Yang always aku senyuman

Loading...


Unique profiles
5
Most used tags
Total likes
0
Top locations
Gedung Balai Rasdiana Center - brc, Downtown Las Vegas, Pulau Merah, Banyuwangi Jawa Timur
Average media age
807.4 days
to ratio
Ini adalah senyuman paling bahagia yang pernah aku lihat selama aku mengenalmu, kamu menulis kisah ...
Media Removed
Ini adalah senyuman paling bahagia yang pernah aku lihat selama aku mengenalmu, kamu menulis kisah hidupmu dimana kamu meyakinkan ke semua orang kalau jodoh itu benar ditangan Tuhan, melalui kisah hidup yang memang sulit di tebak,, jadilah keluarga yang SAMAWA, kamu teman terbaikku, ... Ini adalah senyuman paling bahagia yang pernah aku lihat selama aku mengenalmu, kamu menulis kisah hidupmu dimana kamu meyakinkan ke semua orang kalau jodoh itu benar ditangan Tuhan, melalui kisah hidup yang memang sulit di tebak,, jadilah keluarga yang SAMAWA, kamu teman terbaikku, hanya doa yang baik pula yang bisa aku berikan & dan tidak ada di dalam hati dua cinta, sebagaimana tidak ada dalam wujud ini dua Tuhan, Luv you my best friend & Always 😊😊😇 .
Read more
Loading...
Hi march yg sudah sampai pada penghujung. Terimakasih untuk sejuta hikmah yang bisa aku petik. ...
Media Removed
Hi march yg sudah sampai pada penghujung. Terimakasih untuk sejuta hikmah yang bisa aku petik. Terimakasih untuk pembelajaran hidup yang sangat berharga. Ketidak tauan, Penyesalan dan rasa bersalahku sudah terlalu masuk dalam ingatan panjang. Senja hanyalah saksi dari sebuah kehilangan ... Hi march yg sudah sampai pada penghujung. Terimakasih untuk sejuta hikmah yang bisa aku petik. Terimakasih untuk pembelajaran hidup yang sangat berharga. Ketidak tauan, Penyesalan dan rasa bersalahku sudah terlalu masuk dalam ingatan panjang. Senja hanyalah saksi dari sebuah kehilangan dan pagi, mohon sambut hidupku dengan senyuman. Malaikat kecilku, doaku selalu semoga tuhan pertemukan kita di syurga nya kelak ❤️, jemput kami dengan peluk hangat dan kecupan dari bibir mungil itu nak. Miss u always 😇😘🙏🏻 📷 : @triazsatriani
#bokeh #nikon
Read more
Sepanjang dua tahun menetap di Vegas, kami sangat jarang berjalan-jalan ke bandar. Semalam bila ...
Media Removed
Sepanjang dua tahun menetap di Vegas, kami sangat jarang berjalan-jalan ke bandar. Semalam bila dapat berjalan ke bandar sambil buat social experiment wanita berhijab seronok dapat tengok bahagian Vegas yang kreatif. Motel-motel lama banyak dah dirobohkan tapi mereka sengaja kekalkan ... Sepanjang dua tahun menetap di Vegas, kami sangat jarang berjalan-jalan ke bandar. Semalam bila dapat berjalan ke bandar sambil buat social experiment wanita berhijab seronok dapat tengok bahagian Vegas yang kreatif. Motel-motel lama banyak dah dirobohkan tapi mereka sengaja kekalkan papan tanda neon motel-motel ni semua dan ubahsuai seperti ini. It was fun to see. And I always love the sense of humor of American people.

Semalam bila aku kata everyone is nice to me memang aku maksudkan. Siapa je pandai-pandai kata Americans sukahati diskriminasi wanita Muslim bertudung tu sini aku sekeh. Dalam berita unfortunately isolated cases. Aku dah kata Americans are nice in general. Selama lebih 24 jam aku terang2 di tempat awam dikelilingi mereka, Alhamdulillah apa yang aku dapat ialah senyuman, salam, dan pertanyaan “how are you doing?”. Tak perlu takut kau akan kena layan pelik dan sebagainya. Maybe yang rasa pelik tu kau je kot. Right now untuk lelaki Muslim aku rasa masuk Australia lagi susah kot especially kalau kau dari Malaysia(ni semua sebab kes kerja kutip buah haram). This is a fact.
Stop speculating about a country you know very little about. Aku berani cakap ni sebab aku duduk kat USA, bukan melancong dua tiga hari kat sini terus buat conclusion. Kalau nak juga speculate aku cadangkan kau pergi baca buku aku tulis pasal kehidupan dan travel dalam USA.
Anyway it’s good to be back. I’m not here for fun.
Read more
Ruang kosong di tengah yang biasanya menjadi tempat seseorang yg berharga dan tersayang. Tempat ...
Media Removed
Ruang kosong di tengah yang biasanya menjadi tempat seseorang yg berharga dan tersayang. Tempat yang biasanya terisi untuk bertiga kini hanya untuk berdua. Terlihat begitu hampa dan sepi. Senyuman tersungging tapi hati menangis. But life must go on. Aku kuat kok, aku harus tetap tersenyum ... Ruang kosong di tengah yang biasanya menjadi tempat seseorang yg berharga dan tersayang. Tempat yang biasanya terisi untuk bertiga kini hanya untuk berdua. Terlihat begitu hampa dan sepi. Senyuman tersungging tapi hati menangis. But life must go on. Aku kuat kok, aku harus tetap tersenyum demi bapakku. Aku lah penyemangatnya dan untuk beliau lah aku harus bisa menjalani semua ujian ini. Miss u mom, skrg ibu sdh g akan sakit lagi. Semoga kelak kita bsa bertemu di tempat yang terindah. Love u always ❤❤❤
Read more
banyak yg bilang; wah sayang sekali yah ke sana pas hujan, jadi foto2 nya ngga bagus! • well, buat ...
Media Removed
banyak yg bilang; wah sayang sekali yah ke sana pas hujan, jadi foto2 nya ngga bagus! • well, buat aku itu cuman foto doang kalikk... sampe sekarang kebayang naikin bukit pas ujan deres sambil bawa payung si bule julid yg bocor, kena angin kenceng sampe payung nya terbang2, masih sempet ... banyak yg bilang; wah sayang sekali yah ke sana pas hujan, jadi foto2 nya ngga bagus!

well, buat aku itu cuman foto doang kalikk... sampe sekarang kebayang naikin bukit pas ujan deres sambil bawa payung si bule julid yg bocor, kena angin kenceng sampe payung nya terbang2, masih sempet foto2, sempet ngecengin & ngomongin anak orang, masih bisa buat instastory, masih bisa deg2 an gr2 kamera mirrorless ngga water resistant...
itu semua lebih dari sekedar cuman foto lah... gw juga bukan selebgram yg harus foto proper pake bedak pemutih dan senyuman palsu trus yang nge-like ribuan...

I’m always happy n thankful buat perjalanan yg gw lewatin!

always travel with your own satisfaction not with your viewer needs!

taken with my IphoneX
by @gouwphengui
Read more
Loading...