Loading...


Unique profiles
96
Most used tags
Total likes
0
Top locations
BB Stockholm (förlossning och eftervård), Timrå, Ibiza, Spain
Average media age
834.2 days
to ratio
32.3
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare ...
Media Removed
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut. Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske ... När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut.
Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske har jag kommit fram till något.
Kanske inte.
Jag har aldrig utgett mig för att vara någon jag inte är. Inte i min yrkesroll. Och ibland har det gjort mig osäker. Ibland har jag undrat om det är tillräckligt för att få historier berättade och avtryck satta. Ibland har det gjort att jag känt tvärtom.
Som i går.
Jag var inbjuden till Stora journalistpriset för andra gången och förra året vågade jag knappt resa mig från min stol för att jag kände mig så liten i sammanhanget.
Men i år... jag hade en helt annan känsla. Till hela grejen och kanske främst till mig själv. Utmaningen kändes trygg och sammanhanget roligt. Jag blev påmind om varför jag tycker att journalistik är det coolaste som finns och drog inspiration från så mycket jag bara kunde.
Samtidigt finns det fortfarande något i mig som tittar på allt som nu är på riktigt med förundran och förvåning.
För jag är fortfarande den där tonårstjejen från Söderhamn som gjorde sin första telefonintervju i sina föräldrars sovrum för att det var den enda plats som kändes trygg när nerverna var i totalt kaos och som lämnade den där första texten utan en ingress. Jag visste inte ens vad det var.
Jag bara gjorde.
Och i går satt jag vid ett bord där alla var etablerade och inspirerande och jag var yngst som alltid. En frågade hur jag tänker kring mitt sätt att jobba och jag skrattade när jag svarade.
”Jag bara gör.”.
Allt är sig likt och ändå inte.
Och det är väl det jag vill säga, antar jag. Att vi alla kommer att bära på tvivel kring vår egen tillräcklighet men att vi inte behöver ändra oss för att få tvivlen att försvinna.
Vi är alltid som allra bäst när vi tillåter oss själva att vara just det. Oss själva.
Med eller utan tvivel.
Då kan man till exempel få gå på en gala där man fållat upp benen på jumpsuiten med tejp och ta selfies i en spegel som den 90-talist man är.
Och det är ju inte fy skam.
Read more
Loading...
Jag som liten bebba <span class="emoji emoji2b06"></span>️ . Första minnet jag har då jag tyckte jag var tjock var när vi fick klassfotot ...
Media Removed
Jag som liten bebba ️ . Första minnet jag har då jag tyckte jag var tjock var när vi fick klassfotot i tvåan. Jag var åtta år. Jag minns att vi stod utomhus och jag skrattade på bilden. När jag skrattade så fick jag dubbelhaka vilket jag inte vetat om att jag hade innan jag såg det på bild. Jag blev ... Jag som liten bebba ⬆️
.
Första minnet jag har då jag tyckte jag var tjock var när vi fick klassfotot i tvåan. Jag var åtta år. Jag minns att vi stod utomhus och jag skrattade på bilden. När jag skrattade så fick jag dubbelhaka vilket jag inte vetat om att jag hade innan jag såg det på bild. Jag blev chockad, förtvivlad, ledsen. Var jag tjock? Det var ju det sista man ville vara? Det visste man ju redan som barn att tjockhet var lika med failure.
.
.
Men alltsom jag växte så försvann dubbelhakan och under mellanstadiet och högstadiet var jag riktigt smal. Jag älskade att vara smal. Några av mina idoler var bla Avril Lavigne, Olsen-tvillingarna och Paris Hilton. Alla hade de smala, raka figurer och jag likaså, jag kände att jag passade in i mallen om hur man skulle se ut. Jag var varken stark eller snabb, faktiskt så var jag på gränsen till underviktig och frös hela tiden. Men ey who cared? Var ju smal. På skollunchen åt vi tjejer som jag umgicks med knappt något för att, ja egentligen, varför inte? Grupptryck? Inte ”verka” tjock? För att det hörde till att man skulle klaga på maten? (Skolmaten är förövrigt bästa maten imo)
.
.
Jag tyckte inte om fett, jag var rädd för att bli stor. Men jag tror inte jag var rädd för själva storleken, utan mer skammen och förnedrandet ifall man var tjock. Det var ju det första någon klasskompis skulle gå på ifall man hamnade i bråk.
.
.
Fettförakt lär man sig redan som barn och följer med en i närminnet hela livet. Det får en att kritisera sig själv men även andra människor och lägga det mänskliga värdet i sin och andras vikt. Tänk på hur ni pratar kring era barn eller bara i allmänhet, bland vänner och bekanta. Krami 💖
Read more
Hangögillet jag vill SPY på er. För er som inte vet så hade föreningen hangögillet vid åa ordnat en ...
Media Removed
Hangögillet jag vill SPY på er. För er som inte vet så hade föreningen hangögillet vid åa ordnat en sitz med temat ”Afrika” och folk hade bl.a. showat up med blackface. Jag vill SPY på att folk i den åldern så TOTALT saknar insikt om de strukturer och den rasism som frodas i vårt samhälle att de ... Hangögillet jag vill SPY på er. För er som inte vet så hade föreningen hangögillet vid åa ordnat en sitz med temat ”Afrika” och folk hade bl.a. showat up med blackface. Jag vill SPY på att folk i den åldern så TOTALT saknar insikt om de strukturer och den rasism som frodas i vårt samhälle att de ordnar en sitz med temat ”Afrika”. Är man så naiv att man inte inser att detta val av tema kommer att leda till exotifiering och tom grova rasistiska övertramp? Ifall man har fått leva ett så privilegierat liv att man inte förstår problemet i valet av sitztema är det PÅ TIDEN ATT MAN INSER DET NU. Och sen ska man inte komma dragande med (jag citerar Henrik Söderblom,hangögillets ordförande) ”Min åsikt är att det finns större problem än att någon målar sig i ansiktet” (åu 7.4 2018) Nej, då gäller det att BACKA och BE OM URSÄKT och SE TILL ATT DET INTE UPPREPAS. Vet du varför Henrik? Jo, för det är inte relevant att du PERSONLIGEN inte tycker att det är ett problem att folk kommer till er sitz i blackface, när det är ett OBJEKTIVT FAKTUM att det är det. Hangögillet har gjort ett allvarligt övertramp och du i egenskap av ordförande är ANSVARIG för att ni fick detta att ske. Jag är medveten om att de som kom i blackface inte är med i gillet MEN ni var ansvariga för att sitzen skulle vara en TRYGG plats och att dessa övertramp inte skulle inträffa. Ni eller till och med DU Henrik borde ha sett till att dessa människor skulle ha SKICKATS HEM och lärt sig att SÅHÄR GÖR MAN BARA INTE. Jag är så INNERLIGT TRÖTT på att vita, främst män kommer undan med sånthär för att de är så naiva och att de dessutom sedan möter kritiken med nonchalans.
Ifall ni inte förstår problemet med blackface ->googla
Ifall ni inte vet vad exotifiering är ->googla
Det hör till det mänskliga ansvaret (speciellt som privilegierad= vit) att vara informerad om dessa begrepp, speciellt med tanke på vilken otrolig tillgång till information vi har i dagens läge! Och när man läser på och lär gäller det naturligtvis att tänka källkritiskt samt att minnas att i frågor som berör rasism och diskriminering mot poc är det tryggast att lyssna på de rasifierades åsikter eftersom de i den frågan har TOLKNINGSFÖRETRÄDE.
Read more
När ska fler kedjor, butiker och klädmärken förstå att människor större än stl xl också är intresserade ...
Media Removed
När ska fler kedjor, butiker och klädmärken förstå att människor större än stl xl också är intresserade av kläder och mode? News flash!!! Vi bryr oss faktiskt också om hur vi ser ut. Vi har, tro det eller ej, samma vilja att klä oss snyggt som personer med mindre storlek. Vi vill också ha valmöjligheter ... När ska fler kedjor, butiker och klädmärken förstå att människor större än stl xl också är intresserade av kläder och mode? News flash!!! Vi bryr oss faktiskt också om hur vi ser ut. Vi har, tro det eller ej, samma vilja att klä oss snyggt som personer med mindre storlek. Vi vill också ha valmöjligheter när vi går in i en butik. Vi vill inte känna stress när vi går mot ett omklädningsrum. Vi vill inte längre uppleva den där känslan när inte ett enda plagg passar på våra kroppar. Vi vill inte längre scrolla på onlineshoppar efter kläder men endast kunna se hur plaggen ser ut på en smal kropp. Så trött på att det går så jävla långsamt??? Trött på argumentet om att det är en ekonomisk fråga. Att det inte ”säljer”. Take a look i min dm eller mina kommentarer efter varenda story eller bild jag lägger upp och se intresset för kläder för större kroppar. Varje dag får jag frågor om var man hittar byxor, jeans, behåar, tröjor som passar större personer. Frågor om var jag shoppar. Men jag har inga svar att ge för det finns ju inte? Jag krigar runt och ibland har man tur att hitta nåt. WE OUT HERE!!! Våra pengar är era om ni bara börjar tillverka kläder som faktiskt passar på våra kroppar OCH är snygga. Fan så enkelt det var när jag var storlekar mindre, jag shoppade hela tiden. Kunde ta på mig det mesta. Visste att jag alltid kunde ta en stl större om den stl jag brukade ha var för liten. Man behövde aldrig noja över om det ens skulle finnas kläder som går på ens kropp. Vilket lyxigt privilegium det är. MAKE THAT HAPPEN FÖR ALLA - GÄRNA UNDER MIN LIVSTID. Och till alla brands out there som behöver hjälp att designa för större kroppar - hör av er till mig! Seriöst. Ser fram emot era mail. Jag har så mycket idéer! Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Cassandra
Read more
Jag skäms över att jag bara har ett bröst och att jag haft cancer. Jag har ju varit väldigt öppen här, ...
Media Removed
Jag skäms över att jag bara har ett bröst och att jag haft cancer. Jag har ju varit väldigt öppen här, men har precis skaffat mig dejtingappen Tinder. Och trots att det är en väldigt oseriös plats, på många sätt, väcker den tankar i mig som: vad ska få definiera mig och inte? Jag märker hur jag undviker ... Jag skäms över att jag bara har ett bröst och att jag haft cancer. Jag har ju varit väldigt öppen här, men har precis skaffat mig dejtingappen Tinder. Och trots att det är en väldigt oseriös plats, på många sätt, väcker den tankar i mig som: vad ska få definiera mig och inte? Jag märker hur jag undviker det där med cancern. Det som är det största jag varit med om, det som år senare fortfarande påverkar mig, det som alltid kommer följa med mig, livet ut. Jag känner skam. Så jag bläddrar tillbaka i telefonen och ser mig där. Jag är inte bara cancer, men jag har erfarenheter av den. Allt jag gjort och inte gjort när den utmanat mig 💥 Jag vill inte fortsätta känna skam, därför skriver jag det här. Då är jag ett steg närmre att sluta känna så, tror jag. Jag är jag. Och jag är ju egentligen stolt över mig själv ❤️ #fuckcancer #tinder
Read more
EDIT: detta skrevs innan jag förstod att jag är en liten äcklig lort, en gränslös skit! Jag kommer ...
Media Removed
EDIT: detta skrevs innan jag förstod att jag är en liten äcklig lort, en gränslös skit! Jag kommer ALDRIG mer skoja eller vara respektlös! Vidrig och äcklig är jag. Jag låter min text ligga kvar som en läxa.. ......... Svenska ursprungsbefolkningen! Underbart att STOLT få kalla mig ... EDIT: detta skrevs innan jag förstod att jag är en liten äcklig lort, en gränslös skit! Jag kommer ALDRIG mer skoja eller vara respektlös! Vidrig och äcklig är jag.
Jag låter min text ligga kvar som en läxa..
.........
Svenska ursprungsbefolkningen!
Underbart att STOLT få kalla mig same!
Folk dör, svälter, det är krig och orättvisor. Vi lever i de lättkränktas land Sverige. Ärligt? Hur orkar ni bråka om ALLT? Reta upp er hata, hota och rasa?
Politisk korrekt eller inte. Jag är så jävla trött på att ständigt vara rädd för att trampa på landminor.
Jag får på riktigt analkramp och svettningar
Städerska-lokalvårdare, hörde jag DAGIS!! -Du din respektlösa djävul, du ska dö!!
Ledsen för att jag sjöng indian barnvisan. Jag var inte insatt I bakgrunden.. Skumläste bara det Ann visade.
JAG får ca 100 knäppismail om dagen. Hot och elak personangrepp.
INTE ok att vi flamsade såklart . Hade jag läst Alexandras mail GRUNDLIGT så hade detta inte skett.
Drog henne med alla andra provokatörer över en kam. Inte ok såklart.
Jag har kränkt en folkgrupp. Jag är en vidrig rasist.
Hatet stormar! Jag kan tycka att detta blivit en jävla häxjakt.
Skänk ett par kronor till stadsmissionen/röda korset istället?
Ps @lise_tapio_pittja FÅR man säga SAME, eller kränker jag min egen folkgrupp nu?
Ni får lynscha, korsfästa, spotta på och stena mig på Jokkmokks marknad i februari isåfall.
#såjävless #nuskajagsova #pudla? #hellno
Jag kommer blocka varenda jävel som kommer in här på MIN insta och bråkar. Använd era egna plattformar för raaaaaseriiiiii
På riktigt! Jag fattar att jag gjort fel, Men NI? Vem ger er rätten att hota mig till livet. Önska mig död. Kalla mig äcklig och vidrig?
Jag få sona mina misstag.
MEN vad ger dig rätten att bete dig som ett laglöst svin mot mig?
Read more
Loading...
Jag vill tacka alla spelare och föräldrar för några riktigt roliga dagar i Ängelholm. 🏑 🏑 Dagen ...
Media Removed
Jag vill tacka alla spelare och föräldrar för några riktigt roliga dagar i Ängelholm. 🏑 🏑 Dagen efter de fantastiska dagar som vi spelat innebandy under Ängelholm Outdoor. Fortfarande en sådan glädje och känsla över att vi verkligen lyckades....vi presterade så bra spel under tre dagar, ... Jag vill tacka alla spelare och föräldrar för några riktigt roliga dagar i Ängelholm. 🏑
🏑
Dagen efter de fantastiska dagar som vi spelat innebandy under Ängelholm Outdoor. Fortfarande en sådan glädje och känsla över att vi verkligen lyckades....vi presterade så bra spel under tre dagar, vi förlorade inte en match på 13 matcher.👏
Alla spelare har representerat Team Gs på bästa sätt, kämpat och slitit tillsammans för detta Guldet . Ingen nämnd och ingen glömd detta var en fantasktisk laginsats som ingen av oss i eller runt omkring laget kommer att glömma. I alla fall inte jag!!
😉 😉
PS: Sen vill jag också tacka alla sponsorer som ville vara med på resan. @salmingfloorball @slowcowse @khgoteborg @av33avenyn
Tusen tack !! #gottsnack #innebandy #ängelholmoutdoor
Read more
Här har ni den, posen som jag försökte få min mamma att efterlikna. Men allt handlade egentligen ...
Media Removed
Här har ni den, posen som jag försökte få min mamma att efterlikna. Men allt handlade egentligen om att hon är katastrof på att posa framför kameran vilket vi har som stående skämt i familjen. Så när hon ropade och frågade ”Hanna hjälp mig hur ska jag posa?” råkade jag välja fel ord och jag ber ... Här har ni den, posen som jag försökte få min mamma att efterlikna. Men allt handlade egentligen om att hon är katastrof på att posa framför kameran vilket vi har som stående skämt i familjen. Så när hon ropade och frågade ”Hanna hjälp mig hur ska jag posa?” råkade jag välja fel ord och jag ber om ursäkt för er som tagit illa upp för det. Men jag måste ändå säga att jag tycker ni är många som går alldeles för hårt på mig för detta. Har fått sådana elaka kommentarer och det förtjänar jag inte. Jag är ingen som kroppshetsar och har aldrig varit och det är fel att ni ska profilera mig som någon som gör det när jag är så långt ifrån den personen. Tror de flesta som känner mig tycker att jag är en av de som har den mest sunda synen på kost och hälsa av alla de känner (speciellt med tanke på vilka extrema kommentarer och åsikter jag fått höra och svälja om mig och min kropp av en väldigt nära person i mitt liv genom åren).... Sen må jag tänka efter att jag gör, men sån är jag. Jag bara kör! Jag bara hoppar! Och det är en egenskap jag både älskar och hatar hos mig själv. För den är både bra och dålig. Men om vi ska gå tillbaka till ämnet så tycker jag att det är skrämmande hur vi börjat döma varandra utifrån ordval och meningsbyggnader. Snart vågar man ju inte säga någonting längre, för säger man fel kan man verkligen få världens hatstorm emot sig. Tycker man att något jag säger eller skriver är hetsigt, skriv till mig och berätta det. Att lägga upp det på sociala medier hetsar bara fler som kanske inte ens lagt märke till just den posten, den meningen eller det ordet annars. Och det blir troligtvis mycket hetsigare än mina tradiga instastories. Kan vi inte bli lite snällare mot varandra och mot oss själva? Jag tror de flesta som följer mig vet att jag inte vill någon något illa. Jag hoppas att ni som följer mig mår bra av att följa mig och att ni blir inspirerade av mig och min stil och mina resor etc. Kram på er och ta hand om er! GIRLPOWER!
Read more
Loading...
Ingen har sagt att livet ska vara lätt, men inte heller att det ska vara så jävla komplicerat och svårt. ...
Media Removed
Ingen har sagt att livet ska vara lätt, men inte heller att det ska vara så jävla komplicerat och svårt. Jag lever just nu med ett ständigt dåligt samvete över att jag inte tränar, över att jag inte har haft sex på ett tag, över pengar jag slösar, över vänner jag inte hinner höra av mig till, över ... Ingen har sagt att livet ska vara lätt, men inte heller att det ska vara så jävla komplicerat och svårt. Jag lever just nu med ett ständigt dåligt samvete över att jag inte tränar, över att jag inte har haft sex på ett tag, över pengar jag slösar, över vänner jag inte hinner höra av mig till, över att jag sover för lite, över att ”det är lite mycket just nu” har pågått för länge, över mina oregelbundna matvanor och över att alla andra samtidigt verkar ha en så förbannat stabil livsbalans där jobb, vänner, kärleksliv, familj, sömn, hälsa och fritid går ihop så fint, så fint. Jag känner mig otillräcklig. Jag vill så mycket men orkar och hinner inte med nånting. Förutom jobbet då. Där går det bra. Men till kostnad av vad? Allt tydligen. Aviciis död är tragisk och sorglig på så många sätt. Den gav mig mycket att tänka på. Vad ser jag upp till? Vad strävar jag efter? Varför? För vem? Vad betyder egentligen något? Hur prioriterar jag? Saker som framgång, berömmelse, pengar och makt är alltför ofta en illusion. Du tappar för mycket på vägen till toppen och står sen där uppe olycklig. Ensam. Och vem fan vill det? Inte jag. Låt oss, generationen Avicii se hans död som en påminnelse och varning om något... Låt den få oss att tänka om för en stund... Vila i frid fina Tim ❤️
Read more
Första gången någonsin som jag håller med @edward_blom. Bara för att man steg upp när kossorna vaknade ...
Media Removed
Första gången någonsin som jag håller med @edward_blom. Bara för att man steg upp när kossorna vaknade förr i tiden betyder det inte att man bör göra det 2018. Vi har liksom inga kossor att ta hand om och det finns ingen rimlig förklaring till att barn ska börja skolan åtta på morgonen. Och nej, ... Första gången någonsin som jag håller med @edward_blom. Bara för att man steg upp när kossorna vaknade förr i tiden betyder det inte att man bör göra det 2018. Vi har liksom inga kossor att ta hand om och det finns ingen rimlig förklaring till att barn ska börja skolan åtta på morgonen. Och nej, jag har inget behov av att vara på jobbet så tidigt heller. Sömn är viktigt så nio hade varit ett mycket hälsosammare alternativ. Finns det något parti som vill låta barnen få sova lite längre på morgonen? Och nu har vi ändå ljuset med oss fortfarande. Om ett par veckor kommer inte jag se så här fridfull ut på väg till skola/dagis. Stackars oss alla. Jävligt dumt det här med klockan åtta. Kjolen? Ja vet så härlig, den är från @loveanddivineofficial
Read more
När man bildgooglar "get paid" ser såklart översta träffarna ut såhär<span class="emoji emoji1f446"></span>. Män som är skitglada och ...
Media Removed
När man bildgooglar "get paid" ser såklart översta träffarna ut såhär. Män som är skitglada och uppenbart inte ett dugg skamtyngda över att ta/få betalt. Samtidigt pågår tydligen ÄNNU en debatt i soc medier om feministiska kvinnor som tar betalt för sin konst, sitt poddande, sina texter, ... När man bildgooglar "get paid" ser såklart översta träffarna ut såhär👆. Män som är skitglada och uppenbart inte ett dugg skamtyngda över att ta/få betalt. Samtidigt pågår tydligen ÄNNU en debatt i soc medier om feministiska kvinnor som tar betalt för sin konst, sitt poddande, sina texter, sitt JOBB. Det är så förlegat att jag vill gråta. Du är inte feminist om du på allvar tycker att en kvinna "med en rik man" inte bör ta betalt för sånt hon producerar. Hur rik min man än skulle vara så vill jag aldrig vara livegen. Och här måste vi skilja på äpplena och päronen. Det fanns en tid då jag ville tjäna "minst lika mycket som min snubbe". På köpet brände jag in i den berömda väggen. För som kvinna i ett patriarkat är mina förutsättningar att komma upp i manlig inkomstnivå... Låt oss säga att jag jobbar i motvind. Jag är fostrad till att ha intressen och då även kunskaper som av hela samhället värderas lägre. Det är ingen slump att min man jobbar med "data" (betydligt mer pengar i omlopp) och inte jag.
🙄
Däremot har jag lärt mig värdet i att ha en egen inkomst. En inkomst jag KAN klara mig på om han lämnar mig, om jag skulle stå själv. Oavsett våra partners cashflow så är vår rätt att tjäna egna kulor, ta betalt för vårt eget arbete... Det ska inte ens behöva försvaras. Jag och @ladydahmers tar betalt (FRIVILLIG prenumeration) för en podd vi gör, där vi lägger mycket tid och kraft. Det är ingen liten gullig hobby. Vi jobbar. Folkbildar, läser på, bokar, klipper, är ifrån våra barn på köpet. Smyckena du designar, tavlorna du målar, den grafiska designen du gör, föreläsningarna du håller är ETT JOBB. Om du nu inte själv vill kalla det hobby. Men även för en hobby som resulterar i produkter kan man med gott (kvinno)samvete ta betalt
💪
Långt ifrån alla kan lägga undan ett @birgittaohlssonliberal -"fuck off kapital" på 100 lax. Härlig utopi, men... Dom allra flesta kvinnor i Sverige kan jobba, och förtjänar därmed en rimlig inkomst för detta. Det sista vi behöver är bannor och annan skit för det, från andra som kallar sig feminister. Ta betalt, gör det med huvudet högt! Ditt värde mäts inte i pengarna på kontot, men pengarna på kontot gör dig lite mer fri.
Read more
Sluta säg att jag är exotisk, att jag är någon slags drink. Sluta dra i mitt hår utan att fråga. Sluta ...
Media Removed
Sluta säg att jag är exotisk, att jag är någon slags drink. Sluta dra i mitt hår utan att fråga. Sluta behandla mig som att jag är annorlunda, för de är jag inte. Jag är inte ensam om att vara halvsvensk. Fråga inte min mamma om jag är adopterad för vad fan har du med det att göra??? Be mig inte snacka ... Sluta säg att jag är exotisk, att jag är någon slags drink. Sluta dra i mitt hår utan att fråga. Sluta behandla mig som att jag är annorlunda, för de är jag inte. Jag är inte ensam om att vara halvsvensk.
Fråga inte min mamma om jag är adopterad för vad fan har du med det att göra??? Be mig inte snacka afrikanska:)
Din första fråga till mig behöver inte vara:
Så vart är du ifrån? Är du född här? är du adopterad? bor du med dina föräldrar?
Är det så viktigt att veta?????? nej de är det inte.
Säg inte neger, nigga eller svartskalle till mig, bara för att du "får" säga de till andra mörka. Jag ingår inte i kategorin "alla". Sluta tro att du har den makten att säga de till någon. Bara sluta med det.
Sluta behandla mig som en utomjording!! Jag tar inte de som en komplimang & kommer aldrig göra de :) tack.
Read more
Loading...
 #Repost @treskablinoll with @get_repost ・・・ Jag går nedför trappen i min mammas hus, det är natt ...
Media Removed
#Repost @treskablinoll with @get_repost ・・・ Jag går nedför trappen i min mammas hus, det är natt och jag har drömt mardrömmar. Jag går mot min mammas sovrum för att söka trygghet i min mammas famn. Jag öppnar dörren till sovrummet och min mamma ligger inte i sin säng. Mamma har redan hunnit ... #Repost @treskablinoll with @get_repost
・・・
Jag går nedför trappen i min mammas hus, det är natt och jag har drömt mardrömmar. Jag går mot min mammas sovrum för att söka trygghet i min mammas famn. Jag öppnar dörren till sovrummet och min mamma ligger inte i sin säng. Mamma har redan hunnit åka iväg till sitt nattjobb. I sovrummet ligger min mammas sambo och sover. Jag kryper ner i mammas säng, borrar ner min näsa i hennes kudde. Kudden bär min mammas doft, en doft av trygghet.
Min mammas sambo vaknar. Han stryker mig på ryggen. Jag som tidigare älskat att någon stryker mig på ryggen, har sedan några månader fått panik när det händer. Jag känner något hårt mot min rygg, jag vet vad det hårda är. Jag kniper ihop mina ögon, låtsas sova men han slutar inte. Jag hör hans andetag börjar låta annorlunda, tunga och ansträngda. Min kropp vill fly, fly från denna situation. Men kroppen lyder inte. Kroppen är som den frusit till is. Hans händer rör min kropp, ett barns kropp. Överallt är hans händer och när han är klar sjunker han ihop.
Han går upp ur sängen, till toaletten där jag hör papper som prasslar.
Ännu en gång har det hänt. Och gångerna det händer kan jag inte ens räkna. Jag är sju år gammal. Hans händer blir med åren mer hårdhänta. När jag gör motstånd kastar han in mig med huvudet före i väggen. Sakta sakta bryts jag ner. Barnet som sökte trygghet i sin mammas säng efter en natt med mardrömmar. Hon lever nu mitt i en mardröm.
När jag är 11 år flyr min mamma för sitt liv. Denna man har då slagit henne för sista gången. Jag och min bror behöver aldrig mer träffa den mannen. Vi är fria! Men mitt inre är krossat.
Jag bär på minnena, känslorna, dofterna.... Först när jag är 18 år berättar jag för min mamma vad som hänt när jag var barn.
Idag står jag här, 36 år gammal och själv mamma till två barn. Det har varit en lång väg att vandra, många år av bearbetning. Men jag står nu här. Stolt över den jag blivit, och den jag nu är❤️
#minhistoriaräknas @treskablinoll
Read more
[ Fat Cat ] .. jag vet inte om nån hann se brorsan till det där skåpet, knapp månad sen... Trodde inte ...
Media Removed
[ Fat Cat ] .. jag vet inte om nån hann se brorsan till det där skåpet, knapp månad sen... Trodde inte jag skulle få se ett coolare skåp (och blev lite ”missnöjd” när det såldes på direkten..🤭 fatta - man vill ju liksom visa ballaste grejerna för A L L A underbara kunder å inte ”bara” dom som kommer ... [ Fat Cat ] .. jag vet inte om nån hann se brorsan till det där skåpet, knapp månad sen... Trodde inte jag skulle få se ett coolare skåp (och blev lite ”missnöjd” när det såldes på direkten..🤭😭😭😭 fatta - man vill ju liksom visa ballaste grejerna för A L L A underbara kunder å inte ”bara” dom som kommer in en onsdagtorsdag. Bjussa liksom.. Fast vi är självklart superglada o nöjda 😁).
.
Anyhooo, nu kommer det där skåpet snart in (v37). Asså mitt hjärtaaa... 🙊🙈
.
Det är ju nåt visst med dom där skåpen med små luckor. Och 15vitrinluckor för en porslinsnörd som mej.. suck 🤪 ..kan verkligen se mig själv plocka om tallrikar skålar och ställa in nya fynd i det där skåpet❣️o-m-g .
Priset är 16.500kr.
Mått 106 45 184cm högt.
.
.
#detgörontibröstetibland #återbruk #recyclat #badrumsskåp #porslinsskåp #köksskåp #södermalm . .
#sofo #nytorget #kungsholmen #östermalm #vasastan #stureplan #nacka #enskede #aspudden #hornstull #sundbyberg #värmdö #farsta #inredningsdetaljer #solna #danderyd #täby #mariatorget #medborgarplatsen #skönahem #levabo #restaurangstockholm #vitrinskåp
Read more
Jag ser att det blev reaktion på mitt förra inlägg. Det var en intervju av EN barnsköterska som jobbar/jobbat ...
Media Removed
Jag ser att det blev reaktion på mitt förra inlägg. Det var en intervju av EN barnsköterska som jobbar/jobbat i EN kommunal förskola i södra Sverige. Intervjun i sin helhet går att läsa i tidningen Världen idag. Huruvida hon berättar sanningen om sin förskola vet inte jag. Men jag har också ... Jag ser att det blev reaktion på mitt förra inlägg. Det var en intervju av EN barnsköterska som jobbar/jobbat i EN kommunal förskola i södra Sverige. Intervjun i sin helhet går att läsa i tidningen Världen idag. Huruvida hon berättar sanningen om sin förskola vet inte jag. Men jag har också hört berättelser från andra förskolor. Antar att det inte är så här extremt i alla förskolor.
TILLBAKA TILL PINNAR PCH KOTTAR SÅ KAN BARNEN SJÄLVA BESTÄMMA OM DET ÄR EN DOCKA ELLER ETT TÅG DE LEKER MED. Då skyddar vi miljön dessutom då leksaksindustrin med all plast skulle försvinna.
Nu ska det målas här hos mig. #linoljefärg utan lösningsmedel.
Gokväll.
#hörnskåp #skåp #cabinet
Read more
Loading...
Berättelse som skickats in till kontot: På grund av vårdgarantin blev jag vidareremitterad till ...
Media Removed
Berättelse som skickats in till kontot: På grund av vårdgarantin blev jag vidareremitterad till en privatklinik där jag hade en tid inbokad i fredags. Eftermiddagen före besöket fick jag ett meddelande om att de behövde boka om tiden och att jag skulle ringa upp för att boka en ny. På fredagen ... Berättelse som skickats in till kontot: På grund av vårdgarantin blev jag vidareremitterad till en privatklinik där jag hade en tid inbokad i fredags. Eftermiddagen före besöket fick jag ett meddelande om att de behövde boka om tiden och att jag skulle ringa upp för att boka en ny. På fredagen dök jag inte upp på besöket och ringde på måndag morgon för att boka in en ny tid. Jag möttes då av en utskällning och fick till mig att jag skulle få en faktura på 600 kr för uteblivet besök då jag inte hade ringt tillbaka direkt. Jag blev förbannad, men det hjälpte inte. Jag ringde då 1177 för att höra om de verkligen får göra så här. De sa att de verkligen inte får det och rekommenderade mig att kontakta patientnämnden. Jag ringde till privatkliniken igen och talade om att jag kommer ta ärendet med patientnämnden. Sjuksköterskan i telefonen blev då som förbytt och sa med plötslig len röst att de kommer dra tillbaka fakturan. Detta gör mig så arg, och jag har hört flera liknande berättelser. Dessa privata vårdbolag kör ett fulspel för att tjäna pengar på sjuka, utsatta människor. Tänk hur många det är som inte har ork att bråka eller kan riskera att inte få någon vård. Det är extremt dyrt att vara sjuk i dagens samhälle. INTE OKEJ!
Read more
Jag har delat kontor med Niklas Natt och Dag i så många år att jag nu när han ligger överst på alla topplistor ...
Media Removed
Jag har delat kontor med Niklas Natt och Dag i så många år att jag nu när han ligger överst på alla topplistor (överallt) och får priser (senast idag blev han nominerad till @aretsbok) och blir hyllad av varenda människa (så att MIN hyllning knappt ens får plats på hans omslag längre) verkligen ... Jag har delat kontor med Niklas Natt och Dag i så många år att jag nu när han ligger överst på alla topplistor (överallt) och får priser (senast idag blev han nominerad till @aretsbok) och blir hyllad av varenda människa (så att MIN hyllning knappt ens får plats på hans omslag längre) verkligen kan vara ärlig och uppriktig när jag säger att jag fan inte unnar honom allt det här. Så jävla bra är han inte. Jag tyckte att han var överskattad långt innan det blev mainstream, det ska ni ha klart för er. Jag kan inte ens nämna tre av hans låtar. Eller jo, det kan jag väl för helsike, för jag har hört honom spela elgitarr och fiol och oktavmandolin och japansk bambuflöjt på kontoret varenda dag i sju eller åtta år eller vad det nu är. För han är ju någon form av självlärd musikalisk universalbegåvning. Det är obeskrivligt irriterande. Och han är förstås fullständigt förödande bra på att skriva. Han berättar historier på ett helt eget sätt, med en helt egen röst. Och han är den mest allmänbildande, belästa, tänkande människan jag känner. Och han är en fantastisk vän, den bästa sorten, den som både helt osjälviskt unnade mig allt när mina böcker blev utgivna men också ovillkorligt fanns där för mig när jag fick stressrelaterade hälsoproblem och kraschade och behövde någon att prata med sex timmar om dagen om hur jag mådde. Det är en jävla välsignelse att få ha honom i sitt liv. Jag älskar honom, hans bok förtjänar allt den får just nu, och varenda dag som jag sitter mittemot honom blir jag bättre på att skriva för att jag panikslaget bara försöker hänga med i hans obegripliga utvecklingstempo. Men han har inte Instagram, för han ska ju alltid vara så jävla speciell, så han kommer aldrig få veta att jag skrev det här. Och det är rätt åt honom. Och OM han ändå läser det här någon gång så ska han fan veta att han inte ska tro att han är nåt. Men hans bok "1793" finns i alla fall ute i pocket nu, och om ni inte redan har gjort det så kan ni väl läsa den då. För den är okej. Han är okej.
Read more
Klockan är 8 å jag har redan hunnit dekorera två tårtor och gjort frukost åt Alexander. Det är söndag ...
Media Removed
Klockan är 8 å jag har redan hunnit dekorera två tårtor och gjort frukost åt Alexander. Det är söndag borde inte jag sova nu? Tydligen inte, vaknade klockan 5Klockan är 8 å jag har redan hunnit dekorera två tårtor och gjort frukost åt Alexander. Det är söndag borde inte jag sova nu? Tydligen inte, vaknade klockan 5☺️
Loading...
Carolina: nu har vi shoppat jätte mycket!! Alexandra: ja eller hur men vad ska vi gö ra nu då? Carolina: ...
Media Removed
Carolina: nu har vi shoppat jätte mycket!! Alexandra: ja eller hur men vad ska vi gö ra nu då? Carolina: bara slappa eller vad vill ni vill ni göra någonting? Marielle: Aaa jag vill shoppa mer!! Carolina: det räcker väl? Marielle: nej jag vill ha mer!!' Alexandra: Aaa det räcker faktiskt!! ... Carolina: nu har vi shoppat jätte mycket!! Alexandra: ja eller hur men vad ska vi gö
ra nu då?

