våra introkurser för att du över 10 veckor successivt ska kunna ta till dig både teoretiska och praktiska övningar i spiral stabilisering och löpteknik. Efter kursen har du en bra grund att stå på.
3. Ordinarie träningsschema:
Efter introkursen kan du hoppa på vårt ordinarie träningsschema för att fortsätta få regelbunden coachning för att successivt utvecklas. Som medlem ingår en analys/termin för att ge dig guidning att du är på rätt väg.

4. I'm a runnerloppet 5km: Loppen är utspridda var 5:e vecka för att ge dig inspiration att hålla igång träningen under hela sommarhalvåret!
Första passet i varje introkurs börjar med en föreläsning. Du är varmt välkommen på en sådan för att först skapa dig en förståelse av vad vi gör och om du tror det kan passa dig innan du bestämmer dig för att gå hela kursen.
#imarunner #runner #blog #blogpost #uppsala #spiralstabilization #love #running #runningtechnique #happy #painfree #run #barefoot #injury #prevention #balance #life #löpare #spiralstabilisering #skadefri #effektiv #löpning #löpteknik #jagspringer
Read more
Tänkte bara berätta att jag är helt upp över öronen kär, och att det inte kommer att bli lätt men varje ...
Media Removed
Tänkte bara berätta att jag är helt upp över öronen kär, och att det inte kommer att bli lätt men varje dag ska jag älska och kämpa för att kärleken ska bestå. Tänkte bara berätta att jag är helt upp över öronen kär, och att det inte kommer att bli lätt men varje dag ska jag älska och kämpa för att kärleken ska bestå.
Heej! Lyckades bli vid en övergiven gammal sotlucka. Jag älskar den! <span class="emoji emoji1f60d"></span> Jag vill ju att det ska se gammalt ...
Media Removed
Heej! Lyckades bli vid en övergiven gammal sotlucka. Jag älskar den! Jag vill ju att det ska se gammalt ut Min skorsten är helt färdigmurad äntligen!! Den blev såå fin♡ Ska ta en bra bild på det vid tillfälle. Murningen här på bilden är inte gjord av en murare Därav är det en massa bruk på stenarna, ... Heej! Lyckades bli vid en övergiven gammal sotlucka. Jag älskar den! 😍 Jag vill ju att det ska se gammalt ut😉 Min skorsten är helt färdigmurad äntligen!! Den blev såå fin♡ Ska ta en bra bild på det vid tillfälle. Murningen här på bilden är inte gjord av en murare🙈 Därav är det en massa bruk på stenarna, men det går lätt att slipa bort med sandpapper😊 Snart kan jag elda🔥 Fantastiskt!! #sotlucka
Read more
Loading...
Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder. ...
Media Removed
Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder. Mannen dömdes nu för olaga hot och sexuellt ofredande. Domen är otroligt viktig för att visa att brott begångna online går att utreda, men vi måste också ge polisen mer resurser till detta. ... Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder. Mannen dömdes nu för olaga hot och sexuellt ofredande. Domen är otroligt viktig för att visa att brott begångna online går att utreda, men vi måste också ge polisen mer resurser till detta. Inte minst för att internet ska bli en tryggare plats för våra barn!

Nu är jag mest lättad att domen kommit och att det är över, för det har varit skitjobbigt. Även om jag jobbar som demokratisk opinionsbildare så är jag ju bara en vanlig tjej som föddes utanför Kolmården och som ville bli delfinskötare när jag var liten. Som älskar att måla, äta pannkakstårta, handboll och Sagan om ringen. Pluggar juridik och har dinosaurieklistermärken på lagboken. Matar ankor när jag är stressad och ringer min mamma på bussen och gråter. Och i den här rätt vanliga vardagen ingår det att få mordhot, våldtäktshot och hat - varje dag.

Och det är inte bara ”opinionsbildaren Linnéa” som mottar detta. Hon som käftar tillbaka, står upp för sig själv och aldrig backar. Det är hela jag som måste hantera det och hela jag är inte sådär badass. Därför har jag inte snackat om polisanmälningar eller rättegången utan behövt landa lite i det själv först. Jag hoppas ni förstår. Och fattar vad jag försöker säga. Säga att ibland blir jag skiträdd. Livrädd. Undrar om dom ska hitta mig. Döda mig. Fan va ledsna min familj kommer bli då. Fan orkar inte tänka på det. Försöker trycka undan. Men hoten har tagit sig mer ut från internet till möten på gatan. Går inte att blunda för. Ser mig över axeln. Jag kan bli ledsen, arg, och äcklad av trakasserierna, kukbilderna och runkvideosarna.

Ibland känner jag mig ensam, otillräcklig, trasig. Jag väljer att samtidigt försöka vara modig, stark, hoppfull. Ibland är det skitsvårt. Omöjligt. Andra dagar känner jag mig som en urkraft. Ostoppbar. Stadig. Mellan de kontrasterna lever jag. Just eftersom jag är en helt vanlig småstadstjej men som bestämt sig för att inte ta nån skit mer. Snurrigt.
Men jag hoppas ni vill va med mig i detta läskiga, snurriga, roliga, viktiga och kämpa för en snällare värld.
Det har aldrig varit lätt, men det har alltid varit värt det. ❤️
Read more
I annonssamarbte med Crocs. När vi flyttade till hus för ett år sedan fick vi Crocs i present. De ...
Media Removed
I annonssamarbte med Crocs. När vi flyttade till hus för ett år sedan fick vi Crocs i present. De som gav oss dem sa ”Det är lätt de skor ni kommer använda allra mest”. LOL sa vi. Men det var helt sant. Vi använder dem varje dag. Överlägsna när man ska gå och hämta typ en manick i ett uthus. Jag sprang ... I annonssamarbte med Crocs.
När vi flyttade till hus för ett år sedan fick vi Crocs i present. De som gav oss dem sa ”Det är lätt de skor ni kommer använda allra mest”. LOL sa vi. Men det var helt sant. Vi använder dem varje dag. Överlägsna när man ska gå och hämta typ en manick i ett uthus. Jag sprang en mil i Crocs en gång för att det kändes coolt att ha gjort det. Sen bloggade jag om det och folk tyckte inte det var lika coolt. Svep åt sidan för att se hur vi pimpat dem med jibbitz. Jag har skrivit på barnens att de älskar mig, hur smart? Crocs finns på Footway.
#RockTheCrocs #Jibbitz #AretsMama2018 @Crocseu @FootwaySE
Read more
Loading...
Jag älskar att vara helt värdelös och okunnig på något. Som att bygga något från noll. En ny grund, ...
Media Removed
Jag älskar att vara helt värdelös och okunnig på något. Som att bygga något från noll. En ny grund, nya frön och rätt näring för den nya produkten. Vare sig det är materialistiskt du vill bygga eller internt, bli bra på något du inte kan eller bara lära dig surfa som jag försöker just nu. All den ... Jag älskar att vara helt värdelös och okunnig på något. Som att bygga något från noll. En ny grund, nya frön och rätt näring för den nya produkten. Vare sig det är materialistiskt du vill bygga eller internt, bli bra på något du inte kan eller bara lära dig surfa som jag försöker just nu. All den lilla processen mot att ställa sig på brädan och kunna hantera vågen istället för att den ska hantera dig är en konst. Det jag åstadkommit hittills, ställa mig upp, ramlat i, förvridit mig och åkt runt som en vante på havets botten, kysst en och en annan sten, slagit i den också, snurrat in mig i en så kallad ”Washing maschine” och inte vetat när jag ska få luft igen. Dykt ovanför ytan och kännt endorfinerna spruta ur min kropp. Sen ut igen, paddla en h i vattnet, gått ner 2 kg. Sett vågen komma igen, hoppat upp på brädan, paddla paddla paddla, sedan på något sätt ställt mig upp genom en intränad metod. BOOM. Här är momentet. känslan att glida på mother nature och känna att vattnet fört mig fram. glidit på mysteriet så långt jag kunnat har varit en overklig och obeskrivlig upplevelse. Jag är långt ifrån bra. Men det gillar jag. Jag gillar resan i allt jag gör. Hade det varit lätt från första början hade det inte varit spännande och det hade tråkat ut mig. Tack Portugal, ses snart igen😎
Read more
Fick den här för en liten stund sedan. <span class="emoji emoji2764"></span>️ I morgon blir jag myndig, och just nu njuter jag av mina sista ...
Media Removed
Fick den här för en liten stund sedan. ️ I morgon blir jag myndig, och just nu njuter jag av mina sista timmar som 30 nånting. Jag tror att jag tänker skita i att ha nån kris. Ni som känner mig vet att jag haft nog av sådana, och det ska väl väl erkännas att jag bitvis kanske varit en kris. Men det verkar ... Fick den här för en liten stund sedan. ❤️ I morgon blir jag myndig, och just nu njuter jag av mina sista timmar som 30 nånting. Jag tror att jag tänker skita i att ha nån kris. Ni som känner mig vet att jag haft nog av sådana, och det ska väl väl erkännas att jag bitvis kanske varit en kris. Men det verkar som om jag ska klara 40-snöret med livet och hälsan i behåll. Hur det är med den mentala hälsan låter jag visa sig sen. Jag är nog helt galen, egentligen, men det måste man nog vara för att få den distansen som behövs. Både till sig själv och till andra, och till livet i stort. Jag tog ett beslut för ett antal år sedan att leva livet levande. Jag gav upp illusionen om att jag har kontroll över allt som händer i mitt liv, och i stället lutade jag mig tillbaka för att njuta av åkturen. Det har jag inte ångrat. Jag slutade jaga efter fel saker, stannade upp och lät de bra sakerna komma ifatt mig i stället. Det är inte meningen att livet ska vara en kamp. Det ska vara som en berg och dalbana. Det kan kittla rejält i magen och vara riktigt läskigt ibland när det är som högst och brantast. Då kan du göra en av två saker. Blunda, hålla i dig och försöka styra åkturen, eller sträcka händerna i luften, öppna ögonen och skrika som en besatt tok. Jag har valt det senare. Det blir rätt mkt roligare då. Stanna upp. Ta dig tid att njuta och älska. Men framförallt. Ta inte livet så allvarligt. Du kommer inte levande härifrån ändå... Ha en god afton min vänner. Och njut i stunden. Morgondagen kanske har en spännande resa på agendan... God, grant me the serenity to accept the things I can not change, the courage to change the things that I can, and the wisdom to know the difference.. Thy will be done, not mine. #serenity #sinnesro #kärlek #respekt #njuta #40årskris #40ärdetnya25 #hållflabben
Read more
Idag har jag, som person, blivit hyllad i samband med internationella kvinnodagen. Definierad ...
Media Removed
Idag har jag, som person, blivit hyllad i samband med internationella kvinnodagen. Definierad som stark, råball och någon att se upp till - och att fler borde vara som jag. För mig är det mäktigt att höra; att jag har givit ett sådant intryck. Kanske lyckas jag sprida lite hopp och styrka till ... Idag har jag, som person, blivit hyllad i samband med internationella kvinnodagen. Definierad som stark, råball och någon att se upp till - och att fler borde vara som jag. För mig är det mäktigt att höra; att jag har givit ett sådant intryck. Kanske lyckas jag sprida lite hopp och styrka till kvinnligheten. Internationella kvinnodagen är viktig för mig. Jag har förmånen att vara vit kvinna i ett rikt land - men lik förbannat är det inte helt jämställt. Jag vill inte ha någon kukbild i min mail, jag vill inte bli sämre lyssnad på och jag vill inte få ett enda jävla ”lilla gumman” till. Jag vill inte ha ett styvt kön tryckt mot min häck vid krogbaren. Då är jag som sagt ändå lyckligt lottad; jag blir inte misshandlad, inte våldtagen, inte könsstympad, jag tvingas inte lämna mitt hem, min by, när jag har mens. Jag behöver inte vara rädd för att gå på toaletten, jag blir inte utstött om jag får framfall och jag blir inte slagen om jag får missfall. Jag blir inte stenad till döds, jag blir inte bränd på bål, jag tvingas inte ner i sängen hos en kåt farbror då jag fyllt tio år. Jag får inte mina tarmar utslitna genom underlivet på ett skitigt bussgolv för att jag var ute för sent på kvällen. Jag blir inte dödad för vilken partner eller vilka vänner jag valt, för vilka kläder jag bär. Feminismen behövs - alltid! Inte som en slutdestination, utan som ett delmål i att alla ska ha rätten att må bra, oavsett vilken genusdefinition man väljer att bära. Det handlar om att kvinnan ska ha samma skyldigheter som mannen, och mannen samma rättigheter som kvinnan. Det handlar om ett givande och ett tagande; en grundläggande respekt för varje individ - oavsett vem det är. En trygghet i att få vara jag och en vetskap om att jag räknas. Någonting som är så enkelt att förstå, men så svårt att leva efter att vi behöver en internationell kvinnodag. Därför säger vi inte ”grattis” - utan vi fortsätter en kamp som aldrig får eller ska dö ut, och som vi aldrig får ge upp hoppet om att den gör skillnad. Tillsammans är vi starka!
Read more
Anledningen till att vi blev tillsammans är sällan anledningen till varför vi fortfarande är ihop. ...
Media Removed
Anledningen till att vi blev tillsammans är sällan anledningen till varför vi fortfarande är ihop. I början kanske det handlade om förälskelse, nyfikenhet och passion. Mötet med dig var ett sätt att få möta mig själv och mina egna behov. Ganska så egoistisk egentligen. Men samtidigt helt ... Anledningen till att vi blev tillsammans är sällan anledningen till varför vi fortfarande är ihop. I början kanske det handlade om förälskelse, nyfikenhet och passion. Mötet med dig var ett sätt att få möta mig själv och mina egna behov. Ganska så egoistisk egentligen.
Men samtidigt helt underbart!! Vi är beredda att göra vad som helst. Vi behöver varken sömn eller mat! Ingenting är omöjligt och solen är inte längre planetsystemets mitt, utan vi två!

Så går åren och plötsligt kissar vi med öppen dörr och fiser vid matbordet. Inga problem är längre mina eller dina utan våra. Vardagen tränger på och mysbyxorna åker fram redan då vi står på trappen på väg in i vårt hem. Vi lyxar till det med fläskfilé och ett glas vin varje fredag, som vi alltid gör.
Barnen stannar uppe längre än oss och det passionerade nattlivet byts snabbt ut mot en tyst puss på kinden. En annan gång älskling.

Detta är en vacker resa vänner. Förhållandet prövas. En del ger upp, med all rätt. Vissa förhållanden är direkt farliga för de inblandade och det kan aldrig vara meningen. Men många stannar kvar.

Jag tror vi då och då måste fråga oss själva och varandra, VARFÖR VI?
Inte för att vi tvekar i grunden på förhållandet, utan för att kunna behålla och utveckla det vackra. Att varje morgon finna en anledning till varför det är vi två. Att det finns ett mervärde för BÅDA.
Så vi inte snarare blivit varandras praktiska hjälpreda för att få ihop var och ens egna liv. Var och en på sitt håll.
Så låt aldrig detta samtal tystna. Fortsätt planera in ”utvecklingssamtal” i vardagen! Och vänta inte tills problem uppstår, underhåll ständigt! Kapitulera inte och acceptera ”lunken”. Fortsätt våga möta varandra. Det finns en ny människa varje dag att upptäcka. En ny människa som väljer att leva tillsammans med dig.
Fortsätt drömma, leva, leka, busa...
Hitta ert ”Varför” tillsammans och ge er ut på en fortsatt spännande upptäcktsresa!
Ett förhållande som knakar handlar lätt om att vilja ”hitta tillbaka” till varandra. Detta är omöjligt min vän! Ni ska ”hitta framåt”. Personerna ni var innan finns inte längre. Du är du nu och kommer vara ännu en ny i morgon❤️
Kram/Micke
#kärlek #bemötande # #medvetenhet
Read more
Loading...
Efter över 20 år som lyftare i IPF så lämnar jag förbundet och går till WPC. Varför? Först och främst ...
Media Removed
Efter över 20 år som lyftare i IPF så lämnar jag förbundet och går till WPC. Varför? Först och främst så har jag inget emot någon del av IPF, varken klubb/ar eller förbund, inte mer än att det är rätt byråkratiskt och fyrkantigt och jag får ibland kramp på nya regler som dyker upp som jag inte ... Efter över 20 år som lyftare i IPF så lämnar jag förbundet och går till WPC.

Varför?
Först och främst så har jag inget emot någon del av IPF, varken klubb/ar eller förbund, inte mer än att det är rätt byråkratiskt och fyrkantigt och jag får ibland kramp på nya regler som dyker upp som jag inte förstår poängen med, men över lag så har allt fungerat bra och jag har alltid haft roligt både på tävling och träning, både med arrangörer och lyftare. Jag har full förståelse för att IPF lyftare måste backa undan och inte kommer våga behålla kontakten med mig men så är ju tyvärr spelets regler just nu, det kommer förhoppnings vis ändras i framtiden, tills dess får det helt enkelt bli som det blir.

Men i alla fall.
Det är egentligen en kombination av anledningar, de som faktiskt varit direkt avgörande för beslutet är att mina träningskamrater, sambo och coach går med i WRPF och WPC här nu i år, ett beslut de skjutit på i över ett år för min skull och jag har bestämt mig för att det faktiskt är rätt jävla trevligt att fortsätta umgås både på tävling och fritid, precis som vi gjort de senaste 10 åren (Viktor 18 år). Sen är det även så att eftersom jag är veteranlyftare och åtminstone inte helt jävla värdelös så är planen att jag ska tävla internationellt, detta får jag betala för helt själv, det är allt från startavgifter, dopingavtal, resa och hotell (dessutom arrangörens hotell, ingen annans) så blir det ingen som helst skillnad för mig i annat förbund mer än att jag har möjlighet att fixa en billigare resa och billigare hotell mm än i IPF. Dessutom så har det visat sig att det öppnar sig en helt ny värld med tävlingsmöjligheter i WPC, i IPF är man begränsad i stort sett till serietävlingar, DM och för de duktiga lyftarna SM och de riktigt duktiga NM, EM, WM och i viss mån ER open och Arnolds. Som lyftare i WPC så kan jag i princip tävla i vilket förbund som helst (det finns väldigt många förbund) utan att det är en förseelse som gör att jag blir avstängd, är jag däremot medlem i IPF och tävlar för annat förbund så räknas det som en dopingförseelse och jag blir avstängd.
Read more
När man är van att alltid fixa allt. Att hålla igång, få saker gjort. Att kroppen ska funka på samma ...
Media Removed
När man är van att alltid fixa allt. Att hålla igång, få saker gjort. Att kroppen ska funka på samma nivå som huvudet. Då är det som ett slag i ansiktet när kroppen börjar ge upp. Jag har tänkt så länge att jag klarat mig extremt lindrigt undan den här graviditeten. Att jag inte behövde må särskilt ... När man är van att alltid fixa allt. Att hålla igång, få saker gjort. Att kroppen ska funka på samma nivå som huvudet. Då är det som ett slag i ansiktet när kroppen börjar ge upp. Jag har tänkt så länge att jag klarat mig extremt lindrigt undan den här graviditeten. Att jag inte behövde må särskilt illa. Jag har inte haft några konstiga blödningar och mina matvanor har varit helt klart hanterbara. Så kommer käftsmällen. En kortare tur (enligt mina mått mätt) utanför lägenheten resulterar i fruktansvärd smärta. En vanlig dag på jobbet är inte längre görbar då jag måste dra ner på Allt tempo. Måste tänka om allt jag gör. Bryta alla vanor och anpassa efter en trasig kropp.
Alla goda råd jag får säger: vila! Du ska hålla hela vägen. Bromsa nu innan du inte kan gå alls. Sjukskriv dig om det blir för tungt.
Men hur vet man när det blir För tungt? Kan jag ens sjukskriva mig från ett jobb som inte innebär fasta timmar.
Jag trodde en dag för en vecka sen att det inte var så farligt. Det hade ju inte gjort ont på två dagar. Till min förtvivlan insåg jag varför när det slog mig att jag inte heller lämnat lägenheten på dessa dagar.

Om knappt tre månader är hon hos oss och då kommer jag glömma att det gjorde så ont att bära henne. Då kommer jag bara se henne.
Men nu ser jag bara värk och smärta, samt hur det i sin tur påverkar allt runt omkring mig.
Om jag verkar bitter och nedstämd så är det inte på grund av något annat än detta. Det är bara väldigt tröttsamt att ha ont.
#gravid #foglossning #pregnant #pain #braindump
Read more
Läs blogginlägget i nya serien "Ont i nacken - Del 1 Ugglan" En serie med tips och råd för smärtor ...
Media Removed
Läs blogginlägget i nya serien "Ont i nacken - Del 1 Ugglan" En serie med tips och råd för smärtor i nacke och skuldror. Det är lätt hänt att huvudet närmar sig alla skärmar mer och mer så att nacken liknar en gamnacke. Detta för ofta med sig smärtor och stelheter i nacke och skuldra. Men det ... Läs blogginlägget i nya serien
"Ont i nacken - Del 1 Ugglan"
En serie med tips och råd för smärtor i nacke och skuldror.

Det är lätt hänt att huvudet närmar sig alla skärmar mer och mer så att nacken liknar en gamnacke. Detta för ofta med sig smärtor och stelheter i nacke och skuldra. Men det finns hjälp att få. En av de bästa övningar du själv kan göra är Ugglan.

Ugglan går ut på att du först sträcker på dig, tittar rakt fram och för huvudet rakt bakåt så långt det går och håller den positionen i 5s, slappna sedan av. Du ska inte böja huvudet bakåt eller framåt utan endast helt vertikalt. Det ska inte göra ont, du kan dock i början få lätt träningsvärk av övningen. Upprepa detta 15 repetitioner i rad/dag och märk hur du direkt hamnar i en mer avslappnad position med huvudet. När du har gjort 15 repetitioner om dagen i 1-2v så kan du öka detta till 15 rep X 3 set/dag, det är bra att göra detta i ca 3 månader varje dag för att sedan bara göra det någon gång i veckan.

Svårt att se hur du ska göra? Tänk dig att en spindel trillar ner mitt framför näsan i en spindeltråd, vad gör du? Drar huvudet rakt bakåt så fort det går, håll kvar positionen i 5s, färdig med första repetitionen.
Detta aktiverar muskler som är skapta till att hålla uppe ditt huvud hur länge som helst. Dom sitter nära din halsryggrad (prevertebrala) och gör att de ytliga musklerna som ofta orsakar spänningshuvudvärk mm. inte behöver spänna sig lika mycket. Inte bara det utan du får även en snyggare och bättre hållning.

Vad väljer du, uggla eller gamnacke?
Http://blogg.naprapatdavid.se

#Naprapat #NaprapatGöteborg #naprapater #naprapatergöteborg #ontinacken #nacken #nack #hållning #Ergonomi #naprapatdavid
Read more
Loading...
Blev så himla glad då en vän inspirerade mig till denna lilla text. En ganska så vanlig dialog mellan ...
Media Removed
Blev så himla glad då en vän inspirerade mig till denna lilla text. En ganska så vanlig dialog mellan oss föräldrar och barn tror jag. Särskilt i dessa tider då många av våra barn står inför nya utmaningar och viss förändring i sina liv. Från ledighet till skoldagar. Nya klasser. Nya vänner. ... Blev så himla glad då en vän inspirerade mig till denna lilla text. En ganska så vanlig dialog mellan oss föräldrar och barn tror jag. Särskilt i dessa tider då många av våra barn står inför nya utmaningar och viss förändring i sina liv. Från ledighet till skoldagar. Nya klasser. Nya vänner. Nya skolor. Skolresor. Betyg. Det är en spännande tid.

Många gånger tror jag ändå att våra barn har en större förmåga att vara i nuet. De har inte så mycket ”historia” att stoppa in i nuet och på så sätt skapa oro för framtiden. Är ni med?
Många gånger tror jag att det snarare är våra vuxnas historier som spelas upp inom oss och som ger avtryck bland våra barn. Det behöver inte vara att vi direkt kör ”när jag var liten fick vi gå i två meter snö till skolan” varianten, utan jag tror oron kan sprida sig även utan ord.
Bara i våra frågor och kanske i våra samtal med andra vuxna matas våra små med helt nya tankar som de inte annars själva hade tänkt. Och även vår inställning till andra barn, föräldrar och lärare kan smitta av, åt alla håll och kanter.

