Lilysufy Instagram Photos and Videos

lilysufy lily sufyza @lilysufy mentions
Followers: 1,730
Following: 629
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Ikut muka ayah ke ibu ni? <span class="emoji emoji1f605"></span>Ayah dah cukur rambut Orked so tutup pala botak dengan headband la ye<span class="emoji emoji1f64a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span> . My ...
Media Removed
Ikut muka ayah ke ibu ni? Ayah dah cukur rambut Orked so tutup pala botak dengan headband la ye . My sweetie pie may Allah bless you syg, i love you so much #BabyOrked #babyONM #AnSJr Ikut muka ayah ke ibu ni? 😅Ayah dah cukur rambut Orked so tutup pala botak dengan headband la ye🙊😊
.
My sweetie pie 🍓 may Allah bless you syg, i love you so much💕 #BabyOrked #babyONM #AnSJr
Assalamualaikum hey yo whats up hehe! Orked in the house <span class="emoji emoji1f602"></span> Ibu kata harini kita dah seminggu, Alhamdulillah ...
Media Removed
Assalamualaikum hey yo whats up hehe! Orked in the house Ibu kata harini kita dah seminggu, Alhamdulillah ayah dan ibu survive dah berjaga malam 🤪 Tengkiu ayah suka basuh beyak kita haha. Doakan Orked membesar dengan sihat dan jadi babygirl ibu ayah yang solehah ya aunties and uncle semua ... Assalamualaikum hey yo whats up hehe! Orked in the house 😂 Ibu kata harini kita dah seminggu, Alhamdulillah ayah dan ibu survive dah berjaga malam 🤪 Tengkiu ayah suka basuh beyak kita haha. Doakan Orked membesar dengan sihat dan jadi babygirl ibu ayah yang solehah ya aunties and uncle semua ☺️👶🏻🤣 #AnSjr #BabyONM #15042018
.
Anyway ada tips turunkan kuning dengan cepat? Ibu fully bf Orked for now. Share tips ya thanks aunties 💪🏻
Read more
Yesterday <span class="emoji emoji2764"></span>️ . Hubby kata kena banyak berjalan supaya mudah bersalin nanti. Kita kata ok <span class="emoji emoji1f44c"></span>🏻<span class="emoji emoji1f609"></span> #countingweeks ...
Media Removed
Yesterday ️ . Hubby kata kena banyak berjalan supaya mudah bersalin nanti. Kita kata ok 🏻 #countingweeks #AnSjr Yesterday ❤️
.
Hubby kata kena banyak berjalan supaya mudah bersalin nanti. Kita kata ok 👌🏻😉 #countingweeks #AnSjr
Tak habis lagi kisah anniversary itu hari 🤣tapi harini bukanlah nak cerita sangat pun tentang candle ...
Media Removed
Tak habis lagi kisah anniversary itu hari 🤣tapi harini bukanlah nak cerita sangat pun tentang candle light dinner tu walaupun merasakan diri ni wanita terbahagia kejap 🏻🏻‍♀️ . Alkisah pagi lepas subuh tadi, husband tengok isterinya ni duduk termenung sambil scroll handphone. Husband ... Tak habis lagi kisah anniversary itu hari 🤣tapi harini bukanlah nak cerita sangat pun tentang candle light dinner tu walaupun merasakan diri ni wanita terbahagia kejap 😝😅💅🏻💁🏻‍♀️ .
Alkisah pagi lepas subuh tadi, husband tengok isterinya ni duduk termenung sambil scroll handphone. Husband tegur dan kami ‘face to face’ dan seperti biasa akan bercakap tentang sesuatu perkara dengan serius.
.
Apa yang sangat terkesan adalah nasihatnya yang menyentuh hati sy. “Kita merancang, Allah merancang. Tapi perancangan Allah adalah yang terbaik.”
.
Yes, sangat betul dan sy tahu tentang itu tapi well as a human kita selalu sangat lupa. Dalam apa jua keadaan sekalipun, Allah datangkan tiap-tiap sesuatu tu tidak cepat atau lambat melainkan pada waktunya. Dalam beberapa waktu ni, apabila kami scroll ayat-ayat dari surah yang dibaca, setiap satunya pasti ada paling kurang satu ayat yang menyebut betapa manusia ni susahnya mensyukuri nikmat sedangkan terlalu banyak di kiri dan kanan yang Allah bagi.
.
Setelah berbulan lama menunggu, dan akhirnya bila kita dapat sesuatu tu bukan seperti yang kita berkehendakkan pasti tuaian itu adalah hasil selayaknya kita perolehi. 👈🏻 Ni pun pesan suami jugak. Alhamdulillah sejuk hati dan tumbuh kembali perasaan redha dan bersyukur sangat atas rezeki Allah ni. Tengok betapa lemahnya iman manusia hm.
.
Dan jangan pernah lupa untuk sharing sesuatu kepada orang yang memerlukan, membuat orang lain senyum dan sebarkan kebaikan kepada semua orang walaupun kita ni banyak lagi kekurangan. InshaAllah DIA akan tambah dari sehari ke sehari apa jua keperluan kita dan mencukupkannya.
.
