Syakirinhusnal Instagram Photos and Videos

Loading...


syakirinhusnal Syakirin Husnal 샤키린 @syakirinhusnal mentions
Followers: 23,771
Following: 926
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Islam has always celebrated strong women even from its early days. . . Khadija RA - the “Mother ...
Media Removed
Islam has always celebrated strong women even from its early days. . . Khadija RA - the “Mother of Believers”. The first to embrace Islam. The first to believe in the Messenger of Allah. . . Khadija is regarded as one of the most important female figures in Islam, and in terms of the progression ... Islam has always celebrated strong women even from its early days. .
.
Khadija RA - the “Mother of Believers”.
The first to embrace Islam.
The first to believe in the Messenger of Allah. .
.

Khadija is regarded as one of the most important female figures in Islam, and in terms of the progression of Islam.
.
.
She was an independent, strong and smart woman. .
.

After Muhammad’s prophethood, she sacrificed her time, energy and all of her wealth for the work of spreading Islam while taking care of her husband and family. .
.
Vea. Chief. Seen. .
.
May Vea Khadija be a great Leader who is acknowledged and seen as vigorous, as brave, and as intelligent as Khadija Khuwaylid.
InsyaAllah. .
.
#babymiraclehasanamenow
👼🏻 Vea Khadija
Read more
Loading...
I can’t believe how fast time flies! It was only last week that I was still pregnant with #babymiracle. ...
Media Removed
I can’t believe how fast time flies! It was only last week that I was still pregnant with #babymiracle. And it has been a week since I gave birth to her ! . . Life has been a roller coaster ever since, but I would never trade it for the world. I love you #babymiracle 🏻I can’t believe how fast time flies!
It was only last week that I was still pregnant with #babymiracle.
And it has been a week since I gave birth to her !
.
.
Life has been a roller coaster ever since, but I would never trade it for the world.
I love you #babymiracle 👼🏻❤️
Selamat Hari Raya Aidiladha. Sisthur beraya dalam bilik dengan #babymiracle je. #sofashion Selamat Hari Raya Aidiladha.
Sisthur beraya dalam bilik dengan #babymiracle je.
#sofashion
Alhamdulillah #babymiracle is here <span class="emoji emoji1f476"></span>🏻<span class="emoji emoji1f60d"></span>
Media Removed
Alhamdulillah #babymiracle is here 🏻 Alhamdulillah #babymiracle is here 👶🏻😍
“Nope. Not yet. Tummy’s still so comfy” - #babymiracle . . Hehehe alahai anak. Pandai main acah-acah ...
Media Removed
“Nope. Not yet. Tummy’s still so comfy” - #babymiracle . . Hehehe alahai anak. Pandai main acah-acah ye. Takpe. Kita cuba lagi. . . In the meantime, kita gunakan masa terluang dengan menambah amal ibadah & membaca , menimba ilmu keibubapaan 🏻🏻 #lepakkatrumahdulu #nantipergihospitallagi ... “Nope. Not yet. Tummy’s still so comfy” - #babymiracle .
.
Hehehe alahai anak. Pandai main acah-acah ye.
Takpe. Kita cuba lagi. .
.
In the meantime, kita gunakan masa terluang dengan menambah amal ibadah & membaca , menimba ilmu keibubapaan 😍😍👶🏻👶🏻
#lepakkatrumahdulu
#nantipergihospitallagi
Hihihi
Read more
There’s this one time when contraction struck me during my live show. Pre-labour contraction ...
Media Removed
There’s this one time when contraction struck me during my live show. Pre-labour contraction or Braxton Hicks usually lasts around 1 to 2mins the most. But mine, lasted longer due to the intensity of the show - fast-paced-non-stop-demonstrations, live in-studio audience, high pitch ... There’s this one time when contraction struck me during my live show.
Pre-labour contraction or Braxton Hicks usually lasts around 1 to 2mins the most.
But mine, lasted longer due to the intensity of the show - fast-paced-non-stop-demonstrations, live in-studio audience, high pitch energy...
And having had to host it alone with no co-host made it so much worse.
I didn’t have time to even catch my breath.
Pain? Well tell me about it 😏💁🏻‍♀️
.
.
.
However me being me, I continued hosting like nothing happened, not even the producer could tell I was in distress hahaha. Still, yes, the sales was good and everybody was happy.
.
.
A few days later, I managed to see my doctor, and true enough, I have started to dilate.
Since I am aiming for a calm and gentle birth, I was given instruction by the doctor to prepare for labour at home - because obviously creating a birth drama live on tv homeshopping is not an option 😂😂
.
.
This picture was taken after one of my last shows (before the delivery). My crews went “weyhh jom ambil gambar dengan Syakirin, nanti nak tunggu dia mengandung lagi tahun depan kot”
Tahun depan? 😱😱😱😱
Wow. Ameenn thank you 🙏🏻 #babymiracle memang suka adik-beradik ramai ni 😂😂💪🏻💪🏻👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻
Read more
Loading...
Part 1️⃣ of 2️⃣ . . #throwback to the first time we met #babymiracle ! MasyaAllah SubhanAllah Alhamdulillah Allahuakbar . . I still remember how surreal it feels. It took us a few days to finally accept that we are actually pregnant! 🏻 . . To those who asked; We conceived naturally, ... Part 1️⃣ of 2️⃣
.
.
#throwback to the first time we met #babymiracle !
MasyaAllah SubhanAllah Alhamdulillah Allahuakbar 🌸
.
.
I still remember how surreal it feels.
It took us a few days to finally accept that we are actually pregnant! 😍👶🏻
.
.
To those who asked;
We conceived naturally, with no procedure/ medication at the time.
Hence, it is a miracle ✨
.
.
Scroll to Part 2️⃣ to watch our family’s reaction to the unsuspecting surprise!
Happy tears all the way 😢👏🏻
.
.
#babymiracle is the first grandchild to both of our families (husband’s & mine)!
Merap habihlah dengan tok nenek dia nanti. .
.
