Themartinmelin Instagram Photos and Videos

Loading...


themartinmelin Martin Melin @themartinmelin mentions
Followers: 57,027
Following: 340
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Jag pratade häromdagen med några personer som är ”stora” på Instagram. Tydligen är det av vikt att ...
Media Removed
Jag pratade häromdagen med några personer som är ”stora” på Instagram. Tydligen är det av vikt att berätta vad man har på sig för kläder. Så här kommer det: dagens outfit: Skor adidas. Strumpor Intersport. Byxor H&M. kallingar A-Z. T-shirt American Eagle. Munkjacka Zara. Mössa Barts. Så, ... Jag pratade häromdagen med några personer som är ”stora” på Instagram. Tydligen är det av vikt att berätta vad man har på sig för kläder. Så här kommer det: dagens outfit:
Skor adidas. Strumpor Intersport. Byxor H&M. kallingar A-Z. T-shirt American Eagle. Munkjacka Zara. Mössa Barts.
Så, nu vet ni.
Foto: @fannymelin_
Read more
Loading...
Började träna magmusklerna seriöst för fem år sedan när @albinodasilva tog tag i min träning. Klarade knappt EN sådan här då. Nu fixar jag i alla fall sex-sju strikta. Samma resultat i andra magövningar. Och jag märker också hur jag har blivit ”starkare” i andra övningar, med andra muskelgrupper, ... Började träna magmusklerna seriöst för fem år sedan när @albinodasilva tog tag i min träning. Klarade knappt EN sådan här då. Nu fixar jag i alla fall sex-sju strikta. Samma resultat i andra magövningar.
Och jag märker också hur jag har blivit ”starkare” i andra övningar, med andra muskelgrupper, tack vare att jag stärkt bålen.
Så träna magmusklerna! #melintipsar
Read more
Ni är många som skickar DM (och sms) och frågar hur det går i valet. Så här är det, idag, på torsdag ...
Media Removed
Ni är många som skickar DM (och sms) och frågar hur det går i valet. Så här är det, idag, på torsdag och fredag kommer personrösterna räknas och redovisas. Efter det vet vi om jag lyckades. Valresultatet blev ju lite sämre än väntat och även huruvida Liberalerna hamnar i en regering kan påverka. Så ... Ni är många som skickar DM (och sms) och frågar hur det går i valet.
Så här är det, idag, på torsdag och fredag kommer personrösterna räknas och redovisas. Efter det vet vi om jag lyckades. Valresultatet blev ju lite sämre än väntat och även huruvida Liberalerna hamnar i en regering kan påverka.
Så jag sitter still i båten och väntar. Men som den tävlingsmänniska jag är ger jag inte upp förren jag har det svart på vitt.
Men vi lär inte veta på ett bra tag. Prognosen har gått från 50/50 till 20/80 dock...
Read more
Lämning på skolan i morse. Och jag har ju för första gången alla tre barnen i en och samma skola. Så ...
Media Removed
Lämning på skolan i morse. Och jag har ju för första gången alla tre barnen i en och samma skola. Så skönt. Och underlättar enormt för logistiken. Lämning på skolan i morse. Och jag har ju för första gången alla tre barnen i en och samma skola.
Så skönt. Och underlättar enormt för logistiken.
Årskurs tre - nu börjar det. Sa till sonen att han gott kan berätta att vi har den stora boken i ämnet ...
Media Removed
Årskurs tre - nu börjar det. Sa till sonen att han gott kan berätta att vi har den stora boken i ämnet där hemma. #blommorobin Årskurs tre - nu börjar det. Sa till sonen att han gott kan berätta att vi har den stora boken i ämnet där hemma. #blommorobin
När man har bytt om till träningskläder och titta ut genom fönstret och noterar att det är 15 grader ...
Media Removed
När man har bytt om till träningskläder och titta ut genom fönstret och noterar att det är 15 grader och regn - då finns det två kategorier människor: De som tänker, äsch, jag tränar i morgon, byter tillbaka till myskläder, tar en kopp te och sjunker ner i soffan framför en film. Och så finns ... När man har bytt om till träningskläder och titta ut genom fönstret och noterar att det är 15 grader och regn - då finns det två kategorier människor:
De som tänker, äsch, jag tränar i morgon, byter tillbaka till myskläder, tar en kopp te och sjunker ner i soffan framför en film.
Och så finns det de dom tänker. Nä du, vädret, mig bestämmer du inte över!
Read more
Loading...
Hittade en bild jag tog i somras på min mamma och grabbarna Melin. Gillar bilden, så delar med mig ...
Media Removed
Hittade en bild jag tog i somras på min mamma och grabbarna Melin. Gillar bilden, så delar med mig av den. Och tänker samtidigt; nu är väl sommaren ändå över? @agnetavb Hittade en bild jag tog i somras på min mamma och grabbarna Melin. Gillar bilden, så delar med mig av den. Och tänker samtidigt; nu är väl sommaren ändå över? @agnetavb
Det som sätts upp skall också plockas ner. Sådana är reglerna. #tisdagsnöje
Media Removed
Det som sätts upp skall också plockas ner. Sådana är reglerna. #tisdagsnöje Det som sätts upp skall också plockas ner. Sådana är reglerna. #tisdagsnöje
Loading...
Pappavecka to start. Och vi kör gemensam insomning i min säng framför teven. Eller som sonen säger: ...
Media Removed
Pappavecka to start. Och vi kör gemensam insomning i min säng framför teven. Eller som sonen säger: ”en bättre kväll”. Pappavecka to start. Och vi kör gemensam insomning i min säng framför teven.
Eller som sonen säger: ”en bättre kväll”.
- Vad händer om du inte kommer in i riksdagen? Jo, chansen att jag kommer in finns där, den lever. ...
Media Removed
- Vad händer om du inte kommer in i riksdagen? Jo, chansen att jag kommer in finns där, den lever. Men det krävs samtidigt att många pusselbitar faller på plats, många, många kryss. Men svaret är: om det inte går vägen så fortsätter jag mitt liv som det har sett ut före valet. Ett liv jag faktiskt ... - Vad händer om du inte kommer in i riksdagen?
Jo, chansen att jag kommer in finns där, den lever. Men det krävs samtidigt att många pusselbitar faller på plats, många, många kryss.

