Rindu love my happy

Loading...


Unique profiles
19
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Hospital Kuala Lumpur, Long Lama, Sarawak, Malaysia
Average media age
1656.5 days
to ratio
8.5
Mungkin memang benar masih sangat sedikit waktu yang kita jalani bersama sama..namun inilah cinta ...
Media Removed
Mungkin memang benar masih sangat sedikit waktu yang kita jalani bersama sama..namun inilah cinta kita yang tidak hanya bisa dihitung dari kenangan kita bersama namun cinta kita seperti rindu yang tak pernah dapat terhitung disetiap detik hembusan nafasku saat menjalani disini tanpamu..Allah ... Mungkin memang benar masih sangat sedikit waktu yang kita jalani bersama sama..namun inilah cinta kita yang tidak hanya bisa dihitung dari kenangan kita bersama namun cinta kita seperti rindu yang tak pernah dapat terhitung disetiap detik hembusan nafasku saat menjalani disini tanpamu..Allah mempertemukan kita,menyuruh kita bersama dan menyuruh kita berjuang sekarang bukan untuk menggoyahkan cinta kita namun ujian yg akan membuat cinta suci kita bertahan,kuat dan untuk selamanya #love #my husband #happy #
Read more
Loading...
Wehhhhh happy birthday!!!!! Hahahahha <span class="emoji emoji1f382"></span><span class="emoji emoji1f38a"></span><span class="emoji emoji1f382"></span><span class="emoji emoji1f38a"></span><span class="emoji emoji1f381"></span> Rindu kau weh.. lame tak jumpe.. bila nak jumpe lg ...
Media Removed
Wehhhhh happy birthday!!!!! Hahahahha Rindu kau weh.. lame tak jumpe.. bila nak jumpe lg semoga pnjg umur murah rezeki!! Love ya my bestie! 😙😙 Wehhhhh happy birthday!!!!! Hahahahha 🎂🎊🎂🎊🎁
Rindu kau weh.. lame tak jumpe.. bila nak jumpe lg 😭😭 semoga pnjg umur murah rezeki!! Love ya my bestie! 😙😙
Ni satu-satunya abang aku. Dari kecik tak sebulu. Asyik bergaduh tak tentu pasal. Tapi tetap sayang ...
Media Removed
Ni satu-satunya abang aku. Dari kecik tak sebulu. Asyik bergaduh tak tentu pasal. Tapi tetap sayang sama sendiri. Teman melepak, golf, snooker. Sekarang dah besar ni kalau lama tak jumpa boleh rindu teruk jugak laa. Haha. Jaga diri bro. Cepat sikit kahwin. Anak aku nanti nak ada geng jugak. ... Ni satu-satunya abang aku. Dari kecik tak sebulu. Asyik bergaduh tak tentu pasal. Tapi tetap sayang sama sendiri. Teman melepak, golf, snooker. Sekarang dah besar ni kalau lama tak jumpa boleh rindu teruk jugak laa. Haha. Jaga diri bro. Cepat sikit kahwin. Anak aku nanti nak ada geng jugak. Hahaha. Happy birthday to us. 29 and 31 still young. Love you bro. See you on my next long holiday.
Read more
trying to be cute and happy memanjang like my mom. i miss you mummy @mazimahteridi <span class="emoji emoji1f618"></span> #rindu #nakbalik ...
Media Removed
trying to be cute and happy memanjang like my mom. i miss you mummy @mazimahteridi #rindu #nakbalik #mummy #anakmak #love trying to be cute and happy memanjang like my mom. i miss you mummy @mazimahteridi 😘

#rindu #nakbalik #mummy #anakmak #love
Happy birthday to one of my favorite human beings on the universe. I love you, @hairembulan <span class="emoji emoji1f319"></span> rindu ...
