Loading Content...

Je ni tak makeup

Unique profiles
68
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Ampang, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia, Marsiling Drive
Average media age
674.6 days
to ratio
4.9
HATI- HATI !! SANGAT PANJANG UTK DIBACA! TAPI JANGAN MALAS UTK MEMBACA! Ramai yang masih tak faham kenapa dengan Relaxing Makeup melter ni? Remove makeup je kot? Dekat g******* ada..dekat w***** ada. Bersih jugak kan? Lepas tu cuci je la muka dengan clenser macam biasa. Settle. Isn’t?? ... HATI- HATI !! SANGAT PANJANG UTK DIBACA! TAPI JANGAN MALAS UTK MEMBACA! 🙊

Ramai yang masih tak faham kenapa dengan Relaxing Makeup melter ni? Remove makeup je kot? Dekat g******* ada..dekat w***** ada. Bersih jugak kan? Lepas tu cuci je la muka dengan clenser macam biasa. Settle. Isn’t?? Well,sebelum korang pakai,korang fikir kan tak tentang ingredients dia and apa akan jadi selepas tu? Kalau ada bagus. And kalau takda do it now.

After along day wearing or not wearing makeup, kita memerlukan sesuatu yang senang dan cepat! Jimat masa! And tak mengering kan dan merosakkan kulit muka!! Ni penting ni. Nak senang dan cepat tapi nak kulit cantik. Kan?

Kak Ferra Rossa fomulated Relaxing Makeup Melter ni with 2 in 1 ways! 2 dalam 1 tau! Mana nk cari? And it is oil base! Then, makeup melter ni juga ada Lavender oil! Korang tau tak function lavender oil ni untuk apa? Yes! Memberi calming sensation! Ketika mengurut muka utk cuci muka tu,kita rasa feeling je.rasa tenang je..something feeling yg sgt best!
Selain tu ade argan oil,aloe vera oil, and lastly is VIT E weyh! Sangat bagus utk kulit tau. Because vit E ni antioxidant! Selain tu akan memperbaiki strucktur kulit dan akan membuatkan kulit muka kita #lembutmacambaby 😍😍 Walaupun it come from oil base, yes memang ia sejenis minyak! But after we rinse with tap water,those oil yg kita letak kat muka tu,semua hilang! .
.
And u know what kenapa kita panggil dia 2 in 1 Relaxing Makeup Melter? Selepas kita letak oil ni di muka kita,segala kotoran degil and makeup2 yg waterproof semua keluar kan? So sebelum kita bilas,kita letak sedikit air dkt muka then gosok and urut lagi muka kita..
.
.
Apa yg akan jadi? That oil akan turns jadi milky! Yes! Dia akan jadi milky! That makeup melter telah berganti and berfunction seperti pencuci muka!! What??? 😍😍😍😍. Dengan ini ia akan dapat mengurang kan sebum pada kulit muka kita,dah mengimbangi PH pada kulit kita. Bila sebum kurang,PH balance,apa akan jadi? Jerawat segan laa nk keluar! 😝😝 Sampai sini korang baca,korang suka tak dengan kelebihan Makeup Melter ni? 🙈🙈 Pandai kan ferra ni? Cipta sesuatu yg bukan senang kan diri dia je. Tapi Senang kan semua orang!
Read more
Bola som upozornená - Vraj som už 20 dní nepridala žiadnu fotku do feedu... Ahojte. Dnes vyzerám ...
Media Removed
Bola som upozornená - Vraj som už 20 dní nepridala žiadnu fotku do feedu... Ahojte. Dnes vyzerám takto a usmievam sa takto ️ Do 31.8. mám odovzdať bakalárku a potom màm ešte súborku z ekonómie a štátnice. Teraz tu mám na víkend bff @paathy_xo s přítelem. Takže taký update reality. Nič zaujímavé. ... Bola som upozornená - Vraj som už 20 dní nepridala žiadnu fotku do feedu... Ahojte. Dnes vyzerám takto a usmievam sa takto ➡️
Do 31.8. mám odovzdať bakalárku a potom màm ešte súborku z ekonómie a štátnice.
Teraz tu mám na víkend bff @paathy_xo s přítelem.
Takže taký update reality. Nič zaujímavé.
A veď nebojte. Jak ja sa tu z toho už vyhrabem zas budem spamovať. Po 5 rokoch je insta break dobrý. Lebo som trochu vyprahnutá a mám energie akurát tak pre seba a blízkych, a fotiť ako som v práci, ako pijem kávu a ako pozerám telku keď chcem vypnúť, alebo práve píšem bakulu neni úplne originálne dokolečka.
A tak.
xoxoxo
Pa
Lubim .
.
.
#girl #slovakgirl #inshot #makeup #brunette #white #whitet #detail #selfie #love #life #break #insta #mood #beautiful
Read more
selamat pagi<span class="emoji emoji1f60d"></span> hari ni mesti byk open house.. nak bersiap jgn lupa pakai #ephyraskincareseries ...
Media Removed
selamat pagi hari ni mesti byk open house.. nak bersiap jgn lupa pakai #ephyraskincareseries dulu.. 100% bahan semulajadi.. selamat di kulit n terjamin hasilnya penyelamat sy ni.. klu jumpa sy kat luar kebiasaannya mesti perasan sy takde nak makeup2 ni sbb dah confident kulit ... selamat pagi😍
hari ni mesti byk open house..
nak bersiap jgn lupa pakai #ephyraskincareseries dulu..
100% bahan semulajadi..
selamat di kulit n terjamin hasilnya😍
penyelamat sy ni.. klu jumpa sy kat luar kebiasaannya mesti perasan sy takde nak makeup2 ni sbb dah confident kulit bersih dgn ni✌🏻 .
.

@Regrann from @ephyra2u - ”KAU TAK PAYAH LAH AJAK AKU SELFIE LAGI! SAH-SAH AKU YG KENA BAHAN!!!” .
.
Setiap kali ajak selfie, memang kalau boleh aku mengelak. Orang lain semua cun melecun. Mekap tak mekap sama je. Stress aku! .
Bila aku tanya kawan aku yg kulit licin si Hajar ni , dia cakap....
.
“Sebenarnya makeup tu nombor dua. Yang nombor satu kau kena jaga kulit kau dulu! Kalau tak jangan haraplah nak flawless!”
.
.
Aku rasa betul lah tu. Tepek lah banyak mana pun mekap, kalau kulit tak elok... takat tu jelah mekap kita. Tak kemana!
.
Terus Hajar bukak instagram EPHYRA.
Tunjuk aku suruh guna EPHYRA SKINCARE SERIES. Dia kata dah dekat 6 bulan dia guna.
.
.
Kalau dulu Hajar kata bukan sekadar tak nak selfie, nak tengok cermin pun takut. Tapi sekarang asyik pegang muka sendiri je. Geram dengan gebu licin pipi sendiri! Dia cakap, rugi kalau aku tak cuba sendiri. Makin lambat aku try, makin lambat aku nampak result. Baik order sekarang.
.
.
Bila tgk, hah kau!!! EPHYRA SKINCARE SERIES tengah ada promosi. Beli satu set dapat free soap case. .
Siapa nak lagi offer macam ni untuk EPHYRA SKINCARE SERIES?
.
.
Whatsapp 019-3800779 untuk terus order dengan Jiha. Ataupun korang boleh beli kat website www.oceanlife2u.com
.
.
#ephyra2u #ephyradealers #ephyralovers #ephyraskincareseries
Read more
. Regrann from @karapoleskincare . . Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat Bila ...
Media Removed
. Regrann from @karapoleskincare . . Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat - Kena tahu ya, kulit ... .
Regrann from @karapoleskincare .
.
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat
Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat 😩
-
Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah akan jadi minimal dan kulit akan cantik. KERING ni punca whiteheads, KERING juga punca pigmentation/jeragat, KERING/DEHYDRATED juga adalah punca kepada sebum berlebihan. Balancekan pH kulit ya semua
-
Nasib baik ada Bright C, Aten pakai sampai 8 pumps! Puas hati. Nak keluar dah ni, calit Daily Cream je 👍 Cepat book untuk bayar sebelum 31 Ogos ini sempena #ksmerdekasale 🎉
.
.
Read more
Tahu tak, sebab awak, makeup jadi long lasting je dari pagi boleh sampai ke malam~ Dah la awak ni bau ...
Media Removed
Tahu tak, sebab awak, makeup jadi long lasting je dari pagi boleh sampai ke malam~ Dah la awak ni bau wangi je, rasa nak ngap je bau wangi tu hehe. . Ehh musykil iols tau, sejenis apa awak ni magic sangat ni ? . Laaaa patutlaaaaa girlssss... Primer Spray ni laa puncanya makeup long lasting ... Tahu tak, sebab awak, makeup jadi long lasting je dari pagi boleh sampai ke malam~ Dah la awak ni bau wangi je, rasa nak ngap je bau wangi tu hehe.
.
Ehh musykil iols tau, sejenis apa awak ni magic sangat ni ?
.
Laaaa patutlaaaaa girlssss... Primer Spray ni laa puncanya makeup long lasting😭 Bukan tu je ! haa apa lagi ni ?? Banyak fungsi primer spray ni rupanyaaaa ! Apa tu ?? .

MATTE & RADIANT:
.
1- sebagai PRIMER,agar makeup tahan lama dgn EFFECT DEWY
.
2- sesuai bagi mereka yg BERKULIT KERING (Radiant) yg BERKULIT MINYAK (Matte)
.
3- untuk SET MAKEUP supaya makeup tahan sehingga 12 jam!
.
.
Apa pulak BAHAN TERPENTING dalam primer spray ni ??
.
1- ALOE VERA (utk mengurangkan rasa gatal pada kulit n merawat kulit)

2- VITAMIN E (memperbaiki parut)

3- COCOS NUCIFERA (melembap kulit n merawat enzima + anti pengelupasan)

4- GALACTOMYCES ( kurangkan kedut n whitening )

5- TUMERIC ( haluskan kulit + pudarkan bekas jerawat)

6- CENTELLA ASIATICA ( perawatan utk kulit yg luka supaya luka cepat kering)

7- CARICA PAPAYA ( anti kedut,utk whitening)
Read more
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa ...
Media Removed
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat - Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah ... Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat 😩
-
Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah akan jadi minimal dan kulit akan cantik. KERING ni punca whiteheads, KERING juga punca pigmentation/jeragat, KERING/DEHYDRATED juga adalah punca kepada sebum berlebihan. Balancekan pH kulit ya semua
-
Nasib baik ada Bright C, Aten pakai sampai 8 pumps! Puas hati. Nak keluar dah ni, calit Daily Cream je 👍 Cepat book untuk bayar sebelum 31 Ogos ini sempena #ksmerdekasale 🎉 Sooo ada soalan?
Read more
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa ...
Media Removed
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat - Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah ... Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat 😩
-
Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah akan jadi minimal dan kulit akan cantik. KERING ni punca whiteheads, KERING juga punca pigmentation/jeragat, KERING/DEHYDRATED juga adalah punca kepada sebum berlebihan. Balancekan pH kulit ya semua
-
Nasib baik ada Bright C, Aten pakai sampai 8 pumps! Puas hati. Nak keluar dah ni, calit Daily Cream je 👍
Read more
Semalam main mekap-mekap! . . Sebenarnya nak try Atie Beauty Seri Booster dan Serum je! Tapi ...
Media Removed
Semalam main mekap-mekap! . . Sebenarnya nak try Atie Beauty Seri Booster dan Serum je! Tapi seriously lawa gila and ringan gila kat kulit! . . Siapa suka makeup light-light tu boleh cuba sebab Atie Beauty punya produk ni, nampak natural je. Korang pun suka makeup yang tak heavy kannnnn? ... Semalam main mekap-mekap!
.
.
Sebenarnya nak try Atie Beauty Seri Booster dan Serum je! Tapi seriously lawa gila and ringan gila kat kulit! .
.
Siapa suka makeup light-light tu boleh cuba sebab Atie Beauty punya produk ni, nampak natural je. Korang pun suka makeup yang tak heavy kannnnn? .
.
@atiebeautycare_official
@atiebeautycare_official
@atiebeautycare_official
Read more
Seperti yang dijanjikan post sebelum ni kalini nak share #skincareroutine #roadtobeflawless ...
Media Removed
Seperti yang dijanjikan post sebelum ni kalini nak share #skincareroutine #roadtobeflawless 🤣🤣 - 1st step guna yang paling kiri pink color ‘Micro Molecule Gentle Cleansing Solution. This one 3 in 1(Makeup remover, cleanser and toner) so bawak tu je da complete. And memang sesuai untuk ... Seperti yang dijanjikan post sebelum ni kalini nak share #skincareroutine #roadtobeflawless 🤣🤣
-
1st step guna yang paling kiri pink color ‘Micro Molecule Gentle Cleansing Solution. This one 3 in 1(Makeup remover, cleanser and toner) so bawak tu je da complete. And memang sesuai untuk yang selalu travel jugak 🤩
-
Second step yang biru Meso Moist Treatment Essence dia ibarat melembabkan tanah which is based skin kita lepas pakai toner then for my skin pakai Advance Durian Hydration Serum for dry normal skin. Depends on your skin ade Mangosteen, Pomegranate 😉
-
Then final step is Delicate skin Sos Cream. Nama bukan main Sos bagai tapi actually tu moisturizer. Untuk melembabkan kulit lepas seharian bekerja. 😁
-
Last but not least semua da pakai mata jangan dilupakan ya, no more eyebag, eye wrinkle, segala masalah mata. Nanti muka je licin macam lantai mata 😱 hitamnyaaa 🤪 So gunalah Eye serum cream untuk kesihatan mata anda 👀
-
Okay habis boleh la tidur dengan hati yang senang boleh lah repeat step ni di siang hari sehingga anda mendapatkan kulit yang diingini dan maintain kan kulit anda sebegitu. 😍
-
Sekian #skinroutine untuk hari ini. -
p/s : barang-barang yg di sebut tu semua bawah Rm200 and Rm100 ya. Jangan risau harga tak Yahudi sangat 🤣🤣🤪 janji berbaloi dan berkesan. -
#bandblabs
#skincare
#mercatobeautysolution
Read more
Kulit muka kita ni lah kan boleh disamakan macam barang baru, benda baru. First time beli elok je ...
Media Removed
Kulit muka kita ni lah kan boleh disamakan macam barang baru, benda baru. First time beli elok je rupa dia. Licin tanpa sebarang calar. Lawa! . Tapi tu kalau first time beli, bila dah buat pakai barang tu sampai lebih 5-10 tahun? Macam kuali masak tu. Agak agak apa jadi kalau tak jaga? Dengan ... Kulit muka kita ni lah kan boleh disamakan macam barang baru, benda baru. First time beli elok je rupa dia. Licin tanpa sebarang calar. Lawa!
.
Tapi tu kalau first time beli, bila dah buat pakai barang tu sampai lebih 5-10 tahun? Macam kuali masak tu. Agak agak apa jadi kalau tak jaga? Dengan calar balar nya. Minyak kotor terlekat. Rupa pun tak berapa nak ada dah.

Tapi kalau kuali buruk, boleh beli baru. Kalau manusia? Kulit buruk boleh beli baru? Tak semua orang sanggup spend ribu riban untuk kulit yang cantik halus mulus ya.

Unless hidup awak ni nak kena makeup tebal untuk tutup 'cela' dekat muka awak tu. Kalau tutup pun orang boleh nampak okay, macam gambar atas tu👆👆.
.
Kalau dah berbiji biji, macam mana nak tutup? Lagi teruk jadinya adalah kalau ashik makeup je memanjang.

Sebab tu lah kita kena jaga daripada awal lagi. Jangan dah 'teruk' baru sebok nak elokkan.

Haaa thats why akak nak memperkenalkan set kecantikan abadi dekat awak ni adik adik akak akak abang abang.

Sebolehnya semua orang nak yang terbaik untuk diri sendiri kan. Akak pun nak kasi yang paling hebat je dekat awak.

Nah, cubalah setia dengan Serbuk magik Twc & Si gedebab Hijau ni. Lepas dah #konsisten , u can thank me later💁
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Pernah tak awak crush dekat someone? Awak nak dia notice awak tapi kulit muka 'tak siap' lagi. Acano?. . Rasa ...
Media Removed
Pernah tak awak crush dekat someone? Awak nak dia notice awak tapi kulit muka 'tak siap' lagi. Acano?. . Rasa diri ni unattractive sangat bila muka nampak kusam, jerawat tak banyak pun tapi adalah sikit dekat dahi, dekat hidung, dekat pipi. Lepastu tona kulit pulak tak sekata. Maklumlah ... Pernah tak awak crush dekat someone? Awak nak dia notice awak tapi kulit muka 'tak siap' lagi. Acano?.
.
Rasa diri ni unattractive sangat bila muka nampak kusam, jerawat tak banyak pun tapi adalah sikit dekat dahi, dekat hidung, dekat pipi. Lepastu tona kulit pulak tak sekata. Maklumlah nak keluar bawak payung bila panas, takut orang mengata. So, tadah jelah muka sampai burn😂.
.
Rasa macam muka kita sorang je worst. Padahal ramai je yang ada blemishes. Tapi tu orang lain, biarlah dia. Yang pasti diri sendiri nak kulit licin, flawless. Kalau cerah lagi bagus! Maklumlah zaman sekarang kan kulit putih ke cantik. Bonuslah kalau cerah satu badan kan.

Scroll instagram terjumpa lah serbuk magik TWC. Seller dia, kak aini bagi tips kecantikan, lengkap! Bila dah follow semua cara cara pemakanan yang betul, lepas 20 hari humangaiii.
.
Tak percaya tengok diri sendiri. Jerawat semua dah lari, sunburn dah hilang, kulit makin cerah dari muka sampai ke kaki!.
.
Betullah orang kata, once u look good, u feel good. Sekarang ni nak keluar pun tak payah pakai makeup, pakai sun block je untuk kasi 'protection'.
Part paling best, crush yang dulu tak sedar kewujudan diri ni, pandang kita tak berkelip!
.
Muka terlebih NUR mungkin🤣.
.
Apa apa pun, thank you TWC! U are really really amazing🔥❤
.
DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊
.
-stokis aini-

#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF50! <span class="emoji emoji1f525"></span> Korang nak tau tak, sinaran matahari tu adalah ...
Media Removed
SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF50! Korang nak tau tak, sinaran matahari tu adalah musuh utama kulit kita! Pakai lah banyak mana pun produk kecantikan, kalau korang tak protect muka dari sinaran matahari ni, memang bazir je semua produk tadi. Kusam, kedut, jeragat, jerawat, ... SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF50! 🔥

Korang nak tau tak, sinaran matahari tu adalah musuh utama kulit kita! Pakai lah banyak mana pun produk kecantikan, kalau korang tak protect muka dari sinaran matahari ni, memang bazir je semua produk tadi.
Kusam, kedut, jeragat, jerawat, haa semua ni majoriti kulit rosak disebabkan kulit kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau.

Untuk protect kulit muka daripada sinaran matahari yg bahaya nie, tiap hari wana guna my favorite Youth Moisturizer SPF50! 😍

SPF50 ni khas untuk pasaran Malaysia je tau. Kalau kat US, Youth Moisturizer cuma SPF30 jee. Malaysia ni too hot, so Shaklee rumuskan kandungan SPF50 special untuk kita 😌

Kalau korang perasan, atas packaging moisturizer ni ada label Broad Spectrum. Apa Broad Spectrum ni?
Ada 2 jenis sinar UV yg boleh rosakkan kulit kita tau :
🔥 UVA : menyebabkan penuaan yg mendatangkan kedutan & age spot.
🔥 UVB : membakar kulit & menyebabkan kulit gelap.

If muka kita terdedah kepada UVA & UVB secara keterlaluan, boleh menyebabkan kanser kulit!

