Polisstuderande Instagram Photos and Videos

Loading...


polisstuderande Studerande PHS. @polisstuderande mentions
Followers: 3,966
Following: 190
Total Comments: 0
Total Likes: 0

<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3620e3"></span>Steg 3:6<span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3620e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> Säkerhetsintervjun <span class="emoji emoji3030"></span> Det sista steget i antagningen.<span class="emoji emoji1f51a"></span> <span class="emoji emoji1f46e"></span>🏼 Du får sitta ...
Media Removed
:Steg 3:6: Säkerhetsintervjun Det sista steget i antagningen. 🏼 Du får sitta ner med en polis som ställer en herrans massa frågor där syftet är att ta reda på om du är lämplig och trovärdig. Saker som skulder, kriminellt umgänge, brottsregister och etiska frågor i stil ... ✨3⃣:6⃣Steg 3:63⃣:6⃣✨
Säkerhetsintervjun

Det sista steget i antagningen.🔚
👮🏼 Du får sitta ner med en polis som ställer en herrans massa frågor där syftet är att ta reda på om du är lämplig och trovärdig.
Saker som skulder, kriminellt umgänge, brottsregister och etiska frågor i stil med "om din bästis tog cannabis på en fest, vad hade du gjort?".

Jättesvårt och intressant, jag fick en kvinnlig polis och vi hade bitvis intressanta diskussioner om när i livet man "blir" kriminell, vad som är arv/socialt/kulturellt/socioekonomiskt osv.

Det är enligt mig ganska enkelt att svara på frågorna som rör brottsligt förflutet osv, polisen informerade om att de kommer göra slagningar i registret men att det såklart är bättre att eventuella saker framkommer i säkerhetsintervjun.
Jag hade en fortkörning med båt som jag var osäker på om den låg kvar eller inte så jag tog det säkra före det osäkra och berättade om det. "Vem har inte gjort något sådant!?" var hennes reaktion 😀

#PolisstuderandeTester
Read more
Loading...
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span><span class="emoji emoji3520e3"></span>Steg 3:5 i ansökan<span class="emoji emoji3320e3"></span><span class="emoji emoji3520e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f453"></span>Psykologen.<span class="emoji emoji1f300"></span> <span class="emoji emoji3030"></span> Det svåraste och mest nervösa steget enligt många. <span class="emoji emoji26a0"></span>️Då ...
Media Removed
Steg 3:5 i ansökan Psykologen. Det svåraste och mest nervösa steget enligt många. ️Då det inte ges ut särskilt mycket information (läs: noll) från Rekryteringsmyndigheten så utgår jag från mina egna erfarenheter och personliga åsikter. Psykologens syfte ... ✨3⃣5⃣Steg 3:5 i ansökan3⃣5⃣✨
👓Psykologen.🌀

Det svåraste och mest nervösa steget enligt många.
⚠️Då det inte ges ut särskilt mycket information (läs: noll) från Rekryteringsmyndigheten så utgår jag från mina egna erfarenheter och personliga åsikter.⚠️

Psykologens syfte är att "utröna din lämplighet och lojalitet".
🎯Jag skulle vilja lägga till "empati, uppriktighet, självdistans och samarbetsförmåga". Det är ingen idé att försöka ljuga sig igenom psykologen för det snappar de upp direkt.
‼️Var dig själv.‼️

Saker jag diskuterade med psykologen:
🔹Min barndom och uppväxt
🔹Om jag trivdes i skolan
🔹Känsla inför polisyrket
🔹Känsla att kanske behöva skjuta en annan människa
🔹Min roll i grupper
🔹Mina styrkor/svagheter

Jag kan direkt säga att jag började grina under vårt samtal och även om hon verkade lite förvånad så var det liksom okej.
Jag tror helt ärligt att jag hade lite tur med psykologen, min psykolog var väldigt vettig och jag fick ofta förklara hur jag menade i mina svar på hennes frågor.
Samtidigt hörde jag om en bekant som gjorde testerna samma dagar som jag och blev underkänd av sin psykolog - de hade tydligen haft noll kemi och hon hade totalgrillat honom.🔥

