Mickegunnarsson Instagram Photos and Videos

Loading...


mickegunnarsson Micke Gunnarsson @mickegunnarsson mentions
Followers: 4,729
Following: 1,172
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Snälla du berätta för mig hur du kom hit. Berätta för mig hur du blev den du blev och hur livet kunnat ...
Media Removed
Snälla du berätta för mig hur du kom hit. Berätta för mig hur du blev den du blev och hur livet kunnat bli som det blivit fram till nu. Snälla berätta. Jag väntar. Omöjligt. Det går inte för oss människor att förstå. Vår art är inte riktigt där ännu. Allt har varit av så stor perfektion att ... Snälla du berätta för mig hur du kom hit. Berätta för mig hur du blev den du blev och hur livet kunnat bli som det blivit fram till nu. Snälla berätta. Jag väntar.

Omöjligt.
Det går inte för oss människor att förstå.
Vår art är inte riktigt där ännu.

Allt har varit av så stor perfektion att något liknade ”system” finns inte. Allt har varit menat för att du ska kunna läsa denna text. Generation efter generation bakåt i tiden. Du är en del av allt detta. Du är den bästa versionen och den mest utvecklade människan hittills!
Om du bara väljer att på allvar förstå detta så inser du snabbt att även varenda möte har varit menat. Möten med människor som blivit dina vänner, din familj, kollegor, granne eller rent av fienden. Alla möten har varit ett slags kurs i personlig och medveten utveckling för dig. Alla människor du hittills har mött har varit dina lärare. De har alla velat säga eller visat dig något för att kunna utvecklas som människa.

Detta är så vackert riggat att jag kan få tårar i ögonen bara jag tänker på det.

Så kära du fortsätt din resa och ditt egna inre utvecklingssamtal. Du kommer att se mer och mer, älska mer och mer och förstå mer och mer. Men du kan inte göra denna resa själv, du behöver alla oss andra. Du behöver mig och jag behöver dig.

Jag älskar livet och därmed älskar jag också dig.

Kram/Micke #inspiration #kärlek #gemenskap #ett
#enstundpåjorden #mirakel #livskraft #glädje #empati #lyhörd #lärande #relationer #vänskap #gillaolika #självledarskap #inreledarskap #medvetenhet #yoga #yogi #stillhet #valet2018
Read more
Loading...
Nu ska jag gå och rösta. #val2018 #kärlek #medmänsklighet
Media Removed
Nu ska jag gå och rösta. #val2018 #kärlek #medmänsklighet Nu ska jag gå och rösta. #val2018 #kärlek #medmänsklighet
Det är en stor konst att möta människor där de är och inte där man önskar att de borde vara. Något sådant ...
Media Removed
Det är en stor konst att möta människor där de är och inte där man önskar att de borde vara. Något sådant skrev jag till min son för några år sedan. Det är så lätt att jag som vuxen antingen försöker leva mitt egna liv genom mina barn eller att jag är så pass intresserad av mitt barns framtid att jag ... Det är en stor konst att möta människor där de är och inte där man önskar att de borde vara.
Något sådant skrev jag till min son för några år sedan. Det är så lätt att jag som vuxen antingen försöker leva mitt egna liv genom mina barn eller att jag är så pass intresserad av mitt barns framtid att jag helt enkelt tar över! Det blir jag som väljer vägarna, tankarna, vännerna, ambitionerna osv. Barnet ger till slut upp och kapitulerar och blir ett ”lydigt”’ barn.
Ett barn som gör sig bra på ”Instagram” och på släktkalas.
Jag vill inte ha lydiga barn. Jag vill ha levande barn. Barn som söker sin egen väg, sätter sina egna gränser och snarare lär mig om livet som sker just nu.
Att följa våra barn på deras resa är utmanande, men alternativet att leva någon annans liv är olyckligt...tänker jag.
Vad tänker du?

Kram❤️ Foto: @photoishsweden
#inspiration #föräldraskap #familjeliv #viföräldrar #tidningenmama #barnatro #bemötande #tillit #nutid #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #kärlek
Read more
Önskar verkligen att vi funderar lite djupare på dessa frågor. Vad kommer våra egenskapade tävlingar ...
Media Removed
Önskar verkligen att vi funderar lite djupare på dessa frågor. Vad kommer våra egenskapade tävlingar ifrån? Tävlingar där vi alla tillslut blir förlorare för vi kommer alltid hitta någon som är bättre. Istället odlas energier som avundsjuka, fusk och maktspel. Prestationsångest och ... Önskar verkligen att vi funderar lite djupare på dessa frågor. Vad kommer våra egenskapade tävlingar ifrån? Tävlingar där vi alla tillslut blir förlorare för vi kommer alltid hitta någon som är bättre. Istället odlas energier som avundsjuka, fusk och maktspel. Prestationsångest och en tanke om att man plötsligt inte duger.

Varför kan vi inte bara nöja oss med att se oss själva som utvecklingsbara människor där jag klipper min gräsmatta för att jag vill det, inte på grund utav att grannen har en som är kortare?
Där min egna utvecklingen är drivkraften i sig, inte att krossa någon annan?
Hur funderar du kring detta?

Kram! #inspiration #prestationsångest #press #stress #avundsjuka #psykiskohälsa #livskraft #nyfikenhet #inreledarskap #självledarskap #utveckling #lärande #livskraft #medvetande #kärlek #yoga #yogi
Read more
Just nu präglas mitt liv av en sak. Att ha en bra dag. Det är allt. Det är det enda jag vill fokusera på. ...
Media Removed
Just nu präglas mitt liv av en sak. Att ha en bra dag. Det är allt. Det är det enda jag vill fokusera på. Denna dagen. Och i samma ögonblick som jag gör det så släpper jag taget om gårdagen. Oavsett kulör, doft eller innehåll. Jag släpper även kontrollen över morgondagen. Jag låter den vara det ... Just nu präglas mitt liv av en sak. Att ha en bra dag. Det är allt. Det är det enda jag vill fokusera på. Denna dagen. Och i samma ögonblick som jag gör det så släpper jag taget om gårdagen. Oavsett kulör, doft eller innehåll.
Jag släpper även kontrollen över morgondagen. Jag låter den vara det oskrivna blad den alltid har varit och alltid kommer att vara.
En bra dag. Idag. Jag vaknar och säger tack. Ännu en dag. Och innan jag säger godnatt så stannar jag upp. Känner efter. Det var en helt ok.
Mer än så här behöver jag inte.
Kram/Micke
#inspiration #härochnu #livskraft #oro #stress #fantasi #tankenskraft #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Älskar att ta del av mina barns klokskap! Så viktigt att ha nära och kära runtomkring sig som påminner ...
Media Removed
Älskar att ta del av mina barns klokskap! Så viktigt att ha nära och kära runtomkring sig som påminner en om vad som är viktigt och sant! Människor som ständigt plockar ner en där man hör hemma, på jorden.️ #tacksam #visdom #sanning #medvetenhet #vilsenhet #inreledarskap #utveckling #barnatro ... Älskar att ta del av mina barns klokskap! Så viktigt att ha nära och kära runtomkring sig som påminner en om vad som är viktigt och sant! Människor som ständigt plockar ner en där man hör hemma, på jorden.❤️ #tacksam #visdom #sanning #medvetenhet #vilsenhet #inreledarskap #utveckling #barnatro #kärlek #köpstopp #yoga #yogi
Read more
Loading...
VARNING FÖR DJUP TEXT EN FREDAG! <span class="emoji emoji1f609"></span> Jag var tvungen att förinta mig själv först för att kunna ta nästa ...
Media Removed
VARNING FÖR DJUP TEXT EN FREDAG! Jag var tvungen att förinta mig själv först för att kunna ta nästa steg. Ett steg som ledde mig till en plats jag inte ens kunnat drömma om. Det jag menar är att jag var tvungen att våga släppa min påhittade person och mitt ego och istället våga vara ”större”. ... VARNING FÖR DJUP TEXT EN FREDAG! 😉
Jag var tvungen att förinta mig själv först för att kunna ta nästa steg. Ett steg som ledde mig till en plats jag inte ens kunnat drömma om.

Det jag menar är att jag var tvungen att våga släppa min påhittade person och mitt ego och istället våga vara ”större”. Att inse att ”jag” bara är en kollektion av andras tänkande och tyckande. Att mina idéer och sanningar men även mina rädslor och min oro var just kopplade till denna ”person”. Men vem skulle jag vara utan alla dessa historier om mig själv? Skulle jag vara död då? Absolut inte!
Men det kräver mod att släppa taget om sig själv.

Men från den stunden jag ens började tro på tanken att det antagligen finns något större började helt andra saker att ske. Nya möten. Nya resor. Ett inre lugn och en frid jag aldrig tidigare känt. Allt blev så enkelt. Jag ser igenom människor och deras handlingar och ord. Jag inser att de också är påhittade. Precis som jag. Jag möter snarare liv med liv. Jag tar mig från tanken kring ”personlig utveckling” till snarare ”personlig avveckling”! Så vem ska jag vara nu för tiden då?
Så lite som möjligt tänker jag. Jag vill bara vara. Leva så mycket det bara går och snarare förflytta mina beslut, ord och handlingar till ”kärleken”. Den vi alla är sprungna ur. Den universella energi som driver hela skutan så att säga. Den som gör oss köttbitar levande.

Så ju mer jag samtalar med ”kärleken” när jag ska ta beslut, förändra eller möta människor, ju bättre mår ”jag”. Ju mer lek, bus och extas infinner sig i min vardag. Ju mer lycka pirrar i mig om jag så sitter ensam på en stubbe i en skog. Som min vän skrev en gång, ”Lycka är ett inside job”. Exakt så. Exakt så.

Så jag ber dig testa, kanske bara för en dag!
Nästa gång du ska svara på något, ta beslut eller agera:
- Vad skulle kärleken ha sagt?
- Hur skulle kärleken gjort?

Nu inser du snart vilken intelligens du egentligen går runt och bär på. En intelligens som skulle skapa fred på jorden, en hållbar planet och eliminera att barn svälter till döds.

