Semua orang boleh berjaya

Loading...


Unique profiles
86
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Public Mutual Cheras Training Centre, Universiti Putra Malaysia, Sungkai, Perak, Malaysia
Average media age
793.8 days
to ratio
24
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! <span class="emoji emoji1f624"></span> terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY <span class="emoji emoji1f640"></span> . GIVEAWAY ...
Media Removed
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY . GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY . saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw . #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul ... Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! 😤 terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY 🙀
.
GIVEAWAY
GIVEAWAY
GIVEAWAY .
saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmaramirulBagiPercumaiPhone6Lah
.
saya nak bagi iPhone 6+ duit tak cukup pula nak keluarkan MODAL 😅 jadi saya mampu kasi PERCUMA iPhone 6 Gold 64GB sahaja, yang penting PERCUMA gila kau tak nak! harga pon masih riban riban bukan sehengget dua hengget kan! hahahaha gila siapa tak nak! 😎
.
Kami akan umumkan pemenang give away ni okay bagi semua orang rasa permainan ni. Keep on following us and get a chance to WIN.
.
Pemenang akan diberitahu apabila followers dari kami @amaramirul_ ia mencecah 100k.

Pemenang akan di pilih secara RANDOM bukan ikut banyak LIKE, sebab kesian orang yang biasa tak mempunyai banyak LIKE/FOLLOWERS kan! jadi saya akan adil buat semua orang boleh join contest ini.
.
JADI PEMENANG ADALAH RANDOM AKAN DI PILIH .
CARA-CARA ANDA PERLU LAKUKAN :
.
FOLLOW INSTAGRAM @amaramirul_ REPOST ATAU SCREEN SHOT GAMBAR INI, UPLOAD DI ACC. IG ANDA (lagi banyak anda repost dan upload peluang untuk anda menang lebih tinggi dari orang lain)
TAG SEBANYAK 5-10 RAKAN ANDA DAN LEBIH RAMAI LAGI BAGUS!
JANGAN TAG ARTIS KALAU TIDAK ANDA AKAN DI GAGALKAN KERANA TIDAK MEMENUHI SYARAT-SYARAT INI
JANGAN LUPA LETAK HASHTAG #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirulBagiPercumaiPhone6La
Jangan sesekali PRIVATE akaun instagram anda.
SEMOGA BERJAYA.
.
SAYA SENTIASA AKAN UPDATE MENGENAI GIVEAWAY INI
.
.
.
Yang Benar Sebenar Benarnya
@amaramirul_ .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirul_BagiPercumaiPhone6Lah
Read more
Loading...
DON’T CHANGE YOUR SKIN COLOR! PICK THE FOUNDATION THAT LOOKS REAL ON YOUR SKIN, BE THE REAL YOU! <span class="emoji emoji1f64f"></span>🏻 . Hampir ...
Media Removed
DON’T CHANGE YOUR SKIN COLOR! PICK THE FOUNDATION THAT LOOKS REAL ON YOUR SKIN, BE THE REAL YOU! 🏻 . Hampir 2 tahun yang lepas NR mula bekerja untuk merealisasikan impian diri sendiri; mempunyai satu makeup brand yang boleh serasi dengan warna dan cuaca kita, serta kena dengan taste peminat ... DON’T CHANGE YOUR SKIN COLOR! PICK THE FOUNDATION THAT LOOKS REAL ON YOUR SKIN, BE THE REAL YOU! 🙏🏻
.
Hampir 2 tahun yang lepas NR mula bekerja untuk merealisasikan impian diri sendiri; mempunyai satu makeup brand yang boleh serasi dengan warna dan cuaca kita, serta kena dengan taste peminat makeup dan MUA Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapore sebagai permulaan menakluki pasaran dunia!
.
Setelah beberapa siri R&D, scientist yang dengan pengalaman sebagai MUA selama 8 tahun ini berjaya menghasilkan foundation yang mencuri hati lebih 60,000 pengguna hingga ke hari ini : @nrcosmetics_my PERFECTION TREATMENT FOUNDATION! ❤️
.
NR menghasilkan foundation yang long lasting especially dengan cuaca negara serantau dan sesuai untuk semua jenis kulit dari yang kering hinggalah berminyak!
.
NRC lebih laju kehadapan apabila ramai pengguna mula dapat benefit dari TREATMENT ingredients yang NR formulasikan mengandungi VITAMIN C dan Honey Bee Venom! Maka berakhirlah stigma muka rosak sebab selalu makeup! Dengan NRC, makin selalu pakai, makin lawa skin! 👍🏻
.
Bermula dengan 3 code: LIGHT, MEDIUM dan DARK, NR memperbanyakkan lagi menjadi 6 kesemuanya termasuk EXTRA LIGHT, MEDIUM DARK dan EXTRA DARK! Maka lebih ramai pengguna boleh cuba cari the best MATCH untuk skin masing-masing ❤️
.
Di sini NR nak ambil kesempatan untuk berterima kasih kepada pengguna NRC dan NRC DIE HARD FANS khususnya yang mengumpul dan PERCAYAKAN kesemua produk NRC! ❤️ I love you guys!
.
Ingat, makeup bukanlah untuk seseorang itu menjadi orang lain, bukan untuk jadi fake, tapi untuk masih menjadi diri sendiri yang lebih berkeyakinan dan seiring kecantikan dalaman dan luarannya. Just be real and proud to be you!
.
Seperti campaign terbaru NRC;
.
BE REAL, BE YOU!
Read more
Waktu permulaan bisnes memang susah. Tak ada siapa pun akan percaya kita boleh buat dan kita bakal ...
Media Removed
Waktu permulaan bisnes memang susah. Tak ada siapa pun akan percaya kita boleh buat dan kita bakal bertemu kejayaan. Hanya diri sendiri sahaja yang terus percaya. Kalau tengok sekarang ni memang lah nampak handal sebab dulu tak ada orang pernah kenal saya dan mahu tahu apa yang saya buat. Saya ... Waktu permulaan bisnes memang susah. Tak ada siapa pun akan percaya kita boleh buat dan kita bakal bertemu kejayaan. Hanya diri sendiri sahaja yang terus percaya.

Kalau tengok sekarang ni memang lah nampak handal sebab dulu tak ada orang pernah kenal saya dan mahu tahu apa yang saya buat.

Saya pun dulu memang pernah rasa betapa payah dan sukarnya waktu nak bermula. Berpanas di tepi jalan, ‘rejection’ dari kawan dan orang yang saya tidak kenal, tidur malam tak lena dan kurang masa bersama keluarga.

Waktu mula mula dulu, nak makan pun kadang-kadang tak cukup duit tau. Duit yang ada pun cukup-cukup je buat modal nak isi minyak buat keluar meniaga.

Memang rasa nak putus asa tu selalu sangat datang menjelma. Tapi kan, Alhamdulillah. Kini saya ada 20 cawangan Walter Barbershop, dapat buka Walter College dan dapat bina syarikat Walter Trading.

Apa yang dapat saya bina hari ini sudah tentu semuanya dari Allah swt. Walaupun datang pelbagai jenis perasaan down, saya tetap buat, buat dan buat tanpa tapi.

Buat saudara dan kawan kawan semua, ketika bisnes kita belum terbukti berjaya biasalah kena reject, rasa putus asa dan orang tak percaya.

Hadap je. Senyum dan usap dada.

Kita tiada pilihan lain, selain memastikan bisnes kita berjaya dan mampu berkembang. Lagipun, siapa paksa kita? kita yang nak kan?
Henjut je sampai jadi tau.

Azri Walter,
Jurujual jalanan.
#Boringmiskin
.
Read more
Jika projek ini berjaya, ia akan beri kebaikan kepada lebih 40 juta orang penduduk. Itu sebab utama ...
Media Removed
Jika projek ini berjaya, ia akan beri kebaikan kepada lebih 40 juta orang penduduk. Itu sebab utama saya bersetuju untuk turut serta dalam projek ini. Luar biasa teamnya. Dan jika bayaran tidak masuk, sangkut sebab embargo atau ditahan oleh warloads, maka bersiap untuk lepaskan sahaja, ... Jika projek ini berjaya, ia akan beri kebaikan kepada lebih 40 juta orang penduduk. Itu sebab utama saya bersetuju untuk turut serta dalam projek ini. Luar biasa teamnya.

Dan jika bayaran tidak masuk, sangkut sebab embargo atau ditahan oleh warloads, maka bersiap untuk lepaskan sahaja, niat terus Lillahitaala. Jika semua dalam team setuju, maka kita teruskan. Dan yang tidak bersetuju boleh keluar sahaja dari bilik ini.

Semua umur lebih 50an, golongan pencen profesional yang pakar dalam bidang masing2. Yang bercita2 untuk berkongsi kepakaran kepada pihak yang memerlukan. Dan kali ini bukan pada kapasiti rumah kebajikan atau keluarga miskin, tapi pada kapasiti sebuah negara.

Kita bantu negara itu bangun, insyaAllah semua akan dapat manfaat. Saya dah terasa seperti nak bersaing dengan syarikat gergasi seperti Mckinsey & Company dan Boston Consulting Group.
Dulu saya gunakan Logical Framework Analysis (LFA) ini hanya untuk kapasiti kecil. Untuk NGO dan SME sahaja. Ada juga untuk keluarga miskin keluar dari kepompong kemiskinan. Tapi kali ini untuk skala yang besar. Bantu sebuah negara yang miskin untuk bangkit jadi kuasa ekonomi yang besar di rantaunya. Kindness in a large scale!

Jika ada rezeki di dunia, boleh dikatakan rezeki dari projek ini makan tak habis. Jika tiada rezeki di dunia, insyaAllah rezeki itu akan datang dalam bentuk lain di akhirat kelak. Either way, we have nothing to lose. Kita share kepakaran dan bantu selagi boleh. A new challenge for me, and a new hope for them... 😊

#kindnessmalaysia #worldkindnessmovement
Read more
21st October 2017. <span class="emoji emoji1f469"></span>🏻‍<span class="emoji emoji1f3eb"></span><span class="emoji emoji1f469"></span>🏻‍<span class="emoji emoji1f4bb"></span><span class="emoji emoji1f469"></span>🏻‍<span class="emoji emoji1f393"></span><span class="emoji emoji1f469"></span>🏻‍<span class="emoji emoji1f4bc"></span><span class="emoji emoji1f469"></span>🏻‍<span class="emoji emoji1f527"></span> Segala puji bagi Allah, akhirnya dapat jugak segulung ...
Media Removed
21st October 2017. 🏻‍🏻‍🏻‍🏻‍🏻‍ Segala puji bagi Allah, akhirnya dapat jugak segulung ijazah!!! Betapa seksanya selama 4 tahun hidup jauh dari keluarga. Hanya bertemankan kawan2 MIMET yang banyak membantu. . Terima kasih Ibu Ayah banyak sangat2 keluarkan modal untuk ... 21st October 2017.
👩🏻‍🏫👩🏻‍💻👩🏻‍🎓👩🏻‍💼👩🏻‍🔧 Segala puji bagi Allah, akhirnya dapat jugak segulung ijazah!!! 😭😭😭 Betapa seksanya selama 4 tahun hidup jauh dari keluarga. Hanya bertemankan kawan2 MIMET yang banyak membantu.
.
Terima kasih Ibu Ayah banyak sangat2 keluarkan modal untuk anak2 berjaya. Berkat doa Ibu Ayah, adik2, saudara mara terutama saudara belah Ibu, atok sedara nenek sedara, guru2 dan kawan2 sekolah yang banyak bg semangat.
.
Para pensyarah yang banyak mengajar erti HIDUP, technician dan staff yang banyak membantu. Tak lupa juga Pakcik Guard MIMET.
.
Terima kasih juga pada orang yang cuba menjatuhkan dan orang yang memberi semangat untuk habiskan ijazah.
.
Terima kasih MARA atas bantuan kewangan. Harap2 dapat discount!!!
.
Terima kasih SEMUA kawan dari sem 1 sampai sem 8, yang teman makan, bawak pegi klinik mase sakit, hantar ulang alik ke stesen bas, pergi beli barang2, pergi jalan2, pergi Intra.
.
Terima kasih kawan2 yg kat Melaka, yg dulu duk Melaka tp skrg dah berhijrah ke luar Melaka, selalu ada time susah dan senang.
.
Terima kasih kepada yang sudi bagi pinjam duit time pokai. Semua hutang dah langsai kan? Kalau belum boleh pm tepi. Adik beradik dikecualikan. Hahaha 😝
.
Terima kasih kepada SEMUA BestFriend, sayang korang sampai syurga. Dan juga seseorang yang istimewa yang selalu ada suka dan duka. ❤️
.
Terima kasih banyak2 pada semua rakan kelas, tanpa korang mungkin aku masih kat MIMET lagi sebab kena repeat! 😂😂😂
.
Sangat2 hargai semua. Maaf kalau ada buat salah dan silap kat siapa2. 🙇🏻‍♀️
.
Semoga kita semua mendapat rezeki seperti yang diimpi2kan. Amin.
.
All the best! 💪🏻
Read more
Votem 2014 . Team seven sides , time ni takde orang target pun kiteorang boleh lepas grouping. ...
Media Removed
Votem 2014 . Team seven sides , time ni takde orang target pun kiteorang boleh lepas grouping. Masalah management , coaching , konflik dalam team. Semua serba tak kena. Memang semua mcm main utk penuhkan quota team je. Tapi tahu-tahu je lepas sampai semi-final , habis semua team kiteorg ... Votem 2014
.
Team seven sides , time ni takde orang target pun kiteorang boleh lepas grouping. Masalah management , coaching , konflik dalam team. Semua serba tak kena. Memang semua mcm main utk penuhkan quota team je. Tapi tahu-tahu je lepas sampai semi-final , habis semua team kiteorg rogol dlm grouping. Hahaha
.
Masa game semi final jumpa dgn juara negeri 2 tahun berturut-turut , first half kena 5-0 conversion diorang tak masuk. Keadaan memang tegang sebab team yg kiteorang rogol masa grouping bising dkt belakang goal post konon nak mais psycho. Tapi diorang lupa ni padang siapa , penyokong penuh dkt anjung nak tengok team yg pakai jersi merah dari tahun awal 2000 main , memang klasik beb.
.
Time ni lah masuk hero atas padang , masuk2 terus tunjuk fuck dkt atas padang. Serious talk , times tu memang takde fikir ape pusing belakang terus tunjuk Fuck dkt yg bising belakang post. Pengarah , timbalan pengarah , pensyarah mostly semua ada dkt tempat tetamu tgk game team kiteorang main. Semua nampak isyarat yg ditunjukkan , reff je tak nampak BHAHAHAHAH.
.
And betul2 depan tiang H , dapat last play. Hero ni pick and go and Prapp! Try!! 5-5 penonton semua bersorak. Dalam hati kita ni berdebar nak meletup dah takde siap tahu, kalau kick tak masuk kena penalty dropkick and peluan menang sgt tipis sebab bukan semua boleh kick KALAU KICK PUN GUNA KETING BHAHAHAHAHA. And teka ape berlaku lepas tu ? Conversion masuk , wisel dibunyikan. Kiteorang menang , lepas ke final. Dapat wakil zon Pahang.
.
Member2 tgk game semua berlari atas padang peluk player mcm menang world cup. Tapi mungkin sebab suasana dan feel tu lain mcm tu excited dia pun lain mcm. Dan selebihnya kekal menjadi sejarah dan lagenda , patut buat movie cerita ni hahhaha.
.
Secara peribadi , benda ni akan aku ingat sampai bila dan antara yg terhebat dan manis sepanjang berbakti di sana. Semoga team mates yg lain sihat dan berjaya walau tidak bertemu atau berhubung lagi. And tu first and last time aku keluarkan isyarat tu atas padang. Eh ehh hahahaha
.
-❤️, tae
Read more
Loading...
Ibu nak tahu tak, ibu penyebab didi berdiri teguh lagi untuk hadap semua liku liku kehidupan. Ibu ...
Media Removed
Ibu nak tahu tak, ibu penyebab didi berdiri teguh lagi untuk hadap semua liku liku kehidupan. Ibu juga penyebab didi untuk kuat hadap semua mulut mulut busuk yang ada dekat sekeliling didi, muka muka talam semua tu. Ibu banyak bagi nasihat, sokongan & semangat untuk didi bangun semula. Doa-doa ... Ibu nak tahu tak, ibu penyebab didi berdiri teguh lagi untuk hadap semua liku liku kehidupan. Ibu juga penyebab didi untuk kuat hadap semua mulut mulut busuk yang ada dekat sekeliling didi, muka muka talam semua tu. Ibu banyak bagi nasihat, sokongan & semangat untuk didi bangun semula. Doa-doa ibu yang membuatkan didi berjaya, didi kuat. Ibu juga orang yang selalu nak tengok didi happy, didi bergelak tawa. Ibu cakap ibu tak suka tengok didi menangis, tengok didi down disebabkan benda yang tak sepatutnya. I learn lots from you. Didi tak boleh nak jadi macam ibu tapi didi cuba untuk jadi yang terbaik untuk ibu. 8 Januari ni tarikh yang bermakna untuk ibu, walaupun umur ibu makin meningkat tapi ibu tetap muda dimata didi. Didi sayang ibu sangat sangat! Your happiness is mine too, didi takkan bagi ibu kecewa lagi. Semoga ibu diberikan kesihatan yang baik & sentiasa dimurahkan rezeki okay. Maaf sebab ini je yang didi mampu tapi nanti kalau didi dah lebih berjaya kita celebrate dekat tempat yang best best okay. Didi sayang ibu sangat sangat. Selamat hari lahir mummy! 🎂🎈😘❤💕
#appreciationpost
#mummyday
#birthdaymummy
Read more
PANGGILAN AKHIR : IBADAH KORBAN UNTUK ASNAF DAN ANAK YATIM 2018 DI RPWP, KAJANG. . Salam semua sahabat-sahabat. ...
Media Removed
PANGGILAN AKHIR : IBADAH KORBAN UNTUK ASNAF DAN ANAK YATIM 2018 DI RPWP, KAJANG. . Salam semua sahabat-sahabat. Pelawaan untuk semua berniat nak korban dan tempat terbaik yang pasti menikmati daging korban bukannya orang yang mampu beli wagyu tapi asnaf dan anak yatim. Dengan 250 orang ... PANGGILAN AKHIR : IBADAH KORBAN UNTUK ASNAF DAN ANAK YATIM 2018 DI RPWP, KAJANG. .
Salam semua sahabat-sahabat. Pelawaan untuk semua berniat nak korban dan tempat terbaik yang pasti menikmati daging korban bukannya orang yang mampu beli wagyu tapi asnaf dan anak yatim. Dengan 250 orang dalam RPWP, konsumsinya besar sehingga terpaksa gunakan kontena sejuk beku untuk simpanan stok. Tahukah anda, tahun lepas sahaja RPWP berjaya menjimatkan LEBIH SUKU JUTA RM untuk pembelian sumber makanan protein dari daging sahaja selain ikan dan ayam. Jumlah yang dijimatkan itu telah membangunkan sekolah, surau, dan pelbagai fasiliti lagi untuk 250 orang komuniti anak yatim dan asnaf. .
Ayuh berkorban tahun ini di RPWP. Nak akikah juga boleh. Korban ini dah tentu kita nampak sendiri ke mana perginya. Selepas diagihkan kepada asnaf di sekitar Bangi dan Kajang, lebihannya menjadi stok makanan RPWP selama setahun.
.
RM4700 seekor lembu (RM690/bahagian)
RM900 seekor kambing .
Whatsap admin terus di talian 0176589038 selepas buat bank-in ke akaun
.
Maybank “PRIHATIN SERVICES” (utk online transfer) - no.acc 5620 2160 7398
.
ATAU
.
Dengan check “Per Keb Rmh Pengasih Warga Prihatin 2012” dan bank-in ke Maybank 5620 2161 1721
.
Untuk tahu lanjut whatsap admin di talian 0176589038 atau mana2 contact person RPWP. .
Kepada yang korban boleh datang sendiri melihat sembelihan di RPWP sendiri pada hari raya pertama, kedua atau ketiga. Senang, nampak dan akad terus. Hasil daging sembelihan jadi amal jariah sepanjang tahun. Mohon share.
Read more
Loading...
EH EH EH..... Ape kena Dgn Dyxy Cosmetics Skrg ni....? Baru- baru ni dikejutkan Dgn Didie Alias join ...
Media Removed
EH EH EH..... Ape kena Dgn Dyxy Cosmetics Skrg ni....? Baru- baru ni dikejutkan Dgn Didie Alias join Stokis, Lepas tu Shakir Ali, Lepas tu pulak Mia Ahmad.. dan Ptg ni pulak Azamuddin Akil a.k.a Alex yang join Dyxy... Semua Retis2 n Footballers Malaysia Join Dyxy Cosmetics.... Kalau penjawat ... EH EH EH..... Ape kena Dgn Dyxy Cosmetics Skrg ni....? Baru- baru ni dikejutkan Dgn Didie Alias join Stokis, Lepas tu Shakir Ali, Lepas tu pulak Mia Ahmad.. dan Ptg ni pulak Azamuddin Akil a.k.a Alex yang join Dyxy... Semua Retis2 n Footballers Malaysia Join Dyxy Cosmetics.... Kalau penjawat awam tu jgn cakap laaa... ramai sangat.. 😜

KENAPA...? KENAPA....? KENAPA...?? Hehehe... sebab diorang dah nampak peluang buat duit bersama Dyxy Cosmetics... hari ini awak still lagi bercakap pasal kejayaan orang lain... Diri awk bila nk berjaya mcm orang lain kalau tiada tindakan.... 😉😉 Dalam bisnes Dyxy Cosmetics TIADA ISTILLAH, "Dia join dulu, untong laaa dia", "Dia artis boleh laaa jual", "Dia Femes memang orng akn beli dgn Dia"... Semuanya ini adalah kata-kata negetif yang syaitan duk bisik kt telinga awak sbb taknak bgi awk berjaya.... Apa kata awk lawan balik syaitan tu dan berkata " Ya, aku juga mampu berjaya dan aku juga sang juara" baru laa syaitan sentap... 😜😜 Jom sama-sama kita berjaya bersama Dyxy Cosmetics...
ws kami skrg untuk pertanyaan lanjut... 0174945979
Read more
Alhamdulilah saya bersyukur yang teramat sangat kepada Allah hari ni saya dapat senyumkan,ketawakan,gembirakan ...
Media Removed
Alhamdulilah saya bersyukur yang teramat sangat kepada Allah hari ni saya dapat senyumkan,ketawakan,gembirakan ibu saya yang selama ini menjaga saya membesarkan saya menberi pendidikan akhlak yang baik untuk menjadikan saya insan yang berbakti kepada kedua ibu bapa saya. Tiada yang ... Alhamdulilah saya bersyukur yang teramat sangat kepada Allah hari ni saya dapat senyumkan,ketawakan,gembirakan ibu saya yang selama ini menjaga saya membesarkan saya menberi pendidikan akhlak yang baik untuk menjadikan saya insan yang berbakti kepada kedua ibu bapa saya. Tiada yang berharga dalam hidup saya ia adalah untuk membahagiakan ibu dan bapa membalas jasa meraka. Saya bekerja siang dan malam mencari rezeki selama beberapa tahun saya usahakan dengan mengunakan nama saya iaitu Wak Doyok walaupon dicaci dihina dimaki disosial media. Matlamat saya adalah untuk keluarga saya selagi ibu saya masih ada selagi itulah saya terus menjaga dia. Saya bukan hendak menunjuk-nunjuk tetapi ini adalah hadiah saya sebuah rumah banglo saya buat khas untuk ibu saya yang berusia 76 tahun saya berilah sedikit keselesaan untuk nya menikmati sisa-sisa hidupnya di rumah baru ini. Tuan-tuan mesti tahu yang saya dulu adalah orang yang sangat susah sekali rumah buruk retak seribu anai-anai berkampung disitu. Betapa peritnya saya laluai liku-liku hidup untuk berada di tahap sekarang ini. Saya berjaya bukan saya menipu orang atau menjatuhkan orang lain. Saya berjaya atas berkat doa kedua ibu bapa saya selama ini tak putus-putus berdoa agar anak nya berjaya. Bukan untuk kaya raya tetapi sekadar hidup selase di samping ibu dan bapa tercinta. Insyallah tahun ini saya bersyukur yang teramat sangat saya dapat usahakan ibu saya pergi ke baitullah hiharam insyallah kalau tak ada apa-apa halangan sampai lah dia bertemu sebagai tetamu Allah. Akhir kata apa yang saya kerjakan selama ini adalah untuk ibu saya bukan kerana kekasih hati teman wanite saya. Itu semua boleh dicari tak hari ni tak lusa. Tatapi ibulah hanya satu dalam sejuta. Sayang gi lah ibu kita kerana dia adalah kunci segala rezeki dalam dunia ini. Dialah amanah Allah untuk kita menjaga sehingga hembusan nafaz terakhir. 👵🏻 #SayaSayangIbu #YangManaSatuManiteeSyurga #TakPanaske #AkuYangPakaikoYangPanas #KodahKenapa #WegWak #WakDoyok #LegasiWakDoyok #WDLifeStyle #WakDoyokFC #BeardedGentlemen #Sedagher #MensWear #Fashion #MensFashionReview #StreetFashion #Dapper #Ootd #TheMenClub #MenWithClass #Details #Sartorialist #Pittiuomo
Read more
Saya Sayang Atuk Saya. Dah lama saya minat Tun Dr Mahathir , perwatakan dia dan sifat penyayang ...
Media Removed
Saya Sayang Atuk Saya. Dah lama saya minat Tun Dr Mahathir , perwatakan dia dan sifat penyayang tetapi tegas. Lagi lagi dia juga merupakan seorang doktor macam saya. Semalam apabila beliau mengadakan “media conference” untuk mengumumkan kemenangan beliau (masa tu saya tengah driving), ... Saya Sayang Atuk Saya.

Dah lama saya minat Tun Dr Mahathir , perwatakan dia dan sifat penyayang tetapi tegas. Lagi lagi dia juga merupakan seorang doktor macam saya.

Semalam apabila beliau mengadakan “media conference” untuk mengumumkan kemenangan beliau (masa tu saya tengah driving), saya terus nangis mendengar ucapan beliau melalui speaker.

Seorang yang berusia 93 tahun, bertanding semula demi Negara beliau!

Sudah pasti ada yang mengatakan “Alaaa , ada kepentingan lain ni”. Buat apa seorang warga emas yang berusia 93 tahun menggunakan masa yang beliau sepatutnya rehat untuk kembali? Proses ni bukannya senang.
Nak berkempen jelajah seluruh negara , padahal orang orang muda yang tempat undi depan rumah pun tak semestinya nak gi undi.

Ye mungkin saya hanya lahir dan membesar di Zaman Tun, dan bukannya bekerja di Zaman Tun.. Tapi ramai yang mengatakan mereka dapat hidup dengan besederhana kerana kos sara hidup masih tu masih rendah. Tapi sekarang? Di kawasan kampung kampung, malah di bandar dapat lihat ramai yang susah , bekerja kais pagi makan pagi. Kos kehidupan semakin tinggi , tetapi pendapatan masih sama.

Apabila saya keluar mengundi hari tu, saya terkejut melihat ramai anak muda yang keluar undi. Di tempat saya, ada nenek berusia 90 tahun datang dengan kerusi roda untuk mengundi. Kami turut dikejutkan dengan kes kematian pengundi warga emas di tempat mengundi.

Kalau mereka boleh keluar mengundi , apa alasan kita?

Tak kira mana mana parti politik yang menang, pemilihan adalah suara Rakyat.
Sebenarnya kita semua menang, Kerana kita berjaya memastikan Wakil Rakyat yang paling dipercayai untuk mewakili setiap kawasan dan bukannya orang sebarangan.

Fikir balik apa yang anda buat pada hari mengundi, cara anda melayan sesama sendiri di komuniti, bantu membantu tidak mengira agama , kaum.. gunakan semangat ini setiap hari. Kerana kita semua berjuang setiap hari. Demi Kemajuan negara kita. Dan demi masa depan anak anak kita.

Terima Kasih Atuk. Anda hanya nak membantu kami. Tiba masanya untuk kami membantu Atuk memajukan negara kita.

