Wanab8 Instagram Photos and Videos

Loading...


wanab8 MR.SYAZWAN @wanab8 mentions
Followers: 1,837
Following: 822
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Buat sesuatu perkara harus sungguh-sungguh.. - Persetankan kata-kata manusia yang tidak sama ...
Media Removed
Buat sesuatu perkara harus sungguh-sungguh.. - Persetankan kata-kata manusia yang tidak sama pemikiran seperti kita.. - Targetlah hidup mahu jadi apa..cukup bagi Wan tidak meminta-minta..sedangkan nabi tidak suka akan perbuatan meminta-minta.. - Biar apa orang kata Wan sedang ... Buat sesuatu perkara harus sungguh-sungguh..
-
Persetankan kata-kata manusia yang tidak sama pemikiran seperti kita..
-
Targetlah hidup mahu jadi apa..cukup bagi Wan tidak meminta-minta..sedangkan nabi tidak suka akan perbuatan meminta-minta..
-
Biar apa orang kata Wan sedang bermimpi takpa..yang penting usaha dan ikhtiar ke arah itu sudah ada..yang penting tuhan Ada dan Redha..
Read more
Loading...
Sudah lama tak jejak kaki di sekolah yang tinggal sejarah hitam ada putih ada haha..hari ini balik ...
Media Removed
Sudah lama tak jejak kaki di sekolah yang tinggal sejarah hitam ada putih ada haha..hari ini balik kesini balik sebagai alumni.. - Alhamdulillah masih lagi orang kenal dan dilayan baik..🤣 Sudah lama tak jejak kaki di sekolah yang tinggal sejarah hitam ada putih ada haha..hari ini balik kesini balik sebagai alumni..
-
Alhamdulillah masih lagi orang kenal dan dilayan baik..🤣
"Your Success Starts When You Do" - salam jumaat semoga ceria-ceria selalu..<span class="emoji emoji1f60a"></span>jom bermula bila ...
Media Removed
"Your Success Starts When You Do" - salam jumaat semoga ceria-ceria selalu..jom bermula bila rasa mahu lakukan sesuatu perubahan dalam hidup.. "Your Success Starts When You Do"
-
salam jumaat semoga ceria-ceria selalu..😊jom bermula bila rasa mahu lakukan sesuatu perubahan dalam hidup..
Nak berjaya pasti tidak lari dengan satu masalah iaitu risiko.. - "Risk Is The Price You Pay For ...
Media Removed
Nak berjaya pasti tidak lari dengan satu masalah iaitu risiko.. - "Risk Is The Price You Pay For Opportunity" - Kalau tiada risiko buat sesuatu perkara pasti takda apa benda baru,pengalaman,ilmu, dan benda baru dan ini membuatkan anda NOTHING.. - Ayuh Change the world sebagai risk ... Nak berjaya pasti tidak lari dengan satu masalah iaitu risiko..
-
"Risk Is The Price You Pay For Opportunity"
-
Kalau tiada risiko buat sesuatu perkara pasti takda apa benda baru,pengalaman,ilmu, dan benda baru dan ini membuatkan anda NOTHING..
-
Ayuh Change the world sebagai risk takers!
Read more
Tadi masa usrah pagi di butik Babra X Gull yang mana memang aktiviti wajib sebelum mulakan kerja ...
Media Removed
Tadi masa usrah pagi di butik Babra X Gull yang mana memang aktiviti wajib sebelum mulakan kerja ada dapat sharing dari seorang staf ni.. - Mula tak nampak teruja pun tapi bila dengar habis rasa macam wow sekejap..mungkin ramai yang tidak tahu Muslim Street di China iaitu di Xinjiang..tempat ... Tadi masa usrah pagi di butik Babra X Gull yang mana memang aktiviti wajib sebelum mulakan kerja ada dapat sharing dari seorang staf ni..
-
Mula tak nampak teruja pun tapi bila dengar habis rasa macam wow sekejap..mungkin ramai yang tidak tahu Muslim Street di China iaitu di Xinjiang..tempat ni populasi dia kalah dah Malaysia..sebab lebih dari 30 juta orang..tapi muslim street tu macam masjid jamek or petaling street dan sewaktu dengan dia lah tapi besar dia lebih kurang macam negeri selangor macam itu..itu serba sedikit berkenaan tempat itu tapi bukan tu yang best..