Kram

#inspiration #insikt #personligutveckling #medvetenhet #yoga #personligavveckling #ego #medvetenhet #energi #livsglädje #kraft #fokus
Read more
Vill med hela mitt hjärta säga tack för en sååå vacker kväll i Trelleborg. Så kul att träffa så många ...
Media Removed
Vill med hela mitt hjärta säga tack för en sååå vacker kväll i Trelleborg. Så kul att träffa så många ”nätvänner” och otroligt att vissa av er hade kört så långt för att ta del av lite tankar och funderingar. Tack för all er värme och energi! Tack även #vuxenskolan för att jag fick förtroendet! ... Vill med hela mitt hjärta säga tack för en sååå vacker kväll i Trelleborg. Så kul att träffa så många ”nätvänner” och otroligt att vissa av er hade kört så långt för att ta del av lite tankar och funderingar. Tack för all er värme och energi! Tack även #vuxenskolan för att jag fick förtroendet! Tack❤️ #inspiration #föreläsning #föräldraskap #ledarskap #inreledarskap #självledarskap #digitalisering #medvetenhet #kärlek #liv #bus
Read more
Loading...
Hallå!! Har det slagit runt för herr Gunnarsson ordentligt nu??!! Kanske<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> Det jag menade var ...
Media Removed
Hallå!! Har det slagit runt för herr Gunnarsson ordentligt nu??!! Kanske Det jag menade var att jag vill att människor ska på något sätt återigen upptäcka den fantastiska energi som finns inom oss! Att de ska bli drabbade av livet! Att de som föräldrar kan släppa alla måsten, krav och allvar ... Hallå!! Har det slagit runt för herr Gunnarsson ordentligt nu??!! Kanske😂😂😂 Det jag menade var att jag vill att människor ska på något sätt återigen upptäcka den fantastiska energi som finns inom oss! Att de ska bli drabbade av livet! Att de som föräldrar kan släppa alla måsten, krav och allvar för en stund och bara svettas och skratta tillsamman. Sedan om det blir sex eller inte spelar ingen roll! Krama om barnen, natta dem och spela istället monopol, tjuvrök, måla varandra i oljefärg, se vem som fiser högst, frossa i lösgodis, lek björnen sover, gör vad som helst som får er att känna er levande!
Att det ska vara så himla svårt för oss vuxna att släppa taget. Kanske måste vi gå in till barnen, väcka dem och fråga dem:
Hur tusan gör ni?? Kram/Micke
Ps. ”Livet är på tok för viktigt för att ta på fullaste allvar!”
#inspiration #livskraft #glädje #hälsa #kärlek #passion #sex #lust #liv #föräldraskap #viföräldrar #familjeliv #kraft #bus #kul #lek #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet
Read more
Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan ...
Media Removed
Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan i går. Att 900 föräldrar kom för att investera i sig själva och i sin barn. Att jag fick förtroendet spelar ingen roll. Bara att man som förälder är nyfiken säger mycket. Morgonens tanke kan ... Fortfarande omtumlad efter gårdagen så ligger jag här och tänker på all den kärlek som fanns i arenan i går. Att 900 föräldrar kom för att investera i sig själva och i sin barn. Att jag fick förtroendet spelar ingen roll. Bara att man som förälder är nyfiken säger mycket.
Morgonens tanke kan upplevas stötande för många men för mig är den solklar. Jag inser att jag inte lever för mina barn utan med dem. Det jag menar är att jag inte ger upp mig själv då jag blir förälder.
Jag har själv erfarit detta på nära håll, då föräldrar utplånar sig själva och snarare bygger upp sina liv kring barnen. Självklart är detta frivilligt så jag dömer ingen. Men jag vill att vi tänker efter. Vad ger detta för signaler?

Att som barn få uppleva ord och handlingar som går ut på att barnen är ”allt”, att jag offrar allt för dig, kan kännas som ett tungt ansvar. Att helt plötsligt se någon i sin närhet som man älskar lägga sitt egna liv i ens händer. Kan upplevas som att det blir ombytta roller? Barnet blir plötsligt föräldern? Och på vilket sött frigör detta våra barn?
Man säger att barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Vill vi när barnen växer upp att de ska göra samma sak? Offra sitt liv för en partner, chef eller sina barn?
Självklart har jag som förälder skrivit på ett kontrakt på ca 25 år. Att jag ska vara med dig, stötta och ge de bästa förutsättningar jag kan. Men när de sedan lämnar bygget? Vem är jag då? Har jag haft mig själv något i fokus? Egna intressen? Utvecklats och känt mig levande? Eller sitter jag nu och tittar på mig själv och min partner och undrar vem är jag? Vem är du?
Jag älskade som barn att se när mina föräldrar ”levde”. De skulle kunna gjort det mycket mer om ni frågar mig. De var ju alltid hemma! Lämnade de någonsin bort oss för att investera i sig själva? En weekend? Fick vi någonsin bli avundsjuka på att de fick ha kul utan oss?

Jag tror barn mår bra av detta. Jag säger inte att vi ska skita i våra barn, jag säger bara att vi inte ska skita i oss själva heller!
Kram/Micke #viföräldrar #familjeliv #inspiration #ansvar #medvetenhet #inreledarskap #självledarskap #livskraft #kärlek #barnatro #föräldrarskap #glädje #lek #spirit #yoga
Read more
Vilken dag! Kan inte nog tacka er alla på @ettmjukarevarberg @annalinton1 @krickelin @jlagerqvist ...
Media Removed
Vilken dag! Kan inte nog tacka er alla på @ettmjukarevarberg @annalinton1 @krickelin @jlagerqvist och Vagabond för detta förtroende! Att fått under en dag möta 2000 personer alltifrån 11 åringar till vuxna har varit så kul! Tack för all er värme, kärlek och omtanke. Tack!! #inspiration ... Vilken dag! Kan inte nog tacka er alla på @ettmjukarevarberg @annalinton1 @krickelin @jlagerqvist och Vagabond för detta förtroende! Att fått under en dag möta 2000 personer alltifrån 11 åringar till vuxna har varit så kul! Tack för all er värme, kärlek och omtanke. Tack!!
#inspiration
#medvetenhet #lärande #digitalisering #bemötande #relationer #skola #skolutveckling #föräldraskap #viföräldrar #familjeliv #föreläsning #barnatro #varberg
Read more
Tack för idag alla grymma 5:or! Vet att de flesta kommer att kunna använda era mobiler efter skolan ...
Media Removed
Tack för idag alla grymma 5:or! Vet att de flesta kommer att kunna använda era mobiler efter skolan idag så då får ni gärna kommentera med frågor eller fundering! Går även bra att skicka DM! Kram! ️ Frantiden är nu och ni är så galet viktiga! Glöm inte gangnam och att leka kärleken så ofta ni kan!! ... Tack för idag alla grymma 5:or! Vet att de flesta kommer att kunna använda era mobiler efter skolan idag så då får ni gärna kommentera med frågor eller fundering! Går även bra att skicka DM! Kram! ❤️ Frantiden är nu och ni är så galet viktiga! Glöm inte gangnam och att leka kärleken så ofta ni kan!! #inspiration #kärleken @ettmjukarevarberg
Read more
Loading...
Glöm inte bort dig själv längs vägen. Du ska hålla länge. Du är menad att leva annars hade du inte varit ...
Media Removed
Glöm inte bort dig själv längs vägen. Du ska hålla länge. Du är menad att leva annars hade du inte varit här. Saker kommer självklart att drabba oss på vägen och detta får vi lära oss att hantera. Men låt dig inte drabbas av dig själv och din jakt på allt annat än du själv. Stanna upp. Vakna. Låt ... Glöm inte bort dig själv längs vägen. Du ska hålla länge. Du är menad att leva annars hade du inte varit här.
Saker kommer självklart att drabba oss på vägen och detta får vi lära oss att hantera. Men låt dig inte drabbas av dig själv och din jakt på allt annat än du själv.
Stanna upp. Vakna. Låt dig aldrig luras av ord som ”egoist” eller ”självisk” när det kommer till att ta hand om dig själv, vara mån om din yttre och inre hälsa och att sätta dina egna gränser. Detta är bara medveten kärlek, något denna värld behöver mängder av.
Det är också en kärlek som våra barn behöver få se i praktiken och kunna ta efter. Så stanna upp min vän.
Snälla! Bry dig om dig. Det är enda vägen för att verkligen kunna bry sig om alla andra.

Kram/Micke
Foto: @photoishsweden
#inspiration #livskraft #stress #utmattningssyndrom #psykiskohälsa #egenkärlek #kärlek #respekt #bemötande #energi #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #mindfulness #yoga #yogi #barnatro
Read more
20.20.20 Nu är vi över 20 000 vänner på Instagram, över 20 000 vänner på Facebooksidan och så är det ...
Media Removed
20.20.20 Nu är vi över 20 000 vänner på Instagram, över 20 000 vänner på Facebooksidan och så är det 20 år sedan jag gjorde min första föreläsning! Galet vad tiden går fort när man har kul! Vill verkligen tacka alla er som väljer att följa min resa, ni som kommenterar, läser, tänker, frågar ... 20.20.20
Nu är vi över 20 000 vänner på Instagram, över 20 000 vänner på Facebooksidan och så är det 20 år sedan jag gjorde min första föreläsning! Galet vad tiden går fort när man har kul!
Vill verkligen tacka alla er som väljer att följa min resa, ni som kommenterar, läser, tänker, frågar och delar. För mig känns det som en enda stor härlig familj! Och jag älskar att varje dag få lyssna inåt för att sedan föra ut det som kommer!
Jag vill verkligen att detta Instagramkonto snarare ska bli en plattform där vi hjälps åt att utvecklas som människor. Där vi unga som gamla kan stötta varandra att bli lite mer medvetna för varje dag som går. Att vi fortsätter vara schyssta och kärleksfulla även om vi ibland tycker olika.
Jag brinner för livet, kärleken, våra barn och självklart familjen och mig själv! Att jag aldrig slutar vara nyfiken på mig själv och inser att allt handlar om inifrån och ut!
Hoppas du också känner att du brinner för något! Så låt oss tillsammans göra den här världen lite vackrare för varje dag som går. Låt oss transformera oss till det vi verkligen vill vara och bli härliga förebilder till våra barn. Låt de titta på oss och längta till den plats i livet vi befinner oss på❤️ Låt oss ge de något riktigt fint att se fram emot.