P.S : Ada orang suruh I masuk politik. Sorry tak reti. Maybe YB @syedsaddiq boleh ajar 😝
Read more
'Petanda demi petanda' ; satu peringatan buat kita semua. . Alhamdulillah dari peristiwa tersingkapnya ...
Media Removed
'Petanda demi petanda' ; satu peringatan buat kita semua. . Alhamdulillah dari peristiwa tersingkapnya kisa' Kaabah disebabkan angin badai yg kuat semalam pada hari Arafah, maka amat ramai dari kita telah mengambil hikmah darinya yang mana telah berjaya mendedahkan pada ramai orang ... 'Petanda demi petanda' ; satu peringatan buat kita semua.
.
Alhamdulillah dari peristiwa tersingkapnya kisa' Kaabah disebabkan angin badai yg kuat semalam pada hari Arafah, maka amat ramai dari kita telah mengambil hikmah darinya yang mana telah berjaya mendedahkan pada ramai orang untuk mula mengenali 'multazam tua' @ 'mustajar' atau pintu kedua bagi Kaabah yg pada asalnya wujud dan dibuka mengikut binaan asal seperti yg telah dibangunkan sejak awalnya oleh baginda Nabi Ibrahim alaihissalam.
.
Namun saya ingin mengalih perhatian teman-teman untuk bersama-sama merenung juga sejarah-sejarah yg pernah dinukilkan oleh para ulama kita mengenai peristiwa yg sama yg pernah berlaku satu ketika dahulu. Apa yg baru berlaku ini bukan setakat mampu memberikan satu hikmah, namun boleh jadi ia juga merupakan satu petanda buruk yg bakal menimpa. .
Telah berkata Ibn Kathir rahimahullah di dalam kitabnya 'al Bidayah wa an Nihayah', tertulis satu peristiwa pada tahun 644 Hijrah :-
.
"Telah bertiup angin badai disertai hujan yg amat kuat di Mekah pada hari Selasa 10 Rabiul Akhir, sehingga telah menanggalkan kain penutup Kaabah yg mulia, ia telah lama berkeadaan usang semenjak tahun 40 (yakni 640) tidak pernah diganti-ganti kerna pada tahun-tahun yg demikian tidak wujudnya ibadah haji dari hal yang berkait dengan Khalifah (ketika itu). Tidaklah berhenti angin tersebut sehinggalah menelanjangkan terus binaan Kaabah yg mana (secara tidak langsung) telah menghilangkan terus syi'arnya yg (sentiasa) berwarna hitam. Apa yang berlaku itu merupakan satu petanda baik bahawa kerajaan Bani Abbasiah adalah sedang berada di ambang kejatuhan, serta sebagai satu peringatan (buruk) bahawa selepas itu akan berlakunya tragedi (serangan) Tatar - laknat Allah taala ke atas mereka semua". - intaha. .
Yakni telah berlaku 2 perkara besar :- kejatuhan penguasa zalim + bencana teruk yg tiba selepasnya.
.
Telah berkata pula al Qhamidi, beliau memetik kalam Ibn Husain di dalam 'Kunnashah al I'tibar' yg berbunyi ;-
.
👇 BERSAMBUNG DI RUANGAN KOMEN 👇
Read more
Loading...
Lenguh rahang pipi asyik gelak je time ni, susah nak focus betul. Kesian dekat photographer, dah la tengah panas lagi nak melayan gila sorang ni, sorg belum 10 org punya gila mau bebal nak bertahan yee ! Act tak plan pun nak shoot tapi macam mana tah boleh terfikir last minit nak shot pre convo ... Lenguh rahang pipi asyik gelak je time ni, susah nak focus betul. Kesian dekat photographer, dah la tengah panas lagi nak melayan gila sorang ni, sorg belum 10 org punya gila😂😂 mau bebal nak bertahan yee ! Act tak plan pun nak shoot tapi macam mana tah boleh terfikir last minit nak shot pre convo simple2 je (kedut2 peduli laa) sebab nak penuhkan actvty haritu sambil tunggu orang 👯‍♀️ dari ipoh ke shah alam lpstu bangi , patah balik subang lpstu shah alam 😂😂 all is well . alhamdulillah ! smooth . my 3rd convo ! alhamdulillah selesai semua . terima kasih kwn2 dari first sampai habis (tersiratdantersurat) 🙄🙄 ! yg lain , semoga berjaya & jumpa lagi ! (mls ckp sini, nt lepak) 👌🏻
Read more
Seorang yang funny akan nampak tak funny kalau takde orang support cerita funny dia. So, untuk ...
Media Removed
Seorang yang funny akan nampak tak funny kalau takde orang support cerita funny dia. So, untuk sesi up student kali ni, aku nak kenalkan dengan korang dua student yang selalu support kelakar aku masa dalam kelas. Actually ada je student yang lain, tapi buat masa ni aku up dua orang ni dulu ... Seorang yang funny akan nampak tak funny kalau takde orang support cerita funny dia.

So, untuk sesi up student kali ni, aku nak kenalkan dengan korang dua student yang selalu support kelakar aku masa dalam kelas.

Actually ada je student yang lain, tapi buat masa ni aku up dua orang ni dulu lah.

Diorang ni ex student aku dah. Tapi diorang ni memang supporter kuat aku lah bila aku buat kelakar, jenis mudah terhibur dengan lawak aku.

Biarlah bukan satu kelas yang gelak, janji dua orang ni gelak pun dah buat aku rasa lawak aku boleh pergi. Rasa berbaloi buat kelakar.

Eh, aku tak kenalkan nama lak. Ok, ok, yang baju hitam tu Wawa namanya. Kadang kadang bila orang sebut Wah! dia ingat orang panggil nama dia. Perasan betol!

Kecik je budaknya. Sampai sekarang masih tak tinggi. Berharap kat kasut tumit tinggi jelah kalau nak tinggi.

Ha, yang pakai baju warna kelabu ke, biru ke, aku pun tak tau, itu Anees namanya. Dia ni budak Kuala Nerang. Sebab tu bila dengar dia punya loghat utara, dah macam bunyi orang Siam.
Kadang rasa macam sembang dengan Tony Jaa pun ada. Tapi Tony Jaa suara haluslah.

Dua orang budak ni bagi aku boleh dikategorikan sebagai dream student oleh semua pensyarah lah sebab depa ni jenis dengar cakap.

Tak susah nak ajar depa. Apa disuruh, senang je depa ikut. Mengomel tu ada gak tapi tetap ikut arahan.

Mana mana pensyarah kalau dapat student macam ni memang senang hati banyaklah. Senang nak mengajar.

Sekarang ni depa dah sambung belajar kat UUM. Kira ikut jejak aku la sebab aku pun dulu belajar kat sana.

Bak kata pepatah, ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke UUM.

Apa apa pun, aku doakan yang terbaik lah untuk dua budak ni. Sentiasalah menjadi orang orang yang baik dan bukan setakat jadi pelajar cemerlang je. Semoga berjaya walau dalam apa jua benda yang hangpa buat.

Baq hang! Baq hang! Baq hang! (Ni la perkataan yang depa dok ulang sebut dalam kelas) #slotupexstudent #exkpmsi #uum #lecturerjepun #lecturerrap #kempenberakdanflush
Read more
GUNA WHATSAPP PUN BOLEH KURUS..🤗 . Mcm tak pecaya.. semua coaching hanya melalui hujung jari..<span class="emoji emoji1f525"></span><span class="emoji emoji1f525"></span>...so ...
Media Removed
GUNA WHATSAPP PUN BOLEH KURUS..🤗 . Mcm tak pecaya.. semua coaching hanya melalui hujung jari.....so bagi yang sangat sangat bz di luar sana, kalau korang serious, korang akan rasa ini lah diet program paling simple and feel love bila join. tak caya boleh cuba. . . Tak susah kalau nak ... GUNA WHATSAPP PUN BOLEH KURUS..🤗
.
Mcm tak pecaya.. semua coaching hanya melalui hujung jari..🔥🔥...so bagi yang sangat sangat bz di luar sana, kalau korang serious, korang akan rasa ini lah diet program paling simple and feel love bila join. tak caya boleh cuba.
.
.
Tak susah kalau nak kurus ni. Kene makan 5 kali kalau nak kurus tau. Tapi makanan yang betul laa. Sebab tu penting untuk ade coach yang guide korang untuk turunkan berat 💪🏻🔥.
.
Ainan suggest untuk follow coach awesome ni:
@athirah_coachkurus
@athirah_coachkurus .
Coach ni dah berjaya tolong ramai orang capai berat ideal tau. So follow coach @athirah_coachkurus untuk tips2 kurus and sihat harian 💪🏻🔥
.
Tag kawan2 yang nak kurus tu..dah kurus baru rasa selesa dengan badan dan rasa best utk beribadah 😊
Read more
Loading...
EJEN INSURANS KAYA RAYA,KERJA TAKAFUL MCM SKIM CEPAT KAYA? . . Kerja buat takaful ni bukan skim ...
Media Removed
EJEN INSURANS KAYA RAYA,KERJA TAKAFUL MCM SKIM CEPAT KAYA? . . Kerja buat takaful ni bukan skim cepat kaya yer. . Anda hanya boleh jadi jutawan dan kaya raya bila anda cemerlang sebagai ejen dan lepas tu anda train pulak ramai orang lain untuk jadi cemerlang macam awak. Ini semua kerja ... EJEN INSURANS KAYA RAYA,KERJA TAKAFUL MCM SKIM CEPAT KAYA?
.
.
Kerja buat takaful ni bukan skim cepat kaya yer. .
Anda hanya boleh jadi jutawan dan kaya raya bila anda cemerlang sebagai ejen dan lepas tu anda train pulak ramai orang lain untuk jadi cemerlang macam awak.
Ini semua kerja 5-15 tahun. .
.
Duduk dalam ni kena work hard,kena attend kelas, kena coaching, kena reject, kene blue tick dengan kawan baik,kena perli,kena sindir,kena repair persistency, kerja masa tak menentu,kena marah,kena viral dan mcm mcm lagi. 🤗🤗😇😇
.
.
Sebahagian orang tak tahan, tu sebab tak boleh nak stay lama.
Yang boleh stay long, buat full time dan istiqamah memang power. Memang akan end up memiliki empayar bisnes yg besar dan long lasting. 😊
Kalau tak percaya, I challenge you and be an agent today.❤️
.
.
Doakan kita semua berjaya dalam setiap bidang yang kita ceburi..
Hidup ini lebih bermakna jika memberi manfaat kepada orang lain.. InshaAllah 💕
.
.
#gambarsekadarhiasan #alhamdulillah #blessed #aizaamiraprubsn #syukurselalu😊
Read more
Focus!!!!!!!!!!!!!!! . Cuba belajar focus bila buat sesuatu xkira apa pun.Kebanyakkan manusia ...
Media Removed
Focus!!!!!!!!!!!!!!! . Cuba belajar focus bila buat sesuatu xkira apa pun.Kebanyakkan manusia semua benda nak buat. . Yang ni belum lagi berjaya dah nak buat benda lain.Ibarat yang dikejar tak dapat,yang dikendong berciciran. . At d end,rasa down dan putus asa bila semua benda ... Focus!!!!!!!!!!!!!!!
.
Cuba belajar focus bila buat sesuatu xkira apa pun.Kebanyakkan manusia semua benda nak buat.
.
Yang ni belum lagi berjaya dah nak buat benda lain.Ibarat yang dikejar tak dapat,yang dikendong berciciran.
.
At d end,rasa down dan putus asa bila semua benda yang kau buat takde hasil.Mungkin alasan yang timbul,aku dah usaha tapi takde hasil.Mungkin bukan rezeki aku.Aku buat strategy tu tak jadi la.Mungkin strategy tu dah tepu kot.Yelakan kau mana penah buat silap.Strategy ko yang silap 🙄🙄🙄
.
Hello??????Tanya diri kau ingat balik.Agak2 cara kau betul ke?Orang lain boleh je berjaya.Padahal sama macam kau buat jugak.Tapi kau tak berjaya.Tak heran ke?Agak2,strategy kau salah atau kau yang tak betul?
.
Bila orang buka peluang untuk ajar cara buat bisnes dengan betul kau taknak.Pahtu down sorang2.Duit takdela tu la ni la.
.
Okeh saya masih open pada sesiapa yang serius untuk buat duit.Yang main-main suka bagi alasan saya taknak ya.
.
Saya mohon maaf jika ada y terasa dengan caption ni ya 😊
.
#rxbodyupmass
#fitness
#gymmalaysia
#buatduit
#bisnesonline
#bisnes
#cariduit
Read more
[ X- MEN : DAYS OF FUTURE PAST ] Saya tonton cerita ni di FOX MOVIE pagi ni tentang apa yang kita lakukan ...
Media Removed
[ X- MEN : DAYS OF FUTURE PAST ] Saya tonton cerita ni di FOX MOVIE pagi ni tentang apa yang kita lakukan di masa silam akan menyebabkan perubahan di masa akan datang . Di dalam movie ni , ia ceritakan kisah alami masa hadapan yang teruk yang boleh menyebabkan keburukkan yang amat terlampau ... [ X- MEN : DAYS OF FUTURE PAST ]

Saya tonton cerita ni di FOX MOVIE pagi ni tentang apa yang kita lakukan di masa silam akan menyebabkan perubahan di masa akan datang .

Di dalam movie ni , ia ceritakan kisah alami masa hadapan yang teruk yang boleh menyebabkan keburukkan yang amat terlampau akibat masa silam mereka dengan membunuh seseorang kerana ikutkan perasaan dendam dan ia memakan diri mereka sendiri . Dan saya ambil sedikit motivasi dalam movie ini untuk kita semua .

Ia sama lah kita jika kita nak kan perubahan di masa akan datang . Masa depan yang cerah dan gemilang adalah atas apa yang kita lakukan sekarang . Ramai beranggap bahawa takdir yang menentukan hidup manusia . Jika kita ditakdirkan miskin , apa pun yang kita buat untuk berubah , kita tetap akan miskin jugak . Actually , anggapan itu salah .
Kerana kita boleh DESIGN hidup kita sekarang nak " JADI APA " di masa akan datang . Jika kita nak hidup biasa2 , maka biasa2 lah kita jadi . Jika kita mencuba mencari satu peluang untuk kita hidup sempurna dan senang di masa akan datang tanpa masalah kewangan iaitu nak jadi kaya , maka KAYA lah kita nanti .

Kita tidak perlu salahkan takdir jika kita miskin akan datang kerana KAYA dan MISKIN adalah pilihan . Ia bukan ketentuan . Jika kita berusaha disamping berdoa agar kita boleh hidup senang untuk membantu ramai orang akan datang , maka kita akan hidup senang .
Why kita gagal dalam hidup sampai ke tua pun tiada hasil yang boleh disimpan dari usaha kita dari muda adalah pilihan kita . Kita tanam mindset dalam2 untuk hidup makan gaji , so makan gaji lah kita sampai bila2 . Cuba tanamkan 1 mindset , " aku kena cari 1 bisnes yang boleh buat kan aku berjaya , pasti aku kaya biarpun ia bisnes yang ke-100 aku dah mencuba baru menjadi " .

Ramai orang bila buat bisnes , bila diuji sedikit , gagal bisnes pertama , rugi ratus/ ribu/puluh ribu/ratus ribu , dah mula pulang ke pangkal jalan . Dan bila ada bisnes yang betul sampai ke padanya yang allah hantar , mereka tolak rezeki dan peluang itu mentah dengan alasan " ah , aku dah buat bisnes macam ni sebelum ni , aku kena tipu puluh ribu. ALASAN SEMUA!!!!
Read more
Loading...
Penutup Mac 2018 <span class="emoji emoji1f4a6"></span> . Seramai 171 rakan bisnes yang AF ada. Alhamdulillah diberi kepercayaan ...
Media Removed
Penutup Mac 2018 . Seramai 171 rakan bisnes yang AF ada. Alhamdulillah diberi kepercayaan untuk membimbing mereka semua dibawah #CSEmpire untuk mencapai bonus tertinggi didalam SHOM, 41% sebulan . Teringat waktu AF sendiri start bisnes dulu. 5 orang pun tak sampai. Bermula daripada ... Penutup Mac 2018 💦
.
Seramai 171 rakan bisnes yang AF ada.
Alhamdulillah diberi kepercayaan untuk membimbing mereka semua dibawah #CSEmpire untuk mencapai bonus tertinggi didalam SHOM, 41% sebulan
.
Teringat waktu AF sendiri start bisnes dulu. 5 orang pun tak sampai. Bermula daripada bawah, diajar dan dibimbing oleh Mentor dan Leader yang telah berjaya dan last sekali, diri sendiri pun still tak percaya boleh sampai ke tahap ni...🤩
.
Daripada bonus start 3 angka kecik sehinggalah merasa 4 angka gemuk bonus hanya dengan main facebook secara part time. Patutlah biz ni sangat femez dengan gelaran #themagicofparttime. Sentiasa ada magic setiap bulan 🤑
.
Bila duduk di platform yang tepat rugi sangat kalau tak buat betul-betul. So, kalau terpeleot sikit, tarik sikit tangan leader bantu kita untuk naik balik. Biz senang dan income pelbagai cabang WAJIB buat sungguh2. Kalau hari ni kita tengok mereka yang lain berjaya, ambil energy depa untuk kita pun berjaya akan datang.....💪🏻
.
Jom berjaya bersama-sama......
Kalau AF ni BOLEH buat,
Tak kan korang tak boleh kannnnnn 😘
.
#CATChampion
#bizwithpleasure
#letsuccessmakenoise
Read more
Alhamdulillah, berjaya menahan diri dari buat apa2 post gambar raya awal2 di fb atau ig<span class="emoji emoji1f605"></span> Aku luangkan ...
Media Removed
Alhamdulillah, berjaya menahan diri dari buat apa2 post gambar raya awal2 di fb atau ig Aku luangkan masa untuk menyembang, bergambar, makan minum, menyembang lagi, beraya rumah orang, menyembang lagi, bantai tidur dalam kereta & keletihan tidur depan rumah🤣 Sambil2 tu scrolling ... Alhamdulillah, berjaya menahan diri dari buat apa2 post gambar raya awal2 di fb atau ig😅
Aku luangkan masa untuk menyembang, bergambar, makan minum, menyembang lagi, beraya rumah orang, menyembang lagi, bantai tidur dalam kereta & keletihan tidur depan rumah🤣😂
Sambil2 tu scrolling tengok post kawan2
Semua lawa & hensem belaka!😍
.
Teringat dulu2, waktu capaian internet sangat sendu dekat kawasan kampung orang tua aku ni.
Nak merasa 3G tu kena duduk dekat luar rumah.
Itupun tak laju mana. 2G connection jer yang boleh diharapkan.
Kalau betul nak 3G yang ok, kena panjat bukit belakang rumah.
Seriously aku gigih panjat bukit tengah malam semata2 nak tengok media sosial.
Nak post sekeping gambar pun kena tercongok depan tangga batu luar rumah.
Kalau semua dah tidur, kena duduk dalam rumah pulak sambil berusaha nak post jugak gambar malam raya, ambik masa lebih 10min nak post woi!😅
.
Sekarang ni dah berbeza. Capaian 4G dah boleh dapat sambil tersenyum girang😁
@digitelco dah bertambah bagus. Tak macam dulu2.
Tapi aku taknak jadikan kemajuan teknologi ni menjadikan aku jauh dari persekitaran & kurang bergaul.
Cuba seimbangkan & curi2 tengok.
Internet mendekatkan diri dengan yang jauh. Tapi bukan menjauhkan diri dengan orang depan kita.
.
Aku mengambil kesempatan ni nak mengucapkan terima kasih atas sokongan korang semua.
Yang kenal rapat mahupun sekadar followers tegar.
Korang semua memang awesome! Lebih awesome dari kelajuan internet sekarang ni!🤩
SELAMAT HARI HARI AIDILFITRI!
Maaf Zahir & Batin!
😄🙏🏻⭐️🌙🕌
.
#TeamRayaPahang #Aidilfitri2018 #MisiMojiBalikRaya #100RayaStories
Read more
Setiap masa setiap hari saya fikirkan macamana lah saya nak salurkan ilmu-ilmu dan pengalaman ...
Media Removed
Setiap masa setiap hari saya fikirkan macamana lah saya nak salurkan ilmu-ilmu dan pengalaman saya ada selama ni kepada orang ramai supaya saya dapat bantu ramai lagi orang dekat luar sana. Saya percaya dengan ilmu dan pengalaman "sangat bernilai & berharga" yang saya ada ini, saya pasti ... Setiap masa setiap hari saya fikirkan macamana lah saya nak salurkan ilmu-ilmu dan pengalaman saya ada selama ni kepada orang ramai supaya saya dapat bantu ramai lagi orang dekat luar sana. Saya percaya dengan ilmu dan pengalaman "sangat bernilai & berharga" yang saya ada ini, saya pasti dan yakin dapat bantu anda semua jika anda semua datang belajar dan dengar dari saya. Sebab setiap kali mereka yang pernah datang berjumpa dengan saya di program-program saya, atau dengar dan belajar depan-depan dengan saya 99% akan pasti berjaya ubah hidup selepas itu jika mereka take action! Percayalah
.
Lusa! Sabtu bersamaan 12 Mei saya akan adakan satu program MEGA untuk tahun ini iaitu di beri nama "The Unlimited Power" di IDCC Shah Alam. Program ini akan berlangsung seharian dari jam 9 pagi sehingga 11 malam. InsyaAllah pagi saya akan cover topik yang paling saya suka dan mampu mengubah hidup seseorang dengan menggunakan konsep #TheUnlimitedPower. Manakala selepas zohor pula say akan cover The Power of Branding (dengan branding sahaja, tanpa produk yang power anda boleh jadi sangat berjaya), dan last sekali selepas Maghrib saya akan cover dengan topik yang paling saya master - Instagram Marketing!! Yass
.
Program kali ini, saya berniat dan berazam betul-betul saya nak bantu ramai orang sebab saya berjanji dengan diri saya tahun ini saya nak bantu 10,000 orang dan untuk program kali ini sahaja saya target hampir 2,000 orang WAJIB hadir
(Sambung dibawah)
Read more
 #TanahAkhirku sudah sampai titik akhirnya... Ini ja gambar yg I sempat ambil di bilik saya sepanjang ...
Media Removed
#TanahAkhirku sudah sampai titik akhirnya... Ini ja gambar yg I sempat ambil di bilik saya sepanjang seminggu di bilik producer. Hati... berat sekarang. Beratus2 kilo... Sebab banyak hutang! Hutang budi. Hari ini juga, bila nak beli hadiah kecil... saya baru diberitahu ada seramai ... #TanahAkhirku sudah sampai titik akhirnya... Ini ja gambar yg I sempat ambil di bilik saya sepanjang seminggu di bilik producer. Hati... berat sekarang. Beratus2 kilo... Sebab banyak hutang! Hutang budi.
Hari ini juga, bila nak beli hadiah kecil... saya baru diberitahu ada seramai 140 anak2 kapal yg terlibat dlm perlayaran ni. Pementasaan kali ini tidak akan berjaya tanpa kerjasama, sokongan dan kasih sayang anda semua.
Hati I belum dpt move on lagi, sebab watak Yin Feng ini sebenarnya adalah saya. Saya buat ni bukan sebab duit tapi saya ada niat menceritakan kisah cinta antara kaum ni melalui teater. Namun, disebabkan saya orang baru lagi, x ada nama dan akhirnya gagal mendapat dana besar utk cover production cost yg awal dibudget kan. Jikalau bukan atas semangat nak terus berjuang antara 140 anak2 kapal ni, tidak mungkin pementasaan teater Merdeka ni dijayakan.
Saya berat hati sebab end of the show meant time to say good bye. Team HOD saya yg berbulan2 kami bersama, team ensemble & casts yg hampir dua bulan berlatihan, team IB yg bersama sepanjang pementasaan... Saya hutang budi dgn anda semua, TQ sebab sanggup bersama walaupun banyak dugaan dan rintangan. TQ sebab memilih utk bersama sampai akhirnya. Penglibatan anda semua sgt bermakna utk saya, akan saya ingat selama2 nya. Maaf kalau saya ada kesilapan. Harap kita boleh berkerjasama lagi.
#TanahAkhirku #dari #Aswara #ke #IstanaBudaya #sayangiMalaysiaku
Read more
<span class="emoji emoji1f449"></span>Orang cakap bisnes susah.. saya tetap buat. . <span class="emoji emoji1f449"></span>Orang cakap bisnes ni tak tahan lama. saya tetap ...
Media Removed
Orang cakap bisnes susah.. saya tetap buat. . Orang cakap bisnes ni tak tahan lama. saya tetap buat. . Orang cakap bisnes ni tipu. saya tetap buat sebab says yakin. . Orang cakap bisnes orang lain lagi bagus.. saya cakap semua bisnes bagus. Tapi tak guna kalau diri sendiri takde ... 👉Orang cakap bisnes susah.. saya tetap buat.
.
👉Orang cakap bisnes ni tak tahan lama. saya tetap buat.
.
👉Orang cakap bisnes ni tipu. saya tetap buat sebab says yakin.
.
👉Orang cakap bisnes orang lain lagi bagus.. saya cakap semua bisnes bagus. Tapi tak guna kalau diri sendiri takde kualiti.. buat bisnes ape pun takkan berjaya.
.
👉Orang cakap saya macam2.. saya biarkan. lagi kuat orang mengata saya, lagi kuat semangat saya nak berjaya.
.
➡Sebab orang tetap akan mengata.
.
➡Bila kita miskin orang mengata.
.
➡Bila kita susah orang mengata.
.
➡Bila kita kaya.. orang tetap mengata.
.
✅PEDULIKAN APA ORANG NAK KATA.
.
➡Sebab yang nak berjaya adalah diri kita.
.
➡Lebih MURNI kalau kita kaya. orang mengata. tapi kita tetap berada diatas mereka... sebab lebih daif jika orang mengata tapi kita duduk dibawah mereka.
.
➡Pedulikan apa orang nak kata.. sebab ketika kita susah tiada siapa yg boleh bantu kita kecuali ALLAH Ta'ala ❤
Read more
Pipe On ! <span class="emoji emoji1f3c1"></span> Aku bangga jadi mat rempit,sebab nak cakap jadi mat moto pun sesetengah orang tetap ...
Media Removed
Pipe On ! Aku bangga jadi mat rempit,sebab nak cakap jadi mat moto pun sesetengah orang tetap akan label penunggang dua roda 'kapcai' ni sebagai mat rempit. Apa boleh buat,mentaliti manusia memang sukar nak diubah,tapi takpe asalkan kita pandai jaga perangai dan tingkah laku sebagai ... Pipe On ! 🏁

