Karapoleskincare Instagram Photos and Videos

Loading...


karapoleskincare FOLLOW UTK DAPATKAN KONSULTASI @karapoleskincare mentions
Followers: 19,521
Following: 6,635
Total Comments: 0
Total Likes: 0

SEBUM NI SEBENARNYA APA? . Sebum adalah minyak yg dihasilkan oleh sebaceous gland yg terdapat ...
Media Removed
SEBUM NI SEBENARNYA APA? . Sebum adalah minyak yg dihasilkan oleh sebaceous gland yg terdapat dalam lapisan kulit kita yg kedua (dermis) Nak senang kita panggil oil gland, biar mudah faham. Sebum terhasil di seluruh badan kecuali tapak tangan dan tapak kaki. Sebum terdapat paling banyak ... SEBUM NI SEBENARNYA APA?
.
Sebum adalah minyak yg dihasilkan oleh sebaceous gland yg terdapat dalam lapisan kulit kita yg kedua (dermis) Nak senang kita panggil oil gland, biar mudah faham. Sebum terhasil di seluruh badan kecuali tapak tangan dan tapak kaki. Sebum terdapat paling banyak di kulit muka & kulit kepala (sebab tu kalau tak terjaga boleh jd masalah rambut yg serius)🤦‍♀️
-
Sebum mempunyai 3 kandungan utama iaitu fat, cellular debris & keratin. Kulit kita sememangnya memerlukan sebum tetapi dalam kuantiti yg sekadar mencukupi. Bukan tu je you guys, sebenarnya kulit memang tk dapat berfungsi kalau tak ada sebum. 🤔
-
KESAN KETIADAAN/KEKURANGAN SEBUM PADA KULIT👇🏻
.
-Kulit kering
-kulit merekah dan luka (sakit)
-kulit cepat berkedut disebabkan tiada kelembapan
-kulit tak sihat, kusam & bermasalah
-
Jangan tak tahu, Sebum lah sebenarnya YANG MEMBEKALKAN KELEMBAPAN kepada kulit kita! Jadi jangan benci sebum, sebaliknya control sebum supaya kuantitinya tak lebih dan tak kurang😁 -
-

Ingat ye, Dairy products ada hormone testosterone yg tinggi dan boleh mengganggu keseimbangan hormon sedia ada kita. Proceseed & junk foods pula memang tak elok disebabkan kandungan sodium (garam) yg tinggi. Garam boleh buatkan kulit dehydrated so apa jd bila terlalu kering? Kulit akan release lebih banyak sebum dan akhirnya akan sebabkan jerawat mencurah-curah ualls!😭
-
Kesimpulannya, control pH kulit anda, wajib pakai pelembap, cuci muka jangan lebih 2x, make sure sentiasa lembap (bukan kering!), cuba makan makanan berkhasiat & pilih Karapole Skincare! 👍 Pemenang contest giveaway JAM BONIA @noramieraizzati contact Admin ya #tipsks #sebumexplanation
Read more
Loading...
TAHUN BARU, KULIT PUN BARU<span class="emoji emoji1f601"></span> SALAM MAAL HIJRAH! <span class="emoji emoji2b50"></span>️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan) - Founder ...
Media Removed
TAHUN BARU, KULIT PUN BARU SALAM MAAL HIJRAH! ️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan) - Founder pada awal tahun 2016, keluar tanpa secalit bedak & makeup. Tapi you guys wajib calit sublock kita Daily Cream ya sebelum keluar 🤗 - - Masa ni parut masih berbaki, tapi tekstur kulit ... TAHUN BARU, KULIT PUN BARU😁 SALAM MAAL HIJRAH! ⭐️ (swipe tepi utk saksikan sendiri perbezaan)
-
Founder pada awal tahun 2016, keluar tanpa secalit bedak & makeup. Tapi you guys wajib calit sublock kita Daily Cream ya sebelum keluar 🤗 -
-

Masa ni parut masih berbaki, tapi tekstur kulit sangat improved, berbeza kan? Bagai langit dan bumi. Masa ni sebenarnya tengah belajar lagi pasal kepentingan sunblock dalam kehidupan seharian. Apa yang paling best, pori-pori semua dah clear dan tinggal parut merah semata mata! Kulit pun dah tak kering..moist je 😁
-
Nanti Admin cerita pula macam mana Founder boleh terdetik niat murni untuk hasilkan Karapole Skincare. Hari ini kita akan UMUMKAN PEMENANG JAM BONIA😍 Salam Maal Hijrah you guys, tahun baru Kulit baru! 😁
Read more
‘BADAN KITA MENGAMBIL MASA 6-8 JAM UNTUK MENCERNA’🤔 (check instastories utk steps pakai KS) - Jadi apa perlu buat? . 🏻 Elakkan makanan yg tlg diproses 🏻 Ambil makanan yg mudah diproses & segar 🏻 Kurangkan gula, karbohidrat & protein jika anda mempunyai alahan 🏻 Minum air kosong ... ‘BADAN KITA MENGAMBIL MASA 6-8 JAM UNTUK MENCERNA’🤔 (check instastories utk steps pakai KS)
-
Jadi apa perlu buat?
.
👉🏻 Elakkan makanan yg tlg diproses
👉🏻 Ambil makanan yg mudah diproses & segar
👉🏻 Kurangkan gula, karbohidrat & protein jika anda mempunyai alahan
👉🏻 Minum air kosong secukupnya untuk bantu proses pencernaan
-

Nak kulit cantik wajib ambil tahu apa yang dimasukkan dalam badan. Ingat, awak adalah apa yang awak makan 📣 Hope this helps! #tipsks #digestivesystemks
Read more
UBAT JERAWAT PALING SELAMAT, POWER & GERENTI BERKESAN ABAD INI! <span class="emoji emoji1f44d"></span> . . Kenapa Admin berani cakap ...
Media Removed
UBAT JERAWAT PALING SELAMAT, POWER & GERENTI BERKESAN ABAD INI! . . Kenapa Admin berani cakap macam ni? Sebab Admin sendiri pengguna tegar sejak sekian lamanya dan sangat berpuas hati 🏻 . Harini calit, esok dah kering. Harini sapu, esok dah masak jerawat tu. Harini calit, esok lusa ... UBAT JERAWAT PALING SELAMAT, POWER & GERENTI BERKESAN ABAD INI! 👍
.
.
Kenapa Admin berani cakap macam ni? Sebab Admin sendiri pengguna tegar sejak sekian lamanya dan sangat berpuas hati 💪🏻
.
Harini calit, esok dah kering. Harini sapu, esok dah masak jerawat tu. Harini calit, esok lusa dah mati jerawat. Siapa tak suka kan? yeayyyyy 🕺🏻 TAPI order dengan DEALERS kita ya sebab HQ dah licin stocks POWER PIMPLES niii 🤩🤩 #powerpimples
Read more
Dah pakai Daily Cream harini? Kalau belum pastikan calit calit ye supaya kulit kita terjaga terlindung daripada sinaran matahari & debu habuk radikal bebas Dah pakai Daily Cream harini? Kalau belum pastikan calit calit ye supaya kulit kita terjaga terlindung daripada sinaran matahari & debu habuk radikal bebas 😁👍
FOLLOW @karapoleskincare & MENTION 2 ORANG KEGEMARAN ANDA UTK DAPAT JAM TANGAN BONIA SECARA PERCUMA!<span class="emoji emoji1f60d"></span> - Senang ...
Media Removed
FOLLOW @karapoleskincare & MENTION 2 ORANG KEGEMARAN ANDA UTK DAPAT JAM TANGAN BONIA SECARA PERCUMA! - Senang je, cuma follow kita & mention 2 org kesukaan you guys yang terakhir komen akan jadi pemenang! Bakal tamat bila bila masa sahaja 😀 Good luck guysFOLLOW @karapoleskincare & MENTION 2 ORANG KEGEMARAN ANDA UTK DAPAT JAM TANGAN BONIA SECARA PERCUMA!😍
-
Senang je, cuma follow kita & mention 2 org kesukaan you guys 👍 yang terakhir komen akan jadi pemenang! Bakal tamat bila bila masa sahaja 😀 Good luck guys❤️
Loading...
SENARAI AGENTS, STOCKISTS & DISTRIBUTOR VOL 1 - KEDAH 😀 . STOKIST <span class="emoji emoji27a1"></span>TINIE (0194197674) ALOR ...
Media Removed
SENARAI AGENTS, STOCKISTS & DISTRIBUTOR VOL 1 - KEDAH 😀 . STOKIST TINIE (0194197674) ALOR STAR/ POKOK SENA/ LANGGAR/ KUALA NERANG/ MASJID KEPALA BATAS Ig: @cikhasbeauty.co . STOKIST DHIRAH(0137582998) GURUN/SG PETANI/JITRA FB: Karapole Skincare Kedah Ig: @karapoleskincare_dhirahmad . AGENT FATIN(0179019467) JERLUN/ALOR ... SENARAI AGENTS, STOCKISTS & DISTRIBUTOR VOL 1
-
KEDAH
😀
.

