Vad jag behöver just

Loading...


Unique profiles
94
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Zagora, Morocco, Bråvalla festival, Mölle
Average media age
669.8 days
to ratio
19
Vad jag behöver just nu, #spiralstabilisering <span class="emoji emoji1f49a"></span> Foto: @sarah.thoren #imarunner #löpning #spiralstabilization ...
Media Removed
Vad jag behöver just nu, #spiralstabilisering Foto: @sarah.thoren #imarunner #löpning #spiralstabilization #runstrong #runhealthy #runfast Vad jag behöver just nu, #spiralstabilisering 💚
Foto: @sarah.thoren
#imarunner #löpning #spiralstabilization #runstrong #runhealthy #runfast
Loading...
Idag meddelade MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) att just nu, tre veckor före ...
Media Removed
Idag meddelade MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) att just nu, tre veckor före valet, så är risken som störst för att vi blir utsatta för krafter som vill påverka det svenska valet. . Vi behöver därför vara särskilt uppmärksamma på risken för att den information vi tar del ... Idag meddelade MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) att just nu, tre veckor före valet, så är risken som störst för att vi blir utsatta för krafter som vill påverka det svenska valet.
.
Vi behöver därför vara särskilt uppmärksamma på risken för att den information vi tar del av kan vara medveten desinformation och ryktesspridning, med syftet att väcka misstankar och så split. Läs mer om detta genom att klicka på länken i bion☝🏽.
.
Det finns tre bra frågor att ställa sig själv och till andra för att kunna härleda och sortera budskap man läser, hör eller på andra sätt nås utav. Vem? Varför? Och Vad?
Vem - står bakom information? Varför - sprids den?
Vad - är det för sorts information, fakta eller åsikter? .
.
En bra sak kan vara att tala om detta med sina nära och kära. Vi ska inte vara rädda men vi ska vara på vår vakt.
.
Med anledning av MSBs rapportering om risken för påverkansaktörer så kändes det särskilt angeläget att idag (bland mycket annat) besöka Borås Tidning och deras Beta-redaktion, som arbetar för att nå unga med lokal journalistik. Ett av flera verktyg för att stärka vår demokrati.
.
Jag kunde där berätta att på torsdag tar regeringen beslut om att kraftsamla för samhällets motståndskraft, genom en nationell satsning på källkritik. Också det en investering i vår demokrati.
.
#svpol #demokrati #boråstidning #betaborås #msb #mik .
.
syntolkning: faksimil från Borås Tidning.
Read more
Ni vet känslan av att vara totalt fri. Kunna åka varsomhelst, göra vadsomhelst och bara kunna just ...
Media Removed
Ni vet känslan av att vara totalt fri. Kunna åka varsomhelst, göra vadsomhelst och bara kunna just vara. Den känslan fick jag sköljd över mig konstant hela förra veckan under en resa till Gran Canaria. Det kan vara svårt att förstå hur mycket den känslan betyder för mig. Jag tycker ju tillochmed ... Ni vet känslan av att vara totalt fri. Kunna åka varsomhelst, göra vadsomhelst och bara kunna just vara. Den känslan fick jag sköljd över mig konstant hela förra veckan under en resa till Gran Canaria.

Det kan vara svårt att förstå hur mycket den känslan betyder för mig. Jag tycker ju tillochmed att det är svårt att uttrycka i ord. Så den bästa formuleringen jag kan komma på är ovärderlig. Känslan är helt ovärderlig.🌟 För att kunna göra större utflykter än att flytta handen mer än 2-3cm så behöver jag hjälp. Att öka de 2-3 centimetrararna av frihet till total frihet kräver hjälp. Mycket hjälp, rätt hjälp och av rätt personer.

Jag har då turen att ha världens bästa arbetsgrupp (valda familjen) runt mig. Men just denna veckan lyckades @nellielilja och @helloellinor att få mig känna total frihet. En frihet som har varit en hårsmån från att försvinna.

Vad jag vill säga med allt detta är att jag är fruktansvärt ödmjuk över er styrka. Jag kommer heller aldrig glömma hur roligt, urballat och fantastiskt vi hade det! Jag kommer alltid att respektera er fantastiskt mycket❤️
*Mental high-five 🤚*
#LSS #minjävlarättighet #räddaLSS #respekt #frihet #fantastiskt #charter #congas
Read more
Ny vlogg: från våldtäktskultur till samtyckeskultur. Länk i mina höjdpunkter. TW: Sexuella ...
Media Removed
Ny vlogg: från våldtäktskultur till samtyckeskultur. Länk i mina höjdpunkter. TW: Sexuella övergrepp. På högstadiet blev jag fasthållen av mina killkompisar medan de turades om att gräva ner händerna innanför min behå i storlek 65A. Jag har fått händer uppkörda under kjolen på klubb. ... Ny vlogg: från våldtäktskultur till samtyckeskultur. Länk i mina höjdpunkter.

TW: Sexuella övergrepp.
På högstadiet blev jag fasthållen av mina killkompisar medan de turades om att gräva ner händerna innanför min behå i storlek 65A. Jag har fått händer uppkörda under kjolen på klubb. Jag har blivit förföljd. Jag har fått frågan om jag säljer sex inte bara en, utan flera gånger. Jag har fått vidriga kommentarer (andra bilden är ett exempel, ska jag skratta eller gråta??). Män har tjatat till sig sex med mig. Män har tagit ut sin ilska på min nakna kropp.

Det är vad vi tvingas utstå. Det är vad vi alltid har tvingats utstå.

I veckans vlogg berättar @abcalexandra om när hon var med om ett övergrepp som tonåring på en strand i Turkiet, och hur hon nyligen kontaktade förövaren. För sånt krävs mod, ork, stöd och en tro på att det är värt det.
Vi bjuder in Olivia Björklund Dahlgren från organisationen @fattanu, en ideell medlemsförening mot sexuellt våld. De jobbar för att vi ska gå från en våldtäktskultur till en samtyckeskultur.

Att utgå från ett ja – inte från ett nej.

Vi frågar ut henne om den nya samtyckeslagen. Kommer lagen innebära färre våldtäkter? Och hur går vi vidare nu?
Och just det. Om du har varit med om ett övergrepp och behöver stöd – kontakta @unizonjourer.
Read more
21. Susanné Bergsten: Vad gillar du minst med ditt utseende? Min platta näsa och min oljiga T-zon. - Varför? Som ...
Media Removed
21. Susanné Bergsten: Vad gillar du minst med ditt utseende? Min platta näsa och min oljiga T-zon. - Varför? Som östasiat har jag vid många tillfällen fått höra att vi har platta ansikten och just det har satt sig i huvudet. Och min T-zon är en sån grej som jag känner syns mycket. Om jag är ... 21. Susanné Bergsten:
Vad gillar du minst med ditt utseende?
Min platta näsa och min oljiga T-zon.
-
Varför?
Som östasiat har jag vid många tillfällen fått höra att vi har platta ansikten och just det har satt sig i huvudet. Och min T-zon är en sån grej som jag känner syns mycket. Om jag är stressad så bara skiner det i pannan.
-
Varför är de så fel att ha en skinande panna?
Jag vet faktiskt inte. Jag tänker egentligen att det kanske inte är fel, men de har ju skapats så mycket smink för att dölja det och just det har väl fått mig att tro att det är fel och måste bort.
-
Vad gillar du mest med ditt utseende.
Mina ögon, kanske?
-
Varför kanske?
De är svårt att ge sig själv komplimanger men ja - jag säger nog mina ögon.
-
Varför är det så svårt att ge sig själv komplimanger?
Det handlar väl mycket om självsäkerhet och så.
Jag tror inte heller att det bör handla så mycket om att ge sig själv komplimanger, utan mer om hur vi kan skapa relationer till varandra som får oss att känna oss värdiga och älskade. Det är såklart viktigt med komplimanger både till sig själv och till andra men det är oftast inte tillräckligt. Med eller utan komplimanger så finns det så många som mår dåligt och har dålig självkänsla och självförtroende. Självklart spelar media och skönhetsindustrin en stor roll och när man inte riktigt faller inom vissa ramar eller normer av vad som är "normalt", "vackert" mm, så är det lätt att känna sig utanför och misslyckad.
Jag tror att vi behöver ge varandra komplimanger för mycket mer och inte endast bara för utseendet.
-
#enligtvem
Foto: @paul_edwardss
Read more
Efter ha lagt ut två bilder på raken som exponerade delar av min kropp som inte har exponerats på detta ...
Media Removed
Efter ha lagt ut två bilder på raken som exponerade delar av min kropp som inte har exponerats på detta instakonto förut har jag lite grejer jag vill säga. Jag tror att vi kan vara överens om att kvinnor och män gestaltas olika i modeindustrin. Kvinnor ler och ser inbjudande, män ser sammanbitna ... Efter ha lagt ut två bilder på raken som exponerade delar av min kropp som inte har exponerats på detta instakonto förut har jag lite grejer jag vill säga.
Jag tror att vi kan vara överens om att kvinnor och män gestaltas olika i modeindustrin. Kvinnor ler och ser inbjudande, män ser sammanbitna och svåra ut. Grovt beskrivet. Då skulle man ju kunna tänka sig att hantverksindustrin skulle stå över detta och fokusera på just hantverk. Inte då! Det krävs inte många minuter inne på tex Garnstudios hemsida för att inse att tjejer ler och trivs i sina stickade plagg. Män bär stickade plagg med stoiskt coolhet. Hos andra företag som säljer garn och mönster ser det ungefär likadant ut.

Jag har uppfostrat ett par pojkvänner i konsten att fota mig i saker jag sytt. Och varenda gång så blir jag tillsagd att le. Jag gillar inte att le på kort. Jag gillar att se svår och jävlig ut. Men vid varje tillfälle har jag firat av några charmiga leenden för att göra pojkvännen glad pga "du är ju så söt när du ler". Well, uppenbarligen så får inte killar höra så ofta att de är söta när de ler på kort. "Skulle du kunna se ut som att du bär all världens problem på dina axlar..Så ja. Och titta bort lite..brabra..och vad du än gör, le inte". Själv löste jag problemet genom att skaffa ett stativ och självutlösare. Har inte sett glad ut sedan dess.
Nu ler jag på bh-bilden, det är jag fullt medvetetet men det var ett aktivt val, inte något jag tyckte behöves för att sälja in något jag har sytt. Ambitionen var att visa uppriktig glädje över vad jag hade åstadkommit. Skulle jag gått mer in för att se snygg ut, som samhället har lärt mig skulle tänderna inte få så stort utrymme. Tex. Jag ville på alla sätt undvika känslan av att jag försökte se snygg ut utan min önskan och förhoppning var att ni skulle kolla på min rätt grymma bh och inte på mig.

Lyckades jag? Jag vet inte. Det överlämnar jag till er att avgöra. Men jag tänkte på det innan, det är det jag vill säga.
Read more
Loading...
Tacksamhet! I många fall så tycker jag att det är ett evigt tjat om att man ska vara så tacksam för ...
Media Removed
Tacksamhet! I många fall så tycker jag att det är ett evigt tjat om att man ska vara så tacksam för det ena med det femte. Men idag ska jag faktiskt tänka lite annorlunda, då livet oftast är fyllt med negativitet och stress över det mesta. Så idag, efter en väldigt tuff vecka på jobbet, en förkylning ... Tacksamhet!

I många fall så tycker jag att det är ett evigt tjat om att man ska vara så tacksam för det ena med det femte. Men idag ska jag faktiskt tänka lite annorlunda, då livet oftast är fyllt med negativitet och stress över det mesta.
Så idag, efter en väldigt tuff vecka på jobbet, en förkylning som kom som en käftsmäll igårkväll och påtaglig trötthet, ska jag hitta lite positiva delar.
Inte i det stora hela utan skala ner det till det lilla, för det är oftast det lilla som gör väldigt mycket.

Jag är tacksam för:
🌸att bli väckt tidigt på morgonen, det betyder att jag har barn att älska
🌸att städa huset, då har jag ett hus att bo i
🌸att tvätta några maskiner, då har jag kläder att ha på mig
🌸att köra igång diskmaskinen, då har jag mat att äta
🌸att det ligger smulor under bordet, måltider med familjen
🌸att kunna veckohandla, då har jag pengar att handla för
🌸allt oväsen i huset, då finns det människor i mitt liv
🌸alla barnens frågor, det är då de utvecklas
🌸när barnen inte vill somna, då får jag mer tid med dem

Man behöver inte alltid dra så stora växlar med just tacksamhet, det går lika bra med att känna sig tacksam över sin vardag och vad de olika återkommande momenten egentligen betyder.
Vad är ni tacksamma för i er vardag?

Trevlig helg alla, skratta mycket och krama om varandra ❤️
Read more
jag har alltid varit en tänkare. en som reflekterar över allt & inget & det mesta.. & det på gott & ont. ...
Media Removed
jag har alltid varit en tänkare. en som reflekterar över allt & inget & det mesta.. & det på gott & ont. någon mer som läst/lyssnat på omgiven av idioter? vad tycker & tänker ni kring de olika personligheter som presenteras i boken? jag har så himla svårt att få in mig själv i någon färg.. men lyckas ... jag har alltid varit en tänkare. en som reflekterar över allt & inget & det mesta.. & det på gott & ont. någon mer som läst/lyssnat på omgiven av idioter? vad tycker & tänker ni kring de olika personligheter som presenteras i boken? jag har så himla svårt att få in mig själv i någon färg.. men lyckas enkelt placera in flera i min bekantskapskrets. antagligen eftersom jag ser dem i ett större perspektiv. men vet ni vad jag lärt mig om mig själv, utifrån bokens teorier? att jag aldrig lyckats hitta en kategori där jag känner mig helt hemma. nånsin. jag är en sån där person som pendlar från fack till fack & aldrig hittar rätt.. vem är jag? vad vill jag? hur ska jag klä mig? hur ska jag vara? någon mer som känner igen sig? på sätt & vis vill jag heller inte kategorisera mig.. jag vill liksom kunna ha en fot lite överallt & tycker det är synd att man ska behöva se ut/vara på ett visst sätt för att göra si eller så.. förstår ni hur jag menar? vårt samhälle är uppbyggt på diverse kategorier & kan man inte placera in folk i dem blir det ofta förvirrat. ”var hör hen hemma tro? det kunde jag aldrig tro att hen var sån!” & det känns så viktigt att prata om sånt här. för jag tror att många känner sig vilse. & många tror att de är de enda som känner så. så har det alltid varit & kanske än mer nu. när alla ”verkar” ha perfekta liv. & när alla ”verkar” veta exakt sin plats. sitt motto. sina mål med livet. men jag vet inte. trots att jag är mamma till tre, sambo, har hus & vet vad jag vill bli. jag vet fortfarande inte riktigt vem jag är eller i vilken kategori jag hör hemma. & så kanske det alltid kommer vara.. det kanske bara är så, att somliga aldrig finner ”sin plats”. eller så är det kanske just det jag gjort ♡
Read more
Loading...
Här kommer en till sån här bild med lite vardags-pepp till både er och mig själv. Ta gärna den här bilden ...
Media Removed
Här kommer en till sån här bild med lite vardags-pepp till både er och mig själv. Ta gärna den här bilden med en nypa salt och se det som att det är en bikini och att jag sitter i en solstol i något varmt land. Det jag ska komma fram till är att enligt BMI är jag överviktig och jag har mått dåligt varje ... Här kommer en till sån här bild med lite vardags-pepp till både er och mig själv. Ta gärna den här bilden med en nypa salt och se det som att det är en bikini och att jag sitter i en solstol i något varmt land. Det jag ska komma fram till är att enligt BMI är jag överviktig och jag har mått dåligt varje gång jag har ställt mig på vågen (även fast det händer YTTERST sällan). Men peeeeepz, jag vet ärligt inte hur jag ska kunna gå ner till den vikten som jag ska ligga i enligt BMI när jag tränar så mycket som jag gör och när handbollen ”kräver” den vikten jag ligger i (av mig) för att kunna stå emot i försvar och ta sig igenom i anfall. Så underbara vänner, fundera inte så himla mycket över erat BMI eller vad någon annan säger till er. Gå bara efter vad ni själva tycker, även fast det kan vara sjukt svårt. Jag accepterar mig själv mer och mer för varje dag som går. Det kommer gynna er så himla mycket i längden om ni också gör det. Ni kommer få mer energi i vardagen och det leder till att ni blir gladare, vilket leder till massor av bra saker. ALLA är fina just precis som de är. (ps, jag är ingen hora för att jag lägger ut nått sånt här, så ni behöver inte ens försöka). Ha en bra dag, det är ju trots allt FREDAG. Puss
Read more
DE STICKAR FÖR FLICKORS RÄTTIGHETER Det började med ett garnnystan och två stickor, men på bara ...
Media Removed
DE STICKAR FÖR FLICKORS RÄTTIGHETER Det började med ett garnnystan och två stickor, men på bara tre veckor har insamlingen #denrundafilten vuxit till en av de största på vår hemsida. Hittills har de stickande entusiasterna samlat in över 40 000 kronor till Plan Internationals arbete! ... DE STICKAR FÖR FLICKORS RÄTTIGHETER

Det började med ett garnnystan och två stickor, men på bara tre veckor har insamlingen #denrundafilten vuxit till en av de största på vår hemsida. Hittills har de stickande entusiasterna samlat in över 40 000 kronor till Plan Internationals arbete! 🙌💙 Vi ringde så klart upp initiativtagaren Lotta "@tantkofta" Blom för att ta reda på framgångsreceptet.
.
Hej Lotta! Först av allt: stort tack för ditt enormt häftiga initiativ! Hur kom du på idén?
.
Det började med att jag stickade på en rund filt under en resa i september. Sedan i oktober började jag fundera på om de som använde filtmönstret kunde skänka pengarna till något välgörande ändamål. Jag ville försöka hitta en slags anknytning till #metoo, och samla in pengar för att gynna flickor, så jag pratade lite med några vänner om vad man skulle kunna samla in till. Ett förslag var Plan International, så jag gick in och läste om vad ni gör.
Jag valde er eftersom ni inte bara försöker "hjälpa" utan mer arbetar för att man ska stötta den inre kraften hos varje individ. Det har verkligen blivit en lyckträff, det är väldigt många som tycker att det är roligt att vara med. Jag uppmanar alla som stickar filten att visa den på instagram under taggen #denrundafilten och att gå med i Facebook-gruppen #denrundafilten där vi ses för att hjälpas åt med våra filtar!
.
Varför tror du att just din insamling blivit så populär?
.
Det finns en fin gemenskap mellan oss som stickar, det bygger mycket på samarbete och det är många som tycker att det är roligt att göra saker ihop. Jag tror också att det är många som känner att det är roligt att samla in pengar när de kan knyta an till något de tycker är kul. Sen består "stickvärlden" också av väldigt vänliga och schyssta människor.
.
Alla som vill kan ju starta en insamling på vår hemsida. Har du något tips till den som är sugen?
.
Det skulle vara att man ska försöka beskriva hur man tänker kring sin insamling och försöka förmedla en positiv känsla. Jag har ju tänkt mycket på vad en filt egentligen innebär och symboliserar. Jag tycker inte att man behöver sätta något mål utan fokusera mer på att alla ska kunna vara med och känna att de bidrar.
Read more
Alla som gillar att fynda, se hit 🤗 Jag har fått möjlighet att REA ut mig själv <span class="emoji emoji1f604"></span> Just nu går jag den ...
Media Removed
Alla som gillar att fynda, se hit 🤗 Jag har fått möjlighet att REA ut mig själv Just nu går jag den sista utbildningen som Professionell Coach för att få min internationella stämpel ICF (international coach federation) För att få denna behöver jag genomföra ett visst antal coachtimmar ... Alla som gillar att fynda, se hit 🤗

Jag har fått möjlighet att REA ut mig själv 😄
Just nu går jag den sista utbildningen som Professionell Coach för att få min internationella stämpel ICF (international coach federation) För att få denna behöver jag genomföra ett visst antal coachtimmar med möjlighet att prova nya verktyg. Så just nu har jag kampanjpris på 5st coachtillfällen för 1 495kr eller byte av tjänst för ca samma värde. (Ordinarie pris är 3 995kr)

Är du intresserad eller nyfiken på vad personlig utveckling kan göra för just dig?
Jag coachar i alla ämnen- gemensam nämnare brukar vara viljan till att någon form av förändring ska ske. I exakt vad är olika. Vi tar reda på vem ditt äkta jag är, vilka värderingar som är viktiga för dig, varför du gör som du gör och vad det är som driver just dig. Och mycket mer 🌱
Jag vågar lova- att det är en fantastisk upplevelse med en massa kärlek ❤️ Ett begränsat antal platser finns för erbjudandet, först till kvarn gäller. Vi ses en första gång förutsättningslöst för att du ska få möjlighet att få svar på ev. frågor och känna efter hur det känns. OBS- jag jobbar även med företag. Så ni som känner att detta skulle vara intressant för chef/medarbetare i er organisation är också välkomna att höra av er.
Hör av er via DM eller messenger, önskar dig en fantastisk vecka ⭐️
Read more
Nu står jag här blottad för hela världen att se. Jag har aldrig känt mig så naken och utlämnad som jag ...
Media Removed
Nu står jag här blottad för hela världen att se. Jag har aldrig känt mig så naken och utlämnad som jag gör just nu. Jag klev utanför sjukhusets dörrar efter fyra intensiva behandlingar och en operation inom loppet av fyra månader. Inga fler behandlingar är inplanerade och samtidigt som jag ... Nu står jag här blottad för hela världen att se. Jag har aldrig känt mig så naken och utlämnad som jag gör just nu. Jag klev utanför sjukhusets dörrar efter fyra intensiva behandlingar och en operation inom loppet av fyra månader. Inga fler behandlingar är inplanerade och samtidigt som jag är så fruktansvärt tacksam och glad för att jag nu förhoppningsvis slipper denna skitsjukdom, så är det ändå någonting som gnager på insidan. Dagen jag sett framemot så himla länge ligger precis framför näsan på mig och ändå känner jag att jag inte riktigt kan njuta av den.
Jag vill känna mig frisk, men har börjat inse att cancerfri blir jag nog aldrig, oavsett vad framtida provsvar visar. Jag har hört och läst om Ung Cancers begrepp ”cancerbaksmällan” och helt plötsligt börjar jag sakta men säkert inse dess innebörd. Det är nu jag ska tillbaka till livet, det liv som jag haft på paus alltför länge nu. Jag är så rädd, rädd att konstant behöva leva med oron att cancern faktiskt kan komma tillbaka. Ångesten bara bubblar upp till ytan av tanken att behöva gå igenom någonting sånt här igen. Jag inser att jag har så otroligt mycket att jobba på hos mig själv, lära mig leva med det faktum att jag faktiskt är en utav de drabbade. Det är nu jag får tid över till att bearbeta och sortera vad som faktiskt hänt de senaste fyra månaderna.