Aku bangga jadi mat rempit,sebab nak cakap jadi mat moto pun sesetengah orang tetap akan label penunggang dua roda 'kapcai' ni sebagai mat rempit. Apa boleh buat,mentaliti manusia memang sukar nak diubah,tapi takpe asalkan kita pandai jaga perangai dan tingkah laku sebagai mat rempit yang berjaya dan buat benda yang betul pun dah cukup. Minat kita kan,buat apa nak fikirkan pandangan orang lain
kalau kita tak buat salah. Kalau yang berperangai buruk tu,tak boleh salahkan minat dekat motor ni tapi tu semua berpunca daripada diri sendiri. Motor tak salah,baik buruk semua datang daripada penunggangnya sendiri. Peace ✌🏻 #kamimatmotobukanmatrempit #mencarikawanbukanlawan #hobikamimahal #duniapermotoran #pencintaduaroda #highwaymenjadipenentuan #kamiXramai #kamiXlaju #kamiXracist #kamiXnakal #kitaridertiadabeza #kitasetsetlcbro #lcunited #yamaha135lc #semakindidepan #kapcaimalaya #familiaridergroup #kakymotor #desolc #thestrokeoflc #388 #blackantnogori #kronisemuthitam
Read more
Suri rumah yang dok guling guling dengan anak kat rumah pun boleh tau dapatkan income dengan bisnes ...
Media Removed
Suri rumah yang dok guling guling dengan anak kat rumah pun boleh tau dapatkan income dengan bisnes ini - - - Takde yang mustahil kalau nak berjaya kan.. - - - So kawan-kawan jommm,kita semua buat bisnes untuk diri kita dan gembirakan orang lain juga - - - Lala 0183936945 Suri rumah yang dok guling guling dengan anak kat rumah pun boleh tau dapatkan income dengan bisnes ini
-
-
-
Takde yang mustahil kalau nak berjaya kan..
-
-
-
So kawan-kawan jommm,kita semua buat bisnes untuk diri kita dan gembirakan orang lain juga
-
-
-
Lala 0183936945
A. K. U. Seorang perancang. Pernah merancang tuk menghadiahkan diri "setahun, satu hadiah". ...
Media Removed
A. K. U. Seorang perancang. Pernah merancang tuk menghadiahkan diri "setahun, satu hadiah". -safwan2015 Ini adalah thread (acah2 twitter) . 2014 . 21 tahun . Gagal tamat pengajian diploma. Teriak macam orang mati kucin baq ang. Mase ni baru nak ada wawasan lepas tengok kawan2 semua ... A. K. U.
Seorang perancang.
Pernah merancang tuk menghadiahkan diri "setahun, satu hadiah". -safwan2015
Ini adalah thread (acah2 twitter)
.
2014 . 21 tahun . Gagal tamat pengajian diploma. Teriak macam orang mati kucin baq ang. Mase ni baru nak ada wawasan lepas tengok kawan2 semua berjaya.
2015 . 22 tahun . Grad diploma. Alhamdulillah habis ontime (extend setahun dari jadual asal ontime amende nye). Bermula lah kisah "satu tahun satu hasiah". Berjaya dapatkan kerja seminggu sebelum keluar result final sem. Kire gua gamble je janji cakap dah confirm lepas. Keadaan mendesak. Mase ni takda mase nak pilih kerja. Salah satu sebab nye malu dah tak belajar still nak mintak duit mak. So gua buat je apa yg boleh. Tido tepi highway sebab penat pun ada time ni. Alhamdulillah grad hujung tahun nye. No photo. Taktau apa yg aku pikir time ni.
2016 . 23 tahun . Memiliki kerete pertama nya. Kerete 4 roda. Alhamdulillah berjaya bertahan sampai hari ni. Sayang seribu kali sayang.
2017 . 24 tahun . Rumah pertama. Hampir tersasar dari target nak masuk tahun lain dah. Alhamdulillah still on target. Lewat 9 bulan Je. Kbai
2018 . Hadiah nye berkaitan - "Tahun terakhir sambut birthday bujang" kata si dia. Doa2 yang baik2 mudah2an rezeki Allah ni jadi kenyataan.
.
Saja aku kongsikan cerita aku. Tiada cerita yang menarik pun. Kau percaya setiap orang ada perancangan. Tetapi perancangan Dia adalah sebaik2 rancangan. Kau mintak apa yang kau mahu. Tapi Dia bagi apa yang kau perlu. Tak lupa, Dia yang bagi, Dia nak ambil bila2 pun boleh. Setiap orang ada rezeki n keistimewaan masing2. Rezeki Dia datang tak pernah lambat tak pernah cepat. Dia datang tepat pada mase bila kau betul2 sedia. Makin meningkat umur kita. Makin dekat diri dengan kematian. Sama2 kite muhasabah diri. InsyaAllah
.
#ibnupie
#thankshotographer
#safwanturnto25
Read more
 #Repost @ajimaura30 (@get_repost) ・・・ Jom Tambah Followers Anda FREE!!! . ikut cara dibawah . Follow ...
Media Removed
#Repost @ajimaura30 (@get_repost) ・・・ Jom Tambah Followers Anda FREE!!! . ikut cara dibawah . Follow Instagram @ajimaura30 . Selepas anda follow @ajimaura30 TERUS FOLLOW 10 orang new followers @ajimaura30, dah follow anda pergi ke posting ini, sila komen done dan beritahu ... #Repost @ajimaura30 (@get_repost)
・・・
Jom Tambah Followers Anda
FREE!!! .
ikut cara dibawah
.
Follow Instagram @ajimaura30
.
Selepas anda follow @ajimaura30
TERUS FOLLOW 10 orang new followers @ajimaura30, dah follow anda pergi ke posting ini, sila komen done dan beritahu perniagaan anda serta promosi semasa anda (jika ada).
.
Selepas 10 minit Kemudian ,Anda unfollow @ajimaura30
Dalam 5 Saat anda Follow semula @ajimaura30
.
Follow lagi 10 orang new followers saya @ajimaura30 komen done dan beritahu perniagaan anda serta promosi semasa (jika ada) Ulang komen yang sama setiap kali anda berjaya follow 10 orang.
.
Tiba waktu solat, Solat dulu. Lepas solat, Ulang semula step tadi. Jika masih mahu bersama.
.
PERHATIAN
JANGAN UNFOLLOW SELAGI TAK CAPAI LIMIT FOLLOWING 7500 ORANG
.
JANGAN TUNGGU ORANG FOLLOW ANDA DULU
.
JANGAN PRIVATEKAN AKAUN ANDA
.
JUJUR DAN AMANAH ADALAH KUNCI KEJAYAAN KITA SEMUA
.
LEBIH BAIK
Follow back siapa yang follow anda.
.
PASTIKAN ANDA IKUT SYARAT YANG DITETAPKAN JIKA ANDA MAHU TERUS MENIKMATI PERTAMBAHAN FOLLOWERS ANDA BERTERUSAN UNTUK JANGKA MASA YANG PANJANG.
repost (boleh guna gambar lain) dan sebarkan kepada kenalan anda diFacebook, group whatapps, telegram,jiran-jiran, kawan-kawan,adik-bradik, paklong kompang DAN makcik bawang. sebarkan agar lebih ramai join Kita.LEBIH RAMAI YANG TAHU DAN JOIN.LEBIH MENGUNTUNGKAN ANDA
.
Selagi posting ini Masih Ada.Task ini Masih berjalan.
.
untuk Subcribe ilmu instagram dan Tips Perniagaan terkini secara PERCUMA, sila click link di Instagram @akademi.insta
.
#elyshashoppe #terapiinstagram #ajimaura #biteallteam #casualattireexpertmy #sakab13 #hydrangea #flower #assalamualaikum #sayajualblouse
Read more
Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ...
Media Removed
Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ingat aku berjaya mematahkan sebatang kayu yang berdiameter almost 5cm menggunakan daya hentakan ke halkum member. Member tu ok. Nama dia Shah bukan nama sebenar. Konon target nk tidur puncak ... Hari kedua kita bermula hike ke kem belumut - anak bonzai - bonzai - Botak - Puncak Tahan. Masa ni aku ingat aku berjaya mematahkan sebatang kayu yang berdiameter almost 5cm menggunakan daya hentakan ke halkum member. Member tu ok. Nama dia Shah bukan nama sebenar. Konon target nk tidur puncak sebab awal lagi. Soo nak lengahkan masa. Ada yang nak g membuang sambil tengok view, katanya " aku tak pernah lagi berak sambil dengar burung2 berkicauan dengan tenang" . Keluar je dari semak view tu. Uncle pun cakap jangan buat apa apa kat sebelah situ. Sebab tu tempat "dia". HAHAHAHA masing masing gelabah. Tapi view all the way to the top memang tak boleh nego cantik dia. Masatu baru kau tahu. Ranking muka cantik gf korang akan jatuh kalau dibandingkan dengan view gunung Tahan ni. *aku single sebab tu berani cakap. Huhu* . Disebabkan awal lagi, Uncle decide utk tidur di kem gedung. Nak ke kem gedung tu lah ada yang koyak dengar member banyak tanya, koyak kaki masuk lopak, dengan keadaan hujan tak boleh kawtim. Kitorang gerak gak ke kem geduh. Rezeki lah kat Tahan ni aku nampak campsite yang begitu meriah macam ada kenduri. Hahahaha.

Sampai kat Gedung. Makan yang disediakan oleh guider Karat Adventure. Memang superb lah service dia. Korang sampai tinggal tolong sikit terus makan. Susah nak dapat service sediakan makanan ni. Masak pun sedap macam kenduri. Fuhh. Malam kitorang tidur mmg kalau boleh 100 lapis aku nak pakai. Sejuk gila. Gila gila lah. Tapi ok kitorang siap pasang fly dan tidur dgn lena. Tapi silap, pukul 1 pagi aku dgr angin kuat gila tapi takde sekelumit umat pun bangun. Aku tidur gak lah. Tak sampai 30 minit muka aku kene libas dengan fly yang dah start nak melayang, masa tu aku dgr dgn suara sedikit hiba "weh bangun fly kita nak terbang..". Mula lah semua bangun sejuk sejuk mmg apa carutan ada keluar je dari mulut. Bertungkuslumus betulkan fly. Tapi ada dua orang member aku yang paling function, aku terdengar perbualan diorang. " okay kita punya kerja pegang tiang ni je biar diorang pasang" , wandong bukan nama sebenar. Celaka punya member. Tapi Apek paling function. Paling menenangkan keadaan.
Cont.

#KaratAdventureGiveAway
#karatadventure
Read more
Assalamualaikum semua <span class="emoji emoji1f60a"></span> Ingat lagi tak giveaway yang admin buat tu? Alhamdulillah boleh tahan ...
Media Removed
Assalamualaikum semua Ingat lagi tak giveaway yang admin buat tu? Alhamdulillah boleh tahan jugak yang join tu semua semangat sangat nak menang buku ii Keluaran @tarbiahsentapofficial . Pemenang dipilih berdasarkan keaktifan di post @dakwah_hati Jumlah tag, comment dan like semuanya ... Assalamualaikum semua 😊 Ingat lagi tak giveaway yang admin buat tu? Alhamdulillah boleh tahan jugak yang join tu semua semangat sangat nak menang buku ii Keluaran @tarbiahsentapofficial
.
Pemenang dipilih berdasarkan keaktifan di post @dakwah_hati Jumlah tag, comment dan like semuanya dikira.
.
So, nak umumkan pemenang giveaway hehe.. Sebelum tu, bagi yang tak terpilih as pemenang, please jgn sedih2.. InsyaAllah setiap bulan memang berhajat nak buat giveaway sbgai tanda menghargai followers yg still setia 🙈

Berdebar tak? Haha.. saja panjang2 kan sikit caption 😂 Well... kita teruskan umumkan pemenangnya.. Jeng jeng jeng... Bismillah... Tahniah buat pemegang Instagram bernama

1) @jelyypika
2) @are_chik02
.
🌸 Kepada 2 orang pemenang silaa WhatsApp admin 📲 017 9920782 atau tekan jee link di bio ig admin dan bagitahu mana satu nama ig anda 😊
.

Next month akan ada lagi giveaway InsyaAllah rezeki kita semua dah ditetapkan. Sangka baik kat Allah selalu naa 😍 Again, congrats pemenang!
.

Untuk yang tak berjaya, jangan kecewa. Anda semuanya hebat-hebat. Semuanya aktif. Cuma admin cari yang terhebat antara yang hebat. In shaa Allah akan ada lagi giveaway. Stay support @dakwah_hati. Dan ig Terbaru admin @outfit_dakwahhati . Minta jasa baik kalian untuk follow 🌹 Terima kasih untuk semua yang join. Admin hargai sangat-sangat. Mungkin rezeki awak lain hari💕
.
Man jadda wa jadda💪😊
Read more
Reviu Lyla: Marlina pembunuh dalam 4 babak Personally, hakak sangat turn on dengan filem yang; ...
Media Removed
Reviu Lyla: Marlina pembunuh dalam 4 babak Personally, hakak sangat turn on dengan filem yang; movement camera tak banyak, composition shot yang superb. Technically, semua shot dalam Marlina statik, frame locked dan camera tak move langsung. Bukan senang nak main shot macam ni, melainkan ... Reviu Lyla: Marlina pembunuh dalam 4 babak

Personally, hakak sangat turn on dengan filem yang; movement camera tak banyak, composition shot yang superb. Technically, semua shot dalam Marlina statik, frame locked dan camera tak move langsung. Bukan senang nak main shot macam ni, melainkan composition, production design dan shot tu sendiri unik.
First of all, hakak sangat suka title filem ni. Title-nya cuba untuk ceritakan gaya penceritaan filem ni, secara tak langsung.
Filem ni tentang Marlina (Marsha Timothy) yang tinggal di bahagian terpencil indonesia, didatangi oleh Markus untuk menuntut hutang suaminya. Markus memberitahu bahawa akan datang lagi 7 orang, memandangkan Marlina tidak punya harta maka segala binatang ternakannya akan diambil. Marlina pula, dia bakal ditiduri oleh 8 orang lelaki pada malam itu.
Filem ni dibuka dengan wide shot yang buat mata hakak puas.
Scene pertama cuma nak establish tempat tinggal Marlina dan Markus dalam perjalanan ke rumahnya, namun visually dirakam dengan sangat cinematic-value. (Lokasi shooting-nya di Sumba) Mata hakak puas, dan meminta-minta visual yang lagi power, diadun dengan music background ala-ala Quentin punya filem. 4 babak diceritakan literally, 1) perompakan Markus, 2)journey Marlina ke balai polis 3)pengakuan dan 4) kelahiran anak Novi yang lahir terlebih bulan.

Dalam scene pertama juga, audience dah boleh tahu ke mana direction filem ni, senang dan tak meleweh. Otak hakak dah nak tahu apa yang jadi seterusnya.

Hakak rasa mood filem ni macam the Hatefull Eight. Mungkin kalau Quentin Tarantino lahir di Indonesia, mungkin dia adalah Mauly Surya.
Point besar yg buat filem ni berjaya (selain pengarah) adalah pelakon. Pengarah buat scene2 ni jadi logik, dan pelakon tambah lagi logik tu, padahal kita tahu ini takkan logik. Tapi sikit sebanyak kita akan triggered untuk tanya; tak takut ke dia bawak kepala orang yang dia bunuh? Takkanla dia berani letak parang kat kepala driver lori? Macam tak logik je. Ni takkan jadi kalau pelakon tak faham naskhah.

Storynya pula, mungkin sesetengah orang cakap, "ini je ke?" Tapi hakak suka!

by @lylagiorgio
#feminist #marlinasipembunuhdalamempatbabak #movieaddict
Read more
Salam semua. Nora share balik post Nora haritu since ramai yang PM ttg TTC journey tapi steps/cara ...
Media Removed
Salam semua. Nora share balik post Nora haritu since ramai yang PM ttg TTC journey tapi steps/cara untuk consume Nora tak include sekali sebab ape-ape pun please CONSULT DENGAN DOCTOR DULU YA. Share jika anda rasa bermanfaat. ️ . . Sebelum kahwin dulu, Nora paling risau, if tak dapat bagi ... Salam semua. Nora share balik post Nora haritu since ramai yang PM ttg TTC journey tapi steps/cara untuk consume Nora tak include sekali sebab ape-ape pun please CONSULT DENGAN DOCTOR DULU YA. Share jika anda rasa bermanfaat. ☺️ .
.
Sebelum kahwin dulu, Nora paling risau, if tak dapat bagi zuriat dekat husband. Orang cakap, badan besar, susah nak dapat anak, lagi yang buat Nora risau adalah, period Nora jenis yang tak teratur. 5-6 bulan sekali baru datang. So memang risau sangat waktu awal-awal kahwin tu. Few months jugak cuba macam2 natural ways tapi belum ade rezeki lagi. Ada sekali tu Nora jumpa doctor di salah satu private hospital di Shah Alam, doctor tu diagnose Nora ada PCOS pulak. Tapi bila jumpa doctor lain drg kata takde pulak. Sis pening. 😔

Since ramai tanya Nora tips macam mana nak pregnant, and dah ada few close friend Nora cuba tips ni dan Alhamdulillah berjaya pregnant, so why not Nora share tips ni dengan korang semua jugak. Tips ni Nora dapat daripada a doctor in KPJ Johor Bahru. Masa jumpa doctor ni memang dah hampir2 nak give up untuk TTC tapi tuhlah Allah Maha Mengetahui. Dia bagi rezeki bila kita dah betul2 ready. 😊

Sebelum ni, Nora ada juga try few tips and jumpa macam2 doctor, tapi tak berkesan. Alhamdullilah, tips from Doctor KPJ JB tu berkesan untuk Nora. Nora cuba both masa conceive Aulia dan conceive adik Aulia and Alhamdulillah first cycle, lekat. .
Untuk conceive second pregnancy ni pun Nora mintak nasihat gynea Nora dekat DEMC dulu and he suggest untuk follow cara lama.
Doctor tu suggest untuk Nora consume DUPHASTON (untuk turun period) , CLOMID (untuk subur dan release egg), & test waktu kesuburan dengan OVULATION STRIP(ni sangat penting). .
.
*Seeloknya, consult dengan Doctor dulu sebelum try this method or whatever method ok? Sebab setiap badan/condition orang lain-lain. What works for me may not work for you and vice versa. ☺️ Tak salah kita usaha, doa dan tawakal. Mungkin sebelum ni ada tips lain korang dah try, tapi this tips belum. So why not kan? I have a few friends yang bertahun belum ade rezeki but when they tried this method Alhamdulillah lekat. Kalau korang ade any questions boleh tnya kat bawah k? 😘
Read more
 #URGENT - 8 HARI TINGGAL UTK BERSEDEKAH DENGAN MEMBELI PEK BERBUKA PUASA. . KAMI MERAYU, KAMI ...
Media Removed
#URGENT - 8 HARI TINGGAL UTK BERSEDEKAH DENGAN MEMBELI PEK BERBUKA PUASA. . KAMI MERAYU, KAMI PERLUKAN DANA RM120,893 SEGERA UNTUK MEMBELI PEK BERBUKA PUASA KPD 8,059 ORANG PELARIAN SYRIA LAGI. . TOLONGLAH KAMI, HULURKAN SUMBANGAN KEPADA MEREKA DISANA. KAMI TAK SANGGUP MELIHAT PENDERITAAN ... #URGENT - 8 HARI TINGGAL UTK BERSEDEKAH DENGAN MEMBELI PEK BERBUKA PUASA.
.
KAMI MERAYU, KAMI PERLUKAN DANA RM120,893 SEGERA UNTUK MEMBELI PEK BERBUKA PUASA KPD 8,059 ORANG PELARIAN SYRIA LAGI.
.
TOLONGLAH KAMI, HULURKAN SUMBANGAN KEPADA MEREKA DISANA. KAMI TAK SANGGUP MELIHAT PENDERITAAN MEREKA.
.
TARIKH TUTUP SUMBANGAN : 1 JUN 2018
.
Assalamualaikum semua,
.
Masa semakin suntuk. Jumlah dana masih belum mencukupi. Kami risau, kami tidak mampu mengecewakan saudara pelarian Syria yg amat mengharapkan bantuan dari kita semua.
.
SUDIKAH ANDA SEDEKAH HANYA RM15 UTK BERI MAKANAN KPD SAUDARA SYRIA INI BERBUKA PUASA?
.
Setakat hari ini, dana tajaan pek berbuka puasa untuk pelarian Syria berjaya dikumpulkan sebanyak RM128,449 dan ia baru dapat menaja seramai 8,563 orang pelarian Syria.
.
Kami merayu kepada anda yang membaca post kempen ini untuk sama-sama bersedekah hanya RM15 sahaja untuk 1 Pek Berbuka Puasa.
.
Jika kita mampu berbelanja untuk makan di cafe hipster atau restoran korea masa kini, bolehkah kita berkongsi rezeki untuk hanya sebungkus nasi utk pelarian Syria berbuka puasa nanti?
.
Anda juga boleh menyumbang RM15, RM30 atau seberapa sahaja yang anda termampu di 3 pilihan platform seperti dibawah :
.
1) Sumbangan ke mana-mana akaun atas nama Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia :
.
🌼 Maybank Malaysia Berhad (56480 164 7699)
🌼 CIMB Islamik (8602 5378 07)
🌼 Bank Islam (1230 0010 0030 65)
🌼 Email : [email protected]
.
2) Sumbangan secara online di Website Khas Syria -
https://untukmusyria.org.my/
.
3) Sumbangan secara online di Website Donation MVM - https://donation.mvm.org.my/donations/mvm-rayu-bantuan-rm300000-untuk-misi-bantuan-ramadhan-syria-kami-datang/
.
TARIKH TUTUP SUMBANGAN : 1 JUN 2018
.
Jika anda memerlukan resit, resit sumbangan disediakan untuk transaksi secara online di website donation MVM dan website khas Syria.
.
Terima kasih atas sumbangan dan keprihatinan anda. Kami doakan agar melimpahi rezeki atas setiap sen yang telah anda hulurkan. Amin.
.
#muslimvolunteermalaysia #untukmusyria
Read more
@brunei_bulletin ABG & AKAK2....SELALUNYA KALAU CUTI² BUAT APA ?? CUBA TENGOK2 SIKIT SOFA, ...
Media Removed
@brunei_bulletin ABG & AKAK2....SELALUNYA KALAU CUTI² BUAT APA ?? CUBA TENGOK2 SIKIT SOFA, TILAM, KARPET DI RUMAH, & KUSYEN KERETA ANDA BERSIH TAK ? WARNA MASIH BARU KE DAH PUDAR? @ DAH BERBENTUK MACAM2 PETA ? MASIH BAU WANGI KE DAH BAU HAPAK, HAMIS @ MASAM ? TAK KAN NAK BIAR SOFA KOTOR ... @brunei_bulletin

ABG & AKAK2....SELALUNYA KALAU CUTI² BUAT APA ?? CUBA TENGOK2 SIKIT SOFA, TILAM, KARPET DI RUMAH, & KUSYEN KERETA ANDA BERSIH TAK ?

WARNA MASIH BARU KE DAH PUDAR? @ DAH BERBENTUK MACAM2 PETA ?

MASIH BAU WANGI KE DAH BAU HAPAK, HAMIS @ MASAM ?
TAK KAN NAK BIAR SOFA KOTOR & BERDAKI.
MALU JUGA ORANG NAK DTG KERUMAH KAN.. NAK TUKAR BARANG BARU?

KENAPA NAK TUKAR YG BARU SEDANGKAN UOLLS BOLEH PERBAHARUI DGN MENCUCI SEMULA JADI SEPERTI BARU.

JIMATKAN DUIT ANDA DARI BELI YG BARU 💸💸💸 NAK JIMAT DUIT...BOLEH TRY PRODUK WAK KILAT "multiPurpose Cleaner"... Pencuci ajaib yg dah byk membantu abg & akak² yg ade masalah :

KOTORAN DEGIL✔

WARNA KUSAM✔

DAKI HITAM✔

MASALAH SELESAI DLM MASA BEBERAPA MINIT JE...CARA GUNA PUN SENANG SANGAT..SEMUDAH abc ☑
.
MULTIPURPOSE CLEANER BY WAK KILAT
ONLY $25
BUY 2 $45
COMING SOON
WHATSAPP @+6738636917
(Stokist wak kilat Brunei Darussalam)
Open for booking
------------------------------------------------
SENANGNYA guna produk AJAIB NI ❗❗ DAKI TAK DE LAGI DAH

KENAPA ANDA PERLU GUNA MULTIPURPOSE CLEANER By WAK KILAT???????
================================= .
Sebelum ni dah cuba cuci di carwash tetapi kena caj sampai beratus ringgit,hasil kerja tak seberapa,rasa nak ambil kain pengelap tu baik buat sendiri kat rumah.

NAK SAYA BANTU ANDA SELESAIKAN MASALAH DI ATAS???😉 Kami dah berjaya membantu RAMAI selesaikan masalah kotoran degil,bukan sahaja dlm kereta,habis semua pembeli nak di "CUCI" nya..sampai buntut kuali pun nak try cuci 😅 ⚡ WAK KILAT ⚡
Tak payah habiskan duit ratus2 ringgit
Nak basuh kat kedai. Dgn multipurpose by WAK KILAT kotoran hilang dgn beberapa kali lap jer .
X cayer?? Try la dlu
WAK KILAT - MULTIPURPOSE CLEANER sesuai untuk .
1) FABRIK
2) LEATHER
3) PVC
.
Penemuan baru formula yg terbukti berkesan utk menanggalakan kesan kotoran degil pada kereta anda.
.
500ml (Boleh Cuci sebuah MPV)
👌🏽Tiada bahan Kimia, Selamat digunakan
👌🏽Teknologi dari anak tempatan
👌🏽 Formula cepat kering
.
===========================
Boleh klik link di bwh utk direct order :

www.wasap.my/+6738636917/wakkilatMPC

FOLLOW @amal_amiratul_ain
FOLLOW @amal_amiratul_ain

#bruneibulletin #brunei_bulletin
Read more
Salam Jumaat yg Barokah... . APA ITU BAROKAH? . Barokah adalah kata yang diinginkan oleh hampir ...
Media Removed
Salam Jumaat yg Barokah... . APA ITU BAROKAH? . Barokah adalah kata yang diinginkan oleh hampir semua hamba yang beriman, kerananya orang akan mendapat limpahan kebaikan dalam hidup. Barokah bukanlah cukup & mencukupi saja, tapi Barokah ialah bertambahnya kekuatanmu kepada Allah ... Salam Jumaat yg Barokah...
.
APA ITU BAROKAH?
.
Barokah adalah kata yang diinginkan oleh hampir semua hamba yang beriman, kerananya orang akan mendapat limpahan kebaikan dalam hidup. Barokah bukanlah cukup & mencukupi saja, tapi Barokah ialah bertambahnya kekuatanmu kepada Allah dgn segala keadaan yang ada, baik berlimpah atau tidak. .
.
Barokah itu : “Albarokahtu tuziidukum fi thoah” - Barokah menambah taatmu kpd Allah. .
.
HIDUP Barokah bukan hanya sihat, tapi kadang sakit itu juga barokah sebagaimana Nabi Ayyub a.s, sakitnya menambah taatnya kpd Allah.
.
.

UMUR Barokah itu tak selalu panjang umur, ada yang umurnya pendek tapi dahsyat taatnya layak Musab Ibn Umair. .
.
TANAH yang Barokah itu bkn krn subur & panoramanya indah, kerana tanah yang tandus seperti Makkah punya keutamaan di hadapan Allah tiada yang menandingi. Yang penting tanah itu bermanfaat untuk kemaslahatan umat. .
.

MAKANAN yg Barokah itu bkn komposisi gizinya lengkap tapi makanan itu mampu mendorong pemakannya menjadi lebih taat setelah makan.
.
.

ILMU yang Barokah itu bukan yang banyak riwayat & catatan kakinya, tapi yang barokah ialah mampu menjadikan seorang meneteskan keringat & darahnya dalam beramal & berjuang untuk agama Allah.
.
.

Penghasilan REZEKI yg Barokah juga bukan gaji yang besar & bertambah, tapi sejauh mana boleh jadi jalan rezeki bagi lainnya & semakin banyak org yang terbantu dgn penghasilan tersebut. .
.

