Loading...


Unique profiles
95
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Ronneby, Sweden, Steninge, Stockholms Län, Sweden, Los Angeles, California
Average media age
552.1 days
to ratio
9
Ni som känner mig vet säkert att jag är emot porr och all typ av övergrepp. Framför allt på barn. Och ...
Media Removed
Ni som känner mig vet säkert att jag är emot porr och all typ av övergrepp. Framför allt på barn. Och nu tänker ni: ”Vem är inte emot övergrepp på barn?! Och hur hänger det ihop med porr? Varför vara emot porr så mycket?” Jag vill säga så här: Jo, det hänger ihop när man tillåter att filmer med sexuellt ... Ni som känner mig vet säkert att jag är emot porr och all typ av övergrepp. Framför allt på barn. Och nu tänker ni: ”Vem är inte emot övergrepp på barn?! Och hur hänger det ihop med porr? Varför vara emot porr så mycket?” Jag vill säga så här: Jo, det hänger ihop när man tillåter att filmer med sexuellt övergrepp, en skev bild av kärlek och sex, sprids på nätet. Att titta på porr ger en skev bild av vad samtycke, sex, kärlek, jämställdhet, våld, relationer och njutning är. Det ger killar en bild av att de ska och får bete sig som de vill och det ger tjejer en bild av att de är underminerade mannens makt & vilja. Det finns alldeles för mycket våldsam porr som, enligt min mening, ÄR ETT ÖVERGREPP både på de som är med (pga fruktansvärda arbetsförhållanden. För visst ni väl att det inte råder kollektivavtals och ob- tillägg inom porrindustrin?) och på de som tittar. Man ser att det finns en ökning av sexuellt våld i yngre åldrar. Det har ökat med strypsex (?!) bland ungdomar och barn som tittar på porr börjar leka våldsamt och sexuellt. Utan att förstå vad de gör. Eller att det är fel.
Att man börjar med porr tidigt och sedan aldrig ventilerar det man ser (för att det är en samhällelig pinsamhet att prata om) riskerar att ge folk en skev bild av vad njutning är. Och vad orgasm eller sex är. Det kan blir förödande konsekvenser när det enda man ser av sex, är våldsamt porr. Från det att man är barn.

Och Nej, det är inte en helt enkel diskussion kring hur man ska jobba med frågan. Men någonstans måste man börja! Och Bank- Id kanske inte är det bästa om det riskerar att kapa andra sidor som är bra - men man kan inte heller låta porr finnas till hands för barn. Barn ska få vara barn. Och Nej, jag anser inte att det endast är ett föräldraansvar. Det är ett samhällsansvar. Vi har åldergräns på sex, vi har åldergräns på alkoholköp och på röstning. Det finns åldergräns på filmer. Det finns åldergräns på baren och klubbar. Vi har en samtyckeslag. Det borde finnas en åldergräns för att titta på porr.

Se mitt förra inlägg.
Read more
Loading...
Utåt sett är jag en av de med fler privilegier. Jag är vit och medelklass. Jag är smal och blåögd. Från ...
Media Removed
Utåt sett är jag en av de med fler privilegier. Jag är vit och medelklass. Jag är smal och blåögd. Från samhällets point of view är det enda problemet mitt kön. Och min läggning, men sånt syns ju inte utifrån. ️ Jag är också en av dem som har utsatts för sexuella övergrepp. Jag är en av dem som ... Utåt sett är jag en av de med fler privilegier. Jag är vit och medelklass. Jag är smal och blåögd. Från samhällets point of view är det enda problemet mitt kön. Och min läggning, men sånt syns ju inte utifrån.
▪️
Jag är också en av dem som har utsatts för sexuella övergrepp. Jag är en av dem som tryckts ner av männen i min omgivning. En av dem som tryckts ner och förminskats av främmande män. Jag är en av dem som förtrycks av samhället. Enbart på grund av att jag föddes som kvinna, och för att jag inte är heterosexuell.
▪️
Min utsatthet är alltså mitt kön och min läggning. Men that’s it. Resten av vem jag är är relativt priviligerad. Jag lever ändå upp till många av samhällets sjuka krav på kvinnor.
▪️
Med detta menar jag inte att det är easy peasy. Det är jobbigt att vara kvinna och det är inte alltid lätt att skilja sig från heteronormen. Jag är utsatt, men många av mina systrar är dubbelt utsatta. De har andra typer av förtryck som jag inte upplever. Många upplever förtryck för att de är kvinnor och samtidigt är rasifierade. Vissa är kvinnor och exotificeras. Vissa är transkvinnor och vissa är allt annat än det jag är. Och alltså mer utsatta för att de inte föddes som vit, blåögd och smal.
▪️
Alla kvinnor, alla mina systrar, orkar inte alltid kämpa. Alla orkar inte stå upp när de gång på gång blir förminskade och ignorerade. Men jag orkar. Och jag tänker kämpa för er alla. Jag tänker kämpa för alla offer av sexuella övergrepp. Jag tänker kämpa för poc och jag tänker ge dem utrymme. Jag tänker stå upp för mina transsyskon. Jag tänker kämpa mot alla diskrimineringar jag upptäcker.
▪️
Den här kampen, den feministiska kampen gäller inte bara vita människor som har det förhållandevis bra. Feminism handlar om så mycket mer. Feminism handlar om ALLA.
Read more
När jag var liten var kyrkan i Kungsör symbolen för att ledigheten snart stod för dörren. När jag ...
Media Removed
När jag var liten var kyrkan i Kungsör symbolen för att ledigheten snart stod för dörren. När jag var i över tonåren längtade jag hela julaftonen till midnattsmässan för det gav oss en orsak i kompisgänget att träffas efter en lång familjedag. Numera är kyrkan i Kungsör en symbol för avsked. ... När jag var liten var kyrkan i Kungsör symbolen för att ledigheten snart stod för dörren.
När jag var i över tonåren längtade jag hela julaftonen till midnattsmässan för det gav oss en orsak i kompisgänget att träffas efter en lång familjedag.
Numera är kyrkan i Kungsör en symbol för avsked. Först var det Åsa som cancern tog. Sedan Sölwe. I dag sa vi farväl till min skolkamrat Julia.
Det var en oerhört vacker begravning som väl ramade in Julias person.
Ett farväl är alltid svårt men det är värre när vännerna som lämnat oss är unga. Känslor om orättvisa och den outplånliga tanken om att det inte är meningen gnager i en. Inte än. Inte nu.
Tid är det enda vi egentligen har och den är alltid för kort.
När Julias mamma Lisa läste en din text på stark och stadig röst önskade jag bara en sak - låt mig gå före Barnmänniskan.
Både liv och död sätts i andra dimensioner när man har barn. En större fasa än att behöva ta farväl av sitt barn kan jag inte tänka mig.
Mitt i allt ändå tacksam för att jag kunde närvara. En mycket värdig och fin stund.
Read more
Detta - att kunna vara nära våra barn. Skydda dem. Säga att allt kommer bli bra. Se dem sova tryggt. ...
Media Removed
Detta - att kunna vara nära våra barn. Skydda dem. Säga att allt kommer bli bra. Se dem sova tryggt. Det är det enda som blir kvar. När livet ställs på sin spets finns inget annat vi behöver. Resten kan vi ha och förlora. Hur är det möjligt för politiker - Trump-administrationen och våra svenska ... Detta - att kunna vara nära våra barn. Skydda dem. Säga att allt kommer bli bra. Se dem sova tryggt. Det är det enda som blir kvar. När livet ställs på sin spets finns inget annat vi behöver. Resten kan vi ha och förlora. Hur är det möjligt för politiker - Trump-administrationen och våra svenska motsvarigheter (som en förbluffande stor del svenska män vill ge utökad makt i och med valet i höst) att glömma det längs vägen? Hur är det ens möjligt att västvärldsmänniskan - som har ALLT - känner sig rättfärdigad att frånta flyktingar, nej, MÄNNISKOR - med pumpande, blödande, bankande hjärtan - barn och deras förälder - det sista de har? Varandra. Känner mig faktiskt äcklad av delar av mänskligheten. Hur asylsökande i USA hanteras och hur Sverige söker sig åt samma håll. Vad fan är det med folk? Finns det ingen jävla gräns för hur bortskämda vuxna, vita män (och somliga kvinnor) kan vara?
Read more
Idag tränade jag för första gången på ca. fyra år. Jag kräktes nästan. Är livrädd att jag ska sumpa ...
Media Removed
Idag tränade jag för första gången på ca. fyra år. Jag kräktes nästan. Är livrädd att jag ska sumpa det, men hoppas så jävla mycket att jag håller i det. Min kropp har tagit enorm stryk av dessa år med depressioner, stillasittande och sjukskrivningar. Och det är inte så mycket de 20 kg jag gått ... Idag tränade jag för första gången på ca. fyra år. Jag kräktes nästan. Är livrädd att jag ska sumpa det, men hoppas så jävla mycket att jag håller i det. Min kropp har tagit enorm stryk av dessa år med depressioner, stillasittande och sjukskrivningar. Och det är inte så mycket de 20 kg jag gått upp, utan snarare alla muskler som försvunnit och all smärta det innebär. Det enda med mina kilon är att det är ohälsosamma kilon. Inte mängden, men hur snabbt det gick och hur de satt sig. Jag gillar alla kroppar och kämpar med att gilla min egen, så detta handlar inte enbart om någon slags viktnedgång. Det handlar om att bli stark och sund. Inte följa den skeva, overkliga normperfektionen som höll i mig förr. Jag vill bli stark. Vill kunna springa. Vill orka. Vill må bra. Heja mig. Och extremt stort tack till livets mamma som kämpar med att göra detta möjligt för mig med ekonomiskt stöd pga löjligt dyrt. Tack och förlåt.
Read more
Suset och bruset från omgivningen är det enda som hörs nu. Det eviga tjattret har lagt sig. Det är ...
Media Removed
Suset och bruset från omgivningen är det enda som hörs nu. Det eviga tjattret har lagt sig. Det är som om rumpnissarna och grådvärgarna har somnat och fram stiger Lovis. Jag är närvarande. Jag är kvinna, mamma, stadig och ostadig. Efter år av självförakt, rädsla, strävan, kamp, ångest, ... Suset och bruset från omgivningen är det enda som hörs nu. Det eviga tjattret har lagt sig. Det är som om rumpnissarna och grådvärgarna har somnat och fram stiger Lovis. Jag är närvarande. Jag är kvinna, mamma, stadig och ostadig.
Efter år av självförakt, rädsla, strävan, kamp, ångest, ånger, förnekande, bekakande och bejakande (jo, bekakande är ett ord - översättning tröstätande). Den här känslan kom idag: Jag kämpar med migränen från helvetet. Jag ska vara ledsen i det ett tag. Istället för att vara ledsen och arg för allt smärtan gör att jag inte kan göra. Jag har jävligt ont och jag är jävligt ledsen för det. Men det är inte farligt, vare sig smärtan eller sorgen över den. #nomorefuckstogive #migrän Tack @miaskaringerlazar , @stinawollter och @hannahellquist för allt ni skriver och gör ❤️
Read more
Loading...
Är det nån som vet varför svenskar alltid pratat om vädret? Asså jag undrar verkligen på riktigt. ...
Media Removed
Är det nån som vet varför svenskar alltid pratat om vädret? Asså jag undrar verkligen på riktigt. Trots att jag hatar på folk när dom gör det så kan även jag (instinktivt?) slänga ur mig nått så tråkigt och orelevant som ”åh vad kallt det är idag”. Fy fan vad jag bara vill kvävas på min egna mening ... Är det nån som vet varför svenskar alltid pratat om vädret? Asså jag undrar verkligen på riktigt. Trots att jag hatar på folk när dom gör det så kan även jag (instinktivt?) slänga ur mig nått så tråkigt och orelevant som ”åh vad kallt det är idag”. Fy fan vad jag bara vill kvävas på min egna mening när det händer. Men ändå så.. är det typ nått med vår kultur? Herregud vad sad i så fall. Är vi så socialt inkompetenta att det är det enda vi kan komma på!? Svenskar är ganska tråkiga ändå (ser ni hur snitsigt jag fick in en bra caption, som jag genuint ville ha svar på ändå, till en bild jag tyckte skulle va fin i mitt feed)
Read more
Direkt när jag hittar något jag vill göra som en podcast om allt som intresserar oss (jag, @kawgel ...
Media Removed
Direkt när jag hittar något jag vill göra som en podcast om allt som intresserar oss (jag, @kawgel och kanske gäster och intervjumottagare) om historia, okända men betyda händelser, anekdoter och contemporary osannolika historier samt morbia inslang. som jag vill trivas med, så tror ... Direkt när jag hittar något jag vill göra som en podcast om allt som intresserar oss (jag, @kawgel och kanske gäster och intervjumottagare) om historia, okända men betyda händelser, anekdoter och contemporary osannolika historier samt morbia inslang. som jag vill trivas med, så tror jag att jag blir som min far i sitt "Förstå sig på allt med bygg fast det inte är hans syssesättning" Jag öppnar inte manualer och testar tills det funkar och skiter sig det om och om igen fortsätter jag och hoppas att min påstådda logik fixar det. Vad tror du om den liknelsen @helenholmer 😁
Fyra skärmar totalt tror jag blir perfekta, detta och att har en okej kamera som jag kan göra kortdokumentärer här #Skellefteå min hemstad.

Kanske lite monetizeing i drömmens värld. Men siktar mest på en outlet för min boredom.

Ge gärna tips på innehåll, öppen för allt utom sport och lokal sjukvård för det är det enda Skellefteå pratar om nu i vinter. Är speciellt intresserade av livespelningar och när en nya kassa öppnar på en stor kedja och dess fantastiska dramaturgi. och kanske något som faktiskt spelar med sin roll utanför dessa två saker. 🎥 📻 🎤 💻 🌲 ❄ och glittriga kvällarna.
Nå mig på [email protected]

Eller på patricklindberg.se och skicka ett meddelande. (Behövs portfolio för rörligt och fotografi så finns det att tillgå)
Read more
Loading...
Vi tror att det är enklare för vissa att älska sina kroppar. Det var iaf vad jag trodde förr. Men sanningen ...
Media Removed
Vi tror att det är enklare för vissa att älska sina kroppar. Det var iaf vad jag trodde förr. Men sanningen är den, att den personen vars kropp du avundas kanske inte önskar något annat än att få se ut som någon annan, ha någon annans bröst, någon annans rumpa, någon annans mage. Alla har vi komplex ... Vi tror att det är enklare för vissa att älska sina kroppar. Det var iaf vad jag trodde förr. Men sanningen är den, att den personen vars kropp du avundas kanske inte önskar något annat än att få se ut som någon annan, ha någon annans bröst, någon annans rumpa, någon annans mage.
Alla har vi komplex och saker vi är mindre nöjda med på våra kroppar.
Min räddning blev när jag bestämde mig för att acceptera mig själv och min kropp. Det gjorde att jag äntligen kunde se det vackra i andras kroppar, helt utan att ifrågasätta mig själv, min kropp och mitt egna värde.
Jag har en alldes fantastisk kvinna bredvid mig, min bästa @thereselp ,helt olik mig själv men så perfekt. För det är just det, våra unikheter gör oss just perfekta!
Hälsosamma kroppar kommer i olika former och storlekar, glöm inte det. Och glöm inte att njuta av dej själv, din kropp är det enda tempel du på riktigt kan räkna med ,💕
#nowrongwaytobeawoman
#beautybeyondsize
#beautyhasnosize
#loveyourself
(English)
I was saved when i finally accepted my body! I could finally see someone elses beauty with comparing or questioning my own body and its beauty.
I have a stunning woman beside me, totally different from myself but so insanly perfect. Cause you know, our uniqnesses makes US perfect.
Healthy bodies comes in different shapes and sizes, never ever forget that!
Read more
När vi skalar av vår identitet, vårt namn, vårt varande från förr som andra lagt på oss som vi själva ...
Media Removed
När vi skalar av vår identitet, vårt namn, vårt varande från förr som andra lagt på oss som vi själva levt i kanske hela vårt liv När vi börjar förstå att det inte betyder något Inget av det är betydelsefullt längre Ingen bryr sig om rikedom, vem du i illusion är, makt, förhöjda guru poster ... När vi skalar av vår identitet, vårt namn, vårt varande från förr
som andra lagt på oss
som vi själva levt i kanske hela vårt liv
När vi börjar förstå att det inte betyder något
Inget av det är betydelsefullt längre
Ingen bryr sig om rikedom, vem du i illusion är, makt, förhöjda guru poster
Vi kommer att stå avskalade inpå bara själen
med en ny början
Ett oskrivet blad
där vi kan skriva vår egen sanning om de vi verkligen är
Vi kan bryta upp från det förflutna och skriva om vår historia
när vi bestämmer oss
Vårt varande i nuet
och det är det enda som betyder något
vad din själ visar
För när känslor och språk kommer från själens rum
så är det äkta
När du står i din sanning
När du är närvarande i dina möten med andra
men framförallt med dig själv
När ditt hjärta är sprunget ur glädje och din själ dansar
Då är du autentisk
Sat Nam Christina <3
www.christinagrossi.se
Välkommen att dela!

