Loading Content...

Pisang hari ni makan

Loading...


Unique profiles
16
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Kampung Tersusun, Jerkoh, Benta, Pahang., Kopi & XoXo, Thumb's Cafe Ipoh
Average media age
765.2 days
to ratio
5
Nasi putih dan lauk pauk kampung, ini menu ke berapa dah hari ni, pagi tadi masak mee sanggul goreng, mee goreng dan aglio olio. Tengah hari ni, makan nasi putih dengan daging masak lemak cili api, gulai pisang muda, sayur campur, ikan selar kuning goreng, sambal hitam dan sambal tempoyak ... Nasi putih dan lauk pauk kampung, ini menu ke berapa dah hari ni, pagi tadi masak mee sanggul goreng, mee goreng dan aglio olio. Tengah hari ni, makan nasi putih dengan daging masak lemak cili api, gulai pisang muda, sayur campur, ikan selar kuning goreng, sambal hitam dan sambal tempoyak ikan bilis. Ramai yang balik kali ni, orang-orang kampung juga membantu kami mengerjakan ibadah korban tadi, alhamdulillah. Petang ni, mee sup pula. 😊
Read more
Loading...
 #Repost @coachmami_ ・・・ 5 KESALAHAN KETIKA AMBIL SARAPAN PAGI . 1. Sarapan On The Go Sebab ...
Media Removed
#Repost @coachmami_ ・・・ 5 KESALAHAN KETIKA AMBIL SARAPAN PAGI . 1. Sarapan On The Go Sebab terkejar-kejar masa, atau bangun lambat, sepatutnya kita dah sedia untuk masak, tapi tak sempat jadi kita just sarapan apa yang sedia ada, seperti roti gardenia, atau snek di kedai ekspress ... #Repost @coachmami_
・・・
5 KESALAHAN KETIKA AMBIL SARAPAN PAGI
.
1. Sarapan On The Go
Sebab terkejar-kejar masa, atau bangun lambat, sepatutnya kita dah sedia untuk masak, tapi tak sempat jadi kita just sarapan apa yang sedia ada, seperti roti gardenia, atau snek di kedai ekspress seperti 7eleven atau kedai-kedai kuih muih.
Tip: tidur lebih awal, sediakan sarapan waktu malam hari
.
2. Tak cukup serat
Kalau kita konsum makanan yg gula tinggi untuk searapan, kita akan lapar balik dalam 1-2 jam. Bila gula dalam darah kita spike tinggi, dia akan drop cepat. Plus makanan yang tinggi karbo ni mudah untuk digest. Makanan yang tinggi serat seperti oatmeal. whole grain product, sayur-sayuran dsb.
.
3. Tak cukup protein
Fiber sahaja bukan perkara yang perlu di ambil berat dalam hidangan supaya rasa kenyang, tetapi juga protein, Protein yang cukup akan membuatkan kita rasa kenyang lebih lama dan kurangkan rasa craving. Contoh protein seperti oat meal with soy or greek yogurt dan whole grain toast with peanut butter, atau pisang dgn chia seed.
.
4. Tidak ambil lemak
lemak buat anda jadi gemuk? bukan begitu. lemak juga penting untuk tubuh badan kita. antara lemak yang baik ialah seperti peanut butter, seeds, avocado, atau plain yogurt adalah pilihan terbaik. Ia membuatkan kita rasa penuh dan rasa makanan sedap
.
5. Tak cukup makan
Sarapan pagi sihat beri kita permulaan hari yang baik. Jika anda memilih makanan yang seimbang di waktu pagi, ia juga memberi impak kepada seluruh hari anda untuk makan dgn sihat. .
Kalau anda rasa tips mami share ni bagus & berguna untuk kwn2 kita yang tengah diet, mohon untuk share & tag kpd mereka.
.
Thank u, thank u
Read more
Done deliver semua nasi lemak.. Walaupun buat triple dari semalam...semua SOLD OUT! Perhhh..ramai ...
Media Removed
Done deliver semua nasi lemak.. Walaupun buat triple dari semalam...semua SOLD OUT! Perhhh..ramai rupanya suka bawak bekal pegi keje ya... Tukang masaknya makan pisang je sebab nasi lemak habis semua... 2 hari dah macam ni.. Hahahah... Alhamdulillah.. #einacooking #nasilemakdelivery ... Done deliver semua nasi lemak..
Walaupun buat triple dari semalam...semua SOLD OUT!
Perhhh..ramai rupanya suka bawak bekal pegi keje ya...
Tukang masaknya makan pisang je sebab nasi lemak habis semua... 2 hari dah macam ni..
Hahahah... Alhamdulillah..
#einacooking
#nasilemakdelivery
#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
Read more
 #Repost from @trio_co by @quicksave.app ・・・ *Salam semua!!! dah nak puasa kan lagi beberapa ...
Media Removed
#Repost from @trio_co by @quicksave.app ・・・ *Salam semua!!! dah nak puasa kan lagi beberapa hari je lagi! Tahun ni kakp ada Projek Raya, tapi sebab semuanya adalah dari production sendiri so kami hanya limitkan untuk beberapa kuantiti sahaja, so kakp nak amik order awal awal lah sebelum ... #Repost from @trio_co by @quicksave.app
・・・
*Salam semua!!! dah nak puasa kan lagi beberapa hari je lagi! Tahun ni kakp ada Projek Raya, tapi sebab semuanya adalah dari production sendiri so kami hanya limitkan untuk beberapa kuantiti sahaja, so kakp nak amik order awal awal lah sebelum kami diterjah! hehe*
Dan boleh terus tekan link ini untuk order. Thank you tau!! ✅ www.wasap.my/60122788275

JOM ORDER NOW! LIMITED STOCK!

