Unique profiles
94
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Stockholm, Sweden, Kongsberg, Norway, Kristianstad, Sweden
Average media age
535.7 days
to ratio
15.7
Många skiljer sig nu efter semestertider. Här står jag med en påse i hand och undrar varför man vill ...
Media Removed
Många skiljer sig nu efter semestertider. Här står jag med en påse i hand och undrar varför man vill göra livet surt för den som lämnar en, särskilt när den som lämnar en är mamma/pappa till ens barn. Den personens välmående borde vara av högsta intresse oavsett hur kär/okär hen är i dig? Jag ... Många skiljer sig nu efter semestertider. Här står jag med en påse i hand och undrar varför man vill göra livet surt för den som lämnar en, särskilt när den som lämnar en är mamma/pappa till ens barn. Den personens välmående borde vara av högsta intresse oavsett hur kär/okär hen är i dig? Jag skulle hata om Gustav lämnade mig för en annan, men jag skulle inte vilja att han mådde skit eller bodde i en 1:a för att jag roffat åt mig de ekonomiska fördelarna. Men ändå finns det småaktiga människor som gör just det. Roffar åt sig och tänker ”HA, hon kanske lämnar men JAG HAR HUSET!”. Skriv inte på ett papper för att han är sur för att du ska separera. Ditt dåliga samvete är inte värt din ekonomiska framtid. Ta’t lugnt, ta en advokat först.

Mer om detta på bloggen nu, men jag är nyfiken. Om er respektive lämnade er, roffar ni åt er allt eller mer ”du ska ha det bra”. Om Gustav lämnar mig för en annan så ska han fortfarande ha det bra. MEN TJEJEN HAN LÄMNAR MIG FÖR FÅR BO I EN BUR UTANFÖR HANS HUS. 😀❤️så.
Read more
Young king @officiallamix lämnar året på topp med en magisk låt som nu fått en video! Så glad att få jobba med @nblsound då dom är ett av landets absolut hårdast arbetande och begåvade. Vilket år! ️🍾 Young king @officiallamix lämnar året på topp med en magisk låt som nu fått en video!
Så glad att få jobba med @nblsound då dom är ett av landets absolut hårdast arbetande och begåvade.
Vilket år! ⭐️🍾🔥
Lördagslyxlunch! Mitt bästa OCH mitt sämsta köp! Det var förra våren när jag och familjen gjorde ...
Media Removed
Lördagslyxlunch! Mitt bästa OCH mitt sämsta köp! Det var förra våren när jag och familjen gjorde en rundresa i Japan. Ett obligatoriskt stopp i Tokyo var förstås coola livsstils- & designbutiken Cibone – något av Japans eget Asplund. Jag stod länge, länge och nöp i den här helt geniala + ... Lördagslyxlunch! Mitt bästa OCH mitt sämsta köp! Det var förra våren när jag och familjen gjorde en rundresa i Japan. Ett obligatoriskt stopp i Tokyo var förstås coola livsstils- & designbutiken Cibone – något av Japans eget Asplund.
Jag stod länge, länge och nöp i den här helt geniala + också formsköna, salladspincetten… varför i hela fridens namn köpte jag till slut bara en? Jag borde ha köpt tio (10) – minst! Nu – en omistlig stöttepelare i vårt hushåll. Unnar ALLA en salladspincett – som lyfter innehåll och lämnar dressingen kvar...👍🏻
Viktigt! Glöm inte dill💚 i salladen!
#cibone_tokyo #cibone
Read more
På fredag släpps ”Vad gör jag nu?” en låt jag skrev efter att jag sett cancergalan. Tycker att det ...
Media Removed
På fredag släpps ”Vad gör jag nu?” en låt jag skrev efter att jag sett cancergalan. Tycker att det är orättvist när människor lämnar alldeles för tidigt. Den är också en hyllning till min kompis Natalie som spelade fiol på förra skivan, hon lämnade långt innan hennes tid var klar här. Tack @linushasselbergartist ... På fredag släpps ”Vad gör jag nu?” en låt jag skrev efter att jag sett cancergalan. Tycker att det är orättvist när människor lämnar alldeles för tidigt. Den är också en hyllning till min kompis Natalie som spelade fiol på förra skivan, hon lämnade långt innan hennes tid var klar här. Tack @linushasselbergartist & @hanneshassel för den hoppfulla produktionen och tack @rosakvartetten för fint stråk. Malou, tack för omslaget. Hoppas ni vill lyssna på fredag. Redan på torsdag spelar jag låten på @urbandelisveavagen som en releasegrej. Spelar en konsert där som börjar kl 20.00. #jenshult #urbandelisveavägen #vadgörjagnu? Kram / Jensa
Read more
Bild från Island. Jag är inne på den sista veckan hemma hos mina föräldrar. Likt en fågel unge som ...
Media Removed
Bild från Island. Jag är inne på den sista veckan hemma hos mina föräldrar. Likt en fågel unge som lämnar sitt bo, så ska jag flytta in i en egen lägenhet på torsdag. Det känns surrealistiskt, jag har svårt att beskriva känslorna inför detta. Men jag ser fram emot det något enormt! Bild från Island.

Jag är inne på den sista veckan hemma hos mina föräldrar. Likt en fågel unge som lämnar sitt bo, så ska jag flytta in i en egen lägenhet på torsdag. Det känns surrealistiskt, jag har svårt att beskriva känslorna inför detta. Men jag ser fram emot det något enormt!
Det är på dagen ett och ett halvt år sedan som jag för första gången, sen den där hösten 2006 då helvetets ...
Media Removed
Det är på dagen ett och ett halvt år sedan som jag för första gången, sen den där hösten 2006 då helvetets klor grep sitt orimligt fasta tag om mig, mötte vågens icke underviktiga siffror. En dag jag under alla år både fasat livet ur mig för, men också någonstans längtar så brutalt efter. En dag ... Det är på dagen ett och ett halvt år sedan som jag för första gången, sen den där hösten 2006 då helvetets klor grep sitt orimligt fasta tag om mig, mötte vågens icke underviktiga siffror. En dag jag under alla år både fasat livet ur mig för, men också någonstans längtar så brutalt efter. En dag som jag stundom aldrig trodde skulle komma, stundom aldrig trodde jag skulle överleva. Men som jag nu ett och ett halvt år senare enbart kan finna tacksamhet över. Glädje i. Stolthet för. Vidmakthållandet har slagit sitt rekord och jag önskar mer än något att jag fortsätter lyckas hålla an det liv jag byggt upp nu. Den frihet jag ändå funnit. Den livsglädje jag aldrig vacklar från. Att vara till freds med kroppen må vara en kamp utan motstycke, men att det trots allt går att finna acceptans och något slags vänskapligt band mellan sig själv och sin formation, är ett faktum varianten real. Jag är och förbliver en mänsklig människa med både djup och mörker, liksom ljus och hopp, med dalar och vackra toppar, med sårbarhet och mod, styrka liksom rädsla. Jag ämnar inte att söka bekräftelse eller glada hejarop över mitt tillfrisknande. Jag vill bara förmedla min realism liksom om möjligt sprida åtminstone ett uns av kraft och hopp till om så bara någon enstaka annan människa där ute. Allt går. Klyschigt nog. ❤️ Kram P #ettochetthalvt
Read more
Valet blev extremt jämnt mellan blocken – med en ytterst liten övervikt för de rödgröna. Stefan ...
Media Removed
Valet blev extremt jämnt mellan blocken – med en ytterst liten övervikt för de rödgröna. Stefan Löfven meddelade att han sitter kvar som statsminister men Allianspartierna kräver hans avgång. SD ökar från 12,9 procent i förra valet till 17,6 procent och blir vågmästare. – Vi stärker ... Valet blev extremt jämnt mellan blocken – med en ytterst liten övervikt för de rödgröna.

Stefan Löfven meddelade att han sitter kvar som statsminister men Allianspartierna kräver hans avgång.
SD ökar från 12,9 procent i förra valet till 17,6 procent och blir vågmästare.
– Vi stärker vår vågmästarroll och får ett oerhört inflytande i riksdagen de närmaste åren, säger partiledaren Jimmie Åkesson om resultatet.

Vem som ska leda Sverige de kommande fyra åren är fortsatt en öppen fråga.
De rödgröna partierna får 40,7 procent och Alliansen 40,3 procent när endast två av 6.004 valdistrikt återstod att räknas sent i natt. I mandatfördelningen ger det de rödgröna ett knappt övertag med 144 mandat mot Alliansens 143. SD får 62 mandat.
.

Ewa Stenberg: En av förlorarna kan bli vinnare, i detta mycket spännande val.
Socialdemokraterna och Moderaterna är de stora förlorarna – samma partier som strider om statsministerposten.
Hur den dramatiska blockstriden än slutar ser det ut att bli svårt att få till en fungerande regering i Sverige.
.

Det skiljer tiondelar mellan blocken – nu kan utlandssvenskarna avgöra valet.
– Om onsdagsrösterna är lika många nu som för fyra år sedan, kan det bli så, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos.
På onsdag görs den slutgiltiga kontrollräkningen. Kvällens resultat utelämnar två viktiga grupper: utlandssvenskarna som har röstat sent och alla som under valdagen har förtidsröstat.
Efter riksdagsvalet 2014 tillkom det ungefär 200 000 röster i den gruppen, enligt forskare vid Göteborgs universitet.Endast 30 000 röster skiljer de två blocken mellan varandra efter rösträkningen på söndagskvällen.
– Om det bli lika många onsdagsröster i år som efter förra valet kan de helt klart avgöra valet, säger David Ahlin.
Han säger vidare att det är svårt att förutspå åt vilket håll den här gruppen kommer att dra.
– Generellt tenderar utlandssvenskarna att rösta borgerligt, men det är för osäkert att säga något om det, säger David Ahlin.
.
Foto: Johan Nilsson/TT
Read more
I mitt liv finns det ett före och efter vad jag upplevde på Svalbard förra året. . En natt steg vi ...
Media Removed
I mitt liv finns det ett före och efter vad jag upplevde på Svalbard förra året. . En natt steg vi på en båt som skulle ta oss till en glaciär. Midnattssolen lyste upp såväl den blå himlen som det iskalla mörka vattnet. . När vi fortfarande hade flera timmar kvar till glaciären så kommer plötsligt ... I mitt liv finns det ett före och efter vad jag upplevde på Svalbard förra året.
.
En natt steg vi på en båt som skulle ta oss till en glaciär. Midnattssolen lyste upp såväl den blå himlen som det iskalla mörka vattnet.
.
När vi fortfarande hade flera timmar kvar till glaciären så kommer plötsligt vår guide fram till mig och säger ”Alice, Här var det fruset och is, för tio år sedan”.
.
Inte tio år, svarade jag, det kan inte stämma, menar du verkligen för tio år sedan? Jo sa han, jag åkte skoter just precis här för tio år sedan.
.
Sedan berättade han om vattnet som blivit för varmt för valarna, om ekosystemen som sätts ur spel och dess konsekvenser, och om jordskredet som dödat två personer på grund av att mark som varit frusen rämnar.
.
Det sker nu, sa han med eftertryck.
.
Hans ord bet sig fast och fick mig att minnas vad min mamma tröstade mig med som barn, när jag blev orolig för vad miljöförstöringen skulle leda till. Det kommer inte hända sa hon, vi kommer att sluta göra fel och ställa allt till rätta. ”Vi har flera hundra år på oss”.
.
Hon hade fel. Det sker NU.
.
Där och då bestämde jag mig för att ta varje tillfälle till att prata om klimatförändringarna och vad vi måste göra för att ställa om.
.
Därför, inför Nobelfesten förra året så kontaktade jag designern @beaszenfeld som lät sig inspireras av Arktis och smältande isar för att skapa den fantastiska klänning jag bar.
.
Och den var inte bara otroligt vacker, den gav mig också möjlighet att prata prata prata om klimatet hela festen och många gånger därefter.
.
Men en vacker klänning räddar inte planeten. Vi måste se till att Sverige fortsätter att utveckla och driva världens mest kraftfulla klimat- miljöpolitik.
.
Det hänger på miljöpartiet om det blir så eller inte.
.
#miljöpartiet #svalbard #klimatval2018 #klimatetkanintevänta .
.
#syntolkning: flertalet fotografier. Det första av mig med nobelklänningen på, de andra från Svalbard.
Read more
Val 2018. Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— Folkhälsa ...
Media Removed
Val 2018. Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— Folkhälsa debatteras inte. Folkhälsa omfamnas inte i några vallöften. Folkhälsa är inte en het potatis som skapar polemik. Folkhälsa är en ickefråga! Under dagarna fram till valet ... Val 2018.
Vem tar fighten för folkhälsan?
Vilka motionerar om motion?
————————————————————————
Folkhälsa debatteras inte.
Folkhälsa omfamnas inte i några vallöften.
Folkhälsa är inte en het potatis som skapar polemik.
Folkhälsa är en ickefråga!
Under dagarna fram till valet skriver jag till varje riksdagsparti och dess partiledare och frågar om DERAS folkhälsoplan och på vilket sätt och nivå de prioriterar att förbättra den svenska folkhälsan.
Samtidigt, i tio olika poster, presenterar jag MIN egen folkhälsovision! Inte endast förankrade i direkt politiska beslut utan också i människors attityder och samhälleliga trender.
————————————————————————
✅Riktiga cyklar ska skattesubventioneras. Elcyklar ÄR numera skattesubventionerade. Och det borde SÅKLART riktiga cyklar också vara i rimlighetens namn!
🤜Därför att riktiga cyklar är långt viktigare och bättre för både folkhälsan och miljön. Ju fler incitament för cykling till motion och pendling desto bättre! Elcyklar. Jaha?
✅Låt alla anställda i den offentliga sektorn få utrymme till 3 betalda motionstimmar i vecka. Inte på ett tvingande obligatoriskt sätt utan som en valfri möjlighet.
🤜Därför att motion på jobbet skapar kreativa arbetsplatser. Därför att motion på jobbet dämpar stressen. Därför att motion på jobbet skapar sammanhållning och utjämnar hierarkier. Därför att motion på jobbet dämpar och förhindrar sjukskrivningar och därmed sparar pengar. Därför motion på jobbet är många människors bästa och ibland enda chans till träning.
✅Låt oss lyfta och bejaka ”Avokadons Dag” eller ”Salladens Dag” för den delen.
🤜Därför att ”Kanelbullens Dag” och andra sötesbrödsfiranden är så jävla passe. Behöver människor ytterligare en anledning att äta kanelbullar?
#coltingsfolkhälsovision
Read more
Lämnar huvudstaden med massvis av höstkänslor, inspiration till max och ett lyckorus efter en ...
Media Removed
Lämnar huvudstaden med massvis av höstkänslor, inspiration till max och ett lyckorus efter en superhärlig fredag! @sleepo_se event levererade till max, fantastiskt uppstyrt av finaste tjejerna, vi fick husera i @interiorbymrsp underbara hem, bara en sån sak! 💭💭💭 Och så klämde vi ... Lämnar huvudstaden med massvis av höstkänslor, inspiration till max och ett lyckorus efter en superhärlig fredag!

