Zueamin Instagram Photos and Videos

Loading...


zueamin Zuliza Al-Amin @zueamin mentions
Followers: 502
Following: 1,058
Total Comments: 0
Total Likes: 0

Alhamdulillah diatas rezeki yang telah Engkau berikan kepada kami sekeluarga...ammiinnn... ...
Media Removed
Alhamdulillah diatas rezeki yang telah Engkau berikan kepada kami sekeluarga...ammiinnn... #AZ #end2018 #hello2019 Alhamdulillah diatas rezeki yang telah Engkau berikan kepada kami sekeluarga...ammiinnn... #AZ #end2018 #hello2019
Muhammad Thalhah already 2 month...yeahh!! <span class="emoji emoji1f38a"></span><span class="emoji emoji1f389"></span>...membesar dgn jayanya...esok kene cucuk hihihi...cuti ...
Media Removed
Muhammad Thalhah already 2 month...yeahh!! ...membesar dgn jayanya...esok kene cucuk hihihi...cuti bersalin ummi pon tamat...nk menghadap jem kat jalan n ragam manusia lak lps ni kat tempat keje...huhuhu #MuhammadThalhah #MT #2month #babyboy #4thbaby Muhammad Thalhah already 2 month...yeahh!! 🎊🎉...membesar dgn jayanya...esok kene cucuk hihihi...cuti bersalin ummi pon tamat...nk menghadap jem kat jalan n ragam manusia lak lps ni kat tempat keje...huhuhu

#MuhammadThalhah #MT #2month #babyboy #4thbaby
Ini lah fasa yg dilalui oleh ibu² yg menyusukan anak hingga anak berumur 2 tahun...moga ummi diberi ...
Media Removed
Ini lah fasa yg dilalui oleh ibu² yg menyusukan anak hingga anak berumur 2 tahun...moga ummi diberi kekuatan utk tempuhinya demi anak ummi sorg ni #MuhammadThalhah Reposted from @pumponthego - Ya Allah. Memang lah breastfeeding ini sangat memenatkan. Sakit pinggang masyaAllah. Tengkuk ... Ini lah fasa yg dilalui oleh ibu² yg menyusukan anak hingga anak berumur 2 tahun...moga ummi diberi kekuatan utk tempuhinya demi anak ummi sorg ni #MuhammadThalhah

Reposted from @pumponthego - Ya Allah. Memang lah breastfeeding ini sangat memenatkan. Sakit pinggang masyaAllah. Tengkuk dan bahu rasa lenguh. Kaki kebas sebab duduk lama. Menyusu sambil mengiring sangat lah tak selesa. Berpeluh-peluh kepanasan.
Di tambah lagi masalah engorgement, mastitis, bengkak susu tu ya Allah sakitnya. Nipple crack di fasa awal, Allah sahaja yg tahu peritnya. Sambil pejam, mengalir air mata tahan sakit.
Ibu bekerja nak pastikan bekalan susu cukup. Cukup masa, wajib mengepam. Tinggalkan kerja. Kadang2 terambil waktu lunch. Terkejar-kejar.
Lapar dan haus setiap masa. Kalau lapar, susu tak keluar. Emosi nak kena stabil. Sedih sikit, susu tak keluar. Emosi serabut, susu tak keluar. Gaduh dgn suami, susu tak keluar. Sakit sikit, susu tak keluar.
Saya tahu kita semua sedang berusaha keras. Kadang2 rasa nak mengalah. Rasa 2 tahun penyusuan tu terlalu panjang utk dilunaskan.
Di atas segala kesusahan ini, kita tetap teruskan. Tidak bergaji, tiada bonus, tak ada siapa paksa, tak ada siapa suruh. Kita sendiri rela hati nak buat subhanallah. Hebat ibu-ibu semua.

