Itsteme Instagram Photos and Videos

Loading...


itsteme teme Abdullah @itsteme mentions
Followers: 57,592
Following: 16
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Nah, as promised, a cover. Nanti aku upload version panjang kat Youtube eh? Instagram dengki. Dia kasi seminit je Nah, as promised, a cover. Nanti aku upload version panjang kat Youtube eh? Instagram dengki. Dia kasi seminit je 😅
Loading...
CERTIFICATE OF OWNERSHIP #TPlanner2019 . For more info, follow @temeabdullah <span class="emoji emoji1f60a"></span>
Media Removed
CERTIFICATE OF OWNERSHIP #TPlanner2019 . For more info, follow @temeabdullah CERTIFICATE OF OWNERSHIP
#TPlanner2019
.
For more info, follow @temeabdullah 😊
Sometimes a break from your routine is the very thing you need. . How time flies... I thought growing ...
Media Removed
Sometimes a break from your routine is the very thing you need. . How time flies... I thought growing old would take longer. Dulu, inilah routine aku. Sekarang masa dah berubah. Aku kembali buat routine yang dulu, untuk berehat daripada routine sekarang. . 🏻🏻‍🏻‍🏻‍♂️ Sometimes a break from your routine is the very thing you need.
.
How time flies... I thought growing old would take longer. Dulu, inilah routine aku. Sekarang masa dah berubah. Aku kembali buat routine yang dulu, untuk berehat daripada routine sekarang.
.
👷🏻👨🏻‍💻👨🏻‍🎨💆🏻‍♂️
London, 2018. Once in a while. . Hey! How are you? I'm doing just fine <span class="emoji emoji1f60a"></span>
Media Removed
London, 2018. Once in a while. . Hey! How are you? I'm doing just fine London, 2018.
Once in a while.
.
Hey! How are you?
I'm doing just fine 😊
Penulisan aku biasa. I'm being honest, not being humble. Daripada #PelukisJalanan , #ArkitekJalanan ...
Media Removed
Penulisan aku biasa. I'm being honest, not being humble. Daripada #PelukisJalanan , #ArkitekJalanan , #ImpianJalanan , & #Empayar , penulisan aku semuanya biasa-biasa. Jauhhhh sangat keseronokan penceritaan kalau nak dibandingkan dengan para penglipulara terkenal. Lagi tinggi ... Penulisan aku biasa.
I'm being honest, not being humble. Daripada #PelukisJalanan , #ArkitekJalanan , #ImpianJalanan , & #Empayar , penulisan aku semuanya biasa-biasa. Jauhhhh sangat keseronokan penceritaan kalau nak dibandingkan dengan para penglipulara terkenal. Lagi tinggi perbezaan keilmuan dengan novel-novel para alim.
.
Penulisan aku biasa.
Tapi wujud supporters yang luar biasa. Doa ibu bapa yang luar biasa. Sokongan manusia-manusia yang luar biasa. Kenalan-kenalan yang respect keputusan aku untuk go incognito. Kawan-kawan yang ada daripada dulu dengan aku. Dan kebetulan buku aku dibaca oleh orang yang hanya kebetulan suka akan penulisan aku. Mereka-mereka inilah yang promosikan buku aku. Aku sampai ke tahap ini sebab mereka, dengan izin Allah.
.
Penulisan aku biasa.
So kalau korang nak baca, jangan terpengaruh dengan hype orang 😅. Macam aku cakapkan tadi, diorang semua tu kebanyakannya kebetulan je suka buku aku. Tak semestinya ia kebetulan kena dengan citarasa korang juga kan? So, kosongkan minda, jangan expect tinggi sangat. Kalau boleh, jangan expect apa-apa, bimbang ia overrated & korang kecewa 😅.
.
Thank you pembaca-pembaca lama! And welcome aboard para pembaca baru! Masih tak terlambat untuk join the family. ❤️
Read more
Petaling Street, Kuala Lumpur. . Kenangan kat Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018 ni kenangan ...