Repost @christina_grossi
#christinagrossi #texter #skalaav #varasann #varainuet #vikanalltidväljaettnyttnu #satnam #bethelight # bethechange
Read more
Dag 6 #skrivutmaningapril - Under ytan - Du bubblar, skaver och kryper under mitt skinn, väntar ...
Media Removed
Dag 6 #skrivutmaningapril - Under ytan - Du bubblar, skaver och kryper under mitt skinn, väntar bara på att få röja ditt krypin. Röja mitt allt och ställa mig i dålig dager, visa alla att jag är långt ifrån fager. För det enda jag vill visa är min svala yta, du vill bara explodera så att jag börjar ... Dag 6 #skrivutmaningapril - Under ytan - Du bubblar, skaver och kryper under mitt skinn, väntar bara på att få röja ditt krypin. Röja mitt allt och ställa mig i dålig dager, visa alla att jag är långt ifrån fager. För det enda jag vill visa är min svala yta, du vill bara explodera så att jag börjar ryta. Du bubblar, skaver och kryper under mitt skinn, det enda jag vill säga till dig är försvinn. #jag #underytan #vår #vårtecken #allergi
Read more
STORT TACK! till alla er som efter gårdagens inlägg kom och köpte näring...för att ni insåg hur viktigt ...
Media Removed
STORT TACK! till alla er som efter gårdagens inlägg kom och köpte näring...för att ni insåg hur viktigt det är med kontinuerlig gödsling under en växtsäsong! NPK, dom 3 bokstäverna har ni säkert hört nämnas många gånger i er trädgårdskarriär...? Det är dom 3 viktigaste makronäringsämnena ... STORT TACK! till alla er som efter gårdagens inlägg kom och köpte näring...för att ni insåg hur viktigt det är med kontinuerlig gödsling under en växtsäsong!😍
NPK, dom 3 bokstäverna har ni säkert hört nämnas många gånger i er trädgårdskarriär...?
Det är dom 3 viktigaste makronäringsämnena växterna behöver, sen finns det också massor av mikronäringsämnen som är minst lika viktiga för växterna.👍🏼
N = kväve, gör så att växtens bladverk blir frodigt mörkt grönt...inte ljusgult.
P = fosfor, gynnar rottillväxten, så växten etablerar sig bra och med ett stort rotsystem klarar vattenförsörjningen bättre.
K = kalium, en av dom viktigaste byggstenarna i en växtcell. Stimulerar blomknoppsbildning, sockerhalten i frukt och bär, (sötare, godare). Färgen på blommor, täckfärgen på äpplen, m.m. Motståndskraften mot svampsjukdomar, och sist men inte minst. Kalium är mycket viktig i övervintrings-processen så inte en växt behöver stendö under vintern!
Förutom flytande näring, så säljer Träslövs Trädgård även en fast långtidsverkande mycket bra ekologisk gödning, producerat och packat av Botanic Culture.
Vi har även Mikroferm, som är så viktigt att ni förebygger växterna med mot stundande svampsjukdomar!
Att välja motståndskraftiga växter, samt förebygga med Mikroferm och näring.... DET är det enda möjligheten ni har idag i striden mot alla svampsjukdomar på era älskade trädgårdsväxter..😢
Än ser det bra ut på alla blad...när ni går en trädgårdsrunda i den egna trädgården... Men vänta ni bara....snart smyger sig helve... på!!😩😩 Och ett 3:e världskrig bryter ut....då många tror, "Att packa några angripna blad i en påse och köra till en trädgårdsmästare för diagnos och undsättning, det kommer nog att hjälpa ...?😳😩!"
Tyvärr mina vänner...då är det redan kört!...riktigt kört för växten att bli av med ett pågående svampangrepp...!!😩😢
3 liter ekologisk gödsel, 98:- #förebygg
#förebygg
#förebygg
#motsvampsjukdomar
Read more
Loading...
Tog en söndagstrip på en tisdag. Första skidturen för i år och det är nog inte det sista.🤞🏽Vet att ...
Media Removed
Tog en söndagstrip på en tisdag. Första skidturen för i år och det är nog inte det sista.🤞🏽Vet att jag inte är född med längd på fötterna, men är det ovanlig med en indier på skidor eller? Får så många blickar men väldigt vänliga som tur🤣 Tack gode lov för att snowboard är miljoner gånger enklare, ... Tog en söndagstrip på en tisdag. Första skidturen för i år och det är nog inte det sista.🤞🏽Vet att jag inte är född med längd på fötterna, men är det ovanlig med en indier på skidor eller?😂 Får så många blickar men väldigt vänliga som tur🤣 Tack gode lov för att snowboard är miljoner gånger enklare, roligare och att det är det enda jag ska åka hela helgen!!! Vasaloppet 2070 here I come🤙
Read more
Med denna resa till Thailand såg jag mest fram till att få tänka på mig själv, jag skulle göra det jag ...
Media Removed
Med denna resa till Thailand såg jag mest fram till att få tänka på mig själv, jag skulle göra det jag ville och inte anpassa min resa utefter någon annan (förutom Samuel). Då mitt jobb på särskolan är att alltid ta hand om andra, tänka på andra, utgå från andra och aldrig sätta dig själv förts. ... Med denna resa till Thailand såg jag mest fram till att få tänka på mig själv, jag skulle göra det jag ville och inte anpassa min resa utefter någon annan (förutom Samuel). Då mitt jobb på särskolan är att alltid ta hand om andra, tänka på andra, utgå från andra och aldrig sätta dig själv förts. Jag ville ha en lugn semester där jag kunde återhämta mig efter de helt fruktansvärda månaderna bakom mig med dåliga blodsocker.

Dag 6 av 21 går min insulinpump sönder. Men det är lugnt tänker jag, jag har ju min lånepump med mig. Man kan få låna en extrapump när man åker utomlands ifall sin vanliga går sönder. Dagarna fortsätter. Blodsockret är ganska dåligt, jag får avsluta kvällarna att gå på promenader för att försöka få ner mitt blodsocker, kroppen känns som blåslagen stor tung sten när jag går runt och kollar på miljön för att få ner mitt blodsocker.

Dag 10 sitter vi på båten till Koh Lanta. Samuels händer skakar för han är så orolig för att mitt socker ligger på 23 (frisk människa ligger aldrig över 8), för mig är det en vardag att ligga 15 enheter högre än vad man ska. Det är bara så mitt liv är så jag tänker inte vidare på att blodsockret faktiskt legat väldigt högt dom senaste dagarna. Vi kommer fram, käkar fantastiskt lunch och går ner till havet för att bada. Jag ligger på 17 i blodsocker och pumpen börjar tjuta vibrera och blinka. På skränen står, ALLVARLIGT PUMPFEL, med stora bokstäver. Kontakta din läkare och börja en annan insulinbehandling står det med lite mindre text nedanför. FAN FAN FAN FAN FAN FAN, är det enda jag kan tänka. En annan insulinbehandling? Min reservpump ÄR min andra insulinbehandling!!! Jag har självklart med mig mina sprutor men inte många nålar till sprutorna. HELVETE! VAD. GÖR. JAG. NU? Och hur ska jag nämna för Samuel att jag praktiskt taget står här utan behandling för min diabetes? Han som blir så orolig när jag visar ett litet symtom som antyder på dåligt i blodsockret? FAN. Jag vill inte skrämma han mer än vad han redan är, för jag visste precis hur rädd han var för denna resan i kombination med min diabetes. (Fortsättning i kommentarerna)
Read more
Det börjar kännas på riktigt jobbigt att inse att jag inte kan behålla Lillis själv. Hade det varit ...
Media Removed
Det börjar kännas på riktigt jobbigt att inse att jag inte kan behålla Lillis själv. Hade det varit någon form av möjlighet för mig att ha så här många hästar, hade han ALDRIG flyttat här ifrån. Aldrig någonsin. Tänk om han bara förstod att det är för hans skull. Eller än bättre, tänk om vi bara ... Det börjar kännas på riktigt jobbigt att inse att jag inte kan behålla Lillis själv. Hade det varit någon form av möjlighet för mig att ha så här många hästar, hade han ALDRIG flyttat här ifrån. Aldrig någonsin. 💔
Tänk om han bara förstod att det är för hans skull. Eller än bättre, tänk om vi bara kunde hitta någon som är intresserade utav HONOM. Som kan komma ut minst en gång, gärna fler, utan att ha ett behov utav att just provrida. Bara vilja se honom i ögonen. Vilja lära känna honom. Vilja förstå honom. Den som kommer innanför hans skinn kommer få den bästa vän och bästa häst den någonsin haft. Tänk om någon bara vågar ge honom chansen. Någon som har känsla, vilja och förståelse.
Finns du där ute? Finns du där ute med möjligheten att ge en ny häst ett livslångt hem på lösdrift? Till rätt hem är priset inte bara diskuterbart, utan faktiskt i princip oviktigt för oss. Seriöst intresserade får gärna smsa på 0736-864864. #sweetestlittlelillis
Lillis är verkligen en oerhört vacker häst. 6 år, 165 cm, e: Don Primero. Och han har egentligen all fysisk kapacitet för att bli en MYCKET bra dressyrhäst. Men det är inte i första hand vad han säljs som, då han är extremt speciell och väljer sina människor och ryttare. Han MÅSTE komma till någon som kommer vilja lägga tid på relationen och umgänget från marken och som har känsla för det, eller fram för allt för honom. För sanna mina ord - det kommer ALDRIG att gå annars. Så är du intresserad av ett tillridnings/försäljningsprojekt etc ber jag vänligt men bestämt att spara alla våras tid, då han absolut inte säljs för att säljas vidare. Vi vill hitta HANS människa. Där han får tillbaka all den kärlek han ger när man vunnit hans förtroende. Det är det enda viktiga. ❤️
Read more
Loading...
Det är ju förmodligen inte normalt att ha så mycket separationsångest från ett barndomshem som ...
Media Removed
Det är ju förmodligen inte normalt att ha så mycket separationsångest från ett barndomshem som jag har ellerrrr! Det enda som finns kvar i mitt rum är en madrass och växter vilket ju typ är det enda man behöver i livet amirite? För tänker att jag inte behöver flytta nästa vecka isf Det är ju förmodligen inte normalt att ha så mycket separationsångest från ett barndomshem som jag har ellerrrr! Det enda som finns kvar i mitt rum är en madrass och växter vilket ju typ är det enda man behöver i livet amirite? För tänker att jag inte behöver flytta nästa vecka isf
Jag vill slå ett slag och säga ett par ord om denna medicin. En medicin som hjälpt mig att få livet tillbaka ...
Media Removed
Jag vill slå ett slag och säga ett par ord om denna medicin. En medicin som hjälpt mig att få livet tillbaka - bokstavligt talat! Det är ett licenspreparat, jag mådde helt enkelt inte bra på Levaxin, som i princip är det enda läkemedlet som ordineras till personer med denna problematik. För ... Jag vill slå ett slag och säga ett par ord om denna medicin. En medicin som hjälpt mig att få livet tillbaka - bokstavligt talat! Det är ett licenspreparat, jag mådde helt enkelt inte bra på Levaxin, som i princip är det enda läkemedlet som ordineras till personer med denna problematik. För vem säger att Levaxinet ska passa oss alla? Jag har fått slagit mig fram inom vården för att tillslut, få rätt hjälp. Det krävdes privat vård. I många år har jag gått och mått så dåligt med en hel rad av symtom, med en sjuklig trötthet som inte går att beskriva med ord. För 1 år sedan blev jag sjukskriven och har efter det fått diagnosen Hypotyreos, låg ämnesomsättning. En diagnos som i dagsläget är vanligare än diabetes och klassas som en folksjukdom. Vissa drabbas hårdare än andra, sjukdomen är helt klart diffus.
Men varför är det då så dåligt forskat på detta ämne? På hormonsjukdomar överlag? Kanske för att cirka 80% av de som drabbas är kvinnor? Sköldkörtelvården bör uppdateras då man behandlar patienter på samma sätt idag som man gjorde på 1970-talet.
Många av de som söker vård idag på grund av sjuklig trötthet, viktuppgång utan anledning, minnesstörningar etc, (listan kan göras lång) får oftast inte rätt hjälp, och i många fall, oturligt nog sätter man in SSRI-medicin och blir diagnostiserad med en depression.
Vad vill jag egentligen säga med denna text? Det vet jag inte riktigt, mest att jag vill skriva av mig. Jag vill lyfta detta viktiga ämne, för jag vet att det är många därute, framförallt kvinnor, som är feldiagnostiserade och går obehandlade. Läkarna måste börja lyssna på riktigt och söka sig efter ny kunskap, gå på symtomen och inte bara efter blodprover. Jag ska poängtera att jag inte är någon läkare och jag drar inte alla över en kam, MEN jag vet också att det finns mycket förbättringar att göra kring just Sköldkörtelvården.
Tack för mig! Nu ska jag njuta av helg och livet i övrigt! 🙏 Ta hand om er ❤ #hypotyreos
Read more
Det här älskar jag. Att få finnas med mina gråbarn. Så här. Jag älskar det så himla mycket. Jag lär mig nästan allt i ensamhet. Av andra, av livet, av saker jag till en början kanske inte alls förstår. Sen sätter jag mig ner så här och då kommer saker till mig i efterhand. De som är med mig just då är ... Det här älskar jag. Att få finnas med mina gråbarn. Så här. Jag älskar det så himla mycket. Jag lär mig nästan allt i ensamhet. Av andra, av livet, av saker jag till en början kanske inte alls förstår. Sen sätter jag mig ner så här och då kommer saker till mig i efterhand. De som är med mig just då är mina gråbarn. De gör så mycket bara genom att finnas och det är verkligen svaret på allt allt allt. Att finnas. Precis varje sekund är som den ska bara jag tillåter varje sekund att just få finnas som den är, med sin egen unika laddning. Jag vill inte försöka ändra det som är. Den glada sekunden, den smärtsamma eller intetsägande. Allt säger något tillslut, det handlar om vad jag tillåter mig att ta emot.
Jag behåller inget. Jag tar emot och släpper, låter det gå vidare dit det ska.
Det som stannar, det stannar men inte för att jag gör något. Jag bara finns. Det är det enda som krävs. #breathe #letgo #meditation
Read more
Loading...
Let's face it, att dieta ner sig till en extrem tävlingsform är varken hälsosamt eller optimalt ...
Media Removed
Let's face it, att dieta ner sig till en extrem tävlingsform är varken hälsosamt eller optimalt för kroppen, därtill kommer vi va asociala, trötta, helt oinstresserade av det andra könet och går mest bara omkring och tänker på mat. Och tänker vi inte på mat så gillar vi att prata om mat eller ... Let's face it, att dieta ner sig till en extrem tävlingsform är varken hälsosamt eller optimalt för kroppen, därtill kommer vi va asociala, trötta, helt oinstresserade av det andra könet och går mest bara omkring och tänker på mat. Och tänker vi inte på mat så gillar vi att prata om mat eller kanske övervaka folk runtomkring oss så ingen är otacksam och slänger mat (ouppäten). När inga tävlingar eller photoshots sen längre står kvar på schemat så finns det bara en väg att gå för att åter kunna leva drägligt, fungera normalt och prestera på max igen och det är att äta upp sig och fylla på fettdepåerna ⬆️
.
Men tanken på att behöva tappa sin form kan kännas väldigt ångestladdat, man gillar ju det man ser i spegeln och har slitit månader för det. Men gillar du sporten och definitivt känner att du vill tävla igen så vill jag mana till att vidga vyerna lite ➡️ditt ultimata mål bör nu vara att förbättra din fysik/form/framförande till nästa tävling för det är det enda du kan kontrollera och styra över själv. Och sättet vi förbättrar fysiken på är att under Off Season perioden ligga på ett överskott och fokusera på att plussa muskelmassan generellt och/eller förbättra våra svagheter genom att balansera upp proportionerna eller asymmetrier. Sen grunden i att ev. förbättra formen ligger kort och gott i att göra en mer lyckad tävlingsdeff nästa gång. Mer lyckad kan den bli genom att ha mindre fett att skala av vid start eller att man tillåter sig mer tid för deff och kanske ett långsammare tempo m.m
.
Med andra ord vill vi inte spilla någon viktig tid på att ta oss ut ur underskottet eller fortsätta dieta efter tävlingen, vi vill igång så fort som möjligt. Men ofc, å andra sidan vill vi inte låta det skena iväg för mycket heller så vi några veckor senare står där med mer fett på kroppen än vad vi hade innan dietstart, för i det fallet har vi plötsligt inte bättre förutsättningar längre
.
Jag tror det finns en smart mellanväg som är klart bättre och mindre strikt än "reversed diet" 👎men betydligt smartare än att bara släppa allt. Gör ett försök att förklara hur, varför och ger några praktiska tips i del 2️⃣
.
📸Jackie on-season vs. 1w before the off-season startsi
Read more
Det är så jävla jobbigt att bara se lyckliga graviditeter. Alla graviditeter slutar inte bra. Jag ...
Media Removed
Det är så jävla jobbigt att bara se lyckliga graviditeter. Alla graviditeter slutar inte bra. Jag har funderat i ett dygn på om jag ska skriva detta, men jag visste inte ens vad detta var innan det drabbade mig och vi måste kunna diskutera det som är jobbigt också. En annan anledning är att ... Det är så jävla jobbigt att bara se lyckliga graviditeter. Alla graviditeter slutar inte bra.

Jag har funderat i ett dygn på om jag ska skriva detta, men jag visste inte ens vad detta var innan det drabbade mig och vi måste kunna diskutera det som är jobbigt också. En annan anledning är att jag inte orkar skriva till en och en hela tiden då jag är så jävla ledsen fortfarande.

Jag hade så ont i magen och det blödde från mitt underliv så i lördags morse åkte min vän Julia med mig in till gynakuten. Där satt vi i sex timmar innan det beslutades att jag skulle läggas in på grund av misstanke på utomkvedshavandeskap, alltså att min graviditet satt sig i äggledaren istället för i livmodern.

