Loading Content...

Johor baharu

Loading...


Unique profiles
29
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Johor Bahru, Four Points by Sheraton Puchong, F1 Pit Building
Average media age
821.1 days
to ratio
8.3
@milo_malaysia X @aoxmovement JOHOR BAHARU Terima kasih warga Johor Baharu semoga berjumpa lagi tahun depan ! [ Full video link in bio ] - Kami akan berada di Kelatan Kota Baharu esok ( Kompleks Sukan 2,USM Kota bahru untuk persembahan parkour dan bengkel asas parkour. - @faizpaehh ... @milo_malaysia X @aoxmovement JOHOR BAHARU

Terima kasih warga Johor Baharu semoga berjumpa lagi tahun depan ! [ Full video link in bio ]
-
Kami akan berada di Kelatan Kota Baharu esok ( Kompleks Sukan 2,USM Kota bahru untuk persembahan parkour dan bengkel asas parkour.
-
@faizpaehh @mixedmice @thefeymesaleng @hazimoking @nel_res_novae @zakiakyku @syafikuchan @aimansomeone @asyraffauxan @lameymon @hazimoking @amirulonly
-
Video by @_shahrulsani
Read more
Loading...
TERIMA KASIH TOK LED. : Dato' Haji Mohamed Khaled Bin Nordin Diantara Menteri Besar Johor yang ...
Media Removed
TERIMA KASIH TOK LED. : Dato' Haji Mohamed Khaled Bin Nordin Diantara Menteri Besar Johor yang berjaya membangunkan johor dalam era tempoh pemerintahannya, dan hari ini, 10 Mei 2018, Kerajaan Baharu yang telah mendapat mandat dari rakyat akan mengambil alih tampuk pemerintahan Kerajaan ... TERIMA KASIH TOK LED.
:
Dato' Haji Mohamed Khaled Bin Nordin Diantara Menteri Besar Johor yang berjaya membangunkan johor dalam era tempoh pemerintahannya, dan hari ini, 10 Mei 2018, Kerajaan Baharu yang telah mendapat mandat dari rakyat akan mengambil alih tampuk pemerintahan Kerajaan Negeri.
:
Terima Kasih Dato' Khaled, dan buat pimpinan baru, buatlah yang terbaik untuk Bangsa Johor!
Read more
 #Repost @malaysia1news (@get_repost) ・・・ #1News: Sultan Johor Umum Menteri Besar Baharu Esok Sultan ...
Media Removed
#Repost @malaysia1news (@get_repost) ・・・ #1News: Sultan Johor Umum Menteri Besar Baharu Esok Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bertitah akan membuat keputusan dan mengumumkan nama bakal Menteri Besar Johor yang baharu esok. Baginda bertitah demikian selepas menerima ... #Repost @malaysia1news (@get_repost)
・・・
#1News: Sultan Johor Umum Menteri Besar Baharu Esok

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bertitah akan membuat keputusan dan mengumumkan nama bakal Menteri Besar Johor yang baharu esok.

Baginda bertitah demikian selepas menerima mengadap Pengerusi Parti Gabungan PKR Johor, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Read more
PASUKAN RAGBI JOHOR ADALAH PASUKAN RAGBI PERTAMA TANAH AIR YANG AKAN MEMILIKI STADIUM SENDIRI Apabila ...
Media Removed
PASUKAN RAGBI JOHOR ADALAH PASUKAN RAGBI PERTAMA TANAH AIR YANG AKAN MEMILIKI STADIUM SENDIRI Apabila stadium baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) iaitu Stadium Sultan Ibrahim siap sepenuhnya, JDT akan berpindah ke sana manakala JDT II dan JDT III akan bermain di Stadium ... PASUKAN RAGBI JOHOR ADALAH PASUKAN RAGBI PERTAMA TANAH AIR YANG AKAN MEMILIKI STADIUM SENDIRI

Apabila stadium baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) iaitu Stadium Sultan Ibrahim siap sepenuhnya, JDT akan berpindah ke sana manakala JDT II dan JDT III akan bermain di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin. JDT IV pula akan bermain di Stadium Mini Taman Ungku Tun Aminah (TUTA) dimana Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang akan diberi sepenuhnya kepada pasukan Ragbi Johor. Ini bermakna Ragbi Johor adalah satu-satunya pasukan ragbi dalam negara yang memiliki stadium sendiri.

YB. Dato' Haji Ismail Karim, Presiden Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) ———— JOHOR RUGBY TEAM WILL BE THE FIRST TEAM TO HAVE THEIR OWN STADIUM IN MALAYSIA

When the new stadium of Johor Darul Ta'zim FC (JDT), the Sultan Ibrahim Stadium, is completed, JDT will move there, while JDT II and JDT III will play at the Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos Stadium, Larkin. Meanwhile, JDT IV will play at the Taman Ungku Tun Aminah (TUTA) Mini Stadium, and the Majlis Perbandaran Pasir Gudang Stadium will be given fully to the Johor Rugby team. It means Johor Rugby will be the only rugby team in the country to have their own stadium.

Dato' Haji Ismail Karim, President of the Johor Football Association

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll
Read more
TOK LED AKAN DIKENANG SEBAGAI BEKAS MENTERI BESAR JOHOR YANG BERJAYA. : Terima kasih Bangsa Johor. : 1. ...
Media Removed
TOK LED AKAN DIKENANG SEBAGAI BEKAS MENTERI BESAR JOHOR YANG BERJAYA. : Terima kasih Bangsa Johor. : 1. Sepanjang 5 tahun lepas, saya telah diberi mandat menerajui pasukan Kerajaan Negeri Johor. : 2. Penggal tersebut tidak akan membuahkan kejayaan dan pelbagai pencapaian yang ... TOK LED AKAN DIKENANG SEBAGAI BEKAS MENTERI BESAR JOHOR YANG BERJAYA.
:
Terima kasih Bangsa Johor.
:
1. Sepanjang 5 tahun lepas, saya telah diberi mandat menerajui pasukan Kerajaan Negeri Johor.
:
2. Penggal tersebut tidak akan membuahkan kejayaan dan pelbagai pencapaian yang besar tanpa komitmen, kerjasama dan sumbangan semua Bangsa Johor.
:
3. Tidak kiralah dalam sektor apa sekalipun, saya yakin, semua Bangsa Johor atas kapasiti dan fungsi masing-masing telah membantu dan memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada saya dan pasukan. Sehinggakan pelbagai inisiatif yang diusahakan telah berjaya dilaksanakan dengan lancar dan mengikut perancangan.
:
4. Justeru, saya ingin mengambil kesempatan untuk merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih. Terima kasih atas segala sokongan yang padu. Terima kasih atas komitmen yang berterusan. Dan terima kasih atas sumbangan dari semua pihak.
:
5. Saya sangat menghargai sokongan baik dari semua pihak selama ini. Saya harap, sokongan yang sama, atau yang lebih baik lagi, akan turut diberikan kepada pasukan Kerajaan Negeri yang baharu.
:
6. Tunjukkan komitmen serta dedikasi yang tidak berbelah bahagi. Dan sokonglah sebarang usaha baik demi kepentingan dan kemajuan negeri Johor.
:
7. Kerana, sudah menjadi budaya dan amalan kita Bangsa Johor untuk sentiasa menyokong dan memberi nilai tambah kepada segala usaha yang berupaya membawa kebaikan kepada masyarakat dan negeri Johor.
:
8. Sekali lagi, saya dan seluruh pasukan Barisan Nasional Johor mengucapkan terima kasih atas segala sokongan dan dukungan yang diberikan oleh semua pihak sepanjang 5 tahun lepas. Terima kasih.
Read more
MISI DEKAD BAHARU JOHOR MEREALISASIKAN VISI JOHOR BERKEMAJUAN . Kerajaan Negeri Johor telah ...
Media Removed
MISI DEKAD BAHARU JOHOR MEREALISASIKAN VISI JOHOR BERKEMAJUAN . Kerajaan Negeri Johor telah membentangkan Laporan Pencapaian Johor sebagai satu usaha dalam menilai secara objektif dan jujur kemajuan semasa yang dicapai berlatarbelakangkan perencanaan untuk kesejahteraan ... MISI DEKAD BAHARU JOHOR
MEREALISASIKAN VISI JOHOR BERKEMAJUAN
.
Kerajaan Negeri Johor telah membentangkan Laporan Pencapaian Johor sebagai satu usaha dalam menilai secara objektif dan jujur kemajuan semasa yang dicapai berlatarbelakangkan perencanaan untuk kesejahteraan rakyat hari ini dan masa hadapan.
.
Johor hari ini adalah Johor yang lebih maju ekonominya, lebih sejahtera kehidupan rakyatnya dan lebih berwawasan kepimpinan serta rakyatnya.

Ikuti laporan penuh pencapaian Johor di http://www.dekadbaharujohor.my/
Read more
Loading...
INFO: KELAB BOLASEPAK JOHOR DARUL TA’ZIM AKAN MENYEDIAKAN TAPAK LETAK KENDERAAN BAHARU UNTUK ...
Media Removed
INFO: KELAB BOLASEPAK JOHOR DARUL TA’ZIM AKAN MENYEDIAKAN TAPAK LETAK KENDERAAN BAHARU UNTUK PENYOKONG Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim mengambil satu lagi langkah ke arah keselesaan penyokong yang berkunjung ke Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin dengan menyediakan ... INFO: KELAB BOLASEPAK JOHOR DARUL TA’ZIM AKAN MENYEDIAKAN TAPAK LETAK KENDERAAN BAHARU UNTUK PENYOKONG

Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim mengambil satu lagi langkah ke arah keselesaan penyokong yang berkunjung ke Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin dengan menyediakan satu kawasan luas untuk tapak meletak kenderaan yang akan dibuka pada hari perlawanan.