Kebiasaannya, sunblock/sunscreen kat pasaran sekarang, mampu halang sama ada sinaran UVA atau UVB sahaja dari bakar kulit kita.
Only Sunblock with Broad Spectrum sahaja yang mampu melindungi muka kita daripada 2 sinaran ni sekali! And guess what? Youth Moisturizer ni ada kandungan Broad Spectrum, which ia mampu melindungi kulit daripada kedua2 sinar UVA & UVB yg bahaya ni! 😍

The best thing is, Youth Moisturizer ni bukan takat protect muka dari matahari, tapi tolong lembutkan sekali kulit kita, and repair skintone bagi sekata! And utk siapa yang minat makeup, Youth Moisturizer ni boleh jadi primer and highlighter tau 😍 Memang mekap tahan lama and glowing bila korang pakai ni 👍

Kalau duduk rumah je, memang still korang patut pakai sunblock sebab sinaran matahari especially UVA boleh tembus kaca & awan gelap. So, kita actually terdedah kepada matahari gak even duduk rumah je tau.
Dah tau kan kepentingan & kehebatan Youth Moisturizer nie? Wana memang tak boleh miss everyday pakai nie. Meh la sama-sama protect muka kita supaya sentiasa kekal cantik and muda! 😊

Beauty & Health Consultant,
Razwana Razif
011-29118686
Read more
siapa nak order @faraalipbutter ni especially yang dah mengidam lama tu kannnn jom cepat whatsapp HQ ‭+60 18 311 4142‬ sekarang! mommy nim buat FREE POSTAGE NI HAAA SAYANG. . tak pandai la buat tutorial makeup mcm blogger lain buat tu cantik je. hahaha ni boleh laa tunjuk sikit sikit mana ... siapa nak order @faraalipbutter ni especially yang dah mengidam lama tu kannnn jom cepat whatsapp HQ ‭+60 18 311 4142‬ sekarang! mommy nim buat FREE POSTAGE NI HAAA SAYANG.
.
tak pandai la buat tutorial makeup mcm blogger lain buat tu cantik je. hahaha ni boleh laa tunjuk sikit sikit mana yg jadi 😂
.
eye pallete @anasism
Read more
ok mggu ni last berholiday..thanks my manager @mell1011 bg i cuti raya 2 mggu tanpa makeup! hahahaha yashhh!! mggu ni dah start busy balik makeup wedding dll..tangan dah gatal2 ni nak pegang brush..huhuhu siapa yg nak booking makeup wedding ke event ke..jgn risau tak mahal..whstspp je.. ... ok mggu ni last berholiday..thanks my manager @mell1011 bg i cuti raya 2 mggu tanpa makeup! hahahaha yashhh!! mggu ni dah start busy balik makeup wedding dll..tangan dah gatal2 ni nak pegang brush..huhuhu siapa yg nak booking makeup wedding ke event ke..jgn risau tak mahal..whstspp je.. +60 18-293 9167 inhsa allah jadual tahun depan dah di buka 😍🙏🏻 ada yg tanya kalau lock kat nmber tu alha ke yg makeup? yesh of chozzz alha yg makeup.. bg tau je nak camne..nak makeup natural nipis2? nak makeup tebal2 mampan2? semua boleh~ order je macam kat kedai mamak tu.. onz ke tak onz lepak mamak? haaaa jgn risau..kalau nk pm nmber td nak ajak openhouse pun boleh 🌪🌪💃🏻💃🏻💃🏻😝😝 sorry @mell1011
Read more
NR Cosmetics Luxury Compact Powder . Item yang harus ada pada setiap wanita. Walaupun hanya compact powder tapi full coverage okay, tak perlu pakai foundation pun. Lagi2 lepas solat tak larat nak tepek makeup banyak2 kan just sapu je compact powder ni confirm semua cela tertutup serious ... NR Cosmetics Luxury Compact Powder
.
Item yang harus ada pada setiap wanita.
Walaupun hanya compact powder tapi full coverage okay, tak perlu pakai foundation pun.
Lagi2 lepas solat tak larat nak tepek makeup banyak2 kan just sapu je compact powder ni confirm semua cela tertutup serious barang baik ni!
.
.
#nrckulai #nrcagentkulai #nrcagentjb #nrcagenskudai #nrcjb #nrcjohor #nrcosmeticsjb #nrcosmeticsskudai #nrcosmeticskulai #nrcjohorbahru #agennrcjb #agennrcjohorbahru #agennrcjohor #agennrckulai #nrcagenkulai #agennrcpontian #nrcagentpontian #teamrichlegacy
Read more
NR Cosmetics Luxury Compact Powder . Item yang harus ada pada setiap wanita. Walaupun hanya ...
Media Removed
NR Cosmetics Luxury Compact Powder . Item yang harus ada pada setiap wanita. Walaupun hanya compact powder tapi full coverage okay, tak perlu pakai foundation pun. Lagi2 lepas solat tak larat nak tepek makeup banyak2 kan just sapu je compact powder ni confirm semua cela tertutup serious ... NR Cosmetics Luxury Compact Powder
.
Item yang harus ada pada setiap wanita.
Walaupun hanya compact powder tapi full coverage okay, tak perlu pakai foundation pun.
Lagi2 lepas solat tak larat nak tepek makeup banyak2 kan just sapu je compact powder ni confirm semua cela tertutup serious barang baik ni!
.
.
#nrckulai #nrcagentkulai #nrcagentjb #nrcagenskudai #nrcjb #nrcjohor #nrcosmeticsjb #nrcosmeticsskudai #nrcosmeticskulai #nrcjohorbahru #agennrcjb #agennrcjohorbahru #agennrcjohor #agennrckulai #nrcagenkulai #agennrcpontian #nrcagentpontian #teamrichlegacy
Read more
Skincare tutorial gitussss! Elcah pun sejenis pakai pencuci muka 2-3 jenis tapi kalau cleanser @elcahco ni ecah selalu guna waktu pakai makeup & waktu nak tidur (malam). Cleanser elcah ni ada effect healing process lelagi kalau jenis kulit senang naik redness / jerawat / allergik cepat ... Skincare tutorial gitussss! Elcah pun sejenis pakai pencuci muka 2-3 jenis tapi kalau cleanser @elcahco ni ecah selalu guna waktu pakai makeup & waktu nak tidur (malam). Cleanser elcah ni ada effect healing process lelagi kalau jenis kulit senang naik redness / jerawat / allergik cepat sangat helok tau dalam 3-7 hari je dah cantik kulit 👍🏻
-
Sekarang ada promo cash rebate RM20 + free shipping untuk pembelian 3 item (boleh campur item) jom kulit cantik sama sama dengan elcah 😙❤️
-
Order whatsapp je ecah 014 363 1191
Tak rugi cuba nanti ecah share testimoni kulit ecah pula dengan @elcahco
Read more
" MAKAN BUAH JE BOLEH PUTEH GEBU GEBAS! DAH TAK PERLU SUNTIK BAGAI UTK MILIKI KULIT ORI MCM BEBBY... ...
Media Removed
" MAKAN BUAH JE BOLEH PUTEH GEBU GEBAS! DAH TAK PERLU SUNTIK BAGAI UTK MILIKI KULIT ORI MCM BEBBY... " . . Yang nak kulit PUTEH melepak, meh wasap Syaa sekarang 🏻‍♀️ Syaa nak share rahsia kulit akak Bella kita nie tanpa perlu sakitkan kulit dengan sunttikan puteh Syaa nak yg serius nak rawat ... " MAKAN BUAH JE BOLEH PUTEH GEBU GEBAS! DAH TAK PERLU SUNTIK BAGAI UTK MILIKI KULIT ORI MCM BEBBY... "
.
.
Yang nak kulit PUTEH melepak, meh wasap Syaa sekarang 🙋🏻‍♀️ Syaa nak share rahsia kulit akak Bella kita nie tanpa perlu sakitkan kulit dengan sunttikan puteh 😉 Syaa nak yg serius nak rawat dari dlm bila kulit dah putehh level conpidem, kita lebih kuat, bersih je nampak kita kan 😍 Kulitt kita sihat, muka kita ceriaa, rahsia awet muda puteeh gebu dengan selamat 👍🏻
.
" DULU SAYA DAYANG SENANDUNG.. SKRG SAYA FATIN SNOW WHITE... GARA2 MAKAN VITAMIN BUAH.. " - Fatin
.
.
" Testimoni untuk 10 hari 😱 Luar biasa, Seriusly. Memang lain dari yang lain. Bella rasa cepat kesan sebab bella tk tinggal air masak. Daily 3L bella minum 😍 Alhamdullilah. Ni hasil selepas 10 hari consume VIT-C WHITE. Flavour yogurt! Yummih. Memang best, 1 sachet memang tak cukup untuk sekali makan 🙈" Katanya.
.
.
❤️ KEBAIKAN SUPPLEMENT VIT-C WHITE ❤️
.
😍 Membantu mencerahkan kulit
😍 Membantu melembabkan kulit
😍 Membantu merawat kulit kering .
😍 Membantu merawat kulit bersisik
😍 Kulit lebih sihat dan bermaya
😍 Melindungi kulit dari sinaran UV
😍 Membantu melindungi kulit dari persekitaran yang menyebabkan kulit kusam
😍 Memudarkan parut-parut lama .
😍 Membantu memulihkan kulit
.
.
❤️ KANDUNGAN BAHAN-BAHAN DALAM SUPPLEMENT VIT-C WHITE ❤️
.
✅ Vitamin C
✅ Grape Seed
✅ Ekstrak blueberry
✅ Ekstrak strawberry
✅ Ekstrak backberry
✅ Ekstrak raspberry
.
.
❤️ CARA PENGGUNAAN ❤️
.
- Tuangkan 1 sachet VIT C WHITE kedalam 120 ml air suam atau minuman kegemaran anda, sedia untuk diminum atau boleh dikemam begitu sahaja, kemam2 cantikk gituu 😘
.
.
HARGA : RM60 SM / RM65 SS - 20 sachet (1 kotak)
KOS POS : RM8 SM / RM12 SS
.
DM/WHATSAPP SYAA SEKARANG :
.
014-502.3057
.
017-248.7607
.
http://www.wasap.my/60145023057/VitCWhite
.
.
#kosmetikmurah #bella #muabellaz #putih #bazarpaknilmurah #sayajualmurah #cantik #kurus #produkkesihatan #produkkecantikan #selamathariraya #makeup #produkmurah #original #produkkosmetik #neelofa #theyusufiskandar #emmamembong #fattzura #fattahamin #kulitputih #concealer #syaafiqbeautyshop #laraalana #honeybee #noradanish #supplements #putihgebu #vitaminc
Read more
Pernah tak dengar orang yang tak nak cantik? . Honestly kalau lah Jin Aladdin tu wujud nak bagi ...
Media Removed
Pernah tak dengar orang yang tak nak cantik? . Honestly kalau lah Jin Aladdin tu wujud nak bagi 1 wish dekat kita, kalau dia offer free wish nak bagi kita kecantikan sepanjang hayat nak tak? Siapa je yang akan tolak kan? . Most people dekat dunia ni suka akan kecantikan. Suka tengok good ... Pernah tak dengar orang yang tak nak cantik?
.
Honestly kalau lah Jin Aladdin tu wujud nak bagi 1 wish dekat kita, kalau dia offer free wish nak bagi kita kecantikan sepanjang hayat nak tak? Siapa je yang akan tolak kan?
.
Most people dekat dunia ni suka akan kecantikan. Suka tengok good looking people and feel good about themselves.

Apa yang akak boleh ceritakan tentang serbuk magik TWC ni ialah serbuk magik ni menaikkan nilai kecantikan seseorang tu. Kiranya tak payah pakai over over pun dah boleh nampak cantik.

Maksudnya??
.
Twc ni merawat dari dalam, bukan nak jaga outer appearance je. Malah dalaman pun TWC nak jaga. Bila luar dalam dah bersih, kulit pun automatik akan bebas cela. Putih bersih. Berkilat!

Tak payah nak makeup over.
Tak payah nak fashion over.
Tak payah nak menggeletis over.

Bila muka badan kulit semua cantik secara sihat. Memang confirm nampak cantik. Trust me. Been there, done that.

After TWC confirm tak perlu pakai foundation and concealer nak cover cela dekat muka.

After all, SKIN FIRST. MAKEUP SECOND☝.
.
Nak ngorat TWC tak? Kalau nak, akak nak bagi harga promosi dekat awak. Siapa cepat, dia dapat.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
W nowym roku, czasie, kiedy najsilniej czujemy, że mamy do wypełnienia pustą kartkę, chciałabym ...
Media Removed
W nowym roku, czasie, kiedy najsilniej czujemy, że mamy do wypełnienia pustą kartkę, chciałabym życzyć ci odwagi, byś mógł sprostać oczekiwaniom i zadaniom, jakie nad tobą zawisną, spełnić marzenia, zawalczyć o swoje dobro i szczęście, o siebie. Spokoju ducha. Zawziętości oraz siły ... W nowym roku, czasie, kiedy najsilniej czujemy, że mamy do wypełnienia pustą kartkę, chciałabym życzyć ci odwagi, byś mógł sprostać oczekiwaniom i zadaniom, jakie nad tobą zawisną, spełnić marzenia, zawalczyć o swoje dobro i szczęście, o siebie. Spokoju ducha. Zawziętości oraz siły do stawiania czoła wszystkim tym, którzy będą chcieli burzyć twoje szczęście i spokój. Szybkiego przyswojenia sztuki zdrowego egoizmu bo tylko to pozwoli ci nie stracić ani grama z poczucia twojej wartości oraz czerpania radości z małych codziennych rzeczy, aby uśmiech nie znikał z twojej twarzy. Naprawdę, - doceń poranną kawę, czas poświęcany ci przez przyjaciół, zapach nowej książki, zakupy, eksperymenty. Zrób w tym nowym roku wszystko to, czego nie odważyłeś się zrobić w poprzednim! Częściej mów "tak", mniej zastanawiaj się nad konsekwencjami i przestań, do cholery, bać się ryzyka, miłości, bólu, ran. Przestań być życiowym warzywem i zacznij korzystać z mnóstwa okazji podsyłanych przez los każdego dnia. Częściej rób to, co cię uszczęśliwia, wyrzuć z głowy i życia śmieci, toksycznych ludzi, zakończ znajomości nie mające szansy na zaowocowanie. Załóż demonom obrożę, weź je na smycz, tak jak one mają na smyczy ciebie. A co najważniejsze - bądź sobą w każdej sytuacji bo nie ma drugiego takiego jak ty!

#brunette #longhair #polishgirl #selfie #ladyinred #black #classic #smile #happy #classicmakeup #makeup #motocyklistka #motogirl #itssogoodtobebad #darkeye #browneye #glam #glamour #photooftheday #outfit #fashion #hudabeauty #mattelips #wkruk #ladyinblack #redlips #koszula #red #guess #szpilki
Read more
Morning semua. Semua tahu haritu elcah ada masalah jerawat di atas dahi 2 ketul kan skrg alhamdulillah ...
Media Removed
Morning semua. Semua tahu haritu elcah ada masalah jerawat di atas dahi 2 ketul kan skrg alhamdulillah cukup seminggu dah hilang meskipun makeup mmg tak nampak benjol kan Ni elcah nak share tips dia. Hari hari elcah larut ais batu 1 2 ketol di kawasan yg berjerawat sampai lah ais tu cair ... Morning semua. Semua tahu haritu elcah ada masalah jerawat di atas dahi 2 ketul kan skrg alhamdulillah cukup seminggu dah hilang 😭 meskipun makeup mmg tak nampak benjol kan 😍

Ni elcah nak share tips dia. Hari hari elcah larut ais batu 1 2 ketol di kawasan yg berjerawat sampai lah ais tu cair lepastu elcah guna mask boleh beli di guardian or watsons beli yang loose atau dlm kotak sekali byk pun boleh tak kisah untuk pape pun tapi lagi bagus yg hydrate moist skin punya. Dah lepas pakai u need to bilas muka u dgn air bersih tak perlu nak cuci dgn sabun ok.

And what cream i pakai? Lucky time tu ecah tgh try my own produk acne eraser alhamdulillah its working so i boleh jual share dkt korang nanti di @elcahco and tak pernah setiap hari i mkn supplement @elcahco juga kali ni lepas makan malam je i terus makan supp tu and drink alot of water sbb nak kasi effect dia laju. Supp i 80% vitaminc so dia mmg sgt sesuai utk repair your inside tissues.

Ok kalau makeup kalau boleh less powder sbb powder akan tutup pori pori sebab tu jerawat susah nak baik sbb minyak dlm jerawat tu tak boleh nak release. And i nasihatkan kalau makeup please use setting spray or fix spray boleh beli di mana mana brand mac or urban decay or mana mana je sephora ke apa skrg byk brand dah jual. So after makeup spray dkt muka so makeup takdelah kering and pori pori u tertutup and jerawat cepat naik and susah nak baik.

And kalau boleh scrub muka u after cuci makeup sebab cleankan betul betul takut ada foundation or bedak yg tertinggal dkt pori pori kulit. Ecah guna scrub st ives. I ada dua jenis 1 dry scrub 1 oily scrub. Ok dua dua best oily scrub boleh buat mask so after sabun muka bilas dgn air amik scrub and urut dkt muka u dlm 2 3 minit and biarkan dlm 5 10 minit. Then baru bilas

Kalau dry scrub after cuci muka u scrub dgn dry scrub and bilas juga. Bestnya scrub ni boleh pakai tiap hari 😭😭😭 kulit allergik or sensitif pun sesuai 😭😭😭 wangi and so soft! Tp kalau tak tahan sakit sikit u better buy oil scrub tau and mahal sikitlah dari normal scrub dia hehe. Ingat tau nama scrub ni st ives 😘

Goodluck to save your skin! Jangan lupa save nanti tak sure photo yg mana ❤️
Read more
Set Basic Naturactor Ni set antara termurah. Tahan lama. Berbaloi beli terutama student. Cover ...
Media Removed
Set Basic Naturactor Ni set antara termurah. Tahan lama. Berbaloi beli terutama student. Cover Face Naturactor tu berat bersih 20g je, mmg kecik. Tapi jangan terkejut boleh tahan 8-18bulan. Customer kami guna sampai jemu nk tggu habis Dgn gunakan teknik makeup yg betul, dpt hasilkan ... Set Basic Naturactor
Ni set antara termurah.
Tahan lama.
Berbaloi beli terutama student.
Cover Face Naturactor tu berat bersih 20g je, mmg kecik. Tapi jangan terkejut boleh tahan 8-18bulan.
Customer kami guna sampai jemu nk tggu habis
Dgn gunakan teknik makeup yg betul, dpt hasilkan makeup yg flawless, glow da tahan lama
Kalau pakai tetiba rasa, kenapa xtahan lama?kenapa xflawless?
Try searh youtube teknik yg betul apply foundation dan powder.
Mostly mak andam & MUA guna Cover Face Naturactor ni
Mereka boleh hasilkan makeup yg cantik, kita pun boleh.
Yg penting usaha & tak jemu cari ilmu
Powder Foundation Naturactor.
Texture powder yg halus.
Span berkualiti dan tahan lama disediakan.
Sesuai semua jenis kulit.

Ramai tanya best ni ke best pixy/miami?
Try dulu, nanti rasa bezanya 😊
.
HARGA SET : RM79
Postage : RM7 SM , RM11 SS
.
📱📩WHATSAPP / SMS🚪 0198949810 ‪ .

#naturactor #modelmuslimah ‪ #naturactormalaysia #makeupmalaysia #sayajualkosmetik #setnaturactor #kosmetikmalaysia‬ ‪ #naturactororiginaljapan‬ ‪ #naturactororiginal‬ ‪ #originalnaturactor‬ ‪ #naturactorjapan‬ ‪ #sayajualnaturactor #sayajual‬ #sayajualmakeup #sayajualcosmetic #makeupcantik #naturactormalaysia #pengantin #kahwin #alatmakeup #naturactorjapanmalaysia #makeupartistmalaysia #naturactorcoverface #setpowderfoundationnaturactor
Read more
<span class="emoji emoji1f337"></span>CHARMS CLEANSER & MAKEUP REMOVER<span class="emoji emoji1f337"></span> _ <span class="emoji emoji2714"></span>Paling best tentang Cleanser & Make Up Remover Charms ni ...
Media Removed
CHARMS CLEANSER & MAKEUP REMOVER _ Paling best tentang Cleanser & Make Up Remover Charms ni ianya betul2 membersih & membantutkan pertumbuhan blackhead/ whitehead/ jerawat2 sampai ke akar2nya . Membersih mendalam membuang sisa2 kotoran di wajah serta minyak berlebihan akibat ... 🌷CHARMS CLEANSER & MAKEUP REMOVER🌷
_ ✔Paling best tentang Cleanser & Make Up Remover Charms ni ianya betul2 membersih & membantutkan pertumbuhan blackhead/ whitehead/ jerawat2 sampai ke akar2nya
.
✔Membersih mendalam membuang sisa2 kotoran di wajah serta minyak berlebihan akibat pori2 terbuka..Selepas cucian kulit semakin lembut & tegang
.
✔Bahan2 seperti collagen & apple steamcell sgt baik utk kulit...Tahan lama penggunaan sbb ianya dlm bentuk gel...Sgt berbaloi2 mudah dibawa ke mana2 .

Ramai customer hakak bagi feedback CLEANSER CHARMS best sangat ! Sebab apa? Sebab ada MAKE UP REMOVER skali dalam satu botol.. Memang best la kan.. tak payah nak tenyeh2 muka pakai wet tissue/make up remover dlu.. pakai je cleanser ni terus ..settle! 🎉Jangan lupa & jangan malas ye nak cuci muka dengan Charms Cleanser & Makeup Remover sebelum tidur.. 🎃Jom baca sikit tips pemakaian Charms Cleanser ini
👉Langkah untuk membersihkan wajah dari make up/kekotoran:

1👉 Cuci tangan bersih2. Biarkan bahagian wajah yang ingin dibersihkan itu kering sahaja.
2👉Press dalam 2-3 kali Charms Cleanser & gently rub your face sampai keluar buih.
3👉 Gently rub 2-3 minutes sampai anda puas hati tengok kekotoran di wajah tu tertanggal.
4👉 Bilas dgn air sejuk.
Simple je kan?? Lepas cuci, rasa firm skin kite..yang penting kulit makin soft macam baby tau!
_
www.wasap.my/60162363963
www.wasap.my/60162363963
_
#charmcleanser #charmcleansermekupremover #bazaarpaknil #kosmetikmurah #igshops #sayajual #charmcleanseroriginal
Read more
Bila dah hari2 pakai makeup heavy untuk That’s Entertainment: A Night of Radio Hits, hari ni break ...
Media Removed
Bila dah hari2 pakai makeup heavy untuk That’s Entertainment: A Night of Radio Hits, hari ni break 1 hari so sempat la gi cuci muka and bersihkan kulit! Hehe.. Hari ni buat Medical Facial Spa. Bersihkan kulit dengan lebih mendalam & bersih, hydrates kulit yg kusam & letih, dan yg paling Dina ... Bila dah hari2 pakai makeup heavy untuk That’s Entertainment: A Night of Radio Hits, hari ni break 1 hari so sempat la gi cuci muka and bersihkan kulit! Hehe..
Hari ni buat Medical Facial Spa. Bersihkan kulit dengan lebih mendalam & bersih, hydrates kulit yg kusam & letih, dan yg paling Dina suka ialah boleh reducekan clogged pores & congested skin. Masalah paling utama bg kulit macam Dina.
Lepas tu, yg paling relaxing skali bila buat LED Light Therapy. Canggih kan? Sampai Dina berdengkur ok. So warna lampu LED dia berbeza-beza mengikut keperluan & treatment kulit. Yg therapists set kan untuk Dina khas untuk bunuh bakteria di permukaan kulit muka serta kurangkan jerawat..
Korang dah biasa tengok Dina buat Laser treatment kat ME Clinic ni kan? Ada SOMETHING SPECIAL untuk korang, sebab sekarang ME Clinic tgh buat Buy 1 Free 1 laser treatment!! Weee!!! Korang try laa. Diorg nye laser treatment pun ada macam-macam jenis. Kalau korang buat appointment nanti, sebut je nama Dina k?
I promise. Dina takkan recommend kalau tak best.
#dinasskinjourney @meclinicmalaysia #meclinicmelawati
Read more
Siapa yg tak suka bryani kena cuba sekali 🏻 . Lately ni Kak Yatie suka mkn ayam madu. Rasa berempah hangat, manis pedas sikit. Biasanya kalau mkn bryani ni suka makan dgn kari telur ikan. Tgk mcm sedap je telur sotong goreng kunyit camni kan, tu yg cuba makan. Esok ingat nak masak itik penyek. ... Siapa yg tak suka bryani kena cuba sekali 👍🏻
.
Lately ni Kak Yatie suka mkn ayam madu. Rasa berempah hangat, manis pedas sikit. Biasanya kalau mkn bryani ni suka makan dgn kari telur ikan. Tgk mcm sedap je telur sotong goreng kunyit camni kan, tu yg cuba makan. Esok ingat nak masak itik penyek. Belum masak Kak Yatie dah telan air liur sambil taip ni 😜🤤💦💦
.
Tudung @the_hijab.co code LC03 Milk Tea
Makeup @sendayu.tinggi_hq .
#yatiesendayutinggieatingshow
Read more
Seriussss weyyy.. cantik x lepas pakai PipiPink blusher ni? Sesuai sgt kn untuk makeup harian sbb ...
Media Removed
Seriussss weyyy.. cantik x lepas pakai PipiPink blusher ni? Sesuai sgt kn untuk makeup harian sbb boleh guna kat mana mana je.. dap dap je tau . PipiPink ni didatangi dengan saiz yang mudah dibawa kecik comel je.. tp isinya guna 2-3 bulan pun boleh , jimat sgt sgt.. mmg wajib ada dalam beg ni. ... Seriussss weyyy.. cantik x lepas pakai PipiPink blusher ni? Sesuai sgt kn untuk makeup harian sbb boleh guna kat mana mana je.. dap dap je tau . PipiPink ni didatangi dengan saiz yang mudah dibawa kecik comel je.. tp isinya guna 2-3 bulan pun boleh , jimat sgt sgt.. mmg wajib ada dalam beg ni. Nampak x mcm mana wrna dia tu.. sgt ntural kan? Memberi rona merah jambu yang kelihatan semulajadi pada wajah .. packaging baru botol bewarna pink limited edition tau. Jum dapatkan. .
..
.
Siapa nak order terus WhatsApp 0192523577 atau DM je☺️😜.
.
Untuk feedback dan testimoni serta video tutorial penggunaan PipiPink sila click #pipipinkfamirafaa #pipinkstickblusher #pipipink . .
Siapa tak jatuh cinta lpas tengok mmg tipuuu laa.. hikhikhik .. ❤.
.
.
❣️famirafaa . .
Read more
<span class="emoji emoji1f338"></span>Acne Spot Solution Mary Kay<span class="emoji emoji1f338"></span> . <span class="emoji emoji1f490"></span>Formula khas brtindak untuk KECUTKAN terus jerawat di muka . <span class="emoji emoji1f490"></span>Cream ...
Media Removed
Acne Spot Solution Mary Kay . Formula khas brtindak untuk KECUTKAN terus jerawat di muka . Cream ni sangat efektif sebab mengandungi Salicylic Acid dan elemen botani yang akan menghilangkan cela dan jerawat uolls . Nampak je jerawat kat muka terus sapu sebab jerawat akan surut ... 🌸Acne Spot Solution Mary Kay🌸 .
💐Formula khas brtindak untuk KECUTKAN terus jerawat di muka .
💐Cream ni sangat efektif sebab mengandungi Salicylic Acid dan elemen botani yang akan menghilangkan cela dan jerawat uolls .
💐Nampak je jerawat kat muka terus sapu sebab jerawat akan surut slowly..Lepas tu kan yang lagi best cream Spot Solution ni cepat meresap ke dalam kulit .
💐Yg ada masalah kulit muka berjerawat anda memang wajib memilikinya..Sentiasa ada untuk saat2 tak terduga..(Lelaki pon boleh guna) .
💐Lebih2 lagi bagi kita wanita yang akan di datangi jerawat sebulan sekali
.
Mary Kay Beauty Consultant
Ziha
0136255154 .
#flawless #glowing #sihat #cerah #mask #antiaging #antiwrinkle #moisturizer #serum #foundation #makeup #wrinkle #perfume #beautytips #antipenuaan #blusher #botanical #loosepowder #mineral #lipgloss #skincare #cosmetics #matte #marykay #marykayjb #marykayjdt #mk #marykaytampoi #marykayskudai #utm
Read more
My breastfeeding journey. Masa tu pukul 4-ish in the morning. Nurse datang and tanya, Puan nak ...
Media Removed
My breastfeeding journey. Masa tu pukul 4-ish in the morning. Nurse datang and tanya, Puan nak susukan baby? Doctor baru je keluarkan Mateen pukul 2.39am. Czer pulak tu and mommy contraction 20jam sebelum tu mana ada energy dah. Lembik. “Takpelah saya rasa saya tak larat, nak rehat” pastu ... My breastfeeding journey.

Masa tu pukul 4-ish in the morning. Nurse datang and tanya, Puan nak susukan baby? Doctor baru je keluarkan Mateen pukul 2.39am. Czer pulak tu and mommy contraction 20jam sebelum tu mana ada energy dah. Lembik. “Takpelah saya rasa saya tak larat, nak rehat” pastu siap muntah lagi. Bayangkan dengan perut baru lepas kena belah tu.

Tapi beberapa jam lepas tu, walaupun masih lemah mommy ambik Mateen. Allah susu tak keluar! Sebab tak skin to skin right after bersalin tu kot? Jadi Mateen menangis jeeee setiap kali masuk bilik mommy. Sebab Mateen dah minum FM so Mateen tak puas nak hisap susu badan.
Mommy push jugak, sambil menangis mintak susu keluar. Sekali yg keluar darah, bukan susu! Tapi mommy teruskan jugak sampailah setitis colostrum keluar and mommy sapu kat lidah Mateen. Bahagianya tengok setitis tu.

Balik rumah, mommt tak ada susu spare. Sebab mommy dah niat nak susu badan je tapi malam tu Mateen nangis kuat sangat so mommy bagi jugak FM daddy pergi beli. Mommy okay je asalkan Mateen kenyang.

Mommy continue usaha, mommy bangun setiap jam susukan Mateen, pump susu walaupun setengah Oz pun tak sampai. Sampailah daddy terlepas cakap “Sikitnya, cukup ke ni” Daddy tak sengaja tapi mommy sensitive sangat so mommy nangis dari pukul 4pm sampai tengah malam and end up mommy macam bentan. Sejuk menggigil2, badan bisa2, kaki tak boleh jejak tanah. Doctor kata mungkin terlalu stress and masih dalam pantang.
-
So mommy decided untuk tak pump susu and DF je sebab mommy stress tengok quantity Oz yg sedikit tu. Alhamdulillah sebabkan tak stress tu mommy dapat susukan Mateen sepenuhnya walaupun Mateen nak ngempeng every 40-60minutes.
-
Masa Mateen dah 3 bulan mommy sambung jadi host. Mommy bawak Mateen kehulu hilir, sebab Mateen taknak botol. Jadi setiap kali ada gap in between makeup, pakai baju or shoooting tu mommy akan susukan Mateen walaupun sebelum sampai tu Mateen dah susu. Mateen manja.
-
Continue 👇🏻👇🏻👇🏻
Read more
<span class="emoji emoji1f339"></span>MAKEUP TIPS FOR BUSY MOMMIES <span class="emoji emoji1f339"></span>Scroll down! Close up look on the makeup look in my previous GRWM ...
Media Removed
MAKEUP TIPS FOR BUSY MOMMIES Scroll down! Close up look on the makeup look in my previous GRWM video Quick and easy to achieve because I skipped a few steps : 1. I didn’t use face primer (because the @mycadeaubeauty Mask left a tacky residue so in a way it can grab on to my foundation really ... 🌹MAKEUP TIPS FOR BUSY MOMMIES 🌹Scroll down!
Close up look on the makeup look in my previous GRWM video 🌸 Quick and easy to achieve because I skipped a few steps :
1. I didn’t use face primer (because the @mycadeaubeauty Mask left a tacky residue so in a way it can grab on to my foundation really well)
2. I used a cushion foundation for easy and fast application.
3. Eyeshadow techniques yg super easy. 3 shades on crease, eyelids and outer corner of the eyes.
4. I skipped applying concealer on my dark spots and acne scars sebab malas. Haha
5. First time in a very long time I skipped contouring.
6. I applied more blush on my cheeks for a fresher look, ala2 korea gitu bagi sweet sikit. 😆
7. No falsies sebab lets face it, nak beraya satu hari I tak kuasa nak pakai falsies all day long. So just curl lashes and put on mascara

Serious this look you can achieve in 15-20 minutes je. Mine took 20 mins because I won’t compromise my eyebrow 😆 . If korang nak makeup yang cepat, senang je. My tips for 10-15 minutes makeup routine yang cepat : .
🌸 PRIORITIZE apa yang penting and keep it to 5-6 products. For me, foundation, eyebrow, eyeliner, umdereye corrector +concealer, contouring and lipstick. I can survive with only these items.
🌸 Use product yang multi purpose, mcm contour powder bole jadi eyeshadow, lipstick bole jadi blush, concealer bole guna cover blemishes and carve out eyebrow, etc. Bile guna product multi purpose ni, you can use it sekali harung, so save masa kat situ. .
🌸 Keep all the makeup products dalam one bag/one area je so senang nak capai sbb semua within reach. Takde la masa nak makeup tu, masa tu la melilau nak cari concealer la blush la. Ini pun dah save time bersiap.
🌸 Guna products yang senang nak guna. Example mcm eyebrow pencil lagi cepat nak guna dari guna eyebrow powder, or mcm cushion foundation lagi senang nak apply dari guna liquid foundation yang nak kene guna beauty sponge or brush.
.
.
Mommies pun bole jaga penampilan, jaga skincare and makeup sikit2 pun ok dah so takde la nampak mcm penat 24/7. Makeup to enhance your beauty and increase your confidence✌🏼Ok nampaknya makeup details next post lagi la sebab ni dah panjang sgt. K bye 😛
Read more
DULU MAKEUP TEBAL Makeup tebal pun nampak kusam <span class="emoji emoji1f625"></span>. Dah kata kan, nak makeup nampak cantik, skin ...
Media Removed
DULU MAKEUP TEBAL Makeup tebal pun nampak kusam . Dah kata kan, nak makeup nampak cantik, skin kenalah cantik sekali. Kesian dekat skin awak tu, tepek tebal tebal. Tak rasa berat ke wajah? In case awak tak bersihkan muka dengan betul, haa terus naik jerawat. Tak ke haru? . Dah dahlah ... DULU MAKEUP TEBAL

Makeup tebal pun nampak kusam 😥.
Dah kata kan, nak makeup nampak cantik, skin kenalah cantik sekali.

Kesian dekat skin awak tu, tepek tebal tebal. Tak rasa berat ke wajah? In case awak tak bersihkan muka dengan betul, haa terus naik jerawat. Tak ke haru?
.
Dah dahlah tu menipu diri sendiri dengan makeup. Meh masuk meminang serbuk magik TWC ni.

Lepas dah cuba, insyaAllah keluar pun tak payah nak makeup tebal tebal. Nipis nipis je dah okay👌
.
Besides, WHITENING COLLAGEN ni 3 in 1. main function dia untuk MRNCERAHKAN KULIT, MERAWAT KULIT & DETOX. Bila toksin dah disingkirkan dari dalam badan, supplement senang nak serap. Thats why cepat putih😊.
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
My favourite Facemist Spray, Evian Spray. Raya haritu, evian spray ni selalu je nad bawa ke mana-mana. ...
Media Removed
My favourite Facemist Spray, Evian Spray. Raya haritu, evian spray ni selalu je nad bawa ke mana-mana. Nad pakai untuk sebelum makeup dan selepas makeup. Makeup tak crack dan muka lembap je sepanjang raya. Evian spray ni selamat untuk kanak-kanak tau, boleh je spray dekat anak-anak. Pelbagai ... My favourite Facemist Spray, Evian Spray. Raya haritu, evian spray ni selalu je nad bawa ke mana-mana.
Nad pakai untuk sebelum makeup dan selepas makeup. Makeup tak crack dan muka lembap je sepanjang raya. Evian spray ni selamat untuk kanak-kanak tau, boleh je spray dekat anak-anak. Pelbagai guna Evian Spray ni sebab dia natural water and no chemical.

Evian Spray tengah ade diskaun untuk botol 50ml sehingga 30.6 ni guys..cepat grab. Guna promocode " EVIANRAYA18 ". Boleh dapatkan di https://lushnblush.com

#evianspray #evian #evianfacemist #ceriterasigadisbiru #miszrockersblogspot #kbba9 #bloggermalaysia #blogger #vsco #vscomalaysia #media #mediainfluencer #beautyblogger #fashionblogger
Read more
Rasanya based on gambar ni uols boleh tahu kot mana before mana after kan <span class="emoji emoji1f62d"></span> Alhamdulillah parut jerawat ...
Media Removed
Rasanya based on gambar ni uols boleh tahu kot mana before mana after kan Alhamdulillah parut jerawat yg degil tu dh makin pudar kulit pun dh tak kusam. * boleh check my instastory. Mak mertua sis yang suggest untuk consume supplement from @slbeautymalaysia Actually supplement ni dia ... Rasanya based on gambar ni uols boleh tahu kot mana before mana after kan 😭 Alhamdulillah parut jerawat yg degil tu dh makin pudar 😩kulit pun dh tak kusam. * boleh check my instastory. Mak mertua sis yang suggest untuk consume supplement from @slbeautymalaysia Actually supplement ni dia bukan bagus untuk kulit je banyak lagi benefit lain. Tapi sbb sis punya main concern adalah kulit tu sbb dok fokus share perubahan kulit. Walaupun bukan 100% kulit flawless mcm kit telur tapi atleast tak pakai makeup pun dah konpiden je! Kawan kawan sis yang nak tahu lebih lanjut pasal product ni boleh whatsapp sis 0172711316 okay? Jom la korang cantik sesama. 😍 Harga pun tak mahal so semua mampu milik. Normal price RM 67.90. Tapi Skrg tgh PROMO ‼️ RM 50 SAHAJA ‼️ Sis ada ready stock siapa cepat dia dapat. #skincaresisstillbuatmcmbiasa #supplementmembantumencantikkandalamanseterusnyaterpancarkepadaluaran
Read more
Good morning, kali ni iena buat tutorial ka bahagian mata je dulu then baru buat foundations dan lain2. . Mekap kali ni iena pakai 3 color eyeshadow tapi senang je if korang nk create this look balik. Tak susah pun . Btw iena nk tanya korang lagi suka yang mana eh? . A) buat tutorial part ... Good morning, kali ni iena buat tutorial ka bahagian mata je dulu then baru buat foundations dan lain2.
.
Mekap kali ni iena pakai 3 color eyeshadow tapi senang je if korang nk create this look balik. Tak susah pun 😘☺
.
Btw iena nk tanya korang lagi suka yang mana eh?
.
A) buat tutorial part mata je or
B) full step macam ni?
.
Boleh tlg vote kan kat bawah?
.
Btw sorry tau lighting tak berapa ok sebab time ni hujan waktu iena rekod video ni 😂
.
.
Blusher & glittee eyes @tartecosmetics
.
.
.
#makeupartismalaysia #muakl #muakualalumpur #muakl #makeuptutorials #simplemakeup #simpletutorials #makeuplovers #makeupaddict #makeup #simplemakeup #wakeupanda #barbietutorialsmakeup #pinkmakeup #pinktutorials #pinkmakeup #barbiemakeup #barbiemakeuplooks #barbiemakeuplook
Read more
 #Repost @eijaharumhassan Siapa suka makeup sweet sweet macam ni? sesuai untuk pergi kerja, ...
Media Removed
#Repost @eijaharumhassan Siapa suka makeup sweet sweet macam ni? sesuai untuk pergi kerja, pergi kenduri ke. .pergi dating ke, pergi window shopping ke . siapa tak pandai mekap dan terungin nak belajar mekap??nak tak sis beri tunjuk ajar? bolehlah sikit sikit tu..sis pun bukan pandai ... #Repost @eijaharumhassan

Siapa suka makeup sweet sweet macam ni? sesuai untuk pergi kerja, pergi kenduri ke. .pergi dating ke, pergi window shopping ke😋
.
siapa tak pandai mekap dan terungin nak belajar mekap??nak tak sis beri tunjuk ajar? bolehlah sikit sikit tu..sis pun bukan pandai sangat mekap mekap nih🙈 humble tak??🤣
.
tak pyah la bayar pun..ni khas untuk yang serius nak belajar nak kenal apa itu foundation apa itu bb cream apa itu cc cream apa itu loose powder apa itu concealer dan macam macam lagi lah..sis nak sharing suka suka jer..janji korang happy happy cantikkan diri kay? 😉
.
okey cara nya mudah je, sis akan buat group khas untuk sharing pasal basic mekap ni..korang boleh letak nombor phone kat comment bawah ni, cukup 25 orang, sis add masuk semua orang dalam group special tersebut☺️
.
korang tag lah kawan kawan korang ajak join sekali group special kita ni,jom cantik berjemaah😚
.
yang dah pandai mekap tak yah masuk grup ni tau kahkahkah😂 ni khas untuk yang tak pandai mekap jer☺️
.
okey lipstic cantik dari @khenifrakl code LASSI sis mix sikit dengan mac code please me💄☺️
Read more
. TAHUN BARU, KULIT PUN BARU<span class="emoji emoji1f601"></span> SALAM MAAL HIJRAH! <span class="emoji emoji2b50"></span>️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan) - Founder ...
Media Removed
. TAHUN BARU, KULIT PUN BARU SALAM MAAL HIJRAH! ️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan) - Founder pada awal tahun 2016, keluar tanpa secalit bedak & makeup. Tapi you guys wajib calit sublock kita Daily Cream ya sebelum keluar 🤗 - Masa ni parut masih berbaki, tapi tekstur kulit ... .
TAHUN BARU, KULIT PUN BARU😁 SALAM MAAL HIJRAH! ⭐️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan)
-
Founder pada awal tahun 2016, keluar tanpa secalit bedak & makeup. Tapi you guys wajib calit sublock kita Daily Cream ya sebelum keluar 🤗
-
Masa ni parut masih berbaki, tapi tekstur kulit sangat improved, berbeza kan? Bagai langit dan bumi. Masa ni sebenarnya tengah belajar lagi pasal kepentingan sunblock dalam kehidupan seharian. Apa yang paling best, pori-pori semua dah clear dan tinggal parut merah semata mata! Kulit pun dah tak kering..moist je 😁
-
Nanti kita sambung cerita pula macam mana Founder boleh terdetik niat murni untuk hasilkan Karapole Skincare! ❤
.
.
#keknisks #karapoleskincare
#powerpimples #ubatjerawatpower #masauntukrawatkulit #karapoleskincareselangor #stokisksselangor #ksshahalam #ksklang #kspetalingjaya #kskelanajaya #kssubangjaya #kspuchong #kssaujanaputra #ksputraheight
Read more
TAHUN BARU, KULIT PUN BARU<span class="emoji emoji1f601"></span> SALAM MAAL HIJRAH! <span class="emoji emoji2b50"></span>️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan) - Founder ...
Media Removed
TAHUN BARU, KULIT PUN BARU SALAM MAAL HIJRAH! ️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan) - Founder pada awal tahun 2016, keluar tanpa secalit bedak & makeup. Tapi you guys wajib calit sublock kita Daily Cream ya sebelum keluar 🤗 - - Masa ni parut masih berbaki, tapi tekstur kulit ... TAHUN BARU, KULIT PUN BARU😁 SALAM MAAL HIJRAH! ⭐️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan)
-
Founder pada awal tahun 2016, keluar tanpa secalit bedak & makeup. Tapi you guys wajib calit sublock kita Daily Cream ya sebelum keluar 🤗 -
-

Masa ni parut masih berbaki, tapi tekstur kulit sangat improved, berbeza kan? Bagai langit dan bumi. Masa ni sebenarnya tengah belajar lagi pasal kepentingan sunblock dalam kehidupan seharian. Apa yang paling best, pori-pori semua dah clear dan tinggal parut merah semata mata! Kulit pun dah tak kering..moist je 😁
-
Nanti Admin cerita pula macam mana Founder boleh terdetik niat murni untuk hasilkan Karapole Skincare. Hari ini kita akan UMUMKAN PEMENANG JAM BONIA😍 Salam Maal Hijrah you guys, tahun baru Kulit baru! 😁
Read more
huwaaaaa kan dah kena! haaaaa gatai lagi tangan nak buat frackles lah..ape lah..hehhe..ok la simple ...
Media Removed
huwaaaaa kan dah kena! haaaaa gatai lagi tangan nak buat frackles lah..ape lah..hehhe..ok la simple as this!! ok kenapa nak makeup kalau xnak mencuba? ok ramai tak faham.. JERAGAT ni ada macam2 rupa n bentuk..kalau setompok macam peta malaysia..mmg la buruk..kalau berterabur macam BINTANG ... huwaaaaa kan dah kena! haaaaa gatai lagi tangan nak buat frackles lah..ape lah..hehhe..ok la simple as this!! ok kenapa nak makeup kalau xnak mencuba? ok ramai tak faham.. JERAGAT ni ada macam2 rupa n bentuk..kalau setompok macam peta malaysia..mmg la buruk..kalau berterabur macam BINTANG DI ANGKASA..alangkah UNIK dan “lain dr yg lain”...ok MAKEUP ni termasuk dalam INDUSTRI KECANTIKAN,FASHION dan GLAMOUR..kalau “fashion” org boleh evolusikan dr kebaya ketat nenek2 kite dlu..now dah boleh pakai utk ke fashion show..utk persandingan dll..kenapa tidak makeup? semuanya berkait rapat dgn PEREDARAN ZAMAN..kalau dlu makeup kite setebal2 tidak nak tutup segala2nya..bila nak makeup kawen je..nak berubah jadi org lain..no no no! now tidak lagi..now zaman “skin care”.. now trend makeup “polos”.. foundation ada tak ada..setakat jerawat skit2..jeragat skit2 tu.. “manis kejadiannya”... ok ada org tanya.. kenapa nak tiru org puteh?? ohhh makeup takleh tiru lah?? yg korg menari #keekeechallenge lah.. ape lah..dr mana semua tu? heehhee ha bukan marah..cuma berkongsi pendapat..ape pun kalau teknik yg betul..function n event yg betul..ape salahnya..utk menonjol,kedepan,kite kne lain dr yg lain..contoh nya @uqashasenrose2 dia berani nak carry JERAGAT tu..”org lain xbuat..kite buat la dlu alha..nanti org lain mesti nak cuba”🤢🤢 usha la punya idea ni..tgk alha yg kene 😜😜😜 dia sama konsep..nak nampak macam ARAB..tarik eyeliner panjang2 bulu mata tebal2..nak nampak KOREA,buat kening lurus bibir ombrea..kalau nak nampak ala2 MAT SALEH..kite tambah la FRACKLES tu..ehhehe..sama konsep kan? napa nak pening2..hehhe..alaaaaa titik hitam kat muka uqasha tu..bila cuci guna sabun boleh hilang..titik hitam kat hati awak tu? bila nak padam? chingggg~~
.
.
kalau sudut positive nya, dlu org yg ada jeragat ni di pulau..di kutuk ..mereka down..now !! see~~ jadi trend ok! so takmo sedih2 siapa yg ada frackles tu..😍😍🙏🏻🙏🏻👏🏻👏🏻👏🏻pls angkat dagu n teruskan jalan ok!😉😉 apa salahnya kita angkat martabat mereka kn??✌🏻✌🏻
.
sumber dr : @mstaronlineofficial
Read more
Uz zacalo prituhovat a zacaly mi chodit hory dotazu na SPF.. Takze, co pouzivam uz nekolikatym rokem ...
Media Removed
Uz zacalo prituhovat a zacaly mi chodit hory dotazu na SPF.. Takze, co pouzivam uz nekolikatym rokem na oblicej ja.. Obvykle na slunicko nelezu,jak se na nem mracim,delaji se mi vrasky a taky na nem nemuzu skoro nic delat (cist,psat a je mi hic),takze jsem radsi ve stinu,ale kdyz jdu na vylet,na ... Uz zacalo prituhovat a zacaly mi chodit hory dotazu na SPF.. Takze, co pouzivam uz nekolikatym rokem na oblicej ja.. Obvykle na slunicko nelezu,jak se na nem mracim,delaji se mi vrasky a taky na nem nemuzu skoro nic delat (cist,psat a je mi hic),takze jsem radsi ve stinu,ale kdyz jdu na vylet,na prime slunicko,na kolo,k vode,proste kamkoli,mazu se SPF50 od Alphanovy.Na mirnejsi slunicko,v zime,nebo na pobyty venku travene prevazne ve stinu si vystacim se SPF30 od Kimberly Sayer.50-ka nebyl muj vymysl,ale po 1.porodu a v tehu mam obrovske sklony k pigmentovym mapam (oznaceni “skvrnky” uz je silne nedostacujici) a jedina Alphanova me jich dokazala uchranit,Kimberly je na to uz slaba.