Cukuplah syurga menjadi sumber motivasi. Kerana ini semua adalah jihad. Pahala yang banyak sedang menunggu kita. Allah sangat menghargai penat lelah kita. InsyaAllah anak kita akan hargai jasa kita suatu hari nanti.
Bertahanlah. Gunakanlah segala tenaga dan kekuatan demi anak-anak. Itu sahaja harta yang sangat berharga selepas kita mati.
Kalau rasa down, luahlah pada Allah. Moga-moga dipinjamkan kekuatan untuk terus bertahan.
Selamat menyusukan! Syurga menanti kita insyaaallah. ❤

Sumber : El Ameerah - #regrann
Read more
Alhamdulillah... Muhammad Thalhah already 1 month... Moga anak ummi n walid mnjadi anak yang soleh... #MuhammadThalhah ...
Media Removed
Alhamdulillah... Muhammad Thalhah already 1 month... Moga anak ummi n walid mnjadi anak yang soleh... #MuhammadThalhah #myboy #anaksoleh #makanak4 Alhamdulillah... Muhammad Thalhah already 1 month... Moga anak ummi n walid mnjadi anak yang soleh...
#MuhammadThalhah #myboy #anaksoleh
#makanak4
Love u ma frenzz.. @Regran_ed from @rusydeeartz_ - Persahabatan itu lebih sulit daripada matematika, ...
Media Removed
Love u ma frenzz.. @Regran_ed from @rusydeeartz_ - Persahabatan itu lebih sulit daripada matematika, lebih rumit dari fisika, lebih susah dari biologi Tapi ia tak sebosan sejarah karena ia penuh dengan warna . Mereka memang menjengkelkan, seseorang yang sering sekali membuatmu ... Love u ma frenzz.. @Regran_ed from @rusydeeartz_ - Persahabatan itu lebih sulit daripada matematika, lebih
rumit dari fisika, lebih susah dari biologi
Tapi ia tak sebosan sejarah karena ia penuh dengan
warna .
Mereka memang menjengkelkan, seseorang yang
sering sekali membuatmu ingin marah . Tapi akhirnya mereka juga lah yg bersama tertawa,
saling merangkul dan menghampirimu disaat
tangismu jatuh, mereka itu hadiah luar biasa yang
Allah kasih yakan? .
Tag sahabat baikmu
.
@zhaq_yu
#RusydeeArtz - #regrann
Read more
Assalamualaikum...my name is... #MT #MuhammadThalhah
Media Removed
Assalamualaikum...my name is... #MT #MuhammadThalhah Assalamualaikum...my name is...
#MT #MuhammadThalhah
Loading...
Alhamdulillah...i'm 1 week old ready #babyboy #octobaby #29octo
Media Removed
Alhamdulillah...i'm 1 week old ready #babyboy #octobaby #29octo Alhamdulillah...i'm 1 week old ready
#babyboy #octobaby #29octo
 #breastcancer #october #positivevibe #supporteachother #sisterhood #siblings #zp
Media Removed