Kawasan tersebut yang terletak berhadapan Hotel Seri Malaysia masih dalam proses penyelenggaraan dan dijangka apabila siap sepenuhnya, mampu menampung jumlah kenderaan penyokong yang bertandang ke stadium. Ini merupakan sebahagian usaha kelab untuk memastikan segala masalah penyokong selama ini diberi perhatian sewajarnya. Luaskan Kuasamu Johor. ———— JOHOR DARUL TAZIM FOOTBALL CLUB PREPARES NEW PARKING LOT FOR FANS

Once again Johor Darul Ta'zim Football Club (JDT) takes a step forward towards the comfort of its fans who visit the Tan Sri Dato' Haji Hassan Yunos Stadium, Larkin by opening a vast new parking lot during match days

A stones throw away from the stadium, right infront of the Hotel Seri Malaysia, the parking lot which is still under development will be adequet to base all the vehicles during matchdays. This is another initiative done by listening and paying attention to the fans.

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll
Read more
TUNDA PERLAWANAN: PENYOKONG JDT BAKAL SAKSIKAN SAMBUTAN KEJUARAAN TERHEBAT! Football Malaysia ...
Media Removed
TUNDA PERLAWANAN: PENYOKONG JDT BAKAL SAKSIKAN SAMBUTAN KEJUARAAN TERHEBAT! Football Malaysia LLP (FMLLP) baharu sahaja memberikan kenyataan bahawa jadual perlawanan Liga Super ke 20 melibatkan pasukan JDT menentang Kelantan dipinda daripada 17.07.2018 (Selasa) ke 20.07.2018 ... TUNDA PERLAWANAN: PENYOKONG JDT BAKAL SAKSIKAN SAMBUTAN KEJUARAAN TERHEBAT!
Football Malaysia LLP (FMLLP) baharu sahaja memberikan kenyataan bahawa jadual perlawanan Liga Super ke 20 melibatkan pasukan JDT menentang Kelantan dipinda daripada 17.07.2018 (Selasa) ke 20.07.2018 (Jumaat). Antara sebab utama adalah kerana pihak FMLLP memberi ruang kepada pasukan JDT meraikan detik sejarah kemenangan Liga Super buat kali kelima berturut-turut bersama penyokong JDT. “Pemain muda dapat mengambil pengalaman menyaksikan kejayaan JDT bersama penyokongnya dan dapat diharapkan ini bakal menjadi pembakar semangat kepada pasukan” – Yusri Che Lah, Jurulatih Kelantan
Kepada pihak FMLLP dan jurulatih Kelantan – Terima kasih banyak-banyak.

Kepada penyokong- penyokong setia JDT, diharap kita semua akan turut serta dalam majlis keraian kejuaraan ini. Datang beramai-ramai ke Stadium Larkin dan Dataran Bandaraya JB malam itu kerana anda akan saksikan pesta kemenangan terbesar.

Ya, kita sudah lakukan beberapa kali sebelum ini. Tetapi percayalah kali ini pasti lebih hebat. Tanda terima kasih JDT kepada penyokong setia JDT yang sentiasa bersama susah dan senang.

Penyokong-penyokong luar dari daerah Johor Bahru boleh ambil peluang cuti hujung minggu untuk datang bersama keluarga untuk saksikan perarakan bas pemain di jalanan malam itu dan pesta bunga api.

Ini adalah kejuaraan kali ke lima kita dan mungkin tahun terakhir di kita sambut di Larkin sebelum ke stadium baharu.. Abadikan setiap memori sejarah malam itu bersama semua keluarga anda.

Jumpa anda di sana!

Luaskan Kuasamu Johor #5 “If you’re not make it right, then stop complaining about it being wrong..”
Read more
Loading...
12.7.18 Repost from @harimauselatanjohor @TopRankRepost #TopRankRepost TUNDA PERLAWANAN: ...
Media Removed
12.7.18 Repost from @harimauselatanjohor @TopRankRepost #TopRankRepost TUNDA PERLAWANAN: PENYOKONG JDT BAKAL SAKSIKAN SAMBUTAN KEJUARAAN TERHEBAT! Football Malaysia LLP (FMLLP) baharu sahaja memberikan kenyataan bahawa jadual perlawanan Liga Super ke 20 melibatkan pasukan ... 12.7.18
Repost from @harimauselatanjohor @TopRankRepost #TopRankRepost TUNDA PERLAWANAN: PENYOKONG JDT BAKAL SAKSIKAN SAMBUTAN KEJUARAAN TERHEBAT!
Football Malaysia LLP (FMLLP) baharu sahaja memberikan kenyataan bahawa jadual perlawanan Liga Super ke 20 melibatkan pasukan JDT menentang Kelantan dipinda daripada 17.07.2018 (Selasa) ke 20.07.2018 (Jumaat). Antara sebab utama adalah kerana pihak FMLLP memberi ruang kepada pasukan JDT meraikan detik sejarah kemenangan Liga Super buat kali kelima berturut-turut bersama penyokong JDT. “Pemain muda dapat mengambil pengalaman menyaksikan kejayaan JDT bersama penyokongnya dan dapat diharapkan ini bakal menjadi pembakar semangat kepada pasukan” – Yusri Che Lah, Jurulatih Kelantan
Kepada pihak FMLLP dan jurulatih Kelantan – Terima kasih banyak-banyak.

Kepada penyokong- penyokong setia JDT, diharap kita semua akan turut serta dalam majlis keraian kejuaraan ini. Datang beramai-ramai ke Stadium Larkin dan Dataran Bandaraya JB malam itu kerana anda akan saksikan pesta kemenangan terbesar.

Ya, kita sudah lakukan beberapa kali sebelum ini. Tetapi percayalah kali ini pasti lebih hebat. Tanda terima kasih JDT kepada penyokong setia JDT yang sentiasa bersama susah dan senang.

Penyokong-penyokong luar dari daerah Johor Bahru boleh ambil peluang cuti hujung minggu untuk datang bersama keluarga untuk saksikan perarakan bas pemain di jalanan malam itu dan pesta bunga api.

Ini adalah kejuaraan kali ke lima kita dan mungkin tahun terakhir di kita sambut di Larkin sebelum ke stadium baharu.. Abadikan setiap memori sejarah malam itu bersama semua keluarga anda.

Jumpa anda di sana!

Luaskan Kuasamu Johor #5 “If you’re not make it right, then stop complaining about it being wrong..”
Read more
Dominic Tan dan Syamer Kutty Abba telah dipanggil semula ke Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim ...
Media Removed
Dominic Tan dan Syamer Kutty Abba telah dipanggil semula ke Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) selepas kontrak pinjaman bersama Kelab Bolasepak Vilaverdensen dari Portugal telah tamat. Mereka akan mengisi lima slot kekosongan pemain yang ditugaskan untuk membantu pasukan JDT ... Dominic Tan dan Syamer Kutty Abba telah dipanggil semula ke Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) selepas kontrak pinjaman bersama Kelab Bolasepak Vilaverdensen dari Portugal telah tamat. Mereka akan mengisi lima slot kekosongan pemain yang ditugaskan untuk membantu pasukan JDT II iaitu Nicolas Fernandez, Junior Eldstal, Amirulhadi, Darren Lok dan Fazly Mazlan.
Selain Dominic dan Syameer, tiga pemain baharu yang lain iaitu Harry Novillo, Jorge Santos Silva dan Kiko Insa akan mengisi kekosongan tersebut di JDT.

Martin Prest, Pengarah Sukan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim ——— Dominic Tan and Syamer Kutty Abba will return to Johor Darul Ta'zim (JDT) after their on-loan contract with Portuguese club, Vilaverdensen ends. They will come back and fill in the five empty player slots left by Nicolas Fernandez, Junior Eldstal, Amirulhadi, Darren Lok and Fazly Mazlan, who have been tasked to reinforce JDT II.

Dominic and Syamer will be joined in JDT by three new players, Harry Novillo, Jorge Santos Silva and Kiko Insa.
Martin Prest, Johor Darul Ta’zim FC Sports Director

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll
Read more
Progres terkini pembinaan Stadium Sultan Ibrahim, stadium baharu Kelab Bolasepak Johor Darul ...
Media Removed
Progres terkini pembinaan Stadium Sultan Ibrahim, stadium baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT). Luaskan Kuasamu Johor. Kredit: JST Progres terkini pembinaan Stadium Sultan Ibrahim, stadium baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT). Luaskan Kuasamu Johor.

Kredit: JST
Pengerusi BN Johor, Dato' Mohamed Khaled Nordin yang juga merupakan calon Parlimen Pasir Gudang ...
Media Removed
Pengerusi BN Johor, Dato' Mohamed Khaled Nordin yang juga merupakan calon Parlimen Pasir Gudang dan Dewan Negeri (DUN) Permas telah selamat menunaikan tanggungjawab membuang undi hari ini. . Khaled juga turut mengucapkan Selamat Mengundi buat seluruh bangsa Johor untuk masa depan ... Pengerusi BN Johor, Dato' Mohamed Khaled Nordin yang juga merupakan calon Parlimen Pasir Gudang dan Dewan Negeri (DUN) Permas telah selamat menunaikan tanggungjawab membuang undi hari ini.
.
Khaled juga turut mengucapkan Selamat Mengundi buat seluruh bangsa Johor untuk masa depan negeri kita, untuk kemakmuran, kesejahteraan dan muafakat bangsa Johor, untuk dekad baharu. Johor No 1, Malaysia terus maju. InsyaAllah
.
#MuafakatJohor #teamjohor
Read more
Loading...
Berikut senarai 26 pemain yang telah dipilih oleh ketua jurulatih baharu skuad kebangsaan, Nelo ...
Media Removed
Berikut senarai 26 pemain yang telah dipilih oleh ketua jurulatih baharu skuad kebangsaan, Nelo Vingada untuk hadir ke kem latihan pusat di Johor Bahru, Johor bermula 29 Mei ini sebagai persediaan menghadapi perlawanan sulung Kumpulan B, Kelayakan Piala Asia 2019 bertemu Lebanon di ... Berikut senarai 26 pemain yang telah dipilih oleh ketua jurulatih baharu skuad kebangsaan, Nelo Vingada untuk hadir ke kem latihan pusat di Johor Bahru, Johor bermula 29 Mei ini sebagai persediaan menghadapi perlawanan sulung Kumpulan B, Kelayakan Piala Asia 2019 bertemu Lebanon di Stadium Tan Sri Dato’ Hj Hassan Yunos, Larkin, Johor Bahru pada 13 Jun ini.
Read more
Komen <span class="emoji emoji1f44d"></span> untuk @waldin6911 . Pemain Baharu Dipanggil Skuad Harimau Malaya Ganti Pemain Cedera Ketua ...
Media Removed
Komen untuk @waldin6911 . Pemain Baharu Dipanggil Skuad Harimau Malaya Ganti Pemain Cedera Ketua jurulatih kebangsaan, Tan Cheng Hoe hari ini telah menamakan empat pemain baharu iaitu Syahrul Azwari Ibrahim (Melaka), Shafiq Shaharudin (Kelantan), Kenny Pallraj (Perak) dan ... Komen 👍 untuk @waldin6911 .