Semoga #babymiracle menjadi pengukuh kasih sayang kami sekeluarga tok nenek makcik pakcik semua naaaaa insyaAllah.
#patientlywaiting
#almostthere
Read more
Part 2️⃣ of 2️⃣ Our family’s reaction to the unsuspecting surprise! Happy tears all the way 🏻 Ni kononnya nak celebrate & bagi hadiah birthday Maksu. Tapi semua orang pelik, apesal nak kena share plak? Sekali rupanya, ‘hadiah’ untuk the whole family! . . #babymiracle is the ... Part 2️⃣ of 2️⃣ Our family’s reaction to the unsuspecting surprise!
Happy tears all the way 😢👏🏻
Ni kononnya nak celebrate & bagi hadiah birthday Maksu.
Tapi semua orang pelik, apesal nak kena share plak?
Sekali rupanya, ‘hadiah’ untuk the whole family! ❤️💖💗
.
.
#babymiracle is the first grandchild to both of our families (husband’s & mine)!
Merap habihlah dengan tok nenek dia nanti. .
.
Semoga #babymiracle menjadi pengukuh kasih sayang kami sekeluarga tok nenek makcik pakcik semua naaaaa insyaAllah.
#patientlywaiting
#almostthere
Read more
Loading...
When I first announced that We Are Pregnant, of course I didn’t mean it literally. It would be biologically ...
Media Removed
When I first announced that We Are Pregnant, of course I didn’t mean it literally. It would be biologically impossible- unless if my husband is Arnold Schwarzenegger from Junior (siapa faham dia power ) . . “We Are Pregnant” is a positive phrase in explaining the both of us are in this journey ... When I first announced that We Are Pregnant, of course I didn’t mean it literally. It would be biologically impossible- unless if my husband is Arnold Schwarzenegger from Junior (siapa faham dia power 😂)
.
.
“We Are Pregnant” is a positive phrase in explaining the both of us are in this journey together. .
.
Husband has always been there for me since the very beginning. Through our ups and downs of TTC. Been there for every check ups, appointments, and procedures. .
.
And the moment we learned that I am pregnant, he has taken over all of the house chores and works harder than before. .
.
This is an amazing journey for the both of us, and together, we strive to go through a very positive labour 😍
.
.
We really hope that #babymiracle will feel the love that we have in our family very soon 👶🏻👶🏻
.
.
#patientlywaiting
Read more
 #throwback #babymiracle 4 months <span class="emoji emoji1f476"></span>🏻<span class="emoji emoji1f60d"></span> Waktu ni ramai lagi yang tak tahu sisthur pregnant 🤰🏻 . . Kat ...
Media Removed
#throwback #babymiracle 4 months 🏻 Waktu ni ramai lagi yang tak tahu sisthur pregnant 🤰🏻 . . Kat instagram pun tak announce lagi. Hehehe. . . Tapi sisthur berusaha gigih waktu ni nak cari pendapatan tambahan. Selalu pun memang sisthur suka buat extra job untuk luaskan pengalaman ... #throwback #babymiracle 4 months 👶🏻😍
Waktu ni ramai lagi yang tak tahu sisthur pregnant 🤰🏻 .
.
Kat instagram pun tak announce lagi. Hehehe. .
.
Tapi sisthur berusaha gigih waktu ni nak cari pendapatan tambahan.
Selalu pun memang sisthur suka buat extra job untuk luaskan pengalaman dan tambahkan skil.
Cumanya waktu ni memang betul-betul fokus nak cari extra income in preparation to welcome #babymiracle 👶🏻
.
.
Ke sana-sini sisthur pergi. Mabuk tetap mabuk, sampai sakit badan, nak menangis semua ada, tapi kerja tetap gigih. .
.
Tapi apakan daya, dalam banyak-banyak usaha, satu peluang pun tak lekat betul.
Sisthur pujuk diri, mungkin Allah nak suruh rehat dan fokus untuk kandungan pertama ni. .
.
Jadi sisthur positif jelah. Lepas tu memang fokus kerja sedia ada je, sambil mendalami pengalaman jadi ibu mengandung. Hehehe. .
.
Sampai sekarang pon, takde extra income untuk #babymiracle 😢
Tapi takpelah, sisthur yakin, rezeki Allah itu datang dalam pelbagai bentuk.
Antaranya, setiap kali nak beli barang baby, tetibe tengah sales pulak 💪🏻💪🏻💪🏻
Dan sisthur bersyukur dengan semua kesenangan dan kesihatan yang Allah kurniakan sepanjang 9 bulan ni.
Tak lama lagi dah nak keluar dah #babymiracle.
Semoga rezeki baby akan terus bertambah lepas ni okayy 😍👶🏻😘❤️
Read more
Orang kata, sebelum berpantang, makan aje apa kita teringin, kalau tak nanti kempunan. Tapi lagi ...
Media Removed
Orang kata, sebelum berpantang, makan aje apa kita teringin, kalau tak nanti kempunan. Tapi lagi best, kalau yang kita teringin tu, ada orang yang belanja. Perghhhh double triple sedapnya hahahahaha. Thank you @tutytoinky for the ah-ma-zing-ly-licious mussels and clams. Ya ampun ... Orang kata, sebelum berpantang, makan aje apa kita teringin, kalau tak nanti kempunan.
Tapi lagi best, kalau yang kita teringin tu, ada orang yang belanja.
Perghhhh double triple sedapnya hahahahaha.
Thank you @tutytoinky for the ah-ma-zing-ly-licious mussels and clams.
Ya ampun the best in the world!
Kena repeat lepas ada baby 👶🏻 nanti. Hahaha.
Time makan ni, melompat-lompat #babymiracle fuhhh nikmat agaknya tu 😂😂
Lokasi : Publika
Kedai : Two Sons
Read more
 #throwback #babymiracle 1 month in my tummy <span class="emoji emoji1f476"></span>🏻<span class="emoji emoji1f495"></span> . . Kononnya nak upload gambar pregnancy progress ...
Media Removed
#throwback #babymiracle 1 month in my tummy 🏻 . . Kononnya nak upload gambar pregnancy progress every month, tapi baru perasan sisthur tak banyak ambil gambar waktu pregnant 🤰🏻 . . Rasa malas sangat nak berposing untuk camera sendiri hahaha. Kenapa eh? #babymiracle ni pemalu ke ... #throwback #babymiracle 1 month in my tummy 👶🏻💕
.
.
Kononnya nak upload gambar pregnancy progress every month, tapi baru perasan sisthur tak banyak ambil gambar waktu pregnant 🤰🏻 .
.
Rasa malas sangat nak berposing untuk camera sendiri hahaha. Kenapa eh? #babymiracle ni pemalu ke orangnya? 🤔
Or I am just too busy being pregnant, so I couldn’t be bothered by ootd hahaha. .
.
A few weeks left now.
May Allah ease my preparation for labour soon.