STOKIST
➡TINIE (0194197674)
ALOR STAR/ POKOK SENA/ LANGGAR/ KUALA NERANG/ MASJID KEPALA BATAS
Ig: @cikhasbeauty.co
.

STOKIST
➡DHIRAH(0137582998)
GURUN/SG PETANI/JITRA
FB: Karapole Skincare Kedah
Ig: @karapoleskincare_dhirahmad
.

AGENT
➡FATIN(0179019467)
JERLUN/ALOR STAR
FB:Fatin Syazwani
IG @atin_wani
.

AGENT
➡FARAH(0195100863)
SG PETANI/ALOR STAR
FB:Farra Beautee
IG @karapoleskincare_kedah
.

AGENT
➡AZZA( +60142205207)
UUM SINTOK/KAJANG
IG @arshuzacottage
.

PERAK
😀
.

STOKIST
➡LIEYA(012-4603167)
IPOH/SUNGKAI
Ig:@elribeauty.co
.

AGENT
➡FAHMI (013-4118514)
TAIPING/KEMUNTING/SIMPANG
Ig:@karapoleskincare.malaysia
.

AGENT
➡AISHAH (012-4567910)
KUALA KANGSAR/IPOH
Ig: @noraishahabas
.

PENANG
😀
.

STOKIST
➡JA (+60104602431)
BATU KAWAN / SIMPANG AMPAT / BAYAN LEPAS / BAYAN BARU / BATU MAUNG /USM / TAIPING
Ig: @karapoleskincare.malaysia
.

STOKIST
➡FIDA/AINI (+60174484546)
PENANG ISLAND & SEBERANG JAYA
Ig: @karapoleskincare.penang.kl
.

AGENT
➡ ANNA (0184068122)
Butterworth/Permatang Pauh/Seberang Jaya/Bandar Perda/Bukit Mertajam
Ig: @beautyshop_byanna
.

KELANTAN
😀
.

STOKIST
➡ FARHANA (+60169387532)
KOTA BHARU/PASIR MAS/TANAH MERAH
Ig: @by_anafara
.

TERENGGANU
😀
.

STOKIST
➡AZIE (0105832794)
KUALA TERENGGANU/DATARAN AUSTIN/GONG BADAK
Ig: @an_nisaabeauty
.

AGENT
➡FATIN(0179019467)
K.trg/ Jertih
FB:Fatin Syazwani
IG @atin_wani
.

PAHANG 😀
.

STOKIST ➡FANA (+601132301272)
KUANTAN / JERANTUT/ BANDAR JENGKA / TEMERLOH
IG : @fanajasni_oneshop
.

KUALA LUMPUR
😀
.

PREMIUM STOCKIST
➡KAMALIA (0162377960)
PJ/SETIAWANGSA/KERAMAT
IG: @karapoleskincare.my
.

STOKIST
➡SYAH (01112863566)
KL/KERAMAT/PANDAN INDAH/PANDAN JAYA/WANGSA MAJU/SETAPAK/CHERAS TMN MALURI/LEN SEN/PERMAISURI/BANGSAR/JALAN DUTA/JALAN IPOH/SENTUL/BUKIT DAMANSARA/PUBLICA SOLARIS DUTAMAS
Ig: @canteq. my
.

STOKIST
➡AZIE (0105832794)
BUKIT JALIL/PUNCAK JALIL/TPM/GIANT KINRARA
Ig: @an_nisaabeauty
Read more
SENARAI AGENTS, STOCKISTS & DISTRIBUTOR VOL 2 - SELANGOR 😀 . DISTRIBUTOR <span class="emoji emoji27a1"></span> ANIESA (+6014-9316704) SHAH ...
Media Removed
SENARAI AGENTS, STOCKISTS & DISTRIBUTOR VOL 2 - SELANGOR 😀 . DISTRIBUTOR ANIESA (+6014-9316704) SHAH ALAM/JALAN KEBUN/GM KLANG/BUKIT TINGGI/BUKIT RAJA/USJ/ SUNWAY PYRAMID/SUBANG JAYA/KELANA JAYA/PETALING JAYA/PUCHONG/SAUJANA PUTRA/PUTRA HEIGHT/PUTRAJAYA/FARM ... SENARAI AGENTS, STOCKISTS & DISTRIBUTOR VOL 2
-

SELANGOR
😀
.

DISTRIBUTOR
➡ ANIESA (+6014-9316704)
SHAH ALAM/JALAN KEBUN/GM KLANG/BUKIT TINGGI/BUKIT RAJA/USJ/ SUNWAY PYRAMID/SUBANG JAYA/KELANA JAYA/PETALING JAYA/PUCHONG/SAUJANA PUTRA/PUTRA HEIGHT/PUTRAJAYA/FARM IN THE CITY
Ig:@qiulicious
.

STOKIST
➡BELLA (+60123658068)
NILAI, KLIA/BANDAR BARU SALAK TINGGI/PUTRAJAYA/CYBERJAYA
Ig:@bellamini_shoppe
.

STOKIST
➡ NEDY (+6017-3477036)
BATU CAVES/SELAYANG/SG BULOH/PUNCAK ALAM
Ig:@elmayracollections
.

STOCKIST
➡ LINDA ( 016 2776244)
BANDAR BARU BANGI / UKM / SG CHUA
IG: @karapole_bangi
.

STOKIST
➡KEKNA(+60194412952)
KOTA DAMANSARA /ARA DAMANSARA /SUBANG /SUBANG JAYA.
Ig: @oh_my_beauty_blush
.

AGENT
➡ ROSAFIZA (014 6316117 /
017 6774917)
PUTRAJAYA/CYBERJAYA/BANGI/KAJANG
Ig: @rahsiaflawlesskawkaw
.

AGENT
➡DHIYA - (+601111916011)
SHAH ALAM/SUBANG JAYA/SUBANG AIRPORT/KELANA JAYA/PETALING JAYA
Ig:@jemeela.co
.

AGENT
➡SITI ASMAH - (+60172562803)
BAGAN LALANG/SG.PELEK/BUKIT CHANGGANG/KLIA
Ig:@geroboksiti
.

AGENT
➡IKA (+601110271237)
CYBERJAYA/ PUTRAJAYA/EQUINE PARK / UNITEN / UITM DENGKIL
Ig: @rajanoratikah
.

AGENT
➡ Raihana che mahmood (0179770771)
SERI KEMBANGAN
Ig:@karapoleskincare_serikembangan
.

AGENT
➡Mas (+60129243358)
GOMBAK/BATU CAVES
Ig: @mhma.my
.

AGENT
➡ HANIS ( 0192113697 )
BUKIT KAPAR / MERU / SETIA ALAM / SHAH ALAM
IG: @karapolebyhanis
.

MELAKA
😀
.

JOHOR
😀
.

SABAH
😀
.

STOKIST
➡SALINAH (+6 014 567 8594)
LAHAD DATU
Ig: @bebeautyshoppe .
.

STOKIST
➡MARINI (+60148756185)
KOTA KINABALU/ PENAMPANG/ TENOM/ KENINGAU
Ig: @clariny0991
.

SARAWAK
😀
. ➡ANNE (+60145556546)
MIRI
FB: Anne Marianne Linang
IG: @annemariannelinang
.

SINGAPORE
😀
.

