Loading Content...

Och med till jag

Loading...


Unique profiles
79
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Saint Iron, Solna, Sweden, Stockholm, Sweden
Average media age
718.9 days
to ratio
32.3
Imorgon är det val. Tack för allt fantastiskt engagemang för ett fortsatt öppet Sverige, låt oss ...
Media Removed
Imorgon är det val. Tack för allt fantastiskt engagemang för ett fortsatt öppet Sverige, låt oss göra allt det sista vi kan! Jag vill nu däremot också prata om en annan sak jag tycker är viktig, kanske framförallt för tiden framåt efter valet. . Jag ska vara ärlig och säga att jag ofta känt ... Imorgon är det val. Tack för allt fantastiskt engagemang för ett fortsatt öppet Sverige, låt oss göra allt det sista vi kan! Jag vill nu däremot också prata om en annan sak jag tycker är viktig, kanske framförallt för tiden framåt efter valet.
.
Jag ska vara ärlig och säga att jag ofta känt mig lite splittrad politiskt, och stundvis varit trött på att inte känna en tydlig tillhörighet. Politik är ju oerhört intressant, men också laddat, och därmed för många också svårt.
.
Jag ogillar allt vi-och-dem-tänk, och därmed också det förakt över blockgränser man tyvärr ofta ser. Det finns så många förutfattade meningar om hur folk ska vara och tycka baserat på stereotyper. Att vara medmänsklig, antirasist, feminist och stå upp för miljön bör vara grundvärderingar för varje modern människa, men rent partipolitiskt kan det bara handla om att se olika vägar mot målet. Jag har ännu inte helt bestämt vad jag kommer att rösta på imorgon, bara att jag kommer att ta ställning mot SD.
.
Vi vet att de för en politik som på alla punkter är mycket bakåtsträvande, och fick under gårdagens debatt på riktigt bekräftat att de har en direkt rasistisk agenda. Deras systematiska sätt att använda sociala medier oroar mig och jag tror att vi gemensamt kan bli bättre för att undvika det framåt. I DNs granskning förra veckan går det att finna att SDs kommunikationsavdelning direkt verkar vara kopplade till flertalet högerpopulistiska sidor. Sidor som har 5 gånger fler delningar under augusti än alla andra etablerade svenska medier.
.
Det skrämmer mig lika mycket som partipolitiken, då det på ett systematiskt sätt förskjuter hela idén om vad demokrati är och vilka medel som är tillåtna. Vi har en partiledare som anser att han inte har något att göra med att den egna kommunikationsavdelningen faktiskt driver högerpopulistiska sidor för att systematiskt spä på spridningen av osanna artiklar, skrämselpropaganda och bilden av ett Sverige i förfall. Vi har varit med om det tidigare, i USA och med Brexit.
.
Jag tror att ett negativt resultat av att vi inte vågar prata mer öppet om vad vi tror på med fler, även om vi tycker olika, är att just ytterkanterna är de som sprids. (Fortsättning kommentarer)
Read more
Loading...
Här kommer ett utdrag från introt på en av min föreläsningar: ”-Jag hittade delar av mitt DNA fångat ...
Media Removed
Här kommer ett utdrag från introt på en av min föreläsningar: ”-Jag hittade delar av mitt DNA fångat på bild. Så många bilder och historier som spelas upp i mitt huvud. En sötsur blandning av glädje, sorg, rädsla, osäkerhet, kärlek, ångest och lycka. Den svala luften och alla dofterna. Solna ... Här kommer ett utdrag från introt på en av min föreläsningar: ”-Jag hittade delar av mitt DNA fångat på bild. Så många bilder och historier som spelas upp i mitt huvud. En sötsur blandning av glädje, sorg, rädsla, osäkerhet, kärlek, ångest och lycka. Den svala luften och alla dofterna. Solna Centrum, tunnelbanan, blåa linjen, 90-talet. Vi plankade, vi målade på berg, vagnar och tunnlar. Vi åkte mellan vagnarna, sökte kickar inne i stan och längst ut på alla linjer. Vi drev runt, gjorde allt och ingenting. Jag växte inte upp med de bästa korten på handen, frustrationen och ilskan kanaliserades i fel riktning och gjorde sig uttryck på fel sätt. Med Raiders-kepsar på våra huvuden och Butterflys i bakfickorna var vi odödliga, kungar, legender. Vi backade inte för något och backade upp varandra för allt. Men en natt hände det som ändrade spelreglerna på allt vi visste... Från och med den stunden visste jag att det inte spelade någon roll vad man har för kort på handen utan mer hur man spelar dom”. ”Fotbollshuliganer som du Niclas hör inte hemma på Kungsholmens gymnasium. Du ska vara glad ifall du överlever din 19årsdag”. Citat min studievägledare när jag som 17åring bytte miljö från Solna till Kungsholmen för att ordna upp mitt liv och mina studier. Hyfsat dålig pepp och hyfsat fel hon fick. Tänk om jag inte hade lyssnat på min inre kompass och tänk om jag där och då tappat tron på min kapacitet.
Tänker ofta på hur vi vuxna måste bli bättre på att kliva in, skicka ner hissen till den yngre generationen. Vi måste ta ett ansvar här. Pressen på de unga är enorm, betygen i skolorna all time low och psykisk ohälsa kryper ner i åldrarna och breder ut sig.

Jag har de senaste 4 åren föreläst för fler än 3000 ungdomar runt om i hela landet på ämnet att tro på sig själv. Jag har kallat det för Inspiration X, inspiration och motivation för nästa generation.
Nu är jag inte ensam längre, längs vägen har flera hakat på och hjälpt till. Flera vuxna har berättat sina historier men framförallt lyssnat på de unga MEN vi behöver vara fler. Behovet är enormt!Vill du vara med och förändra och hjälpa till? Säg till så kör vi ✊🏼 #psykiskohälsa #inspiration #motivation #nästageneration
Read more
Berättelse som skickats in till kontot: Jag brukade inte se mig som priviligierad direkt (i alla ...
Media Removed
Berättelse som skickats in till kontot: Jag brukade inte se mig som priviligierad direkt (i alla fall inte i jämförelse med andra svenskar). Sliter i skolan och vill jag ha "lyx föremål" så får jag köpa själv för pengar jag sparat. Sparar verkligen på de pengar jag tjänat på allt från tidningsutdelning ... Berättelse som skickats in till kontot: Jag brukade inte se mig som priviligierad direkt (i alla fall inte i jämförelse med andra svenskar). Sliter i skolan och vill jag ha "lyx föremål" så får jag köpa själv för pengar jag sparat. Sparar verkligen på de pengar jag tjänat på allt från tidningsutdelning till sommarjobb. Din/Er sida har dock bevisat hur fel jag haft. Då mamma och pappa fortfarande håller ihop och arbetar så är ekonomin ganska god... bra nog för att alltid se till att mat finns på bordet och att jag och min bror har kunnat hålla på med vår hobby ishockey. Nu betalar vi i för sig den själva. Jag igenom att döma sporten. Men det är för att jag aldrig behövt oroa mig om mat eller liknande som jag överhuvudtaget kunnat anstränga mig i skolan som gjort att jag kunnat jobba extra och sen nu ha råd med sådant jag tycker är kul. Den lilla vitala skillnaden att jag inte hade några större bekymmer i låg- och mellanstadiet är skillnaden mellan att jag som nu ska börja på universitetet och dessutom har en del pengar på sparkontot mot att jag istället skulle hamnat efter i skolan p.g.a. den oro jag då haft och nu inte varit i närheten av den situation jag nu befinner mig i. Så med alla de berättelser som finns här så har jag kommit till insikt med att jag är priviligierad, något ofantligt dessutom. Så säg mig nu, hur kan jag bäst göra skillnad för dem som inte har det lika bra?
Read more
Den här texten <span class="emoji emoji1f64f"></span>🏻<span class="emoji emoji2764"></span>️ Tack @funkisfamilj.nu ”Hej Stefan @stefanlofven Jag erkänner...jag är en ...
Media Removed
Den här texten 🏻️ Tack @funkisfamilj.nu ”Hej Stefan @stefanlofven Jag erkänner...jag är en sliten, trött och stressad småbarnsförälder. Jag stressar och pusslar med vardagens hämtning, lämning, förskolans planeringsdagar och barnens luciatåg. Jag tar gärna hjälp att ”kombinera ... Den här texten 🙏🏻❤️ Tack @funkisfamilj.nu ”Hej Stefan @stefanlofven
Jag erkänner...jag är en sliten, trött och stressad småbarnsförälder.
Jag stressar och pusslar med vardagens hämtning, lämning, förskolans planeringsdagar och barnens luciatåg.
Jag tar gärna hjälp att ”kombinera arbetslivet med familjelivet” som du säger.
Samtidigt...
Samtidigt tänker jag på Eijas föräldrar som tvingats säga upp sig och flytta tvärsöver landet för att kunna få en chans att få vara med sin dotter.
Då känner jag mig faktiskt inte lika sliten.
.
Och jag är helt med dig i tanken om att ”det är så otroligt viktigt att barn och föräldrar får tid med varandra”.
Jag själv kämpar med att komma tidigare loss från jobbet, kunna ge barnen en närvarande lång sommar osv.
Samtidigt...
Samtidigt tänker jag på alla föräldrar i de 113 kommuner där det nu byggs barnboenden för att de föräldrarna inte förmår att utan assistans ta hand om sina barn.
Då känner jag mig faktiskt inte lika trött.
.
Och jag är stressad över pusslandet, fixandet och semesterdagar som inte finns. Så dina ord ”Om det är för många barn som upplever att deras föräldrar är stressade så är det ett problem för individen och hela vårt samhälle” känns som en bra observation.
Samtidigt...
Samtidigt kan jag inte få bort bilden av Tuvas mamma som inte sovit på flera veckor. Som har så många kontakter med sjukvården att hon numera är ett igenkänt ansikte och som ändå försöker finnas där i lek och vardag för Tuvas lillebror.
Då känner jag faktiskt inte lika stressad.
.
För vet du Stefan?
Jag är en trött, sliten och stressad
småbarnsförälder
Men jag har mina barn nära mig i tryggt förvar. Jag behöver inte välja mellan jobb och familj även om det trasslar till sig ibland.
Jag behöver faktiskt inte ditt ”stöd”
Men det finns oerhört många andra som gör. Vars liv faktiskt kanske hänger på det.
I måndags kom rapporter om barnboenden som byggs och familjer som riskerar splittras.
På tisdagen går du ut med att du är orolig för MIN stress, välmående och tid med barnen?
Känner du inte själv att #deträckernu ?
Ge min vecka till de som faktiskt behöver.
Jag kan ta livspussel och hämtningsstress, jag överlever.
Det gör kanske inte dem.”
Read more
Denna text provocerade till och med mig då jag skrev den<span class="emoji emoji1f602"></span> Och det är då det är som mest spännande. När ...
Media Removed
Denna text provocerade till och med mig då jag skrev den Och det är då det är som mest spännande. När jag påverkas på ett ”jobbigt” sätt av det yttre så vet jag att det träffat något inom mig jag själv inte är riktigt trygg i. Och då vet jag att där finns att jobba på Ex. Om någon skulle komma fram ... Denna text provocerade till och med mig då jag skrev den😂 Och det är då det är som mest spännande. När jag påverkas på ett ”jobbigt” sätt av det yttre så vet jag att det träffat något inom mig jag själv inte är riktigt trygg i. Och då vet jag att där finns att jobba på😉
Ex. Om någon skulle komma fram till mig och säga: - DU ÄR EN LÄGENHET! Så skulle jag antagligen skrattat, ryckt på axlarna och funderat en stund på hur det stod till med personen framför mig. Likaså om hen påstått att jag var en svan, pratade tyska eller var gjord av bambu. Anledningen till att jag hade reagerat på detta vis är inte pga av att hen har fel eller för att hen inte skulle ha rätten att tycka och tro detta. Anledningen är att jag själv vet att jag har rätt. Jag är trygg i mig själv. Jag är ingen svan. Punkt!

Skulle någon däremot säga saker som: - Fasiken vad du är snygg! Du är ju helt inkompetent! Du sårar mig! Du är bäst!
Så kommer reaktionen även här bli beroende på hur säker och trygg jag är i mig själv. Men här är vi många som skulle börja vobbla. Vissa av oss skulle gå mot attack! Andra skulle bli ledsna. Men vissa skulle ha rykt på axlarna. Vi är helt enkelt olika säkra i oss själva kring saker som har med oss själva att göra. Ju tryggare och säkrare du är i dig själv, ju mer kommer du att kunna rycka på axlarna!

Så,denna bild denna morgon är en riktigt härlig munsbit och sporrar mig till utveckling!
Men visst är det väl så. Om jag anser att en människa inte gör som jag vill så äger snarare jag problemet än någon annan?

Så här, två människor gör det de vill. Men plötsligt ska den ena bestämma vad den andra ska göra. Att den andra personens val är fel men att jag har rätt! Spännande!
Självklart måste vi vilja samarbeta i en relation för att det ska funka. Även i ett samhälle behöver vi all vilja dra vårt strå till stacken. Men jag vill ändå påminna oss genom bilden att många gnabb, besvikelser, konflikter,faktiskt kan handla om ens egna besvikelse på sig själv, att man inte gör så som den personen man precis står och skriker framför gör.

Vad händer i dig när du läser denna text?
Kommentera gärna!

Kram! #medvetenhet #relationer #yoga #kärlek #självledarskap #träning
Read more
Det här är silverpilen Frances. Jo, jag döpte henne efter min dotter. Silverpilen bredvid döpte ...
Media Removed
Det här är silverpilen Frances. Jo, jag döpte henne efter min dotter. Silverpilen bredvid döpte jag till Charlie och förra året planterade vi pilen Louis alldeles intill. Där skulle de stå bredvid varandra i evinnerliga tider, de tre träden, som ett minne över tre djupt älskade barn, tre ... Det här är silverpilen Frances. Jo, jag döpte henne efter min dotter. Silverpilen bredvid döpte jag till Charlie och förra året planterade vi pilen Louis alldeles intill. Där skulle de stå bredvid varandra i evinnerliga tider, de tre träden, som ett minne över tre djupt älskade barn, tre syskon som höll ihop, som stod sida vid sida genom livet. Men så förändrades allt. Frances insjuknade tidigt i juli när torkan kom. Hon fällde sina blad, kroknade. Sedan gick allt väldigt fort. Hon gick inte att rädda, de sista dagarna var väldigt svåra och för tio dagar sedan dödförklarade vi henne. Vi sörjde och begrundade. Och livet gick vidare. Men så fick jag höra om guldvatten och de mirakel som kan ske. Om du har en sjuk växt, blanda människourin med vatten. En del urin, femton delar vatten. Och vattna över din sargade planta. Och om din växt inte bara är sjuk, utan till och med avliden: försök att få tag i urin från gravid kvinna. Stig upp på natten när jorden är som svalast. Vattna med de gyllene dropparna sju nätter på raken. Och sedan: vänta. Jag gjorde allt detta. Jag steg upp, jag vattnade, jag väntade. Och dagarna gick. Ibland vandrade jag förbi mitt döda lilla träd, min lilla älskling som ryckts ifrån mig, för att tittade till det. Jag smekte de sorgsna, knotiga grenarna. Och varje gång hade jag hopp om att något skulle ha förändrats, något litet blad som plötsligt stack upp någonstans, någon ny känsla av grönt. Jag väntade på ett underverk, och förbannade min naiva fånighet varje gång jag återvände in i huset. Men så i förrgår kväll. Ett märkligt neongrönt sken vid roten av trädet, som en lampa som signalerade med en hemlig kod till mig i skymningen. Skenet syntes ända bort från huset, lyste upp grusvägen. Jag snodde på mig skorna, stapplade ut, närmade mig trädet, böjde mig fram, synade roten och där längst ner - SWAJPA HÖGER!!! Mirakel! Min lilla tjej har kommit tillbaka från de döda. Benen höll inte, jag satte mig ner och grät.
Read more
Loading...
Att bli mamma var den största och mest utmanande uppgift jag någonsin åtagit mig kan jag säga och ...
Media Removed
Att bli mamma var den största och mest utmanande uppgift jag någonsin åtagit mig kan jag säga och även om jag älskar min unge så det gör ont så måste även jag få erkänna att det finns en del saker i vardagen som har blivit femstjärnig lyx som jag längtar efter men som för andra inte är så märkvärdigt: • ... Att bli mamma var den största och mest utmanande uppgift jag någonsin åtagit mig kan jag säga och även om jag älskar min unge så det gör ont så måste även jag få erkänna att det finns en del saker i vardagen som har blivit femstjärnig lyx som jag längtar efter men som för andra inte är så märkvärdigt:
• Dricka varmt kaffe och få njuta av det
• Få ta en lång och varm dusch utan att lyssna efter barngråt • Ta ett långt varmt bad och göra lite hemma SPA,då menar jag inte lyxen att hinna borsta tänderna och dra en borste genom håret någon gång under dagen
• Få fly ut till Gräsö,tända en brasa och läsa min nya bok (utan man och barn)
• Få en hel ostörd nattsömn på 8 timmar
• Shoppa en helt ny garderob till mig själv
• Börja träna på allvar så jag håller mig frisk och stark för Leijas skull
• Få göra manikyr och pedikyr på mig själv
• Kanske våga öppna min fina 400 kr rödvins flaska från Italien och smutta på
• Få äta och njuta av en riktig god och varm middag som man äter med gaffel och kniv (inte en matlåda som värms i mikron och som äts med sked på 5 min)
• Få ha egentid med fästmannen och bara få vara ensamma en stund utan barn
• Gå på bio och se alla bra filmer man velat se
• Att få nyttja min present på Yasuragi SPA
• Att få se en hel film eller en serie
.
Riktiga mammor är aldrig perfekta, perfekta mammor är aldrig på riktigt. Bra att komma ihåg när mammalivet känns tufft. 👸
.
#Mammalivet #MammaSanningar #MomLife #Mammaledig #ViMedBarn #JuniBebis #FamiljenAnnorlunda #NationaldagsBebis #BabyLeija2018 #Egentid #FåTaHandOmSigSjälvLiteGranna
Read more
"Kan du inte chilla lite Nemo?", ”Men hur kan du göra sådär!? Fan vad pinsam du är!”, ”Måste du vara ...
Media Removed
"Kan du inte chilla lite Nemo?", ”Men hur kan du göra sådär!? Fan vad pinsam du är!”, ”Måste du vara så intensiv? Kan du inte bara varva ner lite?". Dessa ord har jag fått höra från alla mina flickvänner genom åren. Och det har gjort mig lika ledsen varje gång. Det har känts som att dom ofta skämts ... "Kan du inte chilla lite Nemo?", ”Men hur kan du göra sådär!? Fan vad pinsam du är!”, ”Måste du vara så intensiv? Kan du inte bara varva ner lite?". Dessa ord har jag fått höra från alla mina flickvänner genom åren. Och det har gjort mig lika ledsen varje gång. Det har känts som att dom ofta skämts över mig. Som att dom tycker jag är för mycket. Som att dom önskade att jag vore på ett annat sätt. Som att det är något fel på mig. Ofta har jag landat i dom känslorna. Jag har trott på det till slut. Att jag är ett fel.
Tills nu.. Nu har jag nämligen träffat någon som lyfter alla dessa sidor hos mig. Någon som uppmuntrar dessa beteenden. Eftersom hon är EXAKT likadan. Sidor hos mig som jag själv alltid har gillat och varit stolt över.. Jag har ÄLSKAT att jag hörs och syns! Jag har varit STOLT över att jag ofta gör avtryck hos människor. Jag har gillat att jag genom livet varit extremt oblyg och ganska gränslös. Men dessa sidor har jag nästintill begravt eftersom mina flickvänner skämts över mig. Men nu är det slut med det. Jag är tillbaka! Min personlighet är tillbaka! Och jag älskar det! Och jag har nu förstått - Jag har inte varit ett stort fel.. Jag har bara varit med fel tjejer. Tjejer som fått mig att känna mig som ett fel.

Xenia, tack för att du tycker om precis hela mig. Tack för att du lyfter och uppmuntrar ALLA mina knasiga galna extrema beteenden. Tack för att du är precis lika extrovert, babblig och störd som jag. Tack för att du får mig att skratta hela tiden genom att vara så härlig, konstig och glad. Och tack för att jag nu får kalla dig för min flickvän. Detta är första gången jag känner att jag kan vara mig själv till 110% med en tjej.. Och det är väl egentligen det som allting handlar om? Att hitta just den personen?! När vår gemensamma vän Sandra sa att jag borde gå på dejt med dig så tänkte jag ”Nä, vi är alldeles för lika”. Och så var det ju! Antingen skulle vi störa oss som fan på varann eller så skulle vi klicka perfekt och jag är så glad att det blev det sistnämnda… Och att du också är nykter och funkar så bra med Nova ser jag bara som en FET jävla bonus! Nu åker vi till Berlin och firar kärleken! ❤️
Read more
Loading...
En negativ sak med träning är svettmängden. Den ökar. Mycket. Sedan jag började springa regelbundet ...
Media Removed
En negativ sak med träning är svettmängden. Den ökar. Mycket. Sedan jag började springa regelbundet har jag svettats som en gnu (de svettas väl jättemycket?). Det kan till och med vara en enkel morgon (enkla morgnar HAR hänt…väl?) och jag kommer ändå fram i svettmängd à la spinningpass, ... En negativ sak med träning är svettmängden. Den ökar. Mycket. Sedan jag började springa regelbundet har jag svettats som en gnu (de svettas väl jättemycket?). Det kan till och med vara en enkel morgon (enkla morgnar HAR hänt…väl?) och jag kommer ändå fram i svettmängd à la spinningpass, eftersom jag typ promenerade i normaltakt till mötet. 💦 🖤Det finns dock ett par bra saker med träning. Exempelvis att jag får chans att springa Tjejmilen med @plansverige (det hade jag givetvis kunnat göra oavsett träningsgrad = så bra med Tjejmilen, man får ta det i sin takt). För tredje året i rad springer jag för Plan Sverige och i år springer jag i svart för att visa mitt stöd för kampen för flickors rättigheter och flickors rätt att bestämma över sin egen kropp. 🖤Tjejer ska ha rätt att själva fatta beslut om, med vem och när de ska ha sex, gifta sig eller få barn. Flickor ska kunna fatta beslut som respekteras, därför krävs bra sexualundervisning som bidrar till jämställda relationer och förebygger våld. Flickor behöver också tillgång till råd, stöd och vård, till exempel preventivmedel och säkra aborter. Men så ser inte världen ut idag. #förhenne #tjejmilen 🖤Ps: Om du vill bli Flickafadder så kolla in Plan International Sveriges hemsida eller så kan du swisha ett bidrag till nr 123 023 68 51
Read more
Första gången jag träffade Niklas var han ombord på Elida en helg & jag var besättning. Det senaste ...
Media Removed
Första gången jag träffade Niklas var han ombord på Elida en helg & jag var besättning. Det senaste året har vi varit kollegor. Möt mannen från Höganäs församling. . "När jag var 12 år så skiljdes mina föräldrar och det blev väldigt bråkigt hemma. Jag och pappa bråkade en del och när jag ... Första gången jag träffade Niklas var han ombord på Elida en helg & jag var besättning. Det senaste året har vi varit kollegor. Möt mannen från Höganäs församling.
.
"När jag var 12 år så skiljdes mina föräldrar och det blev väldigt bråkigt hemma.

Jag och pappa bråkade en del och när jag var 14 sa jag upp kontakten med honom.
Jag och mina kompisar började dricka alkohol och gjorde annat dumt. Och jag byggde upp en fasad samt visade inga känslor så att ingen skulle se att jag inte mådde bra.

Men som många andra fjortonåringar så skulle jag också ta konfirmationen. Vi träffades varannan vecka. Och som slutläger så åkte vi till Elida. Där gjorde vi en akivitet som går ut på att man ska svara på några frågor om hur man lever sitt liv. Detta bröt ner den fasad som jag hade byggt upp och jag börjar gråta. Min konfapräst kommer fram och kramar mig och han säger:" Niklas, Gud förlåter dig." Helt plötsligt så försvinner det en klump från bröstet och jag tänker "vilken skön kram". Jag fortsätter som ledare i kyrkan utan att ha en tro på det vi lär ut.

Men vi hoppar fram fem år i tiden jag har en flickvän och hänger inte så mycket med mitt gamla gäng. Jag går på gymnasiet och har slutat som ledare i kyrkan. Jag har börjat få lite kontakt med pappa igen.

Men så får jag reda på att min flickvän va otrogen med min bästa vän. Detta tar knäcken på mig och jag börjar festa mer och är mindre och mindre hemma. Mamma tycker inte att det är kul att se sin lille son så ledsen och så sällan. Så det blev en del hetsiga diskussioner där hemma. En höstkväll efter ett bråk med mamma så lägger jag mig på sängen och tycker att livet suger. Så av någon anledning så kommer jag på att om man känner sig ensam och livet är tufft så kan man be till Gud. Så jag provar:"Gud om du verkligen finns så hjälper du mig nu för jag har faktiskt haft några konfimanderna så nu får du hjälpa mig, snälla, Amen." Och där precis när jag säger Amen så försvinner det en klump från bröstet och jag känner värme istället.

Där och då förstod jag att Gud finns".
.
Idag är Niklas med på Elida & möter konfirmander med just detta budskap: Gud finns, Han hör bön och Han vill ha med dig att göra.