ANAK yang Barokah bukanlah saat kecil mereka lucu & comel atau setelah dewasa mereka berjaya bergelar & mempunyai pekerjaan & pangkat yg tinggi, tapi anak yang Barokah ialah sentiasa taat kpd Rabb-Nya & kelak di antara mereka ada yg lebih soleh & tk henti2 mendoakan kedua orang tuanya.
.
Semoga Hidup kita semua Barokah.
.
#mayAllahguideusright❤️
Read more
Tiap kali raya, selalunya hari raya ke 4 atau ke 7 kami sekeluarga akan buat majlis rumah terbuka ...
Media Removed
Tiap kali raya, selalunya hari raya ke 4 atau ke 7 kami sekeluarga akan buat majlis rumah terbuka untuk panggil seluruh kampung untuk menjamu selera . Pagi raya secara tradisinya bermaafan memang tak di amalkan oleh keluarga. Tak sempat, selalunya masa rumah terbuka ni bila semua dah ... Tiap kali raya, selalunya hari raya ke 4 atau ke 7 kami sekeluarga akan buat majlis rumah terbuka untuk panggil seluruh kampung untuk menjamu selera
.
Pagi raya secara tradisinya bermaafan memang tak di amalkan oleh keluarga. Tak sempat, selalunya masa rumah terbuka ni bila semua dah ada baru kami mulakan acara bermaafan maka sayu sepi sedihlah suasana dengan tangisan maaf adik beradik, mak serta seisi keluarga
.
Semua berlinang air mata
.
Semua mata berkaca
.
Semua sebak didada
.
Semua mohon maaf bersama
.
Saya? Saya memang sejenis hati tisu. Lagi lagi saya ni memang anak mak. Anak manja, anak yang tak boleh kalau tengok mak keluar air mata. Teruslah mata ni berkaca tak semena. Sedu sedan segala
.
Mak
.
Jika ada yang tanya apakah rahsia di sebalik apa yang annas ada sekarang. Dengan bangganya Annas akan jawab. Doa mak, doa mak dan doa mak. Terima kasih kerana sentiasa doakan annas tiap hari
.
Pagi, tengahari, petang dan malam saya akan call mak setiap hari tanpa jemu dengar mak bebel pasal cucu, dengar mak masak itu ini, dengar mak bercerita pasal bunga bunga dia, bercerita pasal kucing, pasal pokok buah buahan dia dan banyak lagi tanpa sekelumit rasa jemu pun
.
Annas dah janji dengan abah. Annas dah janji yang annas akan jaga mak dan adik beradik, annas janji annas takkan gaduh gaduh
.
Annas ada, 9 orang adik beradik anak mak ada untuk mak. Selamanya akan ada. Takkan berpecah. Takkan hilang rasa kasih bersama
.
Terima kasih mak. Sayang dunia akhirat, kekasih awal dan akhir annas. Doakan Annas berjaya dunia akhirat #AnnasSayangMak ❤️🌸
Read more
Ingat lagi tak belle ada post di instagram cerita macam mana belle pregnant Umar Khalif? Siapa nak ...
Media Removed
Ingat lagi tak belle ada post di instagram cerita macam mana belle pregnant Umar Khalif? Siapa nak baca boleh scroll bawah. Dalam tu belle ada cerita pasal belle makan chlomid dan carl makan madu special dari turki kawan dia bagi. Disebabkan result yg bagus dari a few orang yg makan, @carlsamsudin ... Ingat lagi tak belle ada post di instagram cerita macam mana belle pregnant Umar Khalif? Siapa nak baca boleh scroll bawah. Dalam tu belle ada cerita pasal belle makan chlomid dan carl makan madu special dari turki kawan dia bagi. Disebabkan result yg bagus dari a few orang yg makan, @carlsamsudin trus rasa nak jual madu ni tapi kat malaysia takda. So dia terus contact orang turki ni utk bawa masuk msia. Alhamdulillah setelah 7-8bulan proses ( utk dpt kelulusan kkm apa semua tu ) last week 'Madu Cinta' ni dah berjaya masuk ke warehouse @seribeautyofficial! Tapi first batch cuma bawa 2000pcs je tapi tak sangka dlm 3hari dah habis now stock totally dah licin di warehouse. InsyaAllah stock baru akan sampai dalam next week ni dgn kuantiti lebih lagi
.
Madu cinta ni bagus utk hubungan suami isteri esp mereka yg cuma utk dapatkan zuriat. Kita usaha Allah swt yg menentukan. InsyaAllah! Siapa nak, boleh komen 'nakk! dekat bawah dan DM Instagram @carlsamsudin NOW! untuk booking! Nanti Carl dan team akan cuba contact anda. Stock kalau habis kena tunggu seminggu dua baru ada balik sebab import dari Turki so kena cepat2 book sementara stok baru akan smpai ni! 😘
Read more
Dila Seorang suri rumah .. Mempunyai anak .. Sebatang kara .. hanya menunggu gaji suami je .. jika ...
Media Removed
Dila Seorang suri rumah .. Mempunyai anak .. Sebatang kara .. hanya menunggu gaji suami je .. jika suami tak dapat gaji .. masa tu lah rasa sakit sangat.. sapa yang akan bantu kita .. akan nak menyusahkan ibu bapa kita .. sepatutnya kita yang beri ibu bapa kita duit bukan kita mintak mereka duit. . Jika ... Dila Seorang suri rumah .. Mempunyai anak ..
Sebatang kara .. hanya menunggu gaji suami je .. jika suami tak dapat gaji .. masa tu lah rasa sakit sangat.. sapa yang akan bantu kita .. akan nak menyusahkan ibu bapa kita .. sepatutnya kita yang beri ibu bapa kita duit bukan kita mintak mereka duit.
.
Jika menunggu hari demi hari fikir nasib nak berubah duduk menanggung sedih yang tak beri makna apa2 baik dila buat kerja dari rumah yang tidak perlu keluar pagi balik malam macam kerja makan gaji dulu..
.
Kalau nak diceritakan kisah perit dulu sangat meluka hati.. dari ada rumah sewa ... terus duduk dengan mama .. barang2 rumah dijual borong kerana perlukan duit buat belanja susu dan pampes anak2...kosong tau dila kosong nasib baik ada mama boleh tumpang berteduh.. perit sangat nak diceritakan kisah yang dila tempuh.. tapi siapa yang tau menangis air mata darah pun tak akan mengubah apa2..
.
Dengan azam yang kuat.. dila kumpul duit untuk menjadi Ahli Shaklee hanya rm75 je seumur hidup.. boleh mengubah hidup dila.. dila mampu beri mama duit belanja 1k dulu rm100 pun tak pernah hulur .. boleh beli perabut rumah.. dan di penghujung gst dila dapat buktikan pada anda semua yang shaklee banyak membantu .. dengan shaklee dila boleh dapat kereta.. 100%Shaklee tau boleh guna slip bonus tau shaklee jangan ingat shaklee ni tak boleh pakai ya .. tak ada simpanan apa2 pun
.
Shaklee bisnes yang lama di muka bumi Allah SWT ni 65tahun yang tak pernah menghampakan pemberian bonus.. setiap bulan tak pernah miss bonus.. MASYAALLAH beruntung sangat siapa yang berada dunia shaklee.. membantu orang sakit menjadi sihat.. Yang paling teruja.. dila amalkan shaklee jugalah berat dila hilang 30kg.. .
#ALHAMDULILLAH
#Rezeki_ALLAHTAALA_Sungguh_Luar_Biasa
#Rajin_DOA #Rajin_Sedekah
#Segalanya_Datang_Dari_Allah_Kita_Hanya_BerusahaSertaBerdoa .
Jom la mengubah hidup join shaklee bersama dila kerana Gst Sangat menggangu duit belanja kita sekarang.. dila akan bantu anda berjaya sama macam dila.. IN SHAA ALLAH.
ALLAH MAHA MEMBERI.. kerana dalam bidang perniagaan terdapat SEMBILAN PERSEPULUH SUMBER REZEKI
.
KAKDILA SAYA NAK JOIN SHAKLEE SEKARANG!!!
Hubungi #0135112648 Dila
Read more
INILAH KHABAR GEMBIRA BAGI ORANG YANG ISTIQOMAH DI JALAN HAQ . . “Sesungguhnya orang-orang yang ...
Media Removed
INILAH KHABAR GEMBIRA BAGI ORANG YANG ISTIQOMAH DI JALAN HAQ . . “Sesungguhnya orang-orang yang berkata, “Rabb kami adalah ALLAH,” kemudian mereka meneguhkan pendirian mereka, maka malaikat-malaikat akan turun kepada mereka (dengan berkata), “Janganlah kamu merasa takut dan janganlah ... INILAH KHABAR GEMBIRA BAGI ORANG YANG ISTIQOMAH DI JALAN HAQ .
.
“Sesungguhnya orang-orang yang berkata, “Rabb kami adalah ALLAH,” kemudian mereka meneguhkan pendirian mereka, maka malaikat-malaikat akan turun kepada mereka (dengan berkata), “Janganlah kamu merasa takut dan janganlah kamu bersedih hati; dan bergembiralah kamu dengan (memperoleh) surga yang telah dijanjikan kepadamu. Kamilah pelindung-pelindungmu dalam kehidupan dunia dan akhirat; di dalamnya (surga) kamu memperoleh apa yang kamu inginkan dan memperoleh apa yang kamu minta. Sebagai penghormatan (bagimu) dari (Allâh) Yang Maha Pengampun, Maha Penyayang”.
[Fushshilat/41:30-32]
.
.
ISTIQOMAH
Jika lelah kamu boleh sesekali berhenti. Tapi JANGAN pernah sesekali berfikir untuk kembali lagi kebelakang kerana jalan menuju IMPIAN tidak mempunyai jalur untuk berputar balik. .
“Semua perbuatan tergantung niatnya, dan (balasan) bagi tiap-tiap orang (tergantung) apa yang diniatkan”.
.
.
Barangsiapa niat hijrahnya KERANA ALLAH dan Rasul-Nya, maka hijrahnya adalah kepada Allah dan Rasul-Nya. Barangsiapa niat hijrahnya karena DUNIA yang ingin digapainya atau karena seorang perempuan yang ingin dinikahinya, maka hijrahnya adalah kepada apa dia diniatkan.”
(HR.Bukhari : 52)
.
.
Semoga kita semua tergolong dalam kalangan Istiqomah yang berjaya menggapai Syurga Allah. Aminnnn... 🙏🏻
Salam Jumaat! .
.
#mayAllahguideusright❤️
Read more
 #Repost @nurhelizahelmi (@get_repost) ・・・ . RAYUAN WAKAF VAN AMBULANS & BEKALAN UBATAN UNTUK ...
Media Removed
#Repost @nurhelizahelmi (@get_repost) ・・・ . RAYUAN WAKAF VAN AMBULANS & BEKALAN UBATAN UNTUK BANTUAN KECEMASAN SYRIA APRIL 2018 --------------- 5 buah ambulance yang diwakafkan oleh sahabat semua pada 2016 lalu sedang beroperasi 24jam 7hari membawa mangsa serangan bom dan laporan ... #Repost @nurhelizahelmi (@get_repost)
・・・
.
RAYUAN WAKAF VAN AMBULANS & BEKALAN UBATAN UNTUK BANTUAN KECEMASAN SYRIA APRIL 2018
---------------
5 buah ambulance yang diwakafkan oleh sahabat semua pada 2016 lalu sedang beroperasi 24jam 7hari membawa mangsa serangan bom dan laporan menyebut ribuan sudah berjaya dipindah dan diselamatkan. Purata 80 pesakit berjaya dipindahkan oleh sebuah ambulance MAPIM sehari. 70% adalah kes kritikal yang perlukan kepantasan dan bantuan terus di dalam ambulance. Lebih dari itu, kesemua ambulance wakaf MAPIM Malaysia ini digunakan oleh doktor sukarelawan dunia untuk merawat pesakit . Besarnya jasa orang yang menjadi pewakaf
.
Hanya RM5,000 untuk satu bahagian wakaf
dan anda berupaya menyelamat ribuan nyawa saudara Syria. MAPIM perlu 100 bahagian untuk beli 5 buah ambulance tambahan beserta bekalan ubat-ubatan yang terdesak
.
Ikuti liputan media massa berkenaan operasi van ambulance rescue syria menerusi laman www.tabungsyria.com
.
Team Rescue Syria perlu TAMBAHAN 5 buah ambulance lagi bagi menampung kes kecemasan yang terlalu banyak serta menjadi mobile klinik, Pharmacy dan melakukan Emergency Transfer serta merawat pelarian baru. Saya akan masuk ke syria pada 10hb April ini untuk penghantaran bantuan kecemasan, membina khemah dan koordinasi ambulance serta ubatan terdesak
----------------------------------------
2 CARA UNTUK WAKAF AMBULANCE SYRIA KE DANA BANTUAN KECEMASAN RESCUE SYRIA (MAPIM)
----------------------------------------
1. Saudara yang prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan secara online (FPX):
.
INFAQ SEKARANG ▶️ https://tabungsyria.com/wakafambulans
.
ATAU
.
2. Salurkan Sumbangan
Menerusi Maybank Islamic
SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM)
Akaun No : 562834636987
.
Boleh emailkan slip sumbangan kepada [email protected] atau send whatapps ke no 017-4744-030
.
@SaniArabyAlKahery
Ketua Misi Bantuan Kecemaasan Rescue Syria
Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM)
.
.
#prayforsyria #donation #mapim #sumbanganikhlas
Read more
Segala syukur dikembalikan kepada pemilik segala nikmat , Tuhan yang Maha Pengasih Maha Mulia ...
Media Removed
Segala syukur dikembalikan kepada pemilik segala nikmat , Tuhan yang Maha Pengasih Maha Mulia . # Turutan peristiwa yang berlaku minggu ini :{1} Sahabat2 sekelasku di USIM (dalam 5 orang tak silap) bergelar Alumni secara rasmi di sana. Tahniah kuucapkan . Tapi korang tak bergambar ramai2 ... Segala syukur dikembalikan kepada pemilik segala nikmat , Tuhan yang Maha Pengasih Maha Mulia .
# Turutan peristiwa yang berlaku minggu ini :{1} Sahabat2 sekelasku di USIM (dalam 5 orang tak silap) bergelar Alumni secara rasmi di sana. Tahniah kuucapkan . Tapi korang tak bergambar ramai2 , boleh kasi tengok ustazah Shahrum , guru kelas kita dulu .{2} Adik no. 4 berjaya naik ke pentas Dewan MUIS untuk terima sijil kecemerlangan SMU . Untunglah kami dulu jadi bahan ujikaji tahun 2010 ketika format ditukar buat pertama kali haha . Tapi kita syukuri. Begitu juga dengan sepupu kita , yang dapat gred terbaik di UPSR . Alhamdulillah . Dia sudah usahakan tapi Allah yang tentukan . Jangan risau , kalian berdua masih terlalu awal. Terus usaha.{3}Anak murid kita (5 orang jak) di peringkat SRU mencapai kejayaan termanis kita kira (dapat Jayyid Jiddan semuanya) . Sekalipun keras2 kepala sikit (ni untuk sorang tu jak) tapi alhamdulillah . Kenangan sungguh mengajar di bumi Madrasah Darul Hikmah , Tg. Batu Tengah .

Dan banyak kali berita2 manis , yang berlaku minggu ini yang kita pun terlepas pandang , kita ucapkan Tahniah dan semoga maju jaya .
#Di sini kita masih terkakai2 dengan deretan peperiksaan dan bahas haha. Doakan kita berjaya juga macam awak semua.
Read more
Tak sia sia hahah. Burn teruk dulu sebab main memanah and tarian . Time ni memang zaman kegemilangan ...
Media Removed
Tak sia sia hahah. Burn teruk dulu sebab main memanah and tarian . Time ni memang zaman kegemilangan la haha sebab dapat peserta terbaik keseluruhan daerah sepang and penari terbaik dekat labuan peringkat kebangsaan antara SBP.Kalau bab akademik alin suka maths , masa SPM Modern Maths ... Tak sia sia hahah. Burn teruk dulu sebab main memanah and tarian . Time ni memang zaman kegemilangan la haha sebab dapat peserta terbaik keseluruhan daerah sepang and penari terbaik dekat labuan peringkat kebangsaan antara SBP.Kalau bab akademik alin suka maths , masa SPM Modern Maths je dapat A+, yang lain ke laut😂
.
Btw alin nak bagi kata kata semangat. Dari sekolah alin dah biasa kena ejek , mafia, pontianak ha semua keluar. Tapi alin jenis jalan buat tak tahu je. Alin just buat kerja alin. Alin bersukan waktu petang and lewat malam baru dapat study or maybe time prep malam. Alin akan focus dekat subjek yang alin boleh score like maths, pendidikan islam, bm and sejarah. Subjek basic. And then yang selebihnya macam bio, physics, chem and addmaths, alin kena jumpa cikgu . So thank you so much to them, thank you a lotttt sebab dari failed selalu sampai lulus semua. Ada B+ and C . Alin takda la straight A’s time SPM, but PMR and UPSR je. Apa apa pun belajar je bersungguh sungguh bukan sebab nak kata orang bodoh and angkuh sombong, tapi untuk banggakan mak ayah dan diri sendiri. Awak berjaya or gagal ke bukan untuk diorang yang lain, yang penting mak ayah awak dan diri awak. Awak yang akan hadap paper , bukan diorang. So adik adik sekolah yang dm pasal kena palau or pasal cinta, macam mana sekali pun cuba focus. Kalau tak boleh dengan kawan, jangan segan jumpa cikgu. Abiskan masa after sekolah dengan diorang, dapatkan tunjuk ajar dan nasihat daripada mereka. In sha Allah semua dipermudahkan😉 sebulan atau seminggu sebelum peperiksaan bersihkan hati dari hasad dengki or persengketaan, minta maaf dengan ibu bapa, cikgu cikgu dan rakan rakan. Selalu buat solat hajat . Lastly niat dengan betul. #readwhatsonmytee #smile #camdee0913 (tag kawan kawan korang yang mungkin perlukan semangat dan tips)
Read more
Salam 1stRamadhan sahabat2 semua yg dikasihi... jom kita merebut peluang<span class="emoji emoji2764"></span>️ *DAHSYATNYA DOA ...
Media Removed
Salam 1stRamadhan sahabat2 semua yg dikasihi... jom kita merebut peluang️ *DAHSYATNYA DOA SEBELUM BERBUKA PUASA* Ada suatu waktu yang mustajab untuk berdoa, dimana doa tersebut tidak akan ditolak oleh Allah SWT, yaitu berdoa saat menjelang berbuka puasa dan menjelang makan sahur Tetapi ... Salam 1stRamadhan sahabat2 semua yg dikasihi... jom kita merebut peluang❤️
*DAHSYATNYA DOA SEBELUM BERBUKA PUASA*
Ada suatu waktu yang mustajab untuk berdoa, dimana doa tersebut tidak akan ditolak oleh Allah SWT, yaitu berdoa saat menjelang berbuka puasa dan menjelang makan sahur
Tetapi sayangnya banyak kaum muslimin tidak mengetahuinya atau tahu tapi mengabaikannya.
Di Mekkah dan Madinah, satu jam sebelum azan maghrib orang-orang sudah menadahkan tangan ke langit berdoa untuk kemudahan dari segala hajat, baik hajat dunia mau pun akhirat, mereka berdoa dengan syahdu sepenuh keyakinan, sampai-sampai air mata mereka mengalir deras
Kesalahan yang dilakukan kaum muslimin ialah dengan menyibukkan diri pada waktu yang sangat mustajab ini dengan cara sibuk bersiap utk berbuka menjelang azan maghrib kemudian berkumpul menghadapi hidangan berbuka dan mereka sudah merasa cukup dengan hanya membaca "Allahuma lakasumtu... atau dzahaba zhoma'u padahal hanya mencakupi maknanya berupa ucapan syukur sahaja.
Nabi SAW :
“Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika saat berbuka ada doa yang tidak ditolak” (HR Ibnu Majah)
Ketika kita sibuk-sibuk menyediakan juadah berbuka pastikan kita spare sedikit masa, sekitar 3-5 minit sebelum masuk waktu berbuka, untuk menadah tangan berdoa kepada Allah SWT.
Ayuh kita amalkan doa ringkas ini setiap kali kita berbuka puasa
Cadangan doa ini sebagai panduan sahaja..... boleh diubah mengikut hajat masing
Cadangan doa ketika berbuka puasa
1. Bertambah iman
2. Sihat tubuh badan
3. Mati yang baik.
4. Murah rezeki.
5. Anak soleh.
6. Keluarga bahagia.
7. Rahmat Allah.
8. Jauh azab kubur.
9. Lapang dada.
10. Kekalkan iman.
11. Ampunkan dosa.
12. Anak2 berjaya.
13. Perniagaan yg diberkati.
14. Jauhi segala penyakit.
15. Ibadat diterima.
16. Mudah segala urusan.
17. Diterima taubat.
18. Lapangkan kubur.
19. Mudah bayar hutang.
20. Lailatulqadar.
21. Syafaat Nabi SAW.
22. Syurga Firdaus.
23. Jauhi neraka.
24. Terima kitab tgn kanan.
25. Selamat meniti Sirat.
26. Selamat fitnah Dajal.
27. Ketenangan hati.
28. Doa ibubapa.
29. Keluarga yg dirikan solat.
30. Diterima puasa Ramadhan
Semoga memberi manfaat buat semua.❤️❤️😘
Read more
<span class="emoji emoji1f339"></span>Testimoni Karisma Cosmetic JERAWAT KRONIK<span class="emoji emoji1f339"></span> Soalan2 yg custmer akn tnya<span class="emoji emoji1f447"></span><span class="emoji emoji1f447"></span><span class="emoji emoji1f447"></span> Nah sis bg bukti ...
Media Removed
Testimoni Karisma Cosmetic JERAWAT KRONIK Soalan2 yg custmer akn tnya Nah sis bg bukti pengguna yg dah berjaya guna skincare Karisma Cosmetic BOLEH PERCAYA KE???🤔 Betul ke boleh percaya produk karisma tu?? Ada ke orang pakai?? Amboi amboi amboiii. Soalan diaa. Kenapa perlu ... 🌹Testimoni Karisma Cosmetic JERAWAT KRONIK🌹

Soalan2 yg custmer akn tnya👇👇👇
Nah sis bg bukti pengguna yg dah berjaya guna skincare Karisma Cosmetic

BOLEH PERCAYA KE???🤔 Betul ke boleh percaya produk karisma tu?? Ada ke orang pakai?? Amboi amboi amboiii. Soalan diaa. Kenapa perlu percaya dan perlu try produk karisma ni sebab?

1. Lulus KKM. semua produk bernotifikasi
2. Testimoni beribu-ribu. Setiap hari berpuluh2 testimoni berjaya dari customer
3. Kalau tak berkesan manakan pulak setiap hari lebih dari 10 000 kotak terjual sehari.
4. Sekali guna dah tak nk yg lain uollss.

Pasti...Chantikkk Sangattt!!!
Read more
Alhamdullilah sambutan makin lama makin happening. Ramai kan sistur2, mommy2 yang inginkan iron ...
Media Removed
Alhamdullilah sambutan makin lama makin happening. Ramai kan sistur2, mommy2 yang inginkan iron philips viral ni. Model terbaru warna cantik. Market price almost RM1.6k yup. Dengan akak jimat beratus. Manyak murah. Harga berbeza kualiti sama _ Free delivery. Takyah susah-susah ... Alhamdullilah sambutan makin lama makin happening. Ramai kan sistur2, mommy2 yang inginkan iron philips viral ni. Model terbaru warna cantik. Market price almost RM1.6k yup. Dengan akak jimat beratus. Manyak murah. Harga berbeza kualiti sama

_
Free delivery. Takyah susah-susah ke kedai nak beli, pergi kedai satu cerita, nak sumbat dalam kereta satu cerita. Besar gedabak iron board too. FREE postage lagi FREE iron board lagi. Worth RM400+ iron board too. Just sampai masa, abam posmen hantar rumah korang terus. Korang senyum je

_
Akak dah pakai sebab to akak berani share. Bende ni sekali gosok je. Korang gosok bahagian depan, bahagian belakang tak perlu gosok dah. Nak2 nak gosok baju kerja, baju sekolah anak-anak. Memang faham sangat-sangat sister2 dan mommy2 semua

_
Jadi akak memang niat baik nak tolong korang dapat iron philips viral ni. Boleh join kutu serendah RM100 je dengan akak. Trusted ibu kutu yup 🧕🏻. So jangan bimbang. Ada 4 pilihan bayaran yang korang boleh pilih. Paling rendah RM100 to

_
Benda yang korang takkan menyesal beli sebab macam upah orang gaji. Kerja lagi cepat. Lagi senang. Isu hangit terbakar berjaya dikurangkan 100% dengan teknologi baru iron viral ni. Tak perlu adjust2 suhu

_
Tingal tekan dan gosok. Memang takkan menyesal sister2 and mommy2 semua. Hubby2 kalau rasa sayang bini mehlah beli wak suprise untuk isteri2 tersayang

_
Boleh DM akak or komen dekat bawah NAK or lagi cepat tekan je link whatsapp dekat atas. Terus cakap nak join kutu. Saya serious nak iron to

_
Okay. Cepatt joinnn
Read more
JDT TIADA TANDINGAN - @hasnizam_uzir. : Jaringan pada minit ke-83 oleh Safawi Rasid mengesahkan ...
Media Removed
JDT TIADA TANDINGAN - @hasnizam_uzir. : Jaringan pada minit ke-83 oleh Safawi Rasid mengesahkan kemenangan 2-1 Johor Darul Ta'zim (JDT) ke atas Perak dan kemenangan itu juga mengesahkan JDT selaku juara Liga Super 2018. Ini merupakan kejuaraan yang kelima berturut-turut daripada ... JDT TIADA TANDINGAN - @hasnizam_uzir.
:
Jaringan pada minit ke-83 oleh Safawi Rasid mengesahkan kemenangan 2-1 Johor Darul Ta'zim (JDT) ke atas Perak dan kemenangan itu juga mengesahkan JDT selaku juara Liga Super 2018. Ini merupakan kejuaraan yang kelima berturut-turut daripada JDT dalam saingan Liga Super.
:
Ia juga mencatat sejarah dalam bola sepak Malaysia apabila berjaya bersama kelab-kelab terbaik Asia dalam kejohanan yang sungguh berprestij di Asia iaitu Liga Juara-juara Asia (ACL). Tahniah kepada pemain-pemain JDT, pengurusan dan penyokong yang telah memberi sepenuhnya jiwa dan raga mereka untuk pasukan yang mereka sayangi ini.
:
Inilah kejayaan yang penuh bermakna kepada pengurusan JDT terutama kepada Tunku Ismail Sultan Ibrahim apabila berjaya merangka perancangan pasukan dengan baik. Mengikut statistik perlawanan Liga Super yang baru mencecah 18 perlawanan, JDT telah berjaya memenanginya 15 daripadanya dan yang menariknya, jumlah bolos yang begitu kecil hanya 7 gol berbanding jaringan yang dilakukan oleh JDT 37 gol walaupun masih berbaki empat perlawanan.
:
Walaupun kita semua tahu pada pertengahan saingan Liga Super banyak perkara yang berlaku dalam pasukan JDT, namun ia berjaya ditangani dengan baik oleh Tunku Ismail. Sementara kepada pengendali JDT, Raul Longhi, inilah kejuaraan yang penuh dramatik dalam kerjayanya sebagai seorang jurulatih dimana sebelum ini beliau hanya memainkan peranan sebagai orang ke 2 dalam pasukan JDT tetapi kali ini berbeza kerana beliau sebagai ketua jurulatih apabila mengantikan Ulisses Morais yang meletakan jawatan.
:
Kepada pemain-pemain JDT raikanlah kejayaan yang penuh bermakna ini dengan rasa megah kerana anda telah membawa satu sejarah yang tidak boleh dipadam dan itulah sejarah JDT yang suka membuka buku lebaran baharu untuk dicatat dan dikenang. Tahniah sekali lagi kepada JDT.
Read more
Awak ada masalah kulit? Dah cuba macam macam produk, supplemen, skincare tapi tak menjadi pun. ...
Media Removed
Awak ada masalah kulit? Dah cuba macam macam produk, supplemen, skincare tapi tak menjadi pun. Orang lain memang takkan faham apa yang kita rasa. Diorang tak tahu kita dah cuba semua benda, tapi tak berjaya!. . Kadang kadang tu sedihlah jugak bila pergi mana mana then ada orang tegur "eh, ... Awak ada masalah kulit? Dah cuba macam macam produk, supplemen, skincare tapi tak menjadi pun. Orang lain memang takkan faham apa yang kita rasa. Diorang tak tahu kita dah cuba semua benda, tapi tak berjaya!.
.
Kadang kadang tu sedihlah jugak bila pergi mana mana then ada orang tegur "eh, kenapa dengan muka kau? Tak sakit ke? Tak pernah dirawat ke?"
.
Tapi tak boleh jugak nak salahkan diorang. Sebab diorang curious je. Diorang tak tahu apa yang kita rasa and apa yang telah kita lakukan untuk merawat kulit muka kita.
.
Okay kalau awak ada masalah kulit memang akak serious nak tolong awak. Ni akak memang serious. Bukan main main. Tu pun kalau awak serious nak berubah. Awak serious nak pulihkan masalah kulit awak.
.
Actually, ramai tau orang yang ada masalah kulit, yang membezakannya is teruk atau tak teruk je. Tapi kalau tak teruk tu, tak pelik kalau melarat sampai susah nak dipulihkan lagi.
.
Nak hilangkan jerawat, jeragat, parut , sunburn boleh whatsapp je akak 😁 insyaAllah kita buat sampai jadi.

Uniknya TWC ni sebab sambil mencerahkan dan merawat kulit, TWC ni ada fungsi DETOKS. so, awak rasa membazir tak duit kalau beli supplemen 3 in 1?.
.

Nanti akak akan guide awak ya😉 .
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
CUKUP-CUKUPLAH PANGGIL AKU SI PENDEK- ======================== @gallerystoreofficial @gallerystoreofficial ...
Media Removed
CUKUP-CUKUPLAH PANGGIL AKU SI PENDEK- ======================== @gallerystoreofficial @gallerystoreofficial . Orang yang dah tinggi memang la tak rasa apa yang kami rasa.. .apakah lagi yang selalu mengejek dan menggelar orang pendek macam aku ni dengan gelaran "katik","bantut","ketot" ... CUKUP-CUKUPLAH PANGGIL AKU SI PENDEK-
======================== @gallerystoreofficial
@gallerystoreofficial .
Orang yang dah tinggi memang la tak rasa apa yang kami rasa..
.apakah lagi yang selalu mengejek dan menggelar orang pendek macam aku ni dengan gelaran "katik","bantut","ketot" dan macam-macam lagilah..ini sememangnya memberi tekanan emosi dan perasaan..tahap keyakinan diri menjadi rendah dan malu berhadapan dengan orang ramai.. Betul..ini semua urusan Yang Maha Esa tapi kalau lah ada jalan agar aku boleh tampil lebih yakin dan tidak lagi jadi bahan lawak rakan-rakan apa salah nya mencuba..asalkan halal,selamat dan berkesan.

Sampai lah rakan kenalkan produk Tiens yang sememangnya sudah meletop di Indonesia, Pakistan,India,China,Uk dan serata dunia.Alhamdulillah kurang seminggu tinggiku naik sejengkal..seluar pun dah nampak senteng.. Produk Tiens sudah sejak 1995 di 200 lebih buah negara, kebaikan kalsium nya sangat tersohor hingga di gelar 'Kalsium ajalb dunia' sehingga dapat menyembuhkan masalah tulang malah meninggikan badann..Luar biasa

Jangan risau ia di iktiraf Halal dan selamat..ratusan testimoni berjaya kami di album malah anda boleh search sahaja info Tiens di internet.
Apa tunggu lagi.. whatshap : Whatshap : +60166028456
#tiensmalaysia #ubattinggi #quputeh #perlaking #qurose #naktinggi #ketot #rendah #kasut #sabunmadu #Heightupmalaysia #johorbahru #dataranmerdeka
Read more
STAY STRONG Sebagai salah seorg kawan, ahli, famili Rentas Adv, rasa terpanggil untuk menyuarakan ...
Media Removed
STAY STRONG Sebagai salah seorg kawan, ahli, famili Rentas Adv, rasa terpanggil untuk menyuarakan pendapat aku sendiri tentang isu yang tular baru ni. Isu ropeswing yang konon nya membahayakan nyawa kanak-kanak yang terjun bersama bapak diorg tempoh hari. Calculation dah dibuat, ... STAY STRONG

Sebagai salah seorg kawan, ahli, famili Rentas Adv, rasa terpanggil untuk menyuarakan pendapat aku sendiri tentang isu yang tular baru ni. Isu ropeswing yang konon nya membahayakan nyawa kanak-kanak yang terjun bersama bapak diorg tempoh hari.

Calculation dah dibuat, safety check dah diambil kira dari segala aspek, famili pun ok nak buat takde paksaan dan Alhamdulillah takde apa yang berlaku cuma adalah golongan manusia ni yang ada saja masalah di mata mereka.

Nak cerita panjang lebar pasal tali mmg aku tak pandai tapi aku yakin kawan2 aku semua dah buat langkah yang terbaik nak menghindarkan dari tragedi buruk berlaku. Of course lah main dengan nyawa orang kot. Tambahan pulak buat full time, sah2 tu periuk nasi diorang.