Tak tedy,neucpava pory,fakt se po nem neosypavam,neni moc mastna,ale kdyz to s ni prezenete,umi zmastit hezky,plet je po ni vlacna,nezvyraznuje sucha mista,neusazuje se v porech ani ve vraskach.Kdyz budete fixovat pudrem,neni uz vubec co resit,ja na to vetsinou dlabu a nevadi mi to a viz foto (klidne me za nej zase sezerte! 😁)-vysledny prirozeny finis se mi moc libi.Jo a voni po monoi!!Takze zadny smradek po mineralnim opalovaku.. V prodeji jsou dve verze-tonovany tint a bezbarva.Vzhledem k vysokemu faktoru jsou obe verze docela kryci-bezbarva dost beli a tint je zas pigmentovany a navic hodne tmavy.Ja ho tak pouzivam misto makeupu a kryti by se dalo oznacit za solidni nizke.Pro super finis pouzijte korektor a pudr a mate komplet makeup (jen bez vrstvy makeupu navic 😉).Mne jsou na bezne noseni prosvitajici flicky ukradene a neresim je.

U tohoto tintu je pro vetsinu nejcastejsi problem jeho tmavost.Nenechte se tim odradit a kupte,jako ja,rovnou obe verze a michejte si je do pozadovaneho odstinu-od nejsvetlejsiho az po nejtmavsi,viz foto(micham tupkami rovnou na pleti,zadna alchymie).Dve tuby vam krasne vyjdou akorat do konce leta a o makeup i SPF mate vystarano 😉Jo a ja ho pouzivam teda obcas misto denniho kremu,jen na tonikum a serum.

Mam ho z @milujubio a beru tam rovnou i Alphanova nizsi SPF ve spreji pro sebe na telo a pak specialni detskou 50SPF pro Dracici,kdyz uz to fakt pali,nebo k vode a mori. 👌 Vice detailu do chystaneho clanku na blogu.

Co za SPF preferujete vy?
Read more
Pagi pagi sis nak bebel membawang. Rimas kan bila ada jerawat. Nk makeup pun rimas. Siapa ada masalah acne tak habis2 tu, boleh cuba brand Hiruscar . Produk dia simple sangat dalam bentuk gel jernih dan mudah menyerap. Dalam masa 2 hari je jerawat dah mula kecut. Apply HIRUSCAR ANTI ACNE ... Pagi pagi sis nak bebel membawang.
Rimas kan bila ada jerawat. Nk makeup pun rimas. Siapa ada masalah acne tak
habis2 tu, boleh cuba brand Hiruscar . Produk dia simple sangat dalam bentuk
gel jernih dan mudah menyerap. Dalam masa 2 hari je jerawat dah mula kecut.

Apply HIRUSCAR ANTI ACNE SPOT GEL kat jerawat .Rata2 yang dah cuba guna ,
memang berkesan. Produk ni elakkan jerawat tu dari tinggalkan kesan parut .
Nak cuba boleh guna promo code ni !
Read more
“dah blend dah..dah dap dap dap dahhh..akan capuk jugakk!! xbagus la brand ni”...kadang2 ilmu ...
Media Removed
“dah blend dah..dah dap dap dap dahhh..akan capuk jugakk!! xbagus la brand ni”...kadang2 ilmu didada xcukup,org pakai kite pun pakai tanpa menyedari kulit,hormon n jenis kulit berbeza..tidak semestinya org pakai xok, kite pun xleh pakai..xsemestinya org pakai ok,kite pakai mesti ... “dah blend dah..dah dap dap dap dahhh..akan capuk jugakk!! xbagus la brand ni”...kadang2 ilmu didada xcukup,org pakai kite pun pakai tanpa menyedari kulit,hormon n jenis kulit berbeza..tidak semestinya org pakai xok, kite pun xleh pakai..xsemestinya org pakai ok,kite pakai mesti ok! no no no!! jadi, kalau jenis peluh teruk, letak ape pun mmg rosak makeup..contoh utk lebih memahami..org lain pakai kebaya ketat saiz XS, cantik je..nape kite xleh pakai? sbb kite lain saiz..katakan kite saiz S,tapi nak jgak pakai XS, boleh je..sedutla skit tahan napas..tapi,pakai berkali2 pecah tak nanti jahitan?? ok persamaannya, member ni pakai foundie A, nape die pakai ok jeee..sbb die duduk dalam aircond, xde lari2...keje stedy je..kite pulak keje kat kedai makan..ramai org..peloh3..nak letak aircond jgak kat kedai makan tu..silakan..tapi! adakah kite boleh keje posing2 cantik2 je dalam kedai makan tu? still kene angkat makanan..kene bkejar sana sini.. so??? ape yg perlu kite lakukan?? STOP salahkan sesuatu PRODUCT..melainkan terlalu ramai cakap xsesuai dgn kulit MALAYSIA..cuma kite kene pandai touchup n kene faham kulit kite jenis macamna..berani cakap “MUSTAHIL” ada satu product yg satu dunia org pakai sesuai..kalau ada, mesti PRODUCT tu dah famous satu DUNIA..n org tak beli dah yg lain 😊🙏🏻 sekadar perkongsian.. sila tag kawan2 anda yg selalu complain makeup capuk.. -alha alfa-
Read more
Happy birthday to you my childhood friend, Syailofa. Dia ni birthday sama dengan Neelofa bai memang ...
Media Removed
Happy birthday to you my childhood friend, Syailofa. Dia ni birthday sama dengan Neelofa bai memang silaplah kalau lupa Kawan since tadika. Kot? Ke sebelum tu lagi. Haha rindu sangat our childhood moments, asyik bergaduh je . - - Kena gelar ‘Ratu Taman’ sebab suka makeup lepastu tayang ... Happy birthday to you my childhood friend, Syailofa. Dia ni birthday sama dengan Neelofa bai memang silaplah kalau lupa😅 Kawan since tadika. Kot? Ke sebelum tu lagi. Haha rindu sangat our childhood moments, asyik bergaduh je .
-
-
Kena gelar ‘Ratu Taman’ sebab suka makeup lepastu tayang muka kat satu taman, Mok lahtu. Kena baling dengan botol kaca Longchan dgn Abang ***, kacau cina gila si Taiko tu tiap-tiap petang, masuk rumah orang senyap-senyap masa diorang takde kat rumah sebab kita adore gila dengan anak dia (permission bibik dia lah) , bergaduh dengan Cik*** sampai dia tunjuk fuck🖕(rare makcik tu), dating tepi lorong😛, tekan loceng rumah orang sampai dia stress keluar jumpa kita. Ingat lagi tak makcik tu jerit (Siapa babygirl dia hah bagitahu sekarang?!!!), excident sana sini (moto zufar + kejadian depan bundle tu), gaduh dengan geng ‘Baka Abu’ lepastu acah bagus nak tulis surat dalam BI tapi gigih rujuk kamus. Kita gaduh dengan geng Hadi sampai lari masuk rumah orang yang tak kenal sbb nak mintak tolong. Main galah panjang, baling selipar, bola sepak sampai bola tu kena belah dengan pisau sebab terkena kereta orang🙊 Bila cuti sekolah je hidup nyawa masing-masing. Sharp pukul 8 malam semua keluar rumah sambung main. Taman ni dulu masa zaman kita malam ke petang ke sama je. Setiap kali N9 ada game bola mesti pergi stadium duduk kat grandstand sebab nak jumpa player😍 Macam-macam lagilah, kelincaunya perangai masing-masing😭Ni kalau on table dengan budak-budak taman lepastu throwback, confirm barai . -
-
Lepastu masa aku darjah 6 boleh pulak kita tak bertegur dengan Mok taktau sebab apa. 6 tahun kemudian (2016), baru bertegur balik tu pun LEPAS AKU DAH HABIS SEKOLAH MENENGAH GRRRRR! Malamtu kita terus berbaik je walaupun awkward tapi still lepak sampai pukul 5 pagi dok throwback. Tengahari tu kita pergi wedding sama-sama naik kereta Mok :) .
-
Sekarang Mok dah kahwin & dah pregnant. Alhamdulillah husband dia pun boleh masuk dengan kitorang :’) Tak lama lagi kita nak jadi Aunty dah Syai hahaha . -
-
I just want you (+SBC) to know that, u guys are the best girlfriends of mine! Thankyou for the memories!☺️☺️ Cepat sihat Syai nanti boleh pergi makan-makan .
-
-
Read more
4 years back Aten sangat adore kulit my best friend ni, super licin, rasanya setahun 1-2x je jerawat ...
Media Removed
4 years back Aten sangat adore kulit my best friend ni, super licin, rasanya setahun 1-2x je jerawat akan tumbuh. Asas skincare routine pun dia kurang pandai, makeup pun selalu je tak cuci, tapi Tuhan bg kelebihan untuk dia. Kulit dia gelap, so pigment melanin dia tebal. Tu yang jadikan kulit ... 4 years back Aten sangat adore kulit my best friend ni, super licin, rasanya setahun 1-2x je jerawat akan tumbuh. Asas skincare routine pun dia kurang pandai, makeup pun selalu je tak cuci, tapi Tuhan bg kelebihan untuk dia. Kulit dia gelap, so pigment melanin dia tebal. Tu yang jadikan kulit dia kebal, tahan lasak & strong sementara my skin ibarat fragile, sensitive & very prone to acne since Im white.😞
-
Dialah saksi segala galanya, sentiasa bagi semangat masa kulit I breakout teruk back then. 😊Siapa yg berkulit gelap, Aten nak stress kan again you dont have to worry, down or even feel alienated sebab Tuhan jadikan kulit manusia unik. Bersyukurla, asalkan bersih. Bila bersih segala-galanya mudah & cantik. 😁
-

Siapa setuju KOMEN ❤️
-
#ksmerdekasale #vanishacneswithks #karapoleian
Read more
Set basic untuk penjagaan kulit wajah. Ada ni je pun dah cukup bagi yang bajet2 kan duit untuk penjagaan ...
Media Removed
Set basic untuk penjagaan kulit wajah. Ada ni je pun dah cukup bagi yang bajet2 kan duit untuk penjagaan wajah. Tak mahal pun. Tahan sebulan or sebulan lebih pun boleh if uols jenis pakai sikit2. Tu tak penting, yg penting keberkesanan Polish Skincare nih. Kulit lebih cerah, gebu dan bebas ... Set basic untuk penjagaan kulit wajah. Ada ni je pun dah cukup bagi yang bajet2 kan duit untuk penjagaan wajah. Tak mahal pun. Tahan sebulan or sebulan lebih pun boleh if uols jenis pakai sikit2. Tu tak penting, yg penting keberkesanan Polish Skincare nih. Kulit lebih cerah, gebu dan bebas masalah dengan Polish Glowing Skincare. TANPA PENGELUPASAN!
.
NO 19, JALAN PLAZA MERDEKA, PLAZA MERDEKA, 75000 MELAKA⠀⠀
⠀⠀
Opened: ⠀⠀
Tuesday - sunday (monday close)⠀⠀
10am - 9pm⠀⠀
⠀⠀
atau

Whatsapp:
0127908511
⠀⠀
Jom singgah tengok
.
.
#melaka⠀⠀
#onniemonnie #conceptboutique #boutiquevendor #boutique #bazarpaknil #igshopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #vsco #lipmatte⠀
#jubahmuslimah #blousemalaysia #mua #muamelaka #makeup #makeupartist #makeupaddict #beauty #rosetyara #foundationkorea #eyeliner #makeupmelaka #makeupmurahmalaysia
#kerengga #kerenggakurus #kerenggalentik #kerenggamelaka
Read more
 #beautyblender #beautyblendersapphire #love #polishgirl #makeup #mua Nowy @beautyblender.pl ...
Media Removed
#beautyblender #beautyblendersapphire #love #polishgirl #makeup #mua Nowy @beautyblender.pl SapphireTo najpiękniejszy jaki wyszedł do tej pory moim zdaniem , jestem totalnie w nim zakochana A Wy czym nakładacie podkład ? Wolicie BB czy jednak pędzel Wam się lepiej sprawdza ... #beautyblender #beautyblendersapphire #love #polishgirl #makeup #mua
Nowy @beautyblender.pl SapphireTo najpiękniejszy jaki wyszedł do tej pory moim zdaniem , jestem totalnie w nim zakochana 😭💙💙💙 A Wy czym nakładacie podkład ?
Wolicie BB czy jednak pędzel Wam się lepiej sprawdza ? 🌚

Ja osobiście kiedyś nie wyobrażałam sobie nakładania podkładu czyms innym niż pędzel typu „kabuki „ a gąbek to wręcz nienawidziłam ale to było jeszcze za czasów kiedy wszyscy myśleli , że obojętnie jaka gąbka będzie działała tak samo jak BB . Szczerze to chyba bardziej się pomylić nie można , przetestowałam naprawdę wiele gąbek i żadna nawet się nie umywa do Oryginalnego Beauty Blendera 🤷🏽‍♀️
Nakładam nim także puder transparentny w okolice pod oczami oraz w miejsca gdzie mam widoczne pory , jeśli nie testowalicie nakładania pudru mokrą gąbką to koniecznie musicie to nadrobić ! Life Changer jakich mało 😁💙🔝
Read more
Alhamdulillah . Happy sangat bila ada customer dapat berhari raya dengan wajah baru , cantik , berseri ...
Media Removed
Alhamdulillah . Happy sangat bila ada customer dapat berhari raya dengan wajah baru , cantik , berseri . Syukur . Customer ni hanya menggunakan set Trial Set exclusive kami dan mendapat perubahan yang mmg dia sendiri tak sangka . Siapa tak suka kalau tiba2 je kulit kita semakin cantik dan ... Alhamdulillah . Happy sangat bila ada customer dapat berhari raya dengan wajah baru , cantik , berseri . Syukur 😊 . Customer ni hanya menggunakan set Trial Set exclusive kami dan mendapat perubahan yang mmg dia sendiri tak sangka . Siapa tak suka kalau tiba2 je kulit kita semakin cantik dan flawless tanpa makeup . Tu yang semua wanita impikan . Jadi tunggu apa lagi ? Pastikan beli yang 💯original ‼️‼️‼️ Kami adalah pengedar Sah Desi Damayanti CV Tabita 😍 Alhamdulillah 10tahun menjadi pengedar sah tabita original . .
.
Dapat kan set Promo Hari raya sebelum tamat ‼️‼️‼️
⚫️Trial set RM120 .
⚫️ Big trial RM160 .
⚫️ Regular set RM250 .
⚫️ Exclusive set RM280 .
.
.
Buy 1 FREE 3 ‼️‼️‼️
✅ FREE Postage SM . .
✅ FREE Ibu putih 8g .
✅ FREE ibu Stawberry 8g .
.
Syukur alhamdulillah & terima kasih😍😘 #tabita #tabitaskincare #sayajual #visitmyig #vitaminrosehip #serumegf #ibuputih #ibupatiputih #ibustawberry #tabitamalaysia #tabitajakarta #tabitaskincareoriginal #tabitakualalumpur #tabitajakartaoriginal #tabitamalaysiaoriginal #floralmask
#desidamayanti #tabitadesi #tabitadesidamayanti #tabitanew #desidamayantiskincare
Read more
Selamat hari raya . Alhamdulillah . Happy sangat bila ada customer dapat berhari raya dengan wajah ...
Media Removed
Selamat hari raya . Alhamdulillah . Happy sangat bila ada customer dapat berhari raya dengan wajah baru , cantik , berseri . Syukur . Customer ni hanya menggunakan set Trial Set exclusive kami dan mendapat perubahan yang mmg dia sendiri tak sangka . Siapa tak suka kalau tiba2 je kulit kita ... Selamat hari raya . Alhamdulillah . Happy sangat bila ada customer dapat berhari raya dengan wajah baru , cantik , berseri . Syukur 😊 . Customer ni hanya menggunakan set Trial Set exclusive kami dan mendapat perubahan yang mmg dia sendiri tak sangka . Siapa tak suka kalau tiba2 je kulit kita semakin cantik dan flawless tanpa makeup . Tu yang semua wanita impikan . Jadi tunggu apa lagi ? Pastikan beli yang 💯original ‼️‼️‼️ Kami adalah pengedar Sah Desi Damayanti CV Tabita 😍 Alhamdulillah 10tahun menjadi pengedar sah tabita original . .
.
Dapat kan set Promo Hari raya sebelum tamat ‼️‼️‼️
⚫️Trial set RM120 .
⚫️ Big trial RM160 .
⚫️ Regular set RM250 .
⚫️ Exclusive set RM280 .
.
.
Buy 1 FREE 3 ‼️‼️‼️
✅ FREE Postage SM . .
✅ FREE Ibu putih 8g .
✅ FREE ibu Stawberry 8g .
.
Syukur alhamdulillah & terima kasih😍😘 #tabita #tabitaskincare #sayajual #visitmyig #vitaminrosehip #serumegf #ibuputih #ibupatiputih #ibustawberry #tabitamalaysia #tabitajakarta #tabitaskincareoriginal #tabitakualalumpur #tabitajakartaoriginal #tabitamalaysiaoriginal #floralmask
#desidamayanti #tabitadesi #tabitadesidamayanti #tabitanew #desidamayantiskincare
Read more
BUANG MAKEUP SERUPA HANTU KAK LIMAH Bunyinya kedengaran agak kasar kan ? Sorry sorry akak tarik ...
Media Removed
BUANG MAKEUP SERUPA HANTU KAK LIMAH Bunyinya kedengaran agak kasar kan ? Sorry sorry akak tarik balik. Maklumlah baru habis tengok trailer hantu mak limah tadi. . TAPI. Sampai bila awak nak pakai Topeng ajaib a.k.a #makeup Huhu udah udah lah tu menipu diri sendiri. Kulit tak cerah ... BUANG MAKEUP SERUPA HANTU KAK LIMAH

Bunyinya kedengaran agak kasar kan ? Sorry sorry akak tarik balik. Maklumlah baru habis tengok trailer hantu mak limah tadi😂.
.

TAPI.
Sampai bila awak nak pakai Topeng ajaib a.k.a #makeup Huhu udah udah lah tu menipu diri sendiri.

Kulit tak cerah mana, tapi nak sangat putih sampai sanggup pakai foundation tak kena tona kulit. Tu satu.

Belum tambah dengan segala concealer yang awak tepek untuk cover parut dan jerawat merah tu.
Memang ada ya kes macam ni. Cousin akak MUA, ada client yang request nak makeup putih macam doll.

Aduh awak, awak bukannya tak cantik. Kalau gelap pun tak bermaksud awak tak cantik. Tapi kalau dah jerawat banyak, parut tak hilang pun jerawat baru dah naik macam mana?

Sampai bila awak nak menipu diri sendiri? Kalau kahwin nanti macam mana? Karang tak pepasal ada yang kena cerai malam pertama nanti. Uisy nauzubillah🤦.
.
Tapi tak mustahil ya, dating muka cantik, segak, tanggalkan makeup kalah hantu mak limah.

Eh tersebut lagi, oklah nanti nak pergi hiburkan diri tengok cerita tu😆.
.
Btw, ada rasa macam nak baiki kulit? Dah insaf taknak pakai TOPENG AJAIB?

jom, akak bantu awak. Kalau awak taknak bantu diri sendiri, siapa lagi nak tolong kan. Akak tunjukkan jalan yang benar je.
.

#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
MEMPERKENALKAN MASK YANG MENGANDUNGI TEH HIJAU UNTUK WAJAH YANG LEBIH SEGAR, HALUS, GEBU & KEKAL ...
Media Removed
MEMPERKENALKAN MASK YANG MENGANDUNGI TEH HIJAU UNTUK WAJAH YANG LEBIH SEGAR, HALUS, GEBU & KEKAL AWET MUDA.” ========== KELEBIHAN FACEFARM GOLD GEL MASK ========== . Mengandungi bahan2 yang sesuai untuk kegunaan orang Muslim. Jadi, anda tak perlu risau / rasa bersalah bila pakai ... MEMPERKENALKAN MASK YANG MENGANDUNGI TEH HIJAU UNTUK WAJAH YANG LEBIH SEGAR, HALUS, GEBU & KEKAL AWET MUDA.” ==========
KELEBIHAN FACEFARM GOLD GEL MASK
==========
.
✔ Mengandungi bahan2 yang sesuai untuk kegunaan orang Muslim. Jadi, anda tak perlu risau / rasa bersalah bila pakai mask ni.
.
✔ Mencerahkan kulit. Hubby/bf/crush sejuk je hati tenung you.
.
✔ Bertindak sebagai anti-ageing. Melambatkan proses penuaan supaya you all lebih yakin dengan wajah kekal awet muda. ✔ Mengandungi teh hijau untuk mengurangkan “blackheads” & fungsi sebagai anti-oksidan. Lepas ni senyum sepi je you tengok cermin sebab wajah nampak makin sihat & flawless.
.
✔ Memberi efek “lifting”. Kolagen mampu naikkan ketegangan kulit supaya wajah nampak lebih segar & aktif. Takda lah nak insecure lagi sebab wajah selalu nampak macam tak bermaya. . ✔ Mengurangkan kedutan kulit. You all Tak perlu nak pakai makeup tebal2 sebab wajah dah nampak makin muda. . ✔ Memberi kelembapan pada kulit. Nak jumpa orang rasa confident & selesa sebab wajah tak kusam. Kulit pun tak rasa gatal2. . . “Mudah sangat nak guna mask ni. U all pasti suka sangat! Lepas ni confirm nak repeat order.” .

