Loading Content...

Time pun untuk

Loading...


Unique profiles
85
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Merapoh, Pahang, Malaysia, Athens, Greece, Ukay Perdana
Average media age
600.3 days
to ratio
10.1
Macam mana nak bagi anak-anak suka membaca? 1) Cara yuyu, sebab yuyu memang suka membaca, dorang ...
Media Removed
Macam mana nak bagi anak-anak suka membaca? 1) Cara yuyu, sebab yuyu memang suka membaca, dorang selalu tengok perangai yuyu ni dari kecik. Jadi, dari kecik dorang selalu tarik buku yuyu untuk baca juga . 2) yuyu belikan dorang buku sejak dorang kecik lagi. Masa tu Habib baru lepas pantang, ... Macam mana nak bagi anak-anak suka membaca?
1) Cara yuyu, sebab yuyu memang suka membaca, dorang selalu tengok perangai yuyu ni dari kecik. Jadi, dari kecik dorang selalu tarik buku yuyu untuk baca juga
.
2) yuyu belikan dorang buku sejak dorang kecik lagi. Masa tu Habib baru lepas pantang, dah beli bath book, buku untuk baca time mandi, dia tak teringin baca lagipun time tu 😅
.
3) selalu banyakkan buku dorang, dan bacakan untuk dorang. Anak-anak yuyu tak reti membaca pun lagi, tapi dorang tengok gambar je dulu. Ok je
.
4) sepahkan dorang dengan buku. Bagi dorang banyakkkk pilihan buku menarik
.
5) yuyu selalu ke kedai buku. @mphclick ke @popularmalaysia ke, @borders_my ke, sekarang ni selalu ke @bookxcess , habiskan masa at least 30minit di sana, supaya dorang terbiasa dengan suasana baca buku
.
6) suami selalu bacakan bed-time story untuk anak-anak. Cerita yang best-best, yuyu pun tertunggu setiap malam 😅
.
7) selalu luangkan masa baca buku dengan anak-anak
.
Ini antara cara yuyu, mungkin mommies boleh apply atau mommies boleh share cara mommies juga. 😘
Read more
Loading...
Saya dan suami termasuk orang tua yang suka membaca sedari kecil. Namun sayangnya kehadiran benda ...
Media Removed
Saya dan suami termasuk orang tua yang suka membaca sedari kecil. Namun sayangnya kehadiran benda kecil serba bisa yang berjudul “smartphone” sering membuat kami memilih membaca lewat dirinya. Karena itu untuk menularkan virus suka membaca buku nggak jarang saya sering memaksa diri ... Saya dan suami termasuk orang tua yang suka membaca sedari kecil. Namun sayangnya kehadiran benda kecil serba bisa yang berjudul “smartphone” sering membuat kami memilih membaca lewat dirinya. Karena itu untuk menularkan virus suka membaca buku nggak jarang saya sering memaksa diri untuk terlihat membaca. Ingat kan kalau “Children see Children do”. Jadi bagaimana anak akan suka membaca kalau nggak pernah melihat orang tuanya membaca buku? Baca buku apa? Apa saja. Kalau saya paling sering membacakan buku anak sebelum tidur atau sok - sokan heboh membaca buku cerita apa saja saat waktu menonton tv mereka sudah terlalu lama. Saat saya membuat suara aneh - aneh, saya pun sambil mematikan tv. ☺️☺️ Yup, saya masih memberikan porsi TV sebagai baby sitternya anak2. Maklum yaa, mamak juga terladang pengen cupir tanpa ditarik2 diajak main mobil2an atau beresin meja tanpa dipukul2 pakai pedang yang bisa bikin biru plus pedas bin perih atau sesimple mamak pengen scrolling IG tanpa interupsi.😝 Iyes. Saya mamak biasa yg dalam sehari rasanya perlu me time berkali - kali 🤪 Jadi hari ini kita baca buku apa nih boys, buku traktor atau buku hewan? .
.
.
#boys #book #buku #bacabuku #ayobacabuku
Read more
SLIMRICH BODY SHAPING SERUM . korang rasa nak kecikkan paha? nak dagu v shape? tapi nak rasa sejuk ...
Media Removed
SLIMRICH BODY SHAPING SERUM . korang rasa nak kecikkan paha? nak dagu v shape? tapi nak rasa sejuk time pakai malam2? nahh try SLIMRICH BODY SHAPING ️ . SPRAY SPRAY TERUS KURUS!!!! KEBERSANAN DIJAMIN 100%!!! Walaupun tengah pregnant, tak menghalang Mama SR untuk kurus. Hari hari sapu ... SLIMRICH BODY SHAPING SERUM
.
korang rasa nak kecikkan paha? nak dagu v shape? tapi nak rasa sejuk time pakai malam2? nahh try SLIMRICH BODY SHAPING ✒️
.
SPRAY SPRAY TERUS KURUS!!!! KEBERSANAN DIJAMIN 100%!!! Walaupun tengah pregnant, tak menghalang Mama SR untuk kurus. Hari hari sapu ni kat paha, dagu and lengan. Sebab mengandung ni pom pom pom berat naik uolsss tak hengat dunia , dah la selera makan lain macam. 😂 tapi kena maintain kurus. Kang nanti lepas bersalin harau susah nak kurus, kena jaga dari awal, since tak dapat makan produk #SlimRich yang lain semasa pregnant, mama SR tetap consistent guna serum ni la hari hari spray kat lomak lomak lebih tu. Stretch marks pun hilang tauuu! Bau pun wangi nak keluar gi office g shopping pun tak segan bau 'minyak angin'. Bau dia mint apple, serius wangi and sejuk!!!
.
www.wasap.my/60162363963
www.wasap.my/60162363963

#slimrichbodyshapingserum
#slimrichbodyshaping
#slimrichbodyshapingmurah
#slimrichbodyshapingserummurah #produkkesihatanmurah #produkisteri #produkkecantikanoriginal #produkmesrawudukmurah #produkoriginal #produksatinskinz #shhazbeauty #shhazbeautymurah #shhazbeautyboosterwhitening
Read more
DULU DAYANG SENANDUNG, SEKARANG SNOWWHITE!!!. DULU PRINCESS JASMINE, SEKARANG ELSA!. . Tipula ...
Media Removed
DULU DAYANG SENANDUNG, SEKARANG SNOWWHITE!!!. DULU PRINCESS JASMINE, SEKARANG ELSA!. . Tipula kalau tak de perasaan bila kena ejek Dayang Senandung, hitam, bontot kuali. Kadang-kadang sampai terfikir, hina sangat ke orang berkulit gelap. Gelap-gelap kulit dulu pun, hati ... DULU DAYANG SENANDUNG, SEKARANG SNOWWHITE!!!. DULU PRINCESS JASMINE, SEKARANG ELSA!.
.

Tipula kalau tak de perasaan bila kena ejek Dayang Senandung, hitam, bontot kuali.

Kadang-kadang sampai terfikir, hina sangat ke orang berkulit gelap.

Gelap-gelap kulit dulu pun, hati baik taw.

At the right time, at the right place ternampaklah iklan THESURIAROSESWHITENINGCOLLAGEN dekat instagram.

Aura yang terlalu hebat. Hanya dengan sekali pandang, terus jatuh cinta bila mula stalk apa tu TWC.

Produk yang berasaskan bahan berkualiti tinggi. Kesan yang memukau. Tiada bahan kimia. Nah! Apa lagi yang awak idam kan?

Selama ni memang takut untuk berubah. Takut setelah melihat kisah-kisah viral yang taksub dengan kecantikan. Tapi kali ini confirm yakin.

Dan hasilnya. Walahhh. Tak terjangkau dek akal fikiran. Tak terbayang dek minda.

Kulit yang dulu kusam, kini berseri.
Kulit yang dulu gelap, kini semakin cerah.
Kulit yang dulu kering, kini semakin lembap. =======================.
.
"Tak menyesal beli TWC tapi nyesal tak beli dari dulu" - Erna, Selangor.
.
"Sunburn hilang, muka makin cerah sampai ramai tegur asal makin putih. Jerawat pun takut nak naik"- syauqina.
.
"Hubby saya cakap kulit saya lembut. Asyik nak gosok2 je 🙈. Rambut pun berkepuk kepuk Tq TWC" - Mrs Dayah.
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Aihhh letuppsnyaa aihhh “PALOMA KURUNG” EMERALD GREEN nihh<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f495"></span> . “PALOMA KURUNG “ bukan sahaja ...
Media Removed
Aihhh letuppsnyaa aihhh “PALOMA KURUNG” EMERALD GREEN nihh . “PALOMA KURUNG “ bukan sahaja time pergi kenduri dengan jadi bridemaids jerr uollss! . Time pergi kerja yang kerja office tuhh.. memang sangat2 lawaaa bila pakai! Terus ada keyakinan tinggi gituuu! . Bagi para student ... Aihhh letuppsnyaa aihhh “PALOMA KURUNG” EMERALD GREEN nihh😍💕
.
“PALOMA KURUNG “ bukan sahaja time pergi kenduri dengan jadi bridemaids jerr uollss!
.
Time pergi kerja yang kerja office tuhh.. memang sangat2 lawaaa bila pakai! Terus ada keyakinan tinggi gituuu!
.
Bagi para student yang nak pergi kelas... haa boleh la melaram PALOMA KURUNG “Emerald” nihhh🔥😘
.
Bagi para cikgu2 pun memang boleh sangat la melaram paloma nih masa nk pergi mengajar! Amboiii ! Lawa sangguh aihhh!😍
.
Nak pegi dating pun boleh! Letiuppss aihhh
.
HANYA RM69 jurr uolss untuk sepesang 😍
Read more
 #Repost @nursajat_stokis_kotadamansara ・・・ .. . JANGAN BUANG MASA LAGI..KATA NAK CANTIK ...
Media Removed
#Repost @nursajat_stokis_kotadamansara ・・・ .. . JANGAN BUANG MASA LAGI..KATA NAK CANTIK AND VOGUE SEPERTI @nursajat02..SO JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA SAYANG..JOM DAPATKAN LET’S BENGKUNG DIAMOND GOLD & LET’S GIRDLE TONGGEK by @nursajat02 SEKARANG.. . READY STOCK NOW.. . JOM ... #Repost @nursajat_stokis_kotadamansara
・・・
..
.
JANGAN BUANG MASA LAGI..KATA NAK CANTIK AND VOGUE SEPERTI @nursajat02..SO JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA SAYANG..JOM DAPATKAN LET’S BENGKUNG DIAMOND GOLD & LET’S GIRDLE TONGGEK by @nursajat02 SEKARANG..
.
READY STOCK NOW..
.
JOM DAPATKAN SEKARANG..
.
YANG BELUM DAPATKAN LET’S BENGKUNG DIAMOND GOLD & LET’S GIRDLE TONGGEK by @nursajat02..JOM BELI DARI SAYA @nursajat_stokis_kotadamansara..
.
Syukur alhamdulillah..ramai gila and berebut-rebut nak beli LET’S BENGKUNG DIAMOND GOLD & LET’S GIRDLE TONGGEK by @nursajat02 ni uolls..
.
Sebab barang ni laku keras and ramai yang nak cepat untuk dapatkan bengkung & girdle ni..
.
Ramai yang nak pakai bengkung and girdle time pergi majlis orang kahwin ni kan..sebab tu uolls kena cepat-cepat beli tau..
.
Lagi pun,tak lama lagi kan nak raya haji..so mesti ramai yang nak kelihatan CANTIK and VOGUE ye tak..
.
Bukan time raya haji je nak pakai tau..lepas raya haji pun kena pakai juga..baru la uolls boleh dapat BODY SHAPE macam @nursajat02..tak gitew..
.
LET’S BENGKUNG DIAMOND GOLD 🍀 RM139.90
.
LET’S GIRDLE TONGGEK 🍀 RM120.00
.
- Harga 👆🏻👆🏻👆🏻 tidak termasuk cod / postage -
.
So tunggu apa lagi uolls..
Dptkan bengkung & girdle by @nursajat02 dr sy..
.
▪️ZUERA
▪️TRUSTED STOCKIST
▪️Wasap ☎️ 012 3838 545
▪️Postage - RM10.00 sm / RM15.00 ss
▪️COD - RM10.00
▪️COD AT McD SEKSYEN 6,KOTA DAMANSARA
▪️KIOSK AT UPTOWN KOTA DAMANSARA
.
#teamSITI
#nursajat02
#nursajatbeautician
#rozitachewan
#gorgeousbyrcw
#preciousbyrcw
#perfume
#gorgeous
#precious
#byrcw
#love
#celebrity
#elegant
#payudarabesar
#payudarakencang
#payudaramontok
#payudaraindah
#putih
#mantap
#ketatpadat
#student
#kahwin
#anakdara
#pinklady
#entrepreneur
#bazaarpaknil
#bazarpaknilprodukkecantikkan
Read more
Loading...
"Bagaimana siasati waktu couple time sama pasangan, saat anak-anak masih kecil?" . Bundami ...
Media Removed
"Bagaimana siasati waktu couple time sama pasangan, saat anak-anak masih kecil?" . Bundami sama yabi @canunkamil pun pernah mengalami kesulitan mengalokasikan waktu untuk couple time saat memiliki anak pertama. Perlu adaptasi sana sini. baru temukan solusinya. Apalagi saat lahir ... "Bagaimana siasati waktu couple time sama pasangan, saat anak-anak masih kecil?"
.
Bundami sama yabi @canunkamil pun pernah mengalami kesulitan mengalokasikan waktu untuk couple time saat memiliki anak pertama. Perlu adaptasi sana sini. baru temukan solusinya. Apalagi saat lahir anak kedua, perlu adaptasi lain lagi, adaptasi sana sini baru bisa menemukan formula yang tepatnya. Saat lahir anak ketiga kemarin pun, perlu adaptasi sana sini lagi, baru bisa siasati ritme rutinitas yang ada. 😁
.
Pertama, yang penting mau komitmen dulu. Sepakat sama pasangan kalau waktu untuk berdua itu penting. Suami pun akan merindukan istrinya, seringkali ada beberapa suami yg cemburu pada anaknya, karena menyedot perhatian istrinya yg sudah berbeda. Begitu pula sebaliknya.
.
Kedua, siasati waktu luang yang ada, khususnya saat anak tertidur atau saat pagi sbeelum anak bangun. Jadikan setiap waktu mengerjakan kerjaan rumah berdua, sarapan berdua, makan malam berdua, sebelum tidur berdua adalah benar benar waktu berkualitas. Untuk saling mencurahkan perasaan masing2. Tidak perlu waktu yg banyak. Asal rutin 1-2 jam per hari tanpa gadget dll, itu sudah sangat berarti buat masing2. Tegas pada komitmen, jalankan, insyaAllah saat merasa dapat waktu meskipun sedikit bersama pasangan, itu sudah anugerah.
.
Ketiga, kalau memungkinkan, luangkan waktu misal 1 minggu sekali, dua minggu sekali atau dua bulan sekali untuk pacaran berdua lagi. Misal kalau memungkinman menitipkan anak meski sejenak, 2-3 jam untuk jalan berdua, itu sudah lebih dari cukup sebenarnya.
.
Keempat, pahamkan dalam diri masing2, bahwa kondisi apapun yang dijalani selama pernikahan, insyaAllah kontribusi bersama. Tidak ada siapa yang paling berjuang, kedua belah pihak, suami dan istri sama-sama berjuang versinya masing2. Saat kita mencoba melihat dari sisi pasangan kita, insyaAllah kita pun akan lebih paham bahwa beliaupun merindukan kebersamaan dengan kita.
.
Kelima, sabar dan ridha. Percayalah tidak akan lama. Kalaupun sangat sulit sekali untuk memiliki waktu berkualitas berdua, nikmati setiap kebersamaan dengan anak-anak. InsyaAllah hanya sementara, hanya sebentar saja.
.
NB : Kangen nulis buku ttg pernikahan,ada ide?😁
Read more
Posto posto! - Mengajar erti susah senang. Tak semua benda nak kita boleh dapat dengan mudah, ...
Media Removed
Posto posto! - Mengajar erti susah senang. Tak semua benda nak kita boleh dapat dengan mudah, usaha, doa dan tawakal. - Sekali-sekali bawa anak untuk hantar postage, bagi dia play-role sikit as penjual. Sebenarnya hari-hari pun ada poslaju datang pick up, tapi alang2 haritu dia tak ... Posto posto!
-
Mengajar erti susah senang. Tak semua benda nak kita boleh dapat dengan mudah, usaha, doa dan tawakal. -
Sekali-sekali bawa anak untuk hantar postage, bagi dia play-role sikit as penjual. Sebenarnya hari-hari pun ada poslaju datang pick up, tapi alang2 haritu dia tak datang ambil. Kita ajar anak kenal dunia sikit.
-
Nak slim balik lepas pantang pun tak mudah, tapi tak susah. Dato' Siti boleh hilang 17.5kg dlm sebulan. Awak sure boleh lah. Sumber inspirasi tu. Ingat tips, berpantang dan berbengkung! Jangan sibuk nak berdiet time pregnant, kesian baby! Nak diet time pantang dipersilakan 😊
-
#tipsberpantang #bengkungbersalin #bengkungibu #bengkungselesa #bengkunglabuh #tipspantang #janganjadiselfishmasapregnant #pantangbersalin #bengkungbersalin #bengkungtradisional #bekung #bengkungmudahketandas #setpantang #setbersalin #keperluanpantang #keperluanbersalin #bakalibu #newmom
Read more
Loading...
Assalamualaikum semua ...🤗🤗🤗🤗 Haaaa *kak coddy* nak share gan u alls satu berita baik untuk korang ...
Media Removed
Assalamualaikum semua ...🤗🤗🤗🤗 Haaaa *kak coddy* nak share gan u alls satu berita baik untuk korang semuaaa iaitu.. *LEGGING MAGIC* yg sangat power buatan *JEPUN* dan Teknologi dari *GERMANY* iaitu *ELYSYLE KODENSHI LEGGING*🏻 *SERIUS BEST GILERRR* ️kak coddy terkejut ... Assalamualaikum semua ...🤗🤗🤗🤗 Haaaa *kak coddy* nak share gan u alls satu berita baik untuk korang semuaaa😍😍😍 iaitu.. *LEGGING MAGIC* yg sangat power buatan *JEPUN* dan Teknologi dari *GERMANY* iaitu *ELYSYLE KODENSHI LEGGING*💃🏻👏 *SERIUS BEST GILERRR* 😱😱😱😱😱😱😱‼️kak coddy terkejut bila first time pakai akak rasa suam2😌😌🔥sedap je,, terutama skali bahagian betis n peranakan ,mula2 rasa pelik la jugakn, tapi rupa2 nya ia tindak balas semulajadi dari *tenaga haba badan* yg bertukar menjadi *natural infrared* di sebabkan serpihan *SERAMIK* yg berada di dalam benang *kodenshi fiber*... 😱😱 Ooo patut laaa😲..benda tu terus bertindak *melancarkan peredaran darah* dan active kan sel baik di dalam badan kita.. dan yang paling best legging ni up to *medical gred* tau ‼️‼️,so kalau u alls ada problem mcm kat bawah ni memang wajib sgt pakai legging ni... Sape macam ni angkat tangan🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀
👉air minum tak cukup🤦🏻‍♀
👉supliment malas makan🤦🏻‍♀
👉tidor lewat tak ikut masa🤦🏻‍♀
👉makan ikut perut asal sedap🤦🏻‍♀ or masalah mcm ni😣👇 👉kaki kebas
👉kaki bengkak
👉sakit lutut (nak solat pun susah)
👉sengal sengal dan lenggoh lenggoh
👉sakit belakang
👉urat kaki timbul
👉senggugut *hah yg nak kurus 💪🏽, nak kaki cantik, nak perut kempis, masaalah punggung leper, peha besar, .. sangat laaaaaaaa wajib pakai...* so ape lagi cepat cepat laaaa *PM KAK CODDY *,, harga murah je laaaa.. now ada special offer tauuu .. *discount hujung tahun*,, paling sesuai untuk bagi hadiah pada *MAK IBU MAMA* u alls *Cepat* ‼️‼️‼️‼️‼️Stok dekat akak xbanyak tau sebab ramai giler da line up book legging ni, kalau x book sekarang,rasa menyesal akan datang..hehehe... Cepat wasap kak coddy sekarangg!!!
www.wasap.my/60193583884/leggingmagic #sayanakkurus #slimming #sakitkaki #sakitlutut #kakibengkak #perutbuncit #perutkempis #kakisexy @qalam_ismail #betisbesar
Read more
Abis lahiran 1 bulan aku mulai treatment di @mariefrance_id seminggu dua kali supaya berat badan ...
Media Removed
Abis lahiran 1 bulan aku mulai treatment di @mariefrance_id seminggu dua kali supaya berat badan bisa balik ke normal, dan juga memudarkan selulit di badan aku (naik banyak timbangan aku ya moms) pecah kulit aku, selulit sampe ke paha ): Jadi di @mariefrance_id aku selalu ambil 3 treatment ... Abis lahiran 1 bulan aku mulai treatment di @mariefrance_id seminggu dua kali supaya berat badan bisa balik ke normal, dan juga memudarkan selulit di badan aku (naik banyak timbangan aku ya moms) pecah kulit aku, selulit sampe ke paha ): Jadi di @mariefrance_id aku selalu ambil 3 treatment ini:
1. FMS (Fat Mobilization System): 30 minutes
Tubuh kita dibalut dengan kain yang udah ada obat di bagian tangan, paha, perut dan pantat semua di balut dingin (udah ada essential oilnya). .
2. TLT (Thermojet Lymphatic Theraphy): 20 minutes
Seluruh tubuh kita di oleskan slimming gel khusus Marie France, kemudian dibalut dengan plastic wrap dan kemudian kita masuk ke dalam treatment blanket. Fungsinya untuk ngurangin retensi air dan menghancurkan lemak serta mengeluarkan racun dalam tubuh kita. Keluar dari blanket nya langsung satu badan keluar keringet👍🏻. .
3. BLT (Lift & Trim Therapy) selama 45 menit
Untuk menghancurkan lemak di perut (paling penting ini) dan paha. Dipasang alat kemudian geter2 hingga seluruh badan keringetan. Karena tempat kita baringan ranjangnya pun mengeluarkan panas.

Setiap kali sebelum treatment kita akan ditimbang moms, untuk dilihat kemajuannya selama 2 minggu udah berkurang brp kg. Aku sendiri di bagian perut masih terus dirajinin untuk treatment ya. Semoga balik rata kembali.
Nah moms menjelang birthday @mariefrance_id yg ke 26, kalo kalian pake kode aku: 🎀 “SILVIAYANG30” 🎀kalian bisa dapet diskon 30% ALL TREATMENT no minimum purchase!! Ada juga diskon menarik lainnya seperti 40%+10%. Yuk daftar, cuma 20-30 menit per treatment kita bs me-time sebentar. FYI, semua perawatan diatas aman untuk Ibu menyusui yah (:
#MarieFranceBodyLineIndonesia #BringOutTheBest
Read more
Sebenarnya saya tidak begitu tertarik untuk mengikuti 30 hari bercerita karena kesibukan saya ...
Media Removed
Sebenarnya saya tidak begitu tertarik untuk mengikuti 30 hari bercerita karena kesibukan saya yang hectic dan sisanya mager. Kemudian, ketika ada teman menantang saya dengan gayanya yang kemaki. Saya pun jadi terkena "triger" dan akhirnya saya jawab tantangan itu. "Oke, i will do it" Di ... Sebenarnya saya tidak begitu tertarik untuk mengikuti 30 hari bercerita karena kesibukan saya yang hectic dan sisanya mager. Kemudian, ketika ada teman menantang saya dengan gayanya yang kemaki. Saya pun jadi terkena "triger" dan akhirnya saya jawab tantangan itu. "Oke, i will do it"
Di tanggal 2 Januari 2019 ini saya akan memposting dua cerita. Pertama adalah tentang kegemaran saya menggambar style abstrak 😬

So long time ago when I was child, selain menulis kegemaran saya adalah menggambar tapi saya lebih suka menggambar apa yang ada di kepala saya. Imajinasi saya saat itu terlalu liar untuk anak umur 7 tahun. Konon gaya menggambar saya lebih ke gaya abstrak dan surrealis😩.
Kegemaran saya ini sejujurnya tidak berjalan mulus dan bahkan ibu saya pernah bilang kalau saya sakit pikir, karena sering mengurung di kamar dan jika dipanggil saya diam saja.
Hal yang membuat saya sedih, keluarga dan bahkan ibu saya tidak mengerti tentang hobi saya ini jadi banyak hasil karya saya yang dibuang saja kala itu. Tidak hanya gambar tapi juga tulisan-tulisan saya sejak umur 6 tahun baik berupa cerpen, puisis dan tulisan lainnya musnah. Entah dimana😑.
Mereka pikir anak itu ya sekolah saja, tapi saya cukup senang sekarang banyak orang tua milenia yang mengerti kegemaran anaknya dengan memasukkan mereka ke sekolah atau instansi favoritnya. Sekian cerita pertama saya, semoga para orang tua sadar dan memahami anak-anak mereka😶
@30haribercerita
#story #cerita #30haribercerita
#artporn #art #surrealism #watercolour #abstractpainting #artoninstagram #30HBC1901
Read more
"Volunteers do not necessarily have the time; they just have the heart.” (Elizabeth Andrew) . Ya ...
Media Removed
"Volunteers do not necessarily have the time; they just have the heart.” (Elizabeth Andrew) . Ya begitulah kira-kira, 24 jam sehari harus dibagi-bagi untuk kerjaan kantor, kerjaan sambilan, urus anak-anak kucing, volunteering, sedikit hedon, sedikit main game, urusan sekolah yang ... "Volunteers do not necessarily have the time; they just have the heart.” (Elizabeth Andrew)
.
Ya begitulah kira-kira, 24 jam sehari harus dibagi-bagi untuk kerjaan kantor, kerjaan sambilan, urus anak-anak kucing, volunteering, sedikit hedon, sedikit main game, urusan sekolah yang nda kelar-kelar, dan istirahat.
.
Pun ga punya banyak uang, punyanya hati yang cukup luas. Masih cukup luas untuk masukin kamu ke hati juga *lahh *nyerempetmulumbaknya
.
Mau sampai kapan jadi volunteer? Sampai nanti, saat rambut memutih dan hanya bisa duduk di teras, bergandengan tangan dengan belahan hati mengingat semua hal baik yang dilalui bersama di sepanjang usia~ *utukutuk
Read more
Loading...
Now Showing - Jejak Cinta (2018) Maryana adalah seorang designer batik yang sedang melakukan riset di Singkawang untuk mencari karakter batik asli dari tahan kelahirannya. Di sana ia bertemu dengan sahabat lamanya Wina. Pertemuan dengan wina menjadi pintu pembuka bertemunya Maryana ... Now Showing - Jejak Cinta (2018)

Maryana adalah seorang designer batik yang sedang melakukan riset di Singkawang untuk mencari karakter batik asli dari tahan kelahirannya. Di sana ia bertemu dengan sahabat lamanya Wina. Pertemuan dengan wina menjadi pintu pembuka bertemunya Maryana dengan Hasan seorang guru tampan yang akhirnya menjadi suaminya. Namun belum lama menikah, pernikahan mereka terguncang karena telepon dari Sarah yang meminta tolong kepada Hasan. Hasan merasa tidak enak dengan keluarga Sarah yang dulu pernah membantunya. Hal ini membuat Maryana salah paham, terlebih ketika ada telepon dari rumah sakit yang mengatakan bahwa istri Hasan akan melahirkan.
Maryana yang pada saat itu sedang katakutan karena mengidap kanker pun marah dan memilih meninggalkan Hasan. Hasan berusaha mengejar istrinya namun di tengah jalan ia di tabrak oleh Toni pacar Sarah. Hasan pun dilarikan ke RS terdekat. Sampai di rumah sakit, ayah Sarah Hendrawan menjelaskan bahwa Hasanlah penyelamat keluarganya, saat itulah Maryana merasa bersalah sudah karena menuduh suaminya macam-macam, ia pun menangis dan memeluk Hasan yang masih koma.

