Loading Content...

Kigt men stökigt städa

Loading...


Unique profiles
15
Most used tags
Total likes
0
Top locations
France
Average media age
751.3 days
to ratio
14
Men va faaaaan.... trots @tequilan tappra försök att hjälpa mig med hur man gör en sånhär Instagramomröstning ...
Media Removed
Men va faaaaan.... trots @tequilan tappra försök att hjälpa mig med hur man gör en sånhär Instagramomröstning så fattar jag ÄNDÅ inte. Dumma mig! Så då gör jag omröstning här! Ämnet är: JAG FYLLER ÅR PÅ FREDAG. SKA JAG HA FEST? JA ELLER NEJ? På jasidan: kul med fäzt!!! På nejsidan: roddigt, ... Men va faaaaan.... trots @tequilan tappra försök att hjälpa mig med hur man gör en sånhär Instagramomröstning så fattar jag ÄNDÅ inte. Dumma mig! Så då gör jag omröstning här!
Ämnet är:
JAG FYLLER ÅR PÅ FREDAG. SKA JAG HA FEST? JA ELLER NEJ?
På jasidan: kul med fäzt!!!
På nejsidan: roddigt, måste städa, tänk om det blir typ trökigt, man blir bakis.
Skriv nedan pliiis. PS, börjar redan ångra det där med #makeupfreemay ☺️😱 men nu får jag stå mitt kast...
Read more
Loading...
Härligt och märkligt att vara på ön ensam endast med en person som jag inte kan prata med. “Da da titta ...
Media Removed
Härligt och märkligt att vara på ön ensam endast med en person som jag inte kan prata med. “Da da titta titta”, gills inte. Skönt och lite tråkigt på samma gång. Bra saker: Jag har inget att göra. Ingen att laga mat för, ingen att städa och plocka efter. Ingen som ställer till ett jävla liv över ... Härligt och märkligt att vara på ön ensam endast med en person som jag inte kan prata med. “Da da titta titta”, gills inte. Skönt och lite tråkigt på samma gång. Bra saker: Jag har inget att göra. Ingen att laga mat för, ingen att städa och plocka efter. Ingen som ställer till ett jävla liv över fotboll som ska skräna på en skärm, ingen som skriker i poolen, ingen som bråkar. Tråkigt: Jag har inget att göra. Ingen att laga mat för, ingen att städa och plocka efter. Ingen som ställer till ett jävla liv över fotboll som ska skräna på en skärm, ingen som skriker i poolen, ingen som bråkar. Ha ha men så är det! Lika lika. Fast mest mysigt har vi såklart jag och Falkon. Gosar, tittar på båtarna, städar gör vi och imorgon ska vi olja bryggan! Med liten pensel så det tar låååång tid. För vad ska vi annars hitta på?! Men nu, nu ska jag kolla Broadchurch. Mycket bra. Och käka glass. Lohilo jordgubb/vit choklad. Ny favorit.
Read more
Dagens #fridochfokus: Declutter! (Dvs Rensa!) <span class="emoji emoji1f31f"></span> Är du (liksom jag) trött på att plocka och städa, ...
Media Removed
Dagens #fridochfokus: Declutter! (Dvs Rensa!) Är du (liksom jag) trött på att plocka och städa, underhålla och organisera? Blir hemmet lätt stökigt, är lådorna svåra att stänga, hittar du inte vad du letar efter? Blir du stressad av det visuella bullret omkring dig? Problemet: ... Dagens #fridochfokus: Declutter! (Dvs Rensa!)
🌟
Är du (liksom jag) trött på att plocka och städa, underhålla och organisera? Blir hemmet lätt stökigt, är lådorna svåra att stänga, hittar du inte vad du letar efter? Blir du stressad av det visuella bullret omkring dig?
🌟
Problemet: Vi äger för mycket saker.
Svaret: Att rensa.
🌟
Några av fördelarna med att äga färre, men medvetet utvalda saker:
- Den nästintill höga känslan av lättnad av att göra saker man ändå inte använde. Ihop med glädjen av att omge sig med saker och ting man älskar.
- All tid och energi som plötsligt blir över, som kan läggas på människor och aktiviteter vi verkligen prioriterar.
- Du blir mer effektiv, fokuserad och kreativ.
- Det blir roligare och lättare att klä sig och känna sig fin, istället för det dåliga samvete som kommer med en rörig garderob med kläder som inte passar eller var ett dåligt köp.
🌟
Marie Kondo är en guru på området. Hennes sätt att städa är lite flummigt, men effektivt. Det innebär att man tar ut ALLT i hemmet, kategori för kategori och lägger det i en stor hög som sedan sorteras. Kolla noga på varje sak och ta ett medvetet beslut (stoppa alltså inte tillbaka något på rutin eller skjut på valet):
- Gör saken mig glad eller har den ett tydligt praktiskt ändamål?
🌟
Tips!
- Behåll inte av rutin, på grund av nostalgi eller dåligt samvete. Till exempel kan du fotografera av saken, innan du gör dig av med den.
- Av de saker du älskar och ser fram emot att använda, är det något du behöver laga eller som kan få ett nytt användningsområde?
- Får du en ”kanske-hög” kan du ställa undan det i en låda i några månader. Om du inte har saknat något efter ett halvår, skänk eller släng (utan att öppna lådan).
- Se till att göra dig av med sakerna direkt så att det inte blir stående och fortsätter att stressa.
- Bara för att en sak är praktisk måste den inte sparas. Du behöver bara en pincett. Behåll bara saker du använder.
- Organisera först efter rensningen. Hitta sen en bra plats för varje sak, dit den hela tiden återvänder direkt efter användning.