STOKIST
➡ YATIE (+65 91175679)
Ig: KarapoleSkincareSG
IG: @auniquecraves
Read more
Loading...
KORANG PALING SUKA ITEM YANG MANA? - Cer bagitau, Admin nak tahu juga ni sebab esok ada nak bagi ...
Media Removed
KORANG PALING SUKA ITEM YANG MANA? - Cer bagitau, Admin nak tahu juga ni sebab esok ada nak bagi HADIAH! 😀 KORANG PALING SUKA ITEM YANG MANA?
-
Cer bagitau, Admin nak tahu juga ni sebab esok ada nak bagi HADIAH! 😀
PEEWWIIITTTT! STOCKIST PENANG BUKTI SENDIRI KEBERKESANAN KS! . @karapoleskincare.malaysia ...
Media Removed
PEEWWIIITTTT! STOCKIST PENANG BUKTI SENDIRI KEBERKESANAN KS! . @karapoleskincare.malaysia ni dah lama setia dengan #karapoleskincare, disebabkan consultation & guide yg diberikan, stockist Penang ini dah kembali sembuh! . Dah tak malu keluar dan dah yakin untuk hebohkan ke ... PEEWWIIITTTT! STOCKIST PENANG BUKTI SENDIRI KEBERKESANAN KS!
.
@karapoleskincare.malaysia ni dah lama setia dengan #karapoleskincare, disebabkan consultation & guide yg diberikan, stockist Penang ini dah kembali sembuh!
.
Dah tak malu keluar dan dah yakin untuk hebohkan ke semua pasal Karapole Skincare! Apa tunggu lagi guys, whatsapp la kakak cantik ni cepat tanya rahsiaaaaaaa 😁 #stockistpenang #karapoleskincaretestimonials #karapoleian
Read more
SETIAP KALI YOU GUYS CONSULT, CUBA BAGI JAWAPAN KPD SOALAN BAWAH NI<span class="emoji emoji1f447"></span>🏻 - 1. suka makan minum manis ...
Media Removed
SETIAP KALI YOU GUYS CONSULT, CUBA BAGI JAWAPAN KPD SOALAN BAWAH NI🏻 - 1. suka makan minum manis tak? 2. air kosong minum brp banyak sehari? 3. pakai pencuci muka sahaja ye 4. telan ayam hari hari ke 5. dairy products mcm susu cheese aiskrim selalu makan ke 6. intake sayur & buah mcm mana? ... SETIAP KALI YOU GUYS CONSULT, CUBA BAGI JAWAPAN KPD SOALAN BAWAH NI👇🏻
-
1. suka makan minum manis tak?
2. air kosong minum brp banyak sehari?
3. pakai pencuci muka sahaja ye
4. telan ayam hari hari ke
5. dairy products mcm susu cheese aiskrim selalu makan ke
6. intake sayur & buah mcm mana?
7. sarung bantal & cadar tukar berapa kali seminggu?
-
Kalau nak mempercepatkan proses consultation, terus jawab soalan di atas ye 👆🏻 Terus contact dealers sah kita ya #teamks
Read more
BAGITAHU KAWAN-KAWAN, SEDARA MARA KAMI MAHUKAN STOCKISTS LAGI!! <span class="emoji emoji1f4e3"></span><span class="emoji emoji1f4e3"></span><span class="emoji emoji1f4e3"></span> (segera!) - You guys pandai ...
Media Removed
BAGITAHU KAWAN-KAWAN, SEDARA MARA KAMI MAHUKAN STOCKISTS LAGI!! (segera!) - You guys pandai berkomunikasi? You guys teringin nak buat bisnes tapi tak tahu nak jual apa tapi sukakan kecantikkan?! You guys orangnya sendu tapi nak cuba sesuatu? - Dont worry, kita akan ajar, bimbing ... BAGITAHU KAWAN-KAWAN, SEDARA MARA KAMI MAHUKAN STOCKISTS LAGI!! 📣📣📣 (segera!)
-
You guys pandai berkomunikasi? You guys teringin nak buat bisnes tapi tak tahu nak jual apa tapi sukakan kecantikkan?! You guys orangnya sendu tapi nak cuba sesuatu? 😆
-
Dont worry, kita akan ajar, bimbing & buat sampai you guys pandai sembang sembang consult & guide orang lain pula untuk sama sama ubah kulit 👍 Jom! SANGAT DIPERLUKAN 👉🏻 Langkawi, Melaka, Johor, Brunei & Indonesia ⭐️ Terus whatsapp Founder 014-3276579
Read more
Loading...
DAH MASUK BULAN KELIMA SEJAK DAILY CREAM DILANCARKAN TAPI MASIH BERBAKI<span class="emoji emoji1f60d"></span> - Daily Cream kita bersifat ...
Media Removed
DAH MASUK BULAN KELIMA SEJAK DAILY CREAM DILANCARKAN TAPI MASIH BERBAKI - Daily Cream kita bersifat solid, dicipta khas untuk kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit bergerutu, parut hitam & lubang, tona tak sekata & kulit yg banyak cela - Tidak sesuai untuk yg berkulit kering ... DAH MASUK BULAN KELIMA SEJAK DAILY CREAM DILANCARKAN TAPI MASIH BERBAKI😍
-
Daily Cream kita bersifat solid, dicipta khas untuk kulit berjerawat, kulit berminyak, kulit bergerutu, parut hitam & lubang, tona tak sekata & kulit yg banyak cela 📣
-
Tidak sesuai untuk yg berkulit kering ya ⭐️ Semurah RM28 tapi mampu bertahan begitu lama, hebat kan? #dailycreamks
Read more
KEMBALI SEPERTI SEBELUM INI DARLING😕 - Kami memohon maaf kerana terpaksa mengambil jumlah yg ...
Media Removed
KEMBALI SEPERTI SEBELUM INI DARLING😕 - Kami memohon maaf kerana terpaksa mengambil jumlah yg sama seperti sebelum ini untuk pengeposan tapi jangan risau! Harga setiap item buat masa ini masih sama, tidak pernah naik walaupun 10 sen - Boleh order seperti biasa okay? Tertakluk kpd ... KEMBALI SEPERTI SEBELUM INI DARLING😕
-
Kami memohon maaf kerana terpaksa mengambil jumlah yg sama seperti sebelum ini untuk pengeposan tapi jangan risau! Harga setiap item buat masa ini masih sama, tidak pernah naik walaupun 10 sen 😍
-
Boleh order seperti biasa okay? Tertakluk kpd terma dan syarat #sstchargesforpostage
Read more
MOISTURISER PALING RINGAN, SPECIAL UTK PENGUMPUL JERAWAT TEGAR! - Siapa kata kulit berminyak ...
Media Removed
MOISTURISER PALING RINGAN, SPECIAL UTK PENGUMPUL JERAWAT TEGAR! - Siapa kata kulit berminyak berjerawat tak perlukan pelembap? Pelembap ni wajib tau, kenapa penting sangat pelembap ni?🤔 . 🏻 Melembapkan kulit 🏻 Menstabilkan pH kulit 🏻 Mengecilkan pori 🏻 Sangat POWER untuk ... MOISTURISER PALING RINGAN, SPECIAL UTK PENGUMPUL JERAWAT TEGAR!
-
Siapa kata kulit berminyak berjerawat tak perlukan pelembap? Pelembap ni wajib tau, kenapa penting sangat pelembap ni?🤔
.
👉🏻 Melembapkan kulit
👉🏻 Menstabilkan pH kulit
👉🏻 Mengecilkan pori
👉🏻 Sangat POWER untuk PARUT HITAM & LUBANG
👉🏻 Boleh digunakan dari hujung rambut sampai hujung kaki 👉🏻 Kaki merekah, kulit kering, rambut, kuku, luka, ruam, terkena air panas
👉🏻 Paling penting memang special untuk kulit berjerawat
-
Sekarang cuma RM46, 110ml memang boleh bertahan sehingga 5 bulan tau! Admin memang buat losyen terus bawa je ke mana-mana letak dalam handbag!😍 #ksmerdekasale #brightc
Read more
Loading...
4 years back Aten sangat adore kulit my best friend ni, super licin, rasanya setahun 1-2x je jerawat ...
Media Removed
4 years back Aten sangat adore kulit my best friend ni, super licin, rasanya setahun 1-2x je jerawat akan tumbuh. Asas skincare routine pun dia kurang pandai, makeup pun selalu je tak cuci, tapi Tuhan bg kelebihan untuk dia. Kulit dia gelap, so pigment melanin dia tebal. Tu yang jadikan kulit ... 4 years back Aten sangat adore kulit my best friend ni, super licin, rasanya setahun 1-2x je jerawat akan tumbuh. Asas skincare routine pun dia kurang pandai, makeup pun selalu je tak cuci, tapi Tuhan bg kelebihan untuk dia. Kulit dia gelap, so pigment melanin dia tebal. Tu yang jadikan kulit dia kebal, tahan lasak & strong sementara my skin ibarat fragile, sensitive & very prone to acne since Im white.😞
-
Dialah saksi segala galanya, sentiasa bagi semangat masa kulit I breakout teruk back then. 😊Siapa yg berkulit gelap, Aten nak stress kan again you dont have to worry, down or even feel alienated sebab Tuhan jadikan kulit manusia unik. Bersyukurla, asalkan bersih. Bila bersih segala-galanya mudah & cantik. 😁
-