@sleepo_se event levererade till max, fantastiskt uppstyrt av finaste tjejerna, vi fick husera i @interiorbymrsp underbara hem, bara en sån sak! 💭💭💭 Och så klämde vi på den nya kollektionen som @lovisaalcen gjort i samarbete med Sleepo, så mycket fint!
Tack tjejer för en härlig dag med bubbel, babbel och inredning! 💋 Mer finns på stories, och snart på bloggen!

Under helgen får ni dessutom 20% på allt på @sleepo_se med koden HAPPY20 🌟 (det enda som inte ingår är Lovisas kollektion)
Ha en fin fredag!
Read more
På fredag släpps ”Vad gör jag nu?” en låt jag skrev efter att jag sett cancergalan. Tycker att det ...
Media Removed
På fredag släpps ”Vad gör jag nu?” en låt jag skrev efter att jag sett cancergalan. Tycker att det är orättvist när människor lämnar alldeles för tidigt. Den är också en hyllning till min kompis Natalie som spelade fiol på förra skivan, hon lämnade långt innan hennes tid var klar här. Tack @linushasselbergartist ... På fredag släpps ”Vad gör jag nu?” en låt jag skrev efter att jag sett cancergalan. Tycker att det är orättvist när människor lämnar alldeles för tidigt. Den är också en hyllning till min kompis Natalie som spelade fiol på förra skivan, hon lämnade långt innan hennes tid var klar här. Tack @linushasselbergartist & @hanneshassel för den hoppfulla produktionen och tack @rosakvartetten för fint stråk. Malou, tack för omslaget. Hoppas ni vill lyssna på fredag. Redan på torsdag spelar jag låten på @urbandelisveavagen som en releasegrej. Spelar en konsert där som börjar kl 20.00. #jenshult #urbandelisveavägen #vadgörjagnu? Kram / Jensa
Read more
Nånstans på en skala mellan Clas Ohlsson och Elle Galan. Där hittar ni mig. Likt en statistfisk i ...
Media Removed
Nånstans på en skala mellan Clas Ohlsson och Elle Galan. Där hittar ni mig. Likt en statistfisk i Hitta Nemo, rör jag mig där i utkanten av allt. Jag finns, och är gärna med. Men inte för mycket. Inte för länge. Bara ”lagom”. Det är så det blir bäst. Inte för mig själv egentligen, men för min jante-skadade ... Nånstans på en skala mellan Clas Ohlsson och Elle Galan. Där hittar ni mig. Likt en statistfisk i Hitta Nemo, rör jag mig där i utkanten av allt. Jag finns, och är gärna med. Men inte för mycket. Inte för länge. Bara ”lagom”. Det är så det blir bäst. Inte för mig själv egentligen, men för min jante-skadade hjärna som annars gärna ger mig dåligt samvete och ångest om jag mot förmodan nån gång lämnar statistrollen i utkanten och istället tar rollen som den färgstarka Nemo på självaste Elle Galan. Då förföljs jag ända hem och till den stund då mina ögonlock slår igen för natten av tankar som ”Var jag för mycket?”, ”Varför pratade jag så mycket?”, ”Varför gjorde jag så?”, ”Undrar om dom uppfattade mig som jobbig? Uppmärksamhetskrävande? Bekräftelsesökande?”. Och nästa gången är jag återigen, statistfisken. #komkomnära
Read more
Med en stor sorg så lämnar jag iväg min första bil till nästa ägare Andreas Salblad, men även med en ...
Media Removed
Med en stor sorg så lämnar jag iväg min första bil till nästa ägare Andreas Salblad, men även med en glädje att den hamnar i händerna hos en man med lika stort om inte större intresse än sig själv. Lycka till med nya bilen! #sold Med en stor sorg så lämnar jag iväg min första bil till nästa ägare Andreas Salblad, men även med en glädje att den hamnar i händerna hos en man med lika stort om inte större intresse än sig själv.
Lycka till med nya bilen! 😃
#sold
Ännu en trevlig helg och efter oss lämnar vi ett soligt Katterjåkk och en nymålad förgård <span class="emoji emoji1f44d"></span>🏻Vi ses
Media Removed
Ännu en trevlig helg och efter oss lämnar vi ett soligt Katterjåkk och en nymålad förgård 🏻Vi ses Ännu en trevlig helg och efter oss lämnar vi ett soligt Katterjåkk och en nymålad förgård 👍🏻Vi ses
Träsoffan fortsätter att vara en älskad klassiker som för många utgör själva symbolen för Norrgavel. ...
Media Removed
Träsoffan fortsätter att vara en älskad klassiker som för många utgör själva symbolen för Norrgavel. Soffor i olika storlekar, träslag, färger och tyger lämnar dagligen våra produktionslokaler i småländska Lammhult. Träsoffan är opretentiöst avslappnad och har en avskalad formgivning ... Träsoffan fortsätter att vara en älskad klassiker som för många utgör själva symbolen för Norrgavel. Soffor i olika storlekar, träslag, färger och tyger lämnar dagligen våra produktionslokaler i småländska Lammhult.
Träsoffan är opretentiöst avslappnad och har en avskalad formgivning med en modern blinkning åt den gustavianska stilen. Och samtidigt är den ljuvligt skön såklart. Soffan finns i olika längder och man väljer träslag, ytbehandling och klädsel för att skapa sin drömsoffa. En efterlängtad nyhet är att Träsoffan nu även kan fås i varmgrå lack (svanenmärkt). Träsoffan består av få material, alla från naturen och väl separerade så de enkelt går att underhålla.
Skissbild Träsoffa: klippt från formgivare Nirvan Richters skissbok, den 31 augusti 1992.
Har du en Träsoffa från Norrgavel hemma hos dig?
Read more
Idag öppnar vi äntligen @theburgundybistro för säsongen. Vi skulle egentligen ha öppnat i torsdags ...
Media Removed
Idag öppnar vi äntligen @theburgundybistro för säsongen. Vi skulle egentligen ha öppnat i torsdags men eftersom Frida och Alex gifte sig i helgen och hela Burgundytrion var bjudna så flyttade vi öppningsdagen tills idag. Man gifter sig ju bara en gång i livet. Eller? Sommaren har ju hittills ... Idag öppnar vi äntligen @theburgundybistro för säsongen. Vi skulle egentligen ha öppnat i torsdags men eftersom Frida och Alex gifte sig i helgen och hela Burgundytrion var bjudna så flyttade vi öppningsdagen tills idag. Man gifter sig ju bara en gång i livet. Eller? Sommaren har ju hittills varit vansinnigt vänlig mot oss och utrymmet för varmt och soligt latjolajban har varit nästan obegränsat. Det märks ju såklart i brunbrända kroppar, svullna levrar, ömma njurar, nya bilringar och såklart tomma bankkonton och det är ju naturligtvis för jädrigt för sommaren är faktiskt inte över ännu och än kan man klämma in lite sensommarlatjo. Därför premiärar vi vintallriksäsongen med en traditionsenlig pasta för 100-lappen. Tänk fina små svennemakaroner fast på italienskt durumvete signerad Rummo i Benevento som får bada i karamelliserat smör, olivolja och citron tillsammans med krispig pancetta, krispigt stekt salvia och sedan öser man bara över en hejdundrans massa Parmigiano-Reggiano. Frågan är ju bara vad man ska unna sig i dryckesväg till denna übersmaskiga, budgetanrättning som lämnar utrymme för extramycket sensommarskoj? Varmt välkommen till en ny säsong av Le Latjolajban. Och just det! Bild från @starwinelist via @viniologi.
Read more
Ännu ett föremål på plats i vår kommande utställning Inspiration Östasien. Efter en tids bearbetning ...
Media Removed
Ännu ett föremål på plats i vår kommande utställning Inspiration Östasien. Efter en tids bearbetning på Studio Västsvensk Konservering är den långa sidenvästen tillbaka på Röhsska museet. På bild ser vi utställningstekniker, konservatorer och ansvariga för ljus - och utställningsform ... Ännu ett föremål på plats i vår kommande utställning Inspiration Östasien. Efter en tids bearbetning på Studio Västsvensk Konservering är den långa sidenvästen tillbaka på Röhsska museet. På bild ser vi utställningstekniker, konservatorer och ansvariga för ljus - och utställningsform som samarbetar så att västen placeras rätt i montern. Tunga monterglas!
.
Västen har troligen tillhört en kvinna vid det kejserliga hovet. Den är tillverkad i mörkblå sidenatlas med broderi i silke, guld och silver, vars fram- och bakstycke knyts samman med ett band i midjan. Västen användes vid festliga tillfällen och bars över en klänning. Mönstret lämnar plats för den broderade mandarinfyrkanten som sys på västen. Motivet på mandarinfyrkanten visar vilken status personen har och symboliseras ofta av en fågel, i detta fall en vildgås. Mandarin var den västerländska benämningen på en högt uppsatt person i det kejserliga Kina. Daterad till 1800-tal. Kina, Qingdynastin.
.
Foto: Maria Forneheim/ Röhsska museet och Mikael Lammgård/Röhsska museet (bild 4)
.
#röhsska #röhsskamuseet
#museum #museums #inspirAsia #göteborg #gbg #designandcrafts #artsandcrafts
Read more
Valet 2018 Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— För ...
Media Removed
Valet 2018 Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— För ett år sedan simmade jag 300 km runt Gotland med folkhälsovisionen ”100 nya simhallar på 10 år”. Jag avslutade under Almedalsveckan och skrev i samband med det till VARJE riksdagsparti ... Valet 2018
Vem tar fighten för folkhälsan?
Vilka motionerar om motion?
————————————————————————
För ett år sedan simmade jag 300 km runt Gotland med folkhälsovisionen ”100 nya simhallar på 10 år”. Jag avslutade under Almedalsveckan och skrev i samband med det till VARJE riksdagsparti och dess partiledare om frågade om DERAS syn på folkhälsa. Responsen var öronbedövande tystnad. Nu gör jag ett nytt försök. Häng med fram till valet.
————————————————————————
Hej @liberalernas och Jan Björklund!
Du och dina kompisar i Alliansen anstränger er hårt för att profilera er som ett regeringsalternativ inför valet.
Får jag komma med ett förslag?
Våga ta ett nytt grepp! Varför inte lyfta en fråga som INGET politiskt parti lyfter? En fråga som är allomfattande och som inte bara påverkar individen utan hela vårt samhälle på ett genomgripande sätt.
Jag syftar såklart på den aktuella och akuta frågan om vårt lands FOLKHÄLSA!
Jag har till och med en paroll till er; "VI TÄNKER GÖRA SVERIGE FRISKARE!"
För ett land med friskare individer blir också ett starkare, bättre, lyckligare och mera konkurrenskraftigt land! Och självklart ett ekonomiskt RIKARE Sverige. Den försämrade folkhälsan kostar nämligen otroliga resurser, inte minst ur ett vårdperspektiv.
Man slår helt enkelt så många flugor med samma smäll! Är inte det en bra ide?
Du har ju tidigare varit mycket engagerad i den svenska skolan. Vi vet att våra barn blir mer överviktiga och mer stillasittande. Jag tycker alla barn har rätt till rörelse, motion och lek. Varje dag! På schemat! Aktiva barn lär sig bättre och mår bättre!
Vad tycker du?
På tal om skolan. Idag lämnar många grundskolan utan att kunna simma. Det tycker jag är en skandal! 40 svenska kommuner saknar en offentlig simhall. Fler har drunknat hittills i år än på många år! Borde inte alla få lämna grundskolan simkunniga, så säg?
Er liberala politik, som jag uppfattar den, handlar om sätta individens friheter, rättigheter och möjligheter i fokus. Vad sägs om en politik som då sätter individens möjlighet till hälsa, motion och rörelse i fokus?
#coltingsfolkhälsovision
Read more
Jag har fått lite frågor om den här nyheten som har cirkulerat i pressen och tagits upp på TV idag och ...
Media Removed
Jag har fått lite frågor om den här nyheten som har cirkulerat i pressen och tagits upp på TV idag och igår. Det här är en epidemiologisk studie som är baserad på data som samlades in på 80-talet i USA som man nu har analyserat för att se om man kan finna några samband mellan livsstilen då och hälsa ... Jag har fått lite frågor om den här nyheten som har cirkulerat i pressen och tagits upp på TV idag och igår.

Det här är en epidemiologisk studie som är baserad på data som samlades in på 80-talet i USA som man nu har analyserat för att se om man kan finna några samband mellan livsstilen då och hälsa under de efterföljande 25 åren.

Det man fann var då alltså bland annat att människorna som åt mellan 50-55 E% kolhydrater var de som hade lägst risk att dö under de här 25 åren.

Dessutom utförde man en så kallad meta-analys där man tog data även från tidigare publicerade studier och då fann man att det var lägst risk hos de som åt 46 E% kolhydrater.

Det här är nutritionsepidemiologi och om du följt mig ett tag eller lyssnat på avsnittet "tveksam rapportering" av Tyngre Träningssnack så vet du att nutritionsepidemiologi ofta innebär väldigt osäker forskning. Tyvärr är det osäker forskning som ofta får allt för stora rubriker. Så även i det här fallet.

Människorna som åt mindre kolhydrater i den här studien åt inte bara mindre kolhydrater. De rökte mindre och de hade högre utbildning. Man försöker att korrigera för sådana här saker men det finns alltid en betydande risk för att där kvarstår problem.

Dessutom är det här då baserat på självrapporterad data vilket du inte kan lite på. Till exempel rapporterade deltagarna i den här studien i genomsnitt ett intag på 1600 kcal per dag när de i själva verket bör ha ätit runt 2200 kcal per dag. Det är en hel del "försvunna kalorier" och med det då också mat som inte rapporterats.

Så jag tycker inte man ska lägga någon större vikt vid den här studien eller studier av den här typen. Fokusera istället på att du äter näringsrika livsmedel som inte främst är baserade på tillsatt fett, socker och raffinerade kolhydrater, främst vitt mjöl.

Som en liten bonus så lämnar jag dig med en konversation som jag hade med en journalist igår som kontaktade mig via mejl angående den här studien (bild 2-6). Ett bra exempel på vad som kan ske när vetenskapsjournalistik inte utförs av någon som är intresserad av vetenskap.