Kram! #inspiration #tacksamhet #familj #gemenskap #plattform #personligutveckling #tankenskraft #utveckling #lärande #nyfikenhet #kärlek #hållbarutveckling #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Jag är otroligt stolt över att jag fick vara en av de som presenterar de #20myter skapade av @teamtilia Alltför många unga människor kämpar idag med psykisk ohälsa på olika vis. Varje vecka skriver både vuxna och unga till mig och pratar om deras kamp med oro, ångest och tankespöken. Mång av ... Jag är otroligt stolt över att jag fick vara en av de som presenterar de #20myter skapade av @teamtilia Alltför många unga människor kämpar idag med psykisk ohälsa på olika vis. Varje vecka skriver både vuxna och unga till mig och pratar om deras kamp med oro, ångest och tankespöken. Mång av de är i ”mellantinget”, dvs inte nog ”sjuka” för att få professionell hjälp, utan hamnar vid sidan om. Jag märker hur medmänsklighet kan räcka så långt, att bara finnas där och lyssna.
För mig är @teamtilia en fantastisk förening som verkligen gör skillnad för våra unga varje dag. Synd att ni ska behöva finnas, men samtidigt tur! Så tack för att jag fick äran att vara med er. Hoppas på flera samarbeten framöver!
Kram❤️🙏🏼 #inspiration #psykiskhälsa #psykiskohälsa #tankenskraft #ångest #oro #panik #utmattningssyndrom #kamp #livskraft #vänskap #medmänsklighet #skola #skolutveckling #elevhälsa #teamtilia
Read more
Loading...
För mig är detta en så viktig del i mitt liv och även i min roll som vuxen i mötet med mina och andras barn. ...
Media Removed
För mig är detta en så viktig del i mitt liv och även i min roll som vuxen i mötet med mina och andras barn. Att vi alla är ett! Bakom våra fasader, egon och samlade personligheter över tid så är vi alla samma. Jag är du och du är jag. Men i rädsla och i behov av värde är det lätt att vi istället väljer murar ... För mig är detta en så viktig del i mitt liv och även i min roll som vuxen i mötet med mina och andras barn. Att vi alla är ett! Bakom våra fasader, egon och samlade personligheter över tid så är vi alla samma. Jag är du och du är jag. Men i rädsla och i behov av värde är det lätt att vi istället väljer murar och isolering. Att vi stänger av varandras verkligheter och olikheter. Vi tittar bort eller blundar.
I vissa fall kan det gå så långt att vi till och med önskar att människor som far illa ska må ännu sämre i vår egen jakt efter mer. Så sorgligt för det drabbar alla till slut.
Jag kan uppriktigt säga att jag älskar alla jag möter på gatan, i publiken, på jobbet, på soptippen, på flygplatsen..överallt. Jag älskar dig!!! Ärligt! Vad ska jag annars kunna göra?? Att se på varandra som samarbetspartners och sparringpartners för att driva denna planet men också för att själv få LEVA så mycket det bara går denna lilla stund jag har på mig är för mig ett slags måste!
Eller rättare sagt jag vill se dig! Jag vill älska dig! Jag vill älska träden, fåglarna, vatten och hav! Och valet är bara mitt. Valet är bara ditt! Och ju mer jag älskar, ju bättre mår jag! Ju mer flow upplever jag. Ju mer upplever jag.
Så titta dig omkring min vän! Vad är det du skapar för människor runtomkring dig? Vad säger du om dem? Vad tänker du om mig? Vad skriver du om din kollega? Vad skapar du för väder? Vilka tankar om andra och denna planet väljer du att tro på? För det är ingen annan än du som kommer lev ditt liv. Så välj klokt!
Kram/Micke

#inspiration #synsätt #val #inreledarskap #självledarskap #jagsomvd #lagkapten #mod #bemötande #skapande #medvetenhet #gillaolika #öppenhet #kärlek #älska #energi #passion #lust #lek #synsätt #tankenskraft #spirit #yoga #yogi #barnatro #medmänsklighet #solidaritet #empati
Read more
Här kommer en lite händelse som kanske kan stötta oss föräldrar när vi känner oss värdelösa, dumma ...
Media Removed
Här kommer en lite händelse som kanske kan stötta oss föräldrar när vi känner oss värdelösa, dumma och inte värda en nickel Vi har nog alla varit i denna situationen men agerat lite olika. Här kommer iallafall lite inspiration på vägen! Kommentera gärna så kanske vi kan hjälpas åt med de frågor ... Här kommer en lite händelse som kanske kan stötta oss föräldrar när vi känner oss värdelösa, dumma och inte värda en nickel😉 Vi har nog alla varit i denna situationen men agerat lite olika. Här kommer iallafall lite inspiration på vägen! Kommentera gärna så kanske vi kan hjälpas åt med de frågor och funderingar som dyker upp! Svajpa vänster! Kram❤️ #inspiration #viföräldrar #familjen #familjeliv #trotsålder #tidningenmama #pappblogg #tålamod #småbarn #bemötande #relationer #gränser #ego #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi #stress #ångest #oro
Read more
Tidigare startade jag som vanligt upp veckan med två koppar svart kaffe och en cigg. Frukosten kunde ...
Media Removed
Tidigare startade jag som vanligt upp veckan med två koppar svart kaffe och en cigg. Frukosten kunde jag hoppa över. Gillade inte frukost. Kroppen var oftast ganska så sliten efter helgen. Det var den tidens ”mitt bästa”. Just denna morgonen startade jag upp med frukost, kaffe, 80 minuter ... Tidigare startade jag som vanligt upp veckan med två koppar svart kaffe och en cigg. Frukosten kunde jag hoppa över. Gillade inte frukost. Kroppen var oftast ganska så sliten efter helgen. Det var den tidens ”mitt bästa”. Just denna morgonen startade jag upp med frukost, kaffe, 80 minuter på gymmet och en hemmagjord färskpressad juice med apelsin, ingefära, och morot. Detta var denna dagens ”mitt bästa”. Jag vill absolut inte påstå att jag är hälsosam, tränar bra eller alltid äter bra grejer. Och jag vill absolut inte påstå att även på den tiden då jag valde ciggen som start att jag var olycklig. Nej för tusan! Jag var smalare på den tiden. Inget fett på kroppen. Tror tillochmed att jag kunde klämma fram en och annan magruta. Utan att ens träna!! Så på ett sätt kan man ju säga att det var bättre förr.
Men det var det inte. Inte om jag frågade kroppen. Som till slut även blev knoppen. Allt sitter ihop. Idag går jag till gymmet för kroppens skull, för livets skull. Jag njuter då jag ser mitt egna svett droppa. Kroppen och jag leker ihop! Vi investerar ihop.
När jag körde hem idag så såg jag en personlig assistens gå tillsamman med en tonåring. Hans ben släpade sig fram och var helt förvridna. Han hade specialskor med metallbitar på. Först tänkte jag stackars kille. Men när jag passerade dem och såg i backspegeln kunde jag ana att de båda gapskrattade!

Jag skrattade högt i bilen samtidigt som tårarna kom. Så vackert! Vi fyller våra olika kroppar med liv. Men vi har så olika förutsättningar. Så hur ser dina förutsättningar ut för ett rikt liv? Har du en kropp att leka i? Hur visar du dig själv och din kropp respekt?
Jag vet en sak. Sannolikheten att jag åter ska röka en ask om dagen, skita i frukosten, inte röra på mig och snarare döva den inre paniken med alkohol till helgen är sjukt liten! Jag vill leva. Jag vill skratta precis som grabben jag körde förbi. Vi har olika förutsättningar.
Jag vet numera mina!
Livet räknas inte i år utan i den energi du väljer att vibrera!
Kram❤️
#inspiration #energi #livskraft #kärlek #förutsättningar #hälsa #träning #samarbete #liv #lust #passion #lek #bus #inreledarskap #självledarskap #ledarskap #medvetenhet #yoga
Read more
Loading...
När jag hamnade i sjukskrivning ganska så plötsligt för ca. 9 år sedan då det tog stopp kunde jag inte ...
Media Removed
När jag hamnade i sjukskrivning ganska så plötsligt för ca. 9 år sedan då det tog stopp kunde jag inte förstå hur världens skulle klara sig utan mig! Hur skulle jobbet klara sig utan mig!? Alla möten, planering, projekt...Panik! Det tog två dagar sedan så var allt löst. Allt rullade på som ... När jag hamnade i sjukskrivning ganska så plötsligt för ca. 9 år sedan då det tog stopp kunde jag inte förstå hur världens skulle klara sig utan mig! Hur skulle jobbet klara sig utan mig!? Alla möten, planering, projekt...Panik!
Det tog två dagar sedan så var allt löst.
Allt rullade på som vanligt.
Så betydelsefulla är vi! 😂😂😂
Alla!
Även om stadsministern, kungen..vem som helst...skulle försvinna...så även du...så kommer allt rulla på ändå.

Varför skriver jag detta?

För att påminna oss om att leva medans vi fortfarande är vid liv. Utforska, var nyfiken, njut, testa, dansa, lek och busa!
Vi får liksom inte går runt och tro att vi bär hela universum på våra axlar. Mänskligheten är så fantastisk att man löser det även den dagen då du är hemma eller lämnat bygget. Ok?

Känner du att det finns plats för ”leken” i din vardag?