Indonesia Release:
6 September 2018

Running Time:
100 minutes

Director:
Tarmizi Abka

Production:
Trazz Pictures, Scene Films

Cast:
Prisia Nasution, Baim Wong, Zora Vidianata, Mathias Muchus, Della Perez

Rating:
R (13+) .

#mksupdate #makassar
Read more
Walaupun sekangkang kera jarak rumah kami, nak berjumpa bukan main susah. Memang dah jadi kebiasaan ...
Media Removed
Walaupun sekangkang kera jarak rumah kami, nak berjumpa bukan main susah. Memang dah jadi kebiasaan rasanya. Lagi dekat lagi susah nak jumpa. Syukur di hari Jumaat yang indah dipertemukan member yang terpisah hampir 4 tahun lamanya. Ni member renangan bersama time UiTM dulu-dulu. ... Walaupun sekangkang kera jarak rumah kami, nak berjumpa bukan main susah. Memang dah jadi kebiasaan rasanya. Lagi dekat lagi susah nak jumpa. Syukur di hari Jumaat yang indah dipertemukan member yang terpisah hampir 4 tahun lamanya. 😂

Ni member renangan bersama time UiTM dulu-dulu. Lani kita pakat jadi pelampung je la weh. 😆 “Haaa hang nak cerita apa kat aku?” “Aik nak ajak lepak pun tak boleh ka?” “Hehe dak haih buleh. Selalunya member hat lama-lama tak jumpa ni nak jumpa mesti nak promote bisnes punya.” “Bisnes adalah bisnes. Ukhwah tetap ukhwah. Dah alang-alang hang tanya, hang dah ada income replacement belum?” “Belum. Haa cerita cerita.” “Income replacement ini simple saja konsep dia. Plan ganti gaji jika kita tak boleh bekerja kelak. Contoh, if anything happen (sakit atau meninggal dunia) dekat hang in future, komitemen masih berjalan macam biasa kan? Hang dah takdak income, tapi still kena bayar komitmen. So siapa nak bayar all the commitments? Isteri hang pun tak kerja kan? Kat sinilah hibah takaful ini berfungsi.” “The best part of hibah ini, dengan serendah RM100 sebulan, hang boleh hibahkan setengah juta pada yang tersayang. Okey ke tak okey?” Penyembangan kami diiringi dengan hujan lebat. Serancak perbualan kami.

Paling utama, bila hang dapat berkongsi dengan semua, dan orang itu faham-sefahamnya, itu perasaan paling sempurna.
Beri peluang untuk mendengar, bukan suruh ambil. Dengar dulu, fahamkan, buat keputusan.

Mudah. 😊

Yang nak mengeteh dan memberi peluang untuk mendengar, roger-rogerlah. Hujan-hujan pekena kopi, layan oh!
Read more
Puji Tuhan, one step closer meraih gelar sarjana. <span class="emoji emoji1f601"></span> Well, these last 2 days are insane, penuh drama. ...
Media Removed
Puji Tuhan, one step closer meraih gelar sarjana. Well, these last 2 days are insane, penuh drama. Hal ini bermula ketika tanggal 21 pagi Kaprodi  mengumumkan jadwal sempro. Dan jadwalnya adalah tanggal 22, keesokan harinya. I was freaking out! Saat itu saya belum menyelesaikan ppt ... Puji Tuhan, one step closer meraih gelar sarjana. 😁
Well, these last 2 days are insane, penuh drama. Hal ini bermula ketika tanggal 21 pagi Kaprodi  mengumumkan jadwal sempro. Dan jadwalnya adalah tanggal 22, keesokan harinya. I was freaking out! 😲 Saat itu saya belum menyelesaikan ppt presentasi, belum membuat paper utk dibagikan ke peserta seminar, belum mencetak berkas2 penting, dan boro2 latihan presentasi. Kok bisa begitu? Karena selain pihak akademik yang tiba2 sangat gercep, laptop saya diservis selama 2 minggu dan baru selesai H-1 pengumuman. Maka sulit mempersiapkan berbagai hal. Karena merasa terbeban, muncul hasrat utk mengajukan pergantian hari, namun jadwal tercepat adalah setelah 2 minggu, its very long time.
.
.
Bingung, galau, panik. So I prayed. Doa adalah pertolongan pertama. Lalu saya ke kampus dan bertemu teman2 seangkatan. Ternyata mereka lebih yakin dan mendorong saya untuk maju, ditambah ada yang bersedia membantu mempersiapkan segalanya. Hal ini membuat saya berpikir ulang mengenai pengunduran. Sampai pada suatu titik, my heart said "Hey, I have the power of Christ, what should I afraid of? Maybe this is His way utk menunjukkan how great He is melalui saya yg bukan siapa2". Sejak itu saya mengucap syukur dan tidak memandang hal ini sebagai beban, melainkan kesempatan. Campur tanganNya saya rasakan melalui teman2 yg setia mendukung dalam doa, menyemangati, dan membantu segala macam persiapan. Tuhan pun membuat saya berinteraksi dengan orang2 yg menenangkan hati.
Setelah berjuang semalam dan hanya tidur 1 jam, puji Tuhan saya dapat melalui sempro dengan lancar. It was not my strength, it was His ☺
.
.
Makasih buat tim sukses ter-gercep-ku @upi_dwi @zulfikaralvinf @dellavinkas & Dini yg ikutan lembur bantuin penyelesaian paper, ngeprint2, fotokopi2. Bahkan kalian yang deg2an parah dibanding aku. Makasih buat @ayuismb yg kosnya bisa aku pakai. Makasih buat teman2 Teknologi Jaringan 2014 atas keyakinan dan supportnya (really guys, it meant to me). Dan bagi siapapun yang telah berkenan menyebut namaku dalam doa, I love you all and may God bless you. 😀
Oya, makasih untuk notes nya. Sumpah bikin haru :') meski ada yg lucu dan ambigu, hahaha 😂
Read more
Loading...
. SELAMAT . 2 petrus 3 (15) Anggaplah KESABARAN TUHAN kita sebagai KESEMPATAN bagimu untuk ...
Media Removed
. SELAMAT . 2 petrus 3 (15) Anggaplah KESABARAN TUHAN kita sebagai KESEMPATAN bagimu untuk beroleh SELAMAT, seperti juga Paulus, saudara kita yang kekasih, telah menulis kepadamu menurut hikmat yang dikaruniakan kepadanya . Banyak orang yg menyepelekan Kasih Karunia Tuhan, ... .
SELAMAT
.
2 petrus 3
(15) Anggaplah KESABARAN TUHAN kita sebagai KESEMPATAN bagimu untuk beroleh SELAMAT, seperti juga Paulus, saudara kita yang kekasih, telah menulis kepadamu menurut hikmat yang dikaruniakan kepadanya
.
Banyak orang yg menyepelekan Kasih Karunia Tuhan, dan berkata “Kasih Tuhan begitu lebar, panjang dan luas, mau dosa kaya apapun nanti nya pasti Tuhan Yesus maafin kok.
Kan Kesabaran Tuhan ga ada habisnya”
Memang KESABARAN TUHAN GA ADA HABIS NYA, TAPI YANG HABIS UMUR MU
.
Jika pulsa hidup mu habis tanpa kau bertobat dan kenal Tuhan, maka neraka menanti mu.
Apakah km tau kapan km mati?
TIDAK ADA SEORANG PUN YANG TAU.
Bisa saja stlh post ini, Tuhan Yesus panggil aku.
Siap ga siap, HARUS SIAP!
.
So we better be ready anytime!
Aku setiap hari selalu SIAP utk Tuhan panggil.
Memang msh bnyk visi bersama Tuhan yg blm tergenapi dan aku msh rindu utk melayani Dia lebih lama lagi.
Tp kalo Tuhan panggil aku, siapa aku utk berani tuk menolak?
Atau lbh tepatnya, siapa aku BISA MENOLAK?
.
Bukankah sorga jauh indah dari bumi?
Bukankah ini semua hanya kemah sementara?
Bukankah kita semua berasal dari sorga dan bkn dunia?
.
Lalu apa yg membuat mu takut utk mati?
Anak Tuhan ga boleh CARI MATI, tapi JANGAN TAKUT MATI!
Harusnya MAUT yg TAKUT sama kita!
Krn Tuhan kita, Yesus Kristus telah bangkit dan KALAHKAN MAUT demi kita!
.
Kita punya KESEMPATAN UNTUK BERTOBAT DAN TERIMA KESELAMATAN, BUKAN NYA KESEMPATAN UNTUK BERDOSA!
.
Jika hidup mu penuh dosa, dan engkau masih saja sehat, bukan krn Tuhan berkenan pada dosa mu, bukan jg krn Tuhan ga peduli akan kejahatan mu, krn setiap org berdosa yg tdk tinggalkan dosanya dan mencari Tuhan Yesus, PASTI DIHUKUM!
.
Itu ibarat extra time atau injury time di sepak bola.
Hari-hari ini bisa jadi adalah hari-hari terakhir mu!
Aku bukan nakutin, tapi PERINGATIN!
Jd jika kamu belum siap utk dipanggil hari ini, artinya ada yg salah dgn hidup mu.
Artinya ada dosa yg blm kau akui dan tinggalkan.
Entah itu pornografi, LGBT, kepahitan, perzinahan atau dosa-dosa lain
.
TINGGALKAN SEMUA DOSA MU SAAT INI JUGA!
DAN CARI TUHAN YESUS KRISTUS SUNGGUH-SUNGGUH!
.
INGAT!
SETIAP DETIK HIDUP MU ADALAH KESEMPATAN BERTOBAT, BUKAN KESEMPATAN BERDOSA!
Read more
4 Tips Untuk Membangun Tim Startup yang Solid ​Jika startup Anda semakin berkembang, maka jumlah anggota tim pun tentu akan semakin banyak. Nah agar tim startup Anda tetap solid, berikut beberapa tips nya untuk Anda. 1. Tentukan Budaya Startup Sebelum Melakukan Perekrutan ​Sebelum ... 4 Tips Untuk Membangun Tim Startup yang Solid ​Jika startup Anda semakin berkembang, maka jumlah anggota tim pun tentu akan semakin banyak. Nah agar tim startup Anda tetap solid, berikut beberapa tips nya untuk Anda.
1. Tentukan Budaya Startup Sebelum Melakukan Perekrutan
​Sebelum melakukan perekrutan anggota tim, Anda sebagai founder harus terlebih dahulu menentukan budaya seperti apa yang ingin Anda terapkan. Budaya adalah tentang lingkungan kerja. Jika ingin menerapkan budaya kerja cepat dan selalu on-time terhadap deadline, maka Anda harus melakukannya terlebih dahulu. Sehingga nanti tim yang Anda rekrut bisa mengikuti ritme kerja startup Anda.
2. Sesuaikan Kebutuhan Tim
​Setiap startup memiliki kebutuhan yang berbeda. Dan salah satu manfaat dari perekrutan tim startup adalah bahwa Anda memiliki lebih banyak fleksibilitas, maka kreatiflah dengan metode rekrutmen. Jika membutuhkan seorang desainer grafis untuk satu project saja, tentu akan lebih baik menyewa seorang freelancer daripada anggota tetap karena akan menghemat budget, bukan? Startup = budget!
3. Berikan Kepercayaan Lebih
​Setelah dipekerjakan, berikanlah kepercayaan yang lebih untuk anggota tim Anda. Kepercayaan itu bisa berupa tanggung jawab yang lebih besar. Ini merupakan salah satu tahap penting agar tim Anda tetap bisa solid. Dia akan merasa ikut “memiliki", sehingga punya kewajiban untuk membesarkannya bersama.
4. Infokan Jenjang Karir yang Jelas
​Komitmen untuk memberikan pengembangan karir harus Anda lakukan. Berilah gambaran masa depan yang ada di dalam startup Anda. Hal ini akan berpengaruh pada loyalitas startup Anda. Anda membangun startup tentu bukan untuk satu atau dua tahun saja. Kejelasan karir akan mempengaruhi performa tim Anda yang semakin baik.

Mau belajar lebih banyak? Ikuti Workshop Bisnis Tur di 20 Kota yang akan dimulai tanggal 1 November 2018. Untuk info dan registrasi silahkan WA ke 08161984097.

Yours ever,
Your Uda
Read more
<span class="emoji emoji1f613"></span> Mempunyai Tekanan Kerja? <span class="emoji emoji1f613"></span> Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu ...
Media Removed
Mempunyai Tekanan Kerja? Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / EL / AL Untuk Berehat / Luangkan ... 😓 Mempunyai Tekanan Kerja? 😓 Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? 😓 Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda 😓 Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / EL / AL Untuk Berehat / Luangkan Masa Dengan Yang Tersayang? 😓 Merasa Bosan / Tak Happy Bila Hari Isnin ? 😓 Jeles Dengan Pekerja Baru Yang Naik Pangkat Lebih Cepat Dari Anda? 😓 Mencari Peluang Perniagaan Tapi Modal Masih Belum Cukup? 😓 Pernah Jatuh Tapi Terus Mengalah Sebab Tak Tahu Nak Start Kat Mana? 😓 Mencari Mentor Untuk Belajar Tapi Malu Untuk Bertanya ? 😓 Merasakan Diri Anda Tak Berdaya Untuk Maju Dalam Bisnes ? 😓 Ingin Membuat PART TIME Tapi Tak Dak Masa? 😓 Mempunyai Keinginan Yang Tinggi Untuk Berbisnes Tapi Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa? 😓 Nak Tunggu Ready Baru Nak Buat? 😓 Berimpian Besar Tapi Tak Tahu Macam Mana Nak Capai? 🔜 Jika Anda Mempunyai Salah Satu Masalah Di Atas 👆🏻 Anda Adalah Orang Yang Saya Cari & Saya Ada PENYELESAIAN Untuk Masalah Tersebut.. 🔛 Peluang KERJAYA (SEPARUH MASA) Menanti Anda 📲 Whatsapp Saya Sekarang Untuk MAKLUMAT LANJUT 🔴 Ia Terbuka Untuk Umur 21tahun Ke Atas Sahaja 🔴
• Kelayakkan MINIMA SPM (3kredit) ✔WHATSAPP SEGERA!!
✔WHATSAPP SEGERA!!
✔WHATSAPP SEGERA!! 📲 017-8771934
📲 017-8771934
📲 017-8771934

#cimbprincipal #cwa #charismalegacy #kerjakosong #RD #RDgroup
Read more
Loading...
<span class="emoji emoji1f613"></span> Mempunyai Tekanan Kerja? <span class="emoji emoji1f613"></span> Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu ...
Media Removed
Mempunyai Tekanan Kerja? Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / EL / AL Untuk Berehat / Luangkan ... 😓 Mempunyai Tekanan Kerja? 😓 Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? 😓 Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda 😓 Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / EL / AL Untuk Berehat / Luangkan Masa Dengan Yang Tersayang? 😓 Merasa Bosan / Tak Happy Bila Hari Isnin ? 😓 Jeles Dengan Pekerja Baru Yang Naik Pangkat Lebih Cepat Dari Anda? 😓 Mencari Peluang Perniagaan Tapi Modal Masih Belum Cukup? 😓 Pernah Jatuh Tapi Terus Mengalah Sebab Tak Tahu Nak Start Kat Mana? 😓 Mencari Mentor Untuk Belajar Tapi Malu Untuk Bertanya ? 😓 Merasakan Diri Anda Tak Berdaya Untuk Maju Dalam Bisnes ? 😓 Ingin Membuat PART TIME Tapi Tak Dak Masa? 😓 Mempunyai Keinginan Yang Tinggi Untuk Berbisnes Tapi Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa? 😓 Nak Tunggu Ready Baru Nak Buat? 😓 Berimpian Besar Tapi Tak Tahu Macam Mana Nak Capai? 🔜 Jika Anda Mempunyai Salah Satu Masalah Di Atas 👆🏻 Anda Adalah Orang Yang Saya Cari & Saya Ada PENYELESAIAN Untuk Masalah Tersebut.. 🔛 Peluang KERJAYA (SEPARUH MASA) Menanti Anda 📲 Whatsapp Saya Sekarang Untuk MAKLUMAT LANJUT 🔴 Ia Terbuka Untuk Umur 21tahun Ke Atas Sahaja 🔴
• Kelayakkan MINIMA SPM (3kredit) ✔WHATSAPP SEGERA!!
✔WHATSAPP SEGERA!!
✔WHATSAPP SEGERA!! 📲 012-2268920
📲 012-2268920
📲 012-2268920
Read more
CHARISMA LEGACY IS HIRING NOW <span class="emoji emoji1f613"></span> Mempunyai Tekanan Kerja? <span class="emoji emoji1f613"></span> Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. ...
Media Removed
CHARISMA LEGACY IS HIRING NOW Mempunyai Tekanan Kerja? Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / ... CHARISMA LEGACY IS HIRING NOW 😓 Mempunyai Tekanan Kerja? 😓 Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? 😓 Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda 😓 Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / EL / AL Untuk Berehat / Luangkan Masa Dengan Yang Tersayang? 😓 Merasa Bosan / Tak Happy Bila Hari Isnin ? 😓 Jeles Dengan Pekerja Baru Yang Naik Pangkat Lebih Cepat Dari Anda? 😓 Mencari Peluang Perniagaan Tapi Modal Masih Belum Cukup? 😓 Pernah Jatuh Tapi Terus Mengalah Sebab Tak Tahu Nak Start Kat Mana? 😓 Mencari Mentor Untuk Belajar Tapi Malu Untuk Bertanya ? 😓 Merasakan Diri Anda Tak Berdaya Untuk Maju Dalam Bisnes ? 😓 Ingin Membuat PART TIME Tapi Tak Dak Masa? 😓 Mempunyai Keinginan Yang Tinggi Untuk Berbisnes Tapi Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa? 😓 Nak Tunggu Ready Baru Nak Buat? 😓 Berimpian Besar Tapi Tak Tahu Macam Mana Nak Capai? 🔜 Jika Anda Mempunyai Salah Satu Di Atas 👆🏻 Anda Adalah Orang Yang Saya Cari & Saya Ada PENYELESAIAN Untuk Perkara Tersebut.. 🔛 Peluang KERJAYA (SEPARUH MASA) Menanti Anda

PM Kami Sekarang Untuk MAKLUMAT LANJUT 🔴 Ia Terbuka Untuk Umur 21tahun Ke Atas Sahaja 🔴
Read more
CHARISMA LEGACY IS HIRING NOW <span class="emoji emoji1f613"></span> Mempunyai Tekanan Kerja? <span class="emoji emoji1f613"></span> Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. ...
Media Removed
CHARISMA LEGACY IS HIRING NOW Mempunyai Tekanan Kerja? Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / ... CHARISMA LEGACY IS HIRING NOW 😓 Mempunyai Tekanan Kerja? 😓 Sebab Kekangan Masa Dengan Yang Tersayang.. Anda Tak Sabar Untuk Tunggu Hari Jumaat Kerana Sabtu & Ahad Cuti ? 😓 Stress Sebab Tak Dapat Bonus? Kalau Dapat Pun Sikit / Tak Berbaloi Dengan Kerja Anda 😓 Sampai Terpaksa Untuk Ambik MC / EL / AL Untuk Berehat / Luangkan Masa Dengan Yang Tersayang? 😓 Merasa Bosan / Tak Happy Bila Hari Isnin ? 😓 Jeles Dengan Pekerja Baru Yang Naik Pangkat Lebih Cepat Dari Anda? 😓 Mencari Peluang Perniagaan Tapi Modal Masih Belum Cukup? 😓 Pernah Jatuh Tapi Terus Mengalah Sebab Tak Tahu Nak Start Kat Mana? 😓 Mencari Mentor Untuk Belajar Tapi Malu Untuk Bertanya ? 😓 Merasakan Diri Anda Tak Berdaya Untuk Maju Dalam Bisnes ? 😓 Ingin Membuat PART TIME Tapi Tak Dak Masa? 😓 Mempunyai Keinginan Yang Tinggi Untuk Berbisnes Tapi Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa? 😓 Nak Tunggu Ready Baru Nak Buat? 😓 Berimpian Besar Tapi Tak Tahu Macam Mana Nak Capai? 🔜 Jika Anda Mempunyai Salah Satu Di Atas 👆🏻 Anda Adalah Orang Yang Saya Cari & Saya Ada PENYELESAIAN Untuk Perkara Tersebut.. 🔛 Peluang KERJAYA (SEPARUH MASA) Menanti Anda 📲 Whatsapp Saya Sekarang Untuk MAKLUMAT LANJUT 🔴 Ia Terbuka Untuk Umur 21tahun Ke Atas Sahaja 🔴 📲 012-3168494
Read more
Selamat malam <span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f601"></span> @ajakshiro @afifahamin #jadthaqif #jadhadnada . Repost @afifahamin Kisahnya ...
Media Removed
Selamat malam @ajakshiro @afifahamin #jadthaqif #jadhadnada . Repost @afifahamin Kisahnya semua nak tido depan tv sebab esok ahad,malam ni nak tidur lewat katanya.. Tapi kita xnak buang air liur bebel suruh tidur,kita pun urut sorang2 sampai semua tumbang.. Si ibu ni pulak acah2 ... Selamat malam 😁😁 @ajakshiro @afifahamin #jadthaqif #jadhadnada
.
Repost @afifahamin Kisahnya semua nak tido depan tv sebab esok ahad,malam ni nak tidur lewat katanya.. Tapi kita xnak buang air liur bebel suruh tidur,kita pun urut sorang2 sampai semua tumbang.. Si ibu ni pulak acah2 strong,padahal mengantuk gak,tapi kenangkan ada sorang lagi pelanggan minta urut,so gigihkan jugak lah..
Eo Digize untuk nada
Eo Lavender untuk jad
Eo Valor untunk tulang belakang baba
Eo Papermint untuk kepala baba
Eo Lavender untuk tapak kaki baba

Ambil ko anak beranak.. So time tu 'me time' tengok movie sorang2 🍿📺😇
Read more
Esok kak ika akan LIVE tau dekat fb radiusite untuk promote Myla Crochet Bawal ni. Kalau ada soalan ...
Media Removed
Esok kak ika akan LIVE tau dekat fb radiusite untuk promote Myla Crochet Bawal ni. Kalau ada soalan apa2 nak tanya dekat kak ika pun boleh ️ . Esok 12.30 pm - 1.30 pm ye. Ada SPECIAL PRICE + FREE GIFT untuk orang yang beli Myla bawal time Live esok okay! . Tag kawan sekali atau get ready esok ... Esok kak ika akan LIVE tau dekat fb radiusite untuk promote Myla Crochet Bawal ni. Kalau ada soalan apa2 nak tanya dekat kak ika pun boleh ☺️
.
Esok 12.30 pm - 1.30 pm ye. Ada SPECIAL PRICE + FREE GIFT untuk orang yang beli Myla bawal time Live esok okay!
.
Tag kawan sekali atau get ready esok untuk Share Live sebab yang Share & Beli pun akan dapat lagi additional diskaun! Bestkan! 😍 #mylabawalcrochet #bawaljepunno1 #radiusite
Read more
Now Showing - Jejak Cinta (2018) 📽️ Drama Jejak Cinta tayang mulai hari ini. Nonton filmnya di bioskop ya . Sinopsis: Maryana adalah seorang designer batik yang sedang melakukan riset di Singkawang untuk mencari karakter batik asli dari tahan kelahirannya. Di sana ia bertemu dengan ... Now Showing - Jejak Cinta (2018)
📽️ Drama

Jejak Cinta tayang mulai hari ini. Nonton filmnya di bioskop ya 😉 .

Sinopsis:
Maryana adalah seorang designer batik yang sedang melakukan riset di Singkawang untuk mencari karakter batik asli dari tahan kelahirannya. Di sana ia bertemu dengan sahabat lamanya Wina. Pertemuan dengan wina menjadi pintu pembuka bertemunya Maryana dengan Hasan seorang guru tampan yang akhirnya menjadi suaminya. Namun belum lama menikah, pernikahan mereka terguncang karena telepon dari Sarah yang meminta tolong kepada Hasan. Hasan merasa tidak enak dengan keluarga Sarah yang dulu pernah membantunya. Hal ini membuat Maryana salah paham, terlebih ketika ada telepon dari rumah sakit yang mengatakan bahwa istri Hasan akan melahirkan.
Maryana yang pada saat itu sedang katakutan karena mengidap kanker pun marah dan memilih meninggalkan Hasan. Hasan berusaha mengejar istrinya namun di tengah jalan ia di tabrak oleh Toni pacar Sarah. Hasan pun dilarikan ke RS terdekat. Sampai di rumah sakit, ayah Sarah Hendrawan menjelaskan bahwa Hasanlah penyelamat keluarganya, saat itulah Maryana merasa bersalah sudah karena menuduh suaminya macam-macam, ia pun menangis dan memeluk Hasan yang masih koma.

Theater:
Cineplex 21, CGV, Platinum

Indonesia Release:
6 September 2018

Running Time:
100 minutes

Director:
Tarmizi Abka

Production:
Trazz Pictures, Scene Films

Cast:
Prisia Nasution, Baim Wong, Zora Vidianata, Mathias Muchus, Della Perez

Rating:
R (13+) .

#moficiofficial #cinema #cinemaindonesia #movie #nonton #bioskop #film #indonesia #movies #instamovie #movienews #reviewfilm #reviewfilmbioskop #sinopsisfilm #FilmIndonesia #BioskopIndonesia #FilmNasional #BanggaFilmIndonesia #DramaIndonesia #FilmIndo #JejakCinta #Drama #2018
Read more
Pabila anak2 Raf happy, Mawar & Raf pun akan turut happy <span class="emoji emoji1f497"></span>Anak2 membesar dengan sihat & gembira adalah ...
Media Removed
Pabila anak2 Raf happy, Mawar & Raf pun akan turut happy Anak2 membesar dengan sihat & gembira adalah satu tanggungjawab kami. Mawar akui, kadang masa Mawar sangat limited dengan anak2 sebab terikat dengan jadual shooting yang padat dari pagi sampai malam. Jadi bila takde shooting, Mawar ... Pabila anak2 Raf happy, Mawar & Raf pun akan turut happy 💗Anak2 membesar dengan sihat & gembira adalah satu tanggungjawab kami. Mawar akui, kadang masa Mawar sangat limited dengan anak2 sebab terikat dengan jadual shooting yang padat dari pagi sampai malam. Jadi bila takde shooting, Mawar akan seharian meluangkan masa bersama anak2 Raf. Mawar akan masak their favourite food, suap mereka, sama2 menyiapkan homework mereka dan lepas tu barulah bermain apa saja mainan kegemaran mereka bersama2. Memang Mawar akan spend quality time dengan anak2 sepanjang hari. Alhamdulillah, mungkin sebab tu Mawar dan anak2 semakin hari, semakin akrab. Ada yang sampai kawan2 Mawar bertanya, tak keluar ke dengan kawan2 bila takde shooting? Mawar cakap tak keluar. Family comes first no matter what. Umur 1-6 ni lah masa untuk kita sebagai parents mengajar anak2 erti kehidupan. Berikan mereka kasih sayang, jaga pemakanan mereka, ajar nilai2 murni dan juga latih mereka supaya menjadi bertanggung jawab.