Poddavsnittet som jag nämnde ovan är avsnitt 115. Det är en väldigt bra introduktion till problemet.
Read more
 #reklam Jag har ju samarbetat med @Maybeautysverige i flera år, och har testat samtliga av deras ...
Media Removed
#reklam Jag har ju samarbetat med @Maybeautysverige i flera år, och har testat samtliga av deras produkter. Några har blivit riktiga favoriter som alltid finns i badrumsskåpet. Det senaste tillskottet är deras schampo och balsam som jag verkligen tycker om. Väldigt dryga produkter ... #reklam Jag har ju samarbetat med @Maybeautysverige i flera år, och har testat samtliga av deras produkter. Några har blivit riktiga favoriter som alltid finns i badrumsskåpet.
Det senaste tillskottet är deras schampo och balsam som jag verkligen tycker om. Väldigt dryga produkter som känns väldigt exklusiva för det priset.
När håret är i extra behov av fukt använder jag deras hårmask; den gör mitt hår mjukt, silkeslent och glansigt. Håroljan är super om du stylar håret mycket och/eller tycker att ditt hår är svårt att tämja och är lite frissigt. Håret blir lätthanterligt och får en superfin glans – till topparna är oljan en mirakelkur. Sen har vi fotmasken! Den gör inte så himla mycket på mina fötter för att jag inte har några förhårdnader, men min man älskar den och hans fötter behöver den v e r k l i g e n. Efter ca 10 dagar börjar fötterna fjälla och så kommer mjuk hud fram.
Face Mask är en dunderkur om du är i behov av exfoliering! Svart, tjärig mask som torkar på ansiktet och sen dras bort – så följer allt möjligt snusk med.
Ett annat alternativ är deras Face Gel – en rosa gelé som du använder på torr hud och som ser till att det fullkomligen rasar av döda hudceller!
Min absoluta favorit är dock deras PoreMask! En lerbaserad mask som jag alltid lägger när huden bråkar och är hormonell; den dämpar talgproduktionen och suger upp överskottsolja och lämnar huden matt och lugnad. Dessutom gör den även porerna mindre. Denna rekommenderas varmt!
Nu har MayBeauty lanserat en ny, mer lättnavigerad hemsida och vill fira detta med att ge 25% på HELA HEMSIDAN! Det är första gången jag får lov att ge så stor rabatt på hela sortimentet. Koden ni ska ange är 25emma. Ni kan även skriva https://maybeauty.se/25emma eller klicka på länken i min profil för att komma direkt till erbjudadet.
Så passa på att fylla på en favorit eller att testa en produkt du är nyfiken på! Det finns verkligen nåt för alla, och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd :) #maybeautysverige
Read more
Smärta i axlar? Eller låter dina axlar som en påse med mosade chips?<span class="emoji emoji1f629"></span> Kolla hit! - Axelleden är ...
Media Removed
Smärta i axlar? Eller låter dina axlar som en påse med mosade chips? Kolla hit! - Axelleden är en otroligt rörlig led, om inte den rörligaste i kroppen. Rörlighet är ofta synonymt med instabilitet. - Om dina axlar klickar, knäpper, rasslar till eller gör ont finns det en stor sannolikhet ... Smärta i axlar? Eller låter dina axlar som en påse med mosade chips?😩 Kolla hit!
-
Axelleden är en otroligt rörlig led, om inte den rörligaste i kroppen. Rörlighet är ofta synonymt med instabilitet.
-
Om dina axlar klickar, knäpper, rasslar till eller gör ont finns det en stor sannolikhet att det har med rotatorcuffarna att göra.😳 Rotatorcuffarnas primära jobb är att skapa stabilitet i axelleden - dvs att ”suga” in överarmsbenet mot ledpannan. 💪På många av oss är dessa muskler ofta på tok för svaga. Svaghet som ofta övergår i smärta, klickande ljud, rörelseinskränkningar och i vissa fall luxeringar (att axeln dras ur led). 😱
-
Om ni swipear kommer ni se exempel på två övningar som ämnar just för att aktivera dessa muskler, som i sin tur kan minska klickande ljud, smärta och instabilitet. Pröva dessa övningar och ge oss feedback på om det faktiskt minskar klickandet eller smärtan i axeln!🙌
-
➡️Övning ett stärker axelns utåtroterare. Se till att hålla axlarna nere och kläm ihop skulderbladen bakåt och nedåt↘️↙️ Samtidigt som ni pressar baksidorna av händerna mot ryggen. Pröva att göra 10 repetitioner och avsluta med en 5 sekunders statisk kontrahering.
-
➡️Övning två stärker samma muskler men ur en annan vinkel. I mitt fall använder jag min vänstra hand för att pressa ner min högerarm, samtidigt som jag ger ett statiskt motstånd med högerarmen. Håll armbågen i linje med axeln och inte över! Gör det ont att hålla armen i axelhöjd så sänk armen tills ni hittar en bekvämare höjd.🤙
-
Detta kan vara starten mot axelhälsa och behöver ni mer hjälp så tveka inte på att kontakta Mathias på Gympro för rehabiliterande träning, PT och skadebehandlingar!🙏😀
-
#Gympro #gymprogbg #eriksberg #göteborg #pt #rehab
Read more
Första resan ihop bara vi fyra ihop är över. Vi klarade det trots väskor på vift, en mobil glömd i taxin, ...
Media Removed
Första resan ihop bara vi fyra ihop är över. Vi klarade det trots väskor på vift, en mobil glömd i taxin, en smula flygrädsla, jetlag och ett barn som fick ångest av det som gör New York till New York. Nu lämnar vi myllret, tutandet, dofterna, skyskraporna, de goda frukostarna, bästa hänget ... Första resan ihop bara vi fyra ihop är över. Vi klarade det trots väskor på vift, en mobil glömd i taxin, en smula flygrädsla, jetlag och ett barn som fick ångest av det som gör New York till New York. Nu lämnar vi myllret, tutandet, dofterna, skyskraporna, de goda frukostarna, bästa hänget och en helt fantastisk maratonprestation, barfota på Manhattans avenyer bakom oss. Nu väntar två sällskapssjuka katter och HEMMA. Borta bra men hemma bäst!
Read more
Nu går jag in i instaskugga nån vecka och lämnar er med en Repost på en post som gjorde mig innerligen ...
Media Removed
Nu går jag in i instaskugga nån vecka och lämnar er med en Repost på en post som gjorde mig innerligen glad. Hoppas ni vill glädjas ihop. Boken är bl a tillägnad er. Ni har burit mig till modet att tro på mina texter.. (Länk i min bio till att förbeställa signerat ex. Och ja, jag har läst in den!) Tack ... Nu går jag in i instaskugga nån vecka och lämnar er med en Repost på en post som gjorde mig innerligen glad. Hoppas ni vill glädjas ihop. Boken är bl a tillägnad er. Ni har burit mig till modet att tro på mina texter.. (Länk i min bio till att förbeställa signerat ex. Och ja, jag har läst in den!) Tack @storycoachen 🙏🏽❤️
.
.
#Repost @storycoachen with @get_repost
・・・
Sweet Storylover🙏🏻 Det dröjer fortfarande ett par veckor innan du kan köpa och få den här boken i din hand, men när den finns att tillgå, go for it. Stina ges ut på det förlag jag själv finns på och den lyckade omständigheten gjorde att jag gick in i den här helgen med en liten bokpresent. Har läst och läst. Gråtit milda tårar för att den universella sanningen har just den förmågan, en enskild människa sanningsfrekvens hittar in och berättelsen blir plötsligt min och din. Berörd. Vill dela allt, men läs detta starka utdrag om "motståndsrörelsen":
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
"Vi är fjällbjörkar, jordskalv, vi är en fjärilseffekt, vi är en smitta utan bot - för det är boten som är det sjuka, vi vill inte botade, vi andas glupskt in varandras andedräkter, kliver nära, svettas, fryser, delar mat och saliv. Motståndet gör att vi växer och mitt i rörelsen, när vi för tusende gången sträcker på oss, då får vi syn på varandra - en enda blick räcker, vi vet, vi ser, och den som tvekade, den som föll och kanske var på väg att falla, den ser en utsträckt hand, en skog av händer, den vilar på händer och armar, hör ett rop som ljuder högt och långt: "Du är inte ensam!" Inte ensam. Aldrig ensam. "Här, ta en hand", säger någon. Alltid. Någonstans."
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 〰〰〰〰〰Yes. Alltid. Någonstans ✊🏻🤘🏻🙌🏻 Och @stinawollter : omslaget had me at hello. Ryset kom redan då. Det modigaste och vackraste man kan ge, en naken "sovande" kropp. Tilliten du ger oss i detta. Det mest sårbara. Barnet i oss alla. Det vi söker och längtar efter. De blå böljande vattenfärgerna... TACK!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰🙌🏻〰 @bokforlagetforum #stinawollter #kringdennakropp #rörelsen #storystrong #truth #tillsammans
Read more
Fan vad vi städar. Vi kvinnor städar våra hem. Tvättar barnens kläder, stryker mäns skjortor och ...
Media Removed
Fan vad vi städar. Vi kvinnor städar våra hem. Tvättar barnens kläder, stryker mäns skjortor och putsar på familjens fasad för att dölja missbruk. Dammsuger lägenheten och sopar sexuella övergrepp under mattan. Rent och snyggt. Suddar bort sexistiska kommentarer på arbetsplatser med ... Fan vad vi städar. Vi kvinnor städar våra hem. Tvättar barnens kläder, stryker mäns skjortor och putsar på familjens fasad för att dölja missbruk. Dammsuger lägenheten och sopar sexuella övergrepp under mattan. Rent och snyggt. Suddar bort sexistiska kommentarer på arbetsplatser med vårt obekväma, inlärda skratt. Försöker bleka bort minnen av förtryck, förminskande och förolämpningar. Fläckar som är svåra att få bort. Stearin, rödvin och tårar.
.
Borstar barnens hår och försöker samtidigt borsta bort en machokultur i fikarummet på jobbet. Det blir så ofta en kvinnas uppgift att röja upp på ett arbete som smutsats ner av mäns sexistiska jargong, sexuella våld, machokultur och medföljande tystnadskultur. Det ska vårstädas. Ut med det gamla och in med det nya. Och som så många gånger förr blir det kvinnan själv som tvingas avgå, som inte kan, vill, får eller orkar vara kvar.
.
Kvinnan som får bära skulden och skammen för att hon inte lyckades städa upp efter de män som skitat ner från början. En kvinna som lämnar sitt arbete och män som sitter kvar. En kvinna som lämnar sitt hem och tvingas leva på en kvinnojour och en man som bor kvar. En kvinna diskar och försöker samtidigt gnugga bort traumat från förhöret i en rättegång där hon inte blev betrodd.
.
Män i kostym som smutskastar kvinnor. Smuts som återigen blir kvinnornas att städa. Jag vet inte hur ni känner, men jag är jävligt trött på att städa. Jag kanske till och med har städat klart.
Dags för en ny dag. En ny känsla växer fram. Dags för ansvarskultur. Dags för att känna att det är dags. Det är nog. Dags att hålla utsatta om ryggen istället för förövare. Dags att ta ställning. Dags att de får torka upp sin egen skit.
Read more
TUBKÄRLEK <span class="emoji emoji3030"></span> Jag älskar tuber. De sparar plats, sluter tätt, är lätta att dra fram ut ryggsäcken ...
Media Removed
TUBKÄRLEK Jag älskar tuber. De sparar plats, sluter tätt, är lätta att dra fram ut ryggsäcken och riskerar inte glaskross när man skickar dem med posten (behöver jag säga mer på den sista?) 🏽 Här är tre tubfavoriter jag använt on the go i sommar. Kicks Glowing Beauty Exfoliating & Tingeling ... TUBKÄRLEK

Jag älskar tuber. De sparar plats, sluter tätt, är lätta att dra fram ut ryggsäcken och riskerar inte glaskross när man skickar dem med posten (behöver jag säga mer på den sista?) 🙆🏽 Här är tre tubfavoriter jag använt on the go i sommar.

Kicks Glowing Beauty Exfoliating & Tingeling Mask. En budgetmask värd namnet. Gel-ig och lätt men rinner inte iväg. Doftar MUMS av apelsin och citron. Inte lika bra som Emma S Enszyme Peel men den kommer väldigt nära.

Bare Minerals Complexion Rescue SPF30 PA+++. En favorit som jag köper om och om igen. Bas, BB/CC, solskydd och highligher i ett. Ger naturligt glow och en "no makeup" look. 5/5!

The Ordinary NMF + HA. Detta är livets fuktkräm, mitt no 1 rescue balm. Smälter in i huden, lämnar ingen hinna och doftar knappt. Jag använder den på torra fläckar, eksem, läppar, näsa, händer, ALLT. Innehåller hyaluronsyra (fuktbindande), aminosyror, fettsyror, ceramider och annat trevligt till ett försvinnande lågt pris.