HOMEMADE KUIH RAYA
1) Kuih Makmur --- RM 28
2) Kuih Brownies Cookies --- RM 28
3) Green Peas Cookies --- RM 28
4) Belgium Choc Cookies --- RM 28
5) Tart Nenas Inti Penuh --- RM 28

KEREPEK DAN REMPEYEK HOMEMADE
1) Kerepek Pisang Tanduk --- RM 25
2) Kerepek Pisang Nangka --- RM 23
3) Kerepek Ubi Masin --- RM 20
4) Kerepek Ubi Peda --- RM 20
5) Kerepek Bawang Sedap --- RM 20
6) Rempeyek Ikan Bilis --- RM 25
7) Rempeyek Kacang Tanah --- RM 25
8) Rempeyek Kacang Dhal --- RM 25
9) Rempeyek Kacang Hijau --- RM 25
10) Rempeyek Kacang Putih --- RM 25 #meniagalainmacam #viral #foodie #makan #sayajual #free #repost #marketing #advertising
Read more
Assalamualaikum semua<span class="emoji emoji1f496"></span> Selamat tengah hari <span class="emoji emoji1f496"></span><span class="emoji emoji1f496"></span><span class="emoji emoji1f496"></span><span class="emoji emoji1f496"></span><span class="emoji emoji1f496"></span><span class="emoji emoji1f496"></span> . Ada yang belum kenal esp? Orang cakap ...
Media Removed
Assalamualaikum semua Selamat tengah hari . Ada yang belum kenal esp? Orang cakap tak kenal, maka tak cinta. Kalau nak tahu,supplements yang satu ni adalah yang kedua e cuba . . Untuk 1st timer yang gunakan produk berkualiti, semestinya kagum dengam kesannya betul tak? ... Assalamualaikum semua💖
Selamat tengah hari 💖💖💖💖💖💖
.

Ada yang belum kenal esp? Orang cakap tak kenal, maka tak cinta. Kalau nak tahu,supplements yang satu ni adalah yang kedua e cuba .
.

Untuk 1st timer yang gunakan produk berkualiti, semestinya kagum dengam kesannya betul tak?
Lagipun masa tu macam-macam fikir pasal esp ni. . "ermmm betul ke produk ni menjadi" "ermm betul ke boleh kurus, betul ke boleh cantik" "betul ke produk ni selamat"
"betul ke Produk ni berkesan"
.

Itu semua perasaan normal bagi e sendiri bila nak cuba apa-apa produk sekalipun. .

Tak pasti yang lain, tapi e memang macam tu😂.
.

Tapi esp kan.... Siapa tak kenal😎
.

Kalau tak promo pun dah laris macam pisang goreng, apatah lagi bila promosi menjelma. Memang laju macam air sungai la jawabnya
Tapi sebelum tu mesti ada yang nak tahu apa khasiat #esp ni kan? Meyhh e share sikit . 💖Mencerahkan kulit wajah
💖Membantu pertumbuhan akar rambut supaya lebih sihat
💖Membantu mengecutkan jerawat
💖Membantu memudarkan parut yang lama @ baru
💖Membantu mengawal selera makan (bagi yang sedang diet) 💖Membantu melembabkan kulit wajah
💖Membantu memberikan tenaga tambahan
💖Membantu mengurangkan sunburn
💖Sarapan instant, sesuai untuk students
.

Haihh ESP ni memang betul-betul bikin fenomena. Cepat-cepat siapa nak dapatkan ESP meyhh pm, whatsapp e okay 😉
.

che e
+601131213669
.

#shakleeipoh
#shakleesection18ipoh
#shakleecodbatugajah
#shaklee
#shakleemalaysia
#espcodipoh
Read more
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak guys! Di bulan Ramadhan ni, waktu operasi @warongselai ...
Media Removed
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak guys! Di bulan Ramadhan ni, waktu operasi @warongselai #warongselai diubah dari pukul 5 ptg - 12 mlm kepada pukul 9 mlm - 1/2 pagi. Sesuai untuk sesiapa yg nak moreh slps selesai solat tarawikh atau nk supper cum sahur atau nk chill chill makan kek. ... Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak guys!
Di bulan Ramadhan ni, waktu operasi @warongselai #warongselai diubah dari pukul 5 ptg - 12 mlm kepada pukul 9 mlm - 1/2 pagi. Sesuai untuk sesiapa yg nak moreh slps selesai solat tarawikh atau nk supper cum sahur atau nk chill chill makan kek.
Dari segi menu pulak, buat masa ni kami hanya menyediakan menu "western food" sahaja seperti spaghetti aglio olio, spaghetti bolognese, spicy grilled chicken, bbq lamb, swedish meatball & spicy chicken pizza (hanya pada hari jumaat, sabtu & ahad sahaja). Kami juga menyediakan "dessert" seperti brownies, congo bar, kek pisang, kek oren, marble cake dan etc. Signature drink kami seperti soda laici, sirap selasih, teh o ais markisa (tertakluk kepada availability buah markisa) juga blh didapati di warong kami.
Kami juga bercadang untuk memperkenalkan beberapa menu masakan panas seperti char kuey tiaw, mee goreng, nasi goreng ikan & etc di masa akan datang.
Kami juga menerima tempahan untuk berbuka puasa di dalam kumpulan minima seramai 7 org atau untuk sambutan hari jadi dan anniversary. Blh whatsapp ke no tel 012-3501032 untuk sebarang pertanyaan. Tempahan harus dibuat dalam tempoh 3 hari sebelum majlis dan deposit tempahan dikenakan. Terima kasih
Read more
Loading...
Di Projek Susu kami sentiasa cuba beri konsultasi terbaik untuk bantu ibu menyusu ... Peserta: ...
Media Removed
Di Projek Susu kami sentiasa cuba beri konsultasi terbaik untuk bantu ibu menyusu ... Peserta: Assalamualaikum semua. Saya Puan XYZ. Susu saya agak berkurangan sejak mula kerja. Mohon share & suggest. Projek Susu: Waalaikumsalam. Nak tau history dulu. Boleh tahu jadual mengepam ... Di Projek Susu kami sentiasa cuba beri konsultasi terbaik untuk bantu ibu menyusu
... Peserta: Assalamualaikum semua. Saya Puan XYZ. Susu saya agak berkurangan sejak mula kerja. Mohon share & suggest.