#enkelhet #simplicity #declutter #linköping
Read more
Nu drar vi igång Reklamera igen efter sommaren och börjar med lite peppiga nyheter! Under sommaren ...
Media Removed
Nu drar vi igång Reklamera igen efter sommaren och börjar med lite peppiga nyheter! Under sommaren har dessa sexistiska reklambilder fällts av Reklamombudsmannen. ● Reklamen från @lohilo som vi postade om innan sommaren blev fäld av RO med motiveringen: Reklamombudsmannen finner ... Nu drar vi igång Reklamera igen efter sommaren och börjar med lite peppiga nyheter! Under sommaren har dessa sexistiska reklambilder fällts av Reklamombudsmannen.

Reklamen från @lohilo som vi postade om innan sommaren blev fäld av RO med motiveringen: Reklamombudsmannen finner att kvinnan, genom att hennes urringning blottas och är i fokus i bilden samt det sätt bilden är beskuren på, framställs som ett sexobjekt. Framställningen av kvinnan har ingen koppling till den marknadsförda produkten glass, vilket är nedvärderande. Inlägget är därför könsdiskriminerande.

Sedan hade vi uppe @freddystore som vi även tidigare anmält. Denna gång försvarade de sig med att annonsen visar byxor med kompressionssyfte. Tråkigt att de då knappt visar byxorna tycker vi.

Sist men verkligen inte minst sexistiskt har vi @comfyballs_nordic reklam från tidigare i sommar. Enligt Comfy balls så berodde reklamen på att det skett ett misstag i de interna rutinerna och att det inte ska ske igen. Vi får hoppas på att de håller det löftet!

Som vanligt vill vi påminna om att Reklamombudsmannen är en stiftelse som utgörs av branschen själva och inte har några sanktionsmöjligheter. Vad som behövs är lagstiftning mot könsdiskriminerande reklam, något som både @socialdemokraterna och @miljöpartiet lovat inför tidigare val. Vad händer med deras löften undrar vi?

I väntan får ni gärna hjälpa oss att städa upp genom att skicka in all sexistisk reklam ni hittar till oss så anmäler vi och kontaktar företagen.