Har ni någon favotub? 🍬
Read more
Igår skrev jag på kontrakt på ett boende i centrala Södertälje! Kommer dela lägenheten tillsammans ...
Media Removed
Igår skrev jag på kontrakt på ett boende i centrala Södertälje! Kommer dela lägenheten tillsammans med två vänner +Jesus såklart. Alltid Jesus. Det här blev sista steget på en lång resa jag rest tillsammans med Honom och som nu har fört mig till denna stad, Södertälje. Jag har inte många ... Igår skrev jag på kontrakt på ett boende i centrala Södertälje! Kommer dela lägenheten tillsammans med två vänner +Jesus såklart. Alltid Jesus.
Det här blev sista steget på en lång resa jag rest tillsammans med Honom och som nu har fört mig till denna stad, Södertälje. Jag har inte många minnen här förutom galet många sena nätter på glittriga bröllop i stadens enorma festlokaler. Så jag har inte sett Södertälje på dagen mycket. Har inte många vänner som jag vet bor här heller. Men jag flyttar. Galet! Svårt att kort och enkelt förklara varför men huvudsakligen handlar det om en tro och en övertygelse i mitt hjärta om att Gud vill ha mig här. Att Gud på väldigt många övernaturliga sätt under 1,5 år nu har hintat om denna stad för mig. Att han älskar den och människorna i den. Så jag flyttar hit för att dela med mig av honom, från mitt hjärta till denna plats. Med denna flytt kommer väldigt mycket jag lämnar och väldigt många jag flyttar ifrån. Förändring är så jobbigt eftersom all bekvämlighet och trygghet som byggts upp följer liksom inte med från den gamla tillvaron till det nya och okända. Man måste bygga något nytt från grunden på den nya platsen. Då inser man sin mänsklighet så tydligt. Sin litenhet. Sin tvivel på sin egen förmåga att klara det nya. Stort då att så starkt få uppleva hur tron på Gud bär hela vägen. Hur han är övernaturligt med hela tiden. Den tron har jag fått från mina föräldrar från tidig ålder. Sen fick den växa till i mitt älskade @Södermalmskyrkan. I över 13 år har det varit min församling, min trygga punkt och mitt andra hem på alla sätt och vis. Nu är vi här, en liten grupp från Södermalmskyrkan som alla flyttat hit för att ta med oss det hemmet till en ny plats... inte så långt bort geografiskt, men något helt annat och nytt ändå. Bygga en kyrka som älskar Jesus passionerat och älskar människorna i Södertälje som han så passionerat har dött för på korset. Vad det betyder praktiskt visar sig. Vi är här, vi ber, vi möter människor. Resten visar sig på resans väg. Med Jesus. Alltid. #imaginealovewithoutlimit #jesusisthegreatestrumorevertold
Read more
Annonssamarbete med @hm: Varje år slänger vi svenskar ca 8 kg textilier i hushållssoporna. Trasiga ...
Media Removed
Annonssamarbete med @hm: Varje år slänger vi svenskar ca 8 kg textilier i hushållssoporna. Trasiga strumpor, missfärgade lakan och avklippta byxben (jag får alltid för mig att slakta mina jeans till jeansshorts mot vårkanten, det blir aldrig bra). Men vet ni? 95% av alla dessa textilier ... Annonssamarbete med @hm:
Varje år slänger vi svenskar ca 8 kg textilier i hushållssoporna. Trasiga strumpor, missfärgade lakan och avklippta byxben (jag får alltid för mig att slakta mina jeans till jeansshorts mot vårkanten, det blir aldrig bra). Men vet ni? 95% av alla dessa textilier kan återanvändas.
I samtliga H&M-butiker världen över finns uppsamlingslådor, året runt. Om du lämnar in en påse med gamla textilier (vilket märke eller vilket skick de är i kvittar!!!) så får du 50 spänn att handla något för (vid köp för 300 kr). Eller så ger du bort värdechecken till en kompis? Textilierna du lämnar in delas upp: vissa säljs vidare som second hand-plagg och resten får en ny chans som textilfibrer, de blir exempelvis isolering och gosedjursvadd. Hur bra! (Annons)
Read more
Före • Efter • Läkta • Efter touch up . . Här ser ni steg för steg processen från innan till läkta ...
Media Removed
Före • Efter • Läkta • Efter touch up . . Här ser ni steg för steg processen från innan till läkta bryn. Microblading är ett ingrep i huden och behöver 4 veckor (en cellcykel) för läka. Under dom fyra veckorna går man igenom flera ”faser”. Från att dom är mörkare och mer markanta i början tills ... Före • Efter • Läkta • Efter touch up
.
.
Här ser ni steg för steg processen från innan till läkta bryn. Microblading är ett ingrep i huden och behöver 4 veckor (en cellcykel) för läka. Under dom fyra veckorna går man igenom flera ”faser”. Från att dom är mörkare och mer markanta i början tills att dom får en mer naturlig look efter 4 veckor när dom läkt. 4-8 veckor efter din behandling är det dags för ett återbesök. Vid återbesöket jämnar man till eventuella ojämnheter och fyller på med mer pigment om det bleknat något under läkning. Där efter är det bara att njuta av dina nya bryn😎💗
Read more
Europride 2018 i Stockholm är över och det har varit en vecka med få polisingripanden. . Lördagens ...
Media Removed
Europride 2018 i Stockholm är över och det har varit en vecka med få polisingripanden. . Lördagens prideparad, där även polisen deltog, lockade enligt arrangören rekordmånga deltagare. Cirka 55-60 000 personer, fördelade på 200-250 ekipage uppskattas ha medverkat i tåget. Innan ... Europride 2018 i Stockholm är över och det har varit en vecka med få polisingripanden.
.
Lördagens prideparad, där även polisen deltog, lockade enligt arrangören rekordmånga deltagare. Cirka 55-60 000 personer, fördelade på 200-250 ekipage uppskattas ha medverkat i tåget. Innan paradens start omhändertogs fjorton personer med stöd av polislagen och en person greps för våld mot tjänsteman. I övrigt kunde evenemanget genomföras utan störningar.
.
Stockholm lämnar nu över stafettpinnen till Göteborg, där Europride äger rum 14-19 augusti.
#polis #polisen #polisenstockholm #stockholmspolisen #europride #europride2018 #stockholmpride #pride #mångfald
Read more
Tony Mårtensson pekades inför förra säsongen ut till en av SHLs största värvningar efter bland ...
Media Removed
Tony Mårtensson pekades inför förra säsongen ut till en av SHLs största värvningar efter bland annat VM-guld och två KHL-guld på CV:et. Det blev dock en flopp för forwarden och efter 13 poäng på 48 matcher lämnar nu Mårtensson Linköping för spel i Almtuna. 38-åringen har skrivit på ett 1-års ... Tony Mårtensson pekades inför förra säsongen ut till en av SHLs största värvningar efter bland annat VM-guld och två KHL-guld på CV:et. Det blev dock en flopp för forwarden och efter 13 poäng på 48 matcher lämnar nu Mårtensson Linköping för spel i Almtuna. 38-åringen har skrivit på ett 1-års kontrakt med den allsvenska klubben. #shl #linköpinghc #lhchockey #hockeyallsvenskan #almtunais (Foto: Ludvig Thunman)
Read more
-SORG är dagens ord,och det ordet är här för att stanna.. Den här texten här till dig min lilla Doris ...
Media Removed
-SORG är dagens ord,och det ordet är här för att stanna.. Den här texten här till dig min lilla Doris , för just liten är inte mer än vad du hann bli! Innan döden skiljde oss åt,och det på ett av dom mest drastiska sätt jag kunnat tänka mig ! Och det stora tomrum du lämnar efter dig,är nu fyllt av SORG.. ... -SORG är dagens ord,och det ordet är här för att stanna.. Den här texten här till dig min lilla Doris , för just liten är inte mer än vad du hann bli! Innan döden skiljde oss åt,och det på ett av dom mest drastiska sätt jag kunnat tänka mig ! Och det stora tomrum du lämnar efter dig,är nu fyllt av SORG.. .
För du har varit mitt lyckopiller,Och mitt allt! Sen du anlände till vårat hem för 4 veckor sedan,Så har du givit mig en sådan livsglädje i vardagen!
För att genom att bara få vara nära och mysa, samt kunna ge dig det godkännandet! Utan materiella ting är REN KÄRLEK ... Allt vi gjorde hade du glädje i,bara du fick vara med ! Och 22 av dygnets 24 timmar,var vi sida vid sida! och den planen var att det skulle vara så MINST 10 år till! Men nu är dom där timmarna fyllda av tomhet,och tomheten fylld av sorg ! För att den där tomheten var ämnad för dig, Min lilla Doris !

Jag tänker inte ljuga och säga att jag mår bra,för det gör jag inte! Jag tänker inte ljuga och le, så jag låter tårarna falla . .
Att hålla din spänstiga kropp i min famn. och känna den bli kraftlös medans jag påbörjade HLR är nog det hjälplösaste jag någonsin känt mig! Dom 20 min det inträffade tills djurambulansen ankom och dödförklarade dig,kommer förevigat vara ett trauma etsat i mitt minne som en hemsk mardröm
Men jag är glad att jag var där och fick hålla din tass,och ge dig ditt sista andetag !

Så vila i frid nu lilla Doris, så syns vi på andra sidan <3 ! Och om hjärtesorg är ett sant ord,så nog förr än senare ! För du betydde verkligen allt för mig .
Och med det sagt,så checkar jag ut från verkligheten ett tag! Så till alla er från mig #worldoff
Read more
Utanför viner vinden och regnet smattrar på rutan. Då är det skönt att vara inne! 🕯 Gud, tack för ...
Media Removed
Utanför viner vinden och regnet smattrar på rutan. Då är det skönt att vara inne! 🕯 Gud, tack för dagen som varit. Tack för möten och samtal, skratt och gråt. Vi lämnar den här dagen, både det som blivit bra och det som blivit mindre bra, i dina händer. Vi ber för natten, om vila och trygghet. ... Utanför viner vinden och regnet smattrar på rutan. Då är det skönt att vara inne!
🕯
Gud, tack för dagen som varit. Tack för möten och samtal, skratt och gråt. Vi lämnar den här dagen, både det som blivit bra och det som blivit mindre bra, i dina händer. Vi ber för natten, om vila och trygghet. Vi ber för alla som inte har en trygg plats att sova på. Amen
🕯
Som drömmar flyr, så ilar våra år. All jordens glädje likt en fläkt förgår. Allt hastar hän mot sin förvandling snar. Du är densamme, bliv du hos mig kvar.
SvPs 189 vers 2
Read more
Tack Göteborg för den här lilla vistelsen <span class="emoji emoji1f60d"></span> Ingen skräll att det regnade både uppifrån, nedifrån ...
Media Removed
Tack Göteborg för den här lilla vistelsen Ingen skräll att det regnade både uppifrån, nedifrån och från sidan.. 🌧 Vi kom fram förberedda och det här att resa/jobba/leva som en familj har börjat bli en vanesak. Nästa stopp blir Spanien Då lämnar vi nog våra ponchos från Nocco hemma. #Göteborg ... Tack Göteborg för den här lilla vistelsen 😍 Ingen skräll att det regnade både uppifrån, nedifrån och från sidan.. 👀😂🌧 Vi kom fram förberedda och det här att resa/jobba/leva som en familj har börjat bli en vanesak. Nästa stopp blir Spanien 🇪🇸 Då lämnar vi nog våra ponchos från Nocco hemma. #Göteborg #Gothenburg #höstväder #Emmaljunga
Read more
Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan ...
Media Removed
Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan i går. Att 900 föräldrar kom för att investera i sig själva och i sin barn. Att jag fick förtroendet spelar ingen roll. Bara att man som förälder är nyfiken säger mycket. Morgonens tanke kan ... Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan i går. Att 900 föräldrar kom för att investera i sig själva och i sin barn. Att jag fick förtroendet spelar ingen roll. Bara att man som förälder är nyfiken säger mycket.
Morgonens tanke kan upplevas stötande för många men för mig är den solklar. Jag inser att jag inte lever för mina barn utan med dem. Det jag menar är att jag inte ger upp mig själv då jag blir förälder.
Jag har själv erfarit detta på nära håll, då föräldrar utplånar sig själva och snarare bygger upp sina liv kring barnen. Självklart är detta frivilligt så jag dömer ingen. Men jag vill att vi tänker efter. Vad ger detta för signaler?

Att som barn få uppleva ord och handlingar som går ut på att barnen är ”allt”, att jag offrar allt för dig, kan kännas som ett tungt ansvar. Att helt plötsligt se någon i sin närhet som man älskar lägga sitt egna liv i ens händer. Kan upplevas som att det blir ombytta roller? Barnet blir plötsligt föräldern? Och på vilket sött frigör detta våra barn?
Man säger att barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Vill vi när barnen växer upp att de ska göra samma sak? Offra sitt liv för en partner, chef eller sina barn?
Självklart har jag som förälder skrivit på ett kontrakt på ca 25 år. Att jag ska vara med dig, stötta och ge de bästa förutsättningar jag kan. Men när de sedan lämnar bygget? Vem är jag då? Har jag haft mig själv något i fokus? Egna intressen? Utvecklats och känt mig levande? Eller sitter jag nu och tittar på mig själv och min partner och undrar vem är jag? Vem är du?
Jag älskade som barn att se när mina föräldrar ”levde”. De skulle kunna gjort det mycket mer om ni frågar mig. De var ju alltid hemma! Lämnade de någonsin bort oss för att investera i sig själva? En weekend? Fick vi någonsin bli avundsjuka på att de fick ha kul utan oss?

Jag tror barn mår bra av detta. Jag säger inte att vi ska skita i våra barn, jag säger bara att vi inte ska skita i oss själva heller!
Kram/Micke #viföräldrar #familjeliv #inspiration #ansvar #medvetenhet #inreledarskap #självledarskap #livskraft #kärlek #barnatro #föräldrarskap #glädje #lek #spirit #yoga
Read more
Glädjen och sorgen de vandra tillsammans ~ Ett sista avsked med en solroskrans. Såpbubblor, tonårskalas, ...
Media Removed
Glädjen och sorgen de vandra tillsammans ~ Ett sista avsked med en solroskrans. Såpbubblor, tonårskalas, blommor i mängd och en fisketur till välbehövligt lugn långt ute i skogen ~ Lämnar augusti och sommaren 2018 bakom oss och välkomnar september och hösten. #Körsbärsgården #augusti2018 ... Glädjen och sorgen de vandra tillsammans ~ Ett sista avsked med en solroskrans. Såpbubblor, tonårskalas, blommor i mängd och en fisketur till välbehövligt lugn långt ute i skogen ~ Lämnar augusti och sommaren 2018 bakom oss och välkomnar september och hösten.
#Körsbärsgården #augusti2018 #fiske #solrosor #krans #wreaht #gräskrona #symaskinsunderrede #fleamarketfinds #instacat #vakrehjemoginterior #Instadalarna #79392
Read more
Aspiranterna får tummen ner och sjunker mot botten. En av aspiranterna upplever andnöd och lämnar botten i förtid. Resterande kvarstannar och väntar på de mer och mer efterlängtade knackningarna. En, två, tre knackningar ljuder. Dags att lämna botten för att gå mot ytan och ta ett välbehövt ... Aspiranterna får tummen ner och sjunker mot botten. En av aspiranterna upplever andnöd och lämnar botten i förtid. Resterande kvarstannar och väntar på de mer och mer efterlängtade knackningarna. En, två, tre knackningar ljuder. Dags att lämna botten för att gå mot ytan och ta ett välbehövt andetag.