Projek Susu: Waalaikumsalam. Nak tau history dulu. Boleh tahu jadual mengepam masa kerja?

Peserta: 3am (sejak 2 minggu ini). 7am. 10am. 1:30pm. 4:30 pm. Dan malam DF.

Projek Susu: Pola pemakanan? Apa yg awak makan?

Peserta: Makan 3 kali sehari. Sarapan 7:30am, lunch 1pm, mlm 7-8 mlm. Saya masih ambil pil obimin atas nasihat doktor. Kena still makan sehingga 5 bulan. Saya tumpah darah masa bersalin. Lain vitamin saya tak ambil. Saya just kerap minum susu.

Projek Susu: Boleh saya tahu apa yg awak makan? Maaf ya. Kita kena tau history sebelum beri suggestion. Dalam satu pinggan tu. Apa yang awak makan?

Peserta: Saya makan yang sempat je. Pagi nasi lemak, tengahari nasi ayam @ nasi campur ayam atau ikan dan sayur ulam, malam nasi putih ayam or ikan.

Projek Susu: Kita nak hasilkan susu yg berkualiti mesti ambil pemakanan sihat. Susu ibu adalah yg terbaik untuk baby. So perlu ambil berat tentang sumbernya juga ya. Perlu amalkan suku suku separuh.

Suku karbohidrat.
Suku protein.
Separuh sayur dan buah.

Protein, sayur dan buah sebaiknya tukar setiap hari.

Sayur dan buah sebaiknya pilih warna berbeza.

Banyakkan air kosong.

Kurangkan stress.

Ambil supplement.

Obimin ni multivitamin kan. Saya rasa doktor nak make sure awak dapat semua khasiat untuk kembalikan zat nutrisi yang hilang sewaktu awak tumpah darah tu.

Contoh kan. Awak mkn nasi lemak. Mesti juga ada sumber protein yang cukup seperti sebiji telur rebus. Serta sayur. Mungkin timun 2 3 potong tak cukup. So kena top up dengan buah. Yang paling mudah. 2 biji pisang. Ini contoh je ya.

Bila kita makan apa yang sempat je. Bz waktu kerja. Tu yang akan timbul masalah susu cair. Susu drop. Stress. Penat melampau. Kulit kusam.

Sebab kita kurang nutrisi. Di sini lah supplement memainkan peranan penting.

Peserta: Iya. Saya agak penat dan mengantuk. Terima kasih.

#IsteriTuanAhKit
#ProjekSusu
Read more
NAMPAK GEMBIRA SANGAT ADIK MANIS TU 🧕🏻🧕🏻🧕🏻 . Assalamualaikum dan Selamat Tengah Hari semua. ...
Media Removed
NAMPAK GEMBIRA SANGAT ADIK MANIS TU 🧕🏻🧕🏻🧕🏻 . Assalamualaikum dan Selamat Tengah Hari semua. Salam Isnin . Kegembiraan tak dapat di bayangkan dengan kata-kata, kelu tak terkata, cuma senyuman yang lebar dapat di lontarkan selepas picang cisssss nie masuk ke dalam mulut awok awok ... NAMPAK GEMBIRA SANGAT ADIK MANIS TU 🧕🏻🧕🏻🧕🏻
.

Assalamualaikum dan Selamat Tengah Hari semua. Salam Isnin
.

Kegembiraan tak dapat di bayangkan dengan kata-kata, kelu tak terkata, cuma senyuman yang lebar dapat di lontarkan selepas picang cisssss nie masuk ke dalam mulut awok awok semua hahahahaha 🤪🤪🤪
.

Kapten Pisang Melaka & Kapten Pisang KL buka macam biasa harini
.

Jom singgah kedai jom. Makan pisang panas panas macam ni best ni
.

Delivery KPKL on macam biasa. Delivery KP Melaka on juga. .NAK ORDER KLIK JE LINK KAT BIO KAMI🤩🤩🤩 #kaptenpisang #Pisangcheese #Pisangcheesemelaka #melakafood #melakatengah #melakacafe #melakabandarayabersejarah
Read more
Loading...
SYUKUR PADA MU YA ALLAH <span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span> . Assalamualaikum dan Selamat Tengah Hari semua. Salam Selasa . Nak ...
Media Removed
SYUKUR PADA MU YA ALLAH . Assalamualaikum dan Selamat Tengah Hari semua. Salam Selasa . Nak pergi Modifikasi jap heheheeh...nanti dah siap kita singgah tempat awok awok semua ya . Kapten Pisang Melaka & Kapten Pisang KL buka macam biasa harini . Jom singgah kedai jom. ... SYUKUR PADA MU YA ALLAH 😊😊😊
.

Assalamualaikum dan Selamat Tengah Hari semua. Salam Selasa
.

Nak pergi Modifikasi jap heheheeh...nanti dah siap kita singgah tempat awok awok semua ya 😋😋😋
.

Kapten Pisang Melaka & Kapten Pisang KL buka macam biasa harini
.

Jom singgah kedai jom. Makan pisang panas panas macam ni best ni
.