Media Removed
Petaling Street, Kuala Lumpur. . Kenangan kat Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018 ni kenangan aku yang paling best sepanjang kerjaya aku sebagai penulis. Thank you so much. . Aku mintak diri untuk buat kerja-kerja lain pulak eh? Doakan aku ada ilham untuk menulis lagi. Till next ... Petaling Street, Kuala Lumpur.
.
Kenangan kat Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018 ni kenangan aku yang paling best sepanjang kerjaya aku sebagai penulis. Thank you so much.
.
Aku mintak diri untuk buat kerja-kerja lain pulak eh? Doakan aku ada ilham untuk menulis lagi. Till next time. Assalamualaikum.
Read more
Loading...
Selesai. Tahun depan pulak insyaAllah? <span class="emoji emoji1f609"></span> . #PelukisJalanan #ArkitekJalanan #ImpianJalanan #Empayar #? . Siapa ...
Media Removed
Selesai. Tahun depan pulak insyaAllah? . #PelukisJalanan #ArkitekJalanan #ImpianJalanan #Empayar #? . Siapa first comment, aku akan kasi lukisan stesen keretapi yang sebelum ni! Selesai.
Tahun depan pulak insyaAllah? 😉
.
#PelukisJalanan
#ArkitekJalanan
#ImpianJalanan
#Empayar
#?
.
Siapa first comment, aku akan kasi lukisan stesen keretapi yang sebelum ni!
Kuala Lumpur Railway Station. Playing tourist. Kat sini ramai foreigner, so tenanglah sikit kalau ...
Media Removed
Kuala Lumpur Railway Station. Playing tourist. Kat sini ramai foreigner, so tenanglah sikit kalau nak lepak melukis pun . . Rindu pulak musim PRU. Rasa macam musim raya. Warna-warni, khemah-khemah macam orang tengah bakar lemang, ronda malam-malam tengok ceramah-ceramah. . #Negaraku ... Kuala Lumpur Railway Station. Playing tourist. Kat sini ramai foreigner, so tenanglah sikit kalau nak lepak melukis pun 😊.
.
Rindu pulak musim PRU. Rasa macam musim raya. Warna-warni, khemah-khemah macam orang tengah bakar lemang, ronda malam-malam tengok ceramah-ceramah. .
#Negaraku 😊💕.
Read more
Loading...
Aku terdengar suara-suara sumbang, "Dah tua2 pun nak kuasa?" "Dah lanjut usia ni baik duk beribadat ...
Media Removed
Aku terdengar suara-suara sumbang, "Dah tua2 pun nak kuasa?" "Dah lanjut usia ni baik duk beribadat je lah." . Apakah definisi beribadat pada kau? Adakah dengan erti duduk di masjid berzikir, mengaji, berpuasa sambil menutup mata, mulut, & telinga terhadap dunia? Menidakkan penindasan ... Aku terdengar suara-suara sumbang,
"Dah tua2 pun nak kuasa?"
"Dah lanjut usia ni baik duk beribadat je lah."
.
Apakah definisi beribadat pada kau? Adakah dengan erti duduk di masjid berzikir, mengaji, berpuasa sambil menutup mata, mulut, & telinga terhadap dunia? Menidakkan penindasan yang sedang dilakukan kepada keluarga?
.
Beliau sudah dalam usia rehat. Usia untuk bersantai di rumah tanpa memikirkan masalah. Meluangkan masa bersenda bersama anak cucu. Jika digembleng dunia ini sekalipun, manfaat apa lagi yang ingin dikejar olehnya?
.
Dengan duit, keselesaan, kedudukan, dan penghormatan sebagai bekas Perdana Menteri (arguably) paling cemerlang di Malaysia, beliau memutuskan untuk menolak itu semua, dan mengerah saki-baki keringat untuk negara. Untuk apa?
.