Övningen som genomförs benämns “Ringen” och används för att träna aspiranterna i att behålla lugnet och motstå panik under ytan när möjlighet att andas inte finns. *****************
Bli Röjdykare!
Nästkommande kompletterande prövning genomförs V45.
Utbildningsstart för redan militärt grundutbildade: Januari 2019
Nästa utbildningsstart för icke grundutbildad personal: 2021

Tjänstgöringsorter: #Stockholm
#Karlskrona
#Skredsvik

Ansökan:
Om du har genomfört GMU eller tidigare värnplikt ansöker du via: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/15142/marinen-soker-rojdykare-till-haningeskredsvik/

Om du ännu inte genomfört grundläggande militär utbildning ansöker du till GMU via rekryteringsmyndigheten: https://minsida.rekryteringsmyndigheten.se/hem
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig per mail via: [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan och att förhoppningsvis se dig på den kompletterande prövningen.
Väl mött/
Röjdykarna

Foto: Röjdykarna/Försvarsmakten

#Försvarsmakten #Marinen #Flottan #Minröjning #Militär #Dykare #Värnplikt #GMU #Löpning #Simning #Röjdykare #Rekrytering #Utbildning #Karriär #Swedish #navy #EOD #swedisharmedforces #dykning #grundläggandemilitärutbildning #officersutbildning #specialistofficer
Read more
Sara Danius avgår som ständig sekreterare i Svenska Akademien och lämnar också sin stol med omedelbar ...
Media Removed
Sara Danius avgår som ständig sekreterare i Svenska Akademien och lämnar också sin stol med omedelbar verkan. Även ledamoten Katarina Frostensson hoppar av Akademien. Under torsdagskvällen höll Svenska Akademien ett sammanträde där agendan inför mötet hölls hemlig, men ledamoten ... Sara Danius avgår som ständig sekreterare i Svenska Akademien och lämnar också sin stol med omedelbar verkan. Även ledamoten Katarina Frostensson hoppar av Akademien.
📚
Under torsdagskvällen höll Svenska Akademien ett sammanträde där agendan inför mötet hölls hemlig, men ledamoten Per Wästberg har uppgett för SVT att flera ledamöter planerat att genomföra en förtroendeomröstning mot Danius.
🗳
Danius själv vill inte säga om hon lämnar på grund av en omröstning, utan säger bara att ”Det är Akademiens vilja och jag rättar mig efter den viljan”.
📖
Om du undrar vad allt det här handlar om, scrolla ner här i vårt Instagramflöde för en mycket pedagogisk bråkrecap!
😡
Bild: Jonas Ekströmer / TT
Read more
Lämnar snart Södertälje för den här gången. Massor av tankar och känslor såklart; både melankoli ...
Media Removed
Lämnar snart Södertälje för den här gången. Massor av tankar och känslor såklart; både melankoli och en upplevelse av hopp. TACK ”TÄLJE”! #känslor #tankar #södertälje #speciell #knepig #tennis Lämnar snart Södertälje för den här gången. Massor av tankar och känslor såklart; både melankoli och en upplevelse av hopp.
TACK ”TÄLJE”!
#känslor #tankar #södertälje #speciell #knepig #tennis
RÖSTNINGEN ÄR ÖPPEN! Vilken kille är i Villan för att hitta kärleken? Killarna med minst röster ...
Media Removed
RÖSTNINGEN ÄR ÖPPEN! Vilken kille är i Villan för att hitta kärleken? Killarna med minst röster riskerar att dumpas från ön. Nån lämnar @loveislandsverige på söndag. Tagga en kompis som måste skydda sin favorit! OBS: du har en röst, och fram till lördag 20.00 på dig. 🏝 #LoveIslandSE RÖSTNINGEN ÄR ÖPPEN! Vilken kille är i Villan för att hitta kärleken? Killarna med minst röster riskerar att dumpas från ön. Nån lämnar @loveislandsverige på söndag.
Tagga en kompis som måste skydda sin favorit!
OBS: du har en röst, och fram till lördag 20.00 på dig.
💕🏝 #LoveIslandSE

tv4

Jag har ett skarpt fokus! Ni ska inte behöva komma till en trist och tråkig flyttmiljö bara för att ...
Media Removed
Jag har ett skarpt fokus! Ni ska inte behöva komma till en trist och tråkig flyttmiljö bara för att jag är i extrem flyttkoncentration just nu. Det får pågå bakom kulisserna. Istället för trist flyttrea där jag rear ut sånt som inte blev som jag tänkt mig i butik så steppar jag upp. I många hörnor ... Jag har ett skarpt fokus! Ni ska inte behöva komma till en trist och tråkig flyttmiljö bara för att jag är i extrem flyttkoncentration just nu. Det får pågå bakom kulisserna. Istället för trist flyttrea där jag rear ut sånt som inte blev som jag tänkt mig i butik så steppar jag upp. I många hörnor i butiken är det nu påfyllt. Och nästan överallt är det genomgånget inför öppning idag. Det lilla som inte passar att ta vidare till nästa butik har jag rensat ut och skänkt) Appropå det!!! Nu samlas nästan alla hjälporganisationers inlämning i Boländerna. Vilket gör att alla vackra hem som behöver rensas inte har något självklart och nära inlämningsställe. Trist tycker jag. Fast det kanske är därför fler nu vänder sig till mig och får en slant för vissa finheter som annars skulle skänkts. Bra för mig men samverkan och superlokala möjligheter till återbruk är mkt välkommet. Nu står anrika stadsdelar utan möjlighet till nära inlämning. VISST! Det finns inlämning på återbruket. Men där välker det in och jag ser ju med egna ögon hur mycket som inte får plats i lastbilen när de hämtar. Jag är på återvinningen ofta och ser samma sak hela tiden. SÄRSKILT efter stängning av #ulvabakluckeloppis då de svänger förbi och lämnar allt som inte blev sålt just de timmarna. VARFÖR har ingen hjälporganisation kommit på att starta upp samarbete med ulva bakluckeloppis. Och vice versa??? Kika på @stockholmsmarknader och hämta inspiration av ett ENORMT entreprenörskap. Ständigt nya ideer. #svartbäcken #tunabackar #luthagen #stabby m fl Men nu fokuserar vi på det positiva. ÖPPNING 13-19. #uppsala #tunagatan2 #retrobutik
Read more
JAG ORKAR INTE MER !! Var kommer alla tjuvar ifrån?. Ingenting får man ha ifred. Jag lämnar aldrig ...
Media Removed
JAG ORKAR INTE MER !! Var kommer alla tjuvar ifrån?. Ingenting får man ha ifred. Jag lämnar aldrig saker i bilen. Och när jag skulle springa in och hämta mat på sveavägen. Mitt på blanka dan så hade tjuvarna lyckats kopiera signalen på min bilnyckel och tömde min bil. Och ikväll. Satt jag och ... JAG ORKAR INTE MER !! Var kommer alla tjuvar ifrån?. Ingenting får man ha ifred. Jag lämnar aldrig saker i bilen. Och när jag skulle springa in och hämta mat på sveavägen. Mitt på blanka dan så hade tjuvarna lyckats kopiera signalen på min bilnyckel och tömde min bil. Och ikväll. Satt jag och jobbade sent på jobbet. Min fina cykel står fastlåst precis utanför kontoret och när jag skall åka hem helt utarbetad så går jag ut på gatan för att lyfta in cykeln på kontoret. Tänkte ta en bulle hem. Då är cykeln redan borta. Var kommer alla tjuvar ifrån? Är det jag som är ledsen och förbannad och inte kan tänkta rationellt. Eller? Vad är det frågan om? Det känns onekligen som om Stockholm blivit en samlingspunkt och ett paradis för massa vidriga tjuvar. Och till min cykel på alla bilderna. Till dig vill jag bara säga. Jag älskar dig. Du var och är min bästa och trognaste vän. Jag kommer gråta mig till sömns och jag önskar att jag kunde rädda dig från dom vidriga as som lagt sin smutsiga händer på dig. Håll ut. Jag kommer aldrig sluta leta efter dig. Du har kommit tillbaka förut och du skall tillbaka igen 😢❤️ Ps. Vi hade inbrott i båten också. Helt sjukt. Inbrott i båten. I bilen och nu min cykel. Vad är det som händer ??? 🤔😳😢
Read more
Så fascinerad över vilken rätt folk tycker sig ha när det kommer till ämnet barnuppfostran när det ...
Media Removed
Så fascinerad över vilken rätt folk tycker sig ha när det kommer till ämnet barnuppfostran när det gäller andras barn! Det ska hakas, det ska klagas och det ska tryckas ner i skorna vad dålig förälder man är om man inte gör si eller så, eller om man är så skogsgalen att man lämnar sin bebis med pappan ... Så fascinerad över vilken rätt folk tycker sig ha när det kommer till ämnet barnuppfostran när det gäller andras barn! Det ska hakas, det ska klagas och det ska tryckas ner i skorna vad dålig förälder man är om man inte gör si eller så, eller om man är så skogsgalen att man lämnar sin bebis med pappan några timmar för att få lite egentid. Ida Warg som nyligen fick barn fick en hatstorm för att hon var ifrån sin bebis några timmar, men bebisen var hos sin pappa? Har folk blivit galna, hur tror ni vi överlevt genom alla tider? Jag är född 1987 och då sov vi på mage utan något andningslarm, blev folk av oss också! Sen är de självklart att minimera risker så mycket som vi bara kan, men det går till överdrift när man blir klassad som en dålig förälder och att ens barn ska få skador för livet bara för att man inte är med dem varje sekund. Detta snack om anknytning som inte kan ske om barnet inte får vara när varje minut betyder ju att de flesta barn har noll anknytning till den förälder som inte varit föräldraledig, vilket är ett helt befängt sätt att se på relationen mellan barn och förälder. Kan vi inte bara acceptera att vi alla gör på olika sätt som passar oss bättre?
Read more
Kärlekens starka röda färger på gårdagens bröllop. Vi är tacksamma att få träffa så många fina brudpar. ...
Media Removed
Kärlekens starka röda färger på gårdagens bröllop. Vi är tacksamma att få träffa så många fina brudpar. Det är en stor ära att få vara en del av deras stora dag. 🥗 Idag söndag lämnar vi bröllopsdagens sagovärld och serverar lunch (med salladsbuffé och efterrätt) mellan kl.12-15. Vi uppskattar ... Kärlekens starka röda färger på gårdagens bröllop. Vi är tacksamma att få träffa så många fina brudpar. Det är en stor ära att få vara en del av deras stora dag.
🥗 Idag söndag lämnar vi bröllopsdagens sagovärld och serverar lunch (med salladsbuffé och efterrätt) mellan kl.12-15. Vi uppskattar om ni kan sms.a en förbokning till 0763-979887.
🐜 Och kom ihåg att rösta!
Read more
I samarbete med @elixircosmeceuticals har jag fått testa detta kit som består utav rengöring, ...
Media Removed
I samarbete med @elixircosmeceuticals har jag fått testa detta kit som består utav rengöring, serum samt kräm. Först ut är rengöringen Acticlear Clarifying Foam Cleanser - Jag rengör ansiktet alltid två gånger. Först med någon oljebaserad rengöring som tar bort smink och sedan en djuprengöring ... I samarbete med @elixircosmeceuticals har jag fått testa detta kit som består utav rengöring, serum samt kräm. Först ut är rengöringen Acticlear Clarifying Foam Cleanser - Jag rengör ansiktet alltid två gånger. Först med någon oljebaserad rengöring som tar bort smink och sedan en djuprengöring som ska rensa ansiktet på djupet. Så denna rengöring är perfekt som en andra rengöring i min hudvårds rutin. Då den är aktiv och med innehåll som 3% mandelsyra & 5% PHA syra är den perfekt för fet hy eller om man har akne. ELLER om man är som jag och vill ha det RENT! 💁🏻‍♀️ Ett tips är att även använda rengöringen på kroppen om man t.ex har keratosis pilatis.
Serumet Acticlear Eventone Serum jobbar på att få en jämnare hudton, perfekt om man har pigmentfläckar. Den sjunker in lätt och lämnar ingen hinna så det är också ett plus. Serumet innehåller även C-vitamin så där är antioxidanter och skydd för huden. 💛

Ansiktskrämen Niactil Advanced PRO FACIAL GEL kan användas både dag och natt och innehåller PHA-syra. PHA stärker hudbarriären med mycket fukt och gör inte huden så solkänslig som andra syror så den kan användas under sommaren. 👌🏼 #elixircosmeceuticals #hudvård #skincare
Read more
I två veckors tid satt jag hos mamma på sjukhuset. Oftast hade min lillebror kommit före mig. Vi satt ...
Media Removed
I två veckors tid satt jag hos mamma på sjukhuset. Oftast hade min lillebror kommit före mig. Vi satt tysta, lyssnade på mammas andetag och ibland pratade hon tyst med oss. Ibland vet hon inte att jag är där, eller så vet hon det men säger inget. Jag sitter i en fåtölj och tittar på henne när hon ... I två veckors tid satt jag hos mamma på sjukhuset. Oftast hade min lillebror kommit före mig. Vi satt tysta, lyssnade på mammas andetag och ibland pratade hon tyst med oss. Ibland vet hon inte att jag är där, eller så vet hon det men säger inget. Jag sitter i en fåtölj och tittar på henne när hon sover.
Ibland är hon vaken och pratar, ibland ligger hon bara där och tittar på mig. Vi ser på varandra men vi säger oftast inget. Vi tänker. Kanske hon också tänker på livet vi haft. Jag tänker ofta på min barndom där jag sitter och många minnen fladdrar förbi. Jag kan inte gråta. Känner bara sorg och bitterhet.
Framför allt för att det snart är för sent. Det är för sent för att ångra något och inget går nu att ändra på. Historien är skriven och vi kan ingenting göra, varken mamma eller jag. Kanske det är just det som gör ondast, att ingenting går att förändra.
Jag ger henne lite vatten med ett sugrör men mamma orkar inte suga i sig vattnet.
Det stannar halvvägs upp i sugröret. Ibland suger hon i sig vattnet men spyr upp det lika fort igen. Jag hjälper henne, torkar bort saliv som hänger från mungiporna.
Jag vänder mig mot väggen i mammas rum och gråter tyst.
Jag gråter över jävligheten över att mamma dör och jag inte kan göra nåt. Jag kan bara finnas där och se på när mamma sakta lämnar livet.
En morgon kommer jag in i hennes rum o sätter mig i fåtöljen. Hon är trött idag. Tror hon sover i nästan alla de åtta timmar jag är där. Jag sätter på Bruce Springsteen som är en av hennes favorit. Lägger huvudet på mammas ben o håller hårt i de tunna men varma händerna. Hoppas hon hörde musiken o fick lite ro i kroppen.
Vi lämnar sjukhuset dagen efter på kvällen med en klump i våra magar. Mammas varma händer var kalla. Hon orkade inte titta men bad oss gå. Hon ville vara själv. Jag blev livrädd. Tårarna brände under ögonlocken. NEJ!!! Jag trodde efter två veckors tid av vakande att jag är förberedd men en kan aldrig vara förberedd på döden.
Viskade att jag älskar dig o jag fick tillbaka ”ta hand om dig, du klarar detta!!”. När jag gick från sjukhuset den kvällen var det sista gången jag såg min mamma levande.