Vi måste komma ihåg att det inte är vi som ska gå till skolan, vi ska snarare finnas där för våra barn. Och att bara finnas kan vara bra nog tänker jag. Att försöka ha en sådan ”chill” attityd som möjligt. Jag tror varken på överdrivet BRA eller DÅLIGT. Snarare bara hänga med i barnets rytm, energi och frågor. Vara soft nyfiken på barnet. Att se vilka behov hen verkar ha inför tiden som stundar.
Jag tycker bildens text med pärlorna är så fantastisk. Hur två olika verkligheter möts. Så kanske är det viktigt för oss föräldrar att se över vår egen oro och vårt sätt att agera just nu. Se över om vi i vårt omedvetna kanske ändå duschar våra barn på ett sätt som vi kanske egentligen inte önskar.
Bifogar en länk i min story som berör detta fast gällande när barn ska gå till tandläkaren. Och självklart har jag inga sanningar och man kan inte generalisera. Men kanske kan även den texten kunna inspirera någon där ute. Kram❤️ #inspiration #skolstart #viföräldrar #bemötande #familjeliv #rädsla #oro #relationer #inreledarskap #medvetenhet #kärlek #chilla #yoga #yogi #skola
Read more
🍐<span class="emoji emoji1f34f"></span>🥥🥦<span class="emoji emoji1f33e"></span>Nu har jag varit vegan i 2.5 år och jag tycker att jag nu kan säga alla för-och nackdelar jag har ...
Media Removed
🍐🥥🥦Nu har jag varit vegan i 2.5 år och jag tycker att jag nu kan säga alla för-och nackdelar jag har märkt av sen jag blev vegan Tänkte att jag kan dela med mig även om min egen erfarenhet av de klassiska myterna. Jag har dock inte ätit kött på 4 år men jag märkte inte av så mycket när jag fortfarande ... 🍐🍏🥥🥦🌾Nu har jag varit vegan i 2.5 år och jag tycker att jag nu kan säga alla för-och nackdelar jag har märkt av sen jag blev vegan Tänkte att jag kan dela med mig även om min egen erfarenhet av de klassiska myterna. Jag har dock inte ätit kött på 4 år men jag märkte inte av så mycket när jag fortfarande hade en kost med mejeriprodukter. Kan dock sammanfatta kort nu i början att det inte finns på världskartan att jag skulle sluta vara vegan.
1. Min hy. Oh my?? Jag har aldrig haft så bra hy efter jag blev vegan. Mejeriprodukter innehåller massa hormoner som är till för kalvar och många av dessa hormoner kan orsaka akne eller dålig hy.
2. Magont försvann, har aldrig ont i magen känns det som. Brukade ha det konstant. Var tydligen laktoskänslig enligt läkare men aldrig att jag inte tålde. Det försvann helt efter jag blev vegan.
3. Mitt hår växer så jävla fort, inte på kroppen men själva håret.
4. Sover bättre! Behöver inte lika många timmars sömn. Jag sover ca 6-7 timmar och jag håller mig riktigt pigg från morgon till kväll.
5. Energi då, ovanligt mycket energi - kanske lite för mycket :/// 6. Ork att träna! Det pallade jag aldrig. Även fast jag hatar träning.
7. Kan äta så mycket jag vill tills jag blir mätt - räknar inte kalorier!!!!!! Inte för man ska göra det med någon kost alls.
8. Mitt samvete känns bra. Att jag hjälper miljön och mina vänner (djuren). Jag blev vegan från första början pga djuren och att jag älskar djur.
Nackdelar - det skulle vara utbudet av vegansk mat. Dock finns det sååå mycket mer än när jag blev vegan. Legit varenda restaurang har veganska alternativ nu. Var dock noga att du säger att du vill ha den vegansk och förklarar för personen du beställer maten av att det inte ska innehålla mejeriprodukter. Många gånger har jag fått smör eller mjölk i min mat för många servitriser inte förstått begreppet om vad vegansk mat innebär.
Andra nackdelen är om du inte äter rätt så blir du energilös! En period åt jag dåligt och kunde sova 16 timmar på en dag när det var helg. Dock så kunde jag uppleva liknande symtom om jag åt dåligt när jag åt kött eller mejeriprodukter. Så det spelar ingen roll #vegan
Read more
Om ni frågar mig så ska tanken på träning framkalla positiva känslor medan den fysiska ansträngningen ...
Media Removed
Om ni frågar mig så ska tanken på träning framkalla positiva känslor medan den fysiska ansträngningen kan agera ventil för diverse känsloutlopp. Träning ska INTE vara en bidragande faktor till stress och ångest, inte på något sätt. Då tappar träningen sin positiva effekt i mitt tycke. Träning ... Om ni frågar mig så ska tanken på träning framkalla positiva känslor medan den fysiska ansträngningen kan agera ventil för diverse känsloutlopp. Träning ska INTE vara en bidragande faktor till stress och ångest, inte på något sätt. Då tappar träningen sin positiva effekt i mitt tycke.

Träning kan nämligen vara så mycket mer än endast en fysisk påfrestning för kroppen. För mig är träning något som bygger karaktär, stärker min mentala uthållighet, nollställer obalanser i humöret och först därefter så är träning en fysisk stimulans.

För att undvika att tanken på träning framkallar stress så tror jag att man måste sluta låta beslut om träningens vara eller icke-vara, komma från en källa av bestraffning. Jag tror nämligen att det är lätt hänt utan att man tänker på det. Med ”från en källa av bestraffning” så menar jag att man tränar för att man till exempel a) skäms över att man åt för mycket eller b) för att man inte tycker om hur man ser ut. Man bestraffar helt enkelt sig själv…. med träning. Träning blir med andra ord ett bestraffningsmedel.

Istället tycker jag att man ska omformulera känslorna inom sig till en positiv form likt a) nu ska jag ge mig kropp den kost och träning som jag förtjänar b) eftersom jag värnar om min hälsa och vill ha en stark kropp är träning en naturlig del av mitt liv.
Med en positiv energi i kroppen är det så mycket lättare att fullfölja sitt beslut och skapa en långvarig förändring. Men framförallt får träning representera det som träning är menat att vara - en hälsoboost för knopp och kropp!

För att sammanfatta så menar jag att allt som försiggår i ditt huvud innan du fattar ett beslut är minst lika viktigt som beslutet i sig. Allt vi tänker, känner och gör adderas och summan blir sedan vårt liv. Så värna om varje del minst lika mycket ❤️
Read more
Loading...
[ I samarbete med Whenever] Det finns en väldigt vacker dikt av Göran Tunström, ”När mammor dör,” ...
Media Removed
[ I samarbete med Whenever] Det finns en väldigt vacker dikt av Göran Tunström, ”När mammor dör,” som handlar om förlust. En av de allra vackraste raderna är ”När mammor dör, växer det sly överallt.” Och det är klart att när moderskeppet checkar ut är det någon monumentalt som förloras. Det ... [ I samarbete med Whenever]
Det finns en väldigt vacker dikt av Göran Tunström, ”När mammor dör,” som handlar om förlust. En av de allra vackraste raderna är ”När mammor dör, växer det sly överallt.” Och det är klart att när moderskeppet checkar ut är det någon monumentalt som förloras.
Det här med döendet och dödstädandet är något som blir mer och mer påtagligt desto äldre vi blir. Vi har ju en obegriplig förmåga att vägra inse att det kommer, vare sig vi vill det det eller inte. Och i en värld, fri från tillkortakommanden, så kan vi ju inte gå omkring och prata om döden lite till mans, eller hur?
Jag ser ofta på dagarna hos min döende pappa som en ynnest. Det kanske låter konstigt men för en stund fick jag vara en del av det största som händer en människa. Födelsen och döendet. Och jag tror och hoppas han kunde förnimma att vi var där med våra strykningar över orakad kind och baddade av torra läppar.
Min biologiska pappa dog på ett sjukhus i Dakkar. Jag vet inte av vad och jag vet inte hur det döendet såg ut alls. Det enda jag vet är att jag tänkte det sista året, att jag skulle ta tag i det där, relationen med oss. Att jag med åren själv kan se hur banden i en familj blir vackrare över tid och att jag lät tid komma emellan .
Livet väntar inte på rätt tillfälle. Det stannar inte upp och låter oss skjuta upp eller ”återkomma” eller ”jag ska bara”. Livet är det som pågår hela tiden, vare sig vi vill det eller inte. Kanske jag hade kunnat prata med min pappa om att planera för sin död, att ta hjälp av verktyg som sajten Whenever.
Samla all information på ett och samma ställe. Göra det lätt för oss alla. Istället stiger advokatkostnaderna i höjden och jag blir knappt ett dugg klokare.
Dödsstäda. Det är nog bra om man gör medan man lever för sedan blir det så väldigt svårt att få till det. Helt omöjligt faktiskt
För egen del ska ingen behöva undra hur jag vill ha det. Det har jag redan styrt upp. Vita blommor och lättöl. Pepparkaksdeg och doftljus. Allt regisserat in i minsta detalj. The show must go on. ( På bilden, mitt sista, obesvarade mess till min pappa)
Read more
《Galenskaparen》 Imorse fick jag plocka upp en glad liten tjej innan det var dags att åka till jobbet ...
Media Removed
《Galenskaparen》 Imorse fick jag plocka upp en glad liten tjej innan det var dags att åka till jobbet och det gjorde verkligen min morgon! Som några skrev på mitt inlägg igår: man slutar aldrig ha skuldkänslor som mamma. Nej, det kan jag verkligen förstå. Att ha barn är inte lätt och kommer ... 《Galenskaparen》
Imorse fick jag plocka upp en glad liten tjej innan det var dags att åka till jobbet och det gjorde verkligen min morgon! Som några skrev på mitt inlägg igår: man slutar aldrig ha skuldkänslor som mamma. Nej, det kan jag verkligen förstå. Att ha barn är inte lätt och kommer aldrig att vara, speciellt inte när det ska balanseras med en hel rad andra måsten i vardagen. Ibland är det svårt att räcka till eller att orka men vi får inte glömma att vi bara är människor och att våra barn älskar oss precis för den vi är. ❤ Vi får påminna oss om att allt inte behöver vara felfritt helt enkelt.
Read more
《Never close enough》 Hujedamig vilken omställning det är att vara ifrån sin lilla. Jag har suttit ...
Media Removed
《Never close enough》 Hujedamig vilken omställning det är att vara ifrån sin lilla. Jag har suttit ihop med henne fram till nu och helt plötsligt ska jag jobba 8-12 timmar på en dag.. Imorse lämnades Vera själv på förskolan för första gången, helt obrydd. Hon är så trygg i sig själv och så pass ... 《Never close enough》
Hujedamig vilken omställning det är att vara ifrån sin lilla. Jag har suttit ihop med henne fram till nu och helt plötsligt ska jag jobba 8-12 timmar på en dag.. Imorse lämnades Vera själv på förskolan för första gången, helt obrydd. Hon är så trygg i sig själv och så pass anpassningsbar så det går väldigt lätt. Ivrig med att starta dagen. Hon är så duktig vår tjej, de måste jag få erkänna. Men jag då? Jag känner mer att JAG vantrivs med att vara ifrån henne så mycket. Hennes dagar är ca 9-14 men jag är ju borta betydligt längre. Hon bryr sig inte men jag gör. Kommer jag någonsin bli av med dessa skuldkänslor som att jag sviker henne? Det är hårdare än man tror. Till och med jag blir blödig..
Read more
Tänk va.. Nu är det bara drygt två månader kvar. Två månader tills den finns i varje bokhandel - MIN ...
Media Removed
Tänk va.. Nu är det bara drygt två månader kvar. Två månader tills den finns i varje bokhandel - MIN BOK! Min alldeles egna självbiografi. 220 sidor blod, svett och tårar. Herregud.. Svindlade tanke ändå. Så häftigt! Så mäktigt! Så LÄSKIGT! Men redan nu kan man beställa den. Direktlänk finns ... Tänk va.. Nu är det bara drygt två månader kvar. Två månader tills den finns i varje bokhandel - MIN BOK! Min alldeles egna självbiografi. 220 sidor blod, svett och tårar. Herregud.. Svindlade tanke ändå. Så häftigt! Så mäktigt! Så LÄSKIGT! Men redan nu kan man beställa den. Direktlänk finns i min Instagram-profil —-> @nemoheden!
Jag har ju alltid varit ganska transparent när jag blir intervjuad eller för all del i min egen podd också. Dels för att det har legat i min natur men också för att jag fått höra att det har hjälpt många människor.. Att öppna sig om jobbiga saker.. Men när jag skrev denna bok så insåg jag att jag tidigare verkligen bara har skrapat på ytan. Det fanns SÅ mycket mer att berätta om. Och jag tror nog att boken kommer att beröra många. Och förhoppningsvis hjälpa några också. Och jag tror att boken kommer att skapa en annan sorts förståelse för mig. Jag hoppas det iaf. Det är en jävla berg och dalbana av rang helt enkelt. Mitt mål med denna bok är att folk ska skratta, gråta, må piss och må bra. Jag vill sprida hopp! Jag vill inspirera! Jag vill underhålla! Jag vill avskräcka! Jag ville dock vara noga med att inte bara kladda ner massa mörker. Det kan ju lätt bli så när man ska skriva om ett trassligt liv. Att man bara GONAR NER SIG i misären och alla krigshistorier. Fast den vägen har jag inte valt. Det är mycket av ALLT istället. Låt oss bara sammanfatta det så.
Jag har även förstått att det är VÄLDIGT vanligt med spökskrivare idag så jag lägger faktiskt STOR stolthet i att jag skrivit boken helt själv. Flera timmars skrivande varje kväll i över 10 månader.. Men nu är själva materialet klart. Nu ska den bara finjusteras lite. Sen skickas den iväg på korr. Och sen till tryck. Sen kör vi! SPÄNNANDE! Blir så glad om ni beställer ett exemplar! Dom första som beställer den får dessutom ett signerat exempelar och eventuellt en liten personlig hälsning från mig! Mysigt va? Tack på förband! ❤🙏 (PS. Ni är många som frågar om ljudbok. Inget jag kan lova men det är målet såklart!)
Read more
Visste du att EN ko släpper ut 100 kg metan? Det motsvarar mängden koldioxid som en bil som kör 1000 ...
Media Removed
Visste du att EN ko släpper ut 100 kg metan? Det motsvarar mängden koldioxid som en bil som kör 1000 mil spyr ut under ett år. Vi har den varmaste sommaren på 260 år och det brinner över hela Sverige. Vissa påstår att detta ”bara är en ovanligt varm sommar” medans de flesta experter är eniga ... Visste du att EN ko släpper ut 100 kg metan? Det motsvarar mängden koldioxid som en bil som kör 1000 mil spyr ut under ett år.

Vi har den varmaste sommaren på 260 år och det brinner över hela Sverige.
Vissa påstår att detta ”bara är en ovanligt varm sommar” medans de flesta experter är eniga om att detta är precis sånna här somrar vi kommer få uppleva framöver.

Vad man än tror, så vet vi att temperaturen ökat på jorden. Och ökar i snabbare takt än nånsin. Korallreven dör. Fiskarna håller på att dö ut i våra hav. Isen smälter i Sibirien. Permafrosten smälter i Svalbard. (Och när Permafrosten smält så kommer utsläppen öka snabbare än nånsin). Jag kan fortsätta hur länge som helst här. Men de flesta av oss vet allt det här.

Nu står politikerna i Tv och bråkar om vems fel det är att vi inte köpt in fler flygplan som kan vattenbomba bränder i Sverige.
Men Alltså på riktigt. Borde inte diskussionerna lika mycket handla om vad vi KAN och MÅSTE göra för att den globala uppvärmningen inte ska fortsätta öka?

Precis så slagkraftigt som grillförbudet. (Alltså att det nu är totalt förbjudet att grilla) Borde vi inte ha samma regler mot allt som bidrar till uppvärmningen?

Om jag fick bestämma skulle jag vilja se att gemene mans köttätande minskar. Att varenda en av oss tar vårt ansvar och flyger mindre? Jag skulle vilja se att plasttillverkningen upphör!

Tyvärr är det så illa att vi inte kommer göra detta om man inte får lite hjälp på traven. Typ en lagstiftning som helt enkelt tvingar folk att tex sluta frossa kött.

Detta låter kanske extremt? Men jag tycker på allvar att varje person borde ha ett slags maxkonto per år. Typ att man max får köpa max 5 kg kött per år, flyga max 4 gånger per år osv...
Hur extremt det än kan verka..med tanke på hur vi förbrukat jordens resurser fram tills idag så är det bara extrema metoder som kan göra skillnad.

Personligen har jag helt slutat äta kött och det var hur lätt som helst. Och jag flyger max ca 4 gånger per år (i jämförelse med ca 20 gånger per år som jag gjorde 2013 och turnerade som mest i europa). Diskutera här nedan. Låt mig höra dina ideer om vad DU och vi ALLA kan göra för att minska utsläppen! Jag är nyfiken. Kör!
Read more
I det tysta så fortsätter träningen och då energin vilken dag som helst kan vara på absolut noll så ...
Media Removed
I det tysta så fortsätter träningen och då energin vilken dag som helst kan vara på absolut noll så har jag fått tänka om helt hur jag ska träna och vad jag ska träna på. Jag behöver hantera de låga stunderna... jag behöver piska mig själv när jag absolut inte vill eller söker alternativ. Precis ... I det tysta så fortsätter träningen och då energin vilken dag som helst kan vara på absolut noll så har jag fått tänka om helt hur jag ska träna och vad jag ska träna på. Jag behöver hantera de låga stunderna... jag behöver piska mig själv när jag absolut inte vill eller söker alternativ. Precis som muscle ups, handstående och frivändningar så går det att träna skallen och hantera dess signaler.
Oftast är det bara den svaga sidan av dig själv som förespråkar seriemaraton i soffan med Netflix och snacks eller den där sovmorgonen trots viktiga ärenden på agendan.
Just det DÄR går att träna på och den delen ska suddas ut helt.
Winter sköter sovmorgonbiten helt galant så det är redan klart. Mitt fokus kommer hamna på svagheter och det jag avskyr att göra - löpning, rörlighet, benträning och de stora tre.
Det ska dokumenteras och vara som ”förr” och det är redan igång.
Mer info kommer nästa vecka på ett PWO-snack.
Än är jag inte död 🔥
Read more
Här kommer väska och sminkbörs av Kjell Bolins maffiga tyg<span class="emoji emoji1f33a"></span> ••• Väskan Everydaybag är rymlig ...
Media Removed
Här kommer väska och sminkbörs av Kjell Bolins maffiga tyg ••• Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar innehåll. Den kommer inte att tappa formen. Modellen är praktiskt inredd med infälld dragkedjeficka, ... Här kommer väska och sminkbörs av Kjell Bolins maffiga tyg🌺
•••
Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar innehåll. Den kommer inte att tappa formen.
Modellen är praktiskt inredd med infälld dragkedjeficka, ficka för smartphone och ett fastsytt nyckelband så man slipper leta efter nycklarna på väskans botten.
På utsidan är botten förstärkt med ett tyg som tål både smuts och fukt så man behöver inte vara rädd för att ställa ner sin väska på smutsigt underlag.
Öppningen stängs med en kraftig dragkedja som går att öppna upp helt för tillgång till hela väskans insida. Axelbandet är av bomull och det kan justeras i längd.
Väskans ca mått: Höjd: 33 cm. Botten: 8 cm x 24 cm.
Detta är en riktigt arbetad och rejäl väska.
•••
Vill du se exempel på vad som får plats i denna modell så kika på #florinseverydaybaginuti #florinseverydaybaglive
Pris 2499:- (såld)
•••
Sminkbörsen är stadig och håller sig upprätt. Den har ett praktiskt foder med en laminerad yta som kan torkas av. Invändigt finns en liten ficka.
Spännet mäter 14cm i bredd och höjden inkl spänne är 15cm. Botten har ett mått på 6,5x15cm.
För mer info om denna modell se #florinssminkbörsinsida
Pris 499:- (såld)
•••
För att köpa skriver man köper samt vilken man vill ha som en kommentar. Det går bra att invänta löning
Read more
Det är inte lätt att försöka vila en skadad hand när man blir rastlös och uttråkad så fort som jag blir ...
Media Removed
Det är inte lätt att försöka vila en skadad hand när man blir rastlös och uttråkad så fort som jag blir 🙄 Tänkte spela in en video senare ikväll, får hitta på något som inte kräver så mycket aktivitet av den skadade handen helt enkelt! Nu har de flesta börjat skolan igen va? På ett sätt saknar jag ... Det är inte lätt att försöka vila en skadad hand när man blir rastlös och uttråkad så fort som jag blir 🙄 Tänkte spela in en video senare ikväll, får hitta på något som inte kräver så mycket aktivitet av den skadade handen helt enkelt! Nu har de flesta börjat skolan igen va? På ett sätt saknar jag den där känslan när en ny termin skulle börja, när jag köpte nya kläder, ny skolväska, pennor och block och skulle bli sååååå flitig i skolan. De brukade hålla i sig i cirka en vecka 😅 #danishwarmblood #starstableonline #sso #starstable #airstar
Read more
I #samarbete med Stockholm stad vill jag prata om civilkurage och om att vara ett par extra ögon och ...
Media Removed
I #samarbete med Stockholm stad vill jag prata om civilkurage och om att vara ett par extra ögon och öron i varandras vardag. Det kan vara på gatan, i kollektivtrafiken eller i lägenheten ovanför, ofta kan det vara så att vi ser eller hör någonting, vi kanske vet att allting inte står rätt till, ... I #samarbete med Stockholm stad vill jag prata om civilkurage och om att vara ett par extra ögon och öron i varandras vardag. Det kan vara på gatan, i kollektivtrafiken eller i lägenheten ovanför, ofta kan det vara så att vi ser eller hör någonting, vi kanske vet att allting inte står rätt till, men vi kanske inte vet vad vi ska göra, är rädda för att ha missförstått eller bara i allmänhet är rädda för vad som kan hända sen. I Stockholms stads intiativ #vågaknackapå vill vi uppmana alla att våga.
Så länge jag kan minnas har jag sett svarta tidningsrubriker med texter om kvinnor som försvunnit, blivit slagna eller mördade. Vi har sett det i nyhetsinslag och i TV-program som lyfter brott från veckan som varit. När kvinnor far illa är det nästan alltid en man som står henne nära som är förövaren. Det latenta kvinnohatet och den destruktiva mansrollen är ett samhällsproblem, det finns få frågor som får mig så upprörd och rasande som just dessa.
Samma dag som jag började praktisera på Aftonbladet förra året kom också det första rapporteringarna om Tova Mobergs försvinnande. Och jag minns att jag följde nyhetsrapporteringarna varje vaken timme, hur jag höll andan för varje nyhetsrapportering som dök upp. Hur luften gick ur mig när brottsrubriceringen ändrades från försvinnande till misstänkt mord.
Våld i nära relationer är mycket vanligare än vad många tror och det behöver inte sluta i det mest förfärliga för att vara helt oacceptabelt. 2-3 elever i varje klass är berörda av våld i nära relationer där hemma, som jag skrev tidigare så är det ett samhällsproblem och vi behöver jobba på så otroligt många plan för att få stopp på det. Men någonting vi alla kan göra är att lova att vara det där extra paret ögon och öron och våga vara den som knackar på om du känner att allt inte står rätt till.
Det här frågorna berör oss alla, du kan läsa mer om initiativet på @vaga_knacka_pa och du kan dela med dig av tillfällen där du eller någon du känner visat civilkurage här i kommentarerna eller under hastagen #vågaknackapå
Read more
Torsdag. 6 september. Kl 17.08. Veckan övergick i helg för någon timme sedan och jag är på väg hem ...
Media Removed
Torsdag. 6 september. Kl 17.08. Veckan övergick i helg för någon timme sedan och jag är på väg hem från ett ärende på söder. Strosar lugnt. Solen värmer sådär fantastiskt den bara gör på eftermiddagar. Jag känner mig lugn. Det här med att bara vara, varför gör vi inte det oftare? Att gå, utan ... Torsdag. 6 september. Kl 17.08.
Veckan övergick i helg för någon timme sedan och jag är på väg hem från ett ärende på söder. Strosar lugnt. Solen värmer sådär fantastiskt den bara gör på eftermiddagar. Jag känner mig lugn. Det här med att bara vara, varför gör vi inte det oftare? Att gå, utan en plan, utan musik, utan en tid att passa, och bara göra det som infaller en naturligt. Som att gå in i en butik som ser mysig ut, ta en omväg bara så man får gå på en trevlig gata eller stanna till för att fota dagens sista solstrålar. Jag älskar det. Men gör det alldeles för sällan inser jag nu. Alltid vill man vara underhållen, konstant, nonstop, från dagens första till sista minut. Så lätt att glömma att man ibland behöver en paus från intryck, ljud, sitt egna huvud. Det är en konst att bara vara i nuet och lyckas stänga av allt annat. Men ibland lyckas man och torsdag 6 september blev en sådan dag. Nu om någon minut försvinner solen bakom hustaket framför mig. Aldrig slagit mig ner i Kungsträdgården helt själv förut. Men det var trevligt kan jag säga. Att bara sitta. Och sedan bli inspirerad att sätta ord på känslan här och nu. Tänkte snart resa mig och fortsätta hemåt, men först ska jag bara vara lite till.
Read more
För att kunna utvecklas maximalt hjälper det att förstå vilken kroppstyp man tillhör, och hur olika ...
Media Removed
För att kunna utvecklas maximalt hjälper det att förstå vilken kroppstyp man tillhör, och hur olika kroppstyper reagerar på träning och kost. Man kan dela in människor i tre generella kroppstyper; endomorf, ektomorf och mesomorf. Vanligtvis tillhör man inte endast en typ, utan är en ... För att kunna utvecklas maximalt hjälper det att förstå vilken kroppstyp man tillhör, och hur olika kroppstyper reagerar på träning och kost.