Carolina: bara slappa eller vad vill ni vill ni göra någonting?
Marielle: Aaa jag vill shoppa mer!! Carolina: det räcker väl?

Marielle: nej jag vill ha mer!!' Alexandra: Aaa det räcker faktiskt!! Carolina: säg det en gång till så blir Jag arg på dig!! Alexandra: jag håller med!! Marielle: jaja ta det lugnt!! Carolina: bra!! Alexandra: imorgon ska vi ju åka hem!! Carolina: så skönt eller hur?

Marielle: det tycker inte jag!! Jag vill stanna här mer!! Alexandra: det vill jag med men vi ska ju åka till Gotland! Och spela inför folk!! Carolina: men Jag vet en sak som vi ska göra innan vi åker hem!! Marielle: vadå?

Alexandra: ja säg nu!! Carolina: Nixnej!

Marielle: jo säg nu!! Carolina: nej sa jag ni får veta i morgon ju!! Alexandra: okej men Jag är så spänd vad det kommer bil!' Marielle: jag med!! Carolina: ska vi bada?

Alexandra: nej tack men tack en endån'

Carolina: okej!

Marielle: nej men tack endån!
Carolina: nu är jag trött ska sova!! Godnatt!!
Read more
När man frågar sin 3-åring: ”Celina kan du komma och plocka bort dina saker?” - ”Absolut inte. Jag ...
Media Removed
När man frågar sin 3-åring: ”Celina kan du komma och plocka bort dina saker?” - ”Absolut inte. Jag är väldigt upptagen just nu.” 🥴🤣 Bam. Så lillgammal, kvick och vältalig den här lilla tjejen. Jag vet inte om hag ska skratta eller gråta för hennes snabba kommentarer.😬 Min lilla sisu pussi️ ... När man frågar sin 3-åring: ”Celina kan du komma och plocka bort dina saker?” - ”Absolut inte. Jag är väldigt upptagen just nu.” 🥴🤣 Bam. Så lillgammal, kvick och vältalig den här lilla tjejen. Jag vet inte om hag ska skratta eller gråta för hennes snabba kommentarer.😬 Min lilla sisu pussi❤️ Har du också en lillgammal där hemma som har svar på tal på allt?
Read more
Som multidiagnostiserad själv känns årets tema träffande. Om inte jag hade fått utrymme för att ...
Media Removed
Som multidiagnostiserad själv känns årets tema träffande. Om inte jag hade fått utrymme för att vara den jag är och fått fungera på mitt sätt hade jag aldrig varit där jag är idag. Jag är priviligierad som bor i Sverige! Är du sugen på en startplats i Kalmar? Gå in och buda på Tradera. #musikhjälpen2018 Som multidiagnostiserad själv känns årets tema träffande. Om inte jag hade fått utrymme för att vara den jag är och fått fungera på mitt sätt hade jag aldrig varit där jag är idag. Jag är priviligierad som bor i Sverige!

Är du sugen på en startplats i Kalmar? Gå in och buda på Tradera.
#musikhjälpen2018
Sluta läs nu om du inte klarar av långa texter❣️ Att resa är verkligen terapi för mig. Men visst måste ...
Media Removed
Sluta läs nu om du inte klarar av långa texter❣️ Att resa är verkligen terapi för mig. Men visst måste man reda ut allt inom sig först, innan något annat kan få en att må bra på riktigt. Jag är en riktig känslomänniska och har nära till både skratt och gråt, och till ångest. Dehär året har verkligen ... Sluta läs nu om du inte klarar av långa texter❣️
Att resa är verkligen terapi för mig. Men visst måste man reda ut allt inom sig först, innan något annat kan få en att må bra på riktigt. Jag är en riktig känslomänniska och har nära till både skratt och gråt, och till ångest. Dehär året har verkligen varit ett år då min personliga utveckling har varit i prio. Alla borde prioritera det lite, för wow vad man kan växa som människa bara man börjar lära känna sig själv. Jag har verkligen lagt tid på just det. Vad är min svagheter? Styrkor? Osv.
För ca 1 år sen byggde jag omedvetet upp rädslor, blev rädd för allt. Döden, livet, olyckor, vardagen. Varför? Jo pga saker jag aldrig hade kunnat reda ut om jag inte prioriterade att lära känna mig själv. Nu har jag överkommit de flesta av mina rädslor, tex att flyga. Jag har rest hela mitt liv, men plötsligt fick jag panikattacker av att flyga, av att vara på jobbet, och av vardagliga situationer. Har man aldrig haft det är det nog svårt och förstå och jag tror inte man fattar hur obehagligt det är när man tappar kontrollen över sin kropp. Jag vet att om man skrollar igenom mitt feed ser jag överlycklig ut , missförstå mig inte. Jag ÄR lycklig. Jag älskar att leva och jag uppskattar allt!! Men allt är inte perfekt, jag kämpar med mycket känslor och ångest. Är så trött på att det ska vara sån jäkla tabu kring ångest. Bara för att man har ångest och mår dåligt så är man inte psykisk sjuk, eller uppmärksamhetssökande. Att ha ångest är mänskligt. Vissa har lättare att få det än andra, jag är en känslomänniska, och det är verkligen på gott och ont. Jag älskar , skrattar och är lycklig på en sjuuuuk nivå, men baksidan är att jag kan bli ledsen på samma nivå 💙 btw: jag mår BRA och är så tacksam över livet, men ville bara dela med mig.
Read more
Är så kluven i vad jag vill lägga upp på Instagram och inte... Jag vill vara "äkta", ha en igenkänningsfaktor, ...
Media Removed
Är så kluven i vad jag vill lägga upp på Instagram och inte... Jag vill vara "äkta", ha en igenkänningsfaktor, kunna connecta hjärta till hjärta genom att vara sårbar, visa den verkliga sidan av mitt liv och inte bara lägga upp saker som får de Är så kluven i vad jag vill lägga upp på Instagram och inte... Jag vill vara "äkta", ha en igenkänningsfaktor, kunna connecta hjärta till hjärta genom att vara sårbar, visa den verkliga sidan av mitt liv och inte bara lägga upp saker som får de
Jag tar design först för er som inte vill/orkar läsa efterföljande text om vad som händer efter sommaren, ...
Media Removed
Jag tar design först för er som inte vill/orkar läsa efterföljande text om vad som händer efter sommaren, om jag tar beslutetMaija Isola "Perenna" Marimekko ( Nej, jag är inte sponsrad av MM kommer heller aldrig bli. Jag har bara mest tyger i min samling från dom) Livet är så märkligt ... Jag tar design först för er som inte vill/orkar läsa efterföljande text om vad som händer efter sommaren, om jag tar beslutet😉Maija Isola "Perenna" Marimekko ( Nej, jag är inte sponsrad av MM kommer heller aldrig bli. Jag har bara mest tyger i min samling från dom)
🌿

Livet är så märkligt eller mitt liv är nog lite märkligt skulle jag kanske mer tydligt uttrycka mig.
I över 2 års tid har jag önskat mig en annan sysselsättning som ändå skulle passa mitt intresse och jobb med tyger och mönster ( skrivandet, samlandet och att föreläsa)

Och som det brukar så halkade jag in och många har nog tänkt "Nu tar hon ett steg tillbaka" när jag i Januari hoppade in extra i skolan igen ( fick till och med höra att det var ett misslyckande). För mig är ett steg alltid framåt oavsett när det tas och även om det är tillbaka till ett tidigare yrke man lämnat.
I förrgår fick jag erbjudande om en bildlärartjänst på halvtid. Ett jobb jag säkert önskade få under 15 års tid och ändå sitter jag nu här och tvekar och tänker kommer jag klara av det här?kommer jag orka ? Jag älskar kontakten med barnen och varje gång jag är på den här skolan sker små mirakel tillsammans med dom. Så varför tveka ?, kanske är det för att jag måste släppa taget lite om den friheten jag har som egen företagare.
Men jag trodde ju heller inte jag kunde skriva eller gå upp på en scen gång på gång och prata om tyger för några år sedan. Jag vet också att jag aldrig skulle få den här chansen någon annan stans på någon annan skola. För att krydda på det hela inför hösten så kanske jag även kommer att jobba på ett välkänt inredningsföretag. Butiken då? Undrar ni kanske? Den kommer finnas kvar. Jag trodde jag skulle vara lite "körd, för gammal" vid den här åldern. Tydligen inte.
En sak till, mina hyresgäster i butiken sa upp rummet i onsdags och igår fick jag ett oväntat samtal från en skräddare från Göteborg som behövde ett rum i Stockholm
💕
Var rädd om dina önskningar och låt dom alltid vara positiva så kan dom slå in snabbare än du väntat men ibland tar det tid. Men kanske ligger dom i något osynligt moln och bara väntar in rätt tid
.
.
#livet #önskningar #påväg #drömmar #prylodesign #marimekko
Read more
(Min bild så ta den helst inte) Jag kommer ihåg när jag var beroende av star stable, jag gick in VARJE ...
Media Removed
(Min bild så ta den helst inte) Jag kommer ihåg när jag var beroende av star stable, jag gick in VARJE dag och tröttnade aldrig. Varje vecka kom det nya uppdateringar och det var nästan alltid något roligt. Eller som när caféerna kom eller hur glad man blev när det kom en ny hästras (kom ganska ... (Min bild så ta den helst inte)
Jag kommer ihåg när jag var beroende av star stable, jag gick in VARJE dag och tröttnade aldrig. Varje vecka kom det nya uppdateringar och det var nästan alltid något roligt. Eller som när caféerna kom eller hur glad man blev när det kom en ny hästras (kom ganska sällan förut), när det ända som var jobbigt var att fiska, levla sina hästar eller att behöva springa fram och tillbaka när man gjorde midsommar uppdragen (fortfarande jobbigt dock)

#

Men jag är och har varit på en punkt nu som jag inte har någon lust att spela längre, nya hästraser är aldrig lika roligt längre och jag tröttnade ganska snabbt på Ferdinand hästmarknad.
#

Det jag vill få sagt är inte att jag slutar, inte helt iallafall. Jag är alldes för nyfiken hur huvudstoryn fortsätter eller hur de nya områderna kommer se ut, men jag kommer kanske bara logga in igen när det kommer nya roliga uppdrag eller spännande saker. Jag har spelat sen 2013 så snart 3 år ( i april) så det är nog inte så konstigt att jag tröttnat en del!
Read more
Vi är okej. Eller ni vet, ”okej”. . Vi är ledsna, och vi sörjer, och vi saknar och längtar. Vi är ...
Media Removed
Vi är okej. Eller ni vet, ”okej”. . Vi är ledsna, och vi sörjer, och vi saknar och längtar. Vi är ändå på något sätt okej, även om faktumet att Vidar inte är här aldrig, aldrig kommer vara okej. Tiden kommer inte läka det här såret, men det kommer kanske ändra hur smärtan känns, hur sorgen visar ... Vi är okej. Eller ni vet, ”okej”.
.

Vi är ledsna, och vi sörjer, och vi saknar och längtar.
Vi är ändå på något sätt okej, även om faktumet att Vidar inte är här aldrig, aldrig kommer vara okej. Tiden kommer inte läka det här såret, men det kommer kanske ändra hur smärtan känns, hur sorgen visar sig. Jag tänker på honom varje dag, hela tiden. Men nu finns han mer i bakgrunden av allt. Jag tänker på honom konstant, men jag är inte bara ledsen hela tiden. För det orkar jag inte. Jag vill inte leva så. Jag vill, trots allt vi varit med om, vara glad för det vi fick uppleva med Vidar och fortsätta leva och komma ut på andra sidan av allt det här lite starkare. Tillsammans. För Vidar har förändrat mig och livet kommer aldrig bli sig likt. Jag är mamma nu, jag har fött barn och jag har ammat och jag har kramat och krigat och älskat.
.
Och som Jag älskar min son.
.

Vi kommer aldrig acceptera, aldrig glömma, aldrig förstå helt varför världens finaste kille inte får vara här med oss. Men livet måste fortsätta. Tyvärr måste vi nu leva en livstid utan honom, och jag vet inte hur. Men vi måste anpassa oss efter det som komma skall. Jag önskar mer än allt att han var här med oss, men det är han inte och det är inget vi kan göra något åt. Så vi måste leva, för oss och för honom.
Vi lät honom gå. Vi höll honom i våra armar den där natten och såg honom ta sitt sista andetag och kände hans sista hjärtslag mot våra händer och vi sa ”Det är okej Vidar, du kan gå, vi kommer klara oss. Vi älskar dig”.
.