To those who are pregnant and delivering, may Allah ease your journey too 😘😘😘
Read more
Loading...
Alhamdulillah, selepas beberapa tahun, akhirnya Allah beri juga peluang merasa pengalaman cuci ...
Media Removed
Alhamdulillah, selepas beberapa tahun, akhirnya Allah beri juga peluang merasa pengalaman cuci baju-baju kecik ni hehehe . . Biasalah first time. Kita excited sikit. Sambil cuci baju, sambil tersengih memanjang. . . Tak lama lagi, dah boleh sarungkan baju-baju ni pada tuan ... Alhamdulillah, selepas beberapa tahun, akhirnya Allah beri juga peluang merasa pengalaman cuci baju-baju kecik ni hehehe 🙊🙊🙊
.
.
Biasalah first time. Kita excited sikit. Sambil cuci baju, sambil tersengih memanjang. .
.
Tak lama lagi, dah boleh sarungkan baju-baju ni pada tuan badan 😍😍😍
#babymiracle 👶🏻
Read more
Haih busynya dia lately. Rindu pulak <span class="emoji emoji1f64a"></span><span class="emoji emoji1f338"></span> Inilah kawan borak , kawan diskusi ilmiah dan kawan bergosip ...
Media Removed
Haih busynya dia lately. Rindu pulak Inilah kawan borak , kawan diskusi ilmiah dan kawan bergosip paling best di dunia 🤪 Kalau #babymiracle nanti pandai bercerita, memang confirmed lah ikut mak pak dia 🏻 . . Semoga #babymiracle petah macam mak dia, otak geliga macam bapak dia. ... Haih busynya dia lately.
Rindu pulak 🙊🌸
Inilah kawan borak , kawan diskusi ilmiah dan kawan bergosip paling best di dunia 🤪
Kalau #babymiracle nanti pandai bercerita, memang confirmed lah ikut mak pak dia 👶🏻
.
.
Semoga #babymiracle petah macam mak dia, otak geliga macam bapak dia.
Eiii tazabarrrrr 😍😍😍😍👸🏻🤴🏻👼🏻
Read more
Kisahnya tadi, sebelum pergi kerja, tak sedap badan, kepala sakit sangat-sangat, sampai muntah-muntah. ...
Media Removed
Kisahnya tadi, sebelum pergi kerja, tak sedap badan, kepala sakit sangat-sangat, sampai muntah-muntah. . . Sambil bersiap nak pergi kerja, termuntah lagi. Gigihlah kita mencuci lantai kelam-kabut. Kita muntah, kita cuci . . Sikit lagi rasa nak telefon pejabat minta tolong ... Kisahnya tadi, sebelum pergi kerja, tak sedap badan, kepala sakit sangat-sangat, sampai muntah-muntah. .
.
Sambil bersiap nak pergi kerja, termuntah lagi.
Gigihlah kita mencuci lantai kelam-kabut. Kita muntah, kita cuci 🙊🙊
.
.
Sikit lagi rasa nak telefon pejabat minta tolong orang gantikan live show.
Tapi sisthur fikir alaaaa lecehlah, nanti ade la yg buat isu konon sisthur tak berdedikasi kerja. .
.
Maka sisthur tabahkan hati, pujuk #babymiracle supaya kami sama-sama kuat pergi juga kerja demi live show petang tadi. .
.
Sesampainya di studio, sisthur ditatarias dengan cantiknya oleh @mmaymay .
Makan tersembunyilah segala muka kusut ketika beraksi di TV tadi.
Nampak cantik, ceria, bertenaga aje hihihi. .
.
Jadi kepada anda yang bertanya macam mana nak dapatkan ‘pregnancy glow’ 😏
Jawapannya - hire lah makeup artist 🙊🙊🙊🙊
.
.
P/s : gambar blur sebab kat camera selfie kita ada air bubble 😑 semua salah abang yg pasang tempered glass ni 😑😑
Read more
Loading...
Good morning <span class="emoji emoji1f603"></span><span class="emoji emoji2600"></span>️ Happy Sunday! Berjalan beraya mana pulak lagi uols semua harini? Gereemmmmm ...
Media Removed
Good morning ️ Happy Sunday! Berjalan beraya mana pulak lagi uols semua harini? Gereemmmmm je kita tengok gambar uols tau. Sisthur cam biasalah upload gambar throwback sajo hahaha. Tahun depan sisthur sambut raya puas-puas dengan #babymiracle 🏻 Sila simpan duit raya untuk #babymiracle ... Good morning 😃☀️ Happy Sunday!
Berjalan beraya mana pulak lagi uols semua harini?
Gereemmmmm je kita tengok gambar uols tau.
Sisthur cam biasalah upload gambar throwback sajo hahaha.
Tahun depan sisthur sambut raya puas-puas dengan #babymiracle 👶🏻
Sila simpan duit raya untuk #babymiracle mulai sekarang ye.
Tahun depan sisthur gi kutip semua hehehe.
Read more
Di saat orang ramai meriah menghadiri kenduri-kendara, rumah terbuka semua... Sisthur masih ...
Media Removed
Di saat orang ramai meriah menghadiri kenduri-kendara, rumah terbuka semua... Sisthur masih di pejabat, bekerja setiap hujung minggu. Habis tak merasa open house segala bagai huhuhuhu Mohon setiap kali anda nampak sisthur di kaca TV, titipkan lah salam sayang ketupat lemang ... Di saat orang ramai meriah menghadiri kenduri-kendara, rumah terbuka semua...
Sisthur masih di pejabat, bekerja setiap hujung minggu.
Habis tak merasa open house segala bagai huhuhuhu 😥😥😥😥
Mohon setiap kali anda nampak sisthur di kaca TV, titipkan lah salam sayang ketupat lemang segala ye?
Janganlah cakap lagi “eh lama tak nampak kat Go Shop”
Itu petandanya TV anda yang bermasalah hahahah. .
.
Okaylah sebab semua orang upload gambar memasing beraya rumah terbuka, sisthur throwback lah gambar syawal ke3 haritu. Jadilah kan? Hehehe.
Read more
Maka betullah yang diperkatakan. 3rd trimester ni memang mencabar. Dengan mual datang balik, ...
Media Removed
Maka betullah yang diperkatakan. 3rd trimester ni memang mencabar. Dengan mual datang balik, sakit bahu, sakit belakang, sakit pinggang, sakit kaki segala hahaha. Tetiba kang perut keras, kaki kejang, pedih ulu hati. Berjam jam berguling nak cari posisi tidur yang selesa. Orang ... Maka betullah yang diperkatakan.
3rd trimester ni memang mencabar.
Dengan mual datang balik, sakit bahu, sakit belakang, sakit pinggang, sakit kaki segala hahaha.
Tetiba kang perut keras, kaki kejang, pedih ulu hati.
Berjam jam berguling nak cari posisi tidur yang selesa.
Orang lain bertenang nyaman, tetiba kita rasa panas berpeluh-peluh, bahang sampai ke kulit kepala.
Jalan macam penguin 🐧 hihihi.
Senyum macam mana pon orang cakap “nampak mengah, nampak pucat”.
.
.
Hahaha. Alhamdulillah diberi peluang merasai pengalaman ini.
Dulu sebelum pregnant, selalu terfikir “cam mana eh nanti kalau mengandung?” 🤔
.
.
Sekarang baru faham.
Wanita memang hebat 💪🏻💪🏻💪🏻
.
.

