Loading...


Unique profiles
63
Most used tags
Total likes
0
Top locations
IRON BULL GYM, USM, Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Malaysia
Average media age
857 days
to ratio
7.6
" RESMI PADI MAKIN TINGGI MAKIN MENUNDUK" . Selalu selalu la tngok bawah ,bukan ape mana tau terjumpa ...
Media Removed
" RESMI PADI MAKIN TINGGI MAKIN MENUNDUK" . Selalu selalu la tngok bawah ,bukan ape mana tau terjumpa syiling ke duit kertas ke,kan ..hahahaha . Alhamdulilah masih di beri nafas untk menikmati hari ini,syukur dgn segala ape yg kita ada ,hidup ni jagn mintak lebih sngt ,sebb allah dah ... " RESMI PADI MAKIN TINGGI MAKIN MENUNDUK"
.
Selalu selalu la tngok bawah ,bukan ape mana tau terjumpa syiling ke duit kertas ke,kan ..hahahaha 😂😂
.
Alhamdulilah masih di beri nafas untk menikmati hari ini,syukur dgn segala ape yg kita ada ,hidup ni jagn mintak lebih sngt ,sebb allah dah kasi kita takat tu je,melain kan kita usaha untk lebih berjaya dan kalau ada rezeki lebih tu ada lah,klu tak da ..chill sudah 🙂.
.
Ape2 pun hidup kena terus kan,life kena happy walaupun banyak duka,style kena jaga ..cam Isz ni ecehhhwahh.. tengok Isz sarung baju ape " DIET START TOMORROW " form @gymtechmy awesome sioodddd..!! .
Do follow them guys
@gymtechmy @gymtechmy
Black & White color t-shirt.
100% premium cotton.
Available size : S M L
Harga bleh check kat ig dorang 😃
.
Thanks luang kan mase korang scroll dan baca smpai habes,just nak bagitau ,sapa yg baca ni ..korang mmg awesome,semoga allah swt ,merahmati ,melimpah kan segala rezeki dan permudahkan segala urusan korang..steady kay

#gcx #musclemania® #fitguy #beisz #beiszmeals #iszahmad #teamiszahmad #gymtechmy #thefutureisnow
Read more
Loading...
Harini pertama kali aku buat buah potong betik, jambu dan tembikai untuk hantar di kedai makan. ...
Media Removed
Harini pertama kali aku buat buah potong betik, jambu dan tembikai untuk hantar di kedai makan. Memandangkan aku sorang2, maka hasilnya pun takat ni sahaja dengan masa yang singkat. Yela, nak masuk keje hakiki lagi. Jadi aku harap harini orang ramai tengok buah aku dan terliuq lalu beli ... Harini pertama kali aku buat buah potong betik, jambu dan tembikai untuk hantar di kedai makan. Memandangkan aku sorang2, maka hasilnya pun takat ni sahaja dengan masa yang singkat. Yela, nak masuk keje hakiki lagi.

Jadi aku harap harini orang ramai tengok buah aku dan terliuq lalu beli buah dalam bekas tu. Semoga dipermudahkan. 💪🏼
Read more
Salah satu dilema yang #villagepeople kene hadap adalah nak beli rumah tapi kau tak sure loan bank ...
Media Removed
Salah satu dilema yang #villagepeople kene hadap adalah nak beli rumah tapi kau tak sure loan bank kau lepas ke tak. Bukan takat loan, freehold and leasehold pun kau tak tau beza. In the end, mereputlah kau kat rumah sewa yang bersaiz camca kecil. Haha Haa don't worry, jom pi usha The People's ... Salah satu dilema yang #villagepeople kene hadap adalah nak beli rumah tapi kau tak sure loan bank kau lepas ke tak. Bukan takat loan, freehold and leasehold pun kau tak tau beza. In the end, mereputlah kau kat rumah sewa yang bersaiz camca kecil. Haha

Haa don't worry, jom pi usha The People's Property Expo by @propsocial.my yang akan berlangsung pada 10-12 Ogos 2018 kat One World Hotel, Bandar Utama ni haa.

Sepanjang program ni nanti, kau boleh dapat info pasal cara investment yang bijak, cara nak apply loan especially first time buyer, and macam-macam lagi. Selain tu, kau boleh dapat banyak hadiah percuma, voucher dan opportunity untuk menang RM200,000 of home and living prizes.

More info, usha @propsocial.my wokehhh

#thepeoplespropertyexpo

P/S: Shout out to my Acer Swift 5 from @my_acer!
Read more
Bila tgk cite Cina or Korea part paling suka ialah time dorg makan!! So ni la scene makan paling Korea n Cina buat takat ni! (ABAIKAN JARI YANG BARU LEPAS TERSEPIT PINTU KERETA TU) Bila tgk cite Cina or Korea part paling suka ialah time dorg makan!! So ni la scene makan paling Korea n Cina buat takat ni! (ABAIKAN JARI YANG BARU LEPAS TERSEPIT PINTU KERETA TU)
Masin mulut laki aku suka kata hari2 TAUHU BERGEDIL PUKUL NAIK dari stat menjuai smpai hari ni klu open jaa order msty pukul naik sbb tu shu dok hashtag #pukulnaik .... so esok ada delivery TAUHU BERGEDIL YE . Esok blah pulau shu masuk . So sapa nk order mai lekas . Takat la ni dok amk order dah ... Masin mulut laki aku suka kata hari2 TAUHU BERGEDIL PUKUL NAIK 😂 dari stat menjuai smpai hari ni klu open jaa order msty pukul naik 😂 sbb tu shu dok hashtag #pukulnaik .... so esok ada delivery TAUHU BERGEDIL YE . Esok blah pulau shu masuk . So sapa nk order mai lekas . Takat la ni dok amk order dah 62 box . 💪🏻💪🏻💪🏻 tq ampa support kami . Terlebih or terkurang maaf nah . I lebiu uols 😘😘
#tauhubergedil
#tauhubergedilshadagonjeng
#tauhubergedilpukulnaik
Read more
Beli tudung.. PERCUMA pouch.. Pouch pulak bertulis nama.. Dua dua boleh PAKAI weh.. Pouch ni pon ...
Media Removed
Beli tudung.. PERCUMA pouch.. Pouch pulak bertulis nama.. Dua dua boleh PAKAI weh.. Pouch ni pon MATERIAL baekk punye.. Takat nak gi lunch tu.. Masuk wallet, phone n kunci dlm pouch ni..jalan... Berrrgaya betuii.. Best sape beli tudung fateema bulan ni... Ade lagi SURPRISE.. nak tau piyemm ... Beli tudung.. PERCUMA pouch.. Pouch pulak bertulis nama.. Dua dua boleh PAKAI weh.. Pouch ni pon MATERIAL baekk punye.. Takat nak gi lunch tu.. Masuk wallet, phone n kunci dlm pouch ni..jalan... Berrrgaya betuii.. Best sape beli tudung fateema bulan ni... Ade lagi SURPRISE.. nak tau piyemm tepi sis.. ❤

Meh risik-risik dengan saya 😉
http://www.wasap.my/60172985479/guzel

#fateemacouture #tudungcustommade #tudungviral #sipipimerah
Read more
Loading...
Pak Ngah dulu rider alejet taww.. Takat koner baring smbl minum sirap limau ikat tepi kat roundabout ...
Media Removed
Pak Ngah dulu rider alejet taww.. Takat koner baring smbl minum sirap limau ikat tepi kat roundabout Telok Wan Jah tu besa jew 😬 . . . . . . #rxz #yamaha #stilltheboss #sweet18 #rider #jockey #mtblife #moutainbike #travel #potd #sunset #sunrise Pak Ngah dulu rider alejet taww.. Takat koner baring smbl minum sirap limau ikat tepi kat roundabout Telok Wan Jah tu besa jew 😬
.
.
.
.
.
.
#rxz #yamaha #stilltheboss #sweet18 #rider #jockey #mtblife #moutainbike #travel #potd #sunset #sunrise
Takat 100m dlu tu pun kecut perut x nampak quad dah . 900m to go. #mhbhbug #droneutara #northerndronepilot
Media Removed
Takat 100m dlu tu pun kecut perut x nampak quad dah . 900m to go. #mhbhbug #droneutara #northerndronepilot Takat 100m dlu tu pun kecut perut x nampak quad dah . 900m to go. #mhbhbug #droneutara #northerndronepilot
Loading...
uolllss.cek nk gtau ni.bkn takat jus jaa.sapa yg teringin berendoi tu dlm umh.nak ala² dlm drama ...
Media Removed
uolllss.cek nk gtau ni.bkn takat jus jaa.sapa yg teringin berendoi tu dlm umh.nak ala² dlm drama kt astro tu.bole lapm cek nahh.murr murr ja.nak tnya pa² tnya ja cek. DM nahh.muuahh ckit. uolllss.cek nk gtau ni.bkn takat jus jaa.sapa yg teringin berendoi tu dlm umh.nak ala² dlm drama kt astro tu.bole lapm cek nahh.murr murr ja.nak tnya pa² tnya ja cek. DM nahh.muuahh ckit.
Selepas tiga botol, takat 10kg tu tak ada hal lah. Hanya dengan #slimrichbotanicalslimming ...
Media Removed
Selepas tiga botol, takat 10kg tu tak ada hal lah. Hanya dengan #slimrichbotanicalslimming Ini cousin Cikjill tau. Nun di Singapore sana. Sampai sekarang, masih setia dengan #sbs because it simply works. Kalau nak slim down sebelum new year, boleh dah contact Cikjill sekarang. ... Selepas tiga botol, takat 10kg tu tak ada hal lah.

Hanya dengan #slimrichbotanicalslimming 😍😍 Ini cousin Cikjill tau. Nun di Singapore sana. Sampai sekarang, masih setia dengan #sbs because it simply works.

Kalau nak slim down sebelum new year, boleh dah contact Cikjill sekarang.
Klik kat link di bio. 😍😍
.

Whatsapp: 018 2598722
Or DM.
Read more
Sept.2014-Mar.2018 Almost 4 years aku kenai hang.. tau tau dah tunang.. senyap ja satgi dapat ...
Media Removed
Sept.2014-Mar.2018 Almost 4 years aku kenai hang.. tau tau dah tunang.. senyap ja satgi dapat invitation pi majlis sanding kau.. masa awal2 kenal dulu molek shomel ja perangai.. tapi hang bawak kereta serupa laki takat nak drift tu macam makanan ruji hang kalau amik curves.. toksah cakap ... Sept.2014-Mar.2018
Almost 4 years aku kenai hang.. tau tau dah tunang.. senyap ja satgi dapat invitation pi majlis sanding kau.. masa awal2 kenal dulu molek shomel ja perangai.. tapi hang bawak kereta serupa laki takat nak drift tu macam makanan ruji hang kalau amik curves.. toksah cakap banyak tapi terharu kau kahwin dulu.. apa2 pun tahniah Jijaaa A.K.A misi ku shomel vogue semua lah.. jadi isteri solehah, takleh nak berlumba dah pasni dah ada anak nanti bawak la jumpa aku.. aku nak amik mood dulu dukung baby mana tau tetiba jodoh sampai awal.. hang dok kendong budak manjang kt sepital en tu yg kawen awal cisss.. Be happy always sistur 💕
Read more
It took me almost 6 years berlindung disebalik ‘topeng’ or rather ‘tudung’ #kaklehabunting, #sarabanon, #cikyam etc, finally today, abang rasa sudah tiba masanya for me to embrace who I am and ‘keluar’ dalam video as Paihdiki! Wohooo Bukan apa, selama ni abang tak berani nak jadi ‘Faiz’ ... It took me almost 6 years berlindung disebalik ‘topeng’ or rather ‘tudung’ #kaklehabunting, #sarabanon, #cikyam etc, finally today, abang rasa sudah tiba masanya for me to embrace who I am and ‘keluar’ dalam video as Paihdiki! Wohooo

Bukan apa, selama ni abang tak berani nak jadi ‘Faiz’ sebab segan, malu, tak confident and mostly, takut dengan komen-komen hanat yang mungkin akan tegur pasal saiz badan lah, muka tak flawless la, rambut tipis lah. So, in the end, abang cam cuak nak buat video dimana abang boleh jadi diri sendiri.

Tapi lantak lah. I think Paihdiki has a lot more to offer other than the usual character ‘makcik bertudung’ so terimalah VLOG ku yang pertama - 100% as Paihdiki! Muahaha. Kalau ada yang aneh tu harap maaplah ye. First time buat Vlog uols! Untuk tengok video penuh, kau boleh usha IGTV abang hokehh! Haha

Anyways, shout out to @mrdiy2u sebab now dah ada versi online yakni www.mrdiy.com.my! Paling best, takde sebarang kos penghantaran kalau kau shopping online okeh! Bukan takat free shipping, kau juga boleh refund barang selagi kau belum guna/bukak packaging nyaa.