☝🏼️Jag tror det är bra att tänka igenom för sig själv varför man lockas till det här yrket.
Vad man tänker angående etik, moral, samhällsmisär och att ständigt träffa människor som är ledsna/arga/våldsamma/skadade.
☝🏼Var beredd på att frågorna ÄR tuffa och du behöver känna att du rannsakat dig själv och därför kan svara från hjärtat och stå för vad du säger.
För är det något du verkligen kommer få göra hos psykologen så är det att förklara och stå för vad du precis svarat!

#PolisstuderandeTester
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span> Steg 3:4 <span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3420e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏼<span class="emoji emoji1f4a5"></span>Mätning av muskelstyrka (kraftprov)<span class="emoji emoji1f4a5"></span> <span class="emoji emoji3030"></span> Mätningen av muskelstyrkan ...
Media Removed
: Steg 3:4 : 🏼Mätning av muskelstyrka (kraftprov) Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har ) så vet nu vad en Smithmaskin är; ... ✨3⃣:4⃣ Steg 3:4 3⃣:4⃣✨
💪🏼💥Mätning av muskelstyrka (kraftprov)💥

Mätningen av muskelstyrkan sker med en så kallad ISOKAI-maskin (kolla YouTube för videos hur den funkar). 🎥
Har ni varit i ett gym (vilket jag antar att de flesta PHS-intresserade har 😉) så vet nu vad en Smithmaskin är; en stång i en fixerad bana med hjälp av en ställning.
ISOKAIen är precis som en Smithmaskin med skillnaden att motståndet i stången ökar när du drar i den.

🏥Detta test gör du i ett enskilt rum med sjuksköterskan, först fick jag väga och mäta mig (används direkt för BMI-uträkning) och sedan ställde hen in maskinen genom att knappa in mina värden för vikt och längd.
Baserat på dessa värden så gör maskinen sedan ett motstånd av varierande grad när du drar i stången; ju tyngre/längre du är desto högre motstånd från maskinen.

1⃣Utgångsläget är stående knäbrett med stången under knäna, ungefär halvvägs upp på underbenen.
2⃣Ta tag axelbrett och explosivt dra upp stången ända upp till hakan.
3⃣Tänk på att det blir en lång rörelse - stången ska ända från underbenen upp över knän, höfter, överkropp och slutligen upp i axelhöjd så tänk på att du ska orka dra hela vägen.
4⃣Man får 3 försök på sig så du hinner "känna in" tekniken - mycket här handlar om teknik!!
5⃣Försök använda benen och ryggen så mycket som möjligt; börja med rumpan skjuten bakåt som i utgångsställning för ett marklyft.
6⃣💥PANG💥 fram med röven, sträck ut benen och fullfölj rörelsen hela vägen upp tills stången är under hakan/i axelhöjd.

Träning som gör dig stark i detta moment:
(Tekniken är svår att träna på utan maskin)
🔹Explosivitet
🔹Marklyft
🔹Frivändning
🔹Raka marklyft
🔹Stångdrag upp till hakan

Försök att verkligen fokusera på tekniken och tänk på att verkligen använda de muskler du är starkast i; ben och rygg.