I söndags efter ett ultraljud sa dock läkaren att jag fick gå hem på permission och äta och dricka igen efter 26 timmar utan föda, så jag trodde typ allt var fine.

Det var det inte. Måndagens ultraljud visade nåt som såg ut som en tumör på min äggledare, det var min graviditet. Det beslutades om operation och allt gick så fort. Hann inte ens skriva till min mamma att jag skulle opereras.

Jag har ont, ont i mina tre hål i magen de sytt ihop, ont i axlar och bröst och med en äggledare mindre men annars är mina värden helt perfekta och jag återhämtar mig bra.

Dock skäms jag för hur jävla ledsen jag är. Jag gråter konstant och det känns som att ingen annan förstår mig. För det enda jag ser är lyckliga graviditeter och lyckliga, normativa familjekonstelationer.
Jag vet att jag fortfarande kan få barn, men det är inte lika lätt. Jag vill egentligen vara glad över att det som varit sjukt i min kropp är borttaget men i ett dygn har allt bara känts som ett helvete.

Stor jävla shout out till alla människor där ute som tar sig igenom jobbiga missfall, utomkvedshavandeskap och annat. Det är faktiskt okej att prata om sånt jobbigt också.
Read more
. Margit Abenius om "den yttersta olyckan" (i förordet till Simone Weils Tyngden och nåden, @albertbonniersforlag ...
Media Removed
. Margit Abenius om "den yttersta olyckan" (i förordet till Simone Weils Tyngden och nåden, @albertbonniersforlag 1954): "Själen mister sin förmåga att älska. Olyckan kastar en människa in i något som är 'näst-intill' ett helvete på jorden. Den yttersta olyckan, som på en gång är kroppsligt ... .
Margit Abenius om "den yttersta olyckan" (i förordet till Simone Weils Tyngden och nåden, @albertbonniersforlag 1954): "Själen mister sin förmåga att älska. Olyckan kastar en människa in i något som är 'näst-intill' ett helvete på jorden. Den yttersta olyckan, som på en gång är kroppsligt och själsligt lidande och social brännmärkthet, för med sig en känsla av skuld och besudling som rätteligen borde höra hemma i brottets värld, men som i själva verket inte alls finns d ä r. Olyckan gör själen 'hård och förtvivlad', den driver sitt offer oemotståndligt mot den andliga döden, i en 'nedåtgående spiral'.".
*
Och Weil själv: "Motsägelsen är det enda som visar att vi inte är allt. Motsägelsen är vårt elände, och känslan av vårt elände är känslan av verklighet. Ty vårt elände, det är ingenting som vi hittar på. Det är verkligt. Det är därför vi måste älska det. Allt annat är fantasier.". Och: "Fästa sitt liv vid det som är bortom all beröring. Det är omöjligt. Det är som att dö. Det är det vi måste.".
*
Paradox är vi.
*
Bilden: mitt bokmärke, ett foto jag inte minns var jag fått det ifrån. Simone Weil i Barcelona 1936 under spanska inbördeskriget, iförd syndikalisternas uniform.
#simoneweil #margitabenius #tyngdenochnåden #olyckan #skuld #besudling #själen #döden #paradox #eländet #bortomallberöring #lidande #hårdochförtvivlad #motsägelsen #helgon #christianpessimism #syndikalisterna #cnt #barcelona #spanskainbördeskriget #1936 #depressiverealism #beyond
Read more
Ett väldigt ocoolt inlägg: Gröna smoothies och #Endometrios .Jag skriver några rader om min sjukdom ...
Media Removed
Ett väldigt ocoolt inlägg: Gröna smoothies och #Endometrios .Jag skriver några rader om min sjukdom som jag utreds för sedan januari. Känsliga varnas. Jag skriver inte detta för att få någon slags ömkan men jag skulle dock vilja upplysa och öka medvetenhet kring denna sjukdom och vården ... Ett väldigt ocoolt inlägg:
Gröna smoothies och #Endometrios .Jag skriver några rader om min sjukdom som jag utreds för sedan januari. Känsliga varnas. Jag skriver inte detta för att få någon slags ömkan men jag skulle dock vilja upplysa och öka medvetenhet kring denna sjukdom och vården kring det.
18/2
Så här kan vissa helger eller dagar i mitt liv se ut. Gröna smoothies varvat med vila, extrema buksmärtor och uppsvälld mage. Fredagen planades ut av en väldig trötthet i kropp och själ. Det var som att min kropp förberedde sig. Jag visste att jag strax skulle få min mens. Mensen kom varken på fredag eller lördag. Jag började sen eftermiddag göra mig iordning för att ta mig ut. Då kände jag en obehaglig ökande smärta i min mage. Inom loppet av 1 – 2 minuter gick det från noll till tio på smärtskalan och samma sak med storleken av min mage. Cystan på min ena äggledare var nu förmodligen full av mens och i ett infekterat stadie. När detta sker är ingenting under kontroll. En kan knappt röra sig men inte heller sitta eller ligga still. Smärtorna från helvetets avgrund är det enda faktum en nu känner till. Jag vet inte om det är så här det känns att föda barn eller om detta möjligtvis är ännu värre. Vad jag vet är att det inte går att finna sig i det.
Jag tryckte snabbt i mig en tablett naproxen, väntade i 10 - 15 minuter sedan tog jag två till för säkerhetsskull samt magnesiumkapslar. I väntan försökte jag bada, det gick knappt. Det blev till att kravla sig i säng där jag hade önskat en exorcist för att driva ut det som besatte mig. Till slut hamnade jag i ett vakuum och medans mörkret trängde sig in i lägenheten började tabletterna verka. Den värsta smärtan hade nu lagt sig och övergick istället i känslan av ensamhet och hopplöshet. Att leva med en tickande bomb i sin kropp. Att höra meningen ”det är helt normalt”. Att inte bli tagen på allvar och känna sig helt utlämnad med sitt öde... Fortsätter i nästa inlägg #theendophotochallenge2018 #endosister #endoawareness
Read more
Dagens outfit<span class="emoji emoji2764"></span> Bara för att man är en kroppsaktivist betyder det inte att man inte har dagar då man ...
Media Removed
Dagens outfit Bara för att man är en kroppsaktivist betyder det inte att man inte har dagar då man känner sig ful/fet/obekväm etc etc... för det har man! Det betyder kanske däremot att när man väl har dessa 'dåliga kroppsdagar' så är man inte lika hård mot sig själv. Jag har blivit bättre ... Dagens outfit❤
Bara för att man är en kroppsaktivist betyder det inte att man inte har dagar då man känner sig ful/fet/obekväm etc etc... för det har man!
Det betyder kanske däremot att när man väl har dessa 'dåliga kroppsdagar' så är man inte lika hård mot sig själv. Jag har blivit bättre på att tänka på min kropp mer som ett verktyg, än ett utseende. Och att jag är tacksam för vad den gör för mig.
Min kropp bär mig varje dag, den gör så att jag kan utföra de saker jag vill. Den fungerar som den ska och ger mig sällan smärta eller obehag.
Så jag kör på "fake it 'til you make it" och tar på mig crop tops och underdelar som sitter tajt över magen. Ofta funkar det och jag känner mig stärkt av att jag skiter i vad jag som tjock "borde" ha på mig.
Men ibland går inte den metoden heller, och det gör inget. Då åker de skönaste, mest lösa & luftiga klänningarna på, för min komfort i min egen kropp är det viktigaste, inte utseendet.
Som sagt, det är ett konstant kämpande.
För a l l a annonser/tidningar/filmer/musikvideos/kapitalistiska krafter säger dig att du är fel fel FEL... egentligen hur du än ser ut, för kvinnor ska ALDRIG få vara nöjda med sig själva, men speciellt inte om du är tjock.
Så det är en kamp, men en kamp värd att tas💪🏻
För det mest rebelliska en kvinna kan göra, är att tycka om sig själv. Exakt som hon är.
Inget som behöver ändras, förminskas, förstoras, plattas, tas bort, adderas, döljas...
Hon duger. Precis som hon är.
Om alla kvinnor kände så, då hade multimiljarder-skönhetsföretagen gått under. För det är det enda de säljer; tanken hos dig att du inte duger som du är.
Men det gör du vännen.
P r e c i s som du är, just nu.
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
.
.
.
#sisterhoodwillsetyoufree #sommar2018 #croptop #croptops #ootd #monkistyle #monki #kroppsaktivism #kroppsaktivist #kroppspositivism #allakropparärbrakroppar #allbodiesaregoodbodies #takingupspace #bodypositive #tartillbakatjock #bodypositivity #redhead #redhairdontcare #destroythepatriarchy #endcapitalism #kapitalism #idontfuckingcareifyoudontlikeit #vågavägravikthets #vågavägrahälsohets #färgförfan #merfärgåtfolket #colourmehappy #prickigt #mycolouredoutfits #mycolouredlife
Read more
06.15 Yoga! Här kommer tre viktiga ord: Det är okej! Du kommer missa träningspass och det är okej, ...
Media Removed
06.15 Yoga! Här kommer tre viktiga ord: Det är okej! Du kommer missa träningspass och det är okej, du kommer ibland käka skräpmat och det är okej, du kommer att missa mål du satt upp och det är okej! Var inte för hård med dig själv. Om du aldrig misslyckats med något så är dina mål för blygsamma. ... 06.15 Yoga! Här kommer tre viktiga ord: Det är okej! Du kommer missa träningspass och det är okej, du kommer ibland käka skräpmat och det är okej, du kommer att missa mål du satt upp och det är okej! Var inte för hård med dig själv. Om du aldrig misslyckats med något så är dina mål för blygsamma. Du kommer alltid att misslyckas det viktiga är att inte packa upp och bosätta dig där. För det enda som inte är okej är att ge upp!
Read more
Det där med att vänja sig att se bilder på sig själv, uja vilken kamp! En kamp som ständigt pågår men ...
Media Removed
Det där med att vänja sig att se bilder på sig själv, uja vilken kamp! En kamp som ständigt pågår men som jag blivit så hjälpt av er här ♡ Trodde att det handlade om att hitta vinklarna för min kropp, att ljuset skulle landa rätt & rätt pose! Så fel jag hade, det handlade om att känna sig bekväm med ... Det där med att vänja sig att se bilder på sig själv, uja vilken kamp! En kamp som ständigt pågår men som jag blivit så hjälpt av er här ♡
Trodde att det handlade om att hitta vinklarna för min kropp, att ljuset skulle landa rätt & rätt pose!
Så fel jag hade, det handlade om att känna sig bekväm med sig själv, detta är jag & det är denna kropp jag fått äran att leva mitt liv i! Precis det tänker jag göra & jag tycker verkligen vi alla ska lära oss säga snälla saker till varandra!
Vem bryr sig egentligen om kön, längd, vikt, ålder, färg när det enda som spelar ngn roll är vem som bor där inne & den personen behöver oavsett känna sig älskad ♡
Tagga dina själsligt vackraste vänner nedan & sprid lite kärlek ♡
Read more
Nu i juletid bjuckar vi på en lista som kan vara väl behjälplig när ork och tid är det enda man önskar ...
Media Removed
Nu i juletid bjuckar vi på en lista som kan vara väl behjälplig när ork och tid är det enda man önskar dig. Länk till artikeln hittar du som vanligt i vår profil Illustration: Alexandra Dahlqvist @pullups_and_pole Text: Anders Eriksson @the_simple_infinite Nu i juletid bjuckar vi på en lista som kan vara väl behjälplig när ork och tid är det enda man önskar dig. 😊 Länk till artikeln hittar du som vanligt i vår profil 👆Illustration: Alexandra Dahlqvist @pullups_and_pole Text: Anders Eriksson @the_simple_infinite
Nya LinkedIn – viktigt och bråttom Förändring är det enda som är konstant Hej igen, vi har tidigare ...
Media Removed
Nya LinkedIn – viktigt och bråttom Förändring är det enda som är konstant Hej igen, vi har tidigare nämnt att det är bra att förbereda sig för de stora förändringarna. Nu är det dax. Alla får nya LinkedIn under första kvartalet 2017 En färsk uppgift från LinkedIn säger att alla kommer ... Nya LinkedIn – viktigt och bråttom

Förändring är det enda som är konstant
Hej igen, vi har tidigare nämnt att det är bra att förbereda sig för de stora förändringarna. Nu är det dax.
Alla får nya LinkedIn under första kvartalet 2017

En färsk uppgift från LinkedIn säger att alla kommer få det nya användargränssnittet http://linkedinexpert.se/nya-linkedin-aktuellt/
Read more
My lovely chaos <span class="emoji emoji1f380"></span> En dag ska jag ha ett stort Pippi Långstrump hus, där man får göra som man vill och ...
Media Removed
My lovely chaos En dag ska jag ha ett stort Pippi Långstrump hus, där man får göra som man vill och där det enda värdefulla, på riktigt, är de som bor där. Inget finporslin eller bra-att-ha-sparsaker. Utan endast här och nu, och dagliga små hyllningar till det vi annars tar för givet. Man ... My lovely chaos 🎀
En dag ska jag ha ett stort Pippi Långstrump hus, där man får göra som man vill och där det enda värdefulla, på riktigt, är de som bor där.
Inget finporslin eller bra-att-ha-sparsaker.
Utan endast här och nu, och dagliga små hyllningar till det vi annars tar för givet.
Man får skriva en dikt rakt på väggen, om man lovar att den är fin, och man får stanna över så många nätter man vill.
Lyckan ska snubbla över en direkt i dörren, precis som ljuset och skratten.
En dag ska jag bo där, med de vackraste trägolven, det gamla pianot, den öppna spisen, väggar fulla av liv och spår av sommar i varje rum.
Och utanför fönstret, ska evigheten rulla in.
.
.
.
#oneday #mydream #pippilångstrump #happy #color #light #oldhouses #believe #dream #hope
Read more
Normalt så brukar jag simma, springa och promenera på resa. Nu är det enda som finns att göra är att ...
Media Removed
Normalt så brukar jag simma, springa och promenera på resa. Nu är det enda som finns att göra är att sola ️. Det är bara att gilla läget. Om jag inte blir bränd? Det är klart!!? . . Jag tänjer, läser (bara lite) och hör på olika poddar. Äter mammas mat. När mörkret lagt sig tittar jag på olika ... Normalt så brukar jag simma, springa och promenera på resa. Nu är det enda som finns att göra är att sola ☀️. Det är bara att gilla läget. Om jag inte blir bränd? Det är klart!!?
.
.
Jag tänjer, läser (bara lite) och hör på olika poddar. Äter mammas mat. När mörkret lagt sig tittar jag på olika filmer och tv-serier.
.
.
.
#lanzarote #cincoplazaslanzarote #stroke #strokesurvivor #youngstrokesurvivor #strokesurvivorsneverquit #strokerecovery #sonynex
Read more
Parfym, elegans och syra - Det här är viner som gör mig lite svag i knäna. Kunnig och sympatisk duo ...
Media Removed
Parfym, elegans och syra - Det här är viner som gör mig lite svag i knäna. Kunnig och sympatisk duo med producent Pierpaolo Rapuzzi och @kontextvin bjöd på ett axplock av både ungt och gammalt från Cialla i Friulien. Inledde med deras mest producerade vin #ribollagialla #2016 stram citrus, ... Parfym, elegans och syra - Det här är viner som gör mig lite svag i knäna. Kunnig och sympatisk duo med producent Pierpaolo Rapuzzi och @kontextvin bjöd på ett axplock av både ungt och gammalt från Cialla i Friulien. Inledde med deras mest producerade vin #ribollagialla #2016 stram citrus, grön, hög syra och härlig drickbarhet. Friulano var nästan snäppet bättre med sina blommiga toner, fick hoppa de utmärkta Ciallabianco denna gången. Fortsatte sedan med två helt strålande röda, en #schiopettinodicialla #1996 utvecklad och aromatisk doft, rödbärig frukt med söt piptobak, läder och skogsgolv. Traditionella men märkbara fattoner och ett långt avslut. Föll hårt för första mötet med deras #refoscodicialla #1992 otrolig fyllighet och komplexitet, körsbärsfrukt med lite mandeltoner, torkat kött och betonad örtighet, massa solbakad rosmarin. Otroligt vital frukt, fina tanniner och ett långt avslut. Läskigt bra vin👏 Förstaplatsen fick dock delas med nästa vin, #sôl #2001 en torrt vin på Picolit, unikt i sitt slag och görs minimala mängder. Koncentrerad gulfrukt, med mycket honung, persika, gula äpplen, torkad frukt och aromatiskt grönörtig. Mineraler, syra och extra allt i ett avslut som höll på i evigheter💥 Stort tack till Ingvar och Pierpaolo för en fantastisk kväll! Nu är det enda som grämer mig varför jag inte har något av det här i källaren?! #ronchidicialla
Read more
Anita Nesvold trener på Impulse Grilstad sammen med personlig trener Tone Maud Botten <span class="emoji emoji1f60a"></span> 1. Hvorfor ...
Media Removed
Anita Nesvold trener på Impulse Grilstad sammen med personlig trener Tone Maud Botten 1. Hvorfor har du personlig trener? - Jeg vil trene riktig, lære øvelsene godt og få et individuelt tilpasset program for å nå mine mål. 2. Hva/hvordan trener dere? - Styrketrening for hele kroppen. 3. ... Anita Nesvold trener på Impulse Grilstad sammen med personlig trener Tone Maud Botten 😊
1. Hvorfor har du personlig trener?
- Jeg vil trene riktig, lære øvelsene godt og få et individuelt tilpasset program for å nå mine mål.
2. Hva/hvordan trener dere?
- Styrketrening for hele kroppen.
3. Hva gjør det for motivasjonen å ha PT?
- Gjør alt for meg! Hadde ikke greid å trent bra nok selv. Når motivasjonen til å trene ikke er der
har man en avtale som ikke kan brytes, så da er det så enkelt å møte opp og få trent skikkelig.
Får også mattips og oppskrifter som gjør det enda gøyere å kokkelere og enkelt å forholde seg til.
4. Dette har ført til:
-Hjelp til å få inn gode rutiner på trening, tilrettelagt opplegg som har gjort at jeg har blitt glad i
trening! Trening gir jo endorfiner i tillegg til at det er bra for helsa og holder oss friske lengre.
Dette vil jeg si er en billig livsforsikring!