Nak dapatkan barang segera? Kau boleh guna express delivery dimana penghantaran adalah dalam tempoh 24 jam! Selain tu kau juga boleh datang pick up kat @mrdiy2u yang berhampiran! Heaa

Jangan lupa dapatkan rebate RM5 untuk pembelian online yang pertama dan kau akan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM68,888! Wahh! MR. D.I.Y IS NOW ONLINE! #BeliOnlineMRDIY @mrdiy2u
Read more
Loading...
kamel2..hg dgn halkom xdak..kaki hg boh dye..ad hati nk ngorat kamelia noh..hg kna igt kamelia ...
Media Removed
kamel2..hg dgn halkom xdak..kaki hg boh dye..ad hati nk ngorat kamelia noh..hg kna igt kamelia tu dok klas A kat fardhu ain..takat pnah join kem bina iman kat sekolah pagi ni dia jeling ja kamel2..hg dgn halkom xdak..kaki hg boh dye..ad hati nk ngorat kamelia noh..hg kna igt kamelia tu dok klas A kat fardhu ain..takat pnah join kem bina iman kat sekolah pagi ni dia jeling ja

"PERGH BOLEH NAMPAK SATU CASTLE!" . ha amacam? Kalau nk tangkap guna camera fon, mmg akan nampak ...
Media Removed
"PERGH BOLEH NAMPAK SATU CASTLE!" . ha amacam? Kalau nk tangkap guna camera fon, mmg akan nampak takat pintu saja la . TAPIIIIIIIIII . bila guna sjcam ni, boleh masuk keseluruhan object atau background blakang kita tu. Xpayah si tukang ambik gmbaq ni nak move backward banyak2. Tudia ... "PERGH BOLEH NAMPAK SATU CASTLE!"
.
ha amacam? Kalau nk tangkap guna camera fon, mmg akan nampak takat pintu saja la
.
TAPIIIIIIIIII
.
bila guna sjcam ni, boleh masuk keseluruhan object atau background blakang kita tu. Xpayah si tukang ambik gmbaq ni nak move backward banyak2. Tudia speaking sikit haha
.
Senang kata guna sjcam ni boleh save energy kita. Xpayah dh usaha sekeras2 mungkin untuk injak blakang nk bg masuk gambaq castle tu. Mudah kan? Best kan? Gambaq pon cantik
.
So tunggu apa lg? Pm/dm/whatsapp la sekarang. Harga terbaik menanti anda pada tahun baru ni~~~ 012-4170242

#sjcam #sj6legendmurah #sj6legend #sjcammalaysia #sjcammurah #sayajualsjcam #sayagunasjcam #sj4000 #m20 #eken #yicam #xiomi #gopro #gadjetlegacy
Read more
Dulu masa baby2 Sophie selalu batuk, selsema, kahak bunyi2 tu. Kerap sgt. Ada doc kata Sophie minor ...
Media Removed
Dulu masa baby2 Sophie selalu batuk, selsema, kahak bunyi2 tu. Kerap sgt. Ada doc kata Sophie minor resdung so senang selsema. Sebabkan dia baby, mmg mikir la ape ubat nak kasi, risau, pastu kalau boleh taknak dia neb selalu 😕 . Last2 ada kawan rekemen kan pergi berubat cara homeopathy ni. ... Dulu masa baby2 Sophie selalu batuk, selsema, kahak bunyi2 tu. Kerap sgt. Ada doc kata Sophie minor resdung so senang selsema. Sebabkan dia baby, mmg mikir la ape ubat nak kasi, risau, pastu kalau boleh taknak dia neb selalu 😕
.
Last2 ada kawan rekemen kan pergi berubat cara homeopathy ni. Alhamdullilah, dgn izin Allah, setahun Sophie mmg tak sakit apa langsung (kami dtg balik setahun kemudian kebetulan tgk kat kad bulan yg sama tahun sebelumnya). Syukur sgt2. Cumanya yang sedikit susah tu waktu makan ubat ni, sebijik setiap jam untuk botol pertama tu, kalau dengan pengasuh kena kawtim dulu la dan utk yg bf anak, ada benda kene pantang macam sos, kicap, nescafe, kopi, ais batu dan beberapa benda lain lg (nanti dia bgtau) .
Yasmin pun amik benda yg sama masa dia baby. Sekarang turn Ariq pulak. Dia bukan je takat muka macam Sophie, doc pun kata benda yg sama aritu, minor resdung. Sepanjang 5 bulan, ni kali kedua dia kene batuk berkahak dan selsema. Jemmm kami laki bini sbb doc pun x suggest ubat sbb kecik lg
.
So cuba benda yg sama jgk, homeapathy. Mudah-mudahan serasi macam kakak2nya. Lately ni asyk nampak kawan2 yang ada baby post pasal anak tak sihat (musim kot) saja lah share benda info ni. Kalau ada yg nak cuba perubatan homepathy ni. Ada byk jenis sakit boleh berubat cara ni. Ubat ni rasa mcm gula je, senang larut. Kalau baby kena pecahkan letak bawah lidah atau letak air skit suap dgn sudu plastik mcm biasa. .
Kami pergi yang kat dalam bangunan PKNS Bangi, Homepathy Hasan. Selalu kene charge pun RM25 je. Semoga dapat membantu ibu2 yg dalam kerisauan, macam sis dulu jugak, Insyaallah 🤗 #bukanreviewkongsiinfosaja #ariqeusof
Read more
Loading...
Cerita Sabturday hari tu tak abis lagi.. hahaha.. . Singgah Avani bukan takat tukar baju jer.. ...
Media Removed
Cerita Sabturday hari tu tak abis lagi.. hahaha.. . Singgah Avani bukan takat tukar baju jer.. tapi singgah kat coffee house dia utk beli small piece of cake for MIL! . Birthday MIL dlm bulan June jugak hari tu.. so nie saja lah selit kan sekali small celebration utk dia since dah alang-alang ... Cerita Sabturday hari tu tak abis lagi.. hahaha..
.
Singgah Avani bukan takat tukar baju jer.. tapi singgah kat coffee house dia utk beli small piece of cake for MIL!
.
Birthday MIL dlm bulan June jugak hari tu.. so nie saja lah selit kan sekali small celebration utk dia since dah alang-alang in-laws family nak makan seafood kat HM Sri Bagan ni selepas tak tahan tgk posting makan2 Kak Neen last week kat sini jugak😂!
.
Kali nie kami order Kerang Sambal, Ikan Pari Bakar, Ikan Bawal Bakar, Sotong Bakar, Udang Sambal Petai, Butter Prawns, Ikan Merah Stim Halia dan Sambal Pepahat!
.
Actually ade order 2 jenis sayur jugak.. tapi sampai abis makan sayur tak sampai2 kat meja kami… so malas dah nak mintakkk sayurnya sebab memasing dah tibai lauk sampai kenyang dah pun… hahhaa.. air kiteorg order air tembikai & lemon dlm jug.. oh air pun sedappp sgtt!!!
.
Utk menu kali nie Kak Neen paling suker Sambal Kerang, Ikan Pari Bakar & Butter Prawns… Ikan Merah stim halia agak mengecewakan rasanya… sambal pepahat tu boleh lah tahan.. sambal petai & Sotong bakar memang dah rasa last week with Pak Joe which memang dabomb💥 pun rasanya!
.
Ok now tengah plan bile lagii nak pegi makan kat sini lagi nie… hahaha..!🤣
Read more
Pergi beraya ke org dtg beraya rumah kita ke memasing sibuk tanya pasal jodoh, Macam la jodoh tu ...
Media Removed
Pergi beraya ke org dtg beraya rumah kita ke memasing sibuk tanya pasal jodoh, Macam la jodoh tu boleh senang je kita pilih and pegi beli kat kedai mcm kat kamdar ni haa aku tgh buat pilihan nak beli kain langsir, Macam la kawen tu jamin kebahagian, Besar lagi dunia ni kita nak tawan, Banyak ... Pergi beraya ke org dtg beraya rumah kita ke memasing sibuk tanya pasal jodoh,
Macam la jodoh tu boleh senang je kita pilih and pegi beli kat kedai mcm kat kamdar ni haa aku tgh buat pilihan nak beli kain langsir,
Macam la kawen tu jamin kebahagian,
Besar lagi dunia ni kita nak tawan,
Banyak lagi impian tak tertunai,
Kawen tu tanggungjawab,
Bukan takat laki salam tok kadi,
Perempuan Kangkang kaki,
Pastu memasing lepas tangan. #jodohditangantuhan #ukurbajudibadansendiri #salammembawang
Read more
Ada yang mengalami masalah kulit seperti sunburn, jerawat, parut di muka tapi nak setelkan dengan ...
Media Removed
Ada yang mengalami masalah kulit seperti sunburn, jerawat, parut di muka tapi nak setelkan dengan cepat dan mudah? Hmmmmm, dalam dunia ni takde yang mudah awak. Jaga kecantikan kulit ni bukan takat lapisan luar kulit jer. Sebab kebanyakan masalah kulit berpunca dari dalam tubuh badan ... Ada yang mengalami masalah kulit seperti sunburn, jerawat, parut di muka tapi nak setelkan dengan cepat dan mudah?

Hmmmmm, dalam dunia ni takde yang mudah awak.

Jaga kecantikan kulit ni bukan takat lapisan luar kulit jer. Sebab kebanyakan masalah kulit berpunca dari dalam tubuh badan kita sendiri.

Sebab tu kena rawat dari dalaman.

Kalau berani buatlah bekam 😬

Akak terus terang memang PENAKUT
So, bekam bekam memang pikir juta kali gak nak buat. Walaupon memang dah namanya BEAUTY IS PAIN.

Memang tak sanggup dakuuu.

Yang akak sanggup, untuk penjagaan luaran, nak HAPUSKAN segala masalah di wajah, akak pakai si gedebab hijauu #SuriaSoap. Memang bagus sangat si debab ni. Akak kasi lima bintang🌟🌟🌟🌟🌟. Jerawat cepat sangat kecut! Sunburn pun cepat hilang.

Untuk penjagaan dalaman, akak consume #TWC konsisten tanpa henti setiap hari. Walaupun ada yang cepat dapat kesan, dan ada yang lambat.

Tapi takpelah, asalkan memang confirm berkesan. Memang sesuai lah dengan akak yang penakut dengan benda cucuk cucuk dan bekam bagai ni.

#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Loading...
Selamat petang semua. Nak share this fat-burning moves and the best thing is they can be done at ...
Media Removed
Selamat petang semua. Nak share this fat-burning moves and the best thing is they can be done at home je! . Nak lagi cepat, #slimrichbotanicalslimming will help to save the day! Takat 2kg per week tu, senang sangat nak turun. Klik link in bio untuk order! Selamat petang semua.
Nak share this fat-burning moves and the best thing is they can be done at home je!
.
Nak lagi cepat, #slimrichbotanicalslimming will help to save the day! Takat 2kg per week tu, senang sangat nak turun.

Klik link in bio untuk order!
Zaman skang ni semua kena multitasking uols! Kau tengok je la #Kaklehabunting ni haa, walaupun ...
Media Removed
Zaman skang ni semua kena multitasking uols! Kau tengok je la #Kaklehabunting ni haa, walaupun dok tengah busy tunggu bus, sempat dia dok layan telenovela La'Usurpadora kat henpon ni. Haha Apa? Risau habis data? No worries lah sebab #kaklehabunting guna Ookyo makanya, dia dapat UNLIMITED ... Zaman skang ni semua kena multitasking uols! Kau tengok je la #Kaklehabunting ni haa, walaupun dok tengah busy tunggu bus, sempat dia dok layan telenovela La'Usurpadora kat henpon ni. Haha

Apa? Risau habis data? No worries lah sebab #kaklehabunting guna Ookyo makanya, dia dapat UNLIMITED INTERNET uols! Bukan takat unlimited, kau boleh guna Ookyo anytime and Internet dia lajuuuu gila 24/jam sehari! Huntunggg wei! Heaa

Haa aper lagi, siapa yang kaki layan movie/drama kat henpon tu, cepat pi usha ookyo kat link di bio saya okeh! Jugak kau boleh sign up now and dapat RM10 GP extra credit! #ookyo #ookyounlimited
Read more
Walau kita berlainan negara,bangsa & agama..tapi kita masih lagi serumpun yang datang dari species ...
Media Removed
Walau kita berlainan negara,bangsa & agama..tapi kita masih lagi serumpun yang datang dari species yang sama iaitu MANUSIA . . Sama2lah berdoa supaya adik2 yang berumur antara 13 hingga 16 tahun dan coach bola mereka seramai 13 orang semuanya berjaya diselamatkan selepas rescue ... Walau kita berlainan negara,bangsa & agama..tapi kita masih lagi serumpun yang datang dari species yang sama iaitu MANUSIA
.
.

Sama2lah berdoa supaya adik2 yang berumur antara 13 hingga 16 tahun dan coach bola mereka seramai 13 orang semuanya berjaya diselamatkan selepas rescue team dari England & kebanyakan dari negara luar berjaya jumpa mereka
.
.

Ringkasan cerita,diorang masuk gua selepas latihan bolasepak.Biasa la budak2 mmg adventures.Masa tu air dalam gua belum naik.Masa dah masuk sejauh 10km,hujan turun dan air dah naik tak turun2.Nak keluar balik kena menyelam sejauh 10km.Oksigen dlm gua hingga ke takat ni cuma tinggal 12%.Nak tunggu air surut balik dalam gua kena tunggu lagi 4 bulan
.
.

Sama2lah doakan agar dipermudahkan urusan mereka semua #thaicaverescue #wemalaysianprayforthailand
Read more
da kekasih pun .haluih...Takat 56kg tu xdak hal lah😈😈😈🏖🏖<span class="emoji emoji1f60d"></span>
Media Removed
da kekasih pun .haluih...Takat 56kg tu xdak hal lah😈😈😈🏖🏖 da kekasih pun .haluih...Takat 56kg tu xdak hal lah😈😈😈🏖🏖😍
Okay macam ni . Kalau datang Gua Sarang di Pulau Sabang ni make sure turun sampai ke bawah. Bukan ...
Media Removed
Okay macam ni . Kalau datang Gua Sarang di Pulau Sabang ni make sure turun sampai ke bawah. Bukan takat yang ada buai tu je. . Jauh sikit dan jalan berbatu. Make sure pakai kasut sebab batu sangat tajam. Kang tak memasal terpeleot kat situ . Tapi the view is really worth it🏻 . Bunyi air ... Okay macam ni
.
Kalau datang Gua Sarang di Pulau Sabang ni make sure turun sampai ke bawah. Bukan takat yang ada buai tu je.
.
Jauh sikit dan jalan berbatu. Make sure pakai kasut sebab batu sangat tajam. Kang tak memasal terpeleot kat situ😌
.
Tapi the view is really worth it🙌🏻
.
Bunyi air yang tenang Ya Allah rasa nak stay lama je kat sini!
.
Air jernih giler sampai boleh nampak ikan kecik yang colorful tu😍
.
#ainsyazanamakanangin #ainsyazanaXaceh
Read more
 #innalillahiwainnailaihirojiun #Al-fatihah #Day2 #FeltLikeImDreaming #inagoodhandnow ...
Media Removed
#innalillahiwainnailaihirojiun #Al-fatihah #Day2 #FeltLikeImDreaming #inagoodhandnow #mayALLAHgrantujannah Tenanglah kau di sana Dik.. dari kecik kakak tengok kau membesar dpn mata.. support minat kau.. kau minat rubgi sampai aniq pun kau bawak sama.. akak support kau ... #innalillahiwainnailaihirojiun
#Al-fatihah
#Day2
#FeltLikeImDreaming
#inagoodhandnow
#mayALLAHgrantujannah
Tenanglah kau di sana Dik.. dari kecik kakak tengok kau membesar dpn mata.. support minat kau.. kau minat rubgi sampai aniq pun kau bawak sama.. akak support kau x kira apa.. bl dah menginjak dewasa kau plak yg support anak akak.. kau plak yg bg dorongan kat anak akak.. anak akak dah mcm kawan dah.. bkn takat anak sedara.. sama2 naik pentas utk ambik saguhati sebab cemerlang dlm periksa.. xpe Dik.. kau tenang je kat sana.. ALLAH dah tempatkan kau bersama org yg beriman.. kau baik sgt Dik.. sebab tu ALLAH syg kau lebih.. xpe Dik.. bidadari syurga dah tggu kau.. nanti ayah dah Umi kau pun akan bersama kau kat syurga.. in sha ALLAH... ALLAH akan jaga umi dan ayah kau.. x perlu risau Dik..
Read more
Prep yourself before your journey to bumi Lincoln. Buy my book to read about USA written by anak Malaysia ...
Media Removed
Prep yourself before your journey to bumi Lincoln. Buy my book to read about USA written by anak Malaysia yang rajin duk travel satu negara ke semua 50 negeri USA. Dua tahun setengah, bukan ayam-ayam punya journey. Selalukah dengar cerita orang travel lam satu negara sampai rentas 5 zon masa ... Prep yourself before your journey to bumi Lincoln. Buy my book to read about USA written by anak Malaysia yang rajin duk travel satu negara ke semua 50 negeri USA. Dua tahun setengah, bukan ayam-ayam punya journey. Selalukah dengar cerita orang travel lam satu negara sampai rentas 5 zon masa dan setiap 50 negeri tu siap ada iklim sendiri? Ha kata followers Hannah kan? Esok g Popular atau MPH, beli buku Hannah, tak mahal pun. Hannah tulis buku ni dengan harapan sama macam waktu Hannah mula2 menulis di IG dan FB; nak ubah pemikiran rakyat Malaysia pasal USA. Hannah bukan takat travel kat sana, Hannah duduk sana. Dah beli baca tau, jangan peram buat pekasam. Thank you in advance! 🙏🏻♥️
Read more
SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF50! <span class="emoji emoji1f525"></span> Korang nak tau tak, sinaran matahari tu adalah ...
Media Removed
SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF50! Korang nak tau tak, sinaran matahari tu adalah musuh utama kulit kita! Pakai lah banyak mana pun produk kecantikan, kalau korang tak protect muka dari sinaran matahari ni, memang bazir je semua produk tadi. Kusam, kedut, jeragat, jerawat, ... SUNBLOCK TERBAIK DENGAN PERLINDUNGAN SPF50! 🔥