#svenskakyrkan #elida
Read more
I samarbete med @nowosweden Vad tänker du på när jag säger pension? Själv tänker jag att man lever ...
Media Removed
I samarbete med @nowosweden Vad tänker du på när jag säger pension? Själv tänker jag att man lever rätt fattigt som pensionär - media rapporterar ofta om fattigpensionärer som jobbat och slitit hela livet och sen sitter med existensminimum så dom inte har råd med hyreshöjningar och knappt ... I samarbete med @nowosweden
Vad tänker du på när jag säger pension? Själv tänker jag att man lever rätt fattigt som pensionär - media rapporterar ofta om fattigpensionärer som jobbat och slitit hela livet och sen sitter med existensminimum så dom inte har råd med hyreshöjningar och knappt har råd med färdtjänst till vårdcentralen. Lika dystert som en regnig svensk höstdag. Insett att det bästa man kan göra är att ta tag i det själv och inte förlita sig på att tjänstepensionen ska räcka. Jag som är egen företagare har dessutom ingen tjänstepension från min arbetsgivare utan måste fixa det själv - hög tid att börja tänka på den där refrängen med andra ord. I samarbete med @nowosweden har jag tagit tag i mitt pensionsspar och det gör jag genom deras smarta app. Jag har valt att spara via ’dagspar’ vilket innebär att det dras 20kr varje dag från mitt kort. Den tjugan märker jag inte ens men kommer innebära en fin summa när jag passerar 65 år. Om jag känner för att ge mitt framtida jag en extra klapp på axeln kan jag föra över en större summa via ’snabbspar’ och bäst av allt - jag kan få pensionsspar via onlineshopping. När man handlar i NOWO-anslutna butiker får man nämligen en bonus på köpen direkt in till ditt pensionssparande. Drömliv - nu kan till och med Pulkan bidra till pensionen 😜
Vill ni också ta kontroll över pensionen? Ladda ner NOWO via min länk i bion och ange koden NOWO100 så får ni ett startspar på 100 kr. Fett, eller hur? #NOWO #noworries #spara #pengar
Read more
Laddar våra batterier & fyller själen, hjärtat & sinnet med allt det positiva & sunda vi har i livet. ...
Media Removed
Laddar våra batterier & fyller själen, hjärtat & sinnet med allt det positiva & sunda vi har i livet. Och då menar jag allt vårat🏼🏼🏼 Vill att ni ska veta att jag släpper all prestige nu.....orkar inte längre försöka mig på att förstå, vad en liten skara VILL MIG & de mina närmaste???? Så både ... Laddar våra batterier & fyller själen, hjärtat & sinnet med allt det positiva & sunda vi har i livet. Och då menar jag allt vårat🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Vill att ni ska veta att jag släpper all prestige nu.....orkar inte längre försöka mig på att förstå, vad en liten skara VILL MIG & de mina närmaste???? Så både för min & mest för deras skull - så kommer jag från & med NU svara på saker som har med MIG att göra - PUNKT!!!! Vi är 5 personer i familjen & alla klarar sig själva på olika vis, har sitt & har där med rätten också att låta sina egna röster höras i frågor som ställs om dom & inte om mig. Jag hoppas att det kan & blir respekterat 🙏🏼 Annars får jag nog vidta andra skarpare & mer nödvändiga åtgärder. För nu måste det räcka.....jag har varit på botten i mitt svarta djupa hål förr......& jag vill inte dit igen, nej det vill jag verkligen inte. Jag vill bara må bra för mig själv, mina barn, min man & min övrig nära fina familj❤️ & jag vill leva här & nu & i framtiden på ett sunt & ärligt vis & det måste respekteras. För jag respekterar alla andras val & liv. Så från och med nu så hoppas jag att mitt beslut respekteras. På min INSTAGRAM & i mina LIVEs HÄR så skriver man till mig! OM jag går live så ska frågorna riktas till mig OM MIG!!!! Så får dom andra nära & kära tala för sig själva🙏🏼 Hoppas verkligen att detta landade i god jord hos dig?
Och att du förstår mig till 100%. ⭐️ FÖRTYDLIGANDE ⭐️ Och som alltid måste jag visst lägga till vissa saker & vara ännu tydligare. Min familj är en stor del utav mig & kommer alltid vara med. Mer eller mindre & normala vettiga frågor som hör bilder till tex. svarar jag självklart på eller om man skriver något till dom OM dom är med i min LIVE här. Men om jag är live ensam tex. som jag oftast är. Då vill jag slippa vidriga, personliga, påhoppade frågor. Då ska det fokuseras på mig & mitt. Det är bara det jag önskar 🙏🏼 Tack för ordet🤗
Read more
Loading...
Vilket år det blev!<span class="emoji emoji1f60d"></span> 2018 började med att jag och Niklas vaknade upp i ett flyttkaos som nyblivna ...
Media Removed
Vilket år det blev! 2018 började med att jag och Niklas vaknade upp i ett flyttkaos som nyblivna sambos! Ny stad och nytt jobb, plus mina studier, gjorde att våren gick i raketfart och helt plötsligt var det sommar och semester! Det blev en tur till Turkiet, till Ålands skärgård och många härliga ... Vilket år det blev!😍 2018 började med att jag och Niklas vaknade upp i ett flyttkaos som nyblivna sambos! Ny stad och nytt jobb, plus mina studier, gjorde att våren gick i raketfart och helt plötsligt var det sommar och semester! Det blev en tur till Turkiet, till Ålands skärgård och många härliga dagar hemma i Stockholm. Jag körde några lopp, testade OCR för första gången, fick upp ögonen för vandring, vi sov på balkongen, köpte en grill vi aldrig använde och badade en miljon gånger! När semester var slut började jag på ett nytt jobb igen då jag blev erbjuden en tjänst på världens bästa förskola och jag verkligen älskar mitt jobb! Mellan varven har jag gråtit krokodiltårar i panik över studierna men mest av allt så har det här året varit fyllt med massor av kärlek, äventyr, nya och gamla vänner, många timmar i naturen och en ny stad som verkligen, efter ett år, känns som hemma!❤️
💋🦌🌲☀️💑🥑🥂🏊🏼‍♀️🚴🏼‍♀️🏃🏼‍♀️🌿✈️🏝🤧👩🏼‍💻🥰
Jag fram emot ett nytt år att fylla med minnen men det jag ser absolut mest av allt fram emot med 2019 är att få ta examen!👩🏼‍🎓 (några hinkar krokodiltårar till bara så är det över sen) Gott nytt år på er!💫
Read more
Hej allihopa, jag har nog aldrig presenterat mig offentligt gällande Starstable, Jag heter Sasha ...
Media Removed
Hej allihopa, jag har nog aldrig presenterat mig offentligt gällande Starstable, Jag heter Sasha Northstar och kallas Nea, Jag gick med i Prime Stars 23/11/2014. Jag har varit med en gång förut, ungefär i mars 2014. Jag trivs otroligt bra i Prime Stars även fast flera som betyder mycket för ... Hej allihopa, jag har nog aldrig presenterat mig offentligt gällande Starstable, Jag heter Sasha Northstar och kallas Nea, Jag gick med i Prime Stars 23/11/2014. Jag har varit med en gång förut, ungefär i mars 2014. Jag trivs otroligt bra i Prime Stars även fast flera som betyder mycket för mig har lämnat. Jag måste dessutom tacka min bästa vän irl @dianasilverburg att hon fick mig till Prime Stars. Och tack till @quinnstarhill som funnits till hands💞. Och till sist tack för allt vi har varit med om tillsammans Jane, Ida, Myra och alla nya och gamla Prime Stars medlemmar.❤️ Ni hittar mig förresten som @sashanorthstar eller @linneavikenas 🌟
Read more
Att få va med dig var att ha kontakt med en annan tid. Du ägde givetvis ingen mobil, hade svårt att förstå ...
Media Removed
Att få va med dig var att ha kontakt med en annan tid. Du ägde givetvis ingen mobil, hade svårt att förstå hur en skrivare faktiskt fungerade och allra helst lyssnade du på radio och läste korsord. Men precis allt annat än just det där nya kunde du. Safta, sylta och laga. Mangla lakan till perfektion, ... Att få va med dig var att ha kontakt med en annan tid. Du ägde givetvis ingen mobil, hade svårt att förstå hur en skrivare faktiskt fungerade och allra helst lyssnade du på radio och läste korsord. Men precis allt annat än just det där nya kunde du. Safta, sylta och laga. Mangla lakan till perfektion, få bort omöjliga blåbärsfläckar, bära tungt, cykla långt och alltid ställa upp för andra. När du lagade maten åt oss satt du ofta kvar på en pall i köket, du ville inte störa och tyckte det viktigaste var att vi åt upp. Ibland fick jag och mina syskon en inblick i den tid du kom från - genom dina många historier från barndomen slungades vi tillbaka i en tid där du åkte spark till skolan och sov skavfötters med familjen i kökssoffan. Ibland tyckte du själv att historierna var roligare än oss och då skrattade du så tårarna rann, kanske rann de också för att du saknande den där tiden innan allt det nya.
Smart var du också. När jag en gång fick höra hur få år du faktiskt gått i skolan kunde jag inte tro det, du som kunde och visste så mycket. Men så var du, intelligent på ett sätt som inte går att plugga. Och förutom det: så otroligt snäll och oegoistisk på ett sätt jag knappt vet om det existerar idag.
För mig som i princip alltid kände mig orolig och rädd var du en enorm tillgång. Ibland tänker jag att du var avgörande för min självbild, för i dina ögon var jag ”morsk” och duktig. Du berömde mig när jag packade min egna gympapåse(!), skröt om mig för folk du kände och tyckte mina teckningar eller texter var ”väldigt fina”. I dina ögon var jag modig och klarade allt jag tog mig för. När jag blev äldre och du såg något jag gjort kom du ofta med kommentaren att ”ja du har alltid varit så morsk du Hanna”. Det du kanske aldrig förstod var att ju du var en av anledningarna varför jag vågade.
För fyra dagar sen sa jag hejdå till dig, då var du bara ett skal av den du en gång varit och på väg bort. Och idag dog du. Att säga hejdå till dig är en av de jobbigare grejerna jag gjort men jag lovar farmor, jag ska vara morsk. ❤️Elsa Paulina Persson 1923/08/16 – 2018/08/06❤️
Read more
Loading...
HJÄLP MIG NU! Min bok ”Bränn alla mina brev” kommer ut senare i höst och nu sitter vi med omslaget. ...
Media Removed
HJÄLP MIG NU! Min bok ”Bränn alla mina brev” kommer ut senare i höst och nu sitter vi med omslaget. Vi har haft en rad olika förslag, men nu är det bara tre kvar och tävlar. Skriv en kommentar och säg vilken ni tycker jag ska ta. Förslag 1, förslag 2 eller förslag 3. Jag har en som jag gillar lite mer ... HJÄLP MIG NU! Min bok ”Bränn alla mina brev” kommer ut senare i höst och nu sitter vi med omslaget. Vi har haft en rad olika förslag, men nu är det bara tre kvar och tävlar. Skriv en kommentar och säg vilken ni tycker jag ska ta. Förslag 1, förslag 2 eller förslag 3. Jag har en som jag gillar lite mer än de andra, men era röster kan mycket väl få mig att ändra mig helt. Kort bakgrund till handlingen, så att ni förstår vad det är för bok som ska omslagifieras: För tre år sedan började jag gräva i min släkts mörker, alla bråk och uppgörelser, allt hat och all vrede. Det visar sig att urfadern till detta mörker är min morfar, Sven Stolpe. Där började allt. Han förgiftade släkten. Han var författare och debattör, och hans största fiende var Olof Lagercrantz. De bedrev ett 60 år långt krig mot varandra i spalterna. Deras hat mot varandra var så starkt att det nästan var märkligt. Vad kunde det vara som gjorde att de till och med skrev böcker om varandra och hur usla de var? När jag började gräva så fick jag allt fler ledtrådar till hur allt började. Det visade sig att det eventuellt var så att sommaren 1932 hade Karin Stolpe, min mormor, en kärleksaffär med Lagercrantz. Jag grävde och letade och sökte i arkiv, men kom ingenstans, tills jag en dag fick ett samtal från en person i släkten Lagercrantz, som sa: ”Jag har kärleksbreven mellan Karin Stolpe och Olof Lagercrantz från 1932.” Och plötsligt hade jag i famnen en otrolig kärlekshistoria som var både bland det vackraste jag läst och och bland det sorgligaste jag läst. En kärlek som brann en sommar, och som fick ett brutalt slut när Sven Stolpe kom dem på spåren. Jag är väldigt stolt över boken och blir mycket glad om ni vill hjälpa mig hitta rätt omslag till denna bok, som jag arbetat så länge med.
Read more
IM KALMAR RACE REPORT 3/3 Löpning 42 km: 4.07.22 Kom av cykeln i ledning och det var sjukt kul! En ...
Media Removed
IM KALMAR RACE REPORT 3/3 Löpning 42 km: 4.07.22 Kom av cykeln i ledning och det var sjukt kul! En riktig kick för mig och jag mjölkade den känslan så mycket in och ut ur T2, ”va, H45-klassen levererar liksom”:) Jag visste ju redan innan loppet att jag sannolikt inte skulle kunna springa speciellt ... IM KALMAR RACE REPORT 3/3
Löpning 42 km: 4.07.22
Kom av cykeln i ledning och det var sjukt kul! En riktig kick för mig och jag mjölkade den känslan så mycket in och ut ur T2, ”va, H45-klassen levererar liksom”:)
Jag visste ju redan innan loppet att jag sannolikt inte skulle kunna springa speciellt bra eller alls på grund av en skada/irritation på senskidan vid höger hälsena. Jag gjorde vad jag kunde innan loppet med behandlingar och vila men det blev nästan sämre när jag sprang mindre. Det är ingen ursäkt men en förklaring. Alla i gubbklasserna har ju NÅGOT som inte funkar 100 i kroppen men man får göra sitt bästa ändå. Innan jag drog på mig den här skiten i somras så var jag säker på att kunna springa i 4.20- till 4.30-fart på maran och göra 3.00-3.05. När jag vann Järnmannen och SM-guldet 1996 och var ung och babytjock sprang jag på 3.08 så jag kände inför att jag som sämst borde kunna springa på det igen!
I början sprang jag OK om än kantigt och hälsenan kändes. Jag ledde fram till 3 km innan ett helt gäng kom. Jag hängde i och vid 5 km kom jag ikapp @clasbjorling som hade en liten dipp. Vi sprang ihop i 6-7 km och det var en höjdpunkt, vi har sprungit många trevliga mil tillsammans! Fick bra langning och pepp vid special needs vid 14 km och jag kom till 19 km innan jag var tvungen att börja gå. Hela högerbenet var vid det laget ganska fucked. Fram till tidssplit 18.4 km höll jag 4.36/km vilket var oväntat snabbt med tanke på hur kasst det kändes.
Från den stunden var det ålning medelst hasning i mål. Att bryta var aldrig aktuellt. Istället tog jag tillfället i akt att heja på alla jag såg och mötte och prata med och peppa mina medtävlare.
Det var härligt att komma in på sista kilometern och highfiva alla i publiken. Jag promenerade hela upploppsrakan in. Det var svinkul. Bara kärlek och fina vibbar. All worth it!
Jag drack mest cola och RB men under min promenad blev det också en del chips. Något måste man ju roa sig med:)
Tack ALLA!
📷 @zorba68 @hannatrimmelfoto
Read more
Jag vill inte men ändå så vill jag att ni ska veta för att ni ska förstå, jag mår riktigt dåligt ibland. ...
Media Removed
Jag vill inte men ändå så vill jag att ni ska veta för att ni ska förstå, jag mår riktigt dåligt ibland. Att jag har elaka röster i mitt huvud, som säger riktigt elaka saker om mig själv, ibland. Många vet runt omkring mig, speciellt mina nära och kära men är också väldigt många av dem som inte riktigt ... Jag vill inte men ändå så vill jag att ni ska veta för att ni ska förstå, jag mår riktigt dåligt ibland. Att jag har elaka röster i mitt huvud, som säger riktigt elaka saker om mig själv, ibland. Många vet runt omkring mig, speciellt mina nära och kära men är också väldigt många av dem som inte riktigt förstår, men dem finns där ändå, på de sättet dem kan och det är jag väldigt tacksam för. Visst jag är starkare nu, mycket starkare. Men ibland svämmar de liksom över kanten och de blir alldeles för mycket. En dryg, elak kommentar tar jag inte åt mig av, men dem kommer tillbaka till mig sen, senare när de svämmat över kanten och jag får mina panikattacker. Ibland har jag såna dagar när jag inte känner ork eller har någon vilja till någonting utan att bara ligga kvar i sängen och inte göra någonting på en heldag. Då jag känner tomhet, ensamhet. Ibland behöver jag de dagarna också om de varit alldeles för mycket senaste dagarna eller veckorna. Ibland har jag svårt att sova, gråter på nätterna eller har alldeles för mycket tankar. Jag vill inte misstolkas som svag, för de är jag inte, jag är så stark och jag kämpar varje dag med min psykiska ohälsa. Jag är stolt över hur långt jag kommit i min resa och att jag finns kvar här på jorden, för förra året hade jag lika väl kunnat ta mitt egna liv. Men idag nästan exakt 1 år sen jag gjorde mig själv illa fysiskt, kan jag säga att jag älskar mig själv och vart jag är påväg, men jag kämpar, jag kämpar 24/7, för detta är inte något som bara helt plötsligt försvinner. Men nu vet ni, även om jag tycker detta är riktigt jobbigt att prata om, så är de något som behövs pratas om mer. Snälla alla där ute tänk er verkligen för innan ni skriver eller säger elaka saker till andra där ute. Ingen vet vad en annan människa går igenom. Alla borde ge varandra så mycket mera kärlek och alla borde verkligen lära sig att älska sig själva mer, ni ska leva med er själva resten av livet, gör något bra och var snäll både mot dig själv och andra. Var den du är, för de finns ingen annan som du och var stolt över dig själv, det är jag❤️❤️ #aldrigensam #psykiskohälsa
Read more
Loading...
I samarbete med @eucerinsverige <span class="emoji emoji2764"></span>️ Hela grunden till att jag först valde att tacka ja till denna ...
Media Removed
I samarbete med @eucerinsverige ️ Hela grunden till att jag först valde att tacka ja till denna fina kampanj #generationEucerin erbjöd mig, var att jag var så smickrad över att min bonusdotter Felicia ville göra den med mig. Jag såg tillfället att dela med mig av min varma relation till ... I samarbete med @eucerinsverige ❤️ Hela grunden till att jag först valde att tacka ja till denna fina kampanj #generationEucerin erbjöd mig, var att jag var så smickrad över att min bonusdotter Felicia ville göra den med mig.
Jag såg tillfället att dela med mig av min varma relation till min bonusdotter. Jag upplever att Eucerins värderingar överenstämmer med mina och det finns djup i den fina generationskampanjen, som jag känner igen mig i.
Bilden ovan är en bild av mig och Felicias mamma, -Andrea. -Min bästa vän och ”syster” sen många år. Det känns stort, varmt och självklart att dela med mig av vår nära vänskap och kanske inte är så självklart och vanligt egentligen (?). Jag valde som 22 åring den ”stora familjen”. Såg vinsten och kärleken i alla tjejerna, kvinnorna och generationerna. Jag är så tacksam för att Andrea tog emot mig, att hon delade med sig av Felicia och för att jag fick vara en del i hennes och hennes systers liv och att hon är en så stor del i mina döttrars liv. Att våra tjejer med ett åldersspann mellan 8-29år kan känna styrkan i att ha varandra. Att de vuxna döttrarna kan stötta de yngre tonåringarna och vara vackra förebilder och visa att man tar hand om varandra.
Jag är så glad för att jag har dig Andrea, för vår nära relation och för att vi stöttar varandra -och för att våra döttrar har många vuxna att vända sig till. Generationer är coolt. Du är cool! Love you!
❤️ -Klar favorit hyaluron filler!!! Alltid med!
Read more
Ni som känner mig vet säkert att jag är emot porr och all typ av övergrepp. Framför allt på barn. Och ...
Media Removed
Ni som känner mig vet säkert att jag är emot porr och all typ av övergrepp. Framför allt på barn. Och nu tänker ni: ”Vem är inte emot övergrepp på barn?! Och hur hänger det ihop med porr? Varför vara emot porr så mycket?” Jag vill säga så här: Jo, det hänger ihop när man tillåter att filmer med sexuellt ... Ni som känner mig vet säkert att jag är emot porr och all typ av övergrepp. Framför allt på barn. Och nu tänker ni: ”Vem är inte emot övergrepp på barn?! Och hur hänger det ihop med porr? Varför vara emot porr så mycket?” Jag vill säga så här: Jo, det hänger ihop när man tillåter att filmer med sexuellt övergrepp, en skev bild av kärlek och sex, sprids på nätet. Att titta på porr ger en skev bild av vad samtycke, sex, kärlek, jämställdhet, våld, relationer och njutning är. Det ger killar en bild av att de ska och får bete sig som de vill och det ger tjejer en bild av att de är underminerade mannens makt & vilja. Det finns alldeles för mycket våldsam porr som, enligt min mening, ÄR ETT ÖVERGREPP både på de som är med (pga fruktansvärda arbetsförhållanden. För visst ni väl att det inte råder kollektivavtals och ob- tillägg inom porrindustrin?) och på de som tittar. Man ser att det finns en ökning av sexuellt våld i yngre åldrar. Det har ökat med strypsex (?!) bland ungdomar och barn som tittar på porr börjar leka våldsamt och sexuellt. Utan att förstå vad de gör. Eller att det är fel.
Att man börjar med porr tidigt och sedan aldrig ventilerar det man ser (för att det är en samhällelig pinsamhet att prata om) riskerar att ge folk en skev bild av vad njutning är. Och vad orgasm eller sex är. Det kan blir förödande konsekvenser när det enda man ser av sex, är våldsamt porr. Från det att man är barn.

Och Nej, det är inte en helt enkel diskussion kring hur man ska jobba med frågan. Men någonstans måste man börja! Och Bank- Id kanske inte är det bästa om det riskerar att kapa andra sidor som är bra - men man kan inte heller låta porr finnas till hands för barn. Barn ska få vara barn. Och Nej, jag anser inte att det endast är ett föräldraansvar. Det är ett samhällsansvar. Vi har åldergräns på sex, vi har åldergräns på alkoholköp och på röstning. Det finns åldergräns på filmer. Det finns åldergräns på baren och klubbar. Vi har en samtyckeslag. Det borde finnas en åldergräns för att titta på porr.