Islam mengajar kita, jika kiamat esok sekalipun, jika di tangan kita ada benih, maka tanamlah. Kerana potensi ia tumbuh dan memberi manfaat itu tetap ada. Meskipun penuai manfaat itu bukanlah yang menanamnya. Amal jariah.
.
Maka beliau menggunakan kelebihan kebijaksanaannya untuk menanam benih buat kita, generasi baru. Pokok yang kita sama-sama akan siram buat teduhan pabila rendang kelak. Buahnya untuk dinikmati bersama. Di usia yang selayaknya beliau hanya berteduh berlunjur kaki, beliau memutuskan untuk mencangkul dan menyemai. Bertekad untuk mencabut lalang dan perosak.
.
Inilah ibadah. Mempertahankan watan, mempertahankan anak cucu, mempertahankan agama. Selamat maju jaya ayahanda Tun Dr Mahathir Mohamad, Perdana Menteri ke-7. Anakanda di sini mendoakan kesihatan akal, jasad, serta rohani ayahanda. Moga Allah redha dengan ibadah ayahanda Tun ini. Moga rahmat & berkat Allah ke atas Malaysia.
Read more
GOOD MORNING NEW MALAYSIA! . Dah.. dah.... Buang semua bendera warna-warna. Kita gerak sama-sama. ...
Media Removed
GOOD MORNING NEW MALAYSIA! . Dah.. dah.... Buang semua bendera warna-warna. Kita gerak sama-sama. Cepat naik. Takut kene tinggal . Ingat, apa-apa pun, ini rumah kita bersama . #Negaraku GOOD MORNING NEW MALAYSIA!
.
Dah.. dah....
Buang semua bendera warna-warna. Kita gerak sama-sama. Cepat naik. Takut kene tinggal 😊
.
Ingat, apa-apa pun, ini rumah kita bersama 😊. #Negaraku
Bangunan Sultan Abdul Samad. . Yes I'm still in Malaysia. Menunaikan tanggungjawab sebagai ...
Media Removed
Bangunan Sultan Abdul Samad. . Yes I'm still in Malaysia. Menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. Selamat mengundi buat yang boleh mengundi esok! #PRU14 . Biru tua ke, biru muda ke, hijau ke, colourful ke, kita still satu family kan? Undilah dengan bijak. Kita rakyat! ... Bangunan Sultan Abdul Samad.
.
Yes I'm still in Malaysia. Menunaikan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. Selamat mengundi buat yang boleh mengundi esok! #PRU14
.
Biru tua ke, biru muda ke, hijau ke, colourful ke, kita still satu family kan? 😊 Undilah dengan bijak. Kita rakyat! Kita berkuasa memilih mereka yang akan bekerja untuk kita!
Read more
Part 3: The Awards. . Alhamdulillah. 2-3 hari sebelum PBAKL, #ArkitekJalanan dpt anugerah MPH ...
Media Removed
Part 3: The Awards. . Alhamdulillah. 2-3 hari sebelum PBAKL, #ArkitekJalanan dpt anugerah MPH Best of 2017. Skrg dia dah sama dgn abang dia, #PelukisJalanan yg pernah dapat Anugerah Pilihan Pembaca Popular Berita Harian 2017. Selang beberapa hari, #ArkitekJalanan dpt Anugerah Buku ... Part 3: The Awards.
.
Alhamdulillah. 2-3 hari sebelum PBAKL, #ArkitekJalanan dpt anugerah MPH Best of 2017. Skrg dia dah sama dgn abang dia, #PelukisJalanan yg pernah dapat Anugerah Pilihan Pembaca Popular Berita Harian 2017. Selang beberapa hari, #ArkitekJalanan dpt Anugerah Buku Negara. Tak pernah aku sangka aku dpt anugerah ni utk buku kedua yg aku tulis. Aku masih hijau, masih banyak yg perlu belajar. Kini Arkitek Jalanan dah dapat lebih award drpd abang dia, Pelukis Jalanan. 😅
.