Länkar till våra anmälningar, annonsörens yttranden och RO:s utlåtanden går att hitta på vår fb-sida.
#reklamera
Read more
Tillbaka i Sverige...och det känns okej, lite tråkigt att all semester man sett fram emot redan ...
Media Removed
Tillbaka i Sverige...och det känns okej, lite tråkigt att all semester man sett fram emot redan är förbi. MEN vi får blicka framåt, städa, handla och förhoppningsvis boka en ny resa vi kan se fram emot snart Tillbaka i Sverige...och det känns okej, lite tråkigt att all semester man sett fram emot redan är förbi. MEN vi får blicka framåt, städa, handla och förhoppningsvis boka en ny resa vi kan se fram emot snart 😍😅😁
. Att vara trött och rastlös på samma gång är ingen vidare kombo, men jag tar ett steg i taget. (Eller ...
Media Removed
. Att vara trött och rastlös på samma gång är ingen vidare kombo, men jag tar ett steg i taget. (Eller rättare sagt gör lite här och lite där, på samma gång). Det rensas och städas lite då och då och så småningom ska det bli ordning här hemma. Lättstädat är ledordet i allt, men vägen dit är lång. ... .
Att vara trött och rastlös på samma gång är ingen vidare kombo, men jag tar ett steg i taget. (Eller rättare sagt gör lite här och lite där, på samma gång). 😆 Det rensas och städas lite då och då och så småningom ska det bli ordning här hemma. Lättstädat är ledordet i allt, men vägen dit är lång.
Hade behövt både hjälp och stöttning, men samtidigt vill jag göra allt själv. 💪🏽👊🏿 ______________________________________________
#kaos #rensa #ordningochreda #städa #stökigt #utbränd #trötthjärna
Read more
Loading...
Det perfekta livet. Jo, jag tackar. Det är klart att livet inte alltid är så vackert som det kan verka ...
Media Removed
Det perfekta livet. Jo, jag tackar. Det är klart att livet inte alltid är så vackert som det kan verka på sociala medier. Jag lägger upp fina bilder på barnen när de sitter som ljus eller är glada. Eller på den delen av rummet som inte visar det bombnedslag som man misstänker har skett i vårt hem. ... Det perfekta livet. Jo, jag tackar. Det är klart att livet inte alltid är så vackert som det kan verka på sociala medier. Jag lägger upp fina bilder på barnen när de sitter som ljus eller är glada. Eller på den delen av rummet som inte visar det bombnedslag som man misstänker har skett i vårt hem. Jag lägger upp bilder på en nöjd mamma med massor av filter för att dölja både rynkor och icakassarna under ögonen. Vi har fyra barn som bor hemma. Vi båda jobbar 75-100%. Det är ofta jäääkligt stökigt här hemma. Saker som ungarna drar fram, disken som ingen orkade ta kvällen innan, tvätthögen som växer nå så djävulskt fort, och den rena tvätten som vi inte hann vika efter alla hade ätit middag och efter ungarna somnade. Hallen består av k l ä d k a o s, då den minsta hallen i stan (?) inte riktigt rymmer alla våra ytterkläder och skor. Barnen är trötta och sura dom med ibland! Precis som vi päron, alltså. Och hyss - det har dom expert-skills på! Tex rita på väggar, hälla upp mjölk själv (gissa sölet), byta kläder ex antal ggr och slänga de gamla på golvet där man står, riva ut toapapper osv. Fiffiga barn - inte tillräckligt snabba/pigga/ordningsamma föräldrar. Ibland är det fint väder ute men vi är ändå inne hela dagen. Ibland äter barnen dåligt till middag men får ändå en tallrik fil en kvart senare. Ibland är det endast godis på lördagar, ibland fuskar vi. Ibland somnar barnen först kl 21. Ibland får barnen somna på soffan med en iPad. Ja, det jag vill komma fram till är att även fast de flesta bilder är fina så finns det såklart stunder då bilderna inte alls är rättvisa. Så. Nu fick jag ur mig det ☺️ #mammasanningar
Read more
Nytagen bild av min hjärna. Lite stökigt där för tillfället. Ibland fungerar livets jonglering ...
Media Removed
Nytagen bild av min hjärna. Lite stökigt där för tillfället. Ibland fungerar livets jonglering lite si och så. Svårt att räcka till. Men det är väl det som är att vara människa? Och när det känns så finns det bara en sak att göra: Stanna upp, andas och strunta i allt för en liten stund. Först ... Nytagen bild av min hjärna. Lite stökigt där för tillfället.
Ibland fungerar livets jonglering lite si och så. Svårt att räcka till. Men det är väl det som är att vara människa? Och när det känns så finns det bara en sak att göra:
Stanna upp, andas och strunta i allt för en liten stund. Först då orkar vi ta nya tag och städa upp i hjärnan. Sedan leker livet igen med tjo och tjim och fniss och fnitter. Glöm aldrig det!