Media Removed
Happy birthday to one of my favorite human beings on the universe. I love you, @hairembulan rindu setiap hari, selalu sehat ya disana, jangan lupa bahagia ☘🌳🌲 Happy birthday to one of my favorite human beings on the universe. I love you, @hairembulan 🌙 rindu setiap hari, selalu sehat ya disana, jangan lupa bahagia 🌱🌿☘🌳🌲
While on the way back. We drop by Malacca. Rindu rasanya dah lama tak perkena "COCONUT SHAKE" <span class="emoji emoji1f60b"></span> & bila ...
Media Removed
While on the way back. We drop by Malacca. Rindu rasanya dah lama tak perkena "COCONUT SHAKE" & bila lalu kampung ternampak "DURIAN" apa lagi sedapkan tekak 😎 --------------------------------- #coconutshake #klebang #malacca #my #dessert #durian #rajabuah #fruit #holiday #happy ... While on the way back. We drop by Malacca. Rindu rasanya dah lama tak perkena "COCONUT SHAKE" 😋 & bila lalu kampung ternampak "DURIAN" apa lagi sedapkan tekak 😎
---------------------------------
#coconutshake #klebang #malacca #my #dessert #durian #rajabuah #fruit #holiday #happy #happytummy #love #syukur #Alhamdulillah
Read more
Loading...
When your partner in crime surprise you! Thank you dear for dropping by! Hilang rindu <span class="emoji emoji1f618"></span> Partner ...
Media Removed
When your partner in crime surprise you! Thank you dear for dropping by! Hilang rindu Partner masak2, study, happy,gaduh, menangis, karok, jimba eh semua la! For those nak submit resume pm hakak ok my bff mmg calon menantu mithali Hehe gurau je zt. Love you loads #partnerincrime ... When your partner in crime surprise you! Thank you dear for dropping by! Hilang rindu 😘

Partner masak2, study, happy,gaduh, menangis, karok, jimba eh semua la!
For those nak submit resume pm hakak ok 😜 my bff mmg calon menantu mithali 🙈

Hehe gurau je zt. Love you loads 💕💕 #partnerincrime #bff #bestie #doubleZ #utemrians
Read more
<span class="emoji emoji1f382"></span> Happy birthday my father <span class="emoji emoji1f382"></span> Gemes sama foto ayah senyumnya ditahan gitu.. <span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f60b"></span><span class="emoji emoji1f618"></span> . i love you so much, ...
Media Removed
Happy birthday my father Gemes sama foto ayah senyumnya ditahan gitu.. . i love you so much, ayaah.. Pengen cepat-cepat pulang ke kalsel, nanda rindu.. #homesick 🎂 Happy birthday my father 🎂
Gemes sama foto ayah senyumnya ditahan gitu.. 😂😋😘
.
i love you so much, ayaah..💞 Pengen cepat-cepat pulang ke kalsel, nanda rindu.. 😢😢😢
#homesick
Loading...
Mum, Cuma bisa bilang terima kasih dan bersyukur skali untuk setiap doa dan keberadaan Mum dalam ...
Media Removed
Mum, Cuma bisa bilang terima kasih dan bersyukur skali untuk setiap doa dan keberadaan Mum dalam hidup Dhe.. . . Maaf Dhe belum bisa berikan yang terbaik, tp Dhe akan terus berjuang dan berusaha untuk bisa jadi "wanita kuat" kayak Mum.. . . Tuhan itu baik banget karena sudah tempatkan ... Mum,
Cuma bisa bilang terima kasih dan bersyukur skali untuk setiap doa dan keberadaan Mum dalam hidup Dhe..
.
.
Maaf Dhe belum bisa berikan yang terbaik, tp Dhe akan terus berjuang dan berusaha untuk bisa jadi "wanita kuat" kayak Mum..
.
.
Tuhan itu baik banget karena sudah tempatkan Mum dlm kehidupan Dhe..
.
.
Adooohh Mama lihat, sa pu hati su rindu skali mo pulang ketemu Mum dan Papa..
"Happy Birthday my Wonder Woman"
I love you till the end 😇😍
.
.
#31Januari2018
Read more
Almost 2 months Kitaorg bersama untuk menjaya kan drama episode #kamarkamariah ,Dan berakhir ...