Doa ikhlas dari hati untuk anda semua agar sentiasa dipermudahkan urusan dan memudahkan urusan orang lain, yg belum bertemu jodoh ditemukan jodoh yang terbaik, yg masih menanti kehadiran cahaya mata dimudahkan untuk mengandung dan bersalin, yg belum bekerja akan mendapat pekerjaan halal dan yang diidam-idamkan serta gaji yang lumayan, yg mempunyai masalah/konflik dapat menyelesaikannya dengan baik, yg selalu diuji moga tabah dan bersabar, yg dirinya diuji dengan kemewahan boleh bantu orang lain dan selalu ingatkan orang lain perkara yg sama. 💕 #AnSjourney
Read more
Berbunga hati ini, tq yg for the dinner and anniversary treats Alhamdulillah <span class="emoji emoji1f618"></span> banyak lagi cabaran ...
Media Removed
Berbunga hati ini, tq yg for the dinner and anniversary treats Alhamdulillah banyak lagi cabaran mendatang moga terus menjadi suami terbaik dan terima kasih atas kasih syg, perhatian dan bimbinganmu ehehe #18mac #19mac #AnSjourney #Stillcounting #2ndanniversary #happyanniversary ... Berbunga hati ini, tq yg for the dinner and anniversary treats Alhamdulillah 😘 banyak lagi cabaran mendatang moga terus menjadi suami terbaik dan terima kasih atas kasih syg, perhatian dan bimbinganmu ehehe 🙊 #18mac #19mac #AnSjourney #Stillcounting #2ndanniversary #happyanniversary 💕
Read more
Selamat Ulangtahun Perkahwinan Ke-2 tahun sayang @asrol_sufi <span class="emoji emoji1f618"></span> Terima kasih untuk segalanya, ...
Media Removed
Selamat Ulangtahun Perkahwinan Ke-2 tahun sayang @asrol_sufi Terima kasih untuk segalanya, tahun ni hadiah istimewa kena tunggu bulan April nanti InshaAllah moga dipermudahkan urusan kita suami isteri 🏻🤱🏻 #AnSjourney #18032016 Selamat Ulangtahun Perkahwinan Ke-2 tahun sayang @asrol_sufi 😘 Terima kasih untuk segalanya, tahun ni hadiah istimewa kena tunggu bulan April nanti 😅InshaAllah moga dipermudahkan urusan kita suami isteri 👶🏻🤱🏻 #AnSjourney
#18032016
<span class="emoji emoji1f495"></span> Siapa yg lepas solat dia akan rasa legaaaaaa sangat?! <span class="emoji emoji263a"></span>️
Media Removed
Siapa yg lepas solat dia akan rasa legaaaaaa sangat?! 💕 Siapa yg lepas solat dia akan rasa legaaaaaa sangat?! ☺️
“A mother’s joy begins when new life is stirring inside… when a tiny heartbeat is heard for the very ...
Media Removed
“A mother’s joy begins when new life is stirring inside… when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone, Subhanallah what a beautiful moment Alhamdulillah .” 🏻 . . May Allah ease everything. #stillcounting #pregnancyjourney ... “A mother’s joy begins when new life is stirring inside… when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone, Subhanallah what a beautiful moment Alhamdulillah 💕.” 👼🏻
.
.
May Allah ease everything. #stillcounting #pregnancyjourney #AnSjourney #AnSjr
Read more
Cameraman : Ok 1 2 3, pandang muka masing-masing dan senyummm...krik krik <span class="emoji emoji1f60a"></span> . . Bagi chance laa ...
Media Removed
Cameraman : Ok 1 2 3, pandang muka masing-masing dan senyummm...krik krik . . Bagi chance laa tumpang pelamin ahah #AnSjourney #sekarangmasihberdua #doakankami Cameraman : Ok 1 2 3, pandang muka masing-masing dan senyummm...krik krik 😊
.
.
Bagi chance laa tumpang pelamin ahah 😜 #AnSjourney #sekarangmasihberdua #doakankami
Our first photo together 2018 <span class="emoji emoji1f61c"></span><span class="emoji emoji1f491"></span> #AnSjourney
Media Removed
Our first photo together 2018 #AnSjourney Our first photo together 2018 😜💑 #AnSjourney
Last night, i told my hubsy sedapnya kalau makan patin tempoyak and jemput my elder brother’s family ...
Media Removed
Last night, i told my hubsy sedapnya kalau makan patin tempoyak and jemput my elder brother’s family makan2. So we went to Giant but sadly ikan patin dah habis but because dah beli bahan so we changed to bawal tempoyak and quite ok la huhu. So here was the menu last night, coaching chef by Pie @safiee_sulong. ... Last night, i told my hubsy sedapnya kalau makan patin tempoyak and jemput my elder brother’s family makan2. So we went to Giant but sadly ikan patin dah habis but because dah beli bahan so we changed to bawal tempoyak and quite ok la huhu. So here was the menu last night, coaching chef by Pie @safiee_sulong. #ikanbawalmasaktempoyak #ikanbakarsiakap #pengatnangka #bumbuikanbakar #kailantumis Alhamdulillah happy tummy 😊💕
Read more
2018. New home new hope, even less make it sweet<span class="emoji emoji1f338"></span>. Semalam sempat bbq sikit dengan family and friends ...
Media Removed
2018. New home new hope, even less make it sweet. Semalam sempat bbq sikit dengan family and friends then diorang sambung borak dan game sampai pagi. Nasib harini cuti huhu. Moga esok bersemangat pergi sekolah walaupun takda prepare apa lagi ni haiz! #missmyfamilyinSabah #mogasemuasihatselalu 2018. New home new hope, even less make it sweet🌸. Semalam sempat bbq sikit dengan family and friends then diorang sambung borak dan game sampai pagi. Nasib harini cuti huhu. Moga esok bersemangat pergi sekolah walaupun takda prepare apa lagi ni haiz! 😅 #missmyfamilyinSabah #mogasemuasihatselalu