Publisher tinggal trophy Anugerah Buku Negara tu kat booth dulu untuk korang tengok. Pastu baru pass kat aku. So ada yg sempat bergambar dgn trophy, belek2 trophy. Diorang sentuh trophy sebelum aku sendiri dapat sentuh 😂. And I don't mind at all, they deserve it. They're my supporters.
.
Dan aku tak pernah muncul pun di mana2 majlis penyampaian anugerah. Bukanlah tak menghargai, malah aku sangat2 teruja & mendoakan kebaikan utk penganugerah. Aku sangat2 bersyukur & berterima kasih. Cuma being known to public bukanlah matlamat aku. Aku buat public appearance masa meet & greet haritu pun sbb pembaca aku. Aku nak jumpa diorang at least once.
.
Even kalau orang salah sebut nama aku pun, aku tak pernah betulkan. Melainkan ada beberapa orang yg personally tanya aku cara sebut Teme masa meet & greet haritu. Siapa aku bukanlah the main point. Yang penting ialah apa yg aku bawa. Perjuangan kita lebih besar drpd siapa Teme sebenarnya.
.
Tapi aku rasa pelik jugak lah certain orang yang suka famous ni. Siap mengaku diri sendiri Teme hahaha. Kalau aku ketagih attention macamtu, maybe aku akan benci diri sendiri 😅. I'll hate myself for wanting that kind of attention 😅.
.
Aku yakin, my supporters, readers, & friends kenal aku macam mana. Mereka baca buku aku & tahu pendirian aku walaupun serba sedikit. Teme is Teme.
.
And for those who wish to get the books, you can still do it. Boleh dapat kat PWTC sehingga Ahad ni dengan harga promotion. Lepasni takda dah yg cetakan pertama ni 😊. Kalau masuk bookstores lambat lagi. #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan pun ada jual kat sana 😊👌🏻
.
Now zoom out. Look at my entire instagram feed 😉. Teme's 2018 book launching, what a memory.
Read more
Loading...
Part 2: The supporters . Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai ...
Media Removed
Part 2: The supporters . Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai penuh satu floor tingkat 5 tu. Walaupun ramai, takda tolak2, takda marah2. Aku macam bangga gila nak mengaku korang kawan2 aku . Semuanya sangat civilised, kind, polite, & penyabar. . Sangup ... Part 2: The supporters
.
Amazing supporters. Dewan penuh. Orang beratur sampai luar, sampai penuh satu floor tingkat 5 tu. Walaupun ramai, takda tolak2, takda marah2. Aku macam bangga gila nak mengaku korang kawan2 aku 😊. Semuanya sangat civilised, kind, polite, & penyabar.
.
Sangup beratur 3-4 jam and still tersenyum bila jumpa aku kat stage. Penat yang aku rasa sebab dah 2 hari autograph buku pre-order dalam bilik hotel tu hilang terus bila tengok diorang punya excitement & positivity. Aku hanya sedar tubuh aku letih bila terlena terus sebaik sahaja balik ke hotel.
.
Walaupun aku pakai mask, trust me, aku memang tersenyum setiap masa. Ada yang bawak family, ada yang bawak siblings. Ada yang siap hantar parents untuk minta autograph. Aku sangat hargai. Sebab aku boleh ambil kesempatan minta orang tua korang doakan aku. Hehehe 😊
.
Perasan tak? Aku tak record video & ambik gambar pun situasi masa meet & greet session tu. Tanyalah orang yang datang. Sekali pun aku tak berganjak daripada tempat kecuali untuk solat. Lunch pun tak sebab serbasalah kat korang yang menunggu lama 😅. So aku boleh pinjam gambar korang je buat kenangan.
.
Niat memang nak record video, nak selfie dengan keadaan dewan yang penuh, nak buat photoshoot. Tapi membazir masa. Kalau 10 minit pun, aku dah hilangkan hak lebih kurang 60 orang yang nak autograph. Tapi takpalah, janji semua puas hati insyaAllah.