Delivery KPKL on macam biasa. Delivery KP Melaka on juga. .NAK ORDER KLIK JE LINK KAT BIO KAMI🤩🤩🤩 #kaptenpisang #Pisangcheese #Pisangcheesemelaka #melakafoodtruck #melakafood #melakatengah #melakacafe #melakabandarayabersejarah
Read more
Tik tok tik tok..jam bunyi. Tengok baru pukul 4.30 pagi. Ohh awal lagi sambung tidur cikit lagi la..Haa ...
Media Removed
Tik tok tik tok..jam bunyi. Tengok baru pukul 4.30 pagi. Ohh awal lagi sambung tidur cikit lagi la..Haa sekali bangun alamakk dah pukul 5.30 pagi!! Kelam kabut ko jahh dengan baju Afi tak siapkan lagi, beg makanan dia semua tak packing lagi. Dek penangan tidur semula lambat la jadinya.. . . Sebab ... Tik tok tik tok..jam bunyi. Tengok baru pukul 4.30 pagi. Ohh awal lagi sambung tidur cikit lagi la..Haa sekali bangun alamakk dah pukul 5.30 pagi!! Kelam kabut ko jahh dengan baju Afi tak siapkan lagi, beg makanan dia semua tak packing lagi. Dek penangan tidur semula lambat la jadinya..😓
.
.
Sebab tak sempat nak masak, tengok beg makanan Afi check bekas serbuk barli yang selalu wani spare untuk rumah pengasuh dia. Sekali..wahh terkejut tengok habis licin bekas..rasa mcm banyak lagi je semalam..hahah.
.
.
Last sekali bekalkan Afi #organic_oatmeals dengan pisang la pulak harini.. Mujur juga ada pisang dekat rumah. Afi pun memang suka pisang ikut papa dia..mama Afi kureng cikit..hihi. .
.
Sebenarnya oats ni banyak kebaikkannya tauu.. Bukan orang besar je elok makan, bayi pun sama. Lagi- lagi bayi yang ada masalah sembelit. Susah nak popoo la orang cakap elok sangat makan oats ni tau..tapi kalo nak bagi dekat bayi oats yang beli dekat mall tu sebelum masak make sure rendam dulu ye selama 12 jam dengan air & perahkan cikit lemon ye supaya ia mudah masak dan mudah dicernakan bila bayi makan. Ni antara kebaikkan oats:

1. Oats adalah berbentuk whole-grain food yang mengekalkan kebaikan bijiran walaupun setelah dimasak.
2. Oats kaya dengan fiber. Ia mampu untuk memudahkan pencernaan bayi anda dan boleh mengelakkan dari masalah sembelit atau pencernaan.
3. 1/4 cawan oats mampu membekalkan sebanyak 8% keperluan zat besi bayi anda. Ia juga mampu membekalkan sebanyak 44% keperluan magnesium dan 25% keperluan zink kepada bayi anda setiap hari.
.
.
Kalau wani grabb je #toddible_organic_oatmeals. Tak yah susah2 fikir nak rendam lama-lama.. Tambah air panas je tadaa siapp. Ok nah wani share gambar #organic_oatmeals dengan pisang pagi tadi bekalkan untuk breakfast Afi..tu pun dah tinggal suku..hihi.

