Tedzteddy Instagram Photos and Videos

Loading...


tedzteddy Teddy TeDz @tedzteddy mentions
Followers: 219
Following: 240
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Cute Panda.. #Testing..
Media Removed
Cute Panda.. #Testing.. Cute Panda.. #Testing..
Loading...
"Mudah²an aku tidak akan kecewa dengan berdoa kepada Tuhanku" Maryam:48
Media Removed
"Mudah²an aku tidak akan kecewa dengan berdoa kepada Tuhanku" Maryam:48 "Mudah²an aku tidak akan kecewa dengan berdoa kepada Tuhanku"

Maryam:48
~ HASUTAN SYAITAN ~ Manusia yang tidak mempunyai iman yang sempurna pasti belum mempunyai tauhid ...
Media Removed
~ HASUTAN SYAITAN ~ Manusia yang tidak mempunyai iman yang sempurna pasti belum mempunyai tauhid yang tertanam kuat. Selain mereka percaya pada Allah s.w.t, mereka juga tunduk dan takut pada kekuatan benda selain kekuaasaan-Nya. Ini semua berlaku kerana syaitan telah menyesatkan ... ~ HASUTAN SYAITAN ~

Manusia yang tidak mempunyai iman yang sempurna pasti belum mempunyai tauhid yang tertanam kuat. Selain mereka percaya pada Allah s.w.t, mereka juga tunduk dan takut pada kekuatan benda selain kekuaasaan-Nya. Ini semua berlaku kerana syaitan telah menyesatkan manusia ke dalam kesyirikan, sehingga manusia mempercayai ada kekuatan di luar kekuatan-Nya.
Di berbagai tempat yang banyak ditempati oleh jin, sama ada pokok besar, jambatan, rumah kosong, sungai pergunungan dan sebagainya, syaitan membisikkan kepada manusia rasa takut yg sepatutnya tidak perlu mereka miliki. Ketika seorang manusia dgn iman yg tidak sempurna melalui tempat keras, syaitan memujuknya agar memberi salam di tempat keras tersebut dengan tujuan utk sekadar memberi penghormatan atau meminta izin. "Syaitan : kamu perlu minta izin dahulu. Jangan sampai nenek moyang penunggu tempat ini marah sehingga mengakibatkan kamu malang.

Manusia : Anak cucu mahu tumpang lalu"

Akhirnya, syaitan ketawa berdekah² dengan perilaku manusia tersebut. Sebabnya, mereka lebih takut kepada penunggu tersebut yang sebenarnya jin itu drpd kekuatan Allah. Dan sebenarnya tempat itu tidak perlu ditakuti krn tempat tersebut tidak dapat memberikan manfaat atau mudarat apa pun. Hanya Allah lah yg dpt memberi manfaat dan mudarat.

Syaitan mengukuhkan semua ini dengan berbagai cerita kepada hamba Allah yg penakut. Misalnya, suatu ketika dahulu ada seseorang yg tidak meminta izin atau memberi salam, maka engine keretanya akan mati secara tiba² ketika dia lalu di tempat itu. Atau, seringkali ada kemalangan di suatu tempat disebabkan manusia itu tidak meminta izin.
Syaitan berusaha meniupkan cerita itu. Dan syaitan mengarang ceritanya dgn tujuan agar manusia lebih takut pada kekuatan jin drpd kekuatan Allah. Padahal, sesungguhnya, jika dia mahu berfikir dengan beriman, mereka sepatutnya meminta perlindungan terus drpd Allah drpd godaan syaitan berbanding meminta perlindungan kepada penunggu tempat keras. Tetapi syaitan telah menyesatkan manusia agar meminta perlindungan kepada selain dr Allah di mana syaitan itu sendiri begitu takut akan ancaman dan seksaan dr Allah s.w.t.
Read more
"Allah kelak akan memberikan kelapangan setelah kesempitan"
Media Removed
"Allah kelak akan memberikan kelapangan setelah kesempitan" "Allah kelak akan memberikan kelapangan setelah kesempitan"
"Yang dekat (hari kiamat) telah makin mendekat" ~53:57~ "Sedang kamu lengah (darinya)" ~53:61~
Media Removed
"Yang dekat (hari kiamat) telah makin mendekat" ~53:57~ "Sedang kamu lengah (darinya)" ~53:61~ "Yang dekat (hari kiamat) telah makin mendekat" ~53:57~
"Sedang kamu lengah (darinya)" ~53:61~
"Sesungguhnya orang² mukmin yang sebenarnya adalah mereka yang beriman kepada Allah dan Rasul-Nya, ...
Media Removed
"Sesungguhnya orang² mukmin yang sebenarnya adalah mereka yang beriman kepada Allah dan Rasul-Nya, kemudian mereka tidak ragu², dan mereka berjihad dengan harta dan jiwanya di jalan Allah. Mereka itulah orang² yang benar" Al-Hujurat:15 "Sesungguhnya orang² mukmin yang sebenarnya adalah mereka yang beriman kepada Allah dan Rasul-Nya, kemudian mereka tidak ragu², dan mereka berjihad dengan harta dan jiwanya di jalan Allah. Mereka itulah orang² yang benar"

Al-Hujurat:15
Loading...
"Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika ...
Media Removed
"Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras" Ibrahim:7 "Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras"

Ibrahim:7
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Loading...