Idag tre månader sedan. Jag älskar dig, mamma! ❤️
#fuckcancer
Read more
Jag gillar nya år. Jag gillar det faktum att jag lämnar ett helt år bakom mig, oavsett om det var bra, ...
Media Removed
Jag gillar nya år. Jag gillar det faktum att jag lämnar ett helt år bakom mig, oavsett om det var bra, dåligt eller medelmåttigt. Jag gillar den typen av avslut. Jag gillar känslan av att starta om igen och ha ett helt oskrivet år framför mig. Fyllt med nya chanser. Nya äventyr. Den förste januari ... Jag gillar nya år. Jag gillar det faktum att jag lämnar ett helt år bakom mig, oavsett om det var bra, dåligt eller medelmåttigt. Jag gillar den typen av avslut. Jag gillar känslan av att starta om igen och ha ett helt oskrivet år framför mig. Fyllt med nya chanser. Nya äventyr.
Den förste januari 2018 är en måndag. En ny vecka, en ny månad och ett nytt år. Så på tal om nya chanser och börja om, det borde knappast finnas ett bättre tillfälle.
Read more
God morgon vänner! <span class="emoji emoji1f495"></span> Hoppas ni har haft en härlig sovmorgon. Idag har jag en delad tur så jag är uppe ...
Media Removed
God morgon vänner! Hoppas ni har haft en härlig sovmorgon. Idag har jag en delad tur så jag är uppe med tuppen. När jag kommer hem idag ska jag ta mitt röstkort och gå och rösta, så viktigt. Önskar er en fin söndag! Tack för alla avtryck ni lämnar här. 🏻Uppskattar de verkligen. Ni är bäst ... God morgon vänner! 💕
Hoppas ni har haft en härlig sovmorgon.
Idag har jag en delad tur så jag är uppe med tuppen.
När jag kommer hem idag ska jag ta mitt röstkort och gå och rösta, så viktigt.
Önskar er en fin söndag! 💕
Tack för alla avtryck ni lämnar här. 🙏🏻Uppskattar de verkligen. Ni är bäst ! 😘💕
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#myhome #vackrahem #inspo #interior #interiordesign #interiorstyling #interiordecor #interiordesign #interiorforinspo #interiorismo #interior123 #inspoforyou #home #homedecor #homestyling #kiaudd #interior4you1 #interior4all #interiorandhome #livingroom #flos #classiccollection
Read more
BORDE DU BÄNKA MED STOPP ELLER EJ? 🤔 En renodlad studs bör du nog aldrig göra, men hur är det med en ...
Media Removed
BORDE DU BÄNKA MED STOPP ELLER EJ? 🤔 En renodlad studs bör du nog aldrig göra, men hur är det med en kontrollerad vändning vs. ett tydligt stopp på bröstet? Här snackar jag om tre av de viktigare skillnaderna! 1️⃣ Ett stopp tar bort lite arbete från de elastiska komponenterna i muskel och ... BORDE DU BÄNKA MED STOPP ELLER EJ? 🤔
En renodlad studs bör du nog aldrig göra, men hur är det med en kontrollerad vändning vs. ett tydligt stopp på bröstet?
Här snackar jag om tre av de viktigare skillnaderna!
1️⃣ Ett stopp tar bort lite arbete från de elastiska komponenterna i muskel och sena, och flyttar mer arbete till själva muskelfiberns sammandragande enheter (sarkomerer). Samtidigt orkar du lyfta mer vikt/fler reps om du använder stretchreflexen, så om du tränar mer kanske det jämnar ut sig?
.
2️⃣ Specificitetsprincipen. Det du tränar är det du förbättrar dig mest på. Det betyder inte att ALL din träning bör vara på ena eller andra viset, men om du vill bli bra på bänkpress med stopp så bör det i alla fall förekomma regelbundet i din träning – särskilt när det vankas tävling.
.
3️⃣ Tid till eftertanke. När du stoppar så lugnar du ned allting i en kritisk del av lyftet. Du får tid att känna efter var skuldror, axlar, armbågar och stång befinner sig, och kan korrigera. Det gör att stopp kan vara ett värdefullt verktyg för att förbättra tekniken.
.
Viktigast av allt för att bli bättre på bänk är dock att träna väldigt mycket bänkpress. Den som bänkar mest, bänkar mest! 💪
.
Tack för linnet @wahlanders!
#bänkpress #styrkelyft
Read more
Snart lämnar @juliariorio Miami för att fortsätta sitt äventyr för #halebopcreativecall Men ...
Media Removed
Snart lämnar @juliariorio Miami för att fortsätta sitt äventyr för #halebopcreativecall Men going out with a bang, det är ingen liten vägg hon tagit sig an! ”Tre dagar in att måla en stor vägg här i Wynwood och jag har redan fått frågan om fler uppdrag. Det är stor skillnad jämfört med i Sverige ... Snart lämnar @juliariorio Miami för att fortsätta sitt äventyr för #halebopcreativecall Men going out with a bang, det är ingen liten vägg hon tagit sig an! ”Tre dagar in att måla en stor vägg här i Wynwood och jag har redan fått frågan om fler uppdrag. Det är stor skillnad jämfört med i Sverige där det knappt efterfrågas urban konst i offentlig miljö. Här har företagare och privatpersoner verkligen fattat hur stor skillnad konst och färg gör för stadens utveckling och gemenskap. Wynwood var för några år sen ett ganska farligt och ogästvänligt område. Nu har det blommat upp till en plats full av liv, konst, butiker och restauranger, en plats där konstnärer från hela världen målar det offentliga rummet. Många fina möten varje dag!” /Julia

#streetart
#gatukonst
#wynwood
#muralmålning
#mural
#murals
#muralart
#halebop
Read more
Har fått chansen att prova @riyanaturals hudvårdsserie<span class="emoji emoji1f339"></span>Produkterna innehåller naturliga ingredienser ...
Media Removed
Har fått chansen att prova @riyanaturals hudvårdsserieProdukterna innehåller naturliga ingredienser som är veganska och miljövänliga. För mig är det viktigt med produkter som både tillför näring och lämnar efter en skön känsla, vilket dessa verkligen gör! Förpackningarna är dessutom ... Har fått chansen att prova @riyanaturals hudvårdsserie🌹Produkterna innehåller naturliga ingredienser som är veganska och miljövänliga. För mig är det viktigt med produkter som både tillför näring och lämnar efter en skön känsla, vilket dessa verkligen gör! Förpackningarna är dessutom supersnygga att ha i badrummet och återvinningsbara. Jag lägger upp lite info om varje produkt här nedanför, men om ni vill läsa mer rekommenderar jag deras hemsida riyanaturals.com 🌹 Har dessutom fått chansen att ge mina följare en rabattkod, uppge bara ’linnea20’ vid beställning (gäller fram till 31 Augusti) ❤️
.
.
.
🌹Rengöring ’Who is soap?’ - en naturlig blandning av acai, gojibär, antioxidanter och vitaminer som lämnar efter en ren och fräsh känsla.
🌹Toner ’Bye bye, residues!’ - naturlig aloeverabaserad toner som återfuktar, ger näring och återställer hudens ph-balans.
🌹Serum/toner ’Under my makeup’ - innehåller vitamin A och E samt essentiella aminosyror för att återuppliva och förnya cellerna.
🌹Rengöring ’Mascaras worst nightmare’ - tar verkligen bort sminket till grunden samtidigt som den tillför näring.
🌹Serum ’Genie in a bottle’ - innehåller en kombination av närande oljor som föryngrar, ökar hudens elasticitet och ger glow!
Read more
The Incredibles 2 var HISNANDE snygg. Jag har inte ens sett ettan, och brydde mig ärligt inte så mycket ...
Media Removed
The Incredibles 2 var HISNANDE snygg. Jag har inte ens sett ettan, och brydde mig ärligt inte så mycket om storyn. Det var bara SÅ SNYGGT - 100% ögongodis! (Och scenen med tvättbjörnen ... ) Mindre snyggt var biosalongens tillstånd efteråt. Seriöst, varför är galapremiärpublik ofta så ... The Incredibles 2 var HISNANDE snygg. Jag har inte ens sett ettan, och brydde mig ärligt inte så mycket om storyn. Det var bara SÅ SNYGGT - 100% ögongodis! (Och scenen med tvättbjörnen ... 😂) Mindre snyggt var biosalongens tillstånd efteråt. Seriöst, varför är galapremiärpublik ofta så grisig? En blir bjuden på gratis bio, gratis godsaker och så lämnar en bara allt i en hög på golvet (bild 2 illustrerar salongens allmäntillstånd tämligen väl). Skämmes! Edna borde läxa upp dem! 👵🏻 #superhjältarna2 #theincredibles2 #bradbird
Read more
~ tävling ❥ Ingen kompis är ju perfekt, men den här är liksom ännu lite mer defekt och hen skulle vilja ...
Media Removed
~ tävling ❥ Ingen kompis är ju perfekt, men den här är liksom ännu lite mer defekt och hen skulle vilja flytta hem till någon av er. Vill du vara med och tävla om att kompis nummer 16 ska få flytta hem till just dig så: ⋆ delar du valfri bild med en keramikkompis från mitt flöde och taggar mig i texten. ⋆ ... ~ tävling ❥
Ingen kompis är ju perfekt, men den här är liksom ännu lite mer defekt och hen skulle vilja flytta hem till någon av er.
Vill du vara med och tävla om att kompis nummer 16 ska få flytta hem till just dig så:
⋆ delar du valfri bild med en keramikkompis från mitt flöde och taggar mig i texten.
⋆ lämnar en kommentar här nedan där du berättar varför hen ska få flytta hem till just dig.
⋆ och så följer du mig.
Tävlingen pågår till måndag 14 maj klockan 21.00. (du som har stängt konto behöver öppna det på måndag kväll.)
Tack till dig som deltar. ❥
.
#annaskompisar #keramik #konstnär #annagrundberg
Read more
Linus Ström är en sann förebild för restaurang branschen och samhället. På gårdshotellet Stelor ...
Media Removed
Linus Ström är en sann förebild för restaurang branschen och samhället. På gårdshotellet Stelor återsmakar de råvaror med Ica maxi i Visby och förädlar de ekologiska böndernas hantverksmässigt odlade växter på deras villkor. Här hittar ni njutning utan dåligt samvete med mat och vistelse ... Linus Ström är en sann förebild för restaurang branschen och samhället. På gårdshotellet Stelor återsmakar de råvaror med Ica maxi i Visby och förädlar de ekologiska böndernas hantverksmässigt odlade växter på deras villkor. Här hittar ni njutning utan dåligt samvete med mat och vistelse som lämnar en god eftersmak idag men även för framtiden. #degrönaslaktarna #hållbarnjutning #sommar #retaste #återsmaka
Read more
Vad som händer när man lämnar en mamma själv med en bebis. #tb #mammaledig #diy #makeuseofbebisflinten
Media Removed
Vad som händer när man lämnar en mamma själv med en bebis. #tb #mammaledig #diy #makeuseofbebisflinten Vad som händer när man lämnar en mamma själv med en bebis. #tb #mammaledig #diy #makeuseofbebisflinten
Bjuder på en liten #tb till er som behöver lite extra motivation Det sista som lämnar en krigares kropp är visionen om att lyckas🥇. Glöm aldrig det mina vänner Bjuder på en liten #tb till er som behöver lite extra motivation👊🙏 Det sista som lämnar en krigares kropp är visionen om att lyckas🙏🥇💪. Glöm aldrig det mina vänner😍👊
Béarnaise och majonnäs lämnar en massa äggvitor. Gör en musselsufflé med krispigt ris i botten. ...
Media Removed