Dah berminat? Sila order😍 @face_farm
Read more
Dah tengok kan gambar sebelum ni. Tapi tu cerita dulu bukan sekarang. Kalau dah berusaha, Kalau ...
Media Removed
Dah tengok kan gambar sebelum ni. Tapi tu cerita dulu bukan sekarang. Kalau dah berusaha, Kalau dah konsisten. Please jangan pelik Kalau keadaan kulit dia dah berubah jauh lebih baik daripada sebelumnya. Masalah jerawat? What jerawat? Licin dah okay. Nak naik jerawat pun susah. Bekas ... Dah tengok kan gambar sebelum ni.

Tapi tu cerita dulu bukan sekarang.

Kalau dah berusaha,
Kalau dah konsisten.
Please jangan pelik Kalau keadaan kulit dia dah berubah jauh lebih baik daripada sebelumnya.

Masalah jerawat? What jerawat? Licin dah okay.
Nak naik jerawat pun susah.

Bekas jerawat? Kalau ada pun cepat sangat hilang, pudar, macam tak pernah wujud.

Kulit of course makin cerah and brighten.
Tak perlu pakai highlighter, bangun tidur je muka dah glowing macam lampu suluh depan muka.

Bibir pun pinkish semulajadi.
Terlupa pakai lipstick pun takpe. Natural pink kan.

Kalau dulu jenis yang sukar untuk membuang. 2,3 hari pun susah nak membuang. After Serbuk Magik TWC? Hari hari membuang.

Actually panjang lagi but akak sooo malas nak taip. Nak tahu lebih lanjut? Mehlah whatsapp I💁.
Pergi klik link dibio tu ha
.
Siapa kata dia putih sebab makeup memang sah jealous. Mana ada ooi kalau dah kulit tak cerah, pastu pakai foundation putih. Nak nampak macam kelabu asap??.
.
Sorry, ni bukan zaman p.ramlee badut kepala dongga & putih macam tepung gomak tak relevan dah🤦
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI .
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
bismillah~nk share dgn followers alha,3 thn sebelum, mcmana startnye alha dgb business.korg ...
Media Removed
bismillah~nk share dgn followers alha,3 thn sebelum, mcmana startnye alha dgb business.korg slide satu2 gamba tu ye 🏻 tak hebat mana pun diri ni,masih berjuta org2 yg lbh berjaya dr alha,gmba 1st yg nmpk selipar tu adalah 1st langkah nk mula serius brniaga..50box kcik lens..untung 1 ... bismillah~nk share dgn followers alha,3 thn sebelum, mcmana startnye alha dgb business.korg slide satu2 gamba tu ye 😍👉🏻 tak hebat mana pun diri ni,masih berjuta org2 yg lbh berjaya dr alha,gmba 1st yg nmpk selipar tu adalah 1st langkah nk mula serius brniaga..50box kcik lens..untung 1 box rm25..klu jual habis alha dpt rm1250.alha igt lagi owner lens ni ckp “mula2 50kotak..nnti beribu kotak”..dlm hati xmungkin lahh..slide gmba no.2-time tu alha handle postage sendiri sblm g makeup..beratur kat pjbt pos..nk send kt customer..dr berkat 50kotak ni alha dah ada brand sendiri @alhaalfalenses_hq beratus ribu box dah terjual dr dlu smpi now..masin mulut beliau..dr alha bleh buat n tulis slip postlaju sendiri,smpi xleh handle dah..time tu alha mintak bantuan keluarga..kakak,adik n abg ipar..kami dduk di kedai kecik tu.handle lens.start dr situ duit start terkumpul..nasib ada kakak yg bijak manage duit i,klu tk enjoy jela kejenye.dr situ alha active buat kelas m.up ajar student m.up pki product “org lain”..manjang sold out product2 tu kat pasaran..ini bkn berangn:.tapi betul..g sephora,org tu smpi pelik..”why ye code blusher n foundation ni rmai org carik..code lain xjln ”rungut promoter sephora tu..dlm hati ohh ni mesi sbb i share ngn student2 i~ chinggg!! ok..lpas2 muka alha trtampar bila some1 ckp “smpi bila nak promote prdct org?try la buat product sendiri!”..ok start from that.alha dgr je org kata ada kilng bgus alha pegi dlm n luar negara..tapi utk dptkn standard yg brkualiti tggi n kilang bertaraf gmp,,alha proceed ke luar negara..sbb stock dah xleh main “geli2” mmg kene serius..dr 1st order nilai nak buat 1 item rm20k,,smpi now nak byrb1 items jadi 2j cost nye..ok xleh citer pjg..korg slide no3‼️ tu 1st kedai alha di @alhaalfacosmeticsjakelmall , lpstu alha bukak @alhaalfacosmeticsbangisentral then @alhaalfacosmeticsioicitymall tahun ni ada 2 benda besar lagi akan jadi, akan ada station MRT domination, ALHA ALFA STATION iaitu di PASAR SENI..mcm2 aktiviti,poster product video dll..dan!! tahun ni kan ada Alha alfa Manufacturing insha allah~ sykur,3 tahun tanpa pinjaman mana2 pihak,hnya bantuan keluarga doa mak ayah,shabat n korg semua yg support product alha.🙏🙇
Read more
STOP FUCKING COMPARING!!! SY dah lama nak terpanggil dengan benda ni, lama saya pendam. Hey mulut-mulut ...
Media Removed
STOP FUCKING COMPARING!!! SY dah lama nak terpanggil dengan benda ni, lama saya pendam. Hey mulut-mulut yg confirm masuk syurga dan terbaik sangat kononnya tu. SY memang sakit hati kalau orang yg suka compare-compare SY dgn makeup artist lain. Boleh tak kau hormat sikit perasaan orang. ... STOP FUCKING COMPARING!!! SY dah lama nak terpanggil dengan benda ni, lama saya pendam. Hey mulut-mulut yg confirm masuk syurga dan terbaik sangat kononnya tu. SY memang sakit hati kalau orang yg suka compare-compare SY dgn makeup artist lain. Boleh tak kau hormat sikit perasaan orang. I am a human too. Cakap main lepas ingat aku ni tak kecik hati ke baca. Sikit-sikit cakap cuba jadi macam makeup artist A , still lelaki dan berjaya walaupun jadi makeup artist!! Tengok makeup artist B tu, berjaya gila, xpayah pon tergedik-gedik macam perempuan jadian.

HELLO dah dia mmg prefer utk berimej macam tu, hak dia lah, kau tahu ke dia kunyit ke apa, I have no right utk judge someone punya orientation. Suami kau yg nampak lelaki pon duk mengayat jantan lain. So mcm mana tu, lelaki sejati ke?

FYI, my IMAGE has nothing to do with my career as a makeup artist or kerja apa pon yg saya buat. Tak kira aku ni pengkid ke, pondan ke, tomboy ke, normal mcm suami mithali kau ke, wanita asli ke. Bila PASSION aku tu mekap , ianya tetap akan jadi Makeup!! Faham x?
You dont know me personally tapi tujah macam-macam kata yg menyakitkan hati.
Whatever it is, my image is my choice, I can never force you to like me. You can hate my image but HELLO geng, jom lepak SEMEJA!!! And you know how polite I am more than your freaking rude boyfriend!! Mentang2 la sekarang zaman moden, cakap main lepas je. Kau igt kau suka-suka boleh bermaharajalela nk jadi keyboard warrior. Kira dah cukup baik taw aku tak screenshot and sebarkan “Hate Speech” kau tu.
Respect me for being myself. Sy tahu risiko setiap apa saya lakukan. Awk doakan yg baik-baik utk sy sebab sy dah banyak kali pesan kat followers sy, ikut yg baik-baik je contoh dari sy. Sy sedar sy bukan wholly can referred as a rolemodel. That is why “sy sentiasa sedar diri”. But please jangan compare & jangan rajin sangat buat kerja tuhan. Kita tak tahu pengakhirannya. Orang2 mcm saya ni yg nanti byk jaga org tua. Yg lain tu nmpk sihat normal lelaki sejati dah sibuk dgn keluarga sendiri.
Saya cuma harap post ini dpt bagi sedikit penjelasan yg sesetengah orang fikir saya berimej skrg ni sbb nak famous. Ya Allah TIDAK SAMA SEKALI
#respect
Read more
PROMOSI DATANG LAGI . . ORIGINAL ! Extra free gift! Free pos sm! 📬 Free carrier bag! 🛍 Free consultan! . . BCCREAM TERBAIK NO 1 . Senang je nak apply bc cream ni. Tak melekit! Tak berminyak! . Rasa light macam tak pakai apa2 je, muka fresh macam tak makeup pun. . Akak misi,akak ... PROMOSI DATANG LAGI💥🔥
.
.
ORIGINAL !💯
Extra free gift! 🎁
Free pos sm! 📬
Free carrier bag! 🛍
Free consultan!🆓
.
.
BCCREAM TERBAIK NO 1😍
.
👉Senang je nak apply bc cream ni.
👉Tak melekit! 👉Tak berminyak! .
Rasa light macam tak pakai apa2 je, muka fresh macam tak makeup pun. .
Akak misi,akak doktor,akak polis dan paling bnyak akak2 cikgu kite ramai yg grab dyxy.🧕🏻👩🏼‍⚕👸
.
Sebab apa?sebab sisi kerja mereka yg memerlukan cntik dn berseri tapi tidak perlu mekap berinci inci tebalnya.
.
-Sesuai untuk wanita yang tak suka makeup tebal.
.
-awak yang jenis tak suka pakai makeup atau apa2 kat muka tu memang sepadan dengan DYXY BCCREAM. .
Nak kan yang terbaik buat wajah anda, mulakan tindakan anda dengan klik Whatappa je akk baby
http://www.wasap.my/60193439159/
Read more
V mojom svete je veľa kvetov, farieb, ružovej, svetielok, láskavých očí a úsmevov. A všelijakých ...
Media Removed
V mojom svete je veľa kvetov, farieb, ružovej, svetielok, láskavých očí a úsmevov. A všelijakých iných vecí, isteže. Že instagram nie je realita - samozrejme. Táto fotka tiež nie. Ale pre mňa áno. Je tým, čo si vyberám vidieť a žiť. Že neukazujem smutné alebo nepekné veci. Isteže. Pretože ... V mojom svete je veľa kvetov, farieb, ružovej, svetielok, láskavých očí a úsmevov. A všelijakých iných vecí, isteže. Že instagram nie je realita - samozrejme. Táto fotka tiež nie. Ale pre mňa áno. Je tým, čo si vyberám vidieť a žiť. Že neukazujem smutné alebo nepekné veci. Isteže. Pretože na ich spracovanie si postačím sama, a ak by som sa tu sťažovala, fňukala a vyplakávala, len by si zas niekto povedal, že potrebujem pozornosť.
Ale späť k tomu videniu. Ja si vyberám sústrediť sa na to, čo ma pozitívne živí. A to, čo mi nevyhovuje - odsekávam.
Predsa nie je nič prirodzenejšie. Sme na tomto svete, aby nám tu bolo, čo najlepšie. Je našou prácou robiť všetko preto, aby sme sa mali krásne. 1000x omieľané, no všetko, čo prežívame, čo sa deje, je neutrálne, a je to ten vedomý postoj, ktorý tomu dáva zafarbenie. Prehnané slniečkárstvo je kontraproduktívne, no vnímanie vlastnej emocionality, jej prijatie, preciťovanie všetkého je úžasná sloboda.
Dať do súladu - myslím si, cítim, hovorím a konám ❤️
A ak ste došli až sem a máte si z toho niečo zobrať, tak toto: Užívajte si to, kým ste. Je to predsa tak nádherné! Takýto rovnaký život už nikdy neprežijete. Vychutnávajte si to, kým ste. Naplno.
N. 💛
_____________
#love #láska #život #sebaláska #enjoy #life #flower #flowers #color #colorful #makeup #earrings #headband #girl #brunette #portrait #pictureoftheday #hair
Read more
yeay! dapat dah keee tisu buang makeup yg hangat di perkatakan tu🤗🤗 sangat mudah nak cuci makeup..yg ...
Media Removed
yeay! dapat dah keee tisu buang makeup yg hangat di perkatakan tu🤗🤗 sangat mudah nak cuci makeup..yg tak makeup jgn risau..boleh jadikan sebagai moisturizer tau..lembap je kulit..sesiapa yg mengalami masalah kulit kering,sila amalkan @lap_tissue ni setiap kali rasa muka terlalu kering ... yeay! dapat dah keee tisu buang makeup yg hangat di perkatakan tu🤗🤗 sangat mudah nak cuci makeup..yg tak makeup jgn risau..boleh jadikan sebagai moisturizer tau..lembap je kulit..sesiapa yg mengalami masalah kulit kering,sila amalkan @lap_tissue ni setiap kali rasa muka terlalu kering yaaa~ dalam LAP tisu ni mengandungi VITAMIN C & E yg bagus utk kulit, ada extract RUMPAI LAUT,dan jugak OLIVE OIL~ yg penting muka tak pedih tau..sejukkk je 😅 cepat follow @lap_tissue @lap_tissue kalau xnak muka bermasalah..kene selalu cuci n bersihkan wajah ok ♥️✌🏻
Read more
1. Cover Face MC (foundation) 2. Soft 2 Cake Octard (compact powder 2way cake) Ready stock Note: ...
Media Removed
1. Cover Face MC (foundation) 2. Soft 2 Cake Octard (compact powder 2way cake) Ready stock Note: Set ni dapat hasilkan makeup yg nampak lebih natural. Rasa ringan je muka, tak rasa makeup berat. Sgt sesuai semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Harga SET : RM115 x termasuk postage.. ... 1. Cover Face MC (foundation)
2. Soft 2 Cake Octard (compact powder 2way cake)
Ready stock

Note: Set ni dapat hasilkan makeup yg nampak lebih natural.
Rasa ringan je muka, tak rasa makeup berat.
Sgt sesuai semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Harga SET : RM115 x termasuk postage.. Cover Face MC : RM65
Soft 2 Cake Octard (compact powder 2way cake) : RM55
Postage : RM7 SM, RM11 SS

Order : PM / WhatsApp / SMS 0198949810
#sayajual #meiko #meikocosmetic #meikokosmetik #makandam #pengantin #kosmetikmeiko #produkmeiko #mcct #mcctmeiko #covertreatmentfoundation #covertreatmentfoundationmeikocollection #mcctmeiko #meikomcct #sayajualmcct #sayajualmakeup #sayajualcosmetic #sayajualkosmetik #makeupcantik #photoshoot #kosmetikmalaysia #muamalaysia #mcmalaysia #modelmuslimah #meikomalaysia #mccoverface #meikocoverface #setmc #makeupcantik #ramadhan #setoctard
Read more
“Jangan sampai saya viralkan cerita ni!” . “Ehhh? Jap jap. Kenapa ni?<span class="emoji emoji1f631"></span>” . Pelik. Apa yang Hani ...
Media Removed
“Jangan sampai saya viralkan cerita ni!” . “Ehhh? Jap jap. Kenapa ni?” . Pelik. Apa yang Hani marah sangat ni? Takde angin takde ribut tetibe marah? . “Saya nak share cerita ni biar semua orang tahu kebaikan Ephyra Skin Care Series ni!” . Haa?? Ohhh. . Ingatkan kenapa.. excited ... “Jangan sampai saya viralkan cerita ni!”
.
“Ehhh? Jap jap. Kenapa ni?😱”
.
Pelik. Apa yang Hani marah sangat ni? Takde angin takde ribut tetibe marah?
.
“Saya nak share cerita ni biar semua orang tahu kebaikan Ephyra Skin Care Series ni!”
.
Haa?? Ohhh. 😂
.
Ingatkan kenapa.. excited Hani tau dengan keberkesanan Ephyra Skin Care Series ni utk kulit dia.
.
Mana tak nya..? Dulu dia takkan keluar rumah kalau tak makeup. Atleast la, dia akan pakai foundation fully coverage utk tutup bekas2 parut jerawat lama.
.
Kalau bernasib baik, kulit nampak flawless. Tapi kebanyakannya kurang bernasib baik, muka macam tepung gomak dah. Duk tempek2 nak sorokkan cela, tapi makin disaster pulak rupa.
.
Sampai la dia tgk kawan dia lepas solat, just apply Ephyra Skin Care. Tertarik tengok bare face kwn dia skrg, dulu tak pulak mcm tu kulit dia.
.
Sebab nak jadi mcm kwn dia, Hani pon try jugak 1 set Ephyra Skin Care Series. Sebulan je, dia dah tinggalkan makeup tebal dia. Takde dah tepung gomak.
.
Apa yg ada? Just kulit yg flawless, glowing dan bebas jerawat. Yeayyy! Misi berjaya! 😍
.
Okay siapa yg nak order Ephyra Skin Care Series boleh terus whatsapp #0193800779 (Jiha)
.
Atau boleh terus contact dealer2 Ephyra berdekatan anda.
.
#ephyra #ephyra2u #ephyramurah #ephyraskinbar #ephyrasoap #ephyraserum #ephyraskinnano #ephyraskinsnow #ephyraskinbarmurah #ephyraskincare #ephyraskincareseries #ephyraskincareset #ephyraskincareseriesmurah #skincaremalaysia #skincaremurah #skincaremalaysiamurah #skincareselamat
Read more
Tak salah kan berhias untuk kepuasan diri sendiri raya nanti<span class="emoji emoji2049"></span>️ asalkan tak keterlaluan!<span class="emoji emoji1f485"></span> . Tapi ...
Media Removed
Tak salah kan berhias untuk kepuasan diri sendiri raya nanti️ asalkan tak keterlaluan! . Tapi dalam kes PRETTY CAKED Foundation ni orang kecam sebab orang kata bila pakai pretty caked foundation ni over makeup . Padahal gunakan PRETTY CAKED Foundation je Tapi apahal kau punya ... Tak salah kan berhias untuk kepuasan diri sendiri raya nanti⁉️ asalkan tak keterlaluan!💅
.
Tapi dalam kes PRETTY CAKED Foundation ni orang kecam sebab orang kata bila pakai pretty caked foundation ni over makeup❗
.
Padahal gunakan PRETTY CAKED Foundation je❗❗ Tapi apahal kau punya seri naik sampai langit ke tujuh ni sis???CHOII SANGAT!
.
Mana tak nya dulu muka comot je sekarang ni bukan main lagi macam RETIS! Raya nanti confirm sedara mara dok puji muka kita flawless sangat! Makcik bawang nanti mula lah tanya guna apa! Semua sebab pretty caked foundation lah ni❗🙊
.
ADA 2 TONE WARNA
CUSTARD - KULIT CERAH
CARAMEL - KULIT SAWO MATANG .
more info boleh click link kat bio 😘
.