Se mitt förra inlägg.
Read more
Sånt här kan inte tystas bort. Sånt här måste markeras. Visa var du står. Visa vilka du står med. All ...
Media Removed
Sånt här kan inte tystas bort. Sånt här måste markeras. Visa var du står. Visa vilka du står med. All kärlek till er som motdemonstrerar precis just nu i Sthlm idag, kärlek till dig som dagligen sprider kunskap där du bor och/eller på sociala medier. Du som riktar fokus, bygger mod och GÖR NÅGOT. ... Sånt här kan inte tystas bort. Sånt här måste markeras. Visa var du står. Visa vilka du står med. All kärlek till er som motdemonstrerar precis just nu i Sthlm idag, kärlek till dig som dagligen sprider kunskap där du bor och/eller på sociala medier. Du som riktar fokus, bygger mod och GÖR NÅGOT. Vi måste göra något! DET är att sprida kärlek. Valet närmar sig. NMR ställer upp i kommunval. SD växer och ses som ett ”vanligt parti” med podcast-myspysande partiledare som om partiet ens hade en hållbar politik eller tydlig idé utanför sina rasistiska, homofobiska och antifeministiska ageranden och ståndpunkter. Idag läste jag t ex att SD fått prideflaggor att tas ner i Härryda. Fräscht. Och precis just nu har NMR fått tillåtelse att protestera i Stockholm för att sprida sitt hat. Fräscht. En organisation som för fan vill avskaffa demokratin skyddas av dess grundlag och styrkan i yttrandefriheten. Jag kan inte få det ogjort, men jag har också rätt till min åsikt och jag tycker det är FEL. De använder sin makt, jag tänker använda min. Den 9/9 går jag till valstugan och utnyttjar min demokratiska rätt och röstar för det Sverige jag tror på, ett Sverige med tydligt antidiskriminerande ledarskap. Och idag utnyttjar jag min rätt till att uttrycka min åsikt. Gör det du också! Och så ni förstår. Jag kommer INTE låta kommentarsfältet vara öppet på denna post. Jag vill varken ha diskussion eller uppmuntrande ord här - för de hjälper inte nu. Håller du med ska du använda dina egna forum för att fortsätta sprida. Och håller du inte med, har du rätt till att göra precis samma sak. Stå för dina ord!
Read more
Imorse. Mamma: kommer du ihåg när du hjälpte en flicka som låg på marken i Sydafrika och du gick fram ...
Media Removed
Imorse. Mamma: kommer du ihåg när du hjälpte en flicka som låg på marken i Sydafrika och du gick fram till henne och gav henne vatten att dricka? - ’Nej Zoe, det kommer jag inte riktigt ihåg.’ - Jo du räddade hennes liv mamma, annars hade hon dött. Tänk så många du räddat livet på. Du har räddat mitt ... Imorse. Mamma: kommer du ihåg när du hjälpte en flicka som låg på marken i Sydafrika och du gick fram till henne och gav henne vatten att dricka? - ’Nej Zoe, det kommer jag inte riktigt ihåg.’ - Jo du räddade hennes liv mamma, annars hade hon dött. Tänk så många du räddat livet på. Du har räddat mitt liv!’ ... Jag vänder mig om till Zoe i bilen och säger: ’och Du mitt.’ Idag är Zoe Rose Janita Maria Häggkvist 9 år och har börjat 3:an i Nya elementar och är en glad, reflekterande och busig tjej som vilken annan lågstadieelev i sin skola. Jag minns samtalet veckorna innan jag skulle åka ned och hämta hem henne till mitt hjärta och mitt hem.. hot om att varken ensamstående eller gay borde få adoptera barn utifrån och om jag gör det så skulle hela ’helvetet’ braka loss emot mig. ( Egentligen var det kraftigare hot än så.. men orkar inte ta det här.) Men den som gräver en grop faller själv däri. För mig kom hela HIMLEN ned och blev bara ännu större i mitt liv när Zoe kom hem! Även min vuxna son kan idag vittna om det. Jag stod emot orden som kom emot mig med oerhört stort hat och missunnsamhet med ett försök att skrämmas ännu en gång.. men den här gången var det JAG som var LEJONINNAN och kunde ligga still och vänta in tiden. Jag kände igen den tandlösa kissekattens försök till ett härskande vrål i de små männens maktdjungel. Nu hade jag redan hunnit bli godkänd som adoptiv-mamma och giftet i orden kunde inte göra mig så svag som förr längre, bara skakig o förtvivlad men inte osäker. Att orden kom från någon jag en gång haft som min närmaste person i livet är än idag overkligt för mig! Men jag förstår allt mycket klarare nu i efterhand. Jag skulle ha lyssnat på min första mag-känsla och inte tillåtit mig att bli manipulerad som jag blev. Jag visste ju nånstans att det var fel med en stor varningsskylt mitt framför mig! Man blir visare med åren o tiden har läkt även många av mina sår..Men samma ränder finns kvar i många som söker makt o gör vad som helst för den, allt från å sälja ’väckelsemöten’ till blåbär! 👊🏼 Idag kom Zoe in i Adolf Fredriks kyrkokör!! 🙌🏻🎼🌟Glädjen är stor och fortsättning följer.. #räddaliv #adoption #zoe #frihet #jämställdhet
Read more
För sex månader sedan var det en väldigt lycklig dag i mitt liv, en dag då Stina blev min, en dag följd ...
Media Removed
För sex månader sedan var det en väldigt lycklig dag i mitt liv, en dag då Stina blev min, en dag följd av galet många fler dagar av ren lycka! Det här är personen jag ena dagen kan dra med till Stockholm för gokart, som nästa dag kan ta med mig till Lek & Bus-landet, och som den tredje dagen kan trösta ... För sex månader sedan var det en väldigt lycklig dag i mitt liv, en dag då Stina blev min, en dag följd av galet många fler dagar av ren lycka!
Det här är personen jag ena dagen kan dra med till Stockholm för gokart, som nästa dag kan ta med mig till Lek & Bus-landet, och som den tredje dagen kan trösta mig när jag ligger på ett golv och gråter, för att sedan bestämma att vi ska klättra upp i det högsta trädet hon hittar.
Det är personen som omfamnar mina brister (och bristningar), som tröstar mig när det är JAG som gjort någonting elakt, som väljer mig framför allt annat, som lär sig allt om mina intressen, och som låtsas tycka att min dåliga humor är rolig.
Det här är personen som kan vara vuxen och finklädd på en restaurang, för att sedan sitta i mjukisbyxor och gräva i en sandlåda med mig.
Det här är helt enkelt personen som jag kan vara precis hur som helst med, som jag kan göra precis vad som helst med, och som alltid är och gör detta med mig.
Hon är min bästa vän, min älskling, mitt allt, och jag älskar henne mer än jag någonsin trodde var möjligt ❤️❤️❤️
Read more
Valet 2018 Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— För ...
Media Removed
Valet 2018 Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— För ett år sedan simmade jag 300 km runt Gotland med folkhälsovisionen ”100 nya simhallar på 10 år”. Jag avslutade under Almedalsveckan och skrev i samband med det till VARJE riksdagsparti ... Valet 2018
Vem tar fighten för folkhälsan?
Vilka motionerar om motion?
————————————————————————
För ett år sedan simmade jag 300 km runt Gotland med folkhälsovisionen ”100 nya simhallar på 10 år”. Jag avslutade under Almedalsveckan och skrev i samband med det till VARJE riksdagsparti och dess partiledare om frågade om DERAS syn på folkhälsa. Responsen var öronbedövande tystnad. Nu gör jag ett nytt försök. Häng med fram till valet.
————————————————————————
Hej Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt!
Som jag förstår det så ligger era kärnvärden bland annat i att försvara de svagare och mer utsatta grupperna i samhället. Ni vill också utjämna klyftorna i vårt land. Ni är för en generös invandring och jobbar för integration av nyanlända flyktingar.
Men jag undrar vad er agenda är för den svenska folkhälsan?
Som ni säkert vet så är folkhälsan på nedgång. Den försämrade folkhälsan kostar vårt land upp emot 200 miljarder kronor!
Ni har som agenda, som jag uppfattar det, att investera mer pengar och resurser till vården. Men med tanke på hur oerhört stor del av den svenska vården som idag går till att hantera konsekvenserna livsstilsohälsa; VARFÖR INTE INVESTERA MER I FÖREBYGGANDE FOLKHÄLSA?!
Ni vet ju såklart att hälsa, motion och goda matvanor idag är en socioekonomisk fråga. De med lägst inkomst har i regel sämre hälsa. Hur ser er politik ut runt att förbättra folkhälsan i den målgruppen? Hur möjliggör och tillgängliggör ni motion och rörelse för dem med sämst ekonomiska resurser?
Visste ni att 40 svenska kommuner idag helt saknar offentliga simhallar? Är inte det en skandal? Och att simkunnigheten är på väg ned i Sverige. Sämst är den hos en av grupperna ni värnar mest om; nyanlända flyktingar och invandrare. Jag tycker att simkunnighet är en medborgerlig rättighet! Håller ni med?
Jag har en paroll som jag kallar INTEGRATION GENOM MOTION! Låter inte det som en bra ide? Inte bara är motion bra för både kropp & själ. Det är också ett suveränt sett att integreras i samhället. ➡️➡️
⬇️⬇️ Fortsättning i kommentarsfält!⬇️⬇️
#coltingsfolkhälsovision
Read more
Den tid i livet som jag just nu befinner mig i, kan nog av många anses vara den bästa. 22 år. Fri. Förbi ...
Media Removed
Den tid i livet som jag just nu befinner mig i, kan nog av många anses vara den bästa. 22 år. Fri. Förbi uppväxt med allt vad det innebär att behöva gå igenom. Livet framför sig. Det liv som en själv äger. Men just därför är det också den mest påfrestande av tider som jag varit i. Skolpliktens år är ... Den tid i livet som jag just nu befinner mig i, kan nog av många anses vara den bästa. 22 år. Fri. Förbi uppväxt med allt vad det innebär att behöva gå igenom. Livet framför sig. Det liv som en själv äger. Men just därför är det också den mest påfrestande av tider som jag varit i. Skolpliktens år är långt bakom mig. Tiden av ”fri lek” som följde därefter, utan förväntningar eller ansvar har känts ett tag att den snart runnit ut. Det som var så befriande, kul och enkelt att vara i innan, blir bara svårare och svårare att finna ro och glädje i. Tankarna ”Vad vill jag med mitt liv?”, ”Kommer jag kunna vara artist och skådespelare hela mitt liv? Är jag realistisk eller naiv?”, ”Jag kanske borde...”, ”Jag måste...”, tar över.
Här står jag. 22 år gammal. Fri. Med hela livet framför mig. I ett land där jag kan vara, bli, göra och bo vart och vad jag vill. Så vart fan börjar jag? Hur fortsätter jag? Jag känner mig för ung för att veta, men för gammal för att inte ha en plan. Och allt detta samtidigt som jag ser hur de flesta gamla vännerna, nu hittat sina svar. Har börjat läsa vidare. Någon är till och med färdigutbildad. Någon har köpt hus. Kanske skaffat barn. En annan har flyttat till och lever sitt liv i USA. Den tredje har kommit in i arbetslivet, skaffat sig bra jobb och trygg lön.
Och jag. Jag lever på ”fri leks” sista tid, improviserar, tror, känner, tänker, men har fortfarande fler frågor än svar. #komkomnära
Read more
Valet 2018 Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— För ...
Media Removed
Valet 2018 Vem tar fighten för folkhälsan? Vilka motionerar om motion? ———————————————————————— För ett år sedan simmade jag 300 km runt Gotland med folkhälsovisionen ”100 nya simhallar på 10 år”. Jag avslutade under Almedalsveckan och skrev i samband med det till VARJE riksdagsparti ... Valet 2018
Vem tar fighten för folkhälsan?
Vilka motionerar om motion?
————————————————————————
För ett år sedan simmade jag 300 km runt Gotland med folkhälsovisionen ”100 nya simhallar på 10 år”. Jag avslutade under Almedalsveckan och skrev i samband med det till VARJE riksdagsparti och dess partiledare om frågade om DERAS syn på folkhälsa. Responsen var öronbedövande tystnad. Nu gör jag ett nytt försök. Häng med fram till valet.
————————————————————————
Hej @liberalernas och Jan Björklund!
Du och dina kompisar i Alliansen anstränger er hårt för att profilera er som ett regeringsalternativ inför valet.
Får jag komma med ett förslag?
Våga ta ett nytt grepp! Varför inte lyfta en fråga som INGET politiskt parti lyfter? En fråga som är allomfattande och som inte bara påverkar individen utan hela vårt samhälle på ett genomgripande sätt.
Jag syftar såklart på den aktuella och akuta frågan om vårt lands FOLKHÄLSA!
Jag har till och med en paroll till er; "VI TÄNKER GÖRA SVERIGE FRISKARE!"
För ett land med friskare individer blir också ett starkare, bättre, lyckligare och mera konkurrenskraftigt land! Och självklart ett ekonomiskt RIKARE Sverige. Den försämrade folkhälsan kostar nämligen otroliga resurser, inte minst ur ett vårdperspektiv.
Man slår helt enkelt så många flugor med samma smäll! Är inte det en bra ide?
Du har ju tidigare varit mycket engagerad i den svenska skolan. Vi vet att våra barn blir mer överviktiga och mer stillasittande. Jag tycker alla barn har rätt till rörelse, motion och lek. Varje dag! På schemat! Aktiva barn lär sig bättre och mår bättre!
Vad tycker du?
På tal om skolan. Idag lämnar många grundskolan utan att kunna simma. Det tycker jag är en skandal! 40 svenska kommuner saknar en offentlig simhall. Fler har drunknat hittills i år än på många år! Borde inte alla få lämna grundskolan simkunniga, så säg?
Er liberala politik, som jag uppfattar den, handlar om sätta individens friheter, rättigheter och möjligheter i fokus. Vad sägs om en politik som då sätter individens möjlighet till hälsa, motion och rörelse i fokus?
#coltingsfolkhälsovision
Read more
OMG!!!! <span class="emoji emoji2764"></span>️ Hittade den här bilden på "lilla mig" som 1-åring i en låda uppe på vinden hos Tommy och ...
Media Removed
OMG!!!! ️ Hittade den här bilden på "lilla mig" som 1-åring i en låda uppe på vinden hos Tommy och Anita nu när jag var hemma.... Tänk att denna lilla Köpings kille skulle få växa upp och få gå igenom en jäkla massa jobbiga saker innan han äntligen flyttade upp till Stockholm redan som 16 åring.... ... OMG!!!! ❤️ Hittade den här bilden på "lilla mig" som 1-åring i en låda uppe på vinden hos Tommy och Anita nu när jag var hemma.... Tänk att denna lilla Köpings kille skulle få växa upp och få gå igenom en jäkla massa jobbiga saker innan han äntligen flyttade upp till Stockholm redan som 16 åring.... Jobbade som barn pojke i Djursholm, frukostvärd på Sergel Plaza Hotel, sälja kläder på NK Herrtrend, många roliga år som servitör på Café Opera, stylist assistent till Mona och Anna, servera kungen på hans 50 års dag, flytta till London några månader som blev nästan 12 år, efter ett 18 års förhållande stå på egna ben och flytta till Los Angeles där jag jobbat med några av världens största super modeller och Hollywood skådisar för några av världens största magasin och kunder under nästan 12 år, började göra TV vilket jag älskar, flyttade med min kille till Mexico City en stad som jag älskar, var med om 2 jordbävningar vilket fick oss att flytta till Playa del Carmen. Idag gift med min Antonio ❤️ och vi har våra två furry daughters CHIQUITA och FOXI, och tillsammans har vi börjat en ny resa med vårat lilla bed and breakfast @lacasapapiplaya vilket jag drömt om FOREVER!!!! Kan bara konstatera en sak: WOW LIVET ALLTSÅ!!!! 🙏 Hoppas fortfarande på många nya spännande äventyr.... Och en sak till som jag ALLTID säger #takecareofyourlovedones ALWAYS!!!! ❤️ Var rädd om dina nära och kära de är din röda tråd genom livet!!!! PUSS ALLA OCH SOM ALLTID MASSOR AV KÄRLEK.... J 😎
Read more
GULDVÄNNER. De här är Emma och Samuel och jag är TACKSAM till döds för att Gud satte mig i team med ...
Media Removed
GULDVÄNNER. De här är Emma och Samuel och jag är TACKSAM till döds för att Gud satte mig i team med två av Malmös skönaste personer! . Båda två är, precis som jag, med i EFS-församlingen United Malmö och båda var redan engagerade barnledare när jag anslöt mig till teamet. Tillsammans driver ... GULDVÄNNER.
De här är Emma och Samuel och jag är TACKSAM till döds för att Gud satte mig i team med två av Malmös skönaste personer!
.
Båda två är, precis som jag, med i EFS-församlingen United Malmö och båda var redan engagerade barnledare när jag anslöt mig till teamet. Tillsammans driver vi Wild Kids fredagshäng 💃😎.
.
Så.. i praktiken betyder det att människor som tycker det är kul att undervisa på söndagsskolan gör det, medan de som gillar att köra aktiviteter sköter den biten. Och gillar man bägge- som undertecknad- så är man såklart fri att vara med både på fredagar och söndagar. Rätt gåva på rätt plats (med utrymme till att kunna växa och utvecklas!).
.
Ikväll satte vi terminens schema! Det blir mycket skoj vill vi lova! Lyckades till och med lura med Emma och Sam på att vi ska ha ett miniläger innan jul. Såldes in direkt! Undertecknad råkar nämligen även vara en #lägerräv. 😆
.
Temat för terminens fredagshäng och andakter kommer vara "Jesus och jag". Gäster kommer att få komma och dela vittnesbörd, alltså berättelser om vad Jesus har gjort i deras liv. Något vi redan ser fram emot!
.
Säger God Natt med ett citat från Herr Samuel på fotot: "Jag är bara så taggad på vad barnen ska lära oss!". 👏👏👏
#svenskakyrkan #hjältar @unitedmalmo @efsnu @efssydsverige #jesusochjag #barnledare
Read more
SUNDAY RILEY - TIDAL Brightening Enzyme Water Cream <span class="emoji emoji1f4a6"></span> Efter att ha använt #GoodGenes från @sundayriley ...
Media Removed
SUNDAY RILEY - TIDAL Brightening Enzyme Water Cream Efter att ha använt #GoodGenes från @sundayriley så kände jag att jag måste testa fler produkter från märket. Så med min nästa beställning fick det bli bland annat den här krämen. #TIDAL är en vattenbaserad fuktkräm som ska ljusa ... SUNDAY RILEY - TIDAL Brightening Enzyme Water Cream 💦
Efter att ha använt #GoodGenes från @sundayriley så kände jag att jag måste testa fler produkter från märket.

Så med min nästa beställning fick det bli bland annat den här krämen.
#TIDAL är en vattenbaserad fuktkräm som ska ljusa upp, jämna hudtonen och återfukta.
Krämen innehåller hyaluronsyra som tillför fukt till huden men den innehåller även enzymer från papayafrukten som tillför en mild exfoliering till huden vilket resulterar till en jämnare hudton och mer lyster. Detta är verkligen en fuktkräm som både återfuktar huden på ytan OCH tränger in lite djupare.
Personligen så använder jag den som min nattkräm, och jag älskar den. Den känns som vatten mot huden, sjunker in snabbt och är helt underbar. Jag har testat att använda den på dagen under min make up och det funkade också utmärkt då den sjönk in, lämnade ingen hinna och förberedde huden med massa lyster.

I och med att produkten är packad med hyaluronsyra så är ett tips att använda den på fuktad hy så hyaluronsyran tränger så långt in som möjligt. Jag använder Kiehl’s - Iris Extract Activating Essence under.
TIDALs textur är lite annorlunda, den känns nästan som en gel på ansiktet men är lite fluffigare med en ljusblå färg.
Jag älskar att den är helt silikon och oljefri, så det du får ut är ren fukt och inte silikoner som mjukgör.
Jag kan tänka mig att TIDAL, kan passa de flesta hudtyperna men om man är väldigt känslig så hade jag rekommenderat att man testar den först innan man köper då den innehåller papaya enzymer. Testa får man göra utomlands då Sunday Riley inte säljs i Sverige :/ Jag beställer mina Sunday Riley produkter från @cultbeauty för £60 vilket motsvarar ca 750 kr. Det här är verkligen en utav de BÄSTA ansiktskrämen som jag har testat. Kommer absolut att köpa igen! #sundayriley #cultbeauty #recension #hudvård
Read more
Hejsan idag tänkte jag göra en novell! Som handlar om jag och dolly style jag tänker köra igång! { ...
Media Removed
Hejsan idag tänkte jag göra en novell! Som handlar om jag och dolly style jag tänker köra igång! { 10:00 } Jag vaknade upp med ett stort leende. jag gick ner till köket med ett högt ljud när jag gick på trapporna sen såg jag mamma var vaken " hej mamma" sa jag "hej gumman" sa mamma. Vet du att ... Hejsan idag tänkte jag göra en novell! Som handlar om jag och dolly style jag tänker köra igång! { 10:00 }
Jag vaknade upp med ett stort leende.💘 jag gick ner till köket med ett högt ljud när jag gick på trapporna😂 sen såg jag mamma var vaken " hej mamma" sa jag❤️💋 "hej gumman" sa mamma. Vet du att jag kommer vara med Dolly style i 1 vecka😻 " de såklart jag vet!😊" sa mamma. Då fnissade jag lite.🤐 { 12:00}
NEEJ! Jag blev ju försent!😭 Jag sprang så snabbt till Ica som jag skulle träffa dolly style där.😻 Oh där e dem!😍🔫 skrek jag
"Heej dolly style😭😍" sa jag och grät men "Ohh Heej gumman och båda tre tog bort min tårar och gjorde mig gladare"
"Kan inte fatta att jag ska vara med er tre" haha!😂❤️ "vad tänker du göra?" Började säga polly " men vänta lite vad heter du? " de måste man alltid fråga säger Molly , Molly Började hoppa och skratta
Jag heter Matilda😻😊😊🙂☺️ fint namn! Sa Holly sen började sa molly och polly med Tack så mycket ni med!💋 Jo vi ska överaska dig med att åka KARUSELLER I LISBERG😻😻 sa båda 3. Och jag som dör och älskar karuseller! JAAA BÖRJADE JAG HOPPA OCH LE SÅ MKT SÅ JAG INTE KUNDE SLUTA LE. Jo vi åker detta sa Holly........
-
Mer?💞
Read more
Ser tillbaka på detta år med stolthet. Slutade från ett jobb som skadade mig psykiskt och fysiskt. ...
Media Removed
Ser tillbaka på detta år med stolthet. Slutade från ett jobb som skadade mig psykiskt och fysiskt. Hur många ggr jag varit på akuten på grund av magkatarr och ändå stannade mot alla odds för att jag tyckte om mina kollegor. Alltså inte plan 4. (Viktigt att poängtera för de visste om hur jag mådde ... Ser tillbaka på detta år med stolthet. Slutade från ett jobb som skadade mig psykiskt och fysiskt. Hur många ggr jag varit på akuten på grund av magkatarr och ändå stannade mot alla odds för att jag tyckte om mina kollegor. Alltså inte plan 4. (Viktigt att poängtera för de visste om hur jag mådde men hjälpte mig inte).
Vågade söka till flygvärdinna något jag önskat väldigt länge men vågade inte att söka. Fick jobbet och idag flyger jag. Det är sjukt roligt och jag stor trivs. Bästa beslutet jag tagit.
Tog tag i min hälsa och började äta och träna rätt. Samt löste grymma personliga tränare som på riktigt fucking dödar oss. But did you die? (-14 cm runt magen men vem bryr sig jag mår fantastiskt)
Fått nya vänner och fan vad bra det är. Vänner med samma livsstil, som har mål och som får mig att kämpa på och tänka till.
Allt löser sig till slut. Men nästa år wow längtar🤗🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️
Read more
Frihet, massor av energi, insikt och kraft! Blickar över havet stående i den ”flygande pelikanen ...
Media Removed
Frihet, massor av energi, insikt och kraft! Blickar över havet stående i den ”flygande pelikanen som kissar i luften”. Imorgon är det val. ........... Vad för slags Sverige öppnar sömndrucket sina ögon på måndag? OBS, länk till bloggen i bio, där kan man få vara ANONYM🏻 ..................... Jag ... Frihet, massor av energi, insikt och kraft!
Blickar över havet stående i den ”flygande pelikanen som kissar i luften”. Imorgon är det val. ...........
Vad för slags Sverige öppnar sömndrucket sina ögon på måndag?

OBS, länk till bloggen i bio, där kan man få vara ANONYM👆🏻
.....................
Jag kommer INTE vara en av de "kändisarna" som ska försöka styra och manövrer din röst inför kommande val.

Vi röstar med våra hjärtan. Hur faan kan jag? Priviligerad, medelålders, vit, med jobb, förutsättningar och en fungerande kropp tala om för dig vad DU kanske ska rösta på?

Jag har väl ingen aning om DINA omständigheter, hur det ser ut i din hemkommun eller i din vardag??
Hur långt du har till BB, arbetet, barnomsorgen, brottsligheten, med SÅ mycket mer
.............
Det vore ju ytterst pinsamt om jag skulle försöka tvinga på dig mina värderingar och livssituation?
Utgå från din egen, och rösta med hjärta❤️ och förnuft.
Tänk på hur DU vill att samhället ska se ut när dina barn blir vuxna.
Lite NYFIKEN, naturligtvis är man anonym (på bloggen)
.............
Alla gapar och skriker, för att passa in och inte trampa sin arbetskamrat eller granne på tårna. Man rasar, förfäras. Hyllar, hycklar och nickar medgivande för att INTE tycka "fel" i någon annans ögon. Livrädda för att inte passa in i flocken. Kastas till vargarna. Offras
.

Vad kommer DU rösta på?
(Jag kommer oxå svara anonymt i kommentarerna)
...........
Och varför?
...........
Jag vill INTE ha någon smutskastning här/inne på bloggen nu.
Utan använd hellre ett bildat, civilicerat och lockande argument för VARFÖR man SKA rösta på just DITT parti.
Övertala med list och hjärna...
Att bara kasta skit tror jag ger motsatt effekt.
Ett kul litet experiment.
KAN vi hålla en VUXEN dialog på bloggen ELLER inte?
.....
Innan du postar ditt svar! Läs igenom en gång till. Argumentera FÖR dig själv. Inte EMOT andra. Det är svårare än vad man tror.
#defriavalet #röstmedhjärtat
Read more
I mitt liv finns det ett före och efter vad jag upplevde på Svalbard förra året. . En natt steg vi ...
Media Removed
I mitt liv finns det ett före och efter vad jag upplevde på Svalbard förra året. . En natt steg vi på en båt som skulle ta oss till en glaciär. Midnattssolen lyste upp såväl den blå himlen som det iskalla mörka vattnet. . När vi fortfarande hade flera timmar kvar till glaciären så kommer plötsligt ... I mitt liv finns det ett före och efter vad jag upplevde på Svalbard förra året.
.
En natt steg vi på en båt som skulle ta oss till en glaciär. Midnattssolen lyste upp såväl den blå himlen som det iskalla mörka vattnet.
.
När vi fortfarande hade flera timmar kvar till glaciären så kommer plötsligt vår guide fram till mig och säger ”Alice, Här var det fruset och is, för tio år sedan”.
.
Inte tio år, svarade jag, det kan inte stämma, menar du verkligen för tio år sedan? Jo sa han, jag åkte skoter just precis här för tio år sedan.
.
Sedan berättade han om vattnet som blivit för varmt för valarna, om ekosystemen som sätts ur spel och dess konsekvenser, och om jordskredet som dödat två personer på grund av att mark som varit frusen rämnar.
.
Det sker nu, sa han med eftertryck.
.
Hans ord bet sig fast och fick mig att minnas vad min mamma tröstade mig med som barn, när jag blev orolig för vad miljöförstöringen skulle leda till. Det kommer inte hända sa hon, vi kommer att sluta göra fel och ställa allt till rätta. ”Vi har flera hundra år på oss”.
.
Hon hade fel. Det sker NU.
.
Där och då bestämde jag mig för att ta varje tillfälle till att prata om klimatförändringarna och vad vi måste göra för att ställa om.
.
Därför, inför Nobelfesten förra året så kontaktade jag designern @beaszenfeld som lät sig inspireras av Arktis och smältande isar för att skapa den fantastiska klänning jag bar.
.
Och den var inte bara otroligt vacker, den gav mig också möjlighet att prata prata prata om klimatet hela festen och många gånger därefter.
.
Men en vacker klänning räddar inte planeten. Vi måste se till att Sverige fortsätter att utveckla och driva världens mest kraftfulla klimat- miljöpolitik.
.
Det hänger på miljöpartiet om det blir så eller inte.
.
#miljöpartiet #svalbard #klimatval2018 #klimatetkanintevänta .
.
#syntolkning: flertalet fotografier. Det första av mig med nobelklänningen på, de andra från Svalbard.
Read more
Det finns en stor rädsla hos många att plantera in större träd i en trädgård..<span class="emoji emoji1f622"></span> Klättra högt, eller ...
Media Removed
Det finns en stor rädsla hos många att plantera in större träd i en trädgård.. Klättra högt, eller "bygga kojor i träd med farsan", är snart ett utdött begrepp i den moderna barnfamiljen. Sånt som var vardag när jag växte upp i en villaträdgård. Då kanske ni förstår att jag går i gång, när ... Det finns en stor rädsla hos många att plantera in större träd i en trädgård..😢
Klättra högt, eller "bygga kojor i träd med farsan", är snart ett utdött begrepp i den moderna barnfamiljen.😢 Sånt som var vardag när jag växte upp i en villaträdgård.
Då kanske ni förstår att jag går i gång, när jag igår kväll kom ut till en trädgård hos en ung barnfamilj, där det arkitektritade huset som byggs, varsamt placerats in i en vacker ekbacke och till och med en av dom stora levande ekarna har integrerats i huset..😍
Sån här häftig arkitektur, där man jobbar nära träden i sin husdesign, det ser jag oftast bara i utländska designböcker från hela världen, där man har en helt annan syn på träd i boendemiljö.🙏🏼👏🏼👏🏼
Ni kanske vill göra ett litet avancerat test på mannen ni bor ihop med till morgonkaffet, om ni är osäker på hans inställning till stora träd i en trädgård...?😂
Framförallt om ni har en man som oftast, när det gäller trädgården, alltid börjar en mening med när han träffar andra... "Det är min fru som hittar på och sköter det mesta i trädgården..., jag är bara med och klipper gräset eller när det skall grävas.."😳
Dessa män kan tyvärr oftast helt sakna synen på det estetiskt vackra våra växter bidrar med, utan retar sig mest på löv å annan skit som kan blåsa runt från träd och råka hamna på tak å hängrännor på hans älskade huskropp han har investerat sina pengar i...😜
Så nu till testet...
Smyg fram telefonen framför hans ansikte och visa bilden på eken som växer upp ur ett hustak!👍🏼
VARNING!, gör det inte om han precis har klämt i sig en tugga av sin ostmacka...😬, han kommer nämligen direkt tappa andan, (med risk för hjärtstopp, vi vill ju inte att han skall dö), han kommer nämligen inte få fram ett ljud över den chockerande bilden du visar upp...!😳
Hans första ord när luften kommer tillbaka..,(här får du preppa öronen med bomull, för det kommer inte va nå vackra ord), "Hur f..n har dom tänkt, vet dom inte vad träd kan ställa till med..? Den "underhållsfria" mannen, skulle nämligen ALDRIG tolerera något annat än ett litet bortsprunget silverpäron på en höjd av MAX 1,5 meter, planterat MINST 7 meter från hans älskade, sterila huskropp...😃😢
Read more
Dags å jobba lite idag också..!! <span class="emoji emoji1f483"></span>🏻🏋🏻‍♀️<span class="emoji emoji1f384"></span>Ticketmaster.se Jul med CAROLA i Steninge slottsby. ...
Media Removed
Dags å jobba lite idag också..!! 🏻🏋🏻‍♀️Ticketmaster.se Jul med CAROLA i Steninge slottsby. Vilken är din jul-önskesång? Efter en galet härlig och intensiv helg med massa upptåg i musiken och kärlekens tecken ( bröllopssång på Anders & Johanna Lind Bagges stora vigsel, Husby festivalen, ... Dags å jobba lite idag också..!! 💃🏻🏋🏻‍♀️🎄Ticketmaster.se Jul med CAROLA i Steninge slottsby. Vilken är din jul-önskesång? Efter en galet härlig och intensiv helg med massa upptåg i musiken och kärlekens tecken ( bröllopssång på Anders & Johanna Lind Bagges stora vigsel, Husby festivalen, mottog läsarsångernas stipendium i Linköping + 2 kraxiga sånger av mig mm på samma helg) och som egentligen är mitt jobb - mitt liv, att göra så många olika saker men nu är det dags att highlighta det jag egentligen jobbar med nu.. 🙋🏻✌🏼🏹❤️ Jul med CAROLA & hennes vänner i Träladan, Steninge slottsby, Sigtuna! Tar över 1000 pers och du kan få både julmarknad samtidigt och julbord. För familjen, företaget eller par.
I helgen gjorde jag ’pro bono -gig’ ( sjöng gratis ) då man ställer upp för ’den goda sakens skull.’ Och det känns så bra! 🏹❤️👍🏼🌿 I am blessed.
Men att det faktiskt alltid blir jul ca en månad varje år och att så många med mig vill uppleva traditionsenlig julstämning gör att jag vill förvalta det förtroendet jag fått från publiken och tänker satsa fullt ut på min dröm att skapa en konsertplats för dig & för mig i en lantlig elegant miljö i en stor trälada i Steninge slottsby! Kan det bli bättre? 🌟🌟 25 min från Sthlm och 8 min från Arlanda. 🚗💨🚌🚕🏎💨✌🏼 Jag väljer hellre bort andra ’stora’ julförfrågningar där man kanske kan få ett större gage på ett enklare sätt i takt med slamret av bordsbestick och stora tv-skärmar men där man tagit bort det mesta av vad genuina julsånger heter och möjlighet för inspiration och återhämtning. Min jul-satsning är motsatsen till yta och fast food men med en musikalisk bredd och kraft som kommer att lyfta taket.
Jag vill bevara mitt sanna arv av julsånger i stark julglädje sedan 1983 med mina 5 släppta julalbum och bjuda in publiken till allsång och olika gäster som överraskar oss för varje konsert tillsammans med mina musiker och gospelkör.
Allt håller på att falla på plats i takt med att jag knyter band kring jul-kärvarna som jag frågat traktens bonde om.. ❤️🏹🎼 #julmedcarola #julmusik #gospel
Read more
Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i. Jag reflekterar över alla ...
Media Removed
Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i. Jag reflekterar över alla mina ord och sättet jag uttryckt mig på. Mina ord var väldigt nakna och det bodde en väldigt stark själ i min kropp, det gör det fortfarande. Jag erkänner att det är ett behov jag har, att gå ... Hittade en gammal bild då jag läste igenom en gammal blogg jag skrivit i.
Jag reflekterar över alla mina ord och sättet jag uttryckt mig på.
Mina ord var väldigt nakna och det bodde en väldigt stark själ i min kropp, det gör det fortfarande.