.
Aku tak mintak banyak. Support setara ini yang korang bagi pun tak pernah aku jangka langsung. Aku bukan pelakon, bukan penyanyi, bukan orang soleh, bukan orang alim. Tetapi hanyalah seorang penulis yang baru menerbitkan buku ketiga & keempat karangannya, #ImpianJalanan & #Empayar . Aku hanya mintak korang doakan Allah perbetul niat di hati aku, jaga niat di hati aku, dan doakan aku dapat puaskan hati ramai orang.
.
And for those who wish to get the books, you can still do it. Boleh dapat kat PWTC sehingga Ahad ni dengan harga promotion. Lepasni takda dah yang cetakan pertama ni 😊. Kalau masuk bookstores lambat lagi. Oh ya, #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan pun ada jual kat sana 😊👌🏻
Read more
Part 1: The two new books. . Sampai je ke KL, beberapa hari sebelum PBAKL, aku kene autograph ribuan ...
Media Removed
Part 1: The two new books. . Sampai je ke KL, beberapa hari sebelum PBAKL, aku kene autograph ribuan buku #ImpianJalanan & #Empayar yang kalian pre-order. Jumlahnya biarlah rahsia. Cukuplah aku bagitahu yang ia 7 kali ganda daripada jumlah maksimum yang aku expect. Aku mintak maaf sebab ... Part 1: The two new books.
.
Sampai je ke KL, beberapa hari sebelum PBAKL, aku kene autograph ribuan buku #ImpianJalanan & #Empayar yang kalian pre-order. Jumlahnya biarlah rahsia. Cukuplah aku bagitahu yang ia 7 kali ganda daripada jumlah maksimum yang aku expect. Aku mintak maaf sebab aku tak mampu langsung untuk sign semua. Salah aku sebab aku tak prepare. Mungkin aku perlu masa 2 minggu nonstop kalau nak pastikan semua buku pre-order diautograph.
.
Selalunya org tengok kulit belakang buku sebelum beli, sebab kulit belakang buku selalunya briefly explains kandungan buku tu. Tapi kitorang tak tunjuk langsung pun kulit belakang these 2 books sehinggalah PBAKL. Korang pre-order beribu-ribu dgn hanya mengetahui kulit hadapan buku. Sumpah aku hargai gila2 kepercayaan korang pada aku ni 😊
.
Orang tanya macam mana aku sign buku tanpa dikenali staff2 publisher. Simple, sebelum aku masuk bilik hotel, diorang dah penuhkan bilik aku dengan buku2 korang. Aku hanya masuk & autograph senyap2. Bila dah siap, aku kasi signal, aku akan keluar bilik, dan diorang akan angkut buku yang dah siap autograph lalu digantikan dengan stok yang baru. Bende ni diulang2 sampilah siap.
.
Kenangan sambutan pre-order Impian Jalanan & Empayar kalini memang mustahil aku lupa. Thanks for the support 😊💕🌹.
.
And for those who wish to get the books, you can still do it. Boleh dapat kat PWTC sehingga Ahad ni dengan harga promotion. Lepasni takda dah yang cetakan pertama ni 😊. Kalau masuk bookstores lambat lagi. Oh ya, #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan pun ada jual kat sana 😊👌🏻
Read more
2 new frames. <span class="emoji emoji1f60a"></span> . InsyaAllah mulai esok sampai Ahad depan korang boleh dapat buku #ImpianJalanan ...
Media Removed
2 new frames. . InsyaAllah mulai esok sampai Ahad depan korang boleh dapat buku #ImpianJalanan & #Empyar (dan juga #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan) kat Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018. Cari kat Dewan Tun Razak 4, No.4130-4134 , PWTC. . Lusa pulak, insyaAllah aku tunggu ... 2 new frames. 😊
.