Och vi lät honom gå vidare, och med honom i våra hjärtan och med gråten i halsen så kommer vi vara tvungna att göra detsamma. Och vi kommer väl klara oss.💙💫
.
#föralltidvidar #lifeafterloss #mamagrief #änglaföräldrar #änglamamma #barncancerfonden #barncancer
Read more
Min sjukdryck och Netflix. Vill sova bort skiten, men hostar och snorar för mycket när jag ligger ...
Media Removed
Min sjukdryck och Netflix. Vill sova bort skiten, men hostar och snorar för mycket när jag ligger ner. Om jag inte är frisk tills på måndag måste jag hoppa av praktiken sa skolan idag för de tror inte jag kan få ihop timmarna då. Så nu är jag superstressad. Behöver bli frisk NU. Men febern går inte ... Min sjukdryck och Netflix. Vill sova bort skiten, men hostar och snorar för mycket när jag ligger ner. Om jag inte är frisk tills på måndag måste jag hoppa av praktiken sa skolan idag för de tror inte jag kan få ihop timmarna då. Så nu är jag superstressad. Behöver bli frisk NU. Men febern går inte ner, inte ens med alvedon och Ipren. Är jag frisk på måndag måste jag vara på praktiken 6 eller 7 dagar nästa vecka. Plus 4 eller 5 veckan efter. Jävla immunförsvar. 😭 Jag har inte tid att komma efter med praktiken för då måste jag antingen ta igen den nästa termin eller ta en paus från programmet sa läraren. FML. #sjuksköterskestudent #sjuksköterskeprogrammet #vfu
Read more
Åh ni som eftersträvar kärlek, nöj er inte med något mindre än kärleken till Allah. Åh min Herre, ...
Media Removed
Åh ni som eftersträvar kärlek, nöj er inte med något mindre än kärleken till Allah. Åh min Herre, jag ber dig om din nåd. Till ljuset sträcker jag ut mina händer. Och jag gråter och min tår gråter och mitt gråtande faller tårar. Handfull av en behållare, en handfull av mitt blod. Det finns ... Åh ni som eftersträvar kärlek, nöj er inte med något mindre än kärleken till Allah.

Åh min Herre, jag ber dig om din nåd. Till ljuset sträcker jag ut mina händer. Och jag gråter och min tår gråter och mitt gråtande faller tårar.

Handfull av en behållare, en handfull av mitt blod. Det finns ingen som hör på mitt rop förutom du, min Herre, den dagen då jag ropade. Du är min morgon som har lyst min kväll.

Åh Allah, håll upp Ditt ljus, jag är törstig av torkan. Jag vet inte med vilken kalla jag skall vattna mina brunnar som längtar efter vatten. Det finns ingen flod som kan släcka elden i mina tarmar.

Förbarma dig över mig, Åh Allah! Det här är min synd och det här är min fruktan. Förbarma Dig över mig, min Herre! Mig och min segelbåt samt mina misstag. Jag befinner mig i en bassäng med djupt vatten där det finns ingen skymt av ljus.

Jag har torkat och sjunkit men jag har fortfarande mina förhoppningar. Om Du har förlåtit mig eller inte, jag åkallar fortfarande Dig.
Åh min Herre! Jag är förvånad över den som kände Dig men älskade någon annan.

Åh Allah! Ta inte ifrån oss det goda av dig på grund av det onda av oss!
Read more
På den tiden var min största mardröm den högra bilden. Min rädsla för viktuppgång var så extrem att ...
Media Removed
På den tiden var min största mardröm den högra bilden. Min rädsla för viktuppgång var så extrem att jag då , för 4 år sedan, gjorde allt för att kontrollera den. Jag befann mig i någon slags strid med min kropp för allt jag ville var att va hälsosam, det var liksom målet från början men som helt spårade ... På den tiden var min största mardröm den högra bilden. Min rädsla för viktuppgång var så extrem att jag då , för 4 år sedan, gjorde allt för att kontrollera den. Jag befann mig i någon slags strid med min kropp för allt jag ville var att va hälsosam, det var liksom målet från början men som helt spårade ur och resulterade i extrem självförakt, sjuk kroppsfixering och en besatthet av att träna och kontrollera ALLT jag åt!
Idag är den vänstra bilden min största mardröm. Inte för att jag på något sätt föraktar mitt utseende, utan för att jag vet hur jag mådde. De där kilona när hade minus på vågen betydde helt plötsligt ingenting, att äta morötter, kvarg med funlight och alla diverse kompliment till mat jag egentligen ville äta fick mig bara att må sämre!
I 12 år har jag varit säker på att viktnedgång var lösningen på mitt självhat. Det var det inte.
Jag är mer hälsosam idag, utan att väga 10 kg mindre, utan att trycka i mig mat jag egentligen inte gillar. Ett sant bevis på att viktnedgång inte behöver innebära självkärlek. Däremot vet jag att självacceptans gör det! Så börja idag med att acceptera dej själv, det är rätt väg ❤️
#nowrongwaytobeawoman
#beautybeyondsize
(English)
In that time My biggest Nightmare was THE right picture. I was so afraid of gaining weight was, 4 years Ago, so extreme I did everything till control it. I was in a constant fight with My Body, wanting it to be healthy, but everything got so wrong. Instead I hated My Body more than Ever and I was obsessed with controlling everything I ate and not miss out on a workout!
Today is THE left picture My biggest fear. Not because I dont like My own appearence, beacuase of how My mental health was.
Thoose kg when THE scale showed me minus was not important anymore and I slowly starter to ask myself what I did wrong!? Now I have a healthy lifestyle, i eat nutritious food and I work out! Why an I unhappy?
I am healthy today, without THE scale showing minus 10 kg , without eating all this food that I really never wanted to eat! Some of it actually tasted like shit, but I ate it, Cause People Said its healthy!
You Will fond selflove through selfacceptance, not through weightloss❤️
Read more
♡ LÄR KÄNNA MIG - HISTORIAN OM MIG OCH OSCAR ♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Den här mannen, när vi först träffades är jag ...
Media Removed
♡ LÄR KÄNNA MIG - HISTORIAN OM MIG OCH OSCAR ♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Den här mannen, när vi först träffades är jag ganska säker på att ingen av oss trodde vi skulle stå här sju år senare, gifta med två barn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jag och Oscar lärde känna varandra 2011 genom gemensamma kompisar, vi började spela i samma fotbollslag ... ♡ LÄR KÄNNA MIG - HISTORIAN OM MIG OCH OSCAR ♡ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den här mannen, när vi först träffades är jag ganska säker på att ingen av oss trodde vi skulle stå här sju år senare, gifta med två barn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jag och Oscar lärde känna varandra 2011 genom gemensamma kompisar, vi började spela i samma fotbollslag i korpen och han spelade i ett divisionslag som min pappa var delaktig i som jag brukade följa. Så vi började som lag och festkompisar. Ju mer tiden gick desto mer började vi umgås och prata. Oscar var kanske inte min typ av kille på den tiden, han var världens snällaste och omtänksamma människa jag någonsin träffat och jag trodde inte jag förtjänade en sån människa. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men tiden gick och vi började umgås själva, utan att någon fick reda på det och i februari 2012 vart vi tillsammans. I samma veva kom Hortons huvudvärk att visa sig (som ni kan läsa om i tidigare inlägg) Oscar var med från första stund, genom panikattacker och Hortonsattacker där jag bara låg och skrek, han var med på alla sjukhusbesök och alla sjukhusnätter. Han sov på sjukhusgolv för att inte lämna min sida. Och jag kommer alltid vara skyldig honom mitt liv. För utan honom hade jag på riktigt aldrig överlevt de två åren det tog att hitta rätt medicinering. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men åren gick och jag vart bättre och 2015 friade han i Paris och året efter gifte vi oss på en strand i Grekland. Idag är han pappa till mina två barn och jag älskar honom bara mer och mer för varje dag som går. Jag är så tacksam att han orkade kämpa igenom den tuffa början vi fick ihop, tror inte många skulle göra det. Min man, bästa vän och själsfrände❤
.
.
.
.
#wedding #bröllop #bfmars2018 #weddingdress #weddingphoto #loppigravidbaby #weddingdressinspo #bröllopsklänning #bröllopsfotografering #vimedbarn #summerbody #loppivimedbarn #hairinspo #weddinginspo #bridesmaidsinspo #makeupinspo
Read more
1969 - 1991 IN MEMORIAM "Den kända repliken ursäkta blodet, men jag har skurit upp handlederna ...
Media Removed
1969 - 1991 IN MEMORIAM "Den kända repliken ursäkta blodet, men jag har skurit upp handlederna och halsen. Det var meningen att jag skulle dö i skogen så att det skulle ta några dagar innan jag eventuellt skulle upphittas. Jag hör hemma i skogen och har alltid gjort det. Anledningen till detta ... 1969 - 1991
IN MEMORIAM "Den kända repliken ursäkta blodet, men jag har skurit upp handlederna och halsen. Det var meningen att jag skulle dö i skogen så att det skulle ta några dagar innan jag eventuellt skulle upphittas. Jag hör hemma i skogen och har alltid gjort det. Anledningen till detta kommer ändå ingen fatta. För att ge någon sånär förklaring så är jag inte en människa, det här är bara en dröm och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden plus att den nya kniven är för slö. Om jag inte lyckas att dö av kniven så blåser jag ut skiten från skallen. Än så vet jag inte. Jag lämnade alla mina texter vid "Let the good times roll" -- plus resten av pengarna. Den som hittar dem får skiten. Som en sista hälsning får jag lov att presentera "Life Eternal". Gör vad ni vill med skiten. / Pelle.
Jag kom inte på det här nu, utan för sjutton år sedan."
Read more
IDAG BLIR JAG HELA 28 år. Det är sjukt. Jag minns när jag var 20 och tänkte, "undra hur det känns att ...
Media Removed
IDAG BLIR JAG HELA 28 år. Det är sjukt. Jag minns när jag var 20 och tänkte, "undra hur det känns att va 28?". Och nu vet jag svaret. DET KÄNNS EXAKT LIKADANT SOM ATT BLI 21,22,23,24 osv osv. Det enda som är unikt med denna gång är att VÄRLDENS BÄSTA FLICKVÄN gav mig en FÖDELSEDAGSRESA till ROM?! ... IDAG BLIR JAG HELA 28 år. Det är sjukt. Jag minns när jag var 20 och tänkte, "undra hur det känns att va 28?". Och nu vet jag svaret. DET KÄNNS EXAKT LIKADANT SOM ATT BLI 21,22,23,24 osv osv.😅 Det enda som är unikt med denna gång är att VÄRLDENS BÄSTA FLICKVÄN gav mig en FÖDELSEDAGSRESA till ROM?! Hur bra tjej har inte jag? Tack älskling för att du skämmer bort mig och får mig att känna mig som en prins😍😂 ❤️ Och, om det nu kliar i dina fingrar (Ja du som läser) över att att ge mig en födelsedagspresent, ja, då KAN (om du vill) (men jag tycker du borde, det är trotsallt min dag idag) du gå in på mitt och Annas youtubeklipp OCH PRENUMERERA. Det skulle betyda allt. Och just det, grattis Anna-Maria och Daniel Granström. En gammal vana till de som fyller år samma dag som mig från högstadiet. ❤️❤️🌹🌹 Tack för alla gratulationer. Detta blev en lång post, ska sluta nu. PUSS❤️❤️❤️
Read more
Ni är många som den senaste tiden i meddelanden till mig hört av er med diagnoser som ni tror att jag ...
Media Removed
Ni är många som den senaste tiden i meddelanden till mig hört av er med diagnoser som ni tror att jag har. Helt utan att känna mig eller veta mer om mig än vad jag delar här på Instagram. Jag vet att ni såklart inte menar något illa och säkerligen hör av er med all kärlek, men tråkigt nog bekräftar ... Ni är många som den senaste tiden i meddelanden till mig hört av er med diagnoser som ni tror att jag har. Helt utan att känna mig eller veta mer om mig än vad jag delar här på Instagram. Jag vet att ni såklart inte menar något illa och säkerligen hör av er med all kärlek, men tråkigt nog bekräftar det synen vi i samhället har på mannen som den starka, oberörda och självständiga typen. Och att någon som avviker från den stereotypen är en annorlunda en. ”En man som har känslor? Som visar känslor? Gråter? Skriver om ångest? Uttrycker stark glädje?! Öppet?! Han kan ju inte bara vara en kännande, tänkande och uttryckande människa? Det måste ju vara något annat? Han måste ha en diagnos?!”. Inget fel med en diagnos, jag har säkert både en och två och tar inte illa upp. Men jag tror inte att ett sånt bemötande gör det enklare för våra unga pojkar och män att våga öppna upp och prata... Många hör också av sig i oro för mig och mitt mående när jag t.ex. som igår gör en post om min ångest. Till er, fina och omtänksamma själar: Det är inte jag, som pratar och skriver om mitt mående öppet, oavsett om det är upp eller ner, som är i fara. Det är dom som inte pratar som är. Dom som håller upp och ihop det, i alla rum med alla människor. Oroa er för dom. Få dom att prata. Och bemöt det väl. ❤️
Så. Nu ska denna överkänsliga diagnos-mjukisen gå och ta’se ett glas rosé bland andra buffliga öldrickande män. Skål. 🥂
Read more
Mist, ett av mina porträtt som jag tycker väldigt mycket om. Jag tycker om utmaningen att måla porträtt ...
Media Removed
Mist, ett av mina porträtt som jag tycker väldigt mycket om. Jag tycker om utmaningen att måla porträtt där man vill få fram ett visst uttryck och känsla ,samtidigt som man vill hitta balans mellan proportioner, fantasi, lekfullhet och färger. Det är lite där jag ser mig själv i mina målningar. ... Mist, ett av mina porträtt som jag tycker väldigt mycket om. Jag tycker om utmaningen att måla porträtt där man vill få fram ett visst uttryck och känsla ,samtidigt som man vill hitta balans mellan proportioner, fantasi, lekfullhet och färger. Det är lite där jag ser mig själv i mina målningar. Allt behöver inte vara perfekt, målet är inte att få fram ett perfekt ansikte med perfekta proportioner. Det blir för tekniskt och stelt. Det är inte jag. Jag försöker ta reda på vem jag är och hur jag känner mig men även hur jag vill vara och känna mig. Därför är min konst så viktig för mig för jag kan få ur mig känslor och utforska på ett sätt som man inte kan göra vanligtvis. Jag har länge funderat på varför jag målar som jag målar och vad det betyder men nu efter 8 års utforskande och över 400 målningar är jag inne på spåret och det känns väldigt spännande! Jag har så mycket att säga egentligen men nu blev det ett långt inlägg ändå 😄💕 Ha en skön Söndag allihopa.
Read more
 #Repost @slappskammen (@get_repost) ・・・ Hur ser ett ansikte med ångest ut? Jag skriver och pratar ...
Media Removed
#Repost @slappskammen (@get_repost) ・・・ Hur ser ett ansikte med ångest ut? Jag skriver och pratar om skam, att skam är ett satans otyg som jag vill skrämma iväg, som jag vill lyfta till ljuset. För det ska ni veta: skammen är mörkskygg och trivs bäst i det dolda, tysta. Där kan den ligga ... #Repost @slappskammen (@get_repost)
・・・
Hur ser ett ansikte med ångest ut? Jag skriver och pratar om skam, att skam är ett satans otyg som jag vill skrämma iväg, som jag vill lyfta till ljuset. För det ska ni veta: skammen är mörkskygg och trivs bäst i det dolda, tysta.

Där kan den ligga och frodas medan vi bäddar in den i olika förklaringar, med olika skydd. Ju längre den får ligga där djupt i oss, desto svårare blir det för oss att lyfta upp den eftersom att vi måste gräva oss igenom herrejösses många lager och det är för mycket jobb.
Skammen är smart så, gömmer sig under skiten för att den fattar att vi inte orkar eller vågar plocka upp den. Hur många av er bär på skam? (Du behöver inte svara, jag vet att det är tufft.) Jag skriver det här med en viss oro; jag ska ut på arbetsmarknaden igen, kommer min nya potentiella chef se detta? Kommer hen att se bortom den del av mig som är aktiv just i detta nu; ångesten? Kommer hen att fatta vilket kraftpaket jag är? Vilken stark, intelligent, varm och fin medarbetare och kollega jag är?
Jag vet inte. Jag vet bara att jag vill inte hålla tillbaka mig själv något mer. Skammen har tagit av mig för mycket i för många år redan.
Jag säger #släppskammen och förlorar jag ett potentiellt jobb för detta- så vinner jag i slutändan.
Tack för ordet, dela vidare så fler kan släppa skammen, med mig. (För dig chef som istället blir nyfiken på mig- hojta till vettja!)
Read more
Rastlöööös!! Snart 2 v efter knäop och inte röra sig nästan alls. Och då blir det såhär <span class="emoji emoji1f601"></span>, i brist på ...
Media Removed
Rastlöööös!! Snart 2 v efter knäop och inte röra sig nästan alls. Och då blir det såhär , i brist på att kunna göra av med all energi på vanligt sätt så fastnade jag vid dotterns sminkbord (jag sminkar mig aldrig så äger inte smink själv 🙄). Pensla lite hit och lite dit, kollade hur unga proffsiga ... Rastlöööös!! Snart 2 v efter knäop och inte röra sig nästan alls. Och då blir det såhär 😁, i brist på att kunna göra av med all energi på vanligt sätt så fastnade jag vid dotterns sminkbord (jag sminkar mig aldrig så äger inte smink själv 🙄). Pensla lite hit och lite dit, kollade hur unga proffsiga tjejer gör på insta meeen jag har inte samma tålamod riktigt märkte jag så smetade bara på lite si och så och Voila!
Vet inte vad jag gör för knas men tycker alltid att jag ser ut som en transa med smink, inget ont om transor alls men är man tjej redan så är det lixom inte den looken man söker, inte jag i alla fall 😒😎😁 Ha en skön lördagkväll folks and aliens alike!! #selfie #sminkad #nofilter #badassjass #hurgörmanvafan
Read more
Blev tillfrågad om jag kunde intervjuas kring Rikspolischef Dan Eliassons avgång, vad jag tänker ...
Media Removed
Blev tillfrågad om jag kunde intervjuas kring Rikspolischef Dan Eliassons avgång, vad jag tänker kring framtidens polis och hur en ny Rikspolischef ska vara. Ett helt samtal kortades ner till i princip två sammansatta meningar, och vinklades åt att det skulle låta som att jag är rejält ... Blev tillfrågad om jag kunde intervjuas kring Rikspolischef Dan Eliassons avgång, vad jag tänker kring framtidens polis och hur en ny Rikspolischef ska vara.

Ett helt samtal kortades ner till i princip två sammansatta meningar, och vinklades åt att det skulle låta som att jag är rejält kritisk mot bland annat Dan Eliasson och polisorganisationen.

Och visst, vi är många som varit kritiska, men nu ser vi framåt! Reportaget kom inte att handla om vad de sa, de glömde ta med allt annat vi pratade om:
⭐️ Att jag önskar att en ny rikspolischef har polisiär bakgrund, som vet hur det känns att som polis köra in i hotfulla situationer och utsatthet.
⭐️ Att jag hoppas på en vidare uppvärdering av yrket, med förbättrade villkor och högre löner, så att fler nya och gamla poliser vill bli poliser.
⭐️ Att vi lokalt alltid känt bra stöd från våra chefer i Kristianstad.
⭐️ Att Dan Eliasson inte ensam bär ansvaret för hur det ser ut med poliser som slutat.
⭐️Att jag aldrig träffat Dan Eliasson och inte kan svara för hurdan han är.
⭐️ Att jag hoppas att Polisförbundet får ett bra samarbete med Polisledningen.
⭐️ Att jag inte talar för alla poliser.

Mycket ”försvann” alltså. Och det dom säger om att kameran lägger på 10kg, det stämmer inte. Jag ser ut sådär.
#polis #polisen #c4polisen #nyheterna #polisförbundet
Read more
Vet att varken vinkeln, ljuset eller poseringen är samma på de två bilderna, men det förändrar inte ...
Media Removed
Vet att varken vinkeln, ljuset eller poseringen är samma på de två bilderna, men det förändrar inte mitt mentala tillstånd på de två olika bilderna. Bild 1: Alla kan se hur kraftigt underviktig jag var, men det tyckte inte jag. Jag tyckte själv jag va tjock eftersom jag inte hade magrutor. ... Vet att varken vinkeln, ljuset eller poseringen är samma på de två bilderna, men det förändrar inte mitt mentala tillstånd på de två olika bilderna.

Bild 1: Alla kan se hur kraftigt underviktig jag var, men det tyckte inte jag. Jag tyckte själv jag va tjock eftersom jag inte hade magrutor. Käkade lite och hade knapp någon energi.
Bild 2: Käkar allt jag ser, lyfter tungt skrot och lever livet. Några kilon extra men vad gör det när man mår bra?