Kravgränserna är av maxvärde 9:
🔸Killar: 6
🔸Tjejer: 3

Jag drog 7,9 och har aldrig övat på crossfit/olympiska lyft eller liknande - enbart tunga basövningar som marklyft.
Däremot hade jag turen att ha en grym sjuksköterska som skrek på mig - han var guld för att få mig att kriga på och tagga till!💥
Var inte rädda för att gorma och skrika här, ett ökat buktryck gör dig starkare 💪

#PolisstuderandeTester
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3320e3"></span>Steg 3:3 i ansökan<span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3320e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> 🚴Fysiskt Arbetsprov <span class="emoji emoji3030"></span> Under det fysiska arbetsprovet testas ...
Media Removed
:Steg 3:3 i ansökan: 🚴Fysiskt Arbetsprov Under det fysiska arbetsprovet testas din kondition på en ergometercykel. Baserat på din vikt räknas ett värde ut och du får först cykla några minuter som uppvärmning och sedan kommer motståndet att stegras (hur fort det stegras ... ✨3⃣:3⃣Steg 3:3 i ansökan3⃣:3⃣✨
🚴Fysiskt Arbetsprov

Under det fysiska arbetsprovet testas din kondition på en ergometercykel.
Baserat på din vikt räknas ett värde ut och du får först cykla några minuter som uppvärmning och sedan kommer motståndet att stegras (hur fort det stegras beror på ditt värde uträknat på din vikt).
⚠️Samtidigt som motståndet ökar så ska du hålla en viss kadens (=varv/minut på pedalerna), alltså en viss form av hastighet.
⚠️Du får inte cykla för fort och inte för långsamt.
Du ser på en skala på cykeln hur snabbt du cyklar och när du hamnar på rött (cyklar för fort eller för långsamt) så får du en varning. Vid två varningar underkänns du på testet.⛔️
Du ska klara ett visst antal "stegringar" eller minuter för att bli godkänd.

Nu blir nog Rekryteringsmyndigheten arga på mig att jag berättar det som nu följer men det var så mitt test de facto gick till 💀
Under mitt provtillfälle cyklade vi på cyklarna som syns ovan på bilden.
Mittemot de cyklarna (på andra sidan bordet där gubben står) så stod en cykel som de använde för Försvarsmaktens Jägartester vilka genomfördes samtidigt som våra tester.
Tanten som skötte vårt test satt och pratade i telefon vänd mot killen som gjorde Jägartestet och verkade glömma bort mig och killen jag cyklade med.
Vi cyklade i ungefär 5 minuters uppvärmning och sedan påbörjades testet.

Jag hade läst på nätet innan att testet var "lätt" om man hade "normalkondition" och jag tänkte att jag som är spinningledare borde ju inte ha några problem.
Enda problemet var att tanten aldrig vände sig om för att titta på oss utan tjattrade på i sin telefon och tittade på Jägartest-killen.
Jag och min testkompis cyklade och cyklade och cyklade. 😓
Det blev redigt jävla jobbigt och jag tänkte att "Nu faan ger jag snart upp!!".
Precis då vände sig tanten om, tittade på datorskärmen för våra tester och spärrade upp ögonen samtidigt som hon skrek "NU ÄR DET KLART, NU ÄR DET KLRT!!".
Vi fick hoppa av cyklarna direkt, inte cykla ner som på spinning utan det verkade som om hon på riktigt glömt bort oss och jag är övertygad om att vi cyklade flera nivåer över vad som krävdes för godkänd.
Så kan det gå!
#PolisstuderandeTester
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3220e3"></span>Ansökan del 3:2<span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3220e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4dd"></span>Begåvnings- & Personlighetstest <span class="emoji emoji3030"></span> Detta var det moment som alla ...
Media Removed
:Ansökan del 3:2: Begåvnings- & Personlighetstest Detta var det moment som alla fick göra först direkt efter simningen. Vi satt i en datasal och gjorde först ett begåvningstest där vi svarade på massvis med olika frågor på 80 min (tror jag, kommer inte ihåg exakt). ️Begåvningstestet ... ✨3⃣:2⃣Ansökan del 3:23⃣:2⃣✨
📝Begåvnings- & Personlighetstest