#kundeomtale #impulsetreningssenter #sprekmedimpulse #personligtrener #personligtrening #styrketrening #motivasjon #inspirasjon #treningsglede #billiglivsforsikring #tavarepåhelsa
Read more
Tighta deadlines, hur sportlovsveckan ska lösas med stängda skolor och om man hinner med lunchträning ...
Media Removed
Tighta deadlines, hur sportlovsveckan ska lösas med stängda skolor och om man hinner med lunchträning eller inte. Livet som det är mest. För de flesta. Men ibland vänds allt upp och ned och småsaker som innan varit jobbiga är det enda man önskar tillbaka. I december fick Oscar reda på att ... Tighta deadlines, hur sportlovsveckan ska lösas med stängda skolor och om man hinner med lunchträning eller inte. Livet som det är mest. För de flesta. Men ibland vänds allt upp och ned och småsaker som innan varit jobbiga är det enda man önskar tillbaka.
I december fick Oscar reda på att han har en hjärntumör, den kallas DIPG. Tumören växer i hjärnstammen och går inte att operera bort. På en klinik i Monterrey i México går den däremot att behandla. Kliniken har varit framgångsrik med en unik metod som hjälper och botar barn. Och som ger dem och deras föräldrar hopp.
Ibland behöver vi lyfta blicken från snöslask, snor och kommunikationskoncept. Och tillsammans hjälpas åt för en ljusare framtid. Därför stödjer vi Oscars kamp och donerar ett bidrag. Gör det du också. Länk i vår profil 💜
Read more
Det är sommar och @anitha_schulman väljer bilder på mig till podden där jag ser ut som Madsens hantlangare. ...
Media Removed
Det är sommar och @anitha_schulman väljer bilder på mig till podden där jag ser ut som Madsens hantlangare. Men ändå: detta är en superpodd på många sätt. Den tar upp samtidens och parmiddagarnas dolda dilemma: hur ska vi moderna människor kunna hålla ihop ett helt liv? Kan vi ens det? Vill ... Det är sommar och @anitha_schulman väljer bilder på mig till podden där jag ser ut som Madsens hantlangare. Men ändå: detta är en superpodd på många sätt. Den tar upp samtidens och parmiddagarnas dolda dilemma: hur ska vi moderna människor kunna hålla ihop ett helt liv? Kan vi ens det? Vill vi ens? @jakoboqvist har ett förschlag som ni får hjälpa oss att förschegla. Han kallar det ”giftish”. Att vara giftish. Jag har sugit på den karamellen och kanske är det enda möjligheten så länge kärnfamiljens tryck fortfarande ligger som ett cementblock över radhussiluetten. Och så klart: @messiahhallberg och hans frus göraslutmetod. Hård. Dräpande. Men är den slutgiltig? En podd som ingen vill missa. Puss! Finns på @acaststories @itunes
Read more
NU känns det mer som JAG! 1.5 månad senare och jag känner mig klar med vardagsrummet. Hyllan och några ...
Media Removed
NU känns det mer som JAG! 1.5 månad senare och jag känner mig klar med vardagsrummet. Hyllan och några lampor är det enda som fick bo kvar. Ska försöka fjäska till mig lov för en fet tapet så är vi hemma. 🏼 Nästa projekt blir sovrummet, det där stoora jobbiga rummet. Så mkt plats men så lite inspiration ... NU känns det mer som JAG! 1.5 månad senare och jag känner mig klar med vardagsrummet. Hyllan och några lampor är det enda som fick bo kvar. Ska försöka fjäska till mig lov för en fet tapet så är vi hemma. 🙌🏼 Nästa projekt blir sovrummet, det där stoora jobbiga rummet. Så mkt plats men så lite inspiration för tillfället. Det kommer nog få vänta lite för just nu letar jag bara färg till väggarna.. 🙄
Read more
Stjernetegn <span class="emoji emoji2728"></span> Gjør det enda mer personlig med love star bokstavene og guiding star <span class="emoji emoji2728"></span>60% rabatt på ...
Media Removed
Stjernetegn Gjør det enda mer personlig med love star bokstavene og guiding star 60% rabatt på alle smykker Stjernetegn ✨ Gjør det enda mer personlig med love star bokstavene og guiding star ✨60% rabatt på alle smykker 💙
Evert, den abnormale. Han kokades ihop av en galen labrador som inspirerats av Frankenstein och ...
Media Removed
Evert, den abnormale. Han kokades ihop av en galen labrador som inspirerats av Frankenstein och Powerpuff-Pinglorna. Det han kanske saknar i personlighet väger han upp med råstyrka och torkat kött, som han bjuder alla igelkottar på, då det är det enda språket Evert talar; igelkottska. ... Evert, den abnormale.
Han kokades ihop av en galen labrador som inspirerats av Frankenstein och Powerpuff-Pinglorna.
Det han kanske saknar i personlighet väger han upp med råstyrka och torkat kött, som han bjuder alla igelkottar på, då det är det enda språket Evert talar; igelkottska. Detta beror eventuellt på igelkotte-hjärnan som labradoren installerade i huvudet på honom.
Evert drömmer om att en dag bli som Nicki Minaj eller som Mao Tze Dun. Det kan dock bero på att han är ihopbyggd av döda tonåringar, borttappade saker och surfbrädor. Just för tillfället jobbar Evert på Arbetsförmedlingen som IT-support med inriktning; analklåda-i-hårdvaran.
Vad labradoren som skapade honom heter är okänt.

#labrador #hopkok #morakniv #povertyawereness #aidsawereness #racismawereness #cancerawereness #awerenessawereness #detlysandeklotetmåstesläckas #iväntanpådenabsolutavodkanpunkten #jagharfåttendiagnoskalladultraaidsibelöningscentrat #snus #bobin #mask #fan #hin #satan #perkele #swedishgirls #tagmyasshole #suicideispainless #jamenvemfanhartid #intejagiallafall #ikea #bajs #fuckslut #vagina #athingthatvagines
Read more
RFSL: F! STÄMMER ÖVERENS BÄST MED VÅRA ÅSIKTER Idag släppte RFSL sin valrapport där de bl a har skickat ...
Media Removed
RFSL: F! STÄMMER ÖVERENS BÄST MED VÅRA ÅSIKTER Idag släppte RFSL sin valrapport där de bl a har skickat ut en enkät till alla politiker på valbar plats till riksdagen. I den har RFSL berättat om tolv politiska frågor som är viktiga för RFSL och frågat vad politikerna tycker i just de ... RFSL: F! STÄMMER ÖVERENS BÄST MED VÅRA ÅSIKTER
Idag släppte RFSL sin valrapport där de bl a har skickat ut en enkät till alla politiker på valbar plats till riksdagen. I den har RFSL berättat om tolv politiska frågor som är viktiga för RFSL och frågat vad politikerna tycker i just de frågorna.
⭐️F! är det enda parti där alla tillfrågade har svarat
⭐️F!s kandidaters enkätsvar stämmer i störst utsträckning med RFSLs ståndpunkter!!
⭐️På många frågor är det endast F! som 100% överrensstämmer med RFSL och där vi ihop med V är ensamma med att alla våra kandidater som svarat konsekvent vill avskaffa den tillfälliga asyllagstiftningen -
❤️kom-ihåg det!! Förstå vilken kraft våra kandidater kommer komma med i höst i riksdagen!
🌈Tack för det oerhört viktiga arbete som ni med alla era medlemmar gör @rfsl_official 🌈❤️ LÄS RAPPORTEN I SIN HELHET:
https://www.rfsl.se/wp-content/uploads/2018/08/valrapport2018-slutgiltig-1624-20180803.pdf
Read more
Läste ett inlägg av @theminimalists om hur vi försöker vara så upptagna idag i samhället och att ...
Media Removed
Läste ett inlägg av @theminimalists om hur vi försöker vara så upptagna idag i samhället och att detta är det enda som räknas idag, att detta är det som är normaliteten? Överallt ser vi människor sitta med sina telefoner, ipads och laptops och alla verka ha bråttom, du hinner inte ens titta ... Läste ett inlägg av @theminimalists om hur vi försöker vara så upptagna idag i samhället och att detta är det enda som räknas idag, att detta är det som är normaliteten? Överallt ser vi människor sitta med sina telefoner, ipads och laptops och alla verka ha bråttom, du hinner inte ens titta upp på personen som du sätter dig bredvid på bussen eller tåget. Och jag är inte bättre, tyvärr. Det är så enkelt att plocka upp telefonen för att få vara lite "själv" och få "vila hjärnan" lite, för ingen kommer störa mig om jag ser "upptagen" ut. Vila hjärnan trodde jag, nej hjärnan går på högvarv med all information som internet ger. Upptagen, vad är jag upptagen med egentligen? Jag förstår att vi inte kommer komma ifrån detta, det kommer mera och gå ännu snabbare, jag vet och du och jag behöver hänga med. Men kan vi prioritera och selektivt välja vad vi vill undersöka på nätet? Ha ett medvetet fokus? När, var och hur men framförallt varför vi använder telefonen, Ipaden och laptopen.
Jag skriver detta för att jag saknar samtalet, det personliga samtalet med mina medmänniskor, samtalet utan att någon får ett pling på sin mobil eller måste gå iväg och kolla, samtalet som börjar med vädret och slutar med en ny insikt om en annan människa.
Hur vill du lägga ditt fokus?
Read more
FRIDOLIN FRÅGAS UT <span class="emoji emoji1f539"></span><span class="emoji emoji1f539"></span><span class="emoji emoji1f539"></span> Igår blev Miljöpartiets @gustav_fridolin intervjuad. Han fick bland ...
Media Removed
FRIDOLIN FRÅGAS UT Igår blev Miljöpartiets @gustav_fridolin intervjuad. Han fick bland annat frågor om klimat, integration, utbildning och jobb. Länk till hela intervjun i vår bio. På måndag är det dags för Liberalernas Jan Björklund att frågas ut i studion. Rättelse: ... FRIDOLIN FRÅGAS UT
🔹🔹🔹
Igår blev Miljöpartiets @gustav_fridolin intervjuad. Han fick bland annat frågor om klimat, integration, utbildning och jobb. Länk till hela intervjun i vår bio.
🔹🔹🔹
På måndag är det dags för Liberalernas Jan Björklund att frågas ut i studion.
🔹🔹🔹
Rättelse: I klippet är det en felsägning om att Miljöpartiet är det enda partiet som vill ha sex timmars arbetsdag. Även Vänsterpartiet har det förslaget.
🔹🔹🔹
Repost: @p3nyheter
Read more
När vi inte trodde att krisen i Svenska Akademien kunde bli krångligare, meddelar nu hovet att de ...
Media Removed
När vi inte trodde att krisen i Svenska Akademien kunde bli krångligare, meddelar nu hovet att de avhoppade medlemmarnas röster behövs för att man ska kunna välja in nya ledamöter till de fyra tomma stolarna. ”Svenska Akademien har att följa nuvarande stadgar och där är det tolv ledamöter ... När vi inte trodde att krisen i Svenska Akademien kunde bli krångligare, meddelar nu hovet att de avhoppade medlemmarnas röster behövs för att man ska kunna välja in nya ledamöter till de fyra tomma stolarna.
👑
”Svenska Akademien har att följa nuvarande stadgar och där är det tolv ledamöter som krävs för nyinval. Det finns inga planer nu på ytterligare förändringar av stadgarna" säger hovets informationschef Margareta Thorgren till SVT.
👑
De tre före detta ledamöterna Sara Danius, Kjell Espmark och Peter Englund gick ut i går och sa att de inte kommer rösta in någon ny i Svenska Akademien förrän Horace Engdahl avgår. I dag säger Sara Danius att alla ledamöter borde avgå:
👑
”Det är det enda möjliga steget om man vill att Svenska Akademien ska utvecklas åt rätt håll och inte haverera" säger hon till Kulturnyheterna.
👑
Foto: Henrik Montgomery/TT
Read more
Vi samarbeider med Rottefella som leverer klær og bindinger som gjør livet enda bedre for oss som liker å være aktive ute🏻 Å ha et par felleski med Rottefellas Movebinding gjør det enda morsommere og enklere og oppleve noe av det vakreste Norge har å tilby! #reklame #rottefellamovesystem ... Vi samarbeider med Rottefella som leverer klær og bindinger som gjør livet enda bedre for oss som liker å være aktive ute👌🏻😊 Å ha et par felleski med Rottefellas Movebinding gjør det enda morsommere og enklere og oppleve noe av det vakreste Norge har å tilby!

#reklame #rottefellamovesystem #rottefella #drivtrening #begeistring #kompetanse #personligtrening #fysioterapi #bedriftstrening #bedriftstrening #vidiggerdet #milslukerndrivtrening #milslukernsport #madshus
Read more
Dina tankar är det enda som kan få dig att bestämma över ditt öde. <span class="emoji emoji2728"></span>
Media Removed
Dina tankar är det enda som kan få dig att bestämma över ditt öde. Dina tankar är det enda som kan få dig att bestämma över ditt öde. ✨
Jag har en sån längtan efter att få vara ute i naturen. Alla dessa betongväggar pressar in min kreativitet. ...
Media Removed
Jag har en sån längtan efter att få vara ute i naturen. Alla dessa betongväggar pressar in min kreativitet. En dag ska jag bo på en plats där fåglarnas sång är det enda som hörs. Jag har en sån längtan efter att få vara ute i naturen. Alla dessa betongväggar pressar in min kreativitet. En dag ska jag bo på en plats där fåglarnas sång är det enda som hörs.
Träning! Det är det enda som gäller. Och när man tränar lär man. Inte sällan av sina misstag. Och det får inte finnas någon prestige. Ett fel eller ett misstag är något man kan göra på övning men inte i en skarp situation. Viktigt när man övar att få feedback direkt. Även på det som är bra. Jag ... Träning! Det är det enda som gäller. Och när man tränar lär man. Inte sällan av sina misstag. Och det får inte finnas någon prestige. Ett fel eller ett misstag är något man kan göra på övning men inte i en skarp situation.
Viktigt när man övar att få feedback direkt. Även på det som är bra.
Jag har tur att ha bra instruktörer där jag jobbar. Och att vi får träna och öva mycket.
Jag får många DM om hur vi tränar och jag svarar här också. Jag lägger inte upp klipp eller bilder som visar taktiska övningar. Och jag tror de flesta av er förstår varför.
Och vill ni se hur de stora grabbarna tränar och jobbar rekommenderar jag att ni söker på PIKETEN på youtube. Där får ni se hur skickliga de som tränar 100 gånger mer än vad vi gör är, (finns nån dokumentär bland annat).
Lördagens tips.
Och du - Drygt två veckor kvar att söka polisutbildningen - mer på Polisen.se.
Read more
Matindustrin har nu haft 70 år på sig för att visa oss hur dem tänker... Vad är resultaten? I ett land ...
Media Removed
Matindustrin har nu haft 70 år på sig för att visa oss hur dem tänker... Vad är resultaten? I ett land där välfärd är som tydligaste blir vi inte direkt friskare. Vi importera mer än hälften av vår mat och om gränserna skulle stängas skulle vi klara oss i 7-8 dagar. I hela landet säljs det bröd som ... Matindustrin har nu haft 70 år på sig för att visa oss hur dem tänker... Vad är resultaten? I ett land där välfärd är som tydligaste blir vi inte direkt friskare. Vi importera mer än hälften av vår mat och om gränserna skulle stängas skulle vi klara oss i 7-8 dagar. I hela landet säljs det bröd som är bara luft, mjölk som är avfettad o homogeniserad, beasås med smörarom, guacamole utan avokado, lingonbröd med 3 lingon per limpa, raffinerad mjöl, socker o salt, lax som äter kyckling, kyckling som äter lax etc...Men vad fan! Ska man nu säga tack oxå för att industrin har förstört hela vårt matsystem? Ni ser ju väl vilken press mat industrin har haft på sig dem senaste åren tack till oss alla som har varit tydliga över det vi vill se i matbutikerna. Hur vårt press för bättre mat har skapat nya trender och förändrat utbudet och gett en chans för fler att kunna jobba med mathantverk! Hur mathanverket har gjort vårt matkultur så mycket mera levande, spännande, mångfaldig och nu hyllad o respekterad i hela världen! Aldrig kommer jag att ge upp för vad jag tro på! Jag har dedikerat mitt liv till MAT och allt och alla som gör den så vackert, viktigt och betydelsefullt.
Jag kommer aldrig att sluta försvara mångfald, ekologi och småskalighet i många enheter för att jag vet att det är det enda rätta. Aldrig kommer jag att ge upp för vad jag tro på!✊🏼 #matrevolution
Read more
25 juli tog livet en helomvändning. Från där och då fanns det bara en sak som betydde något, att få ...
Media Removed
25 juli tog livet en helomvändning. Från där och då fanns det bara en sak som betydde något, att få Tobias frisk (i dag är det omöjligt, då man säger att hans cancer inte går att bota). Jag bestämde mig för att se till att forskningen går framåt, det är det enda sättet att få Tobias frisk. Jag startade ... 25 juli tog livet en helomvändning. Från där och då fanns det bara en sak som betydde något, att få Tobias frisk (i dag är det omöjligt, då man säger att hans cancer inte går att bota). Jag bestämde mig för att se till att forskningen går framåt, det är det enda sättet att få Tobias frisk. Jag startade en insamling till förmån för min man, för ALLA som är drabbade. ”Kliv kliv överlev” heter insamlingen som samlat in över 25 000 kronor på nio månader. Det bevisar hur många som verkligen berörs av cancer. Tack till alla er som bidrar på något sätt.
#tillsammansmotcancer #cancer #cancerfonden #hjärntumör #sidekick #instatakeover #insamling #egeninsamling
Read more
First in Swedish, then English. <span class="emoji emoji1f60a"></span> Den 18:e juni 2016 kom vår lilla Agnes till världen. Hon var 52cm ...
Media Removed
First in Swedish, then English. Den 18:e juni 2016 kom vår lilla Agnes till världen. Hon var 52cm lång och vägde 2885g. Hennes start i livet var tumultartad och därför har vi dröjt lite med hennes "presentation". När värkarna satte igång på allvar mådde Agnes inte så bra och det blev beslutat ... First in Swedish, then English. 😊

Den 18:e juni 2016 kom vår lilla Agnes till världen. Hon var 52cm lång och vägde 2885g. Hennes start i livet var tumultartad och därför har vi dröjt lite med hennes "presentation". När värkarna satte igång på allvar mådde Agnes inte så bra och det blev beslutat att hon skulle plockas ut med urakut kejsarsnitt.