Mawar tahu, nak jadi ibu yang sempurna dalam membesarkan anak2 bukan lah mudah. Macam2 yang kita kena korbankan masa dan keringat. Tapi baru2 ni Mawar dapat tahu yang NESTLE NANKID OPTIPRO akan menganjurkan sebuah program #TheScienceOfMother di mana mereka akan meraikan ibu2 yang hebat dan banyak berkorban demi pembesaran yang terbaik untuk anak2 mereka. Mawar nak jumpa lah ibu2 ni semua ☺ Sambil kita have fun chit chat2, minum2 boleh jugak kita berkongsi cerita dan pengalaman tentang anak2 ni kan. Mungkin ada banyak lagi tips2 parenthood yang Mawar tak tahu dan boleh belajar 😍

Jadi, Mawar nak invite lah 5 followers Mawar untuk turut bersama2 dengan Mawar pada hari itu. Korang semua hanya perlu comment di bawah, what’s your proudest achievement as a mom when caring for your child. Mawar akan pilih 5 followers berdasarkan “Like” yang paling banyak.

Tarikh penyertaan bermula dari 7-19 September. 20 September nanti Mawar akan umumkan pemenangnya di ruangan comment gambar ini. Hanya terbuka kepada ibu2 yang mempunyai anak2 berumur 1-3 tahun sahaja. Jangan lupa untuk sertakan umur anak2 anda ok! Cepat komen dibawah, Mawar nak dengar cerita inspiring ibu2 diluar sana! #NANKID
Read more
Manajemen waktu Ibu Rumah Tangga yang (so) sibuk. ___________ Keputusan saya memilih pekerjaan ...
Media Removed
Manajemen waktu Ibu Rumah Tangga yang (so) sibuk. ___________ Keputusan saya memilih pekerjaan freelance ternyata memberikan saya ruang yang lebih bebas dalam memilah milih mana pekerjaan yg mau diambil. Sebelum punya Umar sih iya bisa ambil kegiatan apapun yg bisa diusahakan, ... Manajemen waktu Ibu Rumah Tangga yang (so) sibuk.
___________
Keputusan saya memilih pekerjaan freelance ternyata memberikan saya ruang yang lebih bebas dalam memilah milih mana pekerjaan yg mau diambil.
Sebelum punya Umar sih iya bisa ambil kegiatan apapun yg bisa diusahakan, naik krl sampe empet empetan kaya pepes juga dijabanin, panas-panasan oke, ngangkut yg berat juga oke, sampe terbang ke Aceh, Palangkaraya, Lombok, Keliling Jawa buat jadi tim medis juga oke.

Lah udah punya anak semua berubah. I choose just stay at home atau memilih kegiatan tambahan yg memang bisa Umar diikutsertakan. Maklum belum bisa ninggalin untuk saat ini.

Lalu rencana lanjut sekolah pun saya tunda, PNS ga tertarik daftar, dll. Sampe akhirnya memilih usaha toko buku online aja dgn alih-alih mengisi waktu luang, ingin menyebarkan gerakan READ ALOUD anak baru lahir bahkan sejak hamil kepada ibu-ibu muda seumuran saya.

Dulu saya kira IRT itu santaaiii, eh tapi kemudian belakangan ini saya merasa kalo waktu 24 jam itu kurang, iyaa I need more time untuk melakukan to do list harian + pekerjaan + project + dll nya.
.
.
"Duh ko ini IRT to do list nya banyak banget sihh, lebih pusing dibandingkan kuliah, kerjaannya ga berhenti dan selalu ada"
.
.
Balik lagi ke berkaca pada diri sendiri aku merasa bukan waktu 24 jam yg kurang tapi lebih kepada manajemen waktu yg belum baik yg saat ini sedang melanda.

IRT + istri + mengurus anak 9 bulan + jualan buku ternyata bisa membuat aku sibuk lebih dari kepanitiaan di kampus. Kerjanya tidak mengenal waktu dan tempat tapi selalu ada setiap saat #azek.
Hai ibu-ibu muda, manajemen waktu seperti apa yg efektif untuk kamu sih? drop your answer dibawah komentar dong, aku mau belajaarrrrr :)
Read more
Samsung Gear Icon X yang pernah dikongsikan dulu di hashtag #OhmediaGearIconX. . Bagus benda ...
Media Removed
Samsung Gear Icon X yang pernah dikongsikan dulu di hashtag #OhmediaGearIconX. . Bagus benda ni malah lebih canggih dari Apple Earpods pun. Bateri tahan lagi lama. Kat dalam ada 2GB storage pulak tu lagi untuk masuk lagu so boleh dengar offline time jogging ke apa. Ada banyak pilihan wingtips ... Samsung Gear Icon X yang pernah dikongsikan dulu di hashtag #OhmediaGearIconX.
.
Bagus benda ni malah lebih canggih dari Apple Earpods pun. Bateri tahan lagi lama. Kat dalam ada 2GB storage pulak tu lagi untuk masuk lagu so boleh dengar offline time jogging ke apa. Ada banyak pilihan wingtips so memang sesuai untuk semua jenis dan bentuk telinga.
.
Hari ni dah letgo murah-murah ke tuan baru dia memandangkan sekarang jarang sangat atau mungkin dah tak pernah dipakai lagi. Maaf belum sempat post nak jual dah ada orang nak beli dulu. Huhu.
.
So cuma nak cakap, kalau korang sedang mencari bluetooth earphones, selain Earpods korang boleh cuba sendiri Gear Icon X ni kat kedai Samsung. Sekarang dah versi Gear Icon X (2018) berharga RM749 kalau tak silap. Kalau suka beli lah sebab ianya produk yang berbaloi untuk dibeli dan digunakan.
.
📷 Note 9 #OhmediaJual
Read more
17 July -18 July. Kejadian berlaku malam 17 Julai tu, disebabkan dekat hotel takde iron so @anisacan ...
Media Removed
17 July -18 July. Kejadian berlaku malam 17 Julai tu, disebabkan dekat hotel takde iron so @anisacan suruh kita ambil iron dekat rumah (so boleh bayangkan betapa dekatnya rumah dengan hotel so what sebab yang penting kitaorg spent our time together) @aishah_fadzir pula lupa bawa kain ... 17 July -18 July.
Kejadian berlaku malam 17 Julai tu, disebabkan dekat hotel takde iron so @anisacan suruh kita ambil iron dekat rumah (so boleh bayangkan betapa dekatnya rumah dengan hotel so what sebab yang penting kitaorg spent our time together) @aishah_fadzir pula lupa bawa kain batik so i decide okaylah kena balik rumah juga & @umisyhrhazila kononnya cakap nak jumpa bf dia sebab nak ambil barang. Kita pun percaya sebab before this temankan dorang dating so memang ada barang yang bf dia ni nak bagi. Then sampai je rumah umie drive nak jumpa bf dia, lama gak laaaa kononnya dia nak jumpa bf tu (padahal dia balik hotel & join my girls prepare untuk suprisekan birthday). After that umie pick up kita kat rumah then kitaorg pergi beli makanan & masa tu macam dah syak something sebab umie ni dia tak reti nak menipu sangat 😋😋 then sampai je hotel kita saje buat story sebab nak masuk level bilik kitaorg tu kena masukkan password so kita pun buat story. Sampai je bilik kita open the door tetiba bebudak ni nyanyi lagu birthday pastu penuh belon warna warni. Thanks guys for everything! ❤❤❤
Read more
"Kenapa u suka sangat melancong? Baik simpan duit itu untuk kahwin" Ini lah kenyataan standard ...
Media Removed
"Kenapa u suka sangat melancong? Baik simpan duit itu untuk kahwin" Ini lah kenyataan standard biasanya dengar bila kita pergi mana mana majlis perkahwinan. Sampai malas dah nak pergi kenduri kahwin. Dan biasanya orang orang yang keluarkan statement ni lah yang tak pernah melancong, ... "Kenapa u suka sangat melancong? Baik simpan duit itu untuk kahwin"

Ini lah kenyataan standard biasanya dengar bila kita pergi mana mana majlis perkahwinan. Sampai malas dah nak pergi kenduri kahwin.

Dan biasanya orang orang yang keluarkan statement ni lah yang tak pernah melancong, suka duduk kat rumah, sibuk dengan hal rumah tangga orang lain - a.k.a Mak cik - Mak Cik Bawang.

Secara jujurnya, "Travelling ni " telah mengubah diri saya. Dari kecil , memang saya tidak berkesempatan untuk melancong. Paling Dekat pun Penang- KL tu sahaja.

First Time keluar dari Malaysia adalah masa umur 18 tahun, itu pun nak sambung belajar di Rusia.

Masa di Rusia lah, sempat kumpulkan duit untuk melancong. Lagi lagi tiket penerbangan yang murah, memanglah kena ambil kesempatan. "Travelling" telah membuat saya hargai benda benda kecil dalam hidup. Bukan sahaja ia mempengaruhi hidup , malah kerjaya saya.

Benda benda kecil macam ni lah yang membuat kita menghargai negara kita sendiri. "Travelling" telah membuka minda saya. Sebelum saya mula melancong, saya adalah seorang yang amat pendiam. Boleh je tanya mana mana cikgu saya. Nak keluar ke kedai beli barang pun takut.

Tapi apabila saya mula melancong, saya dapat kepuasan dari sifat berdikari tersebut. Benda paling best untuk saya adalah apabila saya tengah memegang peta kawasan, dan cuba cari direction di tempat baru yang saya tak pernah pergi. Perasaan dan thrill yang saya dapat dari itu, memang priceless lah. "Travelling" telah menolong saya untuk senang bergaul dengan orang lain. Ciri ni amat penting, terutamaya apabila kita nak mula bekerja. Sebab sosial sosial skil ni tidak akan diajar di universiti.

Hentikan mindset yang orang kaya je travel. Google pasal "backpackers" dulu sebelum nak condemn orang lain.

In fact boleh je travel dengan kos murah kalau anda - a) travel solo, b) travel dengan kawan yang berjimat dan tau taktik taktik nak beli tiket dan penginapan yang murah.

Dan Yang Paling Penting,

Wahai Mak Cik - Mak Cik Bawang, "Travelling" telah mengajar saya kepentingan untuk mencintai diri saya dulu.

Bak kata pepatah, "If you can't love yourself, how the hell you gonna be able to love someone else".
Read more
Selamat hari raya aidilfitri dari kami sekeluarga. Mintak ampun mintak maaf andai ada terkasar ...
Media Removed
Selamat hari raya aidilfitri dari kami sekeluarga. Mintak ampun mintak maaf andai ada terkasar bahasa terguris hati. Kenapa saya beria sangat nak cuti raya. Because of my small family. Ini tahun pertama saya beraya dengan anak dan suami. Siapa yang first time nak merasa tu mesti paham. ... Selamat hari raya aidilfitri dari kami sekeluarga. Mintak ampun mintak maaf andai ada terkasar bahasa terguris hati. ➖

Kenapa saya beria sangat nak cuti raya. Because of my small family. Ini tahun pertama saya beraya dengan anak dan suami. Siapa yang first time nak merasa tu mesti paham. ➖

Kalau this year tak dapat beraya means dah 3 tahun tak pernah beraya dengan mertua. Waktu single dulu tak kisah pun pasal cuti raya.So pada yang duk mengata tu, awak tak ada kat situasi saya sebab tu awak tak faham. Saya pun tak perlukan awak untuk paham situasi saya. ➖

Saya tahu je siapa yang mengata saya tu yang update update status dekat facebook tu. Mat ri ye awak 😋

#teamrayakedah #teamwhitecolour
Read more
Aku jarang sekali berjinak dengan buku Bahasa Inggeris. Boleh bilang dengan jari. Lebih-lebih ...
Media Removed
Aku jarang sekali berjinak dengan buku Bahasa Inggeris. Boleh bilang dengan jari. Lebih-lebih lagi romance novel. Aku tahu kebanyakan romance novel akan ada beberapa babak yang aku kurang gemar 😶. Tapi jujur-- #HeavenSent ni sebuah novel yang lain daripada yang lain. Aku baru baca ... Aku jarang sekali berjinak dengan buku Bahasa Inggeris. Boleh bilang dengan jari.
Lebih-lebih lagi romance novel. Aku tahu kebanyakan romance novel akan ada beberapa babak yang aku kurang gemar 😶. Tapi jujur-- #HeavenSent ni sebuah novel yang lain daripada yang lain.
Aku baru baca sinopsis & beberapa mukasurat pertama-- terus tertarik. Dalam kereta aku baca ( bukan aku yang drive la tapi haha) , balik kampung pun baca , sebelum tidur baca. Plot cerita yang tak membosankan.
Aku kagum dengan watak Sarah, seorang muslimah yang menuntut di luar negara-- yang berpegang teguh dengan syariah Islam & aqidahnya. Tapi, pada sisi lain-- Sarah hanyalah seorang gadis biasa yang mempunyai fitrah untuk dicintai & mencintai. Novel ini menceritakan bagaimana Sarah berhadapan dengan situasi tersebut sambil berpegang teguh dengan prinsipnya dan didikan Islam.
Jonah, lelaki kasanova yang tiada pegangan agama. Dan akhirnya terpaut pada agama Islam apabila melihat bagaimana Sarah menjaga maruahnya sebagai seorang Muslimah melalui pegangan prinsipnya. Jonah menjumpai ketenangan yang selama ini dicari ketika mencari jawapan kepada persoalan-persoalannya tentang Islam.
Dan bagi Yusuf, Sarah ibarat kiriman dari tuhan untuknya sebagai salah satu pemula sebab dirinya disapa hidayah-- tanpa disedarinya pada mula.
Siapa pula Yusuf ni? Orang ketiga ke? Hehe. Nak tahu lebih lanjut, jangan lupa dapatkan novel #HeavenSent karya Madam Hafsah 😊. Sure time baca nanti korang akan senyum sorang-sorang, nangis sorang-sorang & baca sampai dahi berkerut seribu! Hahaha. Plot twist beberapa chapter yang terakhir pun menarik, berdebar kejap😱. Adshf, 2017
P/s: Aku beli buku ni waktu #KonBH2017 haritu. Hehe. Alhamdulillah managed to finish this book. Nanti nak second round pulak😂. #ukhtythatreads #adshfreads #dearukhty #ukhwahreviews #books #novel #novels #obsesikubuku #buku #iqraChallenge #adshfandbooks #adshfreviews
Read more
<span class="emoji emoji2764"></span> . Soalan yang paling menusuk kalbu yang Tiah pernah dapat dari husband Tiah sendiri sepanjang ...
Media Removed
. Soalan yang paling menusuk kalbu yang Tiah pernah dapat dari husband Tiah sendiri sepanjang pregnancy adalah, "Orang pregnant memang ada stretchmark teruk ke?" . Sentap dia masa kena tuju soalan tu, memang buat self confidence down teruk kot. Terobek hati sungguh masa tu. Takkan ...
.
Soalan yang paling menusuk kalbu yang Tiah pernah dapat dari husband Tiah sendiri sepanjang pregnancy adalah, "Orang pregnant memang ada stretchmark teruk ke?"
.
Sentap dia masa kena tuju soalan tu, memang buat self confidence down teruk kot. Terobek hati sungguh masa tu. Takkan nak marah balik kan? Nama lagi lelaki, mana dia nak paham sangat kita perempuan ni sensitif soalan gitu. Masa 1st pregnancy, semua tips Tiah dah buat untuk hilangkan stretch mark ni tau. Punyalah kita nak jaga bila husband tegur. But still tak hilang-hilang. Sampai lah kita jumpa ketua bidan di klinik kesihatan masa tu. Ketua bidan tu cakap, "Normal lah perempuan mengandung ada stretchmark. Lepas pregnant nanti hilang lah sikit-sikit".
.
Balik rumah je kita cakap gitulah kat husband. Dan sejak daripada tu husband tak tanya dah pasal stretchmark dan memang aku berharap sangat supaya husband takkan tanya dah soalan cemtu for the next pregnancy. 😂
.
Tapi bulan lepas kan, husband tetiba tanya, "Bila pregnant anak kedua memang dah takde stretchmark ke?"
.
"Eh kenapa tanya?"
.
"Takde lah sebab abang hairan tengok awak dihujung pregnant kali ni takde stretchmark pulak. Ke hilang gi mana dah?"
.
Truth to be told, masa 1st and 2nd trimester, Tiah ada stretchmark lagi. 3rd trimester Alhamdulillah dah takde sebab awal 3rd trimester lah Tiah mula consume Putih Korea by @thejunnibeautylicious) ❤
.
Tiah tak terlalu mengagungkan + overpraising produk ni tau. Tapi produk ni benar-benar berkesan dengan Tiah dan atas izin-Nya menjadi asbab stretchmark pregnant Tiah hilang. Serious talk, Tiah puas hati sangat dengan Putih Korea ni sebab memang berkesan tau. For the time being, Tiah dah consume botol yang ke-3 dah pun. Alhamdulillah. 💕
.
Tiah sangat suggestkan untuk preggy mummies consume Putih Korea incase kalau nak cuba hilangkan stretchmark. Insya-Allah takde kandungan yang terlarang, takde side effect untuk buah pinggang (ada glutathione which is akan bertindak untuk putihkan kulit at the same time protect badan kita). Takde paksaan pun tau. Kalau tak nak cuba pun takpe, tapi nanti korang lah rugi. Hihi.
.
#umarfatiah
#umarfatiahlovestory
#umarfatiahlovenotes
#mygoldenjourneywithPutihKorea
Read more
saya bukan apa, kalau nikah ssya suka tengok wanita dalam keadaan dia paling selesa, nampak lembut ...
Media Removed
saya bukan apa, kalau nikah ssya suka tengok wanita dalam keadaan dia paling selesa, nampak lembut dan ayu, design tak over the top, just nice! baju tak over shadow pengantin, pengantin pun pasti akan nampak menyerlah di hari penting pernikahan. . . dan pemilihan make up untuk pengantin ... saya bukan apa, kalau nikah ssya suka tengok wanita dalam keadaan dia paling selesa, nampak lembut dan ayu, design tak over the top, just nice! baju tak over shadow pengantin, pengantin pun pasti akan nampak menyerlah di hari penting pernikahan. .
.
dan pemilihan make up untuk pengantin saya biasanya saya tidak mengalakan makeup yang dramatik macam award show, apa you tengok artist makeup cantik dalam tv tak semestinya u perlu ikut depa, kadang kadang saya tengok makeup pengantin dah ter over hingga hilang seri wajah pengantin. kadang kadang pengantin dah siap sedia berseri hanya perlu di serikan sedikit dengan beri focus pada bahagian tertentu bukan semua bahagian mata, hidung, bibir semua nak kene bold. .
.
pilihlah makeup yang tidak merubah diri u, wajah u, penampilan dan charector u, dalam keadaan u paling selesa untuk di nikahi. bila baju tidak over, makeup pun cantik tak berlebihan, bakal suami pun tak lah terkezuttttt bila first time nampak u masa nak nikah nanti! takkan nak pakai baju sampai berjalan menggigil giggil berat, u nak pi menikah kena happy happy! .
.
sebab tu baju nikah #petalsbyhattadolmat memang sesuai untuk semua wanita. design petals tak over, selesa, kain pun best, design pun lawa u nak apa lagi.. huhu! .
.
TAPI masa bersanding, hang nak berlebih lebihan haaaa go! itu hatta galakan! i mean baju lah. bukan makeup. make up still kene cantik. nak promo baju sanding pun hatta ada whatsapp je 0192043091
Read more
Benda basic dalam stock app Camera yang pengguna iPhone macam #ohmedia sendiri pun tak boleh nak ...
Media Removed
Benda basic dalam stock app Camera yang pengguna iPhone macam #ohmedia sendiri pun tak boleh nak brain apehal time record video tak boleh nak pause recording dan sambung lagi dalam satu video. Kan senang tak payah nak editing bagai setakat video-video mudah macam ni. . Mengopi kejap la ... Benda basic dalam stock app Camera yang pengguna iPhone macam #ohmedia sendiri pun tak boleh nak brain apehal time record video tak boleh nak pause recording dan sambung lagi dalam satu video. Kan senang tak payah nak editing bagai setakat video-video mudah macam ni.
.
Mengopi kejap la sebelum terbang balik ke Malaysia kejap lagi untuk mengundi. Nak undi siapa la ya? Pihak ini burukkan itu, pihak itu burukkan ini. Apa yang confirm dua-dua ada kepentingan mereka sendiri. Ada satu je yang berkecuali sebenarnya.
.
Anyway ahli politik nak fikir pasal kehidupan korang di akhir zaman sekarang ni? Good luck untuk dapat kerak nasi jer dan nasi dia semua dah dimelantak dahulu oleh mereka dan keluarga mereka. Ada yang betul-betul bagus pun sekadar golongan terpencil yang biasanya tak tahan lama sebab baik sangat untuk jadi ahli politik.
.
Apapun dah jadi kewajipan untuk mengundi so buatlah pilihan yang paling bijak. Cari wakil rakyat yang boleh menyumbang dan berbakti kepada tempat korang mengundi. Itu yang terpenting kerana dalam setandan pisang tak semuanya busuk.
.
Tapi kalau dah memang korang nampak sendiri yang kat batang pokok pisang tu sendiri dah bersalut tahi, eloklah cari pokok pisang baru pula. InsyaAllah walaupun bila berbuah tetap ada yang busuk dalam setandan tu, sekurangnya tahi yang bersalut tu tak lah setebal yang kat pokok pisang sebelumnya tadi.
.
Apapun enjoice je la 3 video pendek ngopi guna Nescafe Dolce Gusto Krups kat Ashley Hotel Jakarta ni. Banyak pulak jumpa mesin ni kat merata-rata hotel di Indonesia. Kat Malaysia lepak Mandarin Oriental mahal ya Rabbi pun kau bancuh la sendiri kalau nak minum 😂
.
Dengan WiFi yang sendu lagi. Kat sini hotel murah pun biasanya speed internet 100mbps. Macam Ashley Hotel ni lagi biadap satu hotel tak payah pakai password wifi. Connect je dan layan. Tak payah password pun laju gila lagi internet dia.
.
📷 Note 8 #OhmediaSesatDiJakarta #Nescafe #DolceGusto #AshleyHotel #AshleyHotelJakarta #OhmediaHotel
Read more
kebaikan vaseline yang cik Rah nak share dekat korang,best tau murah pun murah <span class="emoji emoji1f602"></span> Baca ,jangan ...
Media Removed
kebaikan vaseline yang cik Rah nak share dekat korang,best tau murah pun murah Baca ,jangan tak baca. Orang dah tulis siap siap ne ,baca dan amalkan ja 1)BULU MATA sapukan sedikit pada bulu mata sebelum masuk tidur, buat hari hari sebelum nak tidur. Insyaallah panjang bulu mata ... kebaikan vaseline yang cik Rah nak share dekat korang,best tau murah pun murah 😂

Baca ,jangan tak baca. Orang dah tulis siap siap ne ,baca dan amalkan ja 👌

1)BULU MATA

sapukan sedikit pada bulu mata sebelum masuk tidur, buat hari hari sebelum nak tidur. Insyaallah panjang bulu mata tu.

2)KAKI

Nak kaki lembut macam baby,sapu tiap tiap hari sebelum tidur lepas tu pakai stokin.Esok bangun lembut kalah baby 😂

3)SIKU

Siku hitam atau kering,sapu benda ne tiap tiap hari,lama lama hilang hitam dan kulit tak kering dah
4)KUKU

Nak kuku cantik,sapu vaseline ne pada ‘cuticles’. Sapu 3kali sehari untuk dapat kelembutan dan kecantikkan pada ‘cuticles’ anda.

5)BIBIR

Nak bibir lembut,tak kering.Sapukan Vaseline ne tiap tiap malam sebelum tidur. Menjadi guys. Nak pakai lipstick pun senang 😂

6)LIP GLOSS

takde bajet beli lip gloss,bedal ja vaseline neh 😂

7)MINYAK WANGI TAHAN LAMA

Nak minyak wangi tahan lama,sebelum sembur minyak wangi tu pakai dulu vaseline dekat tangan,leher baru sembur.Tahan lama bau perfume tu nanti.

8)SEBAGAI PELEMBAP JERAWAT.

Buh kat jerawat tu nanti kecut jerawat.

9)PELEMBAP MUKA
Muka kering boleh buh vaseline ne,jumat duit 😂

10)LUTUT KERING/HITAM
haaa ada masalah lutut kering,hitam boleh buh jugak vaseline neh.

11)SCRUB BADAN

Campur dengan garam laut scrub badan yang 10tahun tak scrub tu 😝

12)SAPUKAN PADA GIGI

Boleh buh kat gigi supaya gigi tak kering melekat dekat mulut,nak senyum pun susah 😒

13)SAPU DEKAT GIGI UNTUK ELAK GINCU YANG MAHAL TU LEKAT DEKAT GIGI .

14)PELINCIR MENGURUT
Haaa nak urut abah ke mak ke suami ke,campur vaseline dengan minyak lepas tu urut lah lama mana nak pun 😂

15)KRIM MALAM
Buat krim malam,panaskan biar cair lepas tu pakai kat muka sebelum tidur.

16)MAKE UP REMOVER
Bawak ja vaseline buh dalam beg,time nak buang make up amik vaseline ne sapu kat muka.

17)ELAK KULIT MUKA KERING
Pakai kat muka time panas ,baru tak kering.

18)BUH KAT PIPI, NAK BAGI NAMPAK GLOW GLOW GITUU 💓

19)BLUSHER
Amik lipstick campur dengan vaseline buh kat pipi jadikan blusher,jimat duit 😂

20)PELINCIR UNTUK MENANGGALKAN CINCIN.

21)MENCANTIKKAN KENING.

22)BULU MATA LEBIH BERKILAT DAN KALIS AIR.
Read more
As an actor, you have to have the guts to explore and try new characters.Pada sesiapa yang tertengok TV1 pukul 3 tadi mesti terkezut kan tengok I berlakon cerita ni....I pun terkezut diorang main balik cerita ni.Telefilem ni dah lama dah..When I first got the script, I was indecisive..Nak ... As an actor, you have to have the guts to explore and try new characters.Pada sesiapa yang tertengok TV1 pukul 3 tadi mesti terkezut kan tengok I berlakon cerita ni..😂😂..I pun terkezut diorang main balik cerita ni.Telefilem ni dah lama dah..When I first got the script, I was indecisive..Nak ke tak nak buat..Akhirnya, I sahut cabaran untuk sebuah naskhah yang sangat-sangat mencabar and it took me some time untuk study the character of a transgender.Besides, cerita ni penuh pengajaran..So, why not! Untuk yang tengok and bagitau I tadi, thank you..Bagi yang tak sempat tengok, nah, I belanja some snippets..Cuma jangan kecam nyah berbadan sado itu ye..😂😂😂
Read more
Memang Tak Percaya Awal-awal lagi awak dah kata tak percaya lah. Katanya bukan first time consume ...
Media Removed
Memang Tak Percaya Awal-awal lagi awak dah kata tak percaya lah. Katanya bukan first time consume supplemen. Before ni dah consume banyak supplemen. Kalau kata yang drugstore tak power, yang online pun berkotak dah beli. . Sabar awak,mungkin before ni awak belum jumpa yang betul ... Memang Tak Percaya

Awal-awal lagi awak dah kata tak percaya lah. Katanya bukan first time consume supplemen. Before ni dah consume banyak supplemen. Kalau kata yang drugstore tak power, yang online pun berkotak dah beli😵.
.
Sabar awak,mungkin before ni awak belum jumpa yang betul betul hebat seperti TWC.