Jag tänker låta mig själv sörja nu, sörja de månader jag och mina nära och kära ständigt levt under stress och ångest. Sörja för att sedan kunna njuta av det goda livet igen. Jag känner mig inte riktigt redo för livet ännu, men snart hoppas jag känna mig lite tryggare och våga satsa.
➖➖➖
Syntolkning: Bild på Sara i sjukhusspegeln, Hon gör segertecknet.
Read more
Loading...
Ibland vill livet annorlunda än vad man själv hade önskat. Sanningen är att mitt liv är skit just ...
Media Removed
Ibland vill livet annorlunda än vad man själv hade önskat. Sanningen är att mitt liv är skit just nu och jag räknar med att det kommer vara så ett tag framöver tills jag har kraft och ork att ta revansch över mitt liv igen. Inte nog med allt har jag varit tvungen att ta ett beslut om en av de allra käraste ... Ibland vill livet annorlunda än vad man själv hade önskat. Sanningen är att mitt liv är skit just nu och jag räknar med att det kommer vara så ett tag framöver tills jag har kraft och ork att ta revansch över mitt liv igen. Inte nog med allt har jag varit tvungen att ta ett beslut om en av de allra käraste jag har, nämligen min älskade Engla! Hon var en dröm som blev sann och hon blev mer än vad jag någonsin tänkt! Det gör så ont att behöva lämna denna underbara, snälla, kloka, lojala, omtänksamma, barnkära, trofasta, lugna, kärleksfulla hund!! Sådan hund, sådan matte brukar det heta och hon var verkligen en kopia av mig. Dock måste jag tänka på henne och bita i det sura äpplet och erkänna att jag kan inte ge hon hennes dröm. Det räcker inte med oändlig kärlek och skogspromenader för en jakthund. Hon hör hemma med att jaga älgarna och det kan jag tyvärr inte ge henne. Så min älskade Engla!! Vem ska nu trösta mig när jag är ledsen härefter? Tack för alla gånger du krupit upp i min famn och tröstat mig med pussar och kramar genom tuffa tider!!! Du kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!!!!! ❤️❤️❤️
Read more
Min fantastiska fru, min nyfödda dotters mamma, min livskamrat, min första & största kärlek, min ...
Media Removed
Min fantastiska fru, min nyfödda dotters mamma, min livskamrat, min första & största kärlek, min solstråle och glädjespridare i livet. Vi hade bestämt att leva resten av våra liv tillsammans, bli gamla ihop, se vår underbara dotter Isabella växa upp och dela många fler fantastiska minnen ... Min fantastiska fru, min nyfödda dotters mamma, min livskamrat, min första & största kärlek, min solstråle och glädjespridare i livet.
Vi hade bestämt att leva resten av våra liv tillsammans, bli gamla ihop, se vår underbara dotter Isabella växa upp och dela många fler fantastiska minnen tillsammans.
När jag träffade dig förändrades mitt liv, du lärde mig vad kärlek var och gjorde mig lycklig. Jag kände mig så stark och trygg med dig vid min sida.

Jag älskar dig Caroline, jag älskar dig så obeskrivligt mycket! Jag kan inte ens förstå hur ett liv ska se ut utan dig. Att jag lever vidare och din själ har lämnat denna jord. Himlen måste ha fattats en av deras vackraste och kärleksfullaste änglar som finns!
Vi fick inte det liv vi så länge drömt om, kämpat för så hårt, det liv vi förtjänade!

Men jag är så glad över att vi träffades och våra själar mötes. Våran kärlek till varandra var så otroligt stark, att vi varit tillsammans i över 9 år och delat så många fina minnen tillsammans, att vi fick våran underbara dotter Isabella som vi älskar så mycket och längtat efter i flera år, att du gjorde mig till en bättre människa och lärde mig att älska. Att du älskade just mig, älskade mig för den jag är. Kände dig trygg vid min sida och att du valde mig till din man och livskamrat.
Du har nu somnat in och behöver inte lida mer, du behöver inte kämpa mer älskling och vill att du finner lugn i din själ och så du kan vila i ro. Jag vill att du håller det du lovat mig, att vi ska få leva tillsammans i himlen, leva tillsammans i all evighet, du ska besöka mig i mina drömmar och möta mig när min själ lämnar denna jord. Döden skrämmer mig inte mer, för då vet jag att våra själar kommer mötas igen.
Jag älskar dig Caroline & kommer alltid att älska dig! Jag är för evigt din och du är för evigt min! // Din man och livskamrat @ptpeters
Read more
Sitter på vårdcentralen och väntar på provtagning. Jag har hypotyreos och behöver regelbundet ...
Media Removed
Sitter på vårdcentralen och väntar på provtagning. Jag har hypotyreos och behöver regelbundet kolla mina värden, vilket naturligtvis inte är hela världen, många är mycket sjukare än vad jag är. Men det är ett ständigt problem att ta de här proverna. Detta är mitt andra besök på vårdcentralen ... Sitter på vårdcentralen och väntar på provtagning. Jag har hypotyreos och behöver regelbundet kolla mina värden, vilket naturligtvis inte är hela världen, många är mycket sjukare än vad jag är. Men det är ett ständigt problem att ta de här proverna. Detta är mitt andra besök på vårdcentralen den här veckan. I onsdags var det en flera timmar lång kö och jag var till slut tvungen att ge upp. Därför såg jag till att vara på plats idag, kl 8.00, för att undvika samma situation, men då var sköterskan försenad och släppte inte in första patienten förrän 8.51. Detta är så frustrerande och jag känner verkligen med alla de som är ännu mer beroende av sjukvården än vad jag är. Man känner sig så maktlös när man behöver hjälp men inte får det. Självklart fungerar mycket inom sjukvården fantastiskt bra, men just den här känslan av att vi som sitter här och väntar, oroliga för att vi nu kommer för sent till jobbet, inte betyder så mycket är väldigt tråkig. #sjukvård #sjukvården #hypotyreos
Read more
Loading...
Magträning the Udd way! 😎 Magträning är något som diskuteras en hel del och och det finns många åsikter vad som är rätt. Jag tror att det säkert finns flera olika sätt att nå liknande resultat. Här har ni mitt sätt. . Vad gäller magmuskler så är det självklart en hel del genetiskt både vad ... Magträning the Udd way! 😎

Magträning är något som diskuteras en hel del och och det finns många åsikter vad som är rätt. Jag tror att det säkert finns flera olika sätt att nå liknande resultat. Här har ni mitt sätt.
.
Vad gäller magmuskler så är det självklart en hel del genetiskt både vad gäller hur magmusklerna ser ut samt hur mycket underhudsfett som lägger sig över magen.
Det pratas också alltid en hel del om att ”abs are made in the kitchen” osv och det stämmer ju till viss del för om du ska få dina magmuskler att synas så behöver du tappa fettet som täcker dom, precis som vilken muskel som helst. Det många inte tänker på dock är att precis som alla andra muskler så kan du träna dom större. Detta kommer ju innebära att musklerna kommer att synas även på en högre fettprocent.
.
Jag tänkte gå igenom steg för steg hur JAG tränar mage och hur jag tänker kring de olika övningarna. Jag har alltid följt min övriga periodisering vad gäller magträning. Jag är alltså inte den som tror på att situps med kroppsvikt eller liknande övningar kommer ge några resultat. Jag tränar magen tungt precis som resten av kroppen. Kör jag t.ex 8 repetitioner när jag tränar alla andra muskler så kör jag 8 även på mage.
Här har ni de fyra övningar jag oftast kör när jag tränar mage.

1. Crunch i rep. Muskeln i fokus här är Rectus Abdominus aka. ”Magrutorna”. Väldigt många tror att det är en muskel du kan dela upp och t.ex. träna övre eller nedre delen. Detta är en vanlig myt då ”rutorna” inte är separata muskler utan sitter ihop och jobbar endast ihop eller isär.
.

2. ”Serratus Pushups” är en övning för Serratus Abdominus aka ”fingrarna” som man kan se på en person som är ordentligt deffan och som syns på framsidan av latsen. Denna övningen är en specialare jag brukar köra för att träffa denna muskel optimalt. Tänk att ni gör en latspread samtidigt som ni pressar er upp med raka armar(se videon).
.

3. Woodchoppers i cable. En övning för obliquerna. Obliquerna är muskler som gör att vi kan rotera eller motverka rotation av vår torso. Just därför är det den rörelsen vi ska belasta.
.

4. Hängande benlyft. En övning för höftböjare, alltså INTE en övning för ”de nedre magrutorna” 🤦🏽‍♂️.
Read more
Från och med NU träder det som i folkmun kommit att kallas SAMTYCKESLAGEN i kraft. Det är historiskt. ...
Media Removed
Från och med NU träder det som i folkmun kommit att kallas SAMTYCKESLAGEN i kraft. Det är historiskt. Vi är så många som kämpat dag och natt för att den ska gå igenom. Det behövs ingen app. Det behövs inga kontrakt. Det som behövs är att vi alla kollar av så att den/de person/er vi vill ha någon ... Från och med NU träder det som i folkmun kommit att kallas SAMTYCKESLAGEN i kraft. Det är historiskt. Vi är så många som kämpat dag och natt för att den ska gå igenom.

Det behövs ingen app. Det behövs inga kontrakt. Det som behövs är att vi alla kollar av så att den/de person/er vi vill ha någon form av sexuellt umgänge med också vill - och visar eller säger det. Kolla av före med andra ord. Och är du osäker? Låt bli. Är personen väldigt berusad? Låt bli. Är personen under 15? Låt bli. Använder personen sex som självskadebeteende? Låt bli. Har du ett maktövertag? Låt bli. Och såklart: om du inte är 100% säker på att den andre vill/kan. Låt bli.
Som Madeleine Leijonhufvud sa i en intervju i SvD: ”Det är ingen stor skada skedd om det blir färre samlag, särskilt inte när det handlar om samlag med en person som inte vill.” Men vi är inte klara än såklart. För att detta ska skapa den förändring vi vill se - som ju såklart är färre våldtäkter - behöver många fler saker ske. Jag nöjer mig med att lyfta tre av dessa saker just nu:

1. Praxis, hur lagen tolkas, sätts tidigt. Därför behövs en nationell utbildning av rättsväsendet NU.
2. Vi behöver ett stort samtyckeslyft i hela samhället. Det innebär att regeringen måste avsätta miljardbelopp så att vi får en samtyckesundervisning värd sitt namn i skolan, att #metoo-uppropens krav för arbetsmarknaden m.m tas på allvar, att varenda buss stripas med information om vad samtycke är, att informationsfoldrar skickas till varje hem och informationsfilmer rullar varje fredag mellan nyheterna och ”Så ska det låta”. 3. Det innebär att vi behöver ett manligt uppvaknande. Att män bjuder in till #killmiddag (www.killmiddag.se) och pratar om #alltviintepratarom (www.alltviintepratarom.se). Det krävs en rejäl satsning på killar och män så att alla får chansen att förstå i teori och praktik vad samtycke faktiskt är. Så att ingen behöver bli en förövare. För som vi alltid har sagt: ingen föds till en förövare. Det är samhällets skeva normer som skapar grogrund för detta – och därför måste vi rätta till dessa normer. Det tar tid och det kostar pengar.
Och mycket mycket mer. Fyll gärna på listan i kommentarsfältet.

VI GJORDE DET!❤
Read more
Tagga en vän som har axelproblem! För här är en övning som har hjälpt många av mina klienter att bli starkare OCH rörligare! Shoulder dislocations är en suverän övning som stärker axelns stabiliserande muskler i lägen där många andra övningar inte kommer åt lika bra. Hanging Challenge ... Tagga en vän som har axelproblem!

För här är en övning som har hjälpt många av mina klienter att bli starkare OCH rörligare!

Shoulder dislocations är en suverän övning som stärker axelns stabiliserande muskler i lägen där många andra övningar inte kommer åt lika bra.

Hanging Challenge har gjort stor succé och många har redan halvvägs in i utmaningen fått fina resultat och friskare axlar. Men våra axlar behöver såklart mer än så. Dom mår bra av att belastas på andra sätt med och den här övningen bygger styrka på ställen du tidigare kanske inte visste att du kunde komma åt.

Varför magliggande?
Jag kör magliggandes för då belastar jag mina svagaste muskler, musklerna på baksidan som behöver bli starkare. Kör man den här ståendes så får man hjälp av gravitationen just där och det är där man behöver bygga mer styrka.

UTFÖRANDE.
Starta magliggande med bröstet platt i marken. Ben och fötter ihop. Greppa runt pinnen.
Utlåsta armbågar under hela utförandet och nästippen ska snudda vid marken.
PAUS STOPP.
Stopp 1.
Jag börjar med ett stopp precis efter att jag lyft pinnen från marken. Där strävar jag efter full elevation (att jag pressar vikten så långt bort från mig som möjligt).
Stopp 2. Andra stoppet är när pinnen pekar rakt upp. Då strävar jag efter full retraktion (skulderbladen ska nudda varandra) och pressar den så högt upp jag kan.
Stopp 3. Precis innan jag kommer ner till rumpan så tar jag och pressar vikten ner mot fötterna allt vad jag kan i en sekund innan jag touchar rumpan och vänder.
Upprepa stopp 2 och 1 på tillbakavägen.
Bröstet får inte lyfta från marken.

PROGRESSION.
VIKT.
Jag ser vissa som kör liknande övningar där dom bara använder pinnen. Mina klienter kör alltid med vikt. Även fast dom kanske bara börjar med några hundra gram. Det är för att bygga styrka i rörelsen och för att kunna bli starkare så måste man belasta. Annars står man och stampar på samma ställe. Nästa gång försöker dom ta lite mer vikt. Så tungt att man klarar av att utföra alla repsen kontrollerat.
GREPP.
Starta längst ut men ju rörligare du blir så flytta händerna närmre in mot varandra.

Har ni några frågor och funderingar?
Read more
Loading...
Fick mig en lunchtur i skogen. Inte för att prestera en bra tid, inte för att jag var särskilt sugen ...
Media Removed
Fick mig en lunchtur i skogen. Inte för att prestera en bra tid, inte för att jag var särskilt sugen alls utan för att förbereda min fina hjärna att ta emot ny information, reducera stress, skapa ett skönt tillstånd och få vara ute en stund. Mellan admin jobb och stängning @ucsp_training lufsade ... Fick mig en lunchtur i skogen.
Inte för att prestera en bra tid, inte för att jag var särskilt sugen alls utan för att förbereda min fina hjärna att ta emot ny information, reducera stress, skapa ett skönt tillstånd och få vara ute en stund. Mellan admin jobb och stängning @ucsp_training lufsade jag alltså runt i skogen🌱🌳 .
Som överläkare i psykiatri @andersehansen säger, om det hade funnits ett läkemedel med samma effekt som fysisk aktivitet hade det vara världens mest sålda produkt, inte bara bäst sålda läkemedel utan produkt.
Fysisk aktivitet som bromsar att hippocampus (som spelar stor roll för bla minne) krymper.. inte bara bromsar att området krymper utan även tom kan får det att växa, fysisk aktivitet som skapar bättre kreativitet, fokuseringsförmåga och som jämställs effektmässigt med antideppresiv medicin, fysiska aktivitet som minskar risk för demens, och ökar allmäntillstånd, tillsammans med alla andra vinster så behöver vi verkligen röra oss. .

Viktigt att ibland påminna oss om i en värld där väldigt många pressar på hårt och talar om för oss att vi ska prestera mera, inte minst vi själva till oss själva att fysisk aktivitet inte alltid (eller alls) behöver handla om att jaga prestation, i löpspåret eller i gymmet även om det självklart kan vara fantastiskt kul och sporrande. I bland kanske det är just det där ”prestera” som gör att de inte blir av alls. .
Jag lägger ju upp en hel del tränings och intervalltips, i bland med tider och där jag jobbar mot prestation med en förhoppning att inspirera. Älskar de passen själv.
Vill säga att det finns mycket annan rörelse där passen är kravlösa, prestationslösa, kan vara svårt ibland, kanske då det behövs mest, så värdefullt🌞💫. Vill vi funka så bra som möjligt i både kropp och knopp så behöver vi rörelse!! Så idag är jag nöjd att jag struntade i tid och klocka.. Pepp! 💚Helskotta vad långt det blev😉 —————————————————————————— #healthyliving #ucsp_training #personligträning #hållbar #optimera #strenght #move #hjärnstark #hjärta #life #välmående #innerflow #casall #adidas
Read more
Ett djupt andetag innan min terapi som jag hittar tid till varje dag, den är bäst! <span class="emoji emoji1f60d"></span> Ni som följt mig ...
Media Removed
Ett djupt andetag innan min terapi som jag hittar tid till varje dag, den är bäst! Ni som följt mig ett tag vet att jag lider av adhd som bidragit med en del impulsiva val i livet som inte alltid varit bra, och även ångest pga dessa val och från ptsd från en tuff uppväxt, är ett så kallat "maskrosbarn". ... Ett djupt andetag innan min terapi som jag hittar tid till varje dag, den är bäst! 😍 Ni som följt mig ett tag vet att jag lider av adhd som bidragit med en del impulsiva val i livet som inte alltid varit bra, och även ångest pga dessa val och från ptsd från en tuff uppväxt, är ett så kallat "maskrosbarn". Många som delar samma syndrom som mig behöver oftast terapi, men av egen erfarenhet och från vad jag fått höra av andra så hjälper oftast inte vanlig samtalsterapi eller KBT för den delen heller och har iaf inte haft någon effekt på mig som gått till terapi i 20 år. Efter en vardag med mycket stress, dålig självkänsla och en svår separation med mina barns pappa så har jag verkligen behövt hjälp med att lära känna mina känslor och förstå varför jag gör vissa val. Fick äran att träffa @karintyden som jobbar med en helt annan form av terapi än vad jag någonsin prövat förut. På EN session (och en personlig ljudfil jag lyssnar på) så har vi kommit till roten till varför jag tex valt att stanna i destruktiva förhållanden. Det är pga vissa händelser när jag var så liten som 3, och med hjälp av Karin har jag nu kunnat släppa det som var roten till problemet och idag känner jag inget behov överhuvudtaget att alltid försöka "rädda" trasiga själar som lett till att jag glömt mig själv totalt. Till er som känner att det inte finns hjälp som funkar för just dig, så rekommenderar jag Karin till 150%, hon har seriöst räddat mig från så många års sökande efter det som jag trodde fick mig att må bra. Nu lever jag enbart för mig och mina fina barn ❤ Detta blev en väldigt lång text och det är för jag vill att ni som tappat hoppet ska få veta att det finns hjälp att ta, som funkar på mellan 1-3 session, hon jobbar så fort att det behövs inte mer! (Obs, inget samarbete, är bara så himla tacksam för att @karintyden blev min räddare i nöden) 🌹 In och läs mer på hennes hemsida (finns i hennes bio på ig), är så himla intressant hur hon bryter från mängden och hur stor kunskap hon har om hjärnan och hur den funkar och ska funka! #swipeföratthöra @karintyden
Read more
Alltså! Fick denna bilden skickad till mig idag av min King och mitt hjärta tog två extra skutt i mitt ...
Media Removed
Alltså! Fick denna bilden skickad till mig idag av min King och mitt hjärta tog två extra skutt i mitt bröst! Detta är min pojkvän och en av mina närmsta vänner. Dom har slängt sina kläder på en strand i Thailand och flyger så fritt som dom önskar just nu. Alltså ärligt, Jag ÄLSKAR det! Jag älskar ... Alltså! Fick denna bilden skickad till mig idag av min King och mitt hjärta tog två extra skutt i mitt bröst! Detta är min pojkvän och en av mina närmsta vänner. Dom har slängt sina kläder på en strand i Thailand och flyger så fritt som dom önskar just nu. Alltså ärligt, Jag ÄLSKAR det! Jag älskar dessa två människor. Jag älskar friheten i bilden och friheten som på riktigt tagit plats i mitt liv.

Jag och Tor har haft så vackra samtal denna veckan om kärleken som finns mellan oss, och friheten som vi båda mer och mer vågar släppa in i vår relation. Vi har tittat på vad som skrämmer oss, och vi har tittat på vad vi båda längtar efter. Hur vill vi leva vårt liv, tillsammans? Alltså WOW WOW WOW!! Till alla er som är rädda för kärleken. Rädda för förhållanden och vad ni tror att det innebär. Tänk om ett förhållande inte behöver betyda begränsning? Tänk om en relation inte betyder att du måste göra avkall på dig själv? Tänk om din inre gnista får fortsätta brinna? Tänk om det bara handlar om att våga lyfta dom obekväma samtalen, vara totalt ärlig och samtidigt finnas där för varanndra oavsett hur obekvämt det kan kännas?
Detta är i alla fall min verklighet, och hur jag vill ha det under mina år här på jorden.
Jag är så tacksam över allt mörker jag fått se i mig själv, och att jag vågat gå ner i källaren och rotat bland allt gammalt skit. Bakom allt mörker och shit så fann jag mina egna vingar. Vingarna som jag en gång klippte av, skambeläggde, och kände skuld över. Jag har vågat titta på rädsla över att bli ensam om jag lever ut allt jag är.

Men ja, i alla fall! Jag är en freedom fighter och I walk my fucking talk! Jag skulle aldrig i mitt liv klippa mina älsklingars vingar och om jag skulle bli rädd och osäker så tar jag en ordentlig titt i spegeln. För det är bara i de mötet som jag kan tillåta mina egna vingar att fortsätta växa.
Read more
14 (!) och 1/2 stycken piller som på olika sätt och nivåer ska främja insomnande och själva sovandet. ...
Media Removed
14 (!) och 1/2 stycken piller som på olika sätt och nivåer ska främja insomnande och själva sovandet. De ska också ge mig lugn, vila och någorlunda fungerande dagar. Fast det har jag ännu mer medicin för som jag tar på morgonen. Och massor av behovsmedicin. Jag tar dem snällt. De här 14 och 1/2 ... 14 (!) och 1/2 stycken piller som på olika sätt och nivåer ska främja insomnande och själva sovandet. De ska också ge mig lugn, vila och någorlunda fungerande dagar. Fast det har jag ännu mer medicin för som jag tar på morgonen. Och massor av behovsmedicin. Jag tar dem snällt. De här 14 och 1/2 till natten. Var eviga kväll.

Och vad har vi då här just nu? Jo, en klarvaken och mycket orolig och rädd person. Stress på både ut- och insida, babbel i skallen och rejält sudd i kanterna. Klockan är 01.23

Jag litade på de som satte in medicinerna en gång. Vad skulle jag göra. Jag var desperat. Jag ville leva men visste inte hur jag skulle börja.

Nu vet jag att man inte ska ge t ex benzopreparat till någon med dissociativt syndrom. Är man en påläst läkare/behandlare så vet man det. Sederande medicin överlag är inte bra och kan öka dissociation, flashbacks och medföljande förvirring och andra svårigheter som följer med traumarelaterad problematik.

Min nuvarande terapeut som jag gått hos i drygt åtta år sliter sitt hår över mina mediciner och menar att vi inte kan arbeta optimalt med mig påverkad av benzo. Alldeles riktigt - jag har slutat med benzo själv många gånger och har märkt skillnad men har av olika anledningar börjat igen. Nu är benzodosen relativt låg.

Nu pågår nedtrappning och utsättning av medicin. Äntligen. Den nya läkaren som jag träffat under ett år nu är bra och förstår. Han kan, till skillnad mot de flesta en hel del om trauma och dissociation Han riktar ilska mot vissa tidigare vårdgivare, för att jag fått en massa mediciner istället för vettiga insatser och förståelse i öppenvården från början . Det känns bra. Han är arg åt mig. Det behöver jag. Jag är inte helt och hållet obotbar. Viss medicin kommer jag kanske behöva för alltid. Eller iaf längre tid. Det får jag ta. Som en krycka när livet haltar.

Jag vet att många med mig, som har liknande problematik vet hur usel vården är. Oftast vill den väl, men de har inte verktygen och kunskaper även om det faktiskt har blivit bättre.