Siapa setuju KOMEN ❤️
-
#ksmerdekasale #vanishacneswithks #karapoleian
Read more
LONNGGGGG DAYYY TO GOOOO! Because today is Wednesday<span class="emoji emoji2764"></span>️ - Terasa begitu perlahan masa berjalan ...
Media Removed
LONNGGGGG DAYYY TO GOOOO! Because today is Wednesday️ - Terasa begitu perlahan masa berjalan harini? Bila lah nak Jumaat ni kan, nak rehat di rumah, nak manjakan diri, nak makan makanan sihat 🤗 - Tapi, you guys boleh je jadikan buah-buahan sebagai NIGHT SNACKS! Woahhh so sedap So siapa ... LONNGGGGG DAYYY TO GOOOO! Because today is Wednesday❤️
-
Terasa begitu perlahan masa berjalan harini? Bila lah nak Jumaat ni kan, nak rehat di rumah, nak manjakan diri, nak makan makanan sihat 🤗
-
Tapi, you guys boleh je jadikan buah-buahan sebagai NIGHT SNACKS! Woahhh so sedap 😍 So siapa yg selalu complain dan rimas pasal parut hitam & jeragat, SANGAT elok telan berries ya! 👍
-
Okay sambung kerja balik, nnt boss marah tengok hp😝 #ksmerdekasale #tipsks
Read more
KENAPA CANTIK BANGATTT NI SIISSSS! (Beauty Box dah SOLD OUT ya!) - Terbeliak mata Admin tengok kakak cantik ni, patutla flawless, always ada FULL SET #karapoleskincare terus FULL SET RM180 saja tauuuuu. Tengok step kakak ni pakai ya - Takkan nak stalk lagi tu? Sudah sudah..jom consult ... KENAPA CANTIK BANGATTT NI SIISSSS!😍 (Beauty Box dah SOLD OUT ya!)
-
Terbeliak mata Admin tengok kakak cantik ni, patutla flawless, always ada FULL SET #karapoleskincare terus 👍 FULL SET RM180 saja tauuuuu. Tengok step kakak ni pakai ya
-
Takkan nak stalk lagi tu? Sudah sudah..jom consult dengan dealers kami🤗 Drop je number you guys then dealers kami akan membantu! 🎉🎉 #karapoleskincaretestimonials #karapoleian #tipsks #ksmerdekasale
Read more
Loading...
KALAU SEBUT JERAWAT JERRR, APA AKAN TERLINTAS? - Soalan cepu cemas! Siapa dapat jawab Admin sayang ...
Media Removed
KALAU SEBUT JERAWAT JERRR, APA AKAN TERLINTAS? - Soalan cepu cemas! Siapa dapat jawab Admin sayang lebih 🤗 #karapoleskincare #ksmerdekasale KALAU SEBUT JERAWAT JERRR, APA AKAN TERLINTAS?
-
Soalan cepu cemas! Siapa dapat jawab Admin sayang lebih 🤗 #karapoleskincare #ksmerdekasale
SIAPA DAH DAPAT & DAH GUNA SUPER BEST DAILY CREAM Ni? PLEASE KASI FEEDBACK!. 1X DAILY CREAM RM25 JEEE . Apa ...
Media Removed
SIAPA DAH DAPAT & DAH GUNA SUPER BEST DAILY CREAM Ni? PLEASE KASI FEEDBACK!. 1X DAILY CREAM RM25 JEEE . Apa pendapat uolls? Best ke best? Hihihi satu Daily Cream ni mampu bertahan sehingga 4-5bulan ya jika dipakai setiap hari (bergantung kpd cara guna) Admin siap sapu di tangan juga macam ... SIAPA DAH DAPAT & DAH GUNA SUPER BEST DAILY CREAM Ni? PLEASE KASI FEEDBACK!. 1X DAILY CREAM RM25 JEEE
.

Apa pendapat uolls? Best ke best? Hihihi satu Daily Cream ni mampu bertahan sehingga 4-5bulan ya jika dipakai setiap hari (bergantung kpd cara guna) Admin siap sapu di tangan juga macam founder ajar😝
.
.
Daily Cream ini juga terdapat stopper di dalam bagi menghalang lebihan produk daripada keluar😍 Admin gerenti tak bercapuk, sangat kurang berminyak & kulit you guys makin cerah👍 RM28 jer uolls tapi sempena #ksmerdekasale ni 1x Daily Cream cuma RM25 🌟 #dailycreamks
Read more
SOLD OUT DAH DI HQ! LIMITED STOCK SAJA PADA DEALERS<span class="emoji emoji1f44d"></span> - Power pimples dah sold out di HQ ya, cuma tinggal ...
Media Removed
SOLD OUT DAH DI HQ! LIMITED STOCK SAJA PADA DEALERS - Power pimples dah sold out di HQ ya, cuma tinggal yang ada pada para dealers saja jadi please cepat! Terus buat payment dengan dealers terdekat atau by post 🏻 - Daily Cream juga semakin menipis! Laku keras jadi pada siapa yg nak berjimat ... SOLD OUT DAH DI HQ! LIMITED STOCK SAJA PADA DEALERS👍
-
Power pimples dah sold out di HQ ya, cuma tinggal yang ada pada para dealers saja jadi please cepat! Terus buat payment dengan dealers terdekat atau by post ✌🏻
-
Daily Cream juga semakin menipis! Laku keras jadi pada siapa yg nak berjimat inilah masanya. Kenapa Power Pimples sangat laku?
.
🔥 Kecut jerawat sepantas 1-3hari
🔥 Kesannya berangin & sejuk bila dicalit
🔥 Terbukti selamat kerana tidak mempunya Benzoyl peroxide 🔥 Tahan 5 bulan lebih
🔥 Boleh pakai from head to toe
-
Terbaik kan? Cuma RM 37 #ksmerdekasale2018
Read more
MORNING! DAH SERAP ILMU PASAL SEBUM DI IG LIVE? - Kalau belum sila berbuat demikian kerana kita ...
Media Removed
MORNING! DAH SERAP ILMU PASAL SEBUM DI IG LIVE? - Kalau belum sila berbuat demikian kerana kita belum share di mana mana lagi mengenai Sebum ya🤗 - Jangan tak tahu, Bright C boleh diletakkan di dalam peti ais utk tujuan menyejukkan! Barulah bila kita guna tu boleh feeling feeling obersiii🤣 - Bright ... MORNING! DAH SERAP ILMU PASAL SEBUM DI IG LIVE?
-
Kalau belum sila berbuat demikian kerana kita belum share di mana mana lagi mengenai Sebum ya🤗
-
Jangan tak tahu, Bright C boleh diletakkan di dalam peti ais utk tujuan menyejukkan! Barulah bila kita guna tu boleh feeling feeling obersiii🤣
-
Bright C sangat power utk
.
👉🏻 Parut hitam & lubang
👉🏻 hilangkan whiteheads
👉🏻 sekatakan tona kulit
👉🏻 Lembapkan kulit 👉🏻 stabilkan pH kulit
-
Cuma RM46 (sempena MERDEKA SALE) boleh guna FROM HEAD TO TOE 😄 #ksmerdekasale2018
Read more
SET KRONIK NI TERPALING LARISSSS SETIAP MASA! - Kalini cuma tinggal RM100 ya dan khabarnya stokis ...
Media Removed
SET KRONIK NI TERPALING LARISSSS SETIAP MASA! - Kalini cuma tinggal RM100 ya dan khabarnya stokis & agent semua ada sediakan GIFT & FREE POSTAGE! Admin tak sure ya you guys boleh confirmkan, rezeki korang betul ni - - Ada jerawat je jangan fikir banyak, sementara tengah #ksmerdekasale ... SET KRONIK NI TERPALING LARISSSS SETIAP MASA!
-
Kalini cuma tinggal RM100 ya dan khabarnya stokis & agent semua ada sediakan GIFT & FREE POSTAGE!😍 Admin tak sure ya you guys boleh confirmkan, rezeki korang betul ni -
-