-
Part paling best adalah bila staf ni sharing kawan dia baru-baru ni pergi sana jalan di muslim street tu dan kebetulan dia pakai baju ada lambang negara malaysia dan masa tengah berjalan orang tegur panggil dia "Badawi".."Badawi"..rupa-rupanya Bekas PM kita yang dulu Tun Dato' Sri Haji Abdullah Ahmad Badawi adalah one of orang yang bangunkan muslim street dekat China..padu beb!
-
Apa yang boleh Wan dapat dari sharing staf tadi..dalam ramai yang tidak nampak apa yang kita pernah sumbangkan pasti akan ada yang tahu dan hargai setiap satu apa yang kita lakukan walau kecil..sama seperti kita manusia..walau kecil benda atau amalan kita buat atau dosa kita buat pasti Allah akan nampak..
-
Nak jadikan cerita kawan yang staf tadi tu lepas dia tahu orang china sana respect dekat Pak Lah terus jalan je sebut "malaysian Pak Lah"..😂dapat layanan baik terus..
Read more
Sekarang musim nak dekat pilihan raya tapi jangan kita lupa dalam kesibukan kita dalam hal politik ...
Media Removed
Sekarang musim nak dekat pilihan raya tapi jangan kita lupa dalam kesibukan kita dalam hal politik ke kerja ke jangan lupa yang mana tinggal beberapa hari saja lagi kita nak menghadapi bulan Ramadhan bulan puasa.. - Itu lagi utama kita kena fikir..sempat tak kita nak ke bulan tu..harap ... Sekarang musim nak dekat pilihan raya tapi jangan kita lupa dalam kesibukan kita dalam hal politik ke kerja ke jangan lupa yang mana tinggal beberapa hari saja lagi kita nak menghadapi bulan Ramadhan bulan puasa..
-
Itu lagi utama kita kena fikir..sempat tak kita nak ke bulan tu..harap masih ada lagi ramadhan buat diri kita tahun ini..Ameen😊
-
Sama-sama beringat ok?😊
Read more
Loading...
Hari ni nak sharing macam mana flow follow up customer yang kita boleh gunakan untuk bisnes yang ...
Media Removed
Hari ni nak sharing macam mana flow follow up customer yang kita boleh gunakan untuk bisnes yang kita jalankan.. - Pertama follow up potential customer..apa dia potential customer ni? Ni customer yang sudah contact DM kita di Insta,WS kita sendiri,PM kita di FB dan customer ini sudah ... Hari ni nak sharing macam mana flow follow up customer yang kita boleh gunakan untuk bisnes yang kita jalankan..
-
Pertama follow up potential customer..apa dia potential customer ni? Ni customer yang sudah contact DM kita di Insta,WS kita sendiri,PM kita di FB dan customer ini sudah 50% hendak membeli..jadinya kita kena fokus lebih pada customer yang macam ni..
-
Kedua,after dah indentify potential customer cara nak follow up dia bagaimana? Follow up kedua adalah tanya lagi adakah dia berminat,tanya lagi offer lagi agar dia tak lari ke barang lain lagi tapi fokus pada satu barang saja..
-
Dan ketiga adalah dalam masa 2-3 hari make sure kita follow up dia bukan step before ni lagi tapi next step dan next proses terus ke arah membeli bukan lagi tanya minat ape semua..sebab customer ni berminat paling lama dia bertahan seminggu saja..so BEWARE!
-
Ok cukup dulu..banyak-banyak nanti lupa..hehe komen alhamdulillah kalau dapat sesuatu..😊
Read more
Senyum selagi boleh..tak perlu bayar tak perlu keluarkan apa-apa..mudah..the best counter when ...
Media Removed
Senyum selagi boleh..tak perlu bayar tak perlu keluarkan apa-apa..mudah..the best counter when orang marah and tak senang dengan kita adalah senyum..thats why senyum itu sedekah.. Senyum selagi boleh..tak perlu bayar tak perlu keluarkan apa-apa..mudah..the best counter when orang marah and tak senang dengan kita adalah senyum..thats why senyum itu sedekah..😊
Loading...
Rasa ada apa-apa effect tak untuk bisnes sebab nak dekat dengan PRU ni? Korang rasa macam mana? - Macam ...
Media Removed
Rasa ada apa-apa effect tak untuk bisnes sebab nak dekat dengan PRU ni? Korang rasa macam mana? - Macam dah tak lama saja nak kena mengundi ni..mengundi tu wajib bagi kita sebagai rakyat..INGAT! - Tak kisah siapa pilihan kita tapi jangan ikut orang..buat pilihan yang boleh mendatangkan ... Rasa ada apa-apa effect tak untuk bisnes sebab nak dekat dengan PRU ni? Korang rasa macam mana?