Man kan dela in människor i tre generella kroppstyper; endomorf, ektomorf och mesomorf. Vanligtvis tillhör man inte endast en typ, utan är en kombination av alla tre. Varje individ har oftast tendenser åt ett visst håll, mot en viss kroppstyp. Analyserar man sig kan man anpassa träningen och dieten för att resultaten ska bli maximala.

Ektomorf

Ektomorfen är slank med långa armar och ben med en tendens att inte lägga på sig fett. Den ektomorfa typen behöver en enorm mängd av kalorier för att gå upp i vikt.  Att lägga på sig muskelmassa kan vara en svår uppgift, om man inte har ett kost- och träningsprogram som svarar mot ectomorfens egenskaper.

Träningen bör vara uppbyggd av muskelbyggande basövningar med maximal intensitet såsom knäböj, marklyft, pressar, chins och roddar. Många set med färre repetitioner är att rekommendera. Aerobisk träning kan i det närmaste vara helt överflödigt, eftersom ektomorfen behöver spara energin till att bygga muskelmassa.

Kaloriintaget bör vara balanserat och högt, och ektomorfen ska se till att få i sig extra kalorier under dagen i form av t ex viktökningspulver och proteindrinkar.

Mesomorf

Den Mesomorfa kroppstypen har det bästa utgångsläget för muskelökning. De är naturligt muskulösa med en ”kantig” kroppsform med smal midja, breda axlar samt muskulösa armar och ben och har en god skelettstruktur. De har en relativt liten förmåga att lagra fett under huden och i musklerna och kan gå ner i vikt ganska lätt. Mesomorfer är den kroppstyp som är mest anpassad till styrketräning och bodybuilding.

Träningen bör vara en kombination av.. .

Läs hela inlägget i min blogg ptphilip.se. Klicka på länken i min profil.

#philipsfaktarutor

#annaochphilip
Read more
Idag är det 1år sedan jag tog beslutet att lämna det destruktiva förhållandet bakom mej för evigt. ...
Media Removed
Idag är det 1år sedan jag tog beslutet att lämna det destruktiva förhållandet bakom mej för evigt. 1 år sen jag bestämde mej för att aldrig mer tillåta misshandel. 1år sedan jag lämnade min första ”egna” lägenhet. 1 år sedan jag kände mej minst på jorden & mådde piss. Men det är även 1 år sedan ... Idag är det 1år sedan jag tog beslutet att lämna det destruktiva förhållandet bakom mej för evigt.
1 år sen jag bestämde mej för att aldrig mer tillåta misshandel.
1år sedan jag lämnade min första ”egna” lägenhet.
1 år sedan jag kände mej minst på jorden & mådde piss.
Men det är även 1 år sedan jag bestämde mej för att ta tag i mitt liv. Börja om, låta 2017 bli mitt år där jag skulle fokusera på mej själv. Låta mej själv må bra för engångsskull. Och idag är det 1 år sedan min resa började, och idag står jag stadigt på jorden med nytt jobb, egen lägenhet, underbar sambo & en helt underbar familj som stöttar mej i vått & torrt & finns för mej trotts jag gör dumma val.
Har även helt underbara vänner!
Jag är stolt över mej själv att jag för 1 år sedan tog de här stora klivet. För nu mår jag bra, kanske inte helt 100 än men jag är på god väg!
Resan hit har varit jobbig och innefattat en massa dumheter. Men jag har haft stöd genom hela denna vägen & vet om att jag har samma underbara stöd hela vägen.
Jag hoppas och önskar att 2018 kommer att bli ännu bättre än 2017!
Jag sätter målet högt & blickar framåt, för jag ska ha nått målet 15/12 -2018!
Read more
Till våren så firar jag S E X år tillsammans med världens bästa kollegor/vänner/extra familj på ...
Media Removed
Till våren så firar jag S E X år tillsammans med världens bästa kollegor/vänner/extra familj på denna fantastiska salong!🏼🏼🏼 Att börja hyra stol hos Anna var mitt livs bästa beslut.🏻 Tiden har gått fort å d känns precis lika bra nu som då om inte bättre, min kärlek växer å den blir bara ... Till våren så firar jag S E X år tillsammans med världens bästa kollegor/vänner/extra familj på denna fantastiska salong!😍💁🏼💇🏼💆🏼 Att börja hyra stol hos Anna var mitt livs bästa beslut.🙌🏻 Tiden har gått fort å d känns precis lika bra nu som då om inte bättre, min kärlek växer å den blir bara starkare för varje dag som går.🙌🏻💕 Min mamma har alltid sagt till mig att vänskap inte har någon ålder å att den inte behöver någon viss tid på sig för att blomma ut, om d är äkta så känns d i hjärtat på en gång å hon har som vanligt helt rätt.☺️🙏🏻 Vi är kollegor, vänner men oxå familj å jag vet att vi alltid kommer att finnas i varandras liv, vi har haft mycket kul ihop men vi har oxå delat sorger tillsammans. D inspirerar mig dagligen till att bli en bättre människa å en bättre frisör, d får ofta höra på mina konstiga funderingar å tankar å jag vet inte hur många gånger d har fått stoppa mina katastroftankar innan d har skenat iväg totalt!😁😂 Vi finns för varandra varje dag alltid å jag litar till 110% på dem.❤️ Vår tid tillsammans har bara börjat å nu så ser vi fram emot våran resa till USA tillsammans med @matrix, vilken vecka vi ska ha❣💇🏼🍾👯 Ariiiibaaaa!!!😎🎊 Ni betyder så mycket för mig å jag kan inte tänka mig ett liv utan er!💕⭐️💕⭐️ Tack för att jag får vara med er å tack för att ni finns @bennysdotter @helenthomasson @frissanullis @helenwkaic!🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Trevlig tisdag på er alla mina goaste vänner!😍☀️🌸 Jag har haft en mycket bra dag å än så är den inte slut, min sista kund sitter med färg.☺️ Å jag är verkligen så tacksam för alla mina underbara kunder.💇🏼💆🏼💁🏼 Ni ger mig så mycket positiv energi å kärlek, finaste ni, ni är bäst!😍🙏🏻💜💖❤️ Kom ihåg att vara snälla med varandra å att aldrig lägga er ovän med någon för man vet aldrig när livet förändras. Behandla andra som ni själva vill bli behandlad, ge aldrig för att få något tillbaka å var hellre den som log än den som inte gjorde d!😊 Puss å kram från mig till er alla❣😘💕❤️💖💜 #kärlek #amor #amore #friends #family #familj #love #loveyou #annaforsbergfrisörer #hår #hairdresser #karma #spridbarakärlek #spridglädje #happy #puss #kärlekärdenbästamedicinen #kärlekenövervinnerallt
Read more
<span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏽<span class="emoji emoji2b50"></span>️ Biggest Loser Vinnare X 2 & våra resor har bara börjat - inte ens 1 år sedan vi vann vännen @frideback ...
Media Removed
🏽️ Biggest Loser Vinnare X 2 & våra resor har bara börjat - inte ens 1 år sedan vi vann vännen @frideback & våra eldar börjar ta fäste ordentligt Det är alltid ett nöje att köra pass med dig & idag kom vi ihåg att både liva & ta bilder något vi av Biggestvana brukar skippa när vi ses, då vi ... 🔥💪🏽⭐️ Biggest Loser Vinnare X 2 & våra resor har bara börjat - inte ens 1 år sedan vi vann vännen @frideback & våra eldar börjar ta fäste ordentligt 🔥🔥🔥 Det är alltid ett nöje att köra pass med dig & idag kom vi ihåg att både liva & ta bilder 😂😂😂 något vi av Biggestvana brukar skippa när vi ses, då vi aldrig hade våra mobiler under Biggest. Men idag var det en speciell dag minst sagt 🤭🤔 Det jag märker mest utav mina träningar nu är verkligen hur mycket bättre funktionen i min mage är efter min bukplastik / ärret det lodräta snittet på magen är ännu inte riktigt ”snyggt” läkt....men det är ju endast kosmetiskt & det kan man alltid försöka korrigera & det kommer jag fundera på. MEN, det viktiga för mig är & var att återfå FUNKTIONEN i buken & det har jag. Så operationen var helt rätt beslut för att min resa med kroppen ska kunna fortsätta på ett sunt & starkare sätt, så där är jag hemma. Får ju många nyfikna frågor om min vikt & kropp....& jag måste säga att jag förundras lite över engagemanget som finns i just den frågan. Och jag har också den yttersta respekten för er som genuint undrar. För att ni precis som jag kämpar med vikten, hitta bra balans med sunda val & att ni också vill förbättra eran hälsa & er livskvalité. Så jag kommer fortsätta att vara jag GOOD AND BAD för jag är mänsklig. Jag bryr mig väldigt mycket om mitt yttre...det är knappast någon hemlighet. Men jag bryr mig mer om mitt inre & jag kan verkligen & uppenbarligen inte nog understryka det. Och kanske är det just därför jag drar till mig ett uns utav missunnsamhet & avundsjuka hos en skara handfull individer som sitter med alldeles för mycket fritid på sina händer. Men vad vet jag?!? Går bara till mig själv & jag fungerar då INTE på det störda sättet, så mycket kan jag säga. Känner stor stolthet i det & det kan ingen rucka på - tyck vad du vill - tänk vad du vill. Men finns det inga gränser för vad eller hur mycket man som i mitt fall ( eftersom detta är min Instagram ) ska behöva tåla & stå ut med? Ja jag jobbar i offentliga sammanhang....men betyder det att man får påstå & göra precis vad som helst mot mig?! Kärlek & respekt ❤️🔥💪🏽⭐️ #biggestloservip #onceawinneralwaysawinner
Read more
Sålda. En sådan där färgkombo jag personligen är svag för; blå, turkos och lila. Dessutom ylle, ...
Media Removed
Sålda. En sådan där färgkombo jag personligen är svag för; blå, turkos och lila. Dessutom ylle, och snyggaste blommorna och bladen! Det finns två väskor sydda i samma textil. Den andra väskan är identisk förutom att mönstret ligger lite längre till vänster. Väskan är sydd på samma sätt ... Sålda.

En sådan där färgkombo jag personligen är svag för; blå, turkos och lila. Dessutom ylle, och snyggaste blommorna och bladen! Det finns två väskor sydda i samma textil. Den andra väskan är identisk förutom att mönstret ligger lite längre till vänster. 👜👜 Väskan är sydd på samma sätt som Kerstin men i en mer klassisk och tidlös modell. Kolla gärna alla bilder för en helhetsbild!
Materialet utsidigt är ett grövre ylletyg. Insidan är likadan som i en tidigare sydd väska i liknande färger. Använde samma bild från tidigare inlägg .
Eftersom jag är svag för insytt och vändsytt känns det inte helt hundra med sticklåset vars metallarmar blir synliga invikta på baksidan. Jag kommer trots allt använda upp de inköpta exemplaren. På dessa exemplar har jag strykit på en limgele så att inget ska skava eller trassla in sig i dom delarna.
Mer info:
Nya väskans alla delar är stärkta med mellanlägg för bästa hållbarhet och stabilitet, även insidan. På insidan finns en större ficka som försluts med dragkedja. På motsatt sida finns ficka för exempelvis telefon samt ytterligare en liten ficka.
Väskan har botten och sidor vilket gör att den slukar en hel del.
Måtten är c. 25x23 cm, med ett botten/sidomått på c.7 cm.
De ställbara axelbanden (2 cm brett) i bild är mörkblått.

Pris - 1599 kr plus porto (skicka lätt 58 kr) styck 💙💙 (Finns två stycken)

Vill du investera i en väska kommentetar du köp. Därefter mailar du mig din hemadress och telefonnummer (för fraktbokningen). Jag skickar dig en elektronisk faktura. 📩Min mail hittar du i presentationen.
Är du kund sedan tidigare, kan du nämna ditt namn via dm eller i kommentar, så hittar jag dig i kundregistret.
Read more
 #Repost @barnboksfamiljen ・・・ Iskompisar - En tjuv i klubben av Linda Skugge. Förlag: BWahlströms ...
Media Removed
#Repost @barnboksfamiljen ・・・ Iskompisar - En tjuv i klubben av Linda Skugge. Förlag: BWahlströms Ålder: 6-9 år Detta är första boken i Skugges nya serie "Iskompisar" som handlar om tillvaron i konståkningsklubben och tjejer som lyfter tjejer! Härligt! A gillade boken och låg som ... #Repost @barnboksfamiljen ・・・
Iskompisar - En tjuv i klubben av Linda Skugge.
Förlag: BWahlströms Ålder: 6-9 år
Detta är första boken i Skugges nya serie "Iskompisar" som handlar om tillvaron i konståkningsklubben och tjejer som lyfter tjejer! Härligt!
A gillade boken och låg som ett ljus och lyssnade när vi läste hela boken i en stöt - låt er inte luras att boken enbart "passar" till tjejer - det är en bra bok för alla! Och en bok med starka kompetenta tjejer i huvudrollerna är väl något som många killar borde läsa/lyssna på med.
Härligt med en bok för denna ålder om konståkning - och inte enbart massa hockeyböcker som redan finns på marknaden.
Som man hör på titeln är bokens spänningsmoment att saker börjar bli stulna och tjejerna ska ta reda på vem som stjäl och ska försöka lösa det - men det är så mycket mer som händer i boken med.
I början var jag lite osäker över boken pga att den kändes väldigt girlygirly men jag blev positivt överraskad över den - den är inte alls som man kanske får en fördomskänsla av från början.
Huvudkaraktären Jasmine är en frisk fläkt som står upp för sig själv och vågar säga ifrån - på ett sätt som också är värdigt och snyggt. Samtidigt är boken full av omtanke och empati för varandra, att bry sig om och uppmärksamma någon som är nere.
Den är väldigt fokuserad på det positiva i allt - allt från det man gör bra i prestation på träningen till att se fina sidor med förståelse även hos den som visar sig vara tjuven. Mot slutet av boken är det även två personer som tydligt bryter mot könsnormer i konståkning/hockeyträning och det är helt okej utan att det görs en stor sak av. Jag gillar hur man även lyfter styrkorna hos både hockey och konståkning och hur de kan lära av varandra.
I boken synliggörs också trångboddhet - ett tema som jag sällan tycker syns i barnböcker vad jag minns - men Jasmine och pappa bor i en tvåa där pappa sover på bäddsoffa i vardagsrummet. Att jasmines mamma dog i bröstcancer när hon var fyra år tas även upp - vilket också känns fint då det också behöver ha representation i barnböcker. @lindaskugge @b.wahlstroms #iskompisar #entjuviklubben #konståkning #figureskating #lindaskugge #bwahl
Read more
Åååh så kom denna bild upp (till vänster) för 6 år sen på min Fb, nu när jag gång på gång förundrar mig ...
Media Removed
Åååh så kom denna bild upp (till vänster) för 6 år sen på min Fb, nu när jag gång på gång förundrar mig över hur stor hon har blivit, hur fantastiskt lycklig jag är som fick bli mamma till Zoe. Vet att hon längtade med hela sig efter att få bli hämtad.. Och så blev det av en lätt rödhårig kvinna ( just ... Åååh så kom denna bild upp (till vänster) för 6 år sen på min Fb, nu när jag gång på gång förundrar mig över hur stor hon har blivit, hur fantastiskt lycklig jag är som fick bli mamma till Zoe. Vet att hon längtade med hela sig efter att få bli hämtad.. Och så blev det av en lätt rödhårig kvinna ( just då..🙋🏻) med ballonger i den ena handen och en liten kaninen i den andra! Det enda jag ångrar är att jag åkte ned till SA ensam och upplevde denna stora förlösning av längtan utan någon närstående med mig... Det var mitt egna beslut då jag tänkte att jag adopterar ju ändå som ensamstående mamma och då kan jag väl åka ned helt själv också! 'Fast lane thinking' without wisdom. Nu vet jag bättre. Ungefär som att göra en förlossning och säga att det inte behövs fler omkring sig eftersom det ändå är mamman som ska föda barnet.. 😉😂😁 Men det gick bra ändå till slut med undantag av några smärtsamma incidenter. Som att bli 'jagad' utav en av de svenska kvällstidningarna från det att jag landar trots att jag uttryckligen bett om att få visad respekt och hänsyn på min livs-resa. Och så blev jag bokstavligt jagad av ett bandit-gäng (3 dagar efter att Zoe och jag fått varandra ) och jag trodde att de skulle ta Zoe ifrån mig. Helt fruktansvärt! Mardröm som jag nästan förträngt. Hamnade hos polisen och jag var märkt av chocken i flera veckor efteråt. Zoe skyddades och märkte inget. Puh. Det är inte bara å bara att bli mamma! Men verkligen värt det!!! Love it. Love Zoe & Amadeus ❤️❤️ Tänk vad mycket det är som händer på 6 år! Tacksam för bilder - minnen. #adoption slide for more pics ..
Read more
STIM: "FÖRÄNDRINGEN HAR GÅTT ALLDELES FÖR LÅNGSAMT" 92 procent av producenterna bakom Digilistans ...
Media Removed
STIM: "FÖRÄNDRINGEN HAR GÅTT ALLDELES FÖR LÅNGSAMT" 92 procent av producenterna bakom Digilistans tio översta låtar 2017 var män och endast 18 procent av låtskrivarna var kvinnor. År 2016 och 2015 var det endast män som listades som producenter. Det här framgår av Musikguidens granskning ... STIM: "FÖRÄNDRINGEN HAR GÅTT ALLDELES FÖR LÅNGSAMT"
92 procent av producenterna bakom Digilistans tio översta låtar 2017 var män och endast 18 procent av låtskrivarna var kvinnor.
År 2016 och 2015 var det endast män som listades som producenter.

Det här framgår av Musikguidens granskning av upphovspersonerna bakom de tio topplåtarna på Digilistan mellan 2012 och 2017.
🎶
”Musikbranschen har en tradition av att vara mansdominerad, så jag är inte helt förvånad. Det är bedrövligt att det ser ut som det gör, men samtidigt tycker jag att man kan ana en positiv trend just nu. Det görs många fina insatser för att lyfta kvinnliga producenter och ser du till vilka som utbildar sig till producenter är det många som inte är män.", säger Alfons Karabuda, chef på SKAP.
🎶
Enligt honom behöver man lyfta fram fler kvinnliga förebilder, visa upp deras arbete och arbeta aktivt för att vara en mer öppen bransch.
🎶
Eleonor Otterdahl på STIM håller med och tror att branschen behöver samarbeta för ökad jämställdhet.
🎶
”Förändringen har gått alldeles för långsamt och kanske har branschen inte tagit det på tillräckligt stort allvar. Just nu kan vi dock se en ökning bland unga ickemanliga låtskrivare och producenter som registerar sig hos oss, men förändringen har gått långsamt. Alla måste ta sitt ansvar för att det ska bli bättre", säger hon.
📸: Jurek Holzer / Svd
Read more
Hur är känslan när ännu en kallelse till ett möte ramlar in i din inkorg? Tänkte du ett spontant, Yes! ...
Media Removed
Hur är känslan när ännu en kallelse till ett möte ramlar in i din inkorg? Tänkte du ett spontant, Yes! eller är det mer, ”suck, inte ännu ett som slösar bort min tid”? Möten är och ska vara ett produktivt verktyg för samarbete och till för att utnyttja flera personers samlade kompetens men så ... Hur är känslan när ännu en kallelse till ett möte ramlar in i din inkorg? Tänkte du ett spontant, Yes! eller är det mer, ”suck, inte ännu ett som slösar bort min tid”? Möten är och ska vara ett produktivt verktyg för samarbete och till för att utnyttja flera personers samlade kompetens men så är, tyvärr, ofta inte fallet utan det blir något helt annat. En känsla av ”inte igen”, slöseri med tid, vill inte, hinner inte etc. kan lätt infinna sig om mötet inte är genomtänkt från början. Jag tycker därför att det är dags att börja säga nej till vissa typer av möten och jag ska försöka förklara hur.
VILKA MÖTEN BORDE MAN DÅ SÄGA NEJ TILL?