Men svaret är: om det inte går vägen så fortsätter jag mitt liv som det har sett ut före valet. Ett liv jag faktiskt trivs riktigt bra med, så det är ingen besviken Martin som eventuellt nästa måndag hoppar in i polisbilen med den här kompisen.
Så hur det än går - winning. 👌🏼@inspector_f.hassel
Read more
Låt oss prata om något annat än valet en stund. Allsvenskan i fotboll. Jag tycker det uppmärksammas ...
Media Removed
Låt oss prata om något annat än valet en stund. Allsvenskan i fotboll. Jag tycker det uppmärksammas alldeles för lite att AIK faktiskt kan vinna i år. Och jag ska dessutom gå på mitt första derby på fem år, den 23 september när AIK möter Hammarby. Och det kommer bli en historisk dag - publikrekord ... Låt oss prata om något annat än valet en stund.
Allsvenskan i fotboll. Jag tycker det uppmärksammas alldeles för lite att AIK faktiskt kan vinna i år.
Och jag ska dessutom gå på mitt första derby på fem år, den 23 september när AIK möter Hammarby. Och det kommer bli en historisk dag - publikrekord och AIKs största publiksiffra någonsin. Vi är på väg mot 50 000!
Jag tyckte bara att vi kunde prata lite om det.
Peace!
Read more
Valet är över! Tack alla ni som har lyssnat, pratat, röstat! Och tack alla ni fantastiska lokala ...
Media Removed
Valet är över! Tack alla ni som har lyssnat, pratat, röstat! Och tack alla ni fantastiska lokala krafter, medlemmar, fritidspolitiker, anhöriga som dag och natt har slitit i den här valrörelsen. Vilken fantastisk ”familj” ni är. 5.5 procent är ett godkänt val för Liberalerna. Frågan ... Valet är över!
Tack alla ni som har lyssnat, pratat, röstat!

Och tack alla ni fantastiska lokala krafter, medlemmar, fritidspolitiker, anhöriga som dag och natt har slitit i den här valrörelsen. Vilken fantastisk ”familj” ni är.
5.5 procent är ett godkänt val för Liberalerna. Frågan är hur det ska gå i regeringsfrågan. Vi som sitter på läktaren kan bara spekulera. Vi får vänta och se.
För mig blir det nu två, tre nervösa dagar. På Valmyndigheten (Val.se) kan man i realtid följa hur det går för mig, jag tror från tisdag. Där redovisas antalet kryss. Och jag lär nog behöv 3000 stycken.
Bilden: ett torgmöte är ett torgmöte - ibland kommer det 100 personer, ibland en...
Read more
Loading...
Har inte alla ett tv-team med sig? Skämt åsido - följer ni valet? Nervöst. Väntar dock in storstadsrösterna. ...
Media Removed
Har inte alla ett tv-team med sig? Skämt åsido - följer ni valet? Nervöst. Väntar dock in storstadsrösterna. Liberalerna måste öka! Håll tummarna nu. Har inte alla ett tv-team med sig?
Skämt åsido - följer ni valet? Nervöst. Väntar dock in storstadsrösterna. Liberalerna måste öka!
Håll tummarna nu.
Röstat! Väldokumenterat. #kryssamartin2018
Media Removed
Röstat! Väldokumenterat. #kryssamartin2018 Röstat!
Väldokumenterat. #kryssamartin2018
I dagens Expressen. Lite om hur det är att fightas mot fördomar och att jag faktiskt brinner för det ...
Media Removed
I dagens Expressen. Lite om hur det är att fightas mot fördomar och att jag faktiskt brinner för det här med rättspolitiken. Jag tror faktiskt att jag KAN göra skillnad om jag kommer in i riksdagen. Och så min mamma som tycker jag är bra för Liberalerna. Läs vid intresse (finns på webben). I dagens Expressen. Lite om hur det är att fightas mot fördomar och att jag faktiskt brinner för det här med rättspolitiken. Jag tror faktiskt att jag KAN göra skillnad om jag kommer in i riksdagen.
Och så min mamma som tycker jag är bra för Liberalerna.
Läs vid intresse (finns på webben).
Loading...
Valdagen har börjat! Kickade off med att besöka @abmorgon med @richardherrey från Moderaterna. ...
Media Removed
Valdagen har börjat! Kickade off med att besöka @abmorgon med @richardherrey från Moderaterna. Vi pratade politik, tro det eller ej. #abmorgon Valdagen har börjat! Kickade off med att besöka @abmorgon med @richardherrey från Moderaterna. Vi pratade politik, tro det eller ej.
#abmorgon
Var hon än är så tror jag hon håller tummarna idag. Den dagen då hon skulle ha fyllt 49 år. Grattis syrran. ...
Media Removed
Var hon än är så tror jag hon håller tummarna idag. Den dagen då hon skulle ha fyllt 49 år. Grattis syrran. #Bluebaby Var hon än är så tror jag hon håller tummarna idag. Den dagen då hon skulle ha fyllt 49 år. Grattis syrran. #Bluebaby
I morgon är det val till Riksdagen. Vilka vill Du ska sitta i riksdagen? Vilka vill du ska sitta med ansvar och faktiskt påverka vårt samhälle? Vilka litar du på? Du kan personrösta, visa vem du vill ska sitta i riksdagen. Är jag en av dom kan Du sätta ett kryss framför mitt namn. Du hittar mig ... I morgon är det val till Riksdagen.
Vilka vill Du ska sitta i riksdagen? Vilka vill du ska sitta med ansvar och faktiskt påverka vårt samhälle? Vilka litar du på?
Du kan personrösta, visa vem du vill ska sitta i riksdagen.
Är jag en av dom kan Du sätta ett kryss framför mitt namn. Du hittar mig på Liberalernas riksdagslista, plats nummer 12. (om du bor i Stockholms län).
Vem jag är och vad jag tycker kan du läsa via länken i min profil.
Tack!
#kryssamartin2018
Read more
Loading...
Då har jag gjort mitt i den här valrörelsen. Nu är det upp till er väljare. En sak tar jag med mig, och ...
Media Removed
Då har jag gjort mitt i den här valrörelsen. Nu är det upp till er väljare. En sak tar jag med mig, och det är alla möten jag haft. Med väljare, med partivänner, med skeptiker, med motståndare, med unga, med gamla, med de som bytt åsikt - tack vare mötet. Det har varit givande. Och jag har lärt mig ... Då har jag gjort mitt i den här valrörelsen. Nu är det upp till er väljare.
En sak tar jag med mig, och det är alla möten jag haft. Med väljare, med partivänner, med skeptiker, med motståndare, med unga, med gamla, med de som bytt åsikt - tack vare mötet. Det har varit givande. Och jag har lärt mig massor.