#städdags #mentalhälsa
Read more
Loading...
Har man försökt och städa lite. Men blir nog lika stökigt snart igen <span class="emoji emoji1f602"></span> #barnrum #barnkök
Media Removed
Har man försökt och städa lite. Men blir nog lika stökigt snart igen #barnrum #barnkök Har man försökt och städa lite. Men blir nog lika stökigt snart igen 😂 #barnrum #barnkök
Veckan började på bästa vis, glad & nöjd bebis och dagstur till Lidköping med båda mina hjärtan - ...
Media Removed
Veckan började på bästa vis, glad & nöjd bebis och dagstur till Lidköping med båda mina hjärtan - god mat, mysiga butiker och bara härligt strosade i solen tack för alla tips! Vi försöker ta tillvara på Mikaels sista semestervecka innan han återgår till jobbet och det för första gången på ... Veckan började på bästa vis, glad & nöjd bebis och dagstur till Lidköping med båda mina hjärtan - god mat, mysiga butiker och bara härligt strosade i solen ❤ tack för alla tips!
Vi försöker ta tillvara på Mikaels sista semestervecka innan han återgår till jobbet och det för första gången på riktigt blir lilleman och jag ❤ det känns lite tråkigt, nervöst och på något vis lite spännande med 😂 ska bli intressant att se hur vår vardag utan pappa hemma om dagarna ser ut ❤ Hoppas ju få lite rutiner men det är rätt tydligt vem som bestämmer här hemma #miniboss 🤣🤷‍♀️ Tyckte ni att det var en stor omställning? Vad var den största utmaningen för er?
Kram Rebecca
Read more
En gång för längesedan när jag arbetade som volontär för Rädda Barnen, samtalade jag med en brådmogen ...
Media Removed
En gång för längesedan när jag arbetade som volontär för Rädda Barnen, samtalade jag med en brådmogen 11årig tjej vars båda föräldrar var missbrukare. . Vi pratade om sommarlovet, om vilka gratisaktiviteter vi skulle ordna och som hon skulle vara med på. Hon frågade om midsommarafton ... En gång för längesedan när jag arbetade som volontär för Rädda Barnen, samtalade jag med en brådmogen 11årig tjej vars båda föräldrar var missbrukare.
.
Vi pratade om sommarlovet, om vilka gratisaktiviteter vi skulle ordna och som hon skulle vara med på. Hon frågade om midsommarafton och om vi skulle göra något då. Tyvärr var mitt svar, vi hade inga planerade arrangemang men jag hade ett nummer till kommunens jourverksamhet som hon kunde vända sig till om hon ville. Hon var tveksam och sa att hon skulle hänga utomhus om det blev för stökigt i lägenheten.
.
Vi får hoppas på fint väder sa jag lite slentriant när vi skildes åt. Ja sa hon, för det blir så kallt när man är blöt och går omkring utomhus i flera timmar.
.
Jag tänker på henne varje midsommar sedan dess. Jag tänker på alla andra barn som lever i detta helvete. Jag tänker på och imponeras av mina vuxna vänner som kämpat sig bort från alkohol och droger. Tänker på vilket ansvar vi har, alla vuxna, att kämpa för varenda unge och att vi aldrig får ge upp.
.
Och så undrar jag vad hon gör just nu... Jag hoppas att solen skiner där hon är och från djupet av mitt hjärta önskar jag henne och er alla en fin midsommar.
.
#räddabarnen #unicef #bris #tryggabarnen #maskrosbarn #iogtnto .
.
#syntolkning: ordnar och funderar med sju sorters blommor, ris och stång.
Read more
Nästan lite tråkigt att plocka bort all fin julbelysning men samtidigt skönt att "städa" undan ...
Media Removed
Nästan lite tråkigt att plocka bort all fin julbelysning men samtidigt skönt att "städa" undan julen. Vi har varit en sväng på vc för att kolla upp Mika och fått lite medicin utskrivet. Febern är lägre idag så det börjar nog vända tack och lov 🏼 tack för alla krya på hälsningar Nästan lite tråkigt att plocka bort all fin julbelysning men samtidigt skönt att "städa" undan julen. Vi har varit en sväng på vc för att kolla upp Mika och fått lite medicin utskrivet. Febern är lägre idag så det börjar nog vända tack och lov 🙏🏼 tack för alla krya på hälsningar 💕🌸
Loading...
Revolutionera din träning med gummiband!<span class="emoji emoji1f4a5"></span><span class="emoji emoji1f4aa"></span> - Förr eller senare i sin träning når man en platå ...
Media Removed
Revolutionera din träning med gummiband! - Förr eller senare i sin träning når man en platå i form av styrkestagnering, sämre tillväxt eller att det helt enkelt blir tråkigt. Man går till gymmet och går igenom samma gamla övningar, med samma vikter och går på autopilot. - Känner ... Revolutionera din träning med gummiband!💥💪
-
Förr eller senare i sin träning når man en platå i form av styrkestagnering, sämre tillväxt eller att det helt enkelt blir tråkigt. Man går till gymmet och går igenom samma gamla övningar, med samma vikter och går på autopilot. 😥👎