Alltför ofta skickas kallelser ut där det egentligen är mötesorganisatören som vill få mer information gällande något eller har några frågor inom ett ämne. Det är då så otroligt enkelt att skicka en kallelse till en eller flera personer fast det egentligen inte borde lösas genom ett ”traditionellt” möte. Onödiga möten är tillsammans med för många inkommande mail de enskilt två största tidstjuvarna bland deltagaren i mina effektivitetsutbildningar och så har varit fallet de senaste 5-7 åren så här finns en enorm förbättringspotential. 👉🏻Inlägget hittar du via länk i min bio -Michael
Read more
Vilken helg! <span class="emoji emoji1f60d"></span> Varken jag eller tjejerna har nånsin tränat så mycket agility så intensivt under ...
Media Removed
Vilken helg! Varken jag eller tjejerna har nånsin tränat så mycket agility så intensivt under två hela dagar som vi gjort i helgen, Eikki har inte ens tränat så här mycket agility sammanlagt under hela sitt liv! De var en galet rolig kurs för Susanne Karlsson där de gällde att hitta en ... Vilken helg! 😍
Varken jag eller tjejerna har nånsin tränat så mycket agility så intensivt under två hela dagar som vi gjort i helgen, Eikki har inte ens tränat så här mycket agility sammanlagt under hela sitt liv! 💪

De var en galet rolig kurs för Susanne Karlsson där de gällde att hitta en helt ny maxfart och hålla den rakt igenom! Vi har lärt oss så otroligt mycket och kanske framförallt Eikki som gått från att kunna tunnel och hopp på raksträcka till att köra klass två bana (självklart inte helt felfritt och självklart utan varken slalom eller balanshinder, vi är ju inte övernaturliga ☝️😁) Har fått lära mig ett helt nytt tänk i många situationer och jacko på både längden och tvären! Efter denna helg känner jag mig galet peppad att kasta oss ut på banan igen! 👊
...men först ska denna kropp få vila sig lite! Varenda muskel värker och ryggen har gett upp efter 15timmars intensiv träning - men de va ändå så värt de 😊

#tollare #laekenois #RusNRivNyyrlinsMagicalEikki #GaldrasmindBewitchedHybris #agility #viärheltslutkörda
Read more
”Det är lätt för mig som är en heterosexuell, vit man att sluta vara feminist och antirasist när det ...
Media Removed
”Det är lätt för mig som är en heterosexuell, vit man att sluta vara feminist och antirasist när det blir för jobbigt eller obekvämt att stå upp för åsikterna. I rum med bara män där jag kanske är helt ensam med mina feministiska åsikter är det mycket lättare att fega ur och bara hålla käften när ... ”Det är lätt för mig som är en heterosexuell, vit man att sluta vara feminist och antirasist när det blir för jobbigt eller obekvämt att stå upp för åsikterna. I rum med bara män där jag kanske är helt ensam med mina feministiska åsikter är det mycket lättare att fega ur och bara hålla käften när skeva kvinnosyner, rasistiska värderingar eller bögskämt yttras. Jag har ett privilegium att kunna gå in i och ut ur feminist- och antirastitrollen som en kvinna, hbtqi-person eller icke-vit inte har. Just därför försöker jag alltid tvinga mig själv att inte göra det enkla valet att bli tyst i utsatta situationer. Något som är så jävla svårt. Att säga ifrån till en släkting, kollega eller vän är inte enkelt, och ofta får man mycket skit och blir kallad både det ena och det andra. Det jag måste komma ihåg då är att det inte ens är en tiondel av all den skit som utsatta grupper och individer får ta dagligen. Jag måste ta mig utanför den där bubblan. Det är där förändring kan ske, och bland det viktigaste i den förändringen för oss män tror jag är att våga säga emot andra män. Jag har varit en tyst man som drar fördel av vårt ojämlika samhälle samtidigt som jag mått dåligt för att jag känt mig ensam. Jag har trott att jag är unik, mjuk och den enda man i världen som har kroppskomplex, är rädd för våld, osäker inför sex, inte vet hur jag ska vara tillsammans med andra män eller som faktiskt känner starka känslor, medan alla andra är säkra och trygga i sina kalla roller. Nu vet jag att så inte är fallet. Ju mer jag pratar med andra män desto mer förvissad blir jag om att det visst finns en mjuk och osäker pojke under ytan på alla män. Låt oss släppa fram honom.” .. Nu finns TA DET SOM EN MAN ute som pocket. Nya texter, snyggare och billigare. Finns i en butik nära dig 🌹🌸🌺💐🌹 #komkomnära #tadetsomenman
Read more
Stilrent och enkelt men samtidigt färg och väldigt unikt! Kanske är det helt fel tid i månaden att ...
Media Removed
Stilrent och enkelt men samtidigt färg och väldigt unikt! Kanske är det helt fel tid i månaden att lägga upp denna men det går finfint att invänta lön, bb osv ••• Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar ... Stilrent och enkelt men samtidigt färg och väldigt unikt! Kanske är det helt fel tid i månaden att lägga upp denna men det går finfint att invänta lön, bb osv
•••
Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar innehåll. Den kommer inte att tappa formen.
Modellen är praktiskt inredd med infälld dragkedjeficka, ficka för smartphone och ett fastsytt nyckelband så man slipper leta efter nycklarna på väskans botten.
På utsidan är botten förstärkt med ett tyg som tål både smuts och fukt så man behöver inte vara rädd för att ställa ner sin väska på smutsigt underlag.
Öppningen stängs med en kraftig dragkedja som går att öppna upp helt för tillgång till hela väskans insida. Axelbandet är av bomull och det kan justeras i längd.
Väskans ca mått: Höjd: 33 cm. Botten: 8 cm x 24 cm.
Detta är en riktigt arbetad och rejäl väska.
•••
Vill du se exempel på vad som får plats i denna modell så kika på #florinseverydaybaginuti #florinseverydaybaglive
•••
Pris 2499:-
För att köpa skriver man köper som en kommentar. Det går bra att invänta lön, barnbidrag etc
•••
#götaträgårdh
Read more
Elmia 2018 - skämtar ni med mig? Besökte årets Elmia under påsken och nu måste jag få undra lite. Vad ...
Media Removed
Elmia 2018 - skämtar ni med mig? Besökte årets Elmia under påsken och nu måste jag få undra lite. Vad i h-vete gör denna bil på utställningen? Utriven inredning, iställd motor med två turbos stående på, skitig, olika fälgar, påsmetat spackel... ja ni ser ju själva. Ska det vara ett pågående ... Elmia 2018 - skämtar ni med mig? Besökte årets Elmia under påsken och nu måste jag få undra lite. Vad i h-vete gör denna bil på utställningen? Utriven inredning, iställd motor med två turbos stående på, skitig, olika fälgar, påsmetat spackel... ja ni ser ju själva. Ska det vara ett pågående projekt? Ska man inte vara klar med bilen? Nu hade jag varken bil på mässan eller var ens anmäld men jag misstänker att flera färdiga bilar av mycket högre kaliber fått nej. Jag förstår att folk blir förbannade och besvikna. Finns det inget bättre att ställa ut på Sveriges största mässa för ombyggda bilar? I övrigt kändes årets upplaga lite slät. Färre bilar än tidigare (?) och det mesta handlar om, med några få undantag, mer eller mindre anpassade skärmbreddare med skruvarna kvar, luft och stora fälgar. Kanske har jag bara blivit gammal och gnällig. Men jag vet hur många som sliter med sina byggen och lägger ner tid och själ i sina bilar. Då tycker jag inte sånt här ska få ta plats från dem. Jag gillar inte alla bilar men respekterar jobbet och energin man lägger ner. Det här kändes inte helt okey faktiskt. #IamKatamso #TouchByKatamso #elmia2018 #bilsport #bilsportperformancecustommotorshow #bilsportperformanceshow #custommotorshow #elmia #bilmässa
Read more
Lång text nedanför LÄS<span class="emoji emoji1f447"></span><span class="emoji emoji1f447"></span> . Att man aldrig förvånas över människor på sociala medier.. Att man ...
Media Removed
Lång text nedanför LÄS . Att man aldrig förvånas över människor på sociala medier.. Att man jämnt och ständigt ska hävda sig och alla andras sponsorer och produkter och sätt att träna är fel och ens egna är rätt.. Att man gång på gång alltid känner att man måste förklara det och skriva ut ... Lång text nedanför LÄS👇👇
.
Att man aldrig förvånas över människor på sociala medier.. Att man jämnt och ständigt ska hävda sig och alla andras sponsorer och produkter och sätt att träna är fel och ens egna är rätt.. Att man gång på gång alltid känner att man måste förklara det och skriva ut det jämnt och ständigt gör mig så illa till mods att jag innerligt känner att jag snart inte orkar lägga energi på vad andra tycker och tänker. Att det räcker nu och bara köra mitt race! Hur svårt kan det vara att bara låta bli att slänga en nedlåtande kommentar och bara låta andra människor vara och sluta göra narr och tjafsa? Tänk om vi lyfte varandra istället och försökte nå toppen av vår egna potential men med hjälp av andras positivitet? Är så glad över att jag insett detta och säger bara tjaaarå till alla haters.. Kommer lägga noll energi på er och helt ärligt börja blocka människor som på något sett ens försöker komma med negativa aspekter på något vis och som inte försöker sprida positiva budskap och saker som får ens dag att kanske bli 1% bättre. För helt ärligt.. varför ens försöka förstöra någons dag genom att kasta ut sig något så onödigt som negativ energi?
Read more
Gokväll. Varning för långt inlägg Änglabesök tror ni på det. Ikväll lyssnade jag på en predikan ...
Media Removed
Gokväll. Varning för långt inlägg Änglabesök tror ni på det. Ikväll lyssnade jag på en predikan om en man som mött en ängel i skepnad av människa. Det påminde mig om en händelse för 20 år sedan när en ängel tog hand om vår son då 16 år. Vi var nyinflyttade sedan tre dagar i en andrahands lägenhet ... Gokväll. Varning för långt inlägg
Änglabesök tror ni på det. Ikväll lyssnade jag på en predikan om en man som mött en ängel i skepnad av människa. Det påminde mig om en händelse för 20 år sedan när en ängel tog hand om vår son då 16 år. Vi var nyinflyttade sedan tre dagar i en andrahands lägenhet i Gottsunda ett stökigt område i Uppsala som vi då inte kände till. Han och hans syster bodde själva första helgen när vi röjde i vårt hus i Alingsås. Sonen gick i 9:an och hade varit på klassfest. Hade ett busskort för att ta sig hem på natten, men inga pengar på fickan. Innan bussen kom bad en tjej om att få låna hans telefon, hon fick inte kontakt men lämnade en tjuga i alla fall. När sonen sen stiger på bussen gäller nattaxa och han kunde betala med tjugan. Detta kanske går att förklara som slumpen (Dock en märklig slump i så fall) men nu kommer det ännu märkligare. När sonen reser på sig för att stiga av bussen där han tycker att han känner igen sig säger en okänd man ”här ska du inte stiga av, du ska åka några hållplatser till och stiga av efter bensinmacken. Sonen sätter sig förundrad ner och undrar hur mannen känner till var han ska gå av. Efter bensinstationen känner sonen igen sig och stiger av. Helt tagen ringer han och berättar detta. Om jag tvivlat innan blev jag övertygad då. Vi har skyddsänglar. Vi är älskade av Gud varenda av oss.
Ursäkta blandningen av presens och imperfekt.
Read more
Overklig känsla. Efter åtta års INTENSIVT arbete med min älskade stiftelse @makeequal arbetade ...
Media Removed
Overklig känsla. Efter åtta års INTENSIVT arbete med min älskade stiftelse @makeequal arbetade jag idag sista dagen innan semester som efterföljs av en (troligtvis) lång föräldraledighet. En kan ju tro att jag ska behöva jobba till midnatt för att hinna bli klar med att lämna över åtta ... Overklig känsla. Efter åtta års INTENSIVT arbete med min älskade stiftelse @makeequal arbetade jag idag sista dagen innan semester som efterföljs av en (troligtvis) lång föräldraledighet.
En kan ju tro att jag ska behöva jobba till midnatt för att hinna bli klar med att lämna över åtta års arbete. Men sanningen är den att jag inte ens haft något att göra sista dagarna på jobbet! Hjälpt kollegor med att renskriva saker, tömma alla inkorgar, städa ur köket... knappt någon som behövt min hjälp. Det om något mina vänner är en jävligt välplanerad överlämning.
Har aldrig känt mig så trygg med att lämna något som nu. På ett år har vi dubblat personalstyrkan. Från sex till tolv personer. Bara senaste veckan har jag haft äran att rekrytera FYRA nya stjärnor som börjar till hösten. Vi har fått revidera säljmålen flera gånger för att vi har nått dem alldeles för tidigt. Vi har fått alla projekt vi sökt och har nu ansökningsstopp. Vi ryms inte ens fler på vårt NYA kontor som alldeles nyss ekade av utrymme.
Fler kompetenta och SNÄLLA jämlikhetsexperter på ett och samma ställe än på @Makeequal måste vara omöjligt att finna. Så stolt över allt vi lyckas skapa tillsammans, varje dag. Och jag ser SÅ mkt fram emot att få följa det utifrån ett tag nu! Sitter kvar som ordförande under föräldraledigheten så försvinner inte helt. Men nästan!
Stjärnan på bild nr två, @kickanwicksell, tar över kommunikationsansvaret på Make Equal under min föräldraledighet. Hon är ett retoriskt geni & den bästa kampanjstrategen jag träffat.
Jag älskar verkligen alla som jobbar på Make Equal. Kommer sakna ihjäl mig.
Jag slutar tidigt, går in i en soffbutik, kollar soffbord och andas ut. Under det senaste året har allt fallit på plats. Samtyckeslagen klubbas. Världens viktigaste bok ( #alltviintepratarom) blev klar och tog Sverige med storm. Jag och Make Equal har fått dom finaste av priser & utmärkelser. Och jag & @roberth blev äntligen gravida.
Kommer hem till ett färdigpackat hem och möts av min stora kärlek som köpt en semesterpresent. Jag öppnar paketet och ser ordet YES. Det sammanfattar ju allt! På söndag går flytten till vår nya lägenhet och en ny & spännande era kan börja. YES! 🦄
Read more
Idag släpptes ett podcast avsnitt med bästa @giveafuckpodden, där jag är med som gäst. Vi babblar ...
Media Removed
Idag släpptes ett podcast avsnitt med bästa @giveafuckpodden, där jag är med som gäst. Vi babblar om fotografi och resor, men kanske framförallt om det faktum att jag för två år sedan gick in i väggen och blev diagnostiserad med utmattningssyndrom. Min hjärna kaika ihop totalez. Hjärtat ... Idag släpptes ett podcast avsnitt med bästa @giveafuckpodden, där jag är med som gäst. Vi babblar om fotografi och resor, men kanske framförallt om det faktum att jag för två år sedan gick in i väggen och blev diagnostiserad med utmattningssyndrom. Min hjärna kaika ihop totalez. Hjärtat likaså.
Jag har tänkt att jag i samband med att podden släpps skulle ha formulerat något briljant att dela här. För att starta en konversation om ämnet. Om att springa bort från sig själv och allt som hör till. Men nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska säga. Vart jag ska börja. Det är verkligen ett sådant enormt kapitel att försöka sammanfatta. Kanske är jag lite rädd för att rösten inte ska hålla heller.

Samma sommar som jag gick in i väggen var jag på paragliding kurs i Åre en vecka. På sista flyget blev det fel med en uppåtvind, jag föll mot marken i en vidrig fart och kraschlandade mitt på Åreskutan. Som tur var skadade jag bara knät. 1 månad senare kraschade jag igen. Då skadade jag mer än så. Det där fallet från himlen har på något vis blivit så symboliskt för mig. Minns att jag mådde piss inombords när jag tog språnget ut för att flyga, men log ändå och sa ”yes, fan vad kul, nu kör vi”. Jag trillade till och med en gång på startbanan men sket totalt i att lyssna på det och reste mig igen. Jag ville så gärna flyga. Men visste nog helt ärligt inte riktigt varför. Har förstått i efterhand att det i alla fall inte var för att jag själv verkligen, innerst inne, önskade och behövde det. Då hade jag nog aldrig rasat sådär.

Som sagt, jag förmår inte formulera något perfekt och sammanfattande. Men konversationen om det här börjar nu!!! Svarar så gärna på frågor!! Vi är inte vad vi gör. Vi är vad vi är, när vi bara är 🦋
Resan tillbaka har varit det vidrigaste och häftigaste jag varit med om någonsin. Varje dag är en dag på den resan. Här får ni lite bilder från resans gång. Bild nr 3 är ett fynd i min dagbok några år tillbaka. Grät som fan när jag hittade det häromdagen. Så glad att jag lärt mig mer om självkärlek, äntligen ❤️🦋🌈 #vågaintestressa

Ps. Länk till podcasten i min bio
Read more
”Vart har du fått din balans ifrån?” och ”kan jag få prova att rida Anna?”... är två frågor jag ALDRIG hört från någon som sett Anna på riktigt in action. Fattar inte varför. Anna är speciell. Väldigt speciell. Det händer inte ofta längre, men ibland flaxar hon iväg så här, och då till synes ... ”Vart har du fått din balans ifrån?” och ”kan jag få prova att rida Anna?”... är två frågor jag ALDRIG hört från någon som sett Anna på riktigt in action. Fattar inte varför. 😂
Anna är speciell. Väldigt speciell. Det händer inte ofta längre, men ibland flaxar hon iväg så här, och då till synes helt oprovocerat. Jag gör ingen grej av det längre. Det går inte att helt få ur henne någonsin, tror jag. Däremot känner jag henne utan och innan så jag KAN ju förekomma detta i alla situationer. Men ibland ”utmanar vi ödet” då jag tycker att vi faktiskt ska kunna typ exempelvis skritta på en volt även fast Anna tänker annorlunda... 🙄
Liknande detta, och ungefär... 300 gånger värre, kunde hon göra VARJE ridpass första åren. Man lär sig åka med, haha. Jag har faktiskt aldrig trillat av Anna i en sån här situation. Vilket är rätt sjukt ändå, eftersom jag ridit henne i princip dagligen i 7 års tid. Det borde vara typ 2500 ridpass. Sjukt. Ändå.
Read more
Varje morgon ser jag på denna tatuering, högst upp finns ett semikolon. Det används när en författare ...
Media Removed
Varje morgon ser jag på denna tatuering, högst upp finns ett semikolon. Det används när en författare skulle kunnat avsluta en berättelse men väljer att inte göra det, utan fortsätta. Vi måste våga prata om psykisk ohälsa. Det blir allt vanligare inslag i människors vardag. En stor faktor ... Varje morgon ser jag på denna tatuering, högst upp finns ett semikolon. Det används när en författare skulle kunnat avsluta en berättelse men väljer att inte göra det, utan fortsätta. Vi måste våga prata om psykisk ohälsa. Det blir allt vanligare inslag i människors vardag. En stor faktor som blockerar vägen till en lösning är att det är svårt att prata om psykisk ohälsa. Det finns fortfarande ett stigma kring det; det förknippas lätt med svaghet och skam. Därför drar sig nog många för att prata om det, ens med sina närmaste vänner eller sin familj. Jag har själv lidit av både depression och ångest. Att prata om det är fortfarande svårt för mig. Just därför vill jag göra det – för att kunna avstigmatisera ämnet och för att skapa en dialog kring det så krävs det att folk vågar dela med sig. Att folk kan förstå att det inte är farligt att prata om. Det kan tyckas diffust med ett så vagt begrepp som ”att prata om det”. Men jag är helt övertygad om att det både är nödvändigt och effektfullt. Om någon du känner berättar att hen mår eller mått dåligt, våga fråga hur det är att gå igenom det. Om du själv mår eller mått dåligt och någon frågar hur det känns, våga dela med dig, istället för att tro att dina nära och kära ska döma dig. Jag kan försäkra att det i de allra flesta fall kommer ingen utom du själv att göra det. Om du inte har någon att prata med. På kyrkan finns diakoner och präster som lyssnar och kan hjälpa till.
"Var inte rädd, det finns ett hemligt tecken, 
ett namn som skyddar dig nu när du går. 
Din ensamhet har stränder in mot ljuset. 
Var inte rädd, i sanden finns det spår. 
Han älskar dig, han väntar dig i kväll, 
en kväll när du förstår hans hemlöshet 
och hur han längtar efter dina steg. 
Från evighet har han stämt möte här. 
Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn. 
Du ser den inte nu, men färdas dit. 
En dag skall du bekänna högt hans namn, 
hans kärleks frid som ingenting begär. 
Du är på väg. En dag blir natten vit. 
En dag och stjärnor växer ur hans famn. 
Var inte rädd, det finns en mörklagd hamn. 
Du ser den inte nu, men färdas dit. " 
Psalm 256. Text: Ylva Eggehorn
#svenskakyrkan #semicolonproject #varinterädd #aldrigensam
Read more
Viola Gråstens Pelargon och Saini Salonens Ekerö, två helt magiska tyger i absolut toppskick <span class="emoji emoji1f49e"></span> ••• Nu ...
Media Removed
Viola Gråstens Pelargon och Saini Salonens Ekerö, två helt magiska tyger i absolut toppskick ••• Nu har du chansen att investera i någon av dessa mycket välsydda och praktiska väskor ️ ••• Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad ... Viola Gråstens Pelargon och Saini Salonens Ekerö, två helt magiska tyger i absolut toppskick 💞
•••
Nu har du chansen att investera i någon av dessa mycket välsydda och praktiska väskor ☺️
•••
Väskan Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar innehåll. Den kommer inte att tappa formen.
Modellen är praktiskt inredd med infälld dragkedjeficka, ficka för smartphone och ett fastsytt nyckelband så man slipper leta efter nycklarna på väskans botten.
På utsidan är botten förstärkt med ett tyg som tål både smuts och fukt så man behöver inte vara rädd för att ställa ner sin väska på smutsigt underlag.
Öppningen stängs med en kraftig dragkedja som går att öppna upp helt för tillgång till hela väskans insida. Axelbandet är av bomull och det kan justeras i längd.
Väskans ca mått: Höjd: 33 cm. Botten: 8 cm x 24 cm.
Detta är en riktigt arbetad och rejäl väska. Vill du se exempel på vad som får plats i denna modell så kika på #florinseverydaybaginuti #florinseverydaybaglive
Pris 2499:- (båda sålda)
•••
För att köpa skriver man köper samt vilken man vill ha som en kommentar.

#violagråsten #sainisalonen #florinväska #florinseverydaybag #byflorin #textilhistoria #retro #retrotyg #väska #egendesign #småföretagare
Read more
En förtroendeenkät skulle man kunna tro endast används, om ens någon gång, i de lägre divisionerna ...
Media Removed
En förtroendeenkät skulle man kunna tro endast används, om ens någon gång, i de lägre divisionerna och i sammanhang där föreningarna inte är mer professionella på grund av en icke satt värdegrund och helt enkelt en för stor okunskap av de inblandade. Men att det sker i en idrotts finrum är ... En förtroendeenkät skulle man kunna tro endast används, om ens någon gång, i de lägre divisionerna och i sammanhang där föreningarna inte är mer professionella på grund av en icke satt värdegrund och helt enkelt en för stor okunskap av de inblandade. Men att det sker i en idrotts finrum är under all kritik. Detta är något som jag själv fått uppleva för några år sedan och när jag läser och lyssnar på @jonascolting så är det uppenbart vad detta är - VUXENMOBBNING på en riktigt låg nivå.