-
Macam dah tak lama saja nak kena mengundi ni..mengundi tu wajib bagi kita sebagai rakyat..INGAT!
-
Tak kisah siapa pilihan kita tapi jangan ikut orang..buat pilihan yang boleh mendatangkan manfaat pada masyarakat..
-
Saja lah tiba-tiba hari ni banyak naik cerita berkenaan semakin hampir pilihan raya ni..tu yang tanya..😊nak tanya korang undi mana tak boleh sebab undi rahsia kan🤣
-
Sekian dari calon anda😜
Read more
Salam jumaat..jangan skip solat jumaat guys..jadi manusia yang bertanggungjawab..sesibuk ...
Media Removed
Salam jumaat..jangan skip solat jumaat guys..jadi manusia yang bertanggungjawab..sesibuk mana pun kita jangan dilupa tanggungjawab sebagai seorang hamba. Salam jumaat..jangan skip solat jumaat guys..jadi manusia yang bertanggungjawab..sesibuk mana pun kita jangan dilupa tanggungjawab sebagai seorang hamba.😊
Wan ada seorang kawan yang sampai hari ni Wan jumpa dan berhubung..jujur cakap takda rasa apa-apa ...
Media Removed
Wan ada seorang kawan yang sampai hari ni Wan jumpa dan berhubung..jujur cakap takda rasa apa-apa pun yang istimewa dan lebih dengan dia ni..tapi Wan tertarik dengan apa yang dia sedang dan lakukan sekarang.. - Dia nk baru berhenti kerja dan baru nak mula buat bisnes dan masih lagi slow ... Wan ada seorang kawan yang sampai hari ni Wan jumpa dan berhubung..jujur cakap takda rasa apa-apa pun yang istimewa dan lebih dengan dia ni..tapi Wan tertarik dengan apa yang dia sedang dan lakukan sekarang..
-
Dia nk baru berhenti kerja dan baru nak mula buat bisnes dan masih lagi slow lah takda apa-apa lagi dan dalam sebulan ada 1-2 job je sebulan..cerita ni dapat dari perkongsian YB jugak sebab seronok tengok dia ni dapat guide dari YB..
-
Walaupun hasilnya takda lagi tapi sekarang dia punya cara berfikir,cara bekerja lebih teratur dan bersistem..tanya jugak apa yang YB kongsikan pada dia sampai dia boleh nampak perubahan walau baru mula 2-3 hari..kau rasa??
-
Tips dia kata yang dikongsikan adalah.
-
1.sistemkan diri dengan tulis semua kerja agar tak termiss satu pun..
2.Jangan buat kerja last minit..semua kerja kalau boleh dah plan seminggu lebih awal..biasakan diri kerja ikut planning.
3.Jumpa seramai mungkin orang yang ada vision/mission sama macam kita..sebab apa?sebab setiap orang ada life lesson dia yang takkan sama dengan orang lain..mana yang boleh guna kita ambil mana yang kita rasa tak betul tinggal supaya next kita tak buat silap sama..
-
Ok cukup 3 dulu next sharing kita bagi lagi..ok?siapa yang dapat sesuatu komen Alhamdulillah❤️
Read more
Tertarik ada seorang kenalan di instagram menegur Wan hari ni..katanya dia ucapkan terima kasih ...
Media Removed
Tertarik ada seorang kenalan di instagram menegur Wan hari ni..katanya dia ucapkan terima kasih sebab apa yang Wan kongsikan dan ada yang dia ambik sebagai tips..Wow..terdiam sekejap.. - Bukan bangga atau megah diri tapi terharu ada orang yang hargai apa yang kita kongsikan selama ... Tertarik ada seorang kenalan di instagram menegur Wan hari ni..katanya dia ucapkan terima kasih sebab apa yang Wan kongsikan dan ada yang dia ambik sebagai tips..Wow..terdiam sekejap..
-
Bukan bangga atau megah diri tapi terharu ada orang yang hargai apa yang kita kongsikan selama hari ini..tapi bukan itu yang utama..
-
Tertarik dengan ayat dia sebelum habis conversation..dia cakap macam ni,"Tuan sekarang saya tahu apa investment paling baik"..terdiam kejap lalu dia sambung.."investment paling baik adalah investment pada diri sendiri"..
-
Terdiam kejap dan rasa padu sangat cara dia fikir dan bagitahu kita..itu yang bagusnya bila kita willing dan terbuka untuk menerima..mungkin kita memberi dan mungkin kita menerima..apa-apa pun alhamdulillah😊
Read more
Loading...
Loading...
Loading...

Loading...