Detta var det moment som alla fick göra först direkt efter simningen.
Vi satt i en datasal och gjorde först ett begåvningstest där vi svarade på massvis med olika frågor på 80 min (tror jag, kommer inte ihåg exakt).
⁉️Begåvningstestet innehöll bland annat:
🔹Nummerföljder: rader med siffror där du ska lista ut vilka nummer som saknas på diverse tomma platser
🔹Ordpar: ord som hör ihop, motsatsord osv
🔹Figurer: Var hamnar en viss punkt på en figur om man vrider/vänder/vecklar ut figuren

Testet är tänkt att mäta spatial och verbal förmåga.
Maxpoäng var 9, jag prickade in en 8 vilket jag är nöjd över men det känns inte som något man direkt kan träna inför.
☝🏼Kanske genom att öva tankesättet bakom sifferföljder eller liknande men testets frågor ändras ju säkerligen.
☝🏼Ett basalt men väldigt bra tips som jag missade är en klocka! Det fanns inga klockor på datorn och man hade som sagt bara X antal minuter på sig. Är ett avsnitt svårt så är det ju bättre att man går vidare till nästa där man har större chans att samla poäng.⏰
Tester kunde inte stoppas eller gå tillbaka utan lämnade man en fråga blankt fick man inte gå tillbaka och fylla i.

Efter det fick vissa av oss (däribland jag) gå direkt in i nästa datorsal med mycket färre datorer och sitta och svara på personlighetstester.
⁉️Personlighetstester innehöll bland annat:
🔹Frågor om åsikter
🔹Personlighetsfrågor
🔹Etik & moral (typ)
Frågorna kunde i vissa fall vara lite småmystiska, typ "Jag kan ibland bli så glad att jag hoppar upp och ned", "Jag uppskattar konst" och liknande påståenden.

☝🏼️Här har jag inga direkta tips utan var ärlig!

#TemaPHSantagning #polisstuderandetester
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3120e3"></span>Simprovet<span class="emoji emoji3320e3"></span>:<span class="emoji emoji3120e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> Simprovet är det första du gör dag 1 (iaf om du testas i Stockholm, sen kan ...
Media Removed
:Simprovet: Simprovet är det första du gör dag 1 (iaf om du testas i Stockholm, sen kan ju detta ändras framöver). I testet indelas man i mindre grupper om 4 st och utför samtidigt momenten på simbanor bredvid varandra. Momenten ska utföras i en följd utan paus och består av: 150 ... ✨3⃣:1⃣Simprovet3⃣:1⃣✨
Simprovet är det första du gör dag 1 (iaf om du testas i Stockholm, sen kan ju detta ändras framöver).

I testet indelas man i mindre grupper om 4 st och utför samtidigt momenten på simbanor bredvid varandra.
Momenten ska utföras i en följd utan paus och består av:
🔹150 m bröstsim
🔹25 m ryggsim (utan armtag)
🔹Dyka från vattenytan och hämta upp samt bogsera en docka 10 meter

Vi fick göra de två första momenten i en följd med en maxtid på 6 min och sedan gjorde vi bogseringen vilken gjordes på 2,2 m djup så djupare än instruktionernas 1,5 m. (Detta är således inte enligt instruktionerna från Rekryteringsmyndigheten men så var det för min omgång). 🏊🏼💦
☝🏼Det är smart att ha testat på innan (vilket jag inte gjorde...) så du vet vilken hastighet du behöver simma i osv.
Vi hade en klocka på väggen så jag kunde hålla koll på tiden, trots att jag inte simmat på flera år men var väldigt duktig på det när jag var yngre så hade jag inga problem att klara tiden.
Provledaren kollar att du har rätt teknik; på vissa gav hon tips om att ta bättre bentag osv.
I ryggsimmet hade jag problem med att jag simmade snett i början tills jag kom ihåg att titta på flaggorna som brukar hänga ovanför simbanorna - tips! ☝🏼
Samtliga 26 st klarade denna del och tror de flesta klarar detta utan större problem.