Ada jerawat je jangan fikir banyak, sementara tengah #ksmerdekasale ni cepatlah grab SET KRONIK terus tapi kalau masih berkira-kira nak keluarkan duit jangan risau kita juga ada POTONGAN untuk LOOSE ITEM! 😁 #setkronik #ksmerdekasale2018
Read more
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa ...
Media Removed
Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat - Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah ... Kulit kering lagi bahaya compared to berjerawat. Bila kulit dah jadi dehydrated, makeup pun terasa kesat, nampak macam kering kontang kulit. Tak percaya swipe tepi tengok kulit Aten 2 hari lepas! Nak makeup terlekat-lekat 😩
-
Kena tahu ya, kulit kita wajib lembap. Bila lembap semua masalah akan jadi minimal dan kulit akan cantik. KERING ni punca whiteheads, KERING juga punca pigmentation/jeragat, KERING/DEHYDRATED juga adalah punca kepada sebum berlebihan. Balancekan pH kulit ya semua
-
Nasib baik ada Bright C, Aten pakai sampai 8 pumps! Puas hati. Nak keluar dah ni, calit Daily Cream je 👍 Cepat book untuk bayar sebelum 31 Ogos ini sempena #ksmerdekasale 🎉 Sooo ada soalan?
Read more
SIAPA YG SESUAI GUNA FULL SET? - <span class="emoji emoji1f449"></span>🏻 Tinggal parut tapi setiap bulan mesti naik juga 1-2 jerawat <span class="emoji emoji1f449"></span>🏻 ...
Media Removed
SIAPA YG SESUAI GUNA FULL SET? - 🏻 Tinggal parut tapi setiap bulan mesti naik juga 1-2 jerawat 🏻 Kulit kombinasi ada bahagian kering ada bahagian berminyak 🏻 Kerja tak tentu, kadang outdoor kadang indoor 🏻 Makeup setiap hari - - Jom cuba! Full set mampu bertahan sehingga 5 bulan, ... SIAPA YG SESUAI GUNA FULL SET?
-
👉🏻 Tinggal parut tapi setiap bulan mesti naik juga 1-2 jerawat
👉🏻 Kulit kombinasi ada bahagian kering ada bahagian berminyak
👉🏻 Kerja tak tentu, kadang outdoor kadang indoor
👉🏻 Makeup setiap hari -
-