www.wasap.my/60192724585
Read more
@pisanggorengdjakarta - Jakarta . Semenjak post ini d stories gausahdiet dan akun pribadi gw, ...
Media Removed
@pisanggorengdjakarta - Jakarta . Semenjak post ini d stories gausahdiet dan akun pribadi gw, hampir tiap hari d tag org abis nyobain Pisang Goreng Djakarta ini. Cabangnya dimana2 bgt, gw jujur nemu d GO-FOOD kategori Near Me. Beda sama pisang naget. Ini kategori ancur bgt enaknya!! ... @pisanggorengdjakarta - Jakarta
.
Semenjak post ini d stories gausahdiet dan akun pribadi gw, hampir tiap hari d tag org abis nyobain Pisang Goreng Djakarta ini. Cabangnya dimana2 bgt, gw jujur nemu d GO-FOOD kategori Near Me. Beda sama pisang naget. Ini kategori ancur bgt enaknya!! fav aku. Pisang wijen, original, coklat keju susu. Wah jd siapa ni yg blm cobain @pisanggorengdjakarta? Atas permintaan temen2 gw post d feeds ya biar pada ga lupa sama namanya
.
#gausahdiet #buatapadiet #foodporn #foodies #foodstagram #foodtraveler #culinary #instafood #foodseeker #asian #cemilan #jakarta #jktgo #jajanan #jakartafoodblogger #indonesia #bestfood #bestdessert #indonesia #cintamakananindonesia #makanan #jajan #makan #lapar #laper #gendut #foodstagram #cheese
Read more
Awak makan apa hari ni? Jangan lupa selit #thegorpis time minum petang okay. <span class="emoji emoji1f44c"></span>🏻 Find #thegorpis ...
Media Removed
Awak makan apa hari ni? Jangan lupa selit #thegorpis time minum petang okay. 🏻 Find #thegorpis near you today. / Padang Kota Damansara. Waze : thegorpis pisang goreng rangup. CLOSED TODAY 2nd May 2018. / TTDI @kopi.xoxo. Open from 12.30pm - 11.00pm. Closed every MONDAY. / Sg ... Awak makan apa hari ni?
Jangan lupa selit #thegorpis time minum petang okay. 👌🏻
Find #thegorpis near you today.
/
📍 Padang Kota Damansara.
Waze : thegorpis pisang goreng rangup.
CLOSED TODAY 2nd May 2018.
/
📍TTDI @kopi.xoxo.
Open from 12.30pm - 11.00pm.
Closed every MONDAY.
/
📍Sg Penchala @thepodiumpenchala.
Open DAILY from 4pm - 12.30am
Lot 2816, Jalan Damansara off Lebuhraya LDP,
Sg Penchala.
/
📍 Ampang at Suzis Corner #thegorpisampang
Landmark Mcity, Ampang Point.
4.30pm - 6pm (take away only)
6pm - 11pm (dine & take away)
Closed every MONDAY.
/
📍 Johor Bahru, Kempas @dropoff_cafe.
Open from 5pm - 1am.
Closed every TUESDAY.
/
📍Johor Bahru, Stall berhadapan Giant Hypermarket Southern City, Taman Suria.
Open from 12.30pm to 6pm.
Closed every FRIDAY.
‼️NEW BRANCH ALERT‼️
/
📍Singapore @zulos_sg.
Soon at Woodlands Bazaar Ramadan & Celebfest.
/
#pisanggorengcheese #thegorpis #gorpis #bananacheese #bananafritters #foodie #foodgasm #foodporn #nomnom #food #eatingfortheinsta #igfood #localfood #malaysianfood #foodgram #thebestintown #gorpisgang
Read more
Loading...
Hari ku bertemu kakak or makcik dari luar kelantan yg menjual pisang penuh meja berukuran 8-9 kaki. ...
Media Removed
Hari ku bertemu kakak or makcik dari luar kelantan yg menjual pisang penuh meja berukuran 8-9 kaki. Bermacam nama pisang ku dengar dia bersembang dengan ummi aku. Tetapi pisang yang tak pernah kami jumpa dan makan, pisang susu kata kakak tu (masih taktau nama tempatan dia apa) Sebelum kami ... Hari ku bertemu kakak or makcik dari luar kelantan yg menjual pisang penuh meja berukuran 8-9 kaki. Bermacam nama pisang ku dengar dia bersembang dengan ummi aku. Tetapi pisang yang tak pernah kami jumpa dan makan, pisang susu kata kakak tu (masih taktau nama tempatan dia apa) Sebelum kami beli kakak tu bagitau cina je yg beli. Mungkin pisang ni tak begitu diketahui orang tempatan. Isinya sungguh gemuk bulat dan sedap. Tak lupa texture nya yg tidak terlalu lembik dan tidak terlalu keras, sedap dikunyah, tidak seperti pisang yg kami makan sebelum ini dan bukan lah pisang dalam gambar ini hehehe. Kepada pengemar makan pisang sebiji sehari, memang tak dapat habiskan pisang susu tu. Makan satu macam makan dua. Bukan nya besar macam pisang tanduk tapi tembam isinya 😋 Thumbs up kakak bagi recommend 👍
Read more
Pandang lah lihat lah, makan macam sayaaa.. <span class="emoji emoji1f601"></span> Kepada yang teringin hari ni, jum check out waktu ...
Media Removed
Pandang lah lihat lah, makan macam sayaaa.. Kepada yang teringin hari ni, jum check out waktu operasi #thegorpis di bawah. Find #thegorpis near you today. / Padang Kota Damansara. Waze : thegorpis pisang goreng rangup. Open from 12.30pm - 6.00pm Closed every MON & FRI. / TTDI ... Pandang lah lihat lah, makan macam sayaaa.. 😁
Kepada yang teringin hari ni, jum check out waktu operasi #thegorpis di bawah.
Find #thegorpis near you today.
/
📍 Padang Kota Damansara.
Waze : thegorpis pisang goreng rangup.
Open from 12.30pm - 6.00pm
Closed every MON & FRI.
/
📍TTDI @kopi.xoxo.
Open from 12.30pm - 11.00pm.
Closed every MONDAY.
/
📍Sg Penchala @thepodiumpenchala.
Open DAILY from 4pm - 12.30am
Lot 2816, Jalan Damansara off Lebuhraya LDP,
Sg Penchala.
/
📍 Ampang at Suzis Corner #thegorpisampang
Landmark Mcity, Ampang Point.
4.30pm - 6pm (take away only)
6pm - 11pm (dine & take away)
Closed every MONDAY.
/
📍 Johor Bahru, Kempas @dropoff_cafe.
Open from 5pm - 1am.
Closed every TUESDAY.
/
📍Johor Bahru, Stall berhadapan Giant Hypermarket Southern City, Taman Suria.
Open from 12.30pm to 6pm.
Closed every FRIDAY.
‼️NEW BRANCH ALERT‼️
/
📍Singapore @zulos_sg.
Soon at Woodlands Bazaar Ramadan & Celebfest.
/