InsyaAllah mulai esok sampai Ahad depan korang boleh dapat buku #ImpianJalanan & #Empyar (dan juga #PelukisJalanan & #ArkitekJalanan) kat Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2018. Cari kat Dewan Tun Razak 4, No.4130-4134 , PWTC.
.
Lusa pulak, insyaAllah aku tunggu korang kat situ drpd pukul 10 pagi saaaampailah 5:30 petang 😊.
Read more
Loading...
Plan well. Work hard. Don't procrastinate. And above all, put your trust & reliance on Allah. . Nak ...
Media Removed
Plan well. Work hard. Don't procrastinate. And above all, put your trust & reliance on Allah. . Nak tumpang doa korang boleh ? Doakan dua buku baru aku ni lebih baik daripada buku-buku sebelumnya tau? . 3 hari lagi. Aku rasa inilah last chance korang nak dapatkan buku #ImpianJalanan ... Plan well. Work hard. Don't procrastinate. And above all, put your trust & reliance on Allah.
.
Nak tumpang doa korang boleh 😅? Doakan dua buku baru aku ni lebih baik daripada buku-buku sebelumnya tau?
.
3 hari lagi. Aku rasa inilah last chance korang nak dapatkan buku #ImpianJalanan #Empayar cetakan pertama (itu pun kalau habis stock 😅). Memori sama2 beli kat pesta buku. In the future, kalau orang cakap yang dia ada buku cetakan pertama, aku terus dapat tahu yang dialah antara org yg bersemangat dapatkan masa minggu pertama release 😊.
.
Now, zoom out. Look at my entire intagram feed 😉.
Read more
Sabtu, 28 April 2018. Okay? <span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f339"></span>
Media Removed
Sabtu, 28 April 2018. Okay? Sabtu, 28 April 2018.
Okay?
😊🌹
Everyone has to start somewhere. And every accomplishment starts with the decision to try. . Mula-mula ...
Media Removed
Everyone has to start somewhere. And every accomplishment starts with the decision to try. . Mula-mula memang susah. Biasalah penulisan kene reject semata-mata kerana kita takda nama & tak popular. Kene reject sebab buku takda market value. Tak dijangkakan trending sebab tajuk tak ... Everyone has to start somewhere. And every accomplishment starts with the decision to try.
.
Mula-mula memang susah. Biasalah penulisan kene reject semata-mata kerana kita takda nama & tak popular. Kene reject sebab buku takda market value. Tak dijangkakan trending sebab tajuk tak islamik. Kita malu nak cuba lagi dah lagi sebab semua orang duk gelak & tak percaya dengan pembawaan kita.
.
Jadi, sebagai orang baru dalam bidang ni, aku nak sampaikan kepada mereka2 yg nak menulis. Bende ni tak mudah especially pada mula2. Jangan give up. Biarkan orang nak gelak, nak ejek, janji kita buat apa yang kita rasa merupakan impian kita. Jangan mengeluh & merungut kalau kelak takda orang nak baca. Letakkan ‘kalau’ itu kepada Allah. Kita hanya usaha yang terbaik, dan Allah akan tolong.
.
Aku bermula dengan banyak rejections. Proposal2 penulisan aku kebanyakannya tidak dilayan. Even aku pernah ditipu oleh seorang penulis famous masatu (dia tak kenal aku Teme sekarang) 😅. Aku takda nama langsung dalam bidang penulisan pada mulanya.
.
So, when I say I really appreciate and value my supporters, I really mean it. Kebanyakan diorg ada dengan aku even sebelum Pelukis Jalanan (my first book). Di saat gergasi2 bidang penulisan tak pandang aku, diorang ada dengan aku. I can't thank them enough.
.
Ps: Siapa nak pre-order #ImpianJalanan & #Empayar , harini hari terakhir. Pukul 6 esok, pre-order tutup dah. Siapa yang nak beli, boleh je beli lepas musim PBAKL. Cuma personally aku recommend beli sekarang atas sebab2 tertentu 😉. Link pre-order ada kat story aku 😊.