Béarnaise och majonnäs lämnar en massa äggvitor. Gör en musselsufflé med krispigt ris i botten. Inte den fluffigaste, men bra smak och äggvitorna är nästan förbrukade #anjuköket #anjukoket #suffle #soufflé Béarnaise och majonnäs lämnar en massa äggvitor. Gör en musselsufflé med krispigt ris i botten. Inte den fluffigaste, men bra smak och äggvitorna är nästan förbrukade #anjuköket #anjukoket #suffle #soufflé
Skål för kreativiteten som slår ut allt annat (och lämnar en med en opåbörjad uppsats)
Media Removed
Skål för kreativiteten som slår ut allt annat (och lämnar en med en opåbörjad uppsats) Skål för kreativiteten som slår ut allt annat (och lämnar en med en opåbörjad uppsats)
Nu lämnar en trött och sliten tjej Österrike och alla snöiga berg bakom sig. Har haft en super härlig ...
Media Removed
Nu lämnar en trött och sliten tjej Österrike och alla snöiga berg bakom sig. Har haft en super härlig vecka med fina backar, bra åk, mycket öl och nya störtsköna kompisar. Vi lär nog ses igen nästa år Österrike! 🇦🇹 Nu lämnar en trött och sliten tjej Österrike och alla snöiga berg bakom sig. Har haft en super härlig vecka med fina backar, bra åk, mycket öl och nya störtsköna kompisar. Vi lär nog ses igen nästa år Österrike! 🇦🇹🍻🏂
Ni vet när man har en sambo som lämnar en ensam hela helgen för att "åka skidor" med jobbet men som ändå ...
Media Removed
Ni vet när man har en sambo som lämnar en ensam hela helgen för att "åka skidor" med jobbet men som ändå får pluspoäng då han köpt två förpackningar av min favoritglass. Tur för honom. #nivetnärman #sorbetrödgrape #siaglass #gottsomfan #tallbarr Ni vet när man har en sambo som lämnar en ensam hela helgen för att "åka skidor" med jobbet men som ändå får pluspoäng då han köpt två förpackningar av min favoritglass. Tur för honom.
#nivetnärman #sorbetrödgrape #siaglass #gottsomfan #tallbarr
Nej det gick inte att vara i stan. Åkte tillbaka till vackraste stället på jorden. Här har jag varit varje sommar sen jag föddes. Har ni nått sånt ställe? Där man liksom alltid lämnar en del av sitt hjärta när man åker? Som får en att känna sig hel när man kommer tillbaka? Nej det gick inte att vara i stan. Åkte tillbaka till vackraste stället på jorden. Här har jag varit varje sommar sen jag föddes. Har ni nått sånt ställe? Där man liksom alltid lämnar en del av sitt hjärta när man åker? Som får en att känna sig hel när man kommer tillbaka?
~ tävlingspåminnelse ❥ Ingen kompis är ju perfekt, men den här är liksom ännu lite mer defekt och ...
Media Removed
~ tävlingspåminnelse ❥ Ingen kompis är ju perfekt, men den här är liksom ännu lite mer defekt och hen skulle vilja flytta hem till någon av er. Vill du vara med och tävla om att kompis nummer 16 ska få flytta hem till just dig så: ⋆ delar du valfri bild med en keramikkompis från mitt flöde och ... ~ tävlingspåminnelse ❥
Ingen kompis är ju perfekt, men den här är liksom ännu lite mer defekt och hen skulle vilja flytta hem till någon av er.
Vill du vara med och tävla om att kompis nummer 16 ska få flytta hem till just dig så:
⋆ delar du valfri bild med en keramikkompis från mitt flöde och taggar mig i texten.
⋆ lämnar en kommentar här nedan där du berättar varför hen ska få flytta hem till just dig.
⋆ och så följer du mig.
Tävlingen pågår till måndag 14 maj klockan 21.00. (du som har stängt konto behöver öppna det på måndag kväll.)
Du kan tävla här, eller under tidigare bild.
Tack till dig som deltar. ❥
.
#annaskompisar #keramik #konstnär #annagrundberg
Read more
Maria Nila Minerals hämtar inspiration från naturens mineraler. Resultatet är en 100% vegansk ...
Media Removed
Maria Nila Minerals hämtar inspiration från naturens mineraler. Resultatet är en 100% vegansk vaxserie med fyra olika formulas som alla är enkla att styla med, ger håret struktur och lämnar en finish som håller. 100% Co2-kompenserade förpackningar. @danishbeautyaward @marianilastockholm ... Maria Nila Minerals hämtar inspiration från naturens mineraler. Resultatet är en 100% vegansk vaxserie med fyra olika formulas som alla är enkla att styla med, ger håret struktur och lämnar en finish som håller. 100% Co2-kompenserade förpackningar. @danishbeautyaward @marianilastockholm #marianila
Read more
Lämnar en alldeles för bra vecka i Abu med ett leende, på återseende säger jag bara <span class="emoji emoji1f338"></span>
Media Removed
Lämnar en alldeles för bra vecka i Abu med ett leende, på återseende säger jag bara Lämnar en alldeles för bra vecka i Abu med ett leende, på återseende säger jag bara 🌸
Jag lämnar en av de bästa klasserna som jag har haft och får detta fantastiska kort från en elev. Man ...
Media Removed
Jag lämnar en av de bästa klasserna som jag har haft och får detta fantastiska kort från en elev. Man blir verkligen glad inombords! #Sommarlov2017 #uppskattning Jag lämnar en av de bästa klasserna som jag har haft och får detta fantastiska kort från en elev. Man blir verkligen glad inombords! #Sommarlov2017 #uppskattning
Ett halvthjärtligt försök till en mer välsvarvad kropp i sommar med en PW, NOCCO och fettförbränningstabletter ...
Media Removed
Ett halvthjärtligt försök till en mer välsvarvad kropp i sommar med en PW, NOCCO och fettförbränningstabletter i kaggen. Hoppet är det sista som lämnar en säger dom?! Ett halvthjärtligt försök till en mer välsvarvad kropp i sommar med en PW, NOCCO och fettförbränningstabletter i kaggen. 😂 Hoppet är det sista som lämnar en säger dom?!
En post om kärlek <span class="emoji emoji2764"></span>️ Har ni sett att min andra halva @designbymatte startat ett eget instagramkonto? ...
Media Removed
En post om kärlek ️ Har ni sett att min andra halva @designbymatte startat ett eget instagramkonto? Lite mer mat, lite mer behind the scenes och lite mer fula bilder på mig Ni måste följa honom! Han har stenkoll på varenda inredningsinstagram - sjukt roligt faktiskt att ha någon att bolla ... En post om kärlek ❤️ Har ni sett att min andra halva @designbymatte startat ett eget instagramkonto? Lite mer mat, lite mer behind the scenes och lite mer fula bilder på mig 😂 Ni måste följa honom! Han har stenkoll på varenda inredningsinstagram - sjukt roligt faktiskt att ha någon att bolla med 😍 Sen har han ju fått nästan 3000 följare på ingen tid alls, och fler likes än mig men 😂 Iallafall vill jag bara ta en liten postning här och hylla honom, han som lagar all min mat, hatar att städa, får mig att skratta tills det gör ont och alltid plockar upp mig när jag inte orkar mer ❤️ Jag hade aldrig kunnat fortsatt med sociala medier om inte han funnits där bakom mig, övertygat mig om att fortsätta vara precis mig själv, övertygat mig om att jag duger, att jag ska fortsätta köra mig race utan att bry mig om de som vill trycka ner mig och alltid funnits där med en trygg famn ❤️ Ja, faktiskt så hade det nog inte funnits någon Designbymirelle kvar här på Instagram om inte han stått bakom mig genom allt ❤️ Det får vi tacka honom för 🐒 För alla er jag fått kontakt med här, varenda en av er som lämnar en like eller kommentar fyller mitt hjärta med kärlek och energi ❤️ Och jag älskar att dela mitt Björkbacka och förvandlingen här med er 😍 #love #kärlek #flowers #bukett #blommor
Read more
Har ni en varm känsla utomhus? Leta upp en skuggig plats och läs en bok. Förslagsvis ”Farmor dör”, ...
Media Removed
Har ni en varm känsla utomhus? Leta upp en skuggig plats och läs en bok. Förslagsvis ”Farmor dör”, som enligt @metro ”lämnar en varm känsla inombords” och som släpps i pocket idag. Exklusivt för er bjuder jag idag på tre sidors läsning, så att ni kan börja dagen med ”en varm känsla inombords.” #envarmkänslainombords Har ni en varm känsla utomhus? Leta upp en skuggig plats och läs en bok. Förslagsvis ”Farmor dör”, som enligt @metro ”lämnar en varm känsla inombords” och som släpps i pocket idag.
Exklusivt för er bjuder jag idag på tre sidors läsning, så att ni kan börja dagen med ”en varm känsla inombords.”
#envarmkänslainombords
Gå-bort-present till kräftkalaset!🍋<span class="emoji emoji2728"></span> Hjärtats handtvål för köket är skonsam, tar effektivt ...
Media Removed
Gå-bort-present till kräftkalaset!🍋 Hjärtats handtvål för köket är skonsam, tar effektivt bort oönskad lukt från matlagning och lämnar en fräsch doft på händerna. #apotekhjärtat #hjärtats #handtvål #köket #kökshjälte #kräftskiva #kräftkalas Gå-bort-present till kräftkalaset!🍋✨ Hjärtats handtvål för köket är skonsam, tar effektivt bort oönskad lukt från matlagning och lämnar en fräsch doft på händerna. #apotekhjärtat #hjärtats #handtvål #köket #kökshjälte #kräftskiva #kräftkalas
Känns bra när kunden kommer in till firman å lämnar en färsk bullkaka efter man har gjort ett bra jobb! ...
Media Removed
Känns bra när kunden kommer in till firman å lämnar en färsk bullkaka efter man har gjort ett bra jobb! Känns bra när kunden kommer in till firman å lämnar en färsk bullkaka efter man har gjort ett bra jobb! 😊👍
Ahhhhh<span class="emoji emoji1f61e"></span>jag hatar när detta händer..... Man lämnar en söt liten Alice på morgonfritids och hämtar ...
Media Removed
Ahhhhhjag hatar när detta händer..... Man lämnar en söt liten Alice på morgonfritids och hämtar ett riktigt monster på eftermiddagen.... #halloweenmakeup #halloweencostume #skeleton #daddysgirl Ahhhhh😞jag hatar när detta händer..... Man lämnar en söt liten Alice på morgonfritids och hämtar ett riktigt monster på eftermiddagen.... 🎃🎃 #halloweenmakeup #halloweencostume #skeleton #daddysgirl
Problem med tråkig och fläckig diskbänk? <span class="emoji emoji1f648"></span> Vår unika polerpasta tar bort alla tråkigheter på alla ...
Media Removed
Problem med tråkig och fläckig diskbänk? Vår unika polerpasta tar bort alla tråkigheter på alla ytor som tål vatten och lämnar en ren och fräsch yta som är enkel att underhålla! www.emanco.se! #emanco #polering #heminspiration Problem med tråkig och fläckig diskbänk? 🙈 Vår unika polerpasta tar bort alla tråkigheter på alla ytor som tål vatten och lämnar en ren och fräsch yta som är enkel att underhålla! www.emanco.se! 📲 #emanco #polering #heminspiration
Handlar du nyheten Girls Can Do Anything från Zadig & Voltaire under september månad och lämnar ...
Media Removed
Handlar du nyheten Girls Can Do Anything från Zadig & Voltaire under september månad och lämnar en recension om produkten har du möjlighet att vinna en cool skateboard Bästa recension vinner och vinnaren meddelas via mail senast sista september. #GIRLSCAN Handlar du nyheten Girls Can Do Anything från Zadig & Voltaire under september månad och lämnar en recension om produkten har du möjlighet att vinna en cool skateboard ✌ Bästa recension vinner och vinnaren meddelas via mail senast sista september.