Pga lite olika orsaker hamnade hon under övervakning på neonatalen några extra dagar. I torsdags var äntligen alla sladdar och slangar borta, alla tester tagna, och fick vi till slut ta med henne hem - lagom till att fira första midsommarafton med vår lilla familj.

Tack till alla som tänkt på oss under den här tiden. Det har varit tufft, men nu är det förhoppningsvis äntligen dags att börja njuta av familjelivet.

Efter alla år av utredningar, operationer och behandlingar är hon faktiskt här. Det enda lilla befruktade ägget vi fick tillbaka i september är nu en liten flicka som vi får ha i våra liv. ❤ ----------------------------------------------- On June 18 our little Agnes arrived in the world. She was 52 cm and 2885 g. Her start in life was tumultuous, and that's why it's taken us a while to "present" her to you. When the contractions started in earnest, Agnes didn't do so well, and an emergency c-section was decided upon.
Due to a couple of different reasons, she ended up in the neonatal ward, where they kept her under observation a few extra days. Last Thursday all the cords and tubes were finally gone, all tests taken, and we were at last allowed to take her home with us - just in time to celebrate our first Midsummer's Eve with our little family.
Thank you to everyone who's thought about us during this time. It's been rough, but I think it's finally time to start enjoying our daily life as a family.

After all these years of investigations, surgeries and treatments, she's actually here. That one, small fertilized egg that was returned in September is now a little girl that we get to have in our lives.❤
Read more
LÅNG TEXT <span class="emoji emoji2716"></span>️ Det ser så glamoröst ut på tävling, MEN allt arbete som ligger bakom är allt annat än glamoröst! ...
Media Removed
LÅNG TEXT ️ Det ser så glamoröst ut på tävling, MEN allt arbete som ligger bakom är allt annat än glamoröst! Det är konstant planering av varje dag. Träning, mat & posering ska göras varje dag + resten av livet med skola, jobb, vänner, familj, pojkvän. ALL mat vägs och de matlådorna är det enda ... LÅNG TEXT ✖️ Det ser så glamoröst ut på tävling, MEN allt arbete som ligger bakom är allt annat än glamoröst! Det är konstant planering av varje dag. Träning, mat & posering ska göras varje dag + resten av livet med skola, jobb, vänner, familj, pojkvän. ALL mat vägs och de matlådorna är det enda du äter. Styrketräning och cardio nästan alla dagar i veckan, trots att man ibland verkligen inte vill/orkar. Posering tills kroppen och fötterna är helt slut. Det ser så lätt ut att "bara stå på scen", men jag kan säga att det här är det tuffaste jag nånsin gjort men också det ABSOLUT ROLIGASTE!! 😍 Älskar att satsa 110% och jobba stenhårt mot mitt mål 💪 är så kul att se resultat av att pusha sig så hårt! Det känns som att jag skulle klara av vad som helst nu 😂😍 @team.fps #bikinifitness
Read more
Karin Grahn, Johannelundstoppen "Jag bor tvärs över vägen härifrån. Hon som jag bor hos träffade ...
Media Removed
Karin Grahn, Johannelundstoppen "Jag bor tvärs över vägen härifrån. Hon som jag bor hos träffade jag vid brandstationen här nedanför. Hon har också en hund. Hundarna hälsade på varandra och så började vår vänskap. Det är så skönt att komma upp hit. Släppa lös hunden och komma bort några ... Karin Grahn, Johannelundstoppen "Jag bor tvärs över vägen härifrån. Hon som jag bor hos träffade jag vid brandstationen här nedanför. Hon har också en hund. Hundarna hälsade på varandra och så började vår vänskap.
Det är så skönt att komma upp hit. Släppa lös hunden och komma bort några timmar. Titta på folk. Det åker flygplan över här också. Jag brukar filosofierna över vilka som åker och vilka som kommer hem. Var de har varit. Jag tänker på allt och ingenting här.
Jag är aldrig utan min hund Hilda. Hon har betytt otroligt mycket. Utan henne tror jag inte jag hade levt. Jag har haft henne hos en fosterfamilj när jag själv var bostadslös. För hennes bästa. Men det blev en morot, att jag inte ville vara borta från henne för evigt. Så då fixade jag boende på en månad. Hon är det enda jag behöver ha med mig.
Hon så social. Har vi inte varit ute och åkt nånting på ett tag så ställer hon sig vid busskuren eller drar mot tunnelbanan. "Nu ska vi ut och åka. Det har varit skittråkigt i ett par dagar. Jag vill ut och träffa folk" Så då har jag inget val.
Det senaste året har jag hållit i nykterheten, så jag har fått ett känsloliv. Med nykterheten kommer det ju automatiskt. Det har varit väldigt omtumlande. Jag träffade nyligen en vän från förut och insåg att jag är en helt annan människa i dag. Jag mår mycket bättre. Jag är en bättre människa.
Jag skulle bara till Stockholm och mellanlanda men jag blev kvar. När jag står hemma på balkongen och tittar ut över allt det här så är jag så himla glad och tacksam att jag kan få vara kvar här. Det är väl fint med Jämtlands gröna skogar men jag tycker att det är vackert att se husen. Allt det här. Det är så mysigt att det finns såna här ställen där man kan gå upp och busa av hunden. Min lilla kulle."
Foto: Martina Holmberg
#medegnaord #situationsthlm #245
Read more
Planerat valprogram med SVT i härlig vintermiljö. Haft två dagar uppladdning i Umeå inför program ...
Media Removed
Planerat valprogram med SVT i härlig vintermiljö. Haft två dagar uppladdning i Umeå inför program som vi på Fanzingo ska göra för förstagångsväljare. Ni som känner mig vet att det är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har ett viktigt valår framför oss där mer representativa medier, större ... Planerat valprogram med SVT i härlig vintermiljö. Haft två dagar uppladdning i Umeå inför program som vi på Fanzingo ska göra för förstagångsväljare. Ni som känner mig vet att det är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har ett viktigt valår framför oss där mer representativa medier, större variation på vilka som får komma till tals och vilka perspektiv som beskrivs av vårt land kan bli avgörande. Jag kan avslöja att oro, rädsla och kriminalitet inte ensidigt är det enda vi kommer att lyfta. Följ gärna nya kontot @sverigesroster2018 för mer information! (släpps i slutet av mars) Jobbar du med unga i Sverige och vill samarbeta/har personer som ev kan medverka i programmet? Maila mig [email protected] (I Umeå va jag visst den enda som hade paraply i snö-yran, tycker fö att det är mkt praktiskt). #fanzingo #sverigesröster
Read more
 #klivintepå Snart dags att rösta och jag kan inte nog säga hur viktigt det här valet är. Jag har förstått ...
Media Removed
#klivintepå Snart dags att rösta och jag kan inte nog säga hur viktigt det här valet är. Jag har förstått att många är ”missnöjda” om vill tillbaka till gamla traditioner (vad är det ens?), eller vill dra ner på invandringen från icke nordiska länder. Ok vi tycker olika. Vad jag däremot inte ... #klivintepå Snart dags att rösta och jag kan inte nog säga hur viktigt det här valet är. Jag har förstått att många är ”missnöjda” om vill tillbaka till gamla traditioner (vad är det ens?), eller vill dra ner på invandringen från icke nordiska länder. Ok vi tycker olika. Vad jag däremot inte kan ta in är hur passiva människor är. Hur de istället för att engagera sig i ”sina” frågor och försöka jobba med de partier vi redan har, väljer att lägga sin röst på ett ungt oerfaret parti med rötterna i en brun sörja av förnekelse, okunnighet, förtal, och järnrör?! Ett parti som på riktigt tycker att det är en bra idé att inskränka aborträtten eller är så pass omoderna att de fortfarande tror att kärnfamiljen är det enda som gör folk av folk? Som är det SISTA partiet du ska rösta på om du bryr dig ens en smula om miljön eller om du tror att jorden är rund?
När jag talar med (män) som är mer positivt inställda till SD får jag nio gånger av tio höra att jag inte har några argument att komma med alternativt avfärdas jag med att jag bara ”pratar med känslan” och inte förnuftet, typiskt kvinnor liksom...
Hur kan jag tala på annat vis, för mig gäller det livet och mina barns framtid i allra högsta grad. Jag har lusläst deras hemsida och har man normalkritiska glasögon på sig är det faktiskt ingen härlig läsning, lägger du till alla uttalanden i olika debatter eller saker som sagt av representanter på lokal nivå känns det bara som början på något riktigt dåligt. Nu senast avfärdades min oro med att Hitler vad ju en riktig ledare, den här Åkeson har ju ingen koll alls och är inte av samma virke, därför behöver jag inte ”oroa” mig.
Men alla som står bakom då? Och ponera att de avlar fram en galnare typ med högre IQ, vad händer då? Ska alla snubbar (statistiskt sett), följa honom hela vägen till The Handmaid’s Tale då?
Mitt råd till er alla: på läs på, fila era argument och avfärda inte de du debatterar med utan lyssna och bemöt, gärna sakligare än jag lyckas med för det mesta. För om du kan få en enda människa att välja vilket annat parti som helst, är mkt vunnet för framtiden.
Ps, tar gärna emot tips på vad en kan säga rent konkret eftersom jag tydligen blir för ”känslosam”.
Read more
Det må se ut som cola med isbitar, men detta är kallbryggt kaffe och det är det enda sättet jag har druckit ...
Media Removed
Det må se ut som cola med isbitar, men detta är kallbryggt kaffe och det är det enda sättet jag har druckit kaffe den senaste tiden. För att det är Recept finns på bloggen, länk i bio. Det må se ut som cola med isbitar, men detta är kallbryggt kaffe och det är det enda sättet jag har druckit kaffe den senaste tiden. För att det är 🌟🌟🌟 Recept finns på bloggen, länk i bio.
När ska vi kollektivt börja inse att våld mot kvinnor och barn sker ÖVERALLT? När ska den farliga ...
Media Removed
När ska vi kollektivt börja inse att våld mot kvinnor och barn sker ÖVERALLT? När ska den farliga mytbildningen om ”sånt händer inte här” ersättas av insikter om att jo, i alla samhällsklasser, i alla sorters familjer och bostadsområden? Männen som hatar kvinnor finns överallt. Männen ... När ska vi kollektivt börja inse att våld mot kvinnor och barn sker ÖVERALLT? När ska den farliga mytbildningen om ”sånt händer inte här” ersättas av insikter om att jo, i alla samhällsklasser, i alla sorters familjer och bostadsområden? Männen som hatar kvinnor finns överallt. Männen som uppenbart saknar spärrar, vars grundläggande empatiska förmåga gått i baklås... Dom finns överallt. Det står inte i pannan på dom. Lika lite som det står i pannan vem som är en våldtäktsman. Vi måste inse, förhålla oss därefter. Vi kan inte fortsätta med sån här retorik👆 för det enda den gör är att fortsätta förringa och stigmatisera problemet. Det enorma, utbredda, livsfarliga samhällsproblem som kallas kvinnohat.
Read more
GOTTSUNDA!!!! Shit hahahaha av alla scener jag stått på.... Alla den här gör mig mest nervös, d e ...
Media Removed
GOTTSUNDA!!!! Shit hahahaha av alla scener jag stått på.... Alla den här gör mig mest nervös, d e psykos endå för jag känner mer eller mindre alla och alla mig, 30 år i gottsunda.... Ändå är det här det enda stället jag får gömma att handen som håller miccen darrar på.... Gjort sittttt!!!!! Hahaha ... GOTTSUNDA!!!! Shit hahahaha av alla scener jag stått på.... Alla den här gör mig mest nervös, d e psykos endå för jag känner mer eller mindre alla och alla mig, 30 år i gottsunda.... Ändå är det här det enda stället jag får gömma att handen som håller miccen darrar på.... Gjort sittttt!!!!! Hahaha IKVÄLL 20:40 Går vi på scenen och kör G-sunda showen!! Ser fett fram emot det och att träffa alla ansikten som dom andra 364 dagarna på året gömmer sig inomhus 😂😂 #gottsunda DET HÄNDER MASSA HELA DAGEN! ska ner med illy snart o vandra vi ses där 👊👊👊👊
Read more
Nej. Livet är inte alltid som en dans på röda rosor. Inte en graviditet i rekordvärme heller. Men ...
Media Removed
Nej. Livet är inte alltid som en dans på röda rosor. Inte en graviditet i rekordvärme heller. Men det är okej. Jag tar ett djupt andetag. Nu ser jag ljuset i tunneln, det är bara slutspurten kvar. Snart har jag älskade lilla mini på mitt bröst och det är det enda som betyder något. Jag längtar efter ... Nej. Livet är inte alltid som en dans på röda rosor. Inte en graviditet i rekordvärme heller. Men det är okej. Jag tar ett djupt andetag. Nu ser jag ljuset i tunneln, det är bara slutspurten kvar. Snart har jag älskade lilla mini på mitt bröst och det är det enda som betyder något. Jag längtar efter dig och älskar dig redan så otroligt mycket- och det ska jag bevisa för dig, så länge jag lever. 💗
Read more
Älskar de här stunderna i trädgården. Tankarna stillar sig och total närvaro infinner sig. Igår ...
Media Removed
Älskar de här stunderna i trädgården. Tankarna stillar sig och total närvaro infinner sig. Igår pratade Micke om att framtiden är Nu. Det är det enda vi har ~ där vi ska va. Jag vill göra det bästa av Nu. Tiden är för dyrbar för att gå att oroa mig för morgondagen och vara stressad över det som hänt ... Älskar de här stunderna i trädgården. Tankarna stillar sig och total närvaro infinner sig. Igår pratade Micke om att framtiden är Nu. Det är det enda vi har ~ där vi ska va. Jag vill göra det bästa av Nu. Tiden är för dyrbar för att gå att oroa mig för morgondagen och vara stressad över det som hänt tidigare. Men kan ändå inte hjälpa att oroa mig över söndagen ~ vill därför uppmana alla att rösta för demokrati, jämställdhet, frihet och miljö. Använd din röst ~ annars kommer kommer någon annan använda din tystnad. 👊🏼Å En sak till ~ läste om grön rehabilitering = att vistas ute i naturen har visat sig läka personer med utmattningssyndrom och psykisk ohälsa betydligt snabbare än traditionella behandlingar. Ut med dig i skog, trädgård o i parker🌳🌳🌳 #krickelinsdahlior
Read more
En lektion i SD:s kvinnofientliga politik! Snart är det val och Sverigedemokraterna säger sig värna om jämställdheten. Men hur påverkar deras politik kvinnor egentligen? Vår goodwill-ambassadör @linneaclaeson reder ut!  . . 1. SD är det enda partiet som vill sänka aborträtten ... En lektion i SD:s kvinnofientliga politik! Snart är det val och Sverigedemokraterna säger sig värna om jämställdheten. Men hur påverkar deras politik kvinnor egentligen? Vår goodwill-ambassadör @linneaclaeson reder ut! 👇
.
.
1. SD är det enda partiet som vill sänka aborträtten från vecka 18 till vecka 12.
▪️
2. Dessutom vill SD att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra aborter.
▪️
3. Om en kvinna lever ensam eller med en annan kvinna och vill ha barn så kommer SD att sätta stopp för det. De tillåter inte heller assisterad befruktning.
▪️
4. SD har dessutom röstat emot alla reformer för hbtqi-personer.
▪️
5. SD vill ta bort genuspedagogik i förskolorna. ▪️ 6. SD vill ta bort pappamånaderna.
▪️
7. SD vill ta tillbaka vårdnadsbidraget.
▪️
8. SD vill också ta tillbaka sambeskattningen från 70-talet som både innebär sämre lön för kvinnor, och att det kanske inte lönar sig att jobba alls.
▪️
En röst på Sverigedemokraterna är en röst MOT kvinnors rättigheter.
.
.
Sprid budskapet vidare! Det är nu du kan göra skillnad! ✊
#kvinnorsval
#kvinnatillkvinna
#kvinnorsrättigheter
#womensrights
#femdefenders
Read more
Ni vet när man har en affärer i sin närhet där man tycker otroligt mycket om personalen så man gärna ...
Media Removed
Ni vet när man har en affärer i sin närhet där man tycker otroligt mycket om personalen så man gärna frågar ”hur tycker du att jag ska tillaga den där fisken?”. Jag har så på min ICA @icaesplanadstockholm. Jag älskar den affären och dess personal! Så eftersom vi är kompisar så kände jag att jag ... Ni vet när man har en affärer i sin närhet där man tycker otroligt mycket om personalen så man gärna frågar ”hur tycker du att jag ska tillaga den där fisken?”. Jag har så på min ICA @icaesplanadstockholm. Jag älskar den affären och dess personal! Så eftersom vi är kompisar så kände jag att jag idag kunde få ett mindre utbrott på färskdisken. ”Helvete av tio byttor med varm mat är tre vegetariska tre!!! Kolla här kött, kött, kött, kött, blä, blä, blä!!” Han skrattade och sa att han ska fixa soyabiffar så fort han får tid ha ha. “Det får bli ångade grönsaker och zuzzhiniplättar för mig det går ju bra men det är det ENDA jag kan äta här kom in i matchen folk ska inte äta kött på det där viset!”, fortsatte jag... så självaste ICA-chefen kom ut och undrade vem det var som gastade!! Fabian - coolaste ICA-bossen ska ni veta! Okej allt slutade bra. Plättarna med aprikossylten JA tack!! Otroligt gott. Magiskt gott. Ni måste prova! @cleaneating.se
Read more
- En Lila hverdag, Linus på kjøkkenbenken og all dressed up for X MAS<span class="emoji emoji1f602"></span> Så fra spøk til urkorn<span class="emoji emoji1f481"></span>‍♀️<span class="emoji emoji1f46f"></span>‍♀️<span class="emoji emoji1f605"></span> ...
Media Removed
- En Lila hverdag, Linus på kjøkkenbenken og all dressed up for X MAS Så fra spøk til urkorn‍♀️‍♀️ . . URKORN . . Dette er korn som dyrkes i Norge på en organisk måte, og som er optimalt tilpasset vårt klima. Disse korntypene er generelt: . . Lettere å fordøye Bedre for tarmfloraen ... - En Lila hverdag, Linus på kjøkkenbenken og all dressed up for X MAS😂 Så fra spøk til urkorn💁‍♀️👯‍♀️😅 .
.
URKORN .
.
Dette er korn som dyrkes i Norge på en organisk måte, og som er optimalt tilpasset vårt klima. Disse korntypene er generelt:
.
.
Lettere å fordøye
Bedre for tarmfloraen vår
Inneholder mer gode fettsyrer, mer proteiner og mindre karbohydrater
Ofte økologiske
.
.