Nasihat aku dekat makcik pakcik bawang dekat luar sana, berhenti la mengecam mengutuk memaki orang, ambik konsep mudah jer. Ko tak suka, ko buat bodoh dah la. Ko tak boleh paksa orang tak suka mcm ko juga. Kalau bagi fakta pasal risiko tu fine aku boleh terima ni rata2 kecam takde fakta pun. Cakap berdasarkan emosi jer. Ko takut terjun cakap jer lah. Kahkah

Akhir kata untuk team Rentas Adv Ropeswing khususnya, jgn give up. Nak berjaya kena hadap la bawang2 busuk ni. Korang dah jauh ke hadapan sgt sbb tu diorang susah nak brain benda2 macam ni. Stay positive and move forward!! #rentasropeswing
#rentas_adventures
#nevergiveuprentas
Read more
ا سلام عليكم ورحمة الله وبركاته ' ' Korang berjaya sehingga hari ni, bukan semata-mata sebab ...
Media Removed
ا سلام عليكم ورحمة الله وبركاته ' ' Korang berjaya sehingga hari ni, bukan semata-mata sebab usaha korang sangat pun.. ' Tapi faktor yang paling banyak membantu korang berjaya sehingga hari ni antaranya, ' 1. Doa mak ayah korang. 2. Doa ramai manusia untuk korang kesan daripada ... ا سلام عليكم ورحمة الله وبركاته
'
'

Korang berjaya sehingga hari ni, bukan semata-mata sebab usaha korang sangat pun..
'
Tapi faktor yang paling banyak membantu korang berjaya sehingga hari ni antaranya,
'
1. Doa mak ayah korang.
2. Doa ramai manusia untuk korang kesan daripada korang tolong mereka.
'
Sama ada orang miskin yang lapar korang bagi makan,
sama ada anak yatim yang kesunyian, korang usap kepala mereka.
sama ada kawan korang yang susah, korang mudahkan urusan dia.
sama ada motor orang rosak tepi jalan, korang tolong tolak pergi bengkel.
sama ada korang bagi kucing makan.
dan banyak lagi.
'
Kesimpulannya,
'
Jangan berlagak sangat bajet korang berjaya hari ni semua hasil daripada daki peluh korang.
'
Boleh jadi ia sebab doa orang lain. Jadi jangan pernah ambil ringan untuk buat baik. Buat je baik walaupun hanya bagi makanan pada kucing kat kedai mamak.
'
p/s : dan sebab paling utama of course sebab Allah yang tolong kita semua.
Read more
Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki ...
Media Removed
Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki yang tertulis untuk Cikpuan yang terpilih. Bukan 10. Bukan 30. Tetapi 44 orang pemenang for #MCCootd Raya 2018. Sempena dengan tahun baru 1440h, kami hadiahkan kepada 44 orang merasa ... Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki yang tertulis untuk Cikpuan yang terpilih.

Bukan 10.
Bukan 30.
Tetapi 44 orang pemenang for #MCCootd Raya 2018.

Sempena dengan tahun baru 1440h, kami hadiahkan kepada 44 orang merasa jadi pemenang tahun ni. Paling ramai dalam sejarah MCC.

Ada nampak gambar sendiri di atas? Boleh terus DM kami untuk kami maklumkan apakah hadiah misteri itu.

Kesemua pemenang akan Tim IG kami hubungi esok insyaAllah.

Tahniah kepada semua. Bagi yang tak berjaya jangan berduka, kami doakan Cikpuan semua yang dah join #MCCootd contest diberi limpahan rezeki halal yang luas lagi tiada sempadan. Ameeen! You are all winners in our eyes!

Kami suka!

#MCCLoyalFans
#MCCRaya2018
#MCCClassyRaya
#AllAboutMCC
Read more
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! <span class="emoji emoji1f624"></span> terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY <span class="emoji emoji1f640"></span> . GIVEAWAY ...
Media Removed
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY . GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY . saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw . #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul ... Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! 😤 terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY 🙀
.
GIVEAWAY
GIVEAWAY
GIVEAWAY .
saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmaramirulBagiPercumaiPhone6Lah
.
saya nak bagi iPhone 6+ duit tak cukup pula nak keluarkan MODAL 😅 jadi saya mampu kasi PERCUMA iPhone 6 Gold 64GB sahaja, yang penting PERCUMA gila kau tak nak! harga pon masih riban riban bukan sehengget dua hengget kan! hahahaha gila siapa tak nak! 😎
.
Kami akan umumkan pemenang give away ni okay bagi semua orang rasa permainan ni. Keep on following us and get a chance to WIN.
.
Pemenang akan diberitahu apabila followers dari kami @amaramirul_ ia mencecah 100k.

Pemenang akan di pilih secara RANDOM bukan ikut banyak LIKE, sebab kesian orang yang biasa tak mempunyai banyak LIKE/FOLLOWERS kan! jadi saya akan adil buat semua orang boleh join contest ini.
.
JADI PEMENANG ADALAH RANDOM AKAN DI PILIH .
CARA-CARA ANDA PERLU LAKUKAN :
.
FOLLOW INSTAGRAM @amaramirul_ REPOST ATAU SCREEN SHOT GAMBAR INI, UPLOAD DI ACC. IG ANDA (lagi banyak anda repost dan upload peluang untuk anda menang lebih tinggi dari orang lain)
TAG SEBANYAK 5-10 RAKAN ANDA DAN LEBIH RAMAI LAGI BAGUS!
JANGAN TAG ARTIS KALAU TIDAK ANDA AKAN DI GAGALKAN KERANA TIDAK MEMENUHI SYARAT-SYARAT INI
JANGAN LUPA LETAK HASHTAG #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirulBagiPercumaiPhone6La
Jangan sesekali PRIVATE akaun instagram anda.
SEMOGA BERJAYA.
.
SAYA SENTIASA AKAN UPDATE MENGENAI GIVEAWAY INI
.
.
.
Yang Benar Sebenar Benarnya
@amaramirul_ .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirul_BagiPercumaiPhone6Lah
Read more
Regrann from @jom_dakwah - Walau result kita teruk, jangan sedih. Sebab tu rezeki kita. Mungkin ...
Media Removed
Regrann from @jom_dakwah - Walau result kita teruk, jangan sedih. Sebab tu rezeki kita. Mungkin Allah bagi rezeki dari sudut lain pulak. Allah dah susun cantik2 kisah hidup kita. Allah bagi bukan saja2 tapi ada sebabnya yang kita tak tahu. . Boleh jadi Allah nak selamatkan awak dri perasaan ... Regrann from @jom_dakwah - Walau result kita teruk, jangan sedih. Sebab tu rezeki kita. Mungkin Allah bagi rezeki dari sudut lain pulak. Allah dah susun cantik2 kisah hidup kita. Allah bagi bukan saja2 tapi ada sebabnya yang kita tak tahu.
.
Boleh jadi Allah nak selamatkan awak dri perasaan bangga ke kalau dapat result cemerlang. Yakin dengan pencaturan Allah. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.
.
Result cemerlang pun belum tentu dapat belajar jauh2. Dapat kerja esok2. Ramai je yg habis phd duk merempat je kat rumah. Tempat kita belajar bukan berdasarkan pada result cemerlang atau tak. Tapi sebab rezeki yang dah tertulis untuk kita.
.
Dan boleh jadi jugak Allah tak nak awak jauh dengannya. Sebab mana tahu kalau awak berjaya, pastu masuk u bagus2 then busy sangat dengan assignment sampaikan awak jarang berinteraksi dengan Allah.
.
Mungkin tu tandanya Allah nak kita makin dekat denganNya. Allah tak mahu kehilangan kita. Ingat jugak walau berjaya manapun kita jangan sesekali tinggal Allah.
.
Utamakan Allah dalam setiap perkara. Dekatkan diri dengan Allah, in sha Allah awak akan lebih berjaya dari apa yang awak ada sekarang.
.
Saya tahu semua nak berjaya kan. Dan semua orang tak nak gagal. Tapi kita kena ingat, gagal tu adalah proses untuk berjaya.
.
Teruskan usaha. Jangan pernah futur dalam mengejar cita2. Dan ingat selalu kata2 ni, biarlah kita gagal di dunia, asalkan kita menjadi orang yang paling berjaya di akhirat.
.
.
(Caption ditaja oleh @jombuku "Semusim Di Mahsyar" Novel Islamic Terbaik MPH2017 -Best Seller Of The Year- MPH Bookstore, segera dapatkan)
.
#share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy - #regrann
Read more
 #Repost @mirafilzah_ ・・・ Baiklah kita cuba! <span class="emoji emoji270a"></span><span class="emoji emoji270a"></span><span class="emoji emoji270a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span> #Repost @carlsamsudin with @repostapp.
・
Saya ...
Media Removed
#Repost @mirafilzah_ ・・・ Baiklah kita cuba! #Repost @carlsamsudin with @repostapp.
・
Saya jawab orang tanya saya perihal macamana nak memajukan perniagaan. Saya hanya tanya 3 perkara sahaja dulu: 1. Adakah anda bangun awal pagi? 2. Adakah anda solat? 3. Adakah anda bersedekah? Kalau ... #Repost @mirafilzah_
・・・
Baiklah kita cuba! ✊✊✊😊 #Repost @carlsamsudin with @repostapp.
・
Saya jawab orang tanya saya perihal macamana nak memajukan perniagaan. Saya hanya tanya 3 perkara sahaja dulu:

1. Adakah anda bangun awal pagi?
2. Adakah anda solat?
3. Adakah anda bersedekah?

Kalau dia tidak memenuhi 3 perkara tersebut, saya suruh dia penuhkan syarat-syarat itu dahulu baru kita berjumpa kembali.

1. BANGUN PAGI

Mulakan hari anda dengan bangun awal pagi. Kalau boleh join '5AM club' setiap hari dan gunakan masa pagi itu dengan sebaiknya. Jarang orang yang berjaya bangun lewat/ tengah hari .

2. SOLAT

Kalau hubungan dengan Allah tidak dijaga, bagaimana kita nak minta dengan Allah murahkan rezeki kita? Bukan customers atau boss yang bayar gaji atau bagi bonus pada kita. Itu semua dengan izin Allah. Sebab itu saya sentiasa tekankan sentisa letakkan Allah no 1. Kalau Allah tak suka jangan buat. Sekelip mata Allah boleh ranapkan hidup anda. Penuhkan solat 5 waktu. Solat Dhuha and hajat jangan dilupakan. Mintalah dengan Allah. Dia maha pemurah lagi mengasihani

3. SEDEKAH

Ini ramai yang susah nak buat. Jadi seperti Saidina Uthman RA dimana meletakkan harta di hujung jari. Mudah untuk memberi harta kepada orang lain. Mudah belanja orang makan. Mudah memberi pertolongan kepada orang lain. Mudah berkongski ilmu. Mudah segalanya kerana harta itu harta Allah. Kita medium penyampaian sahaja. Makin kita pandai menguruskan harta Allah, makin Allah yakin untuk memberi kita uruskan hartaNya yang lebih banyak. Cubalah

Boleh lakukan 3 perkara di atas ini dahulu? Jadikanya habit. Lakukan dalam masa 66 hari mengikut kajian saintifik dan anda akan terbiasa lakukanya. Tag your friend below 👇 | Sebarkan ilmu = sedekah
Read more
Assalamualaikum semua <span class="emoji emoji1f60a"></span> Ingat lagi tak giveaway yang admin buat tu? Alhamdulillah boleh tahan ...
Media Removed
Assalamualaikum semua Ingat lagi tak giveaway yang admin buat tu? Alhamdulillah boleh tahan jugak yang join tu semua semangat sangat nak menang buku ii Keluaran @tarbiahsentapofficial . Ayat semua orang Power power 😎 Tahniah buat korang semua 🤗 Agak rumit admin nak pilih pemenang ... Assalamualaikum semua 😊 Ingat lagi tak giveaway yang admin buat tu? Alhamdulillah boleh tahan jugak yang join tu semua semangat sangat nak menang buku ii Keluaran @tarbiahsentapofficial
.
Ayat semua orang Power power 😎🔥 Tahniah buat korang semua 🤗 Agak rumit admin nak pilih pemenang , hehehe.
.
So, nak umumkan pemenang giveaway hehe.. Sebelum tu, bagi yang tak terpilih as pemenang, please jgn sedih2.. InsyaAllah setiap bulan memang berhajat nak buat giveaway sbgai tanda menghargai followers yg still setia 🙈

Berdebar tak? Haha.. saja panjang2 kan sikit caption 😂 Well... kita teruskan umumkan pemenangnya.. Jeng jeng jeng... Bismillah... Tahniah buat pemegang Instagram bernama

1) @mirafifh 🔥PICKUPLINE DAKWAH
2) @tarbiah_puisi 🔥 TAUBAT YANG TERTANGGUH
3) @nrshnn_ 🔥 SURAT UNTUK ORANG PUTUS CINTA
4) @sis_ashfa 🔥 SURAT UNTUK ORANG PUTUS CINTA
.
🌸 Kepada 4 orang pemenang silaa WhatsApp admin 📲 017 9920782 atau tekan jee link di bio ig admin dan bagitahu mana satu nama ig anda 😊
.

Next month akan ada lagi giveaway InsyaAllah rezeki kita semua dah ditetapkan. Sangka baik kat Allah selalu naa 😍 Again, congrats pemenang!
.

Untuk yang tak berjaya, jangan kecewa. Anda semuanya hebat-hebat. Semuanya aktif. Cuma admin cari yang terhebat antara yang hebat. In shaa Allah akan ada lagi giveaway. Stay support @dakwah_hati. Terima kasih untuk semua yang join. Admin hargai sangat-sangat. Mungkin rezeki awak lain hari💕
.
Man jadda wa jadda💪😊
Read more
LUCK dalam BISNES . . Nak berbisnes kena ada LUCK ke? Of coz kena ada..tapi tak semua orang tahu ...
Media Removed
LUCK dalam BISNES . . Nak berbisnes kena ada LUCK ke? Of coz kena ada..tapi tak semua orang tahu LUCK apa yang perlu ada tu. . . Hati nak sangat berniga,mulut sebut suka berniaga tapi tiba-tiba rasa ada LUCK ke kalau aku berniaga? . . Lepas balik MMM minggu lepas, tersedar daripada ... LUCK dalam BISNES
.
.

Nak berbisnes kena ada LUCK ke?
Of coz kena ada..tapi tak semua orang tahu LUCK apa yang perlu ada tu. .
.
Hati nak sangat berniga,mulut sebut suka berniaga tapi tiba-tiba rasa ada LUCK ke kalau aku berniaga?
.
.
Lepas balik MMM minggu lepas, tersedar daripada lamunan... patutla ada yang berjaya ada yang tak berapa berjaya. Semuanya hasil daripada wujudkan LUCK dalam pernigaan mereka.
.
.

Jadi,sentiasa bagi tahu pada diri.
Nak berniaga kena ada
❗️Logistik yang betul iaitu circle yang betul.
❗️Faham betul-betul perniagaan apa kita tengah buat
❗️Sentiasa komit. Kalau tak orang akan cakap kita ni hangat-hangat tahi ayam(terutamanya orang melayu)...huhu..
❗️Ilmu dalam perniagaan kita. Nak berjual beli ilmu jangan lupa upgrade,hokey.
.
.
Dah ada 4 perkara atas ni,In Sha Allah perniagaan kita boleh pergi jauh.

Psst... saya suka circle ni.. semua macam dahaga ilmu. Datang dari jauh korbankan macam-macam untuk dapatkan "sesuatu" dalam hidup.
Setiap orang ada kisah tersendiri. Alhamdulillah untuk hidupku... #EmiraSyazana
#BeHappy #BeCLA
#CLAgroup
#CLAvengers
Read more
“Yeayyyy lagi 3 bulan saya dah boleh makan” katanya dengan riang. 🤣🤣🤣 . Dah 3 bulan dah anak mommy ...
Media Removed
“Yeayyyy lagi 3 bulan saya dah boleh makan” katanya dengan riang. 🤣🤣🤣 . Dah 3 bulan dah anak mommy dgn abah ni. Kejap je. Semoga terus menjadi anak yang solehah, yang mengembirakan kedua ibubapanya dan semua orang, anak yang berjaya dan pandai. . #pipitembamdandelisyaberpisahtiada “Yeayyyy lagi 3 bulan saya dah boleh makan” katanya dengan riang. 🤣🤣🤣
.
Dah 3 bulan dah anak mommy dgn abah ni. Kejap je. Semoga terus menjadi anak yang solehah, yang mengembirakan kedua ibubapanya dan semua orang, anak yang berjaya dan pandai. .
#pipitembamdandelisyaberpisahtiada
Kadang-kadang bila kita menulis tentang kebaikan seseorang, tidaklah bermaksud kita mahu membodek ...
Media Removed
Kadang-kadang bila kita menulis tentang kebaikan seseorang, tidaklah bermaksud kita mahu membodek atau nak mengampu. Bila kita menulis tentang kebaikan seseorang itu, ia umpama kita sedang mendoakan diri kita dan yang membaca dapat kebaikan tersebut serta sebagai inspirasi, which ... Kadang-kadang bila kita menulis tentang kebaikan seseorang, tidaklah bermaksud kita mahu membodek atau nak mengampu. Bila kita menulis tentang kebaikan seseorang itu, ia umpama kita sedang mendoakan diri kita dan yang membaca dapat kebaikan tersebut serta sebagai inspirasi, which ia lebih baik daripada bercerita keburukan tentang orang lain!
Ini menjawab komen seseorang tentang kenapa saya menulis tentang Tun M PM-7 beberapa hari ini. Tun tidak kenal saya tapi saya belajar banyak melihat langkah-langkah tindakan dia. Saya bukan politikus dan sentiasa tidak suka terlibat dalam politik. Cuma, anda tidak akan berpeluang melihat “drama” begini selain dalam movie. Bodoh jika tak belajar darinya. Terlalu banyak benda anda boleh belajar dengan memerhati dan melihat manusia keliling, of course bagi mereka yang berfikir. Dan hidup anda sendiri penuh dengan “politik”. Di pejabat, dalam bisnes, dalam rumah, dalam keluarga, dalam persatuan, di sekolah, semuanya ada “politik” tersendiri!
Anda boleh belajar, hidup jangan bongkak dan sombong. Belajar dengar teguran orang. Belajar mendengar komen pelanggan dan untuk sebuah kerajaan adalah dengar rintihan rakyat. Jangan guna FB hanya satu hala. It’s all about listening to people.
Hidup tak pandai tak apa, tapi jangan tunjuk sangat kebodohan. Saya tak cakap pasal anda, saya cakap kepada diri saya sendiri! Anda semua bijak, kaya & berjaya!
Selamat menyediakan diri untuk ibadah puasa! Insha Allah bermula malam ini kita akan bertarawih dan esok berpuasa!
Selamat Berpuasa dari saya untuk anda sekeluarga umat Islam yang bakal berpuasa!
P/S Kita boleh belajar dari semua orang dan guru terbaik adalah kesilapan sendiri dan kesilapan orang lain. Tidak ada manusia yang sempurna, tidak anda, tidak saya! Hiduplah dengan sentiasa mencari cahaya(ilmu) dan suka kepada cahaya dan bukan hidup umpama kelawar yang suka tempat gelap busuk dan tidur terbalik.
Selamat Hari Guru!
Salam

#AzizanOsman
Read more
Pose mcm nk tunggu taxi!! Ckp psl tunggu, kejayaan tak tunggu siapa2. Kita yg kene cari!! Ok sebelum ...
Media Removed
Pose mcm nk tunggu taxi!! Ckp psl tunggu, kejayaan tak tunggu siapa2. Kita yg kene cari!! Ok sebelum tido, jom kita ckp ttg kejayaan. Ada pelbagai definisi ttg kejayaan ni. Pd kak oya, nk berjaya ni, kita kene ikut orang yg dah berjaya! So mmg tak susahla nk berjaya, sb kita copy apa yg org berjaya ... Pose mcm nk tunggu taxi!! Ckp psl tunggu, kejayaan tak tunggu siapa2. Kita yg kene cari!! Ok sebelum tido, jom kita ckp ttg kejayaan. Ada pelbagai definisi ttg kejayaan ni. Pd kak oya, nk berjaya ni, kita kene ikut orang yg dah berjaya! So mmg tak susahla nk berjaya, sb kita copy apa yg org berjaya dah buat! Kalau dia dah bole buat, takkan kita tak boleh??🤦🏾‍♀️🤔. Allah bg 2mata, 2 telinga,2kaki tgn, etc..sama je ngan kebykkan kita(kecuali insan terpilih, yg Allah bg kurang dan terlebih),jadi jika org berjaya ini yg mana segala kakitangan , anggota badan semua sama dgn kita, knape dia boleh berjaya dan kaya raya, dan tidak kita?? Kalau kita ikut 200% apa yg dia buat, pasti kita juga akn berjaya! Kalau buat lebih?? Apatah lagi!! Masalah nya skrg, buat anda yg selalu merungut tkde duit, tak cukup itu ini, saya pasti anda tidak berkawan/mingle dgn org yg berjaya! Kalau anda selalu bersama mereka, nescaya anda tidak merungut!! Renung-renungkan. Goodnight ❤️. #kakoyabersembang #kakoyasayangandasemua #goodnightpost #goodnight #blessed #throwback #syukur
Read more
5 rules of success yang saya baca : ⠀⠀⠀⠀ 1- ALWAYS CONFIDENCE! Wajib kita confidence yang kita ...
Media Removed
5 rules of success yang saya baca : ⠀⠀⠀⠀ 1- ALWAYS CONFIDENCE! Wajib kita confidence yang kita boleh berjaya. Bila kita dah program otak kita untuk berjaya, automatically kita akan usaha ke arah tersebur. Bila bercakap kita confidence, bila buat sesuatu kita confidence, lama lama dia ... 5 rules of success yang saya baca :
⠀⠀⠀⠀
1- ALWAYS CONFIDENCE!
Wajib kita confidence yang kita boleh berjaya. Bila kita dah program otak kita untuk berjaya, automatically kita akan usaha ke arah tersebur. Bila bercakap kita confidence, bila buat sesuatu kita confidence, lama lama dia akan jadi automatic. Memang mula mula malu, tapi redah je. Buang je malu tu. RUGI kalau kita malu.
⠀⠀⠀⠀
2- ALWAYS POSITIVE!
Positive dengan semua yang kita buat, positive dengan semua idea yang kita ada, dan positive dengan attitude kita. Jadikan positivity sebagai habit. Jangan cakap no! Buat dulu baru tahu no or yes. Sebab bila tak buat apa apa, memang tak ada apa apa akan jadi lah.
⠀⠀⠀⠀
3- HUSTLE DEMI HASIL!
Buat sesuatu tu buat dengan bersungguh-sungguh, buat dengan team yang ada misi dan visi yang sama dengan kita. Jangan abaikan teamwork. There’s no i in TEAM! So buat berjemaah. Tak semestinya profit kene berjemaah, tapi kita boleh kongsi rezeki dengan cara membayar gaji.
⠀⠀⠀⠀
4- HELP OTHER PEOPLE!
Tolong ramai orang, berjasa dengan ramai orang. Bila kita rajin berjasa, lagi banyak jasa kita dapat nanti. Investment kita harini tolong orang, esok lusa kita dapat hasilnya.
⠀⠀⠀⠀
5- FOCUS! FOCUS! FOCUS!
Focus bila buat sesuatu perkara. Jangan buat separuh jalan. Amalkan 4 yang kat atas, focus tu akan datang sendiri.
⠀⠀⠀⠀
But the most important thing is ATTITUDE. Kalau perangai ke laut, tak dapat lah apa apa.
⠀⠀⠀⠀
Sekian dari saya, harap dapat memberi motivasi kepada anda yang membaca.
⠀⠀⠀⠀
Dapat sesuatu harini ?

#zakariazarkasi
#motivationentreprenuer
Read more
2,3 hari ni ada laa 2,3 orang... bukan 2,3 kucing berlari... Wasap saya tanya nak mula berniaga, ...
Media Removed
2,3 hari ni ada laa 2,3 orang... bukan 2,3 kucing berlari... Wasap saya tanya nak mula berniaga, buat macam saya. Boleh bang tapi jangan ikut sangat takot sesat nanti hahaha. Mungkin abang semua nampak senang je, yang teruk saya tak tunjuk... yang rugi... Terkejut saya bila baru nak niaga... ... 2,3 hari ni ada laa 2,3 orang... bukan 2,3 kucing berlari... Wasap saya tanya nak mula berniaga, buat macam saya. Boleh bang tapi jangan ikut sangat takot sesat nanti hahaha. Mungkin abang semua nampak senang je, yang teruk saya tak tunjuk... yang rugi... Terkejut saya bila baru nak niaga... terus nak g Japan... nak ambik barang banyak dan jual terus jadi macam saya... zaman sekarang betul ramai orang ada modal semua nak buat... tapi hanya nampak sedap, duit tanpa minat & keghairahan untuk menjual aishh susah sikit tu...
Saya dulu pernah jual contact lens barbie (masa ni cod dengan awek je, nombor semua dah buang)
Saya dulu pernah jual minyak wangi kat hostel masa belajar, hantar bilik ke bilik. Saya borong dengan kawan saya, sekarang dia dah jadi usahawan berjaya harap ingat lagi laa anak buah dia ni.
Saya dulu pernah ambik borong dengan orang, bagi gambar cun bila barang sampai ni rosak tu calar sebelum tu cakap condition cun A. Hmmm, memang rugi la jual balik pun tak laku...
Sekarang ambik dan cari sendiri pun ada je dapat barang tak cun dari orang Jepun, yang tiruan. Ye laa bang dalam dunia ni bukan semua orang jujur lah padaku... bila kau tak lagi cinta...
Bukan senang abang. Idea, nasihat & cadangan yang saya boleh kongsi saya bagi... cuma kene sabar dan percaya pada rezeki Allah S.W.T
1. Kene sabar bila awak jual barang RM100... orang lain tahu dia potong jual RM80 sebab barang dia ada 2 je... rezeki dari-Nya barang awak ada 20 pun habis dengan laju... tu belum jumpa harini sampai stok, minggu depan dah buat jualan clear stok jual modal atau bagi free terus... 2. Kene sabar dan redha bila orang lain tiru idea awak. Pegang ni je, rezeki masing - masing dia dah tentukan. Kita kena berusaha, saya sendiri pun setiap hari fikir idea baru apa barang nak bawak masuk. Bulan ni kita jual cicak, belum tentu bulan depan cicak kita laku kalau dah 100 orang jual cicak yang sama. Jadi saya fikir jom kita jual katak sebelum orang lain jual hahahaha... tapi saya dah nak masuk 4 tahun jual cicak masih lagi ada peminat walaupun perlahan sikit, cuma sekarang dah ada katak, lipas, my little pony & banyak lagi
Read more
Tag : @anisah.aini @ehahaina @nazifaaaaaa @intan_isa @nurzira13 @nurul_iman12345 @shiedaa_ieyda ...
Media Removed
Tag : @anisah.aini @ehahaina @nazifaaaaaa @intan_isa @nurzira13 @nurul_iman12345 @shiedaa_ieyda @syafiena_eyna @sayidatul_eyka @azealea_izzy Give away Give away Give away . IPhone5s 64gb Coming to you soon. #GiveawayByKashaff_shope #FreeiPhone5s64gbGold. #GiveAwayMalaysia . Walaupun ... Tag : @anisah.aini
@ehahaina
@nazifaaaaaa
@intan_isa
@nurzira13
@nurul_iman12345
@shiedaa_ieyda
@syafiena_eyna
@sayidatul_eyka
@azealea_izzy
Give away Give away Give away . IPhone5s 64gb Coming to you soon. #GiveawayByKashaff_shope #FreeiPhone5s64gbGold. #GiveAwayMalaysia
.
Walaupun iPhone5s dah lama keluaran dia, sebab skrg org cari iphone6 je kan? Tapi tapi tapiiii!! walaupun dah lama, siapa nak bagi FREE kan? Mana tau rezeki awak. .
Cukup syarat, kita Umumkan pemenang give away ni okay?. Bagi semua orang rasa permainan ni. Keep on following us and get a chance to WIN.
.
Pemenang akan diumukan apabila followers kami mencecah 10k atau 15k atauuu? Ehhehe rahsia. Tp jgn risau, tetap akan ada pemenangnya. Siapa pemenang ? Okay RANDOM ! sesiapa boleh menang .
CARA UNTUK MENANG:
.
FOLLOW INSTASHOP @kashaff_shope.
FOLLOW @zulkashaff ( wajib follow kedua-dua, *akan dicheck* )
REPOST ATAU SNAP SCREEN THIS PICTURE, POST IT ON YOUR OFFICIAL INSTAGRAM. (lagi bnyk awak respot lgi bgus)
COPY AND PASTE ALL THIS CAPTION ATAU BUAT CAPTION AWAK SENDIRI PUN BOLEH.
TAG TO 10 FRIENDS DAN SAYA DI GAMBAR ! (lebih ramai lagi bagus). JANGAN LUPA LETAK HASHTAG #Kashaff_shopegiveaway #giveawaybykashaff #iPhone5sGiveAwayByKashaff_shope #FreeIphone5sbyKashaff #giveawaymalaysia
Akaun instagram anda tidak dibenarkan PRIVATE.
.
SEMOGA BERJAYA.
.
ANDA SEDANG DI PERHATI OLEH KAMI .
. Jangan lupa tag kami.
Sincerely by me,
@zulkashaff
Read more
J I K A A N D A B E R F I K I R .. 1. Penipuan 2. Tiada Masa 3. Tiada Produk 4. Terlalu Susah 5. Kerja ini ...
Media Removed
J I K A A N D A B E R F I K I R .. 1. Penipuan 2. Tiada Masa 3. Tiada Produk 4. Terlalu Susah 5. Kerja ini Tidak berbaloi 6. Tidak percaya ini boleh berjaya! 7. Anda tiada minat bisnes serupa ini 8. Anda seorang JUTAWAN 9. Anda tidak memerlukan duit tambahan 10. Anda berkerja atau bisnes lainan 11. ... J I K A A N D A B E R F I K I R .. 1. Penipuan
2. Tiada Masa
3. Tiada Produk
4. Terlalu Susah
5. Kerja ini Tidak berbaloi
6. Tidak percaya ini boleh berjaya!
7. Anda tiada minat bisnes serupa ini
8. Anda seorang JUTAWAN
9. Anda tidak memerlukan duit tambahan
10. Anda berkerja atau bisnes lainan
11. Bis seperti ini terlalu banyak, semua agak pun sama
12. Lain-2 sebab tertentu, anda masih tidak mahu mencuba

S I L A F I K I R K A N S E K A L I L A G I
1. jika berunsul penipuan, syarikat tidak akan memberi latar belakang, syarikat sejak 1994, www.1whp.net sejak 2009
2. ini satu alasan, kalau nak berjaya, cari jalan, jika kalah, cari alasan
3. Perisian SMS pukal ialah produk, antara orang terkaya hari ini juga jual perisian!
4. susah bukan erti putus hati, mana ada jalan jutawan lebih senang?
5. ramai rakan kongsi telah dapat 100 kali keuntungan atau lebih! Apa pandangan anda "Kerja tidak baloi"?
6. Jawapan di laman web seterus(sila buat kiraan jumlah orang yg telah cuba dan berjaya)
7. Ini bukan soal hobi, tetapi adakah pendapatan anda telah mencukupi keperluan?
8. Tahniah! Tetapi anda masih boleh membantu kawan yang sedang mencari rezeki!
9. Jangan tiba masa keperluan baru sedar apa yang ada sememangnya tidak mengcukupi!
10. Tiada konflik, perisian SMS pukal juga pengalatan pemasaran untuk berbagai jenis bisnes
11. Modal rm55, anda dapat 1) Perisian SMS Pukal 2) www.1whp.biz/nama_anda 3) 24 jam beoperasi dengan SMS 4) iklan di www.1whp.cc, betulkah ada yang sama?
12. Sila ucapkan semoga berjaya kepada kami, jika anda terdapat jalan lagi hebat, sila beritahu kami juga!