Bagi peluang formula TWC yang serba exclusive ni untuk bertindak. Kadang awak nampak semua supplemen pencerah ni sama. Tapi awak tak tahu apa #Killer ingredient yang paling kuat membantu untuk kasi result yang hot kebabom.

Ramai yang belum habis sekotak guna, dah macam macam feedback akak terima. Alhamdulillah masing masing dah serasi👏.
.
TWC ni dihasilkan daripada bahan hebat yang berkualiti tinggi. Ditambah lagi dengan tips magik yang proven dari akak untuk kasi awak dapat kesan yang memukau.

Siapa nak dapatkan formula kasih sayang dari akak? Boleh je, nanti akak selitkan bila awak dah grab serbuk magik twc ni ya😁
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen #ramenchallenge

DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Regrann from @thefoodsnap - COFFEE TIME! <span class="emoji emoji2615"></span> Tumbuh besar di kota Bogor, rasanya sudah jadi kewajiban ...
Media Removed
Regrann from @thefoodsnap - COFFEE TIME! Tumbuh besar di kota Bogor, rasanya sudah jadi kewajiban saya untuk mempromosikan kopi lokal kebanggaan warga Bogor ini. Kopi Cap Liong Bulan adalah salah satu kopi terbaik yang pernah saya cicipi seumur hidup saya. Aroma yang khas serta body ... Regrann from @thefoodsnap - COFFEE TIME! ☕

Tumbuh besar di kota Bogor, rasanya sudah jadi kewajiban saya untuk mempromosikan kopi lokal kebanggaan warga Bogor ini. Kopi Cap Liong Bulan adalah salah satu kopi terbaik yang pernah saya cicipi seumur hidup saya. Aroma yang khas serta body yang tebal jadi keunggulan dari kopi yang diproduksi di sebuah pabrik di daerah Nanggewer, Bogor ini.

Dari rasa dan penampilannya kita bisa menilai kalau kopi instannya sekali pun tidak menggunakan bahan artifisial seperti kopi instan kebanyakan. Bahkan gula yang digunakan untuk kopi instannya menggunakan gula batu yang sudah dihancurkan, jelas ini lebih baik daripada kopi yang menggunakan gula pasir. Jika kalian sedang ke kota Bogor, coba lah untuk mampir ke warung warung atau tukang kopi kaki lima untuk mencicipi nikmatnya kopi yang konon sudah ada dari tahun 1945 ini.
.
.
.
📸 Kopi+Gula Cap Liong Bulan
📌 Bogor, Jawa Barat
.
.
.
#thefoodsnap #kopiliong  #kopiliongbulan #kopi #coffee  #fotokopi #kopihitam #coffeetime #ngopi #bogor #bogorpisan #kulinerbogor #jajanan #jakarta  #jktinfo  #wowkuliner  #jakarta #indonesia #foodreview #foodblogger #foodblog #jktfoodbang #jktfooddestination #makan #jajan #streetfood #rusuhstagram #f52grams #foodphotography #instafood
Read more
Hi everyone so previously I ada share about my acne skin dan ramai dm I kat mana tempat I pergi and apa treatment I buat.. Honestly I saja nak buat vlog about it, tapi terjadi Nona dah Haha, but just wanna inform you guys yang my skin still not fully elok because of my acne scars and unstable hormones.. ... Hi everyone so previously I ada share about my acne skin dan ramai dm I kat mana tempat I pergi and apa treatment I buat.. Honestly I saja nak buat vlog about it, tapi terjadi Nona dah Haha, but just wanna inform you guys yang my skin still not fully elok because of my acne scars and unstable hormones.. pastu I saja share di igstory and tiba2 ramai yang down sebab kulit banyak jerawat and self esteem jatuh to zero 0%.. Im facing the same situation now and I pun tak faham my skin.. but if you guys nak buat facial murah untuk this month boleh book slot kat tempat yang I suka pergi which is @katalinamedispa and its unisex plus harga berbaloi.. so last time I dah buat Hydra micro derma brasion yang harga dia RM59 only then I buat dermapen member price RM350 kalau tak member RM500 and also cleopatra LED Mask lupa harga. Pastu this week, muka I still ada banyak active acne so Dr Katalina suggest utk buat acne laser yang berharga RM390 daripada RM1650, yess banyak gila discount dia bagi. And now tengah tunggu muka ni recover dari laser! Tapi so far so good.. oh yes sebelum buat laser of course I buat facial yang murah tu dulu untuk bersihkan black head dan white head. Okay tu saja! Drop any comments down here #notapaidreview #ikhlasdarihati One more thing, pergi lah book slot yang RM59 tu pastu jangan tanya I promo sampai bila sebab setahu I sampai hujung bulan August dan boleh beli banyak2 slot untuk guna ke bulan lain sebab tak ada expired date. Rajin2 buka ig @katalinamedispa . Lastly thank you @terminalcreativeproduction for this topnotch Nona video haha. Full video on my IGTV lah ok!
Read more
SKINCARE SAHAJA TAK CUKUP. Sudah berapa kali akak bilang. Akak tak kata skincare yang awak pakai ...
Media Removed
SKINCARE SAHAJA TAK CUKUP. Sudah berapa kali akak bilang. Akak tak kata skincare yang awak pakai tak bagus. Tak, bukan tu maksud akak. As long as skincare awak tak ada bahan kimia yang bahaya. Oklah tu. Kalau dah natural tapi tak sesuai dengan kulit awak, anggap tu bukan #jodoh awak. Akak ... SKINCARE SAHAJA TAK CUKUP.

Sudah berapa kali akak bilang. Akak tak kata skincare yang awak pakai tak bagus. Tak, bukan tu maksud akak. As long as skincare awak tak ada bahan kimia yang bahaya. Oklah tu. Kalau dah natural tapi tak sesuai dengan kulit awak, anggap tu bukan #jodoh awak.

Akak bukan nak suruh awak cuba Suria soap ni. Akak tak kata pun awak wajib try. Maklumlah sometimes beli cleanser mahal mahal dekat drug store pun tak ada effect kan. Huhu.

Mungkin tak sesuai dengan kulit kita. Kut kut lah awak nak cuba Suria soap ni. Lulus kkm. Bahan pun hebat hebat. Kalau sesuai dan berkesan dengan awak, memang alhamdulillah lah.

Tapi bukan ni yang akak nak cakap sebenarnya.

HAKIKATNYA. pemakaian skincare tak cukup untuk penjagaan rutin kecantikan. Tubuh badan kita ni rumit dan complicated. Awak ingat kalau pakai skincare bagus bagus tu muka dah macam kena efek beauty filter?. Awak ni ada super power ke sampai boleh maintain cantik forever and ever?
.
Nak kulit cantik ni, awak kena jaga pemakanan. Rajinkan diri makan buah and supplemen contohnya TWC. Twc ni bukan untuk pemutihan semata mata, tapi mencukupkan zat dan vitamin yang diperlukan dalam badan awak.
.
TWC ni khas untuk penjagaan kulit, dan dalaman badan supaya kekal segar dan kuat. Memberi tenaga dalaman. Sebab nak harap jaga rutin makan ikut time semua, makan sayur setiap hari, memang taklah sikit.

Lepas ni tak payah nak stress. Sikit-sikit nak jeles tengok kulit orang lain lagi merelip. Malas nak cakaplah. Fikirlah sendiri. Kalau nak cuba dua serbuk magik TWC & Suria soap boleh roger akak

Panjangnya bebel. Aduh, next time akak tulis pendek sikit😂
.
#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #whiteningbooster #minkaffe #jemaimawhiteningpills #bellezacollagen #uforabeauty #susumaez #nshaazbeauty #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Dah berapa hari aku tengok Mama Zara tak sihat since balik daripada short vacay dekat The Kabin hujung ...
Media Removed
Dah berapa hari aku tengok Mama Zara tak sihat since balik daripada short vacay dekat The Kabin hujung minggu lepas. Entah apa puncanya aku pun tak berapa pasti, yang aku pasti dua tiga kawan aku pun alami benda yang sama lepas balik short vacay tu. Dua hari stright Mama Zara ke klinik untuk ... Dah berapa hari aku tengok Mama Zara tak sihat since balik daripada short vacay dekat The Kabin hujung minggu lepas. Entah apa puncanya aku pun tak berapa pasti, yang aku pasti dua tiga kawan aku pun alami benda yang sama lepas balik short vacay tu.

Dua hari stright Mama Zara ke klinik untuk ambil neb sebab asthma attack, so petang semalam aku decided just nak bagi "Me Time" dekat Mama Zara so dia tak payah pening pening nak sibuk urus pasal Zara. Rest mama, rest!

Aku bawak Zara pergi Taman Rekreasi Bukit Jalil since taman tu paling meriah di petang hujung minggu kat kawasan rumah aku. Zara suka bukan main, sampai menangis tak nak balik. Biasa la tu, budak kecil. Haha.

Mama Zara kat rumah pulak memang aku suruh dia rest betul betul. Bila aku balik rumah, walau aku just bagi "Me Time" dalam tempoh sejam dua, aku boleh nampak reaksi muka Mama Zara sangat berbeza berbanding masa sebelum aku bawak Zara pergi taman. Muka ada senyum!

Aku tahu mak mak, ibu ibu kat luar sana memang nak sangat "Me Time", tapi tak pernah nak luahkan hasrat kat suami tercinta. Haha. Biasa la tu; Dulu aku pun tak faham juga, but suami suami luar sana kena letak situasi korang di tempat si isteri. Kesian juga jika keadaan si isteri yang tak berapa sihat, still kena jaga anak malam malam buat anak yang still fully BF. Then siang pula sibuk memasak, mengemas and memacam lagi kerja dia buat.

Suami kena faham si isteri perlu juga rehat. Kalau tak mampu nak hadiahkan pakej spa sebagai "Me Time" untuk si isteri, mungkin kaedah sebagaimana yang aku guna di hujung minggu ni dah boleh buat si isteri rasa sedikit lega.

Jadi mak mak, ibu ibu luar sana yang ada anak kecil dah boleh bagi tahu suami "Yunk! I nak rehat laa harini. Penat jaga anak siang malam." Ingat! Isteri gembira, keluarga bahagia.

Arep,
Suami Mithali.
Read more
Perjalanan #EnjoyTheSun to Banyuwangi by @nivea_id yang sangat menyenangkan 2 minggu lalu. . Apalagi ...
Media Removed
Perjalanan #EnjoyTheSun to Banyuwangi by @nivea_id yang sangat menyenangkan 2 minggu lalu. . Apalagi bisa bertemu beberapa travel blogger yang menyenangkan juga. Bikin suasana gak boring. . Untuk pertama kalinya datang ke Banyuwangi dan menginjakkan kaki di Bandar Udara Banyuwangi ... Perjalanan #EnjoyTheSun to Banyuwangi by @nivea_id yang sangat menyenangkan 2 minggu lalu.
.
Apalagi bisa bertemu beberapa travel blogger yang menyenangkan juga. Bikin suasana gak boring.
.
Untuk pertama kalinya datang ke Banyuwangi dan menginjakkan kaki di Bandar Udara Banyuwangi yang baru beroperasi secara komersil 3 bulan lalu. Disebut-sebut ini sebagai Bandara TerHijau karena memang konsep yang ditawarkan bernuansa hijau.
.
Selepas dari Bandara, kami mengunjungi Galeri @batik_pandawa. Di tempat ini, kami melihat proses pembuatan batik khas Banyuwangi. Pun sempat mencoba proses pembuatannya.
.
Setelah puas melihat proses membatik, kami mengisi perut di @srengengewetan dengan makanan khas Banyuwangi yaitu, Rujak Soto. Bikin nagih euy makanannya. Rekomen untuk dicoba kalau ke Banyuwangi.
.
Perjalanan dilanjutkan menuju Pendopo Sabha Swagata Blambangan. Disini kami diberi izin khusus untuk melihat rumah dinas Bupati Banyuwangi. Lagi-lagi konsep hijau saya lihat disini. Bawaannya pengen rebahan hihii. Disini ada salah satu sumur yang diyakini memiliki kasiat ampuh dan konon menjadi asal-usul Banyuwangi.
.
Sebelum lanjut perjalanan di hari kedua, kami menikmati indahnya @ijenresortandvillas tempat penginapan kami. Hamparan sawah yang rapih bisa kalian nikmatin. Bikin gakmau pulang!
.
Lanjut menuju Gunung Ijen. Luar biasa, ya. Efek gak pernah nanjak lagi, jadi berasa capeknya. Meskipun beberapa kali kabut, kami sempat melihat sesekali hijaunya kawah ijen. Nice!
.
Dari situ, kami lanjut ke Baluran. Tapi sangat disayangkan. Ketika kami datang, sedang ada perbaikan jalan. Hanya menikmati hutan sekitar pintu masuk. Dilanjutkan ke Watu Dodol untuk menikmati senja di pantai dan diakhiri dengan membeli oleh2.
.
Hari ketiga, its time to go home! Sebelumnya, kami berkunjung ke salah satu Rumah Adat Desa Osing dan menikmati Tahu Walik khas Banyuwangi. Maknyussss!!!.
.
Potensi Wisata Banyuwangi memang sedang berkembang. Makanya banyak dilakukan perbaikan dan proses menuju Kawasan UNESCO Global Geopark! Wow!
.
Trip Handled by @antavaya_id
TL: @timotiuszhang
Travel Blogger: @tukangngider @negerikitasendiri @adiitoo18
Peserta: @indahpwti @bani_aline @lusiasilvana & fams
Read more
last week punya cerita yang sepatutnya aku di hired sebagai videographer pada majlis acai & wani ...
Media Removed
last week punya cerita yang sepatutnya aku di hired sebagai videographer pada majlis acai & wani nikah sahaja agak gugup jugak sebenarnya sebab dah lama tak shoot video biasa dalam 2-3 tahun ni aku lebih banyak hire orang untuk cover job video aku dari shoot sendiri. haaa editing baru dari ... last week punya cerita yang sepatutnya aku di hired sebagai videographer pada majlis acai & wani nikah sahaja agak gugup jugak sebenarnya sebab dah lama tak shoot video biasa dalam 2-3 tahun ni aku lebih banyak hire orang untuk cover job video aku dari shoot sendiri. haaa editing baru dari sentuhan sebab aku agak cerewet sikit. tapi secara accidentally aku terpaksa jugak cover photo sebab photographer yg di hired oleh ayah wani ni ada masalah disiplin. ada ke nikah & sanding 1 hari lepas je nikah dia suruh nya pengantin pegi makan. lepas tu hilang sampai 1 jam. mak oih. aku punya lah macam wow bang. orang 1 hari punya event nikah & sanding semua mcm nak mati terkejar2 even pengantin sendiri pun tak sempat nak makan inikan pulak hilang pegi makan sampai 1 jam. 😂 dengan muka bengang & sedih pengantin merayu kt aku shoot photo jgk. mampos. dgn footage tak habis buat lgi kena shoot photo pulak. da laa tido tak cukup ni sbb mmg dalam kepala aku shoot nikah je ni. biasa maybe dalam 12pm da boleh cau. sambung lgi. memandang rasa kesian kt pengantin sebab boleh spent untuk wedding decoration & everything tp takut gamba kawin dorang nnt jadi sampah so aku pun terima la offer wani. untuk reception dia aku cover photo jugak. 😂 aku positive kan diri cara ni tuhan nak bgi aku rezeki so ok la aku buat kerja dgn jayanya dengan holster semua dah ada dalam kereta. masuk je tgh hari terus aku ikut pengantin bersiap dkt hotel. balik2 terus berarak aku tgk photographer yg tak introduce nama dia kt pengantin & jeling2 kt aku tu panggil kawan dia & kawan dia jeling kt aku time aku shoot. itu pengantin yg bgitahu aku laa sebab dorang bengang bebudak tu buat kt aku mcm tu. pelik jgk pengantin aku bukannya kenal pun. sayang betul dorang kt aku kan. hahahhaa. sambung lgi kau kerja tak nak menyenangkan orang lepas tu kau nak pandang serong kt orang. aku pun buat bodoh je. pengantin dah bengang diorang sound je brader kampung amik gamba tu suruh cover event & mak bapak je pengantin takyah sbb dah ada aku. tapi agak struggle jugak aku sebab time aku nak direct la dorang acah2 nak shoot & tarik pengantin suruh buat itu ini. muka pengantin pun memang senyum tp senyum palat laa.. sambung..
Read more
if ur babies ada masalah ni dah pg klinik pun x hilang.. this is a time u s momies yang tak sanggup tgk ...
Media Removed
if ur babies ada masalah ni dah pg klinik pun x hilang.. this is a time u s momies yang tak sanggup tgk ank garu sb gatal kan ruam .. try la traditional ways . we all di azzaeliteempirehq menghasilkan #bedaksejukazzaelite untuk momies out there yang nk beli bedak sejuk untuk merawat ruam ank . ... if ur babies ada masalah ni dah pg klinik pun x hilang.. this is a time u s momies yang tak sanggup tgk ank garu sb gatal kan ruam .. try la traditional ways . we all di azzaeliteempirehq menghasilkan #bedaksejukazzaelite untuk momies out there yang nk beli bedak sejuk untuk merawat ruam ank .
if uols tau buat sendiri bedak sejuk thats good ! but yg malas or x da time . u guys can always grab from our #azzaelitefabulousteam di @azzaazlanempirehq kita ada no team so boleh check distu or call us for details . no kt profile ❤️
Read more
Maturnuwun sanget yah kak @liskachika buat supportnya untuk kami. We're so happy to serve you here. ...
Media Removed
Maturnuwun sanget yah kak @liskachika buat supportnya untuk kami. We're so happy to serve you here. Thank you for the video. We love it so much. Kindly enjoy your me time at our place. . . Regrann from @liskachika - our ‘me time’ has just begun —— finally meet @kembang_pao ... Maturnuwun sanget yah kak @liskachika buat supportnya untuk kami. We're so happy to serve you here. Thank you for the video. We love it so much. Kindly enjoy your me time at our place. 😍😍😘😘😘🙏🙏🙏
.
.
Regrann from @liskachika - 😽our ‘me time’ has just begun🍡
——
🌸finally meet @kembang_pao .. mulai ngepoin pas cuti lahiran si bayi.. gtau kpn ke bintaro.. gojek pun kejauhan (pasrah) 🌸 to pao lover.. si ayam jamur jagoan nyuumyy🤤 doi pun jual soulmate nya.. cappucino fresh griil 🎶🌸
———
🍪🍪 - #regrann .
.
Good Afternoon friends! Buat yang bingung hari minggu mau kemana. Yuk ah cuss ke Pasar Modern BSD buat ngepao hangatnya @kembang_pao dan ngopi mantapnya @rossomicroroastery 👌👌😉😉😉 Bisa take away maupun dine in yaaah all! Untuk yang mager tapi laper, langsung ajah pesan via #gofoodjakarta dengan kata kunci Kembang Pao. 😍😍😍
.
.

Bakpao mini bentuk bunga dari @kembang_pao ini rasanya enak dan di jamin halal. Bakpao ini terbuat dari bahan premium yang alami dan tanpa bahan pengawet.

Untuk variannya pun ada banyak jadi bisa di pilih yang kalian suka. Berikut rasa-rasa dari kembang pao:
1. Chik'n Mushy/ Ayam Jamur,
2. Chocomelt/ Coklat Leleh
3. Cheesymelt/ Keju Leleh
4. Chococheese/Coklat Keju
5. Choconutty/ Coklat Kacang
6. Tausa/ Kacang Hitam
7. Ogura/Kacang Merah
8. Matcha/ Green tea
9. Kaya/ Coconut Jam
10. Kopi O/ a strong black coffee with less sugar.
11. Sweet and sour Pineapple Jam
12. Very Strawberry Jam
13. Banana O'Milky
14. Taro/ Talas
15. Nutty Roasty/ Nutty Roasty

Venue:
📍@rossomicroroastery
Pasar Modern BSD,
Ruko Pintu Barat, Blok R no. 21.

Untuk pemesanan bisa contact via WA/SMS ke no 081319601699 dan pemesanan via #gofoodjakarta bisa dengan keyword: Kembang Pao. .
.
kembangpao (s) are also available at: .
. 📍@thefolksid di Kawasan Terpadu Intermark, Ruko Alfresco Dining No. 5, Jl. Lingkar Timur, Rawa Mekar Jaya, Serpong, Banten 15310 ❤
.
.
.
.
#kembangpao #rossomicroroastery #insta #instalikes #instadaily #instamoment #instagood #instagram #instafood #instago #instatravel #naturalingredients #halal #preservativesfree #han
Read more
Teman-teman nih ada diskon Rp20,000* untuk order layanan full body massage di @gomassageindonesia ...
Media Removed
Teman-teman nih ada diskon Rp20,000* untuk order layanan full body massage di @gomassageindonesia dari @golifeindonesia pakai kode 20HANNY yang bisa kamu gunakan hingga 3 februari 2019 . Aku sering banget berkegiatan diluar rumah, atau harus keluar kota. Selalu pengen punya waktu ... Teman-teman nih ada diskon Rp20,000* untuk order layanan full body massage di @gomassageindonesia dari @golifeindonesia pakai kode 20HANNY yang bisa kamu gunakan hingga 3 februari 2019
.
Aku sering banget berkegiatan diluar rumah, atau harus keluar kota. Selalu pengen punya waktu buat me time, manjain diri. Apalagi pas pulang dari afrika kemarin duhhhhh badan remuk banget langsung rawat inap lagi kan di rumah sakit sampe indo:( Udah sembuh akhirnya punya waktu buat me time, makasih buat @gomassageindonesia selalu sedia 24 jam dimana pun kapanpun, jadi aku akhirnya bisa dimanjain wkwk
#GOLIFEIndonesia #CeritaGOLIFE #SiapBantuin
Read more
Kalau tengok budak remaja skrg saya heran and kagum, umur belasan tahun, semua dah cantik2, ada ...
Media Removed
Kalau tengok budak remaja skrg saya heran and kagum, umur belasan tahun, semua dah cantik2, ada yg dah pandai pakai makeup, followers bukan main puji lagi cantik . Haaa.. ni pula rupa saya masa tingkatan 2.. Rasa paling lawa suda di kk kunun time ni nampak la cerah sikit time cuti sekolah, ... Kalau tengok budak remaja skrg saya heran and kagum, umur belasan tahun, semua dah cantik2, ada yg dah pandai pakai makeup, followers bukan main puji lagi cantik 😅
.
Haaa.. ni pula rupa saya masa tingkatan 2.. Rasa paling lawa suda di kk kunun 😂 time ni nampak la cerah sikit time cuti sekolah, hari2 sapu fair & Lovely, tapi masuk sekolah balik sunburn sbb ikut kawad (saya komandan ok) dan sekolah dulu mmg tepi laut.
.
Btw, GOOD LUCK @zamanislam_official untuk Final GegarVaganza. Kakak kakak saya terutama @zainoms peminat setia zamani minggu2, airmata dah berbaldi tgk zamani nyanyi, haa gambar ni pun dorang kata inspirasi Zamani, cuma spek ja nda pakai 😎
.
p/s: Tujuan uplod gambar ni sbb ugutan oleh kaka saya @marinadhsemion, dia kata sila uplod sendiri sblm dorang uplod dengan caption merbahaya 😂😂. Please jangan kecam i 😌
.
#legasisemion #throwback #gv2018 #gegarvaganza2018 #teamzamanislam #teamdahiluas #sisterchallenge
Read more
Meski bertanding di hadapan ribuan suporter fanatiknya, PSMS Medan justru dipermalukan oleh ...
Media Removed
Meski bertanding di hadapan ribuan suporter fanatiknya, PSMS Medan justru dipermalukan oleh PSIS Semarang dalam lanjutan Liga 1 Indonesia di Stadion Teladan Medan, Rabu (12/9) sore. . Tertinggal satu gol pada babak pertama, Ayam Kinantan coba memperbaiki permainan di babak kedua. ... Meski bertanding di hadapan ribuan suporter fanatiknya, PSMS Medan justru dipermalukan oleh PSIS Semarang dalam lanjutan Liga 1 Indonesia di Stadion Teladan Medan, Rabu (12/9) sore.
.
Tertinggal satu gol pada babak pertama, Ayam Kinantan coba memperbaiki permainan di babak kedua. Sejumlah peluang berhasil diciptakan, termasuk tendangan keras Felipe Martins yang masih membentur mistar gawang PSIS.
.
Memasuki menit ke-55 PSMS kembali memiliki peluang dari tendangan bebas yang dilakukan oleh Alexandros Tanidis. Namun sayang tendangannya hanya membentur pemain belakang lawan.
.
Untuk mengubah pola permainan, Peter Butler merotasi sejumlah pemainnya termasuk sang kapten, Legimin Raharjo, yang digantikan oleh pemain depan, Antoni Putro Nugroho.
.
Namun alih-alih menyamakan kedudukan, PSIS justru kembali merobek gawang Abdul Rahim melalui Bruno Silva (74'). Skor berubah menjadi 0-2 untuk keunggulan tim tamunya.
.
Memasuki menit ke-81 Stadion Teladan bergemuruh setelah tendangan melengkung dari Shohei Matsunaga mengubah skor menjadi 1-2.
.
Suasana kembali menegangkan ketika Matsunaga kembali menambah gol untuk PSMS melalui titik putih (87') setelah pemain belakang PSIS menyentuh bola dengan tangan di area terlarang. Skor pun berubah menjadi 2-2 yang disambut histeris para pendukung tuan rumah.
.
Namun bukannya membalikkan keadaan, PSMS justru kembali kebobolan ketika Hari Nur Yulianto mencetak gol di masa injury time. Hingga akhir pertandingan skor 2-3 untuk keunggulan PSIS tetap tidak berubah.
.
Hasil ini membuat PSMS Medan semakin terpuruk di dasar klasemen sementara Liga 1 dengan 19 poin hasil dari 21 laga. Sementara PSIS masih berada satu tingkat di atas PSMS dengan poin 23 dari 21 laga.
.
Sumber : http://m.analisadaily.com/read/psms-kembali-telan-kekalahan-di-stadion-teladan/616795/2018/09/12
#Medan #Berita #Psms #Sepakbola #soccar #medantalk
Read more
Ramai yang DM mintak aku share pasal “Healing A Broken Heart”. If you read this, lets do this together ...
Media Removed
Ramai yang DM mintak aku share pasal “Healing A Broken Heart”. If you read this, lets do this together okay? Healing A Broken Heart 1) Time will not heal. Ramai yang sangka, bila kita biar luka nanti lama lama dia sembuh lah. Tapi ramai lupa kalau biar lama lama dia jadi makin teruk seterusnya ... Ramai yang DM mintak aku share pasal “Healing A Broken Heart”. If you read this, lets do this together okay?

Healing A Broken Heart
1) Time will not heal. Ramai yang sangka, bila kita biar luka nanti lama lama dia sembuh lah. Tapi ramai lupa kalau biar lama lama dia jadi makin teruk seterusnya bernanah? Rawat. Jangan biarkan

2) Support System. Kita perlu ada support sistem. Tak perlu ramai, cukuplah yang kita boleh percaya & kita selesa untuk berkongsi cerita. Boleh jadi family, kawan kawan atau orang keliling kita.
3) Meluah perasaan. Jangan pendam. Jangan jadi macam gunung berapi yang luaran nya tenang tapi bila satu saat dia burst, habis semua hancur. Macam tu lah kita, jangan pendam. Luahkan. Takut nanti banyak hati yang akan sakit jika kita meletup macam gunung berapi.