Jag erkänner att det är ett behov jag har, att gå tillbaka och titta på vem jag var då. När allt går så fort runt om så är det lätt att glömma och reflektera över vart man kommer ifrån. Det är viktigt.
En fråga jag ställde mig själv ikväll är, hur fasen jag kunde varit så orädd.
Jag minns när jag stog på en audition för att söka jobb som dansare för @kunguggla I 40 graders feber. (Jag fick jobbet) Hur jag flyttade till Grekland för att ”hitta” mig själv.
Hur jag har övervunnit en djup depression efter att fått rymma från mannen jag älskade pga misshandel. Hur jag idag faktiskt har förlåtit honom för att han är värd ett bättre liv än de han va i.

Jag har kämpat jätte hårt och senast blev jag priviligerad att måla live inne på en vägg för @chanelofficial , jag är den första i världen som gör en sådan sak för dem. Bara det känns overkligt.

Jag ska snart ha vernissage igen tillsammans med @alexandererwik . Inte trodde jag att jag skulle bli någonting mer. Inte trodde jag att jag skulle få bli priviligerad med att jobba med denna fina man.

Från att va helt rotlös till att få gå på kändisfester (även ha en själv) och dylikt i stockholm så kan jag känna att jag är så tacksam för att jag aldrig gav upp. Jag gav aldrig upp på mig själv och kommer aldrig någonsin göra.
Men när jag tänker efter.. vilken jävla resa. Fan vad bra jag är!

Tack till alla er som stöttar mig! Utan er skulle jag inte vara där jag är idag. ❤️❤️ Och till alla vilsna själar där ute. Ge aldrig upp på digsjälv. De du vill ha finns där ute. ❤️ God Natt ❤️ #minimalism #minimalist #minimal #älmhult #minimalistic #minimalistics #minimalove #känslor #instaminim #minimalisbd #simple #simplicity #keepitsimple #minimalplanet #love #minimalhunter #minimalista #minimalismo #beautiful #art #lessismore #simpleandpure #negativespace #nevergiveup #chanel #chanelbeauty #orginalartwork #artbyers #artcollector #stockholm
Read more
”You are a star” | Vilken dag idag. Började dagen med en intervju och sedan åkte jag till Formex. @janaheinrici ...
Media Removed
”You are a star” | Vilken dag idag. Började dagen med en intervju och sedan åkte jag till Formex. @janaheinrici och @dailyelegance_official bjöd på ett jättefint event, dom skämde bort oss med plockmat och bubbel. Så mycket fint, jag älskar det puderrosa, svarta, all spets och doftpinnarna. ... ”You are a star” | Vilken dag idag. Började dagen med en intervju och sedan åkte jag till Formex. @janaheinrici och @dailyelegance_official bjöd på ett jättefint event, dom skämde bort oss med plockmat och bubbel. Så mycket fint, jag älskar det puderrosa, svarta, all spets och doftpinnarna. Det roligaste var att få umgås med dom man skriver med nästan varje dag, så mycket skratt. Sedan lärde jag känna nya tjejer. En bunt av power ladies! Ägaren av Daily Elegance bar på ett fint halsband. Ett i guld, tunn kedja, nätt och där hängde den något, jo en liten måne. Det perfekta halsbandet. Den som känner mig vet vad jag tycker om månen. Och vad jag letat efter ett sådant halsband. Så jag säger att jag tycker det var så fint och sedan så tar hon av sig det och räcker det till mig. Jag fick det, kunde inte tacka nej. Så tacksam. Jag älskar det. Efter några timmar i montern så kramade jag dom, hejdå och med mig fick jag en goodiebag. I fanns blommor och en fin gåva. Ett halsband ”You are a star” i silver. Vi alla är stjärnor ✨. Svep till sista bilden så får ni se mina fina halsband och som namnet på märket så kände jag att det passade dagens träff; Daglig elegans 👌🏽
Read more
Revolutionera din träning med gummiband!<span class="emoji emoji1f4a5"></span><span class="emoji emoji1f4aa"></span> - Förr eller senare i sin träning når man en platå ...
Media Removed
Revolutionera din träning med gummiband! - Förr eller senare i sin träning når man en platå i form av styrkestagnering, sämre tillväxt eller att det helt enkelt blir tråkigt. Man går till gymmet och går igenom samma gamla övningar, med samma vikter och går på autopilot. - Känner ... Revolutionera din träning med gummiband!💥💪
-
Förr eller senare i sin träning når man en platå i form av styrkestagnering, sämre tillväxt eller att det helt enkelt blir tråkigt. Man går till gymmet och går igenom samma gamla övningar, med samma vikter och går på autopilot. 😥👎
-
Känner du igen dig?
-
Jag gör det iallafall. Det händer till och från och är en naturlig del av träningen. Idag tänkte jag ägna ett inlägg åt vad Du kan göra för att göra träningen roligare och mer utmanande utan att introducera nya övningar.🙌
-
Gummiband är ett utmärkt verktyg när man känner att man vill pröva något nytt. Det bibehåller graden av spänning på muskeln under hela rörelseomfånget och utmanar det även lite extra.😎
-
I videon ser ni en klassisk bänkpress. Jag använder vikter som är runt 30% av mitt max men ändå kan ni tydligt se hur jag kämpar för att lyfta vikten.😅
-
När man använder bandet i bänkpressen blir det som jobbigast ju högre upp du kommer för då sträcker vi ut bandet till max. I motsats till en vanlig bänkpress där de första 3 decimetrarna är jobbigast.🤯
-
På det här sättet utvecklar vi styrka i olika delar av rörelsen. Bandet är något du kan tillämpa i de flesta övningar; stångrodd, marklyft, knäböj, chins m.m.👌
-
Viktigast är återigen säkerhet; första gången är det alltid en bra idé att ha någon vid er sida. I videon fäster jag bandet under bänken och ser till så att jag får samma längd på bandet på båda sidor. Därefter placerar jag bandet så jag greppar det i handen så att det inte glider av under övningen. Börja med en lätt vikt och känn hur bandet förändrar rörelsen. Bli bekväma med det och sedan kan ni börja lattja med vikter.🤙😃
-
#gympro #gymprogbg #eriksberg #göteborg #pt
Read more
6 dagar sedan op och jag har fortfarande ganska ont är fruktansvärt stram i svanken men så lycklig, ...
Media Removed
6 dagar sedan op och jag har fortfarande ganska ont är fruktansvärt stram i svanken men så lycklig, verkligen allt fick ett lyft. Målet var att släta ut så mycket som möjligt på utsida lår och baksida lår. Bonus slätare rumpa. Min sida är väldigt slät även Framlår fick ett lyft och rumpan som ... 6 dagar sedan op och jag har fortfarande ganska ont är fruktansvärt stram i svanken men så lycklig, verkligen allt fick ett lyft. Målet var att släta ut så mycket som möjligt på utsida lår och baksida lår.
Bonus slätare rumpa. Min sida är väldigt slät även Framlår fick ett lyft och rumpan som ni ser. Kan bara spänna ena skinkan men den andra kommer nog oxå.
Äntligen känner jag att jag har chansen att träna mig till mina drömben och rumpa. Mitt mål är en stor stark kropp med tydliga muskler. Jag har hela tiden fått höra om olika sjukdomar (massa läsare ställer olika diagnoser på mig ) som gör att mina ben inte kan bli bra att det inte är hud osv. Jag har avskytt mina ben hela livet, kämpat så hårt och när jag själv tyckte dem var ok å vågade visa dem fick jag alla dessa kommentarer flera av välmening men ALLA gjorde ont.
Kirurgen har hela tiden sagt att det är mycket hud som veckar sig men jag vågade aldrig hoppas på detta resultatet. Jag är sååååå tacksam 💕

Nu rullar det in kommentarer om varför jag tar bilder uppifrån alltid, vem tar underifrån ? (Men självklart bjuder jag även på det. )att jag var finare som stor, osv Varför finns så många som vill leta fel på mig? Glädjs med mig jag har slitit hårt med att få ner 78kg, jag har varit modig och aldrig gett upp nu tycker jag om till och med mina ben. Glada för varandra så mycket roligare. Var en förebild inte nån som trycker ner med luddiga kommentarer. Jag är Sååå långt ifrån perfekt men är ärlig , hjälpsam och vill alla väl.
Det är svårt att bygga självförtroende men lätt att krossa nåns. Jag är stark och kan ta det mesta men alla är inte det.
Lyft upp inte trycka till

#bumbisresa #gråterlyckaöverminaben
Read more
När jag släppte min första bok vad de flera som sa att det va skönt att jag inte ritade så bra eller att ...
Media Removed
När jag släppte min första bok vad de flera som sa att det va skönt att jag inte ritade så bra eller att jag hade en medveten ful stil. Jag fattade ingenting. Till skillnad från allt annat som jag gör i livet så älskar jag verkligen mina illustrationer, stilen och världarna jag kan bygga. Det är ... När jag släppte min första bok vad de flera som sa att det va skönt att jag inte ritade så bra eller att jag hade en medveten ful stil. Jag fattade ingenting. Till skillnad från allt annat som jag gör i livet så älskar jag verkligen mina illustrationer, stilen och världarna jag kan bygga. Det är som att ha förmåga att andas en annan typ av luft när den vanliga luften inte räcker till. Eller lite som att leka gud. Först log jag lite för mig själv när jag läste såna typer av kommentarer, men sen blev jag fundersam, sen irriterad, men efter det blev jag istället nyfiken. Det jag tror att folk menar är att jag inte tecknar fotorealistiskt, eller att jag inte bryr mig om proportioner, om vissa linjer är skakiga eller spretiga, jag tänker att misstag och ickeperfektion är en stor del av livet. Så därför tänker jag att det på något sätt blir ännu mer verkligt om det också får finnas med. Jag har spenderat så många år och timmar av krokistudier, ja ni vet, när du tecknar en person som står framför dig, naken. Och det är verkligen fantastiskt att hitta alla muskler och vinklar som kroppen har, men jag tycker aldrig att fotorealistiskt tecknade utan personlig prägel eller stil blir magiskt.
Att reducera bra tecknande till att enbart handla om strävan efter eller önskan om att teckna någonting så fotorealistiskt som möjligt tänker jag är både dumt och snålt, för att inte tala om fel. Däremot finns det massa regler om seende, tyngd och perspektiv som kan fungera som verktyg. Och på den skalan kan varje tecknare bestämma själv vart hen vill gå. Det är det jag älskar med just tecknandet, att det finns en så otrolig bredd. Och att det på något sätt är en väldigt demokratisk och tillgänglig konstform. Och ja, tecknandet är ett hantverk och så som med allting blir du skickligare ju mer du håller på. Men det resan är inte en rak linje från streckgubbe till att teckna en exakt återgivning av ett fotografi. (Fortsätter i kommentar)
Read more
Varje gång jag går ut och går tar jag med mig en påse och en plasthandske i fickan. Varför? Jo för att ...
Media Removed
Varje gång jag går ut och går tar jag med mig en påse och en plasthandske i fickan. Varför? Jo för att slänga detta skräp i papperskorgen el i tunnan där det hör hemma! Jag drar mitt strå det kan du också göra! Framförallt lär dina barn att ta hand om miljön, man kan börja där. Att skräp slänger man ... Varje gång jag går ut och går tar jag med mig en påse och en plasthandske i fickan. Varför? Jo för att slänga detta skräp i papperskorgen el i tunnan där det hör hemma! Jag drar mitt strå det kan du också göra! Framförallt lär dina barn att ta hand om miljön, man kan börja där. Att skräp slänger man i papperskorgen. Jag och Linnea gör detta tsm när vi går hem från dagis. Jag vill att hon ska se hur det ser ut och jag berättar att detta skadar vår miljö. Vi måste ta hand om vår jord och djuren som lever här. Vi har bara en jord och det bränner i mitt hjärta av sorg att se all denna skit på våra gator och skog! Det är respektlöst, arrogant och omoget att bara slänga det rakt på marken där man står el går. Plast tar miljoner år att bryta ner, undrar om folk vet det?! Detta är skräp plockat på sträckan mellan vårt hem och bort till dagis, skrämmande. Gör din insats du med, börja idag! Och en sak till ser du någon bara slänga skräp på gatan var inte rädd för att säga ifrån , säg till personen att slänga det i en papperskorg. Alt ta upp det och säg att du kan göra det istl 😏 #skräponad #skräp #miljö #förmiljönsskull
Read more
Känner ni igen den här byggnaden? I hörnet av sveagatan 7 och skolgatan 48. Vackra Ordenshuset. ...
Media Removed
Känner ni igen den här byggnaden? I hörnet av sveagatan 7 och skolgatan 48. Vackra Ordenshuset. Jag kan med glädje och stolthet berätta att jag nu skrivit på ett kontrakt som gör att jag tar tillbaka den lokal som jag tidigare drivit verksamhet i med inflyttning 1/8 2019 Ni kunder som följt ... Känner ni igen den här byggnaden? I hörnet av sveagatan 7 och skolgatan 48. Vackra Ordenshuset. Jag kan med glädje och stolthet berätta att jag nu skrivit på ett kontrakt som gör att jag tar tillbaka den lokal som jag tidigare drivit verksamhet i med inflyttning 1/8 2019

Ni kunder som följt mig en tid vet att jag tillsammans med mina dåvarande kollegor Vanessa och Marcus byggde upp och drev Wish hairdressing i dessa lokaler. När vi bestämde oss för att gå skilda vägar och driva företag på olika håll startade jag Pia Stylist. Det var då bara en idé, en vision och en längtan. Något som behövde växa fram i lugn och ro utan ekonomiska hinder. Det var därför jag beslöt mig för att inte ta över lokalen i det skedet.

Nu 5 år senare har företaget och konceptet vuxit. Jag är inte längre ensam. Vi är nu fyra med olika professioner som arbetar tillsammans med att erbjuda privatpersoner och företag helhetslösningar när det handlar om hår, kläder, glasögon, make up och sömnad. Vi är nu Pia Stylist & Co.

Jag vill passa på att tacka er fantastiska kunder. Ni ger oss så mycket positiv energi och ni är också drivkraften att fortsätta utveckla det vi påbörjat. Ett stort tack vill jag också ge till mina underbara kollegor Karin, Tone och Stina som på riktigt är de bästa som finns
Den 1/6 2019 startar vi renoveringen av lokalerna och jag hoppas att ni vill följa med på resan
Med vänlig hälsning Pia
Read more
Snor bild från @bingorimer har inte haft tid att ta bilder på sistone alls! Asså livet hörrni?! Ibland ...
Media Removed
Snor bild från @bingorimer har inte haft tid att ta bilder på sistone alls! Asså livet hörrni?! Ibland tror jag att det inte finns någon i hela världen som gör så många saker samtidigt som jag gör men sen fattar jag såklart att de flesta tjejer gör det men shit alltså. Ibland... varför just idag? ... Snor bild från @bingorimer har inte haft tid att ta bilder på sistone alls! Asså livet hörrni?! Ibland tror jag att det inte finns någon i hela världen som gör så många saker samtidigt som jag gör men sen fattar jag såklart att de flesta tjejer gör det men shit alltså. Ibland... varför just idag? Men lyssna på det här. Igår, från hämtning kl 15.15 var det alla vanliga bestyr med middag, bad, Bingo var med så vi var två men utöver det. Båda killarna har fotbollsträning så två ryggor att packa (sjukt avancerat med boll, flaska, rätta shortsen, en liten macka mellan skola och träning..). Sen planera lunchmatsäck till Rambo, där är jag såklart sjukt avancerad. Jag jobbar med mat liksom. Hälsoprofil. Kastar inte ner nåt bara. Skolfotografering viktigt med skjorta. Stryka. Skolfoto för Rambo på torsdag och då de bor hos Bingo så ska det förberedas skjorta till Rambo med. Alla läxor!! Tre stycken för att vara exakt. Sen ska det läsas minst 20 min varje dag! Jumpa idag också! Separat påse med jumpakläder och handduk! Utomhusskor. Tjock tröja. Rambo kläder efter väder blir det regn kanske gummistövlarna.. packa matsäck åt mig själv. Gårdagens lax och zucchinplättar. Fick in en checkkredit från banken så måste sätta mig med betalningar till Polen och Tyskland innan det blir stopp på råvaror i fabriken. Tyskarna vill inte ge ut varor INNAN betalning. Tack Handelsbanken för förtroendet. Med cash alltså. Spela in en spot för podd inte glömma det. Måste fan fixa naglarna idag har plåtning imorgon. Ok, det har inget slut. Det som tar mest på mig, som gör ondast är ändå när Ringo (allt för ofta) säger: ”Katrin, du måste läsa veckobrevet. Jag påminner dig hela tiden”. Fan i helvete de där veckobreven ”fullmatade med information”. Jag har tre att läsa!!! Och sen förhålla mig till. Självförvållat? Jaaaaaa och jag älskar det jag klagar inte bara delar med mig!!! Blir nog ingen fyra.
Read more
Älskar’t.. färgerna, materialen, innehållet, budskapen, ljuset. Är hemma och kontemplerar ...
Media Removed
Älskar’t.. färgerna, materialen, innehållet, budskapen, ljuset. Är hemma och kontemplerar med fot i högläge på doktorns befallning. Han såg direkt på min fot igår att den var svullen och att jag hade varit ’en olydig tjej’ som inte hade haft den tillräckligt i högläge efter att jag opererade ... Älskar’t.. färgerna, materialen, innehållet, budskapen, ljuset. Är hemma och kontemplerar med fot i högläge på doktorns befallning. Han såg direkt på min fot igår att den var svullen och att jag hade varit ’en olydig tjej’ som inte hade haft den tillräckligt i högläge efter att jag opererade bort hallux valgus ( en slemsäck o brosk mm ) för exakt 1 vecka sedan. Plus att han hade nog följt mig på insta story och sett att jag dessutom fyllt år i helgen och haft lite kalas.. Men nu har jag inget val om jag ska bli riktigt bra efter operationen. Det känns faktiskt riktigt bra att i princip bli tvingad till vila i högläge med foten 24/7 och rekommenderad att se på film flera timmar i sträck.. När gjorde jag det senast? (Jo i april månad då jag var däckad i feber.) Jag har datorn bredvid mig sen imorse men gör allt annat än att se på film. Det är så mkt annat jag måste hinna bli klar med. Det är faktiskt sant. Man får göra prioriterings listor när man är lågstadie-mamma, egen företagare och artist! Och vårt inre måste vi också vårda.. så jag har tagit extra tid i min andaktsbok idag och lyssnat in. Somnade en stund till och med på fm. Känns så bra! Blir glad över att jag får den här tiden nu. Den är viktig. Den sätter tonen för mina stundande julkonserter och mina kommande år. Men framför för mig som människa. Att hinna landa i vad jag själv egentligen vill i mitt privatliv framöver och även i det synliga rummet. Det känns nästan exklusivt att inte synas hela tiden i media, eller det Är faktiskt exklusivt att inte behöva känna att man måste lägga ut något eller behöva synas hela tiden för å ’va med i matchen’. Den bollen har jag redan satt i krysset flera gånger om sedan -83 ..!! Såklart att det finns fler mål att göra men man prioriterar både tillfälle och utförandet för det mer nogsamt med åren.
Under tiden kan man fotografera i sitt kök vilket jag ÄLSKAR att göra! (Tog en kaffe med mina duktiga städ tjejer från Mipp.se ) Jag älskar ju verkligen att fotografera och att dela med mig. Och här vi får en plattform tillsammans som är ett oerhört betydelsefullt kommunikationsverktyg! Fantastiskt.
Stor kram från mig och mitt lilla höst-kort ifrån kammaren hemma.
Read more
JAG HAR ALLTID KUL MED EMMA OCH MÅNGA GISSADE RÄTT. NU ÄR DET OFFICIELLT. NU FINNS DET INGEN ÅTERVÄNDO. ...
Media Removed
JAG HAR ALLTID KUL MED EMMA OCH MÅNGA GISSADE RÄTT. NU ÄR DET OFFICIELLT. NU FINNS DET INGEN ÅTERVÄNDO. . Den 3e september är det dags för ÖTILLÖ Swimrun World Championship i Stockholms skärgård. Inför årets upplaga bildar Emma Igelström och Bingo Rimér tillsammans Team Garmin och ställs ... JAG HAR ALLTID KUL MED EMMA OCH MÅNGA GISSADE RÄTT. NU ÄR DET OFFICIELLT. NU FINNS DET INGEN ÅTERVÄNDO. .
Den 3e september är det dags för ÖTILLÖ Swimrun World Championship i Stockholms skärgård. Inför årets upplaga bildar Emma Igelström och Bingo Rimér tillsammans Team Garmin och ställs inför en extremt fysiskt krävande utmaning i en av världens tuffaste endagarstävlingar enligt CNN. – Det skall bli jättekul! Säger Emma Igelström.
– ÖTILLÖ är en dröm som jag har haft länge och det skal bli så kul att äntligen få göra det. Jag har stor respekt inför tävlingen och jag tror att det här kommer vara det tuffaste jag någonsin gjort.
Starten i ÖTILLÖ går den 3:e september kl. 06.00 i Sandhamn. Banan sträcker sig över 26 öar i Stockholms skärgård som man springer över och simmar emellan. 75km senare går man i mål på Utö. 65 km är löpning och 10km är simning i öppet vatten.

Emma som har sju världsrekord i bröstsim har de senaste åren tävlat i långdistans Triathlon. Förra året tog hon sig hela vägen till Ironman Hawaii Kona. Bingo Rimér har tidigare gjort Ironman och dessutom kört både Vasaloppet, Fjällmaran och Vätternrundan. – Jag har alltid haft en enorm respekt för den stora mytomspunna utmaningen ÖTILLÖ och är väldigt glad över möjligheten att för göra detta tillsammans med Emma Igelström och Garmin, säger Bingo Rimér.
– Jag och Emma är barndomsvänner och vi är båda två uppvuxna i den lilla staden Karlshamn i Blekinge. Jag minns hur Emma tränade mer eller mindre dygnet runt på Väggabadet under hela vår uppväxt för att bli världsbäst i simning. Jag kan inte tänka mig en bättre swimrun-partner än Emma och jag kommer med varm hand låta henne ta täten när vi skall ta oss an de enormt tuffa simningarna tillsammans mellan Sandhamn och Utö. Detta kommer förmodligen bli det mest spektakulära äventyret någonsin för oss båda. Jag är väldigt taggad men samtidigt jättenervös. 
@otillorace @garminsweden #teamgarmin @emmaigelstrom
Read more
Jag kan inte säga annat än att jag blev mycket glad över dagens fina nominering. Korparna är en av ...
Media Removed
Jag kan inte säga annat än att jag blev mycket glad över dagens fina nominering. Korparna är en av fem Nordiska filmer som kan vinna Nordiska rådets filmpris. Och extra glad blev jag över juryns nominering. Tack alla! Ur pressmeddelandet: Korparna nominerad till Nordiska rådets filmpris ... Jag kan inte säga annat än att jag blev mycket glad över dagens fina nominering. Korparna är en av fem Nordiska filmer som kan vinna Nordiska rådets filmpris. Och extra glad blev jag över juryns nominering. Tack alla!
Ur pressmeddelandet:

Korparna nominerad till Nordiska rådets filmpris
Jens Assurs film Korparna är Sveriges nominerade bidrag till det prestigefyllda Nordiska rådets filmpris 2018.
Under filmfestivalen i Haugesund idag presenteras de fem nordiska filmer som är nominerade till Nordiska rådets filmpris. Svenska bidraget Korparna är i gott sällskap med bland annat norska Thelma och isländska Woman at War.
Årets vinnarfilm, som får 350 000 danska kronor utöver äran, kommer att utses den 31 oktober under en ceremoni i Oslo där även Nordiska rådets övriga priser kommer att delas ut.
- Jag är mycket glad över nomineringen och juryns fina ord. De har sett den film som jag har velat göra, kompromisslös och med konstnärlig skärpa. Korparna kräver sin publik, och just därför är jag så oerhörd glad över att bonden Agne i Reine Brynolfssons unika tolkning engagerar och berör, både här hemma och ute i världen, säger regissören Jens Assur om nomineringen.
Det hyllade dramat Korparna, med Reine Brynolfsson i en oförglömlig roll som den plågade bonden Agne, är baserad på Tomas Bannerheds roman med samma namn och filmen är Jens Assurs debut som långfilmregissör. Assur har sedan tidigare gjort sig ett namn som fotograf och regissör, bland annat till de hyllade kortfilmerna Den sista hunden i Rwanda och Killing the Chickens to Scare the Monkeys.

Juryns motivering:
Jens Assurs debutlångfilm Korparna är helgjuten, detaljskarp, episk. Utsökta och nyansrika skådespelarinsatser, parade med ett lika stilrent som vackert foto, lyfter en berättelse om ett Sverige i förändring. Bonden Agne kämpar med jorden, med sina krackelerande drömmar, med sitt åldrande. Hans hustru försöker hålla den lilla världen samman medan äldste sonen längtansfullt spanar på sina älskade korpar i skogen. Det är 1970-tal, en tid långt borta och mycket nära. Med konstnärligt mod och kompromisslös konsekvens skapar Assur en gripande historia med universell räckvidd.
Read more
Loggar in på sso ibland i hopp om att jag kommer vilja spela aktivt igen, att det är något som ska dra ...
Media Removed
Loggar in på sso ibland i hopp om att jag kommer vilja spela aktivt igen, att det är något som ska dra tillbaka mig till Jorvik, den underbara, mysiga och magiska ön. Men även fast jag har alla minnen från spelet och gärna skulle vilja logga in dagligen så finns det inget sug längre. 🙁 Känns som ... Loggar in på sso ibland i hopp om att jag kommer vilja spela aktivt igen, att det är något som ska dra tillbaka mig till Jorvik, den underbara, mysiga och magiska ön.
Men även fast jag har alla minnen från spelet och gärna skulle vilja logga in dagligen så finns det inget sug längre. 🙁
Känns som att jag gjort allt man kan göra och att jag är klar.
StarStable kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och jag kommer vara evigt tacksam över att det var just Sso som gjorde så att jag träffat så många fantastiska personer, många som jag har daglig kontakt med och fortfarande träffar irl trots att man bor flera mil ifrån varandra.
Saknar verkligen spelet, speciellt åren 2014-2017. Det var då jag var som aktivast och var med i lite olika helt grymma klubbar och det är jag också otroligt glad över att jag fått chansen till.
Jag har växt som person, från en tyst, försiktig och blyg tjej till att iallafall vara lite mindre tyst, försiktig och blyg. 😂😉
Att jag till exempel skulle våga åka enda ner till Göteborg, helt själv för att träffa ett helt gäng med ”främlingar” på en spelträff. Det är stort!
Jag älskar spelet alldeles för mycket att släppa helt så jag kommer fortsätta att logga in lite då och då, speciellt vid roliga uppdateringar. 😁
Skulle vara kul att höra om hur ni har haft det, har ni tappat suget för spelet men lyckats komma tillbaka. Har det då känts som innan du tappat suget eller är det annorlunda att spela?
Länge sedan jag sa det nu men tack för att ni följer mig och för alla fina ord jag får.
Glöm inte att ni är fina varenda en av er! 💞 Kram
#StarStable #StarStableOnline
Read more
Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar ...
Media Removed
Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar små barn och jobb, i mitt fall en bebis och en treåring, som kommer med diverse ringar på vattnet som trots och förskoleförkylningar, utvecklingsfaser som rubbar sömnen hos samtliga ... Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar små barn och jobb, i mitt fall en bebis och en treåring, som kommer med diverse ringar på vattnet som trots och förskoleförkylningar, utvecklingsfaser som rubbar sömnen hos samtliga familjemedlemmar - och ett samvete som frekvent vrålar ”otillräcklig”. Att i tillägg ha ett jobb man älskar och där man allt som oftast fastnar i den så kallade ”honungsfällan” - allt är för roligt för att avstå - så kan det ibland bli lite för mycket.
Efter en intensiv vår, liten bebis och ett VM i fotboll så började kroppen säga ifrån, och den ska man ju lyssna på, innan det är för sent. Så jag kommer denna höst dra en aning i bromsen. För hälsans skull och för att fullt ut få spendera tid med vår bebis. Det betyder att jag kommer följa Uefa Nations League och Allsvenskan från TV-soffan istället och ta del av mina superkompetenta kollegors jobb den vägen, detsamma gäller årets fotbollsgala.
Jag har fått full stöttning och förståelse från mina chefer och min arbetsgivare @tv4 som verkligen lyssnat, brytt sig och löst allt på ett föredömligt sätt - vilket jag är väldigt tacksam för.