Sakit tau. Tapi tabah demi #babymiracle . It’s all gonna be worth it bila budak comel tu lahir nanti. Ewaahh sejenis mak mak sangat, anak belum lahir dah confident anak dia comel . Of course 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️ hahahha.
Read more
Loading...
Sedihlah koi aok takde pasni <span class="emoji emoji1f622"></span><span class="emoji emoji1f622"></span> . . Today was Mira’s last day in Go Shop. I don’t usually get emotional, ...
Media Removed
Sedihlah koi aok takde pasni . . Today was Mira’s last day in Go Shop. I don’t usually get emotional, but with Mira it is different. Although we didn’t get to spend much time together due to our-always-clashing-working-schedule(shift), but I am always very happy whenever I get to ... Sedihlah koi aok takde pasni 😢😢
.
.
Today was Mira’s last day in Go Shop.
I don’t usually get emotional, but with Mira it is different.
Although we didn’t get to spend much time together due to our-always-clashing-working-schedule(shift), but I am always very happy whenever I get to co-host with Mira. .
.
I like her because she is hardworking, she always study her products before we go on air, she is such a good co-host during live shows. And being me, I look up to people who is dedicated to perform every single time. .
.
Koi gonna miss you a lot aok 🌸
Kalau kebetulan next World Cup aok masih di Qatar, kita jumpa ye. Koi bawok baby koi hihihi ameennn 😘
Read more
If you’re trying for a baby, please seek advice and get treatment from a specialist doctor. The ...
Media Removed
If you’re trying for a baby, please seek advice and get treatment from a specialist doctor. The choice of the doctor is really up to you. Everybody is different and every pregnancy is different. . . This is my story. As promised, this is a post about Dato Dr Hamid Arshat. Many TTC couples ... If you’re trying for a baby, please seek advice and get treatment from a specialist doctor.
The choice of the doctor is really up to you.
Everybody is different and every pregnancy is different.
.
.
This is my story.
As promised, this is a post about Dato Dr Hamid Arshat.
Many TTC couples would know him.
And if you don’t, well I can tell you that he is a living legend, I see him as THE Yoda in Ob/Gyn field 😂😂
.
.
He became a doctor in the early 1970s and started his own clinic in 1989 . Almost 50 years of experience dowwhhh 😱😱😱
.
.
I have known about him since I was a little girl. Saw him on TV, heard so much about him, and when I became an adult I often recommend him to my family members and friends. Many of them got pregnant Alhamdulillah. .
.
I went to 2 different doctors prior to meeting Dr Hamid Arshat.
Hmmm ntahlah ek, perjalanan hidup dah diaturkan sedemikian 😂- again this is just a personal experience. .
.
With Klinik Dr Hamid Arshat, I love how efficient the whole team is, how knowledgeable the nurses are, and how comfortable they make me feel. .
.
The service is also affordable.
Sebab beliau legend kan, so memula kita rasa macam eiii takut ah mesti mahal. Sekali tengok , eh okay je untuk private clinic.
First appointment : RM150
Follow up : RM30-RM50/ session
Ultrasound : RM70
Yang lain-lain tu uols tengok jelah bil sendiri nanti ye .
.
.
Dan kalau ada yang masih skeptical dengan doktor lelaki, percayalah, most of the time, kita hanya jumpa Dato Dr Hamid Arshat untuk nasihat/konsultasi. Dan seperti Yoda, beliau hanya muncul untuk menyelamatkan planet, contohnya: bila ada kes besar seperti pembedahan 🙊🙊🙊 (faham kan?)
.
.
Yang lain, Jedi-jedi beliau seperti nurses & doktor wanita setelkan.
Dr Aimi memang power bab antenatal hehe. .
.
Jadi, mohon jumpa pakar ye. Bincang sama-sama suami isteri, dan harungi cabaran ini sama sama. Good luck 💪🏻💪🏻
.
.
Pray + Seek advice from professionals + Lead a healthy & positive lifestyle .
#syakirinpregnancystory
#babymiracle
Read more
I am still getting DMs asking me about tips on getting pregnant. Hmmm. Well, I did post a sharing ...
Media Removed
I am still getting DMs asking me about tips on getting pregnant. Hmmm. Well, I did post a sharing previously(check it here #syakirinpregnancystory ) . . However, if you’re expecting a ‘hidden secret’ , I am sorry, I don’t have any. I didn’t take unnecessary supplements sold on ig/fb. ... I am still getting DMs asking me about tips on getting pregnant.
Hmmm.
Well, I did post a sharing previously(check it here #syakirinpregnancystory )
.
.
However, if you’re expecting a ‘hidden secret’ , I am sorry, I don’t have any.
I didn’t take unnecessary supplements sold on ig/fb.
I didn’t do any bizarre rituals.
I didn’t go to this or that makcik. .
.
All I did was to pray + lead a healthy lifestyle + seek advice from Specialist Doctor. .
.
I am surprised to learn that many couples are trying for baby, but they haven’t gotten any advice/ treatment from specialists.
They are more willing to believe those supplement sellers on ig/fb.
Baby making is all about science + technical.
Not assumption. .
.
Please, I would highly recommend all of you to go to the professionals first.
You never know what’s exactly your / your partner’s problem is.
I am an educated and well-read person, but when it comes to medical field, I am humble enough to realize that I do not have the knowledge, and I need doctors. Jangan rasa kita terer just sbb kita rajin baca fb. .
.
As for doctor, I went to 2 different doctors prior to meeting Dato Dr Hamid Arshat (will write another post about him).
.
.
And if you have been getting treatments to no avail, stay positive, keep praying, and live a healthier lifestyle.
Healthier choice of food.
Healthier sleep routine.
Healthier activities.
Healthier & loving relationship. .
.
To all TTC couples, may Allah answer all of your prayers and grant you healthy babies soon. Ameen 🌸🌸👶🏻👶🏻
Read more
Thank you En Mirul & Kak Nonie for having us. Puas makan menambah-nambah <span class="emoji emoji1f602"></span> Dulu waktu sama-sama ...
Media Removed