Kram/Micke
#inspiration #måndag #äntligenmåndag #lust #lek #liv #medvetenhet #kärlek #inreledarskap #självledarskap #psykiskohälsa #stress #oro #ångest
Read more
När barn barn kommer i kläm mellan vuxna så handlar det ofta om att vuxna inte förmår att vara vuxna ...
Media Removed
När barn barn kommer i kläm mellan vuxna så handlar det ofta om att vuxna inte förmår att vara vuxna av olika anledning. Eller att man låter sitt egna ego vara i fokus snarare än barnet. Oavsett anledning så är det den vuxna som måste ta sitt ansvar eller få hjälp med detta. För just nu sitter ett ... När barn barn kommer i kläm mellan vuxna så handlar det ofta om att vuxna inte förmår att vara vuxna av olika anledning. Eller att man låter sitt egna ego vara i fokus snarare än barnet. Oavsett anledning så är det den vuxna som måste ta sitt ansvar eller få hjälp med detta. För just nu sitter ett barn i kläm. Kram❤️ Foto: Alexas_Photos Pixabay

#inspiration #bemötande #vuxenansvar #föräldrar #viföräldrar #familjeliv #ohälsa #föräldraskap #psykiskohälsa #omogen #ansvar #kraft #vilja #inreledarskap #självledarskap #hjälp #medvetenhet #ärlighet #kärlek
Read more
Jag har fortfarande inte bestämt mig till 100% vad jag ska rösta på men jag vet dock vad jag till 120% ...
Media Removed
Jag har fortfarande inte bestämt mig till 100% vad jag ska rösta på men jag vet dock vad jag till 120% inte ska rösta på. Jag vill se en värld som präglas av frihet, öppenhet och mod. En värld som gillar olika och ändå inser att vi alla är samma. Oavsett vart du ha fötts på för plats på planeten så ... Jag har fortfarande inte bestämt mig till 100% vad jag ska rösta på men jag vet dock vad jag till 120% inte ska rösta på.
Jag vill se en värld som präglas av frihet, öppenhet och mod. En värld som gillar olika och ändå inser att vi alla är samma. Oavsett vart du ha fötts på för plats på planeten så är vi alla samma.
Jag vill se en värld där vi som kan stöttar och hjälper de som
inte kan. Jag vill vara med och skapa en värld där våra barn säger välkomna till varandra. Där våra egon inte bestämmer och krigar för mitt eller ditt utan att vi gemensamt ansvarar för vårt. Jag vill se en värld där vi har tålamod. Dvs tid att tåla mod. Förändring tar tid och för att nya sanningar och medvetande ska kunna födas måste vi ödmjukt med förståelse låta detta ske i möjlig takt. Jag ser Sverige som en förebild på många sätt. Ett högt medvetet land med stort hjärta. Jag vill att vi ska våga vara förebilder för många andra och inte istället bli rädda och agera med försvar och hat. Jag vill vara det land som kan visa vägen. Jag älskar mänskligheten och jag hoppas att även efter valet kunna älska Sverige.
Kram!
#inspiration #val2018 #öppenhet #kärlek #medvetenhet #frihet #solidaritet #medmänsklighet
Read more
Tidigare skrev jag om att jag ”måste” göra vissa saker. Jag menade då att många saker brinner jag ...
Media Removed
Tidigare skrev jag om att jag ”måste” göra vissa saker. Jag menade då att många saker brinner jag för så mycket att jag skulle inte må bra om jag inte gjorde dem. Att skriva, tänka högt, utveckla mig själv och dela! Att jag lägger timmar på detta varje dag gör jag för att jag älskar det. Det finns ... Tidigare skrev jag om att jag ”måste” göra vissa saker. Jag menade då att många saker brinner jag för så mycket att jag skulle inte må bra om jag inte gjorde dem. Att skriva, tänka högt, utveckla mig själv och dela! Att jag lägger timmar på detta varje dag gör jag för att jag älskar det. Det finns aldrig någon jobbtanke, pengar eller prestation. Jag bara gör!
Precis som jag hoppas du gör! Gör saker du älskar. Kanske träna, spela gitarr, läsa dagstidningen, virka, duscha, en hobby, kaffet på morgonen. Eller vad det nu kan vara.

När det gäller våra ”jobb” så kan ju en bild som denna vara provocerande. Men jag tror att när man bara gör saker för pengar eller sin status så blir det till slut knöligt. När man bara längtar efter helgen eller semestern för att då är den enda stund man lever. Eller då man kanske har hamnat i en vilja att bara tjäna mer och mer utan att egentligen veta varför?
När det börjar skava.

Kanske borde vi då fundera på vad vi egentligen skulle vilja? När du känner att du börja känna avund på andra eller börja klaga på din livssituation. Hur vill du att det egentligen skulle sett ut, på riktigt!? Vill du verkligen inte jobba? Vad skulle du då göra om dagarna? Eller skulle du vilja jobba med något annat? Vaddå? På riktigt?
Någon sa till mig att jag verkar ha det bra och att ”så skulle man ha det!”. Men skulle du verkligen vilja byta med mig? På riktigt!
Du vaknar på morgonen och du är den enda som hittar på dina dagar. Kalendern är helt tom. Ingen säger vad du ska göra? Vill du det? På riktigt?
Vad är det egentligen i ditt liv du inte vill? Kan det vara så att du kanske vill en massa saker du redan gör idag men när du börjar fantisera eller titta på andra tror du inte längre att du vill det?
Har du satt dig ner och verkligen skrivit ner hur du skulle vilja ha det? Hur skulle ditt liv, arbete, din tid...verkligen sett ut om du fick välja. På riktigt!
Jag säger inte att detta alltid stämmer, men jag skrev ett ordspråk...
”När du tror att gräset är grönare på andra sidan har du glömt att vattna där du står”. Hur berör denna texten dig?
Någon tanke?

Kram!
Foto: @photoishsweden
#inspiration #drivkraft #medvetenhet #självledarskap #sanning
Read more
Hittade detta kontot idag med @feministpastorn Så jäkla grym! Du behöver inte vara religiös för ...
Media Removed
Hittade detta kontot idag med @feministpastorn Så jäkla grym! Du behöver inte vara religiös för att läsa hennes inlägg. Bara dra nytta av hennes klokhet och visdom...tänker jag. Tack för att du sätter så fina ord på kluriga frågor. Just detta inlägg om sex och samtycke berörde mig! Så viktigt ... Hittade detta kontot idag med @feministpastorn Så jäkla grym! Du behöver inte vara religiös för att läsa hennes inlägg. Bara dra nytta av hennes klokhet och visdom...tänker jag. Tack för att du sätter så fina ord på kluriga frågor. Just detta inlägg om sex och samtycke berörde mig! Så viktigt att ta till sig både som ung och gammal. Tack! #inspiration #sex #samliv #samtycke #respekt #ödmjukhet #lyhördhet #förståelse #kommunikation #passion #lust #kärlek #feminist
Read more
Jag skulle utan direkta bevis våga påstå att jag har mött betydligt flera människor som har krympt ...
Media Removed
Jag skulle utan direkta bevis våga påstå att jag har mött betydligt flera människor som har krympt sig själva snarare än att ha förstorat sig. Jag skulle nästan vilja påstå att de flesta av oss säkert bara lever 50 % av vår egentliga kapacitet, lust och förmåga. Ställ dig själv denna fråga: ... Jag skulle utan direkta bevis våga påstå att jag har mött betydligt flera människor som har krympt sig själva snarare än att ha förstorat sig. Jag skulle nästan vilja påstå att de flesta av oss säkert bara lever 50 % av vår egentliga kapacitet, lust och förmåga.
Ställ dig själv denna fråga: Vad hade jag gjort om jag inte var rädd för någonting? En sådan fråga kan provocera mig lite. Underbart!

Jag har nu nått över halva min livstid enligt hur länge man brukar leva om jag nu får vara frisk. Då är ju frågan om jag ska bromsa, slå av på takten och sakta puttas in i mål. Eller om jag ska gasa på som satan och köra järnet den tid som är kvar och typ flyga in i mål och springa in i mattan som finns typ 50 meter efter målsnöret.
Detta ska inte blandas ihop med prestation, stress eller panik. NEJ!! Detta ska kallas storhetsvansinne! Att vilja ta vara på den tid vi har. Att expandera! För varenda dag jag går och lägger mig på kvällen så har ännu en dag tagits ifrån mig.
Så jag önskar mycket mer storhetsvansinne av människor än tvärtom. Och oftast är det de som väljer den andra vägen som kritiserar dem som vill leva ”stort”. Detta på grund av egna rädslor och en egen inre längtan.
Så för tusan, gasa på med så mycket gas du har! Smaka, upptäck, lukta, testa, lek, hångla, hoppa, skratta...livet är på tok för viktigt för att ta på fullaste allvar! Hur lång tid har du kvar?

Kram!
Foto: @photoishsweden
#inspiration #livskraft #härochnu #enstundpåjorden #ansvar #agera #förändring #enkelhet #frihet #släppataget #glädje #hälsa #hållbarutveckling #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Jag kan inte nog beskriva den tacksamhet och kraft jag känner inom mig själv när jag denna morgon ...
Media Removed
Jag kan inte nog beskriva den tacksamhet och kraft jag känner inom mig själv när jag denna morgon ser på mina armband. Detta påminner mig återigen om vår ständiga möjlighet till förändring och transformation. Hur saker jag sagt och trott tidigare som sanningar inte längre behövde stämma. ... Jag kan inte nog beskriva den tacksamhet och kraft jag känner inom mig själv när jag denna morgon ser på mina armband. Detta påminner mig återigen om vår ständiga möjlighet till förändring och transformation. Hur saker jag sagt och trott tidigare som sanningar inte längre behövde stämma.
Jag blir så berörd då människor säger att ”de bara är sådana” ”man kan inte lära gamla hundar sitta” ”det går i släkten”. Detta handlar inte om sanningar, det handlar om uppgivenhet. Ett val som krymper dig och din egentliga längtan efter något mer. Ett liv som väntar på dig men som du väljer att inte hoppa på.
Mina armband påminner mig som ett levande bevis på att det går. Och jag är ingen mirakelmänniska, däremot är jag en helt vanlig människa som kan skapa mirakel. Det kan vi alla! Det är just detta som är att vara människa. Vi är alltid bara en tanke bort.
För mig var rökningen, alkoholen, prestationskraven, stressen tidigare måsten. Sanningar jag valde att tro på. Idag är de inte det. Idag vill jag leva så mycket jag bara kan. Och då menar jag leva, inte överleva. Jag menar att vara så vaken, nykter och medveten det bara går. I varje ögonblick. När jag kan nå den platsen inom mig så är jag på ”fest” 24/7! Det är då kärleken blir min alkohol!
Och jag behöver aldrig vakna en morgon till med en kropp som kämpar för att ställa sig själv till rätta.

