Loading Content...

Mattixx Instagram Photos and Videos

Loading...


mattixx Räkan @mattixx mentions
Followers: 325
Following: 689
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Jag kräker på detta vidriga land, fy fan <span class="emoji emoji1f494"></span><span class="emoji emoji1f494"></span><span class="emoji emoji1f494"></span><span class="emoji emoji1f494"></span> Repost from @ungafeminister using @RepostRegramApp ...
Media Removed
Jag kräker på detta vidriga land, fy fan Repost from @ungafeminister using @RepostRegramApp - DET ÄR 2018 OCH SVERIGE BRÄNNER EN KÅTA 11e april 2018. Idag begick den svenska staten ännu ett kolonialt övergrepp mot samer, när Kronofogden eldade upp Anita Gimvalls kåta i Stenträsket, ... Jag kräker på detta vidriga land, fy fan 💔💔💔💔 Repost from @ungafeminister using @RepostRegramApp - DET ÄR 2018 OCH SVERIGE BRÄNNER EN KÅTA
11e april 2018. Idag begick den svenska staten ännu ett kolonialt övergrepp mot samer, när Kronofogden eldade upp Anita Gimvalls kåta i Stenträsket, Storuman. Vi i Unga Feminister tycker att det är skandalöst att detta kan ske.