Det är egentligen inte mer dramatiskt än ett luftigare schema nu under inspelningarna av Biggest Loser och därefter fullt familjefokus fram till årsskiftet då jag hoppas kunna ta mig an ordinarie uppdrag med ny energi. Jag älskar mitt jobb och vill hålla i många år till och barnen är ju dessutom bara små en gång i livet och det vill jag såklart hinna njuta av med. Men framförallt att orka vara en bra förälder, och då behöver energidepåerna fyllas på. Och jag hoppas att jag lyckats dra i bromsen i tid denna gång, för det är lätt att bli kvar i den där honungsfällan längre än vad kropp och knopp pallar. Ni som precis som jag balanserat på den där tunna linjen, glöm inte bort just det. / Anna
PS hur alla ensamstående föräldrar får ihop livspusslet och det övermäktiga schemat är inget annat än en hjälteinsats varje dag.

PS2 han bakom 📷@jesperrodhborn är min alldeles egna hjälte som stöttar, coachar och står ut med alla tvära kast som detta jobb innebär. 😍
Read more
Filmtime! Link in bio! Kort version: Jag har inte känt filmskaparsug på typ ett år, men för några helger sedan gjorde jag det. Här är en film från den helgen. Lång version: Jag har haft en svacka när det gäller mitt filmskapande. Kanske har jag drabbats av det som många varnade mig för, ... Filmtime! Link in bio!

Kort version: Jag har inte känt filmskaparsug på typ ett år, men för några helger sedan gjorde jag det. Här är en film från den helgen.

Lång version:
Jag har haft en svacka när det gäller mitt filmskapande. Kanske har jag drabbats av det som många varnade mig för, att man inte ska göra sin hobby till sitt jobb. För då försvinner glöden.
Sist jag kände ett riktigt ihållande redigeringsrus, som jag älskar så mycket, var minst ett år sedan.

Det är många gånger jag har fått ett kreativt påslag och hög puls, tusen idéer i huvudet, vet exakt hur jag ska gå till väga för att gestalta min känsla i kroppen med filmskapandet som pensel. Men sen är det som att det kreativa påslaget plötsligt försvinner och jag tappar lusten. Det blev inte lika snyggt som jag hade tänkt mig, effekten av den övergången var inte så bra som jag trodde, färgerna blev inte som jag hade föreställt mig etc.
MEN! För några helger sedan var jag i Tänndalen med tre favoriter, en av mina bästa vänner @mattiasgothberg min flickvän @amandafast och hunden Freja.
Jag fick ett meddelande från marknadsansvarig i @itanndalen som sa ” Du julius, färgerna på löven är brutalt oranga nu och ni borde komma hit och spela in reklamfilmsmaterial till oss”. Eftersom jag gillar både honom, Tänndalen och oranga löv så var saken klar.
Under helgens gång så kände jag just det där, som det var så längesen jag kände, ett enormt kreativt påslag som höll i sig under hela helgen.
Detta resulterade i en 16 minuter lång vlogg som finns att tillgå, här och nu. Så om du har tiden får du gärna se den och skriv gärna vad du tycker i kommentarsfältet.
Hur som helst är jag jävligt glad att vi tog oss iväg och att jag återigen hittade min filmskaparglöd. Jag hoppas innerligt att jag ska få behålla den ett längre tag framöver.
Puss på er <3
PS, för bästa upplevelse rekommenderar jag HD, bra ljud och en rofylld själ.
@JuliusAspmanMedia @VisitSweden #Visitsweden #Exploreyourbackyard #tänndalen #visithärjedalen #härligahärjedalen
Read more
Sedan början av 2018 jobbar jag tillsammans med @reeboknordics som ambassadör, det betyder i mitt ...
Media Removed
Sedan början av 2018 jobbar jag tillsammans med @reeboknordics som ambassadör, det betyder i mitt fall tex att vi gör event tillsammans, att jag alltid har Reebok-grejer på fotograferingar och ett jättekul stort gemensamt projekt som lanseras nu i september som både jag och Hans jobbar ... Sedan början av 2018 jobbar jag tillsammans med @reeboknordics som ambassadör, det betyder i mitt fall tex att vi gör event tillsammans, att jag alltid har Reebok-grejer på fotograferingar och ett jättekul stort gemensamt projekt som lanseras nu i september som både jag och Hans jobbar med. Att få jobba med ett stort träningsföretag som Reebok med all den kompetens och erfarenhet och resurser de har är väldigt roligt och absolut en gammal dröm för mig! Jag har valt att springa enbart i Reebok-skor den här säsongen, jag hade inte ens testat deras löparskor innan 2018 så det kändes lite pirrigt. Det är flera som är nyfikna på vilken sorts skor jag använde på Ultravasan förra lördagen, 90 kilometer i blandad terräng kan vara knepigt att hitta bra skor till. Jag värmde upp mina ultraben i juni med Stockholm marathon plus 10 km innan och efter loppet, då sprang jag i ett par snälla asfaltskor som heter Harmony Road. Under sommaren har jag på landet sprungit in ett par terrängskor som heter All terrain craze som också är lämpliga för tex hinderbanelopp, med sula som har bra grepp, en tunnare och lite mer aggressiv känsla. Dom har kanaler för vattenavrinning (det hade jag behövt på Stockholm marathon när jag sprang genom alla duschar och hällde mycket vatten över mig, marathonskorna blev rätt tunga!). Tillbaka till Ultravsan då: Första 47 km (av totalt 90 km) går på blandad terräng: grusväg, stig, spång och myr, i år var det torrt och man hade kunnat ha en asfaltsko hela vägen. Från Evertsberg in mot Mora är det en hel del asfalt till att börja med och sedan grusad gångväg och grusväg. Jag använde terrängskorna fram till Evertsberg, jag upplevde bra grepp och kunde springa på både på den smala stigen med rötter och nerför slänter med bra känsla. MEN! Känslan att sätta sig på en bok i Evertsberg och byta till de snälla asfaltskorna var som att lägga sig ner på kudden när man är fasligt trött! Som att trippa på moln! Nu ska skorna få sig en tvätt och rengöring, det har dom förtjänat!

Ej sponsrat inlägg, recension av skoval på Ultravsan!
Read more
Nästa boksläpp är 12 oktober i Danmark. 🇩🇰<span class="emoji emoji2665"></span>️ Syndebukken är min nionde bok på danska, helt i fas med ...
Media Removed
Nästa boksläpp är 12 oktober i Danmark. 🇩🇰️ Syndebukken är min nionde bok på danska, helt i fas med Sverige med andra ord. Och nu sitter jag och arbetar med manuset till nästa Emma Sköld. Jag vet, det är söndag, men när ett manusarbete går bra är det lika spännande att skriva synopsis som att ... Nästa boksläpp är 12 oktober i Danmark. 🇩🇰♥️ Syndebukken är min nionde bok på danska, helt i fas med Sverige med andra ord. Och nu sitter jag och arbetar med manuset till nästa Emma Sköld. Jag vet, det är söndag, men när ett manusarbete går bra är det lika spännande att skriva synopsis som att läsa en fängslande bok. Nu när allt fortfarande är möjligt är det toppen. Jag inbillar mig till och med att jag behärskar hantverket. Sedan går jag in i en mörk manusredigeringsperiod präglad av tvivel, prestationsångest och deadlinepanik. Den enda medicinen mot sådana åkommor är kärlek. Alla fina ord från mina läsare, till exempel. Herregud, vad det gör skillnad för motivationen. 🙏 Nu gasar jag mot synopsisdeadline den 31 augusti. Och låtsas inte om det där andra som kommer sen ...
Read more
Gång på gång förundras jag över den här lilla damen. Så länge vi längtade och kämpade efter en liten ...
Media Removed
Gång på gång förundras jag över den här lilla damen. Så länge vi längtade och kämpade efter en liten att älska och så kom hon till oss, detta bedårande lilla barn Den här underbara lilla människan som ger oss så mycket lycka och förgyller våra dagar med gränslös kärlek och glädje. Ibland är ... Gång på gång förundras jag över den här lilla damen. Så länge vi längtade och kämpade efter en liten att älska och så kom hon till oss, detta bedårande lilla barn 💕 Den här underbara lilla människan som ger oss så mycket lycka och förgyller våra dagar med gränslös kärlek och glädje. Ibland är det svårt att förstå hur bra vi fått det, särskilt när man tänker tillbaka på hur obeskrivligt ledsna vi var när det inte gick under de där åren. Men nu är hon här och har gett livet en helt ny mening. Hon är verkligen allt och lite till. Jag trodde jag visste vad kärlek var, men sen hon kom öppnades en helt ny värld och ordet 'kärlek' och 'älska' fick en ny innebörd 💕
#MärtaWedebrand #förattjagälskardig #vårtallt #älskadebarn
Read more
Har ni någonsin varit uppe tidigt och tänkt? Bara tänkt. Tänkt på vad ni egentligen gör med era liv? ...
Media Removed
Har ni någonsin varit uppe tidigt och tänkt? Bara tänkt. Tänkt på vad ni egentligen gör med era liv? Det har jag. Denna morgonen var just en sådan. Vaknade exakt 04:32 (vilket jag räknade ut med hjälp av en extremt approximativ formel jag snabbt hittade på), pigg som en gris i England. Eftersom ... Har ni någonsin varit uppe tidigt och tänkt? Bara tänkt. Tänkt på vad ni egentligen gör med era liv? Det har jag. Denna morgonen var just en sådan. Vaknade exakt 04:32 (vilket jag räknade ut med hjälp av en extremt approximativ formel jag snabbt hittade på), pigg som en gris i England. Eftersom jag inte kunde somna om så ville jag testa något nytt. Jag gick ut på promenad, och tänkte. Efter att ha gått långt och tänkt länge kunde jag fortfarande inte komma fram till något vettigt svar på min fråga: vad gör jag med mitt liv? Jag satte mig en stund på en bänk med utsikt över Kungsholmen och fortsatte med mitt funderande. Jag kom inte på något. Mitt huvud var tomt. Stockholms gator började fyllas med gånggängare, en handfull cyklister och en enstaka förälder med en barnvagn eller sin hund. Aldrig både barnvagn och hund. Vilket fick mig att tänka. Varför hade inga föräldrar barn och hund? Var det för att hundägandets enda syfte är att simulera ansvaret som behövs för att ta hand om en snorig unge. En slags stödhjulsträning innan man tar steget att cykla utan. Ja, så kanske det var. Det lät ju ändå rimligt tyckte jag. Varför skulle man kosta på sig en hund och en unge samtidigt? Nä, det är för dyrt och alldeles för uttröttande. Denna insikten hjälpte mig dock inte ett skvatt med min frågeställning kring vettigt tidspenderande under den korta tid man får här på jorden. Jag satt fast. Bokstavligen. På något vis hade knuten på mina skosnören lossnat, och på något än mer oförklarligt vis hade knutarna kommit åter, fast runtom var sitt ben av bänkens motstånde hörn. Det var som om Gud själv hade straffat mig för att ha tagit upp en hel bänk med mina stora särade ben utsprida från bänkens mitt. Jag satt fast. Mina armar var helt enkelt inte långa nog för att nå till mina skosnören. Jag slängde som en blåval på en strand, jag vred som en mekaniker med en skiftnyckel någonstans på en bil där mekaniker vrider med skiftnycklar, jag sträckte mig så som jag gör när jag förlorar mitt självförtroende och måste dubbelkolla att jag fortfarande är längst av alla människor i närheten. Till slut kom jag loss. Jag hade lärt mig min läxa. Aldrig igen, i hela mitt liv, ska jag manssära.
Read more
I 28 dagar har jag, intensivt, väntat på att det här året ska ta slut. Och nu är vi snart där. Vid slutet ...
Media Removed
I 28 dagar har jag, intensivt, väntat på att det här året ska ta slut. Och nu är vi snart där. Vid slutet eller vid början, det är upp till oss att bestämma vad som är vad. Vad vi tar med oss och vad vi lämnar kvar. Och oavsett hur 2018 lämnar mig, så står jag ändå här. På två ben och med blicken i horisonten. ... I 28 dagar har jag, intensivt, väntat på att det här året ska ta slut.
Och nu är vi snart där.
Vid slutet eller vid början, det är upp till oss att bestämma vad som är vad. Vad vi tar med oss och vad vi lämnar kvar.
Och oavsett hur 2018 lämnar mig, så står jag ändå här. På två ben och med blicken i horisonten. Fortfarande påväg. Framåt och högre. Påväg vidare.
Ja, jag är en person som går sönder ibland. Som kämpar och faller.
Men jag är också en person som alltid reser mig upp igen.
Så, det jag tänker säga nu är inte till, inte för och inte om, året som gått. Det är till personen som reser sig, till mig och till er. Ingen predikan, inga löften, inga måsten. Bara några förhoppningar burna ur ett år som varit svårt och lätt och mycket och lite och allt däremellan.
Så. Till er och till mig:
Jag hoppas att 2019 är året du på riktigt lär dig att ditt eget värde inte är något andra kan ta ifrån dig.
Jag hoppas att 2019 blir året du fortsätter älska dig själv, även när andra människor inte älskar dig så som du älskar dem. För det betyder inte att du är tvingad att tycka sämre om dig själv. Tvingad att älska dig själv lite mindre, för att någon inte klarar av att ge tillbaka vad den fått.
Jag hoppas att 2019 blir året du skrattar lite mer, lite högre. Fostrar fjärilar i maggropen och drömmar i verkligheten. Och att du gör det som att absolut ingenting kan stoppa dig.
Jag hoppas att 2019 blir året där du skriver om historien, om du inte gillar den du är i den.
Jag hoppas att 2019 blir året du är snällare mot dig själv. Förlåter dem som gjort dig illa. Byter kapitel starkare och lättare för du vet vad de säger: ”att nå botten kommer lära dig saker som bergstoppen aldrig kan”.
Jag hoppas att 2019 blir året där du är lite friare, lite oräddare. Springer genom eld, över hinder, genom sommarängar och längst kustvägar. Är ditt eget äventyr oavsett storm.
Jag hoppas att 2019 blir året du kommer ihåg det vackra du läste när det var som mörkast. Att det där med att du är en stjärna i universum inte är sant. Du är din egen jävla sol.
Så.
Gå in i 2019 med glöden. Med elden.
Och blir det inget av det här så som du hoppats, så är det okej det också. Lev bara.
Bara lev. 🖤
Read more
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare ...
Media Removed
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut. Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske ... När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut.
Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske har jag kommit fram till något.
Kanske inte.
Jag har aldrig utgett mig för att vara någon jag inte är. Inte i min yrkesroll. Och ibland har det gjort mig osäker. Ibland har jag undrat om det är tillräckligt för att få historier berättade och avtryck satta. Ibland har det gjort att jag känt tvärtom.
Som i går.
Jag var inbjuden till Stora journalistpriset för andra gången och förra året vågade jag knappt resa mig från min stol för att jag kände mig så liten i sammanhanget.
Men i år... jag hade en helt annan känsla. Till hela grejen och kanske främst till mig själv. Utmaningen kändes trygg och sammanhanget roligt. Jag blev påmind om varför jag tycker att journalistik är det coolaste som finns och drog inspiration från så mycket jag bara kunde.
Samtidigt finns det fortfarande något i mig som tittar på allt som nu är på riktigt med förundran och förvåning.
För jag är fortfarande den där tonårstjejen från Söderhamn som gjorde sin första telefonintervju i sina föräldrars sovrum för att det var den enda plats som kändes trygg när nerverna var i totalt kaos och som lämnade den där första texten utan en ingress. Jag visste inte ens vad det var.
Jag bara gjorde.
Och i går satt jag vid ett bord där alla var etablerade och inspirerande och jag var yngst som alltid. En frågade hur jag tänker kring mitt sätt att jobba och jag skrattade när jag svarade.
”Jag bara gör.”.
Allt är sig likt och ändå inte.
Och det är väl det jag vill säga, antar jag. Att vi alla kommer att bära på tvivel kring vår egen tillräcklighet men att vi inte behöver ändra oss för att få tvivlen att försvinna.
Vi är alltid som allra bäst när vi tillåter oss själva att vara just det. Oss själva.
Med eller utan tvivel.
Då kan man till exempel få gå på en gala där man fållat upp benen på jumpsuiten med tejp och ta selfies i en spegel som den 90-talist man är.
Och det är ju inte fy skam.
Read more
Valborg i år spenderas på gymmet och med hemmamys. Jag vet inte om det är åldern eller tråkigheten ...
Media Removed
Valborg i år spenderas på gymmet och med hemmamys. Jag vet inte om det är åldern eller tråkigheten i en som ändå tycker att det är rätt skönt Annat var det i fjol när @annastaalnacke drog till med storparty, tur du inte är hemma i år och kan lura oss andra oskyldiga själar ner i fördärvet Trevlig ... Valborg i år spenderas på gymmet och med hemmamys. Jag vet inte om det är åldern eller tråkigheten i en som ändå tycker att det är rätt skönt 😅
Annat var det i fjol när @annastaalnacke drog till med storparty, tur du inte är hemma i år och kan lura oss andra oskyldiga själar ner i fördärvet 😂
Trevlig kväll allihop! ✨
Read more
Lite halvt inofficiellt så är det våran 2,5-årsdag idag. Med dig vill jag uppleva allt och lite till. ...
Media Removed
Lite halvt inofficiellt så är det våran 2,5-årsdag idag. Med dig vill jag uppleva allt och lite till. Jag bryr mig inte vad folk tycker och tänker, är så stolt över dig, varje dag. Älskar dig Lite halvt inofficiellt så är det våran 2,5-årsdag idag. Med dig vill jag uppleva allt och lite till. Jag bryr mig inte vad folk tycker och tänker, är så stolt över dig, varje dag. Älskar dig ❤️
Idag joinar jag #vintageveckan som min vän @mockingturtles startade för två år. Tanken är att fota ...
Media Removed
Idag joinar jag #vintageveckan som min vän @mockingturtles startade för två år. Tanken är att fota en outfit en köpt/fått i andra hand varje dag i en vecka för att inspirera till en mer miljövänlig garderob Jag tänkte ta flera bilder idag i och med att jag är så sen på tåget, men ljuset och mina ... Idag joinar jag #vintageveckan som min vän @mockingturtles startade för två år. Tanken är att fota en outfit en köpt/fått i andra hand varje dag i en vecka för att inspirera till en mer miljövänlig garderob 👌 Jag tänkte ta flera bilder idag i och med att jag är så sen på tåget, men ljuset och mina selfie skills svek mig.

Kjolen köpte jag på Fyrispark för 20 kr. Skärpet kommer från Myrorna. Toppen har jag ärvt av @frk.leek vars gamla kläder nog kommer synas fler gånger under veckan 💖
Read more
Idag är ingen vanlig dag, för det är din födelsedag. Hur skulle jag klara livet utan dig vid min sida? ...
Media Removed
Idag är ingen vanlig dag, för det är din födelsedag. Hur skulle jag klara livet utan dig vid min sida? Du är en fantastisk människa och den människan jag kan visa alla mina sidor för. Det finns inga tråkiga stunder med dig, vi gör alla situationer till dom bästa. Du betyder allt och lite till. ... Idag är ingen vanlig dag, för det är din födelsedag. Hur skulle jag klara livet utan dig vid min sida? Du är en fantastisk människa och den människan jag kan visa alla mina sidor för. Det finns inga tråkiga stunder med dig, vi gör alla situationer till dom bästa. Du betyder allt och lite till. Jag älskar dig min bästa vän❤️. Grattis @madeleinexoxo 🥂🎈🎈
Read more
10 år idag redan. Mycket har hänt, i världen och med mig. Jag har lärt mig så mycket och får ständigt ...
Media Removed
10 år idag redan. Mycket har hänt, i världen och med mig. Jag har lärt mig så mycket och får ständigt höra hur lik jag är dig. Min frihet och äventyrslust är detsamma som din var. Likväl som mitt känslospektra och min envishet till att klara av saker. Du lärde mig att vad jag än vill, det kan jag 10 år idag redan. Mycket har hänt, i världen och med mig. Jag har lärt mig så mycket och får ständigt höra hur lik jag är dig. Min frihet och äventyrslust är detsamma som din var. Likväl som mitt känslospektra och min envishet till att klara av saker. Du lärde mig att vad jag än vill, det kan jag 🌟
I och med att jag nu sålt min del i verksamheten på Smögen och Hunnebostrand så vill jag nu önska Oscar, ...
Media Removed
I och med att jag nu sålt min del i verksamheten på Smögen och Hunnebostrand så vill jag nu önska Oscar, Thomas och Scandinavian Resort all lycka till med Skärets Krog & Café, Smögens Närlivs & Bageri samt Loftet och Skärets Café i Hunnebostrand. Vill även passa på att tacka alla härliga gäster, ... I och med att jag nu sålt min del i verksamheten på Smögen och Hunnebostrand så vill jag nu önska Oscar, Thomas och Scandinavian Resort all lycka till med Skärets Krog & Café, Smögens Närlivs & Bageri samt Loftet och Skärets Café i Hunnebostrand.
Vill även passa på att tacka alla härliga gäster, personal, samarbetspartner och leverantörer som jag fått glädjen att arbeta med dessa 20 år.
Hoppas på att få träffa på er i framtiden på Smögen då som privatperson istället.
Glad Påsk!
Dennis
Read more
Efter att Sverige fått en ny högsta punkt, då Kebnekaises sydtopp smält på grund av det rekordvarma ...
Media Removed
Efter att Sverige fått en ny högsta punkt, då Kebnekaises sydtopp smält på grund av det rekordvarma vädret och därmed tappat sin första plats till nordtoppen, så riskerar fler att skadas i allvarliga olyckor. Farorna är nämligen större då nordtoppen är betydligt svårare att bestiga. "Naturligtvis ... Efter att Sverige fått en ny högsta punkt, då Kebnekaises sydtopp smält på grund av det rekordvarma vädret och därmed tappat sin första plats till nordtoppen, så riskerar fler att skadas i allvarliga olyckor. Farorna är nämligen större då nordtoppen är betydligt svårare att bestiga.
🌄
"Naturligtvis vill alla upp på den högsta toppen, man vill inte gå på näst högsta toppen. Så jag tror vi kommer få många som kommer ge sig på och gå över utan utrusning och chansa. Man kanske inte ser farorna heller riktigt, hur farliga dom egentligen är." säger fjällräddaren och bergsguiden Anders Bergwall.
🌄
"Det är många som stukar fötter och vrider knät, vilket inte är så konstigt. Men om man går över från nordtoppen till sydtoppen och ramlar så är det inte ett stukat knä – utan då är det stor risk att man förolyckas. Det ska vara änglavakt om det skulle sluta bra, men det har jag svårt att föreställa mig till och med." tillägger han.
🌄
Foto: Norweigan Armed Forces/TT
Read more
På många av bilderna ni ser har jag en gul jacka på mig. På den står det med stora svarta bokstäver: ...
Media Removed
På många av bilderna ni ser har jag en gul jacka på mig. På den står det med stora svarta bokstäver: Tierra Adventure Academy Det är en jacka jag bär med stolthet. Jag är en av de utvalda som i vår har genomgått allt ifrån hypotermi till bergalpinism till överlevnad i vildmark. Detta har ... På många av bilderna ni ser har jag en gul jacka på mig. På den står det med stora svarta bokstäver: Tierra Adventure Academy

Det är en jacka jag bär med stolthet.

Jag är en av de utvalda som i vår har genomgått allt ifrån hypotermi till bergalpinism till överlevnad i vildmark.

Detta har jag gjort tillsammans med 14 andra personer med olika bakgrund. Någon jobbar med PR. Någon som läkare. Någon som ingenjör. Någon inom sälj osv. Samtliga med varierande erfarenhet av "äventyrande". Men vad jag tror vi alla har gemensamt, är en dröm om att vara barn på nytt. Att klättra, springa, upptäcka. Någonstans på vägen kanske vi glömde hur man gör. Eller så skapade vi något svårt av något som var så självklart innan normer och måsten krokade sig fast i oss.

Tierra Adventure Academy är kanske inte först och främst vad det låter som för vissa. En äventyrsutbildning för våghalsiga andrenalinjunkies. TAA har till största del istället handlat om teambuilding. Vi har fått verktygen och blivit satta i situationer som det har varit upp till oss själva att lösa, tillsammans i par eller i grupp.

Det är just här man förstår varför gruppen som blev uttagen är så spretig. Vi har alla olika färdigheter, och syftet med detta var att hitta våra roller och lära av varandra.
En lärdom som vi skulle dra nytta av under våra egna äventyr.

Tack vare TAA sitter jag nu på en sten mitt i Trondheimsfjorden. Har en helt sanslöst jobbig men underbar expedition bakom mig. Ett par veckor fyllda av med- och motgångar. Med mig har hela tiden familjen i TAA varit. Små knep och trix som jag har lärt mig. Trots att vi inte gör våra äventyr tillsammans fysiskt, så gör vi dem tillsammans mentalt. Detta har funkat som en motivationshöjare när jag puttat upp cykeln med all packning för nån lerig backe där ingen satt sin fot på år och dar, regnet piskat i ansiktet, kroppen bett mig lägga av och både gps och täckning tackat för sig.
Men även tanken om att samtliga nu är ute i världen på sina egna äventyr, och hittar barnet i sig, gör mig glad och motiverad.