Repost 27/9-17 @jonascolting
・・・
Dagens snackis i Borås och i fotbolls-Sverige är att IF Elfsborg gett sin huvudtränare Magnus Haglund sparken.
Jag är mindre intresserad av fotboll än de flesta och följer bara IFE på avstånd. Men jag är stor lokalpatriot och Boråsfantast så ska det ändå spelas boll så vill man ju att IFE vinner.
Jag har inga problem med att man ger någon sparken och jag har inte tillräckligt med insikt i frågan för att uttala mig om huruvida det var rätt att låta Haglund gå.
Vad jag däremot kan uttala mig om är PASSION, LOJALITET och INSTÄLLNING!
Man kan ju knappast lasta Haglund för att man har ett lag med spelare som inte kämpar eller tar i! Och hur ska karl’n kunna göra ett bra jobb med spelare som inte vet vad lojalitet är! Lojalitet till arbetsgivaren och lojalitet till ledaren!? Läs bildtexten ovan. Riktigt otäckt! I vilket sammanhang kan man ens ACCEPTERA att man håller en förtroendenkät?! Och det är ju ingen vild gissning att alla bänkspelare till att börja med är missnöjda...
Intern kritik ska såklart lyftas men den stannar internt. Lojalitet var ordet.
Elfsborgstruppen är full av överbetalda, underpresterande, illojala, osjälvständiga och oansvariga jävla snorungar. Det är mycket snack o lite verkstad. Det är väldigt mycket fika, fest och FIFA Playstation och väldigt lite jävlaranamma. Det är ju lätt att snacka om ”vinnarskalle” men svårare att leva upp till när man går och hänger med huvudet i pensionärstempo på planen.
Sportchefen o klubbchefen må ha givit Haglund kicken. Det lär hjälpa föga om man inte också tar spelarna i örat, sparkar dem i röven och kör en värdegrundslektion! LOJALITET, PASSION, INSTÄLLNING
#älskaborås #ifelfsborg @borastidning
Read more
Jag börjar fan bli gammal. Jag kutade en mil idag och sträckte skinkan. Haltat runt hela dagen det ...
Media Removed
Jag börjar fan bli gammal. Jag kutade en mil idag och sträckte skinkan. Haltat runt hela dagen det är ju helt sjukt. Kan man inte göra något utan att få ont efter längre eller vaddå? Grym dag blev det i alla fall. Golfträning, Babblarna på Skansen. Falke har lätt haft sin bästa dag någonsin med ... Jag börjar fan bli gammal. Jag kutade en mil idag och sträckte skinkan. Haltat runt hela dagen det är ju helt sjukt. Kan man inte göra något utan att få ont efter längre eller vaddå? Grym dag blev det i alla fall. Golfträning, Babblarna på Skansen. Falke har lätt haft sin bästa dag någonsin med musikal och bilkörning. Vi avslutade med match på Tele2 och vilken match sen då! Spänningen var total. Nu ska jag lägga mig och lyssna klart på Sara Danius sommarprat för det är också väldigt spännande. Tycker mycket om hennes sätt att berätta på. Vaknar jag med rövont imorgon bryter jag ihop. Tjejmilen på lördag liksom.
Read more
Funderat mycket på hur jag ser på det här. Och är inte helt lätt. Å ena sidan ska ju inte en hustru straffas ...
Media Removed
Funderat mycket på hur jag ser på det här. Och är inte helt lätt. Å ena sidan ska ju inte en hustru straffas för en makes gärningar. ”Var och en får skämmas för sig själv” som @miatornblom brukar säga. Å andra sidan finns det ju en del tvivel kring även henne (Katarina Frostenson) pga läckan om ... Funderat mycket på hur jag ser på det här. Och är inte helt lätt. Å ena sidan ska ju inte en hustru straffas för en makes gärningar. ”Var och en får skämmas för sig själv” som @miatornblom brukar säga. Å andra sidan finns det ju en del tvivel kring även henne (Katarina Frostenson) pga läckan om nobelpristagare osv. Men inga bevis. Därav den djupa sprickan nu i Svenska Akademin. Och jag har nog landat i följande åsikt efter mycket funderande. Att medlemskap i Svenska Akademin är ett hedersuppdrag. Inte ett arbete eller ett juridiskt uppdrag i vanlig mening. Det är en ynnest och ett privilegium att sitta i akademin, inte en rättighet. Och akademiens rykte och absolut oantastliga anseende bör gå före individens rättighet i detta fall anser jag. Och gå före andra medlemmars eventuella lojaliteter o vänskap med varandra. Svenska Akademin är något som tidigare haft ett högt anseende internationellt. En svensk gnistrande juvel. Ska det fortsätta så bör individen underordna sig det högre målet. Så jag tycker nog att man då inte till varje pris ska klamra sig fast, utan istället ställa sin plats till förfogande frivilligt och ge Akademien en chans att läka och återvinna sitt anseende. Sätta akademien framför sig själv. Falla på svärdet. Om inte tror jag vår svenska juvel snart bara blir en bit kol. Jag resonerar alltså lite som Solomos svärd. Att den som verkligen är mor till barnet älskar det tillräckligt för att hellre ge upp det än se det skadas. Men jag kanske tänker helt fel? Vad tycker ni?
Read more
Under hela vinterhalvåret så har jag mått dåligt, det har varit ångest, utmattning och panikattack ...
Media Removed
Under hela vinterhalvåret så har jag mått dåligt, det har varit ångest, utmattning och panikattack efter panikattack. Det har också vart sjukskrivningar på 100%, 75% och nu 50%. Jag har kommit underfund med att jag förstår inte hur man kan orka jobba på förskola 100% för de orkar iallafall ... Under hela vinterhalvåret så har jag mått dåligt, det har varit ångest, utmattning och panikattack efter panikattack. Det har också vart sjukskrivningar på 100%, 75% och nu 50%. Jag har kommit underfund med att jag förstår inte hur man kan orka jobba på förskola 100% för de orkar iallafall inte jag. Att åka till jobbet med en ångest och utmattning i kroppen har inte varit lätt, att komma till jobbet och sen åka hem efter fyra timmar och vara helt slut fast man egentligen ska klara fyra till har vart nästan omöjligt. Jag älskar barn och tycker att det är jättefina och härliga och att se de utvecklas ger mig sån glädje men allt ljud, alla intryck gör mig helt utmattad. Jag kan sitta med en grupp människor och sen börjar någon prata med mig samtidigt som några andra pratar med varandra det går ej, jag kan inte koncentrera mig. Jag kan sitta och titta på tv eller hålla på med insta och sen efter någon minut så märker jag att jag inte alls fokuserar på tvn eller mobilen utan tittar ut i luften istället. Jag har märkt att ha haft aktiviteter hela helgen och sen jobba måndag och tisdag inte går, jag är för utmattad och okoncentrerad.
Jag märker att jag får panik av att saker inte går som jag har tänkt de för då bryter jag ihop. Om jag tappar något som går sönder eller om något blir ändrat i schemat så börjar jag gråta. Om någon säger åt mig, frågar hur jag mår eller pressar mig så börjar jag gråta.
Det börjar se ljusare ut eller så är det bara jag som inbillar mig de eftersom det är ljust när jag vaknar och nästan ljust hela min vakna tid, det dagar jag INTE har sömnproblem.
Har inte tillåtit mig själv att känt efter förut.
Om du läst ända hit, Tack.
Read more
Tagga en vän med stela axlar, låst bröstrygg eller ngn som bara vill ha snyggare frontböj! Väldigt många går runt och är stela helt i onödan. De tror att det inte gåt att förändra. Jag träffar klienter som har ont i bröstryggen och tror att det ska vara så, att det är något man får lära sig att ... Tagga en vän med stela axlar, låst bröstrygg eller ngn som bara vill ha snyggare frontböj!

Väldigt många går runt och är stela helt i onödan. De tror att det inte gåt att förändra. Jag träffar klienter som har ont i bröstryggen och tror att det ska vara så, att det är något man får lära sig att leva med. Att stela axlar är något man inte kan göra något åt och att front rack position man har inte kan bli bättre.
MEN det går! Jag har sett klienter med relativt små insatser göra enorma förbättring och bli mycket rörligare.

Den här övningen förbättrar rörligheten i bröstryggen samtidigt som den ”öppnar upp” axlarna.
En muskel som många gånger glöms bort att ses över vid axelproblematik är triceps. Triceps långa huvud fäster nämligen in på skulderbladet och det är inte ovanligt att den begränsar axelns rörlighet och funktion. I den här övningen kommer du åt triceps caput longum på ett effektivt sätt.

UTFÖRANDE.
Greppa tag i en lagom lätt vikt.
Placera armbågarna axelbrett i sär på bänken.
Sänk ner hanteln bakom huvudet.
Men stanna precis innan hanteln tar i ryggen så att du inte vilar. Triceps ska vara aktiverad.

Ju längre bak du har knäna desto större blir belastningen. Precis som när man gör armhävningar. Så börja med knäna relativt nära så att du kan ha full fokus på att sjunka ner djupare i stretchen.
Pressa ner armhålorna och bröstbenet mot golvet.
Ta hjälp av ryggmusklerna för att öka extensionen (bakåtböjen) i bröstryggen.
Försök att bibehålla länden neutral och att inte tippa bäckenet framåt.

Gör tio långsamma repetitioner x3. Stressa inte bort från ytterläget.
Tillbringa mer tid där det är som tuffast. Det är där magin sker!
Försök att komma lite djupare för varje rep!

TESTA ÄVEN!
Samma övning men med raka armar och utlåsta armbågar (finns längre ner i flödet) och jämför med denna.
Hur skiljer dom sig?

Har du några frågor eller funderingar?

#mobility #yoga #frontsquat #crossfit
Read more
På söndag är det dags för val, kanske det viktigaste sådant på väldigt länge, och detta är en påminnelse ...
Media Removed
På söndag är det dags för val, kanske det viktigaste sådant på väldigt länge, och detta är en påminnelse till dig som har åldern inne - Se till att använda din röst. Rösta inte blankt, läs på, tänk till. Om du är osäker, ta hjälp av exempelvis Valkompassen för att hitta rätt. Jag ber dig tänka till ... På söndag är det dags för val, kanske det viktigaste sådant på väldigt länge, och detta är en påminnelse till dig som har åldern inne - Se till att använda din röst. Rösta inte blankt, läs på, tänk till. Om du är osäker, ta hjälp av exempelvis Valkompassen för att hitta rätt. Jag ber dig tänka till en extra gång - Låt inte din värdefulla röst gå till ett parti som vill ta sig rätten att bestämma över kvinnokroppen, som baserar människovärde på vart du kommer ifrån och som förespråkar rasism, nazism och homofobi på öppen gata. Kanske drabbar detta inte DIG personligen, men tänk på dina medmänniskor. Dina vänner, deras och din egna familj, dina barn, barnbarn. Framtiden. Jag som homosexuell man... Ska jag inte få gifta mig? Ska jag inte ha rätten att bilda familj? Ska ett parti som helt saknar medmänsklighet få styra detta? Året är 2018 och vi har kommit så mycket längre än att backa tillbaka till långt före stenåldern i synen på människor, härkomst, hudfärg och sexualitet. I slutet av dagen är det rött blod i allas ådror. Vi är alla människor. Rösta för kärlek, rösta för alla människors lika värde och rättigheter. ❤️
Read more
Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Att jag de dagar jag sätter på mig ...
Media Removed
Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Att jag de dagar jag sätter på mig det mest färgstarka jag har i garderoben ska bli genomskådad med blickar som säger ”du har inte självförtroende nog att bära upp det där” när jag går ut på gatan. Att jag när jag försöker vara den ... Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Att jag de dagar jag sätter på mig det mest färgstarka jag har i garderoben ska bli genomskådad med blickar som säger ”du har inte självförtroende nog att bära upp det där” när jag går ut på gatan. Att jag när jag försöker vara den extroverta, lättsamma och roliga killen på fest när som helst ska säga något fel som visar på att jag egentligen inte alls är rolig. Bara osäker och bekräftelsesökande, och ingen man vill hänga med. Att jag när jag står på scen, pratar och sjunger ska få något annat än en applåd när jag är klar för ingen har trott på mig, utan bara tänkt ”varför tar du denna plats och vår uppmärksamhet?”. Att jag när jag är någons pojkvän och försöker vara en perfekt sådan. Han som förstår, stöttar, peppar, älskar och älskas helt okomplicerat, ska vara krävande så det komplicerade känslogegg jag är ska skina igenom. Att jag när jag försöker vara någon som står emot mansnormer och för den mjuka, känsliga och moderna mannen fri från machokulturen - ska bli påkommen vara fejk när jag faktiskt inte har så lätt att gråta framför andra människor, som i mötet med en man osäkert sträcker fram handen istället för öppnar famnen, som ibland hellre ljuger om hur stark, självständig och stabil jag är istället för att erkänna det kaosiga inre eller som alltför ofta stolt står på mig istället för att backa och säga ”jag hade fel”. Jag känner mig ofta som en bluff någon när som helst ska avslöja. Denna någon är jag själv. Jag är den som lägger kraven på mina axlar, som ständigt kritiserar mina egna val, ord och handlingar och som tror på mig själv alldeles för lite. Som på grund av dåligt självförtroende alltför ofta inte tror att jag kan ha den där knallrosa tröjan, inte dra roliga anekdoter på en fest, inte kunna påstå att jag har något att berätta på en scen, inte vara värd att bli älskad av en partner eller vara fri nog att driva frågor om normer och könsroller. Krav, tvivel och ångest. Allt är växtvärk och jag har inte på långa vägar vuxit färdigt än. Ikväll är en sån kväll och imorgon är jag förhoppningvis herren på min täppa igen. #komkomnära
Read more
(Varnar för ett långt inlägg, ett inlägg jag har tänkt på att posta länge pga @miaskaringerlazar ...
Media Removed
(Varnar för ett långt inlägg, ett inlägg jag har tänkt på att posta länge pga @miaskaringerlazar ) När jag var 6 år lades min storasyster in på barnakuten för hon var sjuk i Anorexia. Då var hon 12 år. Jag sa att jag "aldrig" skulle komma dit. Någonstans på en turbulens väg genom tonåren knöts ... (Varnar för ett långt inlägg, ett inlägg jag har tänkt på att posta länge pga @miaskaringerlazar )
När jag var 6 år lades min storasyster in på barnakuten för hon var sjuk i Anorexia. Då var hon 12 år. Jag sa att jag "aldrig" skulle komma dit. Någonstans på en turbulens väg genom tonåren knöts joggingskorna ännu hårdare, löpturerna blev lättare & snabbare medans maten blev mindre. Jag började gymnasiet & tyckte att jag mådde bra, samtidigt som jag ljög att jag har "mens" men den hade ju försvunnit för flera månader sedan. Självhatet växte mer & mer. Jag kände mig som en elefant i klassen då jag var den enda som tog mat på tallriken på lunchen. Jag dansade som aldrig förr & helt plötsligt sa min danslärare åt mig att "du måste gå upp 5 kg", "Frida du orkar inte dansa som förr", "du är för smal". Jag förstod ingenting, mina ben var ju alldeles för stora och jag ville inte gå upp i vikt. Hur kan hon säga detta?
Då började ett av fler år av hat. Från att inte dölja från mamma & pappa att jag egentligen inte mådde bra med mat & kropp. Till att bli tvingad i mat, få kommentarer "Vad mycket mat du tar", "Ska du äta allt det där?". Jag kanske aldrig har varit den där tjejen som sett "sjukast"-ut. Men jag har kämpat, gråtit till sömns över mat, bråkat med familj, velat spy upp all min mat, tjuvtränat när jag inte fått träna, velat dö, ställt mig frågan "Hur ska någon kunna älska mig?" men mest av allt hatat mig själv och varit livrädd för att just bli "tjock".
Mamma tog mig hela vägen till Ätstörningskliniken, men då var jag inte tillräcklig "sjuk" för att få hjälp.
Dagbok 14-04-08: Jag ska må bra nu. Så är det bara. Jag orkar inget annat. Vill inget annat. Vill vara den där glada tjejen som mår bra nu.
Någonstans på vägen så kom jag framåt. Framåt från det. Än idag är jag inte alltid bästis med mig själv, men för varje dag som går. Går jag fram.
DÄRFÖR vill jag slå ett slag till just till Mia. För att hon just gör #Kroppshets Vi måste sluta se människor efter deras utseende & börja prata om den inre människan. Kroppen är till för att älskas! Inte hatas! Jag har hittat det jag brinner för, jag vill inte att någon ska hamna i den mörka sjukdomen som anorexia är!❤
Read more
En kille skriver till mig. Precis arton år fyllda. Han är helt utom sig, nervös och orolig. Han tror ...
Media Removed
En kille skriver till mig. Precis arton år fyllda. Han är helt utom sig, nervös och orolig. Han tror att han har våldtagit en tjej. En kompis. För några dagar sedan. Hon var väldigt full och inte helt i sitt medvetande. Hon sa inte nej, men inte heller ja. Hon bara låg där, medan han lät sig själv ... En kille skriver till mig. Precis arton år fyllda. Han är helt utom sig, nervös och orolig. Han tror att han har våldtagit en tjej. En kompis. För några dagar sedan. Hon var väldigt full och inte helt i sitt medvetande. Hon sa inte nej, men inte heller ja. Hon bara låg där, medan han lät sig själv ta av henne trosorna och stoppa in sin kuk i henne. Han förstod det inte då, men han vet nu. Han har gjort fel. Ett stort och grovt övertramp. Men han säger ändå ”tror”, för sanningen gör för ont att ta in. Han vet inte vad han ska göra.
En tjej skriver till mig. Sexton år. Hon skriver osammanhängande och bitvis helt oläsbart. Panik. Hon tror att hon har blivit våldtagen av en kille. En kompis. Alldeles nyss. Han hade från ingenstans lagt sig över henne när de blev själva i rummet. Tryckt in sin tunga i hennes mun. Hon hade blivit chockad. Fryst till. Varken sagt ja eller nej, visat vilja eller gjort motstånd. Hon förstod det inte då, och vet inte ännu om hon har blivit våldtagen eller ”kanske gett signaler så hon får skylla sig själv”. Hon vet inte vem hon ska vända sig till. Hon vet bara att tårarna längs hennes kinder inte borde vara där om allt känts och gått rätt till.
Det finns för många frågetecken, gråzoner och tystnad när en person inte förstår att den går över gränsen och våldtar, och ett offer tror att den ska behöva skylla sig själv när någon plötsligt kastar sig över hen. Vem pratar om gränser? Vad som är ok och ej? Hur olika en kan reagera i en sådan situation? Osv!
Det är dags att börja prata om annat än barn, könsjukdomar och hur en sätter en kondom på kuken på biologilektionerna i skolan...
Read more
Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det här men jag är så otroligt lycklig, glad och stolt över ...
Media Removed
Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det här men jag är så otroligt lycklig, glad och stolt över mig som nu äntligen tagit examen efter tre års studier på högskolan. Det har inte varit helt lätt under den här perioden.. jag har fortsatt jobbat vid sidan av skolan trots heltidsstudier, och ... Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det här men jag är så otroligt lycklig, glad och stolt över mig som nu äntligen tagit examen efter tre års studier på högskolan. Det har inte varit helt lätt under den här perioden.. jag har fortsatt jobbat vid sidan av skolan trots heltidsstudier, och råkade sedan ut för en större nackskada som gjorde det lite jobbigare och tuffare i skolan för mig men jag kämpade på ändå och glad är jag för det för det gick ju galant ändå. Sen har jag så många fina och roliga minnen som jag alltid kommer ha med mig och framförallt många nya vänner som jag har träffat som jag är så tacksam för. Nu ska jag fira och vara lite ledig sen så återgår jag till pwc igen, tror dem har saknat att ha mig där på heltid 👩🏼‍🎓🥂 🎉
Read more
Det är så jävla jobbigt att bara se lyckliga graviditeter. Alla graviditeter slutar inte bra. Jag ...
Media Removed
Det är så jävla jobbigt att bara se lyckliga graviditeter. Alla graviditeter slutar inte bra. Jag har funderat i ett dygn på om jag ska skriva detta, men jag visste inte ens vad detta var innan det drabbade mig och vi måste kunna diskutera det som är jobbigt också. En annan anledning är att ... Det är så jävla jobbigt att bara se lyckliga graviditeter. Alla graviditeter slutar inte bra.

Jag har funderat i ett dygn på om jag ska skriva detta, men jag visste inte ens vad detta var innan det drabbade mig och vi måste kunna diskutera det som är jobbigt också. En annan anledning är att jag inte orkar skriva till en och en hela tiden då jag är så jävla ledsen fortfarande.

Jag hade så ont i magen och det blödde från mitt underliv så i lördags morse åkte min vän Julia med mig in till gynakuten. Där satt vi i sex timmar innan det beslutades att jag skulle läggas in på grund av misstanke på utomkvedshavandeskap, alltså att min graviditet satt sig i äggledaren istället för i livmodern.

I söndags efter ett ultraljud sa dock läkaren att jag fick gå hem på permission och äta och dricka igen efter 26 timmar utan föda, så jag trodde typ allt var fine.

Det var det inte. Måndagens ultraljud visade nåt som såg ut som en tumör på min äggledare, det var min graviditet. Det beslutades om operation och allt gick så fort. Hann inte ens skriva till min mamma att jag skulle opereras.

Jag har ont, ont i mina tre hål i magen de sytt ihop, ont i axlar och bröst och med en äggledare mindre men annars är mina värden helt perfekta och jag återhämtar mig bra.

Dock skäms jag för hur jävla ledsen jag är. Jag gråter konstant och det känns som att ingen annan förstår mig. För det enda jag ser är lyckliga graviditeter och lyckliga, normativa familjekonstelationer.
Jag vet att jag fortfarande kan få barn, men det är inte lika lätt. Jag vill egentligen vara glad över att det som varit sjukt i min kropp är borttaget men i ett dygn har allt bara känts som ett helvete.

Stor jävla shout out till alla människor där ute som tar sig igenom jobbiga missfall, utomkvedshavandeskap och annat. Det är faktiskt okej att prata om sånt jobbigt också.
Read more
Enkel studentmat no 3 Pancakes in progress! Pannkakor är lätt att förknippa med efterrätt, ...
Media Removed
Enkel studentmat no 3 Pancakes in progress! Pannkakor är lätt att förknippa med efterrätt, sylt och vispgrädde, men det många inte vet är att de funkar lika bra som som vanlig mat! Pannkakor innehåller kolhydrater, fetter och proteiner. Tre av de stora huvudgrupperna livsmedel vi ... Enkel studentmat no 3

Pancakes in progress!

Pannkakor är lätt att förknippa med efterrätt, sylt och vispgrädde, men det många inte vet är att de funkar lika bra som som vanlig mat!
Pannkakor innehåller kolhydrater, fetter och proteiner. Tre av de stora huvudgrupperna livsmedel vi behöver för att kroppen ska må bra! 💪
I dessa pankakaor finns dessutom extra fibrer som även de har positiv inverkan på kroppen!

Vad behöver jag?
-Bunke eller liknande på 2 liter eller mer, en stekpanna samt en visp. Enklast är också om du har en stekspade att senare vända pannkakorna med!

Ingredienser:

i*2 dl vanligt vetemjöl
i*0.5 dl grahamsmjöl/vetekli
i*Lite salt
i*3+3 dl mjölk
i*4 ägg
i*2 msk/30g smält smör

Hur gör jag då?
1. Blanda ihop mjölen med lite salt i bunken.
2. Häll i 3 dl mjölk och vispa tills den är klimpfri.
3. Knäck i de 4 äggen och vispa tills smeten ännu en gång blir klimpfri.
4. Häll i resten av mjölken, vispa.
5. Smält smöret i stekpannan och häll sedan ner i smeten, vispa. Det gör inget om det blir mer än 30 g smör, det gör att det bara blir enklare att steka senare (fastnar inte lika lätt i bottnen). *Här börjar stekningen* 👍 👌

Börja med högsta temperaturen på spisen och växla sedan för att hitta den optimala tempen för att få fin yta på pannkakorna!

Inför varje pannkaka:
*Vispa smeten så inte allt matfett lägger sig på ytan i bunken.
*Häll på så mycket smet så det iallafall täcker hela bottnen på stekpannan!
*Vänta tills ovansidan blivit mer åt det fasta hållet (inte smetig fortfarande).
*Vänd sen pannkakan och låt den ligga i ca 2 min (beroende på värme på spisen).
*Ta över på en tallrik, det går att stapla dem på varandra! Jag lovar, de ramlar inte 😉👍 KLART! 🎆🎉 Vill man få med fler delar från kostcirkeln så kan man lägga till grönsaker eller/och frukt. Ett litet tips är att man kan rulla in tex majs, oliver, lite cream freash, eller vad man vill, så blir det som vegetariska wraps!

Så, pankakor. Inte bara nyttigt och gott, utan även riktigt billigt! Perfekt studentmat helt enkelt!!

#enkelstudentmat #enkel #lättlagat #pancakes #pancake #pankakor #livsmedel #studentmat #Kalmar #healthy #nyttigt #råvaror #food #eko #ekologisk #ecologic #veg
Read more
Vilken vecka jag haft. Startar Lian i måndags med en riktig mystur till Hellefors med både M och ...
Media Removed
Vilken vecka jag haft. Startar Lian i måndags med en riktig mystur till Hellefors med både M och H bana. Fick även uppleva hur DUMMA folk är som ska tjäna 15 sek genom att köra över ett vägskydd framför nosen på oss, men han lyckades och tjänade sina 15 sek. Sen blev det hem och tycka synd om mig ... Vilken vecka jag haft.
Startar Lian i måndags med en riktig mystur till Hellefors med både M och H bana. Fick även uppleva hur DUMMA folk är som ska tjäna 15 sek genom att köra över ett vägskydd framför nosen på oss, men han lyckades och tjänade sina
15 sek.
Sen blev det hem och tycka synd om mig själv med feber och hosta, men som vi alla vet, ont krut förgås inte så lätt.
Igår blev det tidigt tåg upp till Kristinehamn och få uppleva hela Tågab. Och det finns bara ett ord WOW. Vilka underbara människor på kontoret och sen ska vi inte glömma den helt otroligt stora verkstaden. Där hade jag nog kunnat stå fortfarande om inte Johan släpat med mig.
Sen var det då äntligen dax att avgå till Karlstad ( den otroligt långa resan på 20 min.) Som tanken var så skulle jag få tips inför dagen, men icke då Johan släppte över spakarna och jag fick framföra tåget i 160 km/h. Växla undan tågsättet och landa på hotellet och avsluta en fantastisk och lärorik dag med middag.
4,30 imorse talade minsann kl om att nu Maria är det dags att gå ur sängen för lite frukost och avgång runt kl 06. Karlstad-Laxå-Göteborg var första delen. Den mäktiga känslan att rulla in mot stoppbocken i Göteborg och faktiskt kunna stanna där man ska. Växla ut och göra rundgång med loket för att kunna fortsätta tillbaka till Karlstad-Kristinehamn. Att komma in i loket och känna att man kommit hem, man har hittat rätt yrkesval, och är på väg att uppfylla detta är stort.
Och som avslutning på dagen sitter jag nu på Tågabs tåg på väg hem och en hel helg ihop med sessorna och under den ska vi fira att jag idag har avklarat 1/4 av utbildningen eller att nu är jag 25% lokförare😍. Önskar er alla en fin helg.
Read more
Jag har gått runt med en känsla av att det är nu eller aldrig. Att det vore förödande att låta det gå ...
Media Removed
Jag har gått runt med en känsla av att det är nu eller aldrig. Att det vore förödande att låta det gå längre innan vi börjar prata med varandra om hur unga män egentligen mår. Vad mansrollen ens innebär för dem som bär den. Och det slog mig på knock-out efter fredagen i april när Tim, Avicii, försvann ... Jag har gått runt med en känsla av att det är nu eller aldrig. Att det vore förödande att låta det gå längre innan vi börjar prata med varandra om hur unga män egentligen mår. Vad mansrollen ens innebär för dem som bär den.
Och det slog mig på knock-out efter fredagen i april när Tim, Avicii, försvann och sorgen grävde ett avgrundsdjupt hål där känslorna började leva fritt.
Ett helt Sverige samlades i kollektiv sorg och diskussionen som blossade upp började snabbt skava överallt. Det blev så tydligt hur lite vi pratar om mäns psykiska ohälsa. Så tydligt hur vi glömmer bort att en hård yta gör ont även på den som bär den.
Så jag försökte ta på det som skavde som mest och frågade mig själv hur vi ska kunna förstå någonting, som vi inte pratar om?
Hur kompisgäng ska kunna ta ansvar, om det gäller något de inte lärt sig lyssna på?
Och hur män, unga som gamla, ska kunna söka hjälp om de aldrig fått utrymme att känna?
Unga killar försvinner för tidigt även dagar där Sverige inte samlas i kollektiv sorg. Män, oavsett åldrar, bär på ångest och sorg och skit även dagar där det är tyst.
Mansrollen är komplex och vi behöver prata om den. Allihopa.
För vi orkar mer tillsammans. Det finns hjälp att få och hjälp att ge. Axlar att luta sig mot och händer att hålla och organisationer att ringa. Det går att må bra och det går att ta sig ur.
Men allt det går lättare om samtalet är fritt att använda. Händer lyfts inte lika lätt under en yta som är tung och hård.
På onsdag klockan 12 håller jag ett samtal om psykisk ohälsa bland män och mansrollen 2018 i Aftonbladets tält i Almedalen. Kom gärna dit och lyssna. Eller titta live på Aftonbladet.se.
Jag har inte kunnat släppa känslan av att vi inte har tid att vänta sedan den där veckan i april där min mejlinbox fylldes av män som ville bli lyssnade på.
Jag vill lyssna nu.
Och om det är något jag måste se till att få med i programmet, kommentera gärna här nedan, eller tagga någon som borde bidra. Eller DM:a mig. Ni är redan många som gjort det och den känslan, av hur många ni är som vill bli lyssnade på i en gråzon som blivit svart, känns verkligen som en kraft omöjlig att inte kunna förändra något med.
It’s time to talk. 💭
Read more
Tagga en vän som har ont i ryggen, diskbråck, ischias eller ryggskott! För här är 5 enkla men väldigt bra och effektiva övningar som har hjälpt många att komma igång och återfå både rörelse och funktion i ryggen! RÖRELSE ÄR BÄSTA MEDICINEN. Hur mycket ska man göra? Vissa gör övningarna ... Tagga en vän som har ont i ryggen, diskbråck, ischias eller ryggskott!