4) Stop pretending. Berhenti berlakon jadi kuat. Jangan terlalu sombong dengan Allah. Sekuat mana pun kita, akan ada satu tahap dimana kita tak boleh bercerita pada manusia tapi hanya Allah yang satu. He knows everything. Masha Allah.
5) CRY! Menangis lah bila kita terluka. Tiada siapa yang nampak lemah bila menangis. Rasullulah pun menangis. Kita ni kenapa tak nak nangis? Ini adalah salah satu cara untuk “Healing” process.
6) Dont be judgemental. Janganlah kita selalu judge perasaan kita sendiri. Pernah tak satu masa, kita ada rasa macamni “Yun kenapa kau perlu sedih pasal benda ni? Jangan lah jadi lemah sangat” IT IS OKAY TO FEEL SAD PEOPLE. Bila kita sedih, kita marah perasaan sedih tu. No, stop.
7) Stop stalking people on SOCMED. Ini win. Stop. Akan bertambah sakit luka tu mungkin boleh jadi nanah. Kenapa kita perlu bawa diri kita untuk sedih? Sedih kan kalau kita tengok something yang tak involve diri kita? So jangan stalk. Nanti sakit.

8) TURN BACK TO ALLAH. Masha Allah ini terpaling paling paling menang. Bila semua oran dah dengar luahan kita tapi kita masih rasa tak ok, kita mengadu pada Allah. He is the best listener. Doa pada Allah. Tawakal & Let Go. Biar Allah handle situasi ini. Best kan?

So. Ada lagi sebenarnya. Nanti Yun share lagi. Please make duaa for me. Yun sedang proses healing. Doa kan Yun okay? ❤️
Read more
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu ...
Media Removed
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan. Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu ... **CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis)
Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan.
Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu amethyst, sunny yellow,emerald green,navy blue dan candy pink pasti ramai yang ingin menggayakan "CHARMANT" di majlis-majlis keraian sama ada formal atau pun santai. **CHARMANT** *Bidang 60
*material valentino dull satin
*tidak jarang/tidak mudah pecah
* sejuk dipakai selesa untuk majlis siang atau pun malam * sesuai dijadikan pelbagai jenis baju wanita formal atau pun santai
Untuk dapatkannya dengan harga yang paling berbaloi
PRE ORDER charmant kini dibuka
PRICE : RM23/M
ETA. : Penghujung bulan Oktober (Harga ready stock akan dimaklumkan apabila charmant selamat mendarat dan harga ready stock pastinya lebih tinggi dr harga PRE ORDER)
Stokist/Agent & dropship di alu-alukan

Hubungi kami http://www.wasap.my/60193223785/charmant

#kainpasangmurah
#valentinosolunasatinsilkjapan
#dullsatin
#kainpasangcorakberkaki
#kainpasangraya2019
#designraya2019
#kainpasangkualalumpur
#batik
#kainsulam
#kebaya
#bajukurungmoden
#jubah
#bajuraya
#bajuseragam
#kainpasangseragam
#kainpasangterkini
#bajumarhaban
#bajujabatan
#bobodimana
#brunei
#singapura
#fabrichunting
Read more
 #Repost @marissehomefacial with @get_repost ・・・ Di KL sahaja ada hampir 1.7 juta wanita yang ...
Media Removed
#Repost @marissehomefacial with @get_repost ・・・ Di KL sahaja ada hampir 1.7 juta wanita yang sedang menunggu servis facial ini di rumah mereka! Jadi anda tunggu apa lagi? Anda tahu tak lebih orang peserta yang telah pun daftar ke kelas ini sepanjang tahun 2018? Anda tahu ... #Repost @marissehomefacial with @get_repost
・・・
Di KL sahaja ada hampir 1.7 juta wanita yang sedang menunggu servis facial ini di rumah mereka! 🏠

Jadi anda tunggu apa lagi? ✅ Anda tahu tak lebih 5⃣0⃣0⃣0⃣ orang peserta yang telah pun daftar ke kelas ini sepanjang tahun 2018? ✅ Anda tahu tak ada terlalu ramai beautician yang buat bisnes facial ini lebih 5 angka sebulan?

Antaranya adalah... 👉 Ayu (Bisneswomen) - 1 bulan RM7000
👉 Izyani (Ex Kerani Bank) - 2 bulan RM15,000
👉 Nasuha (Executive) - 2 minggu RM4,000
👉 Anit (Suri Rumah) - 3 minggu RM4,500
👉 Leya (Student) - 1 bulan RM4,000
👉 Zii (Suri Rumah) - RM15,000 ✅ Anda tahu tak dengan bisnes facial ini anda boleh buat ikut masa sendiri, flexible, part time or full time (sesuai untuk yang bekerja atau suri rumah)

Nak tahu rahsia industri ini lebih detail?

Datang ke kelas BMW setiap Ahad di: 📌 Kualau Lumpur
📌 Kuantan
📌 Johor Bahru
📌 Kota Kinabalu
📌 Kota Bharu
📌 Penang
📌 Melaka
📌 Perlis
📌Ipoh
Tiket hanya RM20 sahaja. MURAHKAN?
Yes!

Dalam kelas ini anda akan tahu, step-by-step... ✔ Bagaimana nak buat servis facial, produk apa nak guna, penggunaan machine V-Shape lifiting, dan penjagaan kulit wanita dari #1 beauty consultant di Malaysia. ✔ Bagaimana nak positionkan diri anda di social media, untuk bina brand dan servis anda, sehingga anda akan dapat appointment facial setiap hari. ✔ Bagaimana nak "SCALE BIG" bisnes anda dengan strategi advertising Facebook dan Instagram.

Yes, walaupun kelas Beauty Management Workshop hanya RM20, tapi slot hampir penuh sampai hujung tahun.
Tempat sangat-sangat LIMITED.

Nak tahu bisnes home facial? Dah geram tengok ramai wanita berjaya dalam industri ini dan buat income setiap hari?

Hanya perlu click pada bio👆👆 Team Farah akan reply anda secepat mungkin, dan mereka akan bagi anda layanan dengan penuh kasih sayang!😘 Jumpa nanti‼
Read more
Morning Assalamualaikum ! Salam 3 September. Hehe . . Kalau ada yang perasan semalam dekat ig ...
Media Removed
Morning Assalamualaikum ! Salam 3 September. Hehe . . Kalau ada yang perasan semalam dekat ig story Irine, irine ada packing barang2 bag hospital baby dan ibu. Letak siap-siap dlm bonet kereta senangg apa-apahal . . Dan Irine memang dah selit dan bawak bekalan sebotol Ostematrix @irinenadiabeauty ... Morning Assalamualaikum ! Salam 3 September. Hehe .
.
Kalau ada yang perasan semalam dekat ig story Irine, irine ada packing barang2 bag hospital baby dan ibu. Letak siap-siap dlm bonet kereta senangg apa-apahal .
.
Dan Irine memang dah selit dan bawak bekalan sebotol Ostematrix @irinenadiabeauty siap-siap dalam bag hospital jugak. Kenapa? Haaa meh cerita sikit .
.
Ostematrix ni fungsi dia ialah MELAWASKAN dan elak untuk SEMBELIT. Alhamdulillah, Irine tak mudah rasa sembelit time pregnant dan waktu berpantang paling Irine berpuas hati sebab tak perlu dah nak fobia atau trauma dengan sembelit. Makan Ostematrix confirm, senang je nak membuang tau. Kadang ada certain rasa seriau nk membuang time berpantang sebab fikirkan tentang jahitan masih baru lagi. Tu yang sampai seminggu tak masuk toilet pun ada (ni pengalaman customer irine jugak tau). Tau tak perasaan bila sembelit tu, buatkan si ibu berpantang boleh rasa stressss, moody, and tak enjoy waktu berpantang ? .
.
Ingat lagi masa 2 tahun lepas bersalin, hospital memang ada bekalkan ubat minum untuk melawaskan, mula-mula memang Irine makan, tapi terus rasa tak selesa sebab ubat tu buatkan perut Irine jadi tak selesa, memulas sampai effect Irine kena masuk berlari pegi toilet. Haha. Terus cakap dengan nurse, boleh tak saya nak tukar makan Ostematrix je, ubat lawas ni nak stop. Dan nurse bagi green light asalkan mudah untuk melawas semasa berpantang . .
.
Selain tu, Irine sendiri consume Ostematrix sebab bagus untuk sakit-sakit badan, pinggang dan kaki pun tak mudah krem .
.
Masa pregnant ni lagilahhh tak boleh kalau tak consume Ostematrix ni. Dah macam BFF pun ada,wajib ada dalam handbag tau. Biasalaa time pregnant bila dah masuk fasa 2nd dan 3rd trimester, kandungan makin membesar dan mula rasa sakit-sakit pinggang yang tahap tak terkawal. Alhamdulillah, boleh Irine katakan OSTEMATRIX @irinenadiabeauty sangat membantu Irine .
.

Bagi yang tak minum susu, Ostematrix highly recommend for you sebab ianya ialah pengganti susu . Warga emas yang ada masalah sakit-sakit sendi, otot dan tulang pun bagus ambil .
.
More details di @irinenadiabeauty ok😊 .
.
Irine Nadia,
Order : 010-2210776
#irinenadiashaklee
Read more
<span class="emoji emoji1f4c5"></span> THURSDAY 30TH. AUGUST, 2018 #sarapanpagi hari ni. Disebabkan kemalasan nak beli nasi lemak ...
Media Removed
THURSDAY 30TH. AUGUST, 2018 #sarapanpagi hari ni. Disebabkan kemalasan nak beli nasi lemak di warung Anuar, maka mama telah masak sendiri nasi lemak. Dan ye, masak untuk 1 portion ni je. Sambal telur pun, hanya sebiji telur sahaja. Percayalah! Ayam goreng tu sebenarnya baki ayam penyet ... 📅 THURSDAY 30TH. AUGUST, 2018

#sarapanpagi hari ni.
Disebabkan kemalasan nak beli nasi lemak di warung Anuar, maka mama telah masak sendiri nasi lemak. Dan ye, masak untuk 1 portion ni je. Sambal telur pun, hanya sebiji telur sahaja. Percayalah! Ayam goreng tu sebenarnya baki ayam penyet yang kami makan di Mydin semalam. Kak Ana tak habis ayamnya, maka kami minta bungkus bawa balik. #syukuralhamdulillah tak ada yang membazir.

Untuk menyediakan hidangan seperti di dalam gambar, mama telah gunakan #phillipspressurecooker HD2137 untuk memasak nasi (walaupun secoet je. Hahaha), #phillipsairfryer untuk memanaskan ayam (hingga ayam garing dan pergh sangat sedap dimakan) dan juga kuali biasa untuk memasak sambal. Haa tengok, tak bolehlah nak marah mama beli macam-macam gadget kan. Semua pun mama guna. In Shaa Allah tak kufur nikmat.
.
NASI LEMAK PANDAN menggunakan PPC
hentam keromo je

2/3 cawan beras basmathi - dikosek bersih
2/3 cawan santan (ma campurkan santan kotak dan air) - mungkin lebih sikit kot santannya
sedikit pewarna hijau
sedikit esen pandan
daun pandan disimpul
sedikit halba
sedikit garam
1 biji bawang merah dihiris

CARA :
1. Masukkan kesemuanya dalam inner pot PPC. Tutup periuk. Valve ke SEAL.
2. Tekan butang PRESSURE COOK hingga keluar setting STEAM. Tekan COOKING TIME dan - hingga keluar nombor 7 di paparan.
3. Tekan START.
4. Setelah PPC berbunyi menandakan tamat tempoh memasak, tekan CANCEL dan offkan PPC. Lepaskan wap perlahan-lahan dengan memusing valve ke VENT. Bila wap telah habis, buka penutup PPC dan karih nasi. Siap untuk dihidangkan.

Nota : Nasi mama ni macam sedikit kering. Tapi dah habis licin pun. Hahahaha.
.
#resepimamafami #mamafamiresepinasi #kongsiresepi #recipesharing #homecoked #foodjournal #foodies #foodig #foodigers #foodgram #foodporn #instafood #foodblogger #bloggermasakan #momscooking #momskitchen #takenwithsamsungnote5
.
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
Read more
<span class="emoji emoji1f33e"></span>TEGURAN<span class="emoji emoji1f33e"></span> Allah dia menghantar seseorang untuk menegur kita untuk sedarkan kita..itu tanda ...
Media Removed
TEGURAN Allah dia menghantar seseorang untuk menegur kita untuk sedarkan kita..itu tanda Allah sayangkan kita.. . Dan kita kalau sayangkan orang sekeliling tegurlah mereka..tapi nak tegur orang ada cara dia.. . Dalam adab menegur ada 3 layer..1.tegur menggunakan kelembutan ... 🌾TEGURAN🌾

Allah dia menghantar seseorang untuk menegur kita untuk sedarkan kita..itu tanda Allah sayangkan kita..
.
Dan kita kalau sayangkan orang sekeliling tegurlah mereka..tapi nak tegur orang ada cara dia..
.
Dalam adab menegur ada 3 layer..1.tegur menggunakan kelembutan 2. Kalau kelembutan tak jalan jangan guna kekerasan dulu..tapi pakailah orang ketiga..kalau tak nak pakai org ketika tak pa menyamar jadi org ketiga...eh2 (macam pernah buat je 🙊🙊) tp pandai2 hampa tanggung sendiri lah kalau kantoi..ada risiko dia tau huhu...3.Semua tak boleh barulah kita pakai kekerasan..time tu kalau nak terasa nak sentap lantak p kat hang la..kan dah semua cara kita buat tak jalan...
.
Tapi..dalam menegur pun kita tak boleh jugak terlampau ikut emosi..tapis sikit ye kengkawan..kalau tak dari org tu sentap sikit jadi sentap banyak..
.
Jadi nak tegur pun ada cara dan perlu berhemah dan kena ikut stage...klau diawal stage pun kita dah pakai kekerasan jangan tnya kenapa org sekeliling kita tak dak rasa hormat..slow2 kekerasan adalah last choice not first choice ye 😊😊😊
.
.
-Zieyzie Ilisha-
Read more
‪This photo was taken 3 weeks ago. And ingat lagi papa cakap “Kakak, kakak cepat suruh budak tu tangkap ...
Media Removed
‪This photo was taken 3 weeks ago. And ingat lagi papa cakap “Kakak, kakak cepat suruh budak tu tangkap gambar kita.” Tak sangka this would be our last family photo. . Well for the past 3 months in Malaysia, I was very satisfied because most of the time I was with him. Breakfast together every ... ‪This photo was taken 3 weeks ago. And ingat lagi papa cakap “Kakak, kakak cepat suruh budak tu tangkap gambar kita.” Tak sangka this would be our last family photo.
.
Well for the past 3 months in Malaysia, I was very satisfied because most of the time I was with him. Breakfast together every morning, drove him to wherever he wanted to go. Bangun2 dari tidur je, he would be the first person yang Farah cari. Gave him a morning kiss on his forehead, combed his hair, urut belakang dia, sometimes masakkan untuk lunch, made a facial treatment for him everyday cause papa tanya “Kakak pakai apa tu? Kalau pakai tu muka jadi cantik eh?” Padahal bagi pakai moisturizer and toner je. But he seemed so happy for these little things :))) ‬
.
And mama, I am so amazed with my mom for being so strong through all this. Cakap macamana pun kat papa, papa tak akan boleh berenggang dengan mama. Hihi manjanya.‬ Papa had always said yang dia boleh bergantung dengan Farah dan Diana. And how proud he was to have us as his daughters.
.
When I am away from home, it’s normal for me to call mama more than 10 times a day. But for papa, he would call and text me every single day (I would to) and tell me about his day and I’d tell him mine. Even dah belajar kat UK pun, nak keluar dengan kawan2 pun still bagitahu + minta kebenaran mama and papa. I’m proud to say that I was my dad’s best friend, I know all of his secrets whether there were good or not. Hehe. He believed in me, he always had.‬
.
Alfatihah buat ayahku yang tersayang. Kata2 terakhir papa untuk mama, Farah dan Diana akan selamanya berada dalam ingatan.‬ We love you so much papa. In shaa Allah, kita akan bertemu lagi di Jannah Firdaus. Amin Ya Rabbal Alamin.
.
‪4/11/1951-6/9/2018‬
Read more
Peluang datang bila-bila masa sahaja di hadapan kita..samada kita bersedia atau pun tidak. Kita ...
Media Removed
Peluang datang bila-bila masa sahaja di hadapan kita..samada kita bersedia atau pun tidak. Kita tak boleh pilih waktu ia datang, tapi semestinya kita boleh pilih untuk mengambil peluang itu ataupun tidak. Bila tengok rakan kongsi ambil peluang mulakan bisnes sambil bekerja dan sambil ... Peluang datang bila-bila masa sahaja di hadapan kita..samada kita bersedia atau pun tidak.
Kita tak boleh pilih waktu ia datang, tapi semestinya kita boleh pilih untuk mengambil peluang itu ataupun tidak.
Bila tengok rakan kongsi ambil peluang mulakan bisnes sambil bekerja dan sambil uruskan anak kecil, Naa teringat juga pengalaman sendiri yang bermula dulu pun waktu Danial baru umur 10 bulan. Awal-awal, memang Naa angkut jer danial ke appointment dan suami tolong tengokkan..dan kadang tu terus tinggal di rumah makcik untuk mudahkan urusan. Pejam celik, sekarang Danial dah pun Darjah 2! Dah besar dah anak mommy and syukur sangat Daddy pun dah full time uruskan biznes sama-sama. Biznes sendiri ni memang bukan senang, tapi tak sampai susah 😁
Perlu sabar, perlu buat berterusan, dan yakinlah rezeki semuanya dari Allah. Yang penting kita usaha dapatkan rezeki yang halal untuk keluarga kita. Jadikan anak-anak sebagai sumber kekuatan untuk kita usaha yang terbaik 👍🏻 Tahniah Naa nak ucapkan pada semua ibu-ibu yang cepat ambil peluang dan gunakan peluang biznes ini sebaik mungkin. Jom sama-sama kita kongsi manfaat produk yang kita sendiri dah rasa dan pakai, dan kongsi peluang tambah rezeki untuk keluarga. ..
#lovewhatyoudoanddowhatyoulove
#kongsimanfaat
#kongsirezeki
#sembangbiznes
#bangkitberani
#businessStyleMMG
#projekRM1000sehari
#naakamaruddin
#naakamaruddindotcom
Read more
Whatsapp 013 392 8708 . I cannot DM. LINK BLOK Ramai orang suka bukak Shopee untuk Shopping...duit ...
Media Removed
Whatsapp 013 392 8708 . I cannot DM. LINK BLOK Ramai orang suka bukak Shopee untuk Shopping...duit pun banyak keluar. Apa kata lepas ni buka Shopee, untuk collect order pulak.. Syok kan? . Alaa.. Awal-awal mula x dapat sales banyak pun takpe.. janji dapat lepas duit untuk Shopping semula ... Whatsapp 013 392 8708 . I cannot DM. LINK BLOK

Ramai orang suka bukak Shopee untuk Shopping...duit pun banyak keluar. Apa kata lepas ni buka Shopee, untuk collect order pulak.. Syok kan?
.
Alaa.. Awal-awal mula x dapat sales banyak pun takpe.. janji dapat lepas duit untuk Shopping semula kat Shopee pun dah ok kan? Kalau rajin, dapat la buat saving tiap2 bulan.. Mesti syok kan.. .
Alaa.. buat secara part time je. Tak perlu nak berhenti kerja or stop bisnes yg tgh run skrg ni pun..
.
.
.
Alhamdulillah.. Panduan Part Time Shopee dah siap.. dapatkan sekarang juga.
Read more
Tips Travelling With a Baby: . 1. Stroller is very important. Cari stroller yg boleh bawa naik ...
Media Removed
Tips Travelling With a Baby: . 1. Stroller is very important. Cari stroller yg boleh bawa naik cabin flight sbb your baby can rest or sleep in the stroller kalau dia penat or nak tidur kat airport. . 2. Baby carrier pun penting. Ada masa baby nak dukung je.. Jd bila ada baby carrier parents ... Tips Travelling With a Baby:
.
1. Stroller is very important. Cari stroller yg boleh bawa naik cabin flight sbb your baby can rest or sleep in the stroller kalau dia penat or nak tidur kat airport.
.
2. Baby carrier pun penting. Ada masa baby nak dukung je.. Jd bila ada baby carrier parents akan kurang penat sbb ada support kt badan. Tangan kita pun ada freedom nak ambil gambar, bawa beg etc. Haritu kat Doha Airport kami berlari kejar connecting flight sbb connecting time cuma 30mins je, time ni baby carrier memang sangat berguna. Imagine berlari sambil bawa handbag, luggage, beg laptop, baby.. Pengsan kalau takda baby carrier.
.
3. Kalau boleh travel di negara2 yg boleh sewa kereta / driver. Mcm kina sewa kereta di Balkan, jika ke Jeju pun ada kereta. Tak boleh imagine bawa baby travel naik public transport, dibuatnya dia cranky the whole day, tak larattt mak.
.
4. Prepare all medicines for your baby incase dia demam / batuk / selsema / kulit kering etc. If possible take vaccine for the baby before you travel.
.
5. Bawa favourite toys dia naik flight, bagi dia toys to keep him calm & leka. Pasang cartoon kat inflight TV / ipad / phone pun banyak membantu utk bagi baby leka.
.
6. Sediakan puting / susu waktu flight nak takeoff or landing supaya telinga baby tak sakit.
.
7. Book accommodation yg dekat dengan attractions / central area. Why? In case tgh jalan2 tiba2 emergency, mudah untuk balik ke hotel.
.
8. Our baby jenis yg tak suka naik kereta lama2, lepas 3 jam dlm kereta dia akan cranky2. So for long distance journey, we overnight satu malam at any place along the way so the baby and ourselves can rest. Yes travelling dgn baby ni kena slow phase, tak boleh rushing2 so plan your trip accordingly.

Anyway setiap kali naik flight pasti akan ada pengalaman berbeza. Haritu bawa @amiryaaqub pergi Jeju dia baik diam je, tidur je.. Tp waktu trip gi Balkan dia taknak tidur sampai ibu bawa dia main dalam toilet hampir 2 jam 😭 so parents just be prepared and bertabah je la
#syafiqkinatravel
#syafiqkinabalkan
#babytraveller
Read more
Spot OOTD latest kat Melaka - Riviera Suites Melaka. Sementara kawasan ni tengah lengang, boleh ...
Media Removed
Spot OOTD latest kat Melaka - Riviera Suites Melaka. Sementara kawasan ni tengah lengang, boleh lah kau ber-OOTD sakan oi! Haha Oh btw, ni second time abang stay sini, so lemme share my experience: 1. Hotel ni terletak kat Pulau Melaka yakni area yang baru tambak depan Taman Melaka Raya ... Spot OOTD latest kat Melaka - Riviera Suites Melaka. Sementara kawasan ni tengah lengang, boleh lah kau ber-OOTD sakan oi! Haha Oh btw, ni second time abang stay sini, so lemme share my experience:

1. Hotel ni terletak kat Pulau Melaka yakni area yang baru tambak depan Taman Melaka Raya tu. Dekat area Masjid Selat Melaka.

2. Hotel ni dari luar sangat cute especially ngan deretan kedai yang kalerful. Sesuai untuk jadi dinding backdrop minah hipstur spek bingkai besar sambil acah jinjit beg bulat rotan beli kt IGshop. Haha

3. Sekali pandang, konsep hotel ni macam kat France especially french balkoni dia tu. From bilik, kau boleh nampak view selat and bandar Melaka.

4. Lobby hotel cantik sebab ada ruang ala-ala rustic/oldskool untuk kau amik gambau. Siap ada konsep bengkel, kopitiam and barbershop.

5. Bilik hotel dia surprisingly besar but layout dia panjang and sedikit aneh. Dari katil nak ke pintu depan, ibarat kau buat half maraton. Jauh wei! Haha

6. Deko and kemudahan bilik quite standard. Katil selasa, tv besar, aircond sejuk. Lengkap semua keperluan lah. Kudos sebab provide banyak bantal! Abang suka! Haha

7. Harga bilik bermula RM298 to RM808. Family room pun ada. 2 to 3 rooms per suite. Tapi if kau book kat Agoda/Booking, maybe dapat murah lagi kot.

8. Kat hotel ni ada gym and indoor swimming pool. Honestly, pool dia tak menarik untuk orang dewasa cam abang, tapi kalau kau bawak bebudak kecik, sesuai lah sebab indoor and tak panas.

8. Area hotel memalam still sendu tak ramai orang lagi since it’s new so a bit quiet lah. Nak makan/beli barang kene keluar sikit dalam 5 minit drive je. Heaa

Overall: I would say hotel ni sesuai untuk family yang nak hote cute but affordable or groups of friends yang nak chill-chill Melaka sambil berOOTD. Jangan expect hotel 5 bintang lah but everything is decent enough. Staff-staff pun bebudak local Melaka yang helpful. Yepp.

Scale of 1-10, I would rate this as 7.5/10. If area ni dah fully siap and happening, i would rate higher. Still worth checking this place out tho! And kalau kau plan nak datang sini, boleh contact kawan abang Madam Juanne (+6011 1190 0891) and mention nama FAIZDICKIE okay! She can help you!
Read more
Bismillah Cerita minggu lepas. Lepas jumaat siap2 ada date ngan kak @sue.aleen dan @eyta_darus ...
Media Removed
Bismillah Cerita minggu lepas. Lepas jumaat siap2 ada date ngan kak @sue.aleen dan @eyta_darus . First time nak jumpa. Selalu jmp dan sembang online ja. Ngan kak sue lagi la. Dah lama kenal dr beli KA beli periuk Martha Stewart dll. Pastu jadi geng bento. Dan skrg geng eo plak. Tp xpernah jumpa ... Bismillah
Cerita minggu lepas. Lepas jumaat siap2 ada date ngan kak @sue.aleen dan @eyta_darus . First time nak jumpa. Selalu jmp dan sembang online ja. Ngan kak sue lagi la. Dah lama kenal dr beli KA beli periuk Martha Stewart dll. Pastu jadi geng bento. Dan skrg geng eo plak. Tp xpernah jumpa pun.
Tengah2 bersiap nak p aufa sumayyah p tenyeh lip bam plak. Abis rosak lip bam tu. Redho ja la.
Seronak sgt dpt jumpa. Dpt bau mcm2 koleksi eo @eyta_darus . Banyak koleksi eo dia. Dapat makan mcm. Sedap plak tu. Bila dah nak balik dpt pula free gift. Ya Allah susah2 ja. Buka2 tengak Allah lip bam. Tgk perancangan Allah. Pg tu ja saya lip bam saya rosak. Ptg Allah dah ganti balik lip bam yg rosak tu. Malah lebih baik yg xda chemical. Saya juga dpt kenal org2 hebat. Dapat kongsi ilmu2 yang baru. MasyaAllah . Tabarakkallah . Dapat batu jed untuk buang aura2 negative. Dan dapat eo rosemery. Rosmary ni InsyaAllah boleh kurangkan selsema, batuk, kalau ada batu karang pun elok amalkan..apply topically kat vitaflex point gallbladder.
Bagus utk boost up memory. Terima kasih ya Allah. Tahun depan a'liya sofea nak masuk darjah 1. Boleh start apply pada dia. Untuk aufa sumayyah boleh untuk kuatkan imunisasi dia.
Terima kasih sekali lagi @eyta_darus dan kak @sue.aleen . Lain kali kita boleh jmp lagi untuk diy pula, insyaAllah.
Read more
Sebelum bersalin anak ke 4 ni, saya trauma sangat dengan sakit yang dulu-dulu. Sakit time cantraction, ...
Media Removed
Sebelum bersalin anak ke 4 ni, saya trauma sangat dengan sakit yang dulu-dulu. Sakit time cantraction, sakit time bersalin, sakit time berpantang. Sejak mengandung tu terfikir sokmo ketakutan nak alami benda tu sume time bersalin dan selepas bersalin. Memang betul betul takut dan ... Sebelum bersalin anak ke 4 ni, saya trauma sangat dengan sakit yang dulu-dulu. Sakit time cantraction, sakit time bersalin, sakit time berpantang.
Sejak mengandung tu terfikir sokmo ketakutan nak alami benda tu sume time bersalin dan selepas bersalin.
Memang betul betul takut dan trauma hinggakan selalu berdoa moga Allah kurangkan kesakitan saya nanti.