Vi avslutar dagens existentiella inlägg med Frank Borman: "Exploration is really the essence of the human spirit "

#postrutten #tierrasweden
Read more
SJÄLVUPPFYLLANDE PROFETIA! Ett uttryck som används i fråga om personer som många gånger har ett ...
Media Removed
SJÄLVUPPFYLLANDE PROFETIA! Ett uttryck som används i fråga om personer som många gånger har ett destruktivt beteende. De har ”fuckat upp” så många gånger så de tror själva att omgivningen förväntar sig mer fuck ups. Därför ger de omgivningen vad de tror att omgivningen vill se. Mera fuck ... SJÄLVUPPFYLLANDE PROFETIA! Ett uttryck som används i fråga om personer som många gånger har ett destruktivt beteende. De har ”fuckat upp” så många gånger så de tror själva att omgivningen förväntar sig mer fuck ups. Därför ger de omgivningen vad de tror att omgivningen vill se. Mera fuck ups. Vad kallar vi det när vi utövar samma beteende på oss själva? När jag inte når en viss nivå av prestation som jag förväntar av mig själv (nu talar jag om kost och träning) så vill jag inget hellre än att fucka ur totalt, gå utanför ramarna, go bananas och bara tröstäta en hel jävla dag, helg, vecka. Det beteendet skulle få mig att hamna på ruta ett varje gång, ja till och med på minus. Men samtidigt är det exakt vad jag förväntar av mig själv och flera gånger låter jag det sämre valet vinna över det bättre. Jag vältrar mig inte gärna i självömkan så som jag gör nu men jag undrar om folk förstår hur förbannat kluven jag är just nu när jag sitter och skriver. Jag har s.k cheatday idag. En dag i veckan där jag tillåter mig själv att äta precis vad och hur mycket jag vill för att sedan, resten av veckan, vara lite mer balanserad. I och med att jag inte klarade av det jag ville uppnå den här veckan så har jag just nu bara presenterat två alternativ för mig själv. Bestraffning genom att tröstäta eller bestraffning genom att inte ha cheatday. I mitt huvud (för det sitter BARA i huvudet, det vet jag) så existerar inte balansen idag. Det här var sjukt jobbigt att skriva om men de här hjärnspökena kommer jag nog slåss emot ett tag framöver. Det är inte så dramatiskt som det verkar när jag skriver men det känns ändå i magen. Jag hoppas ni fattar. Kram på er och ha en fantastisk helg! ❤️
Read more
Hej Hampus. Du är 8 år. Du älskar att showa, spexa och sjunga. Du tar varje tillfälle som ges till dig ...
Media Removed
Hej Hampus. Du är 8 år. Du älskar att showa, spexa och sjunga. Du tar varje tillfälle som ges till dig att göra det. Dina största idoler heter Jill Johnson, Linda Bengtzing och Suzanne Reuter. Du har stolt hängt upp affischer av dom alla i ditt rum. Du har precis börjat förstå att du inte är som ... Hej Hampus. Du är 8 år. Du älskar att showa, spexa och sjunga. Du tar varje tillfälle som ges till dig att göra det. Dina största idoler heter Jill Johnson, Linda Bengtzing och Suzanne Reuter. Du har stolt hängt upp affischer av dom alla i ditt rum. Du har precis börjat förstå att du inte är som dom andra killarna. Att du inte delar deras intresse för sport och spel, eller behov av att göra allt till en tävling. Du har också börjat förstå att dina intressen, idoler och affischer på idoler i ditt rum som du är så stolt över. Inte är något att vara stolt över. Varje gång du har en killkompis hemma plockar du ner de där affischerna och lägger under sängen för att sedan sätta upp igen när han har gått.
Jag ska inte ljuga för dig. Det kommer att bli jobbigt. Du kommer tappa bort den uttrycksfulla och känsliga pojken. Famla runt blind i machokulturens mörker och inte veta vem du är eller vart du ska. Du kommer att sluta sjunga. Du kommer att börja spela fotboll, utan varken talang eller vilja. Du kommer att sluta umgås med tjejerna som du är så trygg med, och istället umgås med killarna. Byta ut ömhet mot ryggdunk, ord mot tystnad och tårar mot..ingenting. Du kommer att göra allt du kan för att passa in och vara som dom andra killarna. Eller som du tror att dom andra killarna är. Din rädsla för att bli utstött, retad och skrattad åt kommer att vara så stor att du själv många gånger blir den som stöter ut, retar och skrattar åt de som inte följer normen och passar in. Allt medan du samtidigt bär på den känsliga pojken som spexar, har Linda Bengtzing som idol och mormor som bästa vän. Men gömt likt hur du gömmer affischerna under sängen i ditt rum när killkompisarna kommer över.
Hej Hampus, 8 år. Det är jag, Hampus, 21 år. Jag vill bara säga dig att det kommer en dag då den där rädslan inte äger dig längre. Att bli utstött och vara annorlunda skrämmer dig inte. Du kommer att hålla fram både pojken och affischerna för alla att se och ta del av. Du kommer göra och vara allt du vill och lite till. Jag lovar. #tadetsomenman
Read more
Kan vara den bästa valp jag träffat!<span class="emoji emoji1f44c"></span>🏻🐕🦘 Somnar direkt i bilen, inte rädd för nåt, inte orolig om ...
Media Removed
Kan vara den bästa valp jag träffat!🏻🐕🦘 Somnar direkt i bilen, inte rädd för nåt, inte orolig om man går iväg en stund, idag sa hon till och med till mig att det var dags för en kiss Sa jag att hon inte fyllt 9veckor än🏻 #paxthefarouk Kan vara den bästa valp jag träffat!👌🏻🐕🦘 Somnar direkt i bilen, inte rädd för nåt, inte orolig om man går iväg en stund, idag sa hon till och med till mig att det var dags för en kiss💕🐶 Sa jag att hon inte fyllt 9veckor än😁👍🏻 #paxthefarouk
Just hanging out with the peeps...Incredible that this is literally next to the largest shopping ...
Media Removed
Just hanging out with the peeps...Incredible that this is literally next to the largest shopping mall in Scandinavia! #ilovenature #solna #mallofscandinavia #sweden I och med att jag taggar denna post med #thegoodforce och #naturskyddsföreningen så skänker #godelisverige 100 ... Just hanging out with the peeps...Incredible that this is literally next to the largest shopping mall in Scandinavia! #ilovenature #solna #mallofscandinavia #sweden

I och med att jag taggar denna post med #thegoodforce och #naturskyddsföreningen så skänker #godelisverige 100 kronor till just Naturskyddsföreningen. Gör det du också (innan 11 juli)! Ett enkelt sätt att bidra till naturen!
Read more
När det är som värst.. då önskar jag till och med att jag kunde gråta. För att det skulle vara skönt. ...
Media Removed
När det är som värst.. då önskar jag till och med att jag kunde gråta. För att det skulle vara skönt. SKÖNT att GRÅTA! Jag kan trycka undan allt (utom panikångestattacker, men dom uppstår inte särskilt ofta nu för tiden som tur väl är) tills jag "har tid" att gråta.. Men jag måste "trigga" igång ... När det är som värst.. då önskar jag till och med att jag kunde gråta. För att det skulle vara skönt. SKÖNT att GRÅTA! Jag kan trycka undan allt (utom panikångestattacker, men dom uppstår inte särskilt ofta nu för tiden som tur väl är) tills jag "har tid" att gråta.. Men jag måste "trigga" igång det, tex med musik som betyder något särskilt för mig, läsa vad jag har skrivit om saker som har hänt.. Eller bara sätta mig i soffan eller lägga mig i sängen, stänga av tvn och släcka ner, och sen bara tänka på vad jag bär på innerst inne. Då kan tårarna börja rinna, om jag har tur.
Men varför trigga igång ångest och tårar? Varför "ta upp" saker som redan har hänt, saker som jag har förmågan att tänka bort när dom händer och sen bara gå vidare med min dag? Varför må dåligt frivilligt flera veckor efter att jag egentligen blev ledsen/arg? För att man måste tömma sig emellanåt. Ja, kroppen funkar så både fysiskt och psykiskt! Bär man på för mycket så exploderar man till slut! Jag har lärt mig det den hårda vägen. Vilket babbel tänker ni väl nu.. Men jag vill nog bara säga.. att bara för att någon verkar glad eller "som vanligt" så betyder inte det att personen inte är deprimerad/bär på något jobbigt längre. Man kanske bara har lärt sig att hantera det bättre eller någorlunda bra. Man kan vara precis lika deprimerad som man var för 1 år sedan, men man verkar mer "normal" utåt än vad man kanske gjorde för 1 år sedan. Så snälla, tänk på det ibland. Jag vet att dom flesta bara menar väl, men tro det eller ej.. det kan faktiskt bli för mycket av "vad pigg och glad du verkar nu för tiden!" och liknande, med. Det är då man verkligen börjar fejka för att man förväntas att alltid vara "pigg och glad" och till slut orkar man inte med det längre, och är tillbaka på ruta ett. Vet att det är svårt som anhörig.. ska man vara som vanligt och låtsas som ingenting, ska man uppmuntra osv. Försök bara hitta nåt mellanting ❤️
Read more
Dagens följtips! <span class="emoji emoji2764"></span>️ #Repost from @notondietanymore with @regram.app ... Hej! Eftersom det kommer ...
Media Removed
Dagens följtips! ️ #Repost from @notondietanymore with @regram.app ... Hej! Eftersom det kommer nya följare lite då och då tänker jag att det kan vara på sin plats att berätta lite om mig och mitt liv. Min familj består en man, tre vuxna barn, två barnbarn och en hund. Jag arbetar som SFI-lärare, ... Dagens följtips! ❤️ #Repost from @notondietanymore with @regram.app ... Hej! Eftersom det kommer nya följare lite då och då tänker jag att det kan vara på sin plats att berätta lite om mig och mitt liv.
Min familj består en man, tre vuxna barn, två barnbarn och en hund. Jag arbetar som SFI-lärare, men är egentligen historie- och svensklärare. Innan jag utbildade mig till lärare (då var jag 39 år) jobbade jag som dagbarnvårdare och sjukvårdsbiträde. Jag har även jobbat extra inom demensvården och på fritids.
Jag är oftast glad, dippar då och då, ibland rejält. Utmattningssyndrom och depression finns med i bagaget. Som så många andra har jag växlat i vikt nästan hela livet. Upp, ner och upp igen. Testat olika dieter, varit viktväktare otaliga gånger och alltid varit missnöjd med min kropp. Tränat för att bli smal, inte för att må bra.
Efter KBT och mycket mental träning på egen hand, bestämde jag mig för att det fick vara nog med att lägga så mycket energi på självhat. Jag började se HELA mig, inte bara detaljer på min kropp, och kom fram till att jag dög som jag var. Och jag slutade räkna kalorier, väga och mäta mat.
Och lite till:
Jag har alltid varit livrädd för att prata inför många människor och tvingade mig därför att gå en kurs i retorik. Efter det har jag både hållit tal för 100 pers och suttit med i en paneldebatt.
Jag äter absolut inte blodkorv.
Jag avskyr russin i mat, bröd och kakor. Jag ogillar verkligen att spela brännboll, kubb och annat i samma stil. Jag tycker om Pepsi Max, chips och dippa, solen, snö, svordomar, färger, choklad och mitt hem.
Read more
Söderpromenad med pappa, jag ser och hör världen genom honom. Hur tempot på allt stressar honom. Människor som går förbi för fort på trottoaren, flygplansljud, resväska på asfalt, övergångsställe-smatter, skolgårdsbarn, billarm. Han trycker min hand hårt och rycker till. Jag sätter ... Söderpromenad med pappa, jag ser och hör världen genom honom. Hur tempot på allt stressar honom. Människor som går förbi för fort på trottoaren, flygplansljud, resväska på asfalt, övergångsställe-smatter, skolgårdsbarn, billarm. Han trycker min hand hårt och rycker till. Jag sätter på honom slutna lurar med hans egen skiva. Kroppen slappnar av, han ler och pekar på hus och på havet. Skillnaden.
Ibland tror jag att jag behöver de här promenaderna mer än pappa. ❤️❤️❤️
Read more
If <span class="emoji emoji1f48e"></span> are a girls best friend. Then I say a good barber is a mans best friend! <span class="emoji emoji1f488"></span>🦁 Tack till @angeredhair_official ...
Media Removed
If are a girls best friend. Then I say a good barber is a mans best friend! 🦁 Tack till @angeredhair_official Said! The man tack för att du tar hand om mig, klämmer in mig vid opassande tider pga mitt schema och ser till jag inte ser ut som en uteliggare med jämna mellanrum. Jag önskar bara jag ... If 💎 are a girls best friend. Then I say a good barber is a mans best friend! 💈🦁 Tack till @angeredhair_official Said! The man 😄 tack för att du tar hand om mig, klämmer in mig vid opassande tider pga mitt schema och ser till jag inte ser ut som en uteliggare med jämna mellanrum. Jag önskar bara jag hade haft mer hår för dig att jobba med 😄 Grabbar, om ni har vägarna förbi och behöver en touch up, hör av er till Said. Jag lovar ni kommer aldrig vilja gå någon annan stans 😊🙌🏼 #AngeredHair #Barbershop #Said
Read more
Tog denna mäktiga bild på Statement, under Familjen Kaos uppträdande. Jag måste erkänna att jag ...
Media Removed
Tog denna mäktiga bild på Statement, under Familjen Kaos uppträdande. Jag måste erkänna att jag har ångest. När vi vaknar på måndag kommer vi leva i en ny verklighet. En verklighet där kvinnohatande, rasistiska homofober sitter på mer makt än någonsin i riksdagen, kanske till och med regeringen. ... Tog denna mäktiga bild på Statement, under Familjen Kaos uppträdande. Jag måste erkänna att jag har ångest. När vi vaknar på måndag kommer vi leva i en ny verklighet. En verklighet där kvinnohatande, rasistiska homofober sitter på mer makt än någonsin i riksdagen, kanske till och med regeringen. Jag är rädd. Men jag är inte uppgiven. Gud vi måste kämpa, fattar ni det? Bli aktiva, säga emot. Detta är en uppmaning till mig själv och till er. Vi måste organisera oss, utbilda oss, stå tillsammans. Kommentera gärna hur man kan organisera sig och stötta det samhället vi vill ha. Jag börjar; gå med i det parti du röstar på. Hjälp till på språkcafé i din stad. Vad mer kan man göra?
Read more
Äntligen har jag kommit igång med att dokumentera mina mönster jag har här hemma. Just nu har jag ...
Media Removed
Äntligen har jag kommit igång med att dokumentera mina mönster jag har här hemma. Just nu har jag fullt fokus på Maija Isola. När Sara @saaxsaax i förra veckan frågade om jag ville tillsammans med henne @tuvanasavi @annaadermalm och @antiamericandream bli admi. kände jag den där lusten ... Äntligen har jag kommit igång med att dokumentera mina mönster jag har här hemma. Just nu har jag fullt fokus på Maija Isola. När Sara @saaxsaax i förra veckan frågade om jag ville tillsammans med henne @tuvanasavi @annaadermalm och @antiamericandream bli admi. kände jag den där lusten igen att i mån av tid samla och visa allt det jag har här hemma dels i tygform men även info/dokumentation från gamla tidningar. Så jag sa ”Ja! visst” och cirkeln sluts lite med det i och med att jag var med redan för 10 år. Jag tog sedan tog sedan en lång paus 😊Så nu hoppas vi att fler än dom 9500 medlemmar som redan finns med vill vara med att dela, uppleva det här fantastiska med mönster. Många textilformgivare finns med i gruppen och fyller själva på med sina mönster dom en gång gjorde. Fantastisk! Rätten till bilderna som funnits med i dom gamla album äger naturligtvis du som tagit dom. Om du skulle se en bild utan ditt namn på i ett nytt album meddela oss på Facebook sidan så sätter vi dit ditt namn eller tar bort bilden om du inte längre vill dela det i gruppen💚Vi gör det här för att vi älskar mönster och glädjen med att dela med oss av all den kunskap vi samlat på oss under åren. Häng med vettja!🤗Gruppen hittar ni på Facebook TYGARKIVET 1950-1980 tal #tygarkivet1950till1980tal
.
.
#tyger #retrotextil #retrotyg #vintage #textil #fabric #pattern #506070tal #tyger #mönster #älskademönster
Read more
2018. Så mycket fint. Så mycket hemskt. På samma år. Som livet oftast är. Valle växte i magen och ...
Media Removed
2018. Så mycket fint. Så mycket hemskt. På samma år. Som livet oftast är. Valle växte i magen och kom till världen, blev sjuk och inlagd på sjukhus och sen frisk och visade sig vara världens mest harmoniska bäbis. Samtyckeslagen klubbades och firades efter år av kamp. Två av mina nära ... 2018. Så mycket fint. Så mycket hemskt. På samma år. Som livet oftast är.

Valle växte i magen och kom till världen, blev sjuk och inlagd på sjukhus och sen frisk och visade sig vara världens mest harmoniska bäbis.

Samtyckeslagen klubbades och firades efter år av kamp.

Två av mina nära och kära: min bonusmamma och min vän lämnade mig och många andra med hål i våra hjärtan.

Jag var med och släppte bok/spel/podd etc med saker män ofta inte pratar om. Deltagit i poddar om barnlängtan, statsministervisioner och att vara en uppstickare. Startat samordningsgrupp för #metoo-uppropen. Fått fler utmärkelser än jag kan ta in: superkommunikatör, två hederspriser, supertalang och årets viktigaste mama.

@makeequal flyttade till nytt kontor och gick från 6 till 16 anställda. Vi startade en folkhögskolkeurs och höll utbildningar, föreläsningar och workshops ca 200 gånger i 40 orter från Arvidsjaur i norr till Sjöbo i söder. Vi släppte kampanjer i form av allt från skohögar och förlåtbottar.

Jag deltog på manifestationer och höll torgtal med "jag med-budskap" och blusar.

Jag gick från långhårig till att skaffa mammapage, jag flyttade till ny lägenhet och köpte stuga (!!!!). Men samtidigt har vi ingen regering, klimatet går åt helvete och partiarkala strukturer har hamrats på men kulturmän vägrar släppa taget om makten... och mycket mycket mer skit.

Och NI har blivit väldigt många fler som följer, delar känslor, ideér och peppar kampen vidare - jag har nog instagrams snällaste följare. All kärlek jag får från er VARJE dag är ovärderligt. 💖
Read more
JULBREV 2018 Hej släkt o vänner! Snart är ännu ett år till ända och jag kollar lite i backspegeln. Ännu ...
Media Removed
JULBREV 2018 Hej släkt o vänner! Snart är ännu ett år till ända och jag kollar lite i backspegeln. Ännu ett år får jag avsluta och fira julhelgen med mina ungdomar och barnens mamma,Lena. Vi firar tillsammans med barnens kusin , Samuel med familj i Jönköping. Under alla år när barnen var ... JULBREV 2018

Hej släkt o vänner! Snart är ännu ett år till ända och jag kollar lite i backspegeln.
Ännu ett år får jag avsluta och fira julhelgen med mina ungdomar och barnens mamma,Lena. Vi firar tillsammans med barnens kusin , Samuel med familj i Jönköping. Under alla år när barnen var små var det stora med julhelgen just att få fira den med Berith och hennes familj. Patrik o Samuel var idoler hos våra barn. De var nästan som syskon. Nu får vi återigen möjlighet att ses igen med utökad familj. 2018 startade med att jag började som häktespastor på Sollentunahäktet. Något som varit en hemlig dröm några år att återigen få gå in och jobba med samtal och gudstjänster inom kriminalvården. Nu fick jag chansen. Jag hade jobbat 12 år igen inom socialtjänsten i Farsta och en epok där avslutades. Har där de senaste åren jobbat med projekt Drogfritt nätverk tillsammans kollegan o vännen Stefan Lindberg. Kändes ner i hjärterötterna att avsluta men det var tid att göra något annat. I maj månad blev jag installerad som häktespastor under en högtid i Andreaskyrkan. En fin högtid när jag efteråt vid fikat fick möta så mycket kärlek o uppskattning. Något jag burit med mig. Rastplats söder är en plats för gemenskap o gudstjänst som har funnits till i 10 år och som blivit ett viktigt nav i mitt liv. Jag finns där en dag i veckan och får där både ge och ta emot i vår Stillhetens mässa och samtalsgrupp. Jag är nu också medlem i Andreaskyrkan som vi samarbetar med. Strömsborg , en underbart vacker plats på Rådmansö är en plats som fått en växande plats i mina prioriteringar. En plats med ett flertal hus som drivs av en diakonal stiftelse och som vill ge människor vila o rekreation, inte minst människor i social utsatthet. Vi har regelbundna retreater och pilgrimsvandringar från Rastplats söder här. I familjen fick vi fira två examinationer ,Märta blev jur. kand i Örebro och och Anton gick ut personaladministrativ linje på Universitet i Linköping.I sommar möttes klanen Jonasson till släktträff på vår pappas barndomsö Hasslö. Det var den här sommaren som aldrig ville ta slut. Det är dagar som finns kvar inom mig. Så mycket yttre och inre värme.
Read more
Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa. Inser hur jag tagit mig till ...
Media Removed
Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa. Inser hur jag tagit mig till en plats i livet där jag inte längre definierar det jag gör om dagarna som jobb. Utan snarare som ett större samarbete. Dels på micronivå genom att ta emot kaffet av flygvärden. Men också på ett ... Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa.
Inser hur jag tagit mig till en plats i livet där jag inte längre definierar det jag gör om dagarna som jobb. Utan snarare som ett större samarbete. Dels på micronivå genom att ta emot kaffet av flygvärden. Men också på ett metaplan, att driva planeten vidare.

Jag tror inte det längre har med vad jag gör om dagarna, skriver,föreläser,möten, planerar,administrerar,packar böcker... Nej det handlar snarare om min inställning till det jag gör och att jag verkligen ser till att älska det jag gör. Att jag lever dagarna istället för att överleva dem. Jag trivs verkligen med mig själv om dagarna. Jag trivs med mig själv oavsett vad jag gör.
Så på detta vis känner jag mig just nu Arbetslös.

Jag läste i en bok att det bara finns två måsten i livet. Att välja och att dö.
Hm, så kan man säkert se det.

När jag sitter här uppe i luften så känner jag tvärtom, jag MÅSTE göra det jag gör. Om jag inte få leva ut allt det jag har inom mig genom att skriva, prata, möta människor, bidra o älska så dör jag!
Och det vill jag inte. Jag vill leva med en inre full gas. Vända på varenda sten. Upptäcka varenda träd. Lyssna på varenda fågel. Och lära mig älska allt och alla! Detta MÅSTE jag göra.

Så numera ser jag inte min arbetslöshet som ett val. Jag måste vara arbetslös!Detta är inget jag verkar välja. Det verkar snarare som om livet har valt mig.
Jag har aldrig sålt en föreläsning. Aldrig kontaktat ett förlag. Aldrig tvingat någon att läsa mina texter. Aldrig bönat att någon ska följa mig på sociala medier. Aldrig önskat något egentligen.
Jag har bara gjort. Och haft tillit.

Så är det nu iallafall.
Denna inre frihet kan jag inte ens beskriva i ord! Det handlar inte om yttre lycka, pengar eller coola fester. Det handlar om att mitt inre har utvecklats så pass att jag älskar att vara här. Här inne. Och så klart att jag har mat för dagen, tak över huvudet och kläder.

Så jag önskar att även du känner eller kommer få känna denna frihet. Att du börjar undersöka ditt inre.
Hur vaknar du på morgonen?
Med vilken inställning går du till jobbet?
Är du med mig i samarbetet?
Detta vackra samarbete!

Kram/Micke
Read more
~Drömmponnyn~ del 11 "Om harry" -vi har haft harry till salu i över ett år nu men ingen vill köpa honom ...
Media Removed
~Drömmponnyn~ del 11 "Om harry" -vi har haft harry till salu i över ett år nu men ingen vill köpa honom vi undrar om ni vill ha honom. -alla saker följer med skyndar sig rebeccas mamma att seja. Jag och mamma tittade på varandra en lång stund vi viste inte vad vi skulle seja. Efter ett tag fick mamma ... ~Drömmponnyn~ del 11 "Om harry" -vi har haft harry till salu i över ett år nu men ingen vill köpa honom vi undrar om ni vill ha honom.
-alla saker följer med skyndar sig rebeccas mamma att seja. Jag och mamma tittade på varandra en lång stund vi viste inte vad vi skulle seja. Efter ett tag fick mamma fram
-vi tar honom.
Jag burjade tjuta av glädje jag skulle få en till ponny.
Dagen efter kom en transport inrullande på gården mamma och rebeccas mamma hälsade på varandra och började prata Rebecca satt däremot kvar i bilen hon ville inte att jag skulle se henne. Men jag såg att hon var tårögd.
-Kom sa jag vi går och pratar lite.
Jag förstod inte vad jag precis hade sagt jag hade erbjudit mig att prata med Rebecca men hon svarade tyst -vist
Vi gick vägen till granngården.
- Jag förstår om du är ledsen men Harry kommer få det bra här.
- Jag vet sa Rebecca men jag kommer att få en ny häst en super fin d-ponny vi ska hämta honom nästa vecka. Sen pratade vi ett lågt tag om horse show som skulle vara om två månader och om ridskolans nya föl. Jag kunde inte förstå det Rebecca är ju snäll. När det var dags att ta Harry och seja hejdå till Rebecca bästemde vi att imorgon ska hon hjälpa mig att träna till horse show kl tre skulle det mötas hon skulle ta med sin aldra finaste c-ponny simonett........ Mer?😊
Read more
2019 börjar på ett fantastiskt bra sätt. Efter att ha legat dålig i ett dygn (och missat nyårsfirandet) ...
Media Removed
2019 börjar på ett fantastiskt bra sätt. Efter att ha legat dålig i ett dygn (och missat nyårsfirandet) så har jag o familjen landat på familjestugan i Arjeplog. Snötäckt backe och kall stuga innebär endel pyssel när man har ett hungrigt barn. Men vi börjar ha rutin även på det. Och nu har vi ... 2019 börjar på ett fantastiskt bra sätt. Efter att ha legat dålig i ett dygn (och missat nyårsfirandet) så har jag o familjen landat på familjestugan i Arjeplog. Snötäckt backe och kall stuga innebär endel pyssel när man har ett hungrigt barn. Men vi börjar ha rutin även på det. Och nu har vi landat, stugan börjar bli varm, middagen är intagen, barn (och man) sover.
Detta är tiden då hjärnan rensar och själen landar och känner in. Både själ, hjärta, intellekt och intuition ska jobba ihop för att sluta upp med vanor som inte ger något och börja med vanor som är bra för en. Detta är tiden då rutiner omvärderas, då hemmet rensas och saker behöver göras klart. Hemmet städades grundligt innan vi for. Allt tvätt är tvättad. Jag rensade det där lilla extra av allt och har massor med annonser ute för att bli av med saker och tömma hörn av saker som dammar. Varje år behöver vi rensa ut gammalt och städa, göra klart och göra de där sakerna som vi väntat och skjutit på i evigheter. Vi fastnar lätt i ”sen”, ”trötthet” och andra ursäkter till att låta grejjer vara ogjorda men det finns inget skönare för själen och tillfredsställelsen än att faktiskt ta sig tid att beta av det som ska göras. Hemma, i sinnet, fysiskt, på jobbet och med matintaget. Vad behöver jag ändra på för att optimera min tid? Vad mår jag bra av? Vad vill jag sluta med? Vad vill jag börja med? Hur vill jag leva? Vilka tankar tänker jag egentligen? Tänker jag sådant som jag identifierar mig själv med? Behöver jag motiveras? Vem ska då vara min coach? Behöver jag fokusera på rätt saker? Hur ska jag hitta vägar för att göra det?
Det finns mycket bra med den här tiden. Utrensningens och städningens tid. Min utmaning ligger i att våga sluta göra saker jag alltid har gjort, som jag egentligen inte längre vill göra. Det kan vara på jobbet men också hemma. Vad är din utmaning?