Tänk inte på att ni måste se ut på ett speciellt sätt för att andra gör det, ni vet inte hur dom mår mentalt och vad dom går igenom för att se ut just så. Tänk positivt och försök att inte falla ner i den gropen jag var fast i. Om ni nu är fast i den gropen, tveka inte att höra av er till mig eller någon nära kompis. Viktigt att kunna dela med sig om hur man mår. Viktigt att må bra. Ta hand om er.
Read more
Det är återkommande och händer vartannat år. Hur jag reser bort för att hitta hem. Samlar bitar ...
Media Removed
Det är återkommande och händer vartannat år. Hur jag reser bort för att hitta hem. Samlar bitar av mig själv på platser jag redan varit och omtumlas av det som är nytt. Letar perspektiv och distans. Försöker hitta puls och harmoni. Allting på en och samma gång för jag vet inte riktigt hur man ... Det är återkommande och händer vartannat år.
Hur jag reser bort för att hitta hem.
Samlar bitar av mig själv på platser jag redan varit och omtumlas av det som är nytt. Letar perspektiv och distans. Försöker hitta puls och harmoni. Allting på en och samma gång för jag vet inte riktigt hur man gör det på annat sätt.
Så jag säger ja i stället för nej med känslan av att livet går alldeles för fort. Har en ständig kapplöpning mellan kickarna som kommer och går och funderar över vad som får mig att landa mjukt.
Och jag försöker bli sams med tanken på att världen är så stor och känslan av att jag har så mycket jag vill ge. Till den. Till andra. Till mig själv. Så jag letar syften och låter allt jag känner ta form svart på vitt.
Jag är så jävla vuxen nu och det är en konstig känsla för på många sätt känns viljan att se och lära och uppleva lika ny för varje dag.
Som att jag aldrig känt något av det, förut.
Så jag reser för pengar jag inte har. Det spelar ingen roll om det är till LA eller till Visby. Till en skärgård som bär hela min uppväxt eller till Cannes eller Köpenhamn.
Alla syften är olika.
Och om rätt tid att leva om, att leva snett och leva knäppt, inte är precis just nu så vet inte jag när som är det.
Så jag gör det.
Reser för att komma bort.
Reser bort för att hitta hem.
Read more
Snart firar vi 1 år som man & fru. Hjälp så fint. Minns vår bröllopsdag som igår. Det var den finaste ...
Media Removed
Snart firar vi 1 år som man & fru. Hjälp så fint. Minns vår bröllopsdag som igår. Det var den finaste dagen i mitt liv. Och det enda jag kan känna ibland är att jag önskar att vi gift oss tidigare för att få vara man & hustru längre. Vi hade ett simpelt trädgårdsbröllop med våra närmsta i familjen. ... Snart firar vi 1 år som man & fru. Hjälp så fint. Minns vår bröllopsdag som igår. Det var den finaste dagen i mitt liv. Och det enda jag kan känna ibland är att jag önskar att vi gift oss tidigare för att få vara man & hustru längre.
Vi hade ett simpelt trädgårdsbröllop med våra närmsta i familjen. Vi hade en vision om ett bröllop där vi bland annat skulle hänga lyktor i träden, klä in plankorna ni ser med tyg och blommor i mängder, göra hemgjorda presenter till alla gäster, piffa till hela trädgården med diverse romantiska ting osv. Men några dagar innan bröllopet när vi stod där och svettades mitt i all fix så kollade vi på varandra och frågade vad fasen vi höll på med. För vem gör vi detta? Och varför? Inte var det för vår skull. Inte för gästernas. Kanske var det för att mätta min inre flickdröm om ett perfekt romantiskt trädgårdsbröllop? Jag vet inte, och inte Robert heller. Det var inte jag idag som ville ha det så. Det var jag som barn. Så i samma stund som vi började fundera så släppte vi allt vi hade för händerna. Vi ställde in allt i boden och sade att vårt bröllop blir som det ska. Det blir precis som det ska. Det sista vi ville var att minnas tiden runt bröllopet som stressig och jäktig. Så, där stod vi. Under nakna plankor med en stackars liten ballong och en ofärdig namnskylt. Blombuketten som mamma och jag band var en blandning av min favoritblomma Pion och egenplockade blommor från åkrarna runt huset. Kläder och skor köpte vi tillsammans en dag när vi gick på stadens gator hand i hand. Jag lockade mitt hår själv innan Robert försiktigt (på något vis) satt fast ett blomdiadem med små hårnålar. Vår bröllopstårta bakade vi tillsammans med familjen samma dag. Min favorittjej (kusindotter) var så stolt och glad för att få vara med och göra självaste bröllopstårtan. Vi bakade en Himmelsk Jordgubbstårta i två våningar som alla bara älskade.
Inget extra. Ingen stress. Allt var perfekt. Och jag ser tillbaka på denna dag med exakt samma glädje och kärlek idag som jag har gjort varje dag sedan vår bröllopsdag. Tack livet för att jag en sommardag för 9 år sedan träffade Robert. Och tack Robert för att du varje dag gör mig helt galet kär och lycklig. 💗
Read more
Del 8:<span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji1f64a"></span> Mitt hjärta slog fort när jag med darrande händer läste igenom smset. "Sluta vara så jävla ...
Media Removed
Del 8: Mitt hjärta slog fort när jag med darrande händer läste igenom smset. "Sluta vara så jävla konstig. INGEN gillar dig din bitch! Du är så jävla omogen. Hahaha". Tårarna brände bakom ögon locken. Jag försökte intala mig själv att dom bara ville mig ont, att det inte alls var som dom ... Del 8:❤️🙊
Mitt hjärta slog fort när jag med darrande händer läste igenom smset. "Sluta vara så jävla konstig. INGEN gillar dig din bitch! Du är så jävla omogen. Hahaha". Tårarna brände bakom ögon locken. Jag försökte intala mig själv att dom bara ville mig ont, att det inte alls var som dom sa. Men det gick inte. Jag slängde mig runt halsen om Hanna.
- Marie? Är allt bra? Frågade hon oroligt.
-nej... Snyftade jag fram.
Mamma tog min mobil som jag höll i handen. Hon läste allt och kramade mig.
- Marie, jag förstår verkligen inte varför dom gör såhär. Sa mamma.
- Inte jag häller. Sa Hanna.
- vi måste göra något åt det här. Nu har det gått för långt!
Jag nickade och snyftade till. - Marie, jag kommer tillbaka om några veckor, jag lovar! Sa Hanna tröstande när tåget rullade in på perongen.
- torka bort tårarna nu. Sa mamma. - Vi ska göra någonting åt det här älskling, men nu ska vi ha kul när Ronja kommer! Fortsatte hon.

Jag gav Hanna en sista kram innan min blick sökte igenom perongen för att troligtvis se Ronja kliva av. Vi stod precis på mitten av perongen så jag skulle troligtvis se vart hon var ganska snabbt.
Då såg jag en tjej med ljust lockigt hår gå av och titta sig omkring. - Ronja!! Skrek jag.
Ronja kollade sig förvirrat omkring. Jag började springa mot henne. - Ronja! Ropade jag igen.
Nu vände hon sig om och såg mig.
- Marie! Sa hon glatt och gav mig en jättekram.
Jag hjälpte henne med en av hennes väskor fram till mamma. - Hej Ronja! Välkommen till Bromma. Sa mamma glatt och gav henne en kram.
Vi började gå mot bilen och där stannade vi.
- Marie, har du gråtit? Frågade Ronja oroligt.
- Ehhh........... [ge gärna kritik. Mer?❤️❤️]
Read more
Last day as 22! Det här året har gått så snabbt men ändå inte.. Jag har gått igenom mycket det senaste ...
Media Removed
Last day as 22! Det här året har gått så snabbt men ändå inte.. Jag har gått igenom mycket det senaste året och de har varit en utav de mest lärorika åren i mitt liv. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv, andra människor och världen i sig. Vad som faktiskt är viktigt och vad som inte är viktigt. ... Last day as 22! Det här året har gått så snabbt men ändå inte.. Jag har gått igenom mycket det senaste året och de har varit en utav de mest lärorika åren i mitt liv. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv, andra människor och världen i sig. Vad som faktiskt är viktigt och vad som inte är viktigt. Hälsa är a och o mina vänner! Det måste jag säga, så ta vara på er hälsa. Gör det som får dig att må bra och lyssna på din intuition. Min hälsa har inte varit på topp senaste året och allt jag tidigare tagit för givet togs ifrån mig, därav så har jag varit rätt så ensam fram till nu i maj där allting förändrades som från natt till dag. Och det är jag SÅ tacksam för! Jag älskar livet och allt som jag har åstadkommit det här året. Det har varit tufft, men utan allt som hänt så hade jag inte varit där jag är idag. Så jag är ändå tacksam för tiden som vart för jag har lärt mig mycket utav det och växt som person. För idag uppskattar jag livet på en nivå som jag aldrig tidigare gjort. Jag är så otroligt tacksam för allt jag har idag och vart jag befinner mig just nu i livet! 💛 Live your best life my friends 💛 Be thankful for the little things in life... and the big things, of course! 😁😘
Read more
Idag var jag och hälsade på mitt nya jobb. Det känns verkligen jättebra. Där och då blev det lixom ...
Media Removed
Idag var jag och hälsade på mitt nya jobb. Det känns verkligen jättebra. Där och då blev det lixom verklighet att jag snart börjar jobba. Det känns såklart spännande och kul att återgå till arbete men mina senaste fyra år har vardagen varit jag och barnen. Den bästa tiden i hela mitt liv och jag ... Idag var jag och hälsade på mitt nya jobb. Det känns verkligen jättebra. Där och då blev det lixom verklighet att jag snart börjar jobba. Det känns såklart spännande och kul att återgå till arbete men mina senaste fyra år har vardagen varit jag och barnen. Den bästa tiden i hela mitt liv och jag får lite smått panik över att den tiden snart är slut. Att jag inte får spendera långa dagar med dom. Rädd för att missa något. Att inte kunna vara nära och ge det dom behöver där och då. Att inte kunna krama om när jag vill eller se dom leka tillsammans. Såklart kommer dessa stunder finnas men i betydligt mindre mängd. Man kan ju tycka att jag som ändå jobbar i förskolan borde ha lättare för det här med inskolning och allt vad som hör till men så är det Inte. Jag vet dock att förskolan är något fint och det glädjer mig att barnen kommer gå på samma avdelning och ha varandra nära. Känns tryggt och varmt i hjärtat. Jag är glad att jag kommer kunna titta tillbaka på dessa år och känna vad mycket tid vi fått tillsammans. Mina pojkar och jag. Alla dagar är bäst med er ska ni veta. Än har vi två månader kvar av vår speciella tid och som vi ska njuta. Vi ska inte göra massor men vi ska njuta av allt. Av varandra och en lång härlig sommar.
Read more
Borderline. Bipolär sjukdom. Adhd. Depression. Utmattning. • Mina diagnoser har förstört ...
Media Removed
Borderline. Bipolär sjukdom. Adhd. Depression. Utmattning. • Mina diagnoser har förstört så mycket. De tränger sig på. I livet, i vardagen, i relationer. De fäller krokben, skymmer sikten och gör vardagliga gupp till berg omöjliga att bestiga. De får mig att vackla, får mig att tvivla ... Borderline. Bipolär sjukdom. Adhd. Depression. Utmattning.

Mina diagnoser har förstört så mycket. De tränger sig på. I livet, i vardagen, i relationer. De fäller krokben, skymmer sikten och gör vardagliga gupp till berg omöjliga att bestiga. De får mig att vackla, får mig att tvivla och framför allt så gör de mig ofta så fruktansvärt sorgsen.

Jag har jobbat hårt för att accepter dem. Acceptera mig. Acceptera att jag föddes med annorlunda förutsättningar och att de i kombination med upplevda trauman resulterade i livslånga skador. Acceptera att jag måste leva i en värld där ”annorlunda” bara uppskattas och uppmuntras när det är ”rätt” typ av annorlunda. Min typ är aldrig värst uppskattad.

För jag är besvärlig. Mina känslor är för stora. Jag är intensiv, jag är krävande. När mina känslor förminskas gör det ont, faktum är att det är helt olidligt. För oavsett hur rimliga du tycker att mina känslor är, så känner jag dem. De fyller hela mig och när du inte tar dem på allvar kvävs jag av att hålla dem inne.

Jag har inte samma känsloreglage som alla andra. Du kanske tycker jag borde ”skärpa mig” men lyssna på mig när jag säger att jag-kan-inte. Jag jobbar som ett jävla as för att hålla det i någorlunda schack, det tar precis all ork och kraft jag har.

Så när jag är trött, får du inte bli arg. För jag har redan försökt. Allt jag kan. Det gör jag varje dag, hela tiden.
Read more
Jag har i flera års tid nu använt Maybeautys produkter, och jag är alltid supernöjd. Nu har de en nyhet ...
Media Removed
Jag har i flera års tid nu använt Maybeautys produkter, och jag är alltid supernöjd. Nu har de en nyhet - schampoo och balsam. Jag har såklart testat det, and I LOVE IT! Moroccan Miracle schampo rengör håret grundligt på ett kännbart milt sätt, det återfuktar håret, ger näring lyster och ... Jag har i flera års tid nu använt Maybeautys produkter, och jag är alltid supernöjd. Nu har de en nyhet - schampoo och balsam. Jag har såklart testat det, and I LOVE IT!

Moroccan Miracle schampo rengör håret grundligt på ett kännbart milt sätt, det återfuktar håret, ger näring lyster och glans. Arganoljan motverkar frizz och gör så håret känns friskt, superlent och fräscht.
Moroccan Miracle Balsam mjukgör och skyddar håret från vind,kyla, UV-strålning, friktion och de här tråkiga fria radikalerna. Även det innehåller arganolja så håret blir lätthanterligt och enkelt att styla.
Jag hade väldigt höga förväntningar på dem, och jag tycker med handen på hjärtat att de överträffat sig själva!
Jag kände ordentlig skillnad redan första gången! De är väldigt dryga och luktar fräscht.
Efter att man schamponerat och sköljt ur håret, vrider man ur allt överflödigt vatten och jobbar in balsamet i längderna och topparna.
Sen låter man det verka några minuter innan man sköljer ur det noga. Efteråt känns håret otroligt mjukt. Jag blev uppriktigt förvånad! Jag förväntade mig mycket bra, men fick excellent :D

Jag brukar sno upp håret i en handduk medan jag torkar och klär på mig, och när jag tar av den så brukar det vara ett trasselhår där under, men nu var det som att jag redan kammat det. Följsamt, mjukt och glansigt.
Haha, det låter ju kanske som en överdrift men jag upplever verkligen mitt hår som finare, friskare, starkare och inte frizzigt. Jämför jag med de svindyra frisörprodukterna så måste jag säga att jag tycker bättre om de här, helt ärligt alltså, ni vet att jag inte ägnar mig åt ljug och hittepå :) Ni vet hur det är när man blir riktigt imponerad av något, man vill att alla ska få uppleva det:) Och ni ska såklart få möjligheten till det.
Om inte till er själva så tänker jag att det är en kanonpresent till Mors dag :) Med koden carolasb30 får ni 30% rabatt på detta kit. Ni kan även skriva in  www.maybeauty.se/carolasb30 eller klicka i länken i min profil för att komma direkt till erbjudandet.
Visste ni förresten att Maybeauty har en Pengarna tillbaka-garanti? är man missnöjd så kontaktar man kundtjänst. Men, det blir man inte. Jag törs nästan lova det:)
Shoppa lugn
Read more
21. Susanné Bergsten: Vad gillar du minst med ditt utseende? Min platta näsa och min oljiga T-zon. - Varför? Som ...
Media Removed
21. Susanné Bergsten: Vad gillar du minst med ditt utseende? Min platta näsa och min oljiga T-zon. - Varför? Som östasiat har jag vid många tillfällen fått höra att vi har platta ansikten och just det har satt sig i huvudet. Och min T-zon är en sån grej som jag känner syns mycket. Om jag är ... 21. Susanné Bergsten:
Vad gillar du minst med ditt utseende?
Min platta näsa och min oljiga T-zon.
-
Varför?
Som östasiat har jag vid många tillfällen fått höra att vi har platta ansikten och just det har satt sig i huvudet. Och min T-zon är en sån grej som jag känner syns mycket. Om jag är stressad så bara skiner det i pannan.
-
Varför är de så fel att ha en skinande panna?
Jag vet faktiskt inte. Jag tänker egentligen att det kanske inte är fel, men de har ju skapats så mycket smink för att dölja det och just det har väl fått mig att tro att det är fel och måste bort.
-
Vad gillar du mest med ditt utseende.
Mina ögon, kanske?
-
Varför kanske?
De är svårt att ge sig själv komplimanger men ja - jag säger nog mina ögon.
-
Varför är det så svårt att ge sig själv komplimanger?
Det handlar väl mycket om självsäkerhet och så.
Jag tror inte heller att det bör handla så mycket om att ge sig själv komplimanger, utan mer om hur vi kan skapa relationer till varandra som får oss att känna oss värdiga och älskade. Det är såklart viktigt med komplimanger både till sig själv och till andra men det är oftast inte tillräckligt. Med eller utan komplimanger så finns det så många som mår dåligt och har dålig självkänsla och självförtroende. Självklart spelar media och skönhetsindustrin en stor roll och när man inte riktigt faller inom vissa ramar eller normer av vad som är "normalt", "vackert" mm, så är det lätt att känna sig utanför och misslyckad.
Jag tror att vi behöver ge varandra komplimanger för mycket mer och inte endast bara för utseendet.
-
#enligtvem
Foto: @paul_edwardss
Read more
Hagabadet. <span class="emoji emoji1f64f"></span>🏻 Detta vackra ställe alltså. Där kan jag verkligen slappna av. Ge min kropp och själ ...
Media Removed
Hagabadet. 🏻 Detta vackra ställe alltså. Där kan jag verkligen slappna av. Ge min kropp och själ värme, ro och tid till reflektion. Så glad att jag kan gå dit. Särskilt nu när allt känns alldeles för mycket. Jag fick resultaten från testerna jag gjorde för några veckor sedan. Tyvärr ingen ... Hagabadet. 🙏🏻 Detta vackra ställe alltså. Där kan jag verkligen slappna av. Ge min kropp och själ värme, ro och tid till reflektion. Så glad att jag kan gå dit. Särskilt nu när allt känns alldeles för mycket. Jag fick resultaten från testerna jag gjorde för några veckor sedan. Tyvärr ingen rolig läsning. Huvudproblemet kan man säga är att min kropp liksom avstannat. 🙄Stora problem med energiproduktion på cellnivå. Därav min ME diagnos. Detta styr och påverkar precis allt i kroppen.
Problem med detox/ avgiftning vilket jag redan förstått i och med mitt väldigt tröga lymfsystem. Detta måste verkligen komma igång. Dessutom har jag en läckande tarm, jästsvampar, parasit samt bakterier i mig. Läskigt.
Dessa tester plus konsultation kostade 13000kr. Alla kosttillskott jag nu måste ta för alla obalanser samt för bli av med parasiten, bakterierna och jästsvampen kostade 4000kr nu i första fasen som kommer att pågå i 6 veckor. Därefter kommer fas två i 4 veckor och då måste jag köpa mer tillskott. Sedan fas tre.. Enligt alla tester/blodprov jag tagit i sjukvården är samtliga prover helt normala. Hur är detta ens möjligt tänker jag? Hur sjukt är detta? Hela min kropp är i avstannat läge. Jag syresätter inte mig ordentligt. Sååå många obalanser. Stopp i min cirkulation. Bakterier och parasiter! Hur länge har jag haft det? 😭Men enligt läkare på min vårdcentral är allt normalt. Deprimerad står det i min journal som jag fick kopior på.
Mina diagnoser fibromyalgi och ME/cfs fick jag på Gottfries mottagningen här i Mölndal/ Gbg.
Sååå många människor som har liknande bekymmer som mig och vi får alltså ingen hjälp från sjukvården. Jo, värktabletter, ssri och sömntabletter. Det får vi. Men att ta reda på varför kroppen inte fungerar existerar inte. Jag gråter fan. Så less på detta. Nu är mina pengar slut. Men jag har iaf fått veta vad som är fel i mig. Så himla tacksam för det. Jag fortsätter min hälsoresa och jag ger mig inte förrän jag känner mig levande igen. #fibromyalgi #mecfs #lymfsystemet #lipödem #etthelvete
Read more
"Det kan kännas som ett stort ansvar. Och som en underbar möjlighet." Jag går sönder när jag tänker ...
Media Removed
"Det kan kännas som ett stort ansvar. Och som en underbar möjlighet." Jag går sönder när jag tänker på att det finns barn som har föräldrar som saknar resurser till att skapa en trygg och kärleksfull miljö för sina barn.. inte minst när jag tänker på att det idag, 2018, ännu finns människor, ... "Det kan kännas som ett stort ansvar. Och som en underbar möjlighet." Jag går sönder när jag tänker på att det finns barn som har föräldrar som saknar resurser till att skapa en trygg och kärleksfull miljö för sina barn.. inte minst när jag tänker på att det idag, 2018, ännu finns människor, vuxna som barn som fortfarande inte får sina basala behov tillgodosedda. Att det under 2017 dog 800 barn per dag pga smutsigt vatten... hur kan man ens smälta sån jäkla pissig fakta? Vi glömmer ofta hur lyckligt lottade vi är som har ett tak över huvudet, varma kläder, mat i magen, rent vatten, toaletter, dörrar som håller ute kylan och vätan.. TACK!! Vet inte ibland vad jag ska göra av alla mina känslor. Vill rädda hela världen.. alla otrygga, frusna, rädda och hungrande människor.. tror inte jag är ensam om att känna mig maktlös. Fan vad man känner sig liten när man lyssnar på nyheterna och all jäkla misär.. Fan vad ledsen man blir när man hör om hur människor gör illa varandra.. Det är en rå värld vi lever i. Det finns kanske inte så mycket man kan göra åt all skit som händer i världen. Men i vårt hem, där har vi alla möjligheter till skapa en trygg och kärleksfull miljö.
Min lilla docka.. jag kommer göra allt i min makt för att du ska känna dig älskad, uppskattad, erkänd, bekräftad, respekterad och trygg.. Det finns tamejfan ingenting som jag inte skulle göra för dig! Att få se dig skratta, tulta runt, få tantrums, bajsa på vår nya matta, äta med gaffel, plaska i badbaljan, smajsa, beordra oss att sätta på babblarna, pussas med tungan utanför munnen (Snart fattar du nog-utan ofrivilligt hångel. MEN! Du får vara minst 30 bast innan du pussar någon annan än mamma och pappa!), skita ner hela lägenhet och sträcka upp armarna i väntan på att få komma upp i famnen. Ja det slår fan allt med hästlängder! Jag längtar efter att få fortsätta se dig utvecklas och få njuta av dig och den underbara lilla (STORA) personligheten som är du😍! Du har mig verkligen runt lillfingret din lille skit🙈. Pöss/ Mamma
#duskafådrömma #byggervistarkabarnbehöverviintelagasåmångatrasigavuxna #heavysubject #hurcurlarmanintesinakids #duärtamejfandetfinastejagvet #shiznits #guldklimp #romanerkanjag #familyfirst #
Read more
Det här kontoret… För fyra år sen stack jag härifrån med tårarna forsandes nerför kinderna. Det ...
Media Removed
Det här kontoret… För fyra år sen stack jag härifrån med tårarna forsandes nerför kinderna. Det var den 6 januari 2014, en röd dag så @mediaevolution var tomt när jag sprang nerför trappan och lämnade in min nyckel i vår brevlåda. Jag lämnade min älskade bebis - mitt bolag som jag hade kämpat ... Det här kontoret… För fyra år sen stack jag härifrån med tårarna forsandes nerför kinderna. Det var den 6 januari 2014, en röd dag så @mediaevolution var tomt när jag sprang nerför trappan och lämnade in min nyckel i vår brevlåda. Jag lämnade min älskade bebis - mitt bolag som jag hade kämpat så oerhört hårt för, inte minst på det psykiska planet - trots att jag egentligen inte ville. Det kändes så fel i hela mig samtidigt som det var en stark kraft som sa till mig att nu får det var nog, nu måste du lämna Alexandra. År av osunda konflikter hade fått mig att må väldigt dåligt, så dåligt att jag alltså valde att lämna företaget. Den duktiga flickan i mig sa ”NEJ! Man gör inte så”. Vi hade både affärsänglar och riskkapitalbolag som hade investerat många miljoner kronor i vårt bolag, och jag hade skrivit under på att jag, som medgrundare, skulle vara kvar i minst tre år till. Men så blev det alltså inte. Jag lämnade - och var livrädd. Hur skulle jag nu kunna betala hyran i slutet av månaden? Vad skulle jag nu göra? Nånstans inom mig så kände jag att det här KAN inte gå så illa som det ser ut just nu. Jag KAN inte stå i slutet av månaden och inte ha pengar att betala hyran, det KOMMER att lösa sig. Det måste ju det! Och så åkte jag hem till min kompis @jomattsso som stod redo med öppna armar.
Och nu, fyra år senare, är jag tillbaka på samma kontor (Loop of life hörni) fast med ett helt annat företag och med de mest fantastiska kollegor man kan tänka sig❤️ Jag verkligen älskar mitt företag och mina kollegor - allt är så perfekt som det bara kan bli nu. Tänk om jag visste det då, den där dagen för fyra år sen. Allt löser sig till slut. Det gör ju alltid det, eller hur? 😍
Read more
Får naturligt nog ofta frågan nu hur det går med min fitnessatsning. Och ärliga svaret just nu är: ...
Media Removed
Får naturligt nog ofta frågan nu hur det går med min fitnessatsning. Och ärliga svaret just nu är: ”Åt helvete!!” Jag började bra i våras, kom igång fint och lugnt och sakta med kostomläggning och lugn träning. Sen smög sig deadlinestressen på... och ett tufft år med renovering, flytt, mkt ... Får naturligt nog ofta frågan nu hur det går med min fitnessatsning. Och ärliga svaret just nu är: ”Åt helvete!!” 😂 Jag började bra i våras, kom igång fint och lugnt och sakta med kostomläggning och lugn träning. Sen smög sig deadlinestressen på... och ett tufft år med renovering, flytt, mkt jobb mm, tog ut sin rätt. Och jag är en typisk stressätare. Och träningen gick åt skogen. Orkade bara inte. Och jag är av typen ”Nu tog jag en ruta marabou så nu är allt förstört så nu kan jag lika gärna oxå äta en pizza med bea och pommes på.” Dessutom är jag vad @miatornblom brukar kalla oss: ”Vi är labradorstypen Camilla, börjar vi äta slutar vi inte förrän all mat är slut.” Och japp. Jag är en labrador. Sen vägrar jag ju banta. Det funkar inte och är skadligt för både kropp och psyke. Så för mig funkar bara total kostomläggning där jag äter sunt och i bra mängd, men t ex skippar sockret. Och med stress i kroppen går det bara inte, min hjärna säger en sak, men handen sträcker sig efter en snickers som om den hade en egen vilja... Sen är det absurt nog en försvårande faktor att jag är lite för privat lycklig just nu. Varit som smalast de jobbiga perioderna i mitt liv, då både livsglädje och aptit försvunnit. Och jag tycker inte ens om att se mig själv på sådana bilder, jag tycker inte jag ser hälsosam ut.
Så helt ärligt people har jag hittills misslyckats GRUVLIGT! Denna kropp är just nu byggd av bea, Amarone, hasselnötsglass och ostar med marmelad och kex. Och träningen har bestått av att kravla sig i och ur den stora flamingon med ett glas prosecco i handen. Och det är ju gott och trevligt och högst njutbart i stunden. Men jag känner att min kropp inte mår bra av detta. Jag måste välja bättre bränsle och jag måste ta tag i att regelbundet börja träna. Min rygg har börjat bråka av allt stillasittande i oergonomisk position och jag blir fort trött av allt socker och tung, näringsfattig mat. Vet ni ibland tror ni jag är någon slags superwoman som alltid klarar allt jag föresätter mig. Men det som varit svårast för mig i mitt liv att bemästra är en bra balans med kost och träning. Det har varit en ständig kamp i hela mitt liv. Jag är en labrador.
Read more
Jag vill inte men ändå så vill jag att ni ska veta för att ni ska förstå, jag mår riktigt dåligt ibland. ...
Media Removed
Jag vill inte men ändå så vill jag att ni ska veta för att ni ska förstå, jag mår riktigt dåligt ibland. Att jag har elaka röster i mitt huvud, som säger riktigt elaka saker om mig själv, ibland. Många vet runt omkring mig, speciellt mina nära och kära men är också väldigt många av dem som inte riktigt ... Jag vill inte men ändå så vill jag att ni ska veta för att ni ska förstå, jag mår riktigt dåligt ibland. Att jag har elaka röster i mitt huvud, som säger riktigt elaka saker om mig själv, ibland. Många vet runt omkring mig, speciellt mina nära och kära men är också väldigt många av dem som inte riktigt förstår, men dem finns där ändå, på de sättet dem kan och det är jag väldigt tacksam för. Visst jag är starkare nu, mycket starkare. Men ibland svämmar de liksom över kanten och de blir alldeles för mycket. En dryg, elak kommentar tar jag inte åt mig av, men dem kommer tillbaka till mig sen, senare när de svämmat över kanten och jag får mina panikattacker. Ibland har jag såna dagar när jag inte känner ork eller har någon vilja till någonting utan att bara ligga kvar i sängen och inte göra någonting på en heldag. Då jag känner tomhet, ensamhet. Ibland behöver jag de dagarna också om de varit alldeles för mycket senaste dagarna eller veckorna. Ibland har jag svårt att sova, gråter på nätterna eller har alldeles för mycket tankar. Jag vill inte misstolkas som svag, för de är jag inte, jag är så stark och jag kämpar varje dag med min psykiska ohälsa. Jag är stolt över hur långt jag kommit i min resa och att jag finns kvar här på jorden, för förra året hade jag lika väl kunnat ta mitt egna liv. Men idag nästan exakt 1 år sen jag gjorde mig själv illa fysiskt, kan jag säga att jag älskar mig själv och vart jag är påväg, men jag kämpar, jag kämpar 24/7, för detta är inte något som bara helt plötsligt försvinner. Men nu vet ni, även om jag tycker detta är riktigt jobbigt att prata om, så är de något som behövs pratas om mer. Snälla alla där ute tänk er verkligen för innan ni skriver eller säger elaka saker till andra där ute. Ingen vet vad en annan människa går igenom. Alla borde ge varandra så mycket mera kärlek och alla borde verkligen lära sig att älska sig själva mer, ni ska leva med er själva resten av livet, gör något bra och var snäll både mot dig själv och andra. Var den du är, för de finns ingen annan som du och var stolt över dig själv, det är jag❤️❤️ #aldrigensam #psykiskohälsa
Read more
-SORG är dagens ord,och det ordet är här för att stanna.. Den här texten här till dig min lilla Doris ...
Media Removed
-SORG är dagens ord,och det ordet är här för att stanna.. Den här texten här till dig min lilla Doris , för just liten är inte mer än vad du hann bli! Innan döden skiljde oss åt,och det på ett av dom mest drastiska sätt jag kunnat tänka mig ! Och det stora tomrum du lämnar efter dig,är nu fyllt av SORG.. ... -SORG är dagens ord,och det ordet är här för att stanna.. Den här texten här till dig min lilla Doris , för just liten är inte mer än vad du hann bli! Innan döden skiljde oss åt,och det på ett av dom mest drastiska sätt jag kunnat tänka mig ! Och det stora tomrum du lämnar efter dig,är nu fyllt av SORG.. .
För du har varit mitt lyckopiller,Och mitt allt! Sen du anlände till vårat hem för 4 veckor sedan,Så har du givit mig en sådan livsglädje i vardagen!
För att genom att bara få vara nära och mysa, samt kunna ge dig det godkännandet! Utan materiella ting är REN KÄRLEK ... Allt vi gjorde hade du glädje i,bara du fick vara med ! Och 22 av dygnets 24 timmar,var vi sida vid sida! och den planen var att det skulle vara så MINST 10 år till! Men nu är dom där timmarna fyllda av tomhet,och tomheten fylld av sorg ! För att den där tomheten var ämnad för dig, Min lilla Doris !