Thank you En Mirul & Kak Nonie for having us. Puas makan menambah-nambah Dulu waktu sama-sama tinggal di Korea, setiap minggu jumpa. Bila dah kat Malaysia ni, 5 tahun sekali baru nak jumpa . . Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. . . Alhamdulillah terima kasih semua yang sudi beri ... Thank you En Mirul & Kak Nonie for having us.
Puas makan menambah-nambah 😂
Dulu waktu sama-sama tinggal di Korea, setiap minggu jumpa.
Bila dah kat Malaysia ni, 5 tahun sekali baru nak jumpa 😂😂
.
.
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. .
.
Alhamdulillah terima kasih semua yang sudi beri undangan rumah terbuka, almaklumlah keadaan sisthur yang sarat ni, kita hanya boleh pergi mana yang mampu je dulu. Yang lain lepas bersalin , mohon jemput lagi hihihi 😜😜🌸
Read more
Puas hati sangat beraya with my family feelingnya paling okay. Puas berjalan menziarahi sanak ...
Media Removed
Puas hati sangat beraya with my family feelingnya paling okay. Puas berjalan menziarahi sanak saudara semua. Yang jauh okay . Yang dekat okay . . Kini tibalah masanya untuk fokus pada persiapan menyambut kelahiran #babymiracle pulak . Hmmm nak shopping apa dulu ni eh 🤔🤔 . . #syakirinwears ... Puas hati sangat beraya with my family feelingnya paling okay.
Puas berjalan menziarahi sanak saudara semua.
Yang jauh okay .
Yang dekat okay 😂😂😂😂😂
.
.
Kini tibalah masanya untuk fokus pada persiapan menyambut kelahiran #babymiracle pulak .
Hmmm nak shopping apa dulu ni eh 🤔🤔
.
.
#syakirinwears square hijab by @dignitaofficial @coswayMY
#dignitaXnaelofarhijab #womanoftheworld
Warna dia love sangat. Sweet-sweet cam sisthur jugak 🙊🙊🙊
Read more
Disebabkan kesesakan lalu lintas yang amat sangat semalam dari Johor menuju ke KL, kami singgah ...
Media Removed
Disebabkan kesesakan lalu lintas yang amat sangat semalam dari Johor menuju ke KL, kami singgah lah sat di Bandar Melaka , bermalam sini pula. Tapi harini pon sesak jugak jalan. Bertabahlah semua yang bermusafir ye hehehe. #teamrayamelaka Disebabkan kesesakan lalu lintas yang amat sangat semalam dari Johor menuju ke KL, kami singgah lah sat di Bandar Melaka , bermalam sini pula.
Tapi harini pon sesak jugak jalan.
Bertabahlah semua yang bermusafir ye hehehe.
#teamrayamelaka
Mat Ri Ye <span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f338"></span> Camtu ke <span class="emoji emoji1f446"></span>🏻<span class="emoji emoji1f446"></span>🏻orang duk wish la ni? #teamrayajohor #teambrown patutnya, tapi ni yang ...
Media Removed
Mat Ri Ye Camtu ke 🏻🏻orang duk wish la ni? #teamrayajohor #teambrown patutnya, tapi ni yang caca marba punya version Mat Ri Ye 🌸🌸
Camtu ke 👆🏻👆🏻orang duk wish la ni?
#teamrayajohor
#teambrown patutnya, tapi ni yang caca marba punya version 😅😅
Tukang jaga barang tepi pantai sementara orang lain mandi laut. 🏝🏝🏝 #rayadikampung #kampungkitaadapantai
Media Removed
Tukang jaga barang tepi pantai sementara orang lain mandi laut. 🏝🏝🏝 #rayadikampung #kampungkitaadapantai Tukang jaga barang tepi pantai sementara orang lain mandi laut. 🏝🏝🏝
#rayadikampung
#kampungkitaadapantai
Hari Raya kedua di kampung <span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> #teamrayamelaka #teammerah <span class="emoji emoji1f33a"></span><span class="emoji emoji1f33a"></span><span class="emoji emoji1f33a"></span>
Media Removed
Hari Raya kedua di kampung #teamrayamelaka #teammerah Hari Raya kedua di kampung 🌸🌸😍😍
#teamrayamelaka
#teammerah 🌺🌺🌺
Obviously I am the coolest sister they will ever have <span class="emoji emoji1f60f"></span><span class="emoji emoji1f60f"></span> #siblings #teambiru <span class="emoji emoji1f499"></span><span class="emoji emoji1f499"></span> #teamrayaKL
Media Removed
Obviously I am the coolest sister they will ever have #siblings #teambiru #teamrayaKL Obviously I am the coolest sister they will ever have 😏😏
#siblings
#teambiru 💙💙
#teamrayaKL
Can’t wait to have #babymiracle with us next raya insyaAllah <span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f338"></span> #teambiru <span class="emoji emoji1f499"></span><span class="emoji emoji1f499"></span><span class="emoji emoji1f499"></span> #teamrayaKL
Media Removed
Can’t wait to have #babymiracle with us next raya insyaAllah #teambiru #teamrayaKL Can’t wait to have #babymiracle with us next raya insyaAllah 😍🌸😍🌸
#teambiru 💙💙💙
#teamrayaKL
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin from our family to yours <span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f338"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f338"></span> #teamrayaKL #teambiru
Media Removed
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin from our family to yours #teamrayaKL #teambiru Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin from our family to yours 😍🌸😍🌸
#teamrayaKL
#teambiru
Okay serius tak perasan dah nak dekat raya sesangat. Banyak barang nak kene pack bawak balik kampung oiiiiiiii. Bertabahlah para ibu dan isteri di luar sana ye 🏻🏻🏻 . . Apa-apa pun sisthur nak bagi kredit pada @farahyusoff sebab berjaya menerbitkan video yang menarik ini bagi pihak ... Okay serius tak perasan dah nak dekat raya sesangat.
Banyak barang nak kene pack bawak balik kampung oiiiiiiii.
Bertabahlah para ibu dan isteri di luar sana ye 💪🏻💪🏻💪🏻
.
.
Apa-apa pun sisthur nak bagi kredit pada @farahyusoff sebab berjaya menerbitkan video yang menarik ini bagi pihak @shopatgoshop 🌸🌸
.
.
Selamat pulang beraya semua 😍😍
.
.
P/s : mohon mama @tinibibbaby ajar sisthur asas posing please. Aku lemah betul bab bab ni 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😂😂😂 #sispemaluorangnya
#mengacarapandai
#acahcantiktakpandai
#sebabcantikitudahsemulajadi
Kbai
Read more
Alhamdulillah, two weeks of Ramadan has passed successfully. This is going to be our final Ramadan ...
Media Removed
Alhamdulillah, two weeks of Ramadan has passed successfully. This is going to be our final Ramadan as a couple . Next year onwards we will be celebrating it as a family, with our children (nampak tak future planning di situ ) . . Initially,I was anxious about fasting during Ramadan ... Alhamdulillah, two weeks of Ramadan has passed successfully.
This is going to be our final Ramadan as a couple .
Next year onwards we will be celebrating it as a family, with our children (nampak tak future planning di situ 😂😂)
.
.