Jag hoppas du får en bra start på året och att du tar tag i det du behöver för att må bra och bli bäst på just det du drömmer om. Skit inte i dina drömmar. Skit hellre i vad andra tycker. (Det är också en utmaning för många). ❤️ Bilden representerar hur jag vill må. Alltid. Let’s do it! Låt 2019 börja!
Read more
Öppet brev till Felicia Bergström. Jag har inget problem med din kanal eller dess innehåll, du har ...
Media Removed
Öppet brev till Felicia Bergström. Jag har inget problem med din kanal eller dess innehåll, du har ett stort följe av en anledning och det respekterar jag dig för. Men jag blir extremt upprörd på den dubbelmoral du genom senaste åren utsöndrat, som skadat & påverkat andra människor och kreatörer. ... Öppet brev till Felicia Bergström. Jag har inget problem med din kanal eller dess innehåll, du har ett stort följe av en anledning och det respekterar jag dig för. Men jag blir extremt upprörd på den dubbelmoral du genom senaste åren utsöndrat, som skadat & påverkat andra människor och kreatörer. Jag VILL dig väl & jag VET att du säkert är en fantastisk människa; men du MÅSTE se över dina värderingar. Det du skrivit på din blogg motsäger ALLT du dagligen sätter ned foten för. Samma sak med mobbning. Du hängde ut mig inför 40 000 följare på Twitter då jag blockerade dig, för att du la dig i en diskussion out of nowhere. Helt plötsligt var jag & mina vänner några du ”alltid sett upp till” och blah blah blah. Du måste bli BÄTTRE och det säger jag för att jag vill dig väl. Det är också helt SJUKT hur dina högt uppsatta vänner bara accepterar detta. Riktiga vänner skulle hjälpa dig, istället för att bara ge dig en klapp på axeln och statera att du, som är så godhjärtad,ALDRIG skulle kunna vara rasistisk. Jag är sjukt less på att vittna detta beteende hos stora profiler. Om det hade varit jag, eller någon annan mindre kreatör som skrivit EXAKT som du uttryckt dig om ”sv*rtskallar” så skulle vi, med all rätt, få höra på ett eller annat. Jag tycker du har slut på frikort nu och jag riktar mig inte till dig för att vara elak - jag riktar mig till dig för att jag genuint vill se en övergripande förändring bland många kreatörer som backar varandra i vått & torrt oavsett gärning. Med den här logiken skulle jag kunna mörda någon, be om ursäkt och få beröm för att jag varit ärlig & att ”Pontus är den MINST mordiska person jag känner!❤️”. Fattar ni? Jag vill INGET ont med det jag skriver. Jag vill se förändring & det börjar med att faktiskt säga ifrån på ett vuxet sätt när någon beter sig såhär. Varför säger folk med enkelhet ifrån till @joakimlundell när han gör något, men inte till @fellsis ? Varför? Är det verkligen så illa att det FINNS en inre ”PK”-krets av kreatörer som backar varandra, oavsett handlingar? Jag hoppas verkligen inte det. Och jag hoppas du tänker efter i framtiden innan du hänger ut människor över något som du SJÄLV har i garderoben.
Read more
I våras höll jag på att krascha fullständigt. Ni minns när jag åkte till Kap Verde? Den där resan jag ...
Media Removed
I våras höll jag på att krascha fullständigt. Ni minns när jag åkte till Kap Verde? Den där resan jag egentligen skulle göra med mitt ex och vår dotter? Med det blev plötsligt med min mamma istället? Det stormade rejält då. Jag var mitt uppe i det intensiva arbetet av min självbiografi och det ... I våras höll jag på att krascha fullständigt. Ni minns när jag åkte till Kap Verde? Den där resan jag egentligen skulle göra med mitt ex och vår dotter? Med det blev plötsligt med min mamma istället? Det stormade rejält då. Jag var mitt uppe i det intensiva arbetet av min självbiografi och det jobbet tärde REJÄLT på mig. Att gräva ner sig i gamla smärtsamma minnen och bearbeta hela sitt liv. Det var enormt krävande och väldigt jobbigt. Samtidigt så gick jag genom ett väldigt intensivt arbete med min terapeut, jag gjorde podden som vanligt, jag föreläste och jag var småbarnspappa. Jag kände mig med andra ord EXTREMT stressad och sliten denna period. Och mitt i allt detta så berättade mitt ex att hon träffat en snubbe. Precis när vi skulle dra till Kap Verde. Jag går sönder och samman. Inte för att jag nödvändligtvis ville ha henne. Det gör bara så jävla ont. Vår lilla speciella familj splittras.. ALLT förändras! Och under veckorna som följer så känner jag mig så jävla ensam, arg, avundsjuk, förtvivlad, utanför och ledsen. Och svag.. Så jävla svag! Och jag hanterar inte detta bra alls. Jag blir den sämsta möjliga versionen av Nemo. Ska Nova få en ny pappa nu? Ska jag dö ensam? Rädslorna äter upp mig. Och alla känslorna bara stormar omkring inom mig. Allt är kaos. Jag rasar i vikt, blir vegan, bleker håret och gör alla möjliga konstiga saker. Går genom en riktig kris! Jag börjar dessutom känna tendenser till utbrändhet pga allt jobb och all stress. Känner mig yr, energilös, glömsk, lättirriterad och sover USELT.. Det är några fruktansvärda veckor. Och jag trodde aldrig att det skulle bli bättre. Men jag drog i handbromsen i grevens tid. Gjorde en del viktiga ändringar i livet. Tömde mitt schema så gott det gick. Red ut den värsta stormen. Och det blev faktiskt bättre. Sakta men säkert. Och idag är det bra. Väldigt bra till med mig. Jag tog mig ur den där skit-perioden. Och idag så är boken klar, Nova går på förskolan och jag har plötsligt massa tid över i vardagen. Stressen och ångesten är helt borta. Jag känner mig pigg, glad och laddad inför en väldigt spännande höst. Och så har jag träffat någon jag tycker om också. Det är fint. Ville bara berätta det.. ❤
Read more
 #klivintepå Snart dags att rösta och jag kan inte nog säga hur viktigt det här valet är. Jag har förstått ...
Media Removed
#klivintepå Snart dags att rösta och jag kan inte nog säga hur viktigt det här valet är. Jag har förstått att många är ”missnöjda” om vill tillbaka till gamla traditioner (vad är det ens?), eller vill dra ner på invandringen från icke nordiska länder. Ok vi tycker olika. Vad jag däremot inte ... #klivintepå Snart dags att rösta och jag kan inte nog säga hur viktigt det här valet är. Jag har förstått att många är ”missnöjda” om vill tillbaka till gamla traditioner (vad är det ens?), eller vill dra ner på invandringen från icke nordiska länder. Ok vi tycker olika. Vad jag däremot inte kan ta in är hur passiva människor är. Hur de istället för att engagera sig i ”sina” frågor och försöka jobba med de partier vi redan har, väljer att lägga sin röst på ett ungt oerfaret parti med rötterna i en brun sörja av förnekelse, okunnighet, förtal, och järnrör?! Ett parti som på riktigt tycker att det är en bra idé att inskränka aborträtten eller är så pass omoderna att de fortfarande tror att kärnfamiljen är det enda som gör folk av folk? Som är det SISTA partiet du ska rösta på om du bryr dig ens en smula om miljön eller om du tror att jorden är rund?
När jag talar med (män) som är mer positivt inställda till SD får jag nio gånger av tio höra att jag inte har några argument att komma med alternativt avfärdas jag med att jag bara ”pratar med känslan” och inte förnuftet, typiskt kvinnor liksom...
Hur kan jag tala på annat vis, för mig gäller det livet och mina barns framtid i allra högsta grad. Jag har lusläst deras hemsida och har man normalkritiska glasögon på sig är det faktiskt ingen härlig läsning, lägger du till alla uttalanden i olika debatter eller saker som sagt av representanter på lokal nivå känns det bara som början på något riktigt dåligt. Nu senast avfärdades min oro med att Hitler vad ju en riktig ledare, den här Åkeson har ju ingen koll alls och är inte av samma virke, därför behöver jag inte ”oroa” mig.
Men alla som står bakom då? Och ponera att de avlar fram en galnare typ med högre IQ, vad händer då? Ska alla snubbar (statistiskt sett), följa honom hela vägen till The Handmaid’s Tale då?
Mitt råd till er alla: på läs på, fila era argument och avfärda inte de du debatterar med utan lyssna och bemöt, gärna sakligare än jag lyckas med för det mesta. För om du kan få en enda människa att välja vilket annat parti som helst, är mkt vunnet för framtiden.
Ps, tar gärna emot tips på vad en kan säga rent konkret eftersom jag tydligen blir för ”känslosam”.
Read more
SORGEN_8 Första gången min pappa försökte ta livet av sig var jag åtta år. Mina föräldrar var relativt ...
Media Removed
SORGEN_8 Första gången min pappa försökte ta livet av sig var jag åtta år. Mina föräldrar var relativt nyskilda och min syster, till vänster om mig på bilden, var hos mamma. Vi såg på TV. Pappa var redan full när han bestämde sig för att hämta mackor i köket en trappa ner. Det var i regel behagligare ... SORGEN_8
Första gången min pappa försökte ta livet av sig var jag åtta år. Mina föräldrar var relativt nyskilda och min syster, till vänster om mig på bilden, var hos mamma.
Vi såg på TV. Pappa var redan full när han bestämde sig för att hämta mackor i köket en trappa ner. Det var i regel behagligare när han var full eftersom det inte var lika uppenbart att han var ledsen då.
Han tog ovanligt lång tid på sig så jag bestämde mig för kolla vart han tog vägen. När jag kom ner för trappan låg en omkullvält brun medicinburk på byrån i hallen och det var piller överallt. Jag kände inte ens till konceptet självmord, än mindre att det kunde göras med en överdos tabletter. Men min pappa var mycket ordningssam och han skulle aldrig lämna en sån röra efter sig.
Jag hittade honom i köket. Nu fullare än jag någonsin sett honom. Till en början märkte han inte att jag kom in i köket. Han var nämligen upptagen med att kissa i soppåsen och var påväg att ramla när jag började prata. Han skrattade lite generat och jag gjorde ett dåligt försök att skratta med honom trots att jag förstod att något verkligen var fel.
Jag hjälpte honom upp för trappan eftersom han knappt kunde gå själv. När jag tänker tillbaka kan jag inte förstå att jag klarade av det eftersom jag inte bara var liten till växten utan även svag.
Det tog tid och jag var rädd för att vi skulle ramla baklänges eftersom pappa var så ostadig och la så mycket vikt på mig. Han somnade så fort jag fick ner honom i sängen och jag ringde mamma som sa att jag måste lägga honom på sidan. Hon ringde ambulans och slängde sig i bilen.
Vi vaknade av att pappa kom hem på morgonen. Han pratade inte med oss utan förberedde sig på att gå till jobbet. Klädde sig och drack kaffe. Mamma ringde sjukhuset och dom förklarade att han bara hade rest sig upp och gått. Jag minns tydligt att pappa satt på altanen och drack sitt kaffe och vi var i rummet innanför. Min syster och mamma grät. Mamma grät nog mest för vår skull. Jag minns hur jag tänkte att gråt inte skulle göra någon skillnad. Att nu var det dags att sluta med det.
Efter det grät jag sällan som barn förutom när jag blev arg. Och då grät jag helt okontrollerat.
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span> Steg 3:4 <span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏼<span class="emoji emoji1f4a5"></span>Mätning av muskelstyrka (kraftprov)<span class="emoji emoji1f4a5"></span> <span class="emoji emoji3030"></span> Mätningen av muskelstyrkan ...
Media Removed
: Steg 3:4 : 🏼Mätning av muskelstyrka (kraftprov) Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har ) så vet nu vad en Smithmaskin är; ... ✨3⃣:4⃣ Steg 3:4 3⃣:4⃣✨
💪🏼💥Mätning av muskelstyrka (kraftprov)💥

Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). 🎥
Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har 😉) så vet nu vad en Smithmaskin är; en stång i en fixerad bana med hjälp av en ställning.
ISOKAIen är precis som en Smithmaskin med skillnaden att motståndet i stången ökar när du drar i den.

🏥Detta test gör du i ett enskilt rum med sjuksköterskan, först fick jag väga och mäta mig (används direkt för BMI-uträkning) och sedan ställde hen in maskinen genom att knappa in mina värden för vikt och längd.
Baserat på dessa värden så gör maskinen sedan ett motstånd av varierande grad när du drar i stången; ju tyngre/längre du är desto högre motstånd från maskinen.

1⃣Utgångsläget är stående knäbrett med stången under knäna, ungefär halvvägs upp på underbenen.
2⃣Ta tag axelbrett och explosivt dra upp stången ända upp till hakan.
3⃣Tänk på att det blir en lång rörelse - stången ska ända från underbenen upp över knän, höfter, överkropp och slutligen upp i axelhöjd så tänk på att du ska orka dra hela vägen.
4⃣Man får 3 försök på sig så du hinner "känna in" tekniken - mycket här handlar om teknik!!
5⃣Försök använda benen och ryggen så mycket som möjligt; börja med rumpan skjuten bakåt som i utgångsställning för ett marklyft.
6⃣💥PANG💥 fram med röven, sträck ut benen och fullfölj rörelsen hela vägen upp tills stången är under hakan/i axelhöjd.

Träning som gör dig stark i detta moment:
(Tekniken är svår att träna på utan maskin)
🔹Explosivitet
🔹Marklyft
🔹Frivändning
🔹Raka marklyft
🔹Stångdrag upp till hakan

Försök att verkligen fokusera på tekniken och tänk på att verkligen använda de muskler du är starkast i; ben och rygg.

Kravgränserna är av maxvärde 9:
🔸Killar: 6
🔸Tjejer: 3

Jag drog 7,9 och har aldrig övat på crossfit/olympiska lyft eller liknande - enbart tunga basövningar som marklyft.
Däremot hade jag turen att ha en grym sjuksköterska som skrek på mig - han var guld för att få mig att kriga på och tagga till!💥
Var inte rädda för att gorma och skrika här, ett ökat buktryck gör dig starkare 💪

#PolisstuderandeTester
Read more
NU RÄCKER DET!! Jag måste dra i bromsen. Jag har spenderat kvällen hos Katrin. Hängt med pojkarna ...
Media Removed
NU RÄCKER DET!! Jag måste dra i bromsen. Jag har spenderat kvällen hos Katrin. Hängt med pojkarna och ätit en gudomligt god middag signerad Katrin. Gjort läxor och läst böcker. Lekt lekar och brottats i sängen. Badat Falke och Rambo i ångorna av en rejäl bajsblöja. När vi var klara med alla ... NU RÄCKER DET!! Jag måste dra i bromsen. Jag har spenderat kvällen hos Katrin. Hängt med pojkarna och ätit en gudomligt god middag signerad Katrin. Gjort läxor och läst böcker. Lekt lekar och brottats i sängen. Badat Falke och Rambo i ångorna av en rejäl bajsblöja. När vi var klara med alla sysslor och barnen var nattade så tog jag på mig min cykelhjälm och min ryggsäck och vände mig mot Katrin. Jag såg mig själv i hennes spegel i hallen och suckade tungt. Jag såg en töntig gubbe och ställde en ledande fråga till Katrin . - Man ser inte så cool ut längre va?. Cykelhjälm, fotriktiga skor och lyset funkar både fram och bak på elcykeln. Katrin garvade och instämde. Man bryr sig ju inte längre hur man ser ut. Inte när barnen är i fokus och vardagsbestyren med familjen skall genomföras så friktionsfritt som möjligt. . Men nu räcker det. Jag måste bara bryta mönstret innan min elcykel blir till en rullator. Jag dricker nästan aldrig. Jag ligger ytterst sällan. Och jag minns inte när jag var på en riktigt dekadent efterfest sist. Jag hittade en video från tiden före mitt liv nu, före detta lugna ansvarsfulla familjelivet.. När man var ung och vild och hängde upp och ner i taket på klubbarna.. Nu måste jag hitta tillbaka till mig själv. Och det är exakt vad som händer på fredag. För då drar jag och mina vänner till Göteborg. Min kompis Pasi tyckte att vi förtjänade en rolig helg tillsammans eftersom vi alltid jobbar hårt och spenderar mycket tid med våra barn ( #superpappor). Jag föreslog att vi skulle dra till Göteborg. Man har aldrig tråkigt i Göteborg. Fem rum och en Svit på Hotell Pigalle har Pasi bokat åt oss Fredag till Söndag (Tack Annie❤️👊🏼) .. Och tro mig. Jag kommer hänga upp och ner hela den helgen. Barnfri. Ledig. Jobbfri. Singel. insmord. Tillgänglig. Lättfotad. Småberusad. nyrakad och med nytvättade kalsonger. #yolo Håkan måste gömma sig för den här helgen blir allt annat än sooooorglig. hahaha 🤣🙈❤️
Read more
Svårt val imorgon. Och samtidigt det viktigaste valet på många år. Jag började redan tidigt i plugget ...
Media Removed
Svårt val imorgon. Och samtidigt det viktigaste valet på många år. Jag började redan tidigt i plugget att engagera mig i @moderatskolungdom inom @mufswe Jag skall inte sticka under stol med att det var dom legendariska festerna på MUF som till en början delvis väckte mitt första politiska ... Svårt val imorgon. Och samtidigt det viktigaste valet på många år. Jag började redan tidigt i plugget att engagera mig i @moderatskolungdom inom @mufswe Jag skall inte sticka under stol med att det var dom legendariska festerna på MUF som till en början delvis väckte mitt första politiska intresse. Dock insåg jag snabbt att jag delade många av mina grundläggande och viktiga värderingar, med mina nyfunna vänner på MUF. Innan jag ens hade rösträtt själv så jobbade jag på kvällarna för Moderaterna och ringde till förstagångsväljare inför valet 1991. Jag tyckte då och tycker än idag att det är väldigt viktigt att det skall löna sig med utbildning och hårt arbete. Bidragen skall gå till dom som behöver. I dag lönar det sig inte tillräckligt i Sverige att gå från bidrag till arbete, att utbilda sig eller att jobba fler timmar. Det skapar, tycker jag bara en dålig arbetsmoral och är på sikt mycket sämre för oss alla i Sverige .Personligen har jag inte något emot att betala den skatt som krävs för att behålla den svenska välfärden. Jag har även sneglat lite på @Centerpartiet och jag gillar ju @annie_loof som jag har träffat och arbetet ihop med för att samla in pengar till välgörenhet. Jag har ju landsbygden som pulserar i blodet och jag värnar om vårt Svenska jordbruk. Det kommer alltid bo en liten ekologisk bonde från Carlshamn i mig. Det som jag tycker är jobbigt med valet imorgon är att jag känner en väldigt stor och hela tiden växande besvikelse inför våra folkvalda politiker och allt skitsnack. Många moderater och Sossar har gått över till det ”nya” partiet och jag är inte arg på Jimmy för det. Det är som att bli arg på Donken för att en massa människor väljer att äta mängder av billig ,massproducerat snusk som skapar en ohälsosam övervikt. Vi lever i ett fritt land. Jag vet inte om @kristerssonulf får ett tillräckligt stort stöd imorgon. Jag vet inte om han har den kapacitet och den kraft som krävs för att genomföra allt som han har lovat nu inför valet. Men Ulf och @nyamoderaterna får ännu en gång min röst imorgon och jag hoppas innerligt att han kommer göra det bra för oss alla i Sverige. Kämpa Ulf! Kämpa för Sverige och fosterlandet ❤️🇸🇪
Read more
Jag är på resa igen och nu påväg ner till Skåne och längs E4 så passerar man en stad som heter Skillingaryd. ...
Media Removed
Jag är på resa igen och nu påväg ner till Skåne och längs E4 så passerar man en stad som heter Skillingaryd. Där finns det en militäranläggning precis utmed vägen och som så ofta på regementet så finns det väldigt mycket fina gamla byggnader kvar. Och ofta är de också väldigt välbehållna. Jag ... Jag är på resa igen och nu påväg ner till Skåne och längs E4 så passerar man en stad som heter Skillingaryd. Där finns det en militäranläggning precis utmed vägen och som så ofta på regementet så finns det väldigt mycket fina gamla byggnader kvar. Och ofta är de också väldigt välbehållna. Jag passerade också i somras ni som kommer ihåg och blev så glad att se det otroligt fina området med alla vackra byggnader. Ett av husen ser ni på bilden har fungerat som en bostad åt officerarna på regementet. Och jösses vad fint det är. Och välbehållet med en fantastiskt fin färgsättning. Då hade jag inte med min utrustning för ta reda på vilka kulörer man använt så det fick bli ett till besök idag för att scanna in kulörerna. Så nu finns det dokumenterat. Och det är så här jag ofta jobbar, hittar ett hus som är väldigt vackert. Jag scannar med en speciellt instrument, har NCS skala med, jag kan skrapa ner lager på lager för få fram gamla orginalkulörerna och så tar jag fram en kulörskala på det jag hittar som jag kan använda i mina framtida projekt. Och detta kommer jag nog med stor sannolikhet använda mig av😀. God fortsättning. #byggnadsvård #byggnadsverk #skillingaryd #millitär #sekelskifte #linoljefärg #veranda #glasveranda #enkupigt #munblåst #staket #spröjs #vackert #välbehållet #
Read more
Jag tänkte först att jag skulle skriva en extremt genomtänkt och framförallt pricksäker analys ...
Media Removed
Jag tänkte först att jag skulle skriva en extremt genomtänkt och framförallt pricksäker analys av valdebatten som gick för fullt på dumburken när jag kom hem till barnen tidigare ikväll. Men jag orkar inte. Jag orkar inte tänka eller anstränga mig. Jag måste nog sova istället. Imorgon är ... Jag tänkte först att jag skulle skriva en extremt genomtänkt och framförallt pricksäker analys av valdebatten som gick för fullt på dumburken när jag kom hem till barnen tidigare ikväll. Men jag orkar inte. Jag orkar inte tänka eller anstränga mig. Jag måste nog sova istället. Imorgon är förskolan stängd och jag skall hänga med pojkarna i parken. Det skall bli mysigt. Sen kommer Katrin hem och tar över och då kanske jag sätter mig och skriver lite tankar om valet på söndag. Eller inte. När jag var ihop med Katrin tidigare så kunde det ofta uppstå situationer när jag gav henne de svaren hon ville höra. Oftast då isamband med att hon skulle ta ett beslut där hennes röst kunde påverka mina möjligheter att göra något roligt. Typ en stökig grabbresa till Ibiza. Då var jag alltid lite extra lyhörd mot henne och svarade lydigt och plikttroget på hennes frågor. Jag svarade ytterst sällan vad jag tyckte eller tänkte och slingrade mig som mest när hon ville veta sanningen och ha ett rakt svar. . Jag svarade bara det jag visste att hon ville höra. Bara så jag fick hennes stöd och kunde plocka ut ett tillstånd till en grabbresa fyra dagar på Ibiza. När jag sedan landade på ön fyllde jag kroppen med oklara och antagligen olagliga preparat och dansade till dunka dunka musik hela natten lång. Jag hade ju bara minuterna efter att jag fått hennes stöd helt glömt bort vad jag hade lovat Katrin. Jag känner därför igen mig själv i den politiska debatten. Alla svarar ju exakt det väljarna vill höra inför valet på söndag. Bara för att få ytterligare fyra år och sedan helt glömma bort vad man en gång lovade folket. Same same same. Jag skulle nog kunna bli en klockren politiker efter att levt ihop med min egen lilla politiska diktator Katrin och därför lärt mig hur man alltid svarar det någon vill höra. Lika självklart som att jag ville åka till Ibiza fyra dagar och festa med mina vänner och massa kändisar så vill gänget i Riksdagen behålla jobben i fyra år till. Imorgon kommer den riktigt tunga genomtänkta analysen av det politiska klimatet i Sverige från mig. Men inte ikväll. Sov gott och kolla bilderna från min politiska karriär utomlands. Politisk konferensresa 🤣🙈
Read more
Godmorgon allihopa ni ligger säkert och sover<span class="emoji emoji1f602"></span>själv är man lite pirrig kunde inte sova, så jag tog ...
Media Removed
Godmorgon allihopa ni ligger säkert och soversjälv är man lite pirrig kunde inte sova, så jag tog en promenad runt sjukhuset och tänkte alla möjliga tankar och lite tråkigt att inte kunna få fira jul och nyår med nära och käradet suger lite att va inlagd på julen men men vad ska man gör det är ... Godmorgon allihopa ni ligger säkert och sover😂själv är man lite pirrig kunde inte sova, så jag tog en promenad runt sjukhuset och tänkte alla möjliga tankar och lite tråkigt att inte kunna få fira jul och nyår med nära och kära😒det suger lite att va inlagd på julen men men vad ska man gör det är bara gilla läget😂😂 ,jag ska operera mig på lördag den blir andra operationen sedan har jag bara en sista kvar som är i mars 😁🎉.Men allt som livet/&djävulen försöker slänga på mig för att försöka krossa mig med sjukdomar, brustet hjärta från separation, depression ,ångest,dödfall av bröder& familj och mycket mycket mycket mer men en sak jag lärt mig är att ingen har sakt att livet är lätt eller rättvist LIVET ÄR EN GÅVA OCH LIVET ÄR VAD MAN SJÄLV GÖR DET TILL FÖR GUD GAV OSS FRI VILJA OCH GLÖM INTE NÄR DU BLIR ARG ELLER BITTER OCH KLAGAR FÖR LÖJLIGA SAKER SÅ TÄNK ATT DET FINNS ALLTID NÅGON SOM HAR DET MYCKET VÄRRE EN DIG, SÅ VA GLAD&TACKSAM,ÖDMJUK för vi är blinda ibland och fattar hur egentligen bra vi har det & det som inte döda det härdar bara oss och alla motgångar gör oss bara starkare och smartare !!! jag kommer fortsätta att krig till min sista ande tag det kan jag lova er 💥💪🏾och fortsätt att smillea 😁för livet är en gåva och vad vi gör det till och hur vi handlar i situationer i livet. Jag fattar inte hur fortfarande Min underbara mamma och pappa pallar med mig efter alla dessa år😂😂😂😂😂😂 men skämt och sido så sa dem någonting som alltid ger mig hopp ,kärlek&styrka och det är ord som värme mitt hjärtat vad "➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Min underbara mamma brukar säga "min son sluta att Oroa över saker du inte har makt över, utan lämna alla din problem och bekymmer till Gud och då ska du få se Herren kraft, och du vet att det kommer ALLTID solsken "☀️🌤efter regn ☔️"➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖Så Mina vänner det gäller att aldrig ge upp för det kommer bättre tider framöver. Ni alla får ha en underbar fredag och helg 😁➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #fuckcancer #nevergiveup #betzsoldierofgod #staypositive #model #inspiration #motivation #smile #personaltrainer #winter #beautiful #ptbetz #worrier #lifestyle #hope #love #kärlek #sick #lovejesus #godfirst #livelifetothefullest #jesus #faith #tro #hop & #kärlek
Read more
Tack för den här tiden på #epicraft. Nu är det här kapitlet slut, men boken har många sidor kvar än. ...
Media Removed
Tack för den här tiden på #epicraft. Nu är det här kapitlet slut, men boken har många sidor kvar än. Jag kommer aldrig glömma alla underbara spelare och människor som har gjort Epicraft till vad det blev, utan er hade Epic varit som sommar utan sol eller som ett hav utan salt. Jag kommer ha svårt ... Tack för den här tiden på #epicraft. Nu är det här kapitlet slut, men boken har många sidor kvar än. Jag kommer aldrig glömma alla underbara spelare och människor som har gjort Epicraft till vad det blev, utan er hade Epic varit som sommar utan sol eller som ett hav utan salt. Jag kommer ha svårt att glömma bland annat gången då Tobbe skällde på mig för att han trodde att jag kallade en annan person n00b. Den jag kallade noob var mig själv, jag visste ju just ingenting. Eller när Doc stalkade Amanda och dom flög runt uppe i luften och jag försökte hänga med på mina korta små ben. Iof så gav vi igen när vi jagade stackars Doc till världens ände och tillbaka igen efter att jag hade blivit magiker. När jag och Manda flög runt huvudet på Elin och retade henne tills hon teleporterade iväg och kallade oss jävla flygfän. Jag kommer inte glömma dagen jag och Amanda gifte oss (och jag förbannar fortfarande mig själv för att jag andades i micken), potatisen jag fick som hette Karambit Fade och den andra potatisen jag fick som hette AWP asimov. Jag är stolt över att kunna säga att jag var med i Crew på Epicraft och jag är glad över att jag och Amanda blev tillfrågade samtidigt. Jag minns som om det var igår den kvällen när jag äntligen hade gjort alla uppdrag och var adel, eller kanske Baggins, och Iwa visade mig uppdraget för att bli magiker. Hon hjälpte mig genom dom två sista labyrinterna innan jag blev helt galen på dem (Tack sååå mycket för det Iwa). Jag kan stolt säga att jag vad jag vet var den enda som blev trustad hos The One And Only Sweduck (@sweduck), att jag fick hjälpa honom med hans källare och allt annat. Jag är glad över att få ha varit en del av det här, jag är mycket tacksamm för tiden. Ingen server kommer någonsin kunna mäta sig med Epicraft, det är då ett som är säkert.
Jag vill bara säga tack igen till alla som har varit med och skapat den här upplevelsen. Amanda, Robin, Alex, Doc, Ante, Tjabo, Elin, Storm, Erik, Glenn-Biffen-Tommy Fluffig, Jyrgas, Iwa, Treq, Andii, Tobbe, Flumm och alla andra. Jag hoppas att jag inte har glömt någon.
Tack och RIP @epicraft_official 2012-2015