Jag tänker inte ljuga och säga att jag mår bra,för det gör jag inte! Jag tänker inte ljuga och le, så jag låter tårarna falla . .
Att hålla din spänstiga kropp i min famn. och känna den bli kraftlös medans jag påbörjade HLR är nog det hjälplösaste jag någonsin känt mig! Dom 20 min det inträffade tills djurambulansen ankom och dödförklarade dig,kommer förevigat vara ett trauma etsat i mitt minne som en hemsk mardröm
Men jag är glad att jag var där och fick hålla din tass,och ge dig ditt sista andetag !

Så vila i frid nu lilla Doris, så syns vi på andra sidan <3 ! Och om hjärtesorg är ett sant ord,så nog förr än senare ! För du betydde verkligen allt för mig .
Och med det sagt,så checkar jag ut från verkligheten ett tag! Så till alla er från mig #worldoff
Read more
Yay, i helgen borrade vi (ok inte jag men Andreas) upp stringhyllan i vardagsrummet <span class="emoji emoji2764"></span>️ Har ju haft ...
Media Removed
Yay, i helgen borrade vi (ok inte jag men Andreas) upp stringhyllan i vardagsrummet ️ Har ju haft dessa i barnens rum tidigare och kändes onödigt att de inte användes sen jag tog ner dom där inne så nu blev det stringbokhylla istället för ivarskåpen! Lite osäker på skåpen i ask än men har vita ... Yay, i helgen borrade vi (ok inte jag men Andreas) upp stringhyllan i vardagsrummet ❤️ Har ju haft dessa i barnens rum tidigare och kändes onödigt att de inte användes sen jag tog ner dom där inne så nu blev det stringbokhylla istället för ivarskåpen! Lite osäker på skåpen i ask än men har vita sen innan så ska testa dem också. Som ni ser har jag inte fyllt den än med så mycket saker så inte klart här inne än men är hur som helst supernöjd med hyllan mot den nya väggfärgen 🙌🏻 Jag har fått flera frågor om färgkoden och den är S1500N 😘 Trevlig kväll på er ❤️
_______________________________________
#vardagsrum #vardagsrumsinspo #stringhylla #nordichome #scandinaviandesign #scandinavianhome #mynordicroom #interior123 #stringshelf
Read more
Frukost. Varm choklad med vispgrädde och minimarshmallows i min nya fina mugg från @emmaganslandt_illustrator En ...
Media Removed
Frukost. Varm choklad med vispgrädde och minimarshmallows i min nya fina mugg från @emmaganslandt_illustrator En mjuk morgon. Slumrade till lite. Jag som var så nöjd med att jag varit ute i god tid med inslagningen kom på att jag glömt etiketterna. Nåja. Om jag inte rusar runt i ... Frukost.
Varm choklad med
vispgrädde och
minimarshmallows
i min nya fina mugg från
@emmaganslandt_illustrator
En mjuk morgon.
Slumrade till lite.
Jag som var så nöjd med
att jag varit ute i god tid
med inslagningen kom på
att jag glömt etiketterna.
Nåja. Om jag inte rusar runt
i sista stund så är det inte jag.
Julafton
#påminplanet
Read more
Jag längtar tills jag börjar gilla ägg igen <span class="emoji emoji1f60d"></span> Då blir det massa smarriga omeletter igen <span class="emoji emoji1f60a"></span> Graviditeter ...
Media Removed
Jag längtar tills jag börjar gilla ägg igen Då blir det massa smarriga omeletter igen Graviditeter har verkligen en tendens att ändra smaklökar och typ allt man förr tog för givet. Som att plocka upp något man tappat, knyta skorna och sitta skönt OT och kanske TW? Nu är det redan vecka ... Jag längtar tills jag börjar gilla ägg igen 😍 Då blir det massa smarriga omeletter igen 😊 Graviditeter har verkligen en tendens att ändra smaklökar och typ allt man förr tog för givet. Som att plocka upp något man tappat, knyta skorna och sitta skönt 😅
OT och kanske TW?
Nu är det redan vecka 36 (35+5) 😱 Hur kan tiden gå så fort? Bebis är fixerad och spelar harpa på mina revben 😊👌🏻 Jag behöver lite hjälp. Jag har haft svårt att äta i princip sen dag ett av min graviditet. Nu är det dock ännu värre eftersom jag inte bara mår illa och har grym foglossning utan dessutom har jag fått halsbränna 😂 Igår var jag hos barnmorskan för kontroll och för första gången i hela mitt liv blev jag ledsen när vågen visade -1kg 😅 Jag har bara gått upp 5kg sen invägningen i typ vecka 10 och det är de kilona jag gick ner under mitt graviditetsillamående. Jag har alltså bara gått upp vad bebis, moderkaka, vatten osv. väger. Som tur är växer magen som den ska 😃 Jag äter saker utanför ramarna. Till exempel frukt, potatis, rotfrukter och grönsaker med fuldipp. Men ingenting verkar fungera. Innan graviditeten gick jag upp i vikt bara av att skala potatis 😂 Har någon av er haft samma problem? Hur har ni gjort?
Som tur är spyr jag iaf inte. Jag beundrar er som utöver att må dåligt dessutom spyr massor 🙈 Stor eloge till er! Förresten, stor eloge till alla som går/gått igenom en graviditet 💪🏻😎 Det är fasiken ingen dans på rosor, men jag har förstått att det är värt det🤰🏼🎉
Read more
Hej Mitt namn är droger. Jag vänder upp och ner på dom flesta hem, river sönder alla familjeband, ...
Media Removed
Hej Mitt namn är droger. Jag vänder upp och ner på dom flesta hem, river sönder alla familjeband, tar barnen ifrån er, och det är bara början. Jag kostar mycket mer än diamanter, mer än Guld, och sorgen som följer mig är ett skådespel. Om du behöver mig, kom ihåg att det är lätt att hitta mig, ... Hej
Mitt namn är droger.

Jag vänder upp och ner på dom flesta hem, river sönder alla familjeband, tar barnen ifrån er, och det är bara början. Jag kostar mycket mer än diamanter, mer än Guld, och sorgen som följer mig är ett skådespel. Om du behöver mig, kom ihåg att det är lätt att hitta mig, jag är överallt, runt om kring dig, jag finns i skolorna, och i alla föreningar, arbetsplatser mm.

Jag bor hos dom rika och dom fattiga med. Jag bor längre ner i gatan hos dig, och är kanske din granne! Min makt är övernaturlig. Prova, så ska du få se. Och om du provar mig kommer du förmodligen aldrig att släppa mig. Prova mig en gång, och jag kanske släpper dig, men provar du mig flera gånger, så är din själ förmodligen min. När jag styr dig, stjäl du och ljuger, du gör vad som helst bara du blir "hög". Kriminella saker kommer du också att göra, bara för att känna min närvaro, kommer att vara värt det när jag finns i dina armar. Du kommer att ljuga för din mor, stjäla ifrån dina anhöriga, med mera. Och när du ser deras tårar, borde du känna sorg/smärta.

Men med MIG glömmer du! Ditt samvete, din uppfostran. Jag blir ditt samvete, jag kommer att lära dig min värld. Jag tar barn ifrån föräldrar, föräldrar ifrån barn. Jag kommer att få dig glömma din tro och skrämma iväg dina vänner. Jag kommer att ta allt ifrån dig , ditt vackra utseende, din stolthet, och jag kommer alltid att vara med dig, vid din sida alltid. Du kommer att ge mig allt, din familj, ditt hem, dina vänner, dina pengar, Du och jag blir "ett". Jag kommer att ta ifrån dig allt vad du har och när du inte har något kvar, kan du skatta dig lycklig om du har livet kvar. Om du hör röster skrika i ditt huvud då är det bara jag. Om du ser syner eller skakar okontrollerat ska du veta att det är bara jag som är hos dig. Jag vill bara att du ska veta att det är en gåva ifrån mig till dig, men sen är det för sent, du ser att du är underkastad mitt maktbegär, och vi kommer aldrig att skiljas, du kommer att ångra att ha testat mig, dom flesta gör det, men nu är du min.

Men kom ihåg. DU KOM TILL MIG inte jag till dig. Du visste vad skulle komma. Alla har sagt det , du har fått höra det åter och åter igen.
Read more
Yess, for et svar til Horace! #Repost @expressenkultur (@get_repost) ・・・ <span class="emoji emoji1f483"></span>🏻SARA DANIUS<span class="emoji emoji1f483"></span>🏻 ”Så ...
Media Removed
Yess, for et svar til Horace! #Repost @expressenkultur (@get_repost) ・・・ 🏻SARA DANIUS🏻 ”Så blev Danius blev direkt talk of the town. Vi var väl inte ens säkra på att hon skulle vara där. Inte nere på parketten utan uppflugen på scenen i sin roll som medlem i Nobelstiftelsens styrelse. 🏻 Och ... Yess, for et svar til Horace!

#Repost @expressenkultur (@get_repost)
・・・
💃🏻SARA DANIUS💃🏻
”Så blev Danius blev direkt talk of the town. Vi var väl inte ens säkra på att hon skulle vara där. Inte nere på parketten utan uppflugen på scenen i sin roll som medlem i Nobelstiftelsens styrelse.
💃🏻
Och jag hoppar upp och ner av förtjusning eftersom det här är det mest underbara sätt som hon kan kommentera Horace Engdahls olyckliga formulering från SVT:s dokumentär "Jag vet inte om män passar bättre att sitta i den här sortens församlingar". Med honom i publiken.
💃🏻
Låt vara att vår drottning bleknar i jämförelse. Somliga rojalister lär gnälla. Andra åkalla salig Magdalena Ribbing. Inte jag.”
💃🏻
Gunilla Brodrej kommenterar Sara Danius spektakulära Nobelklänning.
Länk i bio ⬆️ #saradanius #saradaniusknytblus #knytblus #svenskaakademien #nobel2018
Read more
MoRe SuRViVoRs <span class="emoji emoji2764"></span>️ —————————————— Årets viktigaste insamling är igång: #tillsammansmotcancer. ...
Media Removed
MoRe SuRViVoRs ️ —————————————— Årets viktigaste insamling är igång: #tillsammansmotcancer. Jag pratade just med min syster som sa: ”jag kollar inte på det där, Nadja. Jag klarar det inte. Jag går alltid sönder”. Och jag förstår henne. Jag brukar också gå sönder. Och gråta flera timmar ... MoRe SuRViVoRs ❤️
——————————————
Årets viktigaste insamling är igång: #tillsammansmotcancer. Jag pratade just med min syster som sa: ”jag kollar inte på det där, Nadja. Jag klarar det inte. Jag går alltid sönder”. Och jag förstår henne. Jag brukar också gå sönder. Och gråta flera timmar i sträck. I år kunde jag inte ta mig till Stockholm för att vara med. Men jag sitter i min soffa i Växjö, kollar på tv och torkar tårarna med en hel rulle toapapper. Bilderna du ser är från förra årets gala, och de svartvita från @peterholgersson. Om ett år är jag för egen del friskförklarad från lymfkörtelcancern och det bara MÅSTE bli fler som får dessa lyckliga besked ❤️ Vi bara måste bli fler som bidrar till det! På @cancerfonden kan du bli månadsgivare och ge fler sjuka små skutt i hjärtat 🌹 ——————————————
#cancerfonden #fuckcancer #tillsammans #hejalivet #tv4 #survivor #togetherness
Read more
Ett kanske sista lass med bildlig lycka och själslig magi kommer här. En mix från Mollys gig på lunden ...
Media Removed
Ett kanske sista lass med bildlig lycka och själslig magi kommer här. En mix från Mollys gig på lunden den gröna och från helgens mest lyckosamma stund på popaganda med Linnéa Henriksson. . . Det musikaliskt fotografiska bildmaterialet börjar förvisso nu sina, men drömmarna om mer blir ... Ett kanske sista lass med bildlig lycka och själslig magi kommer här. En mix från Mollys gig på lunden den gröna och från helgens mest lyckosamma stund på popaganda med Linnéa Henriksson.
.
.
Det musikaliskt fotografiska bildmaterialet börjar förvisso nu sina, men drömmarna om mer blir bara fler. Självförtroendet kommer och går dock. Tron på mig själv och förmågan att nå högre fotografiska visioner är stundom stark, stundom obefintlig. Pga ingen mänsklig human person pallar vara stålsäkert stark konstant osv. Jag är långt ifrån eliten i genren konsertfoto, snarare en amatör, men min strävan handlar inte om att nå toppen bland dom bästa. Jag vill bara göra det jag älskar. Vara genuin och skapa ur glädjen, inte ur ett tekniskt professionellt perspektiv. Vill fånga stunder i dess spontanitet. Inte styra upp bilderna. Och som tidigare skrivet, är inte kvantiteten gig jag plåtar av väsentlighet, för mig har artistens äkthet större betydelse. Osv.
Ja tänk fan, nu blev det ännu en orimligt långfattad text här, kommer aldrig bli en kortfattad person, pga de e helt simpelt inte jag osv. Men nog ordat för nu. Svajpa på. Pusskramhejciao.
#picsbyme #fotograf
Read more
Det här är silverpilen Frances. Jo, jag döpte henne efter min dotter. Silverpilen bredvid döpte ...
Media Removed
Det här är silverpilen Frances. Jo, jag döpte henne efter min dotter. Silverpilen bredvid döpte jag till Charlie och förra året planterade vi pilen Louis alldeles intill. Där skulle de stå bredvid varandra i evinnerliga tider, de tre träden, som ett minne över tre djupt älskade barn, tre ... Det här är silverpilen Frances. Jo, jag döpte henne efter min dotter. Silverpilen bredvid döpte jag till Charlie och förra året planterade vi pilen Louis alldeles intill. Där skulle de stå bredvid varandra i evinnerliga tider, de tre träden, som ett minne över tre djupt älskade barn, tre syskon som höll ihop, som stod sida vid sida genom livet. Men så förändrades allt. Frances insjuknade tidigt i juli när torkan kom. Hon fällde sina blad, kroknade. Sedan gick allt väldigt fort. Hon gick inte att rädda, de sista dagarna var väldigt svåra och för tio dagar sedan dödförklarade vi henne. Vi sörjde och begrundade. Och livet gick vidare. Men så fick jag höra om guldvatten och de mirakel som kan ske. Om du har en sjuk växt, blanda människourin med vatten. En del urin, femton delar vatten. Och vattna över din sargade planta. Och om din växt inte bara är sjuk, utan till och med avliden: försök att få tag i urin från gravid kvinna. Stig upp på natten när jorden är som svalast. Vattna med de gyllene dropparna sju nätter på raken. Och sedan: vänta. Jag gjorde allt detta. Jag steg upp, jag vattnade, jag väntade. Och dagarna gick. Ibland vandrade jag förbi mitt döda lilla träd, min lilla älskling som ryckts ifrån mig, för att tittade till det. Jag smekte de sorgsna, knotiga grenarna. Och varje gång hade jag hopp om att något skulle ha förändrats, något litet blad som plötsligt stack upp någonstans, någon ny känsla av grönt. Jag väntade på ett underverk, och förbannade min naiva fånighet varje gång jag återvände in i huset. Men så i förrgår kväll. Ett märkligt neongrönt sken vid roten av trädet, som en lampa som signalerade med en hemlig kod till mig i skymningen. Skenet syntes ända bort från huset, lyste upp grusvägen. Jag snodde på mig skorna, stapplade ut, närmade mig trädet, böjde mig fram, synade roten och där längst ner - SWAJPA HÖGER!!! Mirakel! Min lilla tjej har kommit tillbaka från de döda. Benen höll inte, jag satte mig ner och grät.
Read more
- Trodde inte jag skulle fira min 25 års-dag alls, speciellt inte när jag åkte på feber, förkylning, hosta, nackspärr och ryggont på min födelsedag. Men i tron om att jag skulle in och äta på Yoss med familjen så hamnade jag istället på min egen överrasknings fest. Ni förstår inte hur mycket ... - Trodde inte jag skulle fira min 25 års-dag alls, speciellt inte när jag åkte på feber, förkylning, hosta, nackspärr och ryggont på min födelsedag. Men i tron om att jag skulle in och äta på Yoss med familjen så hamnade jag istället på min egen överrasknings fest. Ni förstår inte hur mycket detta betydde för mig, otroligt kul att se alla vänner där för att fira mig trots att jag knappt kunde gå! Ni är guld värda och ni vet vilka ni är ! ❤️ extra stort tack till ni som arrangerade detta min familj och mina älskade syskon ❤️ @ammlii @emmaasjogreen @johansjogreen @lottaeli @sjogren7538 #birthdayparty #suprise #25år #friends #family #love #kärlek #halmstad #sweden #swedishgirl
Read more
Känslan att hitta tillbaka till det som var så viktigt för en förut är så härlig. Jag har prioriterat ...
Media Removed
Känslan att hitta tillbaka till det som var så viktigt för en förut är så härlig. Jag har prioriterat familjen och företaget förre träningen senaste tiden. För två år sedan drog jag 85kg i marklyft. Gravid var jag till och med då. Nästan mitt dubbla vikt. Idag kämpar jag med 50kg. För ett år sedan ... Känslan att hitta tillbaka till det som var så viktigt för en förut är så härlig. Jag har prioriterat familjen och företaget förre träningen senaste tiden. För två år sedan drog jag 85kg i marklyft. Gravid var jag till och med då. Nästan mitt dubbla vikt. Idag kämpar jag med 50kg. För ett år sedan när jag trodde att jag har ’kommit igång efter graviditeten’ har jag lurat mig själv stenhård. All skit snack i stilen ’du duger som du är’ mm har tagit över mitt hjärna. Resultat? Favoritbyxor inte passar och jag är svagare än någonsin. Bara för att jag dög så behövde jag inte ta i på gymmet. Till slut så behövde jag inte ens gå dit. Men nu är det slut på den skiten. Så fort du nöjer dig med något så slutar du utvecklas. Det har alltid funkat för mig både i träningen och i karriären. Aldrig nöjd. Just nu ser jag fram emot och se mina framgång i träningen, för att jag duger inte. Jag kan bättre.
Read more
I dag blev jag uppringd och ifrågasatt av försäkringskassan ang min sjukskrivning! Jag frågade ...
Media Removed
I dag blev jag uppringd och ifrågasatt av försäkringskassan ang min sjukskrivning! Jag frågade naturligtvis om hon inte hade något bättre för sig, men det hade hon tydligen inte!! Jag ska försöka vara tacksam för att jag får 4600 :- till jul och att betala räkningar för. Dagens Sverige!! ... I dag blev jag uppringd och ifrågasatt av försäkringskassan ang min sjukskrivning! Jag frågade naturligtvis om hon inte hade något bättre för sig, men det hade hon tydligen inte!! Jag ska försöka vara tacksam för att jag får 4600 :- till jul och att betala räkningar för. Dagens Sverige!! 😠 #dagenssverige #skäms #försäkringskassan !!! #godjul #jul #julpynt #christmas #christmastree
Read more
Med tanke på hur jag har postat på sistone så kanske vissa tror att jag föddes in i Fältbiologerna ...
Media Removed
Med tanke på hur jag har postat på sistone så kanske vissa tror att jag föddes in i Fältbiologerna med en bit tofu i munnen, en ros bakom örat och Grön Ungdom-medlemskortet i min knutna bebisnäve. Så är det inte. Jag växte upp i en ”Den Tekniska Utvecklingen kommer automatiskt att lösa klimatproblemen”-miljö ... Med tanke på hur jag har postat på sistone så kanske vissa tror att jag föddes in i Fältbiologerna med en bit tofu i munnen, en ros bakom örat och Grön Ungdom-medlemskortet i min knutna bebisnäve. Så är det inte. Jag växte upp i en ”Den Tekniska Utvecklingen kommer automatiskt att lösa klimatproblemen”-miljö och trodde på det. Det har hänt att jag har röstat på ett parti som numera ingår i Alliansen. Jag slutade äta kött först när jag var 25, blev vegan vid 34. Jag har ofta haft svårt för partipolitiken.