Jom cuba! Full set mampu bertahan sehingga 5 bulan, kecuali Aloevera Soap ya cuma 1-2bulan 👍 Palinggggg penting, boleh digunakan from head to toe 🤗 #ksmerdekasale
Read more
LECTURER UTM SKUDAI NI PUN GUNA ALOEVERA SOAP + BRIGHT C UTK KURANGKAN PARUT LUBANG UOLLS! (set kronik ...
Media Removed
LECTURER UTM SKUDAI NI PUN GUNA ALOEVERA SOAP + BRIGHT C UTK KURANGKAN PARUT LUBANG UOLLS! (set kronik tinggal RM100 je) - Haaaaa ni paling sedih, bila ada parut tapi berlubang. Alahai risau betul, entah macam mana nak buat entah macam mana nak ratakan semula permukaan kulit ni - Tahukah ... LECTURER UTM SKUDAI NI PUN GUNA ALOEVERA SOAP + BRIGHT C UTK KURANGKAN PARUT LUBANG UOLLS! (set kronik tinggal RM100 je)
-
Haaaaa ni paling sedih, bila ada parut tapi berlubang. Alahai risau betul, entah macam mana nak buat entah macam mana nak ratakan semula permukaan kulit ni
-
Tahukah you guys, parut adalah tissue kulit yg sudah terjejas jadi apa perlu buat? Encik di atas ni cakap ‘Aloevera soap tu wajib, Bright C kalau rajin je pakai’😂 Cuba kalau hari hari pakai? Bright C ni memang paling POWER UTK PARUT tauuuu jd sebenarnya wajib juga sapu
-
Tahniah @cikhasbeauty.co kerana berjaya consult, sikit je lagi nak sembuh tapi ingat ye parut lubang tak mungkin boleh buatkan kulit seperti asal, TAPI kita di #karapoleskincare hanya mampu kurangkan. JOM JOIN MERDEKA SALE! Set Kronik cuma tinggal RM100 #karapoleskincaretestimonials #karapoleian #ksmerdekasale2018
Read more
STEROIDS tu apa? . Steroids adalah sejenis sebatian organik daripada lipid terpenoid. Bahaya ...
Media Removed
STEROIDS tu apa? . Steroids adalah sejenis sebatian organik daripada lipid terpenoid. Bahaya tak? Apa jenis jenis yg ada? BOLEH REFER GAMBAR ATAS YA🏻 - Steroid adalah sejenis ubat tahan sakit, dan anti keradangan. Boleh licinkan kulit, boleh sembuhkan penyakit dalam masa 3 hari, ... STEROIDS tu apa?
.
Steroids adalah sejenis sebatian organik daripada lipid terpenoid. Bahaya tak? Apa jenis jenis yg ada? BOLEH REFER GAMBAR ATAS YA☝🏻
-
Steroid adalah sejenis ubat tahan sakit, dan anti keradangan. Boleh licinkan kulit, boleh sembuhkan penyakit dalam masa 3 hari, boleh hilangkan sepantas 2 hari. Wow! Tapi hakikatnya?🤧
-
Di hospital, doktor cuma akan berikan steroid kepada pesakit yg betul-betul memerlukan, dalam kuantiti yg diperlukan & pesakit akan dipantauuuuuuuu! Tapi kita? Mudah-mudah je pergi toko jamu semua beli supplement itu supplement ini konon boleh cantik sepantas 7 jam 😌
-
Supplement adalah makanan tambahan,telan lah vitamins instead of buying those supplements yg meragukan. Apa yg penting adalah ilmu, perlu kenal setiap apa yg dimasukkan dalam badan. Eat clean, then you will see the result! 😍
-
Jom kita 1 hari 1 buah, 1 pinggan nasi mesti berisi sayur bersama! 👍 SAVE post ini dan JANGAN LUPA MERDEKA SALE kita, matikan jerawat dengan CARA SELAMAT bersama #karapoleskincare
Read more
TINGGAL RM18 SAJA UOLLSSSSS! ALAHAI... - Item paling paling paling digemari semua, siapa bajet ...
Media Removed
TINGGAL RM18 SAJA UOLLSSSSS! ALAHAI... - Item paling paling paling digemari semua, siapa bajet sikit boleh angkat Aloevera Soap dulu! Si kecik ini mampu hilangkan minyak berlebihan & tolong keringkan jerawat - Jangan tak tahu, 3 bahan aktif terbaik yg terkandung adalah ALOEVERA, ... TINGGAL RM18 SAJA UOLLSSSSS! ALAHAI...
-
Item paling paling paling digemari semua, siapa bajet sikit boleh angkat Aloevera Soap dulu! Si kecik ini mampu hilangkan minyak berlebihan & tolong keringkan jerawat 👍
-
Jangan tak tahu, 3 bahan aktif terbaik yg terkandung adalah ALOEVERA, VITAMIN E & HERBA LICORICE 🤗 Btw CEPAT KOMEN DI POST SEBELUM INI kita nak share pasal STEROID NIIIII
-
Boleh tinggalkan number you guys di bawah utk kita contact atau whatsapp Admin Nurul 013-8797946 😄 Nak mudah tekan click pada account dealers di ruangan komen! #ksmerdekasale
Read more
Nak tahu macam mana Aten boleh sembuh tanpa supplement mengarut? Im not against those supplements, ...
Media Removed
Nak tahu macam mana Aten boleh sembuh tanpa supplement mengarut? Im not against those supplements, somehow kita wajib penuhkan ilmu di dada sebelum purchase any supplement, mesti elakkan gula berlebihan, mesti elakkan steroids, mesti tahu apa kandungan bahan aktif supaya kita tak tersalah ... Nak tahu macam mana Aten boleh sembuh tanpa supplement mengarut? Im not against those supplements, somehow kita wajib penuhkan ilmu di dada sebelum purchase any supplement, mesti elakkan gula berlebihan, mesti elakkan steroids, mesti tahu apa kandungan bahan aktif supaya kita tak tersalah pilih
-
Tak susah, makanlah seperti ibu lepas berpantang, minum air cukup (bukan banyak), exercise, kurangkan makanan minuman manis, jaga kebersihan, telan lah vitamins yg betul dgn keperluan & gunalah Skincare produk yang tepat dgn masalah kulit 😌
-
ADA SESIAPA NAK TAHU PASAL STEROID? Cukup 20 komen, esok kita share ilmu baru! 👍 Jangan lupa now tengah berlangsung Merdeka Sale, jimat sehabis baik😁 #ksmerdekasale
Read more
SALAM AIDILADHA YOU GUYS <span class="emoji emoji1f618"></span> - Jom tujukan ucapan raya ini pada kawan-kawan you guys, mention mereka ...
Media Removed
SALAM AIDILADHA YOU GUYS - Jom tujukan ucapan raya ini pada kawan-kawan you guys, mention mereka 🏻 - You guys raya mana? Admin di KL 🤗 Semoga ibadah korban kita diberkati 🤗 #ksmerdekasale SALAM AIDILADHA YOU GUYS 😘
-
Jom tujukan ucapan raya ini pada kawan-kawan you guys, mention mereka 👇🏻
-
You guys raya mana? Admin di KL 🤗 Semoga ibadah korban kita diberkati 🤗 #ksmerdekasale
BUAT PERTAMA KALI DLM SEJARAH, ADA SALE UNTUK LOOSE ITEM! #ksmerdekasale - Kita tak pernah adakan ...
Media Removed
BUAT PERTAMA KALI DLM SEJARAH, ADA SALE UNTUK LOOSE ITEM! #ksmerdekasale - Kita tak pernah adakan SALE untuk loose items ya, sejarah tercipta hari ini. Demi meraikan Kemerdekaan yang sudah mencapai 61 tahun, pihak HQ berbesar hati ingin berkongsi kegembiraan bersama semua pelanggan ... BUAT PERTAMA KALI DLM SEJARAH, ADA SALE UNTUK LOOSE ITEM! #ksmerdekasale
-
Kita tak pernah adakan SALE untuk loose items ya, sejarah tercipta hari ini. Demi meraikan Kemerdekaan yang sudah mencapai 61 tahun, pihak HQ berbesar hati ingin berkongsi kegembiraan bersama semua pelanggan setia mahupun yg dah lama siasat dari jauh😁
-
Harga di atas tidak termasuk cas postage ya. Cepat cepat contact dealers kita di serata Malaysia termasuk di Singapore! Terima kasih Malaysia, terima kasih semua🔥 #merdeka61tahun
.
*sementara stok masih ada
Read more
YEAY MERDEKA SALE DATANG LAGI! BOLEH JADI SALE TERAKHIR UTK TAHUN INI <span class="emoji emoji1f389"></span> - Available untuk SETS ...
Media Removed
YEAY MERDEKA SALE DATANG LAGI! BOLEH JADI SALE TERAKHIR UTK TAHUN INI - Available untuk SETS & LOOSE ya, untuk tahu details boleh terus whatsapp dealers berdekatan! Atau boleh DROP CONTACT NUMBER you guys & dealers akan zassss whatsapp ya🌪 - Valid: 21st August till 31st August 2018 - Contact ... YEAY MERDEKA SALE DATANG LAGI! BOLEH JADI SALE TERAKHIR UTK TAHUN INI 🎉
-
Available untuk SETS & LOOSE ya, untuk tahu details boleh terus whatsapp dealers berdekatan! Atau boleh DROP CONTACT NUMBER you guys & dealers akan zassss whatsapp ya🌪
-
Valid: 21st August till 31st August 2018
-
Contact our authorized dealers ya, happy shopping! Jimat jimat jimat 🔥 #ksmerdekasale
Read more
ADA SESUATU BAKAL KITA UMUMKAN SEBENTAR LAGI, TEKA UNTUK DAPAT PERCUMA ALOEVERA SOAP!! - Admin ...
Media Removed
ADA SESUATU BAKAL KITA UMUMKAN SEBENTAR LAGI, TEKA UNTUK DAPAT PERCUMA ALOEVERA SOAP!! - Admin dengan berbesar hati akan mengumumkan sesuatu sebentar lagi, cuba teka di KOMEN di bawah kalau you guys betul kita akan bagi Aloevera Soap secara PERCUUUMMMAAAAAA! - Komen paling best akan ... ADA SESUATU BAKAL KITA UMUMKAN SEBENTAR LAGI, TEKA UNTUK DAPAT PERCUMA ALOEVERA SOAP!!
-
Admin dengan berbesar hati akan mengumumkan sesuatu sebentar lagi, cuba teka di KOMEN di bawah kalau you guys betul kita akan bagi Aloevera Soap secara PERCUUUMMMAAAAAA!
-
Komen paling best akan menang! Ingat ye tak semestinya yg pertama, tapi yg paling best & menarikk!! Tik tok tik tok tik tok ⏱
Read more
FLAWLESS TERUS LEPAS GUNA KARAPOLE SKINCARE! (refer insta story utk conversation) - Untunglah, ...
Media Removed
FLAWLESS TERUS LEPAS GUNA KARAPOLE SKINCARE! (refer insta story utk conversation) - Untunglah, lepas kahwin terus cantik-cantik depan suami, tak sia sia jumpa Karapole Skincare & consult dengan Admin. #teamks memang power, 90% pelanggan yg consult dengan dealers kita sudah SEMBUH - Kalau ... FLAWLESS TERUS LEPAS GUNA KARAPOLE SKINCARE! (refer insta story utk conversation)
-
Untunglah, lepas kahwin terus cantik-cantik depan suami, tak sia sia jumpa Karapole Skincare & consult dengan Admin. #teamks memang power, 90% pelanggan yg consult dengan dealers kita sudah SEMBUH👍
-
Kalau tak pasti item mana yang diperlukan, terus je send gambar kulit kemudian kita akan menganalisis dan beri yg terbaik utk you guys! Jangan DM ya, terus whatsapp ❤️ #karapoleian #karapoleskincaretestimonials
Read more
PARUT LUBANG MAKIN HARI MAKIN MENGECIL! - Terbaik kan? Kakak cantik ni guna Aloevera Soap + Power ...
Media Removed
PARUT LUBANG MAKIN HARI MAKIN MENGECIL! - Terbaik kan? Kakak cantik ni guna Aloevera Soap + Power Pimples saja selama 2 bulan! Tapi untuk kesan maksima, Bright C memang paling power untuk parut🤗 - Lepasni naj continue dengan Bright C & Daily Cream pula katanya, tengok insta stories ya ... PARUT LUBANG MAKIN HARI MAKIN MENGECIL! -
Terbaik kan? Kakak cantik ni guna Aloevera Soap + Power Pimples saja selama 2 bulan! Tapi untuk kesan maksima, Bright C memang paling power untuk parut🤗
-
Lepasni naj continue dengan Bright C & Daily Cream pula katanya, tengok insta stories ya untuk baca conversation kita & kakak cantik ni. Btw, merah merah tu terjadi bila parut itu sudah lama tapi ingin perbaiki tissue kulit😌 Admin impressed betul laaaaaaa! #karapoleskincaretestimonial #karapoleian
Read more
RESDUNG (tanggapan & fakta) - Harini #tipsks akan berkongsi pasal resdung atau we called it SINUSITIS. ...
Media Removed
RESDUNG (tanggapan & fakta) - Harini #tipsks akan berkongsi pasal resdung atau we called it SINUSITIS. Terjadinya resdung adalah sebab jangkitan bakteria di dalam hidung & rongga di sekitarnya yg kita panggil SINUS - Sinus actually adalah rongga rongga kita yg bersambung ke hidung ... RESDUNG (tanggapan & fakta)
-
Harini #tipsks akan berkongsi pasal resdung atau we called it SINUSITIS. Terjadinya resdung adalah sebab jangkitan bakteria di dalam hidung & rongga di sekitarnya yg kita panggil SINUS
-
Sinus actually adalah rongga rongga kita yg bersambung ke hidung di dalam muka. Rongga rongga cuma kecil sahaja dan jika saluran drpd salah satu rongga ini tersumbat, bakteria boleh membiak akibat lendir yg dah terkumpul. 😌
-
Bagaimana resdung terjadi?
.
Resdung boleh terjadi bila bulu-bulu halus dalam rongga ni yg supposedly tolong dalam pengaliran mukus tp tak dapat nak jalankan tugasnya. At first place, viruses yg sebabkan selesema biasa akan serang lapisan hidung and eventually sinus akan bengkak & sempit. -
-