Jag tackar denna morgon och jag tackar mig själv för att aldrig ge upp. Att aldrig sluta söka efter svaren som finns inom mig. Att fortsätta leva inifrån och ut. Som en ung vän sa till mig, ”Lycka är ett inside jobb”. Kram❤️ #inspiration #kärlek #mirakel #kraft #livskraft #energi #lek #bus #passion #lust #berusad #nykter #sober #vaken #medvetenhet #inreledarskap #självledarskap #tankenskraft #fest #bakfull #nykterist #stress #prestation #personligutveckling #yoga #yogi #spirit
Read more
Nostalgikväll av rang! Kärlek på er båda @susie_paivarinta och @micke.syd #inspiration #fest ...
Media Removed
Nostalgikväll av rang! Kärlek på er båda @susie_paivarinta och @micke.syd #inspiration #fest #80tal #gyllenetider #lilliochsussie Nostalgikväll av rang! Kärlek på er båda @susie_paivarinta och @micke.syd #inspiration #fest #80tal #gyllenetider #lilliochsussie
Ju mer jag fattar att jag inte är min kropp utan snarare dess vårdnadshavare, ju mer jag inser att ...
Media Removed
Ju mer jag fattar att jag inte är min kropp utan snarare dess vårdnadshavare, ju mer jag inser att det är tack vare jag fått låna en kropp på livstid som jag kan vara människa, ju mer ödmjuk var jag. Kram på dig kroppen, JAG ÄLSKAR DIG! ️ Svajpa vänster för att läsa mer! Trevlig fredag på er vänner! ... Ju mer jag fattar att jag inte är min kropp utan snarare dess vårdnadshavare, ju mer jag inser att det är tack vare jag fått låna en kropp på livstid som jag kan vara människa, ju mer ödmjuk var jag. Kram på dig kroppen, JAG ÄLSKAR DIG! ❤️ Svajpa vänster för att läsa mer! Trevlig fredag på er vänner! ❤️ #inspiration #kroppen #kött #liv #hälsa #ansvar #vårdnadshavare #livskraft #energi #tacksam #hållbarutveckling #kärlek #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
TACK alla ni underbar framtidsförutsättare i Järfälla! Vilken förmiddag! Ni bjöd på så mycket ...
Media Removed
TACK alla ni underbar framtidsförutsättare i Järfälla! Vilken förmiddag! Ni bjöd på så mycket värme, tankar och kärlek att jag nästan inte ville åka hem! Tusen tack och lycka till med era Rumpnissar, köttbitar och barnen från framtiden! Kram️ #inspiration #arbetsglädje #förskolan ... TACK alla ni underbar framtidsförutsättare i Järfälla! Vilken förmiddag! Ni bjöd på så mycket värme, tankar och kärlek att jag nästan inte ville åka hem! Tusen tack och lycka till med era Rumpnissar, köttbitar och barnen från framtiden! Kram❤️ #inspiration #arbetsglädje #förskolan #bemötande #barnatro #kärlek #självledarskap #inreledarskap #värdegrund #konflikthantering #livsglädje #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Godmorgon! Fredag idag vänner. För vissa betyder detta mycket, för andra mindre. Oavsett. Det ...
Media Removed
Godmorgon! Fredag idag vänner. För vissa betyder detta mycket, för andra mindre. Oavsett. Det är en ny dag! Och du kan få lov att vara en ny du, om du så önskar! Denna bildtext skrev jag för ett tag sedan men känner att jag vill dela den igen. Den handlar om hur mycket vi egentligen ska hjälpa våra ... Godmorgon! Fredag idag vänner. För vissa betyder detta mycket, för andra mindre. Oavsett. Det är en ny dag! Och du kan få lov att vara en ny du, om du så önskar! Denna bildtext skrev jag för ett tag sedan men känner att jag vill dela den igen. Den handlar om hur mycket vi egentligen ska hjälpa våra barn? När vi börjar tveka på oss själva. Vi hör hur ”söndercurlade” barn blir samtidigt som det sliter i mitt pappahjärta då en förvirrad tonåring inte riktigt får ihop allt.
Kanske känner du igen dig i texten?
Hur tänker du kring detta?

Kram/Micke❤️
#inspiration #familjeliv #föräldrar #viföräldrar #curla #bemötande #medmänniska #barnatro #hjälp #växa #skola #förskola #medvetenhet #inreledarskap #självledarskap #yoga #yogi
Read more
Jag och min kära Jenny satt för ett par dagar sedan och reflekterade över hur mycket ordet FRIHET ...
Media Removed
Jag och min kära Jenny satt för ett par dagar sedan och reflekterade över hur mycket ordet FRIHET har börjat betyda för oss i våra liv. Vad menar vi med frihet egentligen? Det blev återigen ett spännande samtal som faktiskt slutade med en text för lång för Instagram. 
Det fick istället bli ett ... Jag och min kära Jenny satt för ett par dagar sedan och reflekterade över hur mycket ordet FRIHET har börjat betyda för oss i våra liv. Vad menar vi med frihet egentligen? Det blev återigen ett spännande samtal som faktiskt slutade med en text för lång för Instagram. 
Det fick istället bli ett inlägg på bloggen. Läs det gärna för jag tror det kan finnas en hel del spännande tankar att reflektera över där. I alla fall så har det inneburit mycket för mig och min familj just nu. Ni hittar länken i min profil och i min story! Kommentera gärna här på Instagram om du läser texten, så kanske vi kan bolla vidare tillsammans. 
Vad betyder frihet för dig? 
Och hur kopplar du det till ansvar?

Kram❤️ Foto: @wikstrom_bjorn
#inspiration #ledarskap #självledarskap #kärlek #medvetenhet #acceptans #härochnu #livet #kärlek #familjeliv #förändring # ansvar #frihet #mirakel #mindfulness #stillhet #frid #lugn #yogi #yoga #mentalträning #hälsa #stress #psykiskohälsa
Read more
Tänker inte skriva så mycket mer än så här. Jag inser bara att på resan i mitt välmående och med en slags ...
Media Removed
Tänker inte skriva så mycket mer än så här. Jag inser bara att på resan i mitt välmående och med en slags mission att vilja sprida kärlek så måste jag först ställa mig själv till rätta innan jag försöker pilla på alla andra. Kram #inspiration #bemötande #gillaolika #tankenskraft #hittapå ... Tänker inte skriva så mycket mer än så här. Jag inser bara att på resan i mitt välmående och med en slags mission att vilja sprida kärlek så måste jag först ställa mig själv till rätta innan jag försöker pilla på alla andra. Kram #inspiration #bemötande #gillaolika #tankenskraft #hittapå #masker #ideer #öppenhet #nyfikenhet #kärlek #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #rädslor #mångkultur #mänskligt #inkludering
Read more
Hamnade i en spännande diskussion för några dagar sedan vilket fick mig att tänka på denna bilden. ...
Media Removed
Hamnade i en spännande diskussion för några dagar sedan vilket fick mig att tänka på denna bilden. Jag såg en engelsk variant för några år sedan men gjorde en svensk översättning. Tycker denna är så enkel och tydlig på något sätt. Den kan hjälpa oss framåt för vi är långt ifrån i mål än. Kram! ... Hamnade i en spännande diskussion för några dagar sedan vilket fick mig att tänka på denna bilden. Jag såg en engelsk variant för några år sedan men gjorde en svensk översättning. Tycker denna är så enkel och tydlig på något sätt. Den kan hjälpa oss framåt för vi är långt ifrån i mål än. Kram!
#inspiration #barnatro #bemötande #genus #jämställdhet #familjeliv #viföräldrar #programering #skola #förskola #synsätt #metoo #hållbarutveckling
Read more
Denna text kanske inte är skriven direkt om mig utan se den snarare som en röst från någon därute. ...
Media Removed
Denna text kanske inte är skriven direkt om mig utan se den snarare som en röst från någon därute. Jag har verkligen trivts på mina tidigare arbetsplatser och självklart tror jag att jag varit en någorlunda schysst arbetskompis. Men igår så snackade Jenny och jag om detta. Tänk så många som ... Denna text kanske inte är skriven direkt om mig utan se den snarare som en röst från någon därute. Jag har verkligen trivts på mina tidigare arbetsplatser och självklart tror jag att jag varit en någorlunda schysst arbetskompis. Men igår så snackade Jenny och jag om detta. Tänk så många som upplevs som kanske ”världens bästa kollega” pga att de är som de andra vill till 100%! Jag menar vem älskar inte en sådan kollega.
Dessa rader på bilden är en slags påminnelse till oss själva att vi fortsätter vara dem vi är. Att vi självklart försöker hitta bästa sätt att samarbeta. Men då är det också det som gäller, att verka tillsammans. Inte att jag kräver att alla ska vara som jag. Eller att jag ger upp mig själv helt och hållet för att bli en älskad kollega...vän..eller kanske rent av partner.

Detta får jag nog sova på tills imorgon.
Vad tänker du?

Kram!
Read more
Älskar verkligen min vän Petras klokheter när det kommer till våra relationer med våra och andras ...
Media Removed
Älskar verkligen min vän Petras klokheter när det kommer till våra relationer med våra och andras barn! Vad tänker du när du ser bilden? Mig hjälper den verkligen! #inspiration #familjen #familjeliv #viföräldrar #skola #skolutveckling #relationer #bemötande #konflikt #konflikthantering ... Älskar verkligen min vän Petras klokheter när det kommer till våra relationer med våra och andras barn! Vad tänker du när du ser bilden? Mig hjälper den verkligen! #inspiration #familjen #familjeliv #viföräldrar #skola #skolutveckling #relationer #bemötande #konflikt #konflikthantering #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #personligutveckling #kärlek
Read more
Detta blev kanske en dyster bild och text, denna morgon, men ärligt, lever vi egentligen? Ibland ...
Media Removed
Detta blev kanske en dyster bild och text, denna morgon, men ärligt, lever vi egentligen? Ibland verkar våra idéer om oss själva och vår vardag bli så allvarlig att de saknar någon som helst verklighetsförankring. Vi går runt och tror att vi är vår historia, vad ens föräldrar har sagt man ... Detta blev kanske en dyster bild och text, denna morgon, men ärligt, lever vi egentligen? Ibland verkar våra idéer om oss själva och vår vardag bli så allvarlig att de saknar någon som helst verklighetsförankring.
Vi går runt och tror att vi är vår historia, vad ens föräldrar har sagt man är, lärare, släktingar, vänner...människor runtomkring oss har under hela vår uppväxt verkat älskat att ”hitta på” oss. Och vi har sugit in det som tvättsvampar. Många av oss har aldrig ens gett oss själva chansen och ställt oss frågan ”Vem är jag?” Eller kanske snarare ”Vem är jag INTE?” Så vi fortsätter att anpassa våra liv efter andras idéer. Tror tusan att det till slut börjar skava, kännas obekvämt. Vi irriterar oss på andra, vi blir besvikna på oss själva, skulle kanske vilja mer, våga mer, veta mer...men istället låter vi ”allvaret” skydda oss. ”Livet är ingen lek” säger vi till de lekande barnen. Ändå vet vi i samma sekund att de verkar vara betydligt lyckligare än vi i detta ögonblick.
Du och jag är inget annat än liv. Liv där vi just nu har möjligheten att agera utifrån en kropp som vi kallar människa! Så grymt coolt. Världens häftigaste och mest avancerade leksak! Om vi nu vågar se oss som den som har joysticken och inte leksaken i sig kan vi börja kontrollera denna människa på helt nya sätt! Det är nu leken och allt det vackra kan börja utvecklas på ett sätt vi glömt bort.
Vi har alla varit barnen som vi precis sa till. Så snälla du ta ansvar, samarbeta, skapa men framför allt njut och ha kul den korta stund du har på dig! Ta kontrollen över din maskin och känn det liv du egentligen är! Energi!
Livet är på tok för viktigt för att ta på fullaste allvar!