Men nu vill jag prata om ett av skälen till varför jag är orolig för att Alliansen ska komma till makten. Klimathotet. L drar åt rätt håll i sin miljöpolitik, och även C i viss mån, även om de med rätta har kritiserats för greenwashing (kolla @naturskyddsforeningen för info). Men just nu är kombinationen M+KD starkast och deras miljöpolitik är ett steg fram och sju steg bakåt. Dessutom har de flirtat med klimatförnekar-SD.

Den rödgröna regeringens miljöpolitik bör kritiseras. De har tagit kliv i rätt riktning men har inte lyckats vända utsläppskurvan. Vi måste skicka en tydlig signal till politikerna att vi behöver en stark och modig miljöpolitik. Det gör vi knappat genom att ge Alliansen makten. Det skickar även fel signaler till S, som har svajat i dessa frågor.

Min dröm är en kraftfull blocköverskridande miljöpolitik, men jag kan inte tro på att konservativa partier som M och KD kommer att initiera det. När M som enda parti röstade emot rökförbudet 2005 sa moderata riksdagaledamoten Carl-Axel Johansson till Expressen: ”Ett kraftfullt slag i luften. Det går inte att beskatta eller förbjuda fram ett bättre och lyckligare liv.” Han hade förstås fel. Rökförbudet var en folkhälsovinst. Men det är typiskt för M om man ser på hur de har röstat i liknande stora reformer. Och att förslaget ens drevs igenom i riksdagen berodde förstås på aktivisters outtröttliga arbete och att man lyssnade på forskningen. Det råder en liknande situation nu.
Så går mina tankar. Vi vet att framtiden kommer att bli svår, men HUR svår - det är upp till oss. Morötter behövs, men också beskattning och förbud, det är forskarna ense om. Vi behöver politiker som inser det. Vi har inte tid.
Read more
Efter två år av extremt låga vattennivåer i flera delar av landet gjorde jag ett val förra året. Inget ...
Media Removed
Efter två år av extremt låga vattennivåer i flera delar av landet gjorde jag ett val förra året. Inget mer kött skulle in i mitt hem och av bara farten slutade jag köpa alla animalier. Förutom att det sparat mig galet mycket pengar (jo, vegansk mat är väldigt mycket billigare än kött) har det ... Efter två år av extremt låga vattennivåer i flera delar av landet gjorde jag ett val förra året. Inget mer kött skulle in i mitt hem och av bara farten slutade jag köpa alla animalier. Förutom att det sparat mig galet mycket pengar (jo, vegansk mat är väldigt mycket billigare än kött) har det dragit ned mitt klimatavtryck väsentligt och lättat mitt samvete ännu mer. Jag behöver inte kött för att överleva, det behöver ingen. Det är något utöver det nödvändiga som den som vill kan unna sig, men det är och kommer alltid vara ett aktivt val. Jag tror det finns många beteenden vi tar för givna som vi kommer behöva se över om vi vill att våra barn och barnbarn ska kunna få samma eller högre levnadsstandard som vi. Det kommer vara jobbigt, men det är mycket mindre jobbigt att ändra vanor om vi ser dem som aktiva val. Jag tror inte jag kommer fortsätta äta veganskt resten av livet, men åtminstone de närmsta åren. Det enda jag saknar är getost men jag behöver inte chèvre för att överleva, det gör ingen.
Read more
Laddar våra batterier & fyller själen, hjärtat & sinnet med allt det positiva & sunda vi har i livet. ...
Media Removed
Laddar våra batterier & fyller själen, hjärtat & sinnet med allt det positiva & sunda vi har i livet. Och då menar jag allt vårat🏼🏼🏼 Vill att ni ska veta att jag släpper all prestige nu.....orkar inte längre försöka mig på att förstå, vad en liten skara VILL MIG & de mina närmaste???? Så både ... Laddar våra batterier & fyller själen, hjärtat & sinnet med allt det positiva & sunda vi har i livet. Och då menar jag allt vårat🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Vill att ni ska veta att jag släpper all prestige nu.....orkar inte längre försöka mig på att förstå, vad en liten skara VILL MIG & de mina närmaste???? Så både för min & mest för deras skull - så kommer jag från & med NU svara på saker som har med MIG att göra - PUNKT!!!! Vi är 5 personer i familjen & alla klarar sig själva på olika vis, har sitt & har där med rätten också att låta sina egna röster höras i frågor som ställs om dom & inte om mig. Jag hoppas att det kan & blir respekterat 🙏🏼 Annars får jag nog vidta andra skarpare & mer nödvändiga åtgärder. För nu måste det räcka.....jag har varit på botten i mitt svarta djupa hål förr......& jag vill inte dit igen, nej det vill jag verkligen inte. Jag vill bara må bra för mig själv, mina barn, min man & min övrig nära fina familj❤️ & jag vill leva här & nu & i framtiden på ett sunt & ärligt vis & det måste respekteras. För jag respekterar alla andras val & liv. Så från och med nu så hoppas jag att mitt beslut respekteras. På min INSTAGRAM & i mina LIVEs HÄR så skriver man till mig! OM jag går live så ska frågorna riktas till mig OM MIG!!!! Så får dom andra nära & kära tala för sig själva🙏🏼 Hoppas verkligen att detta landade i god jord hos dig?
Och att du förstår mig till 100%. ⭐️ FÖRTYDLIGANDE ⭐️ Och som alltid måste jag visst lägga till vissa saker & vara ännu tydligare. Min familj är en stor del utav mig & kommer alltid vara med. Mer eller mindre & normala vettiga frågor som hör bilder till tex. svarar jag självklart på eller om man skriver något till dom OM dom är med i min LIVE här. Men om jag är live ensam tex. som jag oftast är. Då vill jag slippa vidriga, personliga, påhoppade frågor. Då ska det fokuseras på mig & mitt. Det är bara det jag önskar 🙏🏼 Tack för ordet🤗
Read more
När kärlek inte finns bara hat sorry för det men d sanningen!!!!! Ingenting har varit så sant som ...
Media Removed
När kärlek inte finns bara hat sorry för det men d sanningen!!!!! Ingenting har varit så sant som det!! Fuckuvadtänkteduattjagskadöhhahadetvardbästasomhäntpålängeochdetjagförsöktsäga1år #äntligenugetit #börjar #äntligen #fatta #alone #alive #feelfree #bästabästa #känslan #ärfrihetaldrig #igen #jag #var #dum #come #try #me #now:pdu ... När kärlek inte finns bara hat sorry för det men d sanningen!!!!! Ingenting har varit så sant som det!! Fuckuvadtänkteduattjagskadöhhahadetvardbästasomhäntpålängeochdetjagförsöktsäga1år #äntligenugetit #börjar #äntligen #fatta #alone #alive #feelfree #bästabästa #känslan #ärfrihetaldrig #igen #jag #var #dum #come #try #me #now:pdu kan inte jag låter dig inte nu inte sen aldrigenkelt du kommer inte ens kunna testa känner mig starkare än nånsin du lärt mig att en jubel idiot e alltid en jubel idiot allt jag gör e för mig o min familj ingen annan bara jag som var för snäll never again lowlife tar mitt shit gett your own stuff och vissa kallar sig män hahaha skrattretande faktiskt!!! U are a joke ett stort skämt är vad du är #känner #lyckligast
Read more
Jag tänkte först att jag skulle skriva en extremt genomtänkt och framförallt pricksäker analys ...
Media Removed
Jag tänkte först att jag skulle skriva en extremt genomtänkt och framförallt pricksäker analys av valdebatten som gick för fullt på dumburken när jag kom hem till barnen tidigare ikväll. Men jag orkar inte. Jag orkar inte tänka eller anstränga mig. Jag måste nog sova istället. Imorgon är ... Jag tänkte först att jag skulle skriva en extremt genomtänkt och framförallt pricksäker analys av valdebatten som gick för fullt på dumburken när jag kom hem till barnen tidigare ikväll. Men jag orkar inte. Jag orkar inte tänka eller anstränga mig. Jag måste nog sova istället. Imorgon är förskolan stängd och jag skall hänga med pojkarna i parken. Det skall bli mysigt. Sen kommer Katrin hem och tar över och då kanske jag sätter mig och skriver lite tankar om valet på söndag. Eller inte. När jag var ihop med Katrin tidigare så kunde det ofta uppstå situationer när jag gav henne de svaren hon ville höra. Oftast då isamband med att hon skulle ta ett beslut där hennes röst kunde påverka mina möjligheter att göra något roligt. Typ en stökig grabbresa till Ibiza. Då var jag alltid lite extra lyhörd mot henne och svarade lydigt och plikttroget på hennes frågor. Jag svarade ytterst sällan vad jag tyckte eller tänkte och slingrade mig som mest när hon ville veta sanningen och ha ett rakt svar. . Jag svarade bara det jag visste att hon ville höra. Bara så jag fick hennes stöd och kunde plocka ut ett tillstånd till en grabbresa fyra dagar på Ibiza. När jag sedan landade på ön fyllde jag kroppen med oklara och antagligen olagliga preparat och dansade till dunka dunka musik hela natten lång. Jag hade ju bara minuterna efter att jag fått hennes stöd helt glömt bort vad jag hade lovat Katrin. Jag känner därför igen mig själv i den politiska debatten. Alla svarar ju exakt det väljarna vill höra inför valet på söndag. Bara för att få ytterligare fyra år och sedan helt glömma bort vad man en gång lovade folket. Same same same. Jag skulle nog kunna bli en klockren politiker efter att levt ihop med min egen lilla politiska diktator Katrin och därför lärt mig hur man alltid svarar det någon vill höra. Lika självklart som att jag ville åka till Ibiza fyra dagar och festa med mina vänner och massa kändisar så vill gänget i Riksdagen behålla jobben i fyra år till. Imorgon kommer den riktigt tunga genomtänkta analysen av det politiska klimatet i Sverige från mig. Men inte ikväll. Sov gott och kolla bilderna från min politiska karriär utomlands. Politisk konferensresa 🤣🙈
Read more
Veckans Profil /Gävlebo <span class="emoji emoji2b50"></span>️ Man tackar <span class="emoji emoji1f64f"></span>🏼😇 Såå himla roligt att bli uppskattad för sitt jobb! Och ...
Media Removed
Veckans Profil /Gävlebo ️ Man tackar 🏼😇 Såå himla roligt att bli uppskattad för sitt jobb! Och jag verkligen älskar mitt jobb!! Tro inte att det har varit en dans på rosor...! Jag har haft många motgångar, mestadels med mig själv! Den dagen jag bestämde mig för att utbilda mig till PT och ... Veckans Profil /Gävlebo ⭐️ Man tackar 🙏🏼😇
Såå himla roligt att bli uppskattad för sitt jobb! Och jag verkligen älskar mitt jobb!! 💞
Tro inte att det har varit en dans på rosor...! Jag har haft många motgångar, mestadels med mig själv! Den dagen jag bestämde mig för att utbilda mig till PT och hjälpa andra var efter jag själv fick en rejäl nackskada! Min Fysioterapeut sa att vi skulle träna mig så att jag kunde hantera min smärta, för tyvärr så skulle jag få leva med den i framtiden...?!
Jag utbildade mig... och grävde själv i olika studier och rehabade på egen hand och i dag är jag 95 %SMÄRTFRI från den delen!
Sedan kom fallet då jag fick en blödning i hjärnan...Tänker inte gå in på hur allvarligt det blev men tyvärr så lider jag fortfarande av detta! När Minnet funkar si så där, migrän, och psykisk trötthet kan komma lite då och då... Men klagar jag? Eller tycker jag synd om mig själv? NEJ!!! Absolut inte! Jag har ju ett jobb och en familj som jag älskar och då går ju allt såå himla mycket lättare 💞💞💞
Och när man dessutom får äran att bli nominerad till årets PT så blir man väldigt rörd ❤️🙏🏼🥰
#ptjennie #dinpersonligatränare #fystränare #älskarresultat #jaghjälperdigattlyckas #veckansprofil #gävle #staystrong #mittgavle #mittjobbäratthjälpaandra #justloveit #behappy
Read more
Det är en sak att säga: "Var modig!" Det är en helt annan sak att säga: "Var inte feg!" Mod är att helt ...
Media Removed
Det är en sak att säga: "Var modig!" Det är en helt annan sak att säga: "Var inte feg!" Mod är att helt dö från bekvämligheten av att säga: "Jag är för rädd för att agera." Mod är att ta ett ordentligt steg bort från likgilt och feghet. Rädsla, risk och rådlöshet ingår, så va inte feg, bli aldrig ... Det är en sak att säga: "Var modig!" Det är en helt annan sak att säga: "Var inte feg!" Mod är att helt dö från bekvämligheten av att säga: "Jag är för rädd för att agera." Mod är att ta ett ordentligt steg bort från likgilt och feghet.
Rädsla, risk och rådlöshet ingår, så va inte feg, bli aldrig likgiltig!
Rädsla, risk och rådlöshet övervinns bara av kärlek, en stark passion i ditt hjärta.. om den passionen tillåts att bli starkare än den rädsla du upplever.
Rädsla ingår. Du måste verkligen förstå det. Risk är en del av grejen med livet.
Rådlöshet, alltså känslan av att man har fler frågor än det finns svar att få, det ingår. Alla dessa ord övervinns bara av kärleken till det och dem som du tillåter dig själv att vara rädd för, ta en risk för och gå, trots frågor på din insida. För deras skull är du modig ändå, för deras skull lägger du ner feghet och plockar upp passion, ändå. Passion är kärlek och lidande i samma ord.

För min del har jag insett att den passionen har bara och endast varit tillräcklig om den kommit från Jesus. Jesus är den mest passionerade jag vet. All annan passion har liksom varit för svag och kortlivad jämfört med den rädsla, risk och rådlöshet jag mött i livet. I mig själv funkar det inte. Jag har gett upp eftersom passionen inte räckte till hela vägen.
Men Jesus. Han gick igenom rädsla och risk och rådlöshet i sin passion för mig. Hans kärlek, hans passion är enorm, den räcker mer än nog för mig. Den lär mig allt jag vet om passion.
Han dog på ett kors för mig och hans sista fråga var: "Fader varför har du övergivit mig..?" Han gjorde det ändå. Jesus mod ger mig passion nog att göra detsamma.
Att dö såsom han dog, från bekvämligheten av att fortsätta säga: "Jag är för rädd för att göra nånting." Va inte feg idag.
#imaginealovewithoutlimit #jesusisthegreatestrumorevertold
Read more
Lite story time! <span class="emoji emoji1f4d6"></span> Om hur det var att göra min första tävling! Det här är någonting som jag har planerat ...
Media Removed
Lite story time! Om hur det var att göra min första tävling! Det här är någonting som jag har planerat i omkring 10 månader då jag fick tanken "nu har jag fan hållt på ett tag och byggt en hygglig fysik undrar hur jag skulle klara mig på en riktig tävling". Så under den tidsperioden har livet ... Lite story time! 📖
Om hur det var att göra min första tävling!

Det här är någonting som jag har planerat i omkring 10 månader då jag fick tanken
"nu har jag fan hållt på ett tag och byggt en hygglig fysik undrar hur jag skulle klara mig på en riktig tävling". Så under den tidsperioden har livet i stora drag varit baserat på kost och träning för att försöka lägga på mig så mycket massa som möjligt utan att bli hur tjock som helst 🍭🍫😂 Dieten funkade bra kroppen svarade precis som planerat på alla kost ändringar som gjordes för att komma ner i tävlingsform.

På själva tävlingsdagen stog man där backstage upppumpad på massa godis och lätta vikter helt brun av soldush och en stor klump i magen.

Målet var att klara top 15 så man får vara med på tävlingen. Då vi var 19 som tävlade.

Första ronden gick bra jag klara mig en lättnad kom och man kunde andas igen.

Sedan kom första bedömningen där vi stog alla 15 och dom ropar upp mitt nummer först av alla. Det måste betyda någonting bra iallafall 👌

Sedan var det backstage och vänta på att höra dom 6 som skulle gå till final även där hör jag mitt nummer!
En otrolig känsla att veta jag är fan i final!

Vi kör våran singel posering och tillslut så står vi och väntar våran placering.

Nr 6 är inte jag
Nr 5 är inte jag
Nr 4 är inte jag
Nr 3 är inte jag
Tillslut står vi där 2 kvar.
Dom säger mitt nummer och jag blir 2a vilken jävla rush! 😁

Det var en otrolig upplevelse och det kommer göras om vill tacka alla som var där och tittade och alla som var där och stöttade mig speciellt min sambo/coach @moastjarnlof.

Nästa gång blir det guld 🥇! 😁

#gymgrossistenörebro #gymgrossisten #tyngre #bodybuilding #mensphysique #fitness #nocco #luciapokalen #volymgymfitness #swedishsupplements #tyngre #barebells #fitnessfestivalen #celcius
Read more
Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa. Inser hur jag tagit mig till ...
Media Removed
Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa. Inser hur jag tagit mig till en plats i livet där jag inte längre definierar det jag gör om dagarna som jobb. Utan snarare som ett större samarbete. Dels på micronivå genom att ta emot kaffet av flygvärden. Men också på ett ... Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa.
Inser hur jag tagit mig till en plats i livet där jag inte längre definierar det jag gör om dagarna som jobb. Utan snarare som ett större samarbete. Dels på micronivå genom att ta emot kaffet av flygvärden. Men också på ett metaplan, att driva planeten vidare.

Jag tror inte det längre har med vad jag gör om dagarna, skriver,föreläser,möten, planerar,administrerar,packar böcker... Nej det handlar snarare om min inställning till det jag gör och att jag verkligen ser till att älska det jag gör. Att jag lever dagarna istället för att överleva dem. Jag trivs verkligen med mig själv om dagarna. Jag trivs med mig själv oavsett vad jag gör.
Så på detta vis känner jag mig just nu Arbetslös.

Jag läste i en bok att det bara finns två måsten i livet. Att välja och att dö.
Hm, så kan man säkert se det.

När jag sitter här uppe i luften så känner jag tvärtom, jag MÅSTE göra det jag gör. Om jag inte få leva ut allt det jag har inom mig genom att skriva, prata, möta människor, bidra o älska så dör jag!
Och det vill jag inte. Jag vill leva med en inre full gas. Vända på varenda sten. Upptäcka varenda träd. Lyssna på varenda fågel. Och lära mig älska allt och alla! Detta MÅSTE jag göra.

Så numera ser jag inte min arbetslöshet som ett val. Jag måste vara arbetslös!Detta är inget jag verkar välja. Det verkar snarare som om livet har valt mig.
Jag har aldrig sålt en föreläsning. Aldrig kontaktat ett förlag. Aldrig tvingat någon att läsa mina texter. Aldrig bönat att någon ska följa mig på sociala medier. Aldrig önskat något egentligen.
Jag har bara gjort. Och haft tillit.

Så är det nu iallafall.
Denna inre frihet kan jag inte ens beskriva i ord! Det handlar inte om yttre lycka, pengar eller coola fester. Det handlar om att mitt inre har utvecklats så pass att jag älskar att vara här. Här inne. Och så klart att jag har mat för dagen, tak över huvudet och kläder.

Så jag önskar att även du känner eller kommer få känna denna frihet. Att du börjar undersöka ditt inre.
Hur vaknar du på morgonen?
Med vilken inställning går du till jobbet?
Är du med mig i samarbetet?
Detta vackra samarbete!