-
Känner du igen dig?
-
Jag gör det iallafall. Det händer till och från och är en naturlig del av träningen. Idag tänkte jag ägna ett inlägg åt vad Du kan göra för att göra träningen roligare och mer utmanande utan att introducera nya övningar.🙌
-
Gummiband är ett utmärkt verktyg när man känner att man vill pröva något nytt. Det bibehåller graden av spänning på muskeln under hela rörelseomfånget och utmanar det även lite extra.😎
-
I videon ser ni en klassisk bänkpress. Jag använder vikter som är runt 30% av mitt max men ändå kan ni tydligt se hur jag kämpar för att lyfta vikten.😅
-
När man använder bandet i bänkpressen blir det som jobbigast ju högre upp du kommer för då sträcker vi ut bandet till max. I motsats till en vanlig bänkpress där de första 3 decimetrarna är jobbigast.🤯
-
På det här sättet utvecklar vi styrka i olika delar av rörelsen. Bandet är något du kan tillämpa i de flesta övningar; stångrodd, marklyft, knäböj, chins m.m.👌
-
Viktigast är återigen säkerhet; första gången är det alltid en bra idé att ha någon vid er sida. I videon fäster jag bandet under bänken och ser till så att jag får samma längd på bandet på båda sidor. Därefter placerar jag bandet så jag greppar det i handen så att det inte glider av under övningen. Börja med en lätt vikt och känn hur bandet förändrar rörelsen. Bli bekväma med det och sedan kan ni börja lattja med vikter.🤙😃
-
#gympro #gymprogbg #eriksberg #göteborg #pt
Read more
Jag har så mycket catchup att göra med er, känner jag Jag har fått flera frågor om vad som ”gått snett med Bettan” de senaste tävlingsstarterna vi gjort under den här tiden jag varit frånvarande från instagram... 😛 Högst troligen frågor baserade på vad som syns i resultatslistorna på equipe. ... Jag har så mycket catchup att göra med er, känner jag 👀 Jag har fått flera frågor om vad som ”gått snett med Bettan” de senaste tävlingsstarterna vi gjort under den här tiden jag varit frånvarande från instagram... 😛 Högst troligen frågor baserade på vad som syns i resultatslistorna på equipe. Utg. Str. Str. 😉
Det är egentligen väldigt odramatiskt!
För några helger sedan var vi ju i Solna för att hoppa en klass. Ni som hängt med här vet att Bettan innan dess blivit extremt skrämd utav läktare i ridhus och jag haft ett ”stort problem” med det. Det gick ju inte ALLS någon helg innan det, på Blåkulla, exempelvis. Lilla Grå blev så spänd och osäker att jag valde att utgå vid hinder nr 5, tror jag det var, på Solna. Fick då förfrågan om att göra en omstart, vilket jag gjorde... och då var hon felfri - men det syns ju inte i resultatslistan på TDB! 😆
Lite mer oflyt hade vi dock i söndags på Hufvudsta. Natten till söndag kom vi ju hem med lilla Hilda från Göteborg. Då fick Anna gå in i boxen brevid henne och det utbröt fullständigt kaos (!?) bland resten av flocken som gick kvar ute. Alla hästarna flängde runt som tokstollar och så blev Bettan sparkad på bogen utav Räkan (!?!?), läs: hon råkade stå bakom när han kickade, och hoppade iväg på tre ben. Hältan försvann dock typ omgående, och på söndagsmorgonen kollade jag henne noggrant igen, och det såg inte ut att vara några som helst konstigheter... så vi åkte till tävlingen.
Meeen... jag antar att hon stelnade till lite av stillastående i transporten. För hon kändes inte fräsch de första travstegen på framridningen. Det verkade släppa med lite jogg men jag strök henne för hälta i båda klasserna. Jag vågar verkligen inte riskera den finaste diamant-Grå jag har i livet... 💗 Tråkigt såklart, men alltid det säkra före det osäkra och vi tar nya tag! Vi ska åka och hoppa lite i morgon... 😄
Read more
Får bara inse att jag är helt dum i huvet när jag hela mitt liv har tänkt att Dupond och Dupont är ett ...
Media Removed
Får bara inse att jag är helt dum i huvet när jag hela mitt liv har tänkt att Dupond och Dupont är ett av världens kändaste tvillingpar (har aldrig läst Tintin men iallafall). DOM HAR JU OLIKA EFTERNAMN och är väl ogifta båda två. Känns bara så hemskt tråkigt nu att ha soporna Bill och Bull som nya ... Får bara inse att jag är helt dum i huvet när jag hela mitt liv har tänkt att Dupond och Dupont är ett av världens kändaste tvillingpar (har aldrig läst Tintin men iallafall). DOM HAR JU OLIKA EFTERNAMN och är väl ogifta båda två. Känns bara så hemskt tråkigt nu att ha soporna Bill och Bull som nya tvillingförebilder. Vad är det att ha liksom? #tvillingdagen
Read more
Loading...
Loading...