Apa SIMPTOM resdung?
.
👉🏻 kerap bersin, sakit hidung, hidung tersumbat
👉🏻 keluar lendir dari hidung & tekak
👉🏻 muka terasa sakit, especially kawasan hidung
👉🏻 Demam berpanjangan
-
In a short note, PUNCA resdung adalah
.
👉🏻 Mandi air kotor
👉🏻 tulang hidung sempit, bengkok
👉🏻 jangkitan kuman 👉🏻 kurang kebersihan gigi atas
👉🏻 ketumbuhan dalam hidung
👉🏻 ada masukkan objek dalam hidung
-
Bagaimana nak control?
.
🤗 Hirup sup dan makanan panas
🤗 eat clean
🤗 kurangkan aktiviti berdebu
🤗 JANGAN makan makanan yg you guys alah
-
Gambar di atas kita tunjukkan RISIKO alahan yg you guys boleh warisi from your parents. SAVE post ini❤️ Hope this helps! ::Sumber drpd Dr. Erna Nadia.
Read more
MULAKAN HUJUNG MINGGU YOU GUYS DGN SESUATU YG SIHAT OKAY? (stay tuned pasal resdung ya!) - Semua ...
Media Removed
MULAKAN HUJUNG MINGGU YOU GUYS DGN SESUATU YG SIHAT OKAY? (stay tuned pasal resdung ya!) - Semua orang menginginkan kulit yang sihat, dan cerah. But did you know berries sangat baik dan boleh cantikkan kulit? So do include berries into your meals! - Jangan tak tahu juga berries sangat ... MULAKAN HUJUNG MINGGU YOU GUYS DGN SESUATU YG SIHAT OKAY? (stay tuned pasal resdung ya!)
-
Semua orang menginginkan kulit yang sihat, dan cerah. But did you know berries sangat baik dan boleh cantikkan kulit? So do include berries into your meals!🍇🍓
-
Jangan tak tahu juga berries sangat baik untuk perempuan ya kerana folic acid juga terkandung di dalamnya. Tahu tak folic acid berfungsi untuk apa? Semestinya untuk kuatkan sel telur kita, fuhhh perempuan 😄 #tipsks
Read more
KENAPA POWER PIMPLES NI UBAT JERAWAT PALING POWER? - <span class="emoji emoji1f525"></span> 90% pengguna menyukainya <span class="emoji emoji1f525"></span> Mematikan ...
Media Removed
KENAPA POWER PIMPLES NI UBAT JERAWAT PALING POWER? - 90% pengguna menyukainya Mematikan jerawat seawal 1-3 hari Kesannya yang berangin & sedap dibawa tidur Murah & tahan lama sehingga 5 bulan Boleh digunakan from head to toe - Rata-ratanya mengatakan yg ‘Jerawat saya kecut ... KENAPA POWER PIMPLES NI UBAT JERAWAT PALING POWER?
-
🔥 90% pengguna menyukainya
🔥 Mematikan jerawat seawal 1-3 hari
🔥 Kesannya yang berangin & sedap dibawa tidur
🔥 Murah & tahan lama sehingga 5 bulan
🔥 Boleh digunakan from head to toe
-
Rata-ratanya mengatakan yg ‘Jerawat saya kecut dgn Power Pimples ni sis, hilang terus’ CUBA dulu baru tahu ya! Cuma RM39 👍 Sementara stok masih ada #powerpimples #ubatjerawatpalingpower
Read more
SYANTIK BILA BERSOLEK, JGN DILUPAKAN ASAS KULIT YG SIHAT! - Morning! Admin sgt faham hujung minggu ...
Media Removed
SYANTIK BILA BERSOLEK, JGN DILUPAKAN ASAS KULIT YG SIHAT! - Morning! Admin sgt faham hujung minggu ni kita akan pergi sana sini situ dan mestilah nak cantik-cantik harini kan? Bestnya makeup! - TAPI jangan lupa routine - SEBELUM . 🏻Wajib pakai pelembap Bright C sebagai barrier ... SYANTIK BILA BERSOLEK, JGN DILUPAKAN ASAS KULIT YG SIHAT!
-
Morning! Admin sgt faham hujung minggu ni kita akan pergi sana sini situ dan mestilah nak cantik-cantik harini kan? Bestnya makeup!
-
TAPI jangan lupa routine -
SEBELUM
.
👉🏻Wajib pakai pelembap Bright C sebagai barrier antara kulit & foundation
👉🏻Boleh pakai primer untuk bantu makeup tahan lebih lama
-
SEMASA
.
👉🏻Boleh gunakan brush utk menggantikan sponge bedak sebagai langkah touch up
👉🏻Boleh gunakan facial tissue dab dab di kawasan berminyak
-

SELEPAS
.
👉🏻 Remove makeup menggunakan wet tissue atau micellar water atau cleansing oil ya
👉🏻Barulah cuci muka menggunakan Cleansing Milk utk membantu menanggalian sisa makeup yg tertinggal
-
Admin dah share ya, SAVE cepat nanti balik boleh refer! 😘 Selamat mencuba #tipsks
Read more
BEST SKINCARE IN THE WORLD! (Refer IG story now!) - Jerawat di pipi semua dah settle! Kakak cantik ...
Media Removed
BEST SKINCARE IN THE WORLD! (Refer IG story now!) - Jerawat di pipi semua dah settle! Kakak cantik ni sendiri yg DM founder sebab dah terlalu happy tau. Admin pun tumpang happy uolls - Kakak ni kata KS ni best skincare in the world uolls...percaya tak? Kenala cuba baru tau. Nak raya haji ... BEST SKINCARE IN THE WORLD! (Refer IG story now!)
-
Jerawat di pipi semua dah settle! Kakak cantik ni sendiri yg DM founder sebab dah terlalu happy tau. Admin pun tumpang happy uolls
-
Kakak ni kata KS ni best skincare in the world uolls...percaya tak? Kenala cuba baru tau. Nak raya haji dah ni😍 Eeemmmm, mungkin raya ritu dah terlepas cantik, kalini sempatla kecut jerawat besar besar tu dulu kalau order malam ni👍 #karapoleian #karapoleskincaretestimonials
Read more
LEPAS 3 HARI! BELANJA TESTIMONIAL LAH PAGI-PAGI NI<span class="emoji emoji1f44d"></span> - Kita semua boleh tengok sendiri, hasil ...
Media Removed
LEPAS 3 HARI! BELANJA TESTIMONIAL LAH PAGI-PAGI NI - Kita semua boleh tengok sendiri, hasil dari hari 1 sampai hari ke 3 Kulit kakak cantik ni memang betul serasi dengan #karapoleskincare syukurla makin hari jerawat makin hilang - Semestinya perlu pantang dan disiplin dalam menjaga ... LEPAS 3 HARI! BELANJA TESTIMONIAL LAH PAGI-PAGI NI👍
-
Kita semua boleh tengok sendiri, hasil dari hari 1 sampai hari ke 3😱 Kulit kakak cantik ni memang betul serasi dengan #karapoleskincare syukurla makin hari jerawat makin hilang
-
Semestinya perlu pantang dan disiplin dalam menjaga kebersihan juga. Kenapa jerawat naik di kawasan situ?
-
👉🏻 makan makanan berhormon dgn banyak
👉🏻 terlalu makan atau minum makanan manis
-
Bertindak cepat you guys! Jom contact kita utk dapatkan consultation secara PERCUMA! #karapoleskincaretestimonial #karapoleian
Read more
JOM KENALI ITEMS KARAPOLE SKINCARE - ALOEVERA SOAP (pH8) •35g -buang minyak berlebihan -kecutkan ...
Media Removed
JOM KENALI ITEMS KARAPOLE SKINCARE - ALOEVERA SOAP (pH8) •35g -buang minyak berlebihan -kecutkan jerawat -mengandungi aloevera, vitamin e & herba licorice . CLEANSING MILK (pH5.5-6.5) •120ml -menstabilkan pH kulit -bertindak sebagai buih pencuci, penanggal make-up ... JOM KENALI ITEMS KARAPOLE SKINCARE
-

ALOEVERA SOAP (pH8)
•35g
-buang minyak berlebihan
-kecutkan jerawat
-mengandungi aloevera, vitamin e & herba licorice
.
CLEANSING MILK (pH5.5-6.5)
•120ml
-menstabilkan pH kulit
-bertindak sebagai buih pencuci, penanggal make-up dan pembersih wajah
-sumber aktioksidan
-menyekatakan tona kulit
-mencerahkan kulit
-membantu mengecilkan pori
-melegakan kulit yang terbakar akibat matahari
-melegakan keradangan kulit
-melambatkan penuaan kulit
-mengandungi sumber pencerahan kulit yang 5x lebih kuat daripada vitamin c dalam lemon
.
POWER PIMPLES •25ml
-kecutkan jerawat dalam 1 hingga 3 hari
-pudarkan parut
-hilangkan whitehead
.
BRIGHT C (pH5)
•110ml
-berfungsi sebagai serum & pelembap
-memudarkan parut
-mengecutkan jerawat
-mengurangkan whitehead .
.
DAILY CREAM (spf15)
•5g
-menutup cela di wajah
-dicipta khas untuk kulit berjerawat
-sangat kurang berminyak
-selesa & kulit tampak cantik
-cerahkan kulit dgn pemakaian konsisten
.
.