Nä, nu ska jag räkna får. Och tänka på Dolly. Och på Bosse. Och på C ❤

#dissociation #psykiskohälsa #did #människanbakom #psynligt #trauma #benzo #nattskräck #PTSD
Read more
MOTIVATION |<span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏽 kan kännas vääääldigt avlägset ibland. Till och med för mig. Det vore helt omänskligt ...
Media Removed
MOTIVATION |🏽 kan kännas vääääldigt avlägset ibland. Till och med för mig. Det vore helt omänskligt om man som ”träningsprofil” och ”hälsoinspiratör” ALLTID skulle vara motiverad och konstant het på träningsgröten. . Personligen har jag med åren utvecklat ett beteende kring att röra ... MOTIVATION |💪🏽 kan kännas vääääldigt avlägset ibland. Till och med för mig. Det vore helt omänskligt om man som ”träningsprofil” och ”hälsoinspiratör” ALLTID skulle vara motiverad och konstant het på träningsgröten. .
Personligen har jag med åren utvecklat ett beteende kring att röra på mig. Precis som att jag borstar tänderna varje dag, ser jag till att röra mig varje dag. Det har blivit en del av mitt dagliga liv, men är jag alltid motiverad och super peppad på att gå och träna? Känns det kul att (halva året) vakna till ett kolsvart mörker och bränna av ett pass 06.00 Svar nej. Känns det skönt efteråt? Svar JA.
.
Så var inte så hård mot dig själv. Mer #selflove hörrni, det behövs 💟...Ibland kanske du behöver skippa träningen och gå på bio (göra något annat!) just för att du ska hitta tillbaka till glädjen, eller så kanske du bara accepterar att du just den dagen inte har någon motivation men ändå rör dig en kort stund, eller så ringer du din träningskompis/partner för extra pepp, eller så testar du en ny aktivitet som stand up paddle, eller mysjoggar, eller så köper du nya träningskläder, eller sticker och badar i havet, vad som du än behöver. .
Viktigaste är att du är snäll mot dig själv. Accepterande. Allt blir så mycket bättre och mer hållbart då. .
Vad är er favoritaktivitet under sommaren?💋 ————————P.S Glöm inte haffa en metro idag och läs min hälsosida!✨
.
.
.
.
.

#peppkonto #healthylifestyle #hälsoinspiratör #hälsosamlivsstil #hälsa #wellness #fitspo #träning #aimn #träningsglädje #selfcare #motiverad #yoga #träningsglädje #fitnessgirl @bubbleroom #standuppaddle #måbra #metromode @nellycom #hälsotips #tränaförlivet #stylerunner #nellycom #missbish #aimnsportswear #bbg #styrketräning #icaniwill #minresaräknas @aimnsportswear
Read more
 #lofsansjulichallenge har just nu över 200 bilder på instagram, det är flera hundra som redan kör ...
Media Removed
#lofsansjulichallenge har just nu över 200 bilder på instagram, det är flera hundra som redan kör och vi är bara 2 pass in i utmaningen, wow vad kul! Första passet gav, som ni märkte, en rejäl dos träningsvärk. Träningsvärk är varken kvitto på att passet gjort nytta eller ett tecken på om du ... #lofsansjulichallenge har just nu över 200 bilder på instagram, det är flera hundra som redan kör och vi är bara 2 pass in i utmaningen, wow vad kul!
Första passet gav, som ni märkte, en rejäl dos träningsvärk. Träningsvärk är varken kvitto på att passet gjort nytta eller ett tecken på om du gjort rätt eller inte, men håll med om att det är lite härligt (på ett nästan perverst sätt) att ha så där ont i lår och rumpa?! Pass nummer 2 var en riktig armhävningsdöd där ni som körde nivå 2 och nivå 3 gjorde 200 armhävningar, 100 stycken på nivå 1. Generellt sett är många kvinnor sämre på överkroppsövningar jämfört med övningar för underkroppen. Om du kände dig nedslagen över att armhävningarna var jordiskt jobbiga - tänk om - armhävningar är alltid jobbiga och särskilt om du inte är van! Nu behöver du inte göra en enda armhävning förrän på onsdag igen!

Imorgon är det dags för ett konditionspass, det första. Du behöver ordentliga skor och en sträcka som du kan springa eller gå minst 3 minuter i en riktning på. Nivå 1 är gång, nivå 2 är jogging, nivå 3 är löpning. Om du kör nivå 3 rekommenderar jag att du lägger in några extra minuter jogging innan du kör den första intervallen.
Pass 3 finns redan nu i programmet JULI CHALLENGE I #mizedapp och sent ikväll lägger jag upp passet på sociala medier.
Veckans sista pass, på lördag, är ett helkroppspass med styrka. Det är det sista 500-passet, sen blir det ny passstruktur kommande vecka!

Fortsätt tagga era bilder och pinga mig så att jag kan följa och lämna gärna kommentarer på mina inlägg så att jag inte missar!

#lofsangruppen #träningspodden500 #träningspodden
Read more
[ Easter reading in the most appropriate of settings. Under a blue sky, by the ocean. In the Swedish ...
Media Removed
[ Easter reading in the most appropriate of settings. Under a blue sky, by the ocean. In the Swedish west coast archipelago though, not in a seaside town in Delaware. #illbeyourbluesky #marisadelossantos #beatatjataläser ] Som jag älskar denna poet/författare! Har ni läst något av henne? ... [ Easter reading in the most appropriate of settings. Under a blue sky, by the ocean. In the Swedish west coast archipelago though, not in a seaside town in Delaware. #illbeyourbluesky #marisadelossantos #beatatjataläser ]
Som jag älskar denna poet/författare! Har ni läst något av henne? Vackert formulerad och insiktsfull chicklit med intelligent skärpa och härliga film- och litteraturreferenser. Just denna bok, som är alldeles nysläppt, är den tredje delen i serien om en brokig familj. De tidigare delarna Love walked in och Belong to me rekommenderas varmt också. Jag njuter så av denna läsning! Precis vad min hjärna behövde ❤️. Vad läser ni just nu? Jag har bara två böcker igång (denna och en ljudbok) och bara en på lut sen. Behöver fylla på TBR-högen hemma! Och lägga en ny beställning till biblioteket, en av mina favoritsysselsättningar... _________________________________
#bookstagrammer #bookstagram #instabooks #dagensboktips #boktips #currentlyreading #gullholmen #bohuslän #archipelago
Read more
HEJ JAG HETER CHARLOTTA OCH JAG ÄR MÄNSKLIG, PRECIS SOM DU! 😶 Jag har sagt det förut och jag säger det igen - den lilla millimeter av mitt liv som jag delar med mig av på instagram är just precis vad den är. En millimeter. Mitt liv och den jag är består av många, långa mil. Precis som alla andra. ... HEJ JAG HETER CHARLOTTA
OCH JAG ÄR MÄNSKLIG, PRECIS SOM DU! 👋😶
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - den lilla millimeter av mitt liv som jag delar med mig av på instagram är just precis vad den är. En millimeter. Mitt liv och den jag är består av många, långa mil. Precis som alla andra. Precis som Du. Tro inte för en sekund att det Du ser på instagram är hela verkligheten, hela sanningen, hela storyn. Vi består av miljoners miljarders plan och parametrar och vi behöver påminna oss själva och varandra om det. Om och om igen.
Bara för att tex jag kanske verkar vara en självsäker, härlig mammi som sjunger och skämtar och trallillallar på internet betyder inte det att jag inte också har det tungt, svårt, jobbigt och för jävligt. Att jag och Sigge gillar att tramsa ihop, utesluter inte det faktum att vi bråkar ca. 23 av 24 timmar av varje dygn.
Jag förstår att det kan vara lätt att glömma människors mörker om dom inte visar det. Låter ett träd som faller i skogen om man inte hör det? Osv.
Men jo, mina träd faller och dom svajar i vinden. Dom växer så det knakar och brakar ihop i drivor fulla med mask. Att jag inte delar det på instagram beror helt enkelt på att jag inte vill. För mig är instagram en haven, ett safe place. Ett ställe där jag vill hämta energi istället för att göra av med den. Ett ställe där jag är stark och inte sårbar. Genom mina klipp, bilder, texter bearbetar jag livet, snarare än att presentera det. Och jag gör det med tusen filter och omtagningar. Redigerar och regisserar.
Distanserar.
För att jag vill, behöver och måste.
Vi kan väl påminna oss om det? Lite då & då. Att vi är mer än vad som syns på utsidan. Att vi är både starka & sköra. Stora & små.
MÅTTE MINA KROPPVÄTSKOR FRÄTA DENNA GENOMRUTTNA INFLUENCER-KULTUR SÖNDER OCH SAMMAN!
En gång för alla!
Den är inte på riktigt.
H E R R E G U D!
Den ÄR inte sann!
🖤
Read more
~ S h i n e ~ Vi har så olika förutsättningar. Olika bakgrund och uppväxt. Vad vi har fyllt våra ryggsäckar ...
Media Removed
~ S h i n e ~ Vi har så olika förutsättningar. Olika bakgrund och uppväxt. Vad vi har fyllt våra ryggsäckar med, skiljer sig åt. Vårt arv och vår uppväxtmiljö. Händelser i livet som format oss, både glädje och sorg. Jag ser det som en styrka och en tillgång. Olikheter och mångfald berikar ... ~ S h i n e ~
Vi har så olika förutsättningar.
Olika bakgrund och uppväxt.
Vad vi har fyllt våra ryggsäckar med, skiljer sig åt.
Vårt arv och vår uppväxtmiljö.
Händelser i livet som format oss, både glädje och sorg.
Jag ser det som en styrka och en tillgång.
Olikheter och mångfald berikar mig och gör mig nyfiken.
Alla har vi en glänsande diamant, där inne.
Ibland blir vi begränsade.
På grund av vår dagsform, personlighet, oförmågor, livssituation eller andra hinder.
Alla behöver vi kärlek och en balans i livet.
Rätt förutsättningar för sömn, kost, rörelser och sociala gostunder.
Finn dina styrkor.
Bli bra och duktig på det du brinner för.
Leta upp den miljö och aktivitet som får dig att glänsa.
Plockar fram just din diamant 💎
Polera den och låt den glittra.
Read more
Mens är något som drygt hälften av jordens befolkning har eller kommer att få. Det är extremt tabubelagt ...
Media Removed
Mens är något som drygt hälften av jordens befolkning har eller kommer att få. Det är extremt tabubelagt och skamset. Och är enligt min mening en feministisk fråga. ️ Som liten får du ingen större information om vad mens är eller vad det innebär. Många unga livmoderbärare blir livrädda ... Mens är något som drygt hälften av jordens befolkning har eller kommer att få. Det är extremt tabubelagt och skamset. Och är enligt min mening en feministisk fråga.
▪️
Som liten får du ingen större information om vad mens är eller vad det innebär. Många unga livmoderbärare blir livrädda dagen de får sin första mens, just för att de inte har någon aning om vad som händer, och många tror faktiskt att de blivit sjuka eller är döende på grund av detta.
▪️
Som mensare kommer du troligtvis behöva köpa sanitetsskydd för att slippa bli nerblodad. Intimprodukter som tamponger, trosskydd, eventuella preventivmedel och värktabletter ska införskaffas. Dessa saker medför i längden en större kostnad, en kostnad inte alla har råd med.
▪️
Mens blir alltså en klassfråga. Mensare behöver ha tillgång till rena toaletter och vård vid eventuella mensrelaterade problem. Men eftersom att ”kvinnoproblem” i stort inte är tillräckligt utforskat blir de bristande kunskaperna om mens inom vården ett större problem. Alla har dessutom inte tillgång till vård, och då bistår problem och kan utvecklas till större och fler problem.
▪️
Många livmoderbärare genomgår enorma smärtor i många år utan hjälp av vården. Det är ju bara mens och inget allvarligt. Många lever ovetandes med diagnoser som endometrios, PMSD etc för att vården inte lägger ner tillräckligt med forskning och pengar på dessa områden. Mens tas inte på allvar, trots att många inte klarar av vardagen på grund av deras extrema mens.
▪️
Som mensare kommer du bli utsatt för sexism och dina känslor och åsikter kommer att bli nedtrampade på grund av att samhället gärna antar att du konstant har mens och pms och är ett hormonellt moln i obalans. Vilket gör att du inte blir tagen lika seriöst.
▪️
Sist men inte minst vill jag även påpeka att som kvinna antas det att du har mens. Vilket inte alltid stämmer. Alla mensare är inte kvinnor och alla kvinnor har inte mens
Read more
"Hur hittar du den där viktiga men ack så svåra balansen i livet?" Det är en fråga som jag får här och ...
Media Removed
"Hur hittar du den där viktiga men ack så svåra balansen i livet?" Det är en fråga som jag får här och på bloggen i princip varje vecka. Att hitta en bra balans i livet är så jäkla svårt, det tycker jag också. Å framförallt att hitta en bra balans mellan kost, träning, jobb & i relationer. Om jag ändå ... "Hur hittar du den där viktiga men ack så svåra balansen i livet?" Det är en fråga som jag får här och på bloggen i princip varje vecka. Att hitta en bra balans i livet är så jäkla svårt, det tycker jag också. Å framförallt att hitta en bra balans mellan kost, träning, jobb & i relationer. Om jag ändå hade ett facit på det.
Jag har haft perioder i livet då jag tränat för mycket och ätit på tok för lite. Jag har haft perioder då jag levt i destruktiva relationer, glömt bort mig själv och inte alls lyssnat på kroppen. Jag har testat det mesta när det gäller kost, träning och diverse "quick fix". Jag har jobbat för mycket och sovit för lite i perioder. Å jag har haft perioder då jag valt att gå till gymmet framför kvalitetstid med familj och vänner. Det konstiga är att just då, så tyckte jag att jag hade en bra balans i livet. Men om jag var speciellt lycklig då? Förmodligen inte. Idag vet jag tack å lov bättre.
Balans för mig är inte att gå på en strikt diet eller att slaviskt följa ett träningsprogram. Det är inte att tvinga sig till gymmet en söndag ist för att äta bullar hos mormor. Å det är inte att pressa kropp och psyke till att prestera när man behöver vila.
Att ha en bra balans för mig är att må bra både fysiskt och psykiskt. Det är att kunna äta god mat och att träna för att jag mår bra av det. Balans för mig är att spendera tid med människor som jag älskar och balans för mig är att skita i alla ideal, dåliga tankar och andras förväntningar.
Balans är att kunna unna sig utan att få dåligt samvete och att kunna älska sig själv oavsett siffra på vågen.
Jag är som sagt inget facit, men jag kan garantera att man kommer väldigt långt med att välja en lust och en glädje till att görs saker, istället för att det blir ångestladdat.
Idag har jag ätit en massa bullar, vilat från träning, suttit framför brasan och pratat om livet med mormor. Å jag har lagt undan allt vad jobb innebär. Å om jag känner mig glad och lycklig just nu? 100% JA på den frågan.
#livethärochnu
Read more
Insåg att jag lät långt mer ledsen än jag egentligen var i mitt förra inlägg, så här kommer vad jag ...
Media Removed
Insåg att jag lät långt mer ledsen än jag egentligen var i mitt förra inlägg, så här kommer vad jag antar får vara del två, utan att jag ännu vet varför Jag var glad, jätteglad och nöjd och tacksam för en toppendag och de fina och värdefulla människor jag har omkring mig. Men trött (fast inte sovatrött, ... Insåg att jag lät långt mer ledsen än jag egentligen var i mitt förra inlägg, så här kommer vad jag antar får vara del två, utan att jag ännu vet varför 📝 Jag var glad, jätteglad och nöjd och tacksam för en toppendag och de fina och värdefulla människor jag har omkring mig. Men trött (fast inte sovatrött, eftersom det snurrade i skallen). Jag är så (så!) introvert, och det ställer till det. Känslorna hinner inte med och tankarna trasslar till det lite nu och då och oftare än jag kanske förstår. Bilderna jag hittade igår fångade den känslan precis, och igenkänningen var total, men med en bra känsla i botten. Insikten var egentligen att hjärnspökena bara är just det och att jag inte behöver lyssna på dem bara för att jag är trött, pga peopled-out. Men som sagt, jag var, och är, också helt förundrad över magin som är vänskap mellan människor 💛💚💙
Read more
Detta är något som jag vanligtvis brukar göra på snapchat, men nu kommer det bli lite längre, så vill ...
Media Removed
Detta är något som jag vanligtvis brukar göra på snapchat, men nu kommer det bli lite längre, så vill inte skicka 30282829 bilder, utan ett lite längre post, och lite cred hade nog varit bra. Som de flesta här vet, så jobbar jag volontärt i svenska kyrkan i Frölunda inom konfirmandarbetet. ... Detta är något som jag vanligtvis brukar göra på snapchat, men nu kommer det bli lite längre, så vill inte skicka 30282829 bilder, utan ett lite längre post, och lite cred hade nog varit bra. Som de flesta här vet, så jobbar jag volontärt i svenska kyrkan i Frölunda inom konfirmandarbetet. Jag kommer någon gång då och då. Ibland oftare, ibland mer sällan. Detta är det tredje året i rad som jag jobbar volontärt med konfirmander, och nu har jag börjat höra rykten som skrämmer mig lätt. Om dessa tankar går igenom, så kommer jag lämna arbetet direkt, utan någon eftertanke. Kommer dra direkt, vad de än säger, hur mycket de än försöker betala mig. För det är just det som de vill.

Som sagt så jobbar jag volontärt, men nu vill de börja ge betalt till de över 18. Jag förstår tanken. Vi behöver pengar, vi har jobbat där i 3 år, vi lägger faktiskt ner tid på det. Jag förstår det, men det förstör ju hela grejen. Vi går dit för att vi gillar att vara där. Vi går dit för att vi gillar människor. Vi är där för att vi vill vara där och ha kul. Om pengar kommer in i bilden, så blir det focus i ungdomars hjärnor. De kommer stanna för att de ser det som ett lätt jobb. Respekt för konfirmander kommer försvinna när pengar är i bilden. Det kommer komma ungar som är där, men inte är aktiva.

Om man jobbar volontärt, så tycker jag att man inte ska få lön. Om jag kommer få det, så är jag ute snabbare än de kan blinka! (Ni får gärna komma med tankar under) (bild tagen i italien)

#gratisarbetskraft #rättåtfolket #utmedkappitalism #låtossjobbaifred !!!!
Read more
Idag har det varit en hel del rubriker kring alkohol i media. Nyheten är baserad på en ny studie ...
Media Removed
Idag har det varit en hel del rubriker kring alkohol i media. Nyheten är baserad på en ny studie i The Lancet där man då fann att i fall man tar en mängd olika eventuella fördelar och nackdelar med alkohol i beaktande så är varje glas i genomsnitt dåligt för hälsan. De här nyheterna kring alkohol ... Idag har det varit en hel del rubriker kring alkohol i media.

Nyheten är baserad på en ny studie i The Lancet där man då fann att i fall man tar en mängd olika eventuella fördelar och nackdelar med alkohol i beaktande så är varje glas i genomsnitt dåligt för hälsan.

De här nyheterna kring alkohol kommer titt som tätt och de säger verkligen emot varandra. Ibland är alkohol negativt oavsett och ibland är en liten mängd positivt.

Det man sällan får veta i media är att oavsett vad slutsatserna blir i de här studierna så är den faktiska riskskillnaden mellan att inte dricka något och dricka ett glas några dagar i veckan väldigt liten.

Resultatet för just den här studien kan du se i bild två. Observera att det nästan inte händer någonting med kurvan förrän du kommer förbi 2 glas/dag.

Det finns redan en bra nedbrytning av hur stor riskökningen verkligen är i en artikel som jag länkar i slutet så här kommer en kort summering.

Risken att råka ut för en sjukdom som bla relaterar till alkoholintag ökar med 0,5% när du dricker 1 glas/dag istället för 0.

I absoluta mått så ökar 918 personer av 100 000 som får en sjukdom varje år relaterad till alkohol istället för 914.

Motsvarande siffra för 2 glas är 7% och 977 personer av 100 000.

På befolkningsnivå är detta små riskökningar.

För att få en person till som får en alkoholrelaterad sjukdom varje år så behöver till exempel 25 000 tidigare nykterister dricka 280 000 gin varje år.

Så problemet med alkohol är de som dricker för mycket, i genomsnitt fler än 2 glas om dagen. Och de som inte kan bete sig när de är berusade eller som inte fattar att de inte borde köra fordon osv.

Den här studien är också, likt så ofta annars när det blir stora rubriker kring "kost" och nutrition, baserat på epidemiologi vilket som vanligt innebär en hel del osäkerhet.

Det har varit lite av ett konsensus nu en längre tid att om vi verkligheten vill veta om ett litet alkoholintag är bra eller dåligt så måste vi få till en stor interventionsstudie.

Mer om riskerna som påvisades i den här studien:
https://medium.com/wintoncentre/the-risks-of-alcohol-again-2ae8cb006a4a
Read more
Det där med ångest.. Jag lever med ångest, har gjort i många år, ligger i släkten och jag är sån i min ...
Media Removed
Det där med ångest.. Jag lever med ångest, har gjort i många år, ligger i släkten och jag är sån i min personlighet.. Min ångest handlar oftast om att inte räcka till, att känna sig otillräcklig för allt möjligt, jag är ingen tävlingsmänniska men jag är högpresterande, just för att jag tycker ... Det där med ångest..
Jag lever med ångest, har gjort i många år, ligger i släkten och jag är sån i min personlighet..
Min ångest handlar oftast om att inte räcka till, att känna sig otillräcklig för allt möjligt, jag är ingen tävlingsmänniska men jag är högpresterande, just för att jag tycker om utveckling både personlig sådan och i min yrkesroll, denna högpresterande del sätter också sina spår i form av stress, svår stress, stora beslut, stora åtagande och då kickar min ångest in rejält..
.
Som nu.. jag är glad som tusan, tacksam som bara den att få leva min dröm, att få jobba med min passion, få ha ett lyckligt äktenskap och en ljuvlig unge där hemma - jag sitter här nu och är glad och stolt över vår monter på Formex, nöjd och ser fram emot att krama alla fina återförsäljare MEN min ångest säger:
Är det bra nog?
Vad gör jag här bland alla STORA varumärken, vem är lilla jag typ?
Tänk om ingen kommer?
Har jag misslyckats?
Borde jag vara hemma med min dotter? ( vet att hon har det bra med sin pappa och farmor.. men ändå)
.
Är medveten om min ångest och har försökt förstå och bearbeta den mer och mer.. insett att jag har HSP och är högkänslig, inte så att jag sitter och gråter i en hörna men jag känner in saker och situationer väldigt starkt, älskar sociala tillställningar men behöver också lugn och ro efteråt för att samla energi igen, har hittat ett lugn i att förstå mig själv bättre..
.
Så ikväll efter tre intensiva dagar med mässan har jag unnar mig en god dessert efter middagen, suttit länge på bryggan och bara varit tyst, tagit en lång varm dusch och nu sett solen gå ner och känner bara ro ❤

Kram på er ❤

#hsp #highsensitive #entrepreneur #tacksam #livet #attlevamedångest
Read more
När jag var liten flicka i skolan så var syslöjd näst efter matte mitt hatämne. Syfröken kastade ...
Media Removed
När jag var liten flicka i skolan så var syslöjd näst efter matte mitt hatämne. Syfröken kastade en gång en blöt disktrasa på mig för att hon blev så irriterad på mitt ”pladder” och min okoncentration. självklart fick jag bara en 1:a i ämnet.Bör dock tilläggas i sammanhanget att jag hade 5:a ... När jag var liten flicka i skolan så var syslöjd näst efter matte mitt hatämne. Syfröken kastade en gång en blöt disktrasa på mig för att hon blev så irriterad på mitt ”pladder” och min okoncentration. självklart fick jag bara en 1:a i ämnet.Bör dock tilläggas i sammanhanget att jag hade 5:a i träslöjd😉👍🏼 Åsa som jag är hos just nu här på Almhöjden i Bergslagen har arbetat som textilfröken och hon tycker minsann att det finns hopp..😇😅 framförallt kastar hon inga våta trasor på mig när jag tappar maskor eller ställer frågor. Hon är snäll🙏
Anyway.. vad jag försöker säga är att det kanske inte blev en tröja men banne mig så är jag ganska stolt över min ”mysse”☺️ övriga bilder är lite av allt vackert jag upptäcker när jag vandrar runt här på gården med vovvvarna glatt springande runt mina ben. Jag mår väldigt bra här och inser att ju äldre jag blir trivs jag egentligen bäst på landet. Åtminstone så vet jag att hela mitt väsen behöver få vara nära naturen i någon form i perioder av året vare sig det är i Sverige eller annorstädes för det är där.. här jag finner lugnet och inspirationen. Önskar er alla en skön söndagskväll🍀🍀 #almhöjden #bergslagen #livetpålandet @orterstrom
Read more
Idag fyller Hon år. Hon som har så otroligt mycket kärlek inom sig. Hon som alltid finns där när man ...
Media Removed
Idag fyller Hon år. Hon som har så otroligt mycket kärlek inom sig. Hon som alltid finns där när man behöver henne. Hon som hjälper mig att se vad som är rätt och fel, Hon som får mig att inse vad jag faktiskt är värd. Hon som är så otroligt rolig och omtänksam. Hon man känner sig trygg med. Hon som ... Idag fyller Hon år. Hon som har så otroligt mycket kärlek inom sig. Hon som alltid finns där när man behöver henne. Hon som hjälper mig att se vad som är rätt och fel, Hon som får mig att inse vad jag faktiskt är värd. Hon som är så otroligt rolig och omtänksam. Hon man känner sig trygg med. Hon som jag skulle gå genom eld för. Hon som blivit familj. Hon jag inte skulle klara mig utan. Idag fyller Hon år. Och det är värt att firas på 1000 olika sätt. Att just Hon kom till världen, och att just Hon blev min bästa vän. Så stort Grattis på födelsedagen min underbara Ella. Jag älskar dig ❤️ @gabriellalennby
Read more
Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder. ...
Media Removed
Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder. Mannen dömdes nu för olaga hot och sexuellt ofredande. Domen är otroligt viktig för att visa att brott begångna online går att utreda, men vi måste också ge polisen mer resurser till detta. ... Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder. Mannen dömdes nu för olaga hot och sexuellt ofredande. Domen är otroligt viktig för att visa att brott begångna online går att utreda, men vi måste också ge polisen mer resurser till detta. Inte minst för att internet ska bli en tryggare plats för våra barn!