#pisanggorengcheese #thegorpis #gorpis #bananacheese #bananafritters #foodie #foodgasm #foodporn #nomnom #food #eatingfortheinsta #igfood #localfood #malaysianfood #foodgram #thebestintown #gorpisgang
Read more
Its a good day to pekena #thegorpis today guys. Kita relax santai je ok hari ni. Jum check outlet ...
Media Removed
Its a good day to pekena #thegorpis today guys. Kita relax santai je ok hari ni. Jum check outlet mana yg beroperasi. Find #thegorpis near you today. / Padang Kota Damansara. Waze : thegorpis pisang goreng rangup. Open from 12.30pm - 6.00pm Closed every MON & FRI. / TTDI @kopi.xoxo. Open ... Its a good day to pekena #thegorpis today guys. Kita relax santai je ok hari ni.
Jum check outlet mana yg beroperasi.
Find #thegorpis near you today.
/
📍 Padang Kota Damansara.
Waze : thegorpis pisang goreng rangup.
Open from 12.30pm - 6.00pm
Closed every MON & FRI.
/
📍TTDI @kopi.xoxo.
Open from 12.30pm - 11.00pm.
Closed every MONDAY.
/
📍Sg Penchala @thepodiumpenchala.
Open DAILY from 4pm - 12.30am
Lot 2816, Jalan Damansara off Lebuhraya LDP,
Sg Penchala.
/
📍 Ampang at Suzis Corner.
CLOSED FOR GOOD & RELOCATING SOON.
/
📍 Johor Bahru, Kempas @dropoff_cafe.
Open from 5pm - 1am.
Closed every TUESDAY.
/
📍Johor Bahru, Stall berhadapan Giant Hypermarket Southern City, Taman Suria.
Open from 12.30pm to 6pm.
Closed every FRIDAY.
‼️NEW BRANCH ALERT‼️
/
📍Singapore @zulos_sg.
Soon at Woodlands Bazaar Ramadan & Celebfest.
/
#pisanggorengcheese #thegorpis #gorpis #bananacheese #bananafritters #foodie #foodgasm #foodporn #nomnom #food #eatingfortheinsta #igfood #localfood #malaysianfood #foodgram #thebestintown #gorpisgang
#Repost @katrinamissy
・・・
Ara was like “Cat, Ara nak nie nak tu nak semua?”😋 & then I was like “Habistu Cat nak makan apa?”🤔
Read more
Loading...
Selamat hari minggu kepada semua. Jangan lupa kami beroperasi seperti biasa hari ni, so boleh la bungkus2 buat jajan. Nak makan panas2 pun boleh. Find #thegorpis near you today. / Padang Kota Damansara. Waze : thegorpis pisang goreng rangup. Open from 12.30pm - 6.00pm Closed ... Selamat hari minggu kepada semua.
Jangan lupa kami beroperasi seperti biasa hari ni, so boleh la bungkus2 buat jajan.
Nak makan panas2 pun boleh.
Find #thegorpis near you today.
/
📍 Padang Kota Damansara.
Waze : thegorpis pisang goreng rangup.
Open from 12.30pm - 6.00pm
Closed every MON & FRI.
/
📍TTDI @kopi.xoxo.
Open from 12.30pm - 11.00pm.
Closed every MONDAY.
/
📍Sg Penchala @thepodiumpenchala.
Open DAILY from 4pm - 12.30am
Lot 2816, Jalan Damansara off Lebuhraya LDP,
Sg Penchala.
/
📍 Ampang at Suzis Corner #thegorpisampang
Landmark Mcity, Ampang Point.
4.30pm - 6pm (take away only)
6pm - 11pm (dine & take away)
Closed every MONDAY.
/
📍 Johor Bahru, Kempas @dropoff_cafe.
Open from 5pm - 1am.
Closed every TUESDAY.
/
📍Johor Bahru, Stall berhadapan Giant Hypermarket Southern City, Taman Suria.
Open from 12.30pm to 6pm.
Closed every FRIDAY.
‼️NEW BRANCH ALERT‼️
/
📍Singapore @zulos_sg.
Soon at Woodlands Bazaar Ramadan & Celebfest.
/
#pisanggorengcheese #thegorpis #gorpis #bananacheese #bananafritters #foodie #foodgasm #foodporn #nomnom #food #eatingfortheinsta #igfood #localfood #malaysianfood #foodgram #thebestintown #gorpisgang
Read more
I q'ed almost 2 hours for you.. and it was worth it..!! Cuma tak puas makan je.. Itu la.. Sape suruh ...
Media Removed
I q'ed almost 2 hours for you.. and it was worth it..!! Cuma tak puas makan je.. Itu la.. Sape suruh datang lambat kan.. So hari ni rejeki kita 1 cupcake je.. Ok la tu.. Finally, dapat gak merasa cupcake ni.. Bertahun dok follow IG ni.. Sebelom dia ada kedai sendiri kat Jalan Pisang lagi.. Had the ... I q'ed almost 2 hours for you.. and it was worth it..!! Cuma tak puas makan je.. Itu la.. Sape suruh datang lambat kan.. So hari ni rejeki kita 1 cupcake je.. Ok la tu.. Finally, dapat gak merasa cupcake ni.. Bertahun dok follow IG ni.. Sebelom dia ada kedai sendiri kat Jalan Pisang lagi.. Had the chance to meet Mrs Fluffy there, @syarsyaira .. so cute.. kata nye nak buka satu kat sini nanti.. InShaAllah.. so here's hoping for a brighter cupcake future.. Yeah!
@ninaismailsabri pun ada td.. she's so sweet.. don't know why Mr Jovian always called her TV or peti ais (or something like that) dolu2.. She's so cute! Oh and 'nyet' was one of it.. 😁😁😁 Anyway, wishing you a safe and healthy delivery this coming November..
#cupcakes #saltedcaramel #fluffbakery @fluffbakery @fluffbakerykl
Read more
Ramai yg tanya penting sangat ke putih ni? Penting sgt ke cerah ni? . . Cerah yg dimaksudkan ...
Media Removed
Ramai yg tanya penting sangat ke putih ni? Penting sgt ke cerah ni? . . Cerah yg dimaksudkan adalah BERSIH & BERNYAWA Dari jauh dah nampak berseri KULIT BADAN GEBU Tapak tangan BERNYAWA.. Merah delima..SIHAT.. . . Tu yg di panggil CERAH PUTIH JEPUN.. . . Kenapa keknis sarankan ... Ramai yg tanya
penting sangat ke putih ni?
Penting sgt ke cerah ni?
.
.
Cerah yg dimaksudkan adalah
BERSIH & BERNYAWA
Dari jauh dah nampak berseri
KULIT BADAN GEBU
Tapak tangan BERNYAWA..
Merah delima..SIHAT..
.
.
Tu yg di panggil CERAH PUTIH JEPUN..
.
.
Kenapa keknis sarankan sgt ambik TREAPLUS ni
Kemam 2 biji sehari mlm sblm tido
Sbb bahan dia mmg premium luar biasa impak dia
FORMULASI dr kumpulan pakar yg diiktiraf EROPAH
Bukan tambah2 sukahati
Mereka lihat KESTABILAN formula
Keaktifan Bahan utk FUNGSI UTAMA
Bukan suka2 adjust formula