Initially,I was anxious about fasting during Ramadan as a pregnant lady, but after consulting with my doctor, nurses and a few ustazs, I decided that I should give it a try. .
.
.
Here are some tips if you are planning to observe Ramadan like I do. .
.
1. Consult with your doctor
2. Eat proper and well balanced sahur & buka puasa - mine is always a complete meal of rice + protein + vegetables +kurma
3. Never ever forget your supplements
4. Top it up with pregnancy formula milk - mine of course PROMAMA. I like having it warm before sleep 😍
5. Stay positive! And happy ! 💪🏻💪🏻💪🏻
.
.
.
Every pregnancy is different, but I hope yours is as joyful as it can be 😍😍 .
.
.

#MyChildsFirstGift
#NurtureTheirBrilliance
#PROMAMA .
.

Use code WYETH20 for 20% discount (maximum RM 15) off PROMAMA®️ at Shopee from 1st June - 30th June 2018! .
.

Selamat Berpuasa semua 😍
Read more
Apakah kekejian ini <span class="emoji emoji1f621"></span><span class="emoji emoji1f621"></span><span class="emoji emoji1f621"></span> Mohon report page tersebut @husnaaltunova94025 Tetibe je amek gambar ...
Media Removed
Apakah kekejian ini Mohon report page tersebut @husnaaltunova94025 Tetibe je amek gambar sisthur. Benci tau Apakah kekejian ini 😡😡😡
Mohon report page tersebut @husnaaltunova94025
Tetibe je amek gambar sisthur. Benci tau 😤😤
My first experience observing ramadhan as a pregnant lady. Alhamdulillah so far so good. It is ...
Media Removed
My first experience observing ramadhan as a pregnant lady. Alhamdulillah so far so good. It is indeed challenging physically, but fasting is always challenging to all . . I have gotten advice from my doctor about my condition before I decided to fast. And I keep monitoring my health ... My first experience observing ramadhan as a pregnant lady. Alhamdulillah so far so good.
It is indeed challenging physically, but fasting is always challenging to all 😂😂
.
.
I have gotten advice from my doctor about my condition before I decided to fast.
And I keep monitoring my health and #babymiracle’s activity too.
So yeah, kita doakan yang baik-baik eh. .
.
Cuma memang #babymiracle suka makan kalau mak dia masak. Makanya ber #syakirincooks lah kita bila ada kesempatan masa ye 💪🏻💪🏻😂😂
.
.
Salam Ramadhan untuk semua.
Semoga mendapat Ramadan yang terbaik dan diberkati insyaAllah 😍😍🌸🌸
.
.
#syakirinwears @najjahgroup
Read more
For years,I have waited for #babymiracle. I promised myself, if I ever got pregnant, I would have ...
Media Removed
For years,I have waited for #babymiracle. I promised myself, if I ever got pregnant, I would have a healthier lifestyle. Regular exercise, lots of rest, eat clean & well balanced food . Such an ideal expectation for all pregnant ladies But not! Berangan je lebih . Reality is, ... For years,I have waited for #babymiracle.
I promised myself, if I ever got pregnant, I would have a healthier lifestyle.
Regular exercise, lots of rest, eat clean & well balanced food .
Such an ideal expectation for all pregnant ladies 😍😍
But not! Berangan je lebih 😂😂😂
.
Reality is, I am still always in a rush, juggling life as a new preggo lady with demanding work schedule, always hungry and always seeking for something to munch 😂😂
.
The easiest way to obtain the right nutrients is definitely by consuming milk formulated for expectant mothers. .
Serious babe, time busy-busy tu tak sempat nak makan sayur ke apa, at least taklah rasa bersalah sangat kalau dah minum susu 😂😂
.
Sorry #babymiracle , I know you’re strong, I hope you will grow well in my tummy, dan lahir-lahir nanti jadi bijak okay 😘😘 .
Live up to your full potential 💪🏻
.
And for someone who didn’t like milk so much before this, I would like to thank Promama sebab sedap dan berkhasiat ! .
#MyChildsFirstGift
#NurtureTheirBrilliance
#PROMAMA
.
Uols boleh tgk FB page Wyeth Nutrition kalau nak tahu lebih lanjut 🌸
Read more
Menjawab pertikaian sesetengah netizen berkaitan artis & politik. . . Kenapa artis tak gunakan ...
Media Removed
Menjawab pertikaian sesetengah netizen berkaitan artis & politik. . . Kenapa artis tak gunakan platform media sosial untuk berkempen politik? - Sbb, artis bukan ahli politik. Kepakaran artis bukan politik.Kalau artis tu penyanyi, forte dia menyanyi. Kalau artis tu pelakon, forte ... Menjawab pertikaian sesetengah netizen berkaitan artis & politik.
.
.
Kenapa artis tak gunakan platform media sosial untuk berkempen politik? - Sbb, artis bukan ahli politik. Kepakaran artis bukan politik.Kalau artis tu penyanyi, forte dia menyanyi. Kalau artis tu pelakon, forte dia berlakon. Kalau kita paksa dia bercakap pasal politik atas dasar nak suruh dia mendidik masyarakat supaya tahu isu politik negara , kita yang buat tuntutan tak masuk akal sebenarnya. Kalau kita rakyat yg bijak, kita cari sumber berita politik untuk tahu perkembangan politik, bukan tengok ig artis.
- Sama macam kita,penjawat awam, penjawat swasta, hari-hari ke kita cakap pasal politik?Tak kan? Ada masanya kita cakaplah, ada masanya tidaklah.
Kalau betul artis tu sokong pembangkang, kenapa lepas menang baru nak upload di ig? - Sedangkan agensi berita pon boleh di’banned’ dan ditutup serta-merta atas dakwaan terlalu pro-pembangkang (cth kes TMI2016) lagi rakyat biasa. Kalau kena akta hasutan macam mana? Kita yang bukan artis pon, selama ni takdelah terpekik terlolong hari-hari berkempen untuk pembangkang. Ramainya sebelum ini memang cakap pon hati-hati sangat bab politik. Sebab kita tahu ia isu yang sensitif. Siapa yang melalui reformasi selama 20 tahun dia fahamlah. Nak cari geng reformasi ni kita bagi hint-hint dulu. Dah confirmed tahu sama kepala, baru kita diskusi lebih lanjut hal politik. - Itupon nak letakkan tanggungjawab bicara politik pada artis jugak ke? Kalau artis tak cakap hal politik secara terbuka, nak kata dia tak percaya rezeki tuhan ke? Kenapa bukan kau sendiri yang berhenti kerja dan jadi tokoh politik? Kau sendiri berkorban ditahan ISA berkali-kali sebelum akhirnya menang 2 dekad kemudian?