Read more
Loading...
Kulit buku Pelukis Jalanan, Arkitek Jalanan, Impian Jalanan, & Empayar merupakan olahan daripada ...
Media Removed
Kulit buku Pelukis Jalanan, Arkitek Jalanan, Impian Jalanan, & Empayar merupakan olahan daripada hasil lukisan tangan aku sendiri. Sebab itulah aku makan masa yang lama untuk siapkan satu buku. Lepas siap manuskrip, aku kene siapkan ilustrasi pulak. Lagipun, menulis bukanlah kerja ... Kulit buku Pelukis Jalanan, Arkitek Jalanan, Impian Jalanan, & Empayar merupakan olahan daripada hasil lukisan tangan aku sendiri. Sebab itulah aku makan masa yang lama untuk siapkan satu buku. Lepas siap manuskrip, aku kene siapkan ilustrasi pulak. Lagipun, menulis bukanlah kerja sepenuh masa aku pun.
.
Kenapa susah-susah buat illustrasi sendiri? Kenapa susah-susah buat lukisan detail-detail untuk kulit buku? Boleh je upah orang kan? Boleh je serahkan sepenuhnya kepada graphic designer publisher kan?
.
Ya betul. But pembaca-pembaca buku aku, my early followers, & supporters kenal aku as Teme Si Pelukis Jalanan, and I will always be the Pelukis Jalanan walaupun banyak mana buku yang aku tulis pun. Aku akan kekalkan identiti lukisan tangan aku pada setiap buku sebagai kenangan bagaimana aku bermula. Hadiah yang tak seberapa untuk diorang.
.
Aku akan buat yang terbaik. I'm still the old Teme 😊
.
10 hari lagi #PBAKL2018 #KLIBF2018
Read more
Bismillah. I'm now officially announcing the titles for my upcoming books. The first one for 2018 ...
Media Removed
Bismillah. I'm now officially announcing the titles for my upcoming books. The first one for 2018 is Impian Jalanan, and the second one is Empayar: Hikayat Putera Tanpa Nama. Kulit buku? Nanti . InsyaAllah buku2 ni akan boleh didapati buat kali pertama di PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA ... Bismillah.
I'm now officially announcing the titles for my upcoming books. The first one for 2018 is Impian Jalanan, and the second one is Empayar: Hikayat Putera Tanpa Nama. Kulit buku? Nanti 😉
.
InsyaAllah buku2 ni akan boleh didapati buat kali pertama di PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2018 pada 27 April hingga 6 Mei 2018. #PBAKL2018 #KLIBF2018
.
16 hari lagi insyaAllah. #ImpianJalanan #Empayar
Read more
Charles Bridge, Prague, Czech Republic 🇨🇿. . 18 hari sebelum buku ketiga & keempat yang aku tulis ...
Media Removed
Charles Bridge, Prague, Czech Republic 🇨🇿. . 18 hari sebelum buku ketiga & keempat yang aku tulis dikeluarkan. A few days lagi, insyaAllah aku announce kulit buku ya? Charles Bridge, Prague, Czech Republic 🇨🇿.
.
18 hari sebelum buku ketiga & keempat yang aku tulis dikeluarkan. A few days lagi, insyaAllah aku announce kulit buku ya? 😉
The famous Dancing House or Fred and Ginger, Prague, Czech Republic 🇨🇿. . Aku ingat lagi dulu masa ...
Media Removed
The famous Dancing House or Fred and Ginger, Prague, Czech Republic 🇨🇿. . Aku ingat lagi dulu masa first year di London, sahabat aku yang tengah trip ke Prague hantar gambar ni kat aku. Fendo namanya. Dia tahu student architecture minat nak tengok bangunan-bangunan macam ni. Alhamdulillah ... The famous Dancing House or Fred and Ginger, Prague, Czech Republic 🇨🇿.
.