kebernasan idea mereka diiktiraf pasukan EROPAH..
.
.
Once mereka jumpa formula ni
mereka kata mereka sgt BERTUAH
Sbb ianya adalah BOTANICAL yg sgt HIGH IMPACT
maknanya NATURAL tetapi terbaik!
MCM PISANG..NATURAL
Sekali makan terus nak membuang
SEPANTAS 5 MINIT
So jgn pernah kata bahan NATURAL tak laju..
.
.
Berries dalam TreaPlus mmg power
Aktioksidan yg mencerahkan
Tambah lagi BOOSTER SAKURA
TREABEAU dan RICE CERAMIDE ala SK1x
Air beras mmg disukai warga Jepun
asian skin..sgt sesuai..
.
.
Sbb tu lepas makan
HARI KE 3 Dah boleh cerita berubahnya kulit tu
NATURAL DAN PANTAS
paling penting CERAH BERNYAWA..
.
.
PESAN KEKNIS..BELI 3 BOTOL
MAKAN DLM MASA 2 BULAN
Serius dah mcm injection..
.
.
3 BOTOL TREAPLUS SEYES TAK NYESAL..
.
.
DROP NOMBOR DEKAT KOMEN ATAU TERUS KLIK LINK DEKAT BIO KEKNIS UTK JOIN CONTEST HANDBAG RAYA👇
.
.
#keknischarms #treapluscharms
#cantikdengantreaplus #teamiffabeautyshop #solekdanrawat #misicantiksebelumraya
Read more
Loading...
Ramai yg tanya penting sangat ke putih ni? Penting sgt ke cerah ni? . . Cerah yg dimaksudkan ...
Media Removed
Ramai yg tanya penting sangat ke putih ni? Penting sgt ke cerah ni? . . Cerah yg dimaksudkan adalah BERSIH & BERNYAWA Dari jauh dah nampak berseri KULIT BADAN GEBU Tapak tangan BERNYAWA.. Merah delima..SIHAT.. . . Tu yg di panggil CERAH PUTIH JEPUN.. . . Kenapa keknis sarankan ... Ramai yg tanya
penting sangat ke putih ni?
Penting sgt ke cerah ni?
.
.
Cerah yg dimaksudkan adalah
BERSIH & BERNYAWA
Dari jauh dah nampak berseri
KULIT BADAN GEBU
Tapak tangan BERNYAWA..
Merah delima..SIHAT..
.
.
Tu yg di panggil CERAH PUTIH JEPUN..
.
.
Kenapa keknis sarankan sgt ambik TREAPLUS ni
Kemam 2 biji sehari mlm sblm tido
Sbb bahan dia mmg premium luar biasa impak dia
FORMULASI dr kumpulan pakar yg diiktiraf EROPAH
Bukan tambah2 sukahati
Mereka lihat KESTABILAN formula
Keaktifan Bahan utk FUNGSI UTAMA
Bukan suka2 adjust formula
kebernasan idea mereka diiktiraf pasukan EROPAH..
.
.
Once mereka jumpa formula ni
mereka kata mereka sgt BERTUAH
Sbb ianya adalah BOTANICAL yg sgt HIGH IMPACT
maknanya NATURAL tetapi terbaik!
MCM PISANG..NATURAL
Sekali makan terus nak membuang
SEPANTAS 5 MINIT
So jgn pernah kata bahan NATURAL tak laju..
.
.
Berries dalam TreaPlus mmg power
Aktioksidan yg mencerahkan
Tambah lagi BOOSTER SAKURA
TREABEAU dan RICE CERAMIDE ala SK1x
Air beras mmg disukai warga Jepun
asian skin..sgt sesuai..
.
.
Sbb tu lepas makan
HARI KE 3 Dah boleh cerita berubahnya kulit tu
NATURAL DAN PANTAS
paling penting CERAH BERNYAWA..
.
.
PESAN KEKNIS..BELI 3 BOTOL
MAKAN DLM MASA 2 BULAN
Serius dah mcm injection..
.
.
3 BOTOL TREAPLUS SEYES TAK NYESAL..
.
.
DROP NOMBOR DEKAT KOMEN ATAU TERUS KLIK LINK DEKAT BIO KEKNIS UTK JOIN CONTEST HANDBAG RAYA👇
.
.
#keknischarms #treapluscharms
#cantikdengantreaplus #teamiffabeautyshop #solekdanrawat #misicantiksebelumraya
Read more
Ramai yg tanya penting sangat ke putih ni? Penting sgt ke cerah ni? . . Cerah yg dimaksudkan ...
Media Removed
Ramai yg tanya penting sangat ke putih ni? Penting sgt ke cerah ni? . . Cerah yg dimaksudkan adalah BERSIH & BERNYAWA Dari jauh dah nampak berseri KULIT BADAN GEBU Tapak tangan BERNYAWA.. Merah delima..SIHAT.. . . Tu yg di panggil CERAH PUTIH JEPUN.. . . Kenapa keknis sarankan ... Ramai yg tanya
penting sangat ke putih ni?
Penting sgt ke cerah ni?
.
.
Cerah yg dimaksudkan adalah
BERSIH & BERNYAWA
Dari jauh dah nampak berseri
KULIT BADAN GEBU
Tapak tangan BERNYAWA..
Merah delima..SIHAT..
.
.
Tu yg di panggil CERAH PUTIH JEPUN..
.
.
Kenapa keknis sarankan sgt ambik TREAPLUS ni
Kemam 2 biji sehari mlm sblm tido
Sbb bahan dia mmg premium luar biasa impak dia
FORMULASI dr kumpulan pakar yg diiktiraf EROPAH
Bukan tambah2 sukahati
Mereka lihat KESTABILAN formula
Keaktifan Bahan utk FUNGSI UTAMA
Bukan suka2 adjust formula
kebernasan idea mereka diiktiraf pasukan EROPAH..
.
.
Once mereka jumpa formula ni
mereka kata mereka sgt BERTUAH
Sbb ianya adalah BOTANICAL yg sgt HIGH IMPACT
maknanya NATURAL tetapi terbaik!
MCM PISANG..NATURAL
Sekali makan terus nak membuang
SEPANTAS 5 MINIT
So jgn pernah kata bahan NATURAL tak laju..
.
.
Berries dalam TreaPlus mmg power
Aktioksidan yg mencerahkan
Tambah lagi BOOSTER SAKURA
TREABEAU dan RICE CERAMIDE ala SK1x
Air beras mmg disukai warga Jepun
asian skin..sgt sesuai..
.
.
Sbb tu lepas makan
HARI KE 3 Dah boleh cerita berubahnya kulit tu
NATURAL DAN PANTAS
paling penting CERAH BERNYAWA..
.
.
PESAN KEKNIS..BELI 3 BOTOL
MAKAN DLM MASA 2 BULAN
Serius dah mcm injection..
.
.
3 BOTOL TREAPLUS SEYES TAK NYESAL..
.
.
DROP NOMBOR DEKAT KOMEN ATAU TERUS KLIK LINK DEKAT BIO KEKNIS UTK JOIN CONTEST HANDBAG RAYA👇
.
.
#keknischarms #treapluscharms
#cantikdengantreaplus #teamiffabeautyshop #solekdanrawat #misicantiksebelumraya
Read more
Lama tak mai... Dok tengok ada banyak menu baru antaranya mee rebus sotong 🦑, nasi daun pisang(rupanya hari ahad) so nasi lemak la dulu hari ni... Lopeh wajib makan... Nak kena mai lain hari ahad, nak try Sunday SPECIAL nasi daun pisang...hampa mai pakat follow sama ig @hajibananaleafrice ... Lama tak mai... Dok tengok ada banyak menu baru antaranya mee rebus🍜 sotong 🐙🦑, nasi🍚 daun🍃 pisang🍌(rupanya hari ahad) so nasi lemak la dulu hari ni... Lopeh wajib makan... Nak kena mai lain hari ahad, nak try Sunday SPECIAL nasi🍚 daun🍃 pisang🍌...hampa mai pakat follow sama ig @hajibananaleafrice by @karikepalaikanmd