Saranan sisthur kepada semua masyarakat, jangan terlalu mengharapkan kepada artis untuk membentuk pentadbiran negara dan pemikiran rakyat.
Kita sendiri perlulah cakna dalam pencarian pengetahun dari pelbagai sumber. Kalau baca blog gossip, memang sampai sudah tak faham polisi negara.
Jangan kata sisthur tak berkempen. Ni sisthur tengah berkempen lah ni. Kempen agar masyarakat berhujah dengan ilmu dan adab , bukan ikut sedap.
Read more
Alang-alang hangat kisah “Selebriti Lalang” ni, sisthur nak komen sikitlah berkenaan definisi ...
Media Removed
Alang-alang hangat kisah “Selebriti Lalang” ni, sisthur nak komen sikitlah berkenaan definisi Lalang. . . 1. Artis yang sebelum ini beriya kempen untuk kerajaan lama, die-die mengampu, tiba-tiba pada 10 Mei memuji beriya kerajaan baru, tiba tiba menyendeng - yes, itu Lalang . (Lagi ... Alang-alang hangat kisah “Selebriti Lalang” ni, sisthur nak komen sikitlah berkenaan definisi Lalang. .
.
1. Artis yang sebelum ini beriya kempen untuk kerajaan lama, die-die mengampu, tiba-tiba pada 10 Mei memuji beriya kerajaan baru, tiba tiba menyendeng - yes, itu Lalang . (Lagi 😤 kalau dia tak gi mengundi pon 🙄)
.
2. Artis yang mengundi dan bersama kerajaan sebelum ini (BN) dan mengucapkan tahniah atas kemenangan Tun M dan PH - itu BUKAN Lalang.
Artis tersebut hanya seorang rakyat yang mempunyai kepercayaan terhadap parti yang dia pilih, dia jalankan tanggungjawab mengundi, dan menerima demokrasi rakyat secara terbuka. .
.
3. Artis yang selama ni senyap, dan akhirnya menyatakan sokongan terhadap kerajaan baru - itu juga BUKAN Lalang .
Artis macam ni, biasanya tak banyak sangat program, tak pernah join mana-mana karnival yang berkaitan dengan parti politik. Sebabnya, dia tolak rancangan / station / majlis yang ada kaitan dengan parti yang dia tak percaya. Walaupun kadang-kadang bayaran dia menarik, tapi artis tersebut teguh dengan integriti dia, dan taknak endorse apa yang dia tak percaya. .
.
Jadi , sisthur rasa, kita tak perlu taksub sangat duk viralkan artis ni lalang artis tu lalang. Of all u know, dia sokong BN pon sebab memang family dia calon - so biarlah dia.
Dan artis yang sebelum ni nampak cam senyap pon, selama ni dia berkorban kepentingan diri, membantu kempen, mengundi parti yang menyebelahi rakyat, cuma tak ajet-ajet kat ig. (Macamlah yang panggil orang lalang tu berkempen beriya )
.
.
Yang penting sisthur ni sejenis tak taksub parti.
Kalau bagus, kekalkan.
Kalau tak bagus, kita tukar.
#whybotherwhybotherwhybother
#seemylevel 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
#kesiantengokkawankawankenecop
Read more
“We are not seeking revenge, we just want to restore the rule of law” - Tun M . . Malaysia is Malaysians’ ...
Media Removed
“We are not seeking revenge, we just want to restore the rule of law” - Tun M . . Malaysia is Malaysians’ 🇲🇾🇲🇾🇲🇾 Finally after years, after decades of fight. May this new Hope puts an end to Politic-of-Fear and racism. . . It is by far the most interesting election I have witnessed in ... “We are not seeking revenge, we just want to restore the rule of law” - Tun M
.
.

Malaysia is Malaysians’ 🇲🇾🇲🇾🇲🇾
Finally after years, after decades of fight.
May this new Hope puts an end to Politic-of-Fear and racism. .
.

It is by far the most interesting election I have witnessed in my life.
Yes, there are many unexpected results from #GE14.
And indeed, diversity is good for our democracy.
People’s voice has finally changed the political landscape in our country. .
.
.

It has proven that People / Rakyat do have power.
No more monopoly.
Let’s celebrate this new multiformity with positivity! .
.
.

If Pakatan Harapan wants to stay in power, they should prove themselves.
.
.
.