Media Removed
Almost 2 months Kitaorg bersama untuk menjaya kan drama episode #kamarkamariah ,Dan berakhir la Sudah.. Banyak moment Kitaorg share bersama dari before Puasa,puasa,after raya masih kerja together dengan vibe yang sangat positive.I don’t know why,team ni buat Saya rasa macam happy ... Almost 2 months Kitaorg bersama untuk menjaya kan drama episode #kamarkamariah ,Dan berakhir la Sudah..😭 Banyak moment Kitaorg share bersama dari before Puasa,puasa,after raya masih kerja together dengan vibe yang sangat positive.I don’t know why,team ni buat Saya rasa macam happy je everyday.Tiada drama,tiada kebencian Atau mencari kesalahan sesama sendiri.Walaupun cerita heavy,Tapi Kitaorg Kat set gelak ketawa.Saya sayang gila dengan team ni.One of my favourite team!Sumpah ni jujur tau bukan Cakap sebab Nak dapat next job it Nak kipas bontot sesiapa ok!I
😜 I had so much fun on set dengan cast yang lain jugak.Thank you so much for everything korang!Terima kasih @suhanmovies and @tv3malaysia sebab bagi kepercayaan Pada Abil utk bawak watak kamariah ni.Kalau ada kekurangan,tersalah,mintak maaf ya.To all the team,I’m gonna miss you guys so much and good luck on ur next project okay!and to my favourite AD @syam0nz ,kau lah orang Yang paling akan Aku Rindu.I love you!Cik fizz,tengok sweet tak Cik Abil tampal muka Cik fizz kt gambar tu..Thank you Cik @fizzfairuzofficial buat Cik Abil ketawa hari2 walaupun scene kena kite Semua tak kelakar.Itu yang seronok bila kerja dengan kawan lama kite.Semua jadi best je!To Make up and wardrobe department,thank you Layan kite macam tuan puteri.Prestasi kite Sama je kadang2 menurun,kadang2 last day letak foundation @psmansur @muazackzainal 😂 Dan yang gosok Baju tak stop dari pagi sampai malam @norzamaakhir @engku_alareesa @sa_syafiq !Terima kasih untuk pengalaman Yang cukup Indah Ini Guys!Ada rezeki jumpa lagi..Semoga Naskah ni akan menjadi naskah terbaik dengan kerja keras semua.amin!❤️ #kamarkamariah
Read more
Semalam sempat Arja melawat Datin Huzaimah or kak Hu di HKL entahlah rasa rindu rasa sayang sangat kak Hu ni macam mak Arja sendiri . Kami ni Alumni usm jarang jumpa tapi lately jodoh dan takdir Allah membawa kami ' terlalu akrab! Banyak cerita kisah pengalaman dan mcm2 lagi yang kami borakkan ... Semalam sempat Arja melawat Datin Huzaimah or kak Hu di HKL entahlah rasa rindu rasa sayang sangat kak Hu ni macam mak Arja sendiri
.
Kami ni Alumni usm jarang jumpa tapi lately jodoh dan takdir Allah membawa kami ' terlalu akrab! Banyak cerita kisah pengalaman dan mcm2 lagi yang kami borakkan sepanjang Arja d ward Radiotherapy
.
Sejak arwah mak pergi dah 6 thn akibat' pallet cancer ' Arja belajar banyak benda baru and yes semua tu sgt berguna utk orang lain. For example bila every time berjumpa dengan kak Hu' Alhamdulillah perkongsian yang Arja bg dapat memberi semangat utk kak Hu terus kuat tabah cekal serta redha dengan ujian Allah
.
She's very happy and tak habis2 puji Arja ' and I said no need to thanks me la kak' takde ape pun. Arja nak kak Hu sihat ceria and face ujian ini dengan semangat baru insyaallah dengan izin Allah
.