Enligt Anita och Jakt och fiskesamerna i Sametinget har det stått en kåta på platsen i 120 (!!!) år. Den har används i generationer, och rustats upp i omgångar. Länsstyrelsen beslutade efter en renovering 2010 att kåtan var ett olagligt nybygge och krävde att den togs bort. Efter flera års kamp mot Länsstyrelsens beslut tvingades idag Anita ut ur sin kåta innan Kronofogden eldade upp den.
Än en gång kränks den samiska rätten till självbestämmande och samiska traditioner. Det är hög tid att integrera samisk rätt till land, vatten, egendom och kultur i svensk lag. Sverige måste göra upp med sin koloniala historia och samtid!
#ungrosa #kolonialtövergrepp
Syntolkning: Svart bakgrund, eldsflammor längst ner på bilden. Vit text: "Idag begick Sverige kolonialt övergrepp."
Read more
Loading...
Ny frillis <span class="emoji emoji1f487"></span>🏼
Media Removed
Ny frillis 🏼 Ny frillis 💇🏼
Fredagsturan <span class="emoji emoji1f483"></span>
Media Removed
Fredagsturan Fredagsturan 💃
Osteria 16 leverar som vanligt världens sjukaste mat <span class="emoji emoji1f44c"></span> Gå dit!!!!!
Media Removed
Osteria 16 leverar som vanligt världens sjukaste mat Gå dit!!!!! Osteria 16 leverar som vanligt världens sjukaste mat 👌 Gå dit!!!!!
Repost from @nazlimoloudi "”Våld löser ingenting” ”jag är pacifist” ”bär man vapen är man terrorist”. ...
Media Removed
Repost from @nazlimoloudi "”Våld löser ingenting” ”jag är pacifist” ”bär man vapen är man terrorist”. Jag kan inte hjälpa att tänka på min mamma när jag ser medias rapporteringar om Mellanöstern & hur människor i västvärlden diskuterar begreppet våld. Min mamma är inte terrorist. Men ... Repost from @nazlimoloudi "”Våld löser ingenting” ”jag är pacifist” ”bär man vapen är man terrorist”. Jag kan inte hjälpa att tänka på min mamma när jag ser medias rapporteringar om Mellanöstern & hur människor i västvärlden diskuterar begreppet våld. Min mamma är inte terrorist. Men hon bar vapen i många år. En ak 47a för att vara exakt. Hon och miljontals kvinnor demonstrerade den 8de mars 1979 i Iran för sina rättigheter. För sin frihet. Mamma blev fängslad och hon hade tur, för när hon lyckades ta sig ut några månader senare avrättades alla på fängelset en vecka efter hennes flykt. Hon och hundratals andra kvinnor var guerilla peshmerga för socialistiska partiet Komalah. Dom kämpade för ett fritt Iran. För kurder. För arbetare. Min mamma lämnade bort min syster vid födseln & såg inte henne igen vid 6 års ålder. Ni kan ju föreställa er vilka sår det gett oss. Så vad är våld? För mig är detta lika mycket våld. Hur medier rapporterar om vad som sker i Kurdistan, i afrin är våld. Hur arbetare i Iran svälter är våld. Vad min mamma & andra frihetskämpar gjorde var inte ett val. Det var ett motstånd. Min mamma är en hjälte. Jag försöker inte romantisera beväpnad kamp. Jag försöker inte idealisera beväpnad kamp. Men det finns en punkt där för att nå fred måste du kämpa. Om någon attackerar eller ockuperar dig kan du inte stå och säga att du är pacifist, tror inte på våld och att du inte kommer kämpa. Du kan inte stå framför Turkiets armé eller isis som kurd & säga ”jag är pacifist”. Du kan inte stå framför Israels armé som palestinier & säga ”jag tror inte på våld”. Det finns en punkt & ett läge där människor blir tvungna att ta till vapen för att få frihet. Så få inte västvärldens ide om vad som är våld & hur den kan ta uttryck. För det är lika mycket våld att varsla, utförsäkra, kapitalisera eller fysiskt mörda människor. Och om det är någon som skapat våld i världen är det västvärlden. Maman gian to deli meni. Är glad att jag fått växa upp med dessa starka kvinnor. Kampen fortsätter!"
Read more
🤳🏼
Media Removed
🤳🏼 🤳🏼
Loading...
What @bilaaan1 said <span class="emoji emoji1f446"></span><span class="emoji emoji1f446"></span>
Media Removed
What @bilaaan1 said What @bilaaan1 said 👆👆
Repost from @nazlimoloudi "Dom kallar det för drev. Dom kallar oss för kvinnohatare. Att vi inte ...
Media Removed
Repost from @nazlimoloudi "Dom kallar det för drev. Dom kallar oss för kvinnohatare. Att vi inte håller vår del av systerskapet. Det osynliga avtalet vi tydligen har gjort med varandra. Där vi inte får kritisera varandra, säga ifrån eller höras. Jag minns inte att jag skrev under på ett avtal ... Repost from @nazlimoloudi "Dom kallar det för drev. Dom kallar oss för kvinnohatare. Att vi inte håller vår del av systerskapet. Det osynliga avtalet vi tydligen har gjort med varandra. Där vi inte får kritisera varandra, säga ifrån eller höras. Jag minns inte att jag skrev under på ett avtal som innebär att jag inte får kritisera rasism eller transfobi för att den jag kritiserar är kvinna och om jag gör det är det banne mig jag som är en elak person och den jag kritiserar ett offer för drev. Det där är inte systerskap utan det där är förtryck iklätt fina ord. Varför tar vi inte saker i god ton? Varför är vi så arga? För det handlar om våra liv. Detta är ingen lek. Så därför låter vi helt hysteriska när vi inte blir lyssnade på. För rasism & transfobi är helt jävla hysteriskt. De senaste 2 åren har våldsbrott mot afrosvenskar ökat med 40 % i Sverige och fram till 2013 var det lagligt att tvångssterilisera transpersoner. Så när det är människor som säger sig vara feminister & antirasister uttrycker sig på ett sätt som hotar vår tillvaro och sedan försöker få oss att se onda ut - då blir det ingen god ton. Alla kan göra fel. Absolut. Det är nog ingen jag vet som inte accepterar en genuin ursäkt. Problemet är att ursäkten inte kommit. När vita cis feminister blivit kritiserade för problematiska handlingar och ord har offerrollen och ordet drev kommit långt före en ursäkt. Jag har inget intresse i att försonas eller vara kamrat till vita cis kvinnor bara för att dom är kvinnor. Vi lever inte på samma villkor i denna världen. Dom jag vill ha vid min sida är människor som inte utövar sin makt, som genuint kan lyssna & som har en lika tydlig klassanalys som antirasistisk & feministisk. För er kan jag skriva under det avtalet solidaritet oavsett om ni är vita cis-män eller kurdiska transpersoner."
Read more
Loading...
 #tb till i lördags när min pasta vara mycket instavänlig <span class="emoji emoji1f1ee1f1f9"></span>
Media Removed
#tb till i lördags när min pasta vara mycket instavänlig #tb till i lördags när min pasta vara mycket instavänlig 🇮🇹
Fancy valentineshäng på exklusive restaurang <span class="emoji emoji2764"></span>+ <span class="emoji emoji1f354"></span> = sant
Media Removed
Fancy valentineshäng på exklusive restaurang + = sant Fancy valentineshäng på exklusive restaurang ❤+ 🍔 = sant
13 år och jävligt cool <span class="emoji emoji1f601"></span>
Media Removed
13 år och jävligt cool 13 år och jävligt cool 😁
Repost from @munroebergdorf using @RepostRegramApp - In solidarity with Indigenous Australians ...
Media Removed
Repost from @munroebergdorf using @RepostRegramApp - In solidarity with Indigenous Australians today. Australia Day is a cruel and white supremacist holiday. Call it what it is #InvasionDay #Genocide. Austrailia is stolen Aboriginal land. I stand with you. Repost from @munroebergdorf using @RepostRegramApp - In solidarity with Indigenous Australians today. Australia Day is a cruel and white supremacist holiday. Call it what it is #InvasionDay #Genocide. Austrailia is stolen Aboriginal land. I stand with you.
Loading...
Loading...
Loading...

Loading...