SET DICADANGKAN UNTUK JERAWAT KRONIK ATAU BIASA
-Aloevera Soap
-Power Pimples
-Bright C -Daily Cream .
-

SET DICADANGKAN UNTUK REPEAT CUSTOMERS ATAU JERAWAT SIKIT (jerawat pasir/whiteheads sikit sikit)
-Cleansing Milk
-Power Pimples
-Bright C -Daily Cream .
-

SET DICADANGKAN UNTUK PARUT HITAM & PARUT BERLUBANG SAHAJA (tanpa jerawat)
-Cleansing milk/aloevera soap
-Bright C
-Daily Cream
. .
❤Customer wajib tunjukkan gambar kulit untuk kita decide set mana yang perlu diambil
❤ Setiap customer wajib melalui proses konsultasi tentang cara pemakanan yang betul & gaya hidup sihat.
❤ Kalau berkesempatan, boleh dapatkan feedback & testimonial daripada customer selepas 2 minggu penggunaan. *GET YOUR CONSULTATION WITH US!*
Read more
BILA MASA YG TEPAT NAK CALIT POWER PIMPLES? - Sebenarnya ramai tanya, boleh ke nak calit waktu siang? BOLEH! Tapi pastikan you guys tak bekerja kuatla, biarkan kulit berehat dan menyerap Power Pimples dengan kadar maksima - Siapa yg dah siap siap calit Power Pimples tu? RM39 je, tahan ... BILA MASA YG TEPAT NAK CALIT POWER PIMPLES?
-
Sebenarnya ramai tanya, boleh ke nak calit waktu siang? BOLEH! Tapi pastikan you guys tak bekerja kuatla, biarkan kulit berehat dan menyerap Power Pimples dengan kadar maksima
-
Siapa yg dah siap siap calit Power Pimples tu? RM39 je, tahan lama sangat tau sebab cuma perlu calit di jerawat SAHAJA😁 #powerpimples
Read more
AWET MUDA, 1 HARI 1 BUAH, SEDAP & FRESH! - Tak kisahla buah apapun asalkan berkhasiat you guys mesti ...
Media Removed
AWET MUDA, 1 HARI 1 BUAH, SEDAP & FRESH! - Tak kisahla buah apapun asalkan berkhasiat you guys mesti makan ya! Ingat, buah membekalkan vitamins dan nutrients jadi setiap hari kita mesti telan buah. - Jom jadikan buah-buahan sebagai snacks harian kita, sangat sesuai untuk seisi keluarga. ... AWET MUDA, 1 HARI 1 BUAH, SEDAP & FRESH!
-
Tak kisahla buah apapun asalkan berkhasiat you guys mesti makan ya! Ingat, buah membekalkan vitamins dan nutrients jadi setiap hari kita mesti telan buah.👍
-
Jom jadikan buah-buahan sebagai snacks harian kita, sangat sesuai untuk seisi keluarga. Makanlah buah & you guys akan rasai perbezannya! 🍊 #tipsks
Read more
Pagi-pagi ni mari kita baca kenapa kulit founder @karapole boleh jadi teruk sampai macam ni - 1. ...
Media Removed
Pagi-pagi ni mari kita baca kenapa kulit founder @karapole boleh jadi teruk sampai macam ni - 1. Pakai pencuci muka sahaja 2. Minum manis setiap masa 3. Minum air kosong tak sampai segelas pun sehari 4. Sangat takut dgn pelembap konon-konon kulit akan lagi berminyak 5. Suka sentuh ... Pagi-pagi ni mari kita baca kenapa kulit founder @karapole boleh jadi teruk sampai macam ni
-
1. Pakai pencuci muka sahaja
2. Minum manis setiap masa
3. Minum air kosong tak sampai segelas pun sehari
4. Sangat takut dgn pelembap konon-konon kulit akan lagi berminyak
5. Suka sentuh jerawat
6. Keluar tanpa sunblock
7. Tak remove makeup dahulu sebelum cuci
8. Makan banyak makanan berhormon
9. Tak berak setiap hari
10. Kurang kebersihan
-
Cuba semak semula, you guys sama tak? Mesti ada yang sama kan? BERTINDAK SEGERA! 👍
Read more
3 MINGGU DAN....BERKESAN! - Dah minggu gaji ni takkan nak tengok je lagi? Boleh tahan lagi ke tu? ...
Media Removed
3 MINGGU DAN....BERKESAN! - Dah minggu gaji ni takkan nak tengok je lagi? Boleh tahan lagi ke tu? Ramai sangat tanya kenapa jerawat tu asyik on off? Naik dan hilang dan naik semula di tempat yg sama? - Wajib masakkan dahulu jerawat yg sebegini, dan elakkan makanan berhormon supaya hormon ... 3 MINGGU DAN....BERKESAN!
-
Dah minggu gaji ni takkan nak tengok je lagi? Boleh tahan lagi ke tu? Ramai sangat tanya kenapa jerawat tu asyik on off? Naik dan hilang dan naik semula di tempat yg sama?
-
Wajib masakkan dahulu jerawat yg sebegini, dan elakkan makanan berhormon supaya hormon kita kembali stabil. Kalau nak tahu kakak ni guna item apa boleh terus whatsapp tau? #karapoleskincaretestimonials
Read more
DAH JD PRINCESS SEKARANG, HASIL GUNA KS! - Tau tak ni siapa? Ni stockist Perak kita sendiri @elribeauty.co ...
Media Removed
DAH JD PRINCESS SEKARANG, HASIL GUNA KS! - Tau tak ni siapa? Ni stockist Perak kita sendiri @elribeauty.co paling best lepas dah cantik mestila suami bertambah-tambah sayang! - Lepas jaga makan & guna KS, badan pun makin sihat dan cantik, kulit pun makin flawless. Jom consult dengan ... DAH JD PRINCESS SEKARANG, HASIL GUNA KS!
-
Tau tak ni siapa? Ni stockist Perak kita sendiri @elribeauty.co paling best lepas dah cantik mestila suami bertambah-tambah sayang! 😍
-
Lepas jaga makan & guna KS, badan pun makin sihat dan cantik, kulit pun makin flawless. Jom consult dengan stockist ni, terbaik👍 #karapoleskincaretestimonials
Read more
Step wajib setiap hari bila balik kerja/kelas/makan angin and whatnot. Paling penting, untuk kekalkan kulit sihat, bebas daripada pori tersumbat dan jerawat baru. Untuk kesan yg lebih maksima, cuci muka menggunakan Cleansing Milk ya Step wajib setiap hari bila balik kerja/kelas/makan angin and whatnot. Paling penting, untuk kekalkan kulit sihat, bebas daripada pori tersumbat dan jerawat baru. Untuk kesan yg lebih maksima, cuci muka menggunakan Cleansing Milk ya👍
MORNING! APA KAITAN HORMON+ FOODS + KULIT BERMINYAK? PART 1 - Jom belajar! Mention kawan-kawan biar ramai lagi tahu guys. #tipsks MORNING! APA KAITAN HORMON+ FOODS + KULIT BERMINYAK? PART 1
-
Jom belajar! 😁 Mention kawan-kawan biar ramai lagi tahu guys. #tipsks
APA KAITAN HORMON+ FOODS + KULIT BERMINYAK? PART 2 - Jom dengar! Mention kawan-kawan biar ramai lagi tahu guys. #tipsks APA KAITAN HORMON+ FOODS + KULIT BERMINYAK? PART 2
-
Jom dengar! Mention kawan-kawan biar ramai lagi tahu guys. #tipsks

Loading...