STEELCUT/KNIVKUTTET HAVRE
.
.
Vanligvis blir havregryn valset, når havre er steel cut er de kuttet med kniv. Dette gir mer struktur i både kokt grøt og eventuell kald kjøleskapsgrøt og mange vil si en bedre smak. For meg er dette rolls roycen av havregrøter, som er med å løfte hverdagen min. Jeg rett og slett elsker den, og gleder meg til å spise den hver en dag. .
. .
HOLDT MEG UNNA KORN
.
.
I mange år har jeg holdt meg helt borte fra korn, rett og slett for at jeg merket at jeg ikke hadde godt av det. Den siste tiden har jeg introdusert litt og litt urkorn, havre fra urkornet svarthavre, emmer, enkorn og spelt. Jeg må si jeg var veldig spent på hvordan systemet skulle reagere, men det har gått overraskende bra. Både med fordøyelsen og blodsukkeret! I tillegg syrner jeg ofte kornet noe som både gjør det enda lettere å fordøye samt øker næringsinnhold. .
.
HAVRE (AV GOD KVALITET)
.
.
Inneholder kostfiberet betaglukan, som senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom
Inneholder polyfenoler, en sterk antioksidant som blant annet har soppdrepende egenskaper
Er rik på tryptofan, en aminosyre som er viktig for at vi skal kunne produsere serotoning og melatonin.
Havre er ganske slimete, Arnold beskriver dette slimet som GULL for fordøyelsen vår ;) Ikke ofte slim er gull
Alt dette er med å støtter bakteriefloraen vår .
.
TIPS
.
.
Personlig tilsetter jeg alltid ekstra kollagen og godt med smør for å øke protein- og fettinnhold. En porsjon Lila luksushavregrøt🌟💯
.
.
Utdypet tekst LILALIFE.NO
Read more
I närmare 40 år var jag ängslig för vad andra tyckte och tänkte om mig, det begränsade mig enormt som ...
Media Removed
I närmare 40 år var jag ängslig för vad andra tyckte och tänkte om mig, det begränsade mig enormt som person till och från. De senaste fem åren har något hänt, (sakta men säkert) har insett att det viktigaste är att jag tycker om mig själv och vad jag står för, inte vad andra tycker om mig. Jag kommer ... I närmare 40 år var jag ängslig för vad andra tyckte och tänkte om mig, det begränsade mig enormt som person till och från. De senaste fem åren har något hänt, (sakta men säkert) har insett att det viktigaste är att jag tycker om mig själv och vad jag står för, inte vad andra tycker om mig. Jag kommer aldrig bli en person med toppenbra självförtroende, men jag har blivit bättre på att tänka snällt om mig själv.
För det enda rätta för mig är att alltid vara mig själv, att vara äkta, att vara en människa som vågar visa både sina styrkor och svagheter, att vara någon som ständigt vill lära sig och utvecklas som människa och att vara någon som lever utifrån hjärtat, mina värderingar och magkänslan. För det är då när jag är helt sann mot mig själv som jag mår som bäst, och det är även då jag kan hjälpa andra som mest. För jag tycker om att hjälpa och vara snäll, det ligger i min personlighet och från min uppväxt, det har bara tagit tid att förstå att jag även måste vara snäll mot mig själv. Dagens sanning från mig. Kram på er❤️ #beyou
Read more
Kom hem till Sverige igen. Började köra bil och jobba på mitt gamla jobb. Trivs så himla bra. Hamnade ...
Media Removed
Kom hem till Sverige igen. Började köra bil och jobba på mitt gamla jobb. Trivs så himla bra. Hamnade på gymmet. Äter enligt kostschema. Försöker hitta rutiner men det blir aldrig någonting av det. Hade ro att vara hemma i ca 4 veckor innan vi bokade flyg till England. Var borta i tre dagar. ... Kom hem till Sverige igen. Började köra bil och jobba på mitt gamla jobb.
Trivs så himla bra.
Hamnade på gymmet. Äter enligt kostschema.
Försöker hitta rutiner men det blir aldrig någonting av det.
Hade ro att vara hemma i ca 4 veckor innan vi bokade flyg till England.
Var borta i tre dagar. Åkte till de mysigaste av alla ställen.
Känner att jag kan andas igen.
Livet är så himla fint om man vågar inse att man bara har ett.
Ett enda liv.
Detta är ju inte en provomgång.
Detta är det enda vi får.
.
.
.
.
#photography #photo #vsco #vscocam #fashion #travel #discover #photooftheday #daily #instadaily #igdaily #travel #beautiful #spain #tenerife #nature #monkey #cute #canon #canoneos #animal
Read more
Dukat och klart för @plantagensverige som fattat att det är palmer, paraplydrink & sand mellan ...
Media Removed
Dukat och klart för @plantagensverige som fattat att det är palmer, paraplydrink & sand mellan tårna som är det enda rätta när det vankas firmafest! Det spås bli en lång kall vinter i Sverige, så boka in er kickoff hos oss och få lite sommarfeeling i början på 2019! 🏐 Dukat och klart för @plantagensverige som fattat att det är palmer, paraplydrink & sand mellan tårna som är det enda rätta när det vankas firmafest! Det spås bli en lång kall vinter i Sverige, så boka in er kickoff hos oss och få lite sommarfeeling i början på 2019! 🍹 ☀ 🌴 🏐
Igår skrev jag det jobbigaste mailet i mitt liv. Som alla vet så har jag varit skadad en längre tid ...
Media Removed
Igår skrev jag det jobbigaste mailet i mitt liv. Som alla vet så har jag varit skadad en längre tid å kg ser inget ljus i tunneln. Känner att jag nu måste gå vidare med mitt liv och starta ett helt nytt kapitel istället för att hålla fast vid en dröm som mer å mer bleknar. Men som sagt jobbigaste mailet ... Igår skrev jag det jobbigaste mailet i mitt liv. Som alla vet så har jag varit skadad en längre tid å kg ser inget ljus i tunneln. Känner att jag nu måste gå vidare med mitt liv och starta ett helt nytt kapitel istället för att hålla fast vid en dröm som mer å mer bleknar. Men som sagt jobbigaste mailet någonsin. Dra ut sladden från din bästa vän. Som nu är död. Rinner en tår när jag skriver detta men inser att det är det enda rätta. Så tack ufc för att jag fick fightas i världens bästa organisation och speciellt ett gigantiskt stort tack till mma du har varit min bästa vän å min livskamrat i så många år (du kommer finnas kvar men på andra sätt). Å tack till alla er som har följt min resa. Önskar jag hade kunnat visat mer. Men det är en del i att vara idrottare. Jag skulle aldrig varit nöjd. Men ändå så stolt över mig själv. Tack allt å alla.
Read more
#Repost @assholesonline with @get_repost ・・・ Jag frågar dig som tänkt rösta på SD: Vill du verkligen ha en politik som försämrar så mycket för kvinnor? Här är en snabblektion i Sverigedemokraternas kvinnofientliga politik. . . 1. SD är det enda parti som vill sänka aborträtten från ... #Repost @assholesonline with @get_repost
・・・
Jag frågar dig som tänkt rösta på SD: Vill du verkligen ha en politik som försämrar så mycket för kvinnor? Här är en snabblektion i Sverigedemokraternas kvinnofientliga politik.
.
.
1. SD är det enda parti som vill sänka aborträtten från vecka 18 till vecka 12.
▪️
2. De vill att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra abort
▪️
3. SD är emot assisterad befruktning vilket sätter stopp för möjligheten att skaffa barn för kvinnor som lever ensamma, eller med en annan kvinna.
▪️
4. SD har inte röstat för en enda Hbtq-reform
▪️
5. SD vill ta bort genuspedagogik i förskolan
▪️
6. Ta bort pappamånaderna
▪️
7. Ta tillbaka vårdnadsbidrag (erkänd kvinnofälla som inneburit att fler kvinnor stannar henne istället för att delta i arbetsmarknaden)
▪️
8. Ta tillbaka sambeskattningen (togs bort redan på 70-talet för de medför i långa loppet att kvinnor får sämre lön, blir beroende av männen och att de kanske inte ens lönar sig för kvinnor att jobba alls, get back to the kitchen typ)
▪️
En röst på Sverigedemokraterna är en röst MOT kvinnors rättigheter.
.
.
Sprid budskapet och filmen! Det är nu du kan göra skillnad!
Read more
Jag har fått en konstant bekymmersrynka och det är inte på grund av att det fattas oboy på hyllorna ...
Media Removed
Jag har fått en konstant bekymmersrynka och det är inte på grund av att det fattas oboy på hyllorna i butiken. Nu i veckan tittade jag på nyheterna och dom pratade om en demonstration i Tyskland. En ”invandrarkritisk” demonstration. Läste lite mer. Högerextrema grupper. Okej, så nazister ... Jag har fått en konstant bekymmersrynka och det är inte på grund av att det fattas oboy på hyllorna i butiken. Nu i veckan tittade jag på nyheterna och dom pratade om en demonstration i Tyskland. En ”invandrarkritisk” demonstration. Läste lite mer. Högerextrema grupper. Okej, så nazister alltså. Som jagar alla som inte ”ser tyska ut”. Nästa vecka är det val i Sverige. Sverigedemokraterna ser ut att bli stora, kanske Sveriges andra största parti. Medier beskriver även dom som invandrarkritiska. Förut var det rasister men nu har orden ändrats. Det har blivit okej att rösta på Sd. Hur partier pratar om flyktingar har ändrats. Åtstramningar. Ohållbart. Gränser flyttas fram för hur diskussionen går. Jag tycker inte att man ska komma undan med att säga att man missnöjesröstar. Man kan inte missnöjesrösta på Sd påstå att man inte är rasist eller att man inte bryr sig om ”invandringsfrågan”, att det inte är det viktiga. För jo. Det är det enda som är viktigt. Sd gillar inte flyktingar, dom gillar inte personer som har rötter i andra länder, dom gillar inte svenskar som har en annan hudfärg än vit. Dom gillar inte kvinnor, dom gillar inte hbtq-personer. Dom vill att dom rika ska bli rikare. Så nej, man kan inte missnöjesrösta på ett sånt parti. Man kan rösta på Sd och vara en jävla rövhatt utan hjärta men då får man fan stå för det också.
Read more
I love this woman! Thank you for clearing things out for our upcoming election @linneaclaesson 🏻 Repost @Assholesonline #valet2018 #kvinnorsrättigheter #imaginekindnessasanewworldorder #rösta #vadsomhelstmeninteSD #Repost #LinneaClaeson: ・・・ Jag frågar dig som tänkt rösta ... I love this woman! Thank you for clearing things out for our upcoming election @linneaclaesson 🙏🏻 Repost @Assholesonline #valet2018 #kvinnorsrättigheter #imaginekindnessasanewworldorder #rösta #vadsomhelstmeninteSD #Repost #LinneaClaeson:
・・・
Jag frågar dig som tänkt rösta på SD: Vill du verkligen ha en politik som försämrar så mycket för kvinnor? Här är en snabblektion i Sverigedemokraternas kvinnofientliga politik.
.
.
1. SD är det enda parti som vill sänka aborträtten från vecka 18 till vecka 12.
▪️
2. De vill att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra abort
▪️
3. SD är emot assisterad befruktning vilket sätter stopp för möjligheten att skaffa barn för kvinnor som lever ensamma, eller med en annan kvinna.
▪️
4. SD har inte röstat för en enda Hbtq-reform
▪️
5. SD vill ta bort genuspedagogik i förskolan
▪️
6. Ta bort pappamånaderna
▪️
7. Ta tillbaka vårdnadsbidrag (erkänd kvinnofälla som inneburit att fler kvinnor stannar henne istället för att delta i arbetsmarknaden)
▪️
8. Ta tillbaka sambeskattningen (togs bort redan på 70-talet för de medför i långa loppet att kvinnor får sämre lön, blir beroende av männen och att de kanske inte ens lönar sig för kvinnor att jobba alls, get back to the kitchen typ)
▪️
En röst på Sverigedemokraterna är en röst MOT kvinnors rättigheter.
.
.
Sprid budskapet och filmen! Det är nu du kan göra skillnad!
Read more
Gör som bästa @ingeontheric <span class="emoji emoji2764"></span>️<span class="emoji emoji270a"></span>🏽 ・・・ Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat ...
Media Removed
Gör som bästa @ingeontheric 🏽 ・・・ Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner ... Gör som bästa @ingeontheric ❤️✊🏽 ・・・
Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, och jag vill att det ska vara det land som folk här i USA tror att det är.

Jag har alltid varit socialist, men när jag röstar så röstar jag inte enligt min ideologi utan från mitt egenintresse. Jag är en arbetargrabb från Västerbotten så jag röstar på det parti som gynnar mig mest - Vänsterpartiet.

Norrlänningen i mig röstar på V. Dom tänker införa särskilt stöd till butiker i glesbygden och att alla som bor där ska ha tillgång till värdig vård, polis och fungerande bredband.

Resenäreren i mig röstar på V eftersom dom avser återförstatliga järnvägen och underhållet och göra det billigare att ta tåget än flyget.

Den anhöriga i mig röstar på V eftersom dom vill stärka LSS anpassat efter behov och inte kostnader.

Ekonomen i mig röstar på V eftersom 7 av 10 miljonärer röstar på Moderaterna, och deras intressen är inte samma som mina.

Miljömedvetandet och morbrorn och den eventuella framtida pappan i mig röstar på V, då V är det enda parti som angriper roten till klimatförändringarna - vinstintresset.

Punkaren i mig röstar på V, eftersom #jonassjöstedt älskar Dead Kennedys. Jag lärde mig spela på kommunala musikskolan och blev musiker till yrket. V vill satsa på kulturen utan inblandning av ideologi, kommers eller censur och göra den tillgänglig för alla oavsett plånboken.

Utlandssvensken i mig röstar på V. Här i USA drivs vården privat i vinstintresse. Jag åkte in på akuten och tog ett blodprov. Det kostade 20.000 kr. V vill stoppa privatiseringarna och vinster i välfärden för att i förlängningen kan det leda till vad vi har här i USA.

Jobbaren i mig röstar på V. Sverige har blivit en planekonomi där ekonomin planeras att gynna de rika eftersom arbete nu beskattas mer än kapital. Den 9e September ska vi vända på den fördelningen!

#v2018 #val2018 #vänsterpartiet #socialism #rättvisa
Read more
Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att ...
Media Removed
Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, ... Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, och jag vill att det ska vara det land som folk här i USA tror att det är.

Jag har alltid varit socialist, men när jag röstar så röstar jag inte enligt min ideologi utan från mitt egenintresse. Jag är en arbetargrabb från Västerbotten så jag röstar på det parti som gynnar mig mest - Vänsterpartiet.

Norrlänningen i mig röstar på V. Dom tänker införa särskilt stöd till butiker i glesbygden och att alla som bor där ska ha tillgång till värdig vård, polis och fungerande bredband.