Korang nak tau tak, sinaran matahari tu adalah musuh utama kulit kita! Pakai lah banyak mana pun produk kecantikan, kalau korang tak protect muka dari sinaran matahari ni, memang bazir je semua produk tadi.
Kusam, kedut, jeragat, jerawat, haa semua ni majoriti kulit rosak disebabkan kulit kita terdedah kepada sinaran matahari yang melampau.

Untuk protect kulit muka daripada sinaran matahari yg bahaya nie, tiap hari wana guna my favorite Youth Moisturizer SPF50! 😍

SPF50 ni khas untuk pasaran Malaysia je tau. Kalau kat US, Youth Moisturizer cuma SPF30 jee. Malaysia ni too hot, so Shaklee rumuskan kandungan SPF50 special untuk kita 😌

Kalau korang perasan, atas packaging moisturizer ni ada label Broad Spectrum. Apa Broad Spectrum ni?
Ada 2 jenis sinar UV yg boleh rosakkan kulit kita tau :
🔥 UVA : menyebabkan penuaan yg mendatangkan kedutan & age spot.
🔥 UVB : membakar kulit & menyebabkan kulit gelap.

If muka kita terdedah kepada UVA & UVB secara keterlaluan, boleh menyebabkan kanser kulit!

Kebiasaannya, sunblock/sunscreen kat pasaran sekarang, mampu halang sama ada sinaran UVA atau UVB sahaja dari bakar kulit kita.
Only Sunblock with Broad Spectrum sahaja yang mampu melindungi muka kita daripada 2 sinaran ni sekali! And guess what? Youth Moisturizer ni ada kandungan Broad Spectrum, which ia mampu melindungi kulit daripada kedua2 sinar UVA & UVB yg bahaya ni! 😍

The best thing is, Youth Moisturizer ni bukan takat protect muka dari matahari, tapi tolong lembutkan sekali kulit kita, and repair skintone bagi sekata! And utk siapa yang minat makeup, Youth Moisturizer ni boleh jadi primer and highlighter tau 😍 Memang mekap tahan lama and glowing bila korang pakai ni 👍

Kalau duduk rumah je, memang still korang patut pakai sunblock sebab sinaran matahari especially UVA boleh tembus kaca & awan gelap. So, kita actually terdedah kepada matahari gak even duduk rumah je tau.
Dah tau kan kepentingan & kehebatan Youth Moisturizer nie? Wana memang tak boleh miss everyday pakai nie. Meh la sama-sama protect muka kita supaya sentiasa kekal cantik and muda! 😊

Beauty & Health Consultant,
Razwana Razif
011-29118686
Read more
‘ Kawan saya cakap kulit saya hitam macam arang ‘ kalau pakai cream nanti dayang senandung ‘ muka ...
Media Removed
‘ Kawan saya cakap kulit saya hitam macam arang ‘ kalau pakai cream nanti dayang senandung ‘ muka ja putih tangan hitam ‘ sekarang saya nak kenalkan awak semua dengan product injection. * mahal? - Jangan risau saya yakin semua orang mampu beli lepas ni. * tak bahaya ka? - banyak ja artis cucuk ... ‘ Kawan saya cakap kulit saya hitam macam arang ‘ kalau pakai cream nanti dayang senandung ‘ muka ja putih tangan hitam ‘ sekarang saya nak kenalkan awak semua dengan product injection. * mahal?
- Jangan risau saya yakin semua orang mampu beli lepas ni. * tak bahaya ka?
- banyak ja artis cucuk elok ja sekarang siap bawak keluar product sendiri. Lepas tu cakap cantik sbb product diorang ‘ haa tepukkk’ * boleh putih ke?
- bukan takat putih sekali glowing youolsssss.
So tunggu apa lagi? Ringan kan tangan whatsapp saya
For whatsapp/NO call

0196926257
0196926257
0196926257
Read more
Awak ada masalah jerawat tapi nak setelkan dengan cepat dan mudah? Huh, Takde yang mudah awak. Jaga ...
Media Removed
Awak ada masalah jerawat tapi nak setelkan dengan cepat dan mudah? Huh, Takde yang mudah awak. Jaga kecantikan kulit ni bukan takat lapisan luar kulit jer. Sebab kebanyakan masalah kulit berpunca dari dalam tubuh badan kita sendiri. Sebab tu kena rawat dari dalaman. Kalau berani ... Awak ada masalah jerawat tapi nak setelkan dengan cepat dan mudah?

Huh, Takde yang mudah awak.

Jaga kecantikan kulit ni bukan takat lapisan luar kulit jer. Sebab kebanyakan masalah kulit berpunca dari dalam tubuh badan kita sendiri.

Sebab tu kena rawat dari dalaman.

Kalau berani buatlah bekam 😬

Akak terus terang memang PENAKUT
So, bekam bekam memang pikir juta kali gak nak buat. Walaupon memang dah namanya BEAUTY IS PAIN.

Memang tak sanggup dakuuu.

Yang akak sanggup, consume #TWC konsisten tanpa henti setiap hari. Walaupun ada yang cepat dapat kesan, dan ada yang lambat.
Tapi takpelah, asalkan memang confirm berkesan. Memang sesuai lah dengan akak yang penakut dengan benda cucuk cucuk dan bekam bagai ni.

Lagipun TWC ni senang sangat! Tak perlu bancuh. Kemam kemam dah CANTIK! ✌
.
Rasa macam nak ngorat TWC? Boleh klik je link dibio nanti akak consult awak❤
.

#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Dia dah takde<span class="emoji emoji1f622"></span> Ssungguhnya sy tktau ada posting ni sb sy tk ingt psword fb sampailah sy buka kt fb ...
Media Removed
Dia dah takde Ssungguhnya sy tktau ada posting ni sb sy tk ingt psword fb sampailah sy buka kt fb lain & ttp sy tk ingt psword bila sy logout..rs nk jerit bla nmpk ni td..sy klik kt fb @julieyamoin..tp sy dh tk smpt nk ckp tkasih long..sb dia dah tkde..dia dah pegi wat selama2nya pagi td pukul 3..Allahuakbar..nor ... Dia dah takde😢
Ssungguhnya sy tktau ada posting ni sb sy tk ingt psword fb sampailah sy buka kt fb lain & ttp sy tk ingt psword bila sy logout..rs nk jerit bla nmpk ni td..sy klik kt fb @julieyamoin..tp sy dh tk smpt nk ckp tkasih long..sb dia dah tkde..dia dah pegi wat selama2nya pagi td pukul 3..Allahuakbar..nor minta maaf long..nor tktau along wish nor..nor tktau..wpun takat wish tp bsr maknanya wat sy..sb bkn smua wish..kkawan ssapa ada tag @ pape di fb klu sy snyap tu maknanya sy x ingt psword..brp byk ac seme tk ingt psword..Arwah mcm kakak sy..arwah kakak kpd sahabat sy @iedamoin79..ini gmbr last sy thn lps ms sutin #kecohdapur.. #jiranIG sy mohon sy sudilah kiranya kita ssama sedekahkan Al Fatihah buat arwah..beliau srg yg sgt baik..sntiasa bg kata semangat..Allah syg Along..smoga Long ditempatkan disisinya bsama org2 yg beriman
Korang..tk kira sapa..jika org itu syg kita..rasanya kita berhak syg semula..kerana kita semua adalah
saudara... Al Fatihah
#inilahyangdikatakanmenyesalpuntakGUNA😢
#seyesterkilangilerrr
Read more
[MALAYSIA APA CERITA] Dulu SGD1 bersamaan dengan RM1, tapi minggu lepas Malaysia dikejutkan ...
Media Removed
[MALAYSIA APA CERITA] Dulu SGD1 bersamaan dengan RM1, tapi minggu lepas Malaysia dikejutkan SGD1 = RM2.79. Mak aiiii..tingginya!!! Apa cerita sekarang ini?? Masih tak cukup kesedaran kah terhadap ekonomi 2015-2020 nnt??berapa plk harga segelen mnyak 10 tahun nnt?berapa plk harga ... [MALAYSIA APA CERITA]

Dulu SGD1 bersamaan dengan RM1, tapi minggu lepas Malaysia dikejutkan SGD1 = RM2.79. Mak aiiii..tingginya!!! Apa cerita sekarang ini?? Masih tak cukup kesedaran kah terhadap ekonomi 2015-2020 nnt??berapa plk harga segelen mnyak 10 tahun nnt?berapa plk harga makanan 10 tahun nnt?? Nak tggu bila baru nk buat back up plan?? Dah ada back up SAVING yang BERJUTA diminta hiraukan post ni. Yang takat cukup2 makan tu rasa mampu SURVIVE tak? Buat setahun dua boleh kot.Tapi perlu TAHAN HATI lah. If NO, lets join our #RICHBSC769 movement.

Kami di BSC akan bantu anda di luar sana dari A - Z dan berkongsi resepi untuk jana income RM500-RM1000 dalam SEMINGGU. Dari anda saja NAK or TAK NAK.

Berminat? Do PM me.