Aku ingat lagi dulu masa first year di London, sahabat aku yang tengah trip ke Prague hantar gambar ni kat aku. Fendo namanya. Dia tahu student architecture minat nak tengok bangunan-bangunan macam ni. Alhamdulillah sekarang aku boleh tengok depan mata sendiri.
.
Ps: 19 hari lagi sebelum buku ketiga & keempat yang aku tulis dikeluarkan 😉
Read more
21 hari lagi sebelum buku ketiga & keempat aku. Orang kata, kalau tengok lukisan lama-lama, boleh ...
Media Removed
21 hari lagi sebelum buku ketiga & keempat aku. Orang kata, kalau tengok lukisan lama-lama, boleh tercetus ilham. Mungkin dengan tengok lukisan aku ni lama-lama, korang boleh tahu tajuk buku baru aku? Haha. . Aku ingat lagi masa aku mula-muka tulis buku. Masa tu aku final year kat uni. ... 21 hari lagi sebelum buku ketiga & keempat aku. Orang kata, kalau tengok lukisan lama-lama, boleh tercetus ilham. Mungkin dengan tengok lukisan aku ni lama-lama, korang boleh tahu tajuk buku baru aku? Haha.
.
Aku ingat lagi masa aku mula-muka tulis buku. Masa tu aku final year kat uni. Aku rasa sesak sngt, rasa tak cukup masa nak siapkan penulisan. Architecture student, final year, pastu nak kene siapkan buku. Bayangkan.
.
Dulu, walaupun aku rasa aku dah sibuk, aku boleh lagi duduk kat meja properly & menulis. Masih boleh buat kerja-kerja lain lagi. Sekarang, lagi suntuk masa aku. Dah tak sempat nak duduk elok-elok & menulis dengan tenang. Aku kene menulis kat mana-mana je. Asal boleh.
.
Orang tengok movie atas flight, aku menulis.
Orang tidur atas train, aku menulis.
Orang scroll phone balik kerja, aku menulis.
.
Aku ok je. Alhamdulillah aku masih happy. Aku bersyukur sebab aku diberi nikmat kesibukan. Aku tak rasa nak undur balik masa pun. Sebab kalau aku undur, tak wujudlah Teme yang sekarang.
.
Tapi buat korang yang masih ada niat nak tangguh perkara baik, pikir balik. Korang mungkin takda kemewahan masa macam sekarang dah. Kalau korang tak bertangguh & paksa diri sikitttt je untuk bersusah-susah sekarang, mungkin beberapa tahun nanti korang akan toleh belakang & rasa berterima kasih sangat-sangat kat diri kau yang sekarang. So, start now. Jadikan mimpi kalian itu sebuah impian. Dan impian akan kekal mimpi jika engkau tidak mula berjalan. 😉
Read more
Prague Astronomical Clock, Prague, Czech Republic 🇨🇿. . Kalau bangunan kat belakang tu tak scaffolded, ...
Media Removed
Prague Astronomical Clock, Prague, Czech Republic 🇨🇿. . Kalau bangunan kat belakang tu tak scaffolded, jam ni lah yang korang akan nampak. Time aku pegi lah dia nak repair bagai . Tapi kalau korang nak pegi, bulan June 2018 ni baru dijangka siap proses baik pulih. . The good thing pasal ... Prague Astronomical Clock, Prague, Czech Republic 🇨🇿.
.
Kalau bangunan kat belakang tu tak scaffolded, jam ni lah yang korang akan nampak. Time aku pegi lah dia nak repair bagai 😭. Tapi kalau korang nak pegi, bulan June 2018 ni baru dijangka siap proses baik pulih.
.
The good thing pasal scaffolding ni is ia memudahkan kerja aku nak align lukisan dengan background. So, korang susah nak judge kesalahan alignment aku hahaha.
.
Anyway, shall we start the countdown tomorrow? 😉 #27April2018 #2Books
Read more

Loading...