Resenäreren i mig röstar på V eftersom dom avser återförstatliga järnvägen och underhållet och göra det billigare att ta tåget än flyget.

Den anhöriga i mig röstar på V eftersom dom vill stärka LSS anpassat efter behov och inte kostnader.

Ekonomen i mig röstar på V eftersom 7 av 10 miljonärer röstar på Moderaterna, och deras intressen är inte samma som mina.

Miljömedvetandet och morbrorn och den eventuella framtida pappan i mig röstar på V, då V är det enda parti som angriper roten till klimatförändringarna - vinstintresset.

Punkaren i mig röstar på V, eftersom #jonassjöstedt älskar Dead Kennedys. Jag lärde mig spela på kommunala musikskolan och blev musiker till yrket. V vill satsa på kulturen utan inblandning av ideologi, kommers eller censur och göra den tillgänglig för alla oavsett plånboken.

Utlandssvensken i mig röstar på V. Här i USA drivs vården privat i vinstintresse. Jag åkte in på akuten och tog ett blodprov. Det kostade 20.000 kr. V vill stoppa privatiseringarna och vinster i välfärden för att i förlängningen kan det leda till vad vi har här i USA.

Jobbaren i mig röstar på V. Sverige har blivit en planekonomi där ekonomin planeras att gynna de rika eftersom arbete nu beskattas mer än kapital. Den 9e September ska vi vända på den fördelningen!

#v2018 #val2018 #vänsterpartiet #socialism #rättvisa
Read more
Utfärdar här en viss varning för emotionell text med en touch av egocentristisk stolthet. Högst ...
Media Removed
Utfärdar här en viss varning för emotionell text med en touch av egocentristisk stolthet. Högst frivillig lektyr för den som ids sådant, om icke så går det lika fint att bara svajpa runt bland bilderna osv. . . När jag insåg det magiska i kombinationen fotografi + musik, och mina drömmar ... Utfärdar här en viss varning för emotionell text med en touch av egocentristisk stolthet. Högst frivillig lektyr för den som ids sådant, om icke så går det lika fint att bara svajpa runt bland bilderna osv.
.
.
När jag insåg det magiska i kombinationen fotografi + musik, och mina drömmar inom denna sfär således började gro, så skrev jag mig en lista på de artister som jag verkligen ville få fånga med kameran. En lista där de realistiskt görbara gränserna icke fick existera. Bara en lista med mina visioner, några naiva drömmar och helt bortom all form av jantelag. Ändå kom denna lista inte att bestå av internationella namn som Beyonce eller Taylor Swift eller va fan dom där sk världsstjärnor heter. På min lista fanns, liksom finns, bara namn som jag själv finner genuina, betydelsefulla och rent ut sagt jävligt magiska. Sådana människor som gör skillnad för mig och/eller för andra.
Och på egen hand hade jag idag kirrat pressack till en spelning med den som toppar min lista. Jag hade ingen silversked att matas med och ingen macka á la räkor att glida på, dvs att ingen serverade mig inträdet till pressdiket på det där fatet av silver. Jag fixade min ackreditering helt på egen hand genom att våga chansa, våga tro på mig själv och våga tro på att det omöjliga är det enda möjliga osv. Jag vet. Jag är en cliche, men det är helt ok.
Så här ovan ser ni en del av resultatet. Magin herself Linnéa Henriksson med band, samt de två gästande genierna Tove Styrke och Oscar Zia. Finns stor risk att fler bilder kommer upp här inom kort. Men svajpa gärna på bland dessa så länge.
.
.
Ps. Nix. Jag slutar givetvis icke här. Kommer fortsätta jobba för drömmen om att bli turnefotograf och att få jobba mer med det musikaliska fotot på mer kreativa nivåer osv. Pga sån e jag. Gör det jag vill. Pga livet e ju jävligt mycket för kort för att inte go with ya dreams osv. Ciao kram tack hej! #popaganda #fotograf #bästajagvet #clicheosv
Read more
Tillbaka. I varannanveckas byten. Det är rätt olidligt att vara utan i två veckor. En del har det ...
Media Removed
Tillbaka. I varannanveckas byten. Det är rätt olidligt att vara utan i två veckor. En del har det upplägget. Det kanske är bra för äldre barn. Man hinner landa. Och bo i kappsäck är vidrigt. Jag skiter i att man säger att barn är anpassningsbara. Det är omöjligt ett perfekt upplägg för dem. ... Tillbaka. I varannanveckas byten. Det är rätt olidligt att vara utan i två veckor. En del har det upplägget. Det kanske är bra för äldre barn. Man hinner landa. Och bo i kappsäck är vidrigt.
Jag skiter i att man säger att barn är anpassningsbara. Det är omöjligt ett perfekt upplägg för dem. För oss vuxna ja.

I min dröm skulle VI flytta istället. Att barnet bor på en fast plats. Och vi vuxna, som har valt att separera, bor i varsitt boende och får tugga i oss det obekväma det medför.
Men DET stora uppoffrandet gör vi inte. Det blir för avancerat, påverkar våra liv för mycket, blir orealistisk och dyrt. Att betala för 1,5 boenden. Fast det är det enda riktiga och rätta.
Och det bygger förstås på att båda föräldrarna måste ha den inställningen att leva så. Båda sätta sig själv och sina egon åt sidan. Båda. Och den ekvationen går sällan ihop.
Read more
Gör som Inge, röst på #V2018 Repost from @ingeontheric using @RepostRegramApp - Då har jag röstat! ...
Media Removed
Gör som Inge, röst på #V2018 Repost from @ingeontheric using @RepostRegramApp - Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen ... Gör som Inge, röst på #V2018

Repost from @ingeontheric using @RepostRegramApp - Då har jag röstat! Det är andra valåret i rad som jag röstat från utlandet och även om jag älskar att bo här så kommer jag inte undan att ju mer erfarenheter och perspektiv jag får av att ha sett mycket av världen så desto mer svensk, eller skandinav, känner jag mig. En dag flyttar jag till Sverige, och jag vill att det ska vara det land som folk här i USA tror att det är.

Jag har alltid varit socialist, men när jag röstar så röstar jag inte enligt min ideologi utan från mitt egenintresse. Jag är en arbetargrabb från Västerbotten så jag röstar på det parti som gynnar mig mest - Vänsterpartiet.

Norrlänningen i mig röstar på V. Dom tänker införa särskilt stöd till butiker i glesbygden och att alla som bor där ska ha tillgång till värdig vård, polis och fungerande bredband.

Resenäreren i mig röstar på V eftersom dom avser återförstatliga järnvägen och underhållet och göra det billigare att ta tåget än flyget.

Den anhöriga i mig röstar på V eftersom dom vill stärka LSS anpassat efter behov och inte kostnader.

Ekonomen i mig röstar på V eftersom 7 av 10 miljonärer röstar på Moderaterna, och deras intressen är inte samma som mina.

Miljömedvetandet och morbrorn och den eventuella framtida pappan i mig röstar på V, då V är det enda parti som angriper roten till klimatförändringarna - vinstintresset.

Punkaren i mig röstar på V, eftersom #jonassjöstedt älskar Dead Kennedys. Jag lärde mig spela på kommunala musikskolan och blev musiker till yrket. V vill satsa på kulturen utan inblandning av ideologi, kommers eller censur och göra den tillgänglig för alla oavsett plånboken.

Utlandssvensken i mig röstar på V. Här i USA drivs vården privat i vinstintresse. Jag åkte in på akuten och tog ett blodprov. Det kostade 20.000 kr. V vill stoppa privatiseringarna och vinster i välfärden för att i förlängningen kan det leda till vad vi har här i USA.

Jobbaren i mig röstar på V. Sverige har blivit en planekonomi där ekonomin planeras att gynna de rika eftersom arbete nu beskattas mer än kapital. Den 9e September ska vi vända på den fördelningen!

#v2018 #val2018 #vänsterpartiet #socialism #rättvisa
Read more
För mig blir det så tydligt! Skillnaden mellan det som är förgängligt och oförgängligt. Det som ...
Media Removed
För mig blir det så tydligt! Skillnaden mellan det som är förgängligt och oförgängligt. Det som är kortsiktigt och evigt. Det som föder död eller liv. Det som ger glädje på djupet eller bara en kortsiktig tillfredställelse.. Varje dag väljer vi mellan dessa två! Vilken väljer du mest?.. ... För mig blir det så tydligt! Skillnaden mellan det som är förgängligt och oförgängligt. Det som är kortsiktigt och evigt. Det som föder död eller liv. Det som ger glädje på djupet eller bara en kortsiktig tillfredställelse.. Varje dag väljer vi mellan dessa två! Vilken väljer du mest?.. Visst kan vi uppmuntra varann att tänka lite till när det gäller förvaltandet av våra egna liv, familj, vänner och vårt land. Att inte vara drivna av våra rädslor eller missnöje men istället drivna utav vårt hopp om en fantastisk framtid fylld med gemenskap byggd på människors lika värde. Vi kan det Sverige! Vi kan välja det som är fött av anden. Det är det enda som kan ge hållbar välfärd och framgång på sikt. Allt annat är bara uppblåst propaganda och övergående fabler. Bli inte lurad utav en inlärd retorik där man till och med tror att det är okej att sitta och säga att ’man inte vet el kommer ihåg’ el ’inte har nåt minne av vilka sammanhang el folk man varit i kontakt med’ för å framstå som lite ’mänsklig’ när man i själva verket undflyr sanningen genom att inte svara på frågan. Det är inte alls föredömligt! Det är ingen man vill följa, ära eller lyssna till. Det är ingen trovärdig ledare anser jag, bara en röst och en levande sköld för en folkgrupp som har människor bak sig med större maktbehov än den ledare de valt att lyfta fram att stå i frontlinjen. Jag känner igen det ’ansiktet’ och jag kan vittna om att det inte är någon som en fri kvinna av idag kan bo under samma tak med. Hur skulle då ett sådant ’hus’ kunna leda ett helt land i rätt riktning? Här finns bara olika bedrägliga härskartekniker för att göda sin egna egoism med grundläggande behov av bekräftelse bland dessa människor som många själva varit utsatta för våld eller förtryck när de var mindre! Den som har öron han hör. Det är dags att hitta strömbrytaren nu så att allt kan bli KLART I LJUSET! Dags att mogna som människor för vårt land, allt det vi älskar. Kunna stå fast vid det vi värnar om! Men göra det utifrån sant ledarskap utan att undanhålla sanningen. LÅT OSS INTE GE EFTER, INTE BACKA. Inte skrämmas! Vägra egoism. Goliat kommer att falla förr eller senare. Låt det bli förr. 🌍 🙏🏽🏹 👊🏼 #holyspirit #sverige
Read more
Så trist att posta saker här när det finns stories, eller? Saker: jag har klippt mig, jag har köpt ...
Media Removed
Så trist att posta saker här när det finns stories, eller? Saker: jag har klippt mig, jag har köpt en ny kappa, jag har lena hälar, jag har kletat in dyr syra i mitt ansikte, jag har löneförhandlat, jag har klippt naglarna, jag har plockat ögonbrynen, jag har rött läppstift varje dag. Det man ... Så trist att posta saker här när det finns stories, eller? Saker: jag har klippt mig, jag har köpt en ny kappa, jag har lena hälar, jag har kletat in dyr syra i mitt ansikte, jag har löneförhandlat, jag har klippt naglarna, jag har plockat ögonbrynen, jag har rött läppstift varje dag. Det man inte har i själen får man försöka krafsa med på utsidan istället, tänker jag. Ögonen är lika påsiga för det, men nu ska jag sova i sjuttio timmar. Tänkte först skriva att jag går för att möta den sista vilan (Moberg?), men nej nej, I aint going there yet. Känner också att det är det ENDA jag skriver här när jag skriver om mig själv. TEMAN FÖR IDAS INSTAGRAM: 1) hennes trötthet 2) hennes sociala utbrändhet 3) mat. Jag SKA bli mer uppåt här annars kommer ingen längre vilja vara min kompis. Alltså jag ÄR uppåt! Ofta!! Jag har INGA problem med att vara uppåt, bara så att du vet. Bara det att nu...nu måste jag verkligen få sova lite. Mer sömn, mer läppstift. (ÅKEJ OCH SÅ EN SHOUT OUT TILL @jerkateng med fru, som igår städade här hemma i sex timmar och lagade saker och gav mig matlådor och behandlade mig som om jag vore en pasha/femåring/demenshemsboende. Mami och papi 4evvah ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️)
Read more
Just nu präglas mitt liv av en sak. Att ha en bra dag. Det är allt. Det är det enda jag vill fokusera på. ...
Media Removed
Just nu präglas mitt liv av en sak. Att ha en bra dag. Det är allt. Det är det enda jag vill fokusera på. Denna dagen. Och i samma ögonblick som jag gör det så släpper jag taget om gårdagen. Oavsett kulör, doft eller innehåll. Jag släpper även kontrollen över morgondagen. Jag låter den vara det ... Just nu präglas mitt liv av en sak. Att ha en bra dag. Det är allt. Det är det enda jag vill fokusera på. Denna dagen. Och i samma ögonblick som jag gör det så släpper jag taget om gårdagen. Oavsett kulör, doft eller innehåll.
Jag släpper även kontrollen över morgondagen. Jag låter den vara det oskrivna blad den alltid har varit och alltid kommer att vara.
En bra dag. Idag. Jag vaknar och säger tack. Ännu en dag. Och innan jag säger godnatt så stannar jag upp. Känner efter. Det var en helt ok.
Mer än så här behöver jag inte.
Kram/Micke
#inspiration #härochnu #livskraft #oro #stress #fantasi #tankenskraft #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Alliansen är det enda sammanhållande regeringsalternativet för att byta ut den nuvarande. Vi ...
Media Removed
Alliansen är det enda sammanhållande regeringsalternativet för att byta ut den nuvarande. Vi har en plan för att ta tag i Sverige och vill regera tillsammans. Vi har gjort det förut och kan göra det igen. I dag höll alliansledarna torgmöte på Sergels torg, missade du det finns sändningen ... Alliansen är det enda sammanhållande regeringsalternativet för att byta ut den nuvarande. Vi har en plan för att ta tag i Sverige och vill regera tillsammans. Vi har gjort det förut och kan göra det igen.
I dag höll alliansledarna torgmöte på Sergels torg, missade du det finns sändningen från mötet på Alliansens facebooksida att se i efterhand.
Rösta för en ny alliansregering! 🧡
Read more
Feltänkta vårdvalssystem och vårdgarantier gör att någon som är friskare och mer lönsam att behandla ...
Media Removed
Feltänkta vårdvalssystem och vårdgarantier gör att någon som är friskare och mer lönsam att behandla kan komma att prioriteras före dig. Vinstintressen styr ofta var ny vård etableras och till vilka den riktas, vilket gör att pengar som skulle gått till storstädernas arbetarområden ... Feltänkta vårdvalssystem och vårdgarantier gör att någon som är friskare och mer lönsam att behandla kan komma att prioriteras före dig. Vinstintressen styr ofta var ny vård etableras och till vilka den riktas, vilket gör att pengar som skulle gått till storstädernas arbetarområden eller till glesbygd istället kan gå till områden där människor är friskare och rikare.
Vänsterpartiet är det enda partiet som går till val på att stoppa vinstjakten i vården.

Tecknad av Ellen Greider.
Read more
VIKTIGT ang kvällens Kalles och Britas sex liv (21.30 på SVT): jag spelar tamburin PÅ SKÄMT. Det ser absolut ut som att jag lite osäkert slentrian-spelar i otakt men vem i hela friden skulle göra nåt sånt när kameran rullar på en 🙄Är dock snudd på säker på att kollektivt boende egentligen är ... VIKTIGT ang kvällens Kalles och Britas sex liv (21.30 på SVT): jag spelar tamburin PÅ SKÄMT. Det ser absolut ut som att jag lite osäkert slentrian-spelar i otakt men vem i hela friden skulle göra nåt sånt när kameran rullar på en 🙄Är dock snudd på säker på att kollektivt boende egentligen är det enda rätta, särskilt när vi skaffat barn, trots att många av oss gör precis tvärtom. Njöt så otroligt mycket av att spela in detta avsnitt och saknar nästan varenda en som var med. Tagga nån som smitit från disken.
Read more
När det enda man vill är att va som @mbostream! <span class="emoji emoji2600"></span>️<span class="emoji emoji1f334"></span> #kohsamui #seedaengbungalows #thor
Media Removed
När det enda man vill är att va som @mbostream! #kohsamui #seedaengbungalows #thor När det enda man vill är att va som @mbostream! ☀️🌴 #kohsamui #seedaengbungalows #thor
Även om det är svårt att hålla tillbaka tankarna ibland, så är det enda alternativet att fortsätta ...
Media Removed
Även om det är svårt att hålla tillbaka tankarna ibland, så är det enda alternativet att fortsätta kämpa Även om det är svårt att hålla tillbaka tankarna ibland, så är det enda alternativet att fortsätta kämpa🙏🌸
Du vet det snart er advent når det enda er skjømt klokka 11.00. Vi har fine STORE adventsstjerner<span class="emoji emoji2b50"></span>️<span class="emoji emoji2b50"></span>️<span class="emoji emoji2b50"></span>️ #lysimørketida ...
Media Removed
Du vet det snart er advent når det enda er skjømt klokka 11.00. Vi har fine STORE adventsstjerner️ #lysimørketida #advent #brønnøysundlibris Du vet det snart er advent når det enda er skjømt klokka 11.00. Vi har fine STORE adventsstjerner⭐️⭐️⭐️ #lysimørketida #advent #brønnøysundlibris
Låt mig skänka några meningar till dom som sa att vi maskrosbarn inte skulle ta oss igenom tunneln ...
Media Removed
Låt mig skänka några meningar till dom som sa att vi maskrosbarn inte skulle ta oss igenom tunneln om vi inte följde dom. Vad händer då med dom barn som inte har hunnit byggt en lika stark stjälk som vi, när dom som "vet allt"vill berätta att? Du måste måla positiva saker för att må bra när jag ... Låt mig skänka några meningar till dom som sa att vi maskrosbarn inte skulle ta oss igenom tunneln om vi inte följde dom.