Kram #inspiration #kärlek #livsglädje #energi #kontroll #enkelhet #tankenskraft #inreledarskap #självledarskap #utsikt #insikt #enstundpåjorden #skratt #hållbarutveckling #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Jag skulle vilja påstå att den största anledningen till oss föräldrars oro kring våra barn handlar ...
Media Removed
Jag skulle vilja påstå att den största anledningen till oss föräldrars oro kring våra barn handlar om våra tankar kring framtiden. Vi undrar hur det ska gå? Kommer att bli? Jämför med andra? Jobb? Karriär? Kommer det att räcka? Vi kopplar även dessa tankar till vår egen historia som vi ibland ... Jag skulle vilja påstå att den största anledningen till oss föräldrars oro kring våra barn handlar om våra tankar kring framtiden. Vi undrar hur det ska gå? Kommer att bli? Jämför med andra? Jobb? Karriär? Kommer det att räcka?

Vi kopplar även dessa tankar till vår egen historia som vi ibland jämför med.
Denna oro och brist på tillit smittar självklart våra barn oavsett om vi vill eller inte. Det är ju barnet framför oss vi tvekar på helt enkelt!

Så där står hen framför oss. I detta ögonblick. Och det är den enda plats vårt barn någonsin kommer att befinna sig på. Här och nu.

Jag önskar att vi föräldrar och vuxna tog hand om detta ögonblick så mycket mer än vi gör. Jag säger inte detta för att kritisera eller påstå att föräldrar inte tar ansvar. Men vi måste förstå att all den energi och tid vi lägger på just framtiden tar vi samtidigt ifrån vår investering här och nu. Och ju oroligare vi blir ju mer saboterar vi vår enda sanna stund med barnet framför oss.

Så finn tillit. Vårda denna dag. Se in i barnets ögon. Det är nu vi finns tillsammans, inte i morgon. Se barnet snarare som en nutidsplan än något som ska fixas i framtiden.
Bli inte stressad av denna text, tvärtom, känn ro och frid. Allt kommer att ordna sig. Det viktigaste just nu är att vi lever. Ta utgångspunkt i detta så kommer den så kallade framtiden att ordna sig. Låt oss ta en dag i taget.

Kram/Micke

Foto: @photoishsweden
#inspiration #föräldraskap #viföräldrar #familj #familjeliv #uppfostran #bemötande #skola #skolutveckling #framtid #nutid #tillit #stress #oro #kärlek #självledarskap #inreledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Detta är tankar och frågor som slog mig nu denna morgon. Frågor jag klurar på just nu. Igår gick Jenny ...
Media Removed
Detta är tankar och frågor som slog mig nu denna morgon. Frågor jag klurar på just nu. Igår gick Jenny (@jennygunnarsson) och jag en promenad och vi pratade just om vårt förhållande. Hur vi liksom inte ens tänker på att vi är tillsammans. Att det inte är något vi känner en kamp eller ett görande ... Detta är tankar och frågor som slog mig nu denna morgon. Frågor jag klurar på just nu.
Igår gick Jenny (@jennygunnarsson) och jag en promenad och vi pratade just om vårt förhållande. Hur vi liksom inte ens tänker på att vi är tillsammans. Att det inte är något vi känner en kamp eller ett görande kring. Vi jobbar oss liksom inte för att kunna vara ihop. Vi mer bara är. Låter kanske lite halvflummigt.
Men vi kom fram till att det just handlar om att det är mer naturligt för oss att vara tillsammans än tvärtom. Att vi upplever mer frihet ihop. Att vi verkligen själva funkar som bäst då vi har varandra.
Just nu pratar vi mycket om frihet. Hur mycket det betyder för oss men även vad det egentligen innebär. Att kunna välja. Att inse att mycket av den friktion, irritation och kamp som kan uppstå i ett förhållande handlar just om inskränkande på ens egna och den andres frihet. Två egon som krigar. Att istället koncentrera sig på ”flytet”. Att skapa en så kärleksfull och behaglig resa tillsammans som möjligt.

Kanske är det samma sak med resten av livet. Jobb, barn, fritid...att hitta flytet inom sig själv men även platser utanför sig själv. Där vardagen inte till största del blir en kamp eller ett krig som ska vinnas utan snarare ett liv som ska levas. Här tror jag att just friheten och flytet kan spela en viktig roll.
Får du någon tanke när du läser detta?
Hur skapar du ”flyt”? Kram
#inspiration #förhållande #relationer #familjeliv #inifrånochut #personligutveckling #förändring #ego #kamp #makt #kärlek #flyt #flow #konflikter #bråk #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #ansvar #yoga #yogi
Read more
Det är så lätt att tro att vi själva är facit. Vi tittar på andra och skrattar dem sedan bakom ryggen. ...
Media Removed
Det är så lätt att tro att vi själva är facit. Vi tittar på andra och skrattar dem sedan bakom ryggen. Vi fnissar och pekar. På något sätt får vi för oss att vi är mer rätt en de andra. Att andra bör vara som jag. Vi söker enkla lösningar i brist på orken eller viljan att se saker ur ett större perspektiv ... Det är så lätt att tro att vi själva är facit. Vi tittar på andra och skrattar dem sedan bakom ryggen. Vi fnissar och pekar. På något sätt får vi för oss att vi är mer rätt en de andra. Att andra bör vara som jag.
Vi söker enkla lösningar i brist på orken eller viljan att se saker ur ett större perspektiv och framförallt med en vilja att titta på oss själva.
Vi skrattar åt personen som går runt på gågatan och pratar högt för sig själv. Vi kallar hen kanske galen, tokig eller allmänt obehaglig. Samtidigt går vi själva bombarderade med tankar i våra huvuden enda skillnaden är att vi inte ljudsätter som. Skulle vi gjort det hade vi alla gått runt på samma vis.
Vi förbannar oss över människor som snattar, som plundrar containrar på tippen för att hitta nya kläder, samtidigt köper vi själva smuggelsprit, tar grejer från jobbet och skattefifflar.
Vi förfäras över allt våld i vårt samhälle. Hur unga slåss på gator och torg. Samtidigt slåss vi själva för att få mer samtidigt som vi ser att andra får mindre. Vi hejar på MMA proffs som misshandlar varandra i en ring. Vi skriker ”slagge” i all iver då hockeyproffsen, dessa vuxna män, kastar sina handskar.
Men det är så sjukt lätt att kalla alla andra idioter. Det blir enklast så.

Kram/Micke #inspiration #perspektiv #medvetenhet #ego #självrannsakan #inreledarskap #självledarskap #kärlek #enhet #helhet #offer #enstundpåjorden
Read more
Vill verkligen sprida detta till alla ungdomar i Blekinge. Nu är det sista chansen för i år att haka ...
Media Removed
Vill verkligen sprida detta till alla ungdomar i Blekinge. Nu är det sista chansen för i år att haka på Kaoskompaniet. Platsen där jag och mina underbara kollegor Anna och Anna har förmånen att stötta unga att jobba med sina drömmar. Oavsett om det handlar om att skaffa sig ett jobb, lära sig ... Vill verkligen sprida detta till alla ungdomar i Blekinge. Nu är det sista chansen för i år att haka på Kaoskompaniet. Platsen där jag och mina underbara kollegor Anna och Anna har förmånen att stötta unga att jobba med sina drömmar.
Oavsett om det handlar om att skaffa sig ett jobb, lära sig 3d modellering, bygga en Youtube-kanal, komma in på en utbildning…ingenting är omöjligt! Hittills har drygt 90 % av alla ”Kompanister” funnits sin väg vidare. Vi jobbar med självledarskap, projektkunskap, kreativitet..mm. Så tveka inte att vara nyfiken.
Besök och ansök om plats på www.Kaoskompaniet.se eller på @kaoskompaniet
Start 10/9 och så jobbar vi ihop tre månader framåt Ronneby! Om du inte kommer från Ronneby men bor i Blekinge så bjuder vi på resorna.
Bara en sådan sak!

#Repost @kaoskompaniet with @get_repost
・・・
Vill du ha ditt livs roligaste höst? Vill du utveckla en idé eller ett intresse? Vill du ha eget kontor med kaffe, internet och schyssta kollegor? Då är Kaoskompaniet rätt ställe för dig, hör av dig eller kom förbi på en fika :) Vi startar 10 september så vänta inte för länge. Hoppas vi ses!
Read more
Denna text provocerade till och med mig då jag skrev den<span class="emoji emoji1f602"></span> Och det är då det är som mest spännande. När ...
Media Removed
Denna text provocerade till och med mig då jag skrev den Och det är då det är som mest spännande. När jag påverkas på ett ”jobbigt” sätt av det yttre så vet jag att det träffat något inom mig jag själv inte är riktigt trygg i. Och då vet jag att där finns att jobba på Ex. Om någon skulle komma fram ... Denna text provocerade till och med mig då jag skrev den😂 Och det är då det är som mest spännande. När jag påverkas på ett ”jobbigt” sätt av det yttre så vet jag att det träffat något inom mig jag själv inte är riktigt trygg i. Och då vet jag att där finns att jobba på😉
Ex. Om någon skulle komma fram till mig och säga: - DU ÄR EN LÄGENHET! Så skulle jag antagligen skrattat, ryckt på axlarna och funderat en stund på hur det stod till med personen framför mig. Likaså om hen påstått att jag var en svan, pratade tyska eller var gjord av bambu. Anledningen till att jag hade reagerat på detta vis är inte pga av att hen har fel eller för att hen inte skulle ha rätten att tycka och tro detta. Anledningen är att jag själv vet att jag har rätt. Jag är trygg i mig själv. Jag är ingen svan. Punkt!