UNTUK ORANG BARU
i)Jika bukan kerja bina rangkaian, apa cara lagi org biasa boleh dpt keuntungan luar biasa?
ii)System canggih dgn zaman berinternet, sebab ini ramai akan menjadi!
iii)KERJA BUKAN SAJA JAGA KEPERLUAN, LAGI PENTING MEMPUNYAI IMPIAN!

UNTUK ORANG LAMA
Bisnes yg memberi faedah tinggi-tinggian tanpa menaja
i)Jika boleh 'duduk diam-2 dapat duit", mengapa mereka tidak "duduk diam-2 dapat duit" tetapi sibuk menaja org menyertai program mereka?
ii)Pasti ada orang dapat bayaran sebab masih ada orang masuk, cuma masa belum tiba sahaja
iii)Pasti ada orang akan tersangkut, anda jangan jadi pem
Read more
"Kalau ku tau dulu atu, baik pulang ku keraja daripada ku menyambung belajar. Sia-sia saja rasaku, ...
Media Removed
"Kalau ku tau dulu atu, baik pulang ku keraja daripada ku menyambung belajar. Sia-sia saja rasaku, nah sudah ani payah plang ku kan behunjar keraja"-Nur. . Dulu Nur ani pernah apply utk jadi guru tapi dengan yakin Nur menolak tawaran atu sebab masa atu kedia sudah halfway menyambung belajar. . Sampai ... "Kalau ku tau dulu atu, baik pulang ku keraja daripada ku menyambung belajar. Sia-sia saja rasaku, nah sudah ani payah plang ku kan behunjar keraja😔"-Nur.
.
Dulu Nur ani pernah apply utk jadi guru tapi dengan yakin Nur menolak tawaran atu sebab masa atu kedia sudah halfway menyambung belajar😅.
.
Sampai lah ke suatu masa Nur tamat pengajian dan berhasrat untuk menyambung ke peringkat yang seterusnya. Sebab kali ani mindsetnya berubah, "inda menyambung rugi jua, batah-batah punduk-punduk di rumah nada jua dpt keraja baik tah menyambung hasil jua". Alhamdulillah, Nur pun berjaya jua menghabiskan pengajiannya.
.
Apa yang pasti orang-orang sekelilingnya memang lah banyak betanya, bila kan kawin?, keraja dimana masa ani?, inda kau mohon jawatan atu? .... dan hari-harinya memang semua soalan atu lah yang dilalui... .
Tapi Nur yakin, sebab ia sudah pernah minta nasihat arah ustaz yang memang disanjungi kerana ilmu dan nasihat serta sokongan yang diberikan tanpa henti.
.
"Percaya kepada aturan Allah, perancangan Allah untuk hambanya memang inda pernah salah cuma saja, cepat atau lambat... dan tinggal kitani beriman dan bersabar serta memohon kepada Allah Taala".
.
Nur memigang nasihat-nasihat yang selalu disampaikan oleh Ustaz atu. Alhamdulillah, masa ani Nur keraja lah jua walaupun belum dapat keraja tetap tapi ia yakin rezeki yang ada masa ani pun atas ketentuan Allah Taala dan mungkin saja ani ruang untuknya mendalami ilmu yang memang sudah ada dipelajari sebelum ani.
.
Bila Nur meliat balik kehidupan yang dilalui sebelum ani memang banar jua nya Ustaz atu, aturan Allah atu yg terbaik. Ada orang rezeki awal capat dapat keraja, ada orang masih struggling untuk mencari keraja tapi apa yang penting usaha kitani untuk memajukan diri sendiri.
.
Nur menamatkan pengajian dan buat masa ani Nur bekerja sementara dengan berusaha dan selalu memigang nasihat-nasihat yang kana bagi oleh Ustaz tersebut.
.
So moral of the story di sini, jangan kitani kusut memikirkan belajar pun migang segulung ijazah pun nda guna-guna, atu keluhan yang selalu kitani dangar daripada lepasan ijazah dan ada jua kebanyakkan yang mengatakan inda migang ijazah pun aku boleh berjaya.
.
Read more
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM... Assalammualaikum kekasih Allah semua. Di pagi hari yang nyaman ...
Media Removed
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM... Assalammualaikum kekasih Allah semua. Di pagi hari yang nyaman ini ingin dila kongsikan kekuatan dila yang luar biasa yang orang lain tidak menyangka dila mampu buat orang lain tak mampu buat tau ni pun pemberian Allah yang dila tidak sangka terjadi hanya ... BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
Assalammualaikum kekasih Allah semua.

Di pagi hari yang nyaman ini ingin dila kongsikan kekuatan dila yang luar biasa yang orang lain tidak menyangka dila mampu buat orang lain tak mampu buat tau ni pun pemberian Allah yang dila tidak sangka terjadi hanya Allah sahaja yang mengetahui.Dila pun tak sedar apa yang ada pada dila mungkin Aura dila terlalu kuat kot. Alhamdulillah

Sesungguhnya dila bersyukur apa yang Allah tentukan sekarang. Mesti anda semua nak tau dari mana kekuatan dila. "Adalah dari kesusahan dila". dari situ lah kekuatan dila..membuak2 nak berubah mencari duit. Orang lain boleh berjaya kenapa aku tak boleh.

Korunk tau tak siapa dila.. asal usul dila. SURI RUMAH!!... bukan doktor bukan bisnes women bukan anak orang kaya bukan cikgu bukan nurse dan bukan pegawai besar .. bapa seorang posmen dan arwah pun ALFATIHAH untuk beliau.. mama seorang suri rumah. jadi family dila memang bukan jenis orang yang senang.
Tapi kejayaan itu boleh jatuh ketangan siapa2 saja. pokok pangkalnya USAHA DAN DOA.
Dila mula dengan RM75 ringgit je (harga ahli dulu sebelum GST) untuk seumur hidup

Perjalanan dila nak buat kerja ni sangat susahsebab pengalaman bisnes memang tiada.. apa yang dila buat ialah dengan ambil keuntungan dari customer je . Cari customer beli barang dan dila order serta pos itu je. kumpul2 order customer selama sebulan hingga mencapai jumlah pembelian RM10K baru dila berjaya layak memegang jawatan SUPERVISOR shaklee bagi pada DISEMBER 2014.

Berseorangan tau dila naik SUPERVISOR lepas tu efektif dan bulan ke 2 terus dapat capai 5000UV layak CAR BONUS!! wawwwww seronoknya .. dari permulaan shaklee bonus hanya RM152 dan sekarang pernah capai Bonus RM5000 dengan ilmu dan kesungguhan yang dila ada ni ingin sangat dila kongsi pada anda semua cerita pada anda semua.
Anak seorang posmen tau yang tiada kelayakan tinggi pun boleh memiliki sebuah kereta TOYOTA VIOS 2015 dengan hasil 100% shaklee sahaja.. SUMPAH!!!! tak guna duit mana2 pun hanya shaklee pakai statement shaklee je bank boleh terima. bestkan.... wassalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh.
Read more
MENTAL BLOCK manusia yg menjadi halangan utk berjaya! . <span class="emoji emoji274c"></span>EGO Benda ini paling besar dalam diri ...
Media Removed
MENTAL BLOCK manusia yg menjadi halangan utk berjaya! . EGO Benda ini paling besar dalam diri manusia yang menghalang untuk anda buat sesuatu diluar kotak akal. . SKEPTIKAL Selalu berfikiran negetif dan tak cuba untuk mencari atau berfikir perkara positif. "aku ni boleh ke berjaya" ... MENTAL BLOCK manusia yg menjadi halangan utk berjaya!
.
❌EGO
Benda ini paling besar dalam diri manusia yang menghalang untuk anda buat sesuatu diluar kotak akal. .
❌SKEPTIKAL
Selalu berfikiran negetif dan tak cuba untuk mencari atau berfikir perkara positif. "aku ni boleh ke berjaya" "boleh ke aku buat bisnes" "kalau orang kata aku macam mana". .
❌TAKUT
Selalunya kita takut nak memulakan sesuatu sebab kita tak pernah mula pun tapi kita cuma lihat orang yang gagal sahaja. Takut untuk buat tindakan nak berubah.
.
❌TAK YAKIN
Manusia memang ada perasaan nak kan kepastian baru yakin. Diri rasa tak yakin nak buat sesuatu. Nak lakukan tindakan biasa pon tak yakin macam mana nak buat tindakan luar biasa. .
❌TAK LAYAK
Belum cuba lagi dah fikir diri tak layak nak buat. Sebab dengar kata-kata negatif dari orang lain. Padahal yang nak buat keputusan tu diri sendiri. .
❌SUKA BERTANGGUH
Sikap ni memang semua orang ada. "Nanti dulu lah kejap lagi pon boleh buat. Esok ke. Bukan nak ke mana pon". Tapi kalau tindakan yang lambat maka hasil pon lambat la dapat.
.
❌BAGI ALASAN
Bila ditanya kau nak berjaya tak?. Semua orang cakap nak berjaya tapi alasan dia. "Aku tak pandai." "Aku tak ada masa la." Banyak alasan banyak la halangan.
.
❌TUNGGU DULU
Nak tunggu orang lain dah pergi jauh, dah berjaya baru nak tiru so lama-lama timbul lagi banyak alasan tunggu dulu lah aku sibuk lagi ni. .
❌IKUT KAWAN NEGATIF
Berkawan dengan kawan-kawan negatif so hidup kita pon jadi negatif. Contohnya "eh jom keluar malam ni lepak dataran tengok race Ko bukan buat ape kat umah. Bini ko tidur kita keluar la." Lama kelamaan jadi habit dalam diri.
.
❌TAK BERSUNGGUH
Bila buat sesuatu tindakan dah bagus tapi tak bersungguh-sungguh. Bila ada ujian datang terus down. Tak nak cuba rempuhi. Last sekali putus asa.
.
APA YANG KITA FIKIR
APA YANG KITA RASA
APA YANG KITA CAKAP
APA YANG KITA BUAT
“SEMUA ADALAH DOA”
ANDA ADALAH SIAPA YG ANDA FIKIRKAN!!!
“MAN JADDA WA JADA”
http://bit.ly/ModalMurahhhh
Read more
Dulu time sekolah menengah. Belajar je kerja. <span class="emoji emoji1f602"></span> kerja sekolah Memang jenis tak buat. (Jangan ikut ...
Media Removed
Dulu time sekolah menengah. Belajar je kerja. kerja sekolah Memang jenis tak buat. (Jangan ikut abang ya) . Aku dulu kalau tkde addmath dlam hari tu. aku selalunya study kat rumah sorang2. Mama pon okay ja. Contoh tak baik . Tapi alhamdulillah upsr straight A. PMR Straight A. Dapat anugerah ... Dulu time sekolah menengah. Belajar je kerja. 😂 kerja sekolah Memang jenis tak buat. (Jangan ikut abang ya) . Aku dulu kalau tkde addmath dlam hari tu. aku selalunya study kat rumah sorang2. Mama pon okay ja. Contoh tak baik😂 . Tapi alhamdulillah upsr straight A. PMR Straight A. Dapat anugerah pelajar cemerlang. SPM JE SLACK sikit. Bm Bi dapat b. 7 a 2 b . Sejarah bio kemi addmath fizik semua A. Addmath my fav subject. Skema ja dulu . Hahaha dengan fizik pon. Dulu hafal semua formula fizik siap buat buku nota fizik sendiri ajar orang. Tapi tula sekarang tak sambung belajar. Cari duit je sekarang. Tak semestinya kalau tak sambung belajar tk boleh berjaya. Ingat tu. yang penting rajin cari duit. Kerja . Be smart. Sekarang dah lupa dah semuua formula asyik angkat besi ja😂mama aku dulu ada lah marah jugak , kata belajar pndai2 result bagus tak sambung belajar pergi main gym. Tapi aku cakap “mama, tengok lah adek akan tunjuk dekat mama buat badan ni boleh cari duit” aku memang nak tnjuk dekat mak aku yang satu hari nanti aku dpat beli kreta sndri, rumah sndri, dapat tanggung hidup sndri. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Rumah pon tggu umo ckup 21 inshaAllah boleh lepas. Amin. Janganlah fikir kalau spm tu gagal, diploma gagal, hidup akan musnah yang paling penting determination diri sendiri nak cari duit. Pandai saving, fikir future. InshaAllah akan okay . Motif benda ni, bukan nk ckp jangan belajar. Belajar lah betul2 , biar sampai berjaya . Tapi motif pos ni nak kata, jgn down kalau belajar tk dpat result bagus. Semua atas usaha sndri, be smart untuk cari duit. Jangan mengeluh. Plan siap2 untuk untuk 10 20 tahun akan datang. Okay abang nak sambung kerja nk cri duit. Bye asslamulaikum👋🏻👋🏻👋🏻❤️
Read more
“Boleh ke? apa kau buat ni tak boleh pergi jauh” “Eh! kau tak takut ke nanti itu lah ini lah” “Meniaga ...
Media Removed
“Boleh ke? apa kau buat ni tak boleh pergi jauh” “Eh! kau tak takut ke nanti itu lah ini lah” “Meniaga ni tak selamat. Dah tua takde pencen” Ayat ayat di atas adalah antara kata kata yang selalu saya hadapi suatu ketika dahulu ketika saya baru memulakan perniagaan. Saya bermula dengan menjual ... “Boleh ke? apa kau buat ni tak boleh pergi jauh” “Eh! kau tak takut ke nanti itu lah ini lah” “Meniaga ni tak selamat. Dah tua takde pencen”

Ayat ayat di atas adalah antara kata kata yang selalu saya hadapi suatu ketika dahulu ketika saya baru memulakan perniagaan. Saya bermula dengan menjual di jalanan. Waktu itu jual minyak rambut sahaja. Meniaga tanpa modal dan tanpa pinjaman.

Ramai antara kenalan saya yang tidak percaya. Keluarga pun tidak yakin waktu saya mula meniaga dahulu. Iyalah saya kerja kerajaan, semua orang rasa rugi kalau berhenti.

Saya tahu, di luar sana ramai yang rasa dan hadapai apa yang pernah saya lalui dulu. Bertubi-tubi kata kata negatif yang kita terpaksa hadapai.
Tidak dinafikan waktu permulaan meniaga, pendapatan kita memang tidak stabil. Ia boleh membuatkan kita rasa putus asa dan memilih untuk hidup atas pendapat orang lain.

Hari ini saya kongsikan kepada kawan-kawan di luar sana. Kawan, sebenarnya apa yang mereka cakap itu semua betul tau. Mereka tidak salah pun. Sebab mereka telah berpuluh tahun kerja makan gaji. Mereka melihat dan memberi pendapat atas apa yang mereka lalui.

Kawan, kita sendiri lalui hari hari kita dalam dunia perniagaan. Kita tahu bagaimana untuk mencipta aliran tunai. Kita yakin dengan potensi diri kita. Lalu, kenapa kita perlu dengar cakap mereka yang tak pernah lalui perkara yang kita lalui?

Contohnya, dulu waktu saya menjual tepi jalan, ramai cakap saya tak boleh pergi jauh. Tapi dengan aktiviti menjual itu saya berjaya membuka 25 cawangan Walter Barbershop dan 1 Kolej Walter. Kalau saya dengar cakap negatif dulu? mungkin saya tidak sampai ke tahap ini.

Ketika saya berhajat untuk membeli kereta idaman BMW, ramai nasihat saya jangan beli kerana itu lah ini lah. Saya hampir tak jadi beli kerana terpengaruh. Tapi bila saya lihat kembali, yang nasihat saya itu semuanya masih pakai kereta viva, myvi dan Honda.

Bila saya pergi jumpa mereka yang pandu BMW, baru saya tahu nikmat memandu BMW.
Alhamdulillah, bermula meniaga di jalanan, saya berjaya membeli kereta BMW. Kini, saya kembali ke jalanan untuk membeli sebuah lagi kereta idaman iaitu Audi R8 ala ala Tony Stark huhu.

Bukan tujuan saya untuk bermegah,
Read more
ANDA BOLEH MENILAI SENDIRI ..SATU HARI BOLEH BUAT BERPULUH RINGGIT MALAH BERATUS RINGGIT..BERMAKNA ...
Media Removed
ANDA BOLEH MENILAI SENDIRI ..SATU HARI BOLEH BUAT BERPULUH RINGGIT MALAH BERATUS RINGGIT..BERMAKNA TAK RUGI LA JOIN BUSINESS NIH..MODAL RM20 SEUMUR HIDUP.. HALAL KER BUSINESS NIH? →OFCOZ HALAL..TAK PERCAYA PM SAYA.. KENA JUMPA ORANG KER? →TAK PERLU..ANDA HANYA PROMOTE GAMBAR ... ANDA BOLEH MENILAI SENDIRI ..SATU HARI BOLEH BUAT BERPULUH RINGGIT MALAH BERATUS RINGGIT..BERMAKNA TAK RUGI LA JOIN BUSINESS NIH..MODAL RM20 SEUMUR HIDUP..
👉HALAL KER BUSINESS NIH?
→OFCOZ HALAL..TAK PERCAYA PM SAYA..
👉KENA JUMPA ORANG KER?
→TAK PERLU..ANDA HANYA PROMOTE GAMBAR DAN AYAT YANG DI BERI SERTA FOLLOW OR ADD ORANG SERAMAI MUKIN..SEMUA HANYA MENGGUNAKAN KAEDAH ONLINE SAHAJA..
👉SAYA TAKUT TAK BERJAYA..
→ANDA PIKIR BERAPA ORANG DAH BERJAYA..BUKTI SUDAH ADER DALAM GAMBAR DI ATAS..
👉SEHARI SAYA BOLEH DAPAT BERAPA INCOME?
→BUSINESS NIH TAK MENJANJIKAN PENDAPATAN TETAP..TERPULANG PADA INDIVIDU PUNYA USAHA..USAHA LEBIH INSHAALLAH SATU HARI PUN ANDA BOLEH DAPAT RM500-700
MASIH RAGU DENGAN BUSINESS NIH? SERIOUS CAKAP SAYA TAK RUGI APER2 PADA YANG CONDEM BUSINESS NIH..MALAH MEMANG BUSINESS NIH DAH TERBUKTI RAMAI YANG BERJAYA SERTA HALAL BERURUS NIAGA..
PILIHAN DI TANGAN ANDA..ABAIKAN AJAKAN SAYA ATAU TURUT SERTA BERJAYA..
MORE DETAILS
📱WHATSAPP
📱WECHAT
📱TELEGRAM
..01119917812
Read more
Our New Stokist! Tahniah kpd @purplemint_pinkie kerana telah berjaya menjadi stokist sah Elise ...
Media Removed
Our New Stokist! Tahniah kpd @purplemint_pinkie kerana telah berjaya menjadi stokist sah Elise Eyelashes. Berita baik utk anda yg berada di area Petaling Jaya dan Damansara. Anda boleh dapatkan bekalan Elise Eyelashes dari @purplemint_pinkie BIAR SEMUA ORANG BOLEH MEMILIKI ... Our New Stokist!
Tahniah kpd @purplemint_pinkie
kerana telah berjaya menjadi stokist sah Elise Eyelashes.
Berita baik utk anda yg berada di area Petaling Jaya dan Damansara.
Anda boleh dapatkan bekalan Elise Eyelashes dari @purplemint_pinkie
BIAR SEMUA ORANG BOLEH MEMILIKI ELISE EYELASHES ORIGINAL!
Read more
. [1 jam yang tidak mencukupi] . Untuk menghabiskan perkongsian mengikut masa yang ditetapkan ...
Media Removed
. [1 jam yang tidak mencukupi] . Untuk menghabiskan perkongsian mengikut masa yang ditetapkan bermaksud saya perlu berkongsi secara ringkas sahaja. Namun, tidak sampai hati membiarkan peserta hanya sekadar tahu teori tapi tidak bagi cara untuk menggunakan segala tips yang dikongsikan. ... .
[1 jam yang tidak mencukupi]
.
Untuk menghabiskan perkongsian mengikut masa yang ditetapkan bermaksud saya perlu berkongsi secara ringkas sahaja.

Namun, tidak sampai hati membiarkan peserta hanya sekadar tahu teori tapi tidak bagi cara untuk menggunakan segala tips yang dikongsikan. Practicality, perkongsian saya perlu berlandaskan perkara yang boleh diguna pakai secara praktikal bukan sekadar teori.

Setakat yang mampu diselitkan semalam, moga perkongsian itu bermanfaat walau sedikit buat mereka yang hadir dan betul-betul mahu belajar dan memperbaiki diri.

COACHING AND TOOLS TO CONNECT
.
Coaching ; semua orang boleh lakukan, tapi efektif nya sesuatu sessi itu yang akan menentukan sessi itu berjaya atau tidak.

P/s : Thinking of masukkan tajuk ini utk our series of training that gonna be opened to public. What say you ??? Anyone interested ?
.
.
#eejaothmanjournal #systematiccoachingandtraining #wetrainlikenoothers #iamastarmaker
Read more
Nyawa saya<span class="emoji emoji1f493"></span><span class="emoji emoji1f493"></span><span class="emoji emoji1f493"></span> .. . Masa kat Madinah tempat Raudha , Makam Rasulullah S.A.W punya ramai manusia ...
Media Removed
Nyawa saya .. . Masa kat Madinah tempat Raudha , Makam Rasulullah S.A.W punya ramai manusia bertolak2 untuk berdoa dan melakukan solat sunat sebab situ mustajab doa .. dengan badan depa yang besar2 dan tinggi.. aku rasa aku paling pendek kat situ..🤧🤧 . Dengan berlaga-laga,bertolak-tolak..betul ... Nyawa saya💓💓💓 .. .
Masa kat Madinah tempat Raudha , Makam Rasulullah S.A.W punya ramai manusia bertolak2 untuk berdoa dan melakukan solat sunat sebab situ mustajab doa .. dengan badan depa yang besar2 dan tinggi.. aku rasa aku paling pendek kat situ..🤧🤧
.
Dengan berlaga-laga,bertolak-tolak..betul la ustaz cakap "masuk Raudha bukan mudah tapi nak berjaya kena usaha ".. tempat Raudha tu pun tak semua orang boleh masuk.. tu yg bila dapat masuk berebut-rebut.. .
Alhamdulillah..kami insan terpilih dapat masuk.. lepas buat solat2 sunat dan berdoa ..nak keluar dari situ tak boleh tiba-tiba aku terasa nak pitam dan nk pengsan kat situ sebab tak ada udara langsung dan tenaga da habis ..😷😷.. "ibu ..hidayah tak kuat ni..dyh nak pitam.." tiba-tiba ibu dari belakang angkat aku papah terus cepat2 bawa keluar 😂😂😂
.
Hahahaha...kuat betul ibu angkat aku..macam tak percaya ... hebat ibu 💪💪💪.. .
Balik tu cerita kat ayah..ayah ckp " sepatutnya hidayah yg dukung ibu , bukan ibu dukung hidayah..kecik2 dulu ibu dah dukung ni besar pun nak kena dukung juga ke? ".. 😂😂😂
.
.
# ibu hebat ...saya pun tak sehebat ibu 😍😍.. rasa kalau ibu tak ada masa tu mahu pengsan kat situ ..hahaha😂😂
.
#love #mom #mylife #myself #ikutcarakita #family #happy #fun #smile #memory #in #2018 #vsco #vscocam
Read more
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! <span class="emoji emoji1f624"></span> terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY <span class="emoji emoji1f640"></span> . GIVEAWAY ...
Media Removed
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY . GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY . saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw . #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul ... Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! 😤 terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY 🙀
.
GIVEAWAY
GIVEAWAY
GIVEAWAY .
saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmaramirulBagiPercumaiPhone6Lah
.
saya nak bagi iPhone 6+ duit tak cukup pula nak keluarkan MODAL 😅 jadi saya mampu kasi PERCUMA iPhone 6 Gold 64GB sahaja, yang penting PERCUMA gila kau tak nak! harga pon masih riban riban bukan sehengget dua hengget kan! hahahaha gila siapa tak nak! 😎
.
Kami akan umumkan pemenang give away ni okay bagi semua orang rasa permainan ni. Keep on following us and get a chance to WIN.
.
Pemenang akan diberitahu apabila followers dari kami @amaramirul_ ia mencecah 100k.

Pemenang akan di pilih secara RANDOM bukan ikut banyak LIKE, sebab kesian orang yang biasa tak mempunyai banyak LIKE/FOLLOWERS kan! jadi saya akan adil buat semua orang boleh join contest ini.
.
JADI PEMENANG ADALAH RANDOM AKAN DI PILIH .
CARA-CARA ANDA PERLU LAKUKAN :
.
FOLLOW INSTAGRAM @amaramirul_ REPOST ATAU SCREEN SHOT GAMBAR INI, UPLOAD DI ACC. IG ANDA (lagi banyak anda repost dan upload peluang untuk anda menang lebih tinggi dari orang lain)
TAG SEBANYAK 5-10 RAKAN ANDA DAN LEBIH RAMAI LAGI BAGUS!
JANGAN TAG ARTIS KALAU TIDAK ANDA AKAN DI GAGALKAN KERANA TIDAK MEMENUHI SYARAT-SYARAT INI
JANGAN LUPA LETAK HASHTAG #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirulBagiPercumaiPhone6La
Jangan sesekali PRIVATE akaun instagram anda.
SEMOGA BERJAYA.
.
SAYA SENTIASA AKAN UPDATE MENGENAI GIVEAWAY INI
.
.
.
Yang Benar Sebenar Benarnya
@amaramirul_ .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirul_BagiPercumaiPhone6Lah
Read more
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! <span class="emoji emoji1f624"></span> terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY <span class="emoji emoji1f640"></span> . GIVEAWAY ...
Media Removed
Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY . GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY . saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw . #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul ... Hello Jemmah Meom Sekalian OK ehem! ehem! 😤 terketar-ketar nak taip ni sebab nak kasi GIVEAWAY 🙀
.
GIVEAWAY
GIVEAWAY
GIVEAWAY .
saya nak kasi hadiah hadiah aduh! dup dap dup dap dah ni jeng! jeng! jeng! iaitu iPhone 6 gold 64gb akan di berikan wuw wuw .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmaramirulBagiPercumaiPhone6Lah
.
saya nak bagi iPhone 6+ duit tak cukup pula nak keluarkan MODAL 😅 jadi saya mampu kasi PERCUMA iPhone 6 Gold 64GB sahaja, yang penting PERCUMA gila kau tak nak! harga pon masih riban riban bukan sehengget dua hengget kan! hahahaha gila siapa tak nak! 😎
.
Kami akan umumkan pemenang give away ni okay bagi semua orang rasa permainan ni. Keep on following us and get a chance to WIN.
.
Pemenang akan diberitahu apabila followers dari kami @amaramirul_ ia mencecah 100k.