Something really touched my heart semalam bila kak Hu borak pasal merdeka day and she said ' this year haaa Arja I can't do anything to celebrate merdeka sebab I'm here in the hospital kannn' Terus hati Arja fikir let's do something to cheer her up tu yang record few videos and photos as well ' happy sgt2 Ketawa gelak2' Sama2 ' tercapai hasrat kak Hu nak celebrate Merdeka yeayy
.
Arja dan sahabat2 semua doakan kak Hu Cepat2 sihat and boleh balik and yes we can dance' she love to dance anyway ' so I'll see u soon and nak bawa your tart nenas k' Arja sayang kak Hu ❤️❤️❤️
.
Inilah hadiah paling istimewa buat Arja dari Allah bila arwah Mak selalu pesan ' adik buatlah baik dengan orang' tolonglah sesiapa pun insyaallah Allah akan sayang kita dan orang akan doa yang baik2 utk adik ' Terima kasih Mak' Al Fatiha buat Mak semoga tenang sejahtera di sana amin
#merdeka61
#sayangimalaysiaku
#merdeka
#arjalee
Read more
Selamat ulang tahun Mama <span class="emoji emoji1f49e"></span> ❣️ ❣️ ❣️ Februari, saat aku dilahat. Aku dan Retno (adek aku) udah rencanain ...
Media Removed
Selamat ulang tahun Mama ❣️ ❣️ ❣️ Februari, saat aku dilahat. Aku dan Retno (adek aku) udah rencanain buat kasih surprise ke (Almarhumah) Mama untuk celebrate her birthday, (which is today is the day -7 may) But no.. ga disangka semua rencana berubah Termasuk rencana yg aku pikir bakal ... Selamat ulang tahun Mama 💞 ❣️
❣️
❣️ Februari, saat aku dilahat. Aku dan Retno (adek aku) udah rencanain buat kasih surprise ke (Almarhumah) Mama untuk celebrate her birthday, (which is today is the day -7 may)
But no.. ga disangka semua rencana berubah
Termasuk rencana yg aku pikir bakal terjadi nanti..
Aku kira aku bakal celebrate my graduation bareng mama papa (kaya yang pernah dirasain kakak kakak ku dulu)
Aku kira juga aku bakal celebrate my wedding with mama papa (kaya yg pernah kakak kakak aku rasain dulu juga)
But no...
Sekali lagi, semua rencana berubah, aku ga punya kesempatan untuk itu..
But..I'm still feel lucky karna aku bukan anak yang kurang kasih sayang dari orang tua, semua kasih sayang yang beliau berikan itu lebih dari cukup bagi aku dan aku masih sangat beruntung because i still have a daddy like Papa. orang yg selalu aku banggakan, sangat hebat, baik, sabar dan kuat 🙏🏼👨‍👧(walaupun sebenernya kasih sayang seorang ibu tuh gabisa digantikan ya)
Hal itu buat aku rindu Mama setiap hari, Mama selalu ada di memori dan di hati aku, dan selalu aku hadirkan di doaku ❤️👩‍👧
Untuk Mama, happy birtday.
Thank you for everything..
Semoga mama tenang, bahagia dan selalu dalam lindungan Allah disana. Aamiin 🙏🏼
I love u forever ❤️
Read more
Loading...
A Very Happy Elated Birthday to My Beloved Precious Big Boss<span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f389"></span> Wish You All The Best and Wish All ...
Media Removed
A Very Happy Elated Birthday to My Beloved Precious Big Boss Wish You All The Best and Wish All of Your Dream Come True Hope All The Greatness and Goodness may come into your Wonderful Life Stay Happy Stay Healthy Stay Wealthy Jesus Bless You Abundantly I Love You Always ... A Very Happy Elated Birthday to My Beloved Precious Big Boss🎉🎉🎉
Wish You All The Best and Wish All of Your Dream Come True💞💞💞
Hope All The Greatness and Goodness may come into your Wonderful Life 💃💃💃
Stay Happy
Stay Healthy
Stay Wealthy 👏👏👏
Jesus Bless You Abundantly 🙏🙏🙏
I Love You Always ❤❤❤
.
.