Alltid saknad, aldrig glömd 😭😭😭❤❤❤❤❤❤❤💔💔💔❤❤❤
Read more
Passerade detta vackra ställe i somras. Varnhem heter stället. Och säkert klingar detta namn mer ...
Media Removed
Passerade detta vackra ställe i somras. Varnhem heter stället. Och säkert klingar detta namn mer än det här vackra huset. Det här stället är kulturhistoria på riktigt. Det är första gången jag är i Varnhem för att besöka sen fantastiska kyrkan som är den äldsta stenkyrka utanför Skåne och ... Passerade detta vackra ställe i somras. Varnhem heter stället. Och säkert klingar detta namn mer än det här vackra huset. Det här stället är kulturhistoria på riktigt. Det är första gången jag är i Varnhem för att besöka sen fantastiska kyrkan som är den äldsta stenkyrka utanför Skåne och anor från 800 talet. Jag är verkligen ingen expert på kyrkor eller särskilt flitig besökare av kyrkor men denna får en verkligen att stå stum av beundran och man känner verkligen historiens vingslag i luften. Garanterat vart ett besök och jag tror alla kommer åka därifrån lika glad och uppfylld som jag. Tillbaka till huset på bilden så är det en klassisk hus och med en form som blev populär i slutet av 1800 talet och början av 1900. Det har spår av sweitzerstilen men mera avskalad svensk stil. Jag gissar rumsindelningen har en sk. 6-delad plan. Vilket betyder en härlig entré med en pardörr in med trapp upp till övervåningen och har var sitt rum till höger och vänster och innanför entrén ligger en sal och lika här ett rum till höger och vänster. Om ni inte hänger med så googla gärna 6 delad plan så kommer ni förstå. Många herrgårdsbyggnader är just byggda på på det här viset. Och ja det här vackra huset skulle absolut kunna klassas in som en herrgård enligt mig. Färgsättningen är otroligt vacker. Gissar att man jobbat med obränd umbra i olika styrkor och en engelskt röd kulör på bågar och dörr. Alla rätt och man blir extra glad att man ser att ägarna har förstått vilken skatt de äger. Lyllos dem😀. #byggnadsverk #byggnadsvård #varnhem #kulturhistoria #veckert #enkupigt #munblåst #trädgård #staket #veranda #snickarglädje #kulturhistoria
Read more
TRÖNNINGE KYRKA- min väg till tro. . Var idag på platsen där jag konfirmerades, slank in i en ungdomsgrupp ...
Media Removed
TRÖNNINGE KYRKA- min väg till tro. . Var idag på platsen där jag konfirmerades, slank in i en ungdomsgrupp och fann en tro som visade sig bära. . I samband med att jag konfirmerades nystartades det en tonårsgrupp som min ett år äldre syster började i. Det var bara 5 ungdomar (om jag minns ... TRÖNNINGE KYRKA- min väg till tro.
.
Var idag på platsen där jag konfirmerades, slank in i en ungdomsgrupp och fann en tro som visade sig bära.
.
I samband med att jag konfirmerades nystartades det en tonårsgrupp som min ett år äldre syster började i. Det var bara 5 ungdomar (om jag minns rätt). Som den envetna lillasyster jag var skulle jag absolut vara med. Med mig blev vi då 6 st.
.
Trots den relativt lilla gruppen så satsade prästen. Jag vet inte om min och hans bild samstämmer, men enligt mig så gav han ALLT! Han såg till att engagera oss i gudstjänster, förberedde bra undervisning och samtalsämnen, bjöd in gäster som fick tala, såg till att vi fick träffa andra kristna ungdomar, komma iväg på läger osv. Jag erkänner. Där och då hade jag svårt att tro på allt. Framför allt bibeln. Bibeln var svår för mig och jag gjorde inte direkt några helhjärtade försök till att öppna den mer än nödvändigt. Men ändå. Prästen malde på om vem Gud var, hur Han såg på oss, vad Han hade för oss, vad Jesus har gjort för oss mm. Jag och en annan tjej pratade om vår präst några år efter att bägge två hade lämnat Halmstad- och vi var helt överens. Det kändes aldrig som att prästen dömde oss och ändå var han supertydlig med vad kristen tro var för något.
.
Jag tänkte ju inte på det just där och då när jag troget gick till T.u.g.g (fräsiga förkortningen till "Trönninges unga, galna gemenskap"). Men i efterhand kan jag se hur de 5 åren i tonårsverksamheten formade mig och gav mig en tillit till Gud. Kvittot på det kom vintern 2007. Efter en utekväll som efterlämnade 100% ångest var jag redo att kasta in handduken. Men där och då kastade jag mig på Gud med bönen "om du hjälper mig nu gör jag vad du vill". Och ångesten försvann.
.
Den stunden på mitt tonårsrum förändrade allt. Inte så mycket av det yttre, men något hände på insidan. Det där mötet med den levande Guden gjorde att jag försökte lyssna efter vad Han ville för mitt liv. Och jag var nu helt säker. Det här med Jesus och att Gud hör bön- det är på riktigt!
.
(... och prästen Henrik Wagersten kommer jag alltid känna tacksamhet till.)
#svenskakyrkan #frimodigkyrka #jesus #bönesvar #kyrkansungdom #svenskakyrkansunga
Read more
Dag 23 började mindre roligt med att jag vaknade klockan fyra på morgonen och var störtförkyld. ...
Media Removed
Dag 23 började mindre roligt med att jag vaknade klockan fyra på morgonen och var störtförkyld. Var vaken i 2 timmar då jag bara nös och snorade. När Stoffe väckte mig kl 10 för frukost var jag mer död än levande, så han fick hämta upp lite mat och te till rummet. Tryckte i mig piller, nässpray ... Dag 23 började mindre roligt med att jag vaknade klockan fyra på morgonen och var störtförkyld.
Var vaken i 2 timmar då jag bara nös och snorade. När Stoffe väckte mig kl 10 för frukost var jag mer död än levande, så han fick hämta upp lite mat och te till rummet. Tryckte i mig piller, nässpray och efter en dusch packade vi in oss i Forden igen. Första anhalten var crooked Lombard Street och jo, bilen klarade sig ner så vi kunde fortsätta till Alamo Square och de 7 hus i viktoriansk stil som kallas The Painted Ladies och är med i många filmer och Tv-serier från San Francisco.
Vi körde vidare söderut mot Silicon Valley där det blev kaffestopp på fina Peet's Coffee i Palo Alto. Dagen blev det inte roligare än så. Vi satt mest fast i trafiken och det tog mer än dubbelt så lång tid än beräknat att komma fram till Gilroy, staden som är mest känd för sina vitlöksodlingar men även har andra saker att vara stolta över. Champinjoner och avokado till exempel. Vad sägs om 10 avokado för 1 dollar?! Vår tanke var att komma så nära Yosemite vi kunde, men trafiken flög inte alls på efter Gilroy heller. Först var det en olycka som stängde vår väg, men då kunde vi i alla fall vända och käka lunch på Carl's Jr. Vi tog ett annat håll men vi var redan så sena att vi fick bestämma ett annat stopp än tänkt. Vi hamnade i en liten by med det fantastiska namnet Chowchilla, där vi tog in på ett Holiday Inn Express precis vid motorvägen. Mysigt :) Vi passade på att köra resans andra tvätt och den här gången kändes det i alla fall som om det blev rent…
Jag kände mig fortfarande hängig så vi tog det lugnt, såg lite på TV i väntan på torktumlaren och sen tog vi bilen till taquerian och avslutade kvällen på RiteAid där jag köpte de starkaste cold&flu night-tabletterna jag hittade. Sen sov jag gott…
Read more
Fortsättning på julbrev. Är så tacksam för detta nätverk av härliga syskon och deras familjer. ...
Media Removed
Fortsättning på julbrev. Är så tacksam för detta nätverk av härliga syskon och deras familjer. Så hade jag då förmånen att få göra en drömresa till Vietnam under två veckor med mina tre ungdomar Jonatan , Anton och Märta, i början på december. Att umgås med dem är en hjälp att inte slå sig till ... Fortsättning på julbrev. Är så tacksam för detta nätverk av härliga syskon och deras familjer. Så hade jag då förmånen att få göra en drömresa till Vietnam under två veckor med mina tre ungdomar Jonatan , Anton och Märta, i början på december. Att umgås med dem är en hjälp att inte slå sig till ro för mycket. Mina tankar utifrån min inre resa har handlat om att ta var på livet och vara rädd om vänskap, som en dyrbar gåva. Jag tänker också på att lyssna in på var jag befinner mig i mitt liv så jag kan korrigera riktningen när det behövs. Detta är något jag försöker förmedla till dem jag möter på häktet men som verkligen gäller mig själv. Jesus sa: ” Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sig själv”.Det är så mycket som vill splittra tillvaron, yttre och inre hot. Jag fick förmånen att vara med och hylla nobelpristagaren Denis Mukwege med 3000 andra på Waterfront i Stockholm. Hans exempel och hans person gav hopp och styrka. Han talade om att han hade inget val, hans plats var att betjäna de mest utsatta hos sitt folk i Kongo. Jag tror att vi alla var och en har sin unika plats och kallelse i tillvaron och det är när vi håller oss till det som vi upplever den djupa livsmeningen. ÖNSKAR ALLA EN FRIDFULL JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR 2019!
Read more
Lussebullar är något jag inte kan vara utan i december. Det förstärker hela julkänslan och hinner ...
Media Removed
Lussebullar är något jag inte kan vara utan i december. Det förstärker hela julkänslan och hinner man inte äta frukost är det absolut rimligt att en lussebulle slinker ner i väskan istället för en macka. Ungefär som när jag ursäktar mig med att äta pannkakor med sylt och socker till frukost. ... Lussebullar är något jag inte kan vara utan i december. Det förstärker hela julkänslan och hinner man inte äta frukost är det absolut rimligt att en lussebulle slinker ner i väskan istället för en macka. Ungefär som när jag ursäktar mig med att äta pannkakor med sylt och socker till frukost. Mjölk dricker du till lunch, mjöl finns i bröd, ägg är protein, salt finns i allt, socker har du i gröten och sylten skulle du ändå haft till flingorna. Det jag försöker säga är att de här lussebullarna är riiiiiktigt goda!! Du behöver
50 g jäst
0,5 g saffran
5 dl mjölk
x dl mjöl
2 dl créme fraiche
150 g smör
1 krm salt
3 tsk vaniljsocker 
1,5 dl socker

Fyllning
75 g rumstempererat smör
1,5 msk vaniljsocker
1 dl socker

Topping
Pärlsocker
1 ägg
nypa salt

Så här gör du
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 38 c. Smula i jästen och rör runt tills den har löst upp sig.
Häll över jästblandningen till en större bunke. Tillsätt socker, saffran, salt, vaniljsocker och créme fraiche. Blanda tills alla klumpar är borta. Häll i mjöl i omgångar. Jag har inte skrivit hur mycket mjöl just för att jag tycker det blir bäst att gå efter när degen släpper från kanterna. Låt sen jäsa i 50 min. Blanda ihop fyllningen under tiden du väntar.

När degen har jäst är det dags att kavla ut den på ett mjölat bakbord. Kavla sen ut till en rektangel. Bre fyllningen tunt över hela degen och skär längder. Rulla bullarna från båda ändarna så att det blir som en kringla. Låt jäsa i 35 min.

Sätt ugnen på 200 c. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och lite salt. (Saltet gör att ägget säras och vispas enklare)
Toppa sen med pärlsocker. Grädda bullarna i ca. 7-9 minuter.

Lycka till :) #Julbak #Fika #Baka
Read more
Läser årets julhälsningar från när och fjärran. Några per sms och några i e-brev och här ett urval ...
Media Removed
Läser årets julhälsningar från när och fjärran. Några per sms och några i e-brev och här ett urval av julkorten. När jag jobbade som etnolog på museerna så gjorde jag ett år en julkortsutställning och berättade om seden, motiven och konstnärerna. Jag var till och med på SVT i Ingela Ahgards ... Läser årets julhälsningar från när och fjärran. Några per sms och några i e-brev och här ett urval av julkorten. När jag jobbade som etnolog på museerna så gjorde jag ett år en julkortsutställning och berättade om seden, motiven och konstnärerna. Jag var till och med på SVT i Ingela Ahgards eftermiddagspromgram som expert🤶så detta var väl 1995. Mycket har ändrats sedan dess.
1. Tomtar och häst med släde - ett motiv av Jan Bergerlind med hälsning från ”min” professor i Dalarna
2. ”Julgran i storskogen” - ett motiv från Mun- och fotmålarna målat av Jolanta Borek Unikowska med hälsning från morfar till barnen
3. Snöbollsrullning - ett kort från UNICEF målat av Luis Filella med hälsning till vår hund från grannarna som flyttat
4. Tomte som far över himlavalvet - också UNICEF målat av Rumy med hälsning från min mans moster och morbror
5. Trädplantor som stjärnor - ett motiv från Vi-Skogen och en trädgåva från min vän Anne Marie i Östansjö
6. Ett hempysskat julkort från min mans trumpetkompis Sara med familj
7. Tomte med grötfat av onämnd konstnär men jag gissar Jenny Nyström, med hälsning från min vän Monika i Hofors
8. En målning med tomtens garderob signerad av Näva med hälsning från hennes mor, far och systrar.
9. Ett paketträd - målat an Leif Holmqvist för Svenska Scoutförbundet från lägerplatsen Viken till min yngsta scout Malva
#julkort #godjul
Read more
Nu är det 5 minuter kvar av fars dag. Så här kommer det. Till Hans Nordström, min far. Jag har sagt ...
Media Removed
Nu är det 5 minuter kvar av fars dag. Så här kommer det. Till Hans Nordström, min far. Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Tack far, för att du har visat för mig hur man kan och bör vara med folk. Inte minst inom ditt jobb som personlig assistent åt Conny. Din enkla och odömande sociala ... Nu är det 5 minuter kvar av fars dag. Så här kommer det.
Till Hans Nordström, min far.

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen.
Tack far, för att du har visat för mig hur man kan och bör vara med folk.
Inte minst inom ditt jobb som personlig assistent åt Conny.
Din enkla och odömande sociala förmåga har följt oss, dina barn. Sedan du satte oss på rullbandet i kassan på Ica när vi var ett äpple höga.
När jag kommer i en knepig situation och inte riktigt vet vad som är rätt så brukar jag tänka – vad skulle pappa ha gjort. Och så gör jag det. Och i de absolut flesta fallen så blir det rätt.
Jag har under en lång tid betraktat dig, hela mitt liv. Och det spelar fan ingen roll vem det är som frågar, om någon ber dig om hjälp så släpper du det då håller på med och ser till att problemet blir löst. Det är så jävla fint. Och det tar jag med mig. Du är, och förblir av den bästa sorten.

Att din lathet har gjort dig till en uppfinnarjocke utan gränser gör inte saken värre. Även om det ibland går en på nerverna.
Du får lova att skriva en bruksanvisning i ditt testamente, på hur alla dina uppfinningar och molijoxer i huset fungerar.

På samma sätt som det glöder i dina ögon när du har tillbringat en hel natt i källaren för att du har fått en idé på en pryl du vill bygga, och på breeeed värmländska lite osammanhängande förklarar idén för en morgontrött Julius dagen därpå.
Samma glöd finns i mina ögon när jag har fått en idé om en film och suttit uppe en hel natt med ett redigeringsrus och skapat, med mina verktyg. Det slår mig att jag har fått min kreativet från dig, som idag är en stor anledning till att jag kunnat försörja mig som egenföretagande filmare och fotograf i 7 år.
Så tack Far, för allt du har visat mig, hur man kan göra, om man bara vill.
Delar av dig finns i mig, tills jag inte finns mer, och då finns de mest troligt överförda i dina kommande barnbarn.
Kram och tack.
/Din son Julius
Read more
Redan när vi gick till frukosten kändes det som en riktigt varm dag, och när Stoffe städat bilen och ...
Media Removed
Redan när vi gick till frukosten kändes det som en riktigt varm dag, och när Stoffe städat bilen och vi var redo för avfärd stod temperaturen på 37 grader. Vi längtade efter sol och pool och strand och avkoppling, så humöret var på topp när vi körde mot kusten. Det var bara det att när vi väl kom ... Redan när vi gick till frukosten kändes det som en riktigt varm dag, och när Stoffe städat bilen och vi var redo för avfärd stod temperaturen på 37 grader. Vi längtade efter sol och pool och strand och avkoppling, så humöret var på topp när vi körde mot kusten. Det var bara det att när vi väl kom dit var det molnigt,  lite blåsigt och 19 grader! Snopet. Vi stannade vid Hearst Ranch där jag tog en jättegod svärdfiskmacka och Stoffe åt fish&chips, innan vi körde en bit norrut för att se på sjöelefanter. En speciell syn. Som jag har sagt många gånger på den här resan, gratisupplevelserna är de bästa, vare sig det handlar om natur eller Bellagios fontäner... Vi lämnade de fantastiska varelserna och körde en liten bit söderut till sommarorten Pismo Beach. Solen hade börjat titta fram igen så jag hittade ett hotell till oss, som visade sig vara en riktig höjdare. Det hette SeaCrest och här fick vi ett rum med balkong och havsutsikt(om man stod upp..). Receptionisten Paul sa "Sweden, nice chocolate!" och även om jag gillar Marabou så sa jag "jag tror du tänker på Schweiz". Han såg förvånad ut och sa "Sweden, Sweden.. but what are you famous for?" och jag blev helt ställd och fick bara ut "sports.. and Volvo". 🤓 Vi gick till poolen men höll bara ut 1 timme, det blåste för mycket.
Hotellet var fullt av skyltar med ordvitsar. Man hade ingen bar men erbjöd istället "Thirst Aid"- för ett mycket lågt pris kom de upp med kall öl eller vin till rummet utan rumsservicekostnad. Så vi beställde upp 4 öl ($3-5/flaska) och satte oss på vår balkong med lite jordnötter och såg solen gå ner över Stilla havet.
Det låg en nyöppnad restaurang vid hotellets parkering där de körde happy hour på både mat och dryck efter nio, så vi gick dit då eftersom vi tyckte att $69 var lite mycket för en köttbit från vanliga menyn. När vi kom in hade vi svårt att tro att stället verkligen kunde ta så mycket  pengar för mat. Varken servicen, maten eller drinkarna var bra- och dessutom höll de på köra dammsugaren runt borden i ca 20 minuter. Stoffe skulle få en sample på en Kona-öl som aldrig kom, slutade med att han fick en gratis öl istället. Skumt ställe men skön kväll!
Read more
Från den dagen jag fann dig övergiven i en kartong utanför ett internetcafé på Korfu visste jag att ...
Media Removed
Från den dagen jag fann dig övergiven i en kartong utanför ett internetcafé på Korfu visste jag att mitt liv aldrig skulle bli detsamma igen🧡 . I flera veckor låg du under min säng där du åt, sov och uträttade dina behov. Till en dag då du helt plötsligt kom fram och följde mina steg vart jag än ... Från den dagen jag fann dig övergiven i en kartong utanför ett internetcafé på Korfu visste jag att mitt liv aldrig skulle bli detsamma igen🧡
.
I flera veckor låg du under min säng där du åt, sov och uträttade dina behov. Till en dag då du helt plötsligt kom fram och följde mina steg vart jag än gick💛
.
Första resan till Sverige avslutades med tårar och en rädsla av att aldrig mer få se dig pga ett misstag från veterinären på Korfu.
Tack vare ekonomisk hjälp från min bästa vän, månader av jobb dag, kväll och natt kunde jag sex månader senare åka tillbaka för att få hem dig på riktigt🧡
.
Jag var livrädd över att du glömt mig, det var knappt att jag kände igen dig, du var en liten valp när vi skildes i tårar på Arlanda och nu en fullvuxen unghund. Men det tog knappt fem sekunder från det att du såg mig till du hoppade upp och välte mig med blöta pussar. Det är ett av dom finaste ögonblicken i mitt liv💛
.
Det var en utmaning för oss båda i början att anpassa oss till livet hemma i Sverige men med åren blev vårt band starkare och starkare. Du fanns där genom några av de svåraste tiderna i mitt liv, du fanns där genom några av de absolut bästa tiderna i mitt liv, du har alltid funnits! Och nu finns du inte mer... .
Minuter efter det här fotot, tog du ditt sista andetag, med ditt huvud vilandes i mitt knä, mina och Rikards händer nerborrade i din päls, och min mun mot din kind🧡
.
Mitt liv kommer aldrig att bli detsamma utan dig, mitt hjärta saknar en bit, min själ känns trasig men jag bär med mig minnet av dig till vi ses igen.
Tack för tilliten, kärleken och livet du gav oss💛
.
.
#joeyferrari #sovgottmitthjärta
Read more
Uj vilken sommar vi har. Helt fantastisk. Och den verkar inte vilja ge sig heller. Jag är i Säter och ...
Media Removed
Uj vilken sommar vi har. Helt fantastisk. Och den verkar inte vilja ge sig heller. Jag är i Säter och Dalarna. Huset är prästgården i Säter och ett av de vackraste och jag skall säga mest välskötta husen jag vet. Jag är själv uppvuxen i Säter och har ju sett huset massor av gånger när jag växte upp ... Uj vilken sommar vi har. Helt fantastisk. Och den verkar inte vilja ge sig heller. Jag är i Säter och Dalarna. Huset är prästgården i Säter och ett av de vackraste och jag skall säga mest välskötta husen jag vet. Jag är själv uppvuxen i Säter och har ju sett huset massor av gånger när jag växte upp men inte tänkt jag väl så mycket då som jag gör nu när jag ser huset när jag inte är så ofta hem och besöker min gamla hemstad. Säter kallar för trästaden. Det finns en stadskärna som är gammal och massor av gamla trähus som ligger i kvartersformation. Kringbyggda kvarter med vackra lummiga hemliga innergårdar. Även fast jag bott många år i Säter så har jag inte sett allt. Säter är absolut värt ett besök. Och inte minst Säterdalen med sin kilometerlånga ravin som är som en djungel med en å man kan följa. I slutet av ravinen kan man fortsätta några kilometer upp på Bispbergs klack. Ett berg med två toppar. Minns jag rätt så är det över 300 m högt och med en magisk utsikt. Så stanna gärna till när ni passerar 😀. Måste backa tillbaka till prästgården lite grann, för sisådär 25 år sen så fick jag och några kompisar för oss att till lucia gå runt och sjunga lite och ett stopp var just hos dåvarande präst att sjunga lite och bjuda på lite glögg och pepparkakor på hans trapp. Skall väl tilläggas att vi inte var helt nyktra men det blev väldigt uppskattat och ett härligt minne😀 #säter #flaggfönster #pardörrar #snickarglädje #byggnadsvård #platsbyggtkök #prästgård #byggnadsverk #magasin #urna #bispbergsklack #säterdalen
Read more
Högt hängande #Jävlaranamma och pannbens-utmaning i samarbete med @swebarsverige och mina favoritbars innan och efter träning! Nu kommer den tredje och sista utmaningen till er som vill testa era gränser! Det här kommer vara den tuffaste utmaningen för er och därför har jag gjort 3 ... Högt hängande #Jävlaranamma och pannbens-utmaning i samarbete med @swebarsverige och mina favoritbars innan och efter träning!

Nu kommer den tredje och sista utmaningen till er som vill testa era gränser! Det här kommer vara den tuffaste utmaningen för er och därför har jag gjort 3 medaljtider till er:

Klarar du av att hänga kvar med hakan ovan räcket, handflatorna mot dig och fötterna i luften? Bra jobbat, det är ett bra första steg för att träna till att kunna göra chins/pullups. I så fall får du en 🥉bronsmedalj!
Klarar du av att hänga där uppe i 15 sekunder? Starkt! Då vinner du en 🥈silvermedalj!
Kan du plocka fram ett riktigt jävlaranamma och orka mer än 30 sekunder? Då vinner du mitt 🥇guld! Du orkar säkert dra dig upp några gånger från hängande med raka armar också, eller hur?! Jag då? Mitt rekord i år är 47 sekunder men då fick jag pressa mig rejält och hade ont i armarna i typ 2 dagar efteråt, haha. Ska prova igen och se om jag klarar en hel minut, vilken dröm!

Tagga en vän som du utmanar och skriv vilken medalj som du fick här nedan, lägg gärna upp filmbevis på din egen instagram och tagga mig och @swebarsverige!

Tips från coachen: håll långsamt emot på vägen ner så får du bra excentrisk träning, det är ett rimligt sätt att träna dig till att kunna göra dina första chins/pullups. Det gör alltså inget att du inte orkar dra dig upp, du klättrar eller hoppar upp och bara bromsar/håller emot allt vad du kan på vägen ner. Är du riktigt kaxig tar du på dig en ryggsäck med en 🍳stekpanna eller tung 📚bok i!

Tack #swebar för att ni är med och uppmuntrar till tuffare träning som flyttar gränser och visar vad mental styrka kan göra för träningsresultaten! Swebars bars med protein kan vara ett bra mellanmål innan eller efter ett tuffare träningspass för dig som behöver energi! Jag gillar chokladbolls-bars såklart!
Read more
Loading...
Load More
Loading...