Även här på kontot har det varit spännande. Vi har pratat politik, i kommentarerna och på DM.
Det har varit kul. Och intressant.
Det tar jag med mig. Jag kommer aldrig glömma det, oavsett hur det går för mig personligen.
Och till alla er som har röstat på mig - TACK!
Och i förskott till alla er som tänker kryssa mig i morgon - TACK. #kryssamartin2018
Read more
En dag kvar! Det går bra för Liberalerna och det tror jag beror mycket på att vi väljare har tagit ...
Media Removed
En dag kvar! Det går bra för Liberalerna och det tror jag beror mycket på att vi väljare har tagit reda på mer än förut vad partierna vill. Många har läst på om Liberalerna, gjort valkompass, pratat med vänner - helt enkelt fått en bättre bild av vad Liberalerna vill. Och gillat det. I morgon ... En dag kvar!
Det går bra för Liberalerna och det tror jag beror mycket på att vi väljare har tagit reda på mer än förut vad partierna vill. Många har läst på om Liberalerna, gjort valkompass, pratat med vänner - helt enkelt fått en bättre bild av vad Liberalerna vill.
Och gillat det.
I morgon gäller det.

#kryssamartin2018
Read more
Är ni som jag - som tror att batterier i fjärrkontrollen räcker i fem år, att de inte behöver bytas? ...
Media Removed
Är ni som jag - som tror att batterier i fjärrkontrollen räcker i fem år, att de inte behöver bytas? Att, om fjärrkontrollen börjar uppföra sig konstigt och inte riktigt fungerar, då öppnar man bara locket till batterierna och så rullar man lite på dom, så fungerar det ju igen. Är ni som jag? Är ni som jag - som tror att batterier i fjärrkontrollen räcker i fem år, att de inte behöver bytas? Att, om fjärrkontrollen börjar uppföra sig konstigt och inte riktigt fungerar, då öppnar man bara locket till batterierna och så rullar man lite på dom, så fungerar det ju igen.
Är ni som jag?
Det blev bara en halvmil. Valde att köra lite pulshöjande aktiviteter i utomhusgymet också. För ...
Media Removed
Det blev bara en halvmil. Valde att köra lite pulshöjande aktiviteter i utomhusgymet också. För tider och så ️ höger. Det blev bara en halvmil. Valde att köra lite pulshöjande aktiviteter i utomhusgymet också. För tider och så ➡️ höger.
OM ni nu mot förmodan tar er till Times square så behöver ni inte smyga in på Starbucks för att sno åt ...
Media Removed
OM ni nu mot förmodan tar er till Times square så behöver ni inte smyga in på Starbucks för att sno åt er free wi-fi. Det finns sedan några år på hela Times square. Och rätt bra drag. Med det vill jag dela med mig av tanken - varför har vi inte fritt wi-fi på fler publika platser i Stockholm? Till exempel ... OM ni nu mot förmodan tar er till Times square så behöver ni inte smyga in på Starbucks för att sno åt er free wi-fi. Det finns sedan några år på hela Times square. Och rätt bra drag.
Med det vill jag dela med mig av tanken - varför har vi inte fritt wi-fi på fler publika platser i Stockholm? Till exempel Kungsträdgården? Vad tror ni - nåt att jobba mot?
Read more
Jag får ofta frågan varför jag valde Liberalerna, och ETT av svaren är personen som står bredvid ...
Media Removed
Jag får ofta frågan varför jag valde Liberalerna, och ETT av svaren är personen som står bredvid mig här på bilden - partiledaren Jan Björklund. I januari 2017 blev jag uppringd av en representant från partiet som frågade om jag hade tid att komma och träffa Björklund. Han ville prata lite ... Jag får ofta frågan varför jag valde Liberalerna, och ETT av svaren är personen som står bredvid mig här på bilden - partiledaren Jan Björklund.