.
Ps. Udah bisalah pulang kampung ke Medan tahun inii,, jangan jadi bang toyib.. Udah rindu kami semuaa😄😄😄
Read more
Happy birthday mamaku sayang..<span class="emoji emoji2764"></span><span class="emoji emoji2764"></span><span class="emoji emoji2764"></span><span class="emoji emoji2764"></span><span class="emoji emoji2764"></span> Rasanya tidak akan pernah habis air mata ini, banyak cerita, ...
Media Removed
Happy birthday mamaku sayang.. Rasanya tidak akan pernah habis air mata ini, banyak cerita, pengalaman, pembelajaran yang pengen banget kakak share ke mama.. tapi Tuhan lebih sayang mama. Seminggu lalu mimpi bertemu mama di rumah ruko mama memakai baju putih.. dan mama dikelilingi ... Happy birthday mamaku sayang..❤❤❤❤❤
Rasanya tidak akan pernah habis air mata ini, banyak cerita, pengalaman, pembelajaran yang pengen banget kakak share ke mama.. tapi Tuhan lebih sayang mama.
Seminggu lalu mimpi bertemu mama di rumah ruko mama memakai baju putih.. dan mama dikelilingi dengan banyak tas. mama bilang, jaga diri baik-baik yah ka..mama mau pergi lagi, jaga juga rumah ini.
Jarang banget mama datang ke mimpi, mungkin dia paham anaknya ini orang yang sangat kepikiran, jadi mama gamau anaknya sedih. Terima kasih sudah mengobati rindu kakak dengan datang ke mimpi ma..
Sekali lagi, happy birthday to my angel. Love you mom.. ❤
Read more
28 May 2018 . @djorgen.siddhartha is turning TWO.. Just a simply celebration at home. . Bought ...
Media Removed
28 May 2018 . @djorgen.siddhartha is turning TWO.. Just a simply celebration at home. . Bought him a gift - The Little Tikes Cozy Truck.. . Ordered an Elmo Cake from @hello.kanaka (Love it too much!! DARK CHOCO CAKE WITH OVOMALTINE FILLING) and Ogen can't resist the Rainbow Candy sprinkled ... 28 May 2018
.
@djorgen.siddhartha is turning TWO.. Just a simply celebration at home. .
Bought him a gift - The Little Tikes Cozy Truck..
.
Ordered an Elmo Cake from @hello.kanaka (Love it too much!! DARK CHOCO CAKE WITH OVOMALTINE FILLING) and Ogen can't resist the Rainbow Candy sprinkled around the Cake 🤣
.
Boiled some eggs.. Played with him all day.. Blowed a Giant Blue Balloon for hin..That's it.. no fancy2 celebration this year 🤣 because we did it on his 1st bday last year.
.
How time flies and tadaaaaa i'm survive for 2 years without nanny eventho KELIMPUNGAN sometime coz I have to work some bouquet order but on the other hand i should taking care of him, put my eye on him (namanya juga Shio Monkey 😑) bisa manjat naik gak bisa manjat turun hahahaha 😋
.
Mommy and daddy wishing you a HAPPY BIRTHDAY walau kayaknya Ogen belom ngerti banget Bday itu artinya apaa ya.. cuma tau Happy bday itu ada kue tiup2 🤣😅 sama nyanyi bday2 aja dia mah.. sehat selalu ya nak. Keep adorable.. lovable.. pelukable..semakin pintar tapi jailnya jangan nambah ya..aduhh nanti suatu hari pasti mami rindu celoteh2 celetukan kamu pas umur segini dehh 😘😘😘 May Buddha always Bless you my Djorgen Siddhartha Widjaja..
.
#babydjorgen
.
Thanks to everyone for the kind wishes ❤️ Love you...
Read more
Loading...
Alololo.. happy ending fr Hazran & Athea.. <span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> So much love for this drama coz my favourite actress ...