Nu är jag mest lättad att domen kommit och att det är över, för det har varit skitjobbigt. Även om jag jobbar som demokratisk opinionsbildare så är jag ju bara en vanlig tjej som föddes utanför Kolmården och som ville bli delfinskötare när jag var liten. Som älskar att måla, äta pannkakstårta, handboll och Sagan om ringen. Pluggar juridik och har dinosaurieklistermärken på lagboken. Matar ankor när jag är stressad och ringer min mamma på bussen och gråter. Och i den här rätt vanliga vardagen ingår det att få mordhot, våldtäktshot och hat - varje dag.

Och det är inte bara ”opinionsbildaren Linnéa” som mottar detta. Hon som käftar tillbaka, står upp för sig själv och aldrig backar. Det är hela jag som måste hantera det och hela jag är inte sådär badass. Därför har jag inte snackat om polisanmälningar eller rättegången utan behövt landa lite i det själv först. Jag hoppas ni förstår. Och fattar vad jag försöker säga. Säga att ibland blir jag skiträdd. Livrädd. Undrar om dom ska hitta mig. Döda mig. Fan va ledsna min familj kommer bli då. Fan orkar inte tänka på det. Försöker trycka undan. Men hoten har tagit sig mer ut från internet till möten på gatan. Går inte att blunda för. Ser mig över axeln. Jag kan bli ledsen, arg, och äcklad av trakasserierna, kukbilderna och runkvideosarna.

Ibland känner jag mig ensam, otillräcklig, trasig. Jag väljer att samtidigt försöka vara modig, stark, hoppfull. Ibland är det skitsvårt. Omöjligt. Andra dagar känner jag mig som en urkraft. Ostoppbar. Stadig. Mellan de kontrasterna lever jag. Just eftersom jag är en helt vanlig småstadstjej men som bestämt sig för att inte ta nån skit mer. Snurrigt.
Men jag hoppas ni vill va med mig i detta läskiga, snurriga, roliga, viktiga och kämpa för en snällare värld.
Det har aldrig varit lätt, men det har alltid varit värt det. ❤️
Read more
. -Ryck upp dig! Vet du vad?.. det är faktiskt inte bara att rycka upp sig och så är allt bra sen. En ...
Media Removed
. -Ryck upp dig! Vet du vad?.. det är faktiskt inte bara att rycka upp sig och så är allt bra sen. En människas inre välmående eller avsaknad av just den är just DEN människans kamp... Ingen annan människa kan veta hur man känner sig.. Inte ens om man mått dåligt själv... ibland vet man ju inte ... .
-Ryck upp dig!
Vet du vad?.. det är faktiskt inte bara att rycka upp sig och så är allt bra sen.
En människas inre välmående eller avsaknad av just den är just DEN människans kamp... Ingen annan människa kan veta hur man känner sig.. Inte ens om man mått dåligt själv... ibland vet man ju inte ens själv varför man mår dåligt, är låg eller känner sig deprimerad ... .

Ont i själen, eller vad man väljer att kalla det syns ju inte på utsidan... många människor berättar inte ens att de mår dåligt för de orkar inte förklara sånt som inte syns... man vill inte bli klassad som en ’idiot’, ’psykfall’ eller som en svag människa ... Man vill inget hellre än må bra .. som ’alla’ andra .. Därför är det inte ovanligt att man är helt ensam, att man stöter bort även dom man älskar ... för man helt enkelt inte orkar umgås... orkar inte leka glad ... orkar inte höra att man ska rycka upp sig... .

Psykisk ohälsa .. både liten som stor gör en svag fast man vill va stark, ledsen fast man vill va glad och trött fast man vill va pigg .... .

Som vän , släkting och kollega så vet man inte alltid om att nån man känner mår skit... men försök vara nyfiken... man märker om någon man känner ändrar beteende (om man vill se vill säga) Låt inte denna personen ’vara ifred’ iaf inte för mycket❤️ .

Anledningen att jag skriver detta är för jag VET hur det är att ha en depression och jag VET att det är vanligt ... Jag hade en 2012 efter en jobbig händelse och blev helt knäckt, visste ju inte hur jag skulle hantera den.. men sökte hjälp nästan direkt ...Det gör inte alla ... så finns där för den människan och hjälp den att få hjälp ... Be henne/honom aldrig att rycka upp sig... Ge en hjälpande hand och finns där istället .. Du behöver inte säga att du förstår .. för det gör man inte ... men att finnas som vän, familj, kollega betyder så himla mycket ❤️
.
#polis #police #vän #kollega #psykoskohälsa #depression #ontisjälen
Read more
Dagens outfit<span class="emoji emoji2764"></span> Bara för att man är en kroppsaktivist betyder det inte att man inte har dagar då man ...
Media Removed
Dagens outfit Bara för att man är en kroppsaktivist betyder det inte att man inte har dagar då man känner sig ful/fet/obekväm etc etc... för det har man! Det betyder kanske däremot att när man väl har dessa 'dåliga kroppsdagar' så är man inte lika hård mot sig själv. Jag har blivit bättre ... Dagens outfit❤
Bara för att man är en kroppsaktivist betyder det inte att man inte har dagar då man känner sig ful/fet/obekväm etc etc... för det har man!
Det betyder kanske däremot att när man väl har dessa 'dåliga kroppsdagar' så är man inte lika hård mot sig själv. Jag har blivit bättre på att tänka på min kropp mer som ett verktyg, än ett utseende. Och att jag är tacksam för vad den gör för mig.
Min kropp bär mig varje dag, den gör så att jag kan utföra de saker jag vill. Den fungerar som den ska och ger mig sällan smärta eller obehag.
Så jag kör på "fake it 'til you make it" och tar på mig crop tops och underdelar som sitter tajt över magen. Ofta funkar det och jag känner mig stärkt av att jag skiter i vad jag som tjock "borde" ha på mig.
Men ibland går inte den metoden heller, och det gör inget. Då åker de skönaste, mest lösa & luftiga klänningarna på, för min komfort i min egen kropp är det viktigaste, inte utseendet.
Som sagt, det är ett konstant kämpande.
För a l l a annonser/tidningar/filmer/musikvideos/kapitalistiska krafter säger dig att du är fel fel FEL... egentligen hur du än ser ut, för kvinnor ska ALDRIG få vara nöjda med sig själva, men speciellt inte om du är tjock.
Så det är en kamp, men en kamp värd att tas💪🏻
För det mest rebelliska en kvinna kan göra, är att tycka om sig själv. Exakt som hon är.
Inget som behöver ändras, förminskas, förstoras, plattas, tas bort, adderas, döljas...
Hon duger. Precis som hon är.
Om alla kvinnor kände så, då hade multimiljarder-skönhetsföretagen gått under. För det är det enda de säljer; tanken hos dig att du inte duger som du är.
Men det gör du vännen.
P r e c i s som du är, just nu.
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
.
.
.
#sisterhoodwillsetyoufree #sommar2018 #croptop #croptops #ootd #monkistyle #monki #kroppsaktivism #kroppsaktivist #kroppspositivism #allakropparärbrakroppar #allbodiesaregoodbodies #takingupspace #bodypositive #tartillbakatjock #bodypositivity #redhead #redhairdontcare #destroythepatriarchy #endcapitalism #kapitalism #idontfuckingcareifyoudontlikeit #vågavägravikthets #vågavägrahälsohets #färgförfan #merfärgåtfolket #colourmehappy #prickigt #mycolouredoutfits #mycolouredlife
Read more
"The reasonable man adopts him self to the world.  The unreasonable one persists in trying to adopt ...
Media Removed
"The reasonable man adopts him self to the world.  The unreasonable one persists in trying to adopt the world to him self. Therefore all progress depends on the unreasonable mans act." Ibland behöver man rensa tankar och energier. Jag behövde se bortom mina skygglappar jag tog på mig i processen ... "The reasonable man adopts him self to the world.  The unreasonable one persists in trying to adopt the world to him self. Therefore all progress depends on the unreasonable mans act."
Ibland behöver man rensa tankar och energier. Jag behövde se bortom mina skygglappar jag tog på mig i processen att hitta något hållbart och gångbart, för framtiden. Vilket gjorde det svårt att se den stora bilden. Se vart jag var och den bästa vägen dit jag ville vara. Slutligen fick jag inse att jag misslyckades. Att misslycka suger men än värre är, för mig, att inte FÖRSÖKA. Skulle nog ångra mera att jag inte försökte än själva misslyckande. Så jag har suttit i "ritbordet" (läs gym) och frågat mig: Vad älskar jag att göra och vilka vill jag vara kring? Svaret blev: JAG ÄLSKAR att SAMARBETA och INTERAGERA med människor som är kreativa, sport aktiva, likasinnade men framför allt med människor som tar mig ur bekvämlighets zonen, människor som får mig att bryta mina invanda rutiner, människor som får mig att möta rädslor och människor som ger mig frid i själen....och jag måste säga att den senaste året har jag lagt märke att jag har haft just dessa människor runt mig...bara att skygglappen täckte detta. Älskar livets alla skede.
Read more
”Det proteinrika samhället” Som rubriken lyder så lever vi idag i ett väldigt proteinrikt samhälle. Vi ...
Media Removed
”Det proteinrika samhället” Som rubriken lyder så lever vi idag i ett väldigt proteinrikt samhälle. Vi är helt överösta med produkter som det står ”Proteinberikad” på. Allt ifrån proteinpannkakor till faktiskt proteinkaffe. Och visst är det jättebra med protein absolut, för att ... ”Det proteinrika samhället”

Som rubriken lyder så lever vi idag i ett väldigt proteinrikt samhälle.
Vi är helt överösta med produkter som det står ”Proteinberikad” på.
Allt ifrån proteinpannkakor till faktiskt proteinkaffe.
Och visst är det jättebra med protein absolut, för att t.ex få mer muskelmassa och bibehålla muskelmassa.
Protein är viktigt efter träning för att reparera musklerna (då muskelfibrerna slits sönder under träning) och för uppbyggnad av mer.

Men innan träningen då, vad behöver vi då?
För att orka träna, för att ge musklerna energi att kunna genomföra ett pass.
Jo, vi behöver dessa ”farliga” kolhydrater 😯
Fast nej, kolhydrater är inte farligt alls om man väljer rätt sort och inte enbart massa produkter av vitt mjöl och socker.
Utan kolhydraterna så orkar du inte träna på det sättet som du hade planerat.
Och pga det så uteblir de resultaten som du kanske själv önskar, du tränar och tränar men det händer inte så mycket som du hade hoppats på just för att du inte har orken i musklerna att lyfta lite mer eller att springa lite längre.
Kolhydraterna är både hjärnans och musklernas energi och tro mig, de behövs! 😊

Detta är något jag märkt hos mina kunder, de äter för lite kolhydrater men är superduktiga på att äta protein. Kolhydraterna glöms bort i detta proteinsamhälle men är minst lika viktiga, så glöm inte bort att äta även dessa.
Och kolhydrater är inte bara onyttigheter som många tror, det är potatis, pasta, ris, frukt, grönsaker, bröd, bulgur, havregryn mm.
För den friska vuxna så rekommenderas ca 50% av kosten att bestå av kolhydrater.
Kroppen kan inte lagra så mycket kolhydrater så därför behövs kontinuerlig påfyllning.

Du får de resultat du förtjänar med det jobb du lägger ner helt enkelt (det gäller både kost och träning). Kram på er 🌸
Read more
Några snabba frågor till: Fredrik Söderlund, 40 år, Mekaniker. Hur länge har du jobbat på Markona? - ...
Media Removed
Några snabba frågor till: Fredrik Söderlund, 40 år, Mekaniker. Hur länge har du jobbat på Markona? - Jag började i augusti 2010. Varför började du jobba på Markona? - Genom bra kontakter fick jag chansen att provjobba som markanläggare. Sen kom snösäsongen igång och då körde jag lastmaskin ... Några snabba frågor till:
Fredrik Söderlund, 40 år, Mekaniker.
Hur länge har du jobbat på Markona?
- Jag började i augusti 2010.
Varför började du jobba på Markona?
- Genom bra kontakter fick jag chansen att provjobba som markanläggare. Sen kom snösäsongen igång och då körde jag lastmaskin och plogade snö. Blandat med jobb inne i verkstan och reparation av våra fordon. Jag trivs med variationen av saker som händer på dagarna.
Vad jobbar du med just nu?
- Nu är vi gång med sopningssäsongen. Det innebär för oss i verkstan att vi tar hand om maskinerna då de behöver servas och repareras. Dom ska rulla på bra när vi är ute o sopar gatorna. Sen har vi jobb med hjulbyten på alla fordon också.

I dag är det fredag den 13:e. Är du vidskeplig av dig? - Nej inte ett dugg.
Hur ser en vanlig fredagskväll ut hemma hos dig? - Vi lagar middag tillsammans och umgås i familjen. Jag min frun och tre barn, den äldsta sonen har flyttat hemifrån.
Vad har du för fritidsintressen?
- Bilar och sport. Jag är ledare i innebandy och fotboll i döttrarnas lag. Det fyller min fritid med träningar och matcher.

Vad ger dig bra energi?
- En bra dag på jobbet och sen komma hem och träffa familjen. #veckansporträtt #markona
Read more
För några veckor sen  postade jag ett inlägg som fick mer uppmärksamhet än jag hade väntat mig, och ...
Media Removed
För några veckor sen  postade jag ett inlägg som fick mer uppmärksamhet än jag hade väntat mig, och nog är det viktigaste jag någonsin skrivit. Inlägget postade jag för att uppmuntra och uppmana alla kvinnor att gå på sina cellprovskontroller och inte glömma bort eller skjuta upp det. Många ... För några veckor sen  postade jag ett inlägg som fick mer uppmärksamhet än jag hade väntat mig, och nog är det viktigaste jag någonsin skrivit.
Inlägget postade jag för att uppmuntra och uppmana alla kvinnor att gå på sina cellprovskontroller och inte glömma bort eller skjuta upp det. Många är det som på olika sätt berättat att de har bokat in sina tider efter att ha struntat i det länge - just för att jag berättade min historia.
Varför gör vi så? Prioriterar bort viktiga hälsogrejer, alltså.
Det kan ju rimligen inte finnas något som är viktigare än att ta hand om vår hälsa? Det finns inget uppdrag, jobb eller något annat som är viktigare än att leva.
Jag fick ett bra besked. Ingen cancer, men tät och noggrann uppföljning varje halvår för att hålla koll.
Vid de tillfällen jag har behövt besöka Danderyds sjukhus under några veckors tid har jag slagits av den professionalism, värme, humor och empati jag mött där. När det ska opereras är det inte alls en fördel att vara utrustad med pacemaker kan jag lova. Och särskilt inte om det blir lite akut som det blev en av gångerna. De löste allt väldigt elegant och utan att jag var det minsta bekymrad. Jag mötte undersköterskor, kirurger, gynekologer, narkosläkare, narkossjuksköterskor, "vanliga" sjuksköterskor, städare, studenter under utbildning, administratörer och säkert någon yrkesgrupp jag har glömt. Jag har identifierat kineser, polskor, iranier, indier och några som jag är rätt säker på har svensk härkomst.
Vad skulle vi göra utan de som inte är födda i Sverige?
Det blir så extremt uppenbart att vi behöver de som väljer att flytta hit, eller till och med flyr hit, för kompetensförsörjning och arbetskraft. Och jag är så enormt tacksam för att de jag träffade valt att jobba där de gör, oavsett var de kommer ifrån.
Nu passar jag på att önska en Glad Påsk och med en uppmaning om ta hand om dej ordentligt! Själv ska jag hänga med folk jag tycker väldigt mycket om. Som hon på bilden till exempel ♡.
Read more
Det blir emellanåt inte som jag först tänkt när jag skapar. Grundtanken finns där men det färdiga ...
Media Removed
Det blir emellanåt inte som jag först tänkt när jag skapar. Grundtanken finns där men det färdiga resultatet kanske blir ngt annat. Något bedre! Idag skapade jag utifrån @katarinawennstam ’s sommarprat i @sommarip1 .. När jag hade skapat klart så frågade en av egofinminime - ”men vad har ... Det blir emellanåt inte som jag först tänkt när jag skapar. Grundtanken finns där men det färdiga resultatet kanske blir ngt annat. Något bedre! Idag skapade jag utifrån @katarinawennstam ’s sommarprat i @sommarip1 .. När jag hade skapat klart så frågade en av egofinminime - ”men vad har hänt med -> henne ?” .. Du som följt @egofin vet att Gubbarna är just d kön som betraktaren upplever ! Att liten direkt kopplade bilden till ”henne” blev så starkt .. först visst är det ”henne” ..”Henne” som ingen lyssnade på. Utan för mkt detaljer förklarade jag just att ”det vart ingen som lyssnade på henne, å därför är hon ledsen” .. Varpå liten greppade en penna, tittade på mig å sa ”JAG lyssnar. Å nu ska jag skriva det till henne”.. sagt å gjort. #iloveyouiloveyouiloveyou -> älskade du! Du kloka vackra varelse. Vi har redan börjat resan med att tala om alla viktigheter Katarina nämnde i sitt prat, å jag har lyft d åtskilliga gånger här, men en dag hoppas jag att pratet inte ens skall behövas. Att det kommer komma en [otroligt] vacker dag där #nej #sluta endast behöver viskas, å att man då förstår... ✊🏻♥️ | #egofin #copyright #art #dontcopymydesign #design #dontcopymygubbar #handpainted #original #buddah #love #thankful #unipin #akvarell #akryl #Stockholm #Göteborg #Malmö #Helsingborg #Skåne #illustratör #mindfulness #balans #viktigheter #tystnadtagning #metoo ➡️ SVEP för fler bilder... Ping @katarinawennstam @missevarose @stinawollter @miaskaringerlazar @pascalidou @knyckare @elisabethmassifritz
Read more
En liten utmaning - mitt i värmeböljan: För några veckor sedan pratade jag, lite på skoj om att jag ...
Media Removed
En liten utmaning - mitt i värmeböljan: För några veckor sedan pratade jag, lite på skoj om att jag skulle satsa på #winter2018 istället för #beach2018 !;) Att liksom se på sommaren/hösten som en möjlighet att förbereda vinterns garderob av stickat... Nu tänker jag att jag vill göra verklighet ... En liten utmaning - mitt i värmeböljan: För några veckor sedan pratade jag, lite på skoj om att jag skulle satsa på #winter2018 istället för #beach2018 !;) Att liksom se på sommaren/hösten som en möjlighet att förbereda vinterns garderob av stickat... Nu tänker jag att jag vill göra verklighet av den lilla idén och kommer därför tagga mina egna vinterstickningar med hashtaggen #winter2018withmajasmanufaktur ! Känns så roligt att planlägga och fundera på vad som fattas och vad som kan matcha osv. Om du vill hänga på mig, så är det fritt fram! Kanske behöver du ett par nya #mameluck20 , en #koftanutsocknes , vantar ur min kommande bok #trettiofemvantar , nya sockor av något slag eller något helt annat? Vad vet jag... Hursomhelst vore det hemskt roligt att se vad just du har för planer inför vintern! Så välkommen ombord om du vill.💙:: I’m planning to spend this summer and autumn, knitting for winter! If you want to join me, and share your plans/projects - feel free to use the hashtag #winter2018withmajasmanufaktur !💙
Read more
Jag, som hudterapeut, får ofta höra saker som: ”Jag har provat allt” ”Ingenting hjälper” ”Vad ...
Media Removed
Jag, som hudterapeut, får ofta höra saker som: ”Jag har provat allt” ”Ingenting hjälper” ”Vad gör jag för fel” ”Vad skall jag välja egentligen” Jag förstår att det är svårt, det är en djungel med hudvård på marknaden och många gånger tänker man att ju fler produkter och/eller ju starkare ... Jag, som hudterapeut, får ofta höra saker som: ”Jag har provat allt”
”Ingenting hjälper”
”Vad gör jag för fel”
”Vad skall jag välja egentligen”

Jag förstår att det är svårt, det är en djungel med hudvård på marknaden och många gånger tänker man att ju fler produkter och/eller ju starkare produkter jag använder desto bättre resultat får jag. Man kanske går efter en reklam eller en rekommendation från en kompis. Det är sällan det blir rätt för just DIN unika hud och fungerar optimalt... Känner du igen dig?