I januari 2017 blev jag uppringd av en representant från partiet som frågade om jag hade tid att komma och träffa Björklund. Han ville prata lite om polisen. Ni som känner mig förstår att jag svarade ja på en gång. Ett par veckor senare träffades vi.

Jag hade fått veta före mötet att Björklund hade avsatt 45 minuter till mötet och att han sedan hade saker att göra.
Vi samtalade och han frågade och jag svarade, jag berättade och han lyssnade.
Med oss satt två personer, Björklunds assistenter. Även de antecknade och lyssnade.

Efter 45 minuter noterade jag hur assistenterna började snegla på sina klockor och skruva på sig.

Björklund visade inga tendenser på att vilja sluta prata om polisen. Han var förvånansvärt insatt och det märktes att han hade "läst på". Det var ungefär vid den här tidpunkten som även de andra partierna hade börjat prata om trygghetsfrågorna, före det var Liberalerna rätt ensamma om det.

Efter en och en halv timme slog Björklund ihop sitt anteckningsblock och reste sig upp. Han hade fått veta det han ville veta.

Assistenterna pustade ut.

Där växte han i mina ögon. Där visade han att han är en person som vill göra saker från grunden, som bryr sig och som på riktigt vill göra skillnad.
.
Liberalerna är det parti som flest har som "andra parti" och jag varför inte fler har det som sitt f"örsta parti" tror jag faktiskt beror på att många inte riktigt vet vad Liberalerna vill. Det är väldigt många som gjort valkompass, till exempel på Expressen, och fått veta att de stämmer bäst överens med Liberalerna. Fast de tidigare röstat på ett annat parti.
Så innan ni går och röster på söndag - läs på, fundera och sen bestäm er. I kväll är det partiledardebatt på Svt - ta tillfället i akta att se den.
Och till er som suckar över allt som har med valet att göra - snart är det över, två dagar till bara. #kryssamartin2018
(Bilden från ovan nämnda möte).
Read more
Två pappor med sina barn. Inte sällan brukar det heta att pappor är ”duktiga” när de är med sina barn ...
Media Removed
Två pappor med sina barn. Inte sällan brukar det heta att pappor är ”duktiga” när de är med sina barn medan mammor inte alls får den uppmärksamheten och erkännandet när dom är med barnen. Varför är det så? Jag kom att tänka på det här med att vara en ”bra pappa”, eller en bra förälder häromdagen. Jag ... Två pappor med sina barn. Inte sällan brukar det heta att pappor är ”duktiga” när de är med sina barn medan mammor inte alls får den uppmärksamheten och erkännandet när dom är med barnen.
Varför är det så?
Jag kom att tänka på det här med att vara en ”bra pappa”, eller en bra förälder häromdagen.
Jag tror att många - kanske till viss del på grund av sociala medier - tror att en bra och närvarande förälder kräver att man inte viker bort blicken från sitt barn i ens tio sekunder. Att man hela tiden måste sitta och rulla en boll eller leka affär och sälja grus i sandlådan.
Eller att man måste stå vid sidlinjen och slaviskt följa alla fotbollsträningar.
Och borsta tänderna på sitt barn gör ju alla, varje kväll.
Jag tror att väldigt många föräldrar lägger ribban allt för högt för att de tror att alla andra gör så. Att alla andra är så ”bra föräldrar”.
Jag lovar er - ribban för att vara en bra förälder ligger ganska lågt. Man behöver inte vara en supermänniska för att vara en bra förälder.
Så chilla mer, sluta ha ångest för att barnet placerats i soffan framför teven, att matsäcken blev några riskakor och kalla plättar, att det blev samma tröja två dagar i rad, att du köpte det där godiset bara för att döva ditt samvete, att det inte badats på fyra dagar, att det ligger leksaker över hela lägenheten, att ni sladdar in på leksaksaffären en kvart före kalaset ert barn ska gå på och köper det som ligger närmast kassan, att ni...
Ja, ni fattar.
Vi är alla bra föräldrar.
På bilden jag och @niclaswahlgren 2012. #tbt
Read more
Det var ett år sedan som jag var med i programmet senast. Då som helt nyvalda riksdagskandidat. Ikväll gästar jag igen och vi pratar lite politik och annat. Kolla vetja. Kanal 5 klockan 22.00. #breakingnewsff #kanal5 @breakingnewsff Det var ett år sedan som jag var med i programmet senast. Då som helt nyvalda riksdagskandidat. Ikväll gästar jag igen och vi pratar lite politik och annat. Kolla vetja.