Pemain Baharu Dipanggil Skuad Harimau Malaya Ganti Pemain Cedera

Ketua jurulatih kebangsaan, Tan Cheng Hoe hari ini telah menamakan empat pemain baharu iaitu Syahrul Azwari Ibrahim (Melaka), Shafiq Shaharudin (Kelantan), Kenny Pallraj (Perak) dan Syawal Nordin (Kedah) untuk hadir ke kem latihan pusat skuad kebangsaan, Harimau Malaya di Wisma FAM, Kelana Jaya pada Ahad ini (1 Julai 2018) .

Mereka dipanggil bagi melengkapkan senarai 24 pemain dan menggantikan tempat empat pemain iaitu N Thanabalan (Negeri Sembilan), Ahmad Hazwan Bakri, Aidil Zafuan Abd Radzak dan La'Vere Corbin-Ong (Johor Darul Ta'zim) yang tidak dapat menyertai kem latihan pusat kali ini selepas disahkan mengalami kecederaan oleh doktor pasukan masing-masing.

Kem latihan pusat singkat ini adalah bagi menghadapi satu perlawanan persahabatan antarabangsa "A" iaitu bertemu Fiji di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras pada Khamis, 5 Julai 2018 sebagai persiapan menghadapi Piala Suzuki AFF 2018 pada November depan.

#FAM #HarimauMalaya #hijaukuning #kedahfa #kedah #darulaman #darulaman #kahaqketegaq #kahaqxketegaq #syawalnordin
Read more
SULTAN JOHOR MAHU SUARA RAKYAT DIHORMATI. : KEPADA SEMUA RAKYAT JOHOR, BANGSA JOHOR, SAYA MINTA SEMUA MENGHORMATI YANG MANA SUARA RAKYAT MAHUKAN KERAJAAN BAHARU, DENGAN INI SAYA MINTA KERAJAAN DILANTIK SERTA MERTA DAN JANGAN MEMBUANG MASA LAGI. : SAYA HARAP ISTANA NEGARA, INI HARI ... SULTAN JOHOR MAHU SUARA RAKYAT DIHORMATI.
:
KEPADA SEMUA RAKYAT JOHOR, BANGSA JOHOR, SAYA MINTA SEMUA MENGHORMATI YANG MANA SUARA RAKYAT MAHUKAN KERAJAAN BAHARU, DENGAN INI SAYA MINTA KERAJAAN DILANTIK SERTA MERTA DAN JANGAN MEMBUANG MASA LAGI.
:
SAYA HARAP ISTANA NEGARA, INI HARI JUGA MELANTIK PERDANA MENTERI YANG BAHARU, KERANA INI ADALAH KEPENTINGAN RAKYAT BUKAN KEPENTINGAN SAYA ATAUPUN INDIVIDU.
:
DYMM SULTAN IBRAHIM SULTAN ISKANDAR
SULTAN JOHOR
Read more
Loading...
KAMI BERMAIN UNTUK DYAM TMJ DAN S.KUNALAN YANG BAHARU KEHILANGAN AYAHNYA - SAFAWI. : Kami bermain ...
Media Removed
KAMI BERMAIN UNTUK DYAM TMJ DAN S.KUNALAN YANG BAHARU KEHILANGAN AYAHNYA - SAFAWI. : Kami bermain untuk DYAM Tunku Mahkota Johor dan juga untuk rakan pasukan kami S.Kunanlan yang baharu kehilangan ayahnya. Alhamdulillah, kami berjaya mendapatkan keputusan yang baik. S.Kunanlan ... KAMI BERMAIN UNTUK DYAM TMJ DAN S.KUNALAN YANG BAHARU KEHILANGAN AYAHNYA - SAFAWI.
:
Kami bermain untuk DYAM Tunku Mahkota Johor dan juga untuk rakan pasukan kami S.Kunanlan yang baharu kehilangan ayahnya. Alhamdulillah, kami berjaya mendapatkan keputusan yang baik. S.Kunanlan juga amat gembira dengan kemenangan pada malam ini.
:
SAFAWI RASID
PEMAIN PASUKAN JDT
Read more
Selamat bertugas kepada Menteri Besar baharu di negeri Perak (Ahmad Faizal Azumu), Kedah (Datuk ...
Media Removed
Selamat bertugas kepada Menteri Besar baharu di negeri Perak (Ahmad Faizal Azumu), Kedah (Datuk Seri Mukhriz Mahathir), Johor (Datuk Osman Sapian), Terengganu (Dr. Ahmad Samuri) dan Selangor ( Datuk Seri Azmin Ali. #mbbaru #kedah #perak #kedah #johor #kosmo #tqmbbacakosmo Selamat bertugas kepada Menteri Besar baharu di negeri Perak (Ahmad Faizal Azumu), Kedah (Datuk Seri Mukhriz Mahathir), Johor (Datuk Osman Sapian), Terengganu (Dr. Ahmad Samuri) dan Selangor ( Datuk Seri Azmin Ali. #mbbaru #kedah #perak #kedah #johor #kosmo #tqmbbacakosmo
Mohon sokongan perwakilan seluruh Malaysia utk kembalikan UMNO kpd semangat perjuangan Asal. ...
Media Removed
Mohon sokongan perwakilan seluruh Malaysia utk kembalikan UMNO kpd semangat perjuangan Asal. DS @khalednordin mempunyai byk idea baharu. Lihat saja Kejayaan Muafakat Johor, Penambahan Rizab Kewangan Johor, pelbagai kluster pembangunan terus utk rakyat dan negeri. Malah beliau ... Mohon sokongan perwakilan seluruh Malaysia utk kembalikan UMNO kpd semangat perjuangan Asal. DS @khalednordin mempunyai byk idea baharu. Lihat saja Kejayaan Muafakat Johor, Penambahan Rizab Kewangan Johor, pelbagai kluster pembangunan terus utk rakyat dan negeri. Malah beliau juga telah berkhidmat dgn cemerlang sebagai Menteri Kabinet.
.
Alhamdulliah Pemuda UMNO telah pun memberi signal besar Perubahan. Saya mohon para perwakilan utk turut sama mengembalikan UMNO kpd semangat Perjuangan Asal pada 30hb Jun ini.
.
#Khaled4VP
#KhaledNordin4VP
#BangkitKembali
#PemudaBangkit
#MuafakatJohor
Read more
Loading...
Berkesempatan bersama Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang baharu @drasyrafwajdi dalam ...
Media Removed
Berkesempatan bersama Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang baharu @drasyrafwajdi dalam Majlis Sambutan Aidilfitri Pemuda Johor Bahru. Turut bersama rakan-rakan Ketua Pemuda dari Bahagian Johor yang lain. . Beliau berkongsikan apakah langkah & tindakan yang akan dilaksanakan ... Berkesempatan bersama Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang baharu @drasyrafwajdi dalam Majlis Sambutan Aidilfitri Pemuda Johor Bahru. Turut bersama rakan-rakan Ketua Pemuda dari Bahagian Johor yang lain.
.
Beliau berkongsikan apakah langkah & tindakan yang akan dilaksanakan dalam masa terdekat bagi membantu membina kembali perjuangan UMNO melalui institusi Pemuda. Antara yg ditekankan adalah kepentingan pengkaderan dan pengisian jati diri dalam kalangan ahli diperingkat akar umbi sebagai asas kepada kebangkitan.
.
Pemilihan diperingkat sayap telah pun tamat, keperluan untuk bekerjasama sebagai sebuah pasukan dan keluarga adalah penting, insyaAllah @pemudasembrong akan bersama-sama dalam agenda ini. Tkasih @im_hairi selaku tuan rumah. #EraBaharu #Pemuda
Read more
Stadium utama JDT di Larkin bakal berpindah ke stadium utama JDT, Stadium Sultan Ibrahim (SSI) ...
Media Removed
Stadium utama JDT di Larkin bakal berpindah ke stadium utama JDT, Stadium Sultan Ibrahim (SSI) pertengahan musim depan. Kongsikan pengalaman, masalah dan idea penambahbaikan penyokong-penyokong JDT untuk kemudahan hadir ke stadium dengan lebih kerap. Antaranya seperti: 1. ... Stadium utama JDT di Larkin bakal berpindah ke stadium utama JDT, Stadium Sultan Ibrahim (SSI) pertengahan musim depan.