Ws :0139840320
Wc :adeley7

#sedardarilamunan #IMPIANbukanBERMIMPI #Malaysia2015 #leadersinthemaking #kayaiturahmat #firstaction #firstreaction
---
---
Dihantar melalui WhatsApp
Read more
theladiesz MASALAH RUAM KAT MUKA HILANG <span class="emoji emoji1f631"></span>. . Yeay dapat feedback lagi! sebenarnya effa ni salah ...
Media Removed
theladiesz MASALAH RUAM KAT MUKA HILANG . . Yeay dapat feedback lagi! sebenarnya effa ni salah sorang regular customer. Alhamdulillah selepas 4 sachets cuba Calla Beautskin ruam tepi hidung dah makin menghilang! Tu baru 4 sachets kalau 1 box cuba uolls bayangkan. Mau flip tudung dekat ... theladiesz MASALAH RUAM KAT MUKA HILANG 😱.
.
Yeay dapat feedback lagi! sebenarnya effa ni salah sorang regular customer. Alhamdulillah selepas 4 sachets cuba Calla Beautskin ruam tepi hidung dah makin menghilang! Tu baru 4 sachets kalau 1 box cuba uolls bayangkan. Mau flip tudung dekat makcik-makcik bawang masa raya. Hahaha😂.
.
Selain ruam makin hilang, kulit pun makin elokk. Bila kulit helokkk makin putih pulak katanya, dah tak kusam macam biasa. Bukan takat tuu jaaa mama effa pun tanya pakai apa. Yelaaa product berkesan orang tanyaa ofcoss laaa orang tanya kan? Mana tak pelikk ruam yang naik mendadak pun Alhamdulillah slowly hilang.
.
Calla Beautskin ni ada Peach dan fruity collagen yang bagus untuk masalah kulit. Syukur dapat bantu masalah sis ni yelaaa benda baik kita kena kongsi kan?💕.
.
Kalau korang nak selesaikan masalah kulit sebelum raya ke, sebelum kahwin ke, sebelum tunang ke, mehhhh cepat whatsapp 0182548110 atau DM lily untuk lily bantu selesaikan masalah awak😘
Read more
Takat besar buah ciku belah dua tu simpan sendiri je dah lah.
Media Removed
Takat besar buah ciku belah dua tu simpan sendiri je dah lah. Takat besar buah ciku belah dua tu simpan sendiri je dah lah.
<span class="emoji emoji2665"></span>️ANUSHKA<span class="emoji emoji2665"></span>️ . Gang raya tema maroon angkat tangan!! <span class="emoji emoji1f64b"></span>🏻<span class="emoji emoji1f64b"></span>🏻 Colour dia punya umphh lain machiemm, ...
Media Removed
️ANUSHKA️ . Gang raya tema maroon angkat tangan!! 🏻🏻 Colour dia punya umphh lain machiemm, so rich sebab colour ni jenis tak lapuk dek zaman hokey alwaysss onz! So kite pun design la si Anushka in maroon colour . Nak scroll lelaju pun tak sampai hati kejap lagi termenung panjang duk ... ♥️ANUSHKA♥️
.
Gang raya tema maroon angkat tangan!! 🙋🏻🙋🏻 Colour dia punya umphh lain machiemm, so rich sebab colour ni jenis tak lapuk dek zaman hokey alwaysss onz! So kite pun design la si Anushka in maroon colour 😍
.
Nak scroll lelaju pun tak sampai hati kejap lagi termenung panjang duk teringat si gojes Anushka ni kihkih 😝 Walaupun vavavoom, dia punya fluffy ruffles meriah kat bahagian skirt je ye, so awak punya lengan tu still practical sbb kite tau si Anushka ni bukan takat rajin melawa, dia pun rajin masuk dapur haha. Habis takkan la dah gojes tak boleh nak sentuh kerja dapur habih laaa kena kecam dengan biras lain, tercemar reputasi awak selaku menanti kesayangan ops 🤣 Rugi siapa tak beli Anushka sebab price dia below Rm300 je helloooo affordable sangat!!! 💁🏻
.
Walk in boutique :
🛍 Ariani RTW Jakel Mall Kuala Lumpur
🛍 Ariani RTW Wangsa 118 Wangsa Maju
🛍 Ariani RTW Ostia Bangi (sebelah Tol Bangi)
🛍 Ariani RTW Wisma Jakel S.Alam, Selangor
🛍 Ariani RTW Jakel Senawang, Negeri Sembilan
Read more
Dari @maisarah.mohdpauzi : Cerpen-cerpen dalam buku ni semua sedap-sedap. Aku baru baca separuh, ...
Media Removed
Dari @maisarah.mohdpauzi : Cerpen-cerpen dalam buku ni semua sedap-sedap. Aku baru baca separuh, sampai cerpen Tari Pasar Perempuan. Kagum. _ Aku juga bercita-cita nak tulis fiksyen tentang perempuan tapi semua cerpen aku cliche. Haha. Tapi cerpen-cerpen dalam buku ni, takat aku ... Dari @maisarah.mohdpauzi : Cerpen-cerpen dalam buku ni semua sedap-sedap. Aku baru baca separuh, sampai cerpen Tari Pasar Perempuan. Kagum.
_
Aku juga bercita-cita nak tulis fiksyen tentang perempuan tapi semua cerpen aku cliche. Haha. Tapi cerpen-cerpen dalam buku ni, takat aku baca memang segar la mata ni terbuka. Haha.
_
Walaupun orang cakap "dont judge a book by its cover", tapi kenyataan tu tak terpakai untuk buku ni! Haha! Cover memang cantik, isinya juga menarik!
_
Terimakasih sudi menikmatinya. 🙏🏻❤️ #taripasarperempuan
Read more
RUGI KALAU TAK BELI PROMO MINGGU NI Sebab apa admin kata rugi sebab kali ni ada Pencuci muk MagicRed ...
Media Removed
RUGI KALAU TAK BELI PROMO MINGGU NI Sebab apa admin kata rugi sebab kali ni ada Pencuci muk MagicRed yang terbaru paling best sebab ada SKRUB APRIKOT, ALMOND juga WALNUT yang kita ketahui untuk awet muda dan mengekalkan kelembapan kulit kita. Ektrak PEGAGA pun ada kira pencuci muka paling ... RUGI KALAU TAK BELI PROMO MINGGU NI

Sebab apa admin kata rugi sebab kali ni ada Pencuci muk MagicRed yang terbaru paling best sebab ada SKRUB APRIKOT, ALMOND juga WALNUT yang kita ketahui untuk awet muda dan mengekalkan kelembapan kulit kita. Ektrak PEGAGA pun ada kira pencuci muka paling rare sesuai untuk mereka yang ada EKZEMA tau.

Yang best tu ada SKRUB untuk menanggalkan kekotoran secara mendalam. Takat cuci mekap toksah cakap lah memang bersih licin sampai ke dalam pori-pori.

Memang tak rugi memang berbaloi. Satu family boleh pakai.

JOM PM KAT WASAP CIK REENA

Klik www.wasap.my/60193447788
Klik www.wasap.my/60193447788
Klik www.wasap.my/60193447788
#zamzarinazambri
#zarrabyzamzarina
#adrianaadnan
#zarrasinarputeri #zarra #sinar #puteri #zarrabyzamzarina #zsp #zspbyzamzarina #skincare #skin #beautycare #beauty #beautyproduct #product #potd #skincaremalaysia #localproduct #support #localbrand #brand #beautyshop #shop #skinshop #serumbeyouthful #serum #tititistitisterosmuda
Read more
Takat bogel tu benda biasa la buat drummer f88 #Repost @ericfuzi_f88 (@get_repost) ・・・ Ada orang ajak perang lah pulak... Nah bom atom digugurkan ke wilayah @akramdrummer ! Video ini telah dipotong awal, kalau video asal kite terjah terus sampai gugur bulu-bulunya.. @amirfloor88 ... Takat bogel tu benda biasa la buat drummer f88
#Repost @ericfuzi_f88 (@get_repost)
・・・
Ada orang ajak perang lah pulak... Nah bom atom digugurkan ke wilayah @akramdrummer !

Video ini telah dipotong awal, kalau video asal kite terjah terus sampai gugur bulu-bulunya..
@amirfloor88 @falique_floor88 @ayieelhamf88 @achoifloor88 @floor88band
Read more
Senyum je selagi boleh. Kau sedih koyak macam mana belum tentu ada yang sudi hulur sambut angkat ...
Media Removed
Senyum je selagi boleh. Kau sedih koyak macam mana belum tentu ada yang sudi hulur sambut angkat kau bangun dari jatuh. Pipi tu kembang bukan takat sedang bahagia. Kau marah sedih kecewa macam mana belum tentu ada yang sanggup dengar. Simpan pendam semat saja sorang sorang. Ketepikan ... Senyum je selagi boleh.

Kau sedih koyak macam mana belum tentu ada yang sudi hulur sambut angkat kau bangun dari jatuh.

Pipi tu kembang bukan takat sedang bahagia.

Kau marah sedih kecewa macam mana belum tentu ada yang sanggup dengar. Simpan pendam semat saja sorang sorang.

Ketepikan sekejap.
Pedehal pekena cendol dulu.

Kenduri kahwin orang sudah.
Kenduri kahwin kita bila lagi ? 🍰🍕
Read more
Daripada Dia kita datang, kepada Dia jualah kita akan kembali. Sebanyak mana pun kau berdoa, untuk ...
Media Removed
Daripada Dia kita datang, kepada Dia jualah kita akan kembali. Sebanyak mana pun kau berdoa, untuk menahan takdir Allah itu satu perkara yang mustahil. Kami sekeluarga berdoa moga Allah panjangkan umur Ambok Abas sampai sekurang2nya dapatlah kami beraya bersama buat kali terakhir. ... Daripada Dia kita datang, kepada Dia jualah kita akan kembali. Sebanyak mana pun kau berdoa, untuk menahan takdir Allah itu satu perkara yang mustahil. Kami sekeluarga berdoa moga Allah panjangkan umur Ambok Abas sampai sekurang2nya dapatlah kami beraya bersama buat kali terakhir. Kami dari awal mmg cuba utk redha sbb doktor dah beri perkhabaran, jangkaannya hanya beberapa bulan. Daripada orang yang sejak dari muda kuat berjalan ke sana ke mari, lebih suka naik bas turun bas, kalau takat jalan kaki dari kampung pandan dalam ke ampang point tu, takde hal lah. Dia mmg sihat. Cuma tahun lepas dh nampak la on & off sakitnya. Mudah demam, kebas2, nak jalan kaki nak hirup teh tarik fav dia kat kedai mamak hidayah tu pun dah x larat. Tahun lepas rajin juga dia mengikut jalan2 ke mall, paling dia suka Daiso. Asal nampak Daiso, singgah. Selera pun boleh tahan bila bawa berjalan walhal umur dah 80an. Pada usia 81 Allah tarik nyawa dia, difahamkan mudah, atas katil hospital, sendirian dalam lena pd pagi Rabu 13 Jun 2018.
.

Arwah menyaksikan bbrp generasi dilahirkan, dari kecik dia jaga kami, jaga rumah kami bila ayah & mama kluar bekerja. Dia ajar aku naik turun bas, dari sekolah sampai ke rumah. Dari blur ayam sampai pandai sendiri xyah tunggu dia. Dia rajin melukis komik dgn karakter aku dalam tu utk aku, dia selit dlm majalah Bambino. Tiap2 bulan aku x sabar tunggu dia hadiahkan Bambino, bukan nak baca sgt pun, lebih nk tgk lukisan n dialog kartun yg dia lukis.
.

Kalau ikutkan mmg banyak aku nak tulis, tapi ini sebahagian daripada kenangan aku dgn arwah. Semalam aku xleh move on, sikit2 nangis, senyum2 juga, bila aku sorang n bercerita psl dia, airmata bergenang.
.

Takpe lah ambok, rehatlah ya. Ambok bukan sendirian meski tak bina keluarga sendiri, sebab kami ada, kamilah anak, kamilah cucu dan kamilah cicit ambok. Kita jumpa lagi nanti ya Ambok. Semoga Allah berikan nikmat syurga kepada Ambok Abas bin Tahir yang sangat kami kasihi seperti moyang, atuk, pakcik & ayah kami sendiri. Selamat Hari Raya Ambok...AL FATIHAH
Read more
<span class="emoji emoji1f4c5"></span>TUESDAY 10TH. JULY, 2018 FRAGILE adjective (of an object) easily broken or damaged. "fragile ...
Media Removed
TUESDAY 10TH. JULY, 2018 FRAGILE adjective (of an object) easily broken or damaged. "fragile items such as glass and china" synonyms: breakable, easily broken, brittle, frangible, smashable, splintery, flimsy, weak, frail, insubstantial, delicate, dainty, fine; eggshell Dalam ... 📅TUESDAY 10TH. JULY, 2018

FRAGILE

adjective
(of an object) easily broken or damaged.
"fragile items such as glass and china"
synonyms: breakable, easily broken, brittle, frangible, smashable, splintery, flimsy, weak, frail, insubstantial, delicate, dainty, fine; eggshell

Dalam Bahasa Malaysia, maknanya SENANG PECAH.

Bila kata senang pecah tu, maknanya JANGAN DIBALING.

Aaa nak bagitahu tu je. Makanya, harap maklumlah ye pihak-pihak courier semua. Kami kat rumah ni, bukannya duduk depan pintu je tunggu barang. 1001 kerja kami buat. Kalau takat bunyi loceng sekali tu, dah nak campak barang, silalah fikir semula ye. Kalau kami dari tingkat atas, takkanlah kami nak terjun ke bawah kan. Tentunya ambil SEDIKIT masa nak turun anak tangga. Agak-agaklah ye.

Sekian.
.
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
Read more
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian ...
Media Removed
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse! REKAAN BERKONSEPKAN ... TYARA PESONA

V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN
.
Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse!

REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup utk buatkan uols rasa lebih selesa dan lebih yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan design ni?

POCKET KIRI DAN KANAN
.
Pocket serbaguna kiri dan kanan pun ada! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multi-purposed ni.
LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN
.
Suka lah tu! Blouse edisi limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.

6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU
.
Tyara Pesona blouse ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai dan jugak elegant. Bukan takat tu ajer, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.

PILIHAN SAIZ S TO 5XL
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 jugak utk emak. Hihi.. BF & WUDHU FRIENDLY
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.

MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”. 💰HARGA : RM 90
✅ HARGA TERMASUK CAJ PENGHANTARAN 1 MALAYSIA ✅Postage Bermula :
Berperingkat bermula
11hb April
Rabu 💥Nota : Ambil perhatian untuk tarikh2 postage 📱Whatsapp at link👇🏻👇🏻
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735

#BS
#BLOUSE
Read more
”KAU TAK PAYAH LAH AJAK AKU SELFIE LAGI! SAH-SAH AKU YG KENA BAHAN!!!” . . Setiap kali ajak selfie, ...
Media Removed
”KAU TAK PAYAH LAH AJAK AKU SELFIE LAGI! SAH-SAH AKU YG KENA BAHAN!!!” . . Setiap kali ajak selfie, memang kalau boleh aku mengelak. Orang lain semua cun melecun. Mekap tak mekap sama je. Stress aku! . Bila aku tanya kawan aku yg kulit licin si Hajar ni , dia cakap.... . “Sebenarnya makeup ... ”KAU TAK PAYAH LAH AJAK AKU SELFIE LAGI! SAH-SAH AKU YG KENA BAHAN!!!” .
.
Setiap kali ajak selfie, memang kalau boleh aku mengelak. Orang lain semua cun melecun. Mekap tak mekap sama je. Stress aku! .
Bila aku tanya kawan aku yg kulit licin si Hajar ni , dia cakap....
.
“Sebenarnya makeup tu nombor dua. Yang nombor satu kau kena jaga kulit kau dulu! Kalau tak jangan haraplah nak flawless!”
.
.
Aku rasa betul lah tu. Tepek lah banyak mana pun mekap, kalau kulit tak elok... takat tu jelah mekap kita. Tak kemana!
.
Terus Hajar bukak instagram EPHYRA.
Tunjuk aku suruh guna EPHYRA SKINCARE SERIES. Dia kata dah dekat 6 bulan dia guna.
.
.
Kalau dulu Hajar kata bukan sekadar tak nak selfie, nak tengok cermin pun takut. Tapi sekarang asyik pegang muka sendiri je. Geram dengan gebu licin pipi sendiri! Dia cakap, rugi kalau aku tak cuba sendiri. Makin lambat aku try, makin lambat aku nampak result. Baik order sekarang.
.
.
Bila tgk, hah kau!!! EPHYRA SKINCARE SERIES tengah ada promosi. Beli satu set dapat free soap case. .
Siapa nak lagi offer macam ni untuk EPHYRA SKINCARE SERIES?
.
.
Whatsapp 019-3800779 untuk terus order dengan Jiha. Ataupun korang boleh beli kat website www.oceanlife2u.com
.
.
#ephyra2u #ephyradealers #ephyralovers #ephyraskincareseries
Read more
 #CustomMadeVaganzaSale "KAMI REALISASIKAN ILHAM ANDA" . Yesss!! Buat pertama kalinya Laila ...
Media Removed
#CustomMadeVaganzaSale "KAMI REALISASIKAN ILHAM ANDA" . Yesss!! Buat pertama kalinya Laila Fabrika adakan sale untuk peminat-peminat Custom Made. Inilah peluang untuk korang yg ada angan-angan, & idea sendiri untuk hasilkan design dengan kami. . Bila dah ada design printed ... #CustomMadeVaganzaSale
"KAMI REALISASIKAN ILHAM ANDA"
.
Yesss!! Buat pertama kalinya Laila Fabrika adakan sale untuk peminat-peminat Custom Made. Inilah peluang untuk korang yg ada angan-angan, & idea sendiri untuk hasilkan design dengan kami.
.
Bila dah ada design printed sendiri, maka korang akan ada Unique Selling Point (USP) yang lebih bagus untuk jenama korang. Yelah, nak design sendiri bukan mudah dan makan masa. Tapi, dengan kami, semuanya akan jadi lebih mudah
.
===============================================
KENAPA KORANG PERLU JOIN #CustomMadeVaganzaSale
===============================================
.
💚*FREE MOTIVE ~ (Corak floral, watercolor atau apa sahaja)
💚Minimum print 50m ~ (Boleh pilih untuk print di Malaysia atau China)
💚0 % GST 💚Kualiti design & print yang terbaik! ~ (Kami pakai dalam textile design)
.
Best kan? Bukan takat tu je, korang akan dapat harga yang terbaik jugak & kualiti kain yang terbaik.
.
👉Chiffon Fabric - RM15.90/m
👉Crepe Fabric - RM16.90/m
👉Satin Fabric - RM16.90/m