Kanal 5 klockan 22.00. #breakingnewsff #kanal5 @breakingnewsff
Ni väljer vilka politiker Ni vill ha i riksdagen. Det är viktigt. Arbetet i riksdagen påverkar din ...
Media Removed
Ni väljer vilka politiker Ni vill ha i riksdagen. Det är viktigt. Arbetet i riksdagen påverkar din vardag. Jag tror att jag har en hel del att tillföra genom mina 28 år som polis. Jag vet vad som behövs göras. Jag tror jag tänker lite mer utanför boxen. Ge mig chansen den 9:e september. Kryssa ... Ni väljer vilka politiker Ni vill ha i riksdagen. Det är viktigt. Arbetet i riksdagen påverkar din vardag.
Jag tror att jag har en hel del att tillföra genom mina 28 år som polis.
Jag vet vad som behövs göras. Jag tror jag tänker lite mer utanför boxen.

Ge mig chansen den 9:e september. Kryssa mig. #kryssamartin2018
Read more
Föräldraledig anno 2010. #tbt
Media Removed
Föräldraledig anno 2010. #tbt Föräldraledig anno 2010. #tbt
Trötta ögon nu. Mycket tid som går åt till valet. Många möten, samtal, diskussioner. Runt om i länet. Men ...
Media Removed
Trötta ögon nu. Mycket tid som går åt till valet. Många möten, samtal, diskussioner. Runt om i länet. Men det är kul. Och jag får en kick av att lyssna på drivna och engagerade valarbetare. Och jag får en kick när jag träffar väljare som vill diskutera. Politik när den sköts på ett vuxet plan ... Trötta ögon nu. Mycket tid som går åt till valet. Många möten, samtal, diskussioner. Runt om i länet.