Skulle någon däremot säga saker som: - Fasiken vad du är snygg! Du är ju helt inkompetent! Du sårar mig! Du är bäst!
Så kommer reaktionen även här bli beroende på hur säker och trygg jag är i mig själv. Men här är vi många som skulle börja vobbla. Vissa av oss skulle gå mot attack! Andra skulle bli ledsna. Men vissa skulle ha rykt på axlarna. Vi är helt enkelt olika säkra i oss själva kring saker som har med oss själva att göra. Ju tryggare och säkrare du är i dig själv, ju mer kommer du att kunna rycka på axlarna!

Så,denna bild denna morgon är en riktigt härlig munsbit och sporrar mig till utveckling!
Men visst är det väl så. Om jag anser att en människa inte gör som jag vill så äger snarare jag problemet än någon annan?

Så här, två människor gör det de vill. Men plötsligt ska den ena bestämma vad den andra ska göra. Att den andra personens val är fel men att jag har rätt! Spännande!
Självklart måste vi vilja samarbeta i en relation för att det ska funka. Även i ett samhälle behöver vi all vilja dra vårt strå till stacken. Men jag vill ändå påminna oss genom bilden att många gnabb, besvikelser, konflikter,faktiskt kan handla om ens egna besvikelse på sig själv, att man inte gör så som den personen man precis står och skriker framför gör.

Vad händer i dig när du läser denna text?
Kommentera gärna!

Kram! #medvetenhet #relationer #yoga #kärlek #självledarskap #träning
Read more
Låt oss ständigt titta in i våra barns ögon för att se om lågan finns kvar. Lågan som oftast hålls till ...
Media Removed
Låt oss ständigt titta in i våra barns ögon för att se om lågan finns kvar. Lågan som oftast hålls till liv genom tillit, tro och kärlek. Lågan som vi endast kan möta genom att inte låta den tas över av vår egen. Så var nyfiken och gläds åt de berättelser våra ban har att berätta. Var nyfiken på alla ... Låt oss ständigt titta in i våra barns ögon för att se om lågan finns kvar. Lågan som oftast hålls till liv genom tillit, tro och kärlek. Lågan som vi endast kan möta genom att inte låta den tas över av vår egen.
Så var nyfiken och gläds åt de berättelser våra ban har att berätta. Var nyfiken på alla de utmaningar de utsätter oss vuxna för. Döm de inte och förgör inte deras inre sanning.
De är likt oss på en utflykt här i livet. Så låt oss alla våga gå i de spår där våra egna fötter passar bäst.

Foto: @photoishsweden
Kram/Micke #inspiration #familjeliv #viföräldrar #barnatro #bemötande #tro #relationer #utveckling #förändring #lärande #skola #skolutveckling #dharma #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Tack älskade brorsdöttrar eller vad man nu kallar er för, för att ni finns i ens liv! Att träffa er ...
Media Removed
Tack älskade brorsdöttrar eller vad man nu kallar er för, för att ni finns i ens liv! Att träffa er är som att bli fastskruvad i en kolsyremaskin och fylld med bubbel i hela kroppen! Stort grattis idag fina @alvaa.nike ️ #stoltfarbror ping @isa.mira.g och Joni! Tack älskade brorsdöttrar eller vad man nu kallar er för, för att ni finns i ens liv! Att träffa er är som att bli fastskruvad i en kolsyremaskin och fylld med bubbel i hela kroppen! Stort grattis idag fina @alvaa.nike 🎂❤️ #stoltfarbror ping @isa.mira.g och Joni!
Det var nu nästan 15 år sedan jag sa dessa ord till en av mina söner. Till en ängslig och ledsen liten ...
Media Removed
Det var nu nästan 15 år sedan jag sa dessa ord till en av mina söner. Till en ängslig och ledsen liten grabb med denna fråga en Lördagsmorgon. Jag delar dessa ord igen då jag känner att de kanske är viktigare än någonsin. Det finns många unga oroliga själar därute som stressar upp sig, känner ... Det var nu nästan 15 år sedan jag sa dessa ord till en av mina söner. Till en ängslig och ledsen liten grabb med denna fråga en Lördagsmorgon. Jag delar dessa ord igen då jag känner att de kanske är viktigare än någonsin.
Det finns många unga oroliga själar därute som stressar upp sig, känner ångest och oro just i jakten på att ”bli” något. Och vi vuxna hjälper många gånger till i denna ohälsosamma jakt. Jakten på titlar, status, perfektion, poäng och framgång. Titeln på visitkortet får plötsligt högre värde än att bara vara den man är. Att vara.
Vi vuxna vet också hur detta i många fall krymper oss. Vi glömmer bort vår fulla potential som medmänniska och istället låser vi in oss i små fack vilket både försvårar samarbeten och möjligheten att själv finna ro. Vi slåss mot varandras ”masker” och helt plötsligt blir det konflikter mellan obehöriga och behöriga, barnskötare och förskolelärare, homosexuella och heterosexuella, socialdemokrater och moderater...vi missar vår egentliga uppgift och möjlighet till lycka.
Jag önskar en värld där vi kunde gå ifrån att ”bli” till att redan ”vara”. En värld där det snarare handlar om att göra olika saker. Att göra dessa saker med så mycket kärlek, energi och nyfikenhet det bara går. Att inte fokusera på resultatet utan med en tillit att det jag gör i given situation är så pass till mitt yttersta att detta nog. Detta blir en slags garanti i stunden.
Och att vi sedan förstår att allt vi gör ingår i ett större samarbete som vi inte ens kan förstå. Att inse att det egentligen bara krävs att du och jag är medvetna nog kring vad vi gör i stunden för att förändra en hel värld.
Så låt oss hjälpa våra barn på denna resa. Vi måste stanna upp så vi inte lurar in en hel generation barn in i denna jakt. En jakt vi bevisligen inte själva orkar med. Låt oss ha tillit och sedan fylla oss själva och varenda kotte med så mycket kärlek vi bara kan. Och låt oss sluta säga ”man är ju bara människa”. Titta dig omkring, se allt vi skapat, se all intelligens, se all kreativitet....hur kan vi någonsin nedgradera oss till ett ”bara”? Foto: @photoishsweden
www.photoishsweden.com

Kram/Micke #inspiration #medvetenhet #kärlek #barnatro
Read more
@jennygunnarsson och jag har fått många frågor gällande vårt beslut om ”köpförbud” resten av året ...
Media Removed
@jennygunnarsson och jag har fått många frågor gällande vårt beslut om ”köpförbud” resten av året till att börja med. Haha..tillochmed vänner som oroat sig för att vi tagit oss vatten överhuvudet då vi även bestämt att jobba ihop i vårt företag. Jenny valde ju att säga upp sig i våras. Men ... @jennygunnarsson och jag har fått många frågor gällande vårt beslut om ”köpförbud” resten av året till att börja med. Haha..tillochmed vänner som oroat sig för att vi tagit oss vatten överhuvudet då vi även bestämt att jobba ihop i vårt företag. Jenny valde ju att säga upp sig i våras. Men vi vill så jäkla gärna vara tillsammans och utveckla våra gemensamma drömmar. De viktigaste anledningarna till beslutet handlar om fyra saker: - Att bli mer medvetna om vad vi gör och prioriterat. Många gånger handlar vi, kollar på mobilen, äter osv utan att vi egentligen vet varför vi gör det. Att verkligen blir mer medvetna konsumenter är ngt vi vill träna på. - Att stilla våra egon och inskränkandet på vår frihet då man lätt kan fastna i att tro att värdet och lyckan är i mina kläder, prylar, kropp mm Vi vill utveckla vår inre lycka och friheten det ger! - Att vara nyfikna på oss själva och se vad som händer, hur det känns och påverkar oss. Att se oss själva lite mer som experiment i livet. - Frihet. Vi har verkligen på djupet börjat fatta vad ordet frihet betyder för oss och vår relation. Att det lätt bli att man fyller på med saker, begär etc som är kostsamt både ekonomiskt men även ”själsligt”. Vi vill kunna vakna på morgonen och säga YES! En dag till och somna med ett stort fett TACK!
Köpstopp innebär för oss att inga köp av prylar, saker, kläder etc. Självklart får vi köpa hygienartiklar och mat! Men smink, skäggolja etc får bara köpas om det verkligen tar slut. Vi kommer köpa det barnen behöver. Detta förbud handlar om mig och Jenny. Men vi är mer restriktiva generellt även när det gäller barnen.

Kram/ Jenny & Micke #inspiration #medvetenhet #träning #köpstopp #konsumtion #värde #vilse #begär #självkänsla #frihet #drömmar #tillsammans #inreledarskap #självledarskap #yoga #yogi #självkontroll #livsglädje #tacksamhet
Read more
Jag hamnade till slut i mitt eget fängelse. Ett fängelse där vakterna och gallret jag skakade bestod ...
Media Removed
Jag hamnade till slut i mitt eget fängelse. Ett fängelse där vakterna och gallret jag skakade bestod av tankar. Det tog ett tag innan jag insåg att jag inte kunde tänka mig ut ur min cell. Det var ju just tänkandet som satt mig där. Jag var tvungen att finna mig själv bakom tankarna. Betrakta ... Jag hamnade till slut i mitt eget fängelse. Ett fängelse där vakterna och gallret jag skakade bestod av tankar. Det tog ett tag innan jag insåg att jag inte kunde tänka mig ut ur min cell. Det var ju just tänkandet som satt mig där.