Kongsikan pengalaman, masalah dan idea penambahbaikan penyokong-penyokong JDT untuk kemudahan hadir ke stadium dengan lebih kerap.
Antaranya seperti:

1. Perlukah jualan tiket online diperluaskan?

2. Perlukah jualan tiket luar JB mesti hanya melalui persatuan-persatuan penyokong?

3. Perlukah disediakan bas khas untuk setiap penyokong-penyokong luar?

4. Promosi khas kepada sekolah-sekolah?

5. Jualan tiket bermusim musim baharu diperluaskan?

6. Jualan tiket bermusim SSI mula dijual awal?
Berikan idea anda.

Luaskan Kuasamu Johor
Read more
BIAR BETUL ANDA NIE SEMUA?. : Ada yang mengatakan bahawa pihak pengurusan hendak menyalahkan ...
Media Removed
BIAR BETUL ANDA NIE SEMUA?. : Ada yang mengatakan bahawa pihak pengurusan hendak menyalahkan penyokong disebabkan mereka tidak datang ke stadium. Hakikat sebenar adalah pihak pengurusan bukan hendak menyalahkan penyokong tetapi hanya ingin memaklumkan kepada penyokong kenyataan ... BIAR BETUL ANDA NIE SEMUA?.
:
Ada yang mengatakan bahawa pihak pengurusan hendak menyalahkan penyokong disebabkan mereka tidak datang ke stadium. Hakikat sebenar adalah pihak pengurusan bukan hendak menyalahkan penyokong tetapi hanya ingin memaklumkan kepada penyokong kenyataan bahawa dua penaja telah menarik diri. .
:
Mereka memberitahu pihak pengurusan sebab mereka menarik diri adalah kerana penyokong sudah semakin kurang ke stadium dan mereka merasakan kemampuan jenama untuk mendapat liputan semakin berkurangan. Oleh itu, tidak sewajarnya mereka memberi duit yang banyak dan mereka tidak mahu meneruskan penajaan mereka.
:
Itu adalah kenyataan dan fakta yang kami kongsikan kepada penyokong, bukan menyalahkan penyokong. Kami hanya memaklumkan sahaja kepada penyokong tetapi takkan itu pun penyokong tidak boleh terima. .
:
Jikalau anda hendak katakan ini adalah salah kelab, kelab tidak pernah menaikkan harga tiket malah tiket masih lagi dengan harga RM10.00. Kelab juga setiap tahun masih memenangi piala, fasiliti semakin bagus, stadium baharu akan dibina. Shuttle bas secara percuma di daerah dan di bandar ditanggung oleh kelab. .
:
Apa lagi yang hendak anda salahkan pihak pengurusan? Biar betul anda ni semua?.
:
DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor.
:
SUMBER @officialjohor
Read more
Tahniah atas pelan-cha-ran album baharu, @kugiranmasdo ! Finally dpt cd sbb kat the bee haritu ...
Media Removed
Tahniah atas pelan-cha-ran album baharu, @kugiranmasdo ! Finally dpt cd sbb kat the bee haritu takdan nak grab dah habis + Congrats @orkesahizadin !Thank you Johor Bahru! thank you alee uyin dila wawa maxek #JelajahMasdo #IniBaruMasdo #MalamPestaMasdo Tahniah atas pelan-cha-ran album baharu, @kugiranmasdo ! Finally dpt cd sbb kat the bee haritu takdan nak grab dah habis 😭😂 + Congrats @orkesahizadin 📀 !Thank you Johor Bahru! ❤️💙 thank you alee uyin dila wawa maxek 😘 #JelajahMasdo #IniBaruMasdo #MalamPestaMasdo
Team Johor untuk Dekad Baharu.
Media Removed
Team Johor untuk Dekad Baharu. Team Johor untuk Dekad Baharu.
JDT TIADA TANDINGAN - @hasnizam_uzir. : Jaringan pada minit ke-83 oleh Safawi Rasid mengesahkan ...
Media Removed
JDT TIADA TANDINGAN - @hasnizam_uzir. : Jaringan pada minit ke-83 oleh Safawi Rasid mengesahkan kemenangan 2-1 Johor Darul Ta'zim (JDT) ke atas Perak dan kemenangan itu juga mengesahkan JDT selaku juara Liga Super 2018. Ini merupakan kejuaraan yang kelima berturut-turut daripada ... JDT TIADA TANDINGAN - @hasnizam_uzir.
:
Jaringan pada minit ke-83 oleh Safawi Rasid mengesahkan kemenangan 2-1 Johor Darul Ta'zim (JDT) ke atas Perak dan kemenangan itu juga mengesahkan JDT selaku juara Liga Super 2018. Ini merupakan kejuaraan yang kelima berturut-turut daripada JDT dalam saingan Liga Super.
:
Ia juga mencatat sejarah dalam bola sepak Malaysia apabila berjaya bersama kelab-kelab terbaik Asia dalam kejohanan yang sungguh berprestij di Asia iaitu Liga Juara-juara Asia (ACL). Tahniah kepada pemain-pemain JDT, pengurusan dan penyokong yang telah memberi sepenuhnya jiwa dan raga mereka untuk pasukan yang mereka sayangi ini.
:
Inilah kejayaan yang penuh bermakna kepada pengurusan JDT terutama kepada Tunku Ismail Sultan Ibrahim apabila berjaya merangka perancangan pasukan dengan baik. Mengikut statistik perlawanan Liga Super yang baru mencecah 18 perlawanan, JDT telah berjaya memenanginya 15 daripadanya dan yang menariknya, jumlah bolos yang begitu kecil hanya 7 gol berbanding jaringan yang dilakukan oleh JDT 37 gol walaupun masih berbaki empat perlawanan.
:
Walaupun kita semua tahu pada pertengahan saingan Liga Super banyak perkara yang berlaku dalam pasukan JDT, namun ia berjaya ditangani dengan baik oleh Tunku Ismail. Sementara kepada pengendali JDT, Raul Longhi, inilah kejuaraan yang penuh dramatik dalam kerjayanya sebagai seorang jurulatih dimana sebelum ini beliau hanya memainkan peranan sebagai orang ke 2 dalam pasukan JDT tetapi kali ini berbeza kerana beliau sebagai ketua jurulatih apabila mengantikan Ulisses Morais yang meletakan jawatan.
:
Kepada pemain-pemain JDT raikanlah kejayaan yang penuh bermakna ini dengan rasa megah kerana anda telah membawa satu sejarah yang tidak boleh dipadam dan itulah sejarah JDT yang suka membuka buku lebaran baharu untuk dicatat dan dikenang. Tahniah sekali lagi kepada JDT.
Read more
SAYA AKAN BERSAING : PENYERANG muda, Safawi Rasid bersedia untuk terus bersaing dengan pemain ...
Media Removed
SAYA AKAN BERSAING : PENYERANG muda, Safawi Rasid bersedia untuk terus bersaing dengan pemain import meskipun kehadiran Harry Novillo dan Jorge Santos Silva bersama Johor Darul Ta'zim (JDT) bakal menggugat peluang pemain tempatan. : Penyerang berusia 22 tahun itu mengakui persaingan ... SAYA AKAN BERSAING
:
PENYERANG muda, Safawi Rasid bersedia untuk terus bersaing dengan pemain import meskipun kehadiran Harry Novillo dan Jorge Santos Silva bersama Johor Darul Ta'zim (JDT) bakal menggugat peluang pemain tempatan.
:
Penyerang berusia 22 tahun itu mengakui persaingan untuk merebut tempat dalam pasukan semakin sengit, namun itu bukan alasan untuk penyerang tempatan cepat mengalah.
:
"Memang persaingan untuk mendapat tempat dalam kesebelasan utama pasukan semakin sukar sebab JDT ada pemain import baharu. Kalau kita lihat Novillo dan Silva ini pemain yang bagus dan boleh meningkatkan prestasi pasukan.
:
"Dan bagi pemain lain kena terus berusaha keras untuk mendapat tempat bermain. Saya percaya peluang sentiasa ada buat mana-mana pemain jika memberikan kesungguhan dalam latihan dan perlawanan," katanya.
:
Selain Novillo dari Perancis dan Silva (Brazil), Safawi turut bersaing dengan pemain tempatan iaitu Ahmad Hazwan Bakri, Darren Lok dan Syafiq Ahmad untuk merebut posisi serangan kelab Harimau Selatan itu.
:
Safawi kini berkongsi kedudukan bersama Safee Sali (PKNS FC) dan Hafiz Ramdan (PKNP FC) sebagai penjaring terbanyak liga bagi pemain tempatan dengan tiga gol selepas 10 perlawanan.
:
Pemain kelahiran Terengganu itu berharap akan terus konsisten bukan saja membantu kemenangan pasukan, malah mengejar kedudukan penjaring terbanyak yang kini didominasi oleh penyerang import Selangor, Rufino Segovia dengan lapan gol.
:
"Penyerang setiap kali beraksi mesti mahu menjaringkan gol, saya mahu membuktikan bahawa penyerang tempatan juga boleh melakukannya kerana itu tugas sebagai penyerang. Tapi apa yang paling penting adalah kemenangan pasukan," kata Safawi.
Read more
Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, berkenan menamakan spesies semut Echinopla baharu ...
Media Removed
Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, berkenan menamakan spesies semut Echinopla baharu yang ditemui Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) sebagai Echinopla Tunku-Abduljalilii. Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, berkenan menamakan spesies semut Echinopla baharu yang ditemui Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) sebagai Echinopla Tunku-Abduljalilii.
 #Repost @beritartm with @get_repost ・・・ 20 MEI - JOHOR BAHRU - Dewan Perniagaan Melayu Malaysia ...
Media Removed
#Repost @beritartm with @get_repost ・・・ 20 MEI - JOHOR BAHRU - Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) negeri Johor berharap kerajaan baharu Pakatan Harapan (PH) dapat terus melaksanakan dasar yang memberi manfaat​​​​​​​ kepada perniagaan serta rakyat keseluruhannya. Yang ... #Repost @beritartm with @get_repost
・・・
20 MEI - JOHOR BAHRU - Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) negeri Johor berharap kerajaan baharu Pakatan Harapan (PH) dapat terus melaksanakan dasar yang memberi manfaat​​​​​​​ kepada perniagaan serta rakyat keseluruhannya.

Yang Dipertua, Datuk Syed Ali Alattas berkata pelaksanaan dasar yang berkesan dengan​​​​​​​ disokong kerjasama berterusan antara kerajaan dan DPMM dilihat akan membolehkan lebih banyak ruang penambahbaikan dan peluang perniagaan diwujudkan untuk anggota sedia adanya dan rakyat.

Beliau berharap di bawah pimpinan kerajaan baharu PH , akan terus dapat melaksanakan program DPMM bersama jabatan dan agensi kerajaan seperti Majlis Pembangunan Usahawan.