Again, because we, the Rakyat, have the power to decide and change 💪🏻🇲🇾
#PRU14
#GE14
#powertopeople
Read more
Sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, saya telah melaksanakan tugas membuang undi ...
Media Removed
Sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, saya telah melaksanakan tugas membuang undi pada #PRU14 kali ini. Bukan setakat itu, saya juga membayar cukai pendapatan setiap bulan, GST dan cukai-cukai lain. . . Saya berharap, kerajaan yang bakal terpilih nanti mampu mengurus ... Sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, saya telah melaksanakan tugas membuang undi pada #PRU14 kali ini.
Bukan setakat itu, saya juga membayar cukai pendapatan setiap bulan, GST dan cukai-cukai lain. .
.
Saya berharap, kerajaan yang bakal terpilih nanti mampu mengurus tadbirkan segala cukai yang rakyat bayar demi kepentingan pendidikan, kesihatan, pembangunan, keselamatan dan juga kebajikan rakyat 💪🏻💪🏻💪🏻
.
.
#GE14
#towardsabetterMalaysia 🇲🇾🇲🇾🇲🇾
For #babymiracle’s future 🇲🇾🤰🏻👶🏻
Read more
Alhamdulillah. Done voting 🇲🇾🇲🇾🇲🇾<span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏻<span class="emoji emoji1f4aa"></span>🏻 May the best Government wins !!!! Terima kasih SPR kerana ...
Media Removed
Alhamdulillah. Done voting 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🏻🏻 May the best Government wins !!!! Terima kasih SPR kerana mendahulukan warga emas & ibu mengandung 🤰🏻🤰🏻 . . Next term election nak kene pregnant lagi lah eh? #GE14 Malaysia is Malaysians’ Alhamdulillah.
Done voting 🇲🇾🇲🇾🇲🇾💪🏻💪🏻
May the best Government wins !!!!
Terima kasih SPR kerana mendahulukan warga emas & ibu mengandung 🤰🏻🤰🏻
.
.
Next term election nak kene pregnant lagi lah eh? 🙊🙊🙊
#GE14
Malaysia is Malaysians’
And all of the sudden, I look so pregnant 🤰🏻 <span class="emoji emoji1f602"></span> How time flies. . . Tomorrow, I am voting for the sake ...
Media Removed
And all of the sudden, I look so pregnant 🤰🏻 How time flies. . . Tomorrow, I am voting for the sake of #babymiracle’s future. May Allah grant us with the best government we deserve. Because Malaysia is indeed Malaysians’ 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾 . . Ada lagi kakak/abang/adik yang pening tak tahu ... And all of the sudden, I look so pregnant 🤰🏻 😂
How time flies. .
.
Tomorrow, I am voting for the sake of #babymiracle’s future.
May Allah grant us with the best government we deserve.
Because Malaysia is indeed Malaysians’ 🇲🇾🇲🇾🇲🇾🇲🇾
.
.
Ada lagi kakak/abang/adik yang pening tak tahu nak undi siapa sebab tak berapa kenal calon.
Alaa kak/bang/dik, memanglah, kalau jenis macam kita ni jenis 5 tahun sekali baru nak ambil tahu hal negara, itupon setakat tengok kat FB, baca pon setakat headlines, memanglah kita takkan kenal calon-calon tu secara mendalam dan peribadi🙊🙊🙊
.
.
Takpe kak/bang/dik, kita bukan nak mengundi untuk Anugerah Calon Popular, Anugerah Meletus Era, Tus Tus Meletus sangat, kita nak undi bakal kerajaan. KERAJAAN yang tadbir negara lagi 5 tahun. .
.
Soooooooo pilihlah calon dari PIHAK yang bakal mentadbir negara dengan lebih baik. Akak takyah risau sangat calon tu followers dia berapa kat ig 🙊🙊
Bila dah terbentuknya kerajaan baru nanti, pandailah calon-calon tu buat kerja ikut Perdana Menteri .
.
.
Selamat Mengundi 🇲🇾
💪🏻😍😘🇲🇾
Read more
Kekanda di medan perang, Adinda di medan seni, Sama-sama berjuang, Sama-sama berbakti, Untuk ...
Media Removed
Kekanda di medan perang, Adinda di medan seni, Sama-sama berjuang, Sama-sama berbakti, Untuk ibu pertiwi . . . Gitulah ambil feel Perwiraku (siapa tahu lagu ni dia power!)sempena PRU14 Terpisah sementara demi #balikmengundi . Masing-masing melaksanakan tanggungjawab ... Kekanda di medan perang,
Adinda di medan seni,
Sama-sama berjuang,
Sama-sama berbakti,
Untuk ibu pertiwi 🎵 🎶 .
.
.
Gitulah ambil feel Perwiraku (siapa tahu lagu ni dia power!)sempena PRU14 😂😂
Terpisah sementara demi #balikmengundi .
Masing-masing melaksanakan tanggungjawab terhadap negara di kampung halaman masing-masing.
#setiapundibermakna .
.
Uols balik mengundi mana? 🧐🧐
Read more
Yes, you see me often on TV. Yes, I am a familiar face to you. However that doesn’t mean you can simply ...
Media Removed
Yes, you see me often on TV. Yes, I am a familiar face to you. However that doesn’t mean you can simply come and rub my belly We have never even shaken hands, and that’s MY belly you are rubbing 🤭🤭🤭 #tanjatsisthur #nothankyou #handstoyourselfplease Yes, you see me often on TV.
Yes, I am a familiar face to you.
However that doesn’t mean you can simply come and rub my belly 😅😅😅
We have never even shaken hands, and that’s MY belly you are rubbing 🤭🤭🤭
#tanjatsisthur 😱😱😱
#nothankyou
#handstoyourselfplease
Kita practice dulu dengan baby orang <span class="emoji emoji1f618"></span><span class="emoji emoji1f618"></span><span class="emoji emoji1f618"></span> #nephew
Media Removed
Kita practice dulu dengan baby orang #nephew Kita practice dulu dengan baby orang 😘😘😘
#nephew
Ada ni ha. Tengah rekod video kempen pilihanraya. Esok kan penamaan calon <span class="emoji emoji1f481"></span>🏻‍♀️<span class="emoji emoji1f481"></span>🏻‍♀️ Jangan ...
Media Removed
Ada ni ha. Tengah rekod video kempen pilihanraya. Esok kan penamaan calon 🏻‍♀️🏻‍♀️ Jangan lupa undi sisthur untuk Dun Go Shop ye 🏻🏻 Thank you 🏻 #warnabackgroundtiadakaitandenganparti #itubluescreennamadia #bukanbendera Hahahaha Ada ni ha.
Tengah rekod video kempen pilihanraya.
Esok kan penamaan calon 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
Jangan lupa undi sisthur untuk Dun Go Shop ye 💪🏻💪🏻
Thank you 🙏🏻
#warnabackgroundtiadakaitandenganparti
#itubluescreennamadia
#bukanbendera
Hahahaha
<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span> Biasalah time pregnant ni kekadang muka naik bintik bintik jerawat manja. So kenalah rajin ...
Media Removed
Biasalah time pregnant ni kekadang muka naik bintik bintik jerawat manja. So kenalah rajin buat maintenance kat @oraclebeautymy 🤩🤩🤩 Yelah, nanti kat Go Shop camera asyik zoom in je, uols pulak memasing TV sebesar wayang kat rumah tu. Kantoilah sisthur. Inilah usaha seorang pengacara ... 😍😍😍
Biasalah time pregnant ni kekadang muka naik bintik bintik jerawat manja.
So kenalah rajin buat maintenance kat @oraclebeautymy 🤩🤩🤩
Yelah, nanti kat Go Shop camera asyik zoom in je, uols pulak memasing TV sebesar wayang kat rumah tu. Kantoilah sisthur.
Inilah usaha seorang pengacara Go Shop wak, serba serbi nak kena jaga.
Ade sesiapa nak sponsor tak servis-servis penjagaan diri lain? Meh sini sikit wahahahaha.
Read more
Bila kawan lama tiba-tiba datang Astro, kita kene ambil gambar hahaha. Walaupun muka tak mekap, ...
Media Removed
Bila kawan lama tiba-tiba datang Astro, kita kene ambil gambar hahaha. Walaupun muka tak mekap, bekas jerawat kat dahi, tapi kenangan harus diabadikan . . Nice catching up with you @muhdhidayatullah ! Korang kene follow dia! Dia ni videographer + photographer international 🏻🏻🏻 Bila kawan lama tiba-tiba datang Astro, kita kene ambil gambar hahaha.
Walaupun muka tak mekap, bekas jerawat kat dahi, tapi kenangan harus diabadikan 😂😂
.
.
Nice catching up with you @muhdhidayatullah ! Korang kene follow dia! Dia ni videographer + photographer international 💪🏻💪🏻💪🏻
Post backstage-membawang-session <span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> . . Kalau kita berkawan dengan designer, dapatlah duduk ...
Media Removed
Post backstage-membawang-session . . Kalau kita berkawan dengan designer, dapatlah duduk depan glamour dekat dengan runway. Tapi kalau kawan dengan supermodel legend @tinibibbaby , memang kena tarik gi backstage lah jawabnya 😑😑 . . “I xleh duduk kat luar, nanti ramai serbu” ... Post backstage-membawang-session 😂😂
.
.
Kalau kita berkawan dengan designer, dapatlah duduk depan glamour dekat dengan runway.
Tapi kalau kawan dengan supermodel legend @tinibibbaby , memang kena tarik gi backstage lah jawabnya 😑😑
.
.
“I xleh duduk kat luar, nanti ramai serbu” gittewww statement #cikbawangglamer kita 😂😂😂.
.
.
Luv ya mama @tinibibbaby 😘😘
#gayakoleksiraya
#tetamubackstagekatanya
Read more
Casual Sunday be like 🤰🏻... . . Thank you @dermalene.malaysia for having me at #gayakoleksiraya ...
Media Removed
Casual Sunday be like 🤰🏻... . . Thank you @dermalene.malaysia for having me at #gayakoleksiraya today. Casual Sunday be like 🤰🏻... .
.
Thank you @dermalene.malaysia for having me at #gayakoleksiraya today.

Loading...