Kram/Micke
Read more
Morgon: Vi fick veta att en läkare skulle undersöka mig. Läkaren, den hemska tyska kvinnan, hade aldrig tid för oss så dagen gick. Värkarna gjorde fruktansvärt ont & jag fick mer & mer panik. Kunde inte hantera smärtan och ovissheten. Började bli hysterisk. Någon gång på eftermiddagen tappade ... Morgon: Vi fick veta att en läkare skulle undersöka mig. Läkaren, den hemska tyska kvinnan, hade aldrig tid för oss så dagen gick. Värkarna gjorde fruktansvärt ont & jag fick mer & mer panik. Kunde inte hantera smärtan och ovissheten. Började bli hysterisk. Någon gång på eftermiddagen tappade Daniel det & gick ut till sköterskorna & skrek ”Ge henne något mot smärtan. Gör någonting”. Sköterskorna hade svarat Daniel att det troligtvis kommer bli kejsarsnitt för mig, då det gått så lång tid utan vila.
Så fick vi tillslut träffa den tyska hemska läkaren. Hon, enligt mig, kastade in oss i ett rum för undersökning. Körde in handen, grävde runt länge & sa att jag öppnats till 3 cm. Så det var ju ”progress” och därmed inget kejsarsnitt. Och någon igångsättning görs inte förrän jag gått hela tiden ut, dvs om 2 dagar. Grät hysteriskt, skrek åt tysk-läkaren att ”ni skulle snitta mig. SNITTA MIG NUUUU!!!”.
Hon bara gick. Ingen information, ingenting. Jag var i upplösningstillstånd.
Det är eftermiddag & förlossningen tar emot oss nu & jag ska få epudiral & bedövas helt. Det enda jag minns att jag skrek är ”jag vägrar att föda. Ni måste ta ut ungen nu. Snitta mig.” Barnmorskan försökte få mig att förstå upplägget men jag trodde henne inte. Jag var livrädd. Gav med mig efter ett tag. Väl nere på förlossningen fick vi ett rum direkt och jag ställde mig i duschen. In kommer en liten blond tjej som ser mig i duschen och säger ”oj du kanske vill duscha klart & fika innan bedövningen?”.
”I helvete heller”, skriker jag. ”Vi ska inte ha någonting innan jag är helt bedövad.” Detta ångrar jag i efterhand. Återkommer.
In kommer fler sköterskor som säger ”Linda, vi ska hjälpa dig nu. Vi kommer bedöva dig till 100%.” Den unga blonda sköterskan satt bredvid mig under resten av hennes arbetspass. Hon var fantastiskt. Så jag ångrade att jag skrek till henne. Minns inte om jag bad om ursäkt. Hoppas det!
Jag försökte sova men det var svårt. Jag grät så fort jag tänkte på vad jag gått igenom. Minns inte tiden exakt men måste vara runt 23.00 den 23/6 som de undersökte mig och säger att jag är helt öppen och att Chabbe åkt ner. Jag tänkte ”perfekt, detta går väl fort”. Fortsättning imorgon.
Read more
När hjärtat slits ur kroppen. När magen blir till en hård knut & mina egna tårar rinner i takt med min ...
Media Removed
När hjärtat slits ur kroppen. När magen blir till en hård knut & mina egna tårar rinner i takt med min sons. Fast mina kommer när han inte längre ser mig. Då när jag går iväg väntandes på ett samtal från förskolan, ett där de förhoppningsvis säger att han nu är glad igen. Idag var ingen rolig morgon. ... När hjärtat slits ur kroppen. När magen blir till en hård knut & mina egna tårar rinner i takt med min sons. Fast mina kommer när han inte längre ser mig. Då när jag går iväg väntandes på ett samtal från förskolan, ett där de förhoppningsvis säger att han nu är glad igen.
Idag var ingen rolig morgon. Idag lämnade jag min älskade lilla Lakkie-Bee för en tredje gång. Och imorse grät han för första gången. Hela jag ville stanna, jag ville ta honom i famnen & säga att mamma är här. Jag hör dig. Jag ser dig. Men en annan del ville lyssna till förskolan, till pedagogernas erfarenhet. Jag gick. Jag grät. Jag gick omkring helt ofokuserad med tårar rinnandes på mina kinder & kände mig som världens hemskaste mamma.😢
Kane-Lee behövde en lång inskolning när han var liten. Då gav jag mig inte. Jag stannade tills han en dag vinkade hej då självmant. Han behövde det. Denna gång har det funkat bra till en början. Insikten om att alla barn är olika med olika behov har varit tydlig. Men idag kom ångesten. Fyfaaan vad jag tycker att det här är jobbigt!!!!! Behövde bara skriva av mig❤️ #inskolningdagsex
Read more
Billigt, hälsosamt och klimatsmart. Kan det bli bättre? Ja faktiskt. Helst ska maten vara god också. ...
Media Removed
Billigt, hälsosamt och klimatsmart. Kan det bli bättre? Ja faktiskt. Helst ska maten vara god också. Och snabblagad om du frågar mig. Därför är det här en favorit som jag har gjort hur många gånger som helst i sommar. Gillar ni inte rotselleri så behöver ni inte bli besvikna. För det gör inte ... Billigt, hälsosamt och klimatsmart. Kan det bli bättre? Ja faktiskt. Helst ska maten vara god också. Och snabblagad om du frågar mig. Därför är det här en favorit som jag har gjort hur många gånger som helst i sommar. Gillar ni inte rotselleri så behöver ni inte bli besvikna. För det gör inte jag heller. Eller gjorde! Tills jag lagade den här. Bryn i buljong och rosmarin så den får fin yta och blir mjuk - eller släng den på grillen. Passar till det mesta men extra bra till tomatsallad och bea (och vill man inte äta vanlig finns det goda raw-alternativ) 🍽🍅 A FAST FOOD FAVOURITE - grilled celeriac with tomato salad 👌🏻 #healthyfastfood #middag #dinner #vegetarian #vegetariskt #hittaformen
Read more
Jag började som reporter 2011 och har jobbat med journalistik sedan dess. Just nu i min minst journalistiska ...
Media Removed
Jag började som reporter 2011 och har jobbat med journalistik sedan dess. Just nu i min minst journalistiska roll hittills, men fortfarande inom media. Kanske var det därför jag blev extra glad när jag fick frågan om jag kunde skriva det här numrets omslagsreportage i @tidningenmama, eftersom ... Jag började som reporter 2011 och har jobbat med journalistik sedan dess. Just nu i min minst journalistiska roll hittills, men fortfarande inom media. Kanske var det därför jag blev extra glad när jag fick frågan om jag kunde skriva det här numrets omslagsreportage i @tidningenmama, eftersom en del av mig inte kan låta bli att sakna skrivandet. Reportaget handlar om prinsessan Madeleines roll som mamma. Vi tar det direkt: jag har inte pratat med prinsessan själv. Istället har jag skrivit ett reportage baserat på väldigt många olika artiklar, skrivna av många olika journalister, i olika tidningar. Researchen har jag gjort tillsammans med kollegor på redaktionen. Tyvärr anser vissa inte att det räknas som ”journalistiskt arbete”. Eller för att citera en av kommentarerna om nya numret: ”Inget imponerande journalistiskt arbete när tio sidor av tidningen fylls med citat och återberättande från andra tidningar”. Vi påstår inte på något sätt att vi har en egen intervju med Madde, tvärtom: jag tyckte nästan vår AD tog i när hon ville ha ”reportage” på omslaget för att minimera risken för missförstånd. Men nu är ju just journalistik något som det alltid är fritt fram att kritisera, trots att vissa uppenbarligen inte ens vet vad som är journalistik och inte. Jag har varit på fester där jag sekunden efter att jag stolt berättat om mitt jobb fått kastat i ansiktet att ”jag skulle aaaaaaaldrig läsa kvällstidningar, det är bara skräp, jag läser endast Dagens Nyheeeeter”. Det var när jag jobbade på @aftonbladet. Innan dess var jag på @nyheter24 och all skit vi fick ta emot där orkar jag inte ens försöka lista.
Självklart ska vi ha en öppen debatt om journalistikens roll som s.k. tredje statsmakt. Och tro mig: det är få som diskuterar så mycket journalistik, etik och källkritik som journalister själva.
Jag är stolt över min yrkeskår. Vet hur mycket slit som ligger bakom, hur mycket självkritik och faktakoll som aldrig syns. Och jag vet också att det många kallar skräp och klickfiske ofta är bland det mest lästa. Vilket är så intressant: det är sällan vi får mer skit än när vi ger läsarna det de faktiskt vill ha – men anser sig för fina för att erkänna.
Read more
Den här dagen för två år sedan... "Dom försöker med alla medel att ta ifrån mig min värdighet, men ...
Media Removed
Den här dagen för två år sedan... "Dom försöker med alla medel att ta ifrån mig min värdighet, men jag gick med högburet huvud, genom högar av skrikande barn och stora blå påsar fyllda med värmeljus.... Det var som om den där lappen jag fick klistrad på skjortan aldrig funnits, jag skred fram ... Den här dagen för två år sedan... "Dom försöker med alla medel att ta ifrån mig min värdighet, men jag gick med högburet huvud, genom högar av skrikande barn och stora blå påsar fyllda med värmeljus.... Det var som om den där lappen jag fick klistrad på skjortan aldrig funnits, jag skred fram i rummet som om det vore en os-medalj som hängde på bröstet. Överallt såg jag vuxna människor som med alla medel försökte dölja sina klisterlappar, men inte jag, jag skrattar i kapitalismens ansikte och fortsätter framåt...framåt till det dignande julbordet... ni kommer aldrig att bryta ned mig.... muhahaha ha
#jagäterjulbord #ikea #umeå #beard #JUL #julbord #uå #beard
Read more
Enkelt, det är fan inte enkelt Jag sa till mig själv att jag aldrig har ångrat något hyss Men det ...
Media Removed
Enkelt, det är fan inte enkelt Jag sa till mig själv att jag aldrig har ångrat något hyss Men det är fel, så fel Enkelt, det är fan inte enkelt Men jag undrar vem jag skulle vara Om jag inte hota sten, va i fight, provat knark, snortat allt som va framför mig Tycker du det låter lamt? Låter ... Enkelt, det är fan inte enkelt
Jag sa till mig själv att jag aldrig har ångrat något hyss
Men det är fel, så fel

Enkelt, det är fan inte enkelt
Men jag undrar vem jag skulle vara
Om jag inte hota sten, va i fight, provat knark, snortat allt som va framför mig

Tycker du det låter lamt?
Låter det inte som jag?
Är din bild av mig förstörd?
Har jag inga chanser kvar?

Varför vet jag inte, jag såg mammas väninna säga:
"Varför ser han så ledsen ut?" när jag var ett barn
Uppväxt utan hat men jag har alltid haft nåt inuti ja
Kanske är det lite så jag va, fan vet jag

Och jag menade att det fanns ingen anledning att böla
Ingen anledning att bränna
Men jag har tatt skada, ända sen den dag jag vakna
Och jag menade att det fanns ingen anledning att böla
För jag kan inte svara
Varför jag tatt skada, ända sen den dag jag vakna

Kom och plöj mig
Jag vill inte mer så kom och plöj mig
Jag ligger på ditt fält och väntar på din tröska
Så att säga, behöver lite tröst här
Read more
Jag vet inte vad jag ska säga...Jag öppnade upp mitt innersta igår och fick tillbaka så mycket kärlek ...
Media Removed
Jag vet inte vad jag ska säga...Jag öppnade upp mitt innersta igår och fick tillbaka så mycket kärlek och hejarop så jag vet inte hur jag ska hinna svara på alla era fina kommentarer🤗 Jag fick även några datingförslag via dm Tror jag smäller av🤣 supergulligt, men det var verkligen inte ... Jag vet inte vad jag ska säga...Jag öppnade upp mitt innersta igår och fick tillbaka så mycket kärlek och hejarop så jag vet inte hur jag ska hinna svara på alla era fina kommentarer🤗😢 Jag fick även några datingförslag via dm😂😂😂🙊🙈 Tror jag smäller av🤣 supergulligt, men det var verkligen inte tanken med bilden😅 Några av er skrev att jag ska lägga ut bilder helt kravlöst och inte bry mig så mycket om vad alla andra ska gilla el inte... Jag har bestämt mig för att köra efter den devisen, för att kanske kunna hitta tillbaka till den där glädjen och lyckan man kan få känna inombords över insta igen😙 Tack för ALLA tips, all kärlek och alla hej💖 Ni är fantastiska! Var och varendaste en av er! NI är den enda anledningen till att jag hängt kvar, och NI kommer vara den största anledningen till att jag ger det en chans till försoning med IG igen🙏 Ni ger mig så mycket energi, men jag kan inte nog understryka hur otroligt viktigt det är att vi hjälps åt att hålla varandra om ryggen och stöttar de som har det tufft! För jag är lååångt ifrån ensam om mitt problem. Mycket känslor både igår och idag.. Blev fast anställd idag🎉 Fick ha kvar den lyckan tills jag kom ut till bilen och såg en fin parkeringsbot på tusenlappen😖😅 Grämde mig i nån minut- sen hade jag glömt bort den🤣 Hanen lär nog ha upptäckt den nu, då den ligger i bilen och han drog nitlotten till storhandling med....bilen🙈🙊 Jajja, han lär nog inte gilla att se fakturan på lamporna jag beställt heller🐴 Nämnde jag förresten att jag inte har nån lön denna månad, då jag haft en månads glapp mellan jobben🤣🤣👌🎷🥁📣 Tjoflöjt🎻
Read more
Hej alla fina människor. Ni har antagligen märkt att jag inte uppdaterat här på ett tag, det beror ...
Media Removed
Hej alla fina människor. Ni har antagligen märkt att jag inte uppdaterat här på ett tag, det beror på många olika saker. Jag har varken tiden, orken eller kreativiteten till att lägga upp här. Nu går jag på gymnasiet och behöver lägga en hel del tid på det. På den fritiden jag har vill jag göra ... Hej alla fina människor. Ni har antagligen märkt att jag inte uppdaterat här på ett tag, det beror på många olika saker. Jag har varken tiden, orken eller kreativiteten till att lägga upp här. Nu går jag på gymnasiet och behöver lägga en hel del tid på det. På den fritiden jag har vill jag göra egna videos, träna och umgås med mina vänner. Jag tror ni förstår vad jag menar, detta kontot försvinner på något sätt bort. När jag inte uppdaterat på länge här får jag dessutom ångest över det samtidigt som jag tappar följare. Jag lever med mycket ångest utöver denna sidan och jag måste minska det på så många sätt jag kan. Därför tänker jag sluta här. Jag är jätteledsen för det, med tanke på hur mycket tid och energi jag lagt ner under dessa tre år på denna fansidan. Hur mycket jag älskat det. För att inte tänka på alla underbara kommentarer jag fått här, från er och såklart Clara. Åh. Och Clara är och kommer vara min förebild, jag är ett stort fan av henne och jag kommer alltid att följa henne, alltid uppskatta det hon gör, och alltid se upp till henne. Alltid. Oavsett om jag visar det på en fansida eller inte. Jag hoppas ni fattar.

Vad jag ska göra med sidan vet jag inte. Jag kommer absolut inte ta bort den, men om jag låter någon annan ta över eller om jag bara låter den vara har jag inte bestämt än. Vi får se.

För er som istället vill följa mig och mitt privata liv är kan ni göra det på instagram jag heter @justlittleemilia och där finns en länk till min youtube-kanal om ni vill se den. Ni är grymma allihopa. Tack för denna tiden. 💖😪💛🌟💘💎
Read more
Hej allihopa! Det här är inte jag som skriver. För jag pratar så att mikrofonen skriver allt jag säger. ...
Media Removed
Hej allihopa! Det här är inte jag som skriver. För jag pratar så att mikrofonen skriver allt jag säger. Och det är jättekul! Och när jag säger typ utropstecken så kommer ett ! Jaja nu ska jag nog avsluta med att sitta och prata till mikrofonen. Hej då. jag la bara upp detta för det är kul att prata ... Hej allihopa! Det här är inte jag som skriver. För jag pratar så att mikrofonen skriver allt jag säger. Och det är jättekul! Och när jag säger typ utropstecken så kommer ett ! Jaja nu ska jag nog avsluta med att sitta och prata till mikrofonen. Hej då.
jag la bara upp detta för det är kul att prata till mikrofonen! Hej då
Read more
Jag vet inte jag men.. Jag tror inte jag skulle använda denna stringfigur av Bror Bonfils som ljusstake, ...
Media Removed
Jag vet inte jag men.. Jag tror inte jag skulle använda denna stringfigur av Bror Bonfils som ljusstake, även om den är en sådan.. Han verkar redan haft ett tillräckligt tufft liv. Smutsiga kläder och slitet hår.. Dock har han ju i a f kläder på kroppen! Danskt 1950-tal. #brorbonfils #brorbonfilsdanmark #wroughtiron #trådfigur #string #stringfigur #stringfigures #madeindenmark #danishstringfigure #candleholder #ljusstake #1950s #1950tal #sofo #södermannagatan19 #sthlm #vintage #retro #photooftheday #photo #valvaka #midcentury #buyingtriplondon #anidealforlivingsthlmabontour Jag vet inte jag men.. Jag tror inte jag skulle använda denna stringfigur av Bror Bonfils som ljusstake, även om den är en sådan.. Han verkar redan haft ett tillräckligt tufft liv. 😢 Smutsiga kläder och slitet hår.. Dock har han ju i a f kläder på kroppen! Danskt 1950-tal. #brorbonfils #brorbonfilsdanmark #wroughtiron #trådfigur #string #stringfigur #stringfigures #madeindenmark #danishstringfigure #candleholder #ljusstake #1950s #1950tal #sofo #södermannagatan19 #sthlm #vintage #retro #photooftheday #photo #valvaka #midcentury #buyingtriplondon #anidealforlivingsthlmabontour
Jag vet att det ni längtar efter att se är träningsklipp och annat skoj. Men at the moment är vi så upptagna med att bara njuta av den sista lilla sommaren. Så det här är vad jag har att visa er, från våran hästflock, just nu. Och vad är det som är viktigt? Egentligen? Alla hästägare borde ägna en ... Jag vet att det ni längtar efter att se är träningsklipp och annat skoj. Men at the moment är vi så upptagna med att bara njuta av den sista lilla sommaren. Så det här är vad jag har att visa er, från våran hästflock, just nu.
Och vad är det som är viktigt? Egentligen? Alla hästägare borde ägna en sekund åt den tanken, i alla fall ibland. Ibland är det kanske viktigare att bara sitta ner, helt kravlöst, hos sin häst och bara VARA, än att stressa igång med alla måsten... om man inte måste. Är det inte? Jag tror vi alla vinner någonting på det i alla fall. Så nu ska jag sitta här en stund till, för det finns inget annat som känns viktigare just nu, än att njuta av den sista lilla sommaren med mina allra bästa vänner. 💛
Read more
Vi som är närstående till någon med cancer hamnar ofta i skymundan. Under mina år med cancern har ...
Media Removed
Vi som är närstående till någon med cancer hamnar ofta i skymundan. Under mina år med cancern har allt kretsat kring pappa och det har varit synd om honom. Vilket är fullt förståeligt då det är han som lider mest av oss alla. Men man ska inte glömma bort oss andra. Vi som är familj och bästa vänner. ... Vi som är närstående till någon med cancer hamnar ofta i skymundan. Under mina år med cancern har allt kretsat kring pappa och det har varit synd om honom. Vilket är fullt förståeligt då det är han som lider mest av oss alla. Men man ska inte glömma bort oss andra. Vi som är familj och bästa vänner. Vi lever i ett enda kaos. Det är besök på sjukhus, oro och rädsla. Samtidigt ska vi gå till skola och arbeten. Precis som om allt är som vanligt. Jag har känt mig väldigt ensam under dessa tider. Ingen har riktigt vetat hur det går till och många har trott att en cancerbehandling plus rehabilitering bara tar några månader. Men riktigt så är det ju inte. Jag kom i kontakt med Ung Cancer under en pärldag här i Göteborg. Jag har därefter gått på de flesta pärldagarna och bara genom det har jag känt mig mindre ensam. Cancer är vanligare än vad man tror, tyvärr…. Men inom en snar framtid ska vi allt se till att denna skitsjukdom dör ut.  #ungcancer #fuckcancer #vifinns
➖➖➖ Syntolkning: En solnedgång över havet.
Read more
Har sedan två veckor tillbaka hållit på och samla mod och för att berätta öppet om mitt självhat, ...
Media Removed
Har sedan två veckor tillbaka hållit på och samla mod och för att berätta öppet om mitt självhat, min rädsla att visa hur min ”riktiga” kropp ser ut, min ångest/depression, hur jag ser på mig själv och mitt utseende, min sociala fobi som växt fram under åren, samt mina osäkerheter jag har inför ... Har sedan två veckor tillbaka hållit på och samla mod och för att berätta öppet om mitt självhat, min rädsla att visa hur min ”riktiga” kropp ser ut, min ångest/depression, hur jag ser på mig själv och mitt utseende, min sociala fobi som växt fram under åren, samt mina osäkerheter jag har inför sociala medier.
Mer eller mindre för att desperat försöka befria mig själv från det till viss del. Jag har tagit bilder där jag inte posear, där man ser allt fett hänga och vika sig dubbelt, där jag är osminkad och inte är ”rätt” klädd för att dölja delar av min kropp.
Jag känner att jag behöver come clean för mig själv. Sluta låtsas hela tiden! Men också för att de finns de som följer mig för att de tror att jag är stark och obrydd. Som ibland skriver till mig om att jag är någon typ av förebild för de.
När jag egentligen känner mig jävligt svag och påverkad. Jag känner mig inte som en förebild. Men jag vill det!
Vissa dagar är jag så taggad på detta! Att ge alla en chans att lära känna mig mer. Men så kommer allt ovanstående krypandes och jag blir panikslagen och utmattad. Litar jag inte på er som ser och läser? Jag vet inte. Kanske är jag rädd för att inte bli accepterad. Ärligt talat, jag vet inte!
Jag vill lägga upp det för att, på ett positivt sätt, känna att det inte finns någon återvändo. Just do it! Nästa, näst nästa och gången efter det kommer att bli lättare.
Men min ångest och mitt självhat senaste tiden har varit överväldigande och jag känner att jag inte klarar av det ännu. Så detta får bli mitt första steg att ta ett första steg.
Att ärligt skriva att jag känner mig för rädd och svag för att visa er vem jag faktiskt är. (Ursäkta osammanhängande text)
Read more
TVÅBARNSCHOCKEN börjar så sakteliga avta. Övergå i vardag. I rutiner. Jag börjar sakta men ...
Media Removed
TVÅBARNSCHOCKEN börjar så sakteliga avta. Övergå i vardag. I rutiner. Jag börjar sakta men säkert lära känna mig själv som mamma till två barn istället för ett. Har hunnit skaffa mig ett hum om vem den nya lilla personen är, som kom ut med sugklocka den 19 december förra året. Den ljuvliga ... TVÅBARNSCHOCKEN
börjar så sakteliga avta.
Övergå i vardag.
I rutiner.
Jag börjar sakta men säkert lära känna mig själv som mamma till två barn istället för ett. Har hunnit skaffa mig ett hum om vem den nya lilla personen är, som kom ut med sugklocka den 19 december förra året. Den ljuvliga lilla bestämda jäveln.
Men fan vad jag har hunnit skrika och gråta över hur otillräcklig jag känner mig. Hunnit hata mig själv tusen gånger om över hur arg jag blir när storbarnet aldrig vill lyssna, ännu mindre göra som jag säger.
Gråtit över rädslan att fucka upp.
Skrämts av tanken på att bli galen.
Jag håller på att bli galen.
På riktigt. Inte bara ”galen”. Galen!
Har sett alla mina absolut sämsta sidor och krockat med mitt stora barn så jääääääävla många gånger att jag trott att både han och jag ska gå sönder.
Gå av på mitten.
Att våra hjärnor och hjärtan liksom ska spricka i tusen och åter tusen bitar.
Har hunnit smälla i åtskilliga dörrar.
Velat välta miljarder bokhyllor.
Velat skrika ännu mer.
Som ett jävla monster har jag dundrat omkring i köket fylld av ilska och frustration över ett barn som inte kan förstå varför jag inte kan spendera varje vaken minut med just honom.
”Jag ska slänga Bim i papperskorgen, mamma! Och dig. Jag ska slänga dig i papperskorgen också!”
Livskris antar jag.
Nytt barn, ett helt nytt liv.
En helt ny sorts familj.
Inte orkat, inte velat stiga upp ur sängen.
Vill inte ta en enda konflikt någonsin igen.
JAG KAN JU INTE?!
Jag är den sämsta mamman.
Av alla.
Osv.
I evighet.
Amen.
Men, det finns stunder nu - som jag fattar.
Det klickar liksom. Känns rätt. Blir rätt!
Jag är inte galen. Även om det känns så.
Ibland.
Och ingen hade någonsin kunnat förbereda mig för detta. Ingenting hade kunnat sägas, som sku få mig att förstå vad jag sku komma att känna.
Inte den första gången jag blev mamma.
Och inte denna gången heller.
Man blir liksom nästan en ny mamma till ett nytt barn varje sekund som går.
Och det får ta precis den tiden det tar.
Sekund för sekund.
Minut för minut.
❤️
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span>DEL 1 <span class="emoji emoji1f338"></span> Gröt <span class="emoji emoji1f367"></span> Äter du gröt? Äter du inte lchf längre? Svaret är nej. Jag har sedan länge läst om mat, ...
Media Removed
DEL 1 Gröt Äter du gröt? Äter du inte lchf längre? Svaret är nej. Jag har sedan länge läst om mat, velat utbilda mig till kostrådsgivare med inrikting psykologi då mat och knopp hänger ihop. Jag vet. Jag har levt med ätstörningar hela min tonårsperiod. Jag visste ingenting då. Hade ingen ... 🌸DEL 1 🌸 Gröt 🍧 Äter du gröt? Äter du inte lchf längre? Svaret är nej. Jag har sedan länge läst om mat, velat utbilda mig till kostrådsgivare med inrikting psykologi då mat och knopp hänger ihop. Jag vet. Jag har levt med ätstörningar hela min tonårsperiod. Jag visste ingenting då. Hade ingen aning om att det handlar om att älska sig själv genom att äta bra mat och älska sig själv oavsett hur man än ser ut. Jag ville bli smal. Jag tänkte att om jag hoppar över måltider så kommer jag att nå dit. Självsvält orsakade mig mycket lidande och försämrade min redan låga självkänsla. Jag gav upp var och varannan dag och hetsåt. En gång tänkte jag att om jag tvingar upp det så räknas det inte. Jag gör det bara en gång. Ingen kommer att märka något. Jag kommer inte att märka något. Det här beteendet förvandlades till ett årslångt mönster av självsvält, hetsätning och kräkningar. Blev jag smalare? Blev jag lyckligare? Mådde jag bättre med mig själv? ▫️▫️▫️▫️Faktum är att jag redan var smal, normalbyggd med fina former. En kropp jag inte kunde älska då men jag kände mig ensam. Ensam om att tala om min kropp med kompisar runtomkring med kroppar jag drömde om. Ingen vuxen märkte något, jag dolde mina spår väl. Man blir en mästare på att hålla sin egen hemlighet helt intakt. Ingen fick veta. Det gick bara inte. Skammen. ”Jag lyckades ändå inte”. Jag hade fel. Jag var lyckad från början men det var för få som kunde lära mig att se det. Jag fick växa upp tidigt och under pressade förhållanden. Det förväntades mycket från mig från start och jag var bara tvungen att även se bra ut. Trodde jag då. Jag var fin, jag är fin, jag kommer alltid att vara fin. Jag förnekade mina ätstörningar för mig själv. Mycket ändrades sedan jag började att jobba och inte längre kunde springa iväg och kräkas. Där nådde jag min gräns och bestämde mig. Breaking moment var en dag då jag faktiskt planerade att spy på min arbetsplats. Där och då visste jag bättre. Något väcktes till liv. Det här var fel, jag kan inte behandla min för övrigt friska kropp på det här sättet. Jag åt. Jag åt hela måltider och accepterade att jag måste äta för att fungera. (Vill du läsa mer? Det kommer i nästa bild 💕)
Read more
Suget för att skriva kom till mig igen ikväll och av någon anledning vänder jag mig alltid till instagram. ...
Media Removed
Suget för att skriva kom till mig igen ikväll och av någon anledning vänder jag mig alltid till instagram. Troligen för att det känns för ensamt och inte tillräckligt utmanande att skriva i ett block där bara jag kommer läsa mina ord och tankar, sen är jag inte typen som skulle kunna driva en ... Suget för att skriva kom till mig igen ikväll och av någon anledning vänder jag mig alltid till instagram. Troligen för att det känns för ensamt och inte tillräckligt utmanande att skriva i ett block där bara jag kommer läsa mina ord och tankar, sen är jag inte typen som skulle kunna driva en blogg. Det är också en kväll när all musik som jag spelar känns magisk. Det är en känsla jag verkligen älskar att uppleva. Låten som trollband mig mest för kvällen var nog den som går att se på bilden. Mest för att känslan jag får av att lyssna är lik känslan jag har gått runt med under dagen. Eller kanske bara för att låten är så jävla bra. En konstig grej med denna helg är att den inte innehåller de vanliga aktiviteterna som i stort sett alla mina helger har gjort det senaste året. Jag spelar inte golf i helgen. Jag är inte full och det är ingen hockeymatch som jag ska delta i. Detta kanske inte låter så värst speciellt men när detta blandas med att en av mina närmsta vänner nyss har hittat kärleken och att en annan bra kompis gifter sig känns allting bara väldigt ovanligt. Ovanligt behöver verkligen inte vara samma som sämre och jag vill inte bli misstagen nu för att vara gnällig för det är jag absolut inte, jag ville bara belysa min ovanliga helg och få utlopp för mitt skrivsug. För att verkligen inte bli missuppfattad för att vara gnällig ska jag vara ärlig med att säga att jag är en ganska lycklig människa för tillfället. Med min väldigt pessimistiska retorik som jag kan ha fått från min far så betyder faktiskt ganska lycklig egentligen väldigt lycklig. Även om jag skulle kunna rada upp massvis med problem jag faktiskt har. Jag har tex gigantiska problem med att få plats med min hand i ett pringlesrör. Med allt detta sagt ska jag nu gå och laga spaghetti med köttfärssås och då ska jag använda tipset jag fick av Världens Bästa Malin. Hon sa att vill du få till en perfekt köttfärssås krävs väldigt mycket kärlek. Och JA! Jag ska börja med min middag efter klockan 23.00 så cool är jag.
Read more
A a jag är proppmätt. Ligger raklång på soffan nu och andas lugnt men det var så otroligt gott jag kunde ...
Media Removed
A a jag är proppmätt. Ligger raklång på soffan nu och andas lugnt men det var så otroligt gott jag kunde inte sluta äta det gick inte. Jag hade förberett härlig frukost till min vän innan vi ska springa. Vännen blev sjuk så jag åt för två. Skrolla till höger: 1. Proteinbröd @cleaneating.se med ... A a jag är proppmätt. Ligger raklång på soffan nu och andas lugnt men det var så otroligt gott jag kunde inte sluta äta det gick inte. Jag hade förberett härlig frukost till min vän innan vi ska springa. Vännen blev sjuk så jag åt för två. Skrolla till höger: 1. Proteinbröd @cleaneating.se med smör och ost. 2. Havregrynsgröt med björnbär, blåbär och den magiska sylten äpple och kanel @cleaneating.se. 3. Smoothie: grönkål, mache, spenat, citron, kallpressad @cleaneating.se, äpple, vatten. 4. Cappuccino med icaffe. Ljuset är fantastiskt @victorvaissier. Vatten såklart! 5. Kokosyoghurt med granola äpple och kanel @cleaneating.se. 6. Kokt ägg med smör. Ha ha ha det är ju helt sjukt men jag har ätit allt det där! Känner mig väldigt lycklig. Mest mätt. Nu ska jag göra låtlista. Sen ska jag gå och köpa en mobilhållare. Då vet ni vad jag har för mig!
Read more
Grillförbudet bekymrar mig inte. Jag behöver inte längre leka ’Per Morberg’ , stå i rök och svettas ...
Media Removed
Grillförbudet bekymrar mig inte. Jag behöver inte längre leka ’Per Morberg’ , stå i rök och svettas och snora framför en gigantisk weberhistoria, jag behöver inte ens vara macho. Det här är till och med lättare för man trycker bara på en knapp. Ja, detta är bättre. Allt är ju klart på en minut! ... Grillförbudet bekymrar mig inte. Jag behöver inte längre leka ’Per Morberg’ , stå i rök och svettas och snora framför en gigantisk weberhistoria, jag behöver inte ens vara macho. Det här är till och med lättare för man trycker bara på en knapp. Ja, detta är bättre. Allt är ju klart på en minut! Pling! #mikrovågsugn #eldförbud #grillförbud #mat #grilla #pling #livskvalite
Read more
Under hela vinterhalvåret så har jag mått dåligt, det har varit ångest, utmattning och panikattack ...
Media Removed
Under hela vinterhalvåret så har jag mått dåligt, det har varit ångest, utmattning och panikattack efter panikattack. Det har också vart sjukskrivningar på 100%, 75% och nu 50%. Jag har kommit underfund med att jag förstår inte hur man kan orka jobba på förskola 100% för de orkar iallafall ... Under hela vinterhalvåret så har jag mått dåligt, det har varit ångest, utmattning och panikattack efter panikattack. Det har också vart sjukskrivningar på 100%, 75% och nu 50%. Jag har kommit underfund med att jag förstår inte hur man kan orka jobba på förskola 100% för de orkar iallafall inte jag. Att åka till jobbet med en ångest och utmattning i kroppen har inte varit lätt, att komma till jobbet och sen åka hem efter fyra timmar och vara helt slut fast man egentligen ska klara fyra till har vart nästan omöjligt. Jag älskar barn och tycker att det är jättefina och härliga och att se de utvecklas ger mig sån glädje men allt ljud, alla intryck gör mig helt utmattad. Jag kan sitta med en grupp människor och sen börjar någon prata med mig samtidigt som några andra pratar med varandra det går ej, jag kan inte koncentrera mig. Jag kan sitta och titta på tv eller hålla på med insta och sen efter någon minut så märker jag att jag inte alls fokuserar på tvn eller mobilen utan tittar ut i luften istället. Jag har märkt att ha haft aktiviteter hela helgen och sen jobba måndag och tisdag inte går, jag är för utmattad och okoncentrerad.
Jag märker att jag får panik av att saker inte går som jag har tänkt de för då bryter jag ihop. Om jag tappar något som går sönder eller om något blir ändrat i schemat så börjar jag gråta. Om någon säger åt mig, frågar hur jag mår eller pressar mig så börjar jag gråta.
Det börjar se ljusare ut eller så är det bara jag som inbillar mig de eftersom det är ljust när jag vaknar och nästan ljust hela min vakna tid, det dagar jag INTE har sömnproblem.
Har inte tillåtit mig själv att känt efter förut.
Om du läst ända hit, Tack.
Read more
Jag kan inte räkna hur många gånger jag har suckat efter att ha mätt upp ett alldeles för högt blodsocker. ...
Media Removed
Jag kan inte räkna hur många gånger jag har suckat efter att ha mätt upp ett alldeles för högt blodsocker. Jag blir en tjurig gubbjävel, som drar sig undan och går till närmaste bar eller café där jag antingen beställer en iskall öl eller en kopp kaffe. Det är ensam jag vill vara när min diabetes ... Jag kan inte räkna hur många gånger jag har suckat efter att ha mätt upp ett alldeles för högt blodsocker. Jag blir en tjurig gubbjävel, som drar sig undan och går till närmaste bar eller café där jag antingen beställer en iskall öl eller en kopp kaffe. Det är ensam jag vill vara när min diabetes beter sig illa. Varken ölen ( ölet? ) eller kaffet får mig knappast att må bättre, rent diabetesmässigt, men för mig personligen hjälper det mig att komma tillbaka på banan igen. Det psykiska är mer påfrestande än själva sjukdomen i sig, upplever jag.