Pemenang akan di pilih secara RANDOM bukan ikut banyak LIKE, sebab kesian orang yang biasa tak mempunyai banyak LIKE/FOLLOWERS kan! jadi saya akan adil buat semua orang boleh join contest ini.
.
JADI PEMENANG ADALAH RANDOM AKAN DI PILIH .
CARA-CARA ANDA PERLU LAKUKAN :
.
FOLLOW INSTAGRAM @amaramirul_ REPOST ATAU SCREEN SHOT GAMBAR INI, UPLOAD DI ACC. IG ANDA (lagi banyak anda repost dan upload peluang untuk anda menang lebih tinggi dari orang lain)
TAG SEBANYAK 5-10 RAKAN ANDA DAN LEBIH RAMAI LAGI BAGUS!
JANGAN TAG ARTIS KALAU TIDAK ANDA AKAN DI GAGALKAN KERANA TIDAK MEMENUHI SYARAT-SYARAT INI
JANGAN LUPA LETAK HASHTAG #GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirulBagiPercumaiPhone6La
Jangan sesekali PRIVATE akaun instagram anda.
SEMOGA BERJAYA.
.
SAYA SENTIASA AKAN UPDATE MENGENAI GIVEAWAY INI
.
.
.
Yang Benar Sebenar Benarnya
@amaramirul_ .
#GiveAwayMalaysia #GiveawayByAmarAmirul #PercumaiPhone6Gold64gb #iPhone6GiveAwayByAmarAmirul #AmarAmirul_BagiPercumaiPhone6Lah
Read more
Jodoh itu semua rahsia allah. Kita tak tahu apa yang allah dh tentukan untuk jadi teman hidup kita. ...
Media Removed
Jodoh itu semua rahsia allah. Kita tak tahu apa yang allah dh tentukan untuk jadi teman hidup kita. Yang penting redha, berserah dan yakin bahawa setiap apa yang jadi sudah ditentukan tuhan. Kisah kami sudah jarang jarang berlaku zaman ni. Hanya 4/5 kali pertemuan sebelum akad nikah 25 april ... Jodoh itu semua rahsia allah. Kita tak tahu apa yang allah dh tentukan untuk jadi teman hidup kita. Yang penting redha, berserah dan yakin bahawa setiap apa yang jadi sudah ditentukan tuhan. Kisah kami sudah jarang jarang berlaku zaman ni. Hanya 4/5 kali pertemuan sebelum akad nikah 25 april yang lepas. Tiada facebook, tiada panggilan, tiada kata manis dan manja sebelum nikah. Hanya whatsapp untuk berbincang hal hal nikah dan benda benda penting saja. Dalam perkahwinan kami percaya hanya komunikasi, tolak ansur dan menerima kelemahan dan kekurangan pasangan membuat perkahwinan itu berjaya. Kenapa orang zaman dulu boleh berjaya mengekalkan perkahwinan sampai berpuluh tahun. Bagi saya, saya menerima lamaran ini atas dasar saya penat bercinta, penat mencari dan penat membuang duit berdating. Satu perkahwinan yang didasarkan atas restu kedua dua belah pihak insyallah akan kekal sampai bila bila. Yang penting sekarang, saya minta semua mendoakan kebahagiaan kami sehingga ke jannah. Dan buat semua yang telah bertungkus lumus untuk membuat majlis perkahwinan saya dan adik lebih meriah. Saya ucapkan terima kasih. Buat semua yang telah memberi sumbangan dan hadiah, kami mendoakan hidup anda diberkati tuhan. Buat @fairuz_mohammad jagala pasangan @zakwanyusof anda tu baik. Nasihat untuk diri sendiri juga.
#cintalepasnikah #moodmenulis #auslisaistikarahcinta #ayuszakwanlovestory
Read more
. project armada . ini adalah projek kolaborasi bersama dengan 5 orang tukang gambar yang lain ...
Media Removed
. project armada . ini adalah projek kolaborasi bersama dengan 5 orang tukang gambar yang lain yang padu-padu, mantap, hensem, cun dan jitu. boleh visit laman instagram @7ujuh.co__ untuk sokongan padu anda semua. boleh juga check out the other tukang gambar yang terlibat guys. boleh ... .
project armada
.
ini adalah projek kolaborasi bersama dengan 5 orang tukang gambar yang lain yang padu-padu, mantap, hensem, cun dan jitu. boleh visit laman instagram @7ujuh.co__ untuk sokongan padu anda semua. boleh juga check out the other tukang gambar yang terlibat guys. boleh share gambar anda semua dengan #7ujuhco dan #projectarmada to get featured. semoga kita semua sama sama berjaya. inshaallah💪🏻🤓👍🏻
.
.
.
.
.
#7ujuhco #shutteroftheworld #chasetheromantic
#moodygrams #story #dailyinmalaysia #documentyourdays #Canon #adventure #igers #agameoftones #malaysiaphotostory #canon_photos #moodygrams #airasia #canon5d #canonphotography #vzcomood #ourplanetdaily #travel #journey #igmasters #urbanandstreet #createexploretakeover
Read more
Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki ...
Media Removed
Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki yang tertulis untuk Cikpuan yang terpilih. Bukan 10. Bukan 30. Tetapi 44 orang pemenang for #MCCootd Raya 2018. Sempena dengan tahun baru 1440h, kami hadiahkan kepada 44 orang merasa ... Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki yang tertulis untuk Cikpuan yang terpilih.

Bukan 10.
Bukan 30.
Tetapi 44 orang pemenang for #MCCootd Raya 2018.

Sempena dengan tahun baru 1440h, kami hadiahkan kepada 44 orang merasa jadi pemenang tahun ni. Paling ramai dalam sejarah MCC.

Ada nampak gambar sendiri di atas? Boleh terus DM kami untuk kami maklumkan apakah hadiah misteri itu.

Kesemua pemenang akan Tim IG kami hubungi esok insyaAllah.

Tahniah kepada semua. Bagi yang tak berjaya jangan berduka, kami doakan Cikpuan semua yang dah join #MCCootd contest diberi limpahan rezeki halal yang luas lagi tiada sempadan. Ameeen! You are all winners in our eyes!

Kami suka!

#MCCLoyalFans
#MCCRaya2018
#MCCClassyRaya
#AllAboutMCC
Read more
GAGAL !!! . Anda pernah GAGAL? Tidak boleh terima KEGAGALAN? Malu kalau semua orang tahu yang ...
Media Removed
GAGAL !!! . Anda pernah GAGAL? Tidak boleh terima KEGAGALAN? Malu kalau semua orang tahu yang anda telah GAGAL? . Dari KEGAGALAN itu lah kita perlu belajar sesuatu yang berguna . Kalau kita sendiri tidak dapat terima KEGAGALAN itu,susah untuk kita berjaya pada masa akan datang . Mungkin ... GAGAL !!!
.
Anda pernah GAGAL? Tidak boleh terima KEGAGALAN? Malu kalau semua orang tahu yang anda telah GAGAL?
.
Dari KEGAGALAN itu lah kita perlu belajar sesuatu yang berguna
.
Kalau kita sendiri tidak dapat terima KEGAGALAN itu,susah untuk kita berjaya pada masa akan datang
.
Mungkin kita akan bertemu KEGAGALAN sekali lagi
.
Jangan malu mengaku kita pernah GAGAL kerana suatu hari nanti KEGAGALAN itu lah yang akan membawa KEJAYAAN untuk diri kita
.
Abam tidak pernah MALU yang abam pernah GAGAL #DNF
.
#projekxcbl #chemerongwaterfall #cbl #santaitapinakaladvgroup #santanabasecamp #santaitapinakal #santanaXpaksemzadv #hobiguabarai #timetobarai #hiking #outdoors #adventure
Read more
Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki ...
Media Removed
Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki yang tertulis untuk Cikpuan yang terpilih. Bukan 10. Bukan 30. Tetapi 44 orang pemenang for #MCCootd Raya 2018. Sempena dengan tahun baru 1440h, kami hadiahkan kepada 44 orang merasa ... Tahun paling pening team Admin nak pilih pemenang. Undian demi undian dibuat akhirnya inilah rezeki yang tertulis untuk Cikpuan yang terpilih.

Bukan 10.
Bukan 30.
Tetapi 44 orang pemenang for #MCCootd Raya 2018.

Sempena dengan tahun baru 1440h, kami hadiahkan kepada 44 orang merasa jadi pemenang tahun ni. Paling ramai dalam sejarah MCC.

Ada nampak gambar sendiri di atas? Boleh terus DM kami untuk kami maklumkan apakah hadiah misteri itu.

Kesemua pemenang akan Tim IG kami hubungi esok insyaAllah.

Tahniah kepada semua. Bagi yang tak berjaya jangan berduka, kami doakan Cikpuan semua yang dah join #MCCootd contest diberi limpahan rezeki halal yang luas lagi tiada sempadan. Ameeen! You are all winners in our eyes!

Kami suka!

#MCCLoyalFans
#MCCRaya2018
#MCCClassyRaya
#AllAboutMCC
Read more
"Bersediakah Kita Untuk Mati??" Inilah Kenderaan Transit Kita Sebelum Kita Kembali Ke Tanah ...
Media Removed
"Bersediakah Kita Untuk Mati??" Inilah Kenderaan Transit Kita Sebelum Kita Kembali Ke Tanah (Alam Barzakh). Ini Bukan Gurauan Ataupun Ejekan Tapi Ini Soalan Untuk Diri Sendiri. Sudah Siapkah Bekalan Untuk Kita Bawa Bertemu Allah SWT? Tidakkah Kita Terfikir Yang Semua Benda Yang ... "Bersediakah Kita Untuk Mati??"
Inilah Kenderaan Transit Kita Sebelum Kita Kembali Ke Tanah (Alam Barzakh).
Ini Bukan Gurauan Ataupun Ejekan Tapi Ini Soalan Untuk Diri Sendiri.
Sudah Siapkah Bekalan Untuk Kita Bawa Bertemu Allah SWT?
Tidakkah Kita Terfikir Yang Semua Benda Yang Kita Lakukan Itu Akan Dihisab??
.
Kita Tidak Tahu Bilakah Masanya Kita Akan Mati.

Hanya Allah Jua Yang Maha Mengetahui.

Adalah Lebih Selamat Jika Kita Sentiasa Bersedia Untuk Mati.

Lazimkan Bibir Kita Dengan Zikir ‘La ila ha illAllah’. Semoga Ia Menjadi Kalam Terakhir Kita Nanti.
.
Rasulullah Bersabda : "Apabila Mati Anak Adam Maka Putuslah Amalnya Kecuali Tiga Perkara Iaitu:
1. Sedekah Jariahnya
2. Ilmu Yang Bermanfaat
3. Anak Yang Soleh Yang Akan Mendoakannya."
(HR Muslim)
.
Dari Abu Ya'la Syaddad Bin Aus RA. Dari Nabi saw, Beliau Bersabda:
Orang Yang CERDIK Ialah Orang Yang Selalu Menjaga Dirinya Dan Beramal Untuk Bekalan Sesudah Mati.(HR Tirmidzi)
.
"Tiap-Tiap Diri Akan Merasai Mati. Sesungguhnya Akan Disempurnakan Pahala Kamu Pada Hari Kiamat. Barangsiapa Yang Terjauh Daripada Neraka Dan Dimasukkan Ke Dalam Syurga, Sesungguhnya BERJAYA Lah Dia, Dan Ingatlah Bahawa Kehidupan Di Dunia Hanyalah Kesenangan Yang Memperdaya”. [Ali-Imran 185]
.
Kita Tidak Boleh Lari Dari Kematian Walaupun Sesaat. Jangan Risau Kita Semua Akan Dapat Bertemu Dengan Allah SWT, Yang Membezakannya Adalah Masa. Persoalannya, BERSEDIAKAH KITA?
.
#MatiItuPasti
#Fisabilillah
#IslamItuIndah
#SalamMaghrib
#IzzatIzmir
Read more
KDB atau Komuniti Duit Belanja bukan perniagaan mcm yg lain . this one is komuniti . dgn cara ajak ...
Media Removed
KDB atau Komuniti Duit Belanja bukan perniagaan mcm yg lain . this one is komuniti . dgn cara ajak org beramai ramai kumpul duit . ketua kdb ni org melayu klang , En Salleh namanya . so org melayu nak tolong org melayu berjaya . mungkin tak kaya tapi at least berduit utk hidup selesa zaman ni . yelah ... KDB atau Komuniti Duit Belanja bukan perniagaan mcm yg lain . this one is komuniti . dgn cara ajak org beramai ramai kumpul duit . ketua kdb ni org melayu klang , En Salleh namanya . so org melayu nak tolong org melayu berjaya . mungkin tak kaya tapi at least berduit utk hidup selesa zaman ni . yelah sampai bila nak tgk kaum lain ja berjaya berduit semua kan ?  ada dua syarat nak join kdb ni . alaaa dua ja , senang pula tu . apa ? k first , JOIN KDB and second , CARI 3 ORANG . 3 ja tak susah . insha Allah sbb apa ? sbb kdb ni baru lg . baru sebulan dilancarkan so kalau anda join skrg anda dikira yg terawal join . org lain yg tatau pasal kdb ni mesti curious punya sbb apa  sbb tak pernah dgr and unik . yelahh RM10 masuk terus ke acc kita berterusan . lama lama boleh meletup acc woo . eh takde laahh , manada sampai mcm tu .. tapi percaya laaa mmg anda pun takkan percaya bila tgk baki acc nanti
Pm me whap 0109874669 
Read more
KDB atau Komuniti Duit Belanja bukan perniagaan mcm yg lain . this one is komuniti . dgn cara ajak ...
Media Removed
KDB atau Komuniti Duit Belanja bukan perniagaan mcm yg lain . this one is komuniti . dgn cara ajak org beramai ramai kumpul duit . ketua kdb ni org melayu klang , En Salleh namanya . so org melayu nak tolong org melayu berjaya . mungkin tak kaya tapi at least berduit utk hidup selesa zaman ni . yelah ... KDB atau Komuniti Duit Belanja bukan perniagaan mcm yg lain . this one is komuniti . dgn cara ajak org beramai ramai kumpul duit . ketua kdb ni org melayu klang , En Salleh namanya . so org melayu nak tolong org melayu berjaya . mungkin tak kaya tapi at least berduit utk hidup selesa zaman ni . yelah sampai bila nak tgk kaum lain ja berjaya berduit semua kan ?  ada dua syarat nak join kdb ni . alaaa dua ja , senang pula tu . apa ? k first , JOIN KDB and second , CARI 3 ORANG . 3 ja tak susah . insha Allah sbb apa ? sbb kdb ni baru lg . baru sebulan dilancarkan so kalau anda join skrg anda dikira yg terawal join . org lain yg tatau pasal kdb ni mesti curious punya sbb apa  sbb tak pernah dgr and unik . yelahh RM10 masuk terus ke acc kita berterusan . lama lama boleh meletup acc woo . eh takde laahh , manada sampai mcm tu .. tapi percaya laaa mmg anda pun takkan percaya bila tgk baki acc nanti 
Read more
Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. ...
Media Removed
Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. Woop woop! Thank you @kamarularief sebab tolong today! Haha Those yang taktau apa menda alah ni, boleh usha IGstory abang, and those yang DM bertanya, these are my reasons and answers: 1. ... Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. Woop woop! Thank you @kamarularief sebab tolong today! Haha

Those yang taktau apa menda alah ni, boleh usha IGstory abang, and those yang DM bertanya, these are my reasons and answers:

1. Kenapa bagi kat pekerja-pekerja rencam and tak bagi kat anak yatim, warga tua or gelandangan? Hea

Jawapan: These pekerja cam tukang sapu sampah, tukang potong rumput, construction workers are often overlooked. Most of the time kita tak perasan pun kewujudan dorang. So tak salah kot kita tunjuk appreciation kat dorang sikit. Hehe

2. Kenapa bagi McD and tak bagi nasik?

Jawapan: Sebab to most of us, fastfood cam McD & KFC tu macam nothing and dah biasa sangat makan. But i believe, to these people, if dorang ada duit, better dorang beli nasi kan? Kiranya macam fastfood tu MAYBE sejenis luxury bagi dorang. So why not once in a while, kita kasi dorang rasa sikit something ‘luxury’? Hehe

3. Kenapa just 35 bungkus?

Jawapan: Sebab logistik dan sebab duit. If banyak sangat, susah kitorg berdua nak gi agih-agihkan. Secondly, mana mampu abang nak sumbang 35,000 bungkus oi! Bankrupt abang! Haha

Last and most importantly, tak salah pun kita buat something nice untuk orang lain regardless dia sapa. Nak-nak pulak time tengah-tengah panas buta ni, if tetiba ada orang belanja kau iced coke and burger seketul, kan ke best tu! Haha

P/S: Next time kalau #Villagepeople nak join or ada idea nak buat #VPshareshare sama-sama, let me know! Sebelum-sebelum ni abang buat sorang, so penat gilaaa! Would be nice if ada orang yang tolong! Haha
Read more
Alhamdulillah lama dah berangan Nak pergi @kulacakes since ada kelapangan maka ayuh why not. . . Lepas ...
Media Removed
Alhamdulillah lama dah berangan Nak pergi @kulacakes since ada kelapangan maka ayuh why not. . . Lepas 3jam redah jalan sampai sudah. Maaf teroder semua. Sbb dari jauh datang Kalau setakat Nak makan sepotong x berbaloi. . Mango cheese cake boekkk. Buat kaki cake hunter boleh lah datang. ... Alhamdulillah lama dah berangan Nak pergi @kulacakes since ada kelapangan maka ayuh why not. .
.
Lepas 3jam redah jalan sampai sudah. Maaf teroder semua. Sbb dari jauh datang Kalau setakat Nak makan sepotong x berbaloi. .
Mango cheese cake boekkk. Buat kaki cake hunter boleh lah datang. The rest I reserved my comment.
Seronok travel sambil cari idea. Orang ingat Kita jalan ni saja2. Tak, sambil jalan Kita buka mata macam mana orang buat bisnes. Kalau boleh apply Kita apply. We do it better. Kalau korang nak tahu otak majikan ni 24/7 fikir how to generate more income supaya staff Ada gaji. Bukan mudah.😅baru abg tahu Kenapa org2 yg berjaya..bos besar2 tu mostly Semua ada sakit jantung 😅😅 Tq Kuantan till we met again. Tq Kula Cakes. 😋😍 Abang payung gambar Abang lah. Gambar kek will update soon.
Read more
 #latepost untuk review #Munafik2. Berapa bintang nak bagi ek? Kak Damya rasa nak bagi 9/10 <span class="emoji emoji2b50"></span>️. ...
Media Removed
#latepost untuk review #Munafik2. Berapa bintang nak bagi ek? Kak Damya rasa nak bagi 9/10 ️. Kenapa? Sebab Kak Damya rasa filem ni best. Tak rugi beli tiket. Plot tak membosankan. Starting 10 minit pun dah sesak nafas. Tak senang duduk. Inikan pulak nak tunggu sampai cerita habis hampir ... #latepost untuk review #Munafik2.
Berapa bintang nak bagi ek? Kak Damya rasa nak bagi 9/10 ⭐️. Kenapa? Sebab Kak Damya rasa filem ni best. Tak rugi beli tiket. Plot tak membosankan. Starting 10 minit pun dah sesak nafas. Tak senang duduk. Inikan pulak nak tunggu sampai cerita habis hampir 2jam 😭😭. Mengucap panjang setiap masa bak hang!! Maknanya, filem ni berjaya buatkan mata Kak Damya ni melekat kat skrin tanpa sempat fikir benda lain.
.
Cuma ada part dah boleh agak syaitan nak muncul. So, dah get ready untuk serkup mulut sendiri takut terjerit ke apa kan? Cer lepas ni buat filem seram... syaitan tu kacau time terang-benderang. Barulah tak klise! Ini time gelap aje dia muncul. Ceh, memandai pulak Kak Damya nak tukar tradisi cerita seram! 😂😅 Of coslah kena suasana sunyi dan suram barulah mood tu onzz nak rasa terkejut!🙈 Tapi kenapa dalam filem ni semua rumah pun gelap macam nak jimat elektrik? Even rumah ustaz Adam pun bukalah lampu tu pleaseeee. Suis kat tepi tu aje kot. Or else Kak Damya husnuzon, wayar suis tu short agaknya! Kalau tekan suis nanti satu rumah ‘gulap gulita’ lagi banyak syaitan yang muncul 😅. Tapi kan, tahap berdebar-debar memang tak payah nak katalah. Sepanjang cerita berlangsung Kak Damya rasa nak tercabut jantung ni okey. 😰
.
Skrip filem banyak menggunakan ayat-ayat dari al-Quran dan hadith sebagai dialog tapi cukup untuk bagi keinsafan pada kita sebagai umat Islam. Macam reminder jugak yang kita semua ni dah makin hanyut dengan arus dunia yang melalaikan. Ada part sindiran yang kena setepek kat muka. Tak taulah kat orang lain tapi kat Kak Damya ada bertepek-tepek kena 😥 Terasa banyaknya dosa kita tambah-tambah kat dunia akhir zaman yang penuh dengan fitnah ni. Apakah dah berjaya ke kita ni jadi manusia yang betul-betul ALLAH sayang? 😰
.
Ok cukuplah setakat ni review Kak Damya. Kat IG ni tak boleh tulis panjang-panjang. Kalau ada yang berminat nak baca review versi panjang... silalah ke facebook Damya Hanna ya. 😘😍 Tahniah team produksi!
Read more
KOTA BAHRU KOTA BAHRU KOTA BAHRU .. 🇲🇾 Warga Kelantan yang menetap di Sekitar Kota Bahru mari², ...
Media Removed
KOTA BAHRU KOTA BAHRU KOTA BAHRU .. 🇲🇾 Warga Kelantan yang menetap di Sekitar Kota Bahru mari², mari ke event kami pada 15 Sept 2018 (Sabtu) .. Tetamu VVIP kami, Pakcik Viral Syamputra Razali akan bersama² kita semua di Negeri Cik Siti Wan Kembang ini dengan Tupperware EXCLUSIVE darinya ... KOTA BAHRU
KOTA BAHRU
KOTA BAHRU
..
🇲🇾 Warga Kelantan yang menetap di Sekitar Kota Bahru mari², mari ke event kami pada 15 Sept 2018 (Sabtu) .. Tetamu VVIP kami, Pakcik Viral Syamputra Razali akan bersama² kita semua di Negeri Cik Siti Wan Kembang ini dengan Tupperware EXCLUSIVE darinya untuk anda semua. 😘
..
Kami ASG TEAM sangat teruja nak berjumpa dan berkumpul dengan kawan² baru yang akan join team kami - ASG Team yang 9 kali berturut² CHAMPION di Tupperware Brands Malaysia Singapore NOMBOR 1. Memang kami ada strategi yang dasyat untuk berjaya. 💪Kami akan share cara buat DUIT dengan berniaga TUPPERWARE BRANDS.
..
JOM daftarkan diri anda dan kami akan update LOKASI untuk buat seminar ini. Terhad untuk 200 orang sahaja. Ada Jualan Happy Hour start dengan RM1.00 dan juga LUCKY DRAW untuk yang hadir. Recognition untuk Consultant dan director harus datang untuk dapat hamper best dari Leader Hebat Luar Biasa. Tiket serendah RM10 sahaja dan boleh redeem Tupperware lebih dari Harga itu. 🤗Memang berbaloi² dan ini peluang anda tahu CARA nak NIAGA yang betul daripada TEAM ASG (Advanced Sales Group)
..
Jom Sertai Kami dan
kami akan guide anda sehingga anda berjaya !! Boleh click kat link ini untuk hadirkan diri anda yer 👇👇👇
http://www.wasap.my/60179397477/DaftarSeminarDiKelantan
http://www.wasap.my/60179397477/DaftarSeminarDiKelantan
http://www.wasap.my/60179397477/DaftarSeminarDiKelantan
..
#ExtendAHand #weareasg #weareno1 #toporagnisasi #jomjoin #jomjoinmyteam #jadiahlilebihbest #jomjoinrally #jomjoinrallytupperware #saletupperware #bisnestupperware #membershiptupperware
#stokisttupperware #tupperware #tupperwarebrandsmalaysia #tupperwaremalaysia #tupperwarekelantan #tupperwarekotabharu #tupperwarekubangkerian #tupperwarebinjai #lifetimewarranty #followme #whatsapp0179397477
Read more
*MATEMATIK KEHIDUPAN* Dosa Jangan di Amal Jangan di Cinta Jangan di Hidup hanya 1 *Gugur Bunga kerana* Layu.. *Gugur Iman kerana* Nafsu.. *Gugur Cinta kerana* Cemburu.. *Tertawa kerana* Bahagia *Menangis kerana* Derita 🏻 *Bertaubat kerana* Dosa 🕌 *Beribadat kerana* ... *MATEMATIK KEHIDUPAN* Dosa Jangan di ➕ Amal Jangan di ➖ Cinta Jangan di ➗ Hidup hanya 1 ❌ 🌺 *Gugur Bunga kerana* Layu..
👻 *Gugur Iman kerana* Nafsu.. 💞 *Gugur Cinta kerana* Cemburu.. 😄 *Tertawa kerana* Bahagia
😭 *Menangis kerana* Derita
👳🏻 *Bertaubat kerana* Dosa
🕌 *Beribadat kerana* Iman 💔 *Hidup tanpa Cinta* Pasti Hampa
💰 *Hidup gila Harta* Pasti Celaka
💀 *Hidup penuh Dosa* Akan Binasa
😊 *Hidup Bersyukur* Akan Bahagia *Hiduplah tiap hari seperti Matematik:*
*1. Mendarapkan (x)* *_keGembiraan_* *2. Mengurangi (-)* *_keSedihan_*
*3. Menambahkan (+)* *_Semangat_*
*4. Membahagi ( : )* *_keBahagiaan_*
*5. Meng-kuadratkan* *_Kasih Sayang_* *_antara sesama_* *Ada 3 perkara dalam hidup yang tidak boleh kembali:*
⏰1. Waktu 💋2. Ucapan ⌛3. Kesempatan *Jagalah itu, jangan sampai menyesal kerananya...* *Ada 3 perkara yang dapat menghancurkan hidup seseorang:*
👹1. Amarah 😏2. Keangkuhan 👿3. Dendam *Hindarilah ia selalu..* *Ada 3 perkara yang tidak boleh hilang*
💙1. Harapan 💛2. Keikhlasan ❤3. Kejujuran *Peliharalah ketiganya..* *Ada 3 perkara yang paling berharga*
💞1. Kasih Sayang 💗2. Cinta 💝3. Kebaikan *Pupuklah itu semua..* *Ada 3 perkara dalam hidup yang tidak pernah pasti*
1. Kekayaan
2. Kejayaan
3. Mimpi *Jangan terlalu obses kerananya..* *Ada 3 perkara yang dapat membentuk watak seseorang*
☝1. Komitmen ✌2. Ketulusan 👌3. Kerja Keras *Upayakanlah sekuatnya..* *Ada 3 perkara yang membuat kita berjaya*
👍1. Tekad 👍2. Kemahuan 👍3. Fokus
*Usahakan dengan sungguh-sungguh..* *Ada 3 perkara yang tidak pernah kita tahu*
👍1. Rezeki 👍2. Umur 👍3. Jodoh *Semuanya itu diatur oleh Allah.* *TAPI,ada 3 perkara dalam hidup yang PASTI*
1. Tua
2. Sakit
3. Kematian *Persiapkanlah dengan sebaik-baiknya...* Kalau sekiranya Artikel ini baik bagi anda..
Apa salahnya *SHARE* kat orang-orang yang anda sayangi.
Read more
Reminder for myself #Repost @zawara with @repostapp ・・・ Selamat malam semua. Tengah buat ...
Media Removed
Reminder for myself #Repost @zawara with @repostapp ・・・ Selamat malam semua. Tengah buat apa tu? Korang nak jadi orang aktif dan bersemangat??? Nak tips tak? Hehe admin nak share sikit beberapa tips yang boleh kita manfaatkan bersama. Untuk kali ini, Ritual pagi orang berjaya yang ... Reminder for myself

#Repost @zawara with @repostapp
・・・
Selamat malam semua. Tengah buat apa tu?