Kerjasama tersebut juga penting terutamanya dalam menggerakkan dan membantu DPMM menguruskan​​​​​​​ yayasan yang berada di bawah DPMM iaitu Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Johor, Yayasan Kajian dan Pembangunan DPMM dan Yayasan Perubatan SMC.
Ketika ditemui pemberita di pejabatnya, Datuk Syed Ali berkata, DPMM Johor akan memberikan kerjasama penuh kepada kerajaan negeri pimpinan​​​​​​​ Menteri Besar, Datuk Osman Sapian dalam menjayakan misi membangunkan usahawan Melayu, membasmi kemiskinan, meningkatkan pendapatan rakyat selain menjayakan program perumahan mampu milik. ((BERNAMA))
Read more
SULTAN JOHOR NAMAKAN SPESIS SEMUT ECHINOPLA BAHARU SEBAGAI "ECHINOPLA TUNKU-ABDULJALILII". : " ...
Media Removed
SULTAN JOHOR NAMAKAN SPESIS SEMUT ECHINOPLA BAHARU SEBAGAI "ECHINOPLA TUNKU-ABDULJALILII". : " Ada 15 spesies daripada jenis kumpulan Echinopla di Malaysia dan spesies baharu ini adalah spesies ke-16 dan kedua dari Johor yang mana spesies pertama iaitu Echinopla Wardi ditemui di ... SULTAN JOHOR NAMAKAN SPESIS SEMUT ECHINOPLA BAHARU SEBAGAI "ECHINOPLA TUNKU-ABDULJALILII".
:
" Ada 15 spesies daripada jenis kumpulan Echinopla di Malaysia dan spesies baharu ini adalah spesies ke-16 dan kedua dari Johor yang mana spesies pertama iaitu Echinopla Wardi ditemui di Kota Tinggi. Spesies ini berukuran 5.48 milimeter panjang dan berwarna hitam. Kebanyakan spesies Echinopla yang lain badannya mempunyai bulu, tetapi spesies Echinopla baharu ini tidak mempunyai bulu.
:
" Atas perkenan penamaan spesies ini, International Code of Zoological Nomenclature (IZCN) iaitu badan antarabangsa yang menguruskan penamaan spesies baharu, akan mengeluarkan satu kenyataan pengesahan, sekali gus rasmilah nama Echinopla Tunku-Abduljalilii ini.
:
PROF DATIN DR. MARYATI MOHAMED
KETUA PUSAT PEMELIHARAAN DAN PENGGUNAAN MAPAN SUMBER SEMULAJADI (COR-SUNR) UTHM
Read more
Repost from @afdlinshaukiofficial Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran ...
Media Removed
Repost from @afdlinshaukiofficial Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran saya untuk mencari rezeki di kuala lumpur kerana pada ketika itu, tidak ada banyak peluang bagi anak seni seperti saya di sana untuk mencipta nama. Tapi sebagai anak johor saya sentiasa ... Repost from @afdlinshaukiofficial
Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran saya untuk mencari rezeki di kuala lumpur kerana pada ketika itu, tidak ada banyak peluang bagi anak seni seperti saya di sana untuk mencipta nama. Tapi sebagai anak johor saya sentiasa memantau apa yg berlaku di negeri kelahiran saya dan sentiasa berbangga dgn pencapaiannya. Baru-baru ni saya terpanggil untuk pulang ke johor dan membuka sebuah perniagaan di sana. Restoran bertema komedi pertama saya Comedy Planet, saya realisasikan di johor baharu terlebih dahulu kerana nampak usaha-usaha anak muda di johor untuk menjadi lebih relevan dan dinamik! Setiap kali saya pulang ke johor ada sahaja sesuatu yg baru sedang di rancang dan tengah dibuat. Saya berbangga dgn team bola johor! Saya bangga dgn pembangunan pesat yg membuka banyak ruang pekerjaan pada rakan sahabat sahabat di johor. Tapi yg penting saya mencari peluang utk pulang berpindah kembali ke johor jika saya boleh mencari rezeki di sana, tanpa berfikir panjang saya akan pulang ke sana kerana saya percaya negeri yg ada ekses kepada wang pelancong singapura adalah seperti lubuk rezeki, jika ianya mempunyai konten yg bersesuaian, saya pun korek punya korek fakta untuk tahu how is johor doing now dan adik saya jepp pula suruh saya chekidout Kad Laporan Pencapaian Johor 2013 - 2018 versi web yang baru dilancarkan oleh YAB Dato' Mohamed Khaled Nordin via www.DekadBaharuJohor.my, awak tak akan percaya apa yg saya baca kat sana!! Saya turut berbangga dengan pencapaian yang begitu memberansangkan di Johor, and excited to see more to come. Go #TeamJohor #DekadBaharuJohor
Saya rasa sangat optimistic dgn pembangunan di johor sekarang dan mendoakan ianya terus mencapai kejayaan. In Shaa Allah ramai anak-anak johor akan kembali berbakti denganmu tak lama nanti bila banyak peluang di buka lagi... sebagai rakyat johor kita hanya mahu ada peluang untuk hidup dgn tenang, bahagia dan mampu memberi rezeki kepada keluarga kami. #iwannagobackhome
Read more
PARADIGM MALL JOHOR BAHARU LEVEL UG BERHADAPAN SPAO! . Gitu capslock sebab nak inform korang ...
Media Removed
PARADIGM MALL JOHOR BAHARU LEVEL UG BERHADAPAN SPAO! . Gitu capslock sebab nak inform korang yang booth @furbyandsugar ada di Paradigm Mall dari harini sampai ahad chuols! . Senarai baju yang boleh dibeli: 1. EROS + SELUAR 2. Porcelain 3. Iconic Marble White 4. Iconic Marble Black 5. ... PARADIGM MALL JOHOR BAHARU LEVEL UG BERHADAPAN SPAO!
.
Gitu capslock sebab nak inform korang yang booth @furbyandsugar ada di Paradigm Mall dari harini sampai ahad chuols!
.
Senarai baju yang boleh dibeli:
1. EROS + SELUAR
2. Porcelain
3. Iconic Marble White
4. Iconic Marble Black
5. Hibiscus Series (ALL)
6. Furby Parrot (Neck + Sleeve)
7. Red Panda
8. Jubah Januar
9. Kurta Sultan Kemeja
10. Baju Melayu Sultan (Cekak Musang + Teluk Belanga)
.
Letop tak letop? Saiz semua ada chuols, tak pernah la terjadi yang bila event segala galanya ada hahahaha.
.
HARGA TAK SAMA DENGAN ONLINE SIAP ADA PROMO WHAT IS THIS SEE YOUUU!
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #januarhaikal #furbyandsugarraya2018
Read more
 #TeamJohor #DekadBaharuJohor Repost from @afdlinshaukiofficial @TopRankRepost #TopRankRepost ...
Media Removed
#TeamJohor #DekadBaharuJohor Repost from @afdlinshaukiofficial @TopRankRepost #TopRankRepost Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran saya untuk mencari rezeki di kuala lumpur kerana pada ketika itu, tidak ada banyak peluang bagi anak seni seperti saya ... #TeamJohor #DekadBaharuJohor
Repost from @afdlinshaukiofficial @TopRankRepost #TopRankRepost Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran saya untuk mencari rezeki di kuala lumpur kerana pada ketika itu, tidak ada banyak peluang bagi anak seni seperti saya di sana untuk mencipta nama. Tapi sebagai anak johor saya sentiasa memantau apa yg berlaku di negeri kelahiran saya dan sentiasa berbangga dgn pencapaiannya. Baru-baru ni saya terpanggil untuk pulang ke johor dan membuka sebuah perniagaan di sana. Restoran bertema komedi pertama saya Comedy Planet, saya realisasikan di johor baharu terlebih dahulu kerana nampak usaha-usaha anak muda di johor untuk menjadi lebih relevan dan dinamik! Setiap kali saya pulang ke johor ada sahaja sesuatu yg baru sedang di rancang dan tengah dibuat. Saya berbangga dgn team bola johor! Saya bangga dgn pembangunan pesat yg membuka banyak ruang pekerjaan pada rakan sahabat sahabat di johor. Tapi yg penting saya mencari peluang utk pulang berpindah kembali ke johor jika saya boleh mencari rezeki di sana, tanpa berfikir panjang saya akan pulang ke sana kerana saya percaya negeri yg ada ekses kepada wang pelancong singapura adalah seperti lubuk rezeki, jika ianya mempunyai konten yg bersesuaian, saya pun korek punya korek fakta untuk tahu how is johor doing now dan adik saya jepp pula suruh saya chekidout Kad Laporan Pencapaian Johor 2013 - 2018 versi web yang baru dilancarkan oleh YAB Dato' Mohamed Khaled Nordin via www.DekadBaharuJohor.my, awak tak akan percaya apa yg saya baca kat sana!! Saya turut berbangga dengan pencapaian yang begitu memberansangkan di Johor, and excited to see more to come. Go #TeamJohor #DekadBaharuJohor
Saya rasa sangat optimistic dgn pembangunan di johor sekarang dan mendoakan ianya terus mencapai kejayaan. In Shaa Allah ramai anak-anak johor akan kembali berbakti denganmu tak lama nanti bila banyak peluang di buka lagi... sebagai rakyat johor kita hanya mahu ada peluang untuk hidup dgn tenang, bahagia dan mampu memberi rezeki kepada keluarga kami. #iwannagobackhome
Read more
 #Repost @afdlinshaukiofficial (@get_repost) ・・・ Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan ...
Media Removed
#Repost @afdlinshaukiofficial (@get_repost) ・・・ Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran saya untuk mencari rezeki di kuala lumpur kerana pada ketika itu, tidak ada banyak peluang bagi anak seni seperti saya di sana untuk mencipta nama. Tapi sebagai anak ... #Repost @afdlinshaukiofficial (@get_repost)
・・・
Saya anak johor. Tapi saya dah lama meninggalkan tempat kelahiran saya untuk mencari rezeki di kuala lumpur kerana pada ketika itu, tidak ada banyak peluang bagi anak seni seperti saya di sana untuk mencipta nama. Tapi sebagai anak johor saya sentiasa memantau apa yg berlaku di negeri kelahiran saya dan sentiasa berbangga dgn pencapaiannya. Baru-baru ni saya terpanggil untuk pulang ke johor dan membuka sebuah perniagaan di sana. Restoran bertema komedi pertama saya Comedy Planet, saya realisasikan di johor baharu terlebih dahulu kerana nampak usaha-usaha anak muda di johor untuk menjadi lebih relevan dan dinamik! Setiap kali saya pulang ke johor ada sahaja sesuatu yg baru sedang di rancang dan tengah dibuat. Saya berbangga dgn team bola johor! Saya bangga dgn pembangunan pesat yg membuka banyak ruang pekerjaan pada rakan sahabat sahabat di johor. Tapi yg penting saya mencari peluang utk pulang berpindah kembali ke johor jika saya boleh mencari rezeki di sana, tanpa berfikir panjang saya akan pulang ke sana kerana saya percaya negeri yg ada ekses kepada wang pelancong singapura adalah seperti lubuk rezeki, jika ianya mempunyai konten yg bersesuaian, saya pun korek punya korek fakta untuk tahu how is johor doing now dan adik saya jepp pula suruh saya chekidout Kad Laporan Pencapaian Johor 2013 - 2018 versi web yang baru dilancarkan oleh YAB Dato' Mohamed Khaled Nordin via www.DekadBaharuJohor.my, awak tak akan percaya apa yg saya baca kat sana!! Saya turut berbangga dengan pencapaian yang begitu memberansangkan di Johor, and excited to see more to come. Go #TeamJohor #DekadBaharuJohor