Men det är kul. Och jag får en kick av att lyssna på drivna och engagerade valarbetare. Och jag får en kick när jag träffar väljare som vill diskutera.
Politik när den sköts på ett vuxet plan är kul.
Och viktigt. Det handlar ju faktiskt om vårt samhälle, hur vi ska leva. Vårt liv.
Se till att rösta på söndag. Det betyder mycket. Och du KAN påverka, många små bäckar blir en stor flod.
Så rösta! Viktigt.
Read more
Konditionsträning i dag. Körde 6x400 meter i 4 min/km tempo (400 meter på ca 1.38 min). Därefter ...
Media Removed
Konditionsträning i dag. Körde 6x400 meter i 4 min/km tempo (400 meter på ca 1.38 min). Därefter några omgångar ”idioten” och avslutade med upphopp. Men efter tio hopp frågade jag mig själv vad jag höll på med. Träning ska vara kul också. Upphopp är inte kul någonstans. Särskilt inte efter ... Konditionsträning i dag. Körde 6x400 meter i 4 min/km tempo (400 meter på ca 1.38 min).
Därefter några omgångar ”idioten” och avslutade med upphopp. Men efter tio hopp frågade jag mig själv vad jag höll på med.
Träning ska vara kul också. Upphopp är inte kul någonstans. Särskilt inte efter intervallträning.
Nästa löppass kommer jag testa 800 x 4 intervaller. Återkommer med vilket tempo det blir i. @waydedreamer
Read more
Vi lekte ubåtskapten här på förmiddagen. Det kanske nalkas glasögon för yngsta sonen. Just nu ...
Media Removed
Vi lekte ubåtskapten här på förmiddagen. Det kanske nalkas glasögon för yngsta sonen. Just nu en massa prover och ögondroppar och lapp för ögat och rabbla bokstäver. Jag testade också och för att citera ögonläkaren: ”du ser bättre än många 20-åringar”. #falkögon Vi lekte ubåtskapten här på förmiddagen.
Det kanske nalkas glasögon för yngsta sonen. Just nu en massa prover och ögondroppar och lapp för ögat och rabbla bokstäver.
Jag testade också och för att citera ögonläkaren: ”du ser bättre än många 20-åringar”. #falkögon
Klockan är 23.58 och jag står här på Sveavägen i Stockholm med tonåringarna @fannymelin_ och @theozofficial. Regler ...
Media Removed
Klockan är 23.58 och jag står här på Sveavägen i Stockholm med tonåringarna @fannymelin_ och @theozofficial. Regler är inga regler om det inte finns undantag. Ikväll var ett undantag. Party mitt i veckan. Nu hemkörning. Klockan är 23.58 och jag står här på Sveavägen i Stockholm med tonåringarna @fannymelin_ och @theozofficial.
Regler är inga regler om det inte finns undantag. Ikväll var ett undantag. Party mitt i veckan.
Nu hemkörning.
Jag har ju gjort lite nedslag i tv-världen under åren. Även jobbat redaktionellt (programmet På ...
Media Removed
Jag har ju gjort lite nedslag i tv-världen under åren. Även jobbat redaktionellt (programmet På rymmen på TV4) så jag har stött på de allra flesta av våra stora tv-profiler. Filip och Fredrik är ju en vattendelare. Det finns de som inte tycker om dom, att de pratar fort och tar mycket plats. ... Jag har ju gjort lite nedslag i tv-världen under åren. Även jobbat redaktionellt (programmet På rymmen på TV4) så jag har stött på de allra flesta av våra stora tv-profiler.
Filip och Fredrik är ju en vattendelare. Det finns de som inte tycker om dom, att de pratar fort och tar mycket plats. Och så finns det de som i princip avgudar dom. Jag tror de som inte gillar dom helt enkelt inte förstår ”det roliga”. Jag tillhör de som tycker de är topp 5 i svensk tv, geniala stundom.
Programmet Jorden runt på 6 steg är bland det bästa jag sett och det bästa dom har gjort. Och jag hoppas det kommer en säsong till.
Ikväll var jag med i deras tv-show Breaking News (programmet kommer på torsdag). Bild således från nutid.
Nu ska jag hem och äta våfflor.
Read more
Vissa tar det här med träning mer seriöst än andra. Tunga triceps idag. Viktigaste muskeln förklarade ...
Media Removed
Vissa tar det här med träning mer seriöst än andra. Tunga triceps idag. Viktigaste muskeln förklarade jag. Det är den som bygger stora armar. Då slutade hon. Vill tydligen inte ha stora armar. #satssickla Vissa tar det här med träning mer seriöst än andra. Tunga triceps idag. Viktigaste muskeln förklarade jag. Det är den som bygger stora armar.
Då slutade hon. Vill tydligen inte ha stora armar. #satssickla
Hundmys i samband med matleverans till sjuk son. #livet
Media Removed
Hundmys i samband med matleverans till sjuk son. #livet Hundmys i samband med matleverans till sjuk son. #livet
Det blev en timmes padel ikväll med brorsan och hans polare. Sopade rent med ungtupparna som vanligt. ...
Media Removed
Det blev en timmes padel ikväll med brorsan och hans polare. Sopade rent med ungtupparna som vanligt. Dom är ju 10-15 år yngre, minst. Men lite fördel ska dom väl ha när de har mig med. Jag märkte att brorsan efteråt skämdes lite och han viskade vid ett sidbyte att jag skulle hålla igen lite. Hålla ... Det blev en timmes padel ikväll med brorsan och hans polare. Sopade rent med ungtupparna som vanligt. Dom är ju 10-15 år yngre, minst. Men lite fördel ska dom väl ha när de har mig med. Jag märkte att brorsan efteråt skämdes lite och han viskade vid ett sidbyte att jag skulle hålla igen lite.
Hålla igen!? Jag?
Read more
Träningen har fått stått tillbaka lite på grund av allt runt valet plus ”pappavecka”. Men - som ...
Media Removed
Träningen har fått stått tillbaka lite på grund av allt runt valet plus ”pappavecka”. Men - som jag sagt förut; det går att hitta luckor. Det handlar om prioriteringar. Och nu har jag snart stirrat ut den där sandbollen i fem minuter och av någon anledning så kommer den inte hamna i min famn ... Träningen har fått stått tillbaka lite på grund av allt runt valet plus ”pappavecka”.
Men - som jag sagt förut; det går att hitta luckor. Det handlar om prioriteringar.
Och nu har jag snart stirrat ut den där sandbollen i fem minuter och av någon anledning så kommer den inte hamna i min famn av sig själv.
Pannben!
Read more
Ni vet väl att jag och Fanny har en liten opretentiös Youtubekanal. Än så länge har vi bara en serie ...
Media Removed
Ni vet väl att jag och Fanny har en liten opretentiös Youtubekanal. Än så länge har vi bara en serie där. Det är nio avsnitt från när vi var i New York. Kolla in det vetja. Sök bara på Fanny and her dad (avsnitt 5 gillar jag). Peace. Ni vet väl att jag och Fanny har en liten opretentiös Youtubekanal.
Än så länge har vi bara en serie där. Det är nio avsnitt från när vi var i New York. Kolla in det vetja. Sök bara på Fanny and her dad (avsnitt 5 gillar jag).
Peace.
Jag vet inte vad ni tycker men visst är det nåt speciellt när man känner att politikerna faktiskt blir lite sura på varandra. När man vet att det första de säger till sina medarbetare efter sändningen är: ”jävla idiot den där, asså...”. Och så är de sura hela vägen hem. Sen vet vi ju alla att det ... Jag vet inte vad ni tycker men visst är det nåt speciellt när man känner att politikerna faktiskt blir lite sura på varandra. När man vet att det första de säger till sina medarbetare efter sändningen är: ”jävla idiot den där, asså...”. Och så är de sura hela vägen hem.
Sen vet vi ju alla att det är när argumenten tryter som påhoppen kommer...
Vill åter igen berömma er för den goda ton som finns bland kommentarerna. Väldigt få påhopp eller troll.
Vill även pusha för det här sjukt roliga kontot - @filmfabriken. Grabbarna bakom det får mig ofta att garva för mig själv. In och följ, vetja.
Trevlig måndag.
Read more
Jag har alltid slagits för att sanningen ska komma fram. När polischefer inte har berättat hur illa ställt det är inom polismyndigheten har jag gjort det. Har jag fått skit för det? Ja, det har jag. Det har kostat mig tjänster och eventuellt också lön. Har det retat upp de chefer som känner ... Jag har alltid slagits för att sanningen ska komma fram. När polischefer inte har berättat hur illa ställt det är inom polismyndigheten har jag gjort det.
Har jag fått skit för det? Ja, det har jag. Det har kostat mig tjänster och eventuellt också lön.
Har det retat upp de chefer som känner sig träffade? Jajamänsan. Dom vill ju inte bli avslöjade.