Korang nak jadi orang aktif dan bersemangat??? Nak tips tak? Hehe admin nak share sikit beberapa tips yang boleh kita manfaatkan bersama. Untuk kali ini, Ritual pagi orang berjaya yang kita boleh tiru

1. Mereka ini ialah jenis EARLY morning person. Kalau kita biasa bangun pukul 6 pagi, apa kata esok bangun sejam awal. Kalau anda buat begini selama seminggu, anda dapat 7 jam ekstra
2. Mereka suka exercise. Bila kita bersenam, minda kita akan clear dan peredaran darah dpaat berjalan dengan lancar. Badan pun jadi aktif. Otak pun turut bergeliga

3. Yang ni paling penting tau. Mereka tak pernah miss breakfast. Sarapan yang sihat akan bantu kita menjadi lebih fokus dan memberi tenaga yang secukupnya untuk kerja

Haa mulai esok, jom start amalkan? Korang ada tips yang lebih menarik tak? Kalau ada jom share dengan admin dan #zawaralovers yang lain dan tag orang yang anda nak sama sama berjaya kat 👇!! 𡰣Admindivazawara
Read more
Alhamdulillah. Before kita nak rezeki datang, kita kena jemput dulu setiap pagi. Bila kita jemput rezeki barulah rezeki datang mencurah2. Betul tak? Ehehe bulan ni paksa semu team hafal surah Al Waqiah 🤔🤔🤔. . . Nak cakap pasal rezeki, rezeki boleh datang dalam pelbagai bentuk kita je ... Alhamdulillah. Before kita nak rezeki datang, kita kena jemput dulu setiap pagi. Bila kita jemput rezeki barulah rezeki datang mencurah2. Betul tak? Ehehe bulan ni paksa semu team hafal surah Al Waqiah 🤔🤔🤔. .
.
Nak cakap pasal rezeki, rezeki boleh datang dalam pelbagai bentuk kita je yang sedar atau tak. Mak ayah sihat pun rezeki. Kan? Setiap apa yang kita dapat jangan lupa ucap Alhamdulillah. Bila baca buku Mudahnya Menjemput Rezeki rasa diri ni kerdil sangat. Tapi takpe kita cuba perbaiki diri kearah yang lebih baik. Doakan Bougas Empire akan berkembang dengan jayanya. InsyaAllah nextyear kita target untuk masuk pasaran luar. Tahun ni pun kita dah official dekat Brunei dan dah dapat kelulusan dari KEMENTERIAN Brunei sekali untuk produk skincare. Alhamdulillah. Btw congrats team capai target this month, sale tertinggi buat masa ni. 👏🏻👏🏻👏🏻
.
Kita jangan sibuk tengok kejayaan orang lain, tapi sibuklah untuk kejayaan diri sendiri. Bila tengok orang lain berjaya lepastu mulalah ada sifat dengki dan takpuashati. Buang sifat irihati dan startlah cari jalan untuk kejayaan diri sendiri. Ehehe morning semua 💕💕💕
Read more
Menyesal Join CLA<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span> . . . . . . . Orang kate join CLA modal besar. Sebab tu saya lambat join. ...
Media Removed
Menyesal Join CLA . . . . . . . Orang kate join CLA modal besar. Sebab tu saya lambat join. Sebab takut kottttKalau la saya tahu dari awal mcm ni setiap bulan. Habis sekolah je terus join️ Risau barang xlaku Risau xde orang nak join Risau orang kutuk Risau kawan lari Risau ... Menyesal Join CLA😭😭😭
.
.
.
.
.
.
.

Orang kate join CLA modal besar. Sebab tu saya lambat join. Sebab takut kotttt😭Kalau la saya tahu dari awal mcm ni setiap bulan. Habis sekolah je terus join☺️☺️☺️ Risau barang xlaku
Risau xde orang nak join
Risau orang kutuk
Risau kawan lari
Risau xreti nak online
Risau kene cari Orang
Risau kene promote
Risau xdapat pulangan

itu semua khayalan minda intan yg kolot dulu. Masa intan susah dulu orang buat xtahu je. Lagi2 kerani cabuk yg boleh ditolak ketepi.. Cikgu Agama Rakyat yg pakai pun ala kadar, suara pun lemah lembut😂😂😂xtau sape la yg nak respect intan masa tu.. saving pon xdak..pakai myvi je pun kan😇

Masa dulu nak bagi duit bulanan ibu ayah pun berkira2.. manekan duit pampers, susu, pengasuh anak..Hari Raya pun sekadar ade ade sahaja... Alhamdulillah the power of Percaya pada Rezeki Allah.. Follow Mentor, ikut cakap orang yg berjaya, sentiasa konsisten, jangan fikir negetif.. dan banyak lagiii.. Terima Kasih Mentor Kesayangan Intan dan Suami CDM Said Saiful Fazli dan CDM Norafra Azmira menjadikan intan yang harini❤️ Menyesal lambat join😁😁😁 will follow u rapat2 tanpa beralasan❤️ Shahira
0149459392
www.myclagroup.com

#clagroup
#clavengers
#bonusbesar
#housewifeincomeceo
#housewifeberjaya
#LegacyCDMzara
Read more
"Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!" Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. . Sebenarnya.. ...
Media Removed
"Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!" Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. . Sebenarnya.. Semua org boleh nampak RAMPING , hanya pakai Mirabelle Slim sahaja sudah mencukupi.. kerana Slim Belt dua lapis lebih mengecilkan pinggang anda dari slim belt biasa.. . " AWAK ... "Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!"
Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. .
Sebenarnya.. Semua org boleh nampak RAMPING , hanya pakai Mirabelle Slim sahaja sudah mencukupi.. kerana Slim Belt dua lapis lebih mengecilkan pinggang anda dari slim belt biasa.. .
" AWAK NAMPAK RAMPING LA SAYANGG.."
Haa.. Sampai mcm tu sekali hubby cakap.. Mau x berbunga-bunga hati ni.. Ye la sapa x suka kan bila nampak Ramping..Cam ala2 Model gitu .. .
Bila pergi tempat kerja pula..
kawan2 pasti terjeling2 & tertanya2..
Kawan2 akan cakap "rampingnya.. apa rahsia ?" .
DENGAN 10 SAAT SAHAJA ANDA BOLEH KELIHATAN RAMPING!

JOM! LIHAT VIDEO SINGKAT INI..
Laptop user KLIK link ini :
https://www.facebook.com/mirabellesexy/videos/1720628281486686/
Mobile user KLIK link ini :
m.facebook.com/mirabellesexy/videos/1720628281486686/ ============================== "MIRABELLE 8LIM" dengan Teknologi "DOUBLE COMPRESSION"
membentuk Perut & Pinggang Ramping serta merta . " No ONE Know your Secret .. shhh" - Beribu-ribu TESTIMONI - Sangat sesuai utk perut BUNCITTT - Tiada kesan sampingan - Sangat Selesa gebu - Menyembunyikan lemak dan nampak ramping - Menyokong belakang badan anda - Membentuk tubuh menarik - Cepat dan serta merta turun dua saiz pinggang anda ! - Perut makin mengecil - Banyak testimoni yg dh berjaya - Sesuai pakai masa Kerja, Exercise, Majlis keraian , & dirumah - Orang hanya perasan anda RAMPING ============================= "MIRABELLE 8LIM" Rahsia Ramping bak model ?

Hanya 2 Langkah untuk kelihatan 2 kali lebih kecil dari saiz pinggang anda sekarang!

Kenapa anda perlukan "MIRABELLE 8LIM ?" Mudah jer ..tampil RAMPING ... Anda Konfiden... Semangat... Suami pun makin Sayang... ============================ - Amaran! Stok selalu Sold Out! - Amaran! Stok selalu Sold Out!

Whatsapp " mslim " sekarang ke 012-2475413 & dapatkan HARGA PROMOSI!
.
.
#slimmingbeltori #ramping #cantik #mirabelle8lim #mirabellebelt #mirabelleslim #hotshapersbra #hotshaperpantsmalaysia #hotshaper #hotshaperbeltmalaysia #hotshapersinglet #zumbafitness #zumbamalaysia #gymmalaysia #geniebraoriginal #bengkungmodern #bengkungbersalin
Read more
"Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!" Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. . Sebenarnya.. ...
Media Removed
"Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!" Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. . Sebenarnya.. Semua org boleh nampak RAMPING , hanya pakai Mirabelle Slim sahaja sudah mencukupi.. kerana Slim Belt dua lapis lebih mengecilkan pinggang anda dari slim belt biasa.. . " AWAK ... "Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!"
Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. .
Sebenarnya.. Semua org boleh nampak RAMPING , hanya pakai Mirabelle Slim sahaja sudah mencukupi.. kerana Slim Belt dua lapis lebih mengecilkan pinggang anda dari slim belt biasa.. .
" AWAK NAMPAK RAMPING LA SAYANGG.."
Haa.. Sampai mcm tu sekali hubby cakap.. Mau x berbunga-bunga hati ni.. Ye la sapa x suka kan bila nampak Ramping..Cam ala2 Model gitu .. .
Bila pergi tempat kerja pula..
kawan2 pasti terjeling2 & tertanya2..
Kawan2 akan cakap "rampingnya.. apa rahsia ?" .
DENGAN 10 SAAT SAHAJA ANDA BOLEH KELIHATAN RAMPING!

JOM! LIHAT VIDEO SINGKAT INI..
Laptop user KLIK link ini :
https://www.facebook.com/mirabellesexy/videos/1720628281486686/
Mobile user KLIK link ini :
m.facebook.com/mirabellesexy/videos/1720628281486686/ ============================== "MIRABELLE 8LIM" dengan Teknologi "DOUBLE COMPRESSION"
membentuk Perut & Pinggang Ramping serta merta . " No ONE Know your Secret .. shhh" - Beribu-ribu TESTIMONI - Sangat sesuai utk perut BUNCITTT - Tiada kesan sampingan - Sangat Selesa gebu - Menyembunyikan lemak dan nampak ramping - Menyokong belakang badan anda - Membentuk tubuh menarik - Cepat dan serta merta turun dua saiz pinggang anda ! - Perut makin mengecil - Banyak testimoni yg dh berjaya - Sesuai pakai masa Kerja, Exercise, Majlis keraian , & dirumah - Orang hanya perasan anda RAMPING ============================= "MIRABELLE 8LIM" Rahsia Ramping bak model ?

Hanya 2 Langkah untuk kelihatan 2 kali lebih kecil dari saiz pinggang anda sekarang!

Kenapa anda perlukan "MIRABELLE 8LIM ?" Mudah jer ..tampil RAMPING ... Anda Konfiden... Semangat... Suami pun makin Sayang... ============================ - Amaran! Stok selalu Sold Out! - Amaran! Stok selalu Sold Out!

Whatsapp " mslim " sekarang ke 012-2475413 & dapatkan HARGA PROMOSI!
.
.
#slimmingbeltori #ramping #cantik #mirabelle8lim #mirabellebelt #mirabelleslim #hotshapersbra #hotshaperpantsmalaysia #hotshaper #hotshaperbeltmalaysia #hotshapersinglet #zumbafitness #zumbamalaysia #gymmalaysia #geniebraoriginal #bengkungmodern #bengkungbersalin #mirabelleslimbelt #mirabelleslimbeltmalaysia
Read more
"Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!" Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. . Sebenarnya.. ...
Media Removed
"Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!" Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. . Sebenarnya.. Semua org boleh nampak RAMPING , hanya pakai Mirabelle Slim sahaja sudah mencukupi.. kerana Slim Belt dua lapis lebih mengecilkan pinggang anda dari slim belt biasa.. . . " AWAK ... "Saya nak ramping tapi.. badan saya berisi!!"
Mesti ada kawan2 kak lin yang fikir mcm tu kan.. .
Sebenarnya.. Semua org boleh nampak RAMPING , hanya pakai Mirabelle Slim sahaja sudah mencukupi.. kerana Slim Belt dua lapis lebih mengecilkan pinggang anda dari slim belt biasa.. .
.
" AWAK NAMPAK RAMPING LA SAYANGG.."
Haa.. Sampai mcm tu sekali hubby cakap.. Mau x berbunga-bunga hati ni.. Ye la sapa x suka kan bila nampak Ramping..Cam ala2 Model gitu .. .
.
Bila pergi tempat kerja pula..
kawan2 pasti terjeling2 & tertanya2..
Kawan2 akan cakap "rampingnya.. apa rahsia ?" .
.
DENGAN 10 SAAT SAHAJA ANDA BOLEH KELIHATAN RAMPING!

JOM! LIHAT VIDEO SINGKAT INI..
Laptop user KLIK link ini :
https://www.facebook.com/mirabellesexy/videos/1720628281486686/
Mobile user KLIK link ini :
m.facebook.com/mirabellesexy/videos/1720628281486686/ ============================== "MIRABELLE 8LIM" dengan Teknologi "DOUBLE COMPRESSION"
membentuk Perut & Pinggang Ramping serta merta . " No ONE Know your Secret .. shhh" - Beribu-ribu TESTIMONI - Sangat sesuai utk perut BUNCITTT - Tiada kesan sampingan - Sangat Selesa gebu - Menyembunyikan lemak dan nampak ramping - Menyokong belakang badan anda - Membentuk tubuh menarik - Cepat dan serta merta turun dua saiz pinggang anda ! - Perut makin mengecil - Banyak testimoni yg dh berjaya - Sesuai pakai masa Kerja, Exercise, Majlis keraian , & dirumah - Orang hanya perasan anda RAMPING ============================= "MIRABELLE 8LIM" Rahsia Ramping bak model ?

Hanya 2 Langkah untuk kelihatan 2 kali lebih kecil dari saiz pinggang anda sekarang!

Kenapa anda perlukan "MIRABELLE 8LIM ?" Mudah jer ..tampil RAMPING ... Anda Konfiden... Semangat... Suami pun makin Sayang... ============================ - Amaran! Stok selalu Sold Out! - Amaran! Stok selalu Sold Out!

Whatsapp " mslim " sekarang ke 012-2475413 & dapatkan HARGA PROMOSI!
.
.
#slimmingbeltori #ramping #cantik #mirabelle8lim #mirabellebelt #mirabelleslim #hotshapersbra #hotshaperpantsmalaysia #hotshaper #hotshaperbeltmalaysia #hotshapersinglet #zumbafitness #zumbamalaysia #gymmalaysia #geniebraoriginal #bengkungmodern #bengkungbersalin
Read more
“Jangan sampai saya viralkan cerita ni!” . “Ehhh? Jap jap. Kenapa ni?<span class="emoji emoji1f631"></span>” . Pelik. Apa yang Hani ...
Media Removed
“Jangan sampai saya viralkan cerita ni!” . “Ehhh? Jap jap. Kenapa ni?” . Pelik. Apa yang Hani marah sangat ni? Takde angin takde ribut tetibe marah? . “Saya nak share cerita ni biar semua orang tahu kebaikan Ephyra Skin Care Series ni!” . Haa?? Ohhh. . Ingatkan kenapa.. excited ... “Jangan sampai saya viralkan cerita ni!”
.
“Ehhh? Jap jap. Kenapa ni?😱”
.
Pelik. Apa yang Hani marah sangat ni? Takde angin takde ribut tetibe marah?
.
“Saya nak share cerita ni biar semua orang tahu kebaikan Ephyra Skin Care Series ni!”
.
Haa?? Ohhh. 😂
.
Ingatkan kenapa.. excited Hani tau dengan keberkesanan Ephyra Skin Care Series ni utk kulit dia.
.
Mana tak nya..? Dulu dia takkan keluar rumah kalau tak makeup. Atleast la, dia akan pakai foundation fully coverage utk tutup bekas2 parut jerawat lama.
.
Kalau bernasib baik, kulit nampak flawless. Tapi kebanyakannya kurang bernasib baik, muka macam tepung gomak dah. Duk tempek2 nak sorokkan cela, tapi makin disaster pulak rupa.
.
Sampai la dia tgk kawan dia lepas solat, just apply Ephyra Skin Care. Tertarik tengok bare face kwn dia skrg, dulu tak pulak mcm tu kulit dia.
.
Sebab nak jadi mcm kwn dia, Hani pon try jugak 1 set Ephyra Skin Care Series. Sebulan je, dia dah tinggalkan makeup tebal dia. Takde dah tepung gomak.
.
Apa yg ada? Just kulit yg flawless, glowing dan bebas jerawat. Yeayyy! Misi berjaya! 😍
.
Okay siapa yg nak order Ephyra Skin Care Series boleh terus whatsapp #0193800779 (Jiha)
.
Atau boleh terus contact dealer2 Ephyra berdekatan anda.
.
#ephyra #ephyra2u #ephyramurah #ephyraskinbar #ephyrasoap #ephyraserum #ephyraskinnano #ephyraskinsnow #ephyraskinbarmurah #ephyraskincare #ephyraskincareseries #ephyraskincareset #ephyraskincareseriesmurah #skincaremalaysia #skincaremurah #skincaremalaysiamurah #skincareselamat
Read more
Gunung Liang Timur Barat 17 & 18 March 2018 Alhamdulillah, berkesempatan menjejaki Gunung ...
Media Removed
Gunung Liang Timur Barat 17 & 18 March 2018 Alhamdulillah, berkesempatan menjejaki Gunung Liang East West untuk ke sekian kalinya pada cuti hujung minggu yang lalu. Sesi kali ini disertai oleh pelbagai lapisan rakan rakan pendaki seramai 27 orang yang rata rata dari kawasan utara ... Gunung Liang Timur Barat
17 & 18 March 2018

Alhamdulillah, berkesempatan menjejaki Gunung Liang East West untuk ke sekian kalinya pada cuti hujung minggu yang lalu.

Sesi kali ini disertai oleh pelbagai lapisan rakan rakan pendaki seramai 27 orang yang rata rata dari kawasan utara dan juga dari KL. Trip kali ini dikelolakan oleh sahabat kami saudara @hazwanhadzir.

Cuaca amat baik walaupun pada awalnya terdapat hujan renyai renyai. Tapak perkhemahan kering dan sejuk menjadikan trip kali boleh dikatakan agak selesa. Namun sayang sekali pemandangan di puncak agak tertutup. Mungkin bukan rezeki kami untuk kali ini namun kami semua tetap bergembira.

Apa apa pun, tahniah buat semua peserta kerana berjaya menjejakkan kaki ke puncak Gunung Liang East West ini. Semoga pendakian kali ini memberikan pengalaman manis buat anda semua.

Ada rezeki, kita jumpa lagi di trip akan datang!
#gunungliangtimurbarat
#ikutsukaadventureteam
Read more
Hai. Ini trailer Blok 404. Akan ditayangkan pada 28.6.2018 ini. Sebuah filem thriller arahan @ismayusoof ...
Media Removed
Hai. Ini trailer Blok 404. Akan ditayangkan pada 28.6.2018 ini. Sebuah filem thriller arahan @ismayusoof lakonan saya , @nadia.brian @nur_risteena @rajaazrey @zamarulhisham93 @boyiman_dbi @adrea_abdullah @fashasandha @aedyxashraf @kamaladli dan ramai lagi. Jika anda sudi, ... Hai. Ini trailer Blok 404. Akan ditayangkan pada 28.6.2018 ini. Sebuah filem thriller arahan @ismayusoof lakonan saya , @nadia.brian @nur_risteena @rajaazrey @zamarulhisham93 @boyiman_dbi @adrea_abdullah @fashasandha @aedyxashraf @kamaladli dan ramai lagi. Jika anda sudi, sila lah tolong saya repost.
Ini pertama kali saya memegang watak utama untuk sesebuah filem. Saya tahu kurang promosi filem ini. Saya promote apa yang saya mampu. Saya inginkan filem ini berjaya di panggung, ramai orang yang menonton ,supaya orang boleh melihat dan menilai hasil kerja saya sebagai seorang pelakon di layar emas. Supaya semua orang tahu saya punya kemampuan untuk menerajui sesuatu naskah filem walaupun saya kurang tinggi, kurang kacak, kurang athletic, ataupun nama saya tidak terkenal atau tidak sepopular pelakon pelakon lain. Thanks guys. Filem ini dan keberjayaan nya saya rasa kan sangat penting untuk kerjaya saya. Jika anda peminat saya dan ingin lihat saya berlakon lebih banyak filem di masa akan datang,tolong saya repost. Thanks. Jasa anda saya hargai sangat! #blok404 #FilemBlok404 #blok404hidupsampaimati #blok404themovie #actor #pelakonmalaysiayangkurangkacakkurangtampankurangtinggikurangsado
Read more
Akibat kebosanan Abang berjaya edit satu video Makan donut. Haha serius donut ni besar. Besar muka kot. Haha 1.50 je satu. . . Review: okay Abang ter tarik untuk beli sebab dengan size Dia yg besar. Dan tekak mmg teringin nak makan donut. Just plain donut dengan gila. Gula lahh..haish auto ... Akibat kebosanan Abang berjaya edit satu video Makan donut. Haha serius donut ni besar. Besar muka kot. Haha 1.50 je satu. .
.
Review: okay Abang ter tarik untuk beli sebab dengan size Dia yg besar. Dan tekak mmg teringin nak makan donut. Just plain donut dengan gila. Gula lahh..💥haish auto correct ni boleh buat gaduh 😅Lama x makan. Haha
.
Pada Abang donut ni besar sebab overproof. Maybe. MAYBE YE.
Angin yg bnyk dalam donut buat Dia nampak besar Tapi bila makan Dia agak soft. Orang cakap Macam makan angin. Haha tekstur X solid Macam normal donut.Kurang sedikit kepuasan pada abang . Orang malaysia memang Suka kot. Sebab Kalau di oversea bun or bread mereka agak solid , itu yg paling laris. Kalau kat tempat Kita Yang lembut2 tu Yang diaorg borong. Sebab orang sana Nak something Yang makan sedikit Tapi kenyang nye panjang. Kalau bun yg soft ni mostly x stay lama Rasa kenyang tu. Gitew haha
.
Tapi Abang puji idea dan presentation. Harga pun okay. Different dari Yang lain. Good job.
.
Standard lah dalam berniaga makanan ni Kita Akan Jumpa pelbagai jenis anak tekak. Xleh nak Puas kan semua orang. Haha Salah sorangnya Abang lah tu🙈.
.
Believing in yourself and keep on moving. Ok done ✅ Ayuh makan Donut. .
Xoxo
#abezam #zamakmal #donutangin 🙈 #sedap
Read more
April 2018 #PartTime #FullTime 5 Kekosongan Jawatan Perunding Kewangan Takaful PENDAFTARAN ...
Media Removed
April 2018 #PartTime #FullTime 5 Kekosongan Jawatan Perunding Kewangan Takaful PENDAFTARAN APRIL 2018 Ok, Tugasan saya adalah sebagai "Recruiter". Saya mengalu-alukan kehadiran ANDA yang Berminat Mengubah Kualiti Hidup diri & Keluarga... Sungguh pun tiada jalan pintas untuk ... April 2018 #PartTime #FullTime
5 Kekosongan Jawatan Perunding Kewangan Takaful
PENDAFTARAN APRIL 2018
Ok, Tugasan saya adalah sebagai "Recruiter". Saya mengalu-alukan kehadiran ANDA yang Berminat Mengubah Kualiti Hidup diri & Keluarga... Sungguh pun tiada jalan pintas untuk berjaya tetapi semua Orang BERJAYA adalah MEMULAKAN LANGKAH PERTAMA. Telah Banyak bukti-bukti kejayaan dalam industri Takaful dan mungkin ini kali Giliran Anda #OurTimeIsNow

KELEBIHAN MENJADI PERUNDING KEWANGAN TAKAFUL
1. Gaji UNLIMITED
3. Kenaikkan Gaji Bulanan UNLIMITED
5. GAJI di BAYAR 2 KALI sebulan ( 5hb & 15hb)
7. Kebebasan Masa - Waktu Kerja Yang Flexible
9. Boleh Bekerja Di mana2 Tanpa pengawasan Boss.
11. Percutian VIP Percuma 2 - 4 Kali setahun dalam/luar Negara
13. Penghargaan dari Syarikat setiap bulan/tahun
15. Contest - Extra Money

SYARAT
1. Berumur 20 - 35 Tahun
2. Memiliki Minima DIPLOMA
3. Memiliki Kenderaan
4. Memiliki Notebook/netbook/PC/Ipad
5. Rajin, Rajin & Rajin Berusaha

Hubungi Saya.
Muhammad Idris || 0105620024
Perunding Takaful || Great Eastern Takaful
Read more
Happy birthday to you Mohd Shafie Bin Mohd Ghazali. Happy 23rd years old <span class="emoji emoji2728"></span> Alhamdullillah, berbagai ...
Media Removed
Happy birthday to you Mohd Shafie Bin Mohd Ghazali. Happy 23rd years old Alhamdullillah, berbagai ujian dah kau tempuh, berbagai rintangan dah kau lalui, namun Allah permudahkan segalanya. Teruskan melangkah Shafie, tersenyumlah walau disebaliknya hanya kau yang tahu betapa sukarnya ... Happy birthday to you Mohd Shafie Bin Mohd Ghazali. Happy 23rd years old ✨
Alhamdullillah, berbagai ujian dah kau tempuh, berbagai rintangan dah kau lalui, namun Allah permudahkan segalanya. Teruskan melangkah Shafie, tersenyumlah walau disebaliknya hanya kau yang tahu betapa sukarnya apa yang kau lalui. Lupakan lah segala kedukaan yang pernah melanda hidup kau sebelum ini, dan teruskan mencoret kenangan manis yang boleh menjadi diari indah ketika hari tua nanti. Teruskan berbuat baik kepada semua orang, dan tanamkan lah dalam diri sifat memaafkan agar tiada dendam yang terbuku di hati. ( SAYA MAAFKAN )
Maafkan diri ini, sekiranya ada tutur kata yang mengguris hati anda atau salah apa-apa. Maafkan lah saya. Tiada kata yang mampu saya ungkap betapa gembiranya saya sejak kebelakangan ini. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Doakan yang terbaik untuk perjalanan saya ini, dan saya mendoakan agar kita semua berjaya dunia dan akhirat.
Thank you Abah @mohdghazalli_ & Emak, thank you pada semua adik-beradik saya #GHAZALISCIOUSFAMILY, thank you @sirkhandanial @ibnu_rinkarnaen dan team @whiteroomx, thank you pada #NADASANGHITAMFAMILY , thank you sahabat-sahabat, thank you kawan-kawan dan thank you semua 💯
#SANGHITAM #dahTua #FightLikeBob
Read more
Beberapa hari sebelum aku masuk umur baru, selalu aku fikir kenapa aku masih seorang azwar kamaruzaman ...
Media Removed
Beberapa hari sebelum aku masuk umur baru, selalu aku fikir kenapa aku masih seorang azwar kamaruzaman yang biasa. Yang tak ada apa-apa boleh dibanggakan. Yang tak punya apa-apa untuk diceritakan. Yang tak ada duit juta-juta. Yang tak ada anugerah banyak tersusun dalam almari. Kenapa ... Beberapa hari sebelum aku masuk umur baru, selalu aku fikir kenapa aku masih seorang azwar kamaruzaman yang biasa. Yang tak ada apa-apa boleh dibanggakan. Yang tak punya apa-apa untuk diceritakan. Yang tak ada duit juta-juta. Yang tak ada anugerah banyak tersusun dalam almari. Kenapa aku tak berjaya macam orang lain. Senang cakap aku rasa 23 tahun aku hidup aku rasa zero
.
Berhari-hari jugak lah aku fikir kenapa dan kenapa sehingga lah satu detik aku merasakan yang aku hanya nampak benda yang aku tak ada. Aku lebih tumpu pada benda yang dah hilang. Sehingga lah aku terlupa untuk apreciate perkara-perkara yang berlaku di sekeliling aku. Dan antara benda yang paling aku sedar adalah aku kurang bersyukur dengan apa yang aku ada
.
Aku terlupa yang aku ada ahli keluarga yang sentiasa mendoakan aku. Aku terlupa aku ada kawan-kawan yang sentiasa ada untuk aku. Aku terlupa yang aku ada mereka yang sentiasa bersorak untuk aku. Aku terlupa dan aku tidak mensyukuri dengan nikmat itu. Aku terlupa bahawa segala benda yang berlaku disekeliling aku sama ada baik atau buruk sebenarnya satu pengajaran yang paling besar nikmatnya Tuhan berikan. Dan aku masih tidak bersyukur
.
Aku juga mula sedar, kenapa nak ikut orang itu dan ikut orang ini. Kenapa nak takut dengan benda yang dah ditetapkan Tuhan seperti rezeki, jodoh dan sebagainya. Kenapa takut menjadi diri sendiri. Kenapa nak hidup untuk happykan orang lain sedangkan diri kau tak happy
.
Jadi, perlahan-lahan aku cuba mengajar diri aku untuk bersyukur dengan apa yang ada. Mulai hari ini akan bersyukur setiap hari dan kita tengok hasil dia untuk setahun akan datang
.
Terima kasih kepada semua orang yang selalu ada mahupun yang telah pergi ke mana-mana kerana banyak memberi saya pengalaman untuk mendewasakan diri ini
.
Benarlah, kita merasakan rancangan kita adalah yang terbaik tetapi #TanganTuhan lebih baik daripada segala-galanya.
#BukanPostMotivasi #BilaKauTakAdaIdeaNakMenulisNovelTapiAdaIdeaNakBuatKaranganPostPanjangBerjela #Syukurrrrr
Read more
setakat ni, stokis paling berjaya adalah yang naik vespa tu la. walau pun setakat ni baru restock ...
Media Removed
setakat ni, stokis paling berjaya adalah yang naik vespa tu la. walau pun setakat ni baru restock sekotak. orang lain berkarton2 dah. hahaah. . so happy seeing my stokis semua makin kencang. siapa2 nak jadi agen derang boleh je contact direct. . @susujuna.kl @susujuna.johor @susujuna.negerisembilan ... setakat ni, stokis paling berjaya adalah yang naik vespa tu la. walau pun setakat ni baru restock sekotak. orang lain berkarton2 dah. hahaah.
.
so happy seeing my stokis semua makin kencang. siapa2 nak jadi agen derang boleh je contact direct.
.
@susujuna.kl
@susujuna.johor
@susujuna.negerisembilan
@susujuna.pahang
@susujuna.sabah
.
kebanyakan agen kitorg bermula beli utk anak. kongsi ramai2 satu opis utk terus beli satu karton. dpt diskaun banyak kalau beli ramai2.
.
tau2 duit menyusup je masuk. hahaah. alhamdulillah. rezeki sama berbagi.
.
negeri2 yg takde dalam list boleh je contact direct @susujuna kat +601122336565. silap2– korang boleh jadi stokis. hahaha.
.
selamat henjoy susu paling syiokkk dalam bima galaksi!
Read more
Loading...
Load More
Loading...