För här är 5 enkla men väldigt bra och effektiva övningar som har hjälpt många att komma igång och återfå både rörelse och funktion i ryggen!

RÖRELSE ÄR BÄSTA MEDICINEN.

Hur mycket ska man göra?
Vissa gör övningarna för lite och effekten uteblir. Andra gör för mycket, pushar för hårt och förvärrar.
Av erfarenhet, när det är väldigt irriterat, så brukar dom som kan göra ofta men med lite lägre intensitet få bäst resultat. Är du osäker så börja lugnt och smått.
Det kan göra väldigt ont att komma igång att röra på sig men försök ändå. Millimetrar.

LIGGANDE SIDOTIPPNINGAR AV BÄCKEN.
Spänn ena sidans muskler samtidigt som du slappnar av i den andra sidan och ”dra upp” benet. Försök att få det ena benet så högt upp och det andra benet så långt ner som du kan. Alternera sida.
Ex.2-3 min x2, 2-3 ggr/dag

FRAMÅT- & BAKÅTTIPPNING AV BÄCKEN.
Tippa bäckenet framåt. Öka svanken. Ländryggen lättar från golvet. Om det är smärtsamt att svanka mycket gör lite mindre. Kanske bara centimetrar eller millimetrar.
Tippa bäckenet bakåt och pressa ländryggskotorna ner mot golvet. Magen och rumpan spänns.
Upprepa.
Ex.2-3 min x2, 2-3 ggr/dag

ROTATION.
Luta knäna långsamt kontrollerat från sida till sida. Pusha inte för hårt i ytterlägen men om det känns ok så sträva efter att gå lite djupare för var gång om möjligt.
Ex.2-3 min x2, 2-3 ggr/dag

RYGGRESNINGAR.
Pressa väldigt långsamt upp överkroppen. Blås ut luft på väg upp samtidigt som du strävar efter att vara helt avslappnad i rumpa och rygg.
Pressa dig inte upp i smärtsamt ytterläge. Stanna innan. Ta ett par andetag där upp och sträva efter djupare avslappning i säte och ländryggsmuskler för varje utandning.
Ex.10-15x2 morgon & kväll.

HÖFTBÖJARSTRETCH MED STÖD.
Pressa höften framåt neråt som på filmen.
Stöd dig mot något så att du kan slappna av och sjunka djupt in i stretchen.
Stretchen ska kännas på framsidan ljumske/lår och inte göra ont i ryggen.
Om det smärtar i ryggen så prova att luta överkroppen lite lätt fram.
Gå så djupt in i stretchen du klarar av.
Ex.60s/sida x2, 3-5 ggr/dag.

Frågor eller funderingar?

#ryggskott #diskbråck #ischias
Read more
Här är den!! Var uppe på vinden idag och letade efter bilder och hittade den här - tagen på scen 1990. ...
Media Removed
Här är den!! Var uppe på vinden idag och letade efter bilder och hittade den här - tagen på scen 1990. Jag var alltså 18 år gammal och vald till Fröken Sverige och tävlade i Miss Universum. Det är 28 år sedan! Vilka minnen. Så evinnerligt länge sedan. Men säga vad man vill, håret må se galet ut och ... Här är den!! Var uppe på vinden idag och letade efter bilder och hittade den här - tagen på scen 1990. Jag var alltså 18 år gammal och vald till Fröken Sverige och tävlade i Miss Universum. Det är 28 år sedan! Vilka minnen. Så evinnerligt länge sedan. Men säga vad man vill, håret må se galet ut och jag ser ut som direkt hämtad från Dallas eller Falcon Crest - men klänningen är vacker! Jag minns att det var svårt gå i klackar, hade aldrig haft det innan, minns att det var nervöst och att jag svarade helt fel (eller rätt beroende på hur man ser det - det var inga perfekta ”Miss Sweden-svar direkt 😘) men en sak minns jag särskilt mycket... klänningen satt perfekt. Den var så lätt att bära och jag som då kom direkt från de lappländska skogarna utan nån erfarenhet av lyx eller glamour kände mig som en riktigt prinsessa. Aldrig hade jag haft nåt så fint på mig. Mitt livs klänning. Designad och uppsydd speciellt till mig, av en av landets främsta klänningsdesigers Göran Alfredsson. Det var nåt alldeles extra. Vore speciellt på många vis att få bära den igen. Tänk om... på Kristallen. Med lite piff. Och ny frisyr 😘 ni som tycker jag ska göra det - upp med handen 🙋‍♂️🙋‍♀️ Helt lätt blir det inte men jag tror mig vara villig att ge det ett försök... på nåt vis. 💙💙💙💙💙 #frökensverige #galaklänning #missuniversum #aftonklänning @thalia_atelier #missuniverse
Read more
Det börjar ta sig i uterummet! Lite mer piff och växter och sen ska det nog bli bra! Måste ju bara få ...
Media Removed
Det börjar ta sig i uterummet! Lite mer piff och växter och sen ska det nog bli bra! Måste ju bara få tiden att räcka till. Inte helt lätt med en 9-månaders som kryper Det börjar ta sig i uterummet! Lite mer piff och växter och sen ska det nog bli bra! Måste ju bara få tiden att räcka till. Inte helt lätt med en 9-månaders som kryper 😅
PASSA PÅ: FRÅGA EXPERT-EBBA OM DINA KLÄDER <span class="emoji emoji1f455"></span> Det finns en hel del att tänka på när det kommer till ...
Media Removed
PASSA PÅ: FRÅGA EXPERT-EBBA OM DINA KLÄDER Det finns en hel del att tänka på när det kommer till kläder och miljö. Och det är inte helt lätt, för hur skiljer sig egentligen de plagg som är mest miljökloka från resten av kläderna i butiken? Vi reder ut! Du som har funderingar kring hur du ... PASSA PÅ: FRÅGA EXPERT-EBBA OM DINA KLÄDER
👕
Det finns en hel del att tänka på när det kommer till kläder och miljö. Och det är inte helt lätt, för hur skiljer sig egentligen de plagg som är mest miljökloka från resten av kläderna i butiken? Vi reder ut!
👕
Du som har funderingar kring hur du ska göra så bra klädval som möjligt – fråga oss! Vår textilexpert Ebba Magnusson sitter beredd att svara. Ställ frågor i kommentarsfältet så reder vi ut alla klädkluringar tillsammans.
👕
Read more
Inte helt lätt välja vad man ska titta på
Media Removed
Inte helt lätt välja vad man ska titta på Inte helt lätt välja vad man ska titta på
"Ehh... ska jag göra något med det här?" Första påsken som en lite mer medveten varelse är inte helt ...
Media Removed
"Ehh... ska jag göra något med det här?" Första påsken som en lite mer medveten varelse är inte helt lätt #ElliotJust "Ehh... ska jag göra något med det här?" Första påsken som en lite mer medveten varelse är inte helt lätt 🐣🐥 #ElliotJust
Ta det lugnt i trafiken! Idag är vi på Södertörns brandförsvar som utbildar brandmän i hur bilar ...
Media Removed
Ta det lugnt i trafiken! Idag är vi på Södertörns brandförsvar som utbildar brandmän i hur bilar ska klippas upp. Inte helt lätt! Ta det lugnt i trafiken! Idag är vi på Södertörns brandförsvar som utbildar brandmän i hur bilar ska klippas upp. Inte helt lätt!
Inte helt lätt att reflektera över 2017 märker jag, (hjärntumörer i familjen igen liksom?) Men ...
Media Removed
Inte helt lätt att reflektera över 2017 märker jag, (hjärntumörer i familjen igen liksom?) Men ska jag fokusera på det positiva så hade vi en fin sommar (fram till sjukdomselände) och sedan hade vi en jättefin vecka på Teneriffa i november hela familjen. Alla njöt av sol,bad och värme. När ... Inte helt lätt att reflektera över 2017 märker jag, (hjärntumörer i familjen igen liksom?) Men ska jag fokusera på det positiva så hade vi en fin sommar (fram till sjukdomselände) och sedan hade vi en jättefin vecka på Teneriffa i november hela familjen. Alla njöt av sol,bad och värme. När jag tittar på vad jag tidigare önskat mig inför nytt år så har det varit samma sak vare sig det gångna året varit bra eller mindre bra, och det har varit att se mer av de människor jag tycker om. Jag har blivit bättre på det, det senaste året har innehållit en hel del umgänge men det kan bli ännu bättre. Så, 2018 ge mig bra mediciner och dejter med fina vänner! 💙
Read more
I samarbete med @lindexofficial har jag lyckats hitta en bh- design som passar mig och min kropp ...
Media Removed
I samarbete med @lindexofficial har jag lyckats hitta en bh- design som passar mig och min kropp perfekt. Det är inte helt lätt att finna tycker jag ~ jag är ganska kräsen med hur den ska sitta. Med hjälp av #bravolution hos Lindex så är det nu enkelt för att hitta min perfekta fit och sedan lättare ... I samarbete med @lindexofficial har jag lyckats hitta en bh- design som passar mig och min kropp perfekt. Det är inte helt lätt att finna tycker jag ~ jag är ganska kräsen med hur den ska sitta. Med hjälp av #bravolution hos Lindex så är det nu enkelt för att hitta min perfekta fit och sedan lättare att finna nya bh:ar som passar mig. När jag vill utöka min underklädes låda med en ny färg eller tygval så kommer modellen och formen alltid att vara densamma. Så bra! Kimonon och det grå eller vinröda setet blir stora favoriter till sensommaren. Klicka på länken i min profil och finn din egen fit. #lindex
Read more
Tio år som kugghjulsutbytare<span class="emoji emoji1f60f"></span> tio år med små vita ”lyckopiller” med <span class="emoji emoji1f614"></span>. Blodet ska flyta haha mmm ...
Media Removed
Tio år som kugghjulsutbytare tio år med små vita ”lyckopiller” med . Blodet ska flyta haha mmm det händer att det plötsligt utan orsak gör det ur näsan. Ingen benägenhet att bilda proppar men fortsätt med pillerna ändå för hålvenens skull.... Som sagt att vara frisk är inte helt lätt ändå ... Tio år som kugghjulsutbytare😏 tio år med små vita ”lyckopiller” med 😔. Blodet ska flyta haha mmm det händer att det plötsligt utan orsak gör det ur näsan.
Ingen benägenhet att bilda proppar men fortsätt med pillerna ändå för hålvenens skull....
Som sagt att vara frisk är inte helt lätt ändå 😏
Read more
Det är inte helt lätt det här med koppergonomi hörrni! Den ska ligga bra i handen så örat ska vara tillräckligt ...
Media Removed
Det är inte helt lätt det här med koppergonomi hörrni! Den ska ligga bra i handen så örat ska vara tillräckligt stort för att få in ett par fingrar men det får inte sitta för långt ut för då blir det instabilt att hålla koppen. Kanten ska vara skön att dricka ur och vinkeln på den är viktig för hur ... Det är inte helt lätt det här med koppergonomi hörrni! Den ska ligga bra i handen så örat ska vara tillräckligt stort för att få in ett par fingrar men det får inte sitta för långt ut för då blir det instabilt att hålla koppen. Kanten ska vara skön att dricka ur och vinkeln på den är viktig för hur koppen häller. Osv osv! Den här har en bra kant som går lite utåt där läppen kan vila men handtaget är lite för långt ut för att funka helt bra. Men sen får man göra en estetisk avvägning också till hur en kopp "borde" se ut 😉 Jag gillar den här ändå! Tycker ni förresten det är kul att läsa lite mer tankar kring mina verk och processen? Räck upp en hand om ni tycker jag ska fortsätta med det 🙋‍♀️
Read more
Det här är en av mina största förebilder, Hédi Fried. Hon är 94 år gammal men har lätt mer power i sig ...
Media Removed
Det här är en av mina största förebilder, Hédi Fried. Hon är 94 år gammal men har lätt mer power i sig en tusen män i kostym. Hédi är en av dem som överlevde förintelsen och var inspärrad på Auschwitz-Birkenau för att hon är jude. Efter andra världskriget kom hon till Sverige för att starta ett ... Det här är en av mina största förebilder, Hédi Fried. Hon är 94 år gammal men har lätt mer power i sig en tusen män i kostym. Hédi är en av dem som överlevde förintelsen och var inspärrad på Auschwitz-Birkenau för att hon är jude. Efter andra världskriget kom hon till Sverige för att starta ett nytt liv. Och nu tvingas hon se nazister marschera på våra gator, ha partier som man kan rösta på för att de ska in i riksdagen, se nazzar få makt och inflytande i kommuner och se dem på nytt trakassera oliktänkande.
Hédi är min idol för att trots allt det jävliga hon tvingats och tvingas utstå så ger hon a l d r i g upp. Jag har demonstrerat vid hennes sida förut och nu på lördag är det dags igen när NMR fått tillstånd att demonstrera i Stockholm. Jag, Hédi och tusentals andra ska dit och stå upp för människors lika värde. Vi ska visa att kärleken ÄR större och att vi är så många fler som älskar, än som hatar!❤️✊🏽
Det känns vidrigt att Hédi ska behöva se historien upprepa sig men hon är så stark och så modig att hon inte låter sig tystas. Hon fortsätter kämpa för en bättre värld. 94 år gammal! Det är helt otroligt.
.
Och det gäller att fatta att anledningen att nazister, alt-right och högerextremism kan och vuxit sig starkare är på grund av den förskjutning och normalisering av högerextrem politik som skett i Sverige och runt om i världen. Att Sverigedemokraterna blivit invalda i riksdagen och fått sprida sina budskap om att Sverige inte är en plats där alla är välkomna om och om igen, samt att större etablerade partier hakat på detta snack möjliggör att de ännu extremare högerextrema, så som nazister, kan tåga fram lättare eftersom att vi-och-dom-retoriken redan blivit mer mainstream.
.
Jag är feminist. Jag är anti-rasist. Jag är en regnbågskrigare. Och jag är demokrat. Att våga säga detta just nu när högerextremen växer sig starkare är otroligt viktigt. Vi måste STÅ UPP för det vi tror på och det samhället vi vill leva i! Och om det är någon som vågar göra det så är det fanimej Hédi.
.
Vem är din förebild?? ❤️✊🏼✊🏽✊🏾✊🏿
Read more
Sista augusti och det börjar bli dags att sammanfatta varmväders-säsongen. Vad har gått bra, vad ...
Media Removed
Sista augusti och det börjar bli dags att sammanfatta varmväders-säsongen. Vad har gått bra, vad har gått dåligt? Vilka sorter vill jag satsa på igen nästa år och vad tänker jag aldrig mer odla? Succéerna är lätt majs (ska ha dubbelt så mycket nästa år), paprika (sjukt bra resultat och jag ... Sista augusti och det börjar bli dags att sammanfatta varmväders-säsongen. Vad har gått bra, vad har gått dåligt? Vilka sorter vill jag satsa på igen nästa år och vad tänker jag aldrig mer odla? Succéerna är lätt majs (ska ha dubbelt så mycket nästa år), paprika (sjukt bra resultat och jag tänker ta in utvalda plantor när det blir för kallt för det är massor med frukter på gång), kronärtskocka (ska göra försök att övervintra årets plantor) och tomater. Vad har gått mindre bra? Tomatpaprikan var ingen hit, smakar godast tillagad och tog väldigt lång tid på sig att mogna. Gurka i halvskugga var en dålig idé även fast jag har börjat skörda nån stackare i veckan nu. Att så aubergine från en mixad påse och inte veta vilka sorter det blir. Så dålig idé. Att ta hand om jättestora plantor från februari och framåt och så växer det fram såna här (bilden) på en planta. Helt oätliga enligt mig. Det beskaste jag smakat. Skulle gärna vilja veta hur de tillagas och om de någonsin kan vara goda. Fick väldigt bra skörd av just aubergine dock, bara för att inse att jag inte tycker att det är särskilt gott. Två plantor Farmers long räcker nästa år. De godaste tomaterna ska få ett eget inlägg så att jag kommer ihåg när det börjar klia i fröbeställarfingrarna i januari. #attodlasinegenmat
Read more
Sluta slarva med dig själv! Tänk så mycket tid vi investerar i alla andras bästa, våra barn, kollegor, ...
Media Removed
Sluta slarva med dig själv! Tänk så mycket tid vi investerar i alla andras bästa, våra barn, kollegor, partners, släktingar, arbetsplatser...osv Men DU då? Hur skapar du en lätt ”orgasmisk” tillvaro för egen del? Hur värdefull är du egentligen? Hur mycket är du och ditt liv värt? Kör ... Sluta slarva med dig själv!
Tänk så mycket tid vi investerar i alla andras bästa, våra barn, kollegor, partners, släktingar, arbetsplatser...osv
Men DU då?
Hur skapar du en lätt ”orgasmisk” tillvaro för egen del😂?
Hur värdefull är du egentligen?
Hur mycket är du och ditt liv värt?
Kör du lite lätt & lagom, hastar igenom, äsch inte ska väl jag? Med mig är det väl inte så noga.
Nähä!? Låter grymt taskigt och ganska så otacksamt till livet som du får leva om du frågar mig.

Om jag skulle hota dig till döden just nu med en kniv, hade du då sagt likadant?
Äsch, bara ränn in den i mig. Inte ska väl jag...inte så noga...
Nä du! Du hade fått panik, bönat och bett! Så viktigt är egentligen livet för dig!
Så sluta upp att nedvärdera dig själv. För vems skull? Vilken förebild vill du vara?
Så lyxa till det nu!
Duschar eller badar du..så gör det ordentligt, olja, levande ljus, musik, balsam!
Sugen på något gott, skär upp en god frukt, toppa med något visdomsord och ett snyggt glas vatten!
Ge dig själv minst 15 minuter semester per dag! Då du är helt fri att göra vad du vill!
När du ska sova, lyxa till det med 5 minuters orgie i egna vackra tankar. Om livet, fina minnen, drömmar och tacksamhet.
I vardagen, unna dig själv och alla de du möter med fina tankar. Tankar som get dig energi, inte dränerar dig. Allt du tycker, säger, skriver om andra är egentligen din egen röst om dig själv. Du speglar dig i andra. Så se till att skäm bort dig så mycket du kan. Vardagslyxet är inget lyx, det är snarare en rättighet. I det lilla vilar det stora.
Glöm inte bort:
”Att ge sig själv det lilla extra kräver så lite men ger så grymt mycket”.
Kram/Micke❤️
#inspiration #ärlighet #vardagslyx #självkänsla #självkärlek #empati #medmänsklighet #enstundpåjorden #vänskap #investering #självledarskap #inreledarskap #personligutveckling #medvetenhet #kärlek #glädje #lätthet #livsenergi #yoga #yogi
Read more
En kväll provar jag kläder hemma. Finner att brösten inte passar längre. Att tyget inte ligger helt ...
Media Removed
En kväll provar jag kläder hemma. Finner att brösten inte passar längre. Att tyget inte ligger helt slätt över magen. Att ryggen viker sig. Att midjan är mjuk...are. Blir förvånad över hur ledsen och besviken jag blir och skjuter bort det. Helt plötsligt känns det som att jag ska gå sönder. ... En kväll provar jag kläder hemma. Finner att brösten inte passar längre. Att tyget inte ligger helt slätt över magen. Att ryggen viker sig. Att midjan är mjuk...are. Blir förvånad över hur ledsen och besviken jag blir och skjuter bort det.
Helt plötsligt känns det som att jag ska gå sönder. Jag kan inte andas för att all den där besvikelsen tagit ett stryptag om halsen. Jag vill inte spä på våra kroppskomplex. Jag vet ju bättre än såhär. Jag är ju smartare än såhär. Jag ska ju veta att utseendet inte är allt men fan vad det tog över. Jag tycker att varenda person jag vet som inte har ett normativt utseende är fantastiska, tunga och vackra personer. Men jisses, det gör ont att inte alltid kunna tänka så om sig själv. Att känna att en är fejk och att känna att en alltid borde fixa sig och se bra ut och leva upp till "standarden" - för att samtidigt inse att en själv bidragit till och skapat den för att en just gör allt det där. Och ja, jag har hört alla de där "men om du inte är nöjd med din kropp, börja träna?" osvosv. Det handlar inte bara om att inte vara nöjd. Det handlar om att dras mellan en galax av paradoxer och brottas med hycklaren i sig själv som kan älska alla för den de är men inte alltid lika villkorslöst sig själv.
Jag är så trött på hetsen - men allra mest hetsen i mig själv. På att känna mig fejk och rädd för att alla ska se "hur ful jag är, egentligen". There, I said it. Utan foundation, concealer, puder, eyeliner och mascara. Med acneärr, pandaögon, pigmentfläckar. Att alla som alltid säger hur fin och vacker jag är ska tänka att ja, det är ju verkligen bara sminket, kläderna, bilderna. Att vara en besvikelse. Att inte räcka till, leva upp till förväntningar. Jag vet att jag är mer än hur jag ser ut och innehållet på den här kanalen. Men i dem stunderna är det så starkt att det känns som att det aldrig kommer att spela någon roll hur smart, rolig och bra medmänniska en är för att en kommer vara en besvikelse ändå. Som att en måste överkompensera i verkligheten för sig själv och andra om att en har ett värde som sträcker sig längre in än bara till ytan. Och jag hör ju hur kefft och löjligt det låter - men hur får en det att kännas som så?
Read more
14 (!) och 1/2 stycken piller som på olika sätt och nivåer ska främja insomnande och själva sovandet. ...
Media Removed
14 (!) och 1/2 stycken piller som på olika sätt och nivåer ska främja insomnande och själva sovandet. De ska också ge mig lugn, vila och någorlunda fungerande dagar. Fast det har jag ännu mer medicin för som jag tar på morgonen. Och massor av behovsmedicin. Jag tar dem snällt. De här 14 och 1/2 ... 14 (!) och 1/2 stycken piller som på olika sätt och nivåer ska främja insomnande och själva sovandet. De ska också ge mig lugn, vila och någorlunda fungerande dagar. Fast det har jag ännu mer medicin för som jag tar på morgonen. Och massor av behovsmedicin. Jag tar dem snällt. De här 14 och 1/2 till natten. Var eviga kväll.