Media Removed
Alololo.. happy ending fr Hazran & Athea.. So much love for this drama coz my favourite actress & actor (@syafiqkylez) are in this drama. Simple jer drama but menusuk ke hati. Suka & jatuh cinta dgn @zahirahmacwilson since dia berlakon drama dgn Sharnaaz Ahmad kt tv3 dulu time baru2 berlakon. ... Alololo.. happy ending fr Hazran & Athea.. 😍😍 So much love for this drama coz my favourite actress & actor (@syafiqkylez) are in this drama. Simple jer drama but menusuk ke hati. Suka & jatuh cinta dgn @zahirahmacwilson since dia berlakon drama dgn Sharnaaz Ahmad kt tv3 dulu time baru2 berlakon. Lepas tu, dlm #ohspeakenglishplease dgn Che Ta (comel ok!ulang2 tgk sbb too cute! 😍) lepas tu #dudapujaandara then this... #tiadacintasepertimu . Love love love! Pelakon semua best dlm ni! Yang paling best anak beranak berlakon together dari "Oh Speak English Please" lagi. Nangis part ayah Athea (@zainolmacwilson )ckp rindu mama n kakak thea n minta maaf.. 😢😢😢 . Anyway, happy ending yay! Look fwd for their coming drama's! ❤❤❤
Read more
Ego tinggi macem manapun, suatu hari pasti akan kalah juga dengan perasaan RINDU....PERCAYALH . . . #inshot ...
Media Removed
Ego tinggi macem manapun, suatu hari pasti akan kalah juga dengan perasaan RINDU....PERCAYALH . . . #inshot #girls #cute #summer #blur #sun #happy #fun #dog #hair #beach #hot #cool #fashion #friends #smile #follow4follow #like4like #instamood #family #nofilter #amazing #style ... Ego tinggi macem manapun, suatu hari pasti akan kalah juga dengan perasaan RINDU....PERCAYALH
.
.
.
#inshot #girls #cute #summer #blur #sun #happy #fun #dog #hair #beach #hot #cool #fashion #friends #smile #follow4follow #like4like #instamood #family #nofilter #amazing #style #love #photooftheday #lol #my #nocrop #inshot #girls #cute #summer #blur #sun #happy #fun #dog #hair #beach #hot #cool #fashion #friends #smile #follow4follow #like4like #instamood #family #nofilter #amazing #style #love #photooftheday #lol #my #nocrop
Read more
5/18 je yg dapat jumpa. Masing2 dah ada kehendak. Tipu la kalau x rindu dekat PPUA4 tok. Lebih2 gk ...
Media Removed
5/18 je yg dapat jumpa. Masing2 dah ada kehendak. Tipu la kalau x rindu dekat PPUA4 tok. Lebih2 gk mama Anisa 😭. Btw happy juak dapat spending my time with them walaupun sekejap . Love u olls. at Asajaya 5/18 je yg dapat jumpa. Masing2 dah ada kehendak. Tipu la kalau x rindu dekat PPUA4 tok. Lebih2 gk mama Anisa 😭. Btw happy juak dapat spending my time with them walaupun sekejap . Love u olls. at Asajaya
Loading...
Hi Captain America! Sorry saya sampai lambat sikit sebab edit video nyanyi haritu. Oh! Happy dapat duet dengan @hafizsuip , one of my wish list! Thank you @budakjoget I love you guys always. Alamak. Captain America jangan jealous tau! Ini fwen fwen je. Nak datang sekarang dah malam, ... 🎧🎼🎤🎹
Hi Captain America! Sorry saya sampai lambat sikit sebab edit video nyanyi haritu. Oh! Happy dapat duet dengan @hafizsuip , one of my wish list! Thank you @budakjoget I love you guys always. Alamak. Captain America jangan jealous tau! Ini fwen fwen je. Nak datang sekarang dah malam, so Captain mimpi saya dulu okay? I’ll meet you tomorrow. Sleep tight! Hihi! 😂😜
.
Nak video full Ombak Rindu tak? 😏
.
#AydaJebat #AJ #AJscreamer #KWAP #WatchMeWinStudios
Read more
Loading...