Saya rasa sangat optimistic dgn pembangunan di johor sekarang dan mendoakan ianya terus mencapai kejayaan. In Shaa Allah ramai anak-anak johor akan kembali berbakti denganmu tak lama nanti bila banyak peluang di buka lagi... sebagai rakyat johor kita hanya mahu ada peluang untuk hidup dgn tenang, bahagia dan mampu memberi rezeki kepada keluarga kami. #iwannagobackhome
Read more
 #Sultan cup #champion #congratulation #thanks my team Johor Baharu #the best team manager
Media Removed
#Sultan cup #champion #congratulation #thanks my team Johor Baharu #the best team manager #Sultan cup
#champion
#congratulation
#thanks my team Johor Baharu
#the best team manager
Thank you abang footballer johor yang hensem nak mampos @hadifayyadhh sebab datang ke booth @furbyandsugar ...
Media Removed
Thank you abang footballer johor yang hensem nak mampos @hadifayyadhh sebab datang ke booth @furbyandsugar di Paradigm Mall Johor Baharu level G depan Guardian dan Cotton On lepas tu beli 52941 helai baju thank youuu! . Dan dengar citer belikan baju untuk @rozaimi_abdrahman sekali ... Thank you abang footballer johor yang hensem nak mampos @hadifayyadhh sebab datang ke booth @furbyandsugar di Paradigm Mall Johor Baharu level G depan Guardian dan Cotton On lepas tu beli 52941 helai baju thank youuu!
.
Dan dengar citer belikan baju untuk @rozaimi_abdrahman sekali ye ke? Tak sabar nak tengok pemain Johor pakai F&S!
.
Orang orang johor, harini adalah hari terakhir kami di Paradigm Mall so better pergi sekarang now now now!
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #furbyeros #furbyhibiscus #januarhaikal
Read more
Terima kasih bro Rizal yg sudi berjumpa BM dan bawakan otak otak Johor all the way dari Johor Baharu. ...
Media Removed
Terima kasih bro Rizal yg sudi berjumpa BM dan bawakan otak otak Johor all the way dari Johor Baharu. ... BM doakan semoga ayah bro sembuh segera dan kembali sihat wal’afiat. ... TQ for the otak otak .. Semoga Allah luaskan pintu2 rezeki buat mu & family. 🏼 Terima kasih bro Rizal yg sudi berjumpa BM dan bawakan otak otak Johor all the way dari Johor Baharu. ... BM doakan semoga ayah bro sembuh segera dan kembali sihat wal’afiat. ... TQ for the otak otak .. Semoga Allah luaskan pintu2 rezeki buat mu & family. 😊🙏🏼
Jom ramai-ramai meriahkan Karnival Perumahan Dan Hartanah Negeri Johor 2018 bertempat di Angsana ...
Media Removed
Jom ramai-ramai meriahkan Karnival Perumahan Dan Hartanah Negeri Johor 2018 bertempat di Angsana Mall, Johor Baharu. . Dan semestinya esok, 21 April 2018 jam 3 petang, kami akan menghiburkan anda di karnival ini. . . Jangan lupa esok ya. 😀 . . #caliphbuskers #karnivalhartanahdanperumahanjohor ... Jom ramai-ramai meriahkan Karnival Perumahan Dan Hartanah Negeri Johor 2018 bertempat di Angsana Mall, Johor Baharu.
.
Dan semestinya esok, 21 April 2018 jam 3 petang, kami akan menghiburkan anda di karnival ini. .
.
Jangan lupa esok ya. 😀
.
.
#caliphbuskers #karnivalhartanahdanperumahanjohor #angsanamall #johorbaharu
Read more
At city . Square.johor baharu JDT Luaskan kuasamu
Media Removed
At city . Square.johor baharu JDT Luaskan kuasamu At city . Square.johor baharu JDT Luaskan kuasamu
Wish me all the best for tomorow pra PT3 at JOHOR BAHARU OK TK<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f64b"></span><span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f44c"></span>
Media Removed
Wish me all the best for tomorow pra PT3 at JOHOR BAHARU OK TK Wish me all the best for tomorow pra PT3 at JOHOR BAHARU OK TK😊😊😊😊😊🙋👍👌
Kami masih disini F1 Pit Building Singapore hariini hingga hari Ahad 13hb Mei.. Esok team saya akan berada di butik Quenella tingkat satu, plaza angsana Johor baharu Jam 3-4 petang F1 Pit Building Singapore jam 4petang esok.. Kami masih disini F1 Pit Building Singapore hariini hingga hari Ahad 13hb Mei.. Esok team saya akan berada di butik Quenella tingkat satu,
plaza angsana Johor baharu
Jam 3-4 petang
F1 Pit Building Singapore jam 4petang esok..
Dan aku pun tersasul bulu mata sample pun macam nak tercabut.. Okay jumpa saya jam 3petang nanti bersama pulut kuning rendang ayam rendang daging rendang kerang juga pulut pandan sambal ikan bilis petai jumpa nanti di Grid Internatinonal Expo f 1 Pit Building Singapore juga team saya akan ... Dan aku pun tersasul bulu mata sample pun macam nak tercabut.. Okay jumpa saya jam 3petang nanti bersama pulut kuning rendang ayam rendang daging rendang kerang juga pulut pandan sambal ikan bilis petai jumpa nanti di Grid Internatinonal Expo f 1 Pit Building Singapore juga team saya akan berada di butik @quenella.co Tingkat 1,Plaza Angsana, Johor Baharu esok, Untuk Jb call no ni #0173743341💕😄
Singapore call no ni #01110683898
InsyaAllah ..
Read more
Selamat berbuka puasa semua dengan ucapan, #furbyiconicmarble ni boleh dibeli di empat tempat ...
Media Removed
Selamat berbuka puasa semua dengan ucapan, #furbyiconicmarble ni boleh dibeli di empat tempat akhir minggu ini bestnyew. . 1. @furbyandsugar physical store. 2. One KM Mall, Geylang Serai, Singapore. 3. Paradigm Mall, Johor Baharu. 4. Quill City Mall, Kuala Lumpur. . Semua design ... Selamat berbuka puasa semua dengan ucapan, #furbyiconicmarble ni boleh dibeli di empat tempat akhir minggu ini bestnyew.
.
1. @furbyandsugar physical store.
2. One KM Mall, Geylang Serai, Singapore.
3. Paradigm Mall, Johor Baharu.
4. Quill City Mall, Kuala Lumpur.
.
Semua design baru ni datang dengan seluar matching so it is up to you gais nak beli baju atau dengan seluar sekali memana lah! Boleh juga whatsapp ke +60183806449 untuk online purchase.
.
Model: @hrkimo @theamirridhwan
Photographer: @azharmadnesson
Styled by: @shahey_kim @bynanaazman
Art Director: @shahey_kim
Location: @furbyandsugar physical store
.
Gais, kedua dua iconic marble ni datang dalam kuantiti yang limited. So macam biasa, siapa cepat dapat, siapa lambat babai.
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #furbyiconicmarble #furbyandsugarraya2018 #januarhaikal
Read more
DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE! . Sebab ramai sangat yang DM abang, mari ...
Media Removed
DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE! . Sebab ramai sangat yang DM abang, mari abang terangkan balik lokasi booth @furbyandsugar yang ada SEKARANG! . 1. @furbyandsugar Physical Store, Shah Alam. Operation Hours: 11 AM until 6 PM and 8.30 PM until 11 PM. . 2. @quillcitymallkl ... DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE!
.
Sebab ramai sangat yang DM abang, mari abang terangkan balik lokasi booth @furbyandsugar yang ada SEKARANG!
.
1. @furbyandsugar Physical Store, Shah Alam. Operation Hours: 11 AM until 6 PM and 8.30 PM until 11 PM.
.
2. @quillcitymallkl Yass Raya Centrestage. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
3. Paradigm Mall, Johor Baharu. Level G, Infront of Cotton On and Guardian. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
4. One KM Mall, Geylang, Singapore. Infront of Uniqlo. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
Kiranya ada 4 tempat yang awak boleh beli, @styleannexe Publika ada baju @furbyandsugar tapi yang latest one kita belum stock up so please take note ye gais!
.
Harga semua korang kene tanya staff yang jaga sebab mungkin ada promo sebab tempat lain lain so promo pon lain lain gitu lah kau bang janu hahahaha see you!
.
@theamirridhwan is wearing our latest design for Furby and Sugar Raya 2018 ICONIC MARBLE IN BLACK comes in Tshirt and Trouser and you can purchase it separately because why not!
.
Gais, beli seluar je pon dah letop. Abang tak tipu, kain selesa nak mampos dan kita pakai getah so flexible sket kene cuba!
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #januarhaikal #furbyporcelain #furbyandsugarraya2018
Read more
KERAJAAN JOHOR CADANG TUBUH SYARIKAT AIR BAHARU?. : “ Saham SAJ Ranhill sudah jatuh. Jadi, kalau ...
Media Removed
KERAJAAN JOHOR CADANG TUBUH SYARIKAT AIR BAHARU?. : “ Saham SAJ Ranhill sudah jatuh. Jadi, kalau kita tengok satu syarikat yang tiada keuntungan siapa nak beli? Selain itu ia (SAJ Ranhill) dimiliki sebuah syarikat besar yang lain dan jika mereka tidak tawar hendak beli, macam mana kita ... KERAJAAN JOHOR CADANG TUBUH SYARIKAT AIR BAHARU?.
:
“ Saham SAJ Ranhill sudah jatuh. Jadi, kalau kita tengok satu syarikat yang tiada keuntungan siapa nak beli? Selain itu ia (SAJ Ranhill) dimiliki sebuah syarikat besar yang lain dan jika mereka tidak tawar hendak beli, macam mana kita hendak beli?
:
“ Jadi, untuk cari jalan keluar, kita cadang tubuh syarikat air Johor yang baharu. Kita ada kemahiran dan kemampuan, jadi, buat apa nak beli syarikat yang sebegitu, lebih baik buat syarikat baharu, itu pemikiran saya.
:
DATUK OSMAN BIN SAPIAN
MENTERI BESAR JOHOR
Read more
 #1News: Suspek dalang utama kes pembunuhan kejam Taman Pelangi, Johor Baharu pada Disember tahun ...
Media Removed
#1News: Suspek dalang utama kes pembunuhan kejam Taman Pelangi, Johor Baharu pada Disember tahun lepas dihantar pulang ke Malaysia dari Thailand hari ini. Foto Bernama #1News: Suspek dalang utama kes pembunuhan kejam Taman Pelangi, Johor Baharu pada Disember tahun lepas dihantar pulang ke Malaysia dari Thailand hari ini.