#prettycaked #prettycakedfoundation #prettycakedteamiraika
#sukamekap
#spf50
#kosmetikviral
#makeupmurah
#makeupbeginner
#muamalaysia
#makeupmurahmalaysia
#makeupmalaysia
#muakl
#ukm
#uitm
#fattzura
#foundation
#30ml
#foundationjimat
#comelpipimerah
#dfkl
Read more
Pon pon pon <span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span> . . Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak ...
Media Removed
Pon pon pon . . Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak suka pakai bedak dan lepas pakai bc cream ni. Dia kata TERBAIK DYXY ️memang tak perlu pakai bedak dah. Senang je nak flawless, calit calit je bc cream and spray face mist ni. Terus siap wow Patutlah ... Pon pon pon 🚕🚕🚕🚕
.
.
Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak suka pakai bedak dan lepas pakai bc cream ni. Dia kata TERBAIK DYXY ❗️memang tak perlu pakai bedak dah.
Senang je nak flawless, calit calit je bc cream and spray face mist ni. Terus siap wow 😱
Patutlah VIRAL sekarang BC cream ni. Mmg terbaik. Tak cari lain dah haa,
Bc cream ni ada dua tone color tau. Natural and beige. Whatsapp sekarang awak nak yang mana? 😻
☎️0189053903
☎️0189053903
☎️0189053903
#bccream #by #dyxy #malaysia #femes #famous #usahawan #jutawan #komestik #komestikmurah #murah #solek #barangsolek #makeup #makeupmurah #aimantino #rozitachewan #murah #meletop #cosmetic #freegift #america #trustedsellers #berkesan #produkberkesan #cantik #beautiful #sayajual #meletop #astroria #astro #neelofa
Read more
Pon pon pon <span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span> . . Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak ...
Media Removed
Pon pon pon . . Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak suka pakai bedak dan lepas pakai bc cream ni. Dia kata TERBAIK DYXY ️memang tak perlu pakai bedak dah. Senang je nak flawless, calit calit je bc cream and spray face mist ni. Terus siap wow Patutlah ... Pon pon pon 🚕🚕🚕🚕
.
.
Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak suka pakai bedak dan lepas pakai bc cream ni. Dia kata TERBAIK DYXY ❗️memang tak perlu pakai bedak dah.
Senang je nak flawless, calit calit je bc cream and spray face mist ni. Terus siap wow 😱
Patutlah VIRAL sekarang BC cream ni. Mmg terbaik. Tak cari lain dah haa,
Bc cream ni ada dua tone color tau. Natural and beige. Whatsapp sekarang awak nak yang mana? 😻
☎️0189053903
☎️0189053903
☎️0189053903
#bccream #by #dyxy #malaysia #femes #famous #usahawan #jutawan #komestik #komestikmurah #murah #solek #barangsolek #makeup #makeupmurah #aimantino #rozitachewan #murah #meletop #cosmetic #freegift #america #trustedsellers #berkesan #produkberkesan #cantik #beautiful #sayajual #meletop #astroria #astro #neelofa
Read more
Tengah stim ni wak. Tu yg mata layu je. Ada tak yg nak saya mekap dia macam ni? Tapi syaratnya muka awak ...
Media Removed
Tengah stim ni wak. Tu yg mata layu je. Ada tak yg nak saya mekap dia macam ni? Tapi syaratnya muka awak kene cantii mcm saya 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻 fuhhh @makeupbyaar #makeup #makeupbyaar #beauty #aizatabdulrazak #aar Tengah stim ni wak. Tu yg mata layu je. Ada tak yg nak saya mekap dia macam ni? Tapi syaratnya muka awak kene cantii mcm saya 😂😭😂😭😂😭😂😭🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻 fuhhh @makeupbyaar
#makeup #makeupbyaar #beauty #aizatabdulrazak #aar
PROMOSI DATANG LAGI . . ORIGINAL ! Extra free gift! Free pos sm! 📬 Free carrier bag! 🛍 Free consultan! . . BCCREAM TERBAIK NO 1 . Senang je nak apply bc cream ni. Tak melekit! Tak berminyak! . Rasa light macam tak pakai apa2 je, muka fresh macam tak makeup pun. . Akak misi,akak ... PROMOSI DATANG LAGI💥🔥
.
.
ORIGINAL !💯
Extra free gift! 🎁
Free pos sm! 📬
Free carrier bag! 🛍
Free consultan!🆓
.
.
BCCREAM TERBAIK NO 1😍
.
👉Senang je nak apply bc cream ni.
👉Tak melekit! 👉Tak berminyak! .
Rasa light macam tak pakai apa2 je, muka fresh macam tak makeup pun. .
Akak misi,akak doktor,akak polis dan paling bnyak akak2 cikgu kite ramai yg grab dyxy.🧕🏻👩🏼‍⚕👸
.
Sebab apa?sebab sisi kerja mereka yg memerlukan cntik dn berseri tapi tidak perlu mekap berinci inci tebalnya.
.
-Sesuai untuk wanita yang tak suka makeup tebal.
.
-awak yang jenis tak suka pakai makeup atau apa2 kat muka tu memang sepadan dengan DYXY BCCREAM. .
Nak kan yang terbaik buat wajah anda, mulakan tindakan anda dengan klik Whatappa je akk baby
http://www.wasap.my/60193439159/
Read more
Yehhh its my Turn to up my Video. Enjoy ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ :D=D;) . .. . <span class="emoji emoji1f4e1"></span><span class="emoji emoji1f4e1"></span><span class="emoji emoji1f4e1"></span> KAK Baby DROPSHIP ...
Media Removed
Yehhh its my Turn to up my Video. Enjoy ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ :D=D;) . .. . KAK Baby DROPSHIP DR MERU KLANG KAPAR SETIA ALAM SHAH ALAM . BOLEH POS AND COD ....... AND SETIAP SET FREEGIFT AKAN DI BERI.. Barang mekap okeh. Meh . PROMOSI DATANG LAGI . . ORIGINAL ! Extra ... Yehhh its my Turn to up my Video. Enjoy ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ :D=D;) .
.. .
📡📡📡 KAK Baby DROPSHIP DR 👉MERU
👉KLANG
👉KAPAR
👉SETIA ALAM 👉SHAH ALAM .
BOLEH POS AND COD ....... AND SETIAP SET FREEGIFT AKAN DI BERI.. Barang mekap okeh. Meh
.
PROMOSI DATANG LAGI💥🔥
.
.
ORIGINAL !💯
Extra free gift! 🎁
Free pos sm! 📬
Free carrier bag! 🛍
Free consultan!🆓
.
.
BCCREAM TERBAIK NO 1😍
.
👉Senang je nak apply bc cream ni.
👉Tak melekit! 👉Tak berminyak! .
Rasa light macam tak pakai apa2 je, muka fresh macam tak makeup pun. .
Akak misi,akak doktor,akak polis dan paling bnyak akak2 cikgu kite ramai yg grab dyxy.🧕🏻👩🏼‍⚕👸
.
Sebab apa?sebab sisi kerja mereka yg memerlukan cntik dn berseri tapi tidak perlu mekap berinci inci tebalnya.
.
-Sesuai untuk wanita yang tak suka makeup tebal.
.
-awak yang jenis tak suka pakai makeup atau apa2 kat muka tu memang sepadan dengan DYXY BCCREAM. .
Nak kan yang terbaik buat wajah anda, mulakan tindakan anda dengan klik Whatappa je akk baby
http://www.wasap.my/60193439159/
Read more
<< FOLLOW @ephyracosmetics NOW >> MUA PUN RECOMMENDED SGT EPHYRA LIPS NI SBB TEKSTUR YG SMOOTH BANTU UTK DPTKAN MAKEUP BIBIR YG LEBIH MENYERLAH. TAKDE KESAN2 MEREKAH NI. . Tak caye ce tgk vid ni sampai habis. Mcm mana MUA Watiey gayakan makeup dia dgn Ephyra Lips. Lawa sangat kan? . . Terasa ... << FOLLOW @ephyracosmetics NOW >> MUA PUN RECOMMENDED SGT EPHYRA LIPS NI SBB TEKSTUR YG SMOOTH BANTU UTK DPTKAN MAKEUP BIBIR YG LEBIH MENYERLAH. TAKDE KESAN2 MEREKAH NI.
.
Tak caye ce tgk vid ni sampai habis. Mcm mana MUA Watiey gayakan makeup dia dgn Ephyra Lips. Lawa sangat kan?
.
.
Terasa nak beli tak? Nak ke Nak?
.
.
RM30 je tauuu. Harga mampu milik dgn kualiti lips matte yg tinggi. Mana nak dapat? Kaler dah la cun2!
.
💋TAFFY PINK
💋LOLLY PEACH
💋SUMMER BLAZE
💋MADLY BROWN
💋AMBER ROSE
💋WHISPER NUDE
💋RED KISS
💋SCARLETT PLUM
💋CRANBERRY QUINN
💋PINK PEONY
.
.
Cpt2 order whatsapp #0196938500
.
Atau contact mana2 dealer kami yg sah.
.
Pun bolej jgk kalau nak singgah terus ke
https://oceanlife2u.com/ephyra-cosmetics/
.
.
#ephyra #ephyralips #ephyralipsmatte #ephyralipscreamtomatte #lipsmatte #ephyralovers #ephyradealers
Read more
Pon pon pon <span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span><span class="emoji emoji1f695"></span> . . Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak ...
Media Removed
Pon pon pon . . Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak suka pakai bedak dan lepas pakai bc cream ni. Dia kata TERBAIK DYXY ️memang tak perlu pakai bedak dah. Senang je nak flawless, calit calit je bc cream and spray face mist ni. Terus siap wow Patutlah ... Pon pon pon 🚕🚕🚕🚕
.
.
Meh nak belanja testimoni dari customer dyxyhouz. Customer dyxyhouz ni tak suka pakai bedak dan lepas pakai bc cream ni. Dia kata TERBAIK DYXY ❗️memang tak perlu pakai bedak dah.
Senang je nak flawless, calit calit je bc cream and spray face mist ni. Terus siap wow 😱
Patutlah VIRAL sekarang BC cream ni. Mmg terbaik. Tak cari lain dah haa,
Bc cream ni ada dua tone color tau. Natural and beige. Whatsapp sekarang awak nak yang mana? 😻
☎️0189053903
☎️0189053903
☎️0189053903
#bccream #by #dyxy #malaysia #femes #famous #usahawan #jutawan #komestik #komestikmurah #murah #solek #barangsolek #makeup #makeupmurah #aimantino #rozitachewan #murah #meletop #cosmetic #freegift #america #trustedsellers #berkesan #produkberkesan #cantik #beautiful #sayajual #meletop #astroria #astro #neelofa
Read more
 #throwback #eday #appreciationpost _ Thank you kaklea @leahenna_artist untuk henna yang cantik ...
Media Removed
#throwback #eday #appreciationpost _ Thank you kaklea @leahenna_artist untuk henna yang cantik sangat. Sabar melayan kita yang lasak akibat terlalu nebes Sampai tak kuasa kaklea nak tampal diamond. Ampunnnnnn. Sayanggg Kak Lea sebab Kak Lea baik dan kelakar! #tibahhhhhh _ Fresh ... #throwback #eday #appreciationpost
_
Thank you kaklea @leahenna_artist untuk henna yang cantik sangat. Sabar melayan kita yang lasak akibat terlalu nebes 😂 Sampai tak kuasa kaklea nak tampal diamond. Ampunnnnnn. Sayanggg Kak Lea sebab Kak Lea baik dan kelakar! #tibahhhhhh
_
Fresh flower hand bouquet from @damiasignature , terima kasih Kak Damia! Bunga cantik sgt sgt 😍 *kak damia pernah makeup tasha untuk satu shooting dulu, and so glad to have her again buatkan bunga tangan pulak
_
Makeup by @atiharun 💄Thank you Kak Ati sudi makeup kan Tasha yang dah lama tak makeup ni. I love it, sebab makeup tak nampak too much. Exactly like how I wanted it to be. No fake lashes, no eyebrow trimming, tapi masyaAllah nampak cantik, lembut, bersih.
_
Decor by @afeer_kualalumpur ✨ I requested for decor yang sweet and simple je. I said "tasha okay je macam mana pun, mana yg mudah je utk korang". I put my trust on them and let them do it their way. But they ended up berkarya and the venue, pelamin, entrance looked masyaAllah so beautiful! Way beyond my expectation! Murah rezeki inshaAllah amin. Thank you!
_
Dulang from @somethingborrowedbynawal . Seriously, theyre very easy to work with. Very helpful. Banyak sangat pilihan barang yang korang boleh sewa 💯 Almost everything berkaitan decoration, they have it! Tak payah beli. Bukan selalu nak pakai kan. Thank you so much!
_
Last but not least, the very lovely Kak @ejashahril . Thank you so much Kakeja sudi buatkan baju walaupun last minute. Turun naik Penang - KL, setelkan baju Tasha. Thank you! 😭❤️ Cantik, selesa, syariah compliance. Complete. If you wish to wear baju tunang/nikah/event yang syari'e, pleaseeeee buat dengan Eja Shahril. Staf pun masyaAllah baik-baik and helpful!
_
#appreciationpost part 2 menyusul kemudian 🌷
Read more
Tips pilih Foundation Mary Kay ikut jenis kulit: . Untuk kulit normal - kering <span class="emoji emoji1f449"></span> luminous wear ...
Media Removed
Tips pilih Foundation Mary Kay ikut jenis kulit: . Untuk kulit normal - kering luminous wear liquid foundation untuk hasil dewy2, glow2 gitteww . Untuk normal - kulit berminyak Matte-wear liquid foundation. Efek flawless, muka pon selesa je tak berminyak . Bonus! Nampak tak "non ... Tips pilih Foundation Mary Kay ikut jenis kulit:
.
Untuk kulit normal - kering 👉 luminous wear liquid foundation untuk hasil dewy2, glow2 gitteww
.
Untuk normal - kulit berminyak
👉 Matte-wear liquid foundation. Efek flawless, muka pon selesa je tak berminyak .
Bonus! Nampak tak "non comedogenic" tuu?? .
Maksudnyaaaa foundation ni tak menyumbatkan pori2 muka awak tu...sangat penting bagi mengelakkan jerawat2 datang bertamu 🤭
.
Much love,
Nazihah Othman
Ind. Beauty consultant
.
#flawless #glowing #sihat #cerah #mask #antiaging #antiwrinkle #moisturizer #serum #foundation #makeup #wrinkle #perfume #beautytips #antipenuaan #blusher #botanical #loosepowder #mineral #lipgloss #skincare #cosmetics #matte #marykay #marykayjb #marykayjdt #mk #marykaytampoi #marykayskudai #utm
Read more
LAP, makeup remover tissue by Alha Alfa! Pack kecik senang dibawa.. Lap tissue - Selepas makeup, ...
Media Removed
LAP, makeup remover tissue by Alha Alfa! Pack kecik senang dibawa.. Lap tissue - Selepas makeup, memang wajib kena pakai makeup remover. Kalau terus basuh, takut makeup masih ada. Sebab tu makeup remover amat penting . Lagi satu, kulit jenis sensitif, tak boleh yang jenis berminyak ... LAP, makeup remover tissue by Alha Alfa!

Pack kecik senang dibawa.. Lap tissue - Selepas makeup, memang wajib kena pakai makeup remover.
Kalau terus basuh, takut makeup masih ada. Sebab tu makeup remover amat penting .
Lagi satu, kulit jenis sensitif, tak boleh yang jenis berminyak atau ape, jadi lap tissue ni mmg elok.. Boleh dibuat untuk wudhu pun. Yela kalau nak solat, muka mesti kena bersih kan.
Jadi bawalah lap tisu Wipes ni.
Cepat je dia tanggalkan makeup kita. Tak perlu lap muka kasar-kasar, cuma lap biasa je, dah tertanggal makeup.
Best sangat lap tisu ni... Satu lap tisu boleh cuci seluruh muka. Dari maskara, gincu, jimat dah dekat situ..
.
.
#alhaalfacosmetics
#lapalhaalfacosmetics
.
.
Landed with love💋💋
.
.
DAPATKAN SEKARANG ❗
DAPATKAN SEKARANG ❗
DAPATKAN SEKARANG ❗
.
.
Nak order? Klik link ini
www.wasap.my/6013247968/
.
www.wasap.my/60132457968/
Read more
<span class="emoji emoji1f64b"></span>🏻 DYXY NI PILIHAN PALING TEPAT UNTUK ORANG YANG NAK BERSIAP CEPAT & MUKA NAMPAK NATURALLY FLAWLESS! . <span class="emoji emoji1f493"></span>SESUAI ...
Media Removed
🏻 DYXY NI PILIHAN PALING TEPAT UNTUK ORANG YANG NAK BERSIAP CEPAT & MUKA NAMPAK NATURALLY FLAWLESS! . SESUAI UTK KULIT BERMINYAK SESUAI UTK KULIT SENANG BERPELUH SESUAI UTK KULIT KUSAM SESUAI UTK KULIT GELAP . Korang yang tak suka pakai makeup atau pakai apa - apa dekat muka tu ... 🙋🏻 DYXY NI PILIHAN PALING TEPAT UNTUK ORANG YANG NAK BERSIAP CEPAT & MUKA NAMPAK NATURALLY FLAWLESS!
.
💓SESUAI UTK KULIT BERMINYAK
💓SESUAI UTK KULIT SENANG BERPELUH
💓SESUAI UTK KULIT KUSAM
💓SESUAI UTK KULIT GELAP
.
Korang yang tak suka pakai makeup atau pakai apa - apa dekat muka tu SESUAI sgt2 pakai #dyxybccream ni.
.
Bila pakai dah la cantik flawless and best teramat sebab rasa macam tak pakai ape2 !
.
SERIUS TAK TIPU‼
.
BCC boleh gantikan day cream / sun block / bedak asas utk semua jenis kulit muka
.
Sesuai utk orang yang nak bersiap 3 minit je. Segala parut cela semua hilang tau 😊
.
Serius tak tipu RIBUAN TESTIMONI berkesan dengan magic touch bcc ni.
.
Pakai sekali jea tahan lama sampai ke malam
.
👰 GLOWINGGGG tak perlu touch up banyak kali sebab bcc ni ❌ tak berminyak ❌ tak melekit langsung !
TAK SABARRR NAK TRY ?
.
JOM ORDER!
.
set combo menarik untuk kekakak semua cantik, gebu, glowing mowing gitu 😍💕
🙋 Jom dapatkan set combo TERLAJAK LARIS niii SEKARANG! Confirm tak cari lain ❤💋
.
Whatsapp cepat! 📲 +60135892702
Atau klik je link ni
www.wasap.my/60135892702/DYXYDYXY
FREE POSTAGE UTK SEMENANJUNG *
.
#dyxybccream #dyxygreenteafacemist #dyxybrush #dyxymascara #dyxylipstick #teamdyxy #dyxycosmetics #basiclady #perfectlady #beautylady #completelady #setmekapmalaysia #setmekapmurahmalaysia #dyxymalaysia #bccreambynis #makeuptutorial #makeuptools
Read more
JOM FOLLOW @ephyracosmetics ・・・ “SY SAMPAI RIMAS BILA PAKAI EPHYRA LIPS PEGI OPIS. KAWAN-KAWAN ASYIK TANYA JE BELI KAT MANA! LAST-LAST, NI YG SY BUAT....” . . EPHYRA LIPS ni dah ada lebih 20 ribu customer yg pakai tau. Ada sebab kenapa orang ramai suka beli & pakai lip matte EPHYRA ni. . . Sampai ... JOM FOLLOW @ephyracosmetics
・・・
“SY SAMPAI RIMAS BILA PAKAI EPHYRA LIPS PEGI OPIS. KAWAN-KAWAN ASYIK TANYA JE BELI KAT MANA! LAST-LAST, NI YG SY BUAT....” .
.
EPHYRA LIPS ni dah ada lebih 20 ribu customer yg pakai tau. Ada sebab kenapa orang ramai suka beli & pakai lip matte EPHYRA ni. .
.
Sampai ada customer yg repeat order mengadu “Setiap kali sy beli, confirm kawan opis akan try kaler kat bibir dia! Nak tengok matching ke tak dgn kaler kulit dia! Dah matching, terus dia beli lip matte sy tu! Sbb dia malas tunggu postage. Jawabnya, saya lah yg kena order baru lagi!!!”
.
.
Geram punya pasal, bila beli EPHYRA LIPS je asyik org sambar...saya beli terus banyak-banyak!!! Nasib baik EPHRA LIPS ni sebatang 30 ringgit je! And ada 10 kaler nak dipilih!!! Happy lah sy dok borong banyak-banyak!!! Eh, nak beli sebatang-sebatang pun ok je! Sis tak marah!!! 👍🏻😍
.
.
Tapi.....sis nak bagi offer ni : .
.
‼️ SIAPA YG NAK BELI 4 BTG EPHYRA LIPS, SIS BG OFFER FREE MAGIC POUCH MAKEUP BAG?
.
.
Cara nak beli? Senang je : .
📱Whatsapp terus : #0196938500 (Jijie)
📱Whatsapp terus : #0196938500 (Jijie)
📱Whatsapp terus : #0196938500 (Jijie) .
.
.
OFFER ni HANYA TINGGAL 1000 pcs TERAKHIR SEBELUM RAYA NI JE TAUUUUU ..
.
Siapa yg nk grab offer ni, cepat2 sebelum kita tutup ORDER! .
.
#ephyra #ephyralips #ephyralipmatte #ephyralovers #ephyra2u #RayaKanSebulan #combosesucilebaran #combocahayaaidilfitri
Read more
<span class="emoji emoji1f645"></span>JANGAN TRY KALAU SUKA MAKEUP LAMA2 <span class="emoji emoji1f645"></span>JANGAN TRY KALAU SUKA MAKEUP TEBAL TEBAL BCC NI NATURAL ...
Media Removed
JANGAN TRY KALAU SUKA MAKEUP LAMA2 JANGAN TRY KALAU SUKA MAKEUP TEBAL TEBAL BCC NI NATURAL JAA DAN UNTUK ORANG YG NAK BERSIAP CEPAT JEE TAUU . YEKE ??? . SESUAI UTK KULIT BERMINYAK SESUAI UTK KULIT SENANG BERPELUH SESUAI UTK KULIT KUSAM SESUAI UTK KULIT GELAP Korang yang tak ... 🙅JANGAN TRY KALAU SUKA MAKEUP LAMA2
🙅JANGAN TRY KALAU SUKA MAKEUP TEBAL TEBAL

BCC NI NATURAL JAA DAN UNTUK ORANG YG NAK BERSIAP CEPAT JEE TAUU
.
YEKE ???
.
❗SESUAI UTK KULIT BERMINYAK ❗SESUAI UTK KULIT SENANG BERPELUH ❗SESUAI UTK KULIT KUSAM ❗SESUAI UTK KULIT GELAP
Korang yang tak suka pakai makeup atau pakai ape2 dekat muka tu SESUAI sgt2 pakai #dyxybccream ni.

Dap dap je cantik flawless and best teramat lahai sebab rasa macam tak pakai ape2 ❗ SERIUS TAK TIPU

BCC boleh gantikan day cream / sun block / bedak asas utk semua jenis kulit muka . Sesuai utk orang yang malas bersiap 🤗

Segala parut cela semua hilang tauu serius tak tipu ribuan testimoni berkesan dengan magic touch bcc nih . 💕

Pakai sekali jer tahan lama sampai ke malam ✨ GLOWINGGGG tak perlu touch up banyak kali sebab bcc ni : ❌ tak berminyak ❌ tak melekit langsung 🙋🏻TAK SABARRR NAK TRY ?

JOM ORDER Sekarang harga OFFER DISCOUNT terlajak murahhhh plus dapat FREEEE GIFTT MEWAHH ☎️Berminat terus wasap ibu
whatsapp➡️www.wasap.my/60145067552
Read more
Alhamdulillah dapat feedback lagi dari pengguna Calla Beautskin. Masalah jerawat kecik-kecik ...
Media Removed
Alhamdulillah dapat feedback lagi dari pengguna Calla Beautskin. Masalah jerawat kecik-kecik ni memang tak boleh cover dengan makeup. Makeup tebal macam mana pun, tetap akan nampak jugak. Jadi Lily bagi sis aiza try Calla Beautskin. Alhamdulillah jerawat kecik-kecik dah hilang. . Muka ... Alhamdulillah dapat feedback lagi dari pengguna Calla Beautskin. Masalah jerawat kecik-kecik ni memang tak boleh cover dengan makeup. Makeup tebal macam mana pun, tetap akan nampak jugak. Jadi Lily bagi sis aiza try Calla Beautskin. Alhamdulillah jerawat kecik-kecik dah hilang.
.

Muka adalah part paling sensitif bagi orang perempuan. Naik jerawat sebiji pun dah murung satu hari. Apatah lagi ruam berbiji-biji duduk bertenggek kat muka. Rasa taknak keluar rumah! Jumpa orang pun taknak. Betul tak? Part lain boleh tutup, tapi kalau muka. Hmmmm pakai makeup 7 lapis pun still akan nampak juga.
.

Jadi uols jangan ambil mudah dalam penjagaan kulit ni. Skincare penting, namun supplement untuk dalaman juga penting tau. Kadang-kadang kita pakai supplement mahal, orang lain pakai berkesan tapi kita pakai kulit tak cantik-cantik.
.

Nak tahu kenapa? Kerana dalaman kita tak jaga. Kita makan bermacam jenis makanan. Tapi supplement untuk bersihkan balik kotoran tu semua kita tak ambik. Contohnya pinggan kotor, kita basuh dengan air je. Bersih tak? Tak kan. Kena bersihkan pakai sabun jugak, baru pinggan tu bersih sepenuhnya. Sama macam badan kita juga.
.