Terbayang kesakitan contraction, sakit yang lama tapi tak buka jugak jalan. Sakit time meneran. Push banyak kali sampai tak leh bernafas anak tak jugak keluar.
Lepas tu sakit dijahit hidup hidup tanpa bius sampai nak terkeluar bijik mata. Jahitan pulak banyak bukan sikit disebabkan kulit nipis macam kulit bawang doc kata.

Lepas tu sakit time berpantang pulak. Sakit rengat sampai takleh tido malam. Sakit tu dekat seminggu baru hilang.
Sakit bengkak susu lagi. Sakit luka berjahit nak berjalan ke bilik air pun susah. Nak sembuh dari tu sume makan masa. Tak sentuh lagi sakit time nak buang air besar (kalau jahitan banyak) Hanya Allah yang tahu.
Pengalaman mengandung dan berpantang ketiga tiga anak yang lepas memang buatkan saya sangat trauma untuk lalui lagi dengan anak ke 4 ni.
Setiap kali teringat memang terus minta dengan Allah. Taknak lalui dah benda tu sume.
Dengan kena hadap anak ketiga saya yang boleh tahan jugak lasak dan aktifnya. sampaikan tak dapat nak fikir apa "kerja" yang dia akan buat nanti time saya berpantang.

Tapi kuasa Tuhan. Apa yang saya fikirkan tu sumenya tak berlaku. kelahiran anak ke 4 ni memang sangat sangat mudah dan tak sesakit anak anak yang lepas.
Proses berpantang pun sangat mudah dan tidak sakit. Memang jauuh meleset dengan apa yang saya bayangkan.
Dengan takde sakit rengat. Takde sakit luka jahitan. Badan segar sangat. yang paling ketara anak ke 3 saya hassan Albasri memang jadi abang yang sangat baik

Langsung tak meragam dan buat hal. Memang sangat ajib! Alhamdulillah.
Tapi satu je yang saya lupa nak berdoa. Nak suami temankan time saya bersalin. Anak ke 4 ni suami tak masuk atas asbab tertentu

Saya tak leh nak fikir time mengandung tu kenapa suami tak masuk? Sebab takde alasan.
Tapi itulah. Apa yang kita fikirkan sangat tak berlaku. Allah itu ada. :)
Read more
First time masak untuk lunch kat rumah. Menu hari ni Ayam Goreng Black Pepper, Sambal Telur Mata ...
Media Removed
First time masak untuk lunch kat rumah. Menu hari ni Ayam Goreng Black Pepper, Sambal Telur Mata & Sup Suhun. Nasi pun masak lebih tapi nasib baik habis. Ni dah melingkar kenyang. #070718 #JZcancook #JZmakan #foodporn First time masak untuk lunch kat rumah. Menu hari ni Ayam Goreng Black Pepper, Sambal Telur Mata & Sup Suhun. Nasi pun masak lebih tapi nasib baik habis. Ni dah melingkar kenyang.
#070718 #JZcancook #JZmakan #foodporn
Gigih hari ni g #bigbadwolf... Dengan 3 anak sorang nak berdukung, dengan mami pun tak pernah pegi ...
Media Removed
Gigih hari ni g #bigbadwolf... Dengan 3 anak sorang nak berdukung, dengan mami pun tak pernah pegi #gurneyparagonmall tu, lift dok tang mana parking tang mana.. nak naik kot mana dekat... Satu je, jgn la korang nak membuang time pilih buku... Sampai makan waffle (ni je dekat n cepat, sebab ... Gigih hari ni g #bigbadwolf... Dengan 3 anak sorang nak berdukung, dengan mami pun tak pernah pegi #gurneyparagonmall tu, lift dok tang mana parking tang mana.. nak naik kot mana dekat... Satu je, jgn la korang nak membuang time pilih buku... Sampai makan waffle (ni je dekat n cepat, sebab tak tau tang mana la tempat makan kat paragon tu🤣) terus naik tingkat tujuh pilih buku balik. .. mami yang teringin cari buku, tapi tak da maknanya lah buku untuk mami kannnn... Lama nak pegi tak de peluang, kali ni nekad😂😂😂 walaupun en husband tak de la plak dia minggu ni ghejaa.... Kalau benda sama ada kat sp tak gigih nak ke pulau nun... Meja buku tu sama tinggi ngan talhah... Pesan korang pegang baju mami, pastu dok pusing cari anak padahal anak dok kat kaki ja... Senget benget la mami pun... I feel you @salwakursiah2 nak keluar ngan anak 3😅😅😅 kak lama dah tak keluar ngan depa ja... Saja dok tak dok kannn cari gheba, macan tak dak hari dah... Tapi puas hati beli buku ni cara therapy... Untuk anak2 walau sesak tak letih.. balik depa excited... Sorang tu suka gambar... Yg sorang kalau buat matematik tak siap tengok la dia hambat mintak jawapan😂😂😂 sorang lagi biasa la tukang koyak.. beli hat tebai2 kat dia... Nak selfie? Mimpi laaaaa... Pegi la hari weekdays... Weekend ni emmm main sauk je buku tu je ha beli...depa sedia trolley n bakul... Lega ada trolley, and bayar cash tak ramai org... Laju sikit que nak bayar...cuma risau main sauk kan... So sedia lah apa yang patut...😅 Anda fikir saya ada masa untuk selfie 😂😂😂 Ok yang call tak dpt wassap tak reply tu esok lah ye... Tangan shaking ni ha dukung anak tak mau berjalan😫...
Read more
Selamat Pagi Followers! . . . Assalamualaikum & Hi to All muslims! . . . Good Morning Everyone!! . . . Ramai ...
Media Removed
Selamat Pagi Followers! . . . Assalamualaikum & Hi to All muslims! . . . Good Morning Everyone!! . . . Ramai yang feel comfortable, starts to settle down and then hairan kenapa susah kan focus balik..Lagipun masa sentiasa bergarak, kalau kan relax pun mesti pandai time management.. . . . Untuk ... Selamat Pagi Followers!
.
.
.
Assalamualaikum & Hi to All muslims!
.
.
.
Good Morning Everyone!!
.
.
.
Ramai yang feel comfortable, starts to settle down and then hairan kenapa susah kan focus balik..Lagipun masa sentiasa bergarak, kalau kan relax pun mesti pandai time management..
.
.
.
Untuk yang susah kan focus balik ani cuma ada satu advice, NEVER SETTLE DOWN.. KEEP HUSTLING!! 💪
.
.
.
#hdstudio #inspiredbytrueevent #wedding #malaywedding #malayweddingguide #weddingday #weddingdress #weddingbrunei #photography #cinematography #videography #weddingphotos #weddingphotographer #weddingphotography #photographer #cinematographer #brunei #bruneibride #picoftheday #nikah #fashion #dressaddict #pengantin #creativeshot #tiedtheknot #weddingideas #weddinginspiration #solemnization #jurugambar
Read more
Today sis bawak intern staff pergi appointment, give her exposure on how financial consultant ...
Media Removed
Today sis bawak intern staff pergi appointment, give her exposure on how financial consultant deal with clients. . Bila habis settle pasal business sis ask client to give some advise to my intern , sbb client ni bukan Malaysian kerja keras kumpul aset di Malaysia , dari biasa2 jadi luar biasa ... Today sis bawak intern staff pergi appointment, give her exposure on how financial consultant deal with clients. .
Bila habis settle pasal business sis ask client to give some advise to my intern , sbb client ni bukan Malaysian kerja keras kumpul aset di Malaysia , dari biasa2 jadi luar biasa .
.
He told us ,few years mesti kerja kerja keras dari bawah, sacrificed time with family , buat kerja bersungguh with passion , jaga halal haram , amalkan client always right etc.....
.
Pikir2 balik it’s exactly kerjaya #perundingkewangan dan business lain pun macam tu juga. Ramai orang di luar sana nak berjaya ,having good #lifestyle, makan tempat sedap, #vacation sana sini , tapi tak sanggup nak lalu process berjaya yang take few years je pun untuk bertahan....PERSEVERANCE @ ISTIQAMAH tu penting dik nunnnnn.....
.
For those yang teringin nak ada kerjaya macam sis , i will provide complete system and technics, FREE coaching and mentoring . Siapa berminat whatsaap je staff sis nama Aina 0163726455 , kita jumpa coffee2 ya😊
.
📷 by @zamxarey_reachout as always .
#CWA #CLD2 #CharismaLegacyDamansara2 #CharismaLegacy #No1Agency #FinancialConsultant #PerundingKewangan #Champion #WealthAdvisor #UnitTrust #Takaful #PenulisanWasiat #AsSalihin #PRS #CimbPrincipal #CwaDamansara #CWAIpoh #CWAMelaka #CWAKotaBharu #CWAJohorBharu #CwaKuantan #Career #TeamWork #ILoveMyTeam #Blessed
#FarinaThePhenomenal
Read more
Hi ! Good News ladies! Nk bagi tau ni mimi try guna new product dari @eyzazakiey Seriously sapa yg ada masalah perut, jeragat Mmg cover habis, tak payah letak banyak pun.. mimi dh pakai Time shoot So far Mmg tak merekah langsung and ada SPF 30. . . TAPI, PERFECTUS bukan ada foundation je tau ... Hi ! Good News ladies! Nk bagi tau ni mimi try guna new product dari @eyzazakiey Seriously sapa yg ada masalah perut, jeragat Mmg cover habis, tak payah letak banyak pun.. mimi dh pakai Time shoot So far Mmg tak merekah langsung and ada SPF 30💙.
.
.
TAPI, PERFECTUS bukan ada foundation je tau siap combo sekali lipmatt and mimi paling suka sangat PALOMA colour, Cantik and langsung x berhabuk eh dkt bibir , mimi dh repeat order pun untuk Lipmatte tu.. So sapa yg nak try boleh Follow Sisterrr @eyzazakiey sebab tak mahal and yang penting sekali kualit bagus 🌸, Thank you Kak Eyza!.
.
.
#perfectusfoundation #perfectuslipsmatte #paloma
Read more
MasyaAllah Subhanallah Alhamdulillah. Potensi-aktual 2013, sya brg tmen2 "EXILES" nulis ...
Media Removed
MasyaAllah Subhanallah Alhamdulillah. Potensi-aktual 2013, sya brg tmen2 "EXILES" nulis "time capsule" untuk 5 tahun ke depan. 2018 ini kita bisa baca itu. Yeaayyy, ditahun kelima ini sy (sedang) mewujudkan mimpi sy yg kelima. (4 awal pun sudah aktual).😀 Yuppp, hrpn kelimanya ... MasyaAllah Subhanallah Alhamdulillah.

Potensi-aktual

2013, sya brg tmen2 "EXILES" nulis "time capsule" untuk 5 tahun ke depan. 2018 ini kita bisa baca itu.
Yeaayyy, ditahun kelima ini sy (sedang) mewujudkan mimpi sy yg kelima. (4 awal pun sudah aktual).😁😆😀😍😘
Yuppp, hrpn kelimanya itu belajar jahit, ini karya pertama sy, hasil meluangkan wktu seminggu sekali selama sebulan.

Untuk mimpi yg sama ini (salah satunya) jg sya pernah ucpkn di kelas "public speaking" Ka @_sangweelee, wktu @pokjarselatan masih di Pondok Pinang.
😉😆😁. Trm ksh bnyk teman2 sudah menjadi bagian dalam doa sehingga semesta mendukungnya.
Read more
- <span class="emoji emoji1f490"></span>Part 1<span class="emoji emoji1f490"></span> .. Malam ini mendadak pengen curhatin..soal “time out” untuk anak. Kebetulan ada ...
Media Removed
- Part 1 .. Malam ini mendadak pengen curhatin..soal “time out” untuk anak. Kebetulan ada yg bertanya jadi mengingatkan mommisan unt diskusi soal ini. Ada yg bilang “time out” sama saja dgn di setrap. Sebenernya beda kl menurut mommisan antara anak di “time out”-kan dgn di setrap ... -
💐Part 1💐
..
Malam ini mendadak pengen curhatin..soal “time out” untuk anak.
Kebetulan ada yg bertanya jadi mengingatkan mommisan unt diskusi soal ini.
Ada yg bilang “time out” sama saja dgn di setrap.
Sebenernya beda kl menurut mommisan antara anak di “time out”-kan dgn di setrap ya..
Karena “time out” bila dilakukan dgn benar maka efeknya bisa positif sedangkan “di setrap” lebih seperti hukuman ke anak.
Apakah Asya Azza pernah di “time out”-kan?? SERING😁 (mulai di time out kan saat Asya Azza masuk usia 2th krn mommisan anggap saat itu Asya Azza sudah siap & mengerti dgn baik saat diajak berkomunikasi)
Apakah selalu krn mommisan anggap mereka nakal?? okay..hal pertama yg harus diluruskan adalah tidak ada anak yg terlahir nakal. Kl pun (menurut kita) anak ga mau nurut dsb mungkin itu karena penyampaian kita yg salah, mungkin krn kita maunya instan..dikasih tau 1kl anak langsung nurut (helooo kita aja wes sak gede gni sik sering ga nurut aturan kok😆), mungkin krn ekspektasi kita yg terlalu tinggi sama anak jd memaksa dia melebihi kapasitas usia nya, mungkin krn memang anak kita adl anak yg kecerdasannya diatas rata2 sehingga tingkahnya juga luar biasa,dsb.
Tapi bagaimanapun anak yg sehat adl anak yg aktif & ceria jadi dinikmati saja saat ngejar2 mau pakaikan baju abis mandi atau saat belajar makan malah piring dilempar😅
..
Jadi knp Asya Azza di “time out”kan?
Krn kegunaan time out selain unt anak dlm hal ini membiasakan Asya Azza unt mencoba memikirkan ttg tindakannya yg tdk sesuai aturan yg sudah disepakati juga krn sometimes mommisan juga butuh menenangkan diri sejenak, ga melulu bertarung dgn emosi diri supaya ga lepas kendali saat cape dsb ngadepin Asya Azza #tarikNafasBentar
..
Hukuman fisik jelas tidak disarankan dalam mendisiplinkan anak karena justru akan mengajari anak tentang kekerasan selain itu berbagai penelitian juga membuktikan hukuman fisik bisa berakibat buruk bagi otak anak (menurunkan IQ nya).
Jadi cara “time out” adalah cara yg jauh lebih baik drpd hukuman fisik karena merupakan bentuk disiplin ringan yg tidak terlalu menakut-nakuti anak
..
Bagaimanakah bentuk “time out” yg disarankan?
Bersambung..
#mommisanmenjawab
#asyaazzatentangparenting
Read more
Happy birthday to my queen. Selamat hari jadi untuk syurga pertama dunia dan akhirat. Sannah helwah ...
Media Removed
Happy birthday to my queen. Selamat hari jadi untuk syurga pertama dunia dan akhirat. Sannah helwah untuk orang yang ada di setiap jatuh dan bangun ku. Ibu terima kasih untuk segalanya. Terima kasih untuk, kasih sayang, terima kasih sebab tak pernah tinggalkan orang saat orang betul betul ... Happy birthday to my queen. Selamat hari jadi untuk syurga pertama dunia dan akhirat. Sannah helwah untuk orang yang ada di setiap jatuh dan bangun ku. Ibu terima kasih untuk segalanya. Terima kasih untuk, kasih sayang, terima kasih sebab tak pernah tinggalkan orang saat orang betul betul jatuh. Ibu tak pernah tinggalkan anak anak ibu, walaupun apa keadaan. You always put us first in any kind of situation. Ibu takpernah tinggalkan orang, kalau orang sakit. Takpernah merungut nak jaga orang, walaupun tanggungjawab ibu takde dekat orang dah. Ibu sanggup tidur dekat lantai pun, untuk ada time orang sakit 😭😭😭 takde orang lain boleh gantikan tempat ibu. Semoga ibu sentiasa dimurahkan rezeki, sentiasa ibu sentiasa di bawah rahmat Nya. Semoga Allah swt meletak kan ibu di dalam jannahtul firdaus. Happy 55th birthday ibu. Kwsp dah boleh keluar tu, babyadik nak hadiah besar ni 😂😘❤️
Read more
Salam sejahter semua... Sambil releks2 tekan2 hp tp duit masuk.. RWR telah menawarkn perniagaan ...
Media Removed
Salam sejahter semua... Sambil releks2 tekan2 hp tp duit masuk.. RWR telah menawarkn perniagaan yg mudah untuk anda. Cuma copy and paste sahaja. Modal pun rendah RM100, sekali utk seumur hidup. Sesuai dan jimat masa untuk jana pendapatan bagi Suri rumah/ ibu tunggal/ bapa tunggal/ datuk/ ... Salam sejahter semua... Sambil releks2 tekan2 hp tp duit masuk..
RWR telah menawarkn perniagaan yg mudah untuk anda. Cuma copy and paste sahaja. Modal pun rendah RM100, sekali utk seumur hidup. Sesuai dan jimat masa untuk jana pendapatan bagi 👉Suri rumah/ ibu tunggal/ bapa tunggal/ datuk/ nenek 👉Student 👉Penganggur yg masih sibuk mencari kerja 👉Kakitangan awam mahupun kerajaan.
Nak buat secara fulltime @ part time pun blh..
Peluang yg ada ,jgn lepaskan.
Serious nak cari income,tak perlu tunggu.

Wasap now....
➡www.wasap.my/60124225814
Read more
Hasilnya!<span class="emoji emoji1f60d"></span> Panas lagi, biar dalam pan dulu. Good job, Papa<span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji2764"></span> Lepas ini Papa dah boleh jadi part-time ...
Media Removed
Hasilnya! Panas lagi, biar dalam pan dulu. Good job, Papa Lepas ini Papa dah boleh jadi part-time baker🤗 . Untuk semua, jangan risau jika buah akan sedikit tenggelam kerana cake ini akan naik. Jangan guna baking tray kecil, bila adunan cake menjadi tebal buah akan senang tenggelam. ... Hasilnya!😍 Panas lagi, biar dalam pan dulu. Good job, Papa👏👏❤ Lepas ini Papa dah boleh jadi part-time baker🤗
.
Untuk semua, jangan risau jika buah akan sedikit tenggelam kerana cake ini akan naik. Jangan guna baking tray kecil, bila adunan cake menjadi tebal buah akan senang tenggelam. Buah-buah ini Abang Danish potong dan terus gaul dengan gula dan susun atas adunan. Jika guna buah dalam tin tak perlu gaul gula pun tak apa. Pastikan adunan semua sudah siap baru kita prepare the fruit. Ini akan mengurangkan tragedy buah semua tenggelam kemana menghilang😂
.
#KidBaker #PersonalBakingClassWithAbangDanish
#BFF #BondingSession
Read more
Merantau di Athena, Yunani oleh @irmasulaiman ~ "Hallo..! Saya Irma, seorang sarjana Teknik jurusan ...
Media Removed
Merantau di Athena, Yunani oleh @irmasulaiman ~ "Hallo..! Saya Irma, seorang sarjana Teknik jurusan Arsitektur, yang setelah lulus kuliah kemudian bekerja di beberapa perusahaan sebagai marketing. Sejak melahirkan anak pertama saya berhenti bekerja dengan rencana akan kembali ... Merantau di Athena, Yunani oleh @irmasulaiman ~ "Hallo..! Saya Irma, seorang sarjana Teknik jurusan Arsitektur, yang setelah lulus kuliah kemudian bekerja di beberapa perusahaan sebagai marketing. Sejak melahirkan anak pertama saya berhenti bekerja dengan rencana akan kembali bekerja, namun 20 bulan kemudian saya melahirkan anak kedua, maka saya pun memilih untuk menjadi full-time mom untuk kedua anak saya, Rafa dan Zafa. .
.

Berbeda dengan suami saya yang ayahnya bekerja sebagai diplomat, membuatnya selalu berpindah rumah dan negara. Ia pun memilih pekerjaan yang sama dengan ayahnya setelah menikah dengan saya. Maka di tahun 2011, 5 tahun setelah menikah dengan 2 anak balita saya pun memulai petualangan berpindah ke negara lain mengikuti tugas suami saya sebagai diplomat. Kota yang menjadi tempat tujuan kami adalah Athena, ibukota Yunani. .
.

Kota Athena merupakan tujuan wisata historis,  kota ini berbukit-bukit dengan bukit tertingginya adalah Bukit Lykavittos dimana dari puncaknya kita dapat melihat pemandangan kota Athena 360 derajat. .
.

Bukit lainnya adalah bukit dimana terdapat bangunan paling terkenal di Yunani yaitu Acropolis of Athens. Mengunjungi tempat ini sudah menjadi impian saya sejak kecil dan akhirnya tercapai malah lebih dari 5 kali tak bosan kesana melihat kebesaran sejarah dan juga pemandangan yang spektakuler. .
.

Hal yang paling kami sukai di Athena adalah banyaknya taman bermain untuk anak-anak di pemukiman dan pantai yang bersih dan yang paling penting adalah pantai tersebut gratis biaya masuk ataupun apabila dipungut bayaran sangatlah murah. Sehingga sepanjan kami tinggal di Yunani tempat yang paling banyak kami kunjungi adalah pantai-pantainya di berbagai pulau yang ada di sana. .
.

Secara umum orang Yunani sangatlah ramah dan mereka sangat menyukai anak-anak. Jangan heran jika berpapasan di jalan ada orang yang mengusap kepala anak-anak sambil tersenyum hangat bahkan di toko jika saya berbelanja dengan anak-anak ada pegawai toko yang memberikan coklat, eskrim, atau buah-buahan gratis untuk anak-anak. .
.

More stories on mamarantau.com. Thank you Irma..! 💙💙
Read more
What’s the last photo on your camera roll? Mine is literally this. Of course setiap gambar aku ada ...
Media Removed
What’s the last photo on your camera roll? Mine is literally this. Of course setiap gambar aku ada story. Sampai je dari USA dengan kepenatan beyond words, kanda terus culik aku pergi Merapoh untuk race TMMT dia. Weeks before that sebenarnya dah bagi warning jangan lari TMMT sebab balik ... What’s the last photo on your camera roll? Mine is literally this. Of course setiap gambar aku ada story.
Sampai je dari USA dengan kepenatan beyond words, kanda terus culik aku pergi Merapoh untuk race TMMT dia. Weeks before that sebenarnya dah bagi warning jangan lari TMMT sebab balik dari USA aku demand nak spend time ngan dia tanpa ada race between us(terpisah 10 hari je pun macam 10 tahun plak lol). Tapi kan belum kahwin so apa-apa nak buat kalau ikutkan suka hati masing-masing la kan. Kau sape nak control2 but he would naturally minta izin kalau nak pergi hike tanpa aku. Kalau race memang aku akan teman jadi support crew kalau aku tak lari. TMMT ni tiap-tiap tahun dia ikut. Kat FB duk repost pos sendu kata dia taleh lari tahun ni. Aku geram tapi kesian gak la wakakakak! Jadi aku bagi juga dia run walaupun dia sebenarnya tak register pun untuk TMMT, cuma dapat bib dari someone. Mula-mula 100km, maksudnya lama sikit lah kan masa aku icang tunggu dia kat FL. Last-last dia pegi racun abang Mat Zin yang vulnerable untuk tukar bib 100km ke 70km abang Mat Zin. Haha that means masa aku menunggu makin pendek 😂 Eventually over the weekend dia lagi banyak spend time ngan aku dari racing atas trail. 70km, 9 jam 45 minit. Tak sihat pun nak lari, memang taleh bedung lah spesis degil. Nasib baik dapat nombor 6, sikit lagi podium. But that doesn’t change anything.
Compromise. Benda penting dalam relationship. Benda susah juga nak buat sebab masing-masing nak puaskan kehendak masing-masing. But when you can compromise, nescaya bahagia tu akan terasa. But you also need to know the difference between need and want. Benda perlu kita usahakan dapat, tapi benda kita mahu kita kena terima hakikat kita takkan selalu boleh dapat.
Thank you ABANG sebab culik pergi race walaupun I punya tulang belulang semua rasa nak tercabut dari badan akibat fly dan transit 50 jam. I had fun with you and our friends.(ala dengan you always fun kot 🙈). JBU you hantar I kat starting line pula ya, jangan ngada pergi cari bib atau register.
P/s: Aku tulis ABANG sebab sumpah mana2 kami pergi orang ingat dia abang aku! 😂
Read more
 #latepost untuk review #Munafik2. Berapa bintang nak bagi ek? Kak Damya rasa nak bagi 9/10 <span class="emoji emoji2b50"></span>️. ...
Media Removed
#latepost untuk review #Munafik2. Berapa bintang nak bagi ek? Kak Damya rasa nak bagi 9/10 ️. Kenapa? Sebab Kak Damya rasa filem ni best. Tak rugi beli tiket. Plot tak membosankan. Starting 10 minit pun dah sesak nafas. Tak senang duduk. Inikan pulak nak tunggu sampai cerita habis hampir ... #latepost untuk review #Munafik2.
Berapa bintang nak bagi ek? Kak Damya rasa nak bagi 9/10 ⭐️. Kenapa? Sebab Kak Damya rasa filem ni best. Tak rugi beli tiket. Plot tak membosankan. Starting 10 minit pun dah sesak nafas. Tak senang duduk. Inikan pulak nak tunggu sampai cerita habis hampir 2jam 😭😭. Mengucap panjang setiap masa bak hang!! Maknanya, filem ni berjaya buatkan mata Kak Damya ni melekat kat skrin tanpa sempat fikir benda lain.
.
Cuma ada part dah boleh agak syaitan nak muncul. So, dah get ready untuk serkup mulut sendiri takut terjerit ke apa kan? Cer lepas ni buat filem seram... syaitan tu kacau time terang-benderang. Barulah tak klise! Ini time gelap aje dia muncul. Ceh, memandai pulak Kak Damya nak tukar tradisi cerita seram! 😂😅 Of coslah kena suasana sunyi dan suram barulah mood tu onzz nak rasa terkejut!🙈 Tapi kenapa dalam filem ni semua rumah pun gelap macam nak jimat elektrik? Even rumah ustaz Adam pun bukalah lampu tu pleaseeee. Suis kat tepi tu aje kot. Or else Kak Damya husnuzon, wayar suis tu short agaknya! Kalau tekan suis nanti satu rumah ‘gulap gulita’ lagi banyak syaitan yang muncul 😅. Tapi kan, tahap berdebar-debar memang tak payah nak katalah. Sepanjang cerita berlangsung Kak Damya rasa nak tercabut jantung ni okey. 😰
.
Skrip filem banyak menggunakan ayat-ayat dari al-Quran dan hadith sebagai dialog tapi cukup untuk bagi keinsafan pada kita sebagai umat Islam. Macam reminder jugak yang kita semua ni dah makin hanyut dengan arus dunia yang melalaikan. Ada part sindiran yang kena setepek kat muka. Tak taulah kat orang lain tapi kat Kak Damya ada bertepek-tepek kena 😥 Terasa banyaknya dosa kita tambah-tambah kat dunia akhir zaman yang penuh dengan fitnah ni. Apakah dah berjaya ke kita ni jadi manusia yang betul-betul ALLAH sayang? 😰
.
Ok cukuplah setakat ni review Kak Damya. Kat IG ni tak boleh tulis panjang-panjang. Kalau ada yang berminat nak baca review versi panjang... silalah ke facebook Damya Hanna ya. 😘😍 Tahniah team produksi!
Read more
Korban. Dulu aku tak pernah rasa nak ambil port pasal korban. Yelah, alasan aku sebab aku still muda, ...
Media Removed
Korban. Dulu aku tak pernah rasa nak ambil port pasal korban. Yelah, alasan aku sebab aku still muda, lagi-lagi time belum kawin duduk dengan parents lagilah malas nak fikir bab korban. Zaman before kawin dulu pun ada je duit tapi pergi habiskan shopping tak ke sudah. Last-last, dalam hati ... Korban. Dulu aku tak pernah rasa nak ambil port pasal korban. Yelah, alasan aku sebab aku still muda, lagi-lagi time belum kawin duduk dengan parents lagilah malas nak fikir bab korban. Zaman before kawin dulu pun ada je duit tapi pergi habiskan shopping tak ke sudah. Last-last, dalam hati tak tersemat langsung nak tanam niat untuk buat korban.
.
But after i got married, bila berada bersama suami dan kawan-kawan yang beracukan tarbiyah, barulah dapat kesedaran. Serius, nak buat korban ni memanggggg mencabar and susah! Part hati tu paling susah. Sebab bila ada duit, time tulah rasa nak enjoy shopping. Time tu lah rasa nak guna untuk travel. Time tu lah rasa nak guna untuk food hunting!
.
Zauj pernah kata, dan kata-kata ni sampai sekarang tersemat dalam hati sis. Dia kata kawan dia nasihat bab korban, "Time kita takde duitlah kena buat korban. Cari duit semata-mata untuk korban. Itu barulah KORBAN."
.
Tersentap kejap. Betul lah, time susah barulah kita kena struggle habis, barulah rasa pengorbanan tu. Kalau tunggu kaya, berduit baru nak korban, feel tu lain sangat..
.
Dan sis pernah share antara waktu paling PERLU kita sedekah antaranya ialah,
.
1. Waktu susah.
2. Waktu rasa nak kaya.
3. Waktu kita rasa kedekut nak keluar duit. Yes, time ni lah kena banyak sedekah.
.
Empat ni je yang sis ingat. Ada lagi tak silap. So, sebenarnya kunci untuk buang rasa tamak, kedekut semua tu adalah dengan banyakkan memberi. Kita sendiri kena fight perasaan kedekut tu dengan cara MEMBERI. So alhamdulillah, tahun ni sis berjaya buat korban. Zauj memula offer nak bayarkan, but sis tolak sebab dah berazam nak pakai duit hasil kerja sendiri. Alhamdulillah, moga followers dan sahabat sis berjaya buat korban juga 😍
Read more
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu ...
Media Removed
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan. Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu ... **CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis)
Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan.
Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu amethyst, sunny yellow,emerald green,navy blue dan candy pink pasti ramai yang ingin menggayakan "CHARMANT" di majlis-majlis keraian sama ada formal atau pun santai. **CHARMANT** *Bidang 60
*material valentino dull satin
*tidak jarang/tidak mudah pecah
* sejuk dipakai selesa untuk majlis siang atau pun malam * sesuai dijadikan pelbagai jenis baju wanita formal atau pun santai
Untuk dapatkannya dengan harga yang paling berbaloi
PRE ORDER charmant kini dibuka
PRICE : RM23/M
ETA. : Penghujung bulan Oktober (Harga ready stock akan dimaklumkan apabila charmant selamat mendarat dan harga ready stock pastinya lebih tinggi dr harga PRE ORDER)
Stokist/Agent & dropship di alu-alukan