#breastcancer #october #positivevibe #supporteachother #sisterhood #siblings #zp #breastcancer
#october
#positivevibe
#supporteachother
#sisterhood
#siblings
#zp
Loading...
Jommm... @Regran_ed from @jom_dakwah - HAFALIN 10 AYAT AWAL SURAH AL KAHFI. . Kerana Rasulullah ...
Media Removed
Jommm... @Regran_ed from @jom_dakwah - HAFALIN 10 AYAT AWAL SURAH AL KAHFI. . Kerana Rasulullah shalallahu alaihi wassalam bersabda :. . “Siapa yang menghafal sepuluh ayat pertama dari surat Al-Kahfi, maka ia akan terlindungi dari Dajjal.” (HR. Muslim no. 809). . Dan Hari ini jangan ... Jommm... @Regran_ed from @jom_dakwah - HAFALIN 10 AYAT AWAL SURAH AL KAHFI.
.
Kerana Rasulullah shalallahu alaihi wassalam bersabda :.
.
“Siapa yang menghafal sepuluh ayat pertama dari surat Al-Kahfi, maka ia akan terlindungi dari Dajjal.” (HR. Muslim no. 809).
.
Dan Hari ini jangan lupa baca al-Kahfi , karena Rasulullah shalallahu alaihi wassalam juga bersabda :.
.
مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْكَهْفِ فِى يَوْمِ الْجُمُعَةِ أَضَاءَ لَهُ مِنَ النُّورِ مَا بَيْنَ الْجُمُعَتَيْنِ ”Barangsiapa membaca surat al-Kahfi pada hari Jum'at, maka sinar pelita akan menyinari dirinya di antara dua Jum'at (Jum'at yang satu ke Jum'at yang berikutnya, pen).” (HR. Al-Baihaqi dalam "As-Sunan Ash-Shoghir" no.606, dan Al-Hakim no. 3392, Dishohihkan Asy-Syaikh Al-Albani -rohimahullah dalam kitab 'Shohih Al-Jami’ no.6470 dan 'Al-Irwa`' no.626. Lihat pula kitab "Al-Misykah' no.2175.).
.
Syaikh Ibnu 'Utsaimin rohimahullah menjelaskan: “Surat tersebut (seluruhnya) dibaca sebelum sholat Jum’at atau setelahnya; boleh yang ini dan boleh pula yang itu, di luar sholat. [ Lihat Durus al-Haram al-Madani lil 'Utsaimin (3/11) ].
.
Semoga Allah -Ta’ala- memudahkan kita untuk mengamalkannya. Aamiin..
.
.
--------------------------------------
--------------------------------------
-------------------------------------- .
Ingin belajar berniaga? Tiada modal? Tiada ilmu? Tiada pengalaman? Nak cari duit lebih? Jom join @jomdrop "Company Dropship Terbaik No.1 Di Malaysia".
.
.
#jommuhasabahdiri #jomdropJDjd - #regrann
Read more
Ok...sbb baby yg nk...sekali je la...lps nie kang naik gula aku kang...huhuhu #happytummyhappybaby ...
Media Removed
Ok...sbb baby yg nk...sekali je la...lps nie kang naik gula aku kang...huhuhu #happytummyhappybaby #dipndip Ok...sbb baby yg nk...sekali je la...lps nie kang naik gula aku kang...huhuhu