Fungsi lain Calla Beautskin dapat membantu membersihkan dalaman juga tau. Kalau badan jenis dah lama tak detox, boleh amalkan Calla Beautskin. Minum air banyak-banyak, in shaa Allah Misi Cantik Time Raya akan tercapai. Itu pun kalau uols amalkan Calla Beautskin dari sekarang lah. Nak lagi bommmmm 💥 kan lagi kesan dia, combo dengan Susu Maaez. In shaa Allah cenggini kesan dia👍🏻.
.

Teringin nak masuk meminang tapi takut tak diterima? Jangan risau, boleh terus bawak rombongan meminang ketuk pintu whatsapp atau DM Lily. Tapi janji pinang Calla Beautskin dan Susu Maaez je tau.
Read more
yeayyyyy last bridal makeup for 2018. lepas ni boleh rest skit on weekend sampai hujung thn. . sorry sgt2 mana2 booking yg akak terpaksa tolak dan cancel utk thn ni.. bukan demand tau.. tp akak sejenis yg tak boleh nak bau rumah org mahupun rumah sendiri abis ku spray dettol. pastu kdg2 rasa ... yeayyyyy last bridal makeup for 2018. lepas ni boleh rest skit on weekend sampai hujung thn. 😁.
sorry sgt2 mana2 booking yg akak terpaksa tolak dan cancel utk thn ni.. bukan demand tau.. tp akak sejenis yg tak boleh nak bau rumah org mahupun rumah sendiri abis ku spray dettol. pastu kdg2 rasa cam nak pitam kalau org terlalu ramai kat bilik mekap, dan senang cite doctor kata rest lebih skit. means rest kan dr benda2 yg boleh trigger kepeningan. 😂. bab xleh nak bau bauan ni xde ubat. maklumla kenduri mestila banyak food kan.. bukan bau food je tapi bau perfume pun akak cam nak pengsan 😂. apapun bakal2 pengantin yg nak tips2 mekap tu boleh je pm/dm akak cam biasa. bila2 free akak reply or share ok. akak seronok jumpa pengantin2 ni sbb ia akan beri akak aura yg "cam baru smlm kahwin" walaupun anak nak masuk 5 org.
utk bakal2 pengantin, jangan cepat tuakan diri anda lepas kawin nanti ok. kalau suami puji cantik masa hari wedding, teruskan cantik tu sampai bila2 di mata dia.. ingat pesan akak ni tau. jauhi ayat " ala dah 10thn kawin takyah nak melawa dah tua". euwww. no no no. takde sapa lelaki dlm dunia ni tak suka pompuan cantik. klu dia kata xyah mekap da cantik dah. tu maknanya mekap tu tak kene atau dia malas tunggu kita bersiap. confident takpe tp jgn over confident. makeup hari2 boleh tp jgn over sbb over pun kebanyakan lelaki bernama suami tak suka. jgn mekap cam nak gi show kalau suami tak suka. tp jgn pucat lesi sampai hilang confident diri.. haaa panjang dah. cukup dulu. jom solat dudha. moga terbuka pintu rezeki buat kita semuaa ameen.
Happy monday everyone ❤️❤️❤️
Read more
nampak innocent sangat eh tak makeup mata today <span class="emoji emoji1f602"></span> . . Eh ? slalu hari hari nak kene tepek eyeshadow ...
Media Removed
nampak innocent sangat eh tak makeup mata today . . Eh ? slalu hari hari nak kene tepek eyeshadow dengan eyeliner tebal tebal sebab nak nampak mata besar ! . maklumlah mata sis kecik . nak tak nak je berkembang ! haha . . . sekarang tak paya nak pakai eyeliner tebal tebal , yeay ! eyelash ... nampak innocent sangat eh tak makeup mata today 😂 .
.
Eh ? slalu hari hari nak kene tepek eyeshadow dengan eyeliner tebal tebal sebab nak nampak mata besar ! 😪😪😪😪 .
maklumlah mata sis kecik . nak tak nak je berkembang ! haha . .
.
sekarang tak paya nak pakai eyeliner tebal tebal , yeay ! eyelash ni buat mata i nampak terbukak gituuu 😋😋😋
.
susah nak carik tempat yang eyelash dia lembut , melentik terok and paling best nampak menyerlah je mata bila buat 🌞
.
.
buat dekat @eyelashbarmalaysia @eyelashbarmalaysia @eyelashbarmalaysia okay ! sebab tengah ada promotion ! and mmg puas hati dengan lashes dia okay 😘 nampak natural ✨
.
.
thanks for having me ! .
.
Dragon approved ! 🐉 .
.
#anakchua #dragonlifestyle #missydragon #eyelash #eyelashextensions #eyelashbar
Read more
Salam subuh @nrcosmetics_my lovers <span class="emoji emoji2764"></span>️ . Ramai yang tanya NR apa beza kedua-dua face mist NRC ni! . First ...
Media Removed
Salam subuh @nrcosmetics_my lovers ️ . Ramai yang tanya NR apa beza kedua-dua face mist NRC ni! . First of all, NR cerita persamaan dia dulu. . Kedua-duanya adalah face mist yg membantu TAMBAH HYDRATION pada kulit wajah dan SET makeup. So boleh guna before makeup, ketika makeup dan ... Salam subuh @nrcosmetics_my lovers ❤️
.
Ramai yang tanya NR apa beza kedua-dua face mist NRC ni!
.
First of all, NR cerita persamaan dia dulu. .
Kedua-duanya adalah face mist yg membantu TAMBAH HYDRATION pada kulit wajah dan SET makeup. So boleh guna before makeup, ketika makeup dan selepas makeup. Kalau tak makeup pun boleh guna bila-bila masa. Even boleh ganti toner!
.
Apa yang berbeza depa dua beradik ni?
.
Ingredients dan effectnya yang berbeza!
.
Our bestseller LUXURY FACE MIST focus more on Skin #Treatment dan #Cooling effects! Peppermint extract bantu FRESH kan skin sebelum makeup dan cooling effect buat pores relax dan mengecut. Ada Vitamin C dan Pitera untuk rawat dan bantu skin renewal. Sebab tu ramai suka especially yang kulit bermasalah. Skin pengguna makin IMPROVE over time! Jerawat pasir ke batu ke semua dia beduk!!
.
On the other hand, PRIME AND SET LUXURY WATER terbaru focus more to INSTANT hydration! Kulit kadang-kadang letih dan kering especially mereka yang kepenatan dan kurang minum air sebelum makeup.
.
Hyaluronic Acid, Apple stem cell dan Aloe Vera bantu mempercepatkan kulit serap hydration dan tahan lama! Glycerine pulak berfungsi untuk trap hydration dalam udara bagi lebih lembab. .
Pastu banyak natural extract untuk bantu skin lebih sihat seperti Bearberry, Strawberry, Calendula, Ginkgo Biloba, Chamomile dan Aloe Vera Extract! Instant hydration on the go!
.
Hope dapat membantu! NR suka pakai dua-dua kalau makeup! .
First Luxury Face Mist then baru Prime and Set Luxury Water sebab ingatlah anak-anakku, kulit yang cukup hydration akan buat makeup tahan lebih lama dan lambat berminyak! Makeup pun akan blend lebih cantik elakkan nampak lebih powdery!
.
Selamat mencuba!
.
Pssstttt! Harga pun berbeza tau! Luxury Face Mist RM69 dan Prep and Prime Luxury Water RM75 ❤️
.
Dapatkan dari www.nrcosmetics.com
.
Butik Absolute Bangi Sentral
.
Atau dari AGENT NRC seluruh dunia!!
.
P/S: satu lagi tips NR, kalau ada rezeki grab je dua-dua face ni
Read more
korang cepat2 join class @bykakmek sebelum seat full<span class="emoji emoji2757"></span>️<span class="emoji emoji2757"></span>️<span class="emoji emoji2757"></span>️ siapa nk cantek3 berhari raya tu haa ...
Media Removed
korang cepat2 join class @bykakmek sebelum seat full️ siapa nk cantek3 berhari raya tu haa apa lgi..join class siap dpt free barang @officialsimplysiti..jimat gile..lepas ni tak de laa beli barang makeup tpi tak pandai nk guna..betol tak? . . #Repost @bykakmek with @get_repost ・・・ Banyak ... korang cepat2 join class @bykakmek sebelum seat full❗️❗️❗️ siapa nk cantek3 berhari raya tu haa apa lgi..join class siap dpt free barang @officialsimplysiti..jimat gile..lepas ni tak de laa beli barang makeup tpi tak pandai nk guna..betol tak? .
.
#Repost @bykakmek with @get_repost
・・・
Banyak gila dapat barang mekap. Mana ade join class dpt brg mekap kan?? Mekap class dgn @officialsimplysiti by Dato Seri @ctdk je yang dpt mcm mcm ni guys. .
.
Cepat lock your seat dgn @creacionjb . Sambil makeup class sambil HI TEA. Class uols.
Read more
Sekarang ni masih ramai org obses nak putih. Kalau 10 tahun lps Kak Yatie nak skin bebas jerawat. ...
Media Removed
Sekarang ni masih ramai org obses nak putih. Kalau 10 tahun lps Kak Yatie nak skin bebas jerawat. Skrg aim nak lambatkan kedutan pulak . Masa zaman remaja breakouts teruk sbb resdung. Gmbr sblh tu dah sembuh 90%. Kalau tak, dgn dagu pun blh senget kalau jerawat nanah menyerang. Masa student ... Sekarang ni masih ramai org obses nak putih. Kalau 10 tahun lps Kak Yatie nak skin bebas jerawat. Skrg aim nak lambatkan kedutan pulak 😅
.
Masa zaman remaja breakouts teruk sbb resdung. Gmbr sblh tu dah sembuh 90%. Kalau tak, dgn dagu pun blh senget kalau jerawat nanah menyerang. Masa student dulu xde phone yg ada kamera ni. Jd takde la kenangan .
.
Makanan & persekitaran tak bersih punca resdung tu lg worse. Kak Yatie start dgn suplemen Nosygone & Lucimax utk dlmn dan skincare hanya Golden Herbs Soap masa zaman student dulu . Tp sbb x pandai sgt pasal apa yg skin perlukan, tak pakai pelembap atau add on apa2 lah lps tu. Takat cuci muka je siap. End up skin lama2 jd dry tp oily dr dlm & jd acne congested pulak.. Nak buat extraction sendiri pun x reti, pergi facial langsung tak pernah. Kalau raba skin tu lembut jln tar lagi 😂
.
Slowly Kak Yatie belajar dan kebetulan ambil course MLVK mmg byk bantu utk mengenali skin. Pastikan skin sentiasa hydrate. Once skin lembap, kita tak akan produces oil. Jd skin tak senang clogs & susah naik jerawat. Make sure cuci muka dgn makeup remover walaupun uols bukan menggunakan mekap tebal. Sbb kotoran jg memasuki liang pori. Plus, skin kita akan lbh moist. Skrg favourite apply HA Serum, Moisturiser, Tea Tree Primer dgn Pearl Cream je utk mekap harian. Rasa lightweight amat !! 💗
.
Wearing @the_hijab.co
Produk @sendayu.tinggi_hq .
#throwback
Read more
My best nine 2017. I’m so grateful for everything that happened in 2017. It’s all new to me. New beginning, ...
Media Removed
My best nine 2017. I’m so grateful for everything that happened in 2017. It’s all new to me. New beginning, new family, new house & new me. 2017 was not easy but it will be remembered as the start of something extraordinary. . My first year as abg ron’s wife. Our very first year as husband & wife. ... My best nine 2017. I’m so grateful for everything that happened in 2017. It’s all new to me. New beginning, new family, new house & new me. 2017 was not easy but it will be remembered as the start of something extraordinary.
.

My first year as abg ron’s wife. Our very first year as husband & wife. PJJ for 6 months; back & forth Putrajaya-KL-Temerloh. Alhamdulillah after raya we got to stay together. No more pjj inshallah. Spent Raya holiday in Kelate. Our very first raya & so glad I didn’t cry pagi raya walaupun teringat dkt family.😂
.

2017 was my last year as Petrosains volunteer. I miss Petrosains so much. I love love my job. But we all have circumstances. Thank you Petrosains for all the precious experience & memories. Definitely going back as visitor bawa anak-anak nanti😆
.

2017 was the year of exploring & experimenting new beauty products & makeup. I think i’ve bought & tested new beauty stuff more this year than ever before. My 2018 goal is to brush up my makeup skill, go to professional makeup class & be able to buy more makeup. 😂😂😂
.

And to 2018, I wont hope for anything else except mak nak habis kan masters tahun ni! Tak tahan dahhhhh hahaha ok tu je guys. Thanks baca panjang2. 😆😆😆 #newyear #2017bestnine #2018goals #happynewyear
Read more
Morninggg!<span class="emoji emoji1f308"></span> Lately kakbai suka makeup simple2 mcm ni je.. korg suka tak? . My makeup on @abbyasmaa ...
Media Removed
Morninggg! Lately kakbai suka makeup simple2 mcm ni je.. korg suka tak? . My makeup on @abbyasmaa for @habraofficial️ Calltime pukul 8.30pg, model sampai pukul 7.30pg sbb dia keluar rumah pukul 6pg. Dari Ampang ke Putrajaya je pun tapi dia punya tahap menjaga discipline mmg 5 bintang! ... Morninggg!🌈
Lately kakbai suka makeup simple2 mcm ni je.. korg suka tak?
.
My makeup on @abbyasmaa for @habraofficial❤️
Calltime pukul 8.30pg, model sampai pukul 7.30pg sbb dia keluar rumah pukul 6pg. Dari Ampang ke Putrajaya je pun tapi dia punya tahap menjaga discipline mmg 5 bintang! Mcm ni barulah tak segan nak ngaku professional model kan 😘😘 #baizuramakeup🌸
.
.
_________________________________________________
For makeup booking/enquiries/personal class,
Pls text me by click on whatsapp link on my profile. Tq :)
Read more
Ona zawsze jest sobą, wbrew pozorom jest silna wewnętrznie. Zawsze zachowuje zimną krew ale prawda ...
Media Removed
Ona zawsze jest sobą, wbrew pozorom jest silna wewnętrznie. Zawsze zachowuje zimną krew ale prawda jest taka, że przez jej głęboką wrażliwość, wszystko zbyt mocno przeżywa. Na bliskich zależy jej bardziej niż ktokolwiek jest w stanie sobie wyobrazić. Nigdy się przed nikim nie odkrywa. ... Ona zawsze jest sobą, wbrew pozorom jest silna wewnętrznie.
Zawsze zachowuje zimną krew ale prawda jest taka, że przez jej głęboką wrażliwość, wszystko zbyt mocno przeżywa. Na bliskich zależy jej bardziej niż ktokolwiek jest w stanie sobie wyobrazić. Nigdy się przed nikim nie odkrywa. Swoje uczucia i myśli skrywa skrzętnie, nie lubi pokazywać każdemu całą siebie. Tylko nieliczni wiedzą jaka jest naprawdę.
Ona, jest w stanie ukryć swój ból w tak doskonały sposób, że nikt się nie domyśli, co przeżywa.... Ale nie jest w stanie ukryć gniewu, zwłaszcza jeśli ktoś zaatakuje jej bliskich, lub nadużyje jej zaufanie . Staje się wtedy zimna, nie okazując emocji potrafi być bezwzględna, nawet jeśli będzie ją to wewnętrznie bolało. Ona nie lubi płynąć z prądem, lubi wokół siebie czystość, więc każdy napotkany śmieć wyrzuca do kosza. Uwielbia oddychać czystym powietrzem. Jest kobietą tajemniczą, błyskotliwą, pełną zagadek. Z natury woli bardziej obserwować, niż ciągle mówić. Tylko jeśli komuś w pełni zaufa, staje się otwarta. W innym przypadku trzyma dystans, który defakto pomaga jej w życiu. Nie ulega złudzeniom i fantazjom. Kocha ludzi, ale tylko tych prawdziwych. Tych szczerych ponad wszystko, a reszta jest u niej na drugim planie.

#brunettegirl #brunette #longhair #polishgirl #selfie #ladyinblack #black #classic #smile #happy #classicmakeup #nomakeup #makeup #motocyklistka #motogirl #itssogoodtobebad #darkeye #browneye #glam #glamour #blackdress #photooftheday #outfit #fashion #wkruk #wkruk1840 #rozawiatrow #natural
Read more
Pagi semua,bag korang yang mana satu dekat gambar diatas ni? Haaa kitakan perempuan admin tau klau ...
Media Removed
Pagi semua,bag korang yang mana satu dekat gambar diatas ni? Haaa kitakan perempuan admin tau klau boleh korang nak bawak semua barang2 makeup korang tu kan haha bila dah bawak banyak2 barang makeup mesti tak pakai antara semua tu , yay or nay . Tapiiiiii sekarang korang jangan risau sebab ... Pagi semua,bag korang yang mana satu dekat gambar diatas ni? Haaa kitakan perempuan admin tau klau boleh korang nak bawak semua barang2 makeup korang tu kan haha bila dah bawak banyak2 barang makeup mesti tak pakai antara semua tu , yay or nay .
Tapiiiiii sekarang korang jangan risau sebab korang hanya perlu memiliki 1 palete carya kit ni je .. dah mudahkan kerja korang! Bukan mudahkan kerja je, penyelamat bag korang agar bag tak berat , bahu tak sakit dah lepas ni 😄 Apa lagi jom dapatkan 1 palete carya kit sekarang! 👏🏻👏🏻👏🏻
.
Haa yang dokk tertungu2 lagi nak dapatkan palete carya ni? Hehe jangan tunggu2 lagi cepat dapatkan di @shidahrebowtcloset sekarang sbb admin nak bagi tambahan freegift limited utk korang 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Read more
Krabička prvej pomoci pre aknóznu pleť 🧚🏼‍♂️Rozmýšľala som či sem dám tú fotku, ale ak to má pomôcť ...
Media Removed
Krabička prvej pomoci pre aknóznu pleť 🧚🏼‍♂️Rozmýšľala som či sem dám tú fotku, ale ak to má pomôcť aspoň jednému z Vás, tak budem happy áno, takto momentalne vyzerá moja pleť..som z toho celkom rozhodená, pretože ak nerátam pubertu tak pleť som mala bezchybnú 😕Nie je to typická insta fotka, ... Krabička prvej pomoci pre aknóznu pleť 🧚🏼‍♂️Rozmýšľala som či sem dám tú fotku, ale ak to má pomôcť aspoň jednému z Vás, tak budem happy 😊áno, takto momentalne vyzerá moja pleť..som z toho celkom rozhodená, pretože ak nerátam pubertu tak pleť som mala bezchybnú 😕Nie je to typická insta fotka, ale problém ktorý treba riešiť. Akné má veľa príčin, stres, hormóny, ale aj genetika. Každý to má inak, niekto má celý život pleť ako bábätko a niekto bohužiaľ nie. Ale ak ťa trápi akné a už dávno nemáš 14, tak určite treba navštíviť lekára a hľadať príčinu. Mne zistili tzv. Mallorca acne takže budem musieť obmedziť slniečko ☀️ Nie je to nič vážne až na to svrbenie. Z estetického hľadiska to vie pekne zamávať so sebavedomím, keď máte červenú hrboľatú tvár a makeup to iba zhoršuje v tomto teple. Ani tielko na ramienka nepripadá do úvahy. Makeupom sa to dá celkom zakryť ale určite to nič nevyrieši, väčšinou zvykne zhoršovať stav pleti. Niekedy sa mu nedá vyhnúť, keď chce človek vyzerať ako “človek”, preto som si obľúbila ľahký makeup na aknóznu pleť z rady Sébium-Global Cover. Takže ak aj teba trápi podobný problém, určite sa neskrývaj doma ale začni liečiť. Lieky som dostala na predpis a @biodermaslovakia používam ako doplnkovú starostlivosť 💚 Zdravie máme iba jedno, tak si ho treba vážiť ✌🏼
Read more
 #Repost @pora_na_kraft ・・・ "Czy macie lęki? Boicie się czegoś? A może prześladuje Was coś w snach? ...
Media Removed
#Repost @pora_na_kraft ・・・ "Czy macie lęki? Boicie się czegoś? A może prześladuje Was coś w snach? Jeśli tak to mam dla Was przykrą wiadomość. Nie ma dla Was ratunku. A dlaczego? Bo demony są bez litości. Chcą Waszego strachu i duszy. Starożytni Grecy za bardzo nie wierzyli w moce demonów, ... #Repost @pora_na_kraft
・・・
"Czy macie lęki? Boicie się czegoś? A może prześladuje Was coś w snach? Jeśli tak to mam dla Was przykrą wiadomość.
Nie ma dla Was ratunku. A dlaczego? Bo demony są bez litości. Chcą Waszego strachu i duszy. Starożytni Grecy za bardzo nie wierzyli w moce demonów, co było dla nich zgubą. Jeśli będziecie nieostrożni dopadnie Was on...Valak 💀." - Kraftowe Horror Porowieści, Wydawnictwo P.O.R.A
.
Witam wszystkich w dzisiejszy dzień razem ze świetnym piwem od @browarolimp Hypnosem 🏛️.
Piwo czarne o aromacie czekolady 🍫, kawy☕ i mnóstwem czerwonych owoców.
W smaku na początku dość spora słodycz po czym zaraz pojawia się wyczuwalna gorycz. Obecny jest ogrom gorzkiej czekolady wraz z lekką palonością i w tle trochę owoców🍑. Piwo bardzo pijalne i dobre. Polecam każdemu spróbować ☺️.
.
Jak Wam się podoba? 💀👹😈
.
Wykonanie: @blanka_maluje
.
#craftbeer #makeuplife #beer #makeupart #piwko #art #piwokraftowe #piwo #beercraft #beerstagram #beerporn #browar #beergeek #makeupartist #drink #beergasm #instabeer #birra #bier #cerveza #pivo #beerpics #makeup #polska #beers
Read more
muka penat dan zombie sebab #RaissaTwins sekarang diorang take turn tido dan main. bila Amina tido, ...
Media Removed
muka penat dan zombie sebab #RaissaTwins sekarang diorang take turn tido dan main. bila Amina tido, Amira yg main..bila Amina dh bangun, Amira pulak tido kena layan Amina. rutin tu sampai lah ke malam nanti bila dua dua dah tido. lepas tu scene tengah malam nak mintak susu dan yakyak pulaaaaa. ... muka penat dan zombie sebab #RaissaTwins sekarang diorang take turn tido dan main. bila Amina tido, Amira yg main..bila Amina dh bangun, Amira pulak tido kena layan Amina. rutin tu sampai lah ke malam nanti bila dua dua dah tido. lepas tu scene tengah malam nak mintak susu dan yakyak pulaaaaa. semoga Anim dapat menjadi ibu yg terbaik untuk mereka, masih belajar satu demi satu ❤️
.
tugas sebagai seorang ibu dan bussineswoman kena la bersiap juga kan 😊 bila tak sempat makeup nak terus meeting, pakai @faraalipbutter je ni. senang! janji tak nampak sangat kezombian itu. wajib cuba tau!
Read more
Jenis hakak ni simple ..tak pandai nak bermake up tuu semua ..lelagi bila dah ade anak .baru angan2 ...
Media Removed
Jenis hakak ni simple ..tak pandai nak bermake up tuu semua ..lelagi bila dah ade anak .baru angan2 nak melawa sikit , dukung je terus tudung ditarik2 ..kau rase ??tuu sebab hakak pilih jus tergelly ..tak makeup pun muke tuu nampak macam bertenaga sngat ..ha gituu ..sebut geli ingat jus tergelly ... Jenis hakak ni simple ..tak pandai nak bermake up tuu semua ..lelagi bila dah ade anak .baru angan2 nak melawa sikit , dukung je terus tudung ditarik2 ..kau rase ??tuu sebab hakak pilih jus tergelly ..tak makeup pun muke tuu nampak macam bertenaga sngat ..ha gituu ..sebut geli ingat jus tergelly .. 😘😘
Read more
Hai harini bella nak shared tutorial daily makeup routine bukan keke challenge lagi tau , bella suka sangat foundation dari @moy.j.flawscure ni , kalau korang yang jenis rushing nak ke sana sini memang elok guna moyj ni serius memang best sangat sebab foundation ni tak berminyak langsung ... Hai harini bella nak shared tutorial daily makeup routine bukan keke challenge lagi tau 😅 , bella suka sangat foundation dari @moy.j.flawscure ni , kalau korang yang jenis rushing nak ke sana sini memang elok guna moyj ni serius memang best sangat sebab foundation ni tak berminyak langsung and paling penting dap dap je kat muka dah siap senang kannn !!! FOLLOW @moy.j.flawscure bella tahu korang takkan menyesal bha kalau dah cuba nanti ! komen 'NAK' bella nak tengok berapa ramai nak cantik 💋
Read more
“KENAPA AKU DLM PANTANG RUPA DAH MCM ZOMBIE. MEMEY MAINTAIN JE CANTIK!!!” . . Ya Allah! Terkejut syukur Memey bila ada yang puji kata dia maintain cantik sepanjang berpantang. Padahal dia tak makeup langsung ni. . . Biasanya ibu dlm pantang jadi zombie sebab tak cukup rehat & tak cukup ... “KENAPA AKU DLM PANTANG RUPA DAH MCM ZOMBIE. MEMEY MAINTAIN JE CANTIK!!!” .
.
Ya Allah! Terkejut syukur Memey bila ada yang puji kata dia maintain cantik sepanjang berpantang. Padahal dia tak makeup langsung ni. .
.
Biasanya ibu dlm pantang jadi zombie sebab tak cukup rehat & tak cukup tidur. Tapi dengan EPHYRA - ia sgt bagus dalam menstabilkan hormon, memberi tenaga dan paling penting menjadikan kulit dan tubuh ibu sihat semulajadi. .
.
#ephyra #ephyra2u #ephyralovers
Read more
Beautiful Umai, yang hari2 naik motor ke kerja, pulak tu ofis dia atas je studio kita <span class="emoji emoji1f603"></span> She has never ...
Media Removed
Beautiful Umai, yang hari2 naik motor ke kerja, pulak tu ofis dia atas je studio kita She has never worn this much mekap before, tapi Ihsan cakap tadi, “Kak, terkejut jap, terlebih cantik Umai nari. Macam tak percaya je ni isteri kita ke” Eceh ewah ewah terlajak sweet pelis groom kita. ️ masyaAllahhh. ... Beautiful Umai, yang hari2 naik motor ke kerja, pulak tu ofis dia atas je studio kita 😃 She has never worn this much mekap before, tapi Ihsan cakap tadi, “Kak, terkejut jap, terlebih cantik Umai nari. Macam tak percaya je ni isteri kita ke” Eceh ewah ewah terlajak sweet pelis groom kita. ❤️ masyaAllahhh. Umai pun redha je kita buat apa aja pada muka dia 😂 #sisredha