Foto Bernama
... ZAYAN ... DESTINASI GAYA HIDUP MUSLIM MODEN #INDAHDIHATI <span class="emoji emoji2764"></span>️ . . 104.9 - Lembah Klang 92.8 ...
Media Removed
... ZAYAN ... DESTINASI GAYA HIDUP MUSLIM MODEN #INDAHDIHATI ️ . . 104.9 - Lembah Klang 92.8 - Johor Baharu 98.9 - Melaka 106.4 - Ipoh 91.6 - Kuantan 98.1 - Alor Setar Saluran Astro - 876 Aplikasi ZAYAN @anastahir_zayan @sahabatduniamawi_official @filembelumadatajuk ... ... ZAYAN ... DESTINASI GAYA HIDUP MUSLIM MODEN #INDAHDIHATI ❤️
.
.

104.9 - Lembah Klang
92.8 - Johor Baharu
98.9 - Melaka
106.4 - Ipoh
91.6 - Kuantan
98.1 - Alor Setar
Saluran Astro - 876
Aplikasi ZAYAN
@anastahir_zayan
@sahabatduniamawi_official
@filembelumadatajuk .
.

Repost from @zayan.my @TopRankRepost #TopRankRepost Jom sekarang ini kita bersama #ZayanSalamBros @cahayaasmawi & @anastahir_zayan dari jam 6 Pagi hingga 10 Pagi. Pelbagai info menarik yang mereka nak kongsikan bersama anda ok! #ZayanSalamBros #IndahDihati
Read more
Pelanggan kami dari Johor Baharu.. Terima Kasih. #shastauhubakar #tauhubakar #foodporn #malaysia ...
Media Removed
Pelanggan kami dari Johor Baharu.. Terima Kasih. #shastauhubakar #tauhubakar #foodporn #malaysia #malaysiafood #showrukotadamansara Pelanggan kami dari Johor Baharu.. Terima Kasih. #shastauhubakar #tauhubakar #foodporn #malaysia #malaysiafood #showrukotadamansara
Bismillahh IPOH ️ JOHOR BAHARU Bismillahh IPOH ➡️ JOHOR BAHARU 🚚💨
Ramadhan kareem dari abang, @furbyandsugar dan @jubahjanuar dengan ucapan, jangan lupa beli ...
Media Removed
Ramadhan kareem dari abang, @furbyandsugar dan @jubahjanuar dengan ucapan, jangan lupa beli baju abang taw waktu puasa ni hehehe. . Where to Purchase? . 1. @furbyandsugar, Shah Alam. 2. @styleannexe, Publika Kuala Lumpur. 3. Website @lelaqee. 4. Avenue K ( Coming soon ). 5. Quill ... Ramadhan kareem dari abang, @furbyandsugar dan @jubahjanuar dengan ucapan, jangan lupa beli baju abang taw waktu puasa ni hehehe.
.
Where to Purchase?
.
1. @furbyandsugar, Shah Alam.
2. @styleannexe, Publika Kuala Lumpur.
3. Website @lelaqee.
4. Avenue K ( Coming soon ).
5. Quill City Mall ( Coming soon ).
6. @threadandlilies Bukit Kinrara.
7. KLIA 2 ( Coming soon ).
8. Paradigm Mall Johor Baharu ( Minggu Pertama dan kedua Puasa ).
.
So takde alasan la tak tahu nak beli dekat mana sebab tahun ni abang join banyak tempat.
.
Design ape je yang ada nanti?
.
1. Baju Melayu Sultan Cekak Musang.
2. Baju Melayu Sultan Teluk Belanga.
3. Kurta Kemeja.
4. Jubah Januar.
5. Baju Melayu Linen (Shah Alam & Avenue K Sahaja).
6. Baju Tshirt Furby and Sugar.
7. Kurta Tshirt Furby and Sugar.
.
Macam abang selalu cakap, Raya pertama dan kedua pakai @jubahjanuar, Raya ketiga dan keempat sila pakai @jubahjanuar okay! Senang kerja korang shopping satu tempat je hiks.
.
#jubahjanuar #furbyandsugar #januarhaikal #bajumelayusultan
Read more
Introducing @theamirridhwan @hrkimo and @mustaqimbahadon as our new faces of @jubahjanuar by ...
Media Removed
Introducing @theamirridhwan @hrkimo and @mustaqimbahadon as our new faces of @jubahjanuar by @furbyandsugar for this raya! . Para lelaki sekalian, kau jangan neves sebab abang got your back! Datang je @furbyandsugar physical store sebab ape? sebab Jubah, Baju Melayu, Kurta dan segala ... Introducing @theamirridhwan @hrkimo and @mustaqimbahadon as our new faces of @jubahjanuar by @furbyandsugar for this raya!
.
Para lelaki sekalian, kau jangan neves sebab abang got your back! Datang je @furbyandsugar physical store sebab ape? sebab Jubah, Baju Melayu, Kurta dan segala tshirt dan mak nenek semua ada kita jual so dah memudahkan kerja korang.
.
But first thing first, besok korang kene datang ke Paradigm Mall Johor Baharu sebab ape? sebab abang ada dekat sana, lepas tu abang akan berada di One KM Mall, Singapore jumaat sabtu dan ahad ni dan besok juga kita akan berada di Quill City Mall Kuala Lumpur untuk aktiviti jual beli @furbyandsugar la chuols.
.
Eros, Iconic Marble dan Porcelain akan mula dijual di tiga lokasi ini so siapa cepat dapat dan siapa lambat babai.
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #jubahjanuar #januarhaikal
Read more
DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE! . Sebab ramai sangat yang DM abang, mari ...
Media Removed
DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE! . Sebab ramai sangat yang DM abang, mari abang terangkan balik lokasi booth @furbyandsugar yang ada SEKARANG! . 1. @furbyandsugar Physical Store, Shah Alam. Operation Hours: 11 AM until 6 PM and 8.30 PM until 11 PM. . 2. @quillcitymallkl ... DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE!
.
Sebab ramai sangat yang DM abang, mari abang terangkan balik lokasi booth @furbyandsugar yang ada SEKARANG!
.
1. @furbyandsugar Physical Store, Shah Alam. Operation Hours: 11 AM until 6 PM and 8.30 PM until 11 PM.
.
2. @quillcitymallkl Yass Raya Centrestage. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
3. Paradigm Mall, Johor Baharu. Level UG, Infront of SPAO and SHOOPEN. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
4. One KM Mall, Geylang, Singapore. Infront of Uniqlo. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
Kiranya ada 4 tempat yang awak boleh beli, @styleannexe Publika ada baju @furbyandsugar tapi yang latest one kita belum stock up so please take note ye gais!
.
Harga semua korang kene tanya staff yang jaga sebab mungkin ada promo sebab tempat lain lain so promo pon lain lain gitu lah kau bang janu hahahaha see you!
.
@theamirridhwan is wearing our latest design for Furby and Sugar Raya 2018 PORCELAIN comes in Tshirt and Trouser and you can purchase it separately because why not!
.
Gais, beli seluar je pon dah letop. Abang tak tipu, kain selesa nak mampos dan kita pakai getah so flexible sket kene cuba!
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #januarhaikal #furbyporcelain #furbyandsugarraya2018
Read more
DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE! . Sebab ramai sangat yang DM abang, mari ...
Media Removed
DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE! . Sebab ramai sangat yang DM abang, mari abang terangkan balik lokasi booth @furbyandsugar yang ada SEKARANG! . 1. @furbyandsugar Physical Store, Shah Alam. Operation Hours: 11 AM until 6 PM and 8.30 PM until 11 PM. . 2. @quillcitymallkl ... DENGAR SINI RAKYAT JELATA SEMUA PLEASE DONT GET CONFUSE!
.
Sebab ramai sangat yang DM abang, mari abang terangkan balik lokasi booth @furbyandsugar yang ada SEKARANG!
.
1. @furbyandsugar Physical Store, Shah Alam. Operation Hours: 11 AM until 6 PM and 8.30 PM until 11 PM.
.
2. @quillcitymallkl Yass Raya Centrestage. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
3. Paradigm Mall, Johor Baharu. Level UG, Infront of SPAO and SHOOPEN. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
4. One KM Mall, Geylang, Singapore. Infront of Uniqlo. Operation Hours 10 AM until 10 PM.
.
Kiranya ada 4 tempat yang awak boleh beli, @styleannexe Publika ada baju @furbyandsugar tapi yang latest one kita belum stock up so please take note ye gais!
.
Harga semua korang kene tanya staff yang jaga sebab mungkin ada promo sebab tempat lain lain so promo pon lain lain gitu lah kau bang janu hahahaha see you!
.
@theamirridhwan is wearing our Hibiscus series Furby and Sugar last season yang best selling nak mampos tapi kini sudah restocked!
.
#furbyandsugar #ilovefurbyandsugar #furbyandsugariseverywhere #januarhaikal #furbyporcelain #furbyandsugarraya2018
Read more
Kami berada di Singapore Expo dari 9hb hingga 12 Ogos.. Jom esok dan Ahad dapatkan pulut kuning kegemaran anda di Singapore Expo hall 6 Booth no k17 National Day Bazaar @ Kampung Punggol 8-12 Aug 2018, 4 petang. Seed @ Social Innovation Park 50 Punggol East S (828826) Nearest LRT : ... Kami berada di Singapore Expo dari 9hb hingga 12 Ogos..
Jom esok dan Ahad dapatkan pulut kuning kegemaran anda di
Singapore Expo hall 6
Booth no k17
National Day Bazaar @ Kampung Punggol
8-12 Aug 2018, 4 petang.
Seed @ Social Innovation Park
50 Punggol East S (828826)
Nearest LRT : Riviera LRT Station