dan banyak lagi......
.
Sale berlangsung dari 9 OGOS hingga 21 OGOS 2018 je. So korang cepat-cepat rebut peluang keemasan ni. Jangan tunggu sampai sale ni dah habis baru nak jumpa kami. Menyesal oiiii. *Terms & Condition Apply*
.
Sila hubungi All-STAR Fabrik Consultant kami yang 💥
.
🌏+6011-56506569 (Erwan)
🌏+6012-9558663 (Ann)
🌍+6017-2810035 (Rozy)
🌎+6012-2482050 (Atfan)
🌍+6017-718 7003 (Zaza)
.
Atau terus ke gudang kain kami:
Laila Farik Sdn Bhd
28, Jalan Suria Puchong 1,
Puchong Gateway,
47100 Puchong,
Selangor
Mon-Sat : 9am-6pm
.
#lailafabrika #fabrichunting #kilangkain #projekkahwin #sayajual #produk #warehousekain #sayajualkain #borongkain #kontenakain #shawl #fabrichunting #lubukkain #pemborongkain
#kaintudung #saudagarkain #sayajualkain #hijabers #kainprinted #instantshawl #malaysia #sayajual #fashiondesigner #fashionable #mylook #styleinspiration #fashionaddict #ig_malaysia #fashiondiaries
Read more
takat tu ja rezeki <span class="emoji emoji1f4aa"></span>
Media Removed
takat tu ja rezeki takat tu ja rezeki 💪
Haduhhh.. habislah kita @zul_ariffin @aydajebat #throwback #RA200% • • • @Regrann from @zulayda_supporter - Aduhaiiii..tahap potong kakilah cam ni..manis leting Tq @wahida_75 #Repost @wahida_75 (@get_repost) ・・・ By @rockin18 "Awaa awaa kat mana tu Otak saya dah ... Haduhhh.. habislah kita 😍😍😍
@zul_ariffin
@aydajebat
#throwback #RA200%
• • •
@Regrann from @zulayda_supporter - Aduhaiiii..tahap potong kakilah cam ni..manis leting
Tq @wahida_75
#Repost @wahida_75 (@get_repost)
・・・
By @rockin18 "Awaa awaa kat mana tu

Otak saya dah mereput tgk kesweetan pwincess dgn captain. Awaa boleh tolong bagi caption tak? 😂 okbai
.
#AydaJebat #ZulAriffin" via @PhotoRepost_app

Awaaa...memang pandai buat hakak xlena tidur..part siyum tangan ni memang kenangan terindah sungguh..bukan takat tu je sehari di #Proton memang suweet muweet belaka..rasa mcm baru semalam je berlaku..awaa sia xkuad..rinduuu 😭
#RinduAwak200Peratus
#proton
#zulayda - #regrann
Read more
Every garment has a story. Same goes to my personal favourite, Kurong Kuning Air. This is an imported ...
Media Removed
Every garment has a story. Same goes to my personal favourite, Kurong Kuning Air. This is an imported fabric. I travelled, hand-picked & custom-made the colour to a very minimum quantity just so you could have an exclusive hand-made piece (dan mungkin sebab bajet takat tu je ) . I specifically ... Every garment has a story. Same goes to my personal favourite, Kurong Kuning Air.
This is an imported fabric. I travelled, hand-picked & custom-made the colour to a very minimum quantity just so you could have an exclusive hand-made piece (dan mungkin sebab bajet takat tu je 😅) .

I specifically chose to work with this fabric because its airy, the sulaman shines & its the fabric that all of my followers been asking for bila tengok persalinan saya 😅 “Kain apa tu ek?” “Where to get your baju?” so voila!

So yes, theres a lot of thoughts and effort in making a garment but all the hard work is for our customer to feel special & also as a movement of giving back to the society & industry 💁🏻‍♀️ .

Please show your love to Norma Raya Collection 2018 👉🏼 @shopnorma ❤️
Read more
Restocked!! . Alhamdulillah @qa_hijab sudah restocked tudung2 di @sek7sign dengan pelbagai ...
Media Removed
Restocked!! . Alhamdulillah @qa_hijab sudah restocked tudung2 di @sek7sign dengan pelbagai warna da pilihan.. . Dannnnnnn yang bestnye semua harga menangehhhh! Sebabnye @qa_hijab bagi harga clearance sale untuk semua!! daaaaaannnn ada free gift lagi untuk pelanggan kami yang ... Restocked!!
.
Alhamdulillah @qa_hijab sudah restocked tudung2 di @sek7sign dengan pelbagai warna da pilihan..
.
Dannnnnnn yang bestnye semua harga menangehhhh! Sebabnye @qa_hijab bagi harga clearance sale untuk semua!! daaaaaannnn ada free gift lagi untuk pelanggan kami yang terawal.. Suka tak.. Suka tak??
.
Haa tunggu apa lagi. Lekaih serbu @sek7sign @sek7sign @sek7sign
Macam2 ada.. Tudung, jubah, dress, kasut, make up segala tok nenek la ada.... #muahciked
.

#Repost @sek7sign with @repostapp
・・・
khas untuk gegirl yg tengah cari shawl ruffle dan bawal bidang 60 dari @qa_hijab..mai singgah @sek7sign haa..shawl and tudung bawal baru restock kot..panas2 lagi..corak pun macam2 ada ..bukan takat tu ja..khas utk 10 orang yg terawal SAHAJA akan dapat freegift..tanda kasih sayang tu..lekaih..lekaih..lekaih:
Apa2 pun cer singgah @sek7sign nah, tgk2 & try2 apa yg patut okay? Jom ambil kesempatan ke @sek7sign beli apa yg patut? Mana tau ada benda2 lelain yg hampa tgh cari ada di @sek7sign kan?
:
Anyway nak tau @sek7sign di mana? Bolehlah search location utk nak mai guna WAZE @ Google Maps: Seksyen 7 Signature Boutique & Cafe. Insha Allah sampai betui2 depan pintu di Kulim Avenue, Kulim HiTech, Kedah. Kalau ada sebarang pertanyaan boleh WhatsApp Ina di +60124033082.
:
#seksyen7signature #vendorboutique #vendorcafe #kulim #kulimfornia #kulimhitechpark #kedah #ptsb #polikulim #unikl #msi #kolejkomunitikulim #vendorwanted #vendorcalling #vendorkedah #vendorkulim
#shawlruffle #bawallabuh #qurrotaa'yun #tudungmuslimah #shawlnbawallabuh #latergram
@sek7sign @sek7sign @sek7sign @sek7sign
Read more
selamat pagi<span class="emoji emoji1f60d"></span> hari ni mesti byk open house.. nak bersiap jgn lupa pakai #ephyraskincareseries ...
Media Removed
selamat pagi hari ni mesti byk open house.. nak bersiap jgn lupa pakai #ephyraskincareseries dulu.. 100% bahan semulajadi.. selamat di kulit n terjamin hasilnya penyelamat sy ni.. klu jumpa sy kat luar kebiasaannya mesti perasan sy takde nak makeup2 ni sbb dah confident kulit ... selamat pagi😍
hari ni mesti byk open house..
nak bersiap jgn lupa pakai #ephyraskincareseries dulu..
100% bahan semulajadi..
selamat di kulit n terjamin hasilnya😍
penyelamat sy ni.. klu jumpa sy kat luar kebiasaannya mesti perasan sy takde nak makeup2 ni sbb dah confident kulit bersih dgn ni✌🏻 .
.

@Regrann from @ephyra2u - ”KAU TAK PAYAH LAH AJAK AKU SELFIE LAGI! SAH-SAH AKU YG KENA BAHAN!!!” .
.
Setiap kali ajak selfie, memang kalau boleh aku mengelak. Orang lain semua cun melecun. Mekap tak mekap sama je. Stress aku! .
Bila aku tanya kawan aku yg kulit licin si Hajar ni , dia cakap....
.
“Sebenarnya makeup tu nombor dua. Yang nombor satu kau kena jaga kulit kau dulu! Kalau tak jangan haraplah nak flawless!”
.
.
Aku rasa betul lah tu. Tepek lah banyak mana pun mekap, kalau kulit tak elok... takat tu jelah mekap kita. Tak kemana!
.
Terus Hajar bukak instagram EPHYRA.
Tunjuk aku suruh guna EPHYRA SKINCARE SERIES. Dia kata dah dekat 6 bulan dia guna.
.
.
Kalau dulu Hajar kata bukan sekadar tak nak selfie, nak tengok cermin pun takut. Tapi sekarang asyik pegang muka sendiri je. Geram dengan gebu licin pipi sendiri! Dia cakap, rugi kalau aku tak cuba sendiri. Makin lambat aku try, makin lambat aku nampak result. Baik order sekarang.
.
.
Bila tgk, hah kau!!! EPHYRA SKINCARE SERIES tengah ada promosi. Beli satu set dapat free soap case. .
Siapa nak lagi offer macam ni untuk EPHYRA SKINCARE SERIES?
.
.
Whatsapp 019-3800779 untuk terus order dengan Jiha. Ataupun korang boleh beli kat website www.oceanlife2u.com
.
.
#ephyra2u #ephyradealers #ephyralovers #ephyraskincareseries
Read more
Jengkit main tipu,maka takat tu je leh pegi..jgn gelak<span class="emoji emoji1f601"></span>..krp pi cuti tkyah jjauh,dekat pn jd leerr ...
Media Removed
Jengkit main tipu,maka takat tu je leh pegi..jgn gelak..krp pi cuti tkyah jjauh,dekat pn jd leerr bg erat..mntau leh sama tinggi Salam Isyak 19/8/2018 #usssingapore #trickeyesingapore Jengkit main tipu,maka takat tu je leh pegi..jgn gelak😁..krp pi cuti tkyah jjauh,dekat pn jd leerr bg erat..mntau leh sama tinggi
Salam Isyak
19/8/2018
#usssingapore
#trickeyesingapore
Ada sorang laki ni "Ugut" kita wak!! Dia kata ada masalah ke dgn rumah ni. Tp saya rakam takat tu je. Ayat lain dia. Jgn nk kacau hal orang, dia xd kacau kau, Dorg baru pindah sini. Kau jgn nk buat hal. Btw saya tak takot, saya dah 2 tahun duk sini. Kau igt kau ugut-ugut mcm aku ni xreti nk ambil tindakan ... Ada sorang laki ni "Ugut" kita wak!! Dia kata ada masalah ke dgn rumah ni. Tp saya rakam takat tu je. Ayat lain dia. Jgn nk kacau hal orang, dia xd kacau kau,
Dorg baru pindah sini. Kau jgn nk buat hal. Btw saya tak takot, saya dah 2 tahun duk sini. Kau igt kau ugut-ugut mcm aku ni xreti nk ambil tindakan la. Lets fight'nn
Read more
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian ...
Media Removed
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse! REKAAN BERKONSEPKAN ... TYARA PESONA

V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN
.
Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse!

REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup utk buatkan uols rasa lebih selesa dan lebih yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan design ni?

POCKET KIRI DAN KANAN
.
Pocket serbaguna kiri dan kanan pun ada! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multi-purposed ni.
LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN
.
Suka lah tu! Blouse edisi limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.

6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU
.
Tyara Pesona blouse ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai dan jugak elegant. Bukan takat tu ajer, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.

PILIHAN SAIZ S TO 5XL
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 jugak utk emak. Hihi.. BF & WUDHU FRIENDLY
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.

MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”. 💰HARGA : RM 90
✅ HARGA TERMASUK CAJ PENGHANTARAN 1 MALAYSIA ✅Postage Bermula :
Berperingkat bermula
11hb April
Rabu 💥Nota : Ambil perhatian untuk tarikh2 postage 📱Whatsapp at link👇🏻👇🏻
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735

#BS
#BLOUSE
Read more
Ape yang best sangat Tyara Pesona ni? Katanya design lain dari yang lain <span class="emoji emoji1f604"></span> Harga pulak selaras ...
Media Removed
Ape yang best sangat Tyara Pesona ni? Katanya design lain dari yang lain Harga pulak selaras dari S sampai 5XL Woww! . V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . “v-shape style” dibahagian tangan lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock. Best betul! . REKAAN ... Ape yang best sangat Tyara Pesona ni?
Katanya design lain dari yang lain 😄
Harga pulak selaras dari S sampai 5XL 😨😲 Woww!
.
💐V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN💐
.
“v-shape style” dibahagian tangan lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock. Best betul!
.
💐REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY💐
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup supaya rasa lebih selesa dan yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan?
.
💐POCKET KIRI & KANAN💐
.
Pocket serbaguna! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multipurposed ni.
.
💐LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN💐
.
Suka lah tu! Blouse limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.
.
💐6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU💐
.
Ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai & elegant. Bukan takat tu je, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.
.
💐PILIHAN SAIZ S TO 5XL💐
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 utk emak. Hihi.. .
💐BF & WUDHU FRIENDLY💐
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.
.
💐MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA💐
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”
.
📲 WhatsApp : 012-7435773
📲 Telegram : @elysha_shoppe
Full update boleh ke sini 👇
📲 Channel Telegram : @elyshashoppe
.
#elyshashoppe #elyshashoppejw #ESSBlouse
Read more
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian ...
Media Removed
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse! REKAAN BERKONSEPKAN ... TYARA PESONA

V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN
.
Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse!

REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup utk buatkan uols rasa lebih selesa dan lebih yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan design ni?

POCKET KIRI DAN KANAN
.
Pocket serbaguna kiri dan kanan pun ada! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multi-purposed ni.
LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN
.
Suka lah tu! Blouse edisi limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.

6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU
.
Tyara Pesona blouse ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai dan jugak elegant. Bukan takat tu ajer, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.

PILIHAN SAIZ S TO 5XL
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 jugak utk emak. Hihi.. BF & WUDHU FRIENDLY
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.

MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”. 💰HARGA : RM 90
✅ HARGA TERMASUK CAJ PENGHANTARAN 1 MALAYSIA ✅Postage Bermula :
Berperingkat bermula
11hb April
Rabu 💥Nota : Ambil perhatian untuk tarikh2 postage 📱Whatsapp at link👇🏻👇🏻
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735

#BS
#BLOUSE
Read more
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian ...
Media Removed
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse! REKAAN BERKONSEPKAN ... TYARA PESONA

V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN
.
Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse!

REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup utk buatkan uols rasa lebih selesa dan lebih yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan design ni?

POCKET KIRI DAN KANAN
.
Pocket serbaguna kiri dan kanan pun ada! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multi-purposed ni.
LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN
.
Suka lah tu! Blouse edisi limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.

6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU
.
Tyara Pesona blouse ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai dan jugak elegant. Bukan takat tu ajer, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.

PILIHAN SAIZ S TO 5XL
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 jugak utk emak. Hihi.. BF & WUDHU FRIENDLY
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.

MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”. 💰HARGA : RM 90
✅ HARGA TERMASUK CAJ PENGHANTARAN 1 MALAYSIA ✅Postage Bermula :
Berperingkat bermula
11hb April
Rabu 💥Nota : Ambil perhatian untuk tarikh2 postage 📱Whatsapp at link👇🏻👇🏻
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735

#BS
#BLOUSE
Read more
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian ...
Media Removed
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse! REKAAN BERKONSEPKAN ... TYARA PESONA

V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN
.
Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse!

REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup utk buatkan uols rasa lebih selesa dan lebih yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan design ni?

POCKET KIRI DAN KANAN
.
Pocket serbaguna kiri dan kanan pun ada! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multi-purposed ni.
LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN
.
Suka lah tu! Blouse edisi limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.

6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU
.
Tyara Pesona blouse ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai dan jugak elegant. Bukan takat tu ajer, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.

PILIHAN SAIZ S TO 5XL
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 jugak utk emak. Hihi.. BF & WUDHU FRIENDLY
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.

MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”. 💰HARGA : RM 90
✅ HARGA TERMASUK CAJ PENGHANTARAN 1 MALAYSIA ✅Postage Bermula :
Berperingkat bermula
11hb April
Rabu 💥Nota : Ambil perhatian untuk tarikh2 postage 📱Whatsapp at link👇🏻👇🏻
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735

#BS
#BLOUSE
Read more
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian ...
Media Removed
TYARA PESONA V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN . Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse! REKAAN BERKONSEPKAN ... TYARA PESONA

V-SHAPE DI BAHAGIAN TANGAN
.
Rekaan ni mempunyai “v-shape style” dibahagian tangan yg lebih eksklusif, lebih rare & lebih konfiden. Rasa mcm pakai handsock pun ada uols. Boleh cover “kekurangan” dibahagian tangan dengan Tyara Pesona Blouse!

REKAAN BERKONSEPKAN TURKEY
.
Yeah! Konsep rekaan ni diinsipirasikan daripada TURKEY. Sebab tu, ada lapisan 2 layer di bahagian depan baju. Kalau uols selak kan sikit di bahagian dalam, ada sikit belahan utk memudahkan pergerakan tau. Tp jgn risau, belahan tu dah tertutup utk buatkan uols rasa lebih selesa dan lebih yakin berfesyen gaya muslimah! Memang rare kan design ni?

POCKET KIRI DAN KANAN
.
Pocket serbaguna kiri dan kanan pun ada! Complete utk uols yg sukakan blouse yg selesa dan multi-purposed ni.
LABEL TAG EKSKLUSIF JW’S DIBAHAGIAN TANGAN
.
Suka lah tu! Blouse edisi limited edition ni siap dengan label tag eksklusif dibahagian tangan sebelah kanan. Label ni melambangkan signature original daripada “Jelita Wardrobe” tau.

6 PILIHAN WARNA YG MEMUKAU
.
Tyara Pesona blouse ada 6 pilihan warna yang mampu memberikan aura professional, santai dan jugak elegant. Bukan takat tu ajer, warna2 kali ni mampu bg effect ‘slim” tau uols.

PILIHAN SAIZ S TO 5XL
.
8 pilihan saiz. Daripada sekecik cili padi sehingga lah ke 5XL. Boleh ajak 1 family bergaya dengan Pesona Tyara. Jgn lupa hadiahkan 1 jugak utk emak. Hihi.. BF & WUDHU FRIENDLY
.
Zip didada & ditangan itu wajib. Senang uols nak berwudhu. Utk mommies, uols pn sng nk susu kan baby walaupun cantek giler bergaya dgn Tyara Pesona.

MATERIAL DUBAI COMO CREPE YG SUPER SELESA
.
Material diimport khas yg sederhana tebal ini sgt2 sesuai dengan cuaca Malaysia. Paling best dengan material DUBAI COMO CREPE ni, ianya senang nak dijaga dan “iron minima”. 💰HARGA : RM 90
✅ HARGA TERMASUK CAJ PENGHANTARAN 1 MALAYSIA ✅Postage Bermula :
Berperingkat bermula
11hb April
Rabu 💥Nota : Ambil perhatian untuk tarikh2 postage 📱Whatsapp at link👇🏻👇🏻
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735
http://www.wasap.my/60173910735

#BS
#BLOUSE
Read more
Sapa suh tutup mata dah tw mata bole buka takat tu ja n dah tw juga kita dua ada gmbr ni ja hat elok pun ...
Media Removed
Sapa suh tutup mata dah tw mata bole buka takat tu ja n dah tw juga kita dua ada gmbr ni ja hat elok pun hah sapa suruh hah kn dah boh gmbr ni sbb gmbr bini hg jaa elok sikit haah xpa hg sorg x elok . Ok bye Sapa suh tutup mata dah tw mata bole buka takat tu ja n dah tw juga kita dua ada gmbr ni ja hat elok pun hah sapa suruh hah kn dah boh gmbr ni sbb gmbr bini hg jaa elok sikit haah xpa hg sorg x elok . Ok bye 😝😝😝
Syukur Alhamdulillah<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span> jerawat2 ...white head black head saya pun da hilang.. bkn takat tu ja ...
Media Removed
Syukur Alhamdulillah jerawat2 ...white head black head saya pun da hilang.. bkn takat tu ja kulit pun beransur licin dan lembab2.. Alhamdulillah. Thank you to Nuris'sya Beauty for this wonderfull & amazing soap. . . For any inquiry, you may pm or watsapp 0134338598.. Or you may visit ... Syukur Alhamdulillah😊😊😊 jerawat2 ...white head black head saya pun da hilang.. bkn takat tu ja kulit pun beransur licin dan lembab2.. Alhamdulillah. Thank you to Nuris'sya Beauty for this wonderfull & amazing soap.💗
. .
For any inquiry, you may pm or watsapp 0134338598.. Or you may visit Nurissya Beauty 😘😍 Thank you.
. .
#nurissyabeautymultisoapcollagen
#nurissyabeauty
#naturalbeauty
#skincare
#skintrwatment
#skinflawless
Read more
Amar.. Aok pun pandai selpie ya.. Bepeluh dahi ibu tngk gmbr oak amarrr... Amar besar nnti jadi ...
Media Removed
Amar.. Aok pun pandai selpie ya.. Bepeluh dahi ibu tngk gmbr oak amarrr... Amar besar nnti jadi anak soleh ya.. Wlaupun amar ank ibu yg paling pandey dan bemulot maneh, lemah lembut budi bicara amar mmbuatkn sesiapa yg becakap ngn amar akan dpt rasakan kesopanan dn kesusilaan amar... Harapan ... Amar..
Aok pun pandai selpie ya..
Bepeluh dahi ibu tngk gmbr oak amarrr...
Amar besar nnti jadi anak soleh ya..
Wlaupun amar ank ibu yg paling pandey dan bemulot maneh, lemah lembut budi bicara amar mmbuatkn sesiapa yg becakap ngn amar akan dpt rasakan kesopanan dn kesusilaan amar...
Harapan ibu amar dpt jadi seorang daie..
Hidup kita smpai takat tu aje ya..ibu nak ank2ibu semua bsedia..
Tp ibuayah yg kena sediakn korng semua..
Doakan ibuayah bjaya ya.
Allahu..
Besarnya tanggujawab makpak ni..
Read more
Kurang ajar dia. Selamba sindir aku pakai minyak apa? . Ni yg aku malas nak keluar lama-lama ni. ...
Media Removed
Kurang ajar dia. Selamba sindir aku pakai minyak apa? . Ni yg aku malas nak keluar lama-lama ni. Lebih je dari 2 jam, mula lah muka aku start berminyak. . Sedap la Noryn mengejek. Tahu la kulit dia cantik tak berminyak. . Tak macam aku ni. Boleh buat goreng pisang dah minyak tu. . Arghhh ... Kurang ajar dia. Selamba sindir aku pakai minyak apa?
.
Ni yg aku malas nak keluar lama-lama ni. Lebih je dari 2 jam, mula lah muka aku start berminyak.
.
Sedap la Noryn mengejek. Tahu la kulit dia cantik tak berminyak.
.
Tak macam aku ni. Boleh buat goreng pisang dah minyak tu.
.
Arghhh benci!
.
Tapi Noryn bulan ni takleh nak ejek aku dah. Dia pulak tanya aku apa aku pakai sekarang ni.
.
Baru sebulan aku pakai, bukan takat minyak berkurang. Parut pun pudar weh.
.
Luna cepat lah Luna. Bagitahu lah aku apa kau pakai. Produk mahal ek? Brand international ek? Banyak pulak duit kau?
.
Hui si Noryn punya mendesak. Tabah je aku. Tapi disebabkan seorang Luna ni memang baik dan comel. So Noryn pun dpt tahu dah apa rahsia.
.
Pakai Ephyra Skin Bar je. A’ah memang sekadar skin bar je.
.
Kau bayangkan kalau pakai the whole set memang muka ko memang flawless habis!
.
Haaa dah dengar cerita Luna & Noryn?
.
Nak jadi macam dorang? Tak2.. bukan perangai. 🤭
.
Tuu kulit tu. Siapa yg jenis minyak bertakung dalam pori-pori tu boleh dah start order.
.
Whatsapp #0193800779
.
Atau terus ke website ephyra https://oceanlife2u.com/ephyra-skincare/
.
#ephyra #ephyra2u #ephyraskincareseries #ephyralovers #ephyrasoap #ephyraskinbar
Read more
Boleh la takat nk jahit seluaq koyak tu .. Boleh la takat nk jahit seluaq koyak tu ..😚
No editing. Takda make up. Parut jerawat ada nampak kn sikit2. Saya ni masalah jerawat tumbuh ...
Media Removed
No editing. Takda make up. Parut jerawat ada nampak kn sikit2. Saya ni masalah jerawat tumbuh tu xdalah.masalahnya saya ni punya tangn yg gatal suka sgt kacau korek2 muka bila tgh brfikir buat kerja. Haissss tgn ni.Sib baik ada dian vita.tetap sabar & jadikan rutin harian supplement ... No editing.
Takda make up.
Parut jerawat ada nampak kn sikit2.

Saya ni masalah jerawat tumbuh tu xdalah.masalahnya saya ni punya tangn yg gatal suka sgt kacau korek2 muka bila tgh brfikir buat kerja.

Haissss tgn ni.Sib baik ada dian vita.tetap sabar & jadikan rutin harian supplement utk diri sndri.lama2 nt bukan takat parut d wajah,parut di tangn badan pun InsyaAllah beransur pulih.

Rm45 sahaja ualz....
Add rm5 sabah sarawak.

0127144184 wathsapp.
Cod Puchong utama.

#hisap2teruscantik #stokistdian #stokistsahdianlegacy #stokistpuchong #puchongperdana #puchong #putraperdana #putrajaya #alorsetar #kedah #sabah #nanopuchong
Read more
| HAR MAN | - a poem for Inspiration #36 Har man mein hai ichha, Kuchh karne ki, Kuchh banne ki, Kuchh ...
Media Removed
| HAR MAN | - a poem for Inspiration #36 Har man mein hai ichha, Kuchh karne ki, Kuchh banne ki, Kuchh paane ki, Uchayion ko chhu kar chhaa jaane ki, Bas chahiye tujhe ek pakka irada, Khud se kiya hua ek wahda, Rakhni hogi himmat tujhe, Har mushkil se larr jaane ki, Koi zarrurat na hai, Iss ... | HAR MAN | - a poem for Inspiration #36

Har man mein hai ichha,
Kuchh karne ki,
Kuchh banne ki,
Kuchh paane ki,
Uchayion ko chhu kar chhaa jaane ki,
Bas chahiye tujhe ek pakka irada,
Khud se kiya hua ek wahda,
Rakhni hogi himmat tujhe,
Har mushkil se larr jaane ki,
Koi zarrurat na hai,
Iss zamane se ghabraane ki,
Na tu kar udeek ab,
Kisi sahi waqt ke aane ki,
Jara ander to jhank kar dekh apne,
Tujh mein hi takat hai,
Har waqt ko sahi banane ki,
Kar le sachh woh sab sapne,
Jinhe koshishein ki gayi dabane ki,
Kar de shuruwat tu aaj,
Ek nayein afsaane ki,
Torr kar kamar har ek bahane ki,
Kar koshish har kisi se kuchh sikh jaane ki,
Chhorr de umeed kisi aur ka hissa khaane ki,
Kar koshish tu khud ke saath,
Dusron ko bhi upar uthaane ki,
Kar ja tu ab esa kuchh,
Ki har ek man ki ichha ho ,
Khud ko tere jaisa bana ki,
Har man mein ichha ho bas tujh ko hi paane ki.... #GV... #inspiration #inspire #poem #deep #meaning #hindi #hindipoem #inspiringpoem #like #Share #Support #follow
Read more
Berpanas hujan berembun. Tak pernah ku hirau kan <span class="emoji emoji1f3bc"></span> . Ishhh. Apahal keluar lagu newboyz pulak ...
Media Removed
Berpanas hujan berembun. Tak pernah ku hirau kan . Ishhh. Apahal keluar lagu newboyz pulak ni. . Ni depan stokis. Antara lokasi pusat membeli belah kami warga PB Expert. Dari Klang tadi, singgah Shah Alam. Standby stok untuk fitting ibu cantik yang bakal bersalin beberapa jam je ... Berpanas hujan berembun. Tak pernah ku hirau kan 🎼
.