Nästa del var att bogsera dockan från vattenytan. Innan hade jag läst att man inte fick skjuta ifrån med fötterna från botten men så verkade inte fallet när jag gjorde testerna, det var inget ledaren anmärkte på.
☝🏼Bogseringen gick bra men flera personer hade problem med bentagen så träna på det, att verkligen kunna ta i med benen samtidigt som du bogserar dockan. Dockan vägde ca 50 kg om jag inte missminner mig och de flesta större simhallar har en sån. Låna och öva!

I min grupp var det en person som inte klarade detta moment.

☝🏼️Tips är att inte göra som jag och faktiskt öva på detta moment. Särskilt om det ligger först på dagen så tror jag det är psykologiskt viktigt att få en bra start och det var så mycket nervositet i omklädningsrummen ändå så det skulle ha varit skönt att kunna känna sig säker på detta.

#TemaPHSantagning #polisstuderandetester
Read more
Loading...
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3320e3"></span>Steg 3 i ansökan:<span class="emoji emoji3320e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f539"></span>Psykologisk & medicinsk prövning<span class="emoji emoji1f539"></span> <span class="emoji emoji1f446"></span>🏼<span class="emoji emoji1f4f7"></span>Bild på mitt provformulär under ...
Media Removed
Steg 3 i ansökan: Psykologisk & medicinsk prövning 🏼Bild på mitt provformulär under psykologiska & medicinska testerna. De psykologiska & medicinska testerna pågår under två dagar. ️Dag 1: Simprov Begåvningstest Personlighetstest Syn- & färgseendeundersökning Hörselundersökning EKG-undersökning ... ✨3⃣Steg 3 i ansökan:3⃣✨
🔹Psykologisk & medicinsk prövning🔹
👆🏼📷Bild på mitt provformulär under psykologiska & medicinska testerna.

De psykologiska & medicinska testerna pågår under två dagar.
✏️Dag 1:
🔸Simprov
🔸Begåvningstest
🔸Personlighetstest
🔹Syn- & färgseendeundersökning
🔹Hörselundersökning
🔹EKG-undersökning samt puls & blodtryck
🔸Fysiskt arbetsprov (cykeltest)
🔸Mätning av muskelstyrka
🔹Registrering av längd, vikt & BMI
🔹Läkarundersökning
🔹Drogtest

✏️Dag 2:
🔸Psykologintervju
🔸Säkerhetsintervju

Jag upplevde dag 1 som väldigt intensiv.
Samtidigt var det bitvis en lång väntan mellan momenten när man väntade på att bli inkallad till nästa test, efter ett tag kunde man de små infofilmerna som rullade i väntrummet utantill
Att hela tiden se hur antalet personer som cirkulerade mellan olika tester och väntrummet hela tiden bli mindre kändes också jobbigt; vissa personer som man ändå fått bra kontakt med var plötsligt borta.
Vi fick snabbt uppfattningen om att ifall psykologen kallade in dig under dag 1 så var det för att ge ett negativt besked, så varje gång en av psykologerna kom in ville alla springa och gömma sig🙈

Några tips om ni kommer sitta i väntrummet är att ta med sig en bra bok och försöka slappna av så gott det går mellan varven!
Fylla på med små mellanmål kan också vara bra. Och ta det hela med en klackspark - det är inte på liv och död. Det finns andra meningar med livet än att bli snut ;)

‼️Jag kommer gå igenom de 🔶orange-markerade🔶 testerna mer i detalj framöver; är det något speciellt du undrar kring något test? Passa på att fråga så inkluderar jag det i inläggen! ‼️

#polisstuderandetester
Read more
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3220e3"></span>Steg 2 i ansökan:<span class="emoji emoji3220e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4dd"></span>Webbenkät <span class="emoji emoji3030"></span> <span class="emoji emoji2705"></span>Uppfyller du som sökande alla kriterier för den grundläggande ...
Media Removed
Steg 2 i ansökan: Webbenkät Uppfyller du som sökande alla kriterier för den grundläggande behörigheten så får du ett brev hem med inloggningsuppgifter till Rekryteringsmyndighetens e-tjänst.📬 ️Enkäten behandlar frågor om din hälsa, skolgång och intressen. Frågorna ... ✨2⃣Steg 2 i ansökan:2⃣✨
📝Webbenkät