Hubungi kami http://www.wasap.my/60193223785/charmant

#kainpasangmurah
#valentinosolunasatinsilkjapan
#dullsatin
#kainpasangcorakberkaki
#kainpasangraya2019
#designraya2019
#kainpasangkualalumpur
#batik
#kainsulam
#kebaya
#bajukurungmoden
#jubah
#bajuraya
#bajuseragam
#kainpasangseragam
#kainpasangterkini
#bajumarhaban
#bajujabatan
#bobodimana
#brunei
#singapura
#fabrichunting
Read more
Terkadang menjadi "bodoh" itu menyenangkan, untuk memulai bisnis misalnya. ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Orang bodoh ...
Media Removed
Terkadang menjadi "bodoh" itu menyenangkan, untuk memulai bisnis misalnya. ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Orang bodoh ga kebanyakan mikir, apa yang mereka miliki saat itu langsung dipakai untuk jualan. ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Karena kebanyakan orang terlalu pintar, jadi mau mulai bisnispun banyak yang dipikirin & akhirnya ... Terkadang menjadi "bodoh" itu menyenangkan, untuk memulai bisnis misalnya.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Orang bodoh ga kebanyakan mikir, apa yang mereka miliki saat itu langsung dipakai untuk jualan.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Karena kebanyakan orang terlalu pintar, jadi mau mulai bisnispun banyak yang dipikirin & akhirnya ga mulai-mulai. Padahal mulai bisnis bisa start dari jadi dropshiper & reseller, jual ke teman2 dekat dulu, lalu bertumbuh dari situ.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Saat SMA pun Saya memulai jualan nasi uduk ke teman2, karena Saya melihat peluang disitu, mikirnya ga ribet & very very simple!
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Dream big, Start small, Start Now!
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Ada yang sering curhat kepada saya bahwa kendala berbisnis adalah ga punya modal uang, what?!!, Serius?!!
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Kawan,
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Uang itu modal yang ke 100 mungkin didalam bisnis, di era serba online kaya gini, modal gadget & kuota kita udah bisa mulai kok. Pikiran dan dengkul itu modal utama, bukan uang! Walaupun uang juga bisa menunjang.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Udahlah, akui aja malas mikir & modal uang dijadikan tumbal kemalasan,
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Orang besar akan memanfaatkan apa yang ada untuk menghasilkan, orang kerdil lebih banyak mengeluh daripada bergerak.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Anda ga perlu tahu bagaimana bisnis secara keseluruhan saat memulai, karena seiring perjalanannya, Anda akan paham dengan sendirinya.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
"When the time comes, u will know what u do"
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Saya banyak menemukan pebisnis pemula dalam pasukanalona.com yang benar-benar buta akan bisnis online. Tapi setelah mengikuti step bu step ilmu yang telah terbukti sukses di dalamnya, mereka pun akhirnya berhasil mendapatkan income yang besar.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Dimulai dari berani melangkah dan berani berinvestasi ilmu, karena orang bermindset kaya sadar. Waktu tidak bisa diulang, mereka lebih baik berinvestasi ilmu untuk memangkas waktu!
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Mulailah dari sekarang sebelum menyesal di kemudian hari... :)
Read more
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu ...
Media Removed
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan. Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu ... **CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis)
Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan.
Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu amethyst, sunny yellow,emerald green,navy blue dan candy pink pasti ramai yang ingin menggayakan "CHARMANT" di majlis-majlis keraian sama ada formal atau pun santai. **CHARMANT** *Bidang 60
*material valentino dull satin
*tidak jarang/tidak mudah pecah
* sejuk dipakai selesa untuk majlis siang atau pun malam * sesuai dijadikan pelbagai jenis baju wanita formal atau pun santai
Untuk dapatkannya dengan harga yang paling berbaloi
PRE ORDER charmant kini dibuka
PRICE : RM23/M
ETA. : Penghujung bulan Oktober (Harga ready stock akan dimaklumkan apabila charmant selamat mendarat dan harga ready stock pastinya lebih tinggi dr harga PRE ORDER)
Stokist/Agent & dropship di alu-alukan

Hubungi kami http://www.wasap.my/60193223785/charmant

#kainpasangmurah
#valentinosolunasatinsilkjapan
#dullsatin
#kainpasangcorakberkaki
#kainpasangraya2019
#designraya2019
#kainpasangkualalumpur
#batik
#kainsulam
#kebaya
#bajukurungmoden
#jubah
#bajuraya
#bajuseragam
#kainpasangseragam
#kainpasangterkini
#bajumarhaban
#bajujabatan
#bobodimana
#brunei
#singapura
#fabrichunting
Read more
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu ...
Media Removed
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan. Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu ... **CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis)
Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan.
Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu amethyst, sunny yellow,emerald green,navy blue dan candy pink pasti ramai yang ingin menggayakan "CHARMANT" di majlis-majlis keraian sama ada formal atau pun santai. **CHARMANT** *Bidang 60
*material valentino dull satin
*tidak jarang/tidak mudah pecah
* sejuk dipakai selesa untuk majlis siang atau pun malam * sesuai dijadikan pelbagai jenis baju wanita formal atau pun santai
Untuk dapatkannya dengan harga yang paling berbaloi
PRE ORDER charmant kini dibuka
PRICE : RM23/M
ETA. : Penghujung bulan Oktober (Harga ready stock akan dimaklumkan apabila charmant selamat mendarat dan harga ready stock pastinya lebih tinggi dr harga PRE ORDER)
Stokist/Agent & dropship di alu-alukan

Hubungi kami http://www.wasap.my/60193223785/charmant

#kainpasangmurah
#valentinosolunasatinsilkjapan
#dullsatin
#kainpasangcorakberkaki
#kainpasangraya2019
#designraya2019
#kainpasangkualalumpur
#batik
#kainsulam
#kebaya
#bajukurungmoden
#jubah
#bajuraya
#bajuseragam
#kainpasangseragam
#kainpasangterkini
#bajumarhaban
#bajujabatan
#bobodimana
#brunei
#singapura
#fabrichunting
Read more
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu ...
Media Removed
**CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis) Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan. Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu ... **CHARMANT INSPIRE** **CHARMANT** ( menawan dalam bahasa perancis)
Bila memakai terlihat ayu dan sopan . Si jejaka memandang pasti tak keruan. Si jelita menyarung dengan penuh keyakinan. Siapa melihat pasti tertawan.
Didatangkan dengan 5 warna "all time favourite" si jelita iaitu amethyst, sunny yellow,emerald green,navy blue dan candy pink pasti ramai yang ingin menggayakan "CHARMANT" di majlis-majlis keraian sama ada formal atau pun santai. **CHARMANT** *Bidang 60
*material valentino dull satin
*tidak jarang/tidak mudah pecah
* sejuk dipakai selesa untuk majlis siang atau pun malam * sesuai dijadikan pelbagai jenis baju wanita formal atau pun santai
Untuk dapatkannya dengan harga yang paling berbaloi
PRE ORDER charmant kini dibuka
PRICE : RM23/M
ETA. : Penghujung bulan Oktober (Harga ready stock akan dimaklumkan apabila charmant selamat mendarat dan harga ready stock pastinya lebih tinggi dr harga PRE ORDER)
Stokist/Agent & dropship di alu-alukan

Hubungi kami http://www.wasap.my/60193223785/charmant

#kainpasangmurah
#valentinosolunasatinsilkjapan
#dullsatin
#kainpasangcorakberkaki
#kainpasangraya2019
#designraya2019
#kainpasangkualalumpur
#batik
#kainsulam
#kebaya
#bajukurungmoden
#jubah
#bajuraya
#bajuseragam
#kainpasangseragam
#kainpasangterkini
#bajumarhaban
#bajujabatan
#bobodimana
#brunei
#singapura
#fabrichunting
Read more
Seneng banget pakai TUUPAI @tuupaiapp ! Memudahkan untuk cari jasa kebutuhan rumah <span class="emoji emoji1f3e0"></span> salah satunya ...
Media Removed
Seneng banget pakai TUUPAI @tuupaiapp ! Memudahkan untuk cari jasa kebutuhan rumah salah satunya untuk cuci AC , vendornya pun sudah berpengalaman guys, jadi gak akan ragu lagi apalagi Mas Wahidin nih, orangnya on time (janjian jam 9, doi dateng sebelum jam 9) , penampilannya rapi, harga ... Seneng banget pakai TUUPAI @tuupaiapp ! Memudahkan untuk cari jasa kebutuhan rumah 🏠 salah satunya untuk cuci AC , vendornya pun sudah berpengalaman guys, jadi gak akan ragu lagi 😁 apalagi Mas Wahidin nih, orangnya on time (janjian jam 9, doi dateng sebelum jam 9) , penampilannya rapi, harga jasanya pun standar, kemampuan memperbaiki AC pun bagus banget, Mas Wahidin tau apa maksud gue dan langsung bisa diatasi sama dia 😂 if you need to repair the AC, you can choose him 🤘 eits jangan lupa, kalau mau order, pakai kode promo TUUPAIXVINESSA biar dapat disc 50RB 😁😁 @tuupaiapp
Read more
Hi awok Bila dah time gaji ni biasa la, nafsu membeli ni mebuak-buak kan? Hahaha faham sangat sebab I pun selalu alami benda yang sama. . Situation before gaji : - Nak beli benda A satu set, benda B satu set, Benda C tak perlu kot. . Situation after gaji : - Ehh benda A ni aku nak sangat, tapi ... Hi awok 😍
Bila dah time gaji ni biasa la, nafsu membeli ni mebuak-buak kan? Hahaha faham sangat sebab I pun selalu alami benda yang sama. .
Situation before gaji :
- Nak beli benda A satu set, benda B satu set, Benda C tak perlu kot.
.
Situation after gaji :
- Ehh benda A ni aku nak sangat, tapi aku nak yang B jugk, benda C ni aku tak nak tapi macam best. Lalu dia pun membeli semuanya. Dan yang tetap menjadi pilihan benda yang dipilih before gaji tu. Hahaha😂😂😂
.
Maka tunggu la gaji seterusnya 😂😂😂
.
Sebenarnya, kita kenalah bijak membeli sebelum beli something kena la buat research dulu sesuai tak benda tu dengan kita, ingredient dia, jenis kulit kita, benda tu senang tak untuk ke repurchase nanti, sebab nak nampak suatu perubahan tu perlukan "Konsistensi dan Sod Ba Ro" dua ni paling penting ❤️ .
Last, but not least bab "HARGA" sebab kita kena konsisten pakai so jangan terlampau mahal sampai kita tak mampu beli lagi. Ingat produk apa pun takkan ada yang sekali pakai ja terus cantik, gebu gebas, flawless dan sebagainya. .
So, nak maintain cantik, flawless, gebu gebas, haruslah pakai "SKIN POTION OIL" dengan harga rm55 saja untuk peruntukan 3/4 bulan penggunaan. Jadilah pengguna yang bijak ❤️ .
Ada lagi 3 box ja oi, cepat sapa nak boleh terus pm wanny #PromoGajiSPOByWanny still on👇🏻👇🏻👇🏻
.
📲 0174018363
📲 0174018363
📲 0174018363
.
#skinpotionoil #skinpotionoilpenang #ileesh #codpenangonly #sayajualsayapakai
Read more
Coretan di pagi Khamis. Boleh la kamu tolong sis onion share ya. <span class="emoji emoji1f618"></span> tq in advance. Bukan senang mau ...
Media Removed
Coretan di pagi Khamis. Boleh la kamu tolong sis onion share ya. tq in advance. Bukan senang mau organise bazaar, apa yg menjadi inspirasi KKLEGASI untuk buat bazaar? KKLEGASI ne selalu mau bagi satu platform yg terbaik untuk online/offline seller yg ada d Sabah ne. Supaya senang utk ... Coretan di pagi Khamis. Boleh la kamu tolong sis onion share ya. 😘 tq in advance.
Bukan senang mau organise bazaar, apa yg menjadi inspirasi KKLEGASI untuk buat bazaar?
KKLEGASI ne selalu mau bagi satu platform yg terbaik untuk online/offline seller yg ada d Sabah ne. Supaya senang utk dorang ne expose product, brand dan services. Sebab kita ponn online seller juga pada asalnya.
Kami juga mau mendorong seller2 atau pun vendors2 utk discover bakat baru atau pun bidang perniagaan yg d ceburi. The way u promote is one of ur talent juga tau.. time bazaar ne la kita akan nmpk sejauh mana kebolehan kita dalam bidang perniagaan ne, bukan sekadar jual beli ja tauu... its about growing ur circle ur network.
Kalau sebelum ne kita cuma tertumpu dengan online customers, tapi bila ada bazaar kita akan jumpa lebih ramaiiii lagiii potential customers yg berminat dengan produk/services yg kita buat.

Sebelum jadi penganjur kami pun vendor juga.. banyakk bazaar yg kami join.. tp susaahh mau dpt crowd yg ngam dengan apa yg kami provide.. jadi kami buat keputusan utk anjur bazaar kami sendiri dengan cara dan pengalaman kami sendiri. Alhamdulillah dari tahun 2014 kami anjur bazaar kami banyak dapat feedback yg memuaskan.
Kalau mau cuba mari la kita ceburi bidang perniagaan ne sama2.. bulan 9 kami ada KK FASHION & LIFESTLYE FAIR 2018 d Imago 26-30 Sept 2018 d basement sana k.
Boleh watsapp 0138689105 yer.
Read more
Pentingnya seorang wanita memilih lelaki yang beragama. Jika ia membenci tak menyakiti. Jika ...
Media Removed
Pentingnya seorang wanita memilih lelaki yang beragama. Jika ia membenci tak menyakiti. Jika ia menyayangi ia melindungi . . Sebab ia takut pada hukum Allah. Isteri untuk di sayangi, dilindungi dan satu amanah yang besar. . Isteri bukan seperti pakaian yang hanya ingin dipakai time ... Pentingnya seorang wanita memilih lelaki yang beragama. Jika ia membenci tak menyakiti. Jika ia menyayangi ia melindungi .
.

Sebab ia takut pada hukum Allah. Isteri untuk di sayangi, dilindungi dan satu amanah yang besar. .

Isteri bukan seperti pakaian yang hanya ingin dipakai time cantik dan dibuang time buruk dan lama. .

Time nak pinang anak orang berlemah lembut berbudi bahasa, jumpa walinya dengan cara yang cukup terhormat. .

Tapi apabila dibenci dibuang begitu sahaja tanpa dipulangkan pada keluarganya dengan terhormat. .

Bro.. itu anak orang bukan anak ayam. Time nak, di guna. time tak nak di hina. .

Ingatlah! Anda pun punyai anak. Bakal punyai anak. apa perasaan jika anak anda orang lakukan macam tu? .

Kita ambil dari ibu bapanya dia dalam keadaan bahagia cantik terpelihara. Dapat pada kita anak orang tu jadi macam ayam malah lebih teruk lagi. .

Perasaannya di dera. Mentalnya calar teruk. Muka berkedut seribu seperti kain buruk. Apa yang kamu dah buat pada anak orang tu? .

Imbaslah kembali. Time isteri kamu tu lahir. Ibu bapanya lah yang memeluknya pertama kali. Mengalir air mata jantan lelaki menyambut kehadiran si anak. Dijaga anak bagai menatang minyak yang penuh. Nyamuk pun dia tak bagi hinggap .

Tapi lepas dapat kat kita apa yang kita buat? Kalau rasa nak kawen tu kerana nafsu, hentikan! kesian anak orang bro.
Read more
FREE VOUCHER RM61 SEMPENA MERDEKA KE-61! BACA CAPTION SAMPAI HABIS UNTUK TERMA & SYARAT - Okeh ...
Media Removed
FREE VOUCHER RM61 SEMPENA MERDEKA KE-61! BACA CAPTION SAMPAI HABIS UNTUK TERMA & SYARAT - Okeh macam banon janji banon nak buat #ORKEDMERDEKA61SALE khenn? Nah banon lanjew terus full list sale yang start esok 30/8/2018 sampai la 2/9/2018. Ye memang banyak jugak lah item yang on sale! ... FREE VOUCHER RM61 SEMPENA MERDEKA KE-61! BACA CAPTION SAMPAI HABIS UNTUK TERMA & SYARAT
-
Okeh macam banon janji banon nak buat #ORKEDMERDEKA61SALE khenn? Nah banon lanjew terus full list sale yang start esok 30/8/2018 sampai la 2/9/2018. Ye memang banyak jugak lah item yang on sale! Soooo jemput baca sampai juling okeh! Hihiks.
-
Antara yang menarik #orkedmerdeka61sale ni, ada selected blouse2 yang less 31% hokeyy! Bnyak tuu. Tak pecaya refer list tu ha. Pastu kita ada palazo & pants yang kita nak clear letak harga RM25 jeeee! Skirt2 dekat orked pun seeeeemua ada less haa! Dan paling tak masuk akai hampa try tengok baju kurung clearance tu haa! Gila tak gila Ada baju sampai less RM100 dari harga asal! Tudung2 shawl bawal, bag2 & purse pun ada sale haa. Banon boleh katakan sapa takmai @lokasi.orked time sale 4 hari ni memang rugi giiiiiiila ahhh!
-
Dah la kami buat sale harga gila2! Dah tu kami nak bagi lagi voucher RM61 freeee ja kat 3 orang yang bertuah! Cemana nak jadi orang bertuah tu? Mudah jaa T&C dia. Uols just mention kawan2 uolss kat post ni. Dan hajak depa mai shoping #ORKEDMERDEKA61SALE , nak mention kekawan uols berapa orang pun tak kisah! Dan kalau kawan hampa tak boleh mai pun takpa! Janji hampa mention ja depa kat sini hokey! Bangnon pilih 3 orang pemenang yang bertuah & gigih berusaha hahahaha.
-
Mudah Ja kann? Ruuugi hampa tak join! Dah alang2 nak mai orked shoping2 tuu. Mention ja kawan2 hampa sekali kat komen! Mana tau kalini luck uols yang menang dapat voucher RM61 dari orked! Boleh pakai time shoping2 dekat @lokasi.orked @lokasi.orked . Awesome khennn?
-
Ok lah. Jemput baca list sale sampai juling & jemput join mention kekawan hampa ramai2 naa. Dan paling penting! Jemput mai shoping2 @lokasi.orked esok! Kita bukak macam biasa 11pg sampai laaa 10mlm! Mai ramai2 tau tau tau!
Read more
• Jarang...jarang rasa sedih bila edit video. but this time i tell you.....hmm... Walaupun hati i tak selembut tisu tapi entah kenapa rasa macam nak rebah badan. Jantung degup laju ya amat, Dada rasa nak pecah menahan sebak, Takungan airmata mungkin akan melimpah banjir kalau tengok ...
Jarang...jarang rasa sedih bila edit video.
but this time i tell you.....hmm...
Walaupun hati i tak selembut tisu tapi entah kenapa rasa macam nak rebah badan.
Jantung degup laju ya amat,
Dada rasa nak pecah menahan sebak,
Takungan airmata mungkin akan melimpah banjir kalau tengok lagi video ni.
enough!!!
.
.
Cuma nak share satu perkara untuk diri sendiri jugak untuk korang.
.
Ayah,Abah,Daddy,Baba,dan apa pun panggilan,
Korang,
Baik buruk seorang ayah sepanjang hidup kita,
jangan menghukum.
redha,
respect,
Masa terlalu pantas untuk kita jesal dengan setiap perkara buruk dalam hidup kita.
.
Baik atau buruk,
setiap orang nasib tak sama,
Walau sebaik mana seorang ayah pasti ada kurangnya,
Walau sejahat mana pun dia pasti ada kebaikan.
.
At the end of the day kita SEMUA akan hilang dia dan akan rindu dia.
Trust me. 😢
:
.
29 tahun i kenal lelaki ni,
Dari kata nama dia Azman,
(sebab dia kata nama khoriri tak best 🤫😏😬)
Sampai lah hari ni orang ingat nama KHORIRI tu sebab i bangga dengan nama dan tuan badan yang buat i jadi Perempuan pengkid yang kuat dan jadi fighter sampai hari ni.
Jatuh bangun,
susah, susah, susah, senang,
I tetap bangkit sebab semangat Khoriri tu ada pada i,
Dia bukan abah yang baik, tapi dia lelaki sempurna yang wujud dalam hidup i sepanjang i hidup dan sampai akhir nafas i.
.
Panjang kisahnya kalau nak share kan pengalaman hidup,
tapi cukup lah kalau hari ni kita pergi jumpa Ayah kita dan salam, cium, peluk dan ucap terima kasih kerana DIA kita jadi manusia kuat sampai hari ni.
.
.
Esok lusa belum pasti ada kesempatan untuk kita,
Masa tak kan ikut kita walaupun kita manusia paling kaya dalam dunia.
Remember.
Oh macam panjang lagi nak share tapi cukup lah.
.
Hujan rintik2,
airmata bergelora.
.
.
HAPPY BIRTHDAY ABAH.
Walaupun abah takde instagram tapi i just nak semua tahu yang i bangga dan tersangat bangga dilahirkan jadi anak abah.
Sayang abah dunia akhirat.
.
.
#26082018 #Khoriribirthday
Read more
Hi everyone. Been receiving lots of DM on how Nora dapat maid and okay ke tak maid semua so Nora share ...
Media Removed
Hi everyone. Been receiving lots of DM on how Nora dapat maid and okay ke tak maid semua so Nora share sikit lah pengalaman so far nak masuk 3 bulan ni. . . Actually at the first place Nora taknak amek maid just nak amek helper yang balik hari tapi bila kira cost semua sama je dengan amek maid yang ... Hi everyone. Been receiving lots of DM on how Nora dapat maid and okay ke tak maid semua so Nora share sikit lah pengalaman so far nak masuk 3 bulan ni. .
.
Actually at the first place Nora taknak amek maid just nak amek helper yang balik hari tapi bila kira cost semua sama je dengan amek maid yang stay in so Nora & Arin decide untuk amek stay in maid. And masa nak amek maid tu kebetulan sangat I met with a friend yang dia mmng bwk masuk maid so I get the chance to interview the maid before hiring. Sebelum tu kiteorang ada interview few maid jugak dengan different agents tapi semua tak kena and chemistry takde. Ada yang bila interview, memula cakap boleh jaga budak tapi bila tanya balik pikir2 lambat jawab so no cancel kat situ. Ada yang direct cakap takleh jaga budak sebab nanti ingat cucu. Mcm2 😂 Tapi at every interview soalan pertama yang kiteorang tanya is "Boleh jaga baby/kids ke tak?" Kalau reply lambat2 teragak2 tu okay thank you, next 😂
.
Alhamdulillah dengan our current bibik ni bibik ke-5 yang kiteorang interview and Alhamdulillah bila interview, chemistry bila bercakap semua and first impression pun okay. So after interview terus bibik stay kat rumah 😌
.
Sejujurnya masa awal2 tu memang rasa kekok sikit sebab kiteorang first time ada maid tapi Alhamdulillah bibik kiteorang ni tayah suruh dia nak buat ape sebab dah tau ape kena buat. One of the advantage is bibik ada 3 years experience in Bali with Australian family so masa kiteorang dengar dia ckp english sikit2 ngan Oya terkejut gak 😂 .
.
Basically daily routine, bibik bgn around 530 dia kemas/vacuum/mop rumah and dia akan siapkan bubur Odi. Itu je yang Nora suruh dia masak sebab dah bg dia menu Odi untuk seminggu tu and dia follow je. Odi bangun 7AM cmtu Nora pass Odi dekat bibik. Dia settlekan mandi semua. Mostly bibik handle Odi. Oya Nora & Arin mandikan and siapkan pg school. After dah settle semua, bibik ikut Nora pg cafe/butik/office/meetings and jaga Odi. Bagi Odi makan, tidur etc. Then settle kerja balik rumah, kiteorang spend time with the kids and we let bibik do what she wants. (Sambung comment)
Read more
Kalau kalian suka Camping / Glamping dengan suasana outdoor dan mempunyai fasilitas yg cukup lengkap ...
Media Removed
Kalau kalian suka Camping / Glamping dengan suasana outdoor dan mempunyai fasilitas yg cukup lengkap untuk keluarga atau kantor atau sahabat2 terdekat untuk quality time. Maka kalian harus nyobain @theforestcisarua . • Dengan suasana yg tenang disertai udara yg sejuk akan membuat ... Kalau kalian suka Camping / Glamping dengan suasana outdoor dan mempunyai fasilitas yg cukup lengkap untuk keluarga atau kantor atau sahabat2 terdekat untuk quality time. Maka kalian harus nyobain @theforestcisarua .