Låt mig, som är expert på hud, hjälpa dig att bena ut vad din hud berättar och behöver. Är du redo att påbörja din resa mot en frisk och vacker hud? Välkommen till mig, aukt. hudterapeut, medlem i SHR. ••••••••••••••••••••••••••••••••••
[email protected]
www.skinetc.se
Read more
Och okej. Låt oss bena ut varför grovt sexualiserande och objektifierande bilder av kvinnor (för ...
Media Removed
Och okej. Låt oss bena ut varför grovt sexualiserande och objektifierande bilder av kvinnor (för det är ju i stort sett alltid bara kvinnor, och barn) är skit. Lyssna nu, innan ni börjar yra om sexliberalism och att du minsann älskar bdsm och bilden jag la upp igår (på man som drar nästan helnaken ... Och okej. Låt oss bena ut varför grovt sexualiserande och objektifierande bilder av kvinnor (för det är ju i stort sett alltid bara kvinnor, och barn) är skit. Lyssna nu, innan ni börjar yra om sexliberalism och att du minsann älskar bdsm och bilden jag la upp igår (på man som drar nästan helnaken ansiktslös kvinna i håret samtidigt som han greppar hennes röv)
✅ Ingen har tagit dig i örat ang vad precis du råkar tända på. Men! Vi har pratat massor och behöver prata mycket mer om varför det är just kvinnor som socialiseras till att tända på förnedring, våld, rena våldtäktsscenarion. Och framförallt: varför män, redan småkillar uppmuntras till att tända på att slå, strypa, kväva, behandla flickor och kvinnor som ting, mindre värda varelser. Några man kan köpa och äga. Göra vad man vill med utan faktiskt samtycke.
✅ Det jag surnar till rejält över är att Facebook/insta uppenbart styrs av män och patriarkala regler. Bilder på ammande kvinnor, en halvnaken dansande @stinawollter och arga textrader om feminism tas bort. Kvinnoförnedring, grova bilder som glorifierar sexuella övergrepp och avhumaniserar just kvinnor får ligga kvar.
✅ Tänd som sagt på vad du vill (som är lagligt och inte helt jävla sjukt) men rannsaka gärna också de uppenbara, bevisade sambanden. Hur påverkar tex 50 shades-hajpen människors kvinnosyn, syn på samtycke? Hur påverkar det könsroller, våldtäktskultur, synen på basic respekt männskor emellan? Vi är tyvärr inga isolerade öar. Och vi bör kanske heller inte sträva ditåt.
✅ Följ GÄRNA konton som @intedinhora @minberattelse @ninarungs @peter_svensson_ och @simonhaggstrom som alla på olika sätt knivskarpt visar på samband mellan "sexiga bilder", objektifiering, rådande sexnormer och all SKIT som skapas ur dessa.
Read more
Jag känner mig less. Läste nyss om en präst som druckit sig berusad på konfirmationsresa suck... ...
Media Removed
Jag känner mig less. Läste nyss om en präst som druckit sig berusad på konfirmationsresa suck... Först och främst, hoppas du slår i båda lilltårna riktigt hårt i ett hörn så du inser vad du gjort för oss andra, för det andra hoppas jag att du får den hjälp du behöver för att komma vidare, alla gör ... Jag känner mig less. Läste nyss om en präst som druckit sig berusad på konfirmationsresa suck... Först och främst, hoppas du slår i båda lilltårna riktigt hårt i ett hörn så du inser vad du gjort för oss andra, för det andra hoppas jag att du får den hjälp du behöver för att komma vidare, alla gör fel det är mänskligt. Problemet är att det skadar ”varumärket” svenska kyrkan så oerhört mycket när någon gör såhär. Önskar att @aftonbladet ville komma ut och göra ett reportage med mig så ska ni få se på allt bra som kyrkan gör. För bra saker gör vi! Lite axplock: Öppnar upp kyrkor/lokaler för hemlösa/tiggare när det är kallt, erbjuder själavård/stöd när livet är som tuffast, åker med dödsbesked och finns där det är som svårast och mycket annat. Jag hoppas att konfirmanderna i frågan fick en bra upplevelse i övrigt. Jag har haft över 1000 konfirmander och det är så mäktigt att få göra konfirmandläger. Varje år säger många att detta var det bästa det gjort i hela sitt liv. Jag har fått se så många ungdomar växa under just konfirmandtiden. Självförtroenden som byggts upp, trauman som fått bearbetas, olika missbruk som tagits tag i, sår som fått läka, skratt, glädje, tårar ja allt vad ett liv är!
Jag har gjort mycket fel, du har gjort mycket fel, folk i kyrkan har gjort mycket fel men det är en del i att vara människa.
Read more
Best buddies on the red carpet <span class="emoji emoji270c"></span>🏽 som i detta fall uppenbarligen är grå... Nåväl. Förresten kan ...
Media Removed
Best buddies on the red carpet 🏽 som i detta fall uppenbarligen är grå... Nåväl. Förresten kan ni kan hitta mig i ett nytt poddavsnitt av podden Hur kan vi? med Navid Modiri där vi börjar med att snacka lite om sagan om ringen, talar om första maj i Ludvika och NMR:s demonstration. Navid utmanar ... Best buddies on the red carpet ✌🏽
som i detta fall uppenbarligen är grå...
Nåväl.
Förresten kan ni kan hitta mig i ett nytt poddavsnitt av podden Hur kan vi? med Navid Modiri där vi börjar med att snacka lite om sagan om ringen, talar om första maj i Ludvika och NMR:s demonstration. Navid utmanar mig med ett tankeexperiment: jag ska byta kropp och sinne med en av nazisterna som demonstrerade där och försöka sätta mig in i hur han känner och tänker. Och vad han tänker när han ser på mig, motdemonstranterna och Hédi Fried. Det kändes snårigt, lurigt, letar efter förståelse och svar i min empati och tampas med mina fördomar och förutfattade meningar.
.
Men jag gillar utmaningar och tror, precis som Navid, att lek kan vara hjälpsamt för att få nya perspektiv och ta oss till livets höga toppar, en luftballong i rymden, glädje, kärlek, vänskap, mod, magi och medmänsklighet. Men att leker även kan hjälpa oss besöka livets djupa dalar, en ubåt i de mörkaste vatten, sorg, smärta, död, hat, rädsla och ensamhet. Försöka förstå. Gissa. Undra. Få nya frågor.
Vi gick vidare till att tala om hur vi talar med varandra nu för tiden. Vilka som hörs, vilka som inte vågar prata, vilka som vi inte lyssnar på.
Vi talar om starka kvinnor.
Vi talar om vad jag kallar fultolkning - att misstolka med illvilja, med avsikt att se det värsta i varann och att utgå från att människor alltid menar det sämsta möjliga av allt möjligt.
Jag får frågor från lyssnarna om vad jag tycker om identitetspolitik - vilket jag kan svara på här också att jag inte står bakom. Tvärtom anser jag att det är för lite fokus på partiernas ideologier och faktiska politik just nu. Jag anser samtidigt att representation är viktigt och att representation självklart inte behöver utesluta kompetens.
.
Samtalet går vidare på Alladins flygande matta mellan kosmos och Midgård, Sveriges riksdag och poddstudion i Malmö. Vi kommer inte med några svar utan snarare fler frågor, funderingar och försöker med efterkännsamhet närma oss ämnen som känns laddade, svåra, förbjudna men inte desto mindre viktiga.
Det vore roligt om ni ville fortsätta samtalet här med oss om ni lyssnar på avsnittet på Acast, iTunes eller Youtube. 🧜🏽‍♀️
Read more
I #samarbete med Stockholm stad vill jag prata om civilkurage och om att vara ett par extra ögon och ...
Media Removed
I #samarbete med Stockholm stad vill jag prata om civilkurage och om att vara ett par extra ögon och öron i varandras vardag. Det kan vara på gatan, i kollektivtrafiken eller i lägenheten ovanför, ofta kan det vara så att vi ser eller hör någonting, vi kanske vet att allting inte står rätt till, ... I #samarbete med Stockholm stad vill jag prata om civilkurage och om att vara ett par extra ögon och öron i varandras vardag. Det kan vara på gatan, i kollektivtrafiken eller i lägenheten ovanför, ofta kan det vara så att vi ser eller hör någonting, vi kanske vet att allting inte står rätt till, men vi kanske inte vet vad vi ska göra, är rädda för att ha missförstått eller bara i allmänhet är rädda för vad som kan hända sen. I Stockholms stads intiativ #vågaknackapå vill vi uppmana alla att våga.
Så länge jag kan minnas har jag sett svarta tidningsrubriker med texter om kvinnor som försvunnit, blivit slagna eller mördade. Vi har sett det i nyhetsinslag och i TV-program som lyfter brott från veckan som varit. När kvinnor far illa är det nästan alltid en man som står henne nära som är förövaren. Det latenta kvinnohatet och den destruktiva mansrollen är ett samhällsproblem, det finns få frågor som får mig så upprörd och rasande som just dessa.
Samma dag som jag började praktisera på Aftonbladet förra året kom också det första rapporteringarna om Tova Mobergs försvinnande. Och jag minns att jag följde nyhetsrapporteringarna varje vaken timme, hur jag höll andan för varje nyhetsrapportering som dök upp. Hur luften gick ur mig när brottsrubriceringen ändrades från försvinnande till misstänkt mord.
Våld i nära relationer är mycket vanligare än vad många tror och det behöver inte sluta i det mest förfärliga för att vara helt oacceptabelt. 2-3 elever i varje klass är berörda av våld i nära relationer där hemma, som jag skrev tidigare så är det ett samhällsproblem och vi behöver jobba på så otroligt många plan för att få stopp på det. Men någonting vi alla kan göra är att lova att vara det där extra paret ögon och öron och våga vara den som knackar på om du känner att allt inte står rätt till.
Det här frågorna berör oss alla, du kan läsa mer om initiativet på @vaga_knacka_pa och du kan dela med dig av tillfällen där du eller någon du känner visat civilkurage här i kommentarerna eller under hastagen #vågaknackapå
Read more
Diskussionen om att våga vara sig själv blir oftast väldigt fin när man pratar med barnen på jobbet. ...
Media Removed
Diskussionen om att våga vara sig själv blir oftast väldigt fin när man pratar med barnen på jobbet. Men min hjärna vill alltid tänka ett steg längre i det ämnet. Ett steg som man inte kan prata med barn om för att de är så okänt för dom än så länge. Testade iallafall att göra uppgiften som barnen ... Diskussionen om att våga vara sig själv blir oftast väldigt fin när man pratar med barnen på jobbet. Men min hjärna vill alltid tänka ett steg längre i det ämnet. Ett steg som man inte kan prata med barn om för att de är så okänt för dom än så länge. Testade iallafall att göra uppgiften som barnen i vanliga fall får göra idag, när man ska måla utan gränser. Man ska alltså måla utan några som helst tankar på vad det ska bli. Resultatet ser ni på bilden. Barnen tycker att det var ett coolt monster. Men, tanken på att en vuxen ska se vad jag har målat är läskig. Vad skulle en vuxen människa tänka om mig? Att jag är psykiskt skadad? Livlig fantasi? Vad vet jag. Men jag gillar inte att ha den rädslan. Rädslan av vad andra vuxna människor ska tycka om mig när jag är mig själv. Men vad är värst egentligen. Är det att vara rädd för vad andra människor ska tycka, eller är det rädslan av vilken otroligt dömande värld vi lever i. Vi slänger ur oss uttryck som psykopat eller sjuk i huvudet som om det vore några sköna slang i samband med att man fick höra om en person som hade en specifik fetisch inom sex eller liknande. Folk väljer att hålla dessa sidor av sig själva hemligt för det mesta, just på grund av den dömande världen, vilket i sin tur gör det till något mörkt. Varför kan inte dessa utstickande saker få vara bra och fina egenskaper för? Det vet väl varenda person att sex månader in ett förhållande så har man sett sidor av sin partner som fan inte står i Bibeln. Dessa saker behöver absolut inte ha med just sex att göra. Men det var ett enkelt exempel. Vanliga intressen kan bli saker man håller hemligt för andra för att man är rädd att bli dömd utifrån det. Varför? Det är något man bör bära med sig med stolthet. Varenda geni där ute sticker ju ut från det vanliga för att de vågar stå för sina unika intressen som de vanliga(om man kan säga så) inte vågar prata öppet om det. Man ska inte behöva bli kallad för olika saker för det. Vi har förhoppningsvis alla någonting som vi bara vågar prata om med våra närmsta vänner efter en flaska vin. Vafan? Alla är vi psykopater.......eller?
Read more
05.30 Yoga! Stress handlar inte om vad som händer i våra liv utan hur vi reagerar på vad som händer ...
Media Removed
05.30 Yoga! Stress handlar inte om vad som händer i våra liv utan hur vi reagerar på vad som händer i våra liv och hur vi reagrar är något som som vi väljer. Jobbar otroligt mycket just nu och gör tre stycken tv-produktioner samtidigt, bygger en ny restaurang plus allt jobb med mina företag. I ... 05.30 Yoga! Stress handlar inte om vad som händer i våra liv utan hur vi reagerar på vad som händer i våra liv och hur vi reagrar är något som som vi väljer. Jobbar otroligt mycket just nu och gör tre stycken tv-produktioner samtidigt, bygger en ny restaurang plus allt jobb med mina företag. I perioder med mycket jobb så läger jag mer tid än annars på min meditation. Målet med meditation är inte att kontrollera dina tankar utan målet är hindra dem från att kontrollera dig. För meditation handlar inte bara om avslappning utan först och främst så handlar det om att lära sig att hantera livets motgångar, utmaningar och andra hinder som kan dyka upp på vår resa. Yoga är som att göra armhävninar för ditt psyke din meditation kommer göra det starkare. Och ett starkt huvud och ett hårt pannben är vad jag behöver just nu!
Read more
vad jag behöver mer av i mitt liv just nu; glass (gärna i stora lass), grönt gräs, fiskehattar (gärna ...
Media Removed
vad jag behöver mer av i mitt liv just nu; glass (gärna i stora lass), grönt gräs, fiskehattar (gärna från 90-talet), värme och sol! #inneedofvitaminsea vad jag behöver mer av i mitt liv just nu; glass (gärna i stora lass), grönt gräs, fiskehattar (gärna från 90-talet), värme och sol! ☀️🍍🌵 #inneedofvitaminsea
Vet ni vad, 2017 har krävt mycket av mig och satt mig och min familj på prov riktigt ordentligt. Det ...
Media Removed
Vet ni vad, 2017 har krävt mycket av mig och satt mig och min familj på prov riktigt ordentligt. Det känns vansinnigt att det ska behöva hända något allvarligt innan man inser hur mycket värt det är att vara närvarande. Så den här julen kommer jag välja att vara just närvarande, jag kommer inte ... Vet ni vad, 2017 har krävt mycket av mig och satt mig och min familj på prov riktigt ordentligt. Det känns vansinnigt att det ska behöva hända något allvarligt innan man inser hur mycket värt det är att vara närvarande. Så den här julen kommer jag välja att vara just närvarande, jag kommer inte att låta telefonen och sociala medier ta tiden som jag vill lägga på mina nära och kära. Jag tror det kommer göra mig och mina kära gott, för jag behöver inte dela allt med alla eller veta vad alla andra gör, för till slut är det tiden med sina närmaste man värdesätter mest. Och 2018, jag kommer absolut inte ha några förväntningar på dig, för jag vet hur fort det vi kallar livet kan vända till något fruktansvärt och så länge vi har varandra duger det gott inför ett nytt år. God jul och Gott nytt år! ❤
Read more
Att ha fibromyalgi - lite som att vara sin egen spådam ! Klart jag redan igår visste hur jag skulle ...
Media Removed
Att ha fibromyalgi - lite som att vara sin egen spådam ! Klart jag redan igår visste hur jag skulle må idag ! Jag. Tog. Minsann. Ut. Svängarna. Städade/rensade-i-röran i ca 4 H. Så att jag idag är mer begränsad är ju ingen överraskning. Det avverkas både värmekudde i 28gradig värme samt kylmask. ... Att ha fibromyalgi - lite som att vara sin egen spådam ! Klart jag redan igår visste hur jag skulle må idag ! Jag. Tog. Minsann. Ut. Svängarna. Städade/rensade-i-röran i ca 4 H. Så att jag idag är mer begränsad är ju ingen överraskning. Det avverkas både värmekudde i 28gradig värme samt kylmask. Varje liten del på kroppen vet precis vad den behöver å vill ha ! Dagens träning blir således inställd. Men sörjer inte detta då jag anser att gårdagens linne, som nästintill gick att vrida ur efter städningen, vittnar om en fysisk ansträngning ! Kan va nyttigt att ba’ meddela läget. Att visst, gemene man kan känna sig lit’ trasig efter en lång-körar-städning ...men just nu är jag sängliggande. D värker i varenda millimeter av kroppen. Det känns! Men jag känner ändå att d blev jäkligt fint i mat/pyssel-rummet. Å jag är rädd om mig. Men ibland behöver jag också få stiga utanför boxen ! även om mitt pris är en aningens högt just idag. 🖤 | #egofin #copyright #art #dontcopymydesign #design #dontcopymygubbar #handpainted #original #buddah #love #thankful #Stockholm #Göteborg #Malmö #Helsingborg #Skåne #balans #Fibromyalgi #workout #rensairöran
Read more
Nu går jag på jullov!!<span class="emoji emoji1f389"></span> denna termin har varit otrolig på så många sätt och jag har verkligen kunnat ...
Media Removed
Nu går jag på jullov!! denna termin har varit otrolig på så många sätt och jag har verkligen kunnat se min utveckling. Jag har blivit starkare på alla håll o kanter och jag har blivit smartare i mitt sätt att arbeta. En sak som jag har funderat mycket kring denna termin och som jag gärna skulle ... Nu går jag på jullov!!🎉 denna termin har varit otrolig på så många sätt och jag har verkligen kunnat se min utveckling. Jag har blivit starkare på alla håll o kanter och jag har blivit smartare i mitt sätt att arbeta.
En sak som jag har funderat mycket kring denna termin och som jag gärna skulle vilja prata om är begreppet styrka! Alltför ofta hör jag folk prata om att de vill få magrutor, större muskler och si och så men sällan är det någon som vill bli starkare. Alltför sällan funderar vi på om några magrutor faktiskt kommer hjälpa oss att bli bättre på det vi vill bli bättre på eller om vi bara är ute efter det estetiska. Kanske borde vi, istället för att vara missnöjda med oss själva och vår kropp, fundera på varför man tränar och om man tränar för att bli starkare, om man tränar för att göra en extra pirouette, högre hopp eller vad det nu är så är det inte antalet magrutor som räknas utan hur väl kroppen hanterar den hårda träning som krävs. Jag är trött på att folk ( inklusive jag) mäter styrka baserat på vad de ser, de mäter värde baserat på vad som syns på utsidan när det egentligen är helt irrelevant! Styrka är att lära känna sin kropp och förstå dess signaler. Att lyssna på vad den behöver och verkligen ge den det oavsett om det är vila, träning, choklad eller kärlek och inte att pressa den till bristningsgränsen varje dag!

Jag har pressat mig själv extremt hårt denna termin och pendlat mycket i vikt och muskelmassa men inte katten har väldefinierade magmuskler hjälpt mig att sätta de där quadruppelpirouetterna! Nej, det var vila, mat och lyhördhet till min kropp som hjälpte mig dit, allt annat var bara en bonus!
Det jag vill säga med detta långa och invecklade inlägg är att jag hoppas att du där ute tar hand om dig själv, är lyhörd på din kropps signaler och inte dömer dig själv baserat på utseende utan istället njuter av vilken fantastisk konstruktion kroppen är och att du kan känna tacksamhet till den!
Just nu skriker min kropp efter julmat, vila och en rejäl omgång med foamrollern och det är precis vad jag tänker ge den!
Så ta hand om er själva och varandra nu i jul och njut av ledigheten kram❤️
Read more
Nej, jag behöver inte lägga ut den där texten som så många lägger ut idag...Jag vet redan att Instagram ...
Media Removed
Nej, jag behöver inte lägga ut den där texten som så många lägger ut idag...Jag vet redan att Instagram blivit åt h... det sista året Så pass att jag börjar tröttna på allvar. Att jag fortfarande håller på är enbart för er följare, då jag känner att den lilla skaran som likar och fyller mitt hjärta ... Nej, jag behöver inte lägga ut den där texten som så många lägger ut idag...Jag vet redan att Instagram blivit åt h... det sista året😔 Så pass att jag börjar tröttna på allvar. Att jag fortfarande håller på är enbart för er följare, då jag känner att den lilla skaran som likar och fyller mitt hjärta med små kommentarer då o då- NI är värda att kämpa för💞 Däremot är det inte med den glädje och entusiasm som jag hade förut, och det går ut över mitt flöde - jag vet! Det blir en ond spiral...sämre flöde, färre följare/likes/kommentarer. Jag kan köpa det- absolut!
Men kan ni tala om för mig då.... Är det inte här vi ska måna om varandra? Lyfta upp varandra? Just nu känns det som att de flesta gett upp (snart även jag som sagt) De stora kontona, de växer ännu mer. De mindre, står still och mellanmjölken där emellan tappar följare. Till råga på allt så lägger jag ut en bild som garanterat lika säkert som att Italien inte vinner Fotbolls-VM kommer göra att jag tappar ännu fler! Varför gör jag då det? Jo, dels vill jag lyfta fram fotografen som tagit bilden (taggar henne i bilden ) och dels vill jag på något sätt få fram budskapet om hur jag känner inför en fortsättning här inne. Något som inte alls kommit fram på samma sätt om jag hade delat en ointressant bild på ett loppisfynd etc. Ibland känns det dock som det kvittar vad man lägger ut- inte många som ser det ändå😕 Eller för den delen, läser texten! Och det är ok! Det är bara det att personen bakom bilden och texten, ofta lägger ner både hjärta och själ i det som läggs ut, och det man känner när endast ca 5% av alla ens följare likar är; förutom en tacksamhet över de som faktiskt engagerar sig, men jag känner mig förbisedd och trampad på. Den känslan tar på tok för mycket energi för att jag ska orka lägga mer tid och hjärta på detta! Vad ska jag ändra på? Ska jag flytta till ett roligare boende så jag kan lägga ut bättre o mer intressanta bilder? Ni fattar...nivån på ens tankar tar enorm energi. Man vänder o vrider ut o in på sig själv tillslut och det går ut över de som minst förtjänar det! Min familj💞 Skriv ett Hej om ni orkar och ni som orkat läsa såhär långt, TACK💖
Read more
TÄND-TILL-TUSEN-TESTET Sommartider och semester är också en bra tid för att inventera dina ...
Media Removed
TÄND-TILL-TUSEN-TESTET Sommartider och semester är också en bra tid för att inventera dina mål för hösten. Jag har suttit här i lugn o ro och utformat ett test med 20 ja/nej-frågor som jag kallar Tänd-till-tusen-testet. Svarar du ja på alla frågor så är det bara att köra, om du tvekar på ... TÄND-TILL-TUSEN-TESTET

Sommartider och semester är också en bra tid för att inventera dina mål för hösten. Jag har suttit här i lugn o ro och utformat ett test med 20 ja/nej-frågor som jag kallar Tänd-till-tusen-testet. Svarar du ja på alla frågor så är det bara att köra, om du tvekar på vissa så vet du vad du behöver jobba vidare med. Är du med? Då kör vi!
Tänd till tusen - testet:

1. Är det svårt - men möjligt - att nå?
2. Är det värt det?
3. Är målet tydligt formulerat?
4. Är timingen rätt?
5. Ser jag fram emot resan?
6. Vet jag vilka första steg jag behöver ta?
7. Kan jag se mig själv nå målet?
8. Finns målet i mina dagdrömmar och med mig i mina tankar?
9. Är det här vad jag allra helst vill göra just nu?
10. Stämmer det här med mina värderingar?
11. Bidrar det här till en bättre värld?
12. Är det här väl investerad tid?
13. Gör jag det här för att jag själv vill?
14. Vet jag varför jag vill göra det här?
15. Är det tidsbestämt?
16. Är det positivt formulerat?
17. Är det bra för både mig och mina närmaste?
18. Har jag stöd från min omgivning?
19. Gör det här mig till en bättre person?
20. Kan jag göra det här och ändå hinna med att njuta/må bra på vägen?