✅Uppfyller du som sökande alla kriterier för den grundläggande behörigheten så får du ett brev hem med inloggningsuppgifter till Rekryteringsmyndighetens e-tjänst.📬

✏️Enkäten behandlar frågor om din hälsa, skolgång och intressen.
Frågorna är indelade i olika områden, exempel på en fråga jag fick syns i bilden ovan.👆🏼

Det jag tror är viktigt i detta steg är att vara ärlig.
De som kallas till medicinska/psykologiska tester baseras på vad man svarat i dessa formulär och att (som vissa i diverse forum gör) diskutera vilka frågor som är "rätt" tror jag är ganska poänglöst.
Frågorna är utformade efter att utreda om den sökande är bra passad till yrkesrollen som polis och jag tror inte man tjänar något på att förställa sina svar.
En lycklig person trivs med sitt jobb och de frågor som ställs här är generellt såpass grundläggande att det mer handlar om förmåga att jobba skift, tåla utsatta situationer osv. Gör man inte det så tror jag inte heller att man kommer trivas som polis och då är det ju inte så meningsfullt att söka ett jobb man ändå inte kommer trivas med 😊

#PolisstudentsVardag #Polisstudent #polisstuderandetester
Read more
Loading...
<span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3120e3"></span>Steg 1 i ansökan<span class="emoji emoji3120e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> <span class="emoji emoji1f4dd"></span>Registrering på antagning.se. <span class="emoji emoji3030"></span> Det här är det första steget i ansökan ...
Media Removed
Steg 1 i ansökan Registrering på antagning.se. Det här är det första steget i ansökan och där får Rekryteringsmyndigheten tillgång till gymnasiebetyg. Viktigt att tänka på innan är att du dels behöver behörighet till utbildningen och dels att du kan tjäna mycket på meritpoäng. Behörigheten ... ✨1⃣Steg 1 i ansökan1⃣✨
📝Registrering på antagning.se.

Det här är det första steget i ansökan och där får Rekryteringsmyndigheten tillgång till gymnasiebetyg.

Viktigt att tänka på innan är att du dels behöver 1⃣behörighet till utbildningen och dels att du kan tjäna mycket på 2⃣meritpoäng.

1⃣Behörigheten betyder att det finns vissa speciella kurser du måste ha läst för att kunna söka till utbildningen.
Exempelvis 🔸Historia A, 🔸Svenska B och 🔸Samhällskunskap A (som kurserna hette när jag gick i gymnasiet).
Så kolla att du läst alla kurser som behövs - lista på kurser för behörighet finns på Polisens hemsida under "Bli Polis".

2⃣Meritpoäng är när man läst fler kurser än vad den grundläggande behörigheten kräver.
För mig gav det extra poäng att jag läst 🔹Engelska B när bara A-kursen krävdes. Samma sak med 🔹moderna språk och 🔹Matematik.
Du kan maximalt få 2,5 meritpoäng vilket för mig som läste då vi hade IG-MVG (G=10, VG=15, MVG=20) innebär att mitt snittbetyg ökades med ett halvt steg.

Vad jag även skulle vilja lyfta är valet att använda gymnasiebetyg och alltså INTE högskolepoäng.
Högskoleutbildning är i dagsläget inte meriterande (i detta steg, kan tänkas att psykologen tycker att det är positivt) och har man av olika anledningar inte fått så bra betyg på gymnasiet men kanske tagit igen det på högskola/universitet så räknas inte det.
Jag tycker inte att det är optimalt att enbart utgå från gymnasiebetyg.
I min värld räknas det var individen står idag ifråga om kunskap och kompetens - inte vad man presterade i gymnasiet.