Makeup, Styling & Outfits: @theatelierweddings @ree_theatelierweddings

Email us for all your Bridal needs!
[email protected] 💋
[email protected] 💋
[email protected] 💋

#TheAtelierWeddings for #umaisanshine

#TheAtelierWeddings
#AtelierBrides
#awesomeclients
#welove
#love
#wedding
#celebration
#sanding
#persandingan
#bridal
#hijab
#hijabi
#hijabstyling
#burgundy
#songket
#traditional
#songketdress
#malayweddingguide
#malaywedding
Read more
Lama tak makeup nanat. Disebabkan Kita tak nak nampak macam gi kenduri atau shooting. So kita buat ...
Media Removed
Lama tak makeup nanat. Disebabkan Kita tak nak nampak macam gi kenduri atau shooting. So kita buat se natural mungkin untuk natrah. Nanat nk convo wey!! Hehe “Congratulations nanat. Semoga terus success okay. “ . Love si nanat ni. Wlupun dh lama dalam modelling still humble je budak ni ... Lama tak makeup nanat. Disebabkan Kita tak nak nampak macam gi kenduri atau shooting. So kita buat se natural mungkin untuk natrah. Nanat nk convo wey!! Hehe “Congratulations nanat. Semoga terus success okay. “
.
Love si nanat ni. Wlupun dh lama dalam modelling still humble je budak ni dari dulu lagi sampai sekarang. ❤️❤️ Kurung @mekkembangcotton .
#makeupbyazni #besardahnatrah
Read more
Mudah sangat sejak ada set makeup MESRA SOLAT DAN MESRA WUDHUK ni. Tak perlu pening2 fikir macam ...
Media Removed
Mudah sangat sejak ada set makeup MESRA SOLAT DAN MESRA WUDHUK ni. Tak perlu pening2 fikir macam mana nak bersihkan makeup setiap kali nak berwudhuk. Just bersihkan dengan air je pun da cukup. Sebab, set makeup nurraysa tak mengandungi bahan kimia yang boleh menghalang air sampai ke pori ... Mudah sangat sejak ada set makeup MESRA SOLAT DAN MESRA WUDHUK ni.

Tak perlu pening2 fikir macam mana nak bersihkan makeup setiap kali nak berwudhuk. Just bersihkan dengan air je pun da cukup. Sebab, set makeup nurraysa tak mengandungi bahan kimia yang boleh menghalang air sampai ke pori kulit.
BEST TAK? 😍

SET MAKEUP NURRAYSA
❤️Nurraysa Miracle Eyeliner
❤️Glowing DD Moist Cake
❤️Mineral Loose Powder
❤️Perfect Brow Shaping
❤️Pearl Magic Lipstick ❤️Shining Mineral Blusher

Whatsapp ::01139364109 @ komen PM di bawah.
Whatsapp ::01139364109 @ komen PM di bawah.
Whatsapp ::01139364109 @ komen PM di bawah.

#DDGlowingMoistCake
#PearlMagicLipstick
#MineralLooserPowder
#ShiningMineralBlusher
#NurraysaMiracleEyeliner
#PerfectBrowShaping
#NurraysaBeauty
Read more
“RASA NAK SEDEKAH JE MEKAP-MEKAP NI KAT ORG!!!” . . Tulah lepas dapat kulit cantik dgn EPHYRA SKINCARE ...
Media Removed
“RASA NAK SEDEKAH JE MEKAP-MEKAP NI KAT ORG!!!” . . Tulah lepas dapat kulit cantik dgn EPHYRA SKINCARE SERIES, boleh dikira dgn jari berapa kali je akak sentuh makeup semua. . . Terasa lain sangat kulit muka bila tak tepek apa2. Takpelah, janji kulit elok! . EPHYRA SKINCARE SERIES ni ... “RASA NAK SEDEKAH JE MEKAP-MEKAP NI KAT ORG!!!” .
.
Tulah lepas dapat kulit cantik dgn EPHYRA SKINCARE SERIES, boleh dikira dgn jari berapa kali je akak sentuh makeup semua.
.
.
Terasa lain sangat kulit muka bila tak tepek apa2. Takpelah, janji kulit elok! .
EPHYRA SKINCARE SERIES ni memang bagus utk masalah kulit spt blakhead, kulit kusam, jerawat & parut. .
.
Whatsapp JIHA 0193800779 utk info dan order. .
.
#ephyra #ephyra2u #ephyradealers #ephyralovers #ephyraskincareseries
Read more
Testing testing #jangankecamsis #siscuba . Tutorial using Glownism Serum & Express Glow foundation Gold Edition yang ku cintai #whatsephora _ FIRST look is more to day /daily look ,lighter & natural without contouring bagai andddd i only use EG Foundation with NO POWDER at all ! And ... Testing testing #jangankecamsis #siscuba 😅. Tutorial using Glownism Serum & Express Glow foundation Gold Edition yang ku cintai #whatsephora
_
FIRST look is more to day /daily look ,lighter & natural without contouring bagai andddd i only use EG Foundation with NO POWDER at all ! And SECOND look is slightly heavier with thicker foundation , more blusher etc + compact powder yang i cant remember bila beli sbb rasa mcm dah lama sgt, ntah2 dah expired omgggg . Yang penting NO CONCEALER sebab concealer habis 🤣 nasib baik EG Foundation ni sejenis medium- high coverage uols. Pakai je extra kat area yg perlu di cover.
_
Andddd of course meknum prep my face using Glownism Serum . Water based anti aging acne & scars serum yg bg instant glowing , hydrating & buat makeup sistur last longer gittew .
I highly suggest to those yg ada acne problem, spots , freckles & sunburn sebab effect aloe vera extract tu mmg POWER GILS.
_
Side effects : wajah anda akan bertambah flawless & nampak muda je. Takde side effect yang aneh2 selain dari itu . Sisturs can follow @thelasheslegacy for more info. Dahhh boleh pg tido. *meknum pray hard ada org view video ni & tak sendu pls pls pls * 😝
Read more
Trusted brand. Dulu beli doll skin foundation sebab nak pergi kelas kak @yatie_sendayutinggi ...
Media Removed
Trusted brand. Dulu beli doll skin foundation sebab nak pergi kelas kak @yatie_sendayutinggi lepastu tak yah citer la. Habis Cik Ekin terjatuh cinta dengan segala benda yang @sendayu.tinggi_hq jual. Ni baru makeup belum lagi supplement dia. Sekarang senang dah ada online pilih je. ... Trusted brand. Dulu beli doll skin foundation sebab nak pergi kelas kak @yatie_sendayutinggi lepastu tak yah citer la. Habis Cik Ekin terjatuh cinta dengan segala benda yang @sendayu.tinggi_hq jual. Ni baru makeup belum lagi supplement dia.
Sekarang senang dah ada online pilih je. Tak ada nak pergi jalan TAR susah-susah cari parking 😂 tapi kalau diberi pilihan Cik Ekin nak pergi and calit sendiri kat tangan. Perempuan sangat!! Kredit kepada @aika_eyqa sebab bff Cik Ekin ni la pengaruh utama nak pergi kelas kak yatie 😘
Read more
UOLS YANG NAK MAKEUP NAMPAK FLAWLESS DAN TAHAN LAMA WAJIB CUBA . Siapa sini kulit fair to medium ...
Media Removed
UOLS YANG NAK MAKEUP NAMPAK FLAWLESS DAN TAHAN LAMA WAJIB CUBA . Siapa sini kulit fair to medium skin tone? Atau biasa kita panggil kuning langsat? Uols boleh cuba foundation PC shade custard ni. Foundation ni TAK AKAN buat muka uols nampak kelabu asap! Sebab foundation ini mempunyai yellow ... UOLS YANG NAK MAKEUP NAMPAK FLAWLESS DAN TAHAN LAMA WAJIB CUBA
.
Siapa sini kulit fair to medium skin tone? Atau biasa kita panggil kuning langsat? Uols boleh cuba foundation PC shade custard ni. Foundation ni TAK AKAN buat muka uols nampak kelabu asap! Sebab foundation ini mempunyai yellow base dan memang sesuai untuk kulit wanita asia! Foundation yang berformulakan semi matte finish mampu buat muka korang stay matte tapi still nampak glowing! Nak cerita pasal coverage dia, foundation ni memang HIGH COVERAGE tapii sangat RINGAN! Rasa macam pakai BB CREAM je. And tak perlu pakai sunscreen dahh sebab dia ada SPF50!
.
----------------------------------------------------
PRETTY C🍰KED FOUNDATION
----------------------------------------------------
Pretty Caked foundation.
Long lasting✅ Medium to full coverage✅ Lightweight✅ Matte finish✅Peach scented✅ contains spf50✅ Infused with citrus stem cell✅
.
Available in 2 shades
👧CUSTARD (fair to medium)
👧🏽CARAMEL(dark)
----------------------------------------------------
HOW TO ORDER?
.
WHATSAPP US👇
.
📱0136300523
----------------------------------------------------
BERMINAT NAK JOIN TEAM KAMI UNTUK JADI AGENT ATAU DISRTICT AGENT(STOKIS)? WHATSAPP👇
📱0136300523 /or simply click the link on bio
.
COD 👇
#CODPCPETALINGJAYA
#CODPCKELANAJAYA
.
#PCroadtoflawlessskin
#prettycaked #prettycakedfoundation #prettycakedteamiraika
#sukamekap
#spf50
#kosmetikviral
#makeupmurah
#makeupbeginner
#muamalaysia
#makeupmurahmalaysia
#makeupmalaysia
#muakl
#ukm
#uitm
#fattzura
#foundation
#30ml
#foundationjimat
#prettycakedskincare
#ctdk
#comelpipimerah
Read more
Nak makeup service murmur boleh contact @nysanikita . Murah murah je dia amik, hahaha. Gambo ni ...
Media Removed
Nak makeup service murmur boleh contact @nysanikita . Murah murah je dia amik, hahaha. Gambo ni contoh je contohhhh. Kalau malu nak contact dia contact kakak dia ni pun boleh ->>> @liyanamahyuddin kita pm tepi lol. P/s: Dalam gambar ni tak pakai eyeliner Nak makeup service murmur boleh contact @nysanikita . Murah murah je dia amik, hahaha. Gambo ni contoh je contohhhh. Kalau malu nak contact dia contact kakak dia ni pun boleh ->>> @liyanamahyuddin kita pm tepi lol.

P/s: Dalam gambar ni tak pakai eyeliner
INI Rahsiah kulit cantik , Bila kulit dah cantik nak makeup apa2 pun cantikk , tak makeup pun takpe ...
Media Removed
INI Rahsiah kulit cantik , Bila kulit dah cantik nak makeup apa2 pun cantikk , tak makeup pun takpe , Alhamdulillah da guna pakai seminggu SERUM ATAYAl PLUS ,muka lagi kelihatan segar dan tidak kusam ... Alhamdulillah,Market serum ni pun tinggi sekarang ni ,Sementara Promosi , please ... INI Rahsiah kulit cantik , Bila kulit dah cantik nak makeup apa2 pun cantikk , tak makeup pun takpe , Alhamdulillah da guna pakai seminggu 💕SERUM ATAYAl PLUS 💕,muka lagi kelihatan segar dan tidak kusam ... Alhamdulillah,Market serum ni pun tinggi sekarang ni ,Sementara Promosi , please lah you all jangan lepas kan peluang , nampak ia memang berkesan, bagus dan memuaskan sekiranya ingin bertanya tentang serum ni , jangan segan chat je terus atau whatssapp 011-23778860 saya reply dengan penuh kasih dan sayang ✍🏻noted: Harga promosi sampai hujung bulan ni yup 😘😘
Read more
[SIMPLE MAKEUP TUTORIAL ] . Pengguna setia since 2016 until now! Alhamdulillah Beaute Stick @nushazbeauty akan release in a new look tak lama lagi. Cant wait!!! . At first yuyu pakai kod natural light and second kod light. Bila combine two kod ni sgt2 lawa! Lagi satu senang utk blend, ... [SIMPLE MAKEUP TUTORIAL ]
.
Pengguna setia since 2016 until now! Alhamdulillah Beaute Stick @nushazbeauty akan release in a new look tak lama lagi. Cant wait!!!
.
At first yuyu pakai kod natural light and second kod light. Bila combine two kod ni sgt2 lawa! Lagi satu senang utk blend, tak perlu pakai bedak and langsung tak bercapuk! Ringan je muka macam tak makeup
.
Paling best, boleh merawat muka yang kusam and blh mengecutkan jerawat. Tekan jee #feedbackbeautestick , then jangan lupa follow @nushazbeauty @nushazbeauty utk tunggu new look Beaute Stick Foundation 🌸
Read more
Orang cakap kalau Mimi tak makeup muka Rayqal and Mimi sama, so hari hari iolls tak makeup sekarang ...
Media Removed
Orang cakap kalau Mimi tak makeup muka Rayqal and Mimi sama, so hari hari iolls tak makeup sekarang ni sebab nak bagi sama . Asyik cakap muka daddy je 🙄 . . So sama tak uolls? Sape cakap tak sama tanak kawan . . Btw, My Dress today @by_AmirahSyamimi #SyahMimi #SyahJunior #1year7months Orang cakap kalau Mimi tak makeup muka Rayqal and Mimi sama, so hari hari iolls tak makeup sekarang ni sebab nak bagi sama . Asyik cakap muka daddy je 🙄
.
.
So sama tak uolls? Sape cakap tak sama tanak kawan 😒😔
.
.
Btw, My Dress today @by_AmirahSyamimi
#SyahMimi #SyahJunior #1year7months
SUMPAH NI KAKAK TAK HEDIT DIK....yang edit hanyalah lighting dan gelap2 tepi2 tu je....selebih ...
Media Removed
SUMPAH NI KAKAK TAK HEDIT DIK....yang edit hanyalah lighting dan gelap2 tepi2 tu je....selebih nya mmg semua original...ni adelah makeup light versi kak ketum tuk @haizahanafi masa open house #terlajakraya tempohari...kakak baru nak upload dik....bulu mata tu dari @wowwatr gituhh....LOVEEEE.... ... SUMPAH NI KAKAK TAK HEDIT DIK....yang edit hanyalah lighting dan gelap2 tepi2 tu je....selebih nya mmg semua original...ni adelah makeup light versi kak ketum tuk @haizahanafi masa open house #terlajakraya tempohari...kakak baru nak upload dik....bulu mata tu dari @wowwatr gituhh....LOVEEEE.... baju kurung bulu beruang kutub tu plak dari @sethandluna_studio ...orang pakai baju bulu masa musim sejuk...haiza pakai musim perayaan dik...nasib tak becak...ahahahahaha... #like #likeforlike #like4like #makeup #makeover #maccosmetics #narscosmetics #lauramerciermalaysia #shuueamuramalaysia #inglotmalaysia #makeupforever #makeupgeekcosmetics #mua #muakl #muamalaysia #makeupartist #makeupartistkualalumpur #makeupartistmalaysia #malayweddings #malaysia #noedit #nofilter #anybooking #call0166053282 #chikalauriellemendez
Read more
Mudah sangat sejak ada set makeup MESRA SOLAT DAN MESRA WUDHUK ni. Tak perlu pening2 fikir macam ...
Media Removed
Mudah sangat sejak ada set makeup MESRA SOLAT DAN MESRA WUDHUK ni. Tak perlu pening2 fikir macam mana nak bersihkan makeup setiap kali nak berwudhuk. Just bersihkan dengan air je pun da cukup. Sebab, set makeup nurraysa tak mengandungi bahan kimia yang boleh menghalang air sampai ke pori ... Mudah sangat sejak ada set makeup MESRA SOLAT DAN MESRA WUDHUK ni.

Tak perlu pening2 fikir macam mana nak bersihkan makeup setiap kali nak berwudhuk. Just bersihkan dengan air je pun da cukup. Sebab, set makeup nurraysa tak mengandungi bahan kimia yang boleh menghalang air sampai ke pori kulit.
BEST TAK? 😍

SET MAKEUP NURRAYSA
❤️Nurraysa Miracle Eyeliner
❤️Glowing DD Moist Cake
❤️Mineral Loose Powder
❤️Perfect Brow Shaping
❤️Pearl Magic Lipstick ❤️Shining Mineral Blusher

Whatsapp ::01139364109 @ komen PM di bawah.
Whatsapp ::01139364109 @ komen PM di bawah.
Whatsapp ::01139364109 @ komen PM di bawah.

#DDGlowingMoistCake
#PearlMagicLipstick
#MineralLooserPowder
#ShiningMineralBlusher
#NurraysaMiracleEyeliner
#PerfectBrowShaping
#NurraysaBeauty
Read more
Mary Kay Night Solution . Rutin sebelum tidur. . <span class="emoji emoji1f48b"></span>Jawapannya dalam Night solution ni ada microbeads ...
Media Removed
Mary Kay Night Solution . Rutin sebelum tidur. . Jawapannya dalam Night solution ni ada microbeads yang diperkaya dengan vitamin. Nampak tak dalam botol tu ada manik-manik yg berwarna pink, purple, biru & putih? Vitamin A, C dan E . Ianya merupakan agen antipenuaan untuk melicinkan ... Mary Kay Night Solution
.
Rutin sebelum tidur.
.
💋Jawapannya dalam Night solution ni ada microbeads yang diperkaya dengan vitamin. Nampak tak dalam botol tu ada manik-manik yg berwarna pink, purple, biru & putih? Vitamin A, C dan E .
💋Ianya merupakan agen antipenuaan untuk melicinkan & menegangkn kulit.. .
💋Fungsi lainnya adalah merangsang kolagen & memperbaharui kulit baru dengan lebih cepat. .
💋 Baunya sangat wangi. Sejuk je muka bila pakai tau. Best... 🤔🤔🤔Kenapa susah - susah nak jaga kulit ni? Sebabnya bila makin berumur, kulit kurang lembap, kulit cepat kusam, jadi akan cepat kedut..
.
Mary Kay Beauty Consultant
Ziha
0136255154 .
#flawless #glowing #sihat #cerah #mask #antiaging #antiwrinkle #moisturizer #serum #foundation #makeup #wrinkle #perfume #beautytips #antipenuaan #blusher #botanical #loosepowder #mineral #lipgloss #skincare #cosmetics #matte #marykay #marykayjb #marykayjdt #mk #marykaytampoi #marykayskudai #utm
Read more
Loading...
Load More