@hajibananaleafrice @hajibananaleafrice
@hajibananaleafrice @hajibananaleafrice
@hajibananaleafrice @hajibananaleafrice
@hajibananaleafrice

@karikepalaikanmd
@karikepalaikanmd
@karikepalaikanmd

#foodtravellereatshalal #eatithalal #ieathalal #kkimd #hajibananaleafrice #ahad #nasi #daun #pisang #kuih #mee #rebus #kari #kepala #ikan #good #food #sedap #asam #pedas #soto #masakan #menu #melaka #surau #mutiaradamansara #mai #jom #karikepalaikanmd
Read more
Mengikut saranan @zarina_anjoulie untuk amalkan blueberries.. kaya anti oxidants.. good for ...
Media Removed
Mengikut saranan @zarina_anjoulie untuk amalkan blueberries.. kaya anti oxidants.. good for heallth.. great for skin.. Bekukan, makan macam makan sweets depan tv. Nak kerja lebih sikit, blend dengan pisang and mango. No extra sugar added. Fruits are enough sweet already. Healthy ... Mengikut saranan @zarina_anjoulie untuk amalkan blueberries.. kaya anti oxidants.. good for heallth.. great for skin.. 😍😍
Bekukan, makan macam makan sweets depan tv.
Nak kerja lebih sikit, blend dengan pisang and mango. No extra sugar added. Fruits are enough sweet already.
Healthy sangaad breakfast aku hari ni sementara nik makan mee goreng.
Ps- tetiba rasa nak makan maggi pulekk!!!
Read more
#thegorpis Cheese Choc. Paling senang nak makan, paling banyak #gorpisgang order flavour ni, so satgi boleh terjah outlet yang beroperasi hari ni. Nak share sikit outlet Ipoh dah mula menyagat hari ni ok. Jum check out waktu operasi #thegorpis. Find #thegorpis near you today. / ... #thegorpis Cheese Choc.
Paling senang nak makan, paling banyak #gorpisgang order flavour ni, so satgi boleh terjah outlet yang beroperasi hari ni.
Nak share sikit outlet Ipoh dah mula menyagat hari ni ok.
Jum check out waktu operasi #thegorpis.
Find #thegorpis near you today.
/
📍 Padang Kota Damansara.
Waze : thegorpis pisang goreng rangup.
Open from 12.30pm - 6.00pm
Closed every MON & FRI.
/
📍TTDI @kopi.xoxo.
Open from 12.30pm - 11.00pm.
Closed every MONDAY.
/
📍Sg Penchala @thepodiumpenchala.
Open DAILY from 6pm - 2am.
Lot 2816, Jalan Damansara off Lebuhraya LDP,
Sg Penchala.
/
📍Johor Bahru, Stall berhadapan Giant Hypermarket Southern City, Taman Suria.
Open from 12.30pm to 6pm.
Closed every FRIDAY.
/
‼️New branch alert‼️
📍Ipoh @thegorpisipoh @thumbscafe.
Open DAILY from 5pm - 12am.
/
📍Singapore, @zulos_sg.
Pasar Pesta, Esplanade Waterfront.
Open until 15th July from 5pm - 10pm.
/
#pisanggorengcheese #thegorpis #gorpis #bananacheese #bananafritters #foodie #foodgasm #foodporn #nomnom #food #eatingfortheinsta #igfood #localfood #malaysianfood #foodgram #thebestintown #gorpisgang
Read more
Practice make perfect.. Adek request hantar nasi lemak untuk office dia setiap hari selasa... Okay2..kakak ...
Media Removed
Practice make perfect.. Adek request hantar nasi lemak untuk office dia setiap hari selasa... Okay2..kakak try okay! Hahahaha... Done bungkus nasi lemak daun pisang.. Teaser bagi kat family dulu... Nyumm.. Husband cakap, "NASI LEMAK FALLING ANGEL...SEKALI MAKAN PASTI TERFALLING ... Practice make perfect.. Adek request hantar nasi lemak untuk office dia setiap hari selasa...
Okay2..kakak try okay!
Hahahaha...
Done bungkus nasi lemak daun pisang..
Teaser bagi kat family dulu...
Nyumm..
Husband cakap, "NASI LEMAK FALLING ANGEL...SEKALI MAKAN PASTI TERFALLING LOVE"..
Hahahah...
Ni buat saja2 je.. Mama cakap jangan sia siakan hobi memasak eina..
Hehe..
#einaangelnetwork
#bloggermalaysia
Read more
Loading...