Dengan suasana yg tenang disertai udara yg sejuk akan membuat syahdu acara yg dibuat. Udah gitu ukuran2 tendanya pun bermacam2 dari yg untuk 2 orang sampai untuk 8-10 orang ada. Swimming pool nya pun bisa dipakai untuk yg menginap disini baik itu yg camping / glamping atau type cabin.

Slide for more photos.

#tripmalvinoinne #cisarua #puncak
Read more
First time mommy beli @tmilkstory masa pergi beli barang aisy dekat @marissa_shoppe . Masatu mommy ...
Media Removed
First time mommy beli @tmilkstory masa pergi beli barang aisy dekat @marissa_shoppe . Masatu mommy beli yang trial pack je. Dalam 2 3 sachet tak silap. Balik rumah malam tu excited gila nak try . So mommy pun bancuh la satu sachet. Rasa dia ya allah sedapnyaaa. Memang betul betul rasa chocolate ... First time mommy beli @tmilkstory masa pergi beli barang aisy dekat @marissa_shoppe . Masatu mommy beli yang trial pack je. Dalam 2 3 sachet tak silap. Balik rumah malam tu excited gila nak try . So mommy pun bancuh la satu sachet. Rasa dia ya allah sedapnyaaa. Memang betul betul rasa chocolate yang pekat. Ada pulak fenugreek lagi lah rasa dia bertambah sedap.
Besok harinya mommy ada class , so bila sampai waktu untuk pump susu. Mommy pun pergi lah pump macam biasa. Rasa macam tak percaya je bila pump hasil tu tak sama macam selalu. Selalu kalau pump pun paling banyak dapat la 2 3 oz. Lepas minum @tmilkstory mommy dapat 5oz untuk sekali pump. Memang hati berbunga bunga waktu tu.

Lepas habis semua sachet tu memang mommy nak beli lagi. Dah siap bodek daddy nak beli. Daddy pun kata okay. Tapi tak terbeli sampai sekarang sebab tak ada rezeki lagi.Banyak benda lain yang lagi penting untuk mommy selesaikan. #themilkstory
Read more
SKINCARE SAHAJA TAK CUKUP. Akak tak kata skincare yang awak pakai tak bagus. Tak, bukan tu maksud ...
Media Removed
SKINCARE SAHAJA TAK CUKUP. Akak tak kata skincare yang awak pakai tak bagus. Tak, bukan tu maksud akak. As long as skincare awak tak ada bahan kimia yang bahaya. Oklah tu. Kalau dah natural tapi tak sesuai dengan kulit awak, anggap tu bukan jodoh awak. Akak bukan nak suruh awak cuba #SuriaSoap ... SKINCARE SAHAJA TAK CUKUP.

Akak tak kata skincare yang awak pakai tak bagus. Tak, bukan tu maksud akak. As long as skincare awak tak ada bahan kimia yang bahaya. Oklah tu.

Kalau dah natural tapi tak sesuai dengan kulit awak, anggap tu bukan jodoh awak.

Akak bukan nak suruh awak cuba #SuriaSoap ni. Akak tak kata pun awak wajib try. Maklumlah sometimes beli cleanser nahal mahal dekat drug store pun tak ada effect kan? Huhu. Mungkin tak sesuai dengan kulit kita.

Kut kut lah awak nak cuba Suria soap ni. Lulus kkm. Bahan pun hebat hebat. Kalau sesuai dan berkesan dengan awak, memang alhamdulillah lah.

Tapi bukan ni yang akak nak cakap sebenarnya.

HAKIKATNYA. pemakaian skincare tak cukup untuk penjagaan rutin kecantikan. Tubuh badan kita ni rumit dan complicated. Awak ingat kalau pakai skincare bagus bagus tu muka dah macam kena efek beauty filter?. Awak ni ada super power ke sampai boleh maintain cantik forever and ever?
.
Nak kulit cantik ni, awak kena jaga pemakanan. Rajinkan diri makan buah and supplemen contohnya #TWC. Twc ni bukan untuk pemutihan semata mata, tapi mencukupkan zat dan vitamin yang diperlukan dalam badan awak.
.
TWC ni khas untuk penjagaan kulit, dan dalaman badan supaya kekal segar dan kuat. Memberi tenaga dalaman. Sebab nak harap jaga rutin makan ikut time semua, makan sayur setiap hari, memang taklah.😌.
.

Lepas ni tak payah nak stress. Sikit-sikit nak jeles tengok kulit orang lain lagi merelip. Malas nak cakaplah. Fikirlah sendiri. Kalau nak cuba dua serbuk magik #TWC & #SuriaSoap boleh roger akak

#putih #produkkecantikan #produkpemutih #whiteningcollagen #putihsatubadan #ufora #bellezacollagen
.

DILARANG COPY PASTE AYAT NI.
especially HQ crystal white yang memang suka mencuri ayat orang lain😊

#thesuriaroses #love #pretty #beautiful #happy #instagood #putihgebu #twcputihdalammasa48jam #cerahkankulit #nshaazboosterwhitening #glutacaps #cerahseluruhtubuh
Read more
Siapa yang plan nak pi jejalan kat @thetoppenang time cuti panjang weekend ni, kau boleh singgah ...
Media Removed
Siapa yang plan nak pi jejalan kat @thetoppenang time cuti panjang weekend ni, kau boleh singgah makan kat Restoran UMI yang terletak kat level 5 The Top. Abang dah pi makan sana 2 kali so meh abang share sikit experience: 1. Honestly kat dalam The Top ni tak banyak sangat restoran especially ... Siapa yang plan nak pi jejalan kat @thetoppenang time cuti panjang weekend ni, kau boleh singgah makan kat Restoran UMI yang terletak kat level 5 The Top. Abang dah pi makan sana 2 kali so meh abang share sikit experience:

1. Honestly kat dalam The Top ni tak banyak sangat restoran especially those yang bertekak desa nak makan nasi so dengan adanya UMI Restoran ni, abang cam thankkk goddd nak nasikk! Haha

2. Menu kat restoran ni adalah menu masakan kampung/melayu so kau jangan risau, takdelah nasi kandaq/kari sepanjang masa. In fact kat sini ada asam pedas, sambal udang, rendang ayam etc. So sesuai untuk those yang bawak family.

3. Antara menu yang abang rasa sedap adalah asam pedas pari, gulai ikan petai ngan rendang ayam dia. Sotong goreng tepung pun sedappp! Haha

4. First time pi sana abang minum air epal kedondong but baru-baru ni try la coconut coffee dia, perghh sedap gila! Dua kali order kot! Kopi pekat and rasa tengik-tengik kelapa. Macam rasa coconut coffee kat Vietnam. Heaa

5. Kalau kau datang time lunch hour, ada disediakan lauk nasi campur. This one harga murah sikit lah. Hehe

6. Speaking of harga, tak deny yang harga dia sedikit mahal from gerai makan biasa but standardlah, ni restoran. Selain dari selesa, it’s located betul-betul dalam The Top so kau tak payah nak keluar dari Komtar untuk makan. Yih

7. Still, nak kata mahal nak mampus tu tak lah. It’s still affordable. Set meal dalam RM19-RM25 and ala carte from RM10 up to RM100++ (udang bakar etc). Tapi average harga lauk dalam RM20++ camtu. Heaa

8. Overall: Would I come again? Yes. Especially bila datang ngan family sebab makan sedap, location cun and owner dia Kak Ayu pun very friendly and accomodating. Plus, abang dengar food court kat level 3 tu dah convert jadi Non-Halal (staff yang cakap) so, might as well kat makan kat Restoran UMI kat @thetoppenang ni sajorkk.
Read more
. . . Sharing sedikit tentang acara tadi siang bersama Presiden Direktur Sun Life Financial Indonesia, ...
Media Removed
. . . Sharing sedikit tentang acara tadi siang bersama Presiden Direktur Sun Life Financial Indonesia, Ibu Elin Waty . Chief Marketing Officer Sun Life Financial Indonesia, Shierly Ge @sunlife_id , MC @tommyprabowo dan teman-teman media . Kita membahas tentang pentingnya "Quality ... . . .
Sharing sedikit tentang acara tadi siang bersama Presiden Direktur Sun Life Financial Indonesia, Ibu Elin Waty . Chief Marketing Officer Sun Life Financial Indonesia, Shierly Ge @sunlife_id , MC @tommyprabowo dan teman-teman media
.
Kita membahas tentang pentingnya "Quality Time" dengan keluarga untuk mencapai kebahagiaan , bukan hanya untuk kebahagiaan keluarga tapi juga untuk kebahagiaan diri sendiri
.
Banyak cara bisa di lakukan untuk menciptakan Quality Time bersama keluarga atau orang-orang yang kita cintai dan selalu mensupport kita , bisa dengan cara melakukan aktivitas bersama-sama di dalam rumah mau pun di luar rumah
.
Apapun kegiatannya yang terpenting dilakukan bersama-sama di waktu bersamaan , sambil saling bercerita satu dengan yang lain
.
Kegiatan sundate dari sunlife bisa menjadi salah satu fasilitas bagi keluarga untuk mendapatkan waktu yang berkualitas , dengan cara melakukan kegiatan yang fun dan bisa dinikmati dengan seluruh anggota keluarga 😊
.
Menjadi awal kebiasaan yang positif dgn mengikuti sundate di kota kalian (Jakarta , Surabaya , Yogya , Bali dan Medan) , dengan harapan bisa menjadi satu kebiasaan baru untuk melakuan "Quality Time" bersama keluarga minimal seminggu sekali di akhir pekan 💖
.
Sundate , let's have fun together
.
#sunlifefinancial #sundate #psychology
Read more
JEMPUTLAH CUCI MATA HARGA PROMOSI KAIN VIRAL RM 8.50/MTR KINI KEMBALI RAYA PUN NAK DEKAT DAH ...
Media Removed
JEMPUTLAH CUCI MATA HARGA PROMOSI KAIN VIRAL RM 8.50/MTR KINI KEMBALI RAYA PUN NAK DEKAT DAH NI DEK NON! Dah elok sangat lah tu kalau nak shopping kekains cantiks untuk baju raya nanti.. ni haaa akak nak bagi harga promosi kebabommm VALENTINO SOLUNA SILK JAPAN (dull satin) bidang ... JEMPUTLAH CUCI MATA
HARGA PROMOSI KAIN VIRAL RM 8.50/MTR KINI KEMBALI

RAYA PUN NAK DEKAT DAH NI DEK NON!
Dah elok sangat lah tu kalau nak shopping kekains cantiks untuk baju raya nanti.. ni haaa akak nak bagi harga promosi kebabommm

VALENTINO SOLUNA SILK JAPAN (dull satin)
bidang 45" ‼️ hanya RM 8.50 semeter ‼️ hanya RM 8.50 semeter ‼️ hanya RM 8.50 semeter
BELI MIN. 2m PUN DAH LAYAK DAPAT HARGA PROMOSI DIATAS 👆🏼TAU! *harga tidak termasuk kos penghantaran

serius ni dek non!
harga asal RM10 semeter
jimat berganda-ganda
kualiti tak payah pertikai la..
ALL-TIME-BEST-SELLER gittew! ================================ klik link untuk lebih pilihan warna :- https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=715657845312138&id=705571476320775

ada 77 color kesemuanya!
rambang mata nak memilih tau.. sangat sesuai untuk pelbagai jenis pakaian seperti jubah, blouse, baju kurung, baju melayu, dress dan lain-lain lagi. Nak buat tudung pun bolehhhh~
Read more
Alhamdulillah, Tahniah semua! Our last event for this year and this semester. Next year kita jumpa ...
Media Removed
Alhamdulillah, Tahniah semua! Our last event for this year and this semester. Next year kita jumpa lagi. . Tahniah kepada team @upsicyclingclub dalam kejohanan Jerai International Duathlon. Terima kasih kepada upsi yang menghantar kami mewakili upsi dalam kejohanan ini. Terima ... Alhamdulillah, Tahniah semua!
Our last event for this year and this semester. Next year kita jumpa lagi.
.
Tahniah kepada team @upsicyclingclub dalam kejohanan Jerai International Duathlon. Terima kasih kepada upsi yang menghantar kami mewakili upsi dalam kejohanan ini. Terima kasih kepada manager dan coach ucc. Terima kasih kepada family, team mate dan rakan2 yang lain kerana menjadi pendorong semangat aku untuk terus maju kehadapan. Tahniah juga kepada semua peserta dalam kejohanan Jerai International Duathlon.
.
Overall kita boleh dikatakan juara keseluruhan dalam event ni. Apa2 pun all the best for next event. Every event kita buat yang terbaik. Ad rezeki naik podium, tak dapat podium kita dapat pengalaman. .
Congrats to dearself. Overall no.2 tetapi no.1 Juara Student IPT, Jerai International Duathlon, Anjuran UiTM Merbuk. For me, this event is my favourite because both sukan tu sukan yang aku minat. Lari dan kayuh. Ekceli tak target apa2 pun. Just follow my momentum my energy asalkan tak bocor n tak krem.
.
2km awai just maintain my speed which is pace 4:30. Continue to 35km cycling, ad la dalam beberapa km no plate aku tertanggal 😂 so aku pusing balik benti n amek cepat2 masuk kocek then sambung kayuh. Tak lama lepas tu group chaser sampai. A little bit tired ekceli time kayuh sebab jalan raya berbukit bukau. Tapi maintain je sampai akhir kayuhan. Masuk je kaki gunung jerai im start running back and maintain my pace 6. First event kan, kita tak tau cemana rentak dia. Daripada aku penat, baik aku maintain je. Haha pusing punya pusing lastly sampai jugak kat kawasan rehat sebelum sampai puncak gunung jerai tu. Mencanak dia takyah cita la, memang mencanak. Haha dengan lari sorang2 nya. Kanan kiri monyet. Nasib baik cuaca sejuk. So dalam 8km menaik tu memang takde nak jalan, kene lari je kalau tidak orang lain potong. 😂 Pusing terakhir tu terus nampak finishing line terus semangat aku nak lari lelaju.hahaha overall aku puas hati dengan penutup event untuk tahun ni. Bak kata team mates aku, rezeki tak salah alamat.
.
Akan datang kita jumpa lagi.
.
#upsicyclingteam #upsicyclingclub #upsihebat #upsicemerlangbersama #uitmdihatiku #jeraiinternationalduathlon
Read more
It’s very hard for me to write this because abang tau, ramai jua yang look up to me once abang decided ...
Media Removed
It’s very hard for me to write this because abang tau, ramai jua yang look up to me once abang decided untuk jadi lecturer kat @segiedu, tapi bak kata orang, all good things must come to an end, so today secara rasminya abang dah meletakkan jawatan dan ini bermaksud, no more Sir Paihdiki! Huwaaa Mesti ... It’s very hard for me to write this because abang tau, ramai jua yang look up to me once abang decided untuk jadi lecturer kat @segiedu, tapi bak kata orang, all good things must come to an end, so today secara rasminya abang dah meletakkan jawatan dan ini bermaksud, no more Sir Paihdiki! Huwaaa

Mesti ramai nak tau kenapa abang resign. Adakah sebab Kak Leha ditangkap berscandal dengan pak guard SEGi? Haha takdelah, the reason simple je sebenarnya, clash of commitment & not the right time. Being a lecturer, social media influencer and a businessman at the same time adalah terlalu berat untuk abang sampaikan pening kepala nak handle/prioritize yang mana satu. In the end, abang terpaksa sacrifice kerja sebagai lecturer sebab although i believe IT IS for me, but it is NOT the right time. Heaa

Alaahhh tahan lah sikit. Dah nama pun kerja - some might say. Betul. Abang setuju yang jadi quiter tu tak bagus but for me, this is my life and bila kau dah 30 tahun, kau kene berani untuk cakap ‘look I need to do what’s best for me’ dan who knows, mungkin lepas ni something better tersedia untuk abang kan? Plus, it’s not like I did not try, I tried my best but it didn’t work out THIS TIME.

Nampak tak abang stress-kan part This Time banyak kali? Sebabnya, I love teaching, sharing experience/knowledge etc so, maybe NEXT TIME in the future, i will give lecturing another go insyaallah! Hehe

Thank you so much to all warga @segiedu especially geng-geng FOCCD sebab beri peluang untuk abang try mengajar! Mohon maaf kalau ada yang terkurang and Insyaallah ada rezeki jumpa lagi! Heaa

And to all my students, thanks and sorry for everything and all the best lepas ni! Kick some ass! Haha
Read more
Dari 22 nomor yang ada dalam album colab Madlib dan MF DOOM, Accordion adalah track favorit saya ...
Media Removed
Dari 22 nomor yang ada dalam album colab Madlib dan MF DOOM, Accordion adalah track favorit saya karena terasa ada pesan yang kuat walaupun DOOM (ALL CAPS!) dalam majalah XXL berkomentar demikian: “That was one of the first beats I heard [from Madvillainy]. It just happened to be a catchy ... Dari 22 nomor yang ada dalam album colab Madlib dan MF DOOM, Accordion adalah track favorit saya karena terasa ada pesan yang kuat walaupun DOOM (ALL CAPS!) dalam majalah XXL berkomentar demikian: “That was one of the first beats I heard [from Madvillainy]. It just happened to be a catchy beat. I was just writing down my first thoughts for all my rhymes right there. There’s not a big concept behind it, it’s like a freestyle verse. It depends on the project. It depends on how much time I have to do it, how much information I have available. A certain amount of time has to pass to add texture to it. That one just happened to be at a time when everything was coming to a culmination of information. It was simple and easy to do. Wasn’t hard.”
.
I was like damn, verse yang tersaji dalam lagu tersebut seperti puluhan referensi, braggadocio dan roast yang dirangkum dalam rima yang kompleks. Lirik “Living off borrowed time, the clock tick faster” mengawali verse serasa akan dilanjutkan lirik Pink Floyd “And then one day you find ten years have got behind you. No one told you when to run, you missed the starting gun”. Berngiang abadi dalam diriku yang koyak.

Pun Madlib pada beat yang sudah melakukan sampling pada lebih dari 1000 lagu ini sepertinya memutuskan untuk melakukan drum live, lihat anggukan pada gambar yang disingkronkan dengan kick drum. Dengan durasi 1:58 detik, sepertinya ia memutuskan untuk bereksperimen pada drum ketimbang cuts yang rumit.
With love and respect.

#illustration #madvillain #MFDOOM #madlib #hiphop #photoshop #stippling #dailygraphic #experiment #GOAT
Read more
Siapa tengak down sekarang...sedih gelisah ..rasa macam x berguna je..cuba baca kisah inspirasi ...
Media Removed
Siapa tengak down sekarang...sedih gelisah ..rasa macam x berguna je..cuba baca kisah inspirasi saya nie... Cerita inspirasi untuk semua yang nak berjaya walau x punya modal yang besar pun xpe..jom baca kisah saya.. . Tahun 2008 masa tu tengah praktikal dekat MPOB maklum la pelajar ... Siapa tengak down sekarang...sedih gelisah ..rasa macam x berguna je..cuba baca kisah inspirasi saya nie... Cerita inspirasi untuk semua yang nak berjaya walau x punya modal yang besar pun xpe..jom baca kisah saya..
.
Tahun 2008 masa tu tengah praktikal dekat MPOB maklum la pelajar diploma chemical industri duduk dlm lab jela main bahan chemical.. Setiap hari masa praktikal saya sentiasa berfikir yang saya tidak bole jadikan apa yang saya belajar nie sebagai kerjaya..saya ni sukakan kebebasan dan x minat buat satu kerja je dlm 1 masa.. 24 jam berfikir apa yang saya patut lakukan untuk keluar dari dunia kerja 8pagi habis 5petang nie ..rasa terkongkong ..masa tu abang saya dh start bisnes uptown shah alam.. Time free dpt la jugak saya tolong die niaga.. Best jgk..x stress..
.
Mula la hati nie berfikir.. Kalo jual brg pun ok jgk.. Fikir punya fikir saya pun terus mengutarakan idea dkt family...haha..ape lg... Dushhh.... KECAMAN DAN PENOLAKKAN BERLAKU... Maklumla sebelum nie family kami semua kerja swasta atau kerajaan..tiba tiba anak die nak niaga...susah untuk mendapatkan kepercayaan mak abah.. Tp saya usahakan jgk ..bukan salah mereka x terima idea saya..semua ibu bapa nak anak die berjayakan... so bermula la kisah perniagaan saya.. First cari tapak niaga dan fikir nak niaga apa.. Masuk pasar malam la idea paling mudah dan murah ..masa tu online blum ade lagi.. So decide niaga selipar ..first pasar yang saya masuk dkt taman jenaris kajang.. Perasaan takut malu semua ade.. Niaga pakai canvas je lapik untuk selipar ..khemah lampu semua xde ..modal masa tu rm400 je.. Solat tepi kereta kancil yang comel tu.. Tengelam timbul je customer nampak saya solat....siapa nak saya sambung..
Read more
Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. ...
Media Removed
Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. Woop woop! Thank you @kamarularief sebab tolong today! Haha Those yang taktau apa menda alah ni, boleh usha IGstory abang, and those yang DM bertanya, these are my reasons and answers: 1. ... Yeay! Settle sudah #VPshareshare pagi ni. Total semua 35 set burger McD and air berjaya diagih-agihkan. Woop woop! Thank you @kamarularief sebab tolong today! Haha

Those yang taktau apa menda alah ni, boleh usha IGstory abang, and those yang DM bertanya, these are my reasons and answers:

1. Kenapa bagi kat pekerja-pekerja rencam and tak bagi kat anak yatim, warga tua or gelandangan? Hea

Jawapan: These pekerja cam tukang sapu sampah, tukang potong rumput, construction workers are often overlooked. Most of the time kita tak perasan pun kewujudan dorang. So tak salah kot kita tunjuk appreciation kat dorang sikit. Hehe

2. Kenapa bagi McD and tak bagi nasik?

Jawapan: Sebab to most of us, fastfood cam McD & KFC tu macam nothing and dah biasa sangat makan. But i believe, to these people, if dorang ada duit, better dorang beli nasi kan? Kiranya macam fastfood tu MAYBE sejenis luxury bagi dorang. So why not once in a while, kita kasi dorang rasa sikit something ‘luxury’? Hehe

3. Kenapa just 35 bungkus?

Jawapan: Sebab logistik dan sebab duit. If banyak sangat, susah kitorg berdua nak gi agih-agihkan. Secondly, mana mampu abang nak sumbang 35,000 bungkus oi! Bankrupt abang! Haha

Last and most importantly, tak salah pun kita buat something nice untuk orang lain regardless dia sapa. Nak-nak pulak time tengah-tengah panas buta ni, if tetiba ada orang belanja kau iced coke and burger seketul, kan ke best tu! Haha

P/S: Next time kalau #Villagepeople nak join or ada idea nak buat #VPshareshare sama-sama, let me know! Sebelum-sebelum ni abang buat sorang, so penat gilaaa! Would be nice if ada orang yang tolong! Haha
Read more
Teringat dua tahun lepas. Time buat maulud. Saya keluar sekejap untuk bukak lampu dekat kawasan lelaki sebab nampak gelap sangat. Lepas tu terus masuk bahagian perempuan Tiba tiba adik lelaki mai tegur saya.. "kchik.. bila kita buat maulud, kita selawat pada Rasulullah. Roh Rasulullah ... Teringat dua tahun lepas. Time buat maulud. Saya keluar sekejap untuk bukak lampu dekat kawasan lelaki sebab nampak gelap sangat. Lepas tu terus masuk bahagian perempuan

Tiba tiba adik lelaki mai tegur saya.. "kchik.. bila kita buat maulud, kita selawat pada Rasulullah. Roh Rasulullah mai. Tapi macam mana Roh Rasulullah nak mai kalau ada maksiat? . (Maksud maksiat- ada perempuan time tu- saya la yang keluar sat untuk bukak lampu) .

Time tu saya terkejut! Allahu.. jahilnya aku. Tak tau pun bab ni. Rasa masa tu sedih sangat sebab dah "kotorkan" majlis mulia Rasulullah. .

Jadi tahun ni time ayah buat maulud, saya tak keluar dah. Dengar dari dalam rumah je. Kebetulan pulak berpantang. Hihi
.

Tapi rindu sangat nak dengar berzanji ni. Sebab setahun sekali je. Allahumma solli Alaasayyidina Muhammad. Sollu alaiyh..
Read more
CUBA BAYANGKAN . 6:00am kita bangun solat subuh, kemudian kita bersiap-siap untuk ke tempat ...
Media Removed
CUBA BAYANGKAN . 6:00am kita bangun solat subuh, kemudian kita bersiap-siap untuk ke tempat kerja, sampai ofis jam 7:00am, hari masih gelap. Maybe kita anggap hari nak hujan, so abaikan. . Masuk ofis, buat kerja apa yang patut, dan kita tgk jam 9:00am, sudah time nak pergi breakfast. ... CUBA BAYANGKAN
.
6:00am kita bangun solat subuh, kemudian kita bersiap-siap untuk ke tempat kerja, sampai ofis jam 7:00am, hari masih gelap. Maybe kita anggap hari nak hujan, so abaikan.
.
Masuk ofis, buat kerja apa yang patut, dan kita tgk jam 9:00am, sudah time nak pergi breakfast. Keluar pintu ofis, suasana masih gelap, hitam pekat macam malam. Mungkin masih boleh dianggap hari nak hujan lagi. So abaikan.
.
Tapi kalo jam 12:00pm pun hari masih gelap. Apakah petanda itu? Keesokkan pun sama, buka tv semua orang kelam kabut menceritakan bahawa dunia ini sudah tiada lagi siangnya..dan begitu juga dengan lusa..masih tiada lagi matahari..
.
Tetapi pada hari keempat kita bangun pagi, kita dapat melihat matahari, tetapi jangan terkejut kerana matahari telah terbit dari sebelah barat.. Kehebatan ahli dunia akan mengatakan itu fenomena alam, tapi sedarkah kita itulah petanda besar yang paling awal sebelum tibanya hari Kiamat!!
.
Maka telah tertutuplah pintu taubat..yang bertaubat tapi Allah masih belum terima taubatnya juga akan ditutup pintu taubat.. Saat itu, kita akan lihat satu fenomena luar biasa di mana golongan kaya akan keluarkan semua harta utk diinfakkan, golongan yang tidak pernah baca quran, 24 jam baca quran, golongan yang tak pernah solat jemaah akan berlari-lari menunaikan solat secara berjemaah.. golongan yg x mnutup aurat, segera bertudung labuh.tapi sayangnya segalanya sudah tidak berguna lagi..
.
Starts from now on.. Mulai pda hari ini kmbali la ke jalan Allah. Berdoalah agr Allah panjangkn umur kita smpai harini supaya kita smpat BERTAUBAT.
Read more
Loading...
Load More
Loading...