Men jag vägrar låta osanningar spridas. Och jag bryr mig för jag vill att svensk polis ska fungera.
Här har ni en av anledningarna till varför jag nu kandiderar till en riksdagsplats. Jag vill att de styrande politikerna ska få höra hur det fungerar. Vad som inte fungerar och hur vi kan effektivisera den svenska polisen.
Det behövs en polis i riksdagen!
_________________________________
Klippet är från TV4 och jag tror från 1996. Svensk polis hade genomfört en stor omorganisation (närpolisreformen) som på pappret såg bra ut men som i verkligheten var ett totalt haveri. Anledningen var ekonomi och numerär. Något vi på ”fältet” viftade med varningsflaggan om, men cheferna lyssnade inte och kritiken nådde inte fram till de styrande politikerna.
Ni kanske känner igen argumenten som dåvarande polischefen i Stockholm levererade: ”vi har ingen poliskris”, ”vi är fler poliser än vanligt”.
Well, samma år hade man avskedat 700 civilanställda. Personer som hade en uppgift som inte försvann. Plötsligt skulle poliser bemanna receptioner, arrestbevakning, köra post, tvätta bilarna, sköta administration.
Om man då som chef inte förstår att det kommer påverka numerären av poliser på gatan är ju ett skämt.
___________________________________
Den nionde september kan du kryssa mitt namn på Liberalernas valsedel, nummer 12 (om du bor i Stockholms län). Gör det om du vill se mig jobba för en bättre polis i riksdagen. #kryssamartin2018
Read more
Blir ”tunnlad” av 11-åringen. Vi har haft fotbollsträning idag, privat sådan. Och Gudarna ska ...
Media Removed
Blir ”tunnlad” av 11-åringen. Vi har haft fotbollsträning idag, privat sådan. Och Gudarna ska veta att jag är ingen fotbollspelare. Så finns det något som kan visa tekniken för att ”skjuta högre” så bring it on. Vi körde även ett pass med nedtagning på bröstet och nickar. Nu, efter en timme, ... Blir ”tunnlad” av 11-åringen.
Vi har haft fotbollsträning idag, privat sådan. Och Gudarna ska veta att jag är ingen fotbollspelare. Så finns det något som kan visa tekniken för att ”skjuta högre” så bring it on.
Vi körde även ett pass med nedtagning på bröstet och nickar.
Nu, efter en timme, är den äldre Melin trött.
Read more
Klockan är halv elva och det är söndagen den andra september. Det är vad vi kallar ”do what you want-day”, ...
Media Removed
Klockan är halv elva och det är söndagen den andra september. Det är vad vi kallar ”do what you want-day”, fast på svenska då. Charlie fick fritt välja frukost och valde då två riskakor och två brödskivor utan smör. Denna gourmand. Jag kör på med min müsli. Och så kan denna dag ha sin början. Klockan är halv elva och det är söndagen den andra september.
Det är vad vi kallar ”do what you want-day”, fast på svenska då.
Charlie fick fritt välja frukost och valde då två riskakor och två brödskivor utan smör. Denna gourmand.
Jag kör på med min müsli.
Och så kan denna dag ha sin början.
Tät match idag för laget, men oj så bra de spelade. Alla ger verkligen allt för laget. Och Felix tillbaka ...
Media Removed
Tät match idag för laget, men oj så bra de spelade. Alla ger verkligen allt för laget. Och Felix tillbaka efter skada och börjar närma sig den nivå han hade före uppehållet. Han är en maskin där på plan. Ger sig aldrig och duckar för armbågarna som viner runt hans huvud. Tät match idag för laget, men oj så bra de spelade. Alla ger verkligen allt för laget.
Och Felix tillbaka efter skada och börjar närma sig den nivå han hade före uppehållet. Han är en maskin där på plan. Ger sig aldrig och duckar för armbågarna som viner runt hans huvud.
Match för äldsta sonen. Som vanligt ser jag matchen genom kameran. Det går fortare idag än för några ...
Media Removed
Match för äldsta sonen. Som vanligt ser jag matchen genom kameran. Det går fortare idag än för några år sedan. Dom är duktiga. #EnskedeIK Match för äldsta sonen. Som vanligt ser jag matchen genom kameran. Det går fortare idag än för några år sedan. Dom är duktiga. #EnskedeIK
Liberalerna går framåt. Allt fler läser på inför det här valet. Ett parti som Liberalerna tjänar ...
Media Removed
Liberalerna går framåt. Allt fler läser på inför det här valet. Ett parti som Liberalerna tjänar på det. Många är liberaler utan att de tänker på det. De tar de liberala idéerna för givet. Liberalerna står för frihet och din rätt att få leva ditt liv som du vill. Vi är många som tar det för givet ... Liberalerna går framåt. Allt fler läser på inför det här valet. Ett parti som Liberalerna tjänar på det. Många är liberaler utan att de tänker på det. De tar de liberala idéerna för givet.
Liberalerna står för frihet och din rätt att få leva ditt liv som du vill. Vi är många som tar det för givet idag, rösträtt och yttrandefrihet.
Ta gärna några minuter på Liberalerna.se (klicka fram till Politik A-Ö och hitta dina hjärtefrågor).
Du kommer bli överraskad.