Och vad har vi då här just nu? Jo, en klarvaken och mycket orolig och rädd person. Stress på både ut- och insida, babbel i skallen och rejält sudd i kanterna. Klockan är 01.23

Jag litade på de som satte in medicinerna en gång. Vad skulle jag göra. Jag var desperat. Jag ville leva men visste inte hur jag skulle börja.

Nu vet jag att man inte ska ge t ex benzopreparat till någon med dissociativt syndrom. Är man en påläst läkare/behandlare så vet man det. Sederande medicin överlag är inte bra och kan öka dissociation, flashbacks och medföljande förvirring och andra svårigheter som följer med traumarelaterad problematik.

Min nuvarande terapeut som jag gått hos i drygt åtta år sliter sitt hår över mina mediciner och menar att vi inte kan arbeta optimalt med mig påverkad av benzo. Alldeles riktigt - jag har slutat med benzo själv många gånger och har märkt skillnad men har av olika anledningar börjat igen. Nu är benzodosen relativt låg.

Nu pågår nedtrappning och utsättning av medicin. Äntligen. Den nya läkaren som jag träffat under ett år nu är bra och förstår. Han kan, till skillnad mot de flesta en hel del om trauma och dissociation Han riktar ilska mot vissa tidigare vårdgivare, för att jag fått en massa mediciner istället för vettiga insatser och förståelse i öppenvården från början . Det känns bra. Han är arg åt mig. Det behöver jag. Jag är inte helt och hållet obotbar. Viss medicin kommer jag kanske behöva för alltid. Eller iaf längre tid. Det får jag ta. Som en krycka när livet haltar.

Jag vet att många med mig, som har liknande problematik vet hur usel vården är. Oftast vill den väl, men de har inte verktygen och kunskaper även om det faktiskt har blivit bättre.

Nä, nu ska jag räkna får. Och tänka på Dolly. Och på Bosse. Och på C ❤

#dissociation #psykiskohälsa #did #människanbakom #psynligt #trauma #benzo #nattskräck #PTSD
Read more
. Be your own sun<span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji2600"></span>️.... ja eller nått🙄 . Jag ska va helt ärlig ... gnällig om du så vill men jag ...
Media Removed
. Be your own sun️.... ja eller nått🙄 . Jag ska va helt ärlig ... gnällig om du så vill men jag vill ha regn! Stora tunga moln fyllda av regn! Jag vill höra regnet smattra mot rutorna, läsa en bok i lugn och ro.. eller varför inte dammsuga ?🏻eller nått annat kul INOMHUS️ . Missförstå ... .
Be your own sun😁☀️.... ja eller nått🙄
.

Jag ska va helt ärlig ... gnällig om du så vill men jag vill ha regn! Stora tunga moln fyllda av regn!
Jag vill höra regnet smattra mot rutorna, läsa en bok i lugn och ro.. eller varför inte dammsuga ?👍🏻eller nått annat kul INOMHUS☺️
.

Missförstå mig rätt... Jag älskar verkligen sommaren ... men jag blir inte bara svettig och varm av sommaren ... jag blir även sjukt stressad... Jag har så mycket som skulle behöva göras men det blir inte gjort för att den där solen skiner och man ’måste’ va ute, bada, hitta på saker, ta vara på dagen helt enkelt.... Man liksom MÅSTE va ute när det är fint väder.... man bara MÅSTE göra miljoner saker ute för att det är så fint väder! Jaha ? Och när ska man hinna göra någonting annat? Hum.... 🤔 . ...Eller är sommaren helt enkelt så kort så att vi nordbor bara måste ta vara på varenda jäkla soltimme? Fast nu har ju sommaren varit sedan slutet av april... .

Värmen gör ju att bara tänka på att ta sig till affären blir ett helt företag... när man ska jobba så är det ett helt företag att bara förlika sig med en svettig skyddsväst ett helt pass ...Jag ska motionera om att poliser borde få vara lediga under hela sommaren 👍🏻😁
.

Tack för att jag fick gnälla .... och btw så är jag helt svettig om fingrarna nu när jag skrivit det här inlägget 😳😅
.
#enpolistankar #polis #sommartankar #varmt #varmtsomattan #regn #nätydligeninte
Read more
Jag skulle vilja prata lite om BÅDA sidorna av föräldraskapet. Både det fantastiska och det kanske lite mindre fantastiska.. Detta klipp är från i föregår och det är redan lite av ett favoritklipp. Det är så fint! Det sammanfattar all den kärlek, värme och lycka som Nova ger mig. Älskar hur ... Jag skulle vilja prata lite om BÅDA sidorna av föräldraskapet. Både det fantastiska och det kanske lite mindre fantastiska.. Detta klipp är från i föregår och det är redan lite av ett favoritklipp. Det är så fint! Det sammanfattar all den kärlek, värme och lycka som Nova ger mig. Älskar hur hennes pussar är lite exklusiva. Plötsligt händer det och då ska man fa-an vara tacksam! Hon är nämligen en bestämd liten tjej. Älskade dotter! MEN! Nova har under de senaste dagarna kommit in i en helt ny fas. Jag har alltid upplevt att jag fått en ganska "lätt" dotter... En social, lydig och kärleksfull tjej som har det ganska lätt för sig. Och som inte är speciellt krävande... Men nu har det sannerligen hänt något. Det är helt sjukt. Hon lyssnar liksom inte längre. Så envis. Så stark. Så intensiv. Så bångstyrig. Man måste ha koll på henne KONSTANT för annars sticker hon bara iväg. Och hon reagerar inte ens när man skriker efter henne. Trotsig deluxe! Sen är hon missnöjd med allt. Gnäller till och med när jag bär henne. Men om jag sätter ner henne på marken eller i vagnen så skriker hon rakt ut istället... Haha. Inget duger liksom! Det är fan inte lätt just nu... Så detta inlägg är en shoutout till alla singel-föräldrar där ute. Framförallt ni med fler än ett barn (HUR FAN GÖR NI?! Ni borde få något slags pris!). Nova är det bästa som har hänt mig. Det tycker jag verkligen från botten av mitt hjärta. Och det säger jag inte bara för att man "ska" säga det.. Men HELVETE vad jobbigt det är ibland! Nu får jag verkligen smaka på det.. Man blir fan galen. Den förälder som säger något annat ljuger. ❤
Read more
Är i behov av akuta tips&råd från någon erfaren löpare där ute <span class="emoji emoji1f62b"></span> har under snart två veckors tid nu ...
Media Removed
Är i behov av akuta tips&råd från någon erfaren löpare där ute har under snart två veckors tid nu gått dragandes med en ”lätt” smärta i hälseneområdet/baksida häl som uppkommer efter stillasittande aktiviteter... hade förhoppningar om att smärtan skulle försvinna, men det verkar inte ... Är i behov av akuta tips&råd från någon erfaren löpare där ute 😫 har under snart två veckors tid nu gått dragandes med en ”lätt” smärta i hälseneområdet/baksida häl som uppkommer efter stillasittande aktiviteter... hade förhoppningar om att smärtan skulle försvinna, men det verkar inte som det tyvärr... det känns som om hälen är stram och som om det bränner innanför hälsenan på något sätt, samtidigt som det är en punkt mitt bak på hälen som känns öm när man trycker på den i avslappnat läge, och även när man springer! Får dock inte ont när jag gått en stund utan smärtan är som värst precis då man man börjat röra på sig. Dock kommer smärtan lite lätt igen när man börjar springa och avtar något efter en stund! Jag har testat att smörja med voltaren, massera, stretcha, göra tåhävningar och även tejpningar av olika slag. Ingenting tycks hjälpa i det stora hela och nu vet jag inte hur jag ska göra på lördag längre 😢 ska man springa Göteborgsvarvet ändå i lite lugnt tempo eller ska man helt enkelt avstå och satsa på nästa halvmara som är inbokad i slutet av sommaren istället? Vill ju så hemskt gärna springa nu när man taggat och tränat för det här i snart ett år, men vill samtidigt inte förvärra något som kanske gör att man inte kan springa mer på hela sommaren 🤔 någon som känner igen sig i problemen? Tacksam för alla tips och tankar! 💕🌸
Read more
Journalister är extremt viktiga för samhället och för att granska andra, särskilt de med makt. När ...
Media Removed
Journalister är extremt viktiga för samhället och för att granska andra, särskilt de med makt. När det gäller rapportering kring träning, kost och hälsa så är de däremot lite för ofta slarviga och de väljer att gå på en persons ord som fakta utan att själv kontrollera om det som sägs verkligen ... Journalister är extremt viktiga för samhället och för att granska andra, särskilt de med makt.

När det gäller rapportering kring träning, kost och hälsa så är de däremot lite för ofta slarviga och de väljer att gå på en persons ord som fakta utan att själv kontrollera om det som sägs verkligen stämmer.

Man skapar helt enkelt kontroverser där det egentligen inte finns några genom att man tar in en tomte och ställer hen mot någon som verkligen är påläst inom området.

Här måste helt enkelt media bli bättre om det ska bli någon ordning.

Sen finns det en annan betydligt svårare situation.

Många gånger finns det helt enkelt inte tillräckligt med information för att säga någonting helt säkert i en fråga.
Då får man titta på den information som ändå finns för att försöka göra en sannolikhetsberäkning. Här drar forskare ibland olika slutsatser. Deras "bästa gissning" blir annorlunda och de verkar oense, vilket de till viss del också är.

Att rapportera om de här situationerna är svårt. Du måste som journalist ofta göra en egen bedömning av forskningen vilket ibland är helt omöjligt i fall man saknar förkunskaper.

Ett sätt att ändå komma lite längre är att fråga flera personer inom ett område. Då hittar man ganska ofta att en "bästa gissning" är betydligt vanligare än andra.

Då är den gissningen troligen oftare rätt. Det är så klart ändå en gissning och gissningar blir fel. Men om du konstant väljer den gissning som de flesta som är pålästa tror på så kommer du oftare få rätt än om du gör tvärt om.

En fara med att följa det jag skrev sist här ovanför är att man lätt hamnar i en bubbla där man upplever att flest exerper har en åsikt som egentligen är en väldigt ovanlig. Om du tex bara följer debatten kring mättat fett hos kostdoktorn så blir snabbt din uppfattning väldigt snedvriden.

Här kan man istället därför välja att söka efter översiktsartiklar inom ett område. Då får du en bättre bild av hur många som säger en sak och samtidigt försöker backa upp det som sägs.

Men då är du ju tillbaka i träsket med att behöva kontrollera allting själv 😣.
.
Det är inte lätt helt enkelt. Ibland får man felaktig information. Men du kommer ändå långt med tipsen ovan 👍🙂
Read more
Idag har jag sol i sinnet för igår fick jag veta vad som är fel på mina knän och då känns det som att nu ...
Media Removed
Idag har jag sol i sinnet för igår fick jag veta vad som är fel på mina knän och då känns det som att nu kan det bara gå åt rätt håll. Nästa vecka får jag nya sulor som ska rätta ut min gång så att knäna inte vrids inåt, och så ska jag träna med gummiband. Även om magnetröntgen inte visade meniskskador ... Idag har jag sol i sinnet för igår fick jag veta vad som är fel på mina knän och då känns det som att nu kan det bara gå åt rätt håll. Nästa vecka får jag nya sulor som ska rätta ut min gång så att knäna inte vrids inåt, och så ska jag träna med gummiband. Även om magnetröntgen inte visade meniskskador så misstänkte han Kuorak att jag ändå har en liten skada som inte syns eftersom jag har ont nästan hela tiden. Min gångstil har nött på knäna i hela mitt liv men så länge som jag kommer igång med träning och rätt fotstöd så ska jag klara mig ändå. Det är en sån lättnad för det tar verkligen på psyket att känna sig så kraftlös och inte till nån nytta. Jag ignorerade ju att jag hade ont i ett helt år tills det inte gick längre och då tog det ändå en och halv månad innan jag fick läkartid efter det. Mentaliteten att man ska gnata på utan gnäll tills man stupar är fan inte nyttig. Så alla ni som har ont, se till att hitta problemet och lösningen så att livet blir lättare. Sen ett tips som jag idag försökt tänka på hela tiden, när man kör skoter så ska tårna peka utåt.
Read more
Första dagen hemma själv å jag är ju alltid ärlig med er. Pga snittet kan jag inte böja framåt eller ...
Media Removed
Första dagen hemma själv å jag är ju alltid ärlig med er. Pga snittet kan jag inte böja framåt eller åt sidan. Har kisstratt men svårt att nå när man inte kan böja sig fram. Tänkte hålla mig 10 timmar så jag kunde få hjälp (kissat Sååå lite sedan op) men idag släpper nog vätska för det kom typ en liter. ... Första dagen hemma själv å jag är ju alltid ärlig med er. Pga snittet kan jag inte böja framåt eller åt sidan. Har kisstratt men svårt att nå när man inte kan böja sig fram. Tänkte hålla mig 10 timmar så jag kunde få hjälp (kissat Sååå lite sedan op) men idag släpper nog vätska för det kom typ en liter. Lyckades ändå ganska bra å framför allt inte en droppe på mig 😂😂 välkommen till min glamorösa värld.
Fortfarande ganska ont men smärtlindring verkar nu fler timmar än innan så försöker trappa ner på den .

Framsteg har lärt mig både ta mig upp å ner ur soffan själv 💃💃
Min griptång är guld värd å just nu lite gympa i soffan.
Så kul att ni är aktiva i mitt flöde å håller mig sällskap på DM, uppskattas mycket. Men Ibland känns det som vissa vill sätta dit mig antingen för hur jag tar bilder, eller om min moral eller om jag sprider hets.
Jag tycker själv att jag är helt transparant å visar er typ allt, jag har inget att dölja å tar er med i med och motgång. Är oxå så löjligt noga med att min väg inte är allas väg men min styrka, pannben och tron på att man klarar allt man vill är för alla. Att man ska älska sig själv hela vägen inte ändra nått för andras eller normers skull är för alla . Min kärlek och pepp är för alla på den vägen man väljer och min glädje för dig när du lyckas och mår bra är för alla 💖 #bumbisresa
Read more
Det blir så tydligt på något sätt. Vi kan önska saker om varandra och denna planets utveckling. Vi ...
Media Removed
Det blir så tydligt på något sätt. Vi kan önska saker om varandra och denna planets utveckling. Vi kan tala om fred, demokratin, hållbar utveckling, skola och om våra barn. Men kanske är det också så att vi måste inse att det också är som det är. Att vi människor inte kommit längre än vi har i vår ... Det blir så tydligt på något sätt. Vi kan önska saker om varandra och denna planets utveckling. Vi kan tala om fred, demokratin, hållbar utveckling, skola och om våra barn. Men kanske är det också så att vi måste inse att det också är som det är. Att vi människor inte kommit längre än vi har i vår egen utveckling. Att den mänskliga arten inte är smartare än den är.
Vi ifrågasätter ju inte varför en apa petar sig i rumpan eller varför en hund nosar på andras urin. Jag menar inte att vi ska ge upp och säga att det är kört. Tvärtom, jag vill att vi ska våga se den omognad vi människor står för på ett medvetet sätt. Jag vill att vi var och en gör ALLT vad vi kan för att själva vakna upp lite mer. Att vi själva kommer på oss om vi har ett finger i baken helt omedvetet. Att vi inte alltid väntar på att någon ska behöva upplysa oss om det. Och när det händer gå mot attack.
När jag läser de kommentarer vuxna så kallade människor skriver till en annan människa. Det sättet att hota, kränka, hata och misshandla blir jag ledsen och matt. Det handlar om ett gäng grabbar på en planet som sparkar på en läderboll.
Jag menar inte att förminska fotbollen i sig, men bara ge oss ett visst perspektiv. När jag ser kommentarer från antagligen föräldrar, politiker, lärare, bröder och kollegor på detta sätt inser jag att det kanske viktigaste nu på vår planet är just vårt eget sätt att vakna upp och hur vi i organisationer som skola, föreningar, företag etc sätter detta högt på agendan. Att få undersöka vårt eget inre och vår egen medvetenhet.
Vi har alla möjligheten att transformera den hör planeten till det paradis det egentligen är. Låt oss göra allt för att just arten människan ska få fortsätta att vara en del av denna planet. Ett sätt att vakna upp kan vara att personligen säga förlåt till @jimmydurmaz , och om vi inte klarar säga det utåt så för guds skull säg det då inåt.
Kram❤️ #inspiration #medvetenhet #personligutveckling #självledarskap #kärlek #ansvar #förebild #vuxen #mognad #närvaro #viföräldrar #familjeliv #pappor #hot #kränkningar #rasism #främlingsfientlighet #hat #sd #ståuppfördurmaz #backadurmaz
Read more
Livet som mattelärare...hålla i sin planerade lektion trots 38.5 grader feber. Vad gör man inte ...
Media Removed
Livet som mattelärare...hålla i sin planerade lektion trots 38.5 grader feber. Vad gör man inte för utbildningen...okej jokes det var för att de skulle komma och titta på oss från KTH 🤒 Känner för ännu en lång text med mina tankar och upplevelser. Jag har nämligen en tanke som jag hemskt gärna ... Livet som mattelärare...hålla i sin planerade lektion trots 38.5 grader feber. Vad gör man inte för utbildningen...okej jokes det var för att de skulle komma och titta på oss från KTH 😅🤒 Känner för ännu en lång text med mina tankar och upplevelser. Jag har nämligen en tanke som jag hemskt gärna tar emot input kring. Jag menar inte att det ÄR på det här viset men jag har erfarenhet av följande.

Jag upplever att unga tjejer, särskilt de med (till synes) utländsk bakgrund ger mig en ärlig chans vid första anblick i jämförelse med deras bemötande mot lärare som till synes inte är ”en ung tjej med utländsk bakgrund”. Tjejerna är oftast mer nyfikna på mig och jag har funderat mycket på detta. Missförstå mig rätt- jag tycker att det är bekymmersamt. Hur som helst så är typen av elev jag syftar på i princip en mini-Helin och det förstår jag gör att de eventuellt kan identifiera sig med mig. Problemet blir bara att det blir tröttsamt för mig eftersom tjejerna gärna kallar på istället för att fråga en annan lärare i rummet om hjälp. Jag kan inte helt och hållet greppa varför de, när de behöver hjälp med en matteuppgift, hellre frågar mig om vi är flera lärare i klassrummet. Min tes bygger alltså på att flickor med utländsk bakgrund känner en trygghet hos mig som de helt och hållet baserar på mitt utseende. Självklart är detta ingen generell slutsats, det är bara något som har skett för många gånger för att jag ska kunna se det som en engångsföreteelse.

Tankar? Skriv gärna privat om ni av någon anledning inte känner för att kommentera. Någon annan lärare som har stött på detta? Varför tror ni att tjejerna agerar på det viset (jag tror nämligen att de gör det helt omedvetet)? Tjejer som går på gymnasiet som läser detta, känner ni igen det jag skriver? Help me out! Jag förstår de inte riktigt fullt ut för att jag VET att de andra lärarna kan lika mycket, om inte mer än mig- så varför frågar de inte de i första hand?
Jag ska iaf ta vara på att jag når de och ser det som en ära att de litar på mig, men jag vill förstå de fullt ut ❤️ #världensviktigastejobb
Read more
Tre veckor utan alkohol och jag har aldrig mått bättre? Det var verkligen längesen som jag mådde ...
Media Removed
Tre veckor utan alkohol och jag har aldrig mått bättre? Det var verkligen längesen som jag mådde så här bra. Jag har ett helt annat lugn i kroppen och känner mig mycket gladare, starkare och friare än på många år. Ibland behövs det inte så stora förändringar för att man ska må bra igen. För mig ... Tre veckor utan alkohol och jag har aldrig mått bättre?

Det var verkligen längesen som jag mådde så här bra. Jag har ett helt annat lugn i kroppen och känner mig mycket gladare, starkare och friare än på många år. Ibland behövs det inte så stora förändringar för att man ska må bra igen. För mig räckte det med att börja träna ( varje dag ), äta bättre och ta en paus från alkoholen. Samt umgås mer med min familj. Familjen är allt, glöm inte det!

Min kompis- och umgängeskrets består till stora delar av nöjespersoner, vilket innebär att det är lätt att falla dit. Man dricker en öl och får sedan mersmak vilket resulterar i fylla var och varannan dag. Och visst är det kul, som oftast, men det tär på kroppen. Och när du dessutom lever med en sjukdom så blir det hela ännu mer problematiskt. Det är svårt att ta sig ur den onda cirkeln när du hela tiden står i mitten av den. Nu står jag stadigt på kanten och tittar in i cirkeln och det känns fantastiskt, att äntligen ha kontroll över sitt liv och leverne.

I dag är jag lite stolt över mig själv.
Read more
Ensamhetens brinnande lågor liksom tomhetens ekande skräck. Är jävligt vidrigt att stå i. Att ...
Media Removed
Ensamhetens brinnande lågor liksom tomhetens ekande skräck. Är jävligt vidrigt att stå i. Att gå igenom. Att leva med. Noll jävla tvivel om den saken. Men trots dess brutala smärtsamhet så bor där också en vital styrka som oensamma aldrig kan anamma. Kraften i att göra själv. Vara själv. ... Ensamhetens brinnande lågor liksom tomhetens ekande skräck. Är jävligt vidrigt att stå i. Att gå igenom. Att leva med. Noll jävla tvivel om den saken. Men trots dess brutala smärtsamhet så bor där också en vital styrka som oensamma aldrig kan anamma. Kraften i att göra själv. Vara själv. Skapa själv. Tänka själv. Jag kan gråta mig själv både en och två rivers över alla år i den mörka vänskapslösa tomheten. Men jag kan likväl tacka från djupet av själen för drivkraften och modet det genererat i. Jag väntar inte på att någon annan ska leda vägen, på att någon annan ska sträcka ut handen, på att någon annan ska godkänna mina visioner. Jag greppar spadjäveln myself och gräver mig dit jag själv vill. Osv. Dit som i att skapa mina egna jobb, realisera mina egna dreams, och som i att designa och kreera mina egna kläder, som i tröjan på bilden. Det finns jävligt mycket ont i det som gör ont, men det finns i stort sett alltid ett uns av godhet också. Det som tar, det ger på nåt sätt faktiskt också. Osv. Tröjdesign av moi. Bild av moi. Egocentrism är helt rätt jävla ok. Osv. 💚💙🧡
Read more
. <span class="emoji emoji2728"></span>Katt i akuthem<span class="emoji emoji2728"></span> . No Reply är en bruntabby och vit honkatt född ca 2009. Hon kom från ett misärhem ...
Media Removed
. Katt i akuthem . No Reply är en bruntabby och vit honkatt född ca 2009. Hon kom från ett misärhem i Tyresö tillsammans med 30 andra katter. . Akutmatte berättar: . No Reply (eller Norpan som hon numera kallas) är en väldigt social, kärleksfull och nyfiken katt som älskar att leka, ... .
✨Katt i akuthem✨
.
No Reply är en bruntabby och vit honkatt född ca 2009. Hon kom från ett misärhem i Tyresö tillsammans med 30 andra katter.
.
Akutmatte berättar:
.
No Reply (eller Norpan som hon numera kallas) är en väldigt social, kärleksfull och nyfiken katt som älskar att leka, gosa och vara där man är. Ibland får hon riktiga busfnatt, men oftast vill hon bara mysa. Oavsett om man ligger i sängen på natten eller sitter i soffan på dagen så vill Norpan alltid ligga tätt intill eller i knät med ett ständigt purrande. Det tar inte lång tid innan hon är framme för att gosa med gäster som är på besök.
.
Hon är väldigt osäker med andra katter (med undantag för en äldre, mycket snäll och nonchalant herre här hemma), mina andra katter begränsar henne och hon känner sig inte helt trygg i hemmet. Jag märker att hon vill så mycket mer men inte riktigt vågar. Hon behöver helt enkelt vara ensamkatt.
.
Norpan har verkligen utvecklats hos mig men det har tagit tid, mycket tålamod, kärlek och hon har samtidigt fått utrymme för att känna lugn och ro. Det finns fortfarande stunder då hon kan känna sig osäker, tex vid hastiga rörelser. Men lika snabbt som osäkerheten dyker upp så försvinner den när hon inser att hon är trygg.
.
Hon vill ha ett lugnt hem utan barn där hon får vara ensamkatt. Då hon är så social är det viktigt att hennes nya ägare inte är borta alltför länge på dagarna. Hennes nya hem får gärna ha tidigare erfarenhet av skygg katt och ska ha mycket tålamod och tid för att låta henne fortsätta göra framsteg i den takt som passar henne. Det är viktigt att hennes nya hem förstår att det kommer att ta tid för henne att känna tillit och trygghet på ett nytt ställe.
.
Vill du erbjuda No Reply ett kärleksfullt hem? Maila oss på [email protected] så förmedlar vi kontakten med akuthemmet.
.
Read more
”DET ÄR VIKTIGT ATT NI KÄNNER TILL DEM" Childish Gambino fortsätter att överraskningssläppa ...
Media Removed
”DET ÄR VIKTIGT ATT NI KÄNNER TILL DEM" Childish Gambino fortsätter att överraskningssläppa musik! I veckan gav han ut två nya låtar – men endast till utvalda fans. Konsertbesökare som köpt biljetter till stjärnans "This is America tour" fick två osläppta låtar, "Algorhythm” och ... ”DET ÄR VIKTIGT ATT NI KÄNNER TILL DEM"
Childish Gambino fortsätter att överraskningssläppa musik! I veckan gav han ut två nya låtar – men endast till utvalda fans.
🎶
Konsertbesökare som köpt biljetter till stjärnans "This is America tour" fick två osläppta låtar, "Algorhythm” och “All Night”, på köpet via mejl.
🎤
”Låtarna är inte helt färdiga, men det är viktigt för er att känna till dem för att kunna delta under konserten, och därför helt och hållet kunnat njuta av upplevelsen", ska Donald Glover ha skrivit i en lapp som hängde med låtarna, enligt Pitchfork.
🎧
De nya låtarna har läckt på internet sedan dess, trots att Childish Gambio uppmanat fansen att inte sprida dem.
📸: Colin Young-Wolff/AP/TT
Read more
Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i. Jag reflekterar över alla ...
Media Removed
Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i. Jag reflekterar över alla mina ord och sättet jag uttryckt mig på. Mina ord var väldigt nakna och det bodde en väldigt stark själ i min kropp, det gör det fortfarande. Jag erkänner att det är ett behov jag har, att gå ... Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i.
Jag reflekterar över alla mina ord och sättet jag uttryckt mig på.
Mina ord var väldigt nakna och det bodde en väldigt stark själ i min kropp, det gör det fortfarande.