#happytummyhappybaby #dipndip
Dgn mereka ni xsah kalo xmembahan n membawang... #bffs #excoits
Media Removed
Dgn mereka ni xsah kalo xmembahan n membawang... #bffs #excoits Dgn mereka ni xsah kalo xmembahan n membawang... #bffs #excoits
Happy tummy...happy baby...alhamdulillah dpt gak rase...kene repeat sblm bersalin nnt... #babynakrase ...
Media Removed
Happy tummy...happy baby...alhamdulillah dpt gak rase...kene repeat sblm bersalin nnt... #babynakrase #11weekspregnant Happy tummy...happy baby...alhamdulillah dpt gak rase...kene repeat sblm bersalin nnt... #babynakrase #11weekspregnant
Loading...
🤰soon #MAZ or #AZ see November... #makanakramai
Media Removed
🤰soon #MAZ or #AZ see November... #makanakramai 🤰soon #MAZ or #AZ see November... #makanakramai
Addict...naseb ko sedap wahai green tea....<span class="emoji emoji1f375"></span> Ngade2 ko tekak...memacam ko nak...
Media Removed
Addict...naseb ko sedap wahai green tea.... Ngade2 ko tekak...memacam ko nak... Addict...naseb ko sedap wahai green tea....🍵 Ngade2 ko tekak...memacam ko nak...
Regrann from @jom_dakwah - Kalau kau rasa nak start berubah tapi tak tahu nak mula kat mana. . Mula ...
Media Removed
Regrann from @jom_dakwah - Kalau kau rasa nak start berubah tapi tak tahu nak mula kat mana. . Mula dengan jaga solat dulu. . Sebab orang yang baiki solat, dia sebenarnya tengah baiki hidup dia. . . (Caption ditaja oleh @jombuku "Semusim Di Mahsyar" Novel Islamic Terbaik MPH2017 -Best ... Regrann from @jom_dakwah - Kalau kau rasa nak start berubah tapi tak tahu nak mula kat mana.
.
Mula dengan jaga solat dulu.
.
Sebab orang yang baiki solat, dia sebenarnya tengah baiki hidup dia.
.
.
(Caption ditaja oleh @jombuku "Semusim Di Mahsyar" Novel Islamic Terbaik MPH2017 -Best Seller Of The Year- MPH Bookstore, segera dapatkan)
.
#share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy - #regrann
Read more
Loading...
Regrann from @jom_dakwah - Walau result kita teruk, jangan sedih. Sebab tu rezeki kita. Mungkin ...
Media Removed
Regrann from @jom_dakwah - Walau result kita teruk, jangan sedih. Sebab tu rezeki kita. Mungkin Allah bagi rezeki dari sudut lain pulak. Allah dah susun cantik2 kisah hidup kita. Allah bagi bukan saja2 tapi ada sebabnya yang kita tak tahu. . Boleh jadi Allah nak selamatkan awak dri perasaan ... Regrann from @jom_dakwah - Walau result kita teruk, jangan sedih. Sebab tu rezeki kita. Mungkin Allah bagi rezeki dari sudut lain pulak. Allah dah susun cantik2 kisah hidup kita. Allah bagi bukan saja2 tapi ada sebabnya yang kita tak tahu.
.
Boleh jadi Allah nak selamatkan awak dri perasaan bangga ke kalau dapat result cemerlang. Yakin dengan pencaturan Allah. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.
.
Result cemerlang pun belum tentu dapat belajar jauh2. Dapat kerja esok2. Ramai je yg habis phd duk merempat je kat rumah. Tempat kita belajar bukan berdasarkan pada result cemerlang atau tak. Tapi sebab rezeki yang dah tertulis untuk kita.
.
Dan boleh jadi jugak Allah tak nak awak jauh dengannya. Sebab mana tahu kalau awak berjaya, pastu masuk u bagus2 then busy sangat dengan assignment sampaikan awak jarang berinteraksi dengan Allah.
.
Mungkin tu tandanya Allah nak kita makin dekat denganNya. Allah tak mahu kehilangan kita. Ingat jugak walau berjaya manapun kita jangan sesekali tinggal Allah.
.
Utamakan Allah dalam setiap perkara. Dekatkan diri dengan Allah, in sha Allah awak akan lebih berjaya dari apa yang awak ada sekarang.
.
Saya tahu semua nak berjaya kan. Dan semua orang tak nak gagal. Tapi kita kena ingat, gagal tu adalah proses untuk berjaya.
.
Teruskan usaha. Jangan pernah futur dalam mengejar cita2. Dan ingat selalu kata2 ni, biarlah kita gagal di dunia, asalkan kita menjadi orang yang paling berjaya di akhirat.
.
.
(Caption ditaja oleh @jombuku "Semusim Di Mahsyar" Novel Islamic Terbaik MPH2017 -Best Seller Of The Year- MPH Bookstore, segera dapatkan)
.
#share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy - #regrann
Read more
Self reminder Regrann from @fabulousheejab - Salam maghrib semua , thank you for today <span class="emoji emoji1f339"></span> - #regrann
Media Removed
Self reminder Regrann from @fabulousheejab - Salam maghrib semua , thank you for today  - #regrann Self reminder