#GIRLSCAN
Omfattande rengöring Tvättar bort dagens smuts och make-up. Slätare hy Får bort grövre partier och eliminerar döda hudceller för ett slätare intryck. Mindre framträdande porer "Pumpar" porerna för att göra dem mindre framträdande. Fräschare look Aktiverar och stimulerar ... Omfattande rengöring
Tvättar bort dagens smuts och make-up.

Slätare hy
Får bort grövre partier och eliminerar döda hudceller för ett slätare intryck.

Mindre framträdande porer
"Pumpar" porerna för att göra dem mindre framträdande.

Fräschare look
Aktiverar och stimulerar huden och efterlämnar en känsla av fin fräschör.

Ökad lyster
Rengör och exfolierar för en hy med klar, fin lyster.

Mjukhet
Får bort döda hudceller och efterlämnar huden mjuk och len.

Klarhet
Avlägsnar överflödig olja och bakterier för att främja en synbart klarare hy.

Fördelarna passar både män och kvinnor som önskar en ungdomlig look med mildrade ålderstecken. Ett steg, två minuter, sju fördelar. Svårare är det inte!

Rengöring för torr hy
Rengöring för normal-/blandhy
Rengöring för fet hy
Read more
Nu lämnar en solblekt solbränd jag och barnen (och fullpackad bil) Gotland efter en hel månads ö-liv!🛳Alltid ...
Media Removed
Nu lämnar en solblekt solbränd jag och barnen (och fullpackad bil) Gotland efter en hel månads ö-liv!🛳Alltid vemodigt att lämna denna FANTASTISKA ö men nya äventyr väntar🏻 Nu lämnar en solblekt solbränd jag och barnen (och fullpackad bil) Gotland efter en hel månads ö-liv!🛳Alltid vemodigt att lämna denna FANTASTISKA ö men nya äventyr väntar☀️👋🏻💕
 #duöjjie lämnar en beställning i Ubmeje innan man kör mot giron.
Media Removed
#duöjjie lämnar en beställning i Ubmeje innan man kör mot giron. #duöjjie lämnar en beställning i Ubmeje innan man kör mot giron.
Obs varning i-landsproblem!!! Men blev ju omskrivet när jag köpte mig själv en fusionring från ...
Media Removed
Obs varning i-landsproblem!!! Men blev ju omskrivet när jag köpte mig själv en fusionring från Georg Jensen efter skilsmässan. Hade suktat efter denna ring i flera år och bestämde mig köpa den till mig själv 2013 som nyskild. Sen har den tyvärr varit en följetong i hur man inte bemöter kunder... ... Obs varning i-landsproblem!!! Men blev ju omskrivet när jag köpte mig själv en fusionring från Georg Jensen efter skilsmässan. Hade suktat efter denna ring i flera år och bestämde mig köpa den till mig själv 2013 som nyskild. Sen har den tyvärr varit en följetong i hur man inte bemöter kunder... Klagar inte ofta men nu har jag ledsnat... 😳
1. Upptäckte att ett par stenar trillat ut. Lämnar in ringen för ersättning. Ringen borta en halv evighet på reparation men kommer tillbaks med utbytta stenar. Tror jag..... 2. @christina_saliba som har skarpare öga än jag för ädelstenar noterar att en sten i ringen ser HELT annorlunda ut. Den är grå och ”död”. Hon ber en ädelstensexpert titta på detta med lupp medan jag är i Thailand och lämnat ringen hemma. Får bekräftat att denna sten (nyligen utbytta då) inte är i närheten samma kvalitet som övriga.
3. Christina går till butiken (jag är i thailand) och visar den billiga ersättningsstenen. Den unga tjejen på plats ifrågasätter MIG och frågar om ”Camilla själv ev bytt ut stenen”. Ridå.... 😳🙈 Anklagas mao av @georgjensen för bedrägeri. Tjohoo!! ✌🏻 #CustomerService
4. Ringdelen byts till slut efter jidder ut helt. Erbjuds också - motvilligt - 20% rabatt på nästa köp.... Wow! Gentilt efter att expediten anklagat mig för bedrägeri!
5. Innan sommaren upptäcker jag IGEN att ännu en sten trillat ur ringen. (Obs Hanterar INTE ringen vårdslöst.) Lämnar in den för ersättning. Borta 6 veckor för reparation.
7. Kommer in för att hämta ringen. Ber dem kolla den utbytta stenen extra. Förklarar varför. Expediten tillkallar butikschefen. Hon säger hon aaaaldrig hört talas om nåt om nån undermålig sten utbytt i min ring. Plus säger att hon finner det svårt att tro på.... 😳🙈- Så har nu inte bara blivit anklagad av @georgjensen för bedrägeri utan även för att ljuga! Men heyyy!!! Får ju 20% rabatt vid nästa köp!!! Wohooo!!!!! ✌🏻😎 8. Butikschefen rekommenderade mig även att lämna in ringen en gång per år för ”service” så stenarna inte lossnar. Behovs tydligen för denna ring. Med minst 6 veckors servicetid kan man mao bara då använda denna ring från @georgjensen 46 av årets 52 veckor. Toppen! Var inget som nämndes vid köptillfället direkt... 😳😒
Read more
Jag delade först ett inlägg om att köra sfs🧡Men sen kände jag bara att jag blev trött på mig själv, ...
Media Removed
Jag delade först ett inlägg om att köra sfs🧡Men sen kände jag bara att jag blev trött på mig själv, haha, jag vill ju liksom hitta ny inspiration, inte se mina egna bilder om och om igen Så vad säger ni om att ni lämnar en liten kommentar till den här bilden så att jag hittar till er, och så tipsar ... Jag delade först ett inlägg om att köra sfs🧡Men sen kände jag bara att jag blev trött på mig själv, haha, jag vill ju liksom hitta ny inspiration, inte se mina egna bilder om och om igen😅 Så vad säger ni om att ni lämnar en liten kommentar till den här bilden så att jag hittar till er, och så tipsar ni mig om era favoritkonton🤩? Jag skulle bli så tvärglad🙏🏻 Och kommer givetvis dela mina favoriter🎈
Read more
Missa inte vår hudvårdskampanj. Just nu får du 15% rabatt när du handlar för över 399kr <span class="emoji emoji1f60d"></span> På bilden ...
Media Removed
Missa inte vår hudvårdskampanj. Just nu får du 15% rabatt när du handlar för över 399kr På bilden ser ni BioTreat Intense Moisture Mask från Estelle & Thild. Det är en lätt och lyxig mask fullpackad med ekologiska effektiva ämnen som återfuktar och jämnar ut huden. En intensiv fuktmask som ... Missa inte vår hudvårdskampanj. Just nu får du 15% rabatt när du handlar för över 399kr 😍 På bilden ser ni BioTreat Intense Moisture Mask från Estelle & Thild. Det är en lätt och lyxig mask fullpackad med ekologiska effektiva ämnen som återfuktar och jämnar ut huden. En intensiv fuktmask som lämnar huden spänstig och full av lyster. Djupverkande hyaluronsyra återfuktar och reparerar medan Röda Mikroalger jämnar ut och förbättrar hudens elasticitet. Reparerar hudens barriär, bygger upp hudens fuktreserver och tillför ny lyster! #nordicfeelofficial
Read more
I 28 dagar har jag, intensivt, väntat på att det här året ska ta slut. Och nu är vi snart där. Vid slutet ...
Media Removed
I 28 dagar har jag, intensivt, väntat på att det här året ska ta slut. Och nu är vi snart där. Vid slutet eller vid början, det är upp till oss att bestämma vad som är vad. Vad vi tar med oss och vad vi lämnar kvar. Och oavsett hur 2018 lämnar mig, så står jag ändå här. På två ben och med blicken i horisonten. ... I 28 dagar har jag, intensivt, väntat på att det här året ska ta slut.
Och nu är vi snart där.
Vid slutet eller vid början, det är upp till oss att bestämma vad som är vad. Vad vi tar med oss och vad vi lämnar kvar.
Och oavsett hur 2018 lämnar mig, så står jag ändå här. På två ben och med blicken i horisonten. Fortfarande påväg. Framåt och högre. Påväg vidare.
Ja, jag är en person som går sönder ibland. Som kämpar och faller.
Men jag är också en person som alltid reser mig upp igen.
Så, det jag tänker säga nu är inte till, inte för och inte om, året som gått. Det är till personen som reser sig, till mig och till er. Ingen predikan, inga löften, inga måsten. Bara några förhoppningar burna ur ett år som varit svårt och lätt och mycket och lite och allt däremellan.
Så. Till er och till mig:
Jag hoppas att 2019 är året du på riktigt lär dig att ditt eget värde inte är något andra kan ta ifrån dig.
Jag hoppas att 2019 blir året du fortsätter älska dig själv, även när andra människor inte älskar dig så som du älskar dem. För det betyder inte att du är tvingad att tycka sämre om dig själv. Tvingad att älska dig själv lite mindre, för att någon inte klarar av att ge tillbaka vad den fått.
Jag hoppas att 2019 blir året du skrattar lite mer, lite högre. Fostrar fjärilar i maggropen och drömmar i verkligheten. Och att du gör det som att absolut ingenting kan stoppa dig.
Jag hoppas att 2019 blir året där du skriver om historien, om du inte gillar den du är i den.
Jag hoppas att 2019 blir året du är snällare mot dig själv. Förlåter dem som gjort dig illa. Byter kapitel starkare och lättare för du vet vad de säger: ”att nå botten kommer lära dig saker som bergstoppen aldrig kan”.
Jag hoppas att 2019 blir året där du är lite friare, lite oräddare. Springer genom eld, över hinder, genom sommarängar och längst kustvägar. Är ditt eget äventyr oavsett storm.
Jag hoppas att 2019 blir året du kommer ihåg det vackra du läste när det var som mörkast. Att det där med att du är en stjärna i universum inte är sant. Du är din egen jävla sol.
Så.
Gå in i 2019 med glöden. Med elden.
Och blir det inget av det här så som du hoppats, så är det okej det också. Lev bara.
Bara lev. 🖤
Read more
I samarbete med @zlatanibrahimovicparfums har jag fått möjligheten att testa Zlatans nya grooming ...
Media Removed
I samarbete med @zlatanibrahimovicparfums har jag fått möjligheten att testa Zlatans nya grooming serie för Män. Ett axplock olika produkter som täcker mina dagliga behov. . Favoriten är utan tvekan ansiktstvätten som efterlämnar en fräsch manlig doft🏼 . Skaffa produkterna i ... I samarbete med @zlatanibrahimovicparfums har jag fått möjligheten att testa Zlatans nya grooming serie för Män. Ett axplock olika produkter som täcker mina dagliga behov.
.
Favoriten är utan tvekan ansiktstvätten som efterlämnar en fräsch manlig doft👌🏼
.
Skaffa produkterna i serien som passar just dig! Använd min kod: ZLATANSPORT20 för att få 20% rabatt på ditt köp 😉👊🏼 #zlatansport #therightroutine
Read more
Det gick finfint att återbruka tunnan som fanns när vi köpte huset <span class="emoji emoji1f483"></span>🏼 Lite utomhusfärg i den perfekta ...
Media Removed
Det gick finfint att återbruka tunnan som fanns när vi köpte huset 🏼 Lite utomhusfärg i den perfekta grå nyansen var allt som krävdes Mitt motto ”Im going to make everything around me beutiful” fortsätter Leftovers från min lilla utegrupp så det kostade 0 riksdaler. Så nu matchar tunnan ... Det gick finfint att återbruka tunnan som fanns när vi köpte huset 💃🏼 Lite utomhusfärg i den perfekta grå nyansen var allt som krävdes 👏 Mitt motto ”Im going to make everything around me beutiful” fortsätter 👩‍🎨Leftovers från min lilla utegrupp så det kostade 0 riksdaler. Så nu matchar tunnan med den lilla utegruppen 😍🏡 Jag bara måste kommentera detta också - hur tänkte man egentligen när man målade vår grund? ”Nej, vi lämnar en decimeter för att vi inte orkar flytta undan gruset, ingen kommer märka” Well, i have kan jag säga 😂😂❤️ #återbruk #hus
Read more
Vad som händer när man lämnar en mamma själv med barn. #tb #neverforget
Media Removed
Vad som händer när man lämnar en mamma själv med barn. #tb #neverforget Vad som händer när man lämnar en mamma själv med barn. #tb #neverforget
Inte ens jag hade vågat detta största problemet nu är att hon tror att tandfen kommer och lämnar en leksak och klockan är mycket. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Inte ens jag hade vågat detta 😱😂😱😂😱😂 största problemet nu är att hon tror att tandfen kommer och lämnar en leksak och klockan är mycket. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
20 snabba år. Grattis till mig <span class="emoji emoji1f388"></span> (tänkte skriva något riktigt klyschigt här men jag lämnar en påminnelse ...
Media Removed
20 snabba år. Grattis till mig (tänkte skriva något riktigt klyschigt här men jag lämnar en påminnelse & det är att vi alla borde sluta ta livet föregivet, carpe diem) 20 snabba år. Grattis till mig 🎈 (tänkte skriva något riktigt klyschigt här men jag lämnar en påminnelse & det är att vi alla borde sluta ta livet föregivet, carpe diem)
Doaa lämnar en av Halmstads två röster i valet om framtida ordförande #rkuf #råm2017
Media Removed
Doaa lämnar en av Halmstads två röster i valet om framtida ordförande #rkuf #råm2017 Doaa lämnar en av Halmstads två röster i valet om framtida ordförande #rkuf #råm2017
Jag ser kidsen bada och läser statistik om klimatet. Den som lämnar en bitter bismak efter den gångna ...
Media Removed
Jag ser kidsen bada och läser statistik om klimatet. Den som lämnar en bitter bismak efter den gångna rekordsommaren. Pysslar i trädgården och undrar när jag egentligen ska ta in pelargonerna i år, och när det är bäst att plocka äpplena. De olika sorterna mognar såklart vid olika tidpunkt, ... Jag ser kidsen bada och läser statistik om klimatet. Den som lämnar en bitter bismak efter den gångna rekordsommaren. Pysslar i trädgården och undrar när jag egentligen ska ta in pelargonerna i år, och när det är bäst att plocka äpplena. De olika sorterna mognar såklart vid olika tidpunkt, men i år är det svårt att veta på grund av värmen. Hur ”omogna” ska de plockas för att hålla som ätäpplen respektive matäpplen? Osa gärna. #trädgård #äppelträd ps. Vill testa nytt äppelpajrecept. Vilket är ert godaste (ej smulpaj).
Read more
I veckans avsnitt ställer vi oss frågan alla borde ställa sig: är det ok att puffa för barnens sociala ...
Media Removed
I veckans avsnitt ställer vi oss frågan alla borde ställa sig: är det ok att puffa för barnens sociala medier-konton trots att verkshöjden lämnar en del i övrigt att önska? Missa inte! @manneforssberg.se @pappapodden @irisforssberg I veckans avsnitt ställer vi oss frågan alla borde ställa sig: är det ok att puffa för barnens sociala medier-konton trots att verkshöjden lämnar en del i övrigt att önska? Missa inte! @manneforssberg.se @pappapodden @irisforssberg
Vinka hejdå till hudens brister och mörka ringar!<span class="emoji emoji1f44b"></span> Brightening Flawless Concealer lämnar en återfuktad ...
Media Removed
Vinka hejdå till hudens brister och mörka ringar! Brightening Flawless Concealer lämnar en återfuktad och naturlig finish med glow..Skulle du vilja testa?💭 #invisibleillumination #glowconcealer Vinka hejdå till hudens brister och mörka ringar!👋 Brightening Flawless Concealer lämnar en återfuktad och naturlig finish med glow..Skulle du vilja testa?💭 #invisibleillumination #glowconcealer
När nån lämnar en 12 fots båt på jobbet..
Media Removed
När nån lämnar en 12 fots båt på jobbet.. När nån lämnar en 12 fots båt på jobbet..
<span class="emoji emoji1f41d"></span><span class="emoji emoji1f41d"></span><span class="emoji emoji1f41d"></span><span class="emoji emoji1f41d"></span> Expressen ger Cicamed Day Antioxidant fyra getingar: "Den går snabbt in i huden, lämnar en ...
Media Removed
Expressen ger Cicamed Day Antioxidant fyra getingar: "Den går snabbt in i huden, lämnar en fräsch känsla, mina torra partier är borta och redan efter två veckor upplever jag betydligt mer lyster i mitt ansikte." 🐝🐝🐝🐝
Expressen ger Cicamed Day Antioxidant fyra getingar: "Den går snabbt in i huden, lämnar en fräsch känsla, mina torra partier är borta och redan efter två veckor upplever jag betydligt mer lyster i mitt ansikte."
Känslan man får när grannen knackar på å lämnar en påskhare till Alvin...<span class="emoji emoji2764"></span>️ @hajcon
Media Removed
Känslan man får när grannen knackar på å lämnar en påskhare till Alvin...️ @hajcon Känslan man får när grannen knackar på å lämnar en påskhare till Alvin...❤️ @hajcon
Pínu væmnar en samt ekker of... hún er samt ein af uppáhaldsmanneskjunum minum <span class="emoji emoji2764"></span><span class="emoji emoji2764"></span> @agnesgeirs
Media Removed
Pínu væmnar en samt ekker of... hún er samt ein af uppáhaldsmanneskjunum minum @agnesgeirs Pínu væmnar en samt ekker of... hún er samt ein af uppáhaldsmanneskjunum minum ❤❤ @agnesgeirs
Med vad vårstädar ni med? Äkta Tallbarrsåpa både rengör bra och lämnar en god doft efter sig. Den ...
Media Removed
Med vad vårstädar ni med? Äkta Tallbarrsåpa både rengör bra och lämnar en god doft efter sig. Den är effektiv i arbetsbaracker, omklädningsrum för att ta bort dålig lukt samt att den dödar fotsvamp i duschutrymmen och i bastun. Med vad vårstädar ni med?
Äkta Tallbarrsåpa både rengör bra och lämnar en god doft efter sig. Den är effektiv i arbetsbaracker, omklädningsrum för att ta bort dålig lukt samt att den dödar fotsvamp i duschutrymmen och i bastun.
Om man lämnar en vattenflaska i bilen över natten så kan man få se sådana här coola grejer. #10outof10woulddoagain
Media Removed
Om man lämnar en vattenflaska i bilen över natten så kan man få se sådana här coola grejer. #10outof10woulddoagain Om man lämnar en vattenflaska i bilen över natten så kan man få se sådana här coola grejer. #10outof10woulddoagain
Det är så ofattbart att Baron har lämnat oss. Du lämnar en stor saknad hos oss och de andra hästarna ...
Media Removed
Det är så ofattbart att Baron har lämnat oss. Du lämnar en stor saknad hos oss och de andra hästarna Det är så ofattbart att Baron har lämnat oss. Du lämnar en stor saknad hos oss och de andra hästarna 💔
Man får passa på att hänga med denna snäcka innan hon lämnar en för Stockholm och riksdagen.<span class="emoji emoji2764"></span>️ #sherocks
Media Removed
Man får passa på att hänga med denna snäcka innan hon lämnar en för Stockholm och riksdagen.️ #sherocks Man får passa på att hänga med denna snäcka innan hon lämnar en för Stockholm och riksdagen.❤️ #sherocks
Lämnar en riktigt GO’ weekend i Norge, Hemsedal och Göteborg <span class="emoji emoji1f44b"></span>🏻 Nu hem och julpynta <span class="emoji emoji1f384"></span>🇩🇰
Media Removed
Lämnar en riktigt GO’ weekend i Norge, Hemsedal och Göteborg 🏻 Nu hem och julpynta 🇩🇰 Lämnar en riktigt GO’ weekend i Norge, Hemsedal och Göteborg 👋🏻 Nu hem och julpynta 🎄🇩🇰
Schysst jobbarkompis som lämnar en godispåse på ens skrivbord <span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f603"></span>
Media Removed
Schysst jobbarkompis som lämnar en godispåse på ens skrivbord Schysst jobbarkompis som lämnar en godispåse på ens skrivbord 👍😃
Lämnar en liten hälsning till målaren som tack för att han skitar ner så jävligt <span class="emoji emoji1f44a"></span>🏾
Media Removed
Lämnar en liten hälsning till målaren som tack för att han skitar ner så jävligt 🏾 Lämnar en liten hälsning till målaren som tack för att han skitar ner så jävligt 👊🏾
I samarbete med @tipser.store Äntligen en ny säng till gästrummet! Så smidigt att få allt levererat ...
Media Removed
I samarbete med @tipser.store Äntligen en ny säng till gästrummet! Så smidigt att få allt levererat hem till dörren i lätta boxar och monteringen var rena fröjden 🏼 Ingen krånglig manual eller verktyg behövdes för att få ihop den. Nu ska här stylas! Bästa jag vet! 🏼‍♀️ Vill du också prova ... I samarbete med @tipser.store
Äntligen en ny säng till gästrummet! Så smidigt att få allt levererat hem till dörren i lätta boxar och monteringen var rena fröjden 👏🏼 Ingen krånglig manual eller verktyg behövdes för att få ihop den. Nu ska här stylas! Bästa jag vet! 💁🏼‍♀️ Vill du också prova en säng från @esterbeds så klicka på länken i min profil - då får du dessutom 1000 kronor i rabatt! Du kan provsova hemma i hela 100 dagar och Ester lämnar 10 års garanti. #esterbeds #tipserstore
Read more
Loading...
Load More