Ishhh. Apahal keluar lagu newboyz pulak ni. 🙊
.

Ni depan stokis. Antara lokasi pusat membeli belah kami warga PB Expert. Dari Klang tadi, singgah Shah Alam. Standby stok untuk fitting ibu cantik yang bakal bersalin beberapa jam je lagi. Bersalin czer. Tu yang dua bulan awal dia dah standby booking siap-siap set berpantang Premium Beautiful.
.

Pilihan bijak sangat, bila jadikan Premium Beautiful sebagai set bersalin. Nak kemaskan, rapatkan dan solidkan balik badan dalam tempoh 3 bulan lepas bersalin, memang Premium Beautiful la jawabnya. Sesuai untuk yang bersalin czer.
.
Bukan takat pakai dalam pantang, nak buat jadi korset harian pun boleh. Biar solid, ramping kerengga macam Dato CT lepas lahirkan si comel pipi merah.
.
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#PremiumBeautifulShahAlam
#MinKaffeShahAlam
#MarineEssenceShahAlam
#PBWash
#MotherOfThree
Read more
repost via @instarepost20 from @ermafatima MAAF YE! Tak guna kalau ada kerajaan yang boleh turunkan ...
Media Removed
repost via @instarepost20 from @ermafatima MAAF YE! Tak guna kalau ada kerajaan yang boleh turunkan kos hidup, namun kau masih mengharapkan brim. Tak guna ada kerajaan yang boleh menghentikan rasuah, namun kau masih lagi dok hulur bawah meja nak dapat job, nak kelulusan segera dan ... repost via @instarepost20 from @ermafatima MAAF YE!

Tak guna kalau ada kerajaan yang boleh turunkan kos hidup, namun kau masih mengharapkan brim.

Tak guna ada kerajaan yang boleh menghentikan rasuah, namun kau masih lagi dok hulur bawah meja nak dapat job, nak kelulusan segera dan sebagainya.

Tak guna ada kerajaan yang boleh buat infrastruktur canggih dan hebat sedangkan kau masih lagi tak reti beratur naik tren, tak reti bagi signal ketika memandu dan masih langgar lampu merah tak kira siang atau malam.

Kau bersungguh-sungguh nak kerajaan tegakkan syiar islam, tapi kau masih buang sampah merata-rata. Tandas kau masih lagi kotor ya robbi. Tandas kat masjid dan surau pulak tu! Kau langgar segala undang-undang yang kerajaan buat tanpa rasa bersalah dan berdosa pun. Habluminannas kau tak peduli langsung.

Kau harapkan Tun yang dah tua tu untuk tolong kau, majukan negara, tingkatkan ekonomi supaya hidup kau lebih senang. Tapi kau setiap malam lepak mamak sampai lewat malam dok berborak kosong.

Kau harapkan kerajaan baru sediakan banyak peluang kerja buat kau. Tapi kau memilih bukan main, nak kerja sedap dan nak gaji sedap. Susah dan berat kau tak mau, biar bangla sahaja yang buat.

Ehhh macam-macam lagilah.

Kau kalau takat ubah kerajaan lepas tu harap hidup kau terus bahagia maka jangan kau mimpilah. Kalau kau malas, maka hidup kau tetap sama.

Kalau kau jenis pengotor, baling sampah ikut tingkap kereta, ikut tingkap rumah maka persekitaran kau juga masih akan tetap kotor. Sampaikan orang luar tanya kenapa negara islam ni kotor-kotor belaka.

Kalau kau jenis tak reti bagi signal, tak reti tunggu lampu hijau dan tak reti guna seatbelt dan suka main phone ketika memandu, kadar kematian atas jalanraya yang berjumlah sekitar 7,000 orang setahun tu akan tetap tak berubah juga.

Kalau kau jenis yang tak reti guna lane yang betul untuk pandu perlahan atau laju, maka kalau kerajaan buat lebuhraya 12 lorong pun masih tetap akan jem sampai kiamat.

Apa gunanya kerajaan baru kalau hidup dan perangai kita masih tak berubah.

JADI BERUBAH lahhh... BUANG lah mentaliti dunia kelas ketiga dan jamban tu kepada mentaliti KELAS PERTAMA.

MALAYSIA sekarang ni adalah untuk mereka
Read more
First of all, #villagepeople mesti nak mengeji perut abang yang persis pelampung time jadi makhluk kecil kan? Haha wei! Tu bukan badan abang lah! Tu body double! Heaaa Anyways, yes! Good news untuk those yang kaki YouTube,FB, Games, TikTok semua tu sebab dengan Ookyo, kau boleh main segala ... First of all, #villagepeople mesti nak mengeji perut abang yang persis pelampung time jadi makhluk kecil kan? Haha wei! Tu bukan badan abang lah! Tu body double! Heaaa

Anyways, yes! Good news untuk those yang kaki YouTube,FB, Games, TikTok semua tu sebab dengan Ookyo, kau boleh main segala apps tu sepuas hati sebab UNLIMITED INTERNET woi! Haha

Bukan takat Unlimited, Ookyo gak takde timing tertentu and speed Internet pun laju gila 24/jam sehari every day! Haa main lah kau apps tu puas-puas! Nak tau info lebih lagi, kau usha www.ookyo.com.my okeh!
Read more
Saya adalah pengguna Biobax sejak Mac 2016. Semalam kan mommy kata sakit lutut, jadi mommy sapu ...
Media Removed
Saya adalah pengguna Biobax sejak Mac 2016. Semalam kan mommy kata sakit lutut, jadi mommy sapu lah Biobax ni. . Ahaa sakit lutut tu akibat mommy berjalan dari pagi kat Hospital ada pemeriksaan telinga Amal. Tahu saja kan kalau nak ke satu-satu tempat dalam hospital , jauh perjalanan, ... Saya adalah pengguna Biobax sejak Mac 2016. Semalam kan mommy kata sakit lutut, jadi mommy sapu lah Biobax ni. .

Ahaa sakit lutut tu akibat mommy berjalan dari pagi kat Hospital ada pemeriksaan telinga Amal. Tahu saja kan kalau nak ke satu-satu tempat dalam hospital , jauh perjalanan, lutut pon mula lah sengal. .

Dah tahu jalan jauh, petang tu dia singgah pula jalan-jalan di Ekonsave. Mengikut nafsu sendiri, yang jadi mangsa lutut sendiri.
.

Ada yang kata terlalu muda untuk mommy kena sakit lutut. Hurmm.. rasanya mommy dah dapat kesan puncanya. Dengan berat badan yang semakin naik seiring dengan nafsu makan yang memuncak menjadikan berat mommy kembali cecah BMI obes. Nampak sahaja kecil tapi Obes. .

Kurang senaman tu pon iye juga. Mommy bukan takat kurang senaman, kurang berjalan, berdiri dan duduk. Semua tu akan mendatangkan sakit. Keadaan tu jadi pun berpunca. Jadi nak ke tak nak, hadap je la sakit. Takkan nak terbaring sahaja? Lagi lah segala otot lembik nanti.
.

Selama ni Biobax lah teman setia. Sakit saja, spray Biobax dan sapu tempat sakit. Bau Biobax yang nyaman. Tak melekit. Buat mommy rasa selesa dengan Biobax.
.

Sakit lutut, sapu Biobax kat lutut. Lama-lama hilang rasa sakit dan sengal-sengal tu.
.

Anak-anak dan suami pon dah tahu, kalau mommy mengadu sakit, pakat cari Biobax. Kahkah! Good lah semua! Sayang mommy eh..
.

Ni mommy nak kongsi lah dengan awak. Mana tahu awak pon nak try juga Biobax. Sekarang ada promosi di HQ Biobax @biobax_official , beli dua botol dapat murah RM20. .

Bagi hadiah kat insan tersayang(mak ayah di kampung) yang sakit lutut tu pon boleh. Mommy pon akan pastikan stok biobax dekat kampung ada. Kesian mak sekarang tengah sakit lutut lepas tulang jari kaki retak akibat tersepak penutup longkang. Tak boleh bayang kesakitan yang mak lalui. Moga mak cepat sembuh. .

https://biobax.my/product/biobax/
Kod promosi - “RM20”
.

Sakit lutut? Biobax kan ada.
.

#biobax #biobaxcooltheraphy #sakitlutut #ubatsakitlutut #penawarsakitlutut #sakitsendi #irrayyan #irrayyandotcom #afbdotmy #bloggernumber1malaysia
Read more
Ni utk Chef Kecik dengan Bos besarnya a.k.a daddy nya a.k.a helpernya dan sewaktu dengannya... ...
Media Removed
Ni utk Chef Kecik dengan Bos besarnya a.k.a daddy nya a.k.a helpernya dan sewaktu dengannya... 2 years ago ada juga cik sulam apron Abang (masa tu netizen la tag cik, masa tu la baru kenal Abang and masa tu la bermula dengar bebelan cik heheh soriiiiii nenek nenek mmg mcm ni...., tq pada netizen ... Ni utk Chef Kecik dengan Bos besarnya a.k.a daddy nya a.k.a helpernya dan sewaktu dengannya... 2 years ago ada juga cik sulam apron Abang (masa tu netizen la tag cik, masa tu la baru kenal Abang and masa tu la bermula dengar bebelan cik heheh soriiiiii nenek nenek mmg mcm ni...., tq pada netizen tu kerana kenalkan kami).... Kalau nak dibandingkan kehebatan Abang @danish.harraz dengan cik apa la sgt dia... anak didik cik tuuu (okay cik tipuuu, cik takat tau masak nasi ngan piyuk noxxa (itu pun bayor 10x, sapa nak DM cik ek, hahhaha ) ngan goreng ikan jek, tu pun nama ikan cik tak tau hahahha... terus terang jek laaaa cik mmg x tau masak... maceh En.Jamil masih setia bersama Pah, walau Pah bz main majung jek sampai x tau masak hehehheheheh..... bukan apa kalau Pah tau masak sure u tak sehencem sekarang, sado, perut pun acah2 ada tak ada, alasan kukuh).... ni namanya apron nak cepat, vynilkan aja.... #customapron #vynil #sekocinorlie
Read more
Nak citer sket satu kejadian sadis yg berlaku di belah selatan tanahair (Johor la...) untuk pengajaran ...
Media Removed
Nak citer sket satu kejadian sadis yg berlaku di belah selatan tanahair (Johor la...) untuk pengajaran kita semua di hari raya haji... Adalah sorang anak ni. Lama sangat tak balik raya kat kampung. Tiap tahun busy katanya. Langsung tak nak jenguk mak dia sesorang kat kampung tu. Bukan takat ... Nak citer sket satu kejadian sadis yg berlaku di belah selatan tanahair (Johor la...) untuk pengajaran kita semua di hari raya haji... Adalah sorang anak ni. Lama sangat tak balik raya kat kampung. Tiap tahun busy katanya. Langsung tak nak jenguk mak dia sesorang kat kampung tu.
Bukan takat tak jenguk. Call mak pun tak pernah. Sampailah satu hari tu, Tuhan bukakan hati dia nak balik kampung.

Beria-rialah dia sekeluarga bersiap pulanģ. Sepanjang perjalanan balik, dia try call mak dia. Tak berjawab pula.

Hati dia makin gelisah. Kenapa sampai tak berangkat pula?

Sesampainya dirumah mak dia. Suasana sunyi sepi. Tingkap, pintu semua tutup. Maka Si Anak tu pun melaunglah bagi salaam dengan harapan dapat lepaskan rindu yg selama ni tersemat dihati. Rasa bersalah pun ada. Baru tau rindu mak sendiri!

Laung punya laung, jiran mak dia yg jawab salam. Pelik la Si Anak tadi tengok Si Jiran keluar rumah dengan muka terpinga-pinga.| Si Jiran tu tanya ,"Baru nak balik rumah mak engkau ke? Mana engkau pergi selama ni?" Si Anak tu pun mulalah beri seribu alasan kenapa lama dah tak jenguk mak sendiri. Kerja lah, Sakit lah, Oversea lah.. Last-last Si Jiran tu cakap ," Mak kau takde. Kau tak tau ke?...." Si Anak pun meraung sekuat hati. Barulah dia rasa menyesal sebab selama ni tak pernah kisah pasai maknya yg ditinggalkan di kampung sorang diri.
Si Jiran pun mula pujuk Si Anak tadi. Suruh bawa bersabar, ingat Tuhan banyak-banyak.

Tapi Si Anak masih meraung menyesal.

Last-last Si Jiran cakap ,"Sudah la tu. Mak engkau takde kat rumah. Dia pegi Legoland dengan family Pak Ngah engkau. Boring katanya." *Pengajarannya. Jangan bagi sampai mak ko boring beraya sesorang. Nanti dia pegi Legoland.
Read more
Berseronoklah wahai pencinta dimsum area Damansara/PJ dan sekitar kerana kau tak perlu masuk ...
Media Removed
Berseronoklah wahai pencinta dimsum area Damansara/PJ dan sekitar kerana kau tak perlu masuk KL pergi Dolly Dim Sum sebab kat Kota Damansara pun ada Dim Sum place yang sedap! Haha. Mekasihlah @thebakingbachelor sebab indirectly memperkenalkan restoran ni kat abang ya! Meh abang share ... Berseronoklah wahai pencinta dimsum area Damansara/PJ dan sekitar kerana kau tak perlu masuk KL pergi Dolly Dim Sum sebab kat Kota Damansara pun ada Dim Sum place yang sedap! Haha. Mekasihlah @thebakingbachelor sebab indirectly memperkenalkan restoran ni kat abang ya! Meh abang share review sket:

1. Kedai @letsdimsum.my ni terletak kat area The Strand, KD yakni betul-betul berdepan ngan Giant KD. Sebaris ngan Kafe Wood & Steel tu. Hea

2. Menu dia mostly dimsum. Apa yang kau jumpa kat Dolly, ada kat sini gak. Selain tu ada menu cam nasi itik (maigosh! Nak try next time! Haha), and menu-menu nasik yang lain kot. Yep, bukan takat dimsum semata.