Jag är udda, väldigt udda. Och jag vet om att mina lösningar på saker och ting kan anses som idiotiska och totalt inkompetenta. Men alla har vi våra egna knep vad gäller att må bra. I alla fall rent psykiskt, och det är det viktigaste för mig. Att ha kontroll över sig själv och kunna känna sig trygg i olika situationer.

Jag kan liksom inte sitta och låtsas vara en ultimat förebild, för det är jag inte. Jag är bara mig själv till 110% och önskar att fler diabetiker och bloggare var det. Tyvärr är det många som INTE vågar vara det, just på grund av att de är rädda för att bli dömda och icke omtyckta.

Det här är anledningen till varför jag inte är med i någon diabetesförening eller dylikt. Jag skulle inte göra någon nytta där eftersom jag inte passar in i ”systemet”, det erkänner jag själv men tycker samtidigt att det är en väldigt bajsnödig attityd. Man får bilden av att en diabetiker sitter framför en lägereld och väntar på ett botemedel. Lite som att vi ska vänta på att få leva. Snälla, kom igen. Jag tänker inte vänta en sekund på att leva och just därför passar jag på att göra saker som jag älskar, oavsett om det är sunt eller inte. Och nej, det betyder inte att jag springer ute och knarkar, men jag älskar att ta några öl och röka några cigg med mina vänner en fredagkväll. Är det konstigt, tycker ni? Jag förstår inte riktigt problematiken då jag inte skadar någon annan än mig själv. Mitt liv, mitt val!

Läs hela inlägget på bloggen - direktlänk finnes i profilen. #öppendiabetes
Read more
Triggervarning; ångest/övergrepp. . Måndagssöndag och en sista ledig dag. Jag sov till ca 12.30. ...
Media Removed
Triggervarning; ångest/övergrepp. . Måndagssöndag och en sista ledig dag. Jag sov till ca 12.30. Så har typ hela helgen sett ut. Jag har svårt att somna och jag vaknar hela tiden. Jag drömmer mardrömmar varje natt nu, och det är precis lika läskigt som när jag var liten och drömde om hemska ... Triggervarning; ångest/övergrepp.
.
Måndagssöndag och en sista ledig dag. Jag sov till ca 12.30. Så har typ hela helgen sett ut. Jag har svårt att somna och jag vaknar hela tiden. Jag drömmer mardrömmar varje natt nu, och det är precis lika läskigt som när jag var liten och drömde om hemska monster. Enda skillnaden är att monstren i drömmarna idag är verkliga, jag kan inte vifta bort dem som drömmar och overkligheter, för jag vet att de har hänt. Och jag vet att de kommer att hända igen. Kanske inte mig, men de händer någon varje dag, hela tiden. Och jag gör vad jag kan för att det inte ska behöva se ut på det viset, att fler inte ska bli utsatta för de övergrepp jag tvingas återuppleva om nätterna. Men min ångest säger mig att jag är en hycklare, för hur tror jag att jag ska kunna förändra när jag är själva orsaken till att det jag utsattes för som liten inte stannade där, inte slutade med mig, utan drabbade så många fler för att jag aldrig sa nåt?
.
Någonstans djupt inne vet jag att jag var ett barn, jag kunde inte berätta. Men... jag växte upp. Jag kunde ha berättat senare, jag visste om vad han var men jag sa inget på över 15 år. Jag vet att jag av olika anledningar KÄNDE att jag inte kunde, men jag hade rent krasst faktiskt kunnat. Så på sätt och vis har ångesten ändå lite rätt. Därför är den desto svårare att tackla. Jag VET att ångesten bara vill mig illa, jag VET att den säger det jag är rädd för att höra. Men oavsett vad jag VET sätter orden och känslorna djupa spår i mig. Jag kan stå och föreläsa om sexuellt våld och skapa forum för människor att berätta i all oändlighet, men det enda jag hör inom mig är att jag är en hycklare. Allt är mitt fel. Försöker jag kompensera för det nu? Tror jag att det rättfärdigar åren av tystnad? Jag vet inte.
.
Jag vet att jag denna vecka tar en paus. Jag behöver landa och hitta tillbaka, för jag har helt fallit av banan. Så svarar jag inte på meddelanden/ i telefonen är det för att jag BEHÖVER vara ifred. Jag skriver, det hjälper mig. Nu har jag skrivit, och ångestorden känns redan mindre rimliga. Jag ska gå ut i solen nu och försöka se saker från den ljusa sidan. Det är alltid lite lättare med solen i nacken.
Read more
Tänk om jag kunde vara så smart som jag såg ut ibland. Igår mådde jag så dåligt att jag höll på att krivera. ...
Media Removed
Tänk om jag kunde vara så smart som jag såg ut ibland. Igår mådde jag så dåligt att jag höll på att krivera. Jag fattade inte varför. Jag var så yr. Hade en extrem ångest. Sjukdomskänsla och mådde prutt! Hade en gnutta dödsångest.Jag skrev ett sms till min älskade att jag mådde apa. I samma veva ... Tänk om jag kunde vara så smart som jag såg ut ibland. Igår mådde jag så dåligt att jag höll på att krivera. Jag fattade inte varför. Jag var så yr. Hade en extrem ångest. Sjukdomskänsla och mådde prutt! Hade en gnutta dödsångest.Jag skrev ett sms till min älskade att jag mådde apa. I samma veva jag skickade sms:et så kom jag på varför.Jag kom på anledningen att jag mådde som jag mådde.Jag var ju på kalas hos pappsen.Jag sa när vi åkte dit att jag var extremt sockersugen så det passade ypperligt att gå på kalas och moffa socker.Där var nämligen boven. Sockret.Gud som jag vräkte chokladbollar en gudomligt god glasstårta,läsk,godis you name it,så käkade jag det.Min kropp har väll aldrig sagt i från på det sättet förut. Visst kanske man inte mått som en prinsessa efter man ätit onyttigt. Men det här var en upplevelse. En riktigt dålig upplevelse.Jag vet att socker inte är bra. Jag vet att jag är bland de största sockerråttan i min närhet.Men dödsångest och att må så där dåligt var helt klart något nytt. Kanske lär jag mig något av det,eller INTE.Jag vet inte ännu faktiskt. Jag är beroende.Men min kropp kan inte vara det om jag ska må så. samtidigt så vill den det.Jag har överlag minskat ner på sockret.Varför vet jag egentligen inte. Det blev bara så. Men jag är fortfarande där i tanken att jag skulle vilja mysa ner mig med en fet godispåse i sängen och kolla på film. När jag köper godis (helst från sweet i sandviken) så vill jag ju ha mycket av allt. resultatet blir alltid över kilot. Jag trycker inte i mig allt.Äter ändå rätt lite när jag äter. Men godiset äts upp under flera dagar i stället. Prutt!!Jag älskar ju godis,lite för mycket. Men det är ett jävla gift! Ett smaskigt sådant.Summan av det hela vet jag inte egentligen.Jag vill tänka/agera smart. Lägg av med skiten. Enkelt det låter. Härligt det skulle vara. Men likt förbannat är jag dum som en jag vet inte vad. Korkad. Jäklar vad jag peppar mig själv genom att slå ner mig i skorna på mitt agerande. Mitt agerande är dåligt. Men jag är inte dålig för det.
Nu ska jag krypa upp i grottan,pina mig igenom tanken på godis. Dreglande,sucktande efter det där jäkla giftet.Nu får det vara nog.
Read more
Blev en lång och intensiv träningsdag.. bröst/biceps som uppvärmning inför squash-krossen mot ...
Media Removed
Blev en lång och intensiv träningsdag.. bröst/biceps som uppvärmning inför squash-krossen mot @christofer.johansson (3-0 i matcher). Knappt återhämtad efter det så blev det en otroligt snabb och slitsam 5:a i löpspåret under lunchen.. jeez, om inte jag är sliten och fit imorgon, då ... Blev en lång och intensiv träningsdag.. bröst/biceps som uppvärmning inför squash-krossen mot @christofer.johansson (3-0 i matcher). Knappt återhämtad efter det så blev det en otroligt snabb och slitsam 5:a i löpspåret under lunchen.. jeez, om inte jag är sliten och fit imorgon, då vet jag inte vad som krävs. Jag förväntar mig minst 3 magrutor. #fit #fitness #squash #running #gym #chestday #everyday #iksu #nocco #budofitness #underarmour #suuntosverige
Read more
Jag tror inte jag har alla hästar hemma, eller hissen gick inte ända upp 🤯 inte försöka ta hem tefaten ...
Media Removed
Jag tror inte jag har alla hästar hemma, eller hissen gick inte ända upp 🤯 inte försöka ta hem tefaten till Sverige Jag tror inte jag har alla hästar hemma, eller hissen gick inte ända upp 🤯 inte försöka ta hem tefaten till Sverige
Vår sista dag i USA för den här gången inleddes med tidig frukost. Vi tänkte att med tanke på firandet ...
Media Removed
Vår sista dag i USA för den här gången inleddes med tidig frukost. Vi tänkte att med tanke på firandet igår skulle det knappast vara så mycket folk vid Griffith Observatory så efter utcheckningen körde vi dit. Stor skillnad och vi kunde parkera på toppen. Det var rätt disigt över downtown LA ... Vår sista dag i USA för den här gången inleddes med tidig frukost. Vi tänkte att med tanke på firandet igår skulle det knappast vara så mycket folk vid Griffith Observatory så efter utcheckningen körde vi dit. Stor skillnad och vi kunde parkera på toppen. Det var rätt disigt över downtown LA men vi fick några bilder i alla fall. Vi gick för att städa ur bilen och höll på att svettas ihjäl. Det pratades på radion om att extrem värme var på väg och det kändes.
Griffith är en av de vanligaste filminspelningsplatserna i LA, och när vi var på väg därifrån rullade Netflix in med två stora bussar med utrustning. Forden styrdes mot LAX och efter vissa problem med att hitta en bensinmack var den till sist både tankad och avlämnad hos Avis.
Vi hade lyckats uppgradera oss till business class på vägen hem så vi hade tillgång till den mycket trevliga Star Alliance-loungen innan avgång.
Vi flög strax efter två och allt var väldigt bra. Sköna säten, trevlig personal och mycket god mat. Första gången jag fått en nyskummad cappuccino på flyget! Stoffe såg på film och jag läste Fredrik Backman-bok och njöt av ett säte som blev till en säng. Skönt att kunna sträcka ut :) Nån sömn blev det dock inte, jag började bli trött en timme innan frukost så det kändes inte lönt att sova då. Frukosten var för övrigt kanon, så gott med knäckebröd och rågbröd!
Tyvärr var vårt anslutningsflyg från Arlanda inställt så istället för 1.5 timme hade vi 5 timmar där. Visserligen hade vi lounge men till skillnad från Kastrup fanns det inga vilorum. Vi var rejält trötta när vi äntligen nådde Sturup där Christin hämtade oss.
Så hur sammanfattar man då en sån här resa? Får tänka lite på det..
Read more
Så länge som mamma skrattar och med hjälp kan gå till soffan så mår jag bra i hjärteroten. Jag kämpar ...
Media Removed
Så länge som mamma skrattar och med hjälp kan gå till soffan så mår jag bra i hjärteroten. Jag kämpar med allt, det ska ni veta. Och jag vill inte ha bråk på min sida. Om jag lägger ut en fin video på Erika och mig i Venedig så vill inte jag sitta och läsa en massa skit då folk bråkar med varandra. Jag ... Så länge som mamma skrattar och med hjälp kan gå till soffan så mår jag bra i hjärteroten. Jag kämpar med allt, det ska ni veta. Och jag vill inte ha bråk på min sida. Om jag lägger ut en fin video på Erika och mig i Venedig så vill inte jag sitta och läsa en massa skit då folk bråkar med varandra. Jag säger en gång till - ge mig positiv energi annars kan ni dra!!! Om ni ser på den tidigare Venedig videon så är det riktigt krigsföring som pågår. SLUTA för jag gör uppehåll med mina uppdateringar annars.
Read more
1000 Nazister beräknas marschera i Stockholm. Jag skulle stått i valstugan på sergelstorg, men ...
Media Removed
1000 Nazister beräknas marschera i Stockholm. Jag skulle stått i valstugan på sergelstorg, men vågade inte. Jag skäms mycket för den rädslan. En stark önskan om att man skulle våga, men man är bara en människa. En liten queer person som inte klarar allt. Istället står jag på tryggt avstånd ... 1000 Nazister beräknas marschera i Stockholm. Jag skulle stått i valstugan på sergelstorg, men vågade inte. Jag skäms mycket för den rädslan. En stark önskan om att man skulle våga, men man är bara en människa. En liten queer person som inte klarar allt. Istället står jag på tryggt avstånd på Sthlmscenterns båt. Just nu är den dränkt i regnsbågsfärger och snart ska två kvinnor ska vigas på båten, utanför platsen där nazisterna har torgmöte.
Nazisterna kan hata oss, men de kan inte stoppa oss. Kärleken är störst. Störst av allt. Homolobbyn vinner.
Tack till er som orkar stå på barrikaderna idag, men kom ihåg att inte utsätta er för fara. ❤️🏳️‍🌈
Read more
Karin Grahn, Johannelundstoppen "Jag bor tvärs över vägen härifrån. Hon som jag bor hos träffade ...
Media Removed
Karin Grahn, Johannelundstoppen "Jag bor tvärs över vägen härifrån. Hon som jag bor hos träffade jag vid brandstationen här nedanför. Hon har också en hund. Hundarna hälsade på varandra och så började vår vänskap. Det är så skönt att komma upp hit. Släppa lös hunden och komma bort några ... Karin Grahn, Johannelundstoppen "Jag bor tvärs över vägen härifrån. Hon som jag bor hos träffade jag vid brandstationen här nedanför. Hon har också en hund. Hundarna hälsade på varandra och så började vår vänskap.
Det är så skönt att komma upp hit. Släppa lös hunden och komma bort några timmar. Titta på folk. Det åker flygplan över här också. Jag brukar filosofierna över vilka som åker och vilka som kommer hem. Var de har varit. Jag tänker på allt och ingenting här.
Jag är aldrig utan min hund Hilda. Hon har betytt otroligt mycket. Utan henne tror jag inte jag hade levt. Jag har haft henne hos en fosterfamilj när jag själv var bostadslös. För hennes bästa. Men det blev en morot, att jag inte ville vara borta från henne för evigt. Så då fixade jag boende på en månad. Hon är det enda jag behöver ha med mig.
Hon så social. Har vi inte varit ute och åkt nånting på ett tag så ställer hon sig vid busskuren eller drar mot tunnelbanan. "Nu ska vi ut och åka. Det har varit skittråkigt i ett par dagar. Jag vill ut och träffa folk" Så då har jag inget val.
Det senaste året har jag hållit i nykterheten, så jag har fått ett känsloliv. Med nykterheten kommer det ju automatiskt. Det har varit väldigt omtumlande. Jag träffade nyligen en vän från förut och insåg att jag är en helt annan människa i dag. Jag mår mycket bättre. Jag är en bättre människa.
Jag skulle bara till Stockholm och mellanlanda men jag blev kvar. När jag står hemma på balkongen och tittar ut över allt det här så är jag så himla glad och tacksam att jag kan få vara kvar här. Det är väl fint med Jämtlands gröna skogar men jag tycker att det är vackert att se husen. Allt det här. Det är så mysigt att det finns såna här ställen där man kan gå upp och busa av hunden. Min lilla kulle."
Foto: Martina Holmberg
#medegnaord #situationsthlm #245
Read more
Loading...
Load More
Loading...