Vad händer då med dom barn som inte har hunnit byggt en lika stark stjälk som vi, när dom som "vet allt"vill berätta att?

Du måste måla positiva saker för att må bra när jag ville måla demoner för att få ut mitt mörker.

Du måste sjunga fina sånger för att bli positiv när jag ville skriva starka sånger och få ut mitt vrede.

Och alla ni barn därute som vill ge upp när smärtan är er enda vän. När ni känner er ensam bland 1000 andra. När väggarna är det enda som lyssnar. När era föräldrar är fulla eller trasiga och ni inte förstår varför ni känner er skyldig. Ingenting är ert fel, låt känslorna få blomma ut. Ta ett papper, skriv, rita, dra sträck. Mima fram för spegeln, sjung fast rösten har sorg, skriv låtar fast melodin är vemodig, låt alla känslor blomma ut & låt ingen tala om för er vem ni är och hur ni känner för d är era känslor och det kan ingen ta ifrån er.
Livet är inte enkelt men ju mer ni tar igenom desto hårdare blir stjälken och en dag växer den igenom asfalten & blir en maskros.
Kärlek till alla er barn därute som kämpar i fattiga som rika världar, ni är framtiden det är bara att just nu är det kanske lite svårt att se det. 🌻
Read more
Någon lever rövare i min mage! Det här är det enda jag kommer sakna med att va gravid. Någon lever rövare i min mage! Det här är det enda jag kommer sakna med att va gravid.
Måndag och det här är det enda som räknas <span class="emoji emoji1f4a5"></span><span class="emoji emoji1f4ab"></span><span class="emoji emoji1f495"></span><span class="emoji emoji1f3a1"></span>. #family #familyfun #lovelovelove
Media Removed
Måndag och det här är det enda som räknas . #family #familyfun #lovelovelove Måndag och det här är det enda som räknas 💥💫💕🎡.
#family #familyfun #lovelovelove
När det är fotboll och öl är det enda som man tänker på. #LillMats #BraFokusiBlicken När det är fotboll och öl är det enda som man tänker på. #LillMats #BraFokusiBlicken
Nu är det snart bara finliret kvar här i huset snart. Mysfaktor en miljard är det enda målet. Allt ...
Media Removed
Nu är det snart bara finliret kvar här i huset snart. Mysfaktor en miljard är det enda målet. Allt annat går bort. Nu är det snart bara finliret kvar här i huset snart. Mysfaktor en miljard är det enda målet. Allt annat går bort.
Viktigt är att inte glömma knäcken<span class="emoji emoji261d"></span>️Strösocker, vispgrädde och ljus sirap är det enda du behöver ...
Media Removed
Viktigt är att inte glömma knäcken️Strösocker, vispgrädde och ljus sirap är det enda du behöver i detta ljuvliga grundrecept, som dessutom har blivit en storfavorit!! Vad har ni för storslagna tips för att lyfta dem ännu ett snäpp? ReceptID: 721438 #knäck #julgodis #icastudent Viktigt är att inte glömma knäcken☝️Strösocker, vispgrädde och ljus sirap är det enda du behöver i detta ljuvliga grundrecept, som dessutom har blivit en storfavorit!! Vad har ni för storslagna tips för att lyfta dem ännu ett snäpp?😍 ReceptID: 721438🔎 #knäck #julgodis #icastudent
På söndag är det valdag. Efter valet vill Alliansen bilda en moderatledd regering. Alliansen är ...
Media Removed
På söndag är det valdag. Efter valet vill Alliansen bilda en moderatledd regering. Alliansen är det enda regeringsalternativet inom svensk politik som har en gemensam plan för hur vi vill ta tag i Sverige och förbättra integrationen, sänka skatterna, korta vårdköerna och satsa på polis ... På söndag är det valdag. Efter valet vill Alliansen bilda en moderatledd regering. Alliansen är det enda regeringsalternativet inom svensk politik som har en gemensam plan för hur vi vill ta tag i Sverige och förbättra integrationen, sänka skatterna, korta vårdköerna och satsa på polis och försvar.
Idag besökte alliansledarna Uppsala där de höll torgmöte, och ikväll ser vi dem i TV4:s partiledardebatt kl. 20.00. #teamulf
Read more
HÄR TÄVLAR VI INTE MED VARANDRA Nasim: Kapitalismen och sexismen tjänar jättemycket på att vi tävlar med varandra i stället för att hjälpas åt. Fi är det enda parti som tar min och andras mänsklighet, och hur allt hänger ihop – på allvar. Som faktiskt inser att det är kärleken som får allt att ... HÄR TÄVLAR VI INTE MED VARANDRA
Nasim: Kapitalismen och sexismen tjänar jättemycket på att vi tävlar med varandra i stället för att hjälpas åt. Fi är det enda parti som tar min och andras mänsklighet, och hur allt hänger ihop – på allvar. Som faktiskt inser att det är kärleken som får allt att fungera.
Rösta på Feministiskt initiativ i valet den 9 september. #klartvikan
Read more
Unga är underrepresenterade bland partiernas riksdagskandidater inför valet. <span class="emoji emoji25aa"></span>️ I Sverige ...
Media Removed
Unga är underrepresenterade bland partiernas riksdagskandidater inför valet. ️ I Sverige är andelen röstberättigade i åldern 18-29 år 18,4 procent. Men så stor andel unga har inget riksdagsparti bland sina kandidater. Detta är ett problem, enligt David Karlsson, forskare inom ... Unga är underrepresenterade bland partiernas riksdagskandidater inför valet.
▪️
I Sverige är andelen röstberättigade i åldern 18-29 år 18,4 procent. Men så stor andel unga har inget riksdagsparti bland sina kandidater.
Detta är ett problem, enligt David Karlsson, forskare inom politik:
▪️
"Om det finns färre ungdomar i riksdagen, ja då riskerar de frågor som ungdomar är intresserade av att bli lite undanskuffade", säger han.
▪️
Högst andel unga har Socialdemokraterna, följt av Moderaterna. Lägst andel har vänsterpartiet. Aron Etzler, partisekreterare hos V, menar att de prioriterat jämn fördelning mellan könen.
▪️
"Vi är det enda partiet i sverige som ha rminst 50 % kvinnior på våra listor. Men då blir det naturlgitvis så att andra faktorer kommer i bakgrunden", säger Aron Etzler.
Read more
Klockan kommer att slå 14:53 i dag med. För oss, som blev kvar. Klockan kommer att slå 14:53 och ...
Media Removed
Klockan kommer att slå 14:53 i dag med. För oss, som blev kvar. Klockan kommer att slå 14:53 och det kommer att vara en solig lördag i april precis som det var en fredag förra året. Ibland blir man påmind om att man lever enbart för att andra har dött. Och det är en konstig känsla att reda ut när ... Klockan kommer att slå 14:53 i dag med.
För oss, som blev kvar.
Klockan kommer att slå 14:53 och det kommer att vara en solig lördag i april precis som det var en fredag förra året.
Ibland blir man påmind om att man lever enbart för att andra har dött. Och det är en konstig känsla att reda ut när det finns så många frågor utan svar.
Det sägs att det finns en mening med allt. Att livet kan ändras på en sekund. Att vi måste skynda att leva, här och nu, för att det är det enda som är bekräftat.
Som är försäkrat att finnas. Att existera och vara. Det enda vi egentligen har, för att nästa klockslag kan komma att innebära något helt annat.
Jag tror att det är sant, alla klyschor vi dras med jämt, men jag tror att det egentligen handlar om att vända blicken rätt när allt man kan se är svart. När klockslagen bara gör ont.
För plötsligt står vi där och tvingas uppleva en dag med klockslag vi kommer att bära med oss för alltid. Som en fredag i april 2017 och för fem tog klockslagen slut.
Aldrig mer en ny sekund att förändra allt.
Aldrig mer en chans att skynda leva.
Att hitta mening.
Men utan det ena finns inte det andra och sorg är egentligen det oundvikliga slutet på lycka som fått slut på tid.
Och förändringen, meningen, bärs vidare av oss med klockslag kvar att använda.
Så.
I dag kommer klockan slå 14:53 igen och det är en solig dag i april.
Och som alltid när tiden gjort sitt och tankarna börjat klarna så påminns man inte bara längre om vad som gick förlorat, utan också vad som finns kvar.
Att där någonting dör, lever också någonting annat.
Vi med klockslag kvar.
Ut och lev.
#drottninggatan
Read more
Just nu är det bara de små sakerna. Som spelar roll. Som den korta stunden mellan min son och hunden. ...
Media Removed
Just nu är det bara de små sakerna. Som spelar roll. Som den korta stunden mellan min son och hunden. En keramikdag att se fram emot. Min dotter. Och samtalen genom hennes värld. Ett glas rött en måndag kväll. En god natt sömn. Dygnet i stugan förra helgen. Och den eviga längtan dit. Bort. Ut. ... Just nu är det bara de små sakerna. Som spelar roll. Som den korta stunden mellan min son och hunden. En keramikdag att se fram emot. Min dotter. Och samtalen genom hennes värld. Ett glas rött en måndag kväll. En god natt sömn. Dygnet i stugan förra helgen. Och den eviga längtan dit. Bort. Ut. Skog. Lugn. Hav. Luft. Liv. Här och nu. Är det enda vi har. Och de där ljuva tydliga drömmarna som emellanåt bär mig helt.
.
#alliseeispretty #inredningsdesign #scandinaviskahem #scandinavianhome #familylivingfint #interior_magasinet #nordiskehjem #inredningsdesign #skandinaviskahem #nordicdesign #skönaheminspo
Read more
Visst är det väl härligt med sommar och värme! <span class="emoji emoji2600"></span>️<span class="emoji emoji1f60d"></span> Jag lever på olika sallader dagar som dessa, det ...
Media Removed
Visst är det väl härligt med sommar och värme! Jag lever på olika sallader dagar som dessa, det är det enda jag är sugen på! Så gott och fräscht! Visst är det väl härligt med sommar och värme! ☀️😍 Jag lever på olika sallader dagar som dessa, det är det enda jag är sugen på! Så gott och fräscht! 😋
<span class="emoji emoji1f44a"></span>🏻Rösta! Javier Mariscals röda ros – symbol för demokrati och solidaritet!<span class="emoji emoji1f339"></span> Låt oss värna om ...
Media Removed
🏻Rösta! Javier Mariscals röda ros – symbol för demokrati och solidaritet! Låt oss värna om ett fritt samhälle där alla människor är lika mycket värda – oavsett kön, ålder, etnicitet, nationalitet, klasstillhörighet eller sexuell läggning. Säg nej till förtryck av minoriteter, ... 👊🏻Rösta!
Javier Mariscals röda ros – symbol
för demokrati och solidaritet!🌹
Låt oss värna om ett fritt samhälle där alla människor är lika mycket värda – oavsett kön, ålder, etnicitet, nationalitet, klasstillhörighet eller sexuell läggning. Säg nej till förtryck av minoriteter, protektionism, främlingsfientlighet, ren rasism och andra tokigheter ... som att den traditionella kärnfamiljen är det enda alternativet – eller när det mellan raderna kan anas att ”kvinnan helst ska bli kvar vid spisen”.
Tillsammans är vi starka!💪🏻
#socialdemokraterna
Read more
Reklame: Yoo folkens!! Da er det endelig klart hvilken specialist jeg skal bruke på #nordicoperation ...
Media Removed
Reklame: Yoo folkens!! Da er det endelig klart hvilken specialist jeg skal bruke på #nordicoperation !! Det er Firebreak! Det som er så utrolig gøy med firebreak er at når man for eksempel spiller hardpoint og fienden holder hardpoinet inni ett eom, så kan du veldig fint med firebreak sette ... Reklame: Yoo folkens!! Da er det endelig klart hvilken specialist jeg skal bruke på #nordicoperation !! Det er Firebreak! Det som er så utrolig gøy med firebreak er at når man for eksempel spiller hardpoint og fienden holder hardpoinet inni ett eom, så kan du veldig fint med firebreak sette ut en reaktor core som gjør skade på fienden og senker deres max HP! Noe som gjør det enda enklere å cleare hele rommet og ta over hardpointen! Gleder meg til å vise dere noen kule firebreak plays 😍😍 er dere klare for Nordic Operations?!!
Read more
Sjunger för dig lite på Liseberg ikväll. Det är det enda framträdandet jag gör denna sommaren. När ...
Media Removed
Sjunger för dig lite på Liseberg ikväll. Det är det enda framträdandet jag gör denna sommaren. När värmen avtar, smyger jag tillbaka in i källaren för att fortsätta göra musik. Det kommer... #tv4 #VILL #såmycketbättre Sjunger för dig lite på Liseberg ikväll. Det är det enda framträdandet jag gör denna sommaren. När värmen avtar, smyger jag tillbaka in i källaren för att fortsätta göra musik. Det kommer... #tv4 #VILL #såmycketbättre
(I samarbete med Designtorget): Kroklisten från @designtorget har nu äntligen kommit på plats ...
Media Removed
(I samarbete med Designtorget): Kroklisten från @designtorget har nu äntligen kommit på plats i vårt nya rum! Det är det enda jag brukar sakna när vi bor på hotell, varför finns det aldrig tillräckligt med krokar?! På Hotell Ulkner finns det i alla fall, och idag anländer omgång två med gäster, ... (I samarbete med Designtorget): Kroklisten från @designtorget har nu äntligen kommit på plats i vårt nya rum! Det är det enda jag brukar sakna när vi bor på hotell, varför finns det aldrig tillräckligt med krokar?! På Hotell Ulkner finns det i alla fall, och idag anländer omgång två med gäster, tjoho!
Read more
Idag vill jag inte låta mina barn åka in till stan. Får panik. Hur blev det såhär? Vi är här Såå kort ...
Media Removed
Idag vill jag inte låta mina barn åka in till stan. Får panik. Hur blev det såhär? Vi är här Såå kort stund på jorden. Det är det enda vi vet. Huuuur kan man slösa den tiden på att hata? Idag vill jag inte låta mina barn åka in till stan. Får panik. Hur blev det såhär? Vi är här Såå kort stund på jorden. Det är det enda vi vet. Huuuur kan man slösa den tiden på att hata?
Titta vad jag hittade i matbutiken förut - Cher på vinyl! <span class="emoji emoji1f60d"></span> Hade såklart varit roligare att hitta ...
Media Removed
Titta vad jag hittade i matbutiken förut - Cher på vinyl! Hade såklart varit roligare att hitta den i en riktig skivaffär som förr i tiden, men om nu matbutiker är det enda stället att köpa skivor på så är det bättre än inget. Go, Coop! @cher #cher #god #dancingqueen #coop @coopsverige #vinyllover ... Titta vad jag hittade i matbutiken förut - Cher på vinyl! 😍
Hade såklart varit roligare att hitta den i en riktig skivaffär som förr i tiden, men om nu matbutiker är det enda stället att köpa skivor på så är det bättre än inget. Go, Coop!
@cher #cher #god #dancingqueen #coop @coopsverige #vinyllover #hermanzonerecordcollection
Read more
Swipa och se när vi fikat den 13e juni på väg till presskonferensen för Sommar i P1. Pratade om vad ...
Media Removed
Swipa och se när vi fikat den 13e juni på väg till presskonferensen för Sommar i P1. Pratade om vad vi hoppades och trodde på. Känns som en evighet sen. Plötsligt blev det återträff igår. Det enda som skiljer bilderna åt är att Mark och Markos program tillhör också alla som lyssnat, det är ... Swipa och se när vi fikat den 13e juni på väg till presskonferensen för Sommar i P1. Pratade om vad vi hoppades och trodde på.
Känns som en evighet sen.
Plötsligt blev det återträff igår.
Det enda som skiljer bilderna åt är att Mark och Markos program tillhör också alla som lyssnat, det är hela skillnaden.
#sommarip1
Read more
När tankarna och alla intryck spretar hit och dit och lugnet inuti inte vill infinna sig. När dina ...
Media Removed
När tankarna och alla intryck spretar hit och dit och lugnet inuti inte vill infinna sig. När dina egna och andras känslor sliter och drar om uppmärksamheten inombords och man till slut inte vet vilka som är vems. När alla ljud runt omkring får dig att vilja fly till en öde ö där bara vågorna och ... När tankarna och alla intryck spretar hit och dit och lugnet inuti inte vill infinna sig. När dina egna och andras känslor sliter och drar om uppmärksamheten inombords och man till slut inte vet vilka som är vems. När alla ljud runt omkring får dig att vilja fly till en öde ö där bara vågorna och dina egna andetag är det enda som hörs. När du ena stunden känner dig stark och social för att i nästa stund känna dig skör och hudlös. Men jag känner mig själv nuförtiden och har accepterat att det blir så här ibland, då är det bara att tillåta sig själv att vila i stunden, pausa och låta känslorna dra förbi....Kram❤️ #beyou #highsensitive #starkskör #högkänslig #feelings #känslor #me
Read more
Loading...
Load More
Loading...