Tq ayob @juz_ayoob

Esok di Angsana Johor Baharu pun ada jam 3 petang sapa nak order whatsaap #0102288573💕 #0173743341 kalau banyak order team kami akan turun ke Butik @quenella.co tingkat 2 Plaza Angssna jam 3 petang.
Read more
TAHNIAH Negeri Johor dan perlembagaannya tetap berdaulat. Baju melayunya tetap Teluk Belanga. ...
Media Removed
TAHNIAH Negeri Johor dan perlembagaannya tetap berdaulat. Baju melayunya tetap Teluk Belanga. Hanya muka sahaja bertukar baharu. Kepada Bangsa Johor yang saya kasihi sekalian dan kerajaan baharu yang akan berkhidmat untuk negeri Johor. Tahniah kepada parti politik yang berjaya ... TAHNIAH

Negeri Johor dan perlembagaannya tetap berdaulat. Baju melayunya tetap Teluk Belanga. Hanya muka sahaja bertukar baharu.
Kepada Bangsa Johor yang saya kasihi sekalian dan kerajaan baharu yang akan berkhidmat untuk negeri Johor.

Tahniah kepada parti politik yang berjaya memenangi PRU14. Nasihat saya kepada anda semua jangan lupa negeri Johor adalah negeri berdaulat yang mempunyai cara, budaya dan tata tertib kita sendiri. Kami semua yang berkhidmat kepada negeri Johor adalah hamba kepada rakyat. Kedaulatan negeri Johor dan kesejahteraan rakyat Johor mesti menjadi keutamaan anda semua yang berkhidmat kepada kerajaan DYMM Sultan Johor.
Walau apapun terjadi sentiasa pentingkan hak dan kesejahteraan rakyat bukan kepentingan peribadi. Kami harus belajar daripada kesilapan orang lain. Saya ingin mengingatkan sekali lagi jangan lupa kedaulatan negeri Johor, perlembagaan negeri Johor dan kesejahteraan rakyat Johor. Walau apapun terjadi, Johor mesti sentiasa jadi Johor.

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor ———— CONGRATULATIONS

The sovereignty of Johor state and its constitution remains intact. The Teluk Belanga will forever be Johor's baju melayu, only with a new face.

To my beloved people of Johor and to the new government who will be serving the state of Johor.

Congratulations to the political parties who have won in the 14th General Elections. My advice to all of you is to never forget that Johor is a sovereign state that has it's own culture and specific code of conduct. We who serve the state of Johor are in fact servants of the people. Safeguarding Johor's sovereignty and harmony is your priority as servants of HM The Sultan of Johor's Government.

Come what may, always have the welfare of the people first and not your own personal interest. We need to learn from the mistakes that others have made. I'll say it again, never forget the sovereignty of Johor, the Johor state constitution and it's welfare. Whatever happens, Johor must always be Johor.

HRH Major General Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Crown Prince of Johor

Johor Mesti Sentiasa Jadi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfThe
Read more
TAHNIAH. : Negeri Johor dan perlembagaannya tetap berdaulat. Baju melayunya tetap Teluk Belanga. ...
Media Removed
TAHNIAH. : Negeri Johor dan perlembagaannya tetap berdaulat. Baju melayunya tetap Teluk Belanga. Hanya muka sahaja bertukar baharu. . : Kepada Bangsa Johor yang saya kasihi sekalian dan kerajaan baharu yang akan berkhidmat untuk negeri Johor. : Tahniah kepada parti politik yang ... TAHNIAH.
:
Negeri Johor dan perlembagaannya tetap berdaulat. Baju melayunya tetap Teluk Belanga. Hanya muka sahaja bertukar baharu. .
:
Kepada Bangsa Johor yang saya kasihi sekalian dan kerajaan baharu yang akan berkhidmat untuk negeri Johor.
:
Tahniah kepada parti politik yang berjaya memenangi PRU14. Nasihat saya kepada anda semua jangan lupa negeri Johor adalah negeri berdaulat yang mempunyai cara, budaya dan tata tertib kita sendiri. Kami semua yang berkhidmat kepada negeri Johor adalah hamba kepada rakyat. Kedaulatan negeri Johor dan kesejahteraan rakyat Johor mesti menjadi keutamaan anda semua yang berkhidmat kepada kerajaan DYMM Sultan Johor. .
:
Walau apapun terjadi sentiasa pentingkan hak dan kesejahteraan rakyat bukan kepentingan peribadi. Kami harus belajar daripada kesilapan orang lain. Saya ingin mengingatkan sekali lagi jangan lupa kedaulatan negeri Johor, perlembagaan negeri Johor dan kesejahteraan rakyat Johor. Walau apapun terjadi, Johor mesti sentiasa jadi Johor.
:
DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor.
:
SUMBER @officialjohor
Read more
Kami ingin mengucapkan selamat datang kepada pemain luar negara baharu Kelab Bolasepak Johor ...
Media Removed
Kami ingin mengucapkan selamat datang kepada pemain luar negara baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) iaitu Fernando Marquez yang berasal dari Argentina. Pemain kelab Belgrano yang dipinjamkan ke Defensa y Justicia dalam saingan Superliga Argentina ini merupakan antara ... Kami ingin mengucapkan selamat datang kepada pemain luar negara baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) iaitu Fernando Marquez yang berasal dari Argentina. Pemain kelab Belgrano yang dipinjamkan ke Defensa y Justicia dalam saingan Superliga Argentina ini merupakan antara ‘Top 5’ penjaring terbanyak liga utama yang sukar di negara latin tersebut dan ini akan membantu memantapkan barisan serangan kami.
.
Seorang lagi pemain luar negara baharu JDT juga berasal dari Argentina dan sedang berada dalam prestasi yang baik. Kami akan kongsikan kepada para penyokong tidak lama lagi.
.
Raul Longhi, Jurulatih Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim
Read more
Saya sedar dan insaf dengan keputusan PRU 14 yang lalu yang tidak menyebelahi Barisan Nasional. ...
Media Removed
Saya sedar dan insaf dengan keputusan PRU 14 yang lalu yang tidak menyebelahi Barisan Nasional. Rakyat telah menyatakan pendirian dan saya menerimanya dengan baik dan terbuka. . Ia memberi isyarat yang jelas bahawasanya UMNO tidak boleh lagi beroperasi seperti biasa dan menuntut ... Saya sedar dan insaf dengan keputusan PRU 14 yang lalu yang tidak menyebelahi Barisan Nasional. Rakyat telah menyatakan pendirian dan saya menerimanya dengan baik dan terbuka.
.
Ia memberi isyarat yang jelas bahawasanya UMNO tidak boleh lagi beroperasi seperti biasa dan menuntut kepada perubahan pendekatannya secara total. Saya turut mengambil tanggungjawab dan akauntibiliti terhadap kekalahan tersebut.
.
Dalam masa kita menerima keputusan PRU 14, UMNO kini berada dalam peringkat pemilihan parti. Masa yang amat sesuai untuk UMNO mengambil kesempatan melakukan perubahan dengan mencorak kepimpinannya. Saya dapati ramai yang menawarkan diri untuk bertanding demi membawa UMNO ke hadapan dan saya percaya mereka harus diberikan peluang untuk memimpin.
.
Justeru, saya telah membuat keputusan untuk tidak bertanding bagi apa-apa jawatan di peringkat pusat bagi sesi pemilihan kali ini. Sebaliknya saya akan bekerja dengan lebih keras untuk membantu membangunkan semula UMNO bermula dari Johor.
.
Saya berikrar untuk tetap bersetia bersama-sama UMNO sehingga ke akhir hayat dan akan memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada barisan kepimpinan baharu yang bakal dipilih oleh para ahli menjelang 30hb yang akan datang.
.
Saya juga telah bercakap dengan Dato’ Seri Zahid Hamidi dan Dato Seri Khaled Nordin tentang perkara ini serta berbincang bagaimana untuk saya terus menyumbang kepada parti. Mereka faham serta menghormati keputusan tersebut.
.
Perjuangan sekali ini bukan mengenai individu tetapi kekuatan berpasukan. Perjuangan sekali ini bukan mengenai kedudukan tetapi sumbangan. Marilah kita ambil isyarat PRU 14 ini sebagai semangat dalam membina UMNO yang lebih dekat di hati rakyat.
Read more
Loading...