Samtidigt så finns det en risk att de som vill bli antagna till #PHS då läser på högskola inte för att ta examen där utan för att öka chansen att bli antagen.

Ett förslag vore att ge meritpoäng inte bara för gymnasiekurser utöver grundläggande behörighet utan att även vissa kurser på högskolan skulle räknas.
🔹En termin juridik kan ge X antal meritpoäng.
🔹Även arbetserfarenhet, särskilt inom viss yrken som vård & omsorg, behandling eller liknande med mycket människokontakt.

❓Vad ska "räknas" när man ansöker till PHS?❓
👉🏼Gymnasiebetyg?
👉🏼Högskolestudier?
👉🏼Arbetslivserfarenhet?
Hur mycket av varje ska vägas in?

#polisstuderandetester
Read more
<span class="emoji emoji1f4dd"></span>Antagningen till Polisutbildningen kan delas in i 3 olika steg: <span class="emoji emoji2728"></span><span class="emoji emoji3120e3"></span>Ansökan på nätet via antagning.se<span class="emoji emoji3120e3"></span><span class="emoji emoji2728"></span> Skapandet ...
Media Removed
Antagningen till Polisutbildningen kan delas in i 3 olika steg: Ansökan på nätet via antagning.se Skapandet av en profil för att möjliggöra för rekryteringsmyndigheten att få tillgång till dina gymnasiebetyg. Webbenkät Därefter får du ett brev skickat hem med ... 📝Antagningen till Polisutbildningen kan delas in i 3 olika steg:
✨1⃣Ansökan på nätet via antagning.se1⃣✨
Skapandet av en profil för att möjliggöra för rekryteringsmyndigheten att få tillgång till dina gymnasiebetyg.

✨2⃣Webbenkät2⃣✨
Därefter får du ett brev skickat hem med inloggningsuppgifter till ditt konto som skapats på Rekryteringsmyndighetens e-tjänst.
Här svarar du på frågor om din hälsa (sjukdomar, synnedsättning, allmän hälsa osv), dina intressen och din skolgång.

✨3⃣Psykologisk & medicinsk prövning3⃣✨
Här är det första egentliga urvalet. Baserat på dina betyg och svar på webbenkäten kallas du till tester hos Rekryteringsmyndigheten.
Det är tester under två dagar (om du går vidare från dag 1) och består bland annat av begåvningstest, simprov, cykeltest, läkarundersökning och psykologintervju.
✨Jag kommer gå igenom varje del av dessa tester mer ingående under veckan.✨

Mer djupgående information om varje del i ansökningsprocessen hittar ni på Rekryteringsmyndighetens hemsida och om ni vill söka så rekommenderar jag att verkligen läsa ordentligt och flera gånger där så ni inte missar något:
🔹👉🏼 http://www.rekryteringsmyndigheten.se/malgruppsnavigering/om-du-skall-testas/nar-du-soker-till-polisutbildningen/

#BliPolis #Polisen #Polismyndigheten #Polisstudent #Polishögskolan 🔜👮🏼

#polisstuderandetester
Read more
Efter noggrant övervägande lägger jag ner denna Instagram. Ni har säkert märkt att det inte kommit ...
Media Removed
Efter noggrant övervägande lägger jag ner denna Instagram. Ni har säkert märkt att det inte kommit inlägg på ett tag. Det är av personliga skäl som jag behåller för mig själv...inget nämnt inget klämt. Jag vill tacka alla följare och för den positiva respons som denna informations Instagram ... Efter noggrant övervägande lägger jag ner denna Instagram.
Ni har säkert märkt att det inte kommit inlägg på ett tag.
Det är av personliga skäl som jag behåller för mig själv...inget nämnt inget klämt.
Jag vill tacka alla följare och för den positiva respons som denna informations Instagram fått. Hann på 26 veckor få nästan 2000följare. Galet när jag tänker efter.
Hoppas vi ses där ute i verkligheten i uniform under trevliga former. Kram på er.
Read more

Loading...