Bor du dessutom i Stockholms län och tror jag kan göra nytta i riksdagen - då kan du kryssa mig på Liberalernas valsedel, (nummer 12).
Länk till mina hjärtefrågor i min profil. #kryssamartin2018
Fotnot: opinionsundersökning av Demoskop 31 augusti.
Read more
Det går bra nu... Det går bra nu...
Tänkte skriva lite kort om att skriva. Det är ju många som VILL skriva en bok. Och det är bra. Att vilja ...
Media Removed
Tänkte skriva lite kort om att skriva. Det är ju många som VILL skriva en bok. Och det är bra. Att vilja något är första steget. Sedan kommer det viktigaste - vad ska boken handla om. Och jag har fått lära mig att då ska man ställa sig frågan - vem är intresserad av det jag kommer skriva om? Är det ... Tänkte skriva lite kort om att skriva.
Det är ju många som VILL skriva en bok. Och det är bra. Att vilja något är första steget.
Sedan kommer det viktigaste - vad ska boken handla om. Och jag har fått lära mig att då ska man ställa sig frågan - vem är intresserad av det jag kommer skriva om? Är det något som kanske bara jag och mina närmaste är intresserade av eller finns det ett bredare intresse?
Den andra frågan man ska ställa sig är: är det en bok jag vill skriva eller är det kanske mer ett reportage? En bok på 300 sidor eller något i en tidning på 6 sidor.
När alla frågetecken (det finns några till...) har rätats ut så återstår bara att placera rumpan på stolen och börja skriva.
Och alla KAN skriva 10 sidor. Till och med 20 sidor. Men sedan brukar det gå trögare och trögare.
Personligen har jag nog 7-8 romaner som jag börjat på, skrivit 10 sidor, haft flyt, de scener jag haft i huvudet. Men sen bara dör historien. Poff! Och där måste man vara självkritisk - allt som skrivs är inte bra.
Jag kom att tänka på det här då världens bästa redaktör @john_haggblom bara har två följare kvar till 1000. Och när jag säger världens bästa så menar jag det. Titta bara vilka författare han har. Mäktigt, bestsellers allihopa.
Texten i bilden är en av alla början. Haha. Som aldrig blev något.
Lycka till!
Read more
Fredag och raggmunk beställt. Då får det bli det. Pantade lite burkar i butiken så vi fick råd med ...
Media Removed
Fredag och raggmunk beställt. Då får det bli det. Pantade lite burkar i butiken så vi fick råd med bacon till också. Sen blir det Fortnite för den yngre generationen och Kristallen på teve för den äldre. #livet Fredag och raggmunk beställt. Då får det bli det. Pantade lite burkar i butiken så vi fick råd med bacon till också.
Sen blir det Fortnite för den yngre generationen och Kristallen på teve för den äldre. #livet
Det är lite roligt när jag lägger upp en sju år gammal bild, där jag är korthårig, och ni skriver: ”du ...
Media Removed
Det är lite roligt när jag lägger upp en sju år gammal bild, där jag är korthårig, och ni skriver: ”du ser så mycket yngre ut i kort hår”. Men det är ju skrivet med välvilja, jag vet. Ni är snälla. Men - det var inte det jag tänkte skriva, utan jag tänkte berömma er alla som följer det här kontot eller ... Det är lite roligt när jag lägger upp en sju år gammal bild, där jag är korthårig, och ni skriver: ”du ser så mycket yngre ut i kort hår”. Men det är ju skrivet med välvilja, jag vet. Ni är snälla.
Men - det var inte det jag tänkte skriva, utan jag tänkte berömma er alla som följer det här kontot eller som bara går in och smygläser lite - ni håller en otroligt hög nivå! Och era kommentarer - ja, jag läser alla! - är ofta kloka och sakliga.
Särskilt viktigt de här veckorna när det blir en hel del politik på kontot (snart slut, jag lovar!).
Så peace & Love till er alla.
Read more
Någonting som retar mig är när politiker pekar på varandra och berättar hur dålig den andra är, hur ...
Media Removed
Någonting som retar mig är när politiker pekar på varandra och berättar hur dålig den andra är, hur dålig deras politik är, hur dålig deras ideologi är. Hur dåliga de var för tio år sedan. Hur dåligt allt är som de gör. Sluta med det! Om vi ska nå resultat i viktiga frågor måste vi prata MED ... Någonting som retar mig är när politiker pekar på varandra och berättar hur dålig den andra är, hur dålig deras politik är, hur dålig deras ideologi är.
Hur dåliga de var för tio år sedan.
Hur dåligt allt är som de gör.
Sluta med det!
Om vi ska nå resultat i viktiga frågor måste vi prata MED varandra, lösa saker och ting genom att prata, genom att lyssna. Allt den andra säger kan inte vara dåligt. Släpp prestigen, våga vara ödmjuk.
Lyssna!

Om jag kommer in i riksdagen i höst ska jag jobba för en bättre polis, en mer effektiv polis, en framgångsrik polis.
Det här är något de flesta partier numera vill. Och det är bra. Men efter valet är det lätt att glömma det som en gång lovats.
Jag garanterar er, att om ni placerar mig i riksdagen, då ska jag påminna dom som styr vad de lovade. Jag ska påminna dom varje dag. Oavsett vilka som styr. #kryssamartin2018
Read more

Loading...