Jag var tvungen att finna mig själv bakom tankarna. Betrakta det som tänkte, snarare än bli dem själv. Detta innebar att jag snart kunde smyga ut från min cell lite då och då. Helt obemärkt. Vid dessa små stunder kunde jag leva lite igen. Släppa in livet, promenaderna, badet, böckerna, vännerna, resorna.
Men sedan kunde jag vara tillbaka igen. Bakom lås och bom. Men med tiden och med allt mer träning började pauserna bli längre och längre.
Till slut kunde jag stå på andra sidan celldörren och titta in. Titta in på mina egna tankar. Hur de for omkring kors och tvärs. Jag kom till en punkt där jag själv mer och mer kunde bestämma på vilken sida av dörren jag ville stå. Jag visste nu vad sann frihet innebar och min möjlighet att själv välja.

Kram/Micke
Tusen tack (igen) @photoishsweden för lånet av ännu en bild. Älskar din förmåga att se saker! ❤️😍 #inspiration #tankenskraft #mindset #spirit #kärlek #utmattningssyndrom #stress #ångest #livskraft #energi #förändring #inrehälsa #hälsa #inreledarskap #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi #samarbete #inresamarbete #föreläsning #föreläsare
Read more
Tack för tipset @annikasjoo81 ! Får ha burken helt för mig själv då @jennygunnarsson är allergisk ...
Media Removed
Tack för tipset @annikasjoo81 ! Får ha burken helt för mig själv då @jennygunnarsson är allergisk mot mandlar Ibland är livet inte rättvist. Oavsett...härligt #fredagsmys För er som undrar hur jag gjorde denna mandel, honungs och kokosgrej...kolla Annikas story. Tror det var där jag ... Tack för tipset @annikasjoo81 ! Får ha burken helt för mig själv då @jennygunnarsson är allergisk mot mandlar 😉 Ibland är livet inte rättvist. Oavsett...härligt #fredagsmys För er som undrar hur jag gjorde denna mandel, honungs och kokosgrej...kolla Annikas story. Tror det var där jag hittade receptet. Ha nu en fin fredagskväll vänner! Kram!❤️ #inspiration #kärlek #fredagsmys #godis
Read more
Tänker på Sadhgurus ord när jag satt bara några meter ifrån honom i London. Hans värme och självklarhet ...
Media Removed
Tänker på Sadhgurus ord när jag satt bara några meter ifrån honom i London. Hans värme och självklarhet att välja kärlek. Hans energi och tydlighet. Det är så viktigt att vi tänker helhet. Att vi alla är en del av något större. Jag är du och du är jag. Att vi förstå att vi måste hjälpa de som har de ... Tänker på Sadhgurus ord när jag satt bara några meter ifrån honom i London. Hans värme och självklarhet att välja kärlek. Hans energi och tydlighet. Det är så viktigt att vi tänker helhet. Att vi alla är en del av något större. Jag är du och du är jag. Att vi förstå att vi måste hjälpa de som har de svårt för att kunna hjälpa oss själva. Ju mer klyftorna ökar ju sämre mår vi alla.
Vi kan inte bli särskilt förvånade när det kommer till vandalisering, bilbränder eller stölder. Det är ett symtom på ett vilset samhälle. Ett samhälle som till mycket styrs och leds av välutbildade och framgångsrika vuxna. Vi måste komma hem igen. Till roten. Till våra hjärtan. Det är där vi hör hemma och där får alla plats.
Kram/Micke #medvetenhet #hälsa #hållbarutveckling #livskraft #kärlek #empati #solidaritet #medkänsla #enstundpåjorden #kärlek #yoga #yogi @sadhguru
Read more
När jag frågar människor vad som krävs för ett lyckat samarbete så kommer orden med en gång. På något ...
Media Removed
När jag frågar människor vad som krävs för ett lyckat samarbete så kommer orden med en gång. På något sätt vet vi vad som krävs. Vi vet också i grunden hur mycket vi människor betyder för varandra. Tänkte på det igår när jag satt i ett flygplan. Undrar hur många av oss som hade tagit varandra i händerna ... När jag frågar människor vad som krävs för ett lyckat samarbete så kommer orden med en gång. På något sätt vet vi vad som krävs. Vi vet också i grunden hur mycket vi människor betyder för varandra. Tänkte på det igår när jag satt i ett flygplan. Undrar hur många av oss som hade tagit varandra i händerna om något hade gått snett. Jag tror när det väl kommer till sin spets så vill vi ha någon vid vår sida, en hand, ett kärleksfullt samarbete. Nu behöver vi ju inte bli så drastiska vi kan hålla oss till samarbetet på jobbet, familjen, idrottslaget.,, osv.

Så vi vet hur vi bör funka ihop. Men vi själva då? Hur ser vårt egna inre samarbete ut? Har vi ens reflekterat eller fått träna på detta? Om inte samarbetet med mig själv funkar hur ska jag då kunna samarbeta med andra? Detta har blivit en viktig fråga för mig. Att se över mitt egna samarbete. Men det är också en fråga som tar allt mer plats i mina föreläsningar och individuella möten.
Jag tror att i en tid som denna så är just detta inre ledarskap kanske det viktigaste nu. Det är dags att vända blicken inåt. Vi har fokuserat så mycket på att förstå den yttre världen att många av oss helt har gått helt vilse. Jag tror vi kommer få se en stor förändring framöver både på arbetsplatser och skola på detta område. Där vi har ett öga öppet för det yttre, men ett öga stängt för det inre. Vi måste skapa hälsosamma och hållbara samarbeten, både ihop och för oss själva.
Här kommer en liten övning i bild som ni kan testa. Kram❤️ #inspiration #samarbete #arbetsmiljö #stress #konflikter #ångest #psykiskohälsa #utbränd #inrehälsa #reflektion #inreledarskap #självledarskap #ledarskap #gruppdynamik #teambuilding #laganda #medvetenhet #yoga #yogi #kärlek
Read more
Vi får låna våra barn en stund. Dessa små flyttfåglar. Vi är där för att skapa vackra relationer med ...
Media Removed
Vi får låna våra barn en stund. Dessa små flyttfåglar. Vi är där för att skapa vackra relationer med värme men också med gnugg. Det är alltid en balansgång kring hur mycket man ska släppa eller hålla i. Alltid lika läskigt att inse att våra tonåringar ska börja göra sin egen resa och inte vår. ... Vi får låna våra barn en stund. Dessa små flyttfåglar. Vi är där för att skapa vackra relationer med värme men också med gnugg. Det är alltid en balansgång kring hur mycket man ska släppa eller hålla i. Alltid lika läskigt att inse att våra tonåringar ska börja göra sin egen resa och inte vår.
Men att finnas där. Att bara göra det klart för dem att vi finns. Detta räcker dock inte för att det ska funka. Vi måste även visa tillit, förtroende och uthållighet i praktiken. Så att de känner sig välkomna in i våra liv. Vi måste våga vara ”för mycket” ibland. Vara den där pinsamma vuxna. För vad är alternativet?

Vill tacka @teamtilia för er föreläsning idag om ungas psykiska ohälsa. Jag skulle vilja säga att det handlar inte om hur vårt samhälle ser ut. Ett samhälle existerar inte i sig, det är vi vuxna som skapar det. Så vi vuxna måste se över vår egen hälsa för att kunna möta er. Kram❤️
Tack @photoishsweden för lånet av detta vackra foto!

#inspiration #livsglädje #hälsa #inrehälsa #energi #välmående #balans #kärlek #lugn #stress #psykiskohälsa #skola #skolutveckling #elevhälsa #familjeliv #föräldraskap #viföräldrar #utmattningssyndrom #utbrändhet #livsfrågor #inreledarskap #självkänsla #självledarskap #medvetenhet #yoga #yogi
Read more
Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa. Inser hur jag tagit mig till ...
Media Removed
Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa. Inser hur jag tagit mig till en plats i livet där jag inte längre definierar det jag gör om dagarna som jobb. Utan snarare som ett större samarbete. Dels på micronivå genom att ta emot kaffet av flygvärden. Men också på ett ... Sitter på planet till Sundsvall. Ska få äran att återigen föreläsa.
Inser hur jag tagit mig till en plats i livet där jag inte längre definierar det jag gör om dagarna som jobb. Utan snarare som ett större samarbete. Dels på micronivå genom att ta emot kaffet av flygvärden. Men också på ett metaplan, att driva planeten vidare.

Jag tror inte det längre har med vad jag gör om dagarna, skriver,föreläser,möten, planerar,administrerar,packar böcker... Nej det handlar snarare om min inställning till det jag gör och att jag verkligen ser till att älska det jag gör. Att jag lever dagarna istället för att överleva dem. Jag trivs verkligen med mig själv om dagarna. Jag trivs med mig själv oavsett vad jag gör.
Så på detta vis känner jag mig just nu Arbetslös.

Jag läste i en bok att det bara finns två måsten i livet. Att välja och att dö.
Hm, så kan man säkert se det.

När jag sitter här uppe i luften så känner jag tvärtom, jag MÅSTE göra det jag gör. Om jag inte få leva ut allt det jag har inom mig genom att skriva, prata, möta människor, bidra o älska så dör jag!
Och det vill jag inte. Jag vill leva med en inre full gas. Vända på varenda sten. Upptäcka varenda träd. Lyssna på varenda fågel. Och lära mig älska allt och alla! Detta MÅSTE jag göra.

Så numera ser jag inte min arbetslöshet som ett val. Jag måste vara arbetslös!Detta är inget jag verkar välja. Det verkar snarare som om livet har valt mig.
Jag har aldrig sålt en föreläsning. Aldrig kontaktat ett förlag. Aldrig tvingat någon att läsa mina texter. Aldrig bönat att någon ska följa mig på sociala medier. Aldrig önskat något egentligen.
Jag har bara gjort. Och haft tillit.

Så är det nu iallafall.
Denna inre frihet kan jag inte ens beskriva i ord! Det handlar inte om yttre lycka, pengar eller coola fester. Det handlar om att mitt inre har utvecklats så pass att jag älskar att vara här. Här inne. Och så klart att jag har mat för dagen, tak över huvudet och kläder.

Så jag önskar att även du känner eller kommer få känna denna frihet. Att du börjar undersöka ditt inre.
Hur vaknar du på morgonen?
Med vilken inställning går du till jobbet?
Är du med mig i samarbetet?
Detta vackra samarbete!

Kram/Micke
Read more

Loading...