Jag erkänner att det är ett behov jag har, att gå tillbaka och titta på vem jag var då. När allt går så fort runt om så är det lätt att glömma och reflektera över vart man kommer ifrån. Det är viktigt.
En fråga jag ställde mig själv ikväll är, hur fasen jag kunde varit så orädd.
Jag minns när jag stog på en audition för att söka jobb som dansare för @kunguggla I 40 graders feber. (Jag fick jobbet) Hur jag flyttade till Grekland för att ”hitta” mig själv.
Hur jag har övervunnit en djup depression efter att fått rymma från mannen jag älskade pga misshandel. Hur jag idag faktiskt har förlåtit honom för att han är värd ett bättre liv än de han va i.

Jag har kämpat jätte hårt och senast blev jag priviligerad att måla live inne på en vägg för @chanelofficial , jag är den första i världen som gör en sådan sak för dem. Bara det känns overkligt.

Jag ska snart ha vernissage igen tillsammans med @alexandererwik . Inte trodde jag att jag skulle bli någonting mer. Inte trodde jag att jag skulle få bli priviligerad med att jobba med denna fina man.

Från att va helt rotlös till att få gå på kändisfester (även ha en själv) och dylikt i stockholm så kan jag känna att jag är så tacksam för att jag aldrig gav upp. Jag gav aldrig upp på mig själv och kommer aldrig någonsin göra.
Men när jag tänker efter.. vilken jävla resa. Fan vad bra jag är!

Tack till alla er som stöttar mig! Utan er skulle jag inte vara där jag är idag. ❤️❤️ Och till alla vilsna själar där ute. Ge aldrig upp på digsjälv. De du vill ha finns där ute. ❤️ God Natt ❤️ #minimalism #minimalist #minimal #älmhult #minimalistic #minimalistics #minimalove #känslor #instaminim #minimalisbd #simple #simplicity #keepitsimple #minimalplanet #love #minimalhunter #minimalista #minimalismo #beautiful #art #lessismore #simpleandpure #negativespace #nevergiveup #chanel #chanelbeauty #orginalartwork #artbyers #artcollector #stockholm
Read more
Jag har berört det här tidigare, men jag tänker att jag vill göra det igen, för att ge en mer rimlig ...
Media Removed
Jag har berört det här tidigare, men jag tänker att jag vill göra det igen, för att ge en mer rimlig bild av hur jag hamnade här. Och hur man hamnar här. . Ensamma tillsammans må vara min debut, men det var inte min första bok. Jag har skrivit fem outgivna romaner. Jag har gett allt till samtliga, ... Jag har berört det här tidigare, men jag tänker att jag vill göra det igen, för att ge en mer rimlig bild av hur jag hamnade här. Och hur man hamnar här.
.
Ensamma tillsammans må vara min debut, men det var inte min första bok. Jag har skrivit fem outgivna romaner. Jag har gett allt till samtliga, skickat in till förlag och hoppats. Men de har inte getts ut. De kommer sannolikt heller inte att ges ut, för de håller inte riktigt måttet. Men samtidigt kan jag konstatera, nu när jag precis läst lite i dem för första gången på tio-femton år, att de är klart bättre än jag mindes dem. Man kan säga att jag varit skadligt självkritisk.
.
Jag vill mest förklara att saker kan ta tid ibland. Det är ett budskap. Jag har misslyckats tio gånger oftare än jag lyckats. Jag misslyckas än, om och om igen, men har blivit duktigare på att hantera det. Det är rörelsen som är det viktiga.
.
Första boken hette Rytmstörningar (2003). Jag skrev den på två dygn. Jag var 20 år gammal, rädd för att ge mig ut i vuxenvärlden och inte helt tänd på det jag fått se. Boken skildrar en kvinna som flyr med två ungdomar som sätter upp lappar på stan.
.
Bok två hette Dagar som Paul (vinter-vår 2004). Den var influerad av Leif Panduros En man från Danmark. Historien berör minnesförlust, är dråplig och språket humoristiskt. Hyfsat väl genomförd helhet.
.
Min stora satsning var bok tre. Den magiska teatern (sommar-vår 2004-2005, bilden). Influerad av Hermann Hesse förstås. Historien behandlar en man som ångrar allt han inte vågat och bestämmer sig för att leva ett parallellt liv i fantasin. Berättelsen är nog min mest mentalt ansträngande. Minns att jag knappt kunde tänka på annat bara för att hålla fast i alla trådarna. Jag ska läsa den här boken nu, hade jag tänkt. Kanske skriver jag den igen.
.
Bok fyra hette Till Paris (vår-sommar 2005) och var inte så lite inspirerad av svenske författaren Gustaf Ericssons fingerade självmord. Skrev den för att bevisa för mamma och mormor att jag kunde uttrycka mig begripligt
.
Bok fem hette Limbo (höst-vinter 2005) och är läslig. Jag var fascinerad av en föreläsare som kallade växter för vegetabilier och skrev en roman utifrån honom. Han ballar ur, kort och gott.
Read more
Vet inte riktigt om jag ska lägga upp detta, men känner att jag vill dela detta. Denna historien är ...
Media Removed
Vet inte riktigt om jag ska lägga upp detta, men känner att jag vill dela detta. Denna historien är helt sjuk och fruktansvärt orättvist. Här nedan kan ni läsa om vad hennes mamma skrivit. "Hej alla. UD har gett mig rådet att göra detta.För att göra historien kort  så behöver jag hjälp med en ... Vet inte riktigt om jag ska lägga upp detta, men känner att jag vill dela detta. Denna historien är helt sjuk och fruktansvärt orättvist. Här nedan kan ni läsa om vad hennes mamma skrivit.
"Hej alla. UD har gett mig rådet att göra detta.För att göra historien kort  så behöver jag hjälp med en sjuktransport av min 25 åriga dotter Jennifer. Hon är bipolär och sitter sedan 8 dygn inspärrad på ett gammaldags mentalsjukhus på Malta. Inga försäkringar täcker detta och förhållandena är hemska. Har fått ett  samtal med henne  där hon berättar att hon blir inlåst i en bur samt slagen i ansiktet när hon får panik  av att vistas där.  Här kontakt med UD och sjukhuset  i Sverige där hon vårdats innan. Hon behöver behandling en lång tid i Sverige eftersom hon är bipolär och för tillfället väldigt manisk. Inga flyg tar henne  pga att hon är labil. UD har inga pengar att hjälpa till med. Alltså  behövs en sjuktransport till sjukhuset i Borås där hon kommer att tas emot. Jag själv mamman , flyget till Malta nu på lördag för att försöka  få ut henne.  Här med alla nödvändiga papper som behövs och stannar 1 vecka då allt behöver lösas på plats. Vädjar Om hjälp då jag inte har ekonomiska möjligheter att bekosta en sjuktransport hem. Vet inte i dagsläget vad det kostar, men kommer att få besked från handläggaren  på UD. Varje swishar krona är guld värd. Hälsningar en oerhört orolig mamma.
Mvh Jaana  Poikolainen
Swish: 0705365180"

Det är har fått besked om att hemresan kostar 200k med sjuksköterska och assistent.
Sök efter Hjälp Jennifer hem!! på Facebook för att följa hennes öde.
Read more
Kanelbulle - idag behövdes du! Den här veckan känns rätt tung. Jag går runt och känner att jag inte ...
Media Removed
Kanelbulle - idag behövdes du! Den här veckan känns rätt tung. Jag går runt och känner att jag inte gör något fast jag gör massor. Personlighetsfel hos mig. Jag tänker att jag ska orka jobba - måla om huset och sen sitta på kvällen och jobba med allt som ligger i mejlkorgen. Inte direkt realistiskt ... Kanelbulle - idag behövdes du! Den här veckan känns rätt tung. Jag går runt och känner att jag inte gör något fast jag gör massor. Personlighetsfel hos mig. Jag tänker att jag ska orka jobba - måla om huset och sen sitta på kvällen och jobba med allt som ligger i mejlkorgen. Inte direkt realistiskt men det tycker mitt huvud. Det går liksom i 120 - alltid! Min personlighet, huvudet jobbar konstant. Bara att leva med men ibland blir jag liksom sur när jag måste vila lite 🤣. Tore har tyvärr fått sin Hortons igen så nu har jag bestämt att jag får tagga ner lite och prioritera. Så lite mycket nu.. Jag med min ”låga” energi och mannen som inte är helt kry. Och så Olivia 🧡 - förstås! Vardag, och allt därtill man inte helt kan styra över! #kanelbulle #treatyourself #bekind
Read more
Nu vill jag göra lite REKLAM för min kompis @annewetter (på Diagnostiskt centrum hud) Hon har tagit ...
Media Removed
Nu vill jag göra lite REKLAM för min kompis @annewetter (på Diagnostiskt centrum hud) Hon har tagit fram en ny underbar hudvårdsserie som heter Allél ️Jag erkänner. Jag lägger mycket pengar på min hud. HD-tv är inte nådigt mot åldrande . Men istället för att famla runt och inte veta vad man ... Nu vill jag göra lite REKLAM för min kompis @annewetter (på Diagnostiskt centrum hud) Hon har tagit fram en ny underbar hudvårdsserie som heter Allél ❤️Jag erkänner. Jag lägger mycket pengar på min hud. HD-tv är inte nådigt mot åldrande 😱. Men istället för att famla runt och inte veta vad man ska ha för typ av rengöring dag/natt/ögonkräm, hjälper dom mig att hitta rätt! Med ett enkelt dna-test! Är man torr, fet, blandad i hyn? Behöver man boosta med kosttillskott? Man skräddarsyr sin egen personliga hudvårdsserie. Det här är ett helt nytt sätt att jobba på. Det kostar lite mer till en början. Men så vet man sedan att man har helt rätt produkter. Ni hittar dom på hemsidan allelshop.com Eller i min bio ☝🏻☝🏻☝🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ #diagnostisktcentrumhud
Read more
Spara inlägget, kommentera med ett ”<span class="emoji emoji2764"></span>️” om det har hjälpt dig! . #FRÅGOROCHSVARMALIKA . . Jag ...
Media Removed
Spara inlägget, kommentera med ett ”️” om det har hjälpt dig! . #FRÅGOROCHSVARMALIKA . . Jag har märkt att ”Frågor och svar” går hem ganska bra så jag tänkte att jag ska göra fler liknande inlägg så fort jag har tid! OM det finns fortfarande något ni undrar över kommendera gärna bilden ... Spara inlägget, kommentera med ett ”❤️” om det har hjälpt dig!
.
#FRÅGOROCHSVARMALIKA .
.

Jag har märkt att ”Frågor och svar” går hem ganska bra så jag tänkte att jag ska göra fler liknande inlägg så fort jag har tid! OM det finns fortfarande något ni undrar över kommendera gärna bilden med frågan så skriver jag om det i nästa inlägg! 👍🏽 Kommer även hashtagga alla ”frågor och svar” inlägg så ni lätt kan hitta det ni behöver! .
.
⚡️ Hur länge håller #microblading? .
💌 Et är SUPER individuellt! Kunden på bilden till exempel, gjorde sina bryn i mars 2017 och ni ser tydligt på bilden att det är knappt någon pigment kvar 🤷🏻‍♀️ Dem flesta ser nog ut såhär efter 1,5 år, men det finns även kunder som hoppar in redan efter 6-8 månader och har tappat en massa färg och även de kom kommer efter 2-3 år och har mer pigment kvar än på bilden. Normalt sätt skulle jag säga att brynen håller ca 1 år och 8-10 månader innan man känner att man har knappt något kvar! .
⚡️ Försvinner pigmentet helt med tiden? .
💌 Ja! Frågan är bara hur lång tid behövs! .
⚡️Efter hur lång tid är det bäst att fylla på? .
💌 När det är lite mer kvar på pigmentet än vad det är på bilden. Om det ser ut så som det är bild så måste man mäta och måla upp formen FRÅN GRUNDEN vilken innebär egentligen att det går åt lika mycket tid och arbete som för en vanlig microblading och då förändras priset självklart. .
⚡️ Kan man komma in var 6:e månad? .
💌 Helst inte! ✋🏽 Tänk på att ju mer pigment vi lägger in i huden desto mer kommer ”stråna” att flyta ut i huden. Efter ett tag kommer själva ”hårstrå” känslan försvinna. Man sk komma in när man ser formen och mallen är kvar och själva pigmentet är jätte ljus och inte alls lika markerad som i början. .
⚡️ Kan fet hy påverka hållbarheten? .
💌 JA!!! Då håller pigmentet sämre och du som HAR fet hy är faktiskt välkommen på 6 månaders påfyllningar! Jag har även märkt av min egen erfarenhet att kombinerad metod håller MYCKET bättre på människor med lite fetare hy. ⭐️ .
⚡️ Går det att fylla på andras arbete? .
💌 Ja (dock inte i alla fall) , men då är inte priset samma tyvärr. Oftast så måste jag göra om formen och det tar ju längre tid. Skiljer några hundra lappar. .
PUSS ❤️
Read more
Imorgon är det val. Tack för allt fantastiskt engagemang för ett fortsatt öppet Sverige, låt oss ...
Media Removed
Imorgon är det val. Tack för allt fantastiskt engagemang för ett fortsatt öppet Sverige, låt oss göra allt det sista vi kan! Jag vill nu däremot också prata om en annan sak jag tycker är viktig, kanske framförallt för tiden framåt efter valet. . Jag ska vara ärlig och säga att jag ofta känt ... Imorgon är det val. Tack för allt fantastiskt engagemang för ett fortsatt öppet Sverige, låt oss göra allt det sista vi kan! Jag vill nu däremot också prata om en annan sak jag tycker är viktig, kanske framförallt för tiden framåt efter valet.
.
Jag ska vara ärlig och säga att jag ofta känt mig lite splittrad politiskt, och stundvis varit trött på att inte känna en tydlig tillhörighet. Politik är ju oerhört intressant, men också laddat, och därmed för många också svårt.
.
Jag ogillar allt vi-och-dem-tänk, och därmed också det förakt över blockgränser man tyvärr ofta ser. Det finns så många förutfattade meningar om hur folk ska vara och tycka baserat på stereotyper. Att vara medmänsklig, antirasist, feminist och stå upp för miljön bör vara grundvärderingar för varje modern människa, men rent partipolitiskt kan det bara handla om att se olika vägar mot målet. Jag har ännu inte helt bestämt vad jag kommer att rösta på imorgon, bara att jag kommer att ta ställning mot SD.
.
Vi vet att de för en politik som på alla punkter är mycket bakåtsträvande, och fick under gårdagens debatt på riktigt bekräftat att de har en direkt rasistisk agenda. Deras systematiska sätt att använda sociala medier oroar mig och jag tror att vi gemensamt kan bli bättre för att undvika det framåt. I DNs granskning förra veckan går det att finna att SDs kommunikationsavdelning direkt verkar vara kopplade till flertalet högerpopulistiska sidor. Sidor som har 5 gånger fler delningar under augusti än alla andra etablerade svenska medier.
.
Det skrämmer mig lika mycket som partipolitiken, då det på ett systematiskt sätt förskjuter hela idén om vad demokrati är och vilka medel som är tillåtna. Vi har en partiledare som anser att han inte har något att göra med att den egna kommunikationsavdelningen faktiskt driver högerpopulistiska sidor för att systematiskt spä på spridningen av osanna artiklar, skrämselpropaganda och bilden av ett Sverige i förfall. Vi har varit med om det tidigare, i USA och med Brexit.
.
Jag tror att ett negativt resultat av att vi inte vågar prata mer öppet om vad vi tror på med fler, även om vi tycker olika, är att just ytterkanterna är de som sprids. (Fortsättning kommentarer)
Read more
Dolma Olja Lök Paprikapure Grötris Torr mynta Citron juice En skvätt granatäpple juice ...
Media Removed
Dolma Olja Lök Paprikapure Grötris Torr mynta Citron juice En skvätt granatäpple juice Salt Chiliflakes Vatten Vinblad Torkade paprika och aubergin Skriver inte exakt mått då det varieras hur mycke vinblad, paprika och aubergin man har och fylla... Koka torkade grönsakerna ... Dolma
Olja
Lök
Paprikapure
Grötris
Torr mynta
Citron juice
En skvätt granatäpple juice
Salt
Chiliflakes
Vatten
Vinblad
Torkade paprika och aubergin
Skriver inte exakt mått då det varieras hur mycke vinblad, paprika och aubergin man har och fylla... Koka torkade grönsakerna så d blir mjuka så man kan fylla dom

Finhacka och Stek lök i olja tills d blir mjuka lägg i resterande ingredienserna sist vatten precis så de täcker fyllningen den ska inte vara helt klar låt dra
När den svalnat börja fylla grönsakerna och vinbladen
Lägg allt i en kastrull
Lägg i vatten så de precis täcker allt
Jag hällde i lite citronjuice och olja oxå
Koka upp snabbt sänk till lägsta eller näst lägsta låt små puttra tills risen är helt färdiga och grönsakerna mjuka

Servera med Yoghurt 👌🏻
Read more
• Nu i dagarna har det gått 6 månaders sedan jag gjorde mina stor bukplastik-operation och sedan ...
Media Removed
• Nu i dagarna har det gått 6 månaders sedan jag gjorde mina stor bukplastik-operation och sedan dess har jag BOMBAS med frågor om tex bilder och erfarenheter om detta! Det har tagit emot med tanke på hur jävlig före bilden (enligt mig) är men nu så - here we go! Den här operationen är det BÄSTA ... • Nu i dagarna har det gått 6 månaders sedan jag gjorde mina stor bukplastik-operation och sedan dess har jag BOMBAS med frågor om tex bilder och erfarenheter om detta! Det har tagit emot med tanke på hur jävlig före bilden (enligt mig) är men nu så - here we go!
Den här operationen är det BÄSTA jag gjort i hela mitt liv. De 2-3 veckorna efter operationen var fruktansvärda. Man hade noll kontroll på sin egen kropp och att ta sig upp ur soffan tog utan överdrift minst 15 minuter. Det var som att leva i en kropp med endast armar och en förlamad nederdel.. ryggsmärta som följd på detta går inte att beskriva - men precis som en förlossning så gick det att se positivt på smärtan och ta sig igenom den med tankarna att det var för en god sak. Jag skulle egentligen sy mina magmuskler också då de är ett av kraven för att få en bukplastik genom landstinget - att man ska ha delade magmuskler- men när dom väl kollade i mig hade jag perfekt placerade muskler ( jo tack, det ska väl gudarna veta efter alla 100-tals timmar med magövningar på gymmet) så jag har bara gjort en ”ytlig” operation. Dom har alltså på ren svenska bara skärt bort den kvarvarande gravidmagen. Det är inget fett på magen utan endast uttöjt skinn som dom plockat bort för att plocka fram min ”riktiga” mage. Det känns så sinnesjukt att det var såhär jag såg ut under allt skinn! Jag är evigt tacksam för den här operationen, att den där gamla magen som skapade både psykiska och fysiska problem är borta! Ärret går från höft till höft och det är helt sjukt hur skickliga dom är för ärret är endast en tunn lite rand. Det enda negativa med det här är att ärret är väldigt tight, magen är väldigt tight så man känner att ärret finns där, plus att när magen sväller när man är mätt eller liknande så finns det inget utrymme för magen att svälla så det gör ganska ont när den ska pressas utåt! Men annars - som sagt - det bästa jag gjort och jag skulle rekommendera alla som funderar på att göra en liknande grej att göra det!! Tänk bara på att försöka göra allt du kan för en naturlig minskning först men för alla går det ej - jag hade aldrig kunnat tränat bort denna magen och därför kändes detta helt rätt för mig! ❤️👉🏻
Read more
El Nicho, Trinidad & St Clara. 5 - 6 mars 2018 Vi har turistat i storstaden, vi har upplevt resorten. ...
Media Removed
El Nicho, Trinidad & St Clara. 5 - 6 mars 2018 Vi har turistat i storstaden, vi har upplevt resorten. Så nu var det dags för landsbygden och naturen. Trinidad ligger en bra bit från Varadero och på färden fick vi lära oss om allt från cigarrer, landets historia och städerna längs vägen. Kossor, ... El Nicho, Trinidad & St Clara.
5 - 6 mars 2018

Vi har turistat i storstaden, vi har upplevt resorten. Så nu var det dags för landsbygden och naturen. Trinidad ligger en bra bit från Varadero och på färden fick vi lära oss om allt från cigarrer, landets historia och städerna längs vägen. Kossor, hästar och tuppar går fritt. Hibiskusbuskar, liftare och kaktusar står samlade längs med vägkanterna.
Det swishar förbi både kalkongamar, sockerrörsplantage och hästar som drar vagnar. Vi passerar en och annan ofärdig bro, små vattendrag och ett väldigt grönt men ganska platt landskap nedanför bergen.
Trinidad är näst varmaste staden tack vare bergskedjan som ligger här.
Vi hamnar på en ranch och efter det tar bussen oss vidare till en keramikfabrik. Vi kör in i Trinidad och på torget finns trädet som staden byggdes runt. Inte samma träd som då men samma plats och ett nytt träd. Det är en mysig stad proppfull av historia. Vi hittar en dam som visar hur man rullar cigarrer. Ett riktigt hantverk. Några av oss är törstiga och det är 20 min kvar tills vi ska mötas på bussen igen. Vi hamnar på en uteservering fylld av växter och Piña Coladan här var bäst hittills. Det börjar bli kväll och vi sitter på helt rätt sida av bussen för vi får se hela solnedgången längs med havet när vi åker vidare.
Nu börjar äventyret i El Nicho som jag sett fram emot allra mest. Vi ska sova i små bungalows i djungeln! Morgonen börjar med en vandring kl 07:00 som ska ta oss till två grottor på högre höjder. Tony och jag knallar upp för berget tillsammans med solen som också vaknar. Det är magiskt. Man ser det karibiska havet och vi hittar grottorna tillslut. Vi är ganska många som går tillsammans och av danskorna slår i huvudet så blodet rinner, helt perfekt Indiana Jones-feeling enligt mig. #jagåmorpåkuba 🇨🇺✨ #elnicho #trinidad
Read more
Loading...
Load More
Loading...