3. Abang order set Family Platter tapi melantak sorang haha. Ada 2x5 jenis dimsum yang berbeza so total ada 10 bijik. Pastu abang order my fav kaki ayam!!! Then ngan salted egg bun. Maigosh sedapnya kaki ayam, macam nak order sepiring lagi tapi segan. Haha. If kat Dolly, rasa dia pedas sikit, kat sini dia tak pedas and rasa kicap. Abang prefer sini lagik.

4. If ko suka share, amik je Family Platter ni, boleh makan berdua/bertiga. Harga pun murah je yakni RM20/platter. In fact, makanan lain pun around RM6.90 to belas-belas je. Overall food dia sedap and dimsum dia rasa.. dimsum lah! Yezzaa

5. Desserts yakni salted egg bun and lava choc cake pun sedap sampai kau rasa bersalah nak makan bila memikirkan azam diet yang tak kesampaian. Haha

6. Suasana kedai cun, cantik and sesuai lah kalau nak ootd, bachelorate brunch or dating. Very cozy and sylish. Hiks

7. Total damage makan sini tadi, abang rasa around RM50++ kot tapi tuan kedai bagi diskaun pulak. Segan abang. Haha

8. Honestly, ni bukan paid review (sebab tu abang selamba sebut nama Dolly Dim Sum haha), tapi just nak share tempat makan ni ngan #villagepeople especially those yang suka makan dimsum tapi malas gi KL nak ke Dolly. Since tempat ni pun dekat area Damansara je, would Paihdiki come again? Hell yeahh! Sebab abang nak rasa nasi itik tu pulak oi! Haha
Read more
yg best beraya di kg ni bukan setakat makanan tradisional yg bermcm2 jenis tapi dpt berkumpul dgn ...
Media Removed
yg best beraya di kg ni bukan setakat makanan tradisional yg bermcm2 jenis tapi dpt berkumpul dgn sedara mara.. kalau dulu takat anak sedara.. lepas tu cucu sedara.. now dh ada cicit sedara. keluarga menjadi semakin besar & yg pasti kita dh semakin tua.. bukan takat dipanggil tok tapi tok ... yg best beraya di kg ni bukan setakat makanan tradisional yg bermcm2 jenis tapi dpt berkumpul dgn sedara mara.. kalau dulu takat anak sedara.. lepas tu cucu sedara.. now dh ada cicit sedara.
keluarga menjadi semakin besar & yg pasti kita dh semakin tua.. bukan takat dipanggil tok tapi tok yang..
Read more
Ore se me keto ternetera e kohe muderne po na shohin syte cudira. Sec ka plasur nje dallge over 50 ...
Media Removed
Ore se me keto ternetera e kohe muderne po na shohin syte cudira. Sec ka plasur nje dallge over 50 ne rrjetet sociale qe i shikon te komentojne si allasojshe. Tetua me foto profili duke kapur lulen e shqiponjes (pa ironi, te gjithe kemi nje teto qe ka akoma fiksim fotot duke kapur nje lule) i ... Ore se me keto ternetera e kohe muderne po na shohin syte cudira.
Sec ka plasur nje dallge over 50 ne rrjetet sociale qe i shikon te komentojne si allasojshe.
Tetua me foto profili duke kapur lulen e shqiponjes (pa ironi, te gjithe kemi nje teto qe ka akoma fiksim fotot duke kapur nje lule) i shkruan X personazhi, ose komenton ne linkun e portalit; " Jallah kur do bej kombinimera kjo debilja, qe smerr vesh na fazhonizmat. Shemtire femer, perstitut"
Ose xhaxhat me foto profili ulur ne kolltuke me 4 niper dhe nje turte qe lexon 65, qe komentojne " Po kjo bushtra kshu do kjo, vetem me orgjia. Kurv qe don seksin shume kjo."
Uaaaa nuk di dmth, te qaj a te qesh, ore se ketyre ske as ca tu thuash😅 A kane kalamaj keta, hapini ore profile fallco te pakten qe te dime se komenton Chiara Ferragni ose Hamshori bio, se dalin me te nderum.
Ore do beheni memeeeee dhe ju skeni takat as per meme, se ju telendis Neta e katit 3, jua con memet deri te Donald Trump.

Ps; nuk them mos te merreni me fb dhe insta ore, po deri te ylli halles, i bukuri gjyshit jeni ok keto fazhonismat dhe orgjiat lejani kalamojve se ju kena dit per te nerçem deri me sot 😂😂😂😂😂
Read more
Setelah sekian lama tak ke stadium. Sangat lama. Rasanya lebih 3 tahun tak pergi stadium kot disebabkan ...
Media Removed
Setelah sekian lama tak ke stadium. Sangat lama. Rasanya lebih 3 tahun tak pergi stadium kot disebabkan pelbagai faktor termasuklah daripada pentadbiran, taktikal, ultras dan pemilihan pemain tetapi setelah diambil alih TCH pemainan nampak lebih meyakinkan dan boleh pergi jauh. So ... Setelah sekian lama tak ke stadium. Sangat lama. Rasanya lebih 3 tahun tak pergi stadium kot disebabkan pelbagai faktor termasuklah daripada pentadbiran, taktikal, ultras dan pemilihan pemain tetapi setelah diambil alih TCH pemainan nampak lebih meyakinkan dan boleh pergi jauh. So abam usahakan jalan untuk dapat ke stadium untuk sesi final kali ni. .
Bersama rakan satu kelas dulu yang turut sama2 membina kebolehan bermain bola sepak ketika di sekolah menengah. Sama2 wakil main waktu pendidikan jasmani, wakil kelas, wakil sekolah. Hanya abam je sempat sampai wakil daerah 😜. Akraf, waktu dulu dikira pakar penjaring gol dari jarak jauh termasuk sepakan percuma. Dia hubungi abam untuk dapatkan tiket final tapi apakan daya ramai yang tanya abam pasal tiket yang memang abam tiada. Dah kata rezki kan? Dapat juga kami masuk stadium tengok perlawanan menguji emosi semalam. .
Kami lepak berdekatan dengan puak Ultras Malaya untuk mendapatkan aura sokongan dorang. Memandangkan abam lama juga tak sebulu dengan cara UM beri sokongan terhadap pasukan Harimau Malaya sebab penuh dengan caci maki. Kini banyak perubahan, tiada lagi perkataan kesat dalam chanting, so abam dah boleh kembali bersama menyokong UM sebagai ekor harimau sejati. Pemain ke 12 Malaysia adalah semua mereka yang berada di stadium setiap kali match. Untuk berada di stadium dengan penuh sesak, hujan, panas atas satu pengorbanan yang cukup tinggi.
.
Cukuplah takat ni sembang. Abam pon #bangsafinal je. Cakap banyak kena kecam lak.
.
*Gambar last tu, adalah gambar last abam pegi stadium. Ajet2 macam player Malaysia gak. Haha.
.
Sekian bebelan Bangsa Final.😜😆
Read more
Lambat bersiaran busy sket. Rezeki memang tak pernah salah alamat. Slowly but surely. Alhamdulillah. Semakin ...
Media Removed
Lambat bersiaran busy sket. Rezeki memang tak pernah salah alamat. Slowly but surely. Alhamdulillah. Semakin ramai customer area rukun tetangga, taman sebelah, taman 2-3 belah. Customer Seremban mana yang bulk order kita layan jugak lagi. Kalau takat nak sekotak cream puff tu ko ... Lambat bersiaran busy sket.
Rezeki memang tak pernah salah alamat. Slowly but surely. Alhamdulillah.
Semakin ramai customer area rukun tetangga, taman sebelah, taman 2-3 belah.
Customer Seremban mana yang bulk order kita layan jugak lagi. Kalau takat nak sekotak cream puff tu ko cari la orang lain.
Kelas baking? Esok student dari Jakarta datang belajar.
Student Malaysia? Dia nak belajar yang viral je. Tak viral tak nak.
Fruit Pastry Cake? Buat jugak dah asyik lalu lalang kat wall kan? Esok lusa ada order ni. Biasalah, tengah viral!
Kita deliver ya Shah Alam, Subang Jaya, Wangsa Maju, Puncak Alam, KL dengan syarat order worth more than RM250 and pay my delivery charges.
Sekarang I tak amik banyak. Limited je. Sebab saya nak order tu, macam rasa homemade betul dari kitchen macam kita sendiri buat. Almaklum bake sorang.

Biar sikit tapi lekat kat hati. Habis dah zaman susun order dari hujung ke hujung meja. Zaman orang pencen ni, baking suka- suka sambil- sambil sapu laman kemas kucing dan tunggu giliran pi Haji one day.

So Merdeka ni saya FREE lagi. Sapa nak order, WA 0196240886 cepattttttt!
#puncaksaujana #bakerkajang #kajangkek #primasaujana #saujanaimpian
Read more
Welcome to the team agent MRSM Pasir Salak.Kecik2 dah pandai cari duit, elokle tu nak beli topup ...
Media Removed
Welcome to the team agent MRSM Pasir Salak.Kecik2 dah pandai cari duit, elokle tu nak beli topup xpayah minta duit mak kan.Ade duit poket sendiri giteww.Uols bila lagi tu? . Nak tambah pendapatan mahupun duit tepi klik aje link whatsapp sis dekat bio tu, rajin usaha bukan takat topup je boleh ... Welcome to the team agent MRSM Pasir Salak.Kecik2 dah pandai cari duit, elokle tu nak beli topup xpayah minta duit mak kan.Ade duit poket sendiri giteww.Uols bila lagi tu? .
Nak tambah pendapatan mahupun duit tepi klik aje link whatsapp sis dekat bio tu, rajin usaha bukan takat topup je boleh cover tau,minyak kerete, sewa rumah pn boleh cover tau.
.
@wondercheese88 #wondercheeseperak #wondercheesemrsm #mrsm #mrsmpasirsalak #perak #ipoh #agentwanted
.
@onlineshopstudentprice
Read more
Welcome to the team agent MRSM Pasir Salak.Kecik2 dah pandai cari duit, elokle tu nak beli topup ...
Media Removed
Welcome to the team agent MRSM Pasir Salak.Kecik2 dah pandai cari duit, elokle tu nak beli topup xpayah minta duit mak kan.Ade duit poket sendiri giteww.Uols bila lagi tu? Nak tambah pendapatan mahupun duit tepi klik aje link whatsapp sis dekat bio tu, rajin usaha bukan takat topup je boleh ... Welcome to the team agent MRSM Pasir Salak.Kecik2 dah pandai cari duit, elokle tu nak beli topup xpayah minta duit mak kan.Ade duit poket sendiri giteww.Uols bila lagi tu? Nak tambah pendapatan mahupun duit tepi klik aje link whatsapp sis dekat bio tu, rajin usaha bukan takat topup je boleh cover tau,minyak kerete, sewa rumah pn boleh cover tau.
@wondercheese88 #wondercheeseperak #wondercheesemrsm #mrsm #mrsmpasirsalak #perak #ipoh #agentwanted
Read more
Sekarang ni masih ramai org obses nak putih. Kalau 10 tahun lps Kak Yatie nak skin bebas jerawat. ...
Media Removed
Sekarang ni masih ramai org obses nak putih. Kalau 10 tahun lps Kak Yatie nak skin bebas jerawat. Skrg aim nak lambatkan kedutan pulak . Masa zaman remaja breakouts teruk sbb resdung. Gmbr sblh tu dah sembuh 90%. Kalau tak, dgn dagu pun blh senget kalau jerawat nanah menyerang. Masa student ... Sekarang ni masih ramai org obses nak putih. Kalau 10 tahun lps Kak Yatie nak skin bebas jerawat. Skrg aim nak lambatkan kedutan pulak 😅
.
Masa zaman remaja breakouts teruk sbb resdung. Gmbr sblh tu dah sembuh 90%. Kalau tak, dgn dagu pun blh senget kalau jerawat nanah menyerang. Masa student dulu xde phone yg ada kamera ni. Jd takde la kenangan .
.
Makanan & persekitaran tak bersih punca resdung tu lg worse. Kak Yatie start dgn suplemen Nosygone & Lucimax utk dlmn dan skincare hanya Golden Herbs Soap masa zaman student dulu . Tp sbb x pandai sgt pasal apa yg skin perlukan, tak pakai pelembap atau add on apa2 lah lps tu. Takat cuci muka je siap. End up skin lama2 jd dry tp oily dr dlm & jd acne congested pulak.. Nak buat extraction sendiri pun x reti, pergi facial langsung tak pernah. Kalau raba skin tu lembut jln tar lagi 😂
.
Slowly Kak Yatie belajar dan kebetulan ambil course MLVK mmg byk bantu utk mengenali skin. Pastikan skin sentiasa hydrate. Once skin lembap, kita tak akan produces oil. Jd skin tak senang clogs & susah naik jerawat. Make sure cuci muka dgn makeup remover walaupun uols bukan menggunakan mekap tebal. Sbb kotoran jg memasuki liang pori. Plus, skin kita akan lbh moist. Skrg favourite apply HA Serum, Moisturiser, Tea Tree Primer dgn Pearl Cream je utk mekap harian. Rasa lightweight amat !! 💗
.
Wearing @the_hijab.co
Produk @sendayu.tinggi_hq .
#throwback
Read more
Ni bukan takat kampung sebelah, ni boleh sampai negara sebelah bergegor anat. Siapa dah start main mercun tu? Korang suka main mercun apa selain pop pop gais? . Siapa nak flawless sebelum raya? sapu je @wowskinskincare kesan seawal 7 hari! Dapatkan harga PROMO utk harini shj! Follow ... Ni bukan takat kampung sebelah, ni boleh sampai negara sebelah bergegor anat. Siapa dah start main mercun tu? Korang suka main mercun apa selain pop pop gais? 😂
.

Siapa nak flawless sebelum raya? sapu je @wowskinskincare kesan seawal 7 hari! Dapatkan harga PROMO utk harini shj! Follow @wowskinskincare > klik link in bio
.
Jom borak dengan admin lawaktahapdewa (LINK DI BIO)
.
#lawak #lawaktahapdewa #lawakhambar #mudahterhibur #paidreviewmurah #paidreviewmalaysia
Read more
Loading...