Regrann from @fabulousheejab - Salam maghrib semua , thank you for today 🌹 - #regrann
Self reminder... Regrann from @fabulousheejab - Salam Maghrib semua <span class="emoji emoji1f49c"></span> - #regrann
Media Removed
Self reminder... Regrann from @fabulousheejab - Salam Maghrib semua  - #regrann Self reminder... Regrann from @fabulousheejab - Salam Maghrib semua 💜 - #regrann
Loading...
Regrann from @jom_dakwah - Bersyukurlah Jika Anda Diberi Empat Perkara Dalam Kehidupan. . Daripada ...
Media Removed
Regrann from @jom_dakwah - Bersyukurlah Jika Anda Diberi Empat Perkara Dalam Kehidupan. . Daripada Ibnu Abbas r.h, Rasulullah SAW bersabda maksudnya : "Terdapat empat perkara yang sesiapa diberinya, maka ia telah diberi kebaikan dunia dan akhirat, iaitu:. . 1. Lisan yang selalu ... Regrann from @jom_dakwah - Bersyukurlah Jika Anda Diberi Empat Perkara Dalam Kehidupan.
.
Daripada Ibnu Abbas r.h, Rasulullah SAW bersabda maksudnya : "Terdapat empat perkara yang sesiapa diberinya, maka ia telah diberi kebaikan dunia dan akhirat, iaitu:.
.
1. Lisan yang selalu berzikir kepada Allah,
2. Hati yang bersyukur,
3. Badan yang sabar dengan cubaan, dan,
4. Isteri yang tidak mengkhianatinya.
.
Kerana takut kepada dirinya dan tidak pada hartanya.
.
(Hadis Riwayat al-Thabrani).
.
.
(Caption ditaja oleh @jombuku "Semusim Di Mahsyar" Novel Islamic Terbaik MPH2017 -Best Seller Of The Year- MPH Bookstore, segera dapatkan)
.
#share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri - #regrann
Read more
Thanks sis...my daughter suke softie cat tu...mmg kesukaan dia.. Regrann from @itazzimania - ...
Media Removed
Thanks sis...my daughter suke softie cat tu...mmg kesukaan dia.. Regrann from @itazzimania - TEKAN link whatsapp kat profile🏻️utk details penuh & harga . . Sebelah softie cat tu carcharm, buat gantung dalam keretakompom en somi tak lupa anniversary😎🏻️ - #regrann Thanks sis...my daughter suke softie cat tu...mmg kesukaan dia.. Regrann from @itazzimania - TEKAN link whatsapp kat profile☝🏻️utk details penuh & harga😉
.
.
Sebelah softie cat tu carcharm, buat gantung dalam kereta😍kompom en somi tak lupa anniversary😎✌🏻️ - #regrann
Yeahh...nmpk dah plushies utk shatirah nye...xsabar nk tggu Regrann from @itazzimania - Pos ...
Media Removed
Yeahh...nmpk dah plushies utk shatirah nye...xsabar nk tggu Regrann from @itazzimania - Pos out harini stakat yg buat bayaran dari 12hb-17hb shja...selebihnya next batch ok...harap sabar menanti tempahan memasing - #regrann Yeahh...nmpk dah plushies utk shatirah nye...xsabar nk tggu
Regrann from @itazzimania - Pos out harini stakat yg buat bayaran dari 12hb-17hb shja...selebihnya next batch ok...harap sabar menanti tempahan memasing😘😘 - #regrann
Fuuhhh...petang punya pulak...next week sah2 byk permohonan n the new semester begin... havoc...havoc... 🤯🤯🤯<span class="emoji emoji1f630"></span><span class="emoji emoji1f630"></span><span class="emoji emoji1f630"></span><span class="emoji emoji1f630"></span>
Media Removed
Fuuhhh...petang punya pulak...next week sah2 byk permohonan n the new semester begin... havoc...havoc... 🤯🤯🤯 Fuuhhh...petang punya pulak...next week sah2 byk permohonan n the new semester begin... havoc...havoc...
🤯🤯🤯😰😰😰😰
New semester warm-up...huhuhu...be strong 🤯🤯🤯... Bertabah la...
Media Removed
New semester warm-up...huhuhu...be strong 🤯🤯🤯... Bertabah la... New semester warm-up...huhuhu...be strong 🤯🤯🤯... Bertabah la...

Loading...