Jag vill det här därför att:

#tändtilltusentestet #businesswithpleasure #barcelona🇪🇸
Read more
Okej nu hoppar jag! Svenska akademien river sannerligen upp känslor. Vi har helt enkelt fått nog. ...
Media Removed
Okej nu hoppar jag! Svenska akademien river sannerligen upp känslor. Vi har helt enkelt fått nog. För att vi äro tusenden som känner igen mekanismen. De slutna maktrummen där de invalda börjat blunda för varandras lojaliteter och interna subventioner. Rummen som vi vanliga inte når in ... Okej nu hoppar jag!
Svenska akademien river sannerligen upp känslor. Vi har helt enkelt fått nog. För att vi äro tusenden som känner igen mekanismen. De slutna maktrummen där de invalda börjat blunda för varandras lojaliteter och interna subventioner. Rummen som vi vanliga inte når in i och som jobbar utan transparens och kommunikation. Trots de uppenbara problem som slutna sällskap (väl alltid?) skapar, har jag normaliserat just dessa mansdominerade rum...
Min bild av trygghet är, sedan jag var liten och Olof Palme var statsminister, en svensk, välklädd man i övre medelåldern. I honom läser jag in ett stort nätverk, bra ekonomi och lösningar på världens alla problem.
När en kvinna får den makten finns för mig, automatiskt ett litet omedvetet frågetecken. Är hon tillräckligt briljant? Har hon rätt ingångar/nätverk för att lösa problemet? Är hon stark och smart nog? Kommer hon själv ”bli en man” i sitt ledarskap?
Jag är följaktligen en del av rådande maktstrukturer.
För att förändra mig själv behöver jag jobba aktivt varje dag med att förändra min bild av hur trygghet ser ut. Jag behöver vara modig nog att ifrågasätta makten med vetskap om mina egna tillkortakommanden. Jag behöver bli medveten om att jag smickras när makten ler mot mig och ger mig ”presenter”. När makten är en man behöver jag påminna mig om att jag var ung på 90-talet då det var status att bli ”veckans babe” (ett mycket sexistiskt påfund) och kvinnor i stor utsträckning var subjekt. Att vara vän med en person med makt är också ett ansvar. Är jag stark och kärleksfull nog att avstå privilegier i den vänskapen?
Ja jävlar vad jag är redo att jobba! Vill se kvinnor från världens alla hörn i maktpositioner så att mina föreställningar om ”trygghet” omprogrammeras i grunden!
#tillkortakommande #självreflektion #förändring #nyalösningar
Read more
Söndag och lite sol. Behöver massor! Både ledighet och ljus. Behöver jullov helt enkelt! Brukar ...
Media Removed
Söndag och lite sol. Behöver massor! Både ledighet och ljus. Behöver jullov helt enkelt! Brukar inte räkna dagarna, men erkänner att det är precis vad jag gör just nu! Söndag och lite sol. Behöver massor! Både ledighet och ljus. Behöver jullov helt enkelt! Brukar inte räkna dagarna, men erkänner att det är precis vad jag gör just nu!😆
Under mina snart fyra år som minister har jag haft många samtal med konstnärer och kulturskapare ...
Media Removed
Under mina snart fyra år som minister har jag haft många samtal med konstnärer och kulturskapare om deras förutsättningar att överleva på sitt skapande och om vad som behöver göras för att förbättra deras villkor. . Jag är förstås glad över att vi lyckats höja kulturbudgeten med hela 1,6 ... Under mina snart fyra år som minister har jag haft många samtal med konstnärer och kulturskapare om deras förutsättningar att överleva på sitt skapande och om vad som behöver göras för att förbättra deras villkor.
.
Jag är förstås glad över att vi lyckats höja kulturbudgeten med hela 1,6 miljarder kronor och investerat i kulturskolan, i biblioteken, i fler uppdrag för offentlig konst med mera (!) men ytterligare steg behöver tas.
.
Idag presenterade Miljöpartiet sex nästa kulturpolitiska kliv att ta för att göra det lättare att leva och verka som konstnär i vårt land. Oavsett om du är bildkonstnär, författare, skådespelare, dansare, sångare eller har annat konstnärligt yrke så ska du ha möjlighet att bilda familj och kunna gå i pension när du blir äldre.
.
Det handlar bland annat om att vi måste täppa till hålen i våra socialförsäkringssystem och utveckla en helt ny företagsform för konstnärer som driver eget företag men (ännu) inte får ihop något större överskott.
.
Läs gärna mer om våra förslag genom att kopiera nedan länk in i din webbläsare:.
.
https://www.mp.se/just-nu/miljopartiet-satsar-pa-att-gora-det-lattare-att-leva-som-konstnar .
.

#syntolkning: en #tbt till Värmland i början av augusti och Berättarladan i Sunne där jag fick möjlighet att samtala med skådespelaren Jakob Hultcrantz Hansson, bland annat om konstnärernas och kulturens förutsättningar.
Read more
TIME OUT - Jag har totalt overload i systemet just nu. Stormigt i det privata plus jobba i motvind ...
Media Removed
TIME OUT - Jag har totalt overload i systemet just nu. Stormigt i det privata plus jobba i motvind med jämlikhet i musikbranchen har tagit ut sin rätt. Jag har ställt in allt en tid framöver nu, bl a spelningen på Kägelbanan i Sthlm. Jag är så ledsen att göra alla er som köpt biljetter besvikna ... TIME OUT - Jag har totalt overload i systemet just nu. Stormigt i det privata plus jobba i motvind med jämlikhet i musikbranchen har tagit ut sin rätt. Jag har ställt in allt en tid framöver nu, bl a spelningen på Kägelbanan i Sthlm. Jag är så ledsen att göra alla er som köpt biljetter besvikna men vet att ni förstår. Mår helt enkelt inge bra nu och måste ta hand om mig själv och min son i första hand. Sån lyx att ha så kärleksfull publik som alltid backat mig igenom allt. Jag vet inte hur aktiv jag kommer vara på soc media och hur mkt jag är bekväm med att dela med mig av vad jag går igenom men alla ni som läser detta är jag iaf jävligt tacksam för. Jag behöver inga ombedda råd eller medlidande men uppskattar all form av kärlek alltid. Inget nytt fenomen att krascha men ändå läskigt att dela med sig av fortfarande. Det hoppas jag kunna ändra på i mig själv denna ggn. Nu återhämtning! ❤️
Read more
Detta selfieansikte blev fullt av energi (& vin) tack vare @karin.kallgren och @miadavida1 ikväll. ...
Media Removed
Detta selfieansikte blev fullt av energi (& vin) tack vare @karin.kallgren och @miadavida1 ikväll. De får mina torra läppar att le åt framtiden, tillsammans. Precis vad jag behöver. Precis just nu. Detta selfieansikte blev fullt av energi (& vin) tack vare @karin.kallgren och @miadavida1 ikväll. De får mina torra läppar att le åt framtiden, tillsammans. Precis vad jag behöver. Precis just nu.
Dags att formulera ännu ett veckobrev. I mars 2008 gick det första mailet ut, då till ett tusental ...
Media Removed
Dags att formulera ännu ett veckobrev. I mars 2008 gick det första mailet ut, då till ett tusental prenumeranter, varav många är med fortfarande så här tio år och ca 400 utskick senare. Nu är vi inte tusen längre, utan 115 000 självvalda läsare plus alla som skickar dem vidare, delar på sociala ... Dags att formulera ännu ett veckobrev. I mars 2008 gick det första mailet ut, då till ett tusental prenumeranter, varav många är med fortfarande så här tio år och ca 400 utskick senare. Nu är vi inte tusen längre, utan 115 000 självvalda läsare plus alla som skickar dem vidare, delar på sociala medier och de som läser dem på olika kontorsanslagstavlor och kylskåp där ute i landet. Det är inte alltid jag får till det, men det jag alltid gör är att skriva dem dan innan, dvs på söndagar. Jag behöver den pressen på mig antar jag. De två vanligaste frågorna jag får är: Vad får du alla uppslag ifrån? Och: Får du aldrig slut på idéer? Svaren är att jo, jag har ofta slut på idéer men då börjar jag bara skriva nåt, vad som helst, och sen brukar det komma nåt ur det, och uppslagen kommer ofta från allt jag skrivit ned i mobilen, där samlar jag på alla saker jag hört eller tänkt på och som kan komma till användning nån gång. Nu är dags igen och jag har just nu inget att skriva om. Noll. Ändå vet jag att det kommer. Det gäller att lita på processen, inte jaga upp sig, och luta sig mot erfarenheten att jag har gjort det förut och jag kan göra det igen. Tack alla ni som läser Veckans Peptalk, vad gjorde jag utan er. Nu kör vi! #dintermosigryningen #veckanspeptalk
Read more
Känner att detta börjar bli tjatigt med mina inlägg. Mitt psyke vägrar vända. Sista hoppet är ketanestbehandlingen ...
Media Removed
Känner att detta börjar bli tjatigt med mina inlägg. Mitt psyke vägrar vända. Sista hoppet är ketanestbehandlingen som jag efter lite diskussion ska få förlängd och höjd då den äntligen gav lite effekt i fredags. Men har lite halvt gett upp. Livet är inte vad jag behöver, inte just nu. Låt ... Känner att detta börjar bli tjatigt med mina inlägg. Mitt psyke vägrar vända. Sista hoppet är ketanestbehandlingen som jag efter lite diskussion ska få förlängd och höjd då den äntligen gav lite effekt i fredags. Men har lite halvt gett upp. Livet är inte vad jag behöver, inte just nu. Låt mig bara få ro. #psyk #psynligt #psykiskohälsa #anxiety #inlagd #hospital #ketanest #ångest
Read more
Under en meditation på de gyllengula mjuka sanddynerna bad jag öknen, Sahara, att prata med mig. Jag ...
Media Removed
Under en meditation på de gyllengula mjuka sanddynerna bad jag öknen, Sahara, att prata med mig. Jag frågade vad jag behövde just då. Hon påminde mig om det viktiga, det enkla, det genuina, det som inte kostar en enda krona. Samvaron Närheten Skratten Det vackra Stjärnorna, elden, ... Under en meditation på de gyllengula mjuka sanddynerna bad jag öknen, Sahara, att prata med mig.
Jag frågade vad jag behövde just då.
Hon påminde mig om det viktiga, det enkla, det genuina, det som inte kostar en enda krona.
Samvaron
Närheten
Skratten
Det vackra
Stjärnorna, elden, musiken, jorden, vinden, vattnet.
Vi alla är överösta med guld.
Vi behöver bara se det för att plocka upp det.
Tack! 🙏❤
#meditation #vishet #frågainåt #kärlek #uppskatta #seguldet #öknen #sahara #marocko #rediscoveryourself
Read more
Långpromenad...rensa skallen och tid för reflektioner......poddintervju med den fd. Munken ...
Media Removed
Långpromenad...rensa skallen och tid för reflektioner......poddintervju med den fd. Munken Björn Lindeblad i öronen om tillit till livet . . . "Är vi närvarande och vilar i vår goda intention, så kommer vi att få veta vad vi behöver veta när vi behöver veta det". . . "Kommer tid kommer ... Långpromenad...rensa skallen och tid för reflektioner......poddintervju med den fd. Munken Björn Lindeblad i öronen om tillit till livet
.
.
. "Är vi närvarande och vilar i vår goda intention, så kommer vi att få veta vad vi behöver veta när vi behöver veta det". .
. "Kommer tid kommer råd"

Tack! precis vad jag behöver höra just nu ♥️🙏
Read more
Vackra Mölle <span class="emoji emoji2764"></span>️ Här laddar jag med massor av energi och vi tar det bara lugnt i en vacker miljö, äter ...
Media Removed
Vackra Mölle ️ Här laddar jag med massor av energi och vi tar det bara lugnt i en vacker miljö, äter god mat, dricker goda drycker med min familj och vänner @hstams_goda Detta är just vad jag behöver nu🏻 Vackra Mölle ❤️ Här laddar jag med massor av energi och vi tar det bara lugnt i en vacker miljö, äter god mat, dricker goda drycker med min familj och vänner @hstams_goda Detta är just vad jag behöver nu🙏🏻
På förmiddagen igår ville jag jättegärna ha kaffe och något fika efter skolan. Problemet var att ...
Media Removed
På förmiddagen igår ville jag jättegärna ha kaffe och något fika efter skolan. Problemet var att jag inte hade tillräckligt med pengar, så jag tänkte strunta i den där fikan. Men vet ni vad som hände? Jag lyckades hitta ett ställe som sålde kaffe för 10 kr!! Och fick dessutom en bit baklava av ... På förmiddagen igår ville jag jättegärna ha kaffe och något fika efter skolan. Problemet var att jag inte hade tillräckligt med pengar, så jag tänkte strunta i den där fikan. Men vet ni vad som hände? Jag lyckades hitta ett ställe som sålde kaffe för 10 kr!! Och fick dessutom en bit baklava av personalen! "Varför delar du detta - det är väl ingen stor grej? Vad försöker du säga?" Jo, för att jag vill att ni ska veta (och påminna även mig själv) om att GUD VILL VÄLSIGNA DIG!!! För vet ni!? Jag tror faktiskt att det var Gud som lät mig hitta det där stället, när jag själv hade gett upp om fikan. Det jag säger är inte att vi får allt vi vill (eller att det ens skulle vara bra om vi fick det)! Men det jag försöker säga är att Gud bryr sig om dig och mig! Även i detaljerna av våra liv! Gud känner oss. Gud vet att jag älskar att fika och att en fika i solen var precis vad jag behövde just då (och välsignade mig med det, även om jag säkerligen hade klarat mig utan). Gud vet vad du behöver och vill välsigna dig, även i de små detaljerna och så mycket mer än vi många gånger tror! Och om du har det tufft med ekonomin - Gud ser det med och vill välsigna dig även där! Gud har så mycket gott för oss! 🙌🏼💛
Read more
Träning hos Julia nu på förmiddagen<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f64c"></span>Är så roligt att hitta knapparna, och just då när man får fram ...
Media Removed
Träning hos Julia nu på förmiddagenÄr så roligt att hitta knapparna, och just då när man får fram allt o känner hur de verkligen ska kännas, det är magiskt! Nu gäller det bara att stärka allt det. Vet exakt vad jag behöver träna på Det är ju då jag kan göra skillnad också‍♀️ Tack ännu en gång ... Träning hos Julia nu på förmiddagen😍🙌Är så roligt att hitta knapparna, och just då när man får fram allt o känner hur de verkligen ska kännas, det är magiskt! Nu gäller det bara att stärka allt det. Vet exakt vad jag behöver träna på💪 Det är ju då jag kan göra skillnad också💁‍♀️🐴 Tack ännu en gång Julia!!💕
Read more
JAG HAR FÅTT NOG AV ALLAS PROBLEM! Just nu måste jag verkligen markera med att jag är trött och less ...
Media Removed
JAG HAR FÅTT NOG AV ALLAS PROBLEM! Just nu måste jag verkligen markera med att jag är trött och less på vissa falska människor eller så kallade vänner som nyttjar min godhet. Missförstå mig inte fel, mina vänner är fantastiskt lojala, ni är ärliga & jag älskar er men jag syftar på de som är vänner ... JAG HAR FÅTT NOG AV ALLAS PROBLEM! Just nu måste jag verkligen markera med att jag är trött och less på vissa falska människor eller så kallade vänner som nyttjar min godhet.
Missförstå mig inte fel, mina vänner är fantastiskt lojala, ni är ärliga & jag älskar er men jag syftar på de som är vänner när det passar dem eller de energitjuvar som bara ska ha och ha utan att ge tillbaka.
Jag älskar att hjälpa andra vilket jag gjort hela mitt liv och kommer fortsätta hjälpa i mån av ork och tid men blir så ledsen då många endast ältar sina problem om och om igen och sällan frågar hur jag mår eller vad jag behöver.😔
Mest ledsen över hur några nära dragit sig undan mig senaste perioden då jag anser att anledningen absurt barnsliga. Att man gör fel är ok då vi alla är människor, men att lägga era fel och låta det gå ut över mig, som inte egentligen har något med det att göra tar mer på mig än vad ni tror.
Tex att bara ringa eller smsa då dom behöver nåt, vill få kontakt med nån jag känner, vill få håret fixat. Inget fel med det men när jag inte kan så blir några småsura eller antar att jag jämt ska ställa upp på mina lediga tider eller bara trolla fram tid som jag knappt har över till mig själv.
Eller när några har en twist sinsemellan och ber mig välja sida. Lös era problem utan att involvera mig. Jag ska inte behöva välja sida mellan vänner, familj eller bekanta.
Jag vill inte bli involverad och få era problem över mitt bord.
Detta ger mig bara huvudvärk som jag inte förtjänar.
Som sagt jag hänger inte ut någon men känner just nu att jag måste fokusera på mig själv och min framtid. Sjävklart inkluderar detta nr 1 min fina man, min familj & mina vänner så ni behöver inte ta åt er.
Ni andra som bör ta åt er, ni vet vilka ni är.
Avslutar med ett motto som jag själv lever efter-ge mer än du tar och behandla andra som du vill bli behandlad.❤️visa mera kärlek/empati samt lägga fokus på rätt saker. Livet är för värdefullt & ska levas maximalt med så mycket välmående som det går, men framförallt ska ingen påverka någons liv negativt.
Kände att jag var tvungen att skriva ut detta, och jag hoppas att man kan ta åt sig på rätt sätt. Men nu är jag trött på negativitet.kärlek❤️
Read more
Ibland behöver vi vända på perspektivet, ta ett steg åt sidan för att få bättre helhetsuppfattning, ...
Media Removed
Ibland behöver vi vända på perspektivet, ta ett steg åt sidan för att få bättre helhetsuppfattning, öva oss i att möta det som är och bli uppmärksammade på om vi kanske låst fast oss i föreställningar, uppfattningar, mönster som inte är hjälpsamma för oss. Ni vet när man hör sig själv säga ... Ibland behöver vi vända på perspektivet, ta ett steg åt sidan för att få bättre helhetsuppfattning, öva oss i att möta det som är och bli uppmärksammade på om vi kanske låst fast oss i föreställningar, uppfattningar, mönster som inte är hjälpsamma för oss.
Ni vet när man hör sig själv säga ”asså jag blir så trött på det här😫” ”Tänk, varför blir det alltid så här😖”
För den skull behöver det inte alls betyda att vi måste ”gillar läget” eller ens vara ok med det. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
För att kunna välja hur vi vill agerar, tar nästa steg utifrån vad som ör värdefullt för oss behöver vi bli medvetna.
Om situationen, vad är det som pågår egentligen??
Vad känner jag? Och vad behöver jag, just i detta nu? Och ibland komma till insikt att vad jag vill och vad jag behöver inte är samma sak😉
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
När vi möter oss själva, vågar vara modiga och tillåter oss själva att släppa taget om kontrollen, om så för ett ögonblick, och ta ett andetag i taget. Då kan vi ge kärlek till oss själva och dem omkring oss🌟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Det betyder inte att vi aldrig mer möter på jobbighet, men de kan betyda att vi kan navigera oss vidare mot våra drömmar och det som är viktig för oss, på riktigt. Ett litet steg räcker för att kunna starta en förändra🌟
How about that❤️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Finns det något område i ditt liv där du skulle vara hjälp av att byta perspektiv?
Jag har flera😅
Jag hoppas din måndag blir mjuk🌟

#onebreathatatime #human #inspiration #perspective #changeperspective #happymonday #awareness #mindfulliving
Read more
Vad jag behöver just nu
Media Removed
Vad jag behöver just nu Vad jag behöver just nu
Solen rakt i ansiktet, precis vad jag behöver just nu. #winter #sun #feathers #peacock #ostrich ...
Media Removed
Solen rakt i ansiktet, precis vad jag behöver just nu. #winter #sun #feathers #peacock #ostrich #interior #happyplace #myhome # Solen rakt i ansiktet, precis vad jag behöver just nu. #winter #sun #feathers #peacock #ostrich #interior #happyplace #myhome #💕
(Två bilder. Svajpa) Rocka livet. Rocka dig själv i de kläder du vill. Jag delar sällan kärleksDM ...
Media Removed
(Två bilder. Svajpa) Rocka livet. Rocka dig själv i de kläder du vill. Jag delar sällan kärleksDM som jag får men detta meddelande kändes viktigt att dela. Jag fick sån där varm gråtklump. Fatta vad viktiga vi kan vara. Fatta vad viktiga vi är för varandra. Du kan vara vännen i provrummet. Det ... (Två bilder. Svajpa) Rocka livet. Rocka dig själv i de kläder du vill. Jag delar sällan kärleksDM som jag får men detta meddelande kändes viktigt att dela. Jag fick sån där varm gråtklump. Fatta vad viktiga vi kan vara. Fatta vad viktiga vi är för varandra. Du kan vara vännen i provrummet. Det lilla grammet i vågskålen. Du kan vara en motkraft. Våra barn ska fan inte fostras till självhat i en skev värld. Vi kan styra upp detta. ❤️Jag vill passa på att- även om jag svarar vartenda DM - tacka för alla fantastiska berättelser som jag får. Jag har ju lite lågsäsong här på insta och ni kan ju ana hur rörd och meningsfull jag känner mig när jag får veta att små frön av hopp spirar ända in i ångestens trängsta rum; provhytterna. Rummen där marknadens snäva matriser plötsligt skall pressas ner över mångfaldig mjuk mänsklighet. Rummen som unga lockas in till bl a. av ouppnåeliga modeller och ”förebilder”/influencers och sen möter sin egen spegelbild som är något HELT ANNAT. Exakt. Du är något helt annat. Och det är exakt just det som är alldeles fantastiskt. Du är som ingen annan. Glöm inte att kläder är sydda enligt ett standardiserat storlekssystem. Se dig om: ser du hur otroligt olika vi är skapta? I verkligheten finns ingen standardisering i människokroppen. Det är sanning. (Om du inte hittar nåt som passar; kolla second hand! O kanske har du en kompis eller släkting som kan hjälpa dej sy om? Jag behöver ofta göra ett litet intag under bysten eller bak i midjan tex. Kläder för stora är ofta sydda enligt toarullemodellen.) Du har rätt att känna dig alldeles härlig! ⭐️ Stötta varandra! Hjälp varandra blomma! Kära följare! Ni är fantastiska. Jag vill hoppas att en merpart som följer mig gör det av ”rätt” anledning; det betyder att ungefär en svensk småstad står enade i den rörelse som vill krossa normerna som är felkonstruerade för att vi ska kunna växa och utvecklas. Ideal som får oss att stirra med elaka ögon på oss själva och andra. Men jag ser förändringen lysa vid horisonten. Det är sensationellt! Ett stilla uppror. I kärlek och reflektion. 🙌🏾 Tack @annajennyelisabet för att du berättade. Och ni i provhytten; Jag fyller min famn med er båda. Ni är HOPP!!!!! LIV!
Read more
I det tysta så fortsätter träningen och då energin vilken dag som helst kan vara på absolut noll så ...
Media Removed
I det tysta så fortsätter träningen och då energin vilken dag som helst kan vara på absolut noll så har jag fått tänka om helt hur jag ska träna och vad jag ska träna på. Jag behöver hantera de låga stunderna... jag behöver piska mig själv när jag absolut inte vill eller söker alternativ. Precis ... I det tysta så fortsätter träningen och då energin vilken dag som helst kan vara på absolut noll så har jag fått tänka om helt hur jag ska träna och vad jag ska träna på. Jag behöver hantera de låga stunderna... jag behöver piska mig själv när jag absolut inte vill eller söker alternativ. Precis som muscle ups, handstående och frivändningar så går det att träna skallen och hantera dess signaler.
Oftast är det bara den svaga sidan av dig själv som förespråkar seriemaraton i soffan med Netflix och snacks eller den där sovmorgonen trots viktiga ärenden på agendan.
Just det DÄR går att träna på och den delen ska suddas ut helt.
Winter sköter sovmorgonbiten helt galant så det är redan klart. Mitt fokus kommer hamna på svagheter och det jag avskyr att göra - löpning, rörlighet, benträning och de stora tre.
Det ska dokumenteras och vara som ”förr” och det är redan igång.
Mer info kommer nästa vecka på ett PWO-snack.
Än är jag inte död 🔥
Read more
Det kommer en del frågor på När jag ska sy fler Everydaybags men just nu kan jag inte ge några svar alls ...
Media Removed
Det kommer en del frågor på När jag ska sy fler Everydaybags men just nu kan jag inte ge några svar alls ang någon sömnad. Det jag däremot kan är att erbjuda fri spårbar frakt till den som eventuellt lägger beslag på denna snygging sydd i Stig Lindbergs Melodi. ••• Tyget är en nyproduktion av ... Det kommer en del frågor på När jag ska sy fler Everydaybags men just nu kan jag inte ge några svar alls ang någon sömnad. Det jag däremot kan är att erbjuda fri spårbar frakt till den som eventuellt lägger beslag på denna snygging sydd i Stig Lindbergs Melodi.
•••
Tyget är en nyproduktion av Ljungbergs och det är både vävt och tryckt här i Sverige. Kvalitén är fantastiskt!!!
•••
Modellen Everydaybag är rymlig utan att för det bli otymplig. Den är riktigt stadigt utformad och håller formen även när den saknar innehåll. Den är mycket stadig och kommer inte tappa formen.
Väskan är praktiskt inredd med infälld dragkedjeficka, ficka för smartphone och ett fastsytt nyckelband så man slipper leta efter nycklarna på väskans botten.
På utsidan är botten förstärkt med ett tyg som tål både smuts och fukt så man behöver inte vara rädd för att ställa ner sin väska på smutsigt underlag.
Öppningen stängs med en kraftig dragkedja som går att öppna upp helt för tillgång till hela väskans insida. Axelbandet är av bomull och det kan justeras i längd.
Fodret i denna är grått.
•••
För exempel på vad som ryms i en sån här väska se #florinseverydaybaglive #florinseverydaybaginuti
Väskans ca mått:
Höjd: 33 cm.
Botten: 8 cm x 24 cm.
•••
Pris 2699:- (såld)
För att köpa skriver man köper som en kommentar.
Just nu bjuder jag på fri spårbar frakt 😀
Read more
Att öppna upp bröstkorgen som ett ägg ner i pannkakssmeten. Att skriva om mig och mitt. I bland gör ...
Media Removed
Att öppna upp bröstkorgen som ett ägg ner i pannkakssmeten. Att skriva om mig och mitt. I bland gör det mig fundersam. Inte på grund av att skriva om mig, jag är inte tappad i komposten. Av alla miljarder människor så spelar det noll roll vad jag skriver här för jag spelar ju bara roll för mig och ... Att öppna upp bröstkorgen som ett ägg ner i pannkakssmeten. Att skriva om mig och mitt.
I bland gör det mig fundersam. Inte på grund av att skriva om mig, jag är inte tappad i komposten. Av alla miljarder människor så spelar det noll roll vad jag skriver här för jag spelar ju bara roll för mig och den som bryr sig. Vad jag däremot funderar på är egot. Inte som i självomvårdnad eller självkärlek utan egot som är tankar (är mina tankar ens mitt riktiga jag?), som styr mina känslor och som har suttit på mina axlar sedan födseln. Och innan dess finns där ett historiskt ok som sträcker sig till mina äldre släktled, med även ett kvinnligt ok ända tillbaka till begynnelsen. Därför funkar det inte bara att säga ”tänk positivt så blir allt bra”. Bara i de orden ligger något som går så djupt att vi får gräva oss långt ner åt hellskotta arton varv runt universum och tillbaka. Sen ha i åtanke att universum varken har en början eller ett slut. Hej premium mindfuck.
Jag står nu lite med ena foten i något som jag typ vill kalla hipster-spirituell och med andra foten i något som bara är. Jag kanske är dömmande nu, men då lär jag väl bli vettigare med tiden men jag aktar mig för att bli den som kallar sig spirituell på ett sätt som verkar trendigt nu...? Jag tror jag värderar det för att jag är medveten om mitt eget ego och vet hur mänsklig jag är. Eller mitt ego är mänskligt. Jag är väl snarare gudomlig? 🤷🏻‍♀️ Trendigheten att det är ballt att söka sig inåt men bara om man är liksom megafräsch och har ett spännande instagramflöde och skriver så att folk tycker att man är insiktsfull. Helvete heller. Ju mer jag förankrar mig i min livsåskådning desto mer slits jag, just nu. Bara just nu. För mitt ego förlorar makt men vill livnära sig på minsta lilla och mitt riktiga jag bara sitter där och är.
Jag har förstått att jag inte har förstått.
Men jag har också förstått att mitt liv inte alls kommer bli som jag trott att jag velat. Över huvud taget. Mitt riktiga jag vill något annat. Mitt jag säger att jag ska vara tyst och stilla och veta att jag inte behöver göra något. Sluta kämpa emot. Det skrämmer mitt ego -men inte mig. För när jag skalar av alla lager finns bara jag kvar.
Read more
Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar ...
Media Removed
Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar små barn och jobb, i mitt fall en bebis och en treåring, som kommer med diverse ringar på vattnet som trots och förskoleförkylningar, utvecklingsfaser som rubbar sömnen hos samtliga ... Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar små barn och jobb, i mitt fall en bebis och en treåring, som kommer med diverse ringar på vattnet som trots och förskoleförkylningar, utvecklingsfaser som rubbar sömnen hos samtliga familjemedlemmar - och ett samvete som frekvent vrålar ”otillräcklig”. Att i tillägg ha ett jobb man älskar och där man allt som oftast fastnar i den så kallade ”honungsfällan” - allt är för roligt för att avstå - så kan det ibland bli lite för mycket.
Efter en intensiv vår, liten bebis och ett VM i fotboll så började kroppen säga ifrån, och den ska man ju lyssna på, innan det är för sent. Så jag kommer denna höst dra en aning i bromsen. För hälsans skull och för att fullt ut få spendera tid med vår bebis. Det betyder att jag kommer följa Uefa Nations League och Allsvenskan från TV-soffan istället och ta del av mina superkompetenta kollegors jobb den vägen, detsamma gäller årets fotbollsgala.
Jag har fått full stöttning och förståelse från mina chefer och min arbetsgivare @tv4 som verkligen lyssnat, brytt sig och löst allt på ett föredömligt sätt - vilket jag är väldigt tacksam för.

Det är egentligen inte mer dramatiskt än ett luftigare schema nu under inspelningarna av Biggest Loser och därefter fullt familjefokus fram till årsskiftet då jag hoppas kunna ta mig an ordinarie uppdrag med ny energi. Jag älskar mitt jobb och vill hålla i många år till och barnen är ju dessutom bara små en gång i livet och det vill jag såklart hinna njuta av med. Men framförallt att orka vara en bra förälder, och då behöver energidepåerna fyllas på. Och jag hoppas att jag lyckats dra i bromsen i tid denna gång, för det är lätt att bli kvar i den där honungsfällan längre än vad kropp och knopp pallar. Ni som precis som jag balanserat på den där tunna linjen, glöm inte bort just det. / Anna
PS hur alla ensamstående föräldrar får ihop livspusslet och det övermäktiga schemat är inget annat än en hjälteinsats varje dag.

PS2 han bakom 📷@jesperrodhborn är min alldeles egna hjälte som stöttar, coachar och står ut med alla tvära kast som detta jobb innebär. 😍
Read more
Just DU -läs! Skjutningarna kryper närmare inpå. Mina fingrar räcker inte till att räkna de barn jag följt i Brasilien som blivit ihjälskjutna. Då hade jag inte mitt nuvarande jobb, men nu kommer det riktigt nära även här, så sent som igår. Tack och lov utan dödlig utgång. Medan vi lägger mer ... Just DU -läs! Skjutningarna kryper närmare inpå. Mina fingrar räcker inte till att räkna de barn jag följt i Brasilien som blivit ihjälskjutna. Då hade jag inte mitt nuvarande jobb, men nu kommer det riktigt nära även här, så sent som igår. Tack och lov utan dödlig utgång. Medan vi lägger mer kraft på att rapportera om skjutningar, våld och hur otryggt sverige blivit (vilket inte ens är sant utan medias rapportering som förändrats) så undrar jag.....Vad gjorde DU senast för att någon skulle välja livet? Jag utmanar dig att se någon som du vanligtvis inte ser och få den att känna sig speciell, just i det mötet ni befinner er i. Du kanske tom behöver ändra riktning åt vart dina ögon vanligtvis vänder sig eller ändra inställning till det som för tillfället står framför dig? Hur vore det om vi satsade mer kraft i att se det fina i varje individ och nyfiket försöka förstå varför den agerar som den gör. Antar du utmaningen?
Läs gärna följande artikel!
https://www.allehanda.se/artikel/opinion/ledare/varfor-later-vi-oss-skrammas-av-pahittad-brottsstatistik
#firstaid #livet #väljalivet #chooselife #skapaförutsättningar #trygghet #fritid #framtid #föreningsliv #vågaprata #vågafråga #psykiskhälsa #hälsa #gym #gymwear #mmsports #nordicwellness #outdoors #climbing #klätterdomen #mtb #muaythai #surf #kite #wildkitelife #wildactivelife #varieradträning #virenaandersson #älvsborgsbron #blåljuspersonal @barnenshinderbana.se @sportsheartswe
Read more
Ni vet, ibland frågar man sig vad kärlek är. Tycker den geniala texten här på bilden sammanfattar ...
Media Removed
Ni vet, ibland frågar man sig vad kärlek är. Tycker den geniala texten här på bilden sammanfattar min yrkesroll, min syn på kärleksrelationer, min syn på vänskap men också min syn på livet i stort. Eller som Doris Svensson sjunger i den där sönderspelade låten ni vet ”Everybody in this world ... Ni vet, ibland frågar man sig vad kärlek är. Tycker den geniala texten här på bilden sammanfattar min yrkesroll, min syn på kärleksrelationer, min syn på vänskap men också min syn på livet i stort. Eller som Doris Svensson sjunger i den där sönderspelade låten ni vet ”Everybody in this world has to do a whole lot more then love the one they spend a lifetime looking for. You just can't keep your love in a cozy little shell, got to love the one you love and the whole darn world as well”

Det är ingen verklighetsfrånvänd hippieinställning eller klyscha, det är så vi knyts samman. Det är så vi kan gå genom dagarna och lyftas av andra vi möter. I min jobbiga vinter så är det ändå så många jag inte ”umgås” med som betytt så mycket för mitt läkande. De jag omger mig med dagligen på olika sätt har varit en betydande del. De jag möter ofta eller aldrig igen, är de som formar min tid. Att låtsas som att det inte är en del av oss gör oss ensamma.
Och vi är sällan ensamma, vi måste bara definiera för oss själva vad gemenskap faktiskt betyder. Är det att ingå i ett invävt gäng som hängt ihop i hundra år och fysiskt träffas med jämna mellanrum eller är det också den mer outtalade relationen som finns bland dem du möter genom vardagens rutiner eller ”måsten”? Så tror jag. Hur skulle vi annars kunna flytta och börja om? Gå vidare eller öppna upp för nytt?
Många av mina allra käraste vänner bor långt ifrån mig nu och har ändå en betydande roll för mitt mående. Vissa hörs jag med dagligen och andra mer sällan, men de formar mig ändå. Det är inte alltid av kärlek som människor håller ihop rent fysiskt och det vet vi ju alla.
Och medvetenheten om detta, om hur mycket vardagens möten kan betyda, ger mig stark kraft att vilja ge tillbaka till de som behöver mig, genom att faktiskt bara bemöta, närvara,lyssna och ge det som för mig kan vara helt obetydligt, men vara något avgörande för någon annan. Ibland kommer det lätt och ibland måste jag påminna mig. Men därför älskar jag mitt jobb. Och att möta människor. Alla behöver varandra, hur mycket vi än bygger upp med nån enstaka och gifter å håller på. Sluta låtsas att du inte behöver folk. Kärlek är att behöva 🖤
Read more
Jag älskar reality TV! Det är svår att imponera på en publik idag. Du kan ju hitta precis vad som helst ...
Media Removed
Jag älskar reality TV! Det är svår att imponera på en publik idag. Du kan ju hitta precis vad som helst på internet! Idiotiska ’cirkuskonster’ av folk med stark dödslängtan, män som knullar med cykeldäck och hästar, eller galna kärringar som rullar sig i glass och strössel med kattungar. ... Jag älskar reality TV! Det är svår att imponera på en publik idag. Du kan ju hitta precis vad som helst på internet! Idiotiska ’cirkuskonster’ av folk med stark dödslängtan, män som knullar med cykeldäck och hästar, eller galna kärringar som rullar sig i glass och strössel med kattungar.
Vi i underhållningsbranschen behöver inte alltid överdriva för att beröra en publik idag. Kärlek och relationer kan ALLA relatera till, de som säger annat ljuger (eller bor i en grotta?) Jag hoppas att ni såg premiären av Love Island igår? Det spelas in mer eller mindre i realtid just nu i Grekland, och ni som tittare kan vara med och påverka programmet via en app. Ni kan också söka för att åka ner NU!
Programmet sänds varje dag 19:00 på Sjuan och TV4play.
Jag är oerhört glad och uppkäftig över den här castingen som jag arbetade med under hela våren! Hälsningar från semester-Nico ⛵️ 📸: @jockekun #äkta #influenser #starterpack #inspo #ootd #traveling #nofilter #happylife #ingabekymmer
Read more
Jag har inte delat med mig så mycket av mitt mående här på ett tag, förrän nyss (tack för alla fina kommentarer ...
Media Removed
Jag har inte delat med mig så mycket av mitt mående här på ett tag, förrän nyss (tack för alla fina kommentarer på storys, de värmer och ni behöver inte oroa er för mig! ) Jag har varit mitt uppe i ett stort projekt och nånstans varit lite rädd att folk ska se mig som en hycklare om jag erkänt att jag ... Jag har inte delat med mig så mycket av mitt mående här på ett tag, förrän nyss (tack för alla fina kommentarer på storys, de värmer och ni behöver inte oroa er för mig! ❤) Jag har varit mitt uppe i ett stort projekt och nånstans varit lite rädd att folk ska se mig som en hycklare om jag erkänt att jag stundtals mått väldigt dåligt av det. Att jag då är fel ute, gör fel eller mår fel. Att jag inte skulle vara proffsig nog om jag erkände att jag har ångest över att föreläsa om att jag blivit utsatt för övergrepp... Dumt, jag vet, men så kändes det. Men nu har jag tänkt. Det är okej att jag mått dåligt, det är sjukt tunga saker jag och min vapendragare roddat med. Vi har grävt fram våra allra innersta hemligheter och blottat dem för allmänheten. Konstigt om jag INTE mått lite dåligt också, utöver allt gott jag tar med mig ur allt vad det innebär att vara öppen med mina erfarenheter. Men då tänker jag också att om jag nu ska vara öppen, så vill jag vara helt öppen. Typ. Inte upprätthålla en fasad av "proffsighet" (vad nu det är ens?) utan vara hela mig. Jag har fått höra att jag är så stark, så modig, så cool, så viktig... och det är ju SJUKT fint att få höra, verkligen! Med det är viktigt att veta att vi inte bara är supermänniskor när vi åstadkommer saker, vi är supermänniskor när vi är helt vanliga också. När vi är rädda, trötta, slöa, ångestfyllda och mänskliga. Så. Det här är jag nu, en ångestklump. Och då får det vara så. Är det trist att läsa om det så hoppas jag att ni bara kan välja att skrolla förbi. För kanske känner någon igen sig, kanske förstår någon sig själv eller någon annan genom att läsa om ångest. Hade jag sett människor med ångest tidigare hade jag kanske inte hållit fasaden uppe så jäkla länge och behövt lägga så oerhört mycket tid i min terapi på att ta av mig masken. Jag mår mycket bättre av att skriva om det också. Och ångest behöver inte vara livsfarligt heller. Men det kan vara det. Så jag tar det på allvar och tänker fortsätta berätta om den när jag känner för det. Just nu mår jag som sagt riktigt dåligt. Men jag gör sånt jag vet att jag blir glad av; umgås med nära och kära, myser med Albus, äter tacos och skriver. Det blir bra. ❤
Read more
Jag tror att vi just nu befinner oss i en tid då det blir än mer viktigt att själv bli medveten om vad ...
Media Removed
Jag tror att vi just nu befinner oss i en tid då det blir än mer viktigt att själv bli medveten om vad man håller på med. Vi överöses med information, relationer, sociala spel, öppenhet och allt flyter samman mer för varje dag som går. Det ständiga bruset gör att vi idag betalar för att få uppleva ... Jag tror att vi just nu befinner oss i en tid då det blir än mer viktigt att själv bli medveten om vad man håller på med. Vi överöses med information, relationer, sociala spel, öppenhet och allt flyter samman mer för varje dag som går. Det ständiga bruset gör att vi idag betalar för att få uppleva tystnad. Men för många av oss blir det ändå inte tyst om vi så sitter ensamma i skogen i djupaste Småland. Våra hjärnor tar över.
När det kommer till social medier blir det än mer tydligt. Jag vet själv hur lätt det kan vara att dras in i jakten på lajks, nya följare och delningar. Plötsligt står du med ett gökur i hallen som du gör reklam för utan att ha en aning om varför. Ko Ko.

Stressen och pressen ökar som vi skyller på det yttre. Men istället handlar det nog snarare ofta om att vi inte stannat upp och frågat oss: Varför äter jag som jag äter? Varför tränar jag som jag gör? Varför shoppar jag det jag shoppar? Varför lägger jag upp det jag gör på sociala medier? Varför påverkas jag så mycket av vad andra skriver i sina statusar? Varför tror jag på de tankar som skadar mig?

Dessa frågor är viktiga oavsett om du känner flyt eller om det skaver. Det handlar om att utveckla sitt egna inre ledarskap. Det är först då du blir medveten om det du verkligen gör som du först kan förändra eller utveckla.

Detta har varit viktigt för mig att verkligen fundera kring när det kommer till mitt ”varför” och min relation till sociala medier. Just nu har även jag och min fru infört köpstopp i vårt hem. Detta är också ett steg i att bli mer medveten om varför vi shoppar. En test på vad som händer inom oss när vi inte gör det. Är det vi som behöver sakerna eller är det sakerna som behöver oss?
Känner du igen dig i mina tankar?❤️ #inspiration #medvetenhet #personligutveckling #lajks #stress #inreledarskap #självledarskap #livskraft #balans #energi #kärlek #stillhet
Read more
 #utmattningssyndrom #utmattning #duärinteensam #psykiskohälsa I morse grät jag.. Jag har ...
Media Removed
#utmattningssyndrom #utmattning #duärinteensam #psykiskohälsa I morse grät jag.. Jag har haft en underbar julafton, trotts utmattningens närvaro med huvudvärk, magsmärtor och extrem trötthetskänsla. Jag kunde bara inte sitta själv på jul fast jag kanske skulle behövt det. Men ... #utmattningssyndrom #utmattning #duärinteensam #psykiskohälsa
I morse grät jag.. Jag har haft en underbar julafton, trotts utmattningens närvaro med huvudvärk, magsmärtor och extrem trötthetskänsla. Jag kunde
bara inte sitta själv på jul fast jag kanske skulle behövt det.
Men som sagt, i morse grät jag.. Jag är van att spendera min juldag med familjen sedan barnsben, men idag fick jag lov att ställa in. Bakslaget från att ha klarat gårdagen är för tungt att bära, så det är det rätta valet, att vila. Men jag saknar min familj och det gör ont.

Den här sjukdomen är så in i helvete svår och jag är less på att det största
botemedlet är vila, jag tycker om att vara aktiv, och jag har vilat i nästan ett
halvår. Problemet är att det inte bara är att rycka upp sig när hjärnan har tagit skada av för mycket påfrestningar.

Min känsla och tanke är "inte fan skall den här sjukdomen få styra över mig och ställa till det, som nu på jul och juldagen, jag bestämmer över mig själv och mina val".. men ack nej, det är inte så enkelt.. Min hjärna behöver vila från alla sinnesintryck just nu, annars blir jag värre och skjuter upp mitt tillfrisknande.
Jag har fått lära mig att lyssna på mer än bara mitt hjärta och vad det vill, jag
har fått lärt mig lyssna på min hjärna, vad den egentligen behöver och inte
vad jag vill. Den här gången kan jag inte kämpa mig frisk, det gäller bara att
stå ut och jag kämpar istället med att lära mig acceptans..
Read more
Tänk på det här om ni nu funderar seriöst på att langa en röst på SD. Kolla upp rötterna och se hur deras ...
Media Removed
Tänk på det här om ni nu funderar seriöst på att langa en röst på SD. Kolla upp rötterna och se hur deras partiprogram såg ut för mindre än 20 år sen. I min bok är det grovt och rötterna idag är bruna. I fredags bevittnade vi dessutom något läskigt som blev mer tydligt än någonsin. Jimmie Å som sagt ... Tänk på det här om ni nu funderar seriöst på att langa en röst på SD. Kolla upp rötterna och se hur deras partiprogram såg ut för mindre än 20 år sen. I min bok är det grovt och rötterna idag är bruna.

I fredags bevittnade vi dessutom något läskigt som blev mer tydligt än någonsin. Jimmie Å som sagt sig köra nolltolerans mot rasism bjussade på raka motsatsen i debatten på SVT. Tidningen Expressen har senaste tiden blottat enormt  många SD politiker med nazistsympatier och deras sanna rötter. Därför står just nu många journalister i landet längst fram på barrikaderna och kämpar mot krafterna som vill störta demokratin. För det är faktiskt just det som sker just nu. Men vi ser bara början. Nu framträder rasismen på riktigt i TV öppet. SD visar sitt rätta jag och mer lär komma....
Även om jag ibland själv kan tycka att SVT inte alltid är 💯 konsekventa sitt arbete anser jag att neka ursäkten till SD var helt korrekt. Public Service ska ALDRIG acceptera rasism!!!!! ALDRIG, därför var det rätt beslut. För här drar vi fan gränsen för vad som är okej. Rasism ska alltid bekämpas!!! Ni som är kvinnor och vill rösta SD bör tänka till. Det handlar nämligen inte bara om rasism utan kvinnor kommer få det riktigt jobbigt om SD styr.
(För att inte tala om HBTQ)
Jag citerar Pernilla Ericson från AB: "SD kämpar för skrotade hemmafru-reformer. Sambeskattning, som var förödande för gifta kvinnor som tjänade mindre än sina män. SD:s “frihetsreform” gjorde förr att kvinnor fick be maken om hushållspengar." Behöver jag ens nämna debatten om abort där kvinnor 2018 inte ska få bestämma över sina egna kroppar?

Jag citerar en kollega Lisa Nilsson "Jag känner snarare en stark och välgrundad oro. Inte minst över den ökande nonchalans, ignorans och acceptans som uppvisas inför det faktum att vi har ett så kallat sverige-demokratiskt parti med nazistiska rötter. Ett parti där flera medlemmar och företrädare har en öppet nazistisk hållning med rasistiska, homofoba, antisemitiska och antidemokratiska åsikter. Ett parti vars ideologi ursprungligen vilar på fascistisk grund och som trots det ständigt ökar i popularitet.

#vadvilldu #rösta #inteSD
Fortsättning i kommentarerna;
Read more
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare ...
Media Removed
När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut. Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske ... När den här bilden togs, någonstans runt halv tio-snåret i går kväll, var jag betydligt gladare än jag ser ut.
Och jag har funderat väldigt mycket på i går, i dag. På det här med att vara i sammanhang där man kanske inte riktigt trodde att man skulle hamna. Jag har funderat och funderat och kanske har jag kommit fram till något.
Kanske inte.
Jag har aldrig utgett mig för att vara någon jag inte är. Inte i min yrkesroll. Och ibland har det gjort mig osäker. Ibland har jag undrat om det är tillräckligt för att få historier berättade och avtryck satta. Ibland har det gjort att jag känt tvärtom.
Som i går.
Jag var inbjuden till Stora journalistpriset för andra gången och förra året vågade jag knappt resa mig från min stol för att jag kände mig så liten i sammanhanget.
Men i år... jag hade en helt annan känsla. Till hela grejen och kanske främst till mig själv. Utmaningen kändes trygg och sammanhanget roligt. Jag blev påmind om varför jag tycker att journalistik är det coolaste som finns och drog inspiration från så mycket jag bara kunde.
Samtidigt finns det fortfarande något i mig som tittar på allt som nu är på riktigt med förundran och förvåning.
För jag är fortfarande den där tonårstjejen från Söderhamn som gjorde sin första telefonintervju i sina föräldrars sovrum för att det var den enda plats som kändes trygg när nerverna var i totalt kaos och som lämnade den där första texten utan en ingress. Jag visste inte ens vad det var.
Jag bara gjorde.
Och i går satt jag vid ett bord där alla var etablerade och inspirerande och jag var yngst som alltid. En frågade hur jag tänker kring mitt sätt att jobba och jag skrattade när jag svarade.
”Jag bara gör.”.
Allt är sig likt och ändå inte.
Och det är väl det jag vill säga, antar jag. Att vi alla kommer att bära på tvivel kring vår egen tillräcklighet men att vi inte behöver ändra oss för att få tvivlen att försvinna.
Vi är alltid som allra bäst när vi tillåter oss själva att vara just det. Oss själva.
Med eller utan tvivel.
Då kan man till exempel få gå på en gala där man fållat upp benen på jumpsuiten med tejp och ta selfies i en spegel som den 90-talist man är.
Och det är ju inte fy skam.
Read more
När jag frågar människor vad som krävs för ett lyckat samarbete så kommer orden med en gång. På något ...
Media Removed
När jag frågar människor vad som krävs för ett lyckat samarbete så kommer orden med en gång. På något sätt vet vi vad som krävs. Vi vet också i grunden hur mycket vi människor betyder för varandra. Tänkte på det igår när jag satt i ett flygplan. Undrar hur många av oss som hade tagit varandra i händerna ... När jag frågar människor vad som krävs för ett lyckat samarbete så kommer orden med en gång. På något sätt vet vi vad som krävs. Vi vet också i grunden hur mycket vi människor betyder för varandra. Tänkte på det igår när jag satt i ett flygplan. Undrar hur många av oss som hade tagit varandra i händerna om något hade gått snett. Jag tror när det väl kommer till sin spets så vill vi ha någon vid vår sida, en hand, ett kärleksfullt samarbete. Nu behöver vi ju inte bli så drastiska vi kan hålla oss till samarbetet på jobbet, familjen, idrottslaget.,, osv.

Så vi vet hur vi bör funka ihop. Men vi själva då? Hur ser vårt egna inre samarbete ut? Har vi ens reflekterat eller fått träna på detta? Om inte samarbetet med mig själv funkar hur ska jag då kunna samarbeta med andra? Detta har blivit en viktig fråga för mig. Att se över mitt egna samarbete. Men det är också en fråga som tar allt mer plats i mina föreläsningar och individuella möten.
Jag tror att i en tid som denna så är just detta inre ledarskap kanske det viktigaste nu. Det är dags att vända blicken inåt. Vi har fokuserat så mycket på att förstå den yttre världen att många av oss helt har gått helt vilse. Jag tror vi kommer få se en stor förändring framöver både på arbetsplatser och skola på detta område. Där vi har ett öga öppet för det yttre, men ett öga stängt för det inre. Vi måste skapa hälsosamma och hållbara samarbeten, både ihop och för oss själva.
Här kommer en liten övning i bild som ni kan testa. Kram❤️ #inspiration #samarbete #arbetsmiljö #stress #konflikter #ångest #psykiskohälsa #utbränd #inrehälsa #reflektion #inreledarskap #självledarskap #ledarskap #gruppdynamik #teambuilding #laganda #medvetenhet #yoga #yogi #kärlek
Read more
Den tid i livet som jag just nu befinner mig i, kan nog av många anses vara den bästa. 22 år. Fri. Förbi ...
Media Removed
Den tid i livet som jag just nu befinner mig i, kan nog av många anses vara den bästa. 22 år. Fri. Förbi uppväxt med allt vad det innebär att behöva gå igenom. Livet framför sig. Det liv som en själv äger. Men just därför är det också den mest påfrestande av tider som jag varit i. Skolpliktens år är ... Den tid i livet som jag just nu befinner mig i, kan nog av många anses vara den bästa. 22 år. Fri. Förbi uppväxt med allt vad det innebär att behöva gå igenom. Livet framför sig. Det liv som en själv äger. Men just därför är det också den mest påfrestande av tider som jag varit i. Skolpliktens år är långt bakom mig. Tiden av ”fri lek” som följde därefter, utan förväntningar eller ansvar har känts ett tag att den snart runnit ut. Det som var så befriande, kul och enkelt att vara i innan, blir bara svårare och svårare att finna ro och glädje i. Tankarna ”Vad vill jag med mitt liv?”, ”Kommer jag kunna vara artist och skådespelare hela mitt liv? Är jag realistisk eller naiv?”, ”Jag kanske borde...”, ”Jag måste...”, tar över.
Här står jag. 22 år gammal. Fri. Med hela livet framför mig. I ett land där jag kan vara, bli, göra och bo vart och vad jag vill. Så vart fan börjar jag? Hur fortsätter jag? Jag känner mig för ung för att veta, men för gammal för att inte ha en plan. Och allt detta samtidigt som jag ser hur de flesta gamla vännerna, nu hittat sina svar. Har börjat läsa vidare. Någon är till och med färdigutbildad. Någon har köpt hus. Kanske skaffat barn. En annan har flyttat till och lever sitt liv i USA. Den tredje har kommit in i arbetslivet, skaffat sig bra jobb och trygg lön.
Och jag. Jag lever på ”fri leks” sista tid, improviserar, tror, känner, tänker, men har fortfarande fler frågor än svar. #komkomnära
Read more
Många har frågat om min tatuering,vad det egentligen står på mitt ben. Det står”I refuse to sink” För ...
Media Removed
Många har frågat om min tatuering,vad det egentligen står på mitt ben. Det står”I refuse to sink” För mig betyder det kämpa,håll huvudet ovanför vattenytan,ge inte upp, och det betyder också att jag har kraften att klara det,kraften att sträva framåt och inte ge upp. Jag älskar att leva ... Många har frågat om min tatuering,vad det egentligen står på mitt ben. Det står”I refuse to sink”
För mig betyder det kämpa,håll huvudet ovanför vattenytan,ge inte upp, och det betyder också att jag har kraften att klara det,kraften att sträva framåt och inte ge upp. Jag älskar att leva och gör det fullt ut. Livet är inte bara enkelt utan fullt av problem som behöver lösas. Jag driver eget företag och njuter av det,älskar det verkligen. Inget kan stoppa mig,jag arbetar framåt för att få upptäcka mer,se mer av världen,få nya möten med människor. Som mamma så slåss jag för rätten till att vår son med funktionssättning- asberger & add ska få den hjälp och stöd som han behöver. Just nu känner jag mig som ett rytande lejon. Har liksom fått nog. Men syon Carina på marks gymnasium hon är bra hon. Hon såg oss! Japp livet är fullt av utmaningar och jag tar mig an dem. I refuse to sink !!! #tattoo #tattolyrics #tattoed #mummy #lifegoals #influencer #stylist #bloggare #bloggerstyle #highheels
Read more
2019 börjar på ett fantastiskt bra sätt. Efter att ha legat dålig i ett dygn (och missat nyårsfirandet) ...
Media Removed
2019 börjar på ett fantastiskt bra sätt. Efter att ha legat dålig i ett dygn (och missat nyårsfirandet) så har jag o familjen landat på familjestugan i Arjeplog. Snötäckt backe och kall stuga innebär endel pyssel när man har ett hungrigt barn. Men vi börjar ha rutin även på det. Och nu har vi ... 2019 börjar på ett fantastiskt bra sätt. Efter att ha legat dålig i ett dygn (och missat nyårsfirandet) så har jag o familjen landat på familjestugan i Arjeplog. Snötäckt backe och kall stuga innebär endel pyssel när man har ett hungrigt barn. Men vi börjar ha rutin även på det. Och nu har vi landat, stugan börjar bli varm, middagen är intagen, barn (och man) sover.
Detta är tiden då hjärnan rensar och själen landar och känner in. Både själ, hjärta, intellekt och intuition ska jobba ihop för att sluta upp med vanor som inte ger något och börja med vanor som är bra för en. Detta är tiden då rutiner omvärderas, då hemmet rensas och saker behöver göras klart. Hemmet städades grundligt innan vi for. Allt tvätt är tvättad. Jag rensade det där lilla extra av allt och har massor med annonser ute för att bli av med saker och tömma hörn av saker som dammar. Varje år behöver vi rensa ut gammalt och städa, göra klart och göra de där sakerna som vi väntat och skjutit på i evigheter. Vi fastnar lätt i ”sen”, ”trötthet” och andra ursäkter till att låta grejjer vara ogjorda men det finns inget skönare för själen och tillfredsställelsen än att faktiskt ta sig tid att beta av det som ska göras. Hemma, i sinnet, fysiskt, på jobbet och med matintaget. Vad behöver jag ändra på för att optimera min tid? Vad mår jag bra av? Vad vill jag sluta med? Vad vill jag börja med? Hur vill jag leva? Vilka tankar tänker jag egentligen? Tänker jag sådant som jag identifierar mig själv med? Behöver jag motiveras? Vem ska då vara min coach? Behöver jag fokusera på rätt saker? Hur ska jag hitta vägar för att göra det?
Det finns mycket bra med den här tiden. Utrensningens och städningens tid. Min utmaning ligger i att våga sluta göra saker jag alltid har gjort, som jag egentligen inte längre vill göra. Det kan vara på jobbet men också hemma. Vad är din utmaning?

Jag hoppas du får en bra start på året och att du tar tag i det du behöver för att må bra och bli bäst på just det du drömmer om. Skit inte i dina drömmar. Skit hellre i vad andra tycker. (Det är också en utmaning för många). ❤️ Bilden representerar hur jag vill må. Alltid. Let’s do it! Låt 2019 börja!
Read more
Det finaste jag har <span class="emoji emoji2764"></span>️ Den här resan har gett så mycket positivt, så mycket kvalitetstid, skratt, ...
Media Removed
Det finaste jag har ️ Den här resan har gett så mycket positivt, så mycket kvalitetstid, skratt, mys och härliga minnen för oss. Gud vad man behöver en break från vardagen och komma bort ibland. Lägger mig med ett leende på läpparna ikväll. Så verkligen njuta av dom dagar som är kvar här i vackra ... Det finaste jag har ❤️ Den här resan har gett så mycket positivt, så mycket kvalitetstid, skratt, mys och härliga minnen för oss. Gud vad man behöver en break från vardagen och komma bort ibland. Lägger mig med ett leende på läpparna ikväll. Så verkligen njuta av dom dagar som är kvar här i vackra Montenegro. Familjen betyder verkligen allt.
Tusen tack för alla fina kommentarer på föregående bild. Så glad att det samlas så mycket positiva och fina följare hos just lilla mig. Bort med onödig negativitet och bara pusha varandra. Ni är bäst ❤️
Read more
Okeej jag har varit sämst på att ta hand om min hy och lägga pengar på den sen jag blev småbarnsförälder ...
Media Removed
Okeej jag har varit sämst på att ta hand om min hy och lägga pengar på den sen jag blev småbarnsförälder så nu var det dags att ta tag i detta! Därför gick jag till Åsa på @5_sinnen (@ehestetik )för att göra en återfuktande behandling med Redensity 1, som ska ge huden en riktig kickstart och boost ... Okeej jag har varit sämst på att ta hand om min hy och lägga pengar på den sen jag blev småbarnsförälder så nu var det dags att ta tag i detta! Därför gick jag till Åsa på @5_sinnen (@ehestetik )för att göra en återfuktande behandling med Redensity 1, som ska ge huden en riktig kickstart och boost med massa fukt för att få lyster! Precis vad min hy behöver just nu😅🙆🏼 Tack Åsa för du sätter liv i min gråa och halvtrötta hy såhär lagom till sommaren! 👏🏻
Read more
Samarbete med @picadelisverige <span class="emoji emoji1f49a"></span> Jag är ofta på språng i mitt jobb och när jag behöver koppla ner ...
Media Removed
Samarbete med @picadelisverige Jag är ofta på språng i mitt jobb och när jag behöver koppla ner lite extra åker jag och lunchar vid vattnet. Då köper jag alltid med mig en sallad från @picadelisverige. Min favorit just nu är med massor av sallad, oliver, falafel, mozzarella och soltorkade ... Samarbete med @picadelisverige 💚 Jag är ofta på språng i mitt jobb och när jag behöver koppla ner lite extra åker jag och lunchar vid vattnet. Då köper jag alltid med mig en sallad från @picadelisverige. Min favorit just nu är med massor av sallad, oliver, falafel, mozzarella och soltorkade tomater! Vad brukar ni äta för sallad från Picadeli? 😍 Knepet är ju att inte köra allaaaa ingredienser utan några väl utvalda- även om man gärna går loss på 10 ingredienser 😂😋 Sen är det bara rusa iväg mot nästa jobb - alltid energifylld efter en nyttig lunch och lite vattenutsikt! Ha en underbar dag snyggingar! #picadelisverige #lunchwithaview #lunch
Read more
Godmorgon <span class="emoji emoji2600"></span> Solen skiner ute & jag har precis vinkat av min solstråle som fick åka med mormor idag ...
Media Removed
Godmorgon Solen skiner ute & jag har precis vinkat av min solstråle som fick åka med mormor idag till förskolan. Jag måste tydligen börja lyssna på min kropp enligt mina nära & kära, så jag ska spendera denna dag & nästkommande i sängen, eller ja, försöka i alla fall Börjar bra då jag just ... Godmorgon ☀
Solen skiner ute & jag har precis vinkat av min solstråle som fick åka med mormor idag till förskolan.
Jag måste tydligen börja lyssna på min kropp enligt mina nära & kära, så jag ska spendera denna dag & nästkommande i sängen, eller ja, försöka i alla fall 💁
Börjar bra då jag just nu placerat mig i sängen, så nu kommer det! SERIER!?! Japp, Jag behöver er hjälp! Vad har ni för tips?
Hit me 🙋
Read more
Scenskräck! <span class="emoji emoji1f628"></span> Ni har säkert märkt att jag använder appen @KRY.se när jag behöver kontakt med vården, ...
Media Removed
Scenskräck! Ni har säkert märkt att jag använder appen @KRY.se när jag behöver kontakt med vården, och vet ni vad? I veckan ska jag besöka deras huvudkontor för att träffa en läkare och psykolog för att prata just SCENSKRÄCK! Detta kan de nämligen numera hjälpa till med,svara på frågar ... Scenskräck! 😨 Ni har säkert märkt att jag använder appen @KRY.se när jag behöver kontakt med vården, och vet ni vad? I veckan ska jag besöka deras huvudkontor för att träffa en läkare och psykolog för att prata just SCENSKRÄCK! 🙈 Detta kan de nämligen numera hjälpa till med,svara på frågar om och bota. Jag är, som ni vet, inte den som älskar att stå på scen (t.ex. på galor) direkt... och jag hoppas jag får ett bra svar på varför det är så. Men jag vill fråga er. Har ni scenskräck? Har ni någon fråga ni tycker att jag ska ställa till KRY om scenskräck? #KRYappen #KRYcare
Read more
♀After all these years, I would LIKE to say thank you to all women who HAVE a powerful impact in my life.♀ • Det ...
Media Removed
♀After all these years, I would LIKE to say thank you to all women who HAVE a powerful impact in my life.♀ • Det finns så många som inspirerar mig varje dag. Men idag skulle jag vilja hylla alla tjejer och kvinnor där ute lite extra. Och lite extra, extra till mina närmsta. Och lite extra, extra ... ♀After all these years, I would LIKE to say thank you to all women who HAVE a powerful impact in my life.♀

Det finns så många som inspirerar mig varje dag. Men idag skulle jag vilja hylla alla tjejer och kvinnor där ute lite extra.
Och lite extra, extra till mina närmsta.
Och lite extra, extra till mina allra närmsta. Som jag ser upp till, som jag har långa och roliga diskussioner med om just oss. •
@malinaboj du är en så klok tjej, och det är så kul och prata med dig och diskutera olika saker med. Speciellt feminism, för du BRINNER för den frågan. Du står upp för dig själv och låter ingen trampa ner på dig. Du är grym hjärtat.

@mollywallenberg Darling, du är världens finaste vän. TACK för att du alltid finns där när jag behöver dig. Du är grym och kommer komma långt. Våga tro på dig själv! •
@elviraaolofsson hjärtat, du är världens mest fantastiskaste tjej, kom ihåg det. •
@ronjahyttsten Hello cousin! Du är fantastisk på alla sätt, du är rolig, du är smart, och fin på alla sätt! Bra på norska är du också.

@clarahyttsten Du är den coolaste ungen jag känner. Fortsätt med det du gör, låt ingen förstöra dina drömmar. Du är bäst på hockey, och du är fantastisk precis som du är. En riktig krigare är vad du är.

@gunillaprivat du är min allra största förebild. Tack för att du pratat med mig om allting, utan dig hade jag inte varit den jag är idag. Av alla kvinnor jag känner så är DU den starkaste och allra mest inspirerande. Du vågar säga ifrån, du vågar sätta ner foten. Du vågar allt. Och när jag blir stor, så hoppas jag att jag vågar allt du gör nu. Thnx mom.

@hannavendin du är världens bästa Hannish, trots att du tittar på farmen. Tack för att du är du och för att du alltid finns där. Och till alla er andra, fortsätt med det ni gör. För ni är värda allt. Ta aldrig någon skit, aldrig. För tillsammans kan vi klara allt, och lite till. 💥❤️
Read more
<span class="emoji emoji26a0"></span> Negativ text... varning bigtime! Risk för att sänka stämningen. Läs på egen risk...<span class="emoji emoji26a0"></span> ● • Jag ...
Media Removed
Negativ text... varning bigtime! Risk för att sänka stämningen. Läs på egen risk... ● • Jag mår så pissigt av allt negativt som drainar min energi så jag inte kan fokusera på min överlevnad. Jag behöver ladda inför cellgifterna imorgon! Inte ladda ur... • Är jag överkänslig? Förmodligen. ... ⚠ Negativ text... varning bigtime! Risk för att sänka stämningen. Läs på egen risk...⚠

• Jag mår så pissigt av allt negativt som drainar min energi så jag inte kan fokusera på min överlevnad. Jag behöver ladda inför cellgifterna imorgon! Inte ladda ur...
• Är jag överkänslig? Förmodligen. Uppgiven? Känns onekligen så.
Vadan detta nu då?
Vet inte om jag är extra hudlös just nu eller om miljön faktiskt blir så mycket hårdare och kallare att jag har fog för energihaveriet...?
Jag klarar inte riktigt av att se en hel nyhetssändning utan att bli livrädd eller läsa igenom flödet på Instagram utan tårar. ●
• Man som våldtar barn på löpande band (39st), • Oxfams och Sos barnbyars anställda begår övergrepp på barn och unga vuxna som de är där för att hjälpa.😲😨😢
• Danska styrande politiker kallar utsatta områden för "ghetto" och anser att Sverige är på väg att bli till "ett Mellanöstern". De vill de slippa så nu ska det bli än mer hårda på alla punkter vad gäller flyktingmottagande. • Retoriken ger såna nazivibbar... eller ren rasism. Det är så sorgligt och skrämmande. • Skolskjutningarna avlöser varann. Trump ignorerar.
• Knarket är den största inkomskällan för bönder i Afghanistan. (Opium) Heroinet flödar och dödar...

• Jag saknar kärlek i världen. I det lilla och i det stora. Det är så konfliktfyllt. Misstänksamhet och brist på respekt ökar i samma takt som empati och medmänsklighet minskar.
• Känner mig som i en mardröm. Vill bara skrika: Och hur fan ska jag hitta kraft till att försöka överleva? Jag blir ju bara mer deprimerad för varje dag. Jodå, jag har diagnos på recidiverande depression, tyvärr. • Jag vill inte bli såhär negativ. Jag måste hitta ett sätt att hitta kamplusten igen. Jag bara måste! För barnens skull om inte annat. Det är högst prio. Nu vill jag drömma snälla drömmar...☆
♡ God natt alla goa! ♡
Read more
Rehab 🏋🏼‍♀️ ..och lite angående mitt knä, trodde nämligen att jag bråkat klart med läkarna där i september, men så var inte fallet utan jag fick bråka i några månader till. Men för ca 3 veckor sedan fick jag svar på min senaste röntgen och man kunde då se en ruptur på menisken. Har hela tiden sagt ... Rehab 🏋🏼‍♀️
..och lite angående mitt knä, trodde nämligen att jag bråkat klart med läkarna där i september, men så var inte fallet utan jag fick bråka i några månader till. Men för ca 3 veckor sedan fick jag svar på min senaste röntgen och man kunde då se en ruptur på menisken. Har hela tiden sagt att jag trott att det varit just menisken som är skadad och det är även vad läkarna trott, men inget har kunnat ses på tidigare röntgen, och det är inte alla som tyckt att en åtgärd skulle vara nödvändigt.
Kan inte ens beskriva hur lättad jag är över att det nu inte finns någon tvekan om att jag behöver en operation och faktiskt är uppsatt på kö till det! Hela livet känns så mycket lättare.
Nu lägger jag om fokuset på träningen och lägger mer tid på rehab och att ge mig själv de bästa förutsättningarna för operationen och att kunna komma tillbaka till träning och ett aktivt liv, för ett av målen är att kunna tävla igen.
#iksu #styrkelyft #rehab
Read more
Har inte alls mått bra denna våren, hade så mkt planer och såg fram emot en fantastisk vår, men allt ...
Media Removed
Har inte alls mått bra denna våren, hade så mkt planer och såg fram emot en fantastisk vår, men allt har verkligen gått åt helvete....sen har jag sån oro över vad som ska hända i höst med, vill att något positivt ska hända i mitt liv, jag behöver det...så, försöker börja på gymmet efter två månader ... Har inte alls mått bra denna våren, hade så mkt planer och såg fram emot en fantastisk vår, men allt har verkligen gått åt helvete....sen har jag sån oro över vad som ska hända i höst med, vill att något positivt ska hända i mitt liv, jag behöver det...så, försöker börja på gymmet efter två månader från gymmet, ah.... Vet inte vad mer jag ska säga än att jag inte orkar vara den personen jag i vanliga fall är just nu #livet #gayguy #sweden #swedish #Östersund #gym #depression #ångest
Read more
När man börjar med de små sakerna så blir de stora enklare att utföra. Vi pratade om att dela upp sitt ...
Media Removed
När man börjar med de små sakerna så blir de stora enklare att utföra. Vi pratade om att dela upp sitt mål i små delar och hitta framgångsrika rutiner i vardagen. Vägen till målet kanske är lång, men det börjar alltid med första steget. Vad behöver jag göra just nu får att må mitt mål i framtiden? ... När man börjar med de små sakerna så blir de stora enklare att utföra. Vi pratade om att dela upp sitt mål i små delar och hitta framgångsrika rutiner i vardagen. Vägen till målet kanske är lång, men det börjar alltid med första steget. Vad behöver jag göra just nu får att må mitt mål i framtiden? Vilka rutiner behöver jag för att aldrig missa vägen dit? 👊🏻👊🏽 #lugnagatan #husby #sbk #kärlek